HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • icipicicsipa: @Frederick2: Igen, ez az hiszem, így lehet, ahogy írod... Azon filózom, hogy ez így tényleg valami semmi talán, aztán ha esetleg valami "konkrétra" jutok, majd jelentkezem. :) Csövi. (2022.12.04. 09:21) Russia denies striking Poland
  • Frederick2: @Deansdale: "De nekem még mindig az a fő problémám ezzel a párbeszéddel, hogy te fejben egyenlőségjelet teszel a gondolkodás és a félelem közé, és azt akarod itt mindenkinek bemagyarázni hogy a fé... (2022.12.04. 09:05) Russia denies striking Poland
  • Mia and Me: @icipicicsipa: "És hogy-hogy nem, csak a háztáji állományban lesz tömeghalál tőle" azért egy fertőzés az összeszárt , zsufolt, rossz körülmények között élő előlények között tényleg végzetes, és ami... (2022.12.03. 15:59) Russia denies striking Poland
  • Mia and Me: @icipicicsipa: "hogy mi van, hogy amit látunk az nem biztos, hogy az, amit látunk." Nem mindegy hogy hol látod. Te a saját szemeddel, te a saját érzékeiddel vagy egy vetített képet. A gond az hogy... (2022.12.03. 15:53) Russia denies striking Poland
  • Deansdale: @icipicicsipa: A médiahírek egy része kamu, de amikor a magyar menekültek jönnek a határ túloldaláról és mesélnek az élményeikről az azért elég konkrét... Nem megoldás az, hogy ha a média sokszor ha... (2022.12.03. 09:52) Russia denies striking Poland
  • Utolsó 20

Konteózzunk 2.

2022.09.25. 10:04 Deansdale

A következő pár bekezdés saját gondolat, nem máshonnan ollóztam, és mint ilyen nyilván nem gondolom, hogy garantáltan igaz, csak szerintem frankón magyarázza a világhelyzetet, szemben a hivatalos narratívával, ami agysorvasztóan valószerűtlen.

A háttérhatalom már hosszú évtizedek óta sugározza a köztudatba, hogy szerintük a nyugati ember túl sok erőforrást fogyaszt. Erről szól a modern zöld mozgalmak java, hogy miközben a felső tízezer magánrepülővel utazgat klímabeszédeket tartani és a környezetszennyezés cirka 90%-a globális megavállalatoktól és energiacégektől jön, a bolygót csak az mentheti meg, ha te, X.Y. nyugati polgár, kevesebbet autózol és hideg vízzel zuhanyzol. Ez amúgy nevetséges lenne, ha nem érződne a háttérből, hogy a mentalitást - és a következményeit - az irányítók próbálják szép lassan ránk erőszakolni. A rócsildok olyan világot szeretnének, ahol ők és a szimpatizánsaik következmények nélkül habzsidőzsizhetnek minden korábbinál magasabb színvonalon, miközben az átlagemberek milliárdjainak energiafogyasztása a béka ülepe alá süllyed.

Csakhogy ebből évtizedekig alig valósult meg valami. Sok volt a beszéd, meg sok az alja, de kevés a változás. A megújulók csak gleccsersebességgel fejlődtek, nem tudták átvenni a fosszilisek és az atomenergia helyét, közben a háttérhatalom meg türelmetlenül toporgott, hogy mikor lesz már valami áttörés, bármilyen fronton, ami előremozdíthatja szent ügyüket.

Aztán - legalábbis szerintem - jött Fukushima, a rócsildok meg beszartak, hogy még pár hasonló katasztrófa után az ő gigaluxusuk is veszélybe kerülhet, úgyhogy a kivárás helyett egy jóval drasztikusabb megoldás mellett döntöttek.

Hogyan lehet elérni, hogy a milliárdnyi nyugati ember engedjen az életszínvonalából? Az az, amihez a legtöbben a leginkább ragaszkodnak. Pár izzócsere még oké, de hogy valaki a komfortjából engedjen, azt vérrel és verítékkel kell ráerőszakolni. Úgyhogy nekiálltak pontosan ennek.

1. Az egyik oldalról létrehoztak egy mesterséges energiahiányt. Miközben a nyugati energiaszektorokat folyamatosan építik le politikai módszerekkel, az olcsó földgáztól és kőolajtól minden ok és értelem nélkül szándékosan vágta el magát a teljes nyugat, az USA-t is beleértve, ami ugyan nem függ közvetlenül az orosz termeléstől, de a sajátját ott szabotálja ahol tudja, amellett hogy a tartalékait eladja Kínának. Logikus, nem? Aztán a vezetők azt próbálják megetetni a néppel, hogy a gonosz Putyin miatt nincs olaj és gáz meg áram, mert Putyin Hitler, tilcsákbe, de közben - nyilván - semmit nem tesznek az energiaválság elkerülésére, hanem ott folytatják a tökéletesen működő erőművek bezárását ahol épp abbahagyták. A lakosság elég nehezen tud fogyasztani, ha a kutakon nincs benzin vagy a konnektorban nincs áram (amire - kissé gyanús módon - már az ukrán konfliktus előtt is készítgették a nyugati népeket).

2. A másik oldalról, az első folyományaként, létrehoztak egy mesterséges inflációt, a szankciókhoz hasonlóan teljesen indokolatlanul, ugyanis az energiacégek közben rekordnyereségeket produkálnak. Egyértelműen mesterséges a drágulás, nem csak azért mert maguk a szankciók és a politikai döntések is mesterségesek, hanem mert a többletpénz nem elsősorban a kitermelés irányába megy, nagy részét benyelik a lakossági szolgáltatócégek ill. az államháztartások adó formájában. A szikár tény annyi: politikusok és cégvezetők úgy döntöttek, hogy márpedig drágulás lesz, és ennek hasznát szétosztják az érintettek között, a lakosság meg bekaphatja. Putyinra mindent rá lehet kenni, hétszeres gázárat is, miközben a gázcégek részvényesei vasvillával szórják a pénzt.

3. A harmadik oldalról, ha a hiányok és az infláció nem fogná vissza eléggé a plebszet, jönnek a törvények. Például Svájcban aki 19 fok fölé tekeri a fűtést az megy a börtönbe, és a németek meg a spanyolok is hasonlókkal kacérkodnak. Sarkítva fogalmaztam, de ez a lényeg. A rohadt átlagemberek márpedig visszafogják a fogyasztásukat, mert a rócsildok úgy akarják, punktum.

Ahhoz, hogy ez az eseménysor mindenféle háttérhatalmi terv nélkül, "önmagától" így megtörténjen vezető nyugati politikusok százainak kell végtelenül hülyének, baromi korruptnak és karikatúraszerűen gonosznak lennie, ráadásul teljesen véletlenszerűen mindegyiknek ugyanabba az irányba - ellenkező esetben az EP az értetlenkedő ill. más véleményen lévő poltiikusok hangjától zengene. Ehhez képest nincs vezető politikus aki rámutatna az eseménysor abszurditására, illetve arra hogy mindezt a politikai vezetés TUDATOSAN OKOZZA saját magának ill. a választóinak. Orbán szinte tökegyedül pedzegeti a téma felszínét, de mélyebbre ő sem megy, ami az ember magánvéleményétől függően tekinthető indokolatlan hősiességnek vagy szégyenletes gyávaságnak. De ez a globális tragikomédia ebben a formában abszolút hihetetlen és valószínűtlen.

Ha minden a 2030-as agenda szerint halad, akkor viszont minden érthető és a helyén van, épp csak a politikusaink szolgálnak rossz gazdákat.

258 komment

Címkék: összeesküvés elmélet

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mia and Me 2022.10.09. 19:09:17

@icipicicsipa: ennyi erővel az is spekuláció hogy holnap felkel a nap.

Mia and Me 2022.10.09. 19:26:47

@icipicicsipa: a kredit rendszerrel az az ellenérzésem, hogy egy egységesített egyen valami ami nem veszi figyelembe az egyéni kulonbségeket és ezen felül még biztosan lesznek kivételezettei, akik működtetik majd a rendszert, és innentől már nem csak a visszaélés a gond vele hanem hogy mégsem egységes, és az egységességet sem az egyes rászorulók érdekében bontja meg, hanem csakis a kivételezettek érdekében. ( Mint minden rend amit élettől elkülönült emberek alkottak).
Van az a mese az almáról ami nagyon jól mutatja hogy ha alapjaiban igazságos is valami, lényegében az egyéni helyzetet szükségletet figyelembe véve még sem lesz az. ( Alma, medve, süni holló meg nem tudom milyen állat amikor mind magáénak érzi az almát mert tett érte, de 4 részre osztva tulképp az egyikük se jár jól. Egyiknek túl sok másiknak kevés a negyede..)

Mia and Me 2022.10.09. 19:30:26

@vodkasprite: ilyeneket ne írj le online fórumra mert a tudjuk kik megkeresnek és visszautasíthatatlan ajánlatot tesznek amit ha nem fogadsz el akkor véged :D

icipicicsipa 2022.10.09. 20:16:54

@Deansdale:

", hogy szerinted milyen pozitívuma lehet annak ha megalomán pszichopaták fogják kontrollálni a teljes életünket, "

Ez miért is már megint: tény? Mert te most azt mondod, te azt jelented ki, hogy tutira az lesz, hogy egy kreditrendszer miatt megalomán pszichopaták fognak uralkodni rajtunk.
Egyébként most akkor nem ez van? :)
Most minden szép és jó?
Vagy mi van most?

Mondok egy példát ami most ugrott be.
Néha elmászkáltam moziba, de az elmúlt kb 10 évben nem.
És volt egy réteg, aki bunkó volt: telefonált vagy azzal szórakozott, hogy hangosan beszélt és "lézerezett a vászonra" meg ilyenek.
Nos, kreditrendszer kiszűri arcra és legközelebb nem engedi be a moziba.
Mondjuk.

Vagy van kreditrendszer például focipályára is a belépésnél, ha jól tudom...

De te válaszold meg azt, amit már feltettem kérdést:
Azt mondjuk, hogy a háttérhatalom emberei az összes politikus.
Mennyibe tartott volna azt mondani nekik, hogy már most hozzanak törvényt a készpénz ellen és csak folyószámla legyen majd utána megszabják, hogy mit vehetsz?

Egyébként még egy ehhez, mint gazdasági dolog.
Gazdasági fórumon gazdasági végzettségű és pénzügyekkel foglalkozó emberek szerint a probléma pont az, hogy amit használunk pénzt, afölött mennyiségében bizonyos személyek rendelkeznek - mint nemzeti bankok - és ezáltal ronthatják például a vásárlóértéket.
Igazából már most beleszólnak abba, hogy mit vehetsz, mert mondjuk ha egy nemzeti bank rontja a forint értékét, mert az a szándéka, akkor már kompletten egy egész ország vásárlási lehetősége felett máris a mai életünkben rendelkezett, globálisan.
Ebben az évben mennyit romlott a forint csak az euróhoz? 15% kb?
Máris beleszóltak abba mondjuk, hogy te pont ne vehesd meg azt a német cuccot, amit akartál, mert ezzel az áremelkedéssel túlment a kereteden mondjuk.
Kellett ehhez kredit rendszer.
Nem.
Egy olyan kell, ami már régóta velünk van és azt teszi a pénzünkkel - és így a lehetőségeinkkel - amit akar.
Vagy lásd lakásvásárlás.
A hitelezéssel beépültek a hitelösszegek árai az ingatlanárakba fokozatosan, ezzel rontva sok ember lehetőségét, beleszólva abba, hogy mit vehetek és tehetek meg a pénzemért.

Tartom azt, hogy ez is fikció csak és csakis azért van lényegében ez démonizálva száz százalékra, mert mellé tehetünk olyan dolgokat, amikben mi hiszünk és tudunk tutira.
De lényegében semmi, zéró bizonyíték van arra, hogy ez valami rossz.

Csak egyetlen egy dolog van mondva: de, nekem van igazam, te nem látod, pedig ez lesz majd a jövőben és kész!

Ez nekem meg kevés, hogy így lássam.

Mint ahogy a szövőszéket is szétverték anno.
Vagy nem azt, passz, de itt van egy ilyen ipari forradalmas rész:

"Sokan hangoztatják, hogy 1800-ig a brit feltalálók főleg középkori technikákat fejlesztettek tovább. A sínen való vontatást a XVI. század elejétől alkalmazták egyes német bányákban. Olvasztókemencék már a XV. századtól megjelentek Angliában. Szénnel történő olvasztással először Dud Dudley kísérlezett az 1620-as évektől, de a szénégetők és kovácsok szétverték gépeit"

arkadiafolyoirat.hu/index.php/8-az-ipari-forradalom-kora/97-az-ipari-forradalom-problemajarol

Én nem lobbizom semmi mellett.
Én szimplán választ keresek - úgy gondolom - hogy mi lehet a valóság, nem pedig a fikció.
Ennyi az egész.

icipicicsipa 2022.10.09. 20:23:24

@Mia and Me:

"a kredit rendszerrel az az ellenérzésem, hogy egy egységesített egyen valami ami nem veszi figyelembe az egyéni kulonbségeket és ezen felül még biztosan lesznek kivételezettei, akik működtetik majd a rendszert, és innentől már nem csak a visszaélés a gond vele hanem hogy mégsem egységes, és az egységességet sem az egyes rászorulók érdekében bontja meg, hanem csakis a kivételezettek érdekében"

Ebben ez van:
Kijelentsz egy egyéni, saját nézőpontot, ami "ellenérzés"-ből fakad, majd erre kivetítesz egy - szintén tutinak mondott - jövőképet, hogy mi és hogy lesz és ezért ez meg az és ezért nem lesz jó és pont.
Ez semmi.
Már ne haragudj.
Egy szubjektív nézet és vélemény és jövőkép: fantázia.

Lásd például:
"egy egységesített egyen valami ami nem veszi figyelembe az egyéni kulonbségeket "

Ezt honnan tudod?
Honnan veszed ezt.

Szimplán TÉNYEKKEL magyarázzunk már meg valamit, mert ez nem más, mint egy fantáziakép.
Ne mesét írj rá, meg azt, hogy én egy nyomoronc hülye vagyok, hanem valami józan észerű valamit, amire ezt alapozod, hogy maaaaj a jövőben egy rendszer lesz és az lesz, amit te ide írtál, mert másképp nem is lehet, hiszen ha nem így van, akkor nem tudod ráfűzni a nézetedet és a kiokoskodást, hogy: ez rossz lesz és kész!

Már bocs, de én ezt látom ebben.

És semmi mást nem várok, mint bizonyítékot, ami azt mutatja, hogy ez lesz a jövőben, olyan bizonyítékot, ami nem arra alapoz, hogy "te ezt mondod, mert ilyen vagy" hanem olyat, amiből ez levezethető száz százalékra és nem az van benne, hogy mi itt ülünk egy fórumon és ezt okoskodjuk ki egymás vállát veregetve, hogy mekkora ászok vagyunk...

Mia and Me 2022.10.09. 21:21:50

@icipicicsipa: szerintem meg tény az hogy azt hogy nyomoronc hülye én nem írtam rád, viszont te leírtad hogy én ne írjam rád ezzel lényegében azt sugallva hogy írtam ilyet.... ;)
A kredit rendszerrel meg azért van bajom mert igen egyetemen is van, meg kvóták is, és láttam a működését már most amikor még nem svábék adják hozzá a szellemi alapot hanem kvázi tényleg "jó" rendszernek van kitalálva.

Az meg hogy mi ellen lehet vagy van ellenérzésem, talán szintén leírható egy fórumra. Mellesleg eme ellenérzés annak ellenére van hogy családostul együtt is nagy valószínűséggel beleférek majd a karbon lábnyomba, sőt majd el is tudok adni ;) . Ettől függetlenül a rendszer és az egyen-esítés ember és élet ellenes. Ez meg könnyen ellenőrizhető : vágj minden embert úgy körbe hogy ugyanolyan méretű dobozba férjenek...

vodkasprite 2022.10.09. 21:36:14

@icipicicsipa: Bármilyen hírt bedobunk pongyolán, itt senki nem szokta túlreagálni a dolgot. Mindenki tudja melyik fórumon van, és hogy a Konteó 2.0 című cikk alatti kommenteket olvassa. Mindenki úgy tekint rá, hogy igen, lehet, hogy van az elitnek egy ilyen célja, amit vagy sikerül megvalósítania vagy nem.

A legtöbb nem megvalósult összeesküvéselmélet, amit eddig szorosan követtem, nem azért nem valósult meg, mert nem létezett maga a törekvés, hanem inkább azért, mert a másik oldalról volt ellenállás. Pl egy politikus nem akarta bevállalni a politikai öngyilkosságot, vagy tüntetett a nép, vagy a helyi elit céljaival esetleg nem egyezett a cél, nem utaltak elég pénzt, a média gépezet még nem tudta kellően átmosni az emberek agyát, ezernyi oka lehet.

Vegyük a kovidot. A kovid téma kifulladt, de az látszott, hogy ahányszor lehet, azért szerettek volna beoltani, de a végén már a kutya nem vette fel az oltást, hiába mondta Orbán szó szerint, hogy meghal, aki nem veszi fel. Egyik nap még meghalsz, ha nem veszed fel, fél évvel később meg már nem is létezik a betegség.

Na és mi volt az összeesküvéselmélet?
"Évente akarnak majd oltani az idők végezetéig."
Valaki bedobta, lehet, hogy pont én, de ezt mindenki helyén tudja kezelni errefelé anélkül is, hogy írtam volna hozzá két oldalnyi magyarázatot.

Na de szociális pontrendszert mire alapozom:
- Kínában már van, tehát 1 milliárd ember így éli az életét, mégha nekünk elképzelhetetlen is.
- Több európai országban már van teszt applikáció hozzá
- Volt egy rakás doksi arról, hogy Nagy Britanniában hogy szeretnék bevezetni
- Megy ezerrel a szociális kondicionálás rá filmekben, médiában, klímaválsággal
- WEF is dumált róla egy sort.

Aztán majd kiderül, hogy át tudják-e tolni a népen, egy párszor biztos nekifutnak.

Deansdale 2022.10.09. 21:37:32

@icipicicsipa: "Ez miért is már megint: tény?"

Igen. Tény, hogy akik a kötelező globohomo digipénzt be akarják vezetni azok megalomán pszichopaták, pontosan ugyanúgy, mint Kínában akik már bevezették.

Te már csak a kötekedés kedvéért kötözködsz, és kezd kicsit fárasztó lenni. Oké, te feltételezed hogy a télapó akar jutalompénzt csinálni a világnak amiből mindenkinek lesz ingyen szaloncukor, de a valóság ennél sajnos kicsit kellemetlenebb. A történet elég sok szereplője névvel és arccal ismert, mint pl. Klaus Schwab, és bár igyekszenek szép szavakkal körülírni, hogy nekünk jó lesz majd ha ők mondják meg mire költhetünk és mennyit, sajnos már ismerünk eleget a nyilvánosságra hozott terveikből ahhoz, hogy tudjuk, nem fogjuk élvezni. Bogárevésről áradoznak meg kaptárban lakásról, a szólásszabadság eltörléséről, politikai gulágról, ésatöbbi. Az, hogy te próbálsz Klaus Schwab rendszerébe belelátni valami szépet, szerintem nagyjából az elmebetegség határát súrolja, de udvariasan nem mondom ezt a szemedbe ha nem akarod. Számomra értelmezhetetlen az a gondolat, hogy oké, a háttérhatalom fogja megmondani hogy havonta mennyi pénzt kapsz és mire költheted, aminek jelentős része tényleg rovarevés lesz meg hasonló baromságok, de hátha kiszűrik a mozikból a taplókat, szóval nézzük a jó oldalát. Bocs, én ennyire nem vagyok szektás jellem, én olyan maradi hülyeségekben gondolkodok mint az emberi jogok, méltóság, szabadság, ilyesmi. És inkább ülök egy moziba taplókkal, mint hogy a Zelenszkijek, Bidenek, Macronok, Trudeauk, Merkelek, vagy urambocsá' Orbánok szabályozzák a legapróbb részletekig, hogy hol lakhatok, mit ehetek, mit olvashatok, mit nézhetek, kivel és mit beszélhetek, ésatöbbi. Az Isten embernek teremtett annak minden méltóságával egyetemben. Nem vagyok hajlandó birkamód elfogadni, hogy holnaptól minden emberi jogomtól és szabadságomtól megfosszanak, de cserébe talán kevesebb hülye lesz kint a focimeccseken.

És ne gyere tizedszerre is a hülyeséggel, hogy "de még nem is tudjuk mi lesz" meg hogy "tényként kezelek dolgokat" mert ezek a tervek nyilvánosságra vannak hozva, le van írva hogy konkrétan mit akarnak csinálni és már a működő kínai minta is megvan hozzá, szóval nincs itt semmi zsákbamacska, nincs arra esély hogy a rócsildok és rokkefellerek csak jót akarnak nekünk és egy igazi utópiát építenek nekünk önzetlenül. Oké, te a homokba dugod a fejed és neked ez az egész csak konteózás, de baszomalássan, egy "Konteózzunk" című cikk alatt kommentelünk... Ha neked az ilyesmi nem kenyered, akkor mi a véraláfutásért erősködsz egy ilyen diskurzusban?

Deansdale 2022.10.09. 21:50:24

@icipicicsipa: Egyébként úgy érzem neked halvány lila fingod sincs arról, hogy a WEF és társai milyen világot építenek, ezért nem vagy képes megérteni hogy nekünk mi bajunk az egésszel. Úgy látom nálad valami olyasmi a jövőkép, hogy ugyanaz lesz mint most, csak jobb technológiával. A valóságot ezzel szemben ott láthatnád meg, ha vennéd magadnak a fáradságot, amikor pl. kínában a digitális covid-rendszert arra használták, hogy az OK NÉLKÜL ZÁROLT BANKSZÁMLÁIK MIATT TÜNTETNI AKARÓ EMBEREKET NEM ENGEDTÉK KI A LAKÁSAIKBÓL. A mobilos covid-appjuk egyszercsak pirosra váltott és a biztonsági kapurendszer a szó szoros értelmében nem engedte ki őket az utcára. Ez a jövő, mi itt erről beszélünk.
index.hu/kulfold/2022/06/16/penzugyi-botrany-tuntetes-qr-kod-jarvany-kina-csengcsou/

icipicicsipa 2022.10.09. 22:15:08

@Deansdale:

" A valóságot ezzel szemben ott láthatnád meg, ha vennéd magadnak a fáradságot, amikor pl. kínában a digitális covid-rendszert arra használták, hogy az OK NÉLKÜL ZÁROLT BANKSZÁMLÁIK MIATT TÜNTETNI AKARÓ EMBEREKET NEM ENGEDTÉK KI A LAKÁSAIKBÓL"

Akkor még egyszer:
Nem attól rossz valami, mert van.

Mint ahogy USA-ban létezik a katonaság, azt nem arra használják, hogy leverjék a lakosságot, mint ahogy azt Kínában előszeretettel csinálják. Állítólag ugye.

Meg mekkora már, hogy valaminek a rossz vagy jó minősítése globálisan az attól az, mert valaki azt rossz célra használja.
Tényleg, az atomenergiát mikor zárjuk be, hiszen atombomba, amivel az USA jó pár ember kinyírt.

Szóval nem tudom, most azért legyen valami gonosz, mert rámutatsz egy hülyeséggel - szerintem - miszerint mert valaki rosszul használja, akkor a rendszer rossz.

Te/ti ezt szajkózzátok csak.
És itt nem én dugom a fejem a homokba, hanem te.

Mondok valami ellent akkor:
Kanadában meg azért zároltak már számlákat kb a tél végén, mert nem tetszett az, hogy utalnak a kamionos tüntetésnek.
És Kanadában az van az elmondások szerint, hogy alig van kp.
És ehhez nem a szociális kreditrendszer kellett, hanem a mai élet csak, sima folyószámlával és egy miniszterelnökkel, akit szabad, demokratikus és hurráoptimizmusban választottak meg.
Az ember kellett hozzá, nem a rendszer, ami alatta van!
Az ember döntött így.
Mikor meg nem volt számítógép meg folyószámla és aranyat vettek az emberek: törvényt hoztak rá, hogy nem lehet:

Évtizedeken át tilos volt aranyat tartani otthon az USA-ban
telex.hu/eszkombajn/2021/12/15/usa-arany-tartalek-beszolgaltatas-torveny-tortenelem

Tehát itt sem engedte az EMBER azt - független a rendszertől - hogy önállóan valamit tegyen magáért az ember, úgy ahogy akar.
Nem a rendszer a rossz, hanem az ember tehet dolgokat.

Mindegy neki a rendszer.
Itt vannak a példák.

De ha nem győzzük meg egymást, akkor nem.

Részemről ez csak a vélemény:
Nem vagyok már hajlandó már lassan a jelenről és az előttem lévő dolgokról sem kijelenteni semmit, a jövővel kapcsolatban meg pláne, negatívat meg úgy sem!
:)

És jó éjt, nekem mára ennyi lett.

Mia te meg nem jól értetted, lehet nem jól fogalmaztam meg.
Általánosságban mondtam, nem rád értve célirányosan, hogy ilyet tettél volna...

Deansdale 2022.10.09. 22:48:54

@icipicicsipa: Most már tényleg kezdesz fárasztani bazmeg. Szerinted Klaus Schwab és a főnökei mi a kurva isten faszára akarják használni ugyanazt a rendszert amit a kínai vezetés a nép elnyomására használ? Szerinted a globális elnyomó rendszert lehetne jóra is használni, ami mondjuk baromság, de tegyük fel igaz - akkor is, miért képzeled azt, hogy akik most emberek ezreit öletik halomra havonta Ukrajnában mert az az érdekük, azok majd jóra fogják használni a korlátlan és ellenőrizhetetlen hatalmat? Jó célokra nem is lenne rá szükség, bakker, ugyanis amiben cirka 5 évvel ezelőttig éltünk itt a nyugati világban az egy tökéletesen működő rendszer volt, amit pont a háttérhatalom baszott szét, azért hogy kiépíthesse a totális megfigyelést és totális kontrollt. Nem kenyerem az ilyesmi, de baszod, ha te annyira sötét vagy, hogy nem érted miért baj ha a rócsildok és rokkefellerek uralják a világot a legutolsó kis részletig, akkor ne kommentelj ide. Egyszerűen csak ne, oké? Nem teszel hozzá semmit a diksurzushoz azzal, hogy szerinted akár még jó is lehet ha a háttérhatalom totális uralmat kap minden ember életének minden részlete fölött, és akinek ez nem tetszik azt eltapossák. Ha te bízol a politikusaikban és a gazdáikban, a Soros- meg a Schwab- meg a Trudeau-félékben, hogy bölcsen és aranyosan fognak majd a mi érdekünkben kormányozni önzetlenül, csak tartsd magadban, aztán majd 10 év múlva egyeztetünk. Elfogyott a türelmem erre a hülyeségre, ne feszítsd túl a húrt légyszíves.

"Az ember kellett hozzá, nem a rendszer, ami alatta van!"

És most szerinted nem lesznek emberek akik rosszra fogják használni a totális uralmat??????? Áh, feladom.

Az alusapkás net most azon röhög, hogy a paypal először bejelentette, akit ők rajtakapnak hogy "álhíreket terjeszt" annak 2500 dollárt levonnak a számlájáról, aztán a közfelháborodásra visszakoztak. Csak tévedés volt az egész, értjük, ugye? Ez a jövő bakker, ahol ha olyat mondasz ami a háttérhatalomnak nem tetszik akkor elveszik a pénzedet, te meg mehetsz sírni a cirkuszba a tapírnak, amíg hagyják, mert hamarosan már azt sem lehet. És te erről a világról akarod nekünk beadni, hogy majd jó lesz, mert a piramis csúcsán majd hátha jóindulatúak lesznek velünk?

icipicicsipa 2022.10.10. 04:54:40

@Deansdale:

"Az alusapkás net most azon röhög, hogy a paypal először bejelentette, akit ők rajtakapnak hogy "álhíreket terjeszt" annak 2500 dollárt levonnak a számlájáról, aztán a közfelháborodásra visszakoztak. Csak tévedés volt az egész, értjük, ugye? Ez a jövő bakker, ahol ha olyat mondasz ami a háttérhatalomnak nem tetszik akkor elveszik a pénzedet, "

"aztán közfelháborodásra visszakoztak"

Tehát ha van egy, a rendszer elleni kritikus tömeg, akkor a rendszer visszalép és korrigál?

De kérdés:
Azért mert valaki itt és most hülye vagy hülyeséget tesz, az a bizonyíték arra, hogy mi lesz a jövőben más által és más dologban akkor?

De várjál már.
Kivetted a folyószámládról a pénzt?
Hiszen a paypal is egy folyószámla, ami felett egy ember bejelentette, hogy azt tesz a pénzeddel, amit akar.
Szerintem akkor az ugyan ilyen jellegű banki számlák is ugyan ezek a velük lévő vezetőséggel, Úúúúúúristen, vegye akkor ki most mindenki a számlájáról a pénzt, sőt ébredjen és lázadjon, mert a logikád szerint a tök ugyanaz rendszerek már itt vannak, mint a paypal és azokban élünk és azokat használjuk, akkor "végünk" van!

De igen, én nem látom, hogy itt minden bizonyíték tökéletesen megmutatja azt, hogy itt bizony egy felvázolt jövőképben ez és ez lesz 100%-ra.
Itt van egy probléma egy ember által, akkor az megmutatja, hogy a jövőben mi is lesz 100%-ra.
Mert itt ez van most megint levezetve.

És aki nem fogadja el azt az indokot, hogy amit itt tesz valaki, azért biztosan ez meg az lesz a jövőben mástól, az minimum egy kötekedő valaki.

De, hogy ennek mi a valóban értelmi és józan alapja, hogy ezt el kell fogadnunk 100%-ra és, hogy még a feltételezését sem engedhetjük meg annak, hogy ez nem így fog lenni, olyan nincs.

Semmi, de semmi olyat nem tud egyikőtök sem mondani, ami nem kizárólag egy, a mában beszélt szimpla kisakkozása az embernek az által, hogy azt állítja, ez van és kész ma, és akkor ez lesz tutira holnap.

Én megmondtam valamit és megmondok valamit.
Ami hihetetlen, mert nincs értelme, mert nem emberi okosságra épít, hanem csak arra, hogy hiszek.
Hiszek abban, hogy van az, aki a legnagyobb - aki baromira csíp engem - és erre leírom ezt és vállalom:
Az euro 300 forint lesz 1-1,5 éven belül. Hát én örülnék az 1 évnek amúgy... :)

És én ezt az álláspontomat nem fogom kézzel-lábbal védeni, hanem csak mondom és hagyom, hagy nézzenek hülyének.
(De akkor is mondom, mert én ezt akarom - többek közt - hogy legyen így és ez egy olyan szép szám lenne, meg minden más.. :)... )

Na, és akkor ez így ennyi.
Aztán majd meglátjuk.
Bukás vagy felemelkedés, yuhééé!
:D

És most tovább nézelődöm a neten, mi a - tuti - hírek a világban, a világról.
:)

További szép napot!

Deansdale 2022.10.10. 07:55:33

@icipicicsipa: Válaszolgatok amíg lesz türelmem, de kezdjük már az alapoknál, amiket sokadjára is ignorálsz: mi a faszt keresel a KONTEÓ cikk alatt ha téged az ilyesmi nem érdekel, szerinted hülyeség, és folyamatosan csak ócsárolod meg hülyézed azokat akiket erről dumálnak? A virágkötő fórumokra is bejársz röhögni, hogy az micsoda hülyeség? Most tökre nem indulatosan vagy személyeskedően, de takarodj már ki ez alól a cikk alól ha számodra ez a téma ennyire értelmezhetetlen. Itt arról van szó, hogy a háttérhatalom mit tervez a világgal, és ha szerinted ez hülyeség akkor ne pocsékold már se a saját idődet, se a miénket azzal, hogy fölöslegesen akadékoskodsz.

"Tehát ha van egy, a rendszer elleni kritikus tömeg, akkor a rendszer visszalép és korrigál?"

A paypal nem "a" rendszer, hanem csak egy porszemnyi kis része, és bár az ilyenek olykor korrigálnak, a rendszer haladási iránya egyértelmű. Az, hogy felbukkannak ilyen anomáliák betonbiztosan jelzi, hogy ez az akarat és úgy érzik közel a megvalósulás. Kínában már nincs korrigálás, ott bezárnak a lakásodba és akár éhen is halhatsz tőlük, leszarják. Amúgy az is lehet, hogy a paypal ügye afféle "tervezett bukás" volt, annyi céllal hogy bedobja a köztudatba a témát, amire majd visszatérnek pár év múlva, és akkor már nem lesz olyan nagy közfelháborodás.

"Azért mert valaki itt és most hülye vagy hülyeséget tesz, az a bizonyíték arra, hogy mi lesz a jövőben más által és más dologban akkor?"

A paypal botlása nem önmagában bizonyíték bármire, hanem a kontextussal együtt amit kb. hatszázszor magyaráztam el az elmúlt pár napban, de úgy tűnik nem megy át. NYILVÁNOSAK A TERVEK. Érted ezeket a szavakat? A jövő nem titok, nem zsákbamacska, a valódi vezetők naponta leírják hogy minek a megvalósításán dolgoznak, és ha nézed a világot látszik, hogy a 100m-es síkfutásuknak kb. a 95. méterénél tartanak, még pár lépés és átszakítják a célszalagot, amikoris az egész világot kínává változtatják és nem lehet majd ellenük sehogyan sem föllépni. Nem lesz "kritikus tömeg", nem lesz ellenkezés, nem lesznek tüntetések, nem lesz semmi, csak totális rócsild uralom. Nem azért, mert én ezt fantáziálom, hanem mert ezek a tervek fent vannak a VGF, az EU, az ENSZ, a NATO, a bilderbergek és davosok és trilaterálisok és rómaiklubok honlapjain, elolvashatod, videókon nézheted ahogy nyilatkoznak róluk, ésatöbbi. Az teljesen értelmezhetetlen elképzelés, hogy szerinted ha ezek megvalósítják a világuralmi terveiket az lehet jó is, mert ki tudja, hátha egyszer majd valaki más átveszi tőlük az uralkodást és az jó ember lesz.

"Kivetted a folyószámládról a pénzt?"

Veszegetem, igen, bár nem egyszerű úgy hogy havonta csak 150EFt-ig lehet "ingyen" kivenni, én meg nem akarom a bankokat finanszírozni. És nem, a jelenlegi rendszer NEM ugyanaz mint amit a jövőre nézve terveznek, mert a fostalicska magyar bank ahol a pénzedet tartod nem számol karbonkreditet, nem korlátozza hogy melyik boltban vásárolhatsz és mit, stb. Persze, az ELMÉLETI lehetősége fennáll hogy fejlesszenek ilyen rendszereket, de az elméleti lehetőség és a gyakorlati megvalósítás nem ugyanaz, én meg nem értem hogy ezt miért kell valakinek elmagyaráznom.

"De igen, én nem látom, hogy itt minden bizonyíték tökéletesen megmutatja azt, hogy itt bizony egy felvázolt jövőképben ez és ez lesz 100%-ra."

Explicite el lett neked magyarázva legalább tizenötször, hogy senki nem beszél 100%-ról, egyedül te. Adódik a kérdés, hogy egyszerűen csak trollkodsz, vagy szándékosan vagy hülye? Amiről itt a társalgás megy az flexibilis, egyedül a te gondolkodásod merev mint a porcelán. Belesültél egy olyan elképzelésbe, hogy ha valaminek a valószínűsége nem 100% akkor az azt jelenti hogy 0%, nem is kell vele foglalkozni, hülyeség, lárifári. Ha nem 100% hogy jövő kedden este hatkor bekapcsol a skynet, akkor nyugodtan leszarhatsz mindent ami a világban történik, és aki készül a jövőre az hülye kretén, mert nem érti hogy nem 100%. Persze, hogy semmi nem 100%, te csodafegyver, mindannyian leírtuk már neked fejenként félmilliószor, hogy tudjuk hogy nem 100%, de mi olyan nyüzügék vagyunk, hogy nekünk már a 90% is elég arra, hogy készüljünk rá valamilyen szinten. Tisztában vagyunk azzal, hogy a menetrend folyamatosan alakul, nem lehet semmiről kijelenteni, hogy 2023. május 9-én akarják megvalósítani, de a tervek ismertek, és az hogy nem tudjuk kettő vagy három év múlva lép-e életbe a great reset következő állomása az egy épelméjű embernek nem indok arra, hogy az egészet cakkompúder leszarja.

Deansdale 2022.10.10. 08:19:55

@icipicicsipa: "Mert itt ez van most megint levezetve."

Még mindig a nyelvtan részét nem érted. Ezt is kétmilliárdszor elmagyaráztam már, de sebaj, megpróbálom megint is, hátha most. Attól, hogy nem írjuk oda minden mondat elejére és végére külön hatszor, hogy "ha", meg "talán", meg "ha úgy alakul", attól még itt mindenki tisztában van azzal, hogy feltételezésekről beszélünk. Senki nem hiszi, hogy percre pontosan látja a jövőt, csak te hiszed azt hogy mi ezt hisszük, holott már kétmilliárd+1-szer el lett magyarázva, hogy nem. Az úristen kegyes szerelmére könyörgöm, fogd már fel amiről beszélek, vagy ha tényleg nem megy, akkor sincs harag, semmi gond, csak ne erősködj már a tévképzeteiddel, hogy mi itt mind hülyék vagyunk mert azt hisszük ismerjük a jövőt.

"És aki nem fogadja el azt az indokot, hogy amit itt tesz valaki, azért biztosan ez meg az lesz a jövőben mástól, az minimum egy kötekedő valaki."

Tudod ha arról dumálnál, hogy számodra miféle alternatív jövőképek tűnnek racionálisnak azok mellett/helyett amiket mi felvázoltunk, az nem lenne kötekedés. Az, hogy sokadjára is a nyelvtanon rugózol, hogy kijelentő módban írt valaki valamit tehát hülye, az kibaszottul értelmetlen és fölösleges kötekedés. Semmit nem adsz hozzá a társalgáshoz azzal, hogy a nyelvtanon pörögsz, és abból kiindulva megpróbálod nekünk azt bebizonyítani, hogy nem látjuk 100%-os tisztasággal a jövőt, amit amúgy soha nem gondolt egyikünk sem.

"Semmi, de semmi olyat nem tud egyikőtök sem mondani, ami nem kizárólag egy, a mában beszélt szimpla kisakkozása az embernek az által, hogy azt állítja, ez van"

Sajnálom, ha ezt eddig senki nem közölte veled, de ezek a konspirációs teóriák, vagyis összeesküvéselméletek pontosan arról szólnak, hogy ránézünk a múltra illetve a mára és abból megpróbálunk valami következtetést levonni a jövőre nézve. Ahogy írtam, ha számodra ez így hülyeség, akkor nem kötelező ide írnod, menj más cikkek alá más ügyekben kommentelni. El tudod képzelni milyen hülyének néz ki valaki, aki egy "konteózzunk" című cikk alatt köti az ebet a karóhoz, hogy de bazmeg ezek csak konteók, nem bizonyítható tények a jövőre nézve? Félreértetted az egész párbeszédet, sejtésem szerint akkor és azért, amikoris jött a felismerésed, hogy a jövőtől pánikolni értelmetlen dolog, ami önmagában tökéletesen igaz, csak te átestél a ló túloldalára, és extrapoláltad arra hogy a jövővel FOGLALKOZNI értelmetlen, mert úgysem lehet biztosan tudni hogy mi lesz, tehát mi itt mind hülyék vagyunk mert foglalkozunka jövővel, ergo a fejedben ez összekapcsolódott úgy, hogy biztos azért foglalkozunk a jövővel mert azt képzeljük hogy 100% pontossággal ismerjük. És hiába magyaráztam előbb azt, hogy lehetséges a jövőre készülni pánik nélkül, majd azt, hogy lehet a jövőről elmélkedni úgy is hogy nem látjuk 100% tisztasággal, ezek a dolgok egyszerűen elsuhantak a füled mellett, és még mindig ott tartasz, ahol kb. egy hónapja leragadtál. Azóta folyamatosan üres ablakkeretekbe dobálod a féltéglákat.

"Ami hihetetlen, mert nincs értelme, mert nem emberi okosságra épít, hanem csak arra, hogy hiszek."

Oké, te hiszel valamit, de az nem vitaalap, baszod. Ha én azt hiszem, hogy az eső higanyból van, akkor nem megyek meteorológus fórumokra a meteorológusok anyját szidni, érted? Te hiszel abban, hogy az úristen majd mindent megold (ahogy a világháborúkat is megakadályozta meg az ukrán konfliktust is), mert az úristen jó. Hiszel abban, hogy a jövő kiismerhetetlen de úgyis lesz majd valahogy, tehát fölösleges aggódni, szaladjunk becsukott szemmel és higgyük hogy nincs ott fal. Oké. Tiszteletben tartom, hogy ezt hiszed, nincs ezzel semmi gond, ha neked ez okoz boldogságot, hajrá. Csak azt nem értem még mindig, sokadjára, hogy akkor mi a véreres lóbalzsamot keresel egy összeeesküvő fórumon, aminek az a deklarált célja és értelme, hogy olyasmivel foglalkozzon amiben te nem hiszel és nem is érdekel?

"További szép napot!"

Lesz, köszönöm. Vezetnem kell majd munkában, és úgy tűnik szép idő lesz, úgyhogy örömmel fog telni ez a nap is.

Deansdale 2022.10.10. 08:28:36

@icipicicsipa: Ja, csak még egy apróság: Ha még egyszer megvádolsz itt valakit azzal, hogy azt képzeli 100%-os pontossággal látja a jövőt, csak mert valamiről kijelentő módban beszél, akkor kitiltalak a picsába. Remélem megérted.

vodkasprite 2022.10.10. 08:41:04

@Deansdale: Mi lenne, ha csak ignorálnád. Én sokszor nem olvasom végig azokat a hsz-eket, amik rosszul indulnak.. :)

Deansdale 2022.10.10. 12:21:07

@vodkasprite: Én se mindent olvasok végig, de most valamiért mégis. Előjött belőlem a mazochizmus :)

vodkasprite 2022.10.11. 19:53:02

Paypal mégsem lépett vissza, továbbra is 2500$-ra bünteti, aki nem a mainstream narratívát követi:
newspunch.com/paypal-has-not-backed-down-still-issuing-2500-fines-for-opposing-mainstream-narrative/

Mme.Brioche 2022.10.11. 21:00:26

@vodkasprite: Erről most hallok először, el vagyok képedve. Ez szimpla lopás. Olyan, mintha kirabolnám a szomszédomat, aztán azzal védekeznék a bíróságon, hogy csak azért vettem el a javait, mert láttam, hogy felrúgott egy macskát, tehát jogom van azt tenni vele amit csak akarok. És ugyan miért ne tehetném meg, ha a Paypal is megteheti?

GABOR2 2022.10.12. 03:02:05

Muszlimok nem engedik a gyerekeiket LGBT könyvekkel tömni; ennek agresszívan adtak nyomatékot, rendőrök se tudták megállítani őket:

"Protesters shut down Dearborn school board meeting over LGBTQ books"

eu.freep.com/story/news/local/michigan/wayne/2022/10/11/dearborn-school-board-meeting-protestors-lgbtq-books/69554361007/

icipicicsipa 2022.10.12. 04:52:17

@Mme.Brioche:

"Ez szimpla lopás. "

Vélhetőleg valami ilyesmi.
És nyilván ha beperelik a céget, akkor a bíróság el is fog járni.

Mivel vannak törvények.
És az, hogy mondjuk a paypal ilyet tesz, az nem azt jelenit, hogy a jövőben is bárki önhatalmúlag majd megtehet bármit.

Az, hogy a paypal azt hiszi, hogy a törvény felett áll - mint teszik azt jogsértésre, bűncselekményre a fejüket adó emberek valami elgondolásból - az nem jelent semmit a jövőre nézve, pusztán amit most ebben a pillanatban: egy cég vezetése jogsértést vagy bűncselekményt követett el.

És azt gondolom, ennek lesz egy bírósági vonzata aminek a végén a paypal-t majd jó megszexualizálják egy szép összegre minimum.

Deansdale 2022.10.12. 07:37:08

@icipicicsipa: Ha aláírod a szerződést amiben ez benne van mint felhasználási feltétel akkor nem lopás, megtehetnek bármit. A facebook, youtube, twitter, stb. is erre hivatkozik mikor cenzúrázzák a konzervatívokat: felhasználási feltételekben benne van hogy azt csinálnak amit akarnak, ennyi.

Vicces, hogy a libertáriusok elvileg a magánvállalkozók védelmében kezdték el mondogatni az érvet, hogy magáncég olyan feltételeket szab amilyeneket akar, amit anno a balosok nem szerettek, de most hogy a háttérhatalom irányítja a cégvilágot a kultúrmarxizmus terjesztésére, most már a libbantak harsogják mindenfelé, hogy magáncég azt csinál (a jobbosokkal) amit akar, hehe. Csak ugye míg a libertárius nézet eredetileg az embereket védte az államtól, a haladár verzió az elnyomást védi az elnyomottaktól. A szomorú a dologban, hogy egyes libertáriusok nem látják a különbséget és most merev elvhűségből ill. vakságból a háttérhatalom szekerét tolják. Szégyen.

Deansdale 2022.10.12. 07:46:40

@GABOR2: Emlegettem már többszöri a Csillagközi inváziót, illetva amit a félkarú rabló mond benne az erőszakról:

www.youtube.com/watch?v=1vzjF5LW_NI#t=1m47s

Sajnos tökigaz. Minden nap látunk rá valami bizonyítékot, hogy akaratot érvényesíteni csak erővel lehet, annak hiányában csak reménykedhetünk hogy az erősek önszántukból a kedvünkre tesznek, ami manapság egyre inkább csak hiú ábránd. A vezetőink nem minket szolgálnak, hanem olyan érdekeket amikhez éppen elszegődtek, és vezetők alatt most éppúgy értem akár egy iskola vezetését, mint az országét vagy az EU-ét.

A muzulmánok szarnak a mi nyugati kulturális érzékenyítésünkre, ha valami nem tetszik nekik odamennek tömegesen és megfenyegetnek bárkit akár agyonveréssel, sőt, ha kell meg is teszik. Az ő akaratuk érvényesül, a miénk meg nem, mert mi ugyanerre már nem vagyunk képesek, ki lett belőlünk nevelve a hajlam. Mi próbálunk egyezkedéssel és kompromisszumokkal boldogulni, amin a hatalmi pozícióban levők jót röhögnek.

Mme.Brioche 2022.10.12. 11:28:39

@icipicicsipa: tudod, a Paypal nem valami sarki egyszemélyes kisvállalkozás, hanem egy óriási világcég, csilliárd állandó ügyvéddel. Azt hiszed, egy ilyen horderejű döntés előtt nem egyeztetnek a jogi osztályukkal, hogy lehet-e bajuk később belőle? Ha erre a passzusra rábólintottak az ügyvédeik, akkor az azt jelenti, hogy 100%-ig biztosak benne, hogy nem lehet jogi következménye a lopásoknak. Mert politikai hátszelük van ehhez, ennyi.

Deansdale 2022.10.12. 13:30:34

A Bill&Melinda Gates Alapítvány az ENSZ 2030-as agendáját 561,5 milliárd forintnyi összeggel támogatta, azon belül is 88,5 milliárd forintot kifejezetten a nemzetközi digitális igazolvány és az ahhoz kapcsolódó fizető- és egyéb rendszerek kifejlesztésére szánnak.
www.gatesfoundation.org/ideas/media-center/press-releases/2022/09/gates-foundation-unga-global-fund-replenishment-commitment
Vajon honnan vesszük mi alusapkások, hogy mit fog hozni a jövő? Rejtély.

icipicicsipa 2022.10.12. 16:52:57

@Mme.Brioche:

" tudod, a Paypal nem valami sarki egyszemélyes kisvállalkozás, hanem egy óriási világcég, csilliárd állandó ügyvéddel. Azt hiszed, egy ilyen horderejű döntés előtt nem egyeztetnek a jogi osztályukkal, hogy lehet-e bajuk később belőle? "

36 milliárdra büntették a Google-t, mert titokban követte az Android-felhasználókat

A Google-t a héten beleegyezett, hogy 85 millió dollár (több mint 36 milliárd forint) jóvátételt fizessen egy, ellene Arizona államban az adatvédelmi törvények megsértése nyomán indított perben. Ebben a keresőóriást a hatóságok azzal vádolták, hogy illegálisan követte az Android rendszerével működő telefonok felhasználóit, hogy így tudjon minél több információt gyűjteni róluk.

pcforum.hu/hirek/25146/36-milliardra-buntettek-a-google-t-mert-titokban-kovette-az-android-felhasznalokat

Megint megbüntették a Google-t a reklámpiac letarolása miatt

Ismét komoly pénzbüntetést kapott a Google az Európai Bizottságtól versenyellenes magatartása miatt, igaz, a mostani 1,49 milliárd eurós (1,7 milliárd dolláros) bírság aligha fogja megrázni a gigacéget.

qubit.hu/2019/03/21/megint-megbuntettek-a-google-t-a-reklampiac-letarolasa-miatt-miatt

Újabb gigászi büntetést kapott a Microsoft
Hatalmas, 899 millió eurós büntetéssel sújtotta az új Windows Server, SQL Server és Visual Studio ma esti nagyszabású bejelentésére készülő Microsoftot az Európai Bizottság, az indoklás szerint a vállalat nem tett eleget a négy évvel ezelőtti trösztellenes ítéletben rá kirótt kötelezettségeknek.

www.hwsw.hu/hirek/35439/microsoft_europai_unio_bizottsag_antitroszt_buntetes_899_millio_euro-1.html

Újra megbüntették a Microsoftot a piaci erőfölény érvényesítése miatt

A német versenyfelügyelet 9 millió eurós bírság megfizetésére kötelezte a Microsoft helyi képviseletét, mivel a törvényekkel ellentétesen befolyásolták az egyik szoftvercsomag árát, vagyis kartellezésben találták őket vétkesnek.

itcafe.hu/hir/microsoft_nemetorszag_buntetes.html

Vajon itt ezeknél a cégeknél milyen kaliberű jogászok voltak akikkel egyeztettek?
És persze ez nem a teljes büntetés lista és nem csak ezekből az évekből...

Deansdale 2022.10.12. 17:31:43

@icipicicsipa: Ezeket a büntiket szerintem leszarják, ha kell kifizeti helyettük a Blackrock.

vodkasprite 2022.10.12. 17:45:56

A baloldali hálózat mániája, hogy bekussoltasson mindenkit, akinek más véleménye van.
Pont leszarják, hogy mennyire fogják megbüntetni őket azért, mert valakitől levontak 2500$-t. Az sem gond nekik, ha néhány év múlva millió dolláros bünntetést kell majd ezért befizetniük.
Miért is?
- Mert addigra már rég elérték a céljukat: az emberek meg lesznek félemlítve, senki nem teszi kockára a saját pénzét. Inkább kussol, mint ahogy ez történt az oltással kapcsolatban is.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján egyenesen vicc, hogy jogszabályokból akarjátok levezetni, hogy ki és mit tehet meg.

Aki mögött a pénz, azé a hatalom. A jog hatalom nélkül szart se ér. Ha ne adj Isten valaki visszapereli tőlük a levont pénzt, akkor pereskednek, majd befizetik a büntit, és közben dolgoznak a jogszabályok harmonizálásán, illetve a megfelelő emberek megkenésén, média kampányokon, stb, bamm eltelt 10 év, és mainstreammé válik a dolog.

icipicicsipa 2022.10.12. 21:11:35

Na ha már konteó.

Akkor már legyen témához kapcsolódva.

Sok-sok fikció és elmélet, hogy mi az életünk.
Sokszor eszembe jut mostanság és szinte teljességgel elfoglalja a tudatomat az, hogy mi van, ha körülöttünk minden - szinte minden - hazugság és illúzió olyan mélyen vagy szinten, mint amint a Mátrix mutatja?

És mi van, ha ez a hazugság tényleg arra épít, hogy te legyél tudatos és tudó?
Azt várja el a tudás által - illetve azt sugallja és trenírozz rá - hogy te a tudás által élheted meg az életed biztosan és a legjobban és az élet nem is más, mint tudásra épített létezés.

Mi van, ha a tudás által - az emberi tudás által, amit ez a világ ad magáról - leszünk esetleg vakok olyasmire, amit a rendszer nem akar, hogy lássunk?

Most ez így kikívánkozott, mint megosztandó gondolat és tudom, hogy bőven elvont és nem az úgynevezett "realitás" talaján van, de érdekelne a komoly vélemény, már ha ebben van vagy lehet komoly vélemény.

Ami lényeges: több napja már "jön rám" valamiféle ilyen "roham" napközben a munkám során, hogy "ez az egész egy baromi nagy hazugság ami behülyít és valami mást mutat" mint ami egyébként a valós lenne....
Valami olyan, hogy "ebben a világban valami nincs rendben" címmel futó szöveg a buksiban, ami tart pár percig, 4-5-10 kb és utána elkezdek visszazöttyenni gondolatban és érzésben abba a megélésbe és gondolkodásba és érzésbe/érzetbe, ami úgymond hétköznapi megélése és elfogadása az életnek....

Érdekelne a véleményetek, hogy volt-e vagy van-e ilyen gondolatotok?

Nekem igazából az a lényegi a kérdésben, hogy hullámokban jön és már 2-3 napja ilyen, hogy "ez az egész amiben vagyunk - vagy vagyok(?) -valami baromi nagy manipulatív hazugság és megvezetés és nem igaz és egy átverés"...vagy mi...

Szóval ha valakinek valami hasonló vagy ilyesmi lenne és megosztaná...

Köszi és üdv.

icipicicsipa 2022.10.12. 21:16:37

@icipicicsipa:

Ja és amikor így jön ez a gondolat -a hazugsággal kapcsolatos, amit fentebb taglaltam - akkor valami düh/lázadás és szemtelenség - nem tudom jobban körülírni most - is lesz bennem és valami olyan, hogy minden mindegy alapon le kell xarni mindent ami a világban van és azt tenni, amit akarok - ami nem lép túl olyanon, hogy ölés vagy lopás vagy más elleni bántás - hanem valami olyat tenni, amit nem tennék, mert nem racionális.

Bocs, ez még valami kiegészítőnek, hátha jobban "megérthető" ha lehet ebben a dologban értésről beszélni...

:)
Köszi még egyszer...

vodkasprite 2022.10.12. 21:40:04

@icipicicsipa: Nem pont a felvetésedre válasz, de:

Az tutti, hogy párhuzamosan több szinten megy a lobbi, dezinformációs kampány, és agymosás.

Szórakoztató ipar, média, politika, egészségügy, munka világa, pénzkeresés, az élet minden létező területe.

Már önmagában a túl sok információ fogyasztása is bénítólag hat.

Szerintem manapság az tud teljes életet élni, aki komoly önmérsékletet tud gyakorolni, és fókuszálja a figyelmét arra, ami előrébb viszi az életben. Igen, én asszem mostanában rosszul állok ebből. :)

icipicicsipa 2022.10.13. 04:19:46

@vodkasprite:

Kösz a válaszod, persze benne lehet ez is.

De egy qrva nagyképű meg beteg dolgot mondok, hogy az van, hogy amit mondok, az valami "kulcs" az életünkhöz.
Tényleg nem tudom, mert honnan a tökömből tudhatnék ilyet biztosra.
Meg rohadtul lehet, hogy túl sok filmet nézek meg baromira élénk a fantáziám.
Mondjuk így finoman azt, hogy elmentek nekem otthonról, hehehehe.... :D

Na de komolyan.
Ez az érzetem van, de baromi erősen, valami lázadás jelleggel olyan szinten, hogy szinte megtagadnék és megkérdőjeleznék magam körül mindent, olyan szinten, hogy "le van sz@rva, mert ez így nem normális és nem igaz".

Na de bocs, hogy ennyit offolom a topikot ezzel, de mi van, ha ez ami az én egyszemélyes konteóm arra, hogy mit látok néha a világból, az nem az egyszemélyes konteóm, hanem "közügy"?
:D

Igazából az lenne az érdekes meg a kérdés, hogy ilyen érzése(!) volt-e valakinek abból fakadóan, hogy valamiért elkezded errefelé filózni a dolgokról....

Aztán talán ennyi..

Deansdale 2022.10.13. 07:47:57

@icipicicsipa: Friss hír: Alex Jones-t közel 1 milliárd dollára (nem forint) büntették, mert a háttérhatalom nem bírja a pofáját. Ehhez képest akkor mi is van a google 85 milliós büntijével? LOL
gab.com/disclosetv/posts/109157034212102253

GABOR2 2022.10.14. 15:23:30

Infláció ügyében írtam most egy cikket, annak kapcsán, hogy volt egy érdekes, bullshitelő interjú.

ujtechkor.blog.hu/2022/10/14/bullshit-eles_az_inflacio_korul

icipicicsipa 2022.10.16. 12:25:23

Kérdés:

Honnan jön az a kijelentés: hogy "great reset".
Honnan jött?
Ki mondta?
Honnan van tényszerűen kijelentve az bárki "végrehajtó" "bennfentes" "elit" "háttérhatalom" tagjától ez a konkrétum, mint kifejezés így, hogy: én - mi - most great reset-et csinálok/csinálunk.

Honnan van az eredete, hogy ezt valaki mondta vagy honnan van az, hogy itt bizony ez van.
Mert ez a kifejezés illetve fogalom csak elindult valahonnan, hogy aztán mindenki ezt szajkózza....

Nem kötekedni akarok, hanem komolyan érdekel, hogy ki volt a "forrás" az "eredet"?
:)

Deansdale 2022.10.16. 13:42:04

@icipicicsipa: Lehet hogy a kifejezés már létezett korábban is, de a köztudatba Klaus Schwab dobta be a Világgazdasági Fórum nevében.

icipicicsipa 2022.10.16. 16:37:12

@Deansdale:

Hát annyi eszem nem volt, hogy rákeressek, de csak azért, mert nem azt képzeltem róla, hogy valami konkrétumot kapnék, de pedig elég sok ilyen dolog van:
en.wikipedia.org/wiki/Great_Reset

Ha jól értem, akkor a Covid nem tartozott bele.
Az valahogy kicsit belekavart ezek szerint.

Persze ez van csak ide írva amik...

Egyébként mi van akkor, ha vannak olyan szavak - mint mondjuk a zöldenergia - aminek a tartalmát másvalakik rossz dolgokkal töltöttek meg és ezáltal más fennhangot kapnak és ezért a hozzá köthető személyeket akik valami komolyat és jót tennének, azokat elkezdi az ember így megbélyegezni?
Ez most csak elmélkedés hangosan.

És ez is csak elméleti kérdés: mi van ha valami a háttérben - passz, hogy mi/ki - úgy keveri a szálakat, úgy keverte és addig a szálakat, hogy már ha egy valami ténylegesen az emberiségért tenni akaró valaki jön, arról az keveredik ki a végére, hogy rosszat akar, mert már olyan "előzmények" történtek a társadalomban például a szavak jelentésének más tartalommal történő feltöltésével, ami a végén ezt eredményezte, amit?

GABOR2 2022.10.18. 16:42:12

@icipicicsipa: A "Foglaljuk el a Wall Street" ( Occupy Wall Street )mozgalom idején használták először... de ott olyan értelemben, hogy a gazdagoknak kellene nem ennyire gazdagnak lenni. Ott mutatkozott be egyébkén a woke-izmus, ami megosztotta a mozgalmat.

GABOR2 2022.10.18. 16:54:22

@icipicicsipa: Great Reset nemcsak egy beszéd volt, hanem Klaus Schwab írt is róla egy könyvet.

A Covid annyira a része a Great Resetnek, hogy még a címbe is belevette:

www.amazon.com/COVID-19-Great-Reset-Klaus-Schwab/dp/2940631123

Ha akarod megveheted úgyis kell neki a pénz nagyon biztos...

A Great Reset téged érintő része leginkább az, hogy ezt találták ki a környezetvédelmi/ elfogyó nyersanyagok problémájára.

Eddig az ment, hogy tömegesen gyártottak sok mindent ami megvehettél, de igazából szándékosan hamarosan tönkrement, hogy vegyél utánna újat. Ez biztosította, hogy a gyárak mindig menjenek és mindig gazdagodjanak.

Most azt mondják neked, hogy ezután a termékek sokkal jobb minőségűek és tartósak lesznek, viszont azért, hogy ők maradjanak örökké az 1%-ék, a dolog sohase lesz a tulajdonod, hanem csak bérelheted. A 99%-nak nem lesz tulajdona... semmi. Mindent, tényleg mindent csak bérel majd.

Ez azt jelenti, hogy egy átdolgozott élet után nem hagysz az utódodra semmit; sőt ha időközben beteg leszel és ezért mondjuk megszűnik a pénzfolyam tőled az 1% felé, ott leszel minden nélkül, mehetsz majd az utcára.

És nemcsak dolgokkal van így, pl. a felhő erőltetése az adataid feletti hatalomról szól...

GABOR2 2022.10.18. 17:06:15

Mielőtt az emberek el fogadják "az új realitást" bele kell állítani a földbe a gazdaságot és nyomni egy reset-et. És hát ezzel a háborúval pont ezt teszik itt nálunk; ami van az az európai érdekek elárulása, az igazi háború itt az európaiak ellen megy.

Sok cég csődbe megy, de ha a háborúnak vége is lesz, ezután az olcsó orosz nyersanyagok helyett a sokkal drágább USA kell majd. Az orosz függés helyett lesz az USA függés. Mindemelett az olcsó nukreális energiát is beszüntetik itt. Vagyis az eleve sokkal drágább energiát kellett választania Európának, plusz még azt is megdrágították 11-szeresére.

Így az európait termékek sokkal drágábbak lesznek, és nem lesznek versenyképesek.

De mi lenne ha nem vennéd meg... csak olcsóbban bérelnéd...

GABOR2 2022.10.18. 17:09:22

Most hogy a pl. a forint ennyire legyengült ez egy remek lehetőség a külföldnek felvásárolni az ingatlanokat is. Most pl. dollárral tán 50%-kal olcsóbb venni itt dolgokat mint egy éve.

Ingatlanok, földek... fel lesznek vásárolva...

De persze ehhez kell tán több lépés.

Mia and Me 2022.10.19. 06:01:00

@GABOR2: mondjuk túl sok földet nem hagytak a magyar oligarchák ;), az uniós támogatás miatt rengeteget felvásároltak már. Kérdés hogy jó pénzért tovább adják e ha majd nem jár rá a fejpénz az uniótól.
Idén a szárazság is afelé hajtotta a dolgot hogy sokan feladták és ezeket a földeket az állam veszi kézbe amennyire olvastam...
Ha a saját kertben művelést megtiltják egy tollvonással akkor máris sváb hernyó evéses disztopiájában leszünk hiába van kertünk földünk.

Mia and Me 2022.10.19. 06:03:42

@GABOR2: engem az is idegesít kicsit hogy a békés magyar nemzet szlogen átváltott a vezérnél " katona nemzet" vagyunkra. Félek megint az ország egyik felét (ffiak) eladta kilóra csak még nem tudunk róla...

Deansdale 2022.10.19. 07:50:37

@Mia and Me: Miféle katonanemzet? Az utolsó egyértelmű hadi sikereink még Mátyás király alatt történtek.

De ha jól értem ezt csak az önkéntes katonai szolgálatot vállalók eskütételén mondta, ez tekinthető az alkalomhoz kötelező retorikai szófordulatnak.

Mia and Me 2022.10.19. 16:39:02

@Deansdale: Hát szófordulatnak kicsit erős. Vagy vicces.

icipicicsipa 2022.10.19. 16:58:30

@Mia and Me:

Úgy vélem, sokkalta közelebb van a realitásokhoz az a dolog, hogy itten arról van szó, hogy országokat és azoknak polgárait uszítsák egymás ellen illetve küldjék valami hazug retorika által egymás ellen háborúba.
Én azt mondom - illetve számomra ez van és kész - hogy a király meztelen ez egy ügyben is.
Nyomják a nemzetek állampolgárait egymás ellen hazugság által.

Én meg ezzel úgy vagyok személyesen, hogy: börtön vagy lőjenek agyon, de nekem egyik mocskos hazug sem fogja azt mondani, senki emberfia nem mondhatja nekem azt, hogy én bármilyen fegyveres konfliktusba menjek a mocskos gyilkosok játéka szerint valami katonásos baromságba.

Mondhat nekem bárki bármit: én senki kedvéért már nem játszom a hazugságaikat ebben a történetben, inkább a halál.

Ha így alakulna a történet véletlen egyszer.
:)

icipicicsipa 2022.10.19. 17:18:30

Na, 11 órája csináltak is egy ilyen cuccost, most nézegetem:

WARNINGS! This is how WAR propaganda works
www.youtube.com/watch?v=11e0KVwd73k

vodkasprite 2022.10.19. 21:11:47

IMF Chief says Central Bank Digital Currency should be used alongside Social Credit System to control what people can and cannot buy:
expose-news.com/2022/10/19/imf-cbdc-social-credit-score/

icipicicsipa 2022.10.20. 04:22:53

Ja, szép találat.

Szociális kredit rendszer.
Meg AI, a Mesterséges Intelligencia mellé, amit rebesgetnek.

Na nézzük akkor.
Szociális kredit.
Kredit ma: a forint.
Szociális rendszer: a kormány hatalma törvények által.

Ami pedig ma fut aktuálisan az mondjuk ebben a mai szociális kreditrendszerben pontosztás például: népszámlálás.
Kötelező. Ha nem veszel részt benne, a bünti 200K annak, aki nem akar válaszolni.

Magyarán: ha jó állampolgár vagy és a rendszer szerint teszel, nem veszek el tőled kreditet.

De ti qrva okosak vagytok most is.
Meg nagyon láttok mindent.

És marhára szabadok vagyunk ma is, meg a jövőtől kell rettegni, amikor már régóta nap mint nap beszarsz attól, amiben élsz, mert egyrészt észre sem veszed, hogy beszopattak, másrészt meg qrva okos vagy, de a fától az erdőt nem látod.

Aztán most majd jön az, hogy én vagyok a hülye, és nem jól látok dolgokat.

Szociális kreditrendszer.
Menjél háborúba.
Ha nem mész: elveszem a kredited, ami a pénzed meg a szabadságod.

De a jövőtől félünk, amikor ez most is itt van.
De nyugodtan jöhet a handabanda, hogy: de nem.

icipicicsipa 2022.10.20. 04:29:48

Elnézést a kora reggeli kirohanásért és stílusét.

Frederick2 2022.10.20. 07:34:03

@Deansdale:

"Miért döglött a modern orvostudomány?"

Én inkább a "haldokló" szót használnám.

Most függetlenül a videótól...

Én eleve azt látom, hogy a MODERN TÁRSADALOM, mint olyan, haldoklik és döglödik. Igazából felesleges kiemelni, hogy miért haldoklik a MODERN ORVOSTUDOMÁNY meg a MODERN EGÉSZSÉGÜGY. Mivel a MODERN TÁRSADALOM minden területe, vagyis egészes haldoklik. Igazából itt az a kérdés: mikor jut el a végső stádiumáig? Vagyis: mikor omlik össze?

Az sem segít majd a MODERN TÁRSADALOM betegségén, ha bevezetik majd a nyugati civilizációban a kínai totalitarizmus modelljét. Azért nem, mert állítólag már a kínai totalitarizmus, a kínai rendszer is haldoklik. Igazából a MODERN TÁRSADALMON a totalitarizmus sem segít. Legfeljebb elnyújthatja a haldoklását.

Frederick2 2022.10.20. 07:37:46

@Deansdale: Megoldás?

Kettőt látok magam előtt, vagy-vagy alapon:

1, Erőszakos harcban visszafoglaljuk a nyugati civilizációt a neoliberális/neomarxista szarháziaktól.

2, Kialakítani menedékként funkcionáló kisközösségeket, amik fennmaradnak, amikor összeomlik a civilizáció.

Valamelyiket választani kell a kettő közül. Mivel a baloldal egyre eredményesebb úton halad affelé, hogy bedöntse a NYUGATI CIVILIZÁCIÓt, az un. MODERN TÁRSADALMAT.

Deansdale 2022.10.20. 08:04:55

@icipicicsipa: Nagyon erősen érvelsz amellett, hogy mivel most egy kicsit rossz a helyzet, ne is foglalkozzunk azzal hogy a nemzetközi politikai vezetés szándékosan tovább akar rontani rajta. Ennek semmi értelme.

Deansdale 2022.10.20. 08:07:34

@Frederick2: Szerintem mindkét vasat a tűzben kell tartani, aztán a megfelelő pillanatban kiderül melyiket kell használni.

Frederick2 2022.10.20. 08:11:25

@vodkasprite: Mivel megszólítottál...

"A párbeszédet akadályozzátok"

Már a rendszerváltás óta megy ez a párbeszéd több fórumon is. A gond csak az, hogy a párbeszéden kívül pár kis közösséget sikerült felmutatni, semmi mást.

"előremutató megoldás szóba se jöhet nálatok"

Eddig egyetlen megoldást sikerült DEANSDALE-nek felmutatni. Nem neked, nem nektek, nem nekem, nem nekünk, egyedül DEANSDALE-nek. Leköltözni vidékre, és ott kiépíteni egy vidéki önfenntartó családi lakást. Azóta sem követjük a példáját. Persze, bele lehet kötni. Mondjuk úgy, hogy egy vidéki önfenntartó családi lakás még nem eredményez valódi kis közösséget. Egy Kassai Lajos-féle kis közösség azért még mindig több. De annyit elismerek, hogy Dean legalább ennyi gyakorlatot igyekezett felmutatni. Ezen kívül viszont minden más olyan párbeszéd, ami nem eredményez semmi gyakorlati megvalósítást. Beszélgetni a kocsmában is lehet, nem nagy kunszt!

"foggal körömmel ragaszkodtok a rendszerhez"

Bocs, de attól, hogy nem nyalom ki a segged, az nem jelenti azt, hogy ragaszkodom a rendszerhez! Keresem az alternatívákat! Látatlanban nyugodtan leszólhatsz embereket, akiket nem ismersz közelről, ez is a feszültség levezetésének egy formája.

"Rosszul lennétek attól, ha leírnám, hogy milyen szinten sikerült az elmúlt egy évben függetlenednem."

Te most hülye vagy? :D Soha nem beszéltem a távmunka ellen! Sőt, mindig elismertem azt, hogy Vodkásspryte, Gábor és VT135 jobban járt azokhoz az emberekhez képest, akik napi szinten 8 órában húzzák az igát (vagyis magam is beleértve mindenki más a blogon).

Megjegyzem: a távmunka egy nagyon jó életstratégia a hagyományos munkaerőpiaci életmód mellett. Ha van valami pozitívuma a COVID-nak, akkor az, hogy az értelmiség körében elterjedt a távmunkás alternatíva. De ebből megint nem lesz élő közösség. Ez csupán egyéni életstratégia az értelmiségnek - ami jó hogy van!

"Nyilván azért trollkodtok, mert a saját életetekre kevés befolyásotok van, így valahol le kell vezetni az energiát, ha más területen nem tudtok előrelépni."

Én meg úgy érzem, hogy te vagy feszült attól, hogy a távmunkán kívül semmi más eredményt nem voltál képes felmutatni az életben, és ezért a fórumokon való észosztást választod egyfajta feszültség levezetésnek. Amúgy én nem kívánok belemenni ebbe a szánalmas fakardozásba, aminek az a lényege: "én különb vagyok, mint te". Ez gimnázium szint. Szerintem ugyanabban a cipőben vagyunk itt mindnyájan. A jelenlegi rendszer áldozatai vagyunk. És mint a rendszer áldozata egymást püföljük, ahelyett, hogy nekimennénk a rendszernek. Ahelyett, hogy kiépítenénk egy élő kis közösséges - nem a virtualitásban, hanem a realitásban.

+ Azért az, hogy sok esetben Szaniszló és Postás Imre módján lejáratjátok a rendszerkritikát, inkább az új totalitarizmus híveinek a malmára hajtjátok a vizet. De semmi gond, ne vegyétek észre...

Frederick2 2022.10.20. 08:16:28

Az icipicicsipáról meg annyit, hogy rajta már jó ideje látszik, hogy súlyos mentális problémákkal küzd. Igazából, amikor párbeszédet folytattok vele, érdemes lenne ezt is figyelembe venni. Oké, hülyeségeket mond, de erősen érződik, hogy ennek pszichológiai, lélektani okai vannak.

Az megvan. hogy már nem tudni, hányadik alkalommal kér elnézést, bocsánatot a viselkedéséért? Apró jelek...

Deansdale 2022.10.20. 08:31:11

@Frederick2: Azért próbálok neki érdemben válaszolgatni, mert szerintem nem annyira súlyosak a problémák, kis józansággal még menthető. Mondjuk néha eszembe jut, nem-e véletlenül egy MI-vel vitatkozok :)

Deansdale 2022.10.20. 08:38:48

@Frederick2: "Ahelyett, hogy kiépítenénk egy élő kis közösséges - nem a virtualitásban, hanem a realitásban."

Én már abban is léptem előre párat, csak nem tudósítok rendszeresen, mert olyan léptékű eredmény még nincs, ami miatt érdemes lenne. Az a gond, hogy bár kurvajól néz ki amikor a neten tízezrek szervezkednek és frankó IRL találkozókat is tartanak,
www.youtube.com/watch?v=GizQnjnS8bY
de ez sajnos egyáltalán nem jelenti azt, hogy te vagy én a saját környezetünkben megtaláljuk a megfelelő embereket egy közösség felépítéséhez. Ha nem vagy hajlandó mindent feladva egy már létező közösségbe beleköltözni valahová, akkor csak az a választásod marad hogy helyben keresgélsz hasonló mentalitású embereket, és ez nem egyszerű. Nem szeretem, mikor egyesek varázsszóként sütögetik el hogy "közösség", mintha azt csak akarni kellene és paff, máris ott van. Közösséget építeni a mai világban legalább olyan kemény munka mint önfenntartó életmódot.

Frederick2 2022.10.20. 08:52:39

@Deansdale: Félreértések elkerülése véget: nem akarom újrakezdeni az eddigi vitákat.

De ha vodkázós és sprájtozós kolléga (hogy lehet ezt a két italt keverni?) kihív fakardozásra, akkor abból fakardozás lesz! :D Na jó, nem lesz! :)

Amúgy tök jó, hogy Dean és VT135 vidéken kiépít magának egy önfenntartó család házat!

Amúgy tök jó, hogy Vodkássprite, Gábor és VT135 távmunka által nagyobb szabadságot és autonómiát biztosít az életében!

Én nem rontom el az emberek örömét! Sőt, ha már itt tartunk, akkor Vodkássprite, Gábor és VT135 távmunkás sikerei inkább inspiráltak engem is, hogy megpróbáljak elmenni ebbe az irányba. Ennyit az irigységről...

Apropó, ha már távmunka. Nem is tudtam, hogy létezik ilyen szervezet.
tavmunka.org/wp/

vodkasprite 2022.10.20. 11:26:11

@Frederick2: Kis adalék a távmunkához, hátha meghozza a kedveteket ahhoz, hogy megerőltessétek magatok, és valóban tegyetek azért, hogy összejöjjön:
- nekem munkábajárással napi 2x45 perc ment el a koszos BKV-n, ami most felszabadult
- amerikaiakkal dolgozok, de magyar időzóna szerinti 9-5-ig, magyarán alig tudnak felügyelni
- kifogtam egy olyan céget, ahol alig kell dolgozni (multi), magyar cégek pár hónap után csődbe mentek volna ezzel a tempóval
- munkaidőben oda megyek, azt intézek, amit akarok. Ha valaki keres, akkor mobilról visszaírok neki, hogy rajta vagyok az ügyön, eddig még egyszer sem buktam le, hogy nem a gép előtt szorgosan dolgozok
- az angolom elmegy, általában előre felkészülök a meetingekre, így szép folyamatosan el tudok mondani 10 összetett mondatot, ami amúgy nem menne
- fizetés 3x-os
- hátrány: két hetes átlagban dolgozok 3 órát este 5-8 között is, hogy együtt tudjam tolni az amcsikkal, de hát ezt meg beírom túlóraként :D

szóval megéri befektetni azt a 100-200 óra angol tanulást, nem kérdés, hogy utána megtérül

KalmanBlog 2022.10.20. 19:15:20

@vodkasprite: Gratulálok a váltásodhoz! Van egy ismerősöm aki amerikaiaknak dolgozik eléggé közvetlenül, a rossz az benne hogy lényegében amerikai rendszer szerint kapja a szabiját is, ami nagyon kevés. Szerintem itthon ezt hivatalosan nem is lehet, de alvállalkozóként lényegében rá van kényszerítve. Mondjuk tippre ha keménykedne biztos elengednék pihenni, de ő nem keménykedik. Én tuti nem dolgoznék annyit a helyében, nekem kellenek teljesen szabad napok is.

Szóval harcold ki a valódi szabadnapokat is mindenképpen, legalább amennyi jár!

vodkasprite 2022.10.20. 21:38:31

@KalmanBlog: alvállalkozóként dolgozok én is, nem szólnak bele a szabiba. Annyit megyek, amennyit akarok, leszarják, csak persze napidíj alapú az elszámolás, szóval annyival kevesebb akkor a zsé

vodkasprite 2022.10.20. 21:44:45

Amúgy ha lehet, nem veszek ki szabit. Legutóbb is úgy voltam Balatonon pár napot, hogy ki se vettem szabinak, úgyis összvissz egy meetingen kell résztvenni naponta. Strandról beléptem a meetingbe, felkészültem azzal a 10 mondattal, amiből úgy tűnik, mintha csináltam valamit. Haverom azt mondta, hogy látványinformatikus vagyok. Valami ilyesmi. Néha azért dolgozok is, szinte örülök, ha van értelmes feladat.

Madarász Henrik 2022.10.21. 04:38:12

@GABOR2: Ez mondjuk érdekes kérdés, hogy mennyi idő alatt lerabolni egy kontinens évszázadok alatt felhalmozott megtakarításait. Annak idején a Rákosi társulatnak Magyarországon elég volt rá 8 év. Elkoboztak minden értékesebb dolgot az emberektől és a jövedelmeiket brutálisan lecsökkentették a 1944 előtti korszakhoz képest ( pedig a többség akkor sem élt olyan nagy jólétben ).

Deansdale 2022.10.21. 21:39:05

@Frederick2: Puzsér eddig csak gátlástalan helyezkedő volt, de ezzel beszállt a humanoid féregnyúlványok táborába.

Mia and Me 2022.10.22. 00:11:10

@vodkasprite: azért a magyar cégeknél nem pont így néz ki a távmunka, hanem úgy hogy lényegében dolgozhatsz többet mert úgyse kell utaznod. Nekem nem volt ennyire heppy az össz véleményem, főnöktől függ mennyire lehet meghúzni a határokat ( hogy nem az egész napon állsz rendelkezésre attól hogy nálad a gép, hanem csak munkaidőben)

Frederick2 2022.10.22. 06:54:41

@vodkasprite: Ez most három komment lesz.

Egyrészt köszönjük, hogy megosztottad velünk ezeket a tapasztalataidat is a távmunkáról. (Oké, vicces, hogy a többiek nevében köszönöm :D - de én tényleg köszönöm, hogy itt bátorítod a népet, térjenek át távmunkára!) Ha ennyi tapasztalatod, és ezáltal mondanivalód van a témáról, simán írhatnál róla cikket is. Férfihangra. Esetleg blogra. Akár Dean blogjára vendégszerzőként - ha megengedi. Eleve beleillik Dean abbéli sorozatába, ahol tanácsokat ad az önfenntartó és önálló életre.

Frederick2 2022.10.22. 07:10:03

@vodkasprite: @Mia and Me: A munkahelyemen, egy megyei könyvtárban össznépi értekezleten a háttérmunkát végző kollégáknak felajánlották, hogy kb. hat hónapig dolgozhatnak home office-ban. Csak néha kellene bejönni a melóhelyre, akkor is csak néhány órára. Valójában otthonról dolgozhatnának. Kapnának a munkához jó minőségű laptopokat is.

Az idősebb kollégák el kezdtek sipítozni, hogy ha ők otthonról melóznak, akkor megemelkedik a rezsiköltség. Ezt a hülyeséget aztán átvették a korombeli kollégák is, és ők is együtt bólogattak az idősebb sipítozókkal. Egy-két ember elfogadta a távmunkát, de a többség nemet mondott rá. Csak hogy meg ne emelkedjen otthon a rezsiköltség... :P

Szegény rendszergazda megpróbált szembe menni az árral. Tanácsolni, hogy nyugodtan fogadják el a home office-t. Jó opció az energiaváltás időszakában. A felesége 2 éve home office-ban dolgozik egy cégnél, és eddig a 2 év alatt 5 napot ment be a munkahelyére. A sok ökörpásztor (érdekes módon mind nő) lehurrogta, hisztériával belefojtotta a szót.

Visszautasítják a home office-t! Ennyi hülyét!

(Sajnálatosan csak a belső munkákat végző adminisztratív és ügyintéző kollégáknak ajánlották fel, hogy végig távmunkába dolgozhatnak. Nekünk, olvasószolgálati könyvtárosoknak csak azt engedélyezték, hogy hetente 1-2 napot távmunkába is dolgozhatunk.)

Frederick2 2022.10.22. 07:13:55

@vodkasprite: @Mia and Me: @Deansdale: @KalmanBlog:

Eközben az IT szektorban:
piacesprofit.hu/cikkek/tarsadalom/az-elszallo-energiaarak-ellenere-is-ragaszkodnak-a-home-office-hoz-a-munkavallalok.html

"A kutatásban résztvevők több mint 80 százaléka nyilatkozott úgy, hogy kizáró ok egy munkahelyváltás esetén, ha nincs lehetőség home office-ban dolgozni. Pulay Gellért, az Országos IT Megmérettetés ötletgazdája rávilágított, hogy rendkívül beszedés, hogy mindössze egy százalék mondta azt, hogy egyáltalán nem számít számára az otthoni munkavégzés."

"Erre utal az is, hogy a kitöltők közel fele azt tartja ideálisnak, ha a munkavállaló szabadon eldöntheti, mennyit dolgozik otthonról és mennyit az irodából. Kevésbé népszerű az a céges irányelv, amikor szabályzatban rögzítik, hogy két vagy három napot legalább bent kell lenni a munkahelyen."

"Rengeteget elárul az is, hogy munkahelyváltásnál már a home office lehetősége a legfontosabb szempont az informatikusok számára - a bért, juttatásokat éppen hogy megelőzve."

Magyarán: van egy hatalmas informatikus réteg Magyarországon, amely ragaszkodik a saját autonómiájához. EZ IGEN! Eddig is tiszteltem az informatikus értelmiséget, de ezek után még inkább megemelem elöttük a kalapom.

Frederick2 2022.10.22. 07:24:06

@vodkasprite: Ez inkább négy komment lesz, nem három. :D

Már megvan azoknak a cégeknek a listája, akiket felkeresek majd a közeljövőben.

Az első cég, akit megkerestem, azt írta, hogy nem tud most munkát adni, de elteszi az önéletrajzomat. Ami persze jelentheti azt is, hogy ment a Lomtárba. Fene sem tudja!

Mint írtam egyszer, nálam mindenképpen megelőzi az informálódás a váltást. Például: nemrég tanulmányoztam egy geek területen tevékenykedő céget. Kellően lazának tűnt, emellett voltak/vannak nagyon jó projektjei. Szomorúan az informálódás során kiderült, hogy az adott cég fokozatosan áttért a woke ideológiára. Mind a vezető, mind az alkalmazottak woke arcok. Ilyen körbe meg nem akarok bekerülni. Sztornó!

Avagy ja, abban egyetértek @Mia and Me: polgártársnővel, hogy nem mindegy, hova megy az ember távmunkára. Gecikhez nem érdemes.

Most nem tudom, hogy te tanácsoltad, vagy valaki más, még valamikor a nyáron, hogy mondjak fel a munkahelyemen azonnal, és úsgyi távmunkázni! Azért a biztosat nem hagyom el a bizonytalanért. Nem kívánok 2 szék közül a pad alá esni. Nem ugrok fejest a munkanélküliségbe. Amint van egy jó ajánlat egy cégtől, akkor megteszem a szükséges lépéseket.

Frederick2 2022.10.22. 07:27:05

"Jó opció az energiaváltás időszakában."

JAV.

Jó opció az energiaválság időszakában.

Mia and Me 2022.10.22. 14:26:11

@Frederick2: mindenki maga tudja mi jobb neki. Home office-t azt hiszem amúgy is egyénenként kötnek (legalábbis eddig mindenhol úgy voltz hogy nem egységes szabályozás, hanem az adott munkavállalóval kötöttek egy külön munkaszerződésmódosítást).

Legjobb szerintem a 3-2-es beosztás, amikor úgy vagy otthon egy hétig, hogy a hét közepén van a váltás (igy minden héten vagy bent is meg vagy otthon is) - Nekem ez tetszett legjobban, de lehet azért mert nő létemre szociálisan :) nekem szükségem van/volt arra hohgy heti szinten élőben is megbeszéljek egy-egy ügyet a közvetlen kollegáimmal, lehet ffiak jobban elvannak akár full távmunkában is a kis gépjük mögött.

Szerintem igyekezz ha váltani akarsz mert most elég nagy szívás jön a munkaerőpiacon is, azaz sok vállalkozás meg étterem megint tönkremegy, aztán mennek a népek mindenfelé szerencsét próbálni, tehát elkezdik majd lefele nyomni a béreket. (Viktor királyunk már be is lengette, hogy fogunk itt még ölni képletesen a munkahelyekért is). Sajnos nagyon jól tudja a menetet (főleg hogy maximálisan elő is segíti).

Mia and Me 2022.10.22. 14:27:45

@Frederick2: mihez értesz?

írj többféle önéletrajzot és 5 naponta szórd szét a neten :).

Nyilvbán ésszel, tehát adott cégek honlapján karrierr oldalra fel.

KalmanBlog 2022.10.24. 14:31:07

@Frederick2: A cím a legviccesebb:

> Az elszálló energiaárak ellenére is ragaszkodnak a home office-hoz a munkavállalók

Ezt a hülyeséget valaki kitalálta, hogy spórolni lehet ha nem vagyunk otthon, hanem a "cégben" használjuk az infrastruktúrát. Na most a fűtést értelmetlen fél napra kikapcsolni, mert estére fázunk esetleg, de ha utána visszafűtünk akkor nem spóroltunk szinte semmit. Pláne ha van hőszigetelés, ha meg nincs akkor tényleg rohadt hideg lesz estére.

Egy laptop fogyasztása meg talán a buszjegyet adná ki, marhára számít egy informatikusnak.

Még lehet a WC öblítésen is spórolni meg a kézmosáson. LOL

Szóval valami hülye egyszer kitalálta, hogy ezen spórolni lehet, és azóta egy ilyen alap lett, amit elfelejtettek végiggondolni.

A home office nagy jóság, rengeteg időt lehet spórolni vele, és aki nem extra szociális annak az is jó, hogy nem kell annyit dumálni. Szerintem a munka is jobban halad, de ebben nem vagyok biztos, mert van amiben meg a szoros kommunikáció a jó.

valis47 2022.10.24. 18:41:46

@KalmanBlog: Én "home office"-ban vagyok már 10+ éve, nem csak a covidhiszti óta. Korábban meg dolgoztam céges irodában is jó ideig, akkor mondjuk fiatalabb voltam, de extra szociális akkor sem. De annyi pozitívuma volt, hogy nem váltam remetévé teljesen.
Így könnyű teljesen elszigetelődni, ha egyedül él úgyis az ember, és társaság nincs. Annak idején ott volt a céges csapat (elég családias cég volt), eljártunk ide-oda. Ráadásul így középkorúan már kiesik sok korábbi szocializációs hely, ugye nem jár bizonyos kor után az ember szórakozóhelyekre, nem is igényli.
A munka home office-ban sem halad jobban, ahhoz kell önfegyelem, házimunkával, szöszmötöléssel és persze netezéssel rengeteg időt el lehet b.szni, és máris lehet kuncsorogni határidő hosszabbításért.

icipicicsipa 2022.10.25. 20:54:54

Németországban négyezer eurós bírságot kapott egy sofőr, mert Z szimbólum volt autója szélvédőjén

A hamburgi bíróság négyezer eurós pénzbírságot szabott ki egy 62 éves sofőrre, aki Z jelet ragasztott autója szélvédőjére – írja az Unian ukrán hírügynökség.

A bíróság szóvivője szerint a sofőrt háborús bűncselekmény elkövetésével vádolják. A vádlott nem tagadja, hogy autójára egy fehér A4-es lapot rögzített kék Z betűvel.

A bíróság álláspontja szerint ez az ukrajnai háború jóváhagyása, egyben az Oroszországgal való szolidaritás megnyilvánulása

– áll a bíróság ítéletében.

index.hu/kulfold/2022/10/25/haboru-oroszorszag-ukrajna-orosz-ukran-konfliktus-volodimir-zelenszkij-vlagyimir-putyin-kijev-moszkva-percrol-percre-kedd/#p5273970

"a sofőrt háborús bűncselekmény elkövetésével vádolják
autójára egy fehér A4-es lapot rögzített kék Z betűvel."

Fehér A4-es lapon egy kék Z betű.

És üldözik.
Aki szerint ez itt normális meg demokrácia meg ilyenek, annak egészségére.

De persze én amúgy baromira nem vagyok normális, tehát biztosan én képzelem ezt valami őrület szintjének már, meg olyannak, amit nem tudok hova tenni.

Egy A4-es papíron.
Egy kék Z-betű.
4000 euro.
1,6 millió forint
Kb.
Hát oké.
:)

Deansdale 2022.10.28. 08:27:11

A Shell történetének második legnagyobb nyereségét produkálta, ezért újabb 4 milliárd dollár értékben vásárol vissza a saját részvényeiből és 15%-al emeli a részvényesek osztalékát:
www.bloomberg.com/news/articles/2022-10-27/shell-to-raise-dividend-after-posting-second-highest-profit
De amúgy energiaválság van, vágod, muszáj sokszorosára emelni a lakossági gázárat, különben ki tudja mi történne...

KalmanBlog 2022.10.28. 12:35:24

Ha értitek mit akarok mindani ezzel:
"Évtizedek óta fejjel lefelé lóg egy világhírű festmény"
index.hu/kultur/2022/10/28/piet-mondrian-festmeny-nemetorszag-dusseldorf-muzeum/
Hahaha

Deansdale 2022.10.28. 13:04:21

@KalmanBlog: Valódi festők képeivel is gyakran megesik az ilyesmi :D

icipicicsipa 2022.10.29. 05:08:12

@valis47:

Olvasom a cikkben a alacsony vízállás miatti szállítási nehézséget, esetenkénti konkrét megállását.
Na most akkor mi van azzal, hogy vannak a brutális teherszállító repülőgépek is?

Azt nem fogja meg az alacsony vízállás.
Meg lehet oldani?
Meg.

Én így látom.
Jaj-jaj, nincs víz, nem tudunk szállítani ezt meg azt.
Hát van más.
Persze lehet, hogy drágább, de gondolom jobb az, ha van drágábban, mint, hogy nincs semennyiért sem....

De ez csak az én sajátos meglátásom a dologról..
:)

Deansdale 2022.10.29. 09:04:46

@valis47: Ezért ismételgetem az élelemtermeléses témákat, de úgy érzem még a saját olvasóim nagy része is bolondnak néz :) Szerintem jelen helyzetben a "ha nem tudod megvalósítani a 100% önellátást akkor ne is csinálj semmit" a lehető legrosszabb tanács. Ha a boltokban tizedannyi cucc lesz tízszeres áron, akkor az egyszeri ember éhenhalni nem fog, de a világ legnagyobb kincse lesz otthon 3 tyúk.

Frederick2 2022.10.30. 06:48:17

@KalmanBlog: Nem tagadom, hogy amikor a home office-ról írok, akkor önmagamból indulok is. A saját vágyaimból meg a más tapasztalataiból. Részben persze a saját tapasztalataimból is, mert kis ideig én is dolgoztam távmunkában.

Nekem az a gondom, hogy a jelenlegi munkahelyem rengeteg energiát és időt elvesz tőlem. A magánéletemre rendkívül kevés időt fordítok, a munkámra rendkívül sok időt.

Emellett ott van az is, hogy jelenlegi munkahelyem nem működik valódi közösségként. Egymást maró emberek halmaza, kisebb klikkel lazán összefüggő hálózata - DE NEM VALÓDI MUNKAKÖZÖSSÉG. Rengeteg kiégett, frusztrált, napi szinten idegeskedő kollégával vagyok kénytelen együtt dolgozni. Nem jó!

Nekem a home office, a távmunka egy lehetőség, egy alternatíva. Szeretnék is élni vele.

Frederick2 2022.11.06. 09:43:28

@Deansdale: Tudom, hogy ez se mostanában volt (kb. hat hónappal ezelőtt). De azért még így is csak ámultam és bámultam.

www.youtube.com/watch?v=3eHpa9GSwVU

A tűntetők egy része Zelenszkijért rajong. A tüntetők másik része Putyinért rajong.

Hogyan lehet egyáltalán állást foglalni akármelyik szereplő mellett? Nekem valahogy nem megy. Egyikért sem vagyok képes rajongani. Igazából egyik sem alternatíva.

Ennyi hülye magyart!

Az meg, hogy a kisebbségeikkel kutyaként bánó, magyarellenes ukránok Budapesten szerveztek már több alkalommal is tűntetést, szégyen.

Deansdale 2022.11.06. 11:18:49

@Frederick2: Érdekes, hogy a fontos dolgokért alig-alig megy valaki utcára, de a hülyeségekre mindig van vevő. Ha ez egy valódi háború, akkor a tüntetéssel mit érnek el? Lóf*szt. Ha ez egy kamu háború amit a háttérhatalom két csicskája vív egymással azért hogy energia- és élelmiszerválságot generáljanak, akkor mi értelme bármelyik oldal mellett vagy ellen tüntetni? Semmi.

És persze a filmes csoport is szándékosan hergeli a tömeget, hogy lehessen mutogatni ahogy a tömeg erőszakoskodik. Broáf.

Frederick2 2022.11.06. 17:56:21

@Deansdale:

"Érdekes, hogy a fontos dolgokért alig-alig megy valaki utcára"

Szuverén és autonóm Magyarország? Nemesebb célkitűzés, törekvés, eszme, mint Putyin vagy Zelenszkij céljai mellett való kiállás.

Az a gond, hogy az emberek többsége képtelen a racionális gondolkodásra. Az érzelmeik vezetik az értelem helyett. Félelmetesen buta az emberek többsége.

"És persze a filmes csoport is szándékosan hergeli a tömeget, hogy lehessen mutogatni ahogy a tömeg erőszakoskodik."

Igen, ritka undorító férgek voltak a HVG stábja! De ez nem meglepő.

valis47 2022.11.06. 19:00:21

@icipicicsipa: Nem alternatívája a vízi szállításnak a repülőgép. A repülő csak kis súlyú, nagy értékű áru szállítására alkalmas.
Nem fogsz gabonát szállítani repülőgéppel, sem szenet vagy vasércet.

vodkasprite 2022.11.06. 20:17:49

@Frederick2: "Ennyi hülye magyart!" Vagy fizetett tüntetők, vagy agymosott robotok (ez is egyfajta fizetett tüntető, mert sok pénzt öltek abba, hogy így átmossák az agyát, hogy ne a saját szarával foglalkozzon :))

Eleve vicc kategória, hogy valaki bármilyen külföldi ország mellett tüntet. Az ok valószínű, hogy nincs ereje a saját és környezete életét megváltoztatni.

icipicicsipa 2022.11.07. 17:21:08

@valis47:

" Nem alternatívája a vízi szállításnak a repülőgép. A repülő csak kis súlyú, nagy értékű áru szállítására alkalmas.
Nem fogsz gabonát szállítani repülőgéppel, sem szenet vagy vasércet. "

"Na most akkor mi van azzal, hogy vannak a brutális teherszállító repülőgépek is?

Azt nem fogja meg az alacsony vízállás.
Meg lehet oldani?
Meg."

"Megoldható"

Tehát ha gond van, vannak alternatív megoldások kiváltani az eredetit.

Itt van egy ilyen példa:
hu.wikipedia.org/wiki/C%E2%80%9317_Globemaster_III
Kapacitás 77 519 kg

De egyébként meg:
hu.wikipedia.org/wiki/Tehersz%C3%A1ll%C3%ADt%C3%B3_rep%C3%BCl%C5%91g%C3%A9p#Neh%C3%A9z_sz%C3%A1ll%C3%ADt%C3%B3g%C3%A9pek

Tehát meg tudom oldani.
Ami azt jelenti, hogy ha megdöglöm éhen, mert vízen nem tudom szállítani azt a qrva búzát, akkor kiadom érte a többszörösét is, csak ne dögöljek éhen.

És ezt meg tudom oldani.
Mert meg lehet.

És ennyit arról, hogy mondjuk miért fura dolog az, hogy nem tud menni az uszály/hajó, mikor ott van a levegőben történő szállítás lehetősége. de ha kell, akkor személyszállító helikopterrel 200-300 kilónként bezsákolva hordom oda, ahova és akkor is lesz mit ennem és nem döglöm éhen.

KalmanBlog 2022.11.07. 20:24:38

@icipicicsipa: Nagyságrendeket tévedsz. A légi szállítás, pláne helikopterrel iszonyatosan drága. És a drága alatt itt azt értsd, hogy többek között sok üzemanyagot fogyaszt, amiből szintén nincsen elég.

Fogalmam sincsen a pontos árakról, csak rákerestem: 15 perces repülés a Balaton felett 57000 Ft. Mondjuk ki lehet hozni 20.000-ből is ennyi repülési időt és a gép elbír 200 kg búzát. El kell szállítani többszáz kilométert, ami eltart két óráig. Az 8*20000, ami 160000 Ft. Majdnem egy ezres kilónként csak a szállítás. Lenne picsogás, ha hirtelen egy ezressel drágább lenne a kenyér, mert helikopterrel szállítják a búzát. És még csak párszáz kilométeres szállítással számoltam, nem Kelet-Ukrajnából Németországba.

A vizi szállításnak a tehervonat és a kamion volna az ésszerűbb alternatívája. Szerintem a vonat nem is sokkal drágább, inkább az a probléma, hogy ha valami már meg volt szervezve, akkor nagyon nehéz hirtelen más módon újraszervezni, és utolsó pillanatban csinálva persze hogy drága is.

Deansdale 2022.12.02. 08:25:30

Svájcban azon filóznak hogy betiltják az elektromos autók használatát idén télen az energiaválság miatt:
hotair.com/jazz-shaw/2022/12/01/swiss-look-to-ban-use-of-electric-cars-over-the-winter-to-save-energy-n514785

A Spiegel levette a hivatkozott eredeti cikket, de az archívumban még megtalálható:
web.archive.org/web/20221201190231/https://www.spiegel.de/auto/schweiz-erwaegt-fahrverbote-fuer-e-autos-a-0852896b-db48-44da-8fab-a2d0f6d03081/

Ettől függetlenül a méregzöld propaganda tovább dübörög, elektromos autót vegyél mert az a jó :)

KalmanBlog 2022.12.02. 14:28:09

@Deansdale: Én ezt úgy értelmezem, hogy csak átmenetileg, amikor válságba kerül az áramellátás. Tehát azért nem egész télre. Így se hangzik jól, de egy kicsit azért jobb.

Technikailag egyébként ésszerű volna az áramszolgáltatás szabályzását úgy megoldani, hogy az áramot felhasználó eszközök "okosak", és távoli parancsoknak engedelmeskedve akkor fogyasztanak amikor lehet. Illetve ennek egy alternatív változata, hogy az áram ára pillanatonként változik és a háztartási gépek ennek megfelelően állítják a fogyasztásukat. Ilyen módon a többség nem fogja a baromi drága árammal tölteni a kocsiját, de akinek meg annyira fontos, az mégis tud autózni.

Érdekes ellentmondás bennem, hogy a technika bevezetését ésszerűnek tartanám a mérnöki énem szerint, ugyanakkor minden porcikám tiltakozik ellene ha belegondolok a Klaus Schwab-os implikációiba.
süti beállítások módosítása