HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Deansdale: @Frederick2: "Van ennek valami értelme?" Páran pénzt keresnek vele, legalább addig se munkanélküliek, amúgy semmi. Alapvetően nem lenne baj az ilyesmi, egy normális világban libertárius szemszögbő... (2024.04.24. 11:19) Nem valós veszély
  • Frederick2: @Deansdale: Mondjuk ez elég nyekenyóka téma a fűtés témához képest, de azért mégis megemlítem, mint kis színest. Már csak azért is, mert ez is azt jelzi, mennyire elanyagiasodott mára a férfi-női ka... (2024.04.24. 10:37) Nem valós veszély
  • F.M.J.: @Deansdale: Kár, közben eszembe jutott még néhány szemléletes példa, de majd legközelebb. :) (2024.04.24. 07:30) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • Deansdale: @F.M.J.: Jól van, meggyőztél :) (2024.04.23. 20:35) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • F.M.J.: @Deansdale: 12/230V: Mivel én sem vagyok villamosmérnök, természetesen lehet, hogy rosszul tudok bármit a dologról, de azért felületes ismereteim alapján volna néhány ide vágó észrevételem. Szerén... (2024.04.23. 19:53) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • Utolsó 20

Az állam logikája

2014.10.25. 09:24 Deansdale

Ha nem szavaztál ne panaszkodj.

Ha szavaztál és nem nyertél, ne panaszkodj, mert elfogadtad a szabályokat.

Ha szavaztál és nyertél, ne panaszkodj, mert az van amit akartál.

Tökmindegy mit akartál és tökmindegy mi van, a lényeg, hogy semmi közöd az ország ügyeihez. Négyévente egyszer tehetsz egy ikszet, ezzel a te beleszólási lehetőséged kimerült.

10 komment

Címkék: szép új világ piros és kék pirula

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lenry 2014.10.25. 12:10:14

így van.

bár nem tudom mit lehetne helyette, mert a "mindig mindenkit megkérdezünk mindenről" érthető okokból nem működik.
(bár szerintem már az is hülye ötlet, hogy 4 évente bárki szavazhat, aki csak annyit ért el az életben, hogy nem sikerült meghalnia az első 18 évben)

az igazi megoldás a felelős, becsületes politika lenne, de itt már belelóg a kezem a bilibe.

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2014.10.25. 12:51:41

@Lenry: A szavazójog korlátozása kivitelezhetetlen.

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2014.10.25. 13:56:25

Nem lehet olyan világot csinálni, ami megfelel mind a 10 millió embernek. Ez rengeteg széttartó érdeket jelent ugyanis, amit lehetetlen közös nevezőre hozni. Ráadásul nagyon sokan abba a hibába esnek, hogy racionális viselkedést feltételeznek a választókról, pedig az ember nem racionális lény. Irreális elképzeléseik vannak a választóknak a világról és a megvalósítható alternatívákról.

www.cato.org/sites/cato.org/files/pubs/pdf/pa594.pdf

Ezért nem lenne megoldás a nagyobb demokrácia. Ha gyakrabban kérdeznék meg az embereket az őket érintő dolgokról, akkor csak annyi történne, hogy gyakrabban teljesülne az embereknek az a vágya, hogy megbüntessék a politikusaikat. Ettől még az ország nem lenne előrébb, sőt valószínűleg még tovább nőne a populizmus és gyakoribbakká válnának az államcsődök.

Kényszerpályán halad az ország, amiről ha letérne, még rosszabbá válna a helyzete.
Magyarország a globalizáció vesztese.
Ez a szomorú realitás.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2014.10.25. 21:27:28

Mos' mér', szerintem ez tök zseniális. A birkákat frankón nyugton lehet vele marasztalni. Bár tény, egy nyílt monarchia, egypártrendszer, esetleg a kettő kombinációja szerintem sokkal tisztességesebb lenne.

Deansdale 2014.10.26. 07:54:26

@don Fefinho: És hatékonyabb.

Egyébként az internet korában minden egyes törvényjavaslatról szavazhatna az egész ország. Nem biztos, hogy jó lenne, de az elméleti lehetőség megvan rá.

2014.10.27. 07:43:14

@don Fefinho:

"Bár tény, egy nyílt monarchia, egypártrendszer"

Szerintem oly mindegy, hogy köztársaság vagy monarchia. Én kimondottan egy De Gaulle-féle köztársaságmodellel békülnék ki, de ettől mi nagyon távol vagyunk. Mondjuk én veled ellentétben nem nagyon hiszem, hogy attól lesz itt jó világ, hogy győz a kedvenc focicsapatom (pl. monarchikus válogatott vagy de gaullista arany csapat a kutyaütő demokrata válogatott ellen).

@Deansdale:

"És hatékonyabb."

Na ja. Csak ahogy téged ismerlek, egészen addig megfelelne neked, amíg az adott monarchia (monarchikus állam) nem próbálna beleszólni a magánéletedbe. Mondjuk nem tolerálnák a hadsereg leszereléséről való nézeteidet (de Maistre tézisei alapján kimutatják, hogy megtámadsz egy tekintélyt, ami ez esetben a hadsereg), megkövetelnék tőled a masszív katolikus hitet vagy épp azzal szembesülnél, hogy kicsit le van korlátozva az internet.

Szerintem ne tegyünk elhamarkodott kijelentéseket, hogy mi működne itt és mi nem. Amíg olyan a magyar társadalom, amilyen, addig itt mindenféle államberendezkedés szarul működne.

Deansdale 2014.10.27. 08:40:46

@Ahasverus: Manapság már a monarchiák sem olyanok mint régen. Nem hiszem, hogy ha holnaptól király uralkodna nálunk, akkor vérszemet kapna és Tropicózni kezdene velünk. Illetve meg is próbálhatná - sokkal könnyebb lenne eltávolítani, mint egy áldemokratikus álkirályt, amink most van. (Internetadó?) Mindenképp uralkodik valaki, de azzal, hogy 4 évet adunk minden próbálkozónak, garantáljuk, hogy ne tudjon nyugodtan az ország érdekéért dolgozni. Ennek a rendszernek egyetlen előnye egy modern monarchiával szemben a biztosíték, hogy pár éven belül lehet másra szavazni - de ezért az előnyért egy rakat bújtatott hátránnyal fizetünk.

2014.10.27. 13:11:24

@Deansdale: Oké, értem a gondolatmenetedet.

Olvastam a gamergate-ről írt két cikkedet. Bejött. :) Várható valami cikk itt a privát blogon az internetadóról?

Deansdale 2014.10.27. 13:17:21

@Ahasverus: Arról nincs mit mondani, hiszen mindenkinek egyöntetű róla a véleménye...

2014.10.27. 16:49:01

@Deansdale:

"Manapság már a monarchiák sem olyanok mint régen. Nem hiszem, hogy ha holnaptól király uralkodna nálunk, akkor vérszemet kapna és Tropicózni kezdene velünk. Illetve meg is próbálhatná - sokkal könnyebb lenne eltávolítani, mint egy áldemokratikus álkirályt, amink most van."

Libertariánus monarchia?
süti beállítások módosítása