HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • F.M.J.: @Deansdale: Komposztkazán+üvegház. Egyelőre nagyon elméleti a dolog, még előtte van fontosabb dolgom is, csak azért agyalok rajta, mert tervezem, hogy egyszer majd nekiállok. Nálam ez erőnléti edzés... (2024.04.19. 20:46) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • valis47: @Deansdale: Trumpra azt is mondták, hogy rasszista. Arra sem kellett bizonyíték. Meg azt is, hogy orosz ügynök. Gondolom orosz ügynökként akart III. világháborút kirobbantani vagy mi. (2024.04.19. 14:12) Vallásismereti kisokos
  • Deansdale: @Hartrigel: "miért hülyeség a tudat számítógépre való feltöltése, ami szerintem eleve egy paradoxon" Ebben egyetértünk, többek között azért, mert a tudomány azt sem tudja mi az a tudat, nemhogy lem... (2024.04.19. 10:12) Vallásismereti kisokos
  • Hartrigel: @Deansdale: "Na igen, ez kissé tudathasadt elképzelés". Szerintem a legtudathasadtabb elképzelés azok, amikor mai vulgár-ateistákat hallgatom ekte keresztény toposzokkal vagdalkozni. Ugye a Woke ... (2024.04.18. 19:04) Vallásismereti kisokos
  • Mia and Me: Egyébként a szabálykövetés kijátszása lehet túlélést segítő "okosság" is. Kérdés, hogy miért változtathatatlanok a szabályok ? ( a merevség, a változtathatatlanság = halál) Filozófiailag - ha "iste... (2024.04.18. 15:43) Vallásismereti kisokos
  • Utolsó 20

Oltásokról

2014.10.27. 09:20 Deansdale

Egy cikket olvasgatva meglepetten láttam, hogy Németországban nincs kötelező védőoltás. Igen, a hülye elmaradott barbár németeknél minden oltás választható. Ezek mekkora marhák, hiszen Magyarországon bármelyik megmondóember jobban tudja náluk, hogy hogyan kellene csinálniuk... Hát nem értik, hogy mind megdöglenek, mert elviszi őket a himlő vagy a mumpsz?! Miért nem térnek jobb belátásra azután sem, hogy a gyerekek háromnegyedét tönkreteszi náluk a torokgyík meg a gyerekbénulás?

Sőt, kicsit jobban utánajárva azt találtam, hogy az EU nagyobbik felén szinte alig valami kötelező, míg nálunk gyakorlatilag minden az. El sem hiszem, hogy az eddig felvilágosultnak hitt nyugat ilyen elmaradott, kőkori nézetekbe ragadt bele, és képtelenek meglátni a mi rendszerünk tökéletességét. Ezek a gyökér osztrákok, dánok, finnek, izlandiak, írek, hollandok, spanyolok, svédek és angolok nem teszik kötelezővé az oltásokat.

Még szerencse, hogy a magyar állam ennél okosabb. Szinte érzem ahogy kormányunk végtelen bölcsessége óvón körém fonódik, és pénzbüntetés terhe mellett foszt meg a szabad akarat nyűgétől.

17 komment

Címkék: szép új világ piros és kék pirula

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TrollEdomer 2014.10.28. 08:26:22

Szóval nyugaton így felülnek az alufóliasapkásoknak, remélem bevándorlók majd visznek oda valami jó kis járványt.

TrollEdomer 2014.10.30. 08:45:10

www.antsz.hu/oltasbiztonsag/tenyek-es-tevhitek-a-vedooltasrol.html

Több olyan európai ország is van, ahol nincsenek kötelező védőoltások. Miért?

Azokban az országokban ahol hazánktól eltérő védőoltási rendszert működtetnek, gyermek csak akkor mehet közösségbe, ha a meghatározott védőoltásokról beadásáról bemutatja a szükséges igazolásokat. Igaz tehát, hogy nincsenek kötelező védőoltások, de bölcsődébe, óvodába, iskolába csak akkor járhat a gyermek, ha a védőoltásokat rendben megkapja.

Úgy tűnik mégsem olyan hülyék, mint egyesek. :)

Deansdale 2014.10.30. 09:08:07

@TrollEdomer: Szégyellem magam az ÁNTSZ nevében, ez az oldal annyira gagyi, mintha egy 5 éves gyerek gyurmázta volna össze. Tudom, szembemegyek a nagy állami szervezet tekintélyével... Hűha. Ami tény az tény.

Több helyen is utána lehet olvasni a neten, a német és skandináv állami óvodák és iskolák nem követelhetik meg az oltásokat, legföljebb leültethetik a szülőket elbeszélgetni egy szakértővel. (A magánüzemeltetésű intézmények természetesen azt követelnek meg amit akarnak.)

Csak egy idézet:
www.dw.de/measles-rise-sparks-vaccine-debate-in-germany/a-16932413
"In the United States, proof of the double-MMR vaccine must be shown before a child enters school. Vaccinations in Scandinavian countries are voluntary; there, explained Mankertz, so-called health nurses discuss the subject with families and encourage vaccinations."

Vagyis az USA-val szemben skandináviában csak "bátorítják" a szülőket az oltásra.

Visszatérve az ÁNTSZ hülyeségeire, ez a fogalmazásmód iszonyatosan lekezelő, és birkának nézi az olvasót:
"Vannak, akik állítják, hogy összefüggés van a védőoltások beadása és az allergiás megbetegedések között. Ők miért tévednek?"

Ők miért tévednek, bazmeg. Egyszerű orvostudományi tény, hogy az oltásoknak is van mellékhatása, ami nem feltétlenül gyakori, de előfordul. Oké, hogy az ÁNTSZ nem fogadja el az autizmus és az oltások közötti direkt kapcsolat létét, de ez messze nem ugyanaz, mint kijelenteni, hogy oltás és allergia között semmiféle összefüggés nem létezhet.

(Az autizmus helyett majdnem ateizmust írtam, jó poén lett volna.)

Ez az egész csak arról győzött meg, hogy az ÁNTSZ egy saját tekintélyétől megszédült, vízfejű szervezet, ami hülyének nézi az embereket, és szemrebbenés nélkül hazudik hogy befedezze a saját seggét.

TrollEdomer 2014.10.30. 10:08:49

Nyilván a hülye skandinávia egyszerre jó példa lesz...

www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15889991

Deansdale 2014.10.30. 10:27:38

@TrollEdomer: Azt mondanám, hogy félreérted az álláspontomat, de azt hiszem pontosabb ha azt feltételezem, hogy nem is érdekel.

Az oltás mint találmány fantasztikus. Ha értelmes, erkölcsös és hozzáértő szakemberek dolgoznák ki őket, határoznák meg hogy mi szükséges és mi nem, illetve ők foglalkoznának a gyártásával, akkor sokkal egyszerűbb lenne a helyzet. (Persze nem is lenne ennyi kötelező oltás, mint most, plusz évente újabbak.) Ezzel szemben az a helyzet, hogy a kizárólag a profitban érdekelt gyógyszeripar mozgat minden szálat, és zsebrevágnak akit tudnak. Nyugat-Európa országainak nagy részében nem jutottak odáig, mint nálunk, hogy az állami döntéshozók és az érintett EÜ szervezetek vezetői kaptak egy-egy nokiásdobozt és hirtelen kötelező lett minden szart a gyerekeinkbe döfni, amiről már senki se tudja pontosan, hogy több-e a haszna mint a kára. Közben bár az oltások papírjain fel van sorolva egy rakat mellékhatás, és évente fedeznek fel újabbakat, a szakma és a sajtó palira veszi az embereket - úgy beszélnek, mintha a szkeptikus hülyék nem értenék, hogy az oltás a tökéletesen biztonságos égi manna, ami vizet fakaszt a sziklából és biztosítja az istenek jóindulatát.

Közben ott vannak az olyan esetek, mint a Talitás nőé, akinek a cikkére linkeltem - és igen, ha valakinek valamiben igaza van akkor igaza van, akkor is ha egyébként feminista. Az oltás papírján feltüntetett mellékhatások életveszélyes állapotba sodorják a gyerekét, az orvosok meg elküldik a kurva anyjába, hiszen csak egy babonás oltásellenes picsa aki nem ért semmihez. Ez a szakma hozzáállása, és most egy percen keresztül sorolhatnám a csúnya szavakat, hogy mennyire minősíthetetlen tetves férgek.

Deansdale 2014.10.30. 13:10:09

@TrollEdomer: Köszi, ezen hangosan nevettem :D

Azt írják "indokolatlan rettegés", miközben a saját cikkük címe ez: "Biomamik miatt válhat járványok színterévé Európa"... Ezeknél teljesen elmentek hazulról :) Ha valaki itt demagóg, akkor van rá egy szavazatom, hogy ki az.

Egyébként nem is igazán értem, mi a célod az újabb linkkel, mert tökéletesen azt bizonyítja, amiről beszéltem: a cikk lekezelő, gúnyos és okoskodó, ugyanakkor rengeteg dolgot elhallgat és bagatellizál, pánikkeltő és szenzációhajhász. Most akkor mi van?

TrollEdomer 2014.10.30. 13:16:20

A cím riogatás, de a térkép magáért beszél.

Deansdale 2014.10.30. 13:39:47

@TrollEdomer: Nézzünk bele.

2013-ban angliában és a benelux területeken kanyarójárvány volt. Ha a híreknek hinni lehet, volt 1 halott. Skandináviában, Ausztirában és Spanyolországban nem volt semmi.

A spanyoloknál volt 193 mumpszos, máshol semmi.

Gyermekbénulás zéró.

Rubeola kelet-európában volt, vagyis jellemzően a kötelezően oltott területeken - a választhatóan oltott területeken semmi.

Szamárköhögés zéró (illetve szinte kizárólag az USA-ban volt járvány, ahol nemzetközi szinten mérve igen sok a kötelező oltás).

Ezek alapján a következtetés annyi, hogy a kötelező és a választható oltásos területek között nincs gyakorlati különbség az eredmény tekintetében.

Afrikával és Ázsiával nincs értelme összehasonlítani a fejlett világot, hiszen higiéniában ég és föld a különbség. De ha mégis összehasonlítanánk, akkor meg az van, hogy hozzájuk képest a kötelező ill. a választható oltás egyformán jó.

Az pedig nevetséges rémhírkeltés, hogy a hülye és gonosz oltástagadók miatt hamarosan afrikai állapotok fognak uralkodni. Az írásomban felsorolt országokban az oltástagadók nyugodtan elvannak a seggükön, és semmi problémájuk nincs se nekik, se az oltató környezetüknek.

TrollEdomer 2014.10.30. 14:26:22

www.hazipatika.com/eletmod/veszelyben/cikkek/vedooltas_utani_szovodmenyek_hova_forduljunk/20120924124445

Egyébként hazugság hogy ne lehetne bejelenteni az ilyesmit és ne foglalkoznának ezekkel.

TrollEdomer 2014.10.30. 15:20:10

Amúgy meg tök jó, hogy a cigókölyköket beviszik tetvesen, az kéne még csak hogy kötelező oltás se legyen...

Deansdale 2014.10.30. 16:59:43

@TrollEdomer: Abban több rációt látnék, hogy az "elmaradott rétegek" higiéniáját felhozzuk normális szintre... Bár nem lenne könnyű vállalkozás.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2014.10.31. 10:01:55

@Deansdale:
Hát meg az micsoda rasszista feltételezés már, hogy itten bizonyos népcsoportoknak a higiéniájával gondok vannak. Hát ilyet csak vérgőzös nácifasisztanyilasok gondolnak.

Deansdale 2014.10.31. 13:44:50

@don Fefinho: Ki beszélt népcsoportokról, én elmaradott rétegeket írtam :)

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2014.10.31. 18:39:39

@Deansdale:

Alternatív kulturális-, higiéniai- és tulajdonjogi szemléletű ugyanolyan polgártársak mint mi.

Lordhell 2014.11.16. 00:34:59

@Deansdale:
Nálunk meg nem volt kanyaró, se mumpsz, se szamárköhögés járvány ej vajon miért?

KalmanBlog 2018.04.03. 15:28:40

Újabb érdekes hír oltásfronton Szendi Gábor hírlevelében:
www.tenyek-tevhitek.hu/birosagi_dontes_az_oltasok_okozhatnak_bolcsohalalt.htm

A bevezetőből: "Bírósági döntés született arról az USA-ban, hogy az oltás felelős lehetett egy csecsemő alvás alatt történt hirtelen halálához."

Ha ez igaz, az durva lenne.
süti beállítások módosítása