HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Deansdale: @Frederick2: "Van ennek valami értelme?" Páran pénzt keresnek vele, legalább addig se munkanélküliek, amúgy semmi. Alapvetően nem lenne baj az ilyesmi, egy normális világban libertárius szemszögbő... (2024.04.24. 11:19) Nem valós veszély
  • Frederick2: @Deansdale: Mondjuk ez elég nyekenyóka téma a fűtés témához képest, de azért mégis megemlítem, mint kis színest. Már csak azért is, mert ez is azt jelzi, mennyire elanyagiasodott mára a férfi-női ka... (2024.04.24. 10:37) Nem valós veszély
  • F.M.J.: @Deansdale: Kár, közben eszembe jutott még néhány szemléletes példa, de majd legközelebb. :) (2024.04.24. 07:30) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • Deansdale: @F.M.J.: Jól van, meggyőztél :) (2024.04.23. 20:35) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • F.M.J.: @Deansdale: 12/230V: Mivel én sem vagyok villamosmérnök, természetesen lehet, hogy rosszul tudok bármit a dologról, de azért felületes ismereteim alapján volna néhány ide vágó észrevételem. Szerén... (2024.04.23. 19:53) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • Utolsó 20

A választásokról

2020.11.01. 09:19 Deansdale

Szerintem az USA-ban a Demokrata párt már 2016-ban sem akart nyerni, és most sem szeretne, ahogyan hazánkban is szándékosan veszít az ellenzék már 3 turnus óta. A globalista-progresszív hatalomnak sokkal jobban fekszik, ha ellenzékből támadhatja a gonosz elnyomófasiszta hatalmat, ezzel tudják igazán mozgósítani a tömegbázisukat. Amikor ők vannak hatalmon akkor miért lázonganának? Egy ellenzéki párt tevékenysége ellen tüntikézni nem az igazi, közel sincs ahhoz a feeling mint amikor a kormányra lehet sikítozni meg debil egysorosokat skandálni.

Szóval 2016-ban szándékosan a világ legvállalhatatlanabb jelöltjét állították, mert egyedül Hillary Clintonnak volt bármi esélye veszíteni Trump ellen - és most ugyanezt eljátsszák Bidennel is. Szinte minden más potenciális elnökjelöltjüknek nagyobb sansza lett volna nyerni, tehát csalással kiemelték az öreg Joe-t, hátha neki sikerül a csoda, alulmaradni Donalddal szemben. Emlékszünk még, hogy a Demokrata jelölőverseny első állomásain Bernie Sanders 30-40%-okat kapott, Joe Biden meg szó szerint 1-2%-ot? Na igen. Onnan szép nyerni...

Amúgy szinte magától értetődik, hogy ha már a társadalom, a kultúra majd' minden szeletét a progresszívek uralják, akkor a direkt, a látható politikai hatalom számukra nagyjából fölösleges, sőt, ahogy írtam is, voltaképp csak korlátozza őket. Ők lázadást akarnak, neobolsevik forradalmat és anarchiát és káoszt, amit sokkal könnyebb ellenzékből szítani. Övék a média, az oktatás, a szórakoztatóipar, satöbbi, amik mind az ő kultúrmarxista forradalomra szító gyűlölködő propagandájukat tolják, és ez bőven elég a tömegek elhülyítéséhez. Szemmel láthatóan jól haladnak a következő proletárforradalom irányába (bár a proletár fogalma ezúttal nem a csóró munkásokat, hanem az ún. kisebbségeket jelöli), gyakorlatilag az egész nyugati világ forrong, és ez a covid-szitu is milyen jól kapóra jött... Keletkezik egy kis munkanélküliség, egy kis nyomor, a KKV-k tönkremennek és minden a globalista-progresszív gigacégek ölébe hull, meg persze jó lehetőség ez a deep state részére hogy a hatalmát növelje a közember fölött - és ez mind csodálatos táptalaja a forradalmi eszméknek. Ha elegen éheznek, a véres konfliktus garantált. Így kezdődött a nagy októberi is, meg sok más hasonló dzsembori.

Ja, hogy összekössem a pontokat, a valódi politikai hatalom úgyis a deep state-nél van, elég kevéssé érdekli őket hogy ki ül a kirakatban. Trump egója duzzadhat amiért kétszer is megválasztják, aztán amit meg akar valósítani annak a 95%-át szabotálják, a maradék 5%-ot meg utólag teszik tönkre. A kongresszus nem szavazza meg, a 9th circuit megvétózza, az állami és helyi szervezetek megtagadják ill. megakadályozzák a kivitelezését. Te meg még ennek ellenére is felvirágoztattad az USA gazdaságát? Nesze egy agyonhájpolt influenzavírus, bedöntjük az egészet.

Hab a tortán, hogy ellenzékből minden felelősséget mindenért a kormányra lehet hárítani. Lázongunk? A te hibád. Rendőrök beszüntetik a lázongásunkat? Náci vagy. COVID-19? Minden egyes áldozat a te lelkeden szárad, és mindegyikért külön halálbüntetést érdemelsz. Hurrikán, erdőtűz, napfolt? A gonosz Trump hibája minden, mert klímatagadó, mert fehér szupremacista, mert rasszokoloniálfasiszta macsóerőszakpénisz(tm).

Szóval Bident választották maguk közül, mint legtalpraesettebbet, aki amúgy a demencia olyan szintjén jár, hogy interjú közben elfelejti milyen tisztségért indul és ki ellen. Azért ez szellemileg tökönrúgja az embert, nem? Vagy csak én látom ezt tragikusnak? Illetve ami stílszerűbb kérdés, csak én látom ezt szándékosnak?

364 komment

Címkék: politika szép új világ piros és kék pirula

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deansdale 2020.11.18. 08:40:21

@csi szi: ...amúgy persze tökéletesen lehetséges, hogy a bíróságok "nem látják majd bizonyítottnak" a csalást és Bident hirdetik ki, szóval ilyen értelemben igazad van.

Többen is rájöttek viszont, hogy a lehető legtöbb erőszakot kihozni ebből a választásból - akár egy esetleges polgárháborút - azzal lehet, ha korán kihirdetik hogy Biden nyert, de a gonosz Trump el akarja lopni a választást, és aztán az utolsó pillanatban tényleg Trump nyer. Ezzel a BLM/antifa/SJW és egyéb agyhalott tömegek minden valószínűség szerint eddig még nem látott őrjöngésbe kezdenének.
www.youtube.com/watch?v=6luFJvZt-og

Szóval ha feltételezzük, hogy a háttérhatalom létezik, és abban a fázisban tart hogy erőszakot szeretne, akkor a legjobb úton halad a tervei megvalósításában.

amjamayna 2020.11.18. 13:20:45

Off

Új-Zélandon hidzsábos egyenruhával csábítják a muszlim nőket a rendőrségbe dolgozni

444.hu/2020/11/18/uj-zelandon-hidzsabos-egyenruhaval-csabitjak-a-muszlim-noket-a-rendorsegbe-dolgozni

Aztán a muszlimok milyen örömmel fognak "engedelmeskedni" a női rendőröknek, mint ahogyan tették/teszik a svédeknél:

www.youtube.com/watch?v=8YV5g23fAm8

On

rgs 2020.11.18. 18:50:33

@-JzK-: Édes tököm, ez a furafejű Dorsey hipszter:
"A Twitter vezetője azzal védekezett, hogy a vállalat 2018-ban elfogadott politikája szerint az illegálisan megszerzett információkat nem közlik tovább, és a New York Post tényfeltáró riportjának anyaga e kategóriába tartozott."
Aham. Trump adópapírjait meg kormányfiókból kérte le a nyt pár hete.

Madarász Henrik 2020.11.18. 20:22:41

@rgs: Ahhoz képest hogy sokszoros milliárdos, úgy néz ki mint egy csöves, ezzel a szakállal.

2020.11.18. 20:39:25

@FUCKSZFE: állítólag a jobbikos Jakab Péter meg leszopja az iszlámot. Törvényt akar hogy ne lehessen mohamed karikatúra. Szánalmas buta ember, pont azt teszi amit a terroristák akarnak.
Itt a blogon ti ennek örültök?

csi szi 2020.11.18. 21:17:46

@Madarász Henrik: Egyesek szerint ő csak egy báb, irányítják.

Madarász Henrik 2020.11.18. 21:37:46

@Kóllnájnvánván: Jakab Péter nem jobboldali és a Jobbik sem az évek óta, hála az identitászavaros Vona munkásságának.

2020.11.19. 07:33:39

@Wildhunt: kérdésre kérdéssel válaszolni?

Deansdale 2020.11.19. 07:58:26

@Kóllnájnvánván: A Jobbik ugyanolyan SZDSZ-utódszervezetté vált, mint amilyen a DK vagy a Momentum. Aki anno a Jobbikot azért szerette amilyen volt, az most a Mi Hazánkkal szimpatizálhat.

Deansdale 2020.11.19. 08:02:16

@csi szi: "Egyesek szerint ő csak egy báb, irányítják."

Politikai értelemben mindenképp. Nem hiszek olyan véletlen egybeesésekben, hogy az összes milliárdos cégvezér egyszerre utálja meg a pénzt és válik ugyanannak a mozgalomnak a szélsőséges politikai aktivistájává.

Wildhunt 2020.11.19. 08:58:30

@Kóllnájnvánván: mit akarsz hallani? Mi ebben az újdonság? Hogy a szivárványkoala khmmm... kissé magyarságellenes? Te ezt eddig nem tudtad?

KalmanBlog 2020.11.19. 09:10:55

@csi szi: Eléggé drogosnak néz ki: irányítani sem kell, fogalma sincs semmiről, és csak a cégét irányítják "hozzáértők". Ő meg csinálhat amit akar.

Borathan 2020.11.19. 19:03:58

valahol olvastam, hogy az amerikai egyetemeken besúgó-rendszert csináltak, legalábbis, ilyesmire felhívó plakátokat tettek ki.
Tudtok erre linket adni?

DennisVT1 2020.11.19. 21:15:56

Nezte valaki ezt a sajtotajekoztatot?
Eleg durva volt.
Giulianiek szerint mindent bizonyitani tudnak, a szavatszamlalot venezuelaban chaveznek csinaltak, h elcsalhassa a valasztasokat, azota tobb orszagban is erre hasznaltak, ehhez van esku alatt tett tanuvalommasuk, hogy a szavazatokat nemet es spanyol szervereken tarolrak es szamoltak, olyan algoritmusokkal, amik atirjak a szavazatokat.

Es ez csak toredek.

Oszinten szolva kezdem azt remelni, h ebbol semmi sem igaz v semmit sem tudnak bizonyitani, mert ha megis, akkor itt csak qrvaszar es megszarabb kovetkezmenyek lesznek.

Ezen a linken visszanezheto, allitolag a fox megint elkapcsolt.

youtu.be/buQCdCSDWQQ

KalmanBlog 2020.11.20. 00:40:43

@DennisVT1: > ehhez van esku alatt tett tanuvalommasuk, hogy a szavazatokat nemet es spanyol szervereken tarolrak es szamoltak

Erre csak annyit mondanék, hogy GÁBOR2 barátunknak jó kis felhős muníciót ad :-) Mi ez a marhaság, a szavazatszámlálást külföldi szervereken futtatják? Mi a szar ez? Komoly?

Amúgy én nem követem ezeket a részleteket, nincs cérnám hozzá. De drukkolok, hogy boruljon a bili, én pont fordítva remélem: mennél nagyobb balhét remélek.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.11.20. 00:49:32

OFF

My boi Scarlatti knew Metal before Metal was a thing.

www.youtube.com/watch?v=oHCjJEtRgDc

ON

KalmanBlog 2020.11.20. 11:18:24

@don Fefinho: Király cucc! Olyan mint amikor viccből hagyományos hangszereken adnak elő metál-számokat.

Valaki ráalkalmazhatná torzított gitárokra ezeket a darabokat!

GABOR2 2020.11.20. 19:51:06

Sziasztok! Az USA-ban annyi új "furcsaság" van a választás körül, hogy megérte írni róla újra:

ujtechkor.blog.hu/2020/11/20/kulturhaborus_tortenesek_kulonkiadas_466

Sok érdekesség, akár milliós nagyságrendben megváltozó eredmények...

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.11.20. 22:53:46

@GABOR2: És szerinted lesz ennek még bármi eredménye? Nekem nem úgy tűnik hogy bármi is módosíthatna azon, hogy a demokraták már kikiáltották magukat gyűztesnek.

Wildhunt 2020.11.20. 23:49:39

@Sipi81: Valami kellene hogy legyen. Gyakorlatilag a big tech+a híroldalak eldöntötték, hogy Biden az elnök. Most ez függetlenül atól, hogy ő nyerte-e a választást valójában. A választás lezárása előtt már nemcsak ő, de az egész kabinetje tárgyalásokat kezdett az egész világgal, megkezdték elfoglalni a pozícióikat, és ez mindenki szerint rendben van. Trump már igazoltan győztes volt, az ügymenet átadása vot folyamatban, mikor valamelyik embere külügyi kérdésben mert nyilatkozni és ezért azonnal meg kellett tőle szabadulnia. Most a demokraták olyakat nyilatkoznak, hogy a hadsereggel rakatják ki a Fehér Házból?
Ha ez csak úgy átmegy, annak kb. világraszóló következményei lesznek. Nagyjából az várható a "szövetségeseikkel" mint a szovjetekével mikor már látszott az unió széthullása: egyre inkább saját utakat választottak. Ezt elsősorban abból fogjuk látni, hogy elindul-e az orosz gár az új gázvezetéken jövőre. Mert ha igen, akkor a németek épp elküldték őket a halál f..szára. Az ukránok meg itt mellettünk kezdhetik a polgárháborújukat, vagyis jól jönnek még azok a német tankok.

csi szi 2020.11.21. 13:50:37

@Wildhunt: 888.hu/csak-neked-csak-most/dr-toth-mate-az-elnokvalasztas-valodi-gyoztese-nem-biden-hanem-a-a-high-techbe-csomagolt-kulturmarxizmus-4283658/

Zuckerberg, Gates, Bezos, Cook és társai a mai kor rablóbárói, mint a 19. században Cornelius Vanderbilt és a többiek voltak. Akkor a vasút volt, amivel felemelkedtek, most a techcégek.

csi szi 2020.11.21. 14:51:49

@Kóllnájnvánván: Feripápából simán kinézem, hogy szentté avatja Álmos Joe-t.

Wildhunt 2020.11.21. 18:08:49

@csi szi: igaza kell legyen, de nem tudom elhinni hogy ez kivitelezhető lehet.

Madarász Henrik 2020.11.21. 20:55:54

@csi szi: Lehet megvan a balos közösségi média jobboldali alternatívája, egy kicsit késői a gyerek és satnya de van benne potenciál.

telex.hu/kulfold/2020/11/19/ha-igy-nez-ki-a-szabadsag-akkor-inkabb-zarjanak-be

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.11.21. 21:44:36

@KalmanBlog: Á, kár lenne torzítani, ez úgy jó ahogy van.

@Madarász Henrik: Hallottam róla, de nem az első ilyen próbálkozás - vagy meg fogja fojtani a mainstream, vagy ha nem, beszivárgással átveszik felette az irányítást.

csi szi 2020.11.21. 23:12:47

@don Fefinho: És mivel az ilyen platformokon azok gyűlnek össze, akiket a mainstreamből kiszorította a cenzúra, a normie-k nem fognak átszokni ezekre.

KalmanBlog 2020.11.21. 23:37:56

@Madarász Henrik: " mindenhonnan kitiltott konteósok vették át, és inkább tűnik jobbos safe space-nek, mint az utolsó szabad helynek az interneten."

Hahaha, és még mindig nem esik le neki, hogy mi az igazság, és hogy miért pont ezeket az embereket tiltják ki mindenhonnan...

Amúgy pedig a topikhoz: addig nem lesz szabad platform, ameddig nem mindenki maga hosztolja a tartalmát elosztott rendszerben, mint a Torrent ahogy működik. Ez is ilyen félszabad cucc lehet csak, ahonnan azért az igazán kemény arcokat ki fogják tiltani :-) De ne legyen igazam.

Borathan 2020.11.23. 14:27:33

na, az Indexen:
index.hu/tudomany/til/2020/11/23/az_usa_a_kbg_arnyekaban_volt_ki_volt_jurij_bezmenov_es_miert_lehet_erdekes_napjainkban_is_figyelmeztetese/
"

A KGB feladata az volt, hogy hasznos idióták homogenizált tömegévé változtassa őket.

Bezmenov az „aktív lépések” folyamatának négy szakaszát nevezte meg.

Demoralizálás
Destabilizálás
Krízis
Normalizálás.
"

KalmanBlog 2020.11.23. 16:11:46

@Borathan: Nagyon kemény, hogy mik mennek az új Indexen! Honnan vették ezeket az embereket?

Tegnap volt paleós cikk is.

A következő az lesz, hogy Covid-szkeptikus cikkeket fognak írni?!

Deansdale 2020.11.23. 16:42:56

@KalmanBlog: Vicces, a fidesz általi megszállásra volt szükség már ahhoz is, hogy a szélbalos propaganda MELLETT néhány tényt vagy érdekesebb cikket leközöljenek. A modern sajtó egy vicc, vagyis az lenne ha nem lenne hatalma a tömegek fölött.

csi szi 2020.11.23. 17:28:40

@Borathan: Ezt a cikket mindenki úgy értelmezheti, ahogy akarja, a szerző azt akarja sugallni, hogy ma is az oroszok végzik a felforgatást nyugaton, ami 4 éve a ballib narratíva (az USA-ban a Trump Derangement Syndrome egyik velejárója az állandó "oroszozás", amit átvett a magyar ellenzék is, elsősorban a Momentum, amely szinte minden megszólalásába belefűzte évek óta, de a DK is, lásd "a zorbán orosz vakcinával akarja megmérgezni a magyarokat, hogy kísérletezhessen rajtuk Putyin" legújabb agymenést.

csi szi 2020.11.23. 18:54:13

@Deansdale: Most voltak újabb kirúgások az indexnél. Kérdés mit akar a tulajdonos, kormánypártibb vonalat, vagy csak személyi ellentétek voltak.

-JzK- 2020.11.23. 23:50:28

444.hu/2020/11/23/nogyogyaszlobbi-ilyen-meg-sosem-volt-hogy-valaki-jogszabalyban-kapjon-engedelyt-a-zsarolasra

Na elmennek ezek a jó K anyjukba... úgy tudtam, hogy ez lesz... hogy addig lobbiznak az orvosbárók, hogy felpuhítják annyira a jogszabályt, hogy lényegében marad minden ugyanúgy, ahogy eddig.

csi szi 2020.11.25. 14:09:27

@rgs: Nálunk rabszolgatartót nem találnak, de biztos, hogy cancelelni fognak mindenkit, aki életében egy negatív félmondatot írt pl. a zsidókról.

F. Szabó 2020.11.25. 14:13:39

@Deansdale: Csak látszólag offolok amikor egy járványról szóló fb bejegyzést osztok meg, merthogy a járvány címén társadalomról és politikáról van szó. Sajnos a szerző a végén belekever egy kis Orbán piszkálást, mintha nem látná maga is (vagy tényleg nem látja?), hogy a világról szól ami történik és nem Magyarországról.

Amúgy jól egybevág azzal, amit mondani szoktál a covidról.

www.facebook.com/istenszeke/posts/10221307463094019

Deansdale 2020.11.25. 17:13:25

@rgs: @csi szi: A cancel culture-nek semmi köze a rabszolgatartáshoz - Kamala Harris nagyszülei még rabszolgatartók voltak és most a progresszívek simán megszavazták az USA elnökének. Arról szól az egész, hogy a fehér/európai gyökerű kultúrákat pusztítják, illetve mindenkit akit a progresszivizmus ellenségének kiáltanak ki.

KalmanBlog 2020.11.25. 17:23:22

@F. Szabó: Jól meg van mondva, egyetértek. Sajnos nekem már most visszafordíthatatlannak tűnik a változás. Akikkel véletlenszerűen beszélgettem, azoknak jelentős része már magáévá tette. Az is igaz, hogy aki ezt magáévá tudja tenni pár hónap alatt, az bármi mást is magáévá tudna tenni, ha a média elég erősen nyomná, csak hát a média ezt fogja továbbra is nyomni nyilván. Illetve ennek az újabb és extrémebb változatait.

GABOR2 2020.11.25. 17:38:06

Sziasztok megjelent nálam a "A koronavírus és a gazdaság és Orbán..." legújabb része, benne most több minden a vírusról és a vakcinákról, de persze nem maradhatott el Orbán "gazdaságvédelmi" harcának újabb elemzése sem.

ujtechkor.blog.hu/2020/11/25/a_koronavirus_es_a_gazdasag_es_orban_209

Madarász Henrik 2020.11.25. 18:24:31

@GABOR2: Jó cikk volt, a járvány gazdasági hatásainak félrekezelése és a EU-val való huzakodás miatt elég komoly esély van a Fidesz bukására 2022-ben és a komcsik hatalomra kerülésére.

promo921 2020.11.25. 19:21:21

Vírusról még annyit: Két haverom is 99%, hogy elkapta, produkált minden tünetet, elmentek vele a háziorvoshoz, az meg elzavarta öket a picsába. Fetrtőzöttnek fertőzöttek, viszont a statisztikába nem kerültek bele.

csi szi 2020.11.25. 22:44:16

@promo921: Hány évesek? Ha nem veszélyeztetettek, remélem legalább nem járnak nagyikat puszilgatni vagy nem állnak a kasszában (vagy hasonló munkahelyen) amíg el nem múlik.

2020.11.26. 07:59:33

@Deansdale: " fehér/európai gyökerű kultúrákat pusztítják"
Szerinted mi az oka ennek? Én nem látom, ezzel ők hogyan járnának jól, miért érdekük ez.

Deansdale 2020.11.26. 08:00:21

@promo921: Azon látszik, hogy a COVID mennyire nem komoly dolog, hogy az EÜ mennyire nem veszi komolyan. Ha tényleg veszélyes kórság lenne akkor marhára nem így állnának hozzá. A karanténszabályok folyamatos változása is ide sorolható - közvetlen kollégák otthon maradtak azzal hogy valószínűleg COVID-juk van, aztán még mielőtt a tesztjük eredménye meglett volna a járványügy visszaküldte őket dolgozni (egy iskolába...) azzal, hogy lejárt az X napos kötelező elkülönítésük. Anno mikor én voltam kontakt miatt karanténban még két negatív teszt kellett mielőtt visszaengedtek dolgozni, ma már egy sem kell. Miről is beszélünk egyáltalán?

Manapság már csak az veszi komolyan a COVID-ot aki személyesen pánikol a médiahiszti következtében, illetve aki részt vesz a hiszti generálásában. Ez még az orvostársadalomra is jellemző. Részemről meg aki generálja ezt a pánikot, pl. nyilatkozik hogy idén ne legyen karácsony mer' COVID, az elmehet a jó büdös k. anyjába. Az emberiség már több sokkal súlyosabb dolgot is túlélt mint ez a fostalicska influenza, úgyhogy emiatt szétverni a társadalmat és a normális emberi lét kereteit enyhén szólva is abszolút fölösleges és erős túlzás. Aki nem teljesen hülye az látja, hogy ez az egész nem arról szól aminek a sajtó bemutatja, itt egyszerűen a globális (háttér)hatalom rohamos építése és fejlesztése zajlik az emberek szabadságának és emberi jogainak az eltiprásával. A sok hülye meg asszisztál hozzá mert a média megmondta, és a média annyira hiteles meg tisztességes hogy nekik mindent kritikátlanul el kell hinni. Elég csak egy "great reset" videót megnézni vagy cikket elolvasni a világgazdasági fórum fejeseitől, amiben azt tárgyalják hogy a COVID milyen frankó lehetőség a világ totális disztópikus megreformálására, és megvilágosodik az ember koronaügyben.

Deansdale 2020.11.26. 08:23:13

@Deansdale: "Én nem látom, ezzel ők hogyan járnának jól, miért érdekük ez."

Ez a leggyakoribb ellenérv amivel találkozom ezügyben, de ez persze valójában nem cáfol semmit, mert attól hogy valaki nem érti mások szándékát, attól azok még nyugodtan létezhetnek és csinálhatják amit éppen csinálnak. Pl. biztos vagyok abban, hogy az 1930-as években emberek tízmillió mondták ugyanezt európa-szerte, hogy nem értik Hitler miért járna jól azzal amit elméletileg akar, oszt' mégis meglépte. Hiba azt képzelni, hogy mások ugyanúgy gondolkodnak mint mi, tehát ha mi valamire nem látunk motivációt akkor azt ők sem akarhatják, mert minek.

Amúgy, hogy megpróbáljak válaszolni is, a valódi irányítóknak ezer meg egy okuk lehet mindenre, pl. a tóra/talmud leírja, hogy a zsidók "győzelme" előtt az arab népek összeolvadnak a fehérekkel. Nesze migráció. Hogy szerinted ez hülyeség? Oké, oké, de gondolod hogy a fundamentalista zsidók szerint is az? Ha világibb választ akarsz, az erős fehér nemzetállamok jelentik gyakorlatilag az egyetlen veszélyt egy globális hatalomra: a keresztény + klasszikus liberális eszményeken felnövekedett, technológiailag világelső nyugati ember a fénykorában még a képébe röhögött a szabadságát ill. az emberi jogait korlátozni akaró erőknek, amiknek sokan most már a seggét nyalják, bő 50 év kőkemény agymosás után. De emlegettem már a kultúrmarxistákat is, akik 100 éve megírták hogy a nyugati civilizációt el kell pusztítani, és hogy ennek az eszköze a média fölötti kontroll, az LMBTP mozgalom, a migráció, ésatöbbi lesznek. Ők a világ romjaira képzelték a marxista utópia felépítését, és bármennyire is ostobaságnak tűnhet ez számodra, rengetegen vannak akik az életüket tették rá, szóval ha te nem is érted hogy ez miért érdekük, ők nagyonis annak látják.

Persze a tömegek, a gyaloghadak semmit nem értenek ebből az egészből, ők szó szerint csak hasznos hülyék, akiket csak megvezettek. Ha valami lilahajú picsát nézel aki az SZFE előtt ugrabugrált, vagy "migrants welcome" táblákat lóbáló hülyéket, ők nem (vagy legalábbis nem feltétlenül) azt gondolják magukról hogy a saját kultúrájuk lerombolásán dolgoznak, ők csak tudatlanul végzik azt a munkát amivel a mozgalmaik vezetői megbízták őket. Még az is kérdéses, hogy a "világi középvezetők", mondjuk a politikusok tisztában vannak-e a szerepükkel. Szerintem a magyar ellenzéki politikusok zöme ideológiai értelemben abszolút síkhülye, őket csak a pénz mozgatja és a hatalomvágy, szóval ha úgy látják hogy az ő szelük pl. Soros felől fúj, akkor lelkesen közvetítik az ő akartát Mo-ra, a következményekre meg szarnak. Nagyon kevesen vannak akik ténylegesen értik hogy mi zajlik, és ennek ellenére is nyomatják a dolgot, de TGM pl. garantáltan ilyen. Neki megvan a kellő olvasottsága ahhoz hogy ismerje a valódi célokat, és mivel ő egy nihilista mizantróp neki ez pont megfelel. Felőle dögöljön meg a nyugati kultúra a fehér fajjal együtt, majd tapsol hozzá a másvilágról, mert valószínűleg megérni már nem fogja. Bár, ahogy a dolgok gyorsulni látszanak...

promo921 2020.11.26. 10:51:48

@csi szi: veszélyeztetettek, fehér hetero férfiak :)
Viccet félretéve, 3x évesek, egyikük autoimmun betegséggel, másik pedig emberekkel foglalkozik. Nyilván amikor tüneteik lettek egyből otthon maradtak és "karantén", sőt saját költségen csináltattak 2 tesztet. Találkoztam is velük többször is, én is elkaphattam, mégse fosom le a bokám.

DennisVT1 2020.11.26. 11:03:03

@Deansdale: Alapvetoen szerintem is tul van tolva ez a dolog (foleg) a mediaban, de azert valamitol csak korhazb kerulnek az emberek, valamitol csak lelegezteton vannak, meg intenziven.

Azert tavaly ilyen nem volt. Azt meg nem hiszem, h csak azert hurcolasznanak embereket korhazba, intenzivre, lelegeztetore, hogy legyen egy napi statisztikai, amivel ijesztgetni lehet.

DennisVT1 2020.11.26. 11:12:13

Hogy ONtopic is legyek:

Tegnap volt az elso alkalom, hogy team trump elovezethette a tanuit (persze nem mindet) egy allami torvenyhozasi testulet elott.
Pennsylvania volt a helyszin, persze csak republikanus allami kepviselok es allami szenatorok voltak jelen, nem kellett eskut tenni, nem volt biro, szoval inkabb csak tajekoztatas volt, mint igazi meghallgatas.

De addig is egy pennsylvaniai biro leallittatta a hitelesitesi folyamatot, es van idopont a fellebviteli birosagon is.
Akarcsak michigenben es nevadaban ha jol tudom. Jovo hetre ezek lemennek.

Van fent youtubeon egy nagyjabol 3-4 oras video a tegnapi happeningrol. Na persze nem a CNNen:)

Kozben Sidney Powell beadta Georgiaban a keresetet, o az akitol "elhatarolodott" par napja a trump team, annyira mas utat akarnak jarni. Rossz nyelvek szerint persze az van, h a trump team total hulyesegnek latja Sidney Powell ugyet, amelyik foleg a szavazogepekrol es a szoftverrol szol, azzal az allitassal, hogy szoftveres kiskapukon at tobb millio trump szavazatot tettek at Bidenhez... raadasul kulfoldi szervereken, olyan szoftverrel, ami mar hugo chaveznek is segitett valasztasokat elcsalni.

Erosen ketlem, h egy ilyen ugyet fel lehet allitani es ki lehet vizsgalni par het alatt, de Sidney Powell azt mondta, hogy szabadjara ereszti a Krakent :)

DennisVT1 2020.11.26. 11:15:24

@DennisVT1: Ja igen: a tegnapi pennsylvaniai "meghallgatast" vezeto republikanus allami szenatort mar aznap ejjel letiltotta a twitter.

Hiaba keresem, nem talalom, hogy miert. Marmint tudjuk, h miert, csak hogy mi volt az urugy.

DennisVT1 2020.11.26. 11:22:13

@DennisVT1: Ha valaki nagyon szeret angolul jogaszkodni, akkor a 104 oldalas georgiai complaint :
t.co/2Mbrkh59Wr?amp=1

Illetve a pennsylvaniai "meghallgatas":

youtu.be/DSDZkXxFVEU

Deansdale 2020.11.26. 17:21:26

@DennisVT1: "Alapvetoen szerintem is tul van tolva ez a dolog (foleg) a mediaban, de azert valamitol csak korhazb kerulnek az emberek, valamitol csak lelegezteton vannak, meg intenziven."

Pontosan úgy ahogy az influenzától is... Azt valahogy mindig mindenki elfelejti hogy abba is simán bele lehet halni, pontosan ugyanolyan feltételekkel ill. körülmények közt mint a COVID-ba. Tök érdekes a médiának ez a hatása, hogy ha úgy tálalnak valamit mintha újszerű lenne akkor az emberek nem kötik össze régi dolgokkal, holott. Én nem állítom, hogy nem is létezik COVID, nem mondom hogy az egész csak kitaláció és senki nem halt meg benne, én azt mondom hogy egy átlagos influenza-szezonban is pont ugyanennyien halnak meg, csak az nincs mesterségesen a köztudatba tolva, szenzacionálva ha úgy tetszik. Persze hogy létezik COVID, persze hogy meghalnak benne, csakhogy ebben nincs semmi újszerű vagy különleges, a koronavírusok legtöbb ismert törzse pont ugyanígy működött, mint most ez az új.

"Azert tavaly ilyen nem volt."

2017 első két hónapjában, tehát január+februárban 27.000-en (HUSZONHÉTEZREN) haltak meg influenzában, csak akkor ez apró kisszínes hír volt a magyar sajtóban, nem hiszterizálták az embereket mint most, tehát a kutya sem tudott róla, a francot sem érdekelte, aki egyáltalán hallott róla az is természetesnek vette, hogy a keményebb influenza-szezonokban az ilyesmi bizony megesik. Ez van.
www.hazipatika.com/napi_egeszseg/natha_influenza/cikkek/influenza_rengeteg_a_halalos_aldozat/20170508141053
Kettő hónap alatt 27.000-en haltak meg, most 9-10 hónap alatt tartunk 4.000-nél, és emberek véreset pisilnek a pániktól, hogy ez rosszabb mint a bubópestis, itt halunk meg mindannyian. Kész vicc.

Még rosszabb a vakhiten alapuló "érvelés", hogy ha nem védekezünk maszkkal meg távolságtartással akkor sokkal többen haltak volna meg, mivel az emberek 99%-án közel tünetmentesen megy át, vagyis ha többen kapnák el akkor sem halnának meg lényegesen többen, ugyanúgy tünetmentesen vészelnék át ahogy így is. Ugyanez vonatkozik a "világszínvonalú svéd EÜ" érvelésre is, attól hogy a mi EÜ-nk gyökerebb még nem halna meg minden második egészséges immunrendszerű fiatal egy fika kis influenzában. A svédeknél nulla lezárással kb. másfélszer ennyi fertőzött és másfélszer ennyi halott van, szerintem ez simán bevállalható lett volna itt is. A kórházaink nemhogy nem lettek túlterhelve, de a kapacitás 10%-a sem volt kihasználva pár pesti kórház kivételével. Ez is egy vicc.

A médián múlik az egész, ha naponta látod-hallod egy tucat csatornán hogy mennyire borzasztó a helyzet, akkor el is hiszed, akkor is ha egyébként kontextusba helyezve csak bolhából elefánt az egész. A fentebb említett 2017-ben jan-feb NAPONTA 450-en haltak meg influenzában, akkor volt ilyen pánik? Volt lezárás meg maszk meg kijárási tilalom? Pfff, lol.

Deansdale 2020.11.26. 17:46:55

@DennisVT1: "Kozben Sidney Powell beadta Georgiaban a keresetet, o az akitol "elhatarolodott" par napja a trump team, annyira mas utat akarnak jarni."

Egy ideje kiszálltam abból hogy napi szinten kövessem a témát, de ahogy én látom Powell egy olyan ügyre ment rá ami igazából nem jó arra hogy Trumpnak esélyt adjon a választást megnyerni. Itt most nagyon konkrét, nagyon specifikus ügyekre kell rámenniük amikkel szavazatokat tudnak találni maguknak illetve elvitatni az ellenféltől, Powell viszont úgy tűnik egy általános nyomozást akar indítani a Dominion ellen, ami hosszú ideig eltarthat és kétséges a kimenetele. Az elnökválasztási csetepatéból már csak kb. 2 hét van hátra maximum, december elején összeül az elektori kollégium, nem lehetet komplex nyomozásokat eredményeire várni. Amúgyis kicsit gyökérnek tűnik a Dominion-ügy, elvégre az igazából nem egy bíróságon kifogásolható dolog hogy Venezuelában csinálták a céget, meg sok hasonló hülyeség, a KONKRÉT választási csalást kell bizonyítani, ha tudják. Ahhoz messze nem lesz elég a homályos duma arról, hogy a cégnak libsi kapcsolatai vannak, még akkor sem ha ez amúgy igaz. A bíróság nem fogja azért Trumpnak adni az elnökséget mert a Dominionnak kapcsolata van a Clintonékkal vagy akár Sorossal...

Másfelől viszont ha jól tudom ezt a Sidney Powell-es "összeveszős" dolgot a balos sajtó jelentősen túldimenzionálta, valójában ő sosem volt Trump hivatalos ügyvédcsapatának a tagja, és a nemrég kiadott közlemény mindössze ezt a ténymegállapítást tartalmazta, amit a balos sajtó természetesen "jóindulatúan" úgy tálalt, mintha nagy összeveszés lenne az ostoba Trump meg az alusapkás idióta Powell között. Ezen ugye nincs mit meglepődni :P Mindegy, igazából azért is húztam ki magam ebből a témából mert gyakorlatilag fölösleges naponta lesni hogy mi van, a végeredmény a lényeg, ami még 2-3 hét mire megszületik. Majd ha az meglesz, akkor lehet elemezni hogy mi történt, addig egy kicsit fölösleges az embereknek (főleg Mo-n) ezen felhúzni magukat. Az nyilvánvaló, hogy orbitális csalás volt, az is nyilvánvaló hogy ha Trump csapata atombiztos ügyet tesz eléjük sok ottani libsi bíróság úgyis kidobja, mert libsik - így elég sziszifuszi a helyzet. Sokan már az első pillanatban megmondták, hogy ez a szardobálás a legfelsőbb bíróságig fog menni és csak ott fog eldőlni, amire napról napra nagyobb az esély. Ott ugye most elméletileg 5 jobbos van és 4 balos, de van egy olyan sanda gyanúm hogy az 5 jobbos között lehetnek RINO-k, illetve a baloldal megveheti/megzsarolhatja őket, tehát aki azt hiszi hogy a supreme court majd úgyis Trumpnak kedvez az lehet hogy nagyot fog csalódni.

csi szi 2020.11.26. 18:05:05

@Deansdale: Izé, ez azért erős félreértése a cikknek, természetesen nem haltak meg 27 ezren két hónap alatt influenzában. Ez az összes halálozás volt, ami ebben a két hónapben valóban csaknem 5 ezerrel volt több a szokásosnál.
Nincs külön statisztika az influenzában meghaltakról, mint a covidról mondjuk, szóval csak következtetni lehet, hogy az a két hónap alatti közel 5 ezer plusz halálozás az influenzajárványnak tulajdonítható.

Deansdale 2020.11.26. 18:14:27

@csi szi: Ja, közben én is jobban belenéztem és rájöttem hogy a clickbait főcím félrevezető, és már jöttem kommentet írni mikor megláttam hogy megelőztél. Ettől függetlenül az alapállítás így is megáll, mert a +5E halálozást az influenza rovására írják, tehát abban az azelőtti sokezerhez képest még ötezerrel többen haltak meg 2017 első 2 hónapjában. Ha nem is 27, mindenképpen sokezer, 2 hónap alatt több mint eddig COVID-ban összesen. Kisebb számítási hiba ami a lényegen nem változtat :)

Borathan 2020.11.26. 18:27:00

@Deansdale:
azt azért vedd hozzá, hogy az influenza ellen nem védekeznek
Páran beoltják magukat, meg a kórházakban szokott lenni látogatási tilalom, és ennyivel kimerül.
Az átlagember influenzával két napot döglik az ágyban, aztán megy dolgozni, mert nem teheti meg, hogy otthon maradjon.
Ehhez képest azért most maszk van, zárvatartás van egy csomó helyen, home-office, stb.

DennisVT1 2020.11.26. 18:35:33

@Deansdale: Én pont Powell ügyében látok több fantáziát.

Giuliániék érvelését akkor sem fogják elfogadni, ha helyes.
Egyrészt ugye azt mondják, hogy Pennsylvaniában a bíróság nem szólhatott volna bele a szavazás menetébe, azt csak a törvényhozás teheti meg, így törvénytelen a levélszavazatok beérkezési határidejéne a kitolása.

Másrészt van egy olyan érvelés, hogy demokratább körzetekben engedték a szavazatok javítását (ami szintén törvénytelen) republikáus körzetekben meg nem.

Harmadrészt ott van az is, hogy érvénytelen az a szavazat, aminek a vizsgálatakor nem volt jelen repub. és demok. megfigyelő.

Még ha bizonyítani is tudják, hogy ezek elég nagy számok az eredmény megváltoztatásához (pl párszáz nem elég), ezeket a szavazatokat csak úgy lehetne elvetni, ha kidobod velük több 10 vagy 100ezer ember szavazatát, akik jóhiszeműen adták le a joggal érvényesnek voksaikat. Ezt pedig nem fogják megtenni.
Nem fogják elvenni az emberek szavazatait.
Persze, ha azt tudják bizonyítani, hogy a hátsó kapun behoztak 100.000 üres szavazólapot, amit ők (demok. szavazóbiztosok) helyben töltöttek ki Bidenre, az más. Mert ilyen állítás is van.

Powell ügye azért jobb, mert ott nincs szó szavazatok kidobásáról, HA tudja bizonyítani, hogy a szoftver állította át a beérkezett szavazatok arányát, illetve egy másik állítása szerint Biden és minden demok. jelölt eleve kapott 35.000 voksot a programtól.
Állítólag Georgiában vmelyik megyében elég hülyék voltak ahhoz, hogy egy agyonkamerázott sportcentrumba tegyék a szavazatszámlálást, úgyhogy bekérték nemtom hány kamera kameránkénti 36 órás videófelvételét.

DennisVT1 2020.11.26. 18:37:31

@DennisVT1: "Másrészt van egy olyan érvelés, hogy demokratább körzetekben engedték a szavazatok javítását (ami szintén törvénytelen) republikáus körzetekben meg nem.
"

Bocs, itt ugye az a lényeg, hogy kétféle eljárás nem lehet egyszerre, mert az nem felel meg az egyenlő elbánás alkotmányos elvének, ezzel az indoklással szüntették be 2000ben floridában is az újraszámlálást.

Deansdale 2020.11.26. 18:54:53

@Borathan: "Az átlagember influenzával két napot döglik az ágyban, aztán megy dolgozni, mert nem teheti meg, hogy otthon maradjon."

Egy rakás ismerős/kolléga produkált pozitív tesztet, közülük egyetlen egy volt aki elérte egy átlagos influenza tüneteit, mindenki más megúszta még könnyebben. Az átlagos tapasztalat az, hogy 1-2 napig nem éreznek szagokat és/vagy ízeket, ill. van pár tizedfoknyi hőemelkedés, és ennyi. És ezek között 50 fölötti dohányos túlsúlyos is volt, meg egy 50 fölötti krónikus szívbeteg. Összességében az egész még enyhébbnek tűnik mint az átlagos influenza, csak a média torzít mindent szarrá. Úristen, emberek lélegeztetőgépen! Úristen, emberek a kórházban! Úristen, terjed a kór! ...mintha ezek teljesen újszerű dolgok lennének :\

A maszk amúgy szart sem ér, még ha amúgy technikailag érne is valamit az emberek túlnyomó többsége megfogdos olyan dolgokat amivel a fertőzést aztán a kezével az arcához viszi, pl. mikor felveszi vagy leveszi a maszkját. Hivatalos kutatások is megállapították hogy haszontalan a maszkviselés, persze az ellenoldal szerint minden ilyen tanulmány sarlatánság.
spectator.us/landmark-danish-study-shows-face-masks-significant-effect/
Pl. ezek a dán virológiai kutatók a szabályos tudományos vizsgálatukkal együtt is csak valami ostoba konteósok, biztos a Gődény hülyítette el őket...

Amúgy az is érdekes, hogy errefelé ahol lakok több vírusos járvány is vígan terjed, egyesek lebetegedtek a fosós-hányós vírussal, mások "hagyományos" megfázásos/influenza jellegű dolgokban szenvednek (de a covid tesztjük negatív), pedig ha a maszkok meg a távolságtartás működne akkor ezeknek a járványoknak sem szabadna terjednie, nem? Egészen olyan a szitu mintha értelmetlen intézkedéseket tennénk amik valójában nem védenek meg minket a vírusoktól, csak arra jók hogy az árnyékban maradó politikai elit terveit előremozdítsák.

Deansdale 2020.11.26. 19:04:25

@DennisVT1: Na igen, ha sikerrel járnak a Dominion-ügy nagyobbat üthet, mert egy teljes globális hálózatot ill. összeesküvést göngyölíthet fel, míg ha Trump elvitat pár szavazatot és végülis nyer, attól még a balosok nem lesznek felelősségre vonva és legközelebb újra próbálkozhatnak a csalással. A legjobb az lenne ha mindkét vonalon nyernénk, bebizonyosodna a sok kis konkrét csalás éppúgy mint a nagyobb ívű, általánosabb verzió, és végre egyszer valahára tényleg elpicsázná ezeket a gennyláda kultúrmarxistákat valamiféle hatalom. Mondjuk sok esélyt erre nem látok, dehát a reménykedés ingyen van.

csi szi 2020.11.26. 22:40:42

@Deansdale:

A dánok tanulmánya úgy tudom abban hibázik, hogy a maszkokat védelemként teszteli maszkot nem hordó környezetben, eddig is tudott volt, hogy a maszkviselés nem sokat ér egyedül. A maszk valamennyire csökkenti a fertőzés valószínűségét, de csak ennyi, elég hosszú idő alatt eltűnik a különbség természetesen a van maszk és no maszk között. Maszk nélkül megfertőződsz mondjuk átlagosan 5 nap alatt, ha sokat járkálsz tömegben, maszkban meg mondjuk 15 nap alatt, ha mások nem hordanak maszkot, viszont ha mindenkin van minden ilyen helyen, már jelentősebben csökken a valószínűség, de persze nulla soha ne mlesz, ahhoz szkafander kellene. Továbbá nem vizsgálták a vírusterhelést sem. Kérdés, hogy ha valaki megfertőződik de kisebb vírusterhelés érte, enyhébb lehet-e a betegség lefolyása? Jó lenne tudni, voltak tanulmányok amelyek szerint igen. Szóval ez a dán tanulmány félreértés a maszkviselés szerepét illetően. Alapvetően nem a használó védelme az elsődleges, hanem másoké, erre hivatkozva nem tanácsolta kezdetben a WHO és Cili néni sem, mert "maszkot a beteg hordjon". Mit gondolsz különben miért szarik rá a hatóság, hogy a hónapok óta hordott egyszer használatos koszos maszkot hordod, vagy olyan szövetmaszkot, ami csak kisebb szeletekre vágja az általad beszívott aeroszolcseppeket? Az ázsiaiak is tisztában vannak ezzel, és hordják, nem elsősorban önmaguk miatt és félelemből, hanem mert fegyelmezettek és tudomásul veszik, hogy a járvány elfojtása összehangolt közösségi erőfeszítés, amely mindenki részvételét igényli. A célja az R0 csökkentése, és ez akkor érhető el, ha általános maszkhordás van. De persze megértem, hogy kényelmetlen ez a sz.r, meg benedvesedik stb. én szerencsére nem kell hordjam huzamosabb ideig, addig meg kibírom, amíg bevásárolok.

Deansdale 2020.11.27. 08:21:09

@csi szi: hát, nevezz cinikusnak, de magyarázkodás mindenre és az ellenkezőjére is van - a modern tudomány már csak ilyen. Mindenre van tanulmány, az ellenzői meg az ellentanulmányokra hivatkoznak, és az egész voltaképp hitkérdéssé redukálódott, hogy pl. a low carb oldalnak hiszel vagy a high carbnak. Direkt hoztam offtopik példát, hogy rámutassak hogy ez a szitu tényleg általános. De persze oké, adott feltételek között a maszkviselés biztosan véd valamennyire, csakhát az "adott feltételek" nem adottak, és egy olyan valamitől akarnak minket megvédeni ami az emberek 99%-ára ártalmatlan, így az egész hajcihő meglehetősen ambivalens, hogy finoman fogalmazzak.

Amúgy a maszkban engem nem az zavar, hogy kényelmetlen, mert ha lenne értelme akkor kit érdekel hogy kényelmetlen, csak mondjuk abból hogy több mint fél évig félszívvel nyomatták a maszkviselést, értelmes szabályok és számonkérés nélkül, egyből le lehetett vágni, hogy ez nem az emberek védelméről szól. Kb. olyan volt a helyzet márciustól októberig, mintha a kormány azt mondaná, hogy kurvára elszaporodott az AIDS, ezért légyszi viseljetek óvszert legalább néha, mondjuk minden harmadik dugásnál. Viselj maszkot, nem baj ha csak az álladon lóg, a lényeg hogy legyen rajtad, és amúgy számon se kérjük, a lelkiismeretedre van bízva... Pfffffff. Komoly vírusveszélyben a dolgok nem így működnének. És mivel ebből simán lejön hogy a vírusveszély nem komoly, így utána mikor végül bekeményít a kormány arról tudhatod, hogy az még mindig nem a te védelmedet szolgálja, hanem valami más van a háttérben. Erre ráerősít az hogy amúgy a szabályok még mindig hagynak rengeteg kiskaput, vagyis még mindig nem veszi igazán komolyan a COVID-ot se az EÜ, se a kormány, csak úgy tesznek mintha. Egyedül a sajtó veszi komolyan a dolgot :\ Pl. az iskolákban maszkot kell viselni, kivéve a tanteremben, a tornateremben, az ebédlőben, stb. Na akkor ez most szerinted mennyit ér? Hatszor körbefertőződik mindenki mielőtt az első gyerek fölvenné az első maszkot. A boltokban is kötelező maszkot viselni, de az árut mindenki megtapogathatja, mert gondolom érintéssel nem terjed a vírus, bár amúgy azt mondták még acél vagy műanyag felületen is napokig életképes. De külföldről mondhatnék még viccesebb példákat is, ugye hónapok óta nézzük hogy BLM/antifa lázongások közben nem terjed a vírus, de Trump találkozókon igen, meg a hálaadási/karácsonyi vacsora is tilos, kivéve a politikusoknak akik ívben szarnak a saját szabályaikra. A németeknél fagypont közeli időben vízágyúzzák a COVID-tüntetőket, mert annyira fontos az állampolgárok egészsége, érted. Világszerte óriási tüntetések vannak Kanadától Dánián át az említett németekig, a mainstream sajtó meg mélységes kussban van ezekről. Hmmmmm.

"a járvány elfojtása összehangolt közösségi erőfeszítés"

Ha az eboláról beszélnénk teljesen megérteném ezt, de egy influenzánál? Viccelődünk?

Deansdale 2020.11.27. 08:27:00

@Glokta: Egy korábbi témára visszatérve, a szavazólapok fényképezhetőségét a Kétfarkúak erőltették, a fityisz ellenezte, úgyhogy ellenzéki fake news áldozata lettél. Tökéletesen bemutatja ez az eset, hogy hogyan lehet jóhiszemű embereket a fidesz ellen hangolni, elhitetni róluk hogy rohadt zsarnokok, egyszerű hazugságokra építve.

> Az Emberi Jogok Európai Bíróságának a Magyar Kétfarkú Kutyapárt által indított perében hozott ítélete miatt nem lehet megtiltani a szavazólapok lefotózását

mandiner.hu/cikk/20201123_strabourg_miatt_is_modosul_a_valasztasi_torveny

És persze ezért szkeptikus a konzervatív oldal a fideszmocskolással szemben, mert az esetek túlnyomó többségében kiderül, hogy hazudozásra épül.

csi szi 2020.11.27. 12:01:31

@Deansdale: Ha már a tudomány:
Az azonnalin írta ezt a cikket a posztmodern neomarxizmus talán legvegytisztább (legalábbis a médiában az) hazai képviselője:
azonnali.hu/cikk/20200503_ne-higgyetek-a-tudomanynak-techet-peter
Erre Pozsonyi Ádám is reagált a nyolcason:
888.hu/piszkostizenketto/mar-nem-baloldali-a-tudomany-4286243/
És egy újabb azonnali-cikk:azonnali.hu/cikk/20201126_a-mas-velemenyek-letenek-tagadasa-nem-tudomanytagadas

KalmanBlog 2020.11.27. 15:01:28

@csi szi: Dolgoznom is kell, ezért nem olvastam még végig, de az első cikk első pár bekezdésével egyetértek. Biztos, hogy neomarxista az illető? Önvizsgálatot kellene tartanom? :-)

csi szi 2020.11.27. 15:21:23

@KalmanBlog: A posztmodernizmus egyik alapvetése, hogy a természettudománnyal szemben szkeptikusak, ez abból is fakad, hogy eleve nem hisznek az objektív tényekben, mint olyanban. Bizonyos értelemben ezek az emberek gnosztikusok, a fizikai valóság számukra csak az elme kivetülése. Vannak ennek egész szélsőséges megnyilvánulásai is, állítólag valamelyik francia fazon kiröhögte azt, hogy egyiptomi múmiákban vírust mutattak ki (nem a koronást:)), mert az egyiptomi időkben nem is léteztek még vírusok, hiszen még "nem találtuk fel őket".

KalmanBlog 2020.11.27. 15:28:01

@KalmanBlog: Na, végigolvastam amíg kompilált a kód (lásd: xkcd.com/303/ ).

Ez az egyetlen állítás, amivel nem értek egyet, illetve amit pontosítanék:

"ahogy nincs objektív, ideológiamentes társadalom- vagy bölcsészettudomány, nincs ilyen természettudomány se."

Ez annyiban igaz, hogy az egyetemek tudósainak nagyrésze politikailag motivált. Viszont a természettudomány esetén legalább elvben lehetőségünk van az igazság megismerésére, illetve ha valaki utánanéz, akár maga végrehajt kísérleteket is, akkor megtalálhatja az objektív igazságot is. Például az orvostudományban ilyen a paleolit táplálkozáselmélet: ki lehet próbálni, működik, igazabb mint a mainstream. Zavarja ez a mainstreamet? Nem. Létezik objektív igazság? Létezik. Csak éppen nem kerül be a mainstreambe politikai okokból.

A következő kompilálás alatt elolvasom Pozsonyi válaszát is.

KalmanBlog 2020.11.27. 15:30:20

@csi szi: Pozsonyi a reakciójában idéz olyat, ami az eredetiben nincs is benne. Valami nem kerek itt.

KalmanBlog 2020.11.27. 16:27:05

@csi szi: Érdekes, hogy egy platformra kerültem a posztmodern neomarxista liberálisokkal. Megkísérlem megmagyarázni:

A tudomány az én szememben képes arra, hogy objektív tényeket állapítson meg. Mint például hogy az apa férfi, az anya nő. Viszont a tudomány művelői sajnos nem tisztességesen, nem őszintén művelik a tudományt! Emiatt tévedésekkel és csalásokkal van tele az egész. Úgy értve, hogy nem csak megjelennek hibás, vagy csaló cikkek, de a "tudományos konszenzus" is sokszor csalásra épül, hiszen a konszenzus nem azt jelenti, hogy az igazságot találtuk meg, hanem csak azt, hogy a fontos emberek egyetértenek.

Éppen Pozsonyi használja érvként: [a tudomány]"... Ma már útban van a szélső balliberalizmusnak, mert a biológia nem haladó és nem PC. Megnevezi mi a férfi és a nő, ismer agytérfogatokat és bűnözési statisztikákat."

És mit látunk? Ha bemész egy kanadai egyetemre, akkor a konszenzus az lesz, hogy a "tudomány" _nem foglalkozik_ agytérfogatokkal, bűnözési statisztikákkal. Hasonlóan a CEU-n is ezt fogod találni, hogy ezek a tudományos igazságok le vannak tagadva.

Na most, az hogy ez megtörténhet, azt jelenti, hogy a tudomány az ideák szintjén egy működő dolog lehetne, azonban a gyakorlatban el lett térítve, és a modern tudósok eredményeit bizony nem szabad kritika nélkül elfogadni! Végig kell követni a kísérleteket, hogy csaltak-e a dokumentációval? Végig kell követni a következtetést, hogy van-e benne alátámasztatlan logikai bakugrás? És ha mindezt megtettük, csak akkor hihetjük el a tudomány állításait.

Ha mindezt nem tesszük meg, akkor arra hagyatkoztunk, hogy a "tudományos konszenzus" emberei tisztességesen végezték a munkájukat. Mivel több esetben is lebuktak, hogy nem végezték tisztességesen a munkájukat - sőt, politikai illetve gazdasági érdekek előnyére hazudtak -, ezért ebben vakon bízni őrültség. Teljesen jogos Techet Péter kritikája. Legalábbis az általad linkelt cikkben nem látok sok kivetnivalót. De az is biztos, hogy Pozsonyi nem pont erre reagált, mert teljesen más mondatokat idéz.

Pozsonyinak egyébként már eddig is voltak ilyen a tudományban vakon hívős cikkei, ami elég baj, mert más területeken élesen lát, jó lenne, ha itt is kinyitná a szemét. De hát ez van, senki sem lehet tökéletes.

Deansdale 2020.11.27. 16:33:41

@csi szi:

A Techet-cikkre: Rühellem amikor valaki annyira ambivalens stílusban ír, hogy nem lehet eldönteni komolyan gondolja-e vagy gúnyolódik. Afféle gondolatébresztőnek elvileg megtenné, de talán mégiscsak jobb lenne ha inkább kerek-perec leírná a véleményét ahelyett hogy homályoskodik. Nyomozni meg nincs kedvem, hogy az ipse amúgy mit szokott írni, hogy abból következtessek ezúttal Poe törvényének melyik oldalára estünk.
Konkrétan a témához: igen, amire a politika manapság a tömeg kontrollja érdekében hivatkozik mint tudományra, az már eleve politikailag manipulált dolog, ezt még vitatni sem nagyon lehet. Mindenki a pártállsa szerinti tanulmányokat mutogatja, amiket sokszor ő maga is finanszírozott, ezzel kitörölhetjük a seggünket. Papíron amúgy érdekes gondolat lenne "tudományosan" politizálni, de eddig sosem vált be, a tudósok nem jó politikusok, a politikusok nem jó tudósok, és úgy tűnik ez így is marad.

Pozsonyihoz: amúgy minden tiszteletem az övé, de szerintem kissé túl hiszékeny COVID-ügyben. Az mondjuk helyes meglátás, hogy a progresszívek következetlenül és gerinctelenül hazudoznak tudományügyben mindig éppen úgy ahogy a szélkakasuk kívánja - náluk ez is ugyanúgy a nyers és abszolút hatalomszerzésnek van alárendelve mint minden más. Ha azzal jutnak közelebb a húsosfazékhoz, hogy a tudománnyal homlokegyenest szembemenve hazudják magukat a tudomány egyedüli felkent papjainak, akkor szemrebbenés nélkül teszik meg. Ettől függetlenül COVID-ügyben Techetnek igaza van, a közbeszédből kizárni egy bizonyos vélemény híveit nem normális dolog (amúgy erősen korlátozott körülmények között lehet létjogosultsága ilyesminek, de ez pont nem az a helyzet). Az meg külön irónia, ha a folyton diktatúráról ajvékoló libsik akarják másokba fojtani a szót, bár voltaképp ez teljesen megszokott dolog az utóbbi pár évben.

A harmadikhoz, illetve úgy általában az egészhez: meglep, hogy ezúttal mintha az Azonnali lenne a józanabb, amikor óvatosságra ill. nyíltabb gondolkodásra intenek. Ilyenkor látszik, hogy amúgy a libsik nem feltétlenül ostobák, csak ideológiailag faszkópék, és ha véletlenül úgy alakul hogy egy kérdésben igazuk van, akkor képesek intelligens ember módjára érvelni. Én meg mivel nem vagyok elvakult ilyenes vagy olyanos, elismerem ezt. Jó lenne, ha emberek nem az alapján választanának véleményt, hogy az adott ország kormányát utálják vagy szeretik, dehát egy ilyen kretén világban élünk, ahol úgy érzem a magamfajta önfejűek mikroszkopikus kisebbségben vannak. (Önfejű helyett függetlent is írhattam volna, de azt a szót már teljesen elkoptatták a libsik, az eredeti jelentésének immár az ellenkezőjét hordozza.) Én nem fogom kritikátlanul benyelni a vírushülyeséget csak azért mert a fidesz és/vagy a jobbos média nyomatja.

aldum · http://aldum.pw 2020.11.29. 14:18:54

Tudomany temaban olvasnivalo:

>a tudósok nem jó politikusok, a politikusok nem jó tudósok
www.krisztianpinter.name/priests

(hosszu) corruption-of-science.blogspot.com/

Madarász Henrik 2020.11.29. 18:13:11

@Deansdale: Techet egy szélsőbalos, a német zöldek szimpatizánsa, eredetileg jobboldali volt, de néhány év német egyetemi tanulmány meghozta nála az eredményt.

Deansdale 2020.12.01. 17:02:15

@Kóllnájnvánván: A buzulást semmi nem tiltja, a bulin meg voltak nők is, az csak a szokásos ellenzéki jóindulat, hogy rögtön buzisággal vádolják.

csi szi 2020.12.01. 17:39:11

@Kóllnájnvánván: Az, de 2 év múlva már lejárt lemez lesz, nem fog senkit jobban izgatni, mint Schmitt plagizálása vagy Borkai ügye. Szájer ezután nyilván eltűnik a nyilvánosság elől, majd kap valami állást a Századvégnél mondjuk.
Nem nagyon hiszem, hogy véletlen volt ez most pont a magyar-lengyel vétó belebegtetése után, ha tényleg van összefüggés, kérdés, hogy ennél erősebb lap nem volt, vagy csak nem játszották még ki. Orbán helyében azért vigyáznék a VW-vel, volt már politikus akit az ő termékükben ért baleset. Igaz, az Phaeton volt, és nem Multivan.

Deansdale 2020.12.01. 18:11:11

@Kóllnájnvánván: Nem ismerem a politikusok szexuális irányultságát, ugyanis nem érdekel, mert nem vagyok kretén. Ugyanezen okból kifolyólag az sem érdekel ha amúgy homokos, tőlem oda dugja ahová akarja - a buziságot most vádként ill. sértésként használókkal szemben én nem vagyok homofób. Nálam nem lehet politikust azzal lejáratni, hogy meleg, engem az érdekel amit az ország nevében/érdekében tesz vagy nem tesz.

Ami az egészben kínos az a kábszer, ami *természetesen* nem az övé volt, nem tudja hogyan került hozzá. Tipikus ügyvéd-duma. Azt még a szexuális beállítottságánál is jobban leszarom hogy a belga covid-előírásokat megszegte.

Te amúgy nem érzed azt, hogy mekkora ostobaság ezt az ellenzéki buzi-hazudozást nyomatni? Rá akarjátok húzni a fityiszre, hogy homofób, miközben buzik vannak a soraikban, miközben semennyire nem homofóbok és (1-2% őshülyétől eltekintve) a szavazótábor teljesen normálisnak és természetesnek veszi, hogy mint a világon mindenhol, biztos a kormánypártban is vannak homokosok. Az ellenzék szokás szerint a saját hamis vádjaira próbál további hamis vádakat ráépíteni, és csodálkozik hogy a kormányoldalon erre ásítozás vagy szánakozás a válasz.

Ennek az egésznek a megértéséhez amúgy mindössze csak arra a 80-as IQ-val kényelmesen elérhető belátásra van szükség, hogy a kultúrmarxista társadalomromboló lobbinak ellenállni nem egyenlő a melegek gyűlöletével, akkor sem ha maga a kultúrmarxista lobbi ezzel a hülyeséggel vádaskodik reggel, éjjel meg este. Kicsit konkrétabban: a kiskorúaknak szánt drasztikus és degenerált agymosás elutasításának semmi köze a melegek gyűlöletéhez.

Deansdale 2020.12.01. 19:19:17

@Kóllnájnvánván: Szó sincs itt arról, hogy valamit nem értesz, mert aki nem ért valamit az általában kérdez ahelyett hogy szándékosan félremagyarázza a kérdéses álláspontot. Érted te, hogy miről beszélünk, csak nem tetszik neked a pofánk, ezért hülyének tetteted magad, így megmarad a lehetőséged köpködni ránk.

De mivel nekem meg a birkatürelem a szupererőm, elmagyarázom hatezermilliomodjára is: mindenki tudja, hogy LMBTP és egyéb betűleves hülyeségek mindigis alapból léteztek, csak ezt manapság a szélsőbalos degenerált majomállatokon kívül mindenki szívből leszarja. Nincs hírértéke. Érdektelen. UNALMAS. Otthon oda és/vagy abba dugod amibe akarod, amíg az nem ütközik valaki más jogaiba - mondjuk egy gyerekébe.

A probléma ott kezdődik, amikor egy politikai mozgalom gyerekeket kezd el politikai célokból degenerált aberrációkkal agymosni, pl. hogy "Pistike nyugodtan vágasd le a fütyikédet, az csak az önkifejezés egy formája, hajrá". Aki ebben nem látja a problémát az egész egyszerűen nem épelméjű, és ezt nem sértésnek szánom, ez a világtörténelem legegyszerűbb és legérzelemmentesebb ténymegállapítása.

Kifejtem kicsit jobban is: 10 évvel ezelőtt a transzneműség (ami alatt anno még az agyban fellépő hormonális problémáknak köszönhető nemi identitászavart értették) kibaszottul ritka volt, talán ha 1 embert érintett egy millióból, akkor sokat mondok. 10 éve még a - hogy úgy mondjam - eggyel gyengébb kategóriát képező transzvesztitákból sem volt annyi, hogy a társadalom ingerküszöbét elérje a dolog. Röhögtél mikor a tévében szóba került Terry Black, oszt' annyi. Nem volt mozgalom, nem volt politika, nem voltak követelések hogy nekik "egyenlő jogok" kellenének, ésatöbbi. Az volt a normalitás, az volt a normális, hogy alig-alig léteztek, a társadalom meg bohócoknak kezelte őket. Üldözve sem voltak különösebben, a transzneműek azért mert a szó gyakorlati értelmében nem is léteztek, és a transzvesztiták is csak annyira amennyire maguknak keresték a bajt. Már akkor is mindenki leszarta a témát, és ma is mindenki leszarná, ha nem jött volna közbe a progresszív politikai mozgalom.

Sajnos közbejöttek, és a hathatós közreműködésük eredményeként ma nyugati fiatalok MILLIÓI képzelik magukat transzneműnek, mert ugyebár a gyermekeket érő tudatos agymosás csodákra képes. Ha százmillió gyereknek mondogatod, hogy transznak lenni szép és jó miközben a ciszeket gyűlölni kell, mert a transzok elnyomott hősök miközben a ciszek g*ci elnyomók, ill. hogy ha bármi halvány pillanatnyi bizonytalanság fellép egy fiatal nemi identitásában, akkor az a transzneműség egyértelmű jele, akkor a számillióból végül 1-2 millió simán benyeli a hülyeséget, és magára húzza a modern műtransz identitást. Amúgy még ezzel sem önmagában van a nagy baj, bár az is elég gond hogy péppé hülyített gyerekek millióit kell aztán kigyógyítani ebből a szellemi-lelki mocsokból, hanem az a fő baj hogy ezeket egyrészt megpróbálják rávenni a fizikai nemváltoztatásra, másrészt besorozzák a balos aktivista-táborukba. Persze ha egy oltári nagy fasz lennél, akkor akadékoskodatnál hogy szerinted nem lehet fiatalokat ilyesmivel agymosni, csak akkor azt kellene megmagyaráznod, hogy honnan jött az a kb. százezer százalékos emelkedés a transzneműek számában az elmúlt 6-8 évben, teljesen véletlenül pont abban az időszakban amikor a progresszívek megkezdték a szőnyegbombázásukat drag queen story hour-okkal és óvodásoknak szóló transz-mesekönyvekkel.

...

Persze rövidre is zárhattam volna az egészet azzal, hogy nézd meg a linkelt cikkben a videót, ahol 3 elmebeteg "transznő" arccsont-törésesre rugdos egy tinédzsert mert azt merte mondani hogy csak akkor lehetnek nők ha van puncijuk:
www.mirror.co.uk/news/uk-news/gang-women-repeatedly-stamp-mans-12792772
Aztán ha továbbra is úgy gondolod, hogy aki nem akar ilyen világot az csak "hisztizik", akkor húzz a büdös francba mielőtt ki kellene hogy tiltsalak.

Deansdale 2020.12.01. 19:29:44

@Kóllnájnvánván: "De a kérdésem, hogy az 1961-ben a legmacsóbb világban született keresztény konzervatív politikus akkor vajon mitől buzult be?"

Az előbbi válasz után külön még egyszer kiemelném azoknak akik a fityiszellenességüket kóros önhülyítésben élik ki, hogy nincs élő ember aki azt képzelné hogy a libsi propaganda hozta létre a történelem első buzijait, vagy hogy a libsi propaganda beszüntetésével eltűnne a világból a buziság.

A buzikkal senkinek semmi baja.

Az óvodások elleni transz-propagandával minden normális embernek baja van, pártállástól függetlenül.

Aki politikai okok miatt nem lép fel az említett propaganda ellen, az nem normális ember.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.12.01. 23:36:43

@csi szi: Hát ami azt illeti ehhez azért világ idiótájának kell lenni hogy látja hogy épp politikailag megy az izmozás, erre nem bír magával és elmegy egy ilyen helyre, holott tudhatja hogy egyből le fogják adni a drótot róla. Persze valószínűleg eddig is tudták csak most volt egy jó alkalom ezt kiteregetni. El tudom képzelni mekkora leb@szást kapott. De legalább egyből lemondott, ez az egy mentsége van.

DennisVT1 2020.12.02. 15:05:50

Úgynézem a bíróságokon kívül van egy másik támadási pontja is Trump csapatának.

Ez áll az alkotmányban:

"Each State shall appoint, in such Manner as the Legislature thereof may direct, a Number of Electors, equal to the whole Number of Senators and Representatives to which the State may be entitled in the Congress: but no Senator or Representative, or Person holding an Office of Trust or Profit under the United States, shall be appointed an Elector."

Tehát az állam által küldött elektorokat az állami törvényhozó testület választja, nem a kormányzó, vagy az államügyész, vagy valami választási hivatal, hanem az állami képviselők és szenátorok.
Ha jól értelmeztem a dolgokat, akkor ez egyfajta kialakult szokás alapján formalitás volt csak, mert az állam az ottani győztes (demokrata vagy republikánus) fél elektorait küldte automatikusan.
De valójában alkotmányosan lehetőség van arra, hogy hiába nyert Biden Michiganben pl., ha a törvényhozás úgy dönt, akkor a republikánus elektorok mennek és kész.
Nem kell hozzá bíróság, semmi.

Azt nem tudom, hogy ehhez sima többség elég-e a törvényhozásban, de Giulianiék épp erről akarják meggyőzni a szóban forgó államok törvényhozását, ugyanis azok egy híján mind republikánusok.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.12.02. 17:12:29

@aldum: Néztem én is, a fehérköpenyes katedrás képiség már nekem is feltűnt, azt linkeltem is tovább erre-arra.
Amúgy face-en nem letiltottalak, csak előre nem látható ideig gulágon vagyok, rossz voltam (megint).

Deansdale 2020.12.02. 17:51:08

@DennisVT1: Ez érdekesen hangzik, de egyenes út a polgárháborúhoz. Mondjuk ezen a ponton már nem is biztos hogy az baj lenne - ha simán hagyják nyerni a libsiket csalással, akkor az amerikai demokráciának annyi, gyakorlatilag be van betonozva a végleges kultúrmarxista hatalomátvétel, és még a legitimitás hamis álcája is megvan hozzá. Ha itt nem Trump nyer akkor a világnak nagyjából lőttek, nem lesz nyugaton semmilyen számottevő erő ami akár csak megpróbálna ellentartani az ENSZ/EU/WEF/ésatöbbi globalista brancsnak, akik már javában építik a szép új nagy reset világrendet. Persze Trump is lehet a deep state embere, de ha ő nyer akkor mégiscsak erősödik az emberekben a remény és a hit, és azzal talán a tenni akarás is, hogy ellenálljanak a nyugati civilizáció elpusztításának.

DennisVT1 2020.12.03. 21:51:31

@Deansdale: Nah tegnap előkerült végre egy igazi "kézzelfogható" bizonyíték a vallomások mellett.
Georgia, Fulton megye, nagyjából Atlanta, erősen demokrata, Biden 46 ponttal nyert ott.
Ez az a szavazatszámláló központ, ahonnan hazaküldtek mindenkit este 10kor, hogy mára ennyi a számlálás, holnap folyt. köv.

Amint mindenki lélépett, megfigyelők, média, mindenki, akkor 4-5en mégis ott maradtak, elővarázsoltak feltételezhetően kb 18.000 szavazólapot, és elkezdték számolni, kb 3 órán keresztül.

Na most erről már videó is van, 4 belső térfigyelőn látszik minden.

Georgia hearing, 20 perc környékén egy sírós hangú nő narrálásában:
www.youtube.com/watch?v=e35f4pUIYOg

DennisVT1 2020.12.08. 14:41:40

Goya Foods and president CEO Bob Unanue revealed that after Rep. Alexandria Cortez (D-NY) echoed a call for a boycott of Goya products back in July because Unanue supported President Trump, his company named her “Employee of the Month” because sales rose so dramatically.

:))

DennisVT1 2020.12.09. 16:36:44

Youtube:

"Yesterday was the safe harbor deadline for the U.S. Presidential election and enough states have certified their election results to determine a President-elect. Given that, we will start removing any piece of content uploaded today (or anytime after) that misleads people by alleging that widespread fraud or errors changed the outcome of the 2020 U.S. Presidential election, in line with our approach towards historical U.S. Presidential elections. For example, we will remove videos claiming that a Presidential candidate won the election due to widespread software glitches or counting errors. We will begin enforcing this policy today, and will ramp up in the weeks to come. As always, news coverage and commentary on these issues can remain on our site if there’s sufficient education, documentary, scientific or artistic context."

Deansdale 2020.12.09. 16:54:55

@DennisVT1: Azért ez valahol nevetséges, papíron ők csak egy platform ami nem tartozik felelősséggel a rá feltöltött anyagért, vagyis nemhogy semmi okuk ilyen cenzúrára, egyenesen maguknak ártanak vele a bevételkiesés miatt. Persze tudjuk, ez színtiszta politika, erről beszélek már évek óta, csak meglep hogy vannak akik még most sem képesek ezt megérteni. (Itt nem rád gondolok, nyilván.)

DennisVT1 2020.12.09. 17:01:49

@Deansdale: Ugye jol ertelmezem, h ez olyan, mintha 2018ban nalunk a facebook kijelentette volna, hogy torol minden posztot es kommentet arrol, hogy 2018as magyar valasztasok eredmenye ketsegbevonhato szerverhibak, krumpliosztasok, es egy cimre bejelentett 50 emberek miatt?

Deansdale 2020.12.09. 17:49:21

@DennisVT1: Olyan, csak ezerszer rosszabb, mert az USA-ról beszélünk, ami az egész világra hatással van, plusz orbitálisan nyilvánvaló csalás történt amit kizárólag a gerinctelen politikai haszonlesők tagadhatnak, tudatos hazugság formájában. Az, hogy a netes óriások gondolkodás nélkül beleálltak ebbe elég irgalmatlan képet fest a helyzetről. Ja, plusz nem is Mariska nénit cenzúrázzák/cenzúrázták ezügyben, hanem vezető politikusokat, az amerikai elnököt, a fehér ház szóvivőjét, stb.

(Aki esetleg nem ismerné a részleteket, több órányi közvetlen videóanyag van csalásokról.)

csi szi 2020.12.15. 22:03:07

@Akaratgyenge hálózati félharag: Milo mindig is egy bohóc volt. De egyébként igaza van, az establishment republikánusok semmivel sem kevésbé kártékonyak, mint a demokraták. Ők asszisztáltak végig a progresszíveknek, kontrollált ellenzékként működtek. Bár nyilván a magukat valódi alt-rightnak tartók szemében Milo is az.
Trump meg valóban egy nárcisztikus milliárdos, ettől függetlenül lehetett volna jobb elnök (én nem gondolom, hogy a szociopata rossz vezető, nem véletlenül sok sikeres vezető az... a háttérhatalom által rángatott empatikus bábu, az mitől jobb? Merkel pl. tehetséges politikus és nem túl érzelgős, de 5 éve képesek voltak az érzelmeire apellálva rossz döntésre rávenni... James Cameron meg azt mondta Szíjjártónak, hogy látta-e a vízbe fúlt gyerekről készült képeket? Őszerinte ez egy érv volt a "menekültek" beengedése mellett, most komolyan, ilyen emberek irányítanak, irányítsanak országokat? Országot ilyenek ne vezessenek, oda olyan emberek kellenek, akiket nem készít ki a lelkifurdalás az esetleges nehéz döntések miatt... a többiről ítélkezzenek a választók. Ez a Cameron disznót is baszott volna, ha ezzel megmenekül a hercegnő, mint az alteregója megtette annak a sorozatnak az első részében, egy államférfi nem azt teszi, hanem megüzeni, hogy te ledarálhatod a csajt élő adásban, akkor sem engedhetek:)
süti beállítások módosítása