HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Deansdale: @F.M.J.: "Durva megközelítésben egy fogyasztó a hálózati feszültséghez képest 20x nagyobb áramerősséget igényel 12v-nál, tehát brutálisan vastag vezetékeket kellene alkalmazni." Ez elméletben igazn... (2024.04.23. 10:58) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • F.M.J.: @Deansdale: Komposztkazán+üvegház. Egyelőre nagyon elméleti a dolog, még előtte van fontosabb dolgom is, csak azért agyalok rajta, mert tervezem, hogy egyszer majd nekiállok. Nálam ez erőnléti edzés... (2024.04.19. 20:46) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • valis47: @Deansdale: Trumpra azt is mondták, hogy rasszista. Arra sem kellett bizonyíték. Meg azt is, hogy orosz ügynök. Gondolom orosz ügynökként akart III. világháborút kirobbantani vagy mi. (2024.04.19. 14:12) Vallásismereti kisokos
  • Deansdale: @Hartrigel: "miért hülyeség a tudat számítógépre való feltöltése, ami szerintem eleve egy paradoxon" Ebben egyetértünk, többek között azért, mert a tudomány azt sem tudja mi az a tudat, nemhogy lem... (2024.04.19. 10:12) Vallásismereti kisokos
  • Hartrigel: @Deansdale: "Na igen, ez kissé tudathasadt elképzelés". Szerintem a legtudathasadtabb elképzelés azok, amikor mai vulgár-ateistákat hallgatom ekte keresztény toposzokkal vagdalkozni. Ugye a Woke ... (2024.04.18. 19:04) Vallásismereti kisokos
  • Utolsó 20

A COVID és a jövő

2020.05.15. 12:26 Deansdale

Tegyük félre a vitákat arról, hogy a COVID-19 kiféle-miféle, honnan jött, mennyire súlyos, vagy hogy tulajdonképp létezik-e egyáltalán. Mindez végső soron teljesen mellékes abból a szempontból, hogy mikor mához egy évre fölébredünk otthonainkban és nekiállunk a napi rutinnak, akkor az hogyan fog kinézni. A lényeg ebből a szempontból nem az elmélet, hanem a gyakorlat: ugyanolyan lesz az életünk mint a vírus előtt, vagy olyan mint most, netán jobb, rosszabb? A kilátások egyelőre nem túl rózsásak, a de facto "világhatalom" szócsöve, vagyis a fősodratú média ugyanis minden csatornán azt sugározza, hogy a régi életmódnak lőttek, innentől permanens paranoiában éljük majd az életünket mindannyian, maszkban, másfél méterre, soha nem érintve senkit az otthonaink falain kívül.

Nem tudom ti hogy vagytok ezzel, szerintem ez egy idióta rémálom. Előre hozva a végkövetkeztetést, ami általában a cikk végén szokott fityegni: minden normális embernek minden erejével küzdeni kell az ellen, hogy szűk politikai illetve tanácsadói körök ilyen disztópiát erőltethessenek a világra.

Vissza kell kapnunk a normális életünket, ez nem vita tárgya, és teljesen mindegy hogy ki mennyire van betojva a vírustól, semmiféle személyes félelem nem lehet elég indok a normális emberi létezés felszámolására. Főleg olyan példákkal a háttérben, mint a svéd, ahol ugye látszik hogy normál életvitel mellett is alig-alig nagyobb a halálozás mint az abszurd életellenes karanténok közepén. Sőt, egyes lezárt országokénál még jobbak is a mutatóik. Bármennyire is fél az ember a betegségtől és haláltól, a jelenség egészét nézve nyilvánvaló, hogy semmi nem indokolja az egészséges emberi életmód lecserélését egy olyan purgatóriumi nyomorra, ahol mindenki gyanakvással néz mindenki másra és megszűnik minden olyan tényező, amiért egyáltalán értelme van egymás közelében lennünk. Még a kutyámat sem tenném ki olyan életnek, ahol nincsenek érintések. A szó legszorosabb értelmében betegebbé tesz minket az emberi érintkezés hiánya, mint bármiféle vírus, ami amúgy 95%-ban csak azokat öli meg akiket az influenza is megölt volna, de ne hasonlítsuk az influenzához, mert csak. Illetve mert elvisz a gondolatrendőrség.

A józan paraszti ész mellett szólnak szigorúan orvosi érvek is, például hogy az immunrendszerünk akkor működik normálisan ha rendszeresen érik a megszokott mindennapi ingerek. Pár hónapos karanténnal csak legyengítjük a saját védekezőképességünket a betegségekkel szemben. Emberiség elleni bűncselekmény az a szándékos néphülyítés, hogy maszkkal és távolságtartással kizárhatod az életedből a vírusokat, és így kvázi sosem betegszel majd meg. Ennek az ellenkezője igaz: ha egy ideig elzárod magad a világtól, az ellenállóképességed leépül, és utána bármilyen szir-szar kórság sokkal jobban lever a lábadról. Ne gondold, hogy örökké kivédheted a kórokozókat, hogy mostantól életed természetes végéig, évtizedeken át majd egyetlen vírus sem fog rést találni a pajzsodon. Aki ilyesmiben reménykedik, akár kimondatlanul, az jobb ha már most elkezdi felkészíteni magát a keserű csalódásra.

Főleg a gyermekeket teszi tönkre ez a hülyeség, akiknek az immunrendszere még fejlődik, illetve fejlődne ha hagynánk. Rájuk a kínai nátha amúgy sem veszélyes, de mégis óvjuk őket még a széltől is, nehogy véletlenül normális ütemben fejlődjön a szervezetük ellenállóképessége. Aztán jönnek az allergiák, az autoimmun betegségek, meg a hasonló civilizációs ártalmak, amiket mind a saját hülyeségünknek köszönhetünk. Illetve most már annak is, hogy a globális háttérhatalom, vagy nevezd ahogy akarod, úgy döntött ideje a meglévő társadalmi széthúzást, az emberek közötti bizalmatlanságot és ellenségeskedést a következő szintre emelni. Nem elég, hogy utálod a szomszédot mert Orcsányista vagy Gyurbánbarát, nem elég ha rühelled mert más a szexuális beállítottsága, vallása, bőrszíne - most már szó szerint rettegned kell tőle, tartani a két lépés távolságot és úgy nézni rá mintha két lábon járó pestisgóc lenne a szerencsétlen. Sőt, mostantól a saját rokonaiddal és szeretteiddel is viselkedj így! A megosztottság elleni utolsó védőbástya is dőljön le, mindenki rettegjen mindenkitől.

Ne látogass barátot, hagyd magányban meghalni idős rokonaid, jelentsd fel aki nem hajlandó feladni emberségét.

És persze rettegj, mert mi van ha influenzás leszel? Pardon, kínafluenzás. Ha nem ugrunk fejest önként egy orwelli pokolba, akkor a 90 éves tődőbeteg nénikék nem fognak örökké élni!!! Hát van neked szíved?!

Szinte mindenkinek vannak idős rokonai, például nekem is, és természetesen nem szeretném őket idő előtt elveszíteni. Ugyanakkor tisztában vagyok azzal, hogy az influenza létezik, és bármikor elvihet bárkit aki eléggé legyengült és nem bír ellenállni. Mégsem javasoltam soha, hogy az influenza miatt szűnjön meg az emberi élet abban a formában ahogyan ismerjük. Ugyanezt a wuhanvírus miatt sem tartom elfogadhatónak.

2017 januárjában egy hónap alatt 5000 ember halt bele az influenzába hazánkban. Eddig a covid kevesebb mint 500 embert vitt el 4 hónap alatt, és nincs okunk feltételezni hogy ez a szám nagyságrendekkel magasabb lenne a lezárások hiányában (lásd ismét a svéd példát). Mi a büdös franc folyik itt? Mi kell ahhoz, hogy az emberek felébredjenek és felfogják, ez egy mesterségesen felduzzasztott krízis ami messze nem indokolja a drákói intézkedéseket, amiket az örve alatt bevezettek?

Mindenképpen követelnünk kell, hogy bármikor is vet véget a kormányzat a vírushisztériának, utána töröljék el a sok hülyeséget és adják vissza a normális életünket. Teljes mértékben elfogadhatatlan bármiféle korlátozás hosszabb távúvá vagy örök érvényűvé tétele egy olyan kamupandémiára hivatkozva, ami a végtelen megfélemlítő kampányokra fittyet hányva még annyi áldozatot sem követelt mint egy közepes influenzaszezon.

Ha hagyjuk, hogy palira vegyenek minket, és ránk húzzanak egy olyan torz életmódot ami ellen még jobb érzésű csimpánzok is lázadnának, akkor meg is érdemeljük amit kapunk.

286 komment

Címkék: politika szép új világ piros és kék pirula

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lorrh 2020.05.15. 13:40:19

Okos cikk. Minden szavával egyetértek. Tényleg nem olyan lesz a világ utána. Rosszabb.
A nagykörúton máris dugó van a biciklisáv miatt.

promo921 2020.05.15. 17:56:20

Kicsit hasonlít ez a 2001 előtti és utáni helyzethet, és félő, hogy az emberek hamar beletörődnek az új "normálisba"

Maddness69 2020.05.15. 18:11:11

Már a HIV is totál fel volt háborodva a Coroná-ra a legutóbbi víruskonferencián. Meg is mondta neki, h viselkedjen hasonló módon, mint az influenza.

Szépen csendben dolgozzon és akkor jut minden vírusnak megfelelő gazdatest! :D

1,5-2 m! Ugyanmár! Így egyik vírus sem tud rendesen terjedni! Ez tarthatatlan! :D

KalmanBlog 2020.05.15. 18:26:13

Szerencsére az USA-ban a hadsereg beadja mindenkinek az oltást majd, ha lesz. Legalábbis Trump ezen a videón ezt mondja, ha jól értem: www.youtube.com/watch?v=Zc7oqel5LZw

És akkor utána természetesen visszatér a világ a normálisba szerintem.

zriff 2020.05.15. 20:47:22

A környezetemben tapasztalom, hogy az emberek többsége kérdés nélkül elfogad mindent ami a médiából jön, szégyen hová süllyedt a világ.

Erről még eszembe jutott, hogy a férfihangon olvasható a férfigyűlölet buborékja írásban, 2020-volt írva amikortól minden megy a lajt mentbe. Érdekes, és ijesztő egybeesés.

Borathan 2020.05.16. 12:07:37

Szerintem egy jó darabig nem lesz hatásos védőoltás. Normálisan sok idő, míg kifejlesztik, és akkor még le is kell gyártani, eljuttatni az emberekhez. Idén nem lesz, én nem bízok benne.
Főleg, hogy úgy néz ki, a covid ellen nehezebb a védőoltás, mert egyes hírek szerint csak azoknál van elég sok antitest, akiknél a vírus komoly tüneteket produkált, vagyis egy védőoltás nem elég erős ahhoz, hogy védettséget adjon. Van ilyen, léteznek vírusok, amelyek ellen nincs védettség, pl. a kalici-vírus is annyiszor okoz betegséget, ahányszor elkapjuk.
Bizonyos dolgok nem térnek vissza az életünkbe, vagy legalábbis sokkal lassabban, mint ahogy az most sokan remélik. A nagy, nemzetközi turizmusnak annyi,az erre épülő infrastruktúra megsemmisül, mint pl. a fapados légitársaságok

Paranoid Android2 2020.05.16. 12:53:37

Általában nagy élvezettel szoktalak olvasni, de ennek a szövegnek a vírusra és a járványra vonatkozó része baromság. Jól látszik, hogy ha rendesen kitör és a vírus még virulens, akár meg is duplázhatja a szezonális halálozást. Ha olasz méretű járvány lett volna nálunk, akkor körülbelül 1000 55 alatti olyan ember halt volna meg, akinek még évtizedei lettek volna vissza az alapbetegségével együtt, hála a modern orvoslásnak. Plusz 25-30 ezer idős ember.
A karanténra vonatkozó döntés idején, még nem lehetett tudni, hogy bizonyos okokból nálunk eleve kevésbé lesz virulens ez a vírus, mint nyugatabbra.
Most már tudjuk, hogy ha ősszel visszatér nem kell leállítani az országot miatta (valószínűleg). Az döntés kérdése, hogy mit vállal be egy társadalom, de az európaiak iszonyúan megosztottak, itt még ez is politika. Láttam pár embert szilikózisban haldokolni, nem egy könnyen feldolgozható élmény. Most képzeld el, hogy egy kórházban 50-100 akutan fuldokló beteg van egyszerre, akiket lélegeztetni kell, géppel, mert egyébként meghalnak. És minden orvosnak, nővérnek és hozzátartozónak te mondod meg, hogy ez volt a legjobb megoldás a társadalomnak.
És még most sem biztos, hogy megúsztuk.

Deansdale 2020.05.16. 13:07:03

@Borathan: Oltásra várni hülyeség, sokan úgyis elutasítják majd, hacsak nem lesz kötelező, ami persze más jellegű problémákhoz fog vezetni. A fapadosok meg a nemzetközi turizmus viszonylag kevéssé érdekel, de a mindennapi életünket nem veheti kontroll alá semmilyen államhatalom.

Deansdale 2020.05.16. 13:32:14

@Paranoid Android2: Úgy látom te nem nagyon ismered a svéd helyzetet, ahol kb. semmit nem csináltak, és mégsem haltak meg tömegesen 55 alattiak. Ne higgy el minden szart a médiának, szándékosan keltik a pánikot és ha bedőlsz nekik akkor vita nélkül fogod hagyni hogy bármilyen hülyeséget rád kényszerítsenek. Amúgy az influenza rosszabb szezonokban 30.000 embert simán megöl nálunk, szóval egy LEGFÖLJEBB ugyanannyira halálos kórral miért teszünk úgy, mintha világvége lenne?

Az "olasz méretű járvány" pedig egyértelmű kamu, hivatalos állami szakértők nyilatkozták hogy a covid áldozatokként regisztráltak 12%-ánál volt valóban a korona a halálok, a többieknél szívinfarktustól autóbalesetig minden volt, csak koronának jegyezték fel mert volt egy pozitív tesztjük.

"A karanténra vonatkozó döntés idején, még nem lehetett tudni, hogy bizonyos okokból nálunk eleve kevésbé lesz virulens ez a vírus, mint nyugatabbra."

Ez teljesen oké, nem is ekézem a fityiszt, tették amit elvárt a tömeg, de most már egyértelműen látszik hogy nagyobb volt a dolog füstje mint a lángja, tehát szép csöndben vissza kell bontani minden hülyeséget amit erre fölöslegesen felépítettünk...

"lélegeztetni kell, géppel"

A lélegeztetőgépről kiderült hogy hiba volt, többet árt mint használ. Jelenleg úgy tűnik a hydroxychloroquine a legjobb megoldás.

"És minden orvosnak, nővérnek és hozzátartozónak te mondod meg, hogy ez volt a legjobb megoldás a társadalomnak."

Hát ne haragudj de ez erősen demagóg hozzáállás, ugyanezt elmondhatnád a mezei influenzára vagy az országúti balesetekre is - ha ellenzed hogy általános 20km/h-s korlátozást vezzesünk be mindenhol akkor ezentúl minden balesetben elhunytnak te tájékoztatod a rokonait... A fő probléma az, hogy az emberekkel elhitették, a covid valami speciális eset, amire a normális szabályok nem vonatkoznak, holott ugyanolyan szokványos betegség mint ezer másik amivel együtt élünk. Egyelőre még sehol a világon nem lépte túl azt a halálozást amit a durvább influenzaszezonok lehoznak párévente, még úgy sem hogy ezerrel csalják felfelé a halálozási mutatókat mindenféle manipulációval. Eközben az embereket azzal etetik hogy hullanánk mint a legyek ha nem lenne karantén, a svédek meg röhögnek rajtunk, köszönik szépen megvannak.

Paranoid Android2 2020.05.16. 15:55:19

@Deansdale: A légzés támogatása bizonyos helyzetekben protokollszerűen történik. A tüdőgyulladás kezelésében nagyon jók vagyunk, ugyanis kvázi vezető halálok volt a modern orvostudomány előtt. Nem értelmezhető az a mondat, hogy a lélegeztetés "többet árt mint használ". A gépi lélegeztetés, (tágabban véve az oxigénbevitel támogatása általában bármilyen eszközzel) az életbentartás elengedhetetlen feltétele bizonyos esetekben.
Érdekes, hogy mindenki tudja, hogy hányan halnak meg influenzában. Félreértések elkerülése végett, nem azt mondom, hogy tévedsz, hanem, hogy ez az adatebben a formában nem létezik.
Van egy statisztikai adat arról, hányan halnak meg az év egy adott időszakában. Aztán van egy olyan adat, hogy adott időszakban hányan fordulnak orvoshoz "influenza szerű tünetekkel". Aztán mintát vesznek ebből a sokaságból és azt nézik, hogy az érintett beteg közül kinek a szervezetében van meg az aktuálisan fertőző influenza törzs.
Azért beszélnek "influenza szerű tünetekről" mert a diagnózis a tünetek alapján nem egyértelmű, más vírusok is csinálnak hasonlókat. Minden ilyen vizsgálat célirányos, nem minden ismert vírusnak, kórokozónak néznek utána, hanem mindig csak annak az egynek, amelyet éppen keresnek.
Aztán a halálozási kilengésekből, az "influenza szerű tünetesek" számából megbecsülik, hogy mennyien halhattak meg az influenza valamilyen szövődményében. Az egy kényes kérdés, hogy különbözik-e ennek az adatnak az előállítása attól a bűvészkedéstől, hogy minden koronavírus pozitív embert, aki meghal, a vírus áldozatának tekintünk.
A közhiedelemmel ellentétben a boncolás sem deríti ki sok esetben mi volt a halál (közvetlen) oka, az mindig egy konstrukció a kórtörténet és a patológus tapasztalatai alapján (ha nem a vonat vágta három darabra az illetőt).
Én csak annyit állítok, hogy bizonyos esetekben és ha járványszerűen engedik terjedni, a koronavírus jól azonosítható tüneteket okoz és a legyengült immunrendszerű emberek egy részé ebbe belehal. Ezek látványos tünetek és drámaiak (légzés megnehezülése), ebben például különbözik az influenzától, amellyel így nem is hasonlítható össze szociológiai és pszichológiai értelemben, orvosilag természetesen igen.

Belgiumban 60 százalékkal ugrott meg a szezonális halálozás, ami eléggé jelentős szerintem. Az eü rendszernek nem csak ellátási hanem lelki alapon is el kell viselnie ezt a terhelést, ahogy a társadalomnak is. Miután elszoktunk az ilyen eseményektől, sokkal szélsőségesebben reagálunk, mint a régi szép, de nehezebb időkbe.
És végül: Csúszós lejtő az, ha elkezdünk filózni azon, hogy kit is kell életben tartani. Pillanatokon belül ott fogunk tartani ezzel is mint az abortusszal, az anya dönti el kilenc hónap után, hogy szül-e vagy abortál.
A svédeket meg hagyjuk, mindenféle érdekes infó kering arról, hogy ott mi történik, miközben azt sem tudjuk, hogy itt mi van. Más társadalom, más egészségügyi rendszer és eldönthetetlen, hogy okosak voltak-e vagy szerencsések. Ahogy az sem, hogy mi okosak voltunk vagy szerencsések.:)

Deansdale 2020.05.16. 17:16:49

@Paranoid Android2: A gépi lélegeztetésre specifikusan a koronánál mondták hogy többet árt mint használ, pár hete láttam erről több cikket is, de most lusta vagyok utánakeresni. Elmagyarázták azt is hogy miért van ez így, de nem memorizáltam, szóval kapufa.

"Érdekes, hogy mindenki tudja, hogy hányan halnak meg influenzában."

Érdekes, hogy mindenki tudja, hogy hányan halnak meg koronában... Amiről ugye már több országban is leleplezték, hogy szándékosan torz képet festenek, pl. az USA-ban. Nem tudom ezt miért ignorálod.
www.foxnews.com/politics/birx-says-government-is-classifying-all-deaths-of-patients-with-coronavirus-as-covid-19-deaths-regardless-of-cause

"Van egy statisztikai adat arról, hányan halnak meg az év egy adott időszakában."

Na igen, és ez az adat több országban is alacsonyabb idén mint az utóbbi évek átlaga, pl. az USA-ban.

"Az eü rendszernek nem csak ellátási hanem lelki alapon is el kell viselnie ezt a terhelést, ahogy a társadalomnak is."

Nade a lelki terhelés 99%-át a sajtó OKOZZA... Vidéken az emberek lóf*szt sem érzékelnek ebből a járványból. 30-40 ezres vidéki városokban alig vannak betegek, van ahol senki, máshol 2-3 ember, baromira nincs lelki terhelés - kivéve azt amit a TV meg a net sugároz az emberek agyába. Úgy érzem párezer közvetett érintetten kívül minden kétségbeesett ember ennek a szándékos megfélemlítésnek az áldozata. Ismétlem a tényeket: kevesebb mint 500 halottunk van eddig, ezeknek a többsége pedig olyan idős ember akinek egyéb problémái is voltak. Mi a csudáért kellene az egész országnak pánikba esni? S még inkább: mi a franc indokolná, hogy évekig vagy örökre maszkban járjunk, távolságtartva, stb.?

"Csúszós lejtő az, ha elkezdünk filózni azon, hogy kit is kell életben tartani."

Senki nem beszélt arról, hogy valakiket el kellene tenni láb alól. Sőt, aki akar az felőlem egész életében járhat maszkban, csak ne akarja rám kényszeríteni ugyanezt. Ez a japán és a svéd hozzáállás lényege, ahol az állam nem szárazdajka vagy börtönőr, hanem felnőttként kezelik az embereket és mindenkinek a saját felelőssége hogy hogyan/mennyire védi magát. Orwelli rémálom hogy azért hogy X.Y.-nak növekedjen a hamis biztonságérzete mindenki másnak legyen kötelező életformát váltani.

"A svédeket meg hagyjuk"

Hát könnyű úgy érvelni ha az ellenérveket eleve kizárjuk a vitából :)

csi szi 2020.05.16. 23:46:38

Én megértem, hogy mivel most szerencsénk volt a járvánnyal eddig (ez a hullám most reméljük le is cseng tényleg), így nagy a kísértés hinni az olyan hangoknak, hogy csak egy kamu vírus miatt állt le a világ és hoztak drasztikus intézkedéseket politikailag teljesen szemben álló országokban is. Bár az biztos, hogy az igazi harmadik/negyedik világban annyira alacsony az átlagéletkor és annyi más betegség arat, hogy ott észre sem veszik nyilván, azért nem tudnak több halottról, mert nem tesztelnek (egy PCR teszt nagyságrendileg 20 ezer Ft-be kerül, biztos van pénze milliószámra tesztelnie boldog-boldogtalant az afrikaiaknak... gondolom megfelelő laborjuk sem sok, nálunk az állami labor kapacitása napi 1000 teszt max.)

Az influenzával való párhuzam azért fals, mert figyelmen kívül hagyja a fertőzések számát, hogy az influenza tömeges terjedés és óriási, nagyságrendekkel nagyobb számú megfertőzött mellett produkál ilyen számú halálozást. Mondhatni, hogy az influenza az, amikor valaki egy nagyon kis kaliberú (vagy gumilövedékes) automata fegyverrel (ha lenne ilyen) egy szorosan álló tömegbe lövöldöz vaktában, és bár eltalál sokakat, a legtöbb még komolyan meg se sérül, mert ráadásul sokan még golyóálló mellényt is hordanak, ami teljesen hatástalanítja (immunrendszer fel van rá készülve). A koronavírus meg az, amikor egy nagyobb kaliberű, mondjuk átlagban tízszer több esetben halálos lőszerrel teszi ugyanezt, de a közösségi távolságtartás miatt a tömeg igen szellősen áll, így a találat esélye igencsak lecsökken, viszont ha ekkor is szorosan állna a tömeg, akkor vérfürdő lenne. Jó, ez nem a legjobb hasonlat, elismerem, csak ez jutott eszembe hirtelen.

Ahogy a reprezentatív mintán végzett tesztekből kiderült, Mo-n a legmagasabb becslés szerint sincsenek még 100 ezren sem, akik átestek a betegségen. Ez teljes mértékben cáfolja azokat, akik azt hozták fel, hogy szerintük "már szinte mindenkin átment a vírus". Ha Magyarországon a lakosság "átfertőződött" volna, akkor lett volna itt is mondjuk 100 ezer Covid-19 halott egy-másfél hónap alatt, persze 99%-uk idős és/vagy krónikus beteg. Valójában viszont fertőzött sem volt ennyi összesen.

Influenzánál ugyanúgy rá lehet mondani minden idős és/vagy krónikus beteg esetében, hogy nem influenzában haltak meg, talán több alappal is, mint arra, aki "bizonyítottan koronával a szervezetében" egyszerűen megfulladt gépi lélegeztetés ellenére is, hogy nem is Covid-19-ben halt meg, mivel idős krónikus beteg volt, ezért nem bírta ki, hiszen ugyanaz a Covid-19 egy 22 éves focistának csak annyit okozott, hogy pár napig egy kicsit gyengének érezte magát és nem érezte a szagokat).

Az olaszországi halálozás is úgy tűnik, egyesek korábbi állításaival ellentétben nőtt, nem is olyan kicsit, valamint az adatokból arra következtetnek, hogy többen haltak meg Covid-19-ben, mint a hivatalos számok, minden ellentétes állítás (miszerint ott azt is koronás halottnak könyvelték el, aki elesett és beverte a fejét vagy elütötte az autó stb.) ellenére.

Svédországban azért majdnem (azért majdnem, mert azért nem egészen tízszeres rendszerint) egy nagyságrenddel több halott volt, mint a vele szomszédos országokban, vagy mint nálunk, igaz világviszonylatban "csak" 8. helyezettek. Ők pont arra példa, hogy mi az ára a viszonylagos lazaságnak. De lehet, hogy valóban nincs más lehetőség, mint az ottani megoldás.

Viszont akárhogy is lesz, az élet semmiképp nem lesz egyhamar ugyanolyan, mint előtte. A félelem az emberek egy részéből nem fog eltűnni, sokan viselnek majd maszkot, vonakodni fognak kezet fogni, puszit adni, nagy tömegbe menni. Sőt a kötelező maszkhordás is maradhat sokáig, ha a kormányok úgy érzik, hogy ez nyugtató hatású a szavazókra. Lásd Szlovákiát, ahol a politikusok mind maszkban parádéznak, és a tótok komoly tényezőnek tartják a maszkhordást abban, hogy igen enyhe volt náluk a járvány lefolyása.

Deansdale 2020.05.17. 09:47:34

@csi szi: Elöljáróban annyit, hogy mindenkinek minden elképzelése a sajtóból táplálkozik, szóval részemről pont ugyanannyira hiba lenne azt gondolni, hogy én tudom jól és mások rosszul, mint bárki más részéről. Szinte csak arról szól ez az egész vita, hogy ki milyen sajtónak mit hisz el, vagyis szinte csak a jellemeinket ütköztetjük itt, a tényekről relatíve kevés fogalmunk lehet.

Illetve, hogy a lényegre térjek, azt azért tudjuk hogy a hivatalos adatok a fertőzések számát messze alábecsülték, és miután ez kiderült csakazértsem korrigálták. Olasz, dán és kaliforniai vizsgálatok is azt mutatták, hogy SOKKAL többen átestek a koronán mint a regisztrált fertőzöttek, kaliforniában azt mondták 50-80-szor(!) annyi emberben van antitest mint amennyi a regisztrált fertőzött.
nypost.com/2020/04/17/more-have-been-infected-with-coronavirus-than-believed-study/
Ez alapjaiban cáfolja amit amit az influenzával való összehasonlításról írtál.

Azt sosem mondtam, hogy itt már mindenki átesett a betegségen, ugyanakkor ha az előbb említettekkel korrigáljuk a halálozási arányt akkor azt hiszem nem kell annyira félnünk attól, hogy mi lesz ha elengedjük a gyeplőt. Főleg mivel nem arról van szó, hogy ha az állam nem kényszerít mindenkit szájkosárra és háziőrizetre akkor mindenki azonnal megfertőződik, hiszen önmagát mindenki annyira védi a továbbiakban is amennyire neki tetszik. Idősek, betegek hordhatnak továbbra is maszkot vagy elszigetelhetik magukat a külvilágtól, szerintem senki nem fogja számottevően cseszegetni őket ezért. Amúgy a nyájimmunitást is csak úgy lehet megszerezni, ha hagyjuk a betegséget elterjedni a nyájban, ilyen drasztikus időhúzással mint ami jelenleg folyik ezt kvázi sosem fogjuk elérni. Vakcinára várni hülyeség, gyógyszer pedig már van, hydroxychloroquine-nek hívják.

"Influenzánál ugyanúgy rá lehet mondani"

Ezek szerint mégiscsak vannak tényezők amikben lehet az influenzához hasonlítani :) Szerintem abban amit mondasz az az igazi tanulság, hogy mindkét betegség pont ugyanúgy és nagyjából pont ugyanannyira azokra halálos akiknek már úgysincs sok hátra (és most az egyértelműség kedvéért fogalmaztam némileg érzéketlenül, nem tiszteletlenségből). Az a 88 éves tüdőbajos aki egy kórházi ágyon tengeti életét ugyanúgy meghalhat influenzában mint covidban, és emiatt a covidot teljesen külön kategóriaként kezelni értelmetlen.

"Az olaszországi halálozás is úgy tűnik, egyesek korábbi állításaival ellentétben nőtt"

Őszintén szólva kicsit gyanúsnak tartom hogy ugyanaz a betegség egy-két helyen mindenkit lekaszál (olaszok, NY), máshol meg erős bíztatás mellett sem öl meg szinte senkit (németek, svédek), itt valami nem stimmel, szóval ezen a téren viszonylag hitelesnek tűnik az a magyarázat hogy bizonyos helyeken játszanak a számokkal. Ha ehhez hozzáveszem az egyéb LEBUKOTT machinációkat, a megrendezett TV-riportokat, a telinek hazudott kórházakat amik valójában üresen konganak, a széleskörű cenzúrát ami lehetetlenné teszi a nyílt párbeszédet és információáramlást, így ez az egész nekem leginkább azt valószínűsíti, hogy a kiugróan magas számok hamisítottak, és a valóság inkább német vagy a magyar helyzethez van közelebb. Persze, meghaltak páran, a covid nem úgy kamu hogy egyáltalán nem létezik, hanem csak az előrejelzett és a köztudatba tolt veszélyessége ordas hazugság. A sajtóban szándékosan nem szétkürtölt, de hitelesnek tűnő adatok szerint a halálozási aránya nagyjából megegyezik az influenzáéval, annak ellenére is hogy alaposan a köznép fejébe verték: "nem lehet összehasonlítani". Ebből látszik, hogy mennyire hatásos a média agymosása, és ezzel nem egyes kommentelőimet akarom sértegetni, de szemmel látható hogy tömegek vannak akik egyszerűen csak bemagolták amit a TV mondott, és nem igazán hajlandóak változtatni a véleményükön akkor sem mikor a borúlátó előrejelzések sorra buknak be. A kezdeti modellek, amik alapján a karantént elrendelték angliában és az USA-ban többszázezer ill. többmillió halottal számoltak, amit később a töredékére korrigáltak, persze azzal a magyarázattal hogy a karantén hatása. Hogy akkor miért nem jött el a világvége a svédeknél, hollandoknál, japánoknál, ahol nem volt kötelező karantén, hanem az államhatalom az emberekre bízta a védekezést, arra nincs hivatalos magyarázat.

"az élet semmiképp nem lesz egyhamar ugyanolyan, mint előtte"

Igen, pontosan ez a gond, hogy egy tré vírusra hivatkozva a világ államainak többsége bohócot csinál az emberekből, azok meg hagyják. Holott ott az ellenpélda, pl. a japánok, ahol semmilyen védőintézkedés nem volt kötelező, nem okoskodtak a polgároknak hogy ezt a békát le kell nyelni és az életük már sosem tér vissza a régihez. Ez az igazán orwelli, amikor felülről megmondják, hogy hogyan kell élned ezentúl, természetesen úgy hogy az a hatalomnak kedvez és a közembereknek drasztikusan árt, te meg simán elfogadod, hogy hát <500 magyar halott miatt mostantól örökké háziőrizet van meg távolságtartás. Nem látod ebben a tragédiát?

Deansdale 2020.05.17. 09:52:12

@Paranoid Android2: www.blikk.hu/aktualis/kulfold/lelegeztetogep-artalmas-new-york-orvos-jelentes-video-koronavirus-jarvany/6j180sp

Oké, a link Blikk, de amerikai dokira hivatkoznak. Amúgy ugyanezt többen is feszegették, de túl lusta vagyok ennél több linket keresni.

2020.05.17. 16:56:13

Hát igen.
Az első cikkeidnél e témában, nem is értettem.
Én már elfogadtam, hogy konfliktuskerülő vagyok, de rólad nem gondolnám.

Borathan 2020.05.18. 00:02:28

qubit.hu/2020/05/16/tobb-mint-ketszeresere-nott-a-halalozas-a-kulonutas-jarvanykezelest-valaszto-stockholmban
A cikk a New York Times-ra hivatkozik, és azt írják, hogy a svédeknél jelentősen megnőtt a halálozások száma a többi skandináv országhoz képest, 27%-kal többen haltak meg, mint ahányan ilyenkor szoktak, miközben pl. Dániában nem is tudtak különbséget kimutatni. Persze, ez a 27% jóval kisebb, mint az angolok, spanyolok több mint 60%-os növvekdése, de az olaszoknál, franciáknál is 40%-kal többen haltak meg, mint ahogy ilyenkor szoktak. (Ezek a számok az összes halálesetet mutatják, covidos, nem covidos, mindenféle okból bekövetkezettet.)
Tény, hogy egyes országokban sokkal többen haltak meg, mint ahogy ilyenkor szoktak, többen, mint ahány halottat a covidnak tulajdonítanak.
Az a svédek külön pechje, hogy dacára annak, hogy bevállalták a több halottat, nem ússzák meg a gazdasági visszaesést, mert ha mindenhol megáll az élet, akkor ők sem tudnak termelni, és eladni sem.
De azért az is tény, hogy a covid nem a filmekben látott apokaliptikus járvány. Ez van. Szeretni nem kell, de elfogadni igen, hogy ezentúl ez velünk lesz. Dohányzás, alkohol, légszennyezés is tömegével végez az emberekkel, de együtt élünk vele. Ezzel is együtt fogunk

KalmanBlog 2020.05.18. 11:01:43

@Borathan: Én egyetlen dolgot nem értek: mitől fog a K. vírus eltűnni? Mert nekem az az érzésem, hogy nyájimmunitás nélkül nem fog eltűnni, mert annyira drasztikus karantént, hogy mindenkit műanyagba burkolunk, és mindent fertőtlenítünk - nem lehet csinálni. A vírus tehát nem fog kihalni ameddig potenciális gazdatestet találhat.

A svédek szerintem ebben vannak előrébb, mint mi, hogy ők már közel vannak a nyájimmunitáshoz, magától is lassul a terjedés. Így a visszaeséstől, vagy az őszi második hullámtól sokkal kevésbé kell tartaniuk.

Míg a görbét jól lelaposító országokban az átfertőződöttség jó alacsonyan maradt - becslések szerint, de ugye ez nem teljesen egzaktul mért eddig - így ha valóban virulens marad a cucc nyáron is, vagy ha újra virulenssé válik ősszel, akkor megint bajban lehetünk.

Úgy is fogalmazhatnék, hogy mi zsarolhatóak maradtunk oltással, gyógyszerrel, maszkkal, illetve átvitt értelemben magától a vírustól is. Ők pedig lassan lezárják a COVID aktát és élnek tovább mint hal a vízben.

Deansdale 2020.05.18. 15:23:30

@Borathan: Azzal nincs gond, hogy a vírussal együtt kell élnünk, az idő előrehaladtával úgyis egyre kisebb veszélyt fog jelenteni, pedig már most sem túl apokaliptikus. Azzal van gond, hogy egyesek szerint a lezárásokkal kell majd ezután együtt élnünk, ami teljességgel elfogadhatatlan.

A kezdeti bizonytalanságban még érthető volt a szigor, de most egy pillanatra tegyük félre a "mi lett volna ha" és hasonló érveléseket, ragadjunk le a tényeknél: hazánkban kevesebb mint 500 halottra alapozva akarják egyesek korlátozni mások szabadságát, méltóságát és jogait. Elmehetnek a jó büdös fenébe. Napi ~356 ember meghal ebben az országban, a covid eddig még a másfél napnyi mennyiséget sem érte el. Kissé átfogalmazva kb. 33 óránként meghal annyi magyar amennyit a wuhanvírus eddig elvitt. Nem érdekel ki mit mond rám ezért, ez lófasz.

Deansdale 2020.05.18. 15:30:26

@KalmanBlog: "Én egyetlen dolgot nem értek: mitől fog a K. vírus eltűnni?"

Nem fog eltűnni, a koronavírusokkal időtlen idők óta együtt élünk. Az évenként visszatérő influenzaszerű megbetegedések (ha jól emmlékszem) ~18%-át évtizedek óta koronavírusok okozzák a világban. A covid-19 betagozódik majd ebbe a rendbe, együtt fogunk élni vele - a kérdés csak annyi, hogy permanens paranoid hisztériában, vagy normálisan.

Amin én filózok már egy ideje, az az, hogy az influenza minden évben százezreket öl meg a világon, idén viszont mintha egyetlen embert sem ért volna el, mindenki a covid-19-et kapta el helyette. Milyen érdekes...

KalmanBlog 2020.05.18. 15:34:44

@Deansdale: Persze, pontosan így gondolom én is.

Csak Borathan elméletével próbáltam vitatkozni, ami szerint azt állította, hogy a svédek semmiven nincsenek előrébb, mint mi, hiszen nekik is le kellett állni a globális piac miatt. Szerintem pedig sokkal előrébb vannak, mert egyrészt a belpiacos stolgáltató szektoruk nem állt le teljesen, másrészt pedig az immunitás miatt nem lesz többedig hullám odaát. Mi pedig ki leszünk téve neki, amikor vagy áttérnk a svéd modellre és ugyanott leszünk mint ők esetszámban, vagy megint lezárunk mindent.

Kivéve, ha valójában így is végigfertőzte az embereket a cucc, hogy többékevésbé le voltunk zárva. Ezt nem tartom kizártnak, de ha esetleg így van, akkor pláne felesleges volt mindent lezárni.

Deansdale 2020.05.18. 15:53:28

@KalmanBlog: Ha csak pártízezer munkanélkülit nem kell segélyezniük 2-4-6 hónapig már azzal fényévekkel mindenki más előtt járnak... (Utánanéztem, alapból napi 10EFt-ot [320SEK / 28€] adnak munkanélkülire, ha csak munkanapokkal számolsz az is havonta 200EFt, tízezer ember egyhavi segélye 20 milliárd Ft... Ha hétvégére is jár náluk akkor 30 milliárd. És akkor a kieső SZJA-val még nem is számoltunk.)

KalmanBlog 2020.05.18. 21:15:26

Egyébként most már lehet tüntetni is, vagy arra még nem vonatkozik a korlátozás feloldása? Egy barátom szeretné tudni...

Nektek nem fura, hogy senki nem szervezkedik a social distancing és a maszkviselés ellen? Mindenki egyetért vele, vagy egyelőre csak örülünk, hogy lehet kerthelységben barátokkal fröccsözni? (Lehet egyáltalán? Hogy kell a mostani szabályokat helyesen értelmezni?)

Borathan 2020.05.19. 00:36:17

@Deansdale:
nekem erről az jut az eszembe, hogy bocsássuk el a biztonsági őrt, hiszen nem tört be ide senki, minek költjük rá a pénzt. Pont ezért haltak meg nálunk kevesen, mert nálunk időben megfogták a járványt. Hamarabb kapcsoltunk, mint az olaszok, angolok, nem szerveztünk nőnapi vírusosztást, mint a spanyolok. (Megkockáztatom, nálunk kevesebb fronton támadt a vírus, kevesebb turista hozta be, és kevesebb magyar turistáskodott járványos országokban, vagyis, nem csak időben kapcsoltunk, de talán a feladat is kisebb volt.)
@KalmanBlog:
nálunk baromira nem fertőzött végig a vírus, gyakorlatilag alig kapta el valaki. A mai hírekben szerepelt, hogy megjött az orvosegyetemek reprezentatív felmérése, véletlenszerűen tesztelt emberekkel, 1 % alatt lehet azok száma, akik elkapták a covidot.
A svédek is igen messze vannak még a nyájimmunitáshoz szükséges 60-70%-tól. (Ha egyáltalán ebben az esetben létezik-e nyájimmunitás, mert jelenleg kérdéses.)
Oké, a belpiacra "termelő" cégeik megúszták, de a többi cégük nem úszta meg a válságot,sokba lesz nekik is a járvány.
Nem, nekem nem fura, hogy nem tiltakoznak az emberek social distancing meg maszkviselés ellen. A magyarok türelmesek, fát lehet a hátukon vágni. Ha olyan tiltakozós, tüntetős fajta lennénk, Orbán és bandája már rég a megérdemelt helyén, lámpavason lenne. Ha azokat a szemétségeket, lopásokat, stb. eltűrtük, majd pont egy maszkon fogunk hőbörögni? Főleg, amikor úgy tűnik, hogy tényleg megérte, mert gyakorlatilag nincs fertőzött, minimális a halottak száma. Megértettük az okát, betartottuk, és látjuk, hogy eredménye volt.

2020.05.19. 05:52:20

@Borathan: Most, amikor bejött a hír, hogy van 3 fertőzött Magyarországon, akkor az emberek le akartak állni, otthon maradni - óriási nyomás volt ez irányba, ha nem adta volna ki a parancsot Viktor, lehet rögtön le is váltották volna, nem is volt más választása.
Aztán ültek otthon két hónapig és minden nap elolvasták az indexen, hogy "újabb 11 idős ember elhunyt" és egyébként meg nem volt semmi.

Majd amikor októberben (vagy mikor) újra elkezdi ütni őket a sajtó, hogy "ismét nőtt a fertőzöttek száma kettővel", akkor vajon mennyire lesznek lelkesek a bezárásra?

KalmanBlog 2020.05.19. 12:12:52

@Borathan:
> nálunk baromira nem fertőzött végig a vírus, gyakorlatilag alig kapta el valaki. A mai hírekben szerepelt, hogy megjött az orvosegyetemek reprezentatív felmérése, véletlenszerűen tesztelt emberekkel, 1 % alatt lehet azok száma, akik elkapták a covidot.

Ez ha igaz, akkor abból az következne, hogy pontosan ugyanott vagyunk, mint a legelején, mert ha kinyitjuk az országot, akkor a maradék néhány fertőzöttől indulva újra exponenciálisan terjedni kezd. 0-ra lehetetlen lenyomni a fertőzöttek számát, tehát ezen az úton sosem lehet megszabadulni a veszélytől. Illetve talán csak jópár évnyi lezárt életmóddal, ami alatt lezárva is végigfertőzne mindenkit a vírus.

> (Ha egyáltalán ebben az esetben létezik-e nyájimmunitás, mert jelenleg kérdéses.)

Akkor nem létezik nyájimmunitás, ha nem létezik immunitás sem. Ha nem létezik immunitás a betegségre, akkor viszont oltás sem létezik. Susztermatt két lépésben: a te logikád szerint akkor az egész világot örökre bezárva kell tartani.

> Főleg, amikor úgy tűnik, hogy tényleg megérte, mert gyakorlatilag nincs fertőzött, minimális a halottak száma.

Igen, eddig minimális a halottak száma. De hogy megérte-e? Most vezettük le - egyetértésben -, hogy ugyanott vagyunk, mint amikor először bejött a fertőzés az országba. Ha az általad vízionált doom scenario az igaz, akkor az oltásig lezárva kell tartani mindent, a mostani részleges nyitással is egy veszélyes fertőzéshullámot indítunk el. Ez nyilvánvaló képtelenség, nem lehet az emberekkel megcsinálni, hogy egész nyáron nem utaznak, nem strandolnak, nem ülnek le a barátaikkal beszélgetni.

Ha pedig az én "just the flu bro" teóriám igaz, akkor teljesen felesleges volt az egész lezárósdi. Azt a néhány embert, akit megmentettünk, őket megmenthettük volna úgy is, ha csak az egészségügyi intézményekben és az idősotthonokban látogatási tilalmat rendelünk el. Illetve ezenkívül az otthon élő idősek és krónikus betegek számára egy biztonságos ellátási hálózatot lehetett volna csinálni, hogy ne kelljen boltba menniük. Ezen az úton a fiatal lakosságban gyorsan terjedt volna a cucc, és hamar elértük volna a nyájimmunitást, és győztünk volna. Valami ilyesmit csinálnak a svédek is.

Nem tudom emlékszel-e, hogy mi volt az eredeti szöveg, amikor a "tudósok" a világ leállítását kérték: "flatten the curve". Azért, hogy a kórházak ne legyenek túlterhelve. Nem lettek túlterhelve, az egész világban szinte sehol. Most meg már észrevétlenül ott tartunk, hogy az új cél az, hogy ne haljon bele senki. Ami természetesen ésszerűtlen cél, hiszen hasonló betegségekben mindigis rengetegen meghaltak, mitől lenne ezután másképpen? Nyilvánvaló, hogy ésszerűtlen célt kergetünk úgy, hogy közben feláldozzuk a gazdaságunkat és a normális életünket.

Azért lenne ésszerű amint legális tüntetni a social distancing és a maszkviselés ellen, nehogy észrevétlenül ez váljon az új normává. Az a baj, hogy most mindenki örül az enyhítésnek, eszébe sem jut, hogy tiltakozzon a maradék korlátozások ellen. És így szinte észrevétlenül maradhatnak meg az egyébként drákói szabályok.

Paranoid Android2 2020.05.19. 12:36:08

@Deansdale: Az szakmai hiba, ha valaki nem a tüneteinek megfelelő légzéstámogatást kap. Külön kilométeres irodalma van a lélegeztetés szövődményeinek és az intenzíves orvosok naponta találkoznak különböző állapotú és ezért különböző ellátást igénylő betegekkel, nehezen veszem be, hogy feleslegesen alkalmaznak tömegesen gépi lélegeztetést. Habár ennek a fogalomnak a tágassága nem hogy kommentben, vagy cikkben, hanem könyv nagyságrendben is csak áttekintő jelleggel írható le.
Alapvetően az a kérdés, hogy mekkora járvány lehetett volna ez, ha nem csinálunk semmit és a vírus nálunk is úgy viselkedik, mint az olaszoknál. Most már látszik, hogy az szabad kórházi kapacitás méretét túlreagáltuk. De azt sem annyira drámaian, mint sugallják.
Ez a fenyegetés valós volt, viszont e veszély mértéke nem volt megbecsülhető.

zriff 2020.05.19. 14:55:55

Itt van puzsér videója a témáról, áprilisi, de érdemes megnézni:

www.youtube.com/watch?v=3O4_kKtEtto

Beszél, meg kicsit ordít arról is hogy nincs rendes párbeszéd, mert aki a fősodorbeli média narratívájától, csak kicsivel is eltér, egyszerűen démonizálják. A végén van egy nagyon jó mondása, hogy ha mindenki meg akarja úszni, senki se fogja.

Deansdale 2020.05.19. 15:00:33

@Borathan: "bocsássuk el a biztonsági őrt, hiszen nem tört be ide senki"

+

@Paranoid Android2: "a-sved-modell-eddig-totalis-katasztrofa"

A svédek "totális katasztrófája" eddig 3700 halott, ami ahhoz képest hogy a 30.000 áldozatot követelő influenzaszezon nem számít ritkaságnak még mindig, bocsánat, lófasz. Az, hogy mi a karanténnal papíron megmentettünk ~3000 nyugdíjast nagyon örvendetes, egyáltalán nem vagyok ez ellen, csak azért mégis próbáljuk már meg a tágabb kontextusában látni az egész jelenséget.

Amúgy úgy érzem kissé elbeszélünk egymás mellett, én a magyar kormány eddigi intézkedéseit nem kritizáltam, csak azt mondtam, hogy vissza kell állni a normális emberi életmódra, nem engedhetjük meg hogy az államhatalom orwelli módon szabályozza az emberi kapcsolatainkat egy olyan vírusra hivatkozva ami kevesebb mint 500 életet követelt nálunk. Teljesen mindegy hogy konkrétan épp ki van kormányon, senki nem tilthatja be a kézfogást vagy kötelezhet szájkosár viselésére a közvetlen járványveszély elmúltával. Márpedig a helyzet rég normalizálódott, a lehetséges felkészülési lépéseket a kórházak megtették, és a 8 millió embernyi vidéki Magyarországon összesen 179-en haltak meg, ami szinte már a statisztikai hibahatár kategória. Fel nem foghatom azt a pánikot, amit egyesek még mindig éreznek ezzel a világvégével kapcsolatban, ami nem jött el.

"Ez a fenyegetés valós volt, viszont e veszély mértéke nem volt megbecsülhető."

Ugyanezt mondtam én is, csak folytattam azzal, hogy MOST MÁR jobban becsülhetjük a veszélyt és annak megfelelően a szabályokat is korrigálni kellene...

Deansdale 2020.05.19. 15:09:38

@Borathan: "Ha olyan tiltakozós, tüntetős fajta lennénk, Orbán és bandája már rég a megérdemelt helyén, lámpavason lenne."

Nehéz lenne Mo-t irányítani ha minden kormány lámpavason végezné :D Az utóbbi 50 év összes kormánya közül a mostani fidesz az ami a legkevésbé szolgált rá erre, amúgy. A libsi propaganda, hogy lopnak, a privatizáció idején agyonbaszott gazdaságunk tükrében eléggé vérszegény vád, ha csak ennyi a bűnük akkor pozitívan kiemelkednek a többi gazember közül. Nem szeretem unalomig ismételgetni magam, de Orbánék a lopás mellett legalább a köznép dolgát jó irányba viszik, ami az elődeikre kurvára nem volt elmondható. A Gyurcsányok és Bajnaik is a lopott közvagyonból lettek milliárdosok, csak alattuk az egész ország nyomorgott, most meg relatíve jól mennek a dolgok. 11 éve 60 rugó volt a minimálbér és tömeges volt a munkanélküliség, most (vagy legalábbis a járvány előtt) a fiataljaink azzal a dumával húznak ki nyugatra, hogy nekik az itt felajánlott 2-300 ezres kezdőfizetés derogál és a fő problémánk a munkaerőhiány (volt).

Borathan 2020.05.19. 15:55:30

@Deansdale:
az első kormányt, amelyik megérdemelte, azt kellett volna lámpavasra húzni, és akkor a többit már nem kéne, mert viselkednének. "Tetszettek volna forradalmat csinálni." (Ahogy az első miniszterelnökünk mondotta vala ...)
Gyurcsány vagyonát bő egy milliárdra becsülik, Mészárosé 400 milliárd, a számok kicsit mások.
Orbánék alatt megelőztek minket a szlovákok és a lengyelek, és a románok is sokat zárkóztak fel, ennyire jól sáfárkodott ez a kormány a korábban sosem látott mennyiségű EU-s pénzzel, és hosszú gazdasági fellendüléssel. Az, hogy ma jobban élsz, mint 10 éve, az legkevésbé az Orbán-kormány érdeme, ők keményen megdolgoztak érte, hogy ne így legyen

Borathan 2020.05.19. 16:00:57

@KalmanBlog:
én nem tudom megmondani, mi lenne a helyes megoldás
Az egyértelműen látszik, hogy a sima influenzánál erősebb betegséggel nézünk szembe. Az is egyértelműen látszik, hogy a mostani intézkedések hatásosan visszafogják a járványt.
Viszont, az is egyértelműen látszik, hogy nem ez a járvány hozza el a filmek posztapokaliptikus világát. És az is látszik, hogy ez a bezártság túl sokba van, és túl sok gondot okoz
A maszkviselés viszont időszakosan igenis lehet az új norma. Bármikor, amikor egy szezonális influenza felüti a fejét, be lehet vezetni a zárt térben való maszkviselés kötelezettségét
Ez van, ezzel kell együtt élni. Egy kicsit változtatunk, nem repülünk hetente a világ másik végébe, járvány idején maszkot viselünk. És elfogadjuk, hogy igen, egyesek meg fognak halni, mert az élet nem állhat meg. Ha mind otthon maradunk, nyugdíjra sem lesz pénz, akkor meg az lesz a baj

Borathan 2020.05.19. 16:02:47

@Deansdale:
dr Gődény kamupártot indított, felvette a milliókat, azóta sem számolt el vele, miért hinnék neki bármit is el?
(A kamupártok arról szóltak, hogy megosszák az ellenzék szavazóit, azért engedte, sőt, ösztönözte őket Orbán Viktor, hogy tovább forgácsolja az ellenzékét. A pénzt nem sajnálta, hagy vigyék.)

Deansdale 2020.05.19. 17:52:58

@Borathan:

Előrebocsátom: megértem azt, ha valaki egy fiktív tökéletes pártra szívesebben szavazna mint mondjuk a fideszre, de ilyesmi hiányában abból kell választanunk ami van.

"Gyurcsány vagyonát bő egy milliárdra becsülik, Mészárosé 400 milliárd, a számok kicsit mások."

Ez mellékes abból a szempontból hogy az országnak mekkora károkat okoztak, plusz ezer tényező teljesen más ami miatt ezeket így nincs értelme összehasonlítani. Engem jobban érdekel a saját életem, mint amennyire irigy vagyok másokra, de lehet hogy bennem van a hiba és azoknak van igaza akik a rosszabb életet sírják vissza mer' akkor Mészáros még nem volt gazdag...

"Orbánék alatt megelőztek minket a szlovákok és a lengyelek, és a románok is sokat zárkóztak fel"

Ez üres duma, parasztvakítás, hacsaknem saját kézzelfogható tapasztalatod van ezeknek az országoknak az életszínvonaláról. De még ha igaz lenne is, marad a kérdés amire még soha senki nem tudott válaszolni: kire kellett volna szavazni a fityisz helyett? Minden más párt még rosszabb. Nyugodtan húzd Orbánékat lámpavasra de még előttük kösd fel a teljes konkurrenciát mert azok összehasonlíthatatlanul szarabbak. LMP-t akarsz, DK-t vagy Jobbikot? Pfff.

"a korábban sosem látott mennyiségű EU-s pénzzel"

Valahogy egyetlen fideszgyűlölő sem képes megérteni, hogy az EU-s pénzeket konkrét célokra adták, nem szabad felhasználásra, és attól hogy a Bodzafütykösi térkövezést Mészáros nyerte és nem Bajnai az ország sorsa nem lett rosszabb. Az EU-s pénzekből nem lehetett kánaánt építeni, arról maga az EU gondoskodott hogy kizárólag látszatdolgokra mehessen pénz, ők adtak támogatást stadionokra is például, de arra nem osztottak egyetlen fillért sem hogy a magyar közember több vagy jobb felvágottat vehessen.

(Ki kéne lépni az EU-ból a büdös picsába, mellesleg.)

"Az, hogy ma jobban élsz, mint 10 éve, az legkevésbé az Orbán-kormány érdeme, ők keményen megdolgoztak érte, hogy ne így legyen"

Jó ez a duma, éppen csak minden más kormány alatt folyamatosan egyre rosszabb volt, a fidesz alatt meg valahogy mégiscsak jobb lett. Én sem voltam fityiszes amíg rá nem jöttem hogy a kurva tények mégiscsak mellettük állnak, illetve hogy az elenzék a szó legszorosabb értelmében elpusztítani akarja a magyarságot, úgyhogy ahhoz képest Orbánék kisangyalok mészároslőrinccel együtt.

"dr Gődény kamupártot indított"

Ennél semmi sem lehetne irrelevánsabb covid 19 témájában, főleg mivel nem hasból mondja el a saját véleményét, hanem különböző nemzetközi szakemberek videóiból készített összeállítást. Nem az a lényeg amit ő mond, hanem amit a szakértők.

Amúgy ha igaz hogy a kamupártok akadályozták az ellenzéket akkor kifejezetten dícséretre méltó a kamupárt alapítása, bár ez a wuhanvírus ügyében továbbra is mellékes.

Sosem értettem azt a félrecsúszott erkölcsi abszolútizmust, hogy ha valakire valamilyen vizes lepedőt rá lehet húzni, akkor annak vége, semmilyen témában nem szólhat semihez soha többé, mert "minek hinnék neki?". Ha Einstein teszem azt az akkori populistákra szavazott, akkor a relativitáselmélet törölve, vagy mi a fene?

zriff 2020.05.19. 18:03:45

@Borathan: Túl kicsi a fantáziád. A nagyon csudás fejlett nyugaton már drónokról figyelik, meg utasítják az embereket. Arról is vannak már vélemények, hogy a jelenlegi technológiával mesterségesen könnyedén lehet csinálni betegségeket (talán a covid így így keletkezett), gondolkodj el ezen. Nekem már nincsenek illúzióim az emberi természettel kapcsolatban, ha ez így folytatódik, még megélhetjük egy orwelli világkormány eljövetelét.

Borathan 2020.05.19. 20:06:27

@zriff:
nem kell mesterségesen csinálni vírusokat, vannak azok maguktól is. Tudott dolog volt, hogy egyszer majd elszabadul egy járvány, mert egyre több az ember, egyre zsúfoltabban élnek, egyre jobban megbolygatjuk a természetet.
Az egy más kérdés, hogy a vezetés mennyire készül fel rá. És persze, az is egy jó kérdés, hogy egy járványon ki mekkorát nyer vagy bukik. Az is tény, hogy gazdasági válságokon mindig a leggazdagabbak nyernek
Nem feltétlenül kell szándékosságot feltételezni egy járványon, de hibás kezelést, sőt, szándékosan hibás feltételezést már lehet vélelmezni

Borathan 2020.05.19. 20:19:06

@Deansdale:
az a baj, hogy a Fidesz nem adott más lehtőséget a visszaéléseinek, gazemberségeinek megakadályozására, mint a leváltásuk.
Hiába írja meg naponta valamelyik médium, hogy mit loptak, csaltak, hazudtak, nem történik semmi. Feljelentés megy, aztán az ügyészség szépen megszünteti a nyomozást. Lásd pl. a mátrai erőmű esetét, Mészárosnak megvették, kivettek belőle 10 milliárdnyi Forintot, majd jókora áron eladták az államnak. Ellopták a nemzet pénzét? El. Történt valami számonkérés, büntetés? Nem.
De ugyanezzel visszamehetnénk 10 évet, történt valami elszámoltatás az "elmúltnyolcév" ügyeiből? Nem.
Ezért gondolja azt (nagy naívan) az ember, hogy csak akkor kapnak a fejhez az elvtársak, ha látják, hogy a dolgoknak következménye van. Ha elbukják a hatalmat, akkor majd legközelebb jobban csinálják.
Ez lenne a demokrácia lényege, a választás lényege, hogy ha valaki rosszul vezeti az országot, akkor leváltják.

(Gődénnyel nekem az a bajom, hogy manapság már annyi helyről zúdul az információ, hogy az ember kénytelen szelektálni, és az, aki már megbukott méretes nagy hazugságon, azt inkább nem. Téged olvaslak, mert nem mindenben értek veled egyet, de amit eddig nálad olvastam, mint tényt, azokról még nem találtam hiteles cáfolatot, vagyis hiszek neked. És tegyük még hozzá, Gődény erősen érdekelt abban, amit állít, hiszen konditerme van, aminek nem tesz jót a bezártság, és ráadásul még pont van orvossága is a vírusra, ajánlgatja is a táplálék-kiegészítő cég termékeit.)

KalmanBlog 2020.05.19. 20:32:45

@Borathan:
> A maszkviselés viszont időszakosan igenis lehet az új norma. Bármikor, amikor egy szezonális influenza felüti a fejét, be lehet vezetni a zárt térben való maszkviselés kötelezettségét
Ez van, ezzel kell együtt élni.

Pont ezt nem szeretném, ezért tartom indokoltnak, hogy tüntessünk ellene ha legális lesz. Eddig sosem volt kötelező maszkviselés, és a számok most sem indokolják. És főleg ne adjunk rá precedenst, mert onnantól majd minden szezonális kehességnél elő fogják rángatni, hogy szivassanak vele!

Deansdale 2020.05.19. 20:53:39

@Borathan: Még mindig ott tartok, hogy vajon kire lehetne lecserélni a fideszt, tekintve hogy minden más választható párt még rosszabb. Mondj egy jobbat és veled együtt arra fogok szavazni, de én nem látok ilyet.

A mátrai erőműnél technikailag semmi illegális nem történt, ezért aztán mehet a feljelentés, az ügyészség nem azért fogja elutasítani mert fityiszbérencek, hanem mert nem történt bűncselekmény. Hogy erkölcsileg kifogásolható a biznisz, az más kérdés. Egyébként továbbra is azt mondom, hogy az ilyen manipulációk, még akkor is ha ránézésre a pénzben mért értékük magasabb mint a privatizációs sumákolásoké volt, sokkal kevésbé ártanak az országnak. Anno az MDF, majd a maszop teljes iparágakat döntött be illetve vágott zsebre, ahhoz képest egy erőműből pénzt kivenni és aztán eladni az államnak kismiska, mert ez utóbbi esetben a munkahelyek megmaradnak, az erőmű tovább üzemelhet, míg a rendszerváltás utáni káoszban például a cukoriparunk en bloc kámforrá vált, munkahelyek ezreit semmisítve meg. Ha a fidesz ugyanazt csinálná, már rég csődbe ment volna az ország. Alapvetően nem szeretem a lopást védeni, mert nyilván szerintem is elítélendő, de ahogy én látom fényévnyi különbség van aközött ahogy a fidesz "ügyesen" lefölöz dolgokat, illetve ahogy az elődei pofátlan és gerinctelen módon tömegeket taszítottak nyomorba akár fillérekért is. Kíváncsi vagyok pl. hogy akik magyar cégeket eladtak a Danone-nak azok mennyit tettek zsebre azért hogy végignézzék többezer ember munkanélkülivé tételét.

F. Szabó 2020.05.19. 21:06:51

@Deansdale:

Ha már így szóba jött a Vuhanvírus kapcsán is az orwelli világ, felbátorítva érzem magam, hogy kicsit erre tereljem a témát. Trump megválasztása után megjelent egy érdekes írás, ami azt taglalta, hogy az internetes fórumok (Twitter, Fb, YT) lehetőséget teremtett Trumpnak (és teremt a jövőben szélesebb tömegeknek is) arra, hogy legyőzzék a jelenlegi elit agymosó médiamonopóliumát (NYT, WP, CNN...): medium.com/deep-code/situational-assessment-2017-trump-edition-d189d24fc046

Kíváncsiságból elmentettem ezt az írást, hogy pár év múlva megnézzem, mennyire válnak be az elemző várakozásai. Hát, úgy tűnik, nem igazán. A legújabb Toroczkay-videó vége éppen arról szól, hogy a Trump-stáb azzal zárkózott el a kért és remélt támogatástól, hogy még a republikánus képviselők is attól félnek, hogy letiltják őket mondjuk a Facebookról (ahol, mint tudjuk éppen saját legfelsőbb bíróságot választottak, egyetlen konzervatív résztvevő nélkül).

Jelentős tömegeket elérő, nemzetközi súlyú független fórumot működtetni (amiben például a fenti cikket író Jordan Hall reménykedett) pénz híján reménytelen, erről itt is szó volt már néhányszor. Mindig oda jutunk vissza, hogy a szupergazdagok azt csinálnak velünk, amit akarnak? Trump is csak egy váratlan kisiklás volt, de már észbe kaptak?

zriff 2020.05.19. 21:50:20

Gödény, és másik két orvos akik megkérdőjelezik a korona hisztériát beszélgetnek, még csak az első rész:

www.youtube.com/watch?v=lioI2b4slzY

Deansdale 2020.05.19. 22:21:58

@F. Szabó: Az internetes platformokat ugyanaz az elit birtokolja/irányítja mint a hagyományos médiát, sőt, az ő kezükben van az internet és a bankvilág "infrastruktúrájának" nagyobb része is, és minden jelentős versenytársat megfojtanak. Maximum annyit lehet elérni mint a gab vagy a minds, hogy párezer felhasználóval vegetálhatnak a tömegek ingerküszöbe alatt, fizetett reklámok nélkül, adományokért kuncsorogva. A gab egyszer úgy tűnt kinő ebből a fázisból, akkor odabasztak neki egyszerre több oldalról is, és ebből azóta sem tudott magához térni.

Trump sajnos ugyanannak a hatalmi körnek a tagja, csak ügyesen és látványosan játsza el, hogy szembeszáll velük. Jó poén volt hogy Hillary orrára koppintott, meg vicces hoyg trollkodik, borsot tör a hülyék orra alá, de végső soron nem csinált semmit amivel segített volna a normális embereken. Abból pl. mém lett, amikor anno kijelentette, hogy figyelemmel kíséri a netes cenzúrát.
twitter.com/PrisonPlanet/status/1261628245960687619

Ezen az egészen még a pénz sem segítene, illetve olyan hihetetlen mennyiségre lenne szükség ami már szürreális. Ahhoz, hogy csak az interneten(!) versenyre lehessen kelni a progresszív hatalommal gyakorlatilag be kellene vásárolni magát a szóban forgó cégnek a bankvilágba illetve az internet infrastruktúrájába is, a saját DNS regisztrációs cégtől kezdve a szerverparkok üzemeltetésén át a saját pénztranszfer-cégig (mint a paypal), ellenkező esetben ugyanis bármikor kihúzhatják alóla a szolgáltatásokat amik nélkül nem tud üzemelni. Bizonyos értelemben ahhoz, hogy egy facebook-szerű konzervatív weblapot sikerre vihess létre kell hoznod egy külön bankvilágot és egy külön internetet... Akinek lenne ilyesmire pénze az nem erre fogja költeni, mert hát ugye az a lehetőség mindig fennáll, hogy úgy jár mint JFK.

Volt egy pár jó évünk, amíg az internet még eléggé új volt és a háttérhatalom nem tette rá a kezét, addig szabadon áramlott rajta az információ. Aztán rájöttek hogy ez is a média egy formája amit irányítaniuk kell a hatalmuk fenntartásához, úgyhogy bevásárolták magukat a releváns cégekbe, vagy egyszerűen csak beültettek pár megbízható embert az igazgatótanácsokba, és átvették a hatalmat az addig semleges net fölött. Ezt voltaképp már baszhatjuk, valószínűleg soha nem fogjuk visszakapni a netet, folyamatos utóvédharcokban fogunk egyre visszább szorulni egyre eldugottabb kis fórumokra és blogokra, amíg végleg ki nem picsáz minket valami AI.

GABOR2 2020.05.20. 02:31:58

Úgyanúgy fog folytatódni lényegében minden.

GABOR2 2020.05.20. 02:35:05

Egyébként maguk a progresszívek is most lázadoznak... simán elmennek partyzni a beachre és nagyon meglepték a Demokrata vezetőséget azzal, hogy most több választásnál is nagyon nyertek a Republikánusok ahol ezt el se tudták képzelni. Az előző Demokrata női vezető totál kiakadt és saját bevallása szerint napokon át sírt.

Többek között erről itt van a legújabb Kultúrháborús történések:

ujtechkor.blog.hu/2020/05/19/kulturhaborus_tortenesek_265

Aztán itt van a Viktor "mentőcsomagjának" első következményei is:

ujtechkor.blog.hu/2020/05/19/a_koronavirus_es_a_gazdasag_es_orban_507

GABOR2 2020.05.20. 02:40:04

Ugye nemrég mondták, hogy nyertünk a vírus ellen, de a vírust nem úsztuk meg, több ember beteg mint valaha, nemcsak nálunk, hanem szinte mindenhol, egyszerűen csak a vezetők úgy döntöttek, hogy akkor mostantól mindenki menjen dolgozni, még úgyis, hogy igazából a vírus 1000-szer jobban elterjedt, mint amikor elkezdtek leállítani mindent. Hasznos volt, mert ráhivatkozva egy csomó dolgot el lehetett intézni, de mostmár több kárral járna fenntartani a színházat, úgyhogy... hurrá győztünk, pedig igazából a helyzet rosszabb mint valaha, csak... eleve ez a vírus nem olyan nagyszám mint aminek beállították.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.05.20. 06:26:58

@Deansdale: Leszoktam a nyomtatott sajtóról, a ballibről pláne, néha elcsábulok azért és veszek egy HVG-t vagy egy Magyar Hangot, utóbbi legalább konzinak vallja magát még ha ellenzéki is.

Egyik Magyar Hang végén ecseteli a Puzsér zárócikkben, hogy a FiDeSz roppant ügyesen folyton olyan helyzetekbe lavírozza szegény, önnön alcsoportjait belülről még az 0rbánnál is jobban gyűlölő ellenzéket, hogy azok kénytelenek a védhetetlent védeni.

Most biztos én vagyok a hülye, de hogy lehet valakit olyan helyzetbe lavírozni, hogy a védhetetlent védje? Valaki akkor védi a védhetetlent, ha lavírozás nélkül is azt csinálná... és már be is zárult a kör. A baloldal kínjában visít, a jobboldal az oldalát fogja, én meg nem tudom eldönteni, hogy a tenyerembe temessem az arcom, vagy kérjek egy kávét.

Deansdale 2020.05.20. 13:53:25

@don Fefinho: Orbán valami hihetetlen nagy géniusz lehet, még Trumpnál is nagyobb 4D sakkjátékos, mivel az ellenzéket már 3 választás óta folyamatosan öngólok rugdosására manipulálja... Vagy egyszerűen csak kultúrmarxista az ellenzékünk és hivatalból pártolják minden normális dolog ellentétét. Persze ez utóbbi csak széljobbos konteó, de az viszont nem konteó hogy Orbán titokban szupergéniusz és jövőbelátó és az egész világot péppé manipulálja :D

Deansdale 2020.05.20. 14:00:39

Na, amúgy összefoglalólag a covid-témáról, mindenkinek aki szerint veszélyesebb a dolog mint állítom:

index.hu/kulfold/2020/05/03/tanzania_papaja_kecske_barany_koronavirus_teszteles/

A tesztek szinte mindenre fals pozitívot hoznak, a wuhanvírusosnak mondott halálesetek töredéke sem tényleg az, a tengernyi fertőzött valójában kamu.

Az eredeti cikk annak aki tud angolul:

www.reuters.com/article/health-coronavirus-tanzania/president-questions-tanzania-coronavirus-kits-after-goat-test-idUSL8N2CL0DY

Még mielőtt valaki előhozakodna ezzel: nem csak a tanzán elnök állítja ezt, ő a sokadik a sorban aki erre felhívja a figyelmet. Az igazi alusapkások hónapok óta állítják, hogy a gyorstesztek valójában exoszómákat mutatnak ki, nem koronavírusokat. www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4906597/

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.05.20. 14:01:13

@Deansdale: Van egy idevágó tvtrope cikk, de erősen kétlem, hogy olvasná. :)

"A stratégia kulcsa nem kiválasztani egy utat a győzelemhez, hanem úgy választani, hogy minden út egy győzelemhez vezessen."

tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/XanatosGambit

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.05.20. 14:20:30

@Deansdale: A mégnagyobb alusapka, hogy az 5G fokozott exoszóma-kiválasztást okoz, és az úgynevezett "vírustünetek" tulajdonképpen egyfajta sugárbetegség.

Deansdale 2020.05.20. 14:37:23

@don Fefinho: Vajon az alusapkától nem lehet alumíniummérgezést kapni? :)

GABOR2 2020.05.20. 16:23:06

"az elenzék a szó legszorosabb értelmében elpusztítani akarja a magyarságot, úgyhogy ahhoz képest Orbánék kisangyalok mészároslőrinccel együtt."

Ehhez rímel a mai hír:

"Gyurcsány politikusa a járványban meghaltakról: "Sajnos ebben a számban sem áll rosszul az ország""

"Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció (DK) frakcióvezető-helyettese elszólta magát az ATV élő adásában: sajnálatosnak nevezte, hogy kevés a járványban meghalt ember Magyarországon."

www.origo.hu/itthon/20200520-arato-gergely-elszolasa-a-kormanyrol.html

KalmanBlog 2020.05.20. 16:45:17

Kezdem fontolgatni, hogy legalább éjszakára bebújok egy Faraday kalitkába. Néhány éve figyelek, hogy a bekapcsolt kütyük messze legyenek tőlünk, és ne legyen világító LED. A kalitka lenne a logikus fejlesztési irány.

Deansdale 2020.05.20. 16:54:01

@KalmanBlog: Ez a minap nálunk is szóba került.

Borathan 2020.05.20. 17:16:55

@GABOR2:
élő adásban néha rosszul fejezi ki magát az ember, egy ilyen hülyén szerkesztett mondatból én nem vonnék le nagy következtetéseket

Borathan 2020.05.20. 17:21:42

interjú Ángyán Józseffel:
24.hu/belfold/2020/05/19/angyan-jozsef-rendszervaltas30-orban-fidesz-fold-interju/
földművelésügyi államtitkárként volt "szerencséje" belülről látni, hogy működik az Orbán-kormány, hogyan változtatta meg a családi gazdaságokra alapuló mezőgazdaságról szóló elképzeléseket oligarchák járadékgyűjtő gazdálkodására Orbán. Hogyan lehetetlenítették el az Orbánnak ellentmondó ember pályáját ("a felsőoktatási törvényben törölték az alapszakok közül a vezetésemmel alapított és a régióban elsőként indított környezetgazdálkodási agrármérnöki szakot, és még csak az sem érdekelte őket, hogy ezzel ártanak az országnak és számos egyetemének, ahol időközben megtelepedett ez a képzés.")

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.05.20. 20:24:39

@Borathan: Nemtom baszki, nekem ez annyira freudi elszólás, hogy csak úgy csattan. A régi Greyhound videóra emlékeztet a szép emlékű 2006-ból.

KalmanBlog 2020.05.20. 21:22:04

@Deansdale: Finom rézdrótból szőtt szúnyogháló-szerű baldachin. De szép is volna...

GABOR2 2020.05.21. 11:03:15

További cikkek a svéd megoldásról:

"MÁR SVÉDORSZÁGBAN A LEGMAGASABB A HALÁLOZÁSI RÁTA A VILÁGON"

mandiner.hu/cikk/20200521_mar_svedorszagban_a_legmagasabb_a_halalozasi_rata_a_vilagon

"Földbe áll a svéd gazdaság: úgy néz ki, semmit nem nyertek a járvány elengedésével"

www.portfolio.hu/gazdasag/20200521/foldbe-all-a-sved-gazdasag-ugy-nez-ki-semmit-nem-nyertek-a-jarvany-elengedesevel-433162

KalmanBlog 2020.05.21. 11:45:00

@GABOR2: Tipikus hangulatkeltő cikkek. "Let me unpack them:"

Első: nem a fertőzöttekhez képesti arány a legmagasabb, hanem a teljes lakosságban. Ami nem meglepő, mivel sokszorosa a fertőzöttek aránya, mint máshol. Lassan elérik a nyájimmunitást és túl is vannak az egészen. Mire mi elérjük azt a fertőzöttséget, addigra nálunk is nagyjából ennyi halott várható.

Nem is értem a cikk számait: 6,08 halott egymillió lakosra? Az nálunk 60,8 halottat jelentene, és nekünk annál több van, ha jól olvastam. Akkor mi van? Teljesen kamu ez a cikk.

Második: szóval földbe álltak azért mert a felvevőpiacok is földbe álltak. Ezen vajon segítene, vagy rontana, ha bezárnák a kocsmákat és az éttermeket? Tuti csak rontana, ha be lennének zárva csak rosszabb lenne a gazdaságuk. Ráadásul a GDP csak egy jelző, nem az a lényeg. Nem a beborult GDP az igazi baj, hanem a tömeges munkanélküliség. Nem tudom abban hogy állnak, de ha nem omlik össze a vendéglátás, akkor talán jobban mint ha az is összeomlik.

Úgy is meg lehet közelíteni, hogy ha mindenki azt csinálta volna, mint a svédek, akkor viszont nem állt volna földbe a gazdaságuk - meg a többieké sem. És mint a példájuk mutatja, nem lett káosz. Pedig a doom scenarió hívei azt mondták, hogy ha nem zárnánk le mindent, akkor a tömeges betegségek miatt úgysem tudna működni semmi. Hát ezt a jelenséget sem látjuk a svédeknél.

GABOR2 2020.05.21. 12:08:50

@KalmanBlog: Pedig a svédekért hagyományosan rajongók se rajonganaok most értük annyira:

"A lazább korlátozások ellenére Svédország messze van a nyájimmunitástól"

"Még akkor is, ha igaz a becslés, miszerint a stockholmiak 20 százaléka termelt már antitestet. Ráadásul a hatóságok most ennél is alacsonyabb számot mértek.",

Azt hiszem ez a cikk elemzi ki legjobban a svédeket:

www.portfolio.hu/gazdasag/20200518/hiaba-dicsertek-a-sved-modell-eddig-totalis-katasztrofa-ekozben-mi-sikert-arattunk-a-virus-felett-432284

Igazából nem járnak tisztán azon az úton amit elhatároztak, inkább két úton egyszerre és ezért olyan rosszak a számaik.

444.hu/2020/05/21/a-lazabb-korlatozasok-ellenere-svedorszag-messze-van-a-nyajimmunitastol

csi szi 2020.05.21. 12:15:57

@KalmanBlog: Nyájimmunitás ügyben van pár probléma, mint pl. hogy nem minden fertőzöttnél alakul ki az immunitás. Egyébként akinél kialakul, sem lesz tartós, ez egy náthaszerűség csak sajna "kissé" súlyosabb viszonylag sok embernél. Abban bízhatunk legfeljebb, hogy idővel a vírus enyhébbre mutálódik (nem "érdeke" elpusztítani a gazdatestet, igaz életben tartani sem sajnos, ha tovább tud terjedni előtte)
A 6,08 halott egymillió lakosra az a legutóbbi héten értendő, figyelmesebben kellene olvasni.

www.origo.hu/sport/egyeni/20200520-lacza-zsombor-koronavirus-az-elsportolok-kiemelten-veszelyeztetettek-testnevelesi-egyetem.html
"A kutatás azt mutatja, hogy a 290 vizsgált sportoló 10 százaléka átesett a vírusfertőzésen, ami százszorosan felülmúlja a teljes népességben tapasztalt számot.
Általánosan kijelenthető, hogy az élsportolók viszonylag tünetmentesen jutnak túl a fertőzésen, de mindez nem jelenti azt, hogy nem fertőznek. Ami emellett egyértelműen aggodalomra adhat okot: a fertőzött sportolók közül csupán egy versenyzőnél alakult ki védettség, így a betegséget az élsportolók jelentős része újra elkaphatja."
Az élsportolók nyugodtan tekinthetők a jellemző tünetmentes fertőzötteknek, gyakorlatilag nem hat rájuk, de továbbadhatják és újra elkaphatják.
index.hu/techtud/2020/05/21/valoszinuleg_meg_jovore_se_lesz_vakcina_a_koronavirus_ellen/
Ezek szerint nem lesz hamar vakcina, ha mégis lesz, az olyan is lesz. Legjobb esetben pár embernek segít megúszni majd a súlyos tüneteket, de ennyi, se örök sem biztos védelem nem lesz belőle.
Ez egy igazi Tajgetosz-vírus, a gyerekeket megkíméli, az egészséges fiatal felnőtteket szintén, középkorúak között (beleértve már a 35 felettieket is, akiket a mai kultúrában még simán "lefiatalembereznek" és ők is fiatalnak tudják magukat) már előfordulnak súlyos akár halálos esetek, látszólag korábban egészséges embereknél is. A közelgő nyugdíjválságoktól nem kell tartani, ha az átlagélettartam akár 10 évet is csökken majd tartósan a fejlett világban is, olyan afrikai szintre.

Deansdale 2020.05.21. 14:48:52

@KalmanBlog: "Tipikus hangulatkeltő cikkek."

Hja, valahogy nincs túl nagy bizodalmam az ilyen cikkekkel amik a tömegmédia álláspontját erőltetik eléggé megkérdőjelezhető alapokon. Az biztos, hogy kevesebb mint 4000 halottól nem "áll földbe" a svéd gazdaság, és még ha az exportlehetőségeik csökkennek is, az azért van mert minden más gazdaság sokkal jobban megszívta mint az övék. Amúgy ha bárhol hiányok lesznek bármiben a gazdasági kiesések miatt, azt valszeg pont a svédek exportjával lehet majd fedezni... Emlegettem korábban, hogy ha a fityisznek lenne esze idén nagyon megtolná a mezőgazdaságot, mert kizárt hogy a világon sehol ne legyen idén élelmiszerhiány, úgyhogy azon jól lehetne keresni. A svédek mondjuk gondolom nem élelmiszerre hegyezték ki az exportjukat, de pl. mivel sok kínai gyár hetekre vagy hónapokra bezárt illetve csökkentette a termelését igenis lehet keresnivalójuk nem élelmiszertermékekkel is.

"Nem a beborult GDP az igazi baj, hanem a tömeges munkanélküliség."

Abszolút. Elvont mérőszámok helyett sokkal jobb két lábbal a földön álló adatokban gondolkodni. Ahogy korábban írtam párezer munkanélküli is tízmilliárdokba kerül havonta, aki ezt megússza az köröket ver mindenki másra gazdaságilag. Hogy aztán ez a GDP-n mennyire látszik meg, az igazából a kutyát sem érdekli.

Borathan 2020.05.21. 18:03:05

@Deansdale:
tartok tőle, hogy a svéd gazdaságot, a svéd termelést nehezebb megindítani a kínai kiesés miatt, mint akár a miénkét.
Amit nem gyártanak le a kínaiak, azt még talán le lehet gyártani nálunk, de a svéd fizetések mellett Svédországban biztos nem. Nem véletlenül vannak azok a gyárak Kínában, amelyek, és maradtak azok a gyárak Svédországban, amelyek maradtak.

KalmanBlog 2020.05.21. 20:40:04

Adódik a kérdés, hogy vajon ez az egész őrület hogyan fog hatni a születésszámokra? Különös tekintettel az őshonos európaiak leszármazottjaira? Ebből a szempontból is a globalista agendát fogja-e erősíteni a COVID reakció?

Bevallom nekem fogalmam sincs. Talán a home-office-ban rövidtávon a párok még közelebb is kerülhetnek a gondolathoz, hogy jöhetne még egy gyerek. Viszont amikor igazán beüt a gazdasági recesszió, akkor elmehet tőle a kedv.

Mit gondoltok, mi lesz a hatás ebből a szempontból?

KalmanBlog 2020.05.21. 20:40:47

@KalmanBlog: Ja, és egyáltalán a szinglik párkeresésére hogyan fog ez az egész hatni? Lesznek egyáltalán még esküvők?

GABOR2 2020.05.21. 22:33:17

@KalmanBlog: Már nyáron lesznek, a nők imádják, esküvők mindig lesznek.

GABOR2 2020.05.21. 22:36:35

@KalmanBlog: Nos, azt várták, hogy a bezártsák miatt a párok jobban fognak kötődni egymáshoz, de állítólag többfele is rekord mennyiségben adták be a vállást.

novekedes.hu/hirek/az-ugyvedek-szerint-a-karanten-miatt-rengeteg-lesz-a-valas

Amúgy ezen miért változna bármi? Miért hatna bármit is a szingliségre? Arra gondolsz, hogy az emberek elkezdenek rettegni, hogy mi lesz, ha beteg leszek egyedül és senki se segít akkor?

Deansdale 2020.05.21. 22:54:23

@KalmanBlog: Szerintem az ismerkedésre negatívan hat a karantén, sokan félhetnek új emberek közelébe kerülni, és valószínűleg kevesebb futó kaland van mostanában, de a stabil párok összeházasodását nem nagyon akadályozhatja.

Wildhunt 2020.05.22. 07:28:00

A legutóbbi eredmény: index.hu/gazdasag/penzbeszel/2020/05/22/megfullad_a_vilag_az_adossagban/

Mostantól tényleg játékpénz lesz az összes valuta.

Deansdale 2020.05.22. 08:37:48

@Wildhunt: Szerintem a háttérhatalom jól tervezi és alakítja a helyzetet, hogy mikorra váljon eléggé feltűnővé ill. tarthatatlanná, és a cél (a világkormány mellé) egy "világpénz", egy globális valuta létrehozása, aminek már nem is létezne papír formája, csak digitális. A papíron terjednek a vírusok, ugyebár... Ez hétmérföldes lépés lenne a totális globális kontroll felé - ahogy sokan kifejtették már, egy készpénz nélküli világban a rendszer ellen lázadni gyakorlatilag lehetetlen.

Ha ez a fordulat nem következik be, akkor nem tudom mi lesz, mert lassan tényleg kiégeti már a vakok szemét is, hogy a szó legszorosabb értelmében az egész világ tartozik a nemzetközi bankrendszernek, a legtöbb ország a GDP elég nagy hányadával, ezermilliárd dollárokkal. Mondjuk a linkelt cikkben ebben a kontextusban még a közérdeket emlegeti az író, ez szerintem arcpirító dolog :) A közérdek a nemzetközi bankrendszer azonnali és végleges beszántása lenne, meg a helyük behintése sóval. Amikor mindenkinek az utolsó gatyája is már egy FIKCIÓ tulajdonában van, akkor mi sem egyszerűbb gondolat mint ezt a fikciót eltörölni... Szerintem valószínűleg már elértük azt a pontot, hogy nincs az egész világon annyi fizikailag létező érték összesen, hogy minden hitelt kifizethetnénk, ha minden tartozást behajtana minden bank akkor az egész világ a zsebükbe hullana és még mindig maradna kintlevőségük. Hogy ez mennyire elmebeteg dolog, azt remélem nem kell sokat magyarázni.

Amúgy a linkelt cikkben is van pár érdekes gondolat ezzel kapcsolatban, bár az író nem pont úgy érti ahogyan én látom:

"a jegybankok élénkítő- illetve mentőcsomagjairól, amelyek nem terhelik kiadásként az államkasszát. Ezek a csomagok is több ezer milliárd euróra rúgnak és elsősorban állam- és vállalati kötvények felvásárlásán keresztül arra szolgálnak, hogy biztosítsák az állam finanszírozását, a bankrendszer pénzellátását és a reálgazdaság hiteligényének kielégítését"

Ez jó sok süket és részben értelmetlen duma, ami valójában azt takargatja, hogy: 1. A bankok a résztartalékos bankolás ürügyén nem létező pénzzel valós dolgokat vásárolnak fel, kötvényeket és részvényeket. A bankok az elméleti lehetőségüket a pénznyomtatásra nagy szorgalommal használják arra, hogy fizikailag létező értékekre tegyék rá a kezüket. A részvénypiac ilyen értelemben, hosszú távon, nem más mint eszköz arra, hogy minden részvénypiaci résztvevő a bankok tulajdonába menjen át. 2. Ahelyett, hogy az államok pénzt nyomtatnának, azok a bankok amik papíron a saját nemzeti bankjaik hitelt adnak nekik, ami az inflációt pont ugyanannyira növeli mintha pénzt nyomtatnának, csak ez utóbbit vissza is kell fizetni, kamatostul, vagyis ez államadósság, csak nem külső, hanem belső, és így szinte olyan mintha nem is államadósság lenne... Pfff. Ez van akkor, ha a pénznyomtatás jogát nem az egyes államok birtokolják, hanem a világ minden pontján a rócsildok.

Wildhunt 2020.05.22. 10:27:00

@Deansdale: még azt tenném hozzá, hogy itt végre le van írva hivatalosan is, hogy az EKB megkerülte az alkotmányos kontrollt is, amire a német alkotmánybíróság is csak"húzta a száját"... Nomost az alkotmány elméletben jellege szerint a jogbiztonság végső bástyája. Ilyen alapon az EU ugyanott van mint az ukrán anarchia, ahol ha akarom érvényesek a törvények, ha akarom nem.

Deansdale 2020.05.22. 10:52:32

@Wildhunt: Na igen, egyre inkább kilóg a lóláb, hogy a legfelső hatalom a világban a bankrendszer, őket nem kontrollálja senki és semmi, ők ignorálhatnak bármiféle törvényt vagy alkotmányt, és mindeközben szó szerint irányítják a világgazdaságot, "saját hatáskörben" nyúlnak bele ezermilliárdos felvásárlásokkal, amiket mentőcsomagnak neveznek... 2008 óta az is nyilvánvaló, hogy ha akarják akkor ugyanezt a stiklit fordítva is eljátszák, magukat "mentőcsomagoztatják" az adófizetők pénzével, szintén ezermilliárdos nagyságrendben. Bármi is történik a világban a pénz mindig az ő irányukba folyik, és azzal együtt nyilván a hatalom is. Mo-n az EKB az MNB-n keresztül sok tekintetben nagyobb hatalom mint Orbánék, ők felülírhatnak bármit amit a kormány akar de ez fordítva nem áll fenn. Mikor Orbán cirka 10 éve az MNB-hez akart nyúlni simán elküldték a fenébe, és azóta nem is próbálkozik ilyesmivel. Ez mindent elmond a helyzetről. Liberális demokrácia meg jogállamiság, mi?

KalmanBlog 2020.05.22. 12:19:10

@GABOR2: @Deansdale: Erre az aspektusra gondoltam főként, amit Deansdale írt, hogy mégis hogyan alakulnak új párok, ha mindenki otthon ül a kis maszkjában?

Oké, az eddig leszervezett esküvőket még végigfuttatják, de utána hogyan fognak párokba rendeződni az emberek maszkban? Ez a kérdésem.

És persze az is érdekes kérdés, hogy hány házasságot fog kicsinálni ez az egész, és hány gyermek nem fog megszületni emiatt?

Végsősoron a kérdés az, hogy ebből a szempontból is a globalista agendát támogatja-e a vírusvédekezés, vagy nem?

-JzK- 2020.05.22. 12:58:39

Amúgy van ennek a COVID-nak előnye is. Tudni kell, hogy nagyon sok undorító, mosdatlan ember van, és helyes, ha kicsit elterjed a köztudatban, hogy a tisztálkodás milyen fontos. Egy normális ember eddig is kezet mosott, azonban nagyon sok ember van, akinek ez nem alap. Hát most csomó helyen kinnvan a kézfertőtlenítő, nem is árt sokaknak. Nem csak COVID van, hanem egy csomó más betegség, aminek nem kéne végigterjednie minden szezonban. A sima megfázás sem kéne, hogy végigmenjen az országon. Ázsiában eddig is arcmaszkot húztak azok, akik betegek voltak, a kollektivista gondolkodásmód miatt benne volt a tudatban, hogy ne fertőzzenek meg másokat.

GABOR2 2020.05.22. 14:36:33

@KalmanBlog: A fiatal korosztályban nagyobb a vágy minthogy ez megállítsa őket. Korábbi sokkal nagyobb vírus járványok után is folytatódott az élet. Raádásul itt van most a közösségi média, azon át mehet majd a dolog részben.

Pont nálam is volt történet, hogy igazából a progresszív fellegvárakban se tartják be az emberek a karantént az USA-ba se, simán kimennek a beachre.

Alighanem az emberek többsége simán túl fog ezen lépni, persze akik hajlamosak a rémes hírektől jobban félni azoknál ez lassabb lesz, de szerintem minden menni fog tovább.

Csak proxyval menne:

"The beach at the Oceanfront was closed. But the crowds were large."

www.pilotonline.com/business/consumer/vp-bz-coronavirus-saturday-reopening-20200516-bwnano4lhrhhhmjc6iw35d6t6m-story.html

Ez megy proxy nélkül:
"Beachgoers flock to Virginia Beach oceanfront amid warm weather despite governor's orders"

thehill.com/homenews/state-watch/498394-beachgoers-flock-to-virginia-beach-oceanfront-amid-warm-weather-despite

Hiába progresszív fellegváros, hiába tették a kultúrháború részévé, hogy a jó progresszív otthonmarad... mégis kimentek tömegek a kormányzói parancs ellenére a partra. Plusz még elveszítettek olyan helyek Kaliforniában választásokon, amiről el se tudták képzelni, hogy elveszíthetik.

Az előző vezetőnő, állítólag totál kiakadt és napokig csak sírt:
"‘F***ing Devastating’: Katie Hill Says She Cried For Days After Republicans Flipped Her Old Seat"

dailycaller.com/2020/05/18/katie-hill-mike-garcia-republicans-flipped-seat-california/

GABOR2 2020.05.22. 14:45:44

@Deansdale: Hát az tuti, hogy most is ugye, amikor "mindenkinek ki kell vennie a részét az áldozatokból", meg nincs ingyenebéd Orbán egy olyan mentőcsomagot rakott össze, ahol a bankok nem veszítenek semmit... sőt, ugye a futamidő kitolással még többet is kéne nekik fizetni, sokan inkább nem is kértek ebből a "segítségből". Plusz ugye nagyon nyomatták, hogy megint különadót vetnek ki a bankokra is, de csak a bankok esetében ez igazából egy előrehozott adó, vagyis később nem kell fizetniük... Igazából a bankok nemhogy áldozatot hoztak, hanem még jól is jártak az intézkedésekkel. Ezeket "A koronavírus és a gazdaság és Orbán..." sorozatomban szépen be is mutattam. Nincs igazi egyenlő teherviselés.

Ehhez még hozzájön, hogy a hírdetésekben még mindig a "vállalkozásoknak nullaszázalék" hitel adása megy, mikor erről szó sincs. A legalacsonyabb az 0,1 és csak bizonyos célra lehet használni, a bármire használható 2,5% plusz egyebek:

"Tisztázta az MNB, mi fér bele az NHP 2,5%-os kamatába"

www.portfolio.hu/bank/20200429/tisztazta-az-mnb-mi-fer-bele-az-nhp-25-os-kamataba-429074

GABOR2 2020.05.22. 14:56:21

@Deansdale: "egy készpénz nélküli világban a rendszer ellen lázadni gyakorlatilag lehetetlen."

A rendszereik sérülékenyek, hackerek térdrekényszeríthetik.

A Bibliát szokták felhozni az rfid chipeket, meg ilyeneket... Pedig- bár meg kell nézni hogy jól emlékszem-e - a Bibliában az emberek kontrollálásánál a Végidőkben, hogy csak azzal lehet adni-venni stb. tetoválás szerepel... És annak több értelme is volna. Ha ilyen, chipen, meg okostelefonon menne a dolog akkor hackerek tönkretehetik a rendszert, de ha az emberek nem tudnak belenyúlni, mert csak egy tetoválás van rajtuk és azt érzékelik a rendszerek, de magához a rendszerhez nem férhetnek hozzá akkor megoldották a hackerproblémát és a technika előnyeit is tudják használni. Az ördög amúgy is állítólag nagyon okos, biztos nem építené a birodalma alapjait sérülékeny rendszerekre, amikhez hozzá lehet férni.

GABOR2 2020.05.22. 15:06:13

@Deansdale: Igazából már sok cég eleve a hálózat része és azt csinálják, hogy szépen összedobják több cég junk papírjait, ezt a csomagot megvetetik az állammal. Megnyugtatják a lakosságot, hogy ezt majd visszafizetik, aztán amikor nem figyelnek az emberek leírják, mint behajthatatlan tartozás és nem kell visszafizetni a hálózati cégeknek. Plusz még kapnak sok állami támogatást talán és így folytathatják a kultúrháborút és továbbra se kell figyelni ezen cégeknek arra, hogy amit eladnak az profitot termeljen... megfinanszírozzák az adófizetők pénzéből. Így lehetséges, hogy olyan kultúralkotások szülessenek amik csak viszik a pénzt és az alkotók simán szidhatják a korábbi rajongókat, ha sikeresen megszállnak egy újabb brandet.

Borathan 2020.05.22. 16:11:56

nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy az egész pénzügyi, bankrendszer arról szól, hogy valaki majd nem tudja megadni a tartozását.
Mert miről is lenne szó eredetileg?
X kölcsön ad Y-nak, aki visszaad egy (nagyobb) összeget. Erről van papír. De amikor valaki megveszi X-től ezt a papírt, akkor mire számít? Ha nekem tartozna Y 110 pénzzel, akkor annál olcsóbban nem adnám oda senkinek ezt a papírt, viszont ennyit vagy többet meg senki sem adna nekem, mert ő sem kapna Y-tól többet, mint 110.
De ha úgy vélném, hogy Y nem fog nekem megadni 110-et, hanem csak mondjuk 104-et, akkor odaadnám ezt a papírt 106-ért valakinek, aki meg bízik benne, hogy valahol 107-110 között kapni fog pénzt Y-tól.
És ez megy nagyban, a bankok, vállalatok, lakosság között. A kölcsönöket adják-veszik, a végén meg valaki fizet valamennyit.
Az egész rendszer bedőlne, ha az adós valóban megadná azt, amivel tartozik. Mert akkor nem lehetne eladni a papírt, mert nem lenne haszon az adás-vételen.
És persze, nem lenne ennyi kölcsön sem, hiszen az emberek nem vennének fel ennyi hitelt, ha tudnák, hogy az bizony biztosan be lesz rajtuk vasalva

GABOR2 2020.05.22. 16:55:03

@Borathan: Egyik probléma, hogy most lényegében minden pénz hitel, innen is a "hitelpénz" kifejezés és a bankok nem más pénzét, vagy sajátját adja oda, hanem teremti a pénzt a semmiből amiért neked majd igazi értékfedezetet kell felmutatnod.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.05.22. 17:19:54

@GABOR2: Igen, és ennek a szépsége, hogy a világ összes pénzéből nem lehet visszafizetni a világ összes hitelét kamatostul, amihez újabb és újabb fiat hitelpénzek teremtése szükséges, amit aztán megint nem lehet visszafizetni -> infláció, bedőlő kkv-k, elzálogosítások.

GABOR2 2020.05.22. 18:50:12

@don Fefinho: Ugy van, bár van egy olyan kiút, hogy mivel nem zárt gazdaságról van szó az országon kívülről is jöhetne forrás. Sőt elvileg van pár más alapon működő pénzrendszer. Csak egyértelműen a nyugati dominál.

GABOR2 2020.05.22. 18:56:30

Tehát lényegében a fő kérdés... hogyan lehet hatalmat, befolyást szerezni, ami túltesz ezen a hatalmon... Azt hiszem kellene több belső lázadó, aki ragaszkodik hozzá, hogy kívül maradjon... azoknak lenne pénze is, pénzzel sok minden elintézhető lenne. De egyrészről hiányozna az ellen-világkormány oldalon némi kohézió és pénz vs pénz-t is még el is lehet veszíteni.

Tehát mi lehetne... Meg kéne változtatni a gondolkozását, hogy ne akarjon pusztítani, vagy találni egy módot amivel elérhető lenne a hatalomnak magasabb szintje.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.05.22. 20:57:28

@GABOR2: "hogyan lehet hatalmat, befolyást szerezni, ami túltesz ezen a hatalmon"

www.youtube.com/watch?v=xjlgUx7_aN0

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.05.22. 20:59:23

@GABOR2: Az intézményi keretek adottak, szóval újakat kialakítani idő- és pénzpocsékolás a meglévőkkel szembeni versenyhátrány fényében. A jelenlegi állapotuk kitartó beszivárgásnak és suttogó propagandának köszönhető, ellenbeszivárgás és ellenpropaganda szükséges. Az angolszász mémkultúra valamilyen szinten az ez iránti igény megtestesülése is, ha nem tudom agyoncsapni, cikizd halálra.

Lorrh 2020.05.24. 12:04:20

Amikor a játékipart megfertőzi a progresszív gender terror, akkor ilyenek jönnek ki:

www.youtube.com/watch?v=0BvLrwKzvrY

Deansdale 2020.05.25. 07:21:52

@Lorrh: Érdekes, hogy ez a srác is elég libsi amúgy, kevés videóját nézem de azokban szinte mindig ejt 1-2 szót szexizmusról meg ilyenekről. Ezért is nézem kevés videóját :) De úgy tűnik már a közepesen agymosottaknak is böki a szemét a drasztikus hülyeség. Talán mégiscsak javul a helyzet? Gondolom ez a felsőoktatásunktól függ, ha ott az SJW hülyeséget tolják akkor a helyzet tovább romlik, megyünk a nyugat után a lecsóba.

GABOR2 2020.05.25. 17:25:05

@Deansdale: Nem tudom, hogy mit várnak, az SJW-k, hogy miért szeretnénk meg a LGBT+ karatert, ha az brutálisan megöli az első rész szeretett karaktereit + ezt nekünk kell csinálni + utánna őt irányítjuk + a marketing kampány abszolút megtészesztő, mert a játék jelentős részében a régi karakterek halottak, de az LGBT+ új karaktert véletlenül se mutatják.

Ja és nem hallgattam végig a videót, de az egyik korábbi játékfejlesztő szivárogtatott... és tán az első részt készítő csapat 70%-a otthagyta a céget az új rész készítése során és baromira nem értenek egyet azzal amit készítettek.

GABOR2 2020.05.25. 17:26:14

@GABOR2: + az elöző rész fehér férfi karaktere természetesen kiderül, hogy egy szemét...

Lorrh 2020.05.26. 08:25:49

@GABOR2: az a trükk benne, hogy alulfizetik a programozókat és majd amikor a játék nagy bevételt hoz akkor kapják meg a bonuszukat. Igy lehet rabszolgának odaláncolni őket.
Ügyes! - ahogy Kohn bácsi mondta.

GABOR2 2020.05.26. 09:56:19

Egy kedves kis videó. Megkérdezik a diákokat, hogy az oktatás emberi jog-e és hogy az illegális migránosoknak jár-e? Jól kinevelték őket, jár, mert emberi jog. Aztán megkérik őket, hogy mivel emberi jog, adjanak egy kis pénzt bele, hisz... emberi jog. Mire egyik se akar fizetni maga... semmit, még egy dollárt se.

GABOR2 2020.05.26. 09:59:13

@Lorrh: Az odaláncolás nem megy, hisz rengetegen lelépnek. Egy rövid ideig ott tartják őket, aztán jöhet a következő és aztán a következő...

Ezért is örülnének a cégek, ha több informatikus lenne... letörné a munkabért és ugyanúgy ki lehetne őket gyakran rúgdosni mint mindenki mást ha esetleg akarna valamit a minimumnál többet.

Deansdale 2020.05.26. 14:17:59

@GABOR2: A fiatalok zöme elkeserítően hülye, naív, vagy agymosott. Halvány fogalmuk sincs arról, hogy politikai nyelvhasználatban mit jelent az "ingyen". Persze, legyen ingyenminden mindenkinek! A balos tömegbázis...

KalmanBlog 2020.05.26. 19:11:45

Egész jó a mostani Pozsonyi írás: demokrata.hu/velemeny/idok-es-erkolcsok-245480/

A feleségem is azt mondja, hogy az állára szokta húzni a maszkot a piacon. Remélem nem kacérkodik ő is...

KalmanBlog 2020.05.27. 17:05:25

Újranyit az óvoda, és kötelező kézfertőtlenítést írtak elő. Ezek nem tudják, hogy a kézfertőtlenítés ártalmas??? Megöli a normál bőrflórát. Hasonló mint csak úgy bekapkodni antibiotikumot minden nap. Nem szívműtétre mennek oviba a gyerekek, hanem játszani és foglalkozásokra. Teljesen elhülyült a világ.

Deansdale 2020.05.27. 17:57:03

@KalmanBlog: Ha hetekig ott élnek a kölykök egész nap összezárva akkor a kézmosás úgysem akadályozza meg hogy megfertőzzék egymást...

KalmanBlog 2020.05.27. 18:52:15

@Deansdale: Kivéve, ha rajzolnak nekik köröket egymástól két méterre, és nem jöhet egyik sem ki a saját köréből. Jelentek meg ilyen írások külföldi agyrémekről. Borzalom, nem akarnék most gyerek lenni.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.05.27. 21:59:11

@KalmanBlog: Hehe, pont láttam is egy ilyet, talán a Central vagy a Hyde Park gyepje volt így fölfestve, de nem akarok hülyeséget mondani.

Lorrh 2020.05.28. 09:08:23

@don Fefinho: az csak performansz volt.

KalmanBlog 2020.05.28. 12:39:04

@Lorrh: Tombol a Poe törvény. Egyre gyakoribb, hogy nem tudom eldönteni mi komoly, és poén.

Itt van például a disco-hazmat suit. Szerintetetek? Poén, vagy komoly?
globalnews.ca/news/6912003/micrashell-pandemic-suit-concerts-coronavirus/

Én mondjuk egyszer kipróbálnám poénból.

F. Szabó 2020.05.29. 09:00:58

Trump végre észhez tért. A hülye Twitteresek kihúzták a gyufát a pofátlan húzásukkal. Ahogy a progresszívok a demokráciát és a szólásszabadságot elképzelik... Talán még nem késő.

"… megvédjük a szólásszabadságot a legnagyobb veszélyektől, amelyek az amerikai történelem során valaha is fenyegették". Az internetes közösségi platformokat működtető vállalatoknak „ellenőrizetlen hatalmuk van a cenzúrához, a tartalmak szűkítéséhez, szerkesztéséhez, megváltoztatásához, elrejtéséhez, és az állampolgárok egymás közötti, vagy a szélesebb közvélemény kommunikációjának bárminemű virtuális megváltoztatásához”.

KalmanBlog 2020.05.29. 11:31:46

@F. Szabó: Ha csak a Tweetjein múlna, akkor keménykezű uralkodó lenne Trump. Sajnos még szinte semmit nem valósított meg abból, amit kitwittelt. Úgyhogy ezzel kapcsolatban is vannak kétségeim, hogy tesz-e valódi lépéseket is, vagy megmarad a twittelgetésnél...

Deansdale 2020.05.29. 13:21:35

@KalmanBlog: @F. Szabó: A deep state jó 15 éve szervezi a hatalomátvételt az internet fölött, a tömegek "csak" ekkora lemaradásban vannak azzal kapcsolatban hogy mi zajlik a világban... Trump szerintem nem fog lépni semmit, kb. 2 éve volt már téma ugyanez a dolog és akkor is csak ijesztgetett.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.05.29. 22:59:25

@Deansdale: Az ötlött belém, hogy minekutána az internet eredetileg katonai projekt volt, most pedig a kiépülő rendőrállam kebelezi be éppen, volt-e egyáltalán szabad internet, mint olyan?

Deansdale 2020.05.30. 09:24:20

@don Fefinho: Benned mindig lehet bízni :D

F. Szabó 2020.05.30. 11:13:31

@don Fefinho: Ez tetszett :)

@KalmanBlog: Ez a szöveg az elnöki rendelet aláírásakor hangzott el, amivel máris módosított valamit a szólásszabadságról szóló előírásokon. Ez a pici módosítás önmagában nem biztos, hogy sokat jelent, majd kiderül. De nemcsak a módosításnak van jelentősége, hanem annak talán még inkább, hogy az USA elnöke, akinek a szavára az egész világ odafigyel, ilyen kijelentést tesz a média képviselői előtt:

"Az internetes közösségi platformokat működtető vállalatoknak ellenőrizetlen hatalmuk van a cenzúrához, a tartalmak szűkítéséhez, szerkesztéséhez, megváltoztatásához, elrejtéséhez,... a szélesebb közvélemény kommunikációjának... virtuális megváltoztatásához."

Ezt mi tudjuk és mondjuk, de más az, ha a világ legerősebb államának elnöke ilyen összeszedetten és világosan kimondja a legnézettebb tévétársaságok által közvetítve.

Persze Trump rá is van kényszerítve, hogy csináljon valamit ha újra elnök akar lenni, mert hát az első elnökségét is az internetes platformokon nyerte el a klasszikus média durva ellenszenve ellenére. A koronavírus miatti gazdasági visszaesés úgyis sokat rontott az esélyein. Ha Jordan Hallnak igaza van (és igaza van), akkor itt sokkal többről van szó, mint hogy most éppen ki lesz az elnök: medium.com/deep-code/situational-assessment-2017-trump-edition-d189d24fc046. Az internetben éppen az a gyönyörű, hogy esélyt ad sokkal szélesebb tömegeknek, tehát harcolni kell azért, hogy ne sajátíthassa ki a jelenlegi elit a polkorrekt trükkjeivel. Rühellem, amikor mindig azt hallom, hogy úgysem tehetünk semmit, le vagyunk győzve.

GABOR2 2020.05.31. 02:19:35

Sziasztok! Érdekes dolgok derültek ki a mostani válságról. A bankok teljesen újfajta módon állnak ehhez a válsághoz. Válságok alatt általában bezuhan a hitelezés, most viszont kiderül, hogy rekord mértékben adnak hiteleket pénzt vesztő vállalatoknak... globálisan, egyszerre. Vajon az igazából életképes vállalatok megszerzése folyik, mesterségesen legyöngítő környezetben:

ujtechkor.blog.hu/2020/05/31/hitellel_kinoni_a_valsagot_amikor_nincs_uzlet_es_csak_fogy_a_penz

Aztán egy történelmi lépés a Google-től ami felhőt illeti: Most először cenzúrázták valakinek a privát file-jait és ezentúl ez lesz a norma. Szóval egy újabb erős ok, hogy ne használj cloud-ot:

ujtechkor.blog.hu/2020/05/30/tortenelmi_felhos_lepes_cenzuraztak_valakinek_a_privat_file-jait_is_google_drive

GABOR2 2020.05.31. 02:21:44

@don Fefinho: Marketing anyagokban... bár igazából volt, csak nem tudtad, hogy megfigyelnek és egyes filozófiai irányzatok szerint ha valamiről nem tudsz, az olyan mintha nem is lenne.

Deansdale 2020.05.31. 09:22:05

@GABOR2: Kösz a linkeket, ez két nagyon fontos dolog amiről a többség nem tud, pedig kellene.

Madarász Henrik 2020.06.01. 17:26:50

Mit szóltok a mostani USA eseményekhez ? Most hagyjuk a négerek és az antifa söpredék tombolását és fosztogatásait. Az igazán érdekesek a balos politikusok megnyilvánulásai, egy sincs aki azt mondta volna, hogy takarodjanak haza az utcákról, engem Schwarzenegger háborított fel legjobban, aki nyíltan támogatja a tüntetéseket, amikor látja mit eredményez ha négerek és antifák kimennek az utcára, csak nyögött egyet hogy kerüljék az erőszakot és ő volt republikánus kormányzó nyolc évig Kaliforniában.

Wildhunt 2020.06.01. 18:35:24

@Madarász Henrik: egyesult_allamok_tuntetesek_zavargasok_george_floyd_oroszorszag_manipulacio_vadak_tagadas
Szerintem pedig a zorbán volt, hogy elterelje a figyelmet a legújabb náci zsírosodásról.

Madarász Henrik 2020.06.01. 18:50:08

@Wildhunt: Röhejes hogy ezt is az oroszokra fogják. Az FBI egyik agyalágyult vezetője szerint szélsőjobboldali és szélsőbaloldali szervezés van a dolog mögött. Milyen szélsőjobboldali ? Mióta szélsőjobboldaliak a négerek és az antifák ?

glinolid 2020.06.01. 20:31:02

@Madarász Henrik: Az esetleges fekete szavazókat akarják leválasztani Trumpról.

Madarász Henrik 2020.06.01. 21:01:11

@glinolid: Szar dolog a demokrácia. Nem véletlenül dolgozott a zsidó lobbi a 1964-es bevándorlási törvényért, ami utat nyitott a színes bevándorlásnak. Egyre közelebb a nap, amikor fehér szavazatokkal egyedül nem lehet választást nyerni.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.06.01. 21:50:48

@F. Szabó: Toroczkai is valami magyar facebook-on mesterkedik, legalábbis állandóan emlegeti a videóblogjaiban...

GABOR2 2020.06.01. 22:09:54

@Madarász Henrik: Én még azért jó pár hete hallottam, hogy valaki talán ilyen összeesküvéses videóban azt magyarázza, hogy a koronavírust többek között erre akarják használni, hogy egyfajta polgárháború robbanjon ki.

Sok emberk ki lett rúgva és főleg a Demokrata Párt által ellenőrzött területeken nem is engednek kinyilni. Többfelé lehetett olvasni már élelmiszerhiányról is, ami igazából eléggé megelőzhető lett volna, vagyis mesterségesen lett tán gerjesztve.

Ez többször felemerült, annyira, hogy még a magyar mainsteamig is eljutott:

makronom.mandiner.hu/cikk/20200416_bezarnak_a_vagohidak_husfeldolgozok_az_egyesult_allamokban_sokan_aggodnak_az_elelmiszer_ellatasert

Szóval bár a vírus talán már nem olyan ilyesző, de épp ezért gyorsan beindítják a tervet. Vagy legalábbis durva tényleg, hogy amiket előre megjósolt a faszi mind bejött, legalábbis ami az eszkalációt illeti.

GABOR2 2020.06.01. 22:12:06

@glinolid: Ha totális káosz lesz, akkor talán a manipuláló, gazdag szarkeverőket is megkeresi egy fegyveres csoport. Mostmár szemelőtt vannak.

Madarász Henrik 2020.06.01. 22:17:08

@GABOR2: A világnak nem lenne olyan rossz, legalább nem tudnának többet fegyveresen beavatkozni Európában, ha konfliktus alakulna ki a bevándorlók és az őslakók közt, a bevándorlók oldalán.

GABOR2 2020.06.01. 22:21:09

Egyébként a progresszív újságírok sokkolódtak mostanában párszor. Volt tán hír, hogy a CNN újságíró csoport sokkolódott, hogy a szeritük progresszív tüntetők még őket is bántják, pedig hát... ők velük vannak.

De nem csak ők voltak sokkolva.

Itt van egy fiatal progesszív újságíró csaj és progesszív munkahelye története:

"Editor of progressive newspaper celebrates protestors—then they stormed and trashed her office"

https://thepostmillennial.com/journalist-supported-protesters-until-they-stormed-her-office"

Röviden... nagyon örült a tüntésnek és olyanokat írt, hogy ezek igazából békés tüntetők SŐT... "extrém békés tüntetők".

Aztán elérték az irodálját és... lényegében megsemmisítették.

És sokkkolta, hogy VELE és az újságjukkal ilyen történhet, hisz... ők progresszívek:

"I’m devastated. We are a progressive newspaper. Last night I was inside when the first brick was thrown "

Végül menekülniük kellett és lővöldözés is volt.

Madarász Henrik 2020.06.01. 23:04:16

@GABOR2: Ilyen, amikor a fagyi visszanyal :)

GABOR2 2020.06.01. 23:17:58

@Madarász Henrik: Volt talán valami olyasmi történet is, hogy rendőrök kérték a progesszív újságírokat, hogy menjenek velük, de nem mentek, mondva, hogy úgy nagyobb az esélyük, hogy bajuk lesz és maradtak, mert azt hitték, hogy mivel ők is progesszívek, lényegében láthatatlanul ellehetnek ott a tömegben, nem lesz semmi bajuk... Lett. Ők se értették, hogyan történhet ilyen velük. Addig még kifejezzen bíztattak mindenkit, hogy jöjjenek csatlakozzanak a tüntetéshez... aztán ők is jól megkapják.

KalmanBlog 2020.06.02. 02:51:21

@GABOR2: @Madarász Henrik: Azért azt ne gondoljátok, hogy pont a szarkeverőknek bajuk lenne ebből. Plusz arra számítani, hogy ebből számunkra bármi jó kisül szerintem szintén naívság.

Wildhunt 2020.06.02. 07:53:45

@KalmanBlog: ha csak annyi eredménye lesz, hogy az USA-nak nem lesz kapacitása másokkal foglalkozni, már megérte.

GABOR2 2020.06.02. 10:44:50

@KalmanBlog: Persze azok jó messzire elmentek valami luxusházba. Csak ha totális káosz tör ki... lehet, lesznek akik veszik a fáradtságot és meglátogatják őket akár ott is... fegyverekkel.

Az újságjaik meg ilyenek meg megsemmisülnek tán... de pótolják a veszteségeket... könnyen lehet, hogy majd végsősoron adófizetői pénzből.

GABOR2 2020.06.02. 10:46:38

@Wildhunt: Ilyenkor amikor szinte mindig másra figyel az ember lehet lezavarni inkább necces ügyeket. Meg tán pont most van, hogy kijött egy Epstein dokumentumfilm sorozat... azt se nézik annyian mintha nem lenne káosz.

Borathan 2020.06.02. 17:43:40

mivel úgy nézett ki, hogy Trump megnyeri a választást, muszáj volt bedobni ezt a balhét

GABOR2 2020.06.02. 20:11:16

@Borathan: Az irányítás viszont mintha kicsúszna a kezeik közül. A leírtak mellett most volt egy olyan, hogy egy rendőrautó a tömegbe hajtott és a progresszív polgármester inkább bevédte a rendőrt... Ugyanis amit reméltek, hogy őket a progresszíveket nem bántják úgyse, nem jött be. Tegnap mutattam a progresszív újságírónő történetét... Volt jó pár ilyen.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.06.03. 00:44:42

@GABOR2: Plusz a beharangozott tüntetések helyszínein téglarakások voltak bekészítve, maguk a tüntetők kezdték el vakarni a fejüket, hogy ez így most mégis miafasz? Érdekes időket élünk, annyi bizonyos.

csi szi 2020.06.03. 07:33:15

@don Fefinho: Már megszületett a liberális magyarázat: az erőszakot fehér neonácik követik el, akik antifának álcázzák magukat. Bizonyára előbb-utóbb leleplezik azt is, hogy a neonácik mögött pedig az oroszok álltak stb.

csi szi 2020.06.03. 07:38:37

@don Fefinho: Szóval a téglarakásokat bizonyára Putyin parancsára helyezték el white supremacistek, lehet hogy produkálni is fogják erre a bizonyítékokat hamarosan. A színesek végig békésen tiltakoztak. Aki ebben kételkedik, az fasiszta, vagy orosz troll.

Egyébként persze nyilván valóban voltak páran, akik az "akceleracionizmus" jegyében beszálltak törni-zúzni fosztogatni, azzal, hogy végre elkezdődik a várt "boogaloo". Elkapnak párat és ezeket fogják mutogatni, hogy csak ők balhéztak igazából, megpróbálva lejáratni a békés négereket és antifákat stb.

Wildhunt 2020.06.03. 08:20:15

@csi szi: valamint valójában az egész világ támogatja a tüntetőket, Trump meg egy rasszista. Lásd legújabb index 444 cikkeket.

GABOR2 2020.06.03. 09:46:59

@don Fefinho: Igen, ezek a spontán tüntetések furák, pl. egyszer csak odatünnek hatalmas kijelzők, hangosítók, táblák amik több millióba kerülnének, de egyszercsak ott vannak.

Ajánlott olvasmány:

"Antifa szervezők lefizetnek helyi fekete fiatalokat, hogy vandálkodjanak | VIDEÓ"

888.hu/amerika-london-parizs/lekameraztak-ahogy-egy-antifa-szervezo-feketeknek-fizet-hogy-gyujtogassanak-video-4252800/

És a csoró Antifának honnan van pénze? Emlékszünk még erre:

www.youtube.com/watch?v=tSsCjnUpnZY

Kisgé 2020.06.03. 11:04:40

@GABOR2: Off: én megnéztem az Epstein dokut. Nekem egy-az-egyben Weinsteinre hajazott a történet:
-mindkettő visszataszító, a (nem létező) zs..ó világelit prominens képviselője
-ugyanakkor a megmetoo-zott másik oldal se különb, tipikus "aki kurvának áll, ne csodálkozzon..."helyzet. Mégis, mire számított a kis szende képzőművész, hogy emberbaráti szeretetből finanszírozza a képzését? A magángéppel, magánszigetre, luxusboltok szatyraival megpakolt tizenéveseknek mi járt a fejében? Ezt csak úgy barátságból adja nekik? Többeknél éveken(!) keresztül.
Egyéni felelősség, józan ész? 14-15 éveseknél szülők merre
voltak?
Az összes érintett kis kurva egyébként feltünően hamar elérte azt a bizonyos Falat...

GABOR2 2020.06.03. 11:15:10

@Kisgé: Én nem láttam, de mutatták a Clintont is? Vagy lehet, hogy ez másik film, vagy kivágták végül belőle, de volt egy project veritas szivárogtatás, ahol az egyik progesszív riporternő mikor nem látta, hogy veszik azt állította, hogy minden igaz, hogy látta a felvételeket az elitről, hogy ott vannak és mit csinálnak a gyerekekkel...

Amiről beszélek azt az ABC készítette és már három éve kész volt amikor a riporternő beszél róla, de nem adták ki. A szivárogtatás után azt igérték, hogy egy év múlva kiadják... De akkor valószínű nem arról van szó:

www.projectveritas.com/news/video-leaked-insider-recording-from-abc-news-reveals-network-executives-killed-bombshell-story-implicating-jeffrey-epstein/

Deansdale 2020.06.03. 11:58:50

@Madarász Henrik: Nyaralni voltam, pár napig nem blogoltam, így késve válaszolok: mindenki a saját pecsenyéjét sütögetni a lázongások tüzénél, a niggerek egyszerűen csak fosztogatnak, hiszen az ő szellemi horizontjuk csak az ingyentévé szintjéig terjed, az antifa anarchizál és Trump ellen vonul, a mezítlábas libsik vadul tolják a virtue signaling-ot, hogy ők mekkora antirasszisták, a balos politikusok meg próbálják az egészet a megszokott mumusokra kenni, oroszokra, altrightra. És persze elnökválasztási évben vagyunk, ilyenkor az amúgyis elmebeteg helyzetre mindenki rátesz még egy lapáttal. Tiszta bolondokháza. Az egészben csak az furcsa, hogy Gyurcsány idején még itt volt tömegbe lövetés, valahogy nekem akkoriban úgy tűnt ez itt szokás és a nyugat ennél civilizáltabb - hát most pont fordítva van a dolog, szinte minden komolyabb országban szügyig állnak a lecsóban, itt meg tombol a nyugalom és béke. Komolyan mondom, ha van egy csipetnyi esze ennek az országnak akkor megragadjuk a kínálkozó lehetőséget és 15 éven belül a világ top 5 legjobban élhető helyei közé kerülhetünk.

Emellett azt lenne még érdemes egy cikkben megírni, hogy ez az egyenes eredménye a több évtizedes "haladó" niggerhergelésnek. Minimum 2 generáció átment már úgy az amcsi iskolarendszeren, hogy az elejétől a végéig a fehérgyűlöletet nyomták a fejébe, így tényleg elég egy szikra és megindul a lázongás. Egy normális társadalom nem engedheti meg magának hogy a saját kisebbségeit kitartóan és durván a többség ellen hergeljék, ezt törvényileg kellene tiltani, különben olyan helyzetek alakulnak ki mint amit épp láthatunk. Röhej amúgy, pár nappal a lázongásokat kirobbantó eset előtt került napvilágra az idősotthonban fehér nyuggereket agyba-főbe verő néger "ápoló" videója, azt agyonhallgatta a sajtó és semmiféle botrány nem volt belőle... Aztán jött ez a kretén rendőr aki egy néger nyakára térdelt, és a mainstream sajtó ezt az ügyet folyamatosan gyűri a köztudatba. Ilyen az, amikor egy nemzetidegen kisebbség birtokolja egy ország médiáját, ami úgy viselkedik mintha egy ellenséges haderő hírszerzése és kommunikációs/koordinációs hálózata lenne. Ideje lenne elkezdeni nyíltan beszélni arról, hogy gyakorlatilag a teljes nyugati világ "idegen megszállás" alatt áll, a saját politikánkat, médiánkat, oktatásunkat, pénzügyünket használják arra hogy minden lehetséges oldalról szopassanak bennünket. Ez alól az USA éppúgy nem kivétel, ahogyan mi sem. Amíg szemérmesen hallgatunk erről, mert félünk a -fób és -ista vádaktól, addig az ellenségeink röhögnek a markukba és teljes erővel folytatják a társadalmaink lenullázását, a faji és vallási háborúk előkészítését. Mi, mint mindenben, hál'istennek ezen a téren is 10-15 év hátrányban vagyunk a nyugattal szemben, de ez a legkevésbé sem ok a megnyugvásra vagy a cselekvés elodázására, mert ahogy az amcsi helyzet mutatja, ha már kitört a nyílt lázongás, akkor nem lehet a szellemet visszagyömöszölni a palackba. Évek óta mondom, ahogy sokan mások is, hogy az igazi gondokat _megelőzni_ kell, ha hagyjuk őket létrejönni, akkor már mindenképp baszhatjuk. Az utcán gyújtogató kisebbségek problémájára nem létezik civilizált megoldás.

Ha a nyugat nem lenne péppé hülyítve, akkor az identitáspolitikai megnyilvánulásokat nemes egyszerűséggel börtönnel jutalmazná. Aki egy ország társadalmát megbontja, és a keletkező csoportokat egymás ellen uszítja, annak börtönben a helye, akkor is ha ehhez gyomorforgató kamu dumát ad elő arról, hogy a fehér/férfi/hetero/keresztény/stb. emberek elnyomják a szegény színes/nő/ésatöbbiket. Ez a legveszélyesebb aknamunka egy társadalomban, és milyen érdekes hogy a "haladás" hívei mégis ezt erőltetik mindenhol. Lassan érik be a gyümölcse, de ha sikerül az oktatáson és a médián keresztül tömegeket agymosni vele akkor elkerülhetetlenül hozza magával azt, ami jelenleg az USA-ban zajlik.

Kisgé 2020.06.03. 13:58:11

@GABOR2: Nem, én a Netflix-es sorozatot láttam. Igen, benne van Clinton is, de őt "senki nem látta, hogy bármit csinált volna", "voltak, akik tényleg csak vacsizni jöttek a szigetre".Pffff...
Mégegyszer: egyáltalán nem akarom védeni ezt a szarházit, de a legtöbb (mutatott-megszólaló) csaj 17-18 éves volt akkoriban, egy volt 14, de a fotók alapján 17-18-nak nézett ki az is. A csávó egyáltalán nem volt "pedofil", szerette a fiatal, feszes csajokat, akik pénzért bele is mentek. Több szó szerint el is mondja, hogy nem volt pénze akkoriban, úgyhogy nem volt más lehetősége, mint...kurvának állni. 15 év múlva: őt abuzálták, kihasználták. METOOO...

GABOR2 2020.06.03. 14:06:51

@Kisgé: Pedig van szó gyerekekről is, meg egyebekről és riporternő is látta Clintonról is ezeket a felvételeket... talán a Netflix egyfajta damage control ezek szerint.

GABOR2 2020.06.03. 14:11:54

@Deansdale: Most amúgy Párizsba is utcára ment tán több tízezer fekete a rendőri brutalitás ellen, pedig ott hivatalosan most ezt nem is szabadna a koronavírus miatt csak... épp letojták.

Ott a videó, hogy valakik direkt pénzelik, hogy rosszabb legyen a helyzet, és bár az illető antifás, gondolom nem a saját pénzéből finanszírozza ezt meg, tehát van egy vagy baromi gazdag finanszírozója ennek az egésznek... amit amúgy több gondolkodó is már előrevetített, hogy lesz, ennek voltak jelei... a balosok is egyre jobban fegyverkeznek.

Mindazonáltal teljesen nem tudják kontrolálni a dolgot és ez sokkolja a progesszív alacsonyan levő alkalmazottakat... a CNN-eseket is megtámadják a tüntetők és mint fentebb is mutattam, a kezdetben nagyon lelkes progesszív újságírónő is sokkolódott, hogy hiába mondta, a tüntetőknek, hogy ők progesszívek, velük vannak azok ugyanúgy megsemmisítették az ő munkahelyét is.

GABOR2 2020.06.03. 14:14:22

Meg persze fennt vannak a videók, hogy a kisebbségek boltjait, lakóotthonait ugyanúgy kirabolják.

Itt egy fekete nő akad ki, hogy miért semmisítik meg a környéküket, nincs ott semmi nagy vállalat, egyszerűen csak ott laknak miért verik szét:

www.youtube.com/watch?v=8e1ld1uGpXA

Kisebbségek kisüzleteit is megsemmisítik:

www.youtube.com/watch?v=bxfd1tAz6kk

GABOR2 2020.06.03. 14:26:21

Különben nemcsak arról van szó, nekem úgy tűnik, hogy este van csak probléma és nappal minden békés... Az egyik youtubeer simán mutatja, hogy napközben sétál és jönnek szembe vele akik nyugodtan sétálva viszik a lopott cuccokat és pl. itt épp történik, hogy betörnek valahova:

youtu.be/Bn3wBsJZQxw?t=1354

Deansdale 2020.06.03. 14:28:52

Amikor a feketék az utcára mennek a rendőri brutalitás ellen:
heavy.com/news/2020/06/david-dorn-police-killed/
77 éves fekete nagyapit a fekete fosztogatók agyonlőtték miközben egy haverja zálogüzletét próbálta védeni.

Ja, van az amikor az ember egy fajtársa halála felett érzett bánatában vagy dühében hirtelen felindulásból kirabol egy zálogházat, és ha egy másik fajtársa ebben akadályozza, hát nyugodt szívvel lepuffantja. Ilyenek ezek a rasszimus elleni tüntetések...

Érdekes, hogy ez mennyire csak a niggerekre jellemző egyébként, ha bármikor alkalmuk adódik rablásra vagy fosztogatásra akkor azonnal tömegesen indulnak neki. Hurrikán, tüntetés, vagy akár egy nagyobb buli, nekik tökmindegy, betörnek minden kirakatot és elhordanak mindent, mint a sáskák. Nem is tudom nálunk miért nem történik ilyesmi, mondjuk mikor Szögi Lajost agyonverték miért nem tódult az utcára százezer magyar, hogy végigprédálja az üzleteket? Hiszen a nyugati mainstream sajtó szerint ez normális módja a tüntetésnek, sőt, Trump szemét rasszista mert ő ki merte fejezni a nemtetszését.

GABOR2 2020.06.03. 14:54:45

@Deansdale: Itt azt is letojják, hogy látják őket, meg látszik, hogy nemcsak lopnak, hanem feleslegesen levernek mindent...

www.youtube.com/watch?v=_NjVKONjOws

Deansdale 2020.06.03. 15:33:06

@Kisgé: Ezek mindenkit komplett hülyének néznek, azt hiszik bármit le lehet tagadni vagy el lehet hazudni. Gondolom szerintük a Fehér Házat is valami széljobberek akarták megtámadni, meg a boltokat fosztogató fekák is mind fehér szupremacisták. Az antifának, amit ugye erről ismerünk, hogy ők a balos politikai erőszak fő gerjesztői és eszközei, nyilván semmi köze az egészhez... Pfff.

Ha Trump nem lenne a deep state embere már rég kipicsázta volna az Obama-érából megmaradt aknamunkásokat az összes fontos pozícióból. Így egy kalap szart sem ér még az FBI sem, ami anno gyakorlatilag puccsot szervezett Trump ellen, meg azóta is ott hátráltatják ahol csak tudják. Persze ez az egész valószínűleg csak színház, de az sehogy nem fér a fejembe, hogy miért gondolják hogy bárki is komolyan venné őket.

A gáz az, hogy a globalista-progresszív oldalnak már jól kiépített nemzetközi politikai és médiahálózata van, az index rutinból hozza le az összes szemetet amit a nyugati testvérei leadnak neki, így a libsik az egész világon egyszerre és egyformán vannak hülyítve. (A globalista világállam egy már megvalósult aspektusa...) Mi jobbosok minimum 15 év lemaradásban vagyunk ilyen téren, most kapunk a fejünkhöz hogy pl. a médiatulajdonlás, a nemzetközi kommunikáció, a szocmédia mennyire fontosak, mikor már balos kézen van minden releváns cucc 90%-a. Plusz vicc a dologban, hogy a sok fonnyadt agyú balos szerint a konzervatív média agymosó, holott századannyira sem jellemző hogy a jobbos magyar orgánumok szolgalelkűen tolnák le a Fox News cikkeit, ahogy a HVG, az index, a 444 és egyéb társaik csinálják a baloldalon.

Amúgy azt vágja valaki, hogy a cikkhez - ami elvileg arról hogy az antifának nincs köze a tüntetésekhez - a The Nation miért egy olyan fotót mellékelt amin egy antifa aktivista tüntet? Ezek nem csak hülyének néznek minket, de borzalmasan hülyék is.
www.thenation.com/article/activism/antifa-trump-fbi/

És akkor már csak az a kérdés merül fel, hogy az FBI miért egy médiaszereplőhöz szivárogtat... Ha idehaza lenne ilyen helyzet elég furcsa lenne ha a magyar rendőrség az index.hu-nak küldött levélben cáfolná amit Orbán állít, egészen úgy hatna a helyzet mintha puszta politikai szarkavarás lenne a dolog :|

Kisgé 2020.06.03. 16:11:17

@Deansdale: És mindeközben index nyitócikk:))):
index.hu/techtud/2020/06/03/alihir_konteo_konspiracios_elmelet_koronavirus/#
"Mi jobbosok minimum 15 év lemaradásban vagyunk ilyen téren, most kapunk a fejünkhöz hogy pl. a médiatulajdonlás, a nemzetközi kommunikáció, a szocmédia mennyire fontosak, mikor már balos kézen van minden releváns cucc 90%-a."
Én meglehetősen pesszimista vagyok, Capt. Cappyval szólva egy dolgot tehetsz: Enjoy the decline.
captaincapitalism.blogspot.com/2020/05/george-floyd-vs-justine-damond.html

glinolid 2020.06.03. 18:28:29

@Deansdale: Ahhoz képest, hogy másfél hete, a covidra hivatkozava, 4-5 ezer dollárra büntettek egy-egy bolt tulajdonost, ha kimerészelte nyitni az üzletét, most valahogy senkint sem zavar a csordában megvalósúló fosztogatás. Szelektív ez a covid, nagyon szelektív.

csi szi 2020.06.03. 20:07:52

@glinolid: 2 héten belül meg fog ugrani az esetek száma mindenütt, ahol hordák zavarognak. Remélem egy-kettő azért mondhatja majd közülük akkor, hogy "nem kapok levegőt".

Deansdale 2020.06.03. 20:12:18

@csi szi: Meglátjuk, bár szerintem nem lesz ilyesmi, inkább csak szép csöndben elfelejtődik az egész covid-téma.

Madarász Henrik 2020.06.03. 20:32:52

@Deansdale: Arra lennék kíváncsi meddig tart ez még ez a utcai anarchia, arra tippelnék hogy néhány nap múlva vége, már kirabolták elég boltot.

GABOR2 2020.06.04. 00:17:21

@Madarász Henrik: Ha az embereken múlik csak akkor akármeddig, mert semeddig se tartják őket börtönben, hanem azonnal kiengedik őket... a Demokraták így rendelkeztek a koronavírusra hivatkozva. Szóval... miközben rendőrök halnak meg, hogy rendet tegyenek a munkájuk kb. semmit se ér:

"Police Chief: Arrested Looters in NYC Are Immediately Released Because of Bail-Reform Law"

www.nationalreview.com/news/george-floyd-protests-arrested-looters-in-new-york-city-are-immediately-released-due-to-bail-reform-law/

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.06.04. 01:31:02

@GABOR2: Majd a koreaiak leszedegetik őket egyesével a tetőről.

Kisgé 2020.06.04. 08:31:48

@don Fefinho: Szerencsére azért nyomokban még létezik a szeretnivaló USA is:
„Polk megye lakói szeretik a fegyvereket, vannak fegyvereik, bátorítom is őket, hogy legyenek fegyvereik, és éjjel otthon lesznek a csőre töltött fegyvereikkel. Ha éjjel megpróbáltok betörni az otthonaikba és lopni vagy gyújtogatni akartok, nagyon is azt tanácsolom nekik, hogy kilőjenek titeket a házaikból” – fogalmazott üzenetében a florida Polk megye seriffje, Grady Judd."
mandiner.hu/cikk/20200603_polk_megye_lakoi_szeretik_a_fegyvereket_eltanacsolja_a_seriff_a_zavargokat

GABOR2 2020.06.04. 17:19:23

Ez egy úgynevezett "instant karma" történet...

Az egyik "tüntető" fel akart gyújtani az egyik történelmi épületet, ami egyfajta múzeum, mert gondolom a rabszolgaságra emlékeztette vagy valami és... a művelet során ő maga gyulladt fel:

"Idiot North Carolina Rioter Lights Himself on Fire While Attempting to Burn Down Historic Building"

districtherald.com/idiot-north-carolina-rioter-lights-himself-on-fire-while-attempting-to-burn-down-historic-building/

Deansdale 2020.06.04. 18:12:06

@csi szi: A linkelt cikkből:

"A város északi és déli részén is van egy brutálisan szegregált, egészen pontosan, utcára beazonosítható rész. Amennyire fehér és „nice” Minnesota állam, annyira jelen van a leplezett rasszizmus."

Elképeszt az agymosás ilyen szintje, mikor valaki már szó szerint retteg a környéken gyújtogató négerektől, de közben mégis fenntartja a fejében a balos narratívát, hogy a gonosz fehérek elnyomják szegény négereket. Az a környék azért "brutálisan szegregált" mert a fekák onnan elüédöznek mindenki mást, és az hogy a fehérek onnan elmenekülnek nem rasszizmus, hanem életösztön, vazze. Ahhoz sem kell sok ész, hogy valaki belássa, ez az egész lázongás egyszerű kirobbanása a feketék fehérgyűlöletének ill. a bennük rejlő elemi agressziónak és szerzési vágynak, ők telibeszarják a magasröptű dumát a társadalmi igazságosságról, csak gyújtogatni és fosztogatni akarnak. Ahogy fentebb linkeltem, egymást lövöldözik agyon a négerek rablás közben, hogy a francba lehetne így értelmezni a "black lives matter" gondolatot?

"Amennyire „nice” Minnesota, annyira hatalmas a társadalmi egyenlőtlenség"

Na persze, és a négerek nem azért vannak leszakadva, mert többségükben alacsony IQ-jú lusta barmok akik a segélyért tartják a markukat vagy épp kábszerkereskedelemből akarnak meggazdagodni, hanem mert a csúnya gonosz fehérek szándékosan lenyomják őket. Pfffffff. Egyre tisztábban látszik, hogy mennyire beteg a balos narratíva, lassan már tényleg nem értem hogy hogyan képes bárki is hinni benne.

"Biztonság szempontjából Minneapolis a 90-es évek elején az egyik legrosszabb hely volt az országban. Aztán megindult egy tisztulás, de a problémákat és a bűnözést nem felszámolták, hanem beszorították egy egészen kis, pár négyzetkilométeres területre a város északi részén."

Magyarul mindigis a négerekkel volt baj, mert hajlamosabbak másoknál a bűnözésre, de mivel deportálni nem lehet őket ezért megpróbálták legalább határok közé szorítani a tevékenységüket, hogy a kívülállókat védjék.

"Az ott megmaradt, nem fejlesztették, a környékre pénz nem ment."

Ki az az épelméjű ember aki pénzt csatornázna egy gettóba ahol a bűnözés az egekben van, rendes munkája viszont szinte senkinek nincs? Miféle legális üzlet tudna ott megélni? Egy szaros kisbolthoz féltucat fegyveres őrt kell állítani hogy ne rabolják ki hetente...

"Az a borzasztó, hogy amit most ott szétvernek, azt nem fogják újraépíteni, a bank nem megy oda vissza."

Hiába no, annyi eszük van hogy a saját környezetüket verik szét, aztán persze majd jön a duma jövőre is, hogy milyen brutálisan szegregált az a gettó és hogy mennyire nem megy oda pénz. VAJON MIÉRT?

"Magyarán az összes társadalmi feszültséget besöpörték a város egy kis szegletébe és most az robbant fel."

Egy normális társadalomban ilyen feszültség nincs, Magyarországon a 2. VH után pl. milliók éltek olyan nyomorban amit az amcsi négerek elképzelni sem tudnak, és mégsem álltak neki szétverni és felgyújtogatni a saját lakókörnyezetüket. Ez a feszültség egyrészt egyenes következménye a diverzitásnak, vagyis a tömeges migrációnak, másrészt egyenes következménye a sok évtizedes gyűlöletkeltő progresszív agymosásnak. Ahol ezek közül bármelyik hiányzik ott nem történnek ilyen események.

"Három éve lelőttek egy férfit az autójában, vannak kisebb esetek, amikor jelöletlen rendőrautóból megállítanak fekete srácokat"

Minden ilyen agyatlan libsinek a homlokára tetováltatnám a hivatalos statisztikákat, amik szerint az amcsi rendőrség több fehért lő agyon, mint négert. Hogyan lehet annyira hülyének lenni, hogy minden egysíkú kamu dumát kritikátlanul besz*pnak?

Az a legszörnyebb az egészben, hogy a lázongók nagy része ha tudná hogy büntetlenül megússza simán agyonverné a cikkírót, mindössze azért mert fehér, és ez a szerencsétlen bár időnként jelzi, hogy tudja ezt és retteg tőlük, nyíltan nem beszélhet erről, mert a szélsőséges libsi közösség azonnal nekiugrana, sőt, direkt ráirányítaná a lincshangulatot.

KalmanBlog 2020.06.04. 22:36:58

@csi szi: @Deansdale: Ezt én is olvastam, tényleg mellbevágó, ahogy a kognitív disszonanciát kezeli az író. Hihetetlen.

Mai LULZy hír: edition.cnn.com/2020/06/04/health/george-floyd-coronavirus-autopsy/index.html "George Floyd tested positive for coronavirus"

JFG egyik show-jában Mama JF bekiabálta poénként, hogy biztos koronavírusban halt meg. Anglin pedig írta, hogy ezt meg akarta írni vicc-cikként, erre valósággá vált. Erre kimutatták, hogy pozitív volt... És ugye a mostani szabályok szerint ha pozitív volt, akkor a kivonatra azt kell írni, hogy COVID áldozat :-)

promo921 2020.06.04. 22:39:55

@KalmanBlog: Akkor ezek szerint a COVID rasszista, és nem a fehérek ellen kellene lázadozzanak. :)

csi szi 2020.06.05. 09:14:18

@KalmanBlog: Az írottak alapján átesett rajta tünetmentesen korábban, és volt antitest a vérében, nyilván.
(Közben a fickó szentté avatása már folyik a liberális médiában, már várom, hogy Feripápa is elindítsa az eljárást)

GABOR2 2020.06.05. 13:27:21

Azt tudtátok, hogy már van Black Live Matters Budapest is és valami 400 tagja van és máris olyan kedves jelszavakat mondanak mint: "ha közömbös vagy az igazságtalansággal kapcsolatban, akkor az azt jelenti, hogy ellenünk vagy”."

Persze ez is nemzetközi, mert pont tegnap láttam egy ehhez nagyon hasonló ütenetű táblát, meg olyat, hogy "ha fehér vagy és közömbös, akkor rasszista vagy".

Ezt még most az elején le kéne állítani.

Deansdale 2020.06.05. 13:42:49

@GABOR2: Igen, ez ellen sürgősen fel kell lépni mielőtt kialakul az a helyzet ami miatt az USA-ban szívnak.

Kisgé 2020.06.05. 14:04:43

@GABOR2: Mondjuk ezek viccesek, én fehér vagyok, rasszista, de nem vagyok közömbös a családom, barátaim, városom, nemzetem, a (sajnos egyre kevésbé létező) nyugati, fehér civilizáció sorsa iránt. Viszont valóban közömbös vagyok-sőt, leszarom-a niggerek, arabok, cigányok, LMBTQ+, buzik problémáit. Kihagytam valakit Ildikó?
Ja, az igazságtalansággal kapcsolatban sem vagyok közömbös, de BLM Budapest tagjainak biztos ellensége vagyok.

GABOR2 2020.06.05. 19:04:00

@Deansdale: Meg eleve... van 400 néger ott, vagy ott is igazából fehérbőrű liberálisok akik az "élkcsapat".

GABOR2 2020.06.05. 19:44:31

Itt van egy nagyon durva story...

"LinkedIn Staffers Go All-Lives-Matter During ‘Dumpster Fire’ Meeting on Racism"

www.thedailybeast.com/linkedin-staffers-go-all-lives-matter-during-dumpster-fire-meeting-on-racism

"LINKEDIN EMPLOYEES USE FORUM ABOUT DIVERSITY TO DEFEND RACISM"

www.theverge.com/2020/6/4/21279739/linkedin-employees-racist-comments-george-floyd-protest

Fúúhhh... röviden...

A Linkedin-nek van egy ilyen belső foruma ahol a munkatársak írkálhatnak egymásnak, és több fehér munkatárs jelezte, hogy elnyomva érzi magát, meg olyan dologokat hoznak fel, hogy a feketék 50-szer többször ölik egymást, mint a fehér a feketét és a rendőrök fehéreket is bántanak, arról miért nem beszélnek szinte soha (most is egy 75 éves fehér bácsival történt egy baleset a rendőr miatt).

És ami a legfőbb... felvetették, hogy inkább arról kéne beszélni, hogy minden élet számít, nem pedig, hogy ez vagy az...

Mondani se kell... azonnal rasszistázák őket, a CEO bocsánatot kért..., meg a fekete alkalmazottak, "többé nem érzik magukat biztonságban a Linkedin"-nél, mer teli van rasszistákkal szerintük... mert olyat mernek kérni, hogy minden élet számít...

GABOR2 2020.06.05. 20:20:24

Hát besz@rok, erre már tényleg nincs mit mondani...

A minneapolisi városi tanács kijelentette, hogy szerinte a rendőrség George Floyd halála után kijelenthető, hogy menthetetlen, megreformálhatatlan, úgyhogy... most arról van szó, hogy az egész rendőrséget... megszüntetik.

"Minneapolis City Council is considering DISBANDING the police department after saying it is beyond reform after George Floyd's death"

www.dailymail.co.uk/news/article-8392427/Minneapolis-City-Council-considering-DISBANDING-police-department-George-Floyds-death.html

Valami komédiában élünk?

GABOR2 2020.06.05. 20:23:52

@GABOR2: Arról beszélnek, hogy ezután teljesen erőszakmentes rendfenntartás kell, hogy el kell venni a rendőrség "erejét" és a rendőrség ezután semmilyen kárt ne tehessen emberi életben...

NORMÁLIS???!!!!

Deansdale 2020.06.05. 20:57:33

@GABOR2: "Valami komédiában élünk?"

Kívülről annak tűnhet, belülről nézve inkább tragédia.

GABOR2 2020.06.05. 21:35:55

@Deansdale: Aztán tán valami emlékművet emelnek majd ennek a halott fickónak, aki... amúgy olyan dolgokat csinált mint... betört egy bandával valakinek a házában és ott egy terhes nőre fogott éles fegyvert stb.... Ilyen ember kap emlékművet.

Azonkívül a megnézzük a statisztikákat fehérek sokkal nagyobb eséllyel haltak meg olyan lövöldözésekben ahol rendőr is részt vett:

"Racial Disparity in Fatal Officer-Involved Shootings"

"Study Finds White Officers Not More Likely to Shoot Minority Civilians,
Violent Crime Rates Biggest Predictor of Shooting Victims’ Race"

" In counties where white individuals committed more violent crime, a person fatally shot by police was more likely to be white."

bsos.umd.edu/featured-content/racial-disparity-fatal-officer

A média persze mindent úgy mutat be, mintha fordítva lenne.

GABOR2 2020.06.05. 21:46:04

Besz@rás... ez sokkal kiterjedtebb mint gondoltam... Az új progresszív jelszó... "Defund the Police". Meg akarják szüntetni ezek a... rendőrséget. Miközben... szétlopkodják a városokat. Ezek... erre már tényleg nincsenek szavak.

"Defund the Police"

www.theatlantic.com/ideas/archive/2020/06/defund-police/612682/

zriff 2020.06.05. 21:46:36

Engem ettől rázott ki a hideg: www.joshwho.net/its-a-cult-protesters-lie-on-hot-pavement-in-extreme-heat-and-humidity-chanting-i-cant-breathe-like-zombies-video/

Ez már tisztán vallási fanatizmus, készülnek az utópia eljövetelére, az usának tartok tőle végleg befellegezett.

GABOR2 2020.06.05. 21:48:50

@zriff: A sok gender szakos csak mint fizetett tüntető tud megélni.

Madarász Henrik 2020.06.05. 23:15:41

@GABOR2: Majd megugrik a helyi liberálisok halálozása, amikor a fekete bandák házról házra járva kirabolják a házakat és megerőszakolják a nőket.

csi szi 2020.06.05. 23:31:50

@GABOR2: Csinálnak majd új rendőrséget, forradalmak után úgy szokás.

Wildhunt 2020.06.06. 10:30:03

@Madarász Henrik: nem, egyszerű gazemberekből. Lásd az oroszoknál a cseka, nálunk az AVO, stb. A kommunistáknak semmi fantáziájuk.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.06.06. 10:42:58

@GABOR2: "Valami komédiában élünk?"
Amerika halad a polgárháború felé.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.06.06. 10:46:33

@GABOR2: Mondom én, polgárháború. Amikor az emberek saját kezükbe veszik az "igazságszolgáltatást" mert az állami már nem működik. Szép kis jövőnek nézünk elébe.

Madarász Henrik 2020.06.06. 10:52:05

@Wildhunt: Amúgy el nem tudom képzelni hogy képzelik ezek a barom balosok a saját rendőrségüket, majd csak a fehérek ellen fognak eljárni, a színesek meg büntetlenül bármit elkövethetnek ?

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.06.06. 18:23:44

@Madarász Henrik: Kivárják, amíg a lakosság felfegyverzett része elkezd kiállni magáért, és majd akkor küldik be a nemzeti gárdát meg a hadsereget.

Madarász Henrik 2020.06.06. 21:55:02

@don Fefinho: Akkor meglesz a történelem első szervezet fehér irtása és az USA mint állam megszűnik.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.06.06. 22:46:55

@Madarász Henrik: Nekik szerintem már córesz ígyis-úgyis, az izgalmasabb kérdés, hogy mi nő majd ki a romokból-hamvakból.

Wildhunt 2020.06.06. 23:32:32

@Madarász Henrik: Ha megtörténik, akkor még egy ország bukik, akik Magyarországot el akarták temetni. Csak mondom...

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.06.07. 00:57:31

@Wildhunt: Függetlenül attól, hogy tényleg mondta-e, vagy csak a szájába adta az utókor (utóbbi), nagy kedvencem az Apponyi-jóslat.

Deansdale 2020.06.07. 08:25:53

@Wildhunt: Mondjuk nekünk ez nem túl nagy öröm, tekintve hogy az ő bukásukkal mi szarabb helyzetbe kerülünk, nem jobba... Nem látom sok értelmét múltbéli gyűlölségeket fenntartani. Trianon egy olyan vasmacska amit mára már önszántunkból hurcolunk a nyakunkban.

Wildhunt 2020.06.07. 09:17:59

@Deansdale: mihez képest? Egyelőre úgy néz ki, hogy ilyen esetben leáll a kivándorlás, lassan megegyezünk a tótokkal meg az ukránokkal is, (a szerbekkel már gyakorlatilag sikerült) a románoknak lassan a fejükre szakad a társadalmuk... Persze, ha leáll a német ipar, azt megérezzük. De nem biztos, hogy nettó vesztesek lennénk.

Deansdale 2020.06.07. 10:04:25

@Wildhunt: Hát egyfelől nekem eléggé fájna elveszteni évezredes európai kultúrákat, már így is elég elszomorító hogy az unokáim sosem láthatják az "igazi" Párizst, Londont, stb., de a probléma nyilván messzebbre mutat a turizmusnál.

Másfelől minden elsüllyedő fehér országgal mi egyre kisebb szigetekké válunk a szartengerben - mit gondolsz, ha 100 év múlva már csak maroknyi ország marad állva a nyugati civilizációból, akkor mennyi esélyünk lesz megmaradni? A 7-8 milliárd színesbőrű aki körül fog venni minden ilyen szigetet simán ledönt bármilyen falat vagy kerítést, és felzabálnak minket. Tekintve, hogy már jelenleg is kevesebb mint 10%-át adjuk a föld lakosságának, illetve látva hogy merre halad a világ, az egyetlen esélyünk a túlélésre az összefogás. Ha egymás bukásának örülünk mind megdöglünk.

Wildhunt 2020.06.07. 10:44:20

@Deansdale: Az elsüllyedő fehér országokon már nem igazán tudsz segíteni, siránkozni rajtuk erősen kontraproduktív. Az a maroknyi ország aki esetleg megmarad azért elég sokat tehet, nem lenne a történelemben példa nélkül való. Az angolok valahogy le tudták gyűrni egész Indiát, a franciák fél Afrikát, de Izrael is elég hatékonyan rúgta seggbe a fél arab világot még a mostani szintje előtt is, stb. Macedóniai Nagy Sándor, ha megvolt? Ne menjek messzire, Kuntakinte a mai napig nem tanult meg még Kalasnyikovot sem gyártani. Vagyis ha sikeresen bedöntik a fejlet világot, megszüntetik a fehér rasszista tudomáyt akkor eléggé el lesznek foglalva a pestis-feketehimlő-lepra kombóval.
És pont az összefogásról beszéltem fentebb. A szerbekkel gyakorlatilag megegyeztünk, túltettük magunkat a kölcsönös népirtásokon. Most ha minden OK, akkor a szlovákokkal is menni fog a dolog. Az ukránok ha elég éhesek lesznek/fáznak télen, és nincs sem az amerikai sem a német pénz hogy befogják a lakosság száját: vagy széthullanak, vagy kiegyeznek a szomszédokkal. A románoknak meg gyakorlatilag végük,csak még nem tudják. A lakosság 20-25%-a dolgozik külföldön. A lengyelek a 10-15%-ba csak azért nem roppantak bele, mert importálják az ukránokat, a románokhoz viszont egyrészt nem nagyon megy senki, másrészt több a cigányuk )és még problémásabbak is) mint nálunk (javíts ki, ha tévedek). Európa most egy időzített bomba. Mi itt középtájt meg tudunk csinálni, ha 100 év késéssel is, egy működő államszövetséget. Ehhez az kell, hogy a tianoni tolvajok túltegyék magukat azon, hogy a mai napig azon rettegnek, amit érdem nélkül, ajándékba kaptak, azt jajjmilesz ha elveszik.

Deansdale 2020.06.07. 11:57:54

@Wildhunt: Pakisztánnak atomfegyvere van... Ha - akár demokratikusan - befoglalják Németo-t vagy Angliát akkor egy futószalag mellett a gombokat nyomkodni még csimpánzok is tudják. A technológiai előnyünk napról napra fogyatkozik.

Amúgy az nagyon helyes, hogy államszinten szövetkezünk a szomszédokkal, amit trianonról mondtam az arra a kisebbségre vonatkozott ami a mai napig dédelgeti a trianoni gyűlöletet a szomszédok és az egyéb érintettek iránt, mint ha lenne bármi értelme 100 évvel a dolog után még követelőzni, fröcsögni, vagy akár siránkozni. Soha senki nem fog nekünk visszaadni 10 deka földet sem, és igazából már teljesen irracionális ilyesmiről még álmodozni vagy társalogni is, nemhogy követelni. Ennyi erővel követelhetnénk kárpótlást a tatártól vagy a töröktől is, bakker, a történelem ellen nincs orvosság, megtörtént, vége. Vagy képesek vagyunk erővel érvényt szerezni az érdekeinknek, vagy mehetünk a sóhivatalba. Az meg nemhogy kérdéses, de egyenesen nyilvánvalóan téves, hogy érdekünkben állna erővel visszacsatolni azokat a területeket, még ha lenne is hozzá megfelelő hadseregünk.

Ha lenne egy csöpp eszünk az így elpocsékolt energiát inkább abba ölnénk, hogy idetelepítenénk a határon túli magyarság arra érdemes részét. A demográfiai trendek tekintetében hatalmas lökést adhatna akár csak 100E értelmes magyar nemzetiségű ember betelepítése is. Cserébe kitelepíthetnénk más nemzetiségűeket... :|

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.06.07. 12:02:45

@Deansdale: Viszont Ámérika mint progresszív világcsendőr bukásával eltűnik a nyomás is, hogy kötelező jelleggel progresszívkedni kellene.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.06.07. 14:15:49

@Madarász Henrik: Nem biztos hogy sok jó származna abból ha az a tömntelen mennyiségű fegyver és atombomba ami az usa kezében van elmebeteg anarchisták ölébe hullna.

Frederick2 2020.06.07. 14:51:54

@Deansdale: Hali! Ritkán járok erre, de gondoltam, felhívom a figyelmedet, hogy GABOR oldalán van egy érdekes vita. Valami olyasmi, hogy a számítógépes játékiparban nincs semmi balos propaganda, csak a hülye alt-right túlteagálja, mert idióták. Hátha érdekel... innen kezdődik:

ujtechkor.blog.hu/2020/04/30/kulturhaborus_tortenesek_119/full_commentlist/1#c38513572

Madarász Henrik 2020.06.07. 16:41:53

@Sipi81: Ez nekem is eszembe jutott, remélem valaki előbb hatástalanítja az indítási kódokat, mielőtt a kezükre jut.

Madarász Henrik 2020.06.07. 16:48:04

@don Fefinho: Pontosan így van, az USA hadserege tartja fent a mostani balos rendet Európában, az nyugateurópai balos államok már nem lennének képesek katonailag beavatkozni itt keleten.

KalmanBlog 2020.06.07. 23:56:29

@Madarász Henrik: Erről jut eszembe, nem tudom olvastátok-e, hogy az USA kivonja Németországból a katonái harmadát. Elég régóta megszállás alatt tartják, és érdekes, hogy pont most jut eszükbe kivonni katonákat... Persze még így is marad jópár.

Kiváncsi vagyok mi az ok? Drága, és felesleges ma már? Vagy szükség lesz rájuk otthon?

KalmanBlog 2020.06.08. 00:00:56

@Frederick2: Gemerekhez tartozik ez a video:

www.youtube.com/watch?v=Il1ce0UplZI&feature=youtu.be

Krist the 30 Year Old Boomer: I Am Done

Egy gamer (ezt az videóját láttam, de a külsőségek alapján gamer reviewer, vagy streamernek látszik az ürge) arról beszél, hogy elege van abból, hogy a teljes játékipar az ideológiai ellensége lett és nem vesz több játékot.

GABOR2 2020.06.08. 01:08:51

Na látom volt Black Lives Matter tüntetés, főleg külföldiekkel.

De igazából a képen látható tábla mutatja, hogy mennyire gyomorforgatóak...

"A fehérek hallgatása erőszak"

mandiner.hu/cikk/20200607_nagyreszt_kulfoldiek_mentek_el_a_budapesti_black_lives_matter_tuntetesre

GABOR2 2020.06.08. 01:09:26

@Frederick2: És én nem is tudtam... Mondjuk alig voltam otthon hétvégén.

Madarász Henrik 2020.06.08. 01:11:54

@KalmanBlog: Elég drága katonai támaszpontokat fenntartani,nem áll túl jól gazdaságilag az USA most, Németország pacifikált terület amerikai terület, kevesebb megszálló is elég.

GABOR2 2020.06.08. 01:23:21

@KalmanBlog: "Kiváncsi vagyok mi az ok? Drága, és felesleges ma már? Vagy szükség lesz rájuk otthon?"

Én úgy tudom, hogy az USA Németországgal fizetteti meg az ott tartózkodásukat, tehát az USA-nak nem lehet drága.

Van egy olyan stratégia, hogy egyre jobban Kína felé helyeződik a seregének nagyobbik része. Mivel Putyin Ukrajnába bement, ezért ez lassult, főleg, hogy olyanok mint a lengyelek ezt nagyon akarták. Talán mostanra jutott oda a dolog, hogy újra tartják magukat az eredeti tervhez, hogy Kíná legyen a fő irány.

Egyébként meg, ha már a németek agyát megszállták, nem is kell igazi hadsereg a németekkel szemben.

Deansdale 2020.06.08. 07:14:00

@KalmanBlog: "katonákat... Vagy szükség lesz rájuk otthon?"

Elméletileg a sereget semmilyen formában nem vethetik be a nép ellen, ez alkotmányellenes lenne és Trump lenne az első elnök aki megteszi... Persze ez nem zárja ki, hogy megtörténjen. Jelenleg is csak a nemzeti gárda oltja a lázongókat, az papíron más kategória mint a hadsereg.

"Gamerekhez tartozik ez a video:"

Láttam tegnap, teljesen igaza van. Ezt a forradalmat már nem lehet visszagyömöszölni a palackba. A többség látja hogy mi történik, a megszokott kamu duma arról hogy ez csak valami széljobbos konteó és a kultúránk nincs is libsi megszállás alatt már nem működik.

KalmanBlog 2020.06.08. 07:48:36

@GABOR2: A cikkből azért ez sem semmi:

G-Ras, aki angolul és magyarul mondott beszédet. A rapper úgy fogalmazott: „a valódi ellenségünk az az emberi természet, az a rendszer, ahogyan az egész Földön most élünk, amit az elmúlt pár ezer évben építettünk fel.”

Még csak nem is kertel azzal, hogy mi a célja: lebontani azt amit az utóbbi néhány ezer évben ősapáink felépítettek. Volt már valaha ennyire magasra törő politikai mozgalom? Instant győztek nagyotmondásban.

KalmanBlog 2020.06.08. 07:52:03

Mostani Roosh V Tweetek - nem linkelem, mert úgyis kitörli ezeket általában pár napon belül.

Ez nálam nagyon LOL:

"George Floyd is a hero.

He single-handedly ended coronavirus."

A másik pedig egy cikkre link az alábbi fülszöveggel:

"Somali refugees in the Minneapolis area who fled political chaos, violence and oppression are alarmed at what they say are emerging signs of similar strife in their new home. “I realized that the U.S. is not much different from the country I came from.”"

www.nytimes.com/2020/06/07/us/minneapolis-somalis-george-floyd.html?smid=tw-nytimes&smtyp=cur

Elgondolkodtató...

KalmanBlog 2020.06.08. 08:25:37

@Deansdale: "Elméletileg a sereget semmilyen formában nem vethetik be a nép ellen, ez alkotmányellenes lenne és Trump lenne az első elnök aki megteszi..."

Valahol olvastam, hogy felmerült ennek a lehetősége is pedig. Eszerint van valami speciális eset, amikor erre is sor kerülhet még a mostani alkotmány keretein belül is. A rendszerkritikusabb elemzők szerint erre lehet számítani, és talán igazából éppen ezért korbácsolja a média az indulatokat mert ez az amit el akarnak érni.

GABOR2 2020.06.08. 10:23:00

@KalmanBlog: Néhány ezer év... akkor a totális primitívségbe menne vissza. El is kezdhetné azzal, hogy nem használ semmi technikát ami terjeszti a nézeteit.

GABOR2 2020.06.08. 10:25:59

@KalmanBlog: Ha lesz rá precedens és megszokják az amerikaik kicsiben, akkor majd később lehet nagyban.

GABOR2 2020.06.08. 11:36:39

Hát megtették... Tényleg minden hülyeséget meg lehet tenni?

"Feloszlatja a rendőrséget a minneapolisi önkormányzat"

hvg.hu/vilag/20200608_Feloszlatja_a_rendorseget_a_minneapolisi_onkormanyzat

Mondjuk ezzel meg az emberek akiknek van saját fegyvere igazoltnak látják majd, hogy nem engedtek és ezután még több érvük lesz.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.06.08. 12:18:53

@KalmanBlog: Pontosan ugyanez a mondat tűnt fel nekem is. :-)
Nekem egyből a szocialista embertípus, újabban homo sorosicus jutott eszembe.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.06.08. 12:20:08

@KalmanBlog: "lebontani azt amit az utóbbi néhány ezer évben ősapáink felépítettek."
Igen, arra vágyik hátha az új kommunista diktatúrában belőle is lehet majd valami pártfunkcionárius mivel jelenleg egy nagy senki.

Deansdale 2020.06.08. 13:24:14

@Frederick2: Bocsesz, nem volt türelmem BadSector hülyeségéhez, egyszerűen túl öreg és cinikus vagyok már ahhoz hogy türelmesen és barátságosan trécseljek olyanokkal akik vagy teljesen síkhülyék, vagy szándékosan hazudnak. Aki manapság még tagadja a libsi térnyerést a szórakoztatóiparban az vagy egy barlangban élő remete akinek fogalma sincs arról ami körülötte zajlik, vagy olyan ember aki titokban egyetért a libsi célokkal, csak hatékonyabb stratégiának tartja ha hazudik erről, mint ha nyíltan bevallaná. Bármelyik vonatkozik is BadSectorra, számomra lehetetlen érdemben vitázni vele, már csak azért is mert a stílusa egy tökkelütött középiskoláséra emlékeztet, amitől ökölbe szorulnak a szemgolyóim.

Ha te bírsz vele vitázni, ahhoz sok kitartást kívánok, szükséged lesz rá...

Frederick2 2020.06.08. 13:41:02

@Deansdale:

"Bocsesz, nem volt türelmem BadSector hülyeségéhez"

BadSector egyébként Herpai Gergely, a PC Guru, a GameStar és PS4Pro.eu egykori újságírója. Kis színes...

(Ha le akarod ellenőrizni az infót, elég beírnod a Google-ba, hogy "Herpai Gergely" és BadSector.)

Amúgy a diskurzus közben születtek azért tökjó gondolataim, amiket megosztok itt a nagyérdeművel. :D

Frederick2 2020.06.08. 13:47:24

@Deansdale: Azt tudtad, hogy az Assassin's Creed világát is telepumpálták girl powerekkel. Egyik pocsékabb, mint a másik...

Most felesleges vitát nyitni arról, hogy a kultúrában (regényirodalomban, filmművészetben, képregényekben, videó- és PC-játékokban) szereplő férfiverő amazonok kinek köszönhetőek: a feminista politikai esztétikának vagy egy bizonyos férfiréteg szexuális vágyfantáziájának. Egyesek szerint az előbbi (a feministák a bűnösök), én inkább hajlamos vagyok az utóbbiakat (minket, férfiakat) megtenni „szülőatyának”.

Ugyan már, most tényleg van olyan, aki komolyan gondolja azt, hogy a Tomb Raider Lara Croft-ja a feminista politika terméke? Nevetséges! Ezt férfiak találták ki önmaguk szórakoztatására; az első Tomb Raider-ek pixel női mondjuk nem kifejezetten vonzóak, de a későbbi 3D-s Lara Croft-jai egészen jól néznek ki!

A fantasy regényekben, még a klasszikus hard fantasy (sword & sorcery) műfajban szintén a férfiak szexuális vágyfantáziáját elégítette ki a girl power. A férfi íróknak nagyon szexi volt az a nő, aki fegyverrel aprította fel a fegyveres férfi karaktereket, ez a szexuális vágyfantázia pedig találkozott az olvasók fétisével – szerző és olvasó együtt élvezkedett azon, hogy Márta, az amazon felaprította karddal Józsit, a bunkó barbárt! Macskanő karaktere a képregényekben és a filmadaptációkban; Mila Jovovich katonákat és zombikat aprít fel a különféle hülye sci-fi akciófilmekben – ezek sem az emancipációról szóltak, csak ez szexi volt egy férfiréteg számára! Itt szó sem volt semmiféle feminista politikai nyomulásról. Hogy ez jó vagy rossz a különféle etikák szempontjából, szerintem lényegtelen. Pl. Lucy Lawless-t és Renée O'Connort öröm volt nézni nekem kamaszként a Xena-ban, miközben micsoda egy hülye sorozat volt!

A feminizmus viszont igenis behatolt a kultúrába, és itt is éreztette hatását. Először még a feminista kritika számára a girl power egy a férfiak által legyártott szexista termék volt. A szüfrazsett inkvizíció szerint igenis szégyelljék magukat azok a férfiak, akiknek örömet okoz Lara Croft a Tomb Raider-ben, vagy a bikinis picsák a Dead or Alive-ban! SZEXIZMUS – ez volt a bélyeg, amit rá lehetett nyomni egy csomó férfi homlokára, jelezve, mekkora „nyomorult” civilizációs szempontból.

Aztán hirtelen fordult a kocka, és a girl power hirtelen nem a férfi szexizmus terméke, hanem a feminista program egy fontos eszköze lett. A girl power ma semmi más a feminista esztétika számára, mint női nézőpont. A probléma ezzel az értelmezéssel az, hogy a girl power valójában semmi más, mint férfiszerepeket vállaló nők, maszkulin nők férfias szemszöge. A női akciófigurák cselekedetei a regényekben, a képregényekben, a filmekben, a sorozatokban annyi, hogy szanaszét vernek, pofoznak, rugdalnak, vagdalnak, szabdalnak, lődöznek, robbantgatnak, öldösnek és gyilkolásznak férfiakat. Azt megértem, hogy sok férfinak ez tetszik (erekció, kielégülés, egyéb izgalmak), de azt már nem, hogy ez mitől női nézőpont. A női nézőpont ott van a Bronte-növérek, Jane Austin, Louisa May Alcott, hazai téren Kaffka Margit, Szabó Magda, Jókai Anna regényeiben – lehetőség van legyártani ezek 21. századi megfelelőit! (Amúgy élnek is a lehetőséggel; csak egy példa: Stephen King – Lisey története). Az, hogy Marvel Kapitány pofán csapja a földönkívülieket, nem női nézőpont.

A girl power-rel a legnagyobb probléma az, hogy túltermeli az amerikai kultúripar. Szinte dömping van „erős nők”-ből és „kemény picsák”-ból a regényirodalomban, a képregény világban, a filmvásznon, a videójátékokban. Tömeggyártásban jönnek a futószalagról a girl power-ek, és nehéz közülük megtalálni azokat a női karaktereket, amik tényleg eredetiek, érdekesek, izgalmasak. A többség, szerény véleményem szerint, gagyi. Vérgagyi.

Az AC-nél sem voltak képesek megállni 3 vagy 4 girl power megalkotásánál; legyártottak belőle egy valaggal. S a női Assassin és Templar karakterek egyike sem ér fel a jól megalkotott férfikarakterekkel, mint pl. Ezio Auditore, Haytham E. Kenway vagy Edward Kenway.

Frederick2 2020.06.08. 13:50:51

@Deansdale: És most jöjjön a jó öreg rasszizmus problémája. Megunhatatlan – remélem, még 300 évig elkíséri a nyugati civilizációt! :P Miért van az a kettős mérce az USA-ban, hogy miközben a bizonyos fehér rétegekben meglévő fekete-ellenesség jelen van a társadalmi diskurzusban, addig a bizonyos fekete rétegekben meglévő fehér-ellenesség meg nem? Folyamatosan napirenden tartja a baloldal az amerikai rendőrségben, az amerikai bíróságokon, az amerikai egyetemeken, az amerikai munkaerő-piacon létező(?) fekete-ellenes rasszizmus tematikáját, miközben mélyen hallgat az amerikai néger negyedekben tenyésző fehér-ellenes rasszizmusról. Az amerikai feketejogi mozgalmak, feminista mozgalmak, antifa mozgalmak is tele vannak olyan néger és arab aktivistákkal (köztük politikusokkal is), akik gyűlölik a fehéreket, sőt egyesek a zsidókat is. Ameddig a rasszizmus a kettős mérce szintén van tárgyalva, addig nem is érdemes beszélni a kérdésről. Ez „a Janinak lehet, de a Ferinek már nem” kategória. Vagy lehessen mindenkinek, vagy ne lehessen mindenkinek – de ennek szabad, annak meg nem, ez nonszensz!

A rabszolgaság minden válfaját elítélem. Amikor hajléktalanokat csicskáztatnak cigány családok, attól is felfordul a gyomrom. A rabszolgaság rossz, értem?! Itt az a probléma, hogy a rabszolgaság felemlegetése folyamatos az amerikai társadalomban. Felemlegetik, mint valami kollektív ősbűnt, amit a fehérek követtek el a négerek ellen. Ezzel a következőek a problémáim:

1, Több amerikai elnök is bocsánatot kért a rabszolgaság miatt, és maga a rabszolgatartás is úgy van benn az amerikai történelemkönyvekben, mint szégyenfolt.

2, A rabszolgatartás nem a fehér faj bűne, hanem bizonyos fehéreké. Undorító, de mindenesetre elfogadhatatlan a kollektív bűnösség elve.

3, Azért az elég visszataszító, amikor szélsőbalos fehérellenes rasszista néger férfiak és nők vetik szemükre az amerikai társadalom összfehér lakosságának a rabszolgatartást.

Trump, hogy idióta vagy sem, egyéni vélemény. Lehetne bizonyos témákban kevésbé balfasz is. DE! A jelenlegi tüntetésekért ő a felelős? Te, figyelj, megvan már a bírósági döntés, hogy a négerölő zsaru megy a böribe! Akkor miről beszélünk? Miért megy akkor a tüntetés? Megmondom én: mert az amerikai baloldal („demokraták”) elérkezettnek látják az időt, hogy a koronavírus, a munkanélküliség és a rasszizmus farvízén, egy erőszakos tüntetéssorozatot rendezve, átvegyék a hatalmat a Trump-kabinettől. Busszal szállították az erőszakos randalirozókat a tüntetésekre; kicsit meg volt szervezve, nem?! Az antifák mindenkinek nekiesnek, aki nem balos. A tüntetéseken csupa olyan négerjog mozgalmi szarházi felszólal, aki közismert fehérellenességéről és szélsőbaloldaliságáról Avagy egyáltalán nem csak Trump a hibás!

És ami a legszebb, hogy már Franciaországban is tüntetnek „antirasszizmus” címén, a tüntetés szervezői meg ugyanaz a szélsőbalos ideológiai hívei. Én már kíváncsian várom, mikor söpör ez végig Európán, és ér el kicsiny hazánkba. A Deák téri tüntetés utóhatásai eleve megmutatták, nálunk is van igény egy kis faji háborúra!

Madarász Henrik 2020.06.08. 14:13:49

Tényleg feloszlatják a balosok Minneapolis rendőrségét, vége annak a városnak, egy fekete város lesz belőle, a bűnözés központja, a fehér balos idióták akik a demokratákra szavaznak, majd elhúzzák a belüket egy addig republikánus fehér városba és ott is elkezdik követelni azokat a dolgokat ami miatt menekülniük kellett.

Deansdale 2020.06.08. 14:34:45

@Frederick2: Azt tudtam hogy régi motoros a videójáték újságírásban, de azt nem hogy debil :\

"a feminista politikai esztétikának vagy egy bizonyos férfiréteg szexuális vágyfantáziájának"

Nem túl nehéz különbséget tenni a két kategória közt, ugyanis ami a férfiaknak szól az dögösre van megcsinálva, vagyis a feminista terminológia szerint "szexista", ezért ők üldözik is ezerrel. Lara Croft még a férfi vevőknek szólt, akkor is ha háromszögletű csöcse volt, mert hát az volt elérhető a kor technológiájával. A modern szarok amikben férfias kinézetű és férfinak öltözött "nők" szerepelnek nyilvánvalóan nem a szexuális vágyfantáziákat szolgálják ki. Legalábbis remélem :D

Abból IS egyértelmű a libsi térhódítás, hogy a régi nőtípust tömegesen váltotta fel az újabb. Ki a fene tagadná ezt? Ép elmével és egyenes gerinccel lehetetlen.
A Mortal Kombat ilyesmi volt:
www.cbr.com/wp-content/uploads/2017/04/Mileena-Kitana-Jade-Mortal-Kombat-ninjas.jpg
és ilyen lett:
oyster.ignimgs.com/mediawiki/apis.ign.com/mortal-kombat-11/1/15/CassieCage-1.jpg
Menjenek már a jó büdös francba...

"A rabszolgatartás nem a fehér faj bűne, hanem bizonyos fehéreké."

Ez így még kifejezetten az USA-ra fókuszálva sem igazán helytálló, a rabszolgakereskedők zöme zsidó volt (nem antiszemitizmus, történelmi tény), az eladnivalót pedig afrikai néger törzsfőnökök szerezték be nekik, akik a saját fajtársaikat adták el. Emellett míg közel sem minden fehérnek voltak rabszolgái, egyes négereknek voltak saját néger rabszolgái, szóval ez a "bűnös fehér, fekete áldozat" narratíva igencsak sánta. Plusz ha leveszed a fókuszt az USA-ról, akkor jönnek olyan tények, hogy európai fehérekből több mint egy milliót vittek rabszolgaként a közel-keletre ill. afrikába a berber kalózkodás eredményképp, de gondolhatunk arra is mikor a török vitt el magyar gyerekeket janicsárnak. Nincs a rabszolgaságban semmi ami specifikusan a fehér faj bűnévé tenné.

Amúgy mint mindig, most is látható, hogy a baloldal mindenféle ürügyet csak kihasznál, mindenben csak az érdekli hogy politikai hatalomra tegyen szert általa. Mo-n miről szól a fekatüntetés? Nyilván arról hogy O1G, aki nem libsi az náci, legközelebb szavazzunk balra. Mert amúgy itt mutatóba is alig van néger és a kutya le nem szarja őket, szóval amúgy tüntetniük nemcsak felesleges és értelmetlen, de kifejezetten kontraproduktív. Azt meg hagyjuk, hogy a magyar libsiket mennyire érinti meg őszintén egy amerikai néger halála, akiről a halálán kívül annyit tudunk, hogy egy terhes nő fegyveres kirablása miatt börtönben ült, és abba halt bele a letartóztatása közben hogy drogtúladagolás miatt szívrohama lett. Ezért aztán nagyon fontos, hogy néhány genderhiszti szakos picsa az ELTE-ről vagy a CEU-ról kimenjen tüntetni az utcára, meg a pár kifejezetten erre az alkalomra importált dísznéger előtt letérdelhessen... Tiszta hányinger, baszod.

Frederick2 2020.06.08. 14:42:05

@Deansdale:

"a rabszolgakereskedők zöme zsidó volt (nem antiszemitizmus, történelmi tény), az eladnivalót pedig afrikai néger törzsfőnökök szerezték be nekik, akik a saját fajtársaikat adták el."

Annyit pontosítanék ezen, hogy a a rabszolgakereskedők zöme zsidó és arab volt.

"Nincs a rabszolgaságban semmi ami specifikusan a fehér faj bűnévé tenné."

Egyébként IGEN. Most is van rabszolgaság. Mikor cigányok cigány és magyar nőket kényszerítenek prostitúcióra. Vagy amikor a gipsy family fehér hajléktalanokat tart csicskamunkákra. Ja, ja, bárkiből lehet rabszolga és rabszolgatartó.

"Mert amúgy itt mutatóba is alig van néger és a kutya le nem szarja őket, szóval amúgy tüntetniük nemcsak felesleges és értelmetlen, de kifejezetten kontraproduktív."

Itt majd a cigányokra fogják kihegyezni, figyeld meg! Valami olyasmi lesz a diskurzus, hogy a fehér magyar hatalom elnyomja a cigány lakosságot. A gyöngyöspatai eset felmelegítésével már megkezdték ezt a ballibek.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.06.08. 14:47:26

@Frederick2: "BadSector egyébként Herpai Gergely, a PC Guru, a GameStar és PS4Pro.eu egykori újságírója. Kis színes..."
Mindenkit lenyomozol akivel vitatkozol? :-)

Frederick2 2020.06.08. 14:53:23

@Sipi81: Mivel gamer ismerősök jelezték számomra, hogy egy gamer tekintéllyel* akasztom össze a bajszom, igen, utána néztem, hogy kicsoda. Közszereplő a gamer társadalomban - ott mindenki tudja, kicsoda. Miért baj ez?

*Gamer tekintély - minden olyan személy, aki hosszabb ideig publikált a PC Guru-nál vagy a GameStar-nál.

Neked nem volt gamer korszakod, Sipi? Tomb Raider, DOOM, Quake, DukeNukem, Thief, Postal, Super Mario... (Mennyi ilyet lehetne még sorolni.) Valami remek játék, amit többször is végignyomtál?

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.06.08. 15:04:53

@Frederick2: Jól van már, ne vedd komolyan csak csipkelődni akartam. :-)
De igen szerettem játszani, anno én még Commodore 64-en kezdtem, de már ott is az idő nagy részét a programozás vette el, nem a játék. PC-n nekem is megvoltak a klasszikusok közül néhány, a Doom, a Duke Nukem, Destruction derby, Carmageddon, amikkel éjszakába nyúlóan játszottam, de amikre legszívesebben emlékszem vissza, az a Settlers 2 (meg a 10th anniversary) és különösen a Transport Tycoon. Annak a deluxe változatához még csináltam is saját borsodi pályát. Ezzel hónapokon keresztül el tudtam játszani. De ezek a játékok amikről itt legtöbbször megy a vita, nekem már semmit sem mondanak. Utoljára valamikor 2009 környékén játszottam, még meg is vettem a Crysis-t meg a Far Cry-t, aztán a Half Life2-t, de azzal ki is fulladt, már vagy 10 éve nem játszok. Nem mintha nem tudnék, de az időmet inkább másra fordítom, ráadásul tudom, ha belekezdenék valamibe akkor annak rossz vége lenne úgyhogy inkább tartózkodok tőle. :-)

Frederick2 2020.06.08. 15:11:02

@Sipi81: Tényleg, el is felejtettem, hogy informatikus vagy. Mikor párszor meg is fordultam a blogodon. :)

Egyébként mennyi informatikus fordult meg az MRA-ban. :)

Deansdale is informatikus. Sipi is informatikus. Kálmán is informatikus. Gábor is informatikus. AlterEgo is informatikus. Wastrel is informatikus. Zombigyilkos is informatikus.

Hmm, érdekes!

Frederick2 2020.06.09. 09:31:16

@Deansdale: Ezt te láttad? Interjú a magyarországi antirasszista tüntetőkkel. Többségében fiatalokkal. Valami hátborzongató az a sötétség, ami ezeknél az embereknél megnyilvánul.

www.youtube.com/watch?v=cseCXPajvrY

Deansdale 2020.06.09. 16:06:55

@Frederick2: Nem láttam, de most sem bírtam végignézni, rosszabb mint egy horrorfilm. Küzdenünk kell azért hogy ez semmiképp ne terjedhessen, inkább visszaszoruljon. Ha nem vesszük komolyan, 10-15 év múlva itt is az lesz mint most az USA-ban. Ezekből a hülyékből minden megyeszékhelyen lesz párezer, Pesten 100E is (ha kell buszoztatják őket), és fel fogják hergelni a cigókat egy közös fosztogatós-gyújtogatós magyargyűlölő dzsemborira.

Frederick2 2020.06.09. 16:13:38

@Deansdale: Szerintem nem kell 10-15 évet várnunk. Elég pár év.

Pesszimista vagyok! :(

KalmanBlog 2020.06.09. 16:45:42

@Frederick2: Lánykák a közepe táján: "Fél órája vagyunk de nekem nagyon tetszik. Főleg az, hogy nincs semmilyen agresszió."
Na mondom magamban mégis minek köszönhető, hogy itt ilyen nyugi van? És ha ez az ami tetszik, akkor miért akarod ezt aláásni?

A végén (13:37) a srác mintha trollkodna: előadja, hogy azért esik több férfi és fekete áldozatul rendőri intézkedéskor, mint például fehér nő, mert több bűntényt követnek el. Ami ismereteim szerint helytálló, de nagyon nem polkorrekt erről beszélni, pláne egy ilyen tüntetésen. Aztán meg előveszi a táblát, hogy "all lives matter". Ez ma már szinte felér egy "it's ok to be white" kijelentéssel, nem?

KalmanBlog 2020.06.09. 16:48:28

@KalmanBlog: Ja, és persze itt is rengeteg lány van. Az elsőnek például a haja, szeme és szemöldöke rendben is van. Többet meg nem látunk, ugye. A közepén a világosbarnáért kár, hogy tetkó van a karján. De ez mind nem számít, mert az ilyen szintű balosság blocker red flag.

Frederick2 2020.06.09. 17:33:58

@KalmanBlog: @Deansdale:

"Aztán meg előveszi a táblát, hogy "all lives matter". Ez ma már szinte felér egy "it's ok to be white" kijelentéssel, nem?"

Pár jobb érzésű baloldali az USA-ban felvetette naivan az ötletet, hogy cseréljék le a nevet arra, hogy "All Lives Matter" a "Black Lives Matter". Magyarán, a "néger élet számít" helyett "minden élet számít". A felvetett gondolat meg is kapta azt a BLM-től, hogy rasszista, a kiötlőit pedig meggyanúsították azzal, hogy valójában az alt-right tagjai.

Frederick2 2020.06.09. 17:36:58

@KalmanBlog: @Deansdale: Mivel cikket írok erről a szarról, kicsit utánaolvastam néhány dolognak.

Gulyás Márton, ismert jakobinus kártevő egyszer azon elmélkedett, hogy a cigányoknak meg kellene szervezniük a maguk önvédelmi szervezetét, méghozzá a Black Panther Party és a Black Lives Matter mintájára. Ha azt vesszük alapul, hogy ezen négerjogi szervezetek szélsőségesen etnicisták és fehér-ellenes rasszisták, elgondolkodhatunk azon, miként is áll hozzá a Balliberális Network, és annak szélsőbalos szárnya az etnikai alapon szerveződő cigány bűnszervezetekhez és a cigányok körében virágzó fehér-ellenes rasszizmushoz. Tartok tőle: megértően, már-már meghitt viszonnyal, barátilag. Eleve a cigányok által elkövetett bűncselekmények és rasszista cselekedetek a szélsőbaloldali olvasatban a magyar elnyomás elleni jogos önvédelmi lépések, részei a magyar uralom elleni lázadásnak. Egy cigányok által a házában megtámadott, kirabolt és agyonvert nyugdíjas igazából semmi más, mint forradalmi tett.

A Black Lives Matter egy afro-amerikai érdekeket képviselő, etnicista alapon szervezett, soviniszta gondolkodású, rasszista mozgalom. A Black Lives Matter egyaránt élvezi az Antifa International és az Islamic State szimpátiáját. Az Islamic State szimpátiája már csak azért is érdemes a figyelemre, ugyanis mind a Black Lives Matter, mind az Antifa International tagjai között találhatóak iszlamisták. A Black Lives Matter egyik alapgondolata, hogy a feketék magasabb rendűek a fehéreknél. Hogy mire alapozzák ezt a gondolatukat? A történelmükre, azon belül is az egykori dicső múltra… Hát, a dicső jelenre nem is lehetséges, mivel az egyszerűen nincs: Európa fehér országaiban még mindig nagyobb rend van, mint Afrika fekete országaiban.

Borathan 2020.06.09. 20:47:13

"Gulyás Márton, ismert jakobinus kártevő"
Na, ilyenkor van gondban az egyszeri gondolkodó, mert sajnos/nem sajnos, a világ nem ilyen fekete/fehér.
Gulyás Márton sok mindent mondott már, sokszor fogtam a fejem, nem értettem vele egyet. Viszont sokszor nagyon is fején találja a szöget, a Fidesz-rendszer kleptomániájára nagyon jól rámutat.
A jakobinusok, meg úgy általában a Francia Forradalom szintén egy szálka itten, ha jól látom. Értem én, hogy terror, meg a másként gondolkozók lefejezése is volt benne.
De a felvilágosodást, az emberek közti egyenlőséget azért mégiscsak ők hozták el széles körben. Persze, ha az ember egy nemes földesúr, aki születése jogán előbb van, mint a többség, azt bántja, hogy most már bárkiből lehet valaki, de szerintem az itt olvasó/kommentelő többség őse a francia forradalom előtti időkben egy jobbágy volt, nem arisztokrata
Néha irigyelem azokat, akik kiválasztanak egy oldalt, és amellett kiállnak minden körülmények között, az ellenoldalt meg támadják, minden körülmények között.
De nem, nem irigyelem, mert szerintem ez egy szellemi jellemhiba.
(Zárójeles megjegyzés: a Fidesz az elmúlt 10 évben semmit nem tett a cigánykérdésben. Megemelték a duplájára a szociális segélyt, és átkeresztelték közmunkára, és elvitték őket látszat foglalkozásra. A cigányság oktatása, felzárkózása terén egyetlen lépés sem történt. A cigánybűnözéssel annyit tettek, hogy levették a saját médiájukból, gondolván, az Index úgysem fog beszámolni róla, és akkor lehet tolni a sikerpropagandát. Ami gyerekszám-csökkenés történt a cigányok között (az egy anyára jutó szülések száma valamit visszaesett), azt meg leginkább a fogyasztói társadalom terjedésére foghatjuk)

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.06.09. 21:58:15

A cigányokat már 300 éve integráljuk és eddig még nem sikerült (már Mária Teréziának volt cigányság-integráló programja). De majd hátha most...
Egyébként szerintem csak azt lehet "integrálni" aki akar is. A cigányok közül is aki akar az tud és fog is tudni beilleszkedni a többségi társadalomba és ez nem a szegénységen múlik, hanem az akaraton. Szerintem.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.06.09. 22:00:02

@Frederick2: "Egyébként mennyi informatikus fordult meg az MRA-ban. :)"
Szakmai ártalom lehet. :-)

Frederick2 2020.06.09. 22:51:22

@Borathan:

"a Fidesz az elmúlt 10 évben semmit nem tett a cigánykérdésben. Megemelték a duplájára a szociális segélyt, és átkeresztelték közmunkára, és elvitték őket látszat foglalkozásra. A cigányság oktatása, felzárkózása terén egyetlen lépés sem történt. A cigánybűnözéssel annyit tettek, hogy levették a saját médiájukból, gondolván, az Index úgysem fog beszámolni róla, és akkor lehet tolni a sikerpropagandát. Ami gyerekszám-csökkenés történt a cigányok között (az egy anyára jutó szülések száma valamit visszaesett), azt meg leginkább a fogyasztói társadalom terjedésére foghatjuk"

Mintha csak a Mi Hazánkat hallanám. Ezt most nem gúnynak szántam. Dettó ugyanezt mondták az Orbán cigány integrációs politikájáról. Komolyan.

Frederick2 2020.06.09. 22:56:53

@Sipi81: Férfijogi Informatikusok.

Tökjó név lenne egy civil szervezetnek. Csak informatikusok léphetnek be. Vagyis én a bölcsész végzettségemmel be se tehetném a lábam. Szomorú. :P

Na, félre a hülyeséggel!

(Bocs, egész nap egy cikket írtam. Megszenvedtem vele. És most így a végére készen vagyok. :D)

Komolyra fordítva a szót!
Itt egy könyv, érdemes az elolvasásra.
moly.hu/konyvek/szemes-zsuzsa-boldogsziget

Négy kisregény. Az egyik a Pite. Arról szól, hogy egy cigány melós hogyan igyekszik kivakarni a családját a putrik nyomorából. BRUTÁLIS!

Amúgy érdemes elolvasni az egész könyvet. A magyar vidéket mutatja be, 1945 után.

Frederick2 2020.06.09. 22:59:55

Készen vagyok a cikkemmel. Jobban mondva esszémmel. A témája a Deák téri késelés és a Minneapolisi gyilkosság. Meg az a politikai küzdelem, ami kifejlődött a két esetből. Még nincs fenn a blogon. Holnap lesz átolvasva. Bár eleve sűrű napom lesz. De amint lesz időm, holnap felrakom.

GABOR2 2020.06.10. 01:27:36

Komolyan mondom, ez már egyrészről komikus, másrészről meg annyira ostoba, hogy már a progresszíveknek árt.

Egy újabb f@szság, hogy azt akarják, hogy a Lego (aminek üzleteit amúgy mostanában kirabolták több fele is) a Lego City-jéből... törölje a Rendőrséget... ne legyenek többet rendőr lego-k,

Annyira, de annyira abszurd, f@szság, hülyeség... Szerintem mostmár ha ezt valami felső társoság irányítja, valahogy nagyon unatkozik és szeretné látni a világot komédiába torkolni.

Madarász Henrik 2020.06.10. 04:14:13

@GABOR2: Megvan a logikája, nem hülyék akik ezeket kitalálják. Egy faji alapú háború esetén jobb esélyekkel indul az akit támogat a hadsereg és a rendőrség, ha a mostanihoz hasonló kampányokkal elveszik a kedvét a fehéreknek hogy rendőrök és katonák legyenek, esélyük sem lesz egy színesekből álló rendőrség és hadsereg ellen.

Kisgé 2020.06.10. 07:14:44

@Borathan: Fidesz kleptománia: Gulyás Márton ugyanúgy lopna, ha miniszterelnök lenne, a politikusok az USA-tól Kínáig, Afrikától Norvégiáig mindenhol saját és családjuk gazdagítására konvertálják a hatalmukat. Meglehetősen naiv, aki azt gondolja, hogy ez nem így van.
Francia forradalom: a törvény előtti egyenlőség eszméjével szerintem mindenki egyetért. Csakhogy ők ezt nem ilyen értelemben, hanem kommunisztikus, gazdasági értelemben is használták. Épp ezért volt paradox: szabadság és egyenlőség (a fenti értelemben) nem lehet egyszerre.
A két "jelszó" (a testvériséget nem tudom értelmezni) a skála két végén van, kb. libertarianizmus-kommunizmus tengelyen.
A legtöbben itt egyszerűen közelebb vannak a libertariánus végponthoz.
Cigánysághoz: proximity+diversity=war. A végső megoldás ugyanaz lehetne, mint a zs..óknál: létre kell hozni egy szigorúan szeparált cigányországot. Ott nem lennének elnyomva, megkülönböztetve, nyugodtan élhetnének saját kultúrális normáik szerint.

Frederick2 2020.06.10. 08:30:17

Készen van a cikkem, melynek témája a Deák téri késelés és a Minneapolisi gyilkosság.

grafomanpali.blog.hu/2020/06/10/nem_a_zuhanas_szamit_a_leerkezes

Na, léptem is tovább!

Frederick2 2020.06.10. 08:35:32

@Kisgé:

"Létre kell hozni egy szigorúan szeparált cigányországot. Ott nem lennének elnyomva, megkülönböztetve, nyugodtan élhetnének saját kulturális normáik szerint."

Ehhez meg kellene jelennie a cigány értelmiségen belül egy olyan értelmiségnek, mint Theodor Herzl. Eleve egy olyan cigány intellektuális rétegnek, amely célul tűzze ki a roma államiság gondolatát. Nem igazán látok ilyet... egyelőre. Lehet, hogy később lesz, de most nincs.

F. Szabó 2020.06.10. 09:31:13

Már szó volt itt arról, hogy az idei elhalálozási statisztikát összehasonlítva az elmúlt évekével, furcsa módon nyoma sincs annak, hogy súlyos járvány pusztított volna. Ellenkezőleg, az idei adatok meglepően jók. Íme egy ezt bizonyító videó Magyarországról az első 18 hét adataival (amiben tehát még május első napjai is benne vannak): www.youtube.com/watch?v=NJou27Wm35w. Nem kell végignézni, elég a 3. percnél megállítani. Ugyanennek az embernek van fenn egy videója az osztrákok és németek adataival, amik hasonlóak a magyarhoz.

Ha hozzávesszük ehhez a Floyd balhét, úgy tűnik, mintha nagyon igyekeznének valakik, hogy akár látszat indokokkal is kizökkentsék a világot a nyugodt éldegéléséből.

GABOR2 2020.06.10. 11:01:31

Mostanában már nem is tudom hány embert "cancel"-nek az SJW-k, ráadásul a sajátjukat.

De most itt van egy story akit azért cancelnek, mert nem gyászolja George Floyd-dot és írt egy SJW üzenetet, amiben viszont találtak valamit ami nem oké.

Ugyanis nem elég tudni az SJW-knél mi a helyzet, hanem azt kell tudni, hogy mi a helyes aznap.

Persze még ez se ment meg a kilenc évvel ezelőtti Twitter üzenetek előszedésétől.

444.hu/2020/06/10/lemondasra-kenyszerult-a-crossfit-fitnesszmarka-alapitoja-amiert-viccelodott-george-floyd-halalaval

F. Szabó 2020.06.10. 13:43:58

latoszogblog.hu/blog/egy_tomeghiszteria_szuletese

Borzalmas. Én sajnos olyan vén vagyok, hogy volt "szerencsém" átélni a Rákosi és Kádár érának azt az undorító gyakorlatát, ami minden elhibázott szóra lecsapva várta, és elvárta a mea culpázást, megalázva minden érintettet kisiskolásoktól a tisztes öregekig. Ez már tényleg a gondolatrendőrség. Bogár László mondta talán, hogy a jakobinusok, a bolsevikok és mai balliberális progresszívok ugyanazok. Akárki mondta, igaza van. Tényleg nem lehet ezeket legyőzni? Mint a mesebeli sárkány, akinek a levágott feje helyett két másik nő.

Deansdale 2020.06.10. 13:46:39

@F. Szabó: Nekem is úgy tűnik hogy nagyon akarták a krízist és a COVID nem bizonyult elégnek, úgyhogy rádobták a feka lázadást is.

Deansdale 2020.06.10. 13:57:50

@F. Szabó: "Tényleg nem lehet ezeket legyőzni?"

Amíg az emberek 90%-a annyira ignoráns és/vagy ostoba, hogy fel sem fogja ami körülöttünk történik, addig semmi esély a dolgok értelmes rendezésére. Sajnos a tetűládák arra hegyezték ki a terveiket hogy az emberek birkák, és ez bejött nekik :\

Deansdale 2020.06.10. 14:24:51

www.bitchute.com/video/oiRUMEX2xEY
Blackpilled legújabb elgondolkodtató videója. Nem mondom, hogy minden gondolatával 100%-ig egyetértek, de gondolatébresztőnek fantasztikus.

Deansdale 2020.06.10. 17:17:57

A svéd gazdaság nemhogy ugyanannyira összecsuklott volna mint a többi, állítólag még erősödött is:
www.cnbc.com/2020/05/29/coronavirus-swedens-gdp-actually-grew-in-the-first-quarter.html

Madarász Henrik 2020.06.10. 17:42:55

@F. Szabó: Ez a mostani balos banda inkább a Rákosi rendszerre hasonlít, ott nem volt elég ha valaki nem szidta a rendszert, az is baj volt ha nem lelkesedett érte vagy nem úgy ahogy az aktuális irányvonal előírta. Ezek még a sajátjaikat is keresztre feszítik.

csi szi 2020.06.10. 20:20:48

@Deansdale: Hát, általában azok maradnak "vénségükre" liberálisok, akik megrekedtek az edgy teenager szinten, ez a Herpai Gergő is láthatólag ilyen.

KalmanBlog 2020.06.11. 12:14:13

@Deansdale: @Frederick2: Mostanában volt egy cikk arról, hogy a svédek meghamisították a PISA tesztjük eredményét: sputniknews.com/europe/202006031079504819-grave-method-error-as-foreign-born-excluded-from-swedish-school-test-for-better-results/

"Excluding a large chunk of foreign-born students from the scholastic PISA (Programme for International Student Assessment) test in violation of the Organisation for Economic Co-operation and Development's regulation allowed Sweden to perform better than the average, a report has found."

Ez ha igaz nagyon LOL, mert emlékszem, hogy pont gondolkodtam azon, hogy ennyi bevándorlóval hogy az ördögben tudják ilyen magasan tartani a PISA számlálójukat :-)

Ebben a COVID dologban persze igazuk van, de azért a cikk migrációról szóló bekezdése számomra túlzás. Egy nemzet öngyilkosságáról elfogadhatatlan ilyen stílusban írni. Nekem amúgy az volt az eredeti érzésem, hogy azért hagyták a svédeket kibújni a COVID csapás alól, mert nekik már úgyis mindegy :-)

A svédeknél is érdekesebb, hogy mi történik Fehéroroszországban, de arról mintha teljes lenne a hírzárlat. Oké, általában sem sok hír szól róluk, de most azért érdekes lenne rájuk nézni mire jutottak.

GABOR2 2020.06.11. 21:53:16

Megjelent a Kultúrháborús történések legújabb része! Vajon a most nagyon boldog progesszívek, akik örülnek, hogy minden lángbaborul, segíteni fognak felgyújtani a saját házukat amikor odaérnek hozzájuk a "békés tüntetők"?

ujtechkor.blog.hu/2020/06/11/kulturhaborus_tortenesek_557

A cloudos cenzúra is elért egy újabb csúcsot. Elon Musk könyvében nem jelenhet meg az a rész amiben arról értekezik, hogy nem tartja annyira veszélyesnek a koronavírust:

ujtechkor.blog.hu/2020/06/11/a_felhos_cenzura_ujabb_csucsa_az_amazon_cenzurazza_amiket_olvasol_featuring_elon_musk

GABOR2 2020.06.12. 00:23:08

Wow, ez aztán a kivétel. Nem mondom... fel kellett gyújtani hozzá pár épületüket, de a Starbucks most olyat lépett mint rég láttunk. Minden Black Lives Mattert nyiltan ruhán látható módon támogató munkatársat kirúgnak.

"Starbucks bans employees from wearing anything in support of Black Lives Matter"

thehill.com/business-a-lobbying/502252-starbucks-bans-employees-from-wearing-anything-in-support-of-black-lives

Frederick2 2020.06.13. 08:49:59

@csi szi:

"Hát, általában azok maradnak "vénségükre" liberálisok, akik megrekedtek az egy teenager szinten"

Az a baj, hogy ők nem balosok. A gamer szubkult nem azért elfogadó a kulturmarxista hülyeségekkel szemben, mert politikailag érdekelt, mert hisz az ideológiában stb.

Nem tudom, te szoktál videójátékozni, akár Xboxon, akár a Playstation-on, akár PC-n. Én mostanában megint el kezdtem gamelni. És megdöbbenve tapasztalom, mennyi franchise lett telebaszva girl power-ekkel. Teszem azt: nem értem, az Assassin's Creed franchise-t miért kellett benépesíteni harcias amazonokkal; még csak nem is 1-t, 2-t vagy 3-t készítettek, de egy egész sereget. És ez még egy csomó játéknál így van. Wolfeinstein, Tom Clancy's Rainbow Six Siege és sorolhatnám azokat a franchise-okat, amikbe belenyomták a girl powert. (És állítólag már a kifejezetten maszkulin Doom franchise-ba is terveznek girl power-eket.)

A gamer társadalom túlnyomó többsége nemcsak nem tiltakozik, de egyenesen örül annak, hogy nyomhatja női karakterekkel is a game-ben. Nem azért, mert az emancipáció híve, hanem mert szexi egy női karakterrel nyomni a játékot.

De ha megfigyeled, a girl power-nek a nyomatása a teljes geek szubkultot jellemzi. Egyszerűen nem léphetsz olyan területre a geek világban, ahol nincs girl power.

Ott van a kőbalos Jessica Jones sorozat. Egyszer megkérdeztem egy nem politizáló (kifejezetten apolitikus) ismerősömet, miért nézi a sorozatot, mit bír Jessica karakterében. Tudod, mit válaszolt? Azt, hogy Jessica szexi, jó csaj, ezért bírja a karaktert, nézi a sorozatot. Ennyi. És persze nem érti, hogy mi baja sok embernek a sorozattal.

Nekem amúgy semmi bajom nem lenne a girl power-rel. Ha nem nyomnák túl az egészet. Nézd csak meg, mennyi új girl power lett legyártva a Marvel Univerzumban.

Azt mondják, ma mindent csajokkal lehet eladni. Úgy látszik, ideológiákat is.

csi szi 2020.06.13. 17:19:55

@Frederick2: Már rég nem játszom, max mobilos casual játékokat, nem sznobizmusból, csak már nem érdekel a dolog, multiplayerhez béna lennék, illetve túl sok időt venne el ha foglalkozni akarnék vele, ennyi. Sorozatokat sem nézek már jó ideje, filmet se sokat.
Egyetértek vele, hogy sok férfi nem feminizmusból van oda a "girl powerért", csak "csorgatja a nyálát". Ez már az első Tomb Raider idején is így lehetett :D

Frederick2 2020.06.13. 18:44:27

@csi szi:

"Egyetértek vele, hogy sok férfi nem feminizmusból van oda a "girl powerért", csak "csorgatja a nyálát". Ez már az első Tomb Raider idején is így lehetett :D"

Ez is csak annak a példája, hogy az újbaloldal erősen támaszkodik a fogyasztói társadalomra, miközben mérgezi a társadalmat.

TrollEdomer 2020.06.29. 09:09:31

" Főleg olyan példákkal a háttérben, mint a svéd, ahol ugye látszik hogy normál életvitel mellett is alig-alig nagyobb a halálozás mint az abszurd életellenes karanténok közepén. "

Kész, most már a csicska svédek a követendő példa, ahol többszörös a halálozási arány, azért nem omlott össze az egészségügyük, mert sok öregtől és betegtől eleve megtagadták a kórházi kezelést, hagyták őket meghalni az idősotthonokban. Mellesleg a gazdaságukat sem mentették meg, mert normálisabb országok elszigetelik őket.
Nálunk meg esélyesen a BCG oltás lehet az egyik tényező, hogy viszonylag jól teljesítettünk, de persze semmi szükség ilyen túlzott mértékű állami beavatkozásra...

Sajnos röhejes lett az egész blog.

Deansdale 2020.06.29. 14:05:08

@TrollEdomer: Mihez képest többszörös? Az olaszokhoz vagy az USA-hoz képest biztosan nem. Amúgy sem értem miért kell beszarni ha egy 10 milliós országban egy járvány elvisz ötezer embert, miközben hazánkban az influenza 2017-ben harmincezer embert ölt meg. Persze 5000 halott sem nagy öröm, de tekintve hogy ~90%-uk eleve a halál küszöbén volt igazából egy demagóg, képmutató önfényezés amikor egyesek feltűnően verik az asztalt hogy egyetlen áldozat is túl sok. Senki nem él örökké, ha fennen hangoztatjuk hogy mennyire fontos az emberi élet akkor sem.

Amúgy ettől a svédek még nem lettek mindenben követendő példa, de szerintem a járványt jól kezelték: az emberekre bízták hogy mindenki védje meg magát - tisztára mintha a kormány felnőttekként kezelné az embereket, csezdmeg. Aki akart járhatott maszkban vagy maradhatott otthon, aki meg nem, az vállalta az 5.000/10.000.000 kockázatot hogy meghal. Aztán ha esetleg jönnek az újabb COVID hullámok, ami állítólag már elkezdődött, akkor a svédek máris 20 lépéssel közelebb kezdenek a nyájimmunitáshoz mint bárki más, tehát hosszú távon még lehet hogy sokkal jobban jönnek ki az egészből. Kissé rövidlátás már most ítéletet hirdetni róluk mikor lehet hogy a versenyben még féltávnál sem járunk.

És emellett már csak azt nem értem, minek a gyerekes májerkedés, hogy ha COVID témában máshogy látunk dolgokat akkor "röhejes lett az egész blog".

TrollEdomer 2020.07.06. 14:43:02

@Deansdale: Az a baj hogy fundamentalistákkal úgyis hiába vitatkozik az ember, mert ha fejükbe vesznek vmit (Föld lapos, jogos a hitetlenek megölése, usa világ legrasszistább országa) nincs az a ténymennyiség aminek hatására kicsit is változtatnának álláspontjukon.
Klimaváltozás ügyben ez még érthető valamennyire figyelembe véve, mennyire átpolitizált és hiszterizált a téma.
De itt egy vírusról van szó, amit csak svédisztán meg fehéroroszország szintű helyeken bagatellizálnak el. Hogy rohadtul nem csak magát sodorja veszélybe aki ignorálja karantént? Hogy ha nem is tűnik el a vírus, de időt kell nyerni arra, hogy legalább tüneti kezelés terén le lehessen tenni valamit az asztalra? Meg kell védeni egészségügyet összeomlástól? Minél több orvost, nővért megkímélni attól, hogy mint háborúban, arról kelljen dönteni, kit ítélnek gyakorlatilag halálra, mert nincs elég kórházi kapacitás, lélegeztetőgép?
Nem számít, csak a szent alapelvek ne sérüljenek.

Fundamelistákkal szemben csak az segít, hogy szellemi karanténba helyezzük őket és értelmes ember nem kommunikál velük.
Ezzel tényleg végeztem.

Deansdale 2020.07.06. 15:50:33

@TrollEdomer: Á, szóval ha a 150 különböző reagálási modell közül nekem egy másik tetszik mint ami neked, akkor szerintem a föld lapos. Fantörpikus.

Igen, vírusról van szó, és a világ minden országa másképpen reagált rá, és még amúgysem értünk a dolog végére, tehát nincs "helyes modell", nincs kihirdetett végeredmény, lehet hogy végül a Svédeken kívül az egész világ bekrepál. Ehhez képest olyan elképesztő fölényességgel tolod hogy a te véleményed az abszolút igazság és mindenki más hülye, hogy az valami fenomenális.

Japánban sem volt kötelező karantén, csak ajánlott, akkor ezek szerint ők is hülyék? Pedig náluk alig volt haláleset.

Amúgy ha a józan ész felől közelítesz a témához és minimalizálni akarod a károkat, akkor az az optimális stratégia ha a kórházak közel teljes kihasználtságon üzemelnek, de azt nem lépik túl, mert így megy át mindenkin a leggyorsabban a vírus úgy hogy annak a legkevesebb az áldozata. Ehhez képest üresen kongtak a kórházaink, vagyis csak annyit csináltunk hogy idén tavasz helyett eltoltuk a tömeges járványt idén őszre, vagy jövő tavaszra, ki tudja. Nagy öröm. Vakcina még nincs a láthatáron, szóval később kiderülhet hogy ezzel a halogatós módszerrel adtunk a szarnak egy pofont.

De ha már így szóba hoztad, szerintem az az igazi fundamentalista aki zsigerileg van rágörcsölődve az érzelmi alapú demagóg banalitásra, hogy "egyetlen áldozat is túl sok", és ilyen mentalitással bármit beáldozna a COVID elleni védekezés érdekében, még az sem érdekli hogy a túlkapásokkal több embert öl meg mint amennyit a COVID. Emberek ezrei lettek kitéve kórházakból és nem kapták meg a szükséges kezeléseket, mások ezrével késtek le az időben felállított diagnózisokról, de az hogy ezek feldobják a talpukat lényegtelen számodra, ugye?

"Fundamelistákkal szemben csak az segít, hogy szellemi karanténba helyezzük őket és értelmes ember nem kommunikál velük.
Ezzel tényleg végeztem."

Vicces ez azután hogy már a múltkor elbúcsúztál.

Én, a fundamentalista, baszod, ezt pólóra fogom nyomtatni :D

zriff 2020.08.13. 08:04:30

Érdemes megnézni, sargon of akkad videóját (the british government admits the covid 19 deaths are inflated):

www.youtube.com/watch?v=sSq3d07WXa4

Még magyarul erről: demokrata.hu/vilag/angliaban-uj-modszer-szerint-szamoljak-a-halaleseteket-278338/

csi szi 2020.08.13. 17:40:07

A vírust mi nagyjából megúsztuk eddig, kérdés lesz-e komoly második hullám. Mindenesetre a számok megint kezdenek felfelé menni. Ha az emberek most nem lesznek olyan pánikban, mint tavasszal (mert belefásultak, meg az eddigi szerencsénk miatt elhiszik, hogy lehet beleszarni), azért beindulhat hamarosan nálunk is. Akkor aztán jöhet az Op. Törzs 2. évad, a most beleszarók egy része is pánikolni fog ismét. De inkább tegyék, mint az legyen, mint az USA-ban, ahol a hardcore konzervatívok ragaszkodnak ahhoz, hogy a Covid-19 nem rosszabb, mint a közönséges influenza, a demokraták a mindent lezárást támogatják, a republikánusok nyitásról beszélnek, a libertariusok összeesküvés-elméleteket dédelgetnek. A maszkhordásból politikai identitáskérdést csinálnak. Közben Kína, Dél-Korea, Szingapúr leállt, amikor kellett, megfékezte a vírust, lazított, amikor már lehetett. ezek azok a társadalmak, ahol még van kohézió.

KalmanBlog 2020.10.28. 10:41:49

A legdurvább nekem tegnap jött szembe. A nyugalom megzavarására alkalmas minden alapot nélkülöző összeesküvéselmélet, de akik szeretik az ilyesmit, annak jó szórakozás lehet: www.henrymakow.com/2020/10/ghana-presdent-confirmed-world-lockdown-plot.html

Tényleg potens cucc, na. Felhívom a figyelmet a 14-es pontra. Jó szórakozást hozzá, de tényleg csak erős idegzetűeknek javaslom! :-)

Deansdale 2020.11.07. 08:48:05

@nextnick: Kormányon általában minden politikus oltáspárti, mert épp az ő zsebébe tokol a gyógyszeripar. Ellenzékben meg mindig azt mondják amiről úgy gondolják a legtöbbet árt a kormánynak. Nincs itt semmi őszinteség vagy tisztesség.

A tömegben meg szerintem teljesen egyedi, hogy ki mit gondol, egész addig amíg kiélezett politikai harc nem válik a dologból, mert akkor milliók agyába mosódik be, hogy csakazértis/csakazértse, mert a másik oldal az ellenkezőjét mondja... A balosok mostanában marhasokat papolnak arról hogy a jobbosok "tudománytagadók", ami pontosan ugyanannyira igaz, mint hogy Trump vagy Orbán náci.

Én remélem nem lesz kötelező oltás ezügyben, se orosz, se EU-s. Amúgysem érzem racionálisnak ezt a dolgot, influenza ellen is csak szezonális oltás létezik, mert tartós immunitást nem lehet szerezni ellene, és a koronavírusok is pont ugyanígy működnek, azzal meg még a legparanoiásabb atomrettegők is menjenek a fenébe, hogy a teljes emberiséget minden évben oltsuk be covid ellen, aminek a halálozási aránya a 80 év alattiak körében nagyjából zéró. Pardon, 0,x%, ami egyben a krónikus tüdő- ill. szívbetegek aránya is. Plusz hát a legújabb hírek szerint a covid mutálódik is, szóval minden évben oltathatnánk minden, egyre szaporodó covid-törzs ellen, különben semmit nem ér az egész hacacáré. Szép kilátás, hogy 10 év múlva mondjuk 10 szezonális korona-törzs oltást kapjunk kötelezően minden évben, akkor inkább a halál, b+, vagy az illegalitás.

És ez még nem is a konteós rész, jóindulatúan feltételeztem hogy amúgy minden tiszta, minden oltás működik, semmi mikrochip, stb.
süti beállítások módosítása