HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Deansdale: @Frederick2: "Van ennek valami értelme?" Páran pénzt keresnek vele, legalább addig se munkanélküliek, amúgy semmi. Alapvetően nem lenne baj az ilyesmi, egy normális világban libertárius szemszögbő... (2024.04.24. 11:19) Nem valós veszély
  • Frederick2: @Deansdale: Mondjuk ez elég nyekenyóka téma a fűtés témához képest, de azért mégis megemlítem, mint kis színest. Már csak azért is, mert ez is azt jelzi, mennyire elanyagiasodott mára a férfi-női ka... (2024.04.24. 10:37) Nem valós veszély
  • F.M.J.: @Deansdale: Kár, közben eszembe jutott még néhány szemléletes példa, de majd legközelebb. :) (2024.04.24. 07:30) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • Deansdale: @F.M.J.: Jól van, meggyőztél :) (2024.04.23. 20:35) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • F.M.J.: @Deansdale: 12/230V: Mivel én sem vagyok villamosmérnök, természetesen lehet, hogy rosszul tudok bármit a dologról, de azért felületes ismereteim alapján volna néhány ide vágó észrevételem. Szerén... (2024.04.23. 19:53) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • Utolsó 20

Napi konteó

2021.04.23. 09:10 Deansdale

A rockefeller alapítvány 2009-ben kiadott egy Forgatókönyvek a technológia jövőjéhez és a globális fejlődéshez című anyagot, amit még a mai napig is linkelnek a saját honlapjukról. Ebben a legelső "forgatókönyvük" a jövőre nézve egy új influenza világjárvány, ami drákói intézkedések bevezetését vonzza maga után, pl. boltlezárások, a közlekedés korlátozása, kötelező maszkviselés, ésatöbbi. Ezzel együtt persze bedönti a gazdaságokat és túlterheli az EÜ rendszereket. Az USA eleinte túl engedékeny azzal, hogy "csak" erősen ellenjavalja az utazgatást, és ezért ott sok lesz az áldozat, de bezzeg Kína a kőkemény kormányzati szigorral sokkal jobban jár: a kötelező karantén és a hermetikus lezárás életek millióit menti meg. Az emberek elfogadják az egyre durvább jogfosztásukat ill. a magánéletük feletti állami kontrollt, és ez a járvány lecsengése után is megmarad, úgyhogy az érintett kormányok nemhogy lazítanának a szigoron, de még fokozzák is a további globális problémák elleni küzdelem nevében (klímaváltozás, növekvő szegénység, stb.).

187 komment

Címkék: összeesküvés elmélet szép új világ piros és kék pirula

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wildhunt 2021.04.23. 12:49:08

Jajj te alusapkás, nem azt írták hogy ezt ők név szerint így fogják csinálni. Csak annyit, hogy ha a körülmények elkerülhetetlen összejátszása miatt esetleg ez megtörténne - amit persze nagyon sajnálnak- akkor esetleg egy ilyen kifejezetten üdvözítő megoldásra már készen is állnak. Mint a kalergi vagy soros terv, ami nincs is, és csak pont véletlenül hajtódik végre.

csi szi 2021.04.23. 14:46:15

A tényellenőrzők cáfolták, hiszen nincs szó benne a Covid-19-ről, sem Operation Lockstep-ről, csak egy Lock Step című fejezet van benne. Továbbá bár beszél arról, hogy a járvány lecsengése után is autoriter kormányzás marad, nem ír olyat, hogy újabb vírusokkal próbálnák a népet engedelmességre ösztönözni, tehát FALSE, nincs itt semmi látnivaló!

eu.usatoday.com/story/news/factcheck/2021/01/14/fact-check-operation-lockstep-covid-19-conspiracy-theory/6567231002/

Deansdale 2021.04.23. 15:37:17

@csi szi: Ebben az az igazán szomorú, hogy sok birka el sem olvassa az eredeti anyagokat, egyszerűen benyeli a tényellenőrzők hülyeségeit, mert az van előírva és kész. Abszolút képtelenek az önálló gondolkodásra.

KalmanBlog 2021.04.23. 15:53:22

Az mondjuk tuti, hogy a konteó már létezett 2012-ben, akkoriban olvastam is és rémlettek még belőle dolgok.

Kikerestem, nézzétek meg mielőtt törölnék: pirospirula.blogspot.com/2012/01/bill-es-ted-zsenialisan-alcazott.html

GABOR2 2021.04.23. 17:25:10

Érdekes, hogy a címben a technológia szerepel, aztán egy vírussal kezd? De láthatjuk, hogy erre hivatkozva nyomatják a digitalizációt és a felhőt.

És ha mindent netrekötötté teszünk ami fontos, akkor egy hackertámadással országokat lehet összeomlasztani. Lehet ez a cél?

Na majd lecsekkolom ezt a dokumentumot.

GABOR2 2021.04.23. 17:30:55

Már látom is, hogy van benne egy fejezet egy nagy hackertámadásról.

Számomra ez az egyik legérdekesebb, a blogom fő fókuszában pont az áll, hogy vannak technológiai trendek, amiknek nincs semmi értelme, amik ártalmasak és nem látom, hogy például jól informált államok miért mennek egy olyan irányba ami egyre inkább sebezhetővé teszi őket. Nos... lehet, hogy szándékosan akarnak ilyen nagy összeomlást.

promo921 2021.04.23. 18:41:06

Most olvasten el, továbbá a dátum se stimmel, tuti hoax :)

"ALL CHARACTERS AND EVENTS IN THIS SHOW—EVEN THOSE BASED ON REAL PEOPLE—ARE ENTIRELY FICTIONAL. ALL CELEBRITY VOICES ARE IMPERSONATED…..POORLY. THE FOLLOWING PROGRAM CONTAINS COARSE LANGUAGE AND DUE TO ITS CONTENT IT SHOULD NOT BE VIEWED BY ANYONE
"

GABOR2 2021.04.26. 21:19:06

A George Floyed tárgyalási körüli körülmények, amik jelzik az amerikai demokrácia haldoklását:

ujtechkor.blog.hu/2021/04/26/a_demokracia_alapjai_recsegnek-ropognak_az_usa-ban

Koronavírus meglepik a héten:

ujtechkor.blog.hu/2021/04/26/ujabb_nagy_koronavirus_meglepik_kerultek_felszinre

2021.04.27. 11:55:23

ez is brutál:
www.bitchute.com/video/a45sWKDLJEHd/
és összecseng egy másik független anyaggal, amit a kurucon olvastam, aminek az volt a lényege, hogy a Izraelben a Pfizerrel beoltott emberek 8x akkora eséllyel fertőződtek meg a dél-afrikai mutánstól, mint a NEM beoltottak. Egyelőre nagyon alacsony Izraelben a dél-afrikai mutáns elterjedtsége, ezért ez a megfigyelés az alacsony mintaszám miatt nem alkalmas messzemenő következtetés levonására.

KalmanBlog 2021.04.27. 13:36:52

@vodkasprite: Mikor elkezdődött ez a 666-os kártyás buli, akkor mondtam a haveroknak, hogy fogok csinálni házibulit, ahová csak oltatlanok jöhetnek. Akkor még azt hittem, hogy csak viccelek :-)

2021.04.27. 13:57:33

A csatorna többi videóját is érdemes megnézni

csi szi 2021.04.27. 18:00:43

@vodkasprite: Szóval a zsidó Pfizer ki akarja irtani a zsidókat?

2021.04.27. 18:32:17

Bármi előfordulhat itt már, sőt annak az ellenkezője is :).
Amennyire belemélyedtem eddig a kérdésed által felvetett témába az alapján úgy tudom, hogy a zsidóság is megosztott, két táborra szakadt. Az egyik a baloldali hálózathoz tartozik, nemzetállam ellenes, a másik pedig a cionista zsidóság.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.04.27. 23:01:41

@vodkasprite: A DK oltásellenes petíciót indít, majd tüntet el, miközben a polgijaik oltatják magukat; Fegyőr szerint a kínai rossz és veszélyes, közben pedig a valódi rémhírek a nyugati vakcinákról jönnek. Teljesen összezavarodtam Doktor Úr, és már Kálmán bulijára sem mehetek így. Azt hiszem menni bánatomban enni picit cípősz cijke rizesztészta algasaláta finom.

KalmanBlog 2021.04.28. 00:09:48

@don Fefinho: > A DK oltásellenes petíciót indít, majd tüntet el, miközben a polgijaik oltatják magukat; Fegyőr szerint a kínai rossz és veszélyes, közben pedig a valódi rémhírek a nyugati vakcinákról jönnek.

Valahogy a politikusok nagyon nem találták el a választóik "igényét". Annyira, hogy még a Kurucnak is idő kellett, hogy felfogja, hogy neki antivaxxernek kell pozícionálnia magát.

A DK-sok mind otthon rettegtek régóta, és csak annyit akartak hallani, hogy mindegy melyik oltás, csak húzd fel az ingujjad! A hülye is tudta, hogy így van, erre elkezdtek hepciáskodni a politikusaik. Az volt a baj, hogy egy pillanatra előtört belőlük a _valódi_ liberális? :-). Meg kicsit túltolták a nyugatimádatot is.

Vagy például én nem voltam különösebben Fidesz ellenes eddig, de ezek után már kisebb rosszként sem lennék képes rájuk szavazni. Ahogy a legutolsó konzultációt sem tudtam kitölteni, mert nem volt elfogadható kombináció felajánlva. Ha lesz DK VS Fidesz szavazás MH nélkül, akkor tényleg nem tudom mit fogok tenni.

Torockai talán az egyetlen aki időben kapcsolt. Lehet 1 emberre pártot építeni? Végülis Orbánnak sikerült.

Na mindegy, úgysem számítanak már ezek a dolgok, erre a kis időre már mindegy.

KalmanBlog 2021.04.28. 01:29:16

@vodkasprite: Hogy ontopik legyek, mostanáig azon gondolkodtam, hogy mi a soundtrack a videók alatt, olyan ismerős volt. Megtaláltam: youtu.be/AaXsb5kS31s?t=733 Half Life Hazardous Environments (Valve Theme) ugye ez egy lövöldözös (és néha vannak mini logikai játékok is benne) Sci-fi játék sorozat zenéje. Nem véletlenül volt ismerős.

Újranéztem a régi Piros Pirulás videókat is, aztán meghallgattam tízszer egymás után a "Clubbed to death"-t egyszerűen nem bírtam betelni vele, olyan nosztalgia érzésem lett.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.04.28. 05:44:22

@KalmanBlog: Kisebb rossz vagy sem, nekem a Jobbik pálfordulása kellett ahhoz a '18-as protestszavazathoz, de ilyen nem hiszem, hogy lesz még. Harmadik utas kis szarra félre, vagy még oda se (és ezzel elveszik a FiDeSz vs. DK él), értelme nincs sok úgysem.

Annyit figyeltem meg, hogy mivel a kormány vakcináztat, a vonalas fideszes ismerősök oltatnak, míg az ellenzékieknél inkább az éttermiség oltat, tanarak, közszolgák, orvosok stb., míg a proletariátus hajlamos a gyíkemberekig vezetni vissza a dolgot.

Az mondjuk szerintem tisztán látszik, hogy a politikai pártokban manifesztálódó ellenzék azért oltásellenes, mert a kormány oltáspárti - ez az önáltató egybit, hogy a vonalas fideszesség inverzétől nem negatív előjeles vonalas fideszes lesz az ember, hanem automatikusan okos és erkölcsös, ez nem bír kiveszni.

A Half-Lifeokat zene nélkül toltam végig, sok játék alapélményét adta meg az igényesen megkomponált háttérnóta, de ez pont kimaradt. Nekem a csúcsok csúcsa az volt, amikor a 2004-es Holtak Hajnala remake elejére bevágták Johnny Casht.

2021.04.28. 12:17:16

Továbbá már legalább 3 helyen láttam megemlítve, hogy folyamatosan törlik azokat a FB csoportokat, ahol az oltáskárosultak a mellékhatásról mernek írni. Annyira biztonságos a vakcina, hogy tilos az ellenkezőjéről beszélni.

KalmanBlog 2021.04.28. 12:36:44

Régebben úgy hallottam, hogy a kőkemény ortodoxok oltás ellenesek szoktak lenni. Ez már nincs így? Mit lehet erről tudni például Izraelben?

csi szi 2021.04.28. 13:15:56

@don Fefinho: Az "oltásellenes ellenzék" szöveget a Fidesz tolja, igazából ők csak kínai és orosz vakcina ellenesek voltak mindig is, mert az nem nyugati, ők meg ugye a nyugat seggéből jön a fény világnézet elkötelezettjei mostanság, így ráálltak erre, a nép viszont nem mind tud így disztingválni.
Az MHM sem merészkedik oltásellenességig, csak addig merészkedik, hogy ne járjon előny érte, meg a lezárások ellen szólaltak fel.

Frederick2 2021.04.28. 14:18:42

@csi szi: A Nersevik Network (alias FIDESZ) nem az Európai Unió és az USA seggét nyalja, hanem Kínáét és Oroszországét.

Oly mindegy, a nyelv melyik nagyhatalom fenekébe hatol. A nyelvvel végzett popószex így is, úgy is gusztustalan látvány.

Wildhunt 2021.04.28. 15:15:23

@Frederick2: Itt azért rá merek kérdezni, miben látod a seggnyalást? A politikájuk feltétlen követésében? Az ideológiájuk médiában és oktatásban való erőltetésében? Minden nemzetközi tevékenységük kritikátlan támogatásában? Mert ugye ezt a ballenzék az USA-val kapcsolatban megcsinálja.

csi szi 2021.04.28. 15:21:09

@Frederick2: Európai Unió nincsen, mint önálló politikai szubjektum, ez csak az USA segédnépeinek összefogására szolgál, amelyek között vannak vonakodó szövetségesek, a Kállay-kettőst járók, mint mi, és vannak a leghűségesebb seggnyalók, mint a baltiak, lengyelek, csehek, romulánok, akik készségesen indulnának az oroszok elleni háborúba akár holnap. És persze van Németország, amely a racionális gazdasági érdekei és a németséget foglyul ejtó ideológiai téboly között billeg (a zöldek ma elvakult atlantisták).

Frederick2 2021.04.28. 15:38:40

@Wildhunt:

"Az ideológiájuk médiában és oktatásban való erőltetésében?"

Továbbra is tartom magam ahhoz a véleményhez, miszerint nem örülök annak, hogy Budapesten lesz egy kínai egyetem. Mi a biztosíték arra, hogy nem indulnak majd ott kínai marxista kurzusok?

Aztán...

A kínai és az orosz vakcinák propagálása, hogy az mennyivel jobb, mint a nyugati vakcinák. Ami már csak azért is röhejes, mert eddig az derült ki, hogy az orosz vakcina jobb, mint a kínai. Ugye Szputnyik 90 %, míg Sinopharm 50 %. Vagyis a kínai még meg sem áll az orosz mellett.

Igazából ebben a két "apróságban". Ez bőven elég.

Frederick2 2021.04.28. 15:53:37

@csi szi: @Deansdale:

"Ebben az az igazán szomorú, hogy sok birka el sem olvassa az eredeti anyagokat, egyszerűen benyeli a tényellenőrzők hülyeségeit, mert az van előírva és kész. Abszolút képtelenek az önálló gondolkodásra."

Ha már agymosásról van szó, erről eszembe jutott most két dolog.

1, Ugye, a baloldalon megy a mantra, hogy a feminizmus még nem érte el a célját, még van dolgunk emancipáció terén. Tudjátok, ki volt az a két FÉRFI, aki ezt hangoztatta a társadalomtudományban? Pierre Bourdieu (szociológia) és Erich Fromm (pszichológia). Akik ma is tananyag az ELTE-n és más társadalomtudományt oktató egyetemen. És akkor mi csodálkozunk a sok kretén diplomás értelmiségin, akik szajkózzák, hogy a férfiuralom, meg a nők elvannak nyomva stb.

2, Emlékeztek még a botrányra, mikor követelték jobboldalról, hogy a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár változtassa meg a nevét? Ugyebár, Szabó Ervin a Monarchia idején egy marxista könyvtáros volt, aki arra bíztatta a tanítványait, hogy öljenek meg jobboldali politikusokat, köztük Tisza Istvánt. (És minő véletlen, Tisza Istvánt meg is ölték az I. vh. alatt. A Tanácsköztársaság alatt pedig ugyancsak eltettek pár jobboldali politikust láb alól.) A könyvtár máig nem változtatta meg a nevét. Emellett bizonygatta, hogy nem áll baloldali befolyás alatt.

A honlapjukon a következő finomságokat találtam:

- egy Lukács György-felszopást
www.fszek.hu/sociology/szgy-aktualitasok-lukacs-gyorgy

- egy hadoválást a "láthatatlan munka" témában, ami ugyebár egy aktuális baloldali tematika
www.fszek.hu/sociology/szgy-aktualitasok-a-lathatatlan-munka

Wildhunt 2021.04.28. 16:52:01

@Frederick2: ilyen alapon tudsz olyat aki nem seggnyaló a te definíciód szerint?

Wildhunt 2021.04.28. 17:17:00

@Frederick2: Csak mert ugye így egyértelmű hogy pld. az ellenzék Putyin, Kína, Német, Usa, ukrán, román és szlovák (ami azért már szánalmas) seggnyaló. De itt csak a nagyját említettem. Orbán meg mellesleg még német és Usa seggnyaló is természetesen.

Wildhunt 2021.04.28. 17:20:43

@Frederick2: Meg (ha már belejöttem, bocs) akkor a németek pld. Putyin, Erdogan, Kína és Usa seggnyalók - érted hova akarok kilyukadni?

promo921 2021.04.28. 20:13:37

Úgy latszik az indiai mutáns az uj mumus, attól pusztulunk ki

KalmanBlog 2021.04.28. 20:21:38

@promo921: Igen, elég durva ez a mutáns!

Nézzétek meg, hogy milyen sokan halnak bele igazoltan annak ellenére, hogy elkezdték a tömeges oltásokat:

ourworldindata.org/coronavirus/country/india#what-is-the-daily-number-of-confirmed-deaths

ourworldindata.org/grapher/share-people-vaccinated-covid?tab=chart

F. Szabó 2021.04.28. 20:48:54

www.corbettreport.com/futurevaccines/

Ha a (Bill) Gates-ek, az (Anthony) Fauci-k, és a nemzetközi orvosi intézményrendszer reprezentánsai határozzák meg az utat Önök számára...

F. Szabó 2021.04.28. 20:53:30

(inkább: járják az ő útjukat)

2021.04.28. 20:54:16

India lakossága 1,366 milliárd = 1366 millió fő.
Tegnapi halálozási szám: 2662 fő
10 millió főre levetítve: 19,5 halott / 10 millió fő.
Magyarországon ugyanez a szám: 183 hallott.

promo921 2021.04.28. 20:58:02

Ja portfólió cikke szerint
"Az egészségügyi minisztérium adatai szerinte hétfőn 352 991 új fertőzöttet és 2812 halálos áldozatot regisztráltak. Szakértők már többször jelezték, hogy a fertőzöttek és a halottak valódi száma vélhetően magasabb a hivatalos adatoknál."

Ilyen sima matekkal a 3000/300000 az 1% -os halálozási ráta?

promo921 2021.04.28. 21:00:17

Én akkor kezdek rettegni majd, amikor a számok azt adják ki, hogy 0,01% a halálozási ráta, mert amilyen szerencsém van akkor kapom el és döglök meg :D

2021.04.28. 21:02:54

Magyarán nem kell beszarni a média által mutatott képtől, nálunk 10x durvább számok vannak jelenleg lakosság arányosan, és mégis nyitunk :)
+ mióta láttam egy videóválogatást, amiben kórházi jeleneteket, meg hullazsákokat játszottak el bábukkal meg élő színészekkel, azóta meg se nézem a képeket, mert teljesen felesleges. Bármit meg lehet rendezni minimális költséggel. Szóval egy kép vagy egy videó egy ideje már semmit sem árul el annak valóságtartalmáról. Sőt, számomra hitelesebbek a médián kívülről érkező telefonos videók.

csi szi 2021.04.28. 22:30:42

@Frederick2: Férfihangos csávó beszélget Toroczkaival.

Frederick2 2021.04.29. 06:27:26

@csi szi: Kösz az ajánlást! Majd megnézem.

csi szi 2021.04.29. 09:34:07

@vodkasprite: Látszólag igen, de azért vannak kérdések, amikben összezárnak. Mindkettőnek Izrael az első, bár a liberális zsidók néha kritizálják Izraelt, de addig csak pár szélsőbalos megy el, hogy a palesztinok ügye mellett kiálljon például. A "fehér nacionalizmus" bármilyen megnyilvánulása mindkettőnek a nagy no-no, csak az olyan "konzervatív" politika elfogadható számukra, amely azért "befogadó és sokszínű", van buzitagozata, zsidó tagozata, a kóser konzervatív (persze a liberális zsidó az ilyeneket is lenácizta jó párszor, mint tudjuk tőlük, pl. Orbán is fasiszta és rasszista diktátor, sőt Trump szintén az volt). Alapvetően a jobboldali zsidók is mindenhol bevándorláspártiak, kivéve Izraelben. Néhány konzervatív zsidó személyiség ugyan nyilvánosan aggodalmaskodik az iszlám térnyerése ellen az elmúlt években, pl. Franciaországban.

KalmanBlog 2021.04.29. 10:58:48

Érdekes, hogy a dolgok, amikről uszkve 10 éve olvastam a Piros Pirula blogon mennyire aktuálisakká váltak mára.

Ugye azt már említettem, hogy a pandémiát megjósolta nagyjából 10 éve. (David Icke, Alex Jones és mások munkái nyomán) Kísérteties.

Erre ma meg ezt a hírt találtam az Index címlapról - csak a kisbetűs részből derült ki, hogy miről is van szó:

Nagy betű: Csendben elfogadtak egy fontos törvényt

Kis betű: A Frontex emberei ezentúl fegyvert is használhatnak Magyarországon.

www.napi.hu/nemzetkozi-gazdasag/kulfoldi-fegyveres-csapatok-johetnek-magyarorszagra.728070.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

Most nem keresem ki, de emlékszem, hogy volt erről szó annó, hogy ez lesz. Miért is kellett ezt most mindenképpen bevezetni? A migránsválság éppen nincs terítéken, de ha lesz, akkor sem hinném, hogy pont egy EU szervezet védene meg minket a migránsoktól.

És nem úgy volt még amikor beléptünk, hogy az EU-nak nincs fegyveres szervezete? De, úgy volt. Most meg már nem úgy van.

KalmanBlog 2021.04.29. 11:03:13

Donáth Anna elutasítja a diszkriminációt:

index.hu/belfold/2021/04/28/donath-anna-europai-parlament-hatranyos-megkulonboztetes-vakcina-oltoanyag-vakcinautlevel/

Egy pillanatra már azt hittem, hogy mégis baloldali leszek :-) Aztán persze kiderül, hogy nem azzal van baja, hogy várhatóan még sátrazni se mehetek sehová nyáron. A baja azzal van, hogy az EU nem fogadja el a kínai vakcinát. Pedig előre megmondták, hogy nem fogják elfogadni. Abba pedig mind beleegyeztek, hogy vakcina alapján lehessen diszkriminálni. Erre mondják, hogy aki kurvának áll, az ne sírjon ha basszák. LOL

Gondolom az lehet a probléma, hogy ez a vakcina csak elölt vírust tartalmaz, semmi új technológia nincsen benne.

KalmanBlog 2021.04.29. 22:03:04

@vodkasprite: Az összeesküvéseseknek olyan a mainstream sajtót bombahíreit olvasni, mint amikor doga előtt még egyszer átfutja a tananyagot :-) Már rég fejből fújjuk, és akinek ez még új, az tuti meg fog bukni.

Deansdale 2021.04.30. 07:29:20

@vodkasprite: @KalmanBlog: Simán lesz az évente kétszer is, miután bejelentik hogy "garantált" védettséget csak 6 hónapra ad a legtöbb oltás.

Egyébként csak nekem szúrja a szemem, hogy az új mRNS vakcinák konkrétan úgy működnek mint a vírusok, vagyis a tested sejtjeibe behatolva átveszik az irányítást és covid-DNS darabkákat gyártatnak le? Ez egyrészt kész recept egy katasztrófára, másrészt k*rvára baljóslatú a technológia jövőjére gondolva.

Bankvezér_ 2021.04.30. 08:29:47

@KalmanBlog: " EU nem fogadja el a kínai vakcinát"
mert rasszisták!

KalmanBlog 2021.04.30. 09:28:11

@Deansdale: > Egyébként csak nekem szúrja a szemem...?

A legutóbbi Roosh Hour-ben pont ezt mondta Roosh is :-) Hogy ez már majdnem vírus. Ugye reprodukálni nem tudja magát _elvileg_ a csomag.

De a legutóbbi Sputnik hír után már semmi sem biztos: blogs.sciencemag.org/pipeline/archives/2021/04/28/brazil-rejects-the-gamaleya-vaccine "But the bigger news was that Anvisa, the Brazilian drug agency, said that every single lot of the Ad5 Gamaleya shot that they have data on appears to still have replication-competent adenovirus in it."

promo921 2021.04.30. 10:27:17

@Deansdale: De, de igazából a vírus is a te sejteiddel gyártattja le magát. A legjobb tudomásom szerint a baktérium tud kettéosztodassal szaporodni, a vírusok csak elő sejt által.

Deansdale 2021.04.30. 10:59:46

@promo921: Ez világos, csak eddig az oltások úgy működtek, hogy továbbfertőzni képtelen vírusdarabokat löktek beléd amire az immunredszered reagált. Elég érdekes változás, hogy most már mesterséges vírusokat nyomnak beléd, amik megfertőzik a sejtjeidet, és elkezdenek mindenféle szart gyártatni velük. Egyáltalán mi szükség erre a közbülső lépésre? Miért kell a sejtjeiddel legyártatni azt, ami lehetne a fecskendőben?

Wildhunt 2021.04.30. 11:14:25

@Deansdale: Már linkeltem, kicsit hosszú de megéri elolvasni. Nem mellékesen ugyanazt mondja amit a kovidiotizmus előtt mindenütt olvashattál a betegségekről. A karanténokkal kapcsolatban való elemzése pedig...meggyőzőnek tűnik. Bár erről még nagyon sokat kellene tanulnom, hogy véleményezzem.
kuruc.info/r/9/226534/

Az egyikben benne van a vakcinák típusai is. az mRNS alapúval elméletben elkerülöd a megfertőződés teljes folyamatát, mert rögtön csak azt a darabot gyártatja le amire az ellenanyagot ki kell hegyezni. Ennek az lenne az előnye, hogy még a minimális lefolyást (fejfájás, esetleg hőemelkedés) is megspórolod, nemhogy az összes lehetséges mellékhatást (autoimmun, keresztbefertőzés). Hiszen még az elölt vírus fehérjéit sem kell lebontanod.

KalmanBlog 2021.04.30. 11:34:21

@R .: Pure hatred of the color of the skin!

Mással nem magyarázható, nyilvánvalóan!

_Bubba4400 2021.04.30. 11:44:48

@Deansdale: igen, a Roosh legutóbbi podcastjeiben ugyanerről van szó. Én nagyon amellett voltam eddig, hogy semmilyen oltást nem veszek fel, de úgy látom, verhetem a mellem meg kiabálhatok hangosan, sajnos már az a kérdés leginkább hogy mit vegyen fel az ember. Szóval esélyesen jövő héten beballagok a háziorvosomhoz és egy kínait felveszek. Semmi mRNS alapú nem kell a fentebb említettek miatt.

Egyébként most írok először ide, évek óta olvasom a blogod, még valahogy a megboldogult Chateau Heartiste-on keresztül keveredtem ide. Hajrá, királyak az írásaid!

KalmanBlog 2021.04.30. 11:49:31

@_Bubba4400: > Szóval esélyesen jövő héten beballagok a háziorvosomhoz és egy kínait felveszek.

Én legalább a középtávú hatástanulmányokat megvárnám! Ezt az egy nyarat már simán beáldozhatod. Az, hogy most be van ígérve a jövés menés egyáltalán nem jelenti azt, hogy valóban lehetőség lesz rá. Például ha beüt valami új variáns, akkor lezárhatnak újra mindent a picsába és kész. Precedens már van rá, úgyhogy semmi nem zárja ki.

2021.04.30. 12:28:00

Facebook csoportokra keresve amúgy mindenki elvégezheti a saját kutatását. Pl. Pfizer oltottak csoportja.

_Bubba4400 2021.04.30. 12:28:46

@KalmanBlog: Jó tipp, köszönöm, agyalok ezen is, de sajnos az a bajom hogy arra is van precedens, hogy hetente mást mondanak a vírusról meg az oltásokról. Kíváncsiságból beléptem Facebook-on a vakcinás csoportokba (Pfizerrel oltottak, Sinopharm-mal oltottak, stb) és azt látom hogy az mRNS alapúaktól már most kurvára kivannak az emberek, mindenféle brutális mellékhatásokkal, érdemes a posztokat és a kommenteket elolvasni. Nyilvánosan szerintem soha nem lesz szó arról hogy a Pfizer, a Moderna vagy a J&J problémás, mert ők ennek a "járványnak" a legnagyobb haszonélvezői (és akkor ideképzelhetjük Roosh bármelyik kamionját). A kínais csoportban 100 kommentből kb 4-5 volt aki rosszulétről számolt be, de ez valóban rövidtávú eredmény egyelőre.

A másik sztori meg a politikai faktor és a média kapcsolata. Elég göröngyös utat futott be a keleti vakcinák ellenzéki megítélése, jól beszaratták a népet hogy az orosz egy bevizsgálatlan dolog, most meg már az EU is engedélyezi - ugyanezt az érvemet meg tudom torpedózni azzal, hogy az Astra Zeneca-tól sorra halnak meg az emberek, mégis azt mondják rá, hogy biztonságos.

A mutánsok okozta lezárások meg a harmadik tényező, valóban nem tudjuk hogy mi lesz (az én tippem az, hogy itthon semmi, ez egy szezonális vírus, nyárra lecseng, az őszi rendelkezésekről fogalmam sincsen).

2021.04.30. 12:36:23

cdn.portfolio.hu/articles/images-md/m/a/s/masodik-oltas-utan-beteg-koronavirus-vakcina-447878.jpg

Van ez a táblázat, ami összefoglalja azt, hogy hányan haltak meg az oltás következtében. Csak nekem szúr szemet a megfogalmazás? "Immunizáció utáni események" Ha szó szerint értelmezem, akkor ez azt jelenti, hogy csak az szerepel benne, aki megkapta a 2. oltás, és eltelt három hét. Hivatalosan eddig tart, míg kialakul a védettség. Magyarán, tippem szerint ezekben a számokban nincsenek benne azok, akik az 1. oltás után haltak meg, továbbá azok, akik a 2. oltás után 3 héten belül. Bár teljesen felesleges a táblázatból kiindulni, a kormány úgyis azt akarja, hogy mindenki oltasson, így nyilván a számokban sem lehet bízni.

Wildhunt 2021.04.30. 12:46:02

@_Bubba4400: igen, az mRNS alapú valahogy nagyon nem úgy működik ahogy kéne neki. Vagy (ez persze konteó) éppen hogy úgy működik.

Deansdale 2021.04.30. 12:59:59

@Wildhunt: Ez nem igazán magyarázza meg, hogy miért ne adhatnák be eleve azt a cuccot, amit így a tested gyárt le. Amúgy oké, értem én hogy létezhet valamiféle magyarázat, hogy miért jó az mRNS cucc, de talán kialakíthattak volna jobb emberkísérleti fázist is, mint ez :\ Amennyire én tudom ez a cucc ezelőtt soha nem működött megbízhatóan még állatkísérletekben sem. Hogy finoman fogalmazzak nem tájékoztatják az emberiséget teljeskörűen, ami a Big Pharma múltját tekintve alapos ok a gyanúra.

Deansdale 2021.04.30. 13:04:51

@_Bubba4400: Köszi, igyekszem :) Mindig örülök az értelmes kommentelőknek, szóval Isten hozott.

Wildhunt 2021.04.30. 13:24:14

@Deansdale: @Merész Vlagyimir: Igen, ezért mondtam hogy egy dolog az elmélet ahogy ennek az oltásnak működnie kell, a másik meg a gyakorlat, ami ezzel nem igazán egyezik. Az első két generációs oltás (legyengített/elölt vírus, vagy fehérjemarker) szimulálja a betegséget szuperenyhe lefolyással, ezeket ismerjük minimum Pasteur óta. Az mRNS alapúval elméletben még a betegséget sem kell szimulálni, mert rögtön belevágja a sejtekbe az ellenanyag szintézisét. Vagyis ezt csinálná, ha működne.
Persze azóta voltak cikkek hogy működik is, csak a hordozó-, vagy töltelékanyag az ami a gondokat okozza, ami szerintem bullshit.

Deansdale 2021.04.30. 13:25:50

@KalmanBlog: "Ezt az egy nyarat már simán beáldozhatod."

Lehet csak én vagyok túl öreg, de nem is értem ezt a kollektív őrületet az oltási igazolvánnyal kapcsolatban. Az emberek zöme nem túl régen még egy évben egyszer ment nyaralni, vagy egyszer sem, most meg be vannak sózva, hogy kell a papír mert különben nem tudnak hetente hatszor utazgatni, bulizni. Holott vannak lehetőségek igazolvány nélkül is, pl. kétlem hogy túrázás közben elkérné a vadőr. Persze a fiatalok vannak a legjobban bepörögve, mintha valami hatalmas tragédia történne az életükben ha egy nyarat viszonylagos nyugiban töltenének, mondjuk a haverokkal grillezgetve valaki kertjében, meg ilyenek.

KalmanBlog 2021.04.30. 14:21:39

@vodkasprite: Annyit tennék hozzá, hogy ez csak az igazolt koronavírusos betegségekről szól, más nincsen benne. Amennyire én értem, de az egész cikk - és általában is minden bemutatott szám - annyira furcsa és érthetetlen metodikával készül, hogy lehetetlen értelmes következtetést levonni belőlük. Na, én pont ebből vonom le a következtetésemet :-)

Aminek volna értelme: korcsoportonként, nemenként, meglévő bajonként szűrhetően kellene olyan adatsor, hogy mikor hányan halnak meg a vakcináltak és a vakcinálatlanok. A halálozások mellé a potenciálisan maradandó betegségeket is kellene írni: pl poszt-kovid tünet, bénulás, autoimmun problémák, stb.

Fontos volna az abszolút idő is, mert nyilván nem ugyanannyi halálozásra számítunk alapból februárban és júliusban.

Sőt, mellé kellene venni azt is akinek egy háztartáson belül van vakcinált, hogy megnyugtató adatunk lehessen a shedding álhírekkel szemben is.

Az egész világban annyi oltott van már, hogy simán rendelkezhetnénk ezekkel az adatokkal, legalábbis a meglévő rövid időtávra.

Ha volnának ilyen táblázatok, grafikonok manipulálatlan adatokkal, akkor mondanám azt, hogy korrektül vagyunk tájékoztatva. Ettől nagyon messze vagyunk.

(Tegyük hozzá, hogy nem csak a Covid vakcinákra nincsenek ilyen adatok.)

KalmanBlog 2021.04.30. 14:24:43

@Deansdale: > kétlem hogy túrázás közben elkérné a vadőr

Igen, az idei nyár a túrázásról fog szólni, ebben már biztos vagyok :-) Én szeretem, úgyhogy nem is zavar.

Azonban eljöhet még az idő, amikor el fogja kérni a vadőr is a vakcinakártyát. Jó lenne elkerülni.

Apropó, tüntikézni lehet már? Ahhoz hány beoltott kell, hogy lehessen újra tüntékézni?

KalmanBlog 2021.04.30. 14:30:39

@_Bubba4400: Még valami: érdemes meggondolni először is, hogy ha nem volna külső nyomás, akkor oltatnánk-e? És utána azt, hogy akarjuk-e, hogy egy fontos egészséget érintő kérdésben nyomás alá helyezzenek?

Ha belegondolok a normie eszemmel (amit már csak szimulálni tudok red pillesként), akkor akkor oltatnám magam, amikor a legbiztonságosabb, tehát amikor kis eséllyel vagyok éppen fertőzött, és ráadásul jó állapotban van az immunrendszerem.

Ezenkívül mindenki sejti, hogy most lecsengőben van a baj. Ha most oltanám magam, éppen addigra lennék immúnis mire lecsengett a "hullám". Őszre pedig már halványul az immúnitás, amikor jönni fog a következő hullám.

A (szimulált) normie eszem szerint tehát pusztán egészségi szempontokat nézve, és semmi veszélyt nem feltételezve is nyár végén ésszerű oltani legkorábban.

Change my mind!

KalmanBlog 2021.04.30. 14:35:25

@_Bubba4400: > Elég göröngyös utat futott be a keleti vakcinák ellenzéki megítélése, jól beszaratták a népet hogy az orosz egy bevizsgálatlan dolog, most meg már az EU is engedélyezi

Szerintem csak elfelejtettek leszólni nekik, hogy lapozni kell a kottában. A nyugatimádatnál maradtak, mikor már a "minden vakcina jó, azt válaszd amelyiket előbb kapod" résznél tartott a zenekar.

El tudok még képzelni meglepetéseket, hogy esetleg itt-ott egyiket másikat nem fogadják el, mert csak. Ezért is ésszerű kivárni, nehogy éppen az legyen feketelistás, amit te kaptál :-)

KalmanBlog 2021.04.30. 14:41:24

@vodkasprite: > Facebook csoportokra keresve amúgy mindenki elvégezheti a saját kutatását. Pl. Pfizer oltottak csoportja.

Nekem nincs Facebookom, úgy meg elég keveset láttat a gép. Érdemes lehetne összeállítást csinálni belőle, mert arra számítanék, hogy lesz egy kis ritkítás a Facebookon ezekből.

Én a thecovidblog.com-ot szoktam nézni, és az orvosokatisztanlatasert.hu/ oldalon is rengeteg eset össze van gyűjtve user beszámolók alapján. Persze ez mind lehet akár hamisítvány is, a Facebook is tele van mindenféle titkosszolgálat bérkommentelőivel. Biztosat tehát nem lehet tudni.

KalmanBlog 2021.04.30. 14:47:34

Fel is mentem az orovosok a tisztánlátásért oldalra, és egyből találtam egy érdekes kezdeményezést: szabadsagmozgalom.hu/#/

KalmanBlog 2021.04.30. 15:02:07

@KalmanBlog: Ezt időközben elolvastam és túl kacifántos érthetetlen számomra. Azt hittem simán az lesz, hogy aláírjuk hogy tiltakozunk minden Covid intézkedés ellen. Mert azt szívesen aláírnám, de olyat nem találtam még.

_Bubba4400 2021.04.30. 15:53:25

@KalmanBlog: "Még valami: érdemes meggondolni először is, hogy ha nem volna külső nyomás, akkor oltatnánk-e?" - Eszem ágában sem lenne, lásd: H1N1 járvány 2009-2010 környékén. A média valamennyire próbálta felfújni, de leginkább csak a politika erőlködött, el is engedték az egészet.

Jó, hogy mondod az oltási indíttatást, mert azt nem írtam le korábban. Az én red pill-es fejem szerint ez a járvány óriási színjáték, egy mesterséges vírussal és egy olyan egészségügyi protokollal amelynek keretein belül belehalhatsz egy influenzába is, mert nem kapsz megfelelő ellátást, elhalálozás esetén pedig beírják hogy COVID-os voltál. A vírustól nem félek, mert nagyjából 99.99% esélyem van arra hogy túléljem, de ha már kialakult ez az oltásos játék (értsd: diszkrimináció), én azt vittem el a leírtakból hogy az elölt vírust tartalmazó kínait adatnám be, védettségi igazolásért cserébe. Az, hogy mennyire véd, nem igazán érdekel, az viszont jobban érdekel hogy hosszútávon van-e veszélye - jelenleg úgy látom hogy semmi, régi technológia, kész. A bulizásból kiöregedtem, külföld nem érdekel, de nyáron jó lenne elutazni a Balatonhoz párszor, és szívás lenne ha szállást nem kapnék az oltási igazolás hiányában. Úgyhogy ha már oltási igazolás, akkor a semmit nem érő kínaiból jöhet egy. Nemhiába azt vette fel Orbán is, egy "Sárkány ellen sárkányfű" megjegyzés kíséretében.

És ha már politika: szerintem igazán pozitív dolog a hazai vezetőség részéről, hogy nem álltak bele az mRNS propagandájába. A magyar oltóanyag is elölt víruson alapszik majd. És az is pluszpont, hogy a védettségi igazoláshoz nem kell megvárnod a második dózist az oltásból.

KalmanBlog 2021.04.30. 17:04:36

@_Bubba4400: És ha úgy teszem fel a kérdést, hogy részt vennél-e egy gyógyszerkísérletben balatoni nyaralásért cserébe?

Én úgy vagyok vele, hogy erkölcsi kötelességem is ennek az egésznek ellenállni, amennyire tudok, mert disznóság.

_Bubba4400 2021.04.30. 22:30:50

@KalmanBlog: "És ha úgy teszem fel a kérdést, hogy részt vennél-e egy gyógyszerkísérletben balatoni nyaralásért cserébe?" - Most tök őszintén mondom, hogy ez a perspektíva zavarba hozott, megfogtál. Emiatt hálás is vagyok, mert az jut eszembe hogy ezt az oltatni-nem oltatni elméletemet még át kell gondolnom, benyomta a gombot a kérdésed erősen.

KalmanBlog 2021.05.01. 00:54:34

@_Bubba4400: Találtam ilyet is, hogy mik vannak: nojabforme.info/

rooshvforum.com -on a coronavirus vaccine thread-en ezt írják róla: "If you know anyone who truly is on the fence and actually looking to research what's happening, I would refer them here"

Neked szánták :-)

Reactor 2021.05.01. 02:23:31

Ha ez valóban így volt, nos, akkor kicsit túl jól is működött, mert számos honfitársuk, és Földközi-tengeri puszipajtásuk is megkapta. Gondolom ők is járulékos veszteség. Ahol fát vágnak, röpül ott a forgács ugye.
Hát igen. A szellemet könnyű kiengedni a palackból, csak visszagyömöszkélni nehéz...
Mondjuk az kérdéses, hogyha ezt tudatosan szabadították rá a világra, miért ilyen gyenge túlélőképességű kórokit választottak ki, ami gazdatest nélkül egy napig se marad életben. Mindegy is, nem lettem többet online ettől mint annakelőtte, megjelent számos gyógyszer és oltás, úgyhogy az armageddon ismétcsak elmarad.

@don Fefinho: Nem veszítettél szinte semmit. A Half-life a legjobb játék énszerintem (ezt, azt hiszem, elég nyilvánvalóan látni), de zeneileg nagyon alulteljesített. Ha eljő az ideje és videó készül róla, ezt ki fogom emelni, hogy bár a hangok igen jók, a zenék ugyanolyan rosszak. A folytatások se lettek sikeresebbek zeneileg amúgy.

@csi szi: Ebben igazuk is volt, egyrészt mert kalap szamócát se érnek, másrészt pedig erősen diszkriminatív lenne. Ami jogállamban nem létezhet(ne).

@Wildhunt: Aki egyformán utál mindenkit, az nem az.

@promo921: Naaaa, jön az az armageddon...na, mingyá' jön, má' csak egy picurkát kell várni...!

@KalmanBlog: Ez igaz, megint csinálhatnak teljes lezárást. Csak a végtelenségig ezt se művelhetik, mert vagy az embereknek lesz elegük, és lázadást robbantanak ki, vagy összeomlik a gazdaság és az infrastruktúra, és anarchia lesz.

Deansdale 2021.05.01. 08:24:00

@Reactor: Szerintem a rócsild&rokkefeller kompánia pont ugyanannyira leszarja a zsidóságot mint mindenki mást, ők saját magukat akarják a világ trónján látni, nem a zsidó fajt. Az más kérdés, hogy szeretnek zsidókkal dolgoztatni, vagy ha úgy jobban tetszik, a zsidóság önként és örömmel közvetíti az akaratukat.

A terv pedig nem valami armageddon volt, hanem az emberek hozzászoktatása a jogfosztottsághoz, röghözkötéshez, rendőrállamhoz, ésatöbbi. Ez gyönyörűen meg is történt.

Frederick2 2021.05.01. 09:05:08

@Deansdale:

"az emberek hozzászoktatása a jogfosztottsághoz, röghözkötéshez, rendőrállamhoz, ésatöbbi. Ez gyönyörűen meg is történt."

Ha jól sejtem, te legközelebb a Mi Hazánkra szavazol. Mert kb. az ő nézeteiket adod vissza koronavírus és vakcina témában. Emellett kifejezetten keményen bírálod a NER-kormány koronavírusos politikáját.

(Ez a mentalitásváltás amúgy Kálmánon is érezhető.)

Wildhunt 2021.05.01. 09:10:47

@Reactor: de az nem is normális.

Wildhunt 2021.05.01. 09:16:19

@Gabor7704: ezzel eléggé mellélőttél. Ezeket kB. Mindegyik nagyobb gyógyszergyár gyártja, olvasd el az üvegen. Mellékhatásaik jól dokumentáltak, és pld. a BCG nem nátha ellen van, vagyis még a 0.5%-nál jelentkező 40 fokos lázat is megéri. Mert amúgy kB. 10% belehal.

Deansdale 2021.05.01. 09:17:08

@Gabor7704: Mi a fenének hozod ide ezt az idióták által idiótáknak gyártott műtémát amiről itt eddig senki nem beszélt, és ami itt senkit nem érdekel? Annyi szövegértésed nincs, hogy meg tudd különböztetni az mRNA-ról szóló vitát a csippeléstől?

Amúgy, csak mellesleg, azokról a gyógyszeripari cégekről beszélsz amik pl. az AIDS-el fertőzött vérkészítményeiket eladták Afrikába, miután nyugaton nem tudták azokat piacra dobni?
www.cbsnews.com/news/bayer-admits-it-paid-millions-in-hiv-infection-cases-just-not-in-english/
Totál nem értem miért nem bízik mindenki vakon a Big Pharmában, csak alusapkás hülyék gyanakodhatnak olyan világcégekre ahol a profit többet számít mint az emberélet.

Mellesleg ez az egész alapvetően nem is a vakcinagyártókról szól, de ebbe inkább bele se megyek, előbb add jelét hogy a fejedben nem csak káposztalé lötyög.

Deansdale 2021.05.01. 09:20:04

@Frederick2: Nem, ha a helyzet nem változik akkor a fityiszre fogok szavazni, mert az MH-nak semmi esélye nyerni, úgyhogy maximum a fityisz bukásában segédkezhet, azt meg egyelőre nem akarom, mert akkor a libsik jutnának hatalomra. A logikám egyszerű, nem akarok DK és/vagy momentum kormányt, tehát muszáj a fideszre szavaznom, nincs is választásom az ügyben.

Kisgé 2021.05.01. 09:40:24

@Wildhunt: Ezek szerint a Pfizer meg az Astra Zeneca nem tartozik a nagyobb gyógyszergyárak közé? Vagy amikor bcg vakcinát gyárt akkor "jó" pharma, ha covidot akkor gonosz? A covidot náthához hasonlítókat meg szivesen látom önkénteskedni covid-osztályon. Gondolom te is dolgozol egyen önkéntesként.

Wildhunt 2021.05.01. 09:46:43

@Kisgé: te meg hülye vagy. Igen, nátha.

Kisgé 2021.05.01. 09:46:43

@Deansdale: csak pár tucat hozzászólás szólt a vakcinákról. Ezek szerint te és a családod se bcg, se diperte, se polyo se mmr vakcinát nem kapott mert big pharmába nem lehet bízni. (Habár egy válasz sincs arra, hogy pontosan ki, milyen technológiával, mennyi klinikai vizsgálattal alátámasztva gyártja a fentieket, amiket kb 10M magyar megkapott, hiszen évtizedek óta kötelezőek).
De majd most a sok önképzőkörös mikrobiológus megfejti az önkéntes covid vakcinák előnyeit.

_Bubba4400 2021.05.01. 09:47:45

@KalmanBlog: Kösz, ezek jól jönnek! De ahogy eddig látom, ők az mRNS alapú vakcinákat emelik ki, a kínai Sinopharm meg nem az, hanem a klasszik elölt vírusos. A Google által kihozott találatok a fősodratú médiát (Guardian, BBC, stb) helyezik előtérbe, ők nyilván lehúzzák hogy ez az oltás nem jó. Nekik amúgy sem vagyok hajlandó hinni, keresgélek még.

Kisgé 2021.05.01. 09:48:17

@Wildhunt: tehát melyik covid osztályon dolgozol pontosan? Vagy legalább melyiket láttad belülről?

promo921 2021.05.01. 10:02:09

Valaki már linkelte pont itt: www.pfizer.hu/hu/vakcinagy%C3%A1rt%C3%A1s-%C3%B6sszetetts%C3%A9ge

De ez konteó alusapka, mert random hülyegyerekek irják......na nem is

promo921 2021.05.01. 10:06:22

Senki sem a valcinát kérdőjelezi meg, hanem a folyamatok közül miért maradt ki kb mind? Ha olyan biztosak a dolgokba, miért nem vállalnak felelősséget a termék nemkívánatos hatásai.miatt?

Wildhunt 2021.05.01. 10:24:23

@Kisgé: ahol van erre idő www.facebook.com/BethesdaGyermekkorhaz/videos/803195400548796/

Most te bizonyítsd hogy azokat eteted a híd alatt akik a járvány miatt elvesztették a munkájukat.

Deansdale 2021.05.01. 11:46:13

@Kisgé: "csak pár tucat hozzászólás szólt a vakcinákról"

Ez hogy jön a csippeléshez? Tele a tököm az olyan bunkókkal, akik nagy pofával beállítanak valahová megmondani a tutit, de arra sem veszik a fáradságot hogy elolvassák miről szól a társalgás, csak az ostoba mainstream paneleket puffogtatják a konteós szalmabábok ellen. Tudod, ha szerinted Sorosnak nem kellene beleszólni a magyar politikába akkor nyilván gyíkemberekben hiszel. Ez a csipes baromság ugyanez a szint.

"Ezek szerint te és a családod se bcg, se diperte, se polyo se mmr vakcinát nem kapott mert big pharmába nem lehet bízni."

Csecsemőként nem sok ráhatásom volt ilyesmikre, úgyhogy kaptam, de ennek még mindig semmi köze a témához. Aki a teszteletlen és kísérleti covid szarok témájába belekeveri a BCG-t az nem vitaképes, ugyanis nagyjából azzal próbál érvelni, hogy ha az évtizedeken át tesztelt és hagyományos módszerekkel készülő vakcinákkal kevés a baj, akkor nyilván soha semmi baj nem LEHET semmivel amit a Big Pharma elénk tesz, akkor sem ha amúgy több országban leállítanak egyes oltásokat vérrögképződés miatt, meg ilyenek.

"De majd most a sok önképzőkörös mikrobiológus megfejti az önkéntes covid vakcinák előnyeit."

Ez megint a nagyon hülye ellenkonteósok szalmabábja, ennél többet várok a kommentelőimtől.

"tehát melyik covid osztályon dolgozol pontosan?"

Ez abszolút irreleváns és kurvára demagóg. Gondolom te beoltattad magad, szóval védve vagy, akkor tehát te melyik covid osztályra mentél be önkéntesnek?

Kisgé 2021.05.01. 16:20:28

@Deansdale: én egyikre sem mentem önkéntesnek, mivel engem kötelező jelleggel beosztottak:). Továbbá az évtizedeken át kötelezően adott vakcinák biztonságossági adatairól, gyártóiról, gyártási technológiájáról pont annyit tud az átlagember, mint az új tipusúakról(amik csak a mikrotranszplancáció rizikójának teljes hiánya miatt is jóval biztonságosabbak, mint az "évtizedek óta adott hagyományosok").

Deansdale 2021.05.01. 18:57:31

@Kisgé: Nézd, nem kell immunológusnak lenni ahhoz hogy tudd, a "klasszikus" vakcinákat évtizedek óta használják eredményesen és (relatíve) biztonságosan, míg a covid vakcinát még le sem tesztelték, és homályos körülmények között pillanatok alatt erőszakolták a világra a vészhelyzetre hivatkozva. Semmilyen logikus érv nincs arra, hogy ha az előbbit elfogadod akkor az utóbbit is muszáj.

Az nagyon szép, hogy van jó elméleti tudásod az mRNS vakcinákról, de az elmélet ugye sokszor teljesen más mint a gyakorlat, úgyhogy szerintem abszolút normális a részemről, ha az mRNS vakcinákkal kapcsolatban szeretnék kivárni minimum egy normális klinikai vizsgálati időszaknak megfelelő időt, vagy akár egy páréves nyomonkövetési időszakot (bárhogyan is nevezzék azt szaknyelven). Ez ellen nem létezik semmilyen legitim érv, helyette az van, hogy "te hülye alusapkás nem értesz hozzá".

Mellesleg hetente jönnek ki baljós hírek a különböző covid vakcinákról, itt is lett linkelve pár, szóval a szkepticizmus teljesen indokolt.

Frederick2 2021.05.02. 05:16:18

@Reactor:

"Nem veszítettél szinte semmit. A Half-life a legjobb játék énszerintem (ezt, azt hiszem, elég nyilvánvalóan látni), de zeneileg nagyon alulteljesített. Ha eljő az ideje és videó készül róla, ezt ki fogom emelni, hogy bár a hangok igen jók, a zenék ugyanolyan rosszak. A folytatások se lettek sikeresebbek zeneileg amúgy."

7 év után folytatódni fog az UgyvanPlancsiznakEgy projekt? Vagy az esetleges Half Life-videó már egy teljesen új csatornán lesz elérhető?

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.05.02. 12:03:55

@Deansdale: Egy, a kettő pedig, hogy a már amúgy is nyomorúságos balkáncsúti életszínvonalból, amit még a Nerbán jól agyon is karanténoztatott, ugyan miből futja ennyi és akkora dorbézolásra? Erőt érzek a zavarban.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.05.02. 12:26:34

@Reactor: @Frederick2: Vajon véget ér a pnadémia, mire kijön az Episode 3? Volt egy Alyx VR asszem' tavaly, amiben megrázzák nekünk a mézesmadzagot a végén.

Frederick2 2021.05.02. 12:46:46

@don Fefinho:

Don Fefinho, a gamer. :) Ezt az oldaladat kevésbé ismerem. :)

Én nem játszottam vele. De a TheVR tesztelte még 2020-ban a Half-Life: Alyx-et. Ha érdekel:

www.youtube.com/playlist?list=PLYbu5a2_BQPMksrIta6rKR91uFN3HN40W

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.05.02. 13:47:03

@Frederick2: Nem játszottam én sem vele, a linkelt videó végét láttam a reakciók végett, meg egy angol nyelvű végigjátszást valahol.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.05.02. 13:57:31

@Deansdale: @KalmanBlog: Január óta szinte minden héten megyünk már egy kisebb-nagyobb távot, de hallani vissza mindenhonnan, hogy a lezárás alatt duplájára nőtt a természetjárók száma.

Lassan évtizedes hagyományunk, hogy a május elseje az erdő közepén ér minket, április 30-án ki a forráshoz, tűzrakás és olyan sötétedés után egy-két órával már apokaliptikus őrület.
Volt most kint egy ürge amikor kiértünk, erdészkalapos, kockásinges őszes úr pipával heverészett a pázsiton, nagy terepjárója volt, szerintem a Bombadil Toma lehetett - olyan vadőrnek/erdésznek nézett ki, de nem kérte el az igazolványt.

KalmanBlog 2021.05.02. 14:32:08

@don Fefinho: Persze, de ha azt mondja a kormány, hogy az erdész felelőssége, hogy ne legyenek oltatlanok a területén, akkor majd jól haza fog zavarni mindenkit, mert muszáj lesz neki. Nem tartunk még ott, de ha így haladunk, eljuthatunk oda is.

Konkrétan az van, hogy a kártyásokra több korlátozás vonatkozik, mint tavaly nyáron bárkire. (Maszkot kell nekik is hordaniuk a publikus helyeken AFAIK, az igaz, hogy a fesztiválokat viszont elvben meg lehet tartani, ezzel kevesebb a korlátozás.) A kártyátlanok pedig igencsak meg vannak szivatva. Ennyit arról, hogy vége lesz a pándémia szabályoknak, amint meg lesz az oltás. Hát nem lett vége, pont ahogy a szélsőségesek előre megmondták.

Amúgy bekerültünk a nemzetközi hírekbe is, illetve külföldi fórumokon el sem akarják hinni az emberek, hogy ilyen korlátozások vannak: Onion link: dstormer6em3i4km.onion/hungary-heavy-fines-for-businesses-that-allow-people-without-coronavirus-certificates-to-enter/

Normie link: dailystormer.su/hungary-heavy-fines-for-businesses-that-allow-people-without-coronavirus-certificates-to-enter/

KalmanBlog 2021.05.02. 15:07:36

@Frederick2: Ezt az Alyx-ot szívesen kipróbáltam volna, de csak ezért komoly beruházásokba nem mennék bele. Ugye kizárólag VR játszható.

Pewdiepie is elkezdte végignyomni, de 2d-ben nézve nekem "nem jött át", hogy mennyire nagyszerű állítólag, úgyhogy nem is néztem csak pár percet belőle, és inkább kiábrándító volt nekem, mint jó.

A Half-Life 3-at azért várom én is :-)

Reactor 2021.05.02. 16:00:53

@Frederick2: Mindenképpen folytatódni fog :) egyelőre még mindig azzal viaskodom, hogy a rohadt vízjelet eltüntessem a képernyőről. Sajnos az eddigi módszerek csak ideig-óráig váltak be. Mindenesetre nem lustálkodom, leteszteltem számtalan játékot ez idő alatt. És persze megy a munka a Tristania 2 projecten is, egy bizonyos Éduácska művésznő segédletével ;) a Kickstarterre viszont nem fogom felrakni, nem akarok én is digitális koldus lenni, aki "donation"-ért kuncsorog. Összehozom önerőből.

@don Fefinho: A pandémia mindenképpen véget ér, és be sem kell oltania mindenkinek magát hozzá: egy bizonyos százalék fölött a vírus egyszerűen nem tud majd szaporodni. Hogy a Half-life 3 mikor jön ki...jó kérdés. Hogy őszinte legyek, a történetvonal nem vett valami jó irányt, ezt a 3. részt már nem várom annyira tűkön ülve, mint anno a másodikat.

Frederick2 2021.05.02. 16:18:33

@Reactor: A Witcher-játékokról nem tervezel bemutatót?

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.05.02. 23:06:50

@Reactor: Közben kint a Diablo 4, de már nem is érdekel, mint ahogy a WoW sem 4.0.0 óta. (A D3-ban tetszett az első Act nosztalgiavonala, egyszer végigvittem a sztori miatt de már vontatott volt, meg a Darkening of Tristramot is egyszer, oszt' azóta csak a helyet foglalja.) Viszont a Diablo 2 Rebornra tervezek pénzt kiadni.

Gamerkedés szempontjából olyan vagyok már, mint egy nyugger, aki visszasírja Kádárt.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.05.02. 23:08:32

@Frederick2: A 3 tetszik, de ahhoz, hogy értsem is, végig kéne vinnem az első kettőt, ahhoz meg lusta vagyok. Régen minden jobb volt.

-JzK- 2021.05.02. 23:09:00

Olvastam egy érdekes eszmefuttatást, kíváncsi vagyok, hogy mit gondoltok róla.

Az mRNS technológia bejáratásával hamarosan (értsd: akár néhány hónapon belül is) képessé lesz az orvostudomány sok olyan betegség ellen is oltást előállítani, ami eddig nem volt gyógymód. Az egyik ilyen a rák, a másik ilyen az AIDS.

Na mármost ez utóbbin néhány progresszív agya ledobta az ékszíjat, mondván, hogy az AIDS már 40 éve ismert, és a fehér, heteronormatív civilizáció DIREKT nem igyekezet oltást kifejleszteni ellene, mondván, hadd dögöljenek csak meg benne a színesek, és a homokosok. Bezzeg ha egy olyan betegség jön (COVID), ami mindenkit érint, akkor csak tudja csipkedni magát az orvostudomány.

A másik érdekes kérdés, hogy vajon fog-e indikálni egy újabb szexuális forradalmat, ha lesz oltás az AIDS, meg a Hepatitis C ellen. Hiszen még ma is a szexuális szabadosságot visszafogja némileg a félelem, hogy akár össze lehet szedni mindenféle nyavaját, ami ellen még gyógymód sincs. Ellenben, ha ez megszűnik, ez a korlát is átszakadhat.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.05.02. 23:14:05

@KalmanBlog: Emlékszem, amikor pár éve youtubeot nézve bepisiltem az Amnesián, alig vártam, hogy legyen alá hardver (lett), de VR-t nem fogok venni már én sem, csak szétverném a nappalit meg véresre esném-kelném magam (arra ott a sátrazás/tanya).

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.05.02. 23:16:24

@-JzK-: Arra kíváncsi lennék mondjuk szerfelett, hogy említettekre miért nem sikerült elölt fehérjés vakcinát gyártani, míg pl. az ebolára de.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.05.02. 23:20:23

@don Fefinho: Vagy pl. a csikóhalaknak van olyan retrovítusa több törzsnyi is, ami megjavítja a sérült dns-t - namost ha én megeszem a csikóhalat nyersen, vagy beadom magamnak leturmixolva intravénásan, akkor vajon mi történik?

Reactor 2021.05.03. 01:39:50

@don Fefinho: Ne szégyelld magad emiatt, én is ilyen nosztalgiázó vagyok. Egyrészt, mi még végigéltük a PC-játékok hőskorát, amikor a játékok valóban csak egy szűk közönségnek szóltak, és ennek megfelelően nehezek és kihívóak voltak - nem úgy mint ma, hogy gyakorlatilag "press any key to win" nehézségűek a játékok, mert ugye meg kell célozni a türelmetlen, energiát befektetni nem akaró, de eredményeket elváró réteget az eladásokkal. És ennek bizony a játék issza meg a levét. Ha megmutatnád a Commander Keen-játékokat, vagy a kedvenc ősemberes Prehistorik 2-t egy mai kissrácnak, bömbölve szidná másnap a Youtube-on őket, hogy ezek lehetetlenek.
A Tristania 2 is ilyen lesz mellesleg - iszonyatosan, bődületesen nehéz, keményen meg kell harcolni az előrejutásért. És egy bizonyos idő után már az örökélet-mindenfegyver-csalások se fognak segíteni.
A VR-ről pedig pontosan ugyanaz a véleményem, mint anno: nagyon jó marketinggel eladni próbált hülyeség. Ha emlékszel, ebbe már a Nintendónak is beletört anno a bicskája a Virtual Boy-jal, azóta nem is került szóba a VR. Gondolom úgy vannak vele, hogy ááá ki emlékszik már a Virtual Boy kudarcára, próbálkozzunk meg újra...

@Frederick2: Nem is tudom, eddig elég kevesen kérték őket. Csinálhatok róluk, viszont akkor csak sorrendben szabad haladni (első résztől).

Frederick2 2021.05.03. 06:57:28

@don Fefinho:

"Gamerkedés szempontjából olyan vagyok már, mint egy nyugger, aki visszasírja Kádárt."

Szerintem néhány "új" játéknak nyugodtan adhatsz esélyt. A Witcher-trilóga és a Red Dead Redemption 1-2, amellett, hogy jó a sztorijuk, kifejezetten maszkulin, vagyis férfiaknak szóló játékok. Szerintem találnál bennük élvezetet.

"A 3 tetszik, de ahhoz, hogy értsem is, végig kéne vinnem az első kettőt, ahhoz meg lusta vagyok."

Jó, mondjuk időt azért kell rájuk szánni, az tény! :D

Frederick2 2021.05.03. 06:58:26

@Reactor: Az új Assassin's Credd-játékokról (Origins, Odyssey, Valhalla) mi a véleményed?

Meg a Cyberpunk 2077-ről?

Frederick2 2021.05.03. 07:07:58

@-JzK-: Villon mondta még, a pestis elvisz szegényt is, gazdagot is. A koronavírus dettó.

Remélem, az orvostudomány, mikor kifejleszti a gyógymódot az AIDS és a rák ellen, nem fog engedni a politika befolyásának. Persze, Robin Cook óta tudjuk, az orvostudomány és a gyógyszeripar nem mentes a korrupciótól. Itt a korrupció alatt nemcsak anyagi, hanem morális és szellemi korrupciót is értek.

Egyébként a jelenlegi orvostudomány az allergiát sem képes gyógyítani, de azért az allergia elleni gyógyszereket írja rendesen az allergiás tömegeknek. Hmm...

"A másik érdekes kérdés, hogy vajon fog-e indikálni egy újabb szexuális forradalmat, ha lesz oltás az AIDS, meg a Hepatitis C ellen."

Szexuális forradalom a MeToo korában? Ahol a feministák egy olyan világon dolgoznak, ahol majd a férfiak többsége félve szólít meg egy nőt az utcán? Persze, egyéni ízlés kérdése, hogy a feministák által vizionált BDSM-társadalom az forradalmi vagy ellenforradalmi a szexualitás értelmezésében. Egy férfi számára szerintem semennyire sem szexuális felszabadultság.

Frederick2 2021.05.03. 07:24:28

@Reactor:

"A VR-ről pedig pontosan ugyanaz a véleményem, mint anno: nagyon jó marketinggel eladni próbált hülyeség. Ha emlékszel, ebbe már a Nintendónak is beletört anno a bicskája a Virtual Boy-jal, azóta nem is került szóba a VR. Gondolom úgy vannak vele, hogy ááá ki emlékszik már a Virtual Boy kudarcára, próbálkozzunk meg újra..."

Ennyire szkeptikus vagy a VR-ral?

Ezt a két videót már Deansdale-nek is küldtem egyszer. Igazából ilyen eszmefuttatások a VR jövőjével kapcsolatban.

Otherworld - Csírájában elhalt a VR-láz?!
www.youtube.com/watch?v=VQzHX9s9Rx0

Fókuszcsoport - Meghalt a VR, éljen a VR!
www.youtube.com/watch?v=qDyzLL01nu0&t=1s

Én nem vagyok szakértő. (Mondjuk az informatika mindig is egy olyan terület volt, ahol ódzkodtam a merész kijelentésektől. Laikusként főleg.) De van egy olyan érzésem, hogy a VR-nak, a virtuális valóságnak lesz egy felfutása. De majd úgyis meglátjuk...

Deansdale 2021.05.03. 07:25:57

@don Fefinho: Blizzardnak ne adj pénzt, ők is terjesztik a libsi agyfaszt. Próbáld ki a Path of Exile-t, ugyanaz a téma mint a Diablo, csak jobb és ingyenes. A D2-t anno rongyosra játszottam, később a D3-at is megvettem de azt már megbántam, nem is volt annyira élvezetes és a Blizzard is megváltozott közben.

Frederick2 2021.05.03. 07:27:25

@don Fefinho: @KalmanBlog: Ha már Alyx, akkor még ezt a bemutató videót tudom ajánlani Otherworld-től:

www.youtube.com/watch?v=8YARzDzdZRM

Frederick2 2021.05.03. 07:30:02

@Deansdale:

"Blizzardnak ne adj pénzt, ők is terjesztik a libsi agyfaszt."

Olyan videójátékokat fejlesztő és kiadó cégeket kell támogatni, akik terjesztik a konzi agyfaszt! :P :D

Frederick2 2021.05.03. 07:49:22

@Deansdale: Ócska szar trollkodást félretéve... :D

Shiring készített egy videót, szerinte miért bukástörténet a Blizzard sztorija.
www.youtube.com/watch?v=9EnUgr41_wI

Másfél órás videó. Miután kapott rengeteg kérdést, készített hozzá egy 4 órás (!!!) kiegészítót:
www.youtube.com/watch?v=tZpFRk7Lhfk&t=3598s

Őszintén: egyiket se láttam még. De ismerőseim előszeretettel dobálgatják ide-oda, linkelik több helyre, ajánlgatják, nézd meg! (Előbb-utóbb meg is nézem, talán.) Mivel vesszőparipád a Blizzard, linkelem a videót.

Deansdale 2021.05.03. 07:55:51

@-JzK-: "képessé lesz az orvostudomány sok olyan betegség ellen is oltást előállítani, ami eddig nem volt gyógymód"

A rák tudtommal ezer különböző dolog összefoglaló neve, általános oltást kitalálni rá szerintem lehetetlen. Az AIDS-re esetleg kifejleszthetnek valamit, de mondjuk nekem az első reakcióm az, hogy először várjunk már legalább pár évet ezzel a covid-oltással, hogy felmérhessük a következményeket. Ha - teszem azt - 3 év múlva kiderül, hogy jelentősen csökkenti a termékenységet/nemzőképességet, akkor talán ne oltassuk végig vele a fiatalokat AIDS ellen. És az ilyesmik nem derülnek ki azonnal az oltás után.

"a fehér, heteronormatív civilizáció DIREKT nem igyekezett oltást kifejleszteni ellene"

A progresszívek a szó teljes és hagyományos értelmében retardálttá edzették magukat, ezzel nem nagyon lehet mit kezdeni. Őszintén szólva akik ilyeneket mondanak azokat minimum kényszergyógykezeltetni kellene, ilyen lehetőség hiányában elásni valahol a határban, dehát civizált emberek vagyunk, úgyhogy inkább ignoráljuk őket. A gond az, hogy a valódi vezetés minden lehetséges csatornán sugározza a fehérellenes népirtás normalizálását, és ez nem fog sok jóra vezetni. Ennek csak egy körömpiszoknyi része ez a "rohadt fehérek nem akarják gyógyítani a színeseket" baromság.

"fog-e indikálni egy újabb szexuális forradalmat, ha lesz oltás az AIDS, meg a Hepatitis C ellen"

A lónak a pikuláját. A modern fiatalság nem fél ezektől a betegségektől, bizonyos körökben ugyanúgy megy a kufirc mint az előző korosztályok fiatalsága idején. Szerintem a libsi propaganda többet tud ezügyben ártani mint a betegségektől való félelem. Egyes tinédzserek tudatát elég könnyű összezavarni mindenféle szarságokkal - egyfelől hogy bármiféle ismerkedési kísérlet zaklatás, másfelől hogy ha bármi szokatlant tapasztalsz akkor vágasd le a pöcsöd, stb. Persze nem mindenkire hat ez, a leghülyébbek és legagresszívabbak nyilván tojnak mindenre, de a, hogyismondjam, kifinomultabb lelkű fiatalokat tönkrevághatják az ilyen baromságok. Szerintem a japán minta felé haladunk, ahol a szex folyamatosan "veszít a népszerűségéből", és egyre többen vallják magukat aszexuálisnak, akkor is ha ez amúgy csak valami pszichológiai probléma álcája náluk. De nem gond, a migráció és az iszlám ezt a problémát simán megoldja :D

Deansdale 2021.05.03. 09:00:33

@Frederick2: "Olyan videójátékokat fejlesztő és kiadó cégeket kell támogatni, akik terjesztik a konzi agyfaszt! :P :D"

Nem annyira trollkodás ez - jelenleg semmi más eszközöd nincs a világot befolyásolni, mint a pénztárcád. Az teljesen egyértelmű, hogy a balosok a pénzen keresztül (is) manipulálják a világot, erről szól a sok bojkott meg a kirúgatások, anyagilag akarják ellehetetleníteni az ellenfeleiket, ezért a normális emberek között afféle erkölcsi kötelesség kifejleszteni némi anyagi jellegű szolidaritást. Nyilván nem úgy értem, hogy minden szart meg kell venni ha a tulaj csúnyát mond a libsikre, de ha vannak érdemi alternatívák akkor jobb a nem-progresszívet választani.

Az a nyugati civilizáció halála, hogy a "csendes tömeg", azok a normális emberek akik nem mennek az utcára zavarogni a népük vagy a kultúrájuk védelmében, de állítólag ott vannak és nem nézik jó szemmel a migrációt, az iszlámot, a libsizmust, stb. MÉG ARRA SEM KÉPESEK HOGY LEMONDJÁK A KURVA NETFLIXET, így ők maguk pénzelik a saját kiirtásukra irányuló propagandát. Annyira debillé vagyunk kényelmesedve, hogy nem vagyunk hajlandóak abbahagyni a saját népirtásunk pénzelését, mert akkor lemaradnánk valami új filmről vagy játékról. Így bizonyos értelemben meg is érdemeljük a várható következményeket.

Deansdale 2021.05.03. 09:08:04

@Frederick2: Ha már ennyire megy a VR téma... Nem emlékszem kifejtettem-e a véleményem korábban, ha igen akkor ez valószínűleg ismétlés lesz :) Amint eléggé olcsó lesz a felszerelés el is fog terjedni a dolog, de egyelőre nincs elég fizetőképes kereslet. Hiába szórakozik ezzel a felső-középosztály, senki nem fog megvenni egy játékot háromszor csak azért hogy fenntartsa az iparágat.

Valószínűleg az sem tesz jót a VR ügyének, hogy óriási baszakodások vannak a hardvergyártás területén, pl. a sok éve tartó bitcoin-bányászási hülyeség ami az egekben tartja a grafikai hardverárakat, de mostanában a processzorpiacon is vannak hasonló gebaszok. Így gyakorlatilag lehetetlen az árakat csökkenteni.

Deansdale 2021.05.03. 09:10:23

@Frederick2: "Mivel vesszőparipád a Blizzard"

Közel sem, csak a Diablóról volt szó amit ők készítenek. Amúgy rengeteg játékcég állt a libsi oldalra, talán több mint amennyi nem. Meg kell nézni manapság, hogy kinek adsz pénzt, minden másra ott a... hát nem a mastercard, inkább a torrentezés.

Wildhunt 2021.05.03. 10:47:56

@don Fefinho: az első kettőhöz meg elolvasni a könyveket.

Reactor 2021.05.03. 15:59:46

@Frederick2: Az újakról még csak szemelvényeket láttam, a régiek...nos, ez a középkorias tém annyira nem fogott meg sosem. Ennek ellenére fogok majd neki egy esélyt adni, ezt a sorozatot elég sokan kérik (az Oblívion-sorozatról is kaptam jópár kérést). Ahogy elnéztem, ehhez elég sok idő kell majd.
Ami a VR-t illeti, nemigen hiszek benne, hogy a jelenlegi technológia elégséges ahhoz, hogy tényleg befusson. Az is elég komoly hátrány, hogy még ha be is fut, a régebbi játékok nem lesznek vele kompatibilisek, tehát mondjuk aki retró-rajongó, az nem fog vásárolni belőle. Pedig például nem volna utolsó dolog az X-winget, vagy a TIE Fighter-t VR-rel játszani. Sok játéktípushoz pedig - például a valós idejű stratégia, oldalnézetes ugrálós, menedzselős vagy logikai játékok - a VR abszolute semmit nem tenne hozzá.
Van egyébként VR-szemüvegem, itt figyel a polcon, most szándékozok túladni rajta, mert egyszerűen semmivel nem kompatibilis.

@Deansdale: Egyetértek, a Blizzardnak egy vasat se. Konkrétan ők voltak azok, akik divatba hozták a mikrotranzakciós baromságokat, meg azt, hogy nem elég egyszer megvenni a játékot, fizess-fizess-fizess a végtelenségig. És azóta rengeteg játék átvette ezt a hülyeséget. Bleh. Inkább akkor maradok a régi játékoknál, vagy a független játékkészítőknél. Az biztos, hogyha valaha készen lesz a játékom, ezért se fogok egy fillért se elkérni.
Nyááá, a bitcoin miatt azért ne aggódj, mert minden Ponzi-séma összeomlik, a rendszerbe van kódolva a bukás. Ez is össze fog omlani, már jópár scamcoin be is dőlt.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.05.03. 19:25:49

@Frederick2: @Deansdale: Értem a Blizzard elleni ellenszenvet, gyakorlatilag az új játékaik, amik érdekelnek, régiek újrarajzolásai. A Starcraft 2 meg a Diablo 3 lassan éves érintetlenség óta csücsül, a Starcraft Remastered néha előkerül, a Warcraft 3 Reforged kidobott pénz volt, de a beépített visszakapcsolható Warcraft 3 miatt azért nem bántam meg annyira; Diablo 2 van még meg eredetiben, illetve a Diablo 2 Resurrectedet tervezem, oszt' csókolom.
A Warcraft franchise halott, a WoW a Cataclysmmal kezdődően és azóta is önmagát ismételve folyamatosan butul - az n+1 kiegészítőt már köbethetetlen, hogy nézni is tereh, pl. a Battle for Azeroth gyakorlatilag a Warcraft 4 kellett volna legyen, de nem lett, a Shadowlands 60-as level capre visszafolytása de úgy az egész játék is egy csődtömeg állítólag.

@Reactor: Röhögsz, de gyerekkorom első gépe '97-ből nagyjából hűen ott figyel DosBox alatt, Quake, Doom, Transport Tycoon, Caesar 2, Warcraft 2, Prince of Persia stb. Norton Commanderrel, Win 3.11-el meg Borland Pascallal (Win9x nem lett már rá téve, amik kérnék, azokat életre lehet csiholni 10 alatt is, csak nem érdemes, pl. Diablo/Hellfire egy egeret fogyasztott per végigjátszás). No meg persze az összes Sega és Nintendo játék emulátoron, amiket haveroknál láttam vagy megvoltak (kivéve viszont Atari2600 és C64).

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.05.03. 19:58:45

@don Fefinho: Meg a régi trükközések, hogy a Diablo kizárólag Win95-ön volt hajlandó látni a cd-t, de neked 98SE-d volt, és a 95 telepítőlemezéről köllött a cdfs.sys fájlt áthúzni a rendszerre. Vagy win.com átnevezve és a helyére pascalban írt win.exe ami jelszót kér be, majd futtatja az átnevezett .com-ot. Ó, boldog gyermekévek, ah.

Reactor 2021.05.03. 20:18:48

@don Fefinho: Huh, nekem saját gépem talán 1991-ben lett, egy régi XT. Volt rajta öt játék: Tetris, Digger, Castle, Rollo, Pac-man. Aztán később lett egy 286-os, amin már a Prince of Persia, Airborne Ranger is futott. Konzolom sohase volt, nem is akartam, és akinek volt, az is irigyelte, hogy PC-n lehet menteni a játékot :D egyetlen Nintendós játékot töltöttem le és próbáltam ki - a világ legszörnyűbb játékának kikiáltott Action 52-t.
A régi örök klasszikusok nékem is megvannak, bár nekem a Simcity jobban tetszett a Tycoon-oknál. Norton Commander és Dos Navigator szintén megvannak. És persze a Grand Theft Auto legelső része is, ami kb. a világörökség része.

Frederick2 2021.05.03. 22:13:54

@don Fefinho:

"Gamerkedés szempontjából olyan vagyok már, mint egy nyugger, aki visszasírja Kádárt."

Tudom, egyszer már reagáltam rá. :) Viszont most újrázom. Ugyanis eszembe jutott még néhány név, ami talán elnyeri a te maszkulin ízlésedet.

Red Dead Redemption; Days Gone; Dying Light; Horizon Zero Dawn

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.05.04. 10:00:41

@Frederick2: Dying Light jó, a többinek utána kell nézzek.

KalmanBlog 2021.05.04. 11:05:05

Jól látom, hogy elkezdtek olyanokat szellőztetni, hogy a vaxtalanok korlátozása csak pár hónapig fog tartani? Koncert augusztus közepéig, "szálloda" korlátozás csak májusban? Ilyeneket olvastam itt-ott. (Most nem találok linket.)

Ezzel akarják a seggükön tartani a vaxtalanokat?

Deansdale 2021.05.04. 11:40:10

@KalmanBlog: Szerintem tudják, hogy az igazolványozás rengeteg fölösleges baszakodással fog járni és nehezen betartatható lesz, meghát ha sikerült mindenkit rávenni az oltásra akit egyáltalán lehetséges, akkor utána voltaképp fölöslegessé válik az egész. Ha az a cél, hogy manipulálják a manipulálhatókat, akkor ez egy idő után teljesül, utána nincs értelme tovább erőltetni a dolgot. Szóval lehetséges, hogy tényleg megnyitják majd a dolgokat mindenkinek, elvégre a vendéglátásnak szüksége lesz minden vevőre, különben végleg lehúzhatják a rolót.

De amíg csak pletyka az egész addig elég nehéz érdemi következtetéseket levonni :)

KalmanBlog 2021.05.04. 11:47:27

@Deansdale: De ha mindenki mehet mindenhova, akkor a vaxosok nem fognak fellázadni, hogy hiába oltakoztak, nem váltak übermenschsé?

Deansdale 2021.05.04. 12:06:07

@KalmanBlog: Biztosan lenne pár hőzöngő, dehát ez maximum néhány egyéni szóváltásban fog megnyilvánulni, amúgy mi történhet?

KalmanBlog 2021.05.04. 17:00:49

@Frederick2:
Ja, erre akartam írni, de elfelejtettem:

> Ha jól sejtem, te legközelebb a Mi Hazánkra szavazol. Mert kb. az ő nézeteiket adod vissza koronavírus és vakcina témában. Emellett kifejezetten keményen bírálod a NER-kormány koronavírusos politikáját.

(Ez a mentalitásváltás amúgy Kálmánon is érezhető.)

Részemről nem történt mentalitás változás: mindig a lehető legradikálisabban nemzeti pártra szavazok. Az sem különösebben érdekel, hogy "jobb vagy bal oldali". Részemről Mi Hazánk lesz, vagy esetleg Thürmer.

Kisebb rosszként a baloldali összeborulás ellen szavaztam volna eddig a Fideszre, de a kávírus intézkedések óta nem vagyok biztos benne, hogy bevenné a gyomrom. Szerintem konkrétan bűntény kéne hogy legyen amit csinálnak, nem volna szabad hagyni, hogy az alapvető jogainkat elvegyék. Sajnos az emberek többsége birka, vagy félti a szaros életét a kovidtól, úgyhogy nem lesz ezután sem elszámoltatás.

Hasonlóan az utolsó "nemzeti konzultáción" sem tudtam részt venni, mert egyszerűen nem volt olyan választható kombináció, ami elfogadható volna számomra az egyik kérdésnél. Online pedig nem lehetett beküldeni úgy, hogy nem válaszoltam minden kérdésre. Ezért különösen a kurva annyukat!

De igaza lehet Deansdale-nek, hogy csak a baloldali összefogásra lehet lecserélni őket, azt pedig nem kívánnám. Félek tőle, hogy a vége az lesz, hogy orrot befogva és félre nézve rá kell ikszelnem a fideszre. Pláne, ha az MH kiesik, vagy illegális lesz, vagy ilyesmi. Ne is gondoljunk erre, megyek hányni.

Egy magyar Sonic rajongó 2021.05.04. 18:03:46

@Reactor: egy olyan ingyenes rajongói játékot tudok jó szívvel ajánlani, amelyen belül a Super Mario Bros 1 játék pályáit lehet végigcsinálni akár a két Mario fivérrel, akár Sonic sünnel és barátaival.
A címe Sonic Boll, amelynek a legutóbbi verzió száma 1.9.3, könnyen meg lehet találni a hivatalos weboldalát a letöltéshez.
A játék indítása előtt lehet választani, hogy melyik Super Mario játék grafikai és zene szettje legyen betöltve.
Annak, aki számtalanszor vitte végig a Super Mario 1-et (mint pl. én), olyan szupi-szuper játékélményt tud nyújtani. :)

Reactor 2021.05.04. 18:09:56

@Deansdale: Elvileg már nyájimmunitás esetén fölöslegesek a további korlátozások, mert a vírusnak magától ki kell halnia.
Jó kis szó, nyájimmunitás, remekül tükrözi, hogy birkákként tekintenek az emberekre. Mondjuk félig-meddig sajnos igaz.

@Egy magyar Sonic rajongó: No, ezt megnézem, bár sose voltam konzolrajongó, nekem kimaradt a Mario- és Sonic-játéksorozat is.

Egy magyar Sonic rajongó 2021.05.04. 19:05:59

@Reactor: én mielőtt a számítógépen játszhattam volna annyi klasszikus videojátékot, volt nekem előtte egy Atari 2600-as klón gép, amelyen több mint 100 különféle Atari játék volt.
Emlékszek arra, hogy még ovis koromban próbáltam ki a Q-Bert, a Pacman, az Enduro, Space Invaders és a River Raid játékokat.
Utána volt egy sárga kazettákat befogadó Nintendo Famicom klón, ott ismertem meg először a Super Mario játéksorozat első részével. Annyiféle sárga kazetta volt a piacosoknál, nem lehetett elsőre megtudni, milyen játékok lehetnek a címkékre felírt címek között. Több játékot kedveltem meg azon olcsó játékkonzolon játszva, úgy mint a Chip és Dale, DuckTales 1-2, Mega Man, a Szamuráj Pizza Cicák rajzfilmsorozathoz kapcsolódó ugrálós akciójátékot, a Ninja Gaiden trilógia és a Contra lövöldözős játékok.
Meg lett véve az eredeti Nintendo játékkonzol is, hozzá a Super Mario Bros 3 és a Monsters in My Pocket játék kazettákkal együtt. Sajnos annyira nem volt kihasználva, hogy kénytelenek voltunk eladni egy rászoruló családnak.
Az alsó tagozatos iskolai osztályba kerülést követően kaptam egy Sega Mega Drive játékkonzolt, amihez volt alapból a Sonic The Hedgehog játék (annak fekete kazettája valamiért nem került elő a mai napig), mellette volt egy Columns ügyességi játék, egy Road Rash 2 motoros versenyjáték és egy cukinak tűnő James Pond 2: Codename Robocod játék, amelyben egyre nehezebb pályákat kellett teljesíteni.
Ismerősöméknél láttam az Earthworm Jim első és második részét, a Jurassic Park film alapján készült játékot, King of the Monsters verekedős játékot és egy metál hangulatú flipper játékot (Crüe Ball), ami annyira megtetszett nekem, hogy örökre oda adták nekünk. Még a Lemmings, World of Illusion starring Mickey Mouse & Donald Duck, Haunting, Terminator 2 - The Arcade Game, Burning Force, Alisia Dragoon és Aladdin játékokat tudtunk venni egy közelebbi műszaki áruházban.
A Windows XP-s gépen lévő játékprogramok mellett játszhattam Playstation játékokat a kölcsönkért Playstation X játékkonzolon (Crash Bandicoot 1-2-3, Tekken 3, Destruction Derby, Rayman 2; ezekkel szerettem a legjobban játszani), a CD lemez író meghajtó használatának tanulásával tudtam másolni egy csomó olyan játékot is saját használatra, amiket szintén megismertem (Spyro Dragon, Mickey Mania, Fighting Force, Indiana Jones and the Emperor's Tomb).
A Playstation 2 játékkonzolhoz is sikerült hozzájutni kellően jó áron, csak két játékot vettem saját pénzből (Gran Turismo 4, Twisted Metal), a többi játékhoz tört verzióban jutottam hozzá, egész jó volt egészen a következő játékkonzol generáció elejéig szórakozni.
Amióta a játékkonzolokra megjelent Xbox 360 és Playstation 3 játékokhoz szükséges egy havidíjas rendszer, azóta felhagytam a konzoljátékokkal való időtöltéssel.

Egy magyar Sonic rajongó 2021.05.04. 19:22:24

Ja bocsánat, egy kis utánanézés után jöttem rá, hogy nem az Indiana Jones kaland-akció játék volt meg Ps1-re, hanem Oddworld: Abe’s Exoddus volt a címe, ami rémlik nekem a játékkonzolos időszakból.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.05.04. 21:19:19

@Egy magyar Sonic rajongó: Én mindig azt hittem, hogy a vásári sárgakazik Atarihoz voltak. Láttam olyan Famicom klónt én is, amibe beépítve volt egy rakat Nintendo de Sega cucc is, különböző állásokból indíthatóan.

_Bubba4400 2021.05.05. 10:17:07

@Reactor: A Grand Theft Auto legelső része a világörökség része valóban. Nekem ne mondd, óriás fan vagyok a mai napig.

Reactor 2021.05.05. 15:35:54

@_Bubba4400: Ez küldetésleírás a javából ám:

"My brother knows I'm fuckin' his wife. Fuck the fucker before he fucks me."

Fákk, fákk, fákk, ahogy azt kell. És az a vicc, hogy elsőre sikerült is a misszió :D

KalmanBlog 2021.05.05. 16:38:21

@_Bubba4400: Ne is mondjátok, most bányásszam elő?

Nekem egyébként nem sikerült soha végigvinni gyerekkoromban. Nektek sikerült? Az első városból ki tudtam jutni (1M-t kellett összeszedni), aztán a későbbiekben egyiken sem tudtam végigvinni.

Emlékszem egyszer egyik barátom random elkezdett lövöldözni, és 1 perc alatt bepörgetett vagy 3 milliót, nem akartam elhinni. A guarangásokat telibe találta egy bazookával azt hiszem ez volt a kulcsmomentum.

A lövöldözős részeken szoktam elvérezni, baromi nehezek. Persze nem kell mindent végigcsinálni a győzelemhez, talán lehetne úgy lavírozni, hogy pont azt hagyom ki, ami nem megy.

_Bubba4400 2021.05.05. 16:43:28

@KalmanBlog: Én Vice City-ben buktam el mindig, a Bent Cop Blues küldetései már kemény diók voltak sajnos. Legjobban Liberty City-t szerettem, a Gangsta Bang kocsis küldetései mindent vittek, meg a feladatleírások is.

Lövöldözni tényleg baromi nehéz volt benne sajnos, meg a buszos küldetés amikor nem mehettél bizonyos sebesség alá. De a zenéket is nagyon szerettem benne!

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.05.05. 21:00:57

@_Bubba4400: @Reactor: @KalmanBlog: Sosem rajongtam semmiért, ami körökre osztott (kártya, jrpg), csakis a ríltájm, de Final Fantasy-t elnézegettem valamelyiket, ahogy szobatárs tolta anno. Namost láttam a minap havernál egy FF7 remake-et, és alig tudtam nem beszólni a zsigeri viszolygás mián', hogy tudniillik minden meghatározó hímkarakter buzira van animálva. Konkrétan női arcuk van, nem bishonen, nem szépfiú, hanem női arcszerkezetek, és azokon esetleg borosta, meg alá közepesen hihető (wait for the pun) férfihang.

Reactor 2021.05.05. 21:55:05

@KalmanBlog: Sikerült, igen, bár hozzá kell tennem, az "itstantrum" csalást (végtelen élet) használnom kellett, mert röhejesen túlerősek voltak az ellenfelek. A legtöbbnél gépfegyver volt, golyóálló mellénnyel te összesen 3 találatot bírtál ki. Vagyis ha nem trükköztél tűzharc előtt, mission failed lett a vége mindig. San Andreasban egy alkalommal már lángszóróval is jött ellenség, ami ellen még a golyóálló mellény se ér semmit...
Aki csak végig akar zúgni a játékon, annyit kell tennie, hogy begyűjti a pályán az összes Multiplier Up tárgyat, kivasalja párszor a krishnásokat, és kész. Olyan helyre kell menni, ahol nincs betonút, akkor sose jön a rendőr.
Egy kis érdekesség: Ha fegyverrel ölöd le a krishnásokat, sose jönnek újra többet.
Elég sok a hibás küldetés amúgy, amit nem lehet végigcsinálni (mindhárom városban).

@_Bubba4400: Vice City a legkönnyebb mindközül. Mindig nagyon kevés rendőr jön, útblokád kb. sosincsen. És a legtöbb autó elég gyors is. Azt viszont elismerem, ott van jópár misszió, ami a lehetetlennel határos.
A Liberty City-beli buszos küldetés mái napig a legnehezebb az összes GTA-misszió közül. Nekem 1000 próbálkozásból KÉTSZER sikerült megcsinálnom úgy, hogy csalásokat is használtam. Ez az 1 misszió nehezebb, mint a többi GTA összes missziója együttvéve.

@don Fefinho: A "finál fántázi" sose fogott meg, semmi érdekeset vagy élvezeteset nem láttam benne, ráadásul a java meg se jelent PC-re. Külön vicces, mennyire össze-vissza számozták az egymás után következő részeket. Mondjuk a szerepjátékok sose voltak a szívem csücskei, mert olyan irracionális feladványok voltak bennük, hogy végigjátszás nélkül képtelenség volt megcsinálni őket (a King's Quest szériában jellemző volt, hogy még végigjátszással se lehetett végigcsinálni, mert hibás instrukciókat adtak meg...köszi Sierra). A körökre osztott játékmenettel nincs gond egészen addig, amíg el nem kezd csalni a játék.

Windows 10 alatt amúgy csak a DOS alapú GTA 1 működik. A Windows-os változattal ne próbálkozzatok - nem fog elindulni, ha fejreálltok se.
Csodálatos ez a Windows 10. A szemetesvödör a legkiválóbb hely az ilyen selejt oprendszereknek.

Frederick2 2021.05.05. 22:34:13

@don Fefinho: @Reactor:

"Namost láttam a minap havernál egy FF7 remake-et, és alig tudtam nem beszólni a zsigeri viszolygás mián', hogy tudniillik minden meghatározó hímkarakter buzira van animálva. Konkrétan női arcuk van, nem bishonen, nem szépfiú, hanem női arcszerkezetek, és azokon esetleg borosta, meg alá közepesen hihető (wait for the pun) férfihang."

Ez a lányos szépfiú. Emos, szentimentális, hiperérzékeny csajok új pasiideálja. Magyarországon például az Anti Fitness Club képviselte ez az új férfiasságot.

Én nagyon szeretem a fantasy-t. Sajnálatosan a videójátékban rengeteg olyan értelmezése van a fantasy-nak, ami nekem zsigerileg taszító. Most több műfajból merítek, ha nem gond.

A Final Fantasy-ban eleve minden főbb férfi és női karakter szép. Csúnyák nincsenek. Ez a szépemberek univerzuma.

Másik ilyen "kedvenc" a Genshin Impact. Minden karakter czuki, aranyos. Férfiak helyett fiúkák, nők helyett lánykák. Egy fantasy-nak nem áll jól, ha aranyos.

Lineage is irritál. A League of Legends-sel ki lehet kergetni a világból.

Giccses dolgok ezek - nekem legalább is. A tömeg szereti a gagyit. (Jaj, ez nagyon nem volt PC!)

Ilyenkor vagyok hajlamos megbecsülni a komolyabb fantasy világokkal rendelkező videójátékokat, mint a The Elder Scrolls, a Dark Souls, a Gothic és a Witcher.

KalmanBlog 2021.05.06. 01:06:36

@Reactor: > Windows 10 alatt amúgy csak a DOS alapú GTA 1 működik.

Steam alatt telepítve Linux+Wine-nal simán működik :-)

Na jó, nem teljesen simán, Protonnal (Wine származék, amit a Steam telepít magától) valamiért nem indult el, de az oprendszer saját Wine-jával elindult, csak fel kellett tenni "winetricks mfc42" paranccsak az MFC megfelelő verziójú libjét. Plusz a játék indítása előtt a konfigurátor exét is el kellett indítani. De minderre rávezettek a hibajelzések alapján a kereső találatok.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.05.06. 15:36:58

@Frederick2: Ő... egy klasszikus bishonen, akármennyire szépre van rajzolva, kereteiben azért mégiscsak férfi arc - van állkapocs, meg arcsontozat, meg ilyenek. De a FF7 már konkrétam merénylet.

Kétlem, hogy ez a "férfiasság" tinihóbortnál komolyabb lenne, divat, amit az emós és a gót hiszérikák is viharos gyorsasággal nőnek ki, amint az első petéjük beérik. Illetve kikérhetik maguknak a szájukkal, hogy ők igenis szembemennek önmaguk pőre biológiai valójukkal,és a neurózis meg a depresszió meg a bugyiba az ideológia ellenére becsusszanó macsópöcs az nem ettől van - egész mozgalnak épülnek erre végülis.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.05.06. 15:43:32

@Reactor: Én se játszottam vele, jrpg-vel úgy egyáltalán, csak láttam embereket játszani ezekkel.

@KalmanBlog: Csak a konfogurátor meg ne lássa, hogy az exét indítgatjuk itt.

Frederick2 2021.05.06. 16:59:08

@KalmanBlog: Kálmán, a gamer. :)

Érdekes betekintést nyerni a személyiségednek erre az oldalára. :)

KalmanBlog 2021.05.06. 17:12:09

@Frederick2: Nem vagyok túl jó, de azért téged szétlőnélek Quakeben :-)

KalmanBlog 2021.05.07. 10:47:38

@Frederick2: Már régebben is írtam szerintem, hogy saját megítélésem szerint is képernyő és játékfüggő vagyok. Éppen ezért tudom egészen konkrétan, hogy mennyire veszélyes ez. Ezért vagyok nagyon óvatos a gyerekeim számára a képernyővel, egyelőre teljes a tiltás minden mozgóképre - kivétel a videótelefonálás a családdal. Tehát nem az eszköz a legfontosabb kérdés, nem maga a TFT panel a megtestesült gonosz, hanem a tartalom a belőle jön.

A problémám az, hogy ha elkezdem nagyon nehezen tudom abbahagyni a játékot. Lényegében csak akkor ha már hulla fáradt vagyok, és akkor a másnapom már agyon van ütve. Elég nagy szívás. De én még egész jól kezelem, normális életem van mellette. De nem egy embertől hallottam, hogy a 20-30 éves fia az ég világon semmit nem csinál csak játszik a számítógépen. Teljes életeket tesz tönkre, akárcsak az alkohol, vagy a drog.

Közben viszont a számítógépből élek, ha teljesen elzárnám magam a gépektől, akkor nulláról kellene egy új életet kezdenem - mármint szakmai értelemben. Viszont így, hogy a függésem tárgya folyton előttem van, lehetetlennek tűnik a leszokás.

KalmanBlog 2021.05.07. 10:50:59

@Reactor: > Elég sok a hibás küldetés amúgy, amit nem lehet végigcsinálni (mindhárom városban).

Melyik? Challenge accepted :-) A későbbi GTA játékokban is volt egy csomó, aminél valami trükkre kellett rájönni, és úgy sokkal könnyebb volt egy csomó pálya. Ezeknek egy része egyértelműen "csalás" jellegű - tehát valami béna AI-ra vagy szkriptelésre épít, de van olyan is, amin látszik hogy úgy volt megtervezve, hogy legyen egy trükkös alternatív megoldási mód is.

Frederick2 2021.05.07. 15:28:26

@KalmanBlog: Ez a függőség szerintem személyenként eltérő, más-más. Én csak saját magamról tudok beszélni.

Az önfejlesztésnek köszönhetően sikerült lejönnöm az alkoholizmusról. Emellett felszámoltam az egykori ívócimboráimmal való kapcsolataimat is. Mely ívócimborák úgyszintén alkoholisták voltak. 8 olyan embert volt módom megismerni az életem során, aki halálba itta magát. Egy hölgy ismerösöm 52 évesen elérte, hogy mindkét veséje és a mája is troppára menjen. Nem volt szép halála. Sok ocsmány sztorit tudnék még mesélni – de nem akarok. Látva, mások miként rombolják le magukat az alkohollal, meg magam elszenvedve alkohol hatására több pofont az élettől, lassacskán lejöttem az alkoholizmusról. Szakemberi segítség nélkül, önerőből. Persze, nem volt könnyű, dolgozni kellett rajta.

Sok függőségemet felszámoltam az idők során. Két függőségem van, amiven nem bírok, egyelőre.

Az egyik a koffein. Vagyis a kávé. Megállok napi 2 kávénál. Viszont azt nem tudom megcsinálni, hogy ne igyak kávét 1 nap. Sajnos hozzászokott a szervezetem, és követeli.

A másik az internet-függőség. Ez sajnos van. Bizony, nálam szabadidőben nem napi 1 óra a net. Jobb esetben 6-7 óra, radikálisabb esetben 8, de olyan is van, hogy egész nap. Ezzel majd tennem kell valamit.

A videójáték nem rossz dolog. Csak tudni kell helyén kezelni. Az pedig megfelelő önismerettel nem okoz gondot.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.05.07. 16:34:17

@Frederick2: Magam nem kockulok már annyit, mint pár éve, gyakorlatilag heti egy-két órával már fölémondtam. A dohányt letettem, néha kocába', havi egy, vicceset meg évszakonként egy, oszt' jóvanakkó', na.
A számítógép igazi veszélye szerintem az internettel köszöntött be, biztos van is ilyen, hogy információfüggőség, meg szerintem nekem az volt/van. De pl. ha firtatni kéne, hogy azért hasít-e a fiataloknál a Tik-Tok, mert pár másodperces a figyelemtartam, vagy azért pár másodperces a figyelmi táv, mert Tik-Tokon nőnek fel, akkor nem tudnám megmondani, melyik okozza a másikat.

Reactor 2021.05.07. 17:11:39

@KalmanBlog: Uuhhhhh...asszem inkább maradok a DOS-os változatnál :DDDD

A hibás küldetések? Szerencséd van, mert írtam egy GTA 1 végigjátszást. Még nem teljes ugyan, de a hibás missziókat kilistáztam. Íme!
Gangsta Bang - Counthash titkos küldetés: Egy vonatot kell felrobbantani úgy,hogy elmész a megadott állomásra. Nos, ha 5 percen belül nem jön vonat (ami esélyes), automatikusan bukod a küldetést.
Heist Almighty kezdő misszió - A játék gyakran nem fogadja el, amikor ahhoz a fedélhez érsz a hídon.
Heist Almighty - Cossie titkos küldetés: A második részében egy Bulldogot kell követned, amiből elvileg ki kellene ugrania egy pasinak egy bizonyos helyen, aztán követned kéne őt. Nos, az esetek túlnyomó többségében nem ugrik ki senki a kocsiból.
Mandarin Mayhem - North Sunview második telefon: a főügyészt kell megölnöd, aki észak-Richmanban kocog az óceán mellett. Nos, miután megölted, nem történik semmi, a sárga nyíl továbbra is a holttestre mutat. És hiába ölöd meg magad, a küldetés nem szakad meg akkor sem, tehát itt a vége a játéknak.
Mandarin Mayhem - Central Market jobboldali telefon: a küldetés 3. részében egy csapat csávót kellene megverned, információért. Nos, a játék itt elképesztően szarul van programozva: hiába vered meg mind a négyet, nem mondanak semmit csak gúnyolódnak. Ha pedig megölöd egyiküket, szétszaladnak és mission failed. A Windows-os változatban elvileg ez ki lett javítva, de itt is mindegyik végigjátszás mást mond, mit kell csinálni, szóval gyanítom, a "javítás" során csak mégjobban szétkúrták a missziót (elviekben, ha mind a négyüket megvered egymás után, akkor kéne beadnia a következő úticélt).
Bent Cop Blues - Greek Heights legalso telefon: egy újságírót kell követned aki egy 29 Special kocsit vezet. Nos, követheted ítéletnapig, mert sohasem fog megérkezni a célhoz, csak körbe-körbe jár.
Bent Cop Blues - Vice Shores fenti bal telefon - Ugyanez a hiba. Követned kéne valakit, aki sohase érkezik meg a tetthelyre.

Ezenkívül az is gyakorta előfordul, hogy amikor autóval kell garázsba beállnod, a játék egyszerűen nem fogadja el. Csinálhatsz bármit, a sárga nyíl csak mutat a garázsra, és nem történik semmi. Még ha kiszállsz és otthagyod az autót a garázsban, se írja jóvá a missziót.

KalmanBlog 2021.05.10. 12:02:03

@Reactor: > Gangsta Bang - Counthash titkos küldetés: Egy vonatot kell felrobbantani...

Hopp, ilyen talán egyszer volt nekem is. Eleve milyen hülye küldetés, hogy ott kell dekkolni az állomáson. Viszont általában egyből jön a vonat. Lehet, hogy valamit tettek bele, ami megváltoztatja a menetrendet, ami nem mindig működik.

Egyébként a vonat szerintem minden GTA részben kihagyott ziccer, semmire sem jó a vonat. Kivéve, amikor "All we had to do, was follow the damn train, CJ!" van :-)

> Mandarin Mayhem - North Sunview második telefon: a főügyészt kell megölnöd...

Ez is előjött! Ráadásul pont a küldetés beadása előtt meg volt a 2M és megkatam a piros nyilat, hogy mehetek tovább. Mivel beragadt a küldetés elkezdtem állatkodni, és végül vagy letartóztattak, vagy felrobbant a kocsim, és megkaptam a "Mission Failed"-et, nem ragadt végleg be. Lehet, hogy így javították meg?

> egy csapat csávót kellene megverned, információért.

A végtelenségig pofozhatod őket! Egyet le kell lőni, és utána kell leütni azt, amelyikre a nyíl mutat. Nekem egyszer sikerült már, amikor nem sikerült akkor is én rontottam el. A trükk az, hogy ameddig a stég bejáratánál állsz, addig a stégen belül fognak szaladgálni mint a mérgezett egerek, de ha beszaladsz akkor egy esélyed van leütni, mert ha kikerül és elkezd menekülni, akkor baromi nehéz utolérni.

Nem néztem a kiadási jegyzeteket, de Steamen nyilván a legújabb változat van fenn, lehet, hogy párat javítottak azokból, amiket listáztál. Ki fogom próbálni a többit is amit írtál, ha odajutok.

Frederick2 2021.05.12. 15:11:09

@KalmanBlog:

"Steamen nyilván a legújabb változat van fenn, lehet, hogy párat javítottak azokból, amiket listáztál"

Én emiatt nem aggódnék. A készítők sűrűn gyártják a GTA-hoz a patch-eket.

Ajánlhatok a figyelmedbe GTA-tematikájú podcastokat?

Játékosok Klubja - Grand Theft Auto (GTA, GTA London, GTA2)
www.youtube.com/watch?v=lazqmec2AWE

Játékosok Klubja - Grand Theft Auto (GTA III. és Vice City)
www.youtube.com/watch?v=JZfilojzJ_g

Játékosok Klubja - Grand Theft Auto (San Andreas)
www.youtube.com/watch?v=LcO8f3TDxU8

Játékosok Klubja - Grand Theft Auto (GTA IV)
www.youtube.com/watch?v=M5CsG1ePkQU

Játékosok Klubja - Grand Theft Auto (GTA V)
www.youtube.com/watch?v=QIE9jSEytkI

KalmanBlog 2021.05.12. 15:26:27

@Frederick2: Annyi ilyen hülyeséget hallgatok már, hogy ezekre nem hinném, hogy sor kerülne.

A Vice City-ben megcsináltuk annó a 100% teljesítést. Többen csináltuk úgy, hogy egymásnak passzolgattuk a save file-t. Emlékszem én kutattam fel az összes hidden package-t. Az volt benne a nehéz, hogy néhány már meg volt találva, de nem mind. Egy netes lista alapján mentem végig rajtuk, de úgy is sokáig tartott, és egyen átsiklottam, és újra kellett kezdeni. Fiatalság bolondság :-)

Frederick2 2021.05.13. 10:44:55

@don Fefinho: @Deansdale: Ez volt az igazi BLIZZARD!

GEEK IS - Chris Metzen Blizzcon 2010 - BacktotheGEEK
www.youtube.com/watch?v=uMk7lLyLddo

A Blizzard alapítóatyjának azért volt karizmája.

KalmanBlog 2021.05.13. 21:47:44

@Frederick2: Aztán mégis belehallgattam. Nosztalgiázni jó volt.

Érdekes, hogy az 1-et mindannyiuk nehéznek találta. Pedig én sem értettem a szövegeket még az elején, mégis végig tudtam tolni legalább az első pályát - próbálgatással rájöttünk mit kell csinálni. Nekik még az sem ment a saját bevallásuk szerint. Milyen gamerek ezek? :-)

Aztán vicces volt a San Andreas rész, mind leakadtak hogy néger a főszereplő :-). Mondjuk nekem is nehéz volt megemészteni azt a részt, de nem is a feketeség miatt, hanem ilyen sztereotipikus dolgokkal van tele a játék, én egy szót is alig értettem abból amiket beszéltek még olvasva is. Pedig addigra elvileg tudtam angolul.

KalmanBlog 2021.05.13. 21:51:11

Amúgy a vírusra visszatérve egy kis "normie humor":

"Akarsz röhögni? Itt a legkirályabb oltáspárti magyar sláger!"

444.hu/2021/05/13/akarsz-rohogni-itt-a-legkiralyabb-oltasparti-magyar-slager

A kérdésem az, hogy ezen tényleg valaki röhög? Hogyan? Hihetetlen. Csak akkor nézzétek meg ha nincs jobb dolgotok. Mainstream médiát nézni képletesen olyan, mint meghallgatni a társadalom tüdejét, vagy szívverését. A diagnózisom: beteg.

Frederick2 2021.05.14. 05:58:57

@KalmanBlog: Mondjuk azt érdemes figyelembe venni, hogy 2014-es, mondhatni, kicsit régiek már ezek a videók. Ki tudja, azóta hányszor nyüstölték a GTA-játékokat! Valószínű, hogy 2021-re már más a véleményük. Nosztalgiázásra mindenesetre jók ezek a videók. :)

A GTA Online-t próbáltad már? Én még nem, de azt mondják, multiban nagy móka az egész!

KalmanBlog 2021.05.14. 09:29:08

@Frederick2: > A GTA Online-t próbáltad már?
Online elvből nem játszom, mert az lenne csak a durva függőség attól tartanék. De ameddig nem kezdem el, addig nem is vágyom rá.

KalmanBlog 2021.05.16. 01:31:50

@Frederick2: Ma kinyitottam egy bort, hogy megkóstolom. Aztán benyakaltam az egészet egyedül. Benyomva még jobb a GTA, ennyit akartam mondani.

Reactor 2021.05.21. 01:32:39

@Frederick2: Van egy GTA 2 javítás, amit nagyon nem jó ötlet feltelepíteni: a Kill Frenzy Cars javítás. A második városban van ugye 3 sportkocsi tréleren, amiket ha leszedsz, Kill Frenzy kezdődik. Na már most, ha egyet megcsináltál, és elmentetted a játékot, akkor megreccsent a játék amikor visszatöltötted volna. Az egészet az okozza, hogy minden betöltésnél visszateszi a játék az összes parkoló autót a helyére. A Kill Frenzys autót is visszatenné, de mivel már megcsináltad, nem tudja - "GTA 2 hibát észlelt és leáll..."

Készült ehhez egy javítás, ha viszont felteszed a játékodhoz, küldetés közben nem fogsz tudni Kill Frenzy ikont fölvenni soha többé. Enélkül pedig 2-3 Kill Frenzy lehetetlen (pusztíts el 20 rendőrautót Tesla gunnal 60 másodperc alatt).

Frederick2 2021.05.21. 05:53:40

@KalmanBlog:

"Aztán vicces volt a San Andreas rész, mind leakadtak hogy néger a főszereplő"

A GTA-franchise akkora siker lett, hogy más játékfejlesztő-cégek is úgy gondolták, megcsinálják a saját GTA-jukat. Ezeket a rosszmájúak úgy nevezik, hogy GTA-klónok. Na, ezen "GTA-klónok" között van olyan, hogy ázsiaival nyomhatod.

"Japán GTA" - Yakuza Kiwami 1-2

"Kínai GTA" - Sleeping Dogs
www.youtube.com/watch?v=iuYnp-oOsFc&t=345s

Frederick2 2021.05.21. 05:58:12

@KalmanBlog: Még egy érdekes próbálkozás, a GTA utolérésére. A Watch Dogs-franchise.

Watch Dogs
www.youtube.com/watch?v=gTBLAM10icA

Watch Dogs 2
www.youtube.com/watch?v=G6RiGo4cTOw

Watch Dogs Legion
www.youtube.com/watch?v=lyEF1WC7d2U

Deansdale 2021.05.21. 07:42:05

@Frederick2: Nem nézek mostanság Otherworld videókat, pontosan azért, mert általában nem említenek meg olyan dolgokat, ami a Watch Dogs szériát is tönkretette: a szokásos SJW baromságok. Az első rész még oké volt ilyen szempontból, a következőek viszont tele lettek nyomva politikai szarsággal.

Frederick2 2021.05.21. 07:46:29

@Deansdale:

"a szokásos SJW baromságok"

Mint például?

Remélem, nem olyan bagatell dolgokat hozol fel, hogy a játszható karakterek között van néger meg nő.

Deansdale 2021.05.21. 08:21:52

@Frederick2: Szeretem, hogy mindig hülyének nézel :) De, az a baj, hogy volt a játékban egy nő. A többi csak mellékes, a pride zászlók, a transznemű karakterek, a fehérellenes feka propaganda...

Frederick2 2021.05.21. 08:35:20

@Deansdale:

"Szeretem, hogy mindig hülyének nézel :)"

Óh, én ilyet nem mondtam! Csak a sok veled egyetértő kommentelő mellett kell, aki időnként ellentmond. Egyfajta ellenpont. :D

"a pride zászlók, a transznemű karakterek, a fehérellenes feka propaganda..."

A Watch Dogs játékokkal nem játszottam egyszer sem. Csak azért hoztam fel, mert az Ubisoft ezzel akar(t?) kihívója lenni a GTA-nak. Fingom sem volt róla, hogy LMBT-propaganda is van a game-ban. Ha igen, az tényleg kellemetlen. Bár az Ubisoft-ra mindig is jellemző volt a "progresszivitás".

Amúgy nem értelek. Már több ideje beszélsz arról, hogy a videójáték-iparban nyomják az SJW-propagandát. A Blizzard-ban, az Ubisoft-ban stb. Miért nem írsz erről cikkeket, elemzéseket? Én nem is tudtam, hogy a Watch Dogs is meg lett fertőzve ilyen újbalos szarokkal. Az ilyen írások épp segítenének a tájékozódásban.

Frederick2 2021.05.21. 08:37:41

@Deansdale: Cyberpunk 2077-ben van SJW? Azzal sem játszottam. Még gameplay-t sem néztem belőle.

Frederick2 2021.05.21. 10:16:15

@KalmanBlog: @Reactor: @don Fefinho:

Sajnos @Deansdale: kollégának igaza van: az Ubisoft a saját politikai véleményét is kifejezte a Brexit-ről. Ugyanis a Watch Dogs Legion helyszíne a Brexit utáni Anglia, az ellenséges diktatúra egyik jellemzője pedig a bevándorló-ellenesség. A főhőseinket tömörítő anarchista hacker szervezet ideológiájában pedig megtalálhatóak az LMBT-ökörségek is.

A magyar gamer sajtó semmit nem ír róla. Az angol már nem ennyire szemérmes.

As many video games tiptoe around politics, Ubisoft's Watch Dogs Legion drops players into post-Brexit London
www.cbc.ca/radio/day6/u-s-immigration-courts-the-lion-king-a-post-brexit-video-game-johnny-clegg-development-on-the-moon-more-1.5217090/as-many-video-games-tiptoe-around-politics-ubisoft-s-watch-dogs-legion-drops-players-into-post-brexit-london-1.5217093

Queer identity in Watch Dogs: Legion should be more than flavor text
www.polygon.com/2020/11/9/21556708/watch-dogs-legion-queer-identity

Népszerű magyar youtuberek, mint Otherworld, Nessaj és TheVR már promózták a játékot.

Már a Cyberpunk 2077-ben is lehetőség van játszani LMBT-karakterekkel.
hu.ign.com/cyberpunk-2077/49926/news/politikailag-korrekt-lesz-a-cyberpunk-2077-karakterkeszitoje
A CD Projekt RED is beállt a sorba! El sem hiszem, hogy ezek készítették a Witcher játékokat! :(

Kár. Érdekelt volna mindkét játék. És érdekelnek amúgy a cyberpunk témák is. Akkor, úgy látom, hanyagolnom kell ezt is! Nagyon "jó"!

Ha Deansdale nem baszogat, utána sem nézek az infóknak!

KalmanBlog 2021.05.21. 10:30:16

@Frederick2: > Már a Cyberpunk 2077-ben is lehetőség van játszani LMBT-karakterekkel.

Ez az ami nálam még akár bele is fér: ha lehetőség van rá. A baj ott kezdődik, amikor letolják a torkodon, illetve erre az oldalra _kell_ állnod a sztoriban. Ugye ha belegondolsz ez a legfontosabb része a dolognak, hogy hová állsz te a karaktereddel. És ha 1000 küldetésen át az LMBTQP-t védelmezed egy játékban a gonosz patriarka elnyomók ellen, akkor nehéz elképzelni, hogy semmi hatása ne volna a gondolkodásodra.

Bár az is igaz, hogy a GTA-ban meg drogkereskedőkkel vagyunk sokszor, mégsem váltam drogkereskedővé. De a GTA-ban az is jó (legalábbis a régebbi részekben), hogy mindkét oldalba be lehet szagolni, volt olyan munkaadó is, aki a drogok ellen volt, ha jól emlékszem. És nem hoz morális ítéletet a játék, hogy kinek van "igaza". Szóval ebből a szempontból a GTA nekem bejött a mai napig is, nem érzem túlzottan SJW-nek. Az V-öt is végignyomtam és az összes előzőt is majdnem végig.

A Nico Bellic-es részben például van egy homoszexuális karakter, ahol sztereotipikus küldetések vannak. De azt is sikerült nekem viccesnek értelmeznem, nem zavart. A "Ballads of Gay Tony"-val nem játszottam, ugye ez egy teljes kiegészítő játék.

A San Andreas-ban a "rapper kultúra" kifigurázása kábé az egész játék, de nem érzem úgy, hogy repperré váltam volna tőle, de úgy sem, hogy gyűlöletet keltett volna. Leginkább az jött át, hogy "ilyen is van", és ebben a környezetben is lehet száguldozni meg lövöldözni.

Frederick2 2021.05.21. 10:50:29

@KalmanBlog: Ja, ja, igazad van. Várjuk ki a végét!

A GTA-franchise-t megteremtő Rockstar Games ezen a téren tisztességesebb, mint az Ubisoft, az biztos. Remélem, a CD Projekt RED is lesz olyan korrekt ilyen téren, mint a Rockstar.

Frederick2 2021.05.21. 10:51:54

@KalmanBlog: Amúgy érződik a kommentjeiden, hogy nagy GTA-fan vagy! :)

KalmanBlog 2021.05.21. 22:57:35

@Frederick2: Igen, szeretem a GTA-t. Talán az egyetlen kritikám az, hogy a lövöldözős részek a kontrollerhez vannak butítva, és ezért elég gagyik. Én pedig szeretek egérrel és billentyűzettel lövöldözni.

Az V-öt XBox-on nyomtam kontrollerrel, na abban tényleg katasztrófa gagyi volt a lövöldözés. De mindegy, a sztori és a száguldozás elvitte a hátán a játékot. De jobb lett volna kivárnom a PC release-t.

Frederick2 2021.05.22. 06:29:49

@GABOR2: @Deansdale: BadSector-nak megint sikerült megragadnia a lényeget. :P

thegeek.hu/2019/06/17/a-ubisoft-bocsanatot-kert-a-watch-dogs-legion-reklamposztja-miatt/

"A Watch Dogs Legion nemrég már kiváltotta a Brexit-párti, jobboldali angol politikusok és véleményvezérek dühét"

"mi lesz akkor, ha Boris Johnson, vagy a keményvonalas, szélsőjobbos Brexit-pártiak is tiltakozni kezdenek, vagy akár hatalomra kerülve fenyegetni kezdik a brit piacon nyilván jelentős erőt képviselő játék tartalmat és kiadó jelenlétét."

Senki épeszű ember nem kívánja a WDL betiltását. Csak hadd kérdezzem meg:

Mennyire okés az Ubisoft részéről egy olyan játékot készíteni, amely démonizálja a Brexitet, a Brexit híveit, Boris Johnsont és támogatóit?

Mennyire tisztességes az az állítás az Ubisoft részéről egy videójátékban (!), hogy a Brexit és Boris Johnson politikája a közeljövőben egy fasiszta rendszert fog eredményezni Angliában?

Mennyire korrekt az Ubisoft részéről egy olyan videójáték, ahol a játékost bevonja egy Brexit-ellenes narratívába? És ezzel persze kirekeszti azt, aki mondjuk más politikai véleményen van?

Igazából az Ubisoft WDL játéka részben egy politikai vélemény, amely szerint az Európai Unióból való kilépés (Brexit) rossz, és Boris Johnson politikája a később fasizmust fog eredményezni Angliában. Ja, és persze Boris Johnson politikájának támogatói és a Brexit-pártiak le vannak fasisztázva. Hányinger!

Csak én érzem úgy, hogy ez az egész WDL politikai megrendelésre született?

Az Ubisoft meg nagy valószínűséggel nem szívjóságból kért elnézést a kínai államtól, hanem mert vannak üzleti érdekeltségei Kínában. Hasonlóan, mint a Blizzardnak.

Ami a legelképesztőbb, hogy mennyire nyomorult hazánkban ez az egész gamer újságírás. Senki nem emeli fel a szavát az ellen, hogy egy videójáték-készítő cég szűk-látókörűen és rosszindulatúan politizál egy videójátékban. Hát ez úgy rendben van! Még az az újságíró is, aki lehúzza a játékot, a játékmenetbe köt bele, a politikai részét érintetlenül hagyja.

Deansdale 2021.05.22. 08:15:06

@Frederick2: Szénné van politizálva a szórakoztatóipar, a játékokat is beleértve, ezzel nem tudunk mit csinálni azon kívül hogy nem vesszük meg amit nem érdemes.

Ja, a gamer újságírás az utóbbi időben az egész világon legendásan szar, ugyanis aki nem akarja hogy a cancel culture fröcsögők kicsinálják, az kussol a libsi propagandáról. A "hivatásosak" meg ezerrel nyomják a hülyeséget. Alig van pár kivétel.

Frederick2 2021.05.22. 09:07:18

@Deansdale: A gamer újságírás a geek újságírás része. A gond az, hogy a teljes geek újságírás ezen a nyomi ballibsi szinten van.

A geek újságírásnak kellene a leglazábbnak, a legszókimondóbbnak, a legkritikusabbnak lennie.

Hát nagyon nem az. Olyan az egész geek sajtó, mint a Magyar Narancs kulturális rovata.

Én geek témában blogokat és Youtubereket fogyasztok. Hivatalos geek sajtó felejtős.
süti beállítások módosítása