HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

Három a magyar igazság

2019.08.04. 12:51 Deansdale

Na, ha már írtam két testesebb cikket a napokban, jöjjön a harmadik.

Az USA-ban tegnap 2 tömeggyilkosság történt, Dayton és El Paso városában, összesen 20-nál is több halottal. Természetesen mindenki észvesztve vitázik, hogy az elkövetőknek mi a pártállása, bőrszíne, vallása, stb., ugyanis mindenki a saját politikai céljaira akar használni minden ilyen ügyet. A konkrét esetektől függetlenül megfigyelhető trend, hogy amíg a helyzet nem tisztázódik, addig az egyik oldal fehér nacionalistákról, a másik oldal pedig illegális bevándorlókról, iszlamistákról, progresszívek által felhergelt aktivistákról óbégat, és természetesen mindenki a politikai ellenfeleit hibáztatja. Egy dologra nem akar rájönni senki, pedig ez a titok baromira egyszerű nyitja:

Amíg inkompatibilis kultúrák kényszerülnek egy élettérbe, addig az ilyesmi elkerülhetetlen, és nem egyik vagy másik oldal hibája a dolog, hanem a diverzitás kiküszöbölhetetlen velejárója.

Teljesen mindegy, hogy El Pasóban vagy Dayton városában neonáci vagy iszlamista vagy kutyagumi gyilkolt, a helyzetet azzal nem lehet megoldani, hogy az illető mögött sejtett csoportosulásra csúnyán nézünk és a nyakukra tolunk valamennyi rendőrségi erőforrást. Amíg az emberek a saját szomszédságukon belül valamilyen rögzült konfliktusban élnek, addig mindig mindkét oldalon lesz aki bekattan és erőszakhoz nyúl. Ha egy környéken keresztények és iszlamisták egymás között élnek, ott sosem lesz béke, ott előbb-utóbb valamelyik csoport kiszorítja a másikat, azaz vagy helyreáll a rend, vagy no-go zónává változik a terület. Az, hogy mi minősül rendnek ill. no-go zónának, attól függ kinek a hazájáról beszélünk. Nincs kultúra ami az egész világra jogot formálhatna, mindenütt azt kell(ene) tisztelni aki otthon van, és inkompatibilis kultúráknak nem kellene oda betüremkedni.

A lényeg, amit mindenkinek értenie kellene, de senki nem beszél róla: ezt a dolgot megelőzni nagyon könnyű, kezelni viszont lehetetlen. Az inkompatibilis kultúrák mindig versenyeznek egymással, és ez elkerülhetetlenül azzal végződik hogy az egyik kiszorítja a másikat (olykor hosszú és véres harcok árán). Ezért olyan hajmeresztő ostobaság egy kultúrának önként beengedni és befogadni egy másikat, amelyik inkompatibilis vele. Még a legjobb esetben is csak annyit érhet el, hogy embertelen küszködéssel sikerül vissza kiszorítania magából, rosszabb esetben a betolakodók győznek és az eredeti kultúrát helyileg felszámolják.

Rasszizmusról, xenofóbiáról, neonácikról picsogni a retardáltak ostobasága, ugyanis ha minden neonácit kiirtanak, akkor a helyzetből adódóan újak fognak keletkezni a végtelenségig, egész addig míg valamelyik kultúra nem győz totálisan, és amennyiben sikerült tényleg elfojtani a "fehér nacionalista" oldalt, az azt jelenti, hogy a betolakodó kultúrát segítették győzelemre, és ott onnantól kezdve fehér vagy keresztény ember nem él meg. Egymást kizáró kultúrák harcában a saját szélsőségeseink ellen harcolni a saját kultúránk elleni harcot jelenti, aminél a legnagyobb elérhető kudarc a siker, vagyis az idegen kultúra győzelme a sajátunk fölött. Persze van akinek ez pozitívan cseng - az ilyeneket egy normális világban árulónak nevezik és az annak megfelelő tisztelet övezi őket.

A lényeg újra: egymást kizáró kultúrák háborújára az egyetlen normális megoldás el sem kezdeni azt. A nyugat teljesen elvesztette minden józan eszét, hogy hagyta magát bepalizni a kultúrmarxi dumával, miszerint nekünk az az erősségünk hogy velünk harcban álló kultúrákat importálunk a saját hazáinkba. Jóhiszemű balfácánok százmilliói vannak beetetve azzal az öngyilkos maszlaggal, hogy ők annál jobb emberek, minél jobban sürgetik az őket gyűlölő és eltaposni akaró kultúrák beáramlását otthonaikba. A sok agymosott veri a mellét, hogy ő bizony nem rasszista, szerinte a más bőrszínű ember is ugyanolyan ember, nem szabad rassz alapján ítélni, miközben erre hivatkozva az iszlám röhögve áramlik be a szomszédságaikba, és szorítja ki őket.

Az imámok azzal a szöveggel küldik európába a muzulmán tömegeket, hogy itt holdkóros majomemberek laknak akik elvesztették az élni akarásukat és önvédelmi ösztöneiket, sőt, tehetetlenül néznek végig a nőik megerőszakolásától kezdve a gyerekeik lemészárlásán át a templomaik lerombolásáig mindent.

És ez sajnos teljesen igaz.

De legalább nem lehet ránk azt mondani, hogy rasszisták lennénk, szóval az erkölcsi nyertesek mi vagyunk, ugye?

Fel kellene ébredni két fontos dologra: 1. inkompatibilis kultúrák keveredését megakadályozni nem rasszizmus; 2. ha már elindult a kultúrháború, az ún. terroristákat leköpködni semmit nem ér, a teljes béke kizárólag a kultúrák szeparációjával, szegregációjával érhető el. A rossz csengésű szegregációnak van egy felháborítóan normális változata, úgy hívják külön országokban élni. Az emberi történelem alfától omegáig annak a sztorija, hogy egy határ két külön oldalán élni mindenkinek esélyt ad a békére, amit bármilyen keveredés vagy kényszerű egyesülés azonnal tönkretesz. Ha még a csehek és szlovákok sem tudtak kiegyezni, és végül szakítottak egymással, akkor mennyi remény van iszlamisták tömeges együttműködésére hitetlenekkel?

Réges rég, a józan paraszti ész korában, vagyis kb. 10 éve, még azt mondogattuk, hogy egységben az erő. Nagyon magyarázni sem kell, mindenki tudja, hogy így van. Viszont a baloldal lecserélte ezt arra, hogy kétségben az erő (=diverzitás az erősségünk), és a hülyék milliói simán benyelték az új szlogent, elsősorban azért, mert úgy érezték böki a politikai ellenfeleik csőrét, és nincs szebb mint a káröröm. A progresszívek félelmetesen sok ostobaságot elhisznek ill. elkövetnek csak azért, mert ártani akarnak a gyűlölt konzervatívoknak, a színfalak mögött ez a legfőbb mozgatórugójuk. Az viszont már kicsit sok, hogy a nyugati kultúrát ill. a fehér rasszt a konzervativizmussal azonosítva nem csak megengedhetőnek, de sokan egyenesen üdvösnek tartják, ha ezek a dolgok kárt szenvednek. De ez részükről nem gyűlölet, nem ám, csak a kolonializmussal és rabszolgasággal összeharácsolt hatalom visszaosztása az elnyomóktól az elnyomottaknak. Hogy aztán ez a nyugat teljes megsemmisüléséhez vezethet? Ugyan már, minek kongatni a vészharangot, majd teszünk valamit ha már nagy lesz a gond. Mondjuk elköltözünk Ázsiába, ott még nem gyűlölik annyira a fehér embert, legalábbis amíg a kultúrmarxista oszd meg és uralkodjat ott is el nem terjesztjük.

217 komment

Címkék: politika szép új világ piros és kék pirula

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deansdale 2019.08.14. 09:53:34

@Frederick2: "szerintem a nyelvtudomány egy piszok nehéz tudomány, figyelni kell rengeteg mindenre"

Vannak bonyolult részei és vannak egyszerűbbek. A piszok nehéz dolgok egy része abból származik, hogy a finn-magyar nyelvrokonságot piszok nehéz volt megtámogatni, ezért jó magyar nyelvészeink kitaláltak egy rakás komplikált szabályt, amiket sehol máshol nem alkalmaznak a világon. Ilyen például az, hogy az egymással "kompatibilis" hangzókra, amik a beszélt nyelvben illetve a különböző dialektusokban a mai napig felcserélődnek olykor (bicikli-bicigli), ráaggattak egy olyan "szabályt", hogy x hangból az idő során márpedig y hangnak kellett lennie, és ami ennek nem felel meg az megy a kukába. Így lett a finn kota szóból a magyar ház, mert az MTA nyelvészei szerint a k-ból h-nak muszáj lennie, a t-ből pedig z-nek, holott ez egy holdkóros hülyeség - és mégis, erre alapozva lesöprik azt hogy a német haus és a magyar ház szavaknak bármi köze lehetne egymáshoz, hiszen nem felelnek meg az ő aberrált hangzóváltozási elképzeléseiknek. Érted ezt? A két azonos jelentésű és azonos hangalakú szó pont azért nem lehet rokon, mert ha rokonok lennének akkor eltérne a hangalakjuk... Aki ilyesmit elhisz az nem normális, de sajnos ezen nevelik fel a következő nyelvész-generációkat. Ilyen alapon bármilyen nyelvet lehetne rokonítani a magyarral, és ugyanezzel a módszerrel bármilyen létező rokonságot el lehet tagadni.

Amúgy a nyelvészet csak akkor bonyolult ha sok nyelvet akarsz érteni - ha csak a magyart, az nem annyira nehéz. (Feltéve hogy magyar az anyanyelved, idegeneknek egy kicsit nehezebb a dolguk :)

KalmanBlog 2019.08.14. 10:05:08

@Frederick2: Kétféle Burzum van: a börtönévek előtti és az azutáni.

A mostani Burzum ambient stílusban játszik (önbevallás alapján, én nem tudom megállapítani). Fenn vannak a lemezek a yt-on, ezeket még nem törölték. Egyik kedvencem 3 perc összesen: www.youtube.com/watch?v=tP-PhoTbhhs Burzum - Heill Óðinn

Varg egyébként azt írja, hogy a lemezeknek van egy íve és ideális esetben úgy kellene őket egyben meghallgatni. De kinek van erre ideje? (Van egy zenész ismerősöm, akinek nem nagyon tetszett, hogy kocsiban hallgatom a zenéjét, mert ahhoz is le kellett volna rendesen ülni vagy feküdni :-)

Úgy tudom, hogy most egyedül csinálja a lemezeket, nincs is teljes zenekara. Talán félnek a zenészek tőle, LOL.

zriff 2019.08.14. 11:03:43

@Frederick2: Én szoktam olvasgatni a péter blogot, még kommentelni is oda. Nekem az a tapasztalatom hogy intelligensek, meg a stílusok is vicces egy bizonyos szinten(játék ismertetők), de az a fő gond, hogy politikailag csak és kizárólag kritizálni tudnak. A gondolkodásuk élj lazán, feszültségmentesen, normálisan, jobberek vs libsik, a politika a hülyéknek való, ez szar, az szar, röhögjük ki, konteósok, szittya turulos prolik stb. szinte már trollkodásig fajul. A túlzott politizálás valóban káros, de ez a fajta apolitikusság is. Lenézik a jobb, és baloldalt, meg folyton előjön éljél egyszerűen, normálisan ezeken kívül, de jelenlegi égető társadalmi problémákat leszarják, vagy elbagatellizálják, amik a normális életet megnehezítik, sőt külföldön már taccsra tettek mindent (feminizmus, migráció, transzneműség, szórakoztató ipar átpolitizálódása). Nincs párbeszéd, hogyan lehetne jobb, élhetőbb a jövő, társadalom a lenézett libsi jobberségen kívül, mi lehetne a harmadik út semmi csak gúnyolódás.

csi szi 2019.08.14. 11:40:28

@Deansdale: A szabályos hangváltozások az indoeurópai összehasonlító nyelvészet egyik alapja, bár nem lep meg, hogy erről a jelek szerint sosem hallottál. Talán nem fért bele abba a 20 percbe, az "alternatív nyelvészek" előadásaiból, írásaiból pedig csak ilyen formában jutott el hozzád ("sehol máshol nem alkalmazzák a világon" LOL). Lásd: hu.wikipedia.org/wiki/Rendszeres_hangmegfelel%C3%A9sek_t%C3%B6rv%C3%A9nye
Arról lehet persze vitatkozni, hogy helyes dolog-e szabályos hangváltozásokat keresni a nem indoeurópai nyelvcsaládok esetében vagy sem.

Frederick2 2019.08.14. 11:57:18

@zriff: Bizonyos tekintetben megértem őket. Én is voltam már apolitikus - és megmondom neked őszintén: ha továbbra is ilyen igénytelen marad a jobboldal, talán ismét visszatérek az apoltikussághoz. Ezt a jelenlegi jobboldali identitást is nehezen tudtam kialakítani - és jelen pillanatban nehezen is tudom fenntartani. (Ugye, nem elég egy identitást kialakítani, azt fenn is kell tartani.) Meg persze maradnak a kompromisszumok, de az önmagában korrumpálja a személyiséget.

Péterék kb. azt képviselik, amit régen a Kétfarkú Kutyapárt, csak blogokon és kommentekben. Régen, ugye, a Kutyapárt is abból indult ki, hogy az emberek többsége betegesen komolyan veszi a politikát, hát mi úszunk az árral szemben, és röhögjük ki. (Aztán volt az a pénz, ami után a Kutyák széttették a lábukat, és vérkomolyan vették a politikát. Lásd mostani helyzet.)... Péterék dettó ugyanezt teszik, csak kicsiben. Körülöttünk mindenki vérkomolyan veszi a politikát, jobbról is, balról is, hát mi röhögjük ki.

S valamilyen szinten igazuk van. 1. Azért, mert megint ott tartunk, hogy az emberek többsége vérkomolyan veszi a politikát. De annyira, hogy kialakult egy új mentális betegség, a POLITIKAFÜGGŐSÉG. 2. A jelenlegi politika tényleg szánalmas, ciki és gáz, vagyis kiröhöghető. Jobbról is, balról is. Helyi és nemzetközi szinten is.

Hovatovább: Péter és Titkos ex-jobbikosok, miután csalódtak a JOBBIK-ban, nem találtak olyan új pártot, amibe belevethették volna a bizalmukat. (Foma nem tudom, mi volt politikailag.) A harmadik utas politikához, a centrumsághoz program kell, akik meg ma képviselik, szintén vérciki, röhejes alakok (Puzsér, Identitás GeneráChio). Ja, meg marad alternatívának jobboldalról a korrupt FIDESZ szolgálata - amiből, nem csodálom, hogy nem kérnek. Én sem.

Egyéni szinten megértem őket.

Ami probléma, az, hogy bár fennen hirdetik, hogy apolitikusak, igazából mindig születik egy cikk Foma vagy Péter tollából azzal kapcsolatban, hogy az adott politikai irányvonal, jobbról vagy balról szar. Az üzenet mindig ugyanaz: ez vagy az a politikai formáció szar. Szar vagy, hülyegyerek! Ez pedig már nem is apolitikusság, hanem nihilizmus. A nihilizmus meg hosszabb távon dekadens, destruktív, nem képvisel pozitív értéket.

Ők egyébként azzal is vádolnak "minket", hogy politikafüggők vagyunk. Egyénileg engem is. Na most én nem tudom, itt ki politikafüggő és ki nem. Én voltam politikafüggő, és szerencsére lejöttem róla. Egyedül itt politizálok, a Dean-blogon meg otthon, a szüleimmel - a munkahelyemen nem, a haverok és barátok között nagyritkán. De míg az a vádjuk, hogy mi a politikába menekülünk a szürke valóság elől (valamilyen téren erről szólt Péter Red Pill cikke is), addig náluk is megvan ez a menekülés, csak nekik a képregények, rajzfilmsorozatok, filmek és PC-játékok világa a menedék. Ez kicsit olyan, amikor a kábszeres oltja az alkoholistákat. :P

Phú, ez hosszú lett, de ismerem őket, és egy teljes választ akartam adni a felvetésedre.

Deansdale 2019.08.14. 12:03:25

@zriff: Ahhoz, hogy valaki ilyen módon csak a mának éljen, a saját buborékjában, vagy ostobának kell lenni, vagy ki kell kapcsolni a saját agyában azt a részt, ami a dolgok összefüggéseit vizsgálja. A migránskérdés kapcsán például nagyon sokaknál egyértelmű, hogy szándékosan vakká teszik magukat összefüggésekre, úgy csinálnak mintha a világ random pillanatképekből állna amik térben, időben, ill. logikailag teljesen függetlenek egymástól, és bármiféle okságot vagy döntés->következmény logikát feltételezni ostoba összeesküvés-elmélet. De a gender-téma is ugyanilyen, ott is naponta felteszik pl. a kérdést, hogy miből gondolod hogy a magyar genderkurzus hova fog vezetni, hiszen még gyerekcipőben jár - mintha nem lenne előttünk példának a teljes nyugati világ.

A baloldal a szakadék felé tol minket minden erejével, a jobboldal meg próbálja ezt akadályozni, és ebből egyesek csak annyit látnak, hogy megy a kötélhúzás, hát nyilván mindenki hülye csak ők nem, hiszen minek erőlködni...

Deansdale 2019.08.14. 12:45:11

@csi szi: "A szabályos hangváltozások az indoeurópai összehasonlító nyelvészet egyik alapja, bár nem lep meg, hogy erről a jelek szerint sosem hallottál."

Épp azokról beszéltem, nálad ez a sosem hallás jele? :) Hangzóváltozások természetesen léteznek, ezekről írtam is már legalább 30 alkalommal, sőt, a K-R szóbokros cikkem egyik lényegi eleme, hogy a K, G és a H "rokon" hangzók, hasonlóan képződnek ejtés közben, így a beszélt nyelvben olykor összekeverednek - faramuci módon azt is mondhatnám kompatibilisek egymással, és a szóképzések során az évezredek alatt ki is használták ezt az eleink. Én kizárólag azt a részét vitatom a dolognak, hogy ezek a hangzóváltozások garantáltan egyirányúak ill. kötelező jellegűek, ahogy az MTA állítja, pedig ez orbitális baromság. A hangzóváltások mehetnek bármely irányba rugalmasan, és a bekövetkezésük esetleges. A sokat emlegetett K, G, H hangzók pl. hasonló képzésűek és ezért átválthatnak egymásba, így ha egy nyelv egy szót átad egy másikba, vagy az adott szó az évszázadok során megváltozik, esetleg különböző dialektusok máshogyan használják, akkor bárhogyan változhatnak, oda-vissza és föl-le, a valóságban nincs olyan szabály, hogy márpedig a K hangból kizárólag H lehet, de az viszont kötelezően.

Amit linkeltél az jobbára irreleváns ebben a kérdésben, illetve pont azt mutatja be, hogy a hangzóváltások NEM szabályosak. Az 1. pontból hangzóváltás kérdésében csak annyi látszik, hogy az R és az L hangzók "kompatibilisek", és ahány polinéz nyelv van, véletlenszerűen használják egyiket vagy másikat ugyanazokban a szavakban. Ha a hangzóváltás törvényszerű lenne, akkor minden polinéz nyelv ugyanazt a hangzót használná az azonos szavakban, de nem ugyanazt használják, tehát annyit állapíthatunk meg, hogy kötelező jellegű hangzóváltás nem létezik, csak esetleges. A 2. pontban nagyon kicsi a táblázat, következtetések levonására gyakorlatilag alkalmatlan, de az pl. látszik a 3. oszlopban, hogy az egyébként szintén "rokon" D, T, és V hangzók közül az angol az egyik irányba ment el, a magyar meg egy másikba, már ha feltétetelezzük, hogy mindkettő a latinból vette az eredeti szót. Hiába próbálják erre ráhúzni azt a kaptafát, hogy márpedig a latin D-ből az angolban mindig T lesz, egyrészt ez már önmagában sem állja meg a helyét, másrészt teljesen irreleváns arra nézve, hogy más nyelvekben mi történhetett. Kreálnak egy olyan "műszabályt", hogy a dies és a day nem lehet rokon, mert ott a D nem váltott át T-be, na ez az amikor valaki felállít egy elméletet és nem hajlandó belátni hogy az égbekiáltó baromság. Az meg külön vicces, hogy az 5 oszlopos táblázatra, amiben van egy bökkenő + a mellékelt ellenpéldára ezt írják:
"Mivel a fenti táblázatban látható igazán szisztematikus megegyezés aligha lehet véletlenszerű"
ROTFL

Nem kell bocsánatot kérni amiért hülyének nézel, ennél sokkal többre értékelném ha inkább nem ferdítenéd el a mondandómat hogy hülyének nézhess, hanem megpróbálnád megérteni és úgy vitatni.

Deansdale 2019.08.14. 13:36:17

@Frederick2: "Ezt a jelenlegi jobboldali identitást is nehezen tudtam kialakítani - és jelen pillanatban nehezen is tudom fenntartani."

Van erre egy komplex áthidaló jellegű megoldás: tedd az identitásoddá amit igaznak gondolsz, aztán akinek nem tetszik az bekaphatja :) Plusz politikáról élőben ne beszélgess, csak akkor ha értelmét látod, így megspórolod a fölösleges konfliktusokat.

"az emberek többsége betegesen komolyan veszi a politikát"

Akik azt a részét veszik komolyan, hogy X illetőről mi a legújabb lejárató pletyka, vagy bármi hasonló felszínes baromságot a médiából, a tüntikézést, stb, azok hülyék, ez egyértelmű. Ezeket általában arról lehet megismerni, hogy folyton neveket ismételgetnek, hogy ez ezt mondta, az azt csinálta, emez meg már megint ennyit harácsolt, stb. Viszont van a politikának egy olyan vetülete ami kihat az életünkre, a törvények, a költségvetés, a kormány ráhatása az oktatásra, jogalkalmazásra, stb., ezek a dolgok teljesen más szinten mozognak. Ezekkel sem kötelező persze foglalkozni, csak ez az ignorancia már káros hatással lehet az ember életére, és nem kellene azokra köpködni, akik ezeket a dolgokat szeretnék normális mederbe terelni. Ezek tényleg véresen komoly dolgok, akkor is ha gyermektelen fiatal férfiak ezt még nem értik, mert nekik a sör meg a pina meg az internet az élet, és olyan tényezők, hogy pl. mit fognak tanítani a gyermekeiknek az iskolában, vagy milyen lesz az ország amiben az unokáik felnőnek, sajnos nem jutnak be a fejükbe.

"hát mi úszunk az árral szemben, és röhögjük ki"

Az MKKP eleinte ügyesen csinálta ezt és vicces volt, aztán hirtelen elkezdtek az árral úszni és fizetést kapnak érte, így egy kicsit mintha kevésbé lenne hiteles a lázadó imidzs.

"ex-jobbikosok"

Szóval a gúny náluk abból táplálkozik, hogy megcsömörlöttek és mindenkit gyűlölnek, értem :) Anno én is szavaztam a jobbikra, de mikor megváltoztak akkor nem húzódtam vissza a csigaházamba a sebeimet nyalogatni, hanem továbbléptem és arra voksoltam akit az adott pillanatban jobbnak láttam. Pont ők azok, akik még mindig érzelmi alapon politizálnak, ezt a pártot gyűlölik, azt rühellik, emezt meg utálják, és ezért képtelenek érdemben hozzászólni bármihez ami politika.

"Ja, meg marad alternatívának jobboldalról a korrupt FIDESZ szolgálata - amiből, nem csodálom, hogy nem kérnek. Én sem."

Számomra egyetlen normális hozzáállás létezik: az amit én igaznak és jónak tartok az pártfüggetlen, magam határozom meg és fix, a pártokra pedig ívben szarok, és minden egyes választáson arra szavazok amelyik épp a legközelebb áll az én fix elképzeléseimhez. Ha holnap Orbán meghülyül és néppártosodik mint a jobbik akkor legközelebb nem fogok rá szavazni, mert nem vagyok fideszes. (Végtelenül ostoba az a mentalitás, hogy ha te valamiben egyetértesz X-el akkor X-es vagy.) Ne szolgálja senki a fideszt, kövesse mindenki a saját pragmatikus jövőképét.

"Ez pedig már nem is apolitikusság, hanem nihilizmus."

Na igen. Engem nem érdekel a balett, ezért nem követek egy rakás balettos blogot és híroldalt éveken át, hogy rendszeresen fikázzak mindenkit. Amit péterblogék csinálnak, az az érdektelenség tökéletes ellentéte, egy megszállottság, ami sajnos negatív alapra épült, romboló jellegű.

"politikafüggők vagyunk"

Engem a valóság érdekel, a politika meg annyiban amennyiben hatással van rá. Nem utólag akarok siránkozni amiért tönkreb*szták a világomat, mint jelenleg milliók ny-eu-ban, hanem inkább szólok előre, szerintem ez konstruktívabb. Amikor Angliában az általános iskolákban összecsap a buzilobbi meg az iszlám akkor azért egy normális európai ember érzi hogy azok a szerencsétlen britek egy zsákutcába játszották magukat, és ha az IQ-ja 70 fölött van akkor arra is rájön hogy ezt a helyzetet jobb lenne Mo-n eleve megakadályozni. Van az a mondás, hogy egy kiskanál megelőzés felér egy liter orvossággal, szerentem kurvára megszívlelendő, és nem csak az egészség terén.

"a politikába menekülünk a szürke valóság elől"

Abba menekülök, hogy élhető világot akarok a gyerekeimre hagyni? Érdekes gondolat.

"náluk is megvan ez a menekülés, csak nekik a képregények, rajzfilmsorozatok, filmek és PC-játékok világa a menedék"

Csalódtak a jobbikban és maradt a videójáték, tehát mindenki hülye aki a politikával foglalkozik? És még az sem ébreszti fel őket, hogy a szórakoztatóipar is egyre durvábban tolja az arcukba a politikai propagandát? Hogy is vagyunk azzal a bizonyos valósággal?

Deansdale 2019.08.14. 14:02:38

@csi szi: ...egyébként annyiban igazad van, hogy rosszul fogalmaztam fentebb, nincs már annyi türelmem a témához mint kellene. Erre persze az a válasz, hogy ha nekem nincs türelmem akkor a másik oldalnak miért legyen jóindulata, miért értelmezze a dolgokat úgy ahogyan gondolom, ahelyett ahogy nekik szimpatikus :)

Frederick2 2019.08.14. 14:55:57

@Deansdale:

"És még az sem ébreszti fel őket, hogy a szórakoztatóipar is egyre durvábban tolja az arcukba a politikai propagandát?"

Az, hogy olyan apolitikus szcénák kerülnek átpolitizálásra balról, mint a computer game, a képregény, a fantasy, a szórakoztató filmek stb. Hogy a régen apolitikusságáról elhíresült geek-en kell olvasnom szélsőliberális vagy szélsőbalos politikai propagandát. Ez mind arra jelzés, hogy a jelenlegi neoliberális-neomarxista-neofeminista (újbaloldali) totalitárius rezsim nem fogadja el az apolitikusságot.

Az még hagyján, hogy Putyin, Orbán vagy Trump számára, az un. jobboldali rezsimek számára a magánélet sérthetetlen, és ezért elfogadják az apolitikus hozzáállást is.

De ennél még a Kádár-rezsim is emberibb volt. Mert a Kádár-rezsim nem avatkozott bele a magánéletbe, és elfogadta azt, ha nem támogattad a politikáját, ha nem ellenséges politikát támogattál, hanem apolitikus voltál. A Kádár-rendszerben lehettél nyugodtan apolitikus.

A mostani újbaloldali rezsim nem tűri el az apolitikus gondolkodást és mentalitást. Ha nem vagy vele, ellene vagy. Ha nincs véleményed a MeToo-ról, akkor a MeToo ellensége vagy - csak a szimpátia fogadható el.

Avagy szép lassan az olyan modern apolitikusoknak, mint Péterék, nem lesz hova visszavonulniuk. Esetleg a japán tömegkultúrába - mert Japánban még nem vetette meg a lábát az újbaloldal, köszönhetően a libertariánus légkörnek. Bár Kína ott is módosíthat a dolgokon...

KalmanBlog 2019.08.14. 15:01:49

@Frederick2:

> POLITIKAFÜGGŐSÉG

Nekem ez tényleg van, hogy szeretek dagonyázni a hírekben, illetve vitákban. Főleg Alt-Right jellegű kommentárokban, ha értitek mire gondolok.

Valahogy úgy értelmezem magamban ezt, hogy annyira zavar már a hülyeség globalizálódása, hogy szükségét érzem annak, hogy normális okfejtéseket is olvassak. Illetve hogy röhöghessek a progresszión, mert sírni pláne nem akarok rajta.

Szeretek vitatkozni is politikáról: egyszerűen nem tudom megérteni, hogy miközben a szemünk előtt számolják fel a civilizációnkat, a gyermekeink jövőjét, a többezer éves örökségünket, hogyan képesek emberek idióta sorozatokról vagy játékokról beszélgetni.

Ha legalább még a jó játékokról/filmekről beszélnének, amik nekem is tetszenek :-)

Zavar, hogy egyébként normális emberek mennyire nem látják mekkora szarban vagyunk, és a nemtörődömségükkel ők is elősegítik a süllyedésünket.

Felismertem, hogy néha úntatom vagy bosszantom az embereket, és ezért visszafogtam magam. (Neten nem, csak élőben.) Így kevésbé vagyok idegesítő, viszont cserébe többet unatkozom. Arany középútként a trollkodást vezettem be: jó megdöbbentő dolgokat mondok, de utána nem fejtem ki. Így magamat szórakoztatom, de mégse lesz unalmas, mert nem megy rá el sok idő.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.08.14. 15:10:07

@Deansdale: Pl. kizárt dolog, hogy a plaid pléd, a kid meg gida.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.08.14. 15:33:12

@Frederick2:
Részben arra is. A traumatizálás két kimenettel járhat: vagy magad is elkövető (Cluster B) leszel, vagy áldozat (Cluster C + C-PTSD) maradsz életed végéig. Ritka esetekben a harmadikutas önreflexió megtöri a láncot. Manapság a (még) szabad információáramlás miatt ez egyre gyakoribb, ezért bizakodó vagyok.

@KalmanBlog:
Lovas harcosokat, kvázi szabad embereket erőltettek alárendelt és kiszolgáltatott jobbágy sorba, plusz tűzzel és vassal irtották ki a kultúrájukat, hagyományaikat. Ez szerintem elég nagy trauma ahhoz, hogy ha a traumatizált környezet nagyjából változatlanul fennáll egy milleniumon keresztül úgy, hogy újra és újra megerősít minden generációt a traumájában, akkor akár 1000 éven keresztül is öröklődhetnek személyiségzavarok. Igen, ez végbement nyugaton is, csak rájuk kell nézni (nem ezt csináljuk itt a blogon?).

Madarász Henrik 2019.08.14. 21:16:44

@Frederick2: ha választani kell, legyen neopogány. Majd feláldozom Merkel mamát Wotan tiszteletére :)

Frederick2 2019.08.15. 05:35:24

@don Fefinho: @KalmanBlog: Azért jelzem, a jelenlegi neopogány dolgok sok esetben keverednek sátánista elemekkel is. (Végül modern dolog ez a neopaganizmus, így szinkretizál, belekever más ideológiákból is elemeket.) Pl. Varg Vikernes jó kapcsolatokat ápol a sátánista Mayhem-mel. Beszélgettem én már wicca hívőkkel, akik foglalkoztak sátánista dolgokkal is.

Végül is, ha belegondolok, a sátánizmus és az újpogányság is, majdnem hasonló módon építik az ösztönök kiélésére, a szexuális vágyak kielégítésére, a barbarizmusra.

Én nem hiszek abban, hogy olyan jó dolog lenne az az újpogányság.

KalmanBlog 2019.08.15. 09:50:21

@Frederick2: Varg-nak sok írását elolvastam, illetve a videóiból is sokat megnéztem. Semmi sátánistát nem találtam benne.

"ha belegondolok, a sátánizmus és az újpogányság is, majdnem hasonló módon építik az ösztönök kiélésére, a szexuális vágyak kielégítésére, a barbarizmusra."

Ennél mi sem áll távolabb a valóságtól. Olvastál te bármit is a Thulean Perspective-ről, vagy akármit is Varg-tól? Szó sincs az ösztönök kiéléséről. Sőt! Ha valaki komolyan veszi amit mond, akkor a szimbólumoktól eltekintve, pusztán életmódját nézve szentéletűnek tűnne egy katolikus szemében is. Varg jelenleg egy birtokon él, és a videóiban az látszik az életéből, hogy dolgozik és tanítja a gyerekeit a feleségével együtt. Közben könyveket ír, és a gondolatairól blogot vezet(ett, amíg frissült, egy ideje nem láttam új kontentet).

Ha lenne időm kotornék neked a témáról videót meg írást, de sajnos nagyon rosszul kereshető a Varg életmű.

A Mayhem-et nem ismerem, de Wikipédia alapján: Hellhammer ebben az időszakban elhíresült a rasszista és bevándorlóellenes kijelentéseiről,[31] és náci jelképek viseletéről.[32][33] Ezek ellenére a zenekar a sátánista jelzőt megtagadta, Hellhammer szerint: „Ez a sátánista cucc […] nem az, amit a Mayhem iránt érzek manapság.[…] A Mayhem zenéje még mindig sötét, de nem mondanám, hogy sátánista.”

Amit írnak az alapján lehet, hogy kilóg a norvég társadalomból, de pontosan mitől is volna sátánista? És ha az is volt? A pogányok nem barátkozhatnak kizárólag pogányokkal, mert nagyon hamar magányosak lennének.

A metálon belül ez a sötét és csúnya dolgok esztétikája megvan, de ez számomra nem a gonosz tisztelete, hanem inkább egyfajta pusztító düh az elfajzott világ ellen. Ebben van egy erő, és erre vágyik a közönség, ezt kapja hát. Számomra ez nem sátánista. De még ha az lenne, a színpadon játszanak az emberek. Az új Burzum pedig már nem ez, Varg 16 évet pihent a börtönben, megváltozott.

Egyáltalán mit jelent az, hogy sátánista valaki? Régen egyszer utánaolvastam némi sátánista kontentet, úgy tűnt, hogy ők meg vannak győződve róla, hogy a sátán a "jó" oldalon áll. Tehát hisznek abban, hogy létezik a sátán, és hogy a jó és rossz globális küzdelmében őt kell szolgálniuk. Ennek módja persze nem tudom mi volna. Talán valóban az ösztönök szabadjára-engedése? Jó lenne ezt is tisztázni.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.08.15. 10:23:51

@Frederick2: "Azért jelzem, a jelenlegi neopogány dolgok sok esetben keverednek sátánista elemekkel is."

A politika vallás, a vallás politika. Az ellenségem istene nekem ördög. Akinek a sajátján kívül mindenki más istene ördög, az ezzel azt is közli, hogy mindenki más az ellensége. Semmi ábrahámita neurózis sehol, mutatóba se.

KalmanBlog 2019.08.15. 10:54:56

@don Fefinho: Ez frappáns volt, nekem is kellett volna erre utalnom.

Frederick2 2019.08.15. 13:23:28

@Deansdale: Na, van köztem és Kálmán között egy kis nézetkülönbség. Mindjárt megtárgyalom vele. Bár a vallás az olyan témák egyike, ahol nehéz közös megegyezésre jutni. :D

De azért kíváncsi vagyok a te véleményedre is.

1, Szerinted le kell váltani a kereszténységet?
2, Ha igen, mivel lenne logikus? Neopogányság? Iszlám? Buddhizmus?

Te hogy vagy ezzel?

Frederick2 2019.08.15. 13:28:55

@don Fefinho: Beszélgettél már ókonzervatív katolikussal? Én igen. Van egy nagyon művelt katolikus ismerősöm. Ő nagyon szépen kifejtette, hogy a kereszténységen kívül minden más vallás tévút. Utána nagyon szépen kifejtette, hogy a katolicizmuson kívül minden más keresztény irányzat tévút. A katolicizmus az egyetlen üdvözítő út!

De ezt bármely monoteista vallás követőinél megtalálod.

Frederick2 2019.08.15. 13:37:53

@KalmanBlog: Varg Vikernes zenei munkásságára kíváncsi vagyok, mihelyt lesz rá időm, foglalkozom vele. Az újpogányság kapcsán csak ismerősi körből vannak ismereteim, ott voltak olyanok is, akik egyszerre voltak a sátánizmus és a kelta wicca-kultusz "hívei", azon belül pedig a szexuális mágia érdekelte őket a leginkább. De elég felszínesek voltak, az tény.

"A metálon belül ez a sötét és csúnya dolgok esztétikája megvan, de ez számomra nem a gonosz tisztelete, hanem inkább egyfajta pusztító düh az elfajzott világ ellen. Ebben van egy erő, és erre vágyik a közönség, ezt kapja hát. Számomra ez nem sátánista."

Ezt szépen megfogalmaztad, és egyet is értek vele. Valamelyik kultur antropológus vagy kulturszociológus hívta fel rá a figyelmet egyszer, amikor a református bírálók szidalmazták a metált a sátánista szimbólumok miatt, hogy a lázadó fiatalok teljesen mást értenek a sátánizmus alatt, mint a keresztények. Valami olyasmit, amit te is írtál az előbb.

Én keresztény emberként viszonyulok az újpogánysághoz. Vagyis nem fogadom el, mint egyfajta alternatíva Európa számára. Egyébként az is probléma, hogy szerintem az emberek többsége, aki foglalkozik vele, elég kommersz szinten értelmezi a régi pogány népek vallását (lásd az említett ismerőseim). Ha esetleg valami váratlan kulturális, társadalmi és vallási fordulat során államvallássá emelkedne, akkor is óhatatlanul lecsúszna a kommerszbe.

Deansdale 2019.08.15. 14:17:26

@Frederick2: Nem lehet leváltani mert már rég megdöglött, inkább feltámasztani kellene, mert szükség lenne egyrészt az összetartó erejére az ideológiai fenyegetések ellen (mint az iszlám, kultúrmarxizmus, stb.), másrészt a karakterformáló, jellemfejlesztő hatására, ami nagyon ráférne az újabb generációkra, amik antiszociálisak, erkölcstelenek, felszínesek, kirágta az agyukat a materializmus és a konzumerizmus, stb.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.08.15. 16:31:31

@Frederick2: @Deansdale:

Kérdés, hogy ami a történelmi kereszténységben aktívvá és élővé tette az európai civilizációt, az az üzenet volt, vagy a körítés, esetleg az európai ember maga? (Utóbbi kettő megvolt az egyház előtt is.) Nekem igaziból a metafizika hiányzik az ábrahámita vallásokból. Egyébiránt a Bibliához képest már az ortodoxia és a katolicizmus is merő pogányság; szóval én valami kereszténységbe bújtatott sztoicista-neoplatonista misztikával ki tudnék egyezni.

Ökumenikus államegyház javaslat:
- a zsidókat összeolvasztani a muszlimokkal, a Korán odacsapása az Ószövetség végére
- a kálvinistákat a lutheránusokkal
- a latin rítust a göröggel
- aztán az összevont protestánsokat a görög-latinokkal
- a zsidómuszlimokat kikeresztelni
- cserébe a Korán maradhatna az Ószöv. végén, viszont összevont Biblia lenne deuterokánonnal, mert a protestánsból hiányoznak katkó könyvek, a katkóból meg ortodoxok
- papoknak kötelező: kabbala, szufizmus, keresztény gnózis és misztika, valamint buddhizmus, taoizmus és konfucianizmus tanulmányozása; pap csak férfi lehet, viszont nősülhetnek

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.08.15. 17:26:55

@don Fefinho: "Azt hittem, a Cluster B-be kérdeztél bele."
Á, azt se tudtam, hogy az mi, de ezek szerint rátapintottam. :-)

"Berni annyit emlegeti a gyűlöletet, a gyűlölködést és a gyűlöletkeltést"
Hát még ha csak ő lenne erre ennyire rácuppanva, de a progresszívek nagy része állandóan ezt hajtogatja. Mindenesetre azt azért megállapíthatjuk, hogy ránézésre és az írásai alapján is Berninél valami nincs rendben.

"Személyes családi érintettség is közrejátszik"
Nekem az a gyanúm, hogy egy csomó esetben így van. Amikor valakit elkezd érdekelni a pszichológia ott elég erősek a személyes indítékok.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.08.15. 17:28:25

@Frederick2: "Milyen emberek azok, akik hanyagolják a családtagjaikat a politika miatt?"
Szerintem olyanok, akik menekülnek valami elől. (Vagy csak egyszerűen függővé váltak.)

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.08.15. 18:14:59

@Sipi81: Akiket találni youtube-on pl. pszichológusokat, akik a témával foglalkoznak, túlnyomó többségük elszenvedője volt.

Ami meg a progresszió viszonyát illeti a gyűlölethez:

m.blog.hu/bu/bunkonyilas/image/gyulolkodo.jpg

Madarász Henrik 2019.08.15. 19:23:10

@don Fefinho: Az európaiak saját képükre formálták át a kereszténységet, ezért idegen tőlünk amikor Ferenc pápa az eredeti öngyilkos jellegű tanokat kéri számon az európaiakon. Ami tiltja az önvédelmet, ellenségeink szeretetét követeli és hasonlók.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.08.15. 22:27:39

A történelemmel és vallással kapcsolatban.
Én nem hiszek a don Fefinho által felhozott évezredes traumában. Én azon az oldalon állok, ami Szent Istvánt pozitív figurának tartja. Ezer évre visszamenőleg nagyon nehéz biztos tényeket találni, a történelmet meg alig ismerik az emberek így aztán mindenki a saját álláspontját magyarázhatja bele a múltba. Egyébként a már említett Szász Péter egyik videójában eléggé részletesen kifejti az akkori ember keresztény vallásosságát ami teljesen átszőtte a korabeli emberek életét és eléggé eltért a ma emberétől.
Másrészt meg épp itt siratjuk a nagyon sikeres ezeréves európai kultúra eltűnését. Nem hinném hogy traumatizált társadalmak ezeket a teljesítményeket elérték volna.

Másrészt én úgy látom, hogy a katolikus majd később a több más keresztény felekezet alapvetően meghatározta Európa fejlődését. Ezer szállal kötődik a kereszténység a társadalmi felépítés mellett az építészethez, szobrászathoz, zeneművészethez, még a tudományhoz is. Ez mind a kereszténységen áll, ha azt kidobjuk, akkor szépen lassan dobjuk az egész európai kultúrát is. Pont ezt akarják a progresszívek. Kidobni azt amit a "halott fehér csávók" létrehoztak. Ami szerintem igenis a legértékesebb kultúra.

Másrészt nem tudom nem észrevenni valami sátáni hatalom működését. Ebben régebben én is kételkedtem, de amikor ennyire nyilvánvalóak a jelek már, hát nem tudom nem észrevenni. Valami összezavarja az isteni rendet, összezavarja a férfit és a nőt, a gyerekeket fajtalankodásra tanítja, a progresszívek között egyébként éppen úgy terjed a pogány meg boszorkány kultusz, a filmekben megy az agymosás, a progresszív multicégek az életünk minden pillanatát megfigyelik - hát ezekről a dolgokról azt hiszem pont ezen a blogon nem kell sokat magyarázni. A kereszténységet meg szépen zúzzák szét. Egyszerűen nem tudom nem észrevenni, annyira összeáll minden. Itt valami felsőbb gonosz erő dolgozik. Persze katolikusként én részben hazabeszélek és bár nekem is vannak problémáim a katolikus tanokkal, én úgy gondolom, kifelé igenis védeni kellene ezeket, mert ha még kifelé is azt mutatjuk, hogy nincs egyetértés, akkor tényleg nagy a baj. Szerintem az iszlámon belül is vannak nagy problémák, amennyire én látom, de a külső behatással szemben egyből összezárnak.

A nyugati kereszténységgel kapcsolatban egyébként Speidl Bianka beszél egy videóban. Neki vannak nyugati keresztény ismerősei is. Ő azt mondta, hogy 50 év múlva Európa Kelet-Európát fogja jelenteni, ez egészen biztos. Szerinte a nyugati kereszténység átment egyfajta jótékonykodásba, nekik már csak ennyit jelent az egész. Meg vannak döbbenve azon, hogy egy itteni hívőnek (mondjuk gazella) mit is jelent a vallás. Mindez intő jel nekünk.

Frederick2 2019.08.16. 08:27:26

@Deansdale:

"Az MKKP eleinte ügyesen csinálta ezt és vicces volt, aztán hirtelen elkezdtek az árral úszni és fizetést kapnak érte, így egy kicsit mintha kevésbé lenne hiteles a lázadó imidzs."

Azért ez a pálfordulás valahol gyönyörű. :P

Eleve az a lényege egy viccpártnak, hogy paródizálja a teljes politikai elitet.

Egymásnak feszül a migrációpárti és migrációellenes tábor; tökéletes alkalom mindkét oldal kiparódizálására. Erre mit tesz az MKKP? Kiparodizálja kizárólag a migrációellenes tábort.

Egymásnak feszül a CEU-párti és a CEU-ellenes tábor; tökéletes alkalom mindkét oldal kiparódizálására. Erre mit tesz az MKKP? Kiparodizálja kizárólag a CEU-ellenes tábort.

Egymásnak feszül a Gender-párti és Gender-ellenes tábor; tökéletes alkalom mindkét oldal kiparódizálására. Erre mit tesz az MKKP? Kiparodizálja kizárólag a Gender-ellenes tábort.

És még mindig vannak olyan ismerőseim, akik azért szavaztak az MKKP-ra, mert ezzel fejezték ki, hogy csalódtak a teljes politikai mezőnyben, egyaránt gyűlölik a jobb- és baloldalt, és amikor elmagyarázom nekik az MKKP pálfordulását, még én vagyok a hülye, hiszen "nem látod, hogy viccpárt!".

Frederick2 2019.08.16. 08:31:18

@Deansdale:

"Engem a valóság érdekel, a politika meg annyiban amennyiben hatással van rá."

Az eddig rendben, oké. Kb. én is ezért foglalkozok politikával (meg érdekel az eszme- és politikatörténet, de ez mellékes). Ugyanakkor azt vettem észre, hogy az elmúlt években a blogon irracionális módon megszaporodtak a politikai témákról való diskurzusok, míg más témák meg partvonalra szorultak.

Jó, paleoétkezés, a nyelvészet és az oltás egy olyan téma, amit hamar túl lehet tárgyalni, és egy idő után nehéz újat mondani róla. De kaptál ötleteket azzal kapcsolatban, hogy lehetnének spirituális témák és újfent PUA-témák. Ezek kapcsán kimeríthetetlen a tematika. Régen írtál filmkritikákat - mostanában nem írsz sajnos. Nem tudom, PC-játékokkal hogy állsz, pötyögtetsz-e valamit, de egy színvonalas játék-kritikára is vevő lennék. Lehetne felvetni zenei témákat is. Lehetnének könnyedebb, oldottabb témák is. Gazdag és színes az élet, s csak egy szín a sok közül a politika. Persze maradhatnának továbbra is politikai témák, de lehetne ezt valamivel oldani is, mert így túl tömény. Szerintem.

Amúgy is szinte ugyanazok a témák térnek vissza a politikai részen. Én már ott tartok, hogy semmi újat nem tudok mondani a feminizmusról, a migrációról, az LMBT-ről és a kulturmarxizmusról. Semmi újat. Igazából elmondhatjuk, hogy ezeket is túltárgyaltuk.

Frederick2 2019.08.16. 08:40:20

@Sipi81:

"Én nem hiszek a don Fefinho által felhozott évezredes traumában. Én azon az oldalon állok, ami Szent Istvánt pozitív figurának tartja. Ezer évre visszamenőleg nagyon nehéz biztos tényeket találni, a történelmet meg alig ismerik az emberek így aztán mindenki a saját álláspontját magyarázhatja bele a múltba."

Valaki szerint Mohácstól kezdődik Magyarország traumája. A 150 éves török hódoltság mély lelki traumát okozott a magyarságnak. De mikor volt ez? Ennyi évszázad után csak ki lehet heverni. Bibó István és sok más szerint az 1848-as szabadságharc bukása vitte mentális értelemben is rossz irányba a magyar társadalmat. És a legnépszerűbb elmélet: a 20. századdal kezdődtek a nagy megrázkódtatások a magyar társadalomban, melyek deformálták a magyar néplelket is: a két világháború, Trianon, fasiszták és kommunisták, a szélsőjobb és szélsőbal hatalmas emberirtásai - ezeket mindmáig nem vagyunk képesek kiheverni.

Akármelyik tétel is igaz, az biztos, hogy sok magyar ember folyamatosan emésztődik a múlton, miközben keveset foglalkozik a jelennel, és keveset elmélkedik a jövőn. Ez a rendszeres múltba révedés pedig hosszabb távon káros.

csi szi 2019.08.16. 08:51:27

@Sipi81: Az említetteknek a politizálás a "szakmájuk", a megélhetésük. Mesterházy politikus (bár annak meglehetősen sikertelennek bizonyult, de még mindig az, tudtommal), de senkit sem érdekelne TGM sem, ha nem fejtené ki a véleményét a politikáról, ha csak marxista teoretikai cikkeket írna, azokat nem hozná le a ballib média.

Vannak (vagyunk) viszont sokan, akik nem ebből élünk, mégis "függők" lettünk valahol, sok-sok órát pazarolunk el az életünkből blogok, fórumok olvasására és az azokra írásra... :)
Deansdale pl. azért úgy látom tudja tartani a mértéket, már kevesebbet ír, rendszertelenebbül, nyilván van élete, ami fontosabb.

2019.08.16. 09:01:53

@Frederick2: hát persze hogy emésztődik. Ezt a népet sok száz éve csak kudarc és megaláztatás éri. Trianon, vesztes világháborúk, don kanyar, holokauszt, isonzó, 56os forradalom leverése, vörösterror, fehérterror, nyilasterror, emigrációban millió honfitársunk száz éve.
Minden családnak van valami traumája a történelemből. És ez öröklődik.
Ez a nyögvenyelés amit most orbánék csinálnak, hogy legyünk büszkék. Jó lenne. Pokolian jóü lenne, ha végre valamire büszkék tudnánk lenni.
Mondj egyet legalább!

KalmanBlog 2019.08.16. 09:14:18

@Sipi81:

> Ezer szállal kötődik a kereszténység a társadalmi felépítés mellett az építészethez, szobrászathoz, zeneművészethez, még a tudományhoz is.

Erre szoktam én azt mondani, hogy ha nekem festő hajlamaim vannak, és egyedül Jézus lefestését fizetik meg, akkor Jézust fogom lefesteni. Ha a tudományos művem csak úgy jelenhet meg, ha valahogy a teológiához kötöm, akkor a teológiához fogom kötni.

Érdemes megnézni az 1948-90 között kiadott könyveket: mindegyikben van 1-2 oldal, amiben arról írnak, hogy a kifejtett elméletek hogyan kapcsolódnak a dialektikus materializmushoz. Ha történetesen 1000 évig itt lettek volna a szovjetek, akkor most mindenről elmondhatnánk, hogy a dialektikus materializmuson alapul, Még bizonyítani sem kell, hiszen benne van a könyvekben. Nekem van egy Fizika tankönyvem, amit antikváriumban vettem még diákként, és az előző tulajdonos beleírta erre az ominózus két oldalra, hogy: "kötelező nyelvcsapás a fennálló rendszernek ... a mai napon megszűnt a kommunizmus Magyarországon ... Marx és Engels halott próféták" (fejből írtam, de valami ilyesmi).

Ráadásul a kereszténységhez kötni a tudományos tanokat még nem is annyira nehéz mentális gimnasztika, mint Marxot előcitálni egy fizikakönyvben.

> Kidobni azt amit a "halott fehér csávók" létrehoztak.

Nem kell kidobni semmit. Sőt, azt sem amit halott arab csávók hoztak létre! Ugyanis ahhoz, hogy valamit használhass, vagy akár a történetét taníthassad, ahhoz nem kell egyetértened az eredeti szerző teljes világképével! A hálózatkutatásban például a CEU-s Barabási Albert László élen jár. Nem értek egyet a motivációjával, de attól még a könyveit elolvastam, és ha a szakterület érdekelne, akkor bele is mélyednék a munkásságába. Attól függetlenül, hogy szerintem a CEU-t be kellene zárni a genderszak miatt. Ez, hogy ha ideológiai ellentétem van valakivel, akkor azt ki kell dobni az oktatásból, egy progresszív idiotizmus.

> a progresszívek között egyébként éppen úgy terjed a pogány meg boszorkány kultusz

???? Mármint a pogánynak mi köze a boszorkányokhoz? És a sátáni erőkhöz? Erre don Fefinho ezen kommentjét nézd meg: deansdale.blog.hu/2019/08/04/harom_a_magyar_igazsag_784/full_commentlist/1#c37526092

KalmanBlog 2019.08.16. 09:18:14

@Frederick2:
> Jó, paleoétkezés, a nyelvészet és az oltás egy olyan téma, amit hamar túl lehet tárgyalni, és egy idő után nehéz újat mondani róla.

Na meg, ezek is mind a politikához vezetnek elég gyorsan. Ha belegondolsz az élelmiszeripart és a bekötött szemű gyógyászatot a politika pénzeli végsősoron. Az újabb és újabb kötelező védőoltásokat a politika teszi kötelezővé, legalábbis a végső áldását a politika adja rá. Az MTA nyelvészei meg aztán pláne a politikai csatározás középpontjában vannak, ahogy a közelmúlt eseményei mutatják.

Nincs olyan, hogy valami nem politika. Talán ha a muskátlik szakszerű ápolásáról beszélgetnénk, az nem volna politika. De úgy figyeltem meg, hogy muskátlit alapvetően a konzervatívok ültetnek.

Frederick2 2019.08.16. 10:41:48

@Daenerys Targaryen:

"Kicsi vagyok, kicsi seggdugasz. Az öcsém is seggdugasz volt, olyan kicsi, hogy nem is látszott." (Dutyidilli)

Nem megsérteni akarlak, de kb. ezt adtad elő az előbb. A magyar nemzet vonatkozásában.

Szerintem a 21. század arról (is) szól a magyarságra nézve, hogy különb századot csináljunk magunknak, mint a 21. század.

Ha beengedjük a magyar nemzettestbe az iszlámot...
Ha alárendeljük a magyarságot az EU akaratának...
Ha egy feminista vezetést engedünk a magyarság élére...
... a 20. század hibáit megismétlő borzalmas 21. század garantált!

Frederick2 2019.08.16. 10:42:54

Javítás. Elbasztam egy mondatot.

Szerintem a 21. század arról (is) szól a magyarságra nézve, hogy különb századot csináljunk magunknak, mint a 20. század.

KalmanBlog 2019.08.16. 11:08:32

@Daenerys Targaryen:

> Ez a nyögvenyelés amit most orbánék csinálnak, hogy legyünk büszkék. Jó lenne. Pokolian jóü lenne, ha végre valamire büszkék tudnánk lenni.
Mondj egyet legalább!

Hopp, ezt majdnem észre sem vettem. Mi az, amire a magyarság büszke lehet?

* Túléltünk több tízezer évet.
* A kultúránk vidám és szórakoztató
* A nyelvünk szép
* A népviseletünk szép - a mintáit szerencsére elkezdték beemelni a modern ruházatba, és ezzel talán sikerül újra élővé tenni. Vettem is a lányaimnak ilyen pólókat.
* a hagyományos építkezésünk is szép és praktikus - lásd

www.google.com/search?tbm=isch&q=szabolcs+harangl%C3%A1b

https://www.google.com/search?tbm=isch&q=őrség+szer

* Majdnem úgy tudunk szórakozni, mint a balkáni népek, de legalábbis nem vagyunk karót nyeltek, mint a németek.
* A történelmünk során amikor békén hagytak, akkor mindig gazdagodtunk. Most is ilyen időszakot élünk.
* Az IQ átlagunk csak azért romlik, mert az etnikumokat is belemérjük. Külön mérve a világ élvonalában lenne.
* Nem tört meg minket a török uralom sem, és a szovjet uralom sem.
* Nem kajáltuk be a progresszió mákonyát (és ezen küzdünk, hogy ne is tegyük)
* Európában elsőként mutattuk meg a még élő életerő jeleit - ellene fordultunk a korlátlan bevándorlásnak és a CEU-nak.
* Nevén mertük nevezi Soros Györgyöt
* Fehérek vagyunk, a fehérek eredményeiből kivettük a részünket
* Orbán Viktorra és Szijjártó Péterre is büszkék lehetünk: mindketten megjelentek már pozitív kontextusban a Daily Stormeren. Rajtuk kívül csak Duterte, Salvini és Bolsonaro voltak erre képesek vezető pozícióban lévő politikusok közül.

Van mire büszkének lenni. Ha nyögvenyelésnek érzed, akkor a hibát magadban keresd, ne a magyar nemzetben!

Ezenkívül nyilván a saját eredményeimre is büszke vagyok - de azokat nem kezdem el sorolni. Ezért én egyáltalán nem vagyok depressziós, és nem látom sötéten a világot. A lehető legjobb helyre, a legjobb nemzetbe születtem.

Talán nem a legjobb időben - voltak dicsőségesebb korok is, de gondolom azért születtünk ebben a nehéz időben, mert ez a létfeladatunk, hogy most helyt tudjunk állni.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.08.16. 11:43:20

@Daenerys Targaryen: Legalább ezer éve itt vagyunk és itt is leszünk! :-)

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.08.16. 12:02:16

@KalmanBlog: "Erre szoktam én azt mondani, hogy ha nekem festő hajlamaim vannak, és egyedül Jézus lefestését fizetik meg, akkor Jézust fogom lefesteni."
Ha viszont azt mondják, hogy az emberábrázolás tiltott dolog akkor senki nem fog megfizetni semmit. Igen, ezeket a dolgokat megfizették és támogatták. Nem tiltották, nem megtűrték, hanem támogatták. És ezen az úton kiemelkedő eredmények jöttek létre. Ma a tehetős réteg meg a multik mit fizetnek meg? Buzipropagandát meg bevándorlást.

"Ha történetesen 1000 évig itt lettek volna a szovjetek, akkor most mindenről elmondhatnánk, hogy a dialektikus materializmuson alapul,"
Ezzel szerintem pont azt támasztottad alá amit én is írtam. :-) Csak amit a szovjetek támogattak meg fizettek az nagyrészt értéktelen lett. Deansdale írta egyszer - ami nekem nagyon tetszett - hogy amihez a progresszívek hozzányúlnak, szarrá válik.

"Ez, hogy ha ideológiai ellentétem van valakivel, akkor azt ki kell dobni az oktatásból, egy progresszív idiotizmus."
Igen.

"Mármint a pogánynak mi köze a boszorkányokhoz? "
Nem a boszorkányokhoz hanem a mai boszorkányság is egy pogány kultusz. A boszorkányság kultuszának az amerikai demokrata párt holdudvarában elterjedéséről írt is nemrégiben Szilvay egy cikket.

KalmanBlog 2019.08.16. 12:20:38

@Sipi81:
> Deansdale írta egyszer - ami nekem nagyon tetszett - hogy amihez a progresszívek hozzányúlnak, szarrá válik.

Igen, de éppen erre írtam, hogy voltak akik tisztességes munkát végeztek a szovjet idők alatt is, csak éppenséggel muszáj volt álcázniuk magukat. És meg is tették.

Szoktam nézni a templomok festményeit, a legtöbbön sárga arcú búvalbaszott csupa egyforma figura van totális semmitmondásban. Csak éppen ezeket elfelejtjük, és a valódi remekművek maradnak meg az emlékezetünkben.

Persze abban egyetértek, hogy a keresztény világ egy fokkal értelmesebb volt a kommunistánál, vagy a mai progresszívnél, a vita csak abban van, hogy az-e a létezhető világok legjobbika?

> Nem a boszorkányokhoz hanem a mai boszorkányság is egy pogány kultusz.

Jó, ez abban az értelemben igaz, ha mindent pogánynak nevezünk, ami nem keresztény. Én szűkebb értelemben használtam, a kereszténység előtti hitünkre való visszatérésre értem a pogányságot, illetve ezen ágazatok közül is kiemeltem Varg Vikernest, mert tényleg sok irányzat van, és ezzel konkretizáltam, hogy mire gondolok. Nyilván ha minden hülyével összemossuk a pogányságot, akkor messziről nézve az egész hülyeségnek fog látszani.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy a progresszívek támadása alatt van az őspogányság: szándékosan mossák minden hülyeséggel össze. Ahogy amikor a katolikusokról van szó, akkor azonnal a pedofil papokat emlegetik, ugyanígy ha pogányságról, akkor behúzzák a sátánistákat, meg a boszorkányhívőket. Aki pedig ezekből tájékozódik és nem az authentikus szerzőktől, az elhiszi, hogy erről van szó.

Deansdale 2019.08.16. 12:30:10

@KalmanBlog: "a keresztény világ egy fokkal értelmesebb volt a kommunistánál, vagy a mai progresszívnél, a vita csak abban van, hogy az-e a létezhető világok legjobbika?"

Utópia nincs és nem is lesz, gazdálkodni a valóságban kell, abból amink van. A kereszténység tűnik eddig a legjobb társadalomépítő rendszernek, ahogy a kapitalizmus a legjobb gazdasági rendszer. Az, hogy valakinek a képzeletében lehetne ennél jobb is, nem sokat jelent. A legtöbb embernek halvány segédfogalma sincs arról, hogy az emberekben milyen ösztönök munkálnak és az milyen hatással van a társadalomra, illetve a társadalomnak mit kell tennie hogy ezeket az ösztönöket konstruktív mederbe terelje, és ez meg is látszik az összes eddigi bukott utópián. A kereszténység abban volt zseniális, hogy ezeket a "láthatatlan" dolgokat szinte tökéletesen kezelte, a sarkalatos kérdésekre úgy adott jó válaszokat hogy a gondolatmeneteket nem magyarázta el a birka tömegeknek, hanem csak a végeredményt közölte azzal a dumával, hogy Isten ezt akarja és kész. Pl. manapság 100-ból 98 ember garantáltan hülyeségnek tartja a régi módit, hogy fiatalon és a lányoknak szüzen kell házasodni, válni meg legyen kurvanehéz, holott ez például hihetetlen nagy szél volt a társadalmaink vitorlájában.

2019.08.16. 12:43:59

@Frederick2: nem sértesz meg. Én a történelmi traumáinkat soroltam. Rád várt volna a feladat, hogy ellentarts és a büszkeségeinket írd, ami csak ránk jellemző.
De nem ilyen makói hagyma meg unicum szintü dologgal, meg az hogy keresztények és fehérek vagyunk ez semmi erényt nem jelent. A horvátok, szlovének, osztrákok, szerbek, csehek, lengyelek mind ugyanilyenek. Ők is ezer éve itt vannak. Itt kevergünk egymással a kárpát medencében, hol ide hol oda tologatva a határokat.

Frederick2 2019.08.16. 14:38:57

@KalmanBlog:

"Túléltünk több tízezer évet."

Nem úgy, mint az etruszkok. :P Na jó, ez amúgy igaz.

"Orbán Viktorra és Szijjártó Péterre is büszkék lehetünk"

Ja, mocskoljuk össze az aktuálpolitikával a magyarságról való diskurzust, egy kis szervilizmus kedvéért. Ezt nyugodtan kihagyhattad volna. Szét is cseszted vele a kommented. Gratulálok! De ha már be kellett hoznod a fideszségedet, akkor nézzük csak meg közelről:

Igen, nagyon büszke vagyok Orbán Vikire, hogy nem merészeli kipicsázni Magyarországról a cigány maffiákat
(bár most Siófokon volt velük szemben egy szép akció, bár ez sem Orbán Viki érdeme:
www.penzcentrum.hu/vasarlas/tobb-szaz-rendor-csapott-le-egy-balatoni-bunbandara-tisztara-mint-kolumbiaban.1081821.html)

Azért is büszke vagyok Orbán Vikire, hogy nem csupán nem merészel hozzányúlni az oktatási rendszerünkhöz, de még a KLIK-kel rá is tesz egy lapáttal a problémahalmazra.

Azért is büszke vagyok Orbán Vikire, hogy az egészségügyet sem hajlandó megreformálni, inkább hagyja lerohadni az egészet.

Büszke vagyok Orbán Vikire, hogy pénzzel tömi a botlábú focistákat, ahelyett hogy kapitalista módon teljesítmény alapján bérezné ezeket a sportolókat.

"Az IQ átlagunk csak azért romlik, mert az etnikumokat is belemérjük."

Kifelejted a képből az etnikumokkal való keveredést. A magyarok és a cigányok keverednek egymással, s rengeteg a félcigány. Magyarország elcigányosodása sok mindenben mérhető, pl. abban, hogy a fehér melósok is cigány mulatósra mulatnak a falunapokon és a kocsmákban. De elég szétnézni az iskolákban, ott is tetten érhető sok magyar gyermek elcigányosodásának. Ami ellen Orbán Viki megint nem tesz semmit - legyünk rá büszkék!

Szijjártó Péternek mi az érdeme? Kommunikál a FIDESZ nevében, és nyalja a feljebbvalói seggét! Erre is büszkének kell lenni, tényleg!

Ah, fideszes...

Frederick2 2019.08.16. 14:47:41

@Daenerys Targaryen: Kálmán evidenciákat sorolt - de ezt egy albán is elmondhatja magáról. :P Amúgy ja, sajnálatosan kevés olyat találni a jelenkori Magyarországon, ami valóságos büszkeségre adhat okot. Az, hogy a cigányság szarrá terrorizálhatja a magyarságot, Orbán engedélyével (a félrenézés is engedély), az csak a hülyékben kelt büszkeséget. (Arra is kíváncsi lennék, Járóka Lívia, a NER díszcigánya miért nem beszél az ismertebb cigány maffiák magyarországi tevékenységéról.) Avagy, ja, azért mi ne legyünk olyanok, mint Kálmán: ne mérjük a magyarságot a FIDESZ-hez, s ne nézzük el politikai korrekt módon a FIDESZ bűneit és hibáit.

Hadi sikereink nincsenek. A politika tele van bűnözőkkel jobbról is, balról is.

Szerintem, ahol az ember találhat olyan teljesítményeket, amire büszke lehet, az: a művészet, a tudomány és a sport. Az megint más kérdés, hogy Hosszú Katinka, Czeizel Endre és Kovács Ákos teljesítménye sem teljesen a magyarság teljesítménye, hanem egyéni.

Madarász Henrik 2019.08.16. 19:09:54

@Frederick2: A jelenben nincs nagyon, az a baj hogy egyéni teljesítmények vannak, de ahhoz a többségnek legfeljebb úgy van köze, hogy az állam adott rá pénzt. 1956 volt az utolsó nemzeti büszkeségre okot adó teljesítmény. Persze itt van mondjuk Rubik Ernő kockája, de igazából ez a ő személyes teljesítménye. Ráadásul tényleg itt vannak a cigányok, akik minden téren rontják az átlagot, hogy csak egy dolgot mondjak a PISA tesztek romló eredményei a cigányok emelkedő létszámának következménye a tanulók közt.

Madarász Henrik 2019.08.16. 19:37:27

@Madarász Henrik: Hogy mondjak egy büszkeségre méltó időszakot, a dualizmus kora az volt 1867 és 1914 közt. Hatalmas gazdasági fejlődés, óriási építkezések, Budapest gyakorlatilag ekkor lett világváros, a kor egyik legfejlettebb vasúti hálózata, Európa első földalatti vasútja, az Operaház, a budai vár újjáépítése, a Parlament, a 1896-os milleneumi kiállítás és még lehetne sorolni.

Frederick2 2019.08.16. 19:45:49

@Madarász Henrik:

"Persze itt van mondjuk Rubik Ernő kockája, de igazából ez a ő személyes teljesítménye."

Nem tudom, szoktál-e olvasni Rubik Ernőről. De ez egy elég érdekes könyv. Ha esetleg megvan a könyvtárban, olvass bele.

moly.hu/konyvek/mezei-andras-magyar-kocka-avagy-meg-mindig-ilyen-gazdagok-vagyunk

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.08.16. 20:16:09

@KalmanBlog: "Én szűkebb értelemben használtam, a kereszténység előtti hitünkre való visszatérésre értem a pogányságot"

Csipet amazonasi varázslattal gyönyörűen lehet itthon táltosrévülni. :D

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.08.16. 20:24:10

@don Fefinho:

Macska fogta bagoly.
Vagy bagoly fogta macska?
Na hogy is vót'...

Frederick2 2019.08.17. 09:57:18

@don Fefinho: @Deansdale: Sokszor elgondolkodom azon, hogy a pszichológia elnőiesedése nem hozható-e összefüggésbe azzal, hogy a tudomány legtöbb (női) művelője betámogatja a Gender-kurzus különböző hülyeségeit, így a nemváltoztató műtétet és az azt megelőző hormonkezelést, a transzneműséget vagy a MeToo-t.

Ez két éves cikk, de a szerzője mindmáig aktív.
schrammelivett.blog.hu/2017/10/29/_metoo_mit_mond_a_pszichologia_az_aldozathibaztatasrol

Érdekesség, hogy vannak a kommentek alatt kifejezetten higgadt, normális antifeminista válaszolók, akiknek a kommentjére a szerzőnő semmilyen választ nem ad. Ahogy az lenni szokott.

Ha már MeToo: kiderült, hogy Kenderesi ellen a vád nem "szexuális zaklatás", hanem "tapintatlanság". Úgy látszik, a dél-koreai büntetőjogban van olyan bűntett, hogy "tapintatlanság". Ami természetesen kizárólag azt a szituációt járja körbe, amikor egy férfi kommunikál egy nővel. Remek. Úgy látszik, most már "tapintatlanság" vádjával is lehet üldözni a férfiakat.
888.hu/ketharmad/szo-sincs-szexualis-zaklatasrol-a-kenderesi-ugyben-4196940/

Amúgy elég sok emberrel találkozok, akiknél ha szóba kerül a téma, azt mondják, Kenderesi megérdemelte. Olyan érvek hangzanak el, hogy "Koreában ez a jog", meg "Koreában ez a hagyomány". Jó látni, hogy a férfiellenes jelenségek egyre legitimebbeké válnak a köztudatban. Hiába, az "új zsidó", akit üldözni lehet, az a férfi.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.08.17. 14:40:10

@KalmanBlog: "Csak éppen ezeket elfelejtjük, és a valódi remekművek maradnak meg az emlékezetünkben."
Ez így van, de hát nincs olyan a világon hogy valamely kultúrában ne lennének felejthető dolgok.

"Persze abban egyetértek, hogy a keresztény világ egy fokkal értelmesebb volt a kommunistánál, vagy a mai progresszívnél, a vita csak abban van, hogy az-e a létezhető világok legjobbika?"
Ezt nem tudhatjuk. De azért az összehasonlítások alapján nekem jobbnak tűnik mint amik helyette jönnek. (Illetve a progresszívek tudják: szerintük az a legjobb amit ők kitalálnak.)
Éppen most bukkantam Peterson "12 alapelv egy XXI. századi konzervativizmushoz" előadására. Szerencsére van hozzá magyar felirat, így nekem könnyebben emészthető lesz, de még nem kezdtem bele. Ide vág ebből a 12-es pontja: "A politikai rendszereinket más LÉTEZŐ politikai rendszerrel hasonlítsuk össze, ne pedig feltevéseken alapuló utópiákkal."

"Jó, ez abban az értelemben igaz, ha mindent pogánynak nevezünk, ami nem keresztény. "
Sajnos én kívülállóként úgy látom - de ezt te is írtad -, hogy pogányság mint olyan nem létezik, hanem sok irányzat van. Ez részben sajnos az egyházszakadások miatt igaz a kereszténységre is.

"Ahogy amikor a katolikusokról van szó, akkor azonnal a pedofil papokat emlegetik, ugyanígy ha pogányságról, akkor behúzzák a sátánistákat, meg a boszorkányhívőket. Aki pedig ezekből tájékozódik és nem az authentikus szerzőktől, az elhiszi, hogy erről van szó."
Sajnos amennyire én tudom, az őspogányságról (pláne a magyarról) szinte semmit nem tudunk, hiszen semmiféle írásos anyag nem maradt fenn. (Vagy ha igen akkor azt meg már nem ők írták.)

Madarász Henrik 2019.08.17. 18:43:13

@Sipi81: Elméletileg nem keresztény alapon is létre lehetne hozni egy jó társadalmat, ha propagandával irányítja a társadalom ostoba többségét, a nemzetiszocializmus is egy ilyen lehetett volna, ha nem Hitler hülyeségei képezték volna az alapját, mint az élettér elmélet, a szlávok alsóbbrendűnek tartása.

Wildhunt 2019.08.17. 20:01:41

@Madarász Henrik: Ha azt mondom ebben a kettőben igaza volt, megkövezel?

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.08.17. 20:10:52

@Madarász Henrik: @Wildhunt:

Ez most kicsit hajazott a "nemisvoltigazikommunizmus" szlogenre.

Madarász Henrik 2019.08.17. 20:37:19

@Wildhunt: Nem, ez már történelem. Hitler ebbe bukott bele, semmi nem indokolta a Szovjetunió megtámadását, egy elszigetelt kommunista diktatúra volt, nulla nemzetközi befolyással, csak a hibbant élettér elmélet. Hitler megállt volna 1938-ban, lett volna egy jobboldali diktatúra, ami nyilván már nem létezne, de nosztalgiával gondolnának rá az emberek, a gyarmatok csak valamikor a 1980-as években lettek volna függetlenek, nincs kommunista uralom a világ felében, nem özönlik el a színesek Európát csak néhány évtizeddel később, a buzulás csak valamikor a 1990-es években kezd terjedni, nyertünk volna néhány évtizedet a fehér embereknek.

Borathan 2019.08.17. 21:56:50

@Sipi81: erről az előadásról (Peterson) kaphatnék linket?

Wildhunt 2019.08.17. 22:14:21

@don Fefinho: Nem így értettem. De ahogy a marxizmus is valós problémákra/dolgokra épül, úgy igaz volt ez a nácizmusra is. Meg valahogy véltlenül minden baloldali ideológiára is, hogy a valóság morzsáiból valami bődületes baromságot rak össze. Például a élettér elmélet igazolását most látjuk, mikor abdul meg ahmed a lerabolt élettere helyett elveszi Európát. A kultúrák alsóbb-felsőbbrendűségével meg nem igazán tudok vitatkozni.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.08.17. 23:51:45

@Wildhunt: Nem is kötekedésből mondtam, csak egy észrevétel volt.

Frederick2 2019.08.18. 09:39:10

@zriff: Amúgy Péternek az "Anti-Gender vs Anime" c. cikke elég korrekt lett. Nagyjából egyet is értek a benne foglaltakkal.

Frederick2 2019.08.18. 09:48:09

@Deansdale:

"Egy élhető XXI. századi konzervativizmus tételei:

1. A nyugati kultúra alapvető feltételezése helytállóak

2. A békés szociális lét előnyösebb az elszigeteltségtől és háborútól. Ennek következményeként szükséges áldozatokat hozni az egyéni vágyak és önkifejezés síkján.

3. A szaktudáson alapuló hierarchiák kívánatosak és támogatandók.

4. A határok ésszerű dolgok. Hasonlóan, a bevándorlás kontrollálása is ésszerű dolog. Ezen kívül nem lenne szabad feltételezni, hogy olyan országok lakói, amelyek nem fejlődtek át egyéni jogokon alapuló társadalmakká, megfelelően fogják kezelni az ilyen társadalmakat.

5. A bér megállapítása úgy történjen, hogy a dolgozó képes és kész legyen a társadalmilag hasznos feladatok elvégzésére.

6. Elidegeníthetetlen állampolgári jog, hogy az ember élvezhesse a tisztes munnkája gyümölcsét.

7. Nemesebb dolog a fiatalokat felelősségekről, mint jogokról oktatni.

8. Jobb úgy cselekedni, ahogy előttünk mindíg is, hacsak valami kifejezetten érvényes ok nem kívánja mef másként.

9. A radikális változásokat gyanúval kell kezelni, különösen a radikális változás virágkorában.

10. A kormányzat (helyi vagy magas fokú) az embereket a lehető legjobban a saját eszközeikre kellene, hogy hagyja.

11. A működő, heteroszexuális szülőkből álló család a működő társadalom alapja.

12. A politikai rendszereinket más LÉTEZŐ politikai rendszerrel hasonlítsuk össze, ne pedig feltevéseken alapuló utópiákkal."

(Jordan Peterson)

Hogy tetszik? :)

Frederick2 2019.08.18. 09:55:45

@Madarász Henrik: @Wildhunt: Eléggé megfeledkeztek a pánszlávizmus és pángermanizmus ideológiájáról; az előbbi az orosz kommunizmusban tenyészett, az utóbbi a német nemzetiszocializmusban tenyészett. (Szomorú elemzések szerint a 21. században is jelen van: a pángermanizmus az Európai Unióban, ahol Németország a vezető állam; a pánszlávizmus az orosz putyinizmusban; csak ma már nem lehet imperialista módon lerohanni országokat Európában.)

Azt se értem egyébként, miért kell jakobinus rendszereket mentegetni. Egy hitleri és sztálini rezsim szinte gondolkodás nélkül felakasztana olyan jobboldali szabadgondolkodókat, mint pl. Deansdale és Falafel (bár biztos vannak olyan beteges emberek, akik szerint ez vállalható ár egy Jobb Világért).

Deansdale 2019.08.18. 10:24:53

@Frederick2: első ránézésre tökéletes

Madarász Henrik 2019.08.18. 11:59:24

@Frederick2: Ez egy marhaság, a mai EU-nak köze nincs a pángermánizmushoz. azért mert kedvez Németországnak mint gazdasági egységnek, attól még a német nép és a többi fehér nemzet biológiai megsemmisítésén dolgozik.

Frederick2 2019.08.18. 16:03:25

@Madarász Henrik: Az EU első évtizedeiben azért észlelhető volt, hogy Németország előnyben van a többi nemzetállamhoz képest. Mielőtt az öngyilkos szélsőbalos vírus hatására megkezdték volna a migrációval a német társadalom felszámolását, igenis érezhető volt a német dominancia. Mondjuk most is érezhető a német dominancia, csak már nem szolgálja a német nemzet érdekeit.

Madarász Henrik 2019.08.18. 16:22:24

@Frederick2: Ez olyan hogy a Szovjetunió is vezető szerepet töltött be egy időben, de ez csak a pártvezetésnek jelentett előnyöket, az átlag állampolgárnak csak szegénységet hozott. Az EU gazdaságilag előnyös Németországnak, az átlagpolgárnak is van haszna belőle, ezért nincs lázongás, csak közben a hatvanas évek óta amikor elkezdték a török vendégmunkás programot folyik a német nép biológiai felszámolása, ráadásul 45 óta verik beléjük hogy egy bűnös nép, ami legjobb lenne ha eltűnne végleg, nem ilyen egy sikeres nép lelkialkata. Ennél még a magyar lelkialkat is jobb, amelyik áldozatnak tartja magát ( jogosan amúgy ) , az öngyűlöletnél nincs rosszabb dolog.

Wildhunt 2019.08.18. 21:45:36

@Frederick2: Bammeg, nem tudom eldönteni hogy ez most szalmabáb vagy árnyékbox. Szerintem te is náci vagy és holokausztot akarsz, mert Hitler ivott vizet, és te is minden nap valamilyen formában fogyasztasz folyadékot.
Bónuszkérdés: mi a bajod az élettér elmélettel, vagy azzal hogy egyes kultúrák alsóbbrendűek a többinél?

bomberhopper 2019.08.18. 22:33:52

OFF, de vhova be kell tennem. Vannak még csodák... kicsit Puzséros a lendület, viszont egyszer élünk, van benne ráció.

hulyekkimeljenek.blog.hu/2018/09/12/a_muvelt_nyugat_es_az_o_szolidaritasa

ugyanitt:

hulyekkimeljenek.blog.hu/2018/07/31/hidlezaras

Frederick2 2019.08.19. 08:00:21

@Wildhunt: Ezt a kommented hányadik pálinka után írtad? Csak úgy sistereg az indulattól? :D

De válaszolok rá!

"Szerintem te is náci"

Méghozzá NYELVTANNÁCI!

"Bammeg"

Úgy bizony, ebbe kötök bele, mint a magyar nyelvhez hűséges NYELVTANNÁCI! Kezdődik a nyelvtan óra! Hogy írjuk helyesen a szexuális aktusra felhívó indulatszót? Na, hogy? Tudod te azt! Most százszor le kell írnod a táblára - helyesen -, hogy "baszd meg"! Neki is kezdhetsz; van rá 30 perced!

"szalmabáb vagy árnyékbox"

Árnyékbokszolok egy szalmabábut!

"mi a bajod az élettér elmélettel"

Lehet itt pofázni a fehér faj életteréről, miközben a fehér fajon belül nincsen semmiféle szolidaritás. Kis közösségekben igen, de az nem elég az élettér megtartásához - és vele a túléléshez.

"azzal hogy egyes kultúrák alsóbbrendűek a többinél"

Hogy az eszkimó kultúra minden felhalmozott ismeretével és tudásával együtt alsóbbrendű a vietnami kultúrához képest, az tény. De ez egy olyan információ, amivel nem kezdek semmit. Esetleg használhatom egóépítésre, hogy a magyarok fejlettebbek a navaho indiánoknál, de ez meg már valahol szánalmas kompenzálás.

Ezen blog kommentmezejében meg úgyis mindenki pofázik szabadon és kötetlenül, miközben érdemben semmit sem tesz sem a kultúrája, sem a civilizációja, sem a nemzete megmentése érdekében.

Mi vagyunk a szájkarate-osztag, mindenkit leverünk a kemény szövegünkkel, aki szembejön velünk az utcán!

Amúgy szerintem elbeszéltünk egymás mellett, de az ilyesmi meg megesik.

Puff, én beszéltem! Átadom a szót a következőnek! Igen, @bomberhopper: ?

Frederick2 2019.08.19. 08:08:57

@Deansdale: @Sipi81: @Madarász Henrik: Íme, egy szép példa arra, mennyire nem képesek összefogni egymással a jobboldali erők.

Elvileg a Mi Hazánk és az Identitás Generáció célja ugyanaz (nem sorolom). Igazából adva van egy lehetőség az összefogásra és együttműködésre, közös munkára. Erre mit tesz a hülyéje? Hát nem ekézi, mint a szart?!

www.youtube.com/watch?v=obu5uGmWVPI

Ja, és az Identitás Generáció, hasonlóan, mint a Mi Hazánk, le akarja váltani a "korrupt jobboldalt", ami a FIDESZ. Miközben egymásra is csúnyán néznek.

Elhiszem, hogy létezik olyan, hogy marakodás a hatalomért. Amit aztán szép elvek mögé bújtatnak a jobboldalon is. De most, amikor két forradalom, az iszlám forradalom és a kulturmarxista forradalom, egyaránt veszélyezteti Európát, és azon belül, Magyarországot, nem inkább összefogni kellene a jobboldali pártoknak és mozgalmaknak?

KalmanBlog 2019.08.19. 12:07:54

@Frederick2: Rákattintottam a videóra de hang nélkül, mert nem vagyok egyedül. Csak a látványvilág hatását engedtem át megérzés alapú szűrőkön, hogy mi lesz a benyomásom az illetőről. Hát, ez az ürge így ránézésre nem szimpi:

Könyves háttér: okos vagyok!!!!!
Tetkó: degenerált
Borotvált, de bajuszka látszik: hülyegyerek
Belőtt haj, sminkelt arc a szem körül: buzi

Mára ennyi a mélyenszántó elemzésem :-)

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.08.19. 12:43:34

@KalmanBlog: Happy merchant mémes tenyérdörzsölés, vastag alsó ajak, stb.

KalmanBlog 2019.08.19. 12:45:40

@don Fefinho: Mind your optics! Optics are everything!

Frederick2 2019.08.19. 15:14:09

@KalmanBlog: @don Fefinho: Már csak egy My Little Pony (MLP, brony) cucc hiányzik (mondjuk egy bögre vagy egy figura). Az amúgy is trendi a "másképpen férfias" férfiak körében. :P

(Ha jót akartok magatoknak, ne írjátok be a Google keresőbe, hogy "brony".)

Wildhunt 2019.08.20. 08:27:07

@Frederick2: Ja, igazad is van. Arra számítottam elmondod, honnan jön SZERINTED ezekből automatikusan a nemzetiszocializmus. Merhogy ugye kb pont ezt modottam fentebb, mire rámhúztad azon ideológia sikertelenségét, mely történelmünkben utoljára tűzé zászlajára az élettér és kulturáis felsőbbrendűség elméleteit. Vagyis?

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.08.20. 20:43:38

@KalmanBlog: :-D
Jobb megfigyelő vagy, nekem ebből csak a könyves háttér tűnt fel. :-)

TrollEdomer 2019.08.21. 12:58:35

@Frederick2: Úgy tűnik túlzott az igényem, hogy egyik szélsőségre ne másik szélsőséggel válaszoljanak :(

Én sem gondolom, hogy Kenderesi egy szexuális ragadozó lenne, de attól még hibát követett el, nem ült érte semmit, de jogos, hogy kapott egy figyelmeztetést.

Deansdale 2019.08.21. 13:29:34

@TrollEdomer: Szerintem senki nem mondta, hogy Kenderesi nem követett el hibát, de mondd már meg nekem, ha egy szalonspicces nő egy bárban a te seggedre csap, te rendőrt hívnál? Nem éreznéd úgy, hogy egy ilyen banális ügyre túlzó lenne ez a reakció? Garantálom neked, hogy ez az egész csak a #metoo hisztéria miatt történt így, ha Kenederesi ugyananannak a nőnek 3 évvel ezelőtt csap a seggére akkor nem lett volna semmiféle botrány.

KalmanBlog 2019.08.21. 14:26:52

Az Indexen írtak ma arról, hogy Spanyolországban az apák is mehetnek "szülési szabadságra", és hogy "meglepő nem várt hatása lett" ennek.

Vicces, hogy a progresszív szemüveg mennyire elvakítja az embert az igazság látásától, hogy mennyire képtelenni válnak egyszerű összefüggések felismerésére is.

Ízelítőnek egy jó kis ellentmondás a cikkből:

"A nemek közötti egyenlőség jegyében és a csökkenő spanyol termékenység visszájára fordítása érdekében idén nyolc, jövőre 12, 2021-ben pedig 16 hétre fogják emelni mindkét szülő gyermekszületési szabadságát."

Látványos az is, hogy míg nálunk 3 év a nő szülési szabadsága - amiből persze csak az elején kapnak sok pénzt, de legalább társadalmilag elfogadott otthon maradniuk - addig a progresszív és követendő példa nyugaton a tervezett emelés után is 4 hónapos babával már vissza fogják zavarni az anyákat dolgozni. Aztán szoptassa a gyereket az apjuk.

index.hu/techtud/2019/08/21/miert_nem_akar_tobb_gyereket_az_az_apa_aki_mar_volt_gyesen/

Madarász Henrik 2019.08.21. 15:38:27

@Deansdale: Rossz volt az időzítése, pont most van ott a tetőpontján a metoo kampány.

Frederick2 2019.08.21. 19:40:30

@Deansdale:

"Garantálom neked, hogy ez az egész csak a #metoo hisztéria miatt történt így"

Nem, tévedsz! Ilyen a koreai jog! És ilyen a koreai hagyomány! A középkorban is kivetettek volna rá egy kemény pénzbüntetést - mert már akkor ilyen volt náluk a jog és a hagyomány! Konfuciusz asszondja: aki megfogja egy nő fenekét, azt basszák meg tízezer arany büntetéssel! (Bár ő kínai volt, nem koreai - de hivatkozási alapnak pont megfelelő.) A koreaiak ilyenek, Dean - ez egy más világ! Más szokások, más hagyományok, más szabályok, más jog! Nem érted Koreát, Dean! Hallgass sok K-Pop-ot és megérted ezt az országot! Más hagyomány, más... blablabla...

:P :D

Ricsi_91 2019.08.22. 11:25:13

@KalmanBlog: Azon mondjuk csodálkoznék, ha a 4. hónap után SEMMI nem járna Spanyolországban. A cikkben is az van, hogy a spanyol rendszer más, mint az itteni, és nem fejtették ki bővebben. Ami az apákat illeti valóban figyelembe kell venni, hogy a kisgyerek nevelésben az apa, és anya szerepe biológiailag különböző, és biztosítani kell a szoptatás lehetőségét, de eMELLETT nem árt, ha azért az apák IS kapnak szabadságot a születés után. Nem az anya helyett, hanem MELLETT.

KalmanBlog 2019.08.22. 11:33:19

@Ricsi_91: Erre utaltam ezzel a félmondattal: "amiből persze csak az elején kapnak sok pénzt, de legalább társadalmilag elfogadott otthon maradniuk"

Szerintem a lényeg, hogy társadalmilag legyen elfogadott otthon maradniuk mennél tovább. Azt látom, hogy simán ki tudom finanszírozni a feleségem otthonlétét, mégis mindenki kérdezgeti, hogy mikor megy már vissza dolgozni.

Persze a pénz is fontos, de kevésbé fontos, mint a társadalmi nyomás a nőkön. Mivel ők alapvetően úgy üzemelnek, hogy ezeknek az elvárásoknak akarnak megfelelni.

Ha az lenne a trendi, hogy rendkívül hatékony és olcsó háztartást vezetnek, ahol minden tipp-topp, akkor ezen versengenének. Nem pedig azon, hogy kinek van jobb tetkója. Idősebbek között még láttam ilyet, hogy arra licitáltak, hogy ki hányfélét főz, mennyire van rend, mennyire spórol stb. Na, ezt kellene visszaállítani egy kis propagandával.

Azzal egyetértek, hogy az apákra is ráfér egy kis pihenő, meg hogy otthon lehessenek, de hogy egy babát az apjára bízol egész napra, mikor még szoptatni kellene (ami legalább fél év, de inkább 1-2, akár 3), az csakis egy progresszívnek juthat eszébe.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.08.22. 17:36:57

Napi FAM: www.facebook.com/photo.php?fbid=2403143973136416

Thunberg-LMBTQWERZUI árukapcsolás, tanulságos a diskurzus is alatta.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.08.22. 23:49:33

@Frederick2: Igen, az árukapcsolás ott is. :D

A NER is azért leválthatatlan, mert ahogy bármi hasznos alternatíva formálódni kezdene, a DK/MSZP azonnal árukapcsolja magát hozzájuk. Utóbbiak szerint meg nyilván azért, mert a többiek nem hagyják magukat kellően árukapcsolni.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.08.22. 23:53:52

@Frederick2: A szóvicc jut folyton eszembe, biztos volt már, hogy mióta az Együtt külön utakon jár, a Párbeszéd szóba se áll vele...

Deansdale 2019.08.23. 12:27:37

@Sipi81: "Sajnos ez a tartalom jelenleg nem érhető el."

Feltételezem nem passzolt a balos narratívához...?

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.08.23. 12:30:59

@Deansdale: Ejha, jó gyorsan dolgoznak a cenzorok!
Egy ronda kövér nő volt a képen valami tüntetésről olyan plakáttal a nyakában, amin alul-felül szivárványszín minta, középen meg jó nagy betűkkel, hogy "My pussy is open for refugees".

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.08.23. 14:13:29

@Sipi81: @Deansdale:

Jaj, vágom. :D

FAM-nál láttad amúgy? Mert ő időnként léböjtkúrába vonul faceről.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.08.23. 14:19:36

@don Fefinho: Aha, ott volt az egyik hozzászólásban ez a kép.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.08.23. 14:32:18

@Sipi81: Akkor semmi, pár nap vagy egy hét és visszajön.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.08.23. 15:46:00

@don Fefinho: Afene, pedig már azt hittem, élőben figyelhetem meg a cenzúra működését.