HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Frederick2: A Federal Reserve Bank of San Francisco (a továbbiakban FRBSF) 2024. január 16-án publikált egy távmunkával foglalkozó tanulmányt. A FRBSF azon véleményének ad hangot, miszerint nem sok értelme volt... (2024.04.28. 14:55) Nem valós veszély
  • Frederick2: @Wildhunt: "Az egész leginkább ugyanaz a parttalan vita, amit Frederickkel folytatsz, hogy mit értesz zsidók alatt." Természetesen Deansdale most is úgy fogalmaz, hogy "zsidók". Vagyis a teljes z... (2024.04.28. 14:54) Mi is az a fasizmus
  • Frederick2: @Deansdale: „Általában nem jellemző rám, hogy definíciókon lovagoljak” Nekem sem szokásom, hogy definíciókon lovagoljak. Én nőkön szoktam lovagolni. Meg időnként engem is meglovagolnak a nők. A def... (2024.04.28. 14:47) Mi is az a fasizmus
  • Deansdale: @GABOR2: Ezek az áldott zsidók már csak ilyen filmeket szeretnek csinálni, egyem a zuzájukat... (2024.04.28. 14:23) Vallásismereti kisokos
  • Deansdale: @Ponyvaíró néger: Pedig írhatnál bővebben is. (2024.04.28. 14:20) Vallásismereti kisokos
  • Utolsó 20

"Konszenzus"

2019.09.26. 08:14 Deansdale

500 nemzetközileg elismert szakértő egy közös állásfoglalást juttatott el az ENSZ-hez, amiben az áll, hogy nincs semmiféle klímakrízis, a változások sokkal lassabbak mint az előrejelzések feltételezték, a témát túlpolitizálták, a döntéshozók szenzációhajhász ostobaságokra alapozzák a tervezeteiket, amúgy meg szinte minden amit a klímapánikolók állítanak pont fordítva van. A CO2 inkább használ mint árt, a természeti katasztrófák száma nem nőtt és nem lettek erősebbek, a klímamodellek pedig továbbra is mind egy szálig tévesnek bizonyulnak, semmivel sem pontosabbak mint az évtizedekkel ezelőtti, már megbukott társaik.

A klímarettegők ezt persze biztos félresöprik azzal, hogy sarlatánság, de legalább azt az érve(lési hibá)t mellőzhetnék mostantól, hogy az ember által okozott klímaváltozás "bizonyítéka" a szakértők közötti egyetértés. Mezei ostobaság azt felételezni, hogy a mainstreammel szemben csak alusapkás Alex Jones-ok ugrabugrálnak, sőt, ezzel az állásfoglalással voltaképp egy újabb hazugság bizonyosodott rá a klímahívőkre és támogatóikra, a mainstream médiára és a globalista politikára. Hiába szajkózták évekig, hogy majd' minden releváns szakértő egyetért, 98% meg kutyagumi, ez sosem volt igaz, és ők is tudták hogy nem igaz, csak a hiszékeny tömegeket akarták átverni vele. Sajnos sikerült, mivel a legtöbben bármit elhisznek, amit a média elég sokáig ismételget. Valószínűleg ez a hír is el fog sorvadni, mivel a mainstream nem fog foglalkozni vele, a sok birka meg alapból ignorálja azzal, hogy ha a Breitbart tudósít erről akkor nyilván csak valami neonáci hülyeség lehet. Egy másik klasszikus érvelési hiba. Bárcsak lenne valami más is a progresszív-globalisták és agymosottaik tarsolyában hibákon kívül - mondjuk érvek... Álmodozni még szabad.

367 komment

Címkék: globális felmelegedés klímaváltozás összeesküvés elmélet szép új világ piros és kék pirula

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VT 135 2019.10.07. 23:01:10

@Fókabébi a porondon:
""ateizmus" Azt minek nevezik ha úgy vagy vele, hogy "Hiszem ha látom", mert engem őszintén szólva annyira nem mozgat."
Nem tudtam értelmezni ezt a mondatodat.
Mindenesetre úgy látom, h az ateizmus egy hit, ugyanis hisz abban, h nincs földöntúli, fizikai világon túli (habár most már a kvantumfizikából is tudjuk, h van, szóval...) - hiszen nem tudja bebizonyítani, h nincsen. Emellett nem vesz tudomást emberek százmillióinak a saját tapasztalatáról, akik olyanokat tapasztaltak meg, amely a "tudomány mai állása" szerint nem lehetséges.

Amúgy én is. Tehát hit helyett tapasztalás a mottó. Amúgy van a másik réteg, akik a Tudomány nevű vallásban hisznek. Azt hiszik, az egy állandó, tévedhetetlen bölcselet. Holott a "tudomány mai állása" kb. 10-20 évente változik, 50-100 évente lényegesen változik, 100-200 évente meg a feje tetejére áll. :)

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.10.07. 23:07:06

@Sipi81: "Szerintem az egész spirituális utazás egyik, ha nem a legfontosabb szerepe az önismeret lenne, ennek ellenére már nem egyszer éreztem úgy, hogy van, akinél a túlzásba vitt spirituális nyüzsgés éppen menekülés saját maga elől."

Valószínűleg okkal menekül, illetve azért keresi önmagát, mert nincsenek éles határai a személyiségének; ennek pedig a leggyakoribb oka, hogy az említett határok azok kifejlődési szakaszában folyamatos ostrom alatt álltak.

Ha egy skizofrénnek azt mondod pl., hogy a lelki szemeivel nézzen tükörbe, akkor tükröt tükröző tükrök végtelen tükröződését látja a tükörben. Miért?

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.10.08. 00:50:39

@Fókabébi a porondon: "amiben nem értek egyet azt meg szépen megtartom magamnak"

Abból úgy sosem lesz párbeszéd. No de egy szónak és száz a vége, szkepszis alatt én az egészséges kételyt értem: bemondásra se zsigerből el nem hinni, se zsigerből nem tagadni semmit. Merjünk valamit őszintén, higgadtan nem tudni.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.10.08. 02:16:19

@Wildhunt: Erre meg Einstein mondta - ha ugyan nem a szájába adták -, hogy a valóság bár illúzió, annak viszont nagyon makacs. Az illuzórikus rozsdásszög beleáll az illuzórikus talpba, és a nemlétező Béla nem kiált fel, hogy ne basszameg.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.10.08. 02:59:26

@Sipi81: Elolvastam, nagyon jó. :)
Körülbelül pont itt is tartanak az agyalással, ahol anno Asimov, az előző körből itt maradt gravitációs hullámokat próbálják mérni.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.10.08. 15:49:00

@Deansdale: Amúgy a körülmények tényleg nem könnyítik meg az emberek életét. Szerintem ma túltermelés van spirituáls irányzatokból is. Nem csoda, hogy sokan képtelenek választani, főleg akkor, ha nem látják át, hogy lényegében minden ugyanarról szól. Ha csak 1-2 dolog lenne akkor sokkal egyszerűbb lenne azoknak az élete, akiknek nem való az, hogy ennyi minden közül válasszanak. De ha belegondolok, még ez is beleillik abba, amiről már régebben írtam, hogy valamilyen erő mindenképpen mindent össze akar kavarni a világban. A spiritualitás se kivétel úgy látszik.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.10.08. 15:54:23

@don Fefinho: "Viszont akkor adódik a kérdés, hogy a misztikusok és az elméleti fizikusok őrültek, akik elfecsérlik az életüket?"
Szerintem mindenki annyi észt kapott magának amennyi szükséges neki ebben az életében. :-) Sokkal könnyebb dolga van azoknak akik nem agyalnak, csak teszik a dolgukat. A misztikusok és elméleti fizikusok azért kaptak szerintem tehetséget arra, hogy ilyen dolgokon elmélkedjenek, mert nekik valami ilyesmi lenne a feladatuk (kérdés persze, hogy nem futnak-e vakvágányra valahol). Sok tekintetben sokkal nehezebb ez a fajta élet, mint annak akik nem agyalnak.
Tóth Bálint írta több helyen, hogy régebben nehezebb, de egyszerűbb volt az élet. Ma könnyebb, de sokkal bonyolultabb.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.10.08. 16:02:20

@VT 135: Sose hallottam erről a Joósról. Megnéztem néhány videóját, nem is rossz. De igazából szerintem nagyon sok (vagy talán minden?) esetben egy karizmatikus emberen múlik egy irányzat sikere, nameg azon, hogy amit mond ahhoz tudok-e kapcsolódni. Nekem volt már olyan, hogy egy mások által ajnározott nagy megmondóemberről igazából nem értettem, hogy amit mond abban mi a pláne. Mert nekem az semmi különöset nem mondott. Másoknak meg lehet, hogy az adta meg a nagy megvilágosodást.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.10.08. 16:06:23

@Sipi81: Van erre valami szakkifejezés, "choice paralysis" vagy ilyesmi, az a lényege, hogy olyan szinten van információ túltengés, hogy szinte lehetetlen értelmesen megszűrni. Igaz ez nem csak a spiritualitásra, de az élet egyre több területére is: politika, gazdaságtan, káoszelmélet. Minél több a válaszható opció, annál nehezebb mérlegelni közöttük. Példa: feleség a huszadik rucit próbálja fel a diszkontban, vagy egyesével néz végig mindent a polcon, de nem teszi a kosárba.

Vissza a spiritualitáshoz: ha mindnek ugyanaz a lényege, akkor ezt a lényeget fölfedezhetjük a saját hagyományainkban is (mint ahogy tényleg), és őrizhetjük őket (klerikális reakció! ősmagyarkodás! phö! még mit nem), mindenki más meg a sajátját, de legalább van egy közös hang, ami mentén elvileg szót lehet érteni mindenkivel.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.10.08. 16:11:11

@don Fefinho: "Valószínűleg okkal menekül, illetve azért keresi önmagát, mert nincsenek éles határai a személyiségének;"
Ez érdekes, nekem eszembe se jutott.

"Körülbelül pont itt is tartanak az agyalással, ahol anno Asimov, az előző körből itt maradt gravitációs hullámokat próbálják mérni."
Egyébként nem követem figyelemmel az elméleti fizika legújabb teóriáit, de szerintem mindig meg fog bicsaklani az, amikor materialista alapon próbálják megfogni a természetfelettit (szerintem Balogh Béla teóriái is pont ezt teszik). Mert gyanús, hogy ezen az alapon mindig ez a helyzet fog előállni.
Most ez lehet, hogy közhelyesen hangzik, de nekem az a gyanúm, hogy a természetfeletti "definiálására" nem is vagyunk képesek és azért is lett ennyi világvallás, mert mindegyik ugyanazt a megfoghatatlan, kimondhatatlan létezőt próbálja megragadni a saját szegényes eszközkészletével.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.10.08. 16:16:06

@Sipi81: "(kérdés persze, hogy nem futnak-e vakvágányra valahol)"

Mindig van olyan kellően tág keret, ahonnan nézve semminek semmi értelme, szóval az értelmezési keret tágítgatása automatikusan a nihilizmusba vezet. Ezért is ijesztőek ezek a fajta gondolatkísérletek.

De: ha valamire önmagába zárt paradoxonokat kapunk válasznak, akkor valószínűleg a kérdés hülyeség, és már a kérdésben benne van a logikai hurok. Ugyanígy az ember a konkrét jelenben él, az absztrakció ezzel szemben hasznos képesség, nem pedig végcél.

Lásd a Luthernek tulajdonított (de olvastam már Kálvinnal is) poént: Mit csinált Isten a világ teremtése előtt? Poklot azoknak, akik hülyeségeket kérdeznek.

Hogy mi a jó kérdés, az jó kérdés.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.10.08. 16:20:27

@Sipi81: Tojás, mag, szem, ciklus, önmagába harapó kigyó... kb. mint az önmagába zárt körkörös gondolat, ami paradoxont próbál feloldani. Lásd még: begolyózik, becsavarodik.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.10.08. 16:22:36

@don Fefinho: "Minél több a válaszható opció, annál nehezebb mérlegelni közöttük."
Ez így van, ezt én hogy úgy mondjam épp testközelből tapasztalom. :-) Az épülő házamba szinte képtelenség kiválasztani már a legjobb burkolatokat is, akkora a választék... Jó mondjuk ennél nagyobb gondom sose legyen. :-)

"klerikális reakció!"
Érdekes, hogy ezt írod, pont ezen a kifejezésen járt az agyam ma dél körül... :-O

"ha mindnek ugyanaz a lényege"
Ez meg eléggé hasonlít arra amit én is írtam. :-)

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.10.08. 17:14:40

@Sipi81: "Az épülő házamba szinte képtelenség kiválasztani már a legjobb burkolatokat is, akkora a választék..."

Döngölt padló szalmával! :D

Deansdale 2019.10.08. 18:46:04

@vladimir0370: Mármint azt, hogy akik a klímahisztiből élnek nem értenek egyet azokkal akik szerint az alaptalan? Igen, és teljesen váratlanul ért a dolog.

Na jó, viccet félretéve, az tényleg váratlanul ért volna, ha érdemi és tudományos cáfolatot adnak, nem pedig ad hominemekkel jönnek, de ilyesmi sajnos/szerencsére nem történt. Nagyjából az "ezek nem azt mondják amit mi, tehát nem értenek hozzá, vagyis hülyék" szintjén mozog a linkelt cikk, kisebb kivételekkel, amik közül tanulságos mondjuk Amber Kerr szegmense, ha jobban megnézed.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.10.08. 19:21:06

@vladimir0370: Nekem egyébként sanda gyanúm, hogy a klímakhomeinizmus valós probléma ürügyén akar mindenáron rossz megoldásokat és csatolt faszságokat erőltetni az emberekre. Rebesgetik, hogy a nyugati zöldeket annak idején még a Szovjetunió pénzelte, hogy a mindenféle regulációkkal meg adókkal stb. visszavessék a kapitalista országok gazdaságát. Ebből aztán az lett, hogy a kapitalista országok inkább értelmes válaszokat kezdtek adni a felvetett problémákra, amiből hatékonyabb termelés és anyagfelhasználás lett hosszabb várható dolgozói élettartammal, mint ami a Keleti Blokkban volt, ahol szartak az egészbe eleve. Tanulság: a progresszió végül mindig saját magát lövi lábon.

VT 135 2019.10.08. 20:03:03

@Sipi81: Nem tudom, ezzel ellentmondok-e, vagy ugyanarról beszélünk. :) Szóval akár nála, akár másnál (kiváló példa pl. Osho), nem a közvetítő személye a fontos, hanem, h ami üzenetet lehoz fentről, az számomra releváns-e. Nagyon sok ember belemászik abba a csapdába, h elkezdi isteníteni a közvetítőt, holott ő ugyanolyan esendő ember, a saját hibáival, a saját keresztjét cipelve.

F. Szabó 2019.10.08. 20:38:27

@Daenerys Targaryen: A Hold távolságát is emlegetted példaként, hogy ti. az miért nem növekszik, ha a világegyetem tágul? A Föld-Hold távolságot pedig már elég pontosan tudják mérni, és valószínűleg elég gyakran mérik is, mert ha jól emlékszem, azt találták, hogy évente kb 4 centivel növekedik. Ez mondjuk túl soknak tűnik ahhoz, hogy a világegyetem tágulására fogjuk, de azért éppenséggel nem cáfolja azt.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.10.09. 03:58:29

Egy csipet off, meg vidámabb téma is:
kurvát, kokaint valaki?

Szivárognak a videók meg a fotók meg a hanganyagok jobbról-balról oda meg vissza, nem is szivárognak, de szinte spriccelnek; itt meg a nagy tücsökciripelés.

Nahoten 2019.10.09. 07:39:36

@F. Szabó:

A Föld-Hold távolság azért növekszik, mert a Hold lassul. Fékezi a Föld gravitációja, ezért egyre kijjeb kerül a pályája. Ez a gravitációs paradoxon.
Semmi köze a világegyetem tágulásához.

2019.10.09. 10:31:19

@don Fefinho: ez a fórum inkább fideszbarát, szóval nem hinném, hogy itt nagy port verne fel ez a dolog.
#szocikislopnak
#győrbenmindenkitudtaezt
#mégisafideszreszavaztak

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.10.09. 16:27:16

@don Fefinho: Hát ha az a legjobb megoldás akusztikailag, még lehet abba is belementem volna. :-)

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.10.09. 16:29:35

@VT 135: Természetesen az üzenet a fontos. Csak van olyan csatorna ahol átjön és van olyan ahol nem. Aztán meg kell találni, hogy én melyik csatornára vagyok hangolva. :-)

Deansdale 2019.10.09. 16:44:19

@Daenerys Targaryen: Engem alapból nem érdekel az ilyen bulvárfos, ha jól megfigyelted észrevehetted hogy az ellenzéki kampánymocsok sem volt téma. A dolgok rendjében nem az számít, hogy ki kit dugott meg milyen pénzből vagy hogy mivel öli az agysejtjeit, hanem hogy az ország és a világ sorsát befolyásoló döntések milyenek - engem ez érdekel, a többivel foglalkozzanak mások.

csi szi 2019.10.09. 17:59:13

@VT 135: Osho egy szektavezér volt, olyan ember volt, amilyenek a szektavezérek szoktak lenni, a követői meg tipikusan olyanok, amilyenek a szekták hálójába kerülő emberek szoktak lenni. "Fentről jövő üzenetet" max. úgy közvetített, mint Joseph Smith Jr. vagy L. Ron Hubbard, vagy akár Swami Prabhupada. Persze nekik is van, volt sok őszinte spirituális útkereső követőjük. Meg persze a régi vallásalapítók sem feltétlenül voltak jobbak, Mohamed pl. teljesen ugyanez a típus volt, csak egy más korban és világban.

GABOR2 2019.10.10. 02:43:28

Egy újabb anyag ami az Apokalipis azonnali eljöttét cáfolja, mint ahogy azt is, hogy nem csináltak semmit az országot ahogy Gréta nagy kedvesen lehordta őket:

888.hu/okojobb/nasa-a-fold-zoldebb-mint-20-eve-barmikor-4207825/

"NASA: A Föld zöldebb, mint 20 éve bármikor"

"ha az összes 2000 óta beerdősített területet összeadjuk, ez nagyobb, mint az Amazonas-medence."

"Az idén februárban megjelent NASA-jelentés szerint a Föld zöldebb, mint 20 éve volt, és folyamatosan zöldül. "

GABOR2 2019.10.10. 02:46:41

@GABOR2: "Brazília, Közép-Ázsia és Kelet-Afrika viszont olyan régiók, ahol az erdőterület folyamatosan csökken."

Vagyis a "fejlődő" régió amelyik a pusztulást okozza (Kína és India most kivétel, mert ültet is), de az aktivisták a Nyugatot ostozzák, hogy semmit se csinál.

GABOR2 2019.10.10. 03:07:38

@Deansdale: Érdekes, mert egyre inkább többfelé, kisebb csatornákon hallom ugyanazt a kritikát Petersonnal szemben, amit itt elmondanak; hogy akadályozza, hogy összefogjanak az emberek, hogy megoldják a problémájukat. Jobboldali mainstrembe még itthon se hálás feladat kritizálni. Pedig ha megkapgatnák a hátterét...

Még nem jobboldaliak is ugyanarra jutottak vele kapcsolatban; például szerintem a legjobb ilyen videó:

www.youtube.com/watch?v=V6zNYwTjLKg

GABOR2 2019.10.10. 03:10:16

Nem tudom szóba került-e. Mit szóltok az ausztriai választásokhoz? Újra Kurz lehet a kancellár... Pedig a videóban ami megbuktatta az előző kormányát azt is mondják, hogy van róla is egy videó amivel zsarolhatják; ezt valahogy elfelejtették. Nem, az aki majd zsarolni fogja.

Frederick2 2019.10.10. 12:38:33

@Deansdale: @zriff: Kis off, most találtam.

Az köztudott, hogy a szovjet megszállás idején a szovjet katonák több magyar nőt megerőszakoltak. Az is köztudott, hogy eddig nem került sor a feldolgozására a történészek részéről.

EDDIG!

Sajnos nincs jó hírem. A téma első (és nagyon remélem, nem az utolsó) feldolgozása a Gender-tudományok (sicc!) szempontjából történt. Méghozzá a férfifaló Pető Andrea tollából.

revizoronline.com/hu/cikk/7677/peto-andrea-elmondani-az-elmondhatatlant

Részlet a kritikából (Konok Petya):

"Maga a téma (a patriarchális társadalom kritikai szemlélete, aktív dekonstrukciója) amúgy is egyfajta küzdelem"

"Részemről teljes mértékben osztom Pető Andrea véleményét abban, hogy milyen szinten kell(ene) a háborús nemi erőszak kérdését (mint a patriarchális társadalom alapvető vonásának egy kiterjesztését, vagy inkább aspektusát) egy tágabb, össztársadalmi szinten értelmezni, és ezt hogyan teszi lehetetlenné ugyanennek a társadalomnak az emlékezetpolitikája."

Még a végén kiderül, hogy nem is az orosz katonák erőszakolták meg a lányokat, hanem a patriarchátus. Vagyis a szovjetek által megerőszakolt nőkért is a bolygó teljes férfiállománya a felelős, mind a múltban, mind a jelenben, mind a jövőben. Röhej! :P

A kritika amúgy olvashatatlan. Nem is ajánlom senkinek!

Frederick2 2019.10.10. 13:50:07

@Sipi81: A te véleményedre is kíváncsi vagyok.

Újra a link:
revizoronline.com/hu/cikk/7677/peto-andrea-elmondani-az-elmondhatatlant

Mit szólsz ahhoz, hogy a Gender-történésztudomány (sicc!!!) foglalkozik a szovjetek által elkövetett nemi erőszak témával? Vagy az. hogy ezért is a patriarchátus - vagyis a teljes férfitársadalom a felelős, a balos idióták szerint?

Frederick2 2019.10.10. 14:06:31

@GABOR2:

"Igazából nem kéne Puzsérban se bízni, ennek már eddig is voltak jelei, de most itt egy újabb."

Én nem tartom korrupt balos gazembernek Puzsért. Ahogy sokan a jobbos oldalon. Egyszerűen arról van szó, hogy buta. (Amúgy FAM, Puzsér cimborája nekem személyesen is mondta, évekkel ezelőtt, hogy Puzsér felszínes, félművelt, buta.) Láthatólag nehezen szakad el a balliberális szubkultúrától, és részben emiatt, részben a tudatlansága miatt történik meg az, hogy centrumosnak nevez meg olyan személyeket, akik valójában ballibsik (Konok, Szél, Czeglédy). Én nem ettől függetlenül nem gúnyolom őt, hanem szomorúsággal könyvelem el, hogy buta. Mert a butaságával árt a centrum-gondolatnak.

A társadalom értelmisége, velük együtt pedig a politizáló társadalom (vagyis a társadalom azon része, ami nem apolitikus) két szekértáborba tagozódik: ez a Balliberális Network és a NER. Mindkettő ártalmas a társadalomra, csak az egyik kevésbé, a másik többnyire. Az lenne az egészséges, ha a két nagy hatalmi tömb között kialakulna egy centrum, amiben azok foglalnának helyet, akik nem kérnek egyik oldalból sem.

Puzsér szarul csinálja, az tény. Azt mondja, egyetlen feltétele az, hogy összeálljon a Momentummal, a Jobbikkal és az LMP-vel: ha megtagadják Gyurcsányt, a DK-t és az MSZP-t. Mert akkor lesznek valódi centrum. Mi tagadás, Gyurcsány, a DK és az MSZP mellőzése létfontosságú a centrumhoz, de apróság. Miért nem azt köti feltételnek, hogy megtagadják maguktól az Isztambuli Egyezményt és a Migráns Kvótát, az emberellenes (antihumánus) feminizmust és a szélsőséges migrációbarát politikát?

Nem az a baj, hogy Puzsér képviseli a centrumot. Hanem az, hogy csak ő. Több értelmiségi arc kéne ehhez!

Ez a véleményem a felvetéseidre!

Frederick2 2019.10.10. 14:41:36

@GABOR2:

"Érdekes, mert egyre inkább többfelé, kisebb csatornákon hallom ugyanazt a kritikát Petersonnal szemben"

Ja, már Peterson is?

Megkapargattad Puzsért. Soros-ügynök. Megkapargattad Petersont. Soros-ügynök.

Ki lesz a következő kapargatnivaló? Talán...

(...)

Ki kapargatja a hátam? Nem vagyok ügynök?

(Valószínűleg mindenki Soros-ügynök, csak nem tud róla!)

:P:P:P:P

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.10.10. 15:08:04

@GABOR2: Senkivel nem kötelező mindenben 100%-osan egyetérteni; attól, hogy politikai megoldások kidolgozásába nem bocsátkozik, még az észrevételei valósak. Ekézi a szélbalt és a széljobbot is, de a szélbalt egy picit többet - ami nem olyan nagy meglepetés, ha tudomásulvesszük, a széljobb az esetek 90%-ban a szélbalra leadott válaszreakció.
Az alt-right azért kapálózik Peterson miatt, mivel elhitték róla a szél-balnak, hogy Peterson echte alt-right. Nem az, soha nem is volt.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.10.10. 15:13:24

@Frederick2: "Az köztudott, hogy a szovjet megszállás idején a szovjet katonák több magyar nőt megerőszakoltak. Az is köztudott, hogy eddig nem került sor a feldolgozására a történészek részéről."

A társadalom részéről sem.

"Még a végén kiderül, hogy nem is az orosz katonák erőszakolták meg a lányokat, hanem a patriarchátus. Vagyis a szovjetek által megerőszakolt nőkért is a bolygó teljes férfiállománya a felelős, mind a múltban, mind a jelenben, mind a jövőben."

Persze, tulajdonképpen a szovjet rendszer vétlen az egészben, ezért az eszmeiségét ugyanúgy tolni kell tovább; a szovjet katonai erőszak is csak ellenforradalmi, imperialista, klerikálfasiszta reakciós ármány lehetett, mai szemmel utólag már egyértelműen a patriarchátus a felelős, ami ugyanaz. Avagy hogyan toljuk rá a saját bűneinket is az áldozatunkra, akár össztársadalmi szinten is, sőt főleg ott.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.10.10. 15:24:02

@Frederick2: Nekem ez inkább FAM-nál kezd gyanús lenni, hogy az összes haverja igazi ideológiakárosult kőbalos. Amit a szemükre is vet gyakran, máskor meg együtt trollkodnak jobbra. Szóval erről a fajta centrumosdiról megint hátsó gondolatai támadnak az embernek. De az legalább már haladás, hogy a szavazókat nem vidékiprolinyuggerezik, mint a komplett kőbaloldal tavaly plusz Jobbik (ah, minő szolidaritás!), illetve látják, hogy pont ez a fajta baloldal erősíti meg a kétharmadot minden ciklusban.

Az állampárt utódpártja és az utódpárt utódpártja nincsenek karanténban, az összes független centrumcivil formációban meg előjön a kultúrbal.

Amúgy én sem tartom magam művelt embernek, nagyon kevés részletet tudok úgymond, a mintázatok és az összefüggések maradnak meg, a részletekre ott vannak a könyvek.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.10.10. 15:35:33

@Frederick2: "hogy centrumosnak nevez meg olyan személyeket, akik valójában ballibsik"

Olyan bináris kérdéskörökben egyébként, mint a monogám heteró házasság (vs. betűtészta), az egyenlő mércével mérés (vs. ennek ürügye alatt pozitív diszkrimináció), a vallás (vs. ideológia) illetve a kicsi újraelosztás (vs. szolidaritás címszó alatt padláslesöprés és morzsák visszaszórása) létezik-e egyáltalán bal és jobboldali álláspont között olyan, hogy centrum? A balnak a centrum már jobbos, a jobbnak a centrum már balos; ez ilyen mesebeli senkiföldje, mintha az országhatárra mondanánk, hogy a határ egy külön ország. Ez a kettősség egyébként ott van Puzsér meg FAM körül csoportosulókban is, egyszerűen ott is simán meg lehet mondani, ki jobbos, ki balos; felejtsük el szerintem a centrumembert, mint objektív létezőt.

Deansdale 2019.10.10. 17:35:45

@Frederick2: "a háborús nemi erőszak kérdését (mint a patriarchális társadalom alapvető vonásának egy kiterjesztését"

Ezek mind egy szálig értelmi fogyatékosok.

Frederick2 2019.10.10. 17:42:21

@Deansdale: Az értelmi fogyatékosság felmentené őket a tetteik alól. De ezek értelmes emberek. Nekik ez a szellemi muníciójuk - amivel igazolják azt a mérhetetlen gyűlöletet, amit éreznek a férfiak ellen. Azt még értem, hogy a nők hogyan gyűlölhetik a férfiakat (pl. Pető Andrea), nem helyeslem, de értem. De egy férfi hogyan gyűlölheti a férfiakat (Konok)? Öngyűlölő?

Mindegy. Ez nem értelmi fogyaték, csak a férfigyűlölet "racionális" magyarázata. Ez ugyanúgy szól önmaguknak, mint a környezetüknek. Ennek Lukács György volt amúgy a mestere - a hideg megindoklása csoportok likvidálásának.

Frederick2 2019.10.10. 17:44:25

@don Fefinho:

"mint a monogám heteró házasság (vs. betűtészta)"

Itt az a helyzet, hogy a monogámia a centrum. Mert mely szélsőség közé is esik a monogámia? Az egyik oldalon a magányos szinglilét, a másik oldalon a poligámia. Az érdekesség a dolognak az, hogy ebben a Puzsér pont az egyik szélsőséget képviseli, vagyis a poligámiát.

Deansdale 2019.10.10. 17:52:32

@GABOR2: Elképeszt, hogy a többség mennyire képtelen megérteni Petersont. A nagy titok, a trükk az, hogy ő klasszikus liberális. Ennyi. A linkelt videódnak az első mondata bukta, mikor a faszi aszondja hogy népszerű jobbos, mert Peterson sosem volt jobbos, soha nem is állította magáról hogy az, sőt, kifejezetten tagadta. A gáz az, hogy ezt még így is képtelenek megérteni egyesek. Csak azért, mert a szélsőbalos dumához képest JP jobbra van jobbosnak képzelik, aztán ráhúzzák a vizes lepedőt mert nem "igazi" jobbos. Hát persze hogy nem az, de mivel nem is állította hogy az ez a "reveláció" kissé mellément...

Szóval a fő gond, hogy a kétbites skatulyázók egyszerűen képtelenek hová tenni JP-t, nem fér be a saját jobb-bal rendszerükbe, ezért gyanús, biztos a másik oldal beépített embere vagy kémje! Pfff, lol.

Ahogy fentebb mondtam, JP egy klasszikus liberális, enyhén oldschool balos de 90%-ban centralista. Ez tükröződik vissza minden szaván és gondolatán, és ez teljesen rendben van így, mert nem kell mindenkinek szélsőségesnek lenni. Az a hibája, amire a fentebb linkelt Iconoclast videó felhívja a figyelmet nem valami sunyi gonosz trükk JP részéről, ő egyszerűen csak hisz abban hogy a gondokat civilizáltan kell megoldani, és ha ránk tör a sztálinista baloldal akkor nem az ő eszközeikkel kell védekeznünk, mert akkor ha győzünk is veszítünk. Ez AZ Ő SZEMSZÖGÉBŐL igaz, és teljesen érthető is hogy miért gondolja így, hiszen egy klasszikus liberális kultúrembernek ezt kell gondolnia. Civilizáció mindenek felett, a problémákat diskurzussal oldjuk meg, ésatöbbi. Az nem az ő gonoszsága, hanem a helyzet tragédiája, hogy ezen a fázison sajnos valószínáleg már túl vagyunk, a helyzet már nem megoldható tárgyalásos módszerrel, itt nagyobb erők mozognak és nem lehet őket szép szóval leállítani. Ettől függetlenül teljesen a helyén van, hogy a JP-félék ragaszkodnak a civilizált megoldási kísérletekhez, nekik ez a dolguk, ők a VALÓDI "fékek és ellensúlyok" akikre majd újra el kell kezdeni hallgatni ha a veszély elmúlt. Addig is fel kellene fogni mindenkinek, hogy ő nem "áruló", nem "tégla", meg semmi ilyen baromság, hanem ő mindig csak a saját centralista elképzeléseiről beszélt, amibe mások látták bele - tévesen - a jobboldaliságot. JP az az ember, akinek a világot irányítani kellene, ha nem létezne a háttérhatalom, ő az a tiszta és hamisítatlan civilizációs szellem aminek az egész kultúránkat mozgatni kellene. Sajnos az ő szerepe egy háborúban háttérbe szorul, és most háborúban állunk.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.10.10. 17:58:58

@Frederick2: "Azt még értem, hogy a nők hogyan gyűlölhetik a férfiakat (pl. Pető Andrea), nem helyeslem, de értem. De egy férfi hogyan gyűlölheti a férfiakat (Konok)? Öngyűlölő?"

Anélkül, hogy a törzsi-vallási pártfelmenőket feszegetni kezdenénk, értelemszerűen itt megint a modern baloldal annak kerettársadalmával nem egy csapatban focizásáról van szó. Nyilván a saját kutyájuk kölykét nem gyűlölik, csak a mucsai/rajnavölgyi/eastmidlandsi/texasi parasztot.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.10.10. 18:00:16

@Frederick2: "Az érdekesség a dolognak az, hogy ebben a Puzsér pont az egyik szélsőséget képviseli, vagyis a poligámiát." Pár éve meg még megrögzött magányos farkas volt. Fordult a világ!

Frederick2 2019.10.10. 18:41:18

@don Fefinho:

"Pár éve meg még megrögzött magányos farkas volt."

Már gyereke is van. :)

Deansdale 2019.10.10. 19:24:43

...azt tudtátok, hogy a globális átlagnál gyorsabban melegszik Magyarország?
www.ma.hu/vilagvege/323339/Gyorsabban_melegszik_es_szarad_Magyarorszag
:D

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.10.10. 19:39:28

@Deansdale: De ez tavaly, azóta már vége lett a világnak.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.10.10. 20:14:10

@don Fefinho: Nem, mert mindenki Grétája megmentette.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.10.10. 22:25:23

@Sipi81: Poént félretéve viszont 2016 óta temetik a málnatermesztést, mondván, hogy nem éri meg. Itt elő szokott jönni sok egyéb mellett a klímaváltozás, lévén a málna erre érzékeny.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.10.10. 23:20:18

@Frederick2: Nekiálltam a Konok cikknek, de nem kellett volna.

Viszont egy bekezdésnyi félmondat erejéig:
"Puzsér szarul csinálja, az tény. [...] Mi tagadás, Gyurcsány, a DK és az MSZP mellőzése létfontosságú a centrumhoz, de apróság. Miért nem azt köti feltételnek, hogy megtagadják maguktól az Isztambuli Egyezményt és a Migráns Kvótát, az emberellenes (antihumánus) feminizmust és a szélsőséges migrációbarát politikát?"

Ezek mind ugyanannak a nemlétező karanténnak az egymást követő lépései. Puzsér eljutott az első lépésig (és egyedül ezzel is már messze előrébb jár a baloldalon mindenkinél), a másodikig viszont nem, illetve nagyon régről mintha derengene, hogy anno mintha derengett volna neki, de azóta tett egy lépést hátra.

A progresszió mindig az összefogást meg valami nemzeti minimumként emlegetett ilyen misztikus kánonfonalat hiányolja, illetve követeli.
Az összefogás megvan: velük szemben; a nemzeti minimum pedig a normalitás, ami a követeléseiket már eszmei szinten is kizárja.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.10.11. 00:08:44

@don Fefinho: Hát én idén is ettem málnát a kertből. Azért szerintem nem szabad elbagatellizálni a helyzetet, mert amennyire én tudom, valóban vannak változások, például az új kártevők megjelenése a növénytermesztésben, amik korábban csak délebbre fordultak elő.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.10.11. 00:11:33

@Frederick2: "Én nem tartom korrupt balos gazembernek Puzsért. Ahogy sokan a jobbos oldalon. Egyszerűen arról van szó, hogy buta."
Szerintem se korrupt gazember. Hogy buta-e azt nem tudnám megmondani, mert annyira nem ismerem a munkásságát.

GABOR2 2019.10.11. 00:27:44

@Deansdale: Nem csak arról volt ott szó, hogy civilizáltan oldáná meg vagy sem, hanem konkrétan ő nem szeretné, ha csoportba verődnének az emberek problémamegoldásként, hanem induvidalista módon magukkal törődjenek csak, ne legyen, összefogás.

Én értékítéletet nem mondtam, csak megállapítottam, hogy mind baloldaliak mind jobboldaliak felemlegetik ezt Petersonnak. Amit te linkeltél videót abban is a fickó pont azt magyarázza, hogy a fehér embereknek is ideje lenne megszüntetni az atomizáltságát és összefogni, mert csak ez lehet a megoldás mostmár.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.10.11. 02:31:40

@Sipi81: Meg az afrikai büdösbogarak... azok nem csak a málnát érintik.

Frederick2 2019.10.11. 06:22:24

@Sipi81:

"az új kártevők megjelenése a növénytermesztésben, amik korábban csak délebbre fordultak elő."

Poloskák, katicák.

Frederick2 2019.10.11. 09:12:11

@don Fefinho: Ha nem gond, áthozom ide a témát. Deansdale blogján intenzív kommunikáció zajlik, míg az én blogom elég marginális kommunikáció szempontjából. Hátha becsatlakozna valaki a témába itt is.

Pár megjegyzésem lenne csak.

Konok Petya irományán kívül vannak más vicces kritikák is. Ez pl. még elmegy, de van egy beszólás az antifeministák részére, ami miatt muszáj idéznem belőle. :)
moly.hu/ertekelesek/3112278

"A könyv egyébként megnyugtathatja azokat, akik szerint a gender tudománya valamiféle férfiassággal táplálkozó nőnemű szörnyeteg. Pető külön odafigyel a háborús nemi erőszak férfi áldozataira (amely még a nőket ért erőszaknál is nagyobb tabu) és hangsúlyozza, hogy nem az erőszakot elkövető férfiakat kell démonizálni, hanem láthatóvá kell tenni azokat a hatalmi viszonyokat (pl. feletteseik által megalázott kiskatonák), kulturális berögződéseket, amelyek kitermelik a nemi erőszakot. Ráadásul a szovjet erőszaktevőből is gyakran alkoholista emberi roncs lett a Szovjetunióba való hazatérése után, hiszen – hasonlóan a megerőszakolt nőkhöz – ő sem beszélhette ki traumáit a győztes és erkölcsös Vörös Hadsereg narratívájának uralkodó jellege miatt." (TLD)

Mondjuk úgy az idézettel sem lenne semmi bajom (szerintem ez a kritikus még kifejezetten a józan, de naív emberek közé tartozik. Inkább ezen akadt meg a tekintetem:

""A könyv egyébként megnyugtathatja azokat, akik szerint a gender tudománya valamiféle férfiassággal táplálkozó nőnemű szörnyeteg."

A Gender kritikusai miért vannak lesajnálva, és a lesajnálás miatt megbélyegezve? Nem, én nem gondolom azt, hogy "a gender tudománya valamiféle férfiassággal táplálkozó nőnemű szörnyeteg". Én azt gondolom, hogy a feministák által űzött kulturális antropológia (Gender Studies) tudományos(nak látszó) álarcban igyekszik egyrészt uszítani a vele egyet nem értő (vagyis nem feminista) férfiak ellen, másrészt igyekszik a társadalommal elfogadtatni, legitimálni a nem feminista (antifeminista) férfiakkal szembeni gyűlöletbeszédet. Egyáltalán nem tisztességes, hogy alusapkás hülyegyerekként vannak kezelve a harmadvonalas feminizmus és a Gender Studies bírálói és kritikusai.

Amúgy bámulatos, ahogy a Moly felszopja a Gender Studiest. Meg sem lepődök rajta, hogy Pető Andrea a Moly-on népszerű szerző.

Pető Andrea foglalkozik nyilas témával is.
moly.hu/konyvek/peto-andrea-lathatatlan-elkovetok

Ugyanez a bagázs megmagyarázza nekünk a Tanácsköztársaságot is.
revizoronline.com/hu/cikk/7979/csunderlik-peter-a-voros-farsangtol-a-voros-tatarjarasig-a-tanacskoztarsasag-a-korai-horthy-korszak-pamflet-es-visszaemlekezes-irodalmaban/

Még a NER alatt is virágzik a marxista történetírás! Mondjuk én nem vagyok a betiltás híve - már csak azért sem, mert az visszaütne a NER-re is, menne az ordítozás, hogy "diktatúra". De azért remélem, élesítik a fegyvereiket a jobboldali történészek is!

Frederick2 2019.10.11. 09:30:28

@don Fefinho:

"A könyvhöz sem jött meg a kedvem."

Én sokat gondolkodtam azon, hogy ez nem a legjobb hozzáállás. Most nem arra gondolok, hogy te nem akarod elolvasni. Hanem eleve van a jobboldali értelmiség részéről egyfajta elutasítás a balos könyvekkel kapcsolatban. A legtöbbjét nekem se veszi be a gyomrom, de úgy gondolom, meg kell ismerni az ellenséget. Az ellenség megismeréséhez pedig elengedhetetlen a balos irodalom olvasása. Persze elég egy, kettő, három olvasmány is ebből.

Molnár Tamás olvasott balos szakirodalmat is, mint ahogy olyan "tanítványai" is ezt teszik, mint Békés Márton és Szilvay Gergely. Ahhoz, hogy kellő kritikát írjanak a baloldali gondolatkör förtelmeiről, ahhoz szükséges, hogy ismerjék a balos szak- és lektűrirodalmat is. A kritika pedig igazából arra jó, hogy semlegesítse azt a mérget, amit a balos méregkeverők kikevernek a társadalomnak.

Én tervezem, hogy a jövő évben elolvasom a "Szolgálólány meséjé"-t, majd az elolvasása után írok róla egy kritikát. Roppant zavar, hogy sem az antifeminista táborban, sem az újjobboldali táborban nincs rá érdemi reagálás. Igazából három van: két Szabados Ádám cikk (a sorozatról) és egy Hetek-cikk (a könyvről). Kevés. Miközben azt látom, fertőz rendesen: nem csupán baloldaliak, de liberálisok (!) és jobboldaliak (!!) is ódákat zengenek a könyvről. Sőt, már a sci-fi, a fantasy és a geek szubkultúrában is pozitívan nyilatkoznak a műről. Zavar. Nagy valószínűséggel szerény munkásságommal én is gazdagítani fogom a Szolgálólány hazugságait leleplező magyar ellenállást. :D

Frederick2 2019.10.11. 09:34:47

@don Fefinho: A kommentjeid kinn vannak a Jegyzet alatt. Sokat hozzáadtak a bejegyzésemhez, köszönöm! Bocs, hogy megvárakoztattalak. Nem gondoltam volna, hogy Sipi-vel együtt elolvassátok a Konok-cikket. :D

Frederick2 2019.10.11. 09:54:12

@Deansdale: @don Fefinho:

moly.hu/ertekelesek/3268384

A másik jószándékú, de naiv kritikus szintén elköveti azt a hibát, hogy összetéveszti egymással a kulturális antropológiát és a Gender Studiest - egyenlőség jelet tesz a kettő közé.

"A másik tanulmányban aztán Pető bemutatja, mi motiválta a nőket arra, hogy az elméletileg a nők alsóbbrendűségét hirdető szélsőjobboldali mozgalmakat válasszák, és milyen szerepet játszottak benne. Ez a rész is rendkívül érdekes, és markánsan megjelenik benne a szerző elhivatottsága a genderközpontú megközelítés iránt. Ugyanakkor pont ezáltal ébreszti rá az olvasót, hogy a társadalmi nemek kutatása nem azt jelenti, amit a Bayer-féle pókszázlábúak vizionálnak bele, miszerint a gender mint tudomány a család szentségének elveszejtésére tör, és a férfiak kárára követel többletjogokat a nőknek – hanem a felelősségről szól. Arról, hogy amikor egy nő azt a döntést hozta, hogy a nyilasok közé áll, az nem azért volt, mert „csekélyebb értelmi képességei” miatt a férfiak félrevezették, hanem mert ő, csakis ő hozott egy személyes döntést, amiért neki kell felelnie."

Ez szépen hangzik, de ez semmi más, csupán a feministák időnként korrektül alkalmazzák a történettudomány és a kulturális antropológia eszközeit. Van ilyen. A korrektebb munkák (amiből édeskevés van) viszont nem módosítanak azon a tényen, hogy a Gender Studies nagyrészt jelentősen felerősítette a férfiakkal szembeni gyűlöletet. De természetesen mi vagyunk a "a Bayer-féle pókszázlábúak", az idióták. Fáraszt.

Azért bírom, ahogy a liberálisok egyrészt elhazudják még önmaguk elől is a feminizmusban rejlő veszélyeket, másrészt betámogatnak egy olyan vérfeminista ideológiát, ami durván rongálja és erodálja a liberális szabadságjogokat.

Ha ez egy normális társadalom lenne, akkor nem csupán a jobboldal állna ellen a feminizmusnak és az újbaloldalnak, hanem a liberálisok és a baloldal is. De igaz, az egész kulturmarxizmus és feminizmus elleni ellenállás, védekezés csak egy fideszes úri huncutság, értelemszerű! :P

GABOR2 2019.10.11. 12:28:20

Hát nem Greta kapta Nobel díjat... Mondjuk ő nem éppen békés személyiség amúgy se.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.10.11. 15:06:58

@Frederick2: Igen, előítéletes vagyok balos irományokkal szemben, de ez az előítélet inkább utóítélet. Annak idején tizenéves suhancként faltam a '72-ből itt ragadt filozófiai, politikai kisszótárt, szovjet alkotmányt, che-guevarás könyveket stb.; aztán mire szavazójogot kaptam volna, bőven benne voltam az ideológiai alapok megkérdőjelezésében, a jakobinusokig visszamenőleg; meg hát amit az utódok műveltek kormányzás címén. Azóta bármilyen baloldali irományban nem tudom nem észrevenni a logikai hurkokat, visszásságokat, érvelési hibákat, csúsztatásokat, ferdítéseket, önellentmondásokat, magyarul, hogy totál hülyére vesznek. Értem én, hogy közben a magyar jobboldal, ami tulajdonképpen egy józan paraszti pragmatizmusra felfűzött ellenbaloldal, már tudja ugyanezt pepitában produkálni, kiszúrom ott is... csak na. Az egyik görcsbe rándult elmebetegeket produkál futószalagon, akik a társadalmi destabilizáción kívül semmilyen hasznos funkcióval nem bírnak (Jurij Bezmenov csókoltatja őket), a másik meg erre leadott reakció, életösztön, az orwelli csizma elleni lázadás.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.10.11. 15:20:30

@Frederick2: A kulturális antropológia Frazer Aranyága. Csak az Oxford Rövidítés 800valahány oldal (a teljes valami 13 kötet), de nagyon olvasmányos, olyan mint egy detektívregény. :)

A Gender Studies elbújhat mellette a susnyásban.

Frederick2 2019.10.11. 16:11:05

@don Fefinho: Ez a könyv leírja, kik számítanak nagy névnek a kulturális antropológiában. Igaz, a klasszikus művelőivel foglalkozik sokat. (Amúgy Farkas Attila Márton is foglalkozására nézve kulturantropológus.)

moly.hu/konyvek/paul-bohannan-mark-glazer-merfoldkovek-a-kulturalis-antropologiaban

Sokat elmond a magyar társadalomtudomány helyzetéről, hogy nálunk Pető Andrea a "mérföldkő". :P Mondjuk balliberális térfélen biztos. :P

GABOR2 2019.10.11. 17:08:39

Most mi lesz? Egy dán kutatás szerint a sokszínűség károsítja a "társadalom szövetét":

makronom.mandiner.hu/cikk/20191011_dan_kutatas_a_sokszinuseg_karositja_a_tarsadalom_szovetet

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.10.11. 18:11:17

@GABOR2: Krisztus ereje! De nekik is mindegy már, nem olyan előrehaladott az elmebaj, mint a svédeknél, de már mindegy.

@Frederick2: Megint csak a lépcső, mint a NERharmad megértésénél, csak másik irányba. A radikális gender meg a mérsékelt gender csak időbeli eltolása egymásnak, mint ahogy anno is csak a melegeket akarták felszabadítani, aztán szépen lassan besorolt a szivárványos zászló alá a pedo-, nekro- és a zoofília. Á neeem, dehogy toljuk mi abba az irányba a szekeret, nem, semmi.

GABOR2 2019.10.11. 18:29:25

@don Fefinho: Igazából ez gender, meg LGBT örület sokkal erősebb is lenne tán ha nem lenne Kína... mint nemrég kiderült sokaknak.

A Nyugaton "hős" SJW vállalatok Kínában nagyon szívesen cenzúrázzák az LGBT-t és társait ha a kínaiaknak ez a kérése, és bizony ez. Van, hogy elkészítik a film egy másik verzióját, vagy már eleve a kínai piacra szánt verzió megy az USA-ban is.

Ezért lehet az mondjuk, hogy egy filmben csak jelzik, hogy valamelyik szereplő meleg, de nem nyomnak le egy 5 perces nyelvest.

Persze az USA-ban ezt másként tálalják:

ujtechkor.blog.hu/2019/10/11/kulturhaborus_tortenesek_kulonkiadas_610

GABOR2 2019.10.11. 18:33:32

@don Fefinho: Majd valószínű a fehér őslakosok lesznek ezért is hibásak a baloldal szerint és a megoldás a még több nem fehér ember behozatala lesz.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.10.11. 18:54:22

@GABOR2: Ez pl. tikipusan az anarchokapitalizmus/libertarianizmus egyik achilles-sarka, hogy a piaci igény befolyásolható önpusztító irányba is. Oké, hogy Nyugaton trendi buzulni, ezért Nyugatra buzipropagandát adunk el, Kínába meg nem... de várjunk csak! Kínáról mindig Szun Cu jut eszembe, róla meg a sejtés, hogy a progresszió mögött tulajdonképpen akár Kína is állhat, a kozmopolita kultúrbalos (((törzsi elit))) pedig csak lelkes kiszolgálója az éppen aktuális külső nagyhatalomnak, ami Európára tör.

Frederick2 2019.10.11. 21:00:21

@don Fefinho:

"a progresszió mögött tulajdonképpen akár Kína is állhat, a kozmopolita kultúrbalos (((törzsi elit))) pedig csak lelkes kiszolgálója az éppen aktuális külső nagyhatalomnak, ami Európára tör"

Most akkor kit szolgál a "progresszív" elit? Az iszlámot? Kínát? Oroszországot? A nemzetközi zsidóságot? A földönkívülieket? Döntsük már el! :P

Madarász Henrik 2019.10.11. 21:02:19

@don Fefinho: Mi a baj a magyar jobboldallal ? Én most a Mi Hazánkhoz állok a legközelebb, persze egyéni világnézetem van, csak hogy meglegyen a kiindulópont. Igazából a magyar jobboldalra nem is tudok annyira haragudni, mert az USA katonai hatalma miatt nem lehet bizonyos dolgokat megtenni, amit jó lenne, például a cigányok deportálását Indiába.

Frederick2 2019.10.11. 21:02:42

@GABOR2: Kínában is van feminizmus. Nők az erőszakszervezetekben... rendőrpicsák, katonapicsák. A párton belül is van egy csomó női komisszár. Női vezetők kisebb-nagyobb állami cégek élén. Női karrierizmus mindenekfelett. Satöbbi...

Frederick2 2019.10.11. 21:03:56

@Madarász Henrik: Honnan tudod, hogy a Mi Hazánk nem egy tégla a NER-ben - mint a Munkáspárt?

Madarász Henrik 2019.10.11. 21:12:46

@Frederick2: Nem vagyok paranoid alkat. Toroczkai elég garancia nekem erre, ha meg kihasználja a NER sajtófelületeit ( amit a Jobbik gyengítésére adnak ) a párt érdekében, jól teszi.

Madarász Henrik 2019.10.11. 21:16:48

@GABOR2: Jól teszik a kínaiak, ha nem lennénk EU tagok és egy nemzeti kormányunk lenne, nekünk is ilyen feltételeket kellene szabni, csak olyan amerikai fimet lehet moziba levetíteni ahol nincs buzulás és kevés a néger, megkapnánk mi is a kínai változatot :)

GABOR2 2019.10.11. 22:06:35

@don Fefinho: " Oké, hogy Nyugaton trendi buzulni,..." Igazából egy csomó SJW dolog nem is annyira trendi, legalábbis nincs rá nagy lakossági igény; szóval inkább ők a vállalatok nyomatják. Ha a kínaiakkal is dacolnának és kizárnák őket onnan, már nem is nagyon tudnák finanszírozni a nyugati kultúrháborújukat, hanem figyelniük kellene a fogyasztói visszajelzésekre ott is különben jönne a csőd. Nyugaton hősködnek, Kínában benne a vannak a cenzúrába és szétkeresik magukat. Az NBA-t 600 millió kínai kezdte követni nemrég. Trumpnak be mernek mutatni, de a kínaiknak nem.

GABOR2 2019.10.11. 22:08:08

@Madarász Henrik: A magyar piac kicsi, nekünk beintenének és még a propaganda kampányukat is kipipálnák amiben minden szarnak elmondanák az országot.

GABOR2 2019.10.11. 22:17:39

Fúú amiket most mondtak a kiszivárgot felvételen Gyurcsányékról az kemény... alkoholista és a pártot csak a fura hajó kurva (Vadai Ágnes) és még páran tartják egybe, plusz felesége nem akar a közelében lenni... Durva.

csi szi 2019.10.12. 00:13:21

@GABOR2: Mostanában egy másik felvétel az, ami nagyot ment, mindenesetre rámehet Tarlós győzelme Budapesten.

GABOR2 2019.10.12. 01:38:30

@csi szi: Attól tartok nem tudom mire gondolsz.

2019.10.12. 01:49:49

Na ennyire elgurult a gyógysze:

"Alice Livanart évek óta szenvedélyesen foglalkozik a cosplay világával. Kedvenc karakterei közé tartoznak a League of Legends hősei is, ezúttal is közülük választott egyet. Livanart hónapokon át dolgozott a jelmez részletein, még protéziseket is készített, hiszen amíg ő egy törékeny nő, addig az általa megformálni kívánt karakter egy méretes férfi. Készült egy teljes felsőtest, illetve egy hegekkel borított maszk is. A teljes szett összértéke háromezer euró, azaz kb. egymillió forint körül mozog.

A jelmez az EuroCosplay nevű rendezvényre készült, miután azonban a szervezők meglátták a kész művet, gratuláció helyet kitiltották azt a versenyről. A vezetőség azzal indokolta a döntést, hogy Livanart egy színesbőrű karakter bőrébe kívánt bújni, ami rasszizmusnak számít."

Eszem megáll, ezek nagyon betegek lettek..

velvet.hu/europa/2019/10/11/eurocosplay_alice_livanart/?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

Frederick2 2019.10.12. 07:21:56

@icipicicsipa: Hmm, azért vicces, hogy még mindig megy a ködösítés, miszerint nincsen semmi SJW-nyomulás a geek univerzumban, ez apolitikus terep. Megjegyzem: ezt ugyanúgy hallom apolitikus geekeknél, mint liberális geekeknél. Jó is ez! :P

A többi hírt is olvastad?
"Színesbőrű színésznő kapta Ariel szerepét – kiakadtak a rajongók"
velvet.hu/elet/2019/07/05/kreol_szineszno_kapta_ariel_szerepet_-_kiakadtak_a_rajongok/

Ázsiában meg már megint Metoo-ügy
velvet.hu/helyszinelo/2019/08/16/csoportosan_vettek_korbe_fotosok_egy_kinai_lanyt_a_comiketen_majd_befotoztak_a_szoknyaja_ala/

"A Kenderesi-ügy kapcsán világossá vált, hogy a keleti országokban nem nézik jó szemmel, amikor tárgyként kezelik a nőket."

Hogy kell kezelni tárgyként egy nőt? Fogom, és berakom a nappali sarkába? Ha meg ott is szúrja a szememet, átrakom a sufniba? "Tárgyként kezel" - komolyan, ezen már röhögök.

"A coplayes eseményeken szinte semmilyen öltözék nem tiltott. A legtöbb szerelés gyakran provokatív és nem sokat takar"

Mondjuk nem voltam Cosplay-en (mondjuk egyszer ki kellene próbálni ezt is). De ismerősök közül voltak egy páran. És ott bizony sok lány igenis ad a kihívó megjelenésre. Ami valószínűleg többről szól, mint a kedvenc karakternek való beöltözés. Szerintem nem is az a baj, hogy megtapizza őket néhány férfi - hanem az, hogy nem egy alfa hím teszi ezt. Az ilyen kihivóan öltözködő lányoknak általában az a megalázó zaklatás, ha ezt egy bétahím teszi. A cosplay-ek (szintén haverok mesélték) pedig tele vannak ilyen nyomi szatírokkal - akik élnek is a lehetőséggel.

"Bár a fotósok a szó szoros értelmében nem érintették meg intim tájékon, igencsak kellemetlen helyzetbe hozták, megalázták és meg is rémisztették azt a Kínából érkezett, cosplayt viselő lányt, akit közrefogtak és befotóztak a szoknyája alá. Sírva is fakadt az incidens közben, és miután eloszoltak a kukkolók sem tudott egyhamar megnyugodni."

Most arról nem is beszélve, hogy az animés szubkult is tele van, főleg a csajoknál, a nebántsvirág-nemzedék és hópehely-generáció tagjaival. Amúgy a képeket nézegetve, jó nagy dekoltázsa van a csajnak - nem értem, miért nem számított rá, hogy páran majd bepróbálkoznak.

"Természetesen nem ez az első eset, hogy zaklattak egy cosplayert. Több internetes fórumon is olvashatóak történetek, amelyeket az áldozatok írtak. Sok résztvevő ugyanis nem törődik a jelmezbe öltözöttek azon kérésével, hogy ne érintsék meg őket például fotózkodás közben."

Hát hiába, a Cosplay világába is be kell hozni a MeToo-t, aztán lehet üldözni a férfiakat.

Most mondhatnám azt, hogy milyen piszlicsári ügyekkel foglalkozik a Velvet. De sajnálatosan el tudom képzelni, hogy ők is csak lekövetik az eseményeket, és tényleg tervezik a kultúra baloldali alakítói, hogy az ilyen tök politikamentes területekre is beviszik az alávaló feminista politikát, mint a Cosplay.

Frederick2 2019.10.12. 07:30:21

@icipicicsipa: @GABOR2: @Madarász Henrik: @don Fefinho: Ja, az amúgy megvan, hogy bár lassan 10 éve uralkodik a NER Magyarországon, de a kultúra nagyobbrészt még mindig a Balliberális Network kezén van? Jobboldali kormányzás, baloldali kultúrabitorlás. Kulturális szempontból ennek meg is vannak a káros következményei.

És ha már geek: én arra leszek kíváncsi, hogyan fogják behozni a magyar fantasy, sci-fi és anime szubkultba mondjuk a MeToo-dolgokat? Az már volt, hogy "a női írókat elnyomják a kiadókat vezető gonosz férfiak" - de ez még nem zaklatás. Itt vajon milyen szaftos sztorit fognak robbantani ezek az ámokfutók?

Deansdale 2019.10.12. 08:58:21

@Frederick2: Attól tartok arrafelé halad a világ, hogy tulajdonképp csak idő kérdése hogy melyik férfi vezetőt mikor vádolja meg valami nő valamiféle anyagi/politikai haszonért. Senki nincs biztonságban. Törvényeket kellene hozni a médián keresztüli vádaskodások és karaktergyilkosságok ellen. Akinek gyíkja van a rendőrségre menjen, az a dolgok normális menete.

Frederick2 2019.10.12. 09:37:57

@Deansdale: @GABOR2: Ha már GÁBOR szóba hozta a Nobel-díjat. :P

www.magyaridok.hu/kultura/alternativ-irodalmi-divatok-3508889/

Ahogy látom, csak balosok és liberálisok indultak a jelölésért.

Apró észrevétel: Neil Gaiman és Murakami Haruki láthatólag mindent megtesz, hogy valamelyest távol maradjon a politikától, a "l'art pour l'art" szellemében. Mondjuk politizáló értelmiségként nem vagyok az apolitikusság híve, de megértem őket. Bödöcs is jobban tenné, ha követné a példájukat, mert míg művészként jó, politizáló értelmiségként egy borzalom.

Itt egy Magyar Narancs interjú. A kérdező azért próbálkozik, hogy valami politikai állásfoglalásra késztesse Gaimant. Hát valamit kap, de nem azt, amit várt - antiszemitizmus kérdésében. A kalóznős kérdések már tesznek gesztust a feminista kurzus irányába, de elég haloványan. Akit érdekel:
magyarnarancs.hu/konyv/neil-gaiman-iro-91331

csi szi 2019.10.12. 09:38:28

@GABOR2: Borkai ügyére, ugyebár a barmát állítólag régóta zsarolták a kurvázós felvétellel, a Fideszben is tudtak róla, ezek után nem léptették vissza valami ürüggyel, amikor még lehetett, hanem hagyták, hogy előjöjjön a kampányban.

Frederick2 2019.10.12. 09:45:55

@Deansdale: Klimatéma még jöhet? :D

konyves.blog.hu/2019/10/10/simon_marton_534

"Szerintem pillanatnyilag csak az nem klímaszorongó kisebb vagy nagyobb mértékben, aki nem olvas híreket és/vagy teljes tagadásban él. De ahogy elmondtam a Művészek a klímatudatosságért felolvasóest előtt is: nekem nem is annyira klímaszorongásom, mint „klímadühöm” van. Állok esténként a boltban és nézem, ahogy a nénik, bácsik, anyukák, srácok úgy csomagolják három nejlonzacskóba az egy szem hagymát, mintha nem lenne holnap. Persze, joggal mondhatnánk: ez keveset vagy semmit nem számít, de akkor is a leggyakoribb példája annak az átgondolatlan és fenntarthatatlan életmódnak, amire generációk lettek ránevelve. A nejlonzacskó nem azért gyalázat, mert a pusztazámori szeméthegyen szomorú, veszélyeztetett teknősök élnének, akik majd ezt lenyelik és belehalnak. Azért az, mert egymagában szimbolizálja az összes környezetkárosító, átgondolatlan baromságot, amit csinálunk."

csi szi 2019.10.12. 10:10:26

@Frederick2: Nem úgy tűnik, hogy megvédte, a zsidókra bármi negatívat mondani szerinte egy kategória a lányaival, fiával és kutyájával nemi életet élő angol nagyművésszel. Csak annyit mondott, hogy a fickó fiatal korában még tisztességes antifa volt, az idősebb kori "bigottságot" pedig elmeháborodottságnak nevezi, mert ebben a mai bohócvilágban az, hogy a zsidó bankároknak nagy hatalmuk van, vagy hogy az amerikai politikában nagy befolyásuk van, azok "felháborító, bigott kijelentések". A mai világban valóban őrült egy kicsit, aki ilyeneket nyilvánosan mer mondani, gondolom fiatalkorában még nem ehhez szokott hozzá, akkor még nem vadásztak le mindenkit ilyen mondatokért (nagyon sok a maga korában tisztelt nemzsidó értelmiségi mondott mai mércével antiszemita dolgokat, meg is tesz mindent a ma uralkodó eszmekör, hogy eltörölje az emlékét is ezeknek.
Ez a Gaiman egy tipikus figurának tűnik, gondolom zsidó persze ő maga is. Infantilis "művész", akit tömjénez a liberális világ. Ma már nincs a régi értelemben vett irodalom, vannak egy szűk irodalmi elit által feldicsért kortárs magas irodalom, amit gyakorlatilag senki nem olvas, nagyrészt olvashatatlan is. Ezek kapnak Nobel-díjat. Meg vannak ezek a "népszerű" általában a liberális, balos propagandát is nyíltan toló (persze ez elvárás az érvényesüléshez, nyíltan jobber író kiadót sem találna magának) szerzők, mint Rowling vagy mondjuk Gaiman is ilyennek tűnik. Részemről Stephen Kinget szerettem, de ő legalább nem gyerekkönyveket ír (kivéve a Tom Gordon segíts, az egy kicsit gyerekkönyv), idős korára sajna nála tényleg elmentek otthonról, a legutolsó művei elég vackok, cserébe egyre terjedelmesebbek, mintha csak oldalszámra fizetnének neki.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.10.12. 10:35:17

@Deansdale: Elkezdtem nézni, tényleg durva. :-) És ilyen cikkeket én is egyből találok há rákeresek még a magyar médiában is.

Frederick2 2019.10.12. 12:12:22

@csi szi:

"nagyon sok a maga korában tisztelt nemzsidó értelmiségi mondott mai mércével antiszemita dolgokat, meg is tesz mindent a ma uralkodó eszmekör, hogy eltörölje az emlékét is ezeknek"

Az idősebb Jászi Oszkárt olvasgattam, és tőle is vannak meglepő kijelentések a zsidókról. Pl. hogy kialakult a modern zsidóságnak két káros csoportja, az egyik egy szélsőségesen kapitalista kereskedelmi réteg, mely nyerészkedik a magyar nemzet kárára, a másik pedig egy szocialista réteg, amely fanatikusan meg akarja váltani a világot, és csak romhalmazokat hagy maga után. Igazából megnevezett két zsidó szélsőséget, akik szerinte problematikusak a magyarság szempontjából. Csak beleolvastam, így nem tudom, milyen megoldással élt volna ezekre a problémákra.

"Ez a Gaiman egy tipikus figurának tűnik, gondolom zsidó persze ő maga is. Infantilis "művész", akit tömjénez a liberális világ."

Őszintén szólva: néhány novelláját olvastam. Meg megnéztem a Csillagpor regényéből készült filmet. Annyira nem jött be a stílusa. Lehet, hogy egyszer elolvasom az Amerikai Istenek-et.

Nekem ami visszatetsző benne, az a papucsférj karaktere. Elképesztő, mennyire dróton rángatja a feminista felesége. Amanda még arra is rábeszélte, hogy éljenek poligám kapcsolatban. Amivel nem tudom, Gaiman mennyire él, de állítólag Amanda széjjel kúratta magát. Tény, hogy nem egy konfrontatív kritikai értelmiség - mondjuk egy olyan harcias feminista amazon mellett, mint Amanda Palmer, nem is csodálom. A kis hölgy amúgy elég durván képes uszítani a férfiak ellen: a demagógiája lényege a szokásos recept, miszerint a férfitársadalom tárgyiasítja a nőket blabla...

Érdekes, hogy míg az antiszemitizmus egy elmeroggyantság Gaiman-nál, a férfiellenesség már nem.

GABOR2 2019.10.17. 13:50:34

Na nem tudom már ki volt akivel vitatkoztunk múltkor arról a klímaváltozás kapcsán, hogy állítólag a jobboldaliak ugyanúgy a saját buborékukban élnek mint a baloldaliak...

Most jött egy tanulmány ami kiegészíti a korábbit, ami arról szólt, hogy a ballibek túlnyomó többsége csak saját médiát fogyaszt, míg a középütt állók és jobboldaliak mindkettőt...

Az újabb tanulmányból kiderül az is, hogy igaz-e, hogy a jobboldaliakat az orruknál fogva vezeti a médiájuk vagy nem, de persze ezt a másik oldalnál is vizsgálták.

Az jött ki, hogy a jobboldaliak kb. semmilyen médiának se hisznek nagyon, még a legnagyobb, legolvasottabb saját médiájuk anyagait is csak erős fenntartásokkal fogadják el, viszont a ballibek a sajátjuknak nagyon hisznek, nemcsak a legnagyobbaknak és természetesen a jobboldaliaknak nem, de nem is olvassák.

ujtechkor.blog.hu/2019/10/16/kulturhaborus_tortenesek_extra_148

A tanulány 17. oldalán kezdődnek a beszédes ábrák erről...
süti beállítások módosítása