HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • GABOR2: @Mme.Brioche: Az Izrael ellenesség raádásul bizonyos people of color emberkék között alakul ki, akik eredetileg a Demokrata párt jövője lenne az elképzelésük szerint. (2024.03.29. 15:22) Nem valós veszély
  • GABOR2: @Deansdale: Robert Castel aki zsidó és nyilatkozni szokott az Ultrahangnak azt mondta, hogy szerinte és sok zsidó szerint jó dolog egy örült vadállatnak látszani, mert attól félnek. És Közel-Keleten... (2024.03.29. 15:19) Nem valós veszély
  • GABOR2: @Mme.Brioche: "(mondjuk ez nem akadályozza meg a kormányzást, hogy folyamatosan küldjék a fegyvereket meg a pénzt)" Úgy képzeld el, mint a nemi erőszaktevőt és barátját... A nemi erőszaktevő erősz... (2024.03.29. 15:14) Nem valós veszély
  • GABOR2: @valis47: Ami ajánlatot Izrael most visszautasít igazából az is Izraelnek nagyon kedvező. Tűzszünet korlátozott ideig, utánna folytathatják, de cserébe MINDEN TÚSZT visszaad a Hamasz. És amúgy a Ha... (2024.03.29. 15:04) Nem valós veszély
  • Mme.Brioche: @Deansdale: Kissinger egyszer asszem valamikor 2012 körül azt mondta, hogy "in 10 years, Israel will be no more". Ahhoz képest már kicsit késésben vannak a dolgok. Meg arra is emlékszem, hogy Willi... (2024.03.29. 10:35) Nem valós veszély
  • Utolsó 20

[Cikkajánló] A klímapánik gyerekekre erőszakolása bántalmazás

2019.09.01. 11:40 Deansdale

Aristo erre vonatkozó cikke szerintem mindenkinek megér egy olvasást. Aki tud angolul, annak ajánlom még mellé Iconoclast kolléga videóját arról, hogy kik a #szülési_sztrájk mozgalom vezetői. Tanulságos.

216 komment

Címkék: politika szép új világ piros és kék pirula

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frederick2 2019.09.01. 18:39:29

Szilvay is írogatott a témában. Itt az egyik témába vágó cikke:
mandiner.hu/cikk/20190613_szilvay_gergely_greta_thunberg

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.09.01. 23:30:58

Deansdale, te tényleg elolvastad az IPCC többszáz oldalas klímajelentését??? :-)

TrollEdomer 2019.09.02. 07:16:57

magyarnemzet.hu/belfold/az-eghajlatvaltozas-teny-nem-pedig-hit-kerdese-7214294/

Azért ha már nálunk sem találnak klímaszkeptikust tudományos körökben, az már jelent valamit.

KalmanBlog 2019.09.02. 09:22:32

@TrollEdomer: "A beszélgetés előtt felvetettem, hogy meghívok egy klímaszkeptikus szakértőt is, de önök egyöntetűen azt válaszolták: tudományos körökben már régóta nem vita tárgya a klímaváltozás."

Konkrétan a három klímavakság-károsultat kérdezték meg, hogy ki a klímaszkeptikus... Majd elárulják, mi? LOL

KalmanBlog 2019.09.02. 09:40:05

@TrollEdomer: Még két idézet a cikkből:

"A klímaváltozás egy természeti jelenség, amellyel kapcsolatban egyetlen komoly tudós sem mond pontos jóslatot, mert az lehetetlen."

"Az semmilyen relevanciával nem bír a klímaváltozás okaira és veszélyeire nézve, hogy évtizedekkel ezelőtt egy-egy kutató esetleg téves elméletekkel állt elő."

Tehát beismerik, hogy fogalmuk sincsen, mert annyira bonyolult a valóság, hogy a modelljeik még csak nem is közelítik. Régen tévedtek azt illetően, hogy mit fog okozni a "klímaváltozás", és most biztosan nem tudják megmondani. De rettegjünk, mert mind meg fogunk halni!

TrollEdomer 2019.09.02. 09:43:43

@KalmanBlog: semmilyen módon nem sikerült azóta sem megtalalni nalunk azokat a klimaszkeptikusokat, akiknek.komolyan vehető kepzettsegük van.

Wildhunt 2019.09.02. 11:50:04

@TrollEdomer: Mégpedig azért nem, mert nem klímaszkeptikusokat keresnek. Olyanokat keresnek ugyanis, akik mindenestül tagadják a klímaváltozást, olyan (épeszű) tudós pedig nincs. Nomost ha drága méregzöldjeink hajlandóak lennének arról beszélni inkább, hogy milyen lehetséges okai vannak, egyenként súlyozva a klímaváltozásnak, erre mekkora hatásunk van vagy lehet, hogy kapcsolódik az egész a környezetszennyezéshez, globalizációhoz, stb, akkor találnának vitapartnert. Viszont mindaddig, míg a mantra az, hogy mimmeghalunk mert cokettő, aki meg nem ért egyet 110%-ban, az gazember orbánista bébifókapusztító, nem is lesz senki, aki szóba álljon velük. Pedig valahol ez is baj, mert így teleüvöltik az egész világot a marhaságaikkal, erősen rontva a már mostanra is elég halovány esélyeinket a környezetünk élhetőként fenntartására.

TrollEdomer 2019.09.02. 11:51:52

@Wildhunt: úgy latom el sem olvastad.

Wildhunt 2019.09.02. 12:35:52

@TrollEdomer: A kommented? Mert arra válaszoltam.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.09.02. 13:14:58

Én az alapvető problémát abban látom, hogy egy létező jelenségből (változik a klíma, pl. ősszel lehűlés várható, tavasszal meg felmelegedés) politikai bunkósbotot csinálnak egyesek, és problémamegoldás helyett azzal püfölik a tagadóeretnekeket. Tagadóeretnek az, aki kérdez, vagy kételye van, hiszen a dogmához se hozzátenni, sem abból elvenni nem lehet (Jelenések 22:18-19). Dogma, hiszen most is a megfellebbezhetetlen mindentudás állapotából szónokolnak, húsz éve is, amikor az ellenkezőjét mondták, és húsz év múlva is majd, amikor megint más lesz a konszenzus. És a legszebb az egészben, hogy ugyanezek az emberek, akik évente tologatják ki a klímavilágvégét mindig a kényelmes 10-20-30 év távlatba (idén pl. 2030-ról 2050-re), ugyanők az 1999-es és a 2012-es világvégehisztériával gúnyolódnak azokon, akiknek kételye támad. És nem veszik észre a szimmetriát, meg az öntökönlövést.

TrollEdomer 2019.09.02. 13:35:21

@Wildhunt: azt is kellett volna amit linkeltem

TrollEdomer 2019.09.02. 14:49:55

@Wildhunt: mondjuk hogy teljesen hiteltelenné teszi az ellenerved.

2019.09.02. 16:07:54

@don Fefinho: Minden vitának az az alapja, hogy jövőbeli dolgokat akar megjósolni jelenlegi tendenciák alapján. Aki hisz a klíma változásban az felnagyítja a neki tetsző, őt igazoló jelenségeket. Aki tagadja a klíma változást az meg lebecsüli ezeket a jelenségeket.
Tökéletesen ugyanúgy működik ez is mint ennek a blognak a szellemisége.
Itt is a fehér ember kihalását, az iszlám uralmát, a buzik térnyerését, a családok szétbomlását, hagyományos értékek jövőbeli megszűnését vizionáljátok. Ami jelenség ezt igazolja az felnagyítjátok. Minden dogma így működik. A te nézetrendszered is. Mert te is jövőbeli dolgokat akarsz megjósolni. Ezekre a jelenben soha nem lesz cáfolhatatlan bizonyíték.

Madarász Henrik 2019.09.02. 16:33:45

@Daenerys Targaryen: Ez nem vizionálás, egyszerű logika, ha van két csoport, amelyik közül egyiknek folyamatosan évről évre kevesebb tagja lesz, a másik meg dinamikusan szaporodik, egyértelmű, hogy az egyik kipusztul és a másik csoport lép a helyébe.

Deansdale 2019.09.02. 16:38:30

@Sipi81: Nem az első betűtől az utolsóig, de a lényegi részeket igen. A netről letölthető, elolvashatja bárki, bár az emberek 99%-a nem veszi erre a fáradságot, nekik elég amit a bulvársajtó leközöl. Én nem ilyen vagyok.

KalmanBlog 2019.09.02. 16:47:15

A klímaváltozás témájához érdekes adalék, hogy vannak rá jelek, hogy kb 5000 évvel ezelőttig a Szahara zöld terület volt, és valamilyen okból eléggé hirtelen vált sivataggá. Ráadásul a sivatagnak tele kell lennie kiásható emlékekkel. Ma néztem ezt meg:

You Won’t Believe What’s Buried Under the Sahara…Hidden Lost Ancient Civilizations

www.youtube.com/watch?v=Z0_Of0WGkEs

Arról az elméletről már kicsit régebben is hallottam, hogy Atlantis az Atlasz hegység tövében lehetett, de hogy egész Észak-Afrika zöld lett volna? Elég meredek állítás. Számomra nagyon nehezen ellenőrizhetőek az általa hozott tények. Tudtok erről valamit? Mit gondoltok az elméletről?

Ott kapcsolódik a klímaváltozáshoz, hogy ezek a kultúrák minden jel szerint a klímaváltozás miatt tűntek el. És az sem kizárt, hogy akár ők okozták valahogy a változást...

Frederick2 2019.09.02. 16:52:55

@Sipi81: @don Fefinho: @KalmanBlog: (és Madarász Henrik, ha erre jársz)

Azt tudtátok, hogy a "social justice warrior"-ok átvitték a fantasy/sci-fi irodalomba is a méregzöld tematikát? Zöld apokalipszis - vagyis a természet kipusztítja az emberiséget!

1, Margaret Atwood - MaddAddam-trilógia
moly.hu/sorozatok/maddaddam-trilogia

Ha nem baj, nem ismertettem, miről szól. A három könyv ismertetője kaotikus; annyi derül ki, hogy agymenés. De idézek egy kritikából, mely szerintem jól jellemzi a hozzáállást!

"A történetek pedig lassan eloszlatják azt a közkeletű félreértést, hogy a mai emberiség kihalása valami hatalmas tragédia lenne. Legfeljebb tragikomédia, ami viccesen groteszk mesék formájában hagyományozódik át a jövőre." (Noro)

Na de jön az igazi finomság. :P :D

2, Bartók Imre - Virágba borult világvége

"Hongkongban valami kiharap egy emeletet az egyik toronyházból.
Vancouverben sebesült barnamedvék gyülekeznek az egyik bevásárlóközpontban, és jelbeszéd segítségével szervezik meg a túlélésüket.
Novoszibirszkben ebben a percben megy el végleg az áram. Az egykori közkórház onkológiai osztályán zsenge húsevő növények indulnak fejlődésnek, hogy hamarosan elhagyják az épületet, és ruganyos lábaikon melegebb vidékek felé induljanak.
New Yorknak vége, és vele pusztult a keleti part nagy része is, amikor egy őrült tapsifüles atomot robbantott a bioapokalipszis sújtotta város közepén."

Részlet egy negatív kritikából:

"A gyilkosok előlépnek az árnyékből, és ők diktálják a játékszabályokat. Karl, Martin és Ludwig (csak nem Marx, Heidegger és Wittgenstein?) úgy érzi, eljött az idő, hogy az ember állapotát radikálisan megváltoztassák. Ennek érdekében a világméretű apokalipszis előkészítésén dolgoznak. Az persze senkit se zavarjon, hogy ez a világ maga New York. Mi sem természetesebb, hogy már megint a metropolis a világ alfája és ómegája. Alkalmasabb helyet keresve sem lehetne találni egy olyan ördögi terv véghezviteléhez, amely a szép új világ eltűnéséért tehető majd felelőssé. Hogy ez az újabb klisé az író szellemes kikacsintása vagy üres ötlettelenség, mindenki maga döntse el.

A három meg nem értett gondolkodó (magukat előszeretettel nevezik így) nyomot akar hagyni maga után, hogy végre mindenki megértse, amit a világmindenségről magyaráznak. De most tesznek is azért, hogy megvalósuljon a természet rendjének végső szétesése. Hogy a világ újra az abszolút nullpont nyugalmába rendeződjön. Mulatságos, borzalmas, meghökkentő epizódokat olvashatunk, az élet értelmén töprengő filozófusok eszmefuttatásait elképesztően véres tetteikről vagy éppen a szereplőkben végbemenő biofizikai változásokról.

De ez a három bizarr figura sem több, mint szimpla fegyver egy náluknál is elvetemültebb negyedik kezében. Az eseményeket a háttérből a botanikában és filozófiában jártas Cynthia irányítja. Bartók Imre nagyvonalúan kezeli a kérdést, hogyan képes egyes egyedül leszervezni egy ilyen világméretű akciót, de a dramaturgiai hiányosság felett még szemet hunyhatunk. Komolyabb hiányérzetet okoz, hogy egyes kérdések a regény végére sem igazán tisztázódnak. Például, hogy a nő tulajdonképpen mi célból karolja fel a fiatal fiút, aki végig követheti – együtt a pragmatistákat gyűlölő csapattal – a gonosz terv beteljesülését.

Legyen elég annyi: a kegyetlen és csinos nimfa gondoskodik arról, hogy a város csatornarendszerét fertőző patkányok lepjék el, és lombikokban kitenyésztett, förtelmes mutánsok születhessenek a föld alatt. Az ő kísérleteinek gyümölcse a nagymester Friedrich is (a regény mottójából kiindulva itt alighanem Hölderlinről van szó), akinek feladata megénekelni az új faj megszületésének himnuszát. És mindez azért, mert a bizonytalan érzelmű emberi lényeknek véglegesen befellegzett. De nem csak az emberi testnek kell pusztulnia, hanem az emberiség kultúrájának is. Hadd léphessen helyébe egy szupertudattal rendelkező lény. Egy olyan valami vagy valaki, ami/aki egységet alkot minden létezővel.

Aki arra tippel, hogy ilyen történetekkel B-kategóriás filmekben lehet találkozni, nem jár messze az igazságtól. A zárlatban a város utcáit elözönlő különös lények olyan érzést keltenek, mintha a világ legrosszabb rendezőjeként elhíresült Ed Wood maga segédkezett volna a regény megírásában." (Jeges Varga)

Az lfg.hu Aristo-ja, Attila lehúzta az első részt - a WC-n. :P :D
(lfg.hu/61999/ismerteto/bartok-imre-patkany-eve/)

Frederick2 2019.09.02. 16:57:18

@Madarász Henrik: Hoppsz, pont akkor küldtem el, amikor írtad a kommentet, így nem tudtalak megszólítani. :D Olvastad el a fenti kommentet! Angolszász területen Margaret Atwood átvitte a "zöld apokalipszis" tematikát a sci-fi/fantasy területére. Ezt pedig hazai vizeken megpróbálta adaptálni Bartók Imre.

Mire nem jó a fantasy és a sci-fi műfaja? SJW tematika adaptálására tökéletes!

Deansdale 2019.09.02. 16:58:01

@TrollEdomer: Ha ennyire egyértelmá a helyzet, akkor nevetségesen könnyű lesz valami kis bizonyítékocskát produkálniuk, ugye? Bármi megteszi, ami valós adatokra és logikus összefüggésekre épül, és legalább nagyjából reprodukálható, vagy minimum elképzelhető, hogy úgy van. "Sajnos" klímarettegőink semmi ilyet nem tudnak letenni az asztalra, egy kumma bizonyítékuk sincs semmire, úgyhogy részemről elmehetnek a francba. Az, hogy a Magyar Nemzet által megkérdezett 3 ember mennyire erősen hisz, AZ NEM TUDOMÁNYOS ÉRV, és mint ilyen engem marhára nem érdekel.

Egyébként a cikk - SZOKÁS SZERINT - szándékosan megtévesztően fogalmaz, már a szalagcím is, nekem meg hányingerem van ettől a manipulatív mocsoktól. Érvekkel és bizonyítékokkal akarjanak meggyőzni, ne érzelmi manipulációval meg ad hominemekkel. Sőt, ezzel a tetűséggel engem pont arról győznek meg, hogy valódi érvük nincsen. Pontosan ugyanazt csinálják, mint a feministák a fizetési különbségekkel. Hát nem tudtad? A Magyar Nemzet által megkérdezett szakértők közül mindegyik egyetért abban, hogy a nők kevesebbet keresnek... Bizonyíték? Az mi a f*sznak, csak a tapló macsóerőszakpéniszek nem hisznek abban amit oly sok szakértő egybehangzóan állít.

Ugyanezen a vonalon továbbmenve, amíg a klímapánikot arra használják, hogy a nyugati civilizációt bombázzák vele, meg a fehér fajt sürgetik az öngyilkosságra, addig ne várják hogy bizonyíték nélkül a két szép szemükért hiszek nekik. A lehető legmocskosabb náci biznisz jelenleg a klímapánik a csatlakozó #fehér_ember_ne_szülj_gyereket meg #a_klímaváltozás_rasszizmus baromságokkal. Én a magam részéről megteszem amit lehet a környezetszennyezés csökkentésére (és szerintem ezzel máris többet teszek mint a klímarettegők 98%-a), viszont a politikai és pénzügyi játszmákat nem fogom támogatni.

Frederick2 2019.09.02. 17:04:51

Az lfg.hu Aristo-ja, Attila lehúzta az első részt - a WC-n. :P :D
lfg.hu/61999/ismerteto/bartok-imre-patkany-eve/

(Rosszul másoltam be a linket, azért küldöm újra!)

Frederick2 2019.09.02. 17:13:14

@Deansdale:

"Ugyanezen a vonalon továbbmenve, amíg a klímapánikot arra használják, hogy a nyugati civilizációt bombázzák vele, meg a fehér fajt sürgetik az öngyilkosságra, addig ne várják hogy bizonyíték nélkül a két szép szemükért hiszek nekik. A lehető legmocskosabb náci biznisz jelenleg a klímapánik a csatlakozó #fehér_ember_ne_szülj_gyereket meg #a_klímaváltozás_rasszizmus baromságokkal."

Az még hagyján! De most már itt a "zöld apokalipszis" gondolata. Aminek a lényege, hogy a természet megelégelte, hogy baszakodik vele az emberiség, és ezért úgy tesz pontot az ügy végére, hogy lesöpri az emberiséget egy népirtással. Vagyis: a természet elpusztítja az emberiséget! És a balos bölcsészek, egyfajta nihilista pózban azt mondják: "Az emberiségért nem kár!". Képviselői megjelentek az irodalomban is, nemzetközi téren Margaret Atwood és Frank Schätzing, magyar téren Bartók Imre. És mely körökben népszerű ez a gondolat? Természetesen a balliberális, kulturmarxista és posztmodern bölcsész körökben!

Klímapánik, fehér faj bűnei, ne szülj több gyereket, nők lázadása, zöld apokalipszis - komolyan, ezek véletlenül nem szociopaták?

KalmanBlog 2019.09.02. 17:18:10

Pont mostanában mesélte a feleségem, hogy van hívő katolikus ismerőse is, aki a klímaváltozás/túlnépesedés miatt nem akar kettőnél több gyereket.

Érdekes, hogy amikor a hite és a "tudomány" ütközik, akkor a "tudományt" választja.

Deansdale 2019.09.02. 17:32:23

@Daenerys Targaryen: "Aki hisz a klíma változásban az felnagyítja a neki tetsző, őt igazoló jelenségeket. Aki tagadja a klíma változást az meg lebecsüli ezeket a jelenségeket. Tökéletesen ugyanúgy működik ez is mint ennek a blognak a szellemisége."

Persze, mindenki trendekről beszél, és mindenkinek megvannak azok a kedvenc statjai amikből a jövőre nézve következtetéseket von le, de ettől még nem lesz minden jóslás hamis. Ugyanolyan logikai hiba azt képzelni, hogy minden "szélsőség" automatikusan téved, mint azt képzelni hogy az én "szélsőségemnek" automatikusan igaza van. A világtörténelem során végtelen számú problémát jósoltak már meg "szélsőségesek", ami aztán be is következett mert szartak a véleményükre, és pl. a migrációval kapcsolatos aggályok pont úgy beleeshetnek ebbe a kategóriába, mint a klímapánik. A középutasság, az erőltetett mértékletesség egy darabig hasznos, aztán hirtelen károssá válik, mert azt éppúgy túlzásba lehet vinni mint bármi mást.

"Itt is a fehér ember kihalását, az iszlám uralmát, a buzik térnyerését, a családok szétbomlását, hagyományos értékek jövőbeli megszűnését vizionáljátok. Ami jelenség ezt igazolja az felnagyítjátok. Minden dogma így működik."

Ez az egész a dogmától olyan messze van, mint a f*szom Megan Foxtól. A dogma szónak van hivatalos jelentése, és az nem ez. Mi itt folyamatosan VITATUNK dolgokat, naponta merülnek fel új tényezők, mindig vannak változások, bár - egyelőre, sajnos - a trendek amiket figyelünk nem tűnnek úgy, mint ha meg akarnának fordulni. A migrációt pl. továbbra is erőlteti az ENSZ, az EU, de még a pápa is, és jönnek is tömegesen minden nyugati országba. Persze, mindenki hallott már arról, hogy a migrik/muszlimok/stb. termékenységi rátája idővel közelít a nyugati átlaghoz, tehát a népességi mutatók nem statikusak, de ez jelen pllanatban legföljebb arra jó, hogy a rögeszmésen középutasokat elvarázsolja, ugyanis pl. a cigányság termékenységi mutatói ~600 évvel az ide érkezésük után a sokszorosa a magyarokénak, illetve amíg a migráció nem áll le, addig a k*rvalassú közeledés úgysem jelent semmit, mert mindig jönnek újak, akik 6-7 gyereket szülnek. (Az ő gyerekeik már csak 4-5-öt, az unokáik 3-4-et - csakhogy ezzel máris SOKSZOROSAN túlszaporodtak ugyanannyi számú helyi embert.)

Persze Magyarországról nézve ez az egész még tűnhet fölösleges pániknak, csakhát angliában épp most fordul meg az arány: jövőre már több muszlim lesz mint keresztény. Szerinted ilyen adatok mellett nem indokolt azt mondani, hogy nálunk jobb lenne ezt megelőzni, mint követni őket ugyanazon az úton? Szerinted ez csak valami hülye, torz dogma? Tudod mit, biztos vagyok benne, hogy Burmában pont ezt gondolta egy rakás ember, amíg a rohingyák le nem vágták a fejüket. Persze, nincs bizonyítékom, hogy nyugaton is ez lesz, attól eltekintve, hogy már most egymást érik az erőszakos támadások, a terror, a bűnözés, a gyújtogatások, stb. Franciaországban pl. hetente több templom is leég, ez most vagy valami fantasztikusan hihetetlen pech-sorozat, vagy valami olyasmi történik amiről a média kussol. Magyarországon vannak évek amikor egyetlen templom sem ég le, ott meg százszámra gyulladnak ki maguktól - ettől szerintem görcsöt köt magára a valószínűségszámítás.

De végső soron legyen neked igazad és oldódjon meg a helyzet békésen, magától - elhiheted, hogy ennek mindannyian nagyon örülnénk.

Deansdale 2019.09.02. 17:42:09

@KalmanBlog: "hívő katolikus ismerőse is, aki a klímaváltozás/túlnépesedés miatt nem akar kettőnél több gyereket"

Általában nem vagyok ilyen természet, de a fehér ember elleni fajirtó eszméket terjesztőket lelkifurdalás nélkül a helyszínen agyonlőném, mind egy szálig. Hősies áldozatukkal csökkenthetnék az emberiség karbon-lábnyomát, szóval ez win-win lenne mindenkinek. Olyan borzalmasan beetettek minket ezekkel az önpusztító baromságokkal, hogy az valami félelmetes. Ha ennek egyszer a felelőseit elővennék... Te ne szülj gyereket, mert klímaváltozás, de támogasd a migrációt, és majd az arab meg a néger szül családonként 6-8 gyereket a hazádba. Ezzel persze a helyzet nemhogy javulna, hanem triplán romlik, mert minden egyes "klímatudatos" civilizált ember helyére, aki kiírja magát a létezésből, jön egy tucat parazita a harmadik világból, akiknek sokkal nagyobb lesz a károsanyag-kibocsátása, mert leszarják a környezetet, átvitt értelemben és szó szerint egyaránt.

És hogy a fehér fajt le akarnák cserélni? Az csak egy náci konteó...

TrollEdomer 2019.09.02. 18:18:28

@Deansdale: hat igen ha vmiben nem akarsz hinni (pl ez vagy oltasok szuksegessege) akkor keves a vilag osszes bizonyiteka, es az hogy nincs semmi ellenerved hol a hiba az 1xu szamitasban: joval tobb CO2 termelunk mint amit novenyek megesznek, CO2 uveghazhatasu gaz, ez felmelegedest okoz.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.09.02. 18:55:05

@Daenerys Targaryen: Értsük mink parasztok eztet itten, confirmation bias über alles; node te is azzal kezded a mondatot, hogy minden vitában. Ez ugye feltételezi, hogy a két fél vitatkozik, neadjistan higgadtan beszélget. Én még klímapánik-gerjesztővel nem tudtam beszélni anélkül, hogy ne állt volna neki papír vagy másnak a tekintélye mögé bújva kioktatni a magaslóról. Nem elmondja a véleményét, hanem leszól a belpesti panelparadicsomból falura a parasztnak. Illetve aki egy jottányit is eltér a kinyilatkoztatástól, az már automatikusan tagadja. A párhuzam a középkori világvége-pánikkal csak hab a tortán, az öniróniára való teljes érzéketlenségüket pedig már ne is említsem.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.09.02. 19:00:33

@TrollEdomer:

És az algák a tengerben?

www.ecology.com/2011/09/12/important-organism/

Itt meg azt feszegetik, hogy az őserdők oxigén-széndioxid mérlege nullszaldós.

www.nationalgeographic.com/environment/2019/08/why-amazon-doesnt-produce-20-percent-worlds-oxygen/

Mindenre van forrás meg az ellenkezőjére is, és természetesen ez még nem jelenti azt, hogy fel kell égetni az erdőket.

Mint mondtuk többen is, a dinnyés (kívül zöld, belül vörös) ideológiai árukapcsolás csapja ki a biztosítékot minden normális emberben.

Deansdale 2019.09.02. 19:19:57

@TrollEdomer: Hát igen, ha egyszer megutáltad a pofámat akkor muszáj mindenben ellentmondanod nekem, tökmindegy hogy mi az igazság. A linkelt cikkedben mutasd már meg azt a sort, ahol bizonyítják hogy az ember okozza a klímaváltozást, vagy legalább azt ahol utalnak rá, hol van a bizonyíték. Mint azt már jeleztem, én letöltöttem a kibaszott IPCC angol nyelvű jelentését a klímaváltozásról és bazmeg rászántam az időt hogy elolvassam, és nincs benne semmi bizonyíték semmire, ÉS EZT ŐK IS TUDJÁK. Sehol nem írnak olyat, hogy "ez és ez a bizonyíték", ilyen egyszer sem szerepel az egész jelentésben. Annyi van benne, hogy "sokan úgy gondolják". Ezt meg részemről feldughatják maguknak, többszázezer tonna úgy gondolás sem ér semmit, viszont egyetlen mondatnyi bizonyítékkal meggyőzhetnének, ha lenne nekik. Csak nincs.

És az, hogy te úgy teszel mintha létezne bizonyíték csak én vagyok túl konok elfogadni, csak a te hülyeséged bizonyítja. Marhára fárasztó már, hogy a személyes ellenszenved alapján vitázol, és kurvára semmi értelme.

Az oltásokról még annyit, amit egyébként szintén írtam már tucatszor, hogy az alapelv frankó, csak a gyógyszeripari cégekben nincs végtelen bizalmam, mivel évente buknak le olyan stiklikkel amikben emberek ezrei halnak meg. Nem hiszek abban, hogy pl. a HPV oltás amit manapság nyomnak le a torkunkon annyira kurvafontos lenne, mivel évente talán tucatnyi magyarral végez olyan betegség aminek ELVILEG(!) RIZIKÓFAKTORA(!) a HPV valamely törzse, ami ellen az oltás vagy véd, vagy nem. Ez az egész már messze túl van üzletiesítve a gyógyszeripar oldaláról, nekik az az érdekük hogy minél több vakcinát eladjanak, aztán hogy ez az embereknek valóban jó-e, az annyira sem érdekli őket mint a véleményed.

2019.09.02. 19:38:58

@Deansdale: A trendek is tudnak hirtelen nagy fordulatokat véghezvinni, bármennyire logikusak is a továbbhúzott egyenesek a koordináta rendszerben. Ismered a lószar ellepi párizs utcáit c. közkeletű példamesét.
Nyilván aggodalomra ad okot a világ folyása, de ha visszamész Deák Ferenc korába akkor ugyanez volt, hogy a generációk belevizionálták az erkölcsi pusztulást a jövő generációinak hitványságába.
De nem vagyok egyáltalán ellendrukker és nem örülök a migráns áradatnak és az eu impotenciájának sem.
Csak én tizenpár éve már végigéltem egy akkoriban számomra hitelesnek tűnő ember végitélet előadás hakni sorozatát. Ő is húzta a grafikonokat, hogy rögtön mindmeghalunk. Hetesi Zsoltnak hívják és egyáltalán nem az ő forgatókönyve szerint alakult a világ folyása. Utána lehet nézni a youtube-on, fenn vannak a régi cuccai. Azóta is ilyen megélhetési rettegő ember maradt.

Deansdale 2019.09.02. 20:42:47

@Daenerys Targaryen: "Ismered a lószar ellepi párizs utcáit c. közkeletű példamesét."

London, ja, ismerem, csak:

1. Ott közbejöttek olyan tényezők mint pl. a gépjárművek, ez a migrációnál nehezen elképzelhető (esetleg fajspecifikus járványok lehetnének ilyenek, de erre mikroszkopikus az esély, és ha laborból jön majd a cucc akkor a fehéreket fogja célozni).

2. Ha a trendek csökkennek sincs megoldva semmi, pl. mi a francot kezd Európa többmillió máris itt élő muzulmánnal? A kulturális változásokat az nem oldja meg, ha a termékenységi ráták közelednek egymáshoz.

3. A trendek jelenleg nemhogy javuló, de inkább romló formát mutatnak, mert ezerrel tombol a nyugati médiában a fehérellenes propaganda, feltörőben vannak a fehér gyermektelenségi mozgalmak, és a migrációt is erőltetik ahelyett hogy kontrollálnák. Egy random adathalmazban két pontból húzni egy egyenest és úgy jósolni a jövőt ostobaság, ugyanakkor viszont körülnézni magad körül és észrevenni hogy a politika/média merrefelé nyomja a világot sokkal megbízhatóbb képet ad a jövőről. Sokszor leírtam már, hogy a mi közeljövőnket máris lehet látni nyugaton, hiszen itt és most azok a libsi folyamatok mennek amik nyugaton 5-10-15 éve lezajlottak, és órisi hülyeség lenne azt képzelni, hogy ha mi ugyanazt csináljuk mint ők, az itt majd más eredményekre fog vezetni. Kanadától Új-Zélandon át Norvégiáig mindenütt ugyanaz zajlott le, és mindenütt ugyanaz lett az eredmény, és mi 10 év lemaradással követjük őket, szóval mégis mi a fityfaszra számíthatunk, ha nem arra, hogy itt is az lesz, ami ott lett? És ugyanezen logikával elég a világelsőkre nézni, olyanokra ahol a globális/progresszív folyamatok a legmesszebbre jutottak, és máris láthatod hogy mi az ahová mindannyiunkat nyomni akarnak. London világelső savas bűnözésben, Malmő kézigránátos támadásokban, Párizs szilveszteri kocsigyújtogatásokban, stb. Ezt mind migránsok csinálják. Az EU vezetése pedig tovább erőlteti a tömeges migrációt és ha megtehetik börtönbe küldik aki ellenzi. Te ebben nem látsz valami különöset, és nem érzed úgy, hogy esetleg a jövőnket is befolyásolhatja? Itt nem félreértett matematikáról beszélünk, hogy ha ma 1000 ló van és 5 centi lószar akkor 100 év múlva 100.000 ló lesz meg 5 méteres lószar mindenütt, hanem létező politikai erőkről amik aktívan gürcölnek hogy bizonyos célokat elérjenek, és jelenleg náluk a hatalom. Kb. olyan a mentegetőzésed, mint ha az 1930-as években azt mondanád, hogy ugyan már mit kell aggódni a náci párt miatt, az a trend is majd elcsitul. Hát banyek nem csitult el. Ilyen is van. Nem is ritkán.

Úgyhogy nyugodtan összevetheted Hetesi Zsolt el nem jött világvégéjét azzal az ezernyi történelmi szopással ami viszont eljött, és milliók haltak vagy nyomorodtak bele. Nyilván nem minden jóslat válik valóra, de ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy mindegyik hamis.

Amúgy viszont félreérted az egészet: rettegni hülyeség. Én soha senkinek nem mondtam se azt, hogy rettegjen, se azt, hogy gyűlöljön. Normális döntéseket kell hozni, mint amilyen a kerítés volt, mindössze ennyiről van szó. Az, hogy a holnap milyen lesz azon múlik hogy ma milyen döntéseket hozunk, és ezt az ordító evidenciát sajnos el kell magyarázni a modern embereknek, mert a sok hülyének már kiverték a fejéből. Milliónyi balos képzeli, hogy a holnapnak nincs köze a mához, ma beengedhetünk 1 millió iszlamista négert, és holnap ugyanazon a Magyarországon ébredhetünk fel, mint ma tettük. Sajnos magyarázni kell, hogy ez nem így működik, ezért ma kell észen lenni, hogy holnap ne kerüljünk szopóágra. A franciák évtizedek óta folyamatosan engedik be a migriket, a többi nagy EU-vezető nemzet kicsit később nyitott, de annál drasztikusabban, hogy gyorsan utolérjék a franciákat, és most ezért szívnak mindannyian. Ahogy írtam fentebb, ha a termékenységi mutatók közelednek is egymáshoz, mi a faszt csinálnak Londonban többtízmillió ott élő idegennel? A kultúrájukat már b*szhatják, az őslakosok menekülhetnek az idegenek elől más kerületekbe, vagy vidékre, mint nálunk ha valahol elkezdenek betelepülni a cigók. De ahol többtízmillió idegen van, és szaporodnak, ott előbb-utóbb nem lesz hova bújni előlük, a trendektől függetlenül. Ha ny-eu-ban holnaptól egyetlen idegen sem érkezik és az ott levők termékenységi rátája azonnal a helyiekéhez esik vissza, MÁR AKKOR IS MEGSZÍVTÁK, már most elvesztettek egy rakás értéket, identitást, egyediséget és eredetiséget, amit soha nem fognak tudni visszaszerezni.

Olyan érdekes ez, ha arról van szó hogy a harlekinkatica kiszorítja a hétpettyest, akkor mindenki megérti miről van szó és miért baj ez, de ha szírek özönlik el Németországot, akkor fölösleges aggódni, nincs semmi gond, majd úgyis megoldódik valahogy magától minden, csak várjuk ki türelmesen.

www.bitchute.com/video/3Qz59vmr4cZI/

Borathan 2019.09.02. 22:39:38

Lehet, hogy én buta vagyok, de én úgy tanultam, hogy az üvegházhatás létezik, többek között a szén-dioxid is csinálja.
Azt meg látom, hogy egyre többet ereget ilyenből az emberiség a levegőbe, az azt elnyelő erdők-mezők- stb. meg egyre kevesebben vannak. Gyerekkoromban úgy tanultuk, hogy 280 ppm a szén-dioxid aránya a levegőben, most meg azt mondták, hogy a 400-at már átlépte.
Nekem igenis logikusan hangzik, hogy ha egy létező jelenséget létrehozó dologból egyre több lesz, akkor bizony az a létező jelenség egyre olyanabb lesz.
Éghajlatváltozás mindig volt, mindig is lesz, emberek előtt és emberek után is, de talán azért nem az ördögtől való gondolat, hogy a korábbi párszázmilliós emberi populációból hirtelen lett 7 milliárd ne okozna gondot. És simán meglehet, hogy egy amúgy is meglévő, természetes változást egy emberi ráhatás tovább lökhet, egy számunkra már nehezen tolerálható mértékű változásba.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.09.02. 22:51:27

@Borathan: Ezt mind értjük. A baj ott van (megint), hogy a progresszió, akiknek azért elég sok mocsokságát megtapasztaltuk már, erkölcsi tőkét próbál a jelenségből kovácsolni. Ők a feddhetetlen, makulátlan, szűzen fogant felvilágosult függetlenobjektív jóemberek, akik az egész jelenség előálltakor meglehet ott se vótak', és mostmár nagyon elegük van belőlünk butagonoszokból, akiknek a hibája minden.

TrollEdomer 2019.09.03. 07:29:06

@Deansdale: kár hogy neked sincs semmi bizonyítékod, csak mostani jelenségeket extrapolálsz mint a klimakutatók.

F. Szabó 2019.09.03. 09:43:54

@Deansdale:
"angliában épp most fordul meg az arány: jövőre már több muszlim lesz mint keresztény"

Félve vártam, mi lesz, ha egy valódi atomhatalomban kerülnek többségbe a muszlimok. Nem olyanra gondolok, mint Pakisztán, hanem akiknek a világot elérő komplex rendszere van. Valahogy azt hittem, Franciaország lesz az első, de mindegy, hamarosan ott is ez lesz.

Nem is értem, miért hadakozik az USA és Izrael az iráni és koreai atomfegyverek ellen, amikor az angol és francia atomerő hamarosan muszlim kézbe kerül. És kik azok, akik ennek érdekében mindent megtesznek? Ha egy klasszikust idézhetek: nooormááális?

KalmanBlog 2019.09.03. 11:49:47

@don Fefinho: >
Mint mondtuk többen is, a dinnyés (kívül zöld, belül vörös) ideológiai árukapcsolás csapja ki a biztosítékot minden normális emberben.

Pontosan. Azzal egészíteném ki, hogy a sötétzöldek által adott megoldási javaslatok nem oldják meg a problémát, csak éppenséggel az európai és az USA gazdaságot hátrányba hozza. Hogy miért:

* A CO2 kvótától nem lett kisebb a fogyasztás, csak áttettük Kínába
* A nap és szélerőművektől nem lett kisebb a CO2 kibocsátás, mert a tárolás nem megoldott, és ezért amikor leesik a megújuló termelés, akkor gázt, szenet kell égetni. Plusz nem tett jót az atom kivonása sem a németeknél.
* Az elektromos járművek a teljes élettartamra vetítve kb ugyanannyit pöfögnek.
* Az esőerdő nem vonja ki a CO2-t a levegőből, hanem lényegében 0 összegű körforgása van, mert ami fa kidől, az lebomlik

Ha tényleg csökkenteni akarnánk a CO2 kibocsátást - amivel egyébként teljes mértékben egyetértenék, akkor ezeket kellene csinálni:

* Közlekedés, szállítás csökkentése:
** helyi önellátásra építve a gazdaságot.
** Amit lehet pedig Internetes távmunkával megoldani.
** A távoli importot csökkenteni, a szállítást jócskán megadóztatni (oda-vissza is!)
* Energiahatékony lakhatás: nyárra árnyékolás, télre hőszigetelés. Ez a folyamat elkezdődött, és nagyjából jó irányba is megy, sőt talán túlzásba is estünk.
* A mezőgazdaság újragondolása úgy, hogy több élőmunka és kevesebb vegyszer árán egészségesebb élelmiszert állítsunk elő akár drágábban. Magyarországon mindenki legelő állat húsát ehetné az ipari helyett, ha lenne erre szándékunk. A legelő állatok szintén egyensúlyban vannak a természettel, nem rabolják le a területet.
** Tudtommal az EU előírja, hogy egy lehelőn mennyi fa lehet, ami objektíve kevés - konkrét gazdától hallottam. (Lehet, hogy éghajlatfüggő is a kérdés, és pl Hollandiában jó a szabvány, de itt nem.) Az ilyen ésszerűtlen szabályokat páros lábbal becsúszással kellene kijavítani, és a felülről diktálás helyett a helyiekre bízni a döntést.
* A piac észnélküli pörgetése helyett tegyük kötelezővé hogy minden árunak legyen megtervezve, és az árába építve (betétdíj-szerűen) a megsemmisítése. Egy új technológiát csak akkor lehessen piacra dobni, ha ebből a szempontból is megfelel, és még így is megéri. (Lásd kompozit anyagok, akkumulátorok, műanyagok)
* Ha már minden kurvajó, akkor kezdjük el nevelni az új fákat a Notre-Dam újjáépítéséhez. Azt mondják legalább 200 év mire felnőnek: szép nemzetközi és generációközi összefogás volna, ha újra fel tudnánk nevelni ilyen fákat!

Az atomtechnológiát a feldolgozási kötelezettség alól átmenetileg felmenteném, mert látszik, hogy anélkül óriásit buknánk. Be kell vállalnunk a kockáztatást, hogy a jövőben kell majd megoldani a hulladék feldolgozását. Ami elvileg lehetségessé válhat, mivel a hulladékban még rengeteg energia van.

Kb ilyesmi lenne egy ésszerű megközelítés. Lehetne ez a "jobboldali" zöld program. Ebből az energiahatékony lakhatáson kívül egyik pontra sincsen még kormányzati nyomás sajnos.

KalmanBlog 2019.09.03. 11:53:24

@KalmanBlog: Meg annyit hozzátennék, hogy kételkedem a klímarettegők elméleteiben, miszerint hamarosan mind meghalunk.

De ezzel együtt is a biztonság kedvéért, illetve az egyensúlyra törekvés céljából jó ötletnek tartanám a nem újratermelődő erőforrásokkal való spórolást, illetve a megújuló rendszerekre való átállást. Illetve minden szempontból a meglévő egyensúly megőrzését. Nincs ezzel semmi bajom, csak annyit kérnék, hogy ésszel csináljuk!

2019.09.03. 12:33:15

@KalmanBlog:
Az utazást én is megadóztatnám, meg tényleg a szállítás is jó ötlet, máris kevésbé kéne versenyezni a kül. országok munkásosztályának is egymással, hogy alullicitálják egymást, hogy oda fektessék be a tőkét. Hanem oda fektetnék, ahol a felvevő piac van.

Amúgy is engem pl. az idegesít (de lehet, hogy irigység), hogy egy csomó ember, aki nem tud mit kezdeni magával, az életével (pl. azért, mert nem vállalt gyereket), az azt találja ki, hogy utazgat. Lehetne ez jó drága s ha fontos mégis, akkor menjenek biciklivel.

Besenyő Pista bácsi is megmondta, hogy amikor megy az utcán s jön szembe az a rengeteg ember, akkor azok miért mennek oda? Hisz ő onnan jön s megmondhatja nekik, hogy ott nincs semmi.

TrollEdomer 2019.09.03. 12:45:22

@KalmanBlog: na ezek értelmes javaslatok.

2019.09.03. 12:48:10

@Deansdale:
Még azt akartam elmodnani - csak most nem akarom visszakeresgetni, hogy hol volt róla szó - hogy a minap a kezembe került egy Magyarország története c. könyv 1999-es kiadás és azt olvastam benne, a finnugor rokonság kapcsán, hogy természetesen csak nyelvi rokonságról van szó, mert antropológiailag a magyar nép már teljesen európai eredetű - vagy valami ilyesmit. Ha akarod, este megnézem a könyvben, hogy hogy van szó szerint, meg hogy ki lektorálta stb. :-).

Wildhunt 2019.09.03. 15:51:40

@TrollEdomer: ez vagy nem igaz, vagy te nem olvastad amit linkeltél.

Wildhunt 2019.09.03. 16:26:06

@Deansdale: köszönöm. Türelmed buddháé.

Deansdale 2019.09.03. 16:53:55

@Borathan: A föld történetében volt már a mostaninál sokkal magasabb CO2-szint is, bár amúgy a levegő összetételének ezrelékeiről beszélünk. Egy-egy vulkánkitörés az ember által okozott változás sokszorosát szokta okozni, valahogy nem érzem azt hogy ebben mi lennénk a döntp tényezők. Amúgy a történelmi adatok szerint a CO2 változás _követi_ a hmérsékletváltozást, nem okozza, és erre még nem láttam érdemi választ a klímahívőktől. Ja, mellesleg már rég nincs melegedés, szóval ha a CO2 valóban okozna melegedést, akkor valami homokszem került a gépezetbe, mert már vagy 15 éve nem nő a globális átlaghőmérséklet. Az IPCC mindenhol keresi ezt az "elveszett" hőt, aminek szerintük növekednie kellett volna, csak ez valahogy elmaradt, mostanában azt mondják talán az óceánok mélyén "tűnt el" a dolog... Ebből nekem annyi jön le, hogy a releváns kérdésekre válaszolni nem tudnak, viszont keresik az igazolást a saját prekoncepcióikhoz, ami nem túl tudományos hozzáállás, hogy finoman fogalmazzak.

"Éghajlatváltozás mindig volt, mindig is lesz, emberek előtt és emberek után is, de talán azért nem az ördögtől való gondolat, hogy a korábbi párszázmilliós emberi populációból hirtelen lett 7 milliárd ne okozna gondot."

Természetesen!!!!!!!

...csak amíg fogalmunk sincs arról, hogy milyen hatásunk van és mekkora, addig ne dobálózzanak hülye elméletekkel úgy mint ha azok kész tények lennének, és ne akarják a szkeptikusokat mocskos módszerekkel emberilag megszégyeníteni csak azért, mert nem hisznek el dolgokat bemondásra. Engem két dolog dühít az egészben, az egyik épp ez, hogy akármilyen szép az eszme, engem ne érzelmi manipulációval, zsarolással vagy fenyegetéssel akarjanak megtéríteni, hanem érvekkel (ebből alig-alig látni valamit és az sincs soha bizonyítékokkal alátámasztva), a másik pedig az, hogy ne csináljanak ebből politikát, meg a fehér faj ellen irányuló támadást főleg ne. A Greenpeace-t is azért rühellem, mert bár a célok papíron szépek, de hazudnak, ferdítenek, manipulálnak, stb. Aki tisztességes módszerekkel nem tudja az embereket meggyőzni az igazáról az gyártson meggyőzőbb érveket, NE váltson át aljas szektás stratégiákra, pl. hogy rád támad, hogy ha nem hiszed el amit állít akkor te egy rossz ember vagy. Ez a legalja, ilyen módszereket csak azok használnak akik tudják, hogy az érveik egyszerűen nem elég jók.

Deansdale 2019.09.03. 17:36:01

@TrollEdomer: "kár hogy neked sincs semmi bizonyítékod, csak mostani jelenségeket extrapolálsz mint a klimakutatók"

A klíma jelenségeit extrapolálni egy dolog, meg egy másik azt állítani hogy azért az emberiség felelős, különösen úgy, hogy erre semmi bizonyítékuk nincs. Amúgy meg más dolog politikai jelenségekről beszélni, mint tudományról, de még ettől függetlenül is teljesen más a két helyzet. A migráció pl. az orrod előtt zajlik, élő közvetítésben láthatod, míg arról hogy az emberiség okozná a klímaváltozást nem létezik semmiféle kézzelfogható tapasztalat vagy bizonyíték, csak egyesek állítják, mi meg higgyük el nekik becsszóra, bár a globális hőmérséklet már rég nem emelkedik. Én cirka 10 éve beszélek a feminizmusról meg a progresszívek térnyeréséről, és ha visszanézek az előrejelzéseimre, azt látom, hogy inkább alábecsültem a problémákat, mint túl. Amiről beszéltem az mind valóra vált, meg még több is, és ez az egész az orrunk előtt játszódik le, bárki által ellenőrizhetően. Eközben mi is történt klímafronton? Kb. 10 évente gyökeresen megváltozott amit állítottak, s közben minden jóslatuknak az ellenkezője vált valóra (Al Gore 2006-os TÖBBSZÖRÖS DÍJNYERTES filmjében arról beszélt, hogy akkorhoz képest mostanára elolvadnak majd a sarki jégsapkák, kihalnak a jegesmedvék, meg víz alá kerülnek a tengerparti városok. Na ja.) 30 éve még a jégkorszaktól rettegtünk, aztán jött a globális felmelegedés, majd mikor kiderült hogy melegedésről szó sincs, átnevezték az egészet klímaváltozásra, és jelenleg minden szart az emberiség nyakába akarnak varrni az árvizektől a táfjunokig. És a mai állításaikra pontosan ugyanannyi tudományos bizonyítékuk van, mint 30 éve a közelgő jégkorszakra: semmi. Közben meg évente buknak le mindenféle csalásokkal és hamisításokkal, kiszivárognak belsős emailjeik amikben arról beszélnek hogyan kellene átverni a mosdatlan tömegeket, ésatöbbi.

Szóval remélem megbocsátod, de nem fogok hasraesni előttük, a drámázás meg a tróger megszégyenítési kísérleteik nem érdekelnek - engem csak az igazság mozgat, amit a részükről akkor tudok majd elfogadni, ha tudományosan bizonyítani tudják, addig ne fárasszanak. Az olyan gagyizással, hogy úgy tesznek mintha lenne bizonyítékuk, és erre hivatkozva ostobának neveznek mindenkit aki nem hisz nekik, akár el is mehetnek a jó büdös francba.

Biztos nagyarcúságnak tűnik, de szerintem ezerszer nagyobb hitelem van mint bármilyen klímamókusnak, mivel én sosem csaltam vagy hazudtam nyilvánosan, senkit nem próbáltam manipulálni vagy zsarolni, és nem terjesztettem nyilvánvalóan hazug vagy téves elméleteket merőben ideológiai okokból. A jóslataink beválási arányát meg össze lehet hasonlítani, egy havi fizetésem ráteszem hogy legalább tízszer többször van igazam, mint a klímarettegőknek. Mondjuk amikor Al Gore mostanára kihaló jegesmedvékről beszélt, én azt mondogattam, hogy a feminizmussal még gondok lesznek nálunk is, itt is elterjesztik majd a nyugaton akkor már "bevált" hazugságaikat, odakint meg rádupláznak. Al Gore milliókat kaszált miközben én egy fillért sem kerestem a dumámon, viszont amit ő állított az óriási ordító kamu volt, amit én mondtam az meg az utolsó szóig bevált. Ennyi.

Deansdale 2019.09.03. 17:37:43

@F. Szabó: "Félve vártam, mi lesz, ha egy valódi atomhatalomban kerülnek többségbe a muszlimok."

A helyzet szerencsére még nem ennyire durva, az, hogy a vallásos keresztények száma a muszlimoké alá csökken egyelőre "csak" kulturális jellegű változás, ettől az államhatalmat még nem kaparintják meg. Ahhoz kell még kb. két évtized...

Deansdale 2019.09.03. 17:52:48

@TrollEdomer: ">>> @KalmanBlog: na ezek értelmes javaslatok."

...még annyit tennék hozzá az egészhez, hogy ha azt mondanák az embereknek, hogy nagy a környezetszennyezés, pusztul az élővilág, nyakunkon a mezőgazdasági elsivatagosodás, stb., akkor rávehetnék az emberiséget arra, hogy legyünk környezetvédőbbek, és még csak hazudniuk sem kellene. Ehelyett az ostoba politikai/pénzügyi baromságokat nyomatják, hogy az USA adjon sokmilliárd ellenőrizetlen dollárt a harmadik világnak, meg csináljunk CO2-kvótákat, amitől semmi nem lesz jobb, egy makulányival sem lesz kevesebb szemét a tengerben vagy kevesebb vegyszer a talajban. Olyan ostobaságokra pazarolják az időt és az energiát ami egyértelműen politikai hatalomnyerésről szól vagy egyszerű pénzügyi sikkasztásról, a természet meg közben szépen rohad tovább, mert azzal mutatóba is alig foglalkoznak. A vak is látja, hogy amit a baloldal környezetvédelem címszó alatt csinál az felerész virtue signaling meg felerész szavazatgyűjtés a gonosz Trump/Orbán/stb. ellen, miközben a húgyagyú baromságaikkal ezerszer több kárt okoznak mint hasznot. A szél- és naperőművek már többszázezer jobb sorsa érdemes madarat nyírtak ki, miközben van köztük ami még azt az energiamennyiséget sem képes visszatermelni amennyibe az előállítása került. A nagy klímaúristenek meg magánrepülőn járnak a díjkiosztásokra, egymást sz*pják le virtuálisan önnön hatalmas szívjóságuk fényében sütkérezve, miközben a karbon lábnyomuk kisebb afrikai országokéval vetekszik. Mindenki Grétája legalább vitorlással ment a legutóbbi konferenciára, bár a stábja repülőn követte, szóval az is annyit ért, hogy a sajtóban lehetett egy kicsit mutogatni, amúgy csak rúgtak egyet a bolygóba ami szerintük haldoklik. És akkor arról már ne is beszéljünk, hogy szinte az összes híresebb klímarettegő tengerparti birtokokat vásárol, amiről amúgy azt állítják, hogy hamarosan víz alá kerülnek... Pfff.

Szóval dekurvajó lenne visszatérni egy épelméjű környezetvédelemhez, ahelyett hogy a kultúrmarxista szemfényvesztő önmegnyomorítást folytatnánk, amit a baloldal ránk erőszakol.

Deansdale 2019.09.03. 18:09:18

@kiknekX: "a minap a kezembe került egy Magyarország története c. könyv"

Ráteszek egy ezrest, hogy a hivatalos iskolai történelemkönyveink még mindig arról beszélnek, hogy a honfoglalók eredendően az Uráltól indultak. Persze lehet azt mondani, hogy "genetikát cseréltek", csak ez egetverő ostobaság lenne, amint arról már beszéltem is korábban párszor, hiszen az az anyád aki megszült, ezen nem változtat semmi, anyát cserélni lehetetlen, ahogy genetikát is. Esetleg kultúrát cserélhettünk (volna), de az őseink akkor sem az ún. honfoglalók lennének, hanem azok akik átvették amazok kultúráját, de ez a magyarázat még mindig túl sánta, pedig a "hivatalosok" már ezt sem hajlandóak megbeszélni sem.

Amúgy ránéztem az MTA honlapjára, találd ki mit találtam ott:
"2019. július 1-én este keltek útra a 7. Orosz-Magyar Uráli Régészeti Expedíció magyar résztvevői Ferihegyről, hogy Kazany, Szamara és Ufa, valamint Moszkva érintésével újabb tudományos kutatásokat végezzenek a korai magyar történelem felderítésében."
arpad.btk.mta.hu/14-magyar-ostorteneti-temacsoport/282-7-orosz-magyar-urali-regeszeti-expedicio.html

Naszóval marhára érdekes, hogy az MTA hevesen tagadja, hogy a finnugor-magyar kapcsolat bármi más lenne, mint pusztán nyelvi, ugyanakkor még mindig ott keresik a magyarság FIZIKAI eredetét, tehát még továbbra is azt veszik természetesnek, hogy onnan jöttünk, onnan származunk, AMIT EGYÉBKÉNT TAGADNAK, ha nyíltan rákérdezel. Ők sosem állították, hogy a magyarság finnugor származású lenne, bár minden évben kimegy oda pár régészük kapirgálni.

Ezek teljesen hülyének néznek mindenkit, b*meg.

Madarász Henrik 2019.09.03. 18:18:57

@kiknekX: Tényleg érdemes lenne távolsági adót kivetni, mondjuk kilométerenként egy centet.

Frederick2 2019.09.03. 20:42:01

"Aristo erre vonatkozó cikke szerintem mindenkinek megér egy olvasást."

Bár egyetértek a cikk tartalmával, nem sokat tesz hozzá a témához. A klímatéma kapcsán is kialakult jobboldal és baloldal között a kétfrontos haddelhadd és ütömvágom. Aristo, aki amúgy is lubickol ebben a szellemi polgárháborúban, a jobboldalon, persze, hogy a jobboldali szekértábor véleményét fogja visszamondani. Ezért fizetik. Ebbe a kétfrontos háborúba szépen beállt a blog is (Deansdale és barátai) - de ez már csak természetes. :P

Nem csodálom, hogy Daenerys Targaryen fintorog.

Aristo túl van értékelve a jobboldalon. Írtam egy cikket Aristo-ról:
grafomanpali.blog.hu/2019/09/03/aristo_101

2019.09.03. 20:59:40

@Deansdale:
Amúgy ez tényleg elég skizo dolog, hogy külön van a nyelvi ős meg a genetikai és akkor definiálgatni kell.
Az ötödikes tankönyben most óvatosan fogalmaznak, ez van benne:

"A magyar nyelv az uráli, azon belül a finnugor nyelvek családjába tartozik. A nyelvrokonság ugyan nem mindig jelent vérségi kapcsolatot, mégis első lépésként azt a helyet kell megkeresni, ahol ezeknek a népeknek az ősei együtt éltek. Ez a földrajzi hely az őshaza.

A magyar történelem ott kezdődik, ahol a magyarság megkülönbözteti magát a többi néptől. Azaz magyarnak kezdi nevezni magát, és a környező népek is más névvel illetik, mint a szomszédaikat. A magyar őshazának a magyar népnév kialakulásának helyszínét, a Dél-Urál vidékét tekintik."

Pont most kapta ezt a törikönyvet a fiam.

Ez meg amit ígértem: Magyarország képes története.
Az adott részt Csorda Csaba írta. Lektorálta Gergely András és Gergely Jenő. 1999

"Nem véletlenül írunk hangsúlyozottan csak nyelvi rokonságról, mivel antropológiailag nem vagyunk rokonai egyetlen finnugor népnek sem. A magyarság testalkata túlnyomórészt europid jellegű, számottevő ázsiai (pl. mongoloid) összetevők nem kimutathatók."

Egyébként még azt akartam kérdezni, hogy ha az uráli eredetet elveted, akkor hogyan illik nálad a képbe a Julianus barát féle dolog, a MAgna Hungaria, ahol ő állítólag olyan népeket talált, akikkel megértették egymás nyelvét.

GABOR2 2019.09.03. 21:48:04

A baloldal a gyerekeket akarja használni, hogy ha kritizálják őket akkor azzal elüssék, hogy bántják a gyerekeket, pedig hát ők tették őket véleményvezérré.

Greta Thunberg esete viszont speciális. Ugye egyszerű gyerekeket meg lehet ilyeszteni, hogy klimaváltozás, mindejárt vége a világnak, ha nem a baloldalra szavaznak, de hamarosan más érdekli őket még ha meg se magyarázod nekik, hogy ez csacsiság, viszont Greta nemrég bevallotta, hogy több mentális betegsége mellett még Asperger-szindromája is van, amit amúgy szuperképességnek nevezett.

Ezek miatt a problémái miatt Greta tényleg lehet, hogy teljes szívvel elhiszi, hogy vége lesz kevesebb mint húsz év múlva a világnak és ettől a gondolattól nem tud szabadulni.

Van is egy videó, amiben elmondja, hogy ő non-stop ebben a horrorban él és azt akarja mindenki más is non-stop pánikban éljen amíg meg nem oldják ezt a problémát.

Amit amúgy az ő általuk felkínált megoldásokkal nem lehet, de az örült pánikolás amúgy se teremt megfelelő környezetet.

Nem azok törődnek igazán a klimaváltozással akik tüntetnek az utcán, hanem akik úgy innoválnak, hogy környezetkímélőbb legyenek a technológiáink, amiben egyébként hatalmas előrelépésket értek el.

(Amúgy ilyenkor arra nem gondolnak, ha a mi pénzükből felemeljük a migránsok millióit mesterségesen az milyen pusztító lesz a környezetre?)

Itt van a videó ami maga egy horror környezetet teremt:

www.youtube.com/watch?v=RjsLm5PCdVQ

Ilyen emberek nem lehetnek példaképek.

GABOR2 2019.09.03. 21:59:24

Egyébként a klimaváltozás ügye fontos, épp ezért félek, hogy a baloldal miatt ki fog siklani az egész ügy.

Tudósokra és mérnökökre kell ezt bízni, nem gyerekekre.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.09.03. 22:32:07

@Madarász Henrik: Éppen most vezetik be eu szinten, hogy immár minden Kínából érkező szemétre vámot kell fizetni, nem lesz az az összeghatár ami eddig volt.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.09.03. 22:39:04

Szerintem ezt már belinkeltem ide egyszer, de széndioxid témában alapmű: www.youtube.com/watch?v=ZLscfVwVyo8

Deansdale 2019.09.03. 23:14:03

@kiknekX: "ha az uráli eredetet elveted, akkor hogyan illik nálad a képbe a Julianus barát féle dolog, a Magna Hungaria, ahol ő állítólag olyan népeket talált, akikkel megértették egymás nyelvét"

Ahogy a krónikáink is leírják, a hunok közé tartoztunk, akik bejárták majdnem egész ázsiát, még Kínában is hagytak nyomokat maguk után. Ugyanezen krónikáink Julianus esetét is megírják, csak fordítva, amikoris a hun-származéknak beállított Árpádék a Kárpát-medencében szintén a saját nyelvükön beszélő embereket találtak. Remélem érzed a párhuzamot amire rá akarok mutatni... Julianus szerintem ezen a hun vonalon haladt, akiket ő megtalált azok inkább voltak (a hun népcsoport keleti feléből arrafelé beolvadt) tatárok, mint finnugorok. A kép nagyon kusza, mindenki a saját pecsenyéjét akarja megsütni rajta, szerintem ebből már sosem derül ki az igazság :\
magyarnemzet.hu/lugas-rovat/julianus-barat-baskirjai-7013432/
Például ha a magyarságban találnak 1% (EGY SZÁZALÉK) gént, ami a tatároktól a manysikig sokmindenkiben megvan a sztyeppéken, akkor az egyesek szerint nyilván a finnugor származás bizonyítéka, attól függetlenül, hogy más jellemzően finnugor génekből még 1%-nyi sincs bennünk, vagy hogy ez akár a tatár (hun) származásra éppúgy lehet bizonyíték. Van legalább féltucat tábor ami ragaszkodik a saját elméleteihez, amiből a hivatalos történészi közeg csak egy, és mindenféle felfedezést mindenki a saját szája íze szerint magyaráz. Jelen esetben például annyit találtak, hogy minden száz magyar emberből egynek az őse a sztyeppékről jött, a többi 99 meg nem, és ez szerintük egyértelmű jele a finnugor származásnak. Szerintem ez egy rossz vicc. Írtam már, hogy a genetikánk szerint a magyarság kb. háromnegyede visszavezethető olyan kőkorszaki(!) kultúrákra, mint a Szeleta-barlangi vagy az Istállóskői, szóval akkor mi a francot akarnak a finnugor származás erőltetésével? Nem véletlenül írja az általad idézett könyv, hogy antropológiailag nem vagyunk rokonai a finnugor népeknek, mert tényleg nem, ez abszolút tény, és az MTA mégis egyfolytában az Urált kutatja. Hihetetlen. Mi kellene ahhoz, hogy az emberek megértsék, a 4-10.000 évvel ezelőtt itt élt kőkorszaki emberek leszármazottaiként nem tudtunk az Urálból ideesni 896-ban, és ha jött is abból a tágan értelmezett irányból bárki (tatár, baskír, hun, manysi, bármi), abból már a honfoglalás idejéből fennmaradt sírokban is alig-alig találni pár darabot mutatóba, és ma is maximum 1%-nyi magyarban mutatható ki bármi nyomuk, szóval baromira nem azok a magyarság ősei.

2019.09.04. 20:26:38

@Deansdale: Értem ám amit leírtál elsőre is és egy bizonyos nézőpontból igazi is az aggodalom. De a lószaros példa is igaznak tűnt akkoriban, amikor a lovak számát extrapolálták.
Valóban a bevándorlók/cigányok termékenysége perpillanat nagyobb, de korántsem biztos, hogy ez így is marad, hogy húzható a vonal a mai meredekséggel.
Aztán ugye ezeknek a slum rétegeknek a társadalomban betöltött fontossága, érdekérvényesítő képessége erősen kérdőjeles. A butaságuk miatt a politikai manipulációnak jobban bedőlnek és nem képesek az összefogásra, a többségi társadalom elleni hadrendbe állásra. Szóval szerintem ne temessük a nyugati civilizációt még. De az aggódásoddal tudok rokonszenvezni.

2019.09.04. 20:52:10

@LongSword: ez nagyon érdekes volt. köszi. Hasonlóan gondolom én is, hogy óriási butaság leállítani az atomerőműveket.

De persze a paks2 azért még egy orosz adósságcsapda, az egyáltalán nem az energia biztonságról szól.

Frederick2 2019.09.05. 09:31:00

@Daenerys Targaryen:

"De persze a paks2 azért még egy orosz adósságcsapda, az egyáltalán nem az energia biztonságról szól."

A jobboldalon nem szabad bírálni Putyint! Csak szépeket és jókat szabad rá mondani! Az alt-right törvények értelmében felszólítalak, hogy azonnal hagyd abba Putyin kritizálását! Ha nem teszel eleget a felszólításomnak, kihívom rád a TEK-et!

Frederick2 2019.09.05. 09:46:56

@GABOR2:

"Az Asperger-szindróma (Asperger syndrome, gyakori rövidítése AS) neurobiológiai pervazív fejlődési zavar; az autizmus spektrumzavarok közé tartozó pszichiátriai kórkép." (Wikipedia)

Kiemelem, ami szerintem lényeg.

"az autizmus spektrumzavarok közé tartozó pszichiátriai kórkép"

Vagyis Greta Thunberg autista. Az autista emberekről meg közismert, hogy míg értelmileg nagyon fejlettek, érzelmileg radikálisan beszűkült a világukat. A beszűkült érzelmi világuknak köszönhetően, vagy mondhatnám, érzelmi fogyatékosságuk miatt, képtelenek megfelelő szociális kapcsolatuk kialakítására. Mivel az autizmus egy olyan létállapot, ami lehetetlenné teszi az érzelmek egészséges szintű megélését, ezért nyugodtan nevezhető betegségnek.

Mindezt azért írom le, mert a PC-doktrinák szerint az autizmus nem betegség, hanem egy csupán egy "másság", egy "csodálatos adomány" és egy "szubkultúra". Aki betegségnek nevezi az autizmust, az ezen polkorrekt etika jegyében "rossz ember".

De mondom: az autizmus betegség. Greta Thunberg egy beteg ember. Greta Thunberg nem képes az érzelmei egészséges megélésére, a megfelelő érzelmi intelligencia kialakítására, a szociális kapcsolatos megélésére. Mindezek a hiányosságok nem befolyásolják, mikor kialakít a klímaváltozásról egy véleményt? Greta Thunberg, mint autista, hogyan kezeli az ellenvéleményt? Egyáltalán képes feldolgozni egy olyan tényt és véleményt, ami ellentmond a nézetrendszerének?

Az emberek többsége úgy kezeli az autizmust, mint valami misztériumot, mint valami misztikumot, mint valami transzcendens jelenséget, valami megfoghatatlan képességet. Folyamatosan beszélnek az autizmus pozitívumairól, de a negatívumairól nem.

"Ilyen emberek nem lehetnek példaképek."

Itt az a kérdés, hogy az autista ember egyáltalán lehet-e példakép? Most eszembe jut Dr. Temple Grandin, aki szintén egyfajta autista példakép volt. De nála is az a helyzet, hogy míg értelmileg megvalósította önmagát, érzelmileg nem. Az anyja, aki felnőtt koráig ápolta, óvta még a széltől is, és egyengette az útján, soha nem tudott közel kerülni a lányához, még az ölelést is tiltotta számára. Egy autista is vágyik a szeretetre, de maga képtelen a megfelelő módon viszonozni a szeretet. Lehet-e példakép egy olyan ember, aki értelmileg megvalósítja önmagát, de érzelmileg nem?

Frederick2 2019.09.05. 09:56:05

@GABOR2: Ja, ezt még bemásolom:

"Amikor a gyűlölőid a külsődet és a másságodat támadják, az azt jelenti, hogy már nincsenek érveik. És akkor tudhatod, hogy nyerésre állsz" (Greta Thunberg)

Én nem támadom Greta Thunberg autizmusát. Csak regisztrálom a tényt, hogy az autizmus túl van misztifikálva, nincs róla őszinte diskurzus a közvéleményben, és be van szorítva a téma a politikailag korrekt keretek közé. Kár, mert ez megint olyan téma, amiről érdemes lenne egy árnyalt és tárgyilagos, őszinte diskurzus, ami mellőzi a mellébeszéléseket.

"már nincsenek érveik"

Jópofa. Azóta több konzervatív publicista is szétszedte Grtea érveit, anélkül, hogy szóvá tette volna az autizmusát. Akár a kinézetét, akár a korát.

Frederick2 2019.09.05. 10:16:43

@Daenerys Targaryen: Nem értem, miért kekeckedsz. Jobban mondva értem, centrum-szemléleted van, úgy érzed, van két szélsőség, ami közé be kell állnod, mint józan ész. Ez eddig oké, de most olyan veszélyt bagatellizálsz, ami reálisan fenyeget.

"Aztán ugye ezeknek a slum rétegeknek a társadalomban betöltött fontossága, érdekérvényesítő képessége erősen kérdőjeles."

A cigányok érdekérvényesítése? Hmm...

- A cigány értelmiségiek többsége jelen van a Soros-hálózatban, és jogvédőként folyamatosan képviseli a cigányság érdekeit a magyarsággal szemben.
- Sok településen (így Budapesten is) megfigyelhető, hogy a cigányok etnikailag megszervezik önmagukat, és összeállnak maffiákba. (Ahogy tették anno az olaszok és az írek az USA-ban: olasz maffia, ír maffia). A cigány maffiák rengeteg kárt okoznak a magyar társadalomban, nem részletezem.

A muszlimok érdekérvényesítése. Hmmm...

- Párttá szerveződnek, és igyekeznek bejutni a Parlamentbe.
- Vallási szervezetek, amelyek feladatául tűzi ki az iszlám hit terjesztését.
- Terrorszervezeteket hozhatnak létre, amik majd terror útján terjesztik az iszlámot.
- Muszlim jogvédő szervezetek, amelyek a muszlimok jogait védelmezik az európai lakossággal szemben.

csi szi 2019.09.05. 11:59:02

@Daenerys Targaryen: Hja, ha nem orosz hitelből épülne, hanem nyugatiból, akkor mindjárt kóser lenne...

Amúgy persze vannak problémák vele bőven, akkor jó ötletnek tűnt az a hitelkonstrukció. Jelenleg nem számít kedvezőnek, elő is törlesztett a kormány ezért belőle. A másik meg persze, hogy sehol sem tart az építkezés, pedig 5 éve aláírták a szerződést.
Egyrészt az EU akadékoskodott, ahol csak tudott (az oroszok pedig nem voltak felkészülve az összes EU-s szabvány és előírás teljesítésére) másrészt az oroszoknak már nem tűnik fontosnak az építkezés jelenleg, le van kötve a Roszatom másutt is. Csak azért volt sürgős nekik annó, hogy még a Krím annektálása miatti szankciók előtt betegyék a lábukat (persze nyilván volt nem publikus része a dolognak, ki tudja mennyit kapott Orbán ellentételezésként, offshore számlára).

Szóval Paks2 megépülése továbbra is kérdéses, pedig kellene atomerőmű nyilván, legalább Paks1 bezárásának idejére (nem tudom meddig lehet még azt elhúzni, de gondolom kb. 15 évig biztos) el kellene készülnie egy azt kiváltó kapacitásnak. Addig viszont még sok minden történhet. A ballibek atomenergia-ellenes sötétzöldek, szóval ha netán hatalomra kerülnek, semmi esélye, akkor a német példát fogjuk követni (simán bezáratnának egy már kész új atomerőművet is, ahogy ez az osztrákoknál is megtörtént pl., jobb esetben csak felmondják a szerződést a ruszkikkal és fizethetünk nekik az elállásért egy halom pénzt, ahogy megtették a bolgárok amerikai nyomásra - ők most nyugati illetve koreai cégekkel akarnak mégis új atomerőművet építtetni).

GABOR2 2019.09.05. 12:12:15

@Frederick2: Igen, egyetértek. Amúgy nem lehet példakép, mert mint azt a brutális videóban mondja, hogy retteg és nem akar gondolkozni a problémán, nem akarja hogy reménykedj, csak azt akarja, hogy rettegj minden nap mint ő és tedd amit a baloldal mond, ami amúgy nem old meg semmit és nonszensz.

youtu.be/RjsLm5PCdVQ?t=133

Amúgy ha megnézed jól az arcát akkor észreveszed a szellemi fogyatékosokra jellemző vonásokat. Nem olyan feltünő, de ott van neki.

Ő egy olyan ember aki nem képes normálisan mérlegelni a dolgokat, csak retteg jobban, mint egy gyerek megállás nélkül.

A probléma megoldásához tudósok kellenek, meg mérnökök akik javítanak a technológián, amit amúgy eddig is tettek nagy hatékonysággal. Meg javuló erkölcs, kevesebb kapzsiság...

Csakhát a szeretett migri népek felemelkedése, amit amúgy szeretnek a baloldaliak, több szennyező anyagot eredményez mint a hatékonyság javulás, ráadásul őket ez a probléma nem is izgatja, csak mutogat a Nyugatra, hogy ők szennyeztek először, úgyhogy most rajtuk a sor.

Frederick2 2019.09.05. 12:36:36

@GABOR2:

"Amúgy ha megnézed jól az arcát akkor észreveszed a szellemi fogyatékosokra jellemző vonásokat. Nem olyan feltűnő, de ott van neki."

A mosolyára gondolsz?

"Ő egy olyan ember aki nem képes normálisan mérlegelni a dolgokat, csak retteg jobban, mint egy gyerek megállás nélkül."

Különös, hogy milyen könnyen szétszedhető ez a Greta Thunberg-jelenség. Mind a mondanivaló, mind a karakter. Ezért is csodálom, hogy ekkorát robbant. Bár nem mintha a többi baloldali ikon ne lenne ilyen könnyen átlátható.

VT 135 2019.09.05. 14:32:41

Igazából teljesen mindegy, h mi miatt van a klímaváltozás: ha nem változtatunk emberiség szinten a világszemléletünkön, akkor végleg szétbasszuk a bolygót és pár évtizeden belül kihalunk, klímaváltozás ide, vagy oda. Ezt nem látni, hanem csak csökönyösen tagadni ("nem is süllyedünk") már tényleg az önámítás omegája. Ahogy már szó volt róla, a környezeti válság is csak egy a sok közül - gazdasági, erkölcsi, népesedési, stb. -, amely mind önmagában elég, h kiírtsuk magunkat.

Szóval teljesen felesleges azon vitatkozni, h most akkor a klímaváltozás emberi eredetű-e, vagy nem. A szokásos politikai pótcselekvés. Számos kultúra, civilizáció pusztult már el, csak az elmúlt 10.000 évben, amire még emlékszünk az emberi történelemből. Mindegyik azt hitte magáról, h nem fog...

Az persze valóban teljesen gáz, h a balliberók rámásztak a zöld témára, mert ez most kapós. De ez legalább annyira az ún. jobboldal sara, amelyik szarik az egészre, mert valamiért azt gondolja, h csak a balosok halnak és nyomorodnak meg a környezeti károk következtében, a jobbosok ezt megússzák.

Ami meg Magyarországon történik környezetvédelem témájában, az egy katasztrófa - iskolapéldája annak, hogyan lehet szétkúrni egy előnyt, amivel rendelkeztünk. : ( Tegyük hozzá: ez ismét csak olyan téma, amely nem jobb, vagy baloldali, hiszen Gyurcsány és tsai szintén szétkúrták volna. Tehát ismét ott tartunk, h rendszerszinttű, világszemélet váltás nélkül, ami csak alulról megy, nincs és nem is lesz változás.

2019.09.05. 15:13:46

@GABOR2:

Előre elnézést kérek a bloggazditól és kedves olvasóitól, hogy belerondítok a kedélyes csevegésbe!

"Nem olyan feltünő, de ott van neki."
Eddig valamiért vak voltam (de csak valamennyire) rosszindulatodra, de látom ez van. Ha vki "beteg" minősíti majd magát, á la Cirano de Bergerac, ha akarja.

Tapasztalat: az első benyomás csak egy csalóka bűvésztrükk.

Az első be

GABOR2 2019.09.05. 16:09:45

@Frederick2: "Különös, hogy milyen könnyen szétszedhető ez a Greta Thunberg-jelenség. Mind a mondanivaló, mind a karakter. Ezért is csodálom, hogy ekkorát robbant."

Az, hogy valaki mekkorát robbant a mainstream médiában pénz és kiválasztottság kérdése. Valaki agytörsz kiválasztotta és alányomták a médiát és a sok pénzt. A baloldalnak hatalmas propaganda gépezete van, bárkiből képesek lennének start csinálni.

Frederick2 2019.09.05. 16:29:23

@VT 135:

"ez legalább annyira az ún. jobboldal sara, amelyik szarik az egészre, mert valamiért azt gondolja, h csak a balosok halnak és nyomorodnak meg a környezeti károk következtében, a jobbosok ezt megússzák."

Van, aki kongatja a vészharangot a jobboldalon is.
mandiner.hu/cikk/20190629_szilvay_gergely_jobboldal_kornyezetvedelem

Olvastad?

GABOR2 2019.09.05. 16:42:45

@Fókabébi a porondon: Azt hiszem nem jött át az egész hosszászólásod.

"Eddig valamiért vak voltam (de csak valamennyire) rosszindulatodra, de látom ez van."

A Greta módszer működik rajtad is. Pont ez a cél.

Egyébként meg nemcsak Aspengere van.

- Aspenger szindróma
- "high functioning autism"
- "selective mutism"
- depresszió
- szorongás
- obsessiv-compulsive disorder
- evészavar

Épp ezért én elhiszem, hogy ő tényleg elhiszi, hogy vége lesz a világnak kevesebb mint 20 év múlva ha nem mindent a baloldal irányít.

Amikor először halott erről az iskolában 8 évesen nagyon elkezdett aggódni miatta és 11 évesen már depresszióval diagnosztizálták. Ez a depresszió olyan szintet ért el nála, hogy nem ment iskolába, nem evett két hónapon át, 10 kilót fogyott és éhezés klinikai állapotába került, vagy hogy mondják ezt, plusz elutasítótta, hogy a szülein és a hugán kívül más emberekkel beszéljen. Az általam belinkelt videóban pedig elmondja, hogy azóta is, minden egyes nap állandóan pánikban van miatta.

Totálisan fehér-feketén látja az egész klimaváltozás problémát, ez szintén kiderül a videóból; vagy megállítjuk a szén-dioxid kibocsátást teljesen, vagy nem, számára ennyi a kérdés. Ő bevallja, hogy így, csak fekete-fehér módban gondolkodik.

Ő egy nagyon beteg ember és megjegyeztem, hogy elsőre nem látszik annak, de ha jobban megnézed tényleg hordoz olyan jegyeket, ez tény.

Mandineren még ilyeneket mondott:

"Nem azért vállalom nyíltam a diagnózisomat, hogy »elbújjak« mögötte, hanem mert tudom, sok fogalmatlan ember még mindig »betegségnek« vagy valami negatívnak tartja azt. És higgyetek nekem, a diagnózisom korábban korlátozott engem. Mielőtt az iskolai sztrájkot elkezdtem, nem volt energiám, nem voltak barátaim és nem beszéltem senkivel. Csak otthon ültem evészavarokkal."

Ilyen emberre bízni a megoldását egy ügynek nagyon rossz ötlet, a baloldali módszer pont az, hogy ha valakinek ez nem tetszik rögtön jön azzal, hogy milyen gonosz az illető, hogy a külsejét, betegségét, gyerek voltát vitatja.

Pedig ami kell, az igazából működő megoldások.

Deansdale 2019.09.05. 16:49:41

@VT 135: "Ezt nem látni, hanem csak csökönyösen tagadni ("nem is süllyedünk") már tényleg az önámítás omegája."

Szerencsére senki nem tagadja, legalábbis errefelé. Remélem nem gondolod, hogy a klímaváltozás ember általi voltát megkérdőjelezni azonos lenne azzal a hittel, hogy a környezetet nem kell védeni.

"Szóval teljesen felesleges azon vitatkozni, h most akkor a klímaváltozás emberi eredetű-e, vagy nem."

Bizonyos értelemben igazad van, csakhát ezt a vitát ránk nyomják, ha tetszik ha nem, és a támadó fél célja NEM az mint a tiéd, vagyis nem a bolgyó élhető állapotban tartása, szóval sajnos nem lehet csak úgy rájuk hagyni az eégszet, mert azzal semmin nem segítünk.

"jobboldal sara, amelyik szarik az egészre, mert valamiért azt gondolja, h csak a balosok halnak és nyomorodnak meg a környezeti károk következtében, a jobbosok ezt megússzák."

Szerintem senki nem gondolja ezt. Én mint "jobbos" azt gondolom, hogy a pánik messze túl van tolva, már legalább 30 éve folyamatosan, és hogy a kisebb gondokat meg lehet oldani ésszel, sikítva fetrengés nélkül is, ha meg valami igazán nagy gebasz jön (amit nem az ember okoz) akkor az ellen a balos klímapánik szart sem fog érni, tehát még ebben az értelemben is fölösleges. Magyarország CO2-egyenértékben mért kibocsátása az utóbbi ~30 évben a felére csökkent, tehát ebből a szempontból már évtizedek óta a megfelelő úton járunk, csak tovább kell menni ezen. Biztos vagyok abban hogy a többi nyugati ország is hasonló cipőben jár. Ezzel a témával foglalkozni elsősorban a harmadik világnak kellene, mi itt hiába verjük a seggünket a földhöz még egy tized százalék csökkentésért, miközben Kína meg India a mi szennyezésünk ezerszeresét nyomja. Ez az egész klímahiszti pontosan teljesen tökugyanaz, mint a fehér emberek ellen irányuló demoralizáló hadjárat a rabszolgaság meg a rasszizmus meg a kolonializmus miatt, csak egy újabb front a white guilt háborúban. Az teljesen rendben van, hogy az ember a háza táján elkezd ésszel élni ilyen szempotnból is, kevesebbet szemetel és mondjuk tudatosabban vásárol, de akik a médiában okádják az epét azoknak mind egy szálig a harmadik világban kellene azt tenniük, itt baromság és fölösleges.

Deansdale 2019.09.05. 16:57:49

@Fókabébi a porondon: Szerintem SOKKAL undorítóbb dolog egy szellemi fogyatékos gyereket a színpadra tolni és az általa nyújtott fedezékből támadni másokra, mint kijelenteni a faék egyszerűségű és értékítélettől mentes igazságot, hogy az a gyerek szellemi fogyatékos. Az, és ebben nem az a baj, hogy az, vagy hogy ezt mi észrevettük, hanem hogy a politika odáig süllyedt hogy ilyen gyerekeket használ a beteg céljaira. Mert hát az nyilvánvaló, hogy ami itt ***igazán beteg***, az a politikai kör ami kihasználja ezt a szerencsétlen lányt. A gerinctelen tetűség legalja ha valaki önmaga helyett egy beteg gyereket küld vitába, és azzal lövi le az ellenérveket, hogy egy beteg gyerekkel vitázni csúnya dolog.

Frederick2 2019.09.05. 17:16:19

@GABOR2: Hát ez nagyon jó volt! :):D

Lelkesítő beszéd: NEM MENEKÜLHETSZ EL A JÖVŐTŐL! HA-HA-HA!!!
ujtechkor.blog.hu/2019/09/03/lelkesito_beszed_nem_menekulhetsz_el_a_jovotol_ha-ha-ha

Azért van a HA-HA-HA!!! a cím végén, mert te is nevettél? :)

"De a lényeg, hogy kezdődött az év és a fickó a magyar felsőoktatással kapcsolatban beszélt és "tényleg tudta", hogyan kell lelkesíteni. Az volt a szöveg, hogy innovatívabbaknak kell lennie a felsőoktatási intézményeknek, de ezt a faszi úgy adta elő, hogy "nem menekülhetnek tovább a felsőoktatási intézmények az elkerülhetetlen jövő elől", vagy valami nagyon hasonló. És a Kossuth Rádió több órán át leadta ezt a szöveget, ahogy szigorú és csalódott tanárbácsi módban ez a faszi arról beszél, hogy az úgy szeretett innovációs ötletektől állítólag a felsőoktatási intézmények... menekülnek; de ők ott vannak a nyomukban hogy lenyomják a torkukon az elkerülhetetlen jövőt.

Emlékszem régebben amikor valami újdonságról volt szó, az emberek inkább lelkesek voltak és nem az volt, hogy kb. megfenyegetnek, hogy nem menekülhetsz el, meglesz ha beledöglesz is."

Kérdéseim:
1, Azóta meglett a felvétel?
2, Mi a véleményed a "szuperegyetem" (University of Budapest) ötletéről?

GABOR2 2019.09.05. 17:29:06

Amit még birok az az, hogy a statisztika és a tudomány teljes mellőzésével űzi ezt az egészet a baloldal. És persze kettős mérécvel.

Ha van egy átlagosan melegebb Nap azonnal elmondják, hogy ez "vitathatatlanul" a klimaváltozás miatt van, de emlékeszem idén amikor megdölt egy hidegrekord, Trump trollkodott, hogy hol van a felmelegedés ilyenkor, vagyis ugyanazt a módszert alkalmazta mint a balosok, vagyis kiugró nap miatt biztosan kijelentett valamit, őt persze totál lehülyézték. Fordítva nem működik.

Egyébként nem a melegedés tényét tagadják sokan a tudósok közül, hanem a veszélyét vitatják, meg hogy az ember okozza. Mert például tudjuk, hogy az ipari forradalom első évében is már melegebb volt a Földön mint most mert már Angilában akkor is mérték. Plussz a jégbezárt buborékokból tudjuk, hogy voltak idők amikor sokkal több széndioxid volt a levegőben mégse volt semmit tragédia.

Ez a katasztrófa hangulat egy ideje megy. Egy darabig nagyon tudományosan ment a kérdés vitatása, de ahogy megtalálta a nagypolitika a témát már rögtön kezdett átmenni ésszerűtlenségbe, vagyis inkább érzelmekre hatással.

Az első Bush alatt volt téma először, akkor volt a "Wirth meghallgatás", ahol ha jól emlékeszem azért, hogy pszichológiai nyomást gyakoroljanak az emberekre, direkt kikapcsolták a légkondiciónálót és abban az évben nagyon forró nyár volt. Intenzív hőhullámok, széles körű szárazság, gyenge aratás, erdőtüzek az ország nyugati részén, Time és Newsweek, sőt még a Sport Illustrated is hónapoig hozta le a "Halál éghajlata" és társai cikkeket.

Aztán amikor lement a meccs megjelenhetett egy józanabb írás is, amelyből kiderült, hogy 1988 nyarának meleghulláma egyáltalán nem a legmelegebb, hanem csak a tizenegyedik legmelegebb időszak volt az elmúlt 58 évben, amióta az amerikaik elkezdték rögzíteni az adatokat. A legnagyobb szárazság az USA-ban nem 1988-ban hanem 1934-ben volt, amikor az USA középső részét "az új amerikai Szahara" elnevezéssel emlegették

Pluszba hagy rakjak be ide pár idezétet újságokból:

Válogathattok ezen az oldalon a klimahírekből már az 1800-as évektől

" Egy újabb hőhullám csapott le Európára. Annyira felmelegedett az Alpok, hogy a gleccserek olvadni kezdtek, és lavinák képződtek"- Time magazin 1923. augusztus.

"Amerika harmadát perzseli a Nap (...) forralja, süti, égeti (...) A Középnyugt nemcsak forró, mint a Pokol tornáca, de száraz is, mint a tapló". Time, 1933 június

Annyira forró London, "hogy tíz pincért kellett csak azért felvenni, hogy hideg italokat szolgáljanak fel az izzadó törvényhozóknak a parlament alsóháza teraszának éttermében" Time 1939. június

Berlin Via Triumphalisának aszfaltja annyira megoldvadt, hogy nem engedték rá a tankokat vagy lánctalpas autókat - Time 1939 június

"Az Egyesült Államok keleti partjának szörnyűséges 1955-ös nyarára még hosszú ideig emlékezni fogunk (...) a régiót emberemlékezet óta a legkeményebb szárazság és meleghullám sújtotta"

Szóval a lényeg, hogy mindig voltak akár hatalmas kilengések is egy emberéleten belül, úgyhogy ha valaki azzal jön, hogy dehát nemlátod, hogy milyen meleg van, úgyhogy kétségtelen, hogy itt a változás, szavazz a baloldalra, az egy megtévesztett ember(jobb esetben), ilyen szövegekkel tévesztik meg őket is.

Kökemény adatokkal nehéz alátámasztani ezt az egész klimaváltozás dolgot a Keeling görbe mutatja, hogy a légkör széndioxid szintje nő, de amióta azt feltalálták már rájöttek arra, is hogy az óceán is elnyeli a széndioxid, igaz nem annyira mint először hitték. Szóval sok mindent még nem tudunk, de a baloldal simán azt akarja, hogy a normális hozzáállás helyett menjen a pánik. És persze... csak az a megoldás ha rájuk szavazunk.

Frederick2 2019.09.05. 17:29:17

@Deansdale: @GABOR2: Szerintem Greta-t részben köpőcsészének tolták be a porondra. Míg Greta-t mocskolják orrba-szájba, a valódi bajkeverők tovább tevékenykednek a háttérben. Például semmit sem tudunk Greta menedzsereiről; azokról a kreatívokról, akik megtervezték neki az image-t. Mert hogy a kislány nem maga világosodott meg, hanem kipattant valaki(k) fejéből, az is biztos.

"Amikor először halott erről az iskolában 8 évesen nagyon elkezdett aggódni miatta és 11 évesen már depresszióval diagnosztizálták. Ez a depresszió olyan szintet ért el nála, hogy nem ment iskolába, nem evett két hónapon át, 10 kilót fogyott és éhezés klinikai állapotába került, vagy hogy mondják ezt, plusz elutasítótta, hogy a szülein és a hugán kívül más emberekkel beszéljen."

Lehet, hogy ez több éves project? Hogy több éven keresztül kondicionálták a szerepére? És mi ez, ha nem gyermekbántalmazás?! (Na, visszatértünk Aristo cikkének alaptémájához!) Amit, úgy látom, a baloldalnak szabad. Teljesen szétcseszik ezt a gyereket, ezt pedig ünneplik a tömegek - ahelyett, hogy megállítanák ezt az abúzust!

"Ő bevallja, hogy így, csak fekete-fehér módban gondolkodik."

De miért vársz tőle többet? Az autisták többsége fekete-fehér pólusokban gondolkodik - az autizmus nem is teheti számukra lehetővé az árnyaltabb gondolkodást.

Szomorú dolog ez! Hova fajul ez a világ?

GABOR2 2019.09.05. 17:34:05

@GABOR2: Bocs az oldal ahol olvashatsz régi katasztrofális időjárásokról is:

www.c3headlines.com/bad-stuff-happens.html

GABOR2 2019.09.05. 17:39:12

@Frederick2: Én nem várok többet tőle és inkább azt mondom, hogy lehiszem neki, hogy ő tényleg így gondolja.

A baloldal az aki később rátalált és eszköznek használja és közben leszarja, hogy úgy retteg töle Greta, hogy valószínű éveket veszített az életéből.

Más: itt egy 1871-es cikk is, ahol az éppen bekövetkezett rossz idő miatt szintén már teljes klimaváltozásról írnak:

stevengoddard.wordpress.com/2011/02/18/1871-new-york-times-worried-about-climate-change/

Szóval ehhez a témához nem pánikolás, meg mutogás kell, hogy milyen meleg van most éppen, hanem tudósok, mérnökök és erkölcsi javulás, mert azért tényleg van pl. sok felesleges pazarlás.

GABOR2 2019.09.05. 17:41:50

@Frederick2: Kétszer próbáltam megtalálni, amikor a második oldalra akarok lépni 2017-es archivumokhoz jutottam, szóval nem sikerült megtalálni a szó szerinti szöveget, de amiket idéztem szerkesztve elmondják a lényeget. A szerkesztők a többi médiánál tudták, hogy nagyon égő lenne betenni azt, amit a Koosuth Rádió simán betett és órákon át leadta. Aki hallgat Kossuth-ot legalább kocsiban, az hallhatta többször is.

GABOR2 2019.09.05. 17:43:12

@Frederick2: A szuperegyetem nem fog megvalósulni szerintem tuti.

GABOR2 2019.09.05. 18:09:21

Nagyon jó ez az oldal...

Az antartisz gleccserei haldokolnak... már 1912-ben

stevengoddard.wordpress.com/2014/08/19/100-years-ago-before-climate-scientists-started-lying-about-antarctica/

1932: Antarctica Glacier's Are Shrinking

Sokkoló hír 1934-ből... a svájci gleccserek 81 százaléka csökken

1934 Shock News : Global Warming, 81% Of Swiss Glaciers In Retreat

stevengoddard.wordpress.com/2011/03/19/shock-news-global-warming-81-of-swiss-glaciers-in-retreat-in-1934/

És még rengeteg más hír... Látszik, hogy ami most van mindig volt, miközben politikai okokból úgy adják elő, mintha ilyen sohase lett volna.

2019.09.05. 18:20:33

@Deansdale: Totál igazad van, ebben egyetértek, de:

@GABOR2: "A Greta módszer működik rajtad is"
Erre én csak annyit tudok mondani, hogy felsorolhatsz még 3× ennyi mentális betegséget, az sem elég indok arra, hogy önmagában ez olyan ellenszenvet, irtózatot váltson ki, hogy nekiálljak óvodás módon mutogatni valakinek a testi jegyeire. Távol álljon álljon tőlem, hogy baszogassalak, de ez a véleményem.

csi szi 2019.09.05. 18:47:14

@VT 135:

Civilizációk összeomlottak korábban is, jó pár nagy visszaesés volt a történelemben az ókortól kezdve, sok esetben éghajlati, környezeti tényezőket (volt hogy saját maguk által okozottakat) tartanak a fő oknak. Bár pl. a bronzkori összeomlás állítólag mégsem ilyenek miatt történt.
Az emberiség teljes kihalásához nagyon durva dolognak kellene történnie, ha ilyen jön, akkor nagy valószínűséggel késő bármit tenni, semmilyen szemléletváltozás nem fog megmenteni tőle.
A nyugati civilizációnak pedig ép ésszel a saját túlélésén kellene elsősorban agyalnia, és nem azon, hogy pl. az Afrikában nyakló nélkül szaporodó (1 milliárddal fog nőni a lakossága) 60-70 átlag IQ-jú (sajnos valós adatok, legalábbis nem olvastam cáfolatot, bár nem reklámozzák) szub-szaharai populációt hogyan mentsük át az északi hemiszférába, mint ahogy a széplelkek szeretnék (sajnos ha csak néhány tízmilliót hoznak be Európába, jó eséllyel szétbasszák majd az európai civilizációt, mert integrálódni azt ilyen számok mellett biztosan nem fognak). Abszolút összefügg a baloldali politikában a globalizmus, a klímahisztéria és a migráció megállíthatatlannak és üdvösnek való beállítása. Az újbalosok ettől várják a kapitalizmus és a nemzetállamiság meghaladását, a marxista utópia eljövetelét. A zsidók, ők meg hát egyéb okokból tartják jónak, ha a fehér ("gój") ember kisebbségbe szorul hamarosan mindenhol, utána jöhet az ázsiai társadalmak szétbaszása, ugyancsak "diverzzé" és multikultivá tétele. Nem mindig könnyű megkülönböztetni a zsidó etnicizmust és a progresszív univerzalizmust, mivel az utóbbit feltűnően magas arányban zsidók nyomatják már száz éve legalább. Kevin MacDonald (és mások) szerint evolúciós csoportérdekből. Bár ennek nem feltétlenül vannak mind teljesen tudatában, de sokan igen, és ezt ki is mondták (jó a zsidóknak, ha Európában, Amerikában kisebbség lesznek a fehérek és hasonló értelmű kijelentéseket nyíltan tettek progresszív zsidó személyek). Szóval ott van a gyanú, hogy a Föld megmentésére hivatkozva valami mást akarnak keresztülnyomni, mondjuk a világkormányt. Ami ugyebár szintén száz éve cél, mint a haladás következő lépcsőfoka, számtalan sci-fi írónál is szerepel, mint a jövőbeli fejlődés egyik természetes velejárója.
Ettől persze még a klímaváltozás valós, az emberi tevékenység szerepe is valós szerintem, akik ezt kategorikusan tagadják, azok egy lapon vannak nálam az evolúciótagadó "intelligens tervezés" hívőkkel, akik szerint az evolúció "csak elmélet, amit ők sokszorosan meg is cáfoltak", persze a biológusok 99%-a csak a fejét fogja ezekre.

2019.09.05. 18:52:36

@Frederick2: hát lehet, hogy igazatok van :-(
Na de ha ilyen szar lesz a világ, akkor mivel akarod bíztatni a fehér nyugatiakat, hogy erre a világra szüljenek minél több gyereket, akiknek szar lesz a jövőjük? Nem érzed az ellentmondást?
A slum rétegnél fel se merül a gyerekeik jövője, mint szempont.

csi szi 2019.09.05. 18:54:36

@GABOR2: Amiket idézel, azok régi újsághírek, nem statisztikai adatok. Klímastatisztikák talán száz évre visszamenőleg vannak, esetleg kicsit több, azok szerint melegedik, melegrekordok dőlögetnek évről évre az utóbbi időben, bár van ezek között száz éves is, valóban.

Frederick2 2019.09.05. 19:01:32

@Daenerys Targaryen:

"mivel akarod bíztatni a fehér nyugatiakat, hogy erre a világra szüljenek minél több gyereket, akiknek szar lesz a jövőjük?"

Jelen pillanatban arra kellene rávenni a fehér nyugatiakat, hogy védjék meg a nyugati civilizációt a kulturmarxizmustól és az iszlámtól. Ebben pedig igaza van VT135: nem lehet pusztán várni, hogy megoldja helyettünk a problémákat a hatalom (az Orbán, a Putyin, a Trump, V4-ek stb.), hanem alulról kellene szerveződni. Alulról szerveződés, paradigmaváltás, önvédelem. Sajnálatosan a jelenlegi önvédelem annyi pl. Magyarországon, hogy várjuk, megoldja helyettünk az Orbán, a FIDESZ és a NER.

GABOR2 2019.09.05. 19:52:47

@csi szi: A jég vizsgálatával nézni tudják a légkör szén-dioxid szintjét is, mert évezredekre visszamenőleg megőrizte benne a levegőt. A szén-dioxid pedig a felmelegedésért a leginkább felelős üvegházhatású gáz.

Az ábrát nézd az oldalon:

fna.hu/vilagfigyelo/eghajlatvaltozas

A széndioxid szint visszafele több százezer évet föl-le ugrált.
Most valóban rekordon van, de volt már, hogy több százezer éve majdnem ugyanígy állt.

cdn.24.co.za/files/Cms/General/d/7367/6e9195dc5f7046a6a5188652cdcfd368.jpg

GABOR2 2019.09.05. 20:03:08

@Daenerys Targaryen: Szerintem azzal nincs baj, hogy a Nyugat nem szül a világra olyan sok gyereket, inkább az máshol szülnek 10-et anélkül hogy el tudnák őket tartani, aztán ide küldik őket.

Ilyenkor persze a baloldal elfelejti, hogy milyen környzetszennyező, hogy a migriket felemelik, így ők is kocsiznak, szennyezik a levegőt stb..

Az autók adják a szén-dioxid kibocsátás nagy részét, de a migrik pont az ingyen kocsi igérete miatt is jönnének ide, nagy vágyuk, hogy nekik is legyen.

Az, hogy ők szereznek és ezzel szennyezik a környezetet az oké nekik, az hogy fehér tenné ezt, már "rossz hír a Földnek".

2019.09.05. 20:15:58

@GABOR2: 'Az autók adják a szén-dioxid kibocsátás nagy részét'
Ez így konkrétan hazugság. Nézz utána amikor ilyen sarkosakat kijelentesz.
Talán ha 10%-ot képviselnek az autók. Ezért kurvanagy átverés az elektromos autó ajnározása globális szinten.
Persze a városokban óriási előnye van, de az össz CO-ban kicsi a jelentősége.

Migránsoknak ingyen autót igérnek??? Na ne már. Tiszaeszláron meg a zsidók magyar gyerekek vérét itták... mindkettő ordasnagy hazugság.

GABOR2 2019.09.05. 20:30:38

@Daenerys Targaryen: Globális szinten a közlekedés a szén-dioxid-kibocsátás mindösszesen 17 százalékáért felelős, abszolút értelemben óriási mennyiségről van szó, ami a jövőben tovább növekedhet. De elismerem egy másik statisztika járt az agyamban és tévesztettem.

"Migránsoknak ingyen autót igérnek??? Na ne már. "

Rengeteg interjú volt, ahol kérdezték a migriket miért indultak el és mondták, hogy jöttek emberek akik többek között az igérték nekik, hogy ingyen kocsit kapnak... Ezerszer volt.

csi szi 2019.09.05. 20:32:31

@Daenerys Targaryen: Voltak olyan hírek 4 éve, hogy a muszlimok körében azt terjesztették, hogy Németországban ingyen házat, kocsit kapnak a Merkel muttitól. Szó szerint nyilván nem igaz, bár kapnak segélyeket, lakást használatra, és nyilván előbb-utóbb egy olcsó öreg autót is meg tudnak venni a félretett pénzből azok is, akik otthon nem tudtak volna.

GABOR2 2019.09.05. 20:43:14

Most felnéztem GretaThunberg Twitter-oldalára és most is az megy, hogy volt pl. Mumbaiban nagy esőés akkor szerinte ezt ki kell emelni. Pedig arrafele van monszum.

Kitűzve pedig valami iskola sztrájkot akar szervezni a cím szerint. Az oktatás folyamatos megakasztása vajon mire lesz jó...

2019.09.05. 21:26:47

@GABOR2: az embercsempészek terjesztettek minden hülyeséget, hogy lehúzzák a migriket. Azért minden mocsok hazugságot ne toljatok rá merkelre meg a balosokra. Ez így csak sima gyülölködés.
De persze ha erre van itt igény.

csi szi 2019.09.05. 22:15:26

@Daenerys Targaryen: Én nem mondtam, hogy Merkel ígérte nekik. Ő "csak" azt mondta, hogy nincs felső korlátja a befogadásnak, amit úgy értelmeztek, hogy mindenki induljon Németországba, végül is jól, mert nem sok embert tudtak visszatoloncolni.

Wildhunt 2019.09.05. 23:11:51

@Daenerys Targaryen: Így van. Az a baj, hogy sajnos a meginduló tömegnek teljesen mindegy, hogy kitől hallotta ezt a marhaságot, mert elhitték és jönnek. Ugyanúgy, mint abból hogy nálunk már egy sajtos szendvicset is két aktfotóval reklámoznak arra következtettek a drágák, hogy itt ingyen van a nő arra is, amire a kecske sem volt hajlandó.

2019.09.06. 07:49:04

@csi szi: igen, ez történelmi ostobaság volt tőle.
@Wildhunt: ezért beteg dolog ennyire különböző kultúrák együttélésének megengedése-kikényszerítése.

KalmanBlog 2019.09.06. 09:26:31

@GABOR2: A közlekedés CO2 igényét hogy számítják, csak az elégetett üzemanyagból, vagy pedig hozzászámolják azt is, hogy az ipar mekkora részére van a közlekedés miatt szükség egyáltalán? Onnan kezdve, hogy fémbányászat, csomagolóanyagok gyárak, stb?

Ha mondjuk a felére lenyomnánk a közlekedést, akkor a teljes ipari vonzata is a felére esne le.

(Ami persze rövid távon óriási bajokat okozna, főleg munkanélküliséget.)

KalmanBlog 2019.09.06. 10:17:26

OFF: Mekkora troll már Putyin?

Egyre jobban kedvelem. Ha a világ nagyhatalmú politikusai közül kellene egy lakatlan szigetre társat választani, akkor őt választanám: vele lenne meg a legnagyobb esély a túlélésre, és ő lenne a legszórakoztatóbb is.

Felmerült a kérdés, hogy az új orosz fegyvereket, beleértve a hiperszonikus csapásmérő rakétarendszereket, miként vegyék számításba a szerződésekben. „Azt mondtam Donaldnak: akarod, hogy eladjuk őket neked? Így mindent azonnal ki fogunk egyensúlyozni” – mondta az orosz vezető,
Forrás: kuruc.info/r/4/202297/

Frederick2 2019.09.06. 14:39:28

@KalmanBlog: Egyszer kérdeztem tőled és Dean-től, mennyire jó az, hogy az USA és Oroszország között a politikai és diplomáciai helyzet még mindig feszült. Helyettetek válaszolt Madarász. Végül is mindegy... szerintem semmi mókás nincs abban, hogy az USA és Oroszország között nem ért végett a fegyverkezési verseny, és még mindig tart egymással a rivalizálás. Amikor Kína és az iszlám világ fenyegetést jelent a szabad világra (vagyis a nyugati civilizációra), akkor semmi szükség az amerikai-orosz rivalizálásra. Már véget ért a hidegháború.

Amúgy a geopolitikai helyzettől függetlenül... Putyin férfiasabb államférfi, mint Orbán és Trump. Aminek biztos megvan a mentálhigéniás oka is. Az emberi minősége egy másik kérdés; arról nem is akarok egyelőre véleményt mondani, mert nem olvastam egy Putyin-kritikát sem (annak ellenére, hogy Szilágyi Ákos 3 ilyen könyve is a polcomon porosodik).

GABOR2 2019.09.06. 18:12:11

@KalmanBlog: Szerintem a járművek elkészítését nem számítják be csak amit kibocsát ahogy megy.

Ha ilyen mélyre elmegyünk akkor kijön az is, hogy Greta Thunberg karbonsemleges hajója se az... nagyon nem az.

Itt egy cikk:

Greta Thunberg’s Transatlantic Sailing Trip Is Seriously Carbon-Neutral

cleantechnica.com/2019/08/22/greta-thunbergs-transatlantic-sailing-trip-is-seriously-carbon-neutral/

Ez a kulcsmondat:

"What about the carbon debt of the boat itself? It’s a 60-foot carbon fiber racing beast, after all."

A lényeg amúgy, hogy lehet ezt-azt mondani a hajóról, de ha mindenki ezt a megoldást választaná, akkor sokkal több szén-dioxid kerülne a levegőbe, mert a készítésnél is keletkezik szén-dioxid.

GABOR2 2019.09.06. 18:15:25

@Frederick2: Amikor Trump valami enyhülést akart, rögtön jött az összejátszás összeesküvés elmélet, úgyhogy a tanácsadói is mondták neki az elején, hogy most nincs ideje enyhülni, mert attól csak még gyanusabb lesz Trump. Más kérdés, hogy jól tette-e, hogy engedett ennek.

Frederick2 2019.09.06. 19:03:08

@GABOR2: Lehet, hogy naiv vagyok, de szerintem meghaladott ez az amerikai-orosz ellentét. Szerintem is ideje lenne a békülésnek.

A hülye neokonok ragaszkodnak ehhez az Oroszország-ellenességhez. Egy nyugalmazott CIA-tiazt egy politikai thriller-trilógiával táplálja kulturális téren ezt az idejétmúlt konfliktust. Az első regényből film is lett.

moly.hu/sorozatok/voros-vereb
port.hu/adatlap/film/mozi/voros-vereb--red-sparrow/movie-184009

Madarász Henrik 2019.09.06. 21:17:33

@Frederick2: Nagyon be vannak rágva Putyinra, mert Jelcin idején már le volt zsírozva, hogy jönnek az amcsik és fillérekért felvásárolják az orosz nyersanyaglelőhelyeket, az olajat, gázt, aranyat, színesfémeket és akkor jött Putyin és beintett nekik, orosz tulajdonban maradtak ezek.

KalmanBlog 2019.09.06. 22:17:11

@Frederick2: Ahogy én látom Putyin nagyon érti a csíziót. Minden területen értelmes irányba mozdul el:

* Saját processzort, illetve Linuxot fejleszt: lásd Gábor2 blogját, hogy miért baromi fontos ez.
* Fegyvereket fejleszt, és ezekkel erőt demonstrál amikor kell. A Krím lerohanásában és Szíriában is bizonyította, hogy a hadserege igencsak potens.
* A kereskedelmi korlátozások hatására önellátásra állította a mezőgazdaságukat.
* Visszaszorítja a buzipropagandát, illetve egyéb kulturális ferdüléseket is.
* Saját közösségi médiát építenek - tudtommal az oroszok többsége valami saját rendszeren van fenn Facebook helyett.
* Valamennyire a maffiával is fel tudta venni a versenyt.

Tehát ha a reál tevékenységét nézzük, akkor mindent megtesz, amit az ember egy jó vezetőtől csak elvárhat. Ezekkel a lépésekkel az országát támadhatatlanná tette a nyugat számára.

Szerintem azért lehetett minderre képes, mert KGB-s múltja van, és amikről Jurij Bezmenov beszél az előadásaiban, azokat a dolgokat pontosan érti. A bomlasztás és a hidegháború módszereit érti, és ezért hathatósan tud tenni is ellene.

Ebben a konkrét esetben pedig miről van szó? A konkurrálást egyértelműen az USA és szövetségesei kezdték: ők rúgták fel a megállapodásokat ami szerint Ukrajna orosz érdekszféra volna. Plusz a gazadasági szankciókat is a nyugat vezette be. Aztán elkezdődött oroszország besározása, ellenséggi kikiáltása. A Trump elleni kampány az orosz ügynökökkel is csak részben Trump ellenes, de egyben orosz ellenes is!

Nyilvánvaló, hogy védekeznie kell, és erre mi sem alkalmasabb, mint ütőképes új fegyverek kifejlesztése. Lényegében rá volt kényszerítve. Ha Putyin nem volna kőkemény, akkor már elkezdték volna bekóstolni, kapott volna a nyakába ő is egy CIA szervezte lázongást, ami volt Ukrajnában és amit most a kínaiak megkaptak a nyakukba.

És miután látványosan leiskolázta a nyugatot azzal, hogy hihetetlen fegyvereket fejlesztett ki, amihez hasonlóhoz a nyugat képtelennek mutatkozik, akkor nem fenyegetőzni kezd, hanem békejobbot nyújt: tudod mit? Legyen nektek is ilyenetek! Fizessetek érte! Oldjátok fel a kereskedelmi korlátozásokat! És éljünk egymás mellett békében!

Ezt jelenti Putyin ajánlata. Még akkor is ha esetleg a fegyverrendszer blöff, akkor is ezt jelenti az ajánlat maga: mi nem akarunk rátok támadni, csak annyit szeretnénk, ha nem baszogatnátok!

Az ajánlat nyilván csak jelzésértékű, nem tudom elképzelni, hogy az USA megvenné a cuccukat. És azt sem tudom elképzelni, hogy Trump irányítói elfogadnák a békejobbot: erre még sosem volt példa.

Frederick2 2019.09.06. 22:26:05

@KalmanBlog: Kösz a választ! Meglepően alapos és részletes. Látom, elmélyedtél a témában.

KalmanBlog 2019.09.06. 22:36:08

@Frederick2: Most nem tudom eldönteni, hogy ironia-e :-)

De tényleg azon kívül, hogy jajj, nincs demokrácia, meg újságírókat ölnek, a maffia Putyin kezében van és a buziknak is rossz odaát - tehát a libsi kamudumákon kívül - nem hallottam még értelmes kritikáját Putyinnak. Egyszerűen nem hibázik. Amivel kritizálják, az éppenséggel pont az erőssége...

Például Orbánt is támadják hogy maffiamódszerekkel dolgozik, de rá is azt mondom, hogy ha tényleg így van, akkor nagyon jól teszi. Nagyon jó oka van rá, másképpen képtelenség felvennie a versenyt a nemzetközi maffiával.

Az Erdogánnal fagyizós jelenetet láttad? Az is haláli: a repülésügyi miniszternek lepasszolja az aprót valami szöveggel, hogy neki szüksége van rá...

Egyszerre oldja meg azt a kérdést, hogy elnökként ne kelljen kamerák előtt az apróval szarakodnia, és még elsüthessen egy poént is. Persze tuti hogy meg volt írva előre, de akkor is haláli. (Ha meg ott találta ki, akkor pláne jó.)

www.youtube.com/watch?v=CiN4WNhb--I

Én teljesen Putyin rajongó lettem, aminek csak az tudna végetvetni, ha lebombázná vagy megszállná Magyarországot. Inkább önként kellene csatlakoznunk a hatalmi központjához: legalább értelmes vezetést kapnánk az EU öngyilkosai helyett. Neki legalább egy erős szövetséges volna az érdeke ellentétben a mostani szövetségeseinkkel.

KalmanBlog 2019.09.06. 22:38:35

@KalmanBlog: Érdemes azt is megnézni a videón, hogy a miniszter, akinek féligmeddig a kárára elsütötte a poént, őszintén szórakozik rajta. A körülötte lévő emberek imádják és felnéznek rá. Igazi vezetőnek ismerik el. Nem véletlenül.

Frederick2 2019.09.07. 00:14:03

@KalmanBlog: Nem gúnynak szántam. De sajnos megint adtál támadási lehetőséget. Így élek is a lehetősséggel.

"Én teljesen Putyin rajongó lettem"

Úgy rajongasz érte, mint anno a tini lányok a Tokio Hotelért és az Anti Fittnesz Klubért? Azért remélem, nem sikongatsz, ha meglátod a TV-ben. :D

Elismerem, hogy a Putyin-rezsim geopolitikai szempontból fontos funkciót tölt be. Szerintem lassan védőbástya szerepet fog betölteni Keleten. (Mellesleg megjegyzem: Nyugat-Európában se ártana egy védőbástya! Talán majd idővel az olasz Salvini-rezsim...) És nem vitatom el reálpolitikus érdemeit sem, amivel Oroszország erősödését érte el. A nemzetközi politikában is boldogul.

DE nem fogok egy olyan államférfiért rajongani, aki korrupt rendszert épít, bizalmas kapcsolatokat ápol a maffiával, titkosítja az ügynökaktákat, újságírókat ölet meg, börtönbe veti politikai ellenfeleit stb. Persze lehet az erkölcsöt relativizálni a reálpolitika oltárán, végül is ez egy posztmodern kor.

Ha már rajongás... Én már eljutottam arra a szintre, hogy megtartom a tizenöt lépés távolságot a politikusoktól, és messziről figyelem a ténykedésüket. A rajongás azt jelenti, hogy az ember sutba dobja a józan észt, és átadja magát a viharos érzelmeknek.

Frederick2 2019.09.07. 00:16:38

@GABOR2: Na, nézd mit találtam! :)

Az asperger másság?
bircahang.org/az-asperger-massag/

Ha már szóba jöttek a fogyatékossággal kapcsolatos politikai korrektségek... tudod, mivel lehet engem még kikergetni a világból.

Downos és gyönyörű - országos kampány
www.facebook.com/events/1007538342784692/

És ennek bizonyítására csinálnak Down-kór szépségversenyeket, meg mutogatnak Down-kóros modelleket.

Itt egy "modell".
www.facebook.com/PrincessKaylasCourt/

Mi szép a Down kórban? A Down-szindróma eredménye a fizikai test torzulása. Mi abban a szép, ha valakinek eltorzul a feje?

Tévedés ne essék: nem vagyok a Taigetosz-etika híve. De a valóság ilyetén meghamisítása idegesít. Ez már valahol beteges.

Deansdale 2019.09.07. 10:00:23

@KalmanBlog: Már nem emlékszem a kontextusra, de valami orosz ember(ek) halála után nyilatkozott, és én úgy láttam őszintén megrázta a dolog. A KGB-s múltjával és minden hülyeségével együtt is milliószor emberibb, mint a Clintonok, Merkelek és Macronok.

Amúgymeg minden politikai vezető használja a "rossz" eszközöket, azok is akik Putyint ezért ekézik a nemzetközi sajtóban, az egyetlen lényegi különbség az, hogy Putyin az orosz nép érdekében teszi ezt, sokan mások meg a saját népeik ellen. Ismerve a nemzetközi helyzetet és sejtve hogy milyen nyomás nehezedik rá, egyáltalán nem tudom hibáztatni Putyint azért, mert inkább választja a minden eszközzel történő ellenállást, mint a szabályok szerint játszva a garantált vesztést. Az ő vállán egy ország sorsának a felelőssége nyugszik, nem engedheti meg magának hogy kultúrmarxi propagandával sarokba szorítsák vagy hogy hagyja magát befolyásolni mindenféle álszent alakoskodástól. Szar dolog ezt bevallani, de a nemzetközi politika (különösen a láthatatlan része) mindigis mocskos dolog volt, olyannyira hogy az megköveteli az ilyen stílusú vezetőket, ha tetszik ez a mimózalelkű civilizált embereknek, ha nem. A baloldali maszlaggal ellentétben Orbánnal sem az a baj, hogy túlságosan szélsőséges, hanem hogy messze nem eléggé az. A magyarság érdekeit SOKKAL harcosabban kellene képviselnie, és totál szégyen hogy a nemzetközi mezőnyben még ezzel a szerény teljesítménnyel is biztos helye van a top 5-ben. Péppé van hülyítve a nyugati világ azzal, hogy a saját érdekeit képviselni "gonoszság", és sokan ferdén néznek azokra a vezetőkre akik ezt a hülyeséget semmibe veszik. Na ez a garantált út a szakadékba, folyamatosan olyan vezetőket megszavazni akik képviselik azt az ideát, hogy a választóik érdekeit képviselni tilos...

KalmanBlog 2019.09.07. 11:43:24

Találtam ontopik hírt is! De nem tudom eldönteni, hogy akkor ez vicc vagy komoly? Poe törvénye kimaxolva:

"Swedish behavioural scientist Magnus Söderlund has suggested that eating other people after they die could be a means of combatting climate change."

www.breitbart.com/europe/2019/09/06/swedish-scientist-proposes-cannibalism-fight-climate-change/

dailystormer.name/sweden-scientist-says-cannibalism-necessary-to-stop-global-climate-warming-change/

Remélhetőleg komoly, mert viccnek morbid lenne. A végrendeletembe beírom, hogy a gyereknek csak akkor jár az örökség - a desszert - ha a husit is megette!

Deansdale 2019.09.07. 14:16:53

@KalmanBlog: Feltételezem ez a Johnathan Swift-féle Szerény javaslat reprodukciója lehet.
www.magyarulbabelben.net/works/en/Swift%2C_Jonathan-1667/A_Modest_Proposal/hu/26024-Szer%C3%A9ny_javaslat

Egyébként nem olyan nagy hülyeség a dolog, mármint ha egyszer oda jut az emberiség, hogy kannibalizmus vagy halál, akkor inkább a kannibalizmus :) Persze a klímaváltozással összekötni ezt a gondolatot óriási hülyeség.

Madarász Henrik 2019.09.07. 18:38:05

@Frederick2: Azért Putyin sem tökéletes, csak vakok közt félszemű a király. A legnagyobb hibája hogy engedélyezte Közép-Ázsiából a muzulmán bevándorlást, 10 millió jött be vendégmunkásnak, miközben az eredeti orosz népesség évről évre fogy, a muzulmánok gyors ütemben szaporodnak, csak idő kérdése hogy muzulmán többség alakuljon ki. Kisebb hiba még a gusztustalan, államilag támogatott szovjet nosztalgia és a hatalmas korrupció ( ami azért kisebb mint Jelcin alatt ).

Frederick2 2019.09.07. 21:59:15

@Madarász Henrik:

"az eredeti orosz népesség évről évre fogy"

Mi? Fogy az orosz? Demográfiai problémák Oroszországban?

Ez nekem új. Eddig azt hittem, egy ország van Nyugat- és Kelet-Európán kívül, ami demográfiai válsággal küzd: és az Japán. (Meg esetleg az USA.)

Oroszországban is?

Madarász Henrik 2019.09.08. 01:15:26

@Frederick2: Igen. Ott stagnál a népesség, de ez úgy jön össze hogy az etnikai oroszok fogynak, a helyi muzulmánok ( Kaukázus, Volga vidék ) szaporodnak, ehhez jön még az iszlám bevándorlás Közép-Ázsiából. Ők az oroszok vendégmunkásai, olcsó munkaerő a nagyvárosokban. Putyin nem orosz nacionalista, ő az orosz cári-szovjet birodalmi hagyományok folytatója.

Frederick2 2019.09.08. 08:21:46

@Deansdale: Mielőtt még agyonidealizálnád a Putyin-rendszert. Először is olvasd el Madarász Henrik kommentjeit, mert jók.

"Putyin nem orosz nacionalista, ő az orosz cári-szovjet birodalmi hagyományok folytatója." (M.H.)

Igazából Putyin ugyanazt az orosz birodalmi gondolatot viszi tovább, amit Sztálin. Ami együtt jár más nacionalizmusok elnyomásával.

Amikor arról beszélünk, hogy Magyarország demokratikusabb hely, mint... Akkor ebbe az összehasonlításba nem csupán a nyugat-európai országok esnek bele, hanem Európa keleti felére eső országok is. Vagyis Magyarország demokratikusabb hely, mint Németország, Franciaország, a skandináv országok... és Oroszország! Orbán rendszere demokratikusabb, mint Merkel rendszere, Macron rendszere... vagy Putyin rendszere.

De ahogy olvasom, te erre nem vagy büszke.

"A baloldali maszlaggal ellentétben Orbánnal sem az a baj, hogy túlságosan szélsőséges, hanem hogy messze nem eléggé az."

Sok bajom van Orbánnal - de annak kifejezetten örülök, hogy Orbán nem Merkel, nem Macron... vagy nem Putyin. Ugye, te azt akarod, hogy Orbán Putyin legyen. Oké, csak éppen Putyin nem csupán a kulturmarxista mozgásokat számolja fel, hanem a nacionalistákat is. Vagyis az olyan radikáljobbos szervezeteket, mint nálunk a Mi Hazánk és az Identitás Generáció. A vezetőit börtönbe veti lazán.

Bocs, de lerí a kommentedről, hogy a saját érzelmi benyomásaidat vetíted rá a palira, a rendszerére és az országára. Úgy kezeled, mintha a Putyin-rendszer olyasmi lenne, hasonló, mint az Orbán- és a Trump-rendszer, csak kicsit radikálisabb. HÁT NAGYON NEM!

Elismerem Putyin érdemeit, geopolitikailag szerintem is példamutató több döntése. Néhánytól eltekintve ("A legnagyobb hibája hogy engedélyezte Közép-Ázsiából a muzulmán bevándorlást, 10 millió jött be vendégmunkásnak, miközben az eredeti orosz népesség évről évre fogy, a muzulmánok gyors ütemben szaporodnak, csak idő kérdése hogy muzulmán többség alakuljon ki." - M.H.). De a józan ész megköveteli a tizenöt lépés távolságot, és elveti azt a fajta rajongást, amit a Kálmán nyomatott az imént, vagy azt az érzelmi rávetítést, amit az előbb te.

Az Orbán-rendszer nem Putyin-rendszer - és ez nem is probléma. Lehetne keményebb az Orbán, de ehhez vannak jobb példák is, mint Putyin.

KalmanBlog 2019.09.08. 10:04:16

> vannak jobb példák is, mint Putyin.

Duterte. De nála jobb már tényleg nincsen.

Egyébként az oroszokhoz beáramló muzulmánok etnikailag mifélék? Mert engem ez jobban érdekel, mint a vallás.

> Magyarország demokratikusabb hely, mint...

Kezdek királyságpárti lenni. Ha mondjuk a mai naptól Orbán nem csak miniszterelnök, de király is lenne, akkor nem kellene azon aggódni, hogy valami libsiszocit választanak a helyére. Nem lenne olyan drága a kampányát finanszíroznia sem, egyszerűen betilthatná az ellenzékét és kész. Nem kellene 4 éves periódusokban gondolkodni, csakis az örökkévalóságnak terveznénk. Összességében csak jól járnánk vele.

Deansdale 2019.09.08. 10:58:47

@Frederick2: Továbbra is azt gondolom, ahogy a mainstream média hazudik Trumpról, Orbánról, Salviniről, ugyanúgy hazudnak Putyinról is, és ami rosszat róla állítanak azt el kell osztani minimum kettővel. Például nem hiszem el, hogy halomra ölet vagy csak úgy pofára bebörtönöztet újságírókat vagy ellenzékieket. És még ha véletlenül el is rendelt ilyesmit 1-2 alkalommal, a Merkelek és Mayek (ami most már Boris Johnson, de mindegy) tömegesen vetettek börtönbe ártatlan embereket akik az iszlám vagy az LMBT propaganda ellen léptek fel, ami szerintem sokkal rosszabb. Ezen a sztorin pl. mindig felhúzom magam:
www.dailymail.co.uk/news/article-4075328/Man-jailed-leaving-bacon-sandwiched-outside-mosque-dead-prison-half-way-12-month-sentence.html
Azért vágták börtönbe mert egy szalonnás szenyát hagyott egy mecset előtt, a börtönben a muszlimok meg agyonverték. Ha a ruszkiknál egy kultúrmarxista politikust börtönbe vetnek az EHHEZ KÉPEST mondhatni pozitívum. Persze demokrata szemmel nem szép dolog, na.

Amúgy van némi igazság abban amit írsz, de még mindig fennáll az a probléma, hogy bármilyen mérsékelt dícséretet összetévesztesz a feltétel nélküli imádattal. Nem állítottam, hogy Putyin tökéletes, pl. nem tudom ezt honnan vetted: "Ugye, te azt akarod, hogy Orbán Putyin legyen." Nem akarom. Lehetne jobb is. Talán említettem már korábban, hogy pl. lehetne úgy módosítani a gyűlöletbeszéd-törvényt, hogy a kultúrmarxizmus is beleessen, azután nem lenne szükség illegális eszközökkel levenni a sakktábláról a hazaárulókat és társadalomrombolókat (amit ugye Putyinról állítanak), hanem teljesen legálisan el lehetne picsázni őket, amire nyilvánvalóan szüksége lenne a nyugati civilizációnak. Sokkal jobban örülnék ha Orbán ezt lépné meg, ahelyett hogy az állítólagos Putyin-módszereket venné át. (Ugyanakkor persze ha csak annyi a választási lehetőség, hogy a globalista elit bedarál minket, vagy bevállaljuk a putyini megoldásokat, akkor inkább az utóbbi.)

Frederick2 2019.09.08. 12:25:37

@KalmanBlog:

"Duterte. De nála jobb már tényleg nincsen."

Duterte jobb, mint Putyin? Hát nem tudom... Azért jobb lett volna, ha a rendőrség és a katonaság, vagyis az állami erőszakszervezetek révén számolja fel a drog kartellt. Amikor volt olyan rendkívül hülye, hogy megengedte az állampolgároknak, a civileknek, hogy saját kezükbe vegyék a törvényt, önbíráskodjanak... aztán az egyik szomszéd megölte a másik szomszédot, mert bár nem volt nála drog, de régi haragosa volt... sok olyat leöltek, akik még csak fogyasztók se voltak... és még véletlenül egy japán diplomatát is sikerült véletlenül lepuffantania valami baromnak... azért azt nem nevezném rendnek. Amúgy a japán diplomata szerencsétlen halála után tiltotta be végleg az önbíráskodó drogvadászatot Duterte, és utána kizárólag a rendvédelmi szervekké volt a főszerep. A drogproblémát szarul kezelte. Érdemesebb lett volna az állami erőszakszervezetekre bízni a dolgot.

Az ottani ISIS-sejt és a radikális iszlamista szekták ellen eredményesen lépett fel, az vitathatatlan.

Bár tény, most egyelőre rend van a Fülöp-szigeteken.

"Kezdek királyságpárti lenni..."

Igazából idézhetném az egész kommentet. Szerintem elég lenne egy Szaddam Husszein-típusú diktatúra is. Komolyan mondom. Természetesen elítélem Szaddamot a kurd falvak kiirtásáért, de ha objektíven nézem, egészen rend volt addig Irakban, amíg az USA meg nem döntötte Szaddam rendszerét, és be nem vitte a demokráciát. Szaddam levert minden iszlamista szerveződést, börtönbe vetette az iszlamista vezetőket, egyet-kettőt ki is végeztetett, és bár erőszakos módszerekkel, de fenntartotta a békét és a rendet Irakban.

Átmeneti időre egy modern diktatúra kellene nem csupán Magyarországon, de szinte egész Európában. A liberális demokrácia az EU játékszere, az illiberális demokrácia egy rossz szójáték - már bebizonyosodott, hogy a demokrácia egy olyan politikai rendszer, amivel nem lehet eredményesen kezelni a jelenlegi válságot. Ha megszűnik a válság, akkor vissza lehet térni a demokráciára, de addig szerintem igenis szükség lenne egy diktatúra, ami megoldja a helyzetet.

Nézz utána, mint írtak az ókori görögök a diktatúra intézményéről. Mást, mint a 20. századi politológia.

Frederick2 2019.09.08. 12:35:37

@Deansdale:

"a mainstream média hazudik Trumpról, Orbánról, Salviniről, ugyanúgy hazudnak Putyinról is, és ami rosszat róla állítanak azt el kell osztani minimum kettővel."

Az a baj, hogy van releváns, korrekt Putyin-kritika, csak az mára óhatatlanul összekeveredett a megrendelésre készülő hazug propaganda anyagokkal.

Ez kicsit olyan, amikor az anti-pszichiátriai mozgalom (nálunk Benedek István és Szendi Gábor) kritika alá vette a hivatalos pszichiátriát és pszichológiát - aztán később társult hozzájuk a Szcientológiai Egyház is. És így összekeveredett egymással az értelmes kritika és a faszság.

Az ember így kénytelen szanálni az információk közül, az ocsút elválasztani a búzától.

"Talán említettem már korábban, hogy pl. lehetne úgy módosítani a gyűlöletbeszéd-törvényt, hogy a kultúrmarxizmus is beleessen, azután nem lenne szükség illegális eszközökkel levenni a sakktábláról a hazaárulókat és társadalomrombolókat (amit ugye Putyinról állítanak), hanem teljesen legálisan el lehetne picsázni őket, amire nyilvánvalóan szüksége lenne a nyugati civilizációnak."

Lehet kísérletezni a demokráciával. Vagyis kigondolni újabb technikákat, ahol demokratikusan le lehet számolni az ellenféllel. Amúgy szerintem a FIDESZ ezzel kísérletezik - láthatólag kétes eredményekkel. (Jól tudom, hogy még mindig az országban van a CEU?). Én a magam részéről egyre kevésbé hiszem, hogy a demokrácia révén túlélhetjük a jelenlegi válságot. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy az egyre radikálisabb támadásokra egyre radikálisabb válaszokat kell adni - ez viszont feszegeti a demokrácia határait.

Frederick2 2019.09.08. 12:40:20

De most komolyan:

a demokrácia alkalmas politikai rendszer a kulturmarxizmus és a migráció okozta válság leküzdésére?

Igen vagy nem?

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.09.08. 12:55:36

@Frederick2: A leküzdésére nem, előidézésére és bárminemű leküzdési stratégia csírájában elfojtására viszont annál inkább.

Frederick2 2019.09.08. 12:58:38

@don Fefinho: Szerintem sem. Különös, hogy a válság hatására megint eljutottunk odáig, miszerint át kell értékelni a demokráciával kapcsolatos nézeteinket. Kicsit sokat csalódtunk benne..,

KalmanBlog 2019.09.08. 13:45:24

@Deansdale:

> Talán említettem már korábban, hogy pl. lehetne úgy módosítani a gyűlöletbeszéd-törvényt, hogy a kultúrmarxizmus is beleessen

Erről nemrég a 888-on vagy a Demokratán volt egy írás, hogy a gyerek és a családellenesség az igazi gyűlöletbeszéd. Érdekes húzás volna valóban törvényi szinten is azzá tenni és mostantól bűntetni. Ilyet még tényleg nem látott a világ. IMHO ésszerűbb volna a pozitív propagandát tolni ezerrel, illetve nevetségessé tenni a progresszíveket. Annyi poén kínálkozna, egyszerűen keresni kellene pár tehetséges humoristát, és őket tolni a progresszívek ellen.

Deansdale 2019.09.08. 16:03:09

@KalmanBlog: Attól tartok a kultúrmarxizmussal örök háborút folytathatunk amíg konkrétan be nem tiltjuk. Nevetségessé teheted, vagy "legyőzheted" bármilyen módszerrel, amíg a nemzetközi elit hasznos fegyvernek tartja az emberiség ellen addig úgyis mindig újra vissza fog térni. Lesznek mecénások akik pénzelik és ezért lesz aki terjessze a tudományban, oktatásban, médiában, politikában. A "sima" marxizmus is sokszor megbukott már, mégis megint műsoron van, a kulturális változattal is ez lesz a helyzet, 100 meg 200 év múlva is ugyanezeket a köröket fogjuk futni, ha hagyjuk. Az a gáz, hogy a civilizáltságunkra meg az igazságérzetünkre játszanak rá, plusz a saját eszméinket fordítják ellenünk - ha hiszel a demokráciáan, a gondolatok és a szólás szabadságában, stb., akkor tűrnöd kell hogy a kultúrmarxizmus folyamatosan rombolja azt amit értéknek tartasz... Ahhoz kell eléggé megacéloznunk az akaratunkat, hogy erre a felvetésre egy végtelenül határozott elutasító választ tudjunk adni. Persze, demokrácia, meg libertárius eszmék, igen, ezek szép dolgok, de pont ezek védelmében kell gyökereiben elfojtanunk azt ami ezek ellen tör, és ha úgy tűnik, hogy ez szembemegy a demokráciával és a libertárius eszmékkel, az teljesen rendben van és abszolút elfogadható. Amikor a testben ráksejtek tűnnek fel, akkor aráksejtek elpusztításával lehet védekezni, akkor is ha technikailag azok a sejtek a test részei. Arra kell "csak" figyelni, nehogy átvegye az uralmat egy olyan politikai erő ami átdefiniálná a dolgokat úgy, hogy a testet pusztítsuk a rák helyett, mint ahogy az most zajlik a nyugati világban. Örvendenék, ha a libertárius eszmeiséggel meg lehetne oldani ezt a problémát, de ez sajnos lehetetlen. Persze biztos van aki képes elképzelni egy libertárius társadalmat amit maga az utópia, de én a valódi világról beszélek :|

Madarász Henrik 2019.09.08. 17:20:41

@Deansdale: Én felszámolnám a gyűlöletbeszéd törvényt, ez alapján vegzálják most a normális embereket. A kultúrmarxistákat úgysem lehet ilyen bírói kar mellett ezzel megfékezni. A demokráciában amúgy is bármikor hatalomra kerülhet egy párt, ami ezt eltörölné. Egy jobboldali diktatúra lenne a megoldás, ami azt tenné, amit a kommunisták 1945 után.

csi szi 2019.09.09. 00:08:58

@Deansdale: Kultúrmarxizmus helyett jobban szeretem a "globohomo" kifejezést, amit egyes angol nyelvű bloggerek, tweeterek használnak, mert ezek már nem is igazán kultúrmarxisták. Adorno vagy Horkheimer szörnyűlködne bizonyos dolgaikon (ők még pl. prűdek voltak, amikor egy diáklány a forradalmi szellemtől fellelkesedve megmutatta a melleit az idős profnak, az ki volt akadva - azt hiszem Horheimer volt az illető, de nem biztos).
A "globohomo" inkább kifejezi ezt a jelenséget, persze lehet ez sértő a létező nem baloldali buzikra, de a szivárványos zászlót választották a fő jelképüknek, a pride-menetek meg úgy hozzátartoznak, mint a május 1-i felvonulások a "kommunizmushoz".
Sajna nem látom, hogy hamar megbukna ez az irányzat, hacsak nem történik valami nagy baszdmeg, armageddon, klímakataklizma stb. Abban az esetben lehet, hogy a feministák rémálmai fognak valóra válni, és amolyan Szolgálólány meséje világ lesz. Főleg ha valami miatt tényleg kincsnek fog számítani a termékeny nő (persze a termékeny férfi is könnyen lehet, hogy az lesz), legalábbis olyan amelyik egészséges utódot képes szülni.
De ha nem következik be a jelenlegi rendszer katasztrofális összeomlása, legalább a római birodalom végéhez hasonló szinten, akkor nehéz elképzelni valami visszafordulást. Az elmúlt száz évben sem történt ilyen, a következőben sem történne, legfeljebb átmenetileg. A Nyugat magállamaiban semmiképp, a nyugat félperifériáján, perifériáján jelentek meg a globohomóval (látszólag) szembeforduló helyi "erős emberek", Putyin, Orbán, Erdogan, Bolsonaro, Duterte (de bizonyos értelemben Netanyahu is ide sorolható), de ezek csak "erős emberek", nincs igazi ideológiájuk. Trump, Johnson meg nem is "erős emberek" (ezt az országaik tényleges hatalmi viszonyai sem engedik meg), csak bohócok.

Deansdale 2019.09.09. 07:47:56

@Madarász Henrik: Na igen, de a jelen körülmények közt sokkal könnyebben elképzelhető egy törvénymódosítás gyűlöletbeszéd ügyében, mint egy jobbos diktatúra.

Mondjuk ha be lenne tiltva a társadalmi megosztás generálása, akkor megnézném a balosok hogyan nyernének szabályos demokratikus választást :)

Deansdale 2019.09.09. 08:07:32

@csi szi: Azért használom a kultúrmarxista kifejezést, mert ez a semleges nézők számára érthetőbb és több információt tartalmaz. Aki nem ismeri a dolgok hátterét, annak a globohomo csak valami edgy youtuber duma, a kultúrmarxizmus viszont "hivatalos" fogalom amire rákereshet és ezzel elindulhat a megértés útján. Persze mivel a blogomat elsősorban olyan emberek látogatják, akik már úgyis tudják mi a dörgés, ennyi erővel használhatnám a globohomót is. A kórusnak prédikálok, ahogy az angolok szokták mondani :)

Én is pesszimista vagyok a visszafordulás tekintetében, mert Duterte kivételével még a felsorolt erős ember vezetők sem tesznek igazán drasztikus lépéseket, csak dongnak a globohomo hatalom körül mint a legyek. Erdogan meg ugye még a rossz oldalon is áll a mi szemszögünkből, egy muzulmán erős ember aki a közelünkben van és az EU-felvétel gondolatával kacérkodik nem igazán pozitívum az európai-keresztény kultúrkör szempontjából. A probléma az, hogy ha kataklizma jön az minden korábbinál keményebb lesz - egész Európát ellepték a muzulmánok és ha általános háború tör ki még az sem biztos hogy az európai kultúra jön ki belőle győztesen, főleg ha folyamatosan támogatjuk a migrációt egészen addig a pillanatig amikor az iszlamisták elérkezettnek látják majd az időt a háború kirobbantására. Jelenleg voltaképp ez zajlik, várjuk hogy a muzulmánok száma addig nőjön míg el nem határozzák hogy ideje végezni velünk. Valamiért nem érzem ezt igazán jó stratégiának.

Frederick2 2019.09.09. 10:21:02

@Deansdale: Érdekes, mert csöppet az én felvetéseimre is adsz feleletet.

"ha hiszel a demokráciáan, a gondolatok és a szólás szabadságában, stb., akkor tűrnöd kell hogy a kultúrmarxizmus folyamatosan rombolja azt amit értéknek tartasz." (...) " Persze, demokrácia, meg libertárius eszmék, igen, ezek szép dolgok, de pont ezek védelmében kell gyökereiben elfojtanunk azt ami ezek ellen tör, és ha úgy tűnik, hogy ez szembemegy a demokráciával és a libertárius eszmékkel, az teljesen rendben van és abszolút elfogadható. Amikor a testben ráksejtek tűnnek fel, akkor aráksejtek elpusztításával lehet védekezni, akkor is ha technikailag azok a sejtek a test részei."

Így van. Egyetértek. Vagy te értesz egyet velem? Hmm... Vagy az is lehet, hogy már mindkettőnkben megfogalmazódott ugyanaz a gondolat. :)

Amúgy mintha a libertariánus elvek azt is mondanák, hogy egy ideológia szabadsága addig tart, amíg annak nincsenek kárvallottjai, ne adj isten, halálos áldozatai. A kulturmarxizmusnak és a feminizmusnak pedig már vannak kárvallottjai, sőt halálos áldozatai is. (A radikális iszlámnak dettó.) Ha pedig ezek az ideológiák ártatlan civilek ellen fordulnak, sőt időnként ölnek is, akkor talán mégis csak fel kellene számolni.

Frederick2 2019.09.09. 10:26:43

@csi szi:

"Abban az esetben lehet, hogy a feministák rémálmai fognak valóra válni, és amolyan Szolgálólány meséje világ lesz. Főleg ha valami miatt tényleg kincsnek fog számítani a termékeny nő (persze a termékeny férfi is könnyen lehet, hogy az lesz), legalábbis olyan amelyik egészséges utódot képes szülni."

Tudod, mely országokban van "Szolgálólány meséje"? Indiában, ahol kevés a nő, meg az iszlám világ bizonyos fertályain. Az ISIS az mondjuk kifejezetten üritőgépnek és szülőgépnek alkalmazta a nőket. De néhány évtízed múlva Kínában is érdekes világ lesz, mert kevesebb a nő, mint a férfi - vehet még kellemetlen maszkulin irányt az a kínai "kommunizmus".

Európában a "szolgálólány hazugsága" van.

Frederick2 2019.09.09. 10:32:33

@csi szi:

"a nyugat félperifériáján, perifériáján jelentek meg a globohomóval (látszólag) szembeforduló helyi "erős emberek", Putyin, Orbán, Erdogan, Bolsonaro, Duterte (de bizonyos értelemben Netanyahu is ide sorolható), de ezek csak "erős emberek", nincs igazi ideológiájuk. Trump, Johnson meg nem is "erős emberek" (ezt az országaik tényleges hatalmi viszonyai sem engedik meg), csak bohócok."

Idézőjelben van nálad az "erős emberek", ami azt jelenti, hogy valamilyen téren megkérdőjelezed az erős ember mivoltukat. Szerintem azért nem mernek erős emberek lenni, mert akkor szembe kellene menniük teljesen a demokratikus alapelvekkel. És ha megfigyeled, pár komcsi ország, meg afrikai és dél-amerikai diktatúra kivételével, egyfajta megkérdőjelezhetetlen politikai rendszer lett a demokrácia. Ahhoz, hogy tényleg erős emberként felléphessenek az ellenséggel szemben, ahhoz fel kellene rúgniuk a demokrácia szabályait - vagyis meg kellene kérdőjelezniük a demokráciát, mint olyat.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.09.09. 23:52:39

@KalmanBlog: "Kezdek királyságpárti lenni. Ha mondjuk a mai naptól Orbán nem csak miniszterelnök, de király is lenne, akkor nem kellene azon aggódni, hogy valami libsiszocit választanak a helyére."
Azért nem kéne szerintem egyik végletből a másikba csapni. Egyáltalán nem biztos, hogy következő király is jó lenne, de azt még leváltani se tudnánk. Ráadásul a mai világpolitikai helyzetben nem hinném, hogy egy királyság bevezetése csak úgy átmenne a nemzetközi politikán. Kellenek, kellenének jó vezetők, ez nem kérdés, de szerencsésebb lenne szerintem ha ezt a jelenlegi rendszeren belül tudnánk megtenni. Orbán helyett jelenleg nem kell aggódni, hogy progresszívet választanánk.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.09.10. 00:02:10

@Sipi81: Hát Belgium, Dánia, Luxemburg, Hollandia, Spanyolország, Svédország, Nagy-Britannia és Észak-Írország, Norvégia, Andorra, Liechtenstein, Monaco és a Vatikán már smafu? Japán már szart ér? Bástya elvtársat már meg se akarják koronázni?

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.09.10. 08:55:08

@don Fefinho: Ezek már történetileg így érkeztek a 21. századba, nem most gondolták meg magukat. Nagy-Britanniát, Svédországot, Beneluxékat, Spanyolokat meg simán bekebelezte a kultúrmarxizmus, szóval sokat nem értek a királyságukkal.

2019.09.10. 10:15:49

Fura, hogy diktatúrát akartok. A nemzet fontosabb, mint a szabadság?

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.09.10. 10:48:09

@kiknekX: Hagyd, hogy átjárjon az Erő sötét oldala!

2019.09.10. 11:15:38

@don Fefinho: Sokszor pont ezt érzem itt :-D.

KalmanBlog 2019.09.10. 11:23:43

@kiknekX: > A nemzet fontosabb, mint a szabadság?

Igen.

2019.09.10. 11:38:18

@KalmanBlog:
Azért ez már annyiban necces, hogy maga a nemzet azért van, hogy a tagjainak a jólétét, biztonságát, szabadságát növelje (nemrég volt itt, hogy a szabadság fontosabb, mint a biztonság).

Úgyhogy azt tudom csak elfogadni, hogy ha a nemzet egy időszakos előtérbe helyezése hosszabb távon, modnjuk 20-30 évre kiátlagolva azért mégis a nemzet tagjainak a szabadságát, biztosnágát jólétét stb. növeli.

Deansdale 2019.09.10. 17:47:37

@kiknekX: A mostani rendszer is diktatúra sokak szerint. A balosok szerint a magyar demokrácia diktatúra, a jobbosok szerint meg a német, svéd, angol demokrácia diktatúra :)

De ne értsd félre a helyzetet, senkinek nem hiányzik az, hogy egy leválthatatlan önkényúr basáskodjon fölötte, inkább valami olyat szeretnének, hogy a jobb vezetőket ne lehessen demokratikusan rosszabbakra cserélni, és ha ennek az a módja/ára hogy egy (relatíve) jó vezetőt királlyá emelünk, akkor talán nem is lenne az olyan nagy hülyeség. Röviden: inkább legyen Orbán király, mint Gyurcsány miniszterelnök :)

Mellesleg attól hogy egy vezető király és nem miniszterelnök még közel sem biztos hogy beleszólna a magánéletedbe, tehát lehetnél te akkor is ugyanannyira szabad mint most.

2019.09.10. 19:01:27

@Deansdale:
A diktatúrához azért én eléggé azt társítom, hogy alapvető dolgokban korlátozzák az emberek szabadságát benne. A királysághoz nem, az inkább ilyen államforma. De nem tudom, hogy tényleg jobb lenne-e, eleve úgy volt mdinig, hogy néha volt jó király, máskor meg gyenge s akkor már ugyan ott vagyunk.
Sőt általában egyáltalán nem volt evidens a király korlátlan hatalma, mindegyiknek ehhez ügyes politikát kellett folytatnia, kivívnia stb. Amiket töriből olvastam, hogy állandóan volt hatalom viszály, hol az egyházzal, hol a szomszédos királyságokkal, hol a saját oligarchiáival, ellen királyokkal stb.

Pl. most lenne egy király, akkor annak a(z állítólagos) háttérhatalomnak elég lenne egyszer ezt valahogy zsebre tenni, akár korrupcióval, vagy más módon, zsarolással stb. megfogni s többé nem is kéne társadalom manipulációval foglalatoskodniuk pár évtizedig.

PErsze Putyin pl. lehet ezektől valamennyire független, mégis azért Orosz o. egy elég erős hatalmi tényező, van hadserege stb. de hogy csinálná ezt modnjuk a magyar király?

Deansdale 2019.09.10. 19:45:42

@kiknekX: Persze, igazából az államforma sosem tudja garantálni hogy a következő vezető jó lesz, legalábbis azok az államformák amiket eddig kipróbáltunk. Valami olyasmi lenne talán jó, hogy egy 11 tagú (hasraütöttem, de ez elég sok ahhoz hogy több szem többet lásson, viszont nem túl sok ahhoz hogy gyorsan tudjanak értelmes döntéseket hozni) örökös bizottság-szerűség irányítaná az országot, amibe ők maguk választanák be a következő tagokat az előzőek kiesése után, így garantálva lenne hogy tovább tudják vinni az eredeti szellemiséget és nem lesznek hirtelen drasztikus váltások. Lobbizzunk egy ilyen rendszer bevezetéséért :)

2019.09.10. 20:00:30

@Deansdale:
Akkor ez olyasmi lenne, mint a Jedi tanács :-).

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.09.10. 20:42:19

@Deansdale: @kiknekX:

Lehetne hibrid rendszerrel is kísérletezni; harmad hatalom az uralkodóé, harmad a bizottságé, harmad a népé.

2019.09.10. 21:06:44

@don Fefinho:
Az meg ilyen rendi monarchia jellegű dolog lenne.

VT 135 2019.09.11. 17:15:48

@Frederick2:

"Van, aki kongatja a vészharangot a jobboldalon is.
mandiner.hu/cikk/20190629_szilvay_gergely_jobboldal_kornyezetvedelem
Olvastad?"

Nem olvastam. Fehér holló. Sajnos azt látni, h az amúgy szutyok 444, vagy index nagyságrendekkel több témába vágó cikket hoz le. És nem csak klímahisztist! Nem véletlen, h ebbe a vákuumba gyorsan belemászott a ballib-marxista vonal, megtalálva az új csalit, amivel magukhoz lehet édesgetni a választókat. És látszik is, h ez működik.

Itt van pár, témába vágó anyag. Valahogy ismét csak nem a jobboldali médiumokban szerepel...
www.valaszonline.hu/2019/09/10/klimavaltozas-akademia-jordan-ferenc-interju/?fbclid=IwAR17GPBOB2AfChLsaKR9vLaq2c2suocqWsubX69jgESVPRG3vFDyDEyVj_s
www.atv.hu/videok/video-20190729-czigler-laszlo?fbclid=IwAR3xZgYipLvNpBsqm7BoKe6YjTIx1TlKj8ch7HwIwHNOXOaXGVKrVVoP4S0

VT 135 2019.09.11. 17:30:19

@Deansdale:

"Szerencsére senki nem tagadja, legalábbis errefelé. Remélem nem gondolod, hogy a klímaváltozás ember általi voltát megkérdőjelezni azonos lenne azzal a hittel, hogy a környezetet nem kell védeni."

Itt talán nem. (Lásd: "A jelen lévők mindig kivételek." ;) ) De sajnos a jobboldalon legalább annyi a bugris gondolkodásúak aránya, ami úgy fejezhető ki, h amíg kapni kenyeret a boltban, meg megy a TV, addig nincs semmi gond és mivel mindkettő még megvan, tehát nincs semmi gond.

"Bizonyos értelemben igazad van, csakhát ezt a vitát ránk nyomják, ha tetszik ha nem, és a támadó fél célja NEM az mint a tiéd, vagyis nem a bolgyó élhető állapotban tartása, szóval sajnos nem lehet csak úgy rájuk hagyni az eégszet, mert azzal semmin nem segítünk."

Igen, igazad van a pillanat szintjén, úgy, ahogy az összes többi napi politikai és kultúrháborús témában. Hogy nem lehet védekezés nélkül hagyni magunkat. Csak ugyanígy előjön, amit már annyiszor mondtam, h ez a felszín és ha rendszer szinten nem vagyunk képesek összemberiség szintjén változni, akkor igazából teljesen mindegy, h a napi csatákban végül ki győzött...

"Én mint "jobbos" azt gondolom, hogy a pánik messze túl van tolva, már legalább 30 éve folyamatosan."
Nincsen. Pont az a helyzet, h az emberek még mindig nyugodtak, mert szól a zenekar és eddig mindig bemondták a hangosbemondón, h csak egy kis technikai malőr történt, de megoldjuk. Tény, h ezt most már nem nagyon szokták mondani. Ja igen, a Titanic-ról beszélünk... Neked is bemásolom ezt a cikket, elég konkrét példákat hoz.
www.valaszonline.hu/2019/09/10/klimavaltozas-akademia-jordan-ferenc-interju/?fbclid=IwAR17GPBOB2AfChLsaKR9vLaq2c2suocqWsubX69jgESVPRG3vFDyDEyVj_s

"ha meg valami igazán nagy gebasz jön (amit nem az ember okoz) akkor az ellen a balos klímapánik szart sem fog érni"
Persze, ez egyértelmű és nem is ez a céljuk ezzel, egyetértünk. Én ennek kapcsán kezdtem el beszélni az általánosabb környezetpusztítási témákról, tehát mondhatod, h eltértünk a tárgytól, ami igaz, én meg mondhatom, h azért, mert sokkal fontosabb tárgy van! :)

Azt viszont fontos lenne látni, h ami történik a harmadik világban, az összefüggésben van a nyugati világgal. Ne felejtsük el, h immár globálisan élünk, globális folyamatok, ok-okozatok zajlanak. Persze nem úgy, ahogy a balosok torzítják. Nem múltbéli koloniális önváddal kell "segítenünk". Mert kik csinálják a balhét a harmadik világban? Nagyrészt a nyugati fegyvergyárak, ezek kiszolgálói a nyugati politikai hatalmak, valamint a nyugati multivállalatok (persze immár Kína is felzárkózott, sőt! Dehát sok szempontból Kína is nyugati civilizációs működésű, bizonyos szempontból még inkább az)

Tehát változás akkor lenne, ha a rendszer szintjén tudnák változtatni, ami hatással lenne a fenti hatalmi erőközpontokra, amely hatással lenne a harmadik világra. Pont olyan ez, mint a pálmaolaj hiszti. Az is nagyon divatos most, h ne vegyél, mert akkor véded a Földet. Csak ez a tipikus, az egésznek egy, vékony szeletét néző környezetvédő mentalitás, amely nem véletlen, h megbukott. Mert nem veszi figyelembe, h ha nem pálmaolajat, akkor majd mást termelnek a helyiek a kivágott őserdő helyén, mert egyre többen vannak és valamiből élniük kell.

VT 135 2019.09.11. 17:38:29

@csi szi:

"Szóval ott van a gyanú, hogy a Föld megmentésére hivatkozva valami mást akarnak keresztülnyomni, mondjuk a világkormányt."

Amennyiben nem sikerül átállni az együttműködő, a boldogságot nem az anyagi javaktól, illetve hatalomtól váró világszemléletre emberiség szintjén, akkor valóban ez lesz a végjáték következő stádiuma. Elég világosan látszanak a folyamatok, mármint annak, aki képes ezt látni:
- Kínában tesztelik azokat a megfigyelő, elnyomó rendszereket, amelyeket majd világszinten be fognak vezetni.
- Nyugaton tesztelik azokat a megfigyelő és cenzúrázó rendszereket az interneten, amelyek segítik a nyilvános, szabad vélemény-köztér megszüntetését.
- Nyugaton, számos országban már el is törölték a szabad vélemény nyilvánítás jogát, a gyűlöletbeszédre hivatkozva.
- A klímapánik és a többi, részben valós katasztrófa, részben félelemkeltési manipuláció megágyaz annak az indoklásnak, h hát itt aztán tényleg az emberiség túlélése a tét, ezért drasztikus eszközökhöz kell nyúlni. Úgy, ahogy szept. 11. után az USA-ban egy gyors mozdulattal számos demokratikus vívmányt megszüntettek.

Szóval, igen, ez a B opció, bár ennek a vége is kipusztulás lesz, de a haldoklást még el lehet nyújtani. Én továbbra is ezért is az A opciót támogatnám. :)

GABOR2 2019.09.11. 17:44:57

@Deansdale: " Persze, igazából az államforma sosem tudja garantálni hogy a következő vezető jó lesz, legalábbis azok az államformák amiket eddig kipróbáltunk."

Nemcsak az államformák, hanem a lakosság összetételese se, hogy békés lesz majd az formáció.

Ott van pl. a Római Birodalom; egy idő után mindenféle népek lettek benne, akik jogokat nyertek, még a császár is lehetett korábban meghódított népbeli és ez a diverzivitás nem okozott békét.

Pedig állítólag azért kell megszünnie a nemzetállamnak, mert abban folyamatos a nyomás, hogy másokra rátámadjon, de majd ha diversz lesz, minden jó lesz... Pedig a történelem rengetegszer megmutatta, hogy nem ezen múlik, hogy lesz-e háború.

GABOR2 2019.09.11. 17:50:00

@VT 135: "Szóval ott van a gyanú, hogy a Föld megmentésére hivatkozva valami mást akarnak keresztülnyomni, mondjuk a világkormányt."

Nos, a most leghíresebb ilyen program AOC-féle Green New Deal esetében, ezt annak egyik készítője nyiltan be is vallotta.

Eleve amikor elkezdték kidolgozni a programot figyelembe se vették a környezetvédelmet, csak később rakták oda körítésnek.

"AOC’s Chief-Of-Staff Admits Green New Deal About Implementing Socialism"

www.dailywire.com/news/49417/aocs-chief-staff-admits-green-new-deal-about-ryan-saavedra

"AOC's chief of staff comments just killed the Green New Deal"

www.washingtonexaminer.com/opinion/aocs-chief-of-staff-just-killed-the-green-new-deal

"Chakrabarti had an unexpected disclosure. “The interesting thing about the Green New Deal,” he said, “is it wasn’t originally a climate thing at all.” Ricketts greeted this startling notion with an attentive poker face. “Do you guys think of it as a climate thing?” Chakrabarti continued. “Because we really think of it as a how-do-you-change-the-entire-economy thing"

Deansdale 2019.09.11. 18:24:20

@VT 135: Teljesen egyetértek mindennel ami valódi környezetvédelem, csak azzal van bajom mikor különböző destruktív ideológiák a környezetvédelem álcája mögé bújnak.

"Tehát változás akkor lenne, ha a rendszer szintjén tudnák változtatni"

Erre viszont még mindig nem tud mondani senki semmit, hogy hogyan lehetne véghez vinni. Én benne vagyok, hogy változtassunk, de az hogy pl. 10 millió emberből évente ~100 leköltözik falura semmit nem ér, ennél sokkal átfogóbb változásra lenne szükség. Hiába mondod, hogy a politika nem partner, anélkül viszont nem jutunk ötről a hatra, tehát ez patthelyzet.

Madarász Henrik 2019.09.11. 18:31:28

@VT 135: Sajnos a jobboldalon a környezetvédelem terén sok vezető igazi baromként viselkedik, mégha sok más dologban igazuk is van, ez igaz a brazil Bolsonarora, Trumpra és Orbánra is.

Madarász Henrik 2019.09.11. 18:39:06

@GABOR2: Igazából a etnikailag homogén nemzetállamok a legsikeresebbek, mert nincsenek egymásnak feszülő, egymást gyűlölő csoportok, lásd Japán, ahol jólét van és ott a legjobb a közbiztonság az egész világon.

Madarász Henrik 2019.09.11. 18:41:53

@Madarász Henrik: Magyarország nem etnikailag homogén nemzetállam, hiába beszél mindenki magyarul, itt vannak a cigányok és a zsidók, akiknek külön csoporttudatuk van.

GABOR2 2019.09.11. 19:00:00

@Madarász Henrik: Voltak a történelem során hatalmas birodalmak, amik nagyon sikeresek voltak a hódításban és egy csomó népet magukbaolvasztottak.

Nem voltak békések; a ballibek viszont a keveredéstől az országuk elárasztásától a békességet várják elvileg, mert nemzetállamok Hitlereket gyártanak akik hódítani akarnak, miközben egy csomó diversz képződmény volt már a világban ami hódított, meg azok is népírtottak. A diverzitásnak semmi köze a békességhez, mint ahogy hirdeti a baloldal.

Madarász Henrik 2019.09.11. 19:53:31

@GABOR2: Így van, az etnikai sokszínűség ha kulturálisan nagyon eltérő csoportokról van szó, enyhébb esetben durva bűnözéshez és terrorizmushoz, durvább esetben polgárháborúhoz vezet a mai korban. Kulturálisan rokon népek tudnak békében élni, ha jó a gazdasági helyzet, mint például Svájcban.

VT 135 2019.09.11. 20:02:55

@Madarász Henrik: Igen és ez ismét látványos jele annak, h a demokrácia ebben a formájában már működésképtelen - alkalmatlan arra, amire kitalálták. Mert azok a súlyos témák, amelyeket meg kellene oldani, ideológiától, pártoktól függetlenek. Hiába választod meg az egyik oldalt, ha a fele, amit képvisel, vagy megvalósít egy baromság és vica versa. Amellett, h persze egyáltalán nem biztos, sőt várhatóan nem azt valósítja meg, amit ígért, hiszen miért kéne azt tennie? Milyen következménye van? Hogy esetleg 4 év múlva leváltják?

VT 135 2019.09.11. 20:09:05

@GABOR2: Asszimiláció akkor tudott megvalósulni, amikor békés úton történt, nem voltak jelentős kultúrális különbségek (lássuk, h még a nyugati-ortodox kereszténység is sokszor akkora vízválasztó, h simán képesek voltak emiatt öldökölni egymást népek, lásd szerbek vs. horvátok, magyarok, románok vs. magyarok - ezzel szemben Szlovákiában mennyivel könnyedebben megy a gengszterváltás óta a magyarok beolvasztása). Illetve szerintem még fontos szempont a magasabb színvonalú kultúra és esetlegesen a civilizáció. Így tudott a Római birodalom is sokakat magába olvasztani - ne feledjük, h alaból csak egy Róma város, később pedig észak-itáliai területek voltak a mag területek, ebből nőtt ki egyre nagyobbra, római polgárság létszámban is. Ugyanígy tudott mérsékelten Magyarország is a dualizmus végéig magába olvasztani népcsoportokat.

És amúgy ezt mondom, h nem trianon kéne évente látványosan sirdogálni, mert akkor fogjuk ismét tudni belakni a Kárpát -medencét, ha olyan szellemi erőt képviselünk, amely kisugárzik mindenfelé. (Ez nem jelenti azt, h nem kéne felelősséget viselnünk a határon túli magyarokért, de ez ismét a pillanatnyi és a hosszú távú célok különbözősége).

VT 135 2019.09.11. 20:17:53

@Deansdale:
"
Erre viszont még mindig nem tud mondani senki semmit, hogy hogyan lehetne véghez vinni. Én benne vagyok, hogy változtassunk, de az hogy pl. 10 millió emberből évente ~100 leköltözik falura semmit nem ér, ennél sokkal átfogóbb változásra lenne szükség. Hiába mondod, hogy a politika nem partner, anélkül viszont nem jutunk ötről a hatra, tehát ez patthelyzet."

Természetesen. De nem a leköltözés a lényeg. Városokban ugyanúgy fontos, h létrejöjjenek a mikroközösségek, ahol aktív, tevékeny munkával, új típusú vezetővel és felelősségteljes követéssel, konkrét célokért dolgozni. Ez az útja ismét megtanulni a normális együttélést, együttműködést. Illetve megtalálni azt a szervezeti keretrendszert, amely az adott közösség tagjainak a leghatékonyabb.
Pl. itt van kettő. De ezek is még kísérletek, bár több évtizede léteznek és számos cég, szervezet alkalmazza ezeket.
www.socio-hola.hu/

Sosem a számok számítanak, hanem h van-e mögöttük erő. Ez lehet mesterséges is, mint pl. a femináciknál, aki ugye csak egy fanatikus, szektás jellegű kis csoportosulás volt, csak kaptak pénz-paripát-fegyvert... Ez az erő viszont lehet emberi, szellemi is. Ennek a sikerére is van példa a történelemben. Ráadásul úgy látom, h mivel akkora a kiábrándultság a jelenlegi világrendszerből és azért sokan tényleg érzékelik egyéni-társadalmi szinten, h váltani szükséges (lásd válságok), ezért ha lesz már pár működőképes megoldás, akkor lavinaszerűen fog egyre nagyobbra nőni ez az irány. Az emberek többsége fél kockáztatni, de ha már lát működőképes megoldást, mintát, akkor könnyebben lép.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.09.11. 20:59:04

@Madarász Henrik: Svájc pedig igen multikulti, németek, franciák, olaszok, rétorománok... de a progresszió multikulti alatt fajkeverést ért. Svájc hiába sokszínű, azok a színek mind fehérek. Mondjuk ezt a többnyelvűség ellenére zökkenőmentes működést már Kanada esetében sem értettem soha, pedig ott csak angolok meg franciák vannak.

VT 135 2019.09.12. 01:29:52

@don Fefinho: Nem igazán multikulti. Egy kultúra. Nyugati keresztény. Multilanguage lesz az inkább. De még az sem keveredik szerintem annyira, hiszen sok száz év együttélés alatt sem oldódott fel a három régió egymásban és lett egy homogén Svájc. Bár erről nyilván az tud többet mondani, aki ott élt, sokat, ráadásul mindhárom régióban.

Frederick2 2019.09.12. 09:23:10

@VT 135: Konzervatív körökben ez a könyv népszerű zöld gondolat témakörben.

moly.hu/konyvek/roger-scruton-zold-filozofia

Mondjuk még nem olvastam, így nem tudok véleményt mondani róla.

Deansdale 2019.09.12. 17:07:13

@VT 135: "hiszen sok száz év együttélés alatt sem oldódott fel a három régió egymásban és lett egy homogén Svájc"

Na igen, mert igenis különböző kultúrák, akkor is ha mind keresztény. Az olasz meg a német pl. alapjaikban eltérőek, ha Svájc még 1000 évig létezik sem fognak egybeforrni.

Tök vicces, hogy most a balosok meg (papíron) azt várják az afrikai csőcseléktől, hogy pikk-pakk beolvadjon európába... Pfff.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.09.12. 17:41:34

@Deansdale: Nem várják. :D Európa kell beolvadjon a csőcselékbe, lehetőleg nyomtalanul.

VT 135 2019.09.12. 18:35:42

@Frederick2: Köszi, utánanézek! A paritás elve alapján én is ajénlok egy könyvet, ami megvan, de még nem olvastam. :)
Síklaky István: Létbiztonság és harmónia
moly.hu/konyvek/siklaky-istvan-letbiztonsag-es-harmonia
moly.hu/konyvek/siklaky-istvan-letbiztonsag-es-harmonia

szmm.hu/wp-content/uploads/2016/03/LETBIZTONS%C3%81G-%C3%89S-HARM%C3%93NIA-TELJES-PDF.pdf

Frederick2 2019.09.12. 19:38:18

@VT 135: Na, azért van normális zöld szakirodalom! :)

Köszi az ajánlást! Majd valamikor bepótolom.

GABOR2 2019.09.15. 11:25:50

AOC tényleg kezd olyan szinten komédia lenni, hogy még a gyerekek is felfogják, hogy az egész csak egy vicc.

Most kijelentette, hogyha nem fogják most azonnal elfogadni az ő Green New Deal-jét, ami igazából a környezetvédelmet csak mint fügefalevelet tartja elé, akkor Miaimi pár év múlva nem fog létezni.

"Alexandria Ocasio-Cortez Predicts Miami Won’t Exist ‘In A Few Years’"

dailycaller.com/2019/09/13/alexandria-ocasio-cortez-miami-wont-exist/

Ha még igaz is lenne... ha az USA le is állna teljesen a szén-dioxid kibocsátással, ha csak pár éve lenne hátra Miami-nak ezzel nem mentenék meg, hisz Kína és minden más ország szinte, tovább nyomatná a levegőbe a szén-dioxidot.

Vicc az egész, a "baloldali értelmiség" totál kiröhögtetje magát.

GABOR2 2019.09.18. 15:39:16

Angliában pszichiátrián használatos szerekkel tömnek gyerekekeket "klímaszorongás" miatt.

Már jópár felmérés megmutatta, hogy a baloldaliak nem olvasnak mást csak baloldali médiát tisztelet a kivételnek. Ott meg olyan hangok is megjelennek, hogy mostmár akkor kevesebb mint 12 év és vége a világnak. Számukra és a gyerekeknek ez a valóság.

"Egyre több gyermeknél jelentkeznek úgynevezett „klímaszorongásos tünetek”, ám szakértők szerint mindez annak köszönhető, hogy a szülők hülyeségekkel beszélik tele a gyermekeik fejét."

"szakértők szerint a szülőknek sokkal tudatosabban kellene beszélniük a gyerekükkel, és nem lenne szabad olyan hamis kijelentésekkel terhelni őket, mint hogy „hamarosan vége lesz az emberiségnek”."

"Parents told not to terrify children over climate change as rising numbers treated for 'eco-anxiety'"

www.telegraph.co.uk/news/2019/09/15/parents-told-not-terrify-children-climate-change-rising-numbers/

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.09.18. 20:35:19

@GABOR2: Lökd a stexet, írmagod se maradjon, és ha közben beleőrülsz, az se baj, sőt.

KalmanBlog 2019.09.19. 00:50:57

@GABOR2: Sújos!

Amikor Deansdale címét olvastam arra gondoltam, hogy igen, ezek a gyerekek mikor felnőnek majd nem akarnak saját gyereket. De hogy ennyire akut problémákat is okoz a klíma rettegés, arra nem is gondoltam. Pedig logikus, hiszen ami ennyire fenyegető, és ennyire nem lehet tenni ellene semmit, az gyilkos az elmére.

Ebből következik az is, hogy az emberek nem is képesek rá, hogy teljesen elfogadják ezeket az elméleteket: mert aki teljsen elfogadja, az megkattan, és olyan lesz mint Greta Thunberg, vagy még rosszabb. Nem lehet együttélni azzal a tudattal, hogy 20 év múlva vége a világnak.

Az meg tipikus nyugati hozzáállás, hogy akkor adjuk dilibogyót a gyereknek. Szegény soha nem fog felépülni a gyógyszerezéséből.

2019.09.19. 09:49:44

@KalmanBlog:
Pár napja volt egy cikk erről az indexen s ahogy elolvastam én is szinte úgy éreztem, hogy megfulladok a széndioxidban stb. szorongást okozott, pedig nemrég láttam egy elég objektívnek tűnő előadást a témáról a galileowebcast-on és ott voltak ezek a megynugtató dolgok, hogy még bőven belefér a klíma ingadozása a szokásosba vagy pl. hogy a légkörnél sokkal fontosabb klíma befolyásoló tényező az óceánok vize s ez mintegy hosszútávú memória működik, ohgy kb 2m vízrétegben az óceánok felszínén van annyi hőenergia tárolva mint az egész légkörben s alatta van még 3000+m víz. S pl. ha ilyen hosszas áramlások miatt az óceánban valami 1 tizedfokkal melegebb víz jut a felszínre, akkor az már jobban eltolja a klímát.

Két bizonyítékot modnott az ember klímabefolyásoló hatására, de mindkettő nagyon indirekt s ezt be is isemrte, az egyik hogy valami nyolcszázezer évre visszamenőleg meg tudják nézni a széndioxid és az átlaghőmérséklet adatokat s ezek midnig korrelációban voltak. Bár azt elismerte, hogy nem tudják, hogy melyik az ok és melyik az okozat, mert azért időben nem tudják olyan nagy felbontásban nézni, hogy melyik vonta maga után a másikat. S viszont ebben a 800000 évben eddig soha nem volt a co2 koncentráció mgasabb mint 280 ppm (parts per million) s most pedig ez már 400 feletti.

Modnjuk azt elmagyarázta, hogy hogyan tudják megállapítnai ,hogy régen mennyi co2 volt a légkörben, mert a sarki jégben a rétegekbe, (mivel ez fagyott hó), mindig befagytak légbuborékok, de pl. az átlaghőmérsékletet, hogy mennyi volt többszázezer éve, azt nem mondta el, hogy honnan szedik.

Másik még közvetetteb bizonyíték meg az volt, hogy ilyen numerikus modelleket illesztenek az elmúlt 100 évre kb.: a hőmérséklet egyéb paraméterek függvényében s van néhány modell, ami nagyon jól illeszkedik a valóságra, de ha rögzítik benne a co2 meg egyéb üvegház gázok koncentrációját a száz évvel ezelőtti szinten, akkor sehgoy sem tudják illeszteni a jelen állapotra.

S ezek a modellek a jövőben jósolják azt a pár fok felmelegedést, persze annak függvényében, hogy a mostani co2 koncentráció marad vagy még többet bocsájtanak ki stb.

Na midnegy, elég érdekes volt, tovább nem taglalalom:-).

De tényleg már bennem is ez volt most, láttam a fb-on, hogy ilyen idős nyugdíjas jómódú ismerőseim társaságban utaztak valahová bőröndökkel s fotókkal dicsekedtek a repülőtérről erről s én meg azt godnoltam, hogy "utazgatunk? utazgatunk? S mi lesz a földgolyó jövőjével?":-). Szóval azért van a propagandának hatása.

GABOR2 2019.09.19. 11:26:41

@KalmanBlog: Lehet ezt ám még fokozni is... Greta gyerek harcostársa kijelentette az amerikai törvényhozás előtt, hogy nincs értelme tanulni a gyerekeknek, mert a világnak úgyis vége van.

"Teen Climate Activist: Why Study When the World Is Ending?"

www.breitbart.com/politics/2019/09/18/teen-climate-activist-why-we-studying-when-world-ending

Greta beteg, ő amúgy is szorongana nincs mit tenni, de a baloldal elért hasonló dolgot a normálisnak mondható gyerekeknél is. És ha jól emlékszem a tegnap belinkelt cikkben az is benne van, hogy egyeseknél ez olyan durva, hogy az orvosok képtelenek kezelni. Mert hogy ez "racionális" szorongás, nem csak a fejükben van... Úgyhogy egy megoldás van, ha már telinyomták a fejüket vele... pszichiátriai gyógyszerezés.

GABOR2 2019.09.19. 11:35:11

@KalmanBlog: "Amikor Deansdale címét olvastam arra gondoltam, hogy igen, ezek a gyerekek mikor felnőnek majd nem akarnak saját gyereket. De hogy ennyire akut problémákat is okoz a klíma rettegés, arra nem is gondoltam"

A baloldaliak gyerekeinek nem lesznek gyerekei... Talán mégis a világot mentik meg.

Frederick2 2019.09.19. 15:03:23

@GABOR2: @KalmanBlog: Mindezek is csak azt bizonyítják, hogy a posztmodern baloldal semmi másra nem képes, csak rombolásra. Amellett, hogy rombolják a civilizációt, elemeire bontják a kultúrát és érvénytelenítik az erkölcsöt, tömegével teszik mentálisan sérültté a gyermekeket. Deduktivitás és dekonstrukció felsőfokon! Közben pedig nem teremt semmi értéket!

Frederick2 2019.09.19. 15:05:46

@KalmanBlog: Kissé off, de már több hete hallgatom Varg Vikernes BURZUM albumait. Képzeld, az összes fenn van Youtube-n! Egész jól el vagyok vele: ambient-ben fantasztikus, és bár nem szeretem a black metalt, de abban is egészen jó. Köszi az ajánlást! Tényleg jó zene!

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.09.19. 16:46:30

@Frederick2: És közben rajtad kérik számon, hogy dehát már csak a civilizáció maradt, miért akarod lebontani?

Frederick2 2019.09.20. 08:23:44

@don Fefinho: Jaja, semmit nem tanultam a Holokausztból, ezért nem támogatom, hogy iszlámhítű migránsokkal árasszák el Európát.

Puzsér meg Tarlós embere, mint Berki, s Puzsér Berkivel együtt gyengíti Karácsonyt, hogy ezzel segítse Tarlóst. Elmagyarázták a Karácsony-fanok.

Közben néhány szemfüles, de talpig becsületes spicli leleplezte Tradeau rasszista múltját.
hvg.hu/elet/20190919_Egy_rasszista_gesztus_kezdte_ki_Justin_Trudeau_hirnevet

"Csaknem két évtizeddel ezelőtt, 2001-ben készült a fotó, amelyet most a Time magazin hozott nyilvánosságra, és amelyen Justin Trudeau látható – feketére festett arccal. Az úgynevezett brownface rasszista gesztusnak számít, és különösen érzékeny az amerikai kontinensen, illetve Nyugat-Európa néhány országában. Trudeau egy Aladin-kosztümben volt az iskolai gálán, amelynek az arab éjszakák volt a tematikája. (HVG)

„Felelősséget vállalok a döntésemért. Nem kellett volna megtennem. Akkoriban nem gondoltam úgy, hogy ez rasszista lenne, de ma már tudom, hogy az, és nagyon sajnálom.” - látja be bűnét Tradeau.

Bárcsak Magyarország is rálépne az erkölcsi fejlődés útjára, mint Kanada!

:P

Wildhunt 2019.09.20. 13:56:45

@Frederick2: Én 6. osztályban nindzsának ötöztem farsangkor. Remélem nem maradt fenn róla fénykép, mert az igazolná hogy épp a következő holokausztot készítem elő.

Frederick2 2019.09.20. 15:07:19

@Wildhunt: Ázsiafób! Remélem, szamurájos kép nincs! :D

Azért őrület. Ha egy lány Esmeralda-nak öltözik a Notre Dame toronyőr-ből, egy farsangi bulin, akkor romafób cselekedetet hajt végre?

Ennyi agyalágyult faszt!

KalmanBlog 2019.09.20. 16:11:09

Captain Obvious feltette az obligát kérdést, amit valamiért eddig mindenki elfelejtett feltenni:

"POLL: Greta Thunberg: Smash or Pass?"

dailystormer.name/poll-greta-thunberg-smash-or-pass/

Szavaztatok már?

Deansdale 2019.09.20. 16:47:14

@Frederick2: "Az úgynevezett brownface"

Blackface, barmok, ha már úgynevezetteztek akkor legalább figyeljetek a pontosságra.

Mellesleg mikor Trüdóról az a kép készült még senki nem mondta hogy az rasszizmus, így utólag ráfogni meg tetűség, de mondjuk amikor ez a balosokkal történik akkor nem olyan nagy baj, hadd hulljanak a saját fegyvereik által. Ha ők nem terjesztik el ezt a nyugat- és fehérellenes aljasságot akkor utóbb nem harap a saját seggükbe...

KalmanBlog 2019.09.20. 17:47:11

@Deansdale:

>> "Az úgynevezett brownface"
> Blackface,

Itt lemaradtál egy lényegi dologról: Hogy Trüdót védjék, ezért az ő esetében browface-nek hívta a sajtó az ő blackface-jét.

Annyiból jogos is, hogy Aladdin volt a figurája, aki a sztori szerint sem fekete, hanem arab.

Aztán asszem találtak blackface-t is, de nem vagyok biztos benne.

Nagyon LOL a sztori, hogy pont Trüdót találták meg ezzel. Ennél már csak az lenne viccesebb, ha Makaróni brown/black facelt volna. Adja az ég, hogy olyan is előkerüljön.

Ja, és láttátok Trüdó brownface képét? Semmi kézlebegtetés, a mellkasánál ragadott meg egy nőt. Egész menő lehetett valaha ez az ember.

KalmanBlog 2019.09.20. 17:59:13

@KalmanBlog: Még LOL-abb lenne, ha a letapizott nő még megmítúzná Trüdót :-)

Deansdale 2019.09.21. 09:29:45

@kiknekX: "S viszont ebben a 800000 évben eddig soha nem volt a co2 koncentráció mgasabb mint 280 ppm (parts per million) s most pedig ez már 400 feletti."

Tehát ha tényleg a CO2 okozná a melegedést akkor most jóval melegebbnek kellene lennie mint az elmúlt 800.000 évben bármikor...

Frederick2 2019.09.21. 10:55:29

@KalmanBlog:

"Ja, és láttátok Trüdó brownface képét? Semmi kézlebegtetés, a mellkasánál ragadott meg egy nőt. Egész menő lehetett valaha ez az ember."

De hát nem ez a cél? Hogy ilyen tutyimutyi férfiakat hozzanak létre tömegesen? A maszkulinitás szégyen, de az érzelmeit nyálasan megélő "férfiasság" követendő! :P

GABOR2 2019.09.21. 15:10:14

@KalmanBlog: A klíma katasztorfára máris megvan a tipikus baloldali válasz amit annyira szeretnének.

Adókat emelnek:

"Radikális javaslat érkezett: brutálisan megdrágítanák a benzin és a dízel árát"

www.portfolio.hu/uzlet/20190921/radikalis-javaslat-erkezett-brutalisan-megdragitanak-a-benzin-es-a-dizel-arat-401585

Máshonnan is ez jött le:

"A német nagykoalíció pártjai egy fontos klímacsomag legfontosabb részleteiben állapodtak meg ma. A német klímacsomag akár az európai klímapolitikára is hatással lehet."

Emelik a benzin stb. árát, az áramét csökkentik.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.09.21. 18:55:57

@GABOR2: Európa demográfiailag éppen szétesik, a termékenységi mutatók a béka segge alatt, elözönlik az arabok és a négerek, most már csak a gazdaságot kell szétverni, és kész is az utópia. Jó nagy adókulcsokat tegyenek rá, hogy minél többen tönkremenjenek. Éhínséget, hadikommunizmust azonnal!

GABOR2 2019.09.21. 21:49:33

@don Fefinho: A baloldaliak az átlag ember zsebéből még több pénzt akarnak kivenni, hogy kevesebbet utazzon. Persze továbbra is kell neki, úgyhogy ez azonkívül, hogy elveszi az emberek pénzét semmit se fog érni. Gréta és társai örülhenek, hogy "történt valami".

GABOR2 2019.09.21. 21:52:43

@kiknekX: "Ezen én is gondolkoztam, mert volt egy ábrája, ahol a két görbe (a hőmérsékleti meg a co2 tartalom) teljesen együtt mozgott, nagyon precízen, az idő függvényében s a végén a co2 vonala félelmetesen megugrott, kb. a duplájára s ha ez alapján a hőmérséklet is megugrana anniyra, az igencsak durva lenne."

Azok az ábrák azért több százezer évet mutatnak nagyon kis helyre összesűrítve, vagyis a hőmérésklet megugrására lehet kell még egy kis idő.

Az üvegházhatású gázok azt csinálják, hogy beengedik a sugarakat, de ki már nem, így melegítik a bolygó felszínét, amúgy szétfagynánk, viszont van még egy csomó minden amit nem ismerünk ezzel az egésszel kapcsolatban, sok más dolog lehet ami a végeredményre hat.

Deansdale 2019.09.22. 08:59:10

@kiknekX: "Ebben az előadásban egyébként arra a végkövetkeztetésre jut az előadó, hogy végülis anniyt tudtak meg, hogy nem igazán tudnak biztosan semmit."

Ez teljesen korrekt, és pont ezért vérlázító egyfelől az az (ál)tudományos közösség ami fennen hirdeti hogy "a kérdés eldőlt", másfelől a hülye tömeg ami ezt csont nélkül benyeli nekik és aztán azokat támadja akik nem ennyire hiszékenyek.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.09.23. 12:42:40

@kiknekX: Engem nem zavar, ha valaki a klímapánikra hivatkozva nem szaporodik, amíg ezt otthon, a Nagykörúton belül csinálja. De amikor ugyanezek onnan a betondzsungel szürke szmogos monotóniájából leszólnak nekem parasztnak falura, hogy én hogyan éljek a természettel harmóniában, ami lényegében abban merül ki, hogy

1. írmagod se maradjon
2. statáriális hadikommunizmus

akkor azért újra és újra elbizonytalanodom a dolog őszinteségével kapcsolatban. No nem nagyon, épp csak egy picinykét.

GABOR2 2019.09.25. 11:53:38

@Frederick2: Most egy fura dolgot láttam. A neten több helyen is szidják rendesen és látom a magyar sajtónak is feltünt:

"Greta Thunberg kirohanása saját elvtársainak is túl sok volt már"

888.hu/amerika-london-parizs/greta-thunberg-kirohanasa-sajat-elvtarsainak-is-tul-sok-volt-mar-4204784/

"The UN is 'taking advantage of hysterical teen' Greta Thunberg"

És a fönti cím nem egy sima Youtube csatorna tartalma, hanem egy Ausztrál mainstream csatornáé.

Azonkívül plusz érdekesség nekem, kiderült, hogy amit mondanak, hogy arrafelé az óceán elnyeli a szigeteket lassan, nem igaz, sőt inkább a szigetek szinte mind nőt szignifikánsan.

youtu.be/DticpNH3a2Q?t=287

Greata talán túl messzire ment, vagy kiderült, hogy alkalmatlan arra amire kitalálták és máris "törlik"?

Frederick2 2019.09.25. 14:01:00

@GABOR2: Anyuka radikális LMBT- és zöld aktivista. Greta szerintem nem a saját véleményét nyomatja, hanem az anyjáét. Greta csak bábu, Malena Ernman a bábmester.

Frederick2 2019.09.25. 14:12:07

@GABOR2: Amúgy nézegettem Malena Ernman Facebook-ját és Instagramját. Greta Thunberg anyja híve a migrációnak is. Azért ha megkapargatjuk Greta-t, ott lesz mögötte az LMBT, a feminizmus és a migráció is. És még oknyomozónak se kell lenni hozzá, ezen információk kiszűréséhez elég megnézni hőseink Face-, Instagram- és Twitter-oldalát, meglesni a bejegyzéseit, a feltöltött képeket és a kapcsolataikat.

Migráció, LMBT, Gender, klímavédelem - ez egy csomag! Ez többről szól, mint a klíma.

GABOR2 2019.09.25. 16:08:27

@Frederick2: "Ez többről szól, mint a klíma." Igen ez ilyen tipikus baloldali dolog manapság, totál egymáshoz semmi köze dolgot egyberaktak.

Én láttam Greta családját Antifa pólóban, beleértve őt is, szóval nincsenek véletlenek, hogy miért ő lett a "kiválasztott".

Frederick2 2019.09.25. 16:37:48

@GABOR2:

"Én láttam Greta családját Antifa pólóban, beleértve őt is"

Be tudnád linkelni a képet? Kíváncsi vagyok rá! :D

Madarász Henrik 2019.09.25. 16:53:24

@Frederick2: Szerintem ez egy jól felépített projekt, aminek célja a zöld pártok felfuttatása Európában, vsz ugyanazok állnak mögötte anyagilag akik a Bilderberg találkozókra és hasonló rendezvényekre járnak.

Madarász Henrik 2019.09.25. 18:35:09

@Frederick2: Szép kis család :) Mintha az anyja idősebb lenne az apjánál.

Frederick2 2019.09.25. 18:46:07

@Madarász Henrik: Jópofák ezek az antifa polók. :P

Kíváncsi lennék, ha én egy anti-communism polóban végigsétálnék Budapest balos negyedeiben, esetleg betérnék a Gólyafos Presszóba egy sörre, vajon történne velem valami kellemetlenség. :P

Amúgy szívem szerint egy anti-jacobinism polót vennék fel, mert azzal kifejezném, hogy elutasítom az újjakobinus utópiák és ideológiák egész tárházát - így a fasizmust és a kommunizmust is.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.09.25. 20:10:45

@Madarász Henrik: DINNYÉÉÉÉÉT! Mielőtt belehugyozik a Lőrinc! Dinnyét!

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.09.25. 20:16:28

@Frederick2: Egy ilyen statisztika-összegző póló kéne, koponyahalmos háttérrel, feliratban meg lebontva, hogy melyik kommandós vezető hányszázezer/millió koponyáért felelős. Udvariasságból odatehetnénk a nácik eredményeit is, bár az meg relativizálás lenne, úgyhogy azért már biztosan megvernének.

Wildhunt 2019.09.26. 06:24:35

@don Fefinho: Leading the fight... for millennia. És ezt le tudják írni. Amúgy ha Gréta a klímahiszti helyett azzal haknizna ugyanígy hogy: "az idő közel van, térjetek meg bűneitekből", már diliházban lenne. Pedig annak lenne értelme is.

Frederick2 2019.09.26. 07:19:11

@Wildhunt:

"Amúgy ha Gréta a klímahiszti helyett azzal haknizna ugyanígy hogy: "az idő közel van, térjetek meg bűneitekből", már diliházban lenne."

Vagy beállna mögé egy magát kereszténynek beállító jobbos nagyhatalom. Vagy valami neoprotestáns nagyvállalkozó a szektájával (Pat Robertson).

Vallásosnak tűnő blabla-val is frankón meg lehet élni, komoly munka nélkül.

Ha Greta elég ügyes, elöntheti a Dicsőség...
moly.hu/konyvek/david-herzog-dicsoseginvazio

...vagy Greta birtokolhatja a Titkot...
moly.hu/konyvek/rhonda-byrne-the-secret-a-titok

De Greta megtanulna mosolyogni, lehetne belőle a skandináv Mosolyka is. Lehet Asperger-szindrómásként is boldog életet élni, gyere, megmutatom, és mesélek róla!

Greta eleve egy olyan nyugati társadalomba érkezett, ami tele van már handabandázó, hülyeségeket beszélő gurukkal, ezekre az ál-prófétákra pedig iszonyat nagy az igény.

"A társadalom - megváltókból álló pokol!" (Cioran)

Frederick2 2019.09.26. 07:25:36

@don Fefinho:

"De..."

Igen, sajnálatosan a zöld prófétákból nem egy van. Ha még csak Gréta-val állnánk szemben. De itt egy egész Marvel-univerzum esik nekünk! :P

"A társadalom - megváltókból álló pokol!" (Cioran)

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.09.26. 11:33:11

@Wildhunt: Beszarsz, de pont ezzel a hasonlatossággal szatirizálom a jelenséget egyébként. :D Az ötlet természetesen némi külső noszogatásra született meg, miután egy vitapartner szalmabáb-gúnyra tett kísérlet közben sikeresen tökönlőtte magát a párhuzammal.
süti beállítások módosítása