HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Deansdale: @GABOR2: Amikor a ruszkik megvernek pár terroristát, akkor háborog a világ, Izrael meg hamuvá bombázhat 30.000 gyereket hasonló indokkal, és az teljesen rendben van. (2024.03.27. 07:48) Nem valós veszély
  • GABOR2: Most volt ez a moszkvai terror és elkapták az elkövetőket és nem bántak velük kesztyűskézzel a kihallgatásukon. Emiatt aggódott a nyugati sajtó, de nemcsak aggódást láttam, hanem azt, hogy... Egy k... (2024.03.27. 01:00) Nem valós veszély
  • GABOR2: @Deansdale: És ráadásul a kommunisták elvileg mindennek ellene voltak. Ilyen dinasztiáknak a kialakulásást elvileg tilosnak tartották, de Sztálin állandó írtóhadjáraitai után rögtön az lett az egész... (2024.03.25. 20:36) Nem valós veszély
  • Deansdale: @valis47: Kevéssé ismert dolog, de elég szűk kör a politikusi szinte mindenütt a világon. Az USA elnökei is 1 kivételével állítólag egy angol király távoli leszármazottai, Obamát is beleértve. www.d... (2024.03.25. 18:06) Nem valós veszély
  • valis47: @GABOR2: Kis országnak kis elit jutott, lásd az aktuális megváltó Magyar Péter rokonságát: Mádl Ferenc unokaöccse (asszem), a nagyapja, Erőss Pál jogász, bíró a Jogi Es(e)tek című műsorával a kommun... (2024.03.25. 17:49) Nem valós veszély
  • Utolsó 20

Miért vállalhatatlan a magyar baloldal

2018.04.21. 10:39 Deansdale

Ezért: Magyar nők! Magyar hölgyek! Segítsünk Orbán Viktornak!

Mert cinikus, destruktív, pökhendi gyűlölködők, akik komoly problémákat is szemberöhögnek, sőt, a megoldásukat mellébeszéléssel szabotálják, csak hogy egy gagyi netes cikkben odamondogathassanak Orbán főellenség bácsinak. Mert ha szóba kerül, hogy a magyar népességfogyást az iszlám importja helyett saját erőből szeretnénk megállítani, akkor rögtön előjön az aberrált férfigyűlölő szöveg, miszerint a több magyar gyerek utáni vágy a nőkre nézve megalázó.

És a cikkíró olyan lusta, hogy a szabvány feminista szófosást még csak nem is igazítja Orbán interjújához - egyszerűen lehozza úgy ahogy a NANE szakértői lediktálták neki még évekkel ezelőtt, mikor ez a téma legutóbb divatban volt. Orbán ezt mondta (egy rádióinterjúban élőben, ami érthetővé teszi a kisebb fogalmazási zökkenőket):

Szeretnék egy átfogó megállapodást kötni a magyar nőkkel. Mert a demográfia végül is rajtuk áll vagy bukik. Az ő döntésük. Fontosnak tartom, hogy mondják el, mi pedig pontosan értsük meg, hogy mit akarnak. A gyerekvállalás a legszemélyesebb ügy, de a közösség számára ugyanakkor egy fontos ügy. Nagyon személyes ügy, de úgy is mondhatnám, hogy a legszemélyesebb közügy. Csak a hölgyek tudják eldönteni. Nekem az a dolgom, azt hiszem, és a kormánynak az a dolga, hogy az ő döntésüket tudomásul vegyük, és ha gyermeket szeretnének vállalni, és el tudják mondani, hogy hogyan mehetne ez jobban és könnyebben, a gyermeknevelés, meg a családok egyben tartása, akkor mi azt meghallgassuk, megértsük, és utána kössünk egy megállapodást arra, hogy ne négy évre, hanem 15-20-30 évre, mert a demográfia-politikának a lényege a hosszú távú tervezhetőség, kössünk egymással egy megállapodást. Én szeretnék a magyar nőkkel, a magyar hölgyekkel kötni egy megállapodást a magyar jövőről, az ő abban játszott szerepükről, és a kormány részéről a nekik nyújtható kiszámítható perspektívákról.

Ez minden normális ember számára tisztelhető nyilatkozat: a népességfogyás probléma, amire a fidesz - legalábbis Orbán ezen szavai szerint - konstruktív megoldást keres, megkérdezi az érintetteket, segít ahol tud. Erre mit reagál a progresszív ideológia internetes zászlóshajója?

Orbán Viktor ma reggeli nyilatkozatából legalábbis nagyon úgy tűnik, hogy a magyar nő kiemelkedő és elsődleges (kizárólagos?) funkciója a magyar anyaság. Orbán Viktor gondolatmenetében a gyereknevelés tehát a nők dolga (...)

Ez a legótvarosabb, leggagyibb feminista parasztvakítás a világon, amit csak a fideszgyűlölő belpesti hipszterek tudnak komolyan venni, mert más nem elég hülye hozzá. A gonosz Orbán kizárólag inkubátornak nézi a magyar nőket! ...azzal, hogy tiszteletteljesen megkéri őket, mondják el hogyan segíthetne nekik a kormány a gyermekvállalás megkönnyítésében, amennyiben ők maguk is akarják azt.

És hogy Orbán szerint a gyereknevelés a nők dolga? Itt elsősorban a szülésről van szó, ami tényleg a nő döntése, ugyanis - hála többek között a feministáknak - a férfiaknak ebbe semmilyen beleszólása nincs, legföljebb ha a nő úgy dönt hogy megengedi. A nő ha akar fogamzást gátol, terhességmegszakításra megy, vagy akár az államra is bízhatja a gyereket, ha olyan a kedve, és a férfinak ezekbe egyetlen ponton sincs beleszólási joga. Tehát Orbán (sajnos) racionálisan teszi, hogy a nőket szólítja meg a kérdéssel, mert ebben az ún. patriarchális társadalomban a patriarcháknak kuss a neve, a döntés - vagyis a hatalom - a nők kezében van. És igazi csúcspatriarchához méltón Orbán lehajtott fejjel, tiszteletteljes modorral, mintegy bocsánatkérőn járul a nőtársadalom elé, hogy méltóztassanak megmondani neki: pénzt adjon, pluszjogokat, vagy kedvezményeket.

Amire a nőtársadalom önkéntes szószólójának válasza az, hogy rohadjon meg a szemét nőgyűlölő.

Hmmm.

Cikkírónk ügyesen és okosan arra tereli a szót, hogy bár minden jog és hatalom a nőké, a felelősség ugyanakkor a férfiaké:

(...) a férfiakat – úgy tűnik – ebből az egész rendszerből figyelmen kívül (kellene) hagyni. Pedig ez így nagyon nincs rendben. Az csak az egyik, hogy a fogyatkozó magyar társadalom létező összes tagjának létrejöttében ugyanakkora szerepet játszott az édesapa, mint az édesanya.

Az apák ilyenkor kerülnek szóba, mikor valaki a tehervállalásról akar beszélni.

És most miniszterelnököm szavaiból mintha azt kellene megértenem: a család, mint komplex egész, illetve maguk a férfiak nem számítanak, a lehetőség a magyarság jövőjét illetően kizárólagosan a nők kezében van, mert hogy a nők társadalmi-közösségi funkciója kizárólagosan a szülés.

Ha ezt értenéd belőle akkor értelmi fogyatékos lennél, angyalom, de nem ezt érted - ez csak az a kamu szöveg, amit ideológiai okokból, tudatos hazudozásként okádsz a képernyőre. Ugyanis még a saját logikád (pfff) szerint sincs igazad: a férfiak kihagyása a családi képből egyáltalán nem jelenti azt, hogy a nők kizárólagos funkciója a szülés. Itt nincs logikai kapcsolat, csak tetteted, a célközönség pedig átsiklik efölött - a közös ideológia varázsa ilyen apróságokat simán elintéz. Orbán racionális, mikor a szülésről kizárólagos döntési joggal rendelkező nőket szólítja meg, de te a legkevésbé sem vagy az, mikor ezt átforgatod abba az aberrált hülyeségbe, hogy a gonosz patriarchátus csak szülőgépeket lát a nőkben. Ez a feminizmus egyik tragédiája, hogy amikor egy témában már minden hatalom a nők kezébe került, akkor is úgy megy tovább, mint ha mi sem történt volna, és tovább szapulja a férfiakat - még abban a szituban is, amikor azok az összes létező jog MELLÉ egyéb támogatásokat és kedvezményeket IS szeretnének adni a nőknek.

Ezerféle ember van ebben az országban, ezerféle értékrenddel, problémával (...)

Jaj, de kedves, hogy ezt elmagyarázza miniszterelnökünknek.

(...) nincs olyan, hogy „a nők”

Akkor a feminizmus hogyan képviseli "a nők" érdekeit, te rakétasebész? De oké, legyen igazad, és akkor talán ne kérdezzük meg őket, szarjunk a véleményükre és férfiak vezessenek be intézkedéseket női beleszólás nélkül - akkor rögvest ki fog derülni, hogy léteznek-e vagy sem.

ömleni fog a szülőcsatornákból a sok kis cuki magyar

Az ilyen beszólásokat csak én érzem gyomorforgatónak? Cikkírónknak is van már két gyereke, nem zavarja, hogy progresszív hevületében rajtuk is gúnyolódik? Veronikám, a te két cuki szülőcsatorna-szökevényeddel mi a helyzet, ők is alanyai ennek a párbeszédnek, vagy az számodra tabu, és csak te tehetsz ilyen megjegyzéseket mindenki másra és gyerekeikre?

az a húsz magyar nő, akiket ma megkérdeztem (...) különbözőek, de abban hasonlítanak, hogy egyiküknek sem kellett hosszan gondolkoznia arról, hogy miként lehetne nekik könnyebb

Várj, kitalálom látatlanban: itt egy felsorolás következik arról, hogy miért kellene kormányt váltani, hiszen amíg fidesz van addig nincs szülés, de bezzeg egy progresszív rendben... Mint amilyen a svéd, német, francia és társaik, ahol az őslakosokra cirka 1,2 gyerek jut páronként, és csak a bevándorlók mernek többet megengedni maguknak, segélyből. Ja, nemrég hallottam a varázslatos svéd fellendülésről e téren, ott megindultak a szülések! ...és aki szerint ez a többszázezer muzulmán bevándorlónak köszönhető, az igazat mond ugyan, de akkor is rasszista.

Esküszöm nem láttam még a listáját, úgyhogy tiszta szívvel tippelgetek: liberálisabb oktatás, magasabb bérek, több segély, a női munkavállalás megkönnyítése, több nő a parlamentbe, feminista kamu duma a nők jogairól és szerepéről, plusz a fidesz a megbuktatása. Lássuk...

ha gondolkodó, érző, sokféle, egyenjogú, egyenrangú emberként gondolna ránk, magyar nőkre az ország kormánya, amiben létezünk.

Pipa.

ha sokkal jobban támogatnák, széleskörűvé tennék az ország minden szegletében a részmunkaidős foglalkoztatást és az otthoni munkavégzés lehetőségét.

Pipa.

ha megoldanák, hogy ne induljon sokkal hitványabb esélyekkel a munkaerőpiacon, akinek gyereke van.

Pipa. Nem folytatom, aki akarja nézze meg az eredetit, ez az írás így is elég hosszú lesz :|

Egy dolgot kifelejtettem a jóslásomból, illetve a feminista kamu dumából kiemelhettem volna: a nemi diszkrimináció miatti bérkülönbséget. Ezt már milliószor cáfolták, és egy intelligens ember eleve érti hogy miért nem létezhet ilyen manapság, de a feministáknál továbbra is sláger. Szerintem ez mindent elmond róluk: vagy hülyék, vagy tudatosan hazudnak, más opció nincs.

Inkább foglalkozok azzal, aminek van valami értelme:

Jobb nőgyógyászat, lombikbébi program, gyermekorvosi szolgáltatás: oké, de ez egy szubjektív dolog, illetve mindig mindennél van "jobb", tehát ez egy általánosság amit a világ bármely országában el lehet sütni. Mellesleg a németeknél biztosan jobbak ezek a szolgáltatások, és mégsem születik több gyerek, úgyhogy valahol homokszem került a gépezetbe.

Hm. Ennyi volt az értelem, ez is csak félig, és ezen kívül csak észveszejtő baromságok vannak - tipikus feminista nedvesálmok, amik épp annyira logikátlanok amennyire megvalósíthatatlanok. Pl. ez:

ha megoldanák, hogy ha valaki gyereket szült, akkor ne történjen az, hogy mire visszamegy dolgozni, megszűnik az állása vagy sokkal rosszabb pozícióban, kevesebb pénzért kell dolgoznia.

Szerinted az állam hogyan oldja meg, hogy amíg valaki évekig távol van egy cégtől addig ott ne történjenek szerkezeti változtatások? És ha az állam megtenné ezt, az jó lenne? Tényleg?

Az egyedülálló szülők extra támogatása is nagyon frankó, még több család felbomlásához vezetne, ami persze feminista szemmel halleluja és üdvrivalgás, hiszen a feminista mozgalmat ezzel a céllal hívták életre, csak ezt nem kötik a mezei gyalognanésok orrára.

ha sokkal több a bölcsőde, óvoda lenne

A fidesz voltaképpen így is "túlemelte" a férőhelyek számát, egyre kevesebb gyerekre egyre több hely jut, és pár éve már csak a feltöltetlen helyek szaporodnak szerte az országban. Persze ez kisebb csoportokat eredményez, ami elméletileg jó, épp csak a költségei növekednek exponenciálisan. Dehát azt tudjuk, hogy ellenzékből semmi se drága, a kormány teremtse elő a pénzt minden feminista ötletre. (Bár ha ez megtörténik attól még köcsög nőelnyomók maradnak.)

Arról az egyetlen dologról nem beszél, ami valóban növelné a gyermekvállalási kedvet: a munkaerőpiac befolyásolása a férfiak előnyére. Aki a nők munkába állásától várja a gyerekszülést az értelmi fogyatékos, illetve progresszív. Sok gyerek azokban a családokban lesz, ahol a létbiztonság NEM a nő munkájától függ, tehát vagy az állam eltartja őket (lásd a cigókat akik a GYES-ből éltek), vagy pedig a férfi biztosítani tudja azt a munkájával. Nem kell 2 perc gondolkodás rájönni, hogy ezek közül csak az utóbbi modell fenntartható és vállalható, tehát erre kellene koncentrálni - de a feminista programok ennek az ellenkezőjét akarják. Még több nőt a munkahelyekre, akik még több férfit szorítanak ki onnan! Anyám...

És akkor már csak azon az irónián kell kacagnom egyet, hogy az indexes cikkíró leköpködte Orbánt balról is meg jobbról is, lehordta minden hülyének, dacosan felemelt állal kihirdette hogy szerinte ez az egész téma megalázó, aztán szépen leírta azt amire Orbán felkérte, hogy leírja.

258 komment

Címkék: politika feminizmus szép új világ

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Illyés Edith 2018.04.21. 12:22:43

Elon Musk még Orbántól is jócskán jobbra áll, szerinte európainak, kelet-ázsiainak gyereket vállalni kötelesség.

twitter.com/LordMolyneaux/status/987161874549616640

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.04.21. 13:02:34

Remek reagálás! Amikor elolvastam OV nyilatkozatát nem is értettem, hogy miről beszél a femináci indexes cikkíró, mintha ő teljesen mással hadakozott volna. Az ötleteinek nagy részét meg három szóban lehet összefoglalni: még több pénzt.

KalmanBlog 2018.04.21. 13:45:59

Nem olvastam még végig, csak Orbán bekezdéséig. Csak nekem van olyan érzésem, hogy ez nem fog működni? Nőket megkérdezni, hogy mit akarnak? Mire vágynak? Vezetett ez valaha valahova a katasztrófán kívül?

Egyébként ha komolyan gondolja ezt a programot a Fidesz, akkor teljes mellszélességgel mellette vagyok. De mellé nem ártana némi Thot control, White sharia és Szolgálólány meséje :-)

Deansdale 2018.04.21. 13:59:15

@KalmanBlog: Igen, ez szerintem se fog bejönni, mert mit gondolnak a nők? Hasonlókat mint a feminista csaj írt a cikkben. Kapjanak több pénzt minden oldalról, és akkor majd jobb lesz. Hát a fenéket. Esetleg akkor, ha kifejezetten a gyerekért kapnak, de azzal is vannak veszélyek, lásd a cigókat. Viszont minden a nők oktatására vagy munkavállalására költött forint kidobott pénz, sőt.

Mondok én megoldást: 2020-tól nő maximum heti 20 órában dolgozhasson, 2022-től heti 10-ben. Vagy egy másikat: nőknek ne legyen államilag támogatott felsőoktatás, csak férfiaknak. Harmadik: a közszférában ezentúl kizárólag férfiakat vegyenek fel dolgozni. Persze ezekbe így nem menne bele senki, pedig megoldanák a gondot, de túl drasztikusak. Maradnak a látszatmegoldások, amik sokszor többet ártanak mint használnak.

Illyés Edith 2018.04.21. 14:52:42

@Deansdale: Minden Mrs. Fidesz felsőfokú végzettségű, és 3-5 gyereke van.

-JzK- 2018.04.21. 15:22:34

@Illyés Edith:

Muskot sokra tartom, a többi szilícium völgyi techmágus maximálisan beállt a szélbalra, Musk abszolút kihagyja magát ebből. Még Trumppal is leült egy asztalhoz, amikor a liberálisok a fejét vették volna ezért.

Aurelius Respectus 2018.04.21. 15:39:54

Szerintem meg lehetne oldani pénzzel a szaporodás kérdését, csak sajnos itt vannak a cigányok, akik még kevés pénzért is szaporodnak ész nélkül. Be lehetne vezetni, hogy minden házasságban élő nő megkapná a fizetése összegét a gyerek három éves koráig az államtól.

Aurelius Respectus 2018.04.21. 15:42:17

@Aurelius Respectus: Szerintem minimum a nők fele otthagyná az ócska állását és inkább otthon lenne, nem hiszem hogy annyira hiányozna nekik a futószalag vagy a Tesco pénztár.

2018.04.21. 15:49:10

@Deansdale:
Igen, túl drasztikusak, amúgy sem hiszem, hogy ha megvalósulna, hogy a ffiak tartják el (mármint ugyanazt csinlnák dupla fizetésért) a nőket, akkor a fennmaradó energiájukból gyerekeket vállalnának.

Egyébként a már szépen összeállt kedves családok esetében szinte midnig (10 ből 9 minimum) a férfi akar kevesebb gyereket, mint a nő.

Aurelius Respectus 2018.04.21. 16:08:58

TGM megint hozta a formáját, olyan mint egy szellemi fogyatékos, ezredszer is nekimegy a falnak. Te hülye TGM, az emberek 90 %-a nem akar migránsokat, ha ezerszer leírod hogy kellenek, akkor sem.

hvg.hu/itthon/20180421_tgm_egyszeru_ez_nagyon

-JzK- 2018.04.21. 16:23:09

www.nlcafe.hu/ezvan/20180420/orban-viktor-nok-megallapodas-perspektiva-kossuth-radio-interju/

"a fogamzásgátlással és az abortusszal kapcsolatban le lehetne szakadni a középkort idéző retorikáról és politikáról, az elég jó lenne."

Deansdale 2018.04.21. 16:38:48

@kiknekX: "Igen, túl drasztikusak"

Nem is úgy gondoltam, hogy be kellene vezetni ezeket, csak példák voltak arra, hogy lehetne lépni az ügyben ha nagyon akarnának, kb. ebbe az irányba.

"amúgy sem hiszem, hogy ha megvalósulna, hogy a ffiak tartják el (mármint ugyanazt csinlnák dupla fizetésért) a nőket, akkor a fennmaradó energiájukból gyerekeket vállalnának"

Nem a férfiak fennmaradó energiájából kellene gyereket vállalni, hanem a nők összeséből :)

"Egyébként a már szépen összeállt kedves családok esetében szinte midnig (10 ből 9 minimum) a férfi akar kevesebb gyereket, mint a nő."

Ilyen esetekben úgyis a nő akarata érvényesül, elfelejti bevenni a tablettát meg ilyenek :)

Deansdale 2018.04.21. 16:51:28

@-JzK-: Látom az NLCafé ckkírója is feminista kretén. Amit beidéztél tipikus üres balos locsogás, a kormánynak gyakorlatilag semmilyen retorikája vagy politikája nincs a fogamzásgátlásról vagy az abortuszról, mindkettő teljesen legális Mo-n és bárkinek hozzáférhető - csak a nyugatról kritikátlanul átvett feminista narratíva miatt muszáj az itteni libsiknek úgy tenni, mintha ez Mo-n is "ügy" lenne. Egyébként iszonytató ez a zsigeri gyűlölködés és rosszindulat, valamit kezdenki kell ezzel mert amíg el nem távolítjuk a társadalom testéből addig rohadni, fertőzni és mérgezni fog.

-JzK- 2018.04.21. 16:58:01

@Deansdale:

Annyi alapja van, hogy mind a két oldal tudja, hogy a kormány jobb szárnya (KDNP) nagyon szívesen bevezetné az abortusztilalmat, és csak a társadalmi nyomás miatt nem teszi, de amúgy utálja. Ezt helyesen érzik a femcsik, ezért kell beleállni rendre ebbe a témába.

Deansdale 2018.04.21. 17:02:09

@-JzK-: Szerintem ez nem valós félelem, a fidesznek esze ágában sincs ezzel foglalkozni, még a keresztények többsége is leszarja - többé-kevésbé elfogadták, szerintem úgy vannak vele, hogy amíg nekik nem kötelező addig mások nyugodtan pokolra küldhetik magukat ezzel, az az ő dolguk. Ha valamelyik KDNP-snek lenne egy varázspálcája, akkor ki tudja mi lenne, de ez a politikai realitásoktól nagyon messze van. Ha rajtam múlna minden jó lábú nőnek kötelező lenne a miniszoknya, ennyi erővel ez ellen is harcolhatnak a feministák :D

2018.04.21. 17:03:42

A nők sem erre akarnák fordítani az energiájukat s ebben apa lelkesen egyetértene.

"Ilyen esetekben úgyis a nő akarata érvényesül, elfelejti bevenni a tablettát meg ilyenek :) "

Tudtam ,hogy ezt fogod írni:-). Anniy igazság van benne, hogy a nők ngyon tudnak csikarni (mivel ők akarják jobban a gyereket), de azért nem vég nélkül.

A nő annyit tud max. szülni, amit a ffi eredetileg aakrt volna plussz maximum 1 db.
NAgyon sok nő mond le a n+1. gyerek utáni hellyel-közel vágyáról, mert már az n.-ért is alkudoznia kellett.

A férfiak nagyrésze 2 perc alatt rávehető, hogy csak egy gyereket vállaljanak maximum.

Meg iylenek. De tényleg nem szaporodhatnak szektásan (2+) egy fanyalgó "apa" mellett.

2018.04.21. 17:19:38

@Deansdale:

Egyébként van kivétel ismerősöm, ahol a csaj 1 gyereket akart a ffi pedig 3-4-et szeretett volna. Ott végül 2 lett.

S ami a vicces, hogy a haverinák így sajnáloznak a hapsin, hogy "szegény, pedig úgy szereti a gyerekeket" s a feleség meg egy mísz p-ként van számontartva, holott így is a magyar átlag felett szült.

KalmanBlog 2018.04.21. 17:23:30

@kiknekX: Nálunk az van, hogy nekem legalább 5 gyerekem lesz, azt már eldöntöttem. Azt viszont még nem döntöttem el, hogy hány feleséget akarok...

KalmanBlog 2018.04.21. 17:26:22

@Aurelius Respectus: Nagyon helyes, még a végén kiderül, hogy TGM is velünk van, és belülről rothasztja a baloldalt.

A baloldal látta, hogy migránsokkal nem lehet választást nyerni, ezért kénytelen-kelletlen azt mondták, hogy nem bontanának kerítést. De tudjuk, hogy minden vágyuk, hiszen a fehérek kiírtása az egyetlen céljuk. A TGM félék felhánytorgatják a témát, és válaszút elé kerülnek: vagy kivetik maguk közül TGM-et (aki a legnagyobb szellemi magasságuk volt eddig), vagy bevallják, hogy kerítést bontanának és migriket importálnának. Más választásuk nincs.

2018.04.21. 17:28:04

@KalmanBlog:
S ami a vicc, hogy ha több asszonnyal hozod össze e létszámot, akkor a népek hamarabb napirendre térnek felette, mintha eggyel:-).

-JzK- 2018.04.21. 17:55:06

@Aurelius Respectus:

TGM-ben azt írom, hogy kíméletlenül őszinte, bevallja, hogy az a baloldal valódi célja és eszközi, ahogy mi mondjuk. Lássuk csak:

"Mi a kínzás megszüntetését, a vallási türelmet és felekezeti egyenjogúságot, az általános hivatalviselést, a jobbágyság fölszámolását, a levéltitkot a Habsburg abszolutizmusnak köszönhettük: a bécsi udvar az általános választójogot is bevezette volna 1906-ban, ha ezt a magyar országgyűlés és vármegye meg nem hiúsítja hősi ellenállással. Forradalmaink 1848-49-ben és 1918-19-ben belebuktak a „nemzetiségekkel” (mindenekelőtt a románokkal) folyt viaskodásba, haladást itt csak a néptől idegen, külföldi hatás alatt álló bürokratikus elit ért el anélkül, hogy érdeklődött volna a magyar középosztály nézetei iránt.

Történelmünkben csak az antidemokratikus módon elért reformok diadalmaskodtak – annyira, amennyire. Nem csoda, hogy Orbán Viktor miniszterelnök ugyanezeket az eliteket (esetünkben az Európai Uniót, az ENSZ intézményeit, az Európa Tanácsot, a szerinte „sorosista” [?!] emberi jogvédő hálózatokat és a nemzetközi liberális sajtót) tartja igazi ellenségének, nem a szánalmas magyarországi ellenzéket."

.....

BINGO!

TGM itt bevallja, hogy a balos progesszív ügyeket igenis antidemokratikusan, a nép torkán erőszakos lenyomva lehet csak Magyarországon bevezetni. Orbán nagyon helyesen mondta, hogy választhatunk az antidemokratikus liberalizmus és a demokratikus illiberalizmus között. TGM itt bevallja, hogy a balos célkitűzések (melyek jelenleg kb. a füstösimport, a buziházasság és a cigánysegélyezés) keresztülvitele csak nemzetközi presszió és egy itteni élcsapat mesterséges helyzebe hozása által valósulhat meg a mucsai nép felett. Anno Rákosi mondta állítólag, hogy kilenc millió fasisztával nem lehet szocializmust építeni, nyilván akkor pár százezer szovjet szuronnyal azonban igen.

KalmanBlog 2018.04.21. 17:55:12

@kiknekX: Meg sajnos a népesedési problémán sem segítesz, mert csakis az számít, hogy a nők hányat szülnek. De jó irányba terelő nyomásnak megteszi.

Aurelius Respectus 2018.04.21. 18:10:38

@-JzK-: Ilyen alapon TGM legjobb tanítványa Gyurcsány volt. ő is minden balliberális elmebajt rá akart kényszeríteni az emberekre erővel.

Deansdale 2018.04.21. 18:14:59

@Aurelius Respectus: "Ilyen alapon TGM legjobb tanítványa Gyurcsány volt. ő is minden balliberális elmebajt rá akart kényszeríteni az emberekre erővel."

Minden balos (és "centrális") párt ebben utazik, csak némelyek ügyesebben rejtegetik a szándékot. De elég csak az isztambuli szerződésre gondolni és máris kiderül, hogy kik akarják a progresszív akaratot ránk erőltetni.

Illyés Edith 2018.04.21. 18:36:10

@-JzK-: Munk, Horowitz... inkább nem mondok semmit.

Illyés Edith 2018.04.21. 18:41:54

@-JzK-: "a bécsi udvar az általános választójogot is bevezette volna 1906-ban, ha ezt a magyar országgyűlés és vármegye meg nem hiúsítja hősi ellenállással"

Ez konkrétan nem így volt, hanem inkább fordítva, de az igaz, hogy a Habsburgok, miközben sok vonatkozásban csontkonzervatívak voltak, sikeresen átverték a modernizáció számos hasznos vívmányát. Ilyet a Fidesz is csinál, pl. az adók beszedésének automatizálása (NAV-hoz bekötött számlázóprogramok), csipszadó, stb.

Aurelius Respectus 2018.04.21. 18:47:38

@Illyés Edith: Tényleg be akarták vezetni az általános választójogot a Habsburgok, ennek eredményeként teljes káosz alakult volna ki, kormányozhatatlan lett volna Magyarország, a nemzetiségi pártok akik az ország szétverésén dolgoztak és a rendszerellenes szociáldemokraták kerültek volna többségbe. Ausztriában ez lett az eredménye az általános választójog bevezetésének, gyakorlatilag folyamatos volt a kormányválság.

Illyés Edith 2018.04.21. 19:25:24

@Aurelius Respectus: Fordítva. Az országban teljes káosz volt, a kormány pedig ígéretekkel próbálta leszerelni a szabadkőműves-baloldali ellenzéket, csak hogy elkerülje a polgárháborút. De nem akarom szétoffolni a témát, csak annyit akartam írni, hogy attól, hogy valamit erővel felülről vezetnek be, még nem biztos, hogy rossz.

2018.04.21. 20:37:13

"A gyerekvállalás a legszemélyesebb ügy, de a közösség számára ugyanakkor egy fontos ügy. Nagyon személyes ügy, de úgy is mondhatnám, hogy a legszemélyesebb közügy. Csak a hölgyek tudják eldönteni."

A gyerekvállalás két ember személyes ügye.

" hogy az ő döntésüket tudomásul vegyük, és ha gyermeket szeretnének vállalni,"

A gyermeket két szülő kell vállalja.

Szerintem viki szövegében ez a necces csak. Hogy a szaporodás ügyével a "hölgyeket" szólítja meg, holott ez egy nő meg ffi közös "ügye". Nem csak a megcsinálása, hanem az a 20 év is amit a gyerek szempontjából kiszámíthatóvá kell tenni így vagy úgy.

Én inkább azért háborodnék fel ha faszi lennék, hogy engem OV miért is hagyott ki a számtanból meg a megszólításból. Meg abból a tervből és kompromisszumból, amit a több gyerekért akar kötni (nem a nőkkel kellene, hanem a társadalommal, az emberekkel)

@Deansdale: "2020-tól nő maximum heti 20 órában dolgozhasson, 2022-től heti 10-ben. "

És aki nem szép és nem veszik meg az anyutól-aputól, azzal mi lesz? :D

"Vagy egy másikat: nőknek ne legyen államilag támogatott felsőoktatás, csak férfiaknak."

És amíg a faszi államileg támogatott felsőoktatásban tanulgat, addig ki tartja el? (feleség, vagy anyu apu?) És addig a korosztályos csajok mit csinálnak? (mer ugye dolgozni nem dolgozhatnak... :)) Vadásznak a facér "öregurakra" vagy mi?

" Harmadik: a közszférában ezentúl kizárólag férfiakat vegyenek fel dolgozni."

Pont a papírtologató munkákba?
Jah, gondolom az ápolónők viszont maradhatnak nők, hát azt itt írta valaki (is) hogy csak hobbiból meg emberszeretetből kell/lehet csinálni :) tehát az nem is számítana igazi munkának...:

Jah... .és mellesleg akkor mégis igazuk van azoknak a "nőknek", akik azt mondják, hogy havi nettó 500 a minimum a faszijuktól, hogy családalapításra adják a fejüket vele...Akkor ők miért is furcsák ? Hát csak annak a faszinak szülnek, aki megvalósítja azt a modellt, amiben ők csak anyák, a pasi meg dolgozik és hozza a sok pénzt a gyereknek.... Ez mennyire is sikeres modell? Hja.. .semennyire, mert amelyik faszi ennyit keres, annak a 10% se akar családot... mik vannak....:)

Nem bántásnak szánom, de most már több poszt témája meg a hozzászólások alapján kicsit azt érzem, hogy úgy általában a "nők" titeket csak azért zavarnak mert elveszik a munkátokat és mert esetleg tanulnak/tanultabbak... (pont azt érzitek, mint a munkások anno a gépekkel szemben... ;-) ) pedig ...ha már kapitalizmus van - ti mondtátok az van, nem álomvilág - akkor bizony a kapitalizmusban ez van. És ha nem a nők, akkor majd jönnek a kínaiak/arabokbárkik. Akkor sem lesz sokkal több a fehér ffiak bére, ha a nőket valamilyen okkal kiszorítják a munkaerőpiacról. (sőt hát a gyerekek is már megint dolgozhatnak 16 éves koruktól, és bizonyos munkákra jobb őket felvenni mint nőt vagy férfit, mert a gyereket jobban át lehet verni:( )

Plusz azért ne felejtsük el, hogy a pénz a kapitalizmusban hatalom. Akinél a hatalom, az pedig- ha nincsenek fékek- (és egy pénz alapú "értékrendben" nincsenek fékek, csak a pénztelenség) - szóval akinél a hatalom az vissza is élhet vele.

Deansdale 2018.04.21. 21:32:31

"Szerintem viki szövegében ez a necces csak. Hogy a szaporodás ügyével a "hölgyeket" szólítja meg"

Erre válaszoltam a cikkben: a gyerekvállalás papíron két ember ügye, a gyakorlatban viszont a nők magánügyükként kezelik, különösen a feministábbak. Minden döntési jog a ti kezetekben van.

"a tervből és kompromisszumból, amit [Orbán] a több gyerekért akar kötni (nem a nőkkel kellene, hanem a társadalommal, az emberekkel)"

Egyetlen férfi sem tud úgy dönteni, hogy gyermeket vállal :) Viszont minden nő tud, akkor is ha egyedülálló. Szép elképzelés az, hogy szólítsuk meg a férfiakat is, de a társadalom mindigis nőközpontú volt, ez ennek csak egy megjelenési formája. Mi férfiak megszoktuk, hogy ránk szarnak, de ti nők nem, úgyhogy hidd el, a felháborodás csak még nagyobb lett volna ha a férfiakat is megszólítja :)

Az ötletelésről írtam fentebb kommentben, hogy nem konkrét ajánlások, csak példa arra, hogy ha a kormány nagyon akarna akkor tudna tenni a népességnövekedésért, és valószínűleg csak azért nem tesz, mert a nők felháborodnának ha bármilyen joguk vagy privilégiumuk sérülne. Szép dolog az ország fennmaradása, de csak amíg nekik egy szalmaszálat sem kell keresztbe tenni érte :)

Viszont azt kell mondanom, hogy ami az országban zajlik az már nem normális. Ennyire nem lehet gyűlölni a fideszt, a sok tökkelütött lassan már ott tart, hogy az ereiket felvágnák ha azzal Orbán ruháját vagy cipőjét össze tudnák vérezni és ezzel futó kellemetlenséget okozni neki. A baloldal ripityára ment agyilag, elhitték a saját hazug kampánydumájukat, és most már nem tudnak szabadulni a rettegéstől meg a kényszeres gyűlölködéstől. Iszonyatos felelőtlenség volt a sajtótól, hogy így felpörgette az embereket a pletykákkal (választási csalás, mi?), hazugságokkal, rémhírterjesztéssel. És az igazán ironikus, hogy mindezt természetesen a jobbosokra kenik - nem azért van ez a sosem látott erejű fröcsögés és sárdobálás, mert az NLCafé-szerű médiumok olyan cikkeket írnak, amik hazugságokkal hergelik a libsiket, nem ám, Orbán miatt van minden.

Eh.

"több poszt témája meg a hozzászólások alapján kicsit azt érzem, hogy úgy általában a "nők" titeket csak azért zavarnak mert elveszik a munkátokat és mert esetleg tanulnak/tanultabbak"

Rosszul érzed. Egyetlen nő sem zavar itt senkit - ennek a posztnak sincs jóformán semmi köze a nőkhöz. Arról szól, hogy Orbán egy interjúban a népességfogyásról beszélt, amire egy feminista összehordott egy rakás feminista baromságot. Az, hogy a népességfogyásra példaként hozott lehetséges megoldások a nők lehetőségeit kissé megnyírbálnák nem azt jelzi, hogy bárkinek is baja van a nőkkel, hanem azt, hogy a probléma olyan jellegű, amit sajnos csak ilyen eszközökkel lehetne megoldani, valószínűleg. Ha a gyereked allergiás a macskaszőrre, akkor nem azért szabadulsz meg a macskától mert macskagyűlölő vagy. Kicsit döcögős hasonlat, de ha akarod megérted. Ha több gyereket akarunk akkor ki kell vonni a nőket a családfenntartói szerepből, és ha erre tudsz olyan módot ami a nőknek semmilyen érdekét, jogát vagy lehetőségét nem csorbítja, akkor add elő, mert szerintem Nobel-díjat fogsz kapni érte. És amíg erre a lépésre nem vagyunk hajlandóak addig csak idióta álmegoldásokkal fogunk zsonglőrködni, jobb gyermekorvosi szolgálattal meg az amúgy is egyenlő bért még egyenlőbbé tévő törvényekkel, mint ha egy nő az alapján döntene még egy gyerek mellett, hogy milyen a gyerekorvos, vagy hogy a férje fizetését lecsökkentették a folyamatos feminista reklamálás miatt.

Bucikám, nemrég lecserélték azt az antipatikus gyerekorvost, gyorsan csináljunk még egy gyereket...

2018.04.21. 22:19:32

@Deansdale: "Minden döntési jog a ti kezetekben van."

na ezt most nem értem.

A gyerekvállalás a szex-szel kezdődik. Ott úgy tudom mindkét fél "dönt" (elviekben, hacaak nem erőszak valaki részéről) - azt hogy védekeznek-e vagy sem, szintén elvileg "eldöntik".

"Egyetlen férfi sem tud úgy dönteni, hogy gyermeket vállal :)"

dehogynem. Ha védekezés nélkül szexel, akkor vállalja minden egyes alkalommal, hogy ebből akár gyerek is lesz/lehet. Minden ffi aki maga nem védekezik, tulképp bevállalja a lehetőségét annak hogy talán gyereket vállal.

" Viszont minden nő tud, akkor is ha egyedülálló."

Azért mond már el hogyan. Ilyen megtermékenyítési szarságokhoz egyedülállók még nem igazán férhetnek hozzá, csak apuval lehetséges.
Amikor meg egy egyedülálló nő szexel egy egyedülálló ffival és nem beszélnek meg annyit sem, hogy védekeznek-e, ott mindkét fél vállalta hogy akár gyerek is lehet... (Csak mivel a nőben van, ezért ő akkor amikor már Létezik a gyerek, dönthet úgy hogy a faszi "csak szexelni akartam, nem gyereket"- mondandója után vállalja akár egyedül is (de nem a "gyereket"- azt már mindketten vállalták amikor védekezés nélkül szexeltek !, hanem a gyerek "felnevelését")

" Mi férfiak megszoktuk, hogy ránk szarnak, de ti nők nem, úgyhogy hidd el, a felháborodás csak még nagyobb lett volna ha a férfiakat is megszólítja :)"

Vagy nem. Szerintem elég sok nőnek "főleg" az a baja ezzel a családosdival, hogy az úgy a köztudatban is el van könyvelve hogy az "Ő ügye" dolga. Ha a pasik kiállnának, hogy az az ő dolguk, ügyük is, lehet szimpibb lenne a nők értelmesebbik részének.

" mert a nők felháborodnának ha bármilyen joguk vagy privilégiumuk sérülne. Szép dolog az ország fennmaradása, de csak amíg nekik egy szalmaszálat sem kell keresztbe tenni érte :)"

Ahogy a ffiak részéről ugyanez, hiszen ők ki is vannak hagyva ebben az alkuban vagy nagy tervben! Hál istennek mivel nem az "ő ügyük" ezért nekik szóba se jön hogy esetleg az ő bizonyos joguk megnyirbálásával is lehetne a kormánnyal alkut kötni, vagy nekik kellene keresztbe tenniük a másik szalmaszálat :) . Én meg ilyen ötleteket tudok :).

" Az, hogy a népességfogyásra példaként hozott lehetséges megoldások a nők lehetőségeit kissé megnyírbálnák nem azt jelzi, hogy bárkinek is baja van a nőkkel, hanem azt, hogy a probléma olyan jellegű, amit sajnos csak ilyen eszközökkel lehetne megoldani, valószínűleg."

vagy másmilyenekkel is. Valószínűleg.

" Ha több gyereket akarunk akkor ki kell vonni a nőket a családfenntartói szerepből, és ha erre tudsz olyan módot ami a nőknek semmilyen érdekét, jogát vagy lehetőségét nem csorbítja, akkor add elő, mert szerintem Nobel-díjat fogsz kapni érte."

Pl. a ffiak 20 tól (jó a tanulás miatt 22 vagy 25 től) 35 éves korukig és vagy 3 gyermek nemzéséig nem védekezhetnek semmilyen módon :), ám ha az éppen aktuális barátnő, vagy az egyéjszakás kaland jön a két-csíkos teszttel, akkor kötelező felnevelnie :). (Ha mindkettő jön, akkor mindkettő gyereket )
Garantáltan több gyerek születne, mint így, hogy a ffiak azért igen jelentős hányada így-úgy bújik ki még a hajdan házasságból született gyereke ellátása alól is az új nő oldalán.
Így nem a nőket vonjuk ki a munkaerőpiacról és a családfenntartó szerepből és kényszerítjük buta (mert szerinted nem is tanulhat:) vénkisasszonynak, hanem a férfiakat vonjuk be a családfenntartó szerepbe jobban (már ha nem akarnak lemondani a földi örömökről a legszebb éveikben :)
De az is jó, ha 35 év fölött a munkában előmenetelt a feleség és a 2-3-4 gyerek meglétéhez kötjük. Aki nem házas meg nem szaporodik, az ne építsen karriert - mi a szarnak az a sok pénz, úgysem a gyerekekre költi, nemigaz :).
Így a csúnya buta lányok is elkelnének a valamiért már gázos 35+os pasiknak, mindenki boldog ;-)... egy darabig. Amíg ki nem derül hogy csupa csúnya és gázos gyerekkel lett tele az ország :D

2018.04.22. 00:35:11

@Deansdale:
", és ha erre tudsz olyan módot ami a nőknek semmilyen érdekét, jogát vagy lehetőségét nem csorbítja"

nincs ilyen, és a 2+ gyerek vállalását ebben a jóléti, civilizált társadalomban egyszerűen nem fogják tömegesen akarni soha.
Kb. innen kell a megoldásokkal kiindulni.

Van egy ismerősöm a fb-on, aki tagja egy ilyen "soha nem szülök, hülyék a gyereket vállalók" csoprotnak és szokott bele kommentelgetni, akkor olvasgatom. Most nagyon durvákat kapott Orbán ezért a tiszteletteljes kérésért:-). S mindne leköpésére van 100 lájk.

Aurelius Respectus 2018.04.22. 00:50:12

@kiknekX: Mátyás hiányol már téged, hogy régen írtál az indexre :)

2018.04.22. 00:57:28

@Aurelius Respectus:
Tényleg:-)? PEdig szoktam olvasagtni, bár felszínesebben, de nem láttam. Félek, sosem fogok elszakadni onnan:-).

Aurelius Respectus 2018.04.22. 00:59:33

@kiknekX: Kétségbeesésében már ide akart írni, hogy visszahívjon :)

2018.04.22. 01:03:23

@Aurelius Respectus:
Elég szövevényes ez az internet ... :-).
ÚGyis visszamegyek szeritnem csak kcisit ilyeyn morcosabb periódusban vagyok.

TrollEdomer 2018.04.22. 07:50:53

@Mia and me: Jó pont, amit a kapitalizmusról írtál.

Frederick 2018.04.22. 12:29:12

Egyedül Orbán Viktor védhet meg minket a migráncsoktól, a pirézektől és a pomogácsoktól!

:D:P:D:P

Aurelius Respectus 2018.04.22. 12:58:43

@kiknekX: Én is sokszor vagyok morcos :)

Deansdale 2018.04.22. 13:03:29

@Frederick: El tudnád magyarázni, hogy ez hogy a lófaszba' jött ide? Kezd egy kicsit uncsi lenni, hogy akármi is a téma, neked mindig azon jár az eszed, hogy rajtad kívül mindenki elvakult Orbán-fan.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2018.04.22. 14:04:44

@Frederick:

Aki egy afgánszír CNC-atomsebész menekült barna szemeit egy mondatban említi a macsétával lefejezéssel gruppenerőszak után, az mind nyilaskommunista. Nincsenek is, vagy ha vannak, Orbán már túl is teljesítette, a tervet, ami nincs, meg a kvótát, ami sincs.

Frederick 2018.04.22. 14:44:57

@Deansdale: @don Fefinho: Azta! Mekkora különbség két komment között: míg Don Fefinho vicceskedve, Don Deansdale vérkomolyan lereagált egy rosszacska viccet!

"El tudnád magyarázni, hogy ez hogy a lófaszba' jött ide?"

Csak trollkodtam, nyugi - és ez még az ártatlanabb fajtából volt! :D

"Kezd egy kicsit uncsi lenni, hogy akármi is a téma, neked mindig azon jár az eszed, hogy rajtad kívül mindenki elvakult Orbán-fan."

Hát, elég nagy szolipszizmus lenne a részemről, ha azt mondanám, hogy én vagyok a két lábon járó ellenzék! :D De kicsit vicces, ahogy Orbán végvári vitézt játszva, tökét kovácsol a migráció problémaköréből - és innentől azon lehet izgulni, hogy remélhetőleg komolyan játssza is a szerepét. Nagyot röhögnék, ha átbaszná a palánkon a nagyszámú híveit - bár keserű lenne ez a röhögés! De félreértés ne essék: ÉN IS REMÉLEM, KOMOLYAN VESZI AZT, HOGY MOST Ő ITT A KINIZSI PÁL!

Amúgy észrevetted, hogy nyomtam egy lájkot a cikkedre? Kurvajó a cikked, haver - még több ilyet! :D Nem vagyok én az ellenséged, csak elnyomtam egy (szar) poént! Kíváncsi voltam a reagálásokra - én már csak ilyen perverz vagyok! Minek ez a fenenagy indulat? :D

Bambano 2018.04.22. 16:41:39

nem teljesen értem a logikát ebben a posztban.
az index fideszes újság. most akkor vagy a fidesz is baloldali (ez nem lehetetlen feltételezés), vagy mi köze a baloldalhoz az indexben leadott cikk?

másrészt meg az indexes cikknek azért annyi igazságalapja van, hogy mi a bánatot csinált ebben a kérdésben orbán 8 év alatt, illetve azok után, amit megcsinált (bár ne tette volna), most hirtelen nagy konstruktivizmust feltételezni kicsit naivság.

Aurelius Respectus 2018.04.22. 16:45:03

@Bambano: Az index mitől lenne fideszes újság ? vagy ez egy alternatív univerzum, ahol a hitgyüli meg antiszemita ? :)

Deansdale 2018.04.22. 16:52:34

@Frederick: "Minek ez a fenenagy indulat? :D"

Azok után hogy ugyanezt a szöveget elnyomtad vagy tízszer komolyan ez a trollkodós dolog nem igazán működik.

Deansdale 2018.04.22. 16:56:30

@Bambano: "az index fideszes újság"

Gondolom te is trollkodsz, mint Fred barátunk... He-he, nagyon eredeti.

Bambano 2018.04.22. 18:40:39

@Deansdale: bocsánat, lemaradtam egy fokkal.
24.hu/belfold/2017/04/20/eladtak-az-indexet/
tavaly áprilisig volt fideszes, most már simicskás.

ettől függetlenül se nevezném baloldalinak.

Deansdale 2018.04.22. 19:01:45

@Bambano: Én nem a tulajdonos alapján ítélek, hanem odamegyek, elolvasom, és levonom a következtetéseket. Az index évek óta a legdurvább progresszív propagandát tolja, nyugodtan nevezheted az LMP-MSZP-DK-Párbeszéd-Momentum-MKKP-Együtt koalíció propagandalapjának, mert az. Azt az előző cikkben tárgyaltam, hogy ezek a pártok az SZDSZ szellemi gyermekei, és a véleményemet továbbra is fenntartom, tekintve hogy mind egy szálig ugyanazt a beteg SZDSZ-es vonalat tolják, legföljebb más-más részleteit hangsúlyozzák ki, hogy mégiscsak legyen valami felszínes különbség közöttük. Mindegyik bevezetné az isztambuli szerződést, mindegyik inkább a kisebbségekre/migránsokra szeretne fókuszálni, mint a magyarságra, ugyanazt a progresszív-libsi-européer világnézetet követik és ugyanazokat a globalista EU-s diktátumokat írnák alá. Aki szerint van közöttük bármi lényegi különbség abban nincs semmi lényeglátás.

ArriMedes 2018.04.22. 19:17:05

"Nem kötünk semmiféle megállapodást, amíg
a kormány a nőket szülőgépnek nézi,
a CEDAW egyezmény semmibe vételével jogaikat,
az isztambuli egyezmény félresöprésével testi épségüket,
életüket nem becsüli,
és a civil nőszervezeteket tárgyalóasztalhoz hívás helyett démonizálja és üldözi."

#neszüljrabotteszűz

antoni rita, újságíró, aktivista, fordító

ArriMedes 2018.04.22. 19:21:20

Antoni Rita

"Eddig ha írt nekem egy bántalmazott nő , azzal próbáltam tartani benne a lelket, hogy majd az isztambuli egyezmény ratifikációja után jobb lesz. Most már nem tudok mit mondani, csak azt, hogy ne költözzetek össze senkivel és főleg ne szüljetek, mert ha rosszul sül el, az állam nem fog megvédeni."

ArriMedes 2018.04.22. 19:22:24

Fülöp Zsuzsanna

"Van
sok nö azert nem szül masodikat, mert eveken at menekül, es az exevel pereskedik...
Addig nem tud egy nyugodt masik csaladot alapitani... Es kesöbb fog szülni, ha fog. Igy mindjart kevesebb gyereket tud vallalni, mint tervezte. Hisz pont a szüleskepes korából elvesz hosszú éveket az ex harc."

Deansdale 2018.04.22. 19:26:26

@ArriMedes: Lassan ideje lenne az államnak a feminizmus ellen fellépni - mostanra teljesen egyértelművé vált, hogy az agybeteg ága éppolyan destruktív, mint a férfigyűlölő. Mindegy milyen megfontolásból lesz valaki feminista, az eredmény minden esetben a társadalom mérgezése, széhúzás és konfliktusok szítása, a meglévő problémák súlyosbítása mellett új problémák létrehozása a semmiből.

Asidotus 2018.04.24. 15:16:36

Ez a baj a mérhetetlen fideszes korrupcióval.
Mert amikor véletlenül igaza lenne Orbán Viktornak, mint itt, a feminista kérdésben, már akkor is vállalhatatlan, mint politikus, mint államférfi. Amit ő idáig tett, azért életfogytiglani börtön járna, nem miniszterelnöki szék.

Viszont szerintem is az van, ha nem erősítjük a férfiak munkaerőpiaci helyzetét, jövedelmét, létbiztonságát, akkor abból nem lesz párkapcsolat, abból nem lesz gyerek. Saját példám tudnám mondani, 2005-től 2011-ig, 30 éves koromtól 36 éves koromig, hol volt munkám, hol nem, és amikor volt, az sem volt valami jól fizető. Életem legszebb évei anyagi bizonytalansággal, csórósággal teltek, értelemszerűen nem tudtam normális párkapcsolatot kialakítani.
Az viszont én nem tudnám nyugodt szívvel vállalni, hogy próbáljuk meg túlszaporodni a déli népeket. Nem. A megoldás az ő létszámuk csökkentése lenne. Van elég ember így is elég sok. 42 éves vagyok, az én életem alatt már lassan megduplázódik a Föld lakossága

Aurelius Respectus 2018.04.24. 15:38:11

@Asidotus: Szerintem ez a mostani békeperiódus a végéhez közelít, komoly konfliktusok lesznek. Eddig Orbán az EU-s pénzek jelentős részének ellopásából hozta létre a saját oligarcha rétegét és tartotta fent a médiáját, ha az EU pénzeket jelentősen visszavágják, ahogy most tervezik a nyugatiak, választania kell majd. Amennyiben tovább folytatja a tébolyult sportlétesítmény építkezéseit, tovább nyomja a pénzeket az oligarcháinak, támogatja a médiáját, több pénzre lesz szüksége, ehhez adót kell emelnie vagy a már amúgy is lerohadt ágazatokból: egészségügy, oktatás, szociális támogatások még több pénzt elvenni.

csi szi 2018.04.24. 16:26:17

@-JzK-: Horowitz Katalin. Na idáig olvastam el. :D

Asidotus 2018.04.24. 17:16:58

@Aurelius Respectus:
be fog indulni egy hatalmi harc a Fideszen belül, ahogy a szűkülő forrásokért egyre élesebb verseny alakul majd ki.
Nekem a Mészáros Lőrinc féle gyarapodásról az a véleményem, hogy az igazából nem a (volt) felcsúti polgármesterről szól, hanem arról, hogy kialakuljon egy olyan céggyűjtemény, amit a NER felülről vezérel, ahová be tudják tenni azokat az embereket, akik jól szolgálták a Fideszt, Orbán Viktort. Egyfajta modern királyi birtok, amit feudális módon lehet birtokadományozni. (Amiről meg tudjuk, hosszú távon sosem marad fenn, mert elfogy az adományozható birtok, és azok, akik már sokat kaptak, megpróbálják átvenni a hatalmat.)

Aurelius Respectus 2018.04.24. 18:14:25

@Asidotus: Tényleg nem egyszerű korrupcióról van szó, a legfontosabb cél, a sajtójuk fenntartása, TV 2, Echo TV,Origo, Magyar Idők, Ripost, 888, Pesti Srácok. A vidéki hetilapok más kérdés, azok nem veszteségesek. Amúgy szerintem ha a Fidesz több ciklusra ellenzékbe kerülne, bedőlnének ezek, mint most a Simicska sajtó, Mészáros Lőrinc például nem fedezné a saját vagyonából a TV 2 tizmilliárdos veszteségét évente.

Aurelius Respectus 2018.04.24. 18:17:06

@Aurelius Respectus: Elírtam, Andy Vajna a TV 2 tulajdonos, ha nem lennének állami reklámok a tévén, egy év után bedobná a törölközőt és bezárná a tévét.

Deansdale 2018.04.24. 18:24:03

@Asidotus: Tudod a probléma ott van, hogy a balosoknak mindenki alapból vállalhatatlan, aki nem balos. Ha azt hinnéd túlzok akkor nézd meg amit Trumppal csináltak: egészen addig a pillanatig, míg be nem jelentette hogy indul az elnökválasztáson, feminista meg négerpárti díjakat kapott, olyan menő volt mint a kurvaélet, és akik most mocskolják 100 hajléktalant lesz*ptak volna hogy a köreibe kerülhessenek - dehát abban a fránya pillanatban "kiderült", hogy vállalhatatlan nőgyűlölő, rasszista, ésatöbbi. A puszta tény, hogy nem tartozol a balos szekértáborhoz nácivá tesz téged az ő szemükben, és ennek megfelelően fognak viselkedni veled. Ha te holnap megalapítod a mintakonzervatív pártot, és előadsz valami hasonlót mint Orbán, tökugyanezt reagálnák rá. A dühhel teli gyűlölködő fröcsögés Orbán ideológiai hovatartozásának szól, nem a tényleges tevékenységének. Ugyanis az, hogy harmadjára nyert fölényesen egyértelmű bizonyítéka annak, hogy abszolút vállalható politikus, akire a balosok irracionálisan fröcsögnek.

Minden globalista-progresszív ugyanígy reagál minden nacionalista-konzervatívra, sőt, még azokra is akik centrálisak vagy semlegesek, érdektelenek. Christina Hoff Sommerst fasisztázzák meg nácizzák, az ég szerelmére, te meg azt hiszed Orbánnal korrektek lennének ha a fidesz nem lopna?!

csi szi 2018.04.24. 19:47:11

@Aurelius Respectus: TGM azért szórakoztató, mert mindig érdekes egy alternatív valóságban élő, de egyébként művelt és okos ember eszmefuttatásait olvasni. Még néha el is lehet gondolkodni egy-egy kijelentésén.

Asidotus 2018.04.24. 19:59:44

@Deansdale:
igen, ez a jelenség engem is zavar, de nem hinném, hogy oldalspecifikus jelenség lenne. A jobboldali, konzervatív oldal is híres arról, hogy aki nem hívő keresztény, nem melldöngető hazafi, az biztos csak egy hazaáruló zsidó komcsi bankár lehet.
Azt azért említsük meg, hogy a magyarországi, politikai árokásás nem kevés részben még az első Orbán-kormány idején, Orbánék révén jutott el a lövészárok-mélységbe. Ebben OV-nak elévülhetetlen felelőssége van

Aurelius Respectus 2018.04.24. 23:10:42

@csi szi: Most képzeld el hogy az USA-ban, az ilyen tébolyult nézeteket valló értelmiségiek a hangadók, persze nálunk csak elborzadnak vagy röhögnek TGM írásain a normális emberek.

csi szi 2018.04.24. 23:51:11

@Asidotus: Szerintem meg max. 50%-ban, a baloldalnak is elég nagy érdemei vannak benne, lásd Ron Werber kampánygurunak szerződtetése és az ő módszerei. Vagy előtte a Heti Hetes, ami kb. abból állt, hogy felolvastak valamit amit Orbán mondott vagy csinált, aztán gúnyolódtak rajta 10 percet néha elég alpári módon. Az biztos, hogy Orbán önmagában is megosztó személyiség volt már akkor is, de a ballibek is kb. azt üzenték a fidesz-szavazóknak akkor is, mint azóta is: ha nem utálod a zorbánt, akkor vagy birka vagy, vagy gazember stb.

csi szi 2018.04.24. 23:54:53

@Asidotus: A másik meg, hogy a politizáló (tehát elsősorban értelmiségi) réteg körében a lövészárkok már az MDF-kormány idején meg lettek ásva jó mélyre és áthatolhatatlanra, az első Orbán-kormány idején kb. az történt hogy a kertévék megjelenésével ezeket az árkokat a köznép körébe is jobban exportálták, pl az említett Heti Hetes 'nagyágyúi'.

Frederick 2018.04.25. 06:26:30

@-JzK-: Fillipov Gábor is azt mondja, amit te:

„Megdőlt, hogy »a tanulatlan vidék« segítette hatalomra a Fideszt. Ez ma az egyik legnagyobb önhazugság. Az igazság az, hogy a nagyvárosokban is, a diplomások körében is a Fidesznek volt relatív vagy akár abszolút többsége.”

hvg.hu/itthon/20180419_Filippov_Gabor_interju_valasztas_2018_Orban_Fidesz_ellenzek

Frederick 2018.04.25. 06:34:16

@Deansdale:

"Ugyanis az, hogy harmadjára nyert fölényesen egyértelmű bizonyítéka annak, hogy abszolút vállalható politikus, akire a balosok irracionálisan fröcsögnek."

Orbán nem vállalható politikus, hanem vállalhatóbb politikus, mint az ellenzék. Plusz, ha nem lenne a migráció, mint problémakör, Európában, neki sem lett volna 2/3-a. De mivel úgy néz ki, a FIDESZ az egyetlen reménysége, hogy Mo. ne essen áldozatul a migrációnak, az emberek többsége rá húzta be a voksot. (Ugyebár, ezt te is sokszor leírtad.) Ettől még Orbán egy korrupt gengszter - mondjuk jobb, mint Putyin, mert ő legalább nem ölet meg senkit. (Bár vannak elméletek pár halálesetről, mindegy.) A legtöbben kényszerből húzták be a FIDESZ-re az X-et - ahogy tudtommal te is.

KalmanBlog 2018.04.25. 07:53:24

@Frederick: "ha nem lenne a migráció" Ha a nagyanyámnak fasza lett volna ő lenne a nagyapám...

Ha az ellenségeink nem törnének az elpusztításunkra, akkor nem lennének az ellenségeink.

Tulajdonképpen igaz, de mégis hülyeség.

-JzK- 2018.04.25. 10:58:51

@Frederick:

Persze, a baloldal mostanában frusztrációjában rendre beleáll ebbe a vonalba, hogy az ellenfél szavazóinak minőségét froclizza. Trump, brexit vagy Orbán ugyanaz a forgatókönyv, a jobbos szavazók öregek, buták, vidékiek, tanulatlanok, stb.

Mondjuk ez akkora önellentmondás, hogy ihaj. Az már egy Arisztotelészig visszanyúló konzervatív kritika, hogy a tömegtemokrácia, az oklokrácia visszaszorítatandó a sok demagógia által beethető választótömeg miatt, és épp ezért cenzus kell. Igen ám, de egy konzervatív mondhat ilyet, egy ballib nem, ugyanis az általános választójog az ő hülye ötletük volt.

Amerikában pl. kihozták, hogy a "millenial" generáció, a diplomások meg a nők mennyire Hillary-pártiak, persze ha csak a fehéreket nézzük, akkor meg hopsz mégse... a fiatalok többsége amerikában már kokeró, és így jön ki, hogy a többség Hillary-szavazó volt.

-JzK- 2018.04.25. 11:04:31

index.hu/gazdasag/2018/04/25/uj_nepesedesi_program_a_kormany_azt_akarja_hogy_fiatalon_szuljenek_a_nok/

Na ebből botrány lesz, meg a "szülőcsatornának nézik a nőket"-ezés...

Eleve a címadás: "a kormány azt akarja, hogy fiatalon szüljenek a nők" ... hogy az egyszeri feminista triggerelve legyen, rémképek bekapcsoljanak, "pregnant and barefoot", 16 éves utcára kivert leányanyák és Ceausescu....

(még csak a címnél tartok) ..., de miért mit kéne, vagy mit szabad akarni? Hogy ne szüljenek a nők, vagy hogy soha? Esetleg 42 évesen last minute?

Na olvassuk tovább:
"A 25-35 évesek gyermekvállalását ösztönözné kiemelten a kormány, és nagyobb hangsúly kerülhet a várható élettartam javítására is – derül ki a a hvg.hu birtokába jutott dokumentumból, amelyben 2018 utáni demográfiai terveit összegzi az Emmi."

Nahát, ebben mi a durva? Ez a 25-35 közti nem is vészesen fiatal, és kb. az arany középút a 15-16 évesen iskolát otthagyó leányaság, és a last minute szerencsétlenkedés között.

Ettől függetlenül a feminista felháborodás borítkolható.

Frederick 2018.04.25. 15:06:43

@KalmanBlog:

"Tulajdonképpen igaz, de mégis hülyeség"

Egy olyan embertől, aki népmesék szintjén értelmezi mind a geopolitikát, mind a belpolitikát, nem is várok mélyebb megértést.

1968. Franciaország, mikor balosok fel akarták forgatni a francia társadalmat, a 68-as csőcselék ellen fellépő értelmiségieknek, rendvédelmieknek és minden normális embernek elég volt az akkori nemzetvezetőre, Charles de Gaulle-re tekinteni, hogy büszkén folytassák a harcot.

2018. nézem, viszolyogva és undorodva, a mostani budapesti tüntetést, ami mögé beállt az összes ellenzéki párt, plusz a Soros Alapítvány minden egyes felforgató hazai ügynöke. Érzem, hogy ez ellen küzdeni szükséges. Ránézek Orbánra, Mészárosra, Kósára, meg az összes többire - és undorodva gondolok, hogy nekünk ilyen ellenforradalmárok jutottak. Ilyen sutyerák, tahó, (még megjelenésükben is) kádárista retorikát és stílust alkalmazó faszfejek.

Elhiszem, hogy nem érzed a különbséget. Hogy ez az eltérés részben utalás a hanyatlásra. Arra, hogy ez a maga módján milyen szar!

Magyarország színvonalasabb és igényesebb, TISZTÁBB államférfiakat érdemelne. De ezt szarta a gép!

ArriMedes 2018.04.25. 15:53:45

@-JzK-:

nem szükségszerű hogy cenzus legyen, egyszerűen ne legyen ügydöntő népszavazás, vagy ha van, akkor csak bizonyos kérdésekről és bizonyos feltételek mellett. ennyi.

Deansdale 2018.04.25. 16:21:13

@Asidotus: @Frederick: Érdekes dolog ez a vállalhatóság, ugyanis:

1. Hitlerrel is le kell ülni tárgyalni ha úgy hozza a helyzet, a politikában nincs olyan, hogy ha a másik nem szimpi akkor durcásan leszarjuk. Mindegy addig mit tett, ha nála a hatalom akkor vele kell tárgyalni és kész. Ezek a hülyék az ellenzékben azt hiszik, hogy válogathatnak?

2. Elméletileg az ország ügye az első, nem? Annak érdekében félre kell tenni minden pártoskodást, és azért dolgozni hogy együtt haladjunk előre mindannyian, balosok és jobbosok egyszerre. Aki erre nem képes, az takarodjon ki a politikából és a közéletből, de még a "hivatalos" újságírásból is - csináljon magának személyes blogot és fröcsögjön ott, ha nem bírja megállni, de az országos sajtóban ennek nem szabadna helyet adni.

csi szi 2018.04.25. 18:02:58

@Frederick: Érdemelne, csak ez nem így működik. Ha tiszták lennének Orbánék, már rég kinyírták volna őket. Eleve a töredékét sem tudták volna keresztülverni annak, amit megtettek, ehelyett megbuktak volna csúfosan, a nép által gyűlölve, ahogy az MDF-kormány 1994-ben, amiben a most "bezzeg igazi konzervatívként" felmutatott Bod Péter és Jeszenszky is domborítottak. A politika nem működik korrupció nélkül, hatalmi bázist építeni kell, ha nincs (nincs anyagilag független jobbos középosztály, ami támogatna egy jobbos kurzust). Persze nem mentségükre mondom, megérdemelni megérdemelnék a börtönt egy fejlettebb demokráciában.

Asidotus 2018.04.25. 19:06:52

@Deansdale:
Más, OFF téma, de érdekelne a véleményed:
most volt Kanadában egy eset, egy fickó furgonnal a tömegbe hajtott ámokfutni, halálos áldozatokkal. Ő maga túlélte, letartóztatták. Facebookos bejegyzései szerint egy nőhiánytól frusztrált alak, aki egyfajta lázadásra indult.
Alek Minassiannak hívják amúgy.

Frederick 2018.04.25. 19:22:58

@Asidotus: @Deansdale:

Alek Minassian-ügy: A 444! hozza a formáját.

"Az incel a különféle közösségi oldalakon és fórumokon az involuntarily celibate rövidítéseként használatos, és azokat a férfiakat jelöli, akik nem önszántukból kényszerültek cölibátusra, azaz nem létesít velük senki szexuális kapcsolatot. Az incel fórumokban a hozzászólok rendszeresen a nőket, illetve a feminizmust okolják mindezért"

"Az incel fórumok visszatérő alakja Elliot Rodger, aki 2014-ben Kaliforniában hat emberrel végzett, mielőtt magát is lelőtte volna. A mészárlás előtt Rodger hátrahagyott egy szöveget, melyben részletesen kifejtette szexuális frusztrációját, illetve a nőkkel és a kisebbségekkel szembeni gyűlöletét."

csi szi 2018.04.25. 19:29:35

@Asidotus: Lesz még ilyen egy pár... minden radikális ideológia kitermeli a radikális ellenzőit. És igen, egyre több lesz az incel különböző társadalmi okokból. Még abban sem tévednek sokat, hogy a feminizmust okolják. Persze nem csak az az oka a helyzetüknek. Japánban régóta vannak incelek, bár ők már inkább "volcelek", nem is akarnak szexelni, legalábbis hús-vér nővel nem. Pedig Japán nem a feminizmus fellegvára azért ma sem.

2018.04.25. 19:33:36

@-JzK-: "Na olvassuk tovább:
"A 25-35 évesek gyermekvállalását ösztönözné kiemelten a kormány, és nagyobb hangsúly kerülhet a várható élettartam javítására is – derül ki a a hvg.hu birtokába jutott dokumentumból, amelyben 2018 utáni demográfiai terveit összegzi az Emmi."

Nahát, ebben mi a durva? Ez a 25-35 közti nem is vészesen fiatal,"

Valószínűleg az a "durva" benne, hogy ehhez 25- 35 közötti gyermeket akaró férfiak is kellenek, és nem 45+os olyan vén kecskéktől akarnának ezek a nők szülni, akik már "kiélték" magukat és végre "felnőttek" ;-).

2018.04.25. 19:37:53

@Frederick: " akik nem önszántukból kényszerültek cölibátusra, azaz nem létesít velük senki szexuális kapcsolatot."

hát ja, én is 20 évesen mikor rájöttem hogy Leonardó Dicaprió (avagy az ő hasonmásai) nem akar velem szexelni és soha nem is fog akarni, akkor az volt az első gondolatom, hogy kiírtom a fél világot, de legalábbis azokat akik velem szembe jönnek mindenképp - ez már csak ilyen tök természetes reakció arra ha az emberrel nem akarnak olyanok szexelni akikkel ő akarna... :D

csi szi 2018.04.25. 19:51:33

@Mia and me: Nőként nem igazán értheted egy olyan mai nyugati fiatal férfi helyzetét és mentális állapotát, aki "incel". Maradjunk ennyiben. Nekik nem az a gondjuk, hogy Katy Perry-nél (vagy az ő hasonmásai) nincs esélyük, hanem az átlag korukbeli csajoknál sem. Elszabadult hipergámia a csajoknál (igen, inkább áll sorban 5 csaj a faszkörhinta előtt a top 20%-beli kanokra várva, mint hogy rosszabbra fanyalodjon valaha is), ők pedig sosem tanultak meg "csajozni", a virtuális térben élik az életüket. Ezért jött divatba a redpill, az alt-right, a pua stb. És persze sokan túl lúzerek, a felső 50%-ba sincs esélyük bekerülni, így hát lesznek frusztrált mizogin incelek, néha időnként egy-egyből ámokfutó. Ez társadalmi méretű probléma már jelenleg.

Frederick 2018.04.25. 19:55:44

@Asidotus: Az én véleményem a témában:

1, Ezeket a nőgyűlölő szociopatákat ugyanúgy a feminizmus termelte ki, mint a férfigyűlölő feministákat.

- A legtöbb feminista azért gyűlöli a férfiakat, mert valamikor fájdalmat szenvedett el egy férfitól - ez a férfi lehetett az apja a családban, vagy egy férfi a párkapcsolatában. Jó példa erre Papp Réka Kinga, aki egy régi, Puzsérral folytatott rádióbeszélgetésében utal rá, micsoda sérelmeket szenvedett el a családban az apjától, meg az egyik párkapcsolatában az akkori párjától. Képtelenek különbséget tenni a normális és az abnormális férfiak között, ehelyett minden férfit megbélyegeznek "elnyomónak". A "férfiuralom" primitív eszméje szerint még a normális pasi is hibás, mert passzívan részt vesz a férfiuralom fenntartásában. Egy Konok Péter lehet akármilyen feminista élharcos, mivel fütyije van, ezért privilegizált, s mint ilyen, igenis fenntartja a nőelnyomó rendszert. A hajléktalan férfi a híd alatt úgy szintén. Nyomi elmélet nyomi nőknek, meg önmagukat gyűlölő és megvető férfiaknak.

- A feminizmus, miközben sürget egy feminista pszichológia létrehozását, igyekszik elhallgattatni a hagyományos pszichológiának néhány kifejezetten érdekes megállapítását. Pl. azt, hogy a nőgyűlölő férfiak többsége rossz viszonyt ápol az anyjával. A rossz viszony pedig onnan eredeztethető, hogy az anyjuk vagy fizikálisan, vagy verbálisan, vagy a kettőt kombinálva bántalmazta a fiát. Az olyan fiú, akit bántalmazott az anyja, az a későbbiek során képtelen ismerkedni a nőkkel - ez pedig eleve előrejósolja a párkapcsolati kudarcokat. Érdekesség, hogy pl. a börtönbe zárt pedofilok többségéről kiderült, hogy őket gyermekkorukban bántalmazta az anyja. A kéjgyilkosok közül mind olyan, aki életében bántalmazást szenvedett el az anyjától. Bizony, bizony, a végén kiderül, hogy majdnem ugyanannyi nő bántalmazza a gyermekét, mint férfi. Ha nem több. Kellemetlen tények.

Milyen abszurd az, miszerint pont a feminizmus az, ami generálja mind a nőgyűlöletet, mind a férfigyűlöletet. Nocsak, nocsak!

2, A helyzetet súlyosbítja, hogy a szexuális forradalom kifejezetten felemásan tette szabaddá a szexualitást a két nemnek. A szexuális forradalom szinte minden nő számára lehetővé tette a szexuális önmegvalósítást. A kövér nő és a csúnya lány ugyanúgy talál magának partnert, mint a karcsú nő és a szép lány. Férfiak tucatjai tapossák egymást az anorexiás nőkért. Az enyhe értelmi fogyatékos nő kegyeiért is férfiak tucatjai tapossák egymást. Viszont a szexuális forradalom áldásai kevesebb férfihez jutottak el: akik jól jártak, azok az alfahímek, meg a vagyonos béták. Ha egy férfi kövér, csúnya, vagy fogyatékos, bizony, kevesebb eséllyel indul a randipiacon.

Arról is kevesen beszélnek, hogy a nőkért kemény verseny zajlik a férfiak között. A Nők Lapja, a Cosmopolitan és egyéb női magazinok pszichológiai hasábjai szerint minden férfinak jut nő, csak keresnie kell az Igazit, meg kedvesnek és előzékenynek kell lennie. (Ezen női pszichológia férfiaknak adott tanácsainak elhibázott mivoltára pont Dean adott néhány jó kritikát még régen, itt a blogon.) Kínában kifejezetten durva a helyzet, ugyanis ott kétszer több férfi van, mint nő.

A szexuális forradalom által a nőnek megnőtt a hipergámiája. A nő tapasztalata az, hogy seregnyi férfi keresi a kegyeit. Ettől megrészegül. Az, hogy válogathat, megnöveli az egóját. Ugyanakkor, biológiai ösztöneinél fogva, keresi azt a férfit, aki mind neki, mind utóda számára biztosítja a biztonságot. A biztonságot pedig külső jegyekhez méri: sok nő úgy gondolja, az erős, a szép, a gazdag férfi az, amelyik biztonságot ad. A nők ettől durván válogatnak a sok-sok férfi közül. A csúnya lány is az álompasiról álmodik, az alfahímre utazik, és ezért képes kikerülni nagy ívben az átlagférfit.

A szexuális forradalomnak köszönhetően a férfiak randizási és ismerkedési esélyei radikálisan csökkentek. Megnőtt azon férfiak száma, aki kiesik a randipiacról. Egyes férfiak havonta csak 1 órát szexelnek - egy kurvával, 15 000 Ft-ért. Elég kiábrándító!

Erre jön a MeToo és egyéb Gender szeretetcsomagok, amivel a feministák egyrészt konzerválják ezt az egyenlőtlenséget, másrészt még több férfit igyekeznek kizárni a szexualitásból. Nem véletlen, hogy egyesek (Puzsér) egyenesen szexuális ellenforradalomnak tartják a MeToo-t.

3, Mint írtam, egyre növekszik azon férfiak száma, akik kiszorulnak a randipiacról, a szexualitás világából. Ezen férfiak nagy része szexuálisan frusztrált. A szexuálisan frusztrált férfiak tömegei pedig ugyanolyan időzített bomba, mint a beengedett muszlim bevándorlók tömegei. Ennek egyik robbanása volt Alek Minassian.

csi szi 2018.04.25. 19:56:49

@Mia and me: Nem tudom mi a durva egy kb. +10 év korkülönbséggel a férfi javára, ez régen sem volt szokatlan (mert azok voltak a "beérkezett" férfiak), az ellenkezőjével ellentétben. Nekem is volt tíz évvel fiatalabb barátnőm, ismeretségi körben van működő házasság, ahol hússzal több a férj stb. Persze nem azt mondom, hogy ideális, csak míg a nőknél a gyerek egy kor után már kockázatos vagy nem jön össze, azért egy férfi nemzőképes marad ötvenévesen is pl. Persze nem ideális, ha a ballagáson majd a gyerek nagyapjának nézik, már ha megéri stb.

Frederick 2018.04.25. 19:58:34

@Mia and me: Olvasd el azt a hosszú-hosszú magyarázatot, amit Asidotus-nak adtam. Természetesen senkit nem jogosít fel a gyilkolásra semmilyen indok. Ettől függetlenül vannak társadalmi problémák, amik időzített bombák - egy idő után robbannak. Ha csak nem kezelik időben... Szomorúan az a trendi, hogy a problémákat a szőnyeg alá söprik, a megoldás helyett.

Frederick 2018.04.25. 20:06:53

@csi szi:

"Japánban régóta vannak incelek, bár ők már inkább "volcelek", nem is akarnak szexelni, legalábbis hús-vér nővel nem. Pedig Japán nem a feminizmus fellegvára azért ma sem."

Japán azon "fejlett" demokráciák egyike, ahol nem élnék szívesen. Amit azok tettek a szexuális etikájukkal, az én szememben visszataszító. Az aszexuálisok (fűevők) még hagyján. Ugyanakkor a japán társadalom tele van pedofilokkal, húgimádókkal, buzeránsokkal, rossz nőimitátorokkal (transzik), guminőbe és animált lányokba szerelmes nyomorultakkal. Japánban van olyan értelmiségi lobbi, ami a testvérszerelem társadalmi elragadtatásáért küzd és dolgozik. A különféle aberrált, dekadens, a valóságtól elidegenedett szubkultúrákról (mint pl. a lolita), ne is beszéljünk! Pfúj, kösz nem!

Inkább élnék egy KDNP által morálisan megszervezett és megtervezett társadalomban, mint a japán fertőben.

2018.04.25. 20:13:15

@csi szi: szerintem ez nem a csajok "bűne", hanem a fickó apjáé. ha már "bűnöst" keresünk mindenképp abban, hogy miért nem tud egy másik emberrel bármiféle kapcsolatba lépni valaki (erős a gyanum, hogy egyetlen nővel sem tud az ilyen faszi csak úgy beszélgetni, hanem mindben a p.nát látja már bocsánat) az meg azért szerintem betegség. Plusz gondolom "barátja" sincs egy igazi neki, csak ilyen net-haverok meg hozzá hasonló "lúzer" helyeslők, és egymást oltják míg valamelyik el nem jut egy ilyen kinyírok mindenkit állapotig.

2018.04.25. 20:17:49

@csi szi: "egy férfi nemzőképes marad ötvenévesen is"

a legújabb kutatások szerint a ffiak fele már 35 évesen sem nemzőképes ...
plusz a nemző "képesség" nem azt jelenti hogy megfelelő hímivarsejtekkel rendelkezik.

Meg amilyen hamar halnak, ki akar úgy gyereket vállalni, hogy a gyerek apja majd lehet hogy meg se éli a ballagását..?..;-) (bocs ez félig humor, de azért ha belegondolunk akkor mégsem)

zriff 2018.04.25. 20:19:51

Rémisztő, de ez az incel lázadás azt mutatja a képzeletbeli nemek harca kezd valósággá válni, legalábbis a polkorrekt nyugaton.

Frederick 2018.04.25. 20:20:05

@Mia and me: Ha nem akarsz megérteni egy társadalmi problémát, az a te bajod. Tipikusan csajosan állsz hozzá ezekhez a kérdésekhez.

"Plusz gondolom "barátja" sincs egy igazi neki, csak ilyen net-haverok meg hozzá hasonló "lúzer" helyeslők, és egymást oltják míg valamelyik el nem jut egy ilyen kinyírok mindenkit állapotig."

Mintha csak a Tűsarok Magazint olvasnám. Meg a Kiskegyedet. :D:P

"szerintem ez nem a csajok "bűne", hanem a fickó apjáé"

És az anya felelőssége fel sem merül. Csak az apáé. Tipikus csajos gondolkodás ez is. A férfi a hibás - a nő nem ronthatja el. Biztosan így van! :P

2018.04.25. 20:30:10

@Frederick: a fiúgyereknek az apja vagy közeli ffi a MINTA nem az anyja! vagy ha ilyen nincs, akkor bárki aki a tévében, médiában bármiféle "férfitípust" jelenít meg számára. Hogy lenne az anya hibája ha a fiú nem tudja ffiként definiálni és érezni magát, nem tudja elhelyezni magát a saját nemének megfelelő módon?

Az hogy valaki nem tud a többi emberrel kommunikálni, kapcsolatot létesíteni, barátságokat létrehozni, nem "társadalmi" probléma és nem "nem-függő". Lehet hogy rengeteg nő is van így, csak azok otthon sírnak a macskájuknak és nem embereket lövöldöznek az utcán.

Deansdale 2018.04.25. 20:33:52

@Asidotus: Nagyjából én is ennyit tudok az ügyről, meg még annyit, hogy a balos nyugati sajtó (pl. a CNN) máris MRA-nak (férfijogi aktivistának) nevezi az idiótát, ami nyilvánvaló tudatos hazugság. Ezt nem elsősorban a korábbi politikai téma miatt említettem, de azért adja magát a következtetés, hogy a balos sajtó nem csak itt egy rakás szar, hanem a teljes nyugati világban.

Emellett a teljes sajtó nagyon hülye, hogy "sztárolja" ezeket a gyilkosokat, így csak bátorítják a többi hasonlót. Hát még ha kitudódik, hogy ez a baromarc női rajongói levelek ezreit fogja ezután kapni a börtönben egyértelmű szexuális ajánlatokkal... Az ilyenek nevét sosem szabadna nyilvánosságra hozni, kellene inkább rájuk egy olyan általános megnevezés mint a terroristákra a terrorista, csak ez esetben valami szánalmas - olyasmi mint a lúzer, csak komolyabb.

Ezek az incelek egyértelműen a modern nyugati kultúra termékei - 50 vagy 100 évvel ezelőtt "csak" a feleségüket vernék és a gyerekeiket, de ezt a lehetőséget elvette tőlük a szexuális forradalom meg a feminizmus. Manapság már az sem opció, hogy elmenjenek papnak vagy szerzetesnek, mert olyan világ veszi őket körül ami ezt nevetségesnek tartja, viszont folyamatosan tüzeli a szexuális vágyakat. Persze nem lesz mindenki gyilkos akinek agyára megy a puncihiány (illetve aki igen az általában magát nyírja ki), de X-ből 1 bekattanhat, és ahogy ezeknek szép lassan kialakul a "hagyománya", úgy valószínűleg szaporodni fognak. Minél inkább felkapja őket a sajtó, annál jobban.

A racionális megoldás persze a monogámia újrabevezetése lenne, akkor az ilyen hülyéknek is lenne nője, és tömeggyilkosság helyett dolgoznának, hogy legyen étel a családi asztalon. Ehelyett a nyugati társadalom a mentálhigiéné vonalat fogja erőltetni, ill. a balosok a fegyvertartás szigorítását, ami persze most épp nem aktuális, mivel furgonnal történt a dolog. Mióta a nyugat alapállása progresszív minden egyes probléma elől álmegoldásokba menekülünk. Kicsit az egészségügyre emlékeztet a dolog, ahol ha bemész hogy magas a vérnyomásod akkor meg sem próbálják kideríteni, hogy mi az oka (pl. túl sok kutyafülét eszel, esetleg allergiás vagy paralelogrammákra), hanem rád sóznak egy szert amit életed végéig szedned kell, ami ugyan magát a problémát nem oldja meg, de a tüneteit prímán elfedi. Ugyanígy ha a társadalomban felmerülnek bizonyos elégedetlenségek, akkor eszükbe sem jut azokat megszüntetni, inkább elkenik az egészet azzal, hogy aki lelkileg instabil az menjen pszichológushoz, ott majd felírnak neki valami antidepresszánst, és minden meg van oldva. A következő gyilkosnál csak megismétlik ugyanezt a dumát és ez így mehet a világvégéig.

Asidotus 2018.04.25. 20:33:58

@Mia and me:
a fickó apja ugyan mit tehet, amikor a házasságok fele válással végződik, és nem is nevelheti a fiát?

Deansdale 2018.04.25. 20:54:32

@Frederick: "Megnőtt azon férfiak száma, aki kiesik a randipiacról. Egyes férfiak havonta csak 1 órát szexelnek - egy kurvával"

Ez bizonyos értelemben megoldás lehetne, csak le kellene bontani róla a stigmát. Meg persze a feminista ellenállást, mert hát miért ne most is valami olyasmiért küzdenének, ami hosszú távon csak árt a nőknek...

Voltak korok és helyek amikor viszonylag normális volt ilyen intézményeket látogatni, és egy olyan közegben a szerencsétlen balf.ok sem jutottak el a tömeggyilkosságig, hanem összekuporgatták a zsét és rendszeresen látogatták a kedvenc csajukat. Egy ilyen korban, ahol a monogámia félig már megpusztult és a nem-alfák egyre szarabb helyzetben vannak kifejezetten jól jönne a prostitúció legalizálása és társadalmi elfogadottságának emelése, mert a másik opció Elliot Rodger meg Alek Minassian.

Amikor még írtam a témában általános tanácsom volt, hogy aki betölti a 20-at de még nem volt nővel, vagy egy kapcsolat után huzamosabb ideig nő nélkül marad, az húzza el a belét egy prostihoz és fizesse ki a testi-lelki egészségét szolgáló kezelés árát. A fiatal hősszerelmes mentalitást - én ezért sosem fizetnék, szeressen egy nő magamért, egyébként mártírkodok - sürgősen le kell vetkőzni, mert az egyenes út a meghülyülésbe, vagy legalábbis az örök agglegénylétbe.

KalmanBlog 2018.04.25. 21:29:38

@Deansdale: "a balosok a fegyvertartás szigorítását, ami persze most épp nem aktuális, mivel furgonnal történt a dolog"

Figyeld meg, hogy a furgonok betiltása is el fog jönni :-)

Frederick 2018.04.25. 21:43:08

@Deansdale:

"Ez bizonyos értelemben megoldás lehetne, csak le kellene bontani róla a stigmát."

Igen, a prostitúció legalizálása és dekriminalizációja jelentősen hozzájárulna a helyzet rendeződéséhez.

"Meg persze a feminista ellenállást"

Az a gond, hogy ezt nem csak balról ellenzik, hanem jobbról is (pl. KDNP). Én úgy vettem észre, hogy a prostitúció legalizálása inkább a libertariánusok vesszőparipája.

"Voltak korok és helyek amikor viszonylag normális volt ilyen intézményeket látogatni, és egy olyan közegben a szerencsétlen balf.ok sem jutottak el a tömeggyilkosságig, hanem összekuporgatták a zsét és rendszeresen látogatták a kedvenc csajukat."

Én nem vagyok egy középkor-imádó. De valahogy a középkori társadalmak tisztában voltak vele, hogy két intézmény szükséges az emberi frusztráció levezetéséhez, a gőz kiengedéséhez: ez a kocsma és a bordélyház. Az erkölcsnek álcázott prüdéria eljutott egyes országokban odáig, hogy ebből kivonta az egyiket a társadalom életéből: a bordélyházat.

@KalmanBlog:

"Figyeld meg, hogy a furgonok betiltása is el fog jönni :-)"

Én már várom a futtball betiltását. A foci, mint a maszkulinitás kifejeződése a sportban. Hiszen Orbán is támogatja a focit - vagyis egy káros macsó dolog. :P Bár viccet félretéve: így is sikerült meggyalázni a focit. Méghozzá azzal, hogy belevitték a női energiákat. A női futtball valami borzalom. :P Valami vicc. :D

Asidotus 2018.04.25. 21:47:59

@Frederick:
már találkoztam korábban is ezzel a "libertariánus" kifejezéssel.
Mit takar ez?

Bm3g 2018.04.25. 23:03:05

@Deansdale:
"A fiatal hősszerelmes mentalitást - én ezért sosem fizetnék, szeressen egy nő magamért, egyébként mártírkodok - sürgősen le kell vetkőzni, mert az egyenes út a meghülyülésbe, vagy legalábbis az örök agglegénylétbe."

Azért lehetnek egyéb okok is, ha valaki nem, vagy nem szívesen látogat el a szolgáltató szektorhoz: eleve a jó részük undorítóan néz ki, szétvarrt, tetovált bőr, pirszing, undorító lakásban, gépies munka. Akik tényleg jól néznek ki, azok kb. olyan órabérben dolgoznak, mint Mészáros Lőrinc. Azon túl úgyis csak óvszerrel csinálják (meg amúgy is, te se akarsz valami finomságot kapni), az óvszeres szex meg igazából nem is szex, hanem ez esetben kb. egy drága maszturbáció....

Szóval ez kb. olyan, hogyha éhes vagy, akkor választhatsz, hogy fakérget rágsz, vagy száraz kenyeret.

Bm3g 2018.04.25. 23:25:51

uploads.disquscdn.com/images/510a6baf39d4cc44ed94185f4ffcf8e11b062b59ccaadd90f592eacb7011bd2f.png

youtu.be/lY8rzo4Ik4M

Idézet Michel Houellebecq 'A harcmező kiterjesztése' c. könyvéből:

"Nem is kérdés, állapítottam meg magamban, napjaink társadalmában a szex bizony a második differenciáló rendszer, teljesen függetlenül a pénztől, az első differenciáló rendszertől, és a működését nézve legalább olyan kegyetlen is."

„Egy tökéletesen liberális gazdasági rendszerben egyesek hatalmas vagyonokat halmoznak fel, mások munkanélküliségbe és nyomorba süllyednek. Egy tökéletesen liberális szexuális rendszerben egyeseknek változatos és izgalmas nemi élete van, mások maszturbációra és magányra kényszerülnek. A gazdasági liberalizmus a harcmező kiterjesztését jelenti, minden életkorra és minden társadalmi osztályra. Gazdasági téren Raphaël Tisserand a győztesek táborába tartozik, szexuális téren a legyőzöttekébe. Vannak, akik mind a két területen győztesek, mások mind a két területen veszítenek.”

"Vagy negyedórán át sorolták a lapos közhelyeket. Hogy a lánynak joga van úgy öltözni, ahogy neki tetszik, és ez egyáltalán nem arról szól, hogy fel akarja hívni magára a pasik figyelmét, ő csak jól akarja érezni magát a bőrében, csak önmagának akar tetszeni. A feminizmus bukásának végső, hervasztó maradványai. Aztán hangosan is kimondtam ezeket a szavakat: „A feminizmus bukásának végső, hervasztó maradványai”. De nem hallották meg."

"It's a fact, I mused to myself, that in societies like ours sex truly represents a second system of differentiation, completely independent of money; and as a system of differentiation it functions just as mercilessly. The effects of these two systems are, furthermore, strictly equivalent. Just like unrestrained economic liberalism, and for similar reasons, sexual liberalism produces phenomena of absolute pauperization. Some men make love every day; others five or six times in their life, or never. Some make love with dozens of women; others with none. It's what's known as `the law of the market'. In an economic system where unfair dismissal is prohibited, every person more or less manages to find their place. In a sexual system where adultery is prohibited, every person more or less manages to find their bed mate. In a totally liberal sexual system certain people have a varied and exciting erotic life; others are reduced to masturbation and solitude. Economic liberalism is an extension of the domain of the struggle, its extension to all ages and all classes of society. Sexual liberalism is likewise an extension of the domain of the struggle, its extension to all ages and all classes of society. On the economic plane Raphael Tisserand belongs in the victors' camp; on the sexual plane in that of the vanquished. Certain people win on both levels; others lose on both. Businesses fight over certain young professionals; women fight over certain young men; men fight over certain young women; the trouble and strife are considerable." en.wikipedia.org/wiki/Whatever_(novel)

www.independent.co.uk/news/people/profiles/michel-houellebecq-the-sex-export-307323.html "The thesis is that the sexual revolution of the Sixties created not communism but capitalism in the sexual market, that the unattractive underclass is exiled while the privileged initiates are drained by corruption, sloth, and excess."

heartiste.wordpress.com/2013/02/04/choice-quotes-from-michel-houellebecq/

Bm3g 2018.04.25. 23:50:40

"In high school each extra IQ point above average increases chances of male virginity by about 3%. 35% of MIT grad students have never had sex, compared to only 20% of average nineteen year old men. Compared with virgins, men with more sexual experience are likely to drink more alcohol, attend church less, and have a criminal history. A Dr. Beaver (nominative determinism again!) was able to predict number of sexual partners pretty well using a scale with such delightful items as “have you been in a gang”, “have you used a weapon in a fight”, et cetera. An analysis of the psychometric Big Five consistently find that high levels of disagreeableness predict high sexual success in both men and women."

KalmanBlog 2018.04.26. 01:05:51

@-JzK-: Bezzeg mikor Szendi Gábor írta ezt, akkor le lett hülyézve, hogy összeesküvésekben hisz.

Megint ott tartunk, hogy tisztán kapitalista szemlélettel, hit és erkölcs nélkül még a tudomány sem tud előre menni.

Egyébként meg természetesen ezt is a Daily Stormeren olvastam először. Hihetetlen, de ami érdekes, az megjelenik ott, és ami téma itt vagy a Férfihangon, arról van valami releváns cikk is éppen azidőtájt.

KalmanBlog 2018.04.26. 01:36:19

@Bm3g: Jó a nicked :-).

Bölcs ember lehet ez a Houellebecq, csak nehéz neve van. Találóakat mond, és elég régóta nyitva van a szeme, 95-ben nekem még a tojáshéj a seggemen volt és azt sem tudtam mi az a politika. Kellene olvasni tőle valamit. Te mit olvastál tőle?

KalmanBlog 2018.04.26. 01:37:15

@Bm3g: Hú, ebből számolva csoda, hogy nem vagyok már szűz! :-)

KalmanBlog 2018.04.26. 01:42:05

@Frederick: A focit és általában a profi sportokat sosem fogják betiltani. A háttérhatalom fontos eszköze. Azáltal, hogy nem csináljuk, hanem nézzük igazából pont ellentétes hatása van.

Hatalmas alapmű Alan Watt Az emberi psziché manipulálása, amit Médiavadász leírt nekünk:

"De mivel az átlagember egyre jobban eltávolodott saját sorsának az alakításától, ahogyan ez a szakértői réteg egyre inkább formát öltött, ezért úgy döntöttek, hogy a hímeknek valahol ki kell engedniük a gőzt, cserébe, amiért tehetetlenek lettek az életben. És a sport lett a megoldás"

Itt megtalálod kontextussal együtt: mediavadasz.info/alan-watt-az-emberi-psziche-manipulalasa/

Aurelius Respectus 2018.04.26. 02:57:15

@KalmanBlog: Amúgy az agymosás szempontjából is hasznos nekik a sport. Ott vannak a színes sportolok akik sok fehér számára is szimpatikusak, tehát már nem fognak úgy idegenkedni a színesektől, ha ezek a sportolok fehér nőkkel kötnek házasságot, lesznek a barátnőik még jobb, mert így a fajkeveredést is tudják népszerűsíteni.

som tam 2018.04.26. 04:14:25

Nem is tudom, miert teped a szad. A konzervativoknak nem kell, hiszen ok ertik. A balosok vissont nem is tudjak megerteni.

m.youtube.com/watch?v=3WQYI2jsaMU

csi szi 2018.04.26. 07:50:31

@KalmanBlog: Kiejteni egyszerűbb: Welbeck (csak elfranciásították az írásmódját)

csi szi 2018.04.26. 07:59:14

@Frederick: Semmi baj a női futballal, csinálják, bár szerintem erősen felülreprezentáltak a leszbikusok azok között, akik komolyan csinálják. Mondjuk a férfi futballal aligha fog versenyre kelni, ahogy a csapatsportok többségében nincs komoly női szcéna a férfihoz képest. Kivétel valamiért a kézilabda.

2018.04.26. 08:50:28

@Frederick: "De valahogy a középkori társadalmak tisztában voltak vele, hogy két intézmény szükséges az emberi frusztráció levezetéséhez, a gőz kiengedéséhez: ez a kocsma és a bordélyház. Az erkölcsnek álcázott prüdéria eljutott egyes országokban odáig, hogy ebből kivonta az egyiket a társadalom életéből: a bordélyházat. "

Mivel ott nem áruk meg élvezeti cikkek vannak mint a kocsmában, hanem emberek- akik közül nem tudjuk ki van ott kényszerből és ki azért mert élvezi hogy 2 év alatt szét...izélik.

Erre megfelelő megoldást jelenthetne a műnőkkel benépesített bordély, lehet nem is egyéni használatra érné meg ezeket gyártani, hanem erre a célra.
Mondjuk a középkori tömegesen 30-40 éves korban valami nemi betegségben történő elhalálozás is kivédhető lenne vele.
A látvány meg az érzet meg elvileg már akár a húsvér nőt is übereli ;-)

Több kocsmát és cuki élethű szexbabákat-robotokat :), és megoldottuk a "társadalmi "problémákat, melyek a kattantakat furgonokba "kényszerítik".
(mondjuk valszeg mindegyik műnőbe kell majd tenni egy csipogót... ha véletlenül valaki meg akarná szöktetni a kedvesét, ugye :) )

KalmanBlog 2018.04.26. 09:29:24

@Mia and me: Műnőn már igazán hülyeség lenne osztozni :-)

A prostitúció nem csak a férfiak problémáit oldja meg, hanem a valamilyen okból bevétel és eltartó nélküli nőkét is. Mai tarifán meg lehet élni átlag napi 1 menetből is, az még talán nem túlterhelő. A lelki károk sokkal jelentősebbek szerintem.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.04.26. 10:08:53

@KalmanBlog: "A focit és általában a profi sportokat sosem fogják betiltani. A háttérhatalom fontos eszköze."
Azért nem kell egyből háttérhatalmazni mindig. :-)
Egyszerűen csak nagyon sok pénz van benne és kész. Épp valamelyik nap jutott eszembe, hogy a modern focinak például semmi köze a nemzeti sportokhoz. Mi még azt hisszük hogy van és naivan nemzeti csapattal mennénk a bajnokságokra (most az lényegtelen hogy milyen sikerrel). A valóságban itt kőkemény pénzek mennek, a játékosokat adják-veszik, a nemzeti szín már csak díszlet az egész mögött. (Ami néha repedezik is például amikor a francia himnusz alatt az állítólag francia sportoló köp egy nagyot...)

Bm3g 2018.04.26. 10:09:35

@Mia and me:
“Az elmúlt évtizedekben az univerzális jogcsalád mellé felzárkóztak a speciális részjogok. Nem, kor, etnikai hovatartozás, fizikai-szellemi kondíció, társadalmi pozíció alapján. Törvényeink pl. kiemelten védik az átlagembernél helyzetüknél fogva gyengébbek – gyermekek, idősek, betegek, szegények, fogyatékkal élők, kisebbségiek – méltóságát. Ugyanide tartoznak az ún. nőjogok is. Aligha vitatható, hogy nem lehet megtagadni senkitől a munkahelyi felvételt vagy előléptetést pusztán a neme okán. Éva lányai manapság szabadon megtehetnek olyat, ami bizonyos ideológiák szerint kárukra, sőt kárhozatukra van.
Ámde – furamód – pont azok mérik szelektíven a jogokat, akik a nőjogok felkent hirdetői. Például az összes főáramú feminista szerint engedélyezni kell, hogy a gyengébb nem elvetethesse nem kívánt magzatát, illetve meddővé tetethesse magát. Melyet – kisebb, így szükséges rosszként – e sorok írója is támogat. Egyetértünk, hogy a saját test fölötti önrendelkezés korlátlan. Beleértve az eutanáziát is. Viszont ha mindebben egyetértünk, akkor nem abszurd, hogy egy nőnek a testével szinte mindenhez joga van, csak ahhoz nem, hogy önként áruba bocsássa?
Meg is érkeztünk az írás témájához. Mely ama szürreális fennforgás, hogy ez Magyarországon illegális. Pontosabban nem, a helyzet ennél zavarosabb. A prostituált nem büntethető, a prostitúció igen. Mely körülbelül annyira életszerű, mintha azt mondanánk: a pálinkafőzést nem szankcionáljuk, de a kocsmanyitást igen. Vagyis az örömlány tevékenysége büntetlen, de őt foglalkoztatni, neki ilyen célra szobát kiadni nem az. Bizonyos doktriner jogvédők még a kuncsaftokat is rabosítanák. De ugyan miért?
Beszéljünk világosan: a kényszerprostitúciót, illetve fiatal- és kiskorúak akármilyen szexuális munkára küldését, ösztönzését, bocsátását természetesen drákói módon büntetni kell. Aki ilyet csinál, kerüljön hosszú időre rács mögé. Hogy mit jelent eme iparágban a kényszer? Ugyanazt, amit az élet bármely más területén. Amennyiben valakit erőszakkal, fenyegetéssel, zsarolással vagy csalással, vagy 18. évét be nem töltöttként vesznek rá a dologra, az jogba ütközik. Ha azonban nagykorúként és szabad elhatározásból űzi, akkor nem sújtható hátránnyal az üzemeltető, és az ügyfél sem.
Ilyenkor jönnek elő a jogvédők ama hamis közhellyel, hogy a lányok nem önként dolgoznak, hanem a pénzszűke viszi rá őket. Csakhogy ilyen kifacsart okoskodással a világon lévő foglalkozások többségét kényszermunkának, sőt rabszolgaságnak minősíthetnénk. Nyilvánvaló ugyanis: az emberek nem azért mennek gyári segédmunkásnak, vágóhídi böllérnek, uránbányásznak, takarítónak, halfeldolgozónak, mert annyira imádnak olajban, vérben, radioaktív porban, ürülékben, belsőségekben tapicskolni. Hanem azért, mivel – lévén, hogy képességeik alapján ebből tudnak megélni – rá vannak kényszerülve. Csakhogy ez – a prostitúcióhoz hasonlóan – jogszociológiailag legitim kényszer.
Létezik számos olyan nő, aki nem brutális ütlegek vagy fenyegetések hatására kínálja fel a testét, hanem pusztán azért, mivel jól akar élni. Nagyon jól tudja: kvalitásai alapján legfeljebb átlagbérre futná. Vagy még annyira sem. Ő pedig többet akar. Ahogy egyes nőknek az abortusz a kisebb rossz, másoknak a prostitúció. Mellesleg az sem igaz, hogy csak nyomorgó és műveletlen nők keresnek így pénzt. Alsó középosztálybeli egyetemistáktól több nyelvet beszélő modell- és hostess lányokig rengetegen dolgoznak a szexiparban. Nem hiszem, hogy áldozatnak tekinthető valaki, aki tudatosan úgy dönt: nem elég neki a pályakezdő titkárnőként megkereshető havi százhúsz nettó.
Ennek dacára a keményvonalas nősténysoviniszták görcsösen ragaszkodnak ahhoz: minden prostituált áldozat. Természetesen a szexista férfitársadalom kizsákmányoltja. Nem zavarja őket, hogy az üzletág lassanként uniszex szolgáltatóipar, melyben egyre inkább teret hódít a hetero- és homoszexuális férfiprostitúció is. Ironikus, de pont a női egyenjogúságot bizonyítja, hogy már ők is fizethetnek a szexért.”
(Forrás: Papp László Tamás - Liberalizált szexpiacot!)

Frederick 2018.04.26. 10:40:35

@Mia and me: Tudod, egy ideig nyomon követtem a Dean-nel kapcsolatos vitáidat. Ami feltűnt, az, hogy neked a vitapartner több tucat alkalommal elmagyarázta a migráció veszélyeit, a feminizmus veszélyeit, a modern női életmód buktatóit stb. és te állandóan előjöttél ugyanazokkal az érvekkel, újra és újra. Adtad az Értetlenkét. Ami egy dolog, hogy nem értesz egyet mások véleményével, mert neked van egy életmódod és egy világképed, amit a legracionálisabb érvekkel sem lehet kikezdeni. Toleráljuk, hogy más a véleményed. Ellenben te tucatnyi alkalomkor nekiesel ugyanannak a témának, adod az Értetlenkét, és próbálod meggyőzni a másikat, hogy neked van igazad. Ez az Értetlenke karakter kezd unalmas lenni, egy kicsit.

A Gazelllával való vitádat most nem elemzem ki. Épp csak beleolvastam, de ott is előadtad ugyanezt a minősíthetetlen viselkedést.

Tipikus csajszi vagy. Mintha csak Fejős Éva egy karaktere lépett volna be a kommentmezőbe.

A másik "kellemes" tulajdonságod, hogy leszarod mások problémáit.

"Erre megfelelő megoldást jelenthetne a műnőkkel benépesített bordély, lehet nem is egyéni használatra érné meg ezeket gyártani, hanem erre a célra."

"Több kocsmát és cuki élethű szexbabákat-robotokat :), és megoldottuk a "társadalmi "problémákat, melyek a kattantakat furgonokba "kényszerítik".
(mondjuk valszeg mindegyik műnőbe kell majd tenni egy csipogót... ha véletlenül valaki meg akarná szöktetni a kedvesét, ugye :) )"

Ez az! Gúnyolódj csak mások szenvedésein és problémáin! Hiszen te olyan Tökéletes vagy! Emellett előadod az Értetlenkét! Te nem érted, miről beszél a másik, de ugyanakkor te tudod a megoldást, és igyekszel a másikat is rábírni, hogy elismerje, neked van igazad.

Nekem nagyon tetszett a Deansdale - Miaandme vita - az is azért, mert Dean mesterien bontotta szét a hülyeségeidet. A Gazellla - Miaandme vitába épp hogy beleolvastam, de ott is ügyesen nem értetted a másikat. Viszont a Frederick - Miaandme vita elmarad. Ugyanis én ebbe a csapdába nem vagyok hajlandó belesétálni. Játszadozz mással!

KalmanBlog 2018.04.26. 10:56:44

@Sipi81: Meg mikor a 70. percben lecserélik az utolsó fehér angol vagy francia focistát.

Én valahogy nem érezném nemzeti dicsőségnek, ha egy csapat néger megnyerné nekünk a világbajnokságot.

2018.04.26. 11:47:55

@Frederick: baszki, a gumi-bordéllyal csak fel akartam dobni ezt a világot-temetjük hangulatot.

Nyilván azért is írok többször "ugyanazt" értetlenül, mert itt többször uyganaz a "probléma" van felhozva mint a társadalom fő rákfenéje, és mindig az egész kommentszekció elmegy olyan irányba, hogy ha azt a 8 éves gyerekem 5-6 év múlva olvassa akkor vagy kinyírja magát vagy másokat de legalábbis a nőket ;-) (főleg ha feketék:)) - kb. ilyen itt sokszor a hangulat.

Plusz a "másik" út amit itt bőszen lenyomni próbáltok, az a saját életemben működik, vannak hozzá társak, család és boldogan élünk amíg meg nem halunk vagy amíg el nem válunk. :)

Tehát igen a hagyományos meg középkori rend meg családmodell-típus ellen fogok szólni, ha mindenkire azt akarják esetleg törvényileg kényszeríteni, mert bár az emberek egy részének jó meg bejön, más részüknek meg különböző okokból nem jön be, ahogy az sem hogy ha csak egyik vagy csak másik "nem" klasszikus szerepkörére kárhoztatják egész életére.

A "minden ffinek alapból jár a nő"- féle gondolatok meg bocs ha kicsit arra emlékeztetnek mint mikor 3 éveseknek van vetélkedő és akkor a nyertesek ajándékai után csak kiosztanak mindenkinek egy cukorkát is, hogy ne legyen sírás. De érted, azok 3 évesek.

Sok felnőtt ember problémája a társtalanság, de a legtöbb megtalálja valamilyen pótszerben magát akkor addig is, amíg esetleg az útjába akad az, akivel képes együttélni, és nem mások basztatásával meg kinyírásával vezeti le a feszkót.
Szóval ez inkább pszihiátriai eset (még akkor is ha esetleg sokan vagy egyre többen vannak úgy mint a furgonos), mint "társadalmi".
Persze ettől még produkálhatunk megint egy boszorkányüldözést vagy feketemacska-égetéseket(azaz bizonyos csoportokat kinevezünk bűnbaknak - érdemes utánanézni hogy mi a bűnbak jelentése és hogyan is zajlott a valódi bakkecske "megbüntetése" anno a zsidóknál) mint a középkorban a sok szintén frusztrált tömeg "tömegesen történő kielégítése" céljából, csak akkor meg ne mondjuk hogy mi aztán az élővilág királyai és a fejlődés magasfokán....

2018.04.26. 11:53:52

@Bm3g: "Létezik számos olyan nő, aki nem brutális ütlegek vagy fenyegetések hatására kínálja fel a testét, hanem pusztán azért, mivel jól akar élni."

Létezik, ezeket viszont nem a bordélyban találtuk meg a "köznép" szórakoztatására régen sem meg most sem, hanem pénzes emberek között megy egymás között a telefonszámuk (elérhetőségük) - és csak olyan tarifa fölött megy a dolog, amit az átlagbér nem bír el havonta se nem hogy "hetente egyszer legalább"....

csi szi 2018.04.26. 13:17:06

@Mia and me: Nem hinném, hogy azok a nők, akik a "szakoldalakon" hirdetik magukat, mind kényszerből csinálják, és azok is 15 ezer körül vannak tudtommal, az út szélére kiállított, a strici által figyelt nők egy része, akit adott esetben pénzért vettek meg a családjuktól vagy külföldiek és elvették az irataikat a futtatóik, azok esetleg igen. Van persze a luxuskategória is, amilyen pl. Kelemen Anna volt mondjuk tíz éve, csak már eléggé megkopott, így szerintem már kénytelen lejjebb adni (pl. már hirdeti vagy hirdette is magát a " szakoldalakon" tudtommal). Vagy az escortok, akik barátnőt is eljátszanak a pénzes ember oldalán akár egy teljes napig.
Ti nők persze nyilvánvaló okokból egyrészt ellenzitek a prostitúciót, másrészt ha már van, minél drágábbá akarjátok tenni, hogy ne legyenek "konkurencia" :)

csi szi 2018.04.26. 13:21:32

@Mia and me: "erős a gyanum, hogy egyetlen nővel sem tud az ilyen faszi csak úgy beszélgetni, hanem mindben a p.nát látja már bocsánat)"

Nyilván ilyen is van, aki sosem beszélgetett csak úgy nővel, de azért az már az extrémebb eset. Inkább a "barátzónára" szoktak panaszkodni, aki pedig "barátzónába" kerül a csajoknál, az legalábbis beszélget velük, az autisztikus, a monitor előtt recskázó sztereotípiával ellentétben. Csak hát tudod te is, hogy az, hogy szóba álltok egy sráccal, vagy akár mosolyogtok is rá, az még nem jelent semmit, ha felbátorodik ezen, és próbálkozik, akkor még fel is háborodtok, hogy hogy gondolta ez a nyomigyerek, hogy esélye lehet nálatok. Ez az a bizonyos "barátzóna" ugye.

KalmanBlog 2018.04.26. 14:37:18

@Mia and me: "erős a gyanum, hogy egyetlen nővel sem tud az ilyen faszi csak úgy beszélgetni, hanem mindben a p.nát látja már bocsánat" Lehet hogy betegség, de már több mint tíz évet leéltem így :-). Együtt lehet élni ezzel a betegséggel. Mégis mit kéne látnom bennük? Mármint legalább a fiatalokban? Persze az tévedés, hogy ettől ne lehetne beszélgetni.

2018.04.26. 15:00:12

@KalmanBlog: "Lehet hogy betegség, de már több mint tíz évet leéltem így :-). Együtt lehet élni ezzel a betegséggel. Mégis mit kéne látnom bennük? Mármint legalább a fiatalokban?"

Persze ,de ha ők nem rögtön potenciális szexpartnerként néznek rád, gondolom attól még nem veszed/vetted elő.... .a furgont :)

KalmanBlog 2018.04.26. 15:01:07

@Mia and me:
- Szia, meg tudod mondani merre van a mosdó?
- Van barátom.

KalmanBlog 2018.04.26. 15:02:26

@Frederick: A Daily Stormer szerint a tegnapi kanadai gázoló muszlim volt. Ezt az inceles sztorit azért tolják, hogy a bevándorlás helyett minden férfit hibáztathassanak.

2018.04.26. 15:04:44

@csi szi: "és azok is 15 ezer körül vannak tudtommal,"

:)

Várjál, idetéved egy igazi feminista és máris ki fogja számolni hogy a házasságban élő háziasszonyok láthatatlan munkájához, amit a háztartással töltenek fizetetlenül - mennyit kell még hozzáadni pénzben kifejezve minden olyan alkalomért, amikor neki "fájt volna a feje" , de a férje csak addig vinnyogott :) hogy belement ;-)

Frederick 2018.04.26. 15:30:24

@Mia and me:

„Tehát igen a hagyományos meg középkori rend meg családmodell-típus ellen fogok szólni, ha mindenkire azt akarják esetleg törvényileg kényszeríteni,”

Senki nem akar rákényszeríteni senkire semmit. Családmodellt főleg nem.

Figyelj, elmondom, hogy néz ez ki!

Ha Mia And Me eldönti, hogy háremet tart fenn nyolc pasival, akkor szabad előtte az út. Ebbe nem fog erőszakkal beleavatkozni sem az Orbán Viktor és FIDESZ, sem Harag Péter és a KDNP, sem az AlterEgo és a Féfihang, sem Deansdale, sem Frederick, sem Gazellla, sem Kálmán, sem a Puzsér Róbi (sőt, ő megpróbálna beszállni). A véleményüket elmondják esetleg, de ennyi. :D

„ahogy az sem hogy ha csak egyik vagy csak másik "nem" klasszikus szerepkörére kárhoztatják egész életére.”

S ilyen sincs. Nyolc pasival nyugodtan létrehozhatsz egy háremet, és úgy szarhatod pofán a hagyományos nemi szerepeket, ahogy neked tetszik. :)))

Kérlek, ne téveszd össze Magyarországot Kínával meg Észak-Koreával! :P

„A "minden ffinek alapból jár a nő"- féle gondolatok meg bocs ha kicsit arra emlékeztetnek mint mikor 3 éveseknek van vetélkedő és akkor a nyertesek ajándékai után csak kiosztanak mindenkinek egy cukorkát is, hogy ne legyen sírás. De érted, azok 3 évesek.”

Szerinted Dean és Dennis miért nyomatta sokáig a PUA-tréninget, szembemenve nem egyszer a radikális MGTOW-kal? Én se mondtam azt, hogy minden férfihoz rendeljünk hozzá egy nőcit. Dean mondta, hogy a monogámia biztosítana még a lúzereknek is nőt, de egy szóval se utalt rá, hogy ezt próbáljuk visszaállítani. Ha az én véleményemet kérded, minden férfi maga gondoskodjon, hogy legyen nője. Vagy ha nem megy a monogámia, el lehet gondolkodni más modelleken is – a saját életükben, persze.

Én pl. tökéletesen megértem, hogy Puzsér arra a belátásra jutott, miszerint neki nem megy a monogámia, ezért átáll a poligám, nyitott kapcsolatra. Az már faszság a részéről, hogy az egész társadalomtól elvárja a poligám működést.

Ma, ha egy férfi vagy egy nő nem monogám kapcsolatban gondolkodik, megvan előtte a lehetőség, hogy mást válasszon. A lényeg, hogy senki ne erőltesse rá a saját maga által választott kapcsolati modellt másra. De szerintem ebben egyetértünk.

Aurelius Respectus 2018.04.26. 15:31:44

@KalmanBlog: A Daily Stormer ezek szerint megoldotta az elérhetőséget, amikor volt ez a szoborbalhé egy csomó netes helyről kitiltották őket.

Frederick 2018.04.26. 15:36:53

@KalmanBlog:

"A Daily Stormer szerint a tegnapi kanadai gázoló muszlim volt. Ezt az inceles sztorit azért tolják, hogy a bevándorlás helyett minden férfit hibáztathassanak."

Tudsz ezzel kapcsolatban valami linket is adni? Mert bemondásra nem hiszek el semmit.

Oly mindegy, hogy muszlim. Ettől még George Sodini szexuális frusztrációtól hajtva ölt nőket. A kéjgyilkosok többsége sem a nők iránti szeretetből követte el a gyilkosságokat. A Horák Nórát is egy szexuálisan kiéhezett vadállat fojtotta meg.

Elliot Rodger számomra kakukktojás. Szerintem az ő magánéleti problémájának gyökere az apa-fiú kapcsolatban keresendő - állítólag rossz volt az apjával kapcsolata. Ugyanakkor egy gazdag úrifiúról van szó, egy olyan srácról, aki a felső tízezer tagja volt, tele volt zsével. Hogy pont egy ilyen ne találjon puncit - ugyan már! Szerintem az apa-konfliktus vitte az utcára ezt a rohadékot!

Lényeg: szexuálisan kiéhezett férfiak vannak, egyre többen lesznek, és fognak még gondot okozni a társadalomban.

KalmanBlog 2018.04.26. 15:54:34

@Frederick: Hát nagyon nem bizonyítják ők sem, csak találgatás :-)

dailystormer.name/canada-truck-of-peace-brings-vibrancy-to-pedestrians/

dailystormer.name/canadian-truck-master-accused-of-being-part-of-incel-rebellion/

Nekem egyébként az a meggyőződésem, hogy ezekben a bekattanós esetekben az SSRI-szerű dilibogyók a ludasak többnyire. Nyilván elvileg anélkül is be lehet kattanni, de ezek nélkül az ilyesmi nagyon ritka lenne. Persze ezt sem tudom bizonyítani, meg nincs is kedvem belefolyni, rá lehet keresni.

Összegezve a tömeggyilkosságok okai:

* Vallási fanatizmus (többnyire nemzetközi titkosszolgálati felbújtással)
* SSRI plusz alapprobléma: főleg INCELség
* MK-ULTRA szerű hipnotikus felbujtás: unabomber, talán Breivik

Tehát titkosszolgálati hátteret sejtek, illetve ami magától van, az pedig a társadalom betegségének tünete. Az INCELség egy tényező, de talán nem a legfontosabb.

KalmanBlog 2018.04.26. 15:58:46

@Aurelius Respectus: Igen, túlélte. Sőt csak növekedett az olvasottsága egy átmeneti zuhanás után. Én azóta olvasom és remekül szórakozok rajta. Fenn van a normie weben, és van egy onionos link, ami TOR browserről elérhető akkor is, ha a normie URL-t vagy akár IP címet is letiltják. Egy ideig minden nap más TLD-je volt. Ez a .name már elég régóta megvan, úgyhogy várható a következő vihar.

Frederick 2018.04.26. 16:01:58

@KalmanBlog:

"Hát nagyon nem bizonyítják ők sem, csak találgatás :-)"

Találgatásokkal tele a padlás! :)

"Nekem egyébként az a meggyőződésem, hogy ezekben a bekattanós esetekben az SSRI-szerű dilibogyók a ludasak többnyire."

Elliot Rodger tudtommal szedett valamit.

Aurelius Respectus 2018.04.26. 16:21:13

@KalmanBlog: Breivik esetében szerintem nem volt szükség hipnózisra, jó volt némi beütése - zsidóbarátság például - csak ő az átlagembernél agresszívabb volt és nem érdekelték a következmények. A célpontja a bevándorlást támogató párt utánpótlásképzője volt, a maga szempontjából teljesen logikus választás, hiszen ha bevándorlókra támadt volna, attól azok jöttek volna továbbra is.

csi szi 2018.04.26. 18:30:53

@Frederick: Rodger a saját köreiben nem volt gazdag, az anyjával élt, amíg kollégiumba nem költözött, az apja gazdag volt ugyan, de elvált (kikönyörgött ugyan az apjától egy BMW-t, de ezzel önmagában Kaliforniában nem tudott csajozni), volt ahol csóringernek csúfolták az iskolatársai, egyébként is mindenhol kirekesztett lúzer volt már serdülőkorától, WoW-ozott éjjel-nappal, ez jelentette neki a menekülőutat, de aztán becsavarodott. A végén már teljesen. A jelek szerint összesen 1 vagy 2 barátja volt az egész életében, azok közül is az egyik közölte vele, hogy "a világon egyetlen nő sem fog, soha vele lefeküdni", vegye tudomásul. Ezt gondolta ő is magáról, gondolom ez csak megerősítette benne. Ahogy mondtam, nem volt gazdag, az anyját arra akarta rávenni, hogy menjen férjhez egy gazdag udvarlóhoz (és akkor majd ő is kap a gazdagságból és sikerei lesznek a nőknél), aztán valami lottószelvényt vett, és azt képzelte, hogy nyerni fog rajta, ha nem nyer, akkor öngyilkos lesz, mintegy "választ várt a sorstól" ezzel, mikor (nem meglepő módon) nem nyert, elhatározta, hogy végez magával és előtte minél több nővel (végül mondhatjuk szerencsére, nem sikerült neki olyan sokkal, 2 férfi kollégiumi lakótársát és 2 nőt ölt meg asszem). Elolvastam anno a "kiáltványát", ami nagyrészt önéletrajz inkább, ennyire emlékszem belőle. Azt nem tudom, hogy mit szedett, de járt pszichiáterhez vagy pszichológushoz, mondjuk ott ez nem szokatlan. Az indítéka kifejezetten az volt, hogy úgy érezte, sosem fog tudni dugni míg a környezetében mindenki erőfeszítés nélkül dugott össze-vissza, legalábbis így látta. Nem derül ki, hogy konkrétan hogyan próbálkozott vagy nem csajoknál, csak az, hogy mindig "ignorálták". De úgy tűnik, valójában nem is volt képes még beszélgetésig sem eljutnia, egy helló-n túl eggyel sem. Jó ruhákat vett és azt remélte, akkor majd "észreveszik", csak hát egy gazdag egyetemvárosban ez nem jött be neki, Magyarországra kellett volna jönnie, mondjuk időben is visszautazva lehetőleg a 90-es évekbe:). Biztos, hogy képtelen volt normálisan kommunikálni és kapcsolatot teremteni emberekkel (ahogy mondtam haverja is kettő volt összesen, egy WoW-os meg egy másik aki látszólag élvezte, hogy lealázhatja, felsőbbrendűnek érezheti magát mellette), mivel egész életében kirekesztett "geek" volt. (Az USA-ban az iskolákban igen brutális a "geekek" kirekesztése, terrorizálása a "jock"-ok, vagyis a jó sportoló "alfák", az amerikaifoci-csapat tagjai, atléták stb. részéről.)
Na megtaláltam az összefoglalót:
medium.com/editorials-on-current-events/i-read-the-elliot-rodger-manifesto-so-you-dont-have-to-b0b66c629ca5
(a teljes irományt is meg lehet találni a neten de kicsit hosszú). Felírtak neki gyógyszert, de elvileg nem szedte be.

csi szi 2018.04.26. 18:34:11

Hú bocs, ez hosszúra sikeredett kicsit. :)

Frederick 2018.04.26. 18:40:45

@csi szi: Köszönöm az ismertetőt. Akkor, úgy látszik, Elliot Rodger hasonló eset volt, mint George Sodini. Ez még inkább megerősít abban, mennyire "csodálatos" világban élünk. Én is "jól" érzem magam benne. Szinte naponta pofán vág a nyugati civilizáció dekadenciája. Minél kevesebb szolidaritás, minél kevesebb empátia - tök jó! :P :(

"Hú bocs, ez hosszúra sikeredett kicsit."

Nem baj. Informatív volt.

"Az USA-ban az iskolákban igen brutális a "geekek" kirekesztése, terrorizálása a "jock"-ok, vagyis a jó sportoló "alfák", az amerikaifoci-csapat tagjai, atléták stb. részéről."

Erről bővebben tudnál írni? Hogy néz ez ki?

Egyébként bekattant geek-re ez is egy jó példa. Igaz történet alapján. A fantasztikus Skandináviából.
www.youtube.com/watch?v=sUeSQY55o5Y

Aurelius Respectus 2018.04.26. 18:43:15

@csi szi: nekem tetszett, jól összefoglaltad amit tudni kell

Frederick 2018.04.26. 18:44:50

@Aurelius Respectus: Breivik, amellett, hogy gyerekeket gyilkolt (pfúj!), jelentősen hozzájárult a jobboldal megbélyegzéséhez. Nem kevés balos szarkeverő mutatott rá Breivik alapján, "a jobboldal ilyen".

A Breiviknek szerelmes leveleket író hülye picsák tömkelegéről se feledkezzünk meg. Fiatal lányok, akiknek imponál egy gyerekgyilkos.

Hát igen, ez egy csodálatos világ
www.youtube.com/watch?v=DGl6RJ1uGGI

Aurelius Respectus 2018.04.26. 18:52:11

@Frederick: Nyilván nem sok értelme volt, ilyen módszerekkel nem lehet eredményeket elérni a mai világban, csak ellenszenvet gerjeszt, amúgy ha lehetne az időben utazni, habozás nélkül végeznék 1932-ben Németországban a Frankfurti iskola minden tagjával, de lehet hogy a gyökereknél kezdeném és Marx és Engels kapna egy golyót.

csi szi 2018.04.26. 19:05:02

@Frederick: Hogy hogy néz ki azt én is inkább filmekből, meg a netről tudom. Lényeg, hogy nagy a sportkultusz, és azok a legmenőbbek, akik a suli valamelyik sportcsapatában vannak. A "geekek" meg a legalsó kaszt, akiket jobb esetben csak ignorál mindenki más, rosszabb esetben szívatják őket rendszeresen.
Nálunk is van, volt persze ilyesmi mindig is, csak ott a sportkultusz és az iskolai csapatok is táplálták ezt gondolom.

Aurelius Respectus 2018.04.26. 19:09:33

@csi szi: Ez egy fordított világ, általában nem a legokosabbak lesznek sportolók, de mivel az USA-ban a sport népszerű és a nőknek is bejönnek a sportolók, ők vannak a csúcson, akikben meg van potenciál, jól fognak keresni később, meg vannak legalul, azután már ha befutottak már, van pénzük, ők is jók lesznek a nőknek.

Frederick 2018.04.26. 19:38:56

@Aurelius Respectus:

"amúgy ha lehetne az időben utazni, habozás nélkül végeznék 1932-ben Németországban a Frankfurti iskola minden tagjával, de lehet hogy a gyökereknél kezdeném és Marx és Engels kapna egy golyót."

Marxot és Engelst, meg az általuk megkonstruált hagyományt, a marxizmust, majd annak különféle elfajzásait egy valami szülte meg. Ugyanaz, ami a liberalizmusra adott három brutális választ, a kommunizmust, a fasizmust és a nemzetiszocializmust is. Ez a: KAPITALIZMUS. Jobban mondva: A TŐKÉS RENDSZER VISSZÁSSÁGAI.

Ha mondjuk visszautaznál az időben, és megölnéd Marxot, Engelst, a Frankfurti Iskolát, Lenint, Sztálint, Hitlert, akkor sem érnél el semmit. Mert akkor jönnének helyettük mások. A tőkés rendszer kitermelt volna másokat.

Talán akkor lehetett volna elkerülni a rengeteg tragédiát, ha a kezdetek kezdetén kezelik a tőkés rendszer anomáliáit. Itt természetesen reformkapitalista megoldásokra gondolok. De nem kezelték... - és a válságok ki is termelték a fennkölt ideológiákat és annak brutális megvalósítóit. Arról most nem is beszélve, hogy a Nagy Gazdasági Világválság hogy megkeverte világszerte a szart.

Aurelius Respectus 2018.04.26. 19:49:00

@Frederick: Azt hiszem a kapitalizmus az emberi alaptermészeten alapszik, a kapzsiságon, kétségtelen szép eredményeket tud elérni, de mindig lázadozik ha korlátozni akarják és előbb-utóbb széttöri a korlátait. A 1930-as évektől Keynes elmélete alapján sikerült visszanyesni a legocsmányabb vonásait nyugaton, persze ehhez kellett a szovjet fenyegetés is, azután a 1980-as évektől a nagytőke érdekében kezdték felszámolni a korlátokat, Reagan, Thatcher és társaik, aztán mára elérkeztünk a szép új globalizált világba, ahol a nagytőke oda helyezi a termelését ahol olcsó a munkaerő és keveset kell adózni.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2018.04.26. 19:57:23

@Mia and me:

Meg az építőipart is föl kellene számolni, mert a tetőaszfaltozókról se tudja senki, hogy ki van ott kényszerből, és ki az, aki élvezi.

som tam 2018.04.27. 05:19:13

@csi szi:
Nem ertem, miert emelitek ki ezt a tiz eves korkulonbseget. Szerintem inkabb az a furcsa, ha a hazastarsak azonos koruak, vagy csak nehany ev van kozottuk. Ahogyan nezem, bizonyos kor utan a kozel azonos koru paroknal a nok sokkal gyorsabban oregszenek.

Frederick 2018.04.27. 06:38:31

@som tam:

"Szerintem inkabb az a furcsa, ha a hazastarsak azonos koruak, vagy csak nehany ev van kozottuk."

Szerintem is törvényben kellene tiltani az azonos korúak házasságát. Aki megszegi, durva pénzbüntetés vagy 1 év börtön. :D

Bocsesz, ez rossz humor volt, nem bírtam kihagyni! :D

Egyébként én ismerek olyan párkapcsolatokat, meg házasságokat, ahol vagy nincs korkülönbség, vagy csak 1-2 év. És jól megvannak egymás mellett. Még a te elméletedért sem hajlandóak lemondani egymásról, meg a kapcsolatukból eredő boldogságból.

Hadd döntse már el a férfi, hogy mennyivel fiatalabb nőt vesz el feleségül. Nem kisgyerek, hogy rácsapjunk a kezére ("nem azonos korút, rosszízű!"), és helyette döntsünk ("nézd azt a 15 évvel fiatalabb leányzót, igaz, még gyerek, de ha felnő, nagyon csini lesz!"). Majd maga eldönti...

gazellla (törölt) 2018.04.27. 07:24:12

@som tam: 5-15 év a jó a ffi javára. Tényleg máshogy kegyeg a biológiai óránk, csak ezt nem PC kimondani. Felnézni is könnyebben tudunk vkire, aki idősebb és tapasztaltabb nálunk.

Frederick 2018.04.27. 09:15:21

@gazellla:

"Felnézni is könnyebben tudunk vkire, aki idősebb és tapasztaltabb nálunk."

Amikor apakomplexusos 14-15-16 éves csitrik néznek fel egy teljesen infantilis, lélekben gyermeknek megmaradt 30-as férfira, azért az kifejezetten abszurd.

"nem PC kimondani"

Azért kifejezetten visszás az a kettős mérce, amikor a Férfihangon megbélyegzik a 30 éves férfi és 50 éves nő kapcsolatot, hogy az anyakomplexus, de egekbe dicsérik a 30 éves nő és 50 éves férfi kapcsolatot.

A félreértések elkerülése végett: nem a te kapcsolatodra gondoltam (7 év van köztetek, ha jól emlékszem, ezt írtad a Férfihangra), meg más normálisan működő kapcsolatokra. Hanem az ilyen Andy Vajna - Palácsik-Vajna Tímea féle kapcsolatokra. Aztán az sem véletlen, hogy undorodva és élítélően nézzünk a muszlim gyermekházasságokra is.

Meg az olyan kapcsolatokat békén kéne hagyni, ahol mondjuk 1-2-3 év van a párok között, és az a pár boldog is abban a kapcsolatban.

Szerintem szubjektíven személyiségfüggő, hogy egy kapcsolat jól működik-e vagy sem. Nem elméletek kérdése.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.04.27. 10:45:44

Bizonyára sok érv és biológiai tény szól az idősebb férfi-fiatalabb nő kapcsolat mellett, bár a szexualitás épp nem biztos. Sok nőnél 45 éves kora körül nyílik ki igazán a szexualitása, míg mondjuk egy tíz évvel idősebb férj már éppen "megy kifelé az erdőből".

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2018.04.27. 15:04:07

@Sipi81:

"Sok nőnél 45 éves kora körül nyílik ki igazán a szexualitása"

Persze, mivel addigra kénytelen lejjebb adni a mércét, ha a friss, feszes huszasok-harmincasok mellett még labdába akar rúgni. Az ebből adódó pump&dump láncolatot szokták virágnyelven második virágzásnak, kinyíló szexualitásnak meg hasonlóknak csúfolni. A 40 az új 20 és társai.

2018.04.27. 15:30:08

@don Fefinho: azért a hasonlat kicsit sántít. Tudtommal egy kőműves volt csak, aki a testét is beleadta natúr a buliba (és lám az is nő volt, Kőműves Kelemenné...)

Másrészt azért ez nem csak "női" probléma, igaz lehet hogy nem itthon (még), de elég sok fiú/ffi is prostituált, gondolom nekik is akkor úgy kell, biztos önszántából választja mindegyik hogy jópénzzért szétnyomják a fenekét. (Csak ez a szál rejtettebb mint a hagyományos)

Ennyi erővel aki azt választja hogy még életében eladogatja a szerveit, hát az is tök oké, biztos nem kényszerből teszi hanem csak mert könnyű pénzhez akar jutni.

2018.04.27. 15:39:32

@Sipi81: "Bizonyára sok érv és biológiai tény szól az idősebb férfi-fiatalabb nő kapcsolat mellett, bár a szexualitás épp nem biztos."

a megélhetés, a hatalom, a "pozició" a törzsben (társadalomban), az erőforrásokhoz történő hozzáférés az idősebb/befolyásosabb által... (a nők csak "mecénás" azaz férj által és jogán értek valamit...)
csak ez magyarázza az évszázados fiatalabb nő-idősebb ffi felállást. Ja meg az, hogy egészen mostanáig a nők egészen fiatalon simán belehaltak a szülésbe, ha nem az elsőbe, akkor a valahanyadikba, és akkor a 3 árva gyerek mellé jött az új nő - nyilván nem az amelyiknek szintén már rég volt férje :), (más nőjére szemet ne vess :) ugye)

A biológia szerint a ffiakra 5-6 év után sok szükség nincs. Ha valamilyen nagycsaládi vagy törzsi közösségben él az ember, akkor addig se :). Igazából csak a család vagy törzs védelme a gyereknemzés után a szerepük. Nyilván ez mára átalakult pénztalicskázássá, mivel jelenleg a pénz a hatalom/erőforrás/biztonság és minden egyéb "helyettesítőeszköze"- legalábbis össztársadalmi elfogadottság szintjén.

2018.04.27. 15:44:18

@Frederick: ;-) jaja. ferdeszemű migráns vagyok. A kerítés azért nem állított meg mert konténerben jöttem a neten rendelt biszbaszaitokkal együtt :)

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.04.27. 16:28:05

@don Fefinho: Biztos van ilyen is. De az én tapasztalatom szerint az okosabb nőknél inkább az van, hogy elhagyják a férfiakkal kapcsolatos ábrándjaikat és realistábban tudják nézni a kapcsolatokat, emellett pedig jó esetben eddigre kinövik a szexualitással meg nőiességgel kapcsolatos görcseiket, ami pozitívan befolyásolja a szexet. Én nem azt mondom hogy ez a jó vagy követendő, sőt biológiai szempontból sem ez az életképes irány, csak egy nem mellékes szemponttal akartam árnyalni a képet.

Deansdale 2018.04.27. 16:36:06

@Sipi81: Ja, ez személyiségfüggő. Akik hajlamosak a szó pozitív értelmében érni, lelkileg és szellemileg érettebbé válni, azokkal tuti kapcsolatokat lehet építeni 30 vagy akár 40 fölött is. Aki idővel nem bölcsebb, hanem keserűbb lesz, azzal meg 20 évesen sem igazán érdemes kezdeni. Unikornisok meg úgysem léteznek, úgyhogy mindenki arra hajtson ami a leginkább boldoggá teszi, és ne szégyellje ha az eltér az általánostól :)

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.04.27. 16:39:40

@Mia and me: "Ja meg az, hogy egészen mostanáig a nők egészen fiatalon simán belehaltak a szülésbe,"
A férfiaknak ellenben habzsidőzsi volt az élet és 90 éves korukig vígan eléltek... ja bocs mégse.

"A biológia szerint a ffiakra 5-6 év után sok szükség nincs."
Ez nem igaz. Az újszülöttnek az első három évben valóban leginkább az anyjára van szüksége, de aztán amikor már nagyobb akkor ahhoz hogy normálisan fejlődjön, a férfiminta fontosabb lesz.

"Ha valamilyen nagycsaládi vagy törzsi közösségben él az ember, akkor addig se :)"
Ja és akkor jöhet a leszbisziget: www.lesbiana-film.com/en/pages/trailer

"Igazából csak a család vagy törzs védelme a gyereknemzés után a szerepük."
Ahogy fentebb írtam, ez nem így van.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.04.27. 16:40:09

@Deansdale: Így van, ehhez már nem tudok mit hozzátenni. :-)

Frederick 2018.04.27. 16:43:03

@Mia and me: Ez neked való cikk:
www.ferfihang.hu/2011/10/31/allitsatok-meg-racz-zsuzsat/

Te is egy picit ilyen Rácz Zsusza - Fejős Éva szerű nőci vagy, nem? A középosztálybeli kiscsaj, aki ha meghallja azt a szót, hogy "magyarság", ásít egyet. "Unalmas" - mondod. És mész bulizni a barátnőiddel. :P :D

2018.04.27. 17:27:26

@Sipi81: biológiailag értettem. Természetes hogy jelen társadalmunkban szükség van rájuk rengeteg szempontból - én pont azt tartanám üdvösnek, ha a gyereknevelésből, oktatásból, mintaadásból, okosságok (családi mit hogy csinálunk) bemutatásából össztársadalmi szinten jobban kivennék, kivehetnék a részüket. Ismerjék a gyerekek az apjukat is, töltsenek velük elég időt (nem a hétvégi szép-kártyás wellnessben:))- hanem ami minőségi és amikor a felnőtt (!) figyel a gyerekre, azaz apuka nem előad :), hanem játszik a gyerekkel, együtt találnak ki megoldást anya vagy a hugi óhajára ;-) a lakásban padláson. (ezekre többnyire nincs idő vagy energia mikor hazaesik a munkából)

Jelen társadalmunk nem csak a nőket teszi kényszerpályásan beskatulyázott szerepre (ha már van pár gyereke), hanem a ffiakat is. Ő "dolguk" ugye keresni a pénzt és ezért az sem "nagy ár" a társadalom szerint ha közben a gyerek ffi mintát a tévéből lát, vagy onnan se. (a női mintákból meg ezerfélét lát, viszont azt is hogy vagy csak egyik vagy csak másik megvalósítható). Holott valami mozaikszerűen (kinek kinek melyik darab mekkora) összerakott montázs lenne kielégítő és valóban örömet meg boldogságot adó mind a ffiaknak mind a nőknek.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.04.27. 17:55:51

@Mia and me: Biológiai szempontból is szükség van mindkét szülőre, hiszen bármilyen társadalmat is veszünk, akkor fejlődik ki a szellemileg is egészséges ember.
De igazából ami a hozzászólásod többi részére vonatkozik: ha jól értelmezem akkor a probléma ott van, hogy a nők és a férfiak sem találják a helyüket a nyugati társadalom nagy részében amivel egyet is tudok érteni. De ez a probléma nem a "beskatulyázás" miatt van hanem épp ellenkezőleg: a szabadosság és a korlátok ledöntése miatt. Sőt én azt mondom, hogy önmagában az, hogy "kényszerpályásan beskatulyázott szerepre" nem is szükségszerűen pejoratív. Még ha így is van ez ebben a mondatban beállítva. A legtöbb ember ugyanis nem forradalmár és igenis szükség van a szerepekre, a "skatulyákra", mert azokon nem kell gondolkodni, nem kell állandóan azon dolgozni, hogy "felépítsd" az életed. Az emberek így éltek egészen a legutóbbi időkig és az etológiai kutatások alapján szükség is van ezekre a hiedelmekre és rituálékra. Az a kevés ember aki valamilyen szempontból forradalmár, majd ezen keretek között is meg fogja találni a kitörési lehetőségét. Aki igazán tehetséges volt és igazán az volt a feladata az életében, hogy valami forradalmit tegyen az mindig is megtalálta erre a lehetőséget. De ha szétziláljuk a társadalmi szövetet anélkül hogy valami másik életképeset adjunk helyette akkor az életképtelen társadalmat fog okozni: a nyugati társadalmak elöregedése pont ezt mutatja. És ezért benyomul a helyére egy másik társadalom amiben láthatóan nagyon erősek a hagyományok és láthatóan sokkal életképesebb is.

"Holott valami mozaikszerűen (kinek kinek melyik darab mekkora) összerakott montázs lenne kielégítő és valóban örömet meg boldogságot adó mind a ffiaknak mind a nőknek."
Éppen ezért nem értek egyet a fenti mondattal: az emberek többsége nem akarja az egész világ megismerése következtében összerakni a saját mozaikját, ez egy posztmodern mítosz ami néhány embernek talán működőképes, de életképes társadalmat erre nem lehet építeni, hogy mindenki évtizedekig szedegesse a mozaikjait. Az ember a hosszú idő alatt sok generáción át kialakult kép (és nem mozaikok) átvételére szocializálódott.

A minták tekintetében egyetértek. Ebben az egész mai helyzetben egyébként szerintem döntő szerepet a technikai fejlődés játszotta, szinte mindent ez tett lehetővé. Archaikus vagy például a középkori paraszti társadalmakban a gyerekek többsége szűkebb környezetében nőtt fel, saját közösségének mintáit vette át. Emellett a valóban a boldoguláshoz szükséges dolgokat tanulta meg és folyamatosan minden korcsoportbeli ember vette körül a saját közösségében. Ma ez technikailag is és társadalmilag is szét van rombolva. A mintákat a médiából látja, napjainak nagy részét saját korcsoportjába zárva tölti, gyakran államilag intézményesítetten a saját közösségéből kiszakítva.

Hogy mi a megoldás én nem tudom, de egy idő után a biológiai törvényszerűségek a helyzetet úgyis megoldják: az életképtelen kipusztul és az életképes fennmarad.

som tam 2018.04.27. 20:55:40

@Asidotus:
dehogy nem oldalspecifikus... de biztosan oldaljellemzo.
www.youtube.com/watch?v=3WQYI2jsaMU

csi szi 2018.04.27. 21:45:12

@som tam: Ezt már belinkelted egyszer. Arról van szó, hogy a konzervatívok kénytelenek ismerni a balos észjárást, hiszen az oktatásból, médiából kaptak elég sokat belőle. A progresszívaknak nem kell ismerniük a konzervatív beállítottságot, max. a karikatúráját ismerik általában. Ők teljesen komolyan abban nőnek fel, hogy az igazság birtokosai, a szellemi elit őket képviseli, aki nem ért velük együtt az egyszerűen elmaradott vagy gonosz.

som tam 2018.04.28. 05:20:09

@Bm3g:
“Viszont ha mindebben egyetértünk, akkor nem abszurd, hogy egy nőnek a testével szinte mindenhez joga van, csak ahhoz nem, hogy önként áruba bocsássa?”
Hat talan eppen ezt oldjak meg azzal, hogy nem a prostitualtat, hanem az ugyfelet buntetik pl. Svedorszagban.

som tam 2018.04.28. 05:34:08

@Mia and me:
“mint mikor 3 éveseknek van vetélkedő és akkor a nyertesek ajándékai után csak kiosztanak mindenkinek egy cukorkát is, hogy ne legyen sírás. De érted, azok 3 évesek.”

Ugye osszeteveszted a valamiert valo nyekergest egy szituacio elemzesevel es a problemara valo ramutatassal. Ha peldaul valaki megallapitja, hogy a monogamia tette sikeresse a tarsadalmakat, es bajokat okoz, hogy ferfitomegeknek nem kapnak szexet, attol meg nem ovodasszintu cukorkaosztogatasrol van szo, se nem szexert valo sirasrol.

“csak akkor meg ne mondjuk hogy mi aztán az élővilág királyai és a fejlődés magasfokán....”

Miert is ne? Mi az osszefugges? Az elovilagban ugyan melyik masik faj kepes ilyen magas foku absztrakciora?

som tam 2018.04.28. 07:15:15

@Frederick:
Nem irtam elmeletrol, csak egy megfigyelesrol.
Masreszt nem kozoltem elvarasokat, hogyan kene masoknak mit csinalniuk, vagy mi a normalis.
Eppen ellenkezoleg! Egyszeruen kifejezesre juttattam, hogy masoknak nem kene kifogasolni egy teljesen normalis 10 eves korkulonbseget.
Te is eloadod itt ezt a Miaandme fele ertetlenkedest. Mi is ez? Szalmabab talan?

som tam 2018.04.28. 07:46:38

@Frederick:
“Azért kifejezetten visszás az a kettős mérce, amikor a Férfihangon megbélyegzik a 30 éves férfi és 50 éves nő kapcsolatot, hogy az anyakomplexus, de egekbe dicsérik a 30 éves nő és 50 éves férfi kapcsolatot.”
Ugyan miert lenne? Kulonbozo minosegeket kulonbozo mercevel mersz. Esetleg az MMA-ban is meg kene mar szuntetni azt a franya kettos mercet?
Masreszt a velemenyben nincsen kenyszerito ero.

som tam 2018.04.28. 07:51:32

@Mia and me:
“biztos nem kényszerből teszi hanem csak mert könnyű pénzhez akar jutni.”
Igen, valami szinuleg szamara ez a jarhatobb ut. Egy szabad valasztas eredmenye, hiszen nincsen benne kenyszer a belulrol fakado penzszerzesi kenyszeren kivul. De azert mar hadd ne legyunk kollektiven felelosek!

som tam 2018.04.28. 07:57:13

@Mia and me:
“A biológia szerint a ffiakra 5-6 év után sok szükség nincs.”
Egyreszt a ferfinak nore meg egy napra sincsen szukseg. Biologiailag. Fokent most, hogy van szocialis halo.
Csakhogy szocialis sikja is van az eletunknek. Es gyarapodni csaladban eszszeru, vagy legalabb motivalo.

som tam 2018.04.28. 07:59:06

@Mia and me:
“azért a hasonlat kicsit sántít. ”
Ugyan miert is? Mert mas testreszet adja a komuves, mint a prostitualt? Ne misztifikaljunk mar testreszeket, kerem!

som tam 2018.04.28. 08:17:08

@csi szi:
Igen, igen! Bocsanat! Nekem is leesett, de keson. Nem itt idozok ezen a blogon, es napokba telik, ahogy olvasgatok a hozzaszolasokat.

som tam 2018.04.28. 08:23:36

@csi szi:
Igen, igen! Bocsanat! Nekem is leesett, de keson. Nem itt idozok ezen a blogon, es napokba telik, ahogy olvasgatok a hozzaszolasokat.

som tam 2018.04.28. 08:24:52

@som tam:
:-D hat ez remek! :-D
Nem direkt duplaztam!

2018.04.28. 08:57:56

@som tam: " bajokat okoz, hogy ferfitomegeknek nem kapnak szexet,"

Ja a nőknek nem kell? ;-)

Az is bajokat okoz, hogy tömegek nem tudnak hol lakni, tömegek nem tudnak enni, tömegek nem jutnak ivóvízhez...

És míg ez a 3 alapvető dolog ami kell az élethez (néhány másikkal együtt), a szexuális vágy csak a sokadik a listán.

"Az elovilagban ugyan melyik masik faj kepes ilyen magas foku absztrakciora?"

Tehát az élővilág királyai és fejlődés netovábbja cím együttjár szerinted azzal hogy egy absztrak jelkép felmutatása elég ahhoz hogy az emberiség egyik fele akár kiírtsa a másikat?
Ez nem fejlődés, hanem programozás.

2018.04.28. 08:58:35

@som tam: "masoknak nem kene kifogasolni egy teljesen normalis 10 eves korkulonbseget."

A nő javára sem?

2018.04.28. 09:03:08

@som tam: "Egy szabad valasztas eredmenye, hiszen nincsen benne kenyszer a belulrol fakado penzszerzesi kenyszeren kivul."

Tehát ha nincs másod mint a veséd amit eladhatsz (mert a javaidat már elvették), akkor az egy szavad választás eredménye ha eladod.

2018.04.28. 09:08:07

@som tam: "Mert mas testreszet adja a komuves, mint a prostitualt? Ne misztifikaljunk mar testreszeket,"

Ha viszont testrész testrész, akkor nem értem miért okoz óriási problémákat az óriási tömegű szexnélkül maradt fficsoport, hiszen testrész-testrész... kezük meg van nekik is, mint a kőműveseknek, nem? ...Ne misztifikáljunk már testrészeket, hogy nekik nem jut olyan ami egyébként másokon van.

som tam 2018.04.28. 15:08:03

@Mia and me:
"Ja a nőknek nem kell?"
Latod? errol az ertetlenkedesrol van szo. Eppen azt irogattak itt korabban, hogy a noknek nem ugy az.
Kb ugy, ahogy lehet arrol beszelni, melyik orszagban egyszerubb gerincre vagni egy not:
www.targetmap.com/viewer.aspx?reportId=19491
Mikozben teljesen ertelmetlen arrol beszelni, hogy melyik orszagban egyszerubb egy nonek magara rantani egy ferfit:
www.targetmap.com/viewer.aspx?reportId=29219

som tam 2018.04.28. 15:11:16

@Mia and me:
igy van.
de ne talalgass, elmondom, amire ugyis rajottel, csak megjatszod itt magad:
el is adhatod, vagy meg is tarthatod. ez nekem ugy nez ki, mint egy valasztas. es sokan valasztjak az utobbit.

som tam 2018.04.28. 15:13:27

@Mia and me:
mar megint kalandozol. ugyesen mesz a tema melle.

som tam 2018.04.28. 15:14:51

@Mia and me:
"Tehát az élővilág királyai és fejlődés netovábbja cím együttjár szerinted azzal hogy egy absztrak jelkép felmutatása elég ahhoz hogy az emberiség egyik fele akár kiírtsa a másikat?"

nem, az nem a netovabbja. de a bunbakrol volt szo.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.04.29. 21:25:52

@-JzK-: "És akkor most következhet is a szokásos „panaszlista”, amely a nők elleni, illetve a családon belüli erőszak felszámolását segítő Isztambuli Egyezmény hazai bevezetésének sürgetésével kezdődik"

Eddig olvastam.

KalmanBlog 2018.05.01. 22:45:13

@-JzK-: "Sokba kerül, büdös. Saját magamra szeretnék fókuszálni, individualista millenál vagyok gondolom, nem tudom de én nem szeretnék. Túl sok gyerek van úgyis a világon, úgyhogy jobb ha kevesebben lesznek szerintem. Én nem, nem szeretnék gyereket."

Ez a nő olyan mintha szándékosan egy karikatúra lenne. Hozzá ez a hippi napszemüveg. Hihetetlen.

"Egyrészt még fiatal vagyok meg egyetemre járok"

Régi lemez, hogy a nők beiskolázása a probléma.

2018.05.02. 09:06:38

@som tam: tehát a szexnélkül maradó ember hímek több jogot akarnak mint a szex nélkül maradt rénszarvas hímek (akik legyőzettek a vetélkedőben) ? :) Kvóta kell ide is szerintem, vagy rögtön születésnél kisorsolni mindenkinek egy nőt. (mondjuk érdekes, hogy 40 éves korig több a ffi mint a nő, utána fordul a kocka, szóval ha 1-1 arányban mellérendelünk minden fiúcska mellé egy csajt, akkor is marad pártában hím, amíg meg nem halnak néhányan)

Bár szerintem már így is elég kontraszelektíven szaporodunk, ha alanyi jogon jár majd minden, akkor még nagyobb gáz lesz.

2018.05.02. 09:13:26

@KalmanBlog: a büdösözős konkrétan nem magyar volt hanem lengyel.. és törte a magyart.

Sokkal gázabb válaszaik nem voltak mintha ilyesmi korú "férfiakat" :D kérdeztek volna meg a gyerekvállalásról. Szóval ez azért két szereplős történet, hiába akar mindenki csak a nőkkel egyezséget kötni, vagy épp erőszakkal szaporodásra bírni.

Szerintem ha a kormány azt mondaná hogy minden egyetemista - aki az egyetem mellett szül, kap egy fizetést meg elvégezheti több év alatt is az egyetemet, plusz nem kell együtt élnie az apával ha már nem akar, dőlnének a porontyok- és kiderülne hogy a gyermekvállalás most sem csak a nőkön múlik, sőt nem elsősorban rajtuk. A fókusz csak azért van rajtuk mert ők "birtokolják" a bio-inkubátort fizikailag.

2018.05.02. 09:16:18

@som tam: "el is adhatod, vagy meg is tarthatod. ez nekem ugy nez ki, mint egy valasztas."

az alapfelvetés az alaptémában a SZABAD választás volt. És akárhogy is, amikor nincs más eladhatód mert a munkaerőd se kell a kutyának se, akkor az nekem nem szabad választás, hanem kényszer.
Kb mint maikor választasz a kötél általi vagy a golyó általi között :). Az is választás nyilván. :)

Free Helicopter Rides 2018.05.02. 10:17:20

@Mia and me: "»férfiakat« :D"
Klasszikus szexista férfigyűlölő vagy, a múlt csökevényes maradványa.
Ki bántott?

2018.05.02. 10:32:21

@Free Helicopter Rides: csak válasz volt erre kalmanBlognak: "Ez a nő olyan mintha szándékosan egy karikatúra lenne. Hozzá ez a hippi napszemüveg. Hihetetlen."

Ilyen hihetetlen faszikat is lehet találni az utcán bőven. Idősebb kiadásban is.

Szerintem azokat megkérdeznék, akkor csak kiröhögnék a riportert, nem hogy válaszolnának hogy "Miért nem akarnak gyereket".

Nem gyűlölök én senkit.
Csak van lányom is meg fiam is. És bosszant ha csak az egyikre nyomjuk bármiben is a "munkát", döntés súlyát, vagy felelősséget.
Attól hogy a nők hordják ki a gyereket, még nem rajtuk múlik csak a gyerek-kérdés.

Free Helicopter Rides 2018.05.02. 10:41:28

@-JzK-: Az egyensúly felborulása van a háttérben.
Az egyik ok a kizárólag női ösztönöket szabadjára engedő szexuális szabadság, avagy inkább szabadosság. Nyilván, egyetlen épeszű sem akarná a nyers férfi szexualitást szabadjára engedni — azt hogy a neki tetsző nőstényt bárki leütheti, és a hajánál fogva a barlangba becipelheti —, tehát ezen a síkon az egyensúly megteremtését a másik oldalon kell keresni.

A második ok a un. „jóléti állam”, a család lecserélése az államra, aminek eszköze az állami erőszakkal megvalósított vagyonátcsoportosítás a férfiaktól a nők irányába. Innen nézve egyszerre vicces és elkeserítő, hogy a problémákat további állami beavatkozással képzelik megoldani, hiszen semmi sem oltja jobban a tüzet, mintha még benzint locsolunk rá.

Ha megnézzük a fertilitási statisztikát (en.wikipedia.org/wiki/List_of_sovereign_states_and_dependencies_by_total_fertility_rate), egyetlen fejlett nyugati állam sincs a szinten tartáshoz szükséges 2.1 ráta fölött, pedig sokszor nálunk jóval gazdagabb országokról van szó. Nyilvánvalóan lázálmokat kerget az, aki a pénzhiányt képzeli a probléma okának (fogalmam sincs, ezek mivel magyarázzák Niger, Szomália, vagy Csád előkelő helyzetét a listán) és megoldásként csak azt tudja elképzelni, hogy az állam erővel átcsoportosítja vagy elinflálja az emberek vagyonát.

Tetszik, vagy sem, a természet úgy alkotta meg az embert, hogy az alapegység nem az egyén, hanem a család, különben nincs fenntarthatóság, csak kihalás és lecserélődés életképes csoportokra. A családot nem erővel, felülről kell megszervezni, hanem épp a felülről jövő befolyást kell csökkenteni, hogy közelebb kerüljünk ahhoz, amit a természet bölcsen megalkotott.

KalmanBlog 2018.05.02. 11:53:17

@Mia and me: "a büdösözős konkrétan nem magyar volt hanem lengyel.. és törte a magyart." Ebből a szempontból mindegy. Amúgy érdekes, hogy hallgatva törős volt amit mondott, viszont szó szerint leírva is kerekké jött ki. Anyanyelvieknél több szokott lenni élő beszédben a hiba, újrakezdés, kijavítás, félbemaradás. Szóval legalább tisztességesen megtanulta a nyelvünket :-).

Nekem annyira karikatúraszerű, hogy gyanúsnak tartom hogy csak trollkodott. De ha nem, akkor nehéz dolga lesz vele annak aki esetleg megpróbálja megszelidíteni.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.05.02. 13:02:19

@-JzK-: Na sokkal értelmesebb volt mint vártam. A külföldi lány szerintem csak trollkodott, de még azt is el tudom hinni, hogy nem. Az ilyen ne is vállaljon amúgy. :-)
A leghülyébb az "egyetemre járok" csaj volt, aki azért nem vállal gyereket, mert "a fideszésazorbán". És ő a felelős fiatal fővárosi választópolgár. :-)
Ahhoz képest hogy csak úgy leszólítottak nőket az utcán, nyilván ők se tudták átgondolni előtte mit mondanak, viszonylag jó volt.

csi szi 2018.05.02. 13:35:06

@Mia and me: Azzal sincs gond, ha mindkét félnek megfelel. Ismertem ilyen kapcsolatokat, mindkét esetben Skandináviában élő magyar nő jött össze itthon élő magyar fickóval (neten keresztül), a fickók nem úgy néztek ki, mint akiknek itthon nagy sikereik voltak a nőknél, de gondolom mindkét fél megkapta amit akart... :)

Frederick 2018.05.02. 14:43:18

@Sipi81: Mivel tudtommal a zene a hobbid, úgy gondoltam, ez érdekelni fog.

Feminista viták a mainstream popzeneiparban
tntefjournal.hu/vol5/iss1/barna_hudy.pdf

Azért két dolog feltűnik abban az őrületben, amit úgy neveznek, "feminista viták". Egyrészt az, hogy olyan nők fejezik ki, hogyan is kellene a nőknek gondolniuk saját magukról, akik a felső-középosztály, sőt, a felső tízezer, de mindenképpen az elit tagjai. Ami azért is érdekes, mert pl. a kádári Mo.-n, még anno, olyan proletárivadékok és paraszti származásúak is hozzászóltak a férfi-nő témához, mint Beczássy Judit, Thury Zsuzsa, Raffai Sarolta, Gergely Márta, Galgóczi Erzsébet. Ez volt régen - a mai "feminista viták" során egy munkásnő hangját nem hallom. A másik észrevétel, hogy micsoda marhaságok hangzanak el ezen "értelmiségi" nők szájából. Tárgyiasítás, szexizmus, meg az összes marhaság...

Frederick 2018.05.02. 14:50:37

@KalmanBlog: @-JzK-: @csi szi: @Free Helicopter Rides:

Japánban nemzetpolitikai kérdés, hogy rávegyék a fiatalokat a házasságra, a családalapításra és a gyermeknemzésre. Ha jól tudom, Japánban balos, libsi kormány van - és kb. ugyanolyan propagandát folytat, mint nálunk az Orbánb-kormány. Azért ez elgondolkodtató. Hozzáteszem: a japán kormány vért izzad, hogy előrejusson a kérdésben, hogy megoldást találjon a problémára.

Kíváncsi vagyok, nálunk az Orbán-kormány milyen eredményekre fog jutni ezen a téren. Elvileg a CSÓK is ezért indult el.

Frederick 2018.05.02. 14:53:15

@Mia and me: Látom, már megint kezded a provokálást. Értetlen, arrogáns és nagyképű.

Free Helicopter Rides 2018.05.02. 15:15:34

@Frederick: "Kíváncsi vagyok, nálunk az Orbán-kormány milyen eredményekre fog jutni ezen a téren."
Borítékolhatóan semmilyenre.

"Elvileg a CSÓK is ezért indult el."
Számolatlanul kiszórt milliárdokért sikerült egy alig mérhető átmeneti növekedést produkálni az előre hozott vállalások miatt. Cserébe buborékot fújtak az ingatlanpiacon, készülhetünk a következő adósmentésre. Nem beszélve arról, hogy ugye a felvert árak azokat szorítják ki az ingatlanpiacról (és a bérleti piacról is), akik az első-második gyerekre vállakoznának, így az elmarad/halasztódik. Tipikus balos program: sok pénzért nagy semmi.

som tam 2018.05.02. 15:26:02

@Mia and me:
ja. meg egy csomo mas dolgot sem valaszthatsz. a holdon sem elhetsz, meg a jupiteren sem. ez mar csak ilyen korlatozott vilag.
ekkora okorseget, Mia!

som tam 2018.05.02. 15:29:39

@Mia and me:
egy megallapitas nem feltetleneul hordozza magaban a megoldasi javaslatot.
a kontraszelektiv szaporodas csak egy faktor. sokszor tobb onmagaban hatranyos faktor kombinacioja elonyosebb, mint az egyik faktor tokeletesre csiszolasa a tobbi elhanyagolasa mellett.
ez mar csak ilyen kompromisszumokkal teli vilag.

2018.05.02. 15:34:24

@Frederick: vagy csak görbe tükör felétek. ;-)

2018.05.02. 15:36:25

@som tam: ugye ugye :)

De ha ilyen korlátozott, akkor nem értem hogy azok a faszik akiknek nem jut nő, miért nyavalyognak, mikor csak annyi a sztori hogy ebben a szabad választásos de mégis korlátozott világban van olyan hogy senki nem választja őket... ezvan.

Nyilván oka van, mint ahogy annak is hogy nem választhatom a holdat :)

Free Helicopter Rides 2018.05.02. 15:38:59

@Mia and me: Mert a Holdon levegőhiánya természetes, de a nemek közötti egyensúly felborulása mesterséges beavatkozás következménye. HTH.

2018.05.02. 15:41:15

@som tam: nyilván, nem mondtam sosem h nem kell a kompromisszum, de az is két fél által- ... merugye engem is csak elvett valaki :D, akinek én is csak igent mondtam....(azt' szaporodtunk is, hogy terjedjen a szellemiségünk :D ;-))

Ha meg alanyi jogon utalgatnak nőt pasihoz, akkor minket több okból sem egymáshoz osztottak volna, aztán itt boldogtalankodhatnánk a "kiutalásos monogámia" rendszer ellen :)

2018.05.02. 15:45:50

@Free Helicopter Rides: mi szerinted a nemek közti egyensúly, amit "mesterségesen" borítottak fel?

Free Helicopter Rides 2018.05.02. 15:47:37

@Mia and me: Write only módban vagy? Pl. elolvastad a pdf-et, amit @-JzK- linkelt?

Frederick 2018.05.02. 15:56:09

@Mia and me: Kár, hogy ez a tükör torzít. Tudod, mint azok a trükkös trükkök a cirkuszban. Belenézel, de nem a valóságos kinézetedet mutatja, hanem egy torz formát.

Magyarra fordítva: a feminista közhelyeid nem valós elemzések (pff!) az MRA- és MGTOW-szubkultúráról, csak üres gúnyolódás, sok esetben a feminista lózungok visszabüfögése.

2018.05.02. 15:57:54

@Free Helicopter Rides: elkezdtem de közben nekem mást is kell csinálnom, nem a kommentekért kapok pénzt ;-). Plusz ott megakadtam hogy egy ugyanazon fajta állat hímje hogy lehet poligám, miközben a nőstény meg monogám :) (azaz inkább időszakos monogám)... valami nem stimmel.

Plusz angol nehezített.

gondoltam le lehet írni 5 mondatban is, leegyszerűsítve.
de akkor majd este átrágom magam rajta.

Free Helicopter Rides 2018.05.02. 16:03:33

@Mia and me: TL;DR változat, idézet az alaptörvényből:
"(5) Magyarország külön intézkedésekkel védi a gyermekeket, a nőket, az időseket és a fogyatékkal élőket."

Ennyit a nemek egyenlőségéről, alaptörvénybe vannak iktatva a nemi alapú többletjogok. Nem tünik fel, hogy lejt a pálya?

Free Helicopter Rides 2018.05.02. 16:11:01

@Free Helicopter Rides: Zárójeles gondolat: Ha én nő lennék, biztosan tiltakoznék, hogy a fogyatékosokkal lapátolnak egy csoportba a nemem miatt.

De ez a tipikus kollektivista felfogás lényege: Ha más a bőröd színe, szexuális irányultságod, nemed, stb, akkor majd mi (mármint az ideológiai bal oldal) megmondjuk hogy mit kell tenned, mit kell gondolnod, mert te úgysem tudod azt magadtól.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.05.02. 16:11:25

@Frederick: Jól tudod, bár nem hobbi hanem ez már szenvedély. De csak az úgynevezett "komolyzene". A mai könnyűzenét gyakorlatilag nem ismerem és nem is érdekel. (Egy-két rockzenekaron kívül, de azok is csak érintőlegesen.)
Úgyhogy amit belinkeltél, azt elkezdtem olvasni de mivel semmit sem ismerek belőle, néhány oldalnál tovább nem jutottam.

"Egyrészt az, hogy olyan nők fejezik ki, hogyan is kellene a nőknek gondolniuk saját magukról, akik a felső-középosztály, sőt, a felső tízezer, de mindenképpen az elit tagjai."
Az még a kisebbik baj, de én egy-egy ilyen slutwalkon vagy mi a fenén azt látom, hogy olyanok akiknek láthatóan erős problémáik vannak a nőiességgel.

2018.05.02. 17:06:35

@Free Helicopter Rides: :)
ja hát az alaptörvényben olyanok is vannak hogy:

"Valljuk, hogy az emberi lét alapja az emberi méltóság."

"Valljuk, hogy a közösség erejének és minden ember becsületének alapja a munka, az emberi szellem teljesítménye."

"Valljuk az elesettek és a szegények megsegítésének kötelességét."

stb.

Szóval az hogy mi van az alaptörvényben még semmit nem jelent...:)

Az általad idézett rész a helyzeténél fogva alapvetően valamiben "jogfosztottaknak" ad egy plusz védelmet (ill adna), vagyis nem többletjogok, hanem a hátrány valamiféle kompenzálása az elvi cél bizonyos csoportoknak. (a csoportok egyébként a gazdasági hatalomhoz helyzetüknél fogva kevésbé vagy korlátozottan hozzáférők köre)

2018.05.02. 17:35:17

@Frederick: "Kár, hogy ez a tükör torzít. "

Szerintem nem kár.
Ha csak kicsit tér el a normáltól a kép, akkor a legtöbben csak legyintenek, az nem probléma, észre se veszik.

A hibákra, problémákra a görbe tükör tudja felhívni a figyelmet.

Persze lehet hogy túl hosszú benne az orr vagy épp túl kerek a has - miközben a lábakkal is van probléma - tehát lehet hogy egy egy részletet eltúloz, míg másokon csak átsiklik.
De nem rossz szándékból teszem.

Ha a társadalmi normák és "hiedelmek" mentén "pontoznak' az emberek párkeresésnél, akkor elsikkad a lényeg, és valóban az lesz a szabad választás eredménye, hogy senki se jó senkinek. (mindkét térfélen. mert azt azért ti ffiak se gondoljátok komolyan hogy vannak olyan nők akik ne ugranának bármilyen - nem büdös :) - ffi nyakába... csakhát nektek is pont úgy magasan vagy irreálisan van az a bizonyos léc mint a nők többségének. Eddig a gazdasági kényszer miatt nem jött ez így ki, mert amikor a "vénlányság és szegénység" vs a "férjhezmenetel és valamilyen családban élés-ellátás" a választás és nincs harmadik negyedik akárhanyadik út, akkor a pénzkereső - birtokot öröklő, műhelyt továbbvivő - 1 fokkal jobb az ördögnél pasik is találhattak akár klasszisokkal jobb nem hozzájuk illő lányt is- mert férjezettségi :) kényszer volt. Most meg nincs, és most a valamilyen szempontból gáz fasziknak a valamilyen szempontból gáz nők jutnának, de hát az nekik se kell... vagy úgy kell, hogy közben mégis kell 3-4 másik szebb jobb csinibb akármibb is mellette. Erre meg a gáz nők nem vevők- mivel már nincs férjezési kényszer. A nem gáz nők meg ahogy a nem gáz ffiak is, persze hogy a legjobbat akarják abból amiből válogathatnak, mert ők - ahogy a legjobb férfiak, szintén bő választékból válogathatnak.)

Ha csak a faj egyik nemű egyedét szabályozzuk, abból jó nem fog kisülni. Ha mindkettőt, akkor diktatúra :).

A párkeresés, párban élés, családalapítás megkedvelését meg elég nehéz elérni egy max fél években tervező néptömegnél. (a tervezésük viszont pont a munkaerőpiaci változások, az általános biztonságérzet és egyéb küldő tényezők függvénye- tehát szerintem első lépésben mindenképp az élet 10-15 évre tervezhetőségét kellene "visszahozni'" vagy újra megteremteni- mert az egész szétforgácsolása ott kezdődött el.)

A fentebb linkelt utca lányai:) is jó részük szerintem "most még nem " akar gyereket, de pár kivétellel mind olyan volt hogy ha lesz stabil munkahelye meg egy faszi aki stabilan mellette alszik el és kel fel, akkor nem áll ellent a természet hangjának. Hogy ezek esetleg mégsem szülnek majd, az annak a következménye, hogy nem lesz pasi melelttük vagy aki lesz az "még nem akar majd gyereket" úgy 40 éves koráig sem, vagy ha akar is akkor jön a dilemma hogy a pasi haljon meg a munkahelyen miközben a csaj leszüli a kvótát, vagy még egy kicsit gyűjtsenek pénzt vegyenek lakást, stb... tehát jön a halogatás, mert ahol szülők nem tudnak legalább a kezdetben egyet lökni a páron, ott kb. 20 év kínlódás a gyerek projekt-ezt azért már mindenki látja. Egy lakáshitel önrésze kell minimum ahhoz, hogy úgy ítélje meg két nem barna fiatal hogy akkor lekötelezik magukat :) egy vagy több gyereknek.

som tam 2018.05.02. 21:05:52

@Mia and me:
"nem értem hogy azok a faszik akiknek nem jut nő, miért nyavalyognak,"

olyan tokeletesen tudsz mellebeszelni es terelni! itt eppen olyan faszik beszeltek arrol, hogy gaz, ha sok ferfinek nincs csaja, akiknek van csajuk. tehat nem nyavajgas. hanem tarsadalmi problema.
masreszt pontosan nem a nyavajgo nonelkuli faszik a problema, hanem azok, akiknek ha nincs nojuk, akkor elveszik, amire szukseguk van. ezt valasztjak.
harmadreszt pedig ha ez megtortenik, akkor eppen a csajok fognak nyavajogni. illetve mar nyavajognak is.

som tam 2018.05.02. 21:08:03

@Mia and me:
"Ha meg alanyi jogon utalgatnak nőt pasihoz..."

szereted te ezt a fordulatot, ugye? en nem beszeltem alanyi jogokrol, ugyhogy nekem mondhatod...

VT 135 2018.05.02. 21:38:30

@Mia and me: "Szerintem ha a kormány azt mondaná hogy minden egyetemista - aki az egyetem mellett szül, kap egy fizetést meg elvégezheti több év alatt is az egyetemet, plusz nem kell együtt élnie az apával ha már nem akar, dőlnének a porontyok"

Szép lenne, de sajnos kétlem.
- A feminista propaganda már olyan szinten átmosta a legtöbb nő agyát (itthon is), h kizárólag a karrier, az "önmegvalósítás" és persze a hozzá járó, akciós, polcról azonnal levehető Szőke Herceg jöhet szóba. A háztartásbeliség, a hátország biztosítása, a gyereknevelés mind lenézett, lesajnált tevékenység, ami rabszolgasorba és kiszolgáltatott helyzetbe taszítja a nőket.
- A Szőke Herceg és a "előbb ki kell élnem magamat - lehetőleg minnél több férfival" elvárás okán pedig nem is jön össze azzal a férfival, akivel születhetnének a porontyok.
- Az apróbetűs részről a legtöbb fiatal nő nem tud, h ha 35 éves korig nem találja meg azt a férfit, akire lehet alapozni a gyerekvállalást, akkor onnantól már nagyon nehéz lesz ez a történet...
- A feminizmus kevésbé emlegetett rombolása a nők számára, h elveszett a másik irányból is a megbízhatóság, kötelességtudat. Férfiak tömegei vannak úgy vele, h minek küszködjenek egy hosszú távú párkapcsolatban, házasságban (amelyek többségét amúgy is felbontják a nők) - elég lesz egy kis kúrogatás. Abból meg ritkán lesz gyerek.

Deansdale 2018.05.02. 21:44:09

@VT 135: "plusz nem kell együtt élnie az apával ha már nem akar, dőlnének a porontyok"

Ezt Miától csak a te kommentedben láttam, és ennél borzalmasabb dolgot nehezen tudnék elképzelni. Totál társadalmi katasztrófa lenne a vége, általános apátlanság, meg ami azzal jár: bűnözés, hanyatló erkölcs, ismerjük. Ha valamire nincs szüksége a modern világnak, az még több apátlan gyerek... Akkor inkább a szép csendes elmúlás :)

VT 135 2018.05.02. 21:50:31

@Mia and me: A nemek közti egyensúlyba szerintem az is beletartozott, h mindkét nemnek voltak eszközei a másik ellen. Nevezhetjük a világpolitikából ismert "kölcsönös elrettentés" eszközének is. Vagyis a nő szétalázhatta a férfit szóban, belegyalogolva a lelkébe, súlyos sebeket ejtve rajta (az gondolom megvan, h pszichológiai kutatások kimutatták, h a lelki sebek sokkal mélyebbek tudnak lenni és lassabban gyógyulnak). Ugyanakkor a férfinak meg megvolt a lehetősége, h eldöngesse az asszonyt, ha nagyon eleredt a szája. Tegyük hozzá, egyik sem vágyott szituáció. De legalább kiegyenlített volt, illetve megvoltak a keretek.

Idetartozhat még az is, h a lányok nagyon gyorsan megtanulják, miképpen tudják a másik nem tagjait elcsábítani, felhívni magukra a figyelmet, vonzónak látszani. A fiúk viszont egyre kevésbé találnak bármiféle férfimintát (használhatót még kevesebbet, hiszen a feminizmus már 2. generáció óta tart), mert az apa vagy állandóan dolgozik, vagy elváltak a szülők és már az iskolában sem nagyon találni férfitanárokat. Tehát nincs férfiminta, miképpen kéne a nőkkel bánni, kezdeményezni, ismerkedni, érdeklődést kelteni a nőben.
Erre jött válasznak az utóbbi évtizedben a PUA, Red Pill és egyéb, személyiségfejlesztő eszközök.

A szabadjára engedett hipergámia pedig egyik nemnek sem jó, mert a férfiak tömegeinek nem-önkéntes cölipátusa, folyamatos visszautasítása kitermel egy keserű és motiválatlan férfiréteget, akik később már nem akarnak hosszútávú kapcsolatot, családot a nőkkel. A nők meg később szívják meg, amikor már az alfákkal nem lehet faszkörhintázni, csak alacsonyabbrendűekkel, viszont 35 felett már szexen kívül családot sem akarnak velük alapítani.

2018.05.03. 09:32:01

@som tam: az ötletet itt olvastam hogy a kezelhetetlen szexnélküli férfitömegek társadalmi problémáját meg lehetne oldani a minden faszi mellé egy nőt (és legalább látszólagos monogámia) intézkedéssel. Erre írtam hogy azért ez nem ÍGY társadalmi probléma, mert nyilvánvaló hogy a szexnélküli ffitömegek másik oldalán ott van a halom társnélküli nő a macskájával, akik ugyanúgy sírnak (csak legfeljebb nem lövöldöznek az utcán). Tehát ha van társadalmi probléma az nem a faszik szexnélkülmaradása, hanem hogy ez a két csoport nem talál egymásra, vagy nem is akar egymásra találni.
Ehhez bármiféle kényszer csak még mélyebbre ássa a lövészárkot a két csoport között.

Tehát olyan "mézesmadzag" kell ami ezt a két csoportot egymás felé nyitja és vágyottá teszi az együttélést meg a legalább 1-2 gyereket.

Szerintem ezt csak úgy lehet ha mindkét csoportnak megadjuk a "biztosítékokat" egy 10 éves periódusra. (annyi alatt lesz 2 gyerek, és ennyi idő alatt össze is tud érni családdá a dolog, még ha nem is annak indult.)

"itt eppen olyan faszik beszeltek arrol, hogy gaz, ha sok ferfinek nincs csaja, akiknek van csajuk."

És itt éppen olyan nők beszélnek arról hogy hogyan '"vállalnak" be gyereket, akiknek van gyerekük.
Én hozom azt hogy ha egy nő tanul és vagy dolgozik és akar is dolgozni, úgy hogyan lehet... mert lehet úgy is. Mellé kell tennie a pasinak magát minden téren, mert nem csak a pénzszerzés a dolga.

Gazella a másik példa, aki a klasszikus feleség otthon- gyerekekkel dolgot képviseli jelenleg. De ő a női lakosság 1/3-át, egynegyedét "képviseli".

Csak azért lemondani a nők többi részéről mert mások az elképzelései mint a "klasszikus" modell, szintén pazarlás :).

Inkább az utakat kellene megtalálni feléjük - ha tényleg a pasik is családot és gyereket akarnak - mintsem a női csoport jogainak nyirbálása által remélni hogy akkor több nő csapódik (kényszerből) olyan pasikhoz, akikhez most nem.

2018.05.03. 09:46:20

@VT 135: "A háztartásbeliség, a hátország biztosítása, a gyereknevelés mind lenézett, lesajnált tevékenység, ami rabszolgasorba és kiszolgáltatott helyzetbe taszítja a nőket. "

Azéert lenézett mert a társadalom lenézi.
Ha ez a munka nem ér annyit mint egy átlagfizetés, akkor az azt jelenti hogy nem ér annyit mint az öltönyös géza tevékenysége aki a hivatalban ad egy regisztrációs számot az ügyfélkapudhoz...

Ha a hátérrországból a főúr elmegy, kiszáll, akkor a háttérországot eddig biztosító a poronytokkal együtt éhen is halhat. (a törvények mindig azt védik aki befolyásosabb vagy akinek több pénze van, ez sajnos gyermekelhelyezési vagy gyerektartási perekben is így van- tehát szegény gézát simán megszivatja ügyvédismerőssel a kapcsolati tőkével rendelkező anyu, meg fordítva is, gazdag apu simán kijátssza szegény anyut meg a gyerekeket valami nevetséges gyerektartással, és még akkor örülhetnek, hogy nem zaklatja, stb..) Nem mondom hogy mindig így van, de a lehetőség adott és törvényileg lehet ellene baszakodni évekig, addig felnő a gyerek...és enni csak kell közben is. Túl sok ilyet is látok, és nem a cigánysoron, hanem diplomás értelmes emberek "harcait" a 10-20 ezreken...miközben a saját gyerekéről van szó.

A háttérország biztosítása meg többemberes meló (régen a fél család biztosította- nagyi, nagyapó, nagyobb lányok, módosabbaknál cseléd az asszony mellett) - most ebből egy fél-egy embert helyettesítenek a gépek meg hogy már nem magunknak törjük a kukoricát ha enni akarunk- de a modern életben is 2 gyerek már kétemberes meló. És mivel bármikor bárki utcára kerülhet a két embernek mindkét (vagy inkább 8:) lábával kicsit állni kell minden téren: azaz mindenki jó ha tud háttérország is lenni meg jó ha tud dolgozni is.

2018.05.03. 09:49:33

@Deansdale: az a lehetőség hogy nem kell kényszerből együtt élned az apával ha nem akarsz, általában olyan szabadságot ad a nőknek, hogy képesek leélni boldogan az életüket egy ffi mellett.

Nem, nem ennyire katasztrofális ahogy írod. A biztosíték és a lehetőség benne a lényeg.
A választás illúziója.

2018.05.03. 09:59:41

@VT 135: "h mindkét nemnek voltak eszközei a másik ellen. Nevezhetjük a világpolitikából ismert "kölcsönös elrettentés" eszközének is. Vagyis a nő szétalázhatta a férfit szóban, belegyalogolva a lelkébe, súlyos sebeket ejtve rajta (az gondolom megvan, h pszichológiai kutatások kimutatták, h a lelki sebek sokkal mélyebbek tudnak lenni és lassabban gyógyulnak). Ugyanakkor a férfinak meg megvolt a lehetősége, h eldöngesse az asszonyt, ha nagyon eleredt a szája. Tegyük hozzá, egyik sem vágyott szituáció. De legalább kiegyenlített volt, illetve megvoltak a keretek. "

Ez egy kényszerrabság mindkettőnek ahol ráadásul mindketten a maguk fajta "agresszióját" fejlesztik tökélyre, és ezt látja a gyerek-aki mellesleg végigrettegi a gyerekkorát.

Mi mindketten ilyen családból jöttünk a férjemmel. Keserű- rémálmos boldogtalan gyerekkorra "emlékszünk" mindketten. Tudatosan is igyekszünk nem ezt a mintát követni amikor esetleg zsigerből előjön valamire egy válaszreakció.

Szerintem ez zsákutca hisz minden benne lévő szereplőnek rémálom, rossz, boldogtalanság, és megmérgezi a következő és következő generációt is.

2018.05.03. 10:13:01

@kiknekX: Bennem sose volt meg pl.
Én ha nem találok olyan embert akiben megbízok és akiről azt érzem hogy szeret, és tudom hogy ha kell ő fog egész nap otthon bíbelődni a csecsemővel, amíg én suliban vagyok egy teljes napot, akkor nem vállalok gyereket.

Talán ebben is keresendő a gyerekvállalási kedv visszaszorulása a nőkben is.
A pasik, igazad van, szerintem nagyon kevés az, amelyik a heti egy fürdetésen, meg majd ha nagyobb (és fiú:) akkor a heti egy játszótéren focizva villogáson :) kívül többet akarna vele foglalkozni. Márpedig az ma már nem elég.

A mintaadás meg ezért nem működik ahol együtt van a család, ott sem. Hiányzik a folyamatos jelenlét, az hogy a gyerek "élete része'" az apa is.

Nem tudom, egyébként a vissza-a-középkort dologban a pasik azt elfelejti, hoyg akkor nem a nők "nevelték" a gyerekeket, hanem 6-7 éves korukban már vagy a családfő mellett vagy valami mester mellett dolgoztak a fiúk, a lányok meg a nők mellett. Nem volt ilyen hosszú gyerekkor. Amint leszakadt képletesen az anyja melléről a gyerek, már a megfelelő munkákat, tevékenységeket végezte- pont mint a felnőttek.

Most meg más az egész ..18 évesen még gyerekek - nemük sincs, csak tévéből tanult csajos vagy pasis "mázuk".
De lelki értelemben nem nők és nem ffiak .... sokszor még 25-35 évesen sem.
A tinik, gyerekek - akárhány évesek is - meg persze hogy alkalmatlanok szaporodni, együttélni, döntéseket hozni, elhatározni bármit.... még ha biológiailag képesek is a gyerekcsinálásra.

Deansdale 2018.05.03. 16:05:05

@Mia and me: Irigylem az optimizmusod, de már így is túl sok válás van a nyugati világban, hogy higgyek a pénzügyi érdekekkel szétfeszített párok önkéntes együttmaradásában...

VT 135 2018.05.03. 16:51:45

@Mia and me: "az a lehetőség hogy nem kell kényszerből együtt élned az apával ha nem akarsz, általában olyan szabadságot ad a nőknek, hogy képesek leélni boldogan az életüket egy ffi mellett."

Sajnos a statisztika pont az ellenkezőjét mutatja: a házasságok fele (vagy már több?) válással végződik, amelyek 70%-át a nők kezdeményezik. Ahol még annyi keret, kötöttség sincs, mint amit ma a házasság ad, ott még nagyobb a szétmenési arány, csak az nem is kerül a statisztikába.

VT 135 2018.05.03. 16:56:43

@Mia and me:
"Keserű- rémálmos boldogtalan gyerekkorra..."
Hahó! Nem arról beszéltem, beszélünk, h jó! Nem az a jó, ha bevetik az atomfegyvereket (sőt, még ha hidegháború sem jó).
De ennél még az is rosszabb, ha az egyik fél rendelkezik az atomfegyverrel és rommá bombázza a másik védtelen felet! Ez volt a téma. Ma ugyanis a nőnek maximálisan megvan ez a fegyver a kezében, míg a férfinak nemhogy nincsen, de elég csak egy bejelentés a nő részéről, h őt fizikailag bántják és a férfi mehet az árokpartra, vagy börtönbe (nálunk még kevésbé, nyugaton mindennapi eset).

Örülnék, ha eljutnánk oda, h az egó-háborúkon felülemelkedve, zen állapotban, kizárólag a mély szeretet talaján állva tudunk egymáshoz kapcsolódni, de ez azért még odébb van. Legalábbis a többség számára.

VT 135 2018.05.03. 16:59:28

@Mia and me: "nem a nők "nevelték" a gyerekeket, hanem 6-7 éves korukban már vagy a családfő mellett vagy valami mester mellett dolgoztak a fiúk, a lányok meg a nők mellett."

Ezt tökéletesen jól látod és tényleg nagyon sokan elfeledkeznek erről! Mondjuk azt is ki kell emelni, h a fiúk az apjukkal valamit együtt dolgoztak, tehát nem csak a semmittevés ment. De ennél jobb férfimintát aligha láthattak. Meg persze a nők is, ahogyan hiányzanak ma is a női körök, férficsoportok.

som tam 2018.05.03. 20:19:40

@Mia and me:
"az ötletet itt olvastam hogy a kezelhetetlen szexnélküli férfitömegek társadalmi problémáját meg lehetne oldani a minden faszi mellé egy nőt"

jol van. akkor vitatkozz errol azzal, aki irta!

som tam 2018.05.03. 20:42:41

@Mia and me:
"És itt éppen olyan nők beszélnek arról hogy hogyan '"vállalnak" be gyereket, akiknek van gyerekük."

Na! A gyerekvallalas temajat meg tavolrol se erintettem. Nekem teljesen mindegy,milyen nok beszelnek errol. Az en tortenetemben a gyerekvallalas az elet spiritualitas resze. Nem erzem, hogy nekem lenne errol mondanivalom, igy nem is mondtam rola semmit. Nem ertem, miert dobtad ezt ide nekem.

som tam 2018.05.03. 20:45:03

@Mia and me:
"Azéert lenézett mert a társadalom lenézi."

Azert lenezett, mert a feminista propaganda alantasnak mutatja.

Sadist 2018.05.07. 01:20:21

@Deansdale: "Mondok én megoldást: 2020-tól nő maximum heti 20 órában dolgozhasson, 2022-től heti 10-ben. Vagy egy másikat: nőknek ne legyen államilag támogatott felsőoktatás, csak férfiaknak. Harmadik: a közszférában ezentúl kizárólag férfiakat vegyenek fel dolgozni. Persze ezekbe így nem menne bele senki, pedig megoldanák a gondot, de túl drasztikusak. Maradnak a látszatmegoldások, amik sokszor többet ártanak mint használnak."

Egyszer egy baráti sörözés során feljött a szó a nyugdíjról és megkérdeztem, hogy mi abban a ráció, hogy a nők 40 év munkaviszony után nyugdíjba mehetnek, a férfiak viszont nem? Jött a sztenderd válasz, hogy természetesen azért, mert az állam ezzel honorálja, hogy a nők gyereket szülnek. Felvetettem, hogy akkor miért nem csak azoknak a nőknek jár a kedvezmény, akik ténylegesen szülnek? Miért jár a kedvezményezett nyugdíj annak, aki egész élete során nem szült egyetlen gyereket se? Ennyi erővel a férfiaknak is járhatna ugyanaz, nem?
Na, itt szabadultak el az indulatok és kezdtek el röpködni a kirekesztő, náci és nőgyűlölő szitkok felém. Mindezt egy olyan csávótól, aki művelt, tájékozott és alsó hangon 120 az IQ-ja. Mit lehet várni az átlagembertől, ha még az ilyen, elvileg értelmes is egy pillanat alatt képes átmenni férfigyűlölő nősovinisztába? A társadalom olyan mélyen kondicionálva van a nők piedesztálra emelésére, hogy évszázadok kellenének még ahhoz is, hogy a férfiak nem hogy többlet, hanem csak azonos jogokat kapjanak.

Deansdale 2018.05.07. 07:20:52

@Sadist: "évszázadok kellenének még ahhoz is, hogy a férfiak nem hogy többlet, hanem csak azonos jogokat kapjanak"

Ugyan már, jön az iszlám és megoldja egy pillanat alatt :)

Komolyabbra véve, igen, elképesztő hogy milyen jól kihasználta a feminizmus a társadalom eleve meglévő nőközpontú berendezkedését, és telenyomták a modern nyugati társadalmakat a beteg hazugságaikkal. Majd' mindenki abban a tudatban él, hogy bár az állam és a média a nők mellett áll és őket támogatja, azért valami misztikus, láthatatlan módon mégis el vannak nyomva. Szegény nőket nem lehet elég messze a férfiak fölé tolni ahhoz hogy valaha is elérjék az egyenjogúságot... Érdekes ez a katyvasz az átlagférfiak fejében, a nőpozitív (evolúciós eredetű) ösztönök, a lovagi eszmény, a progresszív nőpolitika és a feminista hazugságok szottyadt elegye, ami teljesen vakká teszi őket a valóságra. Amit a nők kapnak, azt meg is érdemlik, mert csak, és mindegy mennyivel több az mint amit a férfiak kapnak, attól még a férfiaknak jobb és a nők vannak elnyomva.

Free Helicopter Rides 2018.05.07. 11:32:24

@Sadist: Nem kell aggódni, az állami nyugdíj nevű piramisjáték hamarosan úgyis összeomlik, és így a probléma szépen megoldja önmagát. Aki ma a 20-as, 30-as éveiben jár az biztosan nem számíthat onnan fix megélhetésre, legfeljebb egy jelképes összegre.
Lesz majd sikongatás, amikor leesik a tantusz, hogy ez leginkább a nőket érinti.

Free Helicopter Rides 2018.05.07. 11:41:33

@Sadist: "évszázadok kellenének még ahhoz is, hogy a férfiak nem hogy többlet, hanem csak azonos jogokat kapjanak."

Ez tévedés. A szavazók többsége nő, tehát amíg marad a mai berendezkedés és az általános választójog, a szakadék inkább csak szélesedni fog. Változás csak radikális formában elképzelhető, de akkor az egy pillanat alatt fog történni.

Free Helicopter Rides 2018.05.07. 11:52:49

@Deansdale: "Majd' mindenki abban a tudatban él, hogy bár az állam és a média a nők mellett áll és őket támogatja, azért valami misztikus, láthatatlan módon mégis el vannak nyomva."

Axióma: Minden ember egyenlő.
Folyomány: Bármilyen különbség a csoportok között csakis valamilyen társadalmi elnyomás következménye lehet.
Akció: Az állam kötelessége valódi elnyomással harcolni a hipotetikus elnyomás ellen.

Meg is érkeztünk a népirtás előszobájába. Pedig milyen szép, és kellemes érzéssel töltött el mindenkit az első axióma.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.05.07. 14:27:53

@Free Helicopter Rides: "Axióma: Minden ember egyenlő."
Ja, a dolog már itt elbukik. Miben is egyenlő? Jogokban? Kötelességben? Képességben? Lehetőségben?

Sadist 2018.05.07. 17:43:52

@Free Helicopter Rides: Puzsér valamelyik beszélgetésében, talán az egyik Apuban volt szó erről, hogy a marxista ideológiák előbb utóbb mindig eljutottak a meszesgödrökig, mert a forradalom soha nem állhatott meg. Sajna nem találom sehol.

ArriMedes 2018.05.07. 18:33:37

@Free Helicopter Rides: @Sipi81:

mi lenne, ha utánanéznétek valahol a kérdésnek, pl. az egyenlőség témakörét én itt kezdeném
en.wikipedia.org/wiki/Equality

Free Helicopter Rides 2018.05.08. 07:50:34

@ArriMedes: Ez biztosan komoly volt, mert viccnek durva lett volna.

Frederick 2018.05.08. 09:32:06

@Deansdale: @KalmanBlog: @csi szi:

FAM szerint Orbán megérdemelte a választási győzelmet. És ki is fejti, hogy miért.
24.hu/poszt-itt/2018/04/16/fam-orban-megerdemelte-a-gyozelmet/

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2018.05.08. 12:14:11

@Frederick: Leírja azt, amit emondott a választások utáni Apuban is. Nevesül, hogy az ellenzéknek nem volt hihető népmeséje, illetve hogy a kormány hiába lopik-csalik-hazud; ha van fejlődés meg életszínvonal haverilag triplaáron, előttük meg haverilag triplaáron rohadt minden és nem volt lófasz se.

Frederick 2018.05.08. 12:59:24

@don Fefinho:

"Leírja azt, amit emondott a választások utáni Apuban is."

Abból az APU-műsorból az első félóra volt hallgatható. Utána a szokásos apus szövegelés ment érdektelen dolgokról. A vége felé pedig benyaltak a Kutyapártnak; Puzsér még egy monológot is levágott, hogy az új jobboldali és baloldali generáció, amely elsöpri a kormánypártot és a teljes ellenzéket, vagyis a jelenlegi politikai elitet, az a Kutyapártból fog kialakulni. Annyi ostobaságot összehordanak a politikáról, hogy én már alig foglalkozom velük - nagy néha elolvasok tőlük azt, és meghallgatok tőlük ezt. Mondjuk ezt a cikket azért tudom értékelni valamire.

De ettől függetlenül ez a Szélsőközép brand kifáradt és kiüresedett. Önmaga paródiája.

2018.05.08. 20:29:50

@Free Helicopter Rides: az axióma igaz, a folyomány viszont nem, éppen ezért az arra épített gondolatmenet se.

2018.05.08. 20:37:29

@Sadist: "Jött a sztenderd válasz, hogy természetesen azért, mert az állam ezzel honorálja, hogy a nők gyereket szülnek. "

a nők 40 egy olyan korkedvezményes nyugdíjból következtethető, ami régen megillette a ffiakat is.

Köze nincs a gyerekszüléshez. (máshoz van, aminek egy része a gyerekszülés, de alapvetően az együttélésben, családban elvégzett "láthatatlan" és fizetetlen munka honorálása nem a gyerekszülésé)

És abban igazad van hogy mondjuk a világéletében egyedül élő macskás vénlány szerintem se menjen korkedvezménnyel (bár ők nem is akarnak mert még akkor vadásznak az "igazira" ;-) , lehet hogy a melóhelyen jön szembe a szőke herceg), a 3 vagy 4 gyereket eltartó ffi meg mehessen szintén úgy ahogy a családanyák. (jobbik pl. ezt is akarta a programjában hogy - gondolom bizonyos feltételekkel- a 40 ledolgozott év utáni nyugdíj nekik is választható legyen)

2018.05.08. 20:59:47

@Free Helicopter Rides: de remélem nem olyat mint a jávorszarvas ;-)

Sadist 2018.05.09. 00:20:10

Alaptörvény:
"XV. cikk

(1) A törvény előtt mindenki egyenlő. Minden ember jogképes.

(2) Magyarország az alapvető jogokat mindenkinek bármely megkülönböztetés, nevezetesen faj, szín, nem, fogyatékosság, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, vagyoni, születési vagy egyéb helyzet szerinti különbségtétel nélkül biztosítja.

(3) A nők és a férfiak egyenjogúak."

Alkotmánybíróság határozata:
"A nőket az Alaptörvény XV. cikk (5) bekezdése és a XIX. cikk (4) bekezdése második mondata alapján külön védelem illeti meg, és a fokozott védelem követelményére tekintettel is nyugdíjra való jogosultságuk más lehet, mint más személyeknek. Mindkét szabályból az következik, hogy a nők – a férfiakhoz képest – kedvezőbb (nem azonos) alanyi jogokra tarthatnak igényt, a XIX. cikk (4) bekezdése második mondata alapján különösen az állami nyugdíjra jogosultság (a törvényben szabályozott jogosultsági feltételek meghatározása) területén."

Egyszerűbb lett volna, ha csak úgy selmecigabikásan indokolják, lényegét tekintve ugyanaz :)
youtu.be/9eck-nJ-AT4?t=3m23s

Free Helicopter Rides 2018.05.09. 14:50:30

@Sadist: Az Alaptörvény ellentmondásban van önmagával, és mint ilyet, nem érzem magamra nézve kötelezőnek.

Amúgy sem lehetne több törvény, mint amit egy ember meg tud jegyezni, hiszen ugye elvileg mindenkinek tisztában kellene lennie az összessel. Tehát nem irreális elvárás eljátszani egy egyszerű tesztet: amelyik törvényeket egy véletlenszerűen kiválasztott parlamenti képviselő fejből idézni tud (mégiscsak ez a munkája), azok érvényben maradnak, a többit meg lehet kihúzni.

Frederick 2018.05.28. 09:29:46

@csi szi: Kicsit az Eliot Rodger-témára visszatérve, van Barok Eszternek egy cikke, amiben foglalkozik a sráccal. A címe "Mitől kattan be úgy egy “rendes srác”, hogy tömeggyilkos lesz belőle?". (Nem linkelem be, mert egyszer már lett reklámozva a blogon.) Ő teljesen másképp interpretálja, mint te; pl. ő szerinte kőgazdag volt. A bekattanásának okait is másban jelöli meg:

"David Gustaf Thompson a praxisa során havonta több tucat hasonló fiatallal találkozik: ezek az emberek mind jómódú, jóindulatú családba születnek, ahol mindent megtesznek azért, hogy a gyerek semmiben se szenvedjen hiányt. Nem húznak határokat, minden kívánságát teljesítik a csemetének, meg akarják őt kímélni a kihívásoktól, nehézségektől, csalódásoktól, kerülik a konfliktust a kamasszal (ezek a kölykök valóban óriási patáliát tudnak ám csapni, ha nem teljesül az óhajuk), és az egyéniségét teljesen tiszteletben tartva soha semmire nem kényszerítik. A végén aztán a fiatal felnőttben nem alakul ki a hajlandóság és hozzá a képességkészlet, hogy alkalmazkodni tudjon másokhoz, és türelemmel, toleranciával, elfogadással forduljon a világ felé, feldolgozza az élettel járó csalódásokat, betartsa a szabályokat, és hatékonyan legyen képes működni a hivatásában épp úgy, ahogyan a magánéletben."

"Jól látszik, hogy ezeknél a szupercsaládoknál hatalmas belső konfliktus a gyerek számára az, hogy a szülők híresek, gazdagok, sikeresek, szépek, vonzóak, népszerűek, ők maguk azonban híján vannak azoknak a megküzdési mechanizmusoknak, amelyeknek birtokában ezt a fajta átlag fölötti státuszt akár megközelíthetnék. Nagy baj, hogy mivel a szülő 24/7 a karrierjét építi és a róla alkotott képnek igyekszik megfelelni, sokszor igazi, szoros kapcsolat a szülő és a gyerek között ki sem alakul. “Cserébe” viszont komoly személyzetet foglalkoztatnak: minél kevesebb a gyerekre szánt idő, annál több a pénz általában. (...) A prepubertás kezdetétől – az önállóságra való igénnyel együtt – saját sikerre és hírnévre vágynak, és mérhetetlenül szenvednek, ha ez nem jön össze."

Frederick 2018.05.28. 09:36:15

@csi szi:

Rátér Elliot apjára, aki szintén nem egészséges pszichéjű ember:

"Nos, ma belebotlottam az ABC kitűnő anyagába, amelyben Elliot apja, Peter Rodger beszél a fiáról… alig egy hónappal a tragédiát követően. A The Secret Life Of Elliot Rodger című műsor felvezetése szerint a hollywoodi berkekben otthonosan mozgó Peter Rodger azért állt kamerák elé, hogy “soha többé senkinek se kelljen átélnie ezt a szenvedést”, vagyis a mentálisan beteg sorozatgyilkos-jelöltek hozzátartozói időben felfigyeljenek a figyelmeztető jelekre. Barbara Walters érzékenyen, intelligensen kérdez, és a Hunger Games segédrendezőjeként ismertté vált Peter Rodger pedig korrekt válaszokat ad. Kicsit talán túl korrekteket is: a szpot első húsz másodpercében felébredt bennem a gyanú, hogy valami nagyon nem stimmel ezzel a csávóval… Később, ahogy néztem a filmet és gyűjtöttem az információkat, nem sok kétségem maradt: ez echte nárcisztikus személyiségzavar, és ez a Peter egy feketeöves nárci (nem az öntelt hólyagként követelőző fajta, akit kiröhögsz, hanem a magát az altruizmus mintapéldányaként ábrázoló karakter, aki mindig tudja, mit kell mondani, hogy célt érjen – ez a legveszélyesebb típus)."

"A saját státuszát, egóját félti, ezért Nemes Ügy mögé rejti azt, hogy főműsoridőben igyekszik tisztára mosni magát – azt mondja, hogy a hasonló tragédiák elkerülése érdekében vállalta a nyilvánosságot, de közben szerepel, szerepel, szerepel (ugyanazokkal a kimódolt gesztusokkal beszél, mint a fia), hogy bizonyítsa, hogy ő az áldozatok családjával szolidaritást vállaló gondos apa, aki “nem érti, hogy történhetett meg ilyesmi”.

Hárítja a felelősséget: többször is visszatér arra, hogy a kattant, tömegmészárlással fenyegetőző videók ellenére a rendőrség nem ellenőrizte, van-e fegyver a fiú nevén, holott ezzel megakadályozható lett volna a tragédia. Azért viszont nem érzi magát felelősnek, hogy hagyta függetlenedni a mentálisan beteg fiát, és zsebét jól megtömte pénzzel, miközben kapcsolatot alig tartott vele.

A fiát egyéb mentális betegségek mellett nárcisztikus személyiségzavarral is diagnosztizálták, és ez szinte garantál legalább egy darab nárcisztikus szülőt. A filmben el is hangzik: a kis Elliot számára apja a Mount Everest volt, amit soha nem tudott elérni: egy nárcival valóban ilyen nehéz a kapcsolódás, és egy gyerek ennek – más séma és megfelelő megküzdési mechanizmus híján – mindig borzalmas vesztese.

Mindig. pontosan. tudja. hogy. mit. kell mondani, és egyszer sem omlik össze. Az oké, hogy Peter Rodger a hivatásából adódóan rutinosan mozog a kamerák előtt, ezért nem civilként viselkedik a stúdióban sem, de helló: itt egy gyászoló apáról van szó, aki pár héttel a tragédia után igyekszik feldolgozni a történteket. Ehhez képest jól láthatóan semmilyen kapcsolata nincs a saját érzelmeivel, csak teátrális gesztusokat tesz, amelyek etikusak és korrektek, de nincs mögöttük tartalom: mintha végig nem lett volna jelen a fiú életében (személyes élmények, emlékek a kettejük kapcsolatáról nincsenek, bár jól látszik, hogy próbál ilyesmihez is nyúlni), csak az érdekli, hogy ő maga hogyan folytathatja az életet a szörnyű trauma után."

Itt az interjú:
www.youtube.com/watch?v=pnT0CMwBrWs

A cikk egyébként elég korrekt darab lenne - ha nem folytatódna a következő fejezettel:

"A nőgyűlölet, aminek extrém szubkultúrája is létezik…"

Mindenesetre amit Rodger Elliotról és az apjáról mond, az elég korrekt. Az, amit a "nőgyűlölet szubkultúrájáról", az meg simán bullshit. (Leginkább, hogy ő maga vígan lubickol a férfigyűlölet szubkultúrájában.)

csi szi 2018.05.28. 10:46:16

@Frederick: Ez baromság anno elolvastam a "búcsúlevelet" nem volt kőgazdag, nem hírnévre vágyott, egyszerűen egy szociális kivetett, aki az interneten kívül nem volt szociális élete, a "puahate" nevű netes fórumon volt aktív (amit az ámokfutás után bezártak), ez egy ilyen proto-incel közösség volt. Barok Eszterrel nem érdemes foglalkozni, annyira fogalmatlan mindenről, amiről ír.

csi szi 2018.05.28. 10:51:36

@Frederick: A fater nem sokat foglalkozott a fiával életében, az anyja nevelte, aki egy kínai nő volt (így Elliott is félázsiai volt, láthatóan). A fater második felesége pedig arab nő volt, annak a rokonságánál vendégeskedett pl. Marokkóban vagy hol, ha jól emlékszem.

en.wikipedia.org/wiki/Peter_Rodger

Frederick 2018.05.28. 10:52:10

@csi szi:

"Barok Eszterrel nem érdemes foglalkozni, annyira fogalmatlan mindenről, amiről ír."

Hát, most írtam egy cikke alá kommentet, amiben konfrontálódok az általa leírtakkal. Kíváncsi vagyok, megmarad-e. Amúgy igen, Barok fanatikus, ez vele a legnagyobb baj.

Péter Szi 2018.06.23. 00:43:57

Hozták a várható formát...
Szerintem csak az a baj, hogy Orbán túlságosan is visszafogta a bevándorlókat. Sok segghülye, ha nem az orra előtt masírozik el ordibálva egy rakás föníciai, nem hiszi el, hogy egyébként kurva nagy a krízis, és Afrikában még eztán várnak népességrobbanást. Arról nem beszélve, hogy ami a Földközi-tengeren zajlik, már 10 éve is probléma volt, csak Mo-n nem foglalkoztak vele, hisz minket nem érintett.
Mostmár lassan ott tartunk, hogy nincsenek is migránsok sehol, és csak Orbán meg a lengyelek haluzzák be, hatalomtechnikai okokból
Az Orbán kormány valóban elrontja ot a retorikát, hogy túltolja, és ezzel egyidőben mivel nem engednek be senkit, egyre felerősíti azokat a hangokat hogy ez csak propaganda-eszköz. Szerintem igazán jót tenne Európának ha hirtelen megindulna megint vagy egy millió és kicsit megkergetnének pár emberijogista cinikus balliberót, mert addig tök mindegy ki mit mond, az úgyis fake neeeews

Frederick 2018.06.23. 07:47:05

@Péter Szi:

"Most már lassan ott tartunk, hogy nincsenek is migránsok sehol, és csak Orbán meg a lengyelek haluzzák be, hatalomtechnikai okokból"

Sajnálatosan nekem a környezetemben vannak olyan emberek, akik így bagatellizálják a bevándorlókat. "Nem is ide akarnak jönni... Miért maradnának Magyarországon, hisz itt nincs is munka?... Úgy is Németország a célpont." De ez fölülről jön lefelé. A "progresszív" politikusok nyomatják a migrációpárti dumát, ezt átveszi szolgaian a "progresszív" értelmiségiek (pl. Perjés, Konok, Papp Réka), majd ez a "progresszió" lecsurog a társadalomba. És fertőz.

"Az Orbán kormány valóban elrontja ot a retorikát, hogy túltolja"

Na végre valaki kimondja itt a blogon! Én már mióta magyarázom Deansdale-nek és a többieknek, hogy az olyan jobber politikusok, mint Orbán Viktor, Kósa Lajos, Harrach Péter, Németh Szilárd, Budaházy Edda lejáratják a fontos témákat, legyen az migráció, a demográfiai problémák vagy a kulturmarxista veszély.

Az egész kulturmarxista veszélyből pedig legyártottak egy James Bond-sztorit. A milliárdos Soros György kiépít egy az egész Földbolygót behálózó titkos szervezetet, a Polipot. A célja, hogy a mesterségesen felgerjesztett migráció révén lerombolja a nyugati civilizációt, majd uralkodjon a romokon. Mire a terve sikerül, lesz 210 éves, és kis biorobotok tartják életben öregedő testét. Csak egy valaki állíthatja meg, a 007-es KBG-s ügynök, Putyin!... KÉSZ! :D:D:D

A migrációveszély meg tiszta Gyűrűk Ura! Mordorból (Közel-Kelet) áradnak az orkok (migrik), hogy bekebelezzék Középföldét (Európát). :D:D:D

Sikerült valós problémákból hollywood-i tucatmozit gyártania Orbánnak és segghülye stábjának. Hát köszönjük!

Most a retorikáról beszéltem. Bizonyos politikai lépései, mint a STOP Soros, az kifejezetten kellett. Bár nem ártana végleg szembemenni az Isztambuli Egyezménnyel, és kilépni az Európai Unióból. De Orbán taktikázik... - hiába, ő nem egy Hunyadi Mátyás. Csak egy korrupt politikus. Kicsit savanyú, de a mienk!

Péter Szi 2018.06.24. 02:21:04

@Frederick: Én nem vagyok kilépés párti, de ez hosszú téma. Viszont követem-és ajánlom mindnekinek-a Defend Europe-os fiatalokat, Generation Identity más néven. Nem tévesztendő össze a magyar Identitásszal, amit az a náciskodó gyerek vezetett de talán már fel is oszlottak..Na, ennek a defend europe-nak-Martin Sellner az egyik vezetőjük-lett egy hajója, amivel kimászkálnak a tengerre leleplezni hogy zajlik az embercsempészet, és hogyan támoatják őket az NGO-k. Lauren Southern is készített velük anyagot. Erre mi történt? Létrehoztak ellenük egy egyesületet, "Hope not hate" néven... Imádom, amúgy ahogy a love, hate, hope és egyéb szavakat használják ezek a civilek (nyilván aki embercsempészeket leplez le, az csak hateful lehet). Természetesen a Defend Europe és Martin támadása a cél, szerinted ki finanszírozza? Open Society...Az a baj, hogy amivel Orbánék vádolják Sorost annak jó része igaz, és ezt külföldön is sok helyen látják, csak Orbán túlszajkózza, kiszinesíti, és politikai célokra felhasználja, és olyan ismerőseim, akik amúgy utálják ezeket az NGO-kat is már ott tartanak, hogy unják a kormány állandó plakátolását, és szájbarágós sorosozását. pedig mondom, elméletileg egyet értenének vele, de mégis... Én akkor is azt gondolom, hogy a mostani biztonság, meg amit Ausztria meg Olaszo szorgalmaz az a ballibek malmára hajtja azzal a vizet, hogy minél kevesebb migránst látnak testközelből, annál inkább tudják szajkózni, hogy ez kamu. Az tenne lehető legjobbat a kontinensnek,ha úgy istenesen ostromolnák a határokat, nem mintha nekem ez jó lenne, csak hogy ézékeljen ebből valamit az elkényelmesedett lakosság.
süti beállítások módosítása