HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Deansdale: @F.M.J.: Jól van, meggyőztél :) (2024.04.23. 20:35) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • F.M.J.: @Deansdale: 12/230V: Mivel én sem vagyok villamosmérnök, természetesen lehet, hogy rosszul tudok bármit a dologról, de azért felületes ismereteim alapján volna néhány ide vágó észrevételem. Szerén... (2024.04.23. 19:53) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • Deansdale: @F.M.J.: "Durva megközelítésben egy fogyasztó a hálózati feszültséghez képest 20x nagyobb áramerősséget igényel 12v-nál, tehát brutálisan vastag vezetékeket kellene alkalmazni." Ez elméletben igazn... (2024.04.23. 10:58) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • F.M.J.: @Deansdale: Komposztkazán+üvegház. Egyelőre nagyon elméleti a dolog, még előtte van fontosabb dolgom is, csak azért agyalok rajta, mert tervezem, hogy egyszer majd nekiállok. Nálam ez erőnléti edzés... (2024.04.19. 20:46) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • valis47: @Deansdale: Trumpra azt is mondták, hogy rasszista. Arra sem kellett bizonyíték. Meg azt is, hogy orosz ügynök. Gondolom orosz ügynökként akart III. világháborút kirobbantani vagy mi. (2024.04.19. 14:12) Vallásismereti kisokos
  • Utolsó 20

Három a magyar igazság

2019.08.04. 12:51 Deansdale

Na, ha már írtam két testesebb cikket a napokban, jöjjön a harmadik.

Az USA-ban tegnap 2 tömeggyilkosság történt, Dayton és El Paso városában, összesen 20-nál is több halottal. Természetesen mindenki észvesztve vitázik, hogy az elkövetőknek mi a pártállása, bőrszíne, vallása, stb., ugyanis mindenki a saját politikai céljaira akar használni minden ilyen ügyet. A konkrét esetektől függetlenül megfigyelhető trend, hogy amíg a helyzet nem tisztázódik, addig az egyik oldal fehér nacionalistákról, a másik oldal pedig illegális bevándorlókról, iszlamistákról, progresszívek által felhergelt aktivistákról óbégat, és természetesen mindenki a politikai ellenfeleit hibáztatja. Egy dologra nem akar rájönni senki, pedig ez a titok baromira egyszerű nyitja:

Amíg inkompatibilis kultúrák kényszerülnek egy élettérbe, addig az ilyesmi elkerülhetetlen, és nem egyik vagy másik oldal hibája a dolog, hanem a diverzitás kiküszöbölhetetlen velejárója.

Teljesen mindegy, hogy El Pasóban vagy Dayton városában neonáci vagy iszlamista vagy kutyagumi gyilkolt, a helyzetet azzal nem lehet megoldani, hogy az illető mögött sejtett csoportosulásra csúnyán nézünk és a nyakukra tolunk valamennyi rendőrségi erőforrást. Amíg az emberek a saját szomszédságukon belül valamilyen rögzült konfliktusban élnek, addig mindig mindkét oldalon lesz aki bekattan és erőszakhoz nyúl. Ha egy környéken keresztények és iszlamisták egymás között élnek, ott sosem lesz béke, ott előbb-utóbb valamelyik csoport kiszorítja a másikat, azaz vagy helyreáll a rend, vagy no-go zónává változik a terület. Az, hogy mi minősül rendnek ill. no-go zónának, attól függ kinek a hazájáról beszélünk. Nincs kultúra ami az egész világra jogot formálhatna, mindenütt azt kell(ene) tisztelni aki otthon van, és inkompatibilis kultúráknak nem kellene oda betüremkedni.

A lényeg, amit mindenkinek értenie kellene, de senki nem beszél róla: ezt a dolgot megelőzni nagyon könnyű, kezelni viszont lehetetlen. Az inkompatibilis kultúrák mindig versenyeznek egymással, és ez elkerülhetetlenül azzal végződik hogy az egyik kiszorítja a másikat (olykor hosszú és véres harcok árán). Ezért olyan hajmeresztő ostobaság egy kultúrának önként beengedni és befogadni egy másikat, amelyik inkompatibilis vele. Még a legjobb esetben is csak annyit érhet el, hogy embertelen küszködéssel sikerül vissza kiszorítania magából, rosszabb esetben a betolakodók győznek és az eredeti kultúrát helyileg felszámolják.

Rasszizmusról, xenofóbiáról, neonácikról picsogni a retardáltak ostobasága, ugyanis ha minden neonácit kiirtanak, akkor a helyzetből adódóan újak fognak keletkezni a végtelenségig, egész addig míg valamelyik kultúra nem győz totálisan, és amennyiben sikerült tényleg elfojtani a "fehér nacionalista" oldalt, az azt jelenti, hogy a betolakodó kultúrát segítették győzelemre, és ott onnantól kezdve fehér vagy keresztény ember nem él meg. Egymást kizáró kultúrák harcában a saját szélsőségeseink ellen harcolni a saját kultúránk elleni harcot jelenti, aminél a legnagyobb elérhető kudarc a siker, vagyis az idegen kultúra győzelme a sajátunk fölött. Persze van akinek ez pozitívan cseng - az ilyeneket egy normális világban árulónak nevezik és az annak megfelelő tisztelet övezi őket.

A lényeg újra: egymást kizáró kultúrák háborújára az egyetlen normális megoldás el sem kezdeni azt. A nyugat teljesen elvesztette minden józan eszét, hogy hagyta magát bepalizni a kultúrmarxi dumával, miszerint nekünk az az erősségünk hogy velünk harcban álló kultúrákat importálunk a saját hazáinkba. Jóhiszemű balfácánok százmilliói vannak beetetve azzal az öngyilkos maszlaggal, hogy ők annál jobb emberek, minél jobban sürgetik az őket gyűlölő és eltaposni akaró kultúrák beáramlását otthonaikba. A sok agymosott veri a mellét, hogy ő bizony nem rasszista, szerinte a más bőrszínű ember is ugyanolyan ember, nem szabad rassz alapján ítélni, miközben erre hivatkozva az iszlám röhögve áramlik be a szomszédságaikba, és szorítja ki őket.

Az imámok azzal a szöveggel küldik európába a muzulmán tömegeket, hogy itt holdkóros majomemberek laknak akik elvesztették az élni akarásukat és önvédelmi ösztöneiket, sőt, tehetetlenül néznek végig a nőik megerőszakolásától kezdve a gyerekeik lemészárlásán át a templomaik lerombolásáig mindent.

És ez sajnos teljesen igaz.

De legalább nem lehet ránk azt mondani, hogy rasszisták lennénk, szóval az erkölcsi nyertesek mi vagyunk, ugye?

Fel kellene ébredni két fontos dologra: 1. inkompatibilis kultúrák keveredését megakadályozni nem rasszizmus; 2. ha már elindult a kultúrháború, az ún. terroristákat leköpködni semmit nem ér, a teljes béke kizárólag a kultúrák szeparációjával, szegregációjával érhető el. A rossz csengésű szegregációnak van egy felháborítóan normális változata, úgy hívják külön országokban élni. Az emberi történelem alfától omegáig annak a sztorija, hogy egy határ két külön oldalán élni mindenkinek esélyt ad a békére, amit bármilyen keveredés vagy kényszerű egyesülés azonnal tönkretesz. Ha még a csehek és szlovákok sem tudtak kiegyezni, és végül szakítottak egymással, akkor mennyi remény van iszlamisták tömeges együttműködésére hitetlenekkel?

Réges rég, a józan paraszti ész korában, vagyis kb. 10 éve, még azt mondogattuk, hogy egységben az erő. Nagyon magyarázni sem kell, mindenki tudja, hogy így van. Viszont a baloldal lecserélte ezt arra, hogy kétségben az erő (=diverzitás az erősségünk), és a hülyék milliói simán benyelték az új szlogent, elsősorban azért, mert úgy érezték böki a politikai ellenfeleik csőrét, és nincs szebb mint a káröröm. A progresszívek félelmetesen sok ostobaságot elhisznek ill. elkövetnek csak azért, mert ártani akarnak a gyűlölt konzervatívoknak, a színfalak mögött ez a legfőbb mozgatórugójuk. Az viszont már kicsit sok, hogy a nyugati kultúrát ill. a fehér rasszt a konzervativizmussal azonosítva nem csak megengedhetőnek, de sokan egyenesen üdvösnek tartják, ha ezek a dolgok kárt szenvednek. De ez részükről nem gyűlölet, nem ám, csak a kolonializmussal és rabszolgasággal összeharácsolt hatalom visszaosztása az elnyomóktól az elnyomottaknak. Hogy aztán ez a nyugat teljes megsemmisüléséhez vezethet? Ugyan már, minek kongatni a vészharangot, majd teszünk valamit ha már nagy lesz a gond. Mondjuk elköltözünk Ázsiába, ott még nem gyűlölik annyira a fehér embert, legalábbis amíg a kultúrmarxista oszd meg és uralkodjat ott is el nem terjesztjük.

217 komment

Címkék: politika szép új világ piros és kék pirula

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ricsi_91 2019.08.04. 14:55:31

A mexikóiak a keresztény kultúrkör részei. Konkrétan katolikusok.

Deansdale 2019.08.04. 15:43:43

@Ricsi_91: Épp ezért jóval kompatibilisebbek a nyugati fehér kultúrákkal, mint pl. az afrikai muzulmánok, de azért van elég eltérés, hogy az USA ne akarjon korlátlan mexikói migrációt.

zriff 2019.08.04. 16:14:00

@Dolus directus: A technológiai részhez, már most a filmeknél a cgi baromi erős lett, tarkin a star warsban, lion king, stb. ha ez tovább fejlődik, talán akármit képesek lesznek megcsinálni, meghamisítani számítógéppel teljesen élethűre.

Ricsi_91 2019.08.05. 11:54:56

@Deansdale: Nem kompatibilisEBBEK a nyugati fehér kultúrákkal, hanem utóbbiakhoz tartoznak. Aki kirekeszteni akar, az a fog tlálni célpontot a saját kultúrkörén belül is. Van valamennyi igazság a cikkedben, de csak ha a hangsúlyt nem a bőrszínre, hanem a kultúrára helyezzük, nincs "fehér faj", emberi faj van, vallási-kulturális (muszlim-keresztény) síkon viszont igaz, amit írsz, de akkor muszlim-keresztény ellentétről beszéljünk, ne FAJI ellentétről, amúgy a mexikóiak az egy árnyalattal sötétebb bőr ellenére azért alapvetően fehér europidok. És mivel sokkal komolyabban veszik a kereszténységet, és vallásosabbak, mint az amcsik jó része, ha a muszlimoktól akarják az amcsik megvédeni magukat, akkor szerintem a mexikóiakkal egy oldalon állnak...

F. Szabó 2019.08.05. 13:31:46

@Ricsi_91: Ajánlom figyelmedbe S. Huntington "A civilizációk összecsapása..." című könyvét. Gyakran hivatkoznak rá, elég nagy port kavart Fukuyama után, aki azon lelkendezett a liberális demokrácia vélt világgyőzelme után, hogy vége a történelemnek, ami a háborúk sorozata volt. (Bár ezt azért kérdőjellel írta a pároldalas tanulmány címeként: "A történelem vége?")

Huntington viszont azt állítja, hogy nem a liberális demokrácia győzelmét hozza a jövő, hanem a civilizációk összecsapását. Ebben aztán kitárgyalja, hogy mi a civilizáció, és fel is sorolja azokat. Nos, Huntington szerint mi nem tartozunk egy civilizációba a románokkal és a görögökkel, de a közép- és délamerikaiakkal sem. (A vallás lényeges kérdés, de nem azonos a civilizációval.)

F. Szabó 2019.08.05. 13:46:33

@Ricsi_91: Mivel pedig az orosz-ukrán-görög-román... civilizáció nem azonos a nyugatival, hiába vagyunk egyformán fehér faj, kiderül, hogy a civilizáció szempontjából nemcsak a vallás, de a faj sem meghatározó.

Talán azt mondanám, hogy az életmód, a magunkkal és egymással szembeni erkölcsi elvárások a lényeg(?)

Deansdale 2019.08.05. 14:11:35

@Ricsi_91: Ez messze nem ilyen egyszerű - naív módon gonoszakra és jókra bontod a világot, és minden áron be akarsz tuszakolni mindenkit ezekbe a fiókokba, akkor is ha nem megy. A kínaiak például semmilyen hagyományos értelemben nem nevezhetőek a nyugat kultúrkörhöz tartozónak, de egy átlagember még kompatibilisnek sem gondolná őket, mégis azok, így problémamentesen beilleszkednek mindenhol. Furcsa módon a gonosz rasszisták gonosz rasszizmusa a kínaiakra nem vonatkozik, ellenük nincs semmiféle tüntetés vagy felvonulás. Ez azért van, mert ők eleve az integráció szándékával érkeznek, és természetesnek veszik hogy elfogadják a célország törvényeit, szokásait. Produktív emberek akik semmilyen formában nem piszkálják vagy támadják a helyieket, nem hajlamosak bűnözésre, nem térítenek vallásosan, stb.

A mexikói mesztic népség hiába RÉSZBEN keresztény, ettől még nem változtak át európaivá, saját kultúrájuk és temperamentumuk és világlátásuk van, ami nem ugyanolyan mint a miénk vagy akár a kínaiaké. Persze kis mennyiségben fel tudná őket szívni bármely nyugati ország, csakhát az USA-ban jelen pillanatban a becslések szerint kb. 15 MILLIÓ ILLEGÁLIS bevándorló tartózkodik, meg mellettük még többször annyi legális, így a *hispanic* származású bevándorlók egész városokból szorítják ki a fehéreket, de minimum kerülteket sajátítanak ki maguknak, ahol az európai gyökerű kultúrával korántsem kompatibilis dolgokat művelnek. Persze, van köztük sok rendes ember, ez senkit nem érdekel, mert statisztikákról beszélünk, nem arról hogy Pedro Gonzalez szorgalmasan dolgozik és nem bűnöző. Milliós tömegben igen erős kultúraformáló erejük van amit a helyiek ELLEN használnak, amit egyetlen épelméjű ország sem engedhet meg magának.

"nincs fehér faj"

Ezzel az önkéntes vaksággal csak az a gond, hogy minden más faj szemében igenis léteznek fajok, a fehér az egyedüli ami hülyének tetteti magát és hátat fordít a valóságnak. Amíg téged valaki a bőrszínedért gyűlöl addig úgy tenni mintha bőrszín nem létezne ostobaság. Azt kellene megérteni, hogy az a zsigeri ellenkezés, ami benned azonnal felcsap amint ez a téma kerül szóba, egy hosszú és tudatos agymosás eredménye, amit direkt azért végeztek rajtad, hogy ne védekezz mikor a kultúrádat, népedet, országodat szép lassan elfoglalják, és amint elegen lesznek már mindegy hogy észbe kapsz-e vagy sem, úgyis elvágják a torkodat. Csak akkor már mindenki másnak is késő lesz, a csodás eszméid miatt a nyugat megy a szemétdombra.

"de akkor muszlim-keresztény ellentétről beszéljünk, ne FAJI ellentétről"

Kétmilliomodjára is leírom, ha kell: amíg mások téged faji alapon támadnak, illetve amíg más fajokat rád uszítanak faji alapon, addig a védekezést elutasítani merő ostobaság. Annyira görcsösen küszködtök a faji kérdés szőnyeg alá söpréséért, miközben fehér emberek ezreit ölik meg a világban kizárólag azért mert fehérek, hogy az már abszolút természetellenes. Ez már valami pszichológiai gyík nálatok, ha pusztán mentálisan kezelnétek a kérdést rég fölébredtetek volna.

"amúgy a mexikóiak az egy árnyalattal sötétebb bőr ellenére"

KIBASZOTTUL NEM A BŐR PIGMENTÁCIÓJA A LÉNYEG, és ezt mindenki tudja az antirasszistákon kívül. Nem szar érzés a döglött szalmabábot csépelni? Annyira rá akarjátok húzni a másként gondolkodókra a rasszista bélyeget, hogy közben rég túlmentetek a hülyeség határain. Senkit nem érdekel, hogy a meszticek bőrszíne milyen, a probléma az európai származású és a mesztic tömegek keveredésekor nem pigmentációs jellegű, hanem kulturális, de ettől még mindig ugyanott tartunk, hogy a meszticeket a meszticségük okán érdemes kívül tartani a fehér kultúrán, amit te, ha kellően rosszindulatú vagy, átmagyarázhatsz arra is hogy a bőrszínük a gond. Az sem érdekel senkit, hogy a kínaiak sárgák és ferdeszeműek, ettől még öröm hogy itt vannak. Szakadjunk már el a hülyeségektől, hogy itt bárki is bőrszín-utáló, ez annyira gyermeteg elképzelés hogy az már fáj.

Az USA tökéletes példa arra, hogy mi a hülyeség végeredménye. Fehérgyűlölő négerek cirkálnak az utcákon fehérekre vadászva,
moonbattery.com/why-devonta-allen-isnt-racist/
és ezeket nem lehet deportálni, mert helyiek, ugyanis a kurvára nem rasszista fehér amcsi lakosság örömmel beengedett mindenkit az országba, most meg szopnak mint a torkosborz. A linkelt cikk főszereplője nem muzulmán, és valószínűleg nem tudnád semmilyen konkrét "ellenséges" kultúrához kötni, egyszerűen csak annyira gyűlöli a fehér fajt, hogy az utcán lövöldöz rájuk. Na látod ha az amcsik előző generációi nem hülyék, akkor nem engedtek volna egyetlen néger migránst sem az országba alapos ellenőrzés nélkül, és akkor most nem lenne ilyenekkel tele az ország.
www.fox10phoenix.com/facebook-instant/man-who-threatened-to-kill-all-white-people-charged-in-6-murders
www.youtube.com/watch?v=-LtaAyhWBJI
www.latimes.com/local/lanow/la-me-fresno-shooting-20170418-story.html
Ezeknek magyarázd meg, hogy nem vagy rasszista.

Frederick2 2019.08.06. 07:59:10

@Deansdale:

„Ez azért van, mert ők eleve az integráció szándékával érkeznek, és természetesnek veszik hogy elfogadják a célország törvényeit, szokásait.”

Az előbb nem elvetetted az integrációt, első helyre sorolva az asszimilációt (egy másik kommentben)? Most akkor melyiknek vagy a híve? Integráció vagy asszimiláció?

Frederick2 2019.08.06. 08:00:36

@Deansdale: @F. Szabó: @zriff: @Dolus directus:

„Az idegen kultúra győzelme a sajátunk fölött. Persze van, akinek ez pozitívan cseng - az ilyeneket egy normális világban árulónak nevezik és az annak megfelelő tisztelet övezi őket.”

Ma viszont sztárok, akiknek 10 000-ek nyalják a talpát. Sajnálatosan nem csupán a baloldalon. TGM, Papp Réka Kingus, Konok Petya, Gulyás Marci. Jó fejek, de nagyon! :P

Ricsi_91 2019.08.06. 13:22:33

"Mivel pedig az orosz-ukrán-görög-román... civilizáció nem azonos a nyugatival, hiába vagyunk egyformán fehér faj, kiderül, hogy a civilizáció szempontjából nemcsak a vallás, de a faj sem meghatározó."

Nyilván nem a vallás az egyetlen lényeges dolog, valláson, és rasszon belül is vannak különbségek a nemzetek között, ezt én sem tagadom. De azért két keresztény nemzet nyilván közelebb fog állni egymáshoz mint egy muszlim, és egy keresztény nemzet. És két olyan nemzet is, amely földrajzilag egymás mellett van.

Ricsi_91 2019.08.06. 13:41:11

@Deansdale: Nem osztom jókra, és rosszakra a világot, és legfőképp nem állt szándékomban Téged utóbbi kategóriába sorolni. Ha így jött le, elnézést. Ebben a cikkben amúgy Te is a kulturára, és nema bőrszínre helyzeted a hangsúlyt, csak máshol írtál Te is "fehér fajról", ha jól emlékszem, amely kifejezéstől személy szerint falra mászok. :-)

Nyilván VANNAK az USA-beliek, és a mexikóiak között kulturális különbségek, ellentétek, ahogy két földrajzilag egymás mellett lévő, azonos vallású, azonos kulturkörbe tartozó nemzet között is vannak. A németek, és franciák, és a magyarok, és románok között is vannak, így nyilván az "amcsik"(Idézőjel, mert Mexikó is az amaerikai kontinensen van.), és mexikóiak között is. Mindössze annyit jegyeztem meg a mexikóiakkal kapcsolatban, hogy bár a bőrszínük sötétebb, mint más fehéreké, de attól még a fehér, euroipd jelleg a meghatározó náluk is. Nyilván az indiánokkal való keveredés, meg amiatt is sötétebb a bőrük, hogy a spanyoloké is sötétebb Európán belül, mint a skandinávoké, de attól még a spanyolok is fehér euroipdok.:)

Nem tagadom a rasszizmus létét a nem fehér rasszokban, csak nem értem, Te miért tagadod a fehérekben. MINDEN rasszban jelen van a rasszizmus, a fehérekben IS, és a feketékben IS. ÉS ez mindkét esetben baj, és bűn.

Egyáltalán nem vagyok híve az ellenőrizetlen bevándorlásnak, és öncélú polkorrektségnek. Azonos vallású, és rasszú külföldiek se jöjjenek Magyarországra, csak megfelelő ellenőrzés után, és ezt javaslom az USA-nak, és Nyugat-Európának is. Azonban Európát én elsősorban, mint keresztény Eurpát szeretném megvédeni, nem mint "fehér európát". Muszlimokat én pl. egyáltalán nem engednék, csak aki TÉNYLEG életveszély elől menekül, de olyan nem sok van, és őket is csak addig, amíg tényleg veszélyben az életük. Viszont nincs bajom a fekete római katolikus afrikai bevándorlókkal, akiket-ha úgy viselkedik az illető-én hajlandó vagyok a "keresztény európai kutúra"részeként elfogadni. Jobban, mint a fehér aboruszpárti liberális LMBT aktivistát. De SOHA nem mondtam, hogy amit a nyugat-európaiak csinálnak, az normális lenne, és hogy ne kéne minden bevándorlót egyenként alaposan megvizsgálni.

Nem tudom mit értesz az alatt, hogy "az a zsigeri ellenkezés, ami benned azonnal felcsap amint ez a téma kerül szóba", most kommenteltem ide először, ha jól emlékszem.:) Amúgy igen, idegesít a rasszizmus, de még egyszer, nem tagadtam, hogy más rasszokban is létezik.

A négerekben is létezik az USA-ban. És igen, hülyeség volt a fehér amcsik részéről oda hozni őket rabszolgának...

Deansdale 2019.08.06. 15:22:50

@Ricsi_91: "Nem tagadom a rasszizmus létét a nem fehér rasszokban, csak nem értem, Te miért tagadod a fehérekben."

Abszolút nem tagadom, csak szerintem a közbeszédben az egész téma óvodás szintű gagyisággal van értelmezve és kitárgyalva. Ha tudományos szemmel nézed a dolgot, a rasszizmus alapvetően egy természetes dolog amit az evolúció beépített az emberi természetbe, és ha nem vagyunk síkhülyék akkor nem erkölcsi f*szméregetést kellene csinálni belőle, hanem értelmes elképzeléseket kidolgozni a társadalmi szintű kezelésére ill. csökkentésére. Az, hogy hadd jöjjenek a migrik, aztán a keletkező rasszistákra majd csúnyát mondunk, az finoman szólva nem a legokosabb megoldása a kérdésnek.

Manapság minden szart rasszizmusnak neveznek akik ezzel a politikai ellenfeleiket akarják támadni, úgyhogy ha a szó elhangzik akkor tudni lehet hogy többnyire hazudozás és a konzervatívok mocskolása van terítéken, meg egyéb libsi ostobaságok, amiknek a burkolt célja a civilizációnk szétverése.

Amennyire én "rasszista" vagyok, meg általában a többség, az annyi, hogy nem próbálom tagadni a rasszok létét, nem állítom retardált módra, hogy a rasszok egyformák, meg nem hiszek az ostoba ábrándban hogy mindenki mindenkivel csereszabatos és képes békésen, produktívan együtt élni. Valójában a többség **nem is akar** másokkal együtt élni, és egy normális világban ezt a politika tiszteletben tartaná. Egy normális világban persze azt is felfogná mindenki, hogy a saját fajtád közegében élni akarni nem jelenti a más fajok gyűlöletét, dehát ez nem normális világ, ez sajnos hülyékkel van tele. Némileg más szemszögből közelítette meg, de nagyon találó Molyneux apánk meglátása, miszerint a világon minden rassznál teljesen normális és elfogadott ha fehérek között szeretne élni, KIVÉVE A FEHÉREKNÉL. Nekünk ez tilos. Négernek, zsidónak, japánnak joga van dönteni hogy milyen közösséget akar, a fehér embernél ugyanez rasszizmus.

"MINDEN rasszban jelen van a rasszizmus, a fehérekben IS, és a feketékben IS. ÉS ez mindkét esetben baj, és bűn."

Attól függ mit értesz rasszimus alatt. Amit manapság a fogalom takar annak a 90%-a abszolút nem baj vagy bűn. Az egymásnak ártani akarás, na az bűn, csakhát itt pl. senki nem beszélt arról hogy más rasszoknak ártani kellene, és mégis előkerültek a gagyi rasszista-vádak. Dehát ha valakinél már az a gonoszság jele, ha valaki más ki meri ejteni a fehér faj/rassz szavakat, ott már nagy bajok vannak, de nem a rasszistákkal :|

"Azonban Európát én elsősorban, mint keresztény Eurpát szeretném megvédeni, nem mint "fehér európát"."

Teljesen mindegy milyen értékrend alapján akarod megvédeni az otthonod, ha van benned egy csepp gyakorlatiasság, akkor megérted, hogy jól cselekedni csak egyféleképp lehet, és tök hülyeség lenne az ugyanúgy cselekedni akarókat azzal ekézned, hogy más alapon jutottak ugyanarra a következtetésre mint te... KÜLÖNÖSEN ÚGY, hogy alapjaiban értesz félre pl. engem is, belém akarod magyarázni hogy engem a bőrszín érdekel, holott marhára nem erről van szó. Az egyetlen lehetséges jó cselekvés AZ ELEVE MEGLÉVŐ SZEPARÁCIÓ FENNTARTÁSA, és tekintve hogy milyen politikai helyzetben vagyunk, én akár a sátánnal is szövetkezek hogy ez megvalósulhasson, eszem ágában sincs a kultúrmarxisták kezére játszani azzal hogy széthúzást keltek az alapvetően ugyanazt akaró jobbosok táborában. És ezredjére is leírom, én a szeparációt - egyebek közt - pont azért akarom fenntartani, hogy rasszimusra soha ne legyen szükség és soha ne árthasson senkinek. Holdkóros, agybeteg hülyeségnek tartom azt, hogy engedjünk be más rasszokat és aztán örökre küszködjünk a rasszizmus jelenségével, ahogy jelenleg AZ ÖSSZES nyugati ország csinálja. Ez olyan, mint szándékosan megfertőzni magad AIDS-el, aztán egy életen át kezelni gyógyszerrel, és haragudni a betegségre mert "gonosz". Nem egyszerűbb nem megbetegedni, bakker? Egy kerítés és meg van oldva a baj, és az összes agyhalott elmehet Szászvárra a hülye dumával, hogy a fajkeveredés "megállíthatatlan".

"Muszlimokat én pl. egyáltalán nem engednék, csak aki TÉNYLEG életveszély elől menekül"

És hogyan válogatod ki a muszlimokat? Mellesleg muszlim menekült nem létezik, ugyanis mindenki csak az első biztonságos országig menekült, onnan migráns.

"Viszont nincs bajom a fekete római katolikus afrikai bevándorlókkal"

Biztos nem hallottál még a második generációs radikalizálódásról, társadalmi kohézióról, meg egy rakás létező dologról amit a négerek beáramlása okozna/tönkretenne, dehát még van esélyed tanulni, fejlődni. Mellesleg oké, amint a jelenlegi kisebbségeinket asszimiláltuk évente 10-20 keresztény négert engedhetünk letelepedni, üsse kő, feltéve hogy IQ teszten elérik a magyar átlagot.

"SOHA nem mondtam, hogy amit a nyugat-európaiak csinálnak, az normális lenne, és hogy ne kéne minden bevándorlót egyenként alaposan megvizsgálni."

Nade akkor amit mondasz merőben értelmetlen, hiszen úgy adsz elő dolgokat hogy közben tudod, a valós helyzet már rég túlhaladta azt amiről beszélsz.

Ricsi_91 2019.08.07. 11:48:23

@Deansdale: Értem, amit írsz, és van is benne igazság, de szerintem átesel a ló túloldalára. Én próbálok a józan középen lenni.Igen, vannak valós problémák Nyugat-Európában a bevándorlással(Nálunk sokkal kevésbé.), amit nem kellene valami retardált polkorrektség nevében letagadni, és még egyszer hangsúlyozom, hogy az szerintem is retardáltság, hogy engedjünk be mindenkit Európába, mintha az Európában élés alapvető emberi jog lenne. Bár én inkább az ISZLÁMOT látom a probléma fő forrásának Nyugat-Európában is, nem azt, hogy más rasszbeliek lennének. Olyat még nem hallottam, hogy római katolikus négerek robbantgattak volna Párizsban.

Igen, sokszor használják a rasszizmus vádját konzervatívellenességre, de ettől még igenis van valódi rasszizmus IS Európában a fehérek között is. Nem azt mondtam, hogy mindenki, vagy akár a többség náci lenne Európában, de az sem igaz, hogy ne lenne valóban bűnös rasszizmus Európában. (Nyilván a minden rasszban jelen levő rasszizmus az emberben ugyanúgy az ember általános bűnös természetének következménye, mint minden bűn.) Valahol a két szélsőséges megállapítás között van az igazság középen.:)

"Dehát ha valakinél már az a gonoszság jele, ha valaki más ki meri ejteni a fehér faj/rassz szavakat"

A "rassz" szóval a világon semmi bajom. A "faj" szó "rassz"-al való felcserélévével viszont nagyon is van, mert az olyan érzetet kelt, mintha az ember nem egy faj lenne, ami biológiailag is hülyeség. Egy emberi faj van. Azon belül vannak rasszok.

Amúgy az a probléma, amit Te már már apokaliptikus méretűnek látsz, és "a sátánnal is"(Te amúgy katolikus vagy?) igazából Nyugat-Európában létezik ilyen szinten, Magyarországon ez a kérdés marginális probléma, akkor is, ha a NER ebből él belpolitikailag négy éve. IGEN, kellett a kerítés, amit amúgy az EGYIK ELLENZÉKI PÁRT SEM akar lebontani, NEM, ne engedjünk ide muszlim migránsokat, és tömegével nem muszlim színes bőrűeket sem, de a jelen helyzet az, hogy eszük ágában sincs színeseknek tömegével jönni Magyarországra. Amúgy szerintem is szigorú bevándorláspolitika kell Magyarországon, nekem az a bajom, hogy Orbánék ezt a témát arra használják, hogy más témákról kevesebbet beszéljünk. Oké, megcsinálták a kerítést, jól tették, egyetértek, mindenki egyetért, lapozhattunk volna már évek óta.

"Biztos nem hallottál még a második generációs radikalizálódásról"

Az is inkább a muszlimokra jellemző. Felőlem nem csak 10-20, hanem 100-200 római katolikus néger is jöhet évente. Már most is, még mielőtt Deansdale elégedett lenne a cigányok integrációjával. Hangsúlyozom, egyenként megvizsgálva őket, hogy mit akarnak itt csinálni, kik ők, milyen háttérrel, milyen vallásúak, stb... TÖMEGESEN meg nem is akarnak jönni Magyarországra, maradjunk annyiban. De ha akarnának, akkor sem kellene TÖMEGESEN ide engedni őket. De egyenként, a szintet megütő személyeket igen. Ismerek néger Teréz anyás nővéreket a Tömő utcában. A létező legsötétebb bőrszínűek, Obama kb. skandináv hozzájuk képest. Örülök, hogy itt vannak, és a keresztény Magyarország szerves részének tartom őket. Pont.

Deansdale 2019.08.07. 16:43:08

@Ricsi_91: "Igen, vannak valós problémák Nyugat-Európában a bevándorlással(Nálunk sokkal kevésbé.)"

Én is pontosan ezt mondom, meg azt, hogy a nyugat ugyanazzal a módszerrel okozta magának a problémát amit most ránk akarnak tukmálni a balosok, és ha engedünk nekik akkor 20 év múlva itt is pontosan ugyanazok a problémák lesznek mint ma nyugaton. Más kárán tanul az okos...

"Bár én inkább az ISZLÁMOT látom a probléma fő forrásának Nyugat-Európában is, nem azt, hogy más rasszbeliek lennének."

Természetesen. A rassz nem önmagában baj, mármint abban az értelemben ahogy a hülyék értik (nem rád célzok), hogy "utálod őket mert barna a bőrük". A bőr színe senkit nem érdekel. Az érdekel, hogy mit mutat a nyugati világba eddig beengedett afrikai és közel-keleti bevándorlók tevékenysége, abból következtetek arra hogy a többiek is ugyanazt fogják csinálni, és azt kell megállapítanom, hogy ezek az emberek eddig gyakorlatilag semmilyen hasznot nem hajtottak a nyugatnak, viszont RENGETEG kárt okoztak, aminek egy része sajnos emberéletekben mérhető. Oké, hogy csoportként megítélni őket nem szép dolog, jobb lenne egyénileg, de ha többmillióan jönnek akkor az egyéni megítélés abszolút lehetetlen és aki mégis azt követeli az nem normális. Csoportként engedjük be vagy tartjuk kint őket, más választás nem létezik.

"Olyat még nem hallottam, hogy római katolikus négerek robbantgattak volna Párizsban."

A párizsi négerek többsége muzulmán, keresztények sajnos elvétve is alig találhatóak köztük. Ilyen értelemben a rassz és a kultúra összekötődik, az emberek általában azt hozzák magukkal amiből származnak, és aki onnan ide migrál az általában muzulmán.

"ettől még igenis van valódi rasszizmus IS Európában"

Olyan ami fehér eredetű és a színeseket veszélyzetetné nem számottevő, a fehér ember már túlesett a felvilágosodáson és a 20. századi liberalizáción, itt nagyítóval kell keresned az olyan embert aki bőrszín alapján ártani akarna másoknak. Az európai rasszisták többsége színes, aki a fehéreket gyűlöli, hazánkban például garantálom hogy a cigók jobban utálnak minket mint mi őket.

"vagy akár a többség náci lenne Európában"

Akiktől Európának félni kell azok nem a fantomnácik, akiknek a legfőbb tevékenysége hogy a kocsmában részegen hangoskodnak, egyébként semmi politikai vagy közéleti hatalmuk nincs. Tőlük rettegni ostobaság, sőt, paradox módon pont az teszi őket egyre erősebbé, ha baszogatják őket, és ezt marhajó lenne ha a balosok megértenék, mert jelen tevékenységükkel pont ők erősítik (az egyelőre még mikroszkopikus) neonácizmust, amitől a normális jobbosoknak áll a hátán a szőr. Az a helyzet ugyanis, hogy a nácikat az termeli futószalagon, ha a saját hazájukban idegenek randalíroznak. Ennyi. Ha ez nem lenne, ezeket a hülyéket mindenki kiröhögné és a bázisuk sosem menne túl kéttucat hülyén aki szervileg erre van predesztinálva. Ellenben amíg Európán erősödik a migrációs nyomás addig az ellenállás is folyamatosan erősödni fog, így pont a szép és nemes balos eszmék lesznek a következő nagy gebasz okai, ha odáig jutunk.

"A "faj" szó "rassz"-al való felcserélévével"

Ez szerintem szőrszálhasogatás. A köznyelvben a két szó csereszabatos, kizárólag a biológiában nem, és mi most nem biológiáról beszélünk. Ahogy már említettem korábban itt valahol, a "fajgyűlölő" szavunk ékes bizonyítéka annak hogy a köznyelv így használja.

"Amúgy az a probléma, amit Te már már apokaliptikus méretűnek látsz ... igazából Nyugat-Európában létezik ilyen szinten, Magyarországon ez a kérdés marginális"

Hja, de a nyugattal a saját jövőnkbe látunk. Ha mi is ugyanazt az utat választjuk amin ők bementek a zsákutcába akkor mit gondolsz mi lesz itt 20 év múlva? Az, ami náluk most. Attól, hogy a mi házunk MÉG nem ég nagyon nagy hülyeség lenne nem megvédeni magunkat a tűztől. Főleg azért, mert ahogy szintén emlegettem már, ezt a problémát CSAK megelőzni lehet, ha megvan, akkor már orvosolhatatlan. Lásd a cigányságot. Beengedtük őket, ittragadtak, és most nem lehet velük kezdeni semmit. Minden további kulturálisan inkomptaibilis népcsoporttal akiket beengedünk ugyanez lesz a helyet, én meg nem akarom, hogy sokszáz éven át cseszekedjen a magyarság a mo-i néger késebbséggel, a mo-i arab kisebbséggel, a mo-i indid kisebbséggel, stb. Ez a probléma ABSZOLÚT NEM marginális, ez a legkomolyabb létkérdés jelenleg, amivel a nyugat MÁR küszködik, mi MÉG nem. Most kell észen lennünk, később már b*szhatjuk.

"IGEN, kellett a kerítés, amit amúgy az EGYIK ELLENZÉKI PÁRT SEM akar lebontani"

Ezt a kamu dumát nem veszem be. Anno harcoltak a megépítése ellen, mert nekik cél a magyarság tönkretétele, és bár a szavazóbázisuk tudtukra adta hogy nem tetszik nekik az ötlet, biztos vagyok benne hogy kizárólag a retorikán változtattak, a szándékon nem. Ha a fideszt leváltják 1 éven belül elfogadjuk az EU-s kvótát és ~3 éven belül eltűnik a kerítés, erre pénzt mernék tenni, és mindegy hogy melyik ellenzéki párt kerülne kormányra, mint ugyanúgy lefeküdne a globalista akaratnak.

Deansdale 2019.08.07. 17:11:49

@Ricsi_91: "a jelen helyzet az, hogy eszük ágában sincs színeseknek tömegével jönni Magyarországra"

Ez egy elég buta érv, többek között azért, mert jelenleg is többtízezer migráns él az országban. Ezek szerinted eltévedtek? Másrészt az EU úgyis ránk nyomja a migránskvótát, ha gyengébb kormány kerül hatalomra, vagyis a Mi Hazánkon, a Munkáspárton vagy a fityiszen kívül bárki más. Mivel az első kettő győzelmére ugye esély sincs, Isten óvjon minket egy kormányváltástól. Másrészt ahogy a nyugat lassan "betelik" ill. romlik ott a helyzet, jönni akarnak majd ide többen is, ne aggódj. Ha van egy csepp eszünk, már most mindenkinek a tudtára adjuk, hogy nem fogadunk be senkit, ezzel elérhetjük azt, hogy eleve el sem indulnak ide, vagyis megspórolhatunk egy csomó feszültséget a határon. A kerítésnek is ez az elsődleges célja, nem az hogy fennakadjanak rajta a migrik, hanem hogy mivel tudják hogy itt van, eleve ne is jöjjenek ebbe az irányba. Tudatnunk kellene a világgal, hogy ez az ország zárva tart, és ezzel nagy halom jövőbeli problémát tudnánk megakadályozni úgy, hogy az nekünk semmibe nem kerül.

"nekem az a bajom, hogy Orbánék ezt a témát arra használják, hogy más témákról kevesebbet beszéljünk"

Ez meglehet, hiszen van sok más nagyon fontos téma is, de ahogy az imént írtam, ez sem elhanyagolható.

"lapozhattunk volna már évek óta"

A kérdést nem (csak) a fityisz tartja napirenden, az EU-tól az ENSZ-án midnenféle NGO-kig sok nemzetközi szervezet erőlteti ezt a hülyeséget, így sajnos nekünk is napi szinten kell védekezni ellene, vagy legalábbis foglalkozni vele.

"Az is inkább a muszlimokra jellemző."

Na igen, csakhogy a második generációs NEM MUZULMÁN migránsokat is gyakran beszippantja az iszlám, mert gyökértelennek, céltalannak érzik magukat és a vallás válaszokat kínál. Sok értelmes és jóindulatú migráns van, aki háborús övezetekből érkezik, aki a háta mögött akarja hagyni az iszlámot, mert tudja hogy az milyen, viszont a gyerekeik mégis visszatérnek a valláshoz mert ők nem élték át azt amit a szüleik, nekik már más jellegű gondjaik vannak, és könnyen elhiszik hogy az iszlám megoldás lehet.

"100-200 római katolikus néger is jöhet évente"

Ja, Fekete Pákóval is milyen jól jártunk :) Számomra a nemzet egy fogalom ami kötődik a rasszhoz, nincs olyan koherens nemzet ami vegyes rasszokból állna. A migráció addig elfogadható, amíg az idegenek 2-3 generáció alatt olyan szinten asszimilálódnak, hogy már nem tudod megmondani hogy valamelyik felmenő nem volt magyar, esetleg egy árnyalatnyi "egzotikum" van az illetőben. Négereket százával importálni évente óriási hülyeség lenne, mert még jobb esetben is futószalagon gyártanád vele az olyan kölyköket, akiket a közösség lenéz, kiközösít, és ezzel előkészít mindenféle magyarellenes radikalizációra, rosszabb esetben meg lesznek elegen a négerek ahhoz hogy egy utcát vagy háztömböt belakjanak, saját közösséget alkossanak, és onnantól kezdve van az országban egy néger kisebbség ami szaporodik, és nem tudunk vele mit csinálni, pont mint a cigókkal. Aztán egyszercsak jön egy balos politikus aki azt mondja, hogy a mo-i négereket a magyarok elnyomják, és ezen felbuzdulva a mo-i néger kisebbség tagjai majd ugyanazt fogják csinálni mint az USA-ban: nekiállnak faji alapon fehér embereket verni ill. ölni. Kurvajó lesz, alig várom. Persze ha tudod garantálni, hogy beengedett migránsoknak a következő ezer évben minden leszármazottja törvénytisztelő keresztény lesz, akkor esetleg tárgyalhatunk.

"Deansdale elégedett lenne a cigányok integrációjával"

Vicces rám kihegyezni a kérdést, a cigók integrációja komoly társadalmi probléma, amit senki nem tagad. Cirka 600 éve jöttek mint migránsok, és azóta sem tudtak beilleszkedni. Te nem látsz ebben valamiféle intő jelet, valami tanulságot amit le kellene vonnunk?

"Ismerek néger Teréz anyás nővéreket a Tömő utcában."

Na most mondd, semmi bajom azzal hogy a bőrük sötét színű. Ha csak ők lennének migránsok nem is írnám ezeket a cikkeket. Viszont Pesten számtalan török és albán seftes is él mindenféle illegális tevékenységből, és ők pont úgy kerültek az országba mint a néger nővérek. Ha a dolgok összegét nézem, a statisztikákat és trendeket, a migráció nekünk bizony ront a mérlegen, nem javít. És hidd el, a legkevésbé sem gyűlölném a keresztény nővéreket akiket a határon eltanácsolnék, és nehéz szívvel tenném, de máshol úgyis nagyobb szükség van rájuk, menjenek olyan helyre ahol könnyebben beilleszkednek és hasznosabb az ottlétük. Mi meg majd megoldjuk a gondjainkat magyar Teréz anyás nővérekkel. Ebben fikarcnyi gyűlölet vagy ellenségeskedés sincs, egyszerű pragmatizmus, vagy nevezheted elővigyázatosságnak. Ha a bűnözők és iszlamisták kinn tartása csak úgy oldható meg, hogy senkit nem engedünk be, akkor ne engedjünk be senkit, ez magától értetődik. Ha ki tudjuk válogatni a "jobbját", azzal meg nem biztos hogy jót teszünk a világnak, azzal csak önző módon lefölöznénk a hasznot mások kínjáról.

Deansdale 2019.08.07. 17:16:17

Na, a kapkodás miatt sok a helyesírási hiba, legalább egyszer át kellene olvasnom minden kommentem a küldés előtt :P

Madarász Henrik 2019.08.07. 18:41:03

@Deansdale: Arra gondolsz, ha nyugaton romlana a gazdasági helyzet, akkor a színesek átköltöznének hozzánk élősködni ?

Deansdale 2019.08.07. 18:50:05

@Madarász Henrik: Többek között, igen. Ez sokaknak biztos hülyeségnek tűnik, de minden nyugati nagyhatalom kölcsönökből eteti a migriket, évente euro-milliárdokat csesznek el erre, miközben a migránsok a gazdasági versenyképességüket nem növelik, inkább rontják. A francia sárgamellényesek példája mutatja, hogy ott sincs kolbászból a kerítés, az emberek elégedetlenek, és közben a fizetések nem nőnek, csak az adók. Ha mi jó irányba megyünk, ők meg rosszba, előbb-utóbb megfordulhat a helyzet. Lehet, hogy ehhez kell még 20 év, de elmegy az hamar, én úgy emlékszem pl. a nyugati Y2K pánikra mintha a múlt héten lett volna, holott az is cirka 20 éve volt.

De akkor is megindulhat ide az áradat, ha nyugaton "nyernek" vallási tekintetben. Ez részükről vallási hódítás is, és ha egyes országokat elfoglalnak akkor lesznek akik továbbállnak újabb területeket belakni.

Ricsi_91 2019.08.07. 19:26:36

Maradjunk abban, hogy a szélsőliberális gondolkodásmód is hülyeség, de az is erős túlzás,amit Te képviselsz.

Nyugaton sincs olyan apokalipszis, amit Te vizionálsz, még ha komoly problémák vannak is. Elmondom még egyszer: Nem támogatom, hogy mindenkit engedjünk be, az Európában élés NEM alapvető emberi jog, de a teljes kirekesztés, amit Te képviselsz is elfoigadhatatlan.

" A bőr színe senkit nem érdekel."

Ez nem igaz. Sajnos nagyon sok olyan ember van, aki konkrétan X.Y-hoz áll másképp a bőrszíne miatt,mégmielőttbármilyen szinten megismerné X.Y-t. És Te is tagadod a valóság egy jelentős szeletét, ha azt állítod, hogy fehérek között nincsenek ilyenek. Ha pedig azt állítod, hogy ez erkölcsileg helyes, és katolikus vagy,akkor bocs, de menjél gyónni.

"Az érdekel, hogy mit mutat a nyugati világba eddig beengedett afrikai és közel-keleti bevándorlók tevékenysége, abból következtetek arra hogy a többiek is ugyanazt fogják csinálni, és azt kell megállapítanom, hogy ezek az emberek eddig gyakorlatilag semmilyen hasznot nem hajtottak a nyugatnak, viszont RENGETEG kárt okoztak, aminek egy része sajnos emberéletekben mérhető."

Sokan nem illeszkedtek be, sokan meg igen. A terrortámadás elhanyagolható halálok Párizsban is, valószínűleg előbb halsz meg a miénknél sokkal jobb párizsi kórházban is orvosi hiba miatt, mint terrortámadásban.

"Oké, hogy csoportként megítélni őket nem szép dolog, jobb lenne egyénileg, de ha többmillióan jönnek akkor az egyéni megítélés abszolút lehetetlen és aki mégis azt követeli az nem normális. Csoportként engedjük be vagy tartjuk kint őket, más választás nem létezik."

Ez baromság. A kérelmeket egyének adják be, és az illetékes hatóságoknak mindig egy konkrét személy kérelméről kell dönteniük. A kérdés, hogy hogyan határozzuk meg ennek szempontjait. De abban egy percig nincs vita köztünk, hogy SENKI nem jöhet papírok nélkül,és anélkül, hogy kivárta volna a sorát, az illegális határát lépés pedig bűncselekmény kell, hogy legyen.

"A párizsi négerek többsége muzulmán, keresztények sajnos elvétve is alig találhatóak köztük."

Elmondom még egyszer: A muszlimokat ÉN SEM engedném be, a vallási hovatartozás fajsúlyos szempont lenne a kérelmek elbírálásánál.

"Olyan ami fehér eredetű és a színeseket veszélyzetetné nem számottevő, a fehér ember már túlesett a felvilágosodáson és a 20. századi liberalizáción, itt nagyítóval kell keresned az olyan embert aki bőrszín alapján ártani akarna másoknak."

Egy lóf@szt. Ma Magyarországon, 2019-ben simán előforul, hogy normálisan öltözött, normálisan viselkedőembereket nem engednek be egy szórakozóhelyre, pedig még csak nem is migránsok, hanem magyarok, csak épp kicsit barnább a bőrük...És utána ezt még számottevő számú embernek kell magyarázni, hogy ez elfogadhatatlan.

" hazánkban például garantálom hogy a cigók jobban utálnak minket mint mi őket."

Szerintem meg kb. egyformán, és ez MINDKÉT oldalról bűn. De mindenkinek a saját bűneivel kell foglalkoznia,és megvallanaia a gyóntatószékben, az senkit nem ment fel, hogy aki ellen a bűnt elkövette, ugyanazt a bűnt követte el ellene...

"Akiktől Európának félni kell azok nem a fantomnácik, akiknek a legfőbb tevékenysége hogy a kocsmában részegen hangoskodnak, egyébként semmi politikai vagy közéleti hatalmuk nincs. Tőlük rettegni ostobaság, sőt, paradox módon pont az teszi őket egyre erősebbé, ha baszogatják őket, és ezt marhajó lenne ha a balosok megértenék, mert jelen tevékenységükkel pont ők erősítik (az egyelőre még mikroszkopikus) neonácizmust, amitől a normális jobbosoknak áll a hátán a szőr."

A kelleténél jobban fixálódni nem kell rájuk, de sajnos nem csak akocsmában vannak,akik kirekesztően gondolkodnak, és sajnos amit Te írsz, az is megkérdőjezi, hogy tényleg "feláll-e a hátadon a szőr"tőlük...

"Ez szerintem szőrszálhasogatás. A köznyelvben a két szó csereszabatos, kizárólag a biológiában nem, és mi most nem biológiáról beszélünk. Ahogy már említettem korábban itt valahol, a "fajgyűlölő" szavunk ékes bizonyítéka annak hogy a köznyelv így használja."

Azért nem érzem szőrszálhasogatásnak, mert vannak, akik mintha kb. tényleg olyan jelentőséget tulajdonítanak a rassznak,mintha külön fajokról beszélnénk...

Ricsi_91 2019.08.07. 19:32:40

"Ezt a kamu dumát nem veszem be. Anno harcoltak a megépítése ellen, mert nekik cél a magyarság tönkretétele, és bár a szavazóbázisuk tudtukra adta hogy nem tetszik nekik az ötlet, biztos vagyok benne hogy kizárólag a retorikán változtattak, a szándékon nem. Ha a fideszt leváltják 1 éven belül elfogadjuk az EU-s kvótát és ~3 éven belül eltűnik a kerítés, erre pénzt mernék tenni, és mindegy hogy melyik ellenzéki párt kerülne kormányra, mint ugyanúgy lefeküdne a globalista akaratnak. "

Köszönjük az elvakult kormánypropagandát, de én senkit nem rekesztenék ki a magyarságból, mert más a politikai véleménye. Akkor sem, ha bizonyos dolgokban téved. A baloldal ellenezte kerítés felépítését, ez igaz, amiben szerintem nem volt igazuk. Nem lett volna akkor sem apokalipszis,ha nem lett volna kerítés, de a szubjektív biztonságérzet miatt szerintem is jó, hogy megcsinálták,viszont azért az is igaz, hogy nem volt olcsó. Ami külön vicces, hogy a Fidesz a JOBBIKOT is azzal vádolta, hogy akarja bontani, amihez szerintem nem kell kommentárt fűzni.:-) :D :D

www.youtube.com/watch?v=4EoAHdwGBvU

Ricsi_91 2019.08.07. 19:46:24

"Ez egy elég buta érv, többek között azért, mert jelenleg is többtízezer migráns él az országban."

Ami szerintem a gyűlölködőkön kívül normális embert nem is igazán zavar.Én Budapesten élek,és nem a legjobb környéken, és a legjobb szociális helyzetben legyen elég ennyi. Alig veszem észre őket. Pár tízezer egy ekkora országban elhanyagolható.

"Másrészt az EU úgyis ránk nyomja a migránskvótát, ha gyengébb kormány kerül hatalomra"

Ami amúgy kb.1000 emberről szólt, és menekültstátuszra jogosultakról. Nyilván én sem értek egyet vele, de hidd el, más is van viktorkán kívül, aki szintén nem.

"Másrészt ahogy a nyugat lassan "betelik" ill. romlik ott a helyzet, jönni akarnak majd ide többen is, ne aggódj. Ha van egy csepp eszünk, már most mindenkinek a tudtára adjuk, hogy nem fogadunk be senkit, ezzel elérhetjük azt, hogy eleve el sem indulnak ide, vagyis megspórolhatunk egy csomó feszültséget a határon. A kerítésnek is ez az elsődleges célja, nem az hogy fennakadjanak rajta a migrik, hanem hogy mivel tudják hogy itt van, eleve ne is jöjjenek ebbe az irányba. Tudatnunk kellene a világgal, hogy ez az ország zárva tart, és ezzel nagy halom jövőbeli problémát tudnánk megakadályozni úgy, hogy az nekünk semmibe nem kerül."

Azt kell mindenkinek a tudtára adnunk, hogy nálunk mindenki papírokkal kopogtat, és kivárja a sorát, valamint hogy pozitív elbírálásra csak vagy Asia Bibi félék számíthatnak, akiket otthon a kereszténységük miatt akarnak felakasztani, vagy orvosoknak, mérnököknek, és történelmi egyházak egyházi személyeinek, stb...,velük viszont normálisan bánunk, és nem rekesztjük ki őket.

Ricsi_91 2019.08.07. 20:05:39

"Na igen, csakhogy a második generációs NEM MUZULMÁN migránsokat is gyakran beszippantja az iszlám, mert gyökértelennek, céltalannak érzik magukat és a vallás válaszokat kínál. Sok értelmes és jóindulatú migráns van, aki háborús övezetekből érkezik, aki a háta mögött akarja hagyni az iszlámot, mert tudja hogy az milyen, viszont a gyerekeik mégis visszatérnek a valláshoz mert ők nem élték át azt amit a szüleik, nekik már más jellegű gondjaik vannak, és könnyen elhiszik hogy az iszlám megoldás lehet."

Ha a nem muszlimok is muszlimok lesznek, mert annyira nem vonzó a kereszténység, illetve annyira nem tudnak beilleszkedni, az bocs, de a mi hibánk is. Hangsúlyozom, IS.

Fekete Pákó egy veszélytelen bohóc, nem kell komolyan venni, aki viccesnek tartja, röhöghet rajta, meg azokon is, akik tőle féltik a nemzetet.

Az USA is vegyes rasszokból áll, meg Mexikó is. Meg olyan emberekből, akik két rassz jegyeit is hordozzák,mert a szüleik is különbözőek voltak. Amivel nincs semmibaj, mert az emberi faj egy.

" hogy már nem tudod megmondani hogy valamelyik felmenő nem volt magyar"

Én a terézanyás nővérekről sem mondanám meg, ha nem lenne sötét a bőrük, ami egy külső tulajdonság, semmi több, és nem lenne némi akcentusuk, ami viszont az itt születettnek nincs már. Ha Te akkora jelentőséget tulajdonítasz a bőrszínnek, mint külső tulajdonságnak, hogy nem fogadod el magyarnak miatta az illetőt, majd Te is azt állítod, hogy a gyerekeiket kiközösítenék, akkor miért jössz azzal, hogy a fehérek között nincs számottevő rasszizmus?

Ja, mert a fehér amcsik SOHA nem bántják a feketéket. OKÉ.:)

Ha nem engednéd be faji alapon a nővéreket, az de, kirekesztés, és bűn. Ha nem is erőszakos gyűlölet, akkor sem méltó keresztényhez.

"Ha a bűnözők és iszlamisták kinn tartása csak úgy oldható meg, hogy senkit nem engedünk be, akkor ne engedjünk be senkit, ez magától értetődik. "

De nem csak úgy oldható meg, illetve VALAMENNYI durva alak jöhet velük, de annyi van a fehérek között is.

"Ha ki tudjuk válogatni a "jobbját", azzal meg nem biztos hogy jót teszünk a világnak, azzal csak önző módon lefölöznénk a hasznot mások kínjáról. "

Akkor most a nemzeti érdek az első, vagy sem? :-)

zriff 2019.08.07. 20:08:04

@Ricsi_91: Ha egyszer megindul egész afrika akkor azokkal hogyan beszélgetsz el, hogyan adod a tudtukra? Túl optimista vagy. Már több éve, a párizsi támadás, a kölni szilveszter, de legkésőbb a brüsszeli támadáskor egész európában intézkedni kellett volna. Nyilvánosan kijelenteni a polkorrektség, multikulti használhatatlan, a no-gó zónákat felszámolni, a pc jogvédő csoportokat megregulázni stb. A nyugat bukása mára teljesen lehetséges jövőkép.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.08.07. 20:15:42

@Deansdale: A tősgyökeres (fehér - phö! phö! undorító!) európaiak már most jönnek. Dunántúlon vannak városok, ahol ha bemész egy boltba, több németet és hollandot hallasz, mint magyar.

Ricsi_91 2019.08.07. 20:20:00

@zriff: Ha "megindul egész Afrika", akkor jó sok negatívan elbírált határozatot fog hozni az illetékes hatóság, a valamennyi pozitív mellett, aki meg illegálisan fog Magyarország területén tartózkodni, azt rendőr fogja felrakni a gépre, aki megrongálja a kerítést, azt azt több év börtön után. Ez ennyire egyszerű. Nyilván nem kell végletesen naívnak lenni, de paranoiásnak sem, és apokalipszist vízionálni. Mellesleg az apokalipszist sokkal inkább az európai ember kereszténységtől való elfordulása okozza... A szélsőfeminsista, gender, egyházgyűlölő agybajokat alapvetően fehérek terjesztik Magyarországon, és alighanem többségében nyugaton is.

A felsorolt események után azért tudtommal nyugaton is voltak szigorítások. Multikultit én sem szeretnék, alapvetően a keresztény kultúra mentén képzelem el Magyarországot. Azért hangsúlyozom, hogy KERESZTÉNY négereket látnék szívesen, és őket is csak egyénenként végigellenőrizve. A "no go zóna" egy hangzatos kifejezés, van benne RÉSZBEN igazság, de azért el is van túlozva. Jogilag azt kell megregulázni, aki törvényt sért.

Ricsi_91 2019.08.07. 20:21:38

@don Fefinho: LAKNI nem hiszem, hogy tömegesen jönnének. Vagy max. tényleg a határ közvetlen közelébe, ingázni.

Wildhunt 2019.08.07. 20:24:22

@Ricsi_91: ne haragudj, de ezen az 1000 emberen már a 444 is túllépett. Ez az első kb. 100000 ből lett volna ideküldve elbírálásra, majd ennek alapján százalékosan érkezik a többi.
A másik: tudom, hogy hihetetlen, de NyE-ban most kb. gazdasági apokalipszis van.
Mondom mire alapozom: az államadósságok egyre nagyobb részét teszik ki azok a kötvények, amik kibocsátásának egyetlen oka, hogy a migráncsokról gondoskodjanak. Ablakos esete forog fenn: pörgetem a gazdaságot azzal, hogy olyan problémát oldok meg ami amúgy nem lenne. Ezzel a boldog nyugati gazdaságok elindulta azon a szép úton, amit a magyar kormányok is műveltek 2002-10 között, vagyis hogy hitelből csináltak életszínvonalat. A baj az, hogy ezt NEM lehet a végtelenségig csinálni. Na jó, az USA-nak működik, de velük úgy vagyunk, mint a kora középkorban a hűbérúrral: inkább összedobjuk amit rabolna, de védjen meg a többi rablótól.
Ha pedig a hitel egyszer elfogy (aki jobban ért a gazdasághoz, az meg tudja mondani meddig lehet negatív kamatozású kötvényekkel zsarolni a pénzpiacot), tartok tőle hogy Abdul és Ahmed nem fogja békésen, bólogatva elfogadni a járandóságuk (dzsizja) csökkentését.

Madarász Henrik 2019.08.07. 22:06:56

@Ricsi_91: Ez nem igaz, Németországban a rendőrállamban, az elrendelt kitoloncolások 1 %-át sem tudja / akarja végrehajtani a rendőrség.

Papírsárkány 2019.08.08. 08:26:35

@Ricsi_91: "... de a teljes kirekesztés, amit Te képviselsz is elfoigadhatatlan."

Miért?

Frederick2 2019.08.08. 08:57:16

@Deansdale:

"Lásd a cigányságot. Beengedtük őket, ittragadtak, és most nem lehet velük kezdeni semmit."

Rossz a hozzáállásod. negatívan viszonyulsz a témához. Ez így nem mehet tovább! Segítek. Mondd utánam!

JÁRÓKA LÍVIA MEGOLDOTTA A CIGÁNY PROBLÉMÁT! BÉKÉT TEREMTETT A MAGYAROK ÉS A CIGÁNYOK KÖZÖTT! NAGYON ÜGYES EZ A LÁNY!

Ez a mantra abszolút jó belépőjegy a fideszes cigánysimogatók közé. Emellett segít a valóság értelmezésében.

:D

Frederick2 2019.08.08. 09:34:30

@Ricsi_91:

"Köszönjük az elvakult kormánypropagandát"

Na, ez veled itt a probléma. Hogy alapjáraton úgy kezeled a bloggazdát és a kommentelőket, mintha fideszes brigantik lennének. Ez a blog nem fideszes oldal. Kevés embert találsz itt, aki szerelmes lenne a FIDESZ-be.

Én a magam részéről racionális okokból vagyok migráció-ellenes. Mindenféle fideszes identitás nélkül.

Amúgy amit Járóka Lívia tesz cigánypolitika terén a FIDESZ-en belül, az dettó a balliberális út folytatása.

A török vendégmunkások behívása is "jó" lépés volt Orbán Viktortól. "Passzol" a migráció-ellenes politikához. Remélem, az esetleges letelepedésüket is segítjük majd. Esetleg ezt is rábízhatjuk Járókára.

Deansdale 2019.08.08. 13:44:56

@Papírsárkány: "Miért?"

Találó kérdés amire értelmes válasz nem szokott érkezni. Felőlem akárkik jöhetnek turistának, meg az országaink ápoljanak jó kapcsolatokat, kereskedjünk, ésatöbbi, de ne jöjjenek ide lakni. A balos agymosás olyan erős, hogy sok embernél ez már valamiféle bigottság. Mi az, hogy ne jöjjenek ide lakni, talán náci vagy? Nem, b+, csak nem gondolom hogy Magyarországon lakni "emberi jog" a világon bárkinek, és ha nem az, akkor teljes mértékben jogunkban áll az ilyen szándékkal közeledő embereket elutasítani. Bocs, jelenleg nincs szükségünk migránsokra, sok sikert kívánunk a további hazakereséshez máshol. Aki szerint ez valamiféle "gonoszság" az csúnyán félreértett valamit. Nincs semmiféle erkölcsi kötelességünk idegenek befogadására.

Papírsárkány 2019.08.08. 14:19:11

@Deansdale: Így van, ahogy idézted is fentebb Molyneux-t, úgy látszik tényleg mindenkinek joga van ahhoz, hogy fehérekkel éljen... és nem értem - a következő, logikus kérdés a láncolatban -, hogy ha annyi fene sok francos náci meg "white supremacist" él itt (az "itt" alatt Európát meg USA-t értem), akkor miért akarnak mind ide jönni mégis? Hát nem lesznek halálos veszélyben? Pont, hogy innen elmenekülve kérhetnének menekült státuszt más biztonságos, őket örömmel befogadó országokban :)

Ricsi_91 2019.08.08. 20:19:44

@Deansdale: "csak nem gondolom hogy Magyarországon lakni "emberi jog" a világon bárkinek, és ha nem az, akkor teljes mértékben jogunkban áll az ilyen szándékkal közeledő embereket elutasítani."

Én is azt mondom, hogy NEM emberi jog Európában/Magyarországon lakni, de hisz ezt egyértelműen leírtam. Én azt utasítom el, hogy a bőrszín legyen a szempontja az elbírálásnak, és hogy kategórikusan kijelentsük, hogy SENKI nem jöhet. De amúgy a Fidesz is enged ide embereket. Hidd el azért néger nővér/orvos a Fidesz alatt is ide jöhet újonnan is, és én sem javaslom, hogy az ilyen, kiemelten hasznos emberkéken kívül, vagy éppen az Asia Bibiken kívül, akik esete az egész világon botrányt kavar, hogy semmi másért nem akarják felekasztani őket, mert keresztények, bárki is különösebben jöjjön. Csak ez a veszély nem is fenyeget, mert a lóf@sz sem akar Magyarországra jönni. Nyugatra igen, sok magyar is inkább megy a "no go zónába" mosogatni, mert esetleg jobban jár, mint itt tanárként... Amúgy a Fidesz is enged ide letelepedési kötvényeseket, meg Gruevszki féléket... Igaz, Gruevszki fehér....-)

Tudjátok mi az apokalipszis, meg a keresztény Európa halála? Az, hogy Franciaországban simán büntetőeljárást indítanak azért, mert abortuszellenes honlapot üzemeltetsz. Na EZ a botrány, és tragédia Párizsban, hogy ezt az egyelőre még fehér többségű francia törvényhozás megszavazza. Az az apokalipszis Franciaországban, hogy sorra bontják le templomokat, mert a fehér, tősgyökeres franciák b@sznak szentmisére járni. Tudjátok mikor volt a fekete napja a keresztény Nyugat-Európának? Nem, nem 2015 november 13-án(Nem bagatellizálva az áldozatok tragédiáját...), hanem 2018 május 25-én... Amikor fehér, jelentős részben magukat katolikusnak definiáló emberek álltak sorba, hogy egy golyóstollal olyan szörnyű bűntettet követhessenek el, amit a muszlim terroristák évtizedek alatt, összességben sem fognak...

Ricsi_91 2019.08.08. 20:26:10

@Frederick2: "Hogy alapjáraton úgy kezeled a bloggazdát és a kommentelőket, mintha fideszes brigantik lennének."

Nem kezelem úgy, de az, hogy "mert nekik cél a magyarság tönkretétele" meg az "Isten óvjon minket egy kormányváltástól." eléggé kormánypropagandásan hangzik.:)

Frederick2 2019.08.08. 20:34:41

@Ricsi_91:

"Isten óvjon minket egy kormányváltástól."

Az ellenzéki pártok közül egyedül a Munkáspárt és a Mi Hazánk utasítja el egyöntetűen a Migráns Kvótát és az Isztambuli Egyezményt. A többi ellenzéki párt kész ratifikálni az Isztambuli Egyezményt. A JOBBIK elvileg ellene van a Migráns Kvótának - bár mostanában keveset kritizálja az EU migrációs politikáját. A legtöbb ellenzéki párt kész elfogadni a Migráns Kvótát.

"mert nekik cél a magyarság tönkretétele"

Az Isztambuli Egyezmény és a Migráns Kvóta egyaránt kárt okoz a magyar társadalomnak. Az a párt, ami zászlójára tűzi ezt a két EU-reformcsomagot, mely ártalmas a magyar társadalomnak, igenis árt a magyarságnak.

Attól, hogy a FIDESZ kommunikációja piszokszar (elismerem), attól ezek még reális veszélyek.

Ricsi_91 2019.08.08. 20:34:52

@Wildhunt: A Franciaországban jogszerűen élő idegenek többsége is dolgozik valamit, ha nem is a legmagasabb státuszban. Nem hiszem, hogy Franciországot a közeljövőben a migránsok, és kifejezetten a migránsok miatt államcsőd fenyegetné, és szerintem Németországot sem. Amúgy már Franciaország is teljesítette a 3% alatti hiánycélt. Azzal nyilván nem lehet egyetérteni, ha a migránsoknak több szociális eljárás jár, mint az őslakosoknak, illetve, ha olyanoknak, kik jogszerűtlenül vannak az országban, bármi is jár.

Ricsi_91 2019.08.08. 20:37:01

@Frederick2: Az Isztambuli Egyezmény szerintem is hülyeség, de tudtommal kevés köze van a migránsokhoz, másfelől azok jó szándékát sem kell feltétlenül megkérdőjelezni, akikről úgy gondoljuk, hogy tévednek. Attól, hogy SZERINTEM az Isztambuli Egyezmény árt a nemzetnek, nem kérdőjelezem meg, hogy a baloldal őszintén úgy gondolja, hogy hasznos a nemzetnek.

Ricsi_91 2019.08.08. 20:44:21

@Madarász Henrik: "Ez nem igaz, Németországban a rendőrállamban, az elrendelt kitoloncolások 1 %-át sem tudja / akarja végrehajtani a rendőrség. "

Nyilván ha éppen sokan vannak illegálisan egy országban, akkor nem lehet az összes mellé rendőrt állítani, de aki jogszerűtlenül van egy államban, az logikus, hogy nem kap semmilyen juttatást az adott államtól. (Ha igen, az nyilván kreténség.) Ha viszont semmilyen szociális ellátást nem kap, de távozni sem hajlandó, akkor két út van az illető előtt: Vagy lopni/rabolni fog, vagy feketén dolgozni, és meghúzni magát. Azért a többség szerintem az utóbbit választja, hisz nem akar rendőrrel találkozni. Nyilván illegálisan tartózkodó fekete munkásokra sincs szükség, és belőlük is haza kell küldeni annyit, amennyire erőforrás van, de azért ők a szociális ellátáson nem tudnak élősködni. Mellesleg választójoguk meg csak az állampolgároknak van, és igazán átformálni egy társadalmat csak azok tudnak, akiknek van választójoguk.

Madarász Henrik 2019.08.09. 00:39:22

@Ricsi_91: Egy idő után az illegálisan ott tartózkodók német állampolgárságot kapnak.

Madarász Henrik 2019.08.09. 01:07:04

@don Fefinho: Nem tudom pontosan, arra emlékszem hogy Schröder állampolgárságot adott az ott élő törököknek a 90-es években, akinek a hatályos törvények szerint vissza kellett volna térni Törökországba, miután lejárt a munkaszerződésük a 70-es 80-as években, de egyszerűen ottmaradtak Németországban és dolgoztak tovább az üzemekben és nem toloncolták ki őket.

Wildhunt 2019.08.09. 09:56:20

@Ricsi_91: a jogszerűen ott élő idegenek nem egyenlők az elmúlt évek nofingerprint Alijaival, főleg nem egy nettó célországban. A hiánymatematikát nálunk is meg tudták csinálni 15 éve. Amit mondasz tegyük fel NEM vegytiszta bullshit. Miért is jó ez az átlag franciának?

Ricsi_91 2019.08.09. 10:47:21

@Madarász Henrik: Igen, és ha az illegálisan ott lévők egy idő után csak azért kapnak állampolgárságot, mert már régóta vannak ott úgy, hogy nem is törvényes, hogy ott vannak, az szerintem is orbitális kreténség. Ebben egy percig nincs vita köztünk.

Ricsi_91 2019.08.09. 10:51:35

@Wildhunt: A jogszerűen ott élő idegenek többnyire dolgoznak. Az elmúlt évek Alijait meg nem kellett volna odaengedni, ebben nincs vita köztünk. Mi miért jó az átlag franciának? Hogy töemegesen jöjjenek az Alik? Nem jó, és nem is javasolnám a franciáknak, hogy ezt engedjék. Nekem itt senkivel nincs vitám azzal, hogy szigorú bevándorláspolitika kell, én csak a TELJES, ÉS SZÁZ SZÁZALÉKOS bezárkózással nem értek egyet. Persze a franciák esete a gyarmatbirodalom miatt is egy összetettebb kérdés.

csi szi 2019.08.09. 13:23:43

@Ricsi_91: USA-ban a gyerekek a kiskapu, azok után jár mindenféle támogatás az illegálisoknak is, iskolába is járhatnak természetesen. Persze ott ha a gyerek már ott született, akkor automatikusan állampolgárságot is kap, a szülőket meg ugye nem toloncolhatják ki, ha már egy amerikai gyermek szülei (ha jól tudom). Persze ott teljesen más világ van, a helyi, demokrata irányítás alatt álló hatóságok nyíltan szabotálják a szövetségieket az illegális bevándorlók védelmében, demokrata polgármesterek "menedékvárosnak" nyilvánítják a városukat stb.

Deansdale 2019.08.09. 13:45:53

@Ricsi_91: "de hisz ezt egyértelműen leírtam"

Az a kommentem nem neked volt válasz.

"Én azt utasítom el, hogy a bőrszín legyen a szempontja az elbírálásnak, és hogy kategórikusan kijelentsük, hogy SENKI nem jöhet."

Miért baj az, ha egy ideig nem jöhet senki? Miért és mennyivel jobb az, ha mondjuk X fő bejöhet? Miért X, miért nem 2X, és az erre adott válasz miért nem érv arra, hogy nulla? A migránsok intergrációját, de még a leszármazottaik életminőségét is nagy mértékben befolyásolja a beilleszkedési képességük, ami egy europid embernél egyértelműen magasabb, mint más rasszoknál. Miért akarnánk szopatni magunkat ÉS A MIGRÁNSOKAT egyaránt azzal, hogy direkt a nehezebben beilleszkedő ill. a másodgenerációs radikalizálódásra hajlamosabb embereket engedjük be?

"De amúgy a Fidesz is enged ide embereket."

A korábbi kommentjeidre is azért nem válaszoltam mert az ilyen szintű politizálás nem érdekel, fáraszt. Én a migrációról mint jelenségről beszélek és csak annyiban érintem a magyar aktuálpolitikát amennyiben az a jelenségre vonatkozik, amúgy szarok a fideszre, úgyhogy a rám vonatkozó tévképzeteid untatnak. A kormányváltás nem azért zavarna, mert a fidesz hú de szuper, hanem mert 99% valószínűséggel drasztikus fordulatot hozna a jelenlegi migrációpolitikához képest, ami óriási szopás lenne az országnak.

"Hidd el azért néger nővér/orvos a Fidesz alatt is ide jöhet újonnan is"

Vagyis az Orbánékra vonatkozó rasszizmus- és xenofóbia-vádak hülyeségek, de amúgy én azzal sem értek egyet hogy ők akárkit is beengednek a határon túli magyarokon kívül, mert minden egyes idegen egy potenciális probléma, ami nem önmagában gond, hanem azért az, mert ha egy láthatatlan határvonalat átlépünk és elkezdenek idegen kultúrák buborékjai nőni az országban, akkor onnantól azokat kidurrantani kvázi lehetetlen. Ezért minden bevándorlást vizsgálni kéne ebből a szempontból is, és ezért fontos, hogy amíg a jelenleg itt élők nem asszimilálódtak addig ne engedjünk be újakat, mert az újak még a már itt lévők asszimilációját is akadályozhatják, neadj'isten visszacsinálhatják.

"Csak ez a veszély nem is fenyeget, mert a lóf@sz sem akar Magyarországra jönni."

Ezt már leírtam hogy miért nem érv. Amúgy kinek a beengedéséért harcolsz itt ha úgysem akarnak jönni?

"Nyugatra igen, sok magyar is inkább megy a "no go zónába" mosogatni, mert esetleg jobban jár, mint itt tanárként"

Az megy akinek az életében az egyetlen érték a pénz, illetve aki annyira hülye fideszgyűlölő. Az előbbi csoport visszajön hamarosan, ahogy változik a helyzet, és valószínűleg az utóbbi is vissza akar majd, csak azt nem szabad beengedni. Aki azzal a dumával megy ki, hogy libsibb világot akar, az ide soha ne jöjjön vissza, akkor már inkább a keresztény négerek.

"Amúgy a Fidesz is enged ide letelepedési kötvényeseket"

Egy-egy ilyen kötvény többtízmillió forint, tömeges migrációra alkalmatlan, ezért teljesen irreleváns.

"Tudjátok mi az apokalipszis, meg a keresztény Európa halála? Az, hogy Franciaországban simán büntetőeljárást indítanak azért, mert abortuszellenes honlapot üzemeltetsz."

Ezt ugyanaz a politikai csoport csinálja amelyik a migrációt és erőlteti, és ugyanaz a céljuk mindkettővel. Mellesleg ez megintcsak azt mutatja, hogy nem olyan szar itt Mo-n, itt szólásszabadság van, ny-eu-ban meg már rég nincs.

Mellesleg Macron (más egyéb okok mellett) azért nyomatja ezeket a hülyeségeket, mert azt reméli több muzulmán fog rá szavazni. Ezért is jó a bevándorlás, mert egy kiélezett (párszázerer szavazaton múló) demokratikus versenyt simán el tudnak dönteni a migránsok, és ők szinte kivétel nélkül balra szavaznak. Az USA is ezen fog bedőlni, ha nem jövőre, akkor 2024-ben.

Madarász Henrik 2019.08.09. 17:29:37

@Deansdale: Lehet hogy Trump lesz az utolsó republikánus fehér elnök, a demográfia a demokratáknak dolgozik, egyre kevesebb fehér él az USA-ban.

Ricsi_91 2019.08.10. 11:34:38

@Deansdale: "Miért baj az, ha egy ideig nem jöhet senki? Miért és mennyivel jobb az, ha mondjuk X fő bejöhet? Miért X, miért nem 2X, és az erre adott válasz miért nem érv arra, hogy nulla? A migránsok intergrációját, de még a leszármazottaik életminőségét is nagy mértékben befolyásolja a beilleszkedési képességük, ami egy europid embernél egyértelműen magasabb, mint más rasszoknál. Miért akarnánk szopatni magunkat ÉS A MIGRÁNSOKAT egyaránt azzal, hogy direkt a nehezebben beilleszkedő ill. a másodgenerációs radikalizálódásra hajlamosabb embereket engedjük be?"

Tehát még egyszer: Én annak a pártján vagyok, hogy minden embert egyénileg ítéljünk meg, és azt, hogy van-e keresni valója Magyarországon. A konkrét személyt, attól függően, hogy a konkrét személy mit tett le az asztalra. Az általam javasolt kritériumok is bőven elég szigorúak lennének ahhoz, hogy de facto azt jelentsék, hogy SZINTE egy néger sem jöhet Magyarországra. De csak szinte, a kivételekre,(Orvosok, egyházi személyek, meg akiket a keresztény voltuk miatt akarnak felakasztani) ettől még ne mondjuk előre azt, hogy ők sem, anélkül, hogy a konkrét személyeket megnéznénk.

" A kormányváltás nem azért zavarna, mert a fidesz hú de szuper, hanem mert 99% valószínűséggel drasztikus fordulatot hozna a jelenlegi migrációpolitikához képest, ami óriási szopás lenne az országnak."

A lóf@szt lenne drasztikus fordulat. Kb. annyian jönnének mint most. Azaza nagyon kevesen.

" "Hidd el azért néger nővér/orvos a Fidesz alatt is ide jöhet újonnan is"

Vagyis az Orbánékra vonatkozó rasszizmus- és xenofóbia-vádak hülyeségek "

Nem az a fő baj a Fidesz bevándorláspolitikájával, hogy ténylegesen kiket engednek ide(Sok olyan embertt is, akit törteénetesen tényleg nem kéne, Asia Bibbinek viszont nem ajánlották fekl nyilvánosan, hogy ide jöjjön, amit viszont meg kellett volna tenni.), hanem inkább a gyűlöletkeltő kommunikációjukkal. A kerítést megcsinálhatták volna csendben is, de a több milliárdos kékplakát inváziónmak SEMMI határvédelmi funciója nem volt...

"Ezt már leírtam hogy miért nem érv. Amúgy kinek a beengedéséért harcolsz itt ha úgysem akarnak jönni?"

Nagyjából leírtam. Orvosok, katolikus egyházi személyek, meg Asia Bibi. RÓLUK BESZÉLEK, NEM MÁSOKRÓL.

"Az megy akinek az életében az egyetlen érték a pénz, illetve aki annyira hülye fideszgyűlölő. Az előbbi csoport visszajön hamarosan, ahogy változik a helyzet, és valószínűleg az utóbbi is vissza akar majd, csak azt nem szabad beengedni. Aki azzal a dumával megy ki, hogy libsibb világot akar, az ide soha ne jöjjön vissza, akkor már inkább a keresztény négerek."

Igen, inkább a keresztény négerek, mint a fehér abiortuszpárti szélsőléiberálisok. De ettől még nem gondolom, hogy magyar állampolgároktól meg lehetne tagadni a hazatérés jogát, még ha szélsőséges idióták is, vagy hogy ezt felvetni is normális lenne.

"Ezt ugyanaz a politikai csoport csinálja amelyik a migrációt és erőlteti, és ugyanaz a céljuk mindkettővel. Mellesleg ez megintcsak azt mutatja, hogy nem olyan szar itt Mo-n, itt szólásszabadság van, ny-eu-ban meg már rég nincs.

"Mellesleg Macron (más egyéb okok mellett) azért nyomatja ezeket a hülyeségeket, mert azt reméli több muzulmán fog rá szavazni."

De nem érted, hogy a néger nővérek a szélsőliberalizmussal SZEMBEN állnának, meg az iszlámmal szermben is? És hogy a töbeges migrációt én is ellenzem, főleg a muszlimokét? És hogy nem az a fő baj, hogy túl sok a muszlim, hanem hogy a fehérek (Akik minden ellenkező híreszteléssel szemben még bőven többségét adják a lakosságnak.) jó része elfordult a kereszténységtől?

Ricsi_91 2019.08.10. 11:39:18

@Madarász Henrik: Mivel az USA többsége fehér, és még egy darabig az lesz, lesz még jó pár fehér elnök. De igen, lesznek színesbőrűek is. És ezzel nincs semmi baj, mert a színesbőrűek is emberek. Meg majd a republikánusok is úgy foigbnak politizálni, hogy őket se haragítsák magukra.

csi szi: Az az amcsi szabály szerintem is hülyeség, hogy aki az USA-ban született, akkor is állampolgár lesz, ha a szülei illegálisan voltak ott.

KalmanBlog 2019.08.10. 13:19:08

@Ricsi_91:

> Orvosok

Már így is túl sok orvos van, aztán passzióból túldiagnosztizálnak, meg medikalizálnak mindent, a nép meg issza a levét.

> egyházi személyek

Nem hinném, hogy a magyar pogány egyház jelen volna Afrikában. A többire meg nincs szükségünk :-)

> meg akiket a keresztény voltuk miatt akarnak felakasztani

Szóval azokat engednéd be, akik még a _saját_ társadalmukba sem tudnak beilleszkedni? Akik még ott is lázadónak számítanak? Szerinted itt mit fognak csinálni? Keresnek valamit, _ami itt számít botrányosnak_. Például konvertálnak az iszlámba, vagy ilyesmi. Az kéne még, hogy ezeket beengedjük. Ha túl akarnak élni, akkor vegyék fel színleg a többség vallását és kész. Ezt csinálja minden civilizált ember a közel-keleti vallások tombolása óta.

Madarász Henrik 2019.08.10. 15:15:03

@Ricsi_91: Teljesen más alapokon állunk, nem fogunk egyetérteni.

Ricsi_91 2019.08.10. 18:00:02

@Madarász Henrik: Én keresztény, leginkább katolikus alapokon állok. Kérdés, Te milyen alapokon állsz.:) KalmanBlog deklaráltan kereszténység ellenes, remélem, hogy csak trollkodásnak szánt kommentjére nem ragálok.:) Amúgy Deansdale, azért kezdtem ide kommentelni, mert egy katolikus blog ajánlójában láttam a blogod linkjét. Szóval remélem? Te is katolikus vagy.:)

Madarász Henrik 2019.08.10. 19:56:24

@Ricsi_91: Katolikus vagyok, de nem vallásos, támogatom a kereszténységet mint kulturális örökséget, de nincs helye az elveinek a fontos kérdések eldöntésében. Én fehér jobboldali vagyok, célom hogy Európa fehér és keresztény ( nem muzulmán ) maradjon.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.08.10. 20:14:55

@Ricsi_91: "Meg majd a republikánusok is úgy foigbnak politizálni, hogy őket se haragítsák magukra. "

Igen, egyszerre lesz is rajtuk sapka, meg nem is. Nem tudom figyelted-e színes kisebbségek politikai viselkedését. Semmi se jó, soha, bármit is csinál a fehér heteró férfi, az rossz. Ennek aztán marhára meg lehet felelni, sok sikert kívánok majd az alkalmazkodáshoz, ha többségbe kerülnek a színesek. Ugyanis lehetsz te bármilyen elfogadó és nyitott, ha rajtad kívül mindenki más törzsben és fajban gondolkodik, akkor hosszútávon baszhatod.

KalmanBlog 2019.08.10. 20:34:12

@Ricsi_91: Félig trollkodás csak. Én is Madarász Henrikhez hasonlóan azt gondolom, hogy a genetikai hasonlóság sokkal lényegesebb, mint a vallás. Gondolj bele, vallást úgy cserélgethet bárki, mint egy köpönyeget, de a génjei megmaradnak generációkon át. Ha nem asszimilálódik, hanem a sajátjai között szaporodik, akkor lényegében örökre.

Miért kellene akkor bedőlnünk annak, hogy ki milyen vallásúnak hazudja éppen magát?

Ráadásul még az azonos vallásúak is sokmindent másképp gondolnak, még nekik is más lehet a világlátásuk. Például itt is szoktak lenni ilyen vallásértelmezésbeli viták, és még a katolikusok is teljesen másképp értelmezik a saját vallásukat, ők sem tudnak egyezségre jutni.

Egyébként a Thulean Perspective blogot, illetve Varg Vikernes videóit javaslom (bitchute-on, mert yt-ról törölték), ha esetleg meg akarnád érteni, hogy mi fán terem manapság a fehér pogányság, és hogy miért érdemes ebben gondolkodni.

Deansdale 2019.08.10. 21:05:09

@Ricsi_91: Miféle katolikus blog?

Egyébként nem vagyok keresztény, de szimpatizálok vele, elsősorban a társadalomformáló hatása miatt, ami szerintem jelentős szerepet játszott abban hogy Európa felemelkedett. Örülnék neki, ha újra elterjedne az emberek körében a keresztény vallásgyakorlás, bár személy szerint a kereszténység metafizikai részében - ha érted mire gondolok - nem tudnék hinni. Ettől függetlenül semmi bajom azzal aki hisz benne, jobb mint az ateizmus, vagy sok más vallás.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.08.11. 05:12:16

@Deansdale: A kereszténység 2, a civilizáció meg alsó hangon 10 ezer éves. A magyar ember kereszténysége sosem hatolt igazán a bőrénél mélyebbre. Vannak univerzális morális kritériumok, amik fel-fel csillannak a Bibliában (a dénárok a trágyadomb alatt), de a lelke mélyén, úgy Isten igazából, Krisztus a tanúm, hogy mindenki pogány.

Deansdale 2019.08.11. 09:32:31

@don Fefinho: Minden hibája ellenére a kereszténység tényleg óriási szerepet játszott Európa megerősödésében, ami másoknak nem sikerült (pogány kultúráknak sem). Ezer különböző módon segített, amikről beszéltünk is már, pl. a kódexmásolástól az egyetemek pénzeléséig. A menny-pokol elképzelés szerintem téves, de abban biztos vagyok hogy a fejekbe verve többmillió bűncselekményt akadályozott meg az évezredek alatt. Az sem megvetendő, hogy az iszlám ellen többé-kevésbé egységesen léptünk fel, egész Európa tolt erőforrásokat a muszlimok elleni küzdelembe - mennyire jól jönne ez most, bakker, ha még élne a kereszténység... Szerintem többszáz ilyen "apróság" van amik összeadódva felmérhetetlen jelentőségűek.

csi szi 2019.08.11. 09:47:52

@Ricsi_91: Az USA-ban a "színesbőrűek" több, mint 90%-a a demokratákra szavaz, vannak republikánus, illetve konzervatív dísznégerek, mint Condoleazza Rice, Thomas Sowell stb. (Kanye West pedig Trumppal haverkodik:)), de őket árulóknak tartják, de legalábbis nem követi őket max. 5% (gondolom ezek is elsősorban a vékony fekete középosztályból). A latinók szintén nagyrészt demokrata szavazók, annak ellenére, hogy a republikánusoknál is vannak "hispán" származású politikusok, mint Ted Cruz stb. Kivétel a kubaiak, mivel ők Castro miatt gyűlölik a kommunistákat, így az amerikai kultúrbalt is, amely a demokrata párt szellemi hátországa. Ezért van az, hogy a demokraták egyre inkább a fehérek hibáztatásával kampányolnak, illetve a nyitott határokért, hogy szavazókat importálhassanak.
Az általuk gyűlölt és lenézett "középső Amerikát" vagy "flyover country-t", "bibliaövezetet" stb. ahogy ők nevezik elvesztették, a két part (illetve még az "északi part", azaz a Nagy-Tavak partján fekvő városi övezetek és a kanadai határ menti liberális fészkek) és a színesbőrűek a bázisuk.

Ricsi_91 2019.08.11. 15:02:30

@Madarász Henrik: "Katolikus vagyok, de nem vallásos, támogatom a kereszténységet mint kulturális örökséget, de nincs helye az elveinek a fontos kérdések eldöntésében. Én fehér jobboldali vagyok, célom hogy Európa fehér és keresztény ( nem muzulmán ) maradjon. "

Én viszont elsősorban nem azt értem keresztény Európán, hogy "nem muszlim", bár nyilván ez is benne van, hanem hogy-bár magának az Egyháznak szerintem sem szabad közvetlenül világi közhatalmat gyakorolnia-a keresztény erkölcsi elveket tekinti a politikai közmegegyezés zsinórmértéknek a fontos kérdések eldöntésében, és a a politikai viták is elsősorban arról szólnak, hogy mi következik a keresztény elvekből adott helyzetben. Én ezt a keresztény Európát akarom megvédeni, nem a "fehér Európát", ebből következően az ebben gondolkodó színes bőrűeknek is helyük van Európában, akik elfogadják az itteni társadalmi normákat.

@don Fefinho: Az is értelmetlen előítélet, hogy a színes bőrűek mind rasszisták. Igen, vannak, akik ugyanúgy azok, mint egyébként jó néhány fehér is. Sokan meg nem azok közülük sem.

@KalmanBlog: Szerintem viszont elsősorban a vallás a lényeg. Minden ember Isten képmása, a genetika meghatároz bizonyos külső tulajdonságokat, és bizonyos hajlamokat, de rohadtul nem az határozza meg, hogy kik vagyunk, hogy melyik rasszba tartozunk. Bocs, de nekem egy hívő katolikus néger mindig ezerszer inkább a testvérem lesz, mint egy kereszténység ellenes fehér tiszta vérű ősmagyar. Varg Vikernes egy erőszakos bűnöző, aki még az enyhe norvég törvények szerint is 16 évet ült, mert kinyírt valakit, és több templomot felgyújtott. Ha nem haragszol, ennek megfelelő polcra teszem.

@Deansdale: A Pro Christo blog-on láttam oldalt a blogod linkét. Amelynek szerzőével ugyan én sem értek egyet dolgokban, de számára egyértelműen a katolikus hite az identitása alapja. Ok, akkor nem hiszel, értem. Akkor alapvetően más az alapállásunk, mert én viszont igen, és számomra-azzal együtt, hogy a keresztények is bűnös emberek, és az Egyház sem hibátlan- számomra az Anyaszentegyház-hibái ellenére- alapvetően mégis Krisztus földi teste, a mindenkori pápa pedig-hibái ellenére, hisz ő is ember-Krisztus földi helytartója, és Péter utóda. Igen, nagyon jó lenne, a ismét erős lenne a kereszténység Európában, és a fehér, őslakos európaiak ismét járnának templomba, mert akkor ennyi muszlim mellett, mint ami most van, is gond nélkül mi lennénk a dominánsak.

Don Fefifno: Attól, hogy Krisztus csak 2000 éve jött el emberként a Földre, attól még a 10 000 éve élt embereket is ő váltotta meg. As attól, hogy egy magát "bunkónyilasként" definiáló pogány úgy érzi, neki nem hatolt a bőrénél mélyebbre a kereszténység, attól még a magyarság sorra adta az Anyaszentegyház által példaként állított szenteket, és boldogokat.

zriff 2019.08.11. 20:11:06

@Deansdale: Az epstein ügyet követed? Ahogy nézem az öngyilkosság annyira hihetetlen, hogy a fősodratú média is alig tudja lekicsinyíteni a fontosságát, de a jobboldaliakat megerősítette. A balosok lehet vagy elsikkasztják, vagy trumpot próbálják vele belekeverni, mondván ismerte epsteint, clintont meg nagyvonalúan kifelejtik. Vagy egy újabb a fehér heteró férfi tehet mindenért hisztéria kerekedik belőle, mint a metoo. Neked mi a véleményed?

Madarász Henrik 2019.08.11. 20:34:54

@zriff: Lehet hogy a Moszad végzett vele, több cikk szerint az ügynökük lehetett, ezért voltak ilyen magas politikai kapcsolatai és úszhatta meg eddig a büntetést az ügyeiért.

Deansdale 2019.08.11. 23:25:33

@zriff: A Clinton maffia kinyíratta, napnál is világosabb. Ezrek mondták előre, hogy ez lesz, annyira egyértelmű volt az egész helyzet. Mivel a rendőrségi nyomozás az ő személye ellen zajlott, a halálával lehetséges hogy felfüggesztik, és akkor az érintettek újra nyugodtan alhatnak.

Mondjuk olyan hangok is vannak, amik szerint csak megrendezték a halálát, már egy plasztikai sebész asztalán fekszik valahol és készül az új életére. A fene tudja manapság.

A tömeg meg marad birkának, két hét múlva már szóba sem fog kerülni a téma, lesz új botrány amin lehet csámcsogni.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.08.12. 12:40:55

Gyűlölet, gyűlölet, gyűlölet, gyűlöletbűncselekmény, gyűlöletkeltés!

Vajon mit akarhat közölni a költőnő tudatalattija?

szelbernadettblog.blog.hu/2019/08/10/nem_igy_akarunk_elni

Frederick2 2019.08.12. 13:38:07

@don Fefinho: @Deansdale:

"Igen, egyszerre lesz is rajtuk sapka, meg nem is. Nem tudom figyelted-e színes kisebbségek politikai viselkedését. Semmi se jó, soha, bármit is csinál a fehér heteró férfi, az rossz."

"Gyűlölet, gyűlölet, gyűlölet, gyűlöletbűncselekmény, gyűlöletkeltés!"

Már a cigányságon belül is felütötte fejét a szexizmus. Természetesen kizárólag férfi bűnösökkel és női áldozatokkal.
moly.hu/ertekelesek/2757663

Ritók Nórának is van egy ilyesfajta cikke, de azért inkább nem kukázom elő.

2019.08.13. 09:48:12

@don Fefinho: ahh, te borzongani jársz oda?

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.08.13. 12:18:46

@don Fefinho: "Vajon mit akarhat közölni a költőnő tudatalattija?"
:-D

Nem tudom de nekem ez a nő szegény már ránézésre is tiszta görcs. Annyira rá lehet görcsölve az egész életre, hogy neki valami egyszerű dologgal kéne foglalkozni, nem a politikával.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.08.13. 13:23:43

@Daenerys Targaryen: Eskü, véletlen botlottam bele. :)

@Sipi81: Volt neve a Cluster B-nek már régen is.
unsettlingamerica.wordpress.com/2012/01/30/lets-spread-the-word-wetiko/

@Frederick2: Felfalják önmagukat. :) Ha a progresszió valaha is belebukik valamibe, az az lesz, hogy az áldozati csoportok egymást és önmagukat marcangolják szét. Mint ahogy pl. a buzik és feministák sem szaporodnak (természetes úton).

Frederick2 2019.08.13. 13:55:07

Szél Bernadett-téma.

@Daenerys Targaryen:

"ahh, te borzongani jársz oda?"

Vagy csak megragadta a Szél Berniből áradó erotikus szépség. Berni olyan borzongatóan szexi. Leginkább, amikor zöld almát vesz a kezébe. :D

Mondjuk én se értem don F. ízlését. Ahelyett, hogy Szél Berni blogbejegyzéseket olvasna, olvasgathatna Daenerys Targaryen kommenteket is. Nem? :D

@Sipi81:

"Annyira rá lehet görcsölve az egész életre, hogy neki valami egyszerű dologgal kéne foglalkozni, nem a politikával."

Mondjuk a családjával. Nem lehet könnyű együtt élni a férjének egy ilyen küldetéstudatos nővel.

Frederick2 2019.08.13. 14:03:55

@Deansdale: @don Fefinho: A kereszténység-témához...

Én azt hallottam, hogy a buddhizmus rendszere jóval rugalmasabb, mint a kereszténységé. A nyugati értelmiség egy része számára ezért is vonzó alternatíva. Az megint más kérdés, hogy a nyugati értelmiség buddhizmus-értelmezése magánál a buddhizmusnál is rugalmasabb.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.08.13. 14:32:05

@Frederick2: "Vagy csak megragadta a Szél Berniből áradó erotikus szépség. Berni olyan borzongatóan szexi. Leginkább, amikor zöld almát vesz a kezébe."

Most miért, egy jó tíz éve még nem volt az rossz csirke. :D

"Én azt hallottam, hogy a buddhizmus rendszere jóval rugalmasabb, mint a kereszténységé."

Én meg azt hallottam, hogy Alexandriában, ahol a kereszténység alapjai valójában megfogantak, jártak buddhista szerzetesek is.

Frederick2 2019.08.13. 14:41:45

@don Fefinho: Én Szél Berni testét most is szívesen megkóstolnám. Ahogy Szabó Tímeáét is. :D

csi szi 2019.08.13. 16:16:03

@don Fefinho: Kunhalmi Ágnes már sz.rt sem ér?
A ballibek Cseh Katalinba és Donáth Annába szerelmesek mostanában, mondjuk ők még fiatalok, tíz év múlva ők is elég kiéltek lesznek.
A Fidesz is tolja a nőket, bár ők nem annyira femcsik, Varga Judit, Novák Katalin, mondjuk egyik sem kelti túl önálló egyéniség benyomását. Bártfai-Máger Andrea meg a jól karbantartott MILF vonalat képviseli (neki úgy látom az életkora sem nyilvános).

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.08.13. 16:34:47

@Frederick2: Amennyire én tudom, buddhizmusból is ezerféle van...

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.08.13. 16:37:33

@don Fefinho: "Volt neve a Cluster B-nek már régen is."
Össze tudnád foglalni két mondatban? :-)

Madarász Henrik 2019.08.13. 17:14:50

@csi szi: Meg kell hagyni Cseh Katalin és Donáth Anna is helyes nő, a fideszesek közül meg Varga Judit.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.08.13. 17:42:02

@Sipi81: Kettőben nem. :D

Van egy gyermekkori érzelmi sebed, amit ha nem dolgozol fel, hanem lefojtod tudat alá, önkéntelenül is kiéled ugyanazt a sebzést a saját utódaidon (meg mindenki máson is), és az adódik tovább generációról generációra a rosseb tudja mióta, de azért vannak tippjeim. (Magyarország esetében a feudalizálás+katolicizálás lehetett az eredeti trauma, azóta pedig egyik generáció töri be szépen a másikat. Tudom, tudom, nálunk familiarizmus volt, el se kezdjük...)

Lásd még:

- Indokolatlanul nagy arc (nárcisztikus), ami a mögöttes űr takargatására szolgál; illetve saját hiányosságok fel nem dolgozása amódon, hogy azokat a másikra vetítve a másikban gyűlöljük önmagunkat.
- Érzelmi instabilitás (borderline), napi szinten többször ingadozó hangulat, társas kapcsolatokban húzdmeg-ereszdmeg.

Jellemző az érzelmi manipuláció, illetve a valódi empátia hiánya.

Nem vagyok a téma szakértője (még), de rajta vagyok.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.08.13. 17:46:17

@csi szi: Van az a pont, amikor az idiotizmus már a külcsíny rovására megy. Kunhalmi pont az a kategória, akinek az esze (hiánya) ront az összképen.

Madarász Henrik 2019.08.13. 19:03:08

@don Fefinho: Most csak a külsőről volt szó :)

Frederick2 2019.08.13. 19:34:30

@don Fefinho: @Madarász Henrik: @Sipi81: @csi szi:

Na nézzük!

Szúrnám: Szél Berni, Szabó Tímea, Osztolykán Ági, Járóka Lívia, Kunhalmi Ági, Demeter Márta, Cseh Katalin, Donáth Anna

Frederick2 2019.08.13. 19:44:53

@Deansdale: @Madarász Henrik: Így legyen ötösöm a lottón.

Péterblogék megint kezdik a margón való mocskolást.
torikode.wordpress.com/2019/07/17/latom-megint-megy-a-nyelveszkedes-odaat/

Kommentmezőben és blogbejegyzésben egyaránt. Nagyobb részt Dean a fő célpont, de kapok én is, Kálmán is.

A félreértések elkerülése véget: én már nem járok oda kommentelni. (Bár most egyet lehet, beírok, egyfajta reagálásként.) "Kitagadtak", mert kibékültem veled, Dean. Ők ezt úgy fordítják le a maguk primitív nyelvére, "seggnyalás". Vagyis már rám nem lehet kenni a dolgot.

Titkok és Foma nem is rejtik véka alá, hogy szálka vagy a szemükben, Dean. Nagyon utálnak. Máig nem tudom, miért, de utálnak. De arra ne számíts, hogy átjönnek ide a blogod kommentmezejére, kinyilvánítani a véleményüket.

Azt hiszem, egykori haverom, Farkas Attila Márton, az ilyeneket nevezte úgy: SZARFASZÚAK.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.08.13. 19:59:02

@Frederick2: "Szúrnám"
Miből lehet választani? :-D

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.08.13. 20:04:27

@Frederick2: Első ránézésre vetítenek (pont most volt róla szó, micsoda szinkronicitás!), mint annak a rendje. Második ránézésre itt a Dean-nél micsoda kisesszé kommentek vannak, erre produkálnak külön-külön 11 olyat, mint itt mi egy nap alatt együtt. Harmadik ránézésre szőrszálhasogatás. Negyedszerre már nem nézek rá.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.08.13. 20:18:34

@Frederick2: "Osztolykán Ági"

Vadai Ági, Gurmai Zita, Lendvai Ildi, Hellert még holtában is!

Frederick2 2019.08.13. 20:25:31

@don Fefinho: Én se járok már át oda, de haver jelezte, hogy még mindig megy a mocskolódás. Hát rápillantottam...

Mindegy. A másik lenézése a legjobb egotripp.

Azért annyit pontosítok, hogy ez a Foma és Titkos srác bulija. Vagyis nincs semmi Péterblogék (az előbb még ezt írtam), sőt becsületére legyen mondva, ő még igyekezett leállítani őket. Kevés sikerrel.

Frederick2 2019.08.13. 20:26:49

@don Fefinho: Lendvai? Aki már túl van a 60-on, az szóba sem jöhet! :D

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.08.13. 20:48:30

@Frederick2: Más lányával élve soha, valamint 7 fölött kizárt, mert nem sikít őszintén és elásni is nehezebb.

Deansdale 2019.08.13. 20:52:07

@Frederick2: Ez már szánalmas, annyi vér nincs a pucájában hogy beszálljon egy nyílt vitába, csak a hátam mögött, messziről fikáz. Úgy érzi az álláspontja nem elég erős ahhoz, hogy nekem merje szegezni? Hát, ez mondjuk érthető.

csi szi 2019.08.13. 21:41:27

@Frederick2: Na igen. Én, amikor nem értettem egyet Deansdale-lel nyelvügyben, akkor leírtam itt, bár sikerült is felidegesítenem ezzel. Eszembe sem jutna valami másik blogon ekézni a nézeteit (nevesítve). Arról nem tehetek, ha ezek itt engem is említenek, végül is épp arról az esetről van szó.
Részemről a téma lezárva, nem fogom előhozni máskor, már mindenki leírta, mit gondol.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.08.13. 21:46:34

@csi szi: Hazudsz! A másik blog szerint fogalmilag kizárt, hogy itt valaki ne értsen egyet Deannel bármiben is! A másik, hogy függetlenobjektív felvilágosult jóember módjára a nézeteihez hozzá se nyúltak, szalmabáb-árnyékbox megy meg erőltetett óvodásgúny.

csi szi 2019.08.13. 22:08:30

@don Fefinho: Nem ismertem azt a blogot, de azt meg azért nem mondanám, hogy nem. Na de úgy vagyok ezzel, hogy tisztában tartom mindenki rögeszméjét, egy régi barátom hisz az ufókban meg Egelyben (meg egy pár szerintem erősen kétes dologban, pl. hogy Tesla anno tényleg meg tudta csapolni a "nullponti energiát" csak a rossz emberek - összeesküvések mindig, mindenhol ez ügyben is - elintézték, hogy ne tudjuk használni azóta sem a találmányait), én meg nem tudok olyan érveket felhozni neki, amiket elfogadna, ahogy nyelvész stb. nem vagyok, fizikus sem. Ő meg "tekintélyre hivatkozás" címen lesöpörné, ha a "hivatalos tudományt" hoznám fel.

De mindegy is, hogy jó érveket hoznak-e fel vagy árnyékbokszolnak, eléggé kicsinyes dolog valakit így a "háta mögött" oltani, aki nem közszereplő.

csi szi 2019.08.13. 22:14:31

Azért látom én is kaptam egy kis lehülyézést tőlük, jogosan vagy sem, azt most nem kezdem el megvitatni. :)

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.08.13. 22:16:54

@csi szi: Én igyekszem nyitott maradni, nem zárok ki, de nem is fogadok el vakon bemondásra semmit. Talán agnosztikusnak lehetne mondani, tisztában vagyok vele, hogy amiről fogalmam sincs, arról fogalmam sincs. A baj ott szokott kezdődni, amikor valakinek valamiről fogalma sincs, viszont fixa ideája, hogy de.

csi szi 2019.08.13. 22:34:48

@don Fefinho: Lehülyézett a poszter az "Y-DNS" emlegetéséért.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.08.13. 22:47:40

@csi szi: Ja meg tetszett a lista Dean kompetenciáiról, gondolom ők ott odaát a lista minden pontjának teljes birtokában cáfolják. :) Nagy kár lenne segget csinálni a szánkból.

KalmanBlog 2019.08.13. 22:47:57

@Frederick2:

"én amúgy Kálmánnak szurkolok, mert ő a kedvenc karim, a helyi Tyrion Lannister, aki mindig megmondja a frankót akármilyen helyzetben, szóval remélem, hogy ő sokáig marad még és nem “írják ki” egyhamar."

Nem hallottam még ezekről a Lannisterekről, de ez nekem dícséretnek tűnik. Spanom lesz a Titkos gyerek!

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.08.14. 00:33:03

@don Fefinho: Megmondom őszintén nem mindig tudlak követni. :-)

"Van egy gyermekkori érzelmi sebed, amit ha nem dolgozol fel, hanem lefojtod tudat alá, önkéntelenül is kiéled ugyanazt a sebzést a saját utódaidon"

Bizonyára van ilyen is de szerintem nem törvényszerű. Persze munkás dolog megváltozni, ha van, de én élő jó példákat is láttam már közvetlen környezetből. Meg alkati kérdés is.

"Nem vagyok a téma szakértője (még), de rajta vagyok."
És mi motiválhat valakit, hogy ezekbe a témákba beleássa magát?

Hogy aztán meg Szél Berninek mi a baja, az már legyen az ő baja. :-)

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.08.14. 02:34:57

@Sipi81: "Megmondom őszintén nem mindig tudlak követni."

Azt hittem, a Cluster B-be kérdeztél bele. A nárcisztikus-borderline viselkedés pont erről szól, és általános társadalmi ragálynak tűnik, de - és most részrehajlok - a baloldalon kifejezetten kondícionálják rá az embereket. Felfújt, hamis ego, túlérzékenység (irritálhatóság) alacsony impulzuskontrollal és nulla önreflexióval párosulva, és mindehhez rengeteg vetítés. Biztos találkoztál már vele.

Berni annyit emlegeti a gyűlöletet, a gyűlölködést és a gyűlöletkeltést - eltorzult arccal -, hogy az embernek kételyei támadnak.

"És mi motiválhat valakit, hogy ezekbe a témákba beleássa magát?"

Érdeklődési köreim egyike a pszichológia, külső megfigyelők szerint érzékem is lenne hozzá, úgyhogy ősztől akadémikusan is elmerülök a dologban. Személyes családi érintettség is közrejátszik, illetve be tudom dobni az angolomat az angolszász szakirodalom átültetésére magyarba. Jobb, mint három műszakban emulziópárát szívni.

Frederick2 2019.08.14. 05:35:25

@don Fefinho: @Sipi81:

"Magyarország esetében a feudalizálás+katolicizálás lehetett az eredeti trauma, azóta pedig egyik generáció töri be szépen a másikat."

A lelki feudalizációra gondolsz? Arra, hogy a társadalom (beleértve annak felvilágosultabb tagjait is) feudális módon gondolkodik? Ha igen, akkor erre rengeteg szép példa van. Nekem a kedvenc példám a kiadók működése: amikor egy futtatott szerzőnek a hűsége többet jelent, mint a tehetsége.

"Hogy aztán meg Szél Berninek mi a baja, az már legyen az ő baja. :-)"

Engem az ijeszt meg ezekben az emberekben, hogy mennyire előtérben van a politika. Sz. Berninek van egy férje és két gyereke, TGM-nek unokái - foglalkozhatna velük többet, ehelyett csak politizálnak, politizálnak, politizálnak. Egyszer láttam Mesterházy-val egy interjút, töredelmesen bevallotta, hogy a politika miatt kevés ideje jut a gyerekekre és az asszonyra. Milyen emberek azok, akik hanyagolják a családtagjaikat a politika miatt? Megborzongok!

Frederick2 2019.08.14. 05:39:41

@KalmanBlog:

"Spanom lesz a Titkos gyerek!"

Titkos saját bevallása szerint rendszeresen monitorozza Dean blogját, aztán időnként jelentést tesz "valami havernak". Valószínűleg gyakorol - hátha felfedezi magának egy párt.

Ha már filmes analógia.

A "Mások élete" c. filmben az embereket lehallgató Stasi ügynök.

Az "Ötödik pecsét"-ben a fényképész, aki beárulja ívócimboráit a nyilasoknak.

Egyik se kedvenc kari.

Deansdale 2019.08.14. 08:37:39

@csi szi: "bár sikerült is felidegesítenem ezzel"

Csak a felszín fodrozódott kissé, ami meg teljesen rendben van. Nincs is értelme vitázni ha nincs benne semmi szenvedély :D

Ha már így szóba került, szerintem csak mentális hárítás a K-R szóbokor "széleit" vitatni, hogy a kar vagy a kard része-e, mert a bokor törzse önmagában is elég az elmélet bizonyítására. A kör-kerek-kerék-karika-satöbbi ANNYIRA egyértelműen egy nyelvben fejlődtek ki egymásból, hogy ez önmagában bedönti az MTA-s ősnyelvészeti elképzelések 90%-át. Aki ezt nem ismeri be, az érzelmileg tapad a régi álláspontjához és ezért nem akarja feladni, a kiutat keresi az igazság helyett. "Hogyan tudnám körbemagyarázni az álláspontomat cáfoló bizonyítékokat ahelyett hogy új elméletet alkotnék az ismeretükben? Megvan: a kard-nak szerintem nincs köze a kör fogalmához, erre hivatkozva ignorálom a komplett gondolatot." Nem baszogatni akarlak, csak szerintem megérdemelnéd hogy igazabb dolgokban higgy.

Frederick2 2019.08.14. 09:17:47

@csi szi: Én csak azt nem értem, miért nem lehet tárgyilagosan, szenvedélyektől mentesen, normális hangnemben vitázni a nyelvtudományos témákról. És itt most nem az MTA arrogáns nyelvészeti elitjéről meg a velük hadakozó örült magyar tudósokról beszélek. Hanem az átlagemberről - vagyis rólunk.

Az, hogy a finnugor elmélet megáll vagy sem, meg hogy a hun-magyar rokonság igaz vagy sem; ezek teóriák, amelyek racionális módon, igazolhatóak a tudomány tükrében. Könnyedén lehet hozni érveket és ellenérveket - s a vita során kikristályosodik, melyik tétel igaz. Az egészséges vita során.

Két dolgot, persze, illik elkerülni:
1, ne csináljunk se a hun hagyományból, se a finnugor hagyományból hitet, hitvallást, sőt pótvallást
2, ne vigyük bele a politikát.

Én aztán nem fogok azon dühöngeni se akkor, ha a finnugor elmélet állja meg a helyét, se akkor, ha a hun-magyar rokonság.

Én nem viszek bele érzelmeket és szenvedélyt, nem csinálok belőle hitet, s nem társítom hozzá a politikát.

De még mindig nem értem: mi, átlagemberek, az internet világában miért vagyunk képtelen tárgyilagosan vitatkozni egy amúgy racionálisan eldönthető kérdésről?

KalmanBlog 2019.08.14. 09:20:52

@Frederick2: > A lelki feudalizációra gondolsz?

Szerintem a valódira gondol. Mivel a katolikus kereszténységre szokás koncentrálni, ezért ez kevésbé sokat emlegetett téma, de nagyjából I. István uralkodása alatt végbement a társadalom feudális keretbe erőltetése is.

Nem tudjuk pontosan, hogy milyen volt a társadalmi rend előtte, de utána a fejlett nyugathoz csatlakoztunk, és feudális lett.

Érdekes ez a trauma elv, hogy ezeket átadják a generációk egymásnak. Egy-két generáción át még el tudtam eddig is képzelni, de hogy 1000 évre is volna ilyen hatás? Azt mindenesetre meg kell jegyezni, hogy nem csak velünk magyarokkal történt meg ez a trauma, hanem az összes európai fehér nemzettel is, csak más-más időpontokban.

Frederick2 2019.08.14. 09:24:51

@Deansdale:

"Nincs is értelme vitázni ha nincs benne semmi szenvedély :D"

Jónás gazda: "Igenis vetésforgó gazdálkodás tesz jót a földnek, te fasz!"
Ferenc gazda" "Szerintem meg a nyomásos gazdálkodás, te arrogáns bunkó!"

Valahogy így képzelted? :D

Az, hogy én racionálisan eldönthetek egy vitát, az ész tükrénél, lehetőséget ad, hogy elkerüljem a heves érzelmeket és szenvedélyeket, a személyeskedést. Szerintem olyan kérdéseknél, ahol racionálisan dönteni lehet az alternatívák között, eleve hiba a szenvedélyek behozása a képbe.

Mondhatni: neked sem kéne lehülyézni a vitapartnereket. És akkor talán kevesebb lesz a gond.

Deansdale 2019.08.14. 09:28:08

@Frederick2: Emberi hiba, hogy bizonyos dolgok indulatokat gerjesztenek bennünk, és ez nem feltétlenül a vita tárgyára vonatkozik, szóval itt nem úgy értem, hogy a finn vagy a hun rokonság gondolata bosszantó. Inkább arról van szó, hogy egyesek egója személyes támadásnak veszi ha megpróbálják őket meggyőzni hogy valamiben tévednek, másokat az bosszant ha a vitapartnert értetlennek látják, megint másoknál különböző témák összekötődnek (pl. történelem és politika) és egy olyan vonzat gerjeszt bennük indulatokat ami valójában nem kapcsolódik a tárgyhoz, csak az ő fejükben.

De szerintem nem gond, ha a vita nem érzelemmentes, elvégre emberek vagyunk, és attól hogy valaki szenvedélyesen érvel a vita szakmai oldala maradhat(na) tárgyilagos. Amíg releváns érvekkel vitázunk és nem ad hominemekkel addig egy kis indulat belefér.

KalmanBlog 2019.08.14. 09:29:11

@Ricsi_91: > Bocs, de nekem egy hívő katolikus néger mindig ezerszer inkább a testvérem lesz, mint egy kereszténység ellenes fehér tiszta vérű ősmagyar.

Értjük. Pont erre a nézetkülönbségre akartam felhívni a figyelmet.

> Varg Vikernes egy erőszakos bűnöző, aki még az enyhe norvég törvények szerint is 16 évet ült, mert kinyírt valakit, és több templomot felgyújtott. Ha nem haragszol, ennek megfelelő polcra teszem.

Embert ölt, azt bevallotta, de saját bevallása szerint önvédelem volt, nem gyilkosság. Ha igaz a saját bevallása, akkor ez csak pluszpont, mert a saját életéért küzdött és győzött.

A templomgyújtogatás vádját sosem bizonyították rá, és azt mondja, hogy sosem tett ilyet. Én hiszek neki.

Amit mond, azt nézve számomra nem egy értelmetlenül gyilkoló elszabadult briganti képe rajzolódik ki, hanem egy gondolkodó és erős emberé, akit érdemes meghallgatni. De lelked rajta, ha te a média besározása okán ignorálod őt.

(Vajon Jézusról mit írna a sajtó manapság? Őt biztosan soha nem ítélnék el, mert hiszen maga a megtestesült jóság.)

Frederick2 2019.08.14. 09:36:27

@KalmanBlog: Látom, te nem nagyon támogatod, hogy Európa visszatérjen a keresztény gyökereihez (legyen az a Ratzinger-irányvonal, Wojtyła-irányvonal vagy Bergoglio-irányzat). Érdekes, általában három alternatívát hallok vallási szempontból, a kereszténység felváltására:
1, iszlám Európa
2, buddhista Európa
3, neopogány Európa

Egy buddhista Európát megnéznék! :D

Frederick2 2019.08.14. 09:39:12

@Deansdale: Mondjuk én racionális szempontból a finnugor származás képtelenségét és a hun-magyar rokonság igazolását látom. De a nyelvészeti műveltségem felszínes, szerintem a nyelvtudomány egy piszok nehéz tudomány, figyelni kell rengeteg mindenre.

Deansdale 2019.08.14. 09:39:51

@Frederick2: "Valahogy így képzelted? :D"

Hát, ha utána mindketten kifejtik az ÉRVEIKET is, ahelyett hogy szétvernék egymás fejét kapával, akkor voltaképpen igen, ennyi belefér. Általában nem segít az indulat, de ahogy írtam eggyel fentebb, emberek vagyunk, ez van.

"Én aztán nem fogok azon dühöngeni se akkor, ha a finnugor elmélet állja meg a helyét, se akkor, ha a hun-magyar rokonság."

Ez lenne az egész kulcsa, vagyis ez a normális mentalitás. Sajnos a legtöbb témában a "hivatalosok" nem így gondolkodnak, nekik egyrészt presztízskérdés, hogy tévedhetetlenek, másrészt a megélhetésük is ettől függ, szóval igencsak rá vannak csavarodva arra, hogy X elmélet igaz és helyes, aki meg akár csak megfontolni is hajlandó bármi mást az rohadt szemét tróger, akit meg kellene fojtani egy kanál vízben. Erre az MTA tökéletes mintapélda, amit több mint egy évszázada művelnek az "altarnatív" történészekkel és nyelvészekkel az kritikán aluli, gyomorforgató aljasság. Több tucat kutató karrierjét és életét nyomorították meg hazugságokkal és a személyük bemocskolásával csak azért, mert a hivatalos MTA állásponttól eltérő elméleteket kutattak, ami pedig teljesen normális dolog bármely tudományterületen.

Frederick2 2019.08.14. 09:43:15

@KalmanBlog: @Ricsi_91: Jó zenét nyomat ez a Varg Vikernes? Hallgathatóak a Burzum-lemezek?

Most hallottam először róla. KMFDM-et hallgatok most. Kicsit nehezen tudnék most ráállni egy black metal-ra.

Deansdale 2019.08.14. 09:53:34

@Frederick2: "szerintem a nyelvtudomány egy piszok nehéz tudomány, figyelni kell rengeteg mindenre"

Vannak bonyolult részei és vannak egyszerűbbek. A piszok nehéz dolgok egy része abból származik, hogy a finn-magyar nyelvrokonságot piszok nehéz volt megtámogatni, ezért jó magyar nyelvészeink kitaláltak egy rakás komplikált szabályt, amiket sehol máshol nem alkalmaznak a világon. Ilyen például az, hogy az egymással "kompatibilis" hangzókra, amik a beszélt nyelvben illetve a különböző dialektusokban a mai napig felcserélődnek olykor (bicikli-bicigli), ráaggattak egy olyan "szabályt", hogy x hangból az idő során márpedig y hangnak kellett lennie, és ami ennek nem felel meg az megy a kukába. Így lett a finn kota szóból a magyar ház, mert az MTA nyelvészei szerint a k-ból h-nak muszáj lennie, a t-ből pedig z-nek, holott ez egy holdkóros hülyeség - és mégis, erre alapozva lesöprik azt hogy a német haus és a magyar ház szavaknak bármi köze lehetne egymáshoz, hiszen nem felelnek meg az ő aberrált hangzóváltozási elképzeléseiknek. Érted ezt? A két azonos jelentésű és azonos hangalakú szó pont azért nem lehet rokon, mert ha rokonok lennének akkor eltérne a hangalakjuk... Aki ilyesmit elhisz az nem normális, de sajnos ezen nevelik fel a következő nyelvész-generációkat. Ilyen alapon bármilyen nyelvet lehetne rokonítani a magyarral, és ugyanezzel a módszerrel bármilyen létező rokonságot el lehet tagadni.

Amúgy a nyelvészet csak akkor bonyolult ha sok nyelvet akarsz érteni - ha csak a magyart, az nem annyira nehéz. (Feltéve hogy magyar az anyanyelved, idegeneknek egy kicsit nehezebb a dolguk :)

KalmanBlog 2019.08.14. 10:05:08

@Frederick2: Kétféle Burzum van: a börtönévek előtti és az azutáni.

A mostani Burzum ambient stílusban játszik (önbevallás alapján, én nem tudom megállapítani). Fenn vannak a lemezek a yt-on, ezeket még nem törölték. Egyik kedvencem 3 perc összesen: www.youtube.com/watch?v=tP-PhoTbhhs Burzum - Heill Óðinn

Varg egyébként azt írja, hogy a lemezeknek van egy íve és ideális esetben úgy kellene őket egyben meghallgatni. De kinek van erre ideje? (Van egy zenész ismerősöm, akinek nem nagyon tetszett, hogy kocsiban hallgatom a zenéjét, mert ahhoz is le kellett volna rendesen ülni vagy feküdni :-)

Úgy tudom, hogy most egyedül csinálja a lemezeket, nincs is teljes zenekara. Talán félnek a zenészek tőle, LOL.

zriff 2019.08.14. 11:03:43

@Frederick2: Én szoktam olvasgatni a péter blogot, még kommentelni is oda. Nekem az a tapasztalatom hogy intelligensek, meg a stílusok is vicces egy bizonyos szinten(játék ismertetők), de az a fő gond, hogy politikailag csak és kizárólag kritizálni tudnak. A gondolkodásuk élj lazán, feszültségmentesen, normálisan, jobberek vs libsik, a politika a hülyéknek való, ez szar, az szar, röhögjük ki, konteósok, szittya turulos prolik stb. szinte már trollkodásig fajul. A túlzott politizálás valóban káros, de ez a fajta apolitikusság is. Lenézik a jobb, és baloldalt, meg folyton előjön éljél egyszerűen, normálisan ezeken kívül, de jelenlegi égető társadalmi problémákat leszarják, vagy elbagatellizálják, amik a normális életet megnehezítik, sőt külföldön már taccsra tettek mindent (feminizmus, migráció, transzneműség, szórakoztató ipar átpolitizálódása). Nincs párbeszéd, hogyan lehetne jobb, élhetőbb a jövő, társadalom a lenézett libsi jobberségen kívül, mi lehetne a harmadik út semmi csak gúnyolódás.

csi szi 2019.08.14. 11:40:28

@Deansdale: A szabályos hangváltozások az indoeurópai összehasonlító nyelvészet egyik alapja, bár nem lep meg, hogy erről a jelek szerint sosem hallottál. Talán nem fért bele abba a 20 percbe, az "alternatív nyelvészek" előadásaiból, írásaiból pedig csak ilyen formában jutott el hozzád ("sehol máshol nem alkalmazzák a világon" LOL). Lásd: hu.wikipedia.org/wiki/Rendszeres_hangmegfelel%C3%A9sek_t%C3%B6rv%C3%A9nye
Arról lehet persze vitatkozni, hogy helyes dolog-e szabályos hangváltozásokat keresni a nem indoeurópai nyelvcsaládok esetében vagy sem.

Frederick2 2019.08.14. 11:57:18

@zriff: Bizonyos tekintetben megértem őket. Én is voltam már apolitikus - és megmondom neked őszintén: ha továbbra is ilyen igénytelen marad a jobboldal, talán ismét visszatérek az apoltikussághoz. Ezt a jelenlegi jobboldali identitást is nehezen tudtam kialakítani - és jelen pillanatban nehezen is tudom fenntartani. (Ugye, nem elég egy identitást kialakítani, azt fenn is kell tartani.) Meg persze maradnak a kompromisszumok, de az önmagában korrumpálja a személyiséget.

Péterék kb. azt képviselik, amit régen a Kétfarkú Kutyapárt, csak blogokon és kommentekben. Régen, ugye, a Kutyapárt is abból indult ki, hogy az emberek többsége betegesen komolyan veszi a politikát, hát mi úszunk az árral szemben, és röhögjük ki. (Aztán volt az a pénz, ami után a Kutyák széttették a lábukat, és vérkomolyan vették a politikát. Lásd mostani helyzet.)... Péterék dettó ugyanezt teszik, csak kicsiben. Körülöttünk mindenki vérkomolyan veszi a politikát, jobbról is, balról is, hát mi röhögjük ki.

S valamilyen szinten igazuk van. 1. Azért, mert megint ott tartunk, hogy az emberek többsége vérkomolyan veszi a politikát. De annyira, hogy kialakult egy új mentális betegség, a POLITIKAFÜGGŐSÉG. 2. A jelenlegi politika tényleg szánalmas, ciki és gáz, vagyis kiröhöghető. Jobbról is, balról is. Helyi és nemzetközi szinten is.

Hovatovább: Péter és Titkos ex-jobbikosok, miután csalódtak a JOBBIK-ban, nem találtak olyan új pártot, amibe belevethették volna a bizalmukat. (Foma nem tudom, mi volt politikailag.) A harmadik utas politikához, a centrumsághoz program kell, akik meg ma képviselik, szintén vérciki, röhejes alakok (Puzsér, Identitás GeneráChio). Ja, meg marad alternatívának jobboldalról a korrupt FIDESZ szolgálata - amiből, nem csodálom, hogy nem kérnek. Én sem.

Egyéni szinten megértem őket.

Ami probléma, az, hogy bár fennen hirdetik, hogy apolitikusak, igazából mindig születik egy cikk Foma vagy Péter tollából azzal kapcsolatban, hogy az adott politikai irányvonal, jobbról vagy balról szar. Az üzenet mindig ugyanaz: ez vagy az a politikai formáció szar. Szar vagy, hülyegyerek! Ez pedig már nem is apolitikusság, hanem nihilizmus. A nihilizmus meg hosszabb távon dekadens, destruktív, nem képvisel pozitív értéket.

Ők egyébként azzal is vádolnak "minket", hogy politikafüggők vagyunk. Egyénileg engem is. Na most én nem tudom, itt ki politikafüggő és ki nem. Én voltam politikafüggő, és szerencsére lejöttem róla. Egyedül itt politizálok, a Dean-blogon meg otthon, a szüleimmel - a munkahelyemen nem, a haverok és barátok között nagyritkán. De míg az a vádjuk, hogy mi a politikába menekülünk a szürke valóság elől (valamilyen téren erről szólt Péter Red Pill cikke is), addig náluk is megvan ez a menekülés, csak nekik a képregények, rajzfilmsorozatok, filmek és PC-játékok világa a menedék. Ez kicsit olyan, amikor a kábszeres oltja az alkoholistákat. :P

Phú, ez hosszú lett, de ismerem őket, és egy teljes választ akartam adni a felvetésedre.

Deansdale 2019.08.14. 12:03:25

@zriff: Ahhoz, hogy valaki ilyen módon csak a mának éljen, a saját buborékjában, vagy ostobának kell lenni, vagy ki kell kapcsolni a saját agyában azt a részt, ami a dolgok összefüggéseit vizsgálja. A migránskérdés kapcsán például nagyon sokaknál egyértelmű, hogy szándékosan vakká teszik magukat összefüggésekre, úgy csinálnak mintha a világ random pillanatképekből állna amik térben, időben, ill. logikailag teljesen függetlenek egymástól, és bármiféle okságot vagy döntés->következmény logikát feltételezni ostoba összeesküvés-elmélet. De a gender-téma is ugyanilyen, ott is naponta felteszik pl. a kérdést, hogy miből gondolod hogy a magyar genderkurzus hova fog vezetni, hiszen még gyerekcipőben jár - mintha nem lenne előttünk példának a teljes nyugati világ.

A baloldal a szakadék felé tol minket minden erejével, a jobboldal meg próbálja ezt akadályozni, és ebből egyesek csak annyit látnak, hogy megy a kötélhúzás, hát nyilván mindenki hülye csak ők nem, hiszen minek erőlködni...

Deansdale 2019.08.14. 12:45:11

@csi szi: "A szabályos hangváltozások az indoeurópai összehasonlító nyelvészet egyik alapja, bár nem lep meg, hogy erről a jelek szerint sosem hallottál."

Épp azokról beszéltem, nálad ez a sosem hallás jele? :) Hangzóváltozások természetesen léteznek, ezekről írtam is már legalább 30 alkalommal, sőt, a K-R szóbokros cikkem egyik lényegi eleme, hogy a K, G és a H "rokon" hangzók, hasonlóan képződnek ejtés közben, így a beszélt nyelvben olykor összekeverednek - faramuci módon azt is mondhatnám kompatibilisek egymással, és a szóképzések során az évezredek alatt ki is használták ezt az eleink. Én kizárólag azt a részét vitatom a dolognak, hogy ezek a hangzóváltozások garantáltan egyirányúak ill. kötelező jellegűek, ahogy az MTA állítja, pedig ez orbitális baromság. A hangzóváltások mehetnek bármely irányba rugalmasan, és a bekövetkezésük esetleges. A sokat emlegetett K, G, H hangzók pl. hasonló képzésűek és ezért átválthatnak egymásba, így ha egy nyelv egy szót átad egy másikba, vagy az adott szó az évszázadok során megváltozik, esetleg különböző dialektusok máshogyan használják, akkor bárhogyan változhatnak, oda-vissza és föl-le, a valóságban nincs olyan szabály, hogy márpedig a K hangból kizárólag H lehet, de az viszont kötelezően.

Amit linkeltél az jobbára irreleváns ebben a kérdésben, illetve pont azt mutatja be, hogy a hangzóváltások NEM szabályosak. Az 1. pontból hangzóváltás kérdésében csak annyi látszik, hogy az R és az L hangzók "kompatibilisek", és ahány polinéz nyelv van, véletlenszerűen használják egyiket vagy másikat ugyanazokban a szavakban. Ha a hangzóváltás törvényszerű lenne, akkor minden polinéz nyelv ugyanazt a hangzót használná az azonos szavakban, de nem ugyanazt használják, tehát annyit állapíthatunk meg, hogy kötelező jellegű hangzóváltás nem létezik, csak esetleges. A 2. pontban nagyon kicsi a táblázat, következtetések levonására gyakorlatilag alkalmatlan, de az pl. látszik a 3. oszlopban, hogy az egyébként szintén "rokon" D, T, és V hangzók közül az angol az egyik irányba ment el, a magyar meg egy másikba, már ha feltétetelezzük, hogy mindkettő a latinból vette az eredeti szót. Hiába próbálják erre ráhúzni azt a kaptafát, hogy márpedig a latin D-ből az angolban mindig T lesz, egyrészt ez már önmagában sem állja meg a helyét, másrészt teljesen irreleváns arra nézve, hogy más nyelvekben mi történhetett. Kreálnak egy olyan "műszabályt", hogy a dies és a day nem lehet rokon, mert ott a D nem váltott át T-be, na ez az amikor valaki felállít egy elméletet és nem hajlandó belátni hogy az égbekiáltó baromság. Az meg külön vicces, hogy az 5 oszlopos táblázatra, amiben van egy bökkenő + a mellékelt ellenpéldára ezt írják:
"Mivel a fenti táblázatban látható igazán szisztematikus megegyezés aligha lehet véletlenszerű"
ROTFL

Nem kell bocsánatot kérni amiért hülyének nézel, ennél sokkal többre értékelném ha inkább nem ferdítenéd el a mondandómat hogy hülyének nézhess, hanem megpróbálnád megérteni és úgy vitatni.

Deansdale 2019.08.14. 13:36:17

@Frederick2: "Ezt a jelenlegi jobboldali identitást is nehezen tudtam kialakítani - és jelen pillanatban nehezen is tudom fenntartani."

Van erre egy komplex áthidaló jellegű megoldás: tedd az identitásoddá amit igaznak gondolsz, aztán akinek nem tetszik az bekaphatja :) Plusz politikáról élőben ne beszélgess, csak akkor ha értelmét látod, így megspórolod a fölösleges konfliktusokat.

"az emberek többsége betegesen komolyan veszi a politikát"

Akik azt a részét veszik komolyan, hogy X illetőről mi a legújabb lejárató pletyka, vagy bármi hasonló felszínes baromságot a médiából, a tüntikézést, stb, azok hülyék, ez egyértelmű. Ezeket általában arról lehet megismerni, hogy folyton neveket ismételgetnek, hogy ez ezt mondta, az azt csinálta, emez meg már megint ennyit harácsolt, stb. Viszont van a politikának egy olyan vetülete ami kihat az életünkre, a törvények, a költségvetés, a kormány ráhatása az oktatásra, jogalkalmazásra, stb., ezek a dolgok teljesen más szinten mozognak. Ezekkel sem kötelező persze foglalkozni, csak ez az ignorancia már káros hatással lehet az ember életére, és nem kellene azokra köpködni, akik ezeket a dolgokat szeretnék normális mederbe terelni. Ezek tényleg véresen komoly dolgok, akkor is ha gyermektelen fiatal férfiak ezt még nem értik, mert nekik a sör meg a pina meg az internet az élet, és olyan tényezők, hogy pl. mit fognak tanítani a gyermekeiknek az iskolában, vagy milyen lesz az ország amiben az unokáik felnőnek, sajnos nem jutnak be a fejükbe.

"hát mi úszunk az árral szemben, és röhögjük ki"

Az MKKP eleinte ügyesen csinálta ezt és vicces volt, aztán hirtelen elkezdtek az árral úszni és fizetést kapnak érte, így egy kicsit mintha kevésbé lenne hiteles a lázadó imidzs.

"ex-jobbikosok"

Szóval a gúny náluk abból táplálkozik, hogy megcsömörlöttek és mindenkit gyűlölnek, értem :) Anno én is szavaztam a jobbikra, de mikor megváltoztak akkor nem húzódtam vissza a csigaházamba a sebeimet nyalogatni, hanem továbbléptem és arra voksoltam akit az adott pillanatban jobbnak láttam. Pont ők azok, akik még mindig érzelmi alapon politizálnak, ezt a pártot gyűlölik, azt rühellik, emezt meg utálják, és ezért képtelenek érdemben hozzászólni bármihez ami politika.

"Ja, meg marad alternatívának jobboldalról a korrupt FIDESZ szolgálata - amiből, nem csodálom, hogy nem kérnek. Én sem."

Számomra egyetlen normális hozzáállás létezik: az amit én igaznak és jónak tartok az pártfüggetlen, magam határozom meg és fix, a pártokra pedig ívben szarok, és minden egyes választáson arra szavazok amelyik épp a legközelebb áll az én fix elképzeléseimhez. Ha holnap Orbán meghülyül és néppártosodik mint a jobbik akkor legközelebb nem fogok rá szavazni, mert nem vagyok fideszes. (Végtelenül ostoba az a mentalitás, hogy ha te valamiben egyetértesz X-el akkor X-es vagy.) Ne szolgálja senki a fideszt, kövesse mindenki a saját pragmatikus jövőképét.

"Ez pedig már nem is apolitikusság, hanem nihilizmus."

Na igen. Engem nem érdekel a balett, ezért nem követek egy rakás balettos blogot és híroldalt éveken át, hogy rendszeresen fikázzak mindenkit. Amit péterblogék csinálnak, az az érdektelenség tökéletes ellentéte, egy megszállottság, ami sajnos negatív alapra épült, romboló jellegű.

"politikafüggők vagyunk"

Engem a valóság érdekel, a politika meg annyiban amennyiben hatással van rá. Nem utólag akarok siránkozni amiért tönkreb*szták a világomat, mint jelenleg milliók ny-eu-ban, hanem inkább szólok előre, szerintem ez konstruktívabb. Amikor Angliában az általános iskolákban összecsap a buzilobbi meg az iszlám akkor azért egy normális európai ember érzi hogy azok a szerencsétlen britek egy zsákutcába játszották magukat, és ha az IQ-ja 70 fölött van akkor arra is rájön hogy ezt a helyzetet jobb lenne Mo-n eleve megakadályozni. Van az a mondás, hogy egy kiskanál megelőzés felér egy liter orvossággal, szerentem kurvára megszívlelendő, és nem csak az egészség terén.

"a politikába menekülünk a szürke valóság elől"

Abba menekülök, hogy élhető világot akarok a gyerekeimre hagyni? Érdekes gondolat.

"náluk is megvan ez a menekülés, csak nekik a képregények, rajzfilmsorozatok, filmek és PC-játékok világa a menedék"

Csalódtak a jobbikban és maradt a videójáték, tehát mindenki hülye aki a politikával foglalkozik? És még az sem ébreszti fel őket, hogy a szórakoztatóipar is egyre durvábban tolja az arcukba a politikai propagandát? Hogy is vagyunk azzal a bizonyos valósággal?

Deansdale 2019.08.14. 14:02:38

@csi szi: ...egyébként annyiban igazad van, hogy rosszul fogalmaztam fentebb, nincs már annyi türelmem a témához mint kellene. Erre persze az a válasz, hogy ha nekem nincs türelmem akkor a másik oldalnak miért legyen jóindulata, miért értelmezze a dolgokat úgy ahogyan gondolom, ahelyett ahogy nekik szimpatikus :)

Frederick2 2019.08.14. 14:55:57

@Deansdale:

"És még az sem ébreszti fel őket, hogy a szórakoztatóipar is egyre durvábban tolja az arcukba a politikai propagandát?"

Az, hogy olyan apolitikus szcénák kerülnek átpolitizálásra balról, mint a computer game, a képregény, a fantasy, a szórakoztató filmek stb. Hogy a régen apolitikusságáról elhíresült geek-en kell olvasnom szélsőliberális vagy szélsőbalos politikai propagandát. Ez mind arra jelzés, hogy a jelenlegi neoliberális-neomarxista-neofeminista (újbaloldali) totalitárius rezsim nem fogadja el az apolitikusságot.

Az még hagyján, hogy Putyin, Orbán vagy Trump számára, az un. jobboldali rezsimek számára a magánélet sérthetetlen, és ezért elfogadják az apolitikus hozzáállást is.

De ennél még a Kádár-rezsim is emberibb volt. Mert a Kádár-rezsim nem avatkozott bele a magánéletbe, és elfogadta azt, ha nem támogattad a politikáját, ha nem ellenséges politikát támogattál, hanem apolitikus voltál. A Kádár-rendszerben lehettél nyugodtan apolitikus.

A mostani újbaloldali rezsim nem tűri el az apolitikus gondolkodást és mentalitást. Ha nem vagy vele, ellene vagy. Ha nincs véleményed a MeToo-ról, akkor a MeToo ellensége vagy - csak a szimpátia fogadható el.

Avagy szép lassan az olyan modern apolitikusoknak, mint Péterék, nem lesz hova visszavonulniuk. Esetleg a japán tömegkultúrába - mert Japánban még nem vetette meg a lábát az újbaloldal, köszönhetően a libertariánus légkörnek. Bár Kína ott is módosíthat a dolgokon...

KalmanBlog 2019.08.14. 15:01:49

@Frederick2:

> POLITIKAFÜGGŐSÉG

Nekem ez tényleg van, hogy szeretek dagonyázni a hírekben, illetve vitákban. Főleg Alt-Right jellegű kommentárokban, ha értitek mire gondolok.

Valahogy úgy értelmezem magamban ezt, hogy annyira zavar már a hülyeség globalizálódása, hogy szükségét érzem annak, hogy normális okfejtéseket is olvassak. Illetve hogy röhöghessek a progresszión, mert sírni pláne nem akarok rajta.

Szeretek vitatkozni is politikáról: egyszerűen nem tudom megérteni, hogy miközben a szemünk előtt számolják fel a civilizációnkat, a gyermekeink jövőjét, a többezer éves örökségünket, hogyan képesek emberek idióta sorozatokról vagy játékokról beszélgetni.

Ha legalább még a jó játékokról/filmekről beszélnének, amik nekem is tetszenek :-)

Zavar, hogy egyébként normális emberek mennyire nem látják mekkora szarban vagyunk, és a nemtörődömségükkel ők is elősegítik a süllyedésünket.

Felismertem, hogy néha úntatom vagy bosszantom az embereket, és ezért visszafogtam magam. (Neten nem, csak élőben.) Így kevésbé vagyok idegesítő, viszont cserébe többet unatkozom. Arany középútként a trollkodást vezettem be: jó megdöbbentő dolgokat mondok, de utána nem fejtem ki. Így magamat szórakoztatom, de mégse lesz unalmas, mert nem megy rá el sok idő.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.08.14. 15:10:07

@Deansdale: Pl. kizárt dolog, hogy a plaid pléd, a kid meg gida.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.08.14. 15:33:12

@Frederick2:
Részben arra is. A traumatizálás két kimenettel járhat: vagy magad is elkövető (Cluster B) leszel, vagy áldozat (Cluster C + C-PTSD) maradsz életed végéig. Ritka esetekben a harmadikutas önreflexió megtöri a láncot. Manapság a (még) szabad információáramlás miatt ez egyre gyakoribb, ezért bizakodó vagyok.

@KalmanBlog:
Lovas harcosokat, kvázi szabad embereket erőltettek alárendelt és kiszolgáltatott jobbágy sorba, plusz tűzzel és vassal irtották ki a kultúrájukat, hagyományaikat. Ez szerintem elég nagy trauma ahhoz, hogy ha a traumatizált környezet nagyjából változatlanul fennáll egy milleniumon keresztül úgy, hogy újra és újra megerősít minden generációt a traumájában, akkor akár 1000 éven keresztül is öröklődhetnek személyiségzavarok. Igen, ez végbement nyugaton is, csak rájuk kell nézni (nem ezt csináljuk itt a blogon?).

Madarász Henrik 2019.08.14. 21:16:44

@Frederick2: ha választani kell, legyen neopogány. Majd feláldozom Merkel mamát Wotan tiszteletére :)

Frederick2 2019.08.15. 05:35:24

@don Fefinho: @KalmanBlog: Azért jelzem, a jelenlegi neopogány dolgok sok esetben keverednek sátánista elemekkel is. (Végül modern dolog ez a neopaganizmus, így szinkretizál, belekever más ideológiákból is elemeket.) Pl. Varg Vikernes jó kapcsolatokat ápol a sátánista Mayhem-mel. Beszélgettem én már wicca hívőkkel, akik foglalkoztak sátánista dolgokkal is.

Végül is, ha belegondolok, a sátánizmus és az újpogányság is, majdnem hasonló módon építik az ösztönök kiélésére, a szexuális vágyak kielégítésére, a barbarizmusra.

Én nem hiszek abban, hogy olyan jó dolog lenne az az újpogányság.

KalmanBlog 2019.08.15. 09:50:21

@Frederick2: Varg-nak sok írását elolvastam, illetve a videóiból is sokat megnéztem. Semmi sátánistát nem találtam benne.

"ha belegondolok, a sátánizmus és az újpogányság is, majdnem hasonló módon építik az ösztönök kiélésére, a szexuális vágyak kielégítésére, a barbarizmusra."

Ennél mi sem áll távolabb a valóságtól. Olvastál te bármit is a Thulean Perspective-ről, vagy akármit is Varg-tól? Szó sincs az ösztönök kiéléséről. Sőt! Ha valaki komolyan veszi amit mond, akkor a szimbólumoktól eltekintve, pusztán életmódját nézve szentéletűnek tűnne egy katolikus szemében is. Varg jelenleg egy birtokon él, és a videóiban az látszik az életéből, hogy dolgozik és tanítja a gyerekeit a feleségével együtt. Közben könyveket ír, és a gondolatairól blogot vezet(ett, amíg frissült, egy ideje nem láttam új kontentet).

Ha lenne időm kotornék neked a témáról videót meg írást, de sajnos nagyon rosszul kereshető a Varg életmű.

A Mayhem-et nem ismerem, de Wikipédia alapján: Hellhammer ebben az időszakban elhíresült a rasszista és bevándorlóellenes kijelentéseiről,[31] és náci jelképek viseletéről.[32][33] Ezek ellenére a zenekar a sátánista jelzőt megtagadta, Hellhammer szerint: „Ez a sátánista cucc […] nem az, amit a Mayhem iránt érzek manapság.[…] A Mayhem zenéje még mindig sötét, de nem mondanám, hogy sátánista.”

Amit írnak az alapján lehet, hogy kilóg a norvég társadalomból, de pontosan mitől is volna sátánista? És ha az is volt? A pogányok nem barátkozhatnak kizárólag pogányokkal, mert nagyon hamar magányosak lennének.

A metálon belül ez a sötét és csúnya dolgok esztétikája megvan, de ez számomra nem a gonosz tisztelete, hanem inkább egyfajta pusztító düh az elfajzott világ ellen. Ebben van egy erő, és erre vágyik a közönség, ezt kapja hát. Számomra ez nem sátánista. De még ha az lenne, a színpadon játszanak az emberek. Az új Burzum pedig már nem ez, Varg 16 évet pihent a börtönben, megváltozott.

Egyáltalán mit jelent az, hogy sátánista valaki? Régen egyszer utánaolvastam némi sátánista kontentet, úgy tűnt, hogy ők meg vannak győződve róla, hogy a sátán a "jó" oldalon áll. Tehát hisznek abban, hogy létezik a sátán, és hogy a jó és rossz globális küzdelmében őt kell szolgálniuk. Ennek módja persze nem tudom mi volna. Talán valóban az ösztönök szabadjára-engedése? Jó lenne ezt is tisztázni.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.08.15. 10:23:51

@Frederick2: "Azért jelzem, a jelenlegi neopogány dolgok sok esetben keverednek sátánista elemekkel is."

A politika vallás, a vallás politika. Az ellenségem istene nekem ördög. Akinek a sajátján kívül mindenki más istene ördög, az ezzel azt is közli, hogy mindenki más az ellensége. Semmi ábrahámita neurózis sehol, mutatóba se.

KalmanBlog 2019.08.15. 10:54:56

@don Fefinho: Ez frappáns volt, nekem is kellett volna erre utalnom.

Frederick2 2019.08.15. 13:23:28

@Deansdale: Na, van köztem és Kálmán között egy kis nézetkülönbség. Mindjárt megtárgyalom vele. Bár a vallás az olyan témák egyike, ahol nehéz közös megegyezésre jutni. :D

De azért kíváncsi vagyok a te véleményedre is.

1, Szerinted le kell váltani a kereszténységet?
2, Ha igen, mivel lenne logikus? Neopogányság? Iszlám? Buddhizmus?

Te hogy vagy ezzel?

Frederick2 2019.08.15. 13:28:55

@don Fefinho: Beszélgettél már ókonzervatív katolikussal? Én igen. Van egy nagyon művelt katolikus ismerősöm. Ő nagyon szépen kifejtette, hogy a kereszténységen kívül minden más vallás tévút. Utána nagyon szépen kifejtette, hogy a katolicizmuson kívül minden más keresztény irányzat tévút. A katolicizmus az egyetlen üdvözítő út!

De ezt bármely monoteista vallás követőinél megtalálod.

Frederick2 2019.08.15. 13:37:53

@KalmanBlog: Varg Vikernes zenei munkásságára kíváncsi vagyok, mihelyt lesz rá időm, foglalkozom vele. Az újpogányság kapcsán csak ismerősi körből vannak ismereteim, ott voltak olyanok is, akik egyszerre voltak a sátánizmus és a kelta wicca-kultusz "hívei", azon belül pedig a szexuális mágia érdekelte őket a leginkább. De elég felszínesek voltak, az tény.

"A metálon belül ez a sötét és csúnya dolgok esztétikája megvan, de ez számomra nem a gonosz tisztelete, hanem inkább egyfajta pusztító düh az elfajzott világ ellen. Ebben van egy erő, és erre vágyik a közönség, ezt kapja hát. Számomra ez nem sátánista."

Ezt szépen megfogalmaztad, és egyet is értek vele. Valamelyik kultur antropológus vagy kulturszociológus hívta fel rá a figyelmet egyszer, amikor a református bírálók szidalmazták a metált a sátánista szimbólumok miatt, hogy a lázadó fiatalok teljesen mást értenek a sátánizmus alatt, mint a keresztények. Valami olyasmit, amit te is írtál az előbb.

Én keresztény emberként viszonyulok az újpogánysághoz. Vagyis nem fogadom el, mint egyfajta alternatíva Európa számára. Egyébként az is probléma, hogy szerintem az emberek többsége, aki foglalkozik vele, elég kommersz szinten értelmezi a régi pogány népek vallását (lásd az említett ismerőseim). Ha esetleg valami váratlan kulturális, társadalmi és vallási fordulat során államvallássá emelkedne, akkor is óhatatlanul lecsúszna a kommerszbe.

Deansdale 2019.08.15. 14:17:26

@Frederick2: Nem lehet leváltani mert már rég megdöglött, inkább feltámasztani kellene, mert szükség lenne egyrészt az összetartó erejére az ideológiai fenyegetések ellen (mint az iszlám, kultúrmarxizmus, stb.), másrészt a karakterformáló, jellemfejlesztő hatására, ami nagyon ráférne az újabb generációkra, amik antiszociálisak, erkölcstelenek, felszínesek, kirágta az agyukat a materializmus és a konzumerizmus, stb.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.08.15. 16:31:31

@Frederick2: @Deansdale:

Kérdés, hogy ami a történelmi kereszténységben aktívvá és élővé tette az európai civilizációt, az az üzenet volt, vagy a körítés, esetleg az európai ember maga? (Utóbbi kettő megvolt az egyház előtt is.) Nekem igaziból a metafizika hiányzik az ábrahámita vallásokból. Egyébiránt a Bibliához képest már az ortodoxia és a katolicizmus is merő pogányság; szóval én valami kereszténységbe bújtatott sztoicista-neoplatonista misztikával ki tudnék egyezni.

Ökumenikus államegyház javaslat:
- a zsidókat összeolvasztani a muszlimokkal, a Korán odacsapása az Ószövetség végére
- a kálvinistákat a lutheránusokkal
- a latin rítust a göröggel
- aztán az összevont protestánsokat a görög-latinokkal
- a zsidómuszlimokat kikeresztelni
- cserébe a Korán maradhatna az Ószöv. végén, viszont összevont Biblia lenne deuterokánonnal, mert a protestánsból hiányoznak katkó könyvek, a katkóból meg ortodoxok
- papoknak kötelező: kabbala, szufizmus, keresztény gnózis és misztika, valamint buddhizmus, taoizmus és konfucianizmus tanulmányozása; pap csak férfi lehet, viszont nősülhetnek

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.08.15. 17:26:55

@don Fefinho: "Azt hittem, a Cluster B-be kérdeztél bele."
Á, azt se tudtam, hogy az mi, de ezek szerint rátapintottam. :-)

"Berni annyit emlegeti a gyűlöletet, a gyűlölködést és a gyűlöletkeltést"
Hát még ha csak ő lenne erre ennyire rácuppanva, de a progresszívek nagy része állandóan ezt hajtogatja. Mindenesetre azt azért megállapíthatjuk, hogy ránézésre és az írásai alapján is Berninél valami nincs rendben.

"Személyes családi érintettség is közrejátszik"
Nekem az a gyanúm, hogy egy csomó esetben így van. Amikor valakit elkezd érdekelni a pszichológia ott elég erősek a személyes indítékok.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.08.15. 17:28:25

@Frederick2: "Milyen emberek azok, akik hanyagolják a családtagjaikat a politika miatt?"
Szerintem olyanok, akik menekülnek valami elől. (Vagy csak egyszerűen függővé váltak.)

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.08.15. 18:14:59

@Sipi81: Akiket találni youtube-on pl. pszichológusokat, akik a témával foglalkoznak, túlnyomó többségük elszenvedője volt.

Ami meg a progresszió viszonyát illeti a gyűlölethez:

m.blog.hu/bu/bunkonyilas/image/gyulolkodo.jpg

Madarász Henrik 2019.08.15. 19:23:10

@don Fefinho: Az európaiak saját képükre formálták át a kereszténységet, ezért idegen tőlünk amikor Ferenc pápa az eredeti öngyilkos jellegű tanokat kéri számon az európaiakon. Ami tiltja az önvédelmet, ellenségeink szeretetét követeli és hasonlók.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.08.15. 22:27:39

A történelemmel és vallással kapcsolatban.
Én nem hiszek a don Fefinho által felhozott évezredes traumában. Én azon az oldalon állok, ami Szent Istvánt pozitív figurának tartja. Ezer évre visszamenőleg nagyon nehéz biztos tényeket találni, a történelmet meg alig ismerik az emberek így aztán mindenki a saját álláspontját magyarázhatja bele a múltba. Egyébként a már említett Szász Péter egyik videójában eléggé részletesen kifejti az akkori ember keresztény vallásosságát ami teljesen átszőtte a korabeli emberek életét és eléggé eltért a ma emberétől.
Másrészt meg épp itt siratjuk a nagyon sikeres ezeréves európai kultúra eltűnését. Nem hinném hogy traumatizált társadalmak ezeket a teljesítményeket elérték volna.

Másrészt én úgy látom, hogy a katolikus majd később a több más keresztény felekezet alapvetően meghatározta Európa fejlődését. Ezer szállal kötődik a kereszténység a társadalmi felépítés mellett az építészethez, szobrászathoz, zeneművészethez, még a tudományhoz is. Ez mind a kereszténységen áll, ha azt kidobjuk, akkor szépen lassan dobjuk az egész európai kultúrát is. Pont ezt akarják a progresszívek. Kidobni azt amit a "halott fehér csávók" létrehoztak. Ami szerintem igenis a legértékesebb kultúra.

Másrészt nem tudom nem észrevenni valami sátáni hatalom működését. Ebben régebben én is kételkedtem, de amikor ennyire nyilvánvalóak a jelek már, hát nem tudom nem észrevenni. Valami összezavarja az isteni rendet, összezavarja a férfit és a nőt, a gyerekeket fajtalankodásra tanítja, a progresszívek között egyébként éppen úgy terjed a pogány meg boszorkány kultusz, a filmekben megy az agymosás, a progresszív multicégek az életünk minden pillanatát megfigyelik - hát ezekről a dolgokról azt hiszem pont ezen a blogon nem kell sokat magyarázni. A kereszténységet meg szépen zúzzák szét. Egyszerűen nem tudom nem észrevenni, annyira összeáll minden. Itt valami felsőbb gonosz erő dolgozik. Persze katolikusként én részben hazabeszélek és bár nekem is vannak problémáim a katolikus tanokkal, én úgy gondolom, kifelé igenis védeni kellene ezeket, mert ha még kifelé is azt mutatjuk, hogy nincs egyetértés, akkor tényleg nagy a baj. Szerintem az iszlámon belül is vannak nagy problémák, amennyire én látom, de a külső behatással szemben egyből összezárnak.

A nyugati kereszténységgel kapcsolatban egyébként Speidl Bianka beszél egy videóban. Neki vannak nyugati keresztény ismerősei is. Ő azt mondta, hogy 50 év múlva Európa Kelet-Európát fogja jelenteni, ez egészen biztos. Szerinte a nyugati kereszténység átment egyfajta jótékonykodásba, nekik már csak ennyit jelent az egész. Meg vannak döbbenve azon, hogy egy itteni hívőnek (mondjuk gazella) mit is jelent a vallás. Mindez intő jel nekünk.

Frederick2 2019.08.16. 08:27:26

@Deansdale:

"Az MKKP eleinte ügyesen csinálta ezt és vicces volt, aztán hirtelen elkezdtek az árral úszni és fizetést kapnak érte, így egy kicsit mintha kevésbé lenne hiteles a lázadó imidzs."

Azért ez a pálfordulás valahol gyönyörű. :P

Eleve az a lényege egy viccpártnak, hogy paródizálja a teljes politikai elitet.

Egymásnak feszül a migrációpárti és migrációellenes tábor; tökéletes alkalom mindkét oldal kiparódizálására. Erre mit tesz az MKKP? Kiparodizálja kizárólag a migrációellenes tábort.

Egymásnak feszül a CEU-párti és a CEU-ellenes tábor; tökéletes alkalom mindkét oldal kiparódizálására. Erre mit tesz az MKKP? Kiparodizálja kizárólag a CEU-ellenes tábort.

Egymásnak feszül a Gender-párti és Gender-ellenes tábor; tökéletes alkalom mindkét oldal kiparódizálására. Erre mit tesz az MKKP? Kiparodizálja kizárólag a Gender-ellenes tábort.

És még mindig vannak olyan ismerőseim, akik azért szavaztak az MKKP-ra, mert ezzel fejezték ki, hogy csalódtak a teljes politikai mezőnyben, egyaránt gyűlölik a jobb- és baloldalt, és amikor elmagyarázom nekik az MKKP pálfordulását, még én vagyok a hülye, hiszen "nem látod, hogy viccpárt!".

Frederick2 2019.08.16. 08:31:18

@Deansdale:

"Engem a valóság érdekel, a politika meg annyiban amennyiben hatással van rá."

Az eddig rendben, oké. Kb. én is ezért foglalkozok politikával (meg érdekel az eszme- és politikatörténet, de ez mellékes). Ugyanakkor azt vettem észre, hogy az elmúlt években a blogon irracionális módon megszaporodtak a politikai témákról való diskurzusok, míg más témák meg partvonalra szorultak.

Jó, paleoétkezés, a nyelvészet és az oltás egy olyan téma, amit hamar túl lehet tárgyalni, és egy idő után nehéz újat mondani róla. De kaptál ötleteket azzal kapcsolatban, hogy lehetnének spirituális témák és újfent PUA-témák. Ezek kapcsán kimeríthetetlen a tematika. Régen írtál filmkritikákat - mostanában nem írsz sajnos. Nem tudom, PC-játékokkal hogy állsz, pötyögtetsz-e valamit, de egy színvonalas játék-kritikára is vevő lennék. Lehetne felvetni zenei témákat is. Lehetnének könnyedebb, oldottabb témák is. Gazdag és színes az élet, s csak egy szín a sok közül a politika. Persze maradhatnának továbbra is politikai témák, de lehetne ezt valamivel oldani is, mert így túl tömény. Szerintem.

Amúgy is szinte ugyanazok a témák térnek vissza a politikai részen. Én már ott tartok, hogy semmi újat nem tudok mondani a feminizmusról, a migrációról, az LMBT-ről és a kulturmarxizmusról. Semmi újat. Igazából elmondhatjuk, hogy ezeket is túltárgyaltuk.

Frederick2 2019.08.16. 08:40:20

@Sipi81:

"Én nem hiszek a don Fefinho által felhozott évezredes traumában. Én azon az oldalon állok, ami Szent Istvánt pozitív figurának tartja. Ezer évre visszamenőleg nagyon nehéz biztos tényeket találni, a történelmet meg alig ismerik az emberek így aztán mindenki a saját álláspontját magyarázhatja bele a múltba."

Valaki szerint Mohácstól kezdődik Magyarország traumája. A 150 éves török hódoltság mély lelki traumát okozott a magyarságnak. De mikor volt ez? Ennyi évszázad után csak ki lehet heverni. Bibó István és sok más szerint az 1848-as szabadságharc bukása vitte mentális értelemben is rossz irányba a magyar társadalmat. És a legnépszerűbb elmélet: a 20. századdal kezdődtek a nagy megrázkódtatások a magyar társadalomban, melyek deformálták a magyar néplelket is: a két világháború, Trianon, fasiszták és kommunisták, a szélsőjobb és szélsőbal hatalmas emberirtásai - ezeket mindmáig nem vagyunk képesek kiheverni.

Akármelyik tétel is igaz, az biztos, hogy sok magyar ember folyamatosan emésztődik a múlton, miközben keveset foglalkozik a jelennel, és keveset elmélkedik a jövőn. Ez a rendszeres múltba révedés pedig hosszabb távon káros.

csi szi 2019.08.16. 08:51:27

@Sipi81: Az említetteknek a politizálás a "szakmájuk", a megélhetésük. Mesterházy politikus (bár annak meglehetősen sikertelennek bizonyult, de még mindig az, tudtommal), de senkit sem érdekelne TGM sem, ha nem fejtené ki a véleményét a politikáról, ha csak marxista teoretikai cikkeket írna, azokat nem hozná le a ballib média.

Vannak (vagyunk) viszont sokan, akik nem ebből élünk, mégis "függők" lettünk valahol, sok-sok órát pazarolunk el az életünkből blogok, fórumok olvasására és az azokra írásra... :)
Deansdale pl. azért úgy látom tudja tartani a mértéket, már kevesebbet ír, rendszertelenebbül, nyilván van élete, ami fontosabb.

2019.08.16. 09:01:53

@Frederick2: hát persze hogy emésztődik. Ezt a népet sok száz éve csak kudarc és megaláztatás éri. Trianon, vesztes világháborúk, don kanyar, holokauszt, isonzó, 56os forradalom leverése, vörösterror, fehérterror, nyilasterror, emigrációban millió honfitársunk száz éve.
Minden családnak van valami traumája a történelemből. És ez öröklődik.
Ez a nyögvenyelés amit most orbánék csinálnak, hogy legyünk büszkék. Jó lenne. Pokolian jóü lenne, ha végre valamire büszkék tudnánk lenni.
Mondj egyet legalább!

KalmanBlog 2019.08.16. 09:14:18

@Sipi81:

> Ezer szállal kötődik a kereszténység a társadalmi felépítés mellett az építészethez, szobrászathoz, zeneművészethez, még a tudományhoz is.

Erre szoktam én azt mondani, hogy ha nekem festő hajlamaim vannak, és egyedül Jézus lefestését fizetik meg, akkor Jézust fogom lefesteni. Ha a tudományos művem csak úgy jelenhet meg, ha valahogy a teológiához kötöm, akkor a teológiához fogom kötni.

Érdemes megnézni az 1948-90 között kiadott könyveket: mindegyikben van 1-2 oldal, amiben arról írnak, hogy a kifejtett elméletek hogyan kapcsolódnak a dialektikus materializmushoz. Ha történetesen 1000 évig itt lettek volna a szovjetek, akkor most mindenről elmondhatnánk, hogy a dialektikus materializmuson alapul, Még bizonyítani sem kell, hiszen benne van a könyvekben. Nekem van egy Fizika tankönyvem, amit antikváriumban vettem még diákként, és az előző tulajdonos beleírta erre az ominózus két oldalra, hogy: "kötelező nyelvcsapás a fennálló rendszernek ... a mai napon megszűnt a kommunizmus Magyarországon ... Marx és Engels halott próféták" (fejből írtam, de valami ilyesmi).

Ráadásul a kereszténységhez kötni a tudományos tanokat még nem is annyira nehéz mentális gimnasztika, mint Marxot előcitálni egy fizikakönyvben.

> Kidobni azt amit a "halott fehér csávók" létrehoztak.

Nem kell kidobni semmit. Sőt, azt sem amit halott arab csávók hoztak létre! Ugyanis ahhoz, hogy valamit használhass, vagy akár a történetét taníthassad, ahhoz nem kell egyetértened az eredeti szerző teljes világképével! A hálózatkutatásban például a CEU-s Barabási Albert László élen jár. Nem értek egyet a motivációjával, de attól még a könyveit elolvastam, és ha a szakterület érdekelne, akkor bele is mélyednék a munkásságába. Attól függetlenül, hogy szerintem a CEU-t be kellene zárni a genderszak miatt. Ez, hogy ha ideológiai ellentétem van valakivel, akkor azt ki kell dobni az oktatásból, egy progresszív idiotizmus.

> a progresszívek között egyébként éppen úgy terjed a pogány meg boszorkány kultusz

???? Mármint a pogánynak mi köze a boszorkányokhoz? És a sátáni erőkhöz? Erre don Fefinho ezen kommentjét nézd meg: deansdale.blog.hu/2019/08/04/harom_a_magyar_igazsag_784/full_commentlist/1#c37526092

KalmanBlog 2019.08.16. 09:18:14

@Frederick2:
> Jó, paleoétkezés, a nyelvészet és az oltás egy olyan téma, amit hamar túl lehet tárgyalni, és egy idő után nehéz újat mondani róla.

Na meg, ezek is mind a politikához vezetnek elég gyorsan. Ha belegondolsz az élelmiszeripart és a bekötött szemű gyógyászatot a politika pénzeli végsősoron. Az újabb és újabb kötelező védőoltásokat a politika teszi kötelezővé, legalábbis a végső áldását a politika adja rá. Az MTA nyelvészei meg aztán pláne a politikai csatározás középpontjában vannak, ahogy a közelmúlt eseményei mutatják.

Nincs olyan, hogy valami nem politika. Talán ha a muskátlik szakszerű ápolásáról beszélgetnénk, az nem volna politika. De úgy figyeltem meg, hogy muskátlit alapvetően a konzervatívok ültetnek.

Frederick2 2019.08.16. 10:41:48

@Daenerys Targaryen:

"Kicsi vagyok, kicsi seggdugasz. Az öcsém is seggdugasz volt, olyan kicsi, hogy nem is látszott." (Dutyidilli)

Nem megsérteni akarlak, de kb. ezt adtad elő az előbb. A magyar nemzet vonatkozásában.

Szerintem a 21. század arról (is) szól a magyarságra nézve, hogy különb századot csináljunk magunknak, mint a 21. század.

Ha beengedjük a magyar nemzettestbe az iszlámot...
Ha alárendeljük a magyarságot az EU akaratának...
Ha egy feminista vezetést engedünk a magyarság élére...
... a 20. század hibáit megismétlő borzalmas 21. század garantált!

Frederick2 2019.08.16. 10:42:54

Javítás. Elbasztam egy mondatot.

Szerintem a 21. század arról (is) szól a magyarságra nézve, hogy különb századot csináljunk magunknak, mint a 20. század.

KalmanBlog 2019.08.16. 11:08:32

@Daenerys Targaryen:

> Ez a nyögvenyelés amit most orbánék csinálnak, hogy legyünk büszkék. Jó lenne. Pokolian jóü lenne, ha végre valamire büszkék tudnánk lenni.
Mondj egyet legalább!

Hopp, ezt majdnem észre sem vettem. Mi az, amire a magyarság büszke lehet?

* Túléltünk több tízezer évet.
* A kultúránk vidám és szórakoztató
* A nyelvünk szép
* A népviseletünk szép - a mintáit szerencsére elkezdték beemelni a modern ruházatba, és ezzel talán sikerül újra élővé tenni. Vettem is a lányaimnak ilyen pólókat.
* a hagyományos építkezésünk is szép és praktikus - lásd

www.google.com/search?tbm=isch&q=szabolcs+harangl%C3%A1b

https://www.google.com/search?tbm=isch&q=őrség+szer

* Majdnem úgy tudunk szórakozni, mint a balkáni népek, de legalábbis nem vagyunk karót nyeltek, mint a németek.
* A történelmünk során amikor békén hagytak, akkor mindig gazdagodtunk. Most is ilyen időszakot élünk.
* Az IQ átlagunk csak azért romlik, mert az etnikumokat is belemérjük. Külön mérve a világ élvonalában lenne.
* Nem tört meg minket a török uralom sem, és a szovjet uralom sem.
* Nem kajáltuk be a progresszió mákonyát (és ezen küzdünk, hogy ne is tegyük)
* Európában elsőként mutattuk meg a még élő életerő jeleit - ellene fordultunk a korlátlan bevándorlásnak és a CEU-nak.
* Nevén mertük nevezi Soros Györgyöt
* Fehérek vagyunk, a fehérek eredményeiből kivettük a részünket
* Orbán Viktorra és Szijjártó Péterre is büszkék lehetünk: mindketten megjelentek már pozitív kontextusban a Daily Stormeren. Rajtuk kívül csak Duterte, Salvini és Bolsonaro voltak erre képesek vezető pozícióban lévő politikusok közül.

Van mire büszkének lenni. Ha nyögvenyelésnek érzed, akkor a hibát magadban keresd, ne a magyar nemzetben!

Ezenkívül nyilván a saját eredményeimre is büszke vagyok - de azokat nem kezdem el sorolni. Ezért én egyáltalán nem vagyok depressziós, és nem látom sötéten a világot. A lehető legjobb helyre, a legjobb nemzetbe születtem.

Talán nem a legjobb időben - voltak dicsőségesebb korok is, de gondolom azért születtünk ebben a nehéz időben, mert ez a létfeladatunk, hogy most helyt tudjunk állni.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.08.16. 11:43:20

@Daenerys Targaryen: Legalább ezer éve itt vagyunk és itt is leszünk! :-)

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.08.16. 12:02:16

@KalmanBlog: "Erre szoktam én azt mondani, hogy ha nekem festő hajlamaim vannak, és egyedül Jézus lefestését fizetik meg, akkor Jézust fogom lefesteni."
Ha viszont azt mondják, hogy az emberábrázolás tiltott dolog akkor senki nem fog megfizetni semmit. Igen, ezeket a dolgokat megfizették és támogatták. Nem tiltották, nem megtűrték, hanem támogatták. És ezen az úton kiemelkedő eredmények jöttek létre. Ma a tehetős réteg meg a multik mit fizetnek meg? Buzipropagandát meg bevándorlást.

"Ha történetesen 1000 évig itt lettek volna a szovjetek, akkor most mindenről elmondhatnánk, hogy a dialektikus materializmuson alapul,"
Ezzel szerintem pont azt támasztottad alá amit én is írtam. :-) Csak amit a szovjetek támogattak meg fizettek az nagyrészt értéktelen lett. Deansdale írta egyszer - ami nekem nagyon tetszett - hogy amihez a progresszívek hozzányúlnak, szarrá válik.

"Ez, hogy ha ideológiai ellentétem van valakivel, akkor azt ki kell dobni az oktatásból, egy progresszív idiotizmus."
Igen.

"Mármint a pogánynak mi köze a boszorkányokhoz? "
Nem a boszorkányokhoz hanem a mai boszorkányság is egy pogány kultusz. A boszorkányság kultuszának az amerikai demokrata párt holdudvarában elterjedéséről írt is nemrégiben Szilvay egy cikket.

KalmanBlog 2019.08.16. 12:20:38

@Sipi81:
> Deansdale írta egyszer - ami nekem nagyon tetszett - hogy amihez a progresszívek hozzányúlnak, szarrá válik.

Igen, de éppen erre írtam, hogy voltak akik tisztességes munkát végeztek a szovjet idők alatt is, csak éppenséggel muszáj volt álcázniuk magukat. És meg is tették.

Szoktam nézni a templomok festményeit, a legtöbbön sárga arcú búvalbaszott csupa egyforma figura van totális semmitmondásban. Csak éppen ezeket elfelejtjük, és a valódi remekművek maradnak meg az emlékezetünkben.

Persze abban egyetértek, hogy a keresztény világ egy fokkal értelmesebb volt a kommunistánál, vagy a mai progresszívnél, a vita csak abban van, hogy az-e a létezhető világok legjobbika?

> Nem a boszorkányokhoz hanem a mai boszorkányság is egy pogány kultusz.

Jó, ez abban az értelemben igaz, ha mindent pogánynak nevezünk, ami nem keresztény. Én szűkebb értelemben használtam, a kereszténység előtti hitünkre való visszatérésre értem a pogányságot, illetve ezen ágazatok közül is kiemeltem Varg Vikernest, mert tényleg sok irányzat van, és ezzel konkretizáltam, hogy mire gondolok. Nyilván ha minden hülyével összemossuk a pogányságot, akkor messziről nézve az egész hülyeségnek fog látszani.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy a progresszívek támadása alatt van az őspogányság: szándékosan mossák minden hülyeséggel össze. Ahogy amikor a katolikusokról van szó, akkor azonnal a pedofil papokat emlegetik, ugyanígy ha pogányságról, akkor behúzzák a sátánistákat, meg a boszorkányhívőket. Aki pedig ezekből tájékozódik és nem az authentikus szerzőktől, az elhiszi, hogy erről van szó.

Deansdale 2019.08.16. 12:30:10

@KalmanBlog: "a keresztény világ egy fokkal értelmesebb volt a kommunistánál, vagy a mai progresszívnél, a vita csak abban van, hogy az-e a létezhető világok legjobbika?"

Utópia nincs és nem is lesz, gazdálkodni a valóságban kell, abból amink van. A kereszténység tűnik eddig a legjobb társadalomépítő rendszernek, ahogy a kapitalizmus a legjobb gazdasági rendszer. Az, hogy valakinek a képzeletében lehetne ennél jobb is, nem sokat jelent. A legtöbb embernek halvány segédfogalma sincs arról, hogy az emberekben milyen ösztönök munkálnak és az milyen hatással van a társadalomra, illetve a társadalomnak mit kell tennie hogy ezeket az ösztönöket konstruktív mederbe terelje, és ez meg is látszik az összes eddigi bukott utópián. A kereszténység abban volt zseniális, hogy ezeket a "láthatatlan" dolgokat szinte tökéletesen kezelte, a sarkalatos kérdésekre úgy adott jó válaszokat hogy a gondolatmeneteket nem magyarázta el a birka tömegeknek, hanem csak a végeredményt közölte azzal a dumával, hogy Isten ezt akarja és kész. Pl. manapság 100-ból 98 ember garantáltan hülyeségnek tartja a régi módit, hogy fiatalon és a lányoknak szüzen kell házasodni, válni meg legyen kurvanehéz, holott ez például hihetetlen nagy szél volt a társadalmaink vitorlájában.

2019.08.16. 12:43:59

@Frederick2: nem sértesz meg. Én a történelmi traumáinkat soroltam. Rád várt volna a feladat, hogy ellentarts és a büszkeségeinket írd, ami csak ránk jellemző.
De nem ilyen makói hagyma meg unicum szintü dologgal, meg az hogy keresztények és fehérek vagyunk ez semmi erényt nem jelent. A horvátok, szlovének, osztrákok, szerbek, csehek, lengyelek mind ugyanilyenek. Ők is ezer éve itt vannak. Itt kevergünk egymással a kárpát medencében, hol ide hol oda tologatva a határokat.

Frederick2 2019.08.16. 14:38:57

@KalmanBlog:

"Túléltünk több tízezer évet."

Nem úgy, mint az etruszkok. :P Na jó, ez amúgy igaz.

"Orbán Viktorra és Szijjártó Péterre is büszkék lehetünk"

Ja, mocskoljuk össze az aktuálpolitikával a magyarságról való diskurzust, egy kis szervilizmus kedvéért. Ezt nyugodtan kihagyhattad volna. Szét is cseszted vele a kommented. Gratulálok! De ha már be kellett hoznod a fideszségedet, akkor nézzük csak meg közelről:

Igen, nagyon büszke vagyok Orbán Vikire, hogy nem merészeli kipicsázni Magyarországról a cigány maffiákat
(bár most Siófokon volt velük szemben egy szép akció, bár ez sem Orbán Viki érdeme:
www.penzcentrum.hu/vasarlas/tobb-szaz-rendor-csapott-le-egy-balatoni-bunbandara-tisztara-mint-kolumbiaban.1081821.html)

Azért is büszke vagyok Orbán Vikire, hogy nem csupán nem merészel hozzányúlni az oktatási rendszerünkhöz, de még a KLIK-kel rá is tesz egy lapáttal a problémahalmazra.

Azért is büszke vagyok Orbán Vikire, hogy az egészségügyet sem hajlandó megreformálni, inkább hagyja lerohadni az egészet.

Büszke vagyok Orbán Vikire, hogy pénzzel tömi a botlábú focistákat, ahelyett hogy kapitalista módon teljesítmény alapján bérezné ezeket a sportolókat.

"Az IQ átlagunk csak azért romlik, mert az etnikumokat is belemérjük."

Kifelejted a képből az etnikumokkal való keveredést. A magyarok és a cigányok keverednek egymással, s rengeteg a félcigány. Magyarország elcigányosodása sok mindenben mérhető, pl. abban, hogy a fehér melósok is cigány mulatósra mulatnak a falunapokon és a kocsmákban. De elég szétnézni az iskolákban, ott is tetten érhető sok magyar gyermek elcigányosodásának. Ami ellen Orbán Viki megint nem tesz semmit - legyünk rá büszkék!

Szijjártó Péternek mi az érdeme? Kommunikál a FIDESZ nevében, és nyalja a feljebbvalói seggét! Erre is büszkének kell lenni, tényleg!

Ah, fideszes...

Frederick2 2019.08.16. 14:47:41

@Daenerys Targaryen: Kálmán evidenciákat sorolt - de ezt egy albán is elmondhatja magáról. :P Amúgy ja, sajnálatosan kevés olyat találni a jelenkori Magyarországon, ami valóságos büszkeségre adhat okot. Az, hogy a cigányság szarrá terrorizálhatja a magyarságot, Orbán engedélyével (a félrenézés is engedély), az csak a hülyékben kelt büszkeséget. (Arra is kíváncsi lennék, Járóka Lívia, a NER díszcigánya miért nem beszél az ismertebb cigány maffiák magyarországi tevékenységéról.) Avagy, ja, azért mi ne legyünk olyanok, mint Kálmán: ne mérjük a magyarságot a FIDESZ-hez, s ne nézzük el politikai korrekt módon a FIDESZ bűneit és hibáit.

Hadi sikereink nincsenek. A politika tele van bűnözőkkel jobbról is, balról is.

Szerintem, ahol az ember találhat olyan teljesítményeket, amire büszke lehet, az: a művészet, a tudomány és a sport. Az megint más kérdés, hogy Hosszú Katinka, Czeizel Endre és Kovács Ákos teljesítménye sem teljesen a magyarság teljesítménye, hanem egyéni.

Madarász Henrik 2019.08.16. 19:09:54

@Frederick2: A jelenben nincs nagyon, az a baj hogy egyéni teljesítmények vannak, de ahhoz a többségnek legfeljebb úgy van köze, hogy az állam adott rá pénzt. 1956 volt az utolsó nemzeti büszkeségre okot adó teljesítmény. Persze itt van mondjuk Rubik Ernő kockája, de igazából ez a ő személyes teljesítménye. Ráadásul tényleg itt vannak a cigányok, akik minden téren rontják az átlagot, hogy csak egy dolgot mondjak a PISA tesztek romló eredményei a cigányok emelkedő létszámának következménye a tanulók közt.

Madarász Henrik 2019.08.16. 19:37:27

@Madarász Henrik: Hogy mondjak egy büszkeségre méltó időszakot, a dualizmus kora az volt 1867 és 1914 közt. Hatalmas gazdasági fejlődés, óriási építkezések, Budapest gyakorlatilag ekkor lett világváros, a kor egyik legfejlettebb vasúti hálózata, Európa első földalatti vasútja, az Operaház, a budai vár újjáépítése, a Parlament, a 1896-os milleneumi kiállítás és még lehetne sorolni.

Frederick2 2019.08.16. 19:45:49

@Madarász Henrik:

"Persze itt van mondjuk Rubik Ernő kockája, de igazából ez a ő személyes teljesítménye."

Nem tudom, szoktál-e olvasni Rubik Ernőről. De ez egy elég érdekes könyv. Ha esetleg megvan a könyvtárban, olvass bele.

moly.hu/konyvek/mezei-andras-magyar-kocka-avagy-meg-mindig-ilyen-gazdagok-vagyunk

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.08.16. 20:16:09

@KalmanBlog: "Én szűkebb értelemben használtam, a kereszténység előtti hitünkre való visszatérésre értem a pogányságot"

Csipet amazonasi varázslattal gyönyörűen lehet itthon táltosrévülni. :D

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.08.16. 20:24:10

@don Fefinho:

Macska fogta bagoly.
Vagy bagoly fogta macska?
Na hogy is vót'...

Frederick2 2019.08.17. 09:57:18

@don Fefinho: @Deansdale: Sokszor elgondolkodom azon, hogy a pszichológia elnőiesedése nem hozható-e összefüggésbe azzal, hogy a tudomány legtöbb (női) művelője betámogatja a Gender-kurzus különböző hülyeségeit, így a nemváltoztató műtétet és az azt megelőző hormonkezelést, a transzneműséget vagy a MeToo-t.

Ez két éves cikk, de a szerzője mindmáig aktív.
schrammelivett.blog.hu/2017/10/29/_metoo_mit_mond_a_pszichologia_az_aldozathibaztatasrol

Érdekesség, hogy vannak a kommentek alatt kifejezetten higgadt, normális antifeminista válaszolók, akiknek a kommentjére a szerzőnő semmilyen választ nem ad. Ahogy az lenni szokott.

Ha már MeToo: kiderült, hogy Kenderesi ellen a vád nem "szexuális zaklatás", hanem "tapintatlanság". Úgy látszik, a dél-koreai büntetőjogban van olyan bűntett, hogy "tapintatlanság". Ami természetesen kizárólag azt a szituációt járja körbe, amikor egy férfi kommunikál egy nővel. Remek. Úgy látszik, most már "tapintatlanság" vádjával is lehet üldözni a férfiakat.
888.hu/ketharmad/szo-sincs-szexualis-zaklatasrol-a-kenderesi-ugyben-4196940/

Amúgy elég sok emberrel találkozok, akiknél ha szóba kerül a téma, azt mondják, Kenderesi megérdemelte. Olyan érvek hangzanak el, hogy "Koreában ez a jog", meg "Koreában ez a hagyomány". Jó látni, hogy a férfiellenes jelenségek egyre legitimebbeké válnak a köztudatban. Hiába, az "új zsidó", akit üldözni lehet, az a férfi.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.08.17. 14:40:10

@KalmanBlog: "Csak éppen ezeket elfelejtjük, és a valódi remekművek maradnak meg az emlékezetünkben."
Ez így van, de hát nincs olyan a világon hogy valamely kultúrában ne lennének felejthető dolgok.

"Persze abban egyetértek, hogy a keresztény világ egy fokkal értelmesebb volt a kommunistánál, vagy a mai progresszívnél, a vita csak abban van, hogy az-e a létezhető világok legjobbika?"
Ezt nem tudhatjuk. De azért az összehasonlítások alapján nekem jobbnak tűnik mint amik helyette jönnek. (Illetve a progresszívek tudják: szerintük az a legjobb amit ők kitalálnak.)
Éppen most bukkantam Peterson "12 alapelv egy XXI. századi konzervativizmushoz" előadására. Szerencsére van hozzá magyar felirat, így nekem könnyebben emészthető lesz, de még nem kezdtem bele. Ide vág ebből a 12-es pontja: "A politikai rendszereinket más LÉTEZŐ politikai rendszerrel hasonlítsuk össze, ne pedig feltevéseken alapuló utópiákkal."

"Jó, ez abban az értelemben igaz, ha mindent pogánynak nevezünk, ami nem keresztény. "
Sajnos én kívülállóként úgy látom - de ezt te is írtad -, hogy pogányság mint olyan nem létezik, hanem sok irányzat van. Ez részben sajnos az egyházszakadások miatt igaz a kereszténységre is.

"Ahogy amikor a katolikusokról van szó, akkor azonnal a pedofil papokat emlegetik, ugyanígy ha pogányságról, akkor behúzzák a sátánistákat, meg a boszorkányhívőket. Aki pedig ezekből tájékozódik és nem az authentikus szerzőktől, az elhiszi, hogy erről van szó."
Sajnos amennyire én tudom, az őspogányságról (pláne a magyarról) szinte semmit nem tudunk, hiszen semmiféle írásos anyag nem maradt fenn. (Vagy ha igen akkor azt meg már nem ők írták.)

Madarász Henrik 2019.08.17. 18:43:13

@Sipi81: Elméletileg nem keresztény alapon is létre lehetne hozni egy jó társadalmat, ha propagandával irányítja a társadalom ostoba többségét, a nemzetiszocializmus is egy ilyen lehetett volna, ha nem Hitler hülyeségei képezték volna az alapját, mint az élettér elmélet, a szlávok alsóbbrendűnek tartása.

Wildhunt 2019.08.17. 20:01:41

@Madarász Henrik: Ha azt mondom ebben a kettőben igaza volt, megkövezel?

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.08.17. 20:10:52

@Madarász Henrik: @Wildhunt:

Ez most kicsit hajazott a "nemisvoltigazikommunizmus" szlogenre.

Madarász Henrik 2019.08.17. 20:37:19

@Wildhunt: Nem, ez már történelem. Hitler ebbe bukott bele, semmi nem indokolta a Szovjetunió megtámadását, egy elszigetelt kommunista diktatúra volt, nulla nemzetközi befolyással, csak a hibbant élettér elmélet. Hitler megállt volna 1938-ban, lett volna egy jobboldali diktatúra, ami nyilván már nem létezne, de nosztalgiával gondolnának rá az emberek, a gyarmatok csak valamikor a 1980-as években lettek volna függetlenek, nincs kommunista uralom a világ felében, nem özönlik el a színesek Európát csak néhány évtizeddel később, a buzulás csak valamikor a 1990-es években kezd terjedni, nyertünk volna néhány évtizedet a fehér embereknek.

Borathan 2019.08.17. 21:56:50

@Sipi81: erről az előadásról (Peterson) kaphatnék linket?

Wildhunt 2019.08.17. 22:14:21

@don Fefinho: Nem így értettem. De ahogy a marxizmus is valós problémákra/dolgokra épül, úgy igaz volt ez a nácizmusra is. Meg valahogy véltlenül minden baloldali ideológiára is, hogy a valóság morzsáiból valami bődületes baromságot rak össze. Például a élettér elmélet igazolását most látjuk, mikor abdul meg ahmed a lerabolt élettere helyett elveszi Európát. A kultúrák alsóbb-felsőbbrendűségével meg nem igazán tudok vitatkozni.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.08.17. 23:51:45

@Wildhunt: Nem is kötekedésből mondtam, csak egy észrevétel volt.

Frederick2 2019.08.18. 09:39:10

@zriff: Amúgy Péternek az "Anti-Gender vs Anime" c. cikke elég korrekt lett. Nagyjából egyet is értek a benne foglaltakkal.

Frederick2 2019.08.18. 09:48:09

@Deansdale:

"Egy élhető XXI. századi konzervativizmus tételei:

1. A nyugati kultúra alapvető feltételezése helytállóak

2. A békés szociális lét előnyösebb az elszigeteltségtől és háborútól. Ennek következményeként szükséges áldozatokat hozni az egyéni vágyak és önkifejezés síkján.

3. A szaktudáson alapuló hierarchiák kívánatosak és támogatandók.

4. A határok ésszerű dolgok. Hasonlóan, a bevándorlás kontrollálása is ésszerű dolog. Ezen kívül nem lenne szabad feltételezni, hogy olyan országok lakói, amelyek nem fejlődtek át egyéni jogokon alapuló társadalmakká, megfelelően fogják kezelni az ilyen társadalmakat.

5. A bér megállapítása úgy történjen, hogy a dolgozó képes és kész legyen a társadalmilag hasznos feladatok elvégzésére.

6. Elidegeníthetetlen állampolgári jog, hogy az ember élvezhesse a tisztes munnkája gyümölcsét.

7. Nemesebb dolog a fiatalokat felelősségekről, mint jogokról oktatni.

8. Jobb úgy cselekedni, ahogy előttünk mindíg is, hacsak valami kifejezetten érvényes ok nem kívánja mef másként.

9. A radikális változásokat gyanúval kell kezelni, különösen a radikális változás virágkorában.

10. A kormányzat (helyi vagy magas fokú) az embereket a lehető legjobban a saját eszközeikre kellene, hogy hagyja.

11. A működő, heteroszexuális szülőkből álló család a működő társadalom alapja.

12. A politikai rendszereinket más LÉTEZŐ politikai rendszerrel hasonlítsuk össze, ne pedig feltevéseken alapuló utópiákkal."

(Jordan Peterson)

Hogy tetszik? :)

Frederick2 2019.08.18. 09:55:45

@Madarász Henrik: @Wildhunt: Eléggé megfeledkeztek a pánszlávizmus és pángermanizmus ideológiájáról; az előbbi az orosz kommunizmusban tenyészett, az utóbbi a német nemzetiszocializmusban tenyészett. (Szomorú elemzések szerint a 21. században is jelen van: a pángermanizmus az Európai Unióban, ahol Németország a vezető állam; a pánszlávizmus az orosz putyinizmusban; csak ma már nem lehet imperialista módon lerohanni országokat Európában.)

Azt se értem egyébként, miért kell jakobinus rendszereket mentegetni. Egy hitleri és sztálini rezsim szinte gondolkodás nélkül felakasztana olyan jobboldali szabadgondolkodókat, mint pl. Deansdale és Falafel (bár biztos vannak olyan beteges emberek, akik szerint ez vállalható ár egy Jobb Világért).

Deansdale 2019.08.18. 10:24:53

@Frederick2: első ránézésre tökéletes

Madarász Henrik 2019.08.18. 11:59:24

@Frederick2: Ez egy marhaság, a mai EU-nak köze nincs a pángermánizmushoz. azért mert kedvez Németországnak mint gazdasági egységnek, attól még a német nép és a többi fehér nemzet biológiai megsemmisítésén dolgozik.

Frederick2 2019.08.18. 16:03:25

@Madarász Henrik: Az EU első évtizedeiben azért észlelhető volt, hogy Németország előnyben van a többi nemzetállamhoz képest. Mielőtt az öngyilkos szélsőbalos vírus hatására megkezdték volna a migrációval a német társadalom felszámolását, igenis érezhető volt a német dominancia. Mondjuk most is érezhető a német dominancia, csak már nem szolgálja a német nemzet érdekeit.

Madarász Henrik 2019.08.18. 16:22:24

@Frederick2: Ez olyan hogy a Szovjetunió is vezető szerepet töltött be egy időben, de ez csak a pártvezetésnek jelentett előnyöket, az átlag állampolgárnak csak szegénységet hozott. Az EU gazdaságilag előnyös Németországnak, az átlagpolgárnak is van haszna belőle, ezért nincs lázongás, csak közben a hatvanas évek óta amikor elkezdték a török vendégmunkás programot folyik a német nép biológiai felszámolása, ráadásul 45 óta verik beléjük hogy egy bűnös nép, ami legjobb lenne ha eltűnne végleg, nem ilyen egy sikeres nép lelkialkata. Ennél még a magyar lelkialkat is jobb, amelyik áldozatnak tartja magát ( jogosan amúgy ) , az öngyűlöletnél nincs rosszabb dolog.

Wildhunt 2019.08.18. 21:45:36

@Frederick2: Bammeg, nem tudom eldönteni hogy ez most szalmabáb vagy árnyékbox. Szerintem te is náci vagy és holokausztot akarsz, mert Hitler ivott vizet, és te is minden nap valamilyen formában fogyasztasz folyadékot.
Bónuszkérdés: mi a bajod az élettér elmélettel, vagy azzal hogy egyes kultúrák alsóbbrendűek a többinél?

bomberhopper 2019.08.18. 22:33:52

OFF, de vhova be kell tennem. Vannak még csodák... kicsit Puzséros a lendület, viszont egyszer élünk, van benne ráció.

hulyekkimeljenek.blog.hu/2018/09/12/a_muvelt_nyugat_es_az_o_szolidaritasa

ugyanitt:

hulyekkimeljenek.blog.hu/2018/07/31/hidlezaras

Frederick2 2019.08.19. 08:00:21

@Wildhunt: Ezt a kommented hányadik pálinka után írtad? Csak úgy sistereg az indulattól? :D

De válaszolok rá!

"Szerintem te is náci"

Méghozzá NYELVTANNÁCI!

"Bammeg"

Úgy bizony, ebbe kötök bele, mint a magyar nyelvhez hűséges NYELVTANNÁCI! Kezdődik a nyelvtan óra! Hogy írjuk helyesen a szexuális aktusra felhívó indulatszót? Na, hogy? Tudod te azt! Most százszor le kell írnod a táblára - helyesen -, hogy "baszd meg"! Neki is kezdhetsz; van rá 30 perced!

"szalmabáb vagy árnyékbox"

Árnyékbokszolok egy szalmabábut!

"mi a bajod az élettér elmélettel"

Lehet itt pofázni a fehér faj életteréről, miközben a fehér fajon belül nincsen semmiféle szolidaritás. Kis közösségekben igen, de az nem elég az élettér megtartásához - és vele a túléléshez.

"azzal hogy egyes kultúrák alsóbbrendűek a többinél"

Hogy az eszkimó kultúra minden felhalmozott ismeretével és tudásával együtt alsóbbrendű a vietnami kultúrához képest, az tény. De ez egy olyan információ, amivel nem kezdek semmit. Esetleg használhatom egóépítésre, hogy a magyarok fejlettebbek a navaho indiánoknál, de ez meg már valahol szánalmas kompenzálás.

Ezen blog kommentmezejében meg úgyis mindenki pofázik szabadon és kötetlenül, miközben érdemben semmit sem tesz sem a kultúrája, sem a civilizációja, sem a nemzete megmentése érdekében.

Mi vagyunk a szájkarate-osztag, mindenkit leverünk a kemény szövegünkkel, aki szembejön velünk az utcán!

Amúgy szerintem elbeszéltünk egymás mellett, de az ilyesmi meg megesik.

Puff, én beszéltem! Átadom a szót a következőnek! Igen, @bomberhopper: ?

Frederick2 2019.08.19. 08:08:57

@Deansdale: @Sipi81: @Madarász Henrik: Íme, egy szép példa arra, mennyire nem képesek összefogni egymással a jobboldali erők.

Elvileg a Mi Hazánk és az Identitás Generáció célja ugyanaz (nem sorolom). Igazából adva van egy lehetőség az összefogásra és együttműködésre, közös munkára. Erre mit tesz a hülyéje? Hát nem ekézi, mint a szart?!

www.youtube.com/watch?v=obu5uGmWVPI

Ja, és az Identitás Generáció, hasonlóan, mint a Mi Hazánk, le akarja váltani a "korrupt jobboldalt", ami a FIDESZ. Miközben egymásra is csúnyán néznek.

Elhiszem, hogy létezik olyan, hogy marakodás a hatalomért. Amit aztán szép elvek mögé bújtatnak a jobboldalon is. De most, amikor két forradalom, az iszlám forradalom és a kulturmarxista forradalom, egyaránt veszélyezteti Európát, és azon belül, Magyarországot, nem inkább összefogni kellene a jobboldali pártoknak és mozgalmaknak?

KalmanBlog 2019.08.19. 12:07:54

@Frederick2: Rákattintottam a videóra de hang nélkül, mert nem vagyok egyedül. Csak a látványvilág hatását engedtem át megérzés alapú szűrőkön, hogy mi lesz a benyomásom az illetőről. Hát, ez az ürge így ránézésre nem szimpi:

Könyves háttér: okos vagyok!!!!!
Tetkó: degenerált
Borotvált, de bajuszka látszik: hülyegyerek
Belőtt haj, sminkelt arc a szem körül: buzi

Mára ennyi a mélyenszántó elemzésem :-)

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.08.19. 12:43:34

@KalmanBlog: Happy merchant mémes tenyérdörzsölés, vastag alsó ajak, stb.

KalmanBlog 2019.08.19. 12:45:40

@don Fefinho: Mind your optics! Optics are everything!

Frederick2 2019.08.19. 15:14:09

@KalmanBlog: @don Fefinho: Már csak egy My Little Pony (MLP, brony) cucc hiányzik (mondjuk egy bögre vagy egy figura). Az amúgy is trendi a "másképpen férfias" férfiak körében. :P

(Ha jót akartok magatoknak, ne írjátok be a Google keresőbe, hogy "brony".)

Wildhunt 2019.08.20. 08:27:07

@Frederick2: Ja, igazad is van. Arra számítottam elmondod, honnan jön SZERINTED ezekből automatikusan a nemzetiszocializmus. Merhogy ugye kb pont ezt modottam fentebb, mire rámhúztad azon ideológia sikertelenségét, mely történelmünkben utoljára tűzé zászlajára az élettér és kulturáis felsőbbrendűség elméleteit. Vagyis?

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.08.20. 20:43:38

@KalmanBlog: :-D
Jobb megfigyelő vagy, nekem ebből csak a könyves háttér tűnt fel. :-)

TrollEdomer 2019.08.21. 12:58:35

@Frederick2: Úgy tűnik túlzott az igényem, hogy egyik szélsőségre ne másik szélsőséggel válaszoljanak :(

Én sem gondolom, hogy Kenderesi egy szexuális ragadozó lenne, de attól még hibát követett el, nem ült érte semmit, de jogos, hogy kapott egy figyelmeztetést.

Deansdale 2019.08.21. 13:29:34

@TrollEdomer: Szerintem senki nem mondta, hogy Kenderesi nem követett el hibát, de mondd már meg nekem, ha egy szalonspicces nő egy bárban a te seggedre csap, te rendőrt hívnál? Nem éreznéd úgy, hogy egy ilyen banális ügyre túlzó lenne ez a reakció? Garantálom neked, hogy ez az egész csak a #metoo hisztéria miatt történt így, ha Kenederesi ugyananannak a nőnek 3 évvel ezelőtt csap a seggére akkor nem lett volna semmiféle botrány.

KalmanBlog 2019.08.21. 14:26:52

Az Indexen írtak ma arról, hogy Spanyolországban az apák is mehetnek "szülési szabadságra", és hogy "meglepő nem várt hatása lett" ennek.

Vicces, hogy a progresszív szemüveg mennyire elvakítja az embert az igazság látásától, hogy mennyire képtelenni válnak egyszerű összefüggések felismerésére is.

Ízelítőnek egy jó kis ellentmondás a cikkből:

"A nemek közötti egyenlőség jegyében és a csökkenő spanyol termékenység visszájára fordítása érdekében idén nyolc, jövőre 12, 2021-ben pedig 16 hétre fogják emelni mindkét szülő gyermekszületési szabadságát."

Látványos az is, hogy míg nálunk 3 év a nő szülési szabadsága - amiből persze csak az elején kapnak sok pénzt, de legalább társadalmilag elfogadott otthon maradniuk - addig a progresszív és követendő példa nyugaton a tervezett emelés után is 4 hónapos babával már vissza fogják zavarni az anyákat dolgozni. Aztán szoptassa a gyereket az apjuk.

index.hu/techtud/2019/08/21/miert_nem_akar_tobb_gyereket_az_az_apa_aki_mar_volt_gyesen/

Madarász Henrik 2019.08.21. 15:38:27

@Deansdale: Rossz volt az időzítése, pont most van ott a tetőpontján a metoo kampány.

Frederick2 2019.08.21. 19:40:30

@Deansdale:

"Garantálom neked, hogy ez az egész csak a #metoo hisztéria miatt történt így"

Nem, tévedsz! Ilyen a koreai jog! És ilyen a koreai hagyomány! A középkorban is kivetettek volna rá egy kemény pénzbüntetést - mert már akkor ilyen volt náluk a jog és a hagyomány! Konfuciusz asszondja: aki megfogja egy nő fenekét, azt basszák meg tízezer arany büntetéssel! (Bár ő kínai volt, nem koreai - de hivatkozási alapnak pont megfelelő.) A koreaiak ilyenek, Dean - ez egy más világ! Más szokások, más hagyományok, más szabályok, más jog! Nem érted Koreát, Dean! Hallgass sok K-Pop-ot és megérted ezt az országot! Más hagyomány, más... blablabla...

:P :D

Ricsi_91 2019.08.22. 11:25:13

@KalmanBlog: Azon mondjuk csodálkoznék, ha a 4. hónap után SEMMI nem járna Spanyolországban. A cikkben is az van, hogy a spanyol rendszer más, mint az itteni, és nem fejtették ki bővebben. Ami az apákat illeti valóban figyelembe kell venni, hogy a kisgyerek nevelésben az apa, és anya szerepe biológiailag különböző, és biztosítani kell a szoptatás lehetőségét, de eMELLETT nem árt, ha azért az apák IS kapnak szabadságot a születés után. Nem az anya helyett, hanem MELLETT.

KalmanBlog 2019.08.22. 11:33:19

@Ricsi_91: Erre utaltam ezzel a félmondattal: "amiből persze csak az elején kapnak sok pénzt, de legalább társadalmilag elfogadott otthon maradniuk"

Szerintem a lényeg, hogy társadalmilag legyen elfogadott otthon maradniuk mennél tovább. Azt látom, hogy simán ki tudom finanszírozni a feleségem otthonlétét, mégis mindenki kérdezgeti, hogy mikor megy már vissza dolgozni.

Persze a pénz is fontos, de kevésbé fontos, mint a társadalmi nyomás a nőkön. Mivel ők alapvetően úgy üzemelnek, hogy ezeknek az elvárásoknak akarnak megfelelni.

Ha az lenne a trendi, hogy rendkívül hatékony és olcsó háztartást vezetnek, ahol minden tipp-topp, akkor ezen versengenének. Nem pedig azon, hogy kinek van jobb tetkója. Idősebbek között még láttam ilyet, hogy arra licitáltak, hogy ki hányfélét főz, mennyire van rend, mennyire spórol stb. Na, ezt kellene visszaállítani egy kis propagandával.

Azzal egyetértek, hogy az apákra is ráfér egy kis pihenő, meg hogy otthon lehessenek, de hogy egy babát az apjára bízol egész napra, mikor még szoptatni kellene (ami legalább fél év, de inkább 1-2, akár 3), az csakis egy progresszívnek juthat eszébe.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.08.22. 17:36:57

Napi FAM: www.facebook.com/photo.php?fbid=2403143973136416

Thunberg-LMBTQWERZUI árukapcsolás, tanulságos a diskurzus is alatta.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.08.22. 23:49:33

@Frederick2: Igen, az árukapcsolás ott is. :D

A NER is azért leválthatatlan, mert ahogy bármi hasznos alternatíva formálódni kezdene, a DK/MSZP azonnal árukapcsolja magát hozzájuk. Utóbbiak szerint meg nyilván azért, mert a többiek nem hagyják magukat kellően árukapcsolni.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.08.22. 23:53:52

@Frederick2: A szóvicc jut folyton eszembe, biztos volt már, hogy mióta az Együtt külön utakon jár, a Párbeszéd szóba se áll vele...

Deansdale 2019.08.23. 12:27:37

@Sipi81: "Sajnos ez a tartalom jelenleg nem érhető el."

Feltételezem nem passzolt a balos narratívához...?

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.08.23. 12:30:59

@Deansdale: Ejha, jó gyorsan dolgoznak a cenzorok!
Egy ronda kövér nő volt a képen valami tüntetésről olyan plakáttal a nyakában, amin alul-felül szivárványszín minta, középen meg jó nagy betűkkel, hogy "My pussy is open for refugees".

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.08.23. 14:13:29

@Sipi81: @Deansdale:

Jaj, vágom. :D

FAM-nál láttad amúgy? Mert ő időnként léböjtkúrába vonul faceről.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.08.23. 14:19:36

@don Fefinho: Aha, ott volt az egyik hozzászólásban ez a kép.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.08.23. 14:32:18

@Sipi81: Akkor semmi, pár nap vagy egy hét és visszajön.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.08.23. 15:46:00

@don Fefinho: Afene, pedig már azt hittem, élőben figyelhetem meg a cenzúra működését.
süti beállítások módosítása