HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • GABOR2: @valis47: Ami ajánlatot Izrael most visszautasít igazából az is Izraelnek nagyon kedvező. Tűzszünet korlátozott ideig, utánna folytathatják, de cserébe MINDEN TÚSZT visszaad a Hamasz. És amúgy a Ha... (2024.03.29. 15:04) Nem valós veszély
  • Mme.Brioche: @Deansdale: Kissinger egyszer asszem valamikor 2012 körül azt mondta, hogy "in 10 years, Israel will be no more". Ahhoz képest már kicsit késésben vannak a dolgok. Meg arra is emlékszem, hogy Willi... (2024.03.29. 10:35) Nem valós veszély
  • Deansdale: @valis47: @GABOR2: Arra jó ez az egész, hogy az átlagember talán felfigyel, hogy Izrael milyen is valójában. De engem még mindig az a kérdés foglalkoztat, hogy mi a célja ezzel az egésszel a háttér... (2024.03.29. 08:37) Nem valós veszély
  • GABOR2: @valis47: A miniszer is mondja, hogy pária állam lettek... de lesz@rják, az USA-t ők irányítják. (2024.03.28. 23:01) Nem valós veszély
  • valis47: @GABOR2: Az Economist szerint Izrael "egyedül maradt" (mint Orbán) www.economist.com/weeklyedition/2024-03-23 (2024.03.28. 22:51) Nem valós veszély
  • Utolsó 20

Konteózzunk 2.

2022.09.25. 10:04 Deansdale

A következő pár bekezdés saját gondolat, nem máshonnan ollóztam, és mint ilyen nyilván nem gondolom, hogy garantáltan igaz, csak szerintem frankón magyarázza a világhelyzetet, szemben a hivatalos narratívával, ami agysorvasztóan valószerűtlen.

A háttérhatalom már hosszú évtizedek óta sugározza a köztudatba, hogy szerintük a nyugati ember túl sok erőforrást fogyaszt. Erről szól a modern zöld mozgalmak java, hogy miközben a felső tízezer magánrepülővel utazgat klímabeszédeket tartani és a környezetszennyezés cirka 90%-a globális megavállalatoktól és energiacégektől jön, a bolygót csak az mentheti meg, ha te, X.Y. nyugati polgár, kevesebbet autózol és hideg vízzel zuhanyzol. Ez amúgy nevetséges lenne, ha nem érződne a háttérből, hogy a mentalitást - és a következményeit - az irányítók próbálják szép lassan ránk erőszakolni. A rócsildok olyan világot szeretnének, ahol ők és a szimpatizánsaik következmények nélkül habzsidőzsizhetnek minden korábbinál magasabb színvonalon, miközben az átlagemberek milliárdjainak energiafogyasztása a béka ülepe alá süllyed.

Csakhogy ebből évtizedekig alig valósult meg valami. Sok volt a beszéd, meg sok az alja, de kevés a változás. A megújulók csak gleccsersebességgel fejlődtek, nem tudták átvenni a fosszilisek és az atomenergia helyét, közben a háttérhatalom meg türelmetlenül toporgott, hogy mikor lesz már valami áttörés, bármilyen fronton, ami előremozdíthatja szent ügyüket.

Aztán - legalábbis szerintem - jött Fukushima, a rócsildok meg beszartak, hogy még pár hasonló katasztrófa után az ő gigaluxusuk is veszélybe kerülhet, úgyhogy a kivárás helyett egy jóval drasztikusabb megoldás mellett döntöttek.

Hogyan lehet elérni, hogy a milliárdnyi nyugati ember engedjen az életszínvonalából? Az az, amihez a legtöbben a leginkább ragaszkodnak. Pár izzócsere még oké, de hogy valaki a komfortjából engedjen, azt vérrel és verítékkel kell ráerőszakolni. Úgyhogy nekiálltak pontosan ennek.

1. Az egyik oldalról létrehoztak egy mesterséges energiahiányt. Miközben a nyugati energiaszektorokat folyamatosan építik le politikai módszerekkel, az olcsó földgáztól és kőolajtól minden ok és értelem nélkül szándékosan vágta el magát a teljes nyugat, az USA-t is beleértve, ami ugyan nem függ közvetlenül az orosz termeléstől, de a sajátját ott szabotálja ahol tudja, amellett hogy a tartalékait eladja Kínának. Logikus, nem? Aztán a vezetők azt próbálják megetetni a néppel, hogy a gonosz Putyin miatt nincs olaj és gáz meg áram, mert Putyin Hitler, tilcsákbe, de közben - nyilván - semmit nem tesznek az energiaválság elkerülésére, hanem ott folytatják a tökéletesen működő erőművek bezárását ahol épp abbahagyták. A lakosság elég nehezen tud fogyasztani, ha a kutakon nincs benzin vagy a konnektorban nincs áram (amire - kissé gyanús módon - már az ukrán konfliktus előtt is készítgették a nyugati népeket).

2. A másik oldalról, az első folyományaként, létrehoztak egy mesterséges inflációt, a szankciókhoz hasonlóan teljesen indokolatlanul, ugyanis az energiacégek közben rekordnyereségeket produkálnak. Egyértelműen mesterséges a drágulás, nem csak azért mert maguk a szankciók és a politikai döntések is mesterségesek, hanem mert a többletpénz nem elsősorban a kitermelés irányába megy, nagy részét benyelik a lakossági szolgáltatócégek ill. az államháztartások adó formájában. A szikár tény annyi: politikusok és cégvezetők úgy döntöttek, hogy márpedig drágulás lesz, és ennek hasznát szétosztják az érintettek között, a lakosság meg bekaphatja. Putyinra mindent rá lehet kenni, hétszeres gázárat is, miközben a gázcégek részvényesei vasvillával szórják a pénzt.

3. A harmadik oldalról, ha a hiányok és az infláció nem fogná vissza eléggé a plebszet, jönnek a törvények. Például Svájcban aki 19 fok fölé tekeri a fűtést az megy a börtönbe, és a németek meg a spanyolok is hasonlókkal kacérkodnak. Sarkítva fogalmaztam, de ez a lényeg. A rohadt átlagemberek márpedig visszafogják a fogyasztásukat, mert a rócsildok úgy akarják, punktum.

Ahhoz, hogy ez az eseménysor mindenféle háttérhatalmi terv nélkül, "önmagától" így megtörténjen vezető nyugati politikusok százainak kell végtelenül hülyének, baromi korruptnak és karikatúraszerűen gonosznak lennie, ráadásul teljesen véletlenszerűen mindegyiknek ugyanabba az irányba - ellenkező esetben az EP az értetlenkedő ill. más véleményen lévő poltiikusok hangjától zengene. Ehhez képest nincs vezető politikus aki rámutatna az eseménysor abszurditására, illetve arra hogy mindezt a politikai vezetés TUDATOSAN OKOZZA saját magának ill. a választóinak. Orbán szinte tökegyedül pedzegeti a téma felszínét, de mélyebbre ő sem megy, ami az ember magánvéleményétől függően tekinthető indokolatlan hősiességnek vagy szégyenletes gyávaságnak. De ez a globális tragikomédia ebben a formában abszolút hihetetlen és valószínűtlen.

Ha minden a 2030-as agenda szerint halad, akkor viszont minden érthető és a helyén van, épp csak a politikusaink szolgálnak rossz gazdákat.

258 komment

Címkék: összeesküvés elmélet

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gógita 2022.09.25. 18:08:45

Még az oroszok sem tudták elképzelni, hogy Európa ÖNKÉNT dől a saját kardjába, önként teszi tönkre saját gazdaságát és társadalmait, a SEMMIÉRT, hiszen pontosan semmit nem nyerünk azon, hogy beszálltunk Ukrajna mellett a háborúba. És az USA érdekeiért, mert egyedül nekik van ebből hasznuk, mind politikai, mind katonai, mind anyagi (de még mekkora!) téren.

Európa vezetői (kivéve OV-ékat, le is akarják már nagyon vadászni!) durván elárulták az európai embereket és magát Európát. Idegen érdekekért!

gigabursch 2022.09.25. 18:24:46

Attól tartok, hogy telitalálat.

vodkasprite 2022.09.25. 19:37:06

EU az USA gyarmataként végrehajtotta a szankciós politikát, hogy az energiaipar szétkaszálhassa magát.

"Gyere, teletömöm a zsebed, ha azt a narratívát mondod, amit én akarok. Nyugi, a média támogatásáról biztosít, így semmi olyat nem kell modanod, ami kiverné a biztosítékot."

Deansdale 2022.09.25. 20:40:56

@vodkasprite: Az USA önmagában szart sem ér, esélytelen lenne, hogy az EU-ra erőltesse az akaratát, arról nem is beszélve, hogy pontosan ugyanabban a cipőben járnak mint az EU, tehát nem ők csinálják ezt velünk, hanem mindkettőnkkel csinálja ezt valaki más. Az USA és az EU egyaránt a WEF kitalálóinak a gyarmata.

2022.09.26. 05:11:15

"Orbán szinte tökegyedül pedzegeti a téma felszínét, de mélyebbre ő sem megy, ami az ember magánvéleményétől függően tekinthető indokolatlan hősiességnek vagy szégyenletes gyávaságnak."

Ezt most leírom és az hiszi el aki akarja, nem érdekel:
Ez nem Orbán védelmében van, hanem egy személy védelmében.

Te egyedül vagy egy ilyen helyzetben úgy, hogy nem teheted meg azt, hogy kiállsz és kimondod a véleményed, mert azonnal bedarálnak. De úgy, hogy azzal a rád bízottak is mennek a levesbe.
Ha meg megmondod a rád bízottaknak, hogy ez van és rosszabb lesz, ha kiállok és elmondom mi van, akkor meg a rád bízottak fognak - a megszokott habzsidőzsi elvesztése miatt - ellened fordulni és akkor azok megint ott vannak, ahol a többiek, a többi ország.

Én azt mondom, hogy lehet egy ilyen is.
Simán.

A lassú víz pedig partot mos....

(És van egy olyan érzésem az euró árfolyammal, hogy azért tették, mert a szankciók ellen beszél Orbán. Hogy sokkalta inkább ezért van a dolog.
De tévedhetek is, ez egy mellékszösszenet csak...)

Szép Napot!

2022.09.26. 05:12:39

@Deansdale:

"hanem mindkettőnkkel csinálja ezt valaki más."

Minden út Rómába vezet....esetleg?
:)

Mia and Me 2022.09.26. 15:03:41

Éljen, jön az összeírás hogy kinek mije van és mennyit használja az autóját.

KalmanBlog 2022.09.26. 15:13:33

@Mia and Me: Ez mi? Ezt jóslod, vagy már van? Nem hallottam róla.
Népszmlálást hallottam, erre utalsz? Tudod már a kérdéseket?

Gógita 2022.09.26. 16:07:38

Schiffert bírom:

""We will see the result of the vote in Italy. If things go in a difficult direction, we have tools, as in the case of Poland and Hungary." - idézi a RadioGenova az Európai Bizottság elnökének a Princeton Egyetemen elhangzott szavait. Vajon mit ért Von der Leyen „nehéz irányon”? Értem én, hogy Elios-ügy – anno magam tettem feljelentést. Lengyelországgal kapcsolatban viszont soha nem merültek fel korrupciós problémák. Olaszországgal kapcsolatban ilyenek az elmúlt félévszázadban folyton felmerültek, csak éppen soha korábban nem állították Brüsszelben, hogy „we have tools”. Szóval jó volna, ha Von der Leyen -miután megtalálta a Pfizer-vezérrel váltott sms-eit - tiszta vizet öntene a pohárba azzal kapcsolatban, hogy pontosan mit takar a „difficult direction” és a „tools”. Ha ugyanis véletlenül az derülne ki, hogy a jogállamisági mechanizmus rendelet keretein messze túllépve blokkolják a Magyarországnak és Lengyelországnak járó fejlesztési forrásokat, úgy az Európai Unióban merül fel alapvető jogállamisági probléma. Elnökasszonynak a Bill és Melinda Gates Alapítványtól pár napja elnyert díjához pedig ezúton is gratulálok
!"

Gógita 2022.09.26. 16:28:25

@icipicicsipa:

Egyetlen cél van: az ellenálló kormányok megbuktatása, minden eszközzel!

És kinek az érdeke az, ami az EU-EB-EP és Magyarország, meg Lengyelország között megy? Az sem a demokráciáról, meg a jogállamról szól, és nem is bármiféle korrupció elleni harcról, hanem napnál világosabban kizárólag a nem tetsző, az ő ideológiájukkal és politikájukkal szemben álló kormányok MEGBUKTATÁSÁRÓL, annak már nem is titkolt szándékáról.
Ha jobb-konzi-ker.dem.-nemzeti... kormányok kapnak többséget, akkor az "agymosott nép rosszul szavazott".
Meg kell őket büntetni, "rá kell vezetni a helyes szavazásra", hogy legközelebb "jól szavazzanak"...
Ez volt Ursula üzenete az olaszoknak is.
Hogy Magyarország és Lengyelország sorsára jutnak, ha keresztbe állnak nekik. És ehhez felhasználnak bármilyen eszközt, a zsarolástól a jogosan járó pénzek jogtalan, mondvacsinált vétségekre, igazolatlan vádakra való hivatkozással történő visszatartásáig.
Amelyek egyetlen oka az, hogy nehéz helyzetbe hozzák az ellenszegülő kormányokat, hátha a nép megbuktatja őket.
Vagyis ez csak erről szól, a kormánybuktatás szándékáról.
És a magyar ellenzék ehhez ad hamis muníciót, és ehhez asszisztál a szavazásaival is. (Nyilván érdekazonosság áll fenn, mert ők is kormányt akarnak buktatni, hogy ők kerülhessenek kormányra! Ha tisztességesen nem megy...)
Minapi hír, hogy áll az energetikai pályázat is, amelyben 43 ezer!!! családnak lehetett volna már most tél előtt napeleme, hőszivattyúja, új nyílászárói...!
Éppen a "szankciós tél" előtt!
De nem lett, mert a magyar ellenzéki EP képviselők szavazataival és brüsszeli aknamunkájával is, elérték, hogy az erre szolgáló, nekünk járó forráshoz NE JUSSUNK HOZZÁ!
És ez csak egy a károkból, amit okoztak.
Ez mennyire a kormány hibája? A pályázatokat rendesen megszervezték, csak a forrást nem adták ide rájuk! És azt is látjuk már, hogy hiába teljesítenek a lengyelek is meg mi is minden diktátumot, azonnal újakkal állnak elő, hogy még tovább húzzák az ügyeket, még nehezebb helyzetbe kerüljenek a "renitens" egyébként szabadon és demokratikusan megválasztott - de megbuktatandó - kormányok. ...
És ezt lengették be az olaszoknak is, ha rosszul szavaznak.

Mia and Me 2022.09.26. 19:37:56

@KalmanBlog: tiktokon fent van róla ez az.
Ha nem lennék összeeesküvéshívő, akkor is megfordulna a fejemben hogy összeírják a szajrét kb. , meg hogy kit lehet majd büntetni karbonadóval.
Nagyjából a vallásodra nem kötelező válaszolni, másra állítólag igen, és lekáderezés lesz.
Kié az ingatlan, milyen jogcímen laksz ott, mivel fűtesz, mivel jársz munkába, van-e e kocsid, milyen, kecó hány szobás, hányan használjátok, stb.

Gógita 2022.09.26. 19:56:00

@Mia and Me: Talán, mert így lehet megtudni a népről hogyan él 2022-ben.

GABOR2 2022.09.26. 20:30:12

Érdekes, hogy elvileg ők irányítják a zöldeket, akik elérték, hogy ne legyen atomerőmű németeknél, de most ez el lett halasztva, még egy darabig lesz. Talán vissza is fordul a dolog. De mivel nincs nagyon atomerőmű ami van, az szennyez, vagy (megújuló) megbízhatatlan.

Szembe megy az elméleteddel, hogy másrészről hozzák be Nyugatra a sok migránst, akik meg Nyugaton sokkal többet fognak ezután szennyezni, fogyasztani, mintha maradtak volna... és sok millióan vannak.

Ez az egész egyébként amerikai támadásnak tűnik a Európa ellen... korrupt politikusok elérik, hogy a sokkal drágább USA energiahordozókat használjuk... amikből ráadásul nincs is elég.

Emberek millióinak a megtakarítása semmisül most, egy újabb lépés a bérelj mindent világába.

2022.09.26. 20:35:32

Csak egy - őrült - felvetés:

Mi van, ha fukushima - vagy hogyan írják, elnézést, de nem néztem/nézek utána - egy olyan dolog volt, hogy robbantottak egyet a mélyben, lett egy jó cunami, amire aztán ráfoghatták az atomerőmű veszélyességét, amire így fel lehetett aztán építeni egy propagandát az atom ellen....

Ez csak a beteg buksim filózgatása.
Lehet egy ilyen ebben a világban, ha ránézünk arra, hogy mi is zajlik körülöttünk?
Szerintem akár egy ilyen is lehet, simán...
:)

Persze nem mondom azt, hogy ez volt, csak elgondolkodtam egy ilyen "kontejón"...
:)

Na mára már tényleg ennyi!
:D

Deansdale 2022.09.26. 20:40:38

@GABOR2: "Ez az egész egyébként amerikai támadásnak tűnik a Európa ellen..."

Többen is ezt mondják, akik nem tudják megmagyarázni hogy akkor miért történik pontosan ugyanaz az USA-val is. Ott is mesterséges energiaválság van és durva infláció, ott is jönnek a debil zöld törvények, sőt, az élelmiszerválság is érik már náluk, amiről a cikkben nem is beszéltem. Ha az EU-t az USA támadja, akkor az USA-t ki támadja ugyanúgy?

GABOR2 2022.09.26. 20:41:22

Egyébként ami most zajlik megint megvolt egy tervben előre. Az USA hadseregének az egyik kutatócsoportja leírt 2019-ben mindent ami most történik... előre.

Cím: "Extending Russia"

www.rand.org/pubs/research_reports/RR3063.html

Az a durva benne, hogy simán benne van, hogy tudják, hogy... vesztenek. Mármint az ukránok veszteni fognak területet és ez így fog alighanem elkerülhetetlenül végezni, de leszarják az ukránokat a lényeg, hogy Oroszország kivérezzen, annak ellenére, hogy övé lesznek darabok Ukrajnából, plusz EU álljon át USA energia hordozókra.

"An increase in U.S. security assistance to Ukraine would likely lead
to a commensurate increase in both Russian aid to the separatists
and Russian military forces in Ukraine, thus sustaining the conflict at a somewhat higher level of intensity.2"

"Such
escalation might extend Russia; Eastern Ukraine is already a drain.
Taking more of Ukraine might only increase the burden, albeit at the
expense of the Ukrainian people."

"However, such a move might also
come at a significant cost to Ukraine and to U.S. prestige and credibility. This could produce disproportionately large Ukrainian casualties,
territorial losses, and refugee flows. It might even lead Ukraine into a
disadvantageous peace."

Szóval a lényeg itt teljesen a gazdasági oldal az USA-nak, ha az ukránok országa sokkal kisebb lesz... hát ez van.

Deansdale 2022.09.26. 20:46:09

Angliában hetek óta véres harcok zajlanak az iszlamisták és a hinduk között, amiről a mainstream sajtó nem nagyon számol be:
gab.com/WayoftheWorld/posts/109064737783950833

GABOR2 2022.09.26. 20:54:13

@Deansdale: Az USA-ban agyateldobó mértékben nyomtattak pénzt... már Trump utolsó évében is és Biden folytatta.

Mivel az USA különleges helyzetben, nekik van világpénzük, ők szét tudják teríteni az inflációjukat az egész világban, különböző módszerekkel rávéve a világot, hogy akarjon több dollárt.

Viszont most annyira túl lőttek a célon, hogy otthon is megérzik, de amit az amerikaik éreznek az szinte semmi ahhoz képest amit kéne érezniük egyébként. Az USA-ba tankolni még mindig sokkal olcsóbban tudnak mint az EU-ban.

Most a jegybankjuk elvileg elhatározta, hogy növeli a jegybanki alapkamatot és megfordítja az élinkítést, inkább elad majd értékpapirokat mint vesz, hogy csökkentse az inflációt. De lehet ennek előbb vége lesz mint elkezdődik, mert nulla, vagy talán negatív amerikai óriási adósságteher kamatterhet óriásit nől, a gazdaság be fog fulladni és az értékpapír piac garantáltan össze fog omlani, ha a FED ezután nemcsak, hogy nem vásárol, hanem elad.

Másrészről most van egy olyan ideiglenes hatás, hogy Biden - bár vitatják, hogy ez egyáltalán törvényes volt-e - az a félidős választás utáni egy hétig felszabadította az USA olajtartalékait, nyilván politikai okokból. A választás után ez nemcsak meg fog szünni, hanem ilyenkor a törvény értelmében a tartalékot vissza kell tölteni, vagyis a választás után az USA-ban megint nagyon durván emelkedni fog a benzin ára.

De az USA szenvedései semmik ahhoz képest amik Európára várnak.

És azt akarják, hogy ne legyen vége ennek a háború után se, hisz akkor is akarják, hogy a sokkal drágább USA és egyéb nyersanyagokat használjuk.

Ami nemcsak azt fogja jelenteni, hogy drágábban tudjuk ezt megvenni, ha egyáltalán lesz elég, hanem ezután a drágább nyersanyagárat be kell építeni az európai termékek árába, amitől az sokkal kevésbé lesz versenyképes.

Szóval nem csodálkoznék azon, hogy az USA korrumpálta az EU vezetést.

Meg ugye Európában még attól is kell majd félni, hogy lesz sok fagyhalál, éhhalál, mert nem lesz miből fizetni a dolgokat. Első évben még lesznek tartalékok, pénzügyi is és nyersanyag is, de a második évben, ha ez folytatódik már nem és az európai életekbe fog kerülni.

Visszatérve a fenti dolumentumra... számoltak azzal, hogy az USA-is éri hátrány, de sokkal-sokkal nagyobb fogja mindneki mást.

Mia and Me 2022.09.26. 20:59:39

@icipicicsipa: "az atomerőmű veszélyességét"

az emberi tényező egy kisbicska esetén is "veszélyt" idézhet elő.

Az atom az egyik legtisztább energia - csak megfelelő garanciákkal kell megépíteni a cuccot meg jó (igenigen jó ) fizetésért, hozzáértő és megbizható embereket kell felvenni hozzá.

Bár ez lényegében mindenre igaz :) amit rendesen és jól akarunk működtetni.

GABOR2 2022.09.26. 20:59:59

@Deansdale: Talán egy katasztrófa Európa nyugati, agyalágyult részén még jól is jönne hosszabbtávon...

GABOR2 2022.09.26. 21:04:42

@Deansdale: A beszólás, hogy vannak eszközeik kezelni az olasz helyzetet mutatja, hogyan is állnak valójában ezek a demokráciához. Az eszköz pedig az államcsőddel zsarolás, hogy az EU hagyja majd összeomlani az olaszokat. Igazából a világ országainak többsége is hasonló helyzetben van.

Még az USA is... ugye hatalmas az adósságuk, de most vagy nulla vagy negatív kamattal veszik a papírjaikat, ami azt jelenti, hogy még ők kaptak pénzt, de nem kellett mindenesetre kamatot fizetni. Most emelték tán 0,75%-kal csak nemrég. Viszont ha sok-sok-sok trillió az adósságod akkor is ennyi emelés katasztrofális lehet. És gondlom ott is megmondják, ha az USA nem teszi amit kér a pénzvilág szépen tönkrevágják pénzügyileg majd gyorsan.

Gógita 2022.09.26. 21:23:50

@Deansdale: Azért ez nem így van teljesen. Az amerikaiak gennyesre keresik éppen magukat az általuk generált orosz-ukrán háború és a szintén általuk generált öngyilkos EU-s szankciók miatt!
Dől hozzájuk a pénz. Kihelyeztek több tízmilliárd dollár HITELT Ukrajnába és máshová. (Értsd: felvásárolják az országot.)
Sorban állnak náluk a fegyverekért az európai és más országok, mert prezentálni tudták, mennyire hatékonyak!!! Stb.
A politikai, imperialista és egyeduralmi hasznokról nem is beszélve.

Meg lett rendszabályozva Oroszország is, az EU is, Kína is ért belőle...

Mi szarban vagyunk, az oroszok is, az ukránok a legjobban, de az USA nincs. Ami baj náluk van az nem ettől van.

Deansdale 2022.09.26. 21:59:00

@Gógita: Néhány amerikai cég jól keres, persze, de ez a saját zsebükbe megy, meg pár politikuséba. Az országnak, vagyis az adófizetőknek eddig többtízmilliárd dollárjába fáj az ukrán konfliktus, plusz többtízmilliárdba az infláció és az arra válaszul kiadott "mentőcsomag". Közben a pórnép sír, hogy drága a benzin és üresek a boltok polcai, hogy a közbiztonságról ne is beszéljünk. A nép, a milliók pontosan ugyanazokkal a problémákkal néznek szembe mint mi itt az EU-ban, és szerintem ebből nyilvánvaló, hogy az USA népe is ugyanabban a cipőben jár mint mi, tehát nem "ők" csinálják ezt "velünk". Ha a politikusokat nézed, akkor meg azt látod, hogy az EU politikusai ugyanazt a tervet hajtják végre mint Bidenék, vagyis azon a szinten sem mondható, hogy ők szivatnak minket. Nem arról van szó, hogy Biden ráerőlteti az akaratát Ursula Van Még Lejjebb-re. Biden és Ursula ugyanazon a rócsild kézen muppetek, és az USA éppúgy áldozata ennek mint az EU. Legalábbis én így látom a dolgot, és más persze láthatja máshogyan, csak akkor téved :D

(Az amcsi fegyverekért sorban állás a hadiipari cégek zsebére megy, az ország szempontjából nincs jelentősége. Többmilliárd dollárnyi fegyvert elküldtek "ingyen" Ukrajnába, ami ugye megintcsak azt jelenti, hogy az adófizetők kifizették a cuccot a defense contractoroknak, az ország egészének viszont nettó veszteség.)

Gógita 2022.09.26. 22:05:12

@GABOR2: Ez így is van. Csak a vakok és idióták nem látják, kik a bábmesterek ebben a sztoriban.

Mindig egy kérdésre kell helyesen felelni: Cui prodest???
Kinek az érdeke, kinek van haszna belőle?!

Gógita 2022.09.26. 22:09:21

@Mia and Me: Nincs titkolnivalóm. :-) Főleg anonim kérdőíven.

Gógita 2022.09.26. 22:17:34

@Deansdale: " Az országnak, vagyis az adófizetőknek eddig többtízmilliárd dollárjába fáj az ukrán konfliktus,"

Az hitel! Az ukrán dolgozók fizetik majd meg az utolsó centig.
Oroszország a kilencvenes évekig fizette az USA-nak a SZU II. VH.-s adósságát!

A többiben igazad van. Az amerikai dolgozók is csak nyírni való birkák a háttérhatalom és a milliárdosok számára.
Ugyanakkor megérdemlik a sorsukat, ahogy a németek és a többi idióta népség is, akik látják, mit tesznek a politikusaik (VELÜK), és hagyják!!!

Inkább készülnek a didergésre, mit hogy elzavarják őket a francba.
Akkor csak kapják, amit megérdemelnek.
A baj az, hogy mi is kapjuk, és nem érdemeljük meg. Már legalábbis aki nem ellenzéki szavazó, mert azok ugyanolyan háború és szankció pártoló, nyugat majmoló/imádó barmok itthon is.

Mia and Me 2022.09.26. 22:39:20

@Gógita: "

Fontos, hogy – a nem lakott üdülők kivételével – az üresen álló ingatlanokról is adatot kell szolgáltatni"

Az ingatlan címe meg helyrajzi száma nekem úgy tűnik nem anonim

vodkasprite 2022.09.26. 23:21:18

itt van magyarul is az olasz miniszterelnök korábbi beszéde, amit Deansdale is linkelt: www.bitchute.com/video/Gsig8fLBajMC/

gigabursch 2022.09.27. 06:50:16

@GABOR2:
Ez egy 2011-es cikk.
m.kuruc.info/r/6/82928/

Aktualizálva még durvább lenne.

Mia and Me 2022.09.27. 06:53:03

@Mia and Me: úgy értem személyi adatok is rajta lesznek, nem olyan mint 11 éve

Deansdale 2022.09.27. 09:14:32

@Gógita: Jobb forrást nem találtam hirtelen, de a NYT szerint az amcsi segélynek kevesebb mint 10%-a hitel, a zöme vissza nem térítendő.
www-nytimes-com.translate.goog/interactive/2022/05/20/upshot/ukraine-us-aid-size.html?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=sc

valis47 2022.09.27. 10:50:50

@Deansdale: Ebből a fegyver az raktáron állt, a pótlásukra a hadiipar majd kap megrendeléseket.

Gógita 2022.09.27. 14:44:36

@Mia and Me: Azt nem mondták, hogy mindent ki kell tölteni, és igazat kell írni. Csak a részvétel kötelező.

Gógita 2022.09.27. 14:47:06

@Deansdale: És te hiszel egy olyan hazug agit.prop. forrásnak, mint a NYT?
A kő kapitalista USA tudja a legjobban, hogy nincs ingyen ebéd.
Ha nem kp veszik vissza, akkor máshogy!

valis47 2022.09.27. 16:52:52

@vodkasprite: A médiaklikk videó sajna nálam akadozik. De fent van a youtube-on is az adás.

GABOR2 2022.09.27. 17:03:58

@Gógita: Én is azt hallottam, hogy kb. az összes kézelfogható érték, köztük hatalmas föld területek el lettek adva az USA-nak. És ez a nyugati segítségeknél a norma.

Az USA az első és második világháborúban is segített Nagy-Britanniának. Ott is kérték, hogy fizessék vissza.

Az első után a britek még erősek voltak és szépen kijelentették, hogy nem fizetik ki a tartozásukat.

A másodiknál az amerikaik már nem adtak esélyt a briteknek és nemcsak pénzt, vagy aranyat kértek, hanem hogy a britek nyissák meg a gyarmataik piacát stb. ami a Brit Gyarmati Birodalom halála felé vitt.

Viszont most Ukrajna esetében, most ez a nem régi cikk is írja, hogy úgy készülnek, hogy a háború nemcsak pár évig, hanem "örökké" tart, vagyis kivéreztetés menne.

És ők ugye, a semmiből állítják elő a pénzt, elvileg ők fognak nyerni.

"In other words, as Under Secretary of Defense for Public Policy Colin Kahl put it, this aid is not intended to support Ukraine in “today’s fight” but “for years to come.”"

"The U.S. is really preparing for a long war. … It’s actually preparing for endless war in Ukraine,” said Stephen Semler, co-founder of the Security Policy Reform Institute, a grassroots-funded U.S. foreign policy think tank that has been tracking the assistance. "

theintercept.com/2022/09/10/ukraine-military-aid-weapons-oversight/

Egyébként pedig évtizedek óta nyilvános, hogy az USA mennyit ad külföldnek katonai segélyt, idén Biden megtiltotta nemcsak a nyilvánosságra hozását a jelentésnek, hanem az elkészítése is tilos mostantól.

ujtechkor.blog.hu/2022/09/15/biden_titkolozik

Attól viszont ne féljél, hogy az USA nem kér majd cserébe semmit, de a fő cél amúgy is közvetet, gazdasági jellegű dolgok, minthogy az EU drágán vegye tőle a nyersanyagokat stb..

Gógita 2022.09.27. 17:08:01

@GABOR2: Az USA most újra birodalomként viselkedik és lép fel!
Ehhez kellet egy gyenge, irányítható elnök és hogy a másikat bármely eszközzel megbuktassák, ellehetetlenítsék, aki befelé fordult volna, akik a saját népét erősítette volna.

GABOR2 2022.09.27. 17:26:49

@Gógita: Ez most nagyon visszaüthet, a nyugat-európai politikusok készülhetnek a bukásukra...gondolom úgy vannak vele, hogy a háttérhatalom életük végéig úgyis biztosít majd mindent nekik, de amikor fagyhalálra ítéled a saját lakosságod egy részét talán elszámolják magukat és ők se ússzák meg.

Egyébként Z. azt ígérte, majd visszaadják a nekik adott fegyvereket... ami aligha igaz, mert rengeteget már el is adtak a feketepacira.

Meg azt is hallom, hogy állítólag az ukrán katonáknak... meg kell venniük a saját felszerelésüket, amit elvileg segélyként kapott az ország, meg amúgyis boltokban landol sok segély amiért kérik, hogy fizessen az akinek ingyen járna.

valis47 2022.09.27. 17:35:54

Szerintem a nyugat célja az orosz rendszer bukása, és már a háború előtt is az volt a célja. Putyin talán ezt tudva előzte meg őket, de valószínűleg jobb teljesítményt várt a hadseregétől, illetve nem számolt azzal, hogy nyugat-európa ennyire beleáll ebbe az ukránok mellett. Igazából Magyarországot leszámítva az egész EU-ban hisztérikusan támogatják az ukránokat, persze a média is ezt nyomja. Németországban vannak persze akik nem, de a németeket rászoktatták évtizedek alatt, hogy beálljanak a sorba, lehajtsák a fejüket, ne mondják ki, amit igazából gondolnak.

Gógita 2022.09.27. 18:07:15

@GABOR2: A bukásuk attól függ, mennyire birkanyáj ma a német nép, meg a többi?!
Egyelőre azt látszik, hogy nagyon. Ezért nem buktak már meg.

Gógita 2022.09.27. 18:13:34

@valis47: Kizárólag az évek óta adagolt oroszellenes propaganda az alapja a hisztérikus orosz ellenességnek, mert maga Oroszország egyik nyugati országot sem fenyegette sehogyan sem! Sőt, saját pénzen újabb gázvezetéket húzott el Németországig. Ezt aligha lehet ellenséges támadásként felfogni.

Még a lengyeleket, baltiakat sem.
Pont fordítva, az ő szférájában kavart az USA (CIA), ezerrel. Amit egy idő után nem hagyhatott szó nélkül.

Az EU ÖNKÉNT és dalolva szopatta meg magát azzal, hogy ÖNKÉNT és dalolva ellenséget csinált az oroszokból.

Cui prodest???

2022.09.27. 20:25:44

Azért milyen sok ellentétet sikerült kreálni ezzel az orosz-ukrán konfliktussal:
- Orosz vagy Ukrán szimpatizáns vagy
- USA vagy Orosz.
- Fosszilis vagy megújuló energia
- szankció vagy nem szankció
- szankciót ellenző ország vagy szankciót nem ellenző
- oroszokat befogadó vagy oroszokat nem befogadó
- energia ársapkát éljenző, energia ársapkát elutasító
-stb-stb......

Ilyesmi jutott eszembe most...

Gógita 2022.09.27. 21:06:09

@icipicicsipa: A béke(sség) nem kifizetődő. :-(

valis47 2022.09.28. 09:06:08

@Gógita: Ha az amerikai nép nem veszi vissza az országát a globalista szarháziaktól, akkor senki sem fogja megállítani ezeket.
Látható, hogy Oroszország ugyanolyan, mint a cári időkben volt, elmaradott, korrupt, putri hely. A hatalmas olaj- és gázbevételekből sem voltak képesek valamire való hadsereget felépíteni stb.
Kína meg szintén nem alternatíva, ott azt csinálják már most, amit a globalisták terveznek a nyugati világ számára. Azt nem gondolom, hogy Kína a globalistákkal "összeesküdött", mint egyesek mondogatják, a globalistáknak a kínai rezsimváltás is a céljai között van, lásd a hongkongi balhét, Tajvan támogatását stb. Kína vezetői legalább a saját népüket nem akarják lecserélni, bár az egyén életét nem értékelik sokra, de "nacionalisták". Minket viszont nem fognak önzetlenül segíteni, max. csak nekik előnyös hitelfelvételekbe belevinni, mint Afrikában is teszik. Nálunk is a Bp-Belgrád vasút esetében...
Mindazonáltal drukkolok a kínaiaknak és az oroszoknak, hogy tartsanak ki, különben teljesen egypólusú világrend lesz. De nem nekik áll a zászló, a bomlasztás a kultúrán, tömegkultúrán keresztül igen hatékony, ahogy nálunk is látható főleg a fiatalokon. És ők sem tudják ezt a befolyásolást teljesen kizárni.

Frederick2 2022.09.28. 09:57:19

@Deansdale: Egy újabb dezinformáció, újabb hülyítés.
www.youtube.com/watch?v=xTFhtNQr0mg

Amúgy a beszélgetés hallgathatatlan és nézhetetlen. Szánalmas, ahogy kinyalják egymás seggét. Elég hamar le is kapcsoltam.

Mindenesetre van egy új könyv, miszerint a Gender Studies egy értelmes és fontos dolog, akik meg kritizálják, ostobák és gonoszak.

Frederick2 2022.09.28. 10:01:48

@valis47:

"Ha az amerikai nép nem veszi vissza az országát a globalista szarháziaktól, akkor senki sem fogja megállítani ezeket."

Jelen pillanatban mi magyarok sem kergetjük ki a magyar nemzet ellen munkálkodó globalista söpredéket. Nálunk sem volt egy csomó területen őrségváltás. Olyat várunk el az amerikaiaktól, amit mi sem végzünk el a saját országunkban: VÉGÉRVÉNYESEN LESZÁMOLNI ELLENSÉGEINKKEL!

Pár évvel ezelőtt sokan úgy gondolták: majd az Orbán megoldja helyettünk! Nem oldotta meg. Most sokan reménykednek: majd a Toroczkai megoldja helyettünk! Hmmm...!

Szükség lenne egy újabb (ellen)forradalomra!

Frederick2 2022.09.28. 10:09:44

@Deansdale: Meg még valami. A vállaltan "jobboldali" VÁLASZ interjúja egy Gender-femcsivel. Nagyon barátságos és udvarias, kedves interjú - amilyet az ember elvár egy igazi jobboldalitól!

www.valaszonline.hu/2022/09/13/kovats-eszter-gender-gyermekvedelem-europa-nemetorszag-interju/

Most úgy elképzeltem, te milyen interjút készítenél a hazudgálós picsával. Hát az nem így néz ki! :D

Wildhunt 2022.09.28. 10:23:26

@Frederick2: a lengyelek megpróbálták, mire mentek vele? Jelenleg éppen ukránokra cserélik őket ha már homokinégerekre nem sikerült.

Gógita 2022.09.28. 10:54:27

@Frederick2: Ezt éppen tegnap írtam máshová, nem írom le újra:

"a lengyel kerekasztal-tárgyalások mintájára Bulgáriában ne kerekasztal legyen, hanem megállapodás a társadalmi békéről!"

"csak a legelején volt az az ex-komcsi narratíva, hogy "lám, az ellenzék polgárháborút akar""

Mindennek egy oka volt, ott is, itthon is, hogy a kommunisták, szocialisták MEGÚSSZÁK!

Megússzák a felelősségre vonást. Akár törvényesen, akár spontán.
Nálunk is azért kezdtek bele a szoci-komm-zsidók már a nulladik napon a nácizásba, fasisztázásba, meg hogy "lám, az ellenzék polgárháborút akar", stb., hogy a hatalomra jutott nem szoci, nem komm,. nem zsidó erők nehogy hozzájuk merjenek nyúlni!!!!!
Ezért kellett a kerekasztal is, meg a nyugati támogatás is. (Igen, a nyugat a szoci-komcsi-zsidó diktatúraépítőket támogatta akkor is, a polgári, jobb, konzi erőkkel szemben!!!!
Ez azóta sem változott!

Erre mondta Antall, hogy "tetszettek volna forradalmat csinálni", akkor mehetett volna a felelősségre vonás, de az ő kezüket ügyesen gúzsba kötötték a nyugattal akkor is szövetkezett ex-elnyomók!

A JOGOSAN felelősségre vonók lettek volna azok, akik polgárháborút akarnak, akik üldözik az ártatlan (komcsi, diktatúrát addig építő) zsidókat..., stb.

És a nyugat EZT A HAMIS narratívát KÉSZ VOLT ELFOGADNI! Mert ez volt az ÉRDEKÜK! Hiszen ők játszották a kezükre az országot gombokért!
(Ahogy most azt, hogy itt diktatúra van, mert nem az ő ex-komcsi zsidó szövetségeseik - lásd Dobrevék! - vannak hatalmon!!!!)

Így mentették át SÉRTETLENÜL, sőt, megerősödve magukat az új rendszerbe, amit szintén ők domináltak, ők formáltak ilyenné, amilyen lett.
...

Be voltak szarva, hogy jön a jogos számonkérés.

És szükség is lett volna rá! Nem oszthatták volna az észt ők - a Vajdák, TGM-ek, stb.- máig!!

Aki a váltás előtt dicsőítette a rendszert, lapát!
Aki kifejezetten támogatta, és haszonélvezője volt, lapát! ...

Ezt (is) megúszták. És máig ők osztják az észt. És máig szinte érinthetetlenek.
Diktatúra van (meg antiszemitizmus!), ha bárhol leváltják, kirúgják őket.
De ezt 1990-ben kellett volna megtenni!

Kezdve a "filozófusokkal", akik addig sorra írták a szocializmust és kommunizmust dicsőítő könyveiket, cikkeiket. Mert ők a legalattomosabb férgek, akik rágják az országalmáját.
Még egy besúgó, egy verőlegény, egy ÁVO-s pribék sem ennyire veszélyes. Mert ezek a tudatokat, lelkeket manipulálják. Azelőtt is, azóta is.

Pl. TGM igen sokat tett azért, hogy a mai fiatalokba elültesse, átmentse mindazt a marxista, szocialista, magyarság- és nemzetellenes szart, azokat a fogalmakat, szavakat, konfliktusokat, és "harcokat", amiket ők maguk állítottak elő a rendszerváltás előtt.

Gógita 2022.09.28. 10:55:48

@Frederick2: Multi-gender Studies-nál tartunk.

Deansdale 2022.09.28. 13:52:18

@Frederick2: Ez a válaszom Kováts Eszternek:
www.youtube.com/watch?v=3RL0M_akCqk
Aki jóhiszemű a posztmodern aktivista társadalomrombolással szemben, az vagy vak, vagy hülye.

Mellesleg amikor a klasszikus feminista férfigyűlöletet "kutatta", már az is férgeslelkűség volt, és ahhoz képest szinte javulásnak nevezhető, hogy a transz-témához ambivalensen áll hozzá.

KalmanBlog 2022.09.28. 17:42:31

@Frederick2: Nagyon vicces, a szőke gyerek aki beszél a haccsolásával megfelel a mémnek a balos "értelmiségről", ahogy minden konkrétumnak mellé tud lőni. De a nő se semmi, hogy azt mondja, hogy aki behormonozza magát az "talán esetleg" árthat is magának.

Az is jó, hogy balosok ugyan, de az extremitásoktól el szeretnének határolódni csak nem veszik észre, hogy azt pont úgy lehet, hogy az egész dzsendert a kukába kell dobni. Nem lehet "kicsit genderezni" és kiválogatni belőle aminek értelme van.

Akár sajnálhatnám is őket, mert a teljesen menthetetlent kellene mentegetniük, és rosszul megy nekik. De hát elvileg felnőtt emberek, nem gyerekek, ezért mégsem sajnálom őket, hanem elítélem amiért kulturális kútmérgezők.

KalmanBlog 2022.09.28. 17:59:18

@KalmanBlog:
44:50 körül szabad jegyzetben: azért nem tudunk megvitatni dolgokat, mert nem akarunk muníciót adni azoknak akikkel alapvetőbb kérdésekben szemben állunk egymással.
... 45:17:
"Miért nincs egy ilyen baloldali narratívaképzési képesség? Hát azért nincs mert ebben az állandó védekezésben, tehát az utolsó ilyen fakardokkal hadonászva egyszerűen ezekre nem marad szellemi energia és nincsen egy olyan szabad terep amelyen a az azonnali és a katasztrofális kudarc veszélye nélkül megvitathatóak lennének azok az ügyen amelyről például Eszter könyve is szól."

Egyszerre fedezte fel, hogy miért kellene neki Safe Space és hogy miért kellene tiszta vizet öntenie a pohárba és normálissá válnia végra. Ebből a kettőből lehet választani, Safe Space nélkül a hülyéket sajnos kiröhögik. LOL

Gógita 2022.09.28. 18:29:58

@KalmanBlog: Ez a "nem akarunk muníciót adni", meg "ha kiállunk velük nyílt vitára, akkor fórumot teremtünk nekik", stb., tipikus vitaelkerülés és menekülés az elől, hogy beégjenek és napnál világosabbá váljon, hogy nincs igazuk.
Ezt egy sor kérdésben ugyanígy csinálják, eljátsszák. Ez egy stratégia. Ahogy a vitapartner, ellenfél lenácizása is. Ha náci, nem lehet igaza, ergo, nem kell vele kiállni vitára! Vagyis igazam van vele szemben, mert ő náci... Ne is hallgassuk meg. Stb.

Frederick2 2022.09.29. 06:08:31

@KalmanBlog: Ja, hogy végig hallgattad! :D Derék! :D Én az első tíz perc után már lőttem le; egyszerűen nem bírom, hogy Gender témában körbenyalják egymást az kedves elvtársak. Amúgy érdekesek ezek a feminizmusról való viták - sosem hívnak meg egy antifeministát sem. Mondjuk egy Szilvay Gergelyt, aki még könyvet is írt a Gender témában.

Gulyás Marci amúgy egy érdekes jelenség. Már csak olyan értelemben is, hogy ő azért számos beszélgetést bevállalt olyan személyekkel, akik ellentétes platformon állnak, mint ő. A Toroczkaival való beszélgetése például tetszett. Ilyen értelemben a Partizán még üdítő jelenség a baloldalon. Ha egy Moly-on próbálnál meg egy balos társaságban felvetni egy jobboldali véleményt, mondjuk a feminizmusról vagy a bevándorlásról, már menne is veled szemben a lesajnálás, a lenézés és a megvetés, majd a végén, ha kötnéd az ebet a karóhoz, a moderálás. Sajnos a balosok között még mindig a György Péter féle mentalitás uralkodik: "Én nem állok szóba ezzel az emberrel!". (Ezt amúgy TomCat-re mondta, miután elmondta amaz a saját érveit.) Ilyen értelemben még akár szimpatikus is Gulyásnak a vitára való hajlandósága. Még akkor is, ha egy kártékony féreg.

A kommenteket nézted a videó alatt?

"A finn miniszterelnököt megkérdezték szerinte "nő-e egy transz nő?". Erre azt válaszolta, hogy "nem az ő munkája identifikálni embereket. Mindenkinek a saját dolga identifikálni önmagát. Ha valaki azt érzi magáról nőként vagy férfiként, hogy ő nő akkor neki nincs helye ott, hogy mondjon bármit is."

"A lényegi kérdés egyénként, állampolgárként minden társadalomban az, hogy mekkora szabadsággal és mekkora hatalommal rendelkezel amikor a saját életedről döntesz. Tűnhet úgy, hogy a transz kérdés egy szűk réteget érint de minden réteg szabadságának és hatalmának a felszámolásával a mi lehetőségeink is szűkülnek. Mi még nem éltünk valódi szabadságban mert ha éltünk volna minden próbálkozást, hogy egy morzsát is elvegyenek belőle megtorolnánk és sokkal szofisztikáltabban gondolkodnánk minderről. Hozzánk képest a finnek már inkább a 22.században élnek e téren is."

(Juhilla)

A finn politikus nem merészelte megmondani a véleményét. Tényleg fejlett demokrácia, fejlett szólásszabadsággal! :P

Csak azt nem értem, az ilyen emberek miért nem húznak ki Finnországba, a finnugorok közé. Érzékenyíthetnék a rénszarvasokat; megmagyarázhatnák nekik, hogy rossz testbe születtek. :P

Frederick2 2022.09.29. 06:15:21

@Deansdale: @KalmanBlog: Más.

Erről hallottatok? Nagyon érdekes.

A.I. ART | A Művészet Halála vagy Forradalma?
www.youtube.com/watch?v=0IsMhFY0QCA&t=7s

Keny nagyon lelkes. Van igazság, amit mond. Szerintem várható volt, hogy a MI és a robotika újabb áttörést fog mutatni egy területen. De én még mindig tartok az árnyoldalaitól.

Ti nektek mi a véleményetek erről? Keny rengeteg olyan képet mutat, amit Mesterséges Intelligencia alkotott. Nagyon érdekesek.

Gógita 2022.09.29. 08:17:52

@Frederick2: Az MI-t is ember alkotta. Arra képes, amire programozták. (Ahogy mi is.)

Gógita 2022.09.29. 08:20:24

Ez az, ami sokat elmond arról, ki is vezeti a világot:

"Joe Biden egy halott képviselőt keresett a színpadon"

index.hu/kulfold/2022/09/29/joe-biden-egyesult-allamok-jackie-walorski/

gigabursch 2022.09.29. 09:30:43

Visszatérve a cikk alapvetéséhez, az energetikához, az energiahordozókhoz.

Beleakadtam egy érdekes kommentbe:
"Nem számít, hogy az Északi Áramlat 1-2 működik-e, Németországnak fizetnie kell az át nem vett gázért is.
Szerződéses kötelezettsége, hogy 2030-ig évente legalább 40 milliárd köbméter orosz gázt vásároljon."

Ez tényleg így van?
Mert ha igen, akkor itt valami órási gebasz van, a ruszkik meg röhögnek.
Évi 40 mrd m3, BÁRMILYEN áron.
Ennek tükrében a többi (tk. Magyarország) már csak kerekítési hiba.

Gógita 2022.09.29. 10:00:54

@gigabursch: Akár így van, akár nem, agyrém ami ma megy. És még fokozzák!
Nincs még elég kár.

Gógita 2022.09.29. 10:04:29

@gigabursch: Valami német főmufti tavasszal még azon örvendett, hogy sikeresen elszabotálták az ÉÁ 2-őt! (Értsd, elzárták maguk elől.)
Milyen boldogság és hazafias tett.

_Bubba4400 2022.09.29. 10:24:33

A hazai balosokon, meg úgy a szavazókon sem tudok napirendre térni.

Infláció az egekben, energiaárak elszabadulnak, nem tudjuk mi várható ősszel meg télen: az emberek puffognak meg eleresztenek pár kommentet vagy posztot a Facebookon hogy Orbán meg Putyin.

Abortusztörvény: sivalkodó tüntetés a Parlamentnél.

Gógita 2022.09.29. 11:27:39

Most láttam a híradóban: Biden februárban kijelentette (a német elnök jelenlétében!!!, aki ott kussolt mellette, miközben éppen azt mondta AMERIKA, hogy nem vehetnek olcsón gázt, mert ők azt mondják!), hogy tesznek azért, hogy az Északi Áramlatok ne működjenek...
És most meg négy helyen felrobbantották a vezetékeket, ami nem hobbi búvárok munkája volt.

Mia and Me 2022.09.29. 12:01:02

@Gógita: olyan 911 feeling a sztori
Mert az hót ziher hogy nem az oroszok voltak

Gógita 2022.09.29. 12:20:54

@Mia and Me: Ki tudja? Az oroszok, mint tudjuk, magukat is lőtték az atomerőműben!
Most simán tönkretehetik a saját pénzből épített, milliárdokba került saját vezetékeiket. Nem?
EZEK ilyenek.

Mme.Brioche 2022.09.29. 18:34:18

@Frederick2: Én is láttam ilyen képeket, és egészen meghökkentő, hogy mennyire szélsőségesen összeesküvéselmélet-hívő :-D A kávém majdnem a fülemen jött ki a röhögéstől, amikor pl megkérték, hogy rajzolja le, hogy ki csinálta a 9/11-et, ő meg csuklóból felskiccelte a Fehér Házat. Persze akármennyire is intelligens, akkor is csak mesterséges, azaz azokból az információkból dolgozik, amiket a nyilvános neten mazsoláz össze egy-egy témáról, semmi újat vagy meglepőt nem mutatott eddig (még az ufókat is ugyanolyannak ábrázolja, mint mindenki más az összesmindegyik scifiben, a világ végét pedig gombafelhőkbe burkolózó zombihadseregek képében vetíti előre, nem valami nagyívű jóslat), de elég érdekes, hogy elfogulatlan és érzelmektől mentes bitjei meg áramkörei sokkal logikusabbnak és átgondoltabbnak találták az "elméletet" mint a hivatalos magyarázatot, és magától értetődően azt fogadta el igaznak.

Ha esetleg többször nem válaszolnék, az azért van, mert kb hetente egyszer enged be a rendszer véletlenszerű időpontokban, és tudok csak kommentelni, mindegy egyéb próbálkozásom visszapattan. Nem tudom mi van, egy csomó más weboldalt sem tudok használni rendeltetésszerűen, mintha ki lennék tiltva, mások meg teljesen jól működnek. Már arra is gondoltam, hogy egy MI szórakozik velem már hetek óta :-D

vodkasprite 2022.09.29. 20:10:25

@Mme.Brioche: Klaus Schwabnak feltűnt a great reset bomlasztó tevékenységed, ezért néha kicsit az orrodra koppint :).

Henry Makownak van most kint egy jó cikke, ami arról szól, hogy miután a covid narratíva befulladt, így a háborúval kapcsolatban két fajta opció közül terveznek választani a globalisták a következő időszakban.
www.henrymakow.com/

vodkasprite 2022.09.29. 20:17:50

@Deansdale: Közben az új olasz miniszterelnökről is előkerült egy kép, amin szabadkőműves nyakláncot visel, szóval ennyit Olaszország szabadságharcáról :) false opposition. Henry Makow oldalán ha lejjebb görgetsz, akkor megtalálod.

GABOR2 2022.09.30. 15:50:25

@vodkasprite: Wikipediáról:

"Since February 2021, she has been a member of the Aspen Institute,[43][44] an international think tank headquartered in Washington, D.C., which includes many financiers, businessmen, and politicians."

Aspen Isntitute-od olyanok finanszírozzák mint Bill Gates alapítványa, Rocheferrel stb..

Máris jelezte, hogy tovább támogatják Ukrajnát. Híve volt a oltási passportnak.

Talán azért jobb lesz mint a baloldal... Orbán is ugye az oltásnál beállt a sorba.

De nem számítok sok jóra. Eleve ha még nem is lenne beépített ember, az országát nonstop zsarolják, hogy csődbeviszik.

GABOR2 2022.09.30. 15:55:13

@Gógita: Bidentől van nyilatkozat amiben világosan kijelenti, hogy ha az oroszok megtámadják Ukrajnát, akkor felejtsék el a gázvezetéket; mire megkérdezték, hogy de hogyan... neki nincs ráhatása, mire mondta, hogy akkor is meglesz.

Németországban már hatalmas tüntetések voltak, hogy hagyják abba a szankciókat, most ezzel eldöntötték, hogy semmiképp se fognak kapni gázt.

99% USA volt.

Barátunk és szövetségesünk mindenáron azt akarja, hogy fagyjon szét Európa. Ilyen barátok mellett kinek kell ellenség.

Az egész EU vezetés egy megbízhatatlan f@s.

vodkasprite 2022.09.30. 15:58:07

Nem is gondolják az emberek, hogy milyen szinten kényszerpályán mozognak az országok:
- Hitelfüggőség, adósságválság: ha nem úgy csinálják a vezetők dolgokat, ahogy az elvárt, nem kapnak új hitelt
- EU tagoknak az EU diktál: az EU pénzt vissza tud tartani, médiával rászáll egy pártra, agymosást végez (közös európai értékekről zagyválás)
- Mindegy, hogy melyik oldal nyer, mert a legtöbb helyen mindkét oldalon az ő emberük indul. Csak a demokrácia látszatának fenntartásáért hadakozik egymással a baloldal, jobboldal, de ez csak cirkusz a népnek. Ez alól itthon talán kivétel a Mi Hazánk.

Mia and Me 2022.09.30. 16:15:36

@vodkasprite: ok. Minden magyar állampolgárnak van 5 millió adóssága.

Jobb lenne kifizetni és a maradék országot meg tök mindentől függetlenül felépíteni.
Ez agyhalál ami megy.
Mintha mindenki az ablakon bámult volna ki a töri meg földrajz meg kémia meg fizika meg biosz órákon... Az általánosban is, nem csak utána.....

GABOR2 2022.09.30. 16:50:28

@Mia and Me: Nem jó azt kifizetni. Amikor annó az USA kifizette az övét, csináltak ott egy háborút, hogy újra felvegyen. Nekem az a jövedelem örökké, nekik a kamat kell.

Mia and Me 2022.09.30. 17:19:15

@GABOR2: ja hát csak így meg nem áll messze az igazságtól az hogy az egész Föld egy rabszolgatartó telep, és akkor igazuk van a feministáknak hogy nem szulnek, mit mondjon a gyereknek... Hogy kisfiam te azért születtél hogy elem légy a mátrixban?
Plusz akkor hogyan definiáljuk a szabadság kérdését.

GABOR2 2022.09.30. 17:25:04

@Mia and Me: Épp lehet, hogy most viszik annyira túlzásba, hogy a lakosság még Nyugaton is megelégeli őket; svédeknél meg olaszoknál máris jobboldalaik vannak... nyilván irányítottak, de most télen talán kicsúszik az irányítás, ha a valóság elég kegyetlen lesz. Bár gondolom erre is készülnek és lesz már előre elkészített ember, hogy eljátsza a nagy megmentőt, tehát csak egy igazán nagy felfordulás lenne megoldás, ahol az új kormányok feladatuknak tartanák, hogy levadásszák a háttérhatalmat... és egyszerre kell történnie több nagy országban. Lehet ez lesz majd most.

vodkasprite 2022.09.30. 19:42:41

@GABOR2: Magyarországon a nagy megmentő az árnyékkormány xD

2022.10.01. 04:53:08

Jó reggelt!

Eszembe jutott még egy dolog a Puzséros cikkel kapcsolatban, ami "kiesett" szerintem mindenkinek kb, én is "csak" azt az elvet hangoztattam, hogy annak tartozik bizalommal és szolgálattal az ember, aki miatt azt a hatalmat kérte, hogy majd szolgálja a rá szavazót és ezért kérte a bizalmát a szavazatával:

index.hu/velemeny/2022/09/06/az-ertekvalasztas-botranya/

"Mi mást tehetnének ennek nyomán a hazai trollkurzus romlott sajtómunkásai, mint hogy diadalmas gesztusok kíséretében leleplezik a politikust, aki pofátlanul gondol valamit a világról, aminek előzetesen nem mérte fel a tetszését. Úgy mutogatnak rá, mint a népfelség elárulójára: hogy merészel fittyet hányni a populizmus alapvetésére, mely szerint minden hatalom forrása a választók elvtelen kiszolgálása?"

Tehát ami még van:
Ezen választott képviselők és politikusok kőkemény(!) pénzeket - fizetést - kapnak azért, mert ott vannak ahol, és kapják ezt a szavazóik illetve a rájuk bízott állampolgárok szolgálata végett, mint: MUNKABÉRT!
Egy olyan MUNKABÉRT, amit ők szavazhatnak(!) meg maguknak!

Tehát a rendszerben annyi, de annyi kőkemény, a választó felé mutató függés van illetve ennek igazából egy hálának kellene lennie és alázatnak, hogy az elképesztő.

Mindamellett, hogy maga a helyzet is itt van, hogy a MUNKAVÉGZÉSÉRT fizetek(!!) egy BÉRT a képviselőnek, amiért IS kötelessége már felém tartozni a maximális lojalitással és szolgálattal.

Szóval Puzsérnak ezt a részét is ajánlom figyelmébe: itt kőkemény munkáltató és munkavállaló közötti szerződés is van, ha tetszik valakinek, ha nem.

Nem engem szolgálsz de felveszed a pénzemet?
Hát hogyan van ez?
Ebben állapodtunk meg?

Persze, tudom, mi a világ.
De akkor is.
Ez a tény (is), tény, ez a helyzet valójában, mindegy mit hazudik és manipulál a világ ebben a kérdésben.

Csak ennyi így hirtelen most szombat reggel, munkába-menet előtt.
:)

További szép napot!
:)

Frederick2 2022.10.01. 06:59:56

@icipicicsipa: Hagyjuk már ezt a Puzsért! Egy tipikus posztmodern szartartály, aki kénye-kedve szerint csűri és csavarja a szavakat. Időnként szembejön velem egy-két jó cikke, de már ezek olvasatán is az jut eszembe, hogy egy olyan ember mondja, aki elvesztette a hitelét.

Folyamatosan ócsárolta a PestiTV és a HírTV médiamunkásait, hogy bérmunkásai az Orbánnak. Miközben ő is már akkor jól fizetett propagandistája volt Márki-Zay-nak. Meg jól fizetett médiamunkása az ATV-nek - amit évekkel ezelőtt a Sátán Televíziójának hívott, és azt mondta, soha az életben nem menne el nekik dolgozni. Aztán volt az a pénz.

Ja, megfogalmazza a politikai elitről a nagy kritikát, már nem tudom, hányadik alkalommal. Közben meg olyan politikusok seggét nyalja, mint Márki-Zay és Zelenszkij - akik szintén a politikai elit részei. Hagyjuk már!

Mára egy ugyanolyan másokat magas lóról kioktató szarházivá vált, mint a Konok Péter és a Para-Kovács Imre. Egy morális hulladék az az ember.

Ha már annyira idézgetni akarsz valakitől, akkor ajánlom a figyelmedbe Schiffert!

Frederick2 2022.10.01. 07:03:22

@Mme.Brioche: Nálam is jelentkezett ez a probléma. Vagyis beenged a blog.hu, látszólag, de nem tudok használni sem a kommentmezőt, sem a saját blogomat. Ilyenkor egy másik böngészővel próbálok belépni. Nem enged be GoogleCrome-n, belépek Microsoft Edge-n. Vagy fordítva. Időnként sajnos váltani kell a böngészőket. Amúgy fogalmam sincs, miért viselkedik így a blog.hu.

@Deansdale: ?

Frederick2 2022.10.01. 07:58:55

@GABOR2:

"az új kormányok feladatuknak tartanák, hogy levadásszák a háttérhatalmat... és egyszerre kell történnie több nagy országban. Lehet ez lesz majd most."

- Már megint a politikusoktól, rajtuk keresztül a politikától várjátok a megváltást. Miközben magatok semmit sem tesztek a társadalmi változásért. Nem emelitek fel a feneketeket a kényelmes kanapéról. Nincs önszerveződés, nincs aktivizmus, nincs kockázat. A szokásos.

- Ennél még az is jobb, amit a Férfihang csinál. Beáll a Mi Hazánk mögé, és támogatja a maga erejéből. Bele lehet kötni - de azt nem lehet mondani, hogy nem tesznek semmit, hogy megmaradnak a kanapén. Legalább próbálkoznak.

Ti meg maradtok a gothos, emós siránkozásnál. Ha éppen nem a Messiást várjátok, akkor jönnek a dumák, hogy KÉSZÜLJÜNK A TÚLÉLÉSRE meg az ELVESZÜNK MIND!

- Bár az utolsó választásnál senkire sem húztam be az X-et, kiábrándulván a parlamenti demokráciából, sokat gondolkodok rajta, érdemes-e támogatni a Mi Hazánkat. Az MH az egyetlen párt, amely foglalkozik a cigány maffiák okozta problémával, az összes többi párt leszarja a témát. Igen, annyit kinézek az MH-ból, hogy
I, felszámolná a cigány maffiákat, vagyis a cigánybűnözést
II, felszámolná az LMBT-t
A többi viszont kérdőjeles számomra. Például nem igazán látom a konkrét terveket, miként raknák rendbe az egészségügyet.

Nem idealizálom az MH-t. Nem vagyok szerelmes az MH-ba. Nem tartom megváltónak az MHT-t. De azt kinézem belőle, hogy az első két pontot teljesíti, és az már előrelépés lenne a mocsárból való kilábaláshoz.

- Ugyanakkor az MH nem elég. A társadalomnak, az úgynevezett népnek és nemzetnek szerveződnie kellene.

Egyrészt azért, mert az MH egymaga nem fogja elhordani a szemetet. Hogy egy történelmi példát mondjak: egy Hunyadi János nem volt elegendő a török megverésére, ott azért a magyar népnek is oda kellett tennie magát. Jelenleg ez a helyzet: itt egy MH nem elég, nekünk is cselekedni és tenni kell.

Másrészt semmi garancia nincs arra, hogy az MH nem fordul a saját nemzete ellen. És akkor is kellene egy társadalmi erő, ami visszaveti őket, ha így fordul a kocka.

1956 óta így reagál a társadalom: bízok a politikusokra, azok megoldják! Mi lett ennek a vége? Egy a társadalmat leuraló és kizsákmányoló politikai kaszt. Mindig rábízzuk a politikusokra, oldják meg, és átengedjük nekik a gyeplőt!

Mia and Me 2022.10.01. 09:12:32

@icipicicsipa: ezt eddig is tudtuk hogy az államot mi fizetjük hogy cserébe szolgáltasson. Ezért is nem értem hogy világszerte az élet erős 30-50 éves férfiak hogy nem zavarták még el a 3,14csába az összes vezetőt. Nyilván ha megtehetik hogy a mi pénzünket szórják mert b.szunk rá, akkor meg is fogják tenni... Hát nálunk is kidzámolták már az okosok és lenyilatkozták hogy minden családnál még 10-15 millió megtakarítás van, azt még el szándékoznak lopni mindenáron ( az inflációval kb évi 1 milliót le is gombolnak mindenkitől)

2022.10.01. 18:41:55

Sziasztok.

Köszi mindenkinek a választ, tök jól esett.
:)

Amit szeretnék megemlíteni érdekességként:
Hallgatom a rádiót és a reklámokat.
Opel meg még egy márka nyomja azt, hogy "készletről azonnal új ez meg új az"
Miközben megy a hírekben meg itt meg ott, hogy autóalkatrész meg chiphiány meg ez meg az és sok-sok hónap már egy új autó miiindehoooool!!
Bizony!
:)

És megkérdeztem magamtól - meg a kollégáktól - hogy most ezek itt a reklámban hirtelen miről is beszélnek, hogy készletről azonnal van kocsi, új autó és ezt reklámozni kénytelenek, hogy valaki vigye már el azokat az új autókat, amik amúgy nincsenek meg hiánycikk meg ilyen dolgok....ja és közben nézegetem a használtautós telepeket, rogyásig autóval, nálunk ami bezárt telephely üresen pár utcával arrébb, az most megint tele használt géppel....

Szóval mi is történt itt ebben a szegmensben is?
Nem lehet itt is mesterséges hiány generálása esetleg vagy valami ilyen?....

A reklám valós, hallhatjátok.
A jelenség tehát létezik, hogy van zsír új kocsi, és több márka is ilyen reklámmal fut.
De hogy lehet ez logikusan és az eddigi, fentebb felsorolt dolgokat?

KalmanBlog 2022.10.01. 22:50:57

Kocsi témára röviden: szerintem a hitelezés lett nehézkes, és így nagyon kevesen akarnak már autót venni.

Hosszan anekdoták:

Nézegettem kisbuszokat mostanában, és az eladóval beszélgettem, aki mondta, hogy most már céges hitelt csak úgy adnak, ha magánszemélyként kezességet vállalsz érte, és magánemberként is hitelképes volnál az összegre. És hogy hozzá bejönnek az emberek azzal, hogy tuti hitelképesek lesznek, aztán elkezdik a folyamatot és 10-ből 9-nek sajnos nem adnak aztán mégsem hitelt.

Én is úgy terveztem, hogy most talán megéri új kocsit vennem, mert a kisbuszt akár 20 évig is használni fogom, annyi időre pedig már nagyjából tényleg megéri, de nem sokkal drágább mint az eddigi stratégiám hogy kb 7 éves kocsikra lövök. (Eddig ugye minden autómat eleve úgy terveztem, hogy pár év után nagyobbre kell cserélni és szerencsére úgy is lett) Saját nevemre nem vennék hitelt kocsira, de kft-re miért ne, ha csődbe megyek, akkor max megy a busz is, nem az lesz a legnagyobb bajom. De végül meg sem próbáltam, mert a kereskedő amit mondott elvette a kedvem, akár igaz volt akár nem.

Aztán a vége az lett, hogy vettem egy 2008-as gyártású kisbuszt, ami valami csoda folytán nem rohad és sokkal szebb állapotú mint a többi amit néztem és amik újabbak voltak. Ezt ki tudtam kesselni és örülök neki.

Egy barátom aki olyan cégnél dolgozik jó pozícióban ahol _eddig_ alap volt a céges kocsi, mondta, hogy annyira megemelkedtek az árak, hogy úgy néz ki már sokáig nem lesz céges kocsi, még pár évet adnak neki és vége. Most lesz 4 éves a lízingelt céges kocsija, ilyenkor szoktak cserélni, de a kereskedők _nem mondanak előre árat_, hanem meg kell rendelni és utólag derül ki hogy mibe kerül a kocsi. Ezt viszont a cég nem vállalja be emiatt nincs új kocsi senkinek. És senki nem tudja, hogy a meglévőket meddig lehet megtartani. Szerintem az indok kamu, és valójában minden cég iszonyatosan próbálja csökkenteni a kiadásait és spórolni ahol tud. Növekszik a bérköltség és az energiaköltség is, de a bevételeket szinte lehetetlen most növelni.

Persze lehet burzsujozni afelé aki zsírúj céges kocsival járt eddig, de az a helyzet hogy csak a cégek vették az új kocsikat, meg a frissen nyugdíjazott boomerek. Ha a cégek sem veszik, akkor a gyárak szívni fognak és 4-5 év múlva siralmas lesz a másodpiac is.

Szóval én is úgy látom hogy az autó piac nagyon gyorsan átállt kínálativá, azaz a készlethiány helyett ami eddig volt nagyon hamar be fog állni a kereslet hiány. Lehet, hogy az Opelnél ez már meg is történt.

Egyébként logikus, hogy a great resetnek része, hogy autód sem lesz, nem akarják odafenn hogy csak úgy kedvünkre mászkáljunk. Ezért meredeken fog emelkedni az autózás ára, ha tippelni kellene.

KalmanBlog 2022.10.01. 23:10:39

@Frederick2:
> Ti meg maradtok a gothos, emós siránkozásnál. Ha éppen nem a Messiást várjátok, akkor jönnek a dumák, hogy KÉSZÜLJÜNK A TÚLÉLÉSRE meg az ELVESZÜNK MIND!

Azért ez már tényleg túlzás, hogy idejössz kollektíve fikázni minket rendszeresen. Miért jó ez neked? Miért nem magadat spannolod fel a fejlődésre inkább? Gyúrsz már végre?

Ráadásul már megmondtuk párezerszer, hogy ez itt egy elméleti vita, online közösség, nem valódi és hogy ki mit csinál valójában, arról kábé semmi infó nincsen és nem is kell hogy legyen.

Az, hogy megbeszéljük, hogy mi várható nem siránkozás, hanem intellektuális felkészülés. Én például előrelátás szempontjából nagyon sokat köszönhetek ennek a közösségnek és a hasonló szellemű weboldalaknak is. Az információnak hála eddig meg tudtam védeni azokat akikért felelős vagyok az ártalmaktól, és ez hatalmas dolog, óriási érték. Köszönöm mindenkinek!

vodkasprite 2022.10.02. 05:43:02

@KalmanBlog: Igen, Poén, hogy Frederick minket b*sz le, vajon mit kaphat egy olyan, aki csak 444-et olvas? :)

Deansdale 2022.10.02. 10:17:48

@KalmanBlog: "Most lesz 4 éves a lízingelt céges kocsija, ilyenkor szoktak cserélni"

A lízingben nem pont az a jó, hogy ha végigviszik akkor az övék lesz az autó? Egyébként ez csak bérlés. Persze oké, sok cégnek mindegy, leszarják, de ez nekem mégis elmebajnak tűnik. Túlságosan régimódi vagyok :|

Deansdale 2022.10.02. 10:25:38

@KalmanBlog: "már céges hitelt csak úgy adnak, ha magánszemélyként kezességet vállalsz érte, és magánemberként is hitelképes volnál az összegre"

Egészen olyan, mintha a bankok arra spekulálnának, hogy a közeljövőben rengeteg kis cég fog tünkremenni, nem?

Deansdale 2022.10.02. 10:26:43

@KalmanBlog: "Köszönöm mindenkinek!"

És viszont :)

vodkasprite 2022.10.02. 13:47:33

egy elszólás, ami nekünk evidencia, de még így nem mondták ki korábban:
www.bitchute.com/video/bNToByBMiDCA/

Mia and Me 2022.10.02. 20:11:43

"
Újdonság, hogy idén meg kell adnunk a nevünket is, így ellenőrizhető, hogy mindenkitől beérkezett-e a kérdőív, továbbá így biztosítható az is, hogy mindenki csak egyszer szerepeljen az eredményekben"

Tehát már a kiküldésnél tudták hogy mennyien vagyunk :)
Népszámlálás

vodkasprite 2022.10.02. 23:41:54

Megy a szociális kondicionálás a digitális pénz bevezetésére:
twitter.com/AnnetteSmith66/status/1572876684281651200

icipicicsipa-nak: ez nem ugyanaz, mint a mostani elektronikus pénz, mert ez okos pénz lesz, amire szociális kredit rendszert, karbon lábnyomot, pandémia lezárást "tudnak kötni".

Más:
Néhány dolog még, ami miatt szerintem Oroszország is ugyanúgy benne van a great resetben:
- WEF korábban Oroszországot jelölte ki az Ipar 4.0 fő központjának, tehát korábban nagy volt az összhang
- Ott is ugyanaz a szar volt COVID idején, mint máshol. Mondhatták volna már akkor is, hogy a COVID baromság, ehelyett ott is volt QR kódos beléptetés.
- A digitális pénzt láthatóan kb mindenhol jövőre akarják bevezetni, ott is
- Oroszország már magához csatolta azt a pár főleg orosz lakta megyét. Azt hinné a mainstreamen nevelkedett ember, hogy lassan vége, erre mégis egyre jobban kezd kibontakozni a háború. Most úgy látom arra megy a narratíva, hogy Oroszország éppen szarul áll, úgyhogy lassan be kell vetni az atomot, erre megy a média kondicionálása, meglátjuk meglépik-e.
- Ahogy az Olasz miniszterelnöknél láthattuk, attól hogy valaki háttérhatalom ellenesen beszél (Putyin), még simán lehet az emberük. A politikus, amíg nincs a hatalmon, mindig azt mondja, amit éppen hallani akar a nép. Aztán, ha hatalomra kerül, akkor meg szépen lenyomja a nép torkán azt amit szeretne, szép szavakkal. Talán egyedül az nem tiszta, mint Orbánnál: vajon 100%-ban a háttérhatalom pecsenyéjét sütögeti, vagy van némi egyéni célja a saját országa védelmében.

vodkasprite 2022.10.03. 00:07:58

Csak érdekességképpen, annak aki nagyon ráér. Egyelőre scifi olvasmány kategóriába sorolnám, annyira konteó:

A gazdagék már tolják be a pénzüket az új digitális valutába, ami USDR kódnév alatt fut egyelőre. Akiket meghívtak, azok szuverén státuszt kapnak a great reset után, ők lesznek a császárok, mert nem vonatkozik majd rájuk a szociális kredit rendszer, és a pénzüket meg tudják sokszorozni most az átváltásnál.
twitter.com/OculumLabs

2022.10.03. 04:40:15

@vodkasprite:

"icipicicsipa-nak: ez nem ugyanaz, mint a mostani elektronikus pénz, mert ez okos pénz lesz, amire szociális kredit rendszert, karbon lábnyomot, pandémia lezárást "tudnak kötni"."

A mostani rendszerhez miért is nem lehet ezeket kötni?
Szeretném megérteni, hogy a mostani elektronikus számlához miért nem lehet hozzá kötni ezeket a dolgokat egy program segítségével, hogy "adagolja" nekem a pénzt?
Mint már mondtam, szerintem minden csak törvényi rendelet kérdése ma is már.

De várom a matekot, hogy miért nem így van az elektronikus számlámmal, amit oda kötnek és úgy felügyelnek ma is, ahogy akarják.
Lásd kártyaletiltás.
Vagy kártyalimit.

Szerintem.

2022.10.03. 05:20:41

@vodkasprite:

"A gazdagék már tolják be a pénzüket az új digitális valutába, ami USDR kódnév alatt fut egyelőre. Akiket meghívtak, azok szuverén státuszt kapnak a great reset után, ők lesznek a császárok, mert nem vonatkozik majd rájuk a szociális kredit rendszer, és a pénzüket meg tudják sokszorozni most az átváltásnál."

Figyeljétek meg, hogy mi van ide is leírva.
Kijelentések.
Hogy valakik "meg vannak hívva" meg, hogy "szuverén státuszt kapnak" meg "rájuk majd nem vonatkozik a kreditrendszer" meg "meg tudják sokszorozni a pénzüket most az átváltásnál".

Ezek honnan vannak?
Mi az alap?
Ki mondja ezt és miből ennyire tutira, hogy ez van?

Én csak kérdezem, hogy mi az igazság alapja ennek?
Valaki elmondja a kijelentéseket és bólogatunk, hogy: bizony-bizony, tééényleg.

Nem azt mondom, hogy ez nem lehet meg nem így van.
De hol van az igazság ebből, hogy hogyan és misét.

Az nekem nem elég, hogy valaki - akiről fingunk nincs igazából, hogy ki - ezt felmondja valami szövegként egy videóban.
Mire van alapozva ez.
Fikciók meg nem érdekelnek.

Ezek eddig vádak a jövőre, hogy ez meg az van és belevisszük magunkat egy ilyen dologba nem megadva neki azt, hogy ez pusztán csak egy lehetőség esetleg, hanem tényként jelentünk ki dolgokat.
Nekem ez látszik, hogy ez megy most itt sokkalta inkább.

Vád.
Illetve ítélet előre, valamire.

KalmanBlog 2022.10.03. 07:20:35

@vodkasprite: > A gazdagék már tolják be a pénzüket az új digitális valutába, ami USDR kódnév alatt fut egyelőre. Akiket meghívtak, azok szuverén státuszt kapnak a great reset után, ők lesznek a császárok, mert nem vonatkozik majd rájuk a szociális kredit rendszer

Ez szerintem is fából vaskarika: pont az a lényeg, hogy mindenkire vonatkozik. Oké talán nekik nem kell majd maszkot hordani, de ha elárulják a szent ügyet, akkor őket is kihajítják mint macskát szarni. Annyi a különbség, hogy nekik a vezetőkre vonatkozó szabályokat kell betartaniuk.

Deansdale 2022.10.03. 07:54:23

@icipicicsipa: Szerintem az elsődleges cél a meglévő vagyonok lenullázása, ezért akarják a létező valutákat beszántani. Nem az a lényeg számukra, hogy ők gazdagok legyenek, hanem hogy a tömegek legyenek nekik kiszolgáltatva. Ha van 3 különböző nemzetközi bankban hatféle különböző valutád akkor nem vagy nekik kiszolgáltatva, tehát ezt mind megszüntetik, egy globális pénz lesz, kizárólag digitális formában, aztán mehetsz panaszkodni a sóhivatalba ha valami nem tetszik. Amúgyis ezerszer egyszerűbb egy világbanknál egy rendszerben ellenőrizni mindent, mint ezer valutára meg egymillió bankra kiterjedő komplex rendszert építeni, amiben nincsenek kiskapuk.

Deansdale 2022.10.03. 07:58:23

@KalmanBlog: Nem fogják mutatni a tévében, hogy az elit havajozik, vagy ha mégis, a plebsznek úgysem lesz lehetősége bármit is tenni ellene. Ha csak egy rossz kommentet felteszel a netre máris megy a levonás a digipénz számládról.

vodkasprite 2022.10.03. 11:12:38

Direkt írtam, hogy: "Csak ÉRDEKESSÉGKÉPPEN, annak aki NAGYON RÁÉR. Egyelőre SCIFI olvasmány kategóriába sorolnám, annyira KONTEÓ"

Ott a forrás, ja, hogy nem tudsz angolul. Kb 20 oldalnyi anyag van ebben a SCI-FI témában.

vodkasprite 2022.10.03. 11:16:44

@KalmanBlog: Igen, semmi akadálya, hogy miután elvégezték a feladatukat, csicskává legyenek visszaminősítve. Sőt, sok embernek állítólag be van ígérve, ha megcsinálnak ezt azt/szolgálják a rendszert, akkor az új rendszerben szuverének lesznek. Tehát csak BEÍGÉRVE van, ami nem jelenti azt, hogy kapnak is valamit ténylegesen cserébe.

Ez ugyanaz, mint a szabadkőművesség/szcientológia, hogy csináld meg ezt azt, végezd el ezt meg azt az agymosó traininget, legyél jó csicskás évekig, és akkor szintet léphetsz, ahol csodák várnak.

KalmanBlog 2022.10.03. 14:18:20

@Deansdale: Igen, én is így tudtam, de kétféle lízing van, ami teljesen más konstruckió de mindkettőt így hívják, hogy összezavarjanak. Az egyik lényegében hitel konstrukció, a lízingcég pénzt ad és tulajdonos marad, de a vevő csinál mindent a kocsival, és a végén meg lehet venni a maradékértéken a kocsit, ami a szerződésben eleve le van szögezve.

A másiknál pedig a lízing cég csinálja az üzemben tartást is, a végén viszont visszaveszi a kocsit és kész. Az üzemben tartást úgy kell érteni, hogy a lízinges ember hív fel, hogy ideje átszerelni a téli gumit és elviszi a kocsit a munkahelyről és visszahozza készen. Szerintem ezek a cégek nem szeretnek régi kocsikkal foglalkozni, nagyjából a 6 év szokott a határ lenni, akkor eladják akkori piaci áron és kész. Ezek a lízingből szabadult kocsik adják a használtpiac gerincét, én is ilyet vettem egyszer, ami utólag is jó vételnek bizonyult.

vodkasprite 2022.10.03. 16:29:12

@KalmanBlog: Most néztem meg pont ezt a témát. Eddig lízinggel olcsóbban lehetett végösszegét tekintve kb 10%-al kocsit venni, most meg a magas kamatok miatt 20%-al drágábban. Plusz a autóárak is emelkedtek kb 30-60%-ot.

vodkasprite 2022.10.04. 17:00:26

Mi a véleményetek az új népszámlálásról?
Az én összeesküvéselméletem: hosszútávon az a cél, hogy a korszerűtlen szigeteléssel / rossz energetikai tanusítvánnyal rendelkező vidéki házakban megtiltsák a gáz vagy elektromos fűtést, mert hogy nagy a széndioxid lábnyoma.

Ennek a mainstream motivációja a klímaválság/energiaválság, a valódi pedig, hogy az Agenda 30-as terv szerint mindenkit be kell zsúfolni városokba.

vodkasprite 2022.10.04. 17:04:31

@vodkasprite: De a fenti alól könnyű lenne úgy kibújni napelemes/ napkollektoros sziget üzemű fűtéssel, szóval elbukják a kis rohadékok.

Mia and Me 2022.10.04. 19:08:32

@vodkasprite: nekem eleve ott kurvágáz hogy ajtó szám nélkül jött egy levél a hozzávetőleges címre és ha nem töltöm ki" önként" hozzájárulva a személyes adataimmal meg összes érzékeny adattal (mikor koktoztem ide, előtte pontosan milyen címen laktam, milyen fogyatékos vagyok, hogy járok munkába, stb) meg nem leszek otthon amikor jön a kérdező csávó ( már ha egyáltalán jön és nem csak dob egy cetlit hogy itt volt mint a postás), akkor büntetéssel fenyegetnek.
A kérdések alkalmasak karbonadóra, tulajdon megadóztatására, migránsok beköltöztetésére az üres szobákba;), és sorolhatnám, nagyon sok mindenre...
Ha neten kitöltod tulképp te szolgáltatsz adatot, kvázi felhatalmazást adtál hogy kezeljék minden adatodat ( kb mint az önkéntes oltásnál hogy rád erőltették de te regisztrálj és tölts ki formot hogy kurvára akarod )
Szóval több szempontból nagyon aggályos szerintem.
Még nem tudom melyiket választom de esélyes hogy neten nem adok meg semmit.

KalmanBlog 2022.10.04. 22:06:00

@vodkasprite: Láttál már működő szigetüzemű rendszert, és az árcéduláját? (Én még nem, de sejtem hogy nagyon drága és bonyolult is.)

Az a baj, hogy amikor nem süt a nap, azt akksival kellene áthidalni az meg baromi drága dolog. Hőt lehet víztartályban is tárolni, az sem olcsó, de az akksinál olcsóbb.

Esetleg azt lehet még, hogy amikor nincsen napsütés sokáig, akkor jön a fatüzelés, csak meg ne lássa a WEF.

békaapu 2022.10.05. 06:14:18

@vodkasprite:
Szia, tedd hozzá azt is hogy az orosz meg a kínai oltás nem az a genetikai lerontóprogram mint a nyugatiak.
Szóval csak annyi lenne a kérdés, hogy a keleti oltóanyagok milyen technológiával készültek?

Mert amíg csak influenza elleni oltás volt, addíg az itteniek se tették tönkre a célszemélyeket.

Wildhunt 2022.10.05. 07:51:23

@békaapu: az orosz fehérjemarkerrel, a kínai meg elölt vírussal, az előbbi a 80-as évek, az utóbbi a 19.sz. technológiája. Tavaly a teljes progresszív sajtó ezen szekerezett.

vodkasprite 2022.10.05. 08:33:15

@Wildhunt: Sok helyen azt írják, hogy a Sputnik oltás valójában "átmatricázott" Astra Zeneca

Wildhunt 2022.10.05. 18:40:42

@vodkasprite: a big pharmát ismerve ezt kizárnám.

Deansdale 2022.10.05. 20:18:53

Az OPEC úgy döntött napi 2 millió hordóval CSÖKKENTIK az olajkitermelést:
www.breitbart.com/economy/2022/10/05/opec-energy-ministers-agree-to-2-million-barrel-cut-to-oil-production/
Mindenki levonhatja a következtetéseket magának.

vodkasprite 2022.10.06. 12:22:22

Na végre, vannak jóravaló feketék is:
pagesix.com/2022/10/04/kanye-west-calls-black-lives-matter-scam-after-white-shirt/

Amúgy korábban már láttam róla egy riportot, amikoris azt mondta, hogy azért nem támogatja a BLM-et, mert az nem egy alulról szerveződő, feketék által létrehozott mozgalom, hanem a Soros birodalom pénzeli, és amúgy is átbaszás.

Deansdale 2022.10.06. 13:19:26

Egy ukrán helyi vezető állítólag beismerte, hogy a saját vezetése arra kérte hamisítson orosz katonai bűncselekményeket:
old.reddit.com/r/conspiracy/comments/xwwxvv/shouldnt_the_msm_be_investigating_this_or_even/

Deansdale 2022.10.06. 13:23:54

A kanadai kormánynak szerződése van a holland kormánnyal és a VGF-fel a digitális igazolványok bevezetésére:
leslynlewismp.ca/wp-content/uploads/sites/28/2022/10/Q-634-2022-09-20-Known-Traveller-Digital-ID.pdf
Viccesnek tartom, hogy ezt kanadai részről a szaúdi születésű szír állampolgár Omar Alghabra írta alá, mint Kanada szállítmányozási minisztere.

2022.10.07. 04:41:03

Jó reggelt!

Filóztam ezen a népszámlálásos cuccon.
Megy a szöveg itt is, hogy "felmérik a vagyoni helyzeted, jujuj"...

Na nézzük, mit is kell felmérni, amit be kell vallani:
Mindent amit le kell írni, hogy mim van mondjuk meg miben élek, az már réges-régen nyilván van tartva.
- megvan, hogy hol élek és mekkora lakásban, amely lakásról terv van, hogy hogyan épült és mekkora és milyen osztása van - van róla nyilvántartás amióta a lakás áll
- megvan, hogy milyen fizetést kapok amióta dolgozom - van róla nyilvántartás amióta dolgozom
- megvan, hogy milyen autóm van, hogy mennyit ér (eurotax)- van róla nyilvántartás
(- ha van folyószámlám - mert az nem kötelező ám - akkor látják a kp mennyiséget és a mozgást/vásárlást is, hogy mit és hogyan vettem)
Szóval megy itt a vagyonfelmérésről - már megint - az okosság - így látom - miközben ha megint a józan eszünket használjuk, akkor belátnánk, hogy ami a szürke/fekete gazdaságon kívül van, arról már réges-régen nyilvántartás van.

A többi szöveghez, amit meg nem lehet hivatalosan ellenőrizni, arra azt írok, amit akarok, ugye...

Szóval nekem ez inkább tűnik egy "valaki kilobbizta ezt a melót magának és lóg az állami csöcsön" helyzetnek, mint valami "világvége" részletnek.

De mondom, meggyőzhető vagyok arról megint, hogy amiket felsoroltam személyes dolgokat amik amúgy is hivatalosan, papíron futnak az államnál - lakásról/telekről, ingatlanról kompletten minden, autóról kompletten minden, fizetésről kompletten minden, egy esetleges folyószámláról és annak mozgásáról kompletten minden - azt most valami háttérhatalom akarja adatként begyűjteni akkor, mikor ez az adat rendelkezésre áll több évtizede és naponta frissítése szükséges, mert mi van, ha ma megadom a vagyoni helyzetemet róccsildnak, holnap meg veszek még nyolc budai villát hat ferrarival meg mert nyertem a lottón nyolcszáz csillió forintot?

De meggyőzhető vagyok ebben is, hogy ennek amit írtam újfent nincs logikai alapja, hanem az van, hogy rócsild vagy mi....
:)

További szépet a mai péntekre!
:)

Deansdale 2022.10.07. 07:30:42

@icipicicsipa: Engem a népszámlálásban nem a vagyon felmérése zavar, hanem a megalázás, hogy állambácsi kiosztja a házi feladatot, amit nekem a saját időm rááldozásával ki kell tölteni, és olyan kérdések vannak benne amit az állam eleve tökéletesen tud, illetve jobban tud mint én. Menjenek a k. anyjukba. Olyan az egész, mintha elsősorban az engedelmességre tanításról szólna, azt meg nem komálom.

Mia and Me 2022.10.07. 07:35:39

@Deansdale: nekem meg van a 11 évvel ezelőtti, azt is lehetett postán ha nem akartad beengedni az ürgét. Hasonlók a kérdések de nincs a személyi kérdő íveken személyes adat és név.
Tehát nem nevesített volt. Most nem tudod név nélkül.
Az adatkezelés pedig az hogy le is írják hogy az egészet küldi a KSH az uniónak.
Ezért gondolja minden konteos hogy a great reset hez mérik fel hogy kinek mije van

Deansdale 2022.10.07. 07:49:40

@Mia and Me: Abban igaza van icinek, hogy úgyis tudnak majdnem mindent a vagyonodról és a körülményeidről, hacsak nem rejtegetsz valamit szándékosan és ügyesen, akkor eleve náluk van az összes adat róla. Nem tudom mi az igazi szándék, esetleg lebuktatni pár hülyét aki "elszólja" magát a kérdőíven, mert lakik nála egy tucat illegális bevándorló vagy valami... Esetleg felmérni hogy ki mennyire őszinte, engedelmes és jóhiszemű az állammal?

Lehet egy olyan vonzata, amit fentebb emlegetett is valaki, hogy indokot keresnek az eljövendő kilakoltatásokhoz, de ez egyelőre még kissé valószínűtlen, és ha mégis igaz, akkor sem tudható hogy hogyan lehetne kijátszani.

Mia and Me 2022.10.07. 10:04:15

@Deansdale: igen úgyis tudnak mindent, csakhogy nem adtál felhatalmazást hogy ezeket az adatokat az egyes hivatalok összekössék, átadják másnak ( NAV, lskcimnyilvá tartó , stb), a népszámlálós levélen egy qr kóddal csak a honlapra jutsz, ott egyedi azonosító kóddal töltesz ki mindent önként ( ezzel hozzájárulsz minden adatod felhasználáséhoz, összekötéséhez, uniónak kiadásához).
Értitek a különbséget ugye hogy most is tud mindent a kormány rólad de 5 hivatalból kellene összeszednie és nem adhatja ki senkinek, Ö nézegetheti de ennyi. ha viszont hozzájárulást adsz akkor kiadhatja kereskedhet vele, összekötheti felhasználhatja a további szivsatásodra. Mondom pont olyan mint az oltás: "te regisztrálj, te nyilatkozz hogy akarod, te menj időpontra, te vállald a felelősséget te dönts a sorsodról, aztán ne reklamálj ha átb.sztunk és rosszul döntöttél...."

GABOR2 2022.10.07. 15:46:50

Zelensky mostmár megelőző atomcsapást kér... Elmebeteg.

2022.10.07. 17:39:26

@Mia and Me:

Helló Mia.

Nem tudom.
Ez nagyon erőltetnek tűnik.

Illetve még egy, újra:
Ami ma ebben a percben aktuális, az holnap már nem.
Most van egy milliód a számlán, beugrasz egy autókereskedésbe és lenullázod.
Mennyi a napi autókereskedések száma?
És a lakásoké?
Telkeké?

Szóval ez baromi nagy hibaszázalék ahhoz, hogy egy egyszeri nyilatkozattal a vagyonodról megközelítőleg is tudjanak, hogyan és mint van vele az ember.

Szerintem ez valahogy így van, így látom ezt...

Mia and Me 2022.10.07. 18:06:46

@icipicicsipa: Nem érted.

tök mindegy kié a lakás.

Ha időközben eladod akkor attól lesz majd elvéve nem tőled :).

De lehet hogy az üres lakásokat akarják így felmérni és vagy megadóztatni vagy elvenni hasznosításra.

Vagy a nem kellően klímabarát fűtéssel-hűtéssel ellátottakat akarják megadóztatni majd aztán elvenni.

Nem ez a lényeg hogy mit akarnak és hogy ehhez hogyan kapcsolódnak a kérdések, hanem az a lényeg, hogy ha önként névvel és személyes adatokkal kitöltöd akkor felhatalmazást adsz.

Mme.Brioche 2022.10.07. 18:56:26

@Mia and Me: Teljesen egyetértek. A két adat, amit nem tudnak az egyénekről már eleve arról a kérdőívről, az az hogy mennyi lakás lakott, mennyi áll üresen és mennyien lakják valójában (mert az nem egzakt adat a számukra, hogy ki hova van bejelentve, az egyik rokonom most vett egy lakást, és kiderült hogy van 7-en vannak még oda bejelentve a régi lakók rokonai, barátai közül), és hogy milyen az aktuális energiafelhasználásuk, mivel az olyan átalakításokat nem kell belejelenteni, hogy valaki felszerel-e klímát, vagy az egész házat utólag leszigeteli, vagy hőpumpát tesz be stb.
És ahogy láttam, ezeket a tételeket elég részletesen firtatják, névvel pontos lakcímmel együtt (sőt előző pontos lakcímmel együtt is, agyrém)

2022.10.07. 19:10:10

@Mia and Me:

"Nem érted.
tök mindegy kié a lakás.
Ha időközben eladod akkor attól lesz majd elvéve nem tőled :)."

Tényleg nem értem.
Ha egyszerűen csak el akarják venni, akkor nem mindegy, hogy kié, ha a cél az: elveszem és kész?

"De lehet hogy az üres lakásokat akarják így felmérni és vagy megadóztatni vagy elvenni hasznosításra.

Vagy a nem kellően klímabarát fűtéssel-hűtéssel ellátottakat akarják megadóztatni majd aztán elvenni."

Értem.
Lehet.
Vagy más lehet.

Tehát a saját feltevéseink elég indok arra, hogy itt bizony egész biztosan ez meg az van.
Vagy várjuk csak.
Dehát most mondjuk ki a felvetést, hogy: lehet, hogy ez van. Vagy az.

Ezt sem értem

"Nem ez a lényeg hogy mit akarnak és hogy ehhez hogyan kapcsolódnak a kérdések, hanem az a lényeg, hogy ha önként névvel és személyes adatokkal kitöltöd akkor felhatalmazást adsz. "

Ez hova van írva, hogy én ezzel felhatalmazást adok.
Oda van írva a kitöltési tájékoztatóban, hogy bárkinek odaadhatják?
Ez le van írva valahol?
Hol van ez konkrétan illetve ha van ilyen, mi a konkrét szöveg?

Köszönöm.

2022.10.07. 19:23:08

@Mme.Brioche:

". A két adat, amit nem tudnak az egyénekről már eleve arról a kérdőívről, az az hogy mennyi lakás lakott, mennyi áll üresen és mennyien lakják valójában (mert az nem egzakt adat a számukra, hogy ki hova van bejelentve, az egyik rokonom most vett egy lakást, és kiderült hogy van 7-en vannak még oda bejelentve a régi lakók rokonai, barátai közül), és hogy milyen az aktuális energiafelhasználásuk, mivel az olyan átalakításokat nem kell belejelenteni, hogy valaki felszerel-e klímát, vagy az egész házat utólag leszigeteli, vagy hőpumpát tesz be stb."

Hogy ez hogyan van ténylegesen egészében, arról fogalmam nincs, de most akkor én mondok erre egy fikciót:
A kormány a gáz illetve energiahiány miatt meghirdetett nem olyan rég - kb talán egy hónapja, passz - támogatási programot szigetelésre.

Szólhat ez esetleg arról a vonatkozásában a dolognak, hogy felmérjék, hogyan mozogjanak majd az energiabeszerzéssel illetve a lakossági ingatlanok szigetelésének javításában egy másik programmal felmérve minden egyéb dolgot is, mint rászorulás elve, család nagysága, stb-stb....

Lehet-e egy ilyen nézete és háttere a dolognak úgy nézve, hogy nem a rosszat feltételezem, hanem mondjuk egy ilyet?

Tudom, én vagyok/leszek a hülye, hogy nem azt gondolom, hogy a "javamat" akarják, mikor pedig csakis az lehet és kész!
:D

Na, szóval csak meg szerettem volna mutatni, hogy lehet ilyen nézete is a dolgoknak....

vodkasprite 2022.10.07. 19:45:15

@icipicicsipa: Lehet, hogy fedősztorinak ezt nyomták be, hisz mindig meg kell marketingelni, ha valamit akarnak tőled. Simán bedobnak 1 milliárdot egy ilyen felújítós programra, aprópénz, cserébe meg van a kért infó.

2022.10.07. 20:07:18

@vodkasprite:

Oké, de megint csak egy "lehet" ez, ugye...
:)

Részemről meg fogalmam nincs, legyen így vagy úgy.
Nem érdekel, mert csak ez van belőle, úgy néz ki: "lehet".

Még egyszer leírom:
Mindegy klímamizéria nézetéből - karbonadós szöveg - is, mert abban a pillanatban vagy adózható azzal, amit a papírra írsz, lehet a következő pillanatban már nem a tied a cucc mert eladtad és akkor nem te adózol majd.
Tehát értelmetlen ez az aspektusa a dolognak, mert mint mondtam: a vagyonod és a birtokolt tárgyak arra a pillanatra vonatkoznak 100%-ig biztosan, amikor leírod azt, mert lehet, a nyilatkozat bezárása után teszem azt ellopják az autód, elkártyázod a lakásod és máris nem tud téged adóztatni a rendszer, pedig ú aztán huncutul felmért téged arról, hogy egy nagy luxus autó a luxus család i házzal.
Aztán ez nincs, akkor meg bukta ez is.

És így nézve mindenképpen értelmetlen ezeket az adatokat bejegyezni és tudni, mert: csak akkor érvényes és valós, mikor leírom, abban a pillanatban.
Következő percben meg hívnak telefonon, hogy mondjuk megveszik csillói forintért a házam és ennyi...

2022.10.07. 20:25:42

Hát én lényegében csak diskurálok itten erről, de aztán úgyis mindenki azt lát bele, amit akar, nemde?
:)

Az élet vége úgyis a halál én meg úgy vagyok vele, hogy amennyi van, azt nem azzal akarom tölteni, hogy ebből ilyen mértékű problémát kreáljak magamnak, részemről egy egyszerű időrabló dolog az életemben - sajnálom rá azt a kb 15-20 percet esetleg - és ennyi, ebben zavar meg abban is, hogy fenyeget a rendszer szankcióval, de azért meg kapja be az, aki azt kitalálta! :D

Részemről kb ennyi ez....

Mia and Me 2022.10.07. 20:37:38

@icipicicsipa: a bedobott cetlin ott van hogy a honlapon található az adatkezelési tájékoztató.
21 oldal, az átlag ember nem fogja elolvasni.
Több kulső adatfeldolgozót foglalkoztatnak, tudjuk becsszó nem adják ki az adataid, de azért na....
6. Oldal
Az adatkezelés jogszabályi alapja - gdpr 6. Cikk 1.a pont vagyis az érintett hozzájárulása.
7-8 oldalon érdekesség hogy a kezelt adatok onkitöltés esetén Ip cím is pl.
13 oldal adatkezelés célja: 2024től kötelezően évente kell szolgáltatni "népszámlálási jellegű" adatokat az európai uniós jogszabálytervezet szerint.
Utána olvashatsz még arról is hogy melyik céggel dolgozzák fel a nyereményjáték sorsolás hoz a személyes adataidat....
Aztán az utolsó másfél oldalon leírják a te jogaidat meg hogy hol kezdeményezhetsz vizsgálatot a megsértése esetén ;)

Mia and Me 2022.10.07. 20:40:06

@icipicicsipa: ha eladsz egy házat és nem veszel legalább ugyanennyiért másikat akkor fizetsz mint a katonatiszt ;) adót

vodkasprite 2022.10.07. 20:44:23

@Mia and Me: Millió célra használhatják, pár vad ötlet:
- Világháború idején kinél lehet elszállásolni embereket, menekülteket
- Világháború esetén kitől lehet jó eséllyel bekérni dolgokat, mint ahogy azt az arannyal tették. Akinek fasza kecója van, annak valószínű van pénze/erőforrása.
- Hogyan ütemezzék fokozatosan a "klímacélokat", hogy ne eredményezzen egyből parasztlázadást, hanem finom átmenet legyen.
- KONTEÓ: Elméletileg minden vagyontárgyadról majd be kell számolni a szociáliskredit rendszer applikációban. Na de ezt meg kell alapozni a nép rászoktatásával.

Mia and Me 2022.10.07. 20:54:44

@vodkasprite: igen. Meg simán arra is használható hogy 2025 és 2030 között (az eu) mérik hogy vitya teljesíti e az előírt népirtást vagy átbszta őket a kínai vakcinával és nem dobja fel a tappanxsot az ország fele.....

Mia and Me 2022.10.07. 20:58:58

@vodkasprite: egyébként semmi bajom nem lenne ha nem névvel születési idővel és előtte hol laktál meddig pontosan adatokkal kéne a személyi kérdő ívet beadni. Ugyanis a lakás mérete felszereltsége eddig is szerepelt korábbi felmérésekben, csak nem volt pontosan beazonosítható személyhez kötve

KalmanBlog 2022.10.08. 01:35:51

@vodkasprite: Csak ezt az egyet ki lehet úgy kerülni, hogy a legtöbb nagy ingatlan több lakás névleg, és a bevallásba csak azt az egyet kell írni amiben laksz, az meg legyen a legkisebb.

GABOR2 2022.10.09. 00:37:51

Most mondták, hogy az amerikai olajkészlet tartalék lement tán 40 éves alacsony szintre, mert Biden a választásokig abból dob piacra, ami egyébként tán törvénytelen, nem erre találták ki, és ez tart a választásokig; a törvény értelmében amikor nem vesznek ki belőle, a tartalékot azonnal el kell kezdeni feltöltni, ami azzal jár, hogy nől a piaci ár, hisz nemcsak hogy kevesebb olaj kerül a piacra, hanem még ők vásárolják fel tartaléknak; ez tovább óriási népszerűségi és gazdasági zuhanást vetített előre; Biden most ezt részben megoldotta azzal, hogy későbbra tolja a tartalék újratöltését... a következő választás utánra... amit várhatóan elveszítenek és ezzel a kedves örökséggel akarja, hogy az új Republikánus vezetés kezdjen, hogy egekbe megy majd az olajár.

2022.10.09. 08:31:27

@GABOR2:

"amit várhatóan elveszítenek és ezzel a kedves örökséggel akarja, hogy az új Republikánus vezetés kezdjen, hogy egekbe megy majd az olajár. "

Ééééé ezt is megmondjuk tutira, hogy mit akar Biden és mi az ördögi terve, bruhhahahahaha....

Tényleg ennyire nem vesszük észre, hogy hova kondicionáltuk magunkat, hogy mekkora pengévé tudásban a jövővel és egy másik ember cselekedeteivel kapcsolatban TUTIRA?

" ezzel a kedves örökséggel akarja,"

Igen.
És már meg is van a kijelentés, a kinyilatkozás arról, hogy mit is akar ez a Biden nevű ürge, mert: én TUDOK.

És ezzel együtt emelem fel magam jobban és jobban a "tudok" dobogón.

Nem így néz ki a dolog?

Vagy csak nekem abszurd, hogy leírok valami olyat tényként, kijelentésként, ami csak egy esetleges lehetőség igazából egy spekulációra építve?
De már el is könyvelhetjük tudás alapú, tudásból származó ténynek a jövőre vonatkozva és kész.

Bocsi, hogy belevau, de számomra ez inkább ilyen dolog.

Az F1-es futam meg felfüggesztve eső miatt, ajjajjaj....
:)

Deansdale 2022.10.09. 09:07:51

@icipicicsipa: "Ééééé ezt is megmondjuk tutira, hogy mit akar Biden és mi az ördögi terve, bruhhahahahaha...."

Azért hülye ne legyél már légyszíves, a világon nem minden dolog érthetetlen és kiszámíthatatlan, az emberek a céljaik ismeretében legtöbbször kiszámíthatóan cselekszenek, sőt, olykor még a politikusok is. Ne játszd itt a mindentudó úristent azzal hogy mindenki hülye aki nem úgy gondolkodik mint te, aholis a te gondolkodásod az hogy soha semmit nem lehet tudni semmiről, mert csak. Még egy sápkóros óvodásnak is nyilvánvaló, hogy az időközi választásokra csökkentik az USA-ban a benzinárat azzal, hogy a stratégiai tartalékot használják fel, és a következtetés is természetes, hogy ez hamarosan visszaüt, amikor a tartalékot valahogy vissza kell tölteni.

2022.10.09. 09:19:01

@Deansdale:

"Azért hülye ne legyél már légyszíves,"

Nem hülye vagyok meg nem több vagyok, ahogy te állítod, hogy én ezt akarnám.

Hanem amit mondtam, az úgy van.
Vagy nem az történik?
Én leírtam valamit csak, ami történik és ami van szerintem.

Cáfold meg ÉRVEKKEL, hogy nem SPEKULÁCIÓ az, amit ott írva vagyon.

Nem én vagyok mindentudó úristen, mert nem én JELENTEK KI tényként valamit, ami spekulációra alapoz.

És most is várom a magyarázatát logikus érvekkel alátámasztva, de helyette te is átmentél személyeskedésbe, abba a stílusba, amivel egyébként alapként és kritikuskánt a "másik oldalt" jellemzed és ezért ítéled.

Ilyesmit gondolok erről a válaszodról.

Deansdale 2022.10.09. 09:19:05

@icipicicsipa: Plusz egy kicsit általánosabb értelemben, attól hogy valaki kijelentő módban beszél egy valószínűsíthető jövőképről, még nem gondolja hogy minden egyes elképzelése sziklaszilárd tény - egy normális párbeszédben normális emberek erről simán levágják, hogy ez az illető szerint a legvalószínűbb eshetőség a palettáról, de nem kell készpénznek venni, mert csak jóslás. Ilyenbe belekötni, főleg seggparaszt módon, abszolút értelmetlen, csak azt bizonyítja hogy szándékosan nem értelmezed a párbeszédet úgy ahogy normális, jóhiszemű emberek tennék.

2022.10.09. 09:22:09

@Deansdale:

Itt tény volt kijelentve, én így láttam és éreztem.
De átolvasom még egyszer - majd - és ha tévedtem - mert hajlamos vagyok rá bőven - akkor felülvizsgálom az álláspontomat - vagy mi :) - és bocsánatot fogok kérni.

Deansdale 2022.10.09. 09:25:47

@icipicicsipa: Az utóbbi időben nagyon erőlteted azt a hülyeséget, hogy itt mindenki mindentudónak hiszi magát, amire az a "bizonyítékod", hogy kijelentő módot használunk amikor szerinted feltételeset kellene. Tényleg el kell magyaráznom, hogy mindenki tisztában van ezzel a dologgal, és csak te kötekedsz rajta baromi fölöslegesen? Olyan vagy most mint Frederick szokott lenni amikor rájön a rendszeres kéthavi rohama, hogy de nem "a" zsidók, csak egyes zsidók, amit minden egyes ilyen rohamakor el kell neki magyarázni, hogy igen, ezt MINDENKI TUDJA, és azzal hogy te rugózol rajta csak hátráltatod a párbeszédet.

És amúgy persze hogy személyeskedek - ha annak lehet nevezni hogy megkérlek hogy ne légy hülye -, ugyanis én is ember vagyok, és bosszant amikor valaki szándékosan barom. Amin te fenn vagy akadva az NYELVTAN, és azon belül is a nyelvtannak egy olyan része amit mindenki képes a helyén kezelni, csak úgy tűnik te nem. És te ezért a saját hiányosságodért ugatsz le itt másokat, tapló fasz módon.

2022.10.09. 09:26:52

@Deansdale:

Lehet.
Majd megnézem ezt is, de bocsi, most megy az F1 végre!!
:D

Deansdale 2022.10.09. 09:41:20

@icipicicsipa: Megfogalmazom neked egyszerűen, hogy az F1 után megérthesd:

Senki nem olyan hülye, hogy tényként kezeljen egy kijelentő módban elhangzott jóslatot. Csak te gondolod azt, hogy mindenki olyan hülye.

2022.10.09. 09:47:55

@Deansdale:

Hát oké.
Elképzelhető, hogy így is lehet...
:)

vodkasprite 2022.10.09. 11:53:20

@icipicicsipa: Ez egy ilyen nyomorult hobbi lett nálad meg Fredericknél is.
Ha azt írom le nektek, hogy "Van a kertben egy piros labda", ti abba százféleképpen tudtok belekötni.

Mert nem írtam le, hogy kinek a kertjében van, melyik labda. Azt sem jelöltem meg, hogy egész pontosan milyen árnyalatú labda, lehet hogy valakinek az inkább vörös.

Ti ugyanezt csináljátok az itteni hozzászólásokkal. Akkor sem elégülnétek ki, ha mindig írnánk egy fél oldalas bevezetőt a témával kapcsolatban.

Sajnos ez már a PC agymosás eredménye nálatok, ami láthatóan elérte a célját.

vodkasprite 2022.10.09. 12:02:27

@vodkasprite: Jól beidomított, önkéntes munkásai lettetek a rendszernek, úgy, hogy nem is tudtok róla. A párbeszédet akadályozzátok, előremutató megoldás szóba se jöhet nálatok, foggal körömmel ragaszkodtok a rendszerhez, holott lenne tennivaló.

Rosszul lennétek attól, ha leírnám, hogy milyen szinten sikerült az elmúlt egy évben függetlenednem.
Igen, kurva sok pénz kell hozzá. Persze ha most leírom, hogy a 4 évvel ezelőtti fizuhoz képest 10x annyit keresek, így van miből mocorogni, akkor az felvágás. Persze, mert a pénz téma is tabu, mert azonnal irigységet hoz elő a másikból.

Szerintem meg teljesítmény, persze ha te nem tudsz ezen a téren előrelépni, akkor marad a felvágás részemről.

Nyilván azért trollkodtok, mert a saját életetekre kevés befolyásotok van, így valahol le kell vezetni az energiát, ha más területen nem tudtok előrelépni.

2022.10.09. 12:40:59

@vodkasprite:

Észre sem veszed magadon, hogy hol vagy most.

Mondok egy példát:
Elkezdesz írni a pénzről, amiről én azt hiszem, sosem beszéltem egyrészt valami nagyon, illetve talán egyáltalán, másrészt meg megint jön ezzel kapcsolatban egy személyeskedést te is, azzal kapcsolatban, hogy én mit gondolok a te pénzügyi helyzetedről.

Egyfajta őrület ez számomra, igazából nem tudok mit kezdeni vele, mert....nem.:)

Más síkon mozgunk, mert nem látom az értelmet szó szerint a beszéded tartalmában jelenleg, ebben a hozzászólásban.

De semmi gond, te vagy - jelenleg - abban a világban, ahol ez így érthető, én meg a magaméban, ahol nem.

Egyenlőre valami ilyet tudok erre reagálni.

És most pihenek egy jót kaja után, mert bezabáltam, mint állat....

Szép napot.

2022.10.09. 12:42:27

@vodkasprite:

Elnézést, még egy felvetés:

"Jól beidomított, önkéntes munkásai lettetek a rendszernek, úgy, hogy nem is tudtok róla."

Mi van, ha véletlen fordítva van?

vodkasprite 2022.10.09. 13:12:39

@icipicicsipa: Értem, hogy mire gondolsz. Ez az aspektus is vastagon benne van, és nem csak véletlen. Van pár jó példa, így ez a téma se maradjon ki.

Pl. azzal, hogy szociális kreditrendszer, meg hasonlókról hozok híreket, ugyanúgy megágyazok a fejekben a jövőre nézve. Pár év múlva könnyebben alávetik magukat majd az itteni olvasók, ha már hallottak róla. Addigra a konteós körökben ez közös tudásnak fog minősülni, ezért lenyugszanak ebben a témában, csak annyit mondanak majd a karosszékből, ha eljön, hogy ugye mi megmondtuk. Szóval e tekintetben én is szépen szolgálom a rendszert.

Köszönöm a higgadt választ, én is igyekszek kultúráltabb lenni legközelebb.

2022.10.09. 16:35:26

@vodkasprite:

Nyugodj meg, ugyan azon az "indulatok" bennem is elindulnak ellentétesen.
(Megállok akkor filózni, hogy mit tegyek, hogy igaz amit mondok, ha engedek neki vagy nem...aztán lesz belőle valami... :) )

De egyébként én olyasmire gondoltam, ami egy felvetés a részemről, miszerint mi van akkor, hogy ami "rossznak" van így "elindítva" az emberek egy csoportjában egy-két dolog, az pont, hogy nem az.

És aki most azt mondja és azt látja, hogy mondjuk a kreditrendszer rossz, az csak a rosszat látja meg benne.

Lásd mondjuk az ellentéte, a Biblia.
A Biblia - amit Istentől eredeztet az emberek egy része - nevében egy olyan rendszer volt, ami konkrétan üldözte azokat, akik nem hódoltak be a nézetének.
Akik nem vallottak egy olyan dolgot, amik nem objektív nézeteken alapultak vagy oda forgathatóak voltak - és mai oda forgathatóak - a szavai, ahova az egyén akarja.
A kredit rendszer pedig alapulhat mondjuk egy olyanon, mint a BTK. Plusz KRESZ.
És lásd Kresz, most is van kredit-rendszer. Vagy nincs pontod és nincs veszélyben a jogsi vagy van és amint eléri a 18-at - talán annyi? - a pontok száma: jogis ugrik. Kredit rendszer.
Vagy van olyan, hogy: hitelképesség a bankoknál. Az egy kreditrendszer.
Vagy van a munkateljesítményed után fizetés: Az egy kreditrendszer.
Sőt, még a munkahelyre megkövetelt feltételek - mondjuk erkölcsi bizonyítvány - az is: kreditrendszer.
Felvétel az egyetemre, mondjam, hogy mi már a mai napon vagy sok-sok éve jelen lévő: kreditrendszer.

Van ma már kreditrendszer.
És szerintem nem a kreditrendszer jelenléte, megléte most sem a baj, hanem az, hogy ki mire használná.

Ezért mondtam azt, amit.
Én elismerem azt, hogy vissza lehet élni vele.
De most is vissza lehetne vele élni - most hívjuk így, mert nem találtam jobb kifejezést - például elég lenne egy akkora szigorítás mondjuk a Kreszben, hogy ha 2 km/h-val túlléped a megengedett, akkor kapsz 1 pontot és háromnál jogsi elvesz.
Máris korlátozva vagy az életed egy részében.

Szóval amikor idéztem tőled, akkor erre gondoltam, hogy mi van, hogy valami okból és indíttatásból a "beidomított munkásai a rendszernek, akik nem tudnak róla" azok válnak, akik mondjuk eleve és előre megbélyegzik valami rossznak.
Legyen ez bármi is.
Persze ebben benne lehet az is, ha valamit azonnal Istenítünk, hogy mekkora szuper dolog és közben a háttérben meg valami nem úgy működik.
Lásd mondjuk elektromos autógyártás, aminél azt találtam, hogy irdatlan víz, vízfelhasználásra van szükség hozzá.
Elképesztő mennyiség vízre.....és erre meg beugrott az a kép, ami a Tom Cruise-s sci-fiben az Oblivionban volt, ahol ott volt a csúcstechnikájú mesterséges lény, aki a Földről szipolyozta ki a vizet vagy mi.... :)

Egy motivál és nagyon akarom: válaszokat és választ keresek arra, hogy mi a jó és a helyes, és mi lehet a jó és a helyes. Meg valami igazságos vagy mi...

Van valami olyan szerintem, hogy valami nagy válaszút előtt vagyunk.
És talán a bukás vagy a felemelkedés.
Vagy visszaesés és továbblépés.
Passz.

Lehet túldramatizálom, csak mondom ami most így jön.
Hangos filózás némely mondatom.

Talán érdemes lehetne így nézni is azoknak, akik foglalkoznak a mindennapok történéseivel.
Nem tudom....

Na csak ennyi lenne a válaszom erre így hirtelen...
:)

Deansdale 2022.10.09. 17:37:55

@vodkasprite: Nem hiszem, hogy létezne ez a probléma. Ha nem beszélünk valamiről attól nem lesz jobb a helyzet. Az emberek felkészítését a jövőre pedig a mainstream sajtó csinálja, a sok hazug rémhírrel és átveréssel, az emberek fölösleges rettegtetésével. Az, hogy mi itt kibeszélünk pár konteót ehhez semmit nem tud hozzáadni, legföljebb elvenni tudunk belőle, ami pozitívum.

Emellett ha valaha is előfordul, hogy könnyebben elfogadunk valami elnyomást mint a birkatömeg, az csak úgy lehetséges ha mi már évek agyalásával tudjuk hogy nem lehet ellene küzdeni, és elfogadtuk a helyzetet, ami pszichológiai értelemben pozitívum. Bármilyen agyturkász megmondja neked, hogy megváltoztathatatlan dolgokon stresszelni az egyik legpusztítóbb dolog az életben. És még ha így is alakul a helyzet, szerintem akkor is előnyből indulunk a vakokkal és süketekkel szemben, jobban fogjuk látni a rendszert, meg az esetleges kiskapukat, vagy ha tényleg nincs menekvés, akkor lesz elég eszünk nem lázadozni, nehogy elvegyék az FNA-t :)

Deansdale 2022.10.09. 17:44:31

@icipicicsipa: "És aki most azt mondja és azt látja, hogy mondjuk a kreditrendszer rossz, az csak a rosszat látja meg benne."

Ugyan már, mi mind tökéletesen látjuk, hogy a kreditrendszer fantasztikusan jó lesz a klauszsváboknak. Na jó, iróniát félretéve megpróbálhatnád megmagyarázni, hogy szerinted milyen pozitívuma lehet annak ha megalomán pszichopaták fogják kontrollálni a teljes életünket, mondjuk ha olyan autót szeretnél venni amit mindig is akartál akkor a bankkártyád nem fog működni, mert olyan autóra nem lesz elég karbon-kredited. A TE ÉRDEKEDBEN, nyilván.

Mia and Me 2022.10.09. 19:09:17

@icipicicsipa: ennyi erővel az is spekuláció hogy holnap felkel a nap.

Mia and Me 2022.10.09. 19:26:47

@icipicicsipa: a kredit rendszerrel az az ellenérzésem, hogy egy egységesített egyen valami ami nem veszi figyelembe az egyéni kulonbségeket és ezen felül még biztosan lesznek kivételezettei, akik működtetik majd a rendszert, és innentől már nem csak a visszaélés a gond vele hanem hogy mégsem egységes, és az egységességet sem az egyes rászorulók érdekében bontja meg, hanem csakis a kivételezettek érdekében. ( Mint minden rend amit élettől elkülönült emberek alkottak).
Van az a mese az almáról ami nagyon jól mutatja hogy ha alapjaiban igazságos is valami, lényegében az egyéni helyzetet szükségletet figyelembe véve még sem lesz az. ( Alma, medve, süni holló meg nem tudom milyen állat amikor mind magáénak érzi az almát mert tett érte, de 4 részre osztva tulképp az egyikük se jár jól. Egyiknek túl sok másiknak kevés a negyede..)

Mia and Me 2022.10.09. 19:30:26

@vodkasprite: ilyeneket ne írj le online fórumra mert a tudjuk kik megkeresnek és visszautasíthatatlan ajánlatot tesznek amit ha nem fogadsz el akkor véged :D

2022.10.09. 20:16:54

@Deansdale:

", hogy szerinted milyen pozitívuma lehet annak ha megalomán pszichopaták fogják kontrollálni a teljes életünket, "

Ez miért is már megint: tény? Mert te most azt mondod, te azt jelented ki, hogy tutira az lesz, hogy egy kreditrendszer miatt megalomán pszichopaták fognak uralkodni rajtunk.
Egyébként most akkor nem ez van? :)
Most minden szép és jó?
Vagy mi van most?

Mondok egy példát ami most ugrott be.
Néha elmászkáltam moziba, de az elmúlt kb 10 évben nem.
És volt egy réteg, aki bunkó volt: telefonált vagy azzal szórakozott, hogy hangosan beszélt és "lézerezett a vászonra" meg ilyenek.
Nos, kreditrendszer kiszűri arcra és legközelebb nem engedi be a moziba.
Mondjuk.

Vagy van kreditrendszer például focipályára is a belépésnél, ha jól tudom...

De te válaszold meg azt, amit már feltettem kérdést:
Azt mondjuk, hogy a háttérhatalom emberei az összes politikus.
Mennyibe tartott volna azt mondani nekik, hogy már most hozzanak törvényt a készpénz ellen és csak folyószámla legyen majd utána megszabják, hogy mit vehetsz?

Egyébként még egy ehhez, mint gazdasági dolog.
Gazdasági fórumon gazdasági végzettségű és pénzügyekkel foglalkozó emberek szerint a probléma pont az, hogy amit használunk pénzt, afölött mennyiségében bizonyos személyek rendelkeznek - mint nemzeti bankok - és ezáltal ronthatják például a vásárlóértéket.
Igazából már most beleszólnak abba, hogy mit vehetsz, mert mondjuk ha egy nemzeti bank rontja a forint értékét, mert az a szándéka, akkor már kompletten egy egész ország vásárlási lehetősége felett máris a mai életünkben rendelkezett, globálisan.
Ebben az évben mennyit romlott a forint csak az euróhoz? 15% kb?
Máris beleszóltak abba mondjuk, hogy te pont ne vehesd meg azt a német cuccot, amit akartál, mert ezzel az áremelkedéssel túlment a kereteden mondjuk.
Kellett ehhez kredit rendszer.
Nem.
Egy olyan kell, ami már régóta velünk van és azt teszi a pénzünkkel - és így a lehetőségeinkkel - amit akar.
Vagy lásd lakásvásárlás.
A hitelezéssel beépültek a hitelösszegek árai az ingatlanárakba fokozatosan, ezzel rontva sok ember lehetőségét, beleszólva abba, hogy mit vehetek és tehetek meg a pénzemért.

Tartom azt, hogy ez is fikció csak és csakis azért van lényegében ez démonizálva száz százalékra, mert mellé tehetünk olyan dolgokat, amikben mi hiszünk és tudunk tutira.
De lényegében semmi, zéró bizonyíték van arra, hogy ez valami rossz.

Csak egyetlen egy dolog van mondva: de, nekem van igazam, te nem látod, pedig ez lesz majd a jövőben és kész!

Ez nekem meg kevés, hogy így lássam.

Mint ahogy a szövőszéket is szétverték anno.
Vagy nem azt, passz, de itt van egy ilyen ipari forradalmas rész:

"Sokan hangoztatják, hogy 1800-ig a brit feltalálók főleg középkori technikákat fejlesztettek tovább. A sínen való vontatást a XVI. század elejétől alkalmazták egyes német bányákban. Olvasztókemencék már a XV. századtól megjelentek Angliában. Szénnel történő olvasztással először Dud Dudley kísérlezett az 1620-as évektől, de a szénégetők és kovácsok szétverték gépeit"

arkadiafolyoirat.hu/index.php/8-az-ipari-forradalom-kora/97-az-ipari-forradalom-problemajarol

Én nem lobbizom semmi mellett.
Én szimplán választ keresek - úgy gondolom - hogy mi lehet a valóság, nem pedig a fikció.
Ennyi az egész.

2022.10.09. 20:23:24

@Mia and Me:

"a kredit rendszerrel az az ellenérzésem, hogy egy egységesített egyen valami ami nem veszi figyelembe az egyéni kulonbségeket és ezen felül még biztosan lesznek kivételezettei, akik működtetik majd a rendszert, és innentől már nem csak a visszaélés a gond vele hanem hogy mégsem egységes, és az egységességet sem az egyes rászorulók érdekében bontja meg, hanem csakis a kivételezettek érdekében"

Ebben ez van:
Kijelentsz egy egyéni, saját nézőpontot, ami "ellenérzés"-ből fakad, majd erre kivetítesz egy - szintén tutinak mondott - jövőképet, hogy mi és hogy lesz és ezért ez meg az és ezért nem lesz jó és pont.
Ez semmi.
Már ne haragudj.
Egy szubjektív nézet és vélemény és jövőkép: fantázia.

Lásd például:
"egy egységesített egyen valami ami nem veszi figyelembe az egyéni kulonbségeket "

Ezt honnan tudod?
Honnan veszed ezt.

Szimplán TÉNYEKKEL magyarázzunk már meg valamit, mert ez nem más, mint egy fantáziakép.
Ne mesét írj rá, meg azt, hogy én egy nyomoronc hülye vagyok, hanem valami józan észerű valamit, amire ezt alapozod, hogy maaaaj a jövőben egy rendszer lesz és az lesz, amit te ide írtál, mert másképp nem is lehet, hiszen ha nem így van, akkor nem tudod ráfűzni a nézetedet és a kiokoskodást, hogy: ez rossz lesz és kész!

Már bocs, de én ezt látom ebben.

És semmi mást nem várok, mint bizonyítékot, ami azt mutatja, hogy ez lesz a jövőben, olyan bizonyítékot, ami nem arra alapoz, hogy "te ezt mondod, mert ilyen vagy" hanem olyat, amiből ez levezethető száz százalékra és nem az van benne, hogy mi itt ülünk egy fórumon és ezt okoskodjuk ki egymás vállát veregetve, hogy mekkora ászok vagyunk...

Mia and Me 2022.10.09. 21:21:50

@icipicicsipa: szerintem meg tény az hogy azt hogy nyomoronc hülye én nem írtam rád, viszont te leírtad hogy én ne írjam rád ezzel lényegében azt sugallva hogy írtam ilyet.... ;)
A kredit rendszerrel meg azért van bajom mert igen egyetemen is van, meg kvóták is, és láttam a működését már most amikor még nem svábék adják hozzá a szellemi alapot hanem kvázi tényleg "jó" rendszernek van kitalálva.

Az meg hogy mi ellen lehet vagy van ellenérzésem, talán szintén leírható egy fórumra. Mellesleg eme ellenérzés annak ellenére van hogy családostul együtt is nagy valószínűséggel beleférek majd a karbon lábnyomba, sőt majd el is tudok adni ;) . Ettől függetlenül a rendszer és az egyen-esítés ember és élet ellenes. Ez meg könnyen ellenőrizhető : vágj minden embert úgy körbe hogy ugyanolyan méretű dobozba férjenek...

vodkasprite 2022.10.09. 21:36:14

@icipicicsipa: Bármilyen hírt bedobunk pongyolán, itt senki nem szokta túlreagálni a dolgot. Mindenki tudja melyik fórumon van, és hogy a Konteó 2.0 című cikk alatti kommenteket olvassa. Mindenki úgy tekint rá, hogy igen, lehet, hogy van az elitnek egy ilyen célja, amit vagy sikerül megvalósítania vagy nem.

A legtöbb nem megvalósult összeesküvéselmélet, amit eddig szorosan követtem, nem azért nem valósult meg, mert nem létezett maga a törekvés, hanem inkább azért, mert a másik oldalról volt ellenállás. Pl egy politikus nem akarta bevállalni a politikai öngyilkosságot, vagy tüntetett a nép, vagy a helyi elit céljaival esetleg nem egyezett a cél, nem utaltak elég pénzt, a média gépezet még nem tudta kellően átmosni az emberek agyát, ezernyi oka lehet.

Vegyük a kovidot. A kovid téma kifulladt, de az látszott, hogy ahányszor lehet, azért szerettek volna beoltani, de a végén már a kutya nem vette fel az oltást, hiába mondta Orbán szó szerint, hogy meghal, aki nem veszi fel. Egyik nap még meghalsz, ha nem veszed fel, fél évvel később meg már nem is létezik a betegség.

Na és mi volt az összeesküvéselmélet?
"Évente akarnak majd oltani az idők végezetéig."
Valaki bedobta, lehet, hogy pont én, de ezt mindenki helyén tudja kezelni errefelé anélkül is, hogy írtam volna hozzá két oldalnyi magyarázatot.

Na de szociális pontrendszert mire alapozom:
- Kínában már van, tehát 1 milliárd ember így éli az életét, mégha nekünk elképzelhetetlen is.
- Több európai országban már van teszt applikáció hozzá
- Volt egy rakás doksi arról, hogy Nagy Britanniában hogy szeretnék bevezetni
- Megy ezerrel a szociális kondicionálás rá filmekben, médiában, klímaválsággal
- WEF is dumált róla egy sort.

Aztán majd kiderül, hogy át tudják-e tolni a népen, egy párszor biztos nekifutnak.

Deansdale 2022.10.09. 21:37:32

@icipicicsipa: "Ez miért is már megint: tény?"

Igen. Tény, hogy akik a kötelező globohomo digipénzt be akarják vezetni azok megalomán pszichopaták, pontosan ugyanúgy, mint Kínában akik már bevezették.

Te már csak a kötekedés kedvéért kötözködsz, és kezd kicsit fárasztó lenni. Oké, te feltételezed hogy a télapó akar jutalompénzt csinálni a világnak amiből mindenkinek lesz ingyen szaloncukor, de a valóság ennél sajnos kicsit kellemetlenebb. A történet elég sok szereplője névvel és arccal ismert, mint pl. Klaus Schwab, és bár igyekszenek szép szavakkal körülírni, hogy nekünk jó lesz majd ha ők mondják meg mire költhetünk és mennyit, sajnos már ismerünk eleget a nyilvánosságra hozott terveikből ahhoz, hogy tudjuk, nem fogjuk élvezni. Bogárevésről áradoznak meg kaptárban lakásról, a szólásszabadság eltörléséről, politikai gulágról, ésatöbbi. Az, hogy te próbálsz Klaus Schwab rendszerébe belelátni valami szépet, szerintem nagyjából az elmebetegség határát súrolja, de udvariasan nem mondom ezt a szemedbe ha nem akarod. Számomra értelmezhetetlen az a gondolat, hogy oké, a háttérhatalom fogja megmondani hogy havonta mennyi pénzt kapsz és mire költheted, aminek jelentős része tényleg rovarevés lesz meg hasonló baromságok, de hátha kiszűrik a mozikból a taplókat, szóval nézzük a jó oldalát. Bocs, én ennyire nem vagyok szektás jellem, én olyan maradi hülyeségekben gondolkodok mint az emberi jogok, méltóság, szabadság, ilyesmi. És inkább ülök egy moziba taplókkal, mint hogy a Zelenszkijek, Bidenek, Macronok, Trudeauk, Merkelek, vagy urambocsá' Orbánok szabályozzák a legapróbb részletekig, hogy hol lakhatok, mit ehetek, mit olvashatok, mit nézhetek, kivel és mit beszélhetek, ésatöbbi. Az Isten embernek teremtett annak minden méltóságával egyetemben. Nem vagyok hajlandó birkamód elfogadni, hogy holnaptól minden emberi jogomtól és szabadságomtól megfosszanak, de cserébe talán kevesebb hülye lesz kint a focimeccseken.

És ne gyere tizedszerre is a hülyeséggel, hogy "de még nem is tudjuk mi lesz" meg hogy "tényként kezelek dolgokat" mert ezek a tervek nyilvánosságra vannak hozva, le van írva hogy konkrétan mit akarnak csinálni és már a működő kínai minta is megvan hozzá, szóval nincs itt semmi zsákbamacska, nincs arra esély hogy a rócsildok és rokkefellerek csak jót akarnak nekünk és egy igazi utópiát építenek nekünk önzetlenül. Oké, te a homokba dugod a fejed és neked ez az egész csak konteózás, de baszomalássan, egy "Konteózzunk" című cikk alatt kommentelünk... Ha neked az ilyesmi nem kenyered, akkor mi a véraláfutásért erősködsz egy ilyen diskurzusban?

Deansdale 2022.10.09. 21:50:24

@icipicicsipa: Egyébként úgy érzem neked halvány lila fingod sincs arról, hogy a WEF és társai milyen világot építenek, ezért nem vagy képes megérteni hogy nekünk mi bajunk az egésszel. Úgy látom nálad valami olyasmi a jövőkép, hogy ugyanaz lesz mint most, csak jobb technológiával. A valóságot ezzel szemben ott láthatnád meg, ha vennéd magadnak a fáradságot, amikor pl. kínában a digitális covid-rendszert arra használták, hogy az OK NÉLKÜL ZÁROLT BANKSZÁMLÁIK MIATT TÜNTETNI AKARÓ EMBEREKET NEM ENGEDTÉK KI A LAKÁSAIKBÓL. A mobilos covid-appjuk egyszercsak pirosra váltott és a biztonsági kapurendszer a szó szoros értelmében nem engedte ki őket az utcára. Ez a jövő, mi itt erről beszélünk.
index.hu/kulfold/2022/06/16/penzugyi-botrany-tuntetes-qr-kod-jarvany-kina-csengcsou/

2022.10.09. 22:15:08

@Deansdale:

" A valóságot ezzel szemben ott láthatnád meg, ha vennéd magadnak a fáradságot, amikor pl. kínában a digitális covid-rendszert arra használták, hogy az OK NÉLKÜL ZÁROLT BANKSZÁMLÁIK MIATT TÜNTETNI AKARÓ EMBEREKET NEM ENGEDTÉK KI A LAKÁSAIKBÓL"

Akkor még egyszer:
Nem attól rossz valami, mert van.

Mint ahogy USA-ban létezik a katonaság, azt nem arra használják, hogy leverjék a lakosságot, mint ahogy azt Kínában előszeretettel csinálják. Állítólag ugye.

Meg mekkora már, hogy valaminek a rossz vagy jó minősítése globálisan az attól az, mert valaki azt rossz célra használja.
Tényleg, az atomenergiát mikor zárjuk be, hiszen atombomba, amivel az USA jó pár ember kinyírt.

Szóval nem tudom, most azért legyen valami gonosz, mert rámutatsz egy hülyeséggel - szerintem - miszerint mert valaki rosszul használja, akkor a rendszer rossz.

Te/ti ezt szajkózzátok csak.
És itt nem én dugom a fejem a homokba, hanem te.

Mondok valami ellent akkor:
Kanadában meg azért zároltak már számlákat kb a tél végén, mert nem tetszett az, hogy utalnak a kamionos tüntetésnek.
És Kanadában az van az elmondások szerint, hogy alig van kp.
És ehhez nem a szociális kreditrendszer kellett, hanem a mai élet csak, sima folyószámlával és egy miniszterelnökkel, akit szabad, demokratikus és hurráoptimizmusban választottak meg.
Az ember kellett hozzá, nem a rendszer, ami alatta van!
Az ember döntött így.
Mikor meg nem volt számítógép meg folyószámla és aranyat vettek az emberek: törvényt hoztak rá, hogy nem lehet:

Évtizedeken át tilos volt aranyat tartani otthon az USA-ban
telex.hu/eszkombajn/2021/12/15/usa-arany-tartalek-beszolgaltatas-torveny-tortenelem

Tehát itt sem engedte az EMBER azt - független a rendszertől - hogy önállóan valamit tegyen magáért az ember, úgy ahogy akar.
Nem a rendszer a rossz, hanem az ember tehet dolgokat.

Mindegy neki a rendszer.
Itt vannak a példák.

De ha nem győzzük meg egymást, akkor nem.

Részemről ez csak a vélemény:
Nem vagyok már hajlandó már lassan a jelenről és az előttem lévő dolgokról sem kijelenteni semmit, a jövővel kapcsolatban meg pláne, negatívat meg úgy sem!
:)

És jó éjt, nekem mára ennyi lett.

Mia te meg nem jól értetted, lehet nem jól fogalmaztam meg.
Általánosságban mondtam, nem rád értve célirányosan, hogy ilyet tettél volna...

Deansdale 2022.10.09. 22:48:54

@icipicicsipa: Most már tényleg kezdesz fárasztani bazmeg. Szerinted Klaus Schwab és a főnökei mi a kurva isten faszára akarják használni ugyanazt a rendszert amit a kínai vezetés a nép elnyomására használ? Szerinted a globális elnyomó rendszert lehetne jóra is használni, ami mondjuk baromság, de tegyük fel igaz - akkor is, miért képzeled azt, hogy akik most emberek ezreit öletik halomra havonta Ukrajnában mert az az érdekük, azok majd jóra fogják használni a korlátlan és ellenőrizhetetlen hatalmat? Jó célokra nem is lenne rá szükség, bakker, ugyanis amiben cirka 5 évvel ezelőttig éltünk itt a nyugati világban az egy tökéletesen működő rendszer volt, amit pont a háttérhatalom baszott szét, azért hogy kiépíthesse a totális megfigyelést és totális kontrollt. Nem kenyerem az ilyesmi, de baszod, ha te annyira sötét vagy, hogy nem érted miért baj ha a rócsildok és rokkefellerek uralják a világot a legutolsó kis részletig, akkor ne kommentelj ide. Egyszerűen csak ne, oké? Nem teszel hozzá semmit a diksurzushoz azzal, hogy szerinted akár még jó is lehet ha a háttérhatalom totális uralmat kap minden ember életének minden részlete fölött, és akinek ez nem tetszik azt eltapossák. Ha te bízol a politikusaikban és a gazdáikban, a Soros- meg a Schwab- meg a Trudeau-félékben, hogy bölcsen és aranyosan fognak majd a mi érdekünkben kormányozni önzetlenül, csak tartsd magadban, aztán majd 10 év múlva egyeztetünk. Elfogyott a türelmem erre a hülyeségre, ne feszítsd túl a húrt légyszíves.

"Az ember kellett hozzá, nem a rendszer, ami alatta van!"

És most szerinted nem lesznek emberek akik rosszra fogják használni a totális uralmat??????? Áh, feladom.

Az alusapkás net most azon röhög, hogy a paypal először bejelentette, akit ők rajtakapnak hogy "álhíreket terjeszt" annak 2500 dollárt levonnak a számlájáról, aztán a közfelháborodásra visszakoztak. Csak tévedés volt az egész, értjük, ugye? Ez a jövő bakker, ahol ha olyat mondasz ami a háttérhatalomnak nem tetszik akkor elveszik a pénzedet, te meg mehetsz sírni a cirkuszba a tapírnak, amíg hagyják, mert hamarosan már azt sem lehet. És te erről a világról akarod nekünk beadni, hogy majd jó lesz, mert a piramis csúcsán majd hátha jóindulatúak lesznek velünk?

2022.10.10. 04:54:40

@Deansdale:

"Az alusapkás net most azon röhög, hogy a paypal először bejelentette, akit ők rajtakapnak hogy "álhíreket terjeszt" annak 2500 dollárt levonnak a számlájáról, aztán a közfelháborodásra visszakoztak. Csak tévedés volt az egész, értjük, ugye? Ez a jövő bakker, ahol ha olyat mondasz ami a háttérhatalomnak nem tetszik akkor elveszik a pénzedet, "

"aztán közfelháborodásra visszakoztak"

Tehát ha van egy, a rendszer elleni kritikus tömeg, akkor a rendszer visszalép és korrigál?

De kérdés:
Azért mert valaki itt és most hülye vagy hülyeséget tesz, az a bizonyíték arra, hogy mi lesz a jövőben más által és más dologban akkor?

De várjál már.
Kivetted a folyószámládról a pénzt?
Hiszen a paypal is egy folyószámla, ami felett egy ember bejelentette, hogy azt tesz a pénzeddel, amit akar.
Szerintem akkor az ugyan ilyen jellegű banki számlák is ugyan ezek a velük lévő vezetőséggel, Úúúúúúristen, vegye akkor ki most mindenki a számlájáról a pénzt, sőt ébredjen és lázadjon, mert a logikád szerint a tök ugyanaz rendszerek már itt vannak, mint a paypal és azokban élünk és azokat használjuk, akkor "végünk" van!

De igen, én nem látom, hogy itt minden bizonyíték tökéletesen megmutatja azt, hogy itt bizony egy felvázolt jövőképben ez és ez lesz 100%-ra.
Itt van egy probléma egy ember által, akkor az megmutatja, hogy a jövőben mi is lesz 100%-ra.
Mert itt ez van most megint levezetve.

És aki nem fogadja el azt az indokot, hogy amit itt tesz valaki, azért biztosan ez meg az lesz a jövőben mástól, az minimum egy kötekedő valaki.

De, hogy ennek mi a valóban értelmi és józan alapja, hogy ezt el kell fogadnunk 100%-ra és, hogy még a feltételezését sem engedhetjük meg annak, hogy ez nem így fog lenni, olyan nincs.

Semmi, de semmi olyat nem tud egyikőtök sem mondani, ami nem kizárólag egy, a mában beszélt szimpla kisakkozása az embernek az által, hogy azt állítja, ez van és kész ma, és akkor ez lesz tutira holnap.

Én megmondtam valamit és megmondok valamit.
Ami hihetetlen, mert nincs értelme, mert nem emberi okosságra épít, hanem csak arra, hogy hiszek.
Hiszek abban, hogy van az, aki a legnagyobb - aki baromira csíp engem - és erre leírom ezt és vállalom:
Az euro 300 forint lesz 1-1,5 éven belül. Hát én örülnék az 1 évnek amúgy... :)

És én ezt az álláspontomat nem fogom kézzel-lábbal védeni, hanem csak mondom és hagyom, hagy nézzenek hülyének.
(De akkor is mondom, mert én ezt akarom - többek közt - hogy legyen így és ez egy olyan szép szám lenne, meg minden más.. :)... )

Na, és akkor ez így ennyi.
Aztán majd meglátjuk.
Bukás vagy felemelkedés, yuhééé!
:D

És most tovább nézelődöm a neten, mi a - tuti - hírek a világban, a világról.
:)

További szép napot!

Deansdale 2022.10.10. 07:55:33

@icipicicsipa: Válaszolgatok amíg lesz türelmem, de kezdjük már az alapoknál, amiket sokadjára is ignorálsz: mi a faszt keresel a KONTEÓ cikk alatt ha téged az ilyesmi nem érdekel, szerinted hülyeség, és folyamatosan csak ócsárolod meg hülyézed azokat akiket erről dumálnak? A virágkötő fórumokra is bejársz röhögni, hogy az micsoda hülyeség? Most tökre nem indulatosan vagy személyeskedően, de takarodj már ki ez alól a cikk alól ha számodra ez a téma ennyire értelmezhetetlen. Itt arról van szó, hogy a háttérhatalom mit tervez a világgal, és ha szerinted ez hülyeség akkor ne pocsékold már se a saját idődet, se a miénket azzal, hogy fölöslegesen akadékoskodsz.

"Tehát ha van egy, a rendszer elleni kritikus tömeg, akkor a rendszer visszalép és korrigál?"

A paypal nem "a" rendszer, hanem csak egy porszemnyi kis része, és bár az ilyenek olykor korrigálnak, a rendszer haladási iránya egyértelmű. Az, hogy felbukkannak ilyen anomáliák betonbiztosan jelzi, hogy ez az akarat és úgy érzik közel a megvalósulás. Kínában már nincs korrigálás, ott bezárnak a lakásodba és akár éhen is halhatsz tőlük, leszarják. Amúgy az is lehet, hogy a paypal ügye afféle "tervezett bukás" volt, annyi céllal hogy bedobja a köztudatba a témát, amire majd visszatérnek pár év múlva, és akkor már nem lesz olyan nagy közfelháborodás.

"Azért mert valaki itt és most hülye vagy hülyeséget tesz, az a bizonyíték arra, hogy mi lesz a jövőben más által és más dologban akkor?"

A paypal botlása nem önmagában bizonyíték bármire, hanem a kontextussal együtt amit kb. hatszázszor magyaráztam el az elmúlt pár napban, de úgy tűnik nem megy át. NYILVÁNOSAK A TERVEK. Érted ezeket a szavakat? A jövő nem titok, nem zsákbamacska, a valódi vezetők naponta leírják hogy minek a megvalósításán dolgoznak, és ha nézed a világot látszik, hogy a 100m-es síkfutásuknak kb. a 95. méterénél tartanak, még pár lépés és átszakítják a célszalagot, amikoris az egész világot kínává változtatják és nem lehet majd ellenük sehogyan sem föllépni. Nem lesz "kritikus tömeg", nem lesz ellenkezés, nem lesznek tüntetések, nem lesz semmi, csak totális rócsild uralom. Nem azért, mert én ezt fantáziálom, hanem mert ezek a tervek fent vannak a VGF, az EU, az ENSZ, a NATO, a bilderbergek és davosok és trilaterálisok és rómaiklubok honlapjain, elolvashatod, videókon nézheted ahogy nyilatkoznak róluk, ésatöbbi. Az teljesen értelmezhetetlen elképzelés, hogy szerinted ha ezek megvalósítják a világuralmi terveiket az lehet jó is, mert ki tudja, hátha egyszer majd valaki más átveszi tőlük az uralkodást és az jó ember lesz.

"Kivetted a folyószámládról a pénzt?"

Veszegetem, igen, bár nem egyszerű úgy hogy havonta csak 150EFt-ig lehet "ingyen" kivenni, én meg nem akarom a bankokat finanszírozni. És nem, a jelenlegi rendszer NEM ugyanaz mint amit a jövőre nézve terveznek, mert a fostalicska magyar bank ahol a pénzedet tartod nem számol karbonkreditet, nem korlátozza hogy melyik boltban vásárolhatsz és mit, stb. Persze, az ELMÉLETI lehetősége fennáll hogy fejlesszenek ilyen rendszereket, de az elméleti lehetőség és a gyakorlati megvalósítás nem ugyanaz, én meg nem értem hogy ezt miért kell valakinek elmagyaráznom.

"De igen, én nem látom, hogy itt minden bizonyíték tökéletesen megmutatja azt, hogy itt bizony egy felvázolt jövőképben ez és ez lesz 100%-ra."

Explicite el lett neked magyarázva legalább tizenötször, hogy senki nem beszél 100%-ról, egyedül te. Adódik a kérdés, hogy egyszerűen csak trollkodsz, vagy szándékosan vagy hülye? Amiről itt a társalgás megy az flexibilis, egyedül a te gondolkodásod merev mint a porcelán. Belesültél egy olyan elképzelésbe, hogy ha valaminek a valószínűsége nem 100% akkor az azt jelenti hogy 0%, nem is kell vele foglalkozni, hülyeség, lárifári. Ha nem 100% hogy jövő kedden este hatkor bekapcsol a skynet, akkor nyugodtan leszarhatsz mindent ami a világban történik, és aki készül a jövőre az hülye kretén, mert nem érti hogy nem 100%. Persze, hogy semmi nem 100%, te csodafegyver, mindannyian leírtuk már neked fejenként félmilliószor, hogy tudjuk hogy nem 100%, de mi olyan nyüzügék vagyunk, hogy nekünk már a 90% is elég arra, hogy készüljünk rá valamilyen szinten. Tisztában vagyunk azzal, hogy a menetrend folyamatosan alakul, nem lehet semmiről kijelenteni, hogy 2023. május 9-én akarják megvalósítani, de a tervek ismertek, és az hogy nem tudjuk kettő vagy három év múlva lép-e életbe a great reset következő állomása az egy épelméjű embernek nem indok arra, hogy az egészet cakkompúder leszarja.

Deansdale 2022.10.10. 08:19:55

@icipicicsipa: "Mert itt ez van most megint levezetve."

Még mindig a nyelvtan részét nem érted. Ezt is kétmilliárdszor elmagyaráztam már, de sebaj, megpróbálom megint is, hátha most. Attól, hogy nem írjuk oda minden mondat elejére és végére külön hatszor, hogy "ha", meg "talán", meg "ha úgy alakul", attól még itt mindenki tisztában van azzal, hogy feltételezésekről beszélünk. Senki nem hiszi, hogy percre pontosan látja a jövőt, csak te hiszed azt hogy mi ezt hisszük, holott már kétmilliárd+1-szer el lett magyarázva, hogy nem. Az úristen kegyes szerelmére könyörgöm, fogd már fel amiről beszélek, vagy ha tényleg nem megy, akkor sincs harag, semmi gond, csak ne erősködj már a tévképzeteiddel, hogy mi itt mind hülyék vagyunk mert azt hisszük ismerjük a jövőt.

"És aki nem fogadja el azt az indokot, hogy amit itt tesz valaki, azért biztosan ez meg az lesz a jövőben mástól, az minimum egy kötekedő valaki."

Tudod ha arról dumálnál, hogy számodra miféle alternatív jövőképek tűnnek racionálisnak azok mellett/helyett amiket mi felvázoltunk, az nem lenne kötekedés. Az, hogy sokadjára is a nyelvtanon rugózol, hogy kijelentő módban írt valaki valamit tehát hülye, az kibaszottul értelmetlen és fölösleges kötekedés. Semmit nem adsz hozzá a társalgáshoz azzal, hogy a nyelvtanon pörögsz, és abból kiindulva megpróbálod nekünk azt bebizonyítani, hogy nem látjuk 100%-os tisztasággal a jövőt, amit amúgy soha nem gondolt egyikünk sem.

"Semmi, de semmi olyat nem tud egyikőtök sem mondani, ami nem kizárólag egy, a mában beszélt szimpla kisakkozása az embernek az által, hogy azt állítja, ez van"

Sajnálom, ha ezt eddig senki nem közölte veled, de ezek a konspirációs teóriák, vagyis összeesküvéselméletek pontosan arról szólnak, hogy ránézünk a múltra illetve a mára és abból megpróbálunk valami következtetést levonni a jövőre nézve. Ahogy írtam, ha számodra ez így hülyeség, akkor nem kötelező ide írnod, menj más cikkek alá más ügyekben kommentelni. El tudod képzelni milyen hülyének néz ki valaki, aki egy "konteózzunk" című cikk alatt köti az ebet a karóhoz, hogy de bazmeg ezek csak konteók, nem bizonyítható tények a jövőre nézve? Félreértetted az egész párbeszédet, sejtésem szerint akkor és azért, amikoris jött a felismerésed, hogy a jövőtől pánikolni értelmetlen dolog, ami önmagában tökéletesen igaz, csak te átestél a ló túloldalára, és extrapoláltad arra hogy a jövővel FOGLALKOZNI értelmetlen, mert úgysem lehet biztosan tudni hogy mi lesz, tehát mi itt mind hülyék vagyunk mert foglalkozunka jövővel, ergo a fejedben ez összekapcsolódott úgy, hogy biztos azért foglalkozunk a jövővel mert azt képzeljük hogy 100% pontossággal ismerjük. És hiába magyaráztam előbb azt, hogy lehetséges a jövőre készülni pánik nélkül, majd azt, hogy lehet a jövőről elmélkedni úgy is hogy nem látjuk 100% tisztasággal, ezek a dolgok egyszerűen elsuhantak a füled mellett, és még mindig ott tartasz, ahol kb. egy hónapja leragadtál. Azóta folyamatosan üres ablakkeretekbe dobálod a féltéglákat.

"Ami hihetetlen, mert nincs értelme, mert nem emberi okosságra épít, hanem csak arra, hogy hiszek."

Oké, te hiszel valamit, de az nem vitaalap, baszod. Ha én azt hiszem, hogy az eső higanyból van, akkor nem megyek meteorológus fórumokra a meteorológusok anyját szidni, érted? Te hiszel abban, hogy az úristen majd mindent megold (ahogy a világháborúkat is megakadályozta meg az ukrán konfliktust is), mert az úristen jó. Hiszel abban, hogy a jövő kiismerhetetlen de úgyis lesz majd valahogy, tehát fölösleges aggódni, szaladjunk becsukott szemmel és higgyük hogy nincs ott fal. Oké. Tiszteletben tartom, hogy ezt hiszed, nincs ezzel semmi gond, ha neked ez okoz boldogságot, hajrá. Csak azt nem értem még mindig, sokadjára, hogy akkor mi a véreres lóbalzsamot keresel egy összeeesküvő fórumon, aminek az a deklarált célja és értelme, hogy olyasmivel foglalkozzon amiben te nem hiszel és nem is érdekel?

"További szép napot!"

Lesz, köszönöm. Vezetnem kell majd munkában, és úgy tűnik szép idő lesz, úgyhogy örömmel fog telni ez a nap is.

Deansdale 2022.10.10. 08:28:36

@icipicicsipa: Ja, csak még egy apróság: Ha még egyszer megvádolsz itt valakit azzal, hogy azt képzeli 100%-os pontossággal látja a jövőt, csak mert valamiről kijelentő módban beszél, akkor kitiltalak a picsába. Remélem megérted.

vodkasprite 2022.10.10. 08:41:04

@Deansdale: Mi lenne, ha csak ignorálnád. Én sokszor nem olvasom végig azokat a hsz-eket, amik rosszul indulnak.. :)

Deansdale 2022.10.10. 12:21:07

@vodkasprite: Én se mindent olvasok végig, de most valamiért mégis. Előjött belőlem a mazochizmus :)

vodkasprite 2022.10.11. 19:53:02

Paypal mégsem lépett vissza, továbbra is 2500$-ra bünteti, aki nem a mainstream narratívát követi:
newspunch.com/paypal-has-not-backed-down-still-issuing-2500-fines-for-opposing-mainstream-narrative/

Mme.Brioche 2022.10.11. 21:00:26

@vodkasprite: Erről most hallok először, el vagyok képedve. Ez szimpla lopás. Olyan, mintha kirabolnám a szomszédomat, aztán azzal védekeznék a bíróságon, hogy csak azért vettem el a javait, mert láttam, hogy felrúgott egy macskát, tehát jogom van azt tenni vele amit csak akarok. És ugyan miért ne tehetném meg, ha a Paypal is megteheti?

GABOR2 2022.10.12. 03:02:05

Muszlimok nem engedik a gyerekeiket LGBT könyvekkel tömni; ennek agresszívan adtak nyomatékot, rendőrök se tudták megállítani őket:

"Protesters shut down Dearborn school board meeting over LGBTQ books"

eu.freep.com/story/news/local/michigan/wayne/2022/10/11/dearborn-school-board-meeting-protestors-lgbtq-books/69554361007/

2022.10.12. 04:52:17

@Mme.Brioche:

"Ez szimpla lopás. "

Vélhetőleg valami ilyesmi.
És nyilván ha beperelik a céget, akkor a bíróság el is fog járni.

Mivel vannak törvények.
És az, hogy mondjuk a paypal ilyet tesz, az nem azt jelenit, hogy a jövőben is bárki önhatalmúlag majd megtehet bármit.

Az, hogy a paypal azt hiszi, hogy a törvény felett áll - mint teszik azt jogsértésre, bűncselekményre a fejüket adó emberek valami elgondolásból - az nem jelent semmit a jövőre nézve, pusztán amit most ebben a pillanatban: egy cég vezetése jogsértést vagy bűncselekményt követett el.

És azt gondolom, ennek lesz egy bírósági vonzata aminek a végén a paypal-t majd jó megszexualizálják egy szép összegre minimum.

Deansdale 2022.10.12. 07:37:08

@icipicicsipa: Ha aláírod a szerződést amiben ez benne van mint felhasználási feltétel akkor nem lopás, megtehetnek bármit. A facebook, youtube, twitter, stb. is erre hivatkozik mikor cenzúrázzák a konzervatívokat: felhasználási feltételekben benne van hogy azt csinálnak amit akarnak, ennyi.

Vicces, hogy a libertáriusok elvileg a magánvállalkozók védelmében kezdték el mondogatni az érvet, hogy magáncég olyan feltételeket szab amilyeneket akar, amit anno a balosok nem szerettek, de most hogy a háttérhatalom irányítja a cégvilágot a kultúrmarxizmus terjesztésére, most már a libbantak harsogják mindenfelé, hogy magáncég azt csinál (a jobbosokkal) amit akar, hehe. Csak ugye míg a libertárius nézet eredetileg az embereket védte az államtól, a haladár verzió az elnyomást védi az elnyomottaktól. A szomorú a dologban, hogy egyes libertáriusok nem látják a különbséget és most merev elvhűségből ill. vakságból a háttérhatalom szekerét tolják. Szégyen.

Deansdale 2022.10.12. 07:46:40

@GABOR2: Emlegettem már többszöri a Csillagközi inváziót, illetva amit a félkarú rabló mond benne az erőszakról:

www.youtube.com/watch?v=1vzjF5LW_NI#t=1m47s

Sajnos tökigaz. Minden nap látunk rá valami bizonyítékot, hogy akaratot érvényesíteni csak erővel lehet, annak hiányában csak reménykedhetünk hogy az erősek önszántukból a kedvünkre tesznek, ami manapság egyre inkább csak hiú ábránd. A vezetőink nem minket szolgálnak, hanem olyan érdekeket amikhez éppen elszegődtek, és vezetők alatt most éppúgy értem akár egy iskola vezetését, mint az országét vagy az EU-ét.

A muzulmánok szarnak a mi nyugati kulturális érzékenyítésünkre, ha valami nem tetszik nekik odamennek tömegesen és megfenyegetnek bárkit akár agyonveréssel, sőt, ha kell meg is teszik. Az ő akaratuk érvényesül, a miénk meg nem, mert mi ugyanerre már nem vagyunk képesek, ki lett belőlünk nevelve a hajlam. Mi próbálunk egyezkedéssel és kompromisszumokkal boldogulni, amin a hatalmi pozícióban levők jót röhögnek.

Mme.Brioche 2022.10.12. 11:28:39

@icipicicsipa: tudod, a Paypal nem valami sarki egyszemélyes kisvállalkozás, hanem egy óriási világcég, csilliárd állandó ügyvéddel. Azt hiszed, egy ilyen horderejű döntés előtt nem egyeztetnek a jogi osztályukkal, hogy lehet-e bajuk később belőle? Ha erre a passzusra rábólintottak az ügyvédeik, akkor az azt jelenti, hogy 100%-ig biztosak benne, hogy nem lehet jogi következménye a lopásoknak. Mert politikai hátszelük van ehhez, ennyi.

Deansdale 2022.10.12. 13:30:34

A Bill&Melinda Gates Alapítvány az ENSZ 2030-as agendáját 561,5 milliárd forintnyi összeggel támogatta, azon belül is 88,5 milliárd forintot kifejezetten a nemzetközi digitális igazolvány és az ahhoz kapcsolódó fizető- és egyéb rendszerek kifejlesztésére szánnak.
www.gatesfoundation.org/ideas/media-center/press-releases/2022/09/gates-foundation-unga-global-fund-replenishment-commitment
Vajon honnan vesszük mi alusapkások, hogy mit fog hozni a jövő? Rejtély.

2022.10.12. 16:52:57

@Mme.Brioche:

" tudod, a Paypal nem valami sarki egyszemélyes kisvállalkozás, hanem egy óriási világcég, csilliárd állandó ügyvéddel. Azt hiszed, egy ilyen horderejű döntés előtt nem egyeztetnek a jogi osztályukkal, hogy lehet-e bajuk később belőle? "

36 milliárdra büntették a Google-t, mert titokban követte az Android-felhasználókat

A Google-t a héten beleegyezett, hogy 85 millió dollár (több mint 36 milliárd forint) jóvátételt fizessen egy, ellene Arizona államban az adatvédelmi törvények megsértése nyomán indított perben. Ebben a keresőóriást a hatóságok azzal vádolták, hogy illegálisan követte az Android rendszerével működő telefonok felhasználóit, hogy így tudjon minél több információt gyűjteni róluk.

pcforum.hu/hirek/25146/36-milliardra-buntettek-a-google-t-mert-titokban-kovette-az-android-felhasznalokat

Megint megbüntették a Google-t a reklámpiac letarolása miatt

Ismét komoly pénzbüntetést kapott a Google az Európai Bizottságtól versenyellenes magatartása miatt, igaz, a mostani 1,49 milliárd eurós (1,7 milliárd dolláros) bírság aligha fogja megrázni a gigacéget.

qubit.hu/2019/03/21/megint-megbuntettek-a-google-t-a-reklampiac-letarolasa-miatt-miatt

Újabb gigászi büntetést kapott a Microsoft
Hatalmas, 899 millió eurós büntetéssel sújtotta az új Windows Server, SQL Server és Visual Studio ma esti nagyszabású bejelentésére készülő Microsoftot az Európai Bizottság, az indoklás szerint a vállalat nem tett eleget a négy évvel ezelőtti trösztellenes ítéletben rá kirótt kötelezettségeknek.

www.hwsw.hu/hirek/35439/microsoft_europai_unio_bizottsag_antitroszt_buntetes_899_millio_euro-1.html

Újra megbüntették a Microsoftot a piaci erőfölény érvényesítése miatt

A német versenyfelügyelet 9 millió eurós bírság megfizetésére kötelezte a Microsoft helyi képviseletét, mivel a törvényekkel ellentétesen befolyásolták az egyik szoftvercsomag árát, vagyis kartellezésben találták őket vétkesnek.

itcafe.hu/hir/microsoft_nemetorszag_buntetes.html

Vajon itt ezeknél a cégeknél milyen kaliberű jogászok voltak akikkel egyeztettek?
És persze ez nem a teljes büntetés lista és nem csak ezekből az évekből...

Deansdale 2022.10.12. 17:31:43

@icipicicsipa: Ezeket a büntiket szerintem leszarják, ha kell kifizeti helyettük a Blackrock.

vodkasprite 2022.10.12. 17:45:56

A baloldali hálózat mániája, hogy bekussoltasson mindenkit, akinek más véleménye van.
Pont leszarják, hogy mennyire fogják megbüntetni őket azért, mert valakitől levontak 2500$-t. Az sem gond nekik, ha néhány év múlva millió dolláros bünntetést kell majd ezért befizetniük.
Miért is?
- Mert addigra már rég elérték a céljukat: az emberek meg lesznek félemlítve, senki nem teszi kockára a saját pénzét. Inkább kussol, mint ahogy ez történt az oltással kapcsolatban is.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján egyenesen vicc, hogy jogszabályokból akarjátok levezetni, hogy ki és mit tehet meg.

Aki mögött a pénz, azé a hatalom. A jog hatalom nélkül szart se ér. Ha ne adj Isten valaki visszapereli tőlük a levont pénzt, akkor pereskednek, majd befizetik a büntit, és közben dolgoznak a jogszabályok harmonizálásán, illetve a megfelelő emberek megkenésén, média kampányokon, stb, bamm eltelt 10 év, és mainstreammé válik a dolog.

2022.10.12. 21:11:35

Na ha már konteó.

Akkor már legyen témához kapcsolódva.

Sok-sok fikció és elmélet, hogy mi az életünk.
Sokszor eszembe jut mostanság és szinte teljességgel elfoglalja a tudatomat az, hogy mi van, ha körülöttünk minden - szinte minden - hazugság és illúzió olyan mélyen vagy szinten, mint amint a Mátrix mutatja?

És mi van, ha ez a hazugság tényleg arra épít, hogy te legyél tudatos és tudó?
Azt várja el a tudás által - illetve azt sugallja és trenírozz rá - hogy te a tudás által élheted meg az életed biztosan és a legjobban és az élet nem is más, mint tudásra épített létezés.

Mi van, ha a tudás által - az emberi tudás által, amit ez a világ ad magáról - leszünk esetleg vakok olyasmire, amit a rendszer nem akar, hogy lássunk?

Most ez így kikívánkozott, mint megosztandó gondolat és tudom, hogy bőven elvont és nem az úgynevezett "realitás" talaján van, de érdekelne a komoly vélemény, már ha ebben van vagy lehet komoly vélemény.

Ami lényeges: több napja már "jön rám" valamiféle ilyen "roham" napközben a munkám során, hogy "ez az egész egy baromi nagy hazugság ami behülyít és valami mást mutat" mint ami egyébként a valós lenne....
Valami olyan, hogy "ebben a világban valami nincs rendben" címmel futó szöveg a buksiban, ami tart pár percig, 4-5-10 kb és utána elkezdek visszazöttyenni gondolatban és érzésben abba a megélésbe és gondolkodásba és érzésbe/érzetbe, ami úgymond hétköznapi megélése és elfogadása az életnek....

Érdekelne a véleményetek, hogy volt-e vagy van-e ilyen gondolatotok?

Nekem igazából az a lényegi a kérdésben, hogy hullámokban jön és már 2-3 napja ilyen, hogy "ez az egész amiben vagyunk - vagy vagyok(?) -valami baromi nagy manipulatív hazugság és megvezetés és nem igaz és egy átverés"...vagy mi...

Szóval ha valakinek valami hasonló vagy ilyesmi lenne és megosztaná...

Köszi és üdv.

2022.10.12. 21:16:37

@icipicicsipa:

Ja és amikor így jön ez a gondolat -a hazugsággal kapcsolatos, amit fentebb taglaltam - akkor valami düh/lázadás és szemtelenség - nem tudom jobban körülírni most - is lesz bennem és valami olyan, hogy minden mindegy alapon le kell xarni mindent ami a világban van és azt tenni, amit akarok - ami nem lép túl olyanon, hogy ölés vagy lopás vagy más elleni bántás - hanem valami olyat tenni, amit nem tennék, mert nem racionális.

Bocs, ez még valami kiegészítőnek, hátha jobban "megérthető" ha lehet ebben a dologban értésről beszélni...

:)
Köszi még egyszer...

vodkasprite 2022.10.12. 21:40:04

@icipicicsipa: Nem pont a felvetésedre válasz, de:

Az tutti, hogy párhuzamosan több szinten megy a lobbi, dezinformációs kampány, és agymosás.

Szórakoztató ipar, média, politika, egészségügy, munka világa, pénzkeresés, az élet minden létező területe.

Már önmagában a túl sok információ fogyasztása is bénítólag hat.

Szerintem manapság az tud teljes életet élni, aki komoly önmérsékletet tud gyakorolni, és fókuszálja a figyelmét arra, ami előrébb viszi az életben. Igen, én asszem mostanában rosszul állok ebből. :)

2022.10.13. 04:19:46

@vodkasprite:

Kösz a válaszod, persze benne lehet ez is.

De egy qrva nagyképű meg beteg dolgot mondok, hogy az van, hogy amit mondok, az valami "kulcs" az életünkhöz.
Tényleg nem tudom, mert honnan a tökömből tudhatnék ilyet biztosra.
Meg rohadtul lehet, hogy túl sok filmet nézek meg baromira élénk a fantáziám.
Mondjuk így finoman azt, hogy elmentek nekem otthonról, hehehehe.... :D

Na de komolyan.
Ez az érzetem van, de baromi erősen, valami lázadás jelleggel olyan szinten, hogy szinte megtagadnék és megkérdőjeleznék magam körül mindent, olyan szinten, hogy "le van sz@rva, mert ez így nem normális és nem igaz".

Na de bocs, hogy ennyit offolom a topikot ezzel, de mi van, ha ez ami az én egyszemélyes konteóm arra, hogy mit látok néha a világból, az nem az egyszemélyes konteóm, hanem "közügy"?
:D

Igazából az lenne az érdekes meg a kérdés, hogy ilyen érzése(!) volt-e valakinek abból fakadóan, hogy valamiért elkezded errefelé filózni a dolgokról....

Aztán talán ennyi..

Deansdale 2022.10.13. 07:47:57

@icipicicsipa: Friss hír: Alex Jones-t közel 1 milliárd dollára (nem forint) büntették, mert a háttérhatalom nem bírja a pofáját. Ehhez képest akkor mi is van a google 85 milliós büntijével? LOL
gab.com/disclosetv/posts/109157034212102253

GABOR2 2022.10.14. 15:23:30

Infláció ügyében írtam most egy cikket, annak kapcsán, hogy volt egy érdekes, bullshitelő interjú.

ujtechkor.blog.hu/2022/10/14/bullshit-eles_az_inflacio_korul

2022.10.16. 12:25:23

Kérdés:

Honnan jön az a kijelentés: hogy "great reset".
Honnan jött?
Ki mondta?
Honnan van tényszerűen kijelentve az bárki "végrehajtó" "bennfentes" "elit" "háttérhatalom" tagjától ez a konkrétum, mint kifejezés így, hogy: én - mi - most great reset-et csinálok/csinálunk.

Honnan van az eredete, hogy ezt valaki mondta vagy honnan van az, hogy itt bizony ez van.
Mert ez a kifejezés illetve fogalom csak elindult valahonnan, hogy aztán mindenki ezt szajkózza....

Nem kötekedni akarok, hanem komolyan érdekel, hogy ki volt a "forrás" az "eredet"?
:)

Deansdale 2022.10.16. 13:42:04

@icipicicsipa: Lehet hogy a kifejezés már létezett korábban is, de a köztudatba Klaus Schwab dobta be a Világgazdasági Fórum nevében.

2022.10.16. 16:37:12

@Deansdale:

Hát annyi eszem nem volt, hogy rákeressek, de csak azért, mert nem azt képzeltem róla, hogy valami konkrétumot kapnék, de pedig elég sok ilyen dolog van:
en.wikipedia.org/wiki/Great_Reset

Ha jól értem, akkor a Covid nem tartozott bele.
Az valahogy kicsit belekavart ezek szerint.

Persze ez van csak ide írva amik...

Egyébként mi van akkor, ha vannak olyan szavak - mint mondjuk a zöldenergia - aminek a tartalmát másvalakik rossz dolgokkal töltöttek meg és ezáltal más fennhangot kapnak és ezért a hozzá köthető személyeket akik valami komolyat és jót tennének, azokat elkezdi az ember így megbélyegezni?
Ez most csak elmélkedés hangosan.

És ez is csak elméleti kérdés: mi van ha valami a háttérben - passz, hogy mi/ki - úgy keveri a szálakat, úgy keverte és addig a szálakat, hogy már ha egy valami ténylegesen az emberiségért tenni akaró valaki jön, arról az keveredik ki a végére, hogy rosszat akar, mert már olyan "előzmények" történtek a társadalomban például a szavak jelentésének más tartalommal történő feltöltésével, ami a végén ezt eredményezte, amit?

GABOR2 2022.10.18. 16:42:12

@icipicicsipa: A "Foglaljuk el a Wall Street" ( Occupy Wall Street )mozgalom idején használták először... de ott olyan értelemben, hogy a gazdagoknak kellene nem ennyire gazdagnak lenni. Ott mutatkozott be egyébkén a woke-izmus, ami megosztotta a mozgalmat.

GABOR2 2022.10.18. 16:54:22

@icipicicsipa: Great Reset nemcsak egy beszéd volt, hanem Klaus Schwab írt is róla egy könyvet.

A Covid annyira a része a Great Resetnek, hogy még a címbe is belevette:

www.amazon.com/COVID-19-Great-Reset-Klaus-Schwab/dp/2940631123

Ha akarod megveheted úgyis kell neki a pénz nagyon biztos...

A Great Reset téged érintő része leginkább az, hogy ezt találták ki a környezetvédelmi/ elfogyó nyersanyagok problémájára.

Eddig az ment, hogy tömegesen gyártottak sok mindent ami megvehettél, de igazából szándékosan hamarosan tönkrement, hogy vegyél utánna újat. Ez biztosította, hogy a gyárak mindig menjenek és mindig gazdagodjanak.

Most azt mondják neked, hogy ezután a termékek sokkal jobb minőségűek és tartósak lesznek, viszont azért, hogy ők maradjanak örökké az 1%-ék, a dolog sohase lesz a tulajdonod, hanem csak bérelheted. A 99%-nak nem lesz tulajdona... semmi. Mindent, tényleg mindent csak bérel majd.

Ez azt jelenti, hogy egy átdolgozott élet után nem hagysz az utódodra semmit; sőt ha időközben beteg leszel és ezért mondjuk megszűnik a pénzfolyam tőled az 1% felé, ott leszel minden nélkül, mehetsz majd az utcára.

És nemcsak dolgokkal van így, pl. a felhő erőltetése az adataid feletti hatalomról szól...

GABOR2 2022.10.18. 17:06:15

Mielőtt az emberek el fogadják "az új realitást" bele kell állítani a földbe a gazdaságot és nyomni egy reset-et. És hát ezzel a háborúval pont ezt teszik itt nálunk; ami van az az európai érdekek elárulása, az igazi háború itt az európaiak ellen megy.

Sok cég csődbe megy, de ha a háborúnak vége is lesz, ezután az olcsó orosz nyersanyagok helyett a sokkal drágább USA kell majd. Az orosz függés helyett lesz az USA függés. Mindemelett az olcsó nukreális energiát is beszüntetik itt. Vagyis az eleve sokkal drágább energiát kellett választania Európának, plusz még azt is megdrágították 11-szeresére.

Így az európait termékek sokkal drágábbak lesznek, és nem lesznek versenyképesek.

De mi lenne ha nem vennéd meg... csak olcsóbban bérelnéd...

GABOR2 2022.10.18. 17:09:22

Most hogy a pl. a forint ennyire legyengült ez egy remek lehetőség a külföldnek felvásárolni az ingatlanokat is. Most pl. dollárral tán 50%-kal olcsóbb venni itt dolgokat mint egy éve.

Ingatlanok, földek... fel lesznek vásárolva...

De persze ehhez kell tán több lépés.

Mia and Me 2022.10.19. 06:01:00

@GABOR2: mondjuk túl sok földet nem hagytak a magyar oligarchák ;), az uniós támogatás miatt rengeteget felvásároltak már. Kérdés hogy jó pénzért tovább adják e ha majd nem jár rá a fejpénz az uniótól.
Idén a szárazság is afelé hajtotta a dolgot hogy sokan feladták és ezeket a földeket az állam veszi kézbe amennyire olvastam...
Ha a saját kertben művelést megtiltják egy tollvonással akkor máris sváb hernyó evéses disztopiájában leszünk hiába van kertünk földünk.

Mia and Me 2022.10.19. 06:03:42

@GABOR2: engem az is idegesít kicsit hogy a békés magyar nemzet szlogen átváltott a vezérnél " katona nemzet" vagyunkra. Félek megint az ország egyik felét (ffiak) eladta kilóra csak még nem tudunk róla...

Deansdale 2022.10.19. 07:50:37

@Mia and Me: Miféle katonanemzet? Az utolsó egyértelmű hadi sikereink még Mátyás király alatt történtek.

De ha jól értem ezt csak az önkéntes katonai szolgálatot vállalók eskütételén mondta, ez tekinthető az alkalomhoz kötelező retorikai szófordulatnak.

Mia and Me 2022.10.19. 16:39:02

@Deansdale: Hát szófordulatnak kicsit erős. Vagy vicces.

2022.10.19. 16:58:30

@Mia and Me:

Úgy vélem, sokkalta közelebb van a realitásokhoz az a dolog, hogy itten arról van szó, hogy országokat és azoknak polgárait uszítsák egymás ellen illetve küldjék valami hazug retorika által egymás ellen háborúba.
Én azt mondom - illetve számomra ez van és kész - hogy a király meztelen ez egy ügyben is.
Nyomják a nemzetek állampolgárait egymás ellen hazugság által.

Én meg ezzel úgy vagyok személyesen, hogy: börtön vagy lőjenek agyon, de nekem egyik mocskos hazug sem fogja azt mondani, senki emberfia nem mondhatja nekem azt, hogy én bármilyen fegyveres konfliktusba menjek a mocskos gyilkosok játéka szerint valami katonásos baromságba.

Mondhat nekem bárki bármit: én senki kedvéért már nem játszom a hazugságaikat ebben a történetben, inkább a halál.

Ha így alakulna a történet véletlen egyszer.
:)

2022.10.19. 17:18:30

Na, 11 órája csináltak is egy ilyen cuccost, most nézegetem:

WARNINGS! This is how WAR propaganda works
www.youtube.com/watch?v=11e0KVwd73k

vodkasprite 2022.10.19. 21:11:47

IMF Chief says Central Bank Digital Currency should be used alongside Social Credit System to control what people can and cannot buy:
expose-news.com/2022/10/19/imf-cbdc-social-credit-score/

2022.10.20. 04:22:53

Ja, szép találat.

Szociális kredit rendszer.
Meg AI, a Mesterséges Intelligencia mellé, amit rebesgetnek.

Na nézzük akkor.
Szociális kredit.
Kredit ma: a forint.
Szociális rendszer: a kormány hatalma törvények által.

Ami pedig ma fut aktuálisan az mondjuk ebben a mai szociális kreditrendszerben pontosztás például: népszámlálás.
Kötelező. Ha nem veszel részt benne, a bünti 200K annak, aki nem akar válaszolni.

Magyarán: ha jó állampolgár vagy és a rendszer szerint teszel, nem veszek el tőled kreditet.

De ti qrva okosak vagytok most is.
Meg nagyon láttok mindent.

És marhára szabadok vagyunk ma is, meg a jövőtől kell rettegni, amikor már régóta nap mint nap beszarsz attól, amiben élsz, mert egyrészt észre sem veszed, hogy beszopattak, másrészt meg qrva okos vagy, de a fától az erdőt nem látod.

Aztán most majd jön az, hogy én vagyok a hülye, és nem jól látok dolgokat.

Szociális kreditrendszer.
Menjél háborúba.
Ha nem mész: elveszem a kredited, ami a pénzed meg a szabadságod.

De a jövőtől félünk, amikor ez most is itt van.
De nyugodtan jöhet a handabanda, hogy: de nem.

2022.10.20. 04:29:48

Elnézést a kora reggeli kirohanásért és stílusét.

Frederick2 2022.10.20. 07:34:03

@Deansdale:

"Miért döglött a modern orvostudomány?"

Én inkább a "haldokló" szót használnám.

Most függetlenül a videótól...

Én eleve azt látom, hogy a MODERN TÁRSADALOM, mint olyan, haldoklik és döglödik. Igazából felesleges kiemelni, hogy miért haldoklik a MODERN ORVOSTUDOMÁNY meg a MODERN EGÉSZSÉGÜGY. Mivel a MODERN TÁRSADALOM minden területe, vagyis egészes haldoklik. Igazából itt az a kérdés: mikor jut el a végső stádiumáig? Vagyis: mikor omlik össze?

Az sem segít majd a MODERN TÁRSADALOM betegségén, ha bevezetik majd a nyugati civilizációban a kínai totalitarizmus modelljét. Azért nem, mert állítólag már a kínai totalitarizmus, a kínai rendszer is haldoklik. Igazából a MODERN TÁRSADALMON a totalitarizmus sem segít. Legfeljebb elnyújthatja a haldoklását.

Frederick2 2022.10.20. 07:37:46

@Deansdale: Megoldás?

Kettőt látok magam előtt, vagy-vagy alapon:

1, Erőszakos harcban visszafoglaljuk a nyugati civilizációt a neoliberális/neomarxista szarháziaktól.

2, Kialakítani menedékként funkcionáló kisközösségeket, amik fennmaradnak, amikor összeomlik a civilizáció.

Valamelyiket választani kell a kettő közül. Mivel a baloldal egyre eredményesebb úton halad affelé, hogy bedöntse a NYUGATI CIVILIZÁCIÓt, az un. MODERN TÁRSADALMAT.

Deansdale 2022.10.20. 08:04:55

@icipicicsipa: Nagyon erősen érvelsz amellett, hogy mivel most egy kicsit rossz a helyzet, ne is foglalkozzunk azzal hogy a nemzetközi politikai vezetés szándékosan tovább akar rontani rajta. Ennek semmi értelme.

Deansdale 2022.10.20. 08:07:34

@Frederick2: Szerintem mindkét vasat a tűzben kell tartani, aztán a megfelelő pillanatban kiderül melyiket kell használni.

Frederick2 2022.10.20. 08:11:25

@vodkasprite: Mivel megszólítottál...

"A párbeszédet akadályozzátok"

Már a rendszerváltás óta megy ez a párbeszéd több fórumon is. A gond csak az, hogy a párbeszéden kívül pár kis közösséget sikerült felmutatni, semmi mást.

"előremutató megoldás szóba se jöhet nálatok"

Eddig egyetlen megoldást sikerült DEANSDALE-nek felmutatni. Nem neked, nem nektek, nem nekem, nem nekünk, egyedül DEANSDALE-nek. Leköltözni vidékre, és ott kiépíteni egy vidéki önfenntartó családi lakást. Azóta sem követjük a példáját. Persze, bele lehet kötni. Mondjuk úgy, hogy egy vidéki önfenntartó családi lakás még nem eredményez valódi kis közösséget. Egy Kassai Lajos-féle kis közösség azért még mindig több. De annyit elismerek, hogy Dean legalább ennyi gyakorlatot igyekezett felmutatni. Ezen kívül viszont minden más olyan párbeszéd, ami nem eredményez semmi gyakorlati megvalósítást. Beszélgetni a kocsmában is lehet, nem nagy kunszt!

"foggal körömmel ragaszkodtok a rendszerhez"

Bocs, de attól, hogy nem nyalom ki a segged, az nem jelenti azt, hogy ragaszkodom a rendszerhez! Keresem az alternatívákat! Látatlanban nyugodtan leszólhatsz embereket, akiket nem ismersz közelről, ez is a feszültség levezetésének egy formája.

"Rosszul lennétek attól, ha leírnám, hogy milyen szinten sikerült az elmúlt egy évben függetlenednem."

Te most hülye vagy? :D Soha nem beszéltem a távmunka ellen! Sőt, mindig elismertem azt, hogy Vodkásspryte, Gábor és VT135 jobban járt azokhoz az emberekhez képest, akik napi szinten 8 órában húzzák az igát (vagyis magam is beleértve mindenki más a blogon).

Megjegyzem: a távmunka egy nagyon jó életstratégia a hagyományos munkaerőpiaci életmód mellett. Ha van valami pozitívuma a COVID-nak, akkor az, hogy az értelmiség körében elterjedt a távmunkás alternatíva. De ebből megint nem lesz élő közösség. Ez csupán egyéni életstratégia az értelmiségnek - ami jó hogy van!

"Nyilván azért trollkodtok, mert a saját életetekre kevés befolyásotok van, így valahol le kell vezetni az energiát, ha más területen nem tudtok előrelépni."

Én meg úgy érzem, hogy te vagy feszült attól, hogy a távmunkán kívül semmi más eredményt nem voltál képes felmutatni az életben, és ezért a fórumokon való észosztást választod egyfajta feszültség levezetésnek. Amúgy én nem kívánok belemenni ebbe a szánalmas fakardozásba, aminek az a lényege: "én különb vagyok, mint te". Ez gimnázium szint. Szerintem ugyanabban a cipőben vagyunk itt mindnyájan. A jelenlegi rendszer áldozatai vagyunk. És mint a rendszer áldozata egymást püföljük, ahelyett, hogy nekimennénk a rendszernek. Ahelyett, hogy kiépítenénk egy élő kis közösséges - nem a virtualitásban, hanem a realitásban.

+ Azért az, hogy sok esetben Szaniszló és Postás Imre módján lejáratjátok a rendszerkritikát, inkább az új totalitarizmus híveinek a malmára hajtjátok a vizet. De semmi gond, ne vegyétek észre...

Frederick2 2022.10.20. 08:16:28

Az icipicicsipáról meg annyit, hogy rajta már jó ideje látszik, hogy súlyos mentális problémákkal küzd. Igazából, amikor párbeszédet folytattok vele, érdemes lenne ezt is figyelembe venni. Oké, hülyeségeket mond, de erősen érződik, hogy ennek pszichológiai, lélektani okai vannak.

Az megvan. hogy már nem tudni, hányadik alkalommal kér elnézést, bocsánatot a viselkedéséért? Apró jelek...

Deansdale 2022.10.20. 08:31:11

@Frederick2: Azért próbálok neki érdemben válaszolgatni, mert szerintem nem annyira súlyosak a problémák, kis józansággal még menthető. Mondjuk néha eszembe jut, nem-e véletlenül egy MI-vel vitatkozok :)

Deansdale 2022.10.20. 08:38:48

@Frederick2: "Ahelyett, hogy kiépítenénk egy élő kis közösséges - nem a virtualitásban, hanem a realitásban."

Én már abban is léptem előre párat, csak nem tudósítok rendszeresen, mert olyan léptékű eredmény még nincs, ami miatt érdemes lenne. Az a gond, hogy bár kurvajól néz ki amikor a neten tízezrek szervezkednek és frankó IRL találkozókat is tartanak,
www.youtube.com/watch?v=GizQnjnS8bY
de ez sajnos egyáltalán nem jelenti azt, hogy te vagy én a saját környezetünkben megtaláljuk a megfelelő embereket egy közösség felépítéséhez. Ha nem vagy hajlandó mindent feladva egy már létező közösségbe beleköltözni valahová, akkor csak az a választásod marad hogy helyben keresgélsz hasonló mentalitású embereket, és ez nem egyszerű. Nem szeretem, mikor egyesek varázsszóként sütögetik el hogy "közösség", mintha azt csak akarni kellene és paff, máris ott van. Közösséget építeni a mai világban legalább olyan kemény munka mint önfenntartó életmódot.

Frederick2 2022.10.20. 08:52:39

@Deansdale: Félreértések elkerülése véget: nem akarom újrakezdeni az eddigi vitákat.

De ha vodkázós és sprájtozós kolléga (hogy lehet ezt a két italt keverni?) kihív fakardozásra, akkor abból fakardozás lesz! :D Na jó, nem lesz! :)

Amúgy tök jó, hogy Dean és VT135 vidéken kiépít magának egy önfenntartó család házat!

Amúgy tök jó, hogy Vodkássprite, Gábor és VT135 távmunka által nagyobb szabadságot és autonómiát biztosít az életében!

Én nem rontom el az emberek örömét! Sőt, ha már itt tartunk, akkor Vodkássprite, Gábor és VT135 távmunkás sikerei inkább inspiráltak engem is, hogy megpróbáljak elmenni ebbe az irányba. Ennyit az irigységről...

Apropó, ha már távmunka. Nem is tudtam, hogy létezik ilyen szervezet.
tavmunka.org/wp/

vodkasprite 2022.10.20. 11:26:11

@Frederick2: Kis adalék a távmunkához, hátha meghozza a kedveteket ahhoz, hogy megerőltessétek magatok, és valóban tegyetek azért, hogy összejöjjön:
- nekem munkábajárással napi 2x45 perc ment el a koszos BKV-n, ami most felszabadult
- amerikaiakkal dolgozok, de magyar időzóna szerinti 9-5-ig, magyarán alig tudnak felügyelni
- kifogtam egy olyan céget, ahol alig kell dolgozni (multi), magyar cégek pár hónap után csődbe mentek volna ezzel a tempóval
- munkaidőben oda megyek, azt intézek, amit akarok. Ha valaki keres, akkor mobilról visszaírok neki, hogy rajta vagyok az ügyön, eddig még egyszer sem buktam le, hogy nem a gép előtt szorgosan dolgozok
- az angolom elmegy, általában előre felkészülök a meetingekre, így szép folyamatosan el tudok mondani 10 összetett mondatot, ami amúgy nem menne
- fizetés 3x-os
- hátrány: két hetes átlagban dolgozok 3 órát este 5-8 között is, hogy együtt tudjam tolni az amcsikkal, de hát ezt meg beírom túlóraként :D

szóval megéri befektetni azt a 100-200 óra angol tanulást, nem kérdés, hogy utána megtérül

KalmanBlog 2022.10.20. 19:15:20

@vodkasprite: Gratulálok a váltásodhoz! Van egy ismerősöm aki amerikaiaknak dolgozik eléggé közvetlenül, a rossz az benne hogy lényegében amerikai rendszer szerint kapja a szabiját is, ami nagyon kevés. Szerintem itthon ezt hivatalosan nem is lehet, de alvállalkozóként lényegében rá van kényszerítve. Mondjuk tippre ha keménykedne biztos elengednék pihenni, de ő nem keménykedik. Én tuti nem dolgoznék annyit a helyében, nekem kellenek teljesen szabad napok is.

Szóval harcold ki a valódi szabadnapokat is mindenképpen, legalább amennyi jár!

vodkasprite 2022.10.20. 21:38:31

@KalmanBlog: alvállalkozóként dolgozok én is, nem szólnak bele a szabiba. Annyit megyek, amennyit akarok, leszarják, csak persze napidíj alapú az elszámolás, szóval annyival kevesebb akkor a zsé

vodkasprite 2022.10.20. 21:44:45

Amúgy ha lehet, nem veszek ki szabit. Legutóbb is úgy voltam Balatonon pár napot, hogy ki se vettem szabinak, úgyis összvissz egy meetingen kell résztvenni naponta. Strandról beléptem a meetingbe, felkészültem azzal a 10 mondattal, amiből úgy tűnik, mintha csináltam valamit. Haverom azt mondta, hogy látványinformatikus vagyok. Valami ilyesmi. Néha azért dolgozok is, szinte örülök, ha van értelmes feladat.

Madarász Henrik 2022.10.21. 04:38:12

@GABOR2: Ez mondjuk érdekes kérdés, hogy mennyi idő alatt lerabolni egy kontinens évszázadok alatt felhalmozott megtakarításait. Annak idején a Rákosi társulatnak Magyarországon elég volt rá 8 év. Elkoboztak minden értékesebb dolgot az emberektől és a jövedelmeiket brutálisan lecsökkentették a 1944 előtti korszakhoz képest ( pedig a többség akkor sem élt olyan nagy jólétben ).

Deansdale 2022.10.21. 21:39:05

@Frederick2: Puzsér eddig csak gátlástalan helyezkedő volt, de ezzel beszállt a humanoid féregnyúlványok táborába.

Mia and Me 2022.10.22. 00:11:10

@vodkasprite: azért a magyar cégeknél nem pont így néz ki a távmunka, hanem úgy hogy lényegében dolgozhatsz többet mert úgyse kell utaznod. Nekem nem volt ennyire heppy az össz véleményem, főnöktől függ mennyire lehet meghúzni a határokat ( hogy nem az egész napon állsz rendelkezésre attól hogy nálad a gép, hanem csak munkaidőben)

Frederick2 2022.10.22. 06:54:41

@vodkasprite: Ez most három komment lesz.

Egyrészt köszönjük, hogy megosztottad velünk ezeket a tapasztalataidat is a távmunkáról. (Oké, vicces, hogy a többiek nevében köszönöm :D - de én tényleg köszönöm, hogy itt bátorítod a népet, térjenek át távmunkára!) Ha ennyi tapasztalatod, és ezáltal mondanivalód van a témáról, simán írhatnál róla cikket is. Férfihangra. Esetleg blogra. Akár Dean blogjára vendégszerzőként - ha megengedi. Eleve beleillik Dean abbéli sorozatába, ahol tanácsokat ad az önfenntartó és önálló életre.

Frederick2 2022.10.22. 07:10:03

@vodkasprite: @Mia and Me: A munkahelyemen, egy megyei könyvtárban össznépi értekezleten a háttérmunkát végző kollégáknak felajánlották, hogy kb. hat hónapig dolgozhatnak home office-ban. Csak néha kellene bejönni a melóhelyre, akkor is csak néhány órára. Valójában otthonról dolgozhatnának. Kapnának a munkához jó minőségű laptopokat is.

Az idősebb kollégák el kezdtek sipítozni, hogy ha ők otthonról melóznak, akkor megemelkedik a rezsiköltség. Ezt a hülyeséget aztán átvették a korombeli kollégák is, és ők is együtt bólogattak az idősebb sipítozókkal. Egy-két ember elfogadta a távmunkát, de a többség nemet mondott rá. Csak hogy meg ne emelkedjen otthon a rezsiköltség... :P

Szegény rendszergazda megpróbált szembe menni az árral. Tanácsolni, hogy nyugodtan fogadják el a home office-t. Jó opció az energiaváltás időszakában. A felesége 2 éve home office-ban dolgozik egy cégnél, és eddig a 2 év alatt 5 napot ment be a munkahelyére. A sok ökörpásztor (érdekes módon mind nő) lehurrogta, hisztériával belefojtotta a szót.

Visszautasítják a home office-t! Ennyi hülyét!

(Sajnálatosan csak a belső munkákat végző adminisztratív és ügyintéző kollégáknak ajánlották fel, hogy végig távmunkába dolgozhatnak. Nekünk, olvasószolgálati könyvtárosoknak csak azt engedélyezték, hogy hetente 1-2 napot távmunkába is dolgozhatunk.)

Frederick2 2022.10.22. 07:13:55

@vodkasprite: @Mia and Me: @Deansdale: @KalmanBlog:

Eközben az IT szektorban:
piacesprofit.hu/cikkek/tarsadalom/az-elszallo-energiaarak-ellenere-is-ragaszkodnak-a-home-office-hoz-a-munkavallalok.html

"A kutatásban résztvevők több mint 80 százaléka nyilatkozott úgy, hogy kizáró ok egy munkahelyváltás esetén, ha nincs lehetőség home office-ban dolgozni. Pulay Gellért, az Országos IT Megmérettetés ötletgazdája rávilágított, hogy rendkívül beszedés, hogy mindössze egy százalék mondta azt, hogy egyáltalán nem számít számára az otthoni munkavégzés."

"Erre utal az is, hogy a kitöltők közel fele azt tartja ideálisnak, ha a munkavállaló szabadon eldöntheti, mennyit dolgozik otthonról és mennyit az irodából. Kevésbé népszerű az a céges irányelv, amikor szabályzatban rögzítik, hogy két vagy három napot legalább bent kell lenni a munkahelyen."

"Rengeteget elárul az is, hogy munkahelyváltásnál már a home office lehetősége a legfontosabb szempont az informatikusok számára - a bért, juttatásokat éppen hogy megelőzve."

Magyarán: van egy hatalmas informatikus réteg Magyarországon, amely ragaszkodik a saját autonómiájához. EZ IGEN! Eddig is tiszteltem az informatikus értelmiséget, de ezek után még inkább megemelem elöttük a kalapom.

Frederick2 2022.10.22. 07:24:06

@vodkasprite: Ez inkább négy komment lesz, nem három. :D

Már megvan azoknak a cégeknek a listája, akiket felkeresek majd a közeljövőben.

Az első cég, akit megkerestem, azt írta, hogy nem tud most munkát adni, de elteszi az önéletrajzomat. Ami persze jelentheti azt is, hogy ment a Lomtárba. Fene sem tudja!

Mint írtam egyszer, nálam mindenképpen megelőzi az informálódás a váltást. Például: nemrég tanulmányoztam egy geek területen tevékenykedő céget. Kellően lazának tűnt, emellett voltak/vannak nagyon jó projektjei. Szomorúan az informálódás során kiderült, hogy az adott cég fokozatosan áttért a woke ideológiára. Mind a vezető, mind az alkalmazottak woke arcok. Ilyen körbe meg nem akarok bekerülni. Sztornó!

Avagy ja, abban egyetértek @Mia and Me: polgártársnővel, hogy nem mindegy, hova megy az ember távmunkára. Gecikhez nem érdemes.

Most nem tudom, hogy te tanácsoltad, vagy valaki más, még valamikor a nyáron, hogy mondjak fel a munkahelyemen azonnal, és úsgyi távmunkázni! Azért a biztosat nem hagyom el a bizonytalanért. Nem kívánok 2 szék közül a pad alá esni. Nem ugrok fejest a munkanélküliségbe. Amint van egy jó ajánlat egy cégtől, akkor megteszem a szükséges lépéseket.

Frederick2 2022.10.22. 07:27:05

"Jó opció az energiaváltás időszakában."

JAV.

Jó opció az energiaválság időszakában.

Mia and Me 2022.10.22. 14:26:11

@Frederick2: mindenki maga tudja mi jobb neki. Home office-t azt hiszem amúgy is egyénenként kötnek (legalábbis eddig mindenhol úgy voltz hogy nem egységes szabályozás, hanem az adott munkavállalóval kötöttek egy külön munkaszerződésmódosítást).

Legjobb szerintem a 3-2-es beosztás, amikor úgy vagy otthon egy hétig, hogy a hét közepén van a váltás (igy minden héten vagy bent is meg vagy otthon is) - Nekem ez tetszett legjobban, de lehet azért mert nő létemre szociálisan :) nekem szükségem van/volt arra hohgy heti szinten élőben is megbeszéljek egy-egy ügyet a közvetlen kollegáimmal, lehet ffiak jobban elvannak akár full távmunkában is a kis gépjük mögött.

Szerintem igyekezz ha váltani akarsz mert most elég nagy szívás jön a munkaerőpiacon is, azaz sok vállalkozás meg étterem megint tönkremegy, aztán mennek a népek mindenfelé szerencsét próbálni, tehát elkezdik majd lefele nyomni a béreket. (Viktor királyunk már be is lengette, hogy fogunk itt még ölni képletesen a munkahelyekért is). Sajnos nagyon jól tudja a menetet (főleg hogy maximálisan elő is segíti).

Mia and Me 2022.10.22. 14:27:45

@Frederick2: mihez értesz?

írj többféle önéletrajzot és 5 naponta szórd szét a neten :).

Nyilvbán ésszel, tehát adott cégek honlapján karrierr oldalra fel.

KalmanBlog 2022.10.24. 14:31:07

@Frederick2: A cím a legviccesebb:

> Az elszálló energiaárak ellenére is ragaszkodnak a home office-hoz a munkavállalók

Ezt a hülyeséget valaki kitalálta, hogy spórolni lehet ha nem vagyunk otthon, hanem a "cégben" használjuk az infrastruktúrát. Na most a fűtést értelmetlen fél napra kikapcsolni, mert estére fázunk esetleg, de ha utána visszafűtünk akkor nem spóroltunk szinte semmit. Pláne ha van hőszigetelés, ha meg nincs akkor tényleg rohadt hideg lesz estére.

Egy laptop fogyasztása meg talán a buszjegyet adná ki, marhára számít egy informatikusnak.

Még lehet a WC öblítésen is spórolni meg a kézmosáson. LOL

Szóval valami hülye egyszer kitalálta, hogy ezen spórolni lehet, és azóta egy ilyen alap lett, amit elfelejtettek végiggondolni.

A home office nagy jóság, rengeteg időt lehet spórolni vele, és aki nem extra szociális annak az is jó, hogy nem kell annyit dumálni. Szerintem a munka is jobban halad, de ebben nem vagyok biztos, mert van amiben meg a szoros kommunikáció a jó.

valis47 2022.10.24. 18:41:46

@KalmanBlog: Én "home office"-ban vagyok már 10+ éve, nem csak a covidhiszti óta. Korábban meg dolgoztam céges irodában is jó ideig, akkor mondjuk fiatalabb voltam, de extra szociális akkor sem. De annyi pozitívuma volt, hogy nem váltam remetévé teljesen.
Így könnyű teljesen elszigetelődni, ha egyedül él úgyis az ember, és társaság nincs. Annak idején ott volt a céges csapat (elég családias cég volt), eljártunk ide-oda. Ráadásul így középkorúan már kiesik sok korábbi szocializációs hely, ugye nem jár bizonyos kor után az ember szórakozóhelyekre, nem is igényli.
A munka home office-ban sem halad jobban, ahhoz kell önfegyelem, házimunkával, szöszmötöléssel és persze netezéssel rengeteg időt el lehet b.szni, és máris lehet kuncsorogni határidő hosszabbításért.

Deansdale 2022.10.28. 08:27:11

A Shell történetének második legnagyobb nyereségét produkálta, ezért újabb 4 milliárd dollár értékben vásárol vissza a saját részvényeiből és 15%-al emeli a részvényesek osztalékát:
www.bloomberg.com/news/articles/2022-10-27/shell-to-raise-dividend-after-posting-second-highest-profit
De amúgy energiaválság van, vágod, muszáj sokszorosára emelni a lakossági gázárat, különben ki tudja mi történne...

KalmanBlog 2022.10.28. 12:35:24

Ha értitek mit akarok mindani ezzel:
"Évtizedek óta fejjel lefelé lóg egy világhírű festmény"
index.hu/kultur/2022/10/28/piet-mondrian-festmeny-nemetorszag-dusseldorf-muzeum/
Hahaha

Deansdale 2022.10.28. 13:04:21

@KalmanBlog: Valódi festők képeivel is gyakran megesik az ilyesmi :D

Deansdale 2022.10.29. 09:04:46

@valis47: Ezért ismételgetem az élelemtermeléses témákat, de úgy érzem még a saját olvasóim nagy része is bolondnak néz :) Szerintem jelen helyzetben a "ha nem tudod megvalósítani a 100% önellátást akkor ne is csinálj semmit" a lehető legrosszabb tanács. Ha a boltokban tizedannyi cucc lesz tízszeres áron, akkor az egyszeri ember éhenhalni nem fog, de a világ legnagyobb kincse lesz otthon 3 tyúk.

Frederick2 2022.10.30. 06:48:17

@KalmanBlog: Nem tagadom, hogy amikor a home office-ról írok, akkor önmagamból indulok is. A saját vágyaimból meg a más tapasztalataiból. Részben persze a saját tapasztalataimból is, mert kis ideig én is dolgoztam távmunkában.

Nekem az a gondom, hogy a jelenlegi munkahelyem rengeteg energiát és időt elvesz tőlem. A magánéletemre rendkívül kevés időt fordítok, a munkámra rendkívül sok időt.

Emellett ott van az is, hogy jelenlegi munkahelyem nem működik valódi közösségként. Egymást maró emberek halmaza, kisebb klikkel lazán összefüggő hálózata - DE NEM VALÓDI MUNKAKÖZÖSSÉG. Rengeteg kiégett, frusztrált, napi szinten idegeskedő kollégával vagyok kénytelen együtt dolgozni. Nem jó!

Nekem a home office, a távmunka egy lehetőség, egy alternatíva. Szeretnék is élni vele.

Frederick2 2022.11.06. 09:43:28

@Deansdale: Tudom, hogy ez se mostanában volt (kb. hat hónappal ezelőtt). De azért még így is csak ámultam és bámultam.

www.youtube.com/watch?v=3eHpa9GSwVU

A tűntetők egy része Zelenszkijért rajong. A tüntetők másik része Putyinért rajong.

Hogyan lehet egyáltalán állást foglalni akármelyik szereplő mellett? Nekem valahogy nem megy. Egyikért sem vagyok képes rajongani. Igazából egyik sem alternatíva.

Ennyi hülye magyart!

Az meg, hogy a kisebbségeikkel kutyaként bánó, magyarellenes ukránok Budapesten szerveztek már több alkalommal is tűntetést, szégyen.

Deansdale 2022.11.06. 11:18:49

@Frederick2: Érdekes, hogy a fontos dolgokért alig-alig megy valaki utcára, de a hülyeségekre mindig van vevő. Ha ez egy valódi háború, akkor a tüntetéssel mit érnek el? Lóf*szt. Ha ez egy kamu háború amit a háttérhatalom két csicskája vív egymással azért hogy energia- és élelmiszerválságot generáljanak, akkor mi értelme bármelyik oldal mellett vagy ellen tüntetni? Semmi.

És persze a filmes csoport is szándékosan hergeli a tömeget, hogy lehessen mutogatni ahogy a tömeg erőszakoskodik. Broáf.

Frederick2 2022.11.06. 17:56:21

@Deansdale:

"Érdekes, hogy a fontos dolgokért alig-alig megy valaki utcára"

Szuverén és autonóm Magyarország? Nemesebb célkitűzés, törekvés, eszme, mint Putyin vagy Zelenszkij céljai mellett való kiállás.

Az a gond, hogy az emberek többsége képtelen a racionális gondolkodásra. Az érzelmeik vezetik az értelem helyett. Félelmetesen buta az emberek többsége.

"És persze a filmes csoport is szándékosan hergeli a tömeget, hogy lehessen mutogatni ahogy a tömeg erőszakoskodik."

Igen, ritka undorító férgek voltak a HVG stábja! De ez nem meglepő.

valis47 2022.11.06. 19:00:21

@icipicicsipa: Nem alternatívája a vízi szállításnak a repülőgép. A repülő csak kis súlyú, nagy értékű áru szállítására alkalmas.
Nem fogsz gabonát szállítani repülőgéppel, sem szenet vagy vasércet.

vodkasprite 2022.11.06. 20:17:49

@Frederick2: "Ennyi hülye magyart!" Vagy fizetett tüntetők, vagy agymosott robotok (ez is egyfajta fizetett tüntető, mert sok pénzt öltek abba, hogy így átmossák az agyát, hogy ne a saját szarával foglalkozzon :))

Eleve vicc kategória, hogy valaki bármilyen külföldi ország mellett tüntet. Az ok valószínű, hogy nincs ereje a saját és környezete életét megváltoztatni.

KalmanBlog 2022.11.07. 20:24:38

@icipicicsipa: Nagyságrendeket tévedsz. A légi szállítás, pláne helikopterrel iszonyatosan drága. És a drága alatt itt azt értsd, hogy többek között sok üzemanyagot fogyaszt, amiből szintén nincsen elég.

Fogalmam sincsen a pontos árakról, csak rákerestem: 15 perces repülés a Balaton felett 57000 Ft. Mondjuk ki lehet hozni 20.000-ből is ennyi repülési időt és a gép elbír 200 kg búzát. El kell szállítani többszáz kilométert, ami eltart két óráig. Az 8*20000, ami 160000 Ft. Majdnem egy ezres kilónként csak a szállítás. Lenne picsogás, ha hirtelen egy ezressel drágább lenne a kenyér, mert helikopterrel szállítják a búzát. És még csak párszáz kilométeres szállítással számoltam, nem Kelet-Ukrajnából Németországba.

A vizi szállításnak a tehervonat és a kamion volna az ésszerűbb alternatívája. Szerintem a vonat nem is sokkal drágább, inkább az a probléma, hogy ha valami már meg volt szervezve, akkor nagyon nehéz hirtelen más módon újraszervezni, és utolsó pillanatban csinálva persze hogy drága is.

Deansdale 2022.12.02. 08:25:30

Svájcban azon filóznak hogy betiltják az elektromos autók használatát idén télen az energiaválság miatt:
hotair.com/jazz-shaw/2022/12/01/swiss-look-to-ban-use-of-electric-cars-over-the-winter-to-save-energy-n514785

A Spiegel levette a hivatkozott eredeti cikket, de az archívumban még megtalálható:
web.archive.org/web/20221201190231/https://www.spiegel.de/auto/schweiz-erwaegt-fahrverbote-fuer-e-autos-a-0852896b-db48-44da-8fab-a2d0f6d03081/

Ettől függetlenül a méregzöld propaganda tovább dübörög, elektromos autót vegyél mert az a jó :)

KalmanBlog 2022.12.02. 14:28:09

@Deansdale: Én ezt úgy értelmezem, hogy csak átmenetileg, amikor válságba kerül az áramellátás. Tehát azért nem egész télre. Így se hangzik jól, de egy kicsit azért jobb.

Technikailag egyébként ésszerű volna az áramszolgáltatás szabályzását úgy megoldani, hogy az áramot felhasználó eszközök "okosak", és távoli parancsoknak engedelmeskedve akkor fogyasztanak amikor lehet. Illetve ennek egy alternatív változata, hogy az áram ára pillanatonként változik és a háztartási gépek ennek megfelelően állítják a fogyasztásukat. Ilyen módon a többség nem fogja a baromi drága árammal tölteni a kocsiját, de akinek meg annyira fontos, az mégis tud autózni.

Érdekes ellentmondás bennem, hogy a technika bevezetését ésszerűnek tartanám a mérnöki énem szerint, ugyanakkor minden porcikám tiltakozik ellene ha belegondolok a Klaus Schwab-os implikációiba.
süti beállítások módosítása