HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • GABOR2: Nem tudom hallotátok-e, talán 3 napja volt, hogy az ENSZ elfogadott egy határozatot, ami után az izraeli nemzetvédelmi miniszter kijelentette, hogy az egész ENSZ, vagy talán inkább minden állam a vi... (2024.03.28. 17:54) Nem valós veszély
  • Deansdale: @GABOR2: Amikor a ruszkik megvernek pár terroristát, akkor háborog a világ, Izrael meg hamuvá bombázhat 30.000 gyereket hasonló indokkal, és az teljesen rendben van. (2024.03.27. 07:48) Nem valós veszély
  • GABOR2: Most volt ez a moszkvai terror és elkapták az elkövetőket és nem bántak velük kesztyűskézzel a kihallgatásukon. Emiatt aggódott a nyugati sajtó, de nemcsak aggódást láttam, hanem azt, hogy... Egy k... (2024.03.27. 01:00) Nem valós veszély
  • GABOR2: @Deansdale: És ráadásul a kommunisták elvileg mindennek ellene voltak. Ilyen dinasztiáknak a kialakulásást elvileg tilosnak tartották, de Sztálin állandó írtóhadjáraitai után rögtön az lett az egész... (2024.03.25. 20:36) Nem valós veszély
  • Deansdale: @valis47: Kevéssé ismert dolog, de elég szűk kör a politikusi szinte mindenütt a világon. Az USA elnökei is 1 kivételével állítólag egy angol király távoli leszármazottai, Obamát is beleértve. www.d... (2024.03.25. 18:06) Nem valós veszély
  • Utolsó 20

A vészkorszak gyermekei - plusz egy gondolat

2021.12.03. 21:37 Deansdale

A cikk körül a legnagyobb vita ott csúcsosodott ki, hogy érdemes-e gyereket vállalni, és aki máshogy gondolja az miért hülye. Örülnék, ha a kommentelők nem csépelnék egymást tök fölöslegesen, de ennek ellenére - vagy épp ezért - kiegészítenék egy korábbi gondolatot.

Érdemes nem összekeverni a gyermek perspektíváját a sajátunkkal.

Szerintem nem nagyon lehetne vitatni, hogy mostanában a világ objektíve egyre szarabb. A globohomo hatalom megkezdte a véghajrát, megpróbálják bedönteni a nyugati civilizációt, és közben egyre nagyobb kontrollt kifejteni a magánéletünk fölött is. Aki ezt még nem érzi, majd hamarosan fogja, és nem is nagyon részletezném, összecsömörítem annyiba, hogy rovarevés, transzgyerekek, karácsony betiltása. Emellett, ha ez nem lenne elég, pusztul az élővilág és a környezet - maholnap nem tudunk a gyermekeinknek, unokáinknak egy működő fecskét vagy rigót mutatni. Ráadásul még a szórakoztatóipar is beszart, aminek a legjobb aktuális példája a Marvel univerzum dicsősége és bukása, amit szintén nem részleteznék.

A lényeg az, hogy a világ sokak szerint leszálló ágban van, ezért páran úgy érzik, egyre rosszabb benne élni. Én a magam részéről megbirkózom a problémával, megtalálom a magam örömét akkor is ha kicsit tovább kell keresni, ugyanakkor megértem a pesszimistábbakat is.

Viszont azt nem árt tudni, hogy a gyerekek ebből semmit nem éreznek a szüleik aggodalmán és depresszióján kívül. Aki soha nem élt az aranykorban, az visszasírni sem tudja azt. Egy gyereknek az a, khm, "normális", hogy tiktok, maszk, tinder, istenf*sza. A holnap gyerekeinek meg az lesz a "normális", hogy vaccine passport, bottom surgery, take the knee. A gyerekek nem tudják, hogy mennyire aberrált és degenerált a világ amiben élniük kell, mert nem lesz összehasonlítási alapjuk, tehát elvileg akár tökéletesen boldogok is lehetnek benne.

Aki csak azért nem vállalna gyereket, mert ő maga nem szívesen élne a jövőben, az talán jobban teszi ha átgondolja a kérdést.

12 komment

Címkék: család

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madarász Henrik 2021.12.03. 21:46:46

Hát a Disney ( Inkább a Marvel stúdió ) felépített egy népszerű és szórakoztató univerzumot ( persze azért volt egy-két ellenszenves húzásuk már akkor is ), most hogy megvolt a beetetés fázisa eljött az ideje a diverzitás terjesztésének a nézők közt. A drogkereskedők és a tudatmanipulálók hasonló módszerekkel dolgoznak.

Madarász Henrik 2021.12.03. 22:13:37

Amúgy döbbenetes hogy ezek a szuperhősfilmek hogy letarolták a mozis piacot, néhány éve szinte csak ilyen filmek készülnek nagy költségvetésből, régen azért voltak vígjátékok, horrorfilmek, akciófilmek, maffiafilmek, sci-fik elég nagy számban minden évben.

békaapu 2021.12.03. 22:22:09

A gyerekeinknek mi (a szüleik) vagyunk a gyermekkoruk közepe.
És a mi egymás iránt érzett érzelmeinktől lesz az ő gyermekkoruk boldog vagy boldogtalan.
Anya apát, és apa anyát.. ez sugárzik át a gyerekekbe.
Jó nekik, ha jó nekünk egymástól.

Wildhunt 2021.12.03. 23:09:23

Hé, pont most akartam Jusztiniáéknak válaszolni, és gyakorlatilag pont ezt... Még annyit tennék hozzá, hogy mindegy, valaki miért vállal vagy miért nem vállal egyet, még egyet, stb. Ami viszont számít, hogy saját magának ne hazudjon ezzel kapcsolatban. Ennek pedig az az oka, hogy ha hazudik a valódi indokról, akkor szégyenli azt önmaga előtt is és igencsak meg fogja azt bánni. Az olyasmi, hogy azért nem kell, mert meghal a föld/szenvedni fog majd a világban ami 2ö-40 év múlva lesz általában a bullshit tökéletes példája. Más téma, de lényegileg ugyanez Gazella posztja "A Férfiak akiknek nem Kellettél".

promo921 2021.12.04. 15:28:38

“Hard times create strong men. Strong men create good times. Good times create weak men. And, weak men create hard times.”

Most a bad timesben vagyunk a ciklus szempontjából, szerintem csak ennyi a lényeg

Mia and Me 2021.12.04. 22:58:16

@Gazella1116: Majdnem mindennel egyetértek. Viszont ha nem ez a világ lenne az otthonunk, akkor nem ide születtünk volna.

Ez a világ az otthonunk. A fizikai megnyilvánulás szükséges ahhoz hogy megéljünk dolgokat.

Ha nem hiszünk a reinkarnációban, vagy a feltámadásban, vagy a "másik" világban, az E világon túl, akkor másképp élnénk?

Ha csak anyag vagyunk és mégsincs lélek, meg túlvilág meg semmi, akkor másképp fogunk gondolkodni?

Másképp dönt az ember adott szituációkban, ha tényleg csak ez az egy élet van?

A kérdéseket - bár a te hozzászólásod vetette fel bennem- nem hozzád intéztem, csak gondolkodásra sarkallónak gondolom.

békaapu 2021.12.05. 09:01:26

@Gazella1116:
Pedig én anno újszülöttként megkaptam a lehetőséget hogy isten-szabad lehessek - és az is maradtam.

Márpedig ha egyszer élünk, akkor jobb ha emelkedünk közben.

Nicsak.. megmaradt ez a komment, pedig úgy gondoltam hogy törlődött.

És most jól illeszkedik Mia and Me 22 58 -kor írt hozzászólásához.
Szerintem én is másként élek mintha istenhívő.. hm.. túlvilág-hívő lennék.
Igen, szeretnék most boldog lenni.. de az enyéimnek arra mutatok példát, hogy okosan és figyelmesen nincsen "zacc" abban a boldogságban később sem. Mondjuk az is lehet, hogy a sötéteknek sincsen zacc a boldogságukban.

2021.12.05. 16:34:32

@Gazella1116:

" Nem létezik földi mennyország, hogy minden tökéletes és igazságos"
Még nem létezik.
De ebbe megyünk bele most, ez az időszak "nyílt" meg, az ebbe való út nyílt meg most, bármilyen furcsának is tűnik és hihetetlennek.

2021.12.05. 16:43:15

@Gazella1116:

"Másrészt biztos nehéz lehet másokért élni és nem az érzéseinket és vágyainkat tenni meg az iránytűnknek, ha azt gondoljuk, a halállal vége a történetnek. Hiszen minden ember végtelenül boldog akar lenni."

Mikor azt gondolod, azt érzed a másik iránt, hogy "csak neki ne legyen rossz, csak neki ne fájjon, hanem inkább nekem" vagy kézzel-lábbal teszel az ellen, hogy neki ne legyen meg a rossz, hanem a jó legyen meg, ha te abban élsz, hogy akkor vagy jól, az az akaratod odabenn, attól lennél, attól vagy jobban - hiszen az a vágyad - hogy a másiknak legyen jó azáltal, hogy neki nincs a rossz: már ezt teszed.
Másokért élsz és a másik vágyait és boldogságát tekinted iránytűnek.
És ez a boldogságod, ettől van békéd igazából.

A többit meg egyedül - hogy ez nem így van - egyetlen helyről kapta és kapja az ember: a médiából.
süti beállítások módosítása