HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

A választásokról

2020.11.01. 09:19 Deansdale

Szerintem az USA-ban a Demokrata párt már 2016-ban sem akart nyerni, és most sem szeretne, ahogyan hazánkban is szándékosan veszít az ellenzék már 3 turnus óta. A globalista-progresszív hatalomnak sokkal jobban fekszik, ha ellenzékből támadhatja a gonosz elnyomófasiszta hatalmat, ezzel tudják igazán mozgósítani a tömegbázisukat. Amikor ők vannak hatalmon akkor miért lázonganának? Egy ellenzéki párt tevékenysége ellen tüntikézni nem az igazi, közel sincs ahhoz a feeling mint amikor a kormányra lehet sikítozni meg debil egysorosokat skandálni.

Szóval 2016-ban szándékosan a világ legvállalhatatlanabb jelöltjét állították, mert egyedül Hillary Clintonnak volt bármi esélye veszíteni Trump ellen - és most ugyanezt eljátsszák Bidennel is. Szinte minden más potenciális elnökjelöltjüknek nagyobb sansza lett volna nyerni, tehát csalással kiemelték az öreg Joe-t, hátha neki sikerül a csoda, alulmaradni Donalddal szemben. Emlékszünk még, hogy a Demokrata jelölőverseny első állomásain Bernie Sanders 30-40%-okat kapott, Joe Biden meg szó szerint 1-2%-ot? Na igen. Onnan szép nyerni...

Amúgy szinte magától értetődik, hogy ha már a társadalom, a kultúra majd' minden szeletét a progresszívek uralják, akkor a direkt, a látható politikai hatalom számukra nagyjából fölösleges, sőt, ahogy írtam is, voltaképp csak korlátozza őket. Ők lázadást akarnak, neobolsevik forradalmat és anarchiát és káoszt, amit sokkal könnyebb ellenzékből szítani. Övék a média, az oktatás, a szórakoztatóipar, satöbbi, amik mind az ő kultúrmarxista forradalomra szító gyűlölködő propagandájukat tolják, és ez bőven elég a tömegek elhülyítéséhez. Szemmel láthatóan jól haladnak a következő proletárforradalom irányába (bár a proletár fogalma ezúttal nem a csóró munkásokat, hanem az ún. kisebbségeket jelöli), gyakorlatilag az egész nyugati világ forrong, és ez a covid-szitu is milyen jól kapóra jött... Keletkezik egy kis munkanélküliség, egy kis nyomor, a KKV-k tönkremennek és minden a globalista-progresszív gigacégek ölébe hull, meg persze jó lehetőség ez a deep state részére hogy a hatalmát növelje a közember fölött - és ez mind csodálatos táptalaja a forradalmi eszméknek. Ha elegen éheznek, a véres konfliktus garantált. Így kezdődött a nagy októberi is, meg sok más hasonló dzsembori.

Ja, hogy összekössem a pontokat, a valódi politikai hatalom úgyis a deep state-nél van, elég kevéssé érdekli őket hogy ki ül a kirakatban. Trump egója duzzadhat amiért kétszer is megválasztják, aztán amit meg akar valósítani annak a 95%-át szabotálják, a maradék 5%-ot meg utólag teszik tönkre. A kongresszus nem szavazza meg, a 9th circuit megvétózza, az állami és helyi szervezetek megtagadják ill. megakadályozzák a kivitelezését. Te meg még ennek ellenére is felvirágoztattad az USA gazdaságát? Nesze egy agyonhájpolt influenzavírus, bedöntjük az egészet.

Hab a tortán, hogy ellenzékből minden felelősséget mindenért a kormányra lehet hárítani. Lázongunk? A te hibád. Rendőrök beszüntetik a lázongásunkat? Náci vagy. COVID-19? Minden egyes áldozat a te lelkeden szárad, és mindegyikért külön halálbüntetést érdemelsz. Hurrikán, erdőtűz, napfolt? A gonosz Trump hibája minden, mert klímatagadó, mert fehér szupremacista, mert rasszokoloniálfasiszta macsóerőszakpénisz(tm).

Szóval Bident választották maguk közül, mint legtalpraesettebbet, aki amúgy a demencia olyan szintjén jár, hogy interjú közben elfelejti milyen tisztségért indul és ki ellen. Azért ez szellemileg tökönrúgja az embert, nem? Vagy csak én látom ezt tragikusnak? Illetve ami stílszerűbb kérdés, csak én látom ezt szándékosnak?

364 komment

Címkék: politika szép új világ piros és kék pirula

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deansdale 2020.11.01. 09:28:35

Amúgy a demokrata párt is érzi, hogy a tömegbázisuk értetlenkedik, ezért megnyugtatják őket azzal, hogy Bident egy esetleges győzelem esetén azonnal szanálják, és a valódi elnök a jelenlegi alelnök-jelölt, Kamala Harris lesz:
moonbattery.com/kamala-harris-introduced-as-next-president-of-usa/

Deansdale 2020.11.01. 09:45:18

Csak a vicc kedvéért, egy zsidó rabbi véleménye Bidenről:
www.youtube.com/watch?v=GPlA-ZLj17Q#t=15m57s

Deansdale 2020.11.01. 12:03:15

@véleményvezér29: Ez jobbára csak afféle gondolatébresztő, bár tény hogy ha úgy vesszük hogy az ellenzék ezt az egészet komolyan gondolja (úgy az USA-ban mint Mo-n), az azt feltételezi, hogy az IQ-juk megáll valahol 50 környékén, ami legalább ugyanannyira hihetetlen, mint az én verzióm.

Amúgy mióta gondoljátok úgy, hogy amit én itt összeírok, azt mind valamiféle megfellebezhetetlen ténykinyilatkoztatásnak szánom?

DennisVT1 2020.11.01. 13:24:08

Trump most mar lassan kicserelte a fel apparatust, aki az elmult 4 evbol legalabb 3ban ellene dolgozott, ilyen a Scotus, meg meg vagy tobb100 egyeb biro, fbi es tobbi 3betus igazgato, stb.

Ha valami csoda folytan ujravalasztjak (sztem amugy Biden siman nyer, nem is ertek egyet most veled:)), akkor talan ertelmesebb dolgokat is tud csinalni.
Persze amugy igy sem szar a recordja, csak a sajtoja.

Madarász Henrik 2020.11.01. 14:02:35

Szerintem most nincs igazad. Sokkal könnyebb hatalomból átnyomni bizonyos változtatásokat, például most a konzervatívok többségbe kerültek a Legfelső bíróságban, elkaszálhatnak a balosoknak fontos ügyeket, ha megnyerik a demokraták az elnök és szenátusi választást, feltölthetik a saját embereikkel a bíróságot, hogy többségbe kerüljenek, mondjuk delegálnak 10 új demokrata tagot.

Jedermann54321 2020.11.01. 14:18:45

@Madarász Henrik: A Legfelsőbb Bíróság létszámát egy 1869-ben hozott törvény (Judiciary Act) szabályozza. Nagyon nagy arc kellene ahhoz, hogy csak úgy módosítsák.

Madarász Henrik 2020.11.01. 14:51:39

@Jedermann54321: Pedig a demokraták pont erre készülnek, ha győznek.

Deansdale 2020.11.01. 14:53:17

@DennisVT1: "sztem amugy Biden siman nyer"

Maximum orbitális választási csalással, amúgy Trump landslide várható. Hasonlítsd össze a Trump rallykat a Biden/Kamala pároséival...
duckduckgo.com/?q=Trump+rally&iax=images&ia=images
duckduckgo.com/?q=Biden+rally&iax=images&ia=images

Addig oké, hogy a progresszívek zöme bár leszarja Bident, de akkoris leszavaz Trump ellen, de ez messze nem elég ahhoz hogy le is győzzék Trumpot, aki mögött kurvanagy lelkesedés van. A felméréseket meg hagyjuk, Hillarynak is 98% esélyt jósoltak a győzelemre :P Úgy tűnik a "csendes tömeg" lózung ezúttal életre kel, az embereknek elege van a BLM+antifa hülyeségből meg úgy általában mindenből amit a demokrata párt erőltet.

(Bidennek is van régebbről pár jobb kampányfotója, de szemmel láthatóan ügyesen beállított képek ami közelről mutatják a tömeget azért hogy nagyobbnak tűnjön.)

Deansdale 2020.11.01. 14:57:07

@Madarász Henrik: @Jedermann54321: A balosok hülyeségére és politikai analfabétizmusára jól rámutat, hogy szent meggyőződésük szerint az alkotmánybíróság per definitionem "az övék", és ha véletlenül az aktuális demokratikusan megválasztott kormány nem az ő emberüket teszi oda akkor egy esetleges kormányváltás után joguk és kötelességük az alkotmánybíróságot úgy szétbarmolni, hogy visszaálljon a "rend", miszerint az az övék és kész. És még ők hirdetik, hogy mi vagyunk veszélyesek a demokráciára...

Madarász Henrik 2020.11.01. 15:06:01

@Deansdale: Gyakorlatilag tényleg az övék a 1950-es évek óta, amikor kisebbségbe kerültek volna, mindig volt egy áruló republikánus bíró aki átállt az oldalukra, gyakorlatilag Trump elnöksége alatt kerültek csak kisebbségbe.

rgs 2020.11.01. 15:40:09

Egy fél napja röhögök ezen:
www.youtube.com/watch?v=Oxl5mOyvkNg
Gyakorlatias emberek délen :-)

rgs 2020.11.01. 16:03:00

Egyébként a demokratáknak JB tényleg csak a marketing miatt kellett, elég nyilvánvalóan Kamala elnökségére játszanak. Meg ott vannak nekik a aoc/omar/pressley/tlaib/pelosi/hirono stb. féle umbridge-nővérek, meg pl. a kopmplett balradőlt hulivud.

Madarász Henrik 2020.11.01. 16:20:41

Amúgy mit gondoltok, függetlenül az elnökválasztás eredményétől eszkalálódni fognak az események ? Lesznek fegyveres összecsapások a két tábor közt ?

Deansdale 2020.11.01. 16:33:51

@Madarász Henrik: "eszkalálódni fognak az események?"

Ha Trump nyer biztosan. A kérdés az, hogy jó-e ez nekünk vagy sem, illetve hogy jobb lenne-e ha Biden nyer és azzal a balosok átmenetileg visszavesznek egy kicsit.

rgs 2020.11.01. 16:37:40

@Madarász Henrik: szvsz vidéken biztosan nem, az átlag farmer (oldaltól függetlenül) min. 3 long gun-t birtokol (és még pár kézifegyvert nyilván) és használja is (nem véletlenül próbálják ezt a demokraták korlátozni). A nagyvárosok más kérdés: sztem mennek a lecsóba kb. két nap alatt, az elmúlt hónapokban a kézifegyverek forgalma nagyon felpörgött.

Madarász Henrik 2020.11.01. 16:44:15

@Deansdale: Pont azon gondolkoztam, ha Biden nyer, akkor is folytatódik e a BLM-antifa bandák gyújtogató-fosztogató hadjárata ?

Madarász Henrik 2020.11.01. 16:59:46

@rgs: Rendesen felfegyverkeztek a városokban kétségtelen, végülis két jól képzett fegyveres csoport van az USA-ban az állami szerveken kívül, a különböző színes városi bűnbandák és a fehér önvédelmi csoportok.

rgs 2020.11.01. 18:20:30

@Madarász Henrik: a national guard-ról azért ne feledkezzünk meg, kimondottan jók. NYC slum ésatöbbi halomra lőheti magát, lelkük rajta.

Deansdale 2020.11.01. 18:38:55

@Madarász Henrik: "ha Biden nyer, akkor is folytatódik-e a BLM-antifa bandák gyújtogató-fosztogató hadjárata?"

Na látod ez jó kérdés. Attól függ mi a terve azoknak akik irányítják őket, és ez egyelőre nem nagyon tudható. Pénzzel, médiával, keménykezű vagy megengedő rendőri jelenléttel ill. bíráskodással bármelyik irányba terelhetik a dolgokat. Gondolom ha már a célegyenesben érzik magukat a totális hatalomátvételhez akkor felpörgetik a dolgokat, ha még kell nekik pár év a szervezkedéshez akkor inkább lassítanak kissé. Szerintem valószínűbb az előbbi, de ez csak afféle megérzés.

eloi 2020.11.01. 20:10:05

@Jedermann54321: Ezt hekkelésnek hívják!
Megkerülik a szabályt, mert nem tetszik.
Balos szokás.

Csak, hogy precedens is! Főleg náluk!
Szóval én meggondolnám.

eloi 2020.11.01. 20:16:03

@Madarász Henrik: Nem. Ha Biden nyerne, a Harris-elnökség a BLM, antifa(sz), komcsi, LMBTQ... elnökség és kormányzat lenne. Miért randalíroznának hatalmon? Mindent meg fognak kapni, amit akarnak.

DennisVT1 2020.11.01. 20:25:50

@Deansdale: Newt Gingrich-csel egy velemenyen vagytok:)

My best estimate two days before the election is Trump 324 electoral votes Biden 214. The Des Moines Register poll showing Trump winning Iowa 48-41 and the Democracy Institute Poll showing Trump winning popular vote by 1 and swing states by 5 convinced me this will not be close.

En most jobban hiszek a polloknak, mint 4 eve. Szvsz ha Trump megis nyer, qrva szoros lesz.

Jo lenne egy landslide, talan akkor nem lenne lazongas. Amugy egy polgarhaborut is kinezek ott.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.11.01. 21:10:11

@DennisVT1: Van egy érezhető bizonytalanság, de ugyanez megvolt négy éve is.

csi szi 2020.11.01. 21:57:20

@Deansdale: Akinek szintén 2% körül volt a támogatottsága az előválasztásokon. Mrs. Dindu Hindu egyetlen esélye az elnökségre, ha így a surranópályán nyer, ha Biden nyer. Wokeizmusilag tökéletes jelölt, nő, a férje zsidó, ő félig indiai félig fekete (apja a jamaicai világosabb bőrű, tehát mulatt elitből származik, akinek az ősei rabszolgákat tartottak mellesleg, de ez az apróság nem zavarja a médiát és őt magát hogy autentikus afroamerikaiként adja el/magát, végül is a kenyai apától és fehér anyától származó Obamával is ezt tették). Apró folt még nála balos szempontból, hogy kemény ügyészként számos feketét csukatott le drog miatt.

csi szi 2020.11.01. 22:12:00

@Deansdale: Aztán majd a demokraták minden billegő körzetben addig "találnak" majd újabb és újabb levélszavazatokat Bidenre, amíg meg nem fordul az eredmény... Bár a legfelsőbb bíróság remélhetőleg leállítja majd a vég nélküli műsort, mint 2000-ben Floridában.
De nem hiszek az elméletedben, 2016-ban sem akartak veszíteni, csak annyira elbizakodott volt az establishment, a háta mögött a mainstream média 95%-ával és az egész "Katedrálissal", ahogy egy neoreakciós gondolkodó nevezte a kultúrmarxista hatalmi konglomerátumot (a legfontosabb része talán az "akadémia" vagyis az amerikai egyetemek, "főiskolák" (college), ahol az újabb és újabb generációk indoktrinációja zajlik), hogy simán elhitte, hogy Hillaryvel is nyerhetnek, sőt úgy gondolták, hogy automatikusan az összes női szavazót be fogja húzni. És akkor Trump kellett hozzá, hogy veszítsenek, egy hagyományos republikánus politikus, mondjuk Ted Cruz nagyon kikapott volna Hillarytől is. Nem akarnak most sem veszíteni, mindent meg fognak tenni, a tömeges csalást is (ami a zavaros amerikai rendszerben nem túl nehéz, és régi hagyományai vannak, akár elég lehet a levélszavazatok tömeges összevásárlása is a "mélyszegényektől"), hogy összejöjjön.
Trump persze valóban nem nagyon tud semmit tenni a mélyállam ellenében, ez így van, de nem is tőle rettegnek, hanem a szavazóitól, az általuk mélyen gyűlölt "redneckektől". Ezért nácirasszistázzák, meg vádolják azzal, hogy nem határolódik el a fehér felsőbbrendűségtől és hasonló badarságok. A zsidó a csontjaiban érzi a félelmet egy jellemzően fehér munkásosztálybeli férfiak által istenített politikus láttán.

csi szi 2020.11.01. 22:14:10

Az utolsó mondatban a zsidót javítanám mondjuk kultúrmarxista és mai értelemben vett liberális elitre, nem csak zsidók természetesen. És persze Trump oldalán is van zsidó, ahogy mondod, az izraeli jobboldal meg egyenesen imádja...

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.11.01. 22:30:22

@csi szi: Jaja, volt két négus akiknél szépen kivárt amíg kivégzik őket, majd nyilvánosságra hozta a bizonyítékokat amik tisztázták volna őket - amikor már mindegy volt.

MsIreneAdler 2020.11.02. 00:38:12

Hmmm... Ez a poszt tetszik. Még épphogy annyira fejtegeti a háttérben lezajlódható eseményeket, hogy ne keressek a fejeden alumínium csákót, de már felkeltse az érdeklődésemet.
Egyébként én is úgy látom, hogy a baloldal nem akar nyerni. A kellő hatalma, anyagi forrásai így is megvannak, mi a bánatnak ezek mellé a felelősség is. Amióta megtudtam, hogy Biden a jelöltjük, ezt gyanítottam, de miután láttam vele interjút is, már szinte biztosra veszem, hogy ez a helyzet. Nem gondoltam volna, hogy valaki mellett Trump egy kifinomult, tájékozott fiatalembernek tűnik majd :).
Meglátjuk, mi lesz.

KalmanBlog 2020.11.02. 01:29:37

> Szerintem az USA-ban a Demokrata párt már 2016-ban sem akart nyerni, és most sem szeretne, ahogyan hazánkban is szándékosan veszít az ellenzék már 3 turnus óta.

Nekem is rohadtul ilyen érzésem van egy jóideje, hogy ezt a választást el akarják veszíteni. Mert Bidenről még el is hinném, hogy tökhülye, de akik futtatják azok egyáltalán nem hülyék, sőt konkrétan a legjobbak a tömegmanipulálásban. És amennyi "hibát" elkövettek a George Floyd lázongások alatt is, meg azóta is, az teljesen elképzelhetetlen másképpen.

GABOR2 2020.11.02. 03:09:41

Az egész a fejetetejére állhat mondhatni hipp-hopp.

Nálunk mi volt? Nálunk is volt idő amikor szinte minden a baloldal kezében volt, aztán csak azért lehet mondani, hogy nem veszítettek el mindent, mert kívülrő megtámogatják őket.

Az USA-ban rengeteg progresszív média végzi mostanában a klotyóba, a szavahihetőségük és hatásosságuk romlik.

Mindenazonáltal az igaz, hogy a milliárdosok jól elvannak Trump alatt is és ők mozgatják a szállakat, hogy mik változzanak pl. a kultúrában nagyon, nem pedig a 0,2%-kú kisebbségi.

Lehet ez egy terv része de lehet, hogy az elit ennyire rácuppant a pervez dolgokra és szeretné ha a társadalom is ilyenné válna, vagy mindkettő.

Deansdale 2020.11.02. 07:51:23

@csi szi: Na igen, a progresszívek teljes ideológiai csődjéről és gerinctelenségéről lerántja a leplet, hogy a nagy identitáspolitikai (faji/nemi/szexualitási, illetve rendőrellenes) csinnadratta közepette egy korrupt, öreg, hetero, gazdag fehér férfit és egy rabszolgatartó ősökkel rendelkező korrupt fekaellenes államügyészt (~rendőrt) küldenek harcba az elnökségért... A szavazóbázisuk meg simán benyeli, mert a szellemi horizontjuk ott elakad hogy orange man bad.

Kamala amúgy pár éve még hangsúlyosan indiai volt, mostanára már néger lett ő is :) De persze ezt a fact-checkerek tagadják, ez gonosz széljobb hazugság.
www.facebook.com/Deplorables1/photos/a.321188088239718/1217951668563351/?type=3&theater

Deansdale 2020.11.02. 07:58:45

@Deansdale: "A szavazóbázisuk meg simán benyeli, mert a szellemi horizontjuk ott elakad hogy orange man bad."

...és ez idehaza is megvan, a Jobbik még megmaradt tábora is elfogadta, hogy össze kell feküdni Gyurcsánnyal, mert O1G. És persze ugyanez viszont is megvan, az összes SZDSZ utódpárt flörtöl a Jobbikkal, akikről tegnap még fennen harsogták hogy nácik, de nem gond, mert O1G.

csi szi 2020.11.02. 15:59:45

Mondjuk az, hogy kinek hányan voltak a gyűlésein, nem releváns, Csurka is megtöltötte a Hősök terét, aztán be sem jutott a MIÉP. Orbán meg a Kossuth teret, volt nagy lelkesedés, elszántság, mégis veszített.
A Trump-ellenes tábor sem rajong Bidenért, neki csak a báb szerepet szánják, Harrist akarják minél előbb a helyébe ültetni, esetleg még előtte aláíratnak a zombival pár radikális rendeletet.

DennisVT1 2020.11.03. 14:54:16

twitter.com/victorkaminski/status/1323395283481432064/photo/1

Amish "train" állítólag Pennsylvaniaban. Azt mondják elég nagy dolog, hogy még ők is megindultak, bár persze nincsenek olyan sokan.

rgs 2020.11.03. 15:58:54

A nagy, kövér idiótává hízott európa.
Bécs. Egyre közelebb.
Minden tiszteletem azoknak akik segítenek.

rgs 2020.11.03. 16:40:18

Btw: maradt egy kis színes festékem, ki lehet festeni a valamistrasszét meg a zejfel tornyot. Hátha. Az segít.

rgs 2020.11.03. 16:47:27

Meg a tvittyert is, sokszinűre, sokadjára. Aztán minden tuti lesz. Na ja.

Alfőmérnök 2020.11.03. 18:39:00

Nem szándékos. Annyira nem okosak.

Madarász Henrik 2020.11.03. 21:13:20

Na nemsokára eldől minden, egy biztos, holnap a fekete gettókban új színes tévéket fognak nézni :)

csi szi 2020.11.04. 10:08:49

@Madarász Henrik: Lesz itt még izgalom, az látszik már, hogy Trump győzelmét csak az akadályozhatja meg, ha a meg nem számolt levélszavazatok nagy többsége Bidenre lesz. Ráadásul Pennsylvaniában még a péntekig beérkezett levélszavazatokat is be kell számolni, az állam legfelsőbb bíróságának döntése értelmében, amit az USA legfelsőbb bírósága is jóváhagyott. Szóval a demokratáknak csak megfelelő számú visszadátomozott levélszavazatot kell produkálniuk a fordításhoz ebben az államban. A postásokban joggal nem bíznak jobboldalon, szervezett munkaerő, demokrata szakszervezet...

DennisVT1 2020.11.04. 12:46:13

@csi szi: Eleg nekik Michigan es Wisconsin is. Nevada es Arizona mellett.

Azzal meg is nyerik akkoris, ha Trump viszi Pennsylvaniat.

VT 135 2020.11.04. 13:44:45

És mikor fogtok valami tenni is? Mert ez nem más, amit itt csináltok, mint amikor a nyolcvan éves taták a sakk és egy feles mellett megbeszélik dohogva a világ dolgait. Aztán hazamennek. Mikor fogjátok befejezni a re-akciót és tenni is valamit? Nem mondanám ezt, ha ez a blog is kizárólag, vagy döntően a tudattalan, alvó emberekből állna. De úgy látom, h a többség értelmes, intelligens, jólelkű ember (tisztelet a kivételnek). Szóval mikor fogjátok abbahagyni azt az önáltatást, önámítást, h azzal, h az értelmiségi elefántcsonttornyotokban kedélyesen eldiskuráltok-fölháborodtok az aktuális eseményeken és mikor fogtok, egymással együttműködve, összefogva olyat tenni, amely más, új mintázatot és ezen keresztül példát mutat a tömegegnek?
Megmondom: semmikor.
És ezért taszít egyre jobban ez a blog. Mert látom, h ennél jobb sorsra, cselekvésre, teremtésre alkalmas emberek önámítják magukat, miközben egyre frusztráltabbak lesznek a semmittevéstől (...élen veled, Deansdale - hasonlítsuk össze a sok évvel ezelőtti red pilles írásaidat a mostani agresszív-lebaszós hozzászólásaiddal ahogyan leoltasz egy átlag-tudatlan Lhorr szintű usert is. Hol van már a szeretetteli, türelmes, konstruktív Deansdale, akinek el vannak mentve mondatai a red pill/feminizmusról, mert annyira lényegretörőek és tömörek! Te sem vagy már több egy megkeseredett "vénembernél". És tudod miért nem? Mert csak szemlélsz, reagálsz. Meg elmagyarázod, h úgysem lehet mit tenni, mert ez a helyzet, ilyen a világ, ilyenek az emberek. És így természetesen tényleg a tehetetlenség frusztráltságot és dühöt, az meg agressziót szül.).

Őszintén szólva nem érdekel, h akkor ezen írás most hány ember érzékeny egóját sérti meg és fog rám anyázni. Tegyétek. Egyfelől már úgysem érdekel ebben a formájában ez a blog, mert belőlem is csak tehetetlenség és düh támad a ti tehetetlenségetekből, töketlenségetekből. Igen, töketlenség. Ezért erős a feminizmus és lesz egyre erősebb. Mert ma a férfinem ennyire képes - a legjobbjai eldugott zugokban dohognak azon, h mi történik kint a világban. Úgyh meg is érdemeljük, ami lesz.

KalmanBlog 2020.11.04. 14:25:53

@VT 135: Konkrétan mit kellene tennünk? Komolyan kérdem. És ha tennék valamit, akkor már online puffogni nem is szabad?

Mitől lettél hirtelen jobb minálunk? Áruld el, és talán követni fogunk!

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.11.04. 15:11:23

@VT 135: "De úgy látom, h a többség értelmes, intelligens, jólelkű ember"

Ez biztos nem én vagyok, ki is kérném magamnak.

"hány ember érzékeny egóját sérti meg és fog rám anyázni"

Anyád.

@KalmanBlog: Egyébként igaza van, és nem a magunk mentegetésére mondom, de az okok is leírásra kerültek nagyon régen: se anyagi, se hálózati hátterünk nincs, és még ha lenne is, akkor sem tudunk olyan szinten és hatékonysággal szerveződni, mint akiket kritizálunk. Ez a mi hibánk. A feminizmusnál lett leírva ez úgy, hogy a nőket, mivel csorda, viszonylag könnyű hergelni és mozgósítani, míg az erre reagáló férfiak leginkább kivonulnak a csordából.

Hogy mit lehetne csinálni? Mit csinálunk mi itt? Kivonulunk a csordából. Ahhoz, hogy hatásunk legyen, kevesen vagyunk, ahhoz csordásodni kellene - ami elől itt vagyunk eleve. Innentől marad mindenkinek a saját élete, egyéni kisközösségei, mert a másik véglet is túlzás azért, hogy majd mi itt megváltjuk a világot.

2020.11.04. 15:25:49

@VT 135: Nőként nem vagyok a megszólítottak között, ha jól értem. De két dolgot azért megkérdeznék. Az egyik, hogy honnan gondolod, hogy a kommentelésen kívül mást nem csinálnak az itteniek. A másik, hogy nem tűnt-e fel, hogy Meseországgal kapcsolatban épp Dean állt ki amellett, hogy tenni kell, nem egy kommentben.

Az én személyes véleményem amúgy az, hogy Dean már így is túl türelmes az energiavámpír, személyeskedő, ugyanazt mondogató emberekkel. El nem tudom képzelni, mit vársz még tőle...

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.11.04. 15:32:38

@Gazellla: A szeretetteli, türelmes, konstruktív Deansdale saját maga mondta el, hogy hova lett: kiégett. Amit nem csodálok - de abban is van igazság, hogy könnyebben kapja föl a vizet provokációra, mint régen. Régen minden jobb volt (bezzeg a mi időnkben, Kádár ezt biztos nem engedte volna).

2020.11.04. 15:37:08

@don Fefinho: Azt látom, az utóbbi időben mindig ugyanazt vágják a fejéhez: mér imádod a Zorbánt. Bármilyen témából el tud jutni ide pár kommentelő. Nem csodálom, hogy megunta.

KalmanBlog 2020.11.04. 15:57:46

@don Fefinho: > Egyébként igaza van, és nem a magunk mentegetésére mondom, de az okok is leírásra kerültek nagyon régen: se anyagi, se hálózati hátterünk nincs, és még ha lenne is, akkor sem tudunk olyan szinten és hatékonysággal szerveződni, mint akiket kritizálunk. Ez a mi hibánk.

Én IRL is szoktam beszélgetni az emberekkel. Ugye ahhoz, hogy valamit érdemben csináljunk, ahhoz ki kell menni az IRL térbe. Férfiasan bevallom, hogyha megmutatom az embereknek a világképemet (illetve nyilván egyszerre csak egy kis részét), akkor egyszerűen hülyének néznek. Semmiféle hálózatot nem tudok építeni, mivel az emberek teljesen egy másféle világkép bűvkörében élnek.

Egyedül a paleolitos témákkal tudtam 1-2 emberen segíteni, aminek nagyon örülök - a többi persze ott is hülyének néz. De a többi világmegváltó bölcsességemet simán ignorálják az emberek. Pedig az eredményeim is igazolnak, mégse gondolják az emberek, hogy esetleg nem mondok hülyeséget.

A legtöbb ember pont olyan, mint amit Alan Watt leír az előadásában: ha bármiről kérdezed, akkor a TV-ből ismert paneleket kezdi puffogtatni, semmilyen saját véleménye nincsen. Mit lehet ezekkel kezdeni?

KalmanBlog 2020.11.04. 16:59:29

@Lorrrh: > honnan a francból lehetne bárkinek is közvetlen megtapasztaláson alapuló világnézete??

Látom, végül eljutottál a megfelelő kérdésig. Ez már a fejlődésnek egy fontos állomása volna, ha nem gúnyosan tetted volna fel ez a kérdést :-)

Deansdale 2020.11.04. 17:07:49

@KalmanBlog: "Semmiféle hálózatot nem tudok építeni, mivel az emberek teljesen egy másféle világkép bűvkörében élnek."

Szociológusok már rég megállapították (amikor az még tudomány volt), hogy elég az információforrások ~80%-át kontrollálni, azzal gyakorlatilag az egész társadalmat megfogták, mert a maradék 20% úgysem lesz egységes, meg nem is lesz soha elég erőforrása valamiféle tömeges áttörést, paradigmaváltást előidézni. Tökre megértem VT frusztrációját, de amíg nincs cirka 100 milliárd forintja zsebben addig legföljebb infarktust tud okozni magának, azon kívül egy szalmaszálat nem tud keresztbe tenni társadalmi léptékben. Lehet szervezkedni, csak nem visz sehová. Az ökofalvak stagnálnak (és ez a jobbik eset), a Mag kör hosszú évek óta toporog a megszűnés peremén, ésatöbbi - egyszerűen nem lehet paradigmaváltós tömegbázist teremteni a média ellenszelében egy Soros-féle mecénás nélkül.

Aki talál valami egyéni megoldást, amivel elégedett, az örülhet, és nyilván nem is vitatom el az érdemeit, de nem érzem hogy az én hibám lenne ha másoknak az ő életmódja nem tetszik.

Deansdale 2020.11.04. 17:21:43

@VT 135: Ha van bármi konstruktív mondanivalód akkor add elő, linkeld vagy bármi, megjelentetem cikk formában ha eléggé értelmes, és akkor eljut az olvasóimhoz. Ennek hiányában nem igazán értem mit akarsz. Azzal fikarcnyival sem vagyunk előrébb, ha általánosságokat mondasz arról hogy "tenni kellene valamit". Ezt a kört már lefutottuk párszor, szerintem nincs sok értelme szóban előadni, hogy a szavak fölösleges, és emellett nem mondani semmit arról, hogy mégis mit kellene csinálni KONKRÉTAN. Konkrét alatt persze valóban konkrét dolgot értek, mert az még mindig értelmetlen szócséplés, hogy "egymással együttműködve, összefogva olyat tenni, amely más, új mintázatot és ezen keresztül példát mutat a tömegeknek". Ez mit jelent magyarul? Milyen mintáról beszélsz, hogyan juttatod el a tömegekhez és miért fogják a tömegek magukévá tenni?

"És így természetesen tényleg a tehetetlenség frusztráltságot és dühöt, az meg agressziót szül."

A pszichológusi diplomádat nyugodtan visszaadhatod, nálam kevésbé frusztrált vagy dühös embert szerintem keresve sem találnál. Az, hogy itt egy-egy sudribunkónak ízes magyarsággal válaszolok borzalmasan felszínes dolog, ettől én nyugodtan alszom éjjelente, elhiheted.

csi szi 2020.11.04. 18:20:31

@Deansdale: "Az ökofalvak stagnálnak (és ez a jobbik eset), a Mag kör hosszú évek óta toporog a megszűnés peremén, ésatöbbi - egyszerűen nem lehet paradigmaváltós tömegbázist teremteni a média ellenszelében egy Soros-féle mecénás nélkül."

Vagy Mészáros-féle nélkül. Az ököfalvakat meg tudtommal Ángyán József pártolta, akit OV csúnyán kicsinált...

csi szi 2020.11.04. 18:29:31

A választásra visszatérve, sajna Biden megnyeri, bár elég nyilvánvalónak tűnik, hogy a demokraták csaltak, Michiganben szinte biztosan durván (legalább 100 ezer szavazólapot dobtak be Bidenre hirtelen), de ami megtörtént, megtörtént.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.11.04. 19:14:23

@csi szi: Leszarják. Itthon is. Ugyanazok, akik teli szájjal csalóztak '16-ban Trumpra és '18-ban 0rbánra, most cinikusan elröhigcsélnek azon ami az orrunk előtt történik.

gellerreport.com/2020/11/michigan-voter-fraud.html/

Raon 2020.11.04. 19:14:51

@Deansdale: cimbora, egy tipp, tiszta szívből - lehet néha egyértelműbb lenne mindösszesen annyit jelezni, hogy a legtöbb téma és érvelésfolyam manapság már egyre több elektrolitot tartalmaz.

Deansdale 2020.11.04. 19:42:01

@Raon: Na, ez most elszállt a fejem felett.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.11.04. 21:29:42

@Raon: @Deansdale: De az jó, ha elektrolit van benne, nem? Nekünk is van itthon vagy egy hektóval.

Wildhunt 2020.11.04. 21:45:15

@Deansdale: Hülyék Paradicsoma (Idiocracy) idézet.

Wildhunt 2020.11.04. 21:48:53

@VT 135: Csak itt a kommenterek között van min. 3 ember, aki tesz valamit: normális családot nevel. Ha az aktuális 20% csak ennyit tesz, 50 éven belül fordul a trend (persze ha sürgősen el nem b..sszuk, pld importálva 1000000 Ahmedet). A genderszak ugyanis nem szaporodik. Ha pedig 60 felett a szétbulikázott seggét csak a szeretetszolgálatok ápolják, még a kereszténységet is támogatni fogja...

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.11.04. 21:59:20

@Wildhunt: Mondjuk 1000000 Ahmeddel a progresszió még gyorsabban fordulni fog csak nekünk épp nem jó irányba.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.11.04. 22:06:09

@Sipi81: @Wildhunt: De ha egyszer haladni kell a korral, az evolúcióval nem lehet szembe menni, meg különben is, történelmi szükségszerűség. A széljobbos reakció sokkal félelmetesebb.

Deansdale 2020.11.04. 22:41:44

@Wildhunt: Azt tudom, csak azt nem hogy itt most mire vonatkozott...

Madarász Henrik 2020.11.04. 22:58:21

@csi szi: Úgy néz ki, már csoda kellene Trump győzelméhez, már csak 17 elektor kell Bidennek.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.11.04. 23:28:36

@don Fefinho: Akkor ezek szerint mi még az evolúció egy alacsonyabb fokán állunk?

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.11.04. 23:31:47

@Sipi81: Pont itt ezen a blogon, vagy még egy másik platformon (egyszer mintha migrált volna a blog) ecsetelgette az éppen akkori harcos feminista inkarnáció, hogy a ciszfehér macsóerőszakpénisz kihal, mint a dodók, mert kőkorszaki zárvány; és hogy ez milyen jó, bocsika, ilyen az evolúció. De hallottam ezt már élőben is.

MsIreneAdler 2020.11.04. 23:38:13

@Wildhunt: szerintem is ez a legtöbb, amit tehet az ember, hogy a gyerekeinek normális értékeket közvetít és felkészíti őket az életre, amennyire lehet, hogy gondolkodó, értelmes lények legyenek, ne pedig befolyásolható birkák. És nem csak a levegőbe kell beszélni, jó példát kell mutatni.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.11.04. 23:41:09

@don Fefinho: És mi lesz helyette? Ez?
youtu.be/_h2UB4IbQoU?t=75
(Jobb minőségben nem találtam sajnos.)

Raon 2020.11.05. 00:26:50

@Deansdale: arra gondoltam, hogy nem csodálom a kiégést, szerintem nem lehet ezt bírni erővel, hatezerötszáztizenhatodszorra is nulláról kezdve elmondani kb. ugyanazt. Miközben odaát a legtöbben (a legkülönfélébb korú-stílusú emberek tökugyanúgy) azzal jönnek, hogy azért az ő meglátásuk a jó, mert... elektrolitot tartalmaz.
Ekkora össz társadalmi (dezinformációs) zajszinten sajnos ezekről a dolgokról első menetben kb. ennyi megy át egy átlagos helyzetben egy átlagembernek. És ezen jól láthatóan a sok kilométeres kommenfolyamok sem változtatnak, de legalábbis Edlington hívőnek kell lenni ahhoz, hogy az ember lássa értelmét akár csak belekezdeni is.

(a félreértés elkerülése végett ezt inkább kikerestem... meg talán jobb is lesz ide zárásnak:
Poljakov: Még meggondolhatja, Edlington! 99 százalék, hogy nem ússza meg ép bőrrel.
Edlington: Már meggondoltam, Bob. Bízom az egy százalékomban!)

Deansdale 2020.11.05. 16:48:03

@Raon: Örök optimista vagyok, a kiégés csak átmeneti :) Bár ami azt illeti lehet hogy öregszem, ha ilyen kifejtős válaszokat igénylek akkor lehet hogy már az én szervezetemben is elkezdett felgyűlni az elektrolit :D

VT 135 2020.11.05. 20:58:01

Köszi a reakciókat! Sajnálom, ha valakit megbántottam, ugyanakkor nem fogok elnézést kérni, ha valakinek a pihepuha érzékeny lelkecskéjébe gázoltam (illetve nem gázoltam én sehová, de ezt így formálja át magának) - már többször is tettem erre jelzéseket és nem láttam érdemi reakciót rá. Úgyh, most valóban mindenkit, aki arra érdemes, seggbe akartam kicsit rúgni. Ahogyan a Sors/Isten/Univerzum is megteszi mindannyiunkkal, amikor nagyon elakadtunk és görcsösen kapaszkodunk a régibe, a múltba.

Ki vagyok én? H jövök én hozzá?! Senki. Ugyanaz, mint ti. Lehet, annyiban más - de nem több, nem jobb!! -, h több információm van, vagy a meglévő információkból komplexebben tudom értlmezni a világot, a folyamatokat, azok várható következményeit. Ez is csak egy képesség. Ugyanúgy, mint van, aki kiváló nyelvtanár, vagy szakács, vagy atomfizikus. Más dolgokban meg gyengébb vagyok. Pl. van még fejlődnivalóm abban, h úgy adjam át a tudásomat mások embereknek, h az számukra befogadható legyen.

Viszont tényleg annyi ideje gyűlt bennem azt itteni tehetetlenséget látva a düh, h le kellett írnom. Őszintén. Hátha el tudok indítani valami változást. Nem tennék így, ha átlag-tudatlan emberekkel lenne tele a fórum. Értetek, sőt magamért is haragszom, nem ellenetek.

Fogok még írni és válaszolni a kérdéseitekre, de ehhez kell egy kis idő.

VT 135 2020.11.05. 20:59:12

@Deansdale: köszi a konstruktív hozzáállást és a felkínált lehetőséget! Élni fogok vele, de kérek ehhez némi időt, amíg megfogalmazom, összerakom.
Megoldások mindig vannak. Lehetetlenség nincs, csak tehetetlenség.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.11.06. 01:41:22

@VT 135: Nincs harag, és szépen megfogalmaztad azt is, hogy nincs már hova fejlődni, hacsak nem a még fejletlenebbek saját szintre felhúzásának hatékonyságában. Én nagyon félek attól, hogy egyszer annyira meghaladjam önmagam, hogy utána már meghaladni való se maradjon - a mindent is tudás és a mindenisvótmá' stagnáló, steril statikussága és unalma az őrület maga, ami a pokolnál is rosszabb.

Wildhunt 2020.11.07. 18:59:31

@don Fefinho: Két dolog:
1. Ez a történelem legnagyobb választási csalása. Minimum 3 államban valahogy előkerültek egyben bedobott levélszavazatok az épp vesztésben lévőre. Minimum 2 államban többen szavaztak, mint ahányan regisztráltak.
2. Ezt bizonyítani is kell. Az után, hogy az egész média hitet tekk a mellett, hogy márpedig itt minden tisztességes volt.
Várom az eredményeket. De ha ez átmegy, akkor az USA-nak lőttek.

zriff 2020.11.07. 19:45:40

@Wildhunt: Trump úgy látszik még nem adja fel, de ha balosok eddig merészkedtek bármi elképzelhető, börtönbe zárathatják, de akár merényletet is követhetnek el ellene.

Az agyilag zokni biden egy báb lesz, ha meg teljesen leépülne, jön a helyettese. A balosok meg elkezdhetik gőzerővel terjeszteni, az összes agyrohasztó szarságot következményekre való tekintet nélkül. Jön a szép új orwelli világ.

DennisVT1 2020.11.07. 20:35:58

@zriff: Azért nem lesz olyan egyszerű szenátus és legfelsőbb bíróság nélkül.
2022ben midterm választások, ahol a demeknek lesz több vesztenivalójuk. Ha akkor elvesztik az alsóházat is, akkor elég nyomorék egy kormányzás lesz, ami tökéletes talajt készít elő a republikánusoknak 2024-re.

Azt már tulképp nem szeretném, h most Trump a bíróságon nyerjen. Abból csak lázongás lesz.

Wildhunt 2020.11.07. 22:19:19

@DennisVT1: 22 még messze van. Addig SleapyJoe kb. bármit aláír, vagyis olyan korlátozásokat vezetnek be a járványra, Kínára, meg az oroszokra hivatkozva, amilyet akarnak.
Valószínűleg megint kézbe veszik Európát is, vagyis jó eséllyel nekimennek a német-orosz gázvezetéknek, megint beindítják az ukránokat, stb.

DennisVT1 2020.11.07. 23:03:06

@Wildhunt: NEm ismerem ennyire az amerikai jogrendet, de mindenhol azt olvastam, hogy a szenátus támogatása nélkül nem nagyon lehet átfogó nagy dolgokat átverekedni.

csi szi 2020.11.08. 00:53:37

@DennisVT1: Legyen. Égjen Amerika, inkább mint hogy nálunk és a lengyeleknél szervezzék a puccsot. Akkor talán nem lesz idejük velünk foglalkozni.

-JzK- 2020.11.08. 01:21:35

Kezdemenyezni kene az amcsi Legfelsobb Birosagnal, hogy a felmerult aggalyok miatt rendelje el a valasztas megismetleset Nevadaban, Pennsylvaniaban, Wisconsinban, Michiganben, Arizonaban es Georgia-ban... 6-3-as tobbseggel siman megtehetne.
Hasznaljak fel az osztrak AB erveleset az elnokvalasztas megismetleset elrendelo dontesebol, miszerint a puszta aggaly elegendo ok, hogy a demokratikus intezmenyrendszerbe vetett bizalom okan indokolt a valasztas megismetlese ezekben az allamokban.

-JzK- 2020.11.08. 01:29:55

Most nézem, minden államban, ahol Biden fordított, ugyanazt a választási szoftvert használták: Dominion Voting Systems

Wildhunt 2020.11.08. 09:54:27

@DennisVT1: van egy olyan furcsaság benne, hogy kéthetes időtartamra az elnök szinte bármilyen rendeletet hozhat ami nem alkotmányellenes.

2020.11.08. 15:34:42

Támogatókat keresek a Rednecks vs Zombies nevű számítógépes játék kifejlesztéséhez.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.11.08. 20:39:55

@Wildhunt: "bármilyen rendeletet hozhat ami nem alkotmányellenes."

Mint a Bikini dalban, mindent szabad ami nem tilos!

Wildhunt 2020.11.08. 21:00:53

@don Fefinho: hát kB. Pld. két hétig szabadon rendelkezik a hadsereggel is.

Deansdale 2020.11.09. 07:41:51

@-JzK-: Érdekes módon mindig Biden a hibák és tévedések és bugok kedvezményezttje, meg a halottak is valahogy őt szeretik jobban. De amúgy nem volt semmi csalás...

csi szi 2020.11.09. 09:12:31

@Deansdale: Hát ha ilyen Rudyhoz hasonló ügyvédekkel akarja Trump bizonyítani a csalást, sok esélyt nem adnék neki. Aki Philadelphiában tévedésből egy kistraktorokkal és hasonlókkal foglalkozó kültelki áruház elé, egy szexshop szomszédságába szervezi a sajtótájékoztatóját a hotel helyett (Four Seasons a neve mindkettőnek) és ezen röhög most a progresszív oldal...
Valaha rendet tett NY polgármestereként, de már 2001-ben is eléggé le volt épülve (csak ismételgetni tudta, hogy nine-eleven), azóta meg eltelt 19 év.

zriff 2020.11.09. 09:51:56

@Deansdale: Kicsit férfijogi témához. Jonny depp peréről olvastál, a bíróság úgy nyilvánította bűnösnek, hogy a bizonyítékait, miszerint amber heard volt a bántalmazó nem is vették figyelembe.

Deansdale 2020.11.09. 10:31:27

@zriff: Mondjuk itt nem őt nyilvánították bűnösnek, "csak" a rágalmazási perét dobták ki a Sun ellen, de ez még így is nevetséges. Tényleg egy bohócvilágban élünk, már a jogrendszer is egy vicc. A bírói objektivitás úgy vált köddé mintha sosem lett volna alapvető eleme a civilizált bíráskodásnak, idióta bulvár showműsor lett a bírósági eljárásokból ahol a bíró személyes szimpátiai vagy ideológiai kötődései döntik el, hogy milyen ítélet születik.

Borathan 2020.11.09. 14:06:45

@Deansdale:
joe Bidenről nem akarsz írni egy posztot? Meg az alelnökéről? Meg arról, mi várható a következő négy évben?
Szerény véleményem szerint nem lesz itt akkora progresszív fordulat, mint amekkorában most sokan reménykednek. Joe bácsi még akkor szocializálódott, amikor a Demokrata Párt volt a rasszista párt, és az Kamala Harris is inkább egy rendpárti személy, aki füves cigiért is lesittelte a feka srácokat.
Szerintem ezzel a két személlyel megpróbálták kifogni a szelet a demokraták radikális irányzatának vitorlájából

csi szi 2020.11.09. 15:03:16

@Borathan: Kiengedték a szellemet a palackból, azt pedig valamivel le kell csendesíteni. Jelképes intézkedések lesznek, folytatódik a szobrok, emlékművek eltávolítása, az átnevezések, szent feketék kultusza, woke ideológia tolása. A gazdasági alapokat nem akarják bolygatni nyilván, komenizmus nem lesz, helyette identitáspolitikával kell a tömegeket megosztani, láthatóan ez az irány.

Kűlpolitikát illetően, Orbánék várhatják a szívatást, az ellenzék már repesve várja az amerikai felszabadítókat.

Deansdale 2020.11.09. 16:54:57

@Jerabekné: És milyen individualista javaslatod van a probléma megoldására? Ja, semmilyen. Az individualizmus kurvajó dolog amíg egy civilizált, klasszikus értelemben liberális, értékrendjében homogén társadalomban élsz ahol nem szerveződnek csoportok amik ártani akarnak a csoportjukon kívülieknek, de ezt már bebuktad, ennek az ideje legalább 20 éve lejárt nyugaton. Az üres gúny semmit nem ér amíg túl hülye vagy megoldási javaslatot tenni. Magyarázd már meg AOC-nak, hogy ostobaság amit csinál, mert a kocka mindig megfordul... Istenem, az agymosott hülyéknél nincs fárasztóbb.

Addig is jó lenne ha elgondolkodnál azon, hogy milyen célból jöttek létre a szakvszervezetek, bár gondolom nálad az is ostoba törzsizmus.

Deansdale 2020.11.09. 17:00:19

@Borathan: Posztot nem tudom, talán ha lesz rá időm. Biden és Kamala szerintem abszolút a háttérhatalom bábjai, semmilyen személyes hatalmuk nem volt és nem is lesz soha, szóval ha Kamala is lesz az elnök legföljebb végrehajtja a rócsildok utasításait.

Ami valószínűleg a szokásos lesz: ha Trump elfogadja hogy veszített akkor alábbhagy a kardcsörtetés (legalábbis a felősbb szinteken), nem lesz semmilyen felelősségrevonás vagy bosszú, csak szép csöndben tolják tovább a nyufati világot a kultúrmarxista szakadék felé. Lassan de biztosan húzzák tovább balra az overton ablakot, normalizálják a hülyeséget és teszik üldözötté a normalitást, és közben megszilárdítják a hatalmukat a közösségi médián, a szórakoztatóiparban, stb.

Persze ez csak az amit én a legvalószínűbbnek gondolok, aztán lehet hogy mégis megpróbálnak bekeményíteni, ki tudja. Nem hiszem, hogy már most annyira győztes pozícióban éreznék magukat, de ki tudja...

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.11.09. 17:02:33

@Deansdale: Össze fog omlani a dollár, és vele minden más nemzeti valuta is, amiknek a jegybankjai dollárban tartalékolnak.

zriff 2020.11.09. 18:11:42

@csi szi: Hogy a gazdaság ugyanúgy marad sajna téves. Keress rá: the great reset fourth industrial revolution.
A régi szabad demokratikus világnak így vagy úgy annyi.

Deansdale 2020.11.09. 18:37:06

@zriff: Na igen, szép nyugodtan haladnak a great reset megvalósítása felé, mégpedig teljesen nyíltan.

csi szi 2020.11.09. 20:30:13

@Deansdale: Nem nagyon hiszek ebben a great resetben. Akkor a saját vagyonuknak is kampó lenne.

Wildhunt 2020.11.09. 21:59:47

@csi szi: Akkor nem, ha előtte sikerül hatalomra konvertálni.

KalmanBlog 2020.11.09. 23:36:32

Habkönnyű Meme poén :-) presidents before and after their terms: 9gag.com/gag/avzqY5b

Deansdale 2020.11.10. 07:44:56

@csi szi: A világgazdasági fórum hirdeti a saját honlapján, nem valami alusapkás elmélet. Amúgy az nincs odaírva, hogy a terv a hatalmi elitre is vonatkozna, valószínűleg csak a pórnépre :)

Glokta 2020.11.10. 13:36:06

@Deansdale: Igen, ezek kamuk. Érdekes, hogy valahogyan a republikánusok Floridában, Ohióban, Iowában - ahol nyertek - nem találtak "csalásokat"... :)
Egyébként ezek az államok voltak azok, ahol kezdetben a levélszavazatokat számolták össze és a demokraták vezettek, de a végén megfordították a republikánusok (kb. hasonlóan, mint ahogy a Midwestet megfordították a demokraták).
Itt nem csaltak a levélszavazatokkal? Vagy csak ott csaltak a levélszavazatokkal, ahol utólag számolták össze őket? Ez utóbbi azért lenne érdekes, mert Michiganben vagy Wisconsinban a republikánus törvényhozás utasította el azt, hogy a választás előtt összeszámolják a levélszavazatokat...

A demokraták is tudnának ilyeneket találni, csak ők azért nem teszik, mert ők nyerték az elnökválasztást.

2018-ban, amikor a várthoz képest leszerepeltek, az ő szélsőbalos szárnyuk is csinált hasonlót, és végül 1, azaz 1 körzetben sikerült elérniük az új választást, de azt még simábban vesztették el mint az eredetit.

Nézd meg ezt a videót, elég vicces a mai események fényében: twitter.com/TheDailyShow/status/1325951831667699712

Glokta 2020.11.10. 13:55:01

@Deansdale: és nem is arról van szó, hogy nem volt semmilyen "csalás". Választási csalás mindig van és mindig is lesz, lehetetlen elkerülni, hogy valaki ne tudja kijátszani a szabályokat.

A kérdés az, hogy ez rendszerszintű-e (vagyis pl. van-e egy demokrata terv több körzetben a csalásra) vagy csak egyedi esetek vannak, illetve elegendő-e a mértéke a választás eredményének megfordításához.
Egyelőre néhány egyedi eset az, amiről komolyabb bizonyítékok vannak, és ezek mértéke biztos nem elég az eredmény megfordítására (úgy általában, tízezres nagyságrendű szavazatkülönbséget kb. lehetetlen megfordítani).

Sarah Corrihernek pedig sok sikert kívánok...

Deansdale 2020.11.10. 14:04:12

@Glokta: Már meg ne haragudj de nagyon beteg ez az érvelés, minden gerinces embertől többet várnék. Ha az én pártom csalna így, legalább lenne bennem annyi tisztesség hogy azt mondanám az ellenfeleknek: hát bocs, így jártatok. Mentegetni a menthetetlent, úgy tenni mintha nem lenne teljesen nyilvánvaló a csalás, szerintem nagyon ótvar dolog.

A "levélszavazás megfordította" érv a legalja, mikor a szavazatszámláló irodából kiküldik a megfigyelőket, beragasztják az ablakokat(!!!), aztán addig-addig "találnak" egyre újabb zsákokat tele Biden-levélszavazatokkal amíg végül ő nem nyer, részvételi rekordokat döntögetve, olyan helyeken ahol mikor Bidenék 2 hete ott turnéztak még a tücsökciripelés sem volt kíváncsi rájuk.

Az meg aztán már a pöcegödör legaljánál is lejjebb van, hogy a libsik gúnyolódnak, próbálják összehasonlítgatni a saját gerinctelen nyomorultságukat a jobbosok jogos felháborodásával. A tweet amit linkeltél tipikusan ilyen tróger faszság. A "demokraták" (pffff) 2016 óta nem tudják elfogadni hogy Hillary veszített, szó szerint puccsot szerveztek Trump ellen, most meg próbálnak úgy tenni mintha ez ugyanolyan lenne mint hogy Trump nem fogadja el a nyilvánvaló csalással született eredményt.

Növessz gerincet, ember. Komolyan. Többet várok tőled. A nyugati civilizáció történetének legnagyobb választási csalását láttuk, többszázezer dokumentált esettel, nekem egyetlen balos se jöjjön gúnyolódni, hogy mi vagyunk paranoiások vagy következetlenek. A jobboldal amúgyis évek-évtizedek óta a csalási lehetőségek felszámolásáért küzd, a balosok meg a fenntartásukért - ha ez nem nyitja fel a szemed akkor örökre vak maradsz. Persze ha kizárólag a balos médiából tájékozódsz, akkor agymosott droid maradsz, ez már csak ilyen. Szerintük teljesen normális, hogy egy-egy államban többszázezer rég halott ember szavazott (természetesen levélben, Bidenre), vagy hogy videók vannak amiken balos szavazóköri tisztségviselők Trump szavazatokat égetnek. BASZOD. Az ég faszának a szerelmére, emlékezzetek már vissza hogy valamikor tisztességes emberi lények voltatok, és szégyelljétek el magatokat végre.

www.bitchute.com/video/ea9fb4cB4Yhn/

Deansdale 2020.11.10. 14:08:44

@Glokta: Magyarországon voltam szavazóköri delegált, aki itt konkrétan a választás közben csal az minimum Tom Cruise-féle titkosügynök. A mi választási rendszerünk a tökéletes isteni fény a fostalicska amerikai rendszerhez képest, amitől egy közepes banánköztársaság is kínosan érezné magát. De persze míg a republikánusok évtizedek óta erőltetik a reformját, a demokraták mindig visszautasítják ezt, pl. olyan vádakkal hogy niggerektől igazolványt kérni rasszizmus lenne. Már ennyiből vígan tudhatod merről fúj a szél.

Glokta 2020.11.10. 15:00:36

@Deansdale: Minden egyes szavazókörben vannak republikánus szavazatszámlálók és poll watcherek, a szavazatok összeszámlálásánál lehetetlen csalni.
A kérdéses esetben az ablakokat meg azért zárták be, hogy megakadályozzák, hogy tömegek elkezdjenek beáradni (már így is 134 republikánus poll watcher volt a szobában, ez a felső limit) és/vagy videózni a szavazatszámlálást, azt, hogy kire adták az emberek a szavazatukat, mert az ILLEGÁLIS.

Nem csak balos oldalakat (ahol ugye már a Fox News is balos) követtem, hanem ránéztem 10-20 csalási vádra, posztra és megcáfoltam őket, aztán rátaláltam erre a Twitter oldalra, amely kb. minden népszerűbb csalási vádnak leírja a cáfolatát: twitter.com/Ike_Saul/status/1324435797374808066

A magyar választás közben ugyanúgy nem lehet csalni.
Viszont ami azt illeti, a levélszavazatokkal jóval KÖNNYEBB csalni, mint az USA-ban. Ugyanis Mo-n semmilyen módon nem ellenőrzik a levélben szavazók személyazonosságát, nem ellenőrzik, hogy stimmel-e az aláírás (mert nincs is módszer, ahogyan le tudnák ellenőrizni, szemben az USA-val).
Emellett a Fideszt támogató RMDSZ-nek megvan kb. az összes "honosított" külhoni magyar állampolgár személyes adata, így simán lehetséges lenne, hogy helyettük töltenek ki szavazólapokat és küldik el.
Természetesen nem gondolom, hogy ilyet tettek volna, mert szerintem egy ilyen nagyságrendű csalást nem lehet végrehajtani anélkül hogy valaki kibeszélne (ahogy a demokraták közül is elég sokan kibeszélnének), de attól még az elvi lehetőség sokkal inkább megvan, mint az USA-ban.

Na meg az is érdekes, hogy a választások előtt egyes lakcímekre százas nagyságrendű ukrán-magyar kettős állampolgárt jelentettek be, akik valójában nem ott éltek: index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/04/04/tomegesen_jelentettek_be_a_kettos_allampolgarsagu_szavazopolgarokat_az_ukran-magyar_hatarnal/
Természetesen ez sem bizonyíték a csalásra (mondjuk arra, hogy azért jelentették be őket ezekre a címekre, hogy onnan könnyen szavazhassanak a Fideszre), de ez is van legalább ugyanannyira "gyanús", mint a republikánusok vádjai.

Glokta 2020.11.10. 15:17:41

@Deansdale: Ami az ID megkövetelését illeti, kb. minden kutatás arra jutott, hogy nincs bizonyíték arra, hogy az ID-t nem megkövetelő államokban komoly választási csalásokat tudnának elkövetni, viszont az ID megszerzésének költségei akár az ezer dolláros nagyságrendet is elérhetik, és ez a szegények jelentős része számára akár nehézséget jelenthet.

Szerintem ezt az ügyet a legjobb az államokra hagyni (egyébként a most vitatott csatatérállamok jelentős részében - Wisconsin, Arizona, Georgia - most is kötelező ID-t bemutatni), az ID általános megkövetelésének akkor lenne alapja, ha szövetségi szinten próbálnának minél többet megtenni azért, hogy a teljes népesség rendelkezzen ID-val.

Deansdale 2020.11.10. 16:35:08

@Glokta: "Minden egyes szavazókörben vannak republikánus szavazatszámlálók és poll watcherek, a szavazatok összeszámlálásánál lehetetlen csalni."

Vannak a francokat, te összekevered az amcsit a magyar rendszerrel. Elvileg *lehetnek* jelen független megfigyelők, igen, de sok helyen ezeket egyszercsak kizavarták, illetve olyan távolságra küldték ahonnan már gyakorlatilag nem láttak semmit.

Amúgy van egy rossz hírem: ahogyan a republikánusoknak semmit nem ismernek el bizonyíték nélkül, úgy az "ellenbizonyításoknak" sincs semmilyen meggyőző ereje, az ugyanis hogy Isaac Saul szerint Detroitban "helyes volt" hogy mindenkit kizavartak és leragasztották az ablakokat KIBASZOTTUL NEM BIZONYÍTJA HOGY NEM TÖRTÉNT CSALÁS. Ezt imádom a, fogalmazzunk diplomatikusan: naív emberekben, hogy az egyik oldalról kőkemény fizikai bizonyítékot követelnek, a másik oldalról viszont bizonyító erejűnek fogadnak el tök értelmetlen szubjektív gondolatmeneteket.

"Ami az ID megkövetelését illeti, kb. minden kutatás arra jutott, hogy nincs bizonyíték arra, hogy az ID-t nem megkövetelő államokban komoly választási csalásokat tudnának elkövetni"

Ezt még ha igaz lenne sem fogadná el semmilyen normális ember, hacsaknem valami előnyt remél tőle... Semmi értelmes oka nincs lemondani a választópolgárok hiteles azonosításáról, és az sem ilyen ok hogy egyes felmérések szerint (amik amúgy olyanok mint Churchill statisztikái: csak annak hiszek amit én hamisítottam) ha nem azonosítják az állampolgárokat akkor sincs sok csalás. Totál komolytalan.

De hagyjuk is a hülye részleteket, pl. a Projekt Veritas videókat, te komolyan be akarod mesélni nekem, hogy Biden 10 millióval több szavazatot kapott mint Obama 2012-ben, és így minden idők legtöbb szavazattal megválasztott amerikai elnöke lenne? Az a korrupt, demenciás, gazdag fehér vénember akire senki nem szavazott önmagáért, kizárólag a Trumpgyűlölők pártolták? Az, akinek a kampányüléseire jóformán még a saját stábja sem ment ki? És minden idők egyik valóban legnépszerűbb elnökénél, Obamánál, 10 millióval több szavazatot kapott rekord részvételi arányokat produkálva? Mindezt úgy, hogy kb. 4 államon múlott a dolog, ahol egytől egyig az utolsó pillanatban tapasztalt ~százezres szavazatugrásokkal előzte be Trumpot? Ez az egész még viccnek vagy mesének is gyenge lenne, de hogy a balosok úgy tesznek mintha elhinnék hogy minden rendben volt, csak azért mert a szitu nekik kedvez, áh, hagyjuk. És akkor jön a duma, hogy az bizonyítja hogy nem történt csalás hogy az említett 4 állam kormányzata már a választás másnapján kijelentette, minden fair volt és nem találtak kifogásolnivalót - holott még nyomozni sem volt idejük, egy újraszámlálás sem történt, úgyhogy ezzel gyakorlatilag csak még inkább inkriminálják magukat. Az egyik ilyen helyen az államügyész előre bejelentette hogy Biden fog nyerni, bakker.

Komolyan, hagyjuk, szánalmas az egész.

Glokta 2020.11.10. 18:34:33

@Deansdale: "Vannak a francokat, te összekevered az amcsit a magyar rendszerrel. "
Bocs nem szavazatszámlálók, de majdnem mindenhol van legalább 1 republikánus és 1 demokrata election judge és mindenhol vannak megfigyelők, Detroitban azért zárták be az ablakokat és küldték ki az embereket, mert bőven túllépte az engedélyezettet a megfigyelők száma. (Ebben elég biztos vagyok, mivel van ismerősöm, aki ott volt.)

"De hagyjuk is a hülye részleteket, pl. a Projekt Veritas videókat, te komolyan be akarod mesélni nekem, hogy Biden 10 millióval több szavazatot kapott mint Obama 2012-ben, és így minden idők legtöbb szavazattal megválasztott amerikai elnöke lenne?"
A Project Veritas videói az egyetlenek, amelyek valóban érdekesek lehetnek, ezt egyébként maga Isaac Saul is megemlíti.
Ami azt illeti, simán el tudom hinni, hogy Trump 2-3 millióval és Biden 10 millióval több szavazatot kapott mint Obama 2008-ban, miután
1) a média kb. mindenkit arra buzdított, hogy szavazzon
2) egyharmada leginkább a 'korrupt szocialista' demokraták, kétharmada leginkább a 'szociopata autokrata' Trump ellen hangolta az embereket
3) és a levélszavazás révén (főleg a demokraták) olyanokat is el tudtak érni, akiket korábban nem (mert sokaknak jóval egyszerűbb volt elküldeni egy levélszavazatot, mint elmenni szavazni és hosszú órákat sorban állni).

2002-ben is elég furcsának tűnhetett, hogy a sótlan Medgyessy olyan sok szavazatot kapott, sokkal többet, mint bármikor azelőtt, de mégis megtörtént (mondjuk akkor még az MSZP "vásárolt szavazatokat" falun úgy, ahogy a Fidesz ma).
A gyűlölet és az elitellenesség gyakorta erősebb hajtóerő lehet a szavazásra, mint a karizma és a meggyőzőképesség, csak a média és a jelöltek korábban kevésbé mentek rá az előbbire, de mostanra a korábbi "egyezség" teljesen felbomlott. :(
Nem sokan láthatták, hogy ez lesz az FCC Fairness Doctrine eltörlése után nagyjából 30 évvel...

Na de mindegy, úgysem fogunk egyetérteni.

2020.11.10. 20:48:00

Dr. Taylor Marshalltól két jó video:

How Trump still wons in 4 steps
youtu.be/6iKfnKxqHgY

Trump comeback: Arizona and Georgia are "toss-up" again
youtu.be/qJKJ-nuggTU

Ez is nagyon jó Tucker Carlsontól:
youtu.be/R5ki6S-WsKU

Szeretném látni az SJW-k arcát, ahogy hetek nagyképű ünneplése után kiderül, hogy Trump nyert mégis.

Akinek kenyere, imádkozzon Amerikáért, hadd láthassam. :-)

Deansdale 2020.11.11. 08:53:41

@Glokta: Magáról a választásról már nem is akartam vitázni, de a média szerepét még meg kell hogy említsem.

"egyharmada leginkább a 'korrupt szocialista' demokraták, kétharmada leginkább a 'szociopata autokrata' Trump ellen hangolta az embereket"

Az arányokat kissé máshogy látom, tekintve hogy immár az EGYETLEN mainstream nem-balos csatorna, a Fox is balos lett. Ahogy sokan mondják, eljutottunk oda hogy a Fox csak "CNN light", egyedül Tucker Carlson van rajta valódi konzervatívként, mindenki mást már kirúgtak, letiltottak, elhallgattattak, és most pl. a Fox az elsők között volt akik kihirdették hogy Biden nyert és Trump húzzon a fenébe, illetve hogy nem történt semmi csalás, az csak valami tökkelütött konteó. Azért a balosok ősellenségétől, a vérjobbos Foxtól nem ezt várnád... Persze ott is megtörténtek a személycserék a vezetőségben, és szép lassan átformálódott a csatorna, a jelek már évekkel ezelőtt láthatóak voltak, ahogy az öreg Murdoch közeledik a koporsóhoz és a gyerekei kezdték átvenni az iárnyítást.

Most nagyjából az OANN meg a Newsmax van ami nem szélbal, bár a Newsmax-ról csak hallottam, afelől nem vagyok biztos - ráadásul mindkettő feltörekvő apróság a nagyokhoz képest, még úgy is hogy a Newsmaxnak állítólag egyre jobbak a ratingjei.

Amúgy felfoghatatlanul orwelli, hogy gyakorlatilag a teljes média és a teljes szocmédia (ott is egy-két mikrokivétellel mint a Gab) izomból tolja a balos propagandát és szabotálja a jobbos kommunikációt, mindent törölnek és bannolnak ami nem tetszik nekik, ha csak kényes kérdéseket teszel fel máris repülsz. Jól mondják sokan, ez egy háború, amiben az egyik legfontosabb lépés az ellenség kommunikációjának megbénítása, és ezt a baloldal szépen végre is hajtotta. Trump talán léphetett volna valamit 2-3 éve mikor már rég nyilvánvaló volt ez az egész, pl. amikor elkezdték őt is cenzúrázni a twitteren, de nem lépett, és most itt tartunk.

Ebből mondjuk azt kellene meglátnod, hogy a progresszívek a 21. század fasisztái, nem érdekli őket sem Isten, sem ember ha a hatalomról van szó, eltipornak bármilyen emberi jogot vagy akár a demokráciát ha attól remélik a végleges győzelmet. Persze Alinsky óta tudják, hogy a legjobb taktika mindig az ellenfelet vádolni azzal amit ők csinálnak, úgyhogy bár szó szerint mindenkit letúrnak a netről aki nem tetszik nekik, és már szervezik a konzervatív szavazók "felelősségre vonását", azért a szólás- meg a sajtószabadságot Trumptól vagy épp Orbántól kell félteni, vágod. Ahogy Puzsér is mondta, jelenleg az a fő kockázat hogy Orbán megveszi a facebookot kilóra. Az USA-ban immár nincs egyetlen nem-progresszív mainstream médiacsatorna sem, ezen merengj egy kört.

Glokta 2020.11.11. 15:50:00

@Deansdale: A Fox nem lett balos, attól, hogy a híradóba nem hazudnak választási csalást (de pl. a különböző műsoraikban - nem csak Tucker Carlsonéban - a meghívottak jelentős része választási csalásról beszél), még nem válnak balossá (bár az igaz, hogy bekerült néhány balos riporter). Majd nézd meg, milyen hevesen támadják a demokrata vezetést...
Ami meg az egyharmadot - kétharmadot illeti, azt komolyan gondoltam.

Ugyanis az emberek kb. egyharmada erősen republikánus, és ők a Foxon és néhány egyéb oldalon (Breitbart, Newsmax) kívül elsősorban youtubereket és egyéb konzervatív influenszereket néznek, akik szintén egyfajta "média", és balos-liberális médiákat nem igazán követnek, egyféle "konzervatív buborékban" élnek (de ez igaz egy másik 40%-ra is, aki kb. csak a "balliberális médiából" tájékozódik).

A szociális médiákból pedig igazából csak a Twitter az, amire egyértelműen ráfogható, hogy diszkriminál a konzervatívok ellen, a Facebook esetén erre egyáltalán nem látok bizonyítékot. Sőt, valójában ezeknek a szociális médiáknak (különösen a Fb-nak) a megjelenésével a konzervatívok jól jártak, sokkal nagyobb elérést kapott az alternetív média és a különböző konzervatív "sztárok".

Ennek bizonyítására csak nézz rá a Facebook top 10 poszt listájára napról napra:
twitter.com/FacebooksTop10
Kb. a 70-80%-a konzervatív személyiségtől/portáltól származik. Bár összességében (ha nem csak a legsikeresebb posztokat/híreket vesszük figyelembe) alighanem kiegyenlítettebb a helyzet, de nekem egyértelműen úgy tűnik, hogy a konzervatívok egyáltalán nincsenek hátrányban a Fb-on.

Ami pedig Orbánt illeti, nyilván nem veszi meg a Fb-ot. :)
Vele kapcsolatban a legnagyobb veszély pillanatnyilag, hogy a hatalmát úgy próbálja bebetonozni, hogy az emberek egy részét kvázi nyílt szavazásra kényszeríti.
www.parlament.hu/irom41/13679/13679.pdf 35.(3) szerint "Nem sérti a szavazás titkosságát, ha a választópolgár a szavazólapról magáncélra képfelvételt készít."
Na most nem akarok vészharangokat kongatni, de sajnos Mo-n gyakorlat (egyébként nem csak most, egy-két sztori alapján úgy tudom 94-98' közt is az volt), hogy egyes közalkalmazottaknak/közmunkásoknak kvázi parancsba adják (természetesen nem szó szerint), hogy szavazzanak a kormánypártra, ha meg akarják őrizni a munkájukat - persze eddig nem tudták ellenőrizni, kire szavaznak, de mostantól, ezen módosítás segítségével ez könnyen lehetségessé válik. :(

Deansdale 2020.11.11. 16:58:49

@Glokta: "A Fox nem lett balos, attól, hogy a híradóba nem hazudnak választási csalást"

Úgy érzem szándékosan szórakozol velem. Egyrészt nem kellene erről semmit "hazudni", tény hogy számtalan csalás történt, másrészt nem attól balos valami hogy egy témában egy műsorban mit mondanak, a Fox teljes mellszélességben ment el balra nagyon kevés kivétellel. Pl. a múltkor valami fószer Sorosról beszélt és élő adásban lelőtték, de ez csak szösz, apró példácska amiből van kismillió.
www.msn.com/en-us/news/politics/fox-news-shuts-down-newt-gingrich-for-linking-george-soros-to-violent-protests/ar-BB197NKl

A hangvétel a lényeg, és abban a Fox immár alig különbözik a CNN-től. Nem véletlen, hogy Trump, meg úgy általában a konzervatívok is temetik a Foxot.
www.bitchute.com/video/l7sQGfTyAUQk/
www.youtube.com/watch?v=fLApIrEjud0
www.washingtonpost.com/media/2020/11/10/newsmax-fox-news-trump-tweets/

"Ami meg az egyharmadot - kétharmadot illeti, azt komolyan gondoltam."

Ja, csak rosszul. Van, hogy téved az ember :)

"Ugyanis az emberek kb. egyharmada erősen republikánus, és ők a Foxon és néhány egyéb oldalon (Breitbart, Newsmax) kívül elsősorban youtubereket és egyéb konzervatív influenszereket néznek, akik szintén egyfajta "média""

Ezek az emberek most a Fox elvesztésével és a Breitbart google általi ecnzúrájával egyre kijjebb szorulnak. Szerinted az normális, hogy a két politikai gigamozgalom egyikének hívei a mainstream média 50%-áról gyakorlatilag a net peremvidékére (bitchute, gab, ilyenek) szorultak, mert a másik oldal egyszerűen minden más platformot benyelt és mindenhol cenzúrázza az ellenfeleit? SZERINTED EZ NORMÁLIS?

"a Facebook esetén erre egyáltalán nem látok bizonyítékot"

Na persze, ha eltekintünk attól hogy szinte minden jobbos arc és rengeteg szervezet tiltva van, akkor nincs is bizonyíték ilyesmire. Most pl. a StopTheSteal csoportot bannolták, mert ugye választási csalásról beszélni 'fake news'...
nypost.com/2020/11/05/facebook-bans-popular-stop-the-steal-conspiracy-group/

A fész még Mo-n is izomból tiltja a konzervatívokat, pl. legutóbb a Mi Hazánkot.
nepszava.hu/3097052_ledaralta-a-facebook-a-mi-hazank-kozossegi-profiljat
De persze ez nem gond, hiszen ők szélsőségesek, ugye?

"twitter.com/FacebooksTop10"

Ez csak annyit bizonyít, hogy ez a pár ember nincs letiltva, emellett naponta tilthatnak ezer más személyt/szervezetet, és meg is teszik.
www.breitbart.com/tech/2019/05/02/facebook-blacklists-prominent-conservatives-including-paul-joseph-watson-laura-loomer/
Jól megfigyelhető volt már 2-3 éve is, hogy ez tényleg information warfare a progresszívek részéről, gondosan eltüntettek mindenk nem-progresszívet aki kezdett egy kicsit is népszerű lenni a weben, Alex Jonestól PJW-n át Lauren Southernig, és sokszor nem csak szocmédián, hanem a bankrendszert is bevetve. Egy-egy ilyen figura törlésével az általuk létrehozott kommunikációs csatornákat is megszüntették, jelenleg a jobboldal mikroszkopikus kis erecskéken tud csak kommunikálni, és azok is folyamatos támadás alatt állnak.

Emellett ott a folyamatos g*cizés, hogy a még le nem tiltott konzervatívok posztjait mindenféle figyelmeztetések mögé rejtik, hogy "félrevezető tartalom", meg ilyenek.

Amúgy nem tudom emlékszel-e, pár éve szóba került hogy Zuckerberg indul az amcsi demokrata primary-n... Ennyit erről.

"http://www.parlament.hu/irom41/13679/13679.pdf"

Na látod én mint gerinces ember nem hazudom azt, hogy nincs itt semmi látnivaló és csak a balosok hülyék, hanem azt mondom, hogy igen, ez egy kiskapu, aminek egy normális világban nem szabadna léteznie. Kár, hogy a normális világnak már a lehetőségét is rég lerombolták a progresszívek, ahogy az épp most az USA-ban látható. Ha a között kell választani, hogy Orbán, vagy a globalista/progresszív erők, akkor inkább Orbán, és szép lassan elérték hogy kezd nem érdekelni milyen eszközökkel tartja távol a hatalomtól a progresszíveket. Teljesen nyilvánvalóan minden erővel azon vannak hogy maguk alá gyűrjék a világot, teljesen nyíltan beszélnek a globális terrorról amiben tartani akarnak minket, szóval elmehetnek a jó büdös picsába. 10, talán 20 éve még legitim politikai ellenfelekként kezeltek minket és többé-kevésbé tisztességes volt a verseny - mára ebből vérre menő hatalmi harcot csináltak amiben a végcéljuk az orwelli csizma a lábukon ami örökké a mi arcunkba tapos, szóval azt hiszem a finomkodást elfelejthetjük. Hogy Orbán, Toroczkai vagy bárki más van hatalom aki ellentart ennek az őrületnek, engem hidegen hagy, szóval ha épp Orbán, akkor ő, leszarom.

Amúgy kurvanehéz úgy vitázni, hogy félinformációk alapján hozzávetőleges ekvivalenciát állítasz a két oldal közé, ami a valóságban kurvára nincs ott. A fész mint semleges platform... Anyám... Csak olyan gondolhat ilyet aki alapvetően vérbalos forrásokba helyezi a bizalmát és minden mást elutasít mint jobbos hülyeséget.

Deansdale 2020.11.11. 17:35:32

@Glokta: Ez csak egy kis része annak, hogy miért alakult át a Fox:
news.gab.com/2020/11/08/stop-watching-fox-news-the-era-of-television-news-is-over/
Az érdekes kérdés az, hogy hogyan kerül Paul Ryan a Fox igazgatótanácsába...

Ha a gab nem tetszik itt az eredeti amire utalnak:
www.businessinsider.com/paul-ryan-position-fox-board-reign-in-trump-report-2019-9

zriff 2020.11.11. 18:16:22

@Glokta: A balos totalitárius diszkriminációra jó példa, hogy már a színes bőrűek is ellenségek, sőt fehérek, ha nem rájuk szavaznak pl: www.metazin.hu/index.php/item/3963-etnikai-terkep-csata-utan

Deansdale 2020.11.11. 19:11:48

@-JzK-: Ez tökéletesen igazolja amit a minap állítottam, hogy a republikánusok a csalási lehetőségek megszüntetését akarják, a demokraták meg a fenntartásukért. Ez egyben el is árul mindent amit a helyzetről tudni érdemes.

Deansdale 2020.11.12. 07:39:39

What Is Happening To Fox News?!
www.youtube.com/watch?v=cfsNVRpdBp0
A kommentek eléggé egyhangúak...

2020.11.12. 08:21:19

@Deansdale: Találtam egy térképet, miszerint ha normálisan tájékoztatna a sajtó, kb. így nézne ki egy választási térkép most:

theepochtimes.com/assets/uploads/2020/11/11/ElectionHome_Map_Mobile_Nov11_5.jpg

Deansdale 2020.11.12. 08:44:04

@Gazellla: Na ja, ha bármelyikük is valóban függetlenobjektív lenne, ahogy folyamatosan hangoztatják magukról...

2020.11.12. 11:21:47

@Deansdale: Nos, igen, függetlenséget ne várj a hatalomtól, se a lakájmédiájától. Se itthon, se az usában.

Egyébként pont ennyire fel voltak háborodva az ellenzékiek, amikor a fidesz úgy rajzolta át a választási körzeteket, hogy a szavazatok 52%-a kétharmados parlamenti többséget jelentsen számukra. Az IS csalás volt.

Most meg ti kiáltotok csalást mert vesztett Trump.
Amikor a Hillary vesztett, akkor a demokraták kiáltottak csalást, meg orosz befolyásolást.

Same old shit

Wildhunt 2020.11.12. 11:23:25

@Kóllnájnvánván: A vegyes választási rendszert is a fidesz vezette be?

csi szi 2020.11.12. 11:47:29

@Kóllnájnvánván: A Fidesz 2010-ben kapott csak 50%-nál több szavazatot listán, ha erre gondolsz. Akkor pedig még nem volt alkalma semmit átrajzolni. 2011-ben fogadták el a mai rendszert , azóta az egyéni képviselőválasztás egyfordulós, a körzetek száma 176-ról 106-ra, az országgyűlés létszáma 386-ról 199 fősre csökkent. Megszűntek a területi listák, a töredékszavazatok számításakor a győztesére leadottakat is figyelembe veszik, az állampolgárságot kapott határon túli magyarok is szavazati jogot kaptak (csak pártlistára szavazhatnak). Országos listát az a párt állíthat, amely – legalább 9 megyében és Budapesten – legalább 27 egyéni választókerületben önállóan jelöltet állított, ezt írja most át a Fidesz 27-ről 50-re, amivel az ellenzék eddigi terveit akarja összezavarni, eddig esély volt rá, hogy míg egyéniben mindenhol egy jelöltet akar csak indítani a "moslékkoalíció", egyidejűleg akár 3 ellenzéki listát is állíthattak volna (mondjuk DK-MSZP, Momentum plusz egyéb liberális, de magukat "összegyurcsányozni" nem akaró alakulatok és Jobbik) így csak kettőt állíthatnának.

2020.11.12. 13:02:32

@Gazellla: Nem egyforma. Ezt én nem mondom.

2020.11.12. 13:11:46

@csi szi: Azt sem tartod ugye problémásnak, hogy a határon túliak, akik nagy részt fidesz szavazók, ők szavazhatnak levélben, de a magyar állampolgárok akik külföldön élnek és rengeteg pénzt hazautalnak, ők nem szavazhatnak így, hiszen jellemzően nem a fidesz szimpatizánsai.
Nyilván a te értékrendednek megfelelően ez normális, mert neked kedvez.
Ha ugyanezt gyurcsány csinálta volna meg ilyen egyenlőtlenre, akkor a jogosan dühös emberek már felgyújtotta volna egész pestet.

Kettősmérce sáláláááá sáláááá

csi szi 2020.11.12. 14:07:56

@Kóllnájnvánván: Én csak információt közöltem, a többit te képzeled hozzá.

VT 135 2020.11.12. 15:57:42

@Gazellla: Nincs jobb és baloldal. (nincsen kanál) Hétköznapi elmebaj van és józan ész. Gazemberség van és tisztesség. Alacsony energiaszinten való szenvedésben vegetálás van és tudatosságban, önismereteben való fejlődés.

Egy (világ)rendszer van, amely fenntarthatatlan, mert a végét járja és külöböző oldalú vezetők vezetik azt a buszt, amely a szakadék felé rohan - bár sokak szerint már rég a szakadék felett van, csak, mint a rajzfilmekben, az utasok ezt még nem vették észre.

Deansdale 2020.11.12. 16:23:01

@Kóllnájnvánván: "Amikor a Hillary vesztett, akkor a demokraták kiáltottak csalást, meg orosz befolyásolást."

A különbség az, hogy a ruszki dolog totál kamu volt, most viszont egyértelmű csalás történt, videókkal dokumentálva, adatbázisokban még jelenleg is visszakereshetően. Kurvára nem ugyanaz az old shit. Csak azért, mert két valami egy informálatlan külső szemlélő számára hasonlít, még nem válnak ugyanolyanná.

A fityisz körzetátrajzolása max. 1-2 képviselőt hozhatott országos szinten, de még az is kétes, ugyanis a szavazási szokások változnak, lehetetlen a körzeteket úgy belőni hogy garantáltan az nyerjen aki amúgy az eredeti körzethatárok szerint kevesebb szavazatot kapna. A fityisz kétharmadát annak köszönheti, hogy az ellenzék megosztott, vagyis a legtöbb helyen nevetségesen egyszerű legyőzni őket. Amíg az egyik oldal egységes, a másik viszont szét van tördelve, addig az egységes mindig nyerni fog, ehhez semmiféle csalás nem kell. Mindazonáltal a körzetekkel előnyszerzési célból babrálni nyilván tisztességtelen, akkor is ha a fidesz tette, ezen nem fogunk összeveszni.

Deansdale 2020.11.12. 16:28:24

@Deansdale: ...ugyanakkor ez a körzetátrajzolásos panasz számomra csak a nyugati "gerrymandering" ellenzék általi magyarításának tűnik, tévesen, hazánkban ugyanis nem ez történt. Csalás akkor van ha fix számú körzetet rajzolnak át úgy hogy a várható eredmény változzon. Itt drasztikusan csökkentették a képviselői helyek, és azzal egyött a körzetek számát. Erre csak az ellenzék mondta, hogy "gerrymandering", bizonyítani persze nem tudták, de azért a vád megmaradt, mert csak.

Wildhunt 2020.11.12. 16:59:49

@Kóllnájnvánván: Hazudsz. Szavazhatnak levélben, ha felmondják az iteni lakcímüket.

DennisVT1 2020.11.12. 19:11:49

@Deansdale: Úgy tudom az orosz beavatkozásban mindenki egyetértett, csak abban nem, hogy Trumpnak volt-e köze hozzá.

Deansdale 2020.11.12. 19:21:37

@DennisVT1: Semmiféle orosz bevatkozás nem volt bakker, hát már te is bedőlsz mindenféle gagyi libsi rágalomnak? :) A Mueller-nyomozás 2 év munkával annyit talált, hogy állítólagosan orosz magánszemélyek elenyésző számú facebook-reklámot vásároltak, ami ráadásul nem is mind Trumpot reklámozta. Ez a lónak a fasza, nem beavatkozás. Bárki aki Putyinról beszél, vagy titkosszolgálati hülyeségekről, csak bedőlt a nagy üres kamunak. SEMMIT nem találtak, nem csak Trumpról de úgy általában sem.

DennisVT1 2020.11.12. 19:25:17

@Deansdale: Nem pont Mueller mondta, hogy "in systematic and sweeping manner" avatkoztak be?
Na majd visszakeresem, biztos neked van igazad:)

Deansdale 2020.11.12. 19:39:08

@DennisVT1: Hát Mueller mint a libsik embere biztos mondott ilyen homályos és értelmezhetetlen dolgokat, de a jelentésében az említett face-reklámokon kívül semmilyen konkrétum nem volt. Azt meg tudjuk, hogy a progresszíveknél a "systematic" és hasonló jelzők mit takarnak: a király új ruháját.

DennisVT1 2020.11.12. 19:41:28

@Deansdale: Közben keresgéltem, én is leginkább a kamu face accountokat és reklámokat láttam, plusz a DNC meghekkelését, ahonnan kiszivárogtattak Hillary emaileket.

Jó persze, a systamatic and sweeping az nem igazán mennyiségi, mintsem minőségi jelző:)

Deansdale 2020.11.12. 19:48:45

@DennisVT1: A DNC "hackelése" alatt elsősorban Seth Rich kiszivárogtatásait kell érteni, csak ugye mivel az ő szerepét a libsik teljes erőből tagadták az egészben így Mueller is távol tartotta magát tőle. Emellett Podestának küldött valaki egy phishing emailt amire a faszi kiadta a jelszavát, így is kiszivárgott ez-az, de ez sem orosz állami akció volt, nyilván. Az, hogy a phishing email küldője esetleg orosz állampolgár volt, amit ha jól tudom nem bizonyítottak, csak feltételezték, megintcsak nem jelent semmit.

Ja, ha már itt tartunk, az viszont kiderült, hogy az egész oroszellenes hisztéria csak a Trump-kampány illegális lehallgatását volt hivatott leplezni, de annak ellenére hogy ez bizonyított tény valahogy mégis elsikkadt.

2020.11.12. 20:28:21

@Wildhunt: "itteni" két tével. A többi mind helyes meglátásod.
Sőt ha öngyilkosok lesznek még árvaellátást is kap a gyerekük. Micsoda perspektíva!

Wildhunt 2020.11.12. 20:42:52

@Kóllnájnvánván: Így van. Itten. A hülyeség meg, amit írtál, de valahogy ez elsikkadt, LY.

Wildhunt 2020.11.12. 23:48:54

www.youtube.com/watch?v=R5ki6S-WsKU

Igaza van, az eredménytől függetlenül.

-JzK- 2020.11.13. 00:04:19

@-JzK-:
Na igen, a Dominion, Trump is kiírta:

“REPORT: DOMINION DELETED 2.7 MILLION TRUMP VOTES NATIONWIDE. DATA ANALYSIS FINDS 221,000 PENNSYLVANIA VOTES SWITCHED FROM PRESIDENT TRUMP TO BIDEN. 941,000 TRUMP VOTES DELETED. STATES USING DOMINION VOTING SYSTEMS SWITCHED 435,000 VOTES FROM TRUMP TO BIDEN.” Chanel Rion, OANN

Amúgy az a baj, hogy az újraszámolás valószínűleg nem lesz elégséges, mert nem a már bennlévő (és szignifikánsan hamis) szavazatokat kéne újra megszámolni, hanem megsemmisíteni az eredményt, és még most decemberre megismételni a választást a kérdéses 6 szövetségi tagállamban.

A szövetségi legfelsőbb bíróság (SCOTUS) ezt elrendelhetné, de itt a konzervatív textualista jogfilozófia itt önmagában lövi tökön, mivel pont az ilyen bírák szoktak óvakodni attól, hogy absztrakt alkotmányjogi elvből levezessenek valamit, ami a tagállamok belső jogára tartozna egyébként. És mivel nincs szövetségi választási törvény, ezért csak az alkotmányból lehetne levezetni a dolgot, az ilyen kreatív jogászkodástól pedig óvakodnak a textualisták. Pedig sajnos ez háború, és mivel a libsik sem átállnak minden gentleman szabályt felrúgni, a konzervatívoknak is muszáj kicsit megszegniük a saját elvieket, ha nem akarják, hogy élve felfalják őket.

csi szi 2020.11.13. 00:10:34

Visszatérhetnénk kicsit a blog régi témáihoz is:

index.hu/kultur/2020/11/12/kizarta_a_tortenelmi_tagokat_a_sorai_kozul_a_francia_filmakademia/

A forradalom robog tovább. Nem szeretem túlzottan általában a zsidókat, talán ez már kiderült a kommentjeimből, de amit leműveltek Polanskival vagy Woody Allennel (de akár Harvey Weinsteinnel), ez az egész #metoo boszorkányüldözés, csak egy arca annak a neobolsevik tébolynak, ami hatalmába keríti a nyugatot.

-JzK- 2020.11.13. 00:43:51

Az is vicces, hogy a média cenzúrázza Trumpékat, MERT szerintük nem álltak elő bizonyítékokkal a választási csalással kapcsolatban. Bocsánat, tudtommal a bíróság előtt kell előterjeszteni a bizonyítékokat, nem a balos “fact checker”-ek előtt. Meg különben is, kik ezek, és milyen tekintély alapján járnak el ezek a “fact checker”-ek egy kvázi magisteriumként, tanítóhivatalként? Amíg a bíróság Trumpék kereseteit jogerősen nem bírálta el, addig végleges eredményről nem beszélhetünk.

csi szi 2020.11.13. 01:25:37

@-JzK-: 2000-ben Gore 28 napig vitatta az eredményt.
Trumpról már a megválasztásakor elkezdték terjeszteni, hogy orosz báb és Putyin videóval zsarolja stb. Mueller nyomozott vagy 3 évig, közben a CNN, NYT és társai folyamatosan azzal etették a Trump-fóbiás táborukat, hogy szorul a hurok Trump körül, végül impeachmentet is indítottak ellene a demokraták. Elmozdítani mégsem tudták.
Most is erősen kétlem, hogy sikerül Trumpnak fordítnai, ha mégis, akkor olyan őrjöngés lesz ott, amihez képest a George Floyd halála ürügyén kezdődött zavargássorozat semmiség volt.

KalmanBlog 2020.11.13. 11:20:12

@DennisVT1: > Úgy tudom az orosz beavatkozásban mindenki egyetértett

Facebookon posztoltak mémeket, nem? :-)

Madarász Henrik 2020.11.13. 14:49:12

Hát ez elképesztő, ez a fickó nem újságíró, hanem egy szélsőbalos aktivista.

index.hu/kulfold/2020/11/13/vallashaboru_ez_nem_elnokvalasztas/

csi szi 2020.11.13. 17:01:10

@Madarász Henrik: Megmondta, hogy Kaliforniában él, ott ő mérsékelt jobboldalinak számít.

csi szi 2020.11.13. 17:02:55

Vagy a kérdezőre érted? Ő egy sportújságíró alapvetően, nem is fiatal.

Deansdale 2020.11.13. 17:13:09

@Madarász Henrik: Na mi van, te nem tudtad hogy az új index atomjobbos vérfideszes? Az csak optikai illúzió, hogy még mindig takonygerincű libsik írkálnának ott.

Madarász Henrik 2020.11.13. 17:17:14

@csi szi: Igen rá, persze a válaszoló egy retek komcsi aki nagyságrendekkel rosszabb nála és aki mérsékeltnek tartja magát, még azt is tagadja, hogy van szélsőbal az USA-ban.

Madarász Henrik 2020.11.13. 17:19:48

@Deansdale: Nekem úgy tűnik minimális változás történt az indexnél, új libsik jöttek a régiek helyére és egy-két mérsékelt jobbos.

Deansdale 2020.11.13. 17:21:14

@csi szi: "kizarta_a_tortenelmi_tagokat_a_sorai_kozul_a_francia_filmakademia/"

Ahogy mindigis mondtam, amihez a feministák hozzáérnek szarrá válik. Oké, Polanksi állítólag ki tudja hány éve elkövetett valamit, de mi köze ennek a filmjeihez? És ami még fontosabb kérdés, mi a francért kell 50%-os nemi arány egy filmes gittegyletben, miért kell feminista elvek szerint átrendezni azt, és mindenféle homályos vádaskodások miatt egyeseket kitúrni onnan, akik történetesen valahogy mindig férfiak és sosem nők? Idióta gyűlölködő bagázs, akik a kultúrmarxizmus társadalomromboló munkáját végzik.

Kicsit utánanéztem, hogy a 18 tagot miért rúgták ki, mert az nem tiszta, és továbbra sem teljesen világos, a sajtó nagyjából csak annyit ír, hogy ezek az emberek "mindössze" a díjaik/elismeréseik miatt voltak az akadémia tagjai. Namármost marhára érdekes, hogy ha nem a díjat nyert filmesek a filmegylet tagjai, akkor ki a túró? A feministák által kijelölt elvtársak? Szánalmas.

Deansdale 2020.11.13. 17:23:03

@Madarász Henrik: "minimális változás történt az indexnél, új libsik jöttek a régiek helyére és egy-két mérsékelt jobbos"

Na igen, a klasszikus felállás, hogy nagyon balról már a közép-bal is széljobbnak látszik. Az új index úgy náci, hogy egy fokkal kevésbé komcsi a régi a indexnél.

GABOR2 2020.11.13. 19:04:14

Sziasztok itt van a Kultúrháborús történések különszáma a választásokról és a várható jövőről...

ujtechkor.blog.hu/2020/11/13/kulturhaborus_tortenesek_kulonkiadas_851

KalmanBlog 2020.11.13. 19:26:45

Gondolom ti is hallottatok róla, hogy szerdától újfajta szankciók léptek életbe a Covidra hivatkozva. Senkinek nem lépte át az ingerküszöbét, vagy ti is úgy vagytok vele, hogy már beszélni is felesleges róla?

Madarász Henrik 2020.11.13. 19:29:00

@KalmanBlog: Igen, elég felbaszta az agyamat, hogy már az utcán is maszkban kell járni, nem elég a járműveken szenvedni ezzel.

Deansdale 2020.11.13. 19:50:56

@KalmanBlog: Engem elsősorban az aggaszt, hogy a fityisz simán végrehajtja rajtunk ami covid-ügyben a háttérhatalom elvárása. Amúgy viszont nem nagyon van mit beszélni erről, nem nagyon változott a véleményem ahhoz képest amit régebben mondtam. Vissza kell állnunk a régi kerékvágásba, egy gyökér túlhájpolt influenza nem veheti el a gyermekeinktől a normális élet lehetőségét. Rövid távon oké volt, hogy mentsünk meg pár aranyos nagyikát, de ha a háttérhatalom terve valami permanens tömegkontroll akkor inkább a polgárháború.

Madarász Henrik 2020.11.13. 20:03:10

@Deansdale: Amúgy tényleg félelmetes ahogy az emberekre rákényszerítették a kötelező maszkviselést, a nagy többség önként végrehajtja, ezt a logikát követve a kötelező oltást is elő lehet írni, aztán meg a csippbeültetést a testbe, ha valaki pénzhez akar jutni.

KalmanBlog 2020.11.13. 20:58:39

Engem az lepett meg, hogy most mintha mindenki rezgináltan venné a korlátozásokat, miközben egyre durvábbak, és egyre nehezebben tudom elképzelni, hogy még ha vírusfélő lennék, akkor is hogyan tudnám ésszerűnek tartani? Van vírusfélő ismerősöm, és ez a maszkviselés az utcán dolog még neki is sok. Egyelőre nem találtam meg a kerület hivatalos tájékoztatóját, elvileg ők szabhatják meg, hogy hol kell maszkolni, és hol nem.

Eddig én voltam az ügyeletes Fideszes, de most már az sem tudom hogy leszek ezentúl. Eddig az volt az algoritmusom, hogy aki a legközelebb áll az ideámhoz, arra fogok szavazni - még akkor is ha egyébként kurva messze áll az ideámtól - a kisebbik rossz jegyében. De ezek után már kisebbik rosszként sem fogok tudni a Fideszre szavazni. De mi lesz az alternatíva? Még a Mi Hazánk részéről sem hallottam egyetlen szkeptikus hangot sem. Abban tudok reménykedni, hogy Gödény pártot alapít, akkor az én voksomra számíthat.

Deansdale 2020.11.13. 21:47:53

@KalmanBlog: Lol, Gődényre pont azt hányja minden hülye hogy egyszer már alapított pártot amivel nem jutott sehová :D Mintha emiatt vitán kívül tévessé válna valakinek a saját szakmájában kimondott véleménye...

Mondjuk egy kis jóhiszeműséggel még most lehet azt mondani, hogy csak megyünk az osztrákok után, még nem garantált hogy a fityisz szándékosan szopat minket a háttérhatalom helyi csicskáiként. Viszont ez esetben el kell kezdeni szervezni a tüntetéseket, mert kurvára nincs kedvem a labancok után a kútba ugrani. Ha ők egy Stephen King által felturbózott 1984-ben akarnak élni az legyen az ő bajuk, a magyar kormány meg kapjon a fejéhez és hagyjon fel a hülyéskedéssel.

Mintegy mellesleg én közterületen nem viselek maszkot, ha megállítana a rendőr azt mondanám sportcélból sétálok, akkor nem kötelező.

KalmanBlog 2020.11.13. 23:42:16

@Deansdale: > Viszont ez esetben el kell kezdeni szervezni a tüntetéseket

Igen, épp ezért mondtam mindenkinek, hogy ki kell menni a normális életért demonstrációra legalább: mert különben úgy tűnik, hogy ezt az őrületet mi akarjuk. És akkor ezt fogják csinálni.

És itt van a bökkenő: nekem úgy tűnik, hogy az emberek jelentős része - akár a többsége is - ezt az őrületet akarja! Próbálok itt-ott beszélgetni random emberekkel is - amennyire még lehet -, és bizony egy jelentős részük örül ennek, hogy végre tesznek valamit a vírus ellen.

csi szi 2020.11.14. 08:25:34

@KalmanBlog: Gödény egy egyszerű kókler, megélhetési kamupárt-alapító (ne magyarázza senki, hogy nem anyagi haszonszerzés mozgatta a senki által nem ismert párttal, több tucat hasonló volt hála a Fidesz megengedő szabályozásának), aki gyógyszerészi végzettséggel szakérti, hogy ez a vírus kevesebb, mint az influenza és hasonlók. Ja és zsidó tetoválásokkal van borítva, nagyon zsidó akar lenni, bár nem tudom annak született-e. :)
A közterületi maszkhordás előírásának tényleg nincs sok értelme, max nagy tömegben, ahol nem lehet távolságot tartani. Zsúfolt busz-, villamosmegálló, ilyenek. De rálőcsölték az önkormányzatokra, hogy hol legyen kötelező, 10 ezer fő alatti településeken meg eleve nem az.
Tetszik vagy nem az emberek többsége fél a vírustól, Trump is azért vesztett többek között (most hagyjuk a csalást, egyelőre semmit sem sikerült bizonyítaniuk, ettől persze a kitartó hívek hite nem fog megrendülni benne, szerintem simán csak a levélszavazást kihasználva leszavaztattak a demokraták sok négert és egyebet, akik eddig nem mentek el a szavazóhelyiségig, másrészt éppenséggel a fehér férfiak között sikerült veszítenie a korábbi támogatottságából a 4 évvel ezelőttihez képest - lehet rajta vitatkozni hogy a nem teljesült remények miatt, vagy pedig a brutális lelki nyomás alatt fordultak el tőle), mert ráégették, hogy nem tett eleget ellene, meg bántotta a nagyszerű dr. Faucit (aki mondjuk annyira nem nagyszerű, de mindegy, be lett állítva a tudomány meghurcolt mártírjának), sok idős ember él az USA-ban is, ha fehér republikánus is volt egész életében, ez hathatott rájuk.
A politikusok tudják, hogy az egészségügy összeomlásának és a szükségkórházakban ellátás nélkül meghaló ezreknek nem lenne jó hatása az újraválasztási esélyeikre, még ha valóban elsősorban csak idősekre és betegekre veszélyes is a covid. Orbán meg eleve sérülékeny ilyen téren, mert valóban alulfinanszírozták az egészségügyet 10 évig, azon pedig nem segít önmagában 16 ezer részben használhatatlan lélegeztetőgép beszerzése sem túlárazva a tavaszi pánikban. Az egészségügyben kormányellenes hangulat van, a kamara és a szakszervezet sikeresen uszítja a dolgozókat, nem akarja a többség aláírni az új szerződést stb. hiába jár jelentős béremeléssel (az orvosoknak), hisztiznek a másodállás korlátozásán meg az átvezényelhetőségen. Na de ez csak érintőlegesen tartozik ide, de egy esetleges felmondási hullám a járvány alatt azért durva lesz.

Deansdale 2020.11.14. 09:21:36

@csi szi: Abban van igazság, amit Orbánról és az EÜ-ről írsz, bár szerintem a helyzet közel sem annyira komor. Ahogy tavasszal is, 1-2 pesti kórházon kívül csak a szőrösebb testrészek vakargatása megy, kivéve a tesztelést végző mentősöket, akik teljesen fölöslegesen szaladgálnak mint a mérgezett egerek, mert gyakorlatilag semmi érdemit nem csinálnak újabban. Ismerősök páran úgy érezték tüneteket produkálnak, jelezték háziorvosnál, otthonmaradtak táppénzen - 2 hét(!!!!!!) kellett hogy kiérjenek hozzájuk a teszteléssel és aztán még 1 héttel később még nem volt meg az eredmény. Ha valaha is koronások voltak, már rég elmúlik mire a teszteredményt kézhez kapják. Ha ennek van bármi értelme, akkor én vagyok hülye, mert nem látom. Illetve dehogyis, b+, arra jó az egész hogy a hírekben be lehet mondani, aznap is találtak hatcsillió új fertőzöttet... Az viszont egyértelműen látszik, hogy maga az orvostársadalom, ill. az EÜ sem veszi komolyan a covidot, nem úgy kezelik mintha valóban veszélyes járvány lenne. Amit amúgy meg is értek, mert minden egyes illető akit ismerek és elkapta röhögve ment át az egészen, beleértve egy ötvenes, dohányos, túlsúlyos egyént is aki 2 napig nem érzett szagokat és volt egy pár tizedfokos hőemelkedése. Nem egy ebola, bakker.

Tegyük fel, hogy Gődény tényleg zsebre akart tenni egy kis pénzt és ezért alapított mikropártot. Mi köze ennek a vírussal kapcsolatos véelményéhez? Még csak azt se lehet mondani, hogy kókler, inkább szemfüles, ilyen értelemben azok a kóklerek akik nem alapítottak mikropártot.

Aztán. Miért probléma az, hogy gyógyszerész, ha egyszer a vírussal kapcsolatban nemzetközi vírusszakértők véleményét ismerteti? Gyors- és géplakatos is lehetne ennyi erővel, az sem tenné hiteltelenné amit mond. Sőt, amúgy még ha a saját véleményét mondaná és nem a nemzetközi szakértőkét, akkor sem válna hiteltelenné csak azért mert ő maga nem kifejezetten virológus.

Hiteltelenné majd akkor válik, mikor valaki bebizonyítja hogy vírusügyben tévedett/hazudott, és ilyen egyelőre nem történt. Kéretik nyílt vitában, tisztességes eszközökkel megcáfolni az állításait, ad hominemek és egyéb sanda szúrkálódások nem játszanak.

"Tetszik vagy nem az emberek többsége fél a vírustól"

Ilyen a média hatalma. Minden nap ismételgetni kell hányásig hogy meghalt X ember, meg van ötmilliárd új fertőzött, azán előbb-utóbb csak összeroppan a többség. Én még mindig ott tartok, hogy a 3 (ill. most már lehet hogy 4) évvel ezelőtti influenzaszezonban meghalt 30.000 ember, és senkinek a szeme sem rebbent. Most meg véreset pisilünk a rettegéstől mert jött egy másik influenzaszerű megbetegedés
en.wikipedia.org/wiki/Influenza-like_illness#Other_causes
, ami a legvérmesebb becslések szerint talán 10%-al halálosabb mint a mezei influenza, de lehet hogy inkább annyival kevésbé halálos. Meg vagyunk vezetve mint az atom, és az hogy sokan tényleg rettegnek nem azt bizonyítja hogy a veszély valós, hanem hogy a médián keresztüli agymosás hatásos.

"most hagyjuk a csalást, egyelőre semmit sem sikerült bizonyítaniuk"

Végülis csak több órányi videóanyag van különböző csalások százairól, de inkább ne a szemünknek higgyünk :)

DennisVT1 2020.11.14. 10:27:24

""most hagyjuk a csalást, egyelőre semmit sem sikerült bizonyítaniuk"

Végülis csak több órányi videóanyag van különböző csalások százairól, de inkább ne a szemünknek higgyünk :)"

Minap néztem a mostanában nem olyan jó hírű Rudy Giulianit, aki azt mondta, hogy többszáz aláírt vallomásuk van (sworn affidavit), ami bizonyítéknak számít. Egyenértékű a bíróság előtt eskü alatt tett tanuvallomással.

Tegnap amúgy a Foxon Trump egyik másik ügyvédje (Sydney Powell) beszélt a Dominion nevű szavazatszámláló szoftverről, ami állítólag már a venezuelai választásokat is segített elcsalni. Azt mondta, hogy "staggering evidence"-ük van, és el fogja engedni a Krakent.
twitter.com/danielchaitin7/status/1327384533428285441?s=20

Jó lenne már konkrétumot is látni.

Közben a bideni enyhülés jegyében a CNN megint nácizott egy jót:
twitter.com/ggreenwald/status/1327308428793044993?s=20

2020.11.14. 10:41:03

@csi szi: tényleg hülyeségeket irkáltál gödényról. A tartalmi mondanivalójába köss bele, ne abba hogy a "hajadismien".

És igen, a média terjeszti a vírus rettegést, ez sima propaganda. Köze nincs a valós veszélyhez.

Kérlek magyarázd el a nagy pánik közepette, hogy ezek az adatok hogyan értelmezhetők (hivatalos KSH):

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_wnh004f.html

Magyarországon 5 évre visszamenően a heti halálozások száma 2000-3000 között van. Sehol nem látom a covid hatását. Te igen?

csi szi 2020.11.14. 13:38:40

@Kóllnájnvánván: Igen, nyilván mindenki hülye, a kínai kommunista párttól Iránig, hogy veszélyként kezelik.
Egyébként az utolsó heteken azért már úgy tűnik, hogy jelentkezett a hatása. A 42. hét már kb. 150-200-al több a korábbi évekhez képest (és október 18-án idén még csak 33 a koronavírusnak elkönyvelt halott volt nem 100 mint mostanában).

2020.11.14. 15:28:31

@csi szi: A kínaiak tudják, ők vegyi fegyvernek kísérletezték ki a koronavírust, amit kiszabadítottak. És ők pontosan tudták a védekezés módját is.

Nem azt írtam hogy mindenki hülye, hanem hogy felesleges a pániknak bedőlni. Mert tudatosan gerjesztik a félelmet.

Madarász Henrik 2020.11.14. 16:53:21

@csi szi: Szerintem te se örülnél, ha mondjuk Budapestről elvezényelnének két évre Nyíregyházára dolgozni elszakítva a családodtól és a házad / lakásod helyett lakhatnál egy munkásszállón.

Madarász Henrik 2020.11.14. 17:10:22

ha Orbán tovább követi az osztrák példát ezek jönnek legközelebb ( csak az emberek támogatása marad el )

azonnali.hu/cikk/20201114_keddtol-ausztriaban-bezarnak-a-boltok-es-az-iskolak-es-jon-az-egesznapos-kijarasi-tilalom

zriff 2020.11.14. 17:27:16

@csi szi: Interjú dr bhakdival, több mint egy órás de megéri:

www.youtube.com/watch?v=ZnpnBYgGARE

KalmanBlog 2020.11.14. 17:49:08

@Madarász Henrik: A linkelt cikkből:

> a tüntetéteseket nem tiltják be, ha valaki ilyen okból hagyná el a lakását, az engedélyezettnek számít a kijárási tilalom alatt is.

Nálunk nem úgy van, hogy mindenféle gyülekezés tilos, amit én úgy értek, hogy tüntetni is tilos? Nem elvi a kérdés, mert ha lenne tüntetés és nem volna tilos menni, akkor mennék.

promo921 2020.11.14. 18:50:17

@Madarász Henrik: Ha tilos és csinálod, az is egy formája a tüntetésnek :D

2020.11.14. 19:40:37

@Madarász Henrik: Orbán most nagy bajban van, mert magára maradt a döntés felelősségével és kényszerével. Ez az autokráciák, az egyszemélyi vezetések nagy csapdája. Minden értelmes embert kitúr maga mellől mert félti a pozícióját. Az opportunista lakájok viszont csak talpnyalásra valók, felelősség viselésre, tanácsadásra nem.
Most meg másoljuk Ausztriát, ez a fene nagy önállóság, meg nemzeti szuverenitás? Miért nem megyünk vissza a Monarciához rögtön?

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.11.14. 19:43:13

@Kóllnájnvánván: Úgy kell neki, minek ment oda. Amúgy tényleg, miért nem megyünk vissza rögtön a monarchiához? Támogatom az ötletet.

KalmanBlog 2020.11.14. 19:53:40

@don Fefinho: Az Apostoli Királyság alá nem adom!

KalmanBlog 2020.11.14. 19:54:01

@Madarász Henrik: Na, meg is találtuk, hogy mi a különbség...

KalmanBlog 2020.11.14. 19:54:37

@Kóllnájnvánván: Ha valóban ez van, hogy segítségre van szüksége, hogy dönteni tudjon, akkor pláne demonstrálni kellene... Kár, hogy nem lehet.

yotta 2020.11.14. 19:58:43

@Deansdale:
"Amúgy viszont nem nagyon van mit beszélni erről, nem nagyon változott a véleményem ahhoz képest amit régebben mondtam. Vissza kell állnunk a régi kerékvágásba, egy gyökér túlhájpolt influenza nem veheti el a gyermekeinktől a normális élet lehetőségét"

OK, és a fent idézett álláspontot képviselőktől, milyen vitaképes mondatot/gondolatot hallhatnék erre:

www.atv.hu/videok/video-20201113-szukseges-tovabbi-szigoritas *

meg erre:
index.hu/kulfold/2020/11/14/ausztria_korlatozas_szigor_sebasatian_kurz/

meg erre:
www.origo.hu/nagyvilag/20201114-egyre-rosszabb-a-jarvanyugyi-helyzet.html

és erre:
magyarnemzet.hu/kulfold/foldon-hevero-holttest-zsufolasig-telt-korhazak-visszatert-a-pokol-olaszorszagba-8950298/

mindeközben a magyar libernácik egyenesen legyilkosozzák a kormánypártot - Szabó Tímea, Vadai, Kórózs, Gyurcsány, Dobrev...stb.
Nos? (Amit áprilistól olvashattam tőled a mai napig, nem érdemes megismételni, minden szavára emlékszem.)
(*) Zachert az utolsó szóig illendő meghallgatni, a többinél elég a lead is.

yotta 2020.11.14. 20:02:54

@Kóllnájnvánván: "Kérlek magyarázd el a nagy pánik közepette, hogy ezek az adatok hogyan értelmezhetők (hivatalos KSH):"

Ne ő magyarázza el! Magyarázd el te!

KalmanBlog 2020.11.14. 20:35:46

@csi szi: > Gödény egy egyszerű kókler, megélhetési kamupárt-alapító (ne magyarázza senki, hogy nem anyagi haszonszerzés mozgatta a senki által nem ismert párttal, több tucat hasonló volt hála a Fidesz megengedő szabályozásának)

A többivel most nincs kedvem vitatkozni, kivételesen éppen az ad-hominemmel foglalkoznék. Ezzel a pártosdival.

Nem értem, hogy önmagában az, hogy valaki egy törpepártban tag, vagy akár alapító tag miért lenne probléma? Szinte mindannyian úgy vagyunk, hogy elégedetlenek vagyunk a parlamenti pártokkal, és úgy érezzük, hogy valami másra volna szükség. Lelkünk mélyén mindannyian szeretnénk egy valóban minket képviselő irányítást, nem? Mindannyian alakíthatnánk pártot, vagy beléphetnénk egybe. Na, ő meg megtette! Komolyan ezzel kell támadni? Nincs nagyobb bűne?

Most meg ő volt az egyik alap szervezője a normális életért demonstrációnak, azért párezer embert meg tudott mozgatni, össze tudta rakni az egészet. Szóval mégsem annyira törpe a mozgalma. Többen voltunk, mint egy Joe Biden rally-n :-).

Pedig az Internetes megjelenése botrányosan gyenge volt szerintem, konkrétan úgy kellett keresnem, hogy mikor és hova kell menni. (Belejátszhat ebbe, hogy nem vagyok Facebookon, és ott szervezkedtek, de aki kizárólagos FB jelenlétre épít háttérhatalom ellenzéket, az sem 100-as...) Szóval sok területen gyenge, de mégis egy erő, és ha egyszer ő lett ennek az irányzatnak a vezetője, akkor mögé kell állni amíg nincs jobb. De nem is kell jobb, én miniszterelnöknek is simán megszavaznám lelkiismeretfurdalás nélkül.

A tetkói elemzésére szívesen befizetnék amúgy :-). Tudsz küldeni?

Deansdale 2020.11.14. 20:51:30

@yotta: "Amit áprilistól olvashattam tőled a mai napig, nem érdemes megismételni, minden szavára emlékszem."

Akkor mit vársz? Engem a média pánikkeltése nem érdekel, emlékszem arra is mikor wuhanból jöttek a videók hogy emberek az utcán estek össze, aztán azóta kiderült hogy az is kamu volt. Ez a baromság a "földön heverő holttest"-tel ugyanez a kategória, semmi értelme, csak arra szolgál hogy be legyél szarva. Hogy te erre válaszul tényleg összerondítod-e a gatyádat, azt te döntöd el. Legalább egy tucat embert ismerek aki elméletileg már átment a covidon, egynél sem okozott semmi rosszabbat mint egy mezei influenza, és ez összecseng az általam hitelesnek tartott adatokkal - a covid halálossága ill. veszélyessége egy nagyságrendben van az influenzáéval.

Röviden, tömören: leszarom amit a média mond. Nem érdekel Zacher sem, aki egyébként mondhat teljesen igazat(!), de szűrt adatokból dolgozik. Persze, egy rakás 80 fölötti sápkóros szerencsétlen még távozik, mielőtt a járványnak vége lesz, de hát ez van bakker. Az egy kretén illúzió, hogy ha "felszökik" a járvány akkor majd elkezdenek meghalni kevésbé veszélyeztettek is, EZ NEM ÍGY MŰKÖDIK. Aki meg ott tart, hogy egy ilyen influenza elviszi, azt sjanálom baszki, de ilyen betegségek eddig is voltak (az egyiket például influenzának hívják, 4 éve harmincezer embert ölt meg Mo-n), és ezután is lesznek, és egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak, hogy egy ilyen retardált mesterséges pánikra válaszul beáldozzuk a normális életünket, hogy ezentúl maszkos lemmingek legyünk amikkel az államhatalom úgy bábozik ahogy épp a kedve tartja. Lehet, hogy neked elfogadható "új normális" egy permanens kijárási tilalom ahol a katonaság járőrözik az utcán és húszméterenként megállítanak hogy hova mész, meg hogy hogy áll a fejeden a maszk, de én kurvára nem akarok egy ilyen rémálomban élni.

Most nagyon egyszerűen, nagyon tisztán fogom összegezni a gondolataimat, de valójában én ezt nem ennyire durván gondolom, csak a kedvedért fogalmazok sarkosan:

Van az a pont, ami után már inkább patkoljon el az a ki tudja hány veszélyeztetett, de kapjuk vissza az életünket, mint fordítva. Tisztában vagyok a "minden élet számít"-féle demagóg és blőd hülyeségekkel, csak leszarom őket. Tisztában vagyok azzal is, hogy sokan tényleg pánikolnak, be vannak szarva hogy egyszer ők is elkapják az influenzát - nahát őket még jobban leszarom.

Minden jel arra mutat, hogy egy globális átverés közepén járunk, ami a szezonális influenzát arra használja hogy a nyugati civilizációt bedöntse, és ezen az sem változtat hogy Zacher amúgy teljesen jogosan azt látja és úgy gondolja, hogy az EÜ le van terhelve és sok betegre kevés orvos jut. Feltételezem, hogy 4 éve a 30.000 influenzás halottnál sem jutott minden betegre 3 ápoló meg 2 orvos, de érdekes módon akkor ez senkit nem érdekelt. A média mindenkit meghülyít aki hagyja, és ehhez olykor még hazudni sem kell, csak kihangsúlyozni olyan részigazságokat amik rájátszanak az emberek félelmeire.

Amúgy nagyjából mindent elmond a helyzetről, hogy 4 különböző forrásból idéztél, de tehetted volna még másik 64-ből is: a média ezügyben érdekes módon szokatlanul egy rugóra jár, még az amúgy leküzdhetetlen pártellentétek is elpárolognak ha covidpánikot kell kelteni. A kormány és az ellenzék egymásra licitálva nyomja ugyanazt a pánikkeltő szöveget, nem gyanús ez egy kicsit?

Ja, igen, közben meghalt cirka 3.000 covid-áldozatként regisztrált magyar ember, akik között van közvetlen családtagom akiről tudom hogy NEM volt covidos. Mindezt 9-10 hónap alatt. Mo-n hetente meghal ennyi ember.

KalmanBlog 2020.11.14. 21:38:05

@Deansdale: > a média ezügyben érdekes módon szokatlanul egy rugóra jár, még az amúgy leküzdhetetlen pártellentétek is elpárolognak ha covidpánikot kell kelteni.

Nagyon meglepett, hogy miközben az UK-ban legalább Farage Covid ellenes álláspontra helyezkedett, USA-ban ott van a Daily Stormer (ami hivatalosan nincs, de mégis van), de nekünk még a Kuruc.info sem lett Covidszkeptikus, pedig ők az Atacama sivatagban élnek. Legalábbis semmiképpen sem markánsan és kimondottan nem Covid szkeptikusak, feltűnt volna. (De bevallom, hogy mostanában nem olvasom rendszeresen, olyan Boomerek lettek az ízlésemnek.)

Itt van például ez: kuruc.info/r/2/220639/
"Mi Hazánk: a lezárások egy része indokolatlan, valós segítséget nem nyújtanak cserébe"

Ők is csak a gazdasági lépéseket kritizálják, de nem merészkednek odáig, hogy alapvetően mégis mit csinálunk és miért.

Nekünk komolyabb szervezettségi szinten nem maradt ellenzékünk.

Madarász Henrik 2020.11.14. 21:45:06

@Deansdale: Úgy látom téged is ez a maszkos baromság akasztott ki. Nem is látom értelmét, nem New Yorkban élünk vagy Londonban, ahol 4 ember jut egy négyzetméterre egy utcán és egymás nyakába lihegnek.

Madarász Henrik 2020.11.14. 22:04:28

@Madarász Henrik: Ma reggel kinéztem az ablakon és a teljesen kihalt utcán egy nyugdíjas férfi húzta a bevásárló kocsiját maszkban, elképesztő ez a önkéntes konformizmus.

yotta 2020.11.14. 22:48:34

@Deansdale: "Akkor mit vársz? " várni, nem vártam semmit, csak kíváncsi voltam, hogy a ténynek, az újabb információk hatással vannak-e egy álláspont alakulására...

A "leszarom"-falat érvekkel még senkinek sem sikerült áttörnie, még csak megkísérelni sincs szándékomban.

Van azonban néhány dolog, ami tényszerűen nem egyezik az általam ismerttel: "Az egy kretén illúzió, hogy ha "felszökik" a járvány akkor majd elkezdenek meghalni kevésbé veszélyeztettek is, EZ NEM ÍGY MŰKÖDIK."
Nem így működik valóban! Úgy működik, hogy a leterhelt egyészségügy nem tudja/akarja fogadni az egyéb betegségekkel küzdőket - és most feljetsd el azt a faszságot, hogy majd ezért ők jól meghalnak, mert NEM! És erre bizonyíték a statisztika, amit ez a hazudós 911 is feszeget fentebb, mert éppen, hogy javult a magyar halálozási adatsor az első fél évig a Covid betegség ellenére, mert az egyéb, azonnali halállal épp nem járó, vagy krónikus betegek zöme nem kerül/került az egészségügyi rendszerrel kapcsolatba, ám ennek következtében ezek az emberek mostantól megfosztódnak a teljes értékű élettől, valamint a várható életkoruk 10-20 vagy akár 30 évvel is csökkenhet.
zárójel: dolgozom az egészségügynek: sok korházban van munkánk, ha valaki, én látom azt a valag szar embert, aki most bűszkén dagasztja a mellét és aratja le az együttérzés és elismerés jutalámát, holott közönséges szar gyilkosok és nem azorbánviktor miatt szar az egészségügy, hanem többek között ezek miatt az okádékok miatt, akik részei - miheztartás végett, részei ők ennek az idők kezdetétől, változó mennyiségben és minőségben - és fenntartói a betegek kiszolgáltatottságának. Nem beszélve arról, hogy most aztán hatványozottan be vannak rágva mindenre és mindenkire, különösképpen az olyan véleményekre, mint, amit olvashatunk tőled is, aminek az a borzalmas következménye, hogy épp abba az irányba ártanak, amely felé éppen néznek! És nyugiban gondold végig, mi következik, ha az ilyenek kezébe kerül a magatehetetlen ember a kórház bejáratában, attól a pillanattól kezdve, hogy felbaszták, mint a krumpliszsákot a kocsira!(Senki kísérő nem lehet ott) Tisztelet a nagyon-nagyon kevés kivételnek! Zárójel bezárva.
Tehát a halálozási számok emelkedése majd évek múlva jelentkezik.

"Ja, igen, közben meghalt cirka 3.000 covid-áldozatként regisztrált magyar ember,"

Csakhogy... Ez a szám ma 150-200 ezernél járna, ha nem lett volna védekezés az év elejétől!

"Feltételezem, hogy 4 éve a 30.000 influenzás halottnál sem jutott minden betegre 3 ápoló meg 2 orvos,"

Nem, ennyi tényleg nem jutott, de:
1) nem kellett nagyon rövid idő alatt rengeteg embernek intenzív ágyat biztosítani, most meg kell.
2) Ugyan 4 éve a halált kiváltó ok az influenza lehetett, de akkor a szövédmények - amelyek többnyire sokkal később vitték el a beteget - kerültek a statisztikába.
3) és őnekik sem kellett volna akkor meghalniuk, mint ahogy a mostani egyéb nyavalyákkal küszködőknek sem, ha nincs akkor az influenza, most meg a SARS!

"Amúgy nagyjából mindent elmond a helyzetről, hogy 4 különböző forrásból idéztél,"

Tulajdonképpen ámulattal és csodálattal bámulom azokat, akik akár 64 féle forrásból képesek tájékozódni, miközben ontják magukból számtalan fórumon az írott anyagokat, mert a magam példájából tudom, hogy az élet egyéb tevékenységei mellett - ha az ráadásul fényévnyire van az olvasható input/outputtól -, milyen erőfeszítést igényel a hozzávetőleges naprakészség a hazai információ dömpingből. Tehát épp elég az a 4, szerintem lefedi a többi 64 variánst - bár nem olvastam őket.

"Minden jel arra mutat, hogy egy globális átverés közepén járunk, ami a szezonális influenzát arra használja hogy a nyugati civilizációt bedöntse"

Ki lehet erre is futtatni a dolgot, persze..., sokan a chemtrailt is erre a célra létrehozottnak vélték, de azért még azon szűk információs ablakon át is, amire időm van, átjönnek sokkalta súlyosabb érvek a nyugati civilizációt bedönteni szándékozó lehetőségekről, hogy csak a legkézenfekvőbbet, a migrációnak polkorrektolt népvándorlást/honfoglalást említsem. Ehhez képest a Covid sztorit idevenni egy bágyadt molyfing.

"A kormány és az ellenzék egymásra licitálva nyomja ugyanazt a pánikkeltő szöveget, nem gyanús ez egy kicsit?"

Az együttállás látszólagos, a retorika különböző, a cél nem ugyanaz, viszont az eredmény olyan, mintha a cél is azonos lenne, pedig nem az!

Deansdale 2020.11.14. 22:52:09

@Madarász Henrik: Nem csak a maszk, az egész hülyeség együtt. Az intézkedések kb. 95%-a teljesen értelmetlen és következetlen, viszont már eljutottunk oda hogy a lakosság bármit benyel. Ha holnaptól három lépésenként tapsolni kell az utcán és mindenkinek kötelező a a monokli meg a sétapálca, a tömeg azt sem kérdőjelezné meg, legföljebb politikai sárdobálás lenne belőle a fityisz és az ellenzék között (természetesen nem a megfelelő indok miatt). Közben állítólag egyre több helyen látják a katonaságot szervezkedni, kissé baljóslatú a dolog, és még csak mögé sem kell képzelni semmi konteót.

Mindeközben pedig még senki nem tudta elmagyarázni hogy mi a baj a svéd modellel, azon kívül hogy ott (állítólag) egy kicsit többen haltak meg, ugyanakkor viszont a nyájimmunitás felé is előrébb tartanak ill. az életük is jóval kevésbé zökkent ki a normális kerékvágásból. Tökéletesen bizonyítják azt, hogy az egész covid-helyzeten át lehet menni mindenféle cirkusz meg pánik nélkül is, úgy hogy ez mindössze a szokásosnál egy kicsit megterhelőbb influenzaszezon.

Tavaly ilyenkor még tömegek voltak betojva, hogy Orbánbasi führerré koronáztatja magát és valami náci rendőrállamban kell majd élniük, most meg ők maguk helyeselnek valami egészen hasonlót (bár a "koronázást" immár kissé máshogy értelmezik). És a gennyláda ellenzéket persze továbbra is csak a saját politikai pecsenyéjének sütögetése érdekli, csak az számít hogy ők ülhessenek a trónra, amúgy hogy időközben az egész világ meghülyült és szarrá vált, az úgy tűnik felőlük teljesen rendben van.

yotta 2020.11.14. 22:56:19

@Madarász Henrik: "elképesztő ez a önkéntes konformizmus."

Szerintem, pedig az lenne az elképesztő, ha nem ez lenne...

Madarász Henrik 2020.11.14. 23:00:23

@yotta: Szerintem egy birka, aki egy kihalt utcán maszkot visel, ahol fertőzésre még statisztikai esély sincs, csak mert Orbán elrendelte.

Madarász Henrik 2020.11.14. 23:03:11

@Madarász Henrik: Én úgy vagyok ezzel, ha az állam elrendel egy szemétséget, nem tartom be önként, csak ha kényszert alkalmaznak velem szemben.

Deansdale 2020.11.14. 23:23:03

@yotta: "az újabb információk"

Az a gond, hogy az "újabb információk" 99%-a alatt olyasmit értesz amit a média eléd tesz, és nem gondolkodsz el azon, hogy igazat mondanak-e, illetve hogy miért mondják azt neked amit mondanak. Ha az ATV bemondja hogy tegnap mindenki meghalt covidban, akkor tegnap mindenki meghalt covidban, ennyi. Számomra az új információ inkább az amit a való életben tapasztalok, nem mint "egyedi esetek", hanem pl. egy város mindennapi életének a megfigyeléséből eredő következtetések.

Azt meg külön kifejtettem, hogy pl. amit Zacher mond az a maga nemében akár tökéletesen igaz is lehet, de nem feltétlenül erednek belőle azok a következtetések amiket mások úgy tűnik le akarnak vonni belőlük.

"Úgy működik, hogy a leterhelt egyészségügy nem tudja/akarja fogadni az egyéb betegségekkel küzdőket"

BASZOD, barátom, 9 hónapja nem fogadják normálisan az egyéb betegségekkel küzdőket, MI A TÚRÓRÓL BESZÉLSZ?! Az EÜ egy tragikomikus vicc kb. március óta, pontosan a PÁNIK miatt, nem azért mert a covid maga annyira durva volt. Olyan nagyon előkészültek a covid-apokalipszisre, hogy abba rokkant bele egy csomó ember, az apokalipszis viszont közben elmaradt. Most ugyanezt játszuk meg megint, ugyanúgy? Mert jajistenem mi lesz ha jön a covid-hullám, elő kell készülni rá, még egy rakás embert ki kell dobni a kórházakból hogy legyen elég hely a lélegeztetőgépeknek... HURRÁ, BAZMEG.

"Csakhogy... Ez a szám ma 150-200 ezernél járna, ha nem lett volna védekezés az év elejétől!"

Jaja, a svédeknél is meghaltak legalább annyian, meg a fehéroroszoknál vagy hol a tökömbe is.

Ja nem, a svédeknél pl. 6E halott van, a miénk kétszerese, ami mondjuk így kimondva durvának tűnhet, hogy "a kétszerese", de tekintve hogy 10 hónap alatt 6E halott voltaképp lófasz, ha belegondolsz, egy nagy nulla az egész.

Hagyjuk már ezt a "mi lett volna ha" ostobaságot, a nagy tavaszi bohóckodás a legdurvábban optimista becslések szerint is maximum ha 1000 életet mentett meg, de ezzel tényleg nagylelkű voltam.

Ja, meg persze n+1-edjére is említtessék meg, hogy az áldozatok zöme (a CDC szerint a 94%-uk) amúgyis olyan súlyos krónikus beteg aki amúgy sem élne plusz pár hónapnál többet. Próbáljuk már kontextusában nézni a dolgot.

"nem kellett nagyon rövid idő alatt rengeteg embernek intenzív ágyat biztosítani, most meg kell"

Érdekes elképzelés ez hogy nem kellett nekik intenzív ágy, MEGHALTAK baszki, egyetlen tél alatt 30.000-en. Szerinted szép csöndben, nyugodtan purcantak ki, tünetek nélkül, vagy mi? Kellett nekik is ágy, ők is kórházban fejezték be földi pályafutásukat, legföljebb lélegeztetőgéppel nem próbálkoztak náluk, mert az mezei influenzánál talán nem szokás. (Mondjuk a covidnál sem sokat ér, de mindegy.)

"és őnekik sem kellett volna akkor meghalniuk, mint ahogy a mostani egyéb nyavalyákkal küszködőknek sem, ha nincs akkor az influenza"

Esküszöm nem gúnyolódni akarok, de barátom, senki nem él örökké. Ez a "nem kellett volna meghalniuk" egy nyakig szirupos hollywoodi hülyeség, az embereket előbb-utóbb elviszi valami, ez az élet rendje. Ha azok akkor nem halnak meg influenzában akkor 2 hónappal később mennek el az egyéb gyíkjaik miatt. A most a covidhisztivel "megmentett" páciensek is amúgy 2 hónap múlva el fognak patkolni a meglévő szív- vagy tüdőpanaszaikban, úgyhogy eléggé kérdéses hogy megéri-e őket """""megmenteni"""""" azáltal hogy a többi 99,9% embernek tesszük taccsra az életét.

"chemtrail"

Kicsit el vagy tájolva. Nézd meg azt ahogy a google, a fész, vagy akár a Reuters, az AP lekezelte az amcsi elnökválasztást, és ha az IQ-d magasabb 70-nél rájöhetsz hogy valami kibaszottul nincs rendben a világgal. Rég nem ott tartunk, hogy minden oké, csak van pár alusapkás hülye aki gyíkemberekben hisz - itt aki nem funkcionális retard az napról napra szemmel követheti a tömegek folyamatos és drasztikus politikai agymosását. Nem valami banánköztársaságban, hanem a teljes első világban, tokkal-vonóval.

"Ehhez képest a Covid sztorit idevenni egy bágyadt molyfing."

Ha egy pillanatra félretennéd a prekoncepcióidat és szemrevételeznéd, hogy milyen hatással van a nyugati világban az emberek életére ez a bágyadt molyfing, azt hiszem ökölbe szorulna az arcod egy pár percre. Idehaza pl. egymilliószor drasztikusabban befolyásolta az életünket mint a modernkori migráció, az iszlám és a buzilobbi együtt. Ha egy éve azt mondja neked valaki, hogy a mai napon kijárási tilalom lesz és katonák fognak járőrözni éles lőszerrel töltött fegyverrel, azt mondod holdkóros hülye akire kényszerzubbonyt kell adni, most meg gyakorlatilag természetesnek veszed hogy ez a helyzet, sőt, amikor jövő héten bejelentik a további szigorításokat akkor is bólogatni fogsz. Ha ez a molyfing, akkor nem tudom mi az ami ennél komolyabb...

KalmanBlog 2020.11.14. 23:56:16

@Madarász Henrik: Nyugdíjas bácsiként azért a pénzbüntetés is eléggé erős fenyegetés...

A 8 utáni kijárást néztem, az 5000-150.000Ft. Kisnyugdíjból nem ugrálnék.

KalmanBlog 2020.11.14. 23:57:02

@Madarász Henrik: Plusz öregemberként úgy lehetnék vele, hogy ez már nem az én harcom, leszarom, felveszem a maszkot ha ezt akarják.

Madarász Henrik 2020.11.15. 00:01:48

@KalmanBlog: Reggel volt ( nem volt kijárási tilalom ) egy kihalt utcán, rendőr nem igazán jár arra. Amúgy azért egy rendőr vagy közteres elég feltűnő jelenség, messziről ki lehet szúrni őket az utcán.

Madarász Henrik 2020.11.15. 00:07:56

@KalmanBlog: Én öregként sem leszek más, nekem ez nem egy elvi kérdés, azért nem veszem fel, mert szar viselni, meleg van alatta és nem kapni rendesen levegőt, a járműveken viselem, legyen nekik ennyi elég, a szabad levegőn nem fogom felvenni, csak ha rendőr / közteres van a közelben.

yotta 2020.11.15. 02:18:44

@Deansdale: "az "újabb információk" 99%-a alatt olyasmit értesz amit a média eléd tesz, és nem gondolkodsz el azon, hogy igazat mondanak-e, illetve hogy miért mondják azt neked amit mondanak."

Hajszál pontosan! Számomra is az az új információ, amit a média - itt most a "média" egy tág fogalom, benne van a sajtó, a könyvnyomtatás, publikációk, és igen, a nagyon-nagyon szűk lefedettségű egyéni tapasztalás. Mindezeken elgondolkodom - ha van motiváció/kedv/érdek hozzá, (ha nincs, akkor leszarom) szintetizálom az esetleges korábbi ismeretekkel, elgondolkodom az igazságtartalmon és ha minden együtt áll, kialakul a vélemény: no, ez az, amit itt olvashatsz néha.

" 9 hónapja nem fogadják normálisan az egyéb betegségekkel küzdőket, MI A TÚRÓRÓL BESZÉLSZ?!"

Elég világos képet festettem az egészségügy szarembereiről. Igen, nem fogadják normálisan a betegeket! Majd pont ők nem lovagolják meg a helyzetet? Majd pont ők nem húznak hasznot az egészből? Oszt miért lenne különb az egyik szar a másiknál?

"Jaja, a svédeknél is meghaltak legalább annyian, meg a fehéroroszoknál vagy hol a tökömbe is."

Aha, milyen elegánsan csúszol el a premisszák alatt: a világ egyik legjobb egészségi állapotában lévő népéről beszélünk, a világ egyik legjobb egészségügyi rendszerében, ahol a résztvevők a világon majd a legtöbbet költik a saját egészségükre..., nem beszélve a geográfiai körülményekről és arról, hogy a legjobb tudomásom szerint a maszk viselet mintha kötelező lett volna náluk is már a kezdetetől...

"Hagyjuk már ezt a "mi lett volna ha" ostobaságot, "

Tulajdonképpen tágra nyílt szemekkel bambulok ki a fejemből a "mi lenne, ha..." ilyetén mértékű tagadása láttán, hiszen a tudomány, a technika, az orvoslás és minden, minden más lenne, ha nem éppen az lenne, ami most a rendelkezésre áll! Most volt/van egy stratégia a pandémia ellen, miféle ostobaság nem beszámítani ennek hatását, ilyen esetben?
Ok! Mi lenne, ha nem lenne Sabin csepp? Mi lenne, ha nem lett volna himlő oltás? Mi lenne, ha nem fertőtlenitenék a mancsukat az orvosok, mielőtt a bőrünk alá bújnak? Mi lenne, ha nem lenne... és még egymillió dolog;

És nem érdekel, hogy tényleg már csak két hónapjuk vagy két évük lett volna-e azoknak, akiket végül most elvitt a Covid betegség, mert amióta a civilizáció amellett tette le a voksát, hogy az ember életéért az utolsó pillanatig küszködni kell, akkor bizony nincs fenti mérlegelésnek helye, noha hajszál pontosan tudható, hogy iszonyatos pénzek mennek el az emberek utolsó óráiban az életben tartásra, noha mindenki tisztában van a véggel...

"úgyhogy eléggé kérdéses hogy megéri-e őket """""megmenteni"""""" azáltal hogy a többi 99,9% embernek tesszük taccsra az életét."

Hiszti, műbalhé, duma, hajánál fogva előrángatott érvelés, senkinek nem megy taccsra az élete! Talán nem kellene ilyeneket képzelni azok után, hogy Auswitzot megjárva elég sokan megértek 90 feletti életkort, apáink, anyáink megúsztak háborúkat, forradalmat, komcsi bezártságot, ami ugye sehol nincs a Sars-maszk hordási kötelezettséghez képest, vagy ahhoz képest, hogy szegény fiatalok most reggel nem küldhetnek szelfit Alhambra mellől egy kávézóból, délben egy londoni meetingről, majd este nincs vacsi a müncheni stadion mellől, amit élőben láthatsz a fészen vagy mi a faszon... hát istenem, ki fogják bírni...

" rájöhetsz hogy valami kibaszottul nincs rendben a világgal."

Valami nincs rendben a világgal, de a világgal úgy mégis, mikor volt bármi is rendben? Legfeljebb addig lehetett rendben, amíg az emberi tudat a felszínre nem mutálódott, onnantól számítva semmi sincs rendben.

" Nézd meg azt ahogy a google, a fész, vagy akár a Reuters, az AP lekezelte az amcsi elnökválasztást,"

Ezt is csak a média tudja közvetíteni - nehezítve a közbeiktatott nyelvi átkódolással - amire remélem, ugyanaz az intelem vonatkozik, mint fentebb magad is említetted, a Covid információkkal kapcsolatban. Nem beszélve arról, hogy más média meg képes ugyanolyan koherens, de az előbbivel ellentétes interpretációt felmutatni bármivel kapcsolatban.

" folyamatos és drasztikus politikai agymosását."

Most tényleg hiszel ebben? El tudod képzelni, hogy az emberek milliói órák ezreit töltik az egyirányú információk beszerzésével, és soha semmilyen más inger nem billenti ki őket az állítólagos "bemosási" folyamat alatt a külső bemosó erő szándéktól? Nem éppen az a probléma, hogy az emberek pillanatok alatt tesznek magukévá számukra kellemes ingereket és egy következő kibillentésig ezt magukénak érzik, de hát ez nem agymosás! Ez maga a normális lét!

" és szemrevételeznéd, hogy milyen hatással van a nyugati világban az emberek életére ez a bágyadt molyfing"

Egészen másképp látom: a Covid hatása az emberek életére semmi, ahhoz képest, amit a korábbi háborúk vagy a komcsi világ okozott, illetve amit az iszlám térfoglalás és a buzimanőver az egyesült európával okozni fog.

yotta 2020.11.15. 02:26:44

@Madarász Henrik: "Szerintem egy birka, aki egy kihalt utcán maszkot visel, ahol fertőzésre még statisztikai esély sincs, csak mert Orbán elrendelte."

Vagy egyszerűen nem része az életének mindent patikamérlegen elemezni: van egy szabály és batartom, ráadásul még nem is esik nehezemre!

Nem arról van szó, hogy a vesztőhelyre terelgetnének és még csak arról sem, hogy nyuszifülekkel a fejünkön háromlépésenként legugoltat az orbánbasi bennünket, hanem egy maszkról, ami úgy történetesen felfogja mindazt mocskot és bűzt, amit a SARS-2-vel házasságra lépett szuvas fogak árasztanak! Ennyire elviselhetetlen merénylet lenne ez?

2020.11.15. 08:25:53

Azért ez jó dolog, hogy az új indexen megjelenhetnek ilyen hírek is:

index.hu/kulfold/2020/11/14/a_himnuszt_nem_kerik_iszlamoktatas_kene/

@yotta: Mit kell magyarázni azon, hogy nincs szignifikáns emelkedés a halottak számában? Régen mindenféle különböző nyavalyában haltak meg az emberek, most meg minden halálesetet a covidnak tulajdonítanak. És ez adja az okot a hisztériakeltésre és a hétköznapi élet tönkretételére, az emberek birkásítására. Ez neked nem jött le? Miért én magyarázzak ilyen pofonegyszerű dolgokat?

Deansdale 2020.11.15. 09:01:57

@Kóllnájnvánván: De milyen jó, hogy a Marine Le Pen-féle náciveszélyt elhárították... /s

yotta 2020.11.15. 10:06:24

@Kóllnájnvánván:
"megjelenhetnek ilyen hírek is:"

Hát ez meg mit jelentsen? Az orbánbasi által megszűntetett és mégis van; függetlenobjektív fároszban korábban nem jelenHETTEK meg ilyen cikkek?
Uramisten, dobok két hátast...

" Ez neked nem jött le?"

Hogy mi van a kórházakban, azt látom. Pont.

Ami lejött, az az, hogy mindenkinek a kurvaannyát aki azt üvölti a parlamentben, hogy: "az egész kerek nagy világon Magyarországon halnak meg a legtöbben a koronavírus-járványban" (Szabó Tímea)

csi szi 2020.11.15. 10:20:24

@Kóllnájnvánván: Elolvasva a cikket, teljesen igazuk van ezeknek a "francia" fiataloknak. A Marseillaise egy harci induló, amit fehér emberek, mellesleg felforgatók, tömeggyilkosok énekeltek, a jakobinusok, akikkel az egész folyamat igazán elkezdődött. Mi közük nekik hozzá? A focista négereiket beidomították, hogy elénekeljék vagy legalábbis eltátogják, de egy muszlim nem fog lelkesedni érte. Izrael-párti a sajtó? Ezzel is csak egyetérteni tudok. A zsidók meg mindenütt szivárványkoalíciót hoznak létre a fehér gójok ellen, szövetséget létrehozva minden nemfehérből és "deviánsból" a muszlimoktól a feministákon át az LMBTQ-kig, meg persze fehér gój liberális "szövetségesekből" (akinek azért rendszeresen meg kell alázkodniuk rituálisan a "priilégiumaik" miatt). A fő félelmük pedig az, hogy egyszer majd ellenük fog a fehér gój koalíciót szervezni együtt muszlimokkal, színesekkel, hogy egyszer őrájuk fog ismét mutatni a kollektív mutatóujj, mint elnyomó privilegizált kasztra. Minden tettük megmagyarázható ezzel. Egy új multikulturális, de muszlim dominanciájú birodalomtól nem tartanak, a történelmi tapasztalatuk az, hogy az iszlám uralom alatt ők virágoztak. A "fehér nacionalistákat" pedig sikeresen beterelték az iszlámellenesség utcájába, ahonnan nem nyerhetnek. A nemzetiek kaptak egy új ellenséget a valódi, a zsidó helyett (mert annak köszönhetik a muszlim térfoglalást is többek között) a cionista zsidót meg szövetségesként mutatják fel nekik. Persze ez csak az általános tendencia, nyilván vannak olyan zsidók, akik az iszlámtól jobban félnek, mint a már csak névleg keresztény nyugati civilizációtól és nem akarják elpusztítani azt, de ők a kisebbség sajnos. A jellemző a zsidó politikacsináló, ideológiacsináló értelmiségre az, amit Noel Ignatiev képviselt (rá lehet keresni). Egy másik Ignatieff (legalább távoli rokonság nyilvánvaló) mellesleg a CEU rektora.
demokrata.hu/velemeny/a-feher-genocidium-propagandistai-109585/
Persze ahogy valsmelyik ilyen kultúrmarxista kifejtette nemrég, nekünk magyaroknak egyszerűen deklarálnunk kellene, hogy nem vagyunk "fehérnép", hanem piros-barna legények és leányok. :)
A dolog úgyis jelenleg az angolszász protestáns civilizáció ellen irányul elsősorban, amelyért - talán - nem is kár hiszen saját maga dédelgette, nevelte a kebelében a kultúrmarxista mételyt, az amerikai birodalom önként emelte maga fölé elitként az ambíciózus és faji céljain fáradhatatlanul dolgozó zsidó bevándorlókat, a vezető angol és amerikai családok házassági szövetségre léptek velük stb.

Más téma, a vírussal kapcsolatban is egy Demokrata cikk, nem fog tetszeni:
demokrata.hu/velemeny/a-virustagadas-gyilkos-vakhite-314001/

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.11.15. 11:08:54

@yotta: Nekem tetszett Zacher. Nála nem lehet azt érezni, hogy bármiben is politizálna, elmondja az őszinte véleményét, ha jó azt is, ha rossz azt is. Annak ellenére, hogy a riporter néha szeretne belőle valami szaftosabb dolgot is kihúzni ("sokan vannak akik nem mernek beszélni"...)

Deansdale 2020.11.15. 11:24:15

@csi szi: "Más téma, a vírussal kapcsolatban is egy Demokrata cikk, nem fog tetszeni:"

Ja, már a címe is hazugság, az értelmes többség nem a vírust tagadja, nem vakhitből, és nincs ebben semmi "gyilkos". Amikor újságírók így összemossák a szezont a fazonnal az az esetek 98%-ában szándékos dezinformációs kampány. Amit meg az oltásokról ír abszolút irreleváns sablon szöveg ami mindenkinek a könyökén jön ki. Látszik, hogy nem egy síkon mozgunk, mert olyasmit akar izomból bizonyítani amit senki nem tagad, és olyasmiket tagad amiket senki nem állít. Tipikus 21. századi újságírás...

Deansdale 2020.11.15. 11:29:21

@csi szi: A másik link viszont meglepően jó, és az is meglepő hogy eddig nem ismeretem. Köszi.

yotta 2020.11.15. 11:51:05

@Sipi81:
" ("sokan vannak akik nem mernek beszélni"...) "

Elég beszédes volt a jelenet: miután feltette az adu-ász kérdését a műsorvezető, az addig frappáns és magabiztos riportalanyt jól kizökkentette a komfort zónájából... noha Zacherben bizonyosan kell lennie egy csomagnyi ellenszenvnek e kormány ellen, mert - ha emlékeim nem csalnak - akkor nemrég mozdították el valahonnan, valamilyen igazgatói megbízásból, s így került Hatvanba meg a mentőkhöz meg az SBO-ra valahol. (Tudom, nézzek utána, de most nem.)

2020.11.15. 17:21:41

@Deansdale: Az helyes megállapítás szerinted, hogy a cikkben a harvard propagandagépezete miatt kialakuló fehér öngyülölet miatt nem születnek gyerekek nyugaton? És ez szerinted ennyi faék egyszerű ok-okozat? Semmi más oka nincs? Se életszinvonal, se elszállt igények, se kényelemszeretet, semmi?

Egy társadalmi jelenségnek rengeteg oka van és ezen okok közti súlyozás teljesen szubjektív. A demokrata cikk meg sem próbál okokat feltárni, csakis kinyilatkoztat. Ez persze nem tendenciózus agymosás? Nem bizony!

Madarász Henrik 2020.11.15. 17:33:07

@Kóllnájnvánván: Nyilván elsődleges a jólét és a nők iskolázottsága, egyszerűen nem akarnak lemondani a hedonista életmódról a gyerekek miatt, bulizás. külföldi utak, a felső szinteken meg a gyerek egy akadály a karrier előtt a karrierista nőknek. Ehhez csak egy plusz tényező a balos patkányok által terjesztett fehér öngyűlölet.

2020.11.15. 17:46:58

@Madarász Henrik: Így van, ez is komoly ok.

A demokrata cikke 2012 és 2018 között kigyűjtött 30 cikket. Az hat év (2200 nap) alatt 30 cikk egy 300 milliós ország ezerféle médiáját tekintve. E szerint 73 naponta jelent meg egy cikk. És ennek akkora irtózatos hatása lenne, hogy elnyomja az ember legalapvetőbb biológiai késztetését a szaporodást. Meg azért mekkora hatása van manapság a facebook instagramm egyéb vizuális ingerek világában egy írott sajtónak? Kb zéró.

Ugye belátható mekkora oltári ostobaság ez a cikk?

Persze ha a saját összeesküvés szcenáriónkba beleillik akkor bármilyen eszemet baromságot el tudunk hinni. Csak azt mondják, amit mi hallani akarunk.

Deansdale 2020.11.15. 17:52:11

@Kóllnájnvánván: "Semmi más oka nincs?"

Hagyd abba a gyerekeskedést, ezt se a cikk nem állította, se én.

Deansdale 2020.11.15. 17:55:16

@Kóllnájnvánván: Második kommented is elolvasva úgy látom az előző reakcióm talán nem lesz elégséges.

Te teljesen tökkelütött vagy bazmeg? Szedd már össze magad. Sokaknál megfigyelhető, hogy amennyire másokat oktalanul hülyének néznek annyira hülyeségeket gondolnak ők maguk, ennek úgy látszik most te állítasz itt szobrot.

Több cikket is írtam már amiben beszéltem a népességfogyásról, olyan szalmabábokkal ugrasz nekem amik még szánalomra sem méltóak.

Madarász Henrik 2020.11.15. 18:00:43

@Kóllnájnvánván: Az a helyzet hogy ezek a nézetek egy bizonyos szintig kényelmes önigazolást adnak, felmentést, ezért is népszerűek a nők közt. Bulizni akarsz és utazgatni egzotikus helyeken nyugdíjas korodig ? te csak véded a bolygót, ha nincs gyereked. Izgatnak az egzotikus nagyfarkú négerek szexuálisan ? te csak humanista vagy és segítesz szegény migránsoknak a beilleszkedésben.

2020.11.15. 18:35:00

@Deansdale: szalmabáb, csak ennyi volt és semmi más - énekli Kovács Kati.
Én egy konkrét cikkre reagáltam és nem a te életed és gondolkodásod mélyanalízisét végeztem. Köszönöm a megértésedet.

@Madarász Henrik: így van, egy szintig igaz ez. Aztán jön a kapkodás amikor negyvenre fordul a csaj és akkor már ha megfeszül és ötször beültet akkor se lesz gyerek. Talán már jobb is, mert egy ötven éves nőnek nem lesz idegrendszere egy alsótagozatos kis energia bombához.

Deansdale 2020.11.15. 19:48:16

@Kóllnájnvánván: A cikkben nincs sehol az írva, hogy a modern fehérellenes agymosás a népességfogyás egyetlen oka. A saját konteóellenes előítéleteidet vetítetted ki ebben a formában a cikkre és rám is.

Az üres gúny meg nem ér semmit.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.11.15. 19:49:53

@yotta: Mondjuk az elején mikor mondja hogy nincs elég ápoló azt én eleve nem értem hogy most mi benne a nagy világvége. Nyilván ha eddig elég volt X ápoló is az osztályra (vagy éppenhogy elég volt) akkor ha hirtelen bejön egy szezonális váratlan megbetegedés nem lehet a kalapból előrántani 10X ápolót. Ez se Orbánnak se Gyurcsánynak de még Fekete-Győrnek se sikerülne (de még talán magának Joe Bidennek se). Persze biztos vannak olyanok is akik elmentek nyugatra de csak azért mert ott sincs elég belőlük (különben nem kellettek volna oda).

Hát ha Zachert ide-oda helyezik én ahhoz nem tudnék hozzászólni, nem látunk a színfalak mögé, ezerféle oka lehet, nyilván ő azért eléggé határozott embernek tűnik nekem és még az is lehet nem mindenki tud vele együtt dolgozni.

Wildhunt 2020.11.15. 19:52:03

@Kóllnájnvánván: hádehá neki az JÁR! Meg amúgy is a hagyományos családokban verik a gyerekeket.

F. Szabó 2020.11.15. 21:43:40

www.metazin.hu/index.php/item/3965-a-nemzetallam-alljon-a-sarkara

"Franciaországnak ki kellene vonnia magát az Emberi Jogok Európai Bíróságának joghatósága alól – erre az irreálisnak hangzó következtetésre jut a konzervatív Alain Finkielkraut filozófus, a Francia Akadémia tagja...
A JOGÁLLAM VÉDELMÉRE HIVATKOZVA A HAZAI ÉS NEMZETKÖZI BÍRÓSÁGOK KÉPESEK MEGÁLLÍTANI AZ ÁLLAM FELLÉPÉSÉT, PEDIG ÁLLAM NÉLKÜL NINCS JOGÁLLAM...
Nagy kérdés, hogy Franciaországban, ahol a lakosság tíz százaléka muszlim, és a muszlim többség a radikális iszlamistákat nem rekeszti ki nyilvánosan, egyáltalán megállíthatók-e a kedvezőtlen folyamatok jogállami eszközökkel"

Deansdale 2020.11.15. 22:12:25

@F. Szabó: Érdekes fejlemény lenne, ha Franciország öntudatra ébredne, vagy mondjuk Macron ledobná magáról a háttérhatalom láncát.

Madarász Henrik 2020.11.15. 22:29:22

@Deansdale: Elég valószinűtlen, Macron csak ki akarja fogni a szelet a vitorlából, nehogy a tömegek a Nemzeti Frontra szavazzanak a merényletek miatt.

DennisVT1 2020.11.15. 23:34:38

Nezi vki a Mandalorian c. sorozatot?
Anita Sarkeesian agymenest kapott, mert par noi harcosnak mell van a panceljan.

twitter.com/anitasarkeesian/status/1327790541870796801?s=09

Deansdale 2020.11.16. 08:06:26

Már most elkezdték nyomatni a "szakértők", hogy a maszk, a távolságtartás, minden szar meg fog maradni azután is, hogy beoltják az embereket covid ellen:
twitter.com/nypost/status/1328002131803181057
Felőlem meg elmehetnek a k*rva anyjukba.

KalmanBlog 2020.11.16. 09:32:00

@Madarász Henrik: Egyébként én is furcsállom az ilyeneket, csak eljátszottam az ördög ügyvédjét.

Én pont fordítva vagyok: a kellemetlenséget simán bírnám, rám az elvi alapon lázadás jellemző. De most természetesen nyilván minden szabályt betartok, mi mást tehetnék.

A legjobban azon lepődtem meg, hogy vannak fiatal fiúk is, akik iskolába jövet-menet - de még jó messze az iskolától - is hordják a maszkot a kertesházas részen is. Mármint még egyedül is. Ha még egy tinédzser fiú sem lázad az elnyomás ellen, akkor ki fog?

Az anyukákon nem csodálkozom, de apukát is láttam a gyerekével maszkban nyomulni az utcán. Olyan helyen is ahol szerintem nem kötelező, de talán rosszul tudom.

Tegnap sportolnom kellett, úgyhogy eltekertem a Parlament irányába. Párszáz tiltakozó volt, teljesen szétszórva, mert elvileg 3 ember már gyülekezés, és az tilos. Szinte több rendőr volt, mint tiltakozó. Véletlenül láttam, de mentem is tovább, mert az edzéstervem nem engedte meg, hogy sokáig megálljak.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.11.16. 10:20:34

@KalmanBlog: "Ha még egy tinédzser fiú sem lázad az elnyomás ellen, akkor ki fog?"
Mert ő ezt nem elnyomásnak tartja hanem elővigyázatosságnak.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.11.16. 10:34:25

Tegnap este ezt néztem meg, na ez tetszett:
www.youtube.com/watch?v=SOGM2gatz0Q
Igazából egy alapvető dolog van amiben nem értek egyet vele, bár ez csak érintőlegesen került szóba a videóban: a kulturális relativizmusban. Úgy nem lehet megtartani a saját kultúrát és pláne vallást szerintem hogy az az alapvető hozzáállás, hogy minden más is ugyanennyire értékes és igaz. Értem én hogy ő attól fél hogy ha nem ez van akkor majd visszajönnek a nácik de szerintem ez nem szükségszerű. Az az érdekes hogy ettől eltekintve jól levezeti hogy hová vezet a globalizmus és a kultúrák összemosása csak az a fura hogy nem veszi észre hogy ennek az egésznek az egyik kiindulópontja éppen az a gondolat hogy midegyik egyformán értékes tehát egyik sem értékesebb a másiknál. De ettől eltekintve szerintem jó interjú.

KalmanBlog 2020.11.16. 10:47:38

@Sipi81: Jaja, emlékszem mennyire elővigyázatos voltam tinédzserként... Jellemző rájuk az elővigyázatosság.

KalmanBlog 2020.11.16. 10:50:59

@Sipi81: Anélkül hogy megnéztem volna, annyit mondanék, hogy nem feltétlenül ellentmondás az, hogy elismerem hogy a többieké is értékes. Mert a saját kultúránknak nem csak az a lényege, hogy értékesebb mint a többi, hanem az hogy a miénk és szeretjük. Tovább akarjuk adni, hogy ezt a gyerekeink is megélhessék.

Ahogy azt is értjük, hogy az állam számára minden nyugdíjas néni egyforma, de nekünk mégis a saját édesanyánk a legfontosabb.

Nincs itt ellentmondás szerintem, de azért mélyebb elemzéshez meg kellene nézni amit linkeltél. Majd talán :-)

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.11.16. 10:51:24

@KalmanBlog: Az rendben van csak az nem lázadás hanem felelőtlenség.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.11.16. 10:54:17

@KalmanBlog: Lehet félreérthető voltam nem azt akartam mondani hogy nem értékes a többi. Csak hogy a sajátunkat előbbre valónak kellene tekinteni. Vallásban pedig azért megnézném mondjuk azt a hívő muszlimot akinek be akarjuk magyarázni hogy az ő vallása is ugyanúgy igaz mint az izraelitáké meg a katolikusoké meg a buddhistáké.

KalmanBlog 2020.11.16. 11:31:00

@Sipi81: Jaja, egyedül sétálni az üres utcán maszk nélkül az felelőtlenség.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.11.16. 11:33:14

@KalmanBlog: Igen, legalább annyira mint amennyire lázadás lenne levenni. :-)

Madarász Henrik 2020.11.16. 16:43:09

@Deansdale: Ez már tényleg pofátlanság, hogy megelőzésként is hordatnák, mintha a kínai diktatúrában lennénk, ezért nem szabad hatalmat adni a szakértőknek.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.11.16. 18:16:13

@Madarász Henrik: Már csak a tavaszi hullámig kell kibírni, és jön az őszi, meg minden hullám előtt oltás, de legalább marad a statárium az idők végezetéig. Persze minderre nem lenne szükség, ha a tagaóeretnekek nem hoznának megint rontást a vetésre. Kösz szépen tagadóeretnekek!

KalmanBlog 2020.11.16. 18:46:30

@don Fefinho: Ha már tavaly nyár óta mindenki maszkban lenne, akkor most nem kellene mindenkinek maszkot hordania!!!!444!4!4!

KalmanBlog 2020.11.16. 18:49:16

Vírustagadóknak könnyű pénz: index.hu/belfold/2020/11/16/teszteles_munkaero_covid19/

"Havi egymillióért várnak tesztelőnek!"

2020.11.17. 09:39:16

-Azt hallottad, hogy Obama a beiktatása után "csak" Nobel békedíjat kapott, ellenben Biden-t rövidesen szentté fogják avatni?
-És miért???
-Mert a választás napján egymaga több holtat támasztott fel, mint az összes eddigi szent együttvéve!

csi szi 2020.11.17. 23:21:57

Visszatérve a poszt témájához, a jóslat nem jött be, nem akartak veszíteni a demokraták, megtalálták a csodafegyvert a járvány miatt tömegessé tett levélszavazásban. Lehet csalást kiáltani, de ez már olyan, mint amikor kihozatják a hullát a hullaházból hogy nézzük meg megint, hátha meg sem halt. Trump, aki kétségtelenül a történelem talán legmegosztóbb amerikai elnöke, a polgárpukkasztó elnöki kommunikációba (twitterezés), illetve a járvány által előidézett gazdasági és társadalmi feszültségekbe bukott bele elsősorban, amelyek persze korábban is fennálltak.
Bidennel ellentétben Hillary Clintonnal, nem volt tömeges ellenszenv, és bár próbálták a sír szélén álló embernek beállítnai, ahogy Hillary Clintont is 4 éve, hiába látható a kezdődő demenciája, ezt elnézték a szavazók. Sajnos visszatér a héja-demokraták kormányzása, nagyobb az esély egy háború kirobbanására, mivel igen agresszíven fognak fellépni Oroszországgal és Kínával szemben is (bár a demokraták nem szívlelték annyira a Kína elleni kereskedelmi háborút, a kínaiak katonai erősödését ők is aggodalommal szemlélik, és azon a véleményen vannak, hogy addig kell azt megállítani, amíg még lehet - míg Oroszország esetében az oroszok gyengeségét kihasználva igyekeznek majd még jobban sarokba szorítani Moszkvát mindenhol).

Wildhunt 2020.11.18. 07:02:32

@csi szi: én azt remélem hogy el lesznek annyira foglalva Kínával, hogy az oroszokra már nem nagyon marad kapacitásuk. Nem hiányzik egy háború a szomszédba.

Deansdale 2020.11.18. 07:58:44

@csi szi: Nem kötözködésképpen, de a demokrata felsővezetés nyugodtan akarhatott veszíteni - a választási csalásokat állami ill. még alacsonyabb szinteken csinálták. Nem hiszem, hogy a felsővezetés akár pro, akár kontra utasításokat adott volna az alacsonyabb szinteknek csalásokkal kapcsolatban, bár a franc tudja már a mai világban.

Az elemzésed teljesen logikus lenne ha nem lett volna csalás, de teljesen objektív tény, hogy volt, és ez marhára nem csak a vesztesek mentegetőzése. Amúgy még a logikus elemzésed is elvérzik olyan tényeken, hogy pl. Trump minden egyes hagyomnányosan balosnak tartott demográfiai csoportban jobban teljesített mint 4 éve, a négerektől a melegekig, ami azt bizonyítja hogy a sajtó végeláthatatlan Trump-mocskolása nem működött, a tömegek nem hitték el a hülyeségeket. Trump most többmillió szavazattal jobb volt mint legutóbb, és Biden ez ellen nem tudta harcba küldeni a sikertelenül agymosott tömegeket, szóval kizárólag a (szél)bal keménymagból kellett neki még sokkal több millió szavazatot előkaparni, ami kvázi lehetetlen. Az, hogy Bidenre több nigger szavazott mint Obamára már alapból teljesen szürreális, dehát na, végülis ha a holtak őt támogatják, akkor akár a négerek is megtehetik ugyanolyan alapon.

A csalásról meg... Teljesen egyértelmű hogy tömeges csalás történt 4-5 államban, ezt vitatni vagy tájékozatlanság, vagy gerinctelenség. Ahol még most is visszakeresheted a működő állami adatbázisokban, hogy holtak tízezrei szavaztak, és ez a dokumentált problémák legkisebb része(!), ott azért ne kelljen már bizonygatni, hogy igenis volt csalás. A számítógépes rendszer többtízezres "hibái", az éjszaka közepén előkerülő 100E+ Biden-szavazatok, a széttépett, elégetett, kukában megtalált Trump-szavazatok ezrei, a visszadátumozásokról és egyebekről eskü alatt tanúskodó postai alkalmazottak, a videók a szavazókörökben Biden-szavazatokat gyártó emberekről, a 100% fölötti részvételi arányok, ésatöbbi, ésatöbbi. És valahogy mind egy szálig Biden felé döntötték a mérleget, érdekes módon pl. a számítógépes "bugok" MINDIG Bident támogatták... Na persze.

Bidennel nem volt tömeges ellenszenv? A balos közvélemény szerint egy korrupt demens pedofil, és ehhez képest mindenki más még rosszabbat gondol róla... A kampányülésein tizedannyi ember sem volt mint Hillaryén. Na oké, még ha túlzok is, még ha fel is tesszük, hogy nem volt annyira ellenszenves mint Hillary, ugyanakkor az organikus érdeklődés és lelkesedés is jóval kisebb volt az irányában. Hillarynak legalább volt egy saját rajongóbázisa, feministák milliói visítottak érte, Bidennél ez abszolút hiányzik. Rá tényleg csak az szavazott aki Trumpot utálta, és a statisztikák szerint a demokrata tömegbázisban Trumpot most kevesebben utálták mint 4 éve (viszont akik utálták azok erősebben, de ez mondjuk nem ér plusz szavazatot), szóval ez az egész marhára nem áll össze.

Ott van még az egyetlen demográfiai csoport kérdése ami kevésbé volt hajlandó Trumpra szavazni mint legutóbb: a fehér férfiak. Erről hajlamos vagyok azt gondolni, hogy Trump be nem váltott ígéretei miatt történt, ugyanakkor aki azért nem szavaz rá mert nem épült meg a fal és még mindig túl sok a színes migráns, az nem fog Bidenre szavazni akkor sem ha Trumpból kiábrándult. 1-2 megkeseredett hülye talán igen, de tömegesen soha. (Magyar analógiát használva akinek a fityisz nem elég jobbos, az a Mi Hazánkra fog szavazni, nem Gyurcsányra.)

Nem véletlenül mondogatom, hogy a nyugati civilizáció történetének legnagyobb választási csalását láttuk, hanem mert ez a faék egyszerűségű objektív igazság.

Deansdale 2020.11.18. 08:40:21

@csi szi: ...amúgy persze tökéletesen lehetséges, hogy a bíróságok "nem látják majd bizonyítottnak" a csalást és Bident hirdetik ki, szóval ilyen értelemben igazad van.

Többen is rájöttek viszont, hogy a lehető legtöbb erőszakot kihozni ebből a választásból - akár egy esetleges polgárháborút - azzal lehet, ha korán kihirdetik hogy Biden nyert, de a gonosz Trump el akarja lopni a választást, és aztán az utolsó pillanatban tényleg Trump nyer. Ezzel a BLM/antifa/SJW és egyéb agyhalott tömegek minden valószínűség szerint eddig még nem látott őrjöngésbe kezdenének.
www.youtube.com/watch?v=6luFJvZt-og

Szóval ha feltételezzük, hogy a háttérhatalom létezik, és abban a fázisban tart hogy erőszakot szeretne, akkor a legjobb úton halad a tervei megvalósításában.

amjamayna 2020.11.18. 13:20:45

Off

Új-Zélandon hidzsábos egyenruhával csábítják a muszlim nőket a rendőrségbe dolgozni

444.hu/2020/11/18/uj-zelandon-hidzsabos-egyenruhaval-csabitjak-a-muszlim-noket-a-rendorsegbe-dolgozni

Aztán a muszlimok milyen örömmel fognak "engedelmeskedni" a női rendőröknek, mint ahogyan tették/teszik a svédeknél:

www.youtube.com/watch?v=8YV5g23fAm8

On

rgs 2020.11.18. 18:50:33

@-JzK-: Édes tököm, ez a furafejű Dorsey hipszter:
"A Twitter vezetője azzal védekezett, hogy a vállalat 2018-ban elfogadott politikája szerint az illegálisan megszerzett információkat nem közlik tovább, és a New York Post tényfeltáró riportjának anyaga e kategóriába tartozott."
Aham. Trump adópapírjait meg kormányfiókból kérte le a nyt pár hete.

Madarász Henrik 2020.11.18. 20:22:41

@rgs: Ahhoz képest hogy sokszoros milliárdos, úgy néz ki mint egy csöves, ezzel a szakállal.

2020.11.18. 20:39:25

@FUCKSZFE: állítólag a jobbikos Jakab Péter meg leszopja az iszlámot. Törvényt akar hogy ne lehessen mohamed karikatúra. Szánalmas buta ember, pont azt teszi amit a terroristák akarnak.
Itt a blogon ti ennek örültök?

csi szi 2020.11.18. 21:17:46

@Madarász Henrik: Egyesek szerint ő csak egy báb, irányítják.

Madarász Henrik 2020.11.18. 21:37:46

@Kóllnájnvánván: Jakab Péter nem jobboldali és a Jobbik sem az évek óta, hála az identitászavaros Vona munkásságának.

2020.11.19. 07:33:39

@Wildhunt: kérdésre kérdéssel válaszolni?

Deansdale 2020.11.19. 07:58:26

@Kóllnájnvánván: A Jobbik ugyanolyan SZDSZ-utódszervezetté vált, mint amilyen a DK vagy a Momentum. Aki anno a Jobbikot azért szerette amilyen volt, az most a Mi Hazánkkal szimpatizálhat.

Deansdale 2020.11.19. 08:02:16

@csi szi: "Egyesek szerint ő csak egy báb, irányítják."

Politikai értelemben mindenképp. Nem hiszek olyan véletlen egybeesésekben, hogy az összes milliárdos cégvezér egyszerre utálja meg a pénzt és válik ugyanannak a mozgalomnak a szélsőséges politikai aktivistájává.

Wildhunt 2020.11.19. 08:58:30

@Kóllnájnvánván: mit akarsz hallani? Mi ebben az újdonság? Hogy a szivárványkoala khmmm... kissé magyarságellenes? Te ezt eddig nem tudtad?

KalmanBlog 2020.11.19. 09:10:55

@csi szi: Eléggé drogosnak néz ki: irányítani sem kell, fogalma sincs semmiről, és csak a cégét irányítják "hozzáértők". Ő meg csinálhat amit akar.

Borathan 2020.11.19. 19:03:58

valahol olvastam, hogy az amerikai egyetemeken besúgó-rendszert csináltak, legalábbis, ilyesmire felhívó plakátokat tettek ki.
Tudtok erre linket adni?

DennisVT1 2020.11.19. 21:15:56

Nezte valaki ezt a sajtotajekoztatot?
Eleg durva volt.
Giulianiek szerint mindent bizonyitani tudnak, a szavatszamlalot venezuelaban chaveznek csinaltak, h elcsalhassa a valasztasokat, azota tobb orszagban is erre hasznaltak, ehhez van esku alatt tett tanuvalommasuk, hogy a szavazatokat nemet es spanyol szervereken tarolrak es szamoltak, olyan algoritmusokkal, amik atirjak a szavazatokat.

Es ez csak toredek.

Oszinten szolva kezdem azt remelni, h ebbol semmi sem igaz v semmit sem tudnak bizonyitani, mert ha megis, akkor itt csak qrvaszar es megszarabb kovetkezmenyek lesznek.

Ezen a linken visszanezheto, allitolag a fox megint elkapcsolt.

youtu.be/buQCdCSDWQQ

KalmanBlog 2020.11.20. 00:40:43

@DennisVT1: > ehhez van esku alatt tett tanuvalommasuk, hogy a szavazatokat nemet es spanyol szervereken tarolrak es szamoltak

Erre csak annyit mondanék, hogy GÁBOR2 barátunknak jó kis felhős muníciót ad :-) Mi ez a marhaság, a szavazatszámlálást külföldi szervereken futtatják? Mi a szar ez? Komoly?

Amúgy én nem követem ezeket a részleteket, nincs cérnám hozzá. De drukkolok, hogy boruljon a bili, én pont fordítva remélem: mennél nagyobb balhét remélek.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.11.20. 00:49:32

OFF

My boi Scarlatti knew Metal before Metal was a thing.

www.youtube.com/watch?v=oHCjJEtRgDc

ON

KalmanBlog 2020.11.20. 11:18:24

@don Fefinho: Király cucc! Olyan mint amikor viccből hagyományos hangszereken adnak elő metál-számokat.

Valaki ráalkalmazhatná torzított gitárokra ezeket a darabokat!

GABOR2 2020.11.20. 19:51:06

Sziasztok! Az USA-ban annyi új "furcsaság" van a választás körül, hogy megérte írni róla újra:

ujtechkor.blog.hu/2020/11/20/kulturhaborus_tortenesek_kulonkiadas_466

Sok érdekesség, akár milliós nagyságrendben megváltozó eredmények...

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.11.20. 22:53:46

@GABOR2: És szerinted lesz ennek még bármi eredménye? Nekem nem úgy tűnik hogy bármi is módosíthatna azon, hogy a demokraták már kikiáltották magukat gyűztesnek.

Wildhunt 2020.11.20. 23:49:39

@Sipi81: Valami kellene hogy legyen. Gyakorlatilag a big tech+a híroldalak eldöntötték, hogy Biden az elnök. Most ez függetlenül atól, hogy ő nyerte-e a választást valójában. A választás lezárása előtt már nemcsak ő, de az egész kabinetje tárgyalásokat kezdett az egész világgal, megkezdték elfoglalni a pozícióikat, és ez mindenki szerint rendben van. Trump már igazoltan győztes volt, az ügymenet átadása vot folyamatban, mikor valamelyik embere külügyi kérdésben mert nyilatkozni és ezért azonnal meg kellett tőle szabadulnia. Most a demokraták olyakat nyilatkoznak, hogy a hadsereggel rakatják ki a Fehér Házból?
Ha ez csak úgy átmegy, annak kb. világraszóló következményei lesznek. Nagyjából az várható a "szövetségeseikkel" mint a szovjetekével mikor már látszott az unió széthullása: egyre inkább saját utakat választottak. Ezt elsősorban abból fogjuk látni, hogy elindul-e az orosz gár az új gázvezetéken jövőre. Mert ha igen, akkor a németek épp elküldték őket a halál f..szára. Az ukránok meg itt mellettünk kezdhetik a polgárháborújukat, vagyis jól jönnek még azok a német tankok.

csi szi 2020.11.21. 13:50:37

@Wildhunt: 888.hu/csak-neked-csak-most/dr-toth-mate-az-elnokvalasztas-valodi-gyoztese-nem-biden-hanem-a-a-high-techbe-csomagolt-kulturmarxizmus-4283658/

Zuckerberg, Gates, Bezos, Cook és társai a mai kor rablóbárói, mint a 19. században Cornelius Vanderbilt és a többiek voltak. Akkor a vasút volt, amivel felemelkedtek, most a techcégek.

csi szi 2020.11.21. 14:51:49

@Kóllnájnvánván: Feripápából simán kinézem, hogy szentté avatja Álmos Joe-t.

Wildhunt 2020.11.21. 18:08:49

@csi szi: igaza kell legyen, de nem tudom elhinni hogy ez kivitelezhető lehet.

Madarász Henrik 2020.11.21. 20:55:54

@csi szi: Lehet megvan a balos közösségi média jobboldali alternatívája, egy kicsit késői a gyerek és satnya de van benne potenciál.

telex.hu/kulfold/2020/11/19/ha-igy-nez-ki-a-szabadsag-akkor-inkabb-zarjanak-be

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.11.21. 21:44:36

@KalmanBlog: Á, kár lenne torzítani, ez úgy jó ahogy van.

@Madarász Henrik: Hallottam róla, de nem az első ilyen próbálkozás - vagy meg fogja fojtani a mainstream, vagy ha nem, beszivárgással átveszik felette az irányítást.

csi szi 2020.11.21. 23:12:47

@don Fefinho: És mivel az ilyen platformokon azok gyűlnek össze, akiket a mainstreamből kiszorította a cenzúra, a normie-k nem fognak átszokni ezekre.

KalmanBlog 2020.11.21. 23:37:56

@Madarász Henrik: " mindenhonnan kitiltott konteósok vették át, és inkább tűnik jobbos safe space-nek, mint az utolsó szabad helynek az interneten."

Hahaha, és még mindig nem esik le neki, hogy mi az igazság, és hogy miért pont ezeket az embereket tiltják ki mindenhonnan...

Amúgy pedig a topikhoz: addig nem lesz szabad platform, ameddig nem mindenki maga hosztolja a tartalmát elosztott rendszerben, mint a Torrent ahogy működik. Ez is ilyen félszabad cucc lehet csak, ahonnan azért az igazán kemény arcokat ki fogják tiltani :-) De ne legyen igazam.

Borathan 2020.11.23. 14:27:33

na, az Indexen:
index.hu/tudomany/til/2020/11/23/az_usa_a_kbg_arnyekaban_volt_ki_volt_jurij_bezmenov_es_miert_lehet_erdekes_napjainkban_is_figyelmeztetese/
"

A KGB feladata az volt, hogy hasznos idióták homogenizált tömegévé változtassa őket.

Bezmenov az „aktív lépések” folyamatának négy szakaszát nevezte meg.

Demoralizálás
Destabilizálás
Krízis
Normalizálás.
"

KalmanBlog 2020.11.23. 16:11:46

@Borathan: Nagyon kemény, hogy mik mennek az új Indexen! Honnan vették ezeket az embereket?

Tegnap volt paleós cikk is.

A következő az lesz, hogy Covid-szkeptikus cikkeket fognak írni?!

Deansdale 2020.11.23. 16:42:56

@KalmanBlog: Vicces, a fidesz általi megszállásra volt szükség már ahhoz is, hogy a szélbalos propaganda MELLETT néhány tényt vagy érdekesebb cikket leközöljenek. A modern sajtó egy vicc, vagyis az lenne ha nem lenne hatalma a tömegek fölött.

csi szi 2020.11.23. 17:28:40

@Borathan: Ezt a cikket mindenki úgy értelmezheti, ahogy akarja, a szerző azt akarja sugallni, hogy ma is az oroszok végzik a felforgatást nyugaton, ami 4 éve a ballib narratíva (az USA-ban a Trump Derangement Syndrome egyik velejárója az állandó "oroszozás", amit átvett a magyar ellenzék is, elsősorban a Momentum, amely szinte minden megszólalásába belefűzte évek óta, de a DK is, lásd "a zorbán orosz vakcinával akarja megmérgezni a magyarokat, hogy kísérletezhessen rajtuk Putyin" legújabb agymenést.

csi szi 2020.11.23. 18:54:13

@Deansdale: Most voltak újabb kirúgások az indexnél. Kérdés mit akar a tulajdonos, kormánypártibb vonalat, vagy csak személyi ellentétek voltak.

-JzK- 2020.11.23. 23:50:28

444.hu/2020/11/23/nogyogyaszlobbi-ilyen-meg-sosem-volt-hogy-valaki-jogszabalyban-kapjon-engedelyt-a-zsarolasra

Na elmennek ezek a jó K anyjukba... úgy tudtam, hogy ez lesz... hogy addig lobbiznak az orvosbárók, hogy felpuhítják annyira a jogszabályt, hogy lényegében marad minden ugyanúgy, ahogy eddig.

csi szi 2020.11.25. 14:09:27

@rgs: Nálunk rabszolgatartót nem találnak, de biztos, hogy cancelelni fognak mindenkit, aki életében egy negatív félmondatot írt pl. a zsidókról.

F. Szabó 2020.11.25. 14:13:39

@Deansdale: Csak látszólag offolok amikor egy járványról szóló fb bejegyzést osztok meg, merthogy a járvány címén társadalomról és politikáról van szó. Sajnos a szerző a végén belekever egy kis Orbán piszkálást, mintha nem látná maga is (vagy tényleg nem látja?), hogy a világról szól ami történik és nem Magyarországról.

Amúgy jól egybevág azzal, amit mondani szoktál a covidról.

www.facebook.com/istenszeke/posts/10221307463094019

Deansdale 2020.11.25. 17:13:25

@rgs: @csi szi: A cancel culture-nek semmi köze a rabszolgatartáshoz - Kamala Harris nagyszülei még rabszolgatartók voltak és most a progresszívek simán megszavazták az USA elnökének. Arról szól az egész, hogy a fehér/európai gyökerű kultúrákat pusztítják, illetve mindenkit akit a progresszivizmus ellenségének kiáltanak ki.

KalmanBlog 2020.11.25. 17:23:22

@F. Szabó: Jól meg van mondva, egyetértek. Sajnos nekem már most visszafordíthatatlannak tűnik a változás. Akikkel véletlenszerűen beszélgettem, azoknak jelentős része már magáévá tette. Az is igaz, hogy aki ezt magáévá tudja tenni pár hónap alatt, az bármi mást is magáévá tudna tenni, ha a média elég erősen nyomná, csak hát a média ezt fogja továbbra is nyomni nyilván. Illetve ennek az újabb és extrémebb változatait.

GABOR2 2020.11.25. 17:38:06

Sziasztok megjelent nálam a "A koronavírus és a gazdaság és Orbán..." legújabb része, benne most több minden a vírusról és a vakcinákról, de persze nem maradhatott el Orbán "gazdaságvédelmi" harcának újabb elemzése sem.

ujtechkor.blog.hu/2020/11/25/a_koronavirus_es_a_gazdasag_es_orban_209

Madarász Henrik 2020.11.25. 18:24:31

@GABOR2: Jó cikk volt, a járvány gazdasági hatásainak félrekezelése és a EU-val való huzakodás miatt elég komoly esély van a Fidesz bukására 2022-ben és a komcsik hatalomra kerülésére.

promo921 2020.11.25. 19:21:21

Vírusról még annyit: Két haverom is 99%, hogy elkapta, produkált minden tünetet, elmentek vele a háziorvoshoz, az meg elzavarta öket a picsába. Fetrtőzöttnek fertőzöttek, viszont a statisztikába nem kerültek bele.

csi szi 2020.11.25. 22:44:16

@promo921: Hány évesek? Ha nem veszélyeztetettek, remélem legalább nem járnak nagyikat puszilgatni vagy nem állnak a kasszában (vagy hasonló munkahelyen) amíg el nem múlik.

2020.11.26. 07:59:33

@Deansdale: " fehér/európai gyökerű kultúrákat pusztítják"
Szerinted mi az oka ennek? Én nem látom, ezzel ők hogyan járnának jól, miért érdekük ez.

Deansdale 2020.11.26. 08:00:21

@promo921: Azon látszik, hogy a COVID mennyire nem komoly dolog, hogy az EÜ mennyire nem veszi komolyan. Ha tényleg veszélyes kórság lenne akkor marhára nem így állnának hozzá. A karanténszabályok folyamatos változása is ide sorolható - közvetlen kollégák otthon maradtak azzal hogy valószínűleg COVID-juk van, aztán még mielőtt a tesztjük eredménye meglett volna a járványügy visszaküldte őket dolgozni (egy iskolába...) azzal, hogy lejárt az X napos kötelező elkülönítésük. Anno mikor én voltam kontakt miatt karanténban még két negatív teszt kellett mielőtt visszaengedtek dolgozni, ma már egy sem kell. Miről is beszélünk egyáltalán?

Manapság már csak az veszi komolyan a COVID-ot aki személyesen pánikol a médiahiszti következtében, illetve aki részt vesz a hiszti generálásában. Ez még az orvostársadalomra is jellemző. Részemről meg aki generálja ezt a pánikot, pl. nyilatkozik hogy idén ne legyen karácsony mer' COVID, az elmehet a jó büdös k. anyjába. Az emberiség már több sokkal súlyosabb dolgot is túlélt mint ez a fostalicska influenza, úgyhogy emiatt szétverni a társadalmat és a normális emberi lét kereteit enyhén szólva is abszolút fölösleges és erős túlzás. Aki nem teljesen hülye az látja, hogy ez az egész nem arról szól aminek a sajtó bemutatja, itt egyszerűen a globális (háttér)hatalom rohamos építése és fejlesztése zajlik az emberek szabadságának és emberi jogainak az eltiprásával. A sok hülye meg asszisztál hozzá mert a média megmondta, és a média annyira hiteles meg tisztességes hogy nekik mindent kritikátlanul el kell hinni. Elég csak egy "great reset" videót megnézni vagy cikket elolvasni a világgazdasági fórum fejeseitől, amiben azt tárgyalják hogy a COVID milyen frankó lehetőség a világ totális disztópikus megreformálására, és megvilágosodik az ember koronaügyben.

Deansdale 2020.11.26. 08:23:13

@Deansdale: "Én nem látom, ezzel ők hogyan járnának jól, miért érdekük ez."

Ez a leggyakoribb ellenérv amivel találkozom ezügyben, de ez persze valójában nem cáfol semmit, mert attól hogy valaki nem érti mások szándékát, attól azok még nyugodtan létezhetnek és csinálhatják amit éppen csinálnak. Pl. biztos vagyok abban, hogy az 1930-as években emberek tízmillió mondták ugyanezt európa-szerte, hogy nem értik Hitler miért járna jól azzal amit elméletileg akar, oszt' mégis meglépte. Hiba azt képzelni, hogy mások ugyanúgy gondolkodnak mint mi, tehát ha mi valamire nem látunk motivációt akkor azt ők sem akarhatják, mert minek.

Amúgy, hogy megpróbáljak válaszolni is, a valódi irányítóknak ezer meg egy okuk lehet mindenre, pl. a tóra/talmud leírja, hogy a zsidók "győzelme" előtt az arab népek összeolvadnak a fehérekkel. Nesze migráció. Hogy szerinted ez hülyeség? Oké, oké, de gondolod hogy a fundamentalista zsidók szerint is az? Ha világibb választ akarsz, az erős fehér nemzetállamok jelentik gyakorlatilag az egyetlen veszélyt egy globális hatalomra: a keresztény + klasszikus liberális eszményeken felnövekedett, technológiailag világelső nyugati ember a fénykorában még a képébe röhögött a szabadságát ill. az emberi jogait korlátozni akaró erőknek, amiknek sokan most már a seggét nyalják, bő 50 év kőkemény agymosás után. De emlegettem már a kultúrmarxistákat is, akik 100 éve megírták hogy a nyugati civilizációt el kell pusztítani, és hogy ennek az eszköze a média fölötti kontroll, az LMBTP mozgalom, a migráció, ésatöbbi lesznek. Ők a világ romjaira képzelték a marxista utópia felépítését, és bármennyire is ostobaságnak tűnhet ez számodra, rengetegen vannak akik az életüket tették rá, szóval ha te nem is érted hogy ez miért érdekük, ők nagyonis annak látják.

Persze a tömegek, a gyaloghadak semmit nem értenek ebből az egészből, ők szó szerint csak hasznos hülyék, akiket csak megvezettek. Ha valami lilahajú picsát nézel aki az SZFE előtt ugrabugrált, vagy "migrants welcome" táblákat lóbáló hülyéket, ők nem (vagy legalábbis nem feltétlenül) azt gondolják magukról hogy a saját kultúrájuk lerombolásán dolgoznak, ők csak tudatlanul végzik azt a munkát amivel a mozgalmaik vezetői megbízták őket. Még az is kérdéses, hogy a "világi középvezetők", mondjuk a politikusok tisztában vannak-e a szerepükkel. Szerintem a magyar ellenzéki politikusok zöme ideológiai értelemben abszolút síkhülye, őket csak a pénz mozgatja és a hatalomvágy, szóval ha úgy látják hogy az ő szelük pl. Soros felől fúj, akkor lelkesen közvetítik az ő akartát Mo-ra, a következményekre meg szarnak. Nagyon kevesen vannak akik ténylegesen értik hogy mi zajlik, és ennek ellenére is nyomatják a dolgot, de TGM pl. garantáltan ilyen. Neki megvan a kellő olvasottsága ahhoz hogy ismerje a valódi célokat, és mivel ő egy nihilista mizantróp neki ez pont megfelel. Felőle dögöljön meg a nyugati kultúra a fehér fajjal együtt, majd tapsol hozzá a másvilágról, mert valószínűleg megérni már nem fogja. Bár, ahogy a dolgok gyorsulni látszanak...

promo921 2020.11.26. 10:51:48

@csi szi: veszélyeztetettek, fehér hetero férfiak :)
Viccet félretéve, 3x évesek, egyikük autoimmun betegséggel, másik pedig emberekkel foglalkozik. Nyilván amikor tüneteik lettek egyből otthon maradtak és "karantén", sőt saját költségen csináltattak 2 tesztet. Találkoztam is velük többször is, én is elkaphattam, mégse fosom le a bokám.

DennisVT1 2020.11.26. 11:03:03

@Deansdale: Alapvetoen szerintem is tul van tolva ez a dolog (foleg) a mediaban, de azert valamitol csak korhazb kerulnek az emberek, valamitol csak lelegezteton vannak, meg intenziven.

Azert tavaly ilyen nem volt. Azt meg nem hiszem, h csak azert hurcolasznanak embereket korhazba, intenzivre, lelegeztetore, hogy legyen egy napi statisztikai, amivel ijesztgetni lehet.

DennisVT1 2020.11.26. 11:12:13

Hogy ONtopic is legyek:

Tegnap volt az elso alkalom, hogy team trump elovezethette a tanuit (persze nem mindet) egy allami torvenyhozasi testulet elott.
Pennsylvania volt a helyszin, persze csak republikanus allami kepviselok es allami szenatorok voltak jelen, nem kellett eskut tenni, nem volt biro, szoval inkabb csak tajekoztatas volt, mint igazi meghallgatas.

De addig is egy pennsylvaniai biro leallittatta a hitelesitesi folyamatot, es van idopont a fellebviteli birosagon is.
Akarcsak michigenben es nevadaban ha jol tudom. Jovo hetre ezek lemennek.

Van fent youtubeon egy nagyjabol 3-4 oras video a tegnapi happeningrol. Na persze nem a CNNen:)

Kozben Sidney Powell beadta Georgiaban a keresetet, o az akitol "elhatarolodott" par napja a trump team, annyira mas utat akarnak jarni. Rossz nyelvek szerint persze az van, h a trump team total hulyesegnek latja Sidney Powell ugyet, amelyik foleg a szavazogepekrol es a szoftverrol szol, azzal az allitassal, hogy szoftveres kiskapukon at tobb millio trump szavazatot tettek at Bidenhez... raadasul kulfoldi szervereken, olyan szoftverrel, ami mar hugo chaveznek is segitett valasztasokat elcsalni.

Erosen ketlem, h egy ilyen ugyet fel lehet allitani es ki lehet vizsgalni par het alatt, de Sidney Powell azt mondta, hogy szabadjara ereszti a Krakent :)

DennisVT1 2020.11.26. 11:15:24

@DennisVT1: Ja igen: a tegnapi pennsylvaniai "meghallgatast" vezeto republikanus allami szenatort mar aznap ejjel letiltotta a twitter.

Hiaba keresem, nem talalom, hogy miert. Marmint tudjuk, h miert, csak hogy mi volt az urugy.

DennisVT1 2020.11.26. 11:22:13

@DennisVT1: Ha valaki nagyon szeret angolul jogaszkodni, akkor a 104 oldalas georgiai complaint :
t.co/2Mbrkh59Wr?amp=1

Illetve a pennsylvaniai "meghallgatas":

youtu.be/DSDZkXxFVEU

Deansdale 2020.11.26. 17:21:26

@DennisVT1: "Alapvetoen szerintem is tul van tolva ez a dolog (foleg) a mediaban, de azert valamitol csak korhazb kerulnek az emberek, valamitol csak lelegezteton vannak, meg intenziven."

Pontosan úgy ahogy az influenzától is... Azt valahogy mindig mindenki elfelejti hogy abba is simán bele lehet halni, pontosan ugyanolyan feltételekkel ill. körülmények közt mint a COVID-ba. Tök érdekes a médiának ez a hatása, hogy ha úgy tálalnak valamit mintha újszerű lenne akkor az emberek nem kötik össze régi dolgokkal, holott. Én nem állítom, hogy nem is létezik COVID, nem mondom hogy az egész csak kitaláció és senki nem halt meg benne, én azt mondom hogy egy átlagos influenza-szezonban is pont ugyanennyien halnak meg, csak az nincs mesterségesen a köztudatba tolva, szenzacionálva ha úgy tetszik. Persze hogy létezik COVID, persze hogy meghalnak benne, csakhogy ebben nincs semmi újszerű vagy különleges, a koronavírusok legtöbb ismert törzse pont ugyanígy működött, mint most ez az új.

"Azert tavaly ilyen nem volt."

2017 első két hónapjában, tehát január+februárban 27.000-en (HUSZONHÉTEZREN) haltak meg influenzában, csak akkor ez apró kisszínes hír volt a magyar sajtóban, nem hiszterizálták az embereket mint most, tehát a kutya sem tudott róla, a francot sem érdekelte, aki egyáltalán hallott róla az is természetesnek vette, hogy a keményebb influenza-szezonokban az ilyesmi bizony megesik. Ez van.
www.hazipatika.com/napi_egeszseg/natha_influenza/cikkek/influenza_rengeteg_a_halalos_aldozat/20170508141053
Kettő hónap alatt 27.000-en haltak meg, most 9-10 hónap alatt tartunk 4.000-nél, és emberek véreset pisilnek a pániktól, hogy ez rosszabb mint a bubópestis, itt halunk meg mindannyian. Kész vicc.

Még rosszabb a vakhiten alapuló "érvelés", hogy ha nem védekezünk maszkkal meg távolságtartással akkor sokkal többen haltak volna meg, mivel az emberek 99%-án közel tünetmentesen megy át, vagyis ha többen kapnák el akkor sem halnának meg lényegesen többen, ugyanúgy tünetmentesen vészelnék át ahogy így is. Ugyanez vonatkozik a "világszínvonalú svéd EÜ" érvelésre is, attól hogy a mi EÜ-nk gyökerebb még nem halna meg minden második egészséges immunrendszerű fiatal egy fika kis influenzában. A svédeknél nulla lezárással kb. másfélszer ennyi fertőzött és másfélszer ennyi halott van, szerintem ez simán bevállalható lett volna itt is. A kórházaink nemhogy nem lettek túlterhelve, de a kapacitás 10%-a sem volt kihasználva pár pesti kórház kivételével. Ez is egy vicc.

A médián múlik az egész, ha naponta látod-hallod egy tucat csatornán hogy mennyire borzasztó a helyzet, akkor el is hiszed, akkor is ha egyébként kontextusba helyezve csak bolhából elefánt az egész. A fentebb említett 2017-ben jan-feb NAPONTA 450-en haltak meg influenzában, akkor volt ilyen pánik? Volt lezárás meg maszk meg kijárási tilalom? Pfff, lol.

Deansdale 2020.11.26. 17:46:55

@DennisVT1: "Kozben Sidney Powell beadta Georgiaban a keresetet, o az akitol "elhatarolodott" par napja a trump team, annyira mas utat akarnak jarni."

Egy ideje kiszálltam abból hogy napi szinten kövessem a témát, de ahogy én látom Powell egy olyan ügyre ment rá ami igazából nem jó arra hogy Trumpnak esélyt adjon a választást megnyerni. Itt most nagyon konkrét, nagyon specifikus ügyekre kell rámenniük amikkel szavazatokat tudnak találni maguknak illetve elvitatni az ellenféltől, Powell viszont úgy tűnik egy általános nyomozást akar indítani a Dominion ellen, ami hosszú ideig eltarthat és kétséges a kimenetele. Az elnökválasztási csetepatéból már csak kb. 2 hét van hátra maximum, december elején összeül az elektori kollégium, nem lehetet komplex nyomozásokat eredményeire várni. Amúgyis kicsit gyökérnek tűnik a Dominion-ügy, elvégre az igazából nem egy bíróságon kifogásolható dolog hogy Venezuelában csinálták a céget, meg sok hasonló hülyeség, a KONKRÉT választási csalást kell bizonyítani, ha tudják. Ahhoz messze nem lesz elég a homályos duma arról, hogy a cégnak libsi kapcsolatai vannak, még akkor sem ha ez amúgy igaz. A bíróság nem fogja azért Trumpnak adni az elnökséget mert a Dominionnak kapcsolata van a Clintonékkal vagy akár Sorossal...

Másfelől viszont ha jól tudom ezt a Sidney Powell-es "összeveszős" dolgot a balos sajtó jelentősen túldimenzionálta, valójában ő sosem volt Trump hivatalos ügyvédcsapatának a tagja, és a nemrég kiadott közlemény mindössze ezt a ténymegállapítást tartalmazta, amit a balos sajtó természetesen "jóindulatúan" úgy tálalt, mintha nagy összeveszés lenne az ostoba Trump meg az alusapkás idióta Powell között. Ezen ugye nincs mit meglepődni :P Mindegy, igazából azért is húztam ki magam ebből a témából mert gyakorlatilag fölösleges naponta lesni hogy mi van, a végeredmény a lényeg, ami még 2-3 hét mire megszületik. Majd ha az meglesz, akkor lehet elemezni hogy mi történt, addig egy kicsit fölösleges az embereknek (főleg Mo-n) ezen felhúzni magukat. Az nyilvánvaló, hogy orbitális csalás volt, az is nyilvánvaló hogy ha Trump csapata atombiztos ügyet tesz eléjük sok ottani libsi bíróság úgyis kidobja, mert libsik - így elég sziszifuszi a helyzet. Sokan már az első pillanatban megmondták, hogy ez a szardobálás a legfelsőbb bíróságig fog menni és csak ott fog eldőlni, amire napról napra nagyobb az esély. Ott ugye most elméletileg 5 jobbos van és 4 balos, de van egy olyan sanda gyanúm hogy az 5 jobbos között lehetnek RINO-k, illetve a baloldal megveheti/megzsarolhatja őket, tehát aki azt hiszi hogy a supreme court majd úgyis Trumpnak kedvez az lehet hogy nagyot fog csalódni.

csi szi 2020.11.26. 18:05:05

@Deansdale: Izé, ez azért erős félreértése a cikknek, természetesen nem haltak meg 27 ezren két hónap alatt influenzában. Ez az összes halálozás volt, ami ebben a két hónapben valóban csaknem 5 ezerrel volt több a szokásosnál.
Nincs külön statisztika az influenzában meghaltakról, mint a covidról mondjuk, szóval csak következtetni lehet, hogy az a két hónap alatti közel 5 ezer plusz halálozás az influenzajárványnak tulajdonítható.

Deansdale 2020.11.26. 18:14:27

@csi szi: Ja, közben én is jobban belenéztem és rájöttem hogy a clickbait főcím félrevezető, és már jöttem kommentet írni mikor megláttam hogy megelőztél. Ettől függetlenül az alapállítás így is megáll, mert a +5E halálozást az influenza rovására írják, tehát abban az azelőtti sokezerhez képest még ötezerrel többen haltak meg 2017 első 2 hónapjában. Ha nem is 27, mindenképpen sokezer, 2 hónap alatt több mint eddig COVID-ban összesen. Kisebb számítási hiba ami a lényegen nem változtat :)

Borathan 2020.11.26. 18:27:00

@Deansdale:
azt azért vedd hozzá, hogy az influenza ellen nem védekeznek
Páran beoltják magukat, meg a kórházakban szokott lenni látogatási tilalom, és ennyivel kimerül.
Az átlagember influenzával két napot döglik az ágyban, aztán megy dolgozni, mert nem teheti meg, hogy otthon maradjon.
Ehhez képest azért most maszk van, zárvatartás van egy csomó helyen, home-office, stb.

DennisVT1 2020.11.26. 18:35:33

@Deansdale: Én pont Powell ügyében látok több fantáziát.

Giuliániék érvelését akkor sem fogják elfogadni, ha helyes.
Egyrészt ugye azt mondják, hogy Pennsylvaniában a bíróság nem szólhatott volna bele a szavazás menetébe, azt csak a törvényhozás teheti meg, így törvénytelen a levélszavazatok beérkezési határidejéne a kitolása.

Másrészt van egy olyan érvelés, hogy demokratább körzetekben engedték a szavazatok javítását (ami szintén törvénytelen) republikáus körzetekben meg nem.

Harmadrészt ott van az is, hogy érvénytelen az a szavazat, aminek a vizsgálatakor nem volt jelen repub. és demok. megfigyelő.

Még ha bizonyítani is tudják, hogy ezek elég nagy számok az eredmény megváltoztatásához (pl párszáz nem elég), ezeket a szavazatokat csak úgy lehetne elvetni, ha kidobod velük több 10 vagy 100ezer ember szavazatát, akik jóhiszeműen adták le a joggal érvényesnek voksaikat. Ezt pedig nem fogják megtenni.
Nem fogják elvenni az emberek szavazatait.
Persze, ha azt tudják bizonyítani, hogy a hátsó kapun behoztak 100.000 üres szavazólapot, amit ők (demok. szavazóbiztosok) helyben töltöttek ki Bidenre, az más. Mert ilyen állítás is van.

Powell ügye azért jobb, mert ott nincs szó szavazatok kidobásáról, HA tudja bizonyítani, hogy a szoftver állította át a beérkezett szavazatok arányát, illetve egy másik állítása szerint Biden és minden demok. jelölt eleve kapott 35.000 voksot a programtól.
Állítólag Georgiában vmelyik megyében elég hülyék voltak ahhoz, hogy egy agyonkamerázott sportcentrumba tegyék a szavazatszámlálást, úgyhogy bekérték nemtom hány kamera kameránkénti 36 órás videófelvételét.

DennisVT1 2020.11.26. 18:37:31

@DennisVT1: "Másrészt van egy olyan érvelés, hogy demokratább körzetekben engedték a szavazatok javítását (ami szintén törvénytelen) republikáus körzetekben meg nem.
"

Bocs, itt ugye az a lényeg, hogy kétféle eljárás nem lehet egyszerre, mert az nem felel meg az egyenlő elbánás alkotmányos elvének, ezzel az indoklással szüntették be 2000ben floridában is az újraszámlálást.

Deansdale 2020.11.26. 18:54:53

@Borathan: "Az átlagember influenzával két napot döglik az ágyban, aztán megy dolgozni, mert nem teheti meg, hogy otthon maradjon."

Egy rakás ismerős/kolléga produkált pozitív tesztet, közülük egyetlen egy volt aki elérte egy átlagos influenza tüneteit, mindenki más megúszta még könnyebben. Az átlagos tapasztalat az, hogy 1-2 napig nem éreznek szagokat és/vagy ízeket, ill. van pár tizedfoknyi hőemelkedés, és ennyi. És ezek között 50 fölötti dohányos túlsúlyos is volt, meg egy 50 fölötti krónikus szívbeteg. Összességében az egész még enyhébbnek tűnik mint az átlagos influenza, csak a média torzít mindent szarrá. Úristen, emberek lélegeztetőgépen! Úristen, emberek a kórházban! Úristen, terjed a kór! ...mintha ezek teljesen újszerű dolgok lennének :\

A maszk amúgy szart sem ér, még ha amúgy technikailag érne is valamit az emberek túlnyomó többsége megfogdos olyan dolgokat amivel a fertőzést aztán a kezével az arcához viszi, pl. mikor felveszi vagy leveszi a maszkját. Hivatalos kutatások is megállapították hogy haszontalan a maszkviselés, persze az ellenoldal szerint minden ilyen tanulmány sarlatánság.
spectator.us/landmark-danish-study-shows-face-masks-significant-effect/
Pl. ezek a dán virológiai kutatók a szabályos tudományos vizsgálatukkal együtt is csak valami ostoba konteósok, biztos a Gődény hülyítette el őket...

Amúgy az is érdekes, hogy errefelé ahol lakok több vírusos járvány is vígan terjed, egyesek lebetegedtek a fosós-hányós vírussal, mások "hagyományos" megfázásos/influenza jellegű dolgokban szenvednek (de a covid tesztjük negatív), pedig ha a maszkok meg a távolságtartás működne akkor ezeknek a járványoknak sem szabadna terjednie, nem? Egészen olyan a szitu mintha értelmetlen intézkedéseket tennénk amik valójában nem védenek meg minket a vírusoktól, csak arra jók hogy az árnyékban maradó politikai elit terveit előremozdítsák.

Deansdale 2020.11.26. 19:04:25

@DennisVT1: Na igen, ha sikerrel járnak a Dominion-ügy nagyobbat üthet, mert egy teljes globális hálózatot ill. összeesküvést göngyölíthet fel, míg ha Trump elvitat pár szavazatot és végülis nyer, attól még a balosok nem lesznek felelősségre vonva és legközelebb újra próbálkozhatnak a csalással. A legjobb az lenne ha mindkét vonalon nyernénk, bebizonyosodna a sok kis konkrét csalás éppúgy mint a nagyobb ívű, általánosabb verzió, és végre egyszer valahára tényleg elpicsázná ezeket a gennyláda kultúrmarxistákat valamiféle hatalom. Mondjuk sok esélyt erre nem látok, dehát a reménykedés ingyen van.

csi szi 2020.11.26. 22:40:42

@Deansdale:

A dánok tanulmánya úgy tudom abban hibázik, hogy a maszkokat védelemként teszteli maszkot nem hordó környezetben, eddig is tudott volt, hogy a maszkviselés nem sokat ér egyedül. A maszk valamennyire csökkenti a fertőzés valószínűségét, de csak ennyi, elég hosszú idő alatt eltűnik a különbség természetesen a van maszk és no maszk között. Maszk nélkül megfertőződsz mondjuk átlagosan 5 nap alatt, ha sokat járkálsz tömegben, maszkban meg mondjuk 15 nap alatt, ha mások nem hordanak maszkot, viszont ha mindenkin van minden ilyen helyen, már jelentősebben csökken a valószínűség, de persze nulla soha ne mlesz, ahhoz szkafander kellene. Továbbá nem vizsgálták a vírusterhelést sem. Kérdés, hogy ha valaki megfertőződik de kisebb vírusterhelés érte, enyhébb lehet-e a betegség lefolyása? Jó lenne tudni, voltak tanulmányok amelyek szerint igen. Szóval ez a dán tanulmány félreértés a maszkviselés szerepét illetően. Alapvetően nem a használó védelme az elsődleges, hanem másoké, erre hivatkozva nem tanácsolta kezdetben a WHO és Cili néni sem, mert "maszkot a beteg hordjon". Mit gondolsz különben miért szarik rá a hatóság, hogy a hónapok óta hordott egyszer használatos koszos maszkot hordod, vagy olyan szövetmaszkot, ami csak kisebb szeletekre vágja az általad beszívott aeroszolcseppeket? Az ázsiaiak is tisztában vannak ezzel, és hordják, nem elsősorban önmaguk miatt és félelemből, hanem mert fegyelmezettek és tudomásul veszik, hogy a járvány elfojtása összehangolt közösségi erőfeszítés, amely mindenki részvételét igényli. A célja az R0 csökkentése, és ez akkor érhető el, ha általános maszkhordás van. De persze megértem, hogy kényelmetlen ez a sz.r, meg benedvesedik stb. én szerencsére nem kell hordjam huzamosabb ideig, addig meg kibírom, amíg bevásárolok.

Deansdale 2020.11.27. 08:21:09

@csi szi: hát, nevezz cinikusnak, de magyarázkodás mindenre és az ellenkezőjére is van - a modern tudomány már csak ilyen. Mindenre van tanulmány, az ellenzői meg az ellentanulmányokra hivatkoznak, és az egész voltaképp hitkérdéssé redukálódott, hogy pl. a low carb oldalnak hiszel vagy a high carbnak. Direkt hoztam offtopik példát, hogy rámutassak hogy ez a szitu tényleg általános. De persze oké, adott feltételek között a maszkviselés biztosan véd valamennyire, csakhát az "adott feltételek" nem adottak, és egy olyan valamitől akarnak minket megvédeni ami az emberek 99%-ára ártalmatlan, így az egész hajcihő meglehetősen ambivalens, hogy finoman fogalmazzak.

Amúgy a maszkban engem nem az zavar, hogy kényelmetlen, mert ha lenne értelme akkor kit érdekel hogy kényelmetlen, csak mondjuk abból hogy több mint fél évig félszívvel nyomatták a maszkviselést, értelmes szabályok és számonkérés nélkül, egyből le lehetett vágni, hogy ez nem az emberek védelméről szól. Kb. olyan volt a helyzet márciustól októberig, mintha a kormány azt mondaná, hogy kurvára elszaporodott az AIDS, ezért légyszi viseljetek óvszert legalább néha, mondjuk minden harmadik dugásnál. Viselj maszkot, nem baj ha csak az álladon lóg, a lényeg hogy legyen rajtad, és amúgy számon se kérjük, a lelkiismeretedre van bízva... Pfffffff. Komoly vírusveszélyben a dolgok nem így működnének. És mivel ebből simán lejön hogy a vírusveszély nem komoly, így utána mikor végül bekeményít a kormány arról tudhatod, hogy az még mindig nem a te védelmedet szolgálja, hanem valami más van a háttérben. Erre ráerősít az hogy amúgy a szabályok még mindig hagynak rengeteg kiskaput, vagyis még mindig nem veszi igazán komolyan a COVID-ot se az EÜ, se a kormány, csak úgy tesznek mintha. Egyedül a sajtó veszi komolyan a dolgot :\ Pl. az iskolákban maszkot kell viselni, kivéve a tanteremben, a tornateremben, az ebédlőben, stb. Na akkor ez most szerinted mennyit ér? Hatszor körbefertőződik mindenki mielőtt az első gyerek fölvenné az első maszkot. A boltokban is kötelező maszkot viselni, de az árut mindenki megtapogathatja, mert gondolom érintéssel nem terjed a vírus, bár amúgy azt mondták még acél vagy műanyag felületen is napokig életképes. De külföldről mondhatnék még viccesebb példákat is, ugye hónapok óta nézzük hogy BLM/antifa lázongások közben nem terjed a vírus, de Trump találkozókon igen, meg a hálaadási/karácsonyi vacsora is tilos, kivéve a politikusoknak akik ívben szarnak a saját szabályaikra. A németeknél fagypont közeli időben vízágyúzzák a COVID-tüntetőket, mert annyira fontos az állampolgárok egészsége, érted. Világszerte óriási tüntetések vannak Kanadától Dánián át az említett németekig, a mainstream sajtó meg mélységes kussban van ezekről. Hmmmmm.

"a járvány elfojtása összehangolt közösségi erőfeszítés"

Ha az eboláról beszélnénk teljesen megérteném ezt, de egy influenzánál? Viccelődünk?

Deansdale 2020.11.27. 08:27:00

@Glokta: Egy korábbi témára visszatérve, a szavazólapok fényképezhetőségét a Kétfarkúak erőltették, a fityisz ellenezte, úgyhogy ellenzéki fake news áldozata lettél. Tökéletesen bemutatja ez az eset, hogy hogyan lehet jóhiszemű embereket a fidesz ellen hangolni, elhitetni róluk hogy rohadt zsarnokok, egyszerű hazugságokra építve.

> Az Emberi Jogok Európai Bíróságának a Magyar Kétfarkú Kutyapárt által indított perében hozott ítélete miatt nem lehet megtiltani a szavazólapok lefotózását

mandiner.hu/cikk/20201123_strabourg_miatt_is_modosul_a_valasztasi_torveny

És persze ezért szkeptikus a konzervatív oldal a fideszmocskolással szemben, mert az esetek túlnyomó többségében kiderül, hogy hazudozásra épül.

csi szi 2020.11.27. 12:01:31

@Deansdale: Ha már a tudomány:
Az azonnalin írta ezt a cikket a posztmodern neomarxizmus talán legvegytisztább (legalábbis a médiában az) hazai képviselője:
azonnali.hu/cikk/20200503_ne-higgyetek-a-tudomanynak-techet-peter
Erre Pozsonyi Ádám is reagált a nyolcason:
888.hu/piszkostizenketto/mar-nem-baloldali-a-tudomany-4286243/
És egy újabb azonnali-cikk:azonnali.hu/cikk/20201126_a-mas-velemenyek-letenek-tagadasa-nem-tudomanytagadas

KalmanBlog 2020.11.27. 15:01:28

@csi szi: Dolgoznom is kell, ezért nem olvastam még végig, de az első cikk első pár bekezdésével egyetértek. Biztos, hogy neomarxista az illető? Önvizsgálatot kellene tartanom? :-)

csi szi 2020.11.27. 15:21:23

@KalmanBlog: A posztmodernizmus egyik alapvetése, hogy a természettudománnyal szemben szkeptikusak, ez abból is fakad, hogy eleve nem hisznek az objektív tényekben, mint olyanban. Bizonyos értelemben ezek az emberek gnosztikusok, a fizikai valóság számukra csak az elme kivetülése. Vannak ennek egész szélsőséges megnyilvánulásai is, állítólag valamelyik francia fazon kiröhögte azt, hogy egyiptomi múmiákban vírust mutattak ki (nem a koronást:)), mert az egyiptomi időkben nem is léteztek még vírusok, hiszen még "nem találtuk fel őket".

KalmanBlog 2020.11.27. 15:28:01

@KalmanBlog: Na, végigolvastam amíg kompilált a kód (lásd: xkcd.com/303/ ).

Ez az egyetlen állítás, amivel nem értek egyet, illetve amit pontosítanék:

"ahogy nincs objektív, ideológiamentes társadalom- vagy bölcsészettudomány, nincs ilyen természettudomány se."

Ez annyiban igaz, hogy az egyetemek tudósainak nagyrésze politikailag motivált. Viszont a természettudomány esetén legalább elvben lehetőségünk van az igazság megismerésére, illetve ha valaki utánanéz, akár maga végrehajt kísérleteket is, akkor megtalálhatja az objektív igazságot is. Például az orvostudományban ilyen a paleolit táplálkozáselmélet: ki lehet próbálni, működik, igazabb mint a mainstream. Zavarja ez a mainstreamet? Nem. Létezik objektív igazság? Létezik. Csak éppen nem kerül be a mainstreambe politikai okokból.

A következő kompilálás alatt elolvasom Pozsonyi válaszát is.

KalmanBlog 2020.11.27. 15:30:20

@csi szi: Pozsonyi a reakciójában idéz olyat, ami az eredetiben nincs is benne. Valami nem kerek itt.

KalmanBlog 2020.11.27. 16:27:05

@csi szi: Érdekes, hogy egy platformra kerültem a posztmodern neomarxista liberálisokkal. Megkísérlem megmagyarázni:

A tudomány az én szememben képes arra, hogy objektív tényeket állapítson meg. Mint például hogy az apa férfi, az anya nő. Viszont a tudomány művelői sajnos nem tisztességesen, nem őszintén művelik a tudományt! Emiatt tévedésekkel és csalásokkal van tele az egész. Úgy értve, hogy nem csak megjelennek hibás, vagy csaló cikkek, de a "tudományos konszenzus" is sokszor csalásra épül, hiszen a konszenzus nem azt jelenti, hogy az igazságot találtuk meg, hanem csak azt, hogy a fontos emberek egyetértenek.

Éppen Pozsonyi használja érvként: [a tudomány]"... Ma már útban van a szélső balliberalizmusnak, mert a biológia nem haladó és nem PC. Megnevezi mi a férfi és a nő, ismer agytérfogatokat és bűnözési statisztikákat."

És mit látunk? Ha bemész egy kanadai egyetemre, akkor a konszenzus az lesz, hogy a "tudomány" _nem foglalkozik_ agytérfogatokkal, bűnözési statisztikákkal. Hasonlóan a CEU-n is ezt fogod találni, hogy ezek a tudományos igazságok le vannak tagadva.

Na most, az hogy ez megtörténhet, azt jelenti, hogy a tudomány az ideák szintjén egy működő dolog lehetne, azonban a gyakorlatban el lett térítve, és a modern tudósok eredményeit bizony nem szabad kritika nélkül elfogadni! Végig kell követni a kísérleteket, hogy csaltak-e a dokumentációval? Végig kell követni a következtetést, hogy van-e benne alátámasztatlan logikai bakugrás? És ha mindezt megtettük, csak akkor hihetjük el a tudomány állításait.

Ha mindezt nem tesszük meg, akkor arra hagyatkoztunk, hogy a "tudományos konszenzus" emberei tisztességesen végezték a munkájukat. Mivel több esetben is lebuktak, hogy nem végezték tisztességesen a munkájukat - sőt, politikai illetve gazdasági érdekek előnyére hazudtak -, ezért ebben vakon bízni őrültség. Teljesen jogos Techet Péter kritikája. Legalábbis az általad linkelt cikkben nem látok sok kivetnivalót. De az is biztos, hogy Pozsonyi nem pont erre reagált, mert teljesen más mondatokat idéz.

Pozsonyinak egyébként már eddig is voltak ilyen a tudományban vakon hívős cikkei, ami elég baj, mert más területeken élesen lát, jó lenne, ha itt is kinyitná a szemét. De hát ez van, senki sem lehet tökéletes.

Deansdale 2020.11.27. 16:33:41

@csi szi:

A Techet-cikkre: Rühellem amikor valaki annyira ambivalens stílusban ír, hogy nem lehet eldönteni komolyan gondolja-e vagy gúnyolódik. Afféle gondolatébresztőnek elvileg megtenné, de talán mégiscsak jobb lenne ha inkább kerek-perec leírná a véleményét ahelyett hogy homályoskodik. Nyomozni meg nincs kedvem, hogy az ipse amúgy mit szokott írni, hogy abból következtessek ezúttal Poe törvényének melyik oldalára estünk.
Konkrétan a témához: igen, amire a politika manapság a tömeg kontrollja érdekében hivatkozik mint tudományra, az már eleve politikailag manipulált dolog, ezt még vitatni sem nagyon lehet. Mindenki a pártállsa szerinti tanulmányokat mutogatja, amiket sokszor ő maga is finanszírozott, ezzel kitörölhetjük a seggünket. Papíron amúgy érdekes gondolat lenne "tudományosan" politizálni, de eddig sosem vált be, a tudósok nem jó politikusok, a politikusok nem jó tudósok, és úgy tűnik ez így is marad.

Pozsonyihoz: amúgy minden tiszteletem az övé, de szerintem kissé túl hiszékeny COVID-ügyben. Az mondjuk helyes meglátás, hogy a progresszívek következetlenül és gerinctelenül hazudoznak tudományügyben mindig éppen úgy ahogy a szélkakasuk kívánja - náluk ez is ugyanúgy a nyers és abszolút hatalomszerzésnek van alárendelve mint minden más. Ha azzal jutnak közelebb a húsosfazékhoz, hogy a tudománnyal homlokegyenest szembemenve hazudják magukat a tudomány egyedüli felkent papjainak, akkor szemrebbenés nélkül teszik meg. Ettől függetlenül COVID-ügyben Techetnek igaza van, a közbeszédből kizárni egy bizonyos vélemény híveit nem normális dolog (amúgy erősen korlátozott körülmények között lehet létjogosultsága ilyesminek, de ez pont nem az a helyzet). Az meg külön irónia, ha a folyton diktatúráról ajvékoló libsik akarják másokba fojtani a szót, bár voltaképp ez teljesen megszokott dolog az utóbbi pár évben.

A harmadikhoz, illetve úgy általában az egészhez: meglep, hogy ezúttal mintha az Azonnali lenne a józanabb, amikor óvatosságra ill. nyíltabb gondolkodásra intenek. Ilyenkor látszik, hogy amúgy a libsik nem feltétlenül ostobák, csak ideológiailag faszkópék, és ha véletlenül úgy alakul hogy egy kérdésben igazuk van, akkor képesek intelligens ember módjára érvelni. Én meg mivel nem vagyok elvakult ilyenes vagy olyanos, elismerem ezt. Jó lenne, ha emberek nem az alapján választanának véleményt, hogy az adott ország kormányát utálják vagy szeretik, dehát egy ilyen kretén világban élünk, ahol úgy érzem a magamfajta önfejűek mikroszkopikus kisebbségben vannak. (Önfejű helyett függetlent is írhattam volna, de azt a szót már teljesen elkoptatták a libsik, az eredeti jelentésének immár az ellenkezőjét hordozza.) Én nem fogom kritikátlanul benyelni a vírushülyeséget csak azért mert a fidesz és/vagy a jobbos média nyomatja.

aldum · http://aldum.pw 2020.11.29. 14:18:54

Tudomany temaban olvasnivalo:

>a tudósok nem jó politikusok, a politikusok nem jó tudósok
www.krisztianpinter.name/priests

(hosszu) corruption-of-science.blogspot.com/

Madarász Henrik 2020.11.29. 18:13:11

@Deansdale: Techet egy szélsőbalos, a német zöldek szimpatizánsa, eredetileg jobboldali volt, de néhány év német egyetemi tanulmány meghozta nála az eredményt.

Deansdale 2020.12.01. 17:02:15

@Kóllnájnvánván: A buzulást semmi nem tiltja, a bulin meg voltak nők is, az csak a szokásos ellenzéki jóindulat, hogy rögtön buzisággal vádolják.

csi szi 2020.12.01. 17:39:11

@Kóllnájnvánván: Az, de 2 év múlva már lejárt lemez lesz, nem fog senkit jobban izgatni, mint Schmitt plagizálása vagy Borkai ügye. Szájer ezután nyilván eltűnik a nyilvánosság elől, majd kap valami állást a Századvégnél mondjuk.
Nem nagyon hiszem, hogy véletlen volt ez most pont a magyar-lengyel vétó belebegtetése után, ha tényleg van összefüggés, kérdés, hogy ennél erősebb lap nem volt, vagy csak nem játszották még ki. Orbán helyében azért vigyáznék a VW-vel, volt már politikus akit az ő termékükben ért baleset. Igaz, az Phaeton volt, és nem Multivan.

Deansdale 2020.12.01. 18:11:11

@Kóllnájnvánván: Nem ismerem a politikusok szexuális irányultságát, ugyanis nem érdekel, mert nem vagyok kretén. Ugyanezen okból kifolyólag az sem érdekel ha amúgy homokos, tőlem oda dugja ahová akarja - a buziságot most vádként ill. sértésként használókkal szemben én nem vagyok homofób. Nálam nem lehet politikust azzal lejáratni, hogy meleg, engem az érdekel amit az ország nevében/érdekében tesz vagy nem tesz.

Ami az egészben kínos az a kábszer, ami *természetesen* nem az övé volt, nem tudja hogyan került hozzá. Tipikus ügyvéd-duma. Azt még a szexuális beállítottságánál is jobban leszarom hogy a belga covid-előírásokat megszegte.

Te amúgy nem érzed azt, hogy mekkora ostobaság ezt az ellenzéki buzi-hazudozást nyomatni? Rá akarjátok húzni a fityiszre, hogy homofób, miközben buzik vannak a soraikban, miközben semennyire nem homofóbok és (1-2% őshülyétől eltekintve) a szavazótábor teljesen normálisnak és természetesnek veszi, hogy mint a világon mindenhol, biztos a kormánypártban is vannak homokosok. Az ellenzék szokás szerint a saját hamis vádjaira próbál további hamis vádakat ráépíteni, és csodálkozik hogy a kormányoldalon erre ásítozás vagy szánakozás a válasz.

Ennek az egésznek a megértéséhez amúgy mindössze csak arra a 80-as IQ-val kényelmesen elérhető belátásra van szükség, hogy a kultúrmarxista társadalomromboló lobbinak ellenállni nem egyenlő a melegek gyűlöletével, akkor sem ha maga a kultúrmarxista lobbi ezzel a hülyeséggel vádaskodik reggel, éjjel meg este. Kicsit konkrétabban: a kiskorúaknak szánt drasztikus és degenerált agymosás elutasításának semmi köze a melegek gyűlöletéhez.

Deansdale 2020.12.01. 19:19:17

@Kóllnájnvánván: Szó sincs itt arról, hogy valamit nem értesz, mert aki nem ért valamit az általában kérdez ahelyett hogy szándékosan félremagyarázza a kérdéses álláspontot. Érted te, hogy miről beszélünk, csak nem tetszik neked a pofánk, ezért hülyének tetteted magad, így megmarad a lehetőséged köpködni ránk.

De mivel nekem meg a birkatürelem a szupererőm, elmagyarázom hatezermilliomodjára is: mindenki tudja, hogy LMBTP és egyéb betűleves hülyeségek mindigis alapból léteztek, csak ezt manapság a szélsőbalos degenerált majomállatokon kívül mindenki szívből leszarja. Nincs hírértéke. Érdektelen. UNALMAS. Otthon oda és/vagy abba dugod amibe akarod, amíg az nem ütközik valaki más jogaiba - mondjuk egy gyerekébe.

A probléma ott kezdődik, amikor egy politikai mozgalom gyerekeket kezd el politikai célokból degenerált aberrációkkal agymosni, pl. hogy "Pistike nyugodtan vágasd le a fütyikédet, az csak az önkifejezés egy formája, hajrá". Aki ebben nem látja a problémát az egész egyszerűen nem épelméjű, és ezt nem sértésnek szánom, ez a világtörténelem legegyszerűbb és legérzelemmentesebb ténymegállapítása.

Kifejtem kicsit jobban is: 10 évvel ezelőtt a transzneműség (ami alatt anno még az agyban fellépő hormonális problémáknak köszönhető nemi identitászavart értették) kibaszottul ritka volt, talán ha 1 embert érintett egy millióból, akkor sokat mondok. 10 éve még a - hogy úgy mondjam - eggyel gyengébb kategóriát képező transzvesztitákból sem volt annyi, hogy a társadalom ingerküszöbét elérje a dolog. Röhögtél mikor a tévében szóba került Terry Black, oszt' annyi. Nem volt mozgalom, nem volt politika, nem voltak követelések hogy nekik "egyenlő jogok" kellenének, ésatöbbi. Az volt a normalitás, az volt a normális, hogy alig-alig léteztek, a társadalom meg bohócoknak kezelte őket. Üldözve sem voltak különösebben, a transzneműek azért mert a szó gyakorlati értelmében nem is léteztek, és a transzvesztiták is csak annyira amennyire maguknak keresték a bajt. Már akkor is mindenki leszarta a témát, és ma is mindenki leszarná, ha nem jött volna közbe a progresszív politikai mozgalom.

Sajnos közbejöttek, és a hathatós közreműködésük eredményeként ma nyugati fiatalok MILLIÓI képzelik magukat transzneműnek, mert ugyebár a gyermekeket érő tudatos agymosás csodákra képes. Ha százmillió gyereknek mondogatod, hogy transznak lenni szép és jó miközben a ciszeket gyűlölni kell, mert a transzok elnyomott hősök miközben a ciszek g*ci elnyomók, ill. hogy ha bármi halvány pillanatnyi bizonytalanság fellép egy fiatal nemi identitásában, akkor az a transzneműség egyértelmű jele, akkor a számillióból végül 1-2 millió simán benyeli a hülyeséget, és magára húzza a modern műtransz identitást. Amúgy még ezzel sem önmagában van a nagy baj, bár az is elég gond hogy péppé hülyített gyerekek millióit kell aztán kigyógyítani ebből a szellemi-lelki mocsokból, hanem az a fő baj hogy ezeket egyrészt megpróbálják rávenni a fizikai nemváltoztatásra, másrészt besorozzák a balos aktivista-táborukba. Persze ha egy oltári nagy fasz lennél, akkor akadékoskodatnál hogy szerinted nem lehet fiatalokat ilyesmivel agymosni, csak akkor azt kellene megmagyaráznod, hogy honnan jött az a kb. százezer százalékos emelkedés a transzneműek számában az elmúlt 6-8 évben, teljesen véletlenül pont abban az időszakban amikor a progresszívek megkezdték a szőnyegbombázásukat drag queen story hour-okkal és óvodásoknak szóló transz-mesekönyvekkel.

...

Persze rövidre is zárhattam volna az egészet azzal, hogy nézd meg a linkelt cikkben a videót, ahol 3 elmebeteg "transznő" arccsont-törésesre rugdos egy tinédzsert mert azt merte mondani hogy csak akkor lehetnek nők ha van puncijuk:
www.mirror.co.uk/news/uk-news/gang-women-repeatedly-stamp-mans-12792772
Aztán ha továbbra is úgy gondolod, hogy aki nem akar ilyen világot az csak "hisztizik", akkor húzz a büdös francba mielőtt ki kellene hogy tiltsalak.

Deansdale 2020.12.01. 19:29:44

@Kóllnájnvánván: "De a kérdésem, hogy az 1961-ben a legmacsóbb világban született keresztény konzervatív politikus akkor vajon mitől buzult be?"

Az előbbi válasz után külön még egyszer kiemelném azoknak akik a fityiszellenességüket kóros önhülyítésben élik ki, hogy nincs élő ember aki azt képzelné hogy a libsi propaganda hozta létre a történelem első buzijait, vagy hogy a libsi propaganda beszüntetésével eltűnne a világból a buziság.

A buzikkal senkinek semmi baja.

Az óvodások elleni transz-propagandával minden normális embernek baja van, pártállástól függetlenül.

Aki politikai okok miatt nem lép fel az említett propaganda ellen, az nem normális ember.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.12.01. 23:36:43

@csi szi: Hát ami azt illeti ehhez azért világ idiótájának kell lenni hogy látja hogy épp politikailag megy az izmozás, erre nem bír magával és elmegy egy ilyen helyre, holott tudhatja hogy egyből le fogják adni a drótot róla. Persze valószínűleg eddig is tudták csak most volt egy jó alkalom ezt kiteregetni. El tudom képzelni mekkora leb@szást kapott. De legalább egyből lemondott, ez az egy mentsége van.

DennisVT1 2020.12.02. 15:05:50

Úgynézem a bíróságokon kívül van egy másik támadási pontja is Trump csapatának.

Ez áll az alkotmányban:

"Each State shall appoint, in such Manner as the Legislature thereof may direct, a Number of Electors, equal to the whole Number of Senators and Representatives to which the State may be entitled in the Congress: but no Senator or Representative, or Person holding an Office of Trust or Profit under the United States, shall be appointed an Elector."

Tehát az állam által küldött elektorokat az állami törvényhozó testület választja, nem a kormányzó, vagy az államügyész, vagy valami választási hivatal, hanem az állami képviselők és szenátorok.
Ha jól értelmeztem a dolgokat, akkor ez egyfajta kialakult szokás alapján formalitás volt csak, mert az állam az ottani győztes (demokrata vagy republikánus) fél elektorait küldte automatikusan.
De valójában alkotmányosan lehetőség van arra, hogy hiába nyert Biden Michiganben pl., ha a törvényhozás úgy dönt, akkor a republikánus elektorok mennek és kész.
Nem kell hozzá bíróság, semmi.

Azt nem tudom, hogy ehhez sima többség elég-e a törvényhozásban, de Giulianiék épp erről akarják meggyőzni a szóban forgó államok törvényhozását, ugyanis azok egy híján mind republikánusok.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.12.02. 17:12:29

@aldum: Néztem én is, a fehérköpenyes katedrás képiség már nekem is feltűnt, azt linkeltem is tovább erre-arra.
Amúgy face-en nem letiltottalak, csak előre nem látható ideig gulágon vagyok, rossz voltam (megint).

Deansdale 2020.12.02. 17:51:08

@DennisVT1: Ez érdekesen hangzik, de egyenes út a polgárháborúhoz. Mondjuk ezen a ponton már nem is biztos hogy az baj lenne - ha simán hagyják nyerni a libsiket csalással, akkor az amerikai demokráciának annyi, gyakorlatilag be van betonozva a végleges kultúrmarxista hatalomátvétel, és még a legitimitás hamis álcája is megvan hozzá. Ha itt nem Trump nyer akkor a világnak nagyjából lőttek, nem lesz nyugaton semmilyen számottevő erő ami akár csak megpróbálna ellentartani az ENSZ/EU/WEF/ésatöbbi globalista brancsnak, akik már javában építik a szép új nagy reset világrendet. Persze Trump is lehet a deep state embere, de ha ő nyer akkor mégiscsak erősödik az emberekben a remény és a hit, és azzal talán a tenni akarás is, hogy ellenálljanak a nyugati civilizáció elpusztításának.

DennisVT1 2020.12.03. 21:51:31

@Deansdale: Nah tegnap előkerült végre egy igazi "kézzelfogható" bizonyíték a vallomások mellett.
Georgia, Fulton megye, nagyjából Atlanta, erősen demokrata, Biden 46 ponttal nyert ott.
Ez az a szavazatszámláló központ, ahonnan hazaküldtek mindenkit este 10kor, hogy mára ennyi a számlálás, holnap folyt. köv.

Amint mindenki lélépett, megfigyelők, média, mindenki, akkor 4-5en mégis ott maradtak, elővarázsoltak feltételezhetően kb 18.000 szavazólapot, és elkezdték számolni, kb 3 órán keresztül.

Na most erről már videó is van, 4 belső térfigyelőn látszik minden.

Georgia hearing, 20 perc környékén egy sírós hangú nő narrálásában:
www.youtube.com/watch?v=e35f4pUIYOg

DennisVT1 2020.12.08. 14:41:40

Goya Foods and president CEO Bob Unanue revealed that after Rep. Alexandria Cortez (D-NY) echoed a call for a boycott of Goya products back in July because Unanue supported President Trump, his company named her “Employee of the Month” because sales rose so dramatically.

:))

DennisVT1 2020.12.09. 16:36:44

Youtube:

"Yesterday was the safe harbor deadline for the U.S. Presidential election and enough states have certified their election results to determine a President-elect. Given that, we will start removing any piece of content uploaded today (or anytime after) that misleads people by alleging that widespread fraud or errors changed the outcome of the 2020 U.S. Presidential election, in line with our approach towards historical U.S. Presidential elections. For example, we will remove videos claiming that a Presidential candidate won the election due to widespread software glitches or counting errors. We will begin enforcing this policy today, and will ramp up in the weeks to come. As always, news coverage and commentary on these issues can remain on our site if there’s sufficient education, documentary, scientific or artistic context."

Deansdale 2020.12.09. 16:54:55

@DennisVT1: Azért ez valahol nevetséges, papíron ők csak egy platform ami nem tartozik felelősséggel a rá feltöltött anyagért, vagyis nemhogy semmi okuk ilyen cenzúrára, egyenesen maguknak ártanak vele a bevételkiesés miatt. Persze tudjuk, ez színtiszta politika, erről beszélek már évek óta, csak meglep hogy vannak akik még most sem képesek ezt megérteni. (Itt nem rád gondolok, nyilván.)

DennisVT1 2020.12.09. 17:01:49

@Deansdale: Ugye jol ertelmezem, h ez olyan, mintha 2018ban nalunk a facebook kijelentette volna, hogy torol minden posztot es kommentet arrol, hogy 2018as magyar valasztasok eredmenye ketsegbevonhato szerverhibak, krumpliosztasok, es egy cimre bejelentett 50 emberek miatt?

Deansdale 2020.12.09. 17:49:21

@DennisVT1: Olyan, csak ezerszer rosszabb, mert az USA-ról beszélünk, ami az egész világra hatással van, plusz orbitálisan nyilvánvaló csalás történt amit kizárólag a gerinctelen politikai haszonlesők tagadhatnak, tudatos hazugság formájában. Az, hogy a netes óriások gondolkodás nélkül beleálltak ebbe elég irgalmatlan képet fest a helyzetről. Ja, plusz nem is Mariska nénit cenzúrázzák/cenzúrázták ezügyben, hanem vezető politikusokat, az amerikai elnököt, a fehér ház szóvivőjét, stb.

(Aki esetleg nem ismerné a részleteket, több órányi közvetlen videóanyag van csalásokról.)

csi szi 2020.12.15. 22:03:07

@Akaratgyenge hálózati félharag: Milo mindig is egy bohóc volt. De egyébként igaza van, az establishment republikánusok semmivel sem kevésbé kártékonyak, mint a demokraták. Ők asszisztáltak végig a progresszíveknek, kontrollált ellenzékként működtek. Bár nyilván a magukat valódi alt-rightnak tartók szemében Milo is az.
Trump meg valóban egy nárcisztikus milliárdos, ettől függetlenül lehetett volna jobb elnök (én nem gondolom, hogy a szociopata rossz vezető, nem véletlenül sok sikeres vezető az... a háttérhatalom által rángatott empatikus bábu, az mitől jobb? Merkel pl. tehetséges politikus és nem túl érzelgős, de 5 éve képesek voltak az érzelmeire apellálva rossz döntésre rávenni... James Cameron meg azt mondta Szíjjártónak, hogy látta-e a vízbe fúlt gyerekről készült képeket? Őszerinte ez egy érv volt a "menekültek" beengedése mellett, most komolyan, ilyen emberek irányítanak, irányítsanak országokat? Országot ilyenek ne vezessenek, oda olyan emberek kellenek, akiket nem készít ki a lelkifurdalás az esetleges nehéz döntések miatt... a többiről ítélkezzenek a választók. Ez a Cameron disznót is baszott volna, ha ezzel megmenekül a hercegnő, mint az alteregója megtette annak a sorozatnak az első részében, egy államférfi nem azt teszi, hanem megüzeni, hogy te ledarálhatod a csajt élő adásban, akkor sem engedhetek:)
süti beállítások módosítása