HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • GABOR2: Nem tudom hallotátok-e, talán 3 napja volt, hogy az ENSZ elfogadott egy határozatot, ami után az izraeli nemzetvédelmi miniszter kijelentette, hogy az egész ENSZ, vagy talán inkább minden állam a vi... (2024.03.28. 17:54) Nem valós veszély
  • Deansdale: @GABOR2: Amikor a ruszkik megvernek pár terroristát, akkor háborog a világ, Izrael meg hamuvá bombázhat 30.000 gyereket hasonló indokkal, és az teljesen rendben van. (2024.03.27. 07:48) Nem valós veszély
  • GABOR2: Most volt ez a moszkvai terror és elkapták az elkövetőket és nem bántak velük kesztyűskézzel a kihallgatásukon. Emiatt aggódott a nyugati sajtó, de nemcsak aggódást láttam, hanem azt, hogy... Egy k... (2024.03.27. 01:00) Nem valós veszély
  • GABOR2: @Deansdale: És ráadásul a kommunisták elvileg mindennek ellene voltak. Ilyen dinasztiáknak a kialakulásást elvileg tilosnak tartották, de Sztálin állandó írtóhadjáraitai után rögtön az lett az egész... (2024.03.25. 20:36) Nem valós veszély
  • Deansdale: @valis47: Kevéssé ismert dolog, de elég szűk kör a politikusi szinte mindenütt a világon. Az USA elnökei is 1 kivételével állítólag egy angol király távoli leszármazottai, Obamát is beleértve. www.d... (2024.03.25. 18:06) Nem valós veszély
  • Utolsó 20

Az Oscar és a rasszizmus

2016.01.27. 10:13 Deansdale

A legfrissebb hírek szerint minden egyes magánember szent kötelessége, hogy minden évben pontosan annyi néger színész teljesítménye tetsszen neki, mint a négerek lakosságban mért aránya. Ha valakinek véletlenül több, vagy kevesebb néger színészi alakítás tetszik, az kizárólag azért lehet, mert rasszista.

Én legalábbis nem tudok másra következtetni az Oscar körüli hercehurcából. Mint azt a vájtfülűek már tudják, ezt a díjat az amcsi filmművészeti akadémia adja, ezért ennek a tagjai szavaznak a jelöltekre. Ez nem egy állami szerv, teljes mértékben önkéntes alapon szerveződött. (Alapítója Louis B. Mayer, a Metro-Goldwyn-Mayer akkori igazgatója volt.) Tagjai nem állami funkcionáriusok, hanem filmipari szakemberek. Szavazataik a magánvéleményüket tükrözik - akinek ez a megfogalmazás nem okoz megvilágosodást, annak lefordítom magyarra: mindegyikük arra szavaz, ami neki éppen tetszik. Ha a Titanic akkor a Titanic, ha az Expendables 3, akkor az. Vannak hatezren, mindegyiknek megvan a maga véleménye az aktuális év filmipari teljesítményeiről, a szavazataik összessége pedig Oscar-díjat ér néhány embernek.

Mekkora ordító hülyének kell lenni ahhoz, hogy valakiben felmerüljön: ezen emberek személyes ízlése muszáj, hogy a helyi demográfiai viszonyokat tükrözze? Ha az USA-ban a lakosság 13%-a néger, akkor ennek a 6000 filmipari dolgozónak minden egyes évben 13%-nyi néger színész kell hogy tetsszen! És ha valamely adott évben ez nem teljesül, akkor ez a 6000 ember rasszista!

Péppé hülyült világban élünk.

A röhej az, hogy az utóbbi 20 évben a néger díjazottak aránya pontosan 13% volt, tehát éppen annyi trófeát kaptak, amennyi a fajszámlálók szerint "jár nekik". Egyes években többet, más években kevesebbet, de átlagban pont annyit. Úgy látszik ez most már nem elég.

Sőt, a hülyeség fokozódik. Az ugye nem titok, hogy az Akadémia (aminek jelenlegi elnöke egy néger nő) elsősorban hollywoodi filmekből válogat, Hollywood meg elsősorban amerikai piacra gyárt (másodsorban Európába, Kína most kezd felzárkózni). Vagyis a díjazottak többsége olyan filmekből fog kikerülni, amiket fehér piacokra gyártanak fehér emberek. A filmstúdiók és kiadók nem népnevelő céllal működnek, így nem feladatuk az ország vagy a világ népeit pontos százalékos arányaik szerint reprezentálni. Nem feladatuk ázsiai vagy fekete színészekre szabott szerepeket gyártani csak azért, hogy ezek a színészek érvényesülhessenek, vagy hogy ezek a népcsoportok "képviselve érezzék magukat". A díjosztó szervezeteknek nem feladata a díjakat bőrszín alapján osztani teljesítmény helyett.

Aki ezekkel nem ért egyet, az húzzon Bollywoodba az indiaiaknak magyarázni, hogy sürgősen diverzifikálják a filmgyártásukat. Hacsaknem úgy gondolja, hogy az egész világon kizárólag a fehér ember feladata mindenki más igényeit kielégíteni, illetve mindenki más érdekeit a sajátjai elé helyezni - amely esetben egy rasszista fehérgyűlölő kretén, akinek a képmutató véleménye sz*rt sem ér.

Hollywood pontosan annyi Pengét és Pocahontast csinál, amennyit akar, és ebbe senkinek nem lehet külső beleszólása ideológiai vagy politikai alapon. (Aki hiányolja a "diverz" filmeket, az nézzen körül Hollywoodon kívül, bammeg, ne játssza a fogyatékost.) Aztán hogy a kígyók a repülőn meg a reppersztorik mennyi Oscart termelnek, az már szerencse kérdése. Lehet, hogy abban az évben van több más jó film, lehet hogy nincs. Leo barátunk is ugyanettől szenved - bár már többször is alkotott maradandót, az adott években valaki más még jobbat tett le az asztalra. Ő is ugyanannyi erővel reklamálhatna, mint most a négerek.

És persze ne hallgassuk el azt sem, hogy van ennek a sztorinak szövegkörnyezete is. Amerikában érezhetően fokozódik a fehérellenesség, sok "aktivista" állandóan a kötekedési lehetőséget keresi. A rabszolgaságnak vége, a szegregációnak vége, a lincseléseknek vége, a Jim Crow-nak vége, az iskolai és munkahelyi diszkriminációnak vége... Miféle sérelem maradt még, amire hivatkozva tele lehet ordítani a sajtót? Egy maszek filmipari egyesület szavazása az adott év jó filmjeiről. Igen kérem, 2016-ban ez a "rasszizmus", amit nagyobb hévvel kell üldözni mint annak idején a rabszolgaságot. Mivel az Akadémia idén nem talált díjat érdemlő fekete színészi alakítást, ez bizonyítja, hogy minden fehér rohadt rasszista és szegény fekák helyzete most még rosszabb, mint akkor volt, mikor láncon szedték a gyapotot. Beszarás.

24 komment

Címkék: szép új világ Hollywood Oscar

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.01.27. 14:04:42

Borítékolható volt, hogy rövidesen megindul a licitálás a nagyobb áldozat címéért, szigorúan az interszekcionalizmus nevében. Ian McKellen szerint a nyíltan homoszexuális színeszek még a négereknél is jobban diszkriminálva vannak, hiszen még nem kaptak ilyen díjat. Nincs itt semmi látnivaló, csak az alkalmazott marxizmus, a célvonalnál értelmezett egyenlősdi lesz egyre szélesebb körben a norma. Teljesítménytől függetlenül mindenki egyenlő, de aki magasabb pontszámot ér el a genderszakkörön összeállított "elnyomottak listáján", az egyenlőbb a többieknél.

Azt hiszem, én holnaptól egy százhat éves, transznemű, leszbikus néger nő leszek.

2016.01.27. 14:28:49

@Pillanatragasztó:

Egy katolikus véleménye a transzneműekről:
heidlgyorgy.com/2015/07/01/mi-transzkoruak/

Egy református véleménye a transzneműekről:
divinity.szabadosadam.hu/?p=14918

zriff 2016.01.27. 16:10:45

Azért jó hír hogy origón olvastam, ezzel kapcsolatban megemlítette egy nő hogy ez fehérek elleni rasszizmus, legalább vannak még akik nem dőlnek be a polkorrektségnek.

Aurelius Respectus 2016.01.27. 17:06:55

Majd lesz kvóta minden kisebbségi csoportnak, a fehér hetero férfiak meg nem kapnak majd díjat, mert az rasszizmus, szexizmus, homofóbia lenne.

glinolid 2016.01.27. 23:44:50

@zriff: A kis Chelsea Clinton nem is tudta szó nélkül hagyni: rasszistázott egy ízeset a twitteren, csak arra nem számított, hogy jól el küldik melegebb éghajlatra.

"So, someone has a different opinion than you and you call them ignorant & offensive....I see...what about free speech?"

"being called a racist because you do not agree with someone is terribly offensive, liberals should stop this behavior"

"Has your Dad visited Lolita island lately? You know, the island where his buddy kept underage sex slaves."

01732895 (törölt) 2016.01.28. 10:22:49

Úgy megnézném, mi lenne, ha csak négert jelöltek volna!

Barbaarb 2016.01.29. 08:14:46

Szerintem itt Magyarországon ennek kapcsán rengeteg embernek hasonló dolgok jutottak eszébe, mint neked, már akit egy kicsit is érdekel ez a téma. Kérdés az, hogy vajon az USA-ban vannak-e akik ezt észrevételezni, és leírni merik? Mert ott ennek alacsonyabb ingerküszöbe kellene, hogy legyen, és az lenne az igaz fegyvertény az ilyen idiótaságok ellen.

2016.01.29. 18:20:04

@-JzK-: Milyen film lett a Saul fia? Jó vagy szar?

-JzK- 2016.01.29. 18:30:33

@Ahasverus:
Azt nem az én tisztem megítélni. Én egyébként nem értek egyet azzal a nézettel, amely egy művészeti alkotás értéke kapcsán pusztán a kifejezés formáját, annak kreativitását nézi, a tartalmát nem. Jó példa erre a hazai irodalomoktatás, amely csak annyiban különbözik a '90 előttitől, hogy kitépték az utolsó fejezetet a könyvből, és a kifejezetten pártművészeket törölték a kánonból, de az összes többi ugyanúgy, ugyanolyan indokolással maradt benne. A XX. századi magyar irodalmi kánonban szinte csak Nyugatos, balos, liberális, "munkásmozgalmi"-féle alkotók vannak, nacionalista, konzervatív, stb. nemigen található meg, azokat "giccsnek" bélyegzik.

Mindenesetre furcsa, hogy bárki készít n+1-edik filmet, ír könyvet a holokausztról, egyből virágeső, díjeső és pénzeső a része.

Kertész Imrében legalább volt annyi gerinc, hogy utólag elismerte, hogy ha nem létezne a nyugati társadalmakban a holokauszt-ipar, amely megteremti az erre vonatkozó konjunktúrát, valószínűleg ő se kapta volna meg a Nobel-díjat, mert nem tartja magát akkora nagy írónak.

TrollEdomer 2016.01.30. 09:59:37

@-JzK-: Ja ennek hatására Kertész nagyot nőtt a szememben.

2016.02.05. 11:37:44

index.hu/kultur/cinematrix/2016/02/04/egy_latino_szarmazasu_meleg_ferfi_is_lehet_rasszista/

"Az egyenlőtlenségek elkerülése és a kisebbségek jobb reprezentálása érdekében ... minden tag szavazatát lehetne súlyozni.
...
A Hollywood Reporterben kifejtett módszer a nőket hozta fel példának. Az Akadémia tagságának mintegy negyede nő, míg a 2014-es évben a mozilátogatók fele volt az. Az egyszerűség kedvéért 6000 fővel dolgozott, és a nők szavazatát háromszoros értékűnek rangsorolta. A férfi szavazatok így 4500 pontot érnek (6000 x 3/4) és a női voksok is (1500 x 3). Menten meg lenne az egyenlőség."

Íme, a progresszív egyenlőség, amikor a férfi szavazata pontosan harmadannyit ér, mint a nőé.

zriff 2016.02.07. 09:23:28

deansdale, az amerikai elnökválasztásról mi a véleményed, szerinted ha hillary lesz az elnök az elhozhatja a polkorrektség teljes mondjuk úgy "egyeduralmát" (antifeminizmus büntetendő, filmek, sorozatok teljesen polkorrekt propagandává válnak, internetcenzúra stb.) az usában, ami persze máshová is kihat?

TrollEdomer 2016.02.07. 09:25:46

@Ahasverus: Láttuk. Hát operatőr nem tudom mit végzett, az érthető volt, hogy tömeges kivégzést, meztelen testeket kihomályosították, de kb végig az volt, hogy csak Saul látszott tisztán, háttér meg homály.
Egyébként meg jó film volt, tényleg tudott újat mutatni.

Deansdale 2016.02.07. 12:43:30

@zriff: Szerintem az USA egyenes úton halad errefelé, a következő elnök személye csak nagyon keveset változtatna ezen. Obama férfi létére is a femcsik szekerét tolta, ettől sokkal rosszabb Hitlery sem tudna lenni. Mondjuk az tény, hogy a közhangulat lehet sokkal rosszabb :|

Az is egy lehetőség, hogy többen ébrednének fel ha gyorsabban romlana a helyzet, így talán pont nekünk segítene ha Hitlery uralomra jutna. Már így is irtózatos tempóban hangolja maga ellen az embereket, többet tett a saját szekértábora ellen mint az antifeministák együttvéve. Ha kapnak elég időt nem csak Bernie előzi meg, hanem Trump is. Mondjuk Trumpban sem bízom igazán, a háttérben ő is ugyanazokat az érdekeket szolgálja, mint a többi jelölt. Nem teszi ugyan a kirakatba, de igencsak fontos neki a progresszív-neolib pénzes zsidó közösség támogatása, akiktől ez az egész kultúrháború elindult, ugyebár.

2016.02.07. 13:28:15

@TrollEdomer:

"Láttuk."

Beültettek rá a moziba? Vagy letöltöttétek netről?

"Egyébként meg jó film volt, tényleg tudott újat mutatni."

Majd megnézem. (Nincs valami forrásod, linked, ahonnan elérhető?)

2016.02.07. 13:28:56

@Deansdale: Ha lenne rá módod, megnéznéd a Saul fiát? Mennyire érdekel az ilyesmi?

Aurelius Respectus 2016.02.07. 14:03:06

@zriff: A filmek, sorozatok ma is polkorrektek, gyakorlatilag a 70-es évek óta egyre jobban azok, ez szolgálja a filmipar tulajdonosainak céljait. A feminizmus is ezeknek a milliárdos csoportoknak eszköze a fehér emberek ellen.

Aurelius Respectus 2016.02.07. 14:06:04

@Deansdale: Sajnos igazad van. Ezekből a jelöltekből egyedül Rand Paul volt hiteles, lobbicsoportoktól független, de neki pont ezért nem volt esélye.

Aurelius Respectus 2016.02.07. 14:15:07

@Aurelius Respectus: habár még neki sem minden nézete szimpatikus, de legalább nem agresszív háborúpárti mint Clinton és a legtöbb republikánus és nem akar beleavatkozni az emberek magánéletébe mint a demokraták.

Deansdale 2016.02.07. 14:32:17

@Ahasverus: A holokausztos téma semmilyen formában nem érdekel, végtelenül túlcsépelt szarrágásnak tartom amennyit és ahogyan foglalkoznak vele. A 2. vh tele volt tragédiákkal, ezekből egyet így kiemelni és kizárólagossá tenni undorító képmutatás és történelemhamisítás. Egyértelmű politikai célok mozgatják az egészet - valakiknek érdeke ha mi fehérek, illetve mi magyarok, ezzel ostorozzuk magunkat és eszünkbe sem jut a saját ügyeinkkel foglalkozni. Hiszen ahogy jól belénk sulykolták, ha nem helyezzük az idegenek érdekeit a sajátjaink elé, az egyenes út a fasizmushoz és népirtáshoz, amik csúnya dolgok. (Lásd TGM nyíltan európaellenes megnyilatkozásait.)

Máfelől meg semmi szükségem depresszív filmekre fecsérelni az időmet - ha véletlenül filmet nézek akkor az legyen szórakoztató. Amilyen a politikai, gazdasági és kulturális környezet, semmi szükségem arra hogy még a szabadidőmet is hangulatrontó hülyeségekre pazaroljam.

2016.02.07. 14:40:11

@Deansdale: Őszintén megmondva: számomra a Holokauszt az unalmas intellektuális témák egyike. Olyannyira, hogy még a Puzsérék által promózott Zsidók szégyene sem érdekelt igazán. Nem tudom, mit lehet ezen a témán még beszélni.

TrollEdomer 2016.02.07. 18:03:21

Moziban láttuk.
Na igen, aki nem akar depresszív témát látni, az tényleg kerülje messzire.

2016.03.12. 17:49:32

@TrollEdomer: @Aurelius Respectus: @Deansdale:

Remek cikk. Nem tudom, olvastátok-e.
www.kortarsonline.hu/2014/04/hollywood-valsagban/20521

Ti mennyire értetek egyet a szerzővel?
süti beállítások módosítása