HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Deansdale: @GABOR2: Ahogy írtam, nem valami konkrét ügyet akarok megoldani, ez csak az agyunk tornáztatása. Ha az könnyebb akkor vedd úgy, hogy az apokalipszis utáni mad max jövőre tervezünk, úgy, hogy gáz és ... (2024.03.19. 07:36) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • Deansdale: @Wildhunt: Mivel vannak tapasztalatok arról, hogy a hóval belepett komposztdomb is tökéletesen üzemel, sőt, leolvad róla a hó, szerintem egy üvegházba tett komposztdombot nem tenne tönkre egy a köze... (2024.03.19. 07:33) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • GABOR2: Plusz azt is vedd bele, hogy kiépíteni sem olcsó lenne. Plusz: ha elmegy az áram leáll a szellőztető rendszer. (2024.03.19. 00:42) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • GABOR2: Építészmérnök fórumra kéne írnod Deansdale. Nekem most több rokon is csinált napelemeket, de van akinek napelem, hőszivattyú, minden van, de így se kapta meg a passzív ház, vagyis legjobb besorolás... (2024.03.19. 00:33) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • Wildhunt: @Deansdale: engem az érdekelne, hogy fogadja a komposzt a folyamatos hűtést. A talajszondás hőszivattyú egyik hátránya, hogy sivatagosít, gyep például nem lesz felette. Felteszem a komposzt folyamat... (2024.03.18. 22:23) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • Utolsó 20

Betekintés a haladó elmékbe

2019.10.27. 18:30 Deansdale

Halloween közeledtével megjelent egy rakás libsi újságcikk arról, hogy a birodalmi rohamosztagosnak öltözést be kellene tiltani a gyerekeknek. Nem értettem miért, eddig ez nem volt műsoron, más baromságokkal voltak elfoglalva (pl. ne öltözz indiánnak mert az mikroagresszió). Sőt, a Star Wars-t kifejezetten szerették is mostanában, mióta az is köp a fehér férfiakra és a progresszív propagandát tolja. Csak most döbbentem rá, hogy mi is a helyzet, mikor Vee kolléga legfrissebb videójára kattintottam.

A progresszívok igazából nem bonyolult emberek, egyszerűen csak gyűlölnek mindenkit aki nem tartozik a polkorrekt védernyő alá, és ezért közvetetten gyűlölnek minden olyan dolgot is amit azok a gonoszok szeretnek. Ezzel pedig olyan sekélyesen kicsinyeskedő szintre is lemennek, ami még az olyan sokat tapasztalt cinikus fapofákat is megdöbbenti, mint én.

A rohamosztagosnak öltözést azért kell betiltani, mert Trump lánya nemrég kitett egy fotót a szocmédiára, amin a kisfia annak van beöltözve.

Ennyi.

326 komment

Címkék: politika szép új világ piros és kék pirula

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frederick2 2019.11.18. 06:13:02

@csi szi: Lélekben kicsit most mind kurdok! :P

Kurdok kapcsán két dolgot nem értek:

1, Miért kurd jakobinusok (kommunisták, feministák) viszik előre a kurd szabadság zászlaját? Miért nem sokszínű ez a nemzeti szuverenitásért küzdő mozgalom? Miért vörös színű?

2, Miért jó nemzetpolitika az, hogy a kurd államkezdeményezés (Rojava) teli rakja fiatal kurd lányokkal a hadseregét, majd elküldi őket a frontra elvérezni?

A jakobinusok megjelenése és a fiatal női populáció ilyen gondatlan elfecsérlése számomra közömbössé teszi az egész kurd szabadságharcot.

demokrata.hu/velemeny/rojava-felszamolasa-172583/
demokrata.hu/vilag/a-magyar-ellenzek-esete-a-kurdokkal-178824/

A kurd-párti magyar tüntetők kapcsán is vannak kérdésem:
- Hol volt ez a sok jó magyar ember, amikor Románia, Szlovákia és Ukrajna jogot sértett az ottani magyar kisebbség kárára? Akkor miért nem mentek ki ennyien az utcára, jelezni a szolidaritást?

A kurd szabadságharchoz való magyar viszonyulás romantikus és felszínes. Úgy értelmezik az egészet, mint egy izgalmas Wilbur Smith-regényt.

Frederick2 2019.11.18. 06:23:53

@csi szi: @Deansdale: @don Fefinho: Napi Moly migrációs témában:

moly.hu/ertekelesek/2673030

"Ez ugyanis egy nagyon okos és meglepően letisztult regény a bevándorlók életéről, az asszimiláció problematikájáról, a gettósodásról, és arról, hogy bárki bármit mondjon, az, ahogy a kisebbség terrorizálni tudja a többséget, lópikula ahhoz képest, amikor a többség terrorizálja a kisebbségét. Ráadásul Sayfo mindezt kitapintható szimpátiával írja meg, látszik rajta, hogy nem csak ugatja az iszlám hagyományokat, és nem a kurucinfóról szemezgeti a Korán passzusait."

"Ebben a közegben az erőszak egyértelműen szociológiai probléma, a szegénység és a gyökértelenség következménye, az iszlám pedig nem az oka az agressziónak, hanem épp az az erő, ami képes lehetne más irányba fordítani a fiatalok energiáit. (Persze a nagyon is látványos kivételektől, a kisebbségben is törpe kisebbséget alkotó fanatikusoktól eltekintve, akik azonban sikerrel feledtetik el, hogy a fatwabizottságok ezekben a gettókban elég eredményesen ügyelnek a közbiztonságra.) Az első száz oldal után aztán ez a vonal elhalkul, és helyette mintha a Behódolás cáfolatát olvasnám – amíg Houellebecq (amúgy – magánvélemény! – összecsapott, tehát Sayfo könyvénél irodalmilag is gyengébb) szövegében a muszlimok egységes, arctalan, félelmetes tömböt alkotnak, addig Sayfónál érző, sajátos célokkal és elképzelésekkel rendelkező figurák, akik nem akarnak mást, csak élni, személyiségüket megóvva tagozódni be a társadalomba, ám a társadalom akadályokat gördít az útjukba. Aztán az utolsó passzus maga a jövőkép – annak leírása, hogy a konzervatív kormányzat pusztán azért, hogy kifogja a szelet a szélsőjobb vitorlájából, hogyan lehetetleníti el egy egész közösség életét, és hová vezet, amikor pártok a legrosszabb indulatok felkorbácsolásával igyekeznek szavazatot szerezni, különbséget téve fehér és nem-fehér erőszak között, az elsőt elnézően, a másodikat „példás szigorral” kezelve. És ez a rész bizony… khm, hogy is mondjam… szóval elég erős áthallásokat tartalmaz jelenkori kormányunk viselkedésére vonatkozóan."

'Jászberényi másik központi állításával („…a lehető legrosszabb lehetőséget vázolja fel, ami Európával történhet…”) már nem tudok vitatkozni, bár elszomorít, hogy ennyire közeli az, amit Jászberényi legrosszabb lehetőségnek gondol – annyira közeli, hogy éppen napjainkban történik. Ezzel együtt biztos vagyok abban, hogy lesznek olyanok is, akik szerint a könyvben leírt „konzervatív” és „alkotmányjogilag megalapozott” lépések a bevándorlók megregulázására tulajdonképpen teljesen elfogadhatóak, sőt, kívánatosak. Nekik azt javasolnám, hogy próbálják meg magukat a muszlim elbeszélő helyébe képzelni, vagy ha ez nem megy, akkor képzeljék el, hogy a román állam a leírt módon reagál a székely autonómia-törekvésekre."

Nagyon okos szöveg(nek akar látszani). Olyan, ami árnyalt és összetett látásmódnak állítja (hazudja) be magát - közben meg kizárólag a muszlim bevándorlók álláspontját mutatja be és képviseli, miközben a migrációellenes álláspontot megbélyegezve tálalja, azt megérteni sem hajlandó, démonizálja. Tipikus liberális stílus! A migrációellenes álláspont mögött (eltekintve egy kisebbséget) nincs fajelméleti és rasszista színezet - de sebaj, a mi álláspontunkat nem kell megérteni, hiszen mi nagyongojnosz emberek vagyunk, akik muszlim migránsokat akar vacsorázni. Broáf!!!

Frederick2 2019.11.18. 06:28:48

@Deansdale:

"Nekik azt javasolnám, hogy próbálják meg magukat a muszlim elbeszélő helyébe képzelni, vagy ha ez nem megy, akkor képzeljék el, hogy a román állam a leírt módon reagál a székely autonómia-törekvésekre."

Ja, hogy a román állam székelyellenes kisebbségpolitikájához és a magyar állam (muszlim) bevándorlóellenes politikához egyenlőségjelet tesz, jelzi, mennyire nem is ért a témához. Szofizmussal leplezi a témában való tudatlanságát, legjobb esetben is félműveltségét.

Deansdale 2019.11.18. 07:17:45

@Frederick2: A kurdok témája sajnos hidegen hagy, mint sok más népség sok más problémája is. Tele a világ gondokkal, alapvetően mindenkinek a sajátjaival kell megküzdenie, és egyfelől teljesen fölösleges arra várni, hogy majd mások segítenek, másfelől otromba hülyeség innen a fotelből írogatni a netre hogy minket mennyire érdekel a kurdok sorsa, és aztán nem tenni semmit (a'la TGM). Minimum ízléstelen, de inkább aljasság mások nyomorát a saját magunk népszerűsítésére használni.

Erdogan látogatása meg teljesen normális dolog, a politika ugyanis nem arról szól, hogy ha valaki nem szimpi akkor bedurcizunk és nem beszélünk vele - a hisztijükkel a haladók újabb bizonyságát adták, hogy mennyire elképesztően gyermeteg a gondolkodásmódjuk. Vicces a tudathasadás is, hogy egyfelől az iszlámot istenítik, másfelől Orbán a sátán ha fogad egy iszlamista vezetőt és tárgyal vele politikai ügyekről. A baloldal szokás szerint szét van esve agyilag.

Deansdale 2019.11.18. 07:22:35

@Frederick2: Ja, még a TGM kurd cikkel kapcsolatban annyit, hogy nem olvastam végig, de már az elején említi, hogy a kurdoknak nincs saját országa, mások között élnek több helyen szétszórva - erre pedig a logikus válasz az, hogy na ugye bazmeg hogy a szeparáció és a nacionalizmus a megoldás, ha lenne saját országa a kurdoknak akkor lenne határa őrséggel amit meg tudnának védeni, sőt, valószínűleg eszébe sem jutna a törököknek baszogatni őket, mert teljesen más a saját területükön egy kisebbséget szivatni mint egy szuverén ország ellen inváziót indítani. "Kurdia" lehetne pl. NATO tagállam is... Amíg emberek egymás közé keverve élnek addig sosem lesz béke és nyugalom a földön, a diverzitás az egyik legpusztítóbb gondolat. A békét a jól bebiztosított határok garantálják.

Frederick2 2019.11.18. 09:14:59

@Deansdale: Ahhoz képest, hogy nem méllyedtél el a témában, egész frankó választ adtál rá. Köszönöm. Én csak annyit tennék hozzá, hogy igen, a kurdok helyzetén tényleg egy saját ország segítene, amihez olyasmi eszmékre lenne szükség, mint a szeparatizmus, a szuverenitás és a nacionalizmus. Bár szerintem jobban járnának a kurdok, ha azt nem jakobinus és feminista komisszárok-janicsárok politikájára húznák fel. Mert a gyakorlat azért látszik: Marxra nemzeti identitást építeni lehet, de nem igazán szerencsés, a feminista teória meg azt eredményezi, hogy a nemzeti hadseregbe ágyútölteléknek benyomott fiatal lányok elvéreznek a fronton - ki szül akkor gyereket? Ilyen eszmei alapokon Rojava-t tényleg felszámolja majd az erdogani államgépezet.

Ami még érdekes, hogy míg a kurd baloldal gondolkodásában megfér a nacionalizmus, a kurdokat támogató balosok továbbra is azt hirdetik, hogy Magyarországnak nincs szüksége nacionalizmusra, káros. Förtelmes kettős mérce.

Frederick2 2019.11.18. 09:23:00

@Deansdale:

Azért ha akarsz józan cikket olvasni a témában, ajánlom ezt. Megdöbbensz, ha kiderül, hogy Erdogan nem is olyan démon, mint amilyennek beállítják a balosok?
demokrata.hu/vilag/a-magyar-ellenzek-esete-a-kurdokkal-178824/

Frederick2 2019.11.18. 09:38:28

@Deansdale: Na, ez az utolsó cikk, amivel megdoblak, aztán tényleg békén hagylak a témával. :D

Állítólag a kurd feminista Rojava felállítása mögött is Soros-pénzek állnak.
demokrata.hu/velemeny/rojava-felszamolasa-172583/

TrollEdomer 2019.11.18. 12:23:57

@Frederick2: itt semmi ilyesmit nem írt, csak soros féle feminizmusról.
Ami amúgy szerintem eléggé túl van lihegve, néhány nő beállt katonának, mert nem volt más választása (azon kívül, hogy megy menekülttáborba, vagy szexrabszolgának), jól lehet őket mutogatni, hogy milyen modernek vagyunk (bár maga Sziria is úgy tudom, eléggé szekuláris ország) attól még aligha hiszem, hogy Kurdisztán, ha megvalósulna, valami nyugati femcsi paradicsom lenne.

Madarász Henrik 2019.11.18. 13:39:38

@Frederick2: Maradjunk annyiban hogy Erdogán egy sötét iszlámista figura, akiknek jelentős szerepe volt a szír polgárháború kirobbantásában, a különböző iszlámista terrorcsoportok támogatásában, ha nem liberális majmok vezetnék az EU-t akik beengednek mindenféle szemetet menekült címszó alatt és ezért tudja zsarolni őket, már rég gazdasági szankciókat kellett volna bevezetni a törökök ellen, a terrorizmus támogatása miatt.

Frederick2 2019.11.18. 14:02:20

@TrollEdomer: @Madarász Henrik: Nem akarlak elkeseríteni benneteket, de Erdogam teljesen jogosan lép fel a balos kurdokkal szemben.

Pontokba szedve:

1, A baloldal szerint Erdogan elnyomja a kurdokat. Az atatürki nacionalista hagyomány még erőszakosan törökösíteni szerette volna a helyi kurdokat. Eme jogkorlátozás elleni fellépésként született meg a Kurd Munkáspárt. A Kurd Munkáspárt az USA és az EU terrorszervezet-listáján is szerepel – köszönhetően annak, hogy hasonló módon működtek, mint az IRA és az EPA. Egy-egy terrortámadásnak civilek is áldozatul estek. (A terrorizmus már csak egy ilyen „művészet”, időnként meghal egy-két civil is, na!) 1978 óta folytat harcot a török állammal a Kurd Munkáspárt, 30 000 ember halt meg az összecsapásokban. Erdogan tett a legtöbbet azért, hogy a török államvezetés elvesse integrációs politikájából az atatürki nacionalista elveket. Ami azt jelentette, hogy a kurdok úgy integrálódhattak a török nemzetbe, hogy megőrizhették kurd nemzetiségi identitásukat, cserébe viszont fel kellett venniük a muszlim hitet, Erdogan asszimiláció helyett lehetővé tette a törökországi kurdoknak az integrációt. 2000-ben a török állam fegyverszünetet kötött a Kurd Munkáspárttal, ami után fejlődésnek indultak a törökországi kurd területek.

2011-ben viszont változást hozott a szíriai polgárháború. A Kurd Munkáspárt szíriai szövetségesei ugyanis elűzték az arabokat és a türkméneket a területeikről. A török állam kifogásolta ezt a külpolitikájában. A Kurd Munkáspárt erre felmondta a tűzszünetet, terrorakciót kezdtek török rendőrök, török katonák, török hivatalnokok, török civilek ellen. A szír polgárháború átterjedt Törökországra, elsősorban merényletek révén. A török hadsereg fellépéseinek eredménytelenségét elsősorban az okozta, hogy a Kurd Munkáspárt rendelkezett egy szíriai hátországgal. A török állam célja így egy olyan biztonsági sáv, ami elzárja egymástól a kurdok törökországi és szíriai frakcióit. Törökországnak ez egy olyan biztonságpolitikai célja, amihez minden joga megvan – nem véletlen, hogy nem vétózza meg a NATO! Mint ahogy az sem véletlen, hogy mind Trump, mind Orbán békésen fogadta Erdogant, nem pedig úgy, hogy az arcába vetik: GYILKOOOS! Erdogannak nem csupán joga, hanem kötelessége megvédeni a saját török polgárait!

2, A baloldal szerint Erdogan népirtó! Valójában Erdogan nem folytat etnikai tisztogatást. Persze, bizonyos katonai erők túlkapásai előfordulnak – mint minden háborúban! (A háborúban mindig előtörnek az egyes emberből a vad és sötét ösztönök – ezt most magyarázni kell!?) Milyen területre is vonult be a török hadsereg Szíriában? Ahol egykor türkmének és arabok éltek. Az olyan kurd politikai szervezetek, mint a Kurd Népvédelmi Egységek, a Demokratikus Egyesülés Pártja és a Kurd Nemzeti Tanács, elűzte ezeket az embereket. Erdogan, mikor visszatelepíti a Törökországban menedéket kérő és kapó arabokat, igazából helyreállítja az eredeti rendet. A kurd politikai szervezetek nem kissé soviniszták, de ez nem érdekli a magyar szimpatizánsokat.

3, A baloldal szerint Erdogan kurd-ellenes. Erdogan egyedül a Kurd Munkáspárttal konfrontálódik, ami nem egyenlő a teljes kurd nemzettel. Tizenötmillió kurd él Törökországban, a fele a helyhatósági választásokon Erdogan-ra szavazott. Emellett Törökország baráti kapcsolatot ápol az Iraki Kurdisztánnal.

Erdogan iszlamista politikája szerintem is problémás. De a Kurd Munkáspárttal és a rozavai őrülettel szemben való fellépése teljesen jogos.

Frederick2 2019.11.18. 14:13:16

@TrollEdomer:

"itt semmi ilyesmit nem írt, csak soros féle feminizmusról"

Nem akarok Sorosból egy Ernst Stavro Blofeld-et (dr. Genyát) kreálni (ezt már megtette helyettem a FIDESZ propaganda) - de miért nehéz elhínni, hohy Rozsava mögött a neomarxista-neoliberális háttérhatalom áll?

Rozsava a szíriai kurdok projektje. Az iraki, iráni és török kurdok nem részei a szíriai jakobinus kurdok utópiájának, a Rozsava-nak – ha nem osztod a jakobinus (és feminista) gondolatokat, be se tedd a lábad! A mélyen tradicionalista, patriarchális kurdok el sem fogadják a rozsavai állameszmét. Különösen furcsa Rozsava kapcsán az európai ember rajongása, nem egyszer olyat hangoztatva, hogy 1956 forradalmárai is ezt akarták, csak nem sikerült nekik. Honnan tudjuk, hogy Rozsava nem az a gondolatkör, ami az európai kultúrkörben is megszülte a maga Tanácsköztársaságait? (És akkor ne is említsem azt, hogy valamiért ugyanaz a réteg örvend Rozsaná-nak, mint amelyik a keblén melengeti az orosz, a német, a magyar és a spanyol Tanácsköztársaságokat). Az európai kultúrkörből szomorúan még nem tűnt el a jakobinizmus (anarchizmus, kommunizmus, bolsevizmus) iránti szimpátia, nosztalgia, rajongás, vonzódás. A híresztelések szerint nem teljesen alulról jövő kezdeményezés Rozsava, hanem külső amerikai szervezetek is beleadták a maguk dollármilliót. És milyen érdekes, hogy pont akkor jött a rozsavai balos mintaállam, amikor a szíriai tüntetők kezdték a külvilág tudomására hozni, hogy ők iszlamista alapokon képzelik el az új Szíriát! Valahonnan kellett keríteni ott a Közel-Keleten egy „nyitott társadalmat”!

Természetesen nem elvárás, hogy rajongjanak az Erdogan-rendszerért, hiszen találhatóak benne vitatható és bírálható pontok – de a ló túlsó oldala volt az a szánalmas jelenet, amikor baloldali emberek tucatjai pitiztek a kurd soviniszta jakobinus Kaya Elif-nek. Nem véletlen, hogy az Erdogan-Orbán találkozó elleni tüntetésen Kaya Elif magyar kebelbarátai erőteljesen nyomatták a feminista, jakobinus és soviniszta propagandát. Bár egy olyan országban, ahol Csunderlik Péter és Gólya(fos) Presszó megpendíthetik, hogy a Tanácsköztársaság kísérlete sikerülhetett volna jobban is, nincs is mit csodálkozni! Az már biztos: a NER ellenzéke nem demokratikus! És sajnos Erdogan-é sem!

Madarász Henrik 2019.11.18. 14:26:28

@Frederick2: Engem nem különösebben érdekelnek a kurdok marxista baromságai és nem aggódom a török állam területi egységéért sem. Viszont Erdogan egy tetű, akinek jelentős szerepe volt a szíriai polgárháború elfajulásában, amire hivatkozva jött a 2015-ös európai migránsinvázió és azóta is zsarolja Európát hogy ráengedi a nála tanyázó migránsokat.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.11.18. 18:45:16

@Deansdale: @Frederick2: Egyszerű a dolog kérem, le kell bontani a schengeni határt, és oda kell adni a kurdoknak.

Frederick2 2019.11.18. 19:33:55

@don Fefinho: @Deansdale: Tessék, így kell demagóg módon beszélni a témáról!

(Puzsér - FAM)
www.youtube.com/watch?v=xmxSSGos1bc

2 órás anyag, én végighallgattam, általában élvezettel hallgatom őket, de ez valami borzalmas volt! Az előadásuk lényege: a kurdok kommunizmusa egy felvilágosult dolog, aki pedig a kommunizmusuk miatt támadja a kurdokat, az agymosott fideszes.

Írtam én is a témáról. Remélem, Dean, nem haragszol a két átvett idézet miatt.
grafomanpali.blog.hu/2019/11/18/rozsava

GABOR2 2019.11.19. 21:19:11

Obama próbál valami józanészt tömködni a pártjába, szegény nem tudja, hogy már rég késő:

"Obama szólt, hogy nem kellene túl balosnak lennie Trump kihívójának"

444.hu/2019/11/16/obama-szolt-hogy-nem-kellene-tul-balosnak-lennie-trump-kihivojanak

"A demokrata párt egyik rendezvényén arra figyelmeztetett, hogy nem szerencsés, ha túlságosan balos programmal indul Trump kihívója, mert az amerikai közvélemény nem akar rendszerszintű változásokat. Obama szerint nem forradalmár jelöltre lenne szükség, és ne a balos Twitter-csatornák közönségéből induljanak ki a párt politikusai."

Deansdale 2019.11.19. 21:38:22

@GABOR2: Ha belegondolsz Obama óta - 3 rövid év alatt - félelmetesen eltorzult a demokrata párt, olyan dolgokat nyomatnak amikrőé Obama nem is álmodott, pl. államilag garantált ingyen EÜ minden illegális bevándorlónak, miközben az állampolgároknak meg fizetni kell a sajátjukért... Ebben a közegben Obamát már nem választanák meg, sőt, azt mondanák rá hogy szélsőjobbos, baszki. 3 év alatt annyit radikalizálódtak hogy az istenített néger elnökük már labdába sem rúghatna.

GABOR2 2019.11.19. 22:03:01

@Deansdale: Igen, sőt AOC már teljes jóléti ellátásról beszélt. Az egyik ballib lap írója pedig azt írta a harmadik elnökjelölti vita után, hogy egyre inkább úgy érzi Trump nyer, mert ez borzalmas volt. Mindenki csak a migrikért aggódik és a harmadik felvonásban Bernie simán kijelentette, hogy igen, ez csak adóemelésekkel megy... de megéri a migrikért.

Viszont Obama szerepe lehet annyi a játékban, hogy a középenlevőket megpróbálja meggyőzni, hogy van még józan ész náluk és ne szavazzanak Trumpra.

GABOR2 2019.11.19. 22:04:57

Az impeahment meghallgatások is visszaüt a demokratákra. Viszont Trump megfontolja, hogy megy majd tanuskodni, na az érdekes lesz.

Madarász Henrik 2019.11.19. 23:31:29

@Deansdale: Legalább gyorsabban összeomlanak gazdaságilag és nem tudnak más országokban beavatkozni katonailag ezután és a fehér embereknek lesz egy minimális esélyük a túlélésre Európában.

DennisVT1 2019.11.20. 01:25:16

@GABOR2: "Az impeahment meghallgatások is visszaüt a demokratákra. Viszont Trump megfontolja, hogy megy majd tanuskodni, na az érdekes lesz."

Akartam kérdezni, hogy követi-e vki a meghallgatásokat.
Na nem a 444 v Index beszámolóit, hanem a live feedet a C-Spanen?

Parádé.
Ha valakinek tetszettek az olyan filmek mint pl az Egy Becsületbeli Ügy, az tudná élvezni ezeket.
Persze lassú nagyon, de hihetetlen mennyiféle módon lehet kavarni a xart.

Kb 20 órányit láttam élőben, egy tisztességes bíróságról úgy baxnák ki ezeket a tanúkat a másod- harmad- negyedkezes infóikkal, mint a macskát...

Nem beszélve az irányított kérdésekről, és a tanúk szájába adott válaszokról.

csi szi 2019.11.20. 01:52:18

@DennisVT1: Sajna már a US of A is elérte egy harmadik világbeli ország szintjét a belpolitikát tekintve, és ezután már csak rosszabb lesz, tekintettel a demográfiai folyamatokra.

gazellla (törölt) 2019.11.20. 15:56:12

Bocsi az offért előre is. :-)

@KalmanBlog: Szia! Régebben ajánlottam pár dolgot, most is szeretnék. Egy sorozatot (könyv- és filmsorozat). A farm, ahol élünk a címe. Óvodások is nézhetik már. Lehet, hogy ismered, mert sokat adta/adja a tv, de nekem ennek ellenére is kimaradt eddig. 19. sz. végi USA, fehér, keresztény, hetero emberek, patriarchális családok és társadalom. A "rosszak" boltosok, gazdagok, csak két elkényeztetett gyerekük van, a "jók" nagycsaládosok, farmer a férfi, aki tkp. ezermester, a nő háztartásbeli és csodálatos személyiség mindkettő. Nagyon inspiráló szerintem, igazi példaképek. Felnőttek és gyerekek is élvezhetik, úgy van megcsinálva. Meg lehet venni dvd-n vagy a Sorozatbarát nevű oldalon is fent van. A könyvek is jók, bár ritka az ilyen, de a filmsorozat meg jobb szerintem... Napi egy részt megnézünk belőle reggelente és mindig annyira jó kedvem lesz tőle még olyan nagy kedvet ad ahhoz, hogy szépen dolgozzak a csaladomért itthon. A gyerekekkel is lehet egy csomó mindenről beszélgetni a könyvekkel meg a filmmekkel kapcsolatban.

Deansdale 2019.11.20. 16:49:08

@gazellla: Az ilyen off jöhet nyugodtan :)

Wildhunt 2019.11.20. 19:31:08

@gazellla: igazi klasszikus, szerintem. A középnyugaton még maradt belőle valami.

Frederick2 2019.11.20. 19:32:38

@Deansdale:

"Az ilyen off jöhet nyugodtan :)"

Én is offolhatok? Szabad? :D

Wilbur Smith - A ​tigris szeme
moly.hu/konyvek/wilbur-smith-a-tigris-szeme

"Ha a filmekre mondják, hogy popcorn-mozi, akkor erre a könyvre, teljes mértékben igaz, hogy popocorn-könyv! A történet csavaros, izgalmas, akciódús. A férfi főszereplő igazi keményfiú, a női pedig maga a végzet asszonya. A mellékszereplők is szerethetők. Smith elképesztően izgalmas történetet írt, és azoknak is elnyeri a tetszését, akik eddig ódzkodtak a búvárkodástól. Pont, mint én! Aki egy könnyed kikapcsolódásra vágyik, azoknak bátran ajánlom!" (Windham)

És tényleg kibaszott jó kalandregény! :):):)

Frederick2 2019.11.21. 18:58:28

@Deansdale: @csi szi: @DennisVT1: @Madarász Henrik: Komolyra fordítva a szót: nincs olyan félelmetek, hogy Karácsony Gergely győzelmével végigsöpör a MeToo Budapesten - sőt, talán egész Magyarországon?

www.youtube.com/watch?v=-seCZCMBNlU
hvg.hu/kultura/20191119_A_Me_Too_berugta_a_Katona_Jozsef_Szinhaz_ajtajat

KalmanBlog 2019.11.21. 19:19:15

@gazellla: Köszönöm az ajánlást! Egyelőre maradunk a filmnézés mentesség mellett a gyerekekkel, eddig jól megy. Én azért belenézek, hátha megtetszik...

Ez az? www.youtube.com/watch?v=9BguZCjzsKw

Időközben megszületett a harmadik gyerekünk. Úgyhogy nagy a boldogság :-)

A feleségemmel volt pár nyugis napunk a gyerekek nélkül, amikor akartunk volna valami filmet nézni, és nem találtunk semmi nézhetőt hirtelen. Jól jött volna akkor. Most egy darabig nem lesz ilyen alkalmunk úgy érzem.

KalmanBlog 2019.11.21. 19:20:08

@Frederick2: Wilbur Smith-et olvastam régebben, szerettem, tényleg jó.

Frederick2 2019.11.21. 19:32:50

@KalmanBlog: Gratulálok a harmadik gyermekáldáshoz! :)

Madarász Henrik 2019.11.21. 19:44:40

@Frederick2: Nem tartok tőle, nálunk ez már lefutott dolog.

KalmanBlog 2019.11.21. 20:12:05

Ezen a híren gondolkodom:

888.hu/kinyilott-a-pitypang/tokeletes-rajz-keszult-az-index-provokatorarol-4215264/

Azon gondolkodtam, hogy ez a rajz antiszemita-e? Nem tudom eldönteni. Igazából az érdekel, hogy fel fogja-e valaki dobni a sajtóban, hogy antiszemita a rajz? Továbbgondolva, vajon antiszemita-e feldobni, hogy antiszemita, vagy pedig úgy csinálni mintha nem venném észre, az az antiszemita? Kezdem kényelmetlenül érezni magam, hogy egyedül nekem tűnik annak? Sehol nem láttam megjelenni - igaz, nem is nagyon nézem már a magyar sajtót a Demokratán és a 888-on túl. Legjobb lenne, ha fel se tűnt volna, de most már nem tudok mit csinálni, feltűnt.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.11.21. 21:08:49

@KalmanBlog: A kérdés kicsit átfogalmazva: szabad-e zsidóról karikatúrát rajzolni? Tehát pl. Miklósi Gábor eldönti, hogy popcorn és vattacukor közti szünetben modellt ül egy karikaturistának a vásárban, és megszületik ugyanez a profilkép. Antiszemita-e a vásári karikaturista?

Borathan 2019.11.21. 21:11:15

@Frederick2:
a mítú egy olyan gáztámadás, amit a szél visszafújt a kibocsájtókra
Mert az biztos, hogy nem igaz, hogy jobboldali politikusok, jobbos kötődésű művészek, fontos emberek ne csinálnának ilyet, de botrány, lemondás, stb. eddig csak balos egyének esetén volt. Nem csak nálunk, hanem szerte a nagyvilágban, Amerikában is. Maga Weinstein is demokrata kötődésű volt

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.11.21. 21:27:18

@Borathan: Egy alternatív valóságban bizonyára, ebben az univerzumban azért jellemzően republikánusokat próbálnak módszeresen mószerolni vele, csak sajnos a sunyin vigyorgó, oldalra kikacsintó (pont mint a Greta!) bemondás egy tucat ellentmondásos részlettel szemben a bíróság előtt valahogy nem bír megállni.

Idehaza: Balogh naná hogy veri a feleségét, meg valahol mélyen azért tudjuk hogy Orbán is, Szigetvári és Donáth viszont aljas lejáratókampány áldozatai szegények.

Frederick2 2019.11.21. 21:35:48

@don Fefinho: Engem az zavar, hogy bárki lehet áldozat politikai hovatartozástól függetlenül is. Igazából még politizálnia sem kell az illetőnek - lásd Kenderesi Tamás ügye. Amit valamiért még igyekszenek felmelegíteni a rohadékok:
hvg.hu/sport/20191120_kenderesi_tamas_szexualis_zaklatas_del_korea_irasbeli_megrovas
(Az a címe a cikknek: "Olcsón megúszta Kenderesi Tamás a zaklatási ügyet" - amire arra utal a HVG, hogy kevesli a szerencsétlen srác büntetését)

AlterEgo többször is kifejtette a Férfihangon, hogyan a MeToo valódi célja, hogy a férfiak többsége ne merjen udvarolni, tenni a szépet egy nőnek. Tévedés azt hinni, hogy a MeToo csak a politikai szereplők ellen bevethető fegyver. Nem, ez minden férfi ellen bevethető fegyver. Ezért is egy gusztustalan ez az egész.

Frederick2 2019.11.21. 21:38:08

Jaj, a kommentemet nem @don Fefinho: -nak szántam, hanem @Borathan: -nak. Bocs, fáradt vagyok!

gazellla (törölt) 2019.11.21. 22:48:04

@Deansdale: Köszi! :-)

@KalmanBlog: Gratulálok! Ezek szerint egyenlítettetek. :-))

Hány éves korukig nem nézhetnek semmit?

Megértem, egyedül/kettesben nálunk se nagyon van már filmnézés... Azért ha úgy alakul, ajánlom. Erre gondoltam: hu.wikipedia.org/wiki/A_farm,_ahol_%C3%A9l%C3%BCnk

Hasonló hangulatú könyveket írt B. S. Aldrich a pionírokról. Ha a feleséged szívesen olvas regényeket, ajánlom neki! (Nem tudom, férfiszemmel milyenek.) Van egy kétrészes könyve:
- És lámpást adott kezembe az Úr
- Száll a fehér madár
Ezeknek van új kiadásuk.

A többi könyve önálló:
- A múlt dala
- Ella kisasszony
- Családi kör

Ezeket antikvárként lehet megtalálni általában pár száz ft-ért vagy könyvtában. De könyvszekrényben is találtam már meg könyvszekéren. Nem valami szép borítójú könyvek, sokan elherdálják őket.

Ez meg egy szép film ue. időszakból:
youtu.be/Q3DHGqIMLk8

Még egyszer gratulálok, sok boldogságot kívánok az egész családnak! :-)

KalmanBlog 2019.11.22. 10:44:31

@Borathan: @don Fefinho: A válasz nyilvánvalóan az, hogy nem, nem szabad. Kivéve ha pontosan érted ennek a logikáját, mert akkor szabad.

Emlékszem a Soros György plakátokkor jött, hogy ezek a képek antiszemiták.

Na most a kirakott képek egyáltalán nem voltak átrajzolva, és pont olyan kaliberűek voltak, amiket a saját PR-osai is kiraktak róla. Tehát nem valami rossz pillanatának az elkapása volt ez. Pedig manapság mindkét oldal előszeretettel használja manipulációs eszközként, hogy elcsípett rossz pillanatokkal illusztrálnak embereket.

Még egy kis kézdörzsölés sem volt a képen, pedig biztos olyan képet is lehetne találni róla.

Ráadásul amikor Soros még jófiú volt, akkor nem volt titok a származása. Emlékszem nálunk annó a Demszky kakaót Soros György finanszírozta, de legalábbis ő írt alá valami kihirdetményt. Nem is értettem, hogy miért Demszky kakaónak hívták, miért nem Soros kakaónak. Diákként még jó volt a memóriám.

Egyértelmű tehát, hogy az antiszemitázásnak politikai oka volt. Külön érdekes volt, hogy maguk a zsidók is megosztottak voltak a kérdésben.

A jelen helyzet azonban még érdekesebb. Ugyanis itt az átlagembernek sem szimpatikus Miklósi viselkedése tehát nem egyértelmű, hogy akarják-e "odafenn" a történetet a zsidósággal asszociálni? Még ha tudjuk is, hogy az egyén tettet nem lehet a közösségre vonatkoztatni, azért az átlagember mégiscsak úgy működik - mint az közismert. Ha rámutatsz, hogy a kép antiszemita - pláne ha botrányt csinálsz belőle a sajtóban - akkor annak a nettó hatása rossz is lehet. Olyanok is a rossz asszociáció útjára tévedhetnek, akiknek egyébként nem tűnt fel semmi.

Azonban ha szó nélkül hagyod, akkor szabadjára engedheted a nyílt színi rejtett zsidózást!

Az is lehet, hogy Tibi Atya jószándékú megállapítása informálatlan volt, és szembemegy a felsőbb döntéssel! Máshol is jelent meg hasonló, vagy az atya az egyetlen mohikán?

Ez itt a dilemma!

glinolid 2019.11.22. 15:42:36

@Borathan: A metoo jelenség a US-ben is a baloldalra ütött vissza. Nem beszélve arról, hogy ezek után a férfiak jelentős része kerüli női munkatársait.

www.bloomberg.com/news/articles/2018-12-03/a-wall-street-rule-for-the-metoo-era-avoid-women-at-all-cost

csi szi 2019.11.22. 17:22:43

@Frederick2: A fideszes média most nekiesett a Gothár-ügy nyomán a Katona színháznak meg a Filmművészeti Egyetemnek a mítú ürügyén, felvonultatva Apáti Bencét, Kálomista Gábort. Mi a véleményetek arról, amikor a kormánysajtó támad ilyenekkel (vagy más esetekben "antiszemitizmussal") ellenoldaliakat?

Deansdale 2019.11.22. 18:09:39

@csi szi: Ambivalens a dolog, mert egyfelől ízléstelen és nem kellene a gerinctelenek szintjére süllyedni, másfelől viszont nincs ellenük más eszköz csak amit ők is használnak, és amíg nem nyomjuk az orrukat a saját szarukba addig nem fognak meghátrálni sohasem.

Madarász Henrik 2019.11.22. 18:59:01

@csi szi: Azt hogy amíg a balosok hisznek az undorító eszméikben, a fideszes újságírók azt írják le, amire megrendelés van a fidesztől, elég beszédes ahogy a Simicska fordulat után a nála maradtak az ellenkezőjét kezdték írni mint amit előtte.

Frederick2 2019.11.23. 07:02:46

@Deansdale: @Madarász Henrik: @csi szi: @Sipi81: Én meg azt veszem észre, hogy a NER (a FIDESZ) igyekszik megnyerni magának a feministák egy részét, mondhatni dolgozik egy jobboldali "keresztyény" feminizmus kialakításán. Fideszes körökben kifejezetten pozitívan van értékelve a Kóczián Mária-féle Talitha - oké, kedvesek, aranyosak, de azért szerintem a nézeteik nagy része bullshit. Szilvay Geri is nem egy cikkében arról értekezik, hogy van jó feminizmus és rossz feminizmus (jó boszorkány és rossz boszorkány).

Tudomásul kell venni azt, hogy a FIDESZ nem antifeminista, sőt inkább igyekszik belebújni a "jó feminista" gúnyába. Ezért pedig még a MeToo-t is képes beintegrálni a NER-be. Jól is csinálja, nem?

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.11.28. 16:24:23

@Frederick2: "Tudomásul kell venni azt, hogy a FIDESZ nem antifeminista, sőt inkább igyekszik belebújni a "jó feminista" gúnyába."
Mivel a szavazók nagy része sem antifeminista. A fidesz még olyan régimódi párt, ami megpróbál a szavazóknak tetszően politizálni, nem pedig olyan progresszív párt ahol az ideológia a lényeg és aki ennek ellenére nem akar rájuk szavazni az hülye.
És hát az antifeminista tudást még a féri szavazók nagy része se fogadja el, az pedig a szavazók nagy részében szintén nem tudatosult, hogy a feminizmus milyen veszélyt jelent. Tehát a fidesz se lesz harcos antifeminista.

csi szi 2019.11.28. 17:13:41

@Sipi81: Így van, az antifenimizmus finoman szólva nem népszerű, a nőgyűlölettel azonosítják, meg "incelekkel", akik lúzerek és ezért nincs nőjük, sőt talán sosem volt nekik. Ilyenekkel senki sem akarja, hogy összekeverjék.
Ameddig el tud menni egy konzervatív politika, az a családbarát adópolitika, a gyerekvállalás támogatása meg ilyenek. Bár a keményvonalas progresszívek számára már ezek is maga a fasizmus meg a Szolgálólány meséjének a világa.

Frederick2 2019.11.29. 10:20:26

@csi szi: @Sipi81:

"a családbarát adópolitika, a gyerekvállalás támogatása meg ilyenek (...) a keményvonalas progresszívek számára már ezek is maga a fasizmus meg a Szolgálólány meséjének a világa"

A "Szolgálólány meséje" fiktív világa az maga a fasz-izmus. :P Gusztustalan amúgy, hogy még a legmérsékeltebb családpolitikára is ráhúzzák ezt a szolgálólány-katyvaszt.

Ha már szóba jött ez a szemét... az "újkonzervatív" Válasz is felszopta a művet.
www.valaszonline.hu/2019/11/18/margaret-atwood-testamentumok/

"A könyv inkább arra keres választ, miért nem szeretik az emberek a demokráciát. Mi bajuk vele? Hogyan veszíti el a szabadság a vonzerejét? Miért kezdenek el egy erős kéz, „rend” után vágyakozni, amíg egy politikai erő be nem teljesíti a vágyukat, és le nem bontja a valódi rendet, helyette egy káoszba forduló világot hozva létre?"

Gondolom, a "valódi rend" lebontó politikai erő itt Orbán, Trump és Putyin. Vagyis ez lesz majd az áthallás...

Ezt a szarkavaró Atwood-ot legszívesebben ököllel csapnám pofán azért a kútmérgezésért, amit nemzetközileg a közéletben végez! Egy rohadék!

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.11.29. 10:35:28

@Frederick2: A szolgálólány meséjéről én nem tudok nyilatkozni, mert nem olvastam és nem is érdekel.

"Ezt a szarkavaró Atwood-ot legszívesebben ököllel csapnám pofán azért a kútmérgezésért, amit nemzetközileg a közéletben végez!"
Az a baj, hogy ezzel sokat nem érnél el. Mert ő "csak" megírta a könyvet. Ha a média nem csap körülötte felhajtást, nem készül belőle film ami óriási reklámhadjárattal meg hírveréssel mindenhová eljut, akkor azt se tudnánk ki ez az Atwood. Ahhoz, hogy ide eljutottunk, tőle sokkal nagyobb erőknek kellett működnie. Azt pedig sajnos nem lehet ököllel pofán csapni.

A cikkből idézett, a demokráciára vonatkozó gondolat meg tipikus progresszív szöveg.

Frederick2 2019.11.29. 11:13:44

@Sipi81:

"A szolgálólány meséjéről én nem tudok nyilatkozni, mert nem olvastam és nem is érdekel."

Gondoltam, hogy írnom kellene róla egy kritikát (elkészíteni az ellenmérget) - de ahhoz előbb el kellene olvasnom. December vége fele lenne is rá idő...

de valahogy jobban érdekel most a STALKER-univerzum könyvei
moly.hu/sorozatok/stalker

és a GULAG-szigetvilág
moly.hu/konyvek/alekszandr-szolzsenyicin-a-gulag-szigetvilag

vagyis ez húzódik... húzódik... Mindig találok valami olvasásra érdemesebbet, mint ez a szar. De ez a rohadt hype ne lenne!

"Ahhoz, hogy ide eljutottunk, tőle sokkal nagyobb erőknek kellett működnie. Azt pedig sajnos nem lehet ököllel pofán csapni."

Alattomos mémként működik.

Kiállsz a hagyományos családmodell mellett? GILEÁD!

Kiállsz a tradicionális női és férfi szerepek mellett? GILEÁD!

Tiltakozol az abortusz ellen? GILEÁD!

(Gileád a fehér, jobboldali, fehér férfiak patriarchális rémuralma a regényben!)

Nem értem, miért nem konfrontálódik a hazai konzervatív értelmiség ezzel a szeméttel! Miközben ellenük dolgozik, nem kis erővel.

Frederick2 2019.11.29. 11:16:37

Gileád a fehér, jobboldali, keresztény férfiak patriarchális rémuralma a regényben!

A sorozatban (nem nézem) állítólag ez a rémuralom nem csupán nőelnyomó, de migrációellenes, színesbőrű-ellenes, homofób és transzfób. Vagyis minden, amivel vádolják a jobboldalt.

csi szi 2019.11.29. 12:10:01

@Sipi81: @Frederick2:
Tök mindegy, hogy nézed-e, olvastad-e, ez olyan, amiről akkor is tudod, hogy micsoda, miről szól, ha nem láttál, olvastál belőle semmit első kézből.

Nem lehet, hogy a feministák egy része olyan nárcisztikus, aki a szexuális traumáit vetíti ki? Különben miért foglalkoznának a feministák megszállottan a szadomazochista szexszel és a nemi erőszakkal egy olyan világban, ahol senki sem erőlteti rájuk, hogy szexeljenek? Legalábbis sokkal kevésbé, mint régen. Mert "minden harmadik nőt megerőszakolnak" tényleg? Nincs itt valami olyan mechanizmus, mint a homoszexualitás ellen tüzesen prédikáló lelkészeknél, akik aztán lebuknak, hogy fiatal fiúkat abuzáltak, vagy nyilvános wc-kben "ismerkedtek" más meleg férfiakkal?
Vajon miért foglalkoztatja annyira ezeket a feministákat a nemi erőszak és az elképzelt brutális patriarchális világok, ahol a nőket szextárgyként vagy szülőgépként tartják brutális férfiak, akik mindenféle elképzelhető módon megalázzák őket? Nincs itt egy kis Szürke 50 árnyalata érzés? Nem lehet, hogy ez felizgatja őket? :)
Ismert pszichológiai jelenség, hogy sok nőnek vannak nemierőszak-fantáziái, ahol egy brutális hím megalázza őket, kedve szerint tesz vele, és nincs semmi irányítása afelett, ami történik vele egy ilyen aktus során, és ez a tény izgatóan, felszabadítóan hat rájuk. Lehet persze ennek a gyökere egy gyerekkori, kamaszkori trauma, amikor egy fiú, férfi erőszakoskodott velük (akár rokon is), és ezt a szégyen mellett esetleg izgatónak is találták, amin nem tudják túltenni magukat, ezért vannak nemierőszak-fantáziáik? Mintha vágynának az áldozati szerepre. És miután befejezték az aktuális sorozatrészt vagy könyvfejezetet, dühödten maszturbálnak, elképzelve, hogy egy csoport durva férfi megerőszakolja őket.

csi szi 2019.11.29. 12:18:28

@Frederick2: Amennyire tudom, az eredeti Atwood-regényt a '80-as években a Reagan győzelme utáni femlib hiszti kapta fel, Gilead a Reaganizmust, a Reagant támogató evangelikál egyházakat jelképezte számukra. A sorozatot pedig 2016-ban Trump győzelme előtt kezdték el forgatni, valószínűleg Hillary Clinton győzelme utáni minden addiginál erősebb várható feminista hullám meglovagolására. Ami persze így is bekövetkezett, de már beleszőhették a Trump-hisztit is, Trump=Gilead! Szülőgépekké és szexrabszolgákká fogják tenni a nőket, reeeee! Persze itthon is megvannak a követőik: Orbán=Gileád! De ellenállunk, Orbánnak akkor sem szülök, reeee!

Frederick2 2019.11.29. 15:13:35

@csi szi: A "Szürke 50 árnyalata" és "A szolgálólány meséje" ugyanarról szól. Hmmm! Ebbe még így nem gondoltam bele. Igen, van benne logika! Hiszen mindkettő a nők körében nagy sikertörténet, bestseller - talán nem véletlen.

(Így adott Csi Szi új szempontokat Fredericknek.)

Mondjuk E. L. James annyiban tisztességesebb, hogy nem uszít senki ellen, ellentétben Margaret Atwooddal. A Szürke lehet, hogy pornográfia, de a Szolgálólány egy gyűlöletbeszéd.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.11.30. 00:18:13

@csi szi: Nem hinném, hogy bármely épeszű nő azt szeretné ha megerőszakolnák, szerintem ez elég beteg gondolat. Egy dolog a fantázia és más dolog a valóság, ráadásul még ha "brutális hímre" is vágyik valaki, akkor is ott van, hogy nem mellékesen olyanra akiben ugyanakkor megbízik. A feminácik betegek, de azért ne essünk már át a ló túlsó oldalára.

"Nincs itt valami olyan mechanizmus, mint a homoszexualitás ellen tüzesen prédikáló lelkészeknél, akik aztán lebuknak, hogy fiatal fiúkat abuzáltak, vagy nyilvános wc-kben "ismerkedtek" más meleg férfiakkal?"
Én mostanában több katolikus-keresztény rendezvényen voltam de sehol nem láttam homoszexualitás ellen tüzesen prédikáló lelkészeket. Ugyanakkor maga a téma tényleg nagyon sokszor előkerül mégpedig azért, mert a hallgatóságból kérdezik meg a fiatalok. Néha azt érzem, hogy a lelkészek már unják, de az embereket úgy látszik ennyire foglalkoztatja.

"De ellenállunk, Orbánnak akkor sem szülök, reeee!"
Azt hinnénk, hogy ez vicc, de volt valami indexes videó régebben, ahol egy fiatal, magát egyetemistának valló lány konkrétan ezt mondta, hogy azért nem vállal gyereket mert Orbán. Erre szokták azt mondani, hogy ennyi ésszel szabadlábon..

Frederick2 2019.11.30. 10:42:08

@Daenerys Targaryen: Mind a Balliberális Network (vagyis az ellenzék), mind a NER (vagyis a kormány) a politikai hatalmát a lumpenproletárok és nyárspolgárok tömegeire alapozza - vagyis a könnyen vezérelhető és irányítható tömegemberre. Egyik oldal sem érdekelt az öntudatos polgár (cytoen) kinevelésében, nekik alattvalók kellenek! Ez elég nagy baj!

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.11.30. 11:27:31

@Sipi81: "Azt hinnénk, hogy ez vicc, de volt valami indexes videó régebben, ahol egy fiatal, magát egyetemistának valló lány konkrétan ezt mondta, hogy azért nem vállal gyereket mert Orbán. Erre szokták azt mondani, hogy ennyi ésszel szabadlábon."

Erre tudom azt mondani megint, hogy akinek ennyi esze van, az jobb is, ha nem szaporodik.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.11.30. 17:42:42

@Daenerys Targaryen: "Érdemes egyáltalán felhozni egyetlen elmebeteg ember nyilatkozatát, csak azért mert az ballibsi ostobasága?"
Igen, érdemes mert éppen ők hirdetik magukról, hogy felvilágosult, okos és tájékozott szavazók, ők a "demokraták", míg a másik oldal hülye.

"Mert akkor a másik oldal meg mutogathatja a savazós bácsit, hogy ilyenek az orbán szavazók, ugye?"
Ez a másikoldalazás kb ugyanaz a kommunikácó mint az "elmúltnyolcév".

2019.12.12. 15:06:19

És a haladó "bezzeg a nyugat":

Norvég adófizetők pénzéből alkot a fenékkel festő ember

index.hu/kultur/2019/12/12/a_norveg_adofizetok_penzebol_alkot_a_seggel_festo_ember/

Madarász Henrik 2019.12.12. 15:42:11

@icipicicsipa: A nyugat már az elhülyülés végső szakaszába lépett, beérett a több évszázados baloldali aknamunka. Egy ilyen alakot még 100 éve is bolondokházába zárták volna és nem százmilliókat kapott volna az államtól-

Frederick2 2019.12.23. 14:29:14

@KalmanBlog: Találtam egy csoportképet a Mérce szerkesztőségéről.

www.facebook.com/magyarinfo/photos/a.10152166783673467/10156583581348467/?type=3&theater

Amit érdekesnek találok, az a hat férfi tag. Az arcukról és a tartásukról nem árad semmiféle férfiasság, maszkulinitás. Mintha eunuchok vagy langyik lennének. Így néznek ki a feminista férfiak! Siralmas.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.12.23. 18:59:11

@Frederick2: Mérhetetlenül sztereotip! Sírni meg nevetni is lehet rajta egyszerre.

Frederick2 2020.01.09. 21:08:24

@don Fefinho: @Sipi81: @Deansdale: @KalmanBlog:

Rammstein klipje Németországról.
www.youtube.com/watch?v=NeQM1c-XCDc

Mit gondoltok?

Ritkán szoktam Kálmán kedvenc szitokszavát használni, de itt pont találó: DÉMONI. Vagyis DEKADENS, DESTRUKTÍV, POSZTMODERN. Meg persze szerintem SZAR.

A fanok mindenkit lehülyéznek, akiknek nem tetszik a klip. "Nem értik a szimbólumokat" meg egyéb sznobságok.

A Rammstein el van kötelezve az emberi szabadság iránt. Ezért a klip alatt letiltotta a kommentelési lehetőséget. :P

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.01.09. 22:39:44

@Frederick2: Nekem ez a szubkultúra teljesen ismeretlen, úgyhogy ha valaki hivatalból nem érti és nem is értheti a szimbólumokat, az én vagyok, úgyhogy felmentést kérek! :-)

Képileg mindenesetre nagyon profin meg van csinálva azt el kell ismerni. Hogy miről is szól, azt a videó alapján én úgy vélem így is meg úgy is lehet értelmezni.
Zenei szempontból szerintem nem én vagyok az alkalmas ember aki erről véleményt tud mondani. :-)

Ákost egyre jobban kedvelem, legalábbis ahogyan beszél (a zenéjét annyira nem ismerem), sok videóját többször is megnéztem már, itt például nagyon jól beszél a posztmodern művészetről:
youtu.be/Eib5_cJMU2o?t=3647

Frederick2 2020.01.09. 23:19:15

@Sipi81: Abban tökéletesen igazat adok Ákosnak, hogy az a jó mű, ami nem csupán kérdez, hanem válaszokat is ad.

Nálam ezért örök kedvenc Stephen King, mert a regényei nem csupán kérdéseket tesznek fel, hanem meg is adják rá a válaszokat. És mindig középpontban van az erkölcs.

A mai (poszt)modern művészettel az a probléma, hogy igyekszik megkerülni az erkölcsöt, és kétértelműségnek nevezi azt, hogy nem képes egyenes választ adni semmire.

Nem akarok lemenni antiszemitába, de a Rammstein-nen látszik, hogy minden tagja zsidó. (Ez nem találgatás, ők maguk büszkén hivatkoznak a zsidóságukra az interjúkban.) Át is hatja "művészetüket" a modern zsidó szellem. A gyökértelen Ahasvérus-mentalitás. Érdekes, hogy ilyen gyökértelen, sehova sem tartozó figurák énekelnek arról, mit jelent nekik Németország. És a sok baromállat még bólogat is; azt hiszi az ócska trükkről, hogy varázslat, a bűvészről pedig, hogy varázsló. Amikor pedig átvágják a palánkon, úgy magyarázza, hogy megszerezte a tudást. Közben meg csak egy lufival rendelkezik, ami mindjárt kipukkan. Kb. ez a Rammstein, egy lufi.

Kovács Ákos pont az ellenkezője mindennek. Kérdéseire ott vannak a válaszok. Az erkölcs központi tényező. A vallásra (kereszténység) és a nemzetre (magyarság) a válasza IGEN, vagyis pozitív az irányultsága. A Bonanzás-időszakában még a SÖTÉT (dark) felé ment el, köszönhetően a Depeche Mode-hatásnak; de a későbbiek során, ahogy megkomolyodott, inkább a FÉNY felé fordult. Igen, Ákos művészetét a FÉNY jellemzi egy olyan korszakban, ahol a zenei művészek többsége a SÖTÉTSÉG-et válassza. Gyökerei vannak, tartozik egy közösséghez, ami a nemzet, és szereti azt, amit úgy hívnak: Magyarország.

KalmanBlog 2020.01.10. 08:41:43

@Frederick2: > Abban tökéletesen igazat adok Ákosnak, hogy az a jó mű, ami nem csupán kérdez, hanem válaszokat is ad.

Erre nem is gondoltam eddig, pedig hányszor hallottam műveket azzal méltatni, hogy "fel meri tenni a kényes kérdéseket is". És valóban ritkán kapunk válaszokat mostanság. Mindent megkérdőjelezni oké, de bármiben is állástfoglalni nem oké. Hmmm...

csi szi 2020.01.10. 16:12:55

@Frederick2: Szerintem legfeljebb wannabe zsidók, ha mondtak is ilyet szerintem az is csak trollkodás volt a "náci" rajongóiknak szánva (sokszor vádolták őket azzal, hogy a zenéjük "nácis"), bár ki tudja. Keletnémetek, balosok ennyi biztos. Lindemann anyja zsidó állítólag, ennyit találtam, illetve Christian "Doom" Schneider az, aki a kinézete alapján több, mint gyanús, de hivatalosan Cseh- és Lengyelországi ősei vannak, akik Németországba menekültek háború után. Elképzelhető, hogy voltak olyan zsidók, akik így tettek, bár nem tűnik túl valószínűnek (bár lehettek).
Egy másik tagjuknak meg volt zsidó felesége.

csi szi 2020.01.10. 16:16:15

@csi szi: Bocs, kevertem, illetve a Christian az Christoph. Paul Landers felmenői jöttek cseh és lengyel területről. Mindenesetre kinézet alapján ő is "gyanús". De mindegy, szerintem nincs egyiknek sem ilyen identitástudata, a "gyökértelenség" a keletnémetségből jöhet, meg a szélsőbalos punk szcénából, ahonnan jöttek (legalábbis a többségük).

KalmanBlog 2020.01.10. 16:25:33

@Frederick2: Emlékszem tavaly jó nagy szarvihart kavart mindenfelé ez a klip. Borzalmas, akkor sem tudtam végignézni, most is nehezemre esett. Lassan 10 éve végeztem a mainstream médiával, és újra érzékennyé váltam a képi világra. Azóta ezektől a klippektől pillanatok alatt túlingerlődök, és csak menekülni próbálok előlük.

Ez ment a TV-ben rendszeresen, a tinik nézték suli után leckeírás helyett?

Ki az aki ${current year} még orrkarikát hord? Uramatyám irgalmazz!

Frederick2 2020.01.10. 17:54:37

@KalmanBlog: Én is csodálkozom, hogy végignézted a klipet. Általában tényleg az jellemző rád, hogy 2-3 perc múlva lekapcsolod az ilyet.

Amúgy semmi értelme a klipnek. Az együttes adott annyi megfejtést, hogy szerintük a német történelem a németek és németek közötti harc története (testvér öli testvért), és ezt akarták bemutatni a klippel. De már eleve ott problémás az egész, hogy néger nő szimbolizálja Germániát, amiért ölik egymást a németek. (Fehér nőnek kellene jelképeznie Germániát, nem négernek. Ugyanis Germánia a fehér germánok produktuma.) A szimbólumok sem működnek a klipben, ettől is szar. De azért a sok agymosott még mindig hangoztatja: "Zseniális."

Ákosnak ez jut eszébe Magyarországról.
www.youtube.com/watch?v=gE1ePIRKBCY

Érződik a különbség a két klip között, nemde? Úgy látszik, másképp mutatkozik meg a zenei klipkészítés terén, ha valaki gyűlöli a hazáját, és ha valaki szereti a hazáját.

Frederick2 2020.01.10. 18:02:30

@csi szi: Szerintem meg nem balos együttes a Rammstein. Nihilista és dekadens bagázs - nekem pedig semmi értéket nem jelent a nihilizmus és a dekadencia. (Többek között ezért sem tudok Moby Dick-et sem hallgatni.) Ha balosok lennének, reagálnának a baloldal válságára - de elmennek a probléma mellett.

Amúgy számomra egy rossz vicc, hogy az anarchisták elmentek a Gender-kurzus csicskáinak, s tollal és fegyverrel harcolnak azért, hogy minden európai ország behódoljon az Európai Uniónak. Bakunyin és társai még nem ilyen nyárspolgári célokért harcoltak - úgy látszik, az anarchizmus sem a régi. Felhígult egy kissé...

KalmanBlog 2020.01.10. 20:21:55

@Frederick2: Igen, elsőre azt gondoltam, hogy Németország nem a hazájuk, csak éppen ott laknak. De inkább úgy tűnik, hogy hiába a hazájuk nem szeretik igazán. Ez még tragikusabb.

Ákos klipjét már csak a helyszínek miatt is jó nézni. Jórészéhez szép élmények kötnek. Pont ezt a bazaltorgonás fő helyszínt nem ismertem még. Hol van? Balaton-Felvidéken valahol?

Lényegi különbség az is, hogy a Rammsteint nem akarnám hogy a gyerekeim lássák ameddig nincsenek jócskán felvértezve az ilyesmi ellen lélekben és szellemben egyaránt. Az Ákos klippet viszont akár meg is mutatnám nekik már most, ha nem lenne mozgóképtilalom otthon. De néhány év múlva majd nézhetik, és végiglátogathatjuk a helyszíneket ahol még nem voltunk.

Második hallgatásra már a zene is kezd tetszeni. Hmmm... Eddig sosem hallgattam Ákost.

KalmanBlog 2020.01.10. 20:26:45

@KalmanBlog: Monoszló, Hegyestű lesz a helyszín. Bazaltorgonákat keresve megtaláltam a neten. Érdekes, hogy jópárszor nyaraltunk már arrafelé, és mégsem voltam még ott. Annyi látnivaló van a Balaton körül!

Frederick2 2020.01.10. 21:13:31

@KalmanBlog:

"Annyi látnivaló van a Balaton körül!"

Balatoni gyerekként én sem jártam sok helyen a Balatonon. Gondoltam, egyszer körbe kellene utazni, közben megnézni ezt-azt. Majd egyszer!

Eötvös Károlyt is megihlette a Balaton
moly.hu/konyvek/eotvos-karoly-utazas-a-balaton-korul

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.01.11. 22:23:25

@Frederick2: "A mai (poszt)modern művészettel az a probléma, hogy igyekszik megkerülni az erkölcsöt, és kétértelműségnek nevezi azt, hogy nem képes egyenes választ adni semmire."
Igen mert én úgy tudom, az az uralkodó filozófiai irányzat nyugaton, hogy nincsenek fix értékek, nincs értékesebb kultúra, minden relatív, egészen addig az abszurditásig, hogy már az ember neme is. Nemcsakhogy nem képesek, nem is mernek egyenes választ adni semmire. Egyetlen dolog amire képesek, hogy mindent cinikusan megkérdőjelezzenek és kritizáljanak. De ebből a kritizálásból nem sarjad semmi.

"Érződik a különbség a két klip között, nemde? "
Nagyon jó, hogy pont ezt a számot hoztad példaként, mert tényleg döbbenetes a két világ közötti különbség.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.01.11. 22:25:18

@KalmanBlog: "Igen, elsőre azt gondoltam, hogy Németország nem a hazájuk, csak éppen ott laknak."
Ez megvan itt is: vannak a magyarok meg vannak a magyarul beszélők.

"Második hallgatásra már a zene is kezd tetszeni. Hmmm... Eddig sosem hallgattam Ákost."
Az általam végignézett sok beszélgetős videója alapján örülök, hogy ilyen népszerű, mert ő jó példakép lehet akár a fiatalok számára is.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.01.11. 22:44:34

@KalmanBlog: @Sipi81:

Nyehh, igen, vannak a csak simán magyarok és németek, meg vannak az európai értelemben vettek.

Frederick2 2020.01.11. 23:16:09

@Sipi81:

"Nagyon jó, hogy pont ezt a számot hoztad példaként, mert tényleg döbbenetes a két világ közötti különbség."

A művész azt fejezi ki a produktumaiban, a műalkotásaiban, a festményeiben, zeneszámaiban, prózai és lírai alkotásaiban, ami a lelkében van, legbelül. Önmagát adja, amikor alkot.

A Rammstein tagjai a saját frusztrációikat öntik a tömegre.

Ákos a benne lévő harmóniát ossza meg az emberekkel.

Az egyszeri ember meg választhat a kettő közül:
Frusztráció vagy harmónia.
Melyik a jobb?

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.01.11. 23:32:51

@Frederick2: Nekem mint ember szimpatikus, még az újabb zenéit is tudom értékelni az üzenet miatt, amit közvetítenek, de magával a poppal, pop-rockkal mint műfajjal nem tudok azonosulni (habár régen, mint minden, az is jobb volt; csak akkor meg még én nem voltam).

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.01.12. 02:09:29

@Madarász Henrik: Változó, de az alapmotívum a hangszer és a melódia. Aztán azon belül visszafelé haladok az időben. Kortárs ritka kivételtől eltekintve nem nagyon gyere be. Most huzamosabb ideje csembaló megy vonós kísérettel.

Frederick2 2020.01.12. 06:39:03

@don Fefinho: @Sipi81: @Madarász Henrik: Én zenei téren jól elmozgok a 20. és a 21. században. Még annak ellenére is, hogy zenei téren is érződik a műfajok kifulladása. Amúgy párszor én is elgondolkodtam, hogy áttérek a komolyzenére/kamarazenére, érdekel is. Sőt, még a komolytalan operettben is gondolkodtam. Valahogy felkeltették a figyelmemet, érdekelnek. De túl éles váltás lenne, és egyelőre jól elvagyok az elektronikus zenével.

Ahol igazán bajban vagyok, az a mozgóképes műfaj. Filmek, rajzfilmek, sorozatok. Nagyon ritkán nézek játékfilmeket és animációs filmeket. Itt aztán tényleg érződik a kifulladás!

Regényolvasásnál van az, hogy a régi jobban olvastatja magát velem, mint az új. 21. századi szerzők közül kevés szerzőt olvasok, inkább a 20. és a 19. századi szerzők lektűrjeit olvasom. Könyvtáros kollégáimnál látom, hogy igyekeznek mindenképpen kortársat olvasni, le ne maradjanak; én nem izgatom emiatt magam!

Érdekes, hogy mind a filmben, mind az irodalomban, mind a zenében érződik egyfajta elfáradás, kifulladás. Úgy látszik, an bloc maga a Művészet eljutott egy pontra. Hogy innen tovább? Fene se tudja!

Kisgé 2020.01.12. 07:54:08

@Frederick2: Ezzel nagyon egyetértek!
Már kezdtem úgy érezni, hogy utolért a "midlife crisis", de megnyugodtam, hogy más is így látja. Nem tudom, hol olvastam, de nagyon igaz: "2000-ben tényleg vége lett a világnak, csak nem vettük észre..."
Minden nosztalgiát (és a tényt, hogy akkor voltam fiatal:)) félretéve a 90-es évek fényévekkel jobb volt mindennél, ami azóta következett.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.01.12. 12:35:17

@Kisgé: A '20-as évek volt a legjobb. Art deco, szalondívák, charleston, legális dobtáros...
(egy mémről)

Kisgé 2020.01.12. 17:33:59

@don Fefinho: roaring twenties:) Akár igaz is lehet, csak sajnos azt nem láttam személyesen:)

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.01.12. 21:57:12

@Sipi81: Kakofónia lesz az. Schönberg a romlás előfutára. :D Hiába van benne papíron rendszer, élesben hallgatva egy élvezhetetlen randomgenerált szar marad.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.01.12. 22:03:14

@don Fefinho: Vess meg, de én Webernt kedvelem. :-)
Amúgymeg a Gurrelieder nagy kedvencem, bár az még nem dodekafón. De azt szoktam mondani, hogy a heavy metal Schönbergnél kezdődött és ott is ért véget, mert ugyebár bizonyos helyekre lánccsörgést írt elő a kottában. :-)

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.01.12. 23:07:10

@Sipi81:

"Vess meg"

Phö! :D

"de én Webernt kedvelem. :-)
Amúgymeg a Gurrelieder nagy kedvencem, bár az még nem dodekafón."

Webern nekem kimaradt, a Gurrelieder pedig pont azért hallgatható, mert nem dodekafón. De mély benyomást úgy sem hagyott rám.

A lánccsörgés mondjuk azért meredek. :D
Mit akarhat szimbolizálni?

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.01.12. 23:20:54

@don Fefinho: "De mély benyomást úgy sem hagyott rám."
Hát tény, hogy nem a csembaló vonós kísérettel vonalon mozog. :-)

"Mit akarhat szimbolizálni?"
Könnyebb dolgom lenne, ha létezne magyar fordítás, mert a német nem az erősségem hogy enyhén fogalmazzak. :-) Valami vadászatról van akkor szó, annyit tudok. :-)

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.01.12. 23:32:52

@Sipi81: Jaj na, a csembaló vonóval nem kizárólagos, csak a fő csapásirány, azért vissza-vissza kacsintgatok zsenge legénykorom progresszív- és powermetálokkal terhes nosztalgiájába is néha. De már ott is ugye hangszer meg melódia, elkallódott konzervatórium-szökevények csinálták főleg: míg pl. egy Dream Theater vígan eljátszik egy Metallica albumot, fordítva már nem biztos, hogy menne (ez nem leszólás a Metallicának, csak na). :)

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.01.13. 00:15:36

@don Fefinho: "De már ott is ugye hangszer meg melódia,"
www.youtube.com/watch?v=K0Vn9V-tRCo

"míg pl. egy Dream Theater"
Na őket én is szívesen hallgatom időnként. :-)

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.01.13. 00:28:16

@Sipi81: Nézem a linked, ez is hasonlóan járja körbe a problémát, valamikor tavaly/tavalyelőtt lehet, hogy linkeltem már:

www.youtube.com/watch?v=mqiK8b8nHaM

De érdekes amúgy, hogy mozi/játék betétdalokat azért még emészthetőre tudnak komponálni, ha akarnak.

Frederick2 2020.01.14. 18:22:25

@don Fefinho: @Sipi81: Vessetek meg érte, de én mostanában Scootert hallgatok. :D:P

Kis témaváltás. A kis hazai szimbolikus politizálást nyomon követitek? A FIDESZ mostanság próbálkozik Wass Albert és Hóman Bálint rehabilitálásával. Pokorni Zoltán szembenéz nyilas nagyapjával. A balliberális értelmiség és politikusok nyomatják a nácizást, fasisztázást, nyilasozást. Wass Albertet és Hóman Bálintot úgy beállítani, mint valami Darth Vadert = árnyalt és tárgyilagos történelemszemlélet. Persze azzal már nincs semmi baj, hogy TGM és az egykori Heller Ágnes a vörös terror egyik ideológiai megalapozóját, Lukács Györgyöt ajánlotta a baloldali fiatalok figyelmébe. Csak a jobboldalnak kell szembenéznie a bűneivel, a baloldal fürödhet benne. Jaj, de unom már...

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.01.14. 19:43:18

@Frederick2:

Old but gold:

"Állandóan szembenézést emlegetnek, miközben kedvenc témáikban – kisebbségek 1918 előtt, Horthy-rendszer, zsidótörvények, nyilas uralom, stb. – már kigúvad a szemünk a szembenézéstől. Ők azonban mintha tényleg nem néznének szembe a múltjukkal és a nemzethez való viszonyukkal – persze, mindig előre, sose hátra, a múltat végképp eltörölni. Lehet, hogy a baloldal számára a múlttal való szembenézés ideológiailag lehetetlen?"

mandiner.blog.hu/2011/03/01/baloldal_kirekesztve_a_nemzetbol

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.01.15. 14:00:14

@don Fefinho: Ja, emlékszem erre.
Van olyan vélemény is, miszerint a mai komolyzene leginkább a filmzene, de hát ez eléggé sarkítás, bár tény, hogy az könnyebben befogadható és tömegek számára is ismert, még ha nem is tudnak róla. Nekem mondjuk Ligeti zenéje is könnyen emészthető, de én nem vagyok reprezentatív minta. :-)
süti beállítások módosítása