HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • GABOR2: @Mme.Brioche: Az Izrael ellenesség raádásul bizonyos people of color emberkék között alakul ki, akik eredetileg a Demokrata párt jövője lenne az elképzelésük szerint. (2024.03.29. 15:22) Nem valós veszély
  • GABOR2: @Deansdale: Robert Castel aki zsidó és nyilatkozni szokott az Ultrahangnak azt mondta, hogy szerinte és sok zsidó szerint jó dolog egy örült vadállatnak látszani, mert attól félnek. És Közel-Keleten... (2024.03.29. 15:19) Nem valós veszély
  • GABOR2: @Mme.Brioche: "(mondjuk ez nem akadályozza meg a kormányzást, hogy folyamatosan küldjék a fegyvereket meg a pénzt)" Úgy képzeld el, mint a nemi erőszaktevőt és barátját... A nemi erőszaktevő erősz... (2024.03.29. 15:14) Nem valós veszély
  • GABOR2: @valis47: Ami ajánlatot Izrael most visszautasít igazából az is Izraelnek nagyon kedvező. Tűzszünet korlátozott ideig, utánna folytathatják, de cserébe MINDEN TÚSZT visszaad a Hamasz. És amúgy a Ha... (2024.03.29. 15:04) Nem valós veszély
  • Mme.Brioche: @Deansdale: Kissinger egyszer asszem valamikor 2012 körül azt mondta, hogy "in 10 years, Israel will be no more". Ahhoz képest már kicsit késésben vannak a dolgok. Meg arra is emlékszem, hogy Willi... (2024.03.29. 10:35) Nem valós veszély
  • Utolsó 20

Magyarország: az ígéret földje

2019.03.08. 18:40 Deansdale

A cikk címe nem valami fideszes propagandatermékből származik, hanem egy francia dokumentumfilm, amiről eddig sajnos nem volt tudomásom, pedig már majdnem fél évvel ezelőtt foglalkozott vele a francia sajtó. Arról szól, hogy - németekhez, belgákhoz, hollandokhoz hasonlóan - francia emberek is menekülnek hazánkba a migránsválság elől.

Tudjátok mit, nem akarom ezt hosszan kommentálni, magáért beszél.

(Az egyszerűség kedvéért itt a francia cikk gugli fordítós magyar linkje, olyan amilyen, illetve a Breitbart angol nyelvű írása, ami talán a leghasználhatóbb forrás. Plusz Black Pigeon Speaks barátunk legújabb videója, ahonnan az ötletet kaptam.)

202 komment

Címkék: politika szép új világ piros és kék pirula

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.03.08. 19:53:05

Mondjuk aki tud angolul, könnyebben van, germán nyelveket lényegesen egyszerűbb egymásra fordítani, mint az igazán sehova se tartozó, bármivel alig-alig kompatibilis magyarra.

Francia, svéd, német stb. cikkeket gyönyörűen fordítja angolra a gugli, onnan meg már sétagalopp.

Madarász Henrik 2019.03.08. 22:42:03

Végre egy új cikk, az előző már végtelen folyam volt, a kommenteknek köze nem volt a cikkhez :) Objektívan nézve a lengyeleknél és a balti népeknél a legjobb a helyzet, ott nincsenek cigányok és harmadik világbeli bevándorlók sem.

2019.03.09. 08:18:59

@Madarász Henrik: Ha a lengyeleknél annyira jó a helyzet, akkor miért van az, hogy ők vándorolnak ki a legnagyobb számban nyugat európába, hogy ugyanolyan demagóg és elnyomó kormányuk van, mint nálunk, hogy a lengyeleknél már a gyilkosság is benne van a politikai repertoárban?
Tényleg a cigány és migrációs helyzet a legnagyobb baj ma a világban? Na mondjuk a migrációba mi is beleszámítunk ahogy elözönlöttük Londont. Persze tudom a választ, hogy mi kulturálisan beleolvadunk, nem vagyunk muszlimok.. de rengeteg angolnak a mi beözönlésünk verte ki a biztosítékot és miattunk (is) van a brexit.

KalmanBlog 2019.03.09. 08:20:15

Nem vagyok franciafil khm, inkább maradjanak otthon.

De ha muszáj jönniük, akkor legalább a libsiket, négereket és arabokat ne engedjük be! Férfiak csak nővel együtt jöhessenek. Nők pedig csak a fal előtt.

Deansdale 2019.03.09. 08:58:24

@Yotengri: Elnyomó kormányunk utoljára 2010-ben volt, akkor leváltották. Bár voltaképp még ez is demagógia - a szó valódi értelmében (tehát nem libsi kamudumaként) elnyomó kormányunk 1980 körül volt utoljára. Az MSZP csak szimplán g*ci volt, és végrehajtotta rajtunk a globalista-progresszív elit utasításait, amibe bele is gebedtünk, de elnyomónak igazán nem lehetett nevezni. A mostani fityisz ahhoz képest még kevésbé az.

Igen, tényleg a cigány és a migrációs helyzet a legnagyobb baj a mai világban, plusz az imént említett globalista-progresszív elit nemzetközi ámokfutása, amivel tervezetten szétverik a fehér civilizációt. Mi más probléma van szerinted? Az, hogy a demokráciánk nem eléggé liberális? LOL

És nem, az sem helyes hogy magyarok kimentek külföldre, az lenne a legjobb ha mindenki maradna a seggén, turistáskodni lehet szarásig, migrálni viszont csak azokat szabadna engedni akik már a hazájukban is szó szerint jobban szeretik és jobban azonosulnak azzal a kultúrával amibe migrálni akarnak, mint a sajátjukkal. + a migráns beszélje a nyelvet és ne legyen kinézetében szembeötlően idegen. Ebben a formában talán nem lenne destruktív a migráció, mint így.

Az kamu, hogy a brexit az EU-s keresztvándorlás miatt van, ez tipikus libsi hazugság amit nem szabadna bekajálni. A minden határon túlmenő arab+néger bevándorlás szítja az idegengyűlöletet az emberekben (az is elsősorban az iszlám és a bűnözés miatt), ennek a lengyelek és magyarok jobbára vétlen áldozatai, a legkevésbé sem az okai.

Te miért gyűlölöd annyira a franciákat, angolokat, hogy örülsz a kultúrájuk elpusztításának? Vagy tán úgy gondolod, ha Párizsban a nőket nem engedik be a kávéházakba, mert az iszlám úgy írja elő, vagy ha Londonban már nem tudsz megenni egy fish&chipset, de minden sarkon van kebab, az autentikus helyi kultúra? Szerinted ez "hozzáad" a franciasághoz, angolsághoz?

2019.03.09. 10:19:58

@Deansdale: szerintem korunk nagy baja, a kapitalizmus önzése, minden határon túli gazdasági növekedés és gazdagodás kikényszerítése amivel elpusztítjuk az emberi élet lehetőségét a bolygón. A globális felmelegedés, éghajlati anomáliák elpusztítják a zsidó muszlim néger és mindenfajta embert is.
A migrációt végtelenül könnyen meg lehet oldani ha tényleg ezt érzik szükségesnek nyugaton, atomhatalmak ugyanis.

Nem tudom mennyire libsi hazugság a brexit oka, én úgy tudom, hogy a vidéki angliát célozták meg azzal az agymosással, hogy a kelet európai bevándorlók szétverik az országot. Ne feledd, hogy az indiai, pakisztáni és muszlim bevándorlók már régóta jelen vannak UK-ban, tehát ez nekik nem dráma. A milliószám beözönlő kelet európaiak viszont dráma volt. Ez szerinted libsi agymosás? Persze minősítgetni nagyon könnyű, ez így nem vita, nem érvelés.

Egyáltalán nem örülök ha a muszlim elpusztítja a nyugati kultúrát - ne adj a számba hülyeségeket kérlek. Ha jól olvasom a kommentemet én Lengyelországról beszéltem.
A másik dolog, hogy orbán rendkívül sok társadalmi érdekcsoportnak okozott sérelmet, reggelig sorolhatnám. Nekem ez az elnyomás. Amikor egyik napról a másikra egy tollvonással emberek egzsiztenciáját lehetetlenítik el. Csak mert megtehetik.
Épp az MTA szétverése folyik, ha nem tudnád. Aminek semmi gazdasági haszna, csupán kicsinyes bosszú, mert 2017-ben bírálták orbán egyes intézkedéseit. Nyilván ezt is libsi agymosásnak minősíted, hisz az annyira elegáns érv :-)

yotta 2019.03.09. 12:34:38

@Yotengri:

" a kelet európai bevándorlók szétverik az országot."

Csakhogy ezek nem bevándorlók, hanem munkavállalók! Tessék szabatosan használni a fogalmakat, noha tudom, annál inkább bízhatsz az igazadban, minél zavarosabb az ügy, amiről szó van. És valóban, a kelet európaiak csináltak/csinálnak cirkuszokat, ám ha a hatalom megnyilatkozásait, a munkavállalók lehetőségeit, juttatásait is melléteszed a kijelentéshez éppen annak kellene felsejleni, hogy a britek igenis elvesznének a kelet európai munkavállalók nélkül! (Azt ugye nem akarod elhitetni, hogy a 2015 óta zajló migráns hordák beözönlése ugyanazt a munkaerő és emberi minőséget jelenti, mint az említettek?)

"Épp az MTA szétverése folyik, ha nem tudnád."

Nem, éppen az MTA abba a mederbe terelése folyik, amire való és ami eredetileg is és úgy általában az akadémiák dolga. Vagy ha úgy tetszik szájbarágósabban: verik széjjel az utolsó komcsi bástyák egyikét! Én üdvözlöm!

A társadalmi rétegeknek okozott sérelmeket pedig, jó lenne egyszer valakinek az ellenem oldalról annak vonatkozásában összeszedni, hogy ténylegesen melyek azok a sérelmek és nem éppen a sérelmezett dolgok voltak a lehetőségeken felüli kiváltságok?

yotta 2019.03.09. 12:50:47

Ha már francia bevándorlás, migráció: feltette-e már valaki a Soros-Juncker-Merkel-Sargentini bandának, hogy ha tényleg annyira fontosnak tartják a migrációt Európa demográfiája szempontjából, miért nem csakis és kizárólag nőkkel árasztják el a térséget? Komáznék évi 30-40 ezer May Haririt, Valerie Dominguezt, Riana Al Abdullahot, Karima Adebibet, az EU meg egycsapásra üthetne a másik légyen is: kimenthetné a szegény sufnikban tárolt lefüggönyözött szépségeket a muszlim barbarizmus karmai közül... :-)))

aldum · http://aldum.pw 2019.03.09. 12:51:51

@Yotengri:
>a kapitalizmus önzése, minden határon túli gazdasági növekedés és gazdagodás kikényszerítése amivel elpusztítjuk az emberi élet lehetőségét a bolygón. A globális felmelegedés, éghajlati anomáliák elpusztítják

Masik sotetzold-marxista mem, amit nem kene benyalni...

yotta 2019.03.09. 12:54:51

Szegény fejem... az előbbi hozzászólással azt hiszem néhány Mia and me és Womb Raider tigriseket szabadítottam a nyakamra... :-)

yotta 2019.03.09. 12:58:41

@aldum:

"Masik sotetzold-marxista mem, amit nem kene benyalni..."

MÉM, mém, de hát, ha jól belegondolunk, és lehámozunk róla minden politikai/gazdasági felhangot, sajnos igaz.

KalmanBlog 2019.03.09. 14:28:14

@yotta: Bevezetnénk mellé a többnejűséget. Esetleg szarrá-adóztatva. Ki lehetne fizetni belőle a nyugdíjakat is, mert a férfiak végre motiváltan dolgoznának.

KalmanBlog 2019.03.09. 14:39:40

@aldum: A globális felmelegedés nekem is kamu-gyanús, de az azért igaz marad, hogy az exponenciális növekedés nem fenntartható. Még kis kitevővel is nagyon gyorsan "elszáll".

Ráadásul nincs is szükség rá, mert már régóta nem az erőforrások hiánya a fehérember problémája, hanem kulturális problémáink vannak.

Mind a végnélküli növekvés igénye, a GDP-fetisizmus, mind az ipar Kínába költöztetése ellenséges mém. A helyes út a kettő között volna:

* technikai fejlődés a fenntarthatóság irányába - pl a megújuló energia hasznosítása (főleg a tárolás a gond), biztonságos, zárt láncú atomenergia, stb
* A gazadasági teljesítmény visszafogása úgy, hogy az életszínvonal ne csökkenjen: tartós termékek, javítható, fejleszthető konzumer cuccok.
* Alapanyagok teljes újrahasznosítása: csomagolóanyagok, gépek, minden
* Természet-közelibb élelmiszer előállítás - kevesebb antibiotikum és növényvédő. Több emberi munka (munkanélküliség ellen).
* Munkaidő csökkentése, de mellette teljes foglalkoztatottság

Kábé ezek volnának a fejlődés kívánt irányai.

Madarász Henrik 2019.03.09. 15:53:01

@Yotengri: Az a helyzet hogy két alapvető igénye van az embernek, hogy ne haljon éhen és hogy biztonságban legyen. A cigányok és harmadik világbeli bevándorlók a második veszélyeztetői. Milyen az hogy veszélyes idegenek közelében kell élned, akikről soha nem tudhatod, hogy mikor akar kirabolni, megerőszakolni egy női családtagodat vagy csak simán tönkretenni a nyugalmadat a mocskos és zajos életmódjával és pluszban eltünteti azt a világot amiben felnőttél, egy harmadik világbeli környezetre.

aldum · http://aldum.pw 2019.03.09. 15:59:52

@yotta: @KalmanBlog:

Levezetem akkor az ellenveteseimet:
a) nem elunk kapitalizmusban, minden orszagban valamifele kevert rendszer van
b) ebbol kovetkezik, hogy az "exponencialis novekedes" nem feltetlenul a kapitalizmus programja
c) mint ahogy nem is az, hanem az allamok es kozponti bankjaik altal uzemeltett piramisjatek, politikailag nem nepszeru beszantani a joleti osztogatast, nyugdijakat, TB-t, ezert ezt megprobaljak elodazni, korlatlan penznyomtatassal. (Bovebben: Mit muvelt a kormany a penzunkkel, Story of your Enslavement)
d) az eghajlat mindig is valtozott
e) a mostani valtozasban sincs semmi extrem
f) barmikor, amikor a lehetseges projekciokat targyaljak (40 eve 10 evunk van hatra, en kezdek ketelkedni), _mindig_ a negativ kovetkezmenyeket targyaljak, also hangon ket nagysagrenddel felnagyitva, a pozitivakat sosem (vo: a vizszint emelkedni fog 20-30 centit, de nem 15, hanem 150 ev alatt, ami nagyon nem mindegy)
g) CO2 alproblema: ha feltesszuk, hogy az uveghazhatas mukodik (erre is olvastam mar ketkedest, elvegre a bolygo kozel sem annyira zart rendszer), nemreg tudtam meg hogy a hatas gorbeje nemhogy nem exponencialis, meg csak nem is linearis, hanem logaritmikus, az exponencialis inverze, magyarul minden tovabbi ugyanakkora hatast exponencialisan nagyobb mennyisegu hozzaadott gaz tud elerni. Ezt a klimakatasztrofaval riogatok (illetve a szervezetek, amikre tamaszkodnak, pl IPCC) sem vitatjak, csak reklamozni nem szoktak, mert ugy nehez lenne panikot kelteni es tobb hatalomert lobbizni

>a megújuló energia hasznosítása
Mas neven megbizhatatlan energia

>biztonságos, zárt láncú atomenergia
Az atom a legbiztonsagosabb statisztikailag, olyan, mint a repules, alaptalanul fel tole mindenki. Viszont emiatt hihetetlen torvenyi korlatozasok vannak rajta, ezert nem kepes rendesen piaci alapon fejlodni, holott mar reg lehetne tokeletesen biztonsago szemelyi mikroreaktora mindenkinek. De itt ki is bukik a zoldekbol a voros: az atomot sem turik, mert hiaba szenmentes es biztonsagos, nekik _igazabol_ az emberi fejlodessel es jolettel van bajuk. Alex Epsteint ajanlom a temaban.

>A gazadasági teljesítmény visszafogása
Az, hogy a gazdasag a jelenlegi formajaban mukodik, megint csak a kamatlabmanipulaciobol kovetkezik, rendes esetben nem (csak) a fogyasztasra torekedne mindenki.

>Alapanyagok teljes újrahasznosítása: csomagolóanyagok
Ez megint olyan problema, hogy az allam eltori az osztonzoket: ha meg kene fizetni rendesen a szemetszallitast, rogton igenye lenne mindenkinek kevesebbet termelni.

>teljes foglalkoztatottság
Ez meg milyen kommunista otlet? Itt is sokat segitene amugy a szabalyozasi burokracia es a minimalber eltorlese.

KalmanBlog 2019.03.09. 16:13:09

@aldum: Nagyjából egyetértünk.

A teljes foglalkoztatottságot elmagyarázom: ha az emberek tömegei nem csinálnak semmit, abból baj lesz. Egyrészt könnyen lázongani kezdenek, másrészt pedig az emberi természet olyan, hogy szereti úgy érezni, hogy szükség van rá, és célja van. Az automatizálással a kevésbé intellektuális munkák fogynak el. Ha ezt visszafordítanánk úgy, hogy több manuális munka kelljen, akkor nem lennének munkanélküli tömegek, és mindenki jobban érezné magát.

A számítógép előtt tespedőket is a szabadban végzett munkába kellene terelni. Jót tenne a testi és a lelki egészségnek is.

Persze nem kell túlzásba vinni, napi néhány óra elegendő volna. A lényeg, hogy mindenki kapjon egy darabka felelősséget.

Nem a kommunista teljes foglalkoztatásra gondolok. Akinek vagyona van, annak nem volna kötelező. De akinek nincs semmije, az ne kapjon segélyt, hanem kelljen dolgoznia érte. Igazából ez a közmunka program, tehát lényegében már létezik is.

KalmanBlog 2019.03.09. 16:22:35

@aldum:

>>a megújuló energia hasznosítása
>Mas neven megbizhatatlan energia

A tárolás nehézsége miatt. Ezért mondom, hogy ennek a fejlesztése jó dolog. Igazából ezzel a területtel sincsen baj, dolgoznak rajta nagyon helyesen. A megújulós-elektromosautós vonallal nem az a baj, hogy fejlődik, hanem az, hogy a sötétzöldek nem látják be, hogy még gyerekcipőben jár, és egyelőre kár álmodozni róla. Még a sok munka fázisban vagyunk, nem a gyümölcs learatásának fázisában. Ezért egyelőre mérnökök kellenek a területre, nem zöld buzigyerekek :-)

>biztonságos, zárt láncú atomenergia

A zárt láncút úgy értem, hogy elvileg lehetséges volna az atomhulladékot újrafeldolgozni és tobább hasznosítani, amíg el nem jutunk a nem-hasadó inaktív végtermékig, amit már nem kell óriási költséggel - és némi veszéllyel - tárolni. Ebbe az irányba való fejlődés volna az ideális. Tudtommal ezen is dolgoznak, úgyhogy tulajdonképpen ez is rendben van. Megint csak az álmokat kergetők és a megoldáson dolgozó mérnökök közötti diszkrepancia az egyedüli probléma.

> Az, hogy a gazdasag a jelenlegi formajaban mukodik, megint csak a kamatlabmanipulaciobol kovetkezik

+1

> ha meg kene fizetni rendesen a szemetszallitast, rogton igenye lenne mindenkinek kevesebbet termelni.

Pontosan. Ez volna a megoldás. Szénné adóztatni a szemétlerakást, magas betétdíjakat bevezetni, stb. Mindjárt megjelennének az újrahasznosítható csomagolóanyagok.

Madarász Henrik 2019.03.09. 16:42:09

@KalmanBlog: Az atomenergiával nincs különösebb gond, a gond a hülyékkel van, a szovjetekkel akik kikapcsolták az erőmű biztonsági rendszerét ( Csernobil ) és a japánokkal akik földrengéses területre építették ( Fukushima ). Amúgy az atom sajnos nem tudná biztosítani a világ energiaszükségletét, mert nincs elég uránium ennyi erőmű részére. A fúziós erőmű lenne a jó megoldás, ha egyszer sikerülne végre létrehozni.

2019.03.09. 17:01:36

@KalmanBlog: igen, de a csomagolóanyagokat az ipar szándékosan gyártja, marketing célokból. Leszarja a szemetelést. Úgyis megfizeti a fogyasztó. Elég szánalmas dolog az ásványvíz például, hogy vszonylag kevés vízhez hegynyi pet palackot gyártanak.
Itt a társasházunkban egyetlen négy tagú család a nagy műanyagos szelektiv kukát teletermeli egyettlen hét alatt. Egész elképesztő számomra. Holott tökéletesen iható a csapvíz nálunk.
Ha túl drága lenne a szemétszállítás akkor illegálisan dobálnának el az erdőben mindent.

2019.03.09. 18:11:08

Ha nem tudnám, hogy ez külföldi cikkből származik simán hihető lenne, hogy egy újabb Fideszes propagandával találkozunk, ami már nem lepne meg az elmúlt években alkalmazott kommunikációs szólamok után. Ezek után egy lépés lenne már csak, hogy akár a választási kampány zászlajára tűzzék és hirdessék miért jó Magyarországon élni. Ha ez valamelyiknek eszébe jutna azon se lepődnék meg, mert a hangulatkeltéshez nagyon értenek.
A Magyarország az ígéret földjéhez hasonló hangvételű kommunikációs bakit Gyurcsány is elkövette azzal, hogy olyanokat mondott, ami nem volt igaz a gazdasági eredményekkel kapcsolatos hamisításokkal úgy adva elő a közvélemény felé, mint dübörög a gazdaság, minket irigyel fél Európa. Nem beszélve a látszatintézkedésekkel, ami lufi volt és nem viselte ő se a következményeit. Ez a mindenkori politikai elitre igaz volt, hogy elmaradt egy rendes elszámolás, de ez más téma.

yotta 2019.03.09. 18:26:21

@KalmanBlog:
"Bevezetnénk mellé a többnejűséget."

Azonnal, hogy maradjon valami kis apróság a tradíciókból... :-))

yotta 2019.03.09. 18:43:56

@M87:

"ez külföldi cikkből származik simán hihető lenne, hogy egy újabb Fideszes propagandával találkozunk,"

Azért az innen-onnan összekaparható információk és jókora saját észlelés szerint az, hogy Orbánt nem sikerült az EU egyik tagállamában sem olyannak lefesteni - noha próbálták ezerrel, akitől félniük kell, az EU lakosság körében szép lassan, de kúszik fel a népszerűsége, szép lassan kezdenek "azemberek" ráérezni arra, hogy a Juncker-Merkel banda és az egész EU bürokrácia, bizony rászedte őket Orbánnal kapcsolatban. Azt szerintem sokszor megtapasztaltuk, hogy a hagyományosan nacionalista népek, mint a német és osztrák, az angolok, svájciak (tudom, nem tagok), horvátok, szlovének... stb. egymásközt, egyáltalán nem osztják kormányaik ebben a kérdésben mutatott vérliberális álláspontját, és nem csak a muszlimokkal van tele a pucájuk, hanem akár belőlünk is elegük van, ha azt orrontják, hogy az általuk felépített közösből akarunk érdemtelenül darabkákat hasogatni...
(Nem beszélve arról a példaértékű és roppant értékes linkről, amelyen láthattuk a hírhedten bevándorláspárti svéd valóságot...)

yotta 2019.03.09. 19:13:52

@aldum:

- Teljesen mindegy hol, milyen szinten áll a kapitalizmus, a benne élők egy borzasztó teljesítménykényszerben élnek.
- Az élet minden területére vonatkozik az adott területre vonatkozó növekedési faktor.
- Ezt az őrült növekedési kényszert egyfelől a pénzből pénzcsinálás és a hitel elképesztő változatossága generálja,
- másfelől a konvenciók.
- Nomármost, ha fentiek következménye a természetnek az újrateremtés sebességénél nagyobb kiaknázása, egyetlen kutatási alátámasztás nélkül belátható, hogy ami véges számossággal bír, az előbb-utóbb el fog fogyni. (Tessék arra gondolni, hogy hány millió év alatt jött létre a kőolaj és hány perc alatt rántjuk ezt ki a föld alól)
- Továbbá, ha növekedik a természetből elvehető javak mennyisége, növekszik az átalakításból származó kibocsátás is: korom, gőz, hő, CO2, CO, egyéb mérgező vegyületek, füst, zaj, fény és a szemét.
- Ezek a szennyeződés azon fajtái (majdnem), amelyekkel a bennünket körülvevő természet évmilliárdokig nem találkozott, így nem is hozhatta létre az esetleges alkalmazkodási pontokat, tehát mindenképpen az tűnik logikusnak, hogy bizony ebből baj lehet.
- Úgy néz ki, hogy az atomenergia - leginkább a fúziós energia, megoldást jelentene, de e kérdésben túl nagy a zöld ellenszél.

Tehát szerintem igaznak tűnik a fenti kijelentés: "a kapitalizmus önzése, minden határon túli gazdasági növekedés és gazdagodás kikényszerítése amivel elpusztítjuk az emberi élet lehetőségét a bolygón." és még egyetlen szót sem ejtettem a számomra is kétkedésre okot adó dolgokról: globális felmelegedés, éghajlati anomáliák, a nap és szélenergia agyabeteg forszírozása, a bioenergia fejlesztése...

Deansdale 2019.03.09. 19:33:02

@Yotengri: Mint gazdasági rendszer a kapitalizmus a legkevésbé önző. Amire te gondolsz azt tévedésből fogják a kapitalizmusra, valójában egyszerű emberi mohóság, ami a szocializmusban éppúgy virágzik. Nlzd meg mi van Venezuelával.

"én úgy tudom, hogy a vidéki angliát célozták meg azzal az agymosással, hogy a kelet európai bevándorlók szétverik az országot"

Eleve az tévedés, hogy "célozták meg azzal az agymosással". Nem volt semmiféle agymosás, a britek zömének elege volt az arab/néger migrációból, ill. a saját bőrén érezte az EU áldásos hatásait, és elege lett belőle. A győztes oldal agymosásáról beszélni általában a vesztesek kifogáskeresése, itt Mo-n éppúgy mint a Brexittel. A britek tökéletesen tudták hogy mire szavaztak és az okosabb oldal nyert, csak sajnos a politikusok szabotálják a megvalósítást. (A globalista-progresszív nemzetközi hatalom nem engedi ki a kezéből Angliát.)

"Ne feledd, hogy az indiai, pakisztáni és muszlim bevándorlók már régóta jelen vannak UK-ban, tehát ez nekik nem dráma."

Ha azt hiszed az angolok pár évtized alatt megszokták ezeket akkor nem tanultál semmit a mo-i cigányság helyzetéből :) Egy darabig tűrt a lakosság, amíg az idegenek kevesen voltak, de az utóbbi néhány évben hirtelen ugrásszerűen megnőtt nem csak a bevándorlók aránya, de a politikai és közéleti hatalma is. Kb. mintha nálunk hirtelen bevándorolna még félimillió cigány külföldről és egyes Miskolc nagyságú városokban a lakosság felét ők tennék ki, ráerőszakolva akaratukat a helyi magyarságra. Ezen a képen a lengyelek, magyarok nem osztanak, nem szoroznak, mert ami az őslakosok szemét az utcán sétálva kiböki, az a színesek. Főleg mivel azok felelősek a bűnözés növekedéséért, a terrorizmusért, az iszlám erőltetéséért, stb. Magyarországon se a románokat, ukránokat utálják, hanem a cigányokat, mert ők a feltűnően különbözőek, plusz velük van baj. Ez mindenhol így működik.

"Amikor egyik napról a másikra egy tollvonással emberek egzsiztenciáját lehetetlenítik el."

Ilyet nem láttam.

"Épp az MTA szétverése folyik, ha nem tudnád."

Sajnos nem eléggé, ugyanis már réges rég meg kellett volna szüntetni ezt a szégyenfoltot a magyarságon. A rendszerváltáskor, 1989-ben kellett volna feloszlatni, mint a szoci rendszert kiszolgáló nemzetellenes csökevényt. Sajnos a fityisznek ilyen tervei nincsenek, csak egy kis átláthatóságot akar, illetve némileg megzabolázni az MTA-s társadalomrombolást. Aki szerint a gonosz fidesz itt valami politikailag semleges tudományos intézményt akar elkaszálni, az magyarázza már meg, hogy miért lenne ez jó a fidesznek. A hülye is látja, hogy az MTA százmilliárdokból bomlasztja a társadalmat és támadja a fityiszt ahol éri, szerintem még örülhetnek hogy Orbánék úriemberek és kesztyűs kézzel bánnak velük.

"Aminek semmi gazdasági haszna, csupán kicsinyes bosszú, mert 2017-ben bírálták orbán egyes intézkedéseit."

Ha az MTA ingatlanvagyonát visszavenné az állam, illetve nem kellene fizetni a rendszerese apanázsukat, többszázmilliárd forintokat spórolhatnánk. Ha belegondolsz, hogy ezért a pénzért cserébe az MTA mit is tesz le az asztalra KONKRÉTAN... Nekem több szálon is vannak ismerőseim, érintettségeim az MTA irányába, úgyhogy van fogalmam arról micsoda trágyadomb az egész. A reáltudományos részeinek persze van valami halvány értelme, de annyi nem amennyibe kerülnek, a társadalomtudományi ágak viszont minden egyes adófillért arra költenek hogy a magyar kultúrát szétverjék, a genderkurzustól a cigópátyolgatáson át a történelemhamisításig.

"Nyilván ezt is libsi agymosásnak minősíted, hisz az annyira elegáns érv :-)"

Libsi agymosás eredménye hogy szerinted Orbánék merő sértődöttségből és/vagy gonoszságból szét akarnak verni egy amúgy csúcsszupi tudományos szervezetet, amihez semmi érdekük nem fűződik. Mi van, ha Orbán mégsem teljesen beszámíthatatlan holdkóros, hanem a tetteinek van valami értelmes mozgatórugója, amit te azért nem látsz, mert még a lehetőséget megfontolni sem vagy hajlandó?

Deansdale 2019.03.09. 19:40:04

@yotta: A legtöbb embernek fogalma sincs arról mi a kapitalizmus, pedig én már írtam pár tisztázó cikket róla :) A kapitalizmusnak az önzéshez semmi köze, hiszen csak annyit jelent, hogy amiért megdolgozol megtarthatod, és szabadon kereskedhetsz a munkaerőddel, termékeiddel, szolgáltatásaiddal. A marxizmus, na az az önzésre épül bakker, a központi eleme az hogy akinek van valamije attól azonnal marjuk el, sőt, verjük is agyon a biztonság kedvéért. A globalista háttérhatalom ámokfutását a kapitalizmusra fogni erős balfogás.

Deansdale 2019.03.09. 19:44:30

@Yotengri: "Ha túl drága lenne a szemétszállítás akkor illegálisan dobálnának el az erdőben mindent."

Ezek szerint a probléma az emberekkel van, nem a kapitalizmussal...?

Deansdale 2019.03.09. 19:59:10

@yotta: Na ácsi, ácsi. Amikor a kapitalizmusról beszélünk tegyük hozzá, hogy az egyetlen modern gazdasági szisztéma amit valaha is kipróbáltak mellette az a szocializmus/kommunizmus volt, tehát amikor valamit mondunk a kapitalizmusra akkor vizsgáljuk meg azt is hogy a szocializmus vajon jobb-e. (A feudalizmust és egyéb régi társait szerintem hagyjuk.)

"Teljesen mindegy hol, milyen szinten áll a kapitalizmus, a benne élők egy borzasztó teljesítménykényszerben élnek."

A teljesítménykényszer abban áll, hogy aki a munkádért fizet az a pénzéért szeretne kapni is valamit. Valljuk be, ez azért teljesen normális dolog... Szemben a szoci módival, ahol nem volt ilyen teljesítménykényszer, ezért teljesítmény sem volt, úgyhogy mindenki csóró volt mint a háborodás.

"Az élet minden területére vonatkozik az adott területre vonatkozó növekedési faktor."

A növekedésmánia nem szerves része a kapitalizmusnak, inkább az emberi természet velejárója - ha valakinek van valamije akkor rögvest többet akar. Ezt semmilyen gazdasági rendszer nem fogja kiküszöbölni, bár ha úgy vesszük a szocializmus végülis elnyomta, mivel semmilyen lehetőség nem volt az életben való előrejutásra, így mindenki beleszart mindenbe. Hiába akartál te többet, az csak a pártvezetőknek jutott, és nekik sem teljesítményért cserébe.

"Ezt az őrült növekedési kényszert egyfelől a pénzből pénzcsinálás és a hitel elképesztő változatossága generálja"

Igen, a (((bankrendszer))), aminek a kapitalizmushoz semmi köze.

"ha fentiek következménye a természetnek az újrateremtés sebességénél nagyobb kiaknázása"

Mi van Kínával? Sosem voltak igazán kapitalisták, Mao alatt full komcsik voltak, és egy rövid átmeneti időszak után most állítólag újra visszakommunizálódnak. Ők a legnagyobb szennyezők a földön, az ő növekedésük (volt) a leggyorsabb, stb. Akkor miért is a kapitalizmust szidjátok?

"ha növekedik a természetből elvehető javak mennyisége, növekszik az átalakításból származó kibocsátás is: korom, gőz, hő, CO2, CO, egyéb mérgező vegyületek, füst, zaj, fény és a szemét"

Ez viszont nem igaz, a válasz a technológia fejlődése.

"bizony ebből baj lehet"

A legdurvább szennyezés korszakán már túl vagyunk. Ha azzal nem kúrtuk el végleg, akkor elméletileg megúszhatjuk. Dehát sokadjára is el kell ismételnem, ez nem a kapitalizmus bűne. Legyen szigorú környezetvédelmi szabályozás, aztán a kapitalisták csináljanak amit akarnak...

Az önzésre meg ott az örökérvényű aranyköpés, amit fentebb megcsonkítva már leírtam, de talán megéri egyben is közzétenni:

Egyesek szerint önzés, ha meg akarod tartani amiért megdolgoztál, de az nem önzés hogy ők el akarják tőled venni azt.

aldum · http://aldum.pw 2019.03.09. 20:56:15

@yotta:
>borzasztó teljesítménykényszerben élnek
Ez nem a kapitalizmus sajatja, hanem a valosag szovetebe van epitve. Ha nem "teljesitesz", ehenhalsz. Ha valami problema van ezen a teruleten, az az inflacio, ami miatt tenyleg _kenytelen vagy_ tobbet es tobbet termelni es/vagy befektetni, mert kulonben elertektelenedik a "penz" a kezedben, de ez minden, csak nem kapitalizmus.

@Deansdale:
>Igen, a (((bankrendszer))), aminek a kapitalizmushoz semmi köze.

Pontositok: a jelenleginek nincs. Amugy a bank egy valid intezmeny lehetne, de amit most csinalnak, az netto fekete magia (fractional reserve banking, term limit transformation).

>Legyen szigorú környezetvédelmi szabályozás
Ne legyen. Normalis jogrendszer legyen, es lehessen perelni a szennyezot. Az egy allami vivmany volt az ipari forradalom kornyeken, hogy ezt megszuntettek. (itt a zarojelben: a legnagyobb szennyezeseket mindig a legkevesbe kapitalista helyeken kovetik/kovettek el, lasd az altalad is emlitett Kinat, a szinten emlitett Csernobil, stb)

yotta 2019.03.09. 21:55:57

@Deansdale:

"Amikor a kapitalizmusról beszélünk tegyük hozzá, hogy az egyetlen modern gazdasági szisztéma amit valaha is kipróbáltak "

Amikor a kapitalizmusról beszélek, hozzá kell értenem a nélküle értelmezhetetlen piacgazdaságot és az e rendszer szerves részét képező bankrendszert. Mindhárom kialakulása és változása vizsgálható önállóan is, de ma a kapitalizmus, a kapitalista rendszer hármójuk együttműködése.

Amikor a kapitalizmusról beszélek (hja, úgy mellesleg, eszembe nem jutott a kommunizmus/szocializmus a kapitalizmuson való gondolkodás alatt) azt hiszem, hogy minden-minden valaminek az előállításáról majd ennek a "jószágnak" az eladásáról szól, ami nem egyszerűen áruba bocsátást jelent, hanem meg kell teremteni vele a profitot. Azt hihetnők, hogy a kapitalizmus ilyen módon a legnemesebb emberi viszonyokat generálja: tiszteletet, odafigyelést a vevőre, valamint a vevői igények folytonos fürkészését. A másik oldalon azonban adottá válik a kapitalizmus gengsztere: mindenható vevő, akivel kapcsolatban nem vagyok teljesen biztos abban, hogy bármilyen empátia is megfordulna benne az eladó mellett; ő a saját érdekébe szerelmes: minél olcsóbban, minél jobbat és többet akar.

A vevő monopol helyzetben van és ura életnek, halálnak: ha nem nyeri meg őt az eladó, elmegy másikhoz, majd megint másikhoz és így tovább és itt lép bele a rendszerbe a kapitalizmus kíméletlen és könyörtelen hatása.

A vevő soha nem akarja a kapitalizmusban a munkámért azt a jussot megadni, amennyit a teljesítményem ér, ő mindig jobban akar kijönni a buliból, és ki is fog jönni jobban, mert biztosan lesznek olyanok, akik lejjebb adják az üzlet reményében. Ezt az ördögi kört szerintem tilos elválasztani a kapitalizmus elemzésekor, mert hát végtére is ez a motorja az újításnak, a változtatásoknak, tökéletesedésnek, piacképességnek.

Egy idő után azonban nincs is szükség a vevői igényfelmérésre, elég azt vélelmezni, hogy majd úgyis megveszik, meg milyen fasza is lesz ez vagy az. Evvel elképzelhető, hogy egy kis előnyre tesz szert, aki alkalmazza, de ebben a pillanatban a többiek portékája haszontalanná válik és rá kell rajtolniuk az újra. Hát mi ez, ha nem egy kizsigerelési spirál?

Igen, minden mögött ott az ember, és a szarember is: azt mondtam fentebb hogy, a kapitalizmus az ember tiszteletéről szól, ám, ha azok működtetik a kapitalizmust, akik évtizedeken át azt mantrázták róla, hogy az ember embernek farkasa, hát azok úgy is fogják működtetni...

Ha a világ a kapitalizmus törvényszerűségei mentén működik, akkor Kína is pont ugyanannak a kapitalista rendszernek a része, függetlenül attól, hogy Kínán belül a szorgos hangyákkal mi van?! (Az talány, hogy egy egykoron a világ kultúrájának élén álló ázsiai földrészt mi lelte, hogy ilyen vérlázítóan gátlástalanul koszol.) Tehát, miért is nem a kapitalizmus az okozója a kínai szennyezésnek saját gyarlóságukon kívül, ha egyébként ők több területen is a világ ellátói?

Azt gondolni, hogyha már túl vagyunk a legdurvább szennyezés korszakán, akkor már a továbbiakat megúszhatjuk, szerintem bátorság: nem tudhatjuk! Ugyan létezik bizonyos fokú öntisztulás, önreprodukció, de szerintem a szennyezés mennyisége - ha a kibocsátás gyorsabb, mint az önreprodukciós tényező, akkor minden eddigi összeadódik és minden yottányi plusz a véget hozza közelebb. Legalábbis szerintem.

yotta 2019.03.09. 22:11:44

@aldum: 2019.03.09. 20:56:15

"Ez nem a kapitalizmus sajátja..."

Szerintem nem választható szét a kapitalizmus, mint rendszer az adott pillanatban létező működési állapotától és összetevőitől.

Az infláció szerintem kiemelhető, mert az - megint csak szerintem - egy mesterséges valami arra, hogyha valamit nem sikerül térdre kényszeríteni pusztító fegyverekkel, akkor majd kicsináljuk őket az inflációval...

glinolid 2019.03.09. 22:38:29

@Madarász Henrik: A volt gyarmatokon élő nők méhének gyarmatosítása történik...

2019.03.09. 23:24:05

@Deansdale: A kapitalizmust emberek csinálják. A probléma mindig az emberekből fakad, nem elvont fogalmakból.
A kapitalizmus azért tud világvezető lenni, mert az emberek kapzsiságára alapul. ez a minta átélhető mindenki számára.

@M87: Hehe jó helyre jöttél ellenvéleményezni. Az itteniek pont ugyaolyan agymosásban van részük csak az ellenkező oldalon. Az itteni hangadó kommentelők arra a propagandára rezonálnak, ami az ő szívügye. Természetes emberi dolog ez. A drágabolgárúros közönség egyik adón, a paláveresek a másikon vannak. Vallás mindkettő.

2019.03.09. 23:34:48

@Deansdale: A brexithez egyáltalán nem értesz, teljes zagyvaságot írtál ide. A vidééki anglia végtelenül soviniszta és kirekesztő. Ezeket a húrokat nem volt nehéz megpengetniük és az eü kiadásokra hivatkoztak, és ennek kapcsán a kelet európai migránsokra - mi meg a lengyelek - (nem érdekel hogy te nem ezt a szót használod rá, a kampányban igy neveztek minket),
A politikusok hazudtak és maguk se gondolták hogy beteljesül a brexit. Most vannak kínban hogy táncoljanak ki belőle. Elképesztő anyagi károkat okozott már most is a brexit belengetése, és a feleősök ott sincsenek börtönben. Mint ahogy Tony Blair sincs börtönben hogy hazugságra alapozva lerohanta Irakot.

Azt is megértem, hogy szeretnél hinni orbán épelmélyűségében. Senki nem meri kimondani hogy a király meztelen, senki nem szeret a lúzer oldalon lenni. Ha már enyniszer megválasztották orbánt akkor ő biztos jó is, és tökéletesen csinál mindent. Elképesztő szellemi nyomorról tudósítasz a személyedben, most már sajnállak.
De az a szerencse, hogy megtaláltad itt a blogon az elvtársaidat. Fel ne ébredjetek a csipkerózsika álomból.

DennisVT1 2019.03.10. 00:21:57

A kapitalizmus témához egy kis érdekesség közel két órában.
Néhány évvel ezelőtt ez az ember (aki amúgy 2 évvel korábban megjósolta a 2008as válságot) fogta magát, és lement a Wall Streeten a felső 1% (vagyona) ellen tüntetők közé, hogy válaszoljon bármiféle kérdésre.

www.youtube.com/watch?v=RY0R0NpIdQQ

2019.03.10. 05:22:57

@Yotengri:
A kapitalizmus azért tud világvezető lenni, mert az emberek kapzsiságára IS alapul. ez a minta átélhető mindenki számára.

A kapitalizmus nem csak kapzsiságon, hanem a teljesítmény díjazásán is alapul.
Ez is egy nagyon jó szempont, én például imádom azt, hogy amiért érdekel a munkám amit csinálok és ezért szeretek is benne mindnél többet és jól dolgozni, úgy emelkedik ezáltal a fizetésem és az életminőségem, ami nem a több materiális dolog vásárlásában, hanem a biztos anyagi háttér létezésében valósul meg, ami nyugalmat ad. Ez pedig egy önmagát erősítő folyamat.
És ebben egyedül az számít, hogy mennyit teszek bele önmagamból szellemileg és fizikailag munka formájában, egyenesen, becsülettel.

Az meg, hogy vannak törvénytelenségek a rendszerben, az ahogyan írod, az kizárólag az emberekből fakad. Például a korrupció. Ez ugyan úgy megvolt a kommunizmusban is, ugye.

De normál esetben a legjobb még mindig a kapitalizmus, ami a teljesítményt díjazza, a teljesítményt preferálja, ez így logikus, a kívánatos, az észerű a jelenlegi társadalmi rendszerben és helyzetben.

KalmanBlog 2019.03.10. 05:24:04

@Yotengri: > A vidééki anglia végtelenül soviniszta és kirekesztő.

Magyarul: normális :-)

> Elképesztő anyagi károkat okozott már most is a brexit belengetése

Van még egyáltalán valaki, aki elhiszi, hogy az anyagiak számítanak? Hogy az volna a lényeg?

2019.03.10. 07:12:53

@icipicicsipa: a teljesítmény díjazással egyetértek, hogy ez jó benne.
Viszont kellenek más szinten -globális fenntartható természeti érdekek szintjén- a kiegynsúlyozó mechanizmusok. Mert az is egy teljesítmény, hogy naponta hány hektár esőerdőt tudunk kivágni.

@KalmanBlog: A normális akkor lenne, ha azokat rekesztené ki akik bomlasztják a társadalmat és annak erkölcsét. A sovinizmus és kirekesztés nem vizsgál árnyalatokat, egyéneket, hanem en bloc kirekeszt mindenkit, aki nem abba a faluba született. Csak szeretném megjegyezni, hogy vége annak a világnak amikor az emberek a kisfalvakba születtek és ott is haltak meg, folytatva az apjuk kovácsműhelyét és továbbadva azt a fiaiknak. Ez valami középkori világszemlélet. Persze nosztalgiázhatsz a boldog aranyévek után, csak akkor tedd méllé annak a világnak a hátrányait is és egész képet vizsgálj.

Ha GBP-ben lett volna megtakarításod akkor a bőrödön éreznéd durván a veszteséget. Velem sajnos ez történt.
430-as árfolyamról a GBP lezuhant 360-370-re.

2019.03.10. 07:46:41

@Yotengri:
"viszont kellenek más szinten -globális fenntartható természeti érdekek szintjén- a kiegynsúlyozó mechanizmusok. Mert az is egy teljesítmény, hogy naponta hány hektár esőerdőt tudunk kivágni. "

Erre írtam:

"Az meg, hogy vannak törvénytelenségek a rendszerben, az ahogyan írod, az kizárólag az emberekből fakad."

2019.03.10. 08:08:02

@icipicicsipa: ezen nem is vitatkozunk. MINDEN az emberekből fakad. A kapitalizmus - szocializmus elvont fogalmak.
Az emberek tezik bele a valóságot és pont annyit ér az elmélet amennyire az emberek a saját viselkedésükkel kitöltik.

2019.03.10. 08:19:05

@Yotengri:
Nem vitatkozunk.
Ha nem tiszta, a véleményem:
A legjobb eddig a kapitalizmus.

yotta 2019.03.10. 09:08:37

@icipicicsipa:

"A kapitalizmus nem csak kapzsiságon, hanem a teljesítmény díjazásán is alapul."

Állíthatjuk-e, hogy a kapitalizmus díjazza a teljesítményed, ha a "kapitalizmus" vagy a piac árazza azt be, és te soha nem tudhatod, hogy a te vélt/valós teljesítményednek megkapod-e az árát?
Jó, van mérlegelési lehetőséged: belenyugszol vagy megpróbálod az érdekeid érvényesíteni, oszt ez vagy sikerül vagy nem, de szerintem a legritkábban kapod azt, amennyit szerinted ér...

A másik kérdés, hogy a kapitalizmus működtetője az emberi oldalon csak(!) a kapzsiság, vagy a kapzsiság is(!), vagy a kapzsiságnak egyáltalán nincs(!) szerepe?

Tekintettel arra, hogy maga a fogalom csak a leírása az emberek közti több évezredes és folytonosan változó viszony egyik formájának: van valamim, ami neked is kellhet, odaadom cserébe valamiért (ha semmiért, az más tészta), nem ad egzakt választ arra, hogy a "kapzsiság" milyen mértékű tényező. És, ha a kapzsiság igen/nem, akkor az irigység miért igen/nem, vagy a szolidaritás/segítési szándék miért igen/nem.
Ez eleinte semmi esetre sem alapulhatott a kapzsiságon, viszont mire elérte mai formáját, szerintem kizárólag a kapzsiság, az irigység, a hatalomvágy a mélyen húzódó mozgató rugó!

yotta 2019.03.10. 09:15:38

@Yotengri:
"Ha GBP-ben lett volna megtakarításod akkor a bőrödön éreznéd durván a veszteséget. Velem sajnos ez történt."

Beeeeefektetééééés??? És itt nyervákolsz? Másokat okolsz a veszteségedért?(Ugyanevvel meg persze lesajnálod a többségi véleményt) Hát minek fektet be az, aki hülye ahhoz, hogy kezelje a befektetéseit? Ha annyira jól láttad volna a dolgok kiváltó okait és következményeit, mint amilyen megdönthetetlen állításokat nyomatsz mondjuk Orbán és az ő normalitása vagy az egész rendszere kapcsán, meggazdagodsz, mint Gyuribá!!! Akkor ünnepelnéd a berxitet?

yotta 2019.03.10. 09:21:38

@Yotengri:

"A sovinizmus és kirekesztés nem vizsgál árnyalatokat, egyéneket, hanem en bloc kirekeszt mindenkit, aki nem abba a faluba született."

Hagyd a "sovonizmust" és ereszkedj le a nép, a soviniszta nép közé és ott vizsgáld a jelenséget: csakis és kizárólag árnyalatokat és egyéneket vesz elő, olyannyira árnyaltan, hogy az egyiket elviseli, de a másik ugyanolyat nem, az egyikkel jóban van a másik ugyanolyannal nem, az egyikbe beleszeret, a másikba, aki hasonló a többihez, meg nem...

Úgy, hogy kapitális baromság, amit prédikálsz!

Deansdale 2019.03.10. 09:48:24

@yotta: "A másik oldalon azonban adottá válik a kapitalizmus gengsztere: mindenható vevő, akivel kapcsolatban nem vagyok teljesen biztos abban, hogy bármilyen empátia is megfordulna benne az eladó mellett; ő a saját érdekébe szerelmes: minél olcsóbban, minél jobbat és többet akar."

Mármint neked az a bajod, hogy az emberek jó minőségű dolgokat akarnak lehetőleg olcsón? Szerintem ez teljesen természetes és normális, s mellesleg szintén nem a kapitalista rendszer sajátja. A szoci rendszerben is ilyenek voltak az emberek, csak nem volt lehetőségük normális minőséget keresni :)

"A vevő monopol helyzetben van és ura életnek, halálnak: ha nem nyeri meg őt az eladó, elmegy másikhoz, majd megint másikhoz és így tovább és itt lép bele a rendszerbe a kapitalizmus kíméletlen és könyörtelen hatása."

Szinte nem is tudom megérteni hogy ezt hogyan vagy képes ilyen drámaian, baljós zenei kíséret mellett előadni. Ez a legpozitívabb dolog a világon, MERT AZ EGYMÁS KISZOLGÁLÁSÁRA KÉNYSZERÍTI AZ EMBEREKET, azaz mindenkit rászorít arra hogy dolgozzon a közösség javára, mert aki nem teszi az éhenhal. És ez teljesen jó így, ez minden létező rendszerek legjobbika. Ha van két pék a faluban és te ahhoz jársz aki jobbat süt olcsóbban, akkor a pénzeddel azt támogatod aki jobban megérdemli. Ha ehelyett csak egy pék van, aki szart süt drágán, az (a péken kívül) kinek jó? A verseny az ami fejlődésre és egymás igényeinek a minél jobb kielégítésére ösztönzi az embereket, és enélkül a motiváció nélkül beszarik minden, ahogy azt az eddigi összes szoci rendszer bukása mutatta.

Mondok egy példát arra, hogy hol siklik ki az egész és mit látsz rosszul. A profi futball elméletileg arra létezik, hogy a futballrajongókat szórakoztassa, és az a csapat lesz gazdagabb, amelyiket többen találják szórakoztatónak, mert annak a meccseire vesznek jegyet. Ez persze teljesíténykényszerbe hozza a kevésbé népszerű csapatokat, de pont ez az egésznek a kulcsa, ugyanis emiatt dolgoznak azon hogy ők is szórakoztatóak legyenek a közönség számára, tehát ettől emelkedik az egésznek a színvonala. Ellenben ha a teljesítménykényszert kivesszük, mint pl. a magyar fociban, mert az állam úgyis eltartja a klubokat, ha a pálya közepére szarnak is, akkor semmilyen motiváció nincs arra hogy a közönséget szórakoztassák, 30 részeg fan előtt ténferegnek a pályán minősíthetetlen színvonalon. EZ A KAPITALIZMUS HIÁNYA. Amikor a teljesítményed nincs összefüggésben a kereseteddel, akkor a szükséges minimumot is csak fogcsikorgatva teljesíted, és ettől az egész világ szarabb lesz. A kapitalizmus a Barcelona, a hiánya az Újpest. És ez minden téren így van, pl. amikor itt 3 évet kellett várni egy trabantra, mert nem volt kapitalizmus, kettesével vették a mercedeseket ahol igen.

"A vevő soha nem akarja a kapitalizmusban a munkámért azt a jussot megadni, amennyit a teljesítményem ér, ő mindig jobban akar kijönni a buliból"

A probléma amit leírsz a globalizmus, nem a kapitalizmus. Egy zárt rendszerben, pl. egy faluban, hiába akar a vevő ingyen kapni aranyat, úgyis csak abból tud válogatni amit mások eladásra kínálnak. És ha van 2 pék, akiknek az ár/érték aránya nagyjából azonos, akkor mindkettő megélhet, nem tudnak egymásnak különösebben alávágni még ha akarnak sem. A gond akkor van, ha megnyitjuk a határokat és kínai kenyeret importálunk fillérekért. Teljesen mindegy, hogy a vevő szeretné-e megfizetni a munkád értékét ha nincs a tiédnél jobb ár/érték arányú holmi a piacon. Ha van, akkor viszont te vagy a ludas, valamilyen tekintetben fejlődnöd kell.

"ez a motorja az újításnak, a változtatásoknak, tökéletesedésnek, piacképességnek"

Dehát ezek mind pozitív dolgok, baszod :) Vagy neked jó lenne a kőkorszakban is, éljünk barlangban, minek változtatni, tökéletesedni?

"elég azt vélelmezni, hogy majd úgyis megveszik"

Ez nem igazán értem hogy jön ide, ha egyáltalán arról beszélsz ahogy én értem akkor az ilyesmibe igen sokan belebuktak már. Ha valaki nem olyat gyárt amire az embereknek igénye van akkor előbb-utóbb csődbe megy, nagyon helyesen.

"Tehát, miért is nem a kapitalizmus az okozója a kínai szennyezésnek"

Mert nem kapitalisták...? Alapjaiban cáfolod meg saját magad de ezt bőszen ignorálod. Attól, hogy a világ országai kereskednek egymás között a kínaiak ámokfutását még nem lehet a kapitalizmusra kenni.

Miféle rendszert akarnál te, ami nem kapitalizmus, de nem is szocializmus? Akiknek egyik sem felel meg azok általában erre semmit nem tudnak mondani, vagy valami spirituális maszlaggal jönnek, hogy az lenne jó ha az emberek teljesen máshogy gondolkodnának mint ahogy gondolkodnak.

Deansdale 2019.03.10. 09:49:30

@glinolid: "A volt gyarmatokon élő nők méhének gyarmatosítása történik..."

He?

Ez annyira abszurd gondolat, hogy az már művészfilm.

Deansdale 2019.03.10. 10:27:35

@Yotengri: "A kapitalizmus azért tud világvezető lenni, mert az emberek kapzsiságára alapul. ez a minta átélhető mindenki számára."

Hát, ha kapzsiságnak lehet nevezni azt, hogy az emberek szeretnek kiemelkedni a nyomorból, vagy mondjuk a munkájukért elfogadható fizetést kapni (mint te is), akkor igazad van. Szerintem ennek a kapzsisághoz semmi köze. A kapitalizmus az a rendszer, amiben ha okosan vagy ügyesen dolgozol a közösségért, azt a közösség honorálja, és ezáltal előrejuthatsz az életben. Ezt semmilyen más rendszer nem tudta eddig biztosítani, és az egészben a legfontosabb az, hogy ha sokan dolgoznak jól a közösségért az mindenkinek jó, azzal a legcsóróbbak is emelkedni fognak, több lesz az erőforrás amivel bátrabban lehet gazdálkodni vagy akár jótékonykodni. Ahol a kapitalizmust kipróbálták a világon ott szinte kivétel nélkül általános gazdagodás lépett fel, mindenkinek javult az életszínvonala. Én ebbe nem vagyok képes gonoszságot belelátni, akkor sem ha időközben kialakult pár probléma. A megoldás nem az, hogy akkor csesszük szét a rendszert és vissza a kőbaltához, hanem hogy ésszel tervezett jogi szabályozással a konkrét problémákat oldjuk meg. Ha valamilyen nyersanyag gyorsan fogy erősítsünk rá az újrafelhasználásra, ha valaki környezetszennyez azt büntessük meg, stb. A fürdővízzel együtt nem kellene a gyereket is kiönteni.

Eddig a világ történetében a kapitalizmus volt az egyetlen gazdasági rendszer ami emelni tudta a tömegek életszínvonalát. Minden más vagy lerombolta azt, vagy eleve olyasmikre épült, mint pl. a rabszolgaság.

"A brexithez egyáltalán nem értesz, teljes zagyvaságot írtál ide."

Az én nézőpontomból meg te ismételgeted az ottani balosok kamu dumáját arról, hogy az ottani jobbosok hülyék és agymosottak, kb. mint itt amikor az ellenzék köpköd a fideszre. Bocs, de ez szerintem nem vitaalap. Az angolok semmivel sem hülyébbek mint a magyarok, nem azért szavaztak a brexitre mert valaki a tévén keresztül hipnotizálta őket azzal hogy a lengyelek elveszik a munkahelyeiket. Azért szavaztak a kilépésre, mert 1. az iszlám ill. a színesek a szemük előtt özönlik el az országot; 2. az EU több iparágat is tönkretett náluk (pl. a halászatot), kb. mint nálunk a privatizáció; 3. vissza akarják kapni a szuverenitásukat Brüsszeltől. Az, hogy anno volt 1-2 újságcikk ami az EU-s keresztvándorlást ekézte nem osztott, nem szorzott. Van pár netes ismerősöm aki ott él és támogatja a brexitet, soha semmilyen jelét nem láttam annak hog a k-eu-iakkal lenne bármilyen bajuk, kivétel nélkül azokról beszélnek amiket itt felsoroltam. Azt, hogy "a rohadt lengyelek" kizárólag remainerektől hallom mint a brexitesek lejáratását szolgáló kamu dumát, ez meg kb. olyan mint amikor az MTA-sok a "halszagú rokonság" dumát nyomatják, amit SOHA nem hallottam még olyantól aki nem komálja a finnugor elméletet.

"A politikusok hazudtak és maguk se gondolták hogy beteljesül a brexit. Most vannak kínban hogy táncoljanak ki belőle."

Ez sem egészen így van, May-ék eleve nem támogatták a brexitet és mivel ők is a globalista irányt képviselik ezért nekik nyilvánvalóan kín az egész. A brexit hajtóereje a UKIP volt, meg több kisebb mozgalom, az EDL és társszervezetei, ha úgy tetszik. Semmiféle hazugság nem volt abban, hogy a migráció túlterheli a brit szociális hálót, sőt, 100%-os színtiszta igazság. Idehaza szidják Orbánékat a magyar EÜ miatt, hát sok tekintetben az NHS még szarabb. Ott is vannak várólisták meg orvoshiány, ez nem magyar sajátosság.

Egyébként van egy igen fontos kitétel ezzel a brexites vitával amit jobb lett volna már jóval hamarabb megemlítenem: teljesen nyilvánvaló, hogy az egyik fő ok a kilépésükre a migráció, csak mivel ha valaki a füstösökről beszél azt azonnal lerasszistázzák, esetleg be is börtönzik, ezért MUSZÁJ nekik vagy tök általánosságban beszélni a migrációról, vagy kifejezetten a fehér migrációt emlegetni, mert arra nem mondhatják hogy rasszizmus, de aki nem hülye az tudja hogy ez miről szól. Kb. mint amikor a zsidókat nagyorrúként emlegetik, tudod, a !lengyelek! teszik tönkre az országot, az a rohadt bevándorlás... Az ilyesmit hozzá kell érteni a nyilvános párbeszédhez egy olyan elnyomó közegben ami a harmadik világ söpredékének importját ellenzőket börtönbe záratná.

"Senki nem meri kimondani hogy a király meztelen, senki nem szeret a lúzer oldalon lenni."

Na persze, egy olyan ember aki 4 választást megnyert és 13 éve az ország miniszterelnöke valójában egy síkhülye diktátor. Hagyjuk már ezt a beteg baromságot, ez a legrosszabb ellenzéki agymenés legalján az üledék. A gazdaságunk rekordokat döntöget, az életszínvonal gyorsabban emelkedik mint valaha, és közben nagyobb itt a szólás- meg a sajtószabadság mint bárhol ny-eu-ban, de a vezetésünk gonosz zsarnokoból áll. Ez kritikán aluli. Le kellene állni a vak gyűlölködéssel, elveszi az eszeteket.
hvg.hu/gazdasag/20190308_gulyas_gergely_gazdasagi_valsag_szeptember

Deansdale 2019.03.10. 10:33:39

@Yotengri: "A normális akkor lenne, ha azokat rekesztené ki akik bomlasztják a társadalmat és annak erkölcsét."

Vagyis a balosokat ill. a balosok által importált söpredéket?

"Ha GBP-ben lett volna megtakarításod akkor a bőrödön éreznéd durván a veszteséget. Velem sajnos ez történt."

Részvétem, de ugye ez ad egy kontextust annak hogy te haragszol a brexitre, érzelmileg befolyásolt vagy a témában, így már érthetőbb hogy miért támadod irracionálisan.

2019.03.10. 10:41:58

@Deansdale: a pénzügyi dologra azért írtam saját példát mert valaki "nagyokos" benyögte hogy nem is igaz a pénzügyi veszteség, csak játék a számokkal.

Nem érdekel hogy ki jobb meg baloldali, én nem vagyok egyinkek sem híve, felőlem cimkézhetsz, ha neked ez lelki megnyugvással jár.

Az hogy választást nyer egy elmebeteg, ez semmire nem érv, se pro, se kontra. Megint jöjjek hitlerrel? A tömeg Barabást választotta - ha érted ezt a hasonlatot. Vakok közt félszemű a király... stb stb.

Deansdale 2019.03.10. 10:54:46

@Yotengri: Az, hogy merő ellenzékiségből elmebetegnek tartod a rendszerváltás utáni korszak eddigi legelfogadhatóbb politikusát szintén nem érv. Orbánt rengeteg kritika éri, aminek a 90%-át soha senki nem népes bizonyítani, a legtöbbször meg sem próbálkoznak vele. Nagyjából annyit lehet racionálisan a szemére vetni, hogy pont ugyanúgy mint minden elődje ő is lop, illetve hogy viszonylag kevéssé hajlamos téves döntéseket korrigálni. Ezen kívül minden más amit rá ill. a pártjára mondanak hagymázas őrültség, pl. aki a demokráciát félti tőlük, vagy a sajtószabadságot, annak gondok vannak a fejében. Angliában, Németorszgában tízszer akkora elnyomás van máris mint amilyentől a magyar jövőt féltik, hát mi a fenéről beszélünk akkor? Félelmetes, hogy mennyire el van tájolva a magyar ellenzék.

Deansdale 2019.03.10. 10:58:23

Egyébként köszönöm, a Hitleres hasonlatok a legjobbak annak bizonyítására, hogy mennyire irracionális az ellenzék. Persze Hitler is vett levegőt, ezért bárkihez lehet hasonlítani, de normális ember nem hasonlítgat másokat Hitlerhez ha nem akarja a náci képzettársítást előhozni, Orbánt nácizni meg a világ legnagyobb hülyesége. Verhofstadt egyetlen agysejtjében több a nácizmus mint a fidesz teljes vezérkarában együttvéve.

yotta 2019.03.10. 11:20:37

@Deansdale:

"Miféle rendszert akarnál te, ami nem kapitalizmus, de nem is szocializmus? "

A válaszban előre bocsátom, hogy egyetértek evvel: icipicicsipa 2019.03.10. 08:19:05!

"Mármint neked az a bajod, hogy az emberek jó minőségű dolgokat akarnak lehetőleg olcsón?"

Amolyan "bolgárgyörgyösen" ("tehát, ezzel maga ezt meg azt mondja") átfogalmazod, amit mondtam, aztán szembefordítasz vele, de hát persze, ha már sikerült a módszerváltás és a kapitalizmus a jelenlegi legjobb rendszer, igen, szerezzük meg a legjobb minőségű termékeket a legolcsóbban. Ám mivel eredendően a kapitalizmus működtető mehanizmusáról, katalizátoráról volt szó és én ahhoz szóltam hozzá, tehát eggyel alacsonyabb szintű rendezőelvet emlegetek (többekkel), nem pedig a felszínt, amelyen természetesen a legjobb rendezőelv a verseny, a legjobb kényszerítő erő az egymás kiszolgálására, a legjobb módszer a jó pékáru sütéshez, de mindez irreleváns abból a szempontból, hogy végtére szerintem alantas ösztönök állnak csatasorban a felszíni csillogás fenntartására.

"A probléma amit leírsz a globalizmus, nem a kapitalizmus. "

A felvetett problémára rávágod: "globalizmus", mintha a globális piacot és globális világot nem a kapitalizmus kényszerítené mindent elsöprő erővel ki, globalizmus nélkül a kapitalizmus összeomlana: egyszerűen nem lehetne a portéka olcsó, nem lehetne jó és nem lehetne gyorsan hozzájutni, ha nem szennyezné a környezetet Kína, ha nem ontaná eszméletlen sebességgel és környezetszennyezően a nyersanyagokat Oroszország, ha nem szennyezne India, Pakisztán az arabok és néhány egyenlítői afrikai ország. Sőt, mi több, még az alapanyagokkal is gond lenne, ha a kapitalizmus nem kényszerítené ki az alapanyagok birtokosaitól ezek áruba bocsátását. És mi jön a földi globalizmus után? Világglobalizmus?

"Dehát ezek mind pozitív dolgok, baszod :) Vagy neked jó lenne a kőkorszakban is, éljünk barlangban, minek változtatni, tökéletesedni?"

Igen pozitívak és működik a gépezet rendületlenül, de a tényleges mozgatórugók a felszín alatt működnek és azok bizony alantasok! Veszem a pékes példád: ha nem jó kenyeret süt "A" pék, a vevő "B" péktől szerzi be a portékát. "A" pék fejlődésre kényszerül: üsse kavics, a már eddig is finomnak hitt kenyerét ízfokozóval bolondítja meg, és lám, a vevők kezdenek visszaszivárogni "A" pékhez. Nagy az öröm, de most "B" pék került bajba. Mit tegyen szegény feje, ha már egyszer olyan finom a portéka, hogy azt nem lehet tovább fokozni, hát fejlődni kell!!! Na, de hogyan, mivel? Mennyit tud invesztálni? (Ebben a pillanatban toppannak a dologba a bankok). Több választási lehetőség tárul ekkor pékünk elé: feljelenti a konkurenst, a mérgező ízfokozó miatt, vagy szép nőket vesz fel eladónak, vagy egyszerűen lelövi a konkurenst..., szerintem érthető, állítom, hogy bizony a kapitalizmus egy kényszer az alantas mozgatórugók felszínre kerülésére, ezek a kapzsiság, irigység, hataloméhség, mindamellett, hogy a felszínen minden szép és jó és működőképes.

"Ez nem igazán értem hogy jön ide, ha egyáltalán arról beszélsz ahogy én értem akkor az ilyesmibe igen sokan belebuktak már."

Igen, jól értelmezed: a kapitalizmus kikényszerít olyan irányú fejlődést/fejlesztést, amely elméletben születik meg, és elképzelhető, hogy a piac nem vevő a portékára és akkor jön a tönkremenetel - nagyon helyesen. Ez is a része a kapitalizmusnak, nem határolhatod el a rendszertől!

" amikor itt 3 évet kellett várni egy trabantra"

Bocsika: 13 évet!!!! Legalábbis a Merkúr havi jelentéseiben volt ilyen többször is.

"Vagy neked jó lenne a kőkorszakban is, éljünk barlangban, minek változtatni, tökéletesedni?"

Ez bizony az én örök dilemmám! És IGEN! Élnék! Hová rohanunk? Mivégre ez az őrült és kikényszerített állandó fejlődés és verseny, az eszméletlen információ özön?
Én nem akarok éjjel-nappal versenyezni, mindig elnyomni, lenyomni, jobbnak, szebbnek, okosabbnak mutatkozni másoknál! Jó nekem a kenyér (már amennyire egy paleo eszik kenyeret) olyan finoman is, amilyennek gyerekkoromban megszoktam volt, a biciklivel is eljutok Sydney-be (na jó, kell hozzá egy csöpp idő), 105cm-es tévén is nézhetem a migráncsinváziót, minek ahhoz 205cm-es? (kellene hozzá új ól vagy barlang is)...

Persze ez csak egy álom, helyette marad a verseny, a közdelem, a félelem, majd a hosszan tartó rothadás... és a komcsizmust nem sírom vissza.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.03.10. 12:06:42

@KalmanBlog: És a zsidókat se. Annyira sírnak hogy itt tombol az antiszemitizmus (annyira, hogy később még Kertész Imre is visszajött Berlinből...), akkor maradjanak csak ott, az arabjaikat meg kenjék a hajukra.

Deansdale 2019.03.10. 14:30:17

@yotta: "végtére szerintem alantas ösztönök állnak csatasorban a felszíni csillogás fenntartására"

Nade ha az ösztönökről beszélsz akkor minek idekeverni egyáltalán a kapitalizmust? Ha azon a bizonyos eggyel alacsonyabb szintű rendezőelven bezélünk akkor a gazdasági rendszer teljesen irreleváns. Az egész onnan indult, hogy valaki a kapitalizmust ekézte, ezért én arra reagáltam.

"mintha a globális piacot és globális világot nem a kapitalizmus kényszerítené mindent elsöprő erővel ki"

Mert nem az kényszeríti. Trump nacionalista gazdaságpolitikája a legjobb példa, hogy a globalizmus nem kötelező a kapitalizmusban, egy ország igenis előbbre helyezheti a saját érdekeit a szabadpiacénál. Kapitalizmus tökéletesen létezhet globalizmus nélkül is - az, hogy egyes nagyon gazdag emberek szeretnének még több országban piacokat nyitni maguknak, vagy a globalista POLITIKAI elit aknamunkája a gazdasági rendszertől független. Ha megfigyeled manapság épp a szocialista oldal erőlteti a globalizmust, az ellenfelei pedig következetesen jobbosok Salvinitől Trumpon át Orbánig. A "gonosz kapitalisták" mítoszát ideje lenne már kinőni, az szerintem a szoci rendszer csökevénye, amit a modern libsik elevenítettek fel a saját céljaikra. A modern világ legnagyobb gondjait nem az üzletemberek okozzák vagy a multicégek.

"globalizmus nélkül a kapitalizmus összeomlana"

Pfff. Kapitalizmus az amikor a szomszédtól megveszel 1 kiló almát ami a fáján termett. Globalizmus hiányában pár dolog drágább lenne, mert magunknak kellene előállítani és nem hizhatnánk be máshonnan olcsóbban, de ez semmit nem jelent a gazdasági rendszer szempontjából.

Az, hogy a felsorolt országok sokmindent exportálnak megintcsak nem jelent semmit. Állítsd le a globális kereskedelmet és nem fognak exportálni, és akkor mi van? A kapitalizmus attól még élne és virulna. Ti tényleg összetévesztitek a globalizmust a kapitalizmussal :)

""A" pék fejlődésre kényszerül: üsse kavics, a már eddig is finomnak hitt kenyerét ízfokozóval bolondítja meg"

Ha megérzed egy ételen az ízfokozót akkor általában kevésbé fog ízleni, tehát nem fogod azt venni. Ha nem érzed meg, és finom, akkor meg mi a gond? Ha egészségtelen a cucc akkor a kormány tiltsa be vagy korlátozza. Ez megintcsak nem a kapitalizmus témája. (Ha széles néprétegek kényszerülnek rá a legolcsóbb élelmiszerekre akkor ott más gond van, túl karcsú a középosztály és túl sok a csóró, azt ott kell kezelni, nem a kaján keresztül.)

Egy normális helyzetben általában az alakul ki, hogy a vetélytársak megtalálják a maguk piaci szegmensét, vagyis "A" pékünk olcsó alapanyagokból olcsó szarokat fog sütni, de akinek az ár a lényeges az megveszi, míg a "B" pék jobb dolgokat csinál drágábban, és hozzá azok járnak akik kényesek a minőségre. Ez megintcsak teljesen normális valahol.

"szép nőket vesz fel eladónak"

Ez is teljesen rendben van.

"egyszerűen lelövi a konkurenst"

Amennyire én tudom ez nem szerves velejárója a kapitalizmusnak :D Amúgy meg a bűnözés ellen az állam fellép.

"a kapitalizmus egy kényszer az alantas mozgatórugók felszínre kerülésére, ezek a kapzsiság, irigység, hataloméhség, mindamellett, hogy a felszínen minden szép és jó és működőképes"

Próbáltunk más rendszereket is, azokban még több aljasság került felszínre, viszont legalább az se működött ami a kapitalizmusban igen.

"Ez bizony az én örök dilemmám! És IGEN! Élnék!"

Végre egy normális ember :) Nézd, amire te vágysz az alapvetően egy spirituális jellegű dolog, az emberi természet "megjavulása", és a gazdasági rendszertől független. Akik egy kőbarlangban nyugodtan és békében együtt tudnak élni azok a 21. században sem változnak bolygópusztító barbárokká. A kapitalizmussal van pár baj, ez igaz, de attól az alapgondolat még tökéletesen jó, és csak a megvalósítását kell picit csiszolgatni. Értelmes ember (politikus) kell a bakra aki tudja hogy mit csináljon a gyeplővel, és máris megoldódnak a gondok. Az állam tulajdonképpen az állampolgárok szakszervezete, ha úgy vesszük, egy érdekképviseleti szerv, tehát ha az állampolgárok nem akarnak környezetszennyezést vagy mesterséges ízfokozókat, akkor az állam a nevünkben fellép ezek ellen, és viszlát. Az emberi természetet ez persze nem fogja megváltoztatni, dehát azt semmi se, úgyhogy mindegy.

csi szi 2019.03.10. 14:54:13

@Yotengri: Szóval a 23 millió románozás megfelelőjét csinálták?
A másikról, ugye a balliberális tábor már 2010 óta azt hajtogatta, hogy Orbánék államcsődbe viszik az országot, Matolcsy kontár idióta, kő kövön nem marad utánuk hamarosan, ehhez képest, meg ahhoz képest, hogy mennyit lopott a Fidesz, viszonylag jól mennek a dolgok. Persze ettől még mehetnének jobban, bár most is azt látni, mint a 2002-es választások előtt, amikor sikerült a népet jóléti rendszerváltás ígéretével meg az akkor létező balliberális médiatúlsúllyal (ami fáradhatatlanul mantrázta az akkor aktuális "botrányokat", mint Kaya Ibrahim, a Happy End kft. és tsai., kb. a mostani sorosozás frekvenciájával), a Heti Hetes hatásos gúnyolódásaival stb. rávenni, hogy elzavarják Orbánékat egy viszonylag sikeres 4 éves ciklus után, és helyette a mamlasz Medgyessyt megválasztatni (a háttérben persze már akkor felkészült Gyurcsány). Mármint most is azt látni, hogy egyesek vérszemet kaptak, azt hiszik, hogy csak kormányt kellene váltani, és akkor varázsütésre nyugat-európai bérek, eü és oktatás lehetnének.
Orbán nem elmebeteg, a jóindulatában már sokkal reálisabb dolog kételkedni. Ő bejárta a politika palettát a liberális széléről indulva, levonta a tanulságot a 2002-es esetből arra vonatkozóan, hogy milyen ez az ország, és hogy miként akadályozhatja meg a megismétlődését. Nyilván elsősorban a személyes becs- és hatalomvágy mozgatta mindig is, ő már az elején kitűzte célul, hogy egyszer az ország leggazdagabb embere (ha egy stróman nevén is) és teljhatalmú vezetője lesz. Most pedig európai szintű politikai tényező akar lenni.

yotta 2019.03.10. 15:14:08

@Deansdale:

"Nade ha az ösztönökről beszélsz akkor minek idekeverni egyáltalán a kapitalizmust?"

Azért, mert szerintem enélkül nem jöhetett volna létre, nem működne és nem lenne a jelenlegi világ legjobbja. (Ha nem az alantas ösztönök működnek, akkor a nemesek: a szolidaritás, a beleélés ösztöne mások bajába, az önzetlen segítség és egyebek, de ez az őskommunizmus vagy szocializmus vagy mifene, amelynek eredménye ismert.) És evvel nem állítok olyat, hogy a kapitalizmus minden szereplőjét az aljasság/kapzsiság/gátlástalanság motiválja a rendszerben gyakran felcserélődő szerepeik függvényében (eladó-vevő), de ha a bizonyos "véleményes" megnyilvánulások esetén relativizálom a dolgot avval, hogy "neki/nekik is meg kell élni valahogy" már közelítek ahhoz, amit be szeretnék bizonyítani.

"Mert nem az kényszeríti. Trump nacionalista gazdaságpolitikája a legjobb példa, hogy a globalizmus nem kötelező a kapitalizmusban,"

Bemutatsz egy elméleti megállapítást akkor, amikor a világ jelenleg pont az ellenkezője mentén működik. Én a jelenről és a gyakorlatról beszélek, te az elméleti lehetőségről. A Cisco mérnökei megtervezik a nyákokat, majd a termékeket legyártatja Kínában a legjobb áron vállalóval, a nyákokat aztán vagy ott kint építik eszközökbe vagy Singapurban mexikói hűtőventilátorokkal, stb, stb. Mi ez, ha nem a globalizmus virágzása és minek tenne ennek keresztbe Trump?

Kérdezhetné bárki, hogy hol lép be a folyamatba az alantas ösztön? Mire én azt mondom, hogy a fenébe nem látszik az, hogy a cuccok tízezer km-es utaztatása is belefér abba, hogy nyomorult kínaiak egy cserép rizsért állítják elő a termékeket és aztán ehhez képest bagóért veszünk egy hightech terméket és ez senkinek nem nyomasztja a lelkiismeretét?

yotta 2019.03.10. 16:08:34

@Deansdale:

"Állítsd le a globális kereskedelmet és nem fognak exportálni, és akkor mi van? A kapitalizmus attól még élne és virulna. "

Rendben, leáll! Mi történik? Ha a kapitalizmus működne tovább, abban a pillanatban elkezdődne a piackutatás, a kieső termékek helyettesítése/pótlása, ám a valószínűsíthetően megnövekedett piaci nyomás lépéskényszerbe hozza a versenytársakat, felborul minden, mert semmi sem cserélhet gazdát az azt megelőző árakon, borulnak a munkabérek (leginkább nőnének), néhányak tönkremennének, mások akár monopolhelyzetbe kerülnének. És a háttérben munkálkodna továbbra is a kíméletlenség, az elbocsátások itt, a munkaerő kereslet ott, a nem büntethető és a büntetendő trükközések.

"Ha megérzed egy ételen az ízfokozót akkor általában kevésbé fog ízleni, tehát nem fogod azt venni."

Az ízfokozót átvitt értelemben használom arra, hogy a pék lépéskényszerbe kerül versenytársa miatt, mondhattam volna színváltást, vagy bármi mást annak a szemléltetésére, hogy milyen helyzetet állít elő a verseny a kapitalizmusban. Most mindegy, hogy a valóságban ez hogyan képeződik le: egy harmonikus kiszolgáló-kiszolgált viszonyt bont fel a szabad verseny.

"Próbáltunk más rendszereket is, azokban még több aljasság került felszínre, viszont legalább az se működött ami a kapitalizmusban igen."

Ez bizony így vagyon!

"Végre egy normális ember :)"

Na, ezt bekeretezve szögelem ki a főfalra, hadd dobjanak egy hátast az "imádóim"! :)))

Glokta 2019.03.10. 16:16:31

@Yotengri:
"Ha a lengyeleknél annyira jó a helyzet, akkor miért van az, hogy ők vándorolnak ki a legnagyobb számban nyugat európába, hogy ugyanolyan demagóg és elnyomó kormányuk van, mint nálunk, hogy a lengyeleknél már a gyilkosság is benne van a politikai repertoárban?"

Azt nem tudom honnan veszed, hogy Adamowiczot a PiS (vagy bármelyik politikai párt) ölette meg, éppenséggel népszerűségvesztéssel járt számukra a haláluk.
Másrészt meg ha már valamelyik párt számlájára kéne írni a rekordmagas lengyel kivándorlást - ami szerintem hibás - akkor az a 2007 és 2015 között kormányzó Polgári Platform lenne, őket pedig szerintem még te sem neveznéd "demagóg és elnyomó kormánynak". Amióta a PiS kormányoz, éppenséggel csökken a kivándorlási hajlandóság: www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/fordulat_a_lengyel_kivandorlasban.662917.html

Másrészt meg egész Közép-Európából Magyarországból vándoroltak ki legkevesebben: makronom.mandiner.hu/cikk/20180109_magyarorszagon_a_legkisebb_a_kivandorlasi_arany_kozep_europaban, index.hu/gazdasag/2018/06/27/kivandorlas_migracio_fiatalok/ - bármennyire is "elnyomó és demagóg" a kormányunk (mondjuk demagógnak tényleg demagógok).

"Tényleg a cigány és migrációs helyzet a legnagyobb baj ma a világban? Na mondjuk a migrációba mi is beleszámítunk ahogy elözönlöttük Londont. Persze tudom a választ, hogy mi kulturálisan beleolvadunk, nem vagyunk muszlimok.. de rengeteg angolnak a mi beözönlésünk verte ki a biztosítékot és miattunk (is) van a brexit."

Nem a "migráció" a probléma, hanem a harmadik világból történő tömeges népvándorlás - de a kettőn a Fidesz ugyanazt érti, mert így egyszerűbb elmagyarázni.

Talán pillanatnyilag úgy tűnik, ez nem tartozik a legnagyobb problémák közé - vagy nem is valós - de tekintve hogy 30 éven belül 2 Európányi ember fog Afrikában megszületni és egyelőre úgy tűnik, a kontinens nem fogja tudni őket eltartani, valamint Fekete-Afrikából már most 300 millió ember akar (Európába) migrálni (news.gallup.com/poll/211883/number-potential-migrants-worldwide-tops-700-million.aspx) - nemsokára nagy baj lesz, ha nem teszünk ez ellen gyorsan valamit.

A Brexitben tényleg szerepet játszottak a kelet-európai munkavállalók és az ellenük történő uszítás, de szerintem az angolok néhány területen (pl. halászat) értelmetlen szívatása is.
Előbbinek annyi valóságalapja volt, hogy a keletiek valamelyest lenyomták a béreket és elvették néhány brit munkás munkáját - viszont összességében az angolok egyértelműen jól jártak velük (www.ft.com/content/797f7b42-bb44-11e8-94b2-17176fbf93f5).
Sokkal inkább a harmadik világból történő bevándorlás okozott valódi problémát - mind gazdaságilag (hisz az EU-n kívülről jövők - akikbe beleszámítanak a dolgos ázsiaiak is - kevesebb adót fizettek, mint amennyi szolgáltatást igénybe vettek), mind biztonságilag és kulturálisan. Csakhogy ezekről nem volt polkorrekt beszélni és ráadásul ezzel a kilépést támogatók elvesztették volna a 7-8%-nyi muszlim szavazót.

A britek szerintem is rosszul járnak a Brexittel, főleg azért mert most a munkaerőhiány pótlására a kelet-európaiak helyett harmadik világbeliek jönnek (mandiner.hu/cikk/20190302_kevesebb_unios_allampolgar_tobb_harmadik_vilagbol_erkezo_bevandorlo_nagy_britanniaban).
Viszont szerintem csak magad hibáztatod azért, hogy a fontban tartott befektetéseidből nem szálltál ki korábban, én egyből kivettem mindent (azt a keveset) a Brexit után.

2019.03.10. 17:10:55

@Glokta: nem magamat sajnáltatom a font veszteség miatt, csak arra utaltam, hogy bizony ennek valódi pénzügyi vonzata ven és nem fantazmagória.

@csi szi: hagyjál engem békén a ballib tábor faszságaival, leszarom őket. Az ortodox demagóg gondolkodás akaszt ki. Hogy most az ittlevők többségének kihúzták a kártyáját és hozsannázik orbánnak.
De igen, súlyos mentális problémái is vannak a vezéreteknek, nézz meg videókat róla ahol zavartan viselkedik, jár a keze mint a motolla, nem tudja mit csináljon vele, kényszermozgásai vannak.

@Deansdale: a hitleres hasonlat arra vonatkozott, hogy akit a nép megválaszt az még baromian nem garancia se az erkölcsre, se az épelméjűségre. Ennyi.

csi szi 2019.03.10. 17:41:22

@Yotengri: Tikkelése pl. apámnak is van, bár enyhe mértékű,és biztos hogy nem szedett soha pszichikumokat. Egyetemi tanár (volt). Valódi elmebetegek nemigen tudnak funkcionálni, OV-nek lehet van valami pánikbetegsége vagy bipoláris zavara és lehet hogy gyógyszert is kap vagy kapott. Ahogy mondjuk pl. Puzsér is. Bár ő nem tikkel, csak ordibál, mint egy mániás :D (természetesen őt sem tartom "elmebetegnek").

Hitlert mondjuk nem "választotta meg a nép", ő a Reichstag-tűz után bevezette a rendkívüli állapotot, lecsukatta az ellenzéki politikusokat, átverte a felhatalmazási törvényt, ami lehetővé tette a rendeleti kormányzást, pár hónappal később betiltotta az összes pártot az NSDAP-n kívül, majd egy évvel később a saját pártjában rendezett véres tisztogatást, Hindenburg halála után pedig Führerként egyesítette az államfői jogköröket a kancelláréival.
A Reichstag-tűz után tartott utolsó választáson 44%-ot kapott a náci párt (az előzőn 33%-ot kapott), de ezzel sem volt többsége, az akkori német választási rendszer arányos volt. Egyszerűen a konzervatív és centrum pártok a megfélemlítés hatására (körbevették a rohamosztagosok az épületet) megszavazták a teljhatalmat Hitlernek. Szóval szó sem volt arról, hogy demokratikusan jutott volna hatalomra, semmilyen demokratikus választáson nem kapott felhatalmazást.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.03.10. 17:43:08

@Deansdale: Há' de ha egyszer Grazban veri a Kálmán Olgát.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.03.10. 18:07:06

@csi szi: "Hitlert mondjuk nem "választotta meg a nép", ő a Reichstag-tűz után bevezette a rendkívüli állapotot, lecsukatta az ellenzéki politikusokat, átverte a felhatalmazási törvényt, ami lehetővé tette a rendeleti kormányzást, pár hónappal később betiltotta az összes pártot az NSDAP-n kívül, majd egy évvel később a saját pártjában rendezett véres tisztogatást, Hindenburg halála után pedig Führerként egyesítette az államfői jogköröket a kancelláréival."

Pont mint az 0rbán Viktor!

Deansdale 2019.03.11. 08:15:46

@-JzK-: Tipikus balos szócséplés, csak mereng hogy vannak problémák, megoldásokat nem nagyon kínál, de amit igen, az garantáltan több kárt okozna mint hasznot. Írtam erről már többször is, a "más képességű" gyerekek integrációja az ami az oktatásunkat tönkretette, generációkat basznak szét vele az orrunk előtt, és ezek még mindig azon feszengenek, hogy ügyesebben kellene integrálni. Pfff. Hülyéket, autistákat, dührohamosokat nem lehet normális osztályokba benyomni, mert olyan szinten hátráltatják a többi gyereket, és olyan szinten szívják a tanárok energiáját, hogy az vállalhatatlan.

Amúgyis beteg elképzelés, hogy minden gyerekből modell felnőttet kell fabrikálni, ez sosem fog működni, ha minden lurkóhoz 10 speciális tanárt rendelnek ki akkor sem. El kellene fogadni, hogy vannak akik nem hivatottak nagy dolgokra, ezekbe nem kellene hasztalan dönteni az értékes erőforrásokat, hanem csak meg kell tanítani őket arra hogy hogyan legyenek boldog utcaseprők.

Beleolvastam az előző cikkükbe is, az az érzésem hogy ezek az emberek egyáltalán nem értik azokat akiken segíteni akarnak, a saját erkölcsi nagyságuk fénye vakká teszi őket a realitásokra. Mindenkiből saját magukat akarnak faragni, karrierre hajtó emancipált és gyermektelen nőket macskákkal, meg valami ugyanilyet férfiban, csak bármiféle maszkulinitás nélkül, és kétségbe esnek mikor valaki egy idő után azt mondja, köszöni szépen de ez az életmodell neki nem tetszik.

KalmanBlog 2019.03.11. 11:14:46

ISIS és nemi erőszak témakör:

"They are property. In islam you are allowed to use them. It is not rape."

www.dailymail.co.uk/news/article-6792049/ISIS-wife-defends-jihadis-rape-murder-Yazidi-women-allowed-Quran.html

Madarász Henrik 2019.03.11. 14:43:57

@Deansdale: Mit szólsz az új Marvel filmhez, a Marvel kapitányhoz ? Elég lehúzták a kritikusok és az a érzésem, hogy jogosan. A főszereplőnő magánemberként elég ellenszenves, ahogy olvastam szívesen szidja a fehér férfiakat.

TrollEdomer 2019.03.11. 15:33:12

@KalmanBlog: Megjegyzem a cikkben lejjebb arra hivatkoztak, hogy egyik vers valójában elítéli a szexre kényszerítést, ha nő meg akarja őrizni tisztességét.

Deansdale 2019.03.11. 17:09:39

@Madarász Henrik: Nem volt erről szó valahol a kommentek közt? Brie Larson egy szerencsétlen kretén, aki amellett hogy színészkedni nem tud még a fehér férfiak iránt érzett utálatát sem képes véka alá rejteni. Egyszemélyben többet rombolt a Marvel mozis univerzumán, mint eddig bármi más tényezők összesen. Miatta kényszerült a Disney nyomást gyakorolni a mozis témákkal foglalkozó weblapokra, ami százezrek felhördülésével járt. Hát na. Tanulság: ha elég hülye vagy egy SJW-t szerződtetni, amikor elkezdi nyomni a progresszív dumát akkor nem mellé kell állni a vevőkkel szemben, hanem picsán kell rúgni és megfegyelmezni, hogy fogja be a száját.

Amúgy a film álítólag Brie-től függetlenül is szar, de a faarcával és a színészi játék hiányával ő még többet ront rajta.

Madarász Henrik 2019.03.11. 17:23:23

@Deansdale: Azért kérdeztem, mert olvastam az indexen hogy rendesen kivágta a nyilatkozataival a biztosítékot, annyi kritikus komment érkezett, hogy megbuherálták az oldalakat, hogy ne tudják lepontozni a filmet és kritikus videókat linkelni. Nem tudom, időnként olyan sok komment van, ha nem érdekel az aktuális téma, akkor kihagyom az olvasást és lehet akkor válaszoltál valakinek erre.

2019.03.11. 19:10:58

@don Fefinho: Az elvakult és göbbelsi propagandával agymosott német nép nagyon szerette hitlert, aki felemelkedést, gazdasági sikereket igért.
Nálunk ennek analógiája az agymosó propaganda kampány, az eltorzitott választási rendszer.
Számomra nem jelent minőséget, hogy hányszor választják újra ezt az akárkit. Ez ennek a népnek a szégyene. Még akkor is ha ügyesen felült erre a migránsellenes hangulatra. Ezen a blogon is ez a démonizálás folyik, lehet ez is fidesz propaganda oldal :-)

yotta 2019.03.11. 20:07:52

@Yotengri:

"Nálunk ennek analógiája az agymosó propaganda kampány, az eltorzitott választási rendszer. "

"2019-ben ilyet "papírra vetni", mint az egész hozzászólás, ékes bizonyítéka annak, hogy miért tart ott az un. ellenzék, ahol, nem beszélve arról, hogyha valaki nem tudná, mit jelent az "agymosoás", az egészen biztosan példát láthat a "
Yotengri 2019.03.11. 19:10:58" hozzászólásban.

Aztán meg még hazudik is: a választási rendszer nem eltorzított: egyetlen egy szavazattal kell többet kapnia valamelyik ellenzéki hülyének a riválisánál és ők nyernek! Vágod?

Madarász Henrik 2019.03.11. 20:19:09

@Yotengri: Nagyon szeretetnéd kitiltatni magad :) Ez a blog már jóval a migránstéma előtt létezett. Milyen démonizálás amúgy ? Igazából sokkal keményebben is lehetne ismertetni az igazságot ezekről az életveszélyes migránsokról.

Deansdale 2019.03.11. 20:42:55

@Madarász Henrik: Ha valaki csak hülye, az nem ér kitiltást, ahhoz személyeskedni kell.

Deansdale 2019.03.11. 20:54:57

@Yotengri: Mo-n ilyen propagandája az ellenzéknek van, és téged láthatóan bedarált, a valóságérzékelésed teljesen megsemmisült. Ha azt mondanád, hogy a fityisz korrupt, az csak unalmas lenne de igaz, de te innen eljutottál oda, hogy Orbán agybeteg antikrisztus aki csak a megfelelő pillanatra vár hogy magyar királlyá koronáztassa magát és tankba ülve elinduljon meghódítani Kamcsatkát. Nem kenyerem a személyeskedés, de komolyabb elmebetegnek tűnsz mint amilyennek Orbánt képzeled. A gazdaságunk olyan tempóban fejlődik ahogy egyetlen előző kormány alatt sem, csakúgy mint számtalan olyan mutató ami a tömegek életszínvonalát jellemzi a háztartásonkénti fogyasztástól a reálbéreken át akármeddig. Te meg csak fröcsögsz, hogy Orbán ostoba zsarnok, aminek még a saját bevallásod szerint is annyi az összes jele, hogy valamikor valami interjú közben mozgott a keze, vagy valami ilyesmi. Ja, meg át akar szervezni bizonyos dolgokat amiket már évtizedekkel ezelőtt át kellett volna. Hm.

Ha visszaolvasnál a blogomon láthatnád hogy 2015 előtt élesen kritizáltam a fideszt, az ellenszenvem akkor enyhült mikor végre elkezdtek a magyar nép érdekében tenni dolgokat, pl. felhúzták a kerítést, kvázi elkergették a CEU-t, lelőtték a genderkurzust, ésatöbbi. Nem kell hívő fityiszesnek lenni ahhoz hogy az ember elismerje, ezek olyan dolgok amikre igen nagy szükség volt és óriási pozitívumok az ország jövője szempontjából. Aki mindezt merő orbánfóbiából tagadja az szerintem vitathatatlanul irracionális.

2019.03.11. 21:23:34

@yotta: A mindenkori tagállamoknak kötelező befizetniük adott összeget az EU-s költségvetésbe. Ez alól Magyarország sem kivétel. Országonként eltérhet a mértéke a gazdasági fejlettség függvényében. Elvileg a fejletlenebb szinten álló országok kapnak ahhoz képest többet, hogy mielőbb felzárkózzanak gazdaságilag a nyugati társaikhoz. Az ellenzéki kritika is igyekszik időnként emlékeztetni a kormányzatot, hogy ne legyenek olyan büszkék a hazai eredményekre gazdasági növekedés terén, mert az uniós támogatás nélkül nem itt lenne. Idén fog eldőlni az új költségvetési ciklus is, ami elvileg kevesebb lesz az előzőhöz képest.

2019.03.11. 21:50:06

@Yotengri: "Hehe jó helyre jöttél ellenvéleményezni. Az itteniek pont ugyaolyan agymosásban van részük csak az ellenkező oldalon. Az itteni hangadó kommentelők arra a propagandára rezonálnak, ami az ő szívügye. Természetes emberi dolog ez. A drágabolgárúros közönség egyik adón, a paláveresek a másikon vannak. Vallás mindkettő."

Nincs önmagában baj a véleménykülönbséggel. Mind a kormányzati, mind az ellenzéki oldalnak megvan a maga tábora és hitvilága. Ha az egyik valamilyen botrányba kerül nem rest a másik ráugrani, hogy lejárassa és ujjal mutogasson rá mit csinálnak, ha többnyire jogos is. Ugyanakkor, ha a saját táborról van szó hajlamosak mindkét oldalon elkövetni azt a hibát, hogy maszatolnak próbálva ezzel kimászni a helyzetből.
Ha jól értelmezem arra gondoltál, hogy van az egyik oldal, ami állít valamit és azt a híveik kritikátlanul elfogadják. Lehet egy ilyen vetülete is attól függően milyen tartalmat lát, mert nála többet elért emberek írnak, nyilatkoznak és sokan nem néznek jobban utána. Ebben megvan a mindenkori újságírás felelőssége is mi az, amit mutatni igyekszik hírek címén.

2019.03.11. 22:06:23

@csi szi: "Orbán nem elmebeteg, a jóindulatában már sokkal reálisabb dolog kételkedni. Ő bejárta a politika palettát a liberális széléről indulva, levonta a tanulságot a 2002-es esetből arra vonatkozóan, hogy milyen ez az ország, és hogy miként akadályozhatja meg a megismétlődését. Nyilván elsősorban a személyes becs- és hatalomvágy mozgatta mindig is, ő már az elején kitűzte célul, hogy egyszer az ország leggazdagabb embere (ha egy stróman nevén is) és teljhatalmú vezetője lesz. Most pedig európai szintű politikai tényező akar lenni."

Igaz, hogy csak elleste azokat a fogásokat, amiket az akkori MSZP-SZDSZ pártok csináltak, hogy kormányra kerülhessenek, ami sikeresnek bizonyult. Ha minden igaz a Budai várba való költözése épp a 2002-es kormányváltással hiúsult meg, mert a Sándor-Palotát a maga számára akarta, de az akkori miniszterelnök Medgyesi nem élt ezzel az opciójával így a köztársasági elnök lakhelye lett, de ami késett nem múlt.
Nem kell elfeledkezni az 1998-as választásokról sem, ahol az akkori választási rendszer keretei közt élt a Fidesz a jogával és a második fordulóban összeállva Torgyán József pártjával a kisgazdákkal sikerült, ha kis különbséggel is, de kormányt váltani, mert különben újrázott volna az MSZP-SZDSZ koalíció.
2010-ben nem a kormányváltás volt a kérdés, hanem a mennyi különbséggel és az ott megszerzett kétharmad adta lehetőségeket ki is használta és él vele most is.

yotta 2019.03.12. 06:56:38

@M87: "Az ellenzéki kritika is igyekszik időnként emlékeztetni a kormányzatot, hogy ne legyenek olyan büszkék a hazai eredményekre gazdasági növekedés terén"

Már megbocsáss, de ez nem ellenzéki kritika, hanem irigy, alattomos, aljas, logikátlan támadás!

Igen, van befizetés a közösbe, és igen a tagállamoknak visszaosztanak. Miért is ne? Ezt a rendszert vállaltuk, innentől ebben a vonatkoztatási rendszerben kell gondolkodni, ergo, milyen logikával kell rendelkeznie valakinek, aki ahhoz az állapothoz viszonyít, mintha nem lennénk tagok?

Az állítólagos kritikák azt hazudják, hogy bezzeg az EU-s visszafizetés nélkül nem lenne itt más, mint nihil, pusztaság és halál, de bezzeg a jó EU, az megmentett minket!

Hát, nem! A franc se tudja, mi lenne, ha nem csatlakoztunk volna, majd okosabbnál, okosabb történészek és közgazdászok kitalálják évtizedek múlva.

Jelenleg tagok vagyunk, a tagsággal jár EU-s pénz, jól sáfárkodtak vele, ha kimutatható a növekedés (már amennyire ez a növekedés jó bármire is, de ez egy másik tészta), akkor mi a fenének azon mesterkedni, hogy mi lett volna, ha nem kaptuk volna, meg, ha nem lettünk volna tagok?

Egyébként vannak vélemények, amelyek szerint a befolyó pénzek jóval kisebbek, mint a kimenő javak, illetve az érkező pénz jó része vissza is vágtat oda, ahonnan jött, hiszen pont erre találták ki az EU bővítést az ő rendkívül "segítő" szabályaival.

yotta 2019.03.12. 07:07:31

@M87:

"Ugyanakkor, ha a saját táborról van szó hajlamosak mindkét oldalon elkövetni azt a hibát, hogy maszatolnak próbálva ezzel kimászni a helyzetből."

Nem, mert ma Magyarországon a Fidesz ellenzéke zömmel hazudik
vagy csúsztat és az erre adott tisztázó válaszokat nem szabadna maszatolásnak, a helyzetből való kimászásnak nevezni. Ezért aztán igenis van baj a véleménykülönbséggel, mert nem válik szét a tényeken alapuló vélemény, a hamis állításokon alapuló véleménytől!!!

Hogy miről is beszélek, arra álljon itt egy kijelentő mondat: "Orbán elmebeteg". Ez egy hamis állítás. Na, most gondold végig mindazt, amit fentebb mondtam.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.03.12. 07:22:23

@M87: Az az ellenzék, akik ismételt regnálása alatt (is) ez az állapot kialakult.

<vesszőparipa> Azt képtelen az ellenzék igaziból fölfogni a NER leválthatatlanságával kapcsolatban, hogy minden olyan formáció hamvában bukta, amit az MSzP-nek és/vagy a DK-nak akár csak a lágy szele meglegyint. Ennyire egyszerű az egész. Nem a FiDeSz-nek van önmagában nagy hátországa, hanem a ballib rendelkezik nagyobb ellenzékkel, mint a kormány. Akit a ballib gőzerővel támad, az nyeri a választásokat. Amíg a Jobbikkal marakodtak, a Jobbik egész népszerű volt, most, hogy a Jobbik beállt a ballib mellé, a szavazói viszont nem, megy a értetlen pislogás, hogy mi történt. </vesszőparipa>

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.03.12. 07:30:20

@Yotengri: Most erre mit mondjak? 0rbán Viktor egyszerre Hitler és Szálin, hárommillió tízezer forint Erzsébet-utalvánnyal megvett agymosott vidéki prolinyugger miatt viszik a kulákzsidókat, és csattognak a marhavagonbakancsok az uniós gazdaság farvizén, miközben 0rbán Grazban veri a feleségét.

Deansdale 2019.03.12. 07:34:50

@M87: Engem azért elképeszt a Yotengrit-félék vaksága, hogy ők annak ellenére is független középutasnak képzelik magukat hogy szerintük Orbán a sátán. A függetleneket úgy képzelem el, hogy szerintük a fidesznek vannak jó húzásai is meg rossz húzásai is, éppúgy ahogy az ország helyzetében is vannak jó/javuló meg rossz/romló dolgok, és mindezt össze lehet vetni az ellenzék múltbéli tevékenységével ill. az ismert terveikkel, és ebből kialakul egy mérleg, hogy végülis ki a jobb. Vagy kevésbé rossz. Ehhez képest manapság a függetlenobjektívek jó háromnegyede a legelvakultabb Orbángyűlölő aki a saját hitelességét is kész kútba dobni, annyira szidni akarja Orbánt. Nem veszik észre saját magukon, hogy valami sántít?

Deansdale 2019.03.12. 07:37:28

@Deansdale: ...ugyanezek a középutasok a fidesz tevékenységének bármiféle elismerését vagy elfogadását automatikusan elvakult fityiszességnek aposztrofálják, meg persze az ellenzéki propagandából unalomig ismert dumát nyomják, hogy aki nem gyűlöli Orbánt az olyan hülye hogy a fidesz propaganda agymosta. Eh, szánalmas.

2019.03.12. 08:00:09

@Deansdale: Egyértelmű, hogy vannak orbánnak jó húzásai! Már maga az hogy cselekvőképes, tud dönteni és azt végig is vinni.
Az elvakult önkénye meg a másik oldal, hogy azt a döntést is végigviszi ami kártékony a nép szempontjából. Tévedhetetlen istennek hiszi magát, semmiféle társadalmi csoporttal, érdek képviselettel nem egyeztet, nem ismeri a kompromisszumot. Csak azon esetekben amikor egyértelmű lenne a bukása: olimpia, vasárnapi boltzár, internet adó.
Ettől még lehetne jó stratégának hivni, hogy tud visszavonulni.
Amúgy meg nyilván nem sztálin, se nem hitler, csak imádtok pörögni ilyen hülyeségeken, gondoltam etetlek benneteket :-)

Viszont ennek a blognak a szellemiségével az a nagy baj, hogy semmilyen rendszerkritikát nem fogadtok be. Mert az rímel a baloldal véleményére -nyilván! És ezzel szépen ki is ölitek a kritikai hangokat, marad a tévedhetetlen vezér mítosza.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.03.12. 09:29:58

@Yotengri: Jóhogy, nemcsak miniszterelnökként, de tömeggyilkos diktátorként is megbukott! Még egy szar csengőfrászhoz is töketlen. 0rbán szappan-, gomb és lámpaernyőipart ígért vidékre, de csak a stadionok nőnek, mint a gomba. Mondjuk falnak állítani ott is lehet.

KalmanBlog 2019.03.12. 12:04:38

@don Fefinho:

> minden olyan formáció hamvában bukta, amit az MSzP-nek és/vagy a DK-nak akár csak a lágy szele meglegyint

Egy ismerősöm ebből vezette le, hogy Gyurcsány a mi emberünk: először tönkrebaszta az MSZP-t, azóta pedig bárki akit dicsérni kezd, annak harangoztak :-)

Spoiler: aki nem olvasta a Piszkos Fred a Kapitányt, az előbb olvassa el:

Olyan, mint Piszkos Fred a Kapitány, amikor a bolondság-szigetek hercegét védi: akit szeret, azt a többiek gyűlölik, akit gyűlöl, azt a többiek megvédik.

"- Ez az ember le akart ütni ólmosbottal!

Az ivóban tartózkodók (igen sokan elmentek, amikor a herceget belökték a Nagy Bivalyhoz) vigyorogtak.

- Azt akartam, hogy megnézzétek, mielőtt szétlapítom!"

...

"A Nagy Bivaly szorította a herceg nyakát.

- A fiút nem ölheted meg - mondta Fred.

- Úgy. És miért?

- Mert én ölöm meg! És aki ebben megakadályoz, az mehet a fiú után.

A mesztic óriás bambán nézett egy másodpercig.

- Ez a gazember a Honolulu-Staron utazott - kezdte vészjósló arccal a kapitány. - Tudta, hogy egy ládában voltam a hajófenékben, és mielőtt kikötött a hajó, ez a kölyök felfordította a bőröndöt, és rátett egy csomó nehéz poggyászt.

- Kérem ez tévedés... - mondta a herceg - fogalmam sem volt róla, hogy ön is a hajón van, Mr. Piszkos.

- Hazudsz! Te voltál! Éjfélig feküdtem a fedelére borított bőröndben!... Majdnem megfulladtam!...

- Ha-ha-ha...

A Nagy Bivaly felkacagott, és amikor Piszkos Fred nagy léptekkel megindult, hogy jogos áldozatát követelje, eléje állt.

- Ez a fiú mától kezdve a barátom! Értetted?"

Deansdale 2019.03.12. 16:38:00

@Yotengri: "Viszont ennek a blognak a szellemiségével az a nagy baj, hogy semmilyen rendszerkritikát nem fogadtok be."

Ezt azért találom kicsit furcsának, mert itt rendszeresen szó van arról, hogy a fityisz mit kúr el, vagy csinálhatna jobban. Egészen biztos, hogy nem a saját előítéleteiddel vitatkozol?

Vagy az is lehet a gond, hogy a "rendszerkritika" nekünk mást jelent mint neked. Én pl. konkrét intézkedéseket, vagy azok hiányát szoktam a fidesz szemére vetni - az olyan megfoghatatlan, homályos dumával hogy Orbán elnyomó, vagy elmebeteg, vagy bármi ilyesmi, nem lehet kezdeni semmit, mert valóságalapja nincs, bizonyíték nincs rá, vitatni nem igazán lehet se pro se kontra, így vagy hiszel benne, vagy nem. Ez afféle ellenzéki hittétel, egy pont a dogmából, amit el kell hinni nekik mert csak. Rendszerkritika az, hogy a fidesz alatt az oktatás folyamatosan züllik (mert nem törlik el az integrált oktatást amit az MSZP vezetett be EU-s nyomásra), vagy rendszerkritika az, hogy nem (voltak) elég tökösek a CEU-val szemben, ami a jövő nemzedékről lefölöz egy rakás intelligens fiatalt és beoltja őket társadalomromboló identitáspolitikai maszlaggal. Ilyenekről rendszeresen vitázunk.

"Mert az rímel a baloldal véleményére -nyilván! És ezzel szépen ki is ölitek a kritikai hangokat, marad a tévedhetetlen vezér mítosza."

Má bocs, de ez nagyon tróger duma - trollkodásnak igénytelen, komolyan venni meg lehetetlen, olyan távol áll a valóságtól. Vagy rosszul trollkodsz, amely esetben kösd fel a gatyát, vagy teljesen ferdén látod a világot, és neked a fidesz bizonyos intézkedéseinek az elismerése egyenlő a tévedhetetlen vezérmítosz baromsággal. Itt a fideszesek aránya a nemfideszesekhez kb. 1:5, aki itt elvakultságot lát annak a szemével van komoly probléma.

Deansdale 2019.03.12. 16:41:36

@Yotengri: Ja, még csak annyit, hogy itt semmilyen hang nincs "kiölve", semmiféle politikai moderáció nincs, szóval következetesen hülyeséget beszélsz.

yotta 2019.03.12. 19:29:53

@Yotengri:

"a blognak a szellemiségével az a nagy baj, hogy semmilyen rendszerkritikát nem fogadtok be. "

Úgy mégis, mit kellene tennie egy nem kormányellenes közösségnek, ha valaki megjelenít ebben a körben egy kormánykritikus véleményt? Csúszni- mászni és hálából csontig benyalni? Vagy kezet csókolva hajbókolni kell, és privát emailek özönét rádzúdítani szívecskékkel, szmájlikkal a szimpátia jeléül? Sőt, mindezt megkétszerezve, ha világosan látszik, hogy a kormánykritikus vélemény a sztenderd ballibernáci kliséket ontja és majdnem biztos, hogy az ilyen véleményformáló egyáltalában nem vette a fáradságot utánanézni dolgoknak a saját forrásain kívül!

Naszóval, mit is kell tenni a befogadás látszatát kimutatva?

GABOR2 2019.03.12. 20:52:43

Ja azért az nem jó, hogy idejönnek a sok pénzükkel nőzni.

2019.03.12. 21:29:37

@yotta: ügyes ez a végletekig túltolt irónia, a hányásig bezabált dobostorta mennyiség.
Csak pont az értelmes párbeszédet lehetetleníti el.
De téged biztos szórakoztat.
Már ez is valami :-)

yotta 2019.03.12. 21:51:47

@Yotengri:

Ügyes ez a végletekig túltolt vakhit, a hányásig bezabált dobostorta mennyiség. Csak pont az értelmes párbeszédet lehetetleníti el! De téged biztos szórakoztat.
Ez semmi! Ide semmi. Itt érvelni szoktak!

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.03.13. 06:53:13

@KalmanBlog: "Egy ismerősöm ebből vezette le, hogy Gyurcsány a mi emberünk: először tönkrebaszta az MSZP-t, azóta pedig bárki akit dicsérni kezd, annak harangoztak :-)"

Meg a Simicskával se vesztek össze igaziból, a Lajos dolga az volt, hogy verje szét a Jobbikot. Mondjuk amilyen viccesen hangzik első hallásra, azért az ember egy idő után elbizonytalanodik. Négydimenziós sakk! - vágná rá egyből az angolszál alt-right mémközösség.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.03.13. 06:56:11

@Yotengri: Mesélj valami értelmeset, aztán párbeszélünk róla.

Kisgé 2019.03.13. 08:11:15

Érdekes cikk a 444-en:
tldr.444.hu/2019/03/12/ebben-az-ertelemben-a-rendszervaltas-kudarc-volt
Habár mentegetik ("akkor jó ötletnek tűnt"), de lényegében elismerik, hogy a hatalmas arcú liberálisok kúrták el a rendszerváltást. Ez újra megerősít abban, hogy amit a libtardok elleneznek (pl. Orbán minden húzása), az a jó nekünk:).

KalmanBlog 2019.03.13. 13:03:10

@don Fefinho:

"Viktor, nekem elegem van ebből, hogy én vagyok a Fidesz pénztárosa, túl sok felelősség ez nekem. Vissza akarok vonulni, hogy a családommal tölthessem a megérdemelt nyugdíjas éveimet."

"De Simics, a kollégiumi idők óta együtt dolgozunk! Szükségünk van rád!"

"Oldd meg valaki mással, mert egyre nehezebben megy a munka, és előbb utóbb hibázni fogok! Ne várjuk ki, engedj előbb nyugdíjba!"

"Jólvan barátom, van egy ötletem! Egy utolsó nagy hecc. Ez akkora lesz, hogy életed végégig mesélheted az unokáidnak! Rejtő Jenő és Piszkos Fred is megnyalják mind a tíz ujjukat!"

"Ne csigázz tovább, halljuk!"

"Összeveszünk! Mától halálos ellenségek leszünk!"

"Hahaha! Ezt úgysem hiszi el senki! Hogy mi összeveszünk? Mikor a kolesz óta jóban rosszban együtt vagyunk? Ne viccelj!"

"Mindent elhisznek, amit akarok! Mienk - akarommondani még a tied - a sajtó fele, a másik felét pedig az orránál fogva vezetjük. Csak valami durvát kell csinálnunk. Nyilatkozz például, hogy egy szemétláda vagyok. A lényeg, hogy indulattal mondd, játszd el, hogy annyira dühös vagy, hogy szinte elment az eszed is!"

"Szemétláda? Ezt a misén hallottad vasárnap? Ezt így nem fogják elhinni, ennél ma már keményebbeket mondanak az emberek."

"Jó, akkor mondd, hogy Orbán egy geci! Nekem mindegy, a lényeg, hogy hihető legyen!"

"Jó, ez még részletkérdés. De mi lesz a csavar?"

"Dühödben az ellenzékemet kezded támogatni! A jobbik aggaszt leginkább. A jobb pontjaikat elkezdtem átvenni, de még így is egyre erősödik. Sajnos tele van gerinctelenekkel és ügynökökkel, de a nép még nem látja. Hadd mutassák meg valódi arcukat!"

"Értem, szóval kezdjem el támogatni a jobbikot. És a pénzért cserébe alkukkal bírjam rá őket, hogy megmutassák a valódi énüket! Erre gondolsz?"

"Pontosan erre. Közben újraépítem a pénzügyi rendszerünket a vejemmel. Ügyes fiú, és teljesen lojális. Te meg pénzeled a Jobbik ámokfutását. Amint beleállnak a földbe, megvesszük a sajtódat, és ami pénzt kapsz érte, azzal elmehetsz nyugdíjba."

"Hahaha. Isteni terv. Végre egy kis izgalom. Már nem is akarok nyugdíjba menni. Vannak is ötleteim hogy álljak neki. Meglásd, az orruknál fogva vezetem őket! Kétharmadunk lesz! Várd ki a végét és egy platformra teszem őket az MSZP-vel!"

"Hahaha! Hiszem ha látom. Ennél sokkal kevesebb is elég volna, hogy örökre hiteltelenné tegyük őket és bebiztosítsuk Magyarország jövőjét!"

Madarász Henrik 2019.03.13. 13:57:28

@Kisgé: Antall kormánya az SZDSZ programját hajtotta végre gazdasági téren, ezért is állunk ott ahol most vagyunk, az EU legszegényebb államai közt.

Deansdale 2019.03.13. 16:52:12

@Kisgé: Lehet hogy érdekes, de számomra olvashatatlan, mert kapásból a fideszt kezdik ócsárolni. Hányinger, hogy a baloldal tökmindegy milyen témában beszél, abból mindig zsarnokorbán lesz, és még csak nem is valami hosszas és logikus gondolatmenet végére, hanem legkésőbb a harmadik mondatba odacsűrve. Ha Uj Péter a virágkötészetről vagy a napfolttevékenységről kellene hogy írjon azoknak a cikkeknek a fele is Orbángyalázás lenne.

Még ha ezt le is vakarom róla, a cikk azzal kezdődik, hogy a szadesz bukásával fémjelzett libsi csődtömeget átrajzolja egy olyan pozitív próbálkozásra amire a mucsai magyarság még nem volt elég érett... Na elmegy a fenébe.

Az ilyenek mindent elmondanak az egész témáról:

"Beszélgettem egyszer a korszak egyik meghatározó gazdasági vezetőjével, aki azt mondta, hogy a rendszerváltás idején nagyon nagy ellenzője volt a reprivatizációnak és a tulajdonosztásnak, de ma már, vagyonos emberként érti, hogy miért lett volna fontos."

Az országot anno gazemberek vezették, akik hogy úgy mondjam a rendszerváltást is ellopták. Saját zsebre kijátszottak mindent miközben az országot 20-30 évvel vetették vissza a múltba gazdasági értelemben, amiben az igazi tragédia hogy ezt a mérhetetlen vagyont és termelőerőt még csak nem is mind zsebrevágták, hanem egy igen jelentős részét hagyták elpusztulni, elpusztítani. Most persze "vagyonos emberek", nyilatkozgatnak ezt-azt, ami a dolgokon már nem változtat semmit, hogy az ő vagyonuk a mi vagyonunk volt, csak ellopták tőlünk. És ezek feszegetik a fideszt, ami a legkevesebbet tehet az egészről, mert a hatalom közelébe már csak a privatizáció után jutott.

Kisgé 2019.03.13. 17:53:42

@Deansdale: Ami miatt számomra érdekes, hogy a nyilvánvalóan Soros-finanszírozott portálon ilyen (mégha elég enyhe) kritika jelenik meg a 90es változásokról. Az eddigi narratíva szerint elképzelhetelen volt a rendszerváltás szent tehenét támadni. Ahogy Madarász kolléga megjegyezte a rendszerváltás gyakorlatilag Kis János, Pető Iván és a többi szdsz-es zsidó ávósgyerek tervei szerint zajlott le. Amiket írsz azzal tökéletesen egyetértek, csak meglepő, hogy mégha ilyen ligthosan is, de kritizálni merik őket a 444-en.

Deansdale 2019.03.13. 20:01:17

@Kisgé: Nem úgy értettem, hogy nincs igazad :) Csak arra próbáltam utalni, hogy én már túl türelmetlen vagyok a balos szemétdombokból kibányászni az aranyrögöket, és tisztelem azokat akik még képesek ilyesmire. Lassan át kellene adnom a stafétát valakinek aki még nem undorodik ennyire a hazugságoktól.

2019.03.13. 21:20:45

@Deansdale: Te hogyan csináltad volna a rendszerváltást? Tekintve hogy példa nélkül álló társadalmi kisérlet volt és mindvégig ott volt a félelem, hogy mégsem lesz vértelen az átmenet.
Nagyon álságos 30 évvel később nagyképüsködni, abból a biztos pozicióból hogy most az EU és a NATO tagjai vagyunk és kb stabil országban élünk.
Visszatekintve kurvasok dolgot elbasztak.
De ezt akkor nem lehetett látni előre.
Plusz hol voltak akkor a mai nagyotmondó fotelhuszárok?
Ez mindig is egy félperifériás ország volt és az is marad mindörökre.

2019.03.13. 21:27:00

@KalmanBlog: haha ez nagyon ügyes ötlet. Persze a fantázia világa. Azon emberek fantáziája, akik abban hisznek, hogy annyira ravasz, okos, előre minden kiszámoló vezér kezében az ország. Igy nincs mitől félnünk, a vezér mindent előre lesakkozott. Minden problémát előre lát öt lépéssel. Mi biztonságban vagyunk az akolmelegben.
Jó dolog a hit. A feltétel nélküli vakhit meg a legjobb.

Vedd észre hogy ez egy ősi emberi reflex: a biztonságra törekvés. Felruházod a vezéredet olyan tulajdonságokkal amik számodra biztonságot adnak. Szép kerek a világ.

yotta 2019.03.13. 22:13:27

@Yotengri:

"Nagyon álságos 30 évvel később nagyképüsködni, "

Semmit nem tudsz, semminek nem jársz utána: az ellopott rendszerváltás minden percében, minden húzásról már akkor azonnal tudta mindenki, aki akarta, honnan fúj a szél; több könyv is megjelent a dologról, csakhogy 2010-ig éppen azok kezében volt a sajtó szinte minden szegmense, akik a rendszerváltás gaztetteiért felelősek, így ne csodálkozz semmin, hanem nézz utána. Lakatos Pál, Zentai László, Drábik János, Bayer Zsolt, Boros Imre, Bogár László hogy csak néhány nevet említsek azok közül, akik azonnal szóltak...

"De ezt akkor nem lehetett látni előre."
Mindent láttak előre!!!

2019.03.13. 22:22:29

@yotta:"Ezt a rendszert vállaltuk, innentől ebben a vonatkoztatási rendszerben kell gondolkodni, ergo, milyen logikával kell rendelkeznie valakinek, aki ahhoz az állapothoz viszonyít, mintha nem lennénk tagok?

Az állítólagos kritikák azt hazudják, hogy bezzeg az EU-s visszafizetés nélkül nem lenne itt más, mint nihil, pusztaság és halál, de bezzeg a jó EU, az megmentett minket!"

Az a jó ellenzéki pozícióban, hogy könnyen lehet osztani az észt úgy előadva, ha bezzeg ők lennének kormányzati pozícióban, akkor mennyivel jobban csinálnák. Ha vannak is benne építő javaslatok hajlamos elnyomni a sok hiteltelenné vált politikus miatt, akik most is a porondon vannak. Az ellenzéki javaslatok közül is voltak vegyesen elfogadott és visszadobott, de ők azt szeretik hangsúlyozni, amit meg se vitattak.
Az rejtély számomra is miért szoktak azzal jönni, ha nem lenne EU-s támogatás mi lenne. Ha jól emlékszem úgy hivatkoznak ezen támogatási összegre, hogy az a külföldi adófizetők pénze és nem a magyaroké. A balliberális kormányzás alatt sem produkáltak akkora gazdasági növekedést megfejelve a válság előtt bevezetett megszorító intézkedések sem segítettek ennek ellenkezőjén. Többnyire megszorításokban tudtak gondolkodni, mikor kormányoztak egy szebb jövő ígéretében.

2019.03.13. 22:25:29

@yotta: Rákérdezhetek, hogy te konkrétan hol voltál és mit csináltál akkoriban?
Akiket felsorolsz 6 db ember. Ez az ország meg 10 millióból állt, és az ellenzéki kerekasztalt is legalább 50 ember csinálta. Ha a te általad említett emberek nem rendelkeztek befolyásoló erővel akkor marginálisak maradtak.
Maguk mellé kellett volna állítaniul a társadalmat.
Az ifjú lánglelkű forradalmár Orbán Viktor miért nem őket karolta fel?

Minden társadalomban milliónyi vélemény létezik egyszerre. Aki erős az érvényesül. Mint ahogy jalanleg is történik.
Simán lehet, hogy 30 év múlva előáll másik 6 ember és döngetik a mellüket, hogy ők már 2019ben megmondták mekkora bajokat csinál a jelenlegi politika.

Szeretném, ha megértenéd, hogy senki nem jövőbelátó és sportszerűtlen visszamutogatni, hogy bezzeg volt hat ember aki a több ezer/milliónyi ellenében megmondta a tutit.
hidd el most is van hat ember akinek a jövőjóslatai majd be fognak jönni. De kik azok most?
Nyilván te a saját nézőpontodat gondolod csalhatatlannak.

2019.03.13. 22:42:53

@yotta: "Nem, mert ma Magyarországon a Fidesz ellenzéke zömmel hazudik
vagy csúsztat és az erre adott tisztázó válaszokat nem szabadna maszatolásnak, a helyzetből való kimászásnak nevezni. Ezért aztán igenis van baj a véleménykülönbséggel, mert nem válik szét a tényeken alapuló vélemény, a hamis állításokon alapuló véleménytől!!!"

Ezt írtam: "Mind a kormányzati, mind az ellenzéki oldalnak megvan a maga tábora és hitvilága. Ha az egyik valamilyen botrányba kerül nem rest a másik ráugrani, hogy lejárassa és ujjal mutogasson rá mit csinálnak, ha többnyire jogos is. Ugyanakkor, ha a saját táborról van szó hajlamosak mindkét oldalon elkövetni azt a hibát, hogy maszatolnak próbálva ezzel kimászni a helyzetből."

Sehol nincs benne, hogy a Fidesz ellenzéke, hanem általánosságban fogalmaztam a pártokkal kapcsolatban, amiben minden szereplő benne van. Az meg egy politikai fogás, hogy szeretik jobban felfújni, akkor is, ha az ügy nem olyan horderejű. Ez párttól és oldaltól független.
Példaként ott volt Gyurcsány Balatonöszödi beszéde, ami ismertté lett a nyilvánosság előtt és ahelyett, hogy lemondott volna ezzel mentve a menthetőt inkább beleállt és úgy állította be, mint egy őszinte beszédet, amit neki volt bátorsága felvállalni a hazugságok közepette. Látszólag ezzel akart felmagasztalódni.
A másik Schmitt Pál, aki belebukott köztársasági elnökként a plágium-botrányba azzal, ahogy a doktori címét szerezte. Az elején próbálták védeni, kiállni mellette, amíg lehetett, de végül kihátráltak mögüle és le kellett mondania elveszítve a doktori címét is.

yotta 2019.03.13. 22:51:06

@Yotengri:

"Szeretném, ha megértenéd, hogy senki nem jövőbelátó és sportszerűtlen visszamutogatni, hogy bezzeg volt hat ember aki a több ezer/milliónyi ellenében megmondta a tutit."

Akkor megismétlem: többek között felsoroltam hat ember nevét, akik az elfuserált rendszerváltásról, az akkori visszaélésekről AKKOR, érted? akkor, nem ma, hanem azon melegében lerántották a leplet! Születtek könyvek, írások akkor és nem most, az akkori disznóságokról, jómagam többekkel már az internet hajnalán, amikor még betárcsázós net volt, HIX fórum, Compuserve fórum stb, vérre menő csatákat vívtam a teféle hülyékkel, akik már akkor védték a védhetetlent, most meg idejössz fejet tágítani és tízmillió tudatlanról papolni, meg, hogy kit mikor kellett volna maguk mellé állítani!
És bizony az átállításnak, a befolyásolásnak volt az eredménye a 98-as kormányváltás. Ennyi idő kellett, mire felocsúdott a nép, de aztán a tolvajok újraszerveződtek és elrománozták, kötelesezték a folytatást.
Ennek nyögöd most minden következményét, tudatlan!

2019.03.13. 22:54:06

@don Fefinho: "Azt képtelen az ellenzék igaziból fölfogni a NER leválthatatlanságával kapcsolatban, hogy minden olyan formáció hamvában bukta, amit az MSzP-nek és/vagy a DK-nak akár csak a lágy szele meglegyint. Ennyire egyszerű az egész. Nem a FiDeSz-nek van önmagában nagy hátországa, hanem a ballib rendelkezik nagyobb ellenzékkel, mint a kormány. Akit a ballib gőzerővel támad, az nyeri a választásokat. Amíg a Jobbikkal marakodtak, a Jobbik egész népszerű volt, most, hogy a Jobbik beállt a ballib mellé, a szavazói viszont nem, megy a értetlen pislogás, hogy mi történt."

Annak tekintetében különösen nagy tett, amit a Fidesz véghezvitt a baloldali médiatúlsúlyban, hogy kis pártból ilyen naggyá nőtte ki magát. A Jobbik, LMP is felszalámizódott a választás óta. Az önmagában nem segít az esélyesség növelésében, hogy annyi a szlogen bármi áron leváltani a kormányt.

yotta 2019.03.13. 23:07:04

@M87:

"Sehol nincs benne, hogy a Fidesz ellenzéke, hanem általánosságban fogalmaztam a pártokkal kapcsolatban, amiben minden szereplő benne van."

Én pedig azért írtam, amit, mert tagadom az általad megfogalmazott általános állítást és nem fogadható el, hogy mindkét tábort ugyanolyan megértéssel kezeld: a baloldali és libernáci tábor szüntelenül hazudik, félrevezet és csúsztat.

Ez volt a hozzászólás lényege, de ha akkor ez nem ment át, akkor most így fogalmaztam.

Az őszödi beszédet és a Schmitt ügyet összemosni vagy akár hasonlónak minősíteni a dolog nagyon nem értését jelzi: az őszödi beszéd egy alkotmányellenes cselekményre mutatott rá, a plágium meg az, ami: stikli, vagy nevezd aminek akarod.
A böszmét mind a mai napig védi az őszödi hepening miatt a tábora, Schmittet körömszakadtomig védtem magam is, mígnem a mocskos HVG csepegtetős információ morzsái harmadik vagy negyedik menetében olyan ténnyel állt elő, amiről be kellett látni, hogy bizony Schmitt csalt.

2019.03.14. 00:10:31

@Deansdale: "A függetleneket úgy képzelem el, hogy szerintük a fidesznek vannak jó húzásai is meg rossz húzásai is, éppúgy ahogy az ország helyzetében is vannak jó/javuló meg rossz/romló dolgok, és mindezt össze lehet vetni az ellenzék múltbéli tevékenységével ill. az ismert terveikkel, és ebből kialakul egy mérleg, hogy végülis ki a jobb. Vagy kevésbé rossz. Ehhez képest manapság a függetlenobjektívek jó háromnegyede a legelvakultabb Orbángyűlölő aki a saját hitelességét is kész kútba dobni, annyira szidni akarja Orbánt. Nem veszik észre saját magukon, hogy valami sántít?"

Emberi gyarlóság, hogy sokakban van egyfajta csodavárás. Ha így vesszük többet tett, mint az ellenzék tenne és ők levizsgáztak, mikor kormányon voltak. Ugyanakkor voltak olyan ígéretei, amit nem tartott be vagy nem úgy. Nem azt kell nézni mit mondanak, hanem mit tesznek. Szerintem az jogos kritika lehet például, hogy voltak ellentmondásos megszólalásai és cselekedetei. Valamitől kialakult a bizonytalan réteg is. A ki a jobb lenne optimális, mert a rossz jelöltek közül választani olyat, amelyik a kevésbé az nem túl felemelő. Ilyen ellenzék mellett nincs nagy félnivalójuk és láthatóan igyekeznek biztosra menni.

yotta 2019.03.14. 01:10:04

@M87:

"Semmi megértés nem volt a leírásomban. Lényeg az, hogy egyik oldal sem hibátlan. Ezen a részen mi nem érthető?"

Érthető, de szerintem ilyen általános és semmitmondó örök igazságot nem kell kiemelni, mert hát persze!

Kisgé 2019.03.14. 06:34:17

@Yotengri: Te elolvastad egyáltalán a linkelt cikket? TL; DR: a nagyarcú mo.-i zsidó liberális ávósivadékok az ország vagyonát külföldiek kezére játszották, kiröhögték a lengyeleket és cseheket, akik nemzeti tőkésosztályt építettek(honnan ismerős ez?) és most a saját portáljukon vállvonogatva beismerik, hogy azoknak volt igaza...

Deansdale 2019.03.14. 08:09:24

@Yotengri: Tulajdonképp igazad van, a rendszerváltás idején kellett volna erről blogolnom a 80-as évek internetén általános iskolásként, az lett volna a nagy szám, nem az hogy így utólag csak úgy ukkmukkfukk beszélgetünk az igazságról. Most már legyen kussban mindenki, főleg azok akik nem láttak előre mindent, meg azok akik igen.

Nagyon álságos amit előadsz, ennek a témának ugyanis nem az én személyem a központja, hanem a redszerváltás ill. a privatizáció. Ahelyett hogy engem próbálsz vitatni talán maradj a témánál, oké?

A rendszerváltáskor a szoci rezsimet, annak képviselőit, és az összes intézményüket ki kellett volna hajítani a picsába, és új alapokról indítani mindent. A legtisztább példa ennek az igazságát bizonyítani az MTA, ami anno a szoci rendszer talpnyalója volt, és simán folytatta ugyanazt, még ma is ugyanazon érdekkörök kiszolgálója. Ezt kellett volna elvágni egy tollvonással még '89-ben, mostanra már lehetne egy sokkal normálisabb intézményünk az MTA helyén.

Sajnos a mi tolvajaink okosabbak voltak mint más szoci népeké, a nemzet meg talán türelmesebb, így végülis hagytuk hogy ők maguk vezényeljék le a saját leváltásukat, és mit ad Isten a leváltásukkal ők maguk kerültek a hatalomba, hogy aztán az állami vagyont zsebrevágva még egyszer a szemünkbe köpjenek.

Ehhez képest a téma tárgyalása közben Orbánékat szapulni egyértelmű jele vagy annak, hogy az illető személyesen (családilag) érintett és saját magáról akarja elterelni a rivaldafényt, vagy pedig annak hogy idióta fideszgyűlölő aki bármi hülyeséget elhisz amíg a végére odabiggyesztik hogy orbánrohaggyonmeg.

Deansdale 2019.03.14. 08:13:09

@Yotengri: Úgy tűnik azt próbálod itt előadni, hogy a szoci rezsim jóhiszeműen állt a rendszerváltáshoz, csak a nép javát akarták, de sajnos nem voltak jövőbelátók és véletlenül elrontották, ami orbitális hülyeség. A saját zsebükre osztottak szét mindent - ebbe jóindulatú naivitást képzelni, hmmm, jóindulatú naivitás, illetve annál egy kicsit még több is.

2019.03.14. 08:46:42

@Deansdale: nem azt akarom előadni.
Ebben nincs vita, hogy minden hatalomra került politikusnak a saját hatalma, vagyon gyarapodása a fontos.

Azt akartam előadni, hogy a világban minden pillanatban rengeteg féle esemény, folyamat zajlik. Ezeket az emberek elemzik és jövőbeli jóslásokat tesznek. Akinek bejönnek a jóslásai, azok visszafele mutogatnak, hogy ők már akkor is megmondták. Mindig minden pillanatban vannak ilyenek.

Egy FBI ügynök sok évvel a 9/11 előtt elemezte a terroristák módszereit és tanulmányban írta le hogy repülővel belemenni egy toronyba az mekkora jó ötlet. Na neki bejött a jóslata, de senki nem foglalkozott vele. Pedig ha komolyan veszik akkor megerősíthették volna a védelmet.

2019.03.14. 08:48:17

@yotta: újra elmondtad az eredeti kommentedet és egyáltalán nem reagáltál az enyémre, el se olvastad.

yotta 2019.03.14. 08:54:44

@Yotengri:

" újra elmondtad az eredeti kommentedet és egyáltalán nem reagáltál az enyémre, el se olvastad."

Oszt szerinted, melyik kommentrészedre nem reagáltam???

2019.03.14. 18:11:12

@yotta: arra hogy néhány jövőjóslónak bejön, soknak meg nem. Akinek bejön azt döngeti a mellét, hogy ő már mikor megmondta.
És hogy a mai napon is vannak olyan vélemények, akiknek majd 30 év múlva igazat lehet adni, mert úgy történtek az események. De ez csak utólag derül ki.
Semmit nem jelent az előre okoskodás, ha nem párosul cselekvő készséggel, mozgósító erővel.

Madarász Henrik 2019.03.14. 18:56:06

@Madarász Henrik: Ez már a bűncselekmény kategóriája, ezért börtön járna.

yotta 2019.03.14. 19:35:10

@Yotengri:

"Yotengri 2019.03.13. 21:20:45" Ebben a Deansdalenek szóló hozzászólásban vetetted be azt a hülyeséget, mintha itt 30 évvel a rendszerváltás után jönnénk az okoskodással, visszamutogatással.

Erre reagáltam a "yotta 2019.03.13. 22:13:27" hozzászólásomban, kiemelve a vérlázító hazugságod: "Nagyon álságos 30 évvel később nagyképüsködni..." és írtam többek között azt, hogy mennyire tudatlan vagy, és nem vetted a fáradságot, hogy utánanézz a dolgoknak! Sőt, amikor leírtam 6 nevet, akik könyveket és írásokat jelentettek meg azon melegében az ellopott rendszerváltásról, azzal söpörted le, hogy az a hat a tízmillióhoz, meg, hogy ki kit győzködött...

Most akkor mire nem válaszoltam, mikor és hol?
Ám, ha nem érteni mádzsár, szájbarágósabban:

" arra hogy néhány jövőjóslónak bejön, soknak meg nem."

Felsoroltam hat nevet, akik rámutattak, megírták a rendszerváltáskor, tehát 1989 - 1995 között!!!! a visszásságokat. Nem jövőt jósoltak, hanem az akkori jelent mutatták be! Érted?

" Akinek bejön azt döngeti a mellét, hogy ő már mikor megmondta."

Tekintettel arra, hogy utólag mondták meg, hanem akkor, ez egy barom felvetés.

"És hogy a mai napon is vannak olyan vélemények, akiknek majd 30 év múlva igazat lehet adni, mert úgy történtek az események."

Ki nem szarja le? Eriggy filozofágassá a Heller Ágicával!

"Semmit nem jelent az előre okoskodás, ha nem párosul cselekvő készséggel, mozgósító erővel."

Ezt meg mireföl skríboltad ide? Ki okoskodott előre? Senki nem okoskodott rendszerváltás ügyben előre, hanem akkor és ott rámutattak, hogy ki, mikor mit lopott el.
Milyen mozgósító erőt kellene, kinek felmutatnia?

yotta 2019.03.14. 19:37:10

@yotta:

Javítás: "Tekintettel arra, hogy utólag mondták meg, hanem akkor, ez egy barom felvetés" helyesen:
Tekintettel arra, hogy NEM utólag mondták meg, hanem akkor, ez egy barom felvetés.

2019.03.14. 21:08:14

@yotta: jól van főnök csak nehogy agyvérzést kapjál.
Drábik meg bogár nem voltak döntési pozicióban.
Csak a történelem igazolta hogy az eseményeknek olyan következményeik lettek amiket ők mondtak.

Ma is sok ember mondja hogy amit Orbán csinál (több területen) annak katasztrofális következményei lesznek. Közülük is lesznek akik majd visszamutogatnak (ha igazolja őket a történelem) hogy ők már akkor megmondták.

Sajnálom, ha most sem fogod fel amit írok. A hellerágnesezés meg egész szinvonalas érv volt. Ja nem is.

2019.03.14. 21:09:58

@yotta: mióta zavar a lopás? A mostaniaknak egész jól elnézed. Hahaha

yotta 2019.03.14. 21:26:02

@Yotengri:

"Drábik meg bogár nem voltak döntési pozicióban.
Csak a történelem igazolta hogy az eseményeknek olyan következményeik lettek amiket ők mondtak."

Eddig azt hazudtad, hogy 30 év után okoskodnak. Közöltem, hogy ők akkor tudatták a közvéleménnyel a disznóságokat, amikor azok megtörténtek. Észbe kapsz, hogy hatökör vagy, ezért csavarsz egyet a történeten és kijelented, nem voltak döntési pozícióban... íme, az igazi troll... nem beszélve arról, hogy síkbuta vagy, mert Bogár és Boross döntési pozícióban volt...

"Ma is sok ember mondja hogy amit Orbán csinál (több területen) annak katasztrofális következményei lesznek. Közülük is lesznek akik majd visszamutogatnak (ha igazolja őket a történelem) hogy ők már akkor megmondták."

Nem! 1998-tól mondják épp milyen szél fú. Előbb-utóbb el kell számolni a sok riogatással.

"Sajnálom, ha most sem fogod fel amit írok."

Semmit nem írsz, amit fel kellene fogni: üres hülye duma!

"A hellerágnesezés meg egész szinvonalas érv volt."

A színvonal passzolt minden szavadhoz!

"Ja nem is."

Pedig, de!

2019.03.14. 22:00:27

@yotta: "Eddig azt hazudtad, hogy 30 év után okoskodnak."

Az értő olvasás nem az erősséged. Semmi baj, pont beleillesz a mai világba. na csá!

Deansdale 2019.03.14. 22:37:34

@Yotengri: Kicsit sok már a gúny meg a személyeskedés, és ahhoz képest kevés a tartalom. Aztán meg azt fogod hinni hogy a pártállásod miatt leszel moderálva...

@yotta: Te is túlpörögtél kissé, szerintem ez a vita nem ér ennyit :)

2019.03.18. 19:29:34

@icipicicsipa: na és ez a legjobb kapitalizmus azért tud elkövetni ilyen durva dolgokat: a féktelen verseny és a kapzsiság már ott is tragédiát okoz, ahol pedig a biztonság kellene a legfontosabb legyen:

index.hu/techtud/2019/03/18/egy_ora_alatt_ipaden_kepeztek_ki_a_pilotakat_a_lezuhant_boeing_tipusara/

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.03.18. 23:10:35

@Yotengri: Aztán a nyirkai jóslattal hogy állunk?

Frederick2 2019.03.19. 15:18:03

@Deansdale: Kis korrigálás. Mert látom, szóba jött Orbán nácizása.

A baloldalon már évek óta megy Trump. Orbán és Putyin nácizása. De merő naivitás azt hinni, hogy ezt az olyan felszínes nyárspolgár intellektuelek művelik kizárólag, mint pl. hazánkban Vágó István vagy Lengyel László. Ezt föntről kezdték el olyan értelmiségiek, akik kifejezetten műveltek és értelmesek, széleslátókörűek és mélyenelemzőek voltak egykoron.

Itt van pl. ez:
444.hu/2016/11/22/egy-tortenesz-20-tanacsa-a-trump-rendszerben-eloknek-de-magyarkent-sem-hulyeseg-elolvasni

A szóban forgó történész, Timothy Snyder egy kifejezetten jókoponyájú történész, igényes életművel a háta mögött. Mégis olyan ostobaságokat hirdet nagy komolysággal, hogy láthatólag a nyugati civilizáció semmit nem tanult a hitlerizmusból és a sztálinizmusból, aminek a legvilágosabb jele Trump, Orbán és Putyin; Trump, Orbán és Putyin újjáélesztik azt a sötét hagyományt, ami a sztálinizmmus és a hitlerizmus barbársága; ezen politikai logika alapján pedig eljutunk újra a népirtás és a haláltáborok gondolatához.

Timothy Snyder nézeteit pedig kajálja a liberális értelmiség. Sajnos.

Megkezdik a nagyok (Timothy Snyder), hűségesen átveszik az adott országok liberális értelmisége, onnan pedig lecsöpög a jobboldalt utáló plebshez.

Frederick2 2019.03.19. 15:26:12

@Deansdale: Ja, a végén kihagytam a legfontosabbat.

Mikor azt látom, hogy pont a legműveltebb és legértelmesebb intellektuelek kezdik el szítani a jobboldal elleni gyűlöletet, ide értve a Trump-fóbiát és az Orbán-fóbiát ia - külföldön Timothy Snyder és Noam Chomsky, hazánkban Vekerdy és Feldmár - miközben nem reagálnak érdemben a valódi kézzelfogható veszélyekre (migráció által importált terrorizmus, ez EU egyre diktatórikusabb működése, feministák és kulturbalosok igyekezete a szabadságjogok egyre nagyobb tiprására), legrosszabb esetben bagatellizálják ezeket, és asszisztálnak mellé, akkor elgondolkozok azon, hogy ezek az emberek valószínűleg nem ilyen hülyék, nagyon is látják világosan, mi a szituáció, s tisztában vannak azzal, hogy a jobboldal kritikája, mely puszta farkaskiáltás (nácizás, fasisztázás), puszta blődség. És mindezek ellenére teszik tovább a dolgukat, folytatják a néphülyítést. Felkorbácsolják a gyűlöletet és olyan romboláshoz adják a nevüket, amire humanista emberként nem lenne szabad.

csi szi 2019.03.19. 16:47:14

@Frederick2: Az értelmiség alapvetően hülye a politikához, ami nem értelmiségi műfaj.

Frederick2 2019.03.19. 18:10:20

@csi szi: Az értelmiség alapvetően hülye a politikához?

Eötvös József is hülye volt a politikához?

(Maradjunk a jelenben!)

Az orbáni-rezsimet és a trumpi-rezsimet támogató konzervatív értelmiség is alapvetően hülye a politikához?

Szerintem ne általánosítsunk! Én úgy fogalmaznék...

Az értelmiségnek megvan a maga felelőssége! És az értelmiség egy (sajnálatosan nem elenyésző számú) része elhatározta, hogy oroszlánszerepet vállal a nyugati civilizáció lerombolásában.

Deansdale 2019.03.19. 18:19:11

@Frederick2: @csi szi: Az ún. értelmiségiek szeretnek szép eszmékben gondolkodni, ami általában balossá teszi őket, és egy idő után elveszítik a kapcsolatot a földhözragadt realitásokkal. Ugyan már, migráció, csak integrálni kell őket és semmi gond, legföljebb a xenofóbokat kell, khm, "félreállítani", dehát annyi baj legyen. Aztán hogy ez az integráció hogyan nézne ki a gyakorlatban arról mélyen hallgatnak, mert elég ha az eszme szép, a megvalósítással bíbelődjenek mások :) A cigókat pl. 600 éve nem sikerül integrálnunk, meg senki másnak sem a világon, és ugyanez van a zsidókkal, négerekkel is, de ez egy olyan tény ami elől prímán a homokba lehet dugni a fejet és akkor nem látszik. Addig nem jutnak el gondolatban, hogy bizonyos kultúrák közt talán nem is lehetséges integráció.

zriff 2019.03.19. 19:39:26

Erről a témáról már volt könyv is, paul johnson intellectuals (értelmiségiek) címmel.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.03.19. 19:51:34

@Frederick2: Nem mind értelmiségi, aki annak hiszi magát. Minél inkább állít magáról valamit valaki (értelmiségi vagyok, bölcs vagyok, stb.), annál nyilvánvalóbb, hogy nem az.

Frederick2 2019.03.19. 20:21:02

@Deansdale: @Madarász Henrik:

"Mit szólsz az új Marvel filmhez, a Marvel kapitányhoz? Elég lehúzták a kritikusok és az a érzésem, hogy jogosan."

Most az angolszász kritikákra gondolsz? Mert a magyar kritikák az egekbe dicsérik a filmet (balliberális portálok filmsarokja, geek-barlangok, "hivatalos" filmoldalak).

"Amúgy a film állítólag Brie-től függetlenül is szar"

És akkor a Port.hu és egyéb filmportálok kommentmezejéről ne is beszéljünk - sokan megvannak elégedve a filmmel.

Mondjuk én nem nézek Marvel-filmeket (a Fekete Párduc borzalom volt az utolsó), így erről véleményt mondani nem tudok. De kicsit furcsa, hogy bukásnak ítélitek meg a filmet, miközben kritikák és kommentek tucatjai dicsérik a filmet.

Frederick2 2019.03.19. 20:24:31

@zriff: Szódával elmegy az a könyv. Főiskolás koromban olvastam. Vannak benne jó észrevételek és megfontolandó gondolatok, de a szerző egy bulvársajtós szintjén turkál híres írók és költők, filozófusok magánéleti szennyesében, és ez egy idő után inkább taszító. Ki kivel kúrt félre, hogyan kínozta a feleségét, hogy mocskolta a háta mögött, mennyi lelencgyerek van a háta mögött stb.

Frederick2 2019.03.19. 20:29:26

@don Fefinho: Phú, ne is mond! Van egy ilyen ismerősöm - az a mániája, hogy az élet minden egyes percében intellektuel akar lenni. Hétköznapi, könnyed témákról (nők, piák, buli, munka, filmek, zene) nem is lehet vele beszélgetni - csak történelem, politika, ideológia, vallás, régészet. Annyira értelmiség akar lenni, hogy inkább lesz az értelmiség paródiája.

Deansdale 2019.03.19. 20:33:25

@Frederick2: Az hogy a kritikusok dícsérik magától értetődik, a kritika pártállás kérdése, ez a film meg erősen balos. Azon sem lepődöm meg ha magánemberek is vannak akik dícsérik, elvégre nem lehet mindenki épelméjű, vannak akiknek minden szar bejön, csak legyenek benne látványos lézersugarak meg robbanások. Van akinek a Transformers 5 is bejött, ami miatt pedig emberiség elleni bűncselekmény címén 170 évre lesittelték az egész alkotógárdát.

A filmmel a legfőbb gond, hogy ha tudod hogy Brie Larson színésznőként egy végtelen nagyképű, tehetségtelen, öntelt bunkó, akkor ez a vásznon és a szerepen keresztül is átjön, és élvezhetetlenné teszi az egészet.

Madarász Henrik 2019.03.19. 20:42:12

@Frederick2: Az Indexen olvastam egy kritikát és hallgattam egy műsort, ezek szerint nagyon gyenge volt a film. A feminista főszereplőnő meg azt nyilatkozta hogy nem érdekli a középkorú, fehér férfi kritikusok véleménye, azért elég árulkodó nyilatkozat. Amúgy megint felhúztam magam, már a Flash-ban is rohadt idegesítő volt a fehér főszereplő férfi fekete szerelme, a Holnap legendái szintén ezt nyomja, plusz a leszbikus szál. A Supergirl volt a legrosszabb, ott is nyomták a buzulást, de legjobban a szép szőke fehér főszereplőnő és néger szerelme vágta ki nálam a biztosítékot az első szériában, a másodikban szerencsére egy fehér fickóra cserélték a négert, erre a harmadikban már megint összehozták a négert egy szép fehér nővel és ott enyelegnek a filmben, ilyenkor átpörgetem a jelenetet. De utálom ezeket az alávaló férgeket, akik minden filmet bemocskolnak a polkorrekt agymosás miatt, lassan egy filmet sem tudok megnézni majd.

GABOR2 2019.03.19. 20:49:21

@Madarász Henrik: Hú látom a filmről beszélgettek.

Mint példát az egyik újabb cikkben használtam és megelítettem néhány furcsaságot vele kapcsolatban:

ujtechkor.blog.hu/2019/03/19/friss_trendek

"Vagy hogy ne érje el az embereket a negatív kritika a filmről a Youtube algoritmusát megváltoztatták és hátrasorolták a negatív kritikákat, vagy mi van azzal, hogy kiderült, hogy rengeteg helyen nem jelentek meg a nézők és igazából a Disney vásárolt egy csomó jegyet, hogy ezért az emberek azt higgyék másokat is érdekel a film nagyon. Maga a film egy feminista film, ami "nem szól a fehér középkorú férfiaknak" és a színésznő kijelentette pl. hogy őt nem érdekli, hogy mi jön be egy fehér negyven éves kritikusnak, mert nem neki készít filmet és túl sok a fehér kritikus stb. stb.. Videó. Videó arról, hogy 50.000 negatív kommentet töröltek, de még így is csak ha jól emlékszem 3%-kal lett jobb az értéke és később folytatták a törlést és persze csak a negatívokat. És még rengeteg minden, de ezt csak mint egy nem régi példa említem."

Adtam pár linket is, de ez csak egy példa akart lenni.

Frederick2 2019.03.19. 20:52:29

@Deansdale: @Madarász Henrik: Hát az én kultúrafogyasztásom eléggé leszűkült a regényre és a zenére. Filmet alig-alig nézek. Inkább nosztalgiázok; a múltkor 8 Clint Eastwood-filmet néztem meg (az első két Piszkos Henry-film még most is megállja a helyét), meg újranéztem a Hét szamurájt. Az én problémám nem csupán az SJW-vonal beerőltetése - hanem az, hogy kifáradt az amerikai filmgyártás. És ahogy elnézem, az ázsiai is kezd kifulladni...

De ha akartok nézni egy jó maszkulin koreai akciófilmet, ajánlom a figyelmetekbe ezt:

www.youtube.com/watch?v=lY2E0dRcLto

Madarász Henrik 2019.03.19. 20:57:58

@Frederick2: Amúgy igazad van, az ázsiai filmek kezdenek sokkal jobb filmek lenni mint az amerikaiak, felüdülés megnézni egy kínai kalandfilmet, ahol nincs ez a polkorreket szemét.

Madarász Henrik 2019.03.19. 21:01:02

@GABOR2: Olvastam a cikked, tetszett, szerintem is ezek a milliárdosok fontosabbnak tartják a politikai céljaik elérését, mint a pénzkeresést, inkább bevállalják a veszteséget is, ekkora vagyon mellett nem számít.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.03.19. 21:01:27

@Madarász Henrik: Egész jó horrorokat dobnak ki újabban Dél-Koreában.

GABOR2 2019.03.19. 21:08:47

@Madarász Henrik: Meg később talán még többet is visszaszereznek kerülőúton. Soros alapítványának főnöke szerint is:

"végeredményben minden a pénzről szól”

Nem olyan régen és kb. egyszerre teljesen különböző vállalatok csinálják ugyanazt: Nem érdekli őket annyira, hogy amit csinálnak pénzt hozzon, az érdekli őket hogy nyomassák az SJW ( Social Justice Warrior ) ideológiát és identitarianismust ( ami kb. PC nácizmus a fehérekkel szemben )

Vajon hogy lehet ez? Vannak elméletek. Pl. hogy az amerikai egyetemekben kinevelődött egy ilyen réteg, akik most jutott hatalom közelébe. Vagy, hogy vannak ilyen cégeket meggyőző "szakemberek", akik azt mondják, hogy ezt akarják a mai fiatalok (kutatások kimutatják, hogy nem) . Ezek az elméletek szerintem rosszak, vagy nem teljes képet adnak, hisz ha ezek lennének is, ez nem elég. Ugyanis, ha ez megy és a cégek pénzt veszítenek akkor az a logikus, mint ami régen ment... akkor annak dolognak végetvetnek. Most azonban a tulajdonosok nem vetnek ennek véget, és bátrán szidják is saját ügyfeleiket a cégek és tojnak arra, hogy sokszor egészen brutális összegeket veszítenek. Úgyhogy a megoldás talán inkább az, hogy mivel a világ vagyonának nagy része nagyon kevés ember tulajdonában van és igazából ezek a különböző cégek is ezekhez tartozik... valahogy eldöntötték, hogy akkor indulhat a "háború".

Többi túl hosszú lenne kommentben. De ez egy általános támadás, és pl. az 54 éves múltú angoloknál nagy sikerű Dorctor Who is teszthalott állapotban van miután átvették az irányítást az SJW-ok.

Frederick2 2019.03.19. 21:13:00

@don Fefinho: Sőt, a magyarok is mostanában egész hátborzongató horrorfilmeket készítenek.

port.hu/adatlap/film/mozi/pappa-pia-pappa-pia/movie-178292

"Ezt a filmet annyira fájdalmas volt végignézni (ráadásul reggel), hogy utána azonnal ki kellett mennem a levegőre." (Trap 416)

Ki kellett mennie a levegőre. Annyira kemény horrorfilm volt. Hmmm... :P :D

Frederick2 2019.03.19. 21:21:07

@GABOR2: A Doktor Who női verziójának bukásáról én is hallottam.

Azért hadd tegyem hozzá, hogy a girl power az egyik legnehezebb karakter. Már a regényirodalomban is megszenvednek vele az írók - és a nagy része nem is képes olyan erős karaktereket alkotni, mint pl. Sarah Connor vagy Allen Ripley. A fantasy-ban a legtöbb kemény női karakter sablon. Nálam egyébként az abszolút favorit (bátran odaállítható Ripley mellé), az Nemes István Gwynda-ja (Elf mágia).

A filmgyártásban ez dettó. Borzalmas a legtöbb girl power karakter. Látszik, hogy nem értenek hozzá, beletörik a bicskájuk. Sablonkarakterek, unalmasak és egysíkúak. A Mad Max 4 Furiosa-ja pl. egy Sarah Connor-klón volt, mindenféle eredetiség nélkül.

GABOR2 2019.03.19. 21:28:22

@Frederick2: Ő nem girl power figurát nyomat, hanem a kritikák szerint kb. csak unalmasan felmondja a SWJ propagandát és rendkívül unalmas pártállástól függetlenül.

GABOR2 2019.03.20. 00:26:17

@Frederick2: Igazából még a ballib kritikusok amíg nem jöttek meg a nézetségi számok nem lelkesedtek érte. Ez talán azért is van, mert a színésznő közvetlenül megmondta, hogy nem érdekli, hogy fehér negyvenes kritikusok mit gondolnak.

youtu.be/9e852S8RvlU?t=211

Egyébként meg mind a külföldi mainstream mind Youtuberek tonnaszámra adják ki a videókat olyan megközelítésekből amiről magyar mainstreamben nem olvashatsz sehol.

GABOR2 2019.03.20. 00:27:31

@GABOR2: Fehér negyvenes férfi kritkusok... természetesen.

Frederick2 2019.03.20. 06:50:36

@GABOR2: Óh, biztos vagyok benne, hogy a Hollywood Hírügynökségnek és a Filmbarátoknak tetszett a film! :P

Deansdale 2019.03.20. 08:02:42

@Madarász Henrik: "De utálom ezeket az alávaló férgeket, akik minden filmet bemocskolnak a polkorrekt agymosás miatt, lassan egy filmet sem tudok megnézni majd."

Ami mostanában amerikából jön az szinte garantáltan tele van progresszív propagandával, már annak is örülni kell ha legalább finoman csinálják, nem pökhendi arrogáns módon, mert manapság már az a norma. Lehet vissza kell térni a klasszikusokhoz? Alapjában véve nem különösebben szeretem a régi filmeket, sorozatokat, de lehet hogy rákényszerülök a fogyasztásukra.

Deansdale 2019.03.20. 08:12:13

@Frederick2: Ha megy az angol itt le van írva hogy mi az oka a női írók folyamatos kudarcainak ha "erős női karaktert" kell írniuk:
twitter.com/RationalMale/status/1104509379154391040
de röviden annyi, hogy az erős női karakter náluk annyit jelent, hogy férfi karakter csöcsökkel, az erős férfi náluk pedig értelemszerűen az alfát jelenti, akiket ők tökéletesnek és csúcsszupernek látnak, ezért olyan női karaktereket írnak amik alapból tökéletesek. (Tehát unalmasak.) Azt nem látják és nem értik, hogy egy férfinak rengeteget kell dolgoznia mire igazi alfa lesz, az nem jön csak úgy magától, a legtöbbször kudarcokon, nehézségeken át vezet oda az út, és a filmvilágban a legtöbb férfi karakteren ezt az utat mutatják be (Luke Skywalker), nem azt hogy milyen amikor már győzött és ő a világ ura és kisujjból megold minden problémát (Rey).

Ripley meg Sarah Connor nem voltak Mary Sue-k, manapság viszont szinte csak azok vannak, mert már az írók és forgatókönyvírók sem tehetség alapján kerülnek kiválogatásra, meg mert egyre többen feminista közönségnek írnak, ami kizárólag a Mary Sue-kat fogadja el, minden másra lázad.

TrollEdomer 2019.03.20. 08:15:00

@Frederick2: Remélem Battle Angel Alita jól hozza girl power karaktert (anime alapján készült).

(Marvel kapitányért akkor sem mennék moziba, ha húde jó lenne, unalmasak már a szuperhős filmek. Amúgy balos kritikusok jó része sem esett hasra tőle index.hu/kultur/cinematrix/2019/03/06/marvel_kapitany_captain_marvel_kritika/)

Frederick2 2019.03.20. 08:30:27

@TrollEdomer: Én nem láttam, de haver beült rá moziba, és azt mondta a filmre, hogy középszerű. Magam nem tudom, megnézem-e. Nálam Robert Rodríguez nagyon elkaszálta magát a Machete-filmekkel - ilyen köpedelmes akciófilmek után nincs bizalmam az Alita-filmmel kapcsolatban.

Frederick2 2019.03.20. 08:36:28

@Deansdale:

"Alapjában véve nem különösebben szeretem a régi filmeket, sorozatokat, de lehet hogy rákényszerülök a fogyasztásukra."

Ügyesen kell mozogni a filmvilágban. Én úgy csinálom, hogy többnyire ázsiai akciófilmeket nézek, de azért néha belekóstolok egy-egy amcsi filmbe is, időnként pedig leporolok valami klasszikust. Aztán valamikor mindig akad valami jó film.

GABOR2 2019.03.20. 08:58:50

@Frederick2: A Szirmai Gergely kiégett, hónapok óta nem csinált tán már új részt. Be is vallotta, hogy valami mentális baja van ami rendszeresen rájön.

GABOR2 2019.03.20. 09:01:41

@TrollEdomer: Alita jó film volt, de isteníteni nem kell. A főgenya megússza a végén, ezért is sokan várják az új részt.

Frederick2 2019.03.20. 09:41:13

@GABOR2: @TrollEdomer: @Deansdale: @Madarász Henrik: Ne folytassuk ezt a vitát valamelyik Marvel-poszt alatt? Mert félő, nagyon eltértünk a cikk témájától, vagyis spoiler. Bár ha azt nézem, hogy minden mindennel összefügg... :D

TrollEdomer 2019.03.20. 10:31:04

@GABOR2: Ha nem nézhetetlen, elvből beülök rá, Cameron legalább mer vállalkozni, és nem csak remakeket, meg egy kaptafára menő szuperhős dolgokat nyomat.

Frederick2 2019.03.20. 11:18:00

@TrollEdomer: Ja, Cameront el is felejtettem. Ő mondjuk tényleg csinált elég jó kis filmeket (Avatar). Nekem csak Rodriguez-zel van bajom - de ez a Machete-borzalmak és a szörnyű gyerekfilmek után nem is csoda. De lehet, hogy egyszer Cameron miatt megnézem az Alitát.

KalmanBlog 2019.03.20. 13:19:12

@Frederick2: Nekem a Machete totál bejött. Azzal együtt is, hogy van benne grrrrl power, meg mexikói bevándorló jó, értem.

Egyszerűen annyira jó a film feelingje, hogy számomra élvezhető az agyatlan öldöklés. Külön királyság, hogy Danny Trejo eddig minden filmben gonoszt játszott, és végre kapott egy pozitív hős főszerepet.

Szerintem azért maradt az SJW üzenet ellenére nézhető a film, mert Machete 100% maszkulin karakter maradt, őt nem kúrták szét az agenda oltárán.

Az akciójelenetek vállaltan komolytalanok, és a többsége vicces. Ráadásul a filmen belül és a trilógián belül is folyamatosan emelkedik az abszurditás. Mindig jön valami új még-meghökkentőbb hülyeség, ami odavág.

A soundtrackjén is van hallgatható zene.

Nekem nagy kedvencem Machete.

KalmanBlog 2019.03.20. 13:36:02

@GABOR2: A balosok esetén ezen nincs mit csodálkozni: balosság maga egy mentális betegség, ami csak kicsit súlyosbodik, és már jönnek is a további tünetek.

Azért jobbulást kívánok neki! Innen üzenem, hogy a szóját, glutént, tejtermékeket és gyorsan felszívódó szénhidrátokat hagyja el az étrendjéből, és egyen sok egészséges zsírt! Csodákat művel! Még a politikai nézeteit is megváltoztatja idővel.

Frederick2 2019.03.20. 13:38:36

@KalmanBlog:

"Az akciójelenetek vállaltan komolytalanok, és a többsége vicces."

Igen, valószínűleg ez volt nálam a gond. Egyszerűen nem voltam képes komolyan venni az akciójeleneteit. Persze lehet, hogy tényleg szándékosan ilyen bénák benne az akciójelenetek. (Hát már a Trejo és Seagal között párbaj is milyen volt! fanyalgok). Valahol hallottam, hogy Rodriguez akciófilm-paródiának szánta a filmet. De ha így van, én akkor is valami olyasmit vártam, mint Jason Statham Crank-filmjei. Mindegy, ízlések és pofonok!

Frederick2 2019.03.20. 13:44:04

@KalmanBlog:

"balosság maga egy mentális betegség, ami csak kicsit súlyosbodik, és már jönnek is a további tünetek."

Azért az se semmi, ahogy egyes jobbosok (mint pl. te) átveszik a balosok fegyvertárát. Az, hogy a jobboldaliság mentális betegség, vagy eleve náciság, akkoriban az aljasabb baloldali értelmiség egyik kedvenc vesszőparipája volt. (Konok Péter).

Nem, kérlek szépen! Erkölcsi hulladékok és nemesebb emberfők egyaránt vannak a jobboldalon és a baloldalon is. A baloldaliság és a jobboldaliság egyaránt nem mentális betegség - de lehet őket betegesen is képviselni. Az ilyenfajta megjegyzések persze egy olyan politikai vitakultúrában, ami lassan lesüllyed a valóságshowok és talk-showok szardobálós szintjére, elfogadottak. Én mindenesetre nem alkalmazkodom az ilyenfajta szellemiséghez.

KalmanBlog 2019.03.20. 14:14:47

@Frederick2: Kicsit túloztam, de a lényeg az, hogy a tesztoszteronszinttel összefügg a politikai világkép. A magasabb tesztoszteronszintűek hajlamosabbak "jobbosok" lenni, az alacsonyabb T-szintűek és a nők pedig "balosok". Márpedig a T-szint csökkenése társadalmi szintű járvány, és egyáltalán nem tűnik egészségesnek.

Ezért logikusnak tűnik a feltételezés, hogy ok-okozati összefüggés lehet a liberalizmus, a tolerancia és az alacsony T-szint között. Pláne, ha belegondolunk, hogy a csoport védelme hagyományosan a férfiak feladata, tehát logikus volna, ha a tesztoszteron intoleranciára és idegenekkel szembeni gyanakvásra sarkallná a férfiakat.

A tesztoszteronszintet nagyjából azok a tényezők csökkentik, amik az életmód alapú mentális betegségeket is okozzák:

* egészséges zsírban szegény étrend
* kevés mozgás és a komoly erőkifejtés teljes hiánya
* hormon-zavaró növényi táplálékok
* BPA (műanyagokból)
* stb.

Tehát egyáltalán nem elrugaszkodott, hogy összefüggés van a kettő között.

És amikor azt mondom, hogy betegség a balosság, akkor nem a klasszikus értelemben jobb-balra kell gondolni, hanem a liberalizmus szélsőséges válfajaira. Amiről Mark Dice is ír - bár nem olvastam, de a mém, hogy "Liberalism - find a cure" tőle származik: www.amazon.com/Liberalism-Find-Cure-Mark-Dice-ebook/dp/B07KC5SV39

Arról egyébként nem tudok kutatást, hogy a vitathatatlan mentális betegségek (a vitathatatlant azért írtam bele, hogy véletlenül se az APA kurrens definíciójára gondoljunk, ami szerint a férfiasság mentális betegség) és a politikai nézetek között valójában van-e összefüggés, de a fenti logika szerint szerintem komoly esélye van.

Madarász Henrik 2019.03.20. 14:19:24

@Deansdale: Nagyon pofátlanok lettek az utóbbi években, elvileg tilos a filmekben a szexuális tartalom az USA-ban. Erre a fiataloknak szánt sorozatokat telerakják női és férfi homokos karakterekkel, akik ott enyelegnek egymással, ez a fiatalság megrontása, hogy próbálják ki a homokos életformát. Ekkora hatalmuk van már, hogy a törvényeket sem tartják be.

Frederick2 2019.03.20. 15:08:41

@KalmanBlog:

Szendi Gábor sincs jó véleménnyel az APA-ról (American Psychiatric Association's) és az általuk létrehozott rendszerről, a DSM-ről (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders). De ez nem meglepő.

Frederick2 2019.03.20. 15:13:13

@Madarász Henrik:

"a fiataloknak szánt sorozatokat telerakják női és férfi homokos karakterekkel, akik ott enyelegnek egymással, ez a fiatalság megrontása, hogy próbálják ki a homokos életformát."

Szerintem Hollywood ezt nem az amerikai ifjúságnak szánja, hanem az európainak. Szerintem a cél, hogy az ifjúságon keresztül (Z-generáció) elfogadottabbá tegyék a közvéleményt a melegházassággal kapcsolatban. Így alakítanak ki egy elfogadottabb közeget, amely aztán törvényes úton bevezeti a buziházasságot. A buziházasság pedig egy újabb szellemi méreg, ami bomlasztja a hagyományos családmodellt.

Madarász Henrik 2019.03.20. 15:13:52

@Frederick2: Ez a testület tele van balos tagokkal és ideológiai alapon adja ki a határozatait. Eleve hogy mondhatták azt, hogy nem betegség a homoszexualitás ? Amikor egy genetikai téves mutáció eredménye, ahogy más betegségek is.

Madarász Henrik 2019.03.20. 15:17:49

@Frederick2: Szerintem 1-2 kivétellel már minden nyugati országban van buziházasság, csak a volt szocialista országokban nem nyomták ezt le az emberek torkán.

GABOR2 2019.03.20. 22:27:36

Hát ez a Kapitány Marvel történet nem akar abbamaradni. Tényleg úgy tűnik, hogy engedélyt adtak a cégeknek, meg színészeknek, hogy úgy szidják saját közönségüket ahogy csak akarják. Ezt üzente a fanoknak Samuel Jackson, mert hangot attak annak, hogy nem szeretik a politikai üzeneteket a filmekben:

www.indiewire.com/2019/03/samuel-l-jackson-hates-trump-motherfucker-losing-fans-1202051335/

“I know how many motherfuckers hate me,” Jackson recently told Esquire about not fearing fan reactions to his Trump criticisms. “‘I’m never going to see a Sam Jackson movie again.’ Fuck I care? If you never went to another movie I did in my life, I’m not going to lose any money. I already cashed that check. Fuck you. Burn up my videotapes. I don’t give a fuck.”

bombahoppa 2019.03.21. 06:21:56

@GABOR2: szerintem ez a rész fontosabb:
“No, motherfucker. I’m a human being that feels a certain way. And some of this shit does affect me, because if we don’t have health care, shit, and my relatives get sick, they’re going to call my rich ass. I want them to have health care. I want them to be able to take care of themselves. This is how I feel. And I count to one hundred some days before I hit ‘send,’ because I know how that shit is.”

Leegyszerűsítve azért szar a rendszer, mert nincs tb, és a beteg rokonai őt hívják segítségül. Kérdezem, egyébként kit kellene segítség ül hívni az embernek ha bajban, ha nem a rokonokat? Túlságosan illiberális a kérdés. Leegyszerűsítve a válaszom az lenne, hogy előtte az élet, intézze el, hogy legyen tb., Ha annak a hiány gond. Volt már pár elnök az államokban akit nem zavart ez a hiány.

A klímaváltozás megítélésén lehet vitatkozni, de hogy a tb hiánya miatt szar ember Trump, az minimum véleményes. Egyébként a stílus maga az ember, szerintem a politikai kultúrába semmilyen szinten nem fér bele a káromkodás.

GABOR2 2019.03.21. 09:32:17

@bombahoppa: Valamit mondania kellett... Egyébként is, pont ő mondta, hogy már annyi pénze van, hogy elégethetik nyugodtan a filmjeit és az újakra se kell beülni. Most azért, hogy őt ne zavaraják a rokonok... Áhhh. Nem, szerintem kötelező rosszat mondani Trumpra és ő ezt nyomatja. Trump alatt egyébként rekordot ért el a feketék foglalkoztatottsága és úgy tűnik ő többet tett a feketékért is, mint a demokraták a sok szociális programmal... amik amúgy még jobban szét rombolják a párkapcsolatokat mint a fehéreknek.

Frederick2 2019.03.21. 10:06:49

@GABOR2:

"Trump alatt egyébként rekordot ért el a feketék foglalkoztatottsága és úgy tűnik ő többet tett a feketékért is, mint a demokraták a sok szociális programmal."

Valaki megírhatná cikkben. Amúgy szánalmas a Trump démonizálása. Komoly történészek, irodalmárok, filozófusok - akik érdekes módon egytől egyig "liberálisok", "balosok" és "demokraták" - már egyenesen odáig mennek, hogy Trump a legjobb példa arra, hogy az amerikai társadalom semmit sem tanult az Európát letaroló nácizmusból és sztálinizmusból, s hogy ezen logika alapján lassan eljutnak a halál- és munkatáborokig. Az eszem megáll, ahogy ezek az amúgy (túl)művelt emberek ilyen ordenáré primitív faszságokkal mérgezik az értelmiségi közéletet.

Nálunk sincs ez másként. Íme Feldmár, az alternatív gondolkodás egyik apostola:
24.hu/kultura/2017/07/21/feldmar-andras-a-legtobb-embernek-bunko-volt-az-apja-persze-hogy-bunkot-fogunk-megvalasztani/

Amúgy az interjú egészen addig frankó, ameddig el nem ér a politikához. Amit a pszichológiáról és az önmagunk megismeréséről mond, azon érdemes elgondolkodni. Viszont onnantól, hogy a 24 újságírója behozza a képbe a politikát, jön a faszság.

"RIPORTER: Mit gondol a magyar társadalom plakátokban is kicsapódó kollektív félelmeiről?

FELDMÁR: Komplett őrület, de az érdekes az, hogy ez nem magyar sajátosság. Az Egyesült Államok pontosan olyan őrült, mint Magyarország. Elég megnézni Trumpot. Én naivan azt hittem, hogy egy nagy ország elnökénél a minimum az, hogy nem hazudik, vagy ha igen, legalább jól hazudik. De őt abszolút nem érdekli, ha rajtakapják. De akárcsak Amerikában, Magyarországon is fel kell tenni a kérdést: ki adja a hatalmat idiótáknak, hogy uralkodjanak fölöttünk? A válasz pedig az, hogy mi adjuk. És miért? Szerintem azért, mert a legtöbb embernek bunkó volt az apja. Hát persze, hogy bunkót fogunk megválasztani, mint a nagy, közös apánkat. Én először meglepődtem, hogy megválasztották Trumpot, de aztán rájöttem, hogy én vagyok őrült, azaz nem vagyok kapcsolatban a valósággal, mert a legtöbb ember tényleg ezt akarja."

Hát Feldmár tényleg nem áll kapcsolatban a politikai valósággal. Mert akkor tudná, hogy nem csupán Trump, de Hillary és Obama is hazudott a politikai csatározások során. De egyébként: miben is hazudott Trump? Mert konkrétumok nem igazán hangzottak el. Amúgy a balos értelmiség miért megy el amellett, hogy az Obama-éra idején a titkosszolgálatok jogtalanul lehallgattak egy csomó amerikai állampolgárt, olyanokat, akiknek semmi közük nem volt a nagypolitikához? Amúgy ahogy Trump kezeli az északi-koreai problémakört, több, mint korrekt.

Az külön bájos, hogy lenézi azokat az amerikai állampolgárokat, akik Trumpta adták a voksukat. Ja, bunkók voltak, milyen nagyszerű magyarázat! Amúgy lebunkózni valakit a politikai identitása miatt kifejezetten bunkó dolog; mondhatni: Feldmár átment bunkóba! Az ugye, megvan, hogy az angolszász baloldali értelmiség kifejezetten ócsárolta az átlagembereket, először az USA-ban, hogy Trumpra szavaztak Hillary helyett, másodszor Angliában a Brexit miatt. Amit szolgaian lekövetett a magyarországi balliberális értelmiség. Karafiáth Orsolya, asszem, mikor a magyar laksoság harmadszor is megválasztotta Orbánt, szintén ostobának és bunkónak titulálta a vidéki embereket. A legviccesebb az egészben, hogy ezzel az arrogáns viselkedéssel pontosan azt érik el, amit a legkevésbé akarnak: még több ember megy át a jobboldalra. Az amerikai, az angol, a francia, a magyar baloldal munkások tömegeit veszítette el: mentek át szépen a jobboldalba.

GABOR2 2019.03.21. 11:09:07

@Frederick2:

"pontosan azt érik el, amit a legkevésbé akarnak: még több ember megy át a jobboldalra."

Igen, ezért van olyan összeesküvés elmélet is, hogy direkt ez a cél. Jön egy kormány ami a látható rosszat kezeli és mindenki őt akarja, de közben nem annyira nyilvánvaló területeken megy előre a nagy terv és az ártás.

Ha konkrétan Orbánt nézzük szerint a digitális állam tervei baromira ártalmasak lesznek.

Pl. tegnapi hir, hogy a digitális egészségügyet még tovább vinnié. Még több adat menjen netre.

itcafe.hu/hir/egeszsegugy_informatika_kasler.html

Miközben más helyeken ahol ilyen van lopják az adatokat ezerrel és ezek a legértékesebb adatok, többet érnek mint a bankkártya számok, tehát a fekete piaca biztos.

"Ilyen az, amikor az állam túl sokat tud rólad, és ez a tudás rossz kezekbe kerül"

444.hu/2019/02/28/ilyen-az-amikor-az-allam-tul-sokat-tud-rolad-es-ez-a-tudas-rossz-kezekbe-kerul

"2019 januárjában 14 ezer HIV-pozitív ember adatai szivárogtak ki az internetre a szingapúri egészségügyi rendszer bizalmasan kezelt nyilvántartásából."

"A szivárgás mögött álló történet viszont még ennél is furcsább: nagyon úgy néz ki, hogy egy Szingapúrból kitoloncolt amerikai HIV-pozitív ember szivárogtatta ki az adatokat,"

"2018 júliusában, azaz fél évvel a mostani adatszivárgás előtt hekkerek feltörték a szingapúri egészségügyi rendszert. Akkor másfél millió ember személyes adatait lopták el. Ez a lakosság negyede."

"Joyce ebben már nem igazán bízik. “Az ő dolguk lett volna védeniük minket. Elveszítettem a bizalmam a rendszerben” "

Késő bánat.

"Kétszer annyi rosszindulatú támadás éri az egészségügy, mint az ipar informatikai rendszerét – legalábbis az Egyesült Államokban. A terep még a bankszektornál is vonzóbb: míg egy bankkártya ellopott adatai egy dollárért cserélnek gazdát a feketepiacon, egy páciens elektronikus egészségügyi „kartonja”, amely jócskán tartalmaz pénzügyi adatokat is, 200–2000 dollárért is elkelhet. Még a lopott holmi elpasszolásával sem kell sokat fáradozni, hiszen a legbiztosabb vevők maguk a meglopottak. A zsarolószoftverek áldozatai inkább fizetnek, mert ha egy kórházi informatikai rendszer megsemmisül, betegenként 380 dolláros költséget jelent a helyreállítása. Nem is szólva arról, hogy akár életveszélyes helyzetet okozhat, ha sürgős esetben nem férnek hozzá a beteg kórelőzményét, gyógyszerérzékenységét felsoroló adatokhoz."

A másik témához meg... bunkó apák. Klasszikus. A frankfurti iskola az apák kicsinálásával remélte a család és így a nemzet szétrohasztásást a leghatékonyabbnak.

Frederick2 2019.03.21. 11:29:59

@GABOR2:

"A frankfurti iskola az apák kicsinálásával remélte a család és így a nemzet szétrohasztásást a leghatékonyabbnak."

Azért én szomorúan nézem, hogy az Európai Unió érdekeit érvényesítő Soros Alapítvány és az általa kiépített Soros-hálózat mennyire befoglalta azt, amit úgy hívnak: alternatív pedagógia és alternatív pszichológia. Feldmár András és a Feldmár Intézet sem így indult; Feldmár maga hasonló figura volt, mint Szendi. Most meg ő és az általa létrehozott civil szervezet/alapítvány/szellemi műhely is egyike lett az EU szellemi toborzó - és kiképzőhelyeinek.

Ez az, amit megpróbáltam elmagyarázni kétszer is VT135-nek is az EMK kapcsán, de hát ő besértődött, és nem beszél velem. Mert hát csúnyának mondok az EMK kapcsán, amire ha ráállna a világ, akkor csak egy rumos kávét kellene kérnünk, megoldódna minden problémánk a világon! Az cseppet se zavarja, hogy az Erőszakmentes Kommunikáció egyéni pszichológiai módszer, amivel az egyén megoldhatja a saját életében felmerülő problémákat. Össztársadalmi problémák megoldására - "cél a világbéke!" - teljesen alkalmatlan. Mindenesetre mára Gender-papnők, LMBT-aktivisták és kulturbalos apologéták kedvenc fegyvere - akik egyébként egyáltalán nem mentesek az erőszaktól. Ahogy egyébként a Waldorf-, Summerhill- és Rogers-pedagógusok nagy részét is sikerült a NER ellen hangolniuk.

Ja, lehet úgy is mondani, hogy a Frankfurti Iskola szelleme továbbél. És sajnálatosa megfertőz és megmérgez olyan dolgokat, amiket nem kéne.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.03.21. 12:40:18

OFF:

24.hu/belfold/2019/03/20/orban-viktor-manfred-weber-kizaras-neppart/

Nagy kár lenne, ha a három napnyugati bölcs mindent rendben találna. Pedig az EU aranya, tömjénje és mirhája nélkül mostmár aztán tényleg bukik a NER, legkésőbb 2011-re!

Madarász Henrik 2019.03.21. 13:06:39

@don Fefinho: Vicces ez a bölcsnek nevezés :))

csi szi 2019.03.21. 15:05:22

@KalmanBlog: "lényeg az, hogy a tesztoszteronszinttel összefügg a politikai világkép. A magasabb tesztoszteronszintűek hajlamosabbak "jobbosok" lenni, az alacsonyabb T-szintűek és a nők pedig "balosok"

Csak akkor, ha relatíve magas státuszú az illető. Ha valaki alacsony státuszúnak érzi magát, és úgy érzi, hogy csak egy "társadalmi igazságtétellel" kerülhet magasabb státuszba, akkor balos lesz, ha magas tesztoszteronszintű is. Szerinted az amerikai fekete férfiak tesztoszteronhiánnyal küszködnek?
A régi baloldal forradalmár ikonjai, mint pl. Che sem voltak túlzottan femininek. Az erőszak pedig nem állt távol tőlük, és nem csak gyáva maszkos orvtámadásokra voltak képesek, mint amilyenek a mai "antifa punkokra" jellemzők.
Ezzel szemben egy "konzervatív katolikus családapa" vagy katolikus pap az lehet feminin tulajdonságokkal is rendelkező, de "jobbos". Bár megnyilvánulhat a "puhasága" abban, hogy mondjuk elveti az erőszakot általánosságban, vagy a szegényekkel való együttérzésről prédikál. Sőt, persze egy katolikus családanya sem feltétlenül "balos", bár érzékeny lehet balos témákra. Pl. hiheti azt, hogy a cigány gyerekeket igenis ki lehetne emelni a nyomorból, csak "gonoszak vagyunk", ahogy a Ritoók Nóra-félék gondolják.

csi szi 2019.03.21. 15:10:56

@Madarász Henrik: Nem találtak "buzigént", szóval ennél bonyolultabb. Miért fordulhat elő akár egypetéjű ikreknél is, hogy az egyik homokos lesz, a másik nem?
Az anyaméhben az embert ért hormonális hatásoknak tulajdonítani már közelebb lehet az igazsághoz, bár ott sem feltétlenül determinál, mint az ikrek példája mutatja, illetve nem tudjuk pontosan, mitől "billen át" a dolog.

Madarász Henrik 2019.03.21. 15:18:25

@csi szi: Valami biológiai oka lehet, már az ókori görögöknél is rengeteg volt belőlük és akkor még nem létezett sem marxizmus, sem liberalizmus :)

TrollEdomer 2019.03.21. 16:35:08

@Madarász Henrik: Nemi erőszak, félrenevelés, kasztrálás meg hasonlók léteztek.

Madarász Henrik 2019.03.21. 16:42:01

@TrollEdomer: Szerinted egy normális, heteró férfi megerőszakolna egy másik férfit ? Ilyet legfeljebb a börtönökben tanyázó primitív, alja lények tesznek.

TrollEdomer 2019.03.21. 16:45:18

@Madarász Henrik: ókori görögöknél normális volt megerőszakolni a legyőzött ellenséget.

GABOR2 2019.03.21. 17:47:45

@don Fefinho: Majd csak választás után derül ki, hogy ki nyerte ezt a meccset, hogy elárulják-e Orbánt tettel is.

TrollEdomer 2019.03.22. 09:35:56

@KalmanBlog: Hülyeség, jópár alfa egyáltalán nem jobbos, logikus is, nekik mindenképp lesz elég jó nőjük, miért aggódjanak akkor a feminizmus miatt?

GABOR2 2019.03.22. 09:58:05

@Frederick2: A képregények jövője milyen lesz? Elég ennek a videónak az első pár másodpercét megnézni:

www.youtube.com/watch?v=Zzc_jmq2L8g
süti beállítások módosítása