HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • GABOR2: @IrinaEmerencia: Ha azt hiszed nincs agyi chip: www.portfolio.hu/gazdasag/20240804/elon-muskek-ujabb-ember-agyaba-ultettek-implantatumot-702411 "Elon Muskék újabb ember agyába ültettek implantátum... (2024.09.07. 13:12) Fakul a nap
  • GABOR2: @IrinaEmerencia: Musk beáll egy politikai oldalra ezért védeni fogják és zöld utat adnak neki. Ha valaki kritizálni merné majd olyanokat is kaphat, hogy jó, színes fanzáziája van csak, de totál alap... (2024.09.07. 13:08) Fakul a nap
  • IrinaEmerencia: @GABOR2: olyan jó, szines fantáziád van, hogy regényírónak kéne menned. (2024.09.07. 09:44) Fakul a nap
  • GABOR2: Hatott a letartózatás... "Moderálni fogja a tartalmakat a Telegram, még a privát chatekben is" pcforum.hu/hirek/28188/telegram-moderacio-privat-chat-jelentes-jogsertes-eu (2024.09.06. 17:03) Fakul a nap
  • GABOR2: Ja bocs, a cikk: "Trump says he’d create a government efficiency commission led by Elon Musk" apnews.com/article/donald-trump-elon-musk-government-efficiency-commission-e831ed5dc2f6a56999e1a70bb0a... (2024.09.06. 16:32) Fakul a nap
  • Utolsó 20

Egy részlet a Trump-merényletről

2024.07.24. 11:20 Deansdale

A többséget nem érdekli a téma olyan mélységben, hogy videókat nézzenek vagy cikkeket olvassanak végig, ezért én most csak egy képet mutatnék az AP honlapjáról kölcsönözve:

trump_assassination_final.jpg

A piros karika és nyíl jelzi, hogy honnan lőtt a merénylő és merre, a kék karika pedig egy második emeleti ablak, ahonnan a rendőrség bámult kifelé. A kongresszusi meghallgatáson elhangzott, hogy látták az ablakból a gyanúsítottat, ezért "kimentek az épületből megkeresni". Szédítően realisztikus, hogy az ex-elnök biztonságával megbízott emberek senkit nem hagynak a kijelölt őrhelyen, inkább kimennek a placcra szédelegni, és később sem jut eszükbe visszamenni, amikor már tudják, hogy a tetőn van a veszély. A CNN videóján látszik, hogy a nézők megmutatják egy rendőrnek hol a merénylő, mire a rendőr... elsétál.

Akinek esetleg nem világos a helyzet, de érdekli, nézze meg a kongresszusi meghallgatásos linken a videót.

36 komment

Címkék: politika összeesküvés elmélet

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kulics 2024.07.24. 14:13:12

Amennyiben (jogosan) feltételezzük hogy előre megrendezett merénylet volt, a kérdéseim:

1. hogy vették rá a srácot a merényletre, amiről normális ember tudhatta hogy megölik utána?

2. Minden jelenlevő biztonsági személy és rendőr beavatott kellett legyen, hisz az említett példában elfordult a rendőr akit figyelmeztettek a támadóra.

3. Nem kockázatos ilyen sok embert beavatni egy elnök elleni merényletbe, hisz ez mégis csak elég nagy dobás.

4. Hogyan tudták kivitelezni, hogy "csak" könnyen sérüljön, de ne haljon meg Trump? Mesterlövész sem tudná garantálni hogy a lövés utáni pillanatban milyen mozdulatot tesz az elnök.

5. A cél Trump meggyilkolása, vagy mártírnak beállítása - tehát választási esélynövelés volt?

6. Nem túlságosan átlátszó az olyan merénylet kisérlet ahol egy hétköznapi ember (Deansdale) is ennyire nyilvánvalóan összesküvésnek tudja látni?

Ez a sztori számomra amatőr hibától hemzseg, ezért nehezen tudom elfogadni, hogy nem csak sima balfaszság volt.

Deansdale 2024.07.24. 16:01:48

@Kulics:

Nem egyszerű érdemben válaszolni amíg több konteó is napirenden van és összekeverednek - én most aszerint válaszolok, hogy fentről jött az utasítás a merényletre és a titkosszolgálat be volt szervezve.

1. A hárombetűs ügynökségeknek külön részlegei vannak amik balekok beszervezésével és radikalizálásával foglalkoznak, hogy az MK-Ultra jellegű dolgokat ne is említsük.

2. Nem kellett mindenkinek mindenről tudnia, elég lehetett pár "hibás" utasítás a vezetők részéről, pl. hogy a szóban forgó háztető már nem képezi a műveleti zóna részét. Emellett amikor emberek rádión utasítást kértek, simán lehetett nekik "hibás" utasításokat adni, pl. a mesterlövésznek, hog nem lőhet a merénylőre.

3. Szerintem eleve csak vérbalos embereket avattak be, 2-3 döntéshozót, akiknél gondolom még az is megvan, hogy mivel zsarolják őket ha kotyogni akarnának.

4/5. A merénylet valódi volt, ki akarták nyírni, és a másodperc tört részén múlt, hogy nem sikerült. Az egy másik konteó, hogy Trump be volt szervezve, szerintem az nem valószínű.

6. Meddő dolog azon agyalni, hogy mi mennyire átlátszó, egyszerűen a tényekkel kell foglalkozni. Duplán igaz ez mivel a birkatömegeknek teljesen mindegy hogy mi mennyire átlátszó, úgyis a mainstream narratívát hiszik el, szóval a háttérhatalom megtehet bármit amíg a médiát uralják.

Jogos úgy gondolni, hogy sima balfaszság is lehetett, mert tényleg lehetett :) Csak van egy határ, amin túl már annyira sok a balfaszság, hogy az válik gyanússá. Lehet, hogy a srác magától találta ki az egészet, de ha a titkosszolgálat nem volt beszervezve akkor olyan drasztikus hibákat követtek el, amiért minimum egy tucat embert ki kell rúgni, egy másik féltucatot meg börtönbe küldeni. Nálam azon bukik a balfaszság-teória, hogy a kormányzati mesterlövészek perceken át bámulták ahogy a merénylő célozgat a puskával, ami nyilvánvalóan messze túlmutat a "hiba" fogalmán egy testőri feladat közben. Bármely normális esetben amint a mesterlövészek meglátják nála a puskát azonnal lelőtték volna.

Kulics 2024.07.24. 16:32:15

@Deansdale: ez igaz, még egy sima rendőr is lelő egy melegvizes lábos miatt egy átlagpolgárt.

valis47 2024.07.24. 21:05:14

@Deansdale: Erre azt hozták fel, hogy biztos azt hitték, hogy helyi rendőr. Ami azért elég valószínűtlennek hangzik. De állítólag semmilyen közvetlen kommunikáció nem volt a Secret Service és a helyi rendőrök között.

Bayaz 2024.07.24. 21:12:00

@Kulics: @Deansdale: Én általában nem hiszek az összeesküvés-elméleteknek, de úgy érzem ennél a merényletnél lehet valóságalapjuk.
Az hogy 'nyilvánvaló volt a titkosszolgálat alkalmatlansága' nem mentség, hiszem a titkosszolgálat elnöke - aki nem mellesleg Jill Biden barátnője - simán beáldozhatta a karrierjét (úgyis kap valami jól fizető állást máshol) azért hogy Trumpot eltegye láb alól. Az ő poziciójában nem is biztos hogy sok embert kellett beavatni és az a pár aki tudja nem fogja felfedni, nem csak azért mert fél a bosszútól hanem mert akkor őket felelősségre kell vonni azért hogy tudtak egy elnökjelölt elleni merényletkisérletről és nem tettek semmit ellene.

" Csak van egy határ, amin túl már annyira sok a balfaszság, hogy az válik gyanússá. Lehet, hogy a srác magától találta ki az egészet, de ha a titkosszolgálat nem volt beszervezve akkor olyan drasztikus hibákat követtek el, amiért minimum egy tucat embert ki kell rúgni, egy másik féltucatot meg börtönbe küldeni."
Hacsaknem ezek a hibák szándékosak voltak.
Könnyebb elképzelni hogy egy vérbalos titkosszolga passzivan asszisztál egy merénylethez (figyelmen kivül hagyja a figyelmeztetéseket abban a reményben mint hogy valaki kinyirja a gyűlölt Trumpot), minthogy aktivan résztvegyen benne.
Jó lenne tudni, kik voltak ott a helyszinen akik figyelmen kivül hagyták a figyelmeztetéseket és milyen a politikai hovatartozásuk...

Deansdale 2024.07.24. 21:17:55

@Bayaz: "Könnyebb elképzelni hogy egy vérbalos titkosszolga passzivan asszisztál egy merénylethez" + "őket felelősségre kell vonni azért hogy tudtak egy elnökjelölt elleni merényletkisérletről"

Igen, ez jó recept, biztos találnak pár embert aki azzal asszisztál hogy nem csinál semmit, ugyanakkor árulkodni nem fog, mert azzal ő is börtönbe menne. A legtöbb konteóhoz nem kell annyi ember és akkora szervezés, mint az átlagember hiszi.

Kexes 2024.07.24. 21:40:24

@Bayaz:

Én még azt is elhiszem, hogy a kiscsávó vaktölténnyel puffogott, Trumpli odakapott a füléhez és szétcsapott ott preparált művérzsákot és kész.
:D

A kiscsávó meg beszervezett vagy áldozat, simán lehet ez is meg az is.

Trump színész volt, az gondolom megvan ez mindenkinek.
Illetve nem volt, hanem azt gondolom, ma is az, ha akkor eljátszott valamit, eljátszik ma is, ha kell.....

De persze ez az én beteg verzióm.

Viszont.
A világ ma már ilyen beteg, hogy tök simán benne lehet bármi, még ez is.
Tök simán benne lehet - illetve van - bármekkora manipuláció és hazugság.

Szerintem semmi kétségünk ne legyen:
Úgy játszanak velünk, mint macska az egérrel.

Amikor rendőrök lőnek szitává valakit - USA - és fedezik egymást azért a hatalomért és állásért, amit rendőrként betöltenek, vajon mennyire lehet vonzó a világhatalom közelében maradni és lenni és azért bármit megtenni?

Hangsúlyozom.
Ez az én sztorizós agyam és kész.

És az én világom.

De bármit, a totálisan mindent el tudom képzelni az emberekről már, ezen a szinteken meg főleg.

Madarász Henrik 2024.07.24. 21:49:16

@Kexes: Trump nem volt színész, a Reszkessetek betörők filmben van néhány másodperces szerepe, mert az ő szállodájában forgatták a filmet.

Kexes 2024.07.24. 21:57:02

Egyébként meg azt gondolom, hogy lexarhatjuk.

És megmondom miért:
Mert ezek egyike - legyen bármelyik is, bárhonnan, bárhol - nem a jót akarja és nem a korrektséget.

Hanem összekacsintva tudják jól, hogy a lényeg az, hogy dagadjon a bankszámla meg kifele mutassanak valami cirkuszt.
Bármelyiket, amire van igény illetve amit be lehet tölteni, mert aktuális.

Ezen embercsoportok és vezetők közül egyik sem akarja a jót, azt gondolom és egyik sem őszintén van ott és egyik sem azért, mert elhivatott.

Mert aki akarna valami ilyet, az nem is keveredne közéjük.

Kezdődik a külsőségekkel és a szokásokkal, a rituálékkal.
Lásd mondjuk parlament.
Vagy EU-parlament.

Vagy bármi ilyesmi.

A felszínes dolgok mennek, amik látványra jók.
De a nagy része mindennek akkor is ez marad: hogyan hozzuk előnybe anyagilag magunkat.
És ennek meg a problémája, hogy: nincs határ.

Egyikben sem hiszek és egyikről - semelyikről és sehol sem a világban - sem hiszem azt, hogy az emberekért lenne és az emberek érdekelnék.
Illetve a kutyák és a macskák. :)

Meg minden, ami jó és a jónak tevése és védelme.

Egyikről és sehol a világban nem hiszem ezt.
És ez is egy betegségem.
:)

De akkor is így van és kész.

Kexes 2024.07.24. 22:01:10

@Madarász Henrik:

"Lehet, hogy a republikánusok elnökjelöltje, Donald Trump az utóbbi időben bejárja a különböző tévés talkshow-kat, de emlékszel az ingatlanmágnásra ezekben a furcsa szerepekben évtizedekkel ezelőtt? 1985-ben a The Jeffersons című epizódban haladt tovább a "You'll never Get Rich" című epizódban. 1994-ben feleségével, Marla Maplesszel együtt szerepelt Will Smith The Fresh Prince Of Bel-Air című sitcomjában. Carrie-vel és társulatával kétszer szerepelt a Sex and the Cityben 1998-ban és 1999-ben, saját magát alakítva. #InsideEdition"

www.youtube.com/watch?v=cbdrr9w4e80

Deansdale 2024.07.25. 09:03:04

@Kexes: Na igen, egyik vezető politikus sem jobb mint a másik, engem csak az a vetülete érdekel a dolognak, hogy a tömegek bármit képesek elhinni amit a média eléjük tesz. Nincs talán 5% sem az emberek között aki egyáltalán KÉPES gondolkodni, hogy na akkor nézzük a részleteket és rakjuk össze a saját elképzelésünket arról, hogy mi történt. Még azok is többen vannak, akik büszkék arra, hogy nem képesek gondolkodni, és azt képzelik hogy a gondolkodás az ostobaság jele.

GABOR2 2024.07.25. 19:27:46

Nagyon sok minden nincs rendben ezzel a merénylettel.

Amúgy ami az ábrát illeti. Abból is van több. Van amin annyira az épület szélén van a merénylő, hogy azt mondják a Trump mögötti tetőn levő secret service sniper nem láthatja egy fa miatt. Másik ábrán a másik szélén mutatják az épületnek, itt kb a közepén.

Azonkívül amiről nem nagyon hallok, hogy hangelemzés szerint több fegyverből lőttek és nem arra gondolok, hogy a secret services visszalő. Plusz van tán tíz szemtanu aki azt állítja volt második merénylő a víztornyon és azt is lelőtték.

youtu.be/YD9st_Pso0g

Amúgy az is kiderült, hogy az egyik sniper csinált képet a merénylőről és pont azok akikről Deansdale ír, hogy az épületben voltak.

De az a szöveg, hogy a csúszos tető miatt nem volt ott senki elárulja, hogy vagy egyáltalán nem professzionálisak, vagy benne voltak. Mivel diversity hire mind az igazgatónő, mind az általa vezetett csapat, még az se kizárható, hogy tényleg kurv@ bénák.

Kell egy új elit egység: Sloped Roof Rangers:
www.youtube.com/watch?v=sAsY_pRK9Co&lc=Ugzsa-ZAvMIHLviP5Ix4AaABAg

GABOR2 2024.07.25. 19:29:30

@GABOR2: Első link helyett, rögtön a lényegre:

youtu.be/YD9st_Pso0g?t=419

GABOR2 2024.07.25. 19:32:51

A secret service női vezetője nagyon aranyos volt. Elismerte, hogy ez óriási kudarc és az ő felelőssége, de azt mondta, akkor se akar lemondni. Aztán volt a meghallgatása ahol kilenc nap után se tudott kb. "semmi konkrétat" mondani és akkor is elismerte, hogy kolosszálisan rossz teljesítményt nyújtottak, de még aznap ott se akart lemondani, de végre másnap megtette.

GABOR2 2024.07.25. 19:50:21

@Kulics: 1: Lehet találni embereket akik hajlandók meghalni. Másik verzió hogy állítólag van erre agymosási módszer. A szülei ráadásul ilyen "counselor"-orok voltak. Ilyen nagyon nincs nálunk de ők ilyen pszichológus szerű valakik. Plusz ami fura, hogy a szülei szóltak a rendőröknek, hogy keressék a fiukat csupán pár órával, hogy elment otthonról fényes nappal... egy húsz éves valaki. Ja és a srácnak volt három titkos külföldi számlája.

2: Nem kell mindnek, csak a vezetőknek, akik szépen bemondják a füledbe mit csinálj.

3: Egy hálózat rengeteg emberrel, akik sok hónappal előre terveznek... Nem lehetetlen.

4: Ebben egyetértek. Valóban meg akarták ölni, vagy a pont rá adott lövés kamu volt.

5: Polgárháború. Pont most volt a mozikban is egy ilyen nagy hollywoodi film + Obama is csinált filmet ahol ezt megsóvval azzal, hogy van egy IT összeomlás közbe.

www.youtube.com/watch?v=ODvmAml2pxI

És ez a "előreprogramozás", hogy filmekbe mutatják be mi lesz, egy szokásos dolog mondhatni. a 911 torony is párszor célpont volt filmekben előtte.

Amúgy meg igen, nincs senki aki most Trumpot helyetesíthetné, ezért lehet nem nyernének.

6: Te magad válaszotlad meg miért zseniális így mégis: Annyira nyilvánvaló a dolog, hogy pont amiat nem tudod elhinni, hogy igaz.

GABOR2 2024.07.25. 19:58:21

@Kexes: Trump nem volt színész. Egy milliárdos építészcsalád tagja, meg hotelek tulajdonosa. Viszont imádott celeb volt így szerepelt pár pillanatra pár sorozatban, filmben.

Párszor ezekben még azt is belengették, hogy ő lesz az elnök. Tehát itt volt tán némi előre programozás...

Itt vannak filmek, sorozatok amikben szerepelt:

www.youtube.com/watch?v=5dMNnKqBJr4

Itt vannak médiaszereplők amik ma nagyon utálják, de mielőt elnök volt imádták:

www.youtube.com/watch?v=yg8-ZdVA6oA&pp=ygUcY2VsZWIgdHJ1bXAgYmVmb3JlIHByZXNpZGVudA%3D%3D

GABOR2 2024.07.25. 20:03:11

Más: nemrég annyit lehetett hallani, hogy Orbán biztos Putyin titkos üzenetét vitte Trumpnak a békemissziója alatt, ma meg mit látok: éppenséggel Zelensky üzent Orbánon keresztül Trumpnak, amit csak most hoztak nyilvánosságra.

Kexes 2024.07.25. 20:26:43

@GABOR2:

"@Kexes: Trump nem volt színész. Egy milliárdos építészcsalád tagja, meg hotelek tulajdonosa. Viszont imádott celeb volt így szerepelt pár pillanatra pár sorozatban, filmben."

Jó.
Akkor így mondom: szerintem színész és kész.
Szerinted meg nem az.

Te éled így a világod én meg amúgy.

GABOR2 2024.07.25. 20:34:11

Amúgy tegnap hallottam, de most itt van róla egy cikk is...:

A merénylet előtt a Biden TV-ben leszereplése után Trumpnak óriási előnye volt Bidennel szemben és a merénylet még tovább növelte ezt. Lényegében minden billegő állam Trump oldalára billent.

Most viszont "csoda történt", ugyanis Kamala Harris jelöltsége után minden visszájára fordult és állítólag Trump már csak egy százalékkal vezet. Pár napja még tán 15% volt mostmár csak egy.

Pedig Kamala Harrist még a saját oldala is utálja állítólag. Ő egy ügyész volt aki tömegével vitte börtönbe a feketéket + ő találta ki, hogy ne csak börtönbe legyenek, hanem ingyen munkát adjanak az államnak. Ez még a totál wokeság előtt volt és ma ezt rabszolga munkának titulálják. A BLM is bemonndta, hogy nem támogatják Harrist, Obama se akarja, hogy jelöljék állítólag.

"Nem támogatja a BLM Kamala Harris elnökjelöltségét"

hirado.hu/kulfold/cikk/2024/07/24/nem-tamogatja-a-blm-kamala-harris-elnokjeloltseget

Szóval valaki akit saját oldala se szeret hirtelen, hipp-hopp feljön annyira, hogy Trumpnak állítólag már nem 15% az előnye, hanem egy:

"Donald Trump Supporters Flipping to Kamala Harris: New Poll"

www.newsweek.com/donald-trump-supporters-kamala-harris-poll-1929786

Nekem ez már úgy tűnik, hogy készül az új választási csalás. Ha azt mondják, hogy 15% Trump előnye elég nehezen lehetne kommunikálni, hogy mégse ő lesz az elnök, de ha "egyes felmérések szerint" csak egy százalék az előnye... akkor majd mindenki természetesnek veszi, ha veszít.

Amúgy látom Youtube is segíti Kamalát, mert a korábbi "mély gondolatait" tartalmazó videók eltüntek és inkább több oldalon át friss videók vannak róla. Celebek is elmondják hirtelen micsoda csodás nő.

Ja és úgy lett alelnök, hogy mikor indult mint jelölt a saját Demokrata oldalán levő szavazáson a szavazatok 1%-kát kapta meg... Ennyire népszerű.

A Youtube annyira csak friss videókat akar kidobni róla és nem tudtam megtalálni a nyers sima videót róla, úgyhogy csak úgy rakom be, hogy másik videón belül szerepel:

youtu.be/au6xtj6CBew?t=113

GABOR2 2024.07.25. 20:37:02

@Kexes: Dehát nem az.

hu.wikipedia.org/wiki/Donald_Trump

Ronald Regan az aki színész volt, azzal kevered.

Manapság nemrég Elon Musk volt aki szerepelt pl. a Marvel filmekben pár pillanatra. Attól Elon Musk színész, mert pár másodpercig szerepel ahol "önmagát játsza"? Nem.

A színész egy szakma. Donald Trump nem színesz, mert pár filmben és sorozatban önmagát játszotta pár másodpercig.

Deansdale 2024.07.25. 20:37:06

@GABOR2: "Nekem ez már úgy tűnik, hogy készül az új választási csalás."

Egyértelmű.

GABOR2 2024.07.25. 20:42:33

@Deansdale: Sajnos igen. Nem törődtek bele, így vagy úgy, ők fognak nyerni.

Deansdale 2024.07.26. 11:49:15

@Kexes: @GABOR2: @Andy.73:

Én értem mit akar mondani, csak azt nem értem ezen minek hajbakapni. Trump reality show-kban is szerepelt, meg az egész életét a nyilvánosság előtt élte, a vérében van a tettetés meg az alakoskodás, ezen nincs mit tagadni. Ez attól függetlenül is igaz, hogy a szakmai értelemben nem "színész".

Ez nyilván nem bizonyít semmit a merénylettel kapcsolatban se pro, se kontra, de azért nem árt észben tartani.

valis47 2024.07.26. 14:35:58

Az FBI igazgatója már célozgatott rá, hogy nem golyó súrolta Trump fülét... a végén kihozza a demokrata média, hogy false flag volt, és akkor Trumpnak annyi.

Evil Empire 2024.07.26. 19:04:45

@GABOR2: Mondjuk a BLM-nek nem Harissel van gondja, hanem a felülről jelöléssel, hogy a szavazóknak semmiféle beleszólása nem volt a folyamatba:
"We do not live in a dictatorship. Delegates are not oligarchs. Installing Kamala Harris as the Democratic nominee and an unknown vice president without any public voting process would make the modern Democratic Party a party of hypocrites."

viszont ha így folytatják (Izrael erőteljes ellenzése, demokrata elit megkérdőjelezése) lehet nemsokára "extremista szervezetté" lesznek nyilvánítva. :D A korábbi 'polgárjogi kezdeményezések' is így végződtek ha nem voltak hajlandóak belesimulni a mainstreamba, és a BLM már úgyis elvégezte a dolgát 2020-ban.

Evil Empire 2024.07.26. 19:07:47

@GABOR2: @Deansdale: de igen, vicces pár hónap alatt mekkorát változik a világ. Néhány hónapja még mindenki számára nyilvánvaló volt a mainstream sajtóban, hogy Kamala Harris szupernépszerűtlen most meg ő a szupersztár, míg Biden korát firtatni republikánus propagandának számított míg mára nyilvánvaló igazsággá vált.

Ez a típusú 180%-os fordulat a sajtóban a 'mindig is Eurázsiával álltunk háborúban' modern kiadása, és a tömegek lenyelik.

Frederick2 2024.08.28. 15:21:25

A választási kampány során Musk támogatja Trumpot. Erre válaszul a Rossmann bojkottálja a Teslát.

Erről írok többek között. Meg arról, hogy lassan kialakult a techno-feudalizmus. Milyen veszélyek fenyegetik a kapitalizmust? Mi lesz a kapitalizmus jövője?

Ilyesmik. Ha valakit érdekel, itt olvashatja:
grafomanpali.blog.hu/2024/08/28/techno-feudalizmus

GABOR2 2024.08.30. 12:33:52

@Frederick2: Frederick moderálod a blogod előszűréssel, hol van a szólásszabadság?

Egyébként meg...

Én Musk-ot jópár éve követem még azelőtt is mielőtt elkezdett politizálni. A mostani politikai megnyilatkozásai sokszor úgymond kozervatívoknak kedvező, bár ő nem köteleződött igazán el; de persze a baloldal szemében aki nincs 100%-ban velük az jobboldali...

Szerintem Musk részéről ez egy taktikai húzás, hogy végül elfogadják az elfogadhatatlan terveit.

Musk mielőtt politizált már megmutatta az igazi arcát, mikor például egykori közeli munkatársai szerint nem érdekelte, hogy a korai önvezetős tervei miatt emberek fognak meghalni. Nem arról van szó, hogy a technológia elért abba a szakaszba, hogy itt az idő "emberek közé vinni" és még így is lehetséges néhány baleset... nem, már sokkal korábban emberek közé vitte a cuccát. Vagyis az emberéletek annyira nem érdeklik.

Egyébként meg állítólag a "spektrumon van" és az ilyen hozzáállás az emberekhez ilyen betegséggel nem ritka. Asperger syndroma.

Aztán még ez a politizálás előtt volt... Elmondta, hogy a másik nagy víziója, hogy teljesen mindegy hogy akarjuk megfékezni az AI-t, végül úgyis az fog győzni és az emberiség csak annyit tehet majd, hogy még legalább egy darabig hasznos lesz az AI szemében, ennek a módja pedig az, hogy az emberek agyát rácsatlakoztatják a felhőre. Így egy darabig hasznosak leszünk, de végül így is le fogunk maradni és az AI ki fog minket teljesen írtani, de talán valami memory foszlányok maradnak belőlülünk, ha összekötjük az egy agyunkat... Ennyi: az AI kiírt minket és akkor nem az, hogy ne építsük meg, hanem az agyunkat töltsük fel a felhőbe a találmánya segítségével...

Ezek a tervek elfogadhatatlanok a konzervatívoknak. A baloldaliaknak... ők sokkal kisebb akadály lennének.

Tehát azt kell csinálni, hogy az ügyet át kell politizálni. Ha át van poltizálva akkor a józan ész ki van dobva az ablakon, mind Muskkal, mind a terveivel kapcsolatban.

Már most sokszor hallom Republikánus megmondó emberektől, hogy igen, Musknak vannak ezek tervei, de...Amúgy jó ember, most koncentráljunk arra milyen jól odaszólt a baloldalnak.

Ez idővel átalakul abba, hogy majd minden terve zöld utat kap majd, hisz "velünk volt", pedig amúgy ezekbe sohase egyeztek volna bele konzervatív emberek.

Ha azt hinnéd, hogy ezek a tervek a távoli jövő, csak szólok, hogy ebben a hónapban jött a hír, hogy már több ember agyában ott van Musk chipje:

"Elon Muskék újabb ember agyába ültettek implantátumot"

www.portfolio.hu/gazdasag/20240804/elon-muskek-ujabb-ember-agyaba-ultettek-implantatumot-702411

És lehet Musk már ravaszabb, hogy más, szép célokat hangoztat, de régen már elárulta, hogy mi az igazi célja.

-----

Viszont arra, hogy a techcégek vezetői mint valami legfőbb vezetők lennének...

Nem hinném, Musk is azért csinálja ezt az egész politikai színházat, hogy kapjon zöld utat; csak lobbi és korrupciós pénzekkel sohase érné el a célját.

Azonkívül most látjuk Pavel Durovot aki magát világpolgárnak képzelte és mondhatni papiron 99%-ban a tökéletes nyugati milliárdos, de mivel nem működött együtt a hatóságokkal a felhasználók lehallgatásában és cenzúrázásában, most tíz évvel később is bevarrják börtönbe... nem az oroszok, franciák. Mert mindegy hogy melyik ország ahogy Medvegyev meg is jegyezte. És az is mindegy, hogy már semmi hatása sincs az egész cégre.

Magyarán minden országban a techcégek felett van egy hatalmi réteg, ami felül tudja írni a tulaj akaratát és hiába a milliárdok... börtönbe tudja őket küldeni sok-sok időre. Muskot is.

Lehetnek ők milliárdosok, de más fajta milliárdosok már itt voltak előttük, akik megvették az állami szerveket, vagy olyanokat raktak be oda, hogy a születésüktől ehhez a csoporthoz hűek igazából, akik azokat a milliárdosokat akik nem állnak be a sorba börtönbe küldhetik. És az ő millirdjaik nem fogynak el, mert újra és újra feltöltik a közpénzzel...

Frederick2 2024.08.30. 13:09:38

@GABOR2:

"Frederick moderálod a blogod előszűréssel, hol van a szólásszabadság?"

A kellemetlen élmények hatása. Csak egy példa: mikor megírtam a Pottyondiról szóló kritikámat, rengeteg idióta próbált kiosztani, természetesen durván személyeskedve, 0 érveléssel.

És ez csak az egyik ilyen reakció a csőcseléktől.

Ezek miatt.

De lehet, hogy most ideje lesz kipróbálnom azt a lehetőséget, amikor szabad a kommentelés, legfeljebb lesz majd időnként egy kis moderálási melóm.

A kommentedet pedig mindjárt átengedem a szűrön.

Frederick2 2024.08.30. 13:28:22

@GABOR2: Átengedtem a kommentedet. Meg beállítottam a blogom, hogy előmoderálás nélkül lehet rajta kommentálni. Látod, rábeszéltél! Mikre nem vagy képes? :D Remélem, nem fogom megbánni!

A kommentedet köszönöm! Itt reagálok rá. Csak néhány dolgot. Megjegyzem: nem tartom magam tévedhetetlennek. Elképzelhető, hogy tévedek egy-két dologban.

Én a techno-feudalizmus urai közé sorolom a Világgazdasági Fórumot igazgató Børge Brende-t és Klaus Schwab-ot, vagy a tőkespekuláns George Sorost is. Azt sem tagadom, hogy kialakult a techno-feudalizmuson belül egy hierarchia, ahol nem Musk, Bezos és Zuckenberg vannak felül, de attól még veszélyesnek tartom őket.

Az LMBT kamaszgyerekeket műt át férfiből nővé, nőből férfivá. Musk chipeket ültet emberek agyába. A progresszivitás Mengeléi elszabadultak, agybaj!

valis47 2024.08.31. 14:14:50

Most már úgy tűnik, mintha 30 év telt volna el a merénylet óta, annyira elfelejtődött. Közben a rihegő félvér prostituált vezet, a simára mosott agyú nép zabálja, ahogy a média felvezeti neki, mint megváltót. 4 évig "hatalmon" volt, de most arról beszél, hogy ő jelenti a változást stb. Ennyire hülye az átlag amerikai, illetve ennyire utálja az ország fele Trumpot, köszönhetően a médiának. Kicsit arra emlékeztet Kamala kaserolása, mint amikor 2008-ban előhúzták jelöltnek Obamát. Ő volt a hope meg a change, most meg Cameltoe a joy. Az senkit sem érdekel, hogy gondosan óvják minden spontán helyzettől, szkriptelt minden szereplése, súgógép nélkül beszélni sem tud, végül 40 nap után először interjút adott, a CNN-en, tehát baráti médiában, de ott is Tim Walz volt mellette gardedámként. Közben Trump és Vance nap mint nap tartanak fórumokat, válaszolnak spontán kérdésekre, riporteri beszólásokra, de ők megkapták a bélyeget: weird.
De Trump úgy tűnik, hogy a merénylettől tényleg megváltozott. Rájött, hogy legközelebb nem lesz ekkora szerencséje. A saját választóit köpi szembe rendszeresen olyan nyilatkozatokkal, hogy támogatja a bevándorlást, csak nem az illegálist. Szereti a melegeket és az LMBTQ-t, a republikánus konvención egy kopaszra nyírt tetovált qrva tartott mellett beszédet. Szereti már az abortuszt is. Ezekkel nem fog egyetlen demokratát sem megfordítani, mert azok úgy be vannak idomítva már, hogy pavlovi kutya szinten gyűlölködni kezdjenek Trump láttán, és bármivel kapcsolatban, ami hozzá köthető. De a fehér vidéki szavazókat elbizonytalaníthatja.

Deansdale 2024.08.31. 14:52:32

@valis47: Hja, az elnök élete egy fejmozdulaton múlt és az USA úgy tesz mintha mi sem történt volna.

Trumpról sokan mondják - többek között én is :) -, hogy eleve controlled opposition volt. A mostani "pálfordulása" illúzió, a 4 év elnöksége alatt sem csinált semmit amivel nekünk segített, vagy az ellenségeinknek ártott volna. Akkor is a zsidókat meg a fekákat tolta ezerrel, plusz időnként kijelölt embereket posztokra akikről utólag "kiderült", lol, hogy a deep state emberei. Még Mike Pence is maga alá rosált, bakker. Amúgy a 2016-os kampányában is buzibarát volt és támogatta a legális bevándorlást, csak akkor ezt az utóbbit még viszonylag halkan mondogatta, sokkal hangosabb volt hogy az illegális migrációt ellenzi. Aztán gyakorlatilag az ellen sem tett semmit :|

GABOR2 2024.08.31. 14:57:53

@valis47: Szerintem mesterséges. Trump majdnem 20 százalékkal vezett és minden billegő állam a javára billent. Jött a merénylet, ami hagyományosan tovább kéne növelnie az esélyét. Aztán Bident lemondatták jött Kamala és 4 nappal később bemondták, hogy Trump csak 4 százalékkal vezet.

Eleve sokan 4 nap után nem is tudnák a változást, de ettől függetlenül... 4 nap alatt eltűnik 15% előny?

Aztán ma már vezet.

Ja és plusz poén emlékszem, hogy állítólag Trumpra szavazók szavaznának inkább rá, minthogy a Demokraták aktivizálódtak újra.

Kamalára amúgy az alelnöki versenyeztetésnél megmérettették 4 éve és 1%-ot kapott saját pártjától.

Sok fekete utálja, mert ő egy hirhedt ügyész a körükben, aki bevetette az államában az ingyenes rabmunkát és ráadásul kritikusai szerint a legapróbb dologért is börtönbe küldte a feketéket, hogy aztán... baloldali terminológia szerint rabszolga munkára fogják. Plusz szerette a drogosokat lecsukni egyből, de ő maga is drogozott... legalábbis röhögve erre utalt.

A woke munkatársai sorra mondtak fel nála, erről is lehetett hallani.

Ő volt a "határcsászár" Biden szerint, de soha semmiért nem vállalt felelőséget ami a határnál történt.

Feketének mondja magát, de kiderült igazából indiai származású, ráadásul egy olyan indiai család leszármazottja, akik szabadok voltak az USA-ban mindig és a családi vállalkozásuk elszökött rabszolgák felkutatása és visszajutatása a gazdájukhoz, ha jól emlékszem... Szóval nem, a családja nem volt áldozat, nagyon jól élt a rabszolgák befogásából.

Szóval, igazából a saját oldalán se népszerű. Hogyan lehetséges, hogy hipp-hopp berobbant és népszerű lett? Csalás, amit már itt elkezdenek, mert pont a szavazás előtt eltüntetni több mint 20 százalék előnyt fura lenne.
süti beállítások módosítása