HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Wildhunt: @Deansdale: csakhogy ez mind hozzátesz az összköltséghez. Az üzemeltetési költségekhez ettől kezdve hozzá kell adni a csövek évenkénti javítását, ahogy fentebb írtam. Az üvegházas megoldástól amúgy ... (2024.03.19. 11:58) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • Deansdale: @Wildhunt: A komposztdombot eleve cserélni kell évente, csak pár hónapig termel hőt, utána fel lehet használni komposztként. Nyilván olyan életmódhoz való, ahol kell is a komposzt mert termesztesz v... (2024.03.19. 11:43) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • Wildhunt: @Deansdale: tapasztalati bizonyíték nem elég, Rövidtávú nem elég. Fűtésrendszert nem 5 évre tervezel. Ha pld évente le kell bontanod a hőcserélőről a komposztdombot karbantartás címén, akkor kevéss... (2024.03.19. 09:46) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • Deansdale: @GABOR2: Ahogy írtam, nem valami konkrét ügyet akarok megoldani, ez csak az agyunk tornáztatása. Ha az könnyebb akkor vedd úgy, hogy az apokalipszis utáni mad max jövőre tervezünk, úgy, hogy gáz és ... (2024.03.19. 07:36) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • Deansdale: @Wildhunt: Mivel vannak tapasztalatok arról, hogy a hóval belepett komposztdomb is tökéletesen üzemel, sőt, leolvad róla a hó, szerintem egy üvegházba tett komposztdombot nem tenne tönkre egy a köze... (2024.03.19. 07:33) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • Utolsó 20

A COVID és a jövő

2020.05.15. 12:26 Deansdale

Tegyük félre a vitákat arról, hogy a COVID-19 kiféle-miféle, honnan jött, mennyire súlyos, vagy hogy tulajdonképp létezik-e egyáltalán. Mindez végső soron teljesen mellékes abból a szempontból, hogy mikor mához egy évre fölébredünk otthonainkban és nekiállunk a napi rutinnak, akkor az hogyan fog kinézni. A lényeg ebből a szempontból nem az elmélet, hanem a gyakorlat: ugyanolyan lesz az életünk mint a vírus előtt, vagy olyan mint most, netán jobb, rosszabb? A kilátások egyelőre nem túl rózsásak, a de facto "világhatalom" szócsöve, vagyis a fősodratú média ugyanis minden csatornán azt sugározza, hogy a régi életmódnak lőttek, innentől permanens paranoiában éljük majd az életünket mindannyian, maszkban, másfél méterre, soha nem érintve senkit az otthonaink falain kívül.

Nem tudom ti hogy vagytok ezzel, szerintem ez egy idióta rémálom. Előre hozva a végkövetkeztetést, ami általában a cikk végén szokott fityegni: minden normális embernek minden erejével küzdeni kell az ellen, hogy szűk politikai illetve tanácsadói körök ilyen disztópiát erőltethessenek a világra.

Vissza kell kapnunk a normális életünket, ez nem vita tárgya, és teljesen mindegy hogy ki mennyire van betojva a vírustól, semmiféle személyes félelem nem lehet elég indok a normális emberi létezés felszámolására. Főleg olyan példákkal a háttérben, mint a svéd, ahol ugye látszik hogy normál életvitel mellett is alig-alig nagyobb a halálozás mint az abszurd életellenes karanténok közepén. Sőt, egyes lezárt országokénál még jobbak is a mutatóik. Bármennyire is fél az ember a betegségtől és haláltól, a jelenség egészét nézve nyilvánvaló, hogy semmi nem indokolja az egészséges emberi életmód lecserélését egy olyan purgatóriumi nyomorra, ahol mindenki gyanakvással néz mindenki másra és megszűnik minden olyan tényező, amiért egyáltalán értelme van egymás közelében lennünk. Még a kutyámat sem tenném ki olyan életnek, ahol nincsenek érintések. A szó legszorosabb értelmében betegebbé tesz minket az emberi érintkezés hiánya, mint bármiféle vírus, ami amúgy 95%-ban csak azokat öli meg akiket az influenza is megölt volna, de ne hasonlítsuk az influenzához, mert csak. Illetve mert elvisz a gondolatrendőrség.

A józan paraszti ész mellett szólnak szigorúan orvosi érvek is, például hogy az immunrendszerünk akkor működik normálisan ha rendszeresen érik a megszokott mindennapi ingerek. Pár hónapos karanténnal csak legyengítjük a saját védekezőképességünket a betegségekkel szemben. Emberiség elleni bűncselekmény az a szándékos néphülyítés, hogy maszkkal és távolságtartással kizárhatod az életedből a vírusokat, és így kvázi sosem betegszel majd meg. Ennek az ellenkezője igaz: ha egy ideig elzárod magad a világtól, az ellenállóképességed leépül, és utána bármilyen szir-szar kórság sokkal jobban lever a lábadról. Ne gondold, hogy örökké kivédheted a kórokozókat, hogy mostantól életed természetes végéig, évtizedeken át majd egyetlen vírus sem fog rést találni a pajzsodon. Aki ilyesmiben reménykedik, akár kimondatlanul, az jobb ha már most elkezdi felkészíteni magát a keserű csalódásra.

Főleg a gyermekeket teszi tönkre ez a hülyeség, akiknek az immunrendszere még fejlődik, illetve fejlődne ha hagynánk. Rájuk a kínai nátha amúgy sem veszélyes, de mégis óvjuk őket még a széltől is, nehogy véletlenül normális ütemben fejlődjön a szervezetük ellenállóképessége. Aztán jönnek az allergiák, az autoimmun betegségek, meg a hasonló civilizációs ártalmak, amiket mind a saját hülyeségünknek köszönhetünk. Illetve most már annak is, hogy a globális háttérhatalom, vagy nevezd ahogy akarod, úgy döntött ideje a meglévő társadalmi széthúzást, az emberek közötti bizalmatlanságot és ellenségeskedést a következő szintre emelni. Nem elég, hogy utálod a szomszédot mert Orcsányista vagy Gyurbánbarát, nem elég ha rühelled mert más a szexuális beállítottsága, vallása, bőrszíne - most már szó szerint rettegned kell tőle, tartani a két lépés távolságot és úgy nézni rá mintha két lábon járó pestisgóc lenne a szerencsétlen. Sőt, mostantól a saját rokonaiddal és szeretteiddel is viselkedj így! A megosztottság elleni utolsó védőbástya is dőljön le, mindenki rettegjen mindenkitől.

Ne látogass barátot, hagyd magányban meghalni idős rokonaid, jelentsd fel aki nem hajlandó feladni emberségét.

És persze rettegj, mert mi van ha influenzás leszel? Pardon, kínafluenzás. Ha nem ugrunk fejest önként egy orwelli pokolba, akkor a 90 éves tődőbeteg nénikék nem fognak örökké élni!!! Hát van neked szíved?!

Szinte mindenkinek vannak idős rokonai, például nekem is, és természetesen nem szeretném őket idő előtt elveszíteni. Ugyanakkor tisztában vagyok azzal, hogy az influenza létezik, és bármikor elvihet bárkit aki eléggé legyengült és nem bír ellenállni. Mégsem javasoltam soha, hogy az influenza miatt szűnjön meg az emberi élet abban a formában ahogyan ismerjük. Ugyanezt a wuhanvírus miatt sem tartom elfogadhatónak.

2017 januárjában egy hónap alatt 5000 ember halt bele az influenzába hazánkban. Eddig a covid kevesebb mint 500 embert vitt el 4 hónap alatt, és nincs okunk feltételezni hogy ez a szám nagyságrendekkel magasabb lenne a lezárások hiányában (lásd ismét a svéd példát). Mi a büdös franc folyik itt? Mi kell ahhoz, hogy az emberek felébredjenek és felfogják, ez egy mesterségesen felduzzasztott krízis ami messze nem indokolja a drákói intézkedéseket, amiket az örve alatt bevezettek?

Mindenképpen követelnünk kell, hogy bármikor is vet véget a kormányzat a vírushisztériának, utána töröljék el a sok hülyeséget és adják vissza a normális életünket. Teljes mértékben elfogadhatatlan bármiféle korlátozás hosszabb távúvá vagy örök érvényűvé tétele egy olyan kamupandémiára hivatkozva, ami a végtelen megfélemlítő kampányokra fittyet hányva még annyi áldozatot sem követelt mint egy közepes influenzaszezon.

Ha hagyjuk, hogy palira vegyenek minket, és ránk húzzanak egy olyan torz életmódot ami ellen még jobb érzésű csimpánzok is lázadnának, akkor meg is érdemeljük amit kapunk.

286 komment

Címkék: politika szép új világ piros és kék pirula

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2020.06.05. 21:46:04

Besz@rás... ez sokkal kiterjedtebb mint gondoltam... Az új progresszív jelszó... "Defund the Police". Meg akarják szüntetni ezek a... rendőrséget. Miközben... szétlopkodják a városokat. Ezek... erre már tényleg nincsenek szavak.

"Defund the Police"

www.theatlantic.com/ideas/archive/2020/06/defund-police/612682/

zriff 2020.06.05. 21:46:36

Engem ettől rázott ki a hideg: www.joshwho.net/its-a-cult-protesters-lie-on-hot-pavement-in-extreme-heat-and-humidity-chanting-i-cant-breathe-like-zombies-video/

Ez már tisztán vallási fanatizmus, készülnek az utópia eljövetelére, az usának tartok tőle végleg befellegezett.

GABOR2 2020.06.05. 21:48:50

@zriff: A sok gender szakos csak mint fizetett tüntető tud megélni.

Madarász Henrik 2020.06.05. 23:15:41

@GABOR2: Majd megugrik a helyi liberálisok halálozása, amikor a fekete bandák házról házra járva kirabolják a házakat és megerőszakolják a nőket.

csi szi 2020.06.05. 23:31:50

@GABOR2: Csinálnak majd új rendőrséget, forradalmak után úgy szokás.

Wildhunt 2020.06.06. 10:30:03

@Madarász Henrik: nem, egyszerű gazemberekből. Lásd az oroszoknál a cseka, nálunk az AVO, stb. A kommunistáknak semmi fantáziájuk.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.06.06. 10:42:58

@GABOR2: "Valami komédiában élünk?"
Amerika halad a polgárháború felé.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.06.06. 10:46:33

@GABOR2: Mondom én, polgárháború. Amikor az emberek saját kezükbe veszik az "igazságszolgáltatást" mert az állami már nem működik. Szép kis jövőnek nézünk elébe.

Madarász Henrik 2020.06.06. 10:52:05

@Wildhunt: Amúgy el nem tudom képzelni hogy képzelik ezek a barom balosok a saját rendőrségüket, majd csak a fehérek ellen fognak eljárni, a színesek meg büntetlenül bármit elkövethetnek ?

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.06.06. 18:23:44

@Madarász Henrik: Kivárják, amíg a lakosság felfegyverzett része elkezd kiállni magáért, és majd akkor küldik be a nemzeti gárdát meg a hadsereget.

Madarász Henrik 2020.06.06. 21:55:02

@don Fefinho: Akkor meglesz a történelem első szervezet fehér irtása és az USA mint állam megszűnik.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.06.06. 22:46:55

@Madarász Henrik: Nekik szerintem már córesz ígyis-úgyis, az izgalmasabb kérdés, hogy mi nő majd ki a romokból-hamvakból.

Wildhunt 2020.06.06. 23:32:32

@Madarász Henrik: Ha megtörténik, akkor még egy ország bukik, akik Magyarországot el akarták temetni. Csak mondom...

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.06.07. 00:57:31

@Wildhunt: Függetlenül attól, hogy tényleg mondta-e, vagy csak a szájába adta az utókor (utóbbi), nagy kedvencem az Apponyi-jóslat.

Deansdale 2020.06.07. 08:25:53

@Wildhunt: Mondjuk nekünk ez nem túl nagy öröm, tekintve hogy az ő bukásukkal mi szarabb helyzetbe kerülünk, nem jobba... Nem látom sok értelmét múltbéli gyűlölségeket fenntartani. Trianon egy olyan vasmacska amit mára már önszántunkból hurcolunk a nyakunkban.

Wildhunt 2020.06.07. 09:17:59

@Deansdale: mihez képest? Egyelőre úgy néz ki, hogy ilyen esetben leáll a kivándorlás, lassan megegyezünk a tótokkal meg az ukránokkal is, (a szerbekkel már gyakorlatilag sikerült) a románoknak lassan a fejükre szakad a társadalmuk... Persze, ha leáll a német ipar, azt megérezzük. De nem biztos, hogy nettó vesztesek lennénk.

Deansdale 2020.06.07. 10:04:25

@Wildhunt: Hát egyfelől nekem eléggé fájna elveszteni évezredes európai kultúrákat, már így is elég elszomorító hogy az unokáim sosem láthatják az "igazi" Párizst, Londont, stb., de a probléma nyilván messzebbre mutat a turizmusnál.

Másfelől minden elsüllyedő fehér országgal mi egyre kisebb szigetekké válunk a szartengerben - mit gondolsz, ha 100 év múlva már csak maroknyi ország marad állva a nyugati civilizációból, akkor mennyi esélyünk lesz megmaradni? A 7-8 milliárd színesbőrű aki körül fog venni minden ilyen szigetet simán ledönt bármilyen falat vagy kerítést, és felzabálnak minket. Tekintve, hogy már jelenleg is kevesebb mint 10%-át adjuk a föld lakosságának, illetve látva hogy merre halad a világ, az egyetlen esélyünk a túlélésre az összefogás. Ha egymás bukásának örülünk mind megdöglünk.

Wildhunt 2020.06.07. 10:44:20

@Deansdale: Az elsüllyedő fehér országokon már nem igazán tudsz segíteni, siránkozni rajtuk erősen kontraproduktív. Az a maroknyi ország aki esetleg megmarad azért elég sokat tehet, nem lenne a történelemben példa nélkül való. Az angolok valahogy le tudták gyűrni egész Indiát, a franciák fél Afrikát, de Izrael is elég hatékonyan rúgta seggbe a fél arab világot még a mostani szintje előtt is, stb. Macedóniai Nagy Sándor, ha megvolt? Ne menjek messzire, Kuntakinte a mai napig nem tanult meg még Kalasnyikovot sem gyártani. Vagyis ha sikeresen bedöntik a fejlet világot, megszüntetik a fehér rasszista tudomáyt akkor eléggé el lesznek foglalva a pestis-feketehimlő-lepra kombóval.
És pont az összefogásról beszéltem fentebb. A szerbekkel gyakorlatilag megegyeztünk, túltettük magunkat a kölcsönös népirtásokon. Most ha minden OK, akkor a szlovákokkal is menni fog a dolog. Az ukránok ha elég éhesek lesznek/fáznak télen, és nincs sem az amerikai sem a német pénz hogy befogják a lakosság száját: vagy széthullanak, vagy kiegyeznek a szomszédokkal. A románoknak meg gyakorlatilag végük,csak még nem tudják. A lakosság 20-25%-a dolgozik külföldön. A lengyelek a 10-15%-ba csak azért nem roppantak bele, mert importálják az ukránokat, a románokhoz viszont egyrészt nem nagyon megy senki, másrészt több a cigányuk )és még problémásabbak is) mint nálunk (javíts ki, ha tévedek). Európa most egy időzített bomba. Mi itt középtájt meg tudunk csinálni, ha 100 év késéssel is, egy működő államszövetséget. Ehhez az kell, hogy a tianoni tolvajok túltegyék magukat azon, hogy a mai napig azon rettegnek, amit érdem nélkül, ajándékba kaptak, azt jajjmilesz ha elveszik.

Deansdale 2020.06.07. 11:57:54

@Wildhunt: Pakisztánnak atomfegyvere van... Ha - akár demokratikusan - befoglalják Németo-t vagy Angliát akkor egy futószalag mellett a gombokat nyomkodni még csimpánzok is tudják. A technológiai előnyünk napról napra fogyatkozik.

Amúgy az nagyon helyes, hogy államszinten szövetkezünk a szomszédokkal, amit trianonról mondtam az arra a kisebbségre vonatkozott ami a mai napig dédelgeti a trianoni gyűlöletet a szomszédok és az egyéb érintettek iránt, mint ha lenne bármi értelme 100 évvel a dolog után még követelőzni, fröcsögni, vagy akár siránkozni. Soha senki nem fog nekünk visszaadni 10 deka földet sem, és igazából már teljesen irracionális ilyesmiről még álmodozni vagy társalogni is, nemhogy követelni. Ennyi erővel követelhetnénk kárpótlást a tatártól vagy a töröktől is, bakker, a történelem ellen nincs orvosság, megtörtént, vége. Vagy képesek vagyunk erővel érvényt szerezni az érdekeinknek, vagy mehetünk a sóhivatalba. Az meg nemhogy kérdéses, de egyenesen nyilvánvalóan téves, hogy érdekünkben állna erővel visszacsatolni azokat a területeket, még ha lenne is hozzá megfelelő hadseregünk.

Ha lenne egy csöpp eszünk az így elpocsékolt energiát inkább abba ölnénk, hogy idetelepítenénk a határon túli magyarság arra érdemes részét. A demográfiai trendek tekintetében hatalmas lökést adhatna akár csak 100E értelmes magyar nemzetiségű ember betelepítése is. Cserébe kitelepíthetnénk más nemzetiségűeket... :|

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.06.07. 12:02:45

@Deansdale: Viszont Ámérika mint progresszív világcsendőr bukásával eltűnik a nyomás is, hogy kötelező jelleggel progresszívkedni kellene.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.06.07. 14:15:49

@Madarász Henrik: Nem biztos hogy sok jó származna abból ha az a tömntelen mennyiségű fegyver és atombomba ami az usa kezében van elmebeteg anarchisták ölébe hullna.

Frederick2 2020.06.07. 14:51:54

@Deansdale: Hali! Ritkán járok erre, de gondoltam, felhívom a figyelmedet, hogy GABOR oldalán van egy érdekes vita. Valami olyasmi, hogy a számítógépes játékiparban nincs semmi balos propaganda, csak a hülye alt-right túlteagálja, mert idióták. Hátha érdekel... innen kezdődik:

ujtechkor.blog.hu/2020/04/30/kulturhaborus_tortenesek_119/full_commentlist/1#c38513572

Madarász Henrik 2020.06.07. 16:41:53

@Sipi81: Ez nekem is eszembe jutott, remélem valaki előbb hatástalanítja az indítási kódokat, mielőtt a kezükre jut.

Madarász Henrik 2020.06.07. 16:48:04

@don Fefinho: Pontosan így van, az USA hadserege tartja fent a mostani balos rendet Európában, az nyugateurópai balos államok már nem lennének képesek katonailag beavatkozni itt keleten.

KalmanBlog 2020.06.07. 23:56:29

@Madarász Henrik: Erről jut eszembe, nem tudom olvastátok-e, hogy az USA kivonja Németországból a katonái harmadát. Elég régóta megszállás alatt tartják, és érdekes, hogy pont most jut eszükbe kivonni katonákat... Persze még így is marad jópár.

Kiváncsi vagyok mi az ok? Drága, és felesleges ma már? Vagy szükség lesz rájuk otthon?

KalmanBlog 2020.06.08. 00:00:56

@Frederick2: Gemerekhez tartozik ez a video:

www.youtube.com/watch?v=Il1ce0UplZI&feature=youtu.be

Krist the 30 Year Old Boomer: I Am Done

Egy gamer (ezt az videóját láttam, de a külsőségek alapján gamer reviewer, vagy streamernek látszik az ürge) arról beszél, hogy elege van abból, hogy a teljes játékipar az ideológiai ellensége lett és nem vesz több játékot.

GABOR2 2020.06.08. 01:08:51

Na látom volt Black Lives Matter tüntetés, főleg külföldiekkel.

De igazából a képen látható tábla mutatja, hogy mennyire gyomorforgatóak...

"A fehérek hallgatása erőszak"

mandiner.hu/cikk/20200607_nagyreszt_kulfoldiek_mentek_el_a_budapesti_black_lives_matter_tuntetesre

GABOR2 2020.06.08. 01:09:26

@Frederick2: És én nem is tudtam... Mondjuk alig voltam otthon hétvégén.

Madarász Henrik 2020.06.08. 01:11:54

@KalmanBlog: Elég drága katonai támaszpontokat fenntartani,nem áll túl jól gazdaságilag az USA most, Németország pacifikált terület amerikai terület, kevesebb megszálló is elég.

GABOR2 2020.06.08. 01:23:21

@KalmanBlog: "Kiváncsi vagyok mi az ok? Drága, és felesleges ma már? Vagy szükség lesz rájuk otthon?"

Én úgy tudom, hogy az USA Németországgal fizetteti meg az ott tartózkodásukat, tehát az USA-nak nem lehet drága.

Van egy olyan stratégia, hogy egyre jobban Kína felé helyeződik a seregének nagyobbik része. Mivel Putyin Ukrajnába bement, ezért ez lassult, főleg, hogy olyanok mint a lengyelek ezt nagyon akarták. Talán mostanra jutott oda a dolog, hogy újra tartják magukat az eredeti tervhez, hogy Kíná legyen a fő irány.

Egyébként meg, ha már a németek agyát megszállták, nem is kell igazi hadsereg a németekkel szemben.

Deansdale 2020.06.08. 07:14:00

@KalmanBlog: "katonákat... Vagy szükség lesz rájuk otthon?"

Elméletileg a sereget semmilyen formában nem vethetik be a nép ellen, ez alkotmányellenes lenne és Trump lenne az első elnök aki megteszi... Persze ez nem zárja ki, hogy megtörténjen. Jelenleg is csak a nemzeti gárda oltja a lázongókat, az papíron más kategória mint a hadsereg.

"Gamerekhez tartozik ez a video:"

Láttam tegnap, teljesen igaza van. Ezt a forradalmat már nem lehet visszagyömöszölni a palackba. A többség látja hogy mi történik, a megszokott kamu duma arról hogy ez csak valami széljobbos konteó és a kultúránk nincs is libsi megszállás alatt már nem működik.

KalmanBlog 2020.06.08. 07:48:36

@GABOR2: A cikkből azért ez sem semmi:

G-Ras, aki angolul és magyarul mondott beszédet. A rapper úgy fogalmazott: „a valódi ellenségünk az az emberi természet, az a rendszer, ahogyan az egész Földön most élünk, amit az elmúlt pár ezer évben építettünk fel.”

Még csak nem is kertel azzal, hogy mi a célja: lebontani azt amit az utóbbi néhány ezer évben ősapáink felépítettek. Volt már valaha ennyire magasra törő politikai mozgalom? Instant győztek nagyotmondásban.

KalmanBlog 2020.06.08. 07:52:03

Mostani Roosh V Tweetek - nem linkelem, mert úgyis kitörli ezeket általában pár napon belül.

Ez nálam nagyon LOL:

"George Floyd is a hero.

He single-handedly ended coronavirus."

A másik pedig egy cikkre link az alábbi fülszöveggel:

"Somali refugees in the Minneapolis area who fled political chaos, violence and oppression are alarmed at what they say are emerging signs of similar strife in their new home. “I realized that the U.S. is not much different from the country I came from.”"

www.nytimes.com/2020/06/07/us/minneapolis-somalis-george-floyd.html?smid=tw-nytimes&smtyp=cur

Elgondolkodtató...

KalmanBlog 2020.06.08. 08:25:37

@Deansdale: "Elméletileg a sereget semmilyen formában nem vethetik be a nép ellen, ez alkotmányellenes lenne és Trump lenne az első elnök aki megteszi..."

Valahol olvastam, hogy felmerült ennek a lehetősége is pedig. Eszerint van valami speciális eset, amikor erre is sor kerülhet még a mostani alkotmány keretein belül is. A rendszerkritikusabb elemzők szerint erre lehet számítani, és talán igazából éppen ezért korbácsolja a média az indulatokat mert ez az amit el akarnak érni.

GABOR2 2020.06.08. 10:23:00

@KalmanBlog: Néhány ezer év... akkor a totális primitívségbe menne vissza. El is kezdhetné azzal, hogy nem használ semmi technikát ami terjeszti a nézeteit.

GABOR2 2020.06.08. 10:25:59

@KalmanBlog: Ha lesz rá precedens és megszokják az amerikaik kicsiben, akkor majd később lehet nagyban.

GABOR2 2020.06.08. 11:36:39

Hát megtették... Tényleg minden hülyeséget meg lehet tenni?

"Feloszlatja a rendőrséget a minneapolisi önkormányzat"

hvg.hu/vilag/20200608_Feloszlatja_a_rendorseget_a_minneapolisi_onkormanyzat

Mondjuk ezzel meg az emberek akiknek van saját fegyvere igazoltnak látják majd, hogy nem engedtek és ezután még több érvük lesz.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.06.08. 12:18:53

@KalmanBlog: Pontosan ugyanez a mondat tűnt fel nekem is. :-)
Nekem egyből a szocialista embertípus, újabban homo sorosicus jutott eszembe.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.06.08. 12:20:08

@KalmanBlog: "lebontani azt amit az utóbbi néhány ezer évben ősapáink felépítettek."
Igen, arra vágyik hátha az új kommunista diktatúrában belőle is lehet majd valami pártfunkcionárius mivel jelenleg egy nagy senki.

Deansdale 2020.06.08. 13:24:14

@Frederick2: Bocsesz, nem volt türelmem BadSector hülyeségéhez, egyszerűen túl öreg és cinikus vagyok már ahhoz hogy türelmesen és barátságosan trécseljek olyanokkal akik vagy teljesen síkhülyék, vagy szándékosan hazudnak. Aki manapság még tagadja a libsi térnyerést a szórakoztatóiparban az vagy egy barlangban élő remete akinek fogalma sincs arról ami körülötte zajlik, vagy olyan ember aki titokban egyetért a libsi célokkal, csak hatékonyabb stratégiának tartja ha hazudik erről, mint ha nyíltan bevallaná. Bármelyik vonatkozik is BadSectorra, számomra lehetetlen érdemben vitázni vele, már csak azért is mert a stílusa egy tökkelütött középiskoláséra emlékeztet, amitől ökölbe szorulnak a szemgolyóim.

Ha te bírsz vele vitázni, ahhoz sok kitartást kívánok, szükséged lesz rá...

Frederick2 2020.06.08. 13:41:02

@Deansdale:

"Bocsesz, nem volt türelmem BadSector hülyeségéhez"

BadSector egyébként Herpai Gergely, a PC Guru, a GameStar és PS4Pro.eu egykori újságírója. Kis színes...

(Ha le akarod ellenőrizni az infót, elég beírnod a Google-ba, hogy "Herpai Gergely" és BadSector.)

Amúgy a diskurzus közben születtek azért tökjó gondolataim, amiket megosztok itt a nagyérdeművel. :D

Frederick2 2020.06.08. 13:47:24

@Deansdale: Azt tudtad, hogy az Assassin's Creed világát is telepumpálták girl powerekkel. Egyik pocsékabb, mint a másik...

Most felesleges vitát nyitni arról, hogy a kultúrában (regényirodalomban, filmművészetben, képregényekben, videó- és PC-játékokban) szereplő férfiverő amazonok kinek köszönhetőek: a feminista politikai esztétikának vagy egy bizonyos férfiréteg szexuális vágyfantáziájának. Egyesek szerint az előbbi (a feministák a bűnösök), én inkább hajlamos vagyok az utóbbiakat (minket, férfiakat) megtenni „szülőatyának”.

Ugyan már, most tényleg van olyan, aki komolyan gondolja azt, hogy a Tomb Raider Lara Croft-ja a feminista politika terméke? Nevetséges! Ezt férfiak találták ki önmaguk szórakoztatására; az első Tomb Raider-ek pixel női mondjuk nem kifejezetten vonzóak, de a későbbi 3D-s Lara Croft-jai egészen jól néznek ki!

A fantasy regényekben, még a klasszikus hard fantasy (sword & sorcery) műfajban szintén a férfiak szexuális vágyfantáziáját elégítette ki a girl power. A férfi íróknak nagyon szexi volt az a nő, aki fegyverrel aprította fel a fegyveres férfi karaktereket, ez a szexuális vágyfantázia pedig találkozott az olvasók fétisével – szerző és olvasó együtt élvezkedett azon, hogy Márta, az amazon felaprította karddal Józsit, a bunkó barbárt! Macskanő karaktere a képregényekben és a filmadaptációkban; Mila Jovovich katonákat és zombikat aprít fel a különféle hülye sci-fi akciófilmekben – ezek sem az emancipációról szóltak, csak ez szexi volt egy férfiréteg számára! Itt szó sem volt semmiféle feminista politikai nyomulásról. Hogy ez jó vagy rossz a különféle etikák szempontjából, szerintem lényegtelen. Pl. Lucy Lawless-t és Renée O'Connort öröm volt nézni nekem kamaszként a Xena-ban, miközben micsoda egy hülye sorozat volt!

A feminizmus viszont igenis behatolt a kultúrába, és itt is éreztette hatását. Először még a feminista kritika számára a girl power egy a férfiak által legyártott szexista termék volt. A szüfrazsett inkvizíció szerint igenis szégyelljék magukat azok a férfiak, akiknek örömet okoz Lara Croft a Tomb Raider-ben, vagy a bikinis picsák a Dead or Alive-ban! SZEXIZMUS – ez volt a bélyeg, amit rá lehetett nyomni egy csomó férfi homlokára, jelezve, mekkora „nyomorult” civilizációs szempontból.

Aztán hirtelen fordult a kocka, és a girl power hirtelen nem a férfi szexizmus terméke, hanem a feminista program egy fontos eszköze lett. A girl power ma semmi más a feminista esztétika számára, mint női nézőpont. A probléma ezzel az értelmezéssel az, hogy a girl power valójában semmi más, mint férfiszerepeket vállaló nők, maszkulin nők férfias szemszöge. A női akciófigurák cselekedetei a regényekben, a képregényekben, a filmekben, a sorozatokban annyi, hogy szanaszét vernek, pofoznak, rugdalnak, vagdalnak, szabdalnak, lődöznek, robbantgatnak, öldösnek és gyilkolásznak férfiakat. Azt megértem, hogy sok férfinak ez tetszik (erekció, kielégülés, egyéb izgalmak), de azt már nem, hogy ez mitől női nézőpont. A női nézőpont ott van a Bronte-növérek, Jane Austin, Louisa May Alcott, hazai téren Kaffka Margit, Szabó Magda, Jókai Anna regényeiben – lehetőség van legyártani ezek 21. századi megfelelőit! (Amúgy élnek is a lehetőséggel; csak egy példa: Stephen King – Lisey története). Az, hogy Marvel Kapitány pofán csapja a földönkívülieket, nem női nézőpont.

A girl power-rel a legnagyobb probléma az, hogy túltermeli az amerikai kultúripar. Szinte dömping van „erős nők”-ből és „kemény picsák”-ból a regényirodalomban, a képregény világban, a filmvásznon, a videójátékokban. Tömeggyártásban jönnek a futószalagról a girl power-ek, és nehéz közülük megtalálni azokat a női karaktereket, amik tényleg eredetiek, érdekesek, izgalmasak. A többség, szerény véleményem szerint, gagyi. Vérgagyi.

Az AC-nél sem voltak képesek megállni 3 vagy 4 girl power megalkotásánál; legyártottak belőle egy valaggal. S a női Assassin és Templar karakterek egyike sem ér fel a jól megalkotott férfikarakterekkel, mint pl. Ezio Auditore, Haytham E. Kenway vagy Edward Kenway.

Frederick2 2020.06.08. 13:50:51

@Deansdale: És most jöjjön a jó öreg rasszizmus problémája. Megunhatatlan – remélem, még 300 évig elkíséri a nyugati civilizációt! :P Miért van az a kettős mérce az USA-ban, hogy miközben a bizonyos fehér rétegekben meglévő fekete-ellenesség jelen van a társadalmi diskurzusban, addig a bizonyos fekete rétegekben meglévő fehér-ellenesség meg nem? Folyamatosan napirenden tartja a baloldal az amerikai rendőrségben, az amerikai bíróságokon, az amerikai egyetemeken, az amerikai munkaerő-piacon létező(?) fekete-ellenes rasszizmus tematikáját, miközben mélyen hallgat az amerikai néger negyedekben tenyésző fehér-ellenes rasszizmusról. Az amerikai feketejogi mozgalmak, feminista mozgalmak, antifa mozgalmak is tele vannak olyan néger és arab aktivistákkal (köztük politikusokkal is), akik gyűlölik a fehéreket, sőt egyesek a zsidókat is. Ameddig a rasszizmus a kettős mérce szintén van tárgyalva, addig nem is érdemes beszélni a kérdésről. Ez „a Janinak lehet, de a Ferinek már nem” kategória. Vagy lehessen mindenkinek, vagy ne lehessen mindenkinek – de ennek szabad, annak meg nem, ez nonszensz!

A rabszolgaság minden válfaját elítélem. Amikor hajléktalanokat csicskáztatnak cigány családok, attól is felfordul a gyomrom. A rabszolgaság rossz, értem?! Itt az a probléma, hogy a rabszolgaság felemlegetése folyamatos az amerikai társadalomban. Felemlegetik, mint valami kollektív ősbűnt, amit a fehérek követtek el a négerek ellen. Ezzel a következőek a problémáim:

1, Több amerikai elnök is bocsánatot kért a rabszolgaság miatt, és maga a rabszolgatartás is úgy van benn az amerikai történelemkönyvekben, mint szégyenfolt.

2, A rabszolgatartás nem a fehér faj bűne, hanem bizonyos fehéreké. Undorító, de mindenesetre elfogadhatatlan a kollektív bűnösség elve.

3, Azért az elég visszataszító, amikor szélsőbalos fehérellenes rasszista néger férfiak és nők vetik szemükre az amerikai társadalom összfehér lakosságának a rabszolgatartást.

Trump, hogy idióta vagy sem, egyéni vélemény. Lehetne bizonyos témákban kevésbé balfasz is. DE! A jelenlegi tüntetésekért ő a felelős? Te, figyelj, megvan már a bírósági döntés, hogy a négerölő zsaru megy a böribe! Akkor miről beszélünk? Miért megy akkor a tüntetés? Megmondom én: mert az amerikai baloldal („demokraták”) elérkezettnek látják az időt, hogy a koronavírus, a munkanélküliség és a rasszizmus farvízén, egy erőszakos tüntetéssorozatot rendezve, átvegyék a hatalmat a Trump-kabinettől. Busszal szállították az erőszakos randalirozókat a tüntetésekre; kicsit meg volt szervezve, nem?! Az antifák mindenkinek nekiesnek, aki nem balos. A tüntetéseken csupa olyan négerjog mozgalmi szarházi felszólal, aki közismert fehérellenességéről és szélsőbaloldaliságáról Avagy egyáltalán nem csak Trump a hibás!

És ami a legszebb, hogy már Franciaországban is tüntetnek „antirasszizmus” címén, a tüntetés szervezői meg ugyanaz a szélsőbalos ideológiai hívei. Én már kíváncsian várom, mikor söpör ez végig Európán, és ér el kicsiny hazánkba. A Deák téri tüntetés utóhatásai eleve megmutatták, nálunk is van igény egy kis faji háborúra!

Madarász Henrik 2020.06.08. 14:13:49

Tényleg feloszlatják a balosok Minneapolis rendőrségét, vége annak a városnak, egy fekete város lesz belőle, a bűnözés központja, a fehér balos idióták akik a demokratákra szavaznak, majd elhúzzák a belüket egy addig republikánus fehér városba és ott is elkezdik követelni azokat a dolgokat ami miatt menekülniük kellett.

Deansdale 2020.06.08. 14:34:45

@Frederick2: Azt tudtam hogy régi motoros a videójáték újságírásban, de azt nem hogy debil :\

"a feminista politikai esztétikának vagy egy bizonyos férfiréteg szexuális vágyfantáziájának"

Nem túl nehéz különbséget tenni a két kategória közt, ugyanis ami a férfiaknak szól az dögösre van megcsinálva, vagyis a feminista terminológia szerint "szexista", ezért ők üldözik is ezerrel. Lara Croft még a férfi vevőknek szólt, akkor is ha háromszögletű csöcse volt, mert hát az volt elérhető a kor technológiájával. A modern szarok amikben férfias kinézetű és férfinak öltözött "nők" szerepelnek nyilvánvalóan nem a szexuális vágyfantáziákat szolgálják ki. Legalábbis remélem :D

Abból IS egyértelmű a libsi térhódítás, hogy a régi nőtípust tömegesen váltotta fel az újabb. Ki a fene tagadná ezt? Ép elmével és egyenes gerinccel lehetetlen.
A Mortal Kombat ilyesmi volt:
www.cbr.com/wp-content/uploads/2017/04/Mileena-Kitana-Jade-Mortal-Kombat-ninjas.jpg
és ilyen lett:
oyster.ignimgs.com/mediawiki/apis.ign.com/mortal-kombat-11/1/15/CassieCage-1.jpg
Menjenek már a jó büdös francba...

"A rabszolgatartás nem a fehér faj bűne, hanem bizonyos fehéreké."

Ez így még kifejezetten az USA-ra fókuszálva sem igazán helytálló, a rabszolgakereskedők zöme zsidó volt (nem antiszemitizmus, történelmi tény), az eladnivalót pedig afrikai néger törzsfőnökök szerezték be nekik, akik a saját fajtársaikat adták el. Emellett míg közel sem minden fehérnek voltak rabszolgái, egyes négereknek voltak saját néger rabszolgái, szóval ez a "bűnös fehér, fekete áldozat" narratíva igencsak sánta. Plusz ha leveszed a fókuszt az USA-ról, akkor jönnek olyan tények, hogy európai fehérekből több mint egy milliót vittek rabszolgaként a közel-keletre ill. afrikába a berber kalózkodás eredményképp, de gondolhatunk arra is mikor a török vitt el magyar gyerekeket janicsárnak. Nincs a rabszolgaságban semmi ami specifikusan a fehér faj bűnévé tenné.

Amúgy mint mindig, most is látható, hogy a baloldal mindenféle ürügyet csak kihasznál, mindenben csak az érdekli hogy politikai hatalomra tegyen szert általa. Mo-n miről szól a fekatüntetés? Nyilván arról hogy O1G, aki nem libsi az náci, legközelebb szavazzunk balra. Mert amúgy itt mutatóba is alig van néger és a kutya le nem szarja őket, szóval amúgy tüntetniük nemcsak felesleges és értelmetlen, de kifejezetten kontraproduktív. Azt meg hagyjuk, hogy a magyar libsiket mennyire érinti meg őszintén egy amerikai néger halála, akiről a halálán kívül annyit tudunk, hogy egy terhes nő fegyveres kirablása miatt börtönben ült, és abba halt bele a letartóztatása közben hogy drogtúladagolás miatt szívrohama lett. Ezért aztán nagyon fontos, hogy néhány genderhiszti szakos picsa az ELTE-ről vagy a CEU-ról kimenjen tüntetni az utcára, meg a pár kifejezetten erre az alkalomra importált dísznéger előtt letérdelhessen... Tiszta hányinger, baszod.

Frederick2 2020.06.08. 14:42:05

@Deansdale:

"a rabszolgakereskedők zöme zsidó volt (nem antiszemitizmus, történelmi tény), az eladnivalót pedig afrikai néger törzsfőnökök szerezték be nekik, akik a saját fajtársaikat adták el."

Annyit pontosítanék ezen, hogy a a rabszolgakereskedők zöme zsidó és arab volt.

"Nincs a rabszolgaságban semmi ami specifikusan a fehér faj bűnévé tenné."

Egyébként IGEN. Most is van rabszolgaság. Mikor cigányok cigány és magyar nőket kényszerítenek prostitúcióra. Vagy amikor a gipsy family fehér hajléktalanokat tart csicskamunkákra. Ja, ja, bárkiből lehet rabszolga és rabszolgatartó.

"Mert amúgy itt mutatóba is alig van néger és a kutya le nem szarja őket, szóval amúgy tüntetniük nemcsak felesleges és értelmetlen, de kifejezetten kontraproduktív."

Itt majd a cigányokra fogják kihegyezni, figyeld meg! Valami olyasmi lesz a diskurzus, hogy a fehér magyar hatalom elnyomja a cigány lakosságot. A gyöngyöspatai eset felmelegítésével már megkezdték ezt a ballibek.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.06.08. 14:47:26

@Frederick2: "BadSector egyébként Herpai Gergely, a PC Guru, a GameStar és PS4Pro.eu egykori újságírója. Kis színes..."
Mindenkit lenyomozol akivel vitatkozol? :-)

Frederick2 2020.06.08. 14:53:23

@Sipi81: Mivel gamer ismerősök jelezték számomra, hogy egy gamer tekintéllyel* akasztom össze a bajszom, igen, utána néztem, hogy kicsoda. Közszereplő a gamer társadalomban - ott mindenki tudja, kicsoda. Miért baj ez?

*Gamer tekintély - minden olyan személy, aki hosszabb ideig publikált a PC Guru-nál vagy a GameStar-nál.

Neked nem volt gamer korszakod, Sipi? Tomb Raider, DOOM, Quake, DukeNukem, Thief, Postal, Super Mario... (Mennyi ilyet lehetne még sorolni.) Valami remek játék, amit többször is végignyomtál?

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.06.08. 15:04:53

@Frederick2: Jól van már, ne vedd komolyan csak csipkelődni akartam. :-)
De igen szerettem játszani, anno én még Commodore 64-en kezdtem, de már ott is az idő nagy részét a programozás vette el, nem a játék. PC-n nekem is megvoltak a klasszikusok közül néhány, a Doom, a Duke Nukem, Destruction derby, Carmageddon, amikkel éjszakába nyúlóan játszottam, de amikre legszívesebben emlékszem vissza, az a Settlers 2 (meg a 10th anniversary) és különösen a Transport Tycoon. Annak a deluxe változatához még csináltam is saját borsodi pályát. Ezzel hónapokon keresztül el tudtam játszani. De ezek a játékok amikről itt legtöbbször megy a vita, nekem már semmit sem mondanak. Utoljára valamikor 2009 környékén játszottam, még meg is vettem a Crysis-t meg a Far Cry-t, aztán a Half Life2-t, de azzal ki is fulladt, már vagy 10 éve nem játszok. Nem mintha nem tudnék, de az időmet inkább másra fordítom, ráadásul tudom, ha belekezdenék valamibe akkor annak rossz vége lenne úgyhogy inkább tartózkodok tőle. :-)

Frederick2 2020.06.08. 15:11:02

@Sipi81: Tényleg, el is felejtettem, hogy informatikus vagy. Mikor párszor meg is fordultam a blogodon. :)

Egyébként mennyi informatikus fordult meg az MRA-ban. :)

Deansdale is informatikus. Sipi is informatikus. Kálmán is informatikus. Gábor is informatikus. AlterEgo is informatikus. Wastrel is informatikus. Zombigyilkos is informatikus.

Hmm, érdekes!

Frederick2 2020.06.09. 09:31:16

@Deansdale: Ezt te láttad? Interjú a magyarországi antirasszista tüntetőkkel. Többségében fiatalokkal. Valami hátborzongató az a sötétség, ami ezeknél az embereknél megnyilvánul.

www.youtube.com/watch?v=cseCXPajvrY

Deansdale 2020.06.09. 16:06:55

@Frederick2: Nem láttam, de most sem bírtam végignézni, rosszabb mint egy horrorfilm. Küzdenünk kell azért hogy ez semmiképp ne terjedhessen, inkább visszaszoruljon. Ha nem vesszük komolyan, 10-15 év múlva itt is az lesz mint most az USA-ban. Ezekből a hülyékből minden megyeszékhelyen lesz párezer, Pesten 100E is (ha kell buszoztatják őket), és fel fogják hergelni a cigókat egy közös fosztogatós-gyújtogatós magyargyűlölő dzsemborira.

Frederick2 2020.06.09. 16:13:38

@Deansdale: Szerintem nem kell 10-15 évet várnunk. Elég pár év.

Pesszimista vagyok! :(

KalmanBlog 2020.06.09. 16:45:42

@Frederick2: Lánykák a közepe táján: "Fél órája vagyunk de nekem nagyon tetszik. Főleg az, hogy nincs semmilyen agresszió."
Na mondom magamban mégis minek köszönhető, hogy itt ilyen nyugi van? És ha ez az ami tetszik, akkor miért akarod ezt aláásni?

A végén (13:37) a srác mintha trollkodna: előadja, hogy azért esik több férfi és fekete áldozatul rendőri intézkedéskor, mint például fehér nő, mert több bűntényt követnek el. Ami ismereteim szerint helytálló, de nagyon nem polkorrekt erről beszélni, pláne egy ilyen tüntetésen. Aztán meg előveszi a táblát, hogy "all lives matter". Ez ma már szinte felér egy "it's ok to be white" kijelentéssel, nem?

KalmanBlog 2020.06.09. 16:48:28

@KalmanBlog: Ja, és persze itt is rengeteg lány van. Az elsőnek például a haja, szeme és szemöldöke rendben is van. Többet meg nem látunk, ugye. A közepén a világosbarnáért kár, hogy tetkó van a karján. De ez mind nem számít, mert az ilyen szintű balosság blocker red flag.

Frederick2 2020.06.09. 17:33:58

@KalmanBlog: @Deansdale:

"Aztán meg előveszi a táblát, hogy "all lives matter". Ez ma már szinte felér egy "it's ok to be white" kijelentéssel, nem?"

Pár jobb érzésű baloldali az USA-ban felvetette naivan az ötletet, hogy cseréljék le a nevet arra, hogy "All Lives Matter" a "Black Lives Matter". Magyarán, a "néger élet számít" helyett "minden élet számít". A felvetett gondolat meg is kapta azt a BLM-től, hogy rasszista, a kiötlőit pedig meggyanúsították azzal, hogy valójában az alt-right tagjai.

Frederick2 2020.06.09. 17:36:58

@KalmanBlog: @Deansdale: Mivel cikket írok erről a szarról, kicsit utánaolvastam néhány dolognak.

Gulyás Márton, ismert jakobinus kártevő egyszer azon elmélkedett, hogy a cigányoknak meg kellene szervezniük a maguk önvédelmi szervezetét, méghozzá a Black Panther Party és a Black Lives Matter mintájára. Ha azt vesszük alapul, hogy ezen négerjogi szervezetek szélsőségesen etnicisták és fehér-ellenes rasszisták, elgondolkodhatunk azon, miként is áll hozzá a Balliberális Network, és annak szélsőbalos szárnya az etnikai alapon szerveződő cigány bűnszervezetekhez és a cigányok körében virágzó fehér-ellenes rasszizmushoz. Tartok tőle: megértően, már-már meghitt viszonnyal, barátilag. Eleve a cigányok által elkövetett bűncselekmények és rasszista cselekedetek a szélsőbaloldali olvasatban a magyar elnyomás elleni jogos önvédelmi lépések, részei a magyar uralom elleni lázadásnak. Egy cigányok által a házában megtámadott, kirabolt és agyonvert nyugdíjas igazából semmi más, mint forradalmi tett.

A Black Lives Matter egy afro-amerikai érdekeket képviselő, etnicista alapon szervezett, soviniszta gondolkodású, rasszista mozgalom. A Black Lives Matter egyaránt élvezi az Antifa International és az Islamic State szimpátiáját. Az Islamic State szimpátiája már csak azért is érdemes a figyelemre, ugyanis mind a Black Lives Matter, mind az Antifa International tagjai között találhatóak iszlamisták. A Black Lives Matter egyik alapgondolata, hogy a feketék magasabb rendűek a fehéreknél. Hogy mire alapozzák ezt a gondolatukat? A történelmükre, azon belül is az egykori dicső múltra… Hát, a dicső jelenre nem is lehetséges, mivel az egyszerűen nincs: Európa fehér országaiban még mindig nagyobb rend van, mint Afrika fekete országaiban.

Borathan 2020.06.09. 20:47:13

"Gulyás Márton, ismert jakobinus kártevő"
Na, ilyenkor van gondban az egyszeri gondolkodó, mert sajnos/nem sajnos, a világ nem ilyen fekete/fehér.
Gulyás Márton sok mindent mondott már, sokszor fogtam a fejem, nem értettem vele egyet. Viszont sokszor nagyon is fején találja a szöget, a Fidesz-rendszer kleptomániájára nagyon jól rámutat.
A jakobinusok, meg úgy általában a Francia Forradalom szintén egy szálka itten, ha jól látom. Értem én, hogy terror, meg a másként gondolkozók lefejezése is volt benne.
De a felvilágosodást, az emberek közti egyenlőséget azért mégiscsak ők hozták el széles körben. Persze, ha az ember egy nemes földesúr, aki születése jogán előbb van, mint a többség, azt bántja, hogy most már bárkiből lehet valaki, de szerintem az itt olvasó/kommentelő többség őse a francia forradalom előtti időkben egy jobbágy volt, nem arisztokrata
Néha irigyelem azokat, akik kiválasztanak egy oldalt, és amellett kiállnak minden körülmények között, az ellenoldalt meg támadják, minden körülmények között.
De nem, nem irigyelem, mert szerintem ez egy szellemi jellemhiba.
(Zárójeles megjegyzés: a Fidesz az elmúlt 10 évben semmit nem tett a cigánykérdésben. Megemelték a duplájára a szociális segélyt, és átkeresztelték közmunkára, és elvitték őket látszat foglalkozásra. A cigányság oktatása, felzárkózása terén egyetlen lépés sem történt. A cigánybűnözéssel annyit tettek, hogy levették a saját médiájukból, gondolván, az Index úgysem fog beszámolni róla, és akkor lehet tolni a sikerpropagandát. Ami gyerekszám-csökkenés történt a cigányok között (az egy anyára jutó szülések száma valamit visszaesett), azt meg leginkább a fogyasztói társadalom terjedésére foghatjuk)

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.06.09. 21:58:15

A cigányokat már 300 éve integráljuk és eddig még nem sikerült (már Mária Teréziának volt cigányság-integráló programja). De majd hátha most...
Egyébként szerintem csak azt lehet "integrálni" aki akar is. A cigányok közül is aki akar az tud és fog is tudni beilleszkedni a többségi társadalomba és ez nem a szegénységen múlik, hanem az akaraton. Szerintem.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.06.09. 22:00:02

@Frederick2: "Egyébként mennyi informatikus fordult meg az MRA-ban. :)"
Szakmai ártalom lehet. :-)

Frederick2 2020.06.09. 22:51:22

@Borathan:

"a Fidesz az elmúlt 10 évben semmit nem tett a cigánykérdésben. Megemelték a duplájára a szociális segélyt, és átkeresztelték közmunkára, és elvitték őket látszat foglalkozásra. A cigányság oktatása, felzárkózása terén egyetlen lépés sem történt. A cigánybűnözéssel annyit tettek, hogy levették a saját médiájukból, gondolván, az Index úgysem fog beszámolni róla, és akkor lehet tolni a sikerpropagandát. Ami gyerekszám-csökkenés történt a cigányok között (az egy anyára jutó szülések száma valamit visszaesett), azt meg leginkább a fogyasztói társadalom terjedésére foghatjuk"

Mintha csak a Mi Hazánkat hallanám. Ezt most nem gúnynak szántam. Dettó ugyanezt mondták az Orbán cigány integrációs politikájáról. Komolyan.

Frederick2 2020.06.09. 22:56:53

@Sipi81: Férfijogi Informatikusok.

Tökjó név lenne egy civil szervezetnek. Csak informatikusok léphetnek be. Vagyis én a bölcsész végzettségemmel be se tehetném a lábam. Szomorú. :P

Na, félre a hülyeséggel!

(Bocs, egész nap egy cikket írtam. Megszenvedtem vele. És most így a végére készen vagyok. :D)

Komolyra fordítva a szót!
Itt egy könyv, érdemes az elolvasásra.
moly.hu/konyvek/szemes-zsuzsa-boldogsziget

Négy kisregény. Az egyik a Pite. Arról szól, hogy egy cigány melós hogyan igyekszik kivakarni a családját a putrik nyomorából. BRUTÁLIS!

Amúgy érdemes elolvasni az egész könyvet. A magyar vidéket mutatja be, 1945 után.

Frederick2 2020.06.09. 22:59:55

Készen vagyok a cikkemmel. Jobban mondva esszémmel. A témája a Deák téri késelés és a Minneapolisi gyilkosság. Meg az a politikai küzdelem, ami kifejlődött a két esetből. Még nincs fenn a blogon. Holnap lesz átolvasva. Bár eleve sűrű napom lesz. De amint lesz időm, holnap felrakom.

GABOR2 2020.06.10. 01:27:36

Komolyan mondom, ez már egyrészről komikus, másrészről meg annyira ostoba, hogy már a progresszíveknek árt.

Egy újabb f@szság, hogy azt akarják, hogy a Lego (aminek üzleteit amúgy mostanában kirabolták több fele is) a Lego City-jéből... törölje a Rendőrséget... ne legyenek többet rendőr lego-k,

Annyira, de annyira abszurd, f@szság, hülyeség... Szerintem mostmár ha ezt valami felső társoság irányítja, valahogy nagyon unatkozik és szeretné látni a világot komédiába torkolni.

Madarász Henrik 2020.06.10. 04:14:13

@GABOR2: Megvan a logikája, nem hülyék akik ezeket kitalálják. Egy faji alapú háború esetén jobb esélyekkel indul az akit támogat a hadsereg és a rendőrség, ha a mostanihoz hasonló kampányokkal elveszik a kedvét a fehéreknek hogy rendőrök és katonák legyenek, esélyük sem lesz egy színesekből álló rendőrség és hadsereg ellen.

Kisgé 2020.06.10. 07:14:44

@Borathan: Fidesz kleptománia: Gulyás Márton ugyanúgy lopna, ha miniszterelnök lenne, a politikusok az USA-tól Kínáig, Afrikától Norvégiáig mindenhol saját és családjuk gazdagítására konvertálják a hatalmukat. Meglehetősen naiv, aki azt gondolja, hogy ez nem így van.
Francia forradalom: a törvény előtti egyenlőség eszméjével szerintem mindenki egyetért. Csakhogy ők ezt nem ilyen értelemben, hanem kommunisztikus, gazdasági értelemben is használták. Épp ezért volt paradox: szabadság és egyenlőség (a fenti értelemben) nem lehet egyszerre.
A két "jelszó" (a testvériséget nem tudom értelmezni) a skála két végén van, kb. libertarianizmus-kommunizmus tengelyen.
A legtöbben itt egyszerűen közelebb vannak a libertariánus végponthoz.
Cigánysághoz: proximity+diversity=war. A végső megoldás ugyanaz lehetne, mint a zs..óknál: létre kell hozni egy szigorúan szeparált cigányországot. Ott nem lennének elnyomva, megkülönböztetve, nyugodtan élhetnének saját kultúrális normáik szerint.

Frederick2 2020.06.10. 08:30:17

Készen van a cikkem, melynek témája a Deák téri késelés és a Minneapolisi gyilkosság.

grafomanpali.blog.hu/2020/06/10/nem_a_zuhanas_szamit_a_leerkezes

Na, léptem is tovább!

Frederick2 2020.06.10. 08:35:32

@Kisgé:

"Létre kell hozni egy szigorúan szeparált cigányországot. Ott nem lennének elnyomva, megkülönböztetve, nyugodtan élhetnének saját kulturális normáik szerint."

Ehhez meg kellene jelennie a cigány értelmiségen belül egy olyan értelmiségnek, mint Theodor Herzl. Eleve egy olyan cigány intellektuális rétegnek, amely célul tűzze ki a roma államiság gondolatát. Nem igazán látok ilyet... egyelőre. Lehet, hogy később lesz, de most nincs.

F. Szabó 2020.06.10. 09:31:13

Már szó volt itt arról, hogy az idei elhalálozási statisztikát összehasonlítva az elmúlt évekével, furcsa módon nyoma sincs annak, hogy súlyos járvány pusztított volna. Ellenkezőleg, az idei adatok meglepően jók. Íme egy ezt bizonyító videó Magyarországról az első 18 hét adataival (amiben tehát még május első napjai is benne vannak): www.youtube.com/watch?v=NJou27Wm35w. Nem kell végignézni, elég a 3. percnél megállítani. Ugyanennek az embernek van fenn egy videója az osztrákok és németek adataival, amik hasonlóak a magyarhoz.

Ha hozzávesszük ehhez a Floyd balhét, úgy tűnik, mintha nagyon igyekeznének valakik, hogy akár látszat indokokkal is kizökkentsék a világot a nyugodt éldegéléséből.

GABOR2 2020.06.10. 11:01:31

Mostanában már nem is tudom hány embert "cancel"-nek az SJW-k, ráadásul a sajátjukat.

De most itt van egy story akit azért cancelnek, mert nem gyászolja George Floyd-dot és írt egy SJW üzenetet, amiben viszont találtak valamit ami nem oké.

Ugyanis nem elég tudni az SJW-knél mi a helyzet, hanem azt kell tudni, hogy mi a helyes aznap.

Persze még ez se ment meg a kilenc évvel ezelőtti Twitter üzenetek előszedésétől.

444.hu/2020/06/10/lemondasra-kenyszerult-a-crossfit-fitnesszmarka-alapitoja-amiert-viccelodott-george-floyd-halalaval

F. Szabó 2020.06.10. 13:43:58

latoszogblog.hu/blog/egy_tomeghiszteria_szuletese

Borzalmas. Én sajnos olyan vén vagyok, hogy volt "szerencsém" átélni a Rákosi és Kádár érának azt az undorító gyakorlatát, ami minden elhibázott szóra lecsapva várta, és elvárta a mea culpázást, megalázva minden érintettet kisiskolásoktól a tisztes öregekig. Ez már tényleg a gondolatrendőrség. Bogár László mondta talán, hogy a jakobinusok, a bolsevikok és mai balliberális progresszívok ugyanazok. Akárki mondta, igaza van. Tényleg nem lehet ezeket legyőzni? Mint a mesebeli sárkány, akinek a levágott feje helyett két másik nő.

Deansdale 2020.06.10. 13:46:39

@F. Szabó: Nekem is úgy tűnik hogy nagyon akarták a krízist és a COVID nem bizonyult elégnek, úgyhogy rádobták a feka lázadást is.

Deansdale 2020.06.10. 13:57:50

@F. Szabó: "Tényleg nem lehet ezeket legyőzni?"

Amíg az emberek 90%-a annyira ignoráns és/vagy ostoba, hogy fel sem fogja ami körülöttünk történik, addig semmi esély a dolgok értelmes rendezésére. Sajnos a tetűládák arra hegyezték ki a terveiket hogy az emberek birkák, és ez bejött nekik :\

Deansdale 2020.06.10. 14:24:51

www.bitchute.com/video/oiRUMEX2xEY
Blackpilled legújabb elgondolkodtató videója. Nem mondom, hogy minden gondolatával 100%-ig egyetértek, de gondolatébresztőnek fantasztikus.

Deansdale 2020.06.10. 17:17:57

A svéd gazdaság nemhogy ugyanannyira összecsuklott volna mint a többi, állítólag még erősödött is:
www.cnbc.com/2020/05/29/coronavirus-swedens-gdp-actually-grew-in-the-first-quarter.html

Madarász Henrik 2020.06.10. 17:42:55

@F. Szabó: Ez a mostani balos banda inkább a Rákosi rendszerre hasonlít, ott nem volt elég ha valaki nem szidta a rendszert, az is baj volt ha nem lelkesedett érte vagy nem úgy ahogy az aktuális irányvonal előírta. Ezek még a sajátjaikat is keresztre feszítik.

csi szi 2020.06.10. 20:20:48

@Deansdale: Hát, általában azok maradnak "vénségükre" liberálisok, akik megrekedtek az edgy teenager szinten, ez a Herpai Gergő is láthatólag ilyen.

KalmanBlog 2020.06.11. 12:14:13

@Deansdale: @Frederick2: Mostanában volt egy cikk arról, hogy a svédek meghamisították a PISA tesztjük eredményét: sputniknews.com/europe/202006031079504819-grave-method-error-as-foreign-born-excluded-from-swedish-school-test-for-better-results/

"Excluding a large chunk of foreign-born students from the scholastic PISA (Programme for International Student Assessment) test in violation of the Organisation for Economic Co-operation and Development's regulation allowed Sweden to perform better than the average, a report has found."

Ez ha igaz nagyon LOL, mert emlékszem, hogy pont gondolkodtam azon, hogy ennyi bevándorlóval hogy az ördögben tudják ilyen magasan tartani a PISA számlálójukat :-)

Ebben a COVID dologban persze igazuk van, de azért a cikk migrációról szóló bekezdése számomra túlzás. Egy nemzet öngyilkosságáról elfogadhatatlan ilyen stílusban írni. Nekem amúgy az volt az eredeti érzésem, hogy azért hagyták a svédeket kibújni a COVID csapás alól, mert nekik már úgyis mindegy :-)

A svédeknél is érdekesebb, hogy mi történik Fehéroroszországban, de arról mintha teljes lenne a hírzárlat. Oké, általában sem sok hír szól róluk, de most azért érdekes lenne rájuk nézni mire jutottak.

GABOR2 2020.06.11. 21:53:16

Megjelent a Kultúrháborús történések legújabb része! Vajon a most nagyon boldog progesszívek, akik örülnek, hogy minden lángbaborul, segíteni fognak felgyújtani a saját házukat amikor odaérnek hozzájuk a "békés tüntetők"?

ujtechkor.blog.hu/2020/06/11/kulturhaborus_tortenesek_557

A cloudos cenzúra is elért egy újabb csúcsot. Elon Musk könyvében nem jelenhet meg az a rész amiben arról értekezik, hogy nem tartja annyira veszélyesnek a koronavírust:

ujtechkor.blog.hu/2020/06/11/a_felhos_cenzura_ujabb_csucsa_az_amazon_cenzurazza_amiket_olvasol_featuring_elon_musk

GABOR2 2020.06.12. 00:23:08

Wow, ez aztán a kivétel. Nem mondom... fel kellett gyújtani hozzá pár épületüket, de a Starbucks most olyat lépett mint rég láttunk. Minden Black Lives Mattert nyiltan ruhán látható módon támogató munkatársat kirúgnak.

"Starbucks bans employees from wearing anything in support of Black Lives Matter"

thehill.com/business-a-lobbying/502252-starbucks-bans-employees-from-wearing-anything-in-support-of-black-lives

Frederick2 2020.06.13. 08:49:59

@csi szi:

"Hát, általában azok maradnak "vénségükre" liberálisok, akik megrekedtek az egy teenager szinten"

Az a baj, hogy ők nem balosok. A gamer szubkult nem azért elfogadó a kulturmarxista hülyeségekkel szemben, mert politikailag érdekelt, mert hisz az ideológiában stb.

Nem tudom, te szoktál videójátékozni, akár Xboxon, akár a Playstation-on, akár PC-n. Én mostanában megint el kezdtem gamelni. És megdöbbenve tapasztalom, mennyi franchise lett telebaszva girl power-ekkel. Teszem azt: nem értem, az Assassin's Creed franchise-t miért kellett benépesíteni harcias amazonokkal; még csak nem is 1-t, 2-t vagy 3-t készítettek, de egy egész sereget. És ez még egy csomó játéknál így van. Wolfeinstein, Tom Clancy's Rainbow Six Siege és sorolhatnám azokat a franchise-okat, amikbe belenyomták a girl powert. (És állítólag már a kifejezetten maszkulin Doom franchise-ba is terveznek girl power-eket.)

A gamer társadalom túlnyomó többsége nemcsak nem tiltakozik, de egyenesen örül annak, hogy nyomhatja női karakterekkel is a game-ben. Nem azért, mert az emancipáció híve, hanem mert szexi egy női karakterrel nyomni a játékot.

De ha megfigyeled, a girl power-nek a nyomatása a teljes geek szubkultot jellemzi. Egyszerűen nem léphetsz olyan területre a geek világban, ahol nincs girl power.

Ott van a kőbalos Jessica Jones sorozat. Egyszer megkérdeztem egy nem politizáló (kifejezetten apolitikus) ismerősömet, miért nézi a sorozatot, mit bír Jessica karakterében. Tudod, mit válaszolt? Azt, hogy Jessica szexi, jó csaj, ezért bírja a karaktert, nézi a sorozatot. Ennyi. És persze nem érti, hogy mi baja sok embernek a sorozattal.

Nekem amúgy semmi bajom nem lenne a girl power-rel. Ha nem nyomnák túl az egészet. Nézd csak meg, mennyi új girl power lett legyártva a Marvel Univerzumban.

Azt mondják, ma mindent csajokkal lehet eladni. Úgy látszik, ideológiákat is.

csi szi 2020.06.13. 17:19:55

@Frederick2: Már rég nem játszom, max mobilos casual játékokat, nem sznobizmusból, csak már nem érdekel a dolog, multiplayerhez béna lennék, illetve túl sok időt venne el ha foglalkozni akarnék vele, ennyi. Sorozatokat sem nézek már jó ideje, filmet se sokat.
Egyetértek vele, hogy sok férfi nem feminizmusból van oda a "girl powerért", csak "csorgatja a nyálát". Ez már az első Tomb Raider idején is így lehetett :D

Frederick2 2020.06.13. 18:44:27

@csi szi:

"Egyetértek vele, hogy sok férfi nem feminizmusból van oda a "girl powerért", csak "csorgatja a nyálát". Ez már az első Tomb Raider idején is így lehetett :D"

Ez is csak annak a példája, hogy az újbaloldal erősen támaszkodik a fogyasztói társadalomra, miközben mérgezi a társadalmat.

TrollEdomer 2020.06.29. 09:09:31

" Főleg olyan példákkal a háttérben, mint a svéd, ahol ugye látszik hogy normál életvitel mellett is alig-alig nagyobb a halálozás mint az abszurd életellenes karanténok közepén. "

Kész, most már a csicska svédek a követendő példa, ahol többszörös a halálozási arány, azért nem omlott össze az egészségügyük, mert sok öregtől és betegtől eleve megtagadták a kórházi kezelést, hagyták őket meghalni az idősotthonokban. Mellesleg a gazdaságukat sem mentették meg, mert normálisabb országok elszigetelik őket.
Nálunk meg esélyesen a BCG oltás lehet az egyik tényező, hogy viszonylag jól teljesítettünk, de persze semmi szükség ilyen túlzott mértékű állami beavatkozásra...

Sajnos röhejes lett az egész blog.

Deansdale 2020.06.29. 14:05:08

@TrollEdomer: Mihez képest többszörös? Az olaszokhoz vagy az USA-hoz képest biztosan nem. Amúgy sem értem miért kell beszarni ha egy 10 milliós országban egy járvány elvisz ötezer embert, miközben hazánkban az influenza 2017-ben harmincezer embert ölt meg. Persze 5000 halott sem nagy öröm, de tekintve hogy ~90%-uk eleve a halál küszöbén volt igazából egy demagóg, képmutató önfényezés amikor egyesek feltűnően verik az asztalt hogy egyetlen áldozat is túl sok. Senki nem él örökké, ha fennen hangoztatjuk hogy mennyire fontos az emberi élet akkor sem.

Amúgy ettől a svédek még nem lettek mindenben követendő példa, de szerintem a járványt jól kezelték: az emberekre bízták hogy mindenki védje meg magát - tisztára mintha a kormány felnőttekként kezelné az embereket, csezdmeg. Aki akart járhatott maszkban vagy maradhatott otthon, aki meg nem, az vállalta az 5.000/10.000.000 kockázatot hogy meghal. Aztán ha esetleg jönnek az újabb COVID hullámok, ami állítólag már elkezdődött, akkor a svédek máris 20 lépéssel közelebb kezdenek a nyájimmunitáshoz mint bárki más, tehát hosszú távon még lehet hogy sokkal jobban jönnek ki az egészből. Kissé rövidlátás már most ítéletet hirdetni róluk mikor lehet hogy a versenyben még féltávnál sem járunk.

És emellett már csak azt nem értem, minek a gyerekes májerkedés, hogy ha COVID témában máshogy látunk dolgokat akkor "röhejes lett az egész blog".

TrollEdomer 2020.07.06. 14:43:02

@Deansdale: Az a baj hogy fundamentalistákkal úgyis hiába vitatkozik az ember, mert ha fejükbe vesznek vmit (Föld lapos, jogos a hitetlenek megölése, usa világ legrasszistább országa) nincs az a ténymennyiség aminek hatására kicsit is változtatnának álláspontjukon.
Klimaváltozás ügyben ez még érthető valamennyire figyelembe véve, mennyire átpolitizált és hiszterizált a téma.
De itt egy vírusról van szó, amit csak svédisztán meg fehéroroszország szintű helyeken bagatellizálnak el. Hogy rohadtul nem csak magát sodorja veszélybe aki ignorálja karantént? Hogy ha nem is tűnik el a vírus, de időt kell nyerni arra, hogy legalább tüneti kezelés terén le lehessen tenni valamit az asztalra? Meg kell védeni egészségügyet összeomlástól? Minél több orvost, nővért megkímélni attól, hogy mint háborúban, arról kelljen dönteni, kit ítélnek gyakorlatilag halálra, mert nincs elég kórházi kapacitás, lélegeztetőgép?
Nem számít, csak a szent alapelvek ne sérüljenek.

Fundamelistákkal szemben csak az segít, hogy szellemi karanténba helyezzük őket és értelmes ember nem kommunikál velük.
Ezzel tényleg végeztem.

Deansdale 2020.07.06. 15:50:33

@TrollEdomer: Á, szóval ha a 150 különböző reagálási modell közül nekem egy másik tetszik mint ami neked, akkor szerintem a föld lapos. Fantörpikus.

Igen, vírusról van szó, és a világ minden országa másképpen reagált rá, és még amúgysem értünk a dolog végére, tehát nincs "helyes modell", nincs kihirdetett végeredmény, lehet hogy végül a Svédeken kívül az egész világ bekrepál. Ehhez képest olyan elképesztő fölényességgel tolod hogy a te véleményed az abszolút igazság és mindenki más hülye, hogy az valami fenomenális.

Japánban sem volt kötelező karantén, csak ajánlott, akkor ezek szerint ők is hülyék? Pedig náluk alig volt haláleset.

Amúgy ha a józan ész felől közelítesz a témához és minimalizálni akarod a károkat, akkor az az optimális stratégia ha a kórházak közel teljes kihasználtságon üzemelnek, de azt nem lépik túl, mert így megy át mindenkin a leggyorsabban a vírus úgy hogy annak a legkevesebb az áldozata. Ehhez képest üresen kongtak a kórházaink, vagyis csak annyit csináltunk hogy idén tavasz helyett eltoltuk a tömeges járványt idén őszre, vagy jövő tavaszra, ki tudja. Nagy öröm. Vakcina még nincs a láthatáron, szóval később kiderülhet hogy ezzel a halogatós módszerrel adtunk a szarnak egy pofont.

De ha már így szóba hoztad, szerintem az az igazi fundamentalista aki zsigerileg van rágörcsölődve az érzelmi alapú demagóg banalitásra, hogy "egyetlen áldozat is túl sok", és ilyen mentalitással bármit beáldozna a COVID elleni védekezés érdekében, még az sem érdekli hogy a túlkapásokkal több embert öl meg mint amennyit a COVID. Emberek ezrei lettek kitéve kórházakból és nem kapták meg a szükséges kezeléseket, mások ezrével késtek le az időben felállított diagnózisokról, de az hogy ezek feldobják a talpukat lényegtelen számodra, ugye?

"Fundamelistákkal szemben csak az segít, hogy szellemi karanténba helyezzük őket és értelmes ember nem kommunikál velük.
Ezzel tényleg végeztem."

Vicces ez azután hogy már a múltkor elbúcsúztál.

Én, a fundamentalista, baszod, ezt pólóra fogom nyomtatni :D

zriff 2020.08.13. 08:04:30

Érdemes megnézni, sargon of akkad videóját (the british government admits the covid 19 deaths are inflated):

www.youtube.com/watch?v=sSq3d07WXa4

Még magyarul erről: demokrata.hu/vilag/angliaban-uj-modszer-szerint-szamoljak-a-halaleseteket-278338/

csi szi 2020.08.13. 17:40:07

A vírust mi nagyjából megúsztuk eddig, kérdés lesz-e komoly második hullám. Mindenesetre a számok megint kezdenek felfelé menni. Ha az emberek most nem lesznek olyan pánikban, mint tavasszal (mert belefásultak, meg az eddigi szerencsénk miatt elhiszik, hogy lehet beleszarni), azért beindulhat hamarosan nálunk is. Akkor aztán jöhet az Op. Törzs 2. évad, a most beleszarók egy része is pánikolni fog ismét. De inkább tegyék, mint az legyen, mint az USA-ban, ahol a hardcore konzervatívok ragaszkodnak ahhoz, hogy a Covid-19 nem rosszabb, mint a közönséges influenza, a demokraták a mindent lezárást támogatják, a republikánusok nyitásról beszélnek, a libertariusok összeesküvés-elméleteket dédelgetnek. A maszkhordásból politikai identitáskérdést csinálnak. Közben Kína, Dél-Korea, Szingapúr leállt, amikor kellett, megfékezte a vírust, lazított, amikor már lehetett. ezek azok a társadalmak, ahol még van kohézió.

KalmanBlog 2020.10.28. 10:41:49

A legdurvább nekem tegnap jött szembe. A nyugalom megzavarására alkalmas minden alapot nélkülöző összeesküvéselmélet, de akik szeretik az ilyesmit, annak jó szórakozás lehet: www.henrymakow.com/2020/10/ghana-presdent-confirmed-world-lockdown-plot.html

Tényleg potens cucc, na. Felhívom a figyelmet a 14-es pontra. Jó szórakozást hozzá, de tényleg csak erős idegzetűeknek javaslom! :-)

Deansdale 2020.11.07. 08:48:05

@nextnick: Kormányon általában minden politikus oltáspárti, mert épp az ő zsebébe tokol a gyógyszeripar. Ellenzékben meg mindig azt mondják amiről úgy gondolják a legtöbbet árt a kormánynak. Nincs itt semmi őszinteség vagy tisztesség.

A tömegben meg szerintem teljesen egyedi, hogy ki mit gondol, egész addig amíg kiélezett politikai harc nem válik a dologból, mert akkor milliók agyába mosódik be, hogy csakazértis/csakazértse, mert a másik oldal az ellenkezőjét mondja... A balosok mostanában marhasokat papolnak arról hogy a jobbosok "tudománytagadók", ami pontosan ugyanannyira igaz, mint hogy Trump vagy Orbán náci.

Én remélem nem lesz kötelező oltás ezügyben, se orosz, se EU-s. Amúgysem érzem racionálisnak ezt a dolgot, influenza ellen is csak szezonális oltás létezik, mert tartós immunitást nem lehet szerezni ellene, és a koronavírusok is pont ugyanígy működnek, azzal meg még a legparanoiásabb atomrettegők is menjenek a fenébe, hogy a teljes emberiséget minden évben oltsuk be covid ellen, aminek a halálozási aránya a 80 év alattiak körében nagyjából zéró. Pardon, 0,x%, ami egyben a krónikus tüdő- ill. szívbetegek aránya is. Plusz hát a legújabb hírek szerint a covid mutálódik is, szóval minden évben oltathatnánk minden, egyre szaporodó covid-törzs ellen, különben semmit nem ér az egész hacacáré. Szép kilátás, hogy 10 év múlva mondjuk 10 szezonális korona-törzs oltást kapjunk kötelezően minden évben, akkor inkább a halál, b+, vagy az illegalitás.

És ez még nem is a konteós rész, jóindulatúan feltételeztem hogy amúgy minden tiszta, minden oltás működik, semmi mikrochip, stb.
süti beállítások módosítása