HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Mme.Brioche: @Deansdale: Kissinger egyszer asszem valamikor 2012 körül azt mondta, hogy "in 10 years, Israel will be no more". Ahhoz képest már kicsit késésben vannak a dolgok. Meg arra is emlékszem, hogy Willi... (2024.03.29. 10:35) Nem valós veszély
  • Deansdale: @valis47: @GABOR2: Arra jó ez az egész, hogy az átlagember talán felfigyel, hogy Izrael milyen is valójában. De engem még mindig az a kérdés foglalkoztat, hogy mi a célja ezzel az egésszel a háttér... (2024.03.29. 08:37) Nem valós veszély
  • GABOR2: @valis47: A miniszer is mondja, hogy pária állam lettek... de lesz@rják, az USA-t ők irányítják. (2024.03.28. 23:01) Nem valós veszély
  • valis47: @GABOR2: Az Economist szerint Izrael "egyedül maradt" (mint Orbán) www.economist.com/weeklyedition/2024-03-23 (2024.03.28. 22:51) Nem valós veszély
  • GABOR2: Nem tudom hallotátok-e, talán 3 napja volt, hogy az ENSZ elfogadott egy határozatot, ami után az izraeli nemzetvédelmi miniszter kijelentette, hogy az egész ENSZ, vagy talán inkább minden állam a vi... (2024.03.28. 17:54) Nem valós veszély
  • Utolsó 20

Szolgasor

2016.08.18. 11:49 Deansdale

Első ránézésre nem is lehet kérdés, hogy mi a normális: ha az ember szolgálja az ideológiát, vagy az ideológia az embert. Valahol mindenkinek egyértelmű kellene, hogy legyen: amit mi emberek létrehozunk, annak a mi boldogulásunkat kellene szolgálni. Miféle hülyeség lenne létrehozni valamit, ami aztán uralkodik rajtunk?

És mégis, tele a világ hülyékkel, akik szerint az ideológia az első, a legfontosabb - az embereket pedig alá kell vetni annak, ha kell erőszakkal, és aki még úgy sem hódol be, azt félre kell állítani. Legjobb példa a progresszív mozgalom, ami el sem tudná képzelni a létét szent címkék kifundálása, felmagasztalása és másokra kényszerítése nélkül. Egyenlőség, diverzitás, tolerancia, satöbbi, satöbbi.

Egy normális ember így ül le a témához: érdekes ez a gondolat, nézzük meg, hogy szolgálja-e a közösségünk érdekeit. Származik-e valamiféle hasznunk vagy előnyünk abból, ha használjuk az egyenlőséget, diverzitást, stb. Ha sokan ellenzik akkor elvetjük és keresünk a helyére mást.

Egy progesszív ezzel szemben így gondolkodik: az egyenlőség szerintem minden értékek legértékesebbike, tehát legyen kötelező mindenkinek minden témában ahhoz igazodni. Nem számít, hogy karburátort tervezünk vagy író-olvasó találkozót tartunk, az első számú prioritás minden körülmények között az egyenlőség, mégpedig abban a formában ahogyan azt én értelmezem. Ha sokan ellenzik, azokat addig kell terrorizálni míg meg nem térnek.

Ott van például a migránskérdés. Egy normális ember elmereng: milyen előnyei vagy hátrányai vannak, ha beengedjük a betelepülőket? Mérlegeljünk gondosan és döntsünk úgy, hogy az nekünk jó legyen. TGM ezzel szemben cikket ír, miszerint a szent elv kötelez minket a migránsok beengedésére, ha jó ez nekünk, ha nem. (Sőt, ha ez nekünk rossz, annál jobb, hiszen szemét bűnösök vagyunk akiknek kell a vezeklés.)

Ezekbe az emberekbe be van vésve a szolgalelkűség - egyszerűen nem tudják elképzelni az életüket anélkül, hogy valami felsőbb hatalom ne irányítaná őket. Csak mivel Istent a szemétdombra vetették, a helyét ki kell tölteni valami mással: leegyszerűsítő ideákkal és egyszavas szlogenekkel, amik nélkülözik az emberközpontúságot, nem képesek kezelni a nüanszokat, s végső soron több kárt okoznak mint hasznot.

Mint mindig, ha progresszívekről van szó, most is akad extra irónia: a libsi megmondóemberek magukra valahogy sosem alkalmazzák a saját elveiket. A szent és sérthetetlen elvek követése mindenkinek kötelező, csak nekik nem, hiszen annak ők a forrásai, tehát a helyzetük megkülönböztetett. TGM az egyenlőség univerzális bajnokaként kvázi senkivel nem tekinti egyenlőnek magát, hiszen ő különb mindenki másnál. Nehéz lenne eldönteni, hogy a köznépet vagy a politikai ellenfeleit rühelli jobban, hiszen egyfolytában ócsárol mindenkit a sajtón keresztül. Szerinte Orbán fasiszta, a magyarok rasszisták és szexisták, stb. Vajon eszébe jut legalább évente egyszer, hogy a saját elvei szerint tisztelnie és tolerálnia kellene minden embert, hiszen az is csak egyenlő és diverz, mint mindenki más...? Kétlem. Az egyenlőség nagyon fontos - legalábbis a mosdatlan tömegeknek, amik egyértelműen alacsonyabbrendűek, ugyebár. A tolerancia is nagyon fontos - mármint az, hogy őt tolerálják (az elvtársainak nem kell tolerálnia senkit). Diverzitás is nagyon kell, legalábbis minden olyan helyre ahol az ő családja nem lakik és nem jár gyakran.

Az apostolnak nem az a dolga, hogy szolgálja az igét, hanem hogy másoknak terjessze. A probléma csak az, hogy ami így működik az vallás, sőt, szekta. Én a magam részéről majd akkor fogok csatlakozni TGM-hez, ha magával egyenlőnek ismer el, úgy is kezel, illetve tolerálja hogy máshogy gondolkodom. Persze ha máshogy gondolkodom akkor nincs értelme csatlakozni hozzá... Eh, csak nem jön ez össze. Gondolom így maradunk ellenfelek. Ő továbbra is papolni fog egy rakás dologról amiben ő sem hisz, én meg továbbra is szarni fogok a képmutató, társadalomeomboló hazudozására.

9 komment

Címkék: szép új világ piros és kék pirula

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

calen 2016.08.18. 20:23:52

A nárcizmusnak két típusa van. Az egyik közismert, az ún. "grandiózus" nárcizmus. A másik kevésbé megfogható, de a posztodban elég jól leírtad a jellemzőit. Ha gondolod, kutass utána.

Baldrick68 2016.08.19. 08:26:40

Nézzed más aspektusból.
Meg a küzdelem a muszlimok ellen ami elég fura színezetet ölt, mivel az emberi jogokért és a nők jogaiért annyira érzékeny "baloldaliak" és "feministák" azok akik félrenéznek látva aszt hogy zacskóba dugják az asszonyt az arabok.
Ugyanakkor a tűsarkú cipőben is a férfielnyomás szimbólumát látják.

És erre kedélyesen csak azt tudom mondani mint amivel a Puzsér poénkodott:
Nekünk pasiknak még okés lesz.
Maximum szakállat növesztek vagy valami.
De kedves feministák, az iszlám államban nincsen ám Gender Studies, sőt titeket fognak elsőnek halálra kövezni... :D

Komolyan egyre inkább azt látom, hogy az arabokban van igazuk.
Nincsen náluk feminizmus meg emancipáció meg ilyenek az asszony a konyhában neveli a gyerekeket stb.
Ha a férj szexet akar akkor a feleségnek rendelkezésre KELL állnia.
És még sorolhatnám amiért a nyugati feministák egy fehér férfit karóba húznának.
És mindezek ellenére körbenyalják a seggüket és ajnározzák őket.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2016.08.19. 20:41:56

@Baldrick68:

Nehogy azt hidd ám! Csak azért akkora hősök az európai nőkkel szemben, mert itt nem éri őket retorzió. Csador meg burka ide vagy oda, otthon az arab férfinak nagyobb kuss a neve, mint például egy svédnek valaha is lesz még a svéd femszoc állam teljes bedőlése előtt. Az irániakat meg ne is emlegessük.

2016.08.20. 14:54:54

@Baldrick68: @don Fefinho: @TrollEdomer: @Belvedere_blog:

Jajj, mit találtam! :P
www.amiidonk.hu/elemzes/abdullah-ocalan-demokratikus-modernitas-a-no-forradalmanak-kora/

"A nő szabadsága stabilizáló és egyenlősítő szerepet fog játszani az új civilizáció megalkotásában, és el fogja foglalni helyét tiszteletteljes, szabad és egyenlő körülmények között."

És egyebek...

Szép mangina írás!

TrollEdomer 2016.08.20. 16:10:05

@Belvedere_blog: Ezekben hol van olyan, hogy arab férfi nem adhat pofont az asszonynak?
Az is mitosz, hogy válásnál többnyire apának ítélik gyereket?

Deansdale 2016.09.05. 19:24:12

@Ahasverus: Egy lánynak semmi szüksége szuperhős meg atomtudós szerepmodellekre. Sokkal inkább kellene egy normális, férfiakkal kooperatív, családcentrikus, életvidám példakép aki nem a csillagokat akarná lerúgni saját csodálatosságának dicsfényében, hanem "csak" egy jó életet akarna élni, s egyben a családjának is biztosítani. Ezek az idióták egy megnyerhetetlen versenybe akarják belehajszolni a felnövekvő lány-generációkat, aminek nemcsakhogy semmi értelme, de életeket tesznek tönkre vele.
süti beállítások módosítása