HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Mme.Brioche: @Deansdale: Kissinger egyszer asszem valamikor 2012 körül azt mondta, hogy "in 10 years, Israel will be no more". Ahhoz képest már kicsit késésben vannak a dolgok. Meg arra is emlékszem, hogy Willi... (2024.03.29. 10:35) Nem valós veszély
  • Deansdale: @valis47: @GABOR2: Arra jó ez az egész, hogy az átlagember talán felfigyel, hogy Izrael milyen is valójában. De engem még mindig az a kérdés foglalkoztat, hogy mi a célja ezzel az egésszel a háttér... (2024.03.29. 08:37) Nem valós veszély
  • GABOR2: @valis47: A miniszer is mondja, hogy pária állam lettek... de lesz@rják, az USA-t ők irányítják. (2024.03.28. 23:01) Nem valós veszély
  • valis47: @GABOR2: Az Economist szerint Izrael "egyedül maradt" (mint Orbán) www.economist.com/weeklyedition/2024-03-23 (2024.03.28. 22:51) Nem valós veszély
  • GABOR2: Nem tudom hallotátok-e, talán 3 napja volt, hogy az ENSZ elfogadott egy határozatot, ami után az izraeli nemzetvédelmi miniszter kijelentette, hogy az egész ENSZ, vagy talán inkább minden állam a vi... (2024.03.28. 17:54) Nem valós veszély
  • Utolsó 20

Áprilisi tréfa

2016.04.01. 01:00 Deansdale

Rendkívüli hír: A hatóságok nem értik, mi okozta az emberek tömeges, hirtelen megvilágosodását

Ma délelőtt két órás rendkívüli ülésen vett részt a miniszterelnök, melynek témája az emberek hirtelen és nem várt megvilágosodása, mely veszélyezteti a kormány és a gazdaság működését.

Emberek milliói ünnepelték ujjongva új életük kezdetét, mikor hirtelen ráébredtek arra, hogy vezetőik, a hatalmas multinacionális cégek, a kormány és a biztonsági szervezetek egész életük során egyfolytában hazudtak nekik. Az ország minden nagyobb településéről érkeznek beszámolók, hogy az emberek egy furcsa mentális állapotban, tiszta elmével ébredtek fel ma reggel, melynek segítségével megértették, hogy teljesen értelmetlen dolog lenne úgy tölteni a napjukat, ahogy eredetileg töltötték volna, mely potenciálisan veszélyes lenne az egészségükre és csak a befolyásos, dúsgazdag elitet gazdagítaná tovább, mely eddigi életüket irányította.

Az országban káosz tört ki, miután ezen emberek elhatározták, hogy nem mennek el munkába; az energiacégek szolidaritásból lekapcsolták az áramot a kormányépületekben és a televíziós alkalmazottak megtagadták a hazugságok tudósítását, melyre rendszeresen utasították őket.

Megkérdezvén az okokat, mindenki nagyjából ugyanarról számolt be: úgy tűnik, az emberek végre átláttak a hazugságokon és megértették, hogy a mindent behálózó korrupció és a kapzsi bankok, az ,,oszd meg és uralkodj" politika miatt tartanak ott, ahol tartanak. Megértették, hogy ők mindeddig ezt a rendszert támogatták tudatlanságukban vagy nemtörődömségükben.

Riportok tömege érkezik arról, hogy az emberek úgy döntenek, hogy a magyar árukat keresik, valamint kis boltoktól vagy házigazdaságoktól vásárolnak a nagy szupermarketek helyett. Néhányan újraültetik a rég lefüvesített zöldségeskertjeiket és tanulni kezdik, hogyan tudnak vegyszer nélkül zöldséget termelni. Sokan közparkokban és tereken gyűlnek össze, hogy elbeszélgessenek és meghallgassák egymást, vagy éppen túrázni indulnak. A megnyitott kormányüdülőkben kerti partikat rendeznek.

A kormányszóvivő elmondta, hogy még mindig nem tudják, mi állhat az emberek hirtelen megváltozása mögött. A kormány azt tanácsolja a polgároknak a helyzet megoldásának reményében, hogy továbbra is dolgozzanak kimerülésig a szokásos módon, fogyasszanak sok gyorséttermi ételt és el ne mozduljanak a TV elől, hogy visszatérhessenek az eredeti állapotukba. A rendvédelem megkér minden polgárt, hogy jelentsenek mindenkit, aki nem a szokásos, felelőtlen fogyasztói magatartást tanúsítja vagy otthonában nem tartózkodik a televízió öt méteres körzetén belül.

38 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wastrel 2016.04.01. 02:57:21

Mi ez a vörös komcsi propaganda? Gyilkos zombi barátod első sokkjában megtér az Úrhoz, miután ezt meglátja :D

Barbaarb 2016.04.01. 07:10:32

Hát ez tényleg csak egy tréfa lehet, de nem azért, mert az emberek valójában nem ébredtek rá semmire, hanem mert valójában sosem éltünk ilyen jól, és épp a jólétünk miatt érünk rá panaszkodni.
Az szerintem is gáz, hogy a TV tömegeket köt le értelmetlen műsoraival, és befolyásolja is őket, de ez bizony saját döntésük, ami viszont ismét abból adódik, hogy jólétükben nem tudják mivel kitölteni az idejüket.

01732895 (törölt) 2016.04.01. 07:52:08

Szóval senki se posztolt képet arról a facebookon, hogy mit evett? :-O

Wastrel 2016.04.01. 10:24:26

@Barbaarb: Ezt a jólét baromságot annyiszor hallom már, hogy kezd vérunalmas lenni a dolog. Ráadásul rohadtul nem igaz, ezt maximum a materialisták gondolják így, de közben csak meg kell nézni azt a szellemi züllést, a teljes reménytelenséget, a létfenntartás lehetetlenségét, ami a mostani generációkat sújtja. Egész egyszerűen annyira olcsóvá vált az igénytelen szórakozás meg időtöltés (lásd: prolitáp), hogy a társadalom 80%-a számára nem maradt más lehetőség, mint a szaros dobozukat bámulni. Pont az a probléma, hogy miközben a proli szórakozás elolcsósodott, közben a létfenntartás egyre inkább lehetetlenedik el. Nem csak azt kell nézni, mennyibe kerül a kenyér, hanem azt is, hogy milyen esélye van egy átlagmagyarnak vitamindúsan és változatosan étkezni, hány embernek van depressziója a súlyos D-vitamin hiány miatt, meg hányan mászkálnak az utcán hajlott gerinccel és kirohadt fogakkal. Persze az emberi szervezet sok megpróbáltatást kibír, de hadd ne ünnepeljük már sikerélményként, hogy lehet bámulni a Máunika sót, miközben a lakosság mentálhigiénés állapota valahol a szellemi halál szintjén mozog.

Nem látom azt a fenenagy jólétet a környezetemen, pedig az ország minden táján vannak ismerőseim. Inkább azt látom a legtöbbeken, hogy az életük amúgyis elveszett, sorsukba való beletörődésként hát odaülnek a fekete doboz elé rohadó fogakkal meg hajlott gerinccel, más úgysem maradt nekik.

KalmanBlog 2016.04.01. 10:47:25

Király! Egy percre beleéltem magam és úsztam a mámorban :-).

@Wastrel: Az igényes szórakozás sem drágább, mint a proli. Sőt, valójában olcsóbb. A legtöbb értelmes könyvet például le lehet tölteni ingyen, vagy könyvtárban el lehet olvasni olcsón. De még akár a könyvesboltban is el lehet olvasni őket. A barátaidat meghívhatod magadhoz ingyen (kölcsönösség esetén átlagban ingyen van, csak nem kell flancolni). Deansdale blogját is ingyen olvasod, és még kommentelhetsz is :-). Szóval ez tényleg csak döntés kérdése.

Az sajnos igaz, hogy a minőségi testi táplálék drága.

2016.04.01. 10:52:39

@KalmanBlog: Hadd folytassam a sort! :)

A neten ingyen olvashatsz igényes könyveket, nézhetsz igényes filmeket, hallgathatsz igényes zenét.

Az ember, ha igényei vannak, elérheti, hogy olcsón vagy ingyen juthasson kultúrához és szórakozáshoz.

Barbaarb 2016.04.01. 10:53:04

@Wastrel:

A jólét kifejezés tudtommal csak az anyagi helyzetre vonatkozik, az emberek boldogsága egy másik, bár ezzel összefüggésben van. Ilyenformán pedig viszonylag egyszerű módszerekkel mérhető, ezekből pedig az látszik, amit állítottam, hogy sosem éltünk még ilyen jól. Ezt egyébként az is jól mutatja, hogy az olyan proli szórakozásokra, mint a TV, facebook, kocsma, élvezeti cikkek majdnem mindenkinek futja az országban. Az már más kérdés, hogy közben rájuk dől a ház, de senki sem kötelezi őket arra, hogy ne arra költsék a pénzüket. Mindeközben olyat is tudok, akinek hasonló helyzetből sikerült kitörnie, mert nem ezekre fordította.

Amíg nem tudok úgy boltba menni, hogy ne kelljen sorba állnom a mélyszegénynek tituláltak mögött, akik csipszet, kólát, fagyasztott félkész és készételeket vásárolnak, én bizony azt mondom, hogy elég nagy itt a jólét. De mindenképpen nagy a kontraszt azokhoz az időkhöz képest, amikor üresek voltak a boltok, vagy amikor üresek éppen nem voltak, de a mai termékek tizedét sem árulták bennük, és bizony nem is voltak ezek az idők olyan régen.

2016.04.01. 10:55:10

@Barbaarb: Hát jobban élünk, mint a Horthy-rendszerben! (Bár a JOBBIK szerint jobban éltek az átlagemberek a Horthy-rendszerben, mint most, hehe! :P)

Barbaarb 2016.04.01. 10:55:45

@KalmanBlog:

Ja igen, azt akartam még írni, hogy a TV-t sem kötelező proli szórakozásra használni, vannak dokumentumfilm csatornák (vannak még normálisak), és ha az ember tud szelektálni, akkor hírforrásnak is jó. Én is ezekre a célokra használom, plusz sportot meg vígjátékokat nézek rajta, összesen hétköznaponként kb. 1-2 órát.

Barbaarb 2016.04.01. 11:00:25

@Ahasverus:

A Horthy rendszer egy érdekes időszak, és nagyon érdekelnek az akkori életkörülmények. Nem volt leányálom, amit főként a háborúnak és következményeinek köszönhettünk, de "érdekes" módon nem egységes az emberek megítélése.
Nekem a nagyszüleim mind szegény (mai szemmel, mert nem is tudom akkoriban mi számított annak) családban nőttek fel, mégis eltértek a vélemények. A megítélés szerintem már akkor is a személyes érintettségektől függött, mert másképp vélekednek róla a városlakók, mint a falusaik, és másképp a parasztok, mint a munkások.
Mindenesetre nagyon rossz rendszer szerintem nem volt, mert a gazdaság fejlődése mellett az életszínvonal is jelentősen emelkedett, talán sokáig jól működhetett volna, ha nem lettünk volna a nagyhatalmak játékszere és játszótere.

2016.04.01. 12:03:21

@Barbaarb:
Jaj már! Ugye te sem gondoltad komolyan, hogy egy szocit valaha is meg tudsz majd győzni arról, hogy ő jól él? Ő egy áldozat baszdki!!! :D
A körülmények, a renccer, meg persze a mocskos kizsákmányoló kapitalisták áldozata. El ne vedd tőle az áldozatszerepet, mert a végén még elkezd nekünk racionálisan gondolkodni! Ráadásul úgy nem tudna másokból élősködni sem. Hová vezetne ez?! :))

2016.04.01. 12:07:43

@Barbaarb: A nagybirtokrendszer azért jelentősen megbénította a magyar gazdaságot (abban igazuk volt a nyilasoknak, hogy a feudális örökségeket-maradványokat fel kell számolni). Szerintem sem szabad általánosan szemlélni a teljes magyar rögvalóságot. Klebelsberg Kuno fejlesztette az oktatási rendszert, Szabó Ervin a könyvtárrendszert, Bethlen Istvánnak is voltak jó reformjai. Az sem felejtendő el, hogy a Horthy-korszakban működött a Nyugat c. folyóirat. Ugyanakkor rengeteg volt a nyomorgó paraszt, akik felett nem szabad elnéznie a történelemmel foglalkozónak. Nem véletlen, hogy annyian sürgették akkor a földreformot.

Ami még érdekes, hogy nem volt akkor még lenézendő a nagycsalád intézménye, sőt, értékelték, ha egymás mellett élt három generáció. Míg ma a liberális önmegvalósítás szószolói a legnagyobb megvetéssel beszélnek, ha egy fiatal együtt él a szüleivel és a nagyszüleivel.

2016.04.01. 12:10:31

@zombigyilkos: Itt most Wastrel a szoci? (Mi más lenne, ugyebár!) :P

@Wastrel: Hallod, megmondta MR. Úristen, hogy szoci vagy. :P

zriff 2016.04.01. 12:52:54

@Ahasverus: A netes könyvolvasáshoz,a nagy hátránya hogy megerőltető a szemnek.

2016.04.01. 12:58:24

@Ahasverus:
Nemrég mintha valamit említettél volna a tiszta lapról.
Ilyen gyorsan elfeledted?

2016.04.01. 16:33:50

@zombigyilkos: Óh, én nem felejtettem el a tiszta lapot.

Ettől függetlenül nem kell jelzővel ellátni Wastrelt. Majd úgyis elárulja, mi is ő. Milyen címke is illik rá. :P

Wastrel 2016.04.01. 16:33:56

@KalmanBlog: De ha ingyen töltöd le, akkor kommunista vagy. Az meg mint tudjuk, rosszabb, mint a proli :D

Wastrel 2016.04.01. 16:36:33

@Barbaarb: Hány forint a havi Facebook előfizetés?

Az alkoholizmus meg a jólét kapcsolatát meg mintha már az általad felidézett korszakban is hallani lehetett volna :)
youtu.be/F4IxX_JmUEg?t=425

Wastrel 2016.04.01. 16:38:30

@Ahasverus: Semmi sem fogható egy pszichopatához.

2016.04.02. 00:32:54

@Ahasverus:
"Óh, én nem felejtettem el a tiszta lapot."
Pedig erősen úgy tűnt.
Tudod, a Wastrel és a közöttem lévő kapcsolat nem azonos a kettőnk közöttivel. Az, hogy vele hogyan kommunikálok, nem azt jelenti, hogy veled is. Nem kell őt megvédeni, nagyfiú már.

.

"úgyis elárulja, mi is ő. Milyen címke is illik rá"
Már egy ideje elárulta: pszichopata.
Egyrészt bemutatta magát a Férfihangon.
Idézet tőle:

'Nálam mondjuk alapfelszereltség utcán / buszon / vonaton a böhömnagy fejhallgató, mert antiszoc vagyok'

Másrészt napok óta ezen a pszichopata dolgon lovagol, másokat próbál állandóan annak betudni. Nagyon aranyos shaming language (érvek hiányában más ugye nincs már), kiegészülve egy remekbe szabott kivetítéssel.

.

/Egyébként kisebb részben pont a hasonló jelenségek miatt szeretek írogatni blogokon, fórumokon. Rengeteget lehet tanulni az emberek viselkedéséről, indítékairól, tulajdonságairól. Ha hivatásos pszichológus vagy pszichiáter akarnék lenni, akkor biztos, hogy a neten összeszedett emberekből írnám a szakdogámat. :) /

2016.04.02. 00:50:58

@Wastrel:
Az alkoholizmus oka nem pontosan a jólét.
Az csak részben és csak közvetve kiváltója.

Az alkoholizmus, a drog, a dohányzás és egyéb szenvedélybetegségek (meg sok más probléma) egyik fő oka az egyre gyengébb színvonalú gyereknevelés. Gondolok itt az apák hiányára a cslaádban, meg a férfiak hiányára az óvodai és iskolai nevelésben.

Annyiban igaz a jólét, mint ok, hogy részben a jóléti társadalom (kiegészülve a szocialista nőtartó rendszerrel) eredményezi azt, hogy a gyerekeket nem nevelik/nevelhetik a férfiak. Tehát mondhatjuk, hogy közrejátszó ok, de az még nem a pontos meghatározása.

Pár érdekesség a témáról:

www.ferfihang.hu/2011/11/28/apatlansag/

utveszto.uw.hu/os/apatlan-tarsadalom.html

mno.hu/tudomany/kulcsfontossagu-az-apak-szerepe-1094557

boysmeneducation.com/are-female-teachers-biased-against-boys-are-male-math-teachers-just-better-lets-look-at-some-research/

Wastrel 2016.04.02. 04:08:31

@zombigyilkos: Az alkoholfogyasztás szinte egyidős a civilizációval, ezért semmi köze nem lehet jóléthez vagy nemjóléthez. Az alkoholizmus elsősorban társadalmi kérdés, azokból lesznek igazán alkoholisták, akik nem kapnak szeretetet, nem becsüli őket kellően a családjuk, vagy elidegenedtek és nincsenek barátaik, és mivel az alkohol a legolcsóbban - ráadásul legálisan - hozzáférhető kemény drog. Emellett az is kell hozzá, hogy az illető ember akaratgyenge és függőségre hajlamos legyen. Akinek széles baráti köre van, és mondjuk társaságban iszik, annál nagyon kis eséllyel alakul csak ki az alkoholizmus. Mivel alkoholisták elsősorban egymástól elszigetelt emberek lesznek, ezért a probléma súlyossága ellenére nem társadalompolitikai kérdés, szerintem minden korszak, minden generáció kitermel magából egy bizonyos %-nyi alkoholista réteget. És mivel kizárólag társadalmi tényezője van, teljesen felesleges gazdasági tényezőkkel, pláne az ún. jóléttel indokolni a jelenséget. Minden bizonnyal a maguk alá hugyozó hajléktalanok is dúsgazdagok, azért engedhetik meg maguknak, hogy igyanak :D Azt is érdemes volna vizsgálni, hogy hogyan és mikor alakul ki az alkoholizmus, mert én nem úgy látom, hogy tizenéves kamaszok lennének alkoholisták (persze divatból vedelnek meg katiznak ők is, de a tényleges függőség még nem alakul ki), sokkal inkább valamikor a kapuzárási pánik előtti--utána néhány évben, esetleg egy idejekorán érkező egzisztenciális válság következtében üti fel fejét. De mivel az alkoholfogyasztás korokon átívelő módon létezik és létezett, teljesen felesleges belekeverni mindenféle gazdasági tényezőt, így a jólétet meg nemjólétet is. A kapitalizmus sem okoz alkoholizmust, de ugyanígy önmagában a szocializmus sem. Aki a hajléktalanná válás peremére kerül, azok is ugyanúgy a pohár fenekére néznek. Szerintem - bár ez saját definíció - az lesz alkoholista, aki végleg elidegenedik a környezetétől, nem marad számára más, csak az egoja, és az egoja átfordul egy ilyen destruktív, önző, önpusztító folyamatba.

Wastrel 2016.04.02. 04:24:18

@zombigyilkos: Azt ugye vágod, hogy aki bevallja, hogy antiszociális, az nem lehet pszichopata, mert a pszichopatáknak pont az a jellemző tulajdonságuk, hogy képtelenek kitekinteni a saját egojukból, és akár saját magukat, akár másokat egy relatíve objektív lencsén keresztül vizsgálni :) Szóval ne pszichoanalizálj engem, mert az lesz a véged, mint a doktornak, aki a pszichopátiát kutatta, és a végén a saját magán végrehajtott vizsgálatból kiderült, hogy ő a pszichopata :D

Emellett a pszichopata szorongásra sem hajlamos, én viszont éveken keresztül voltam szorongó és pánikbeteg, úgyhogy a szánalmas érvelésed máris érvényét vesztette. Ezért nem jó, ha kizárólag egoista és dogmatikus érvelésre vagy képes, mert játszi könnyedséggel csinálsz segget a szádból. De tudod mit? Egyszer s mindenkorra eldönthetjük ezt a vitát: mindketten beülünk szépen egy MRI vizsgálatra, és mivel a pszichopátiának genetikai oka van, a keletkezett hőképen egyértelműen látható, ki a pszichopata.

De nem csak genetikai pszichopátia van, létezik pszichopata működés is, amikor neveltetésed okán válsz pszichopatává, ezt pedig úgy hívják, hogy szociopátia. Mivel gondolom nem szeretnél elfáradni MRI-re, mert akkor lebuknál, ezért elég rólad annyi infót begyűjtenem, hogy hozzászólásaid alapján a három dark triad jegy közül kettővel biztosan rendelkezel, a kóros nárciszizmussal és a machiavellizmussal, és mivel a két tulajdonságot a genetikai vagy tanult pszichopátia köti össze, meg is van a diagnózis. :)

en.wikipedia.org/wiki/Dark_triad

2016.04.02. 07:05:02

@zombigyilkos: Látom, elkezdődött közted és Wastrel között egy vita. Na, ezt megnézem! :)

Kevéske reagálás a részemről.

Nem tetszik, hogy jelzőkkel látod el a jónépet, de mindegy. Csináld!

'Nálam mondjuk alapfelszereltség utcán / buszon / vonaton a böhömnagy fejhallgató, mert antiszoc vagyok'

Ezt úgy nevezik: tréfás megjegyzés. Tudod, mint amilyen neked volt a "Fut a gyáva". Nem muszáj rajta röhögni, de félremagyarázni nem kéne.

"Másrészt napok óta ezen a pszichopata dolgon lovagol, másokat próbál állandóan annak betudni. Nagyon aranyos shaming language (érvek hiányában más ugye nincs már), kiegészülve egy remekbe szabott kivetítéssel."

Amiből le is szűrted a következtetést, hogy...

"Már egy ideje elárulta: pszichopata."

Ez kicsit olyan, mint ha valaki azt mondaná pl. a Puzsér-Hajdú afférra, hogy Puzsér azért pszichopatázza le folyamatosan Hajdút, mert valójában maga Puzsér a pszichopata.

Egyébként ezt a pszichopata-témát Puzsér hozta be a közéletbe. S tényleg fennáll a veszélye, hogy a pszichopata-kártyával próbálják egy vita során hitelteleníteni az ellenfelet, vagyis működhet shaming language-ként is. De amit Wastrelen és Puzséron kívül mások is igyekeznek kimutatni, az egyrészt a tőkés rendszer pszichopata működése, másrészt, hogy a tőkés rendszer kedves a pszichopaták érvényesülésének.

Egyébként Wastrel pszichopatának nyilvánítása a részedről shaming language, csak úgy szólok.

KalmanBlog 2016.04.02. 09:32:01

@Ahasverus: Én azt hittem, a pszichopatázás udvarlásnak számít. Hiszen aki pszichopata az érvényesül a világban, és sok nője lesz.

-JzK- 2016.04.02. 11:20:49

@KalmanBlog: Lehet, hogy EBBEN a világban az érvényesüléshez hozzásegít a Dark Triad személyiség, de nehogy attól már tisztelendő-irigylendő, erkölcsileg nem elvetendő dolognak állítsuk be. A kommunista diktatúrában meg az érvényesült, aki jól be tudta nyalni magát a pártba, most akkor az a magatartás a helyes. Igen, erkölcsileg feslett világban az erkölcsi tartás nélküli, lelkiismereti vívódást nem ismerő, anyjuk lelkét harminc ezüstért is eladni kész gazemberek érvényesülnek a legjobban, de legalább ne mentsük fel őket ilyen machiavellista hozzáállással.

2016.04.02. 12:06:57

@Wastrel:

"Az alkoholfogyasztás szinte egyidős a civilizációval"
Nem az alkoholfogyasztásról írtam.
Hanem a MÉRTÉKÉRŐL!
Szóval kár volt koptatnod ennyit a billentyűzetet.

.

"aki bevallja, hogy antiszociális, az nem lehet pszichopata"
A pszichopaták egy része azért vallja be, hogy ezzel tévessze meg az embereket. Tudja, hogy ha ezt állítja magáról, akkor nem fogják elhinni neki. Ráadásul a pszichopaták egy jó része bizony nagyon is tisztában van azzal, hogy ő pszichopata.

.

"a pszichopata szorongásra sem hajlamos"
De ettől még előfordulhat náluk is, még ha kisebb arányban is.

.

"mivel a pszichopátiának genetikai oka van"
Még a pszichológusok sem tudják, hogy pontosan mi okozza és hogy miért van. Erősen megoszlanak a vélemények ebben a tekintetben (is).

.

"a három dark triad jegy közül kettővel biztosan rendelkezel"
Már megint kezded a kivetítést? :)
A három közül kettő egyáltalán nem igaz rám. A machiavellizmus pedig csak a "cél szentesíti az eszközt" értelemben érvényesül (ami az emberek döntő részére egyébként is igaz).

Ugyanakkor nárcisztikus tulajdonságot éppen most mutattad be magadon. Te írtad most, hogy szorongtál korábban. Ami ugye a legjellemzőbb tünete a nárcisztikus személyiségzavarnak. Ezzel párosul a kivetítés (amit meg most mutattál be, mikor másokat pszichopatának jellemzel) és máris eljutottunk oda, hogy a kettőből megszereztél hármat. Sok sikert az utolsóhoz! Menni fog az. ;D

.

Megj.:
Simán elmegyek MRI vizsgálatra, tisztában vagyok magammal, nem lenne miért aggódnom. Ha tudnád, hány pszichológiai vizsgálaton, teszten és hasonlón vettem már részt, fel sem hoztál volna ilyen baromságot. :)

2016.04.02. 12:10:19

@Wastrel:
Nem, megint tévedsz. Ez kapitalizmus.

A szakszervezetek éppen a kapitalizmus hasznos és normális termékei. A szocializmusban nem tudnak (és nem is szoktak) megfelelően kialakulni vagy megerősödni, mert a szociális háló miatt nem fognak össze az emberek (lásd nálunk, hogy milyen gyenge és korrupt szakszervezeteink vannak). Míg a kapitalistább országokban erős a szakszervezet (lásd Ausztria, ahol nincs a szocialista elvű minimálbér, és máris rohadt erősek a szakszervezeteik - rá vannak szorulva, hogy összefogjanak egymással, és így össze is fognak).

Szép öngól volt megint. Folytasd kérlek! :)

2016.04.02. 12:18:23

@Ahasverus:

"Nem tetszik, hogy jelzőkkel látod el a jónépet, de mindegy. Csináld!"
Mondd, kedves Kettős Mérce!
Miért hagyod figyelmen kívül Wastrel legelső hozzászólását a témában?
Miért csak nekem rovod fel azt, amit valójában nem én kezdeményeztem?

.

"Ezt úgy nevezik: tréfás megjegyzés."
Nem is vontam kétségbe, hogy tréfás.
Ugyanakkor maga vallotta éppen most és itt, hogy valóban antiszociális.
Ennyit erről.

.

"fennáll a veszélye, hogy a pszichopata-kártyával próbálják egy vita során hitelteleníteni az ellenfelet"
Ahogy Wastrel is próbálja tenni, mikor a kapitalista eszmét (és ezzel együtt az azt támogatókat) pszichopatának bélyegzi. Mondd, miért nem tűnt fel neked, hogy pont ez ellen a shaming language ellen szólalok fel (a magam sutyerák módján)?

"Wastrel pszichopatának nyilvánítása a részedről shaming language"
Miután bevallotta, hogy antiszociális, emellett bevallotta, hogy szorongásai voltak, plusz az utóbbi napokban ezt vetíti ki, abból nyilvánvalóan látszik, hogy amit írok, nem feltétlen shaming language, hanem sokkal inkább egy adott személy racionális értékelése az olvasottak és a _saját bevallása_ alapján. ... Plusz egy kis csipkelődő visszavágás, hátha ráébred, mekkora baromságot beszél.

2016.04.02. 12:24:31

@-JzK-:
Létezik egyáltalán olyan, hogy örök érvényű erkölcs avagy igazság?

Erkölcsös a gyilkosság, vagy erkölcstelen?
Kérdezz meg egy arab terroristát, meg kérdezz egy átlag európait.

Erkölcsös lehet az öngyilkosság, vagy erkölcstelen?
Kérdezz meg egy keresztényt, utána kérdezz meg egy régi szamurájt.

2016.04.02. 12:26:11

@zombigyilkos:
"a kettőből megszereztél hármat"
Bocs, fordítva.

Wastrel 2016.04.02. 12:52:41

@zombigyilkos: Hogy is magyarázhatnám el a vaknak a színeket?

Ausztria bizony erősen szocialista állam, konkrétan mondva szociális piacgazdaság és szociáldemokrácia működik. A szakszervezetek meg, csak úgy mint a 8 órás munkanap, meg a 40 órás munkahét, kőkemény szocialista vívmányok. A kapitalista vívmány az a csillét tologató 8 éves kisgyerek, meg a 14 órás munkanap.

Németországban is hasonló rendszer működik, ott konkrétan ha munkanélküli vagy, és van X év összegyűlt munkaviszonyod, akkor az állam fizeti a lakhatásod, a rezsid (internettel együtt), és ad akár 350 Euró költőpénzt, mert ott azt feltételezi az állam, hogy a munkanélküliként töltött idődet is produktivitásban éled, tehát aktívan állást keresel, vagy megtanulsz valami új skillt, azt meg a pszichológia (meg persze a red pill) mára egyértelműen bebizonyította, hogy kizárólag megfelelő, egészséges étkezéssel és kifogástalan mentálhigiéné mellett tudsz a munkaerőpiacon és az állásinterjúkon teljesíteni. Aki hosszú időre kiesik a munkaerőpiacról, és mondjuk át kell képeznie magát, mert az aktuális szakmájában már nem maradt hely az érvényesülésre, annak teljesítménye és mentális állapota is fokozatosan romlik a létfenntartás nehézségeivel, és a végén tényleg egy önellátásra képtelen alkesz lesz, mert a kapitalizmusban a saját munkaeszköz nélkül létező munkavállaló nem saját maga dönti el, dolgozhat-e vagy sem. Érdekérvényesítésre, meg az interjúztató meggyőzésére pedig akkor lesz képes, ha közben nem amiatt aggódik, hogy a következő hónapban halálra fagy vagy sem.

Eközben Németországban ugyanúgy nincs hivatalos minimálbér, mint Ausztriában (bár lehet, hogy azóta bevezették, mintha hallottam volna ilyen tervezetről), hanem ágazati minimálbérek vannak, ami akár tetszik akár nem, ugyanúgy minimálbér, mint a központilag meghatározott, csak iparáganként más mértékű.

Tehát most közvetve bebizonyítottad nekünk, hogy magas minimálbér + szociális piacgazdaság + jóléti állam = gazdag ország. Azt már tényleg csak zárójelben említem, hogy mindkét országban teljesen ingyenes felsőoktatás működik, mert Németországban pár éve törölték el az 500 Eurós általános tandíjat.

Az olyan országokban meg, mint Magyarország nem jóléti állam van, pláne nem szocializmus. Jó ha tudod, hogy a gyakorlatban nálunk nincsen valódi szociális háló (ill. bizonyos C kategóriás állampolgárok, ha nagyon verik az asztalt, kapnak valami alamizsnát, mert különben hogy lehetne őket elvinni szavazni egy zacskó száraztésztáért), és amerikai típusú egészségügyi rendszer működik, tehát vagy fizetsz, vagy nem leszel ellátva. Hivatalosan persze van szociális háló és európai típusú az egészségügy, csakhogy engem nem az ideológia meg a dogma érdekel, hanem a tényleges megvalósulás gyakorlata.

A pszichoanalízis továbbra is rosszul áll neked, a szorongást nem a nárciszizmus generálja, hanem az ego úgymond magába fordul, ez akkor történik meg, amikor a környezeted, vagy mondjuk a kapitalista cégek azt mondják, hogy nem vagy nekik elég jó, pedig épp elégszer bizonyítottad ennek az ellenkezőjét :) Avagy a szorongás pont hogy a nárciszizmus ellentéte. Aki seggbuta, de legalább nárcisztikus, az nem szorong, mint ahogy az agresszív emberekre sem jellemző ez, sokkal inkább a passzív-agresszióval jár együtt. Mihelyt megtanultam függetleníteni magamat a kapitalizmus meg a környezetem elvárásaitól, a szorongás elmúlt, és azóta ismét tudok a számomra valóban fontos dolgokra koncentrálni :) Egyébként érdekes összefüggés, de amióta kapitalizmus van, azóta jellemző "népbetegség" a pánik, nem véletlenül :)

2016.04.02. 13:44:00

@Wastrel:

"Ausztria bizony erősen szocialista állam"
A minimálbér hiányát írtam, mint kapitalista megnyilvánulást.
(Ráadásul hozzánk képest simán nevezhető kapitalistának az a gazdaság.)
De látom, nem jutott el odáig. :)

"A szakszervezetek meg, csak úgy mint a 8 órás munkanap, meg a 40 órás munkahét, kőkemény szocialista vívmányok. A kapitalista vívmány az a csillét tologató 8 éves kisgyerek, meg a 14 órás munkanap."
- A szakszervezet - ahogy írtam is - pont a kapitalizmusban működik rendesen. Nem kell értened, de etől még így van.
- A munkaidő csökkentése és a gyerekmunka eltörlése pedig nem vívmány, hanem az egyre jobb élettel járó megnyilvánulás. Akár a kapitalizmusban, akár a szocializmusban rosszul élnek az emberek, ott a gyerek is dolgozik, avagy hosszabb a munkaidő, mert egyszerűen a megélhetéshez szükség van a munkájára. Ahol meg jólét van, ott nem dolgozik.
Persze ezt nem kell megértened. Jobb hinni, nemde? :)

"Magyarország nem jóléti állam van, pláne nem szocializmus"
LOL
Mondd aranyom, a befizetett adók mértéke nálunk mennyi is?
És ebből menyi is megy szociális juttatásokra?
Ennyit erről. :)

"amióta kapitalizmus van"
Mi van??? Meghülyültél aranyom?
Kanyarban nincs kapitalizmus. Talán 100 éve még volt nyomokban. Dübörög a szocializmusod és azt szapulod kapitalizmus címszóval. De ragyogó szalmabáb, üssed csak, hátha segít csökkenteni a szorongásodat. :)

100 éve még volt némi kapitalizmus, mert nem voltak szociális juttatások (mások pénzéből élősködés). És lám, nem volt annyi problémás, depressziós, szorongó és hasonló ember sem. (Ahogy éppen te is írod, tökéletesen alátámasztva engem.) De amióta a jövedelem kétharmadát elveszi állam bácsi, és ezt odaadja a 'mindenkinek aki nyivákol', na azóta növekszik egyre jobban a szorongásos tünetek száma is. Meg drogosból, alkeszből, dohányosból, figyelemhiányos- és viselkedési zavaros gyerekből is azóta van radikálisan több.

Szóval szép beégés volt megint részedről.
Lássuk a következőt! :)

KalmanBlog 2016.04.02. 20:40:07

@zombigyilkos: Elképzelem ahogy együtt mentek MRI vizsgálatra. Aztán beültök egy sörre beszélgetni. This is the beginning of a beautiful friendship :-)

Barbaarb 2016.04.03. 08:16:46

@Wastrel:

Szerintem ingyen senki sem tuja elérni a FB-ot, ha szerinted igen, akkor légyszíves írd le hogyan, mert nem ismerem.

A szeszesitalokkal kapcsolatosan pedig, ha az egyik ember az ugyanakkor jövedelmét hasznos dolgokra tudja költeni, és ki tud törni a szegénységből, a másik pedig nem, az nem a rendszer hibája.

Ravasz Figyelmeztetés 2017.02.22. 19:07:44

Hmm, mintha ezt már olvastam volna egyszer valahol... (Khm, khm, Jose Saramago: Megvilágosodás)
süti beállítások módosítása