HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Wildhunt: @Deansdale: pontosan. (2024.04.16. 08:54) Vallásismereti kisokos
  • Deansdale: @Wildhunt: Na igen, valójában nem nehéz megérteni, hogy metafizika és babona egymástól függetlenül létezik, a vallásokban pedig keveredtek, de ettől a keveredéstől a metafizika még nem változik neml... (2024.04.16. 08:36) Vallásismereti kisokos
  • Wildhunt: @Deansdale: szerencsétlen hülye Arisztotelész, Ágoston, Pascal, Newton, Bohr, stb. Milyen kár hogy unintelligens hülyék voltak, akik nem tudták felfogni, hogy nem létezik a fogtündér. Még jó, hogy v... (2024.04.15. 10:08) Vallásismereti kisokos
  • Wildhunt: @Opus P.: mert eddig aki a kereszténységet be akarta tiltani, az kollektivista tömegmészárlást akart. Tapasztalat. (2024.04.15. 10:03) Vallásismereti kisokos
  • Deansdale: @Opus P.: A csonkítással már mondtam, hogy én sem értek egyet. "Ha meg azzal jön, hogy én nem vagyok elég jó ember mert" Te is azzal jössz, hogy ő nem elég jó ember - akkor mi a különbség? Mármint... (2024.04.15. 07:40) Vallásismereti kisokos
  • Utolsó 20

HVG pszichológia... Ez valami vicc?

2016.07.21. 12:41 Deansdale

Úgy tűnik a HVG pszichológiával foglalkozó részlege kizárólag értelmi fogyatékosokat alkalmaz, illetve olyan szélhámosokat akik azt hintik a népnek amit az hallani szeretne, legyen az bármekkora bárgyú baromság. Most éppen arról írnak cikket, hogy miért is harcolnak egymással a nők, s bár még csak 2 bekezdést olvastam el, máris annyi idiótaságot találtam, hogy muszáj reagálnom. Úgyhogy szokás szerint a cikk olvasása közben írom rá a reakciót, mondhatni "élőben". Előszóként még annyit, hogy a HVG-s kérdésre a válasz egyszerű: a nők azért harcolnak a nőkkel, mert a két nemnek külön hierarchiája, külön versenye van, ahol a másik nem kegyeiért értelemszerűen nem a másik nemmel kell megküzdeni, hanem az azonos nemű versenytársakkal. Kíváncsi vagyok eljut-e eddig a következtetésig a cikkíró szakmunkás, vagy inkább végig mellébeszéléssel és feminista hazugságokkal pusztítja az olvasók agysejtjeit.

Évszázadok óta klasszikus szerzők kedvelt témája a nemes férfibarátság, a férfiakra jellemző, hőstetteket ihlető csapatszellem és szolidaritás. Sokan, sokat írnak erről magasztos és emelkedett stílusban – általában férfiak.

Sejthetjük, hogy mire fog kilyukadni az író ha a nőkről szóló cikkében azonnal a férfiszapulás feminista elméleteit kezdi építgetni. Miért harcolnak a nők? Hát tudjátok az úgy van, hogy a gonosz férfiak... Nyilván minden a férfiak hibája - kíváncsian várom hogy a női cicaharc pontosan miért is.

A nőket bármiképpen méltató írások többsége is hosszú időn át „férfimunka” volt, így érthető, hogy a nőkkel kapcsolatos, férfiak által megfogalmazott és alaposan elterjedt társadalmi vélekedések még ma is mélyen gyökerezve élnek a gondolatainkban

Szegény nőket megfertőzte a férfiirodalom. A férfiak a nők méltatását(!!!) is csak azért nyomatták évszázadokon keresztül, hogy ártsanak vele. A rohadt elnyomói ravasz módon dícsérettel nyomták el a nőket.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy jelentős eltérés tapasztalható a férfibarátság és a nőbarátság társadalmi értékelése és megbecsültsége között. Ez a vélemény mostanában alakul át, s noha a folyamat már hosszú évtizedek óta zajlik, még mindig az átmenet korában élünk.

Vagyis a két különböző dolog valójában egyforma, csak a hülye emberiség kezeli őket különbözőképpen. A pórnép annyira hülye, az iskolarendszernek kell bemagyarázni a fejükbe, hogy a férfi és a nő totálisan azonos, vagyis a viselkedésük, vágyaik, természetük is teljesen megegyezne, ha a férfiak nem nyomnák el a nőket.

Az a kettős erkölcs, miszerint egy cselekedet elkövetőjének a nemétől függően ítél a közösség, a társadalom, más kettősségeket – magyarán: képmutatást – is okoz.

Itt kellene szociálpszichológusunknak visszaadni a diplomáját, mert ilyet még egy laikus sem írhat le komoly presztízsveszteség nélkül, nemhogy egy "szakértő". Amellett, hogy a nemek különbözősége miatt értelemszerűen más következményekkel járnak bizonyos cselekedetek, garantálom, hogy a nemfüggő ítéletekben maga a cikkíró is "bűnös" - például biztosan súlyosabban ítéli meg a családon belüli erőszakot, ha férfi követi el. Nincs abban semmi képmutatás, ha bizonyos tettek erkölcsi súlyát realisztikusan mérjük fel, ahelyett hogy egy külső ideológia szabályai szerint kényszeresen egyenlőnek tekintenénk őket.

Mert bizony nem az a nő a legkelendőbb, akinek a fánkján legszebbre pirul a szalag – hanem a legvonzóbb.

Mi köze ennek akár a témához, akár a mellékvágányhoz amin eddig haladtunk? Az, hogy a férfiak szeretnének szexuálisan vonzó párt találni, teljesen független úgy a nők közötti harctól, mint a nemek szerint különböző erkölcsi mércéktől. Cikkírónk összekeveri a lányok háztartási munkára tanításának meséit az erkölcsi mércékkel? Mi a frász?!

Nem az a lány tetszik a legtöbb fiúnak, aki a legjobb fizikadolgozatot írja – hanem a legcsinosabb.

Itt a modern feministák ordító hülyesége bukik ki, amivel nem értik a nemek különböző működését. Ugye míg egy pragmatikus, a jövőjére is gondoló nő nyilván tekintetbe veszi a párválasztásnál a férfi ambícióit és karrier-potenciálját (vagyis a jövőbeli egzisztenciáját előrejelző faktorokat), addig a férfiak tojnak a nők várható pénzkereső lehetőségeire. Ki találta ki azt a hülyeséget, hogy a férfiaknak kellene a nők fizikadolgozatára figyelni párválasztáskor?! Sejtésem szerint a csúnya nők, akik féltékenyek voltak a kelendőbb társaik szépségére. Tipikus eltévelyedett csúnyanői mentalitás, hogy "a férfiak márpedig szeressenek azért amit én előnyösnek látok magamban a többi nőhöz képest". Ez nem így működik, kedves Szvetelszky Zsuzsa - a férfiaknak az tetszik, ami tetszik nekik, és ezt nem lehet feminista agymosási kísérletekkel megváltoztatni.

Ute Ehrhardt német pszichológus e témát feldolgozó könyvének címével összefoglalva: a jó kislányoknak nem terem babér.

Ute kolléganő is láthatóan retardált, a "jóságnak" ugyanis semmi köze semmihez. A csúnya nők folyton kísérleteznek azzal, hogy a "jó" jelzőt a csúnyaság szinonímájaként használják, de nem fog menni. Be kellene fejezni a gyerekes hisztit, amiért nem találtok menő partnert - az élet által osztott lapokkal nem lehet vitázni, el kell őket fogadni, és abban megtalálni a boldogságot ami így is elérhető. Sokkal tiszteletreméltóbb az a csúnya nő, aki megtalálja a lelki nyugalmát egy hasonló kvalitású partner oldalán, mint akárhány diplomás liba akik könyveket és újságokat írnak tele felháborodásukban, amiért a férfiak nem őket találják vonzónak.

A fenti kettősség hatja át a kommunikációt és a versenyt is.

Kíváncsi vagyok miféle logikai összefüggést fog ténylegesen felállítani a "fenti kettősség" és a cicaharc között, mert nekem úgy tűnik hogy ezeknek semmi köze egymáshoz - cikkírónk csak félre akarja vezetni az olvasókat. A női rivalizálást valahogy rá akarja kenni a társadalomra, ami ugye patriarchális, vagyis voltaképpen minden a férfiak hibája. Hogy miért, vagyis milyen összefüggésekkel? Az a kutyát sem érdekli - elég ha leírja a hülyeségeit egymás utáni bekezdésekbe, és odabiggyeszti, hogy az egyik "áthatja" a másikat. Tipikus szemfényvesztő posztmodern műzsargon, az összefüggés látszatának keltése olyan kézzelfoghatatlan fogalmak használatával, mint az "áthatja".

A nők rivalizálásáról, egymás fúrásáról és szekálásáról lenyűgöző mennyiségű sztereotípia él és terjed a köztudatban, a médiában, és a művészet is előszeretettel ábrázolja ezt a jelenséget.

Vagyis a női cicaharc nem azért közismert dolog, mert gyakori jelenség és mindenki találkozott már vele, hanem mert a hülye (patriarchális) társadalom tele van (férfiak által gyártott) sztereotípiákkal. Aha. Tehát amikor Gizi a kiszemelt pasi előtt burkoltan lejárató megjegyzéseket tesz Julcsira, az nem azért van, mert szeretné ha a férfi figyelme inkább rá irányulna, hanem mert a köztudatban valamiféle sztereotípiák csinálnak valamit.

A kettősségnek, a társadalmi képmutatásnak sok tízezer évre visszanyúló gyökerei vannak, amelyek megmagyarázhatják, miért különbözik a férfiak és a nők versengése – és miért ítéljük meg azt eltérő módon.

A linkelt cikkben röviden annyi áll, hogy a két nem elsősorban a saját nemén belül irigykedik másokra; a nők inkább kinézetre, a férfiak viszont vagyonra. Ez voltaképpen köztudott dolog (milyen frankó hogy pármillió dollárért most már hivatalos papír is van erről!), de nem igazán értem hogy mitől lenne ez társadalmi képmutatás. A nők arra irigyek amivel pasit lehet fogni, a férfiak meg arra amivel nőt. Ez teljesen értelmes, logikus és kiszámítható dolog, nincs benne semmi "képmutatás" - legföljebb azok szemében, akik hülye módon rá akarják erőltetni az egyik nemre, hogy akarja ugyanazt amit a másik. Ha a férfi mást lát vonzónak a nőben, mint a nő a férfiban, az a félkegyelmű modern szociálpszichológusok szerint kettős mérce és képmutatás.

És miért is kellene azonosan megítélni a nemek nemen belüli harcait, ha egyszer különböznek? Már megint a hülyeségben gyökerező progresszív téveszmébe ütközünk, ami ránk akarja erőltetni a különböző dolgok azonos megítélését.

Már a szocializálódásban is alapvető a különbség. A nők kapcsolatokban szocializálódnak, míg a férfiak csapatban

Vagyis a különböző megítélés teljesen indokolt.

Eltérést figyelhetünk meg a versenyzés szocializációjában is. A férfiak legitim és objektív versenyekre szocializálódtak: az erő, az ügyesség, a gyorsaság mind-mind jól mérhető, és nem utolsósorban a csoport, a közösség szolgálatába állítható. Ezzel szemben a nők kettős versenyre szocializálódtak. Egyfelől a biológiai evolúció során azok a tulajdonságok bizonyultak kifizetődőnek, amelyekkel az utódaik számára a legelőnyösebb tulajdonságokkal bíró (legerősebb, legügyesebb, leggyorsabb) leendő apát meghódíthatták: a szépség, a kedvesség, a báj – a vonzerő.

Vagyis a különböző megítélés teljesen indokolt. Még szép, hogy máshogy nézünk egy nyilvános és objektív versenyre, ami a csoport érdekeit is szolgálja, mint két nő cicaharcára amiben lealacsonyító megjegyzésekkel akarják kevésbé kívánatossá alázni egymást a pasik szemében. Viszont ez nem azt jelenti, hogy a női verseny nem is létezik vagy nem legitim, hanem azt, hogy más síkokon zajlik (így másképp megítélni nem nőlenyomó férfigonoszság).

Mivel ezek igencsak szubjektív jellemzők, így nyerhetett teret az „összehasonlító kritika”: a vonzóbb egyedeket más tulajdonságaik becsmérlésével lehetett rosszabb színben feltüntetni.

...ami tipikus női sportág, a cicaharc egyik legelterjedtebb fegyvere, és egyben cikkírónk (nameg Ute Ehrhardt német pszichológus) vesszőparipája: miért nem kívánják a szemét pasik az "okos" nőket a csinosak helyett, akiknek nincs semmi egyéb pozitívuma a dekoratív külsőn kívül?! Az azért már jelent valamit, ha egy szociálpszichológus cikket ír valamiről és még a saját vonatkozó projekcióival sincs tisztában.

Nyilvános dicséret a ropogós pulykasültért, a hibátlan hímzésért vagy újabban a tanulmányi versenyen elért kiemelkedő eredményért jár.

A dícséretek mögötti hátsó szándék állandó feltételezése a számító természetű nők rosszhiszeműsége, semmi több. Egy férfi amikor valakit dícsér általában őszintén teszi, azért amit az illető letett az asztalra, és nincs a dícséretben semmilyen rejtett motiváció. A nők ezzel szemben képesek 2-3 réteget alátenni (vagy aláképzelni) bárminek, így a dícséreteik lehetnek bújtatott sértések, vagy vehetik annak egymáséit. Persze mindennek semmi köze a párválasztáshoz - egy férfi nem azért dícséri meg a pulykasültet, mert attól szexibbnek kezdte látni a nőt, hanem mert ízlett neki. Ez a két külön dolog csak a nők fejében keveredik össze - legalábbis azokéban, akik egy teljesen valótlan és fölösleges, viszont állandó és mindenható státuszharcban élnek nőtársaikkal, amiben egy sült dícsérete afféle pirospont a női szexuális versenyben. Ez az egész hülyeség 99%-ban csak a nők képzeletében létezik, és mégis képesek cikkezni róla, a férfiakra is rávetíteni az egészet, sőt, a nyakunkba varrni a felelősséget mindenért.

a valódi verseny a férfiakról szól: értük zajlik, közülük is a legjobbakért. Miközben a férfi státusát is emeli, ha minél több nő harcol érte – így hívja életre a nők rivalizálását a férfihierarchia.

Az nyilvánvaló, hogy a nők végső soron a férfiak kegyeiért versenyeznek (a férfiak meg a nőkéért). De mi az a sületlenség, hogy a nők rivalizálását a férfihierarchia hívja életre??? Mintha a szegény, ártatlan nők csak úgy üldögéltek volna a folyóparton cserszömörcét rágcsálva, mikoris arra ment a gonosz férfihierarchia, és egy ármányos varázslattal örök versengésre kényszerítette őket. Mintha nem lenne magától értetődő dolog evolúciós szempontból, hogy mindenki törekszik a legjobb elérhető partner megszerzésére, és ez a belülről jövő fajfenntartási ösztön szerves része, nem pedig valami kívülről erőltetett paradigma.

A nők számára a valódi versenyeken a részvétel sokáig (néhány kivételtől eltekintve) nem is jöhetett szóba

Na itt megint badarságot beszél szegény cikkírónk, amennyiben a feminista tévképzetek rabjaként kizárólag a férfiversenyt tekinti "valódi" versenynek. Ez ugyanaz a feminista babonaság, mint hogy anyának vagy háztartásbelinek lenni értéktelen dolog a férfimunkához képest. A feministák szemében a férfi a mérce, amihez mérik magukat, és ennek fényében érzik úgy, hogy csak akkor valakik, ha ugyanabban és legalább ugyanúgy teljesítenek, mint a férfiak. Ezért hisznek abban a badarságban is, hogy a nőket be kell erőszakolni a férfiversenybe, mert csak az a valódi. Kisebbrendűségi komplexus, feminizmus a te neved.

Gondoljuk végig: van egy férfiverseny, és van egy női, amiknek célja a saját nemen belüli "szexpiaci érték" felmérése. Erre jön egy mozgalom, és elkezdi hirdetni, hogy a nőknek át kellene menni a férfihierarchiába, és a férfiakkal versenyezni. Mintha a nők és férfiak vonzóságát ugyanazok a tényezők szabnák meg, s mint ha szükség lenne annak eldöntésére, hogy egy nő vonzóbb férfi-e mint egy férfi. Ennek az egésznek semmi értelme nincs, csak zavart kelt a hierarchiákban, és ezzel a párválasztás rendszerében. (Esetleg a leszbikusoknál működhet a dolog logikája, ami részben érthetővé teszi a feminista igyekezetet, de ezt itt és most ne részletezzük.)

mivel azonban a verseny evolúciós, biológiai és társadalmi igény is, a nők között sajátos belső verseny alakult ki

Tehát evolúciós és biológiai szemszögből a női verseny is teljesen valódi, amennyiben a lehető legjobb elérhető partnerért zajlik. Az más kérdés, hogy sok nő félreérti ennek a versenynek a szabályait, és azt hiszi, hogy azzal csíphet fel jobb partnert ha 1. beszáll a férfiversenybe (lásd az eggyel fentebbi bekezdést); 2. a férfiszempontok figyelmen kívül hagyása mellett valamiféle mesterséges műszempontok alapján harcol a többi nővel (pl. divat).

Vélt vagy valós férfielvárásoknak megfelelve küzdenek tehát egymással, kvázi a férfiak parancsára, s amikor egymás között vannak, akkor is érzik a hátukban a férfitekinteteket.

Na, erre már csak a klasszikussal tudok válaszolni: hülye vagy lányom, ülj le, egyes. A férfiak parancsára, mi?! A gonosz férfiak kényszerítik a nőket arra, hogy jó partnert akarjanak találni. Ha ez a szociálpszichológia hivatalos álláspontja akkor ideje porig rombolni az egyetemi tanszékeiket és behinteni a helyüket sóval. Nyilván nem azért akarja egy nő elmarni a romantikus vetélytársait, mert kell neki a közös célpont, hanem mert ezt parancsolta neki a gonosz patriarchátus. S még amikor négyszemközt vannak sem az ösztönös rivalizálás és ellenszenv miatt csípi két nő egymás szemét, hanem mert a patriarchátus mumusának láthatatlan keze mindenhová elér.

A nők egymás közötti versenye kemény férfikontroll alatt van – így hát ez nem is igazi verseny, hanem passzív agresszióval megvalósított manipuláció.

Péppé röhögöm magam, ahogy a passzív-agresszív manipuláció mestere a saját negatív viselkedését és tulajdonságait a férfiak kollektív nyakába akarja varrni passzív-agresszív manipulációval. Hát nyilván a férfiak kényszerítik a nőket arra, hogy közvetett és gerinctelen módszerekkel nyírják egymást - amit a férfiak máskülönben visszataszítónak találnak, amikor egyáltalán észreveszik (ami nem gyakori, ugyanis a legtöbb férfi nem olyan penge a társas kommunikáció finomságaiban mint a nők). Cikkírónk hiperpasszív női elméjében a saját vágya a jó partnerre nem is a sajátja, hanem a potenciális jó partnerek vonzósága által rákényszerített külső tényező. Egy menő pasi, anélkül hogy bármit is tenne, pusztán a saját menőségével passzívan kényszeríti a nőket az érte való harcra, aminek a szegény nők nem tudnak ellenállni - így a nők harca értelemszerűen a férfiak hibája. Ezek a rohadt patriarchák még akkor is nőelnyomók, ha nem is tudnak róla, nem is gondolnak ilyesmire, sőt, kifejezetten nem akarnak elnyomni senkit.

Verseny ugyanis az, ahol szabályok vannak – ebben a játékban, ebben a harcban nincsenek, sőt sokszor övön alulról indul a küzdelem.

Aha, és az hogy a nők aljas módon nyírják egymást nem a női természet sötét oldalára vet fényt, hanem a férfiak elnyomó természetére. Ha a férfiak nem kényszerítenék a nőket azzal hogy vonzóak, akkor a nők áldott és ártatlan kis báránykák lennének akiknek esze ágában sem lenne piszkálni egymást.

Az effajta rivalizálás felerősödik, és új színezetet nyer a modern munkahelyeken.

N+1-edik ok amiért a nőket kár volt feminista módra beerőszakolni a munkahelyekre. Mondani sem kell, hogy ez a cicaharc árt a termelékenységnek, vagy hogy belesodorhatja a már monogám kapcsolatban élő nőket egy munkahelyi főnökért folytatott harcba, aminek fődíja az előző család lerombolásával jár.

Így a nők közötti verseny tétje már nem csupán a párválasztás sikere – bár a munkahelyeken ez a szempont is jelen van –, hanem az előléptetés, a fizetésemelés, az elismerés is.

Ha egy nő előléptetést akar arra is a férfiak kényszerítik!!!

Na és persze a nők számára a párkeresés a munkahelyeken is szempont, de ha egy férfi kezdeményez az munkahelyi zaklatás, nyilván.

az összehasonlító kritika fúrássá lényegül át. Legelterjedtebb eszköze a kommunikáció, azon belül is a másik háta mögött terjesztett negatív információ: a rágalom, az intrika

...ami megintcsak nem azt mutatja, hogy a nők természetéhez passzoló harcmodor a közvetett, tagadható, passzív-agresszív, hanem hogy a patriarchátus olyasmire kényszeríti a nőket ami mindenkinek káros, a férfiaknak is, úgy egyénileg mint közösségileg.

Ennek a meccsnek nem a győzelem az eredménye, hanem a függés. Függés az elképzelésektől, amelyeket a férfiaknak tulajdonítunk: így érthető, hogy az alacsony önértékelésű nők rivalizálnak a legkártékonyabban.

LoL... A rohadt férfiak a szexuális vonzóságukkal függőségben tartják szegény nőket!

És nyilvánvaló, hogy a küzdelem már elszakadt a férfiak közvetlen vágyaitól, már önálló entitássá nőtte ki magát ami kizárólag a nők belügye, hiszen általuk is tudottan és beismerten olyan szempontok alapján zajlik, ami a férfiakat nem érdekli. Mi a tökömért kényszerítenék a férfiak a nőket, hogy olyan módon küzdjenek ami a férfiaknak érdektelen?!

Az alacsony önértékelésre vonatkozó meglátás passzol, csakhogy öngól, ugyanis nyilvánvalóan a csúnya nőket sújtja jobban, akiket ez az egész cikk ártatlan áldozatoknak kíván feltüntetni. A feministák, a HVG-s szociálpszichológusok, a német könyvírónők pontosan az alacsony önértékelés miatt érzik szükségesnek egyfolytában arról papolni, hogy a férfiaknak őket kellene kívánnia, nem pedig a csinos csajokat (akikre az említett csoportnak számtalan becsmérlő jelzője van).

Az a nő vesz részt ebben a harcban a legritkábban, aki nem hasonlítgatja magát másokhoz, hanem a saját értékeire koncentrál.

Értsd: a szép nők általában nem olyan kicsinyesek mint egyes csúnyák, mert nem érzik úgy hogy mások eltiprásával kellene érvényesülniük. Akinek a "saját érték" a jó fizikadoga, az viszont egy életen keresztül fog panaszkodni az üresfejű szépségek érvényesülése miatt.

Napjainkban a várható élettartam megnövekedése is bizonyára hatni fog a nők egymás közötti versengésének megváltozására, hiszen a menopauza csökkenti a nők közötti biológiai indíttatású rivalizálást.

Akkor mégsem a férfiak parancsa a dolog, hanem biológiai indíttatású? Nahát...

Megbújik a cikkben egy olyan nem rendesen kifejtett felhang, hogy a nők biológiai eredetű csatározása nemes és szép dolog lenne, csak a férfiak parancsára változott át aljas pletykálkodássá és burkolt sértegetéssé. Kíváncsi lennék a cikkíró hogyan képzeli el az eredeti női harcot - vajon milyen eszközökkel nyírták egymást a nők amíg a gonosz patriarchátus bele nem szólt a dologba? Nyíltan és őszintén megbeszélték, hogy ki a jobb, és automatikusan az nyerte el a férfi kegyeit? Hm. Ha magát a harcot az evolúció alakította ki, akkor logikusan az eszközeit is, nem? Vagyis a nők szimplán azokkal a fegyverekkel harcolnak, amiket a természet adott nekik, ez mindigis így volt, és semmi köze a nőelnyomáshoz. A nők azért cicaharcolnak, mert a természet erősen korlátozza számukra az akaratlagos megszépülést, és az ösztönviláguk még nem idomult hozzá a plasztikai sebészet lehetőségeihez.

21 komment

Címkék: szép új világ progresszív agyfasz

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mme.Brioche 2016.07.21. 13:32:31

hehe... ha ezer évig gondolkodnék, hogy kitaláljak valami különösen idióta feminista agymenést, akkor se jutott volna soha eszembe a női cicaharcért a férfiakat hibáztatni, ezen már tényleg csak nevetni lehet :-DD mi nők - főleg ha nagyobb számban gyűlünk össze, és közel s távol nincs egy darab férfiember sem - akkor is rövid időn belül elkezdjük kijelölni a csipkedési rangsort még olyan dolgokkal kapcsolatban is, amiről nemcsak tényvalóság, hogy nem érdekli a férfiakat, de a még akkor se szívesen vonnánk be őket a témába, ha történetesen érdekelné némelyiküket.

Santer 2016.07.21. 13:44:03

Ez a HVG cikk is az úgynevezett "nőpozitív" hullám által összehordott szemét.

És akkor csodálkoznak, hogy a megcsömörlött médiafogyasztó mostmár inkább a nőnegatív tartalmakat keresi.

2016.07.21. 13:48:56

És képzeljétek, van Nők Lapja pszichológia is! Az milyen lehet? :D

2016.07.21. 16:42:29

Jókat nevettem, különösen ahol az "áthatja" szó használatáról írtál.
Persze nem a férfiak hibája, eleve kár ezt (a nők harcát) ennyire túldramatizálni.

De hogy ellent is modnjak: A ffiak és nők közötti harc súlyosságát is külön kéne tekinteni.
Férfiaknál, ha már összecsapnak, akkor cégek szétválnak, felmondanak, együttesek felbomlanak, családok, birodalmak összeomlanak.
Míg a nők kibeszélik egymást, egyik és másik a harmadikat, majd bejön a harmadik s együtt egy negyediket, kimegy az első akkor a bentmaradtak kibeszélik őt (s ezt ő is tudja:-) stb. (sokszor ez nem is a férfiért folyik, egyszerűen a társas életből adódó mindennapos feszkók levezetése.) (vagy persze komoylabb hatalmi harc. pl. anyós s meny - de még ezek harcai is ritkán vezetnek nyílt szakadáshoz).
PErsze megkeserítheti ez emberek életét, de én azt figyeltem meg, hogy ált. azok a nők (és ffiak) boldogulnak jól a női társadalomban, akik ezeket nem veszik súlyosan, ők is elmondják a magukét és aztán sokszor barátkoznak/kooperálnak tovább.

2016.07.21. 21:15:19

moly.hu/konyvek/ute-ehrhardt-a-jokislanyoknak-nem-terem-baber

Ute Ehrhardt - A jókislányoknak nem terem babér c. fércművének az ismertetője:

"Asszonyom, ​​Kisasszony! Akar Ön a férfiakkal egyenrangú ember lenni? Most nyugodtan válaszol(hat) IGEN-nel. (Miután elolvasta ezt a könyvet!)

Asszonyom, Kisasszony! Felteszünk Önnek néhány kérdést: az erős nők szükségszerűen magányosak? A hatalom megrontja a jellemet? A nők valóban gyengék? A kockázatot kerülni kell? Folytathatnánk hasonlókkal a sort, s ha Ön mindegyikre IGEN-nel válaszol, akkor a nőknek abba a csoportjába tartozik, amelyet Ute Ehrhardt csak látszólag hízelgő kifejezéssel a „jókislányok” kategóriájaként határoz meg.

Hogy mi jellemzi őket? A „jókislányok” alávetettségben élnek, állandó lemondás az életük, önbecsülésük kifejletlen, félelmek és előítéletek akadályozzák őket abban, hogy önállóan gondolkodjanak és cselekedjenek. Abban, hogy felszabadultak és életvidámak legyenek – röviden: hogy teljes életet éljenek.

E könyv szerzője nő és gyakorlati pszichológus, aki önvizsgálatra készteti Önt, hogy jobban megismerje saját magát, majd mintát ad a pozitív gondolkodásra, végeredményben pedig segít kialakítani azt az életstratégiát, amellyel önbizalma, teljesítménye és életkedve fokozható."

Érdemes Ute Ehrhardt nevét beütni a google-ba. Egy igazi "vonzó hölgy" mutatkozik meg előttünk. :P

Huffnágel Pista · http://www.huffnagelpista.com 2016.07.22. 00:48:51

@Santer: Én azon röhögök, hogy a véreszszájű nőgyűlölő blogomnak eddig 40 százalék menstruátor olvasója volt, mostanában meg már majdnem minden második olvasó erszényes.

A Huffnágel Életmód Magazin emiatt a valós igény miatt vált tulajdonképpen egy női magazinná, amit Férfiként sem ciki olvasni, de hagyjuk a hülyeséget.

@deansdale: Remek válaszreakció ismét, a szokásos magas színvonalon.

PS: Én most két napja ezen az ezeréves archív cikken visítozok:

boldogsag.transindex.ro/?cikk=143

Szatmári "Nőkert korrektor és Réka cica" Réka aka hayalilo az index feminista topikjáról a boldogságról elmélkedik. Minden szava gyémánt, és egyben igazolás arra, hogy ezek a menő Férfiakért folytatott versenyben alulmaradó bűnronda nőstényeink törvényszerűen feminácikká válnak.

Nem tudom meddig olvasható, mert mém lett a szövegből Rékus képével, elképzelhető, hogy törölteti a számukra rendkívül kellemetlen korai zsengét, ezért mentsétek, illetve osszátok, amig lehet.

2016.07.22. 07:47:06

@Huffnágel Pista: @Santer:

Ez a feminista pszichológia sajnos létező dolog.
www.youtube.com/watch?v=QS3Ci7UWPoc

"Szépjányok" megmagyarázzák, mi a feminizmus:
www.youtube.com/watch?v=Viaciv4el04
www.youtube.com/watch?v=kTn7yzeDGlA

Egyébként mennyire rosszak ezek a női videóblogok. Úgy látszik, ebben is jobbak a férfiak. :D

Pillanatragasztó (törölt) 2016.07.22. 09:50:27

@Huffnágel Pista: Ezen jót röhögtem :)
"nyolc hónapja cölibátusban élek" vs "a férfiak rám sem néztek soha". Talán gyakrabban kéne használni azt a papírzacskót.
Az önkéntelen cölibátussal meg jöjjön akkor, ha már években mérve nem fér ki egy kezére, addig csak picsarinya.

Reszet Elek 2016.07.22. 12:22:49

Minden negatívnak ítélt női tulajdonság, jelenség mögött az ártó tevékenységű férfiak lapulnak.
A cikk summázata: Legyél te is önző, gonosz kurva mert csak úgy érhetsz el sikereket. Semmilyen hátrányod nem rajtad múlik, nem miattad van. A kevesebb több és a rossz jobb.

Koriander 2016.07.22. 14:30:20

@Mme.Brioche (FR):
:D így-így, a bennünk élő szipirtyó, wah,
én egyébként gyűjtöm a beszólásokat az eddigi legviccesebb, egy hónapja egy esküvőn volt, amikor full puccban nyocc centis tűsarokban.
ismi: nem fáj a lábad?
én: nem különösebben.
ismi: mondjuk te eleve alacsony vagy és olyan 40es lehet az a cipő, úúúgy könnyű (affektálva).
én: aha, 37es. szia.
ugyanez a csaj még előtte a menyasszonyra (aki egyébként az unokatestvérem, gyönyörű volt, 24 éves, babaarcú, csinos, vékony): nna, az esküvőre összekapta magát, télen még volt rajta némi bébiháj, de hiába a genetika.

Huffnágel Pista · http://www.huffnagelpista.com 2016.07.22. 19:37:54

@Koriander: Ezt akkor most csak ideteszem:

"A pontos terveim is megvannak. Szóval az első lépés: egy pasi, aki megfinanszírozza rajtam a javításokat. Én meg majd szeretni és csodálni fogom mindezért. Ez jó ajánlat szerintem."

wmn.hu/2016/07/18/45-leszek-mar-a-b-oldal-forog-egy-csalodott-asszony-monologja/

Ezt meg mellé, kontrasztanak:

Equality in the workplace has undoubtedly been a very good thing, but it has left women facing the more negative aspects of corporate life like high levels of alcohol consumption, stress, fewer hours to run a home and raise a family, and potentially an unhealthy diet.

“Many also struggle with insecurities about their appearances in this social media , youth-obsessed age.”

www.telegraph.co.uk/news/2016/07/07/the-chart-that-shows-how-feminism-is-ruining-womens-lives/

Koriander 2016.07.23. 14:11:14

@Huffnágel Pista: rub-a-dub-dub,
bè-oldal, lejàrt lemez,
ott mivel húztad ki a gyufàt (min 4 hszd mehetett a kukàba...)?
www.youtube.com/watch?v=JwI2gdSLQjc

Huffnágel Pista · http://www.huffnagelpista.com 2016.07.23. 14:29:35

@Koriander:

Nagy kérdések ezek. Milo-t is miért tiltotta le vajon a twitter? :)

Viszont Szatmári Rékus tolerál és az oldalán kezd kialakulni egyfajta intelligens párbeszéd:

hffngl.tumblr.com/post/147841564735/true-story

2016.07.23. 16:20:24

@Huffnágel Pista: Szépen besétáltak a csapdádba ezek az ökrök. Gratulálok. Ügyes csapdakészítő vagy. :D

Koriander 2016.07.23. 17:05:25

@Huffnágel Pista: hû micsoda indulatok, hiába ha valaki szexelni akar az toleráns lesz:)

aki àrammal megbaszna az ugyanez a gàspàr katalin?
www.harmonet.hu/kint-es-bent/68147-tanito-pofonok-igy-ne-legyel-ezotroll.html

Baldrick68 2016.07.23. 22:17:07

" A nők egymás közötti versenye kemény férfikontroll alatt van "
Hát ez egy akkora baromság, hogy ha a hülyeség világítana akkor atomvillanásként ragyogná be a környéket.

Elmondok egy történetet:
Sok évet egy szoftveres cégnél dolgoztam.
Kezdetben csak pasik voltunk a cégnél.
Nem volt semmi cicaharc. Ha valami el lett baszva akkor kb így zajlott:
Ki baszta el?
Én.
Akkor ma te füzeted a sört.

Na ebbe a társaságba került egy csaj aki akkor végzett a fősulin és ez volt az első munkahelye. A csajt baromi gyorsan asszimiláltuk és ő is felvette ezt a tempót. Tök evidens volt hogy ha valami elbaszódik akkor az a cél hogy minél hamarabb megoldjuk a problémát.

Aztán egy cégnek csináltunk egy programot és a megállapodásban az volt hogy egy hónapig az éles indulás után ott lesz tőlünk valaki segíteni meg minden.
Azon a részlegen csak nők dolgoztak a főnök is nő volt.
Az asszimilált kolléganő nyerte el a feladatot.

Szegény csak egy hét után sírógörcsöt kapott hogy ezt a furkálós alárakós faszságot nem bírja. Inkább felvágja az ereit :D

szűretlenszűz 2016.07.25. 10:11:25

@Mme.Brioche (FR): he-he...te gyárilag vagy ilyen? Ne fáraszd magad az 1000 évig gondolkodással, akkor sem mennél többre, mint ahol most vagy. Nem az időfaktoron múlik hi-hi.

szűretlenszűz 2016.07.25. 10:12:46

@szűretlenszűz: A fentit csak illusztrációnak szántam a poszthoz. Ha-ha.

Mme.Brioche 2016.07.25. 10:31:25

@szűretlenszűz: belátom, te most aztán lemostál a színről az érveiddel. he-he hi-hi ha-ha

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2016.07.27. 01:19:31

@-JzK-:

Szép és jó, de ettől vajon visszakúszik-e magától a fogkrém a tubusba?
süti beállítások módosítása