HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Deansdale: @GABOR2: Amikor a ruszkik megvernek pár terroristát, akkor háborog a világ, Izrael meg hamuvá bombázhat 30.000 gyereket hasonló indokkal, és az teljesen rendben van. (2024.03.27. 07:48) Nem valós veszély
  • GABOR2: Most volt ez a moszkvai terror és elkapták az elkövetőket és nem bántak velük kesztyűskézzel a kihallgatásukon. Emiatt aggódott a nyugati sajtó, de nemcsak aggódást láttam, hanem azt, hogy... Egy k... (2024.03.27. 01:00) Nem valós veszély
  • GABOR2: @Deansdale: És ráadásul a kommunisták elvileg mindennek ellene voltak. Ilyen dinasztiáknak a kialakulásást elvileg tilosnak tartották, de Sztálin állandó írtóhadjáraitai után rögtön az lett az egész... (2024.03.25. 20:36) Nem valós veszély
  • Deansdale: @valis47: Kevéssé ismert dolog, de elég szűk kör a politikusi szinte mindenütt a világon. Az USA elnökei is 1 kivételével állítólag egy angol király távoli leszármazottai, Obamát is beleértve. www.d... (2024.03.25. 18:06) Nem valós veszély
  • valis47: @GABOR2: Kis országnak kis elit jutott, lásd az aktuális megváltó Magyar Péter rokonságát: Mádl Ferenc unokaöccse (asszem), a nagyapja, Erőss Pál jogász, bíró a Jogi Es(e)tek című műsorával a kommun... (2024.03.25. 17:49) Nem valós veszély
  • Utolsó 20

Ajánlás

2014.12.10. 14:07 Deansdale

Aki tud angolul, nézze meg a libertarianmeme redditet... Kellhet hozzá némi nemzetközi politikai tájékozottság, de semmi olyan, ami fél perc guglival ne lenne orvosolható. Némi ízelítő az utóbbi napok felhozatalából:

Emberek, ébresztő.

14 komment

Címkék: szép új világ piros és kék pirula

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2014.12.10. 17:36:55

Durva. :D És ugyanakkor fájdalmasan igaz.

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2014.12.10. 20:22:43

Az emberiség válaszút előtt áll.
Az egyik ösvény a kétségbeeséshez és a végső reménytelenséghez vezet, a másik a teljes pusztuláshoz.
Imádkozzunk, hogy sikerüljön a helyes utat választani!

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2014.12.10. 20:37:17

Orwell valami elképesztő zseni volt, egyszerűen hihetetlen, hogy volt képes ennyire tisztán látni a jövőt.

zriff 2014.12.11. 16:56:18

Orwellnek igaza volt, sajnos.

Szoffy2 · http://egynoanokert.blogspot.com 2014.12.12. 00:31:48

Imádom az 1984-et és az Állatfarmot is. Mindkettő nagyon megfogott, egyszerre tettek mérgessé és rendkívül szomorúvá. Orwell víziói olyan gyorsasággal kezdtek el megvalósulni az utóbbi évtizedben, hogy én már legvadabb álmaimban sem remélem, hogy valamiféle pálfordulás fog bekövetkezni.

aldum · http://aldum.pw 2014.12.12. 07:54:47

Meg ne feledkezzunk Huxleyrol sem (mondom ezt ugy, hogy magam is Orwellt kedvelem inkabb), ha a Szep Uj Vilagot is tekintetbe vesszuk, ijesztoen pontosan leirjak, hova tartunk eppen...
(obligatory musical cue: www.youtube.com/watch?v=4_FDjDwNygM)

-JzK- 2015.04.24. 10:14:51

organikusok.blogspot.hu/2015/04/300-ezer-forint-fizetesem-de-nezzuk.html
“Az állam keresett a 300.000 Ft-os fizetésemen 256 825Ft-ot. Én pedig vehetek árut 145 625 Ft-ért. Emlékszem, az átkosban tanultuk, hogy a sötét középkorban a gazdag földesúr kizsákmányolta a jobbágyokat, és 10%-át elvette a termelt javainak, aztán jöttek a papok, és elvittek másik 10%-ot! Hogy sajnáltuk szegényt, és kérdeztük, de hát milyen alapon? 20% - húsz százalék volt MINDEN teher, amit fizettek! Ebből a 20%-ból fényűző paloták és templomok épültek, hadseregeket tartottak fent, kövérre híztak a gazdagok. Most kb. 65%-ot húz az állam a fizetésemen, még sincs pénz semmire. Kihez folyik az a rengeteg pénz? Még jó, hogy vége a sötét középkornak”

Deansdale 2015.04.24. 10:43:08

@-JzK-: A lényegi különbség a középkorhoz képest, hogy a mostani vezetőink (történelmi léptékben értem, nem közvetlenül Vikire) fölvettek egy jelképes hitelt, ami után a kamatos kamatokat fizetjük amíg élünk. A középkori 20% és a jelenlegi ~60% között elsikkadt 40% zöme a bankároknak megy, egy nem teljesen jelentéktelen másik része pedig az ingyenélők cirkuszára és kenyerére. Az eredeti 20% ma is az urak zsebében landol. Az ország valódi dolgára meg az jut ami marad, amit senkinek nem sikerült eltüntetni.

2015.04.28. 12:25:34

@-JzK-:

1.
Egyrészt azt vegyük figyelembe, hogy amíg annak idején a megmaradt 80%-ból is éppen csak nem halt meg az ember, és örült, ha kenyérre, káposztára meg krumplira futotta, addig ma a megmaradt 40%-ból is vígan él, és a fizetésének csak egy töredékét teszi ki a megélhetés, a többi pedig egy jóval magasabb életszínvonalat ad.

2.
Másrészt akkor sem csak 2 adófajta volt. nem csak a 10+10% ment el, hanem jött a rendkívüli hadiadó (évente), a koszt-kvártély-forspont (a katonák kötelező elszállásolása, élelmezése, szállítása, ami bizony piszok nagy terhet jelentett a lakosságra nézve), jöttek a vámok, meg egyéb érdekességek (malomhasználatért, italmérésért, meg ezernyi más dologért kivetett sarc). Plusz ugye bejött sokszor az is, hogy nem csak 1 felé kellett ezt befizetni, hanem előfordult, hogy ugyanazt az adót beszedte több hatalmasság is. Pl. a török időben a török is adót szedett, meg a magyar földesúr is átruccant az egykori területeire és beszedte azt az adót. De más esetekben is előfordult sokszor, hogy vitatott helyzetben két érdekcsoport is adóztatott.
Rájött az, hogy a törvény sem mindig állt a helyzet magaslatán, így a földesurak és társaik sokszor vetettek ki rendkívüli adókat is.
És ezek még csak az adót érintették, miközben mellette ott volt a robot, ami nagyon sokszor szintén óriási terhet jelentett a családnak. Előfordult, hogy egyes területeken heti 3-4-5 nap robotot írtak elő, ami azt jelentette, hogy a család egyik tagját a hét felében nélkülözniük kellett a termelésben, mert máshol dolgozik másnak.
Erre jött rá, hogy az adójáért nem kapott semmit az átlagember, nem voltak jobb utak, nem volt megfelelő közigazgatás, nem volt közbiztonság, sem egészségügy, sem ás.
Így már annyira nem is volt jó az az adózás...

3. Ettől függetlenül valóban igaz az, hogy magasak az adók. Ugyan én nem a bankokra kenném ezt a dolgot, mert bár bizonyára vannak ott is mutyik meg állammal való összefonódások, de nem fogadom el, hogy a bankok uralják ezt a rendszert.
Ellenben a magas adók oka a szocialista gazdaság, amit már többször írtam itt.
Magyarországon dolgozik papíron mintegy 4millió ember, amiből 1millió csak látszatmunkát végez (nincs haszna a munkájának), másik 1,5millió pedig minimálbérből fizeti az adót, további 0,5millió pedig alig többet keres, mint a minimálbér. Ergo van az országban mintegy 2millió ember, akik kitermelik a többiek megélhetését. A nyugdíjat, a gyest, gyed-et, családi pótlékot, egészségügyet, államapparátust, oktatást, meg minden egyebet. Ergo ne csodálkozzunk, ha magas az adó. Persze, hogy az. Amíg 2millió ember tart el 5-6millió másikat, addig magas is lesz.

Írtam már erre megoldást itt is (kapitalizmus bevezetése, plusz a liberálfasiszta felfogás, köztük a feminizmus eltüntetése), de mivel az emberek döntő többsége szocialista felfogású, ezért elég kis esély van arra, hogy ez érdemben változzon...

Deansdale 2015.04.28. 14:09:24

@zombigyilkos: 1. Azért a vígan megélés nem megy mindenkinek, kb. 1 millió magyar háztartásnak van fél évet meghaladó közműtartozása, ha jól emlékszem... Ezeknek biztos sokat jelentene, ha az állam nem nyúlná le a pénzük kétharmadát.

2. Persze, voltak extra adónemek és extra szopatás is ha úgy hozta a helyzet, de ez a párhuzamot nem teszi tönkre teljesen. Az iskolában hüledeznek a gyerekek, hogy a gonosz földesúr tizedet szedett, miközben a szüleiktől 6 tizedet vonnak le. Van ebben egy bizonyos fajta álszentség. Az adónkért cserébe kapott felsoroltakból egyik sem érint igazán mélyen - a közigazgatás tapasztalataim szerint inkább átok mint áldás, az egészségügy már tett el láb alól családtagomat, stb. Bármelyikre szívesen mondanám, hogy inkább ne szedjék be rá az adót, aztán kifizetem ha szükségem lesz rá. Ez persze azért nem működhet, mert az ingyenélőknek is a dolgozók fizetik ezeket, és itt jutunk el ahhoz, hogy voltaképpen mit is kapunk cserébe az adónkért: eltarthatunk idegeneket.

3. Nem kenem a bankokra abban az értelemben, hogy mondjuk az OTP ólálkodik és mesterkedik. A több évszázados bankár dinasztiákat tartom a mögöttes oknak, akik szép sorban felkeresték a világ majd' minden kormányát és visszautasíthatatlan ajánlatokkal rávették őket pármilliárd dolláros hitelek felvételére, természetesen kamatos kamatra. Nem emlékszem a pontos adatokra, és nem is egyszerű e téren konkrétumokat megtalálni, de emlékeim alapján amit Kádár legelőször felvett 1 milliárd dollárt, arra már visszafizettünk kb. 15 milliárdot, de még mindig van belőle ~20 milliárd. Na ez az ami a modern világ országait tönkrevágja. Mi is ugyanazt a bránert szopjuk, mint mindenki más. Lehet azt mondani, hogy Kádár volt a hülye, de szerintem kész helyzet elé állították. Nem hiszem, hogy kellett lófej az ágyába, elég lehetett egy jó fotó a Kennedy merényletről. Hamarosan eljön a pont, amikor a világban kint lévő összes hitel értéke már több lesz, mint a világban meglévő összes valós érték, vagyis akkor sem lehet majd mindenkinek minden hitelét visszafizetni, ha a szó szoros értelmében MINDEN a bankok kezére kerül, a legutolsó köztéri szobortól a természeti vízkészleteken át a webdesigner vállalkozásokig. Hihetetlen globális átverésben élünk, csak az emberek többsége még nem érti. Majd fogják, ha nem a görögök jelentenek csődöt vagy az argentinok, hanem az egész világ.

A cocialista rendszer működhetett volna kölcsönök nélkül, bár tagadhatatlanul kevésbé hatékony, mint a kapitalista. Az igazi szívás nem a nyugathoz képest alacsonyabb életszínvonal, hanem a különbség csökkentésére felvett hitel.

A minap néztem egy fenomenális youtube sorozatot a South Sea Company történetéről, amiben mintegy mellesleg említették, hogy az 1710-es angol államadósságot MÉG MA IS fizetik a bankoknak. EZERHÉTSZÁZTIZESET, bazmeg. És már akkor is a rócsildok voltak "a bank", meg ma is ők. Nem olyan nehéz összerakni a kirakósokat.

www.youtube.com/watch?v=k1kndKWJKB8

Angolul tudóknak csak ajánlani tudom, eszméletlen sztori a világtörténelem legmagasabbra értékelt cégéről (az Apple értékének kb. a hetvenszeresére becsülték mai árfolyamra átszámítva), ami valójában egy büdös fillér profitot nem termelt. Arra is rávilágít, hogy 1-2 pénzember királyokat és parlamenteket rángatott dróton, vagy akár buktatott meg, ha úgy akarta.

A "kevés ember dolgozik és sokat tart el" teljesen igaz, csak sajnos egyszerűen nincs több munkahely. Amíg nincs senki aki egy munkanélkülinek bármiért is fizessen, addig az munkanélküli marad. Ez nem szocializmus, ez egyszerűen a valóság. Persze át lehetne alakítani sokmindent, hogy javuljon a helyzet, csakhát a politikai vezetésünk egyetlen életcélja a saját zsebüket megtömni miközben a valódi irányítók utasításait végrehajtják. A baj ez esetben nem a többséggel van, mert hiába lenne Mo-n 9 millió vadkapitalista vagy libertárius, az országot akkor is kívülről irányítják. Orbánék bohóckodása csak a cirkusz, ami eltereli a figyelmet a valódi gondokról.

Nevezhetsz alusapkás őrültnek, attól a valóság sajnos nem változik meg. A rég felvett hiteleinket (amikből kézzel fogható értéket mi már biztosan nem láttunk, de amiket már többszörösen visszafizettünk) még az unokáink is fizetni fogják - hacsaknem valami globális lázadás elsöpri a bankár elitet és a teljes rendszert beszántva tiszta lappal újraindít mindent. Érdekes lenne arra a kérdésre egyenes választ kapni, hogy ha ma este 18:32-kor minden ország minden adósságát egyszerűen eltörölnék, az hogyan és kinek lenne ártalmára. Ahogy én látom, a világ 99%-a fellélegezne és új erőre kapna tőle. Lenne pár hitelező ország, akik joggal siratnák az elvesztett pénzüket, de az legyen az emberi faj legnagyobb baja a történelemben, hogy a gazdagabb országok pénzének egy töredéke a szegényebbeknél ragad és nem fizetik vissza. Írják le mint jótékonykodást...

Elkalandoztam, sebaj.

2015.04.29. 21:15:28

@Deansdale:

"1 millió magyar háztartásnak van fél évet meghaladó közműtartozása"
Én használtam erőn felül a gázt, villanyt meg vizet?
Lehet, csak az én kapitalista agyam mondja, de ha valamit nem tudok kifizetni, azt nem használom.
(Egyébként a tezsvírék ebből milyen aránnyal részesednek?)

"Van ebben egy bizonyos fajta álszentség."
Ezt nem tagadom.

"Az adónkért cserébe kapott felsoroltakból egyik sem érint igazán mélyen"
Próbáld ki nélkülük.

"közigazgatás tapasztalataim szerint inkább átok mint áldás"
Valamilyen szinten igen.

"az egészségügy már tett el láb alól családtagomat"
Részvétem. Ettől függetlenül kipróbálhattad volna az életedet oltások nélkül, járványokkal tarkítva.
Itt pár érdekesség a járványokról:
lemil.blog.hu/2012/07/05/jarvany_tabornok
Akárhogy nézzük, az, hogy élsz/élek, részben annak is betudható, hogy van közegészségügy.

"szívesen mondanám, hogy inkább ne szedjék be rá az adót, aztán kifizetem ha szükségem lesz rá"
Ezzel én is így vagyok. De ettől még tény, hogy kapsz érte cserében valamit.

"azért nem működhet, mert az ingyenélőknek is a dolgozók fizetik ezeket"
Pontosan! Nekem is ez a bajom ezzel.
Múltkor pont ezt írtam le a népességcsökkenés kapcsán. Ez az egyik oka a népességcsökkenésnek is. Sok dolgot megoldana egy valóban kapitalista és valóban egyenlő jogokon (diszkrimináció nélkül) alapuló rendszer.

"több évszázados bankár dinasztiákat tartom a mögöttes oknak"
Erre gondoltam bankok alatt.
Szerintem nem ők csinálják ezt. Mivel ezek a "bankárdinasztiák" nem négerek és nem sárgák, így logikusan érdekük lenne, hogy ne a négereket támogassák. Megtehetnék, ha valóban léteznének? Megtehetnék, hogy akár kiirtsák a feketéket Afrikából, hogy ott is a dolgosabb fehérek éljenek, és ezáltal nekik is több jövedelmük legyen? Hogy a francba ne tehetnék meg, ha ők a világ urai? De mégsem teszik. Sőt, éppen az eltartóikat pusztítják ki.
Sehogy nem vág egybe a dolog. Nincsenek ilyen bankárdinasztiák. Bárcsak lennének! Akkor nem lenne bevándorláspárti liberálfasizmus.

"És már akkor is a rócsildok voltak "a bank", meg ma is ők."
Ők még véletlenül sem. Ők az 1700-as évek végén kezdtek képbe jönni, és csak az 1800-as évek elején erősödtek meg.

"csak sajnos egyszerűen nincs több munkahely"
Már hogyne lenne!
A munkahely nem úgy van, hogy rácsapunk az asztalra, hogy legyen. Hanem úgy, hogy az emberek megteremtik. Maguknak! Ha elvesszük a szocialista eltartást (itt a nőtartást is ide értem), akkor a felszabaduló tömegek rákényszerülnek, hogy termeljenek és önállósodjanak. A plusz termelés pedig jobb életkörülményeket teremt. Márpedig mindenki jobb életkörülményeket akar. Most a mai kisebbség megtermeli a többség eltartását. De ha több ember termel, akkor többeknek jut autó majd, telefon, minden. Ez tök egyszerű képlet, nincs benne varázslat. A munkahelyet nem lehet teremteni parancsra. Ilyen csak a mesékben van, meg a politikai fellengzésben. A munkahelyet az emberek hozzák létre önmaguknak (egy kapitalista rendszerben). Ha sok a munkanélküli, akkor kitalálnak valamit, amivel hasznára válnak az emberiségnek - és máris lesz munkahelyük. Nézd meg a világgazdasági válságokat. Pár év megtorpanást követően mindig jobb életkörülményeket eredményezett, mert új dolgokat találtak ki. Itt is ez menne. Viszont addig, amíg az emberek többsége megszokta, hogy eltartják őket, addig csak ül a TV előtt és issza a sört. Így meg szépen-lassan elkorcsosodik.

Arról nem is beszélve, hogy a munkaidőt is érdemes lehet csökkenteni. A jövő úgyis az, hogy nem az emberek fogják csinálni a kétkezi munkát meg a többit. Az embernek a kreativitására lesz szükség a jövőben. Miért ne lehetne mondjuk a hétfői nap is pihenőnap? Oszt csókolom. ;)

2015.04.29. 21:16:21

@-JzK-:
"Ehhez jött még három hónap, vagyis nagyjából 90 napnyi sima pihenő"
Na, hogy ezt honnan a francból szedte a cikkíró??? :)
A téli időszakra gondol talán? Csak mert akkor is dolgoztak ám az emberek, csak nem a földeken. Télen is volt mit tenni bőven egy átlag háztartásban. Máris kiderül, hogy régen többet dolgoztak.
Három hónapot ilyen könnyen elsumákolni egy cikkben...
süti beállítások módosítása