HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Deansdale: @F.M.J.: "Kicsit megkésve, de talán hasznos." Mivel ez kifejezetten ötletelés így nem késtél le semmiről, és hasznos, köszönöm. Én a komposztkazánról azt olvastam, hogy 2-3 hónapig van annyi hőter... (2024.04.16. 10:27) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • F.M.J.: Kicsit megkésve, de talán hasznos. Komposztkazán. A rohadás hőjéből nem lehet minél többet kivenni, mert leáll a biológiai folyamat, viszont egy bizonyos százalék kivehető. Továbbá, ha komolyan gon... (2024.04.16. 09:10) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • Wildhunt: @Deansdale: pontosan. (2024.04.16. 08:54) Vallásismereti kisokos
  • Deansdale: @Wildhunt: Na igen, valójában nem nehéz megérteni, hogy metafizika és babona egymástól függetlenül létezik, a vallásokban pedig keveredtek, de ettől a keveredéstől a metafizika még nem változik neml... (2024.04.16. 08:36) Vallásismereti kisokos
  • Wildhunt: @Deansdale: szerencsétlen hülye Arisztotelész, Ágoston, Pascal, Newton, Bohr, stb. Milyen kár hogy unintelligens hülyék voltak, akik nem tudták felfogni, hogy nem létezik a fogtündér. Még jó, hogy v... (2024.04.15. 10:08) Vallásismereti kisokos
  • Utolsó 20

Vigyázó szemetek

2018.12.09. 12:58 Deansdale

Amikor EU-emblémás páncélozott harcjárművek verik le a helyi forradalmakat, akkor azért meghűl az emberben a jövőkép.

608 komment

Címkék: politika szép új világ

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csi szi 2018.12.19. 18:17:54

@GABOR2: Bocs, de ebben jó sok tévedés van. Románia nem kapott T-80-ast, egyetlen csatlós ország sem kapott egyébként... A szovjetek nem csak bennünk nem bíztak, a különutas, a Nyugattal haverkodó románokban még kevésbé. Szóval a románok a T-55 alapján fejlesztettek ki egy saját tankot, ez a TR-85 (en.wikipedia.org/wiki/TR-85). A magyar T-72-esek lengyel és csehszlovák gyártmányúak voltak (kivéve a később a fehéroroszoktól vett példányokat).

Madarász Henrik 2018.12.19. 18:24:30

@csi szi: Azokat a tankokat adták ajándékba Iraknak a komcsik 2004 után ?

csi szi 2018.12.19. 18:31:19

@Madarász Henrik: A régebbi változatokat adták át, amilyenekhez hasonlókat még Szaddám hadserege kapott, a megmaradtak nagyrészt ex-fehérorosz gépek ha igaz.

Madarász Henrik 2018.12.19. 18:35:17

@csi szi: Azért valahol tragikomikus volt, hogy az ISIS lehet hogy ezeket is lenyúlta a raktárakból északon, aztán ezekből lőtte az iraki hadsereget.

Deansdale 2018.12.19. 19:27:02

@Madarász Henrik: Ha már a kocsikat említetted, szinte mindenhonnan azt hallom, hogy gond van a parkolóhelyekkel, ami korábban bőséges volt az ma már egyszerűen nem elég. A mi házunk alatt is a fűre állnak az emberek, mert a pár évvel ezelőtti bővítéssel együtt is kevés a hely. Pedig nem valami milliomosnegyedben élünk, és nem is 30 éves skodák sorakoznak a parkolókban. Egyetlen jelét sem látom annak a nyomornak amit a fideszgyűlölők mindenhová vízionálnak.

És igen, én még a 70-es években születtem, határozottan emlékszem hogy a berlini fal lebontása előtt az NSZK-s fizetések az ittenieknek kb. a tízszerese voltak. Anno azzal borzongatták egymást az emberek, hogy egy német családnak akár 2 mercedese is van, mikor nálunk még éveket kellett várni egy dácsiára, és még arra sem tellett mindenkinek. Mi azóta fényéveket ugrottunk, míg ők, hogy is mondjam, legföljebb egy kicsit finomítottak a luxusukon. Ha ők annyit fejlődtek volna mint mi akkor majd' minden családnak helikoptere meg yachtja lenne.

Na mindegy, nem akarom azt az érzetet kelteni hogy szerintem itt mindenki kőgazdag, mert tudom hogy nem. Vannak sokan csórók, de az ő helyzetük is javult valamelyest. Már nem hallani például, hogy családok százezreinek lenne rezsitartozása, ami 10 éve még majdhogynem normálisnak tűnt az akkori állapotokban. manapság akinek rezsitartozása van az már tesz is érte, nem mondhatja hogy tisztes munka mellett is csak süllyed elfelé.

2018.12.19. 21:22:30

@Deansdale: "Ha ők annyit fejlődtek volna mint mi akkor majd' minden családnak helikoptere meg yachtja lenne."

ehelyett minden családnak van németországban is egy kérója meg itt is, illetve utazással töltik a legalább 20-30 éven keresztül egészségesen eltöltött nyugdíjukat.

" Már nem hallani például, hogy családok százezreinek lenne rezsitartozása, ami 10 éve még majdhogynem normálisnak tűnt az akkori állapotokban."

az akkor még saját lakásában vagy házában.... Ami most már nincs meg. Az albérletben meg nincs olyan hogy nem fizetsz mert kib.sznak.

A jobblét szerintem nem a parízer vs szalámi, és nem az hogy hány hitelből vett autó parkol a füvön. Ez csak a "fogyasztás".

2018.12.19. 21:25:40

@GABOR2: jaj hagyjkuk már a karácsonyfát. Igazi baloldali simán hiszi :) hogy a gyújtogatást direkt 3-4 beépített fiseszes uszította. (és valljuk be, ők már ezt korábban is bemutatták)

Madarász Henrik 2018.12.19. 22:53:01

@Mia and me: Jó hát tényleg túlzás ez a nagy felháborodás, amikor az hogy emberek fagynak meg a fűtetlen lakásaikban, nem nagyon izgatja őket, de azért az is elég beteg, aki a karácsonyfa felgyújtásán, meg szánkók összetörésén élvezkedik.

glinolid 2018.12.20. 00:14:32

@VT 135: Nem tudom, hogy a hvg honnan szedte az adatait, de az eurostat táblázata szerint jobban állunk és folyamatos növekedést mutat (csak 2014-2017-es adatok, jó lenne látni a korábbiakat is):

ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/images/7/7d/Exchange_rates_and_price_level_indices_for_AIC%2C_2014-2017_%28EU-28%3D100%29.png

GABOR2 2018.12.20. 09:28:17

@csi szi: Én ezt a történetet egy hadtörténeti oldalon olvastam... Lehet, hogy nem igaz, de a linked amit küldtél se segít, mert nem vezet tartalomhoz, csak egy üres Wikipedia oldalhoz.

GABOR2 2018.12.20. 09:32:56

@Mia and me: Hagyjuk már a Karácsonyfát... bármilyen más vallás vallási szimbólumát támadnák meg hatalmas cirkusz lenne belőle, hogy micsoda vallási gyűlölet van itt, ha pedig zsidó jelképet ért volna támadás akkor világraszóló botrány lenne. De mi csak hagyjuk... Orbán csinálta ezt is... a baloldaliak lenézik a jobboldalt az összeesküvés elméletekért miközben ők még nagyobb összeseküvéselmélet hívők, csak nekik még elmélet se kell csak így kimondják, hogy pl. Orbán volt. Ez a baj, hogy sok baloldali vakon elhisz mindent amit mondanak nekik még saját kára se érdkeli... legalábbis a keménymagot.

GABOR2 2018.12.20. 09:35:15

@Mia and me: Vérszegény próbálkozás zéró hatékonysággal.

2018.12.20. 11:29:10

@GABOR2: a karácsonyfa melyik vallás szimbóluma?

index.hu/tudomany/tortenelem/2012/12/24/honnan_jott_a_karacsonyfa/

mult-kor.hu/20131224_a_karacsonyfa_tortenete

na és a szánkó? :)

tényleg hagyjuk.
5ezres tömegben volt 3 barbár - és az egyetlen éghető a szerencsétlen szánkó volt a téren. Szerintem enyhén pszihiátriára szorul aki ebből "jelképek" elleni támadásként magyarázza a történteket.

Ma olvastam hogy többmilliós károk keletkeztek a parlament körül, gondolom a megbízott takarítók nem az átlagbért kapják, csak úgy jöhetett ki ekkora összeg arra hogy le kell mosni pár kőfelületet meg lefesteni valami zászlórudat, meg néhány padot pótolni.
(a szánkókat a momentum gyűjtésből pótolta, érdekes módon annyit össze tudtak dobni a randarílozók is a "szegény rászoruló gyerekeknek" mint amennyit a kormány a mi pénzünkből kegyesen szánt nekik.)

2018.12.20. 11:37:52

@GABOR2: szerintem benne volt a lényeg. És a kontraszt is, hogy az egyik papírról olvasta hogy mit kell kérdezni, nulla spontán reagálás, csak a finom anyázás arra ha valami nem az előre megírt módon történik (és az izgalom hogy most ezért ő mit kap majd...), a másik meg még azt is megemlítette hogy ha annyira elkurta a kurcsány akkor miért is nem lett elszámoltatva számonkérve? Ami szintén probléma a rendszerváltás óta, hogy itt minden előző lopás, országnak előnytelen üzlet, pénzkimenekítés választások után reset gomb és senki nem veszi elő, hogy hoppá, számoljunk csak el, hogy mi járt és mi nem, és ami nem, az vissza a kasszába.

KalmanBlog 2018.12.20. 12:39:43

@Mia and me: A karácsonyfa nyilvánvalóan kereszténység előtti ősi örökségünk, tehát pogány hagyomány. Nekünk pogányoknak a vallási érzékenységünket sérti.

Persze ehhez már szokva vagyunk, lényegébem már csak maradványai vannak az ősi pogány szokásainknak, jelképeinknek, de éppen ezért kell minden eddiginél jobban ragaszkodnunk hozzájuk.

Persze ennyi kárt megér, hogy nyíltan felfedték a hovatartozásukat a tüntetők. Aki karácsonyfát rongál, az nem európával van. Mi persze eddig is tudtuk, de jó ha mennél több embernek kinyílik a szeme.

Én mondjuk a karácsonyi megbocsátás jegyében hajlandó volnék eltekinteni a vallási szimbólum elleni támadás vádjától, ha cserébe bekussolnak és eltakarodnak végre ezek a köcsögök.

2018.12.20. 13:48:50

@Mia and me:

"5ezres tömegben volt 3 barbár"

Ha csak 3 barbár lett volna, akkor nem kellet volna több tucat rendőrnek védenie a karácsonyfát, elég lett volna azt a pár szélsőségest kirángatni. Ehelyett a felvételeken az látható, hogy nem 3 barbár volt ott, hanem sokkal több, és még több velük szimpatizáló suhanc, akik a rendőri beavatkozás után ott keménykedtek továbbra is a rendőrökkel, dobálták őket, mert a karácsonyfa elé léptek és védték azt, "baszd be a szánkót" harsogták meg "égjen a fa", nem 3-an, nem 13-an, hanem sokkal többen. Komolyan, fájdalmas ez a félremagyarázás a sok bizonyító felvétel ellenére....2 perc környékétől látni igazán mennyi is az a "3 barbár". Szerintem a védhetetlent véded.

www.youtube.com/watch?v=OjyRZByG7M4

"Szerintem enyhén pszihiátriára szorul aki ebből "jelképek" elleni támadásként magyarázza a történteket."

Szerinted, akkor minek a támadása volt? Mi célból akarja egy tömeg az ország karácsonyfáját megrongálni a körülötte lévő szánkókat elbontani és felgyújtani, majd az ez ellen fellépő rendőröket megdobálni? A szabadság jegyében? A béke jegyében? Mert ugye azt tudjuk, hogy szerinted nem a jelképek ellen történt mindez, de akkor érdekelne, hogy szerinted mi ellen? Mert ugye 70 IQ felett mindenki tisztában van vele, hogy az a fa és az a sok szánkó mit jelképez, persze pont a "haladó" gondolkodású liberális szabadságharcosok ne lettek volna ezzel tisztában....pontosan tudta az a tömeg, hogy mit támad és mit jelképez, csak nagy ívben leszarták, mert az orbánfóbiájuk még annál is erősebb, hogy tiszteletben tartsanak alapvető civilizált értékeket és jelképeket. Nem tisztelnek semmit és senkit sem, a lényeg, hogy bármit legitimnek gondolnak a "szent cél" eléréshez, vagyis ahhoz, hogy kifejezzék az Orbán gyűlöletüket.

"Ma olvastam hogy többmilliós károk keletkeztek a parlament körül, gondolom a megbízott takarítók nem az átlagbért kapják"

Tehát a csőcselék okozta károkról neked a "takarítók" bére jut az eszedbe. A megsérült rendőrökről, gondolom akkor a kórházi ápolók bére....de még véletlenül sem nézel szembe a tényekkel, hogy erőszakba torkollott az egész tüntetősdi.

"a szánkókat a momentum gyűjtésből pótolta"

Hogy minél kisebb arcvesztéssel megússzák az ügyet, aminek a létrejöttében, az erőszak legalizásában amúgy tevékenyen részt vettek. Igazi hősök.

glinolid 2018.12.20. 15:09:57

Az arrogáns jobbik (ballik) és a baloldal véleménye a "munkásokról". Hányingerem van ezektől.

youtu.be/it3rKXm5GOY?t=2317
youtu.be/yJWu0JWzOe4?t=614

2018.12.20. 15:12:11

@Dolus directus: tudod még az is lehet hogy ezen hősök nosztalgiáztak kicsit, csak nem talált akkora követésre a dolog mint 2006ban:

img1.hvg.hu/image.aspx?id=a4367df3-3d9e-4a71-ab80-126d82f8b73c&view=da658e97-86c0-40f3-acd3-b0a850f32c30

napiaszonline.hu/news_pic/2006_os_tuntetok.jpg

kep.index.hu/1/0/1386/13868/138687/13868716_b5dfa078f4853af1455761459942dec5_wm.jpg

pestisracok.hu/wp-content/uploads/2014/01/5-HPGY.jpg

thomasbauer.b02.hu/blog/wp-content/uploads/2012/12/bekes_tuntetok_2006.jpg

A két rongálást összehasonlítva, ha az " egy jogos tüntetés" természetes károkozása volt, akkor a mostani bocs de bölcsis-babazsúr (se).

2018.12.20. 15:41:37

@glinolid:
az elsőben nem tudom mit kellett volna nézni, nem is érteni semmit a hangzavartól, egymás szavába vágnak meg leugatnak 2 valakit aki nem velük ugat.

a második a legjobb, kik ezek...?
nem soros-fizette fiatalok, akiknek ennyire fáj hogy Tordai országgyűlési képviselő? :)
más pökhendiségéről beszélnek pökhendien és ekkora arccal..?

csi szi 2018.12.20. 17:16:56

@GABOR2: Sajna a böngésző a záró zárójelet is a link részének hiszi, ezért vitt üres oldalra. Töröld a végéről. :)

csi szi 2018.12.20. 17:21:33

@Deansdale: Már felemelkedtünk a közepes jövedelmű országok közé, "middle income trap", a közepes jövedelem csapdája, így hívják ezt a helyzetet.
A szegénység megítélése meg szubjektív. A gazdag országbeli (és ebben már mi is azok vagyunk) "mélyszegények" gyerekei chipset zabálnak és dobozos kólát isznak, a "kommunizmusban" ezek luxuscikkek voltak az átlagembernek. Az állítólag éhezők el vannak hízva mint a disznó és így tovább.

glinolid 2018.12.20. 18:05:30

@Mia and me: ungváry, ahogy kimondja a "takarítónő"-t, gyalázatos...
tordai pökhendisége vérlázító. És ezek akarják képviselni a "munkásokat".

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2018.12.20. 19:27:50

@Frederick2: Erre válaszolnék, de épp tövig a nyelvem Dean seggében. Amúgy neked hobbid, hogy mindenkivel mindenáron összebalhézol, aztán meg vérig sértődsz, ha visszaszólnak ugyanabban a stílusban?

2018.12.20. 19:31:00

@glinolid: nem a munkásokat, hanem a jogaikat és az érdekeiket.
A kettő nem ugyanaz!
A munkás nem tud hathatósan és okosan, jogszerűen, vagy akár a jogot csűrve csavarva "harcolni" a saját érdekeiért.
A történelem már megmutatta, hogy a munkás utcakővel és gyárzúzással tud csak "érvelni". És ez nem "lenézés", hanem egyszerűen társadalmi helyzeténél fogva ez az egy módja és lehetősége van.

AMit te lenézésnek érzel a szavaiban az egy természetes igény, hogy aki többet tanult, többet áldozott a saját képzésére az valahol neki "visszajöjjön". pl. egy phd-ért áldozott idő és pénz is mutatkozzon meg pl. abban a különbségben, hogy egy 8 általánossal vagy akár egy érettségivel elvileg nem ugyanarra a munkára való az ember.
Az hogy ez (is) pl. teljesen összemosódott magyarországon, mert rengeteg "érettségihez" köthető munkahely van, amit a 11 éves lányom is simán betölthetne - annak köszönhető, hogy pont a fidesz-generációban boldog boldogtalan elvégzett mindenféle szakot, Dunát lehet rekeszteni a totál hülye közgazdászokkal, jogászokkal, idegenforgalmisokkal ;-), kedvenc büfészakotokkal, stb.... akik elkezdték betölteni a "középkategóriás" helyeket. Ennél fogva szinte minden csúszott egy jó fokot lentebb - már megbecsülésben - viszont nyilván az eddig sem megbecsült helyek (pl. a takarítás) nem csúszott fentebb, meg lentebb se. És ez pénzben is megmutatkozik, azaz kisebb lett a különbség egy egyetemi tanár és egy takarítónő között. Ez nem az utóbbi lenézésére van kihegyezve, inkább arra, hogy az előbbieket már nem nézik semmibe se.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2018.12.20. 20:10:44

@GABOR2: Pedig még így is indokolatlan a türelme.

glinolid 2018.12.20. 21:34:55

@Mia and me: "A munkás nem tud hathatósan és okosan, jogszerűen, vagy akár a jogot csűrve csavarva "harcolni" a saját érdekeiért."

Ezt az érvelési technikát már valahol hallottam. Ja, igen. Az amcsi libsik így védik a feketék jogait:
www.youtube.com/watch?v=3JGmKHrWKMQ

glinolid 2018.12.20. 22:07:02

@Mia and me: "az egy természetes igény, hogy aki többet tanult, többet áldozott a saját képzésére az valahol neki....."

A piac dönti el, hogy egy tudás/képzettség mennyit ér (libsik kedvenc érve).

Glokta 2018.12.20. 22:13:14

@Deansdale: @Asidotus: @glinolid: Az, hogy a fogyasztás nem nőtt (EU-s átlagban), az nem jelenti azt, hogy nem kezdtünk el felzárkózni:
1) például a fogyasztásba nem számítják bele az állami kiadásokat, így egy adócsökkentéssel (mint Romániában) nagyot lehet dobni a fogyasztás értékén. Magyarországon még mindig rekordmagasak az adók: www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/agyonadoztatja-a-dolgozokat-az-allam-dobogos-lett-magyarorszag.247545.html és ezért is alacsony az érték
2) személyes tapasztalat alapján (is) mondom, hogy mostanában jóval többet tudnak félretenni (vagy befektetni) ismerőseim, mint 2010 körül, fejlődnek a vállalatok - a megtakarítások, befektetések pedig szintén nincsenek beleszámítva a fogyasztásba

Sokkal korrektebb adat a reáljövedelem, ami az éves összbevétel (munkabérből, tárgyak, autó eladásából, lakás kiadásából származó jövedelem) értékét mutatja meg. Ez pedig az utóbbi években eléggé nőtt, 2010 óta körülbelül 20%-al: (www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qpt007.html) - ez jóval nagyobb az EU-s átlagnál.

A reál GDP-nk pedig 2013 (a válságból való végleges kilábalás) és 2017 között 16%-al nőtt, az 5. legjobban egész Európában: makronom.mandiner.hu/cikk/20181024_hat_abra_amely_megmutatja_hogyan_zarkozunk_fel_nyugat_europahoz#commentanch657143 a munkanélküliségi arány (mondjuk ebben nincsenek benne az évek óta nem dolgozó, nagyrészt cigány emberek) pedig a 3. legkisebb a kontinensen - mindenki, akinek van érettségije, tud normális munkát találni (sajnos Kelet-Magyarországról lehet, hogy költöznie kell ehhez).

Glokta 2018.12.20. 22:27:22

Néha azt hiszem, hogy az Index próbál legalább 1-2 témában objektív lenni, aztán előjön egy ilyen cikk: index.hu/gazdasag/2018/12/19/bevandorlas_citi_bank/ amelyben azt állítják, a bevándorlás jót tesz a gazdaságnak (ez még igaz is akkor, ha a bevándorlók hajlandóak dolgozni), miközben összemossák az EU-ból jövő bevándorlókat és a kelet-ázsiaiakat a nagyrészt tanulatlan és erőszakos muszlim és fekete-afrikai csürhével.

Érdemes elolvasni a Facebook poszt alatti, nagyrészt felháborodott kommenteket: www.facebook.com/Indexhu/posts/2334510666582225 :)

GABOR2 2018.12.21. 01:33:40

Deansdale ahogy nézelődök a Youtube-on úgy látom, hogy a Patreon nagyon megszívta, hogy bannolta Sargon of Akkad-ot. Óriási számban húznak el róla nem csak maguk a Youtube-erek, hanem sok adakozó, rengetegen nem hajlandóak többé használni azt, amivel eleve kikényszerítik, hogy a többi Youtube-er - akik lehet nem is politikával foglalkoznak- hagyják ott a Patreon-t. Bár tudom, már a másik platform után is mennek az aktivisták, de lehet ezután az ilyen jellegű cégek meggondolják, hogy mivel szórakozzanak, meg állítólag csinálnak jobboldali Patreon-t Jordan Peterson is beleszáll, megfinanszírozza, szóval lesz hamarosan új jobboldali finanszírozási lehetőség.

KalmanBlog 2018.12.21. 10:38:34

@GABOR2: Lehet, hogy most egy lépést kell tenniük hátra is, de tudni kell, hogy esélytelen "jobbos" Patreont hosszútávon üzemeltetni. A Daily Stormer elemzése leírja, hogy miért: dailystormer.name/you-cant-make-an-alternative-to-patreon-because-banks-wont-allow-it/

Deansdale 2018.12.21. 10:42:21

@Glokta: Na ez az amiért e téren paradox és tudománytalan módon de mégis hitelesebbnek tartom a saját tapasztalatot a statisztikáknál. Annyi mindent mérnek és jegyeznek manapság, hogy igazán nem nehéz bárkinek bármire adatot találni, akármit is akar bizonyítani, vagy az ellenkezőjét.

Gyakorlatilag az egész városon látom, hogy javulnak és fejlődnek a dolgok, jóval kevesebb a munkanélküli és az emberek nem görcsölnek a rezsin, megélhetésen. Nem napi téma a sajtóban hogy már megint hányszázezer család nem tudja fizetni a vizet, áramot. Nyilván nem lett mindenki gazdag, és természetes hogy vannak akik panaszkodnak, de most nem azon, hogy választania kell evés és ivás között mert csak egyre van pénz, hanem felszínesebb dolgokon. (Pl. mikor pedagógusok sírnak hogy kevés a 2-300 nettó.) Sőt, még inkább az a jellemző, hogy ellenzékiek panaszkodnak politikai okokból. A pesti libsi közép/felközép, aki 10 éve is sokszázezret keresett, meg ma is, csak ma kevesli mert a fidesz monnyonle. Itt nyomor van, erre nem lehet gyereket vállalni, mit képzelnek.

Szerintem az igazság szokás szerint középen van, lehetne jobb is, meg lehetne rosszabb is. Az biztos, hogy nem rosszabb, mint a maszop alatt, mert azokról a kormányokról kizárólag megszorításos emlékeim vannak, pedig régebben volt olyan korszakom amikor még szimpatizáltam a baloldallal. Szerintem manapság "átlagosan" fejlődünk. Biztosan lehetne ennél gyorsabban is, de hogy nem a jelenlegi ellenzék vezetése alatt, annál biztosabb nincs semmi a világon.

(Hosszabb távlatokban nézve meg itt a kánaán, a szar szoci világból átestünk egy átlagosan fejlődő kapitalistába, össze sem lehet hasonlítani az életszínvonalat és a szabadságot.)

GABOR2 2018.12.21. 10:56:29

@KalmanBlog: Hát talán találnak olyan bankot ami bevállalja őket. Mindenesetre így kitiltogatni embereket, főleg úgy hogy még a szabályzatot se sértették meg... ezzel csak az extrém megoldások fele nyomják a kitiltottakat és közönségüket.

Deansdale 2018.12.21. 10:59:07

@GABOR2: A jobboldalnak semmi esélye. Saját külön internetet/gazdaságot létrehozni amúgy is hülyeség lenne, mert csak kettészakítaná a társadalmat, de úgysem fogják hagyni. Jelenleg túl sok gazdasági és társadalmi erő összpontosul a globalista/progresszív oldalon, amivel természetesen tövig visszaélnek, és addig fogják nyomni a jobbosirtó hadjáratukat amíg erőszakba nem fordul a dolog. Szépen sorban tiltogatják le a konzervatív/nacionalista információs csatornákat és vezéregyéniségeket, az alternatív platformokat pedig tönkreteszik, legalábbis ha úgy néz ki hogy esetleg sikeresek lehetnek. A céljuk az, hogy a piros pirulák osztogatása leálljon, a jobbos kommunikáció megbénuljon, vagyis helyreálljon a sok évtizedes rend, amiben a média a háttérhatalom érdekeit szolgálja. Ebben a helyzetben akkor lesz (félig) érdemi változás, mikor a google, paypal, twitter, patreon, stb. teljes vezérkarai lámpaoszlopokrol fognak lógni, addig totális lelki nyugalommal fogják napról napra fokozni az elnyomásunkat. Igazi változást persze csak a háttérhatalom farba rúgása jelenthetne, de arra egyelőre semmi racionális esély nincs.

Ha JP-ék létrehoznak egy másik SubscribeStar-t az pontosan a SubscribeStar sorsára fog jutni. Felülről szerintem máris kiadták az utasítást, hogy ha lesz ilyen próbálkozás akkor a "hivatalos" bankrendszer halálra szopatja őket. Ehhez persze meglesz a kifogás is, a rengeteg lilahajú terrorpicsa ezrével fogja írni az emileket, hogy JP náci, és bojkottálni kell, amire hivatkozva a bankrendszer majd megtagadja tőlük az együttműködést. Persze nem azzal indítanak, hogy eleve nem kötnek velük szerződést, mert abban nincs semmi poén. Hagyják, hogy elköltsenek egy csomó pénzt a szolgáltatásuk beindítására, és utána fognak kihátrálni az üzletből, hogy minél nagyobb kár érje JP-éket.

A saját anyagi veszteségeik meg nem érdeklik őket, végtelen mennyiségű pénzük van, ha a patreontól elpártol párezer ember, azt szívből leszarják. Nekik ez nem pénzkérdés, nem dollárokat akarnak gyűjteni, őket a nyers hatalom érdekli (ami ez esetben az ellenséges kommunikációs csatornák elpusztítását jelenti).

2018.12.21. 11:31:48

@GABOR2:
"Akkor járj utánna jobban a témának, a helyzet nem valami rózsás. "

MEgkérdezem most itt nálunk az egyik hálózathoz elég jól értő embert erről s azt mondta hogy esetleg a DNS szerverek támadásával lehetne nagyobb kieséseket okozni, bár ott is azért elég sok alap szolgáltató van, sokat kéne egyszerre blokkolni.
Vagy pl. a műholdak zavarása.

Még van itt nálunk 1 nagyobb szakértő, lehet azt is megkérdem legközelebb, ha összeakadok vele.

2018.12.21. 11:34:41

@kiknekX:
+ azt mondta, hogy minden lehetséges, ami még nem volt, de azért ne nagyon aggódjak rajta.
Montam, hogy nem aggódom, csak elméleti érdeklődés.

GABOR2 2018.12.21. 11:48:09

@Deansdale: Vannak kis bankok is, csak tényleg kérdés, hogy még ha lenne is jó szándék bírnák-e idegekkel a folyamatos támadásokat, hogy bevállalják a jobbosokat. Meg ezen kívül ténylegesen tudnának-e nekik ártani. Azt hiszem ilyenkor kéne az, hogy jöjjön Trump és megvédje őket, ha azt akarja, hogy újraválasszák.

"A saját anyagi veszteségeik meg nem érdeklik őket, végtelen mennyiségű pénzük van, ha a patreontól elpártol párezer ember, azt szívből leszarják. Nekik ez nem pénzkérdés, nem dollárokat akarnak gyűjteni, őket a nyers hatalom érdekli (ami ez esetben az ellenséges kommunikációs csatornák elpusztítását jelenti)."

Ezt viszont tényleg egyértelműen látom. Az EA mióta nyáron bemutatták a SJW Battlefieldjüket elveszítették a részvényeik értékének kb. felét, egy héttel a játék kiadása után 50%-os kedvezménnyel adták, sőt volt hogy ingyen osztogatták a EA Helpen azoknak akiknek akár a legkisebb jogos panaszuk volt. Ez az egész történet nagyon hosszú lenne, de aki utánnajár az az egyik mintapéldányát fogja látni az ideológia betörésére a játékokba, amibe bele kell érteni a történelem átírását. Szerencsére a játékosok sokkal inkább reagálnak erre mint hogy azt várták, hogy lenyelnek mindent. Hogy az Y generáció benyle mindent... De a Battlefield csak egy példa.

Star Wars aranytojást tojó tyúk, de mégis megcsinálták, hogy veszteséges legyen. Nem csak maga a film nem hoz annyit mint hozhatna, hanem a játékok sem. Youtuberek raktak föl videókat, hogy míg korábban hipp-hopp elfogyott az összes játék, most ott vannak a polcokon porosan és 50% kedvezménnyel se kell senkinek.

Pl. senkinek se kell az új Rose Tico figura, mert hatalmas baromságokat csinált a filmben közben meg ő az ázsai és nő "haladó" karakter.

www.reddit.com/r/saltierthancrait/comments/a7b2fz/i_guess_kids_arent_asking_for_a_rose_tico_figure/

Hogy mit csinált többek között a filmben? Hála neki az ellenállás utolsó bázisa megsemmisült és meghalt egy csomó ellenálló:

Folyamatosan törlik a Youtuberról, úgyhogy nem tudom linkelni... a legborzalmasabb Star Wars mondat és jelenet az övé.

Szóval tényleg úgy tűnik idéntől már egyértelműen fontosabb az ideológia szóró funkció mint a pénzt kereső. Különben a részvényesek ezt nem hagynák.

A világ vagyonának a fele nagyon kevés ember kezében van, nem igazán tudnak elbukni.

GABOR2 2018.12.21. 11:57:44

@kiknekX: Az USA nemzetvédelmi listáján az első helyen áll.

www.washingtonexaminer.com/news/brace-yourself-here-are-the-top-five-national-security-threats-to-america

"Today, the federal government’s biggest concerns are attacks on critical infrastructure, hacks into America’s private and public cyberspaces, and gaps in America’s physical borders. "

"Terrorists and nation-states could attack the U.S. through its critical infrastructure: banks, energy, telecommunications, and other industries. By disabling America’s power grid or shutting down financial institutions, business would be suspended and communication networks shut down."'

"the categories of critical infrastructure, cybersecurity, terrorism, border security, and drones. China, Iran, North Korea, and Russia are the countries with both the intent and capability to attack the U.S. in cyberspace."

Ez pedig egy olajipari konfenecián hangzott el nemrég:

"Korábban a hackerek megelégedtek a gyors pénzszerzéssel, csak egy kis pénzt akartak keresni azzal, hogy néhány személyes adatot elloptak. De most már egész csoportok vannak, akik azzal foglalkoznak, hogy kreatív módszereket találjanak ki arra, hogy teljes országokat lekapcsoljanak"

"Az elmúlt hónapok adatlopási botrányai után most a nagyvállalatok még az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt fektetnek a kiberbiztonsági intézkedésekre. Van is mitől tartani, egy konferencián arról beszéltek szakértők, hogy a hackereknek már nem csak a gyors pénzszerzés a céljuk személyes adatok lopásával, de egész országokat céloznak meg."

www.portfolio.hu/vallalatok/egesz-orszagokat-kapcsolhatnak-le-ha-bejonnek-a-tervek.304360.html

Amit már korábban említettem, összejöttek okosok és megállapították, hogy nem tudják megvédeni a digitális bankrendszert, erre azt mondta a politkus résztvevő, hogy akkor ezután nem fehér férfiaknak, hanem nőknek és kisebbségieknek kéne lenni infobiztonsági szakembereknek:

"Nem tudnak mit kezdeni a hackerekkel az amerikai bankok"

www.portfolio.hu/finanszirozas/bankok/nem-tudnak-mit-kezdeni-a-hackerekkel-az-amerikai-bankok.286686.html

Egy beismerés egy infobiztonsági cégtől, aki elvileg azt hazudhaná, hogy ők meg tudják oldani:

"Az antivírus halott, a hackerek pedig úgyis bejutnak a gépeinkre"

"Egy meglepő bejelentést tett a napokban a vírusirtó szoftverek egyik legnagyobb szállítójaként ismert Symantec. A Brian Dye, a cég egyik elnök-helyettese ugyanis kerek perec kijelentette, hogy az antivírus technológia gyakorlatilag "halott", és bármit teszünk, a hackerek úgyis be tudnak jutni a gépeinkre."

"Így Dye szerint a cégeknek egyre inkább arra kell összpontosítaniuk, hogy olyan megoldásokat nyújtsanak, amik képesek a bejutás esetén keletkezett károk minimalizálására - mert magát a bejutást megakadályozni úgysem tudják az esetek legnagyobb részében."

GABOR2 2018.12.21. 12:01:51

@kiknekX: Nemrég volt egy portfolio.hu cikk a lakáshelyzetről... Horvátországban pl. a 16-29 éves kororszálynak a 93%-a a szüleinél él.

GABOR2 2018.12.21. 12:50:17

Úgy látom Orbán el kerüli azt a csapdát, hogy mindenkit akinek nem tetszik a törvény Soros emberének nevez, hanem csak egy részüket gondolja annak... bár nem olvastam a teljes interjút. Amúgy bámulatos, hogy milyen gyorsan és könnyen azonnal ott teremnek a tüntetések élén a ballibek, miközben ez egy szakszervezeti ügy lenne, de róluk kb. nem is hallani.

Deansdale 2018.12.21. 12:53:16

@kiknekX: "Részemről továbbra is az ingatlan helyzetet tartom nyomasztónak."

Úgy tűnik ebben is megyünk a nyugat után. Az USA-ban egyáltalán nem divat lakást birtokolni, olyan drágák hogy nem éri meg, a többség inkább bérel. Gondolom ez a tőkéseknek és globalistáknak jó, így mobilis a lakosság, nem kötődnek sehová, nincsenek gyökerek.

Amúgy nálunk itt a CSOK, azzal még lehet jutni valamire. Emellett nem ártana valami lakásépítési hullámot beindítani, bár elvileg fogy a magyar, így ez nem lehetne gond, de a külföldi vásárlások ezt kompenzálhatják, magasan tartva az árakat. Ki kellene lépni az EU-ból és korlátozni vagy tiltani a külföldiek lakásvásárlását :)

Persze a legviccesebb az ökotelepek építése lenne, amit pedzegettünk korábbna, bár sajnos érdemi kitárgyalás nélkül elhalt a téma. Új elektromosautó-gyár a pusztában, köré mondjuk tízezer embernek elegendő ökotelep, aztán ha a minta működik akkor lehet másolgatni mindenfelé.

2018.12.21. 14:40:13

Egy francia tévécsatorna, a France 3 leretusálta az egyik tüntetésen lévő "Macron takarodj" feliratról a "takarodj" szót.

www.youtube.com/watch?v=PItTYt3O4Bc
www.facebook.com/photo.php?fbid=2179736872077337&set=a.110734082310970&type=3&theater

GABOR2 2018.12.21. 15:00:34

@Dolus directus: Hát ettől már tényleg eldobja az ember az agyát. Nem tudom, hogy ez milyen csatorna, de úgy hangzik állami.

Lecsekkoltam, hogy ez "fake news"-e de tényleg megtették:

www.rt.com/news/446613-france3-macron-yellow-vests/

"Emberi hiba" miatt történt a dolog. Ezek szidják a magyar médiahelyzet, miközben ott ilyenek megtörténhetnek, szép.

GABOR2 2018.12.21. 20:33:13

Ime egy jelentés, amiről valószínű nagy hallgatás lesz a nyugati mainstreamben:

mandiner.hu/cikk/20181221_francia_felmeres_magyarorszag_a_szolasszabadsag_ellovasai_kozt

Francia felmérés: Magyarország a szólásszabadság éllovasai közt

"Az Egyesült Államok, Dánia és Nagy-Britannia után jön hazánk a francia Libertex libertárius kutatóintézet felmérése szerint a szólásszabadság szempontjából legszabadabb országok listájában. Franciaország az oroszokkal együtt sereghajtó, a németek rá se fértek a térképre."

A kutatás a főáramtól eltérő politikai nézetekre való nyitottságot vizsgálta, többek közt a gyűlölettörvények relatív hiányát, a politikamentes jogszolgáltatást, azt, hogy a kormányok megkérik-e a Google-t és a Facebookot az „elfogadhatatlan” politikai vélemények cenzúrázására, a hírügynökségek számát, és a nyílt vita lehetőségét.

glinolid 2018.12.21. 21:15:30

@Deansdale: @kiknekX: A US-ben, aki teheti saját lakást vásárol, nem éri meg a bérlés. A lakáshitelek THM-jei 2,5-3,5% között mozognak. A "gond" kreditrendszerrel van, ami a magánszemélyek hitelképességének a mérője. Lakáshitelhez csak olyan személyek juthatnak hozzá, akik több éves pozitív kredit-történettel, de leginkább excellent kredittel rendelkeznek. Na ezt nehéz megvalósítani. A fiatalok túlnyomó része 30-100e USD diákhitellel kezdi a pályafutását: ez az egyetlen hiteltípus, amire nem lehet magáncsődöt jelenteni. A következő tényező az orvosi költségek: fele esetben emiatt veszítik el az évekig gondozott jó kredit besorolásukat. Harmadik esetbe pedig kreditkártya hitelek miatt képtelenek feljebb tornászni a kreditpontjaikat.
Ahhoz, hogy a US-ben valaki hitelképes legyen nagyon szigorú pénzügyi tudatosság és stratégia szükséges, amiket megfelelő ismeretek hiánya és váratlan (pl. orvosi kiadások hitelre)kiadások miatt sokan nem tudnak megtervezni/betartani. Így széles rétegeknek jobb híján marad az életen át tartó bérlés.

Mi kell egy excellent kredithez?

1. Szerezz max. 2-3 db kreditkártyát

2. A kreditkártyákat megfelelően használd:
a. mindig kreditkártyával fizess.
b. havi kintlévőség (nem görgetett tartozás) a hitelkeret max. 20%-a, de inkább 10%.
c. a havi kintlévőséget a megadott terhelési időben törleszted.
d. kreditkártyát soha ne adj vissza a kibocsájtó intézetnek!
e. kreditkártya-tartozást másik kreditkártyával ne fizess ki!

3. Lízingelj autót (2-3 év)
4. Majd banki hitelre vedd át a lízingelt autót (2-3 év)

Ha az 1-3 pontokat betartottad 3 év alatt eljutsz az excellent kategóriába.

5. Még egyszer ismételd meg a 3. és 4. pontokat.
6. Közben tegyél félre kb. 50e USD önerőre.
7. Kb a 7.-8. évben vedd meg a lakást, amit kinéztél magadnak/megengedhetsz magadnak.
8. Fizesd a részleteket mint a katonatiszt
9.
a. ha valahol elbaszod/magáncsődöt jelentesz 7 évre kiestél a játékból, kezdhetsz mindent elölről
b. amennyiben ismét elbaszod, örökre hitelképtelen maradsz.

2018.12.22. 00:02:27

@Frederick2: "A Berengár germán eredetű férfinév, jelentése: medve + lándzsa. Az 1990-es években szórványosan fordult elő, a 2000-es években nem szerepel a 100 leggyakoribb férfinév között. Régen királyok és grófok viselték, most egy alt right-es harci törpe.

Ausztriában tényleg van egy bécsi kastély, Belvedere, amiben Savoyai Jenő lakott nyáron. Sajnálatosan nem találtam meg a "belvedere" jelentését. Az MRA-krónikákban is csak annyit jegyeznek a krónikások, hogy egy igen agresszív, az ellenvéleményt nem tűrő, buzogányos harci törpe viselte a nevet. Kevesen féltek tőle, sokan kinevették, egyesek nagyra tartották."

Arra gondoltam a kastély neve ihlette a nevet, mert ezt találtam róla elsőnek. Berengár nevű uralkodó vagy hadvezér létezett a történelemben.

2018.12.22. 00:10:42

@Mia and me: "az a baj hogy már nem csak a sorosozás a szállóige hanem a szánkó is meg a keresztény értékek... nagyjából ami eddig még megadatott "értékesnek" sok ember számára, abból is önkéntesen csakmaguknak kisajátított és szlogenné silányatott jelkép lett általuk, mint anno a kokárdából..."

A "keményen dolgozó kisember" szlogent is ide lehetne sorolni, amit nyomtak néhány évvel ezelőttig. Azzal is hiteltelenítik magukat, hogy az ellenkezőjét teszik látszólag annak, mint amit kifelé kommunikálnak. Ameddig ez nem csökkenti a népszerűségüket megtehetik. Annak tudatában is működik, hogy ellenzéki részről nincs hiteles alternatíva. Ahogy többen is írták nem ez az ellenzék lesz az, aki változást hozhat.

2018.12.22. 00:14:30

@GABOR2: "Úgy látom Orbán el kerüli azt a csapdát, hogy mindenkit akinek nem tetszik a törvény Soros emberének nevez, hanem csak egy részüket gondolja annak... bár nem olvastam a teljes interjút. Amúgy bámulatos, hogy milyen gyorsan és könnyen azonnal ott teremnek a tüntetések élén a ballibek, miközben ez egy szakszervezeti ügy lenne, de róluk kb. nem is hallani."

Hofi után szabadon:
-Ki akar menni a kormány ellen tüntetni?
-Nem.
-És, ha megfizetem?

2018.12.22. 00:18:12

@Deansdale @glinolid: Olvastam valahol egyszer, hogy Amerikában kötelező hitellel kezdeni az életet és arra dolgozni, hogy törleszteni lehessen, mert akkor lehet érvényesülni, tehát akkor leszel valaki.

2018.12.22. 00:22:22

@kiknekX: A meg nem oldott devizahiteles helyzet sem javít az összképen, amit megoldottnak nyilvánított a kormány.

Frederick2 2018.12.22. 07:08:47

@M87:

moly.hu/konyvek/foldes-peter-belvedere

"Savoyai Jenő híres bécsi palotáját – az 1714 és 1721 között épült Belvederé-t – a Monarchia utolsó tíz esztendejében Ferenc Ferdinánd, Ausztria és Magyarország trónjának várományosa lakta hercegi rangra emelt, nagyralátó feleségével, Chotek Zsófiával. Az agg Ferenc József halálára várakozó trónörökös ebben a palotában szövögette uralkodói terveit, ebből a palotából egyengette útját a Monarchia trónjához.

1914. június 29-ig…

Kristóffy József, az általános titkos választójogért munkálkodó magyar politikus, a Fejérváry-kormány belügyminisztere Ferenc Ferdinándban vélte megtalálni azt a „fenséges”, a majdani „felséges” pártfogót, aki jószándékú törekvéseit felkarolná. Politikai célja érdekében a „célirányos alkalmazkodás” fegyverével hadakozott, de sikerek híján inkább csak reményeiben bizakodhatott.

1914. június 29-ig…"

Frederick2 2018.12.22. 07:39:57

@Madarász Henrik:

www.youtube.com/watch?v=2W7Lp7jG79k

"riadóztatni fogom a Betyársereget, ki fogunk menni 300 emberrel a Kossuth térre, segítünk a rendőröknek a rendteremtésben"

Milyen jó, hogy a magyar rendőrség a Betyársereg nélkül is ellátja a feladatát a budapesti tüntetésen!

Itt gondolkodtam el a következőn:

Vona Gábor utasítja Volner Jánost, hogy épüljön be a Mi Hazánk Mozgalomba, és járassa le azt. Mondjuk az ilyen frankó megnyilvánulásokkal!

Persze, ez így elég konteo. A másik magyarázat, hogy tényleg ennyire hülye.

KalmanBlog 2018.12.22. 11:50:50

@glinolid: A vicc az, hogy egy valóban tudatosan élő ember házon kívül nem vsz fel hitelt. Legjobb volna arra se venni, de az azért közel kivitelezhetetlen. Ezzel a rendszerrel lényegében kötelezővé teszik a hitelek használatát, amin a bankok még akkor is szarrá keresik magukat, ha soha nem csúszik az illető. Mivel például a kártyás vásárlásokon is keresnek, csak azt az eladó fizeti, ezért sokaknak nem nyilvánvaló, hogy ezen is keresnek.

De az emberek nagy többsége megcsúszik, és rajtuk aztán szégyentelenül sokat keresnek.

Vagy ott van az autó lízingelés: ezek általában közel új autók, sokkal többe kerülnek, mint egy 7-10 éves használtat venni. (Időre vetített TCO Total Cost of Ownership-re vagy megtett kilométerre számítva.) Azzal, hogy belekényszerítenek ebbe, hogy aztán kaphass hitelt a házadra éppenséggel nem tesznek jót neked.

Ezen az amerikai rendszeren tényleg le vagyok hűlve, abszolút a bankok az urak odaát. De hát a teljes világgazdaság a bankok kezében van, mit lehet tenni?

KalmanBlog 2018.12.22. 11:51:40

@KalmanBlog: "házon kívül nem vsz fel hitelt" úgy értem, hogy ház vagy lakásvásárláson kívül.

KalmanBlog 2018.12.22. 12:07:56

@GABOR2: Ez gigalol, hogy az UK szabadabb volna nálunk. Mikor a mozlemekről és buzikról a "jót de inkább semmit" elvet karhatalmi erővel kényszerítik ki.

Például a 6oodfella accountjával feladott tweet "Where is a muslim with a truck when we need one?" miatt bevitték 6oodfella-t egy napra. Csak azért mert a rendőrök félreértették a mondanivalóját, hiszen ő kebabárus teherautóra gondolt, az éhes tömegek láttán. A rendőrök meg valami gyűlölködő dologra gondoltak, nem is értem mire. Ez csak őket minősíti persze, őket kellene gyűlöletbűn miatt büntetni. Nálunk azért ilyen szintű cenzúra még nincsen.

Bár megvan a bírálhatatlan kasztunk nekünk is, de sajnos abban nincs különbség Európában sehol. Nem véletlen, hogy a Kuruc és a Stormer hivatalosan az USA-ban üzemel.

Madarász Henrik 2018.12.22. 14:30:54

@Frederick2: Tényleg ennyire hülye, fontoskodni akart, de csak lejáratta a pártját, én nem örültem, amikor belépett a MHM-be.

Madarász Henrik 2018.12.22. 14:39:27

@KalmanBlog: Ez a lista szerintem hülyeség, az angoloknál nincs szólásszabadság, gyűlöletbeszéd miatt egy csomó embert tartoztattak már le. Igazából nálunk csak egy fokkal jobb a helyzet, az itteni holokauszttagadási és gyűlöletbeszéd törvény miatt, amit a Fidesz fogadott el. Egyedül az USA-ban létezik igazi államilag garantált szólásszabadság, persze ott meg a balos nagyvállalatok és magánszemélyek zaklatják a nekik nem szimpatikus elvek képviselőit.

Glokta 2018.12.22. 18:25:06

@KalmanBlog: @GABOR2: Azért ezt a kutatást sem mondanám "függetlennek". Jó tudni, hogy az ezt végző Polemiát korábbi Nemzeti Frontosok alapították, és a politikáról írt cikkek alapján látszódik az erőteljes Macron-, és bevándorlásellenesség. Úgyhogy szerintem a céljuk az volt (és ehhez válogatták az adatokat), hogy Franciaország minél rosszabb helyen végezzen a ranglistán (ugyanúgy ahogy Asidotus cikkében olyan statisztikát kerestek - a fogyasztást - ami nem mutatja be jó fényben Magyarországot). Meg néha rossz, idejétmúlt adatokat használtak - nem hinném hogy hiteles egy 2011-es adat arról, mekkora a magyar állam befolyása a médiára.

Amúgy a szólásszabadság állapota tényleg nem rosszabb Magyarországon, mint Németországon vagy Franciaországban, csak mások a teljesen került témák (cigányság illetve muszlimok bűnözése, problémái), de teljes körű szabadság csak az USA-ban van (bár elvileg 13 tagállam cenzúrázza az internetet, ami alkotmányellenes).

Az, hogy mennyire nyilváníthatunk szabad véleményt bárminemű következmény nélkül, egy másik kérdés.
Magyarországon például kirúgtak egy ügyvédet a munkahelyéről 3 privát kormányellenes Facebook poszt miatt:
index.hu/belfold/2018/10/30/ugyeszseg_per_targyalas_ugyesz_facebook_politika_kirugas/

az USA-ban és máshol ugyanezt inkább magánvállalatok csinálják (James Damore-ügy) a "nem polkorrekt" dolgozóikkal szemben.

Deansdale 2018.12.22. 19:22:50

@Glokta: Hja, az a kutatás ami szerint a briteknél jó a szólásszabadság fabatkát sem ér.

Ez az ügyészkirúgás érdekes dolog... (Ex-)libertáriusként bosszant a dolog, alapvetően nem tartom jó ötletnek ha magánügyek miatt a munkahelyén zaklatják az embert, ugyanakkor azért ez egy kicsit összetettebb ügy, tekintve hogy egy ügyésznek talán nem kellene nyilvánosan politizálni, főleg nem a klasszikus gúnyos és lekezelő libsi hangnemben. Ez valószínűsíti, hogy ha politikai vonatkozású ügy kerül a kezei közé akkor nem lesz pártatlan. Ha az ellenzék számonkéri, hogy szerintük a bíróságok nem függetlenek, akkor az ellen is tiltakozniuk kellene, hogy egy ügyész politikailag befolyásolt. Ja, ha az ő oldalukon áll az más, akkor rendben van? Hm.

Arra azért felhívnám a figyelmet, hogy az ő esete nem összemérhető a sokat emlegetett angol/német/stb. helyzettel, mivel ott letartóztatják és megbüntetik, bebörtönzik a gondolatbűnözőket, míg ügyészünket egyszerűen csak eltávolították a pozíciójából miután kiderült hogy kóros politikai beütés áldozata.

A magánvéleményem meg annyi, hogy egy ilyen állásban legyen elég esze az embernek ahhoz hogy ne nyomja az ellenzéki dumát nyilvánosan.

GABOR2 2018.12.22. 22:15:27

@Glokta:

"A kutatás a főáramtól eltérő politikai nézetekre való nyitottságot vizsgálta, többek közt a gyűlölettörvények relatív hiányát, a politikamentes jogszolgáltatást, azt, hogy a kormányok megkérik-e a Google-t és a Facebookot az „elfogadhatatlan” politikai vélemények cenzúrázására, a hírügynökségek számát, és a nyílt vita lehetőségét."

Szerintem a módszerük időszerű és teljesen jó. Az hogy Nagy-Britannia miért került ennyire jó helyre Deansdale cikke után is... talán ott interneten jobban lehet mondani a dolgokat.

@Deansdale: "(Ex-)libertáriusként"

Miért lettél ex és most mi vagy? Én időben "el vagyok maradva" mert több éves hozzászólásaidat olvastam a Férfihangon és érdekel mi változott.

"Az, hogy mennyire nyilváníthatunk szabad véleményt bárminemű következmény nélkül, egy másik kérdés."

Az, hogy Orbán véleménydiktátor vagy nem, nem derül ki mert abban a kényelmes helyzetben van, hogy az ellenzéknek annyian nem hisznek, hogy nyugodtan mondhatnak akármit, de ha lesz egyszer egy hatékony ellenzék... arra hogyan fognak reagálni lesz az érdekes.

GABOR2 2018.12.22. 22:16:47

@Madarász Henrik: Egyenesen azt gondolják, hogy az alkotmányos szólásszabadság védelem csak az állammal szemben véd.

GABOR2 2018.12.22. 22:22:36

@M87: Gondolom az egyetemisták hitelére gondoltak.

GABOR2 2018.12.22. 22:25:56

@Frederick2: Poziciónálja magát és a "Mi Hazánk Mozgalmat". Amúgy most akkor már ő is benne van az új mozgalomban?

Madarász Henrik 2018.12.22. 22:29:55

@GABOR2: Angliában simán rárúgják az ajtót hajnalban az emberekre a rendőrök, ha olyat ír a facebookon ami szerintük gyűlöletbeszéd, a legmocskosabb elnyomó rezsim a németek után.

Madarász Henrik 2018.12.22. 22:31:47

@GABOR2: Az elég komoly félreértelmezése a szólásszabadságnak, ha valaki mást zaklat a véleménye miatt, azt kellene megbüntetni keményen.

GABOR2 2018.12.22. 22:33:13

@Frederick2: Ezek a művek azt akarják az ember fejébe verni, hogy milyen rossz volt régen és hogy a konzervatívizmus= fasizmus, tehát ne vádjunk rá.

És fontos, hogy fogadjuk el a bevándorlást, mert az alternatíva a fasizmus:

"Élete végéig áradozik a szép időkről, amikor pontosan jártak a vonatok, nem voltak bevándorlók. Hogy utóbbiak nélkül ne lenne, aki bevásárol, takarít neki? – lári-fári."

Mindenhonnan ez árad.

Deansdale 2018.12.22. 22:41:16

@GABOR2: "Miért lettél ex és most mi vagy?"

Rájöttem, hogy a libertárius filozófia, mint minden más egykaptafás társa, önmagában elégtelen és működésképtelen egy ország, egy társadalom működtetésére. Egy puzzle-darabka a sok közül, sok másiknál fontosabb is, de önmagában szart sem ér.

Most azt mondanám pragmatista vagyok. (Tudom, hogy ez nem egy filozófiai irányzat a szó szoros értelmében, dehát ez van :) Minden kérdésre az optimális MŰKÖDŐ választ kell adni, ami a társadalom egészének a legerőmutatóbb, és mindegy milyen filozódiai gyökerekből érkezik. Nem érdemes egy filozófiához ragaszkodni, mert hosszú távon mindenképp jön egy probléma amire valami más jobb megoldást kínál.

A kaput meg az tette be a libertárius dolgokkal kapcsolatban, épp manapság, hogy a progresszívek elkezdték használni a libertárius érveket pajzsként, azok mögé bújva nyomatják a szélsőséges elnyomó dumát - ezzel persze rámutatva arra is, hogy ez a libertárius filozófia egyik achilles-sarka. Természetesen a netes balos cenzúráról beszélek, és hogy a sok tetű progresszív hirtelen mind libertárius lett, és egyfolytában azt nyomják, hogy dehát magáncégeknek bármit lehet, meg hogy a szólásszabadság csak arra vonatkozik hogy az állam nem büntethet a mondandódért, a magáncégek azt csinálnak amit akarnak. A libertárius eszme nincs felkészülve egy pár dologra, pl. hogy az állammal vetekedő erejű egyéb fenyegetések bukkannak fel. A libertárius gondolkodásban a fő ellenség az állam, attól kell megvédeni a magáncégeket, punktum. Nade mi van ha a magáncégek találnak módot az emberek elnyomására? "A piac majd megoldja", gondolom, csak azt várjuk meg amíg ez ténylegesen megtörténik, jó esetben milliárd áldozattal járó világforradalom nélkül megússzuk, és nem kell hozzá csak 30-40 év. Király...

A valódi libertáriusok ilyenkor azzal jönnek, hogy nade az állam kezébe X hatalmat tenni kockázatos, mert visszaélhet vele. Na igen, csakhogy a progresszív hatalomátvétel MÁR MEGTÖRTÉNT, jelenleg derékig állunk abban hogy szivatnak minket - ehhez képest az hogy az állam talán egyszer majd potenciálisan visszaél valamilyen hatalommal szerintem huszadrangú tényező. Itt és most szeretnék valami rend-félét, a jövő problémáival meg majd foglalkozunk a jövőben.

Ez meg a libertárius eszme másik achilles-sarka, hogy nem elég pragmatikus, nincs semmi kapcsolata a kétkezi valósággal. Akkor talán működhetne ha tiszta lapról építhetne fel egy vaciúj társadalmat amiben a szabályok eleve le vannak fektetve, de arra semmilyen formában nem képes hogy a jelenlegi szituból kivezessen minket. A libertárius filozófia tökéletes válaszokat ad elvi kérdésekre és semmilyeneket a gyakorlatiakra.

GABOR2 2018.12.22. 22:41:52

@Frederick2: Ez a másik link is ugyanaz... Az olaszok "sose voltak", de amikor lett ez az egység valami azt is csak szégyelni lehet, sose nyertek, bénák együtt... Amúgy azt írták az elöző linkednél is, hogy hogy szerették Mussulinit, de közben meg igazából a harctereken nem voltak annyira hatékonyak és fanatikusak, nem rajongtak a harcért.

Ennek a linkednek az írása a lényegét már az elején elárulja:
"A politikát két évtizede egy korrupt, a maffiához kötődő, kínos botrányokba keveredő, kiöregedett dzsigoló határozza meg, akit az olaszok titkon csodálnak. Ráadásul a településükhöz a nemzetnél erősebben kötődő olaszok újabban nacionalista, Európa-ellenes pártoknak szavaznak bizalmat."

Minden baj amit felhozott ezért van, vagyis a jobboldal miatt más nem számít.

Az ilyen kedves "elemzések" valahogy mindig arról akarják az adott népet meggyőzni, hogy ne legyen büszke, inkább jobb lenne ha nem lenne; meg nincsen kultúraja stb..

GABOR2 2018.12.22. 23:25:08

@Deansdale: Ezzel amit írtál úgy kb. százszázalékban egyet is értek. Ez viszont kicsit problémás:

"...ami a társadalom egészének a legerőmutatóbb, és mindegy milyen filozódiai gyökerekből érkezik."

Ezekből a filozófiai gyökerekből jönnek hülyeségek is, amik majd akadályozzák azt, hogy amikor itt az idő, akkor váltson a társadalom. Ezért szerintem mégse mindegy a dolog... Bár lehet szükség volna rá, hisz az emberek egy része nincs meg bizonyos általános narratívák nélkül, mégha nem is vallás kb. olyan szerepet tölt be egyeseknél. A fölösleges részei viszont a következő szükséges váltásnál akadályt fognak jelenteni. Meg ez így végülis "társadalmi mérnökség", a benne lévők nem tudják mi miért van, azt csak a "társadalmi mérnökök" tudják mi miért történik igazából. Tulajdonképpen... a mostani ballibek pont azt hiszik, ők azt a szerepet töltik be amit te leírtál, csak a nem haladók nem látják be, hogy amit kitaláltak az a jó. Nekik van egy kigondolt elképzelésük amiről szentül meg vannak győződve (vagy egy részük) hogy az az egyetlen út, dehát igazából megvannak a korlátai a legokosabb embereknek is.

Komolyan olyan érdekes... én évekkel ezelőtti írásaidat olvasom, ahol tényleg látom még mennyire idealista voltál és tényleg láttam, hogy az írásaid alatt még rengeteget is kommenteltél még akkor is amikor szerintem csak játszották egyesek, hogy nem értik mit írsz, legalábbis számomra teljesen világos volt mit miért gondolsz, de vetted a fáradságot és még kommenteltélt több oldalt, hogy világosabb legyen amit akarsz; azt láttam hiszel benne, hogy csak arra van szükség, hogy az emberek jobban megértsék a dolgokat és akkor jobb lesz a világ. Mostmár viszont párszor elejted, hogy nagyon lesújtó lett a véleményed és szerintem inkább a kezedbe vennéd szíved szerint az irányítást, mármint társadalmi szinten... talán sok korábbi "társadalmi mérnök" járt be valami hasonló utat. Belefáradtál a sok értelmetlen vitába és inkább magad mondanád meg, hogy hogyan legyen.

A pragmatizmus helyes dolog, de ezzel a kitétellel amit kiemeltem az is benne, van hogy "az emberek hülyék és nem lehet egyenesen irányítani őket" tehát kell nekik valami ideológia, filozófia... de mi az irányítok tudjuk, hogy hülyeség, ez csak egy eszköz.

Mondjuk lehet tényleg nem lehet az emberek miatt sohase egy normális társadalmat felépíteni, az emberi hülyeség és az emberi szív miatt (ami mégha tudja is, hogy rossz amit tesz megteszi). Csak valahol szomorú, hogy olyan reményvesztet lettél a korábbi túlzott optimizmus hozzáállás után.

A vállalatok ideológiai hadjárata kapitalizmusban ha szembemegy a társadalmi többséggel akkor - hacsak nem függőséget okoz amit árul, vagy megkerülhetetlen - az normális körülmények között a vállalatok elbukásával jár. Csakhogy ha olyan a helyzet, hogy az összvagyon ötven százaléka egy kis csoporté és még ráadásul a veszteségeket át tudja sokszor terhelni a társadalomra akkor lehet más lesz a helyzet. De ki tudja... egy háború mégha ideológiai is nagyon drága, vagyonokat emészt fel baromi gyorsan, szóval meglátjuk mi lesz.

Egyébként, hogy egy kicsit a saját blogomat felhozzam... a techcégek is azért tudják most sok hülyeségüket finanszírozni amikről írok, mert kaptak egy csomó állami támogatást és hatalmasra nőttek, mert sokszor saját részvény vásárlásra használták a kapott pénzt, mesterségesen emelték saját részvényük árfolyamát, elfedve a kudarcaikat. Sőt jegybankok volt, hogy közvetlenül vásároláták a részvényüket, szóval már nem is annyira függnek a piactól egy ideje.

Frederick2 2018.12.23. 06:48:41

@GABOR2: A Könyvtacskó blog szerzőjével, Szabolccsal volt egy rövid kommentbeszélgetésem. Belenézegettem a blogjába és a blog face-oldalába. Ahogy elnézem, ő is egy liberális, aki 1, retteg a nacionalizmustól és 2, asszisztál olyan anti-liberális mozgalmakhoz, mint a harmadvonalas feminizmushoz. Hát mit mondjak erre? Egészségére! :P

Amúgy ha már szóba jött a libertarianizmus, @Deansdale: által, én elhűlve és elképedve nézem azt, hogy magukat liberálisnak/libertariánusnak valló személyek asszisztálnak a harmadvonalas feminizmus rombolásához, a politikai korrektség gépezetéhez és a migrációhoz. Járom olyan jelenséghez, amit nekik libertariánusként kutyakötelességük lenne kritizálni, libertariánus alapon. Az meg a hülyeség netovábbja, mikor ezek az emberek kifejtik, hogy a Zorbán és a NER rosszabb, mint a Gender-kurzus, a PC és a migráció. Még ha nem is lenne ez egy faszság, mikor akkor sem jelentene ez kibúvót, hogy libertariánus szempontból bírálják az Európai Unió migrációspolitikáját és a kulturális baloldal (kulturmarxizmus) antiliberális elemeit.

"szerették Mussulinit, de közben meg igazából a harctereken nem voltak annyira hatékonyak és fanatikusak, nem rajongtak a harcért."

Mondjuk ebbe azért van igazság. A fasizmus háború-kultusza tényleg nevetséges volt valahol. Emellett Mussolini valahogy nem tudta olyan jól fanatizálni az embereket, mint Hitler vagy Sztálin.

"Az ilyen kedves "elemzések" valahogy mindig arról akarják az adott népet meggyőzni, hogy ne legyen büszke, inkább jobb lenne ha nem lenne; meg nincsen kultúraja stb.."

Azért a jelenlegi szituációban kifejezetten vicces az az állítás, hogy a nacionalizmus juttatta a gödör szélére Olaszországot. Én úgy tudom, pont az anti-nacionalista politika okozta azt Olaszországban, hogy tele vannak agresszív néger és arab elemekkel, s hogy emiatt jelentősen megnőtt a bűnözés, romlott a közbiztonság. Berlusconi újbóli népszerűségéhez pedig elengedhetetlen volt egy szar és káros baloldal, ami a migrációs politikájával, az EU szervilis kiszolgálásával és a megszorításokkal lejáratta magát az olasz társadalomban.

Egyébként a libertariánusok azt is észrevehetnék, hogy a jobboldal, a konzervativizmus és a nacionalizmus azért erősödik fel a nyugati civilizációban (USA és Európa), mert a baloldal és a liberalizmus lejáratta magát.

"A kaput meg az tette be a libertárius dolgokkal kapcsolatban, épp manapság, hogy a progresszívek elkezdték használni a libertárius érveket pajzsként, azok mögé bújva nyomatják a szélsőséges elnyomó dumát - ezzel persze rámutatva arra is, hogy ez a libertárius filozófia egyik achilles-sarka. Természetesen a netes balos cenzúráról beszélek, és hogy a sok tetű progresszív hirtelen mind libertárius lett, és egyfolytában azt nyomják, hogy dehát magáncégeknek bármit lehet, meg hogy a szólásszabadság csak arra vonatkozik hogy az állam nem büntethet a mondandódért, a magáncégek azt csinálnak amit akarnak."

Körülbelül. Már a bal-liberalizmus kapcsán is mondták eszmetörténészek és politológusok (akiknek még nem ment el az eszük), hogy ilyen állat nincs. Két olyan eszme került egymás mellé, szintézisre, amik egymás ellentétei. A balliberális szubkultúra amúgy úgy született, hogy összeházasodott az MSZP és az SZDSZ (koalíció)?, a "progresszív" értelmiségi pedig lekövette szervilisen (a kritika és a konfrontáció helyett). Sajnálatosan mára a balliberális szubkultúra egy erős mém lett, az SZDSZ pusztulását kacagva túlélte, és szerintem az MSZP elhullását sem érezné meg - persze, nem hiszem, hogy a balliberális szubkultúra ennyire autonóm lenne, szerintem mára a Soros-hálózat táplálja folyamatosan.

De mára a libertariánus és a baloldal is összefonódott. Libertariánusok állnak ki a MeToo mellett, és mondják azt, hogy nincs semmi baj azzal, hogy az EU diktatórikusan elvárja a tagállamoktól a Migrációs Kvóta bevezetését. Agyfasz!

GABOR2 2018.12.23. 10:26:11

Magyarországon talán annyira nem ismert, de az USA-ban elkezdték a demokraták mindenért a "orosz hackereket, meg chat-robotokat" hibáztatni. Volt olyan is, hogy azt állították, hogy a STAR WARS új részeit igazából a közönség szereti, csak orosz chatrobotok mondják, hogy rossz lett...

Most lebuktak... ők csináltak ál-orosz hackereket, hogy azt mondhassák, azok támogatják a republikánusokat.

www.rt.com/usa/447031-democrats-election-meddling-alabama/

GABOR2 2018.12.23. 11:11:54

A Marokkóban lefejezett lány anyja nyilatkozta a lányáról:

"A lányom annyira boldog és életvidám volt. Mindenki szerette, nem hitt a rosszban."

Ez is az agymosás eredménye.

Madarász Henrik 2018.12.23. 11:24:43

@GABOR2: A balosokból alapból könnyebben lesz áldozat, ők hajlamosak megbízni ismeretlen emberekben.

Madarász Henrik 2018.12.23. 11:27:47

@GABOR2: Nálunk a 444 és az index nyomja ezt az orosz troll szöveget, a 444 eleve Soros lapja, az index meg amerikai kapcsolatokkal rendelkezik, onnan kap infókat egyes cikkeihez.

GABOR2 2018.12.23. 12:52:15

@Frederick2: Sok író tudja, hogy mit jutalmaznak, mi ad pénzt... az pedig a nacionalizmus alázása. Ezzel jönnek a mindenféle díjak és elismerések meg még pár "megunhatatlan" témáért mint Holocaust.

A sok "induvidum" valahogy mind egy dolgot gondol csak bajnak, míg egyéb dolgokra vakok amik kiverik a szemüket.

GABOR2 2018.12.23. 12:55:07

@Madarász Henrik: Node azt gondolni, hogy nincs rossz és életveszély helyekre eltúrázgatni... ehhez meg kell dolgozni az agyat. Hasonló a helyzet az országuk elárasztásával... totál vakok lettek alapvető dolgokra és ez a vesztükre lesz országos szinten is.

GABOR2 2018.12.23. 12:56:02

@Madarász Henrik: Ilyenkor elfelejtik, hogy ők nem összeesküvés elmélet hívők.

GABOR2 2018.12.23. 12:59:10

Úgy látom Orbán mostani nyilatkozata pont ide illik:

mandiner.hu/cikk/20181223_orban_egy_orszag_vedelme_nem_jo_embereket_hanem_felelos_embereket_igenyel

Bár szerintem aki nem képes felismerni a rosszat és mindent jónak gondol nem éppen "jó ember".

GABOR2 2018.12.23. 13:06:50

Visszatérve a tech világba...

Újra csak kiderül, hogy fontos rendszerek sebezhető állapotban vannak.

"Katasztrofális állapotok uralkodnak az USA rakétarendszerében"

"Mivel ez a rendszer, a BMDS egyik fő funkciója a támadások elhárítása, az ilyen hibák, vagyis hogy az adatáramlást, az adatfeldolgozást és az adattárolás végző hálózatok gyakorlatilag védtelenek, kétségessé tehetik a működését – fogalmaznak a jelentés írói."

itcafe.hu/hir/usa_raketa_biztonsag.html

www.dodig.mil/reports.html/Article/1713611/security-controls-at-dod-facilities-for-protecting-ballistic-missile-defense-sy/

Ez a digitális állam koncepció Orbánék nagy zsákutcája lesz.

Frederick2 2018.12.23. 13:19:43

@GABOR2:

"Magyarországon talán annyira nem ismert, de az USA-ban elkezdték a demokraták mindenért a "orosz hackereket, meg chat-robotokat" hibáztatni."

A 444! nyomatta ezt a propagandát. Miszerint orosz hackerek Putyin utasítására támadás alá vették az amerikai demokráciát. Meg hogy Trump orosz hackerek támogatásának köszönheti a választási győzelmét.

"totál vakok lettek alapvető dolgokra és ez a vesztükre lesz országos szinten is."

Elképesztő, ahogy a migráció veszélyét elbagatellizálja az ÁTLAGEMBER. Az átlagember(!!!). Az a polgár, akinek igenis tudatában kellene lennie annak a veszélynek, amit a migráció jelent számára és szerettei számára.

"Visszatérve a tech világba..."

Múltkor írtad, hogy a nemzetközi vírusirtó cégek szóvivői olyan nyilatkozatokat tesznek, miszerint a vírusirtó szoftvereik valójában nem védenek meg a hackerek támadásaitól. Hát kösz! :P :( Nesze neked NOD és társai! :D :P

VT 135 2018.12.23. 13:54:13

Nem tudjok, milyen jó dolgunk van Magyarországon (minden rossz ellenére).
Izrael. Feminizmus. A férfiakat mindenféle bizonyíték nélkül őrizetbe veszik, börtönbe küldik, simán, női "erőszak" bejelentésre - hacsak nem tudják bizonyítani, h ártatlanok. Ha kiderül, h a nő hazudott, semmi sem történik. Szép, új, feminista-totalitárus világ...
Persze számomra rögtön felmerül a kérdés, h az ottani férfiak miért tűrik ezt??? Miért nem növesztenek tököt???
www.youtube.com/watch?v=HXRFQKxYT54

Deansdale 2018.12.23. 19:04:39

@GABOR2: "mennyire idealista voltál"

A valóságban kisebb a változás mint az írásaim alapján tűnhet. Mostanában kevesebb időm/energiám/ihletem van írni, illetve több témában is már leírtam amit gondolok, ismételgetni meg nem akarom magam. Igazából régebben sem hittem, hogy az emberek ügyes magyarázatok alapján bármit megérthetnek, meg most sem gondolom hogy minden veszve van, bár az utóbbi pár évben a progresszív/globalista erők hatalmasakat léptek előre, a konzervatív/nacionalista forradalom (reneszánsz?) pedig még nem bontakozott ki rendesen, így most elég szar helyzetben vagyunk. Ha a dolgok így mennek tovább hamarosan orrcsúcsig fogunk állni a lecsóban, a nyugati civilizáció, a benne élő nemzetállamok, illetve a fehér faj léte lesz a tét, ha nem sikerül még most a 24. órában valahogy felébresztenünk a többséget és picsánrúgni a rosszakaróinkat. Ez mondjuk rányomja a bélyegét a politikai jellegű írásaimra, de ettől én még nem érzem úgy, hogy sokat változtam volna a pár évvel ezelőtti énemhez képest.

2018.12.23. 20:43:21

@GABOR2: Az is része lehetett. Inkább az új lakásvásárlásra vonatkozott, amit hitelből lehet fedezni. Nem tudom mekkora ott az önerő része a dolognak.

2018.12.23. 20:47:58

@Frederick2: Így tisztább a kép.

Frederick2 2018.12.24. 06:47:35

@VT 135: Gyatra az angol tudásom, ezért keveset értek a videóból. (Meg épp hogy átfutottam, kevés az időm.) Ha jól értem, a Mallorca-pólós csaj egy feminista szociopata.

"Persze számomra rögtön felmerül a kérdés, h az ottani férfiak miért tűrik ezt???"

Ezen én is csodálkozom. Izrael egy jobbos, nacionalista ország. A muszlimokkal való harc állítólag megedzette őket. Igazából a baloldali ideológia gyakorlatba ültetésével a saját nemzetüket gyengítik. Svédország is részben azért vérzik el a migráció alatt, mert a feminizmus kiherélte a férfiakat, a kellő maszkulinitás hiányában meg semmi esélyük a muszlimok ellen. Izrael akkor, ha jól értem, rálépett az öngyilkosság útjára.

A Mallorca-pólós csaj stílusa nagyon irritáló.

Frederick2 2018.12.24. 06:55:14

@Deansdale:

"a konzervatív/nacionalista forradalom (reneszánsz?) pedig még nem bontakozott ki rendesen"

A konzervatív reneszánszhoz konzervatív személyek kellenek. Az Orbán, Trump és Putyin a szó klasszikus értelmében nem konzervatívok. Duterte és Berlusconi szintén nem az. Tény, hogy motorjai az új ellenforradalomnak, de akkor sem igazi konzervatívok. Az alt-right is egy csomó olyan emberrel van tele, aki nem konzervatív. A posztmodern baloldalhoz képest talán konzervatív, de önmagában nem az. Hogy ez probléma vagy sem, az már szubjektív megítélés. Mondjuk én örülnék, ha pl. az Orbán-kormány valójában konzervatív lenne, mert akkor talán kevesebb disznóságot követne el a politikában.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2018.12.24. 08:40:25

Szaturnália valamint Ewan McGregor 2018-ik születésnapja alkalmából az Erő legyen mindenkivel!

Glokta 2018.12.24. 16:25:46

@Frederick2: Ők nem igazán konzervatívok, csak egyes tetteikkel a konzervatív tábort szolgálják ki - én inkább nacionalistának nevezném őket (főleg Putyint).
Orbán 1998-2002 között bepróbálkozott a konzervativizmussal, aztán egy választási bukás nyomán kiábrándult belőle, Putyin KGB-tisztként és Trump New York-i milliárdosként soha nem volt igazán "hagyományos" konzervatív.

Viszont én úgy látom, retorikájuk részben egy "régi" kort idéz: Orbán a kádárizmus ("keményen dolgozó kisember"), Putyin a Szovjetunió, és Trump a XIX. századi Amerika egyes elemeit hozta vissza vagy próbálja visszahozni - őszintén szólva számomra ezekből csak utóbbi tűnik pozitívnak.

Madarász Henrik 2018.12.25. 00:14:36

@Madarász Henrik: Ez a cikk megmagyarázza a dolgot, a két frissítést kell megnézni, a két szerencsétlen lány meggyőződéses balos humanista volt.

kuruc.info/r/4/193350/

Frederick2 2018.12.25. 12:20:13

@Madarász Henrik: Szomorú eset. :(

Ez kicsiben is előfordul hazánkban. Nekem volt egy anarchista, antifasiszta punk ismerősöm. Nagy cigánybarát volt, aki minden alkalmat megragadott, hogy a szkinhedekkel szemben megvédje a cigányokat. Egyszer punk taréjjal bement a cigánysorra - a cigányokat irritálta a taréj, ezért jól megverték. Ő szerencsés volt, élve megúszta, de kék-zöld foltokkal ment haza.

www.youtube.com/watch?v=t8DJGw3rIwI

Madarász Henrik 2018.12.25. 15:10:47

@Frederick2: Tényleg szerencséje volt. Erről jutott eszembe milyen ironikus lenne, ha Soros egy iszlámista támadás véletlen alanyaként távozna a Pokolba :)

Frederick2 2018.12.25. 15:57:25

@Madarász Henrik:

"Soros egy iszlámista támadás véletlen alanyaként távozna a Pokolba"

"Megnyugtatlak": ilyesmi nem lesz. Maga Soros szerintem szívinfarktusba, agyvérzésbe vagy végelgyengülésbe fog távozni a földi világról.

2018.12.26. 09:45:39

@Frederick2:
A "sz@r sokáig eláll" közmondás tökéletes megtestesítője a manusz...

2019.01.01. 18:11:20

@GABOR2:
We Are Leaving Patreon: Dave Rubin and Jordan Peterson Announcement
Közzététel: 2019. jan. 1.
www.youtube.com/watch?v=Zp9ZJiFFBnU
süti beállítások módosítása