HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • F.M.J.: @Deansdale: Komposztkazán+üvegház. Egyelőre nagyon elméleti a dolog, még előtte van fontosabb dolgom is, csak azért agyalok rajta, mert tervezem, hogy egyszer majd nekiállok. Nálam ez erőnléti edzés... (2024.04.19. 20:46) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • valis47: @Deansdale: Trumpra azt is mondták, hogy rasszista. Arra sem kellett bizonyíték. Meg azt is, hogy orosz ügynök. Gondolom orosz ügynökként akart III. világháborút kirobbantani vagy mi. (2024.04.19. 14:12) Vallásismereti kisokos
  • Deansdale: @Hartrigel: "miért hülyeség a tudat számítógépre való feltöltése, ami szerintem eleve egy paradoxon" Ebben egyetértünk, többek között azért, mert a tudomány azt sem tudja mi az a tudat, nemhogy lem... (2024.04.19. 10:12) Vallásismereti kisokos
  • Hartrigel: @Deansdale: "Na igen, ez kissé tudathasadt elképzelés". Szerintem a legtudathasadtabb elképzelés azok, amikor mai vulgár-ateistákat hallgatom ekte keresztény toposzokkal vagdalkozni. Ugye a Woke ... (2024.04.18. 19:04) Vallásismereti kisokos
  • Mia and Me: Egyébként a szabálykövetés kijátszása lehet túlélést segítő "okosság" is. Kérdés, hogy miért változtathatatlanok a szabályok ? ( a merevség, a változtathatatlanság = halál) Filozófiailag - ha "iste... (2024.04.18. 15:43) Vallásismereti kisokos
  • Utolsó 20

Twitterről, angolul

2019.09.10. 19:57 Deansdale

Itt a link, de türelmetleneknek ill. angolul nem tudóknak a lényeg röviden: Párizsból üzen egy kedves fekete úriember dél-afrikai testvéreinek, amiben arra kéri őket, hogy ne harcoljanak egymással fölöslegesen, az olyan csúnya dolog - irtsák inkább a fehéreket és a kínaiakat. Öljétek a fehéreket! - mondja, és a körülötte álló négerek tapsolni kezdenek. PÁRIZSBAN.

78 komment

Címkék: politika szép új világ piros és kék pirula

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2019.09.10. 20:59:43

És a Twitter nem szedi le? Ez gyűlöletbeszéd.

Amúgy azt hallottam, hogy a kínaik elérték, hogy őket ma már jobban útálják mint a fehéreket.

GABOR2 2019.09.10. 21:03:16

Ez itthoni story...

Nem tudom észrevettétek-e, mert jobboldali médiában nem láttam, bár annyira nem is kerestem...

Nemrég Orbán két legfontosabb embere csúnyán egymásnak esett. Pontosabban csak Matolcsy ment nyilvánosan neki Vargának és végig próbálta sérteni.

Egyúttal az eset azt is megmutatja, hogy mennyire mást gondolnak arról, hogy mit kéne tenni, hogy egyáltalán folytatódjon a gazdasági növekedés.

ujtechkor.blog.hu/2019/09/10/egy_megdobbento_tores_a_fideszben_ami_mindent_megvaltoztathat

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.09.10. 21:07:31

Lehet ezekkel az emberekkel egyenként szépen beszélni meg integrálni, de sajnos nekem egyre inkább az a gyanúm, hogy vannak akik csak az erőszakból értenek.

TrollEdomer 2019.09.11. 07:07:19

@GABOR2: Mivel nálunk munkaerőhiány van, ezért alapvetően nyerünk a digitalizációval.
Persze ha nincsenek elég jó szakemberek, elég jó hardver, a rendszer összeomolhat, ezért fontos támogatni a képzést és infrastruktúrát.

GABOR2 2019.09.11. 11:18:34

@TrollEdomer: De amint írtam is elég fura volt az egész... Varga Mihály nem hisz a további előretörésben, Orbán meg miniszterei meg azzal dicsekedtek, hogy már 80%-ban csúcstechnológiát használ az ipar és már most digitális a magyar gazdaság Orbán szerint. Ez dicsekedés volt, ami szerintem nem igaz, de ha igaz, az azt jelenti, hogy ezen a területen sincs már nagy tér a növekedésre.

TrollEdomer 2019.09.11. 13:22:09

@GABOR2: Egyelőre Varga Mihály számomra alapvetően hiteles figurának tűnik.
Mondjuk állítólag Matolcsy azt mondta, hogy ne várjanak népesedési csodát, amíg ilyen állapotban van egészségügy, jó látni, hogy maradt némi realitásérzéke.
80% digitális csúcstechnológia? Hát szerintem, jó ha ennek a fele igaz...

GABOR2 2019.09.11. 13:37:32

@TrollEdomer:

"80% digitális csúcstechnológia? Hát szerintem, jó ha ennek a fele igaz..."

Még össze is hasonlították Lengyelországgal, hogy ott csak húsz.

Amiről én írtam és linkeltem is hozzá a forrásokat, arról szól, hogy Matolcsy elsősorban gazdasági, meg árfolyamügyekben szólt be Vargának. Egészségüggyel kapcsolatban akkor nem szólt.
Matolcsy egyébként szerintem nagyon irigy Vargára, nem bírta ki, hogy ne szóljon be neki a korábbi "év pénzügyminisztere díj" miatt se. Ez egy nagyon durva összekapás volt.

A másik dolgok pedig személyesen Orbántól jöttek, meg Palkovicstól tán.

GABOR2 2019.09.11. 14:00:59

Telnek az órák és a Twitter még mindig nem törölt. Az ma már mindegy, hogy csak mástól idéz valaki akkor is töröl. Vajon most miért nem?

csi szi 2019.09.11. 14:06:01

@GABOR2: A fehérek ellen irányuló gyűlölet szerintük nem rasszizmus, és ezt teljesen komolyan gondolják.

TrollEdomer 2019.09.11. 14:18:01

@GABOR2: Azt a statisztikát hidd el, amit te magad állítottál össze.

GABOR2 2019.09.11. 14:59:43

@csi szi: Szerintük fehér emberrel szemben nem lehet rasszizmust elkövetni, lehet hallani külföldi forrásokból. Valami "reverse rassismus"-nak nevezték el és tagadják, hogy létezik.

Amúgy a Twitter és hasonlók ilyen jellegű hozzáállása el vezethet oda, hogy amikor az átlag ember felnéz a netre azt látja, hogy a jobboldalon már lassan csak az ilyen profi kifogástalan emberek vannak, mert mindenki mást kizárnak, a baloldalon meg minden örültet meghagynak.

Vagyis azt látja, hogy a baloldal csúpa örültekből, a jobboldal viszont higgadt, érvelő emberekből áll... és akkor inkább választja a jobboldalt és az egész cenzúrázgatás fordítva fog elsülni.

GABOR2 2019.09.11. 15:03:00

@TrollEdomer: Én se hiszem el, szerintem is túldícsérték magukat és közben nem vették észre, hogy ezzel együtt azt is mondják, hogy akkor ezen a téren nincs már lehetőség nagyon a növekedésre.
Az mindenesetre ilyesztő ahogy Palkovics eröltetné az innovációt az egyetemeknél.

Másik meg, hogy amúgy rengeteg elemző, meg közgazdász folyton azt mondja, hogy nem vagyunk elég innovatívak, elavult egy csomó minden, és a kitörés a fejlesztés. Csath Magdolnának pl. ez a kedvenc témája.

Most meg bedobják, hogy igazából már olyan fejlettek vagyunk... hát elég fura.

KalmanBlog 2019.09.11. 16:43:52

Ezt hallottátok, hogy újraindul a Szabad Európa rádió? Hogy miért? Mert újra szükség van rá! Mert Orbán!

"Today, Mr. Orban’s allies control the public media and most of the country’s private news media, creating a centralized pro-government echo chamber for hate speech, ethnic identity politics and conspiracy theories, harping on anti-Semitic tropes and extremist rhetoric to bolster his party’s base."

Itt találtam:

dailystormer.name/us-to-revive-radio-liberty-project-in-hungary-to-overthrow-orban/

GABOR2 2019.09.11. 16:56:06

@KalmanBlog: Olcsóbb lett volna megnézni, hogy vajon van-e ellenzéki média. Akkor látnák, hogy van, szidják is Orbán ezerrel, csak éppen senkit se érdekel már amit összeírkálnak.

Amúgy meg az USA-ba volt két felmérés, az egyikből az jött ki, hogy a gazdasági újságíroknál a ballibek 13 az 1-hez vannak a konzervatívokhoz, a másik felmérés, pedig azt mutatta, hogy mostmár nem hisznek az amerikaik a médiának.

ujtechkor.blog.hu/2019/09/10/kulturhaborus_tortenesek_680

Frederick2 2019.09.11. 18:31:01

@GABOR2:

"Ez itthoni story... Nem tudom észrevettétek-e, mert jobboldali médiában nem láttam, bár annyira nem is kerestem... Nemrég Orbán két legfontosabb embere csúnyán egymásnak esett. Pontosabban csak Matolcsy ment nyilvánosan neki Vargának és végig próbálta sérteni. Egyúttal az eset azt is megmutatja, hogy mennyire mást gondolnak arról, hogy mit kéne tenni, hogy egyáltalán folytatódjon a gazdasági növekedés."

Látom, Deansdale és Kálmán nem reagálja le a hírt. Bár nem csodálkozom. :D Megdöbbentő, hogy a baráti társaságomban is több értelmiségi ismerősöm teljesen vak a NER hibáira. Hmmm...

Deansdale 2019.09.11. 18:37:25

@Frederick2: "Látom, Deansdale és Kálmán nem reagálja le a hírt."

Szeritem említettem már párszor, hogy nem vagyok fideszes, és talán még mindig furcsán hangozhat, de igazából abszolút nem érdekel a fidesz. Nincs mit reagálnom ilyen hírekre, nem nekem szólnak, ez afféle lokál- és aktuálpolitikai bulvár ami nem az én asztalom. Amikor arról van szó, hogy X illető mit mondott Y illetőről, azt el sem olvasom, nem hogy még hozzá is szóljak, de ezzel nem Gábort akarom piszkálni, mert elfogadom hogy van ezeknek a híreknek is létjogosultsága, csak számomra érdektelenek.

GABOR2 2019.09.11. 18:55:18

Többet kéne aludni... Szóval javítva...:

Nem is a beszólásnak van nagy jelentősége, bár az se mindegy tán, hogy Matolcsy ennyire irigy Vargára, hanem inkább az, hogy a Jegybank elnökünk és a Pénzügyminiszterünk( még ha máshogy is nevezik) teljesen ellentétesen látják a hogyan tovább-ot.

Varga szerint lezárult az egész jelentősen növekedünk korszak, Matolcsy szerint kb. csak most kezdődött el.

A másik story ami érinti ezt, hogy Orbánék ezen a digitális fórumon dicsekedtek, hogy már digitális gazdaság vagyunk, meg 80 százalékban csúcstechnológiát használ a állítólag az iparunk; ez azt mutatja, hogy az egyik módszer, hogy migránsok nélkül növekedjen a gazdaság, máris kb. kimerült. Bár szerintem is ez nagyot mondás volt, de ha nem...

Szóval nem a bulvár része a lényeg, hanem, hogy van egy törés a Fideszen belül és olyan jelentős figura mint Varga Mihály nem hiszi, hogy a jó korszak folytatódni fog. Ez azért elég fontos, dolog, hisz Orbán népszerűsége nem kicsit a jó gazdasági körülmények miatt van.

Ha már a technológián keresztüli növekedés se lehet opció, akkor Orbánra még nagyobb nyomást helyeznek a gazdasági szereplők, hogy hozzon be külföldről munkásokat.

GABOR2 2019.09.11. 19:08:16

Az, hogy ez nemcsak baloldali kitalálmány és van jelentőse, abból is látszik, hogy a portfolio.hu is elég érdekesnek találta, hogy beszámoljon róla:

"Matolcsy György keményen nekiment Varga Mihálynak"

www.portfolio.hu/gazdasag/20190909/matolcsy-gyorgy-kemenyen-nekiment-varga-mihalynak-400345

Frederick2 2019.09.11. 19:16:01

@Deansdale: Hát ennél egy kicsit többről szólnak Gábor FIDESZ-kritikái. Valami olyasmi félelem jön elő belőlük, hogy ha rossz irányt nyomatnak a gazdaságban (jelen pillanatban az SZDSZ által fetisizált innováció-központú gazdaságpolitikát), akkor az negatívan kihat majd az egész országra. A Varga - Matolcsy vita pedig nem arról szól, hogy megy a szokásos szappanopera, csak annyi, hogy egy közgazdász végzettségű FIDESZ-politikus (Varga) ki merte fejezni, hogy ez talán mégse jó irány. És talán nem kellene lesöpörni az asztalról, arra hivatkozva, hogy szappanopera. Mert ezek olyan döntések, amik a bőrükre mennek...

Arról nem is beszélve, hogy ha bedől a gazdaság, az oktatás vagy az egészségügy, akkor az az ellenzék (az ellenség) malmára hajtja a vizet.

Frederick2 2019.09.11. 19:20:46

@GABOR2: Tudom, hogy a 168óra nem a legkorrektebb forrás, de mintha a te jóslataidat igazolná a digitális állam veszélyeiről.

168ora.hu/itthon/magyar-fejlesztesi-kozpont-hacker-tamadas-adat-vesztes-kiss-antal-kkm-172356

Frederick2 2019.09.11. 19:29:19

@GABOR2:

"Na most... az innovációról szóló sorozatomban már bemutattam... Mit okoznak az innovációk? Hát azt, hogy ugyanazt a munkát kevesebb ember végzi el. Akkor ettől hogy lesz nyertes az egyszerű melós? Igazából sehogy, a vállalat tulajdonosnak lesz több pénze, amit nem oszt meg a munkásokkal. Tehát ha bejön az innováció... az munkanélkülieket teremt, tehát igen lesznek szép számmal vesztesek, ez nem is lehet kérdés. Viszont a kormányban úgy csinálnak, hogy minden csak szép és jó. Meg persze a szalagmunkás is átképezhető elméletileg programozóvá, node gyakorlatban? Klassz lesz majd egy csomó munkanélkülivel, akik ezután nem fizetnek adót?"

Ez nagyon szép leírása a problémának. De te sem adsz erre megoldást. Mit kellene tennie a kormánynak ezügyben? Hogyan oldhatná meg az ebből fakadó munkanélküliség problémát?

VT 135 2019.09.11. 19:52:03

@GABOR2: Azt érdemes tudni, h Matolcsy szegénykém borzasztóan buta. Ez elég konkrét információ, közeli ismerősöm dolgozott a környezetében és elég széleskörűen ez volt a megállapítás a tagról a kollégák körében is.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.09.11. 20:00:22

@Frederick2: @Deansdale: Látjuk a hibákat, az arroganciát és a korrupciót, csak mindezekkel együtt is még mindig fényévekkel az alternatíva előtt járnak. Elmondtuk sokszor mi is itt, meg egyébként Puzsér és FAM is, hogy addig, amíg a DK és az MSzP (illetve az SzDSz bármely kurrens mutációja) indul a választásokon, addig a FiDeSz be van betonozva. Ezt kb. érti is mindenki, említettek kivételével, akik szerint Schiffer náci-kollaboráns, mindenki más meg agymosott vidéki prolinyugger. Ezt a retorikai-logikai hurkot mára a Jobbik is átvette: a Mi Hazánk NER, mert nem fog össze (a DK-val). Vagyis: aki nem Dékábbik, az NER - és nem is ők az egybitesek, hanem én, ha szóváteszem.

KalmanBlog 2019.09.11. 20:07:08

@Frederick2: @GABOR2: Én azért nem szóltam hozzá, mert ugyan elgondolkodtatott az eset, de semmi okos nem jutott eszembe. Butaságokat meg minek írjak? Fura lenne nektek is, azt hinnétek bajom van.

Matolcsyról el tudom képzelni, hogy buta.

Varga Mihályról fogalmam sincs. Az viszont nekem is úgy tűnik, hogy megtorpant a nemzetközi gazdaság, főleg az autógyárak. Úgyhogy simán jöhet a hét szűk esztendő.

Mindenesetre furcsa, az ő pozíciójában tilosnak kellene lenni a nyilvános pesszimizmusnak. Már csak azzal is bajt csinálhat ha megszólal. Lehet, hogy közben megshortolt ezt-azt?

Madarász Henrik 2019.09.11. 20:07:31

@GABOR2: Varga áll közelebb a valósághoz, nagyon ingatag a magyar modell, amelyik az EU pénzekből fejleszt és hatalmas pénzeket fizet ki külföldi összeszerelő üzemeknek, amik rosszul fizetett munkahelyeket hoznak ide és akik továbbállnak, ha megemelkednek itt a bérek . Sajnos nagyon elkúrták 1990-ben, hogy felszámolták az összes magyar nagyvállalatot vagy eladták külföldieknek, így a nálunk megtermelt jövedelem nagy része külföldre folyik ki.

GABOR2 2019.09.11. 20:55:48

@Frederick2: Nem csak ők írtak róla. Lehet azt mondani, hogy én megmondtam, hogy ennek rossz lesz a vége, de azért az is fura, hogy pont a EU pénzek adatai lettek letörölve. Talán... ő maguk a hunyók igazából? Mindenesetre adtak ki valami nyilatkozatot, hogy legalábbis az adatok jelentős részét vissza tudták állítani. Vajon miket nem?

GABOR2 2019.09.11. 20:58:22

@Frederick2: Én az SZDSZ-t azért nem kavartam bele. Most nagy vitázásokhoz ma fáradt vagyok. Az fő problémám nem is a innováció, hanem mint amit te is beraktad, digitális államot építenek, ami sebezhetővé teszi az országot. Mi lett volna ha mondjuk a teljes egészségügyi adatbázist, vagy az adóhatóságot támadják meg és törölnek mindent? A jelenben még lehetne, még papirról helyreállítani, de ha megvalósulnak Orbánék digitális állam projektjei, akkor az ilyen támadások nagyon károsak lehetnek.

GABOR2 2019.09.11. 21:02:39

@VT 135: Vargával szemben nagyon írigy. Varga váltotta őt a pénzügyminisztérium éléről, Matolcsyt mindenki valami idiótának mondta el, meg nem jöttek be bizonyos előrejelzései; viszont mikor jött Varga a dolgok elkezdtek jóra fordulni és Varga kapott is egy "év pénzügyminisztere" díjat, amit most is a szemére vetett, hogy az nem hatja meg a piacokat vagy valami, Vargát mindenki tiszteli, Matolcsy-t nem, és most is úgy adta elő magát, hogy Varga csak learatja amit ő csinált... Leírkáltam ezek a cikkemben.

Írtóra írigy.

GABOR2 2019.09.11. 21:09:06

@Frederick2: Van erről egy sorozatom, még egyszer... nagyon fáradt vagyok most. Annó elegem lett abból, hogy Csath Magdolna megállás nélkül mondja, hogy az innováció megoldás mindenre és bemutattam egy csomó oldalról hogy nem. A vállalkozások pedig nem adják oda a innovációból bejött többletet bérbe, ezt is áltámaszottam több statisztikával.

Igazából a fejlesztések megoldások lehetnének, de Orbánék olyan dolgokra álltak rá amik szerintem zsákutcások lesznek. Például ilyen az önvezető autó mánia.

Ezeket felhőre netre akarják kötni és emiatt ki lesznek téve hackertámadásoknak, emberek fognak meghalni és végül nem fognak kérni belőle.

5G... ipar 4.0... csak egy példa, hogy egy támadás mennyi kárt okozott, akkor hogy bírnák, hogy állandóan ki legyenek ennek téve a netre kötött gyárak:

""Zsarolóvírus zavarta meg a TSMC működését"

"A kártevő miatti kiesés akár 200-300 millió dolláros lyukat is üthet a bérgyártó bevételében."

"Zsarolóvírus miatt esett ki nagyjából egy teljes nap a tajvani TSMC működéséből. A félvezetőkkel foglalkozó legnagyobb bérgyártó még múlt hétvégén adta hírül, hogy gyártósorainak egyes részét kénytelen volt leállítani, az azokat működtető PC-kre ugyanis számítógépes vírus került. A vállalat közleménye alapján mostanra sikerült visszaállítani az érintett rendszerek 80 százalékát, azonban a nagyjából 24 órás kiesés így is tetemes kárt okozott, amely a negyedéves bevétel akár 3 százalékát, azaz körülbelül 250 millió dollárt is jelenthet.""

A fejlesztések jó ötlet, de ezek minden legyen neten nem, veszélyes. Pont a te mai belinkelt cikked is mutatja.

A teljes adatbázis és a másolatait is törölték az EU pénzekről négy évre visszamenőleg.

GABOR2 2019.09.11. 21:14:32

@don Fefinho: Így van, legalábbis pillanatnyilag. Mindegyikük lopna, de a ballibek mellett az ország és az emberek többsége még süllyedne is, meg helyreállíthatatlanul megváltoztatnák. Ha a ballibek még egyszer visszajönnek akár csak pár hónapra is, az első lesz szerintem, hogy annyi szuverenitást adnak át Brüsszelnek amennyit csak tudnak, hogy többé választásokkal ne akaszthassuk meg a terveiket.

Viszont Orbánék is követhetnek hibákat, és szerintem a digitális állam mánia is az. Amit berakott Frederick2 cikket figyelmeztetés kéne legyen.

GABOR2 2019.09.11. 21:22:42

@Madarász Henrik: Igen, nem csak innovációs kérdések vannak itt, bár Palkovics most nagyon neki ment ezért az egyetemeknek.

Varga látja, hogy munkaerőhiány van, migrig úgy nem is jöhetnek, de ha jönnének is amint megtudják, hogy picit arrébb négyszeres a fizetés azonnal lépnének, a sok ingyen cuccról már nem is beszélve.

Orbán és Matolcsy viszont valami nagy állandó növekedésről álmodik, ami emberbehozatal, vagy valami durva nagy robotizáció nélkül nem nagyon fog menni.

Kérdés, hogy Orbán a szép gazdasági számokért meddig menne el; ukránok már most is vannak itt szép számmal.

Ezért is szerintem nem csak bulvár vita ez, hanem éppenséggel valami nagyon alapvető dologra mutat rá.

Törés van a folytatással kapcsolatban. Vargára lehet pont azért mert rátámadni most Matolcsy, mert Orbán inkább az ő oldalára, vagyis a mindenáron való növekedés eröltetése oldalára állt.

Orbánék ráadásul most hétvégén azt mondták, hogy az ország ipara már 80%-a csúcstechnológia, vagyis itt már sok újat nem lehet tenni.

Akkor viszont mit akarnak majd tenni?

Deansdale 2019.09.11. 21:41:19

@Frederick2: Velem az a gond, hogy túl öreg vagyok már a napiszar politikához, kizárólag a fontos dolgok érdekelnek, a gazdaság meg a GDP pl. már nem nagyon, az meg még kevésbé, hogy kirakati bábuk mint Matolcsi ilyen másodrendű dolgokról mit hordanak össze. Egyszerűen nincs ehhez türelmem. A gondolatmenetem, ami alapján pl. választásokon voksolok, faék egyszerűségű, akkor is ha mások talán valami cizelláltabbat várnának tőlem: látom, hogy a nyugati civilizációra néző legnagyobb veszélyek jelenleg a libsizmus meg az iszlám, ezért arra szavazok aki ezeknek ellenáll. Ez mostanában a fityisz. Az, hogy a orbáncék a gazdasággal vagy az oktatásegészségüggyel mit csinálnak számomra másodlagos, ami voltaképp annak a szinonímája hogy teljesen lényegtelen. Persze jó lenne, ha jobban csinálnák, de befolyásom nincs rájuk, tehát ha a seggem a földhöz verem sem történik semmi különös, úgyhogy inkább nem verem, így legalább megspórolok egy kis fölösleges fájdalmat.

Madarász Henrik 2019.09.11. 21:42:45

@GABOR2: Nem lesz itt hosszú távon nagy állandó növekedés, vendégmunkásokat behozni meg már a teljes elmebaj, gyakorlatilag már így sem fizetnek adót a multik nálunk, csak a magyar munkások bére után van jövedelme az államnak. Ez a 80 % nagy hülyeség, itt nálunk nincs semmilyen csúcstechnológiás termelés, az a legfejlettebb országokban van, itt a középkategóriás ipari termelés folyik, ami nyugaton már túl drága a munkaerő bére miatt.

GABOR2 2019.09.11. 22:19:42

@Deansdale: Nem tudom mi történt veled Deansdale, mert én a régi Férfihangos cikkeknél találkoztam először az írásaiddal és akkor még annyi türelmed volt, hogy a cikkeid mellé még írtál több cikknyi kommentet is. Teli türelemmel, sőt lelkesedéssel... Szomorú ezt látni.

Amúgy a gazdaságra azért érdemes figyelned, mert ha egyszer elkezd rosszul menni, akkor talán az emberek nem Orbánékra fognak szavazni. A világ már csak ilyen, ha valaki alatt drágább a kolbász, jöhet valaki más talán.

Matolcsy csak egy bábu? Oké, mostmár csak egy jegybank elnök és a bukása után talán nem sokat számít már, de Varga szerintem azért nem csak egy bábu. Orbán Viktor se érthet mindenhez, Varga valószínű hat rá a szakértelmével.

GABOR2 2019.09.11. 22:23:05

@Madarász Henrik: Én is úgy éreztem, mintha valami másik országról beszélnének, de akkor mostmár berakom az eredetit forrással:

"A jövő Magyarországon már elkezdődött"

"Megnyitó beszédében Orbán Viktor kiemelte, hogy hazánkban már szilárd alapjai vannak a digitális gazdaságnak: Magyarország már most is egy digitális gazdaság Európa szívében, a jövő nálunk már elkezdődött, és abban bízunk, hogy Európa is teljes lendülettel ebbe az irányba fordítja majd a szekerét "

"Ezzel párhuzamosan Palkovics László innovációs és technológiai miniszter elmondta, hogy a magyar ipar 80 százalékban csúcstechnológiára épül, ez az arány például Lengyelországban alig 20 százalék, ami bizonyítja, hogy megfelelő döntésekkel a kisebb országok is sikeresek lehetnek."

itcafe.hu/hir/itu_budapest_2019_magyarorszag.html

Amúgy teljesen egyetértek azzal amit írtál...

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.09.11. 23:04:41

@Frederick2: "Mit kellene tennie a kormánynak ezügyben? Hogyan oldhatná meg az ebből fakadó munkanélküliség problémát?"
Jelenleg az országban inkább munkaerő hiány van mint munkanélküliség.

GABOR2 2019.09.11. 23:43:20

@Sipi81: Így van, egy darabig még oké is lenne, mert ami felszabadul munkaerő, mehetne máshová.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.09.12. 00:16:49

@GABOR2: Nem mindenki képezhető át szabadon bármi másra. Ha így lenne, közmunkások helyett nem lenne orvos- és tanárhiány.

Frederick2 2019.09.12. 08:55:41

@don Fefinho: @GABOR2: @Sipi81: @Madarász Henrik: @csi szi:

Puzsér Róbert és Fodor Gábor beszélgetése az SZDSZ bűneiről. Puzsér támad, Fodor véd. Elég színvonalas vita lett.

www.youtube.com/watch?v=3Cpw_rZ_Cb4
www.youtube.com/watch?v=2H8-ViWAu4I

Frederick2 2019.09.12. 11:35:57

@Deansdale: Hogy ne csak az off-ta reagáljak (GÁBOR), hanem a poszt témájára: igazából nem tudok mit reagálni. A barbárság importja - erről beszéltünk egy csomót. Én már ott feladtam az átlagemberek meggyőzését, hogy a manchesteri gyermekgyilkosságok után is tovább nyomták a migrációpárti propagandát. Annyi rémes és borzalmas, kegyetlen tragédia történt a migráció miatt, hogy egyáltalán nem is értem, miért nem képesek az emberek megérteni: a migráció veszélyes folyamat, a migrációt támogató pártok veszélyesek. Az ember belefárad abba, hogy értetlen embereknek magyarázza a veszélyt, újra és újra. Belefárad.

Más téma, bár ugyanaz a dekadencia, csak más arccal. A pedofília elfogadtatása most az újbaloldal új témája. Szilvay-cikk.
mandiner.hu/cikk/20190909_revesz_sandor_pedofilia

GABOR2 2019.09.12. 12:09:09

Amúgy mit szóltok ahhoz, hogy miénk lett a bővítési biztosi pozició?

Elvileg sok szívességet tudnánk ezzel a pozicióval szerezni magunknak.

DE: Ha sikeresek leszünk és bővül majd az EU mi lesz? Nem leszünk majd Schengeni határ már és ki fogják kényszeríteni, hogy bontsuk le a kerítést, az új államok meg az elején mindenáron be akarnak majd nyalni, ők nem fognak úgy ellenállni a migriknek.

Amúgyis ez a pozició nem sok vizet fog zavarni Brüsszelben.

GABOR2 2019.09.12. 13:46:56

Amiről beszélgettünk pont arról ír most a portfolio.hu:

Míg Orbánék a hétvégén arról beszéltek, hogy teli vagyunk csúcstech iparral, itt azt írják, hogy csak most kezdtünk kb. bele:

"hogy az ipari robotok és az automatizálási technikák térnyerése elkezdődött"

Amúgy egyre kevesebb embert keresnek a vállalatok:

"Megoldódhat Magyarország legnagyobb problémája, de az egészségügyben közel az összeomlás"

www.portfolio.hu/gazdasag/20190912/megoldodhat-magyarorszag-legnagyobb-problemaja-de-az-egeszsegugyben-kozel-az-osszeomlas-400575

KalmanBlog 2019.09.12. 23:46:19

Pewdiepie-t követitek? (Én leiratkoztam két napja, de most vissza!) Előhúzott egy gigatrollt!

* Előző videójában bemondta, hogy az ADL-nek ajándékoz 50.000 dollárt!
* Az interneten mindenki felháborodott, hogy ezt meg hogy
* Erre ma bejelentette, hogy mégsem ajándékoz az ADL-nek, mert időközben utánanézett, hogy mi az, és inkább nem szeretne adakozni nekik.

Erre varrjatok gombot! Hihetetlen ez az ürge!

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.09.12. 23:53:27

@Frederick2: Hát... Az elsőt megnéztem de nem tetszett. Ebből áll az egész:
Puzsér: ezt meg ezt csinálták!
Fodor: Á, az nem is úgy volt!
Puzsér: ezt meg ezt csinálták!
Fodor: Á, az nem is úgy volt!

És ez ment végig. Vita az nem volt benne. Gyakorlatilag arra ment ki az egész hogy az SZDSZ-t kimosdatják, Puzsér meg lényegében egyetlen lényeges dologban se kérdezett vissza.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.09.13. 01:56:06

@KalmanBlog: Nem követem, de a sztoriról hallottam. Az ADL panaszkodott asszem', hogy hát nem is érkezett semmiféle utalás. :D Ja bocs.

Frederick2 2019.09.13. 06:48:23

@Sipi81:

"Gyakorlatilag arra ment ki az egész hogy az SZDSZ-t kimosdatják"

Fodor mosdatta. Puzsér nem tett ilyet. Az a gond, hogy nagyon szűk a Sznobjektív műsorideje, még így is, hogy két részben csinálták meg, és ez egy merev kommunikációt eredményez.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.09.13. 08:22:31

@Frederick2: Igen, igazad van hogy Puzsér nem ezt csinálta, de mégis az egész műsor értelme nekem ez volt. Bár volt amiben Puzsér is a progresszív irányt nyomta (melegházasság, drogok). Illetve a nagyon kényes témákba nem kérdezett bele mélyebben (privatizáció). Egyébként részéről szerintem az is volt a baj, hogy úgy állt az egészhez mint aki csak történelemkönyvekből olvasta a rendszerváltást. Olyan ember kellett volna aki át is élte azt és nem csak gyerekként mint mi meg ő.

Frederick2 2019.09.13. 09:33:30

@Sipi81:

"Bár volt amiben Puzsér is a progresszív irányt nyomta (melegházasság, drogok)."

Mondjuk ott kifejezetten tetszett Fodor válasza. Valami olyasmi volt a válasza, hogy demokrataként elfogadná azt, ha az emberek többsége NEM-et mondana a melegházasságra és a drogok liberalizációjára, mert bár tény, hogy neki is fontos célkitűzések ezek, de végül is ez a demokrácia. A demokráciát akkor is tiszteletben kell tartani, ha az emberek többsége NEM-et mond arra, ami nekem fontos.

Amúgy nem értem, Puzsér miért ragaszkodik ennyire a melegházasságról. Avagy de, valamelyest értem: emberjogi kérdésnek tekinti, ahol igazából plusz jogot kapnának a buzik. Csak azt nem hajlandó megérteni, hogy a férfi és nő közötti házasság spirituálisan egy szimbólum - és a szimbólum sérül az azonos neműek házasságának érvénybe léptetésének révén. Nem véletlen, hogy amióta több helyen is bevezették a buziházasságot, kezdték meg a jogaik érvényesítését a pedofilok, a testvérszerelem hívei és az állatokkal fajtalankodók is - az egyik hivatkozási alapjuk az azonos neműek házassága.

Amúgy szomorú, hogy a közéletben nincs egy értelmes, nyilvános vita a buziházasságról. Szilvay Gergely elmondja jobbról, hogy ez rossz, ezért és ezért, a jobberek egyetértenek; Gulyás Márton elmondja balról, hogy ez jó, ezért és ezért, a balosok egyetértenek; - íme, az intellektuális diskurzus a témáról! Senki nem lép ki a véleménybuborékjából, hogy megmérettesse magát a témában. Remek!

2019.09.13. 11:04:48

@Frederick2: na de ez, a véleménybuborékok átjárhatatlansága majdnem minden témában megvan, nem?
Egész egyszerűen elég annyi a bebetonozódáshoz, hogy x ember az adott témát marginálisnak minősítsen, y ember meg élete legfontosabbjának.
Az semmi amit orbán lop, de bezzeg a négyesmetró.. és folytatható a végtelenségig.

KalmanBlog 2019.09.13. 12:12:28

@Frederick2: @Daenerys Targaryen: A véleménybuborék nem az, hogy valaki nem hajlandó engedni a véleményéből, hanem az, ha nem hajlandó a másik oldal érveit meghallgatni sem. Nagyon nem ugyanaz a kettő.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.09.13. 13:41:38

@Sipi81: Én átéltem a rendszerváltást, tudom miről beszélek. Előtte ha rámutattam valamire, hogy "öh!", már vittek is oda, vagy adták is a kezembe. Pépes babatáp, cuclisüveg, pelenka. Aztán meghalt Kádár, én meg mászhattam négykézláb ahova akartam, törölhettem a saját seggem és már enni is kanállal kellet. Kádár alatt minden jobb volt!

Frederick2 2019.09.13. 16:12:03

@KalmanBlog:

"az, ha nem hajlandó a másik oldal érveit meghallgatni sem"

Én is erre gondoltam. Sajnálatosan megvannak ennek a hagyományai a magyar társadalomban.

Frederick2 2019.09.13. 16:37:35

@don Fefinho: @KalmanBlog: Ez az ellenzék egyre hülyébb.

Emlékszik valaki Danialves-ra? Ő volt a filmesztéta, aki a blogon ölre ment Dean-nel filmtémában. Dean említette, hogy Hollywood nyomatja rendesen a filmjeiben a progresszív propagandát (pl. Thor 2), Danialves meg kötötte az ebet a karóhoz, hogy dehát ez nem is így van, belemagyarázod, nem vagy elég képzett, nyenyenye!

Most Kövér Lászlóról vizionálja a diktátort; Kövér László diktatórikus módszerekkel elnyomja a nőket. Mert faszista!

(twitter.com/danialvesSB/status/1169637380921397249)

A 444! újságírójának meg az a baja, hogy Orbán nem muszlim bevándorlókkal, hanem nem-muszlim bevándorlókkal akarja kipótolni a munkaerőhiányt. Hogy merészeli?! Az EU előírta, hogy csak muszlim bevándorlókat dolgoztathat a nemzeti munkaerő-piacán, erre ő mongol és indiai bevándorlókkal dolgoztat. Hát mecsoda dolog ez, kérem?

444.hu/2019/09/08/a-bevandorlast-hangosan-ellenzo-magyarorszag-szelesre-tarja-kapuit-a-meg-tobb-kulfoldi-munkas-elott

ÉPÜL A GONOSZSÁG RENDSZERE! LÁZADJ!
www.youtube.com/watch?v=9AseTsl-RQc

Frederick2 2019.09.13. 16:45:17

Belelóg a zárójel a linkbe, ezért nem hozta be a másiknál. Ha valakit érdekel a Danialves-bejegyzés:

twitter.com/danialvesSB/status/1169637380921397249

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.09.13. 20:40:40

@Frederick2: Hát Fodor ebben a témában pont hogy nagyon érdekeset mondott. Ugyanis ha megfigyeled, az volt a lényege, hogy előbb-utóbb úgyis bevezetik csak meg kell győzni az embereket. Nem azt mondta, hogy ha az embereknek nem kell akkor ne legyen bevezetve. Hanem azt, hogy csak idő kérdése és előbb-utóbb úgyis bevezeik.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.09.13. 20:41:39

@don Fefinho: Akkor neked kellett volna beszélgetni Fodorral.

KalmanBlog 2019.09.13. 22:23:51

@Frederick2: Teljesen egyetértek Káslerrel, meglepő, hogy milyen éleslátása van politikus létére... Annyit hozzá kell tenni, hogy a nők folyamatosan ellenőrizgetik, hogy mit gondol róluk a társadalom, ezért nagyon fontos a folyamatos "shaming", illetve a léha életmódot validáló médiatartalom betiltása. Ez lenne az, ami működne. Teljes ellenszélben nem lehet őket semmire sem ránevelni.

A probléma nem az, hogy a kormány el próbálja nyomni a nők ösztöneinek sötét oldalát, hanem az, hogy nem eléggé.

A szolgálólány meséje bugyuta mesécske idióta nyugatiaknak, akik inkább kipusztulnak, minthogy meg merjék mondani a lányoknak, hogy nem kurválkodni kellene, hanem gyerekeket szülni. Mert olyat csak durva barbárok tesznek, az úriemberek inkább gyermektelenül szállnak a sírba.

A venégmunkásoknak én nem örülök. A külországba szakadt magyarokon kívül senkit nem kellene beengedni, pláne nem olyanokat, akik ennyire messze esnek tőlünk mind kulturálisan, mint genetikailag.

Ez ilyen mánia, hogy a gazdaságot ki kell szolgálnunk: fordítva van, a gazdaságnak kell az embert szolgálnia.

Frederick2 2019.09.14. 07:19:48

@KalmanBlog: Kasler és Kövér öregek; nem értik a fiatal generációk problémáit. Egy-két dolgot helyesen látnak, de úgy az egész problémakört nem látják át. Frázisokat pufogtatnak. Aki Kasler-be és Kövérbe diktátort lát, az segghülye (Danialves, 444-pojácák) - de sajnos nem azok az emberek, akiknek meg kellene nyilatkozni ezekben az ügyekben. Én nem értem, hogy miért nem keres a FIDESZ 20-as és 30-as férfiakat és nőket, akiknek férjük és gyerekeik, vagyis családjuk van, konzervatív az értékrendjük - miért nem ilyen fiatal családanyákat és családapákat szólaltat meg a FIDESZ a nagyközönség előtt. Pl. Egy fiatal Gazellla /Reina N. kommentjei a családalapítás és gyermeknevelés témájában sokkal életelibb és energikusabb, mint az ilyen kivénhedt faszok frázisai.

"A probléma nem az, hogy a kormány el próbálja nyomni a nők ösztöneinek sötét oldalát, hanem az, hogy nem eléggé."

Szerintem meg épp hogy azt kellene bizonyítani, hogy nem felelünk meg annak a képnek, amit a Szolgálólány-propaganda állít. Mondhatni: nem kellene igazat adni ezeknek a szarfaszúaknak! Mondjuk te is érdekes vagy - ellene vagy, hogy a Gender-kurzus és az újbaloldal beleavatkozzon az emberek intim szférájába, de a jobboldali kormánytól megköveteled. Szerintem meg hagyja csak meg a szabad választás lehetőségét.

"A venégmunkásoknak én nem örülök."

Nem sok lehetősége van a magyar kormánynak. A határon túli magyarok fiataljainak többsége Nyugat-Európába megy dolgozni, mert ott többet kereshet. Naivitás azt hinni, hogy a liberális szellemű önmegvalósító ideológiáknak nincs hatása az erdélyi, székelyföldi és felvidéki magyarokra. Dehogynem, legfőképpen a fiatalok között.

Az ukránok behívása kényszerpálya. Bár azt én is ironikusnak tartottam, hogy akkor lett egy újabb adag ukrán vendégmunkás behívva, amikor az ukrán nyelvtörvény megszívatta az ottani magyar kisebbséget. Az indiai és mongol vendégmunkásoknak milyen hatása lesz a társadalomra, fogalmam sincs! Remélem, nem rossz. Az indiai lumpenproletárok szintén szeretnek nőket erőszakolni, remélem, nem az jön be ide is dolgozni. A török vendégmunkásoknak meg nem örülök, mivel azok iszlámhitűek; nem is értem, Orbán miért akarja még jobban megerősíteni a diplomáciai kapcsolatokat Erdogannal.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.09.14. 11:11:12

@Frederick2: "Egy fiatal Gazellla /Reina N. kommentjei a családalapítás és gyermeknevelés témájában sokkal életelibb és energikusabb, mint az ilyen kivénhedt faszok frázisai. "
Az lehet csak akinek van egy kis esze az inkább távol marad a politikától, ezért maradnak a Kásler-Kövér félék akik nem bánják, ha az ellenoldal leszedi róluk a keresztvizet is egy-egy megszólalásuk miatt.

GABOR2 2019.09.14. 12:03:55

@Frederick2: ""A venégmunkásoknak én nem örülök."

Nem sok lehetősége van a magyar kormánynak. "

Hi, pont most láttam, hogy a kormány tán úgy döntött, hogy hagyja a vendégmunkás opciót.

A vandégmunkások túl hamar rájönnek, hogy továbbállhatnak több pénzért.

Csak úgy lehetne itt tartani őket, ha kapnak ingyen lakhatást stb., de ebből a kormánynak úgy tűnik elege lett és abba hagyja, mert túl drága:

"Észbe kapott a kormány: már nem támogatja a munkahelyteremtő beruházásokat"

www.portfolio.hu/gazdasag/20190913/eszbe-kapott-a-kormany-mar-nem-tamogatja-a-munkahelyteremto-beruhazasokat-400837

" A kabinet nem szeretne több vendégmunkást, bár a munkaerőhiány még mindig nehézséget okoz a magyar gazdaság számára."

Egy munkahely létrehozása átlagosan több mint 14 millióba kerül már így:

" Idén viszont ez a szám rekord magas, 14,64 millió forintot üti munkahelyenként."

Szóval nagy gond van. Se innováció, se vendégmunkások... Nem hiába nagy a feszültség.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.09.14. 19:24:49

@Sipi81: Minden vágyam. :)
Minden Rómába vezető úton mentek a harangok.

Frederick2 2019.09.14. 19:47:06

@don Fefinho: Puzsér elküldte a fenébe az LMP-t és a JOBBIK-ot. Így (talán) végleg megszakadt a kapcsolata a balliberális szubkultúrával, és végre kialakít a híveiből, a fanjaiból egy centrumot. (Reménykedek, hmm...)
www.youtube.com/watch?v=XzX8SOQX-G8

Egész jól és viccesen kielemzi Berkit. :D
www.youtube.com/watch?v=zJNUy-dggpE

Madarász Henrik 2019.09.14. 22:58:17

@GABOR2: Végre egy értelmes lépés, nem volt épelméjű dolog olyan gyárakra támogatást adni, ahol vendégmunkások dolgoznak utána.

GABOR2 2019.09.15. 00:54:25

@Madarász Henrik: Kérdés, hogy egyrészről Orbán hajlandó-e lemondani a szép növekedési számokról és a velejáró népszerűségről. Káros lenne, ha mindenáron azt hajszólná, de biztos csábítja.

Másrészről ez nem csak ilyen szempontból probléma. Az utóbbi években az államandósság százalékarányosan csökken, viszont, ha nem lesz növekedés... a kamat akkor is marad annyi, sőt, ha rossz a gazdság állapoda még raknak rá kamatkockázati felárat. Vagyis... hosszú távon az adósságunk fog teljesen a fejünkrenőni, ha nem nőjük ki, vagy gazdaságtudományi elméletek szerint nem csökkentjük 60% alá, amíg van normális növekedés.

Nehéz helyzet. Azt látom egy mai rádiós nyilatkozatból, hogy nagyon nyomatnák az innovációt, hogy az legyen a növekedés forrása, csakhát ha igaz amit nemrég Orbánék nyilatkoztak, akkor már abban sincsen sok tartalék.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.09.15. 19:17:50

@Frederick2: Viszont haknizik Vonával, amit nem tudok mire vélni.

Frederick2 2019.09.15. 22:00:38

@don Fefinho: A targoncás show-ra gondolsz, igaz? Tudok a videóról, de nem tekintettem meg. Nagyon gáz? Elmélkednek az illiberális rendszer természetéről meg a centrum heroizmusáról? Vagy mi?

Frederick2 2019.09.15. 22:12:16

@don Fefinho: Beletekertem. Hát elég unalmas monologizálást hoztak össze ezek ketten.

Nekem van egy megfejtésem. Schiffer kilépett az LMP-ből, Vona a JOBBIK-ból. Ami úgy is értendő, hogy kiléptek a balliberális szubkultúrából. Mint a Puzsér. És most mindketten centrumosok. Mint a Puzsér. Figyeld, meg a polgármester-választás lemegy (értelemszerű, hogy Tarlós nyeri), Puzsér következő akciója egy pártalapítás lesz. És ott lesz mellette Schiffer és Vona is.

KalmanBlog 2019.09.15. 23:20:47

Mai hír: index.hu/kulfold/2019/09/14/cia_hideghaboru_kemgalambok/

"Galambokkal és delfinekkel is kémkedett a szovjetek ellen a CIA"

Ki fog még derülni, hogy valóban ügynökök voltak az ürgebőrben is.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.09.16. 20:53:03

@Frederick2: Szerintem Schiffer nem igazán akarna már visszamenni a politikába, pláne nem Puzsér meg Vona oldalán.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.09.17. 05:46:52

@Sipi81: A helyében én is öreg lennék már ehhez, a hátam közepére se kéne. Iszogatnék inkább jó kis aszúkat sült libamáj mellé.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.09.18. 22:22:55

@don Fefinho: Ja, és attól még néha el lehet menni haknizni tévéműsorokba meg beszélgetésekre a politikáról felelősség nélkül. :-)

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.09.18. 22:23:57

Ezt nemtom olvastátok-e de mivel a téma volt itt is a fórumon sokszor, gondoltam belinkelem, én még nem olvastam végig:
orokseg.blog.hu/2019/09/18/tabutema_392
Valamikor régen bejelöltem ezt a blogot valamelyik bejegyzésük miatt és most láttam az értesítést erről.

KalmanBlog 2019.09.19. 00:44:56

@Sipi81: Hmm, érdekes. 75% lit. Még pár puzzle helyre kerül és teljes lesz a kép.

Deansdale 2019.09.19. 16:51:02

@Sipi81: Kösz a linket, jó cikk.
süti beállítások módosítása