HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

Nem valós veszély

2024.03.07. 08:42 Deansdale

Már többször találkoztam woke idiótáknál azzal az érveléssel, hogy valami amit a jobbosok szeretnének elkerülni az "nem valós veszély". Pl. ilyen a migráció Magyarországon, hiszen nem vagyunk tele négerekkel, vagy a gyerekek transzneműsítése, hiszen nem vagyunk tele levágott pöcsű/mellű tinédzserekkel, szóval ezek Magyarországon nem léteznek, mindez csak hülye jobbos fantomrettegés.

Mindig elszomorít, amikor ezeknek a kérődző hülyéknek olyan alapvető fogalmi dolgokat kell elmagyarázni, hogy veszély nem akkor van, amikor már megtörtént a baj. Olyasmit próbálnak nekünk bemagyarázni, hogy nyugodtan száguldozhatsz részegen 120-al, hiszen még nem ütöttél el senkit, nyugodtan rámehetsz a vékony jégre, hiszen még nem szakadtál be, és nyugodtan beengedhetjük a migránsokat, hiszen még nincs migránsválság. Mintha a csoffadt agyuk képtelen lenne felfogni, hogy nem az a veszély, amikor a bíró elítél ittas gázolásért vagy a hullád a tó jege alá fagyott, hanem amikor fölösleges kockázatot vállalsz, amiről bármely épelméjű ember előre megmondja neked, hogy bajt fog okozni. Pedig igazából faék egyszerűségű koncepció, józan paraszti ésszel a leginkább magától értetődő alapvetés, hogy az a normális ha megelőzzük a problémákat, és nem az, ha tevékenyen részt veszünk a létrejöttükben és aztán siránkozunk az eredmény láttán. Triplán igaz ez olyan esetekben, amikor a következmény súlyos és visszavonhatatlan. Kis gyorshajtásért legföljebb megbüntet a rendőr, nem a világvége, de megcsonkított gyerekeket soha senki nem fog tudni újra egésszé tenni.

Szorosan hozzátartozik ehhez a balos ostobasághoz egy másik is, amikor megpróbálják másokkal elhitetni, hogy ami az egész világon ugyanúgy megy, na az itt nem lesz, mert csak. Hát hogy képzelik a magyar jobbosok, hogy itt transzgyerekek lesznek, hiszen a magyar balosok nem lobbiznak ilyesmiért... Mintha nem tudnák, hogy semmilyen más balosok sem lobbiztak ezügyben sehol a világon cirka 10 évvel ezelőttig, aztán sorra jött a pálfordulás mindenütt, felső utasításra, és hirtelen minden woke balosnál szívügy lett a kiskorúak tömeges sterilizálása. És ezek a gyökerek vagy azt képzelik, hogy ők majd kivételek lesznek, vagy azt, hogy ezt el tudják velünk hitetni legalább addig, amíg beüt krach, mert utána ugye már mindegy.

Az emberben felmerül, hogy ennyire tökkelütöttek nem lehetnek, szóval valószínűbb, hogy gerinctelenek, és pontosan értik amit itt leírtam, csak szándékosan hazudoznak a témáról. A csúsztatásokkal inkább hülyének tettetik magukat, mert ha őszintén kellene beszélniük, azt egyrészt a saját lelkiismeretük se bírná, másrészt az igazmondással alapból és azonnal elveszítenének minden vitát. Woke balostól olyat sosem fogunk látni, hogy őszinte lenne, és valami ilyemit írna:

"Tudom, hogy a nyugat által kijelölt útirányt követjük, és csak idő kérdése hogy itt is az legyen ami most ott van, de ezt nem vallhatom be, mert akkor meg kellene magyaráznom, hogy miért támogatok valamit ami nyilvánvalóan embertelen, aljas, undorító és felháborító. Csak úgy követhetem a woke ideológiát, ha közben tettetem, hogy nem tudom hová vezet, és akik rámutatnak, azokat megpróbálom hazugságokkal leszerelni. Az egyetlen "érv", ami megmaradt számomra az az, hogy a mai útirány nem befolyásolja, hová jutunk holnap - a világ egymással össze nem függő pillanatképek sorozata, amiben nincsenek következmények, és ha mi pontosan ugyanazt csináljuk ami a nyugatot tönkretette, az minket az utópiába fog vezetni."

138 komment

Címkék: politika szép új világ

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bayaz 2024.03.17. 12:19:06

@Wildhunt: @Deansdale: @GABOR2: Vendégmunkásokból nem feltétlenül lesznek állampolgárok, ha megvan ellene a kormányzati akarat.

Szingapúrban a dolgozók 38%-a vendégmunkás, de állampolgárságot csak keveseknek adnak, mert fenn akarják tartani az ország demográfiai egyensúlyát (76% kinai, 15% maláj, 7% indiai).

Wildhunt 2024.03.18. 08:31:30

@Bayaz: de a kiürült falvakat sem fogják feltölteni.

GABOR2 2024.03.19. 20:31:46

EU már megint nagyon igyekszik. Egy olyan tervvel áltak elő, hogy annyira meg fogják drágítani az orosz és fehérorosz gabonákat, hogy egyszerűen nagyon-nagyon sokan nem fogják tudni kifizetni. Eddig ezt nem vezették be, mert féltek egyes tagállamok, hogy az egész világpiacra pusztító hatással lesz, de úgy tűnik mostmár lesz@rják és úgy gondolják, hogy ideje sokkal többet fizetnie az EU polgároknak a kenyéréért. Minimum 50%-os drágulás jön, de igazából azt szeretnék, hogy olyan drága legyen hogy az emberek egyszerűen felhagyjanak ennek az alapvető élelmiszernek a megvételével.

Ukrán lap örvendezik ezen:

"EU to impose killer duties on grain from Russia and Belarus"

In the coming days, the European Commission will impose a duty of 95 euros per ton on grain from Russia and Belarus.According to the newspaper, this will lead to an increase in prices by at least 50%, which will destroy consumer demand.

valis47 2024.03.19. 20:41:26

@GABOR2: Nem tudom mennyi orosz/belarusz gabonát vett eddig az EU, az ukrán gabona árasztotta el eddig is.
Más országok meg megveszik majd.

GABOR2 2024.03.20. 01:39:14

Egy náci véleménye a magyarokról, amikor már nagyon utálták a magyar vezetést és készültek elfoglalni az országot:

mandiner.hu/kulfold/2024/03/ezt-gondoltak-a-nacik-a-magyarokrol

békaapu 2024.03.20. 01:50:51

@Abszolút Igazság:
Zdravo AbszolútIgazság, énisszianeked itt is.
:-)

valis47 2024.03.20. 01:53:20

@GABOR2

Na igen, most egy másik hatalomnak vagyunk a "vonakodó szövetségesei" kvázi árulók, akikkel szemben "tiszta vizet kellene önteni a pohárba".

Frederick2 2024.03.20. 14:08:07

@Deansdale:

ellensuly.hu/kiskozossegek-bekes-okoforradalma/

"A társadalmi atomizáció meghaladása jelentené az egyik legfontosabb kiutat az ökológiai válságból.

De vajon nem társadalommérnökösködés-e ez? Nem valami olyasmit akarunk-e ráerőltetni az emberekre, ami idegen tőlük? Határozottan nem! A Homo sapiens legalább 200 ezer éves történetének döntő részében ugyanis az emberek kis vadászó-gyűjtögető közösségekben éltek, a mezőgazdaság bő tízezer évvel ezelőtti kialakulása után pedig egyre többen és többen faluközösségekben. Még a 19. század elején is a világ emberi népességének 97-98 százaléka falvakban lakott vagy nomád életformát folytatott állattartóként, illetve vadászó-gyűjtögetőként – vagyis alapvetően közösségekben létezett. A látványos társadalmi atomizáció, az „egyszemélyes csoportok” általánossá válása csak a 19. században induló és a 20–21. századra kiteljesedő tömeges urbanizáció terméke. Történelmi távlatból nézve tehát a jelenlegi atomizált társadalmak tekinthetők egyértelműen anomáliának, s így emberi természetünktől korántsem volna idegen visszatalálnunk a közösségekhez. Döntő többségünkben manapság is ott van a határozott vágy a közösségi lét iránt, és saját bőrünkön érezzük a közösségek (relatív) hiányát."

(Takács-Sánta András)

GABOR2 2024.03.20. 16:51:46

@valis47: Ez az indoklás is mennyire rezonál a maiakkal:

"magasabb politikai érdekek az európai államok szolidaritását kívánják"

GABOR2 2024.03.21. 23:13:14

Ez is valahol idevaló:

A baloldal amerikában eljutott oda, hogy a rendőrség talált egy sorozatgyilkost aki tán négy embert feldarabolt és a háza annyira teli volt vérrel, hogy használhatatlannak minősítették az épületet, a Soros által kezdeményezett új törvényeknek hála viszont nem kerül börtönbe, hanem csak elveszik tőle a útlevelét és kap egy elektromos nyomkövetőt a lábára, de simán visszaengedik.

A szélsőbalos Ana Kasparian bejelentette, hogy ezután nem tartja magát baloldalinak, mert ezt már ő is a totál örület kategóriájába sorolja:

twitter.com/Timcast/status/1770479103256183261

De ez ugye úgy megy mindig, hogy fokozatosan... először bolti kevés lopás nem büntetendő, aztán sok... aztán rajtakapott sorozatgyilkos nem kerül börtönbe

GABOR2 2024.03.21. 23:26:50

@GABOR2: Látom a story folytatódott. Miután hazaengedték a sorozatgyilkost nem sokkal később újra bűncselekményen kapták. Ezután lopáson:

"New York woman freed on bail in body parts case arrested for allegedly stealing beauty products: report"

www.foxnews.com/us/new-york-woman-freed-bail-body-parts-case-arrested-allegedly-stealing-beauty-products-report

"A New York woman accused of gruesomely dismembering two bodies and then scattering the parts on Long Island was arrested last week, days after being freed under state bail laws."

Ha jól látom négy embert vádolnak, hogy két embert megölt, és ő az egyik gyilkos...

A Soros bíró nem ítélte el őket dacára a hegyekben álló bizonyítétoknak ami között videó felvétel is van...:
"
Wallace and her boyfriend, Steven Brown, 44; Jeffrey Mackey, 38; and Alexis Nieves, 33; have all pleaded not guilty to first-degree hindering prosecution, concealment of a human corpse, and tampering with physical evidence by concealing or destroying.

Evidence against the suspects includes human remains, meat cleavers, butcher knives, significant amounts of blood and video surveillance, authorities said. "

Deansdale 2024.03.22. 07:45:12

@GABOR2: Kasparian egy ideje már szenved ezzel, hogy rühell bizonyos balos témákat, de onnan kapja a fizetést, szóval szívás. Ilyen az amikor valaki küszködik a kognitív disszonanciával, mert valamennyi hite még van abban, hogy a baloldal a jó, közben meg folyamatosan ömlik rá onnan a szenny. De nem akarom valamiféle tragikus hősként lefesteni, hozzátette ő is a magáét a szenny árasztásához.

Deansdale 2024.03.22. 07:47:31

@GABOR2: És igen, a kultúrmarxista stratégia a civilizáció lerombolása nyilván tartalmazza azt a fejreállítást is, hogy a bűnözőket kell támogatni a normálisak ellen. Az SZDSZ nem valami tévedés vagy véletlen volt, hanem (többek között) ezt a stratégiát próbálták itt is meghonosítani. Már akkor tudatosan csinálta ezt a háttérhatalom, csak akkor még nem volt elég hülye a tömeg hogy megegye.

valis47 2024.03.22. 12:58:08

@Deansdale: Hát, ha örmény származásúként nem zavarta, hogy egy magát Ifjútörököknek nevező társaságban szerepel... (ez kb. olyan, mintha valaki zsidó származásúként egy magát Feketeszázaknak vagy Sturmabteilungnak nevező csapat tagja lenne).

GABOR2 2024.03.22. 14:28:03

@Deansdale: New Yorkba pedig a Nemzeti Gárdát vetik be a metronál, mert a bűnözés olyan mértéket öltött... Bár soakn azzal poenkodnak, hogy azért vannak ott, hogy a bűnözőket védik, ha valaki megpróbálná őket állítani.

"Why National Guard troops are being deployed in New York’s subways"

www.washingtonpost.com/nation/2024/03/07/new-york-subway-national-guard/

"New York is sending hundreds of National Guard troops and state troopers into the New York City subway to address crime in one of the country’s largest and busiest systems, Gov. Kathy Hochul (D) announced on Wednesday."

GABOR2 2024.03.22. 17:23:14

Besz@rás. Ugye most is orosz energiát vesz Európa csak nem követlenül az oroszoktól, jelentős felárért.

Az ukránok pedig ráálltak nemrég ezek támadásásra, még azt is bemondták, hogy állítólag tán az orosz olaj finomítóknak az 50%-át megsemmisítették... persze ha az ukránok mondják ki hiszi el.

Viszont valamennyit valóban megsemmisíthettek de ugye mivel hivatalosan Európa és a Nyugat nem vesz tőlük ez kit érdekel... Nos a piaci árakat érdekli...

És választás előtt nem jön jól az áremelkedés. Ezért az USA egyszerűen odaszólt Ukrajnának, hogy hagyja abba az orosz energia infrastruktúra rombolását, mert ez nekik fáj.

"US has urged Ukraine to halt strikes on Russian energy infrastructure, FT reports"

www.reuters.com/world/europe/us-has-urged-ukraine-halt-strikes-russian-energy-infrastructure-ft-reports-2024-03-22/

Amúgy az oroszk kevesebb olajért többet kérhetnek és tovább marad tartalék... "remek" stratégia volt eleve. Arról nem is beszélve, hogy a szövetséges nyugati ipart vágja haza...

"The United States has urged Ukraine to halt strikes on Russian energy infrastructure, warning that drone strikes risk provoking retaliation and driving up global oil prices, the Financial Times reported on Friday, citing people familiar with the matter."

GABOR2 2024.03.22. 17:57:54

Az oroszok háborúvá nyilvánították az eddigi "spciális katonai műveletet".

Ez nem csak játék a szavakkal, egy csomó jogi és egyéb dolog megváltozik attól, hogy így nevezik. Több eszközhöz nyulhat az orosz hadvezetés is. És azt is jelenti valószínű, hogy a végén többet fognak követelni.

"Kremlin, in change of language, says Russia is 'at war' due to West's role in Ukraine"

www.reuters.com/world/europe/kremlin-says-russia-is-war-due-western-intervention-ukrainian-side-2024-03-22/

Bayaz 2024.03.24. 13:32:58

@GABOR2: Elég undoritó ez a birodalmi fennhéjázó stilus amiben a nácik irnak, ebben eléggé emlékeztetnek a mai Nyugatra (hogy ezek a magyarok miért nem 'haladnak a korral').

Viszont Horthy-val kapcsolatban többé-kevésbé igazuk volt ahogy azt 1944 eseményei igazolták.

GABOR2 2024.03.24. 15:03:50

@Bayaz: A titkosszolgálatuk tudta, hogy Horthy mire készül, de Horthy amikor szembesítették vele simán szemébe hazudott Hitlernek és úgy megsértődött, hogy még Hitler érezte rosszul magát...

szekertabor · provo.blog.hu 2024.03.25. 15:35:44

Pontos elemzés, picit lehetne még elvontabb, tudományosabb, a lopakodó beszoktatás lélektani szabállyá kristályosított kézikönyve. Valami hasonlóra gondolok, bár ezen is van még mit finomítani:
1. A bevezetni kívánt intézkedés komplett tagadása, a veszélyt felismerők kigúnyolása.
2. A bevezetni kívánt intézkedés idealizálása, a konkrét megvalósítás leginkább visszatetsző elemeinek letagadása, kétségbe vonása. A konkrét országban bevezetés tagadása.
3. A bevezetni kívánt intézkedés legalizálása. A konkrét megvalósítás népszerűsítése, leginkább visszatetsző elemeinek túlkapásként történő bemutatása. A következmények tagadása.
4. Az intézkedés kötelezővé tétele, az ellentétes vélemények szankcionálása. Az adott országra vonatkozó következmények tagadása.
5. Elvtársak, vannak még hibák, de töretlenül haladunk a kijelölt úton.
6. Elvtársak, vannak még hibák.
7. Így jártunk, most már nincs mit tenni.

Deansdale 2024.03.25. 16:19:51

@szekertabor: Igen, ez elég pontos leírás.

GABOR2 2024.03.25. 16:28:12

Érdekes, hogy miután a MSZP-SZDSZ a lakosság nagy részénél lejáratódott, jöttek ugye az "újak", de sokról kiderült, hogy a leszármazottai azoknak akiket mindenki rühel; és persze nem is bírták szinte semeddig se ki, hogy másnak álcázzák magukat, hogy elhatárolódjanak, hamarosan újra összenőttek.

Most Donáth Anná-ról tudhatjuk meg, hogy nagyapja fontos kommunista volt, aki a földosztásokat intézte. Kommunista dinasztiák vannak itt...

És még büszke is a nagypapára...

"Kiderült: Donáth Anna büszke arra, hogy a nagyapja intézte az ötvenes évekbeli földosztást"

mandiner.hu/belfold/2024/03/kiderult-donath-anna-buszke-arra-hogy-a-nagyapja-intezte-az-otvenes-evekbeli-foldosztast

valis47 2024.03.25. 17:49:16

@GABOR2: Kis országnak kis elit jutott, lásd az aktuális megváltó Magyar Péter rokonságát: Mádl Ferenc unokaöccse (asszem), a nagyapja, Erőss Pál jogász, bíró a Jogi Es(e)tek című műsorával a kommunista idők egyik "celebje" volt, anyja is az Országos Bírói Hivatal elnökhelyettese.

Deansdale 2024.03.25. 18:06:32

@valis47: Kevéssé ismert dolog, de elég szűk kör a politikusi szinte mindenütt a világon. Az USA elnökei is 1 kivételével állítólag egy angol király távoli leszármazottai, Obamát is beleértve.
www.dailymail.co.uk/news/article-2183858/All-presidents-bar-directly-descended-medieval-English-king.html
Itt nálunk is szinte mindig mindenkiről kiderül, hogy a felmenői a politikában voltak, így vagy úgy. Viccelődhetünk demokráciáról, de egy párt vezetésébe csak az kerülhet be akit a már meglévő pártvezetés beenged, vagyis simán lehetséges pár dinasztiának a saját pereputtyát promótálni a külsősök kinn tartásával.

GABOR2 2024.03.25. 20:36:17

@Deansdale: És ráadásul a kommunisták elvileg mindennek ellene voltak. Ilyen dinasztiáknak a kialakulásást elvileg tilosnak tartották, de Sztálin állandó írtóhadjáraitai után rögtön az lett az egészből.

Én valami olyasmit láttam, hogy hollywoodi celebek mint Bratt Pitt is igazából Obama rokonai és ő ezt... megerősítette. És pont az volt a lényeg, hogy a politikai elit és a celeb elit is igazából... rokonok.

Most ezt találtam rögtön, de maga Obama is megerősítette, hogy igaz:

www.youtube.com/watch?v=Zni6wpmq58A

"Ninth cousins Obama and Pitt: that family tree in full"

www.theguardian.com/world/2009/mar/10/brad-pitt-barack-obama

GABOR2 2024.03.27. 01:00:31

Most volt ez a moszkvai terror és elkapták az elkövetőket és nem bántak velük kesztyűskézzel a kihallgatásukon.

Emiatt aggódott a nyugati sajtó, de nemcsak aggódást láttam, hanem azt, hogy... Egy külön bekeretezett, nagyon kiemelt figyelmezetést adtak arról, hogyha lentebb görgetem a cikket, akkor egyesek számára lelkileg sokkoló...LEÍRÁST olvashatnak arról, hogyan néztek ki a fogjok a kihallgatás után.

Nem kép, videó miatt van figyelmezetés... a képről írt szöveg miatt. Ez az érzékenység ideáig fejlődött, már a szöveg miatt is nagy figyelmezetést kell tenni, mert valakiket annyira lesokkol...

Láttam a képeket is... Nem sokkolt. El lettek verve, bizonyos helyen be vannak kötve, az egyik vádlott nem tud állni. Biztos bruális amit kaptak, de látvány az-e... egyáltalán nem. Horrorfilmek sokkal rosszabbak tudnak lenni; pár kék-zöld folt miatt ne legyünk már lesokkolva.

Deansdale 2024.03.27. 07:48:43

@GABOR2: Amikor a ruszkik megvernek pár terroristát, akkor háborog a világ, Izrael meg hamuvá bombázhat 30.000 gyereket hasonló indokkal, és az teljesen rendben van.

GABOR2 2024.03.28. 17:54:18

Nem tudom hallotátok-e, talán 3 napja volt, hogy az ENSZ elfogadott egy határozatot, ami után az izraeli nemzetvédelmi miniszter kijelentette, hogy az egész ENSZ, vagy talán inkább minden állam a világon antiszemita. Ezt a határozatot az USA nem vétózta meg, hanem távol maradt a vélemény nyilvánítástól, de minden más ország mellette szavazott. Ugye mindig nyomatják, hogy "mi a világ véleménye dolgokról" és hallgatnunk kéne rájuk, pedig akkor sokszor csak pár országról van szó... most Izrael lényegében lesz@rja, hogy mit üzen neki a világ, sőt azt mondja, hogy minden nép antiszemita és nem fogja betartani a határozatot.

www.portfolio.hu/global/20240326/meghokkento-dolgot-tett-izrael-amerikaval-szemben-washington-szerint-ez-mar-tulzas-676923

"Az Egyesült Államok Izrael legfontosabb szövetségese, eddig az ENSZ előtt előterjesztett tűzszüneti javaslatokat is sorra vétózták meg, hétfőn azonban váratlanul tartózkodtak, így az ENSZ BT 14 tagja elfogadta a javaslatot. A javaslat arra szólítja fel Izraelt, hogy a ramadán idejére hirdessen tűzszünetet Gázában, a Hamászt pedig arra, hogy engedje el az összes októberben elrabolt túszt. Antonio Guterres ENSZ-főtitkár azt nyilatkozta, hogy „megbocsáthatatlan” lesz, ha a határozat tartalmát nem implementálják a felek.

Izrael ettől függetlenül jelezte: nem fogják betartani a határozatot, nem lesz semmilyen tűzszünet. Izrael ENSZ-nagykövete azt mondta: a határozat gátolja a túszok kiszabadítására tett erőfeszítéseket. A Hamász és a Palesztin Hatóság azonban üdvözölte az ENSZ döntését."

Mi van ebben a hátorzatban? Az, hogy Ramadán, muzulmán ünnep idejéig kérik, hogy legyen tűzszünet, a Hamasz oldaláról pedig minden izralei fogoly elengedését.

Ezt kérni antiszemitizmus.

"FM Katz: Under Guterres, UN has become ‘antisemitic, anti-Israel body’ that ’emboldens terror’"

www.timesofisrael.com/liveblog_entry/fm-katz-under-guterres-un-has-become-antisemitic-anti-israel-body-that-emboldens-terror/

"Meanwhile, firebrand right-wing Israeli national security minister Itamar Ben-Gvir called the UNSC ‘antisemitic’. “The Security Council decision proves that the United Nations is anti-Semitic, and its Secretary General is anti-Semitic and encourages Hamas,” Ben-Gvir said."

www.news18.com/world/israel-pm-netanyahu-snaps-at-us-over-unsc-gaza-resolution-cancels-ministerial-visits-to-washington-8828655.html

valis47 2024.03.28. 22:51:46

@GABOR2: Az Economist szerint Izrael "egyedül maradt" (mint Orbán)

www.economist.com/weeklyedition/2024-03-23

GABOR2 2024.03.28. 23:01:58

@valis47: A miniszer is mondja, hogy pária állam lettek... de lesz@rják, az USA-t ők irányítják.

Deansdale 2024.03.29. 08:37:26

@valis47: @GABOR2: Arra jó ez az egész, hogy az átlagember talán felfigyel, hogy Izrael milyen is valójában.

De engem még mindig az a kérdés foglalkoztat, hogy mi a célja ezzel az egésszel a háttérhatalomnak. Ha ők nem akarnák, hogy Izrael ilyen helyzetben legyen, akkor mindenki más továbbra is ugyanúgy kussolna ahogy egész eddig kussoltak. Szándékosan generálják az antiszemitizmust, kamut is és valódit is, hogy aztán lehessen rá hivatkozni mint erkölcsi alapra, hogy a zsidók azért "vágnak vissza"?

Mme.Brioche 2024.03.29. 10:35:30

@Deansdale: Kissinger egyszer asszem valamikor 2012 körül azt mondta, hogy "in 10 years, Israel will be no more".
Ahhoz képest már kicsit késésben vannak a dolgok.

Meg arra is emlékszem, hogy William Cooper is mondta egy rádióinterjúban még régen, hogy ugyan a zsidók irányítják Amerikát meg a világot, de nem Izrael, az egy kis ország, és be fogják áldozni a világállam érdekében.

Nem igazán értettem hogy lehetséges hogy kialakuljon egy masszív Izrael-ellenesség főleg nyugaton, de úgy tűnik most a gázai mészárlással ezt elintézi magának. Biden is azért kezdte mostanában kritizálni, mert már az ő választói is ki vannak akadva azon ami megy, az amerikai zsidók is élesen bírálják Izraelt.
(mondjuk ez nem akadályozza meg a kormányzást, hogy folyamatosan küldjék a fegyvereket meg a pénzt)

GABOR2 2024.03.29. 15:04:35

@valis47: Ami ajánlatot Izrael most visszautasít igazából az is Izraelnek nagyon kedvező.

Tűzszünet korlátozott ideig, utánna folytathatják, de cserébe MINDEN TÚSZT visszaad a Hamasz. És amúgy a Hamasz üdvözölte a dolgot, tehát valami fontosabb mint az életük...

Politika: valamiért Nethanjau fontos embereknek már nem elég jó. Ugye Biden is olyat beszólt neki, ami elképzelhetetlen lenne anélkül, hogy izraeli oldalról engedélyeznék. Politika másik oldlaról pedig úgy, hogy Biden mondhassa választás előtt, hogy tett valamit Izrael megfékezésére, mert a people of color emberkéket nem teszi boldoggá, hogy USA segít a népírtásban és a végén még nem szavaznak rá.

De az is lehet, hogy élvezik, hogy az egész világnak bemutathatnak. Simán megcsinálhatná, hogy megkapja a tűszokat mind, aztán kitalál valami okot, hogy mégis támad, de már a ravaszkodásra se veszik a fáradságot.

GABOR2 2024.03.29. 15:14:09

@Mme.Brioche: "(mondjuk ez nem akadályozza meg a kormányzást, hogy folyamatosan küldjék a fegyvereket meg a pénzt)"

Úgy képzeld el, mint a nemi erőszaktevőt és barátját...

A nemi erőszaktevő erőszakol, közben a barátja ( USA ) odamegy fegyverfogva fenyeget mindenkit, aki meg próbálná állítani az erőszakot, de közben odamondogat a barátjának olyanokat, hogy "na, azért ennyi már talán elég", "ez nem helyes", de semmit se tesz, hogy megállítsa, viszont mindenki mást aki megpróbálná megállítani a tettet, azt ő fenyegeti.

Aztán amikor az erőszaktevő mindent megtett amit eltervezett és akart, majd feláll, hogy mit is mondtál barátom: - Azt, hogy hagyd abba, ennyi elég volt. És akkor mivel amúgy is végzett, azt mondja oké.

És a világ kijelenti, hogy látjátok az erőszaktevő hallgat a barátjára, ő az irányító...

GABOR2 2024.03.29. 15:19:42

@Deansdale: Robert Castel aki zsidó és nyilatkozni szokott az Ultrahangnak azt mondta, hogy szerinte és sok zsidó szerint jó dolog egy örült vadállatnak látszani, mert attól félnek. És Közel-Keleten ilyen világ van, aki a legerőszakosabb az érvényesül és igazából a zsidó nép is ilyen erőszakos, ezer év európában levés, csak egy vékony mást rakott rá, hogy úgy tünjön kultúrált. Ő mondta...

Monjduk legutóbb már mentegetni próbálta Izraelt. A műsorvezető mondta, hogy hatalmas éhinséget okoztak a civilek között az Izraeliek mi a válasza erre Castelnek, aki azt mondta, hogy nem látott képeket csontig lefogyott civilekről, a kilőtt Hamasz katonákon még felesleges is volt, tehát ő egyszerűen nem hiszi el, hogy éhezés van a palesztinok között... pedig rengeteg független forrás ezt mondja.

GABOR2 2024.03.29. 15:22:06

@Mme.Brioche: Az Izrael ellenesség raádásul bizonyos people of color emberkék között alakul ki, akik eredetileg a Demokrata párt jövője lenne az elképzelésük szerint.

GABOR2 2024.03.29. 15:33:37

Ismeritek a Nethanjauval elégedetlen rabbi videót? Na és miért volt elégedetlen és mit igért Nethanjau:

www.youtube.com/watch?v=rHBiT6eJaQQ:

Deansdale 2024.03.29. 17:10:22

@GABOR2: Szerintem a nyugati átlagember fel sem képes fogni, hogy a zsidók mennyire máshogyan gondolkodnak. Az ő messiásuk eljövetelének feltételei vannak, és dolgoznak azon hogy ezek teljesüljenek. Az egyik ilyen feltétel a fehér faj összeolvadása az arabokkal.

GABOR2 2024.03.29. 18:27:00

"Amszterdam 100 ezer eurót fizet a város villamosvállalatának holokausztban játszott szerepéért"

infostart.hu/kulfold/2024/03/29/amszterdam-100-ezer-eurot-fizet-a-varos-villamosvallalatanak-holokausztban-jatszott-szerepeert

"Az önkormányzat ezt Willy Lindwer Emmy-díjas holland filmrendező Elveszett város című filmjének bemutatását követően jelentette be."

"A film a városi villamosközlekedés szerepét vizsgálja a nácikkal való együttműködésben. Lindwer filmjében Guus Luijters íróval együtt a 8-as villamossal járta körbe az amszterdami holokauszt kulcsfontosságú helyszíneit, és túlélőkekkel készített interjúkat."

Nem számít, hogy az országodat teljesen megszállták? Úgy tűnik nem. Úgyhogy a kérdés az: miért csak 100 ezer eurót adnak?

GABOR2 2024.03.29. 18:27:19

@Deansdale: Van valami szöveg amire ezt alapozzák, amit idéznek?

GABOR2 2024.03.29. 18:28:47

@GABOR2: "További kártérítésre is sor kerülhet még, mivel a kutatók idén hivatalos tanulmányt készítenek Amszterdamnak a nácikkal való együttműködésben játszott szerepéről."

Úgy tűnik nincs még vége... Elnyűhetetlen téma.

Deansdale 2024.03.29. 19:51:15

@GABOR2: Őszintén szólva nem tudom fejből megmondani, hogy melyik szent (vagy magyarázó) iratban volt a dolog, nem szoktam az ilyen neten látott dolgokat memorizálni - de még mielőtt valaki rámpirítana emiatt, a Netanyahu-s linken erről beszél neki a rabbi, szóval nem kamu a dolog.

GABOR2 2024.03.30. 12:42:58

Lelki felkészítés... de aligha működik:

"Békét szeretnénk. Igen. De az őszinte, keserű válasz: valószínűleg nem lesz gyors, jó vége, még ha másképp is szeretnénk"

"Németország háborúra készül"

www.origo.hu/nagyvilag/2024/03/nemetorszag-haborura-keszul#google_vignette

"Donald Tusk nyílt háborús propagandabeszédet mondott: Európa készüljön a háborúra!"

www.origo.hu/nagyvilag/2024/03/donald-tusk-nyilt-haborus-propagandabeszedet-mondott-europa-keszuljon-a-haborura

"Tudom, hogy ez lesújtóan hangzik, különösen a fiatalabb generáció tagjai számára, de mentálisan hozzá kell szoknunk egy új korszak eljöveteléhez. A háború előtti korszak. Nem túlzok. Ez napról napra egyre nyilvánvalóbbá válik"

GABOR2 2024.03.30. 17:10:45

Micsoda cím a portfolio-tól:

"Szép csendben a hagyományos pénzügyi rendszer kudarcára készít gyógyírt az MNB"

www.portfolio.hu/uzlet/20240330/szep-csendben-a-hagyomanyos-penzugyi-rendszer-kudarcara-keszit-gyogyirt-az-mnb-677621

Great Reset feeling.

Deansdale 2024.03.30. 18:39:11

@GABOR2: Hányingerkeltő, ahogy összejön egy konferenciateremnyi gólem, és hevesen bólogatnak egymás hazugságaira, hogy igen, milyen frankó lesz a tömegeknek a digitális pénz, csupa újdonság meg előny. Talán még cukrászdát is nyithatnak majd Bécsben...

Közben az utolsó emberig tisztában vannak azzal, hogy a totális kontrollt készítik elő a jövő globális rendőrállamának.

GABOR2 2024.03.30. 22:00:51

@Deansdale: Matolcsy egyik hobbi projektje. Első akar lenni, hogy bekerüljön a történelemkönyvekbe, hogy micsoda újító és zseni...

GABOR2 2024.04.02. 00:47:04

Izrael tojik a legalapvetőbb diplomáciai megállapodásokra. Nagykövetséget tett a földdel egyenlővé.

mandiner.hu/kulfold/2024/04/hatalmas-izraeli-csapas-erte-az-irani-nagykovetseget-sziriaban-tobben-meghaltak

GABOR2 2024.04.02. 00:54:34

@GABOR2: A nagykövetségek területe olyan mint az ország saját területe, szóval Izrael megtámadta lényegében Iránt.

Deansdale 2024.04.02. 08:18:18

@GABOR2: Izrael egy terrorista állam, ideje lenne kissé megrendszabályozni. Egy másik ország területén egy harmadik ország nagykövetségét, és annak környékét bombázni abszolút elfogadhatatlan.

GABOR2 2024.04.02. 11:35:28

@Deansdale: Most ENSZ munkatársakat is öltek, köztük amerikait és lengyelt is...

GABOR2 2024.04.02. 11:36:56

@Deansdale: Igazából szinte könyörögnek, hogy támadjon már Irán, hogy aztán rájuk szabadítsa a Nyugatot. Már az is mindegy, hogy nem mondhatnák, hogy Irán kezdte.

GABOR2 2024.04.02. 11:45:05

Megjelentek felvételek arról, hogy feltártak egy tömegsírt és az derült ki, hogy Izrael háborús büncselekményt követett el.

GABOR2 2024.04.02. 11:49:04

@GABOR2: Azonnal be is tiltották a külföldi tv-k adását...

mandiner.hu/kulfold/2024/04/betiltjak-az-al-dzsazira-izraeli-sugarzasat

Amit belinkeltem hír nem árulja el, de minden külföldi csatorna tiltható.

Ez jobb:

telex.hu/kulfold/2024/04/02/izrael-sajtoszabadsag-televizio-tiltas-torveny

A kommunikációs háborút világszinten elvesztették, az image örökre le lett rombolva.

Deansdale 2024.04.02. 12:05:35

@GABOR2: A normie-kat nem érik el ezek a hírek és ha igen, akkor sem zavarja őket. Túl mélyen beléjük van nevelve, hogy a zsidók a jófiúk, és ha bármi fura történik, az biztos tévedés vagy baleset. Amúgyis, zsidókat kritizálni antiszemitizmus, nem tudtad?

GABOR2 2024.04.02. 13:18:09

@Deansdale: Ja, a műsorvezető is mondta, hogy Izrael szerint az nem nagykövetség, hanem másra használták az irániak és ennyi...

Normikat talán eléri, hogy a people of color emberkék hónapok óta elözönlik tiltakozásaikkal az utcákat.

Deansdale 2024.04.02. 13:34:43

@GABOR2: Vicces, hogy azt képzelik egy másik országban egy harmadik ország konzulátusát és annak környékét jogos lebombázni, ha azt állítjuk hogy szerintünk "másra használták" azt a környéket. Mintha Orbán lebombázná az ausztriai svéd nagykövetséget és annak párszáz méteres környékét azzal a dumával, hogy ott szerinte svéd terroristák terveket szőttek Magyarország ellen. Biztos elfogadnák ezt a magyarázatot az osztrákok és a svédek, meg a nemzetközi sajtó is...

GABOR2 2024.04.03. 16:29:09

Macron eljutott addig a szintig, hogy már inkább röhejes lesz nem ilyesztő amit mond. Persze a Nyugat is úgy működik, hogy mond valamit egyik nap aztán másnap a "helyzet megválozott". Most azt mondja, hogy Franciaországnak nincs szüksége más nyugati országokra, hogy támogassák, ha odaküld Ukrajnába csapatokat.

Na mindegy, ettől függetlenül végighallgattam egy elemzőt akiben bízok, aki szerint szánalmasan kevés ember odaküldését, ilyen 20.000 embert is alig tudna megoldani Franciaország olyan állapotban van és évek kellenének, hogy javuljon a helyzet. Tegnap meg talán a mandineren volt cikk arról, hogy franciák, britek stb. európaiak csak olyan harmincvalahányezer embert tudnának bevetni, de lehet fel se tudnák szerelni mind, és évek kellenének, hogy ez változzon.

Szóval úgy tűnik ez csak duma és... a liberálisok elsőosztályú munkát végeztek a hadseregek kiherélésében. Most meg kellene nekik hipp-hopp.

GABOR2 2024.04.03. 16:42:58

@GABOR2: Mondjuk azt is mondják, hogy normál háborút Európa ellen elvesztene Oroszország. Akkor ezt meg hogy? Oké, nagyobb a lakosság, meg az ipari potenciál... de annak idő kéne, hogy felfusson, meg olyanok akik értik hogyan lehet jól megszervezni a dolgokat. Az emberek kiképzése is évek lennének. A veszteség pótolhatatlan. De mindegy is ez... ha az oroszok úgy érzik, hogy kell simán bevetnék a nukejaikat.

valis47 2024.04.03. 20:48:26

@GABOR2: USA támogatás nélkül egyáltalán nem biztos.
A lengyelek azok mennének persze lelkesen harcolni az oroszokkal, meg van értelmezhető haderejük. Bár most ész nélkül fegyverkeznek, mert kevésnek érzik.

Az az igazság, hogy ha az USA teljesen kimaradna, és még felderítésben sem segítene, akkor az oroszok alighanem letolnák a háborút győzelemmel, persze súlyos veszteségek árán (Ukrajna letolása lenne a legnehezebb, de meglenne 1-2 hónap alatt, ha Amerika kiállna mögüle, a lengyelek addig tudnának harcolni, amíg ki nem fogynak a lőszerből és a rakétából, aztán sanyi).
Románok átállnának, ahogy látnák, hogy itt az ideje. Csehek csak fegyvertelen civilek ellen bátrak, egyébként kapitulálnának puskalövés nélkül, a baltiak is csak addig ugatnak veszettül, amíg ott a "kerítés" (NATO) a medve és közöttük).
Persze ez hipotetikus, nem fog Amerika kiszállni, bár attól rettegnek sokan, hogy Trump majd ezt teszi. De nem is akar szárazföldi háborúba keveredni.

GABOR2 2024.04.04. 01:21:25

@valis47: A lengyelek párszor már úgy jártak, hogy megszünt az államuk... mintha nem tanulnának belőle.

A balti államok ugatnak a legvadabbul és provokálnak ezerrel miközben nincsenek 5 millióan se... a három állam együtt.

Nagyon bíznak az USA-ban, vagy... elment az eszük.

Vagy van valami nagyobb terv, mint amit mondott Drábik évek óta, hogy ha elég közel lesznek az oroszokhoz a NATO nuke-ok + űrből indított fegyverekkel lehetséges lenne oroszok ellen győzni, ha a NATO támad elsőnek nuke-okkal...

Deansdale 2024.04.04. 09:27:19

@GABOR2: A baltiak még atomgyőzelmet sem akarhatnak, mert bőven jutna rájuk sugárfertőzés. Csak a politikusok acsarkodnak, mert ez lett kiadva utasításba.

Amúgy lehetetlen lenne úgy leatomozni az oroszokat, hogy ne vágjanak vissza, de még ha lehetne is, szerintem ez nem célja senkinek. A háttérhatalom nagyon keveset nyerne vele, de rengeteg vele a kockázat. Oké, el akarják tüntetni a fehér fajt, de egy globális atomháborúban ők is megszívhatnák, annyit azért nem ér a fehérgyűlölet.

GABOR2 2024.04.04. 12:25:54

@Deansdale: A sugárzó por arra megy amerre viszi a szél. Európa is kaphat belőle igen, nem is keveset.

Amit nyerhetnek vele az a rengeteg nyersanyag.

Ami még veszélyes, hogy ha valami elvont misztikus gondolkozás vezérelné őket, akkor bevállalhatják.

Deansdale 2024.04.04. 12:37:20

@GABOR2: Akárhol laknak a bolygón, valami óceáni szigeteken akár, a radioaktivitás oda is eljuthat így vagy úgy, főleg ha a ruszkik is kilőnek pár rakétát, ami egy valós atomháborús helyzetben garantált.

GABOR2 2024.04.04. 13:36:18

Vannak akik azért küzdenek, hogy az eutanáziához mindenkinek joga legyen, pl. legyen elég egy egészséges fiatal kivégzéséhez hogy unja az életét:

www.thefp.com/p/im-28-and-im-scheduled-to-die

Vannak akik a klimaváltozás miatti szorongás miatt akarnak meghalni.

És a cikkben szereplő 28 nő meg is kapta az engedélyt, májusban megölik; egyébként nincs semmi fizikai baja, lelkibetegnek érzi magát.

GABOR2 2024.04.04. 15:11:32

Túl öszinték már: "John Bolton, Donald Trump volt republikánus amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója úgy nyilatkozott a CNBC-nek, hogy úgy véli, Izrael gázai hadműveletei csak az első lépést jelentik egy jövőbeli Irán elleni háborúban."

www.portfolio.hu/global/20240404/figyelmeztetett-trump-volt-hejaja-izrael-gazai-haboruja-csupan-a-kezdet-ezutan-iranon-a-sor-678651

GABOR2 2024.04.04. 20:42:01

Minden fordított hatást vált ki, az orosz hadsereg nem gyengül, erősödik... "szép munka".

"Elismerte Amerika: sokat tanultak az oroszok a háborúból, félelmetes hadsereget épít Moszkva"

www.portfolio.hu/global/20240404/elismerte-amerika-sokat-tanultak-az-oroszok-a-haborubol-felelmetes-hadsereget-epit-moszkva-678599

"Oroszország szinte teljesen átépítette haderejét, most már komoly fenyegetést jelent nemcsak Ukrajnára nézve, hanem a NATO-val szemben is – mondta Kurt Campbell amerikai helyettes külügyminiszter egy konferencián."

Deansdale 2024.04.05. 08:06:19

@GABOR2: "az orosz hadsereg nem gyengül, erősödik"

Na igen, ha a ruszkiknak van elég gyártókapacitása az elvesztett/felhasznált hadianyagot pótolni, sőt, fejlettebbeket gyártani helyettük, akkor a seregüknek egy hatalmas kiképzőtábor Ukrajna, és nincs semmiféle elvi vagy gyakorlati ok ami miatt gyengülniük kellene. Hadra fogható orosz ember is van még bőven.

Az, hogy az orosz sereg majd elgyengül ugyanolyan hülyeség, mint hogy a szankicók miatt az orosz gazdaság majd gyengülni fog. A nyugat kivonulása Oroszo-ból csak annyit eredményezett, hogy a ruszki cégek óriási piacokat nyertek ahogy eltűnt a konkurrencia, és ezáltal még a munkanélküliség is csökkent náluk. És ezt előre lehetett látni, szerintem itt a blogon pedzegettem is.

GABOR2 2024.04.05. 14:45:11

@Deansdale: Az emberi élet elvesztése azért mindenképpen veszteség, de már a háború korai szakaszában elkezdték felfuttatni a termelést. Ugye második világháborús lecke, Sztálin kimentette a termelőkapcitást mielőtt a blitzkrieg odaért volna a főbb ipari központokba; Hitler viszont lazára vette a dolgot sokáig, mert azt hitte hogy gyorsan vége lesz + első világháborús lecke volt számára, hogy a lakosság ellátása is fontos, mert amúgy könnyen fellázíthatók.

Volt egy remek cikk amiben írták, hogy az USA nemzetbiztonsági érdekeit aláássa, hogy magáncégek gyártják a haditermékeket; az oroszok ugyanazt sokkal-sokkal-sokkal olcsóbban adják a saját államuknak; meg a privát státus eleve más hátrányokkal is jár. Pl. nem tartanak fel vészhelyzetre felesleges kapacitást. És összeségében hiába vannak az USA-ban több százmillióval többen, hiába jóval nagyobb az ipari kapacitás... lényegében az összkibocsátás majdnem pontosan ugyanannyi mint az oroszoké... csak sokkal sokkal drágábban:

www.theinteldrop.org/2024/02/15/fatal-flaws-undermine-americas-defense-industrial-base/

Amúgy igen, az oroszok vannak tán olyan 140 millióan, viszont ott se szülnek eleget a nők a fenntartásához; hallgattam beszélgetést aminél azt mondták, hogy ilyen elemzőközpontok szerint még most kell lerendezni a háborúkat, mert nem túl soká a kevés fiatal a sok öreg miatt lehetetlen lesz lényegében nagy harcokat folytatni. És ha az oroszokat most kivéreztetik míg, az a nyugat nem harcol, akkor a jövő még egy darabig az övéké lesz.

GABOR2 2024.04.06. 23:27:00

Erről nem nagyon mertek eddig beszélni a USA konzervatív megmondó emberei között... maguk a Republikánusok nyomatnak olyan törvényket, ami szólásszabadság ellen van... ha a zsidókról van szó. Ezek olyan előírások, törvények amik csak a zsidókat védik. És úgy korlátozzák a szólászabadságot, hogy pl. tilos azt mondani az amerikában, hogy "a zsidók lojálisabbak Izraelhez mint az USA-hoz" , vagy pl. csak olyan mértékben lehet kritizálni Izraelt,amennyire kritizálod az ellenségeit, satöbbi nagyon fura szabályok és amiket írtam példának van beírva, amúgy nagyon gumitörvény.

Most sok év után mainstream konzervatívoknál is téma volt némileg:

www.youtube.com/watch?v=5Na5u5otOh0

GABOR2 2024.04.06. 23:32:51

A Daily Wire-nél is kiderült, hogy mindenről beszélhetsz, de azt mondani, hogy Izrael népírtást követ el azt tilos, amiért kirúgás jár...

GABOR2 2024.04.07. 00:40:24

A celebeknek máshova kéne menni sírni:

"A teljes szén-dioxid-kibocsátás oroszlánrészéért mindössze 57 vállalat felel"

"egy meglehetősen kis csoport felelős a jelenlegi kibocsátás zöméért, és nagyobb átláthatóságot sürget azzal kapcsolatban, hogy mely kormányok és vállalatok a leginkább felelősek a klímaváltozásért."

"A 2016 és 2022 között kibocsátott szén-dioxid mennyiségének 80 százalékáért mindössze 57 állami vagy magánkézben lévő fosszilis energia- és cementipari vállalat felelős"

infostart.hu/tudomany/2024/04/06/a-teljes-szen-dioxid-kibocsatas-oroszlanreszeert-mindossze-57-vallalat-felel

Irányítani akarják az egyszerű emberek életét, közben az irányítás végig ott van a kezükben...

Deansdale 2024.04.07. 09:48:26

@GABOR2: Milyen vicces, hogy egy rassz kitüntetett szerepet élvez, de erről tilos beszélni, és sok majom még így is azt hiszi, hogy az a rassz az áldozat és tök normális, hogy ők fogják be a mi szánkat és ők büntetnek minket :)

Madarász Henrik 2024.04.09. 12:13:35

Az ukrán háború sajnos nem fog szépen lezárulni, a nyugat olyan messze ment el az ukránok támogatásában és az ukrán nacionalistákban olyan mély gyűlölet van az oroszok iránt, ha most békét kötnének az ukránok az újabb háborúra készülnének fel az oroszok ellen nyugati támogatással. Nincs más választásuk az oroszoknak mint akkora területet elfoglalni hogy életképtelen legyen az ukrán állam gazdaságilag és a férfiak közül annyit megölni vagy rokkanttá tenni hogy ne tudjanak új háborúba kezdeni. Én sajnálom azokat az ukránokat akik az USA oroszellenes politikájának az áldozatai lettek, halottak, rokkantak vagy nincstelen menekültek, ez persze nem vonatkozik az ukrán nacionalistákra, akik nélkül nem lett volna ez a háború.

Madarász Henrik 2024.04.09. 12:29:58

Látom szóba kerültek a törökök. Pont most olvastam róluk egy blogon, hogy miket műveltek a náluk élő keresztények ellen. 1895 előtt jelentős számú keresztény élt a török államban, görögök,örmények, keresztény arabok. Már 1895-ben voltak tömeggyilkosságok ellenük, de 1915-ben jött a legdurvább rész, gondolom már olvastak sokan a török állam által szervezett halálmenetekről a sivatagban ahol az örmények egy részét gyilkolták meg, de nemcsak az állam gyilkolt, török falusiak és a kurd törzsek tagjai megtámadták az örmények és keresztény arabok lakta falvakat és mindenkit megöltek aki nem tudott elmenekülni. Azután hagyták rombadölni a templomaikat vagy más célra használták őket, még a temetői sírkövek egy részét is
elpusztították. Ránk is ilyen sors vár, ha egyszer kisebbségbe kerülnek a fehér emberek.

GABOR2 2024.04.11. 14:59:06

A híres "View" női megmondó woke beszélgetőműsor társműsorvezetője szerint, aki egyébként elvileg nem totál hülye, mert ügyvéd... a klimaváltozás okozta a Napfogyatkozást most az USA-ban, meg volt egy földrengés, azt is...

"‘The View’ co-host Sunny Hostin claims eclipse caused by climate change"

nypost.com/2024/04/09/media/the-view-co-host-sunny-hostin-claims-eclipse-caused-by-climate-change/

Deansdale 2024.04.11. 15:08:38

@GABOR2: Szerintem ő szándékosan kamuzott, de a nézők között biztos vannak egy millióan akik elhitték.

GABOR2 2024.04.11. 15:25:19

@Deansdale: Hát ennyire hülye tényleg nehezen lehet valaki...

békaapu 2024.04.12. 05:39:22

@Madarász Henrik:
Henrik.. én csak a Musza-Dag negyven napja című könyvet olvastam a témában, de még abban is megemlítették hogy a török társadalom erőszakos nyitása miatt érte az örményeket az ellenszenv második szintje.
A vallási különbözőség az elkülönült életüket eredményezték - nem az volt az ok az elpusztításukra.

GABOR2 2024.04.12. 14:36:52

Van egy cég amerikában amit úgy hívnak, hogy Skydio. Ez a cég dronokat gyárt, sőt azt hirdette, hogy ők gyártják a világ jobb, leghightechebb drónjait amik elérhetők a piacon...

Elkezdtek szállítani Ukrajnának is, amitől azt várták, hogy az egyekbe fogja őket repíteni, világhírnevet kapnak, plusz rengeteg megrendelést.

Van itt viszont egy olyan dolog is, hogy azt is elkezdték hirdetni magukról, hogy ők a diverzitás bajnokai:

"Skydio’s Social Responsibility Program"

www.skydio.com/blog/skydio-social-responsibility-program

" Our fields of expertise spread across multiple departments, our years of experience was all over the place, and our backgrounds vastly diversity. "

"We aim to bring awareness and resources promoting diversity and inclusion within Skydio, the greater tech community, and a lasting positive impact for future generations."

"Our humanitarian efforts focus on diversity, inclusion, and education for underrepresented groups "

Tavaly is ez volt a sláger:

www.skydio.com/blog/social-impact-program-skydio-for-all-report

Odaadtak Ukrajnának egy flottányi drónt és ha jól értettem a storyt, maguktól legyártottak egy teljes második flottát hogy egyből oda tudják adni Ukrajnának.

Pár nappal ezelőtt viszont az ukránok bejelentették, hogy nem fogják átvenni ezeket a drónokat, hanem sokkal jobb kínai alternatívát vesznek.

Az amerikai drónok: - rosszabbak technikailag
- sokkal nehezebb őket javítni
- sokkal könnyebben tönkremennek
- viszont még sokkal drágábbak mint az
alernatívák

A cégnél pedig sokkot kaptak, de nem tudják tagadni teljesen a dolgot, csak szebb szavakat használnak mint az ukránok és oroszok.

A cégnek nem siker, hanem óriási égés lett az egész "kaland".

"How American Drones Failed to Turn the Tide in Ukraine"

www.wsj.com/world/how-american-drones-failed-to-turn-the-tide-in-ukraine-b0ebbac3?mod=hp_lead_pos4

"The Silicon Valley company Skydio sent hundreds of its best drones to Ukraine to help fight the Russians. Things didn’t go well.

"Skydio’s drones flew off course and were lost, victims of Russia’s electronic warfare. The company has since gone back to the drawing board to build a new fleet."

WSJ fizetős, úgyhogy máshonnan aminek forrása az WSJ:

www.pravda.com.ua/eng/news/2024/04/10/7450521/

"Lacking solutions in the West, Ukraine has turned to cheaper Chinese products to supplement its drone arsenal."

"The CEO labelled his own UAV as "not a very successful platform on the front lines"."

GABOR2 2024.04.12. 14:40:02

@GABOR2: A diverz gyártók terméke vs nem diverz gyártok terméke: az élet nem igazolta, hogy a diverz gyártok jobb terméket készítenek, sőt a legjobb termékeiket is a legrosszabbak az alternatívákhoz képest.

GABOR2 2024.04.12. 15:18:26

@GABOR2: Durva, hogy még a biztonság ipart is hadják leépülni, pedig az nekik dolgozik...

Deansdale 2024.04.12. 15:36:44

@GABOR2: A kínai hadiipar is őket szolgálja, nekik mindegy hol gyártják a cuccot.

GABOR2 2024.04.12. 16:21:09

@Deansdale: Ez nem biztos hogy hadiipar, és nem biztos, hogy közvetlenül gyártótól veszik. Sőt szinte biztos nem, a kínai állam nem engedné azt.

Az ukránok civil drónokat vesznek amiket átalakítanak, hogy bombát potyogtassanak, vagy öngyilkos dronnak.

GABOR2 2024.04.12. 16:24:12

@GABOR2: Ezek nem azok a nagyon szofisztikált drónok.

www.youtube.com/watch?v=1X9bcyw3NJQ

valis47 2024.04.12. 18:39:05

@GABOR2: A kínai privát cégek szállítanak Ukrajnának, az államiak az oroszoknak.

valis47 2024.04.12. 18:52:28

@Madarász Henrik: Erre mondja a másik oldal, hogy de nem is, az oroszoknak nem lenne elég az eddig elfoglalt terület, és nem állnának meg Ukrajnánál.
Putyin már 2008-ban Münchenben mondott egy beszédet, amiben figyelmeztetett, hogy nem fogja tűrni a NATO további terjeszkedését (ebben az évben ígérték meg a bukaresti NATO csúcson Grúziának, Moldovának és Ukrajnának, hogy majd valamikor felveszik őket, ifj. Bush nyomására).
Szóval a jelenlegi állás egyik félnek sem felel meg, mert nem jó. Az ukrán népnek el kellene adni, hogy azért haltak meg százezrek, amit az oroszok felajánlottak 2022 tavaszán Isztambulban az orosz-ukrán béketárgyalásokon (amit aztán a Nyugat parancsára az ukránok otthagytak, Bucsa ürügyén), sőt még annál rosszabb helyzetet kellene elfogadniuk 2 év vérfürdő után. Az oroszok meg sokat nem nyernének, ha fegyverszünet lenne most a jelenlegi vonalak mentén, ha az ukránokat fűteni fogja a revansvágy, és tömni fogja őket a nyugat fegyverrel.
Mégis még ez az, amire van esély, ha nyugaton felülkerekednek a józanabb hangok. Vagy folyik tovább az öldöklés.

Madarász Henrik 2024.04.12. 22:18:27

@valis47: Az oroszoknak Moldováig kellene hatolni és elvágni az ukránokat a tengertől, plusz Harkov környékét elfoglalni, ahonnan most lövik a határ menti orosz településeket, ez lenne nekik katonailag és gazdaságilag az optimális, hogy az ukránok gazdaságilag padlóra kerüljenek és minél többen lelépjenek nyugatra a háború után.

GABOR2 2024.04.13. 12:59:22

"Az idei 1,6 billió dolláros deficit, a 35 billió dolláros teljes adósság és az idei 1 billió dolláros kamatfizetés mellett, ha az amerikai dollár már nem az elsődleges globális tartalékvaluta lesz, és amennyiben egy valódi riválisa lép színre az amerikai valutának, akkor az egész amerikai pénzügyi rendszer összeomlik - olvasható a jelentésben."

"Kína és Oroszország helyett a nyakig eladósodottság az igazi ellenfele az Egyesült Államoknak"

www.portfolio.hu/gazdasag/20240413/kina-es-oroszorszag-helyett-a-nyakig-eladosodottsag-az-igazi-ellenfele-az-egyesult-allamoknak-680357

GABOR2 2024.04.13. 13:06:15

A szankciók működnek:

"Szétesik Németország ipari bázisa, borúlátóak a cégek"

www.portfolio.hu/gazdasag/20240413/szetesik-nemetorszag-ipari-bazisa-borulatoak-a-cegek-680345

GABOR2 2024.04.14. 20:16:15

A francia fiatalok hipp-hopp hirtelen új értékrendet sajáítottak el és hajlandóak lennének Ukrajnában harcolni... állítólag:

"Half of French youth ready to fight in Ukraine to defend France's interests, study finds"

www.pravda.com.ua/eng/news/2024/04/14/7451168/

GABOR2 2024.04.16. 22:04:10

Németországban mostantól évente lehet változtatni a nemet hivatalosan.

Ha valaki felemlegeti a korábbi nevét és nemét az illetőnek, akkor 10.000 euróra büntethetik.

Pofa be de szólásszabadság van és szabadság...

"Germany eases gender change rules"

www.bbc.com/news/world-europe-68801392

"The intentional and harmful disclosure of someone's prior name or legal gender could attract a fine of up to €10,000."

Frederick2 2024.04.24. 10:37:31

@Deansdale: Mondjuk ez elég nyekenyóka téma a fűtés témához képest, de azért mégis megemlítem, mint kis színest. Már csak azért is, mert ez is azt jelzi, mennyire elanyagiasodott mára a férfi-női kapcsolat. Persze ez egyelőre még csak Távol-Kelet.

Japánban, Kínában és Dél-Koreában lehet barátnőt rendelni.
www.revolife.hu/easylife/unokaink-praktikai/japan-baratno-berles/

Ma már, úgy látszik, mindennel lehet kereskedni. ?

Van ennek valami értelme?

Mit ne mondjak, ez kellően nyomorúságos! Ennél még az olyan kapcsolatoknak is több értelme van, mint a “barátság extrákkal” és a szeretőtartás! Illúzió az egész, és még pénzt is kivesz a férfi zsebéből.

“Sajnos le kell lomboznom a “kalandokra éhes” hímnemű felebarátaimat: ez nem egy escort vagy prostitúciós szolgáltatás, nem véletlen a termékbeli különbségtétel. A lányok nem mennek veled szobára. Sőt mi több: szigorú megkötések vonatkoznak rád, miféle szituációkba viheted be őket.” (Wastrel)

Szinte magam előtt látom, miként is oldaná meg a problémát Magyarországon Jancsipétergábor.

Megrendelné magának az Éva Barátnő Ügynökségtől 10.00 és 20.00 közötti időintervallumban Erikát, a helyes kis magyar lányt. Program: sétálnak a városban, beülnek egy étterembe, élvezik a napsütést a Balaton partján, rengeteget beszélgetnek filmekről, könyvekről, kutyákról és macskákról, sportról, egyebekről. “Nahát, te is szereted a Fallout sorozatot? Én is nézem! De jó! Olyan jó veled beszélgetni, Erika!” Jancsipétergábor nagy vonalúan elszór a rózsaszín ködbe úgy 75 000 Ft-ot.

20.30-ra a lakása elé rendeli a Lilith Escort Ügynökségtől Marikát, a helyes kis cigány lányt. Két órát elszeretkezik vele. Ezért 50 000 Ft-ot szór a rózsaszín ködbe.

Azt elfelejtettem megemlíteni, hogy Jancsipétergábor egy középosztálybeli vállalkozó. Van mit szórnia a rózsaszín ködbe. Persze a jelen gazdasági válság közepette a problémáknak keményen kitett alsó-középosztály és munkásosztály tagjai is herdálhatják a pénzüket műanyag-kapcsolatokra, jó is az, ez kell nekik, semmi mélyebb! ?

BAROMSÁG!

A cikkhez mellékelt videókat nem néztem meg, mert az ilyenfajta rózsaszín ködös önbecsapás felidegesít.

Ezek a barátnő-rendelő férfiak sokkal jobban tennék, ha inkább tanulmányozni kezdenék a PUA-t! Az talán többet segítene rajtuk, mint a pénzszórás!

Deansdale 2024.04.24. 11:19:59

@Frederick2: "Van ennek valami értelme?"

Páran pénzt keresnek vele, legalább addig se munkanélküliek, amúgy semmi.

Alapvetően nem lenne baj az ilyesmi, egy normális világban libertárius szemszögből azt lehetne mondani, hogy miért ne, csakhát nem normális világban élünk. Tönkreb*sztuk a fiatalok szociális képességeit, és most a krízisből egyesek pénzt csinálnak.

Férfiként inkább költeném a pénzem csajozási tréningre vagy bármilyen önfejlesztésre, mint illúzióbarátnőre, és sajnálom, hogy a szülőknek a nagyvilágban nincs annyi esze/tudatossága, hogy erre felkészítsék a gyerekeiket. Kölyökként a tiktok neveli fel, aztán kiesik a fiatal a nagyvilágba tré kommunikációs képességekkel - egyenes következmény a "növényevő" életmód. Tragédia, b+, szerintem egy egészen minimális szülői ráhatással orvosolni lehetne ezt a problémát egyéni szinten. Társadalmi síkon kissé drasztikusabb lépésekre lenne szükség, amiknek a megtételére semmi esély amíg az elitnek pont megfelel a helyzet így ahogy van.

valis47 2024.04.25. 09:16:29

@Frederick2: Na de a PUA az rosszabb, mint a fasizmus, nácizmus. Talán még Putyinnál és Trumpnál meg Orbánnál is rosszabb. Na jó, az nem lehet, mert náluk rosszabb nincs.

valis47 2024.04.25. 09:20:27

@Madarász Henrik: Kellene, de a katonai helyzet nem teszi ezt lehetővé. Ez egy furcsa háború persze. Az oroszpárti szakértők azt magyarázzák 2 éve, hogy az oroszok szándékosan "darálnak" és nem indítanak nagy offenzívát, de erősen úgy tűnik, hogy nem is képesek. Egyszerűen megváltozott a hadviselés, a drónok miatt is, meg az ukránok annyi infót kapnak a nyugattól a helyzetképről, hogy esélytelen egy nagyobb csapatösszevonással támadni anélkül, hogy azt le ne mészárolnák.

Deansdale 2024.04.25. 10:53:12

@valis47: Már sokszor mondtam, hogy ez egy kamu háború, mert ha az oroszok tényleg azt akarták volna amit mondanak, hogy akartak, akkor 2 hét alatt lerendezték volna a témát. A modern hadviselésnek egy rakás elemét nem veti be egyik fél sem, ez

SZÁNDÉKOSAN

egy ósdi állóháború, amiben egymás talpasait mészárolják éveken át, miközben az egyéb célok párhuzamosan futnak a háttérben.

Nincsen beszivárgás, szabotázs, digitális hadviselés, stb. Egyszerűen csak az elfekvő készleten lévő puskagolyókat puffogtatják egymásra, ez a "háború". Illetve nem teljesen, mert közben tesztelik a modern hadviselés más elemeit, pl. a drónokat.

Hogyan lehet nem észrevenni, hogy itt valami nem stimmel? Mindkét oldal szakértői folyamatosan kamuznak az első pillanattól kezdve, és semmilyen kontextust nem nyújtanak amiben a történések értelmezhetőek lennének. Az egyetlen szövegkörnyezet ami értelmet ad az egésznek az az, ha kamu háborút látunk aminek az elsődleges célja nem a terület elfoglalása, hanem pl. az hogy az EU szankciókat hozhasson az EU tönkretételére.

Roosevelt 100 éve megmondta, hogy a politikában semmi sem véletlen, AMI AZ EREDMÉNY, AZT TERVEZTÉK. 100 év nem volt elég, hogy az emberek megértsék ezt az egyszerű igazságot.
süti beállítások módosítása