HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Deansdale: @Frederick2: "Van ennek valami értelme?" Páran pénzt keresnek vele, legalább addig se munkanélküliek, amúgy semmi. Alapvetően nem lenne baj az ilyesmi, egy normális világban libertárius szemszögbő... (2024.04.24. 11:19) Nem valós veszély
  • Frederick2: @Deansdale: Mondjuk ez elég nyekenyóka téma a fűtés témához képest, de azért mégis megemlítem, mint kis színest. Már csak azért is, mert ez is azt jelzi, mennyire elanyagiasodott mára a férfi-női ka... (2024.04.24. 10:37) Nem valós veszély
  • F.M.J.: @Deansdale: Kár, közben eszembe jutott még néhány szemléletes példa, de majd legközelebb. :) (2024.04.24. 07:30) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • Deansdale: @F.M.J.: Jól van, meggyőztél :) (2024.04.23. 20:35) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • F.M.J.: @Deansdale: 12/230V: Mivel én sem vagyok villamosmérnök, természetesen lehet, hogy rosszul tudok bármit a dologról, de azért felületes ismereteim alapján volna néhány ide vágó észrevételem. Szerén... (2024.04.23. 19:53) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • Utolsó 20

Aristo azt mondja Fegyverbe!, és teljesen igaza van

2019.04.01. 18:07 Deansdale

Ezt itt és most kell megfogni, akármilyen eszközzel, mert ezután csak rosszabb lesz. Ez a degeneráció ránk erőszakolása, nem a jogaikért vagy elfogadásért, megértésért küzdenek, hanem az akaratukat kényszerítik ránk. Ahogy Aristo, én is azt hittem 10-20 év lemaradásban vagyunk a nyugathoz képest - sajnos tévedtünk. Az Egyenlő Bánásmód Hatóságot is be kell szántani, ilyen intézménynek egy normális világban nincs helye.

Kíváncsi vagyok a fidesz mit lép az ügyben, mert ha azok akiknek láttatni szeretnék magukat akkor ezt ők sem hagyhatják szó nélkül.

347 komment

Címkék: politika szép új világ piros és kék pirula

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2019.04.15. 16:07:42

@Bambano: Túlzást arra értettem például, hogy már egyenesen azt mondtad, hogy a kormány meghatározza mit csinálj Vasárnap. Ilyen propagandisztikus hülyeségek hangoztatása nem jellemző rád amennyire én ismerlek Itcafe-ról, évek óta. Inkább olyan tárgyilagos vagy, hogy azzal felmorzsolod az ellenfeleid minden érvét. A törvények idézésében meg verhetetlen vagy, ott is tudod, hogy tudod, hogy miről beszélsz... Viszont itt szinte mindenben inkább Deansdalellel értek egyet, ő objektívebb maradt.

Mindezt úgy hogy én is szeretném ha ez a kormány menne, csak sajnos nincs jobb; bár Deansdale is már milliószor elmagyarázta, hogy ő se Orbán imádó csak nem lát jobb megoldást per/pill. Csakhogy ez a fajta gondolkozás egyeseknek elképzelhetelen... hogy tudjuk látni egy pártban egyszerre a jót és a rosszat objektíven.

Bambano 2019.04.15. 16:26:54

@GABOR2: mert az itcafe nem politikai portál.

itt az a kérdés, hogy a különböző területekhez tartozó értékelést utána hogy súlyozod. egy csomó embert ismerek, valószínűleg Deansdale is közéjük tartozik, akik azt mondják, hogy a bevándorlás megakadályozása minden másnál annyival fontosabb, hogy ezért cserébe minden mást el kell nézni a kormánynak. illetve vannak kérdések, amik mások szerint helyesen zajlanak, szerintem meg nem.

Például az, hogy egy kereskedelmi rádióban minden fél vagy egész órában elhangzó reklám után társadalmi reklám is van, és abban konkrétan megmondják, hogy amit brüsszel csinál, arról nekem azt kell gondolnom, hogy nem helyes, az szerintem gáz. megyek mondjuk pestre, ülök két órát az autóban az autópályán, és mit csinálnék egyszeri polgár módjára? rádiót hallgatok. és MINDEN rádióban megy az agymosás. 60 kilométerenként bemondják, hogy soros, brüsszel, és sulykolják a fejembe, hogy nem helyes. ez nem sokkal kedvesebb eljárás, mint amilyennel az agymosást szokták ábrázolni a különböző filmekben.

tehát önmagában gáz, hogy nem érvelnek, nem adatokat hoznak, hanem simán közlik mindenféle körítés nélkül, hogy nem helyes. pont. de az, hogy úgy gondolják, hogy ezt félóránként ismételni kell, az kb. a göbbelsi propaganda szintje.

ugyanígy a vasárnapi boltbezárásnál is az volt az indoklás, hogy az emberek ne boltba járjanak, hanem a családjukkal foglalkozzanak, meg ilyenek, és menjenek templomba. a kormánynak SEMMI KÖZE hozzá, hogy mit csinálok. Tudomásom szerint jelenleg nem sért törvényt az, ha vasárnap bemegyek a plázába. ráadásul a kormánynak azt sincs joga megmondani, hogy valaki választhassa-e a vasárnapi munkát vagy sem. az is milyen köcsögség már, hogy egyszer azt mondja a kormány, hogy a bolti eladók ne választhassák a vasárnapi munkát, hanem legyenek a családjukkal, máskor meg azt, hogy a közszolgáknak a túlóra micsoda remek lehetőség, de ők ne legyenek a családjukkal.

hát a közszolgák meg nem így gondolták, ezért mostanában tömeges felmondási hullám van arrafelé...

én nem szeretném azt hinni, hogy ez a kormány teljesen idióta. nem szeretném azt hinni, hogy azért hoznak ilyen jogszabályokat, mert annyira hülyék, hogy nem képesek felmérni a következményeket. egy picivel jobb lenne a kormány megítélése a szememben, ha tudhatnám, hogy pontosan tudják, hogy mit csinálnak, csak rosszindulatúak. annál, hogy egy falábú vezet egy autót, jobb egy fokkal, ha profi, aki rossz felé megy.

Madarász Henrik 2019.04.15. 16:36:32

@Bambano: A vasárnapi boltbezárás célja a keresztény egyházak támogatása volt, nem a bolti dolgozókat sajnálták a vasárnapi munka miatt.

Bambano 2019.04.15. 16:44:07

@Madarász Henrik: "A vasárnapi boltbezárás célja a keresztény egyházak támogatása volt, nem a bolti dolgozókat sajnálták a vasárnapi munka miatt.": ezt én felfogtam, de a dolgozók sajnálata is szerepelt a kommunikációban.

Viszont a keresztény egyházakat maga a boltbezárás nem támogatta, csak akkor, ha a bolt helyett a plázázók templomba mentek. Ez viszont már alátámasztja azt az állításomat, hogy a kormány meg akarta mondani, hogy mit csináljak.

GABOR2 2019.04.15. 16:50:07

@Bambano: Na végre itt már inkább érvelsz igazi érvekkel. Tudom én, hogy nagyon jó vagy abban. Deansdale-lel is magasabb szinten tedd ezt, mondj kokrét érveket amik általánosan érintenek mindenkit, de ne nonszenszeket.

Igazából már az előző írasaidban is egyetértettem több dologgal is, és itt is pl. szerintem is ami megy a médiában túlzás. Bár, hogy ez olyan nagy szinten agymosást okozna nem hinném, pl. az első migráns ellenes plakátkapmány után emlékszem felmérések szerint inkább nőt a szimpátia a migránsok iránt, tehát az ilyen dolgok pénzkidobások...

"Itt az a kérdés, hogy a különböző területekhez tartozó értékelést utána hogy súlyozod. egy csomó embert ismerek, valószínűleg Deansdale is közéjük tartozik, akik azt mondják, hogy a bevándorlás megakadályozása minden másnál annyival fontosabb, hogy ezért cserébe minden mást el kell nézni a kormánynak. illetve vannak kérdések, amik mások szerint helyesen zajlanak, szerintem meg nem."

Szerintem is kb. így gondolja, bár a minden elnézése nyilván túlzás, de szerintem is például ez egy nagyon fontos dolog. És igazad van, hogy a kormány szemét, mert a lakosság vagyona után megy szinte tuti... de akik jönnének helyettük szintén megtennék.(Egy részük már bizonyított e téren.) Olyan emberek akik egy ideális világhoz mérik a valót ez annyira ki tudja verni a biztosítékot, hogy nem törődnek semmivel és leváltanák a kormányt. Csakhogy ezzel nem szüntetik meg ezt a rosszat (lopást, korrupciót), hanem még mellé tesznek más még rosszabb dolgokat is. Igen, valahol elégtétel, hogy de legalább az előző tolvaj szenved, de végsősoron, ezzel magunknak és gyerekeinknek ártunk úgy igazán. Menjen Orbán szerintem is, sőt a jövőben egyre inkább ez lesz, mert szerintem zsákutcás jövőképet választottak (pl. gazdasági térületen ami szintén katasztrofa felé vezet,), de kell egy másik csapat ami jobb és akiket megválasztva nem ártunk még jobban magunknak. Nem egy ideális világban élünk.

Ami rádióban megy elhiszem, hogy rühelled, de azt ne felejtsd el, hogy sok embernél ilyen módszerek valamiért működnek. Amit meg mondanak, hogy töltsék emberek együtt az időt, igen... de az égvilágon sehogy se kényszerítik rád, mig az SJW-k tényleg kicsinálnak és a baloldallal az a világ jönne ide.

GABOR2 2019.04.15. 17:01:22

@Bambano: A Fidesz mellett ott van a KDNP. A létezésüket valahogy meg kell indokolni a választóik előtt és ezt úgy lehet, ha fel tudnak mutatni valamit, hogy elértek valami keresztényesnek tűnő dolgot és nemcsak Orbánt szolgálják ki, aki egyáltalán nem csak keresztényes dolgokat csinál(pl. abortusz törvények lazítása). Orbán ezzel fizette ki a szolgálataikat, de neki igazából egyáltalán nem volt fontos, amint valami tétnek tűnő dolog merült fel az ellenoldalon villámgyorsan dobta az egészet.

"Viszont a keresztény egyházakat maga a boltbezárás nem támogatta, csak akkor, ha a bolt helyett a plázázók templomba mentek. Ez viszont már alátámasztja azt az állításomat, hogy a kormány meg akarta mondani, hogy mit csináljak."

De igazából nem történt semmi; semmi sem kényszerített erre, meg nem is volt sehol kiplakátolva, hogy akkor irány a templom, vagy ilyen jellegű szöveg. Ez csak hozzá lett képzelve. A ritka alkalmak egyike amikor úgy tűnik felültél egy tömegpropagandának. (Hidd el a fidesz nagy része sz@rik a kereszténységre, és azt akar csinálni amit jónak lát és nem akar semmi korlátozást.) Igazából te is azt csináltál amit akartál és hidd el sok fideszes se a templomba ment.

Deansdale 2019.04.15. 17:32:09

@kiknekX: "PErsze gyak. nincs zsidó ember a nemzeti nacionalisták között"

Ebben tudod az az érdekes, hogy a zsidók mocskosul nacionalisták ha Izraelről van szó, csak a fehér országokban csinálnak úgy mintha a nacionalizmus a sátán találmánya lenne. Ezen bukik ki az egész tetves biznisz, hogy ők tisztában vannak azzal hogy a nacionalizmus egy nemzet megmaradásának feltétele, és a saját részükre nyomatják is ezerrel, csakhát ezzel az is nyilvánvalóvá válik hogy a fehér nemzetállamok esetén KIFEJEZETT ÁRTÓ SZÁNDÉKKAL hadakoznak ellene. Amikor zsidók a zsidó nacionalizmust pártolják de a fehér nacionalizmus ellen küzdenek akkor tudatosan ártani akarnak nekünk, átérzed hogy ez mit jelent? Ez tudatos és kitartó munka más emberek tönkretételére és elpusztítására, ami épp zajlik, csak nekünk erről nem szólt senki, ők viszont tudatosan nyomatják már évtizedek óta. Nem mind, nyilván, "csak" azok akik igen. Csak azok akik magyargyalázó cikket írnak, akik náciveszélytől műrettegnek, akik követelik a határok megnyitását a migránsok előtt, akik szerint a magyar nép akarata szerint kormányozni populizmus (ami a fasizmus előszobája), akik szerint a nemzetek fogalma elavult, ugyanakkor Izrael szuverenitása szent és mindenek fölött álló. Ez az egész egy beteg politikai játszma ami a nyilvánosság előtt zajlik, de mégis annak az ingerküszöbe alatt, és ha valaki rá akarja irányítani a tömegek figyelmét akkor rögtön jön a duma, hogy az illető oktalan fajgyűlölő akit börtönbe kellene csukni. Viszont minden jel arra mutat hogy ebben a játszmában a fehér világ vesztésre áll, gyakorlatilag minden országunkat hagytuk megfertőzni a zsidók által kitalált és terjesztett öngyűlölő és önpusztító ideológiákkal, plusz majd' mindenhova beengedtük az iszlámot és a harmadik világ söpredékét, olyan mennyiségben hogy 30 éven belül kisebbségbe kerülünk szinte az összes saját országunkban. Eközben azok akik ezt az egész folyamatot gerjesztették nyugodtan hazamehetnek Izraelbe, a saját etno-államukba, ami nekünk fehéreknek már soha többet nem lesz, hacsaknem iszonyatos véráldozatok árán, és akkor is megcsonkítva. Ez emberiség elleni bűncselekmény, csak lassított felvételen követik el.

"De ha úgy is van, akkor is az összesről lemondasz"

Nem mondok le senkiről, úgy tűnik még mindig nem érted az egészet. Én nem tekintem ellenségnek a zsidókat, soha nem is mondtam, hogy annak tekinteném őket. Miért csinálsz úgy, mintha ilyet tettem volna? Az, hogy megállapítom az egyszerű tényt, miszerint egy bizonyos destruktív ideológia követői és terjesztői között erősen felülreprezentáltak köszönő viszonyban sincs azzal, hogy én ellenségnek tekinteném a fajukat. Nem tudom mi olyan érthetetlen ezen. Talán az, hogy ők maguk évtizedek óta erőszakolják ránk ezt a torz látásmódot, hogy aki észreveszi a machinációikat az nyilván zsidógyilkos népirtó náci, és gyanakodva kell szemlélni. Zseniális poén, még nevetnék is rajta ha nem rajtunk & ellenünk használnák.

"plussz az összes többi liberálisról, akiknek ez szintén tabu téma, mert azok után hogy nagyorrúzol semelyik nem fogja nyitottan megfontolni az érveidet"

Hát, remélem megbocsátasz, erre csak annyit lehet válaszolni, hogy mert hülyék. Egy értelmes ember számára intellektuális témákban az egyetlen fokmérő az IGAZSÁG, és teljesen mindegy hogy azt ki adja elő és milyen stílusban, csak az számít, hogy igaz legyen. A te liberálisaid mérhetetlen gőgjükben vakon mennek a vágóhídra, és a mészárosaik alig titkoltan röhögnek rajtuk, mert óvodás módszerekkel lehet manipulálni őket. Elég elültetni bennük a szellemi felsőbbrendűség képzetét arra alapozva hogy ők nem dőlnek be a zsidós konteóknak, és alapvető tények felfogására is képtelenné válnak, olyan szinten hogy a saját civilizációjuk halálhörgése közben is ordítva követelik hogy a gyilkosok gyorsabban húzgálják a torkukon a kést. Nekem a libsik nem ellenségeim, de ők maguknak igencsak, és sajnos olyanok mint a fuldokló, aki azt is magával rántja a mélybe aki megmenteni akarja. Vakok, süketek, és erre nagyon gőgösek is, azt képzelik hogy amivel a globalista/progresszív nemzetközi elit átmosta az agyukat az jegy a felvilágosodott entellektüell körökbe, de a hegynyi IQ-juk meg a 3 diploma sem elég ahhoz hogy felfogják, hasznos hülyék a nyugatot elpusztítani akaró érdekkörök seregében. Lánynak nevelik a fiúgyermeküket és nem bánják hogy sosem lesz unokájuk, ez úgyis náci világ, ide minek szülni. (Érdekesség: a fejlett világban Izrael születési rátája a legmagasabb.) És közben lenézik azokat akik egyszerűen csak a hagyományos módon szeretnének tovább élni a saját családjaikban, a saját nemzetükben.

Persze gondolhatod, hogy én vagyok alusapkás, és én ezt készséggel el is hiszem neked, csak előbb mutass egy fejlett fehér országot ahol a születő gyerekek többsége nem bevándorló hátterű, és ahol az ezirányú lobbit a médiában és politikában nem zsidók vezetik.

Deansdale 2019.04.15. 18:14:07

@Bambano: "egy csomó embert ismerek, valószínűleg Deansdale is közéjük tartozik, akik azt mondják, hogy a bevándorlás megakadályozása minden másnál annyival fontosabb, hogy ezért cserébe minden mást el kell nézni a kormánynak"

Erősen sarkítasz, ez az én előadásomban úgy hangzik, hogy van jelenleg 2-3 sorskérdés a nyugati világban, amire a rossz válaszok egész nemzetek eltűnését eredményezhetik, és ezek jóval fontosabbak mint az, hogy egy kormány lop. Mindent elnézni nem kell a fityisznek, de valamennyi dolgot el lehet, és ha összevetem őket a francia, német, angol, svéd kormányokkal, akkor FÉNYÉVEKKEL jobbak, annyira hogy voltaképp össze sem lehet őket hasonlítani, tehát összetehetjük a két kezünket amiért nekünk ők jutottak és nem Macron, Merkel vagy May. Persze ez nem annyira a fityiszt dícséri mint inkább a többiek abszolút borzalmát mutatja, de akkor is, a dolgokat nem érdemes kiemelni a szövegkörnyezetükből mert azzal elvész a jelentés. Lehet jobb a fidesz? Hát hogy a retkes picsába ne lehetne... Mégis sokkal jobb mint bármelyik valós alternatívája.

Te ennek az egyenletnek az egyik oldalát jól látod, de a másiknak megtagadod a megértését, tudatosan és szándékosan utasítod el hogy fel kelljen fognod amiről beszélek, mert az szembemenne a gyűlölettel amit a fidesz iránt érzel, és azt nem hagyhatod. Inkább dobsz mindenféle irracionális köröket és inkább átadod magad politikai fröcsögők hazugságainak, csak ne kelljen belátni hogy a fidesz nem 100%-ban rossz és gonosz.

Deansdale 2019.04.15. 18:37:20

@GABOR2: "És igazad van, hogy a kormány szemét, mert a lakosság vagyona után megy szinte tuti"

Ez paranoiás duma, egyszer lenyúlták a manyupot mert kurvára kellett, és ez volt az ára hogy az államadósság ne nőjön hanem csökkenjen, de ezen kívül semmit nem tesznek az emberek szopatására. A rezsicsökkentés, a minimálbéremelés, az adó egykulcsosítás, meg a számtalan támogatás mind mutatja hogy bizonyos rétegeket tolni akarnak a pártállástól teljesen függetlenül. Ezek a dolgok egyformán segítenek LMP-sen, kommunistán és fideszesen, és semmi nem mutatja hogy a fidesz ki akarná zsigerelni a népet. Hogy csak egy dolgot mondjak itt a városban ahol lakom nem győzik a parkolókat építeni olyan tempóban ahogy a kocsik száma nő, az emberek már fürtökben parkolnak a füvön és a járdákon, akkora a csóróság, érted. Szerintem az van, hogy manapság az az ellenzéki aki abba a kb. 10-20%-ba esik aki pont kimaradt a tömeges felemelkedésből, és ezek izomból tagadják hogy a többségnek jó, és ők a kivételek, hanem minden hazugság, itt mindenki szenved, csak a hülye orbánisták letagadják. Ezek nyomják a flepnis dumát, hogy Orbán az ő vagyonukat akarja elvenni hogy odaadja valami haverjának.

Bambano 2019.04.15. 18:45:53

@Deansdale: "ne kelljen belátni hogy a fidesz nem 100%-ban rossz és gonosz.": fentebb egy hsz-ben írtam két törvényi paragrafust. azt például kinek a számlájára írjam? most az egyszerűség kedvéért a fideszt meg a kdnp-t vegyük egy kalap alá.

"egyszer lenyúlták a manyupot mert kurvára kellett": és kurvára is költötték.... :P

"ezen kívül semmit nem tesznek az emberek szopatására": épp most dőlnek be a kormányablakok. tervbe vették a lakásáfát. most mondtam két példát hirtelen.

a rezsicsökkentés az egy orbitális kitolás az emberekkel, a minimálbér emelés közgazdasági katasztrófa, az adó egykulcsosítása meg a legfelső jövedelmi rétegűeknek kedvez csak.

az a baj, te azzal vádolsz engem, hogy nem vagyok hajlandó látni a másik oldalt, miközben te meg nem vagy hajlandó látni, hogy mibe kerül az, hogy hatalmon tartjátok a fideszt.

Madarász Henrik 2019.04.15. 19:06:50

@Bambano: Már régen emelni kellet volna a minimálbért, a fidesznek pont az a sara, hogy csak 2-3 éve kezdték emelni érezhető mértékben, amióta munkaerőhiány van.

Bambano 2019.04.15. 19:07:34

@Madarász Henrik: a minimálbér egy közgazdasági nonszensz, a holtteher költség alapvető oka. tehát nem emelni kellene, hanem eltörölni.

Deansdale 2019.04.15. 19:21:38

@Bambano: Úgy látom tényleg nagyon erős benned a mentális blokk. NEM arról van szó, hogy a fidesz ne csinálna dolgokat amikkel a saját holdudvarának kedvez. Ezt senki nem vitatta, emellett fölösleges kardoskodnod, olyasmit akarsz bebizonyítani amit mindenki eleve tud. Erre mondtam, hogy az egyenletnek az egyik oldalát jól látod, és ez továbbra is fennáll, igen, a fidesz lop, és te ezzel tisztában vagy. A MÁSIK oldalra vagy vak, hogy a fidesz tevékenységének van egy másik része is, ami nem lopás, hanem hasznos és előremutató. Te ezt tagadod vadul, mégpedig úgy hogy mindig visszamutogatsz a lopásra, mintha az semmissé tenné ezt. Számodra a mérlegnek csak egy serpenyője van, mások viszont látják a másikat is. Számomra a szabadságjogok tiszteletben tartása, a migránsok kinntartása, az SJW mocsok elleni harc többet nyom a latban mint az, hogy a netszolgáltatókat egy gyermekvédelmi filter ingyenes letölthetőségére kötelezik. Ez az utóbbi néhány embernek okozhat problémát, bár láthatóan te sem mentél tönkre bele, az előbbiek viszont az egész nemzetre kiható sorskérdések. Te viszont az utóbbiak miatt tagadod az előbbiek létét, kibúvókat és kifogásokat keresel hogy a lényeges kérdések miért lényegtelenek.

GABOR2 2019.04.15. 19:22:31

@Deansdale: Én nem ilyen egész társadalom szeme előtt levő dolgokra gondolok, hanem pl. Mészáros Lőrinc történetére, hogy milyen gazdag lett hipp-hopp.

Szépen felvárolják a cégeket pl.:

"Újabb tízmilliárdos építőipari cég kerülhet Mészáros Lőrinchez"

"Agrárcéget vesz Mészáros Lőrinc"

"Világrekordot döntött Mészáros Lőrinc, külföldön is a csodájára járnak"

"Hivatalosan is belépett a médiapiacra Mészáros Lőrinc"

"Alkuszcégbe szállt be Mészáros Lőrinc"

"Csak most kezdhet igazán bevásárolni Mészáros Lőrinc birodalma"

"Mészáros legnagyobb kisgömböc-cége a Telenort és a Budapest Bankot is szívesen megvenné"

És még mennyi más cikk...

Ezt még a Fidesz szavazók se hiszik el, hogy csak úgy legálisan jött össze. Ilyen-olyan legálisnak tűnő technikák vannak, de ugyanmár...

És persze itt van amiről legutóbb írtam megint...

Miután az amerikai nagykövet egyértelművé tette nekik milyen fontos az 5G, kapásból meg akarják venni a céget ami Zalaegerszegen megépítette az 5G-t.

"Mészáros Lőrinc jobbkeze kiszáll a birodalom tőzsdei cégeiből, hogy a Telekom-üzletre koncentrálhasson"

"De nem is ezért igazán érdekes Jászai pozícióváltása, hanem mert néhány napja kormánybarát és kritikus lapok egyaránt arról cikkeznek, hogy a 4IG ajánlatot tehet a Deutsche Telekomnak a Magyar Telekom vállalati infokommunikációs leánycége, a T-Systems Magyarország Zrt. felvásárlására."

ujtechkor.blog.hu/2019/04/10/orbanek_sajnos_kiabrandito_valaszt_adtak_erre_a_sorsdonto_kerdesre_5g

Valószínű, ha nagyon meg akarnak szerezni valamit valakitől, akkor nem csak szép szó és kedvező ajánlat kerül szóba.

Deansdale 2019.04.15. 19:30:38

@Bambano: "a rezsicsökkentés az egy orbitális kitolás az emberekkel, a minimálbér emelés közgazdasági katasztrófa, az adó egykulcsosítása meg a legfelső jövedelmi rétegűeknek kedvez csak"

Ezekből az utolsó tagmondatban van némi igazság, a többi erősen vitatható. Téged mint netszolgáltatót lehet hogy pont nem vigasztal az emelkedő minimálbér, de emberek millióit igen, akik így az agyzsibbasztó csóróságból elkezdtek felemelkedni egy alsó-középosztálybeli életszínvonalra, miáltal a fogyasztásuk is jelentősen megnőtt, és ez pörgeti a gazdaságot. Hiába kínálsz te valamit olcsón mert olcsón veszed a munkaerőt, ha az az olcsó munkaerő a fogyasztási oldalon nem képes megvenni a termékedet, meg másokét sem. Ismerem a libertárius érveket a minimálbér ellen, csak szerintem jobbára tévednek. A rezsicsökkentés akkor lenne kitolás ha mellette emelték volna az adókat, hogy az adófizetők pénzén támogassák a fogyasztást, de ennek pont az ellenkezője történt. Rezsit és adót is csökkentettek, az előbbi a csórókon segített, az utóbbi a középosztályon, vagyis mindenkinek jutott valami. Az adó egykulcsosítás nyilván a magas jövedelműeknek jobban jött, de már ott vagyunk hogy a garantált bérminimum lassan eléri azt a határt ahol az egykulcs már előnyt jelent, szóval ez sem csak a kőgazdagoknak szól (arról nem is beszélve hogy a kőgazdagok jellemzően amúgy sem bérből és fizetésből élnek).

De tudod mit, játsszunk el a gondolattal hogy a fityisz nem emeli a minimálbért, és a sokszázezer melós még most is azt a megalázó ~60EFt-ot kapja mint 9 éve, a maszop alatt. Na akkor lenne itt apokalipszis, baszod, vízkikötések ezrei a rezsihátralék miatt meg naponta ezer kilakoltatás, de gondolom akkor dícsérnéd a fideszt, hogy milyen okosan nem emelt minimálbért, és eszedbe sem jutna azért szidni, ézelmi alapon, mert úgyis utálod és csak ehhez keresed az indokokat.

Deansdale 2019.04.15. 19:40:31

@GABOR2: Erre van egy jó konteó, amiben persze az a szép hogy bizonyíthatatlan, de állítólag a fityisz belső körei tényleg akarnak valamit tenni a magyarságért, és ennek érdekében erőlködnek, csakhogy amikor legutóbb leütötték őket kormányról akkor rájöttek hogy a másik oldalnak mérföldes előnye van sok tekintetben (média, bíróságok, független szakmai és tudományos szervezetek, civilszféra, stb.), és ha ezt a hátrányt valaha is be akarják hozni akkor gigászi mennyiségű pénre lesz szükségük, és ezért tolták előbb Simicskát, majd miután ő kiszállt (csak még az utolsó húzásával kicsinálta a jobbikot), akkor jött Mészáros. Mészáros ezen elmélet szerint az a stróman akin keresztül a fidesz áramoltatja azt a vagyont ami a balos áradatnak való ellentartáshoz szükséges, és ami nélkül már rég összecsuklottak volna.

Ebbe a képbe frankón beleillik az 5G-s sztori is, ha belegondolsz: amint rájönnek hogy ez stratégiai fontosságú dolog egyből megpróbálják nem idegen kézen hagyni, hogy kínaiak vagy amcsik vagy bárki más irányítsa ezt nálunk, hanem saját kézbe akarják venni. Hogy aztán ez egyszerű kapzsiság vagy nemzetvédelmi stratégia azt legföljebb évek, évtizedek múltán tudjuk majd meg, esetleg soha.

Ja, mellesleg Mészáros nem a lakosság szipolyozásával gazdagodott meg, hanem elsősorban EU-s pályázatok megnyerésével, amennyire én tudom, és azt már szintén írtam vagy százszor, hogy azokból közel sem lehet annyit és olyan pofátlanul lopni ahogy az ellenzék elképzeli. A közbeszeken keletkező hasznot zsebreteheti, az igaz, de azt a hasznot bármilyen más cég is zsebretenné, tehát ezzel a magyar nép egy fillérrel sincs megkárosítva. Beszélnek egyesek túlárazásról, ami az EU-s projektekben erősen korlátozott, úgyhogy ezzel is mellétrafálnak.

Bambano 2019.04.15. 19:50:03

@Deansdale: oké, a fidesz lop, és a saját holdudvarának kedvez. ezért nem emelném fel a szavam, mert az, hogy egy politikus lop, kb. olyan gyakoriságú, minthogy levegőt vesz.

a probléma az, hogy miközben a fidesz lop és a saját holdudvarának kedvez, mindenki mást meg akar semmisíteni, aki nem tartozik a holdudvarba. ezen a ponton válik élessé a különbség a fidesz és akár a gyurcsány kormány között: fletóék azt vallották, hogy mi lopunk, de amíg nem kotorászol a húsosfazék körül, addig nem érdekel, mit csinálsz. ezzel szemben a fidesz azt mondja, hogy mi lopunk, és ha nem akarsz a holdudvarunkba tartozni, akkor dögölj meg. itt most fidesz alatt ne azt a pár embert értsd, aki pesten intézi az országos politikát, hanem en-bloc az egész fideszt, voldemort utolsó spanjáig bezárólag.

"A MÁSIK oldalra vagy vak, hogy a fidesz tevékenységének van egy másik része is, ami nem lopás, hanem hasznos és előremutató.": ez több szempontból sem igaz.
1. például a fidesz külpolitikáját nem ítéltem el, erre utaló mondatokat ebben a topicban is olvashatsz. azokat te miért nem veszed figyelembe? te miért vagy vak azokra az állításokra, amik cáfolják a te mondanivalódat?
2. a fidesz tevékenységének az a része, ami hasznos és előremutató, az egy nagyon kicsi halmaz. tehát nem nehéz rá vaknak lenni, mert gyakorlatilag nincs. az egyszerűség kedvéért most fogadjuk el, hogy a fidesz külpolitikája jó. ez gyakorlatilag abban merül ki, hogy nem engedik be azokat a migránsokat, akiket nem viktor választott ki. de ettől a fidesznek még van egy belpolitikája is, amiből az elmúlt 9 évben egyetlen döntést tudok felhozni, ami jó, az összes többi nemzetvesztő mocsokság. hogy legyek nem vak arra, ami mocsokság?

"Számomra a szabadságjogok tiszteletben tartása, a migránsok kinntartása, az SJW mocsok elleni harc többet nyom a latban mint az, hogy a netszolgáltatókat egy gyermekvédelmi filter ingyenes letölthetőségére kötelezik.": csakhogy nem tartják tiszteletben a szabadságjogokat. a migránsok egy jelentős részét kint tartják, ezt elismerem. az sjw elleni harcról is vannak jelek, ezt is elismerem. ez kettő darab döntés, amire mondhatjuk, hogy jó.

hány döntést hozott a fidesz 9 éves kormányzása alatt? ebből kettő külpolitikai meg egy belpolitikai jó, az basszus az a szint, hogy kormányzási ciklusonként EGY JÓ DÖNTÉSÜK VAN ÖSSZESEN. erre kellene felnéznem? miközben nyilvánvalóan nem egy döntést hoztak, hiszen alaptörvény módosításból se egy volt, hanem sok, következésképp a többi döntésükre nem az az igaz, hogy nem látom őket, hanem az az igaz, hogy pocséknak gondolom őket.

"netszolgáltatókat egy gyermekvédelmi filter ingyenes letölthetőségére kötelezik.": istenem, hogy nem lehet ezt felfogni, megpróbálom utoljára mégegyszer. kötelezik a netszolgáltatókat, hogy ingyenesen letölthetővé tegyenek gyerekvédelmi szűrőprogramokat. azt, hogy melyik program felel meg a kormány elvárásainak, egy kormányközeli keresztény szekta tagjai mondják meg. dikkmá, miféle véletlenek vannak, pont az a szoftver felelt meg az elvárásoknak, amelyiket egy haver cége forgalmaz. tehát a következő a biznisz: az internet szolgáltató VEGYE MEG A SZOFTVERT A HAVER CÉGÉTŐL, MAJD INGYENESEN ADJA TOVÁBB AZ ELŐFIZETŐNEK. tehát az internet szolgáltatóval fizettetik ki a haveri cég gazdagodását. és persze vegyen az isp évi utánkövetést is, amit szintén adjon ingyen.

mennyire kell vaknak lenned ahhoz, hogy ez, szerinted, normális, nem ad okot aggódásra, stb. stb. és hogy én ezt helyesnek lássam? ha ez megvalósult volna, akkor TE MOST NEM NETEZNÉL. ugyanis a világon sehol sincs olyan, hogy kormányhatározattal a bevételénél nagyobb kiadásra kötelezzenek egy céget és ezt hosszú távon tartani lehessen. ilyet csak akkor csinálnak, ha meg akarják venni a távközlési szektor ezen részét. ja nem, azt eladták a mocskok a dt-nek.

"Te viszont az utóbbiak miatt tagadod az előbbiek létét, kibúvókat és kifogásokat keresel hogy a lényeges kérdések miért lényegtelenek.": te viszont szándékosan nem akarod megérteni a valódi súlyát azoknak a dolgoknak, amiket emlegetek. itt most nem arról van szó, hogy csináltak pár disznóságot, és kicsit félrenézünk, és akkor el van sikálva a dolog. arról van szó, hogy egy piaci szegmenst a felszámolással fenyeget a fideszes kontraszelektáltak alkalmatlansága. nekem nem lesz munkám, fizetésem, neked meg nem lesz interneted, hogy ilyeneket irkálj.

Bambano 2019.04.15. 20:01:12

@Deansdale: a minimálbér akkor kezd el játszani, amikor a dolgozó nem képes megtermelni a fizetése fedezetét. normális közgazdasági helyzetben a dolgozó annyit keres, amennyi a termelt értékből rá jut. ha nem képes megfelelő magas szintű hozzáadott értéket tenni a termelésbe, akkor rosszul fog keresni. ilyenkor jön a minimálbér, amikor előírják a vállalatnak, hogy több pénzt fizessen a melósnak, mint amennyit megkeresett. ezt, rendesebb helyen, szociális támogatásnak hívják, nem minimálbérnek.

mivel a vállalat kiadási oldala nem szabadpiaci elveken működik, hiszen nem értékarányos bért fizet, hanem többet, így keletkezik a holtteher költség, ami össztársadalmi veszteség. a cég árat fog emelni, amit az összes fogyasztója szív meg. tehát neked azért fog többe kerülni a bevásárlásod, mert minimálbér van.

így is olyan szuper cucc ez a minimálbér?

"A rezsicsökkentés akkor lenne kitolás": a rezsicsökkentés nem feltételes, hanem kijelentő módban kitolás. Két probléma van vele:
- ha nem fizeted meg a szolgáltatás árát, a szolgáltató csökkenteni fogja a költségeit valamilyen módon, ami leggyakrabban a karbantartás elmaradását jelzi. aminek egyébként már vannak jelei, cikkeznek arról, hogy sok közüzemi hálózat milyen rossz állapotban van.
- nekem pl. csökkent a vízdíjam, ÉS csökkent a szolgáltatás minősége is, nincs akkora nyomás a vízvezetékben. tehát nem csökkent a rezsim, mert nem ugyanazt a szolgáltatást kapom meg olcsóbban, hanem egy rosszabbat, aminél nem biztos, hogy a kisebb díj ugyanolyan értékarányos, mint az eredeti.

ráadásul például a gázárcsökkentés nem is volt csökkentés, mert a világpiaci ár sokkal többet csökkent, mint a rezsi, így a kormány a rezsicsökkentett gázt drágábban adja, mintha világpiaci árhoz rögzített áron adta volna. vagyis árat emelt.

hát igen, parádésan lecsökkentették 27 százalékra az áfát... ez ám az adócsökkentés!

"Na akkor lenne itt apokalipszis, baszod, vízkikötések ezrei a rezsihátralék miatt ": úgy érted, hogy amíg külföldi tulajdonban volt a közműszolgáltató, addig kit érdekelt, hogy befizette-e a melós a díjakat, most meg, hogy ner tulajdonban van, meg kell emelni a minimálbért, nehogy már a hazai tulaj számlájára ne kerüljön be a díj...

egyébként itt van például az otp. az idei jelentésben örömködtek, hogy a tervezett 1 milliárd eurós adózás utáni eredményt is felülmúlták. miért nem gyalogolt már bele senki csányi arcába az ilyen mértékű pofátlanságért? mert úriember a felcsúti vip páholyban nem pofozkodik?

Bambano 2019.04.15. 20:06:41

@Deansdale: "azt már szintén írtam vagy százszor, hogy azokból közel sem lehet annyit és olyan pofátlanul lopni ahogy az ellenzék elképzeli.": hát annyit nem, csak vagy a 10x-esét...

a fideszesek feltalálták a 110%-os visszaosztást. tehát képesek egy támogatás 110%-át ellopni.

egyébként meg hogy most mennyit lopnak, azt lehet sejteni abból, hogy az első ciklusuk alatt mennyit loptak. erre pedig konkrét számok vannak, tessék visszakeresni a neten, amikor 2002-ben a fidesz megkapta a nagy zakóját, utána Kóka örömködött, hogy elment letárgyalni, hogy az m3-as autópálya akkor átadott szakaszára mennyi árkedvezményt kap a kormány. na az volt a fidesz csúszópénze.

Bambano 2019.04.15. 20:09:52

@Deansdale: "hogy aztán ez egyszerű kapzsiság vagy nemzetvédelmi stratégia": ez tipikusan az az eset, amikor lehet mondani egy jól hangzó, szinte korlátozásmentesen igaz, publikus érvet valami mellett, miközben mindenki tudja, hogy mi a helyzet.

a mobiltávközlés az eu-s jogszabályok szerint kiemelten védendő közmű. van rá törvény. mivel ez az állítás nem sérti a fidesz renoméját, a törvény előbányászását kihagyom. tehát a fidesz nyugodtan kampányolhatja, hogy nemzetvédelmi érdek, hiszen van rá eu által ránkerőszakolt jogszabály, ők mondták, nem mi.

miközben mindenki tudja, hogy a mobiltávközlésben sok pénz van, tehát lehet félrekacsintani a mieink felé, hogy valójában kapzsiság az egész.

GABOR2 2019.04.15. 20:17:53

@Deansdale: Az igaz, hogy külföldi ellenfeleink közel limit nélküli anyagi és más forrásokkal rendelkeznek. Ha nem így lenne akkor senkit se érdekelnének a kevesebb mint egy százalékos pártocskák. Tehát ilyesmire szükség lehet, de igen... vajon ez tényleg erről szól, vagy mi van ha még erről, de amikor tényleg szarba lesznek és a törvényileg saját pénzükből tényleg adnának-e nemzeti célra... majd az idő megmondja. Mondjuk ehhez nem kéne ennyi mindent szerezni mintha nem lenne holnap.

"Ebbe a képbe frankón beleillik az 5G-s sztori is"

Mint eshetőséget meg is említettem, de az a helyzet, hogy nem maga az 5G lesz a lényeg, hanem az a köré épült technológiák, mint az Ipar 4.0, önvezető autók, okosházak stb.. Ezek mind netre és felhőbe lesznek kötve pár központtal amik Nyugat-Európába, USA-ba, meg Kínában lesznek. Te ismered a Mastercard, meg Patreon sztorit, például; hogy cégek arra hivatkozva, hogy nem tetszik amit gondolnak az ügyfelek a politikáról megszünteti a szolgáltatását. Gondolom az amerikai nagykövet bácsi is ilyesmiket forgat a fejében, hogy ha egy ország teljes ipara függ majd ettől hisz még a termelő berendezések is mind neten lógnak majd az ő felhőjükkel összeköttetésben, akkor majd erre hivatkozva zsarolgathatnak. Vagy lehet még tippelni mire gondolgatott a nagykövet amikor ezt mondta Orbánnak:

"miután magukkal hozzák az új 5G-technológiát, ők fogják irányítani annak felhasználását is. A kínai kormány kezére akarja játszani a saját és gyermekei jövőjét? Én aggódnék emiatt."

Szóval azzal, hogy ennyit megszereznek Orbánék túl sokkat nem tettek a nemzet biztonságáért, azzal tennének és spórolnának meg sok pénzt ha ezt elkerülnék. Márha fontos tényleg a szuverenitás.

Szijjártó egyenesen kijelentette, hogy az önvezető járműveken fog múlni a magyar gazdaság sikere és talán nem közismert, de eléggé nyomulunk e téren sok milliárddal. Csakhogy az önvezető autókat a nagyok olyannak álmodják, hogy netre lesznek kötve(5G-vel), együtt lesz mind felhőben. Emiatt távolról támadhatóak lesznek és ezt a biztonsági problémát mint minden más esetben nem tudják majd megoldani, de itt már emberek fognak meghalni. Emaitt gyorsan kiderül, hogy az emberek nem kérik ezt a technológiát és sikerült ezzel Magyarországot pl. ilyen szempontból is zsákutcába vinni.

CIA már erősen érdeklődik:

"Olyan eszközökre is utalnak, melyeket éppen mostanában fejlesztenek: olyan vírusokra, melyekkel az elektronizált autók rendszereit lehet megfertőzni, hogy ezek után bármikor képesek legyenek távolról „balesetet” okozni."

itcafe.hu/hir/wikileaks_cia_hack.html?stext=wikileaks

Azonkívül csináltak ők maguk egy saját felmérést, ami kimutatta, hogy az emberek nem kérnek ebből, meg már van külföldi is:

Kettő együtt: ujtechkor.blog.hu/2019/04/10/egy_biztato_felmeres_a_bizalmatlansagrol_onvezeto_autok

"A Reuters és az Ipsos kutatása szerint az Egyesült Államokban élő felnőttek mintegy fele gondolja úgy, az önvezető autók veszélyesebbek, mint az emberek által vezetett járművek - kétharmaduk pedig nem vásárolna teljes mértékben önvezető gépjárművet. De a technológiával kapcsolatos bizalmatlanságot az is jól illusztrálja, hogy a válaszadók 63 százaléka nem fizetne felárat az önvezető funkciókért - de még azok 41 százaléka, akik hajlandók is lennének plusz összeget kicsengetni az önvezetésért, sem fizetne rá többet kétezer dollárnál. A relatíve alacsony összeg a gyártók számára azért is lehet aggasztó, mert az önvezetéshez szükséges plusz hardver, mint a LiDAR szenzorok ára igencsak borsos lehet."

Szóval ez egy nagy gazdasági zsákutca lesz, még alig mentünk bele, de hiába minden megyünk tovább.

Másik az Ipar 4.0... itt egy friss példa, hogy mennyire "megérte", csak pár milliárd-os kárt okott egy támadás, amit állítólag csodásan jól kezeltek:

ujtechkor.blog.hu/2019/04/10/vajon_eleg_hatekony_az_iot_ahhoz_hogy_kompenzalja_ezt_a_kart

Ez se lesz működőképes. Orbánék viszont rajonganak minden ilyenért.

Bambano 2019.04.15. 20:40:47

@Deansdale: nem értem, ezt miért írtad nekem.

csi szi 2019.04.15. 20:44:29

@Bambano:

Gyermekvédelmi szűrőnél a rózsaszín t-nél és a világoskék d-nél is csak egy-egy linket találtam a n. family oldalára, ahonnan 30 napos próbaverzió tölthető le ingyen. Erre a progira gondolsz? Illetve a t-nél van egy link az "NMHH által jegyzett szűrőszoftverek"-re. Ezek szerint elég egyszerűen elintézték a dolgot ez a két cég.

"fletóék azt vallották, hogy mi lopunk, de amíg nem kotorászol a húsosfazék körül, addig nem érdekel, mit csinálsz." "fidesz azt mondja, hogy mi lopunk, és ha nem akarsz a holdudvarunkba tartozni, akkor dögölj meg"

Fletóéknak nem volt kétharmaduk, ennyi. Nem azért, mert nem szerettek volna. És természetesen ők is szerettek volna évtizedekre hatalmon maradni meg minden. Csak nem volt hozzá elég erejük és ügyességük. Azt meg még Medgyessy mondta, hogy ha az ellenzéknek média kell, vegyen magának. Csak aztán vett is... Egyébként meg ők is bármikor megváltoztatták a játékszabályokat, ahogy nekik tetszett (pl. Medgyessyék bevezették az EVÁ-t, ami gyakorlatilag negatív adó volt az áfát kiszámlázóknak, hiszen csak 15%-ot kellett fizetniük. Aztán mikor rájöttek hogy tarthatatlan az eva felrántották több mint a duplájára). Áfát csökkentettek szavazatszerzési szándékkal, aztán mikor államcsőd fenyegetett visszaemelték. Erre a Fidesz már csak 2%-ot tett rá. A minimálbért is emelték párszor, bevezették a diplomás minimálbért (egyéni vállalkozók is kénytelenek voltak az után adózni attól fogva, ha olyan volt a tevékenység), meg ugyebár volt az egyszeri 50%-os közalkalmazotti béremelés, ami nem mindenkinek volt annyi, de akkor is felelőtlenség volt (miközben azt kommunikálták, hogy "üresen adta át a kasszát a Fidesz"), de szép egyszínű piros volt az ország térképe az őszi önkormányzati választások után utána...

"nincs akkora nyomás a vízvezetékben"

Aha, meg a gázhoz is levegőt kevernek sok okos ember szerint.

"világpiaci ár sokkal többet csökkent, mint a rezsi, így a kormány a rezsicsökkentett gázt drágábban adja, mintha világpiaci árhoz rögzített áron adta volna"

Mikor volt a világpiaci árhoz rögzítve a gázár? Eleve az oroszoktól vesszük a gázt a szerződött áron, nem a "világpiacon". Mert tőlük van vezeték.

GABOR2 2019.04.15. 20:54:12

@Bambano: Na mostmár egész szép elméleti érveket is felhoztál, amikkel nehéz vitatkozni, viszont el kéne hagyni az olyanokat mint:

"a probléma az, hogy miközben a fidesz lop és a saját holdudvarának kedvez, mindenki mást meg akar semmisíteni, aki nem tartozik a holdudvarba."

Ez már megint erős túlzás. Meg:

"hány döntést hozott a fidesz 9 éves kormányzása alatt? ebből kettő külpolitikai meg egy belpolitikai jó, az basszus az a szint, hogy kormányzási ciklusonként EGY JÓ DÖNTÉSÜK VAN ÖSSZESEN."

Amikor az elméleti dolgokkal jösz az sokkal jobb. Ráadásul megvan hozzá az eszed, lehet támadni a kormányt igazi dolgokkal is.

""azt már szintén írtam vagy százszor, hogy azokból közel sem lehet annyit és olyan pofátlanul lopni ahogy az ellenzék elképzeli.": hát annyit nem, csak vagy a 10x-esét...

a fideszesek feltalálták a 110%-os visszaosztást. tehát képesek egy támogatás 110%-át ellopni.

egyébként meg hogy most mennyit lopnak, azt lehet sejteni abból, hogy az első ciklusuk alatt mennyit loptak. erre pedig konkrét számok vannak, tessék visszakeresni a neten, amikor 2002-ben a fidesz megkapta a nagy zakóját, utána Kóka örömködött, hogy elment letárgyalni, hogy az m3-as autópálya akkor átadott szakaszára mennyi árkedvezményt kap a kormány. na az volt a fidesz csúszópénze."

Ha a Fidesz ilyen nagy mértékben lopja az EU-s pénzeket, akkor hogy lehet, hogy az IMF egy ilyen jelentést adott ki:

www.vg.hu/gazdasag/518431-518431/

"Az IMF-nek is tetszik a gazdaság fehéredése"

"az alacsony kamatkörnyezet, az alacsony nyersanyagárak és az export növekedését elősegítő kedvező külgazdasági kondíciók közepette a költségvetési politikának és a jegybank laza monetáris politikájának köszönhetően, valamint az uniós források hatékony felhasználásának is köszönhetően a magyar gazdaság teljesítménye évek óta növekszik, eladósodottsága pedig csökken."

A hangsúly most nyilván a " az uniós források hatékony felhasználásának is köszönhetően a magyar gazdaság teljesítménye évek óta növekszik,"-n van.

Ugye az IMF nem Orbán bábja és ők a jelentésükben amiben vizsgálták az országot úgy fogalmaznak, hogy hatékonyan használjuk fel az EU-s forrásokat és ezért is növekszünk évek óta...

De ha ellopják igazából a pénzeket... akkor hogyan állíthatják, hogy hatékonyan használjuk fel? Ha mindent szétáraznak, akkor az nem lehet hatékony.

Tehát talán mégse lopnak annyi EU-s pénzt mint sokan gondolják.

Orbánék alatt ha lopnak is előrébbjut az ország. Persze nem olyan értelemben, hogy pl. saját iparunk lesz megint meg ilynek, szóval ami igazán jó lenne, de azért javul a helyzet; nem úgy mint a másik csapatnál ahol csak lefele volt.

GABOR2 2019.04.15. 20:57:21

@csi szi: "Fletóéknak nem volt kétharmaduk, ennyi. Nem azért, mert nem szerettek volna." Valószínű 2006-ban még veszíteni akart volna inkább Fletto, hogy Orbán vigye el a szart, de nem birta ki az egója. Így Feri legnagyobb győzleme a miniszerelnöki vitában, a legnagyobb veresége is. Az egész ballib oldal veresége. De ha nem lett volna Fleto, már lehet migrikkel lenne tele az ország.

Bambano 2019.04.15. 21:05:08

@GABOR2: "A hangsúly most nyilván a " az uniós források hatékony felhasználásának is köszönhetően a magyar gazdaság teljesítménye évek óta növekszik,"-n van.": ez azt jelenti, hogy magyarország a leghatékonyabb abban a mutatóban, hogy mennyi forrás áll rendelkezésre és abból mennyit hívtunk le. mi időarányosan több uniós pénzt hívtunk le, mint a többi ország.

"akkor hogyan állíthatják, hogy hatékonyan használjuk fel?": ezt én sem tudom, miközben az olaf jelentés meg teljesen mást mond. az tény, hogy a világgazdasági környezet túl jól ment mostanában, így nem volt nehéz növekedni.

"Orbánék alatt ha lopnak is előrébbjut az ország.": de nem az ország jut előrébb, csak egy része. ti mindig keveritek az átlag magyart a nertárs haverral. egy terület van, ahol az ország is előrejut, de főleg a nertárs, az az útépítés, mert az építőipar mindig nagy pártfinanszírozó volt. és ami pénzeket kifizetünk autópályára, abból már a kis százalék is nagy összeg. azért építünk autópályát, mert erre ad pénzt az eu és ebből sokat lehet szakítani.

2019.04.15. 21:32:21

@Deansdale:
"Én nem tekintem ellenségnek a zsidókat, soha nem is mondtam, hogy annak tekinteném őket. Miért csinálsz úgy, mintha ilyet tettem volna?"

Kössük ki előre, hogy megértettem 100%-ban, hogy neked a magyarországi zsidó átlagemberekkel nincs bajod (ill. nem az a bajod, hogy zsidó).

Most tegyük fel, hogy azt is elfogadom hogy a zsidók pár százaléka, tényleg egy iyleyn összeesküvés dolgot csinál a fehér ember ellen, amit többször kifejtettél, mondjuk mit tudom én azért, hogy a fehér emberek őket többet ne zargassák, akármi. Valójában egyébként ezt a nézetedet nem fogadtam el, de cáfolni sem tudom s most vegyük úgy, hogy ez van, amiatt, mert nem erről akarok beszélni

Visoznt a többi magyar zsidó, ezek nem érintettek az izraeli nacionalizmusban sem, nem támogatják vagy amelyik igen az általában már odament. Viszont ezeknek a népeknek a zöme csinálja azt, amit te a zsidóság elleni bizonyítáknak veszel, ezeket a liberális dolgokat. Úgy csinálják, hogy közben nem vesznek részt semmilyen összeesküvésben, nem akarnak izraelbe költözni, nincsenek beszervezve, magyar az anyanyelvük stb. magyar népdalokat énekelnek megosztják a fb-on Róna Péter cikkét majd mellette Misztrál számokat stb stb. Mégis mind, szinte mind ezen az általad aposztrofált agymosott oldalon vannak. Miért akkor?

Biztos, hogy nekik is van (ill. volt) egy különállásuk, de konkrétan, akiket én ismerek, biztos, hogy ez nem egy erős dolog, meséltem már itt, hogy volt amelyiknek az iskolában mondták meg, ohgy ő zsidó s mikor hazament s az apjától megkérdezte hogy "én zsidó vagyyok?" akkor azt felete rá az apja, hogy "igen, de ne foglalkozz vele." Van amelyik pl. elmismásolta a gyereke előtt, hogy zsidó, mert amikor a gyerke a holokauszt emlékműnél megtudta, hogy a dédanyja testvére is értintett volt a dologban s pár kérdés után ott tartott, hogy pontosan hogyan történt a dolog, a csaj nem akarta elmodnani, mert aggódodtt, hogy a gyerkek félni fog a vonatozástól. S ez nem valami érzlegés, hanem gyakorlati probléma s nem akrta ezzel terhelni.

Ezek az emberek, akik mind magyarok és a gyerekeik magyar iskolába járnak, nem tudnak jiddisül sem héberül stb. mindegyike liberális és nem fogja megérteni, hogy az ő nézetei erre bizonyíték, hogy zsidó össezesküvés van.
Plussz hiába írod le, hogy a rendes zsidókkal nincs bajod, mert ez egy tök kommersz antiszemita panel, hogy "a rendes zsidókkal nincs bajom" meg "egyszer volt egy zsidó barátom", ezen nevetni fognak.

TEhát az nem érv a zsidók fondorkodó 1%-ának leleplezésére, hogy lám a legtöbb libsi nézetet terjesztő ember zisdó - mert ez sorsszerűen van nekik, ide tolódnak s az érveiddel sosem fogod meggyőzni őket (az agymosott 99%-ot) és a többi agymosott "libsit" sem, ha az a legfontosabb modnandód, hogy miért zsidók ezek és nem az, hogy miért lenne jó a nacionalizmus nekik is.

Vagy el tudod modnani az érveidet a "zsidó" kártya nélkül is a migráció, eu, golbalizáció, nihilizmus, szingliség stb. ellen, vagy pedig elfogadod, hogy ezeket leírtad - kiraktad a nemzetből. Nem te tehetsz róla (lehet, hogy pont tényleg az 1% gyűlöletbesézd törvényeket bevezető tenyérdörzsölő rémpofa), de ebben a helyzetben kell a dologról döntened. Reálpolitika vagy mi.

csi szi 2019.04.15. 21:39:50

@GABOR2: Akkor racionális alapon Orbánnak és Gyurcsánynak is az lett volna az érdeke, hogy éppen csak egy hajszállal de veszítsen... Egyesek szerint Orbán szándékosan veszítette el azt a tv vitát (tény, hogy elég furán viselkedett, teljesen máshogy, mint a korábbi vitákban Hornnal, Medgyessyvel szemben, vagy akár Gyurcsánnyal, akivel egy évvel korábban már rendeztek egy vitát - azóta meg ugye nem vitázik senkivel).
Migrik nem valószínű hogy maradni akartak volna nálunk, de tény, hogy a ballibek nem építettek volna kerítést, inkább befogadóközpontokat EU támogatással.

Deansdale 2019.04.15. 22:11:54

@kiknekX: "Miért akkor?"

Mert egész generációk nőttek fel beteg ideológiák által agymosva. Persze van ahol erősebben ment ez, máshol kevésbé. Pesti egyetemeken (hogy ne rögtön a CEU-val példálózzak mert az övön aluli ütés lenne) ezerrel ment a jövő értelmiségének balra tolása már évtizedekkel ezelőtt is, és azóta sem lustultak el. Nem véletlen, hogy kinevelődött az a bizonyos "bélpesti entellektüell réteg", ők kapták az agymosás zömét, és bár nem hatott mindenkire egyformán, tízezrek vannak akik mindenféle "beszervezettség" vagy fizetés hiányában is a kultúrmarxista sódert lökik. Ők azok akik köpnek a vidékre, a nyuggerekre, a mucsai magyarokra, vagyis mindenkire aki nem lett agymosva, és akik jellemzően nemzetibb érzelműek, ill. jellemzően a fityiszt támogatják (főleg mióta a jobbik beszart, mert eddig a jobbiknak is ők voltak a fő bázisa). Fiatalon elég pár évig pár tanártól azt hallani, hogy a magyarság a csodás nyugatiakhoz képest egy rakás szar, és hogy aki ad magára az megtagadja ezeket a mucsai gyökereket és inkább européernek vallja magát, ez könnyen megragadhat a fiatal elmékben, főleg mivel az olyan nézetek amik felsőbbrendűséget adnak mások fölött amúgyis felettébb kelendőek. Ezért fontos, hogy kinek a kezében vannak az ilyen gócpontok, mint a felsőoktatás, és ezért fontos probléma, hogy azok még 8 év fityisz-rémuralom után is szinte kivétel nélkül blaos kézen vannak, és ontják magukból a kozmopolitákat, ha érted mire gondolok. (Ha nem, akkor anti-nacionalistákra :)

Ebben a kérdésben a zsidóság mellékes, az egymillió habzó szájú antimagyar 1%-a sem tudatosan pusztító zsidó, szinte kivétel nélkül mind csak hasznos hülyék, akik hisznek abban hogy a jó és erkölcsös ember rühelli a nemzetét, mert a nemzet nácizmus, főleg ha a magyar nemzetről beszélünk, mert az duplán náci. A zsidókérdés itt csak akkor bukkan fel, mikor a piramis csúcsáról beszélünk, azokról akik meghonosították ezeket a nézeteket és akik a médiában terjesztik, a médiatulajdonosokat is ideértve, akiknek a vigyázó tekintete alatt virágzik a magyarellenes agymosás. Ha elkezdenéd kinyomozni, hogy az antimagyar maszlag honnan származott és kik vitték be a köztudatba, garantálom hogy meglepően sok zsidó névvel találkoznál.

"Ezek az emberek, akik mind magyarok és a gyerekeik magyar iskolába járnak, nem tudnak jiddisül sem héberül stb. mindegyike liberális és nem fogja megérteni, hogy az ő nézetei erre bizonyíték, hogy zsidó össezesküvés van."

Az ő nézeteik nem is bizonyíték semmire, ez tény :) Nem is állítottam, hogy az lenne. A zsidó összeesküvésre pl. az bizonyíték, most nemzetközi léptékre váltva, hogy az USA szenátusa nemrég egyöntetűen (republikánusok és demokraták együtt, amire szerintem évek óta nem volt példa) megszavazták az izraeli nacionalizmus védelmét, a fehér nacionalizmus elítélését és üldözését, valamint ezután rendeztek egy kongresszusi meghallgatást is a fehér nacionalizmusról, amin 3 zsidó, 1 arab, meg 2 néger tárgyalta ki, hogy a fehér nacionalisták olyan súlyos veszély ami ellen drasztikusan fel kell lépni. (Fehér nacionalista nem volt jelen.) Persze ez egy olyan dolog aminek utána kellene járnod hogy átlásd, attól hogy én megemlítek pár dolgot te még azt gondolsz amit akarsz, arra meg ugye nem kényszeríthetlek hogy belefeccöld a kellő időt és energiát a kutatásba.

"az érveiddel sosem fogod meggyőzni őket (az agymosott 99%-ot)"

Az a leghülyébb aki azt képzeli magáról hogy okos és erre hivatkozva utasít el minden olyan információt ami nem támasztja alá amit már úgyis gondol. Ahogy írtam: vakok és süketek, gőgösek, és erre még büszkék is.

Az a vicc, hogy amit te összeesküvésnek nevezel voltaképp már nyert, már elérte amit akart, hiszen pont az volt a cél hogy a fehér nemzetállamok belső egysége megtörjön, egymással kezdjünk marakodni mozdíthatatlan lövészárkokat hasítva a saját társadalmaink testébe, és közben az irányítók azt csinálnak a háttérben amit csak akarnak. Nekik ez kellett, hogy minden fehér nemzet egyik fele elkezdjen a másik fél ellen harcolni, és megkapták. Arra alapoztak hogy a gőg erősebb mint a józan ész, és igazuk volt :)

"Vagy el tudod modnani az érveidet a "zsidó" kártya nélkül is a migráció, eu, golbalizáció, nihilizmus, szingliség stb. ellen"

Megtörtént ezerszer. Sajnos a progresszíveket nem érdeklik az érvek, náluk minden arra alapszik hogy ki a jó ember és ki a rossz, és azt ugye előre leszögezik hogy ők a jók és mindenki más rossz, a rossz emberek érveit pedig megfontolás nélkül félre lehet lökni. Az agyukra feszülő ördögi kör bezárult :) Tisztára mint a fanatikus vallásos hívőknél, csak még durvábban.

2019.04.15. 22:30:12

@Deansdale:

Igen hát ez van, te már legyintesz rájuk, ők is legyintenek rád.
Asszem én is legyintek a dologra. PRóbáltam egyébként pár dologban velük is vitázni, amelyikkel mertem, de már rájöttem ott is, hogy jobb ha hallgatok.

Még annyit hogy ez nem igaz, hogy "azt képzeli magáról hogy okos és erre hivatkozva utasít el minden olyan információt ami nem támasztja alá amit már úgyis gondol."
Illetve lehet, ohgy sokakra igaz, de ha a zsidózást elkezded (akármiylen formában) akkor egy zsidó embernek egy annyira erősíti az irántad való előítéletét, hogy reménytelen a dolog és ennek oka van. LEhet, hogy az ő "túldrámázásuk" "holokaussztrövényük" stb is. De azért nem neked kellett úgy felnőnöd, hogy zsidó vagy Magyarországon, pontosan nem tudhatod, hogy ez milyen.

Na midnegy, legyintek rá én is, azátn majd meglátjuk, hogy mi lesz.

Bambano 2019.04.15. 23:57:28

@Deansdale: "Az a leghülyébb aki azt képzeli magáról hogy okos és erre hivatkozva utasít el minden olyan információt ami nem támasztja alá amit már úgyis gondol.": én örülök, hogy elkezdtél egy ilyenfajta önvizsgálatot. remélem, jól fogsz haladni vele. mert az teljesen nyilvánvaló, hogy te is azok közé tartozol, akik egyszerűen keresztülnéznek azokon a tényeken, amik nem támasztják alá a véleményüket.

KalmanBlog 2019.04.16. 00:01:36

Ez a cím és alcím zseniális a Kurucon :-)

"Mára is jutott egy összballiberális szerencsétlenkedés - Kínos nézni, de azért mégis jólesik látni, hol tart ma e nemzetidegen társaság."

Ízlelgessétek! Ínyenc falat ez a mondat! Kínos nézni, de jólesik látni :-)

Forrás: kuruc.info/r/6/197144/

Nem néztem még meg, csak a címen vihogok magamban és meg akartam osztani a jókedvemet Veletek!

Bambano 2019.04.16. 03:08:24

@Deansdale: a másik posztod alapján is úgy látom, hogy kb. bármi történhet a világban, abból szerinted háború/vallásháború lesz. ezzel rögtön hiteltelenítetted magad.

Deansdale 2019.04.16. 07:06:37

@Bambano: "teljesen nyilvánvaló, hogy te is azok közé tartozol, akik egyszerűen keresztülnéznek azokon a tényeken, amik nem támasztják alá a véleményüket"

Miután három napja magyarázom hogy a dolgok egyik felében nagyjából igazad van tökre megértem hogy ezt mondod.

"kb. bármi történhet a világban, abból szerinted háború/vallásháború lesz. ezzel rögtön hiteltelenítetted magad"

Ja, lol, mert az aztán teljességgel lehetetlen, hogy néhány francia nacionalista aki úgy hiszi hogy a Notre Dame-ot muszlimok gyújtották fel esetleg megtorló akciókba kezd, mecsetet robbant vagy ilyesmi, ami persze ellen-akciókat von maga után, és az egész egy olyan spirált indít be amit a hatóságok nem tudnak kezelni... Bár egyébként igazad van, a múltkor volt egy hír hogy valaki Antwerpenben elejtett egy brióst és arra is azt mondtam hogy vallásháború lesz, az már talán tényleg túlzás volt. Végülis mi a Notre Dame felgyújtása, semmiség, az amúgy legkevésbé sem nacionalista franciák valószínűleg le sem szarják. Az sem fog felzaklatni senkit, hogy sokan tényleg látványosan ünneplik a dolgot.

Látom a fejedben összekapcsolódtam Orbánnal és én is ellenség lettem akit ugyanolyan irracionálisan utálni kell, mert csak :)

Bambano 2019.04.16. 15:16:29

@Deansdale: megkérdezném a következőket, ami(k) egy kérdés kétféleképpen megfogalmazva:
- van-e szoros ok-okozati összefüggés a migránsok elleni harc és a belpolitikai döntések között? például a vasárnapi boltbezárás között?
- nem lehetne-e úgy harcolni brüsszel meg a migránsok ellen, hogy közben nem szivatják halálra az itthoni magyarokat?

lassan az lesz az alapkérdés, hogy mi az ok és mi az okozat.
- valóban a nemzetet akarják megmenteni, és ehhez eszközként fel kell használni a gazdasági túlsúly megszerzését
- vagy meg akarják szerezni a gazdasági túlsúlyt, és ezt a nemzetmentés álarca alá bújtatják.

Deansdale 2019.04.16. 17:16:09

@Bambano: Ezekre a kérdésekre legalább négytucatszor kaptál itt választ, ami annyi, hogy 1. a negatívumokkal tisztában vagyunk, de mérlegelünk; 2. ideális csodapárt nem létezik, választani abból kell ami indul a választásokon és ráadásul még esélye is van nyerni, mert törpepártokra szavazni értelmetlen. Úgy érzem még egy több napos vita után sem érted tisztán, hogy én alapvetően mint kisebbik rosszra tekintek a fideszre, aminek azért vannak jó húzásai is. A pártok 99%-a minden kérdésre következetesen rossz választ ad, ráadásul a többségük szándékosan, mert külső érdekeket szolgálnak a magyarság ellenében, és a fidesz jóformán az egyetlen ami sok rossz válasz mellett a legfontosabb kérdésekre meglepő módon jó választ ad.

Az itthoni magyarok nincsenek halálra szivatva, csak te vagy, és ezt te vetíted ki arra hogy mindenki. Azok akiknek most rosszabb mint a maszop alatt egyértelműen kisebbségben vannak, a többségnek SOKKAL jobb lett, csak ezt a gyűlölködők általában azzal lesöprik hogy amazok biztos hazudnak. Pf.

Bambano 2019.04.17. 00:01:37

@Deansdale: "Úgy érzem még egy több napos vita után sem érted tisztán": te kevered az érteni és az egyetérteni kifejezéseket. Én pontosan értem, hogy ti mit mondtok. csak nem értek vele egyet. te azt mondod, hogy a fidesz a legfontosabb kérdésekre jó választ ad. én meg azt, hogy nem azok a legfontosabb kérdések, hanem mások, amikre viszont rossz választ ad. és azt is mondtam, hogy a fidesz nem vesztene semmit azzal, ha a szerintem fontos kérdésekre jó választ adna.

"Az itthoni magyarok nincsenek halálra szivatva": látod, itt követed azt a hibát, hogy azt mondod rám, nem értem meg nem hallgatom meg az érveket, miközben te sem akarod a tényeket meghallgatni. Elhúzott félmillió magyar külföldre. sztrájkra készülnek a közszolgák. ez kapásból két olyan tény, ami azt mondja, hogy DE, az itthoni magyarok halálra vannak szivatva.

Deansdale 2019.04.17. 08:50:26

@Bambano: "nem azok a legfontosabb kérdések, hanem mások, amikre viszont rossz választ ad"

Ezt eddig mintha nem mondtad volna, bár tény hogy néhány kommented átugrottam. Akkor a prioritásaiddal van baj :) A pénz, a GDP, a korrupció, a stadionok mikroszkopikus jelentőségű piszlicsáré semmiségek a dolgok nagy rendjében. Az hogy 10 év múlva a magyar emberek hány százaléka eszik rendszeresen téliszalámit, és mennyi nem, abszolút jelentéktelen. Ha mindannyian parizert fogunk enni azt is túl lehet élni. A fontos kérdések azok, amik azt döntik el, itt lesz-e még ez az ország egyáltalán 50 év múlva, és ezek a demográfia, a migráció, valamint az iszlámra, a progresszív ideológiára, a politikai megosztás kiélezésére adott válaszok. Szerinted a migráció nem olyan nagy gond, az iszlám se, meg úgy általában semmi se, csak a saját zsebed a fontos, és gyűlölöd Orbánt mert kivett onnan valamennyi pénzt. Ezt fújod fel, mint egy lufit, azzá, hogy az egész országnak a pénz fontos, és Orbán mindenkit ki akar forgatni a vagyonából, ami hajmeresztő ostobaság. Lehet, hogy a kormány bizonyos intézkedései okoztak neked némi anyagi veszteséget, de túlélted, egy rendezett és biztonságos országban élsz, minden reményed meglehet rá hogy még az unokáid is tisztes életet élhetnek. Nem úgy, mint a ny-eui országok lakóinak, akik a homokba dugják a fejüket (ill. egyesekét az állam kényszerrel nyomja oda), élnek a mának az időzített bombán amit a folyamatos korlátlan bevándorlás és az iszlám jelent, és remélik hogy történik valami csoda amitől a bomba besül, hatástalanítja magát. Mondjuk Németországban a sokmillió migráns asszimilálódik és echte német emberekké válnak, felveszik a liberális államvallást és ők is fiút nevelnek a lányaikból mint minden rendes nyugati ember. Ehelyett az lesz, hogy 30 éven belül több lesz ott a színes mint a fehér, és Dél-Afrikára fognak hasonlítani: a fehérek elkerített telepeken élnek majd magas falak és fegyveres őrök mögött, miközben az utcákon a színesek randalíroznak. Nézd meg Lauren Southern tudósításait Dél-Afrikáról ha az EU jövőjére vagy kíváncsi. És ez nem az én hülyeségem, egyszerű matek, mivel az őslakos németek szülési rátája nagyjából 1 körül mozog, a bevándorlóké meg 3, és azt se felejtsük el hogy mire a német nő megszüli azt az egyet addigra az arab nő már a 9. unokánál tart.

"Elhúzott félmillió magyar külföldre."

Ja, a zömük még a maszop alatt, és eleve az volt a duma hogy azért lesz jó az EU mert lehet külföldön dolgozni, szóval nem értem valójában mit is szeretnél ezzel mondani. Fentebb írtam, a rendszerváltáskor az életszínvonalunk a tizede volt a nyugaténak, most mondjuk a fele, ez igen jelentős javulás, amit jobbára a fityisznek köszönhetünk (akkor is ha téged véletlenül pont megszivattak). Az nyilvánvaló, hogy a türelmetlen fiatalok, a pénzmániásak és az itthon munkát nem találók úgyis mennek kifelé, de az ilyesmi sosincs másként, ez nem egy kormány hibája, hanem az élet rendje. Az mindenesetre tuti, hogy manapság már lehet itt munkát találni annak aki keres, e téren is fényéveket javult a helyzet.

"sztrájkra készülnek a közszolgák"

Mert értetlen kretén banda :) A fidesz nagyon helyesen nyírbálta meg az adófizetők pénzén élők számát, illetve szigorítja ott a feltételeket, ezzel egyrészt milliárdokat szabadít fel a költségvetésben, másrészt enyhíti a munkaerőhiányt a versenyszférában. Persze akit ez közvetlenül érint annak lehet szar, főleg ha nincs benne semmi megértés, semmi józanság, és csak annyit képes felfogni az egészből hogy neki most másokhoz képest egy kicsit rosszabb lett, vagy hogy olyan állást kell keresnie amiben valami produktívat is csinál, nem csak az adófizetők pénzén passziánszozik. Értelmes emberek ennél azért messzebbre látnak, megértik a dolgok mozgatórugóit és elfogadják ha véletlenül épp rájuk esik a szomorú választás. A hülyék meg elhatározzák hogy az LMP-re szavaznak, mert O1G, bár szerintem ők sem hisznek abban hogy pl. az LMP majd jobban csinálja, de mindegy, O1G.

A közszolgákat ne azonosítsd a magyarsággal, ők egy igen speciális szelet, mellesleg a leépítések után azért jött egy fizuemelés is, ha jól emlékszem, ez kifogja a tüntetők vitorlájából a szelet :)

Mellesleg a legfontosabb kérdésre nem válaszolsz soha, szerinted melyik győzelemre esélyes párt lenne jobb, kire szavazzak a fityisz helyett. Gondolom azért kerülöd a válaszadást mert te is tudod hogy mindegyik másik sokkal szarabb, vagyis részedről ez a vita merőben elméleti, a fideszt egy fiktív jobb párttal veted össze képzeletben, aminek a gyakorlatban vajmi kevés értelme van.

"a fidesz nem vesztene semmit azzal, ha a szerintem fontos kérdésekre jó választ adna"

Ez kimaradt. Ja, senki nem mondta hogy mindent jól csinálnak. Lehetne jobb. Ettől függetlenül ők a legkisebb rossz.

Frederick2 2019.04.17. 09:02:11

@Bambano: Van valami vicces abban, hogy az előbb rúgtam össze a port Dean-nel, de most meg megint én leszek az, aki megvédem. Ebben speciel igaza van. Meg van valami, ami engem nagyon irritál, de ez majd megy a második kommentben, először egy kis helyzetjelentés.

Tényleg a FIDESZ a legkisebb rossz. Ezáltal pedig az egyetlen normális alternatíva a magyar pártrendszerben. Persze lehetne itt emlegetni a Mi Hazánk-at (ahogy tettem én párszor), de ők mikroméretű párt. Ahhoz, hogy egyáltalán győzedelmeskedhessenek a FIDESZ felett, a magyarság 80%-nak kellene rájuk szavazni, ami, valljuk be, esélytelen. Vagyis marad egyelőre a FIDESZ.

Amúgy én úgy fogalmaztam meg:
Al Capone áll szemben Mao-Ce-tunggal, miközben nincs Gandhi!
Itt az Al Capone a FIDESZ, Mao-Cetung pedig az összes többi párt. Amúgy van egy olyan érzésem, hogy Toroczkai is egy Al Capone, sajnos, de legalább nem Mao-Cetung. Gandhi meg elment szabadságra, és egyelőre nem jön vissza egy párt képében sem!

Közben Puzsér az LMP-ből és a JOBBIK-ból akarja kikovácsolni a centrumot. Idáig jutott:

Puzsér, Schiffer és Vona a Black Mirror első évadának első epizódjáról beszélget
www.youtube.com/watch?v=HKTnW-Ifr0Y

Mi lesz a beszélgetés következő tárgya? A Trónok Harca vagy a Walking Dead? Mi ez, Filmklub?
Ez már valahol szánalmas. Inkább beszélgethetnének a Migráns Kvótáról és az Isztambuli Egyezményről. Érdekes, hogy Puzsér nyilvánosan nem meri megkérdezni ezt a két politikust, Schiffert és Vonát, mi a véleményük két olyan EU-reformcsomagról, ami veszélyes Magyarországra. Mi a véleményük? Bevezetnék vagy sem? Máris kiderülne, centrum vagy sem. De Puzsér filmekről beszélget a ballib haverjaival. Szánalom.

Vagyis mi a NER alternatívája:
- a FIDESZ által felvásárolt Munkáspárt
- a mikroméretű Mi Hazánk (akikre én amúgy szavazni fogok)
- az EU érdekeit képviselő összes többi ellenzéki párt
- a Puzsér centrumkodása, amiből eddig nem jött ki semmi az értelmiségi farokverésen kívül

Vagyis: nincs komoly ellenzéke a NER-nek. Én meg nem szeretnék sem feminista és kulturmarxista terrort, sem migránsáradatot Magyarországon. Elég, hogy a cigányok terrorizálják a magyar társadalmat, nem kell a cigány terror mellé iszlamista terror.

Frederick2 2019.04.17. 09:07:51

@Bambano:

"Ezekre a kérdésekre legalább négytucatszor kaptál itt választ"

Na, és itt van az, ami engem nagyon irritál. Ugyanis azt látom, hogy 4-5 éve megy a blogon a vita, legfőképpen Mia, Asoditus és a te részedről, amelyben számonkéritek Dean-nen, miért a NER-t választotta az ellenzék helyett. Dean pedig nemhogy négytucatszor, hanem nyolctucatszor elmondta ugyanazokat az érveket. Innentől viszont arra gyanakszom, hogy ami itt folyik, az egy térítési akció. Nektek ennyire kell Dean lelke, vagy mi? A FIDESZ-re esett a választása, meg is érvelte (elmondhatatlanul sokszor), ti pedig amit megtehettek, hogy tiszteletben tartjátok a döntését.

Ez a téritősdi már valahol szánalmas.

yotta 2019.04.17. 13:39:55

@Bambano:

"Én pontosan értem, hogy ti mit mondtok. csak nem értek vele egyet."

Ez egy legitim és jogos álláspont! Azonban a bökkenő az, hogy te szinte sohasem az egyet nem értéseddel hozakodsz elő, önállóan, hanem az indoklással vagy véleménnyel. Innen kezdődnek a bajok, hiszen az indoklásokban minduntalan valótlan(hazug) premisszákat vetsz be. (Hazudni azt jelenti - gyengébbek kedvéért -, hogy tudod az igazságot, ennek ellenére tudatosan másként mutatod be, vagy tudatosan mást magyarázol bele!!!)

És innen kezdődnek a bajok: miért hazudsz? Miért érzel visszafoghatatlan kényszert hazudozni? Ilyet az ember önszántából nem csinál! Az igazságszerető ember, akit világ életében az igazmondásra neveltek otthon, akinek ez vérévé vált, persze, hogy ugrik azokra az orbitális hazugságokra, amit előadsz - ezen senkinek sincs miért fennakadni.

Attól tartok evvel valahol te is tisztában vagy, ezért csinálod, ezért provokálsz!

Bambano 2019.04.17. 13:44:17

@Frederick2: "Innentől viszont arra gyanakszom, hogy ami itt folyik, az egy térítési akció.": úgy érted, hogy Deansdale meg akarja téríteni az ellenzék bizonyos rétegét?

jól láthatóan ki vannak osztva a szerepek, a fidesz kommunikációja felosztotta az ellenzéket és hozzárendelt egy-egy csatornát, amin keresztül megpróbálják a térítést. Van olyan csatorna, ahol az egységsugarú júzereket térítik, meg van olyan, ahol áltudományos blablába csomagolva próbálják az értelmiséget téríteni (pl. hafr).

"hanem nyolctucatszor elmondta ugyanazokat az érveket.": szerencsére nagyon pontosan fogalmaztál, így nem kell vele vitatkozni, sőt, egyet is értek vele. Deansdale 8 tucatszor elmondta az érveit. Nem válaszolt a kérdésekre, nem vitatkozott a kérdésekre, hanem közölte az érveit. hiába magyarázzák/magyarázom neki, hogy amit mond, az nem igaz, következő kanyarban ismét felkerül ugyanaz a lemez a lejátszóra, és kezdi elölről. majd meggyanúsít, hogy nem vagyok hajlandó látni az érveiből azokat, amikkel nem értek egyet, és miközben ezt a hibát folyton elköveti.

Bambano 2019.04.17. 13:47:44

@Frederick2: "ti pedig amit megtehettek, hogy tiszteletben tartjátok a döntését.": nem, nekem nem Deansdale lelke kell. nekem a lehetőség kell, hogy elmondhassam a véleményem.

és egyre szűkülnek ezek a lehetőségek. ez a fidesz legnagyobb hibája.

"Ez a téritősdi már valahol szánalmas.": így van, egyetértek. de akkor miért is csinálják a fideszesek?

Frederick2 2019.04.17. 14:01:49

@Bambano: Ahogy látom, te egy Mia2 vagy. Egy tovább fejlesztett változat.

A trollkodásokra nem vagyok hajlandó reagálni. Ugyanis az nem érdemi vita. Az Orbán-fóbia nem politika.

Madarász Henrik 2019.04.17. 14:12:09

@Bambano: Túldimenzionálod a dolgokat. Ez nem a Fidesz propaganda csatornája, már a migrációs téma előtt is létezett a blog, ez a blogger véleménye a politikai kérdésekről és kész. Amúgy ha belegondolsz, nem ez a legismertebb blog, már nagyon régen volt az index blogajánlójában.

Deansdale 2019.04.17. 17:09:40

@Bambano: "hiába magyarázzák/magyarázom neki, hogy amit mond, az nem igaz"

Azt sokan magyarázzák, hogy amit gondolok az nem úgy van, de érvekkel cáfolni még senki nem tudta. Az imént is csak annyira jutottál, hogy neked mások a prioritásaid, ez semmit nem cáfol abból amit mondok. A kérdésekre is válaszoltam, úgy látszik fölöslegesen.

""Ez a téritősdi már valahol szánalmas.": így van, egyetértek. de akkor miért is csinálják a fideszesek?"

Engem egyetlen fideszes sem próbált megtéríteni, és most sem látok erre semmilyen kísérletet.

Bambano 2019.04.17. 18:45:57

@Madarász Henrik: "Ez nem a Fidesz propaganda csatornája, már a migrációs téma előtt is létezett a blog, ez a blogger véleménye a politikai kérdésekről és kész." vajon mit tudna még a fidesz hozzátenni ahhoz, hogy a blogger szerint szavazzunk a fideszre, mert ők a legjobbak?

@Deansdale: "Azt sokan magyarázzák, hogy amit gondolok az nem úgy van, de érvekkel cáfolni még senki nem tudta": mert ha valami ellentétes a véleményeddel, akkor az nem érv. Tehát te izomból lesöpröd az ellentétes érveket, így valóban lehetetlen meggyőzni téged. pont, mint a bankos reklámban.

"Engem egyetlen fideszes sem próbált megtéríteni, és most sem látok erre semmilyen kísérletet.": nem hangzott el ilyen értelmű célzás.

Deansdale 2019.04.17. 18:59:55

@Bambano: "mert ha valami ellentétes a véleményeddel, akkor az nem érv"

LoL

Oldalakon és napokon keresztül soroltad, hogy szerinted milyen sérelem éri a magyar embereket, azon belül elsősorban téged, a fidesz miatt. Emellett voltaképpen semmi mást nem csináltál, illetve azt mondtad még, hogy a fidesz csinálhatná mindezt jobban is. Ezek semmilyen formában nem ellenérvek az én álláspontomra, miszerint tökéletesen igazad van.

...épp csak vannak fontosabb kérdések is amikben a fidesz ad egyedül jó választ a jelenlegi politikai palettánkon.

Erre következtesen nem reagálsz semmit, csak azt ismételgeted hogy nem értem vagy épp ignorálom az érveidet. Hidd el, tökéletesen értem azokat az érveidet amikre legalább féltucatszor mondtam, hogy igazak, bár ezen a ponton már kezdem úgy érezni hogy célravezetőbb lenne ha tagadnám az igazukat mert azzal talán kilöknélek abból a végtelen ciklusból amibe kerültél. Biztos azt szoktad meg a fidesznyikekkel való vitában hogy reflexből ellenkeznek mindennel amit mondasz, és nem tudod feldolgozni hogy itt nem fidesznyikekkel kellene vitázni, itt nem ugyanarra a stratégiára van szükség :) Próbáld meg nekem bebizonyítani azt, hogy a migráció kisebb jelentőségű dolog mint az hogy téged megpróbáltak lehúzni egy webszűrő szoftver árával, ha sikerül akkor elfogadom hogy igazad van. Egyelőre úgy látom, hogy az unokáim életét jobban fenyegeti az iszlám esetleges beengedése az országba, mint az hogy M.Lőrinc gazdagszik és nem B.Gordon vagy Gy.Ferenc, de simán lehet hogy én vagyok rövidlátó és néhány frappáns érvvel ráébresztesz a tévedésemre.

Deansdale 2019.04.17. 19:01:05

@Bambano: Ja, a fideszes térítős poén egy némileg túlgondolt tripla leszúrt ellencélzás volt, ha nem ment át az kizárólag az én hibám :)

Madarász Henrik 2019.04.17. 19:42:16

@Bambano: Szerintem te is szét tudod választani, ha valaki egy párt fizetett alkalmazottja, annak az utasításait hajtja végre a párt nemhivatalos blogján vagy valakinek szimpatikus egy párt és azt leírja a kommentekben a blogján, ha vitatkozik másokkal. Hogy két példát hozzak, a Pesti srácok újságírói a Fidesz alkalmazottai, Maxwall a birka meg sima Fidesz szimpatizáns.

Bambano 2019.04.17. 19:43:28

@Deansdale: sajnálom, nem akarlak megbántani, mert te vagy az utolsó fideszes, akivel még lehet vitatkozni, de ha azt gondolod, hogy nem reagáltam a kérdéseidre, akkor vak vagy.

bökj rá az összes választ szeretném látni linkre, majd keress rá a külpolitika szóra. szerintem volt más reakcióm is, de nincs lelkierőm előkeresni, mert ezt a kérdéskört is lefutottuk már akár ebben a topicban is korábban.

Bambano 2019.04.17. 19:46:23

@Madarász Henrik: teljesen mindegy, hogy ki írja és milyen indíttatásból, az, hogy szavazz a fideszre, mert ők a legjobbak ebből a választékból, az fideszes propaganda.

Madarász Henrik 2019.04.17. 19:50:26

@Bambano: Egy felnőtt ember képes önállóan eldönteni hogy melyik párt szimpatikus neki, mások véleményétől függetlenül, én például a Mi Hazánkra fogok szavazni idén a két választáson.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.04.17. 21:03:48

@Frederick2:

A néhai Jobbikból kivált Mi Hazánk pont annyira lesz sikeres és hihető, mint a néhai MSzP-ből kivált DK, bár értelemszerűen a hasonlat sántít, előbbiek javára.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.04.17. 21:09:51

@Deansdale: Én inkább úgy látom, hogy a Viktor-antikultusz jár ide misszionálni, kudarcról kudarcra győzve, mint a luxemburgi értelemben vett munkásforradalom.

Madarász Henrik 2019.04.17. 21:12:43

@don Fefinho: Nem baj, csak olyanra szavazok akik megfelelnek nagyjából az elveimnek, a Fideszre nem, 2006-ban rájuk szavaztam Gyurcsány miatt, de megbántam, a MIÉP 2002-ben és a Jobbik 2010-ben megérdemelte a szavazatomat, azóta nem szavaztam. Nálam nincs olyan, hogy kisebbik rossz.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.04.17. 21:30:42

@Bambano: És ismét csak visszakanyarodtunk ahhoz a mentális rövidzárlathoz, hogy minden olyan információ, ami kilóg a narratívából, az a gonosz másikosok agymosó propagandája. Nehéz úgy vitatkozni bárkivel, hogy a tévedés puszta lehetősége már eleve fogalmilag kizárt, mert a fixa idea az első, a megfigyeléseket pedig már az ideához lehet hozzászűrni.

Elvitatjátok a másiktól a puszta lehetőségét is, hogy esetleg magától, mérlegelve, némi politikai- és élettapasztalattal a háta mögött jusson arra a nézetre, hogy a jelenlegi palettán a FiDeSz a legkisebb rossz. Nem, az nem lehet! Csak a propaganda mondatja vele! Hiszen a teljes ellenzéki médiával kórusban ám attól mintegy teljesen függetlenül, önerőből, saját polgári kútfőből agymosott prolinyuggereztek tavaly áprilisban a felvilágosult jóemberek. Szemben a buta gonoszokkal, akiket viszont agymosott a Habony.

És lám, milyen kényelmes sunyin nyitvahagyni a kiskaput is - van ám jobb a palettán, de nem mondom meg kik! Hadd egye a fene a sok fideszes zombirkát!

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.04.17. 21:37:05

@Madarász Henrik: Én tartom magam ahhoz a vezérfonálhoz, hogy aki a ballibeknél a legnagyobb mumus, arra kell szavazni. Ez a főmumus most történetesen a Szarbán Nerktor. És gyanítom, hogy a FiDeSz bázisának a túlnyomó többsége még mindig ballib-protest szavazat; azt meg már tényleg nagyon gyanítom, hogy ezt egy balliberális emberrel megértetni pszichoterápiával érne föl számára.

GABOR2 2019.04.18. 02:08:28

@Bambano: Te kiket szeretnél hatalomban látni és miért őket?

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.04.18. 03:06:26

@GABOR2: Ha vállalható lenne, már vállalta volna.

yotta 2019.04.18. 13:53:51

@Bambano:

"de nincs lelkierőm előkeresni, mert ezt a kérdéskört is lefutottuk már akár ebben a topicban is korábban."

Jómagam vagy 16 kérdést intéztem a hozzászólásaidhoz, evvel lehetőséget kaptál az érvelésre. Azt megértem, hogy bele sem fogtál az érvelésbe, hiszen csak ez az egy, ami nem megy.
A Hafr - blogot fideszesnek minősíteni elég nagy butaság.

bombahoppa 2019.04.19. 16:21:47

@Bambano: "@GABOR2: szerinted például a 2003. évi C. törvény 149/A paragrafus az én durva túlzásom? mert abban egyetértünk, hogy durva túlzás, de az enyém? nem én nyomogattam a gombokat az országgyűlésben szavazáskor...

szintén 2003. évi C. törvény, 142. par. 4. bek. ez egy jó paragrafus, mert a lopást sikerül tolerálható célba csomagolni. ez se az én túlzásom."

Más nem reagált az évszámra. Keress rá a Wikipédián, vagy akárhol.

"
A Medgyessy-kormány Magyarország rendszerváltás utáni ötödik kormánya volt.

Medgyessy-kormány
(2002. május 27. – 2004. október 4.)
Időhossz
2 év, 4 hónap
Kormányfő
Medgyessy Péter (miniszterelnökként)"

Kérdezem, ki lop?

Bambano 2019.04.19. 18:49:01

@bombahoppa: komolyan basszus, ez a vita szint, hogy még annyit se tudsz, hogy egy törvényt lehet módosítani is???
ha megnézed az eht. 142. paragrafus 4. bekezdését a jogtárban, mit ír ki rá? megsúgom:
megállapította: 2014. évi XLI. törvény 2. par. 2. bekezdés.

utánanézzek a kedvedért, hogy ki volt 2014-ben hatalmon?

bombahoppa 2019.04.19. 19:59:40

@Bambano: Nem kell, hivatkozz pontosan!

csi szi 2019.04.20. 02:03:23

@don Fefinho: Mindkét oldalon jó páran csak a másik oldal utálatából mennek el szavazni, az biztos. De a választásokat nem ez az aktívan "politizáló" réteg dönti el.

yotta 2019.04.20. 13:31:54

@Bambano:

"ha megnézed az eht. 142. paragrafus 4. bekezdését a jogtárban, mit ír ki rá? megsúgom:
megállapította: 2014. évi XLI. törvény 2. par. 2. bekezdés."

Ezek szerint, te most akkor hivatkoztál a 2003. évi C. törvény, 142. par. 4. bek.-re MIKÖZBEN TUDOD, hogy ennek a hatályosa a módosítás után a 2014. évi XLI. törvény 2. par. 2. bekezdése???

Hát, milyen egy dolog ez?

Deansdale 2019.04.30. 08:28:24

@kiknekX: Ez csak egyetlen apróság a mai adagból, 3 tweetből álló sorozat, olvasd végig ha megy az angol:

twitter.com/USRevolt1776/status/1122915792671117313

És szó szerint értem, hogy ez csak EGY apróság a MAI adagból, ezekből mindig van millió. Persze az ember jóhiszemű, miért is gyanakodna ha azt látja hogy amit egyesek otthon szó szerint betiltanak, azt másoknál vendégként a fiatalokra irányuló agymosás formájában nyomják azokra pénzt és fáradságot nem kímélve. Semmi gond, a szemek maradjanak csukva, az ilyesmit észrevenni rasszizmus.

2019.04.30. 21:11:47

@Deansdale:
Angolul viszonylag tudok olvasni, de ezeken a tweeteken eddig nem igazán jártam, alig jöttem rá, hogy hogy kell olvasni:-).
De ha jól értem, arról szól ,hogy valami UK-ban élő zsidó fiú csinált egy iylen (bugyuta) videeót, hogy a fehér lány a vagány rosszfiú feketékkel jár, míg ellenben Izraelben az iskolai olvasmányok közül betiltottak valami arab-zsidó románcról szóló könyvet.

Szóval a véleményem erről, egyrészt, hogy ez mindig is romantikus témának számított valamiért, hogy az ellénséges családok, népek tagjai között szerelem szövődik, Rómeó és Júlia, West side story , Pillangókisasszony most ezek jutnak eszembe, bár az igaz, hogy ezekben midnig tragikus lett a vége, de nem tudom, hogy ennek van-e valami fegyelmező jellege vagy egy ilyen bölcs meglátás, hogy igazából nem vezet jóra.
De azért a népek az ilyemsit valamiért hajlamosak romantikusnak látni.
Mondjuk az a belinkelt klipp, amenniyt láttam belőle, az borzasztó gagyi, de nyilván nem én vagyok a törzsközönsége.
Szóval nem tudom, hogy hány ilyne készül és az pl. igaz-e, hogy az összesnek a rendezője/kiötlője zsidó lenne, de lehet, hogy soknak. De ez a fiú is, nem izraeli zsidó, tehát nem arról van szó, hogy amit a hazájában nem lehet, azt cinikusan kiviszi máshová, hacsak nem összekötöd őket, hogy a UK beli zsidó srácnak köze van Izraelhez, Ez így van? Erre nem jöttem rá a cikkből.

Az, hogy Izraelben az ilyeneket betiltják - ez godnolom szerintetek helyes lépés, hisz ők nem akarnak etnikailag az arabok közé beolvadni.
Egyébként ebben a témában most a legdidaktikusabb mű, ami eszembe jut és tényleg ezt sugallja, hogy ne keveredjenek, a Hegedűs a háztetőn, abban, amikor a 3. lánya kereszténnyel házasodik, akkor tényleg úgy érezzük, hogy ezt már nem fogadhatja el. Bár végül, amikor majdme mindent elveszít, akkor megenyhül irányába.

Még az jutott az eszembe, bár nem igazán tudom most ilyen logikai érveléssé összerakni, csak egy gondolat, ahogy néztem ezt a klippet, hogy a "fekete" sráccal kavar a csaj, hogy a srác már nem igazán afrikai fekete, hanem jócskán keveredtek eddig is az USA beli feketék a fehérekkel s eddig ez nagyrészt (szinte midnig) úgy ment, hogy a férfi volt a fehér és a nő a fekete és így keveredtek be. Tehát ez így simán hallgatólagosan zajlott (csak persze nemigen házasodtak össze godnolom). Csak a fehér nő fekte ffi eddig nem volt elfogadott most meg azt nyomatják.

Meg arra tudtok valami érvet modnani, hogy az USA állampolgár feketék és fehérek ne keveredjenek? Van annak valami haszna?

GABOR2 2019.04.30. 21:24:32

@Deansdale: Ennek már az ellentéte is megjelent ám. Már hangolják az embereket a fehérek ellen és azt mondják, hogy a színesek ne jöjjenek össze fehérekkel, mert azok kolonisták leszármazottai és ez nem rasszizmus, hanem érzések amit tiszteletben kell tartani:

"I Broke Up With Her Because She’s White"
www.nytimes.com/2019/03/29/style/modern-love-race-i-broke-up-with-her-because-shes-white.html

"I’m An Asian Woman Engaged To A White Man And, Honestly, I’m Struggling With That"

www.huffpost.com/entry/unlearning-asian-fetish_n_5c547bb1e4b09293b203b7ed

A fehér nők is egyre inkább nem okék a baloldalnak:

"I’m Tired of Watching Brown Men Fall in Love With White Women Onscreen"

themuse.jezebel.com/i-m-tired-of-watching-brown-men-fall-in-love-with-white-1796522590

GABOR2 2019.04.30. 21:25:37

@kiknekX: "Az, hogy Izraelben az ilyeneket betiltják - ez godnolom szerintetek helyes lépés, hisz ők nem akarnak etnikailag az arabok közé beolvadni."

Csak közben mindenki mást össze akarnak keverni és azt mondják ez a haladás.

2019.04.30. 21:32:22

@GABOR2:
Ez rendben van hogy probléma, csak azt nem tudom, hogy jogos-e a világ összes zsidó emberét az izraeliekkel egy realációba venni.

Nekem pl. zsidó ismerősöm vett feleségül félvér fekete csajt. Sokan simán kiházasodnak keresztényekkel, ateistákkal stb. tojnak az egészre, mások meg fontonsak tartják hogy zsidóval házasodjanak s ált. ezek hajlamosak Izraelbe költözni inkább.

Deansdale 2019.05.01. 10:08:29

@kiknekX: "valami UK-ban élő zsidó fiú csinált egy iylen (bugyuta) videeót"

Ez nem egy fiú egy videója, ez egy napi ezer ilyenből összeálló dömping, aminek a hátterében valamilyen érthetetlen okokból az esetek 99%-ában zsidók állnak. Ha látsz valami fajkeverési propagandának kinéző dolgot és utánajársz ki pénzeli ill. ki készítette akkor szinte kivétel nélkül zsidókat találsz, ami önmagában is vicces, de az teszi igazán poénossá hogy kizárólag fehér országokban nyomatják, minden esetben a fehéreket célozva, és ha valaki csak halkan megjegyzi hogy esetleg zsidó nők is összeállhatnak néger pasikkal azt ugyanazok a zsidók azonnal lenácizzák, munkahelyéről kirúgatják, ésatöbbi.

"mindig is romantikus témának számított"

Fajkeverésről ezekben nem volt szó, esetleg a modernebb adaptációkban, amik mögött fogadni mernék hogy a kiválasztott nép tagjai állnak és a fehéreket célozzák vele :)

"ezekben mindig tragikus lett a vége"

És hát igen, ezek általában tanmesék voltak arról hogy még ha dúl is a lamúr általában semmi jó nem sülhet ki az ilyesmiből.

"Mondjuk az a belinkelt klipp, amenniyt láttam belőle, az borzasztó gagyi, de nyilván nem én vagyok a törzsközönsége."

A célközönség a befolyásolható fiatal fehér lányok, akiknek a fejébe lehet ültetni a gondolatot hogy a néger srácok izgalmasak és egzotikusak, meg hogy manapság minden jó fehér csaj ezt csinálja, úgyhogy ha te nem csinálod akkor láma vagy.

"igaz-e, hogy az összesnek a rendezője/kiötlője zsidó lenne"

Utána lehet járni, páran meg is teszik, írogatják pl. a tényeket a twitteren, amiért rendszeresen ki is tiltják őket, mert ilyesmit észrevenni szigorúan tilos.

"nem izraeli zsidó" ill. "jogos-e a világ összes zsidó emberét az izraeliekkel egy realációba venni"

Ki lett fejtve már nem is egyszer hogy nem erről szól a dolog. Úgy tűnik a nem minden rovar bogár hasonlat tényleg nem akar átmenni :) Nem minden zsidó fehérellenes, viszont a fehérellenes média- és politikai tevékenység 99%-a valamiért mindig zsidó egyénekhez köthető, ami, valljuk be, némileg furcsa. Senkinek nincs baja a világ összes zsidójával, úgyhogy ha ti még mindig erről beszéltek akkor továbbra is egy nem létező jelenséget ítéltek el látványosan.

Képzeld el a szitut, hogy japánban 1000 ember ontja magából a durva japánellenes propagandát, és ezek közül 900 brazil származású (a maradék meg olyan helyi akiket ők pénzelnek ill. agymostak) - ha erre a japánok azt reagálják, hogy "nahát ezek a brazilok", akkor japánban brazilfóbia van? Legyen tilos kimondani, hogy azok brazilok, mert az rasszizmus? Miért van az, hogy már megint a bűnözőket védjük, a bűnözők jogait féltjük az áldozatoké helyett? Ez az SZDSZ-es mentalitás amibe ők belebuktak, de burkoltan mégis tovább él. Ugyanaz van pepitában amikor a Sri Lanka-i merénylet után a nyugati lapok arról cikkeznek hogy a fő veszély a szélsőjobb és az igazi áldozatok a muzulmánok.

A nyugati mainstream média olyan üzemmódban működik, ami szándékosan megbénítja a nyugati emberek gondolkodását ill. önvédelmét. Ha elolvasod a New York Times-t vagy nálunk a HVG-t, akkor a szádba rágják, hogy az élettered másoknak átadni a jóemberség egyetlen lehetséges fokmérője, ill. bármiféle érdekvédelmed (nemzeti, faji, vallási vagy bármilyen más alapon) nácizmus, így szent kötelességed gyűlölni és üldözni azokat akik a te érdekeidet akarják védeni. Legyen szó akár arról hogy heteróként húzódj a háttérbe miközben az LGBT lobbi átveszi a hatalmat (pl. a gyerekeid az iskolában a legaberráltabb hülyeségeket fogják tanulni), vagy arról hogy fehér emberként ne szülj gyereket, mert az árt a klímának, inkább fogadd be a négerek és arabok millióit, mert az jófejség, ez mind-mind arra irányul, hogy kopj ki a létezésből a családoddal és vérvonaladdal együtt, mert bizonyos érdekköröknek teher vagy. Persze ha az unokáid már részben négerek vagy arabok lesznek akkor nem olyan nagy a gond, ők hasznos katonák lesznek majd az ellenállók felőrlésében.

Izrael csak azért került szóba, mert az hogy ott betiltják az ilyesmit egyértelmű jele annak hogy ŐK TUDJÁK hogy ez destruktív, és az ő gondolkodásuk, az ő önvédelmi reflexeik még nincsenek úgy tönkretéve mint a mieink. Ők józan paraszti ésszel kiállnak a rombolás ellen, megvédik magukat. Az a normális ahogy ők reagálnak és mindenki másnak is ugyanúgy kellene. Épp ezért duplán furcsa, hogy mindenhol máshol pont zsidók szabotálják a helyiek önvédelmét. Nem észtek, nem bantuk, nem apacsok, hanem a föld minden egyes fehér többségű országában kivétel nélkül zsidók. Ami náluk, nekik teljesen normális, azt nálunk nem csak akadályozzák, de fő motorjai az ellene irányuló propagandának. Pénzt és fáradságot nem kímélve erőszakolják ránk, hogy csináljuk azt ami rossz, ami destruktív, ami a társadalmainkat tönkreteszi.

Persze lehet hogy én vagyok a gonosz amiért ezt észreveszem, talán szemtelenség a részemről szóvá tenni a kultúrám szándékos elpusztítását idegenek áldozatos aknamunkája által - legalábbis ezek az idegenek ezt mondják.

Frederick2 2019.05.01. 10:54:07

@Deansdale: @GABOR2: Szerintem megint félre fogja érteni az egyik (Deansdale), míg megérti a másik (Gábor) - de azért teszek egy újabb próbát.

"Képzeld el a szitut, hogy japánban 1000 ember ontja magából a durva japánellenes propagandát, és ezek közül 900 brazil származású (a maradék meg olyan helyi akiket ők pénzelnek ill. agymostak) - ha erre a japánok azt reagálják, hogy "nahát ezek a brazilok", akkor japánban brazilfóbia van? Legyen tilos kimondani, hogy azok brazilok, mert az rasszizmus?"

Ez az érvelés, bocs, de nagyon tudománytalan. Ahogy a bogaras-rovaros is. Lehet erre azt mondani, hogy józan ésszel átlátható, de kb. ugyanez az érvelés előjön a melós kocsmák világában is. (A munkások között egyébként, érdekes módon, ez nem annyira PC téma, vagyis ott még el lehet erről diskurálni - persze nem megfelelő árnyaltsággal - míg a középosztályban már szigorúan tabutéma. Ez csak egy észrevétel.)

Szerintem érdemesebb lenne, ha társadalomtudományos módszerekkel, történettudományi és szociológiai megközelítéssel, próbálnád körülírni. Normális hivatkozásokkal. Megfelelő szakirodalommal. Nem twitter-bejegyzésekkel és youtube-videókkal.

És mielőtt röhögnél...

A migráció elleni védekezés pont ezért hiteles. Mert igazolható a társadalomtudománnyal, a történelem bizonyos eseményeinek és időszakainak tényeivel, a szociológiával és a pszichológiával. Van normális szakirodalom arról, hogy a migráció rossz a nyugati civilizációra nézve.

Vagyis ha igazolni akarjátok a zsidó világ-összeesküvés létét, akkor ideje elhagyni a kocsmai diskurzust, és tudományosan, szakirodalommal hivatkozva, bebizonyítani, hogy ez igaz. Nem youtube-videókkal, twitter-bejegyzésekkel és kurucinfo-cikkekkel.

Drábik egyébként próbálkozik valami hasonlóval.

GABOR2 2019.05.01. 12:01:44

@Frederick2: Úgy működne jól a dolog, ha szépen végigmennének a láncon mondjuk a titkosszolgálatok... Itt egy "civil" aki szemlátomást gyűlöli az országot. Melyik szervezethez tartozik; aztán azt ki pénzeli; csak pénzeli vagy irányítja is; (Ezzel kapcsolatban vicces volt, hogy pl. Soros a Magyar Helsinki Bizottságot " Menekült Bizottságnak" nevezte elszólásában www.origo.hu/itthon/20190423-sorosgyorgy-helsinkibizottsag-pardavimarta.html) azt hogy tényleg irányítják a civil szervezetet a titkosszolgálatok lecsekkolhatják, de pl. Soros esetében hackerek feltörték a szervereiket többször is és az is bizonyította ténykedésüket; aztán menni tovább a listán egyedül van-e a fő baj keverő, vagy van-e több is. Így el lehet jutni a probléma gyökeréhez és nincs szükség arra, hogy mindenki célpont legyen; mert pl. a zsidók se olyan szuperegységesek mint aminek hiszik egyesek.

Deansdale 2019.05.01. 12:14:34

@Frederick2: "Ez az érvelés, bocs, de nagyon tudománytalan."

Nem kell, hogy "tudományos" legyen, és nem is érvelés, csak hasonlat, ami elég ha megérteti a másik féllel, hogy mi a probléma.

"kb. ugyanez az érvelés előjön a melós kocsmák világában is"

Na ez az ami nem érv. A legkevésbé sem érdekel, hogy a melós kocsmákban miről beszélnek, és azt sem értem hogy ez nálad miért a tévedés szinonímája, elvégre egy melósnak is lehet igaza, akár egy kocsmában is. Sőt, manapság több valóságra számítok egy olyan beszélgetésben, mint egy TV-adásban ahol bélpesti entellektüellek nyilatkoznak.

"érdemesebb lenne, ha társadalomtudományos módszerekkel, történettudományi és szociológiai megközelítéssel, próbálnád körülírni"

Szóval írjak egy 200 oldalas értekezést arról, hogy zsidó egyének a fehér nemzetállamok médiáját az érintett nemzetek elleni remoboló propagandára használják? Minek? El se olvasná senki, az antizók és fóbozók már a linket sem nyitnák meg, csak köpnék a szokásos gyűlölködést, aki meg kapizsgálja hogy miről beszélek az egy példából is megérti amit kell, nincs szükségük doktori disszertációra. A nyugati országok médiája DUGIG van zsidókkal akik erős romoboló propagandát nyomatnak, olyat ami pl. Izraelben tiltva van, és sokan ezt mindössze azért képtelenek megérteni, mert a fejük tele van tömve a beteg antiszemitázós dumával, miszerint ha valaki észrevesz bizonyos dolgokat az a világ összes zsidóját ki akarja irtani. Ez elképesztően nevetséges lenne, ha nem lenne borzasztóan siralmas, főleg azért mivel ezt pont ugyanazok a zsidók ültették ezeknek az embereknek a fejébe akik a nemzetromboló propagandát is nyomatják... Tehát előbb beoltanak a leprával hogy őket kritizálni gyűlölködés és főbenjáró bűn, aztán folyamatosan döfködik a tőrüket a hátadba, és mikor panaszkodsz még ők siránkoznak hogy őket mindenki csak bántja. ZSE-NI-Á-LIS, bazmeg.

"Nem twitter-bejegyzésekkel és youtube-videókkal."

Nade barátom, a nyílt fehérellenes kultúrmarxista propaganda épp a sajtóban látszik, ott tetten érhető, az újságcikkekben, TV-reklámokban, videoklippekben. Ezekre mutogatni, hogy "emberek, ébredjetek már fel, ez szándékos néphülyítés" nem igényel történettudományt vagy szociológiát - pont ezen bukik ki, hogy olykor a melós a kocsmában okosabb mint a péppé művelt éttermiség, mert míg amazoknak meg van kötve az agya beteg absztrakciókkal emezek a valósággal foglalkoznak és arra reagálnak józan paraszti ésszel. Arról nem tehetek, hogy még a kommentelőim között is vannak olyanok akik elő vannak feszítve a zsidóvédő dumával, akik az egyszerű példákat elutasítják, akik többszöri elmagyarázásra sem értik meg, hogy az országonkénti párszáz/párezer zsidó kultúrgyilkos felfedezése és kifogásolása nem egyenlő a zsidóság totális lemészárlásának vágyával.

"Drábik egyébként próbálkozik valami hasonlóval."

Sok sikert kívánok neki, de valamiért nem hiszek abban hogy a sok évtizedes kőkemény agymosást meg lehetne fordítani egy tényekkel alátámasztott okfejtéssel. Az emberek zöme - mármint azoknak akiket egyáltalán érdekel ez a téma - érzelmi alapon utasítják el a valóságot és ragaszkodnak a hazugsághoz ami megöli őket, mert erre lettek nevelve már óvodás koruktól.

Madarász Henrik 2019.05.01. 12:22:12

@GABOR2: Ez nem ilyen egyszerű, mert vannak akik részt vesznek egy hálózatban, mint Soros emberei, de igazából ők ingyen is ezt csinálnák egyenként, mert ilyenek a társadalmi hagyományaik, ahogy a 18.század végén megkapták az állampolgárságot, egy-két kivételt leszámítva balos, felforgató eszmék támogatói lettek, akik a mindig aktuális államhatalmat támadták, ehhez nekik nem kellett semmilyen szervezet, maguktól ez volt a reakciójuk.

GABOR2 2019.05.01. 12:25:54

@Frederick2: "Ez az érvelés, bocs, de nagyon tudománytalan" Ahhoz, hogy le tudj mindent csekkolni hatalmas infrastruktúra és emberi erőforrás kellene; mondjuk neked kéne vezetned a titkosszolgálatot aminek még szuperhatékonynak is kell lennie. Mivel Deansdale ezekkel nem bír, empirikus módszert használ, hogy megértese a dolgokat, ami amúgy tudományos.

Muszály mert az eszközöket amikkel le lehetne csekkolni a lehető legjobban az igazságot nincsenek azok kezében akikben feltétlenül megbízunk.

Amúgy ha már titkosszolgálatok... Snowden csinálta ezt a kiszivárogtatását; én elolvastam jó pár dokumentumot belőle. Van egy rész ami arról szól, hogy besorolják az országokat különböző csoportokba és pl. a baráti országok között is van Tier és pl. Magyarország bár baráti ország mégis kémkednek ellen és pl. lopják az üzleti titkokat is. Egyetlen ország van ami nem illik be egy csoportba se ez pedig Izrael. Még a "4 szem" amúgy legszorosabb szövetségeseinek se küldi meg az USA a nyers anyagokat (köztük alkotmányosan védett amerikaiak adatait) csak Izraelnek.

"Van egy ország ami különleges státuszban van gyakorlatilag és emiatt egyik csoportba sem illik pontosan bele. Ez Izrael.

Az együttműködésük a "Five Eyes"-hoz hasonló, sőt van hogy még annál is szorosabb. A kettejük közötti kivételes kapcsolat egyik jele, hogy nyers hírszerzési adatokat ad át Izraelnek amerikai állampolgárok kommunikációjáról. " olyan leiratok, kivonatok, faxok, telexek, hangfelvételek, valamint digitális hálózati hírszerzési ( Digital Network Intelligence) metaadatok és tartalmak, amelyeket még nem értékeltek és nem minimalizáltak". Vagyis az Izraelnek elküldött anyagok nem mennek át a törvény által előírt "minimalizálási" eljáráson. A kiszivárogtatott feljegyzésben az áll: " Az NSA rendszeresen küld minimalizált és nem minimalizált nyers adatokat az ISNU-nak." (Israeli Signit National Unit, azaz Izraeli Nemzeti Jelhírszerzési Egység)

Az együttműködés azonban egyáltalán nem felhőtlen. Az egyik NSA-dokumentum Izraelt olyan államként írja le, melynek kémszervezete az egyik legagresszívebben lép fel az Egyesült Államok ellen. A dokumentumból még az is kiderül, hogy Izrael nem igazán viszonozza az amerikai segítséget; szerinte a kapcsolat "szinte teljes egészében" Izrael igényeit szolgálja."

Annó próbáltam nagyjából feldolgozni Snowden:

ujtechkor.blog.hu/2016/12/05/miert_jarhatatlan_ut_177

GABOR2 2019.05.01. 12:36:01

@Madarász Henrik: Persze az agymosásnak magvai előbb-utóbb kikellnek, tehát amit írtam már rég meg kellett volna csinálni. Viszont elősődleges fontosságú lenne az alapforrást kiiktatni, a többit lehet maga a valóság megtapasztalása gyorsan helyretenné. Persze mondjuk a fanatikus egyetemi prof-fokat kezelni kellene mindenképpen, de az egyszerű emberek hamar észhez térnének tán.

Pl. a németek már nem előítéletből nem szeretik többségében a migránsokat, mert az előítélet éppenséggel jó volt, hanem az együttélésből származó tapasztalatok miatt:

"Tovább emelkedett és meghaladta az 50 százalékot a menedékkérőkről negatívan vélekedők aránya Németországban egy csütörtökön ismertetett felmérés szerint."

"A menedékkérőkkel kapcsolatos elítélő, lebecsülő véleményekkel egyetértők aránya 54,1 százalékos a bielefeldi egyetem interdiszciplináris konfliktus- és erőszakkutató intézetében (Institut für interdisziplinäre Konflikt- und Gewaltforschung, Universität Bielefeld – IKG) folytatott kutatássorozat új adatai szerint."

A muszlimok nem olyan türelmesek, hogy ne mutatnák ki előre, hogy nem éppen az a kedves toleráns fajta és ha már nem lesz, gyorsan agymosó különítmény talán a helyes következtetést még többen elérnék.

2019.05.01. 18:12:35

@Deansdale:
De pl. az USA-ban a zsidó nők nagyrésze nem hiszem, hogy másképp választ párt, mint a többi fehér nő. TEhát nem értem, mi értelme ott azt modnani, hogy a zisdó nők is álljanak össze feketékkel. TEhát ha ezt mondod halkan, akkor azért náciznak le, mert zsidózol és nem azért mert modnjuk az amerikai zsidó nőkre más vonatkozna. Tehát itt tök mindegy, hogy Izraelben mit csinálnak.
VAgy szeritned az amerikai, európai zsidók izralehez igazodnak s a lányaik nem uazokat a youtube dolgokat nézik, mint a többi fehér ember?

Világos, hogy nem az összes zsidóval van bajod, most megint magyarázhatom én is el:-) szóval ezeknek a modnataimak az értelme, hogy "nem izraeli zsidó" ill. "jogos-e a világ összes zsidó emberét az izraeliekkel egy realációba venni" az ez, hogy ha ezek közül bármelyik oylat csinál, ami illik az elméletedbe, akkor rögtön relációba veszed Izraellel. pl. ha egy sima nem zsidó "libsi" ír egy globalista cikket, csinál egy iylen videót stb., akkor neked ő egy agymosott, ha meg egy zsidó "libsi", akkor meg az izraeli összeesküvés tagja lesz.

Tehát, ha "rosszat" csinál, akkor rögtön a származás vmi bizonyíték lesz valami szervezett dologra. Holott lehet, hogy ez nem szervezett dolog csak valami társadalmi, kulturális oka van, ohgy ők ezeket a nézeteket jobban nyomják, magukévá teszik.

PErsze Izraelben nem, de ott elég nagy szigor van meg speciális helyzet, hogy az arab világba vannak beékelve. Meg még az is van hogy a világon szétszórt zsidók nem Izraelből rajzottak ki, hanem közülük választódtak ki a nacionalisták, akiknek ez fontos volt s ők mentek oda s pl. Izraelben nagyon erős szabályozás, közösség, nyomás van rajtuk, hogy hogy kell viselkedniük asszem. Ha egy amerikai hétköznapi zsidó csinál vmit, akkor az nem releváns, hogy bezzeg az izraeli zsidókra más vonatkozik, mint amit ő hirdet, mert neki azokhoz nem sok köze van.

Pont ma reggel, nem vicc, persze eszembe is jutottál rögvest:-) a fb-on olvastam egy ismerősöm kiborult posztját, aki iylen színházat csinál gyerekeknek. De nagyon sokáig így kallódott a csaj, színésznő akart lenni, külföldre mászkált, nincstelen volt. MAjd így a gyereke születése után egy fordulatot vett az élete s letett a színészi álmairól, hanem gyerekekkel kezdett iylen dráma-színház szakkört csinálni egy bnőjével. Eleinte ingyen csinálták, majd tovább fejlesztették, de az egséz egy iylen amatőr, gyerekszakkör jellegű dolog, nagy lelekesedéssel csinálják.
Na és az ő posztja volt arról, hogy írtak a gyerekekkel egy színdarabot, közösen s arról szól, hogy van egy meseország, ahol midnen cukorból van, de sok műanyag is termelődik és emiatt már nem működnek a dolgok, bajban vannak, de jön egy új bevándorló állatfaj, ami a műanyagot eszi pont meg a cukrot is - de cukor úgyis van sok:-). S arról szól a darab, hogy ezeket a kedves kis állatokat befogadják-e a meseországba:-). ÉS állítólag nagyon élvezték a gyerkek is a darabot, szuper lett és elmentek valami dráma versnyre, ahol a zsűri, bár dícsérte a gyerekeket stb. de fura kérdéseket tett fel, pl. hogy miért fogadták be iylen könnyen őket, meg hogy az őslakosság miért nem idengekedett jobban tőlük stb. S végül utolsó helyezés lettek.
S a csaj ki volt borulva, hogy miért kell a politika miatt a gyerkeeket elkeseríteni, lehúzni meg egy darabot veszélyesnek minősíteni stb.
Jó persze arra gondoltam, hogy a politikát ők vitték bele, akik a történetet írták csak ugye nem tudhaták, hogy a zsűrinek ez a vonal pont nem jön be. S ez is elég nagy propaganda azért, mert egy normális erkölcsi érzékű gyereknek ez teljesen egyértelmű, hogy a cuki műanyag evő állatokat be kell fogadni és értehetelen gonsozság a zsűri bosszúja emiatt rajtuk.

Na és ezek a csajok, a színházasok zsidók, tessék, most mondd meg. De mivel ismerem őket, biztos, hogy nem valami összeesküvés tagjai, nincs közük izraelhez stb. csak szimplán ezekenek az embereknek, akik között siznte az összes mo-i zsidó van, ez az értékrendje, ezt kapta hasonlóan gyerek korától, vagy a te értelmezésedben agymosottak uúgy, mint a nem zsidó liberálisok.

2019.05.01. 18:19:21

@Deansdale:
Még egyet muszáj írnom: ez a "fajkeverés" szó azért durva:-). De tényleg nem válaszotlál, hogy miért ne keveredjenek az afro amerikaiak a fehérekkel ott?
És hogy eddig is keveredtek, eléggé ki vannak európaisodva vonásaikban is meg színben.

Asszem az is a ti nézetetek, hogy az jó dolog, hogy ffiak, akiknek az európai feminista nők nehéz diónak bizonyulnak inkább behoznak maguknak thai meg keleti nőket. Az ugyanolyan kis félvér gyerek lesz, sőt az anyanyelve is más lesz inkább.

Volt az a regény, A Gyökerek, Alex Haley, még gyerekfejjel olvastam s abban van, hogy Kunta Kintét áthozzák Afrikából és neki aztán sokkal később, mikor lánya születik, nagyon fontos volt, hogy egy teljesen fekete nőtől legyen és nagyon büszke is, hogy ugynaolyan fekete bőrű a lánya, mint bmelyik afriaki néger. S aztán a lányát viszont később eladják s a gazdája, valami csirkéket tenyésztő farmer bejárkál hozzá szexelni s terhes is lesz tőle s amikor a gyerek megszületik, akkor a csaj szomorú, mert a gyerek nem annyira fekte. De aztán vmi asszony megvígasztalja, hogy ne azt nézze, hogy milyen a színe, hanem hogy egy szép egészséges kisfiú.

S azon filóztam ott 12 évesen, hogy milyen fura, mert ez a csirkefarmer, részeges alak, ez az írónak pont ugyanannyira őse, mint Kunta Kinte, mégis vele nem foglakozik, hanem így kulturálisan csak az afriaki vonalat érzi a magáénak.

csi szi 2019.05.01. 18:23:33

@kiknekX: Megadtad a választ magad az utolsó bekezdésben tett helyes észrevételeddel szerintem. Minden félvér a fehérek ellen lesz, ha kitör a faji háború.

csi szi 2019.05.01. 18:30:12

@kiknekX: Abszolút nem kell ehhez tudatos összeesküvés, meg titkos eligazítások stb. egyszerűen törzsi csoportevolúciós viselkedés pl. az, hogy a befogadó országokban a bevándorlás ellen csinálnak propagandát már gyerekekkel, gyerekek között is.
Mert ez "jó a zsidóknak" ösztönös érzéseik szerint (ők is bevándorlók voltak, a múltban üldözte őket a többségi csoport, amelynek a kisebbségbe szorítását ezért ösztönösen igyekeznek előmozdítani, megfigyelhető ez a cigányság iránti hozzáállásukkal is, nem lehet pusztán csak a liberális értékrenddel magyarázni, hogy miért annyira cigánypárti a zsidók többsége, miért áll alapból a cigányok mellé a "magyarokkal" szemben minden adandó alkalommal). Ez ugyanolyan ösztönös dolog náluk, mint hogy a kakukkfióka kilöki a fészekből az "őshonos" fiókákat.

GABOR2 2019.05.01. 18:30:36

@kiknekX: "Még egyet muszáj írnom: ez a "fajkeverés" szó azért durva:-). De tényleg nem válaszotlál, hogy miért ne keveredjenek az afro amerikaiak a fehérekkel ott? "

Deansdale már párszor elmondta, hogy ez bizonyíthatóan IQ csökkenéssel jár.

csi szi 2019.05.01. 18:33:26

@csi szi: "ellen" helyett "mellett", bocs...

Deansdale 2019.05.01. 19:18:22

@kiknekX: "De pl. az USA-ban a zsidó nők nagyrésze nem hiszem, hogy másképp választ párt, mint a többi fehér nő."

Pedig elhiheted, ők ezt teljesen máshogy kezelik. Ahogy pl. a cigányoknak elég sajátos kultúrája van a magyarságon belül is, úgy a zsidóknak is, és nem csak itt, hanem mindenhol.

"mi értelme ott azt modnani, hogy a zisdó nők is álljanak össze feketékkel"

Ez az ő propagandájuk visszatükrözése rájuk, amire oltári módon felháborodnak, és ez szerintem igen beszédes.

"Vagy szeritned az amerikai, európai zsidók izralehez igazodnak"

Azt hiszem mondtam fentebb, hogy Izraelnek ehhez az egészhez semmi köze, akár ki is hagyhatnánk a párbeszédből, mert csak fölöslegesen bekavar az állandó Izraelezés, föntebb kizárólag azért lett említve mert szemlélteti hogy a zsidók máshogyan gondolkodnak mint amit a fehérekre akarnak erőltetni, és NEM CSAK Izraelben gondolkodnak máshogy, hanem mindenhol.

"ha egy sima nem zsidó "libsi" ír egy globalista cikket, csinál egy iylen videót stb., akkor neked ő egy agymosott, ha meg egy zsidó "libsi", akkor meg az izraeli összeesküvés tagja lesz"

Ez nagyjából pontosan így van. A kultúrmarxista eszmék évszázados nyomatása után az lenne furcsa ha nem lennének olyan magyar emberek akik beveszik a hülyeséget és maguk is terjesztik, vagy mert semmit nem értenek az összefüggésekből, vagy mert valamilyen hasznot remélnek belőle. TGM pl. ugyanazt az ideológiát terjeszti amit a zsidók is (feltételezve hogy ő nem az, nem tudom, annyira nem is érdekel), de ez nem másítja meg a tényt hogy zsidó emberek az egész világon terjesztik ugyanezt a hülyeséget. Az, hogy vannak fehér "szövetségeseik" őket nem menti fel. És itt van az a pont ahol a teljesen fölösleges köröket futod, mindenféle mentséget keresel valamire ami menthetetlen. Te nem lennél képes arre hogy más nemzetekbe kivándorolva olyan ideológiát próbálj rájuk tukmálni ami őket kinyírja, meg úgy általában senkinek nem szokása az ilyesmi, se cigányoknak, se négereknek, senkinek, kizárólag zsidók csinálják, de ők tömegesen, mindenhol, évtizedek óta nagy kitartással, és olyan eredményességgel hogy a célpontjaik már látványosan az összeomlás felé közelítenek. Az, hogy én ezt nem tudom olyan formában megfogalmazni ami téged meggyőzne teljesen lényegtelen, attól még igaz, és nem tudsz alóla kibújni azzal hogy dehát a zsidó kultúrgyilkosoknak vannak helyi szövetségesei is. Persze hogy vannak. És? Van akit elhülyítenek, van akit megvesznek, van akit megfélemlít az ideológiájuk, van aki divatból nyomatja... De mindig ők a forrás, ahonnan az egész kiindul, és ők nyomják a dologba a pénzt, időt, energiát, hogy a folyamat véletlenül se álljon le. Az, hogy hajlandóak pénzt áldozni a dologra mindent elmond. Az, hogy a médiában nyomatott hülyeségeiket megtámogatják a politikában meglévő befolyásukkal szintén nagyon beszédes. Hazánkban is tilos őket piszkálni, törvény van rá, amit történetesen pont zsidó származású képviselők nyomtak át a parlamenten. Magyarországon a magyarságot lehet mocskolni, a zsidókat nem, és ez sokak szerint teljesen normális.

Eh, mindegy, talán kár volt újra felhozni a témát, csak véletlenül került a szemem elé amit linkeltem neked, és gondoltam ha így szembesülsz vele talán kicist jobban megérted miről beszélünk.

GABOR2 2019.05.01. 20:22:11

@kiknekX: Ha pillanatfelvételt nézel nem, de ha a jövőben egyre kevesebb fehér lesz akkor csökkeni fog. Kivéve ha ázsiakkal állnak össze, de ide nem annyira ázsiaik jönnek.

Madarász Henrik 2019.05.01. 21:22:49

@Deansdale: TGM félzsidó, az anyja a román kommunista párt alapítója volt.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.05.02. 00:31:57

@Madarász Henrik: Mint ahogy itthon is az öreg kommunistákból lett az MSzP, a fiaikból meg az SzDSz.
süti beállítások módosítása