HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

Korona

2020.03.16. 15:41 Deansdale

Táviratszerűen amit gondolok:

A fő probléma az, hogy a média mindent mond és az ellenkezőjét is, ráadásul nem úgy, hogy a mainstream balra megy az alternatívok meg jobbra, hanem mindenki össze-vissza. 5 percenként változik, hogy mind meghalunk, ill. hogy ez csak egy kicsit marconább influenza és fölösleges beszarni. Ötszázmillió különböző infót mérlegelve végülis azt gondolom, ami amúgyis az alap: próbáljunk higgadtak maradni és használjuk az eszünket.

Ennek jegyében nem árt felkészülni némi élelmiszerhiányra, nem elsősorban azért mert a vírus megeszi a lisztet a boltok polcairól, hanem mert a hülyék úgyis pánikot keltenek (ez már megtörtént), amire a pánikra hajlamosak elvesztik az eszüket (már ez is folyamatban van), és ezek együtt menthetetlenül lerabolják a boltokat. Ezzel nem lehet mit tenni, ez egy olyan ostoba verseny amibe muszáj beszállni, különben az ember éhen maradhat. (Van ugye a klasszikus filmidézet a másik fajta játékról, ahol az egyetlen lehetséges győztes manőver ha be sem szállsz a játékba - na ez annak az ellenkezője :P

Akinek van esze az persze nem 1-1 mázsa lisztet és cukrot vesz, mert még ha neadj'isten van is kenyérsütő gépe otthon, akkor is le fog petézni a szakadatlan kenyérevéstől - vegyünk inkább konzervet, illetve bármit amit szeretünk és ami eláll. Személy szerint a szárazbabot és társait nem ajánlanám, akkor már inkább a konzerv/üveges, lében álló fajta, nem foglal jelentősen több helyet és nem áll fenn a veszély hogy hiába főzzük 15 napig akkor sem puhul meg. Bár a vízszolgáltatással 99,9% hogy semmiféle baj nem lesz, de aki paranoid és a maradék 1 ezrelékre is készül annak külön öröm hogy a száraz cuccokkal ellentétben a konzervekre nem kell víz...

Ami magát a vírust illeti, most az egész világ időhúzásra játszik, és jó lenne ha mindenki megpróbálná ebből kivenni a maga részét. Jó ha próbáljuk lassítani a vírus terjedését, mert még ha csak egy kicsit erősebb influenzával egyenértékű is a dolog, az idősebbeket és még néhány veszélyeztetettebb csoportot azért igencsak megtizedelheti, ill. ha ugrásszerűen terjed akkor az EÜ is beszarhat, és akkor a halálozási arány hirtelen az ötszörösére tud emelkedni. Vagyis: használjuk az eszünket. Pánikolni sem kell, meg úgy csinálni sem mintha minket nem érdekelne az egész, mert keményfaszúak vagyunk és úgyis túléljük. Ja, lehet hogy túléljük, csak a szüleink/nagyszüleink nem, meg a szomszéd néni.

Arra, hogy kezet kell mosni meg ilyenek nem vesztegetném a szót, a csapból is ezek folynak.

Ötletek, kérdések, poénok jöhetnek komment formában. Ha van igény egy kicsit komolyabb "prepper" párbeszédre arról is lehet szó.

218 komment

Címkék: világvége

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KalmanBlog 2020.03.19. 20:39:40

@yotta: > "és garantáltan lesznek páran akik tényleg felakasztják magukat végül."

> Szerintem egy ilyen nem lesz!

LOL, olyan is lesz, aki már attól eret fog vágni, hogy össze van zárva a házastársával még azelőtt, hogy elfogyna a pénze :-)

TrollEdomer 2020.03.20. 06:21:03

A génállomány védelme érdekében már most kilövési engedélyt kéne adni a jzk féle kártevő létformákra, hogy elég orvosi kapacitás maradjon az életüket tisztességesen ledolgozó idősekre.

csi szi 2020.03.20. 09:34:44

Azok, akik "az engedjék szabadjára a vírust, hulljon el az öreg és a gyenge, majd a nyájimmunitás megoldja, addig esetleg zárjuk el valahová a veszélyeztetetteket" szöveget tolják, szerintem kissé lebecsülik ezt a vírust. A kínai hatalom nem az a kifejezett szentimentális humanista társaság, de extrém intézkedéseket hozott. A fiatal egészségesekre is legalább hússzor veszélyesebb az influenzánál. Sokan élnek rejtett szívrendellenességgel, kezdődő cukorbetegséggel, sok a dohányos ezek mind veszélyeztetettek 45-50 éves kor alatt is. Akik meg kihordják a vírust, de nem tünetmentesen, hanem magas lázzal, égő tüdővel, fuldokolva, azoknak a tüdeje már sosem lesz a régi, de sok más is felvetődött, például az hogy férfiaknál terméketlenséget is okozhat, bár ez nem bizonyított még.
Persze sajnos egy idő után, ha nem sikerül feltartóztatni a terjedését, nem lesz más út, mint bevállalni milliók halálát azért, hogy ne dőljön össze a civilizáció. A távol-keleti országok a mostani helyzet alapján talán elérték, hogy fel lett tartóztatva, kihúzhatják működőképesen addig is, amíg lesz vakcina. A Nyugat elb.szta, hála a nagy liberalizmusnak, a kormánynál elalvó vagy tudatosan a kataklizmát óhajtó vezetőknek. Végül is így is meg lehet gyorsítani az áhított népességcserét. A fiatal korosztály tele van momentumosokkal, zöldekkel és hasonlókkal, ők nem fogják ennek útját állni még annyira sem, mint azok az idős választók, akik még beszavaztak egy-egy kis migrációellenes pártot.

-JzK- 2020.03.20. 11:19:18

@csi szi:
A kínaiak nem szentimentalizmusból jártak el úgy, ahogy, hanem mivel mindenki tőlük rendel, ügyelniük kellett a jó hírük védelmére, fel kellett mutatni, hogy kézben tartják a dolgot. És a nemzetközi köztudatban az intézkedés fokmérője az, hogy az lájk-képes (régi nevén szalonképes) legyen. Mellesleg az ázsiai modell nem azonos az Európában alkalmas bohóckodással, azt mi eszközök és hasonló népfegyelem híján nem tudjuk lemásolni. Ők meg tudják ÁLLÍTANI, a földbe döngölni a görbét, mi max elnyújtani tudjuk, azaz bohóckodunk egy csekély haszonért, hatalmas árat fizetve.
De hogy mennyire képmutatás ez az egész, látható pl. abból is, hogy Olaszországban, ahol a legszigorúbbak az intézkedések, ott is kivételt jelent a KUTYASÉTÁLTATÁS. (Amivel persze jól vissza is élnek, mivel a társasházban kölcsönadják egymásnak a kutyát, hogy erre hivatkozva császkálhassanak.) Érted b+, az élet álljon le, a gazdaság omoljon össze, de a kutya az szarhasson! Miért? Mert a Facebook-kultúrában egy kutya sokszor még egy gyerek felett is áll értékben, tehát az állatimádók szektáját nem szabad megsérteni, az éppolyan PC-bűn, mint a holokauszttagadás. Ezt még Csao is észrevette: csakazolvassa.hu/2018/05/31/allathiszti/

KalmanBlog 2020.03.20. 11:27:21

@-JzK-: Jók lesznek azok a kutyák még valamire...

-JzK- 2020.03.20. 11:38:21

@KalmanBlog:
Ezek jórészt nem hasznosítható kutyafajták, hanem gyermekpótlékként tartott cukeeee ölebek, ez a nyugati ember (tipikusan nő vagy soyboy) kutyája. Nem tudom, hogy a redpill ír-e erről, de szerintem az állatbuzi (egyúttal sokszor zöld és vegán) nő is redflag, önmagában a kutyatartás önmagában így talán nem, de az az egyedülálló nő, aki aki pincsit, csivavát, francia bulldogot, mopszot és hasonlókat tart, azzal inkább nem érdemes kezdeni.

KalmanBlog 2020.03.20. 11:43:07

@-JzK-: Úgy értem, hogy jól felzabáljuk őket, ha elfogy a WC papír a boltokból :-) Mennél kövérebb annál jobb.

KalmanBlog 2020.03.20. 11:51:38

@-JzK-: Ja, de egyébként igen, az állatbuzi nő nálam is red flag volt mindigis. Igazából el tudtam volna tekinteni tőle, de tapasztalatom szerint sosem jár önmagában, hanem egyéb bajokkal együtt :-)

Gerle Éva 2020.03.20. 13:00:21

@-JzK-: Miért, mit nem látok jól?
(És ki veszi a bátorságot, hogy nagy fölülről jóváhagyja, hogy én miket írok és mi a jó?)

KalmanBlog 2020.03.20. 13:11:21

@Gerle Éva: Leereszkedtél közénk? A koronavírus összehoz minket? Elrendeljük a tűzszünetet a karantén idejére? :-)

Deansdale 2020.03.20. 15:28:30

@Gerle Éva: "Miért, mit nem látok jól?
(És ki veszi a bátorságot, hogy nagy fölülről jóváhagyja, hogy én miket írok és mi a jó?)"

Te a komikák királya lehetsz ezzel a dumával, vagy ha az nem akkor a leggőgösebb és leghülyébb szerencsétlen ezen a féltekén. Aki azt hiszi hogy ő mindent jól lát az alapból nem egészen épelméjű, de aki el akarja vitatni mások jogát a véleménynyilvánításra az még ezerszer rosszabb.

KalmanBlog 2020.03.20. 15:37:38

@Deansdale: A saját oldalán letilt minden eltérő véleményt, és gondolom zavarja, hogy máshol még megjelenhet ilyen.

Én ennek ellenére nyitott vagyok a párbeszédre itt, ha hajlandó vagy teret engedni neki, és ő pedig hajlandó leereszkedni és szóba elegyedni velünk :-)

-JzK- 2020.03.20. 16:03:44

@Deansdale: @KalmanBlog:

Ez az erős: csakazolvassa.hu/2019/11/05/butabbak-e-a-jobboldaliak/

“butábbak-e a jobboldaliak?
[…] Igen. Tendenciaszerűen, sokkal butábbak, mindig is azok maradnak, definíció szerint.”

Nincs mese, no, SZDSZ vagy mucsa.

-JzK- 2020.03.20. 16:08:28

@Gerle Éva: @-JzK-:

Ennyit arról, hogy ki beszél felülről, ex cathedra. “Te per definitionem úgyis butább vagy.” Plusz “nem szalonképes“, meg a többi thought-terminating cliché, így könnyű “vitázni“.

F. Szabó 2020.03.20. 16:39:09

@Sipi81: Köszi a linkeket, de az igazság az, hogy mindenkit a kivédekezés módja érdekelne, és e szempontból csak a rádiós interjú végén hangzott el érdemi dolog: kulcskérdés minden járvány elleni harcban A LEHETŐ LEGGYORSABBAN DIAGNOSZTIZÁLNI ÉS IZOLÁLNI a fertőzötteket (meg a kontaktjaikat, mondom én és még sokan).

A védekezésben persze mindenkinek van személyes felelőssége is, de akik érdemben tudnának lépni, és kellene, hogy lépjenek végre, az a kormány és a hatóságok. Irigykedve olvasom, hogy a cseh kormány katonai repülővel hozott 100 ezer (fél óra alatt eredményt produkáló) gyorstesztet Kínából, még e héten érkezik ugyanígy 1,1 millió orvosi maszk és 5 millió védőmaszk, és tárgyalásban vannak további védőfelszerelések szállításáról Indiával és Vietnammal. (Mondjuk szomorú, és nagyon tanulságos, hogy Európa ennyire ki van szolgáltatva.)

Nem egyszerűen érthetetlennek, hanem egyenesen aljasnak tartom, hogy a mi vezetőink szerint ez felesleges.

Deansdale 2020.03.20. 16:52:11

@F. Szabó: Tekintve hogy folyamatosan keletkeznek mostanában a munkanélküliek, ha lenne esze a kormánynak már rég megkezdte volna afféle "mikroüzemek" telepítését szerte az országban, akár minden kisebb városban egyet, nagyobb városokban többet is. Az egyikben gyárthatnának gumikesztyűt, a másikban álarcot, a harmadikban fertőtlenítő szereket, stb., és feltölthetnék ezeket az üzemeket munkanélküliekkel. Több értelme lenne, mint Indiából venni a cuccot. Sőt, lehet még a csehek is tőlünk vennék ezeket.

Gazellla · http://prochristo.blogspot.com 2020.03.20. 17:18:19

@-JzK-: "Akinek egyáltalán nincsenek esztétikai szempontjai, csak világnézetbeliek" Azt hittem, csak a kisgyerekek keverik a jobb- meg a baloldalt. :-D

csi szi 2020.03.20. 17:52:47

@F. Szabó: Sajnos úgy tűnik, mintha nem lenne kapacitás tömeges tesztelésre, egyébként sok más országban sincs, de azért a csehek és a szlovákok is tudnak sokkal többet végezni. Az OEK (Országos Epidemiológiai Központ) leépítése (az NNK vette át a feladatait, de teljes zűrzavar uralkodott '18 után sokáig, szerintem most is kapacitásgondok lehetnek ott, azért végeznek kevés tesztet) pont 2 évvel a járvány előtt bűnös dolog volt, aminek a felelőssége alól ez a kormány nem fog tudni kibújni egy olaszországihoz hasonló kataklizma után, ahogy az alól sem, hogy pl. stadionokba öntötték a pénzt a járványt megelőző években. Persze senki sem tudhatta, hogy ez lesz... nem azért vagyok dühös, hogy nem arra készültek, ami fél éve sci-fi volt.
Sajnos nagyon lazán veszik a járványt, az hogy beengedtek az országba sok ezer külföldről visszatérőt ahelyett, hogy beb.szták volna őket 2 hétre karanténba, erre a célra szállodákat, üdülőket stb. lefoglalva, szintén bűnös hanyagság. Ezek az emberek nem tartják be az otthoni karantént, látogatókat fogadnak, kijárnak stb.
Látszik, hogy ebben az országban nincs elég orvos, de elég rendőr és katona sincs. Egy határzárat nem tudnak megcsinálni, hogy ne legyen átjárható. A reptéren besétálnak ellenőrzés nélkül. Persze ez sem csak magyar jelenség, külföldről is olvasni sok hasonlót. Tesztek kifogyását, védőeszközök hiányát stb. Pedig ha nem lehetséges a vuhani típusú teljes zárlat, akkor a tömeges teszteléssel lehetne csak kiszűrni a még tünetmenteseket a forgalomból hogy lassuljon a továbbfertőzés. Ehelyett az illetékesek továbbra is olyanokat hajtogatnak, hogy nincs értelme tesztelni tünetmenteseket (tüneteseket sem, amúgy). Persze nem vallhatják be, hogy nem lenne képesség rá. Ahogy azt is azért hajtogatja a tisztifőorvos, hogy egészségeseknek nem kell maszk, mert nincsen maszk, ennyi. A piacon farkastörvények uralkodnak, pl. az ukránok verték át a szlovákokat és magyarokat egy ígért maszkszállítmánnyal, amit aztán letagadtak, mert elvitte egy többet ígérő német... A teszteket amerikaiak viszik katonai géppel Olaszországból stb.

yotta 2020.03.20. 19:07:25

@csi szi: "Sajnos úgy tűnik, mintha nem lenne kapacitás tömeges tesztelésre, egyébként sok más országban sincs,"

És úgy mellesleg, hogyan képzeled azt a tömeges tesztelést? Óránként? 4 óránként? 8 óránként? Naponként? Ugyanis attól a pillanattól, hogy bekerült a kórokozó az egyénbe, az első naptól (a mostani ismereteink szerint) egyéntől függően legalább 12-16 napig nem okoz betegséget, ellenben a kimutatható vírusmennyiség csak az ötödik nap körül jön létre, ha egyáltalán..., mert ugye győzhet az immunrendszer is!

Az is, aki mondjuk a 12. napon kidől, csak 5-6 nappal ezelőttől fertőzött, viszont az első 0-5 nap között, ugyan már dolgozott a vírus az ügyön, de még alig-alig fertőzőtt, dőlni belőle a vírusok, csak ezután kezdhettek.

Fentiekből következően mennyi tesztet is kellene csinálni? Létezik-e olyan egészségügyi rendszer, amely bírná ezt?
Forrás: Sipi81 hozzászólása: 2020.03.18. 23:00:27

yotta 2020.03.20. 19:13:00

@Gazellla: "Gazellla · prochristo.blogspot.com 2020.03.19. 20:33:49"

Tekintettel arra, hogy a bloggazda megkért engem egy bizonyos aspektus elkerülésére, ez a hozzászólásod övön aluli!

csi szi 2020.03.20. 20:06:17

@yotta: Dél-Korea bírja, igaz valahol azt olvastam annyi pénzt költöttek tesztekre, mint a magyar éves GDP körülbelül (bár részben saját zsebből megy tudtommal). De elvileg már vannak olcsó gyors tesztek, nem PCR. Amúgy annyi haszna biztosan van, hogy ha 5 nap és 12 nap között "kapják el" a delikvenst, addig is elkülöníthető. Persze tömeges keresztbe fertőzés időszakában már nincs értelme.

yotta 2020.03.20. 20:17:57

@csi szi: "(bár részben saját zsebből megy tudtommal)"

Kérlek, ha tudod, akkor pontosan írd meg, hogyan csinálja/csinálta Korea? Amúgy a tények pontos ismerete nélkül, a helyi paraméterekbe nem belemászva alkalmazni az összehasonlítást, legfeljebb arra jó, hogy a "gazpatásorbán..."

Ám, továbbra is az a kérdésem, hogyan kellene csinálni a szűréseket? Karanténba mindenkit, aki gyanít magán valamit, majd óránként nővérek végigrohannak a termeken mintáért? Vagy esetleg elég ezt kétnaponta megismételni az egyre növekvő számú gyanús esetekkel? Vagy elég a 4 nap is, de akkor mi van, ha az előző mintavétel után 2-3 órával kezd el fertőzni a beteg, a következő mintavételig lesz 16 órája fertőzni, ergo szart sem ért az egész!
Nos, szerinted hogyan?

F. Szabó 2020.03.20. 21:47:37

@yotta: Bár itt az elején már feltettem ezt a linket jó példaként, de a kedvedért még egyszer: Toroczkai kb 9:20-tól azt meséli el, és mutatja be videókkal, hogyan csinálja Dél-Korea (amit előtte mond, az politika):

www.youtube.com/watch?v=nYJpG6yzT0Q

Természetesen azokat kell tesztelni elsősorban, akik kezdődő tüdőgyulladás tüneteit mutatják (Németországban például azokat is tesztelik, akik nem múló torokkaparásra és köhécselésre panaszkodnak. Nem véletlen, hogy a sok fertőzött ellenére is meglepően kevés náluk a halott).

Aztán tesztelni kéne azokat, akiknek a környezetében igazolt fertőzöttet találtak. Olvashattál ma is cikkeket, hogy ezt nálunk következetesen elmulasztják. De személyes tapasztalatom is van: egyik ismerősöm közvetlen (vele egy szobában dolgozó) kollégájának felesége ápolónőként napokig kapcsolatban volt valakivel, akiről pár nap után kiderült, hogy koronavírusos. Se az ápolónő férjét, se a férj kollégáit nem tesztelték, és erre nem is hajlandók.

És tesztelni kéne azokat, akik maguk érzik úgy, hogy indokolt lenne, és megfizetnék az árát. Nálunk egyetlen cég vállal ilyent, napi 40 teszt kapacitással. Ezért olyan hosszú a várakozási idő, hogy talán mire lecseng a járvány, sorra is kerülhetsz.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.03.20. 23:24:04

@F. Szabó: Hát az egyik virológus, a másik meg állatorvos, egyik se járványügyi szakember, nyilván nem is arról beszélnek. De számomra érdekes volt ettől függetlenül amit mondtak.

DennisVT1 2020.03.20. 23:39:36

@csi szi: "de azért a csehek és a szlovákok is tudnak sokkal többet végezni"

Több tesztet végeztünk, mint a szlovákok.

"szerintem most is kapacitásgondok lehetnek ott, azért végeznek kevés tesztet"

Nem végeznek keveset a többi hasonló országhoz képest. A környezőekre célzok, mint Szlovákia, Horváto. ilyesmi.
Ausztria meg Szlovénia csalóka, mert ők szomszédai a legnagyobb gócpontnak.

Amúgy amit általános rossz logikának gondolok az az, hogy "azért alacsony nálunk a betegszám, mert kevés a teszt"

Pedig ez pont fordítva van. Ahol kevesebb az igazolt beteg, ott kevesebb a kontakt, kevesebb a teszt.
Ahol több, ott több.

KalmanBlog 2020.03.20. 23:46:04

@csi szi: USA-ban leteszteltek mindenkit a reptéren. Lett belőle 7 órás várakozás a tömegben. Szerintem ott tuti jól terjedt a vírus! Ennél talán még az őrizetlen beengedés is jobb: egy része legalább be fogja tartani a karantént. Amúgy az emberek jelentős része magát is védi: a Szabóék olaszból jöttek, nem megyünk át hozzájuk. Én nem látom annyira tragikusnak a helyzetet.

yotta 2020.03.21. 06:54:42

@F. Szabó: " Bár itt az elején már feltettem ezt a linket jó példaként, de a kedvedért még egyszer:"

Minden ide vonatkozó linket megnéztem. A német és az osztrák helyzetről pontos képem van tekintettel arra, hogy mindkét helyen dolgozik orvos rokonom. Az országok szabályozási rendszereit megismerhetjük, viszont az egyéni helyzeteket csak a résztvevők előadásából, amely történetek általában kihagynak olyan apró információkat, amelyek esetleg megfordítják a megítélést.

Igen, tesztelni, tesztelni és tesztelni, de mondja már meg valaki (és nem linkeket kérek, hanem egy saját kútfőből az eddigi ismeretek alapján levont következtetést), hogy a 12-14 napos lappangási idővel, ebből az intervallumból, pedig csak legfeljebb az ötödök - hatodik naptól fertőző vírus munkálkodása esetében, hogyan, milyen gyakorisággal kellene a teszteket nyomatni, hol tartózkodjanak, mi történjen a tesztek között a páciensekkel, egyáltalán, ki mondja meg melyik a megfertőződés pillanata? stb, stb,.

Igen, nagyon könnyű kiemelni a rosszat, de hát csínján kellene bánni evvel látva, ahogy a mindig "bezzegországok" sorban esnek el, egyes országokban már most embertelen döntések előtt állnak az orvosok, politikusok...

yotta 2020.03.21. 07:11:06

@DennisVT1: "Amúgy amit általános rossz logikának gondolok az az, hogy "azért alacsony nálunk a betegszám, mert kevés a teszt"
"

Szerintem hibás a gondolatmeneted: ugyanis nagyon sok olyan eset van, akik észre sem veszik, hogy átment rajtuk a vírus vagy alig betegíti meg őket vagy mire eldöntené, hogy orvoshoz forduljon, már ki is keveredett belőle. Nos, az esetleges tömeges teszteléseken az ilyenek nyilván fennakadnának, azzaz, löknének egyet az esetszámlálón amely számban benne vannak a súlyos és halállal végződő esetek is.

A sokkal több teszt kétségtelen előny lenne viszont a halálozási statisztika drámai javulásában, hiszen nem mindegy, hogy 100 megbetegedettből hal meg négy, vagy százezerből.

És kétségtelenül azért is jó lenne a percenkénti teszt, hogy a népek gondtalanul bolyonghassanak tovább, és elég attól a pillanattól leállniuk, ha a teszt pozitív... bár azt nem tudom, hogy a teszt csak attól a pillanattól kezdve pozitív, ha a vírus már fertőz vagy már előtte is?

csi szi 2020.03.21. 09:38:08

@yotta: Százezer hivatalosan sehol sincs, bár Iránban pl. biztosan van.
Ha valaki már fertőz (tünetmentesen akár), akkor feltehetően már van benne annyi vírus, hogy kimutatható legyen.

csi szi 2020.03.21. 09:39:54

@DennisVT1: OK, de Szlovákia az kb. fele akkora, mint mi.

csi szi 2020.03.21. 09:44:25

@yotta: Azt olvastam valahol, hogy a szlovákok bizony ténylegesen 14 napos karanténba tették a külföldről hazatérőket (nem otthoni meg önkéntes), valami nyilván most úgyis üres szállodába rakták őket. Ezt megtehettük volna mi is.

F. Szabó 2020.03.21. 10:44:34

@yotta: Na most akkor linkek nélkül, ahogy paraszti ésszel gondolom:

Minden járvány elleni harcban kulcskérdés LEHETŐ LEGGYORSABBAN DIAGNOSZTIZÁLNI és IZOLÁLNI a fertőzötteket, a lappangási idő alatt pedig karanténba helyezni a fertőzöttek kontaktjait.

És persze karanténba kell helyezni azokat, akikre ezt rendelet írja elő, úgy, ahogy a rendelet előírja (Nálunk is és világszerte beüzemelnek hatóságilag őrzött karantén céljára kórházakat, szállodákat... Az otthoni, önkéntes karantén hatékonysága láthatóan erősen kérdéses)

Ha a karantén alatt valaki tüneteket produkál, azt szigorúan elkülönítem, tesztelem és gyógyítom. Csak őt tesztelem, a többit legfeljebb a kiengedés előtt. (Fel sem merül naponkénti, óránkénti tesztelgetés, nem is értem, miért ragozod ezt folyton)

Ha valaki nem mutat gyanús tüneteket és nem tudunk fertőzöttel való kapcsolatáról, akkor azt nem tesztelem (hiába tudom, hogy ő talán egy tünetmentes fertőzött).

A védekezéshez pedig szükséges lenne a lehető legtöbb és legjobb tárgyi eszközt is biztosítani, nemcsak az orvosok és hatóságok, de általában is az emberek részére (maszkok, tesztek, fertőtlenítők...). Ha a vállalkozások egy kapitalizmusban ezt szégyenszemre nem tudják biztosítani, akkor közbe kell lépni állami eszközökkel. Nem katonákra van szükség az utcákon (ott még nem tartunk), hanem a sürgősség miatt KÜLFÖLDRŐL BESZEREZNI az eszközöket (ahogy a csehek csinálták), és állami eszközökkel SEGÍTENI HAZAI VÁLLALKOZÁSOKAT a gyártásban (úgyis tömeges munkanélküliséggel riogatnak).

Az európaiság elkerülhetetlen pusztulását okozza, ha Európa most már nemcsak katonai, de rendészeti és egészségügyi vészhelyzetben is Európán kívüli országokra van utalva, és képtelen önerőből önmagát megvédeni! (Olyan helyzetben látom most Európát, amilyenben Magyarország volt Trianon előtt. Gyenge és zavarodott régi elit kontra a mindent alapjaiban megváltoztatni akaró, valós céljait eltitkoló, tömegeket becsapó, tudatosan káoszkeltő új elit)

Már csak a kötekedés kedvéért mondom, ha tényleg "minden ide vonatkozó linket megnéztél", akkor miért kérted csi szi-től, hogy "Kérlek, ha tudod, akkor pontosan írd meg, hogyan csinálja/csinálta Korea?" Csi szi helyett válaszoltam neked a Koreáról szóló linkkel. :-)

F. Szabó 2020.03.21. 10:57:43

@F. Szabó: ...rendészeti (határvédelmi) és egészségügyi vészhelyzetben...

DennisVT1 2020.03.21. 12:18:45

@csi szi: " OK, de Szlovákia az kb. fele akkora, mint mi"

Az max abban számít, hogy milyen gyorsan ér rajtuk végig a vírus.

Egy 5 és egy 10 milliós populációba is bedobsz 1-1 fertőzöttet, akkor a terjedés sebességét (milyen gyorsan lesz 100 fertőzött) nem a populáció nagysága határozza meg. Ha valami, akkor inkább a népsűrűség. Kétszer olyan sűrű tömegben egy tüsszentés több embert tud megfertőzni.

F. Szabó 2020.03.21. 12:53:18

@Sipi81: Köszönöm, számomra is hasznos volt, a Zállatorvos meg okos is és jópofa.

GABOR2 2020.03.21. 20:34:30

Sziasztok, írtam egy cikket ami főként Orbán "nagy" gazdaságmegmentő tervével foglalkozik:

ujtechkor.blog.hu/2020/03/21/a_koronavirus_es_a_gazdasag_es_orban

De írtam a koronavírus és a cloud helyzetéről, hisz most sokan távolról dolgoznak, meg minden legyen digitális:

ujtechkor.blog.hu/2020/03/21/a_felho_es_a_koronavirus

És persze egy frusztrációs cikk, ami mutatja, bár ma mindenki a digitalizációért rajong, még most is természetesen látszik, hogy probléma, hogy sérülékeny:

ujtechkor.blog.hu/2020/03/21/a_digitalizacio_a_mennyekbe_megy_most_a_sajtoban_pedig_tovabbra_is_sssz_serulekeny

yotta 2020.03.22. 09:58:05

@F. Szabó: "Már csak a kötekedés kedvéért mondom, ha tényleg "minden ide vonatkozó linket megnéztél", akkor miért kérted csi szi-től, hogy"

Azért, mert a "bezzeg, ez vagy az" szerű megnyilvánulások szinte soha nem mutatják meg azt, hogy a hivatkozó végiggondolta-e, amire hivatkozik, átfutott-e azon a bizonyos józan paraszti észen, amit említesz. Ebben az esetben sem, mert "Ha a karantén alatt valaki tüneteket produkál, azt szigorúan elkülönítem, tesztelem és gyógyítom. Csak őt tesztelem, a többit legfeljebb a kiengedés előtt."-írod. Ami szerintem jelenleg így működik hivatalosan itthon és ez szerintem így jó. Ennek ellenére virul a "bezzeg" példa, ezért kérdeztem, hogy mégis hogyanabbul?

Úgy látom azonban, te sem vetted észre azt, hogy a rohamos terjedést Koreában sem a tesztelés állítja meg, hanem az izoláció, de annak is a szájmaszkos formája. Senki "bezzeghivatkozó" nem említi, hogy Koreában mindenkinek kötelező lett a szájmaszk használata, otthon is és szinte állandóan! Egyébként azt hiszem Japánban is.

Nálunk evvel szemben nagyeszű Cecília azt mondja, hogy "az egészségeseknek felesleges".
(az idézőjelek itt azt jelzik, hogy a leírtak szó szerintiek, visszanézhetők a kormány/törzsinfókról)
Emellett ugyanő kifejti, hogy a szájmaszkon fennakadnak a vírussal telítődött cseppek!

Innentől kezdve ordít a megoldás: mindenkire, minden helyzetben szájmaszkot!

Ha nincs aki ADJA, nincs, aki KAPJA! Miről beszélünk tovább?

Elég az olcsó, korábban 2-300 Ft-ba kerülő műtéti maszk is! Amíg nem teríti a kereskedelem kellő mennyiségben a gyáriakat, elég a sál is, kendő is, lepedő darab is. Családon belül is. A lényeg, hogy az emberek képezzenek maguk köré egy védőburkot és kimehetnek az emberek az utcára, nem ül le a gazdaság. A maszkok osztásában a rendőröknek/katonáknak/önkénteseknek kellene közreműködni, maszk nélküli nem mehet sehová... stb, stb...
Rosszabb esetben az intézkedéstől számított 12-14 nap múlva drámaian kezd az új megbetegedések száma csökkenni, szerencsés esetben már az ötödik naptól. Amint újra egyediek lesznek a fertőzések, a kontaktus kutatás hamar kimutatja a szabályszegőket, a rendszer időt nyer a gyorsabb tesztek módszerének kidolgozására, vagy akár Koreából történő beszerzésére, illetve a korábban megbetegedettek sorsának eldőlésére.

GABOR2 2020.03.22. 12:20:56

A "diverzitás az erősségünk" országokban nem lehet normálisan karantént csinálni, a bennelevők szándékosan megfertőzik a rendőrséget.

"A francia no-go zónákban megharapják vagy fertőző köpésekkel fenyegetik a rendőröket, ha azok a kijárási tilalomra figyelmeztetnek"

www.origo.hu/nagyvilag/20200321-a-koztarsasagon-kivuli-teruleteken-rendkivul-nehez-a-tilalom-megtartasa-fro.html

Vagyis sokkal több ember fog meghalni, mint amennyinek kellene, hála a diverzitásnak.

GABOR2 2020.03.22. 13:19:42

Amikor a WC papír mozgató ember úgy érzi, hogy egy óriási aranylerakatban dolgozik:

ujtechkor.blog.hu/2020/03/22/a_legnagyobb_hatalmu_ember_a_koronavirus_miatt_a_wc_papir_mozgato

-JzK- 2020.03.23. 00:23:28

“Harvey Weinstein is elkapta a koronavírust
Nemrég szállították át New Yorkból egy, a Niagara-vízesésnél lévő börtönbe.”

Lol, valahogy tudtam. Az “öngyilkosság”-kártya már elcsépelt Epstein után, úgyhogy ez pont kapóra jött. Mibe, hogy jól bele is hal? Valahogy majd épp elromlik a lélegeztetőgép, az őr is elaludt, stb.

TrollEdomer 2020.03.23. 06:36:58

Kevésbé civilizált korokban a jzk féléket kerékbe törték.

KalmanBlog 2020.03.23. 11:29:14

@TrollEdomer: Dehogy! Kevésbé civilizált korokban a jzk félék törették vagy törték kerékbe a többieket :-).

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.03.23. 12:59:06

@GABOR2: "francia no-go zónákban megharapják"

Ezt a World War Z-ben olyan gyenyerőségössen-igényössen megoldották az észak-koreaiak.

Deansdale 2020.03.23. 13:57:01

@TrollEdomer: Nagyon be vagy indulva, egy kicsit visszavehetnél, mert ennek kurvára semmi értelme. JZK teljesen normális és érthető, logikusan megfogalmazott véleményt adott elő, amire válaszul ketten elkezdtetek fröcsögni és ontjátok magatokból a verbális hányadékot. Ha már civilizáltságról van szó, vegyétek már észre magatokat. Odavagytok a saját gigászi empátiátoktól miközben láthatóan nem értitek, hogy a nyuggerek védelme mások életének tönkremeneteléhez, nem ritkán halálához vezet, és ezzel kapcsolatban a fenenagy empátiátok valahogy csődöt mond. Aki elveszti az állását és felakasztja magát az felőletek nyugodtan dögöljön meg, de a nyuggerek, na azokért mindent föl kell áldozni. Nem hülyeség ez így?

JZK véleményét ott lehetne/kellene kritizálni, hogy ha a gazdaság megóvásának érdekében kevesebb egészségügyi védekező intézkedést hozunk akkor a járvány terjedése megugorhat, és ez a gazdaságra még negatívabban hathat mint a szigorúbb megszorító intézkedések. Két szék között könnyen a padlóra lehet esni, ez az igazi veszély ebben a helyzetben.

yotta 2020.03.23. 21:32:48

@Deansdale: "de a nyuggerek, na azokért mindent föl kell áldozni. Nem hülyeség ez így?"

Magamra veszem, mint az egyik JzK-ra fröcsögő.
Igen, ez így hülyeség! És hülyeség volna tőlem, ha ezt valaha is így fejtettem volna ki! A mondandómat kiforgattad és önkényesen átfogalmaztad, belemagyarázol olyat, ami nem olvasható ki a sorokból, amit írtam. Ehhez szerintem még a saját blogodon sincs jogod! Ha ezek a sorok ellenérzést váltanak ki belőled, örökös kitiltásomat kérem a Deansdale blogról.

-JzK- 2020.03.24. 00:24:43

https://facebook.com/notes/nane-egyesület/az-otthon-nem-mindenki-számára-biztonságos/3084796064884060/

divany.hu/vilagom/2020/03/23/koronavirus-nok-szempontjai/

Ezeknek is a kurva anyjukat...

-JzK- 2020.03.24. 00:27:32

@Deansdale:
“ ha a gazdaság megóvásának érdekében kevesebb egészségügyi védekező intézkedést hozunk akkor a járvány terjedése megugorhat, és ez a gazdaságra még negatívabban hathat mint a szigorúbb megszorító intézkedések.”

De ha az aktív korúak szervezetét a koronavírus nem, vagy csak alig viseli meg (lábon kirodják, vagy max 1 hét betegszabadság), akkor ez máris nem igaz, mert a termelés nem áll le tőle.

TrollEdomer 2020.03.24. 06:43:45

@Deansdale: Aki fiatal létére nem tud új munkát találni, új vállalkozásba kezdeni (annak ellenére hogy nálunk az állam több-kevesebb segítséget nyújt), az nekem életképtelenebb, mint az idősek.

Amúgy tanulságos látni, hogy süllyedtek a boomer remover libsik szintjére.

Baszódjatok meg! Végeztem.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.03.24. 11:20:55

@-JzK-: A lényeg, hogy bármi történjék is, a társadalom szétzilálása és a férfiak-nők egymás ellen fordítása nem állhat meg!

Deansdale 2020.03.24. 13:59:43

@TrollEdomer: Azért frankó hogy a munkájukat elvesztőket életképtelenezed, de azért számon kéred rajtunk hogy miért nem vagyunk empatikusabbak az öregekkel :) Nem érzed, hogy mennyire sánta ez az erkölcsi póz? Én egész eddig csak annyit mondtam, hogy itt nehéz döntésekről beszélünk amikben többet kell mérlegelni, mint az, hogy szeretnénk-e megmenteni a nyuggereket. Ha csak ennyi lenne a kérdés persze hogy mindenki igennel válaszolna. A helyzet azonban nem ez, a túltolt nyuggermentő szándékkal másokat teszünk tönkre, esetleg sírba. Meghaladja a felfogóképességemet, hogy ezt egyesek miért nem értik, vagy ha értik akkor hogyan képesek azt mondani, hogy azokért nem kár. Baszod, ez az empátia totális hiánya, ami főleg azért ironikus mert rajtunk pont az empátiát kéritek számon.

-JzK- 2020.03.24. 14:12:33

@Deansdale:
Sőt, éljen mindenki örökké, és legyen milliárdos! Mi az, hogy nem? Nagy kár, hogy ilyen opció nincs a szavazólapon, úgyhogy kénytelenek leszünk a valós lehetőségekből választani.

-JzK- 2020.03.24. 14:29:15

Egyébként van ennek a vírusnak sok előnye is: nincs buzifelvonulás, nincs Euróviziós Fesztivál, nincs liberális, “entartete Kunst” színház, nincs futballbajnokság, nincs Sziget és más fesztiválok. És milyen jó, hogy nincs! Milyen jó lenne, ha ez így is maradna, mert megtanulná a nép, hogy nincs rá semmi szükség.
Diszkók híján a “Chad”-ek előnye is csökken.

A feministák is sírnak: www.theatlantic.com/international/archive/2020/03/feminism-womens-rights-coronavirus-covid19/608302/

Én már csak egy sört kérek :)

Deansdale 2020.03.24. 14:33:29

@yotta: Úgy érzed ti nem forgattátok ki amit mi mondtunk? A nácizás meg a boomer remover baromság szerinted releváns válasz volt a mondandónkra? Mindenféle rosszindulat nélkül kérdezem, sőt, a tükröt tartás ezúttal kifejezetten a jó szándék jele.

Madarász Henrik 2020.03.24. 14:56:23

@-JzK-: Ezek elmaradásának én is örülök, majd meglátjuk hogy bírja a vírus a meleget nyáron.

Madarász Henrik 2020.03.24. 15:01:27

@Deansdale: Ez a nácizás amúgy is marhaság, 1945-ben véget ért a dolog, senki nem akar keleti életteret és hasonlókat, az meg hogy valaki ellenzi a bevándorlást és a már itt levő színeseket is kirakná, sima önvédelem.

Deansdale 2020.03.24. 15:05:06

@Madarász Henrik: A melegben szerintem kár bízni, Irán az egyik leginkább érintett ország.

Deansdale 2020.03.24. 15:36:06

@Gazellla: Na ilyen egy tiszteletreméltó ember, példát kellene venni róla. Remélem hasonló helyzetben nekem is lesz erőm hasonló döntést hozni.

Borathan 2020.03.24. 16:37:53

@Deansdale:
Iránban ilyenkor nincs sokkal melegebb, mint itt, legalábbis a nagyvárosokban, ahol a nép zöme lakik

-JzK- 2020.03.24. 16:45:19

@Gazellla:
“ A jó pásztor életét adja a juhokért.” (János 10:11)

Deansdale 2020.03.24. 16:59:16

@Borathan: Igazad van, Iránban nincs sokkal melegebb mint itt, de Afrikában, Ausztráliában is terjed a vírus, szóval nem lehetne azt mondani, hogy ahol meleg van ott biztonságban vannak. Szaúd-Arábiában már most 30 fokok vannak és ott is terjed.

yotta 2020.03.24. 19:07:11

@Deansdale: " Úgy érzed ti nem forgattátok ki amit mi mondtunk?"

Az alábbi mondatokon, gondolatokon, mi van kiforgatni való, mit forgattam ki rajtuk:

" tehát 1000 nyolcvanasnak kitoljuk az életét pár hónappa, max 1-2 évvel, ezért cserébe a 2008-asnál durvább recesszióba toljuk a gazdaságot."

"És bár lehet képmutatóskodni, de ahány idős életet megmentünk, annál több fiatal életet meg elveszünk."

"k az emberek azért fognak meghalni, mert az idősek kedvéért leállították a gazdaságot"

"mert néhány öregért csökkentett módba teszik a gazdaságot?"

"kitolják a menthetetlen 80+-okat a folyosóra, már nem omlik össze az egészségügy, mivel a fiatalok jórészt lábon kihordják. Ez nem ér meg ekkora stoppot."

"pusztán azt, hogy ha kapacitás híján választani kell idősek és a fiatalok életének megmentése között, akkor az utóbbit kell választani."

" ahelyett, hogy hagynánk a következő hetekben meghalni néhány száz nyolcvan év felettit, az elszegényedés általi halált ígérjük a következő pár évben sokkal több aktív korúnak."

"Ezzel kiszámolható, hogy nagyjából mennyivel több nyugdíjas halna meg úgy, mint így fog, tehát ez egy kalkulálható veszteség."

" A jelenleg tömegdemokráciában, ahol a legtöbb szavazó nyugdíjas, egy politikus nem mondhatja ki, hogy kérem szépen ez a kisebbik rossz, hogy néhány játékostól most elbúcsúzunk"

"olitikusok néhány nyugdíjas pár évvel hosszabb életéért “vitam ez sanguinem”-et kiáltva most feláldozzák egy generáció álmait."

"Ön szerint kik haljanak meg inkább?
A) Az öregek
B) A fiatalok
Sajnos olyan opció nincs; hogy senki sem ... úgyhogy dönteni kell, hogy A) vagy B), és csak akkor szabadott volna a fiatalok jövőjét hátrányosan befolyásoló döntést hozni, ha a népszavazáson győzött a B) opció."

"az egyik út az lett volna, hogy hagyjuk a vírust lemenni, és kalkulálható számú krónikus beteg öregember meghalt volna zsúfolt kórházakban."

"Ehelyett az lenne, hogy ha már a sors azt hozta, hogy meg kell hozni egy ilyen fájdalmas döntést, akkor mérlegeljük, hogy társadalmi szinten melyik a kisebbek rossz, melyik jár hosszútávon kisebb áldozattal, kevesebb embert érintve."

"azaz bohóckodunk egy csekély haszonért, hatalmas árat fizetve."

A gondolatok, a mondatok mindegyike azt közli, hogy az író egyetért a kegyetlen tartalommal: emberi életeket kor, egészségi állapot függvényében tervezetten/logikusan hagyni kell elpusztulni, mert az aktív korúak társadalmi szempontból értékesebbek, hasznosabbak...
Mit van ezen félremagyarázva?

DennisVT1 2020.03.24. 19:55:57

@Deansdale: Bocs, ha ez volt már, de te értelmes pasas vagy, adok a szavadra:)

Szted hogy kezeli a fidesz ezt a helyzetet? Egyrészt a járványt, másrészt ezt a politikai hercehurcát?
Nem látod reális (még ha valósznűtlen) veszélynek azt, amitől az ellenzék parázik? (teljhatalom)

Deansdale 2020.03.24. 19:56:39

@yotta: "Mit van ezen félremagyarázva?"

Azokban a mondatokban az van leírva, hogy meg kellene próbálni minimalizálni az emberéletekben mérhető veszteséget, ami abszolút nem hasonlít a te értelmezésedre, miszerint "emberi életeket hagyni kell elpusztulni". Senki nem akar hagyni senkit elpusztulni csak azért mert szerinte az vicces, hanem arról van szó, hogy ez a helyzet MINDENKÉPP áldozatokkal jár, és ha már ez van, akkor legalább próbáljunk úgy cselekedni hogy az erkölcsi kárt minimalizáljuk. Tudod, a Titanikon az volt, hogy nők és gyerekek előre, és nem azért mert akkoriban a rohadt szemétláda emberiség gyűlölte a felnőtteket, hanem mert a gyerekek élete erkölcsi értelemben fontosabb mint a felnőtteké, pl. azért mert még több van belőle hátra. Ha 10 lélegeztetőgépre 15 beteg jut akkor ugyanilyen erkölcsi alapvetések okán a fiatalabbaknak jár az elsőbbség, az öregebbek meg sajnálatos módon így jártak, dehát bazmeg, az öregebbnek adni a lélegeztetőgépet miközben a fiatalabb megförmed még nagyobb igazságtalanság lenne mint az öreget hagyni meghalni. És sajnos ugyanez igaz arra is, ha nem konkrét betegekről és konkrét lélegeztetőgépekről beszélünk, hanem a járvány terjedéséről ill. a bevetett intézkedések gazdaságot hátráltató hatásairól. Ha bezáratsz egy céget a járvány miatt és a munkáját elvesztő 100 emberből 2 felakasztja magát akkor kenheted a hajadra hogy a járvány lassításával megmentettél 1 nyugdíjast, összességében többet ártottál mint használtál. Sőt, mindez akkor is igaz ha te nem értesz egyet a döntésükkel hogy felakasztják magukat, vagy ha tagadod hogy ilyesmi létezik. Nem dughatod homokba a fejed, nyilvánvaló hogy többtízezer munkanélkülivé váló ember életében feldúsul a mindenféle elképzelhető emberi nyomor és tragédia. Szép az, hogy te aggódsz az idősekért, de az viszont kicsit erős hogy minket nácizol azért mert mi meg a fiatalokért aggódunk. Nekem is vannak idős szüleim, meg egy még idősebb nagyanyám, akiket nem szívesen veszítenék el, de azért képes vagyok megérteni/elfogadni hogy ennek a mérlegnek másik serpenyője is van, nem lehet faék érzelmi alapon minden észérvet félretéve az egész világot alárendelni annak hogy nehogy szegény nyugdíjasoknak baja essen.

Amúgy az a meglátásom, hogy a legtöbb idős tojik az egészre, ők az egyetlen korcsoport akik kvázi leszarják a maradjotthon hashtaget, ott vannak mindenütt az utcáktól a buszokon át a boltokig. Nyilván nem mind, de azért pont elegen hogy bökje az ember szemét.

Borathan 2020.03.24. 20:07:17

@DennisVT1:
az elmúlt tíz évben a Fidesz semmilyen problémát nem oldott meg, mitől fogná ezt jól megoldani?
Volt egy életszínvonalbeli javulás az EU-s pénzek miatt, de a lengyelek meg a szlovákok elhúztak mellettünk, ők jobban élnek.
A gyermekkérdést sem oldották meg, semmivel sem születik több gyerek, ami minimálissal több, az csak a 70-es években született nők utolsó, kétségbeesett rohama, semmi több. De sikerült az amúgy is növekvő ingatlanárakat még feljebb tolni.
Orbán kedvenc mániája a foci, annak egyértelműen romlott a színvonala, ami különösen azért fájó, mert irgalmatlan pénzeket toltak bele. És ez igaz a többi látványsportra, legyen az kézilabda vagy vízilabda.

Egyetlen dolgot csinált jól Orbán, a migránskérdést, de azt sem itthon, hiszen ez a történet minket nem érintett, mert ide nem jött volna senki.
(A migránskérdés másik oldalát, a hazánkból kitántorgó félmilliós tömeget már nem tudta megfogni, nem jönnek vissza az emberek)

Deansdale 2020.03.24. 20:29:32

@DennisVT1: Szerintem hülyeség attól rettegni hogy Orbán zsarnokká koronáztatja magát, ez tipikus libsi pánikkeltés. A fidesz demokratább szellemiségű párt mint szinte bármelyik európai progresszív párt a magyar ellenzéktől Merkelékig.
www.youtube.com/watch?v=NqPUhVl_5Ws
www.youtube.com/watch?v=ETP8-8CnSLA
Ez mondjuk mindkettő a németekről szól, de jól bemutatja a progresszív szellemiséget, és hát amíg ilyenek krákognak hogy nálunk diktatúraveszély van addig nyugodtan alszom. Akkor lenne baj, ha nem krákognának...

A járvány kezeléséről nehéz okosat mondani, nem tudhatjuk hogy a hozott intézkedések utólag majd túl szigorúnak vagy túl enyhének fognak bizonyulni, és bármit is csinálnak Orbánák az emberek úgyis belekötnek. Szerintem zömében jól csinálják, biztos lehetne még jobban is, de eddig még egy félmondatnyi értelmes javaslatot sem láttam az ellenzéktől arra nézvést hogy mit kellene csinálni, csak a demagóg baromságot arról hogy osszanak pénzt vég nélkül, meg ilyenek. Pfff.

Nekem mondjuk lenne pár ötletem amiről részben már itt is beszéltem, pl. hogy villámgyorsan egy előrehozott nyugdíjprogramot kellene hirdetni egyfelől a veszélyeztetett korúak védelmére, másrészt a robbanászerűen terjedő munkanélküliség enyhítésére, vagy hogy vidéki városokban ~tízezer lakosonként 1-1 miniüzemet kellene (szintén villámgyorsan) telepíteni az önkormányzatok irányításával, ahol fertőtlenítőt, védőmaszkot, kesztyűt, koronatesztet meg ilyesmit gyártanának munkanélkülieknek munkát adva. Nehogymár importálni kelljen ezeket a szarokat, inkább mi adjunk el exportra. Emellett a mezőgazdaságot kellene most nagyon tolni, az államnak erős kézzel be kellene avatkozni hogy lehetőleg minden használható földterületen legyen valami termelés, akkor is ha ez az EU-nak esetleg nem tetszik. Aztán ha sok a fölös kajánk, az is mehet exportra, de azt mindenképp kerüljük el, hogy aranyáron kelljen kaját importálnunk egy élelmiszer-világválság közepén.

Talán nem ártana egy csatorna ahol ilyen gondolatokat, ötleteket el lehetne juttatni a kormányhoz úgy, hogy meg is fontolják, ne csak valami látszat-bohóckodás legyen az egész amit olvasatlanul törölnek vagy borítanak a kukába.

Deansdale 2020.03.24. 20:36:12

@Borathan: Ez tökéletes ellenzéki értelmezése a helyzetnek, s mint ilyen nem túl objektív, dehát na. Én arra lennék kíváncsi, hogy ki tudott volna JOBBAN kormányozni, és sajnos egyetlen ellenzéki pártot sem tudok akiről ezt akár a legvadabb álmaimban elképzelhetőnek tartanám. Tök jó lenne egy nem létező fantompártra szavazni ami elhozná a kánaánt, de nekünk sajnos Gyurcsányék meg Orbánék között kell választanunk.

yotta 2020.03.24. 21:10:59

@Deansdale: "Azokban a mondatokban az van leírva, hogy meg kellene próbálni minimalizálni az emberéletekben mérhető veszteséget, ami abszolút nem hasonlít a te értelmezésedre, miszerint "emberi életeket hagyni kell elpusztulni".

Sajnálom, de ha az explicit állítás(ok) nem azt jelentik, ami le van írva: "ahelyett, hogy hagynánk a következő hetekben meghalni néhány száz nyolcvan év felettit" -akkor mivégre is nyissam ki a pofámat?

Deansdale 2020.03.24. 21:24:55

@yotta: Értelmezés kérdése, illetve rossz- vagy jóhiszeműségé. Ragaszkodhatsz a saját szád ízéhez, miszerint JZK egy rohadt szemét aki direkt meg akarja dögleszteni a nyuggereket, csakhát mindketten tudjuk hogy amit mondott az valójában nem erről szólt.

yotta 2020.03.24. 21:32:57

@Deansdale: Biztosíthatlak arról, hogy nincs két személyiségem, amit leírok, azt úgy is gondolom. Lehet persze, hogy nem helyesen, de ez más kérdés.

Borathan 2020.03.24. 23:18:56

@Deansdale: az konkrét tény, hogy a visegrádi országok mind jobban élnek, mint mi, ami nem így volt 10 éve
A focink eredménye is elég konkrét tény
A gyerekszám nem növekedése is konkrét tény
Az is konkrét tény, hogy az ellenzék sem lett volna jobb, próbálták, nem ment jobban

-JzK- 2020.03.25. 00:12:06

@Deansdale:
“ Nekem is vannak idős szüleim, meg egy még idősebb nagyanyám, akiket nem szívesen veszítenék el”

Detto. Sőt tudni kell, hogy egy államférfinak olykor a hazája, a többség sorsát kell szem előtt tartani a saját családja árán is. A spanyol polgárháborúban volt egy tábornok, akinek elfogták a fiát a vörösök, és szabadon bocsátásáért cserébe a megadást követelték. A tábornok valami olyasmit felelt, hogy mindennél jobban szereti a fiát, de neki tábornokként tízezer beosztott katona és a hazája sorsát kell előre helyeznie. De ugyanezt csinálta Sztálin is, amikor a németek elfogták a fiát.
Horthy erre nem volt képes, összetojta magát, amikor a németek elfogták a fiát, és nem volt képes azt cselekedni, ami meggyőződése szerint a haza érdeke lett volna. Holott a hős katonamúltja alapján államférfitól ez elvárható lett volna. Horthy fiának élete miatt végigvonult a front, és meghalt többszázezer magyar civil és katona, és szétlőtték az országot.

Ha a mai politikusok államférfiak lennének, akkor nem a saját, vagy a rokonságuk, hanem a haza, a többség, a társadalom érdekét kéne nézniük.

Ha az az intézkedés a helyes, akkor is azt kell cselekedni, ha abba én vagy valamely szerettem belehal.

-JzK- 2020.03.25. 00:23:33

@-JzK-:
Megtaláltam, ő volt az: https://en.wikipedia.org/wiki/José_Moscardó_Ituarte

Republican forces captured Moscardó's 24-year-old son, Luis. They called the Alcazar on the telephone and Moscardó himself picked up the receiver. The political officer of the Republican force informed him that unless he surrendered the Alcazar, Luis would be shot. Moscardó asked to speak to his son. He then told Luis, "Commend your soul to God and die like a patriot, shouting 'Long live Christ the King' and 'Long live Spain.'" "That," answered his son, "I can do."

yotta 2020.03.25. 07:23:07

@-JzK-: "Detto."

A sors különös fintora, hogy soha nem a kegyetlen gondolatok gazdáit sújtja...

-JzK- 2020.03.25. 18:12:04

Nahát, Trump úgy néz ki, hogy olvasta, amiket itt írtam: index.hu/kulfold/2020/03/25/new_york_jarvany_koronavirus_trump_cuomo_usa/

"„Ha az orvosokon múlna, az egész világot lezárnák” – mondta Trump, aki szerint az eddigi korlátozásokat is mihamarabb fel fogják számolni, és nem hagyják, hogy elhúzódó gazdasági válságba sodorja az országot a koronavírus – amit ő előszeretettel „kínai vírusnak” nevez.

Nem szabad, hogy a gyógyítás több kárt okozzon a járványnál

– jelentette ki a Fox Newsnak, és azt jósolta, hogy a munkahelyek bezárása tömeges depresszióhoz vagy akár ezrek öngyilkosságához is vezethet. „Több embert fogunk elveszíteni azzal, ha mély recesszióba vagy depresszióba süllyed az ország.”

Épp ezért Trump azt a javaslatot tette, hogy április közepéig – a járvány által legjobban sújtott államokat leszámítva – minden induljon újra az Egyesült Államokban.

Az országot vissza kell állítani a munkába, és az országunk ismét munkába akar állni."

KalmanBlog 2020.03.25. 19:04:19

@-JzK-: Arra hajlamosokat már az izoláltság és a bezártság is túltolhat akár. Az anyagi gondok csak azután jönnek majd.

A bérlőnk már be is jelentette, hogy nem fog tudni fizetni. Szerencsére van hová költöznie, nem az utcára kell tennünk. Csak messzebbről jár majd dolgozni. Oh wait... Dolgozni már nem fog járni...

Deansdale 2020.03.28. 21:33:19

@Gazellla: Ez is a rohadt fidesz miatt van :)

-JzK- 2020.03.29. 00:58:44

@Gazellla: @Deansdale:

Az adat valószínűleg igaz. A magyar kórházi ellátásra eléggé jellemző, hogy a nyugatinál sokkal több embert és tovább tartanak bent megfigyelésre. Ez az állam szempontjából pazarló és drága dolog, mert ugye sok ágyat igényel (a kórházaknak meg valszeg azért éri meg, mert így tudnak plusz pénzt szerezni az amúgy nem túl sokhoz), viszont most előny lehet, hogy sokkal több a tartalék a rendszerben.

Egyébként a magyar egészségügy helyzete nem a Fidesz, hanem az elmúlt 3 évtized közös bűne. A Fidesz simán nem nyúl hozzá, mert a Gyurcsány- és a Horváth Ágnes féle reformnak nevezett ámokfutásból azt tanulta meg, hogy aki ehhez a dinoszauruszhoz hozzányúl, az belebukik. Így inkább görgetik tovább a problémákat. Csak a helyzet tényleg egyre tarthatatlanabb, előbb-utóbb hozzá kell majd nyúlni. Máshonnan forrásokat kell elvonni, ami fájna az azon élősködő piócáknak, a jó egészségügy meg a rendszerben jól megélő orvosbáróknak.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.03.29. 18:20:32

A tesztelésről csak egy futó gondolat: a spanyolok meg a csehek jól bevásároltak kínai gyorstesztekből amikről aztán kiderült, hogy gyakorlatilag szart se érnek és inkább csak hátráltatják a munkát...
www.praguemorning.cz/80-of-rapid-covid-19-tests-the-czech-republic-bought-from-china-are-wrong/
english.elpais.com/society/2020-03-27/unreliability-of-new-tests-delays-effort-to-slow-coronavirus-spread-in-spain.html

Úgyhogy marad a laboratóriumi vizsgálat egyelőre.
Amúgy meg mindannyiunk Grétája elkotyogta, hogy Bezzegsvédországban se tesztelnek senkit csak ha sürgős ellátásra szorul...

Gazellla · http://prochristo.blogspot.com 2020.03.30. 08:24:18

Roosh V legutóbbi videójában volt szó egy durva dán törvényről.

www.thelocal.dk/20200313/denmark-passes-far-reaching-emergency-coronavirus-law

As well as enforcing quarantine measures, the law also allows the authorities to force people to be vaccinated, even though there is currently no vaccination for the virus.

It also empowers them to prohibit access to public institutions, supermarkets and shops, public and private nursing homes and hospitals, and also to impose restrictions on access to public transport.

Initially, the government wanted to the law to give the police the right to enter private homes without a court order if there is a suspicion of coronavirus infection. But this was dropped after opposition from parties in the parliament.

Gazellla · http://prochristo.blogspot.com 2020.03.30. 08:30:00

@Gazellla: Ehhez kapcsolódóan elmondja, hogy Bill Gates már lebegteti egy mikrochip beültetését, ami egyfajta eü ID lenne. Így lehetne csekkolni, be vagy-e oltva és akkor mehetnél boltba.

Azt meg tudjuk, hogy sokan keresztény körökben azt gondolják, a vadállat bélyege egy chip lesz, amit beléd ültetnek.

Ekkor láttam, hogy egy fenevad száll föl a tengerből, melynek hét feje {Dán 7,3.7} és tíz szarva volt, és szarvain tíz királyi korona, fejein pedig a káromlás nevei.
A fenevad, amelyet láttam, hasonló volt a párduchoz, a lábai mint a medve lábai, a szája mint az oroszlán szája {Dán 7,4-6}, és a sárkány neki adta erejét, trónját és nagy hatalmát.
Láttam, hogy a fejei közül az egyik szinte halálosan megsebesült, de halálos sebe meggyógyult.Az egész föld csodálkozva követte a fenevadat.
Imádták a sárkányt, aki hatalmat adott a fenevadnak, és imádták a fenevadat, és így szóltak: »Ki hasonló a fenevadhoz, és ki harcolhatna vele?«
Nagy dolgokat és káromlást beszélő száj adatott neki {Dán 7,8.25}, és hatalmat kapott a cselekvésre negyvenkét hónapig.
Káromlásra nyitotta száját Isten ellen, hogy káromolja nevét és hajlékát és az ég lakóit.
Megadatott neki, hogy harcoljon a szentekkel, és legyőzze őket {Dán 7,21}. Hatalmat kapott minden törzs és nép és nyelv és nemzet fölött.
És imádni fogja őt a föld minden lakója, akiknek a neve nincs beírva a megölt Báránynak életkönyvébe {Dán 12,1} a világ kezdete óta.
Akinek van füle, hallja meg!
Akinek fogságba kell mennie, az fogságba megy,akinek kard által kell meghalnia, azt karddal kell megölni {Jer 15,2}.. – Ez a szentek béketűrése és hite. –
Ekkor láttam, hogy egy másik fenevad száll fel a szárazföldből, amelynek két szarva volt, hasonlók a Bárányéhoz, de úgy beszélt, mint a sárkány.
Ez gyakorolja az első fenevad teljes hatalmát az ő színe előtt, és rábírja a földet és a föld lakóit, hogy imádják az első fenevadat, amelynek a halálos sebe meggyógyult.
Nagy jeleket művel, s még azt is megteszi, hogy tűz szálljon le az égből az emberek szeme láttára.
Elcsábítja a föld lakóit a jelekkel, amelyekre hatalmat kapott, hogy megtegye a fenevad színe előtt, s azt mondja a föld lakóinak, hogy készítsék el annak a fenevadnak a képmását, amelynek kard által ejtett sebe van, de életben maradt.
Hatalmat kapott, hogy lelket adjon a fenevad képmásának, és hogy megszólaljon a fenevad képmása, és megölethesse azokat, akik nem imádják a fenevad képmását {Dán 3,5-6}.
Megteszi, hogy minden kicsiny és nagy, gazdag és szegény, szabad és szolga bélyeget viseljen a jobb kezén vagy a homlokán;
és senki se vásárolhasson vagy adhasson el, ha nem viseli a vadállat bélyegét: a nevét, vagy a nevének számát.
– Ez a bölcsesség. Akinek van értelme, számítsa ki a vadállat számát; mert ember száma az, és a száma hatszázhatvanhat. –
Jel 13,1-18

KalmanBlog 2020.03.30. 13:29:27

@Gazellla: Bill jó nagy pimaszságokat csinált az üzletben is. Jó gazdag lett, és elkezdett alapítványokra költeni, meg a világ "megmentésére" és hirtelen jófiú lett belőle. Ha az átlag embert kérdezed, az simán megbízik benne, hogy jót akar nekünk, annyi pénze van, hogy abból jut neki jótékonykodni.

Hasonló Soroshoz, akiről szintén a többségnek jóságos nagybácsi kép élt a fejében ameddig az államunk - nagyon helyesen - el nem kezdte a lejárató kampányát ellene. Emlékszem annó az iskolatej akciót a Soros finanszírozta, gondolom ezzel is olcsó népszerűséget akart vásárolni. Egy egész generáció úgy nőtt fel, hogy Soros a jóságos magyar származású öregúr, aki mesésen meggazdagodott, és öreg korára jót akar tenni nekünk.

Ezek a mesék, plusz a láthatatlan ellenségtől (a vírusra gondolok ugye) való félelem teljesen elvakítják az embereket, és önként hajtják igába a fejüket. Jöhet akármilyen teszteletlen kotyvalék izomba, csip a fül mögé, bármi. Csak mentsenek meg a jóságos öregurak a láthatatlan ellenségtől! Gyáva embernek nincs hazája! Ahogy a bölcs mondásunk tartja.

Nem tudom, hogy a fenevad bélyegét szó szerint kell érteni, vagy átvitt értelemben? Ugyanúgy a mobiltelefon is lehet a fenavad bélyege, bár azt egyelőre még elvileg letehetnénk a kezünkből.

A csip csak ráadás lesz, mert időközben teljesen elfogadott normává vált a mobiltelefon általi követés. Orbán belengette, hogy cellainfók alapján fogják a karantént elrendelni és kikényszeríteni. Megjelentek a koronavírus kontakt-kereső appok is: az átlaguser könyörög, hogy kövesség elektronikusan minden lépésést, és kövesség vissza, hogy kikkel találkozott! És mindez egy influenza miatt! Megáll az eszem!

Sajnos széllel szemben próbál hugyozni, aki erre rávilágít, mert a többség teljesen vak a problémára.

KalmanBlog 2020.03.30. 13:40:35

Fehéroroszország elnöke az abszolút Jani: "Few measures have been enforced to curb coronavirus in Belarus – instead, people are being urged to drink vodka and go to saunas."

"Csak néhány intézkedést tettek a koronavírus ellen. Inkább az embereket arra bíztatják, hogy igyanak vodkát és szaunázzanak."

Lehet, hogy kicsit több lesz a halálesetük, de egyszer úgyis meghal mindenki, nem igaz? Viszont ha végigcsinálják így, akkor nem áll le a gazdaságuk és ők lesznek az egész hisztéria nyertesei!

"At the event, he told a reporter: “It’s better to die standing on your feet than to live on your knees.”"

" Az eseményen ezt mondta a riporternek: "Jobb állva meghalni, mint letérdelve élni." "

Így áll hozzá egy igazi államférfi, aki fel meri vállalni a döntést! Ha bele is bukik, legalább bátor volt! Meglátjuk kinek lesz igaza!

Link: dailystormer.su/belarus-president-refuses-to-cancel-events-says-vodka-and-saunas-will-beat-coronavirus/ (azért a vöröcsillagos mez kicsit durva...)

-JzK- 2020.03.30. 13:46:08

@Gazellla:

Azt ugye tudod, hogy a katolikus értelmezés nem ez, a millenaristák szokták ezt így értelmezni. A katolikus értelmezés a (részleges) preterizmust vallja a Jelenések könyve első 19. fejezetét illetően.

Gazellla · http://prochristo.blogspot.com 2020.03.30. 14:26:58

@KalmanBlog: Ezekről a dolgokról igazából csak találgathatunk. A telefon szerintem nem az, bár nyilván azzal is vannak necces dolgok, de ez a chip már komolyabb jelöltnek tűnik. Vajon mi lesz abban a vakcinában, hogy ennyire be kell adni, hogy ha nem kapod meg, boltba és kórházba se mehetsz? Én már gimisként a H1N1 elleni oltást se adattam be, bűzlött az egész, mi van, ha meddőséget okoz mondjuk? (Persze ez egy konteo, és nem állítom, hogy azt okozott. Minimum jó üzlet volt valakinek, ártatlanul az egészségre.) Persze lehet, nem maga a vakcina a lényeg, hanem az, hogy rá hivatkozva beültethessék a chipet. Aztán egyszer csak majd nem azt csekkolják vele, milyen védőoltást kaptál, hanem mik a vallási és politikai nézeteid, és az alapján engednek be a boltba vagy látnak el a kórházakban.

Jól leírtad a helyzetet, és azt is, hogy sajnos az emberek töredékének a töredéke lesz, aki átlát a szitán. Súlyos törések lesznek itt a családokban, egyházi közösségekben is, sőt már vannak. Az 1984 jut az eszembe, ahol mindig háborút játszottak, hogy rendkívüli helyzet lehessen folyamatosan. Amúgy egyszer volt szerencsém a molyon kommenteket olvasni arról, hogy megfigyel az okos tv, mint az 1984-ben. Tudod, mi volt a legtöbbek reakciója? „Engem nem zavar, hiszen úgyse mondok semmi olyat." Persze mit várok egy olyan nemzedékről, aki önként kiposztolja a netre mind a saját életét, mind a gyerekeiét.

KalmanBlog 2020.04.01. 02:52:13

Ezt nem tudom láttátok-e már: www.youtube.com/watch?v=p_AyuhbnPOI How Dr. Wolfgang Wodarg sees the current Corona pandemic - spoiler: korona szkeptikus

Gazellla · http://prochristo.blogspot.com 2020.04.08. 06:50:09

Hm-hm, nahát-nahát...
index.hu/kulfold/2020/04/07/anthony_fauci_amerika_koronavirus_jarvanyugyi_szakerto/

„A világ talán soha nem térhet vissza ahhoz, amit normálisnak tartottunk a koronavírus-járvány kitörése előtt ... bár később fokozatosan visszatérhetünk ahhoz, hogy újra társadalomként működhessünk, a vírus még akkor is, ha időközben meglesz ellene az oltás, fenyegetést jelent majd. „ Amikor visszatérünk a normális élethez, amikor visszatérünk ahhoz a ponthoz, ahol újra társadalomként tudunk funkcionálni, ha azt akarják, hogy ez olyan legyen, mint a koronavírus előtt, az nem fog megtörténni, mert a fenyegetés itt marad” – fogalmazott.

Azt is elmondta, hogy az embereknek fel kell készülniük arra, hogy a vírus jövőre visszatér."

Deansdale 2020.04.08. 08:27:03

@Gazellla: Semmilyen krízist nem szabad kihasználatlanul hagyni, ezt már rég megmondták. A jogaink és a szabadságunk évről évre karcsúsodnak. Az igazán szomorú az egészben az, hogy sokszor a papíron konzervatív kormányok is a globalista kottából játszanak. Egyáltalán nem kétlem, hogy sok helyen tényleg lesznek maradandó törvényi változások. Mondjuk Orbánban még bízok valamennyire, hogy nem tervezi a válságintézkedések egy részét örökre rajtunk felejteni, de a fene tudja.

Gazellla · http://prochristo.blogspot.com 2020.04.08. 08:42:00

@Deansdale: Az a baj, hogy a hisztis tömeg hatalmas politikai nyomást helyez Orbánra. A baloldal simán hatalomra juthat, ha elhiszi a plebs, hogy Orbán nem kezeli elég szigorúan az aktuális mindmeghalunk vírust. Gyakorlatilag a nép azt akarja most, hogy elnyomják, korlátozzák és centiről centire ellenőrizzék.

Deansdale 2020.04.08. 08:59:38

Az amcsi járványügyi intézet (CDC) igazgatója szerint a halálozási számok jóval alacsonyabbak lesznek az előrejelzettnél - remélem nem csukják le rémhírterjesztés miatt :)

www.breitbart.com/health/2020/04/07/cdc-director-coronavirus-death-toll-will-be-much-much-much-lower-than-projected/

Deansdale 2020.04.08. 09:09:03

@Gazellla: Legyen meg a nép akarata, csak mikor lecseng a pánik akkor majd ugyanilyen vehemenciával követeljék a normális mederbe való visszatérést is...

Deansdale 2020.04.09. 09:13:51

A legújabb pletykák szerint Wuhanban a reménytelenebb pácienseknek megelőlegezik a hamvasztást, nem várnak vele fölöslegesen addig míg meg is halnak a szerencsétlenek:
www.breitbart.com/asia/2020/04/07/report-wuhan-funeral-homes-burned-people-alive/