HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

Miért vállalhatatlan a magyar baloldal

2018.04.21. 10:39 Deansdale

Ezért: Magyar nők! Magyar hölgyek! Segítsünk Orbán Viktornak!

Mert cinikus, destruktív, pökhendi gyűlölködők, akik komoly problémákat is szemberöhögnek, sőt, a megoldásukat mellébeszéléssel szabotálják, csak hogy egy gagyi netes cikkben odamondogathassanak Orbán főellenség bácsinak. Mert ha szóba kerül, hogy a magyar népességfogyást az iszlám importja helyett saját erőből szeretnénk megállítani, akkor rögtön előjön az aberrált férfigyűlölő szöveg, miszerint a több magyar gyerek utáni vágy a nőkre nézve megalázó.

És a cikkíró olyan lusta, hogy a szabvány feminista szófosást még csak nem is igazítja Orbán interjújához - egyszerűen lehozza úgy ahogy a NANE szakértői lediktálták neki még évekkel ezelőtt, mikor ez a téma legutóbb divatban volt. Orbán ezt mondta (egy rádióinterjúban élőben, ami érthetővé teszi a kisebb fogalmazási zökkenőket):

Szeretnék egy átfogó megállapodást kötni a magyar nőkkel. Mert a demográfia végül is rajtuk áll vagy bukik. Az ő döntésük. Fontosnak tartom, hogy mondják el, mi pedig pontosan értsük meg, hogy mit akarnak. A gyerekvállalás a legszemélyesebb ügy, de a közösség számára ugyanakkor egy fontos ügy. Nagyon személyes ügy, de úgy is mondhatnám, hogy a legszemélyesebb közügy. Csak a hölgyek tudják eldönteni. Nekem az a dolgom, azt hiszem, és a kormánynak az a dolga, hogy az ő döntésüket tudomásul vegyük, és ha gyermeket szeretnének vállalni, és el tudják mondani, hogy hogyan mehetne ez jobban és könnyebben, a gyermeknevelés, meg a családok egyben tartása, akkor mi azt meghallgassuk, megértsük, és utána kössünk egy megállapodást arra, hogy ne négy évre, hanem 15-20-30 évre, mert a demográfia-politikának a lényege a hosszú távú tervezhetőség, kössünk egymással egy megállapodást. Én szeretnék a magyar nőkkel, a magyar hölgyekkel kötni egy megállapodást a magyar jövőről, az ő abban játszott szerepükről, és a kormány részéről a nekik nyújtható kiszámítható perspektívákról.

Ez minden normális ember számára tisztelhető nyilatkozat: a népességfogyás probléma, amire a fidesz - legalábbis Orbán ezen szavai szerint - konstruktív megoldást keres, megkérdezi az érintetteket, segít ahol tud. Erre mit reagál a progresszív ideológia internetes zászlóshajója?

Orbán Viktor ma reggeli nyilatkozatából legalábbis nagyon úgy tűnik, hogy a magyar nő kiemelkedő és elsődleges (kizárólagos?) funkciója a magyar anyaság. Orbán Viktor gondolatmenetében a gyereknevelés tehát a nők dolga (...)

Ez a legótvarosabb, leggagyibb feminista parasztvakítás a világon, amit csak a fideszgyűlölő belpesti hipszterek tudnak komolyan venni, mert más nem elég hülye hozzá. A gonosz Orbán kizárólag inkubátornak nézi a magyar nőket! ...azzal, hogy tiszteletteljesen megkéri őket, mondják el hogyan segíthetne nekik a kormány a gyermekvállalás megkönnyítésében, amennyiben ők maguk is akarják azt.

És hogy Orbán szerint a gyereknevelés a nők dolga? Itt elsősorban a szülésről van szó, ami tényleg a nő döntése, ugyanis - hála többek között a feministáknak - a férfiaknak ebbe semmilyen beleszólása nincs, legföljebb ha a nő úgy dönt hogy megengedi. A nő ha akar fogamzást gátol, terhességmegszakításra megy, vagy akár az államra is bízhatja a gyereket, ha olyan a kedve, és a férfinak ezekbe egyetlen ponton sincs beleszólási joga. Tehát Orbán (sajnos) racionálisan teszi, hogy a nőket szólítja meg a kérdéssel, mert ebben az ún. patriarchális társadalomban a patriarcháknak kuss a neve, a döntés - vagyis a hatalom - a nők kezében van. És igazi csúcspatriarchához méltón Orbán lehajtott fejjel, tiszteletteljes modorral, mintegy bocsánatkérőn járul a nőtársadalom elé, hogy méltóztassanak megmondani neki: pénzt adjon, pluszjogokat, vagy kedvezményeket.

Amire a nőtársadalom önkéntes szószólójának válasza az, hogy rohadjon meg a szemét nőgyűlölő.

Hmmm.

Cikkírónk ügyesen és okosan arra tereli a szót, hogy bár minden jog és hatalom a nőké, a felelősség ugyanakkor a férfiaké:

(...) a férfiakat – úgy tűnik – ebből az egész rendszerből figyelmen kívül (kellene) hagyni. Pedig ez így nagyon nincs rendben. Az csak az egyik, hogy a fogyatkozó magyar társadalom létező összes tagjának létrejöttében ugyanakkora szerepet játszott az édesapa, mint az édesanya.

Az apák ilyenkor kerülnek szóba, mikor valaki a tehervállalásról akar beszélni.

És most miniszterelnököm szavaiból mintha azt kellene megértenem: a család, mint komplex egész, illetve maguk a férfiak nem számítanak, a lehetőség a magyarság jövőjét illetően kizárólagosan a nők kezében van, mert hogy a nők társadalmi-közösségi funkciója kizárólagosan a szülés.

Ha ezt értenéd belőle akkor értelmi fogyatékos lennél, angyalom, de nem ezt érted - ez csak az a kamu szöveg, amit ideológiai okokból, tudatos hazudozásként okádsz a képernyőre. Ugyanis még a saját logikád (pfff) szerint sincs igazad: a férfiak kihagyása a családi képből egyáltalán nem jelenti azt, hogy a nők kizárólagos funkciója a szülés. Itt nincs logikai kapcsolat, csak tetteted, a célközönség pedig átsiklik efölött - a közös ideológia varázsa ilyen apróságokat simán elintéz. Orbán racionális, mikor a szülésről kizárólagos döntési joggal rendelkező nőket szólítja meg, de te a legkevésbé sem vagy az, mikor ezt átforgatod abba az aberrált hülyeségbe, hogy a gonosz patriarchátus csak szülőgépeket lát a nőkben. Ez a feminizmus egyik tragédiája, hogy amikor egy témában már minden hatalom a nők kezébe került, akkor is úgy megy tovább, mint ha mi sem történt volna, és tovább szapulja a férfiakat - még abban a szituban is, amikor azok az összes létező jog MELLÉ egyéb támogatásokat és kedvezményeket IS szeretnének adni a nőknek.

Ezerféle ember van ebben az országban, ezerféle értékrenddel, problémával (...)

Jaj, de kedves, hogy ezt elmagyarázza miniszterelnökünknek.

(...) nincs olyan, hogy „a nők”

Akkor a feminizmus hogyan képviseli "a nők" érdekeit, te rakétasebész? De oké, legyen igazad, és akkor talán ne kérdezzük meg őket, szarjunk a véleményükre és férfiak vezessenek be intézkedéseket női beleszólás nélkül - akkor rögvest ki fog derülni, hogy léteznek-e vagy sem.

ömleni fog a szülőcsatornákból a sok kis cuki magyar

Az ilyen beszólásokat csak én érzem gyomorforgatónak? Cikkírónknak is van már két gyereke, nem zavarja, hogy progresszív hevületében rajtuk is gúnyolódik? Veronikám, a te két cuki szülőcsatorna-szökevényeddel mi a helyzet, ők is alanyai ennek a párbeszédnek, vagy az számodra tabu, és csak te tehetsz ilyen megjegyzéseket mindenki másra és gyerekeikre?

az a húsz magyar nő, akiket ma megkérdeztem (...) különbözőek, de abban hasonlítanak, hogy egyiküknek sem kellett hosszan gondolkoznia arról, hogy miként lehetne nekik könnyebb

Várj, kitalálom látatlanban: itt egy felsorolás következik arról, hogy miért kellene kormányt váltani, hiszen amíg fidesz van addig nincs szülés, de bezzeg egy progresszív rendben... Mint amilyen a svéd, német, francia és társaik, ahol az őslakosokra cirka 1,2 gyerek jut páronként, és csak a bevándorlók mernek többet megengedni maguknak, segélyből. Ja, nemrég hallottam a varázslatos svéd fellendülésről e téren, ott megindultak a szülések! ...és aki szerint ez a többszázezer muzulmán bevándorlónak köszönhető, az igazat mond ugyan, de akkor is rasszista.

Esküszöm nem láttam még a listáját, úgyhogy tiszta szívvel tippelgetek: liberálisabb oktatás, magasabb bérek, több segély, a női munkavállalás megkönnyítése, több nő a parlamentbe, feminista kamu duma a nők jogairól és szerepéről, plusz a fidesz a megbuktatása. Lássuk...

ha gondolkodó, érző, sokféle, egyenjogú, egyenrangú emberként gondolna ránk, magyar nőkre az ország kormánya, amiben létezünk.

Pipa.

ha sokkal jobban támogatnák, széleskörűvé tennék az ország minden szegletében a részmunkaidős foglalkoztatást és az otthoni munkavégzés lehetőségét.

Pipa.

ha megoldanák, hogy ne induljon sokkal hitványabb esélyekkel a munkaerőpiacon, akinek gyereke van.

Pipa. Nem folytatom, aki akarja nézze meg az eredetit, ez az írás így is elég hosszú lesz :|

Egy dolgot kifelejtettem a jóslásomból, illetve a feminista kamu dumából kiemelhettem volna: a nemi diszkrimináció miatti bérkülönbséget. Ezt már milliószor cáfolták, és egy intelligens ember eleve érti hogy miért nem létezhet ilyen manapság, de a feministáknál továbbra is sláger. Szerintem ez mindent elmond róluk: vagy hülyék, vagy tudatosan hazudnak, más opció nincs.

Inkább foglalkozok azzal, aminek van valami értelme:

Jobb nőgyógyászat, lombikbébi program, gyermekorvosi szolgáltatás: oké, de ez egy szubjektív dolog, illetve mindig mindennél van "jobb", tehát ez egy általánosság amit a világ bármely országában el lehet sütni. Mellesleg a németeknél biztosan jobbak ezek a szolgáltatások, és mégsem születik több gyerek, úgyhogy valahol homokszem került a gépezetbe.

Hm. Ennyi volt az értelem, ez is csak félig, és ezen kívül csak észveszejtő baromságok vannak - tipikus feminista nedvesálmok, amik épp annyira logikátlanok amennyire megvalósíthatatlanok. Pl. ez:

ha megoldanák, hogy ha valaki gyereket szült, akkor ne történjen az, hogy mire visszamegy dolgozni, megszűnik az állása vagy sokkal rosszabb pozícióban, kevesebb pénzért kell dolgoznia.

Szerinted az állam hogyan oldja meg, hogy amíg valaki évekig távol van egy cégtől addig ott ne történjenek szerkezeti változtatások? És ha az állam megtenné ezt, az jó lenne? Tényleg?

Az egyedülálló szülők extra támogatása is nagyon frankó, még több család felbomlásához vezetne, ami persze feminista szemmel halleluja és üdvrivalgás, hiszen a feminista mozgalmat ezzel a céllal hívták életre, csak ezt nem kötik a mezei gyalognanésok orrára.

ha sokkal több a bölcsőde, óvoda lenne

A fidesz voltaképpen így is "túlemelte" a férőhelyek számát, egyre kevesebb gyerekre egyre több hely jut, és pár éve már csak a feltöltetlen helyek szaporodnak szerte az országban. Persze ez kisebb csoportokat eredményez, ami elméletileg jó, épp csak a költségei növekednek exponenciálisan. Dehát azt tudjuk, hogy ellenzékből semmi se drága, a kormány teremtse elő a pénzt minden feminista ötletre. (Bár ha ez megtörténik attól még köcsög nőelnyomók maradnak.)

Arról az egyetlen dologról nem beszél, ami valóban növelné a gyermekvállalási kedvet: a munkaerőpiac befolyásolása a férfiak előnyére. Aki a nők munkába állásától várja a gyerekszülést az értelmi fogyatékos, illetve progresszív. Sok gyerek azokban a családokban lesz, ahol a létbiztonság NEM a nő munkájától függ, tehát vagy az állam eltartja őket (lásd a cigókat akik a GYES-ből éltek), vagy pedig a férfi biztosítani tudja azt a munkájával. Nem kell 2 perc gondolkodás rájönni, hogy ezek közül csak az utóbbi modell fenntartható és vállalható, tehát erre kellene koncentrálni - de a feminista programok ennek az ellenkezőjét akarják. Még több nőt a munkahelyekre, akik még több férfit szorítanak ki onnan! Anyám...

És akkor már csak azon az irónián kell kacagnom egyet, hogy az indexes cikkíró leköpködte Orbánt balról is meg jobbról is, lehordta minden hülyének, dacosan felemelt állal kihirdette hogy szerinte ez az egész téma megalázó, aztán szépen leírta azt amire Orbán felkérte, hogy leírja.

258 komment

Címkék: politika feminizmus szép új világ

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

som tam 2018.04.27. 20:55:40

@Asidotus:
dehogy nem oldalspecifikus... de biztosan oldaljellemzo.
www.youtube.com/watch?v=3WQYI2jsaMU

csi szi 2018.04.27. 21:45:12

@som tam: Ezt már belinkelted egyszer. Arról van szó, hogy a konzervatívok kénytelenek ismerni a balos észjárást, hiszen az oktatásból, médiából kaptak elég sokat belőle. A progresszívaknak nem kell ismerniük a konzervatív beállítottságot, max. a karikatúráját ismerik általában. Ők teljesen komolyan abban nőnek fel, hogy az igazság birtokosai, a szellemi elit őket képviseli, aki nem ért velük együtt az egyszerűen elmaradott vagy gonosz.

som tam 2018.04.28. 05:20:09

@Bm3g:
“Viszont ha mindebben egyetértünk, akkor nem abszurd, hogy egy nőnek a testével szinte mindenhez joga van, csak ahhoz nem, hogy önként áruba bocsássa?”
Hat talan eppen ezt oldjak meg azzal, hogy nem a prostitualtat, hanem az ugyfelet buntetik pl. Svedorszagban.

som tam 2018.04.28. 05:34:08

@Mia and me:
“mint mikor 3 éveseknek van vetélkedő és akkor a nyertesek ajándékai után csak kiosztanak mindenkinek egy cukorkát is, hogy ne legyen sírás. De érted, azok 3 évesek.”

Ugye osszeteveszted a valamiert valo nyekergest egy szituacio elemzesevel es a problemara valo ramutatassal. Ha peldaul valaki megallapitja, hogy a monogamia tette sikeresse a tarsadalmakat, es bajokat okoz, hogy ferfitomegeknek nem kapnak szexet, attol meg nem ovodasszintu cukorkaosztogatasrol van szo, se nem szexert valo sirasrol.

“csak akkor meg ne mondjuk hogy mi aztán az élővilág királyai és a fejlődés magasfokán....”

Miert is ne? Mi az osszefugges? Az elovilagban ugyan melyik masik faj kepes ilyen magas foku absztrakciora?

som tam 2018.04.28. 07:15:15

@Frederick:
Nem irtam elmeletrol, csak egy megfigyelesrol.
Masreszt nem kozoltem elvarasokat, hogyan kene masoknak mit csinalniuk, vagy mi a normalis.
Eppen ellenkezoleg! Egyszeruen kifejezesre juttattam, hogy masoknak nem kene kifogasolni egy teljesen normalis 10 eves korkulonbseget.
Te is eloadod itt ezt a Miaandme fele ertetlenkedest. Mi is ez? Szalmabab talan?

som tam 2018.04.28. 07:46:38

@Frederick:
“Azért kifejezetten visszás az a kettős mérce, amikor a Férfihangon megbélyegzik a 30 éves férfi és 50 éves nő kapcsolatot, hogy az anyakomplexus, de egekbe dicsérik a 30 éves nő és 50 éves férfi kapcsolatot.”
Ugyan miert lenne? Kulonbozo minosegeket kulonbozo mercevel mersz. Esetleg az MMA-ban is meg kene mar szuntetni azt a franya kettos mercet?
Masreszt a velemenyben nincsen kenyszerito ero.

som tam 2018.04.28. 07:51:32

@Mia and me:
“biztos nem kényszerből teszi hanem csak mert könnyű pénzhez akar jutni.”
Igen, valami szinuleg szamara ez a jarhatobb ut. Egy szabad valasztas eredmenye, hiszen nincsen benne kenyszer a belulrol fakado penzszerzesi kenyszeren kivul. De azert mar hadd ne legyunk kollektiven felelosek!

som tam 2018.04.28. 07:57:13

@Mia and me:
“A biológia szerint a ffiakra 5-6 év után sok szükség nincs.”
Egyreszt a ferfinak nore meg egy napra sincsen szukseg. Biologiailag. Fokent most, hogy van szocialis halo.
Csakhogy szocialis sikja is van az eletunknek. Es gyarapodni csaladban eszszeru, vagy legalabb motivalo.

som tam 2018.04.28. 07:59:06

@Mia and me:
“azért a hasonlat kicsit sántít. ”
Ugyan miert is? Mert mas testreszet adja a komuves, mint a prostitualt? Ne misztifikaljunk mar testreszeket, kerem!

som tam 2018.04.28. 08:17:08

@csi szi:
Igen, igen! Bocsanat! Nekem is leesett, de keson. Nem itt idozok ezen a blogon, es napokba telik, ahogy olvasgatok a hozzaszolasokat.

som tam 2018.04.28. 08:23:36

@csi szi:
Igen, igen! Bocsanat! Nekem is leesett, de keson. Nem itt idozok ezen a blogon, es napokba telik, ahogy olvasgatok a hozzaszolasokat.

som tam 2018.04.28. 08:24:52

@som tam:
:-D hat ez remek! :-D
Nem direkt duplaztam!

2018.04.28. 08:57:56

@som tam: " bajokat okoz, hogy ferfitomegeknek nem kapnak szexet,"

Ja a nőknek nem kell? ;-)

Az is bajokat okoz, hogy tömegek nem tudnak hol lakni, tömegek nem tudnak enni, tömegek nem jutnak ivóvízhez...

És míg ez a 3 alapvető dolog ami kell az élethez (néhány másikkal együtt), a szexuális vágy csak a sokadik a listán.

"Az elovilagban ugyan melyik masik faj kepes ilyen magas foku absztrakciora?"

Tehát az élővilág királyai és fejlődés netovábbja cím együttjár szerinted azzal hogy egy absztrak jelkép felmutatása elég ahhoz hogy az emberiség egyik fele akár kiírtsa a másikat?
Ez nem fejlődés, hanem programozás.

2018.04.28. 08:58:35

@som tam: "masoknak nem kene kifogasolni egy teljesen normalis 10 eves korkulonbseget."

A nő javára sem?

2018.04.28. 09:03:08

@som tam: "Egy szabad valasztas eredmenye, hiszen nincsen benne kenyszer a belulrol fakado penzszerzesi kenyszeren kivul."

Tehát ha nincs másod mint a veséd amit eladhatsz (mert a javaidat már elvették), akkor az egy szavad választás eredménye ha eladod.

2018.04.28. 09:08:07

@som tam: "Mert mas testreszet adja a komuves, mint a prostitualt? Ne misztifikaljunk mar testreszeket,"

Ha viszont testrész testrész, akkor nem értem miért okoz óriási problémákat az óriási tömegű szexnélkül maradt fficsoport, hiszen testrész-testrész... kezük meg van nekik is, mint a kőműveseknek, nem? ...Ne misztifikáljunk már testrészeket, hogy nekik nem jut olyan ami egyébként másokon van.

som tam 2018.04.28. 15:08:03

@Mia and me:
"Ja a nőknek nem kell?"
Latod? errol az ertetlenkedesrol van szo. Eppen azt irogattak itt korabban, hogy a noknek nem ugy az.
Kb ugy, ahogy lehet arrol beszelni, melyik orszagban egyszerubb gerincre vagni egy not:
www.targetmap.com/viewer.aspx?reportId=19491
Mikozben teljesen ertelmetlen arrol beszelni, hogy melyik orszagban egyszerubb egy nonek magara rantani egy ferfit:
www.targetmap.com/viewer.aspx?reportId=29219

som tam 2018.04.28. 15:11:16

@Mia and me:
igy van.
de ne talalgass, elmondom, amire ugyis rajottel, csak megjatszod itt magad:
el is adhatod, vagy meg is tarthatod. ez nekem ugy nez ki, mint egy valasztas. es sokan valasztjak az utobbit.

som tam 2018.04.28. 15:13:27

@Mia and me:
mar megint kalandozol. ugyesen mesz a tema melle.

som tam 2018.04.28. 15:14:51

@Mia and me:
"Tehát az élővilág királyai és fejlődés netovábbja cím együttjár szerinted azzal hogy egy absztrak jelkép felmutatása elég ahhoz hogy az emberiség egyik fele akár kiírtsa a másikat?"

nem, az nem a netovabbja. de a bunbakrol volt szo.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.04.29. 21:25:52

@-JzK-: "És akkor most következhet is a szokásos „panaszlista”, amely a nők elleni, illetve a családon belüli erőszak felszámolását segítő Isztambuli Egyezmény hazai bevezetésének sürgetésével kezdődik"

Eddig olvastam.

KalmanBlog 2018.05.01. 22:45:13

@-JzK-: "Sokba kerül, büdös. Saját magamra szeretnék fókuszálni, individualista millenál vagyok gondolom, nem tudom de én nem szeretnék. Túl sok gyerek van úgyis a világon, úgyhogy jobb ha kevesebben lesznek szerintem. Én nem, nem szeretnék gyereket."

Ez a nő olyan mintha szándékosan egy karikatúra lenne. Hozzá ez a hippi napszemüveg. Hihetetlen.

"Egyrészt még fiatal vagyok meg egyetemre járok"

Régi lemez, hogy a nők beiskolázása a probléma.

2018.05.02. 09:06:38

@som tam: tehát a szexnélkül maradó ember hímek több jogot akarnak mint a szex nélkül maradt rénszarvas hímek (akik legyőzettek a vetélkedőben) ? :) Kvóta kell ide is szerintem, vagy rögtön születésnél kisorsolni mindenkinek egy nőt. (mondjuk érdekes, hogy 40 éves korig több a ffi mint a nő, utána fordul a kocka, szóval ha 1-1 arányban mellérendelünk minden fiúcska mellé egy csajt, akkor is marad pártában hím, amíg meg nem halnak néhányan)

Bár szerintem már így is elég kontraszelektíven szaporodunk, ha alanyi jogon jár majd minden, akkor még nagyobb gáz lesz.

2018.05.02. 09:13:26

@KalmanBlog: a büdösözős konkrétan nem magyar volt hanem lengyel.. és törte a magyart.

Sokkal gázabb válaszaik nem voltak mintha ilyesmi korú "férfiakat" :D kérdeztek volna meg a gyerekvállalásról. Szóval ez azért két szereplős történet, hiába akar mindenki csak a nőkkel egyezséget kötni, vagy épp erőszakkal szaporodásra bírni.

Szerintem ha a kormány azt mondaná hogy minden egyetemista - aki az egyetem mellett szül, kap egy fizetést meg elvégezheti több év alatt is az egyetemet, plusz nem kell együtt élnie az apával ha már nem akar, dőlnének a porontyok- és kiderülne hogy a gyermekvállalás most sem csak a nőkön múlik, sőt nem elsősorban rajtuk. A fókusz csak azért van rajtuk mert ők "birtokolják" a bio-inkubátort fizikailag.

2018.05.02. 09:16:18

@som tam: "el is adhatod, vagy meg is tarthatod. ez nekem ugy nez ki, mint egy valasztas."

az alapfelvetés az alaptémában a SZABAD választás volt. És akárhogy is, amikor nincs más eladhatód mert a munkaerőd se kell a kutyának se, akkor az nekem nem szabad választás, hanem kényszer.
Kb mint maikor választasz a kötél általi vagy a golyó általi között :). Az is választás nyilván. :)

Free Helicopter Rides 2018.05.02. 10:17:20

@Mia and me: "»férfiakat« :D"
Klasszikus szexista férfigyűlölő vagy, a múlt csökevényes maradványa.
Ki bántott?

2018.05.02. 10:32:21

@Free Helicopter Rides: csak válasz volt erre kalmanBlognak: "Ez a nő olyan mintha szándékosan egy karikatúra lenne. Hozzá ez a hippi napszemüveg. Hihetetlen."

Ilyen hihetetlen faszikat is lehet találni az utcán bőven. Idősebb kiadásban is.

Szerintem azokat megkérdeznék, akkor csak kiröhögnék a riportert, nem hogy válaszolnának hogy "Miért nem akarnak gyereket".

Nem gyűlölök én senkit.
Csak van lányom is meg fiam is. És bosszant ha csak az egyikre nyomjuk bármiben is a "munkát", döntés súlyát, vagy felelősséget.
Attól hogy a nők hordják ki a gyereket, még nem rajtuk múlik csak a gyerek-kérdés.

Free Helicopter Rides 2018.05.02. 10:41:28

@-JzK-: Az egyensúly felborulása van a háttérben.
Az egyik ok a kizárólag női ösztönöket szabadjára engedő szexuális szabadság, avagy inkább szabadosság. Nyilván, egyetlen épeszű sem akarná a nyers férfi szexualitást szabadjára engedni — azt hogy a neki tetsző nőstényt bárki leütheti, és a hajánál fogva a barlangba becipelheti —, tehát ezen a síkon az egyensúly megteremtését a másik oldalon kell keresni.

A második ok a un. „jóléti állam”, a család lecserélése az államra, aminek eszköze az állami erőszakkal megvalósított vagyonátcsoportosítás a férfiaktól a nők irányába. Innen nézve egyszerre vicces és elkeserítő, hogy a problémákat további állami beavatkozással képzelik megoldani, hiszen semmi sem oltja jobban a tüzet, mintha még benzint locsolunk rá.

Ha megnézzük a fertilitási statisztikát (en.wikipedia.org/wiki/List_of_sovereign_states_and_dependencies_by_total_fertility_rate), egyetlen fejlett nyugati állam sincs a szinten tartáshoz szükséges 2.1 ráta fölött, pedig sokszor nálunk jóval gazdagabb országokról van szó. Nyilvánvalóan lázálmokat kerget az, aki a pénzhiányt képzeli a probléma okának (fogalmam sincs, ezek mivel magyarázzák Niger, Szomália, vagy Csád előkelő helyzetét a listán) és megoldásként csak azt tudja elképzelni, hogy az állam erővel átcsoportosítja vagy elinflálja az emberek vagyonát.

Tetszik, vagy sem, a természet úgy alkotta meg az embert, hogy az alapegység nem az egyén, hanem a család, különben nincs fenntarthatóság, csak kihalás és lecserélődés életképes csoportokra. A családot nem erővel, felülről kell megszervezni, hanem épp a felülről jövő befolyást kell csökkenteni, hogy közelebb kerüljünk ahhoz, amit a természet bölcsen megalkotott.

KalmanBlog 2018.05.02. 11:53:17

@Mia and me: "a büdösözős konkrétan nem magyar volt hanem lengyel.. és törte a magyart." Ebből a szempontból mindegy. Amúgy érdekes, hogy hallgatva törős volt amit mondott, viszont szó szerint leírva is kerekké jött ki. Anyanyelvieknél több szokott lenni élő beszédben a hiba, újrakezdés, kijavítás, félbemaradás. Szóval legalább tisztességesen megtanulta a nyelvünket :-).

Nekem annyira karikatúraszerű, hogy gyanúsnak tartom hogy csak trollkodott. De ha nem, akkor nehéz dolga lesz vele annak aki esetleg megpróbálja megszelidíteni.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.05.02. 13:02:19

@-JzK-: Na sokkal értelmesebb volt mint vártam. A külföldi lány szerintem csak trollkodott, de még azt is el tudom hinni, hogy nem. Az ilyen ne is vállaljon amúgy. :-)
A leghülyébb az "egyetemre járok" csaj volt, aki azért nem vállal gyereket, mert "a fideszésazorbán". És ő a felelős fiatal fővárosi választópolgár. :-)
Ahhoz képest hogy csak úgy leszólítottak nőket az utcán, nyilván ők se tudták átgondolni előtte mit mondanak, viszonylag jó volt.

csi szi 2018.05.02. 13:35:06

@Mia and me: Azzal sincs gond, ha mindkét félnek megfelel. Ismertem ilyen kapcsolatokat, mindkét esetben Skandináviában élő magyar nő jött össze itthon élő magyar fickóval (neten keresztül), a fickók nem úgy néztek ki, mint akiknek itthon nagy sikereik voltak a nőknél, de gondolom mindkét fél megkapta amit akart... :)

Frederick 2018.05.02. 14:43:18

@Sipi81: Mivel tudtommal a zene a hobbid, úgy gondoltam, ez érdekelni fog.

Feminista viták a mainstream popzeneiparban
tntefjournal.hu/vol5/iss1/barna_hudy.pdf

Azért két dolog feltűnik abban az őrületben, amit úgy neveznek, "feminista viták". Egyrészt az, hogy olyan nők fejezik ki, hogyan is kellene a nőknek gondolniuk saját magukról, akik a felső-középosztály, sőt, a felső tízezer, de mindenképpen az elit tagjai. Ami azért is érdekes, mert pl. a kádári Mo.-n, még anno, olyan proletárivadékok és paraszti származásúak is hozzászóltak a férfi-nő témához, mint Beczássy Judit, Thury Zsuzsa, Raffai Sarolta, Gergely Márta, Galgóczi Erzsébet. Ez volt régen - a mai "feminista viták" során egy munkásnő hangját nem hallom. A másik észrevétel, hogy micsoda marhaságok hangzanak el ezen "értelmiségi" nők szájából. Tárgyiasítás, szexizmus, meg az összes marhaság...

Frederick 2018.05.02. 14:50:37

@KalmanBlog: @-JzK-: @csi szi: @Free Helicopter Rides:

Japánban nemzetpolitikai kérdés, hogy rávegyék a fiatalokat a házasságra, a családalapításra és a gyermeknemzésre. Ha jól tudom, Japánban balos, libsi kormány van - és kb. ugyanolyan propagandát folytat, mint nálunk az Orbánb-kormány. Azért ez elgondolkodtató. Hozzáteszem: a japán kormány vért izzad, hogy előrejusson a kérdésben, hogy megoldást találjon a problémára.

Kíváncsi vagyok, nálunk az Orbán-kormány milyen eredményekre fog jutni ezen a téren. Elvileg a CSÓK is ezért indult el.

Frederick 2018.05.02. 14:53:15

@Mia and me: Látom, már megint kezded a provokálást. Értetlen, arrogáns és nagyképű.

Free Helicopter Rides 2018.05.02. 15:15:34

@Frederick: "Kíváncsi vagyok, nálunk az Orbán-kormány milyen eredményekre fog jutni ezen a téren."
Borítékolhatóan semmilyenre.

"Elvileg a CSÓK is ezért indult el."
Számolatlanul kiszórt milliárdokért sikerült egy alig mérhető átmeneti növekedést produkálni az előre hozott vállalások miatt. Cserébe buborékot fújtak az ingatlanpiacon, készülhetünk a következő adósmentésre. Nem beszélve arról, hogy ugye a felvert árak azokat szorítják ki az ingatlanpiacról (és a bérleti piacról is), akik az első-második gyerekre vállakoznának, így az elmarad/halasztódik. Tipikus balos program: sok pénzért nagy semmi.

som tam 2018.05.02. 15:26:02

@Mia and me:
ja. meg egy csomo mas dolgot sem valaszthatsz. a holdon sem elhetsz, meg a jupiteren sem. ez mar csak ilyen korlatozott vilag.
ekkora okorseget, Mia!

som tam 2018.05.02. 15:29:39

@Mia and me:
egy megallapitas nem feltetleneul hordozza magaban a megoldasi javaslatot.
a kontraszelektiv szaporodas csak egy faktor. sokszor tobb onmagaban hatranyos faktor kombinacioja elonyosebb, mint az egyik faktor tokeletesre csiszolasa a tobbi elhanyagolasa mellett.
ez mar csak ilyen kompromisszumokkal teli vilag.

2018.05.02. 15:34:24

@Frederick: vagy csak görbe tükör felétek. ;-)

2018.05.02. 15:36:25

@som tam: ugye ugye :)

De ha ilyen korlátozott, akkor nem értem hogy azok a faszik akiknek nem jut nő, miért nyavalyognak, mikor csak annyi a sztori hogy ebben a szabad választásos de mégis korlátozott világban van olyan hogy senki nem választja őket... ezvan.

Nyilván oka van, mint ahogy annak is hogy nem választhatom a holdat :)

Free Helicopter Rides 2018.05.02. 15:38:59

@Mia and me: Mert a Holdon levegőhiánya természetes, de a nemek közötti egyensúly felborulása mesterséges beavatkozás következménye. HTH.

2018.05.02. 15:41:15

@som tam: nyilván, nem mondtam sosem h nem kell a kompromisszum, de az is két fél által- ... merugye engem is csak elvett valaki :D, akinek én is csak igent mondtam....(azt' szaporodtunk is, hogy terjedjen a szellemiségünk :D ;-))

Ha meg alanyi jogon utalgatnak nőt pasihoz, akkor minket több okból sem egymáshoz osztottak volna, aztán itt boldogtalankodhatnánk a "kiutalásos monogámia" rendszer ellen :)

2018.05.02. 15:45:50

@Free Helicopter Rides: mi szerinted a nemek közti egyensúly, amit "mesterségesen" borítottak fel?

Free Helicopter Rides 2018.05.02. 15:47:37

@Mia and me: Write only módban vagy? Pl. elolvastad a pdf-et, amit @-JzK- linkelt?

Frederick 2018.05.02. 15:56:09

@Mia and me: Kár, hogy ez a tükör torzít. Tudod, mint azok a trükkös trükkök a cirkuszban. Belenézel, de nem a valóságos kinézetedet mutatja, hanem egy torz formát.

Magyarra fordítva: a feminista közhelyeid nem valós elemzések (pff!) az MRA- és MGTOW-szubkultúráról, csak üres gúnyolódás, sok esetben a feminista lózungok visszabüfögése.

2018.05.02. 15:57:54

@Free Helicopter Rides: elkezdtem de közben nekem mást is kell csinálnom, nem a kommentekért kapok pénzt ;-). Plusz ott megakadtam hogy egy ugyanazon fajta állat hímje hogy lehet poligám, miközben a nőstény meg monogám :) (azaz inkább időszakos monogám)... valami nem stimmel.

Plusz angol nehezített.

gondoltam le lehet írni 5 mondatban is, leegyszerűsítve.
de akkor majd este átrágom magam rajta.

Free Helicopter Rides 2018.05.02. 16:03:33

@Mia and me: TL;DR változat, idézet az alaptörvényből:
"(5) Magyarország külön intézkedésekkel védi a gyermekeket, a nőket, az időseket és a fogyatékkal élőket."

Ennyit a nemek egyenlőségéről, alaptörvénybe vannak iktatva a nemi alapú többletjogok. Nem tünik fel, hogy lejt a pálya?

Free Helicopter Rides 2018.05.02. 16:11:01

@Free Helicopter Rides: Zárójeles gondolat: Ha én nő lennék, biztosan tiltakoznék, hogy a fogyatékosokkal lapátolnak egy csoportba a nemem miatt.

De ez a tipikus kollektivista felfogás lényege: Ha más a bőröd színe, szexuális irányultságod, nemed, stb, akkor majd mi (mármint az ideológiai bal oldal) megmondjuk hogy mit kell tenned, mit kell gondolnod, mert te úgysem tudod azt magadtól.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.05.02. 16:11:25

@Frederick: Jól tudod, bár nem hobbi hanem ez már szenvedély. De csak az úgynevezett "komolyzene". A mai könnyűzenét gyakorlatilag nem ismerem és nem is érdekel. (Egy-két rockzenekaron kívül, de azok is csak érintőlegesen.)
Úgyhogy amit belinkeltél, azt elkezdtem olvasni de mivel semmit sem ismerek belőle, néhány oldalnál tovább nem jutottam.

"Egyrészt az, hogy olyan nők fejezik ki, hogyan is kellene a nőknek gondolniuk saját magukról, akik a felső-középosztály, sőt, a felső tízezer, de mindenképpen az elit tagjai."
Az még a kisebbik baj, de én egy-egy ilyen slutwalkon vagy mi a fenén azt látom, hogy olyanok akiknek láthatóan erős problémáik vannak a nőiességgel.

2018.05.02. 17:06:35

@Free Helicopter Rides: :)
ja hát az alaptörvényben olyanok is vannak hogy:

"Valljuk, hogy az emberi lét alapja az emberi méltóság."

"Valljuk, hogy a közösség erejének és minden ember becsületének alapja a munka, az emberi szellem teljesítménye."

"Valljuk az elesettek és a szegények megsegítésének kötelességét."

stb.

Szóval az hogy mi van az alaptörvényben még semmit nem jelent...:)

Az általad idézett rész a helyzeténél fogva alapvetően valamiben "jogfosztottaknak" ad egy plusz védelmet (ill adna), vagyis nem többletjogok, hanem a hátrány valamiféle kompenzálása az elvi cél bizonyos csoportoknak. (a csoportok egyébként a gazdasági hatalomhoz helyzetüknél fogva kevésbé vagy korlátozottan hozzáférők köre)

2018.05.02. 17:35:17

@Frederick: "Kár, hogy ez a tükör torzít. "

Szerintem nem kár.
Ha csak kicsit tér el a normáltól a kép, akkor a legtöbben csak legyintenek, az nem probléma, észre se veszik.

A hibákra, problémákra a görbe tükör tudja felhívni a figyelmet.

Persze lehet hogy túl hosszú benne az orr vagy épp túl kerek a has - miközben a lábakkal is van probléma - tehát lehet hogy egy egy részletet eltúloz, míg másokon csak átsiklik.
De nem rossz szándékból teszem.

Ha a társadalmi normák és "hiedelmek" mentén "pontoznak' az emberek párkeresésnél, akkor elsikkad a lényeg, és valóban az lesz a szabad választás eredménye, hogy senki se jó senkinek. (mindkét térfélen. mert azt azért ti ffiak se gondoljátok komolyan hogy vannak olyan nők akik ne ugranának bármilyen - nem büdös :) - ffi nyakába... csakhát nektek is pont úgy magasan vagy irreálisan van az a bizonyos léc mint a nők többségének. Eddig a gazdasági kényszer miatt nem jött ez így ki, mert amikor a "vénlányság és szegénység" vs a "férjhezmenetel és valamilyen családban élés-ellátás" a választás és nincs harmadik negyedik akárhanyadik út, akkor a pénzkereső - birtokot öröklő, műhelyt továbbvivő - 1 fokkal jobb az ördögnél pasik is találhattak akár klasszisokkal jobb nem hozzájuk illő lányt is- mert férjezettségi :) kényszer volt. Most meg nincs, és most a valamilyen szempontból gáz fasziknak a valamilyen szempontból gáz nők jutnának, de hát az nekik se kell... vagy úgy kell, hogy közben mégis kell 3-4 másik szebb jobb csinibb akármibb is mellette. Erre meg a gáz nők nem vevők- mivel már nincs férjezési kényszer. A nem gáz nők meg ahogy a nem gáz ffiak is, persze hogy a legjobbat akarják abból amiből válogathatnak, mert ők - ahogy a legjobb férfiak, szintén bő választékból válogathatnak.)

Ha csak a faj egyik nemű egyedét szabályozzuk, abból jó nem fog kisülni. Ha mindkettőt, akkor diktatúra :).

A párkeresés, párban élés, családalapítás megkedvelését meg elég nehéz elérni egy max fél években tervező néptömegnél. (a tervezésük viszont pont a munkaerőpiaci változások, az általános biztonságérzet és egyéb küldő tényezők függvénye- tehát szerintem első lépésben mindenképp az élet 10-15 évre tervezhetőségét kellene "visszahozni'" vagy újra megteremteni- mert az egész szétforgácsolása ott kezdődött el.)

A fentebb linkelt utca lányai:) is jó részük szerintem "most még nem " akar gyereket, de pár kivétellel mind olyan volt hogy ha lesz stabil munkahelye meg egy faszi aki stabilan mellette alszik el és kel fel, akkor nem áll ellent a természet hangjának. Hogy ezek esetleg mégsem szülnek majd, az annak a következménye, hogy nem lesz pasi melelttük vagy aki lesz az "még nem akar majd gyereket" úgy 40 éves koráig sem, vagy ha akar is akkor jön a dilemma hogy a pasi haljon meg a munkahelyen miközben a csaj leszüli a kvótát, vagy még egy kicsit gyűjtsenek pénzt vegyenek lakást, stb... tehát jön a halogatás, mert ahol szülők nem tudnak legalább a kezdetben egyet lökni a páron, ott kb. 20 év kínlódás a gyerek projekt-ezt azért már mindenki látja. Egy lakáshitel önrésze kell minimum ahhoz, hogy úgy ítélje meg két nem barna fiatal hogy akkor lekötelezik magukat :) egy vagy több gyereknek.

som tam 2018.05.02. 21:05:52

@Mia and me:
"nem értem hogy azok a faszik akiknek nem jut nő, miért nyavalyognak,"

olyan tokeletesen tudsz mellebeszelni es terelni! itt eppen olyan faszik beszeltek arrol, hogy gaz, ha sok ferfinek nincs csaja, akiknek van csajuk. tehat nem nyavajgas. hanem tarsadalmi problema.
masreszt pontosan nem a nyavajgo nonelkuli faszik a problema, hanem azok, akiknek ha nincs nojuk, akkor elveszik, amire szukseguk van. ezt valasztjak.
harmadreszt pedig ha ez megtortenik, akkor eppen a csajok fognak nyavajogni. illetve mar nyavajognak is.

som tam 2018.05.02. 21:08:03

@Mia and me:
"Ha meg alanyi jogon utalgatnak nőt pasihoz..."

szereted te ezt a fordulatot, ugye? en nem beszeltem alanyi jogokrol, ugyhogy nekem mondhatod...

VT 135 2018.05.02. 21:38:30

@Mia and me: "Szerintem ha a kormány azt mondaná hogy minden egyetemista - aki az egyetem mellett szül, kap egy fizetést meg elvégezheti több év alatt is az egyetemet, plusz nem kell együtt élnie az apával ha már nem akar, dőlnének a porontyok"

Szép lenne, de sajnos kétlem.
- A feminista propaganda már olyan szinten átmosta a legtöbb nő agyát (itthon is), h kizárólag a karrier, az "önmegvalósítás" és persze a hozzá járó, akciós, polcról azonnal levehető Szőke Herceg jöhet szóba. A háztartásbeliség, a hátország biztosítása, a gyereknevelés mind lenézett, lesajnált tevékenység, ami rabszolgasorba és kiszolgáltatott helyzetbe taszítja a nőket.
- A Szőke Herceg és a "előbb ki kell élnem magamat - lehetőleg minnél több férfival" elvárás okán pedig nem is jön össze azzal a férfival, akivel születhetnének a porontyok.
- Az apróbetűs részről a legtöbb fiatal nő nem tud, h ha 35 éves korig nem találja meg azt a férfit, akire lehet alapozni a gyerekvállalást, akkor onnantól már nagyon nehéz lesz ez a történet...
- A feminizmus kevésbé emlegetett rombolása a nők számára, h elveszett a másik irányból is a megbízhatóság, kötelességtudat. Férfiak tömegei vannak úgy vele, h minek küszködjenek egy hosszú távú párkapcsolatban, házasságban (amelyek többségét amúgy is felbontják a nők) - elég lesz egy kis kúrogatás. Abból meg ritkán lesz gyerek.

Deansdale 2018.05.02. 21:44:09

@VT 135: "plusz nem kell együtt élnie az apával ha már nem akar, dőlnének a porontyok"

Ezt Miától csak a te kommentedben láttam, és ennél borzalmasabb dolgot nehezen tudnék elképzelni. Totál társadalmi katasztrófa lenne a vége, általános apátlanság, meg ami azzal jár: bűnözés, hanyatló erkölcs, ismerjük. Ha valamire nincs szüksége a modern világnak, az még több apátlan gyerek... Akkor inkább a szép csendes elmúlás :)

VT 135 2018.05.02. 21:50:31

@Mia and me: A nemek közti egyensúlyba szerintem az is beletartozott, h mindkét nemnek voltak eszközei a másik ellen. Nevezhetjük a világpolitikából ismert "kölcsönös elrettentés" eszközének is. Vagyis a nő szétalázhatta a férfit szóban, belegyalogolva a lelkébe, súlyos sebeket ejtve rajta (az gondolom megvan, h pszichológiai kutatások kimutatták, h a lelki sebek sokkal mélyebbek tudnak lenni és lassabban gyógyulnak). Ugyanakkor a férfinak meg megvolt a lehetősége, h eldöngesse az asszonyt, ha nagyon eleredt a szája. Tegyük hozzá, egyik sem vágyott szituáció. De legalább kiegyenlített volt, illetve megvoltak a keretek.

Idetartozhat még az is, h a lányok nagyon gyorsan megtanulják, miképpen tudják a másik nem tagjait elcsábítani, felhívni magukra a figyelmet, vonzónak látszani. A fiúk viszont egyre kevésbé találnak bármiféle férfimintát (használhatót még kevesebbet, hiszen a feminizmus már 2. generáció óta tart), mert az apa vagy állandóan dolgozik, vagy elváltak a szülők és már az iskolában sem nagyon találni férfitanárokat. Tehát nincs férfiminta, miképpen kéne a nőkkel bánni, kezdeményezni, ismerkedni, érdeklődést kelteni a nőben.
Erre jött válasznak az utóbbi évtizedben a PUA, Red Pill és egyéb, személyiségfejlesztő eszközök.

A szabadjára engedett hipergámia pedig egyik nemnek sem jó, mert a férfiak tömegeinek nem-önkéntes cölipátusa, folyamatos visszautasítása kitermel egy keserű és motiválatlan férfiréteget, akik később már nem akarnak hosszútávú kapcsolatot, családot a nőkkel. A nők meg később szívják meg, amikor már az alfákkal nem lehet faszkörhintázni, csak alacsonyabbrendűekkel, viszont 35 felett már szexen kívül családot sem akarnak velük alapítani.

2018.05.03. 09:32:01

@som tam: az ötletet itt olvastam hogy a kezelhetetlen szexnélküli férfitömegek társadalmi problémáját meg lehetne oldani a minden faszi mellé egy nőt (és legalább látszólagos monogámia) intézkedéssel. Erre írtam hogy azért ez nem ÍGY társadalmi probléma, mert nyilvánvaló hogy a szexnélküli ffitömegek másik oldalán ott van a halom társnélküli nő a macskájával, akik ugyanúgy sírnak (csak legfeljebb nem lövöldöznek az utcán). Tehát ha van társadalmi probléma az nem a faszik szexnélkülmaradása, hanem hogy ez a két csoport nem talál egymásra, vagy nem is akar egymásra találni.
Ehhez bármiféle kényszer csak még mélyebbre ássa a lövészárkot a két csoport között.

Tehát olyan "mézesmadzag" kell ami ezt a két csoportot egymás felé nyitja és vágyottá teszi az együttélést meg a legalább 1-2 gyereket.

Szerintem ezt csak úgy lehet ha mindkét csoportnak megadjuk a "biztosítékokat" egy 10 éves periódusra. (annyi alatt lesz 2 gyerek, és ennyi idő alatt össze is tud érni családdá a dolog, még ha nem is annak indult.)

"itt eppen olyan faszik beszeltek arrol, hogy gaz, ha sok ferfinek nincs csaja, akiknek van csajuk."

És itt éppen olyan nők beszélnek arról hogy hogyan '"vállalnak" be gyereket, akiknek van gyerekük.
Én hozom azt hogy ha egy nő tanul és vagy dolgozik és akar is dolgozni, úgy hogyan lehet... mert lehet úgy is. Mellé kell tennie a pasinak magát minden téren, mert nem csak a pénzszerzés a dolga.

Gazella a másik példa, aki a klasszikus feleség otthon- gyerekekkel dolgot képviseli jelenleg. De ő a női lakosság 1/3-át, egynegyedét "képviseli".

Csak azért lemondani a nők többi részéről mert mások az elképzelései mint a "klasszikus" modell, szintén pazarlás :).

Inkább az utakat kellene megtalálni feléjük - ha tényleg a pasik is családot és gyereket akarnak - mintsem a női csoport jogainak nyirbálása által remélni hogy akkor több nő csapódik (kényszerből) olyan pasikhoz, akikhez most nem.

2018.05.03. 09:46:20

@VT 135: "A háztartásbeliség, a hátország biztosítása, a gyereknevelés mind lenézett, lesajnált tevékenység, ami rabszolgasorba és kiszolgáltatott helyzetbe taszítja a nőket. "

Azéert lenézett mert a társadalom lenézi.
Ha ez a munka nem ér annyit mint egy átlagfizetés, akkor az azt jelenti hogy nem ér annyit mint az öltönyös géza tevékenysége aki a hivatalban ad egy regisztrációs számot az ügyfélkapudhoz...

Ha a hátérrországból a főúr elmegy, kiszáll, akkor a háttérországot eddig biztosító a poronytokkal együtt éhen is halhat. (a törvények mindig azt védik aki befolyásosabb vagy akinek több pénze van, ez sajnos gyermekelhelyezési vagy gyerektartási perekben is így van- tehát szegény gézát simán megszivatja ügyvédismerőssel a kapcsolati tőkével rendelkező anyu, meg fordítva is, gazdag apu simán kijátssza szegény anyut meg a gyerekeket valami nevetséges gyerektartással, és még akkor örülhetnek, hogy nem zaklatja, stb..) Nem mondom hogy mindig így van, de a lehetőség adott és törvényileg lehet ellene baszakodni évekig, addig felnő a gyerek...és enni csak kell közben is. Túl sok ilyet is látok, és nem a cigánysoron, hanem diplomás értelmes emberek "harcait" a 10-20 ezreken...miközben a saját gyerekéről van szó.

A háttérország biztosítása meg többemberes meló (régen a fél család biztosította- nagyi, nagyapó, nagyobb lányok, módosabbaknál cseléd az asszony mellett) - most ebből egy fél-egy embert helyettesítenek a gépek meg hogy már nem magunknak törjük a kukoricát ha enni akarunk- de a modern életben is 2 gyerek már kétemberes meló. És mivel bármikor bárki utcára kerülhet a két embernek mindkét (vagy inkább 8:) lábával kicsit állni kell minden téren: azaz mindenki jó ha tud háttérország is lenni meg jó ha tud dolgozni is.

2018.05.03. 09:49:33

@Deansdale: az a lehetőség hogy nem kell kényszerből együtt élned az apával ha nem akarsz, általában olyan szabadságot ad a nőknek, hogy képesek leélni boldogan az életüket egy ffi mellett.

Nem, nem ennyire katasztrofális ahogy írod. A biztosíték és a lehetőség benne a lényeg.
A választás illúziója.

2018.05.03. 09:59:41

@VT 135: "h mindkét nemnek voltak eszközei a másik ellen. Nevezhetjük a világpolitikából ismert "kölcsönös elrettentés" eszközének is. Vagyis a nő szétalázhatta a férfit szóban, belegyalogolva a lelkébe, súlyos sebeket ejtve rajta (az gondolom megvan, h pszichológiai kutatások kimutatták, h a lelki sebek sokkal mélyebbek tudnak lenni és lassabban gyógyulnak). Ugyanakkor a férfinak meg megvolt a lehetősége, h eldöngesse az asszonyt, ha nagyon eleredt a szája. Tegyük hozzá, egyik sem vágyott szituáció. De legalább kiegyenlített volt, illetve megvoltak a keretek. "

Ez egy kényszerrabság mindkettőnek ahol ráadásul mindketten a maguk fajta "agresszióját" fejlesztik tökélyre, és ezt látja a gyerek-aki mellesleg végigrettegi a gyerekkorát.

Mi mindketten ilyen családból jöttünk a férjemmel. Keserű- rémálmos boldogtalan gyerekkorra "emlékszünk" mindketten. Tudatosan is igyekszünk nem ezt a mintát követni amikor esetleg zsigerből előjön valamire egy válaszreakció.

Szerintem ez zsákutca hisz minden benne lévő szereplőnek rémálom, rossz, boldogtalanság, és megmérgezi a következő és következő generációt is.

2018.05.03. 10:13:01

@kiknekX: Bennem sose volt meg pl.
Én ha nem találok olyan embert akiben megbízok és akiről azt érzem hogy szeret, és tudom hogy ha kell ő fog egész nap otthon bíbelődni a csecsemővel, amíg én suliban vagyok egy teljes napot, akkor nem vállalok gyereket.

Talán ebben is keresendő a gyerekvállalási kedv visszaszorulása a nőkben is.
A pasik, igazad van, szerintem nagyon kevés az, amelyik a heti egy fürdetésen, meg majd ha nagyobb (és fiú:) akkor a heti egy játszótéren focizva villogáson :) kívül többet akarna vele foglalkozni. Márpedig az ma már nem elég.

A mintaadás meg ezért nem működik ahol együtt van a család, ott sem. Hiányzik a folyamatos jelenlét, az hogy a gyerek "élete része'" az apa is.

Nem tudom, egyébként a vissza-a-középkort dologban a pasik azt elfelejti, hoyg akkor nem a nők "nevelték" a gyerekeket, hanem 6-7 éves korukban már vagy a családfő mellett vagy valami mester mellett dolgoztak a fiúk, a lányok meg a nők mellett. Nem volt ilyen hosszú gyerekkor. Amint leszakadt képletesen az anyja melléről a gyerek, már a megfelelő munkákat, tevékenységeket végezte- pont mint a felnőttek.

Most meg más az egész ..18 évesen még gyerekek - nemük sincs, csak tévéből tanult csajos vagy pasis "mázuk".
De lelki értelemben nem nők és nem ffiak .... sokszor még 25-35 évesen sem.
A tinik, gyerekek - akárhány évesek is - meg persze hogy alkalmatlanok szaporodni, együttélni, döntéseket hozni, elhatározni bármit.... még ha biológiailag képesek is a gyerekcsinálásra.

Deansdale 2018.05.03. 16:05:05

@Mia and me: Irigylem az optimizmusod, de már így is túl sok válás van a nyugati világban, hogy higgyek a pénzügyi érdekekkel szétfeszített párok önkéntes együttmaradásában...

VT 135 2018.05.03. 16:51:45

@Mia and me: "az a lehetőség hogy nem kell kényszerből együtt élned az apával ha nem akarsz, általában olyan szabadságot ad a nőknek, hogy képesek leélni boldogan az életüket egy ffi mellett."

Sajnos a statisztika pont az ellenkezőjét mutatja: a házasságok fele (vagy már több?) válással végződik, amelyek 70%-át a nők kezdeményezik. Ahol még annyi keret, kötöttség sincs, mint amit ma a házasság ad, ott még nagyobb a szétmenési arány, csak az nem is kerül a statisztikába.

VT 135 2018.05.03. 16:56:43

@Mia and me:
"Keserű- rémálmos boldogtalan gyerekkorra..."
Hahó! Nem arról beszéltem, beszélünk, h jó! Nem az a jó, ha bevetik az atomfegyvereket (sőt, még ha hidegháború sem jó).
De ennél még az is rosszabb, ha az egyik fél rendelkezik az atomfegyverrel és rommá bombázza a másik védtelen felet! Ez volt a téma. Ma ugyanis a nőnek maximálisan megvan ez a fegyver a kezében, míg a férfinak nemhogy nincsen, de elég csak egy bejelentés a nő részéről, h őt fizikailag bántják és a férfi mehet az árokpartra, vagy börtönbe (nálunk még kevésbé, nyugaton mindennapi eset).

Örülnék, ha eljutnánk oda, h az egó-háborúkon felülemelkedve, zen állapotban, kizárólag a mély szeretet talaján állva tudunk egymáshoz kapcsolódni, de ez azért még odébb van. Legalábbis a többség számára.

VT 135 2018.05.03. 16:59:28

@Mia and me: "nem a nők "nevelték" a gyerekeket, hanem 6-7 éves korukban már vagy a családfő mellett vagy valami mester mellett dolgoztak a fiúk, a lányok meg a nők mellett."

Ezt tökéletesen jól látod és tényleg nagyon sokan elfeledkeznek erről! Mondjuk azt is ki kell emelni, h a fiúk az apjukkal valamit együtt dolgoztak, tehát nem csak a semmittevés ment. De ennél jobb férfimintát aligha láthattak. Meg persze a nők is, ahogyan hiányzanak ma is a női körök, férficsoportok.

som tam 2018.05.03. 20:19:40

@Mia and me:
"az ötletet itt olvastam hogy a kezelhetetlen szexnélküli férfitömegek társadalmi problémáját meg lehetne oldani a minden faszi mellé egy nőt"

jol van. akkor vitatkozz errol azzal, aki irta!

som tam 2018.05.03. 20:42:41

@Mia and me:
"És itt éppen olyan nők beszélnek arról hogy hogyan '"vállalnak" be gyereket, akiknek van gyerekük."

Na! A gyerekvallalas temajat meg tavolrol se erintettem. Nekem teljesen mindegy,milyen nok beszelnek errol. Az en tortenetemben a gyerekvallalas az elet spiritualitas resze. Nem erzem, hogy nekem lenne errol mondanivalom, igy nem is mondtam rola semmit. Nem ertem, miert dobtad ezt ide nekem.

som tam 2018.05.03. 20:45:03

@Mia and me:
"Azéert lenézett mert a társadalom lenézi."

Azert lenezett, mert a feminista propaganda alantasnak mutatja.

Sadist 2018.05.07. 01:20:21

@Deansdale: "Mondok én megoldást: 2020-tól nő maximum heti 20 órában dolgozhasson, 2022-től heti 10-ben. Vagy egy másikat: nőknek ne legyen államilag támogatott felsőoktatás, csak férfiaknak. Harmadik: a közszférában ezentúl kizárólag férfiakat vegyenek fel dolgozni. Persze ezekbe így nem menne bele senki, pedig megoldanák a gondot, de túl drasztikusak. Maradnak a látszatmegoldások, amik sokszor többet ártanak mint használnak."

Egyszer egy baráti sörözés során feljött a szó a nyugdíjról és megkérdeztem, hogy mi abban a ráció, hogy a nők 40 év munkaviszony után nyugdíjba mehetnek, a férfiak viszont nem? Jött a sztenderd válasz, hogy természetesen azért, mert az állam ezzel honorálja, hogy a nők gyereket szülnek. Felvetettem, hogy akkor miért nem csak azoknak a nőknek jár a kedvezmény, akik ténylegesen szülnek? Miért jár a kedvezményezett nyugdíj annak, aki egész élete során nem szült egyetlen gyereket se? Ennyi erővel a férfiaknak is járhatna ugyanaz, nem?
Na, itt szabadultak el az indulatok és kezdtek el röpködni a kirekesztő, náci és nőgyűlölő szitkok felém. Mindezt egy olyan csávótól, aki művelt, tájékozott és alsó hangon 120 az IQ-ja. Mit lehet várni az átlagembertől, ha még az ilyen, elvileg értelmes is egy pillanat alatt képes átmenni férfigyűlölő nősovinisztába? A társadalom olyan mélyen kondicionálva van a nők piedesztálra emelésére, hogy évszázadok kellenének még ahhoz is, hogy a férfiak nem hogy többlet, hanem csak azonos jogokat kapjanak.

Deansdale 2018.05.07. 07:20:52

@Sadist: "évszázadok kellenének még ahhoz is, hogy a férfiak nem hogy többlet, hanem csak azonos jogokat kapjanak"

Ugyan már, jön az iszlám és megoldja egy pillanat alatt :)

Komolyabbra véve, igen, elképesztő hogy milyen jól kihasználta a feminizmus a társadalom eleve meglévő nőközpontú berendezkedését, és telenyomták a modern nyugati társadalmakat a beteg hazugságaikkal. Majd' mindenki abban a tudatban él, hogy bár az állam és a média a nők mellett áll és őket támogatja, azért valami misztikus, láthatatlan módon mégis el vannak nyomva. Szegény nőket nem lehet elég messze a férfiak fölé tolni ahhoz hogy valaha is elérjék az egyenjogúságot... Érdekes ez a katyvasz az átlagférfiak fejében, a nőpozitív (evolúciós eredetű) ösztönök, a lovagi eszmény, a progresszív nőpolitika és a feminista hazugságok szottyadt elegye, ami teljesen vakká teszi őket a valóságra. Amit a nők kapnak, azt meg is érdemlik, mert csak, és mindegy mennyivel több az mint amit a férfiak kapnak, attól még a férfiaknak jobb és a nők vannak elnyomva.

Free Helicopter Rides 2018.05.07. 11:32:24

@Sadist: Nem kell aggódni, az állami nyugdíj nevű piramisjáték hamarosan úgyis összeomlik, és így a probléma szépen megoldja önmagát. Aki ma a 20-as, 30-as éveiben jár az biztosan nem számíthat onnan fix megélhetésre, legfeljebb egy jelképes összegre.
Lesz majd sikongatás, amikor leesik a tantusz, hogy ez leginkább a nőket érinti.

Free Helicopter Rides 2018.05.07. 11:41:33

@Sadist: "évszázadok kellenének még ahhoz is, hogy a férfiak nem hogy többlet, hanem csak azonos jogokat kapjanak."

Ez tévedés. A szavazók többsége nő, tehát amíg marad a mai berendezkedés és az általános választójog, a szakadék inkább csak szélesedni fog. Változás csak radikális formában elképzelhető, de akkor az egy pillanat alatt fog történni.

Free Helicopter Rides 2018.05.07. 11:52:49

@Deansdale: "Majd' mindenki abban a tudatban él, hogy bár az állam és a média a nők mellett áll és őket támogatja, azért valami misztikus, láthatatlan módon mégis el vannak nyomva."

Axióma: Minden ember egyenlő.
Folyomány: Bármilyen különbség a csoportok között csakis valamilyen társadalmi elnyomás következménye lehet.
Akció: Az állam kötelessége valódi elnyomással harcolni a hipotetikus elnyomás ellen.

Meg is érkeztünk a népirtás előszobájába. Pedig milyen szép, és kellemes érzéssel töltött el mindenkit az első axióma.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.05.07. 14:27:53

@Free Helicopter Rides: "Axióma: Minden ember egyenlő."
Ja, a dolog már itt elbukik. Miben is egyenlő? Jogokban? Kötelességben? Képességben? Lehetőségben?

Sadist 2018.05.07. 17:43:52

@Free Helicopter Rides: Puzsér valamelyik beszélgetésében, talán az egyik Apuban volt szó erről, hogy a marxista ideológiák előbb utóbb mindig eljutottak a meszesgödrökig, mert a forradalom soha nem állhatott meg. Sajna nem találom sehol.

ArriMedes 2018.05.07. 18:33:37

@Free Helicopter Rides: @Sipi81:

mi lenne, ha utánanéznétek valahol a kérdésnek, pl. az egyenlőség témakörét én itt kezdeném
en.wikipedia.org/wiki/Equality

Free Helicopter Rides 2018.05.08. 07:50:34

@ArriMedes: Ez biztosan komoly volt, mert viccnek durva lett volna.

Frederick 2018.05.08. 09:32:06

@Deansdale: @KalmanBlog: @csi szi:

FAM szerint Orbán megérdemelte a választási győzelmet. És ki is fejti, hogy miért.
24.hu/poszt-itt/2018/04/16/fam-orban-megerdemelte-a-gyozelmet/

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2018.05.08. 12:14:11

@Frederick: Leírja azt, amit emondott a választások utáni Apuban is. Nevesül, hogy az ellenzéknek nem volt hihető népmeséje, illetve hogy a kormány hiába lopik-csalik-hazud; ha van fejlődés meg életszínvonal haverilag triplaáron, előttük meg haverilag triplaáron rohadt minden és nem volt lófasz se.

Frederick 2018.05.08. 12:59:24

@don Fefinho:

"Leírja azt, amit emondott a választások utáni Apuban is."

Abból az APU-műsorból az első félóra volt hallgatható. Utána a szokásos apus szövegelés ment érdektelen dolgokról. A vége felé pedig benyaltak a Kutyapártnak; Puzsér még egy monológot is levágott, hogy az új jobboldali és baloldali generáció, amely elsöpri a kormánypártot és a teljes ellenzéket, vagyis a jelenlegi politikai elitet, az a Kutyapártból fog kialakulni. Annyi ostobaságot összehordanak a politikáról, hogy én már alig foglalkozom velük - nagy néha elolvasok tőlük azt, és meghallgatok tőlük ezt. Mondjuk ezt a cikket azért tudom értékelni valamire.

De ettől függetlenül ez a Szélsőközép brand kifáradt és kiüresedett. Önmaga paródiája.

2018.05.08. 20:29:50

@Free Helicopter Rides: az axióma igaz, a folyomány viszont nem, éppen ezért az arra épített gondolatmenet se.

2018.05.08. 20:37:29

@Sadist: "Jött a sztenderd válasz, hogy természetesen azért, mert az állam ezzel honorálja, hogy a nők gyereket szülnek. "

a nők 40 egy olyan korkedvezményes nyugdíjból következtethető, ami régen megillette a ffiakat is.

Köze nincs a gyerekszüléshez. (máshoz van, aminek egy része a gyerekszülés, de alapvetően az együttélésben, családban elvégzett "láthatatlan" és fizetetlen munka honorálása nem a gyerekszülésé)

És abban igazad van hogy mondjuk a világéletében egyedül élő macskás vénlány szerintem se menjen korkedvezménnyel (bár ők nem is akarnak mert még akkor vadásznak az "igazira" ;-) , lehet hogy a melóhelyen jön szembe a szőke herceg), a 3 vagy 4 gyereket eltartó ffi meg mehessen szintén úgy ahogy a családanyák. (jobbik pl. ezt is akarta a programjában hogy - gondolom bizonyos feltételekkel- a 40 ledolgozott év utáni nyugdíj nekik is választható legyen)

2018.05.08. 20:59:47

@Free Helicopter Rides: de remélem nem olyat mint a jávorszarvas ;-)

Sadist 2018.05.09. 00:20:10

Alaptörvény:
"XV. cikk

(1) A törvény előtt mindenki egyenlő. Minden ember jogképes.

(2) Magyarország az alapvető jogokat mindenkinek bármely megkülönböztetés, nevezetesen faj, szín, nem, fogyatékosság, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, vagyoni, születési vagy egyéb helyzet szerinti különbségtétel nélkül biztosítja.

(3) A nők és a férfiak egyenjogúak."

Alkotmánybíróság határozata:
"A nőket az Alaptörvény XV. cikk (5) bekezdése és a XIX. cikk (4) bekezdése második mondata alapján külön védelem illeti meg, és a fokozott védelem követelményére tekintettel is nyugdíjra való jogosultságuk más lehet, mint más személyeknek. Mindkét szabályból az következik, hogy a nők – a férfiakhoz képest – kedvezőbb (nem azonos) alanyi jogokra tarthatnak igényt, a XIX. cikk (4) bekezdése második mondata alapján különösen az állami nyugdíjra jogosultság (a törvényben szabályozott jogosultsági feltételek meghatározása) területén."

Egyszerűbb lett volna, ha csak úgy selmecigabikásan indokolják, lényegét tekintve ugyanaz :)
youtu.be/9eck-nJ-AT4?t=3m23s

Free Helicopter Rides 2018.05.09. 14:50:30

@Sadist: Az Alaptörvény ellentmondásban van önmagával, és mint ilyet, nem érzem magamra nézve kötelezőnek.

Amúgy sem lehetne több törvény, mint amit egy ember meg tud jegyezni, hiszen ugye elvileg mindenkinek tisztában kellene lennie az összessel. Tehát nem irreális elvárás eljátszani egy egyszerű tesztet: amelyik törvényeket egy véletlenszerűen kiválasztott parlamenti képviselő fejből idézni tud (mégiscsak ez a munkája), azok érvényben maradnak, a többit meg lehet kihúzni.

Frederick 2018.05.28. 09:29:46

@csi szi: Kicsit az Eliot Rodger-témára visszatérve, van Barok Eszternek egy cikke, amiben foglalkozik a sráccal. A címe "Mitől kattan be úgy egy “rendes srác”, hogy tömeggyilkos lesz belőle?". (Nem linkelem be, mert egyszer már lett reklámozva a blogon.) Ő teljesen másképp interpretálja, mint te; pl. ő szerinte kőgazdag volt. A bekattanásának okait is másban jelöli meg:

"David Gustaf Thompson a praxisa során havonta több tucat hasonló fiatallal találkozik: ezek az emberek mind jómódú, jóindulatú családba születnek, ahol mindent megtesznek azért, hogy a gyerek semmiben se szenvedjen hiányt. Nem húznak határokat, minden kívánságát teljesítik a csemetének, meg akarják őt kímélni a kihívásoktól, nehézségektől, csalódásoktól, kerülik a konfliktust a kamasszal (ezek a kölykök valóban óriási patáliát tudnak ám csapni, ha nem teljesül az óhajuk), és az egyéniségét teljesen tiszteletben tartva soha semmire nem kényszerítik. A végén aztán a fiatal felnőttben nem alakul ki a hajlandóság és hozzá a képességkészlet, hogy alkalmazkodni tudjon másokhoz, és türelemmel, toleranciával, elfogadással forduljon a világ felé, feldolgozza az élettel járó csalódásokat, betartsa a szabályokat, és hatékonyan legyen képes működni a hivatásában épp úgy, ahogyan a magánéletben."

"Jól látszik, hogy ezeknél a szupercsaládoknál hatalmas belső konfliktus a gyerek számára az, hogy a szülők híresek, gazdagok, sikeresek, szépek, vonzóak, népszerűek, ők maguk azonban híján vannak azoknak a megküzdési mechanizmusoknak, amelyeknek birtokában ezt a fajta átlag fölötti státuszt akár megközelíthetnék. Nagy baj, hogy mivel a szülő 24/7 a karrierjét építi és a róla alkotott képnek igyekszik megfelelni, sokszor igazi, szoros kapcsolat a szülő és a gyerek között ki sem alakul. “Cserébe” viszont komoly személyzetet foglalkoztatnak: minél kevesebb a gyerekre szánt idő, annál több a pénz általában. (...) A prepubertás kezdetétől – az önállóságra való igénnyel együtt – saját sikerre és hírnévre vágynak, és mérhetetlenül szenvednek, ha ez nem jön össze."

Frederick 2018.05.28. 09:36:15

@csi szi:

Rátér Elliot apjára, aki szintén nem egészséges pszichéjű ember:

"Nos, ma belebotlottam az ABC kitűnő anyagába, amelyben Elliot apja, Peter Rodger beszél a fiáról… alig egy hónappal a tragédiát követően. A The Secret Life Of Elliot Rodger című műsor felvezetése szerint a hollywoodi berkekben otthonosan mozgó Peter Rodger azért állt kamerák elé, hogy “soha többé senkinek se kelljen átélnie ezt a szenvedést”, vagyis a mentálisan beteg sorozatgyilkos-jelöltek hozzátartozói időben felfigyeljenek a figyelmeztető jelekre. Barbara Walters érzékenyen, intelligensen kérdez, és a Hunger Games segédrendezőjeként ismertté vált Peter Rodger pedig korrekt válaszokat ad. Kicsit talán túl korrekteket is: a szpot első húsz másodpercében felébredt bennem a gyanú, hogy valami nagyon nem stimmel ezzel a csávóval… Később, ahogy néztem a filmet és gyűjtöttem az információkat, nem sok kétségem maradt: ez echte nárcisztikus személyiségzavar, és ez a Peter egy feketeöves nárci (nem az öntelt hólyagként követelőző fajta, akit kiröhögsz, hanem a magát az altruizmus mintapéldányaként ábrázoló karakter, aki mindig tudja, mit kell mondani, hogy célt érjen – ez a legveszélyesebb típus)."

"A saját státuszát, egóját félti, ezért Nemes Ügy mögé rejti azt, hogy főműsoridőben igyekszik tisztára mosni magát – azt mondja, hogy a hasonló tragédiák elkerülése érdekében vállalta a nyilvánosságot, de közben szerepel, szerepel, szerepel (ugyanazokkal a kimódolt gesztusokkal beszél, mint a fia), hogy bizonyítsa, hogy ő az áldozatok családjával szolidaritást vállaló gondos apa, aki “nem érti, hogy történhetett meg ilyesmi”.

Hárítja a felelősséget: többször is visszatér arra, hogy a kattant, tömegmészárlással fenyegetőző videók ellenére a rendőrség nem ellenőrizte, van-e fegyver a fiú nevén, holott ezzel megakadályozható lett volna a tragédia. Azért viszont nem érzi magát felelősnek, hogy hagyta függetlenedni a mentálisan beteg fiát, és zsebét jól megtömte pénzzel, miközben kapcsolatot alig tartott vele.

A fiát egyéb mentális betegségek mellett nárcisztikus személyiségzavarral is diagnosztizálták, és ez szinte garantál legalább egy darab nárcisztikus szülőt. A filmben el is hangzik: a kis Elliot számára apja a Mount Everest volt, amit soha nem tudott elérni: egy nárcival valóban ilyen nehéz a kapcsolódás, és egy gyerek ennek – más séma és megfelelő megküzdési mechanizmus híján – mindig borzalmas vesztese.

Mindig. pontosan. tudja. hogy. mit. kell mondani, és egyszer sem omlik össze. Az oké, hogy Peter Rodger a hivatásából adódóan rutinosan mozog a kamerák előtt, ezért nem civilként viselkedik a stúdióban sem, de helló: itt egy gyászoló apáról van szó, aki pár héttel a tragédia után igyekszik feldolgozni a történteket. Ehhez képest jól láthatóan semmilyen kapcsolata nincs a saját érzelmeivel, csak teátrális gesztusokat tesz, amelyek etikusak és korrektek, de nincs mögöttük tartalom: mintha végig nem lett volna jelen a fiú életében (személyes élmények, emlékek a kettejük kapcsolatáról nincsenek, bár jól látszik, hogy próbál ilyesmihez is nyúlni), csak az érdekli, hogy ő maga hogyan folytathatja az életet a szörnyű trauma után."

Itt az interjú:
www.youtube.com/watch?v=pnT0CMwBrWs

A cikk egyébként elég korrekt darab lenne - ha nem folytatódna a következő fejezettel:

"A nőgyűlölet, aminek extrém szubkultúrája is létezik…"

Mindenesetre amit Rodger Elliotról és az apjáról mond, az elég korrekt. Az, amit a "nőgyűlölet szubkultúrájáról", az meg simán bullshit. (Leginkább, hogy ő maga vígan lubickol a férfigyűlölet szubkultúrájában.)

csi szi 2018.05.28. 10:46:16

@Frederick: Ez baromság anno elolvastam a "búcsúlevelet" nem volt kőgazdag, nem hírnévre vágyott, egyszerűen egy szociális kivetett, aki az interneten kívül nem volt szociális élete, a "puahate" nevű netes fórumon volt aktív (amit az ámokfutás után bezártak), ez egy ilyen proto-incel közösség volt. Barok Eszterrel nem érdemes foglalkozni, annyira fogalmatlan mindenről, amiről ír.

csi szi 2018.05.28. 10:51:36

@Frederick: A fater nem sokat foglalkozott a fiával életében, az anyja nevelte, aki egy kínai nő volt (így Elliott is félázsiai volt, láthatóan). A fater második felesége pedig arab nő volt, annak a rokonságánál vendégeskedett pl. Marokkóban vagy hol, ha jól emlékszem.

en.wikipedia.org/wiki/Peter_Rodger

Frederick 2018.05.28. 10:52:10

@csi szi:

"Barok Eszterrel nem érdemes foglalkozni, annyira fogalmatlan mindenről, amiről ír."

Hát, most írtam egy cikke alá kommentet, amiben konfrontálódok az általa leírtakkal. Kíváncsi vagyok, megmarad-e. Amúgy igen, Barok fanatikus, ez vele a legnagyobb baj.

Péter Szi 2018.06.23. 00:43:57

Hozták a várható formát...
Szerintem csak az a baj, hogy Orbán túlságosan is visszafogta a bevándorlókat. Sok segghülye, ha nem az orra előtt masírozik el ordibálva egy rakás föníciai, nem hiszi el, hogy egyébként kurva nagy a krízis, és Afrikában még eztán várnak népességrobbanást. Arról nem beszélve, hogy ami a Földközi-tengeren zajlik, már 10 éve is probléma volt, csak Mo-n nem foglalkoztak vele, hisz minket nem érintett.
Mostmár lassan ott tartunk, hogy nincsenek is migránsok sehol, és csak Orbán meg a lengyelek haluzzák be, hatalomtechnikai okokból
Az Orbán kormány valóban elrontja ot a retorikát, hogy túltolja, és ezzel egyidőben mivel nem engednek be senkit, egyre felerősíti azokat a hangokat hogy ez csak propaganda-eszköz. Szerintem igazán jót tenne Európának ha hirtelen megindulna megint vagy egy millió és kicsit megkergetnének pár emberijogista cinikus balliberót, mert addig tök mindegy ki mit mond, az úgyis fake neeeews

Frederick 2018.06.23. 07:47:05

@Péter Szi:

"Most már lassan ott tartunk, hogy nincsenek is migránsok sehol, és csak Orbán meg a lengyelek haluzzák be, hatalomtechnikai okokból"

Sajnálatosan nekem a környezetemben vannak olyan emberek, akik így bagatellizálják a bevándorlókat. "Nem is ide akarnak jönni... Miért maradnának Magyarországon, hisz itt nincs is munka?... Úgy is Németország a célpont." De ez fölülről jön lefelé. A "progresszív" politikusok nyomatják a migrációpárti dumát, ezt átveszi szolgaian a "progresszív" értelmiségiek (pl. Perjés, Konok, Papp Réka), majd ez a "progresszió" lecsurog a társadalomba. És fertőz.

"Az Orbán kormány valóban elrontja ot a retorikát, hogy túltolja"

Na végre valaki kimondja itt a blogon! Én már mióta magyarázom Deansdale-nek és a többieknek, hogy az olyan jobber politikusok, mint Orbán Viktor, Kósa Lajos, Harrach Péter, Németh Szilárd, Budaházy Edda lejáratják a fontos témákat, legyen az migráció, a demográfiai problémák vagy a kulturmarxista veszély.

Az egész kulturmarxista veszélyből pedig legyártottak egy James Bond-sztorit. A milliárdos Soros György kiépít egy az egész Földbolygót behálózó titkos szervezetet, a Polipot. A célja, hogy a mesterségesen felgerjesztett migráció révén lerombolja a nyugati civilizációt, majd uralkodjon a romokon. Mire a terve sikerül, lesz 210 éves, és kis biorobotok tartják életben öregedő testét. Csak egy valaki állíthatja meg, a 007-es KBG-s ügynök, Putyin!... KÉSZ! :D:D:D

A migrációveszély meg tiszta Gyűrűk Ura! Mordorból (Közel-Kelet) áradnak az orkok (migrik), hogy bekebelezzék Középföldét (Európát). :D:D:D

Sikerült valós problémákból hollywood-i tucatmozit gyártania Orbánnak és segghülye stábjának. Hát köszönjük!

Most a retorikáról beszéltem. Bizonyos politikai lépései, mint a STOP Soros, az kifejezetten kellett. Bár nem ártana végleg szembemenni az Isztambuli Egyezménnyel, és kilépni az Európai Unióból. De Orbán taktikázik... - hiába, ő nem egy Hunyadi Mátyás. Csak egy korrupt politikus. Kicsit savanyú, de a mienk!

Péter Szi 2018.06.24. 02:21:04

@Frederick: Én nem vagyok kilépés párti, de ez hosszú téma. Viszont követem-és ajánlom mindnekinek-a Defend Europe-os fiatalokat, Generation Identity más néven. Nem tévesztendő össze a magyar Identitásszal, amit az a náciskodó gyerek vezetett de talán már fel is oszlottak..Na, ennek a defend europe-nak-Martin Sellner az egyik vezetőjük-lett egy hajója, amivel kimászkálnak a tengerre leleplezni hogy zajlik az embercsempészet, és hogyan támoatják őket az NGO-k. Lauren Southern is készített velük anyagot. Erre mi történt? Létrehoztak ellenük egy egyesületet, "Hope not hate" néven... Imádom, amúgy ahogy a love, hate, hope és egyéb szavakat használják ezek a civilek (nyilván aki embercsempészeket leplez le, az csak hateful lehet). Természetesen a Defend Europe és Martin támadása a cél, szerinted ki finanszírozza? Open Society...Az a baj, hogy amivel Orbánék vádolják Sorost annak jó része igaz, és ezt külföldön is sok helyen látják, csak Orbán túlszajkózza, kiszinesíti, és politikai célokra felhasználja, és olyan ismerőseim, akik amúgy utálják ezeket az NGO-kat is már ott tartanak, hogy unják a kormány állandó plakátolását, és szájbarágós sorosozását. pedig mondom, elméletileg egyet értenének vele, de mégis... Én akkor is azt gondolom, hogy a mostani biztonság, meg amit Ausztria meg Olaszo szorgalmaz az a ballibek malmára hajtja azzal a vizet, hogy minél kevesebb migránst látnak testközelből, annál inkább tudják szajkózni, hogy ez kamu. Az tenne lehető legjobbat a kontinensnek,ha úgy istenesen ostromolnák a határokat, nem mintha nekem ez jó lenne, csak hogy ézékeljen ebből valamit az elkényelmesedett lakosság.
süti beállítások módosítása