HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

Napi konteó deja vu

2023.01.31. 16:30 Deansdale

Anno ugye cikket írtam arról, hogy a Rockefeller alapítvány előre látta a covid19-et már 2009-ben, olyan részletességgel hogy melyik kormány mit lép rá, ésatöbbi. Mit ad Isten, az élelmiszerválságot is előre látták, igaz nem olyan messziről, de ez nem von le sokat a kristálygömbjük érdemeiből. A sok hülye alusapkás meg nyilván úgy reagál erre, hogy a Rockefellerek nem látják, hanem formálják a jövőt, de én biztos forrásból tudom hogy csak quija-táblán kommunikálnak Nostradamus szellemével. Amúgy jó az anyag, kifejtik hogy számukra a covid és a várható globális éhezés egyaránt lehetőség, amit arra használnak hogy olyanra formálják a globális ellátási láncokat ahogy nekik tetszik. Természetesen kizárólag a saját érdekünkben, merő filantrópiából.

174 komment

Címkék: szép új világ

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2023.02.01. 00:54:37

Csak aztán hiába látják előre, mert az előre kigondolt válaszokról aztán kiderül, hogy nem voltak hasznosak az emberiségnek... De páran nagyon jól kerestek vele, meg növelték a hatalmukat stb..

gigabursch 2023.02.01. 11:16:04

Én is szeretnék üveggömböt, de ilyet semmiképp se!

Igazában ez csak arra mutat rá, hogy a mai események sokszor már évtizedekkel korábban kimunkáltak voltak.
Ha most ismét felcsapnám a Cion Bölcseinek Jegyzkönyveit, nem lepődnék meg, ha a hohóliai helyzet kapcsán megvilágosodnék.

GABOR2 2023.02.02. 11:51:54

Most Bill Gates nemrég szidta az oltásokat, hogy több szempontból is nem hatékonyak. És most tegnap láttam, hogy a BioNTech cégbe fektetett bele, ahol két év alatt megtízszerezte a pénzét, és most vette ki és... most hogy kivette a pénzét már szidja a vakcinát.

Viszont már itt az új sláger, szerinte vakcina helyett spray kell. Ehhez már szoktatátják az amerikaikat tán valami sorozattal, vagy valóságsóval, ahol egy szigetre csak úgy lehet elmenni, ha előtte használják a sprayt...

"The Gates-way drug – Bill Gates suddenly slams mRNA shots after selling BioNTech stock with 10X gains"

www.biznews.com/health/2023/01/30/bill-gates-mrna/attachment/the-gates-way-drug-bill-gates-suddenly-slams-mrna-shots-after-selling-biontech-stock-with-10x-gains

GABOR2 2023.02.02. 12:43:46

Hirtelen váltott a német sajtó:

"Váratlan német előrejelzés: az oroszok elsöprő győzelmet aratnak"

www.origo.hu/nagyvilag/20230201-die-welt-miert-lehetetlen-hogy-ukrajna-nyerjen.html

Deansdale 2023.02.02. 13:32:54

@GABOR2: A Knives Out 2 filmben volt ilyen sprés baromság. (Amúgy egy rakás szar a film, ne nézze meg senki.)

vodkasprite 2023.02.03. 15:59:00

@Deansdale: "Knives Out 2" Elkezdtem nézni. Asszem az első pár percben maszkot viselnek szabadtéren. Nálam ennyi elég. Azóta inkább régi Bud Spencer & Terence Hill filmeket nézek. Ajánlom az Aranyeső Yuccában címűt, azt sokan nem ismerik.

Tücsökliszt témában lesz cikk? Azt is megjövendölték a próféciák, és meg is érkezett.

@GABOR2:
"Váratlan német előrejelzés: az oroszok elsöprő győzelmet aratnak" Előrejelzés... vagy inkább készítsük fel a népet arra, hogy "meg kell védenünk Európát". Ha lesz 3. vh, akkor remélem a Deagel jelentés szerint valósulnak meg a számok.

Mme.Brioche 2023.02.03. 17:02:58

@vodkasprite: Olvastam valahol, hogy mivel az EU engedélyezte, ezért Magyarországon is tehetnek bele, viszont a magyar szabályozás szerint külön polcra kell majd tenni a tücskös-bogaras élelmiszereket, ez azért jó hír.

Épp most láttam egy francia listát, hogy mikbe kerülhet bele rovarpor (ez ilyen "jippí, ezekkel harcolhatunk a globális felmelegedés ellen"-hangulatú ujjongó reklám írás volt), hát elég meglepő dolgokba, eddig azt hittem főleg pékárukba meg ilyen kukoricapelyhekbe, amik nélkül elég jól el tudtam eddig is élni, de olyanok vannak a listán, mint: cukorkák, csokik, (Haribo, Kinder Bueno pl), chipsek (pl Lays), mindenféle friss és száraztészták (Barilla), ketchup, majonéz, pesztó, paradicsomszószok és egyéb ilyen szószok (Heinz pl), fagyasztott pizzák és pizzatészták, fagyasztott hasábburgonya, műzliszeletek és kukoricapelyhek, fehér és magvas kenyerek, mindenféle édes kekszek, teasütemények, és olyan hústermékekben, ami nem 100%-ban húst tartalmaz, tehát virsli, húspogácsa (hamburgerhez) és kolbászfélék.

(A pesztó, a majonéz és a kolbászféle azért nagyon szíven ütött, erre nem számítottam, tudom lehet mindet házilag csinálni, de azért vannak bolti kedvenceim akkor is)

GABOR2 2023.02.03. 17:11:21

@Deansdale: Most találtam egy ilyet... Ugye a Bill Gates szerint a jövő orron át adható vakcina.

Van ilyen hír, hogy Afrikában az ilyen vakcinák miatt több gyerekbénulás történt mint amiat a vírus okozott.

Mainstream:

"Vaccine-derived polio spreads in Africa after defeat of wild virus"

"Fresh cases of disease linked to oral vaccine seen in Sudan, following outbreak in Chad"

www.theguardian.com/global-development/2020/sep/02/vaccine-derived-polio-spreads-in-africa-after-defeat-of-wild-virus

Szóval megint azt akarja eladni, mint "jövőt" és újat amiről máris tudjuk, hogy hatalmas bajokat okozott...

vodkasprite 2023.02.03. 22:53:47

@Mme.Brioche: és ki fogják dolgozni a technológiáját, hogy mindenbe is be tudjon kerülni, ha esetleg ez még nem megoldott. Most kellene egy márkát indítani, amiben nincs bogár, és a teljes piacot lefedni, hogy NO_BUGS_INSIDE. Gondolom egyik nagy élelmiszerlánchoz se tudna bekerülni a termékpaletta.

F. Szabó 2023.02.04. 18:07:56

@vodkasprite: A Sztefanó cikket megtaláltam, a deagel.com-ot is, de a Deagel-en nem találtam azt az írást, amire Sztefanó hivatkozik. Tudsz egy linket?

F. Szabó 2023.02.04. 19:37:28

Újságírók kérdezgetik a Pfizer főnököt a covid-vakcina hatástalansága és veszélyessége miatti felelősségéről:
www.facebook.com/imre.der/videos/901557437876356

Deansdale 2023.02.06. 08:15:06

@bombahoppa: Sosem hittem volna, hogy egy olyan világban fogok élni ahol egy elvileg kapitalista alapokon működő vállalat "klímavédelmi szempontok és a zöldítés" indokkal lapátol pénzt egy kazánba, azt meg még kevésbé hogy a birkatömeg annyira péppé lesz hülyítve hogy el is hiszi ezt a baromságot. Sátáni dolog úgy összekacsintani a háttérhatalomnak és az emberiségnek, hogy igen, kölcsönösen hülyének tettetjük illetve hülyének nézzük egymást és önmagunkat, azzal a céllal hogy kiszolgáljuk az elitet és eltapossuk a normális emberi életet.

GABOR2 2023.02.06. 12:10:46

@Deansdale: Igazából a legnagyobb szennyezők pont az egy százalék akiké a gyárak, amik a legtöbb káros anyagot bocsátják ki.

De ahelyett, hogy zöldítenének igazából, a sokkal kisebb szennyező tényezőket, mint pl. egyszerű embereket b@sztatják, és fizetik a b@sztató "civil" szervezeteket.

A gyáraik közben direkt rövidebb életű termékeket ontanak, hogy aztán újra menjél venni egy újabbat. Ez az igazi környezetszennyezés.

Illetve most adnak olyan ajánlatot, hogy oké, hogy lesz hosszú élettartalmú termék, de azt csak bérelhetet, sohase lehet a tied.

Vagyis legyenek szereplők akik örökké csak fizetnek ugyanazért és vannak szereplők akik kb. nem csinálnak igazából semmit, de csak úgy kapják a pénzt.

GABOR2 2023.02.06. 16:47:30

Sziasztok! Most én is írtam pár cikket. Pl. a KSH szivárogtatásról, hogy miért volt a nagy kiakadás...

ujtechkor.blog.hu/2023/02/06/valamiert_csodalkoznunk_kene_hogy_bezuhan_a_kereslet_a_100_-os_aremelkedesektol

GABOR2 2023.02.08. 12:32:47

Deansdale múltkor beszéltünk róla, hogy milyen könnyű jósolni, mert úgyis mostmár elmondják előre, hogy mi lesz.

Ugye az én blogom arról szól nem kis részt, hogy feleslegesen nagy kockázatnak és veszélynek tesszük ki magunkat, hogy mindenféle fontos dolgot sebezhető rendszerekre bízunk amik a neten lógnak. És hogy az állami szereplők igazából felfoghatatlan lépéseket tesznek amivel az államok működését és jövőjét veszélyeztetik.

Mostmár Klaus Schwab kedvenc témái közé tartozik, hogy lesz egy nagy kibertámadás ami az egész digitális világot összeomlasztja.

Most azt jósolták Davosban, hogy két éven belül ez meg is lesz:

"‘Catastrophic cyber event likely in next two years’: WEF Annual Meeting in Davos"

sociable.co/government-and-policy/catastrophic-cyber-event-likely-two-years-wef-meeting-davos/

Deansdale 2023.02.08. 17:45:10

@GABOR2: Gondolom még egy-másfél év kell, hogy a célországok minden fontosat feltegyenek a netre, aztán jöhet a kékhalál...

GABOR2 2023.02.08. 19:08:56

@Deansdale: Egy gazdasági reset fontos része lehet... meg népírtásnak is akár, ha mondjuk teljesen tönkrevágják az áramhálózatot, amit nem tudnának helyreállítani csak nagyon lassan. EMP-s támadásnál írták, hogy egy éven belül az amerikaik 90%-a meghalna, de ezt a hatást el lehet érni úgy is, hogy az erőműveket támadják be.

"Congress warned North Korean EMP attack would kill '90% of all Americans'""

www.washingtonexaminer.com/congress-warned-north-korean-emp-attack-would-kill-90-of-all-americans/article/2637349

Deansdale 2023.02.08. 19:29:07

@GABOR2: Az EMP szerintem messze nem olyan veszélyes mint amilyennek egyesek hirdetik. Elvileg leállít ugyan minden elektromos cuccot amit elér, de az egyszerűbb dolgokat újra lehet indítani, meg azért pár napot-hetet elektromosság nélkül is túlélne az emberiség, a 90%-os halálozás szerintem nevetséges elképzelés. Az is hülyeség, hogy hónapokig ne tudnának megoldást találni a problémára. Amúgyis, ahhoz hogy egész országokat letaroljon a dolog bazinagy energiára lenne szükség, még az atombombáknak sincs szükségképpen akkora EM sugárzása hogy kiüssék egy ország elektromos rendszerét.

Szerintem az lesz, hogy a nagy reszetelők kamu indokkal, hackertámadás vagy EMP címén egyszerűen csak leállítanak dolgokat (erőműveket, üzemeket, stb.), a tömeggel meg megetetik hogy a legújabb nyomor, hiány, konfliktus vagy infláció a hackerek/EMP miatt van. Pl. az "orosz hackerek" miatt indul be a NATO-orosz háború, vagy ilyesmi. Totál kamu lesz az egész, legalábbis szerintem.

Illetve egy olyan vetülete lehet még, hogy az "áldozat" országok egyes rendszereit leállítják szintén kamu hackertámadás címszóval, mondjuk ha továbbra is böki a szemüket Magyarország, akkor időnként ezt-azt kikapcsolnak nálunk, mi meg káromkodhatunk.

GABOR2 2023.02.08. 20:29:44

@Deansdale: Ami az EMP-t illeti úgy működne, hogy egy hidrogénbombát kell robbantani nagyon magasan az ország felett. Ezt az oroszok tesztelték is talán Kazasztánban és tényleg kiüti az elektromosságot nagy területen.

Úgy hat, hogy az éppen bekapcsolt dolgokat vágja tönkre, de végleg. Az ilyen kis mikrochippekben rövid ideig óriási hőt okoz ami végérvényesen tönkrevágja azt. Szóval a high-technek annyi volna. De pl. amcsi tankok védve vannak EMP ellen, a civil dolgok viszont nem.

A tömeghalál meg nyilván olyan dolgok miatt lenne főleg, hogy összeomlik az ellátási rendszer. Talán az USA lakosságának 80%-a igazából ott van a keleti part mentén és sokszor hallottam, hogy egyesek kb. olyan hülyék, hogy meg se értik, hogy nem a boltam terem a kaja...

Abból amit az amerikai nagykövet mondott Orbánnak amikor kiakadt, hogy nem tiltja ki a kínaiakat az 5G kapcsán az jön le, hogy szerintem azt szeretnék, ha a kisebb országok mind átállnának ilyen IoT rendszerekre, hogy a termeléshez is elengedhetetlen legyen a felhő és internetkapcsolat, aztán ha valami nem tetszik amit az ország csinál szépen megzsarolják majd. Olyasmi lenne mint most egyes emberek esetében... ha rosszat csinál jön a "cancel", ezt lehetne országok esetében is csinálni. A nagykövet ezt mondta Orbánnak:

"miután magukkal hozzák az új 5G-technológiát, ők fogják irányítani annak felhasználását is. A kínai kormány kezére akarja játszani a saját és gyermekei jövőjét? Én aggódnék emiatt."

GABOR2 2023.02.08. 20:34:29

@Deansdale: Amúgy mostanában valamiért nagyon népszerű lett megtámadni az elektromos hálózatot "extrimisták" részéről:

"FBI arrests man, woman with 'extremist' views in alleged power grid attack plot targeting 5 substations"

www.foxnews.com/us/fbi-arrests-man-woman-extremist-views-alleged-power-grid-attack-plot-targeting-5-substations

Mme.Brioche 2023.02.08. 21:02:36

@Deansdale: de bizony, egy éven belül kihalna ott a lakosság 70-90%-a. Minél nagyobb területet érint, annál hamarabb. Ezt már az amerikaiak is lemodellezték, és valójában egy hónapon belül már egymást ennék meg az emberek. Még azt is kiszámolták, hogy 3 atombomba elég is lenne hogy lefedje az USA teljes területét, csak magasan a légkör felett vagy a légkör felső rétegében kell robbantani, és azt akár hajóról indított rakétákkal is meg tudnák csinálni, ami mondjuk teherhajónak álcázva megközelíti a partokat.
Az a baj, az EM 3-4-szer gyorsabb mint egy villámcsapás, gyorsabban éri el a csúcsfeszültséget, és ezért a túlfeszültségvédő relék még azelőtt kiégnek, mielőtt bekapcsolhatnának. Minden mikroáramkörnek értelemszerűen annyi. Minden, ami áram alatt van, azonnal tönkremenne, és emiatt azok is használhatatlanná válnának, amik épp nem voltak bekapcsolva, hisz nincs áram. Lenne zseblámpa meg elemes rádió, és annyi.
A katonaság talán tudná pótolni az eszközeit hamar, de a lakosság nem, és azonnal elszigetelődne egymástól minden kis városka, falu (a nagy távolságok miatt), a nagyvárosokban hatalmas káosz törne ki, a hadsereg nem tudja az egész országot biztosítani. lezuhannának a repülőgépek, amik tűzvészeket okoznának, minden autó ott robbanna le ahol éppen van, mindenki ott ragadna, ahol éppen van, egy másik államban, akár több ezer km-re otthonról felszerelés nélkül.

A nagyvárosokban kialakuló állapotot el lehet képzelni könnyen, vidéken elvileg ki lehet bírni sok időt áram nélkül, de ott meg elkezdenének fosztogatni a végtelen autópályákon, utakon ragadt polgárok, vagy ott halnának meg, összeverődnének hordákká, nem lehet segítséget hívni, nincs élelem, nincs kommunikáció, viszont sok a fegyver és a félelem, hatalmas anarchia alakulna ki mindenütt.

Van egy könyv: William R. Forstchen: Egy ​másodperccel később
ez regényes formában írja meg az első év eseményeit, ha ilyen érné az USÁ-t de ezt nem csak egy random író írta, hanem ilyen haditengerészeti szakértők összedolgozásából jött létre, ő meg összefésülte íróként és haditörténészként az egészet (felkérésre) regényes, befogadhatóbb formában.

Mme.Brioche 2023.02.08. 21:21:21

@Deansdale: "Szerintem az lesz, hogy a nagy reszetelők kamu indokkal, hackertámadás vagy EMP címén egyszerűen csak leállítanak dolgokat"

Én is így gondolom, hogy ez lesz. Abból indulok ki, - és ezt pont az említett a könyvből tudom, - hogy ha tényleg EMP támadás lenne, akkor soha nem szedné magát teljesen egy ország, márpedig totális kontrollt nem lehet létrehozni áram nélkül, tehát lesz áram. Ha épp nem lesz áram, akkor azért nem lesz, mert így akarták, de bármikor visszakapcsolható lesz. Így kiaknázhatják az áramszünetben rejlő borzalmat a lakosságra nézve, felléphetnek megmentőként, kijelölhetik az új gyűlölendő bűnbakot, de végig a kezükben marad az irányítás. Ilyen egyszerű.

Wildhunt 2023.02.08. 23:48:20

@Deansdale: amiben mikronos nagyságrendű elektronika van (bármilyen mikroprocesszor) az végleg kimúlik. Vagyis még a lítium aksis csavarbehajtó is.

Deansdale 2023.02.09. 08:07:30

@Wildhunt: És akkor majd kézzel kell behajtani a csavarokat? :)

Nem azt mondom, hogy nem lenne szívás, csak a 90% halott túlzó szerintem. Persze nálam eleve ott elbukik a téma, hogy szerintem senki nem fog atomot robbantani ilyen céllal.

Amúgy ha valaki tart ilyesmitől (ami miatt én nem ítélném el), az tartsa a (tartalék) cuccait fém szerszámosládában a pincében, vagy valami ilyesmi.

Wildhunt 2023.02.09. 08:43:24

@Deansdale: nem feltétlenül kell atomot robbantani. Egy pár megawattos magnetront megfelelően kisütve meg lehet csinálni, és még a lefedett terület is nagyobb lehet.

Wildhunt 2023.02.09. 15:39:58

@Deansdale: biztosan megoldható Budapesten kútból húzni a vizet meg a kert végébe önteni a szennyvizet.

Deansdale 2023.02.09. 16:00:41

@Wildhunt: Ha valódi támadás lenne az EMP, mondjuk Mo ellen, és a kormány a mi oldalunkon állna, szerintem napok alatt elindulna minden közmű. Az EMP nem a világvége, banyek, gyakorlatilag csak a számítógépeket süti meg, a vizet és szennyvizet meg szivattyúk mozgatják amik kiröhögnék az EMP-t. Csak áram kellene, azt meg csinálna az állam ha akar, a vízellátáshoz akár dízel generátorokkal.

Az más kérdés, amiről beszélünk itt, hogy ha a kormány nem a mi oldalunkon áll és csak végrehajtja rajtunk a háttérhatalmi terveket, akkor sírhatnak Pesten 2 millióan a vízért.

Hál'istennek én nem ott élek, van kertem és abban kutam amiből akár vödörrel is húzhatok vizet, ha elmegy az áram és leáll a szivattyú. Erről szólt a blogom az utóbbi 2-3 évben :)

GABOR2 2023.02.09. 16:31:45

@Deansdale: Visszakapcsolni az áramot egy nagy területen... ez nem úgy megy ám, hogy hirtelen akkor visszakapcsoljuk az áramot egyszerre mindenhol.

Az erőműveknek maguknak is kell áram. Tehát elindítasz egyet, ami lehetővét teszi, hogy indíts egy újabbat... és így szépen fokozatosan. Mellette meg a lakosságnak ki kell kapcsolnia az olyan dolgokat amik mindenhol egyszerre kapcsolnának be... pl. a fűtési rendszerek, a napok óta kihult lakást egyszerre kezdenék felfűteni, amit nem bírna a rendszer.

Ez egy fokozatos hosszú folyamat lenne.

De amúgy nagyon elmentünk az EMP irányába, pedig azt inkább Észak-Kórea küldene... az a jelentés akkor készült amikor feszült volt velük nagyon a helyzet.

A kibertámadás a központotokat támadná be az energiaszektorban, nem pedig mindent.

Wildhunt 2023.02.09. 16:34:29

@Deansdale: amik kiröhögnék az EMP-t

Ezt, tisztelettel, rosszul tudod. Ami elektromos hálózatra van kötve, az egy EMP esetén kap egy mindenfrekvenciás túláramimpulzust szeretettel a legközelebbi transzformátortól. Amiben tekercs van, az leég.

GABOR2 2023.02.09. 16:34:32

@Deansdale: ÉS miújság a csirkefarm projekttel?

Egyébként pont viszonylag nemrég volt hír, hogy igazából kezd az egész országban mindenütt drága lenni az ingatlan... az elemző szerint ez jó dolog mert kiegyenlítődik az emberek vagyoni helyzete...

Pest és környéke megfizethetetlen lett sokaknak, de a vidék is felzárkózott.

Mostmár nem lenne olyan könnyű vidékre lemenekülni, mert sokat drágult már ez is.

Deansdale 2023.02.09. 17:17:29

@Wildhunt: Nyugodtan kijavíthattok ha valamit rosszul tudok, én sem vagyok tökéletes :) Viszont szerintem a lakossági vízellátásra használt szivattyúk tekercselése olyan méretű, hogy az nem ég le egy kis túláramtól, és ha/amelyik igen, azt le lehet cserélni vagy újratekercselni pár nap leforgása alatt. Baj esetén felgyorsul az emberiség, szerintem így lenne egy EMP után is. Megszűnne az a hülyeség, hogy kötelező közbeszereztetni minden szart, vagyis amíg lezajlik a 8 hónapos tender addig nincs víz a fővárosban :D

Deansdale 2023.02.09. 17:26:28

@GABOR2: Ha jelen pillanatban még a nullán állnék great reset túlélés szempontjából, talán inkább már azt nézném, hogy hova emigráljak. Japán, Svájc, Argentína, ésatöbbi. Próbálnék olyan helyet találni ami várhatóan kimarad a következő nagy háborúskodásból, bár mondjuk ez lutri, mert Japán pont Kína és az USA között van, Svájc meg épp feladja a legendás semlegességét... Megb*szta ezt már az ördög. Ha rám szállna egy jótündér és csak a kedvemen múlna a dolog akkor valószínűleg dél-japánba teleportálnék vidékre, nem messze valami tengerparttól, de azért hegyek is legyenek :D

gigabursch 2023.02.09. 17:29:53

@GABOR2:
Akkor nincs más hátra, mint előre.
Ki kell próbálni!

Lehetőleg az AEÁ felett.
Az biztos nem válna az emberiség kárára.

Deansdale 2023.02.09. 17:39:37

@GABOR2: Az amishok mindent túlélnének, sőt, még transznemű gyerekeik sincsenek...

Mme.Brioche 2023.02.09. 17:52:16

@Deansdale: én valami eldugott kis csendes-óceáni szigetre mennék, mint a Galapagos szigetek vagy ilyesmi :-)

"sőt, még transznemű gyerekeik sincsenek..."
Erről eszembe jutott, hogy a napokban láttam egy videót, amiben egy ilyen nő/férfi (előbb volt nő, aztán férfi), arról beszélt, hogy mik azok a dolgok, amit jó lett volna tudnia, mielőtt transzformáltatta magát (pl hogy a hormonok tönkreteszik a tökéletesen egészséges testét, meg hogy igazából azelőtt senkinek sem volt gondja vele, hogy fiús lány volt (mármint viselkedésben volt az, tomboy), szóval akár maradhatott is volna csak az) és szinte az összes komment arról szólt, hogy mennyire de mennyire bátor, hogy ezeket el meri mondani, ők sose lennének ilyen bátrak, mert félnek a megbélyegzéstől(!!!). Én meg a fejemet fogtam, hogy mekkorát fordult a világ, nemrég még a coming out volt a bátorság csúcsa, most meg a coming back az abnormális és az üldözendő.

Deansdale 2023.02.09. 18:04:35

@Mme.Brioche: "én valami eldugott kis csendes-óceáni szigetre mennék"

Gondoltam én is erre, de az óceáni szigetvilágot nem ismerem, még felületes informálódás szintjén sem. Biztos van valami jó hely, ahol nincsenek négerek és a helyi kultúra sincs globalizálva...

GABOR2 2023.02.10. 07:38:45

Zelenskyék nagyon szeretik az ukrán népet. A politikai okokból még fel nem adott Bakhmutban állítólag az odavezényelt friss katonák várható átlagos élettartalma... négy óra.

Ez amúgy hasonlít Hitlerre... ugye ő sem engedte sokszor a visszavonulásokat és ezért baromi nagy árat fizetett a serege, ami igazából sokkal jobban teljesített volna rugalmas védekezéssel.

"Russian troops handed four-hour life expectancy inside Ukraine’s bloodiest frontline"

www.express.co.uk/news/world/1731059/russia-ukraine-four-hour-life-expectancy-Bakhmut-donbas-east-front-lines-lifespan

GABOR2 2023.02.11. 11:44:19

Megy Orbánra kiakadás, hogy nem tapsolta meg Zelenskyt, pedig odarakták alá... Aztán mások megírják, hogy még ketten mások se tapsolták meg... és hogy ez milyen durva.

youtu.be/gLL_RGaS82I?t=112

bombahoppa 2023.02.11. 14:33:53

@Deansdale: "Németországban vagy épp a Benelux-államokban az állattenyésztés tudatos leépítése zajlik környezetvédelmi megfontolásokból. A megmaradt tenyésztőknek pedig nagyon szigorú szabályozás mellett kell működniük. Éppen ezért az az európai trend látszik kirajzolódni, hogy az állattenyésztés, valamint a takarmánygyártás súlypontja Nyugat-Európából áthelyeződik Kelet-Közép-Európán keresztül a Balkánra – az elkövetkező évtizedek erről szólnak majd."

index.hu/gazdasag/2023/02/11/szojabab-takarmany-ubm-zrt.-mezogazdasag-agrarium-feherjeforras-feherje-rovarfeherje-buza-kukorica-arpa/

Azon gondolkozom, hogy ahol elfér kilenc tyúk, egy kakas és huszon nyúl, oda fér egy csapat fürj is. Apropó, megkezdődött a palántázási idény, már ha valaki nem 6-7-800-ért akar majd palántákat venni.

Deansdale 2023.02.11. 15:12:53

@bombahoppa: Az egyik vicces eleme ennek a témának, hogy a gazdaság áttelepítése a Balkánra a környezetet egy fikarcnyit sem védi, sőt, a fuvarozás exponenciálisan nőni fog. Aki nem hülye annak szerintem világos, hogy el akarják venni a nyugati országoktól az önellátás ill. önrendelkezés utolsó morzsáit is, ki akarnak szolgáltatni minket a politika kényére-kedvére.

Jaj, bocsi, a Balkánról nem küldik a kaját, hát most éhezni fogtok...

bombahoppa 2023.02.11. 18:42:19

@Deansdale: Mert a Balkán nem lesz lőporos hordó? Dehogynem. Harminc évente háborúznak valami miatt arrafelé. Koszovó éppen felkészül. De nem kell félni, nem fog fájni. Kicsit drágább lesz a minden, ami van. De nem fogunk éhezni, lesz szöcskjoghurt és cserebogárpörkölt. Meg vegánszalonna és zabtej. Gondoskodni fognak róla.

KalmanBlog 2023.02.11. 21:50:31

Erről mit gondoltok? voxday.net/2023/02/10/japan-signs-up-for-suicide/
"Foreign minister says Japan will work to realize diverse society" Persze sajnos a forrás itt sem link, hanem képernyőkép és nem tudni mire mutat. Máshol sehol nem hallottam ezt a hírt. Szerintetek ez kamu a részükről, vagy valóban migráció általi szepukkut hajtanak végre az egész országon?

Deansdale 2023.02.11. 22:54:14

@KalmanBlog: Kétlem, hogy nekiállnak muszlimokat vagy fekákat importálni, ahhoz túl japánok. Remélem csak duma az egész, kár lenne értük.

gigabursch 2023.02.12. 10:11:03

@GABOR2:
S vajon azt hány teszik szóvá, hogy az alulnevelt Zselé úgy fogott kezet Vektorral, hogy a másik keze zsebre volt b@szv@?

GABOR2 2023.02.12. 12:32:33

@KalmanBlog: Nemrég volt hír, hogy a most még több mint 100 milliós Japánban csak pár százezer gyerek született és lényegében a lakossági összeomlás garantált.

Persze el van felejtve, hogy máskor a meg a túlnépesedés a baj.

Nyilván Japánban is találnak jó pénzért pár árulót akik "diverzé" ténnék az országot ami amúgy elég rasszista úgy hallani.

Ha a fehérek pontossága, munkabírása zavarja a feketéket, akkor nem tudom mi lenne velük Japánban... épp az ellentétük mindenben.

vodkasprite 2023.02.12. 13:36:03

A Bank of England azt javasolja, hogy egy egyén max £10,000-£20,000 birtokolhasson majd a CBDC számláján.

twitter.com/LayahHeilpern/status/1623030055851986961

vodkasprite 2023.02.12. 14:17:18

Egyre jobban körvonalazódik, hogy akarnak megszabadítani az ingatlanodtól:
www.bitchute.com/video/xhmelmWkzFO9/

Deansdale 2023.02.12. 14:45:50

@vodkasprite: "A Bank of England azt javasolja, hogy egy egyén max £10,000-£20,000 birtokolhasson majd a CBDC számláján."

Épp gondolkodtam, hogy cikket írok erről. Valódi Reuters cikk, nem kamu.
www.reuters.com/markets/currencies/consumers-face-20000-pound-limit-digital-pound-bank-england-says-2023-02-07/
Szépen építgetik a reszet utáni világot.

vodkasprite 2023.02.12. 19:56:50

@Deansdale: Már annyira biztosak a dolgukban, hogy simán elmondhatják. Az elmúlt két év megmutatta, hogy nincs valódi ellenállás az emberek részéről, így inkább felkészítenek rá.

vodkasprite 2023.02.13. 18:20:01

Indulhat a megrendezett ufó invázió:

Már USA-ban és Kínában is észleltek UFO-kat az elmúlt pár napban, USA-ban le is lőtték a henger alakú ojjektumot :).

Állítólag USA hírekben most sokat beszélnek erről, márpedig ha a hírekben ez megy..

edition.cnn.com/2023/02/13/politics/object-shot-down-lake-huron-what-matters/index.html
newspunch.com/china-says-it-has-spotted-a-ufo-in-its-airspace-is-preparing-to-shoot-it-down/

Ha valóban ezen a témán fog pörögni a média a következő időszakban a média, kérdés, hogy mekkora lesz az olvasottsága, nézettsége.. Remélem, ha nem sikerül elég embert megtéríteni, akkor érdeklődés hiányában elmarad az "invázió".

Poén lenne, ha most a mainstream médiá olvasók átváltoznának hirtelen ufó hívővé, és mi alusapkások meg kételkedni fognak, mint Scully az X-Aktákban.

Más: itt egy videó, amin Stanley Kubrick bevallja, hogy ő filmezte a kamu holdraszállást :)
www.bitchute.com/video/MTDpsDWz7NzB/

Deansdale 2023.02.13. 18:32:21

@vodkasprite: Ha kína is benne van ebben a kamuzásban az sajnos minden kétséget kizáróan egyértelműsíti, hogy ők is a háttérhatalom bábui, és akkor velük együtt a ruszkik meg a BRICS is... Persze eddig is voltak ilyen sejtések, de jó volt reménykedni, hogy hátha mégse.

gigabursch 2023.02.13. 19:58:16

@vodkasprite:
Nem tudom, hogy észrevettétek-e, de már az UFO-k és egyéb lufik is fontosabb hírek, mint hohólia

vodkasprite 2023.02.14. 21:13:27

@gigabursch: reméljük akkor ez azt jelenti, hogy a 3. vh érdeklődés hiányában elmarad, és helyette inkább az ufók veszik át a Föld irányítását.

Frederick2 2023.02.15. 08:17:35

@Deansdale: Konok Péter (akinek a "centrumista" FAM előszeretettel szopja a faszát, mint "tisztességes" és "független" baloldali "gondolkodó"-nak) megszólalt az Antifa-ügyben.

mandiner.hu/cikk/20230213_kotottfogas_antifa_konok_peter_porzse_sandor

„Én amikor fiatalabb és fürgébb voltam, sok ilyenben vettem részt. Nem fizetett emberek voltak. Ki fizetné őket? Orbán, Gyurcsány vagy a Soros?”

„Nem tudjuk, mi áll a mostani támadások mögött. Magyarországon évente van egy náci seregszemle az állam elnéző passzitvitásától kísérve."

„Hú, akkor most jönnek a régi történetek. Én vettem részt olyan október 3-i berlini zavargásokban, ahol volt koktél, barikád, tényleg olyan volt, mint a forradalom”

Konok elmondta még, hogy látta a gazdagréti videót, ami „elég szörnyen nézett ki”, de nem tudja, hogy mi a kontextus.

Bűbájos, ahogy Konok leszarja azt, ahogy az elvtársai véresre vernek egy amúgy munkájába induló civilt. Közömbös. Még a DK-s anyám is felháborodott az eseten. És még az ATV-ben is voltak olyan balliberális ellenzékiek, akik megrökönyödtek az eseten. Konok elegánsan leszarja. Bár szerintem élvezte a videót - ahogy örömét lelné egy igazi vörös terrorban is. Szarházi.

(Amúgy ha a FIDESZ nem számolja fel mihamarabb a balliberális ellenzéket, az értelmiségi holdudvarával és az ál-civil szervezeteivel együtt, egyre több ilyen lesz.)

Deansdale 2023.02.15. 08:32:40

@Frederick2: "Konok Péter szerint Pörzse sztorija teljesen hétköznapi történet egy „antináci fellépésről"

Engem elképeszt, hogy egy lakossági fórumot Vona Gáborral simán nácizmusnak minősít egy ilyen tetű, és utána még komolyan veszi a közélet. Illetve elképesztene, ha nem tudnám hogy a közéletet az ő táboruk irányítja. Rendet kellene tenni, persze, csakhát a demokratikusan megválasztott kormányunk nem tesz, másnak meg illegális.

gigabursch 2023.02.15. 08:42:52

@vodkasprite:
Lehet, hogy jobban járnánk...
...Még ha ez a Majmok Bolygója lesz...

KalmanBlog 2023.02.15. 12:28:09

@gigabursch: Ebben az a kemény, hogy valamikor a kovid közepetáján már megírta az összeesküvő sajtó, hogy a következő nagy dobás az alien invázió lesz. Voltak rá utaló jelek, hogy elkezdték az NPC-k felkészítését. Az UFÓk témája nem sokkal ezelőttig a Hihetetlen magazin és hasonlók pályaszéli témája volt. Aztán egyszer csak megjelentek a "mértékadó" lapokban ugyenezek a témák. Volt egy boomja még a kovid alatt valamikor. Gondoljátok, hogy tényleg előveszik? Tök jól be lehetne vezetni a világkormányt egy vélt ellenséggel szemben.
Még egy ilyen UFÓs cikket sem olvastam végig, egyszerűen nincs lelkierőm hozzá. De muszáj lesz ráhangolódnom, hogy tudjam hol járunk, mit várhatok az NPC-ktől éppen. Meg
tudnom kell mikortól lépett elő fő narratívává, hogy nehogy lecsukjanak UFÓ tagadás miatt! Legkésőbb az UFÓ veszélyhelyzet kihirdetésétől abba kell hagyni az UFÓ tagadást!

valis47 2023.02.15. 13:33:42

@KalmanBlog: Egyelőre ott tartunk, hogy luftballonok voltak.

gigabursch 2023.02.16. 10:27:04

@KalmanBlog:
Arról határozott ismereteim vannak, hogy egyetemi ifjúságom alatt az egyik egyetem egyik kollégiumában elkapott egy UFO és még spermamintát is vett tőlem.
:-)

Frederick2 2023.02.16. 14:21:41

@Deansdale:

Beleolvastam egy Mandiner-cikkbe, egy Pesti Srácok-cikkbe és egy 24-cikkbe. Mindegyik egyöntetűen leírja, hogy az egyik Antifasz kurva jó kapcsolatokat ápol a Partizánnal, a Szikrával, a Mércével és a Párbeszéddel. A Vadhajtások több ilyen kapcsolatot feltárt még, más Antifákkal.

Felesleges csodálkozni.

gigabursch 2023.02.16. 15:06:45

@Frederick2:
S ha többet is meg akarsz tudni, akkor ott van a kuruc cikkek kommentmezője is.
(ami amúgy csurig van hülyeséggel is)

GABOR2 2023.02.16. 15:16:12

Sziasztok! Ti is úgy látjátok, hogy a Fidesz környékén most igazi a pánik egy esetleges színes forradalom miatt? Én ezzel találkoztam:

ujtechkor.blog.hu/2023/02/16/a_fidesz_kornyeken_kitort_a_panik_szines_forradalmak

KalmanBlog 2023.02.16. 23:12:38

@GABOR2: Nekem ebből egészen máig semmi nem tűnt fel. VoxDay blogján jött először szembe a téma, teljesen derült égből, még a te írásod előtt láttam: voxday.net/2023/02/16/color-revolution-in-hungary/
Érdekes elmélet.
Az a baj, hogy a Fideszt azért valós dolgokkal is igencsak lehet támadni, adtak felületet rendesen. Ugye az oltások miatt nekem is rendesen a bögyömben vannak, nem titok. Azért remélem nem lesz egy ilyennek nagy támogatottsága és elég ügyes lesz a Fidesz hogy kifogja a szelet ebből. Az MH volna jobb nála, de a "baloldal" katasztrófa volna szerintem. Ha volna színes forradalom, akkor az tuti "baloldali" eredményre vezetne.

GABOR2 2023.02.17. 01:52:39

@KalmanBlog: Nálam a kommentek közé raktam be erről cikket, meg egy beszélgetést. Ott tán elmondják, hogy miről van szó. Én igazából csak azért figyeltem fel erre, mert az a nő akiről írtam tényleg, öszintén bepánikolt úgy vettem észre, úgyhogy lehet ebből lesz valami... és mint mások mondták... ez valami fegyverekkel elkövetett dolog lesz.

GABOR2 2023.02.17. 12:06:13

@KalmanBlog: Ez külföldi. Nem ez a fő témá, de később rátérnek rá.

www.youtube.com/watch?v=DZYSBMjcGj4

GABOR2 2023.02.17. 12:06:43

Ez egy külföldi forrás... nem ez a fő téma, de rátérnek:

www.youtube.com/watch?v=DZYSBMjcGj4

Deansdale 2023.02.17. 17:15:11

@vodkasprite: Örökélet, ingyensör, ez már csak így megy :)

GABOR2 2023.02.18. 00:19:56

A kultúrháborúról jobban tájékozottak talán tudják, hogy az egyik hadszintér az amerikai képregények, amiket kb. teljesen megszálltak az SJW-k.

Egyes belősök, akik ki lettek taszítva, mert más politikai nézeteket vallanak már egy ideje mondják, hogy óriási a baj, hogy csődbeviszik az egészet...

és most viszonylag nemrég erről született egy cikk.

Viszont számomra nem ez az egész érdekes, hanem az, hogy leírják benne, hogy hogyan finanszírozták ezt az egészet meg.

Mert ugye sokszor a szerzők mondják, hogy mondjuk fehér férfiak ne vegyék meg a könyvüket, vagy akik nem értenek velük egyett politikailag.

Most ugye kiderül, hogy tényleg nagyon rosszak az eladások, de hogy finanszírozták?

Nos, a cikk szerint az USA állama adott nekik egy speicális hitelt, amit lényegében sohase kell visszafizetni. Ebből éltek évekig, és most hogy ezt visszavették az egész omlik össze mint a kártyavár, mert bár adnak ki képregényeket, de senki se akarja megvenni őket.

"Reports of late payments to creators spread – and one publisher responds"

www.comicsbeat.com/reports-of-late-payments-to-creators-spread-and-one-publisher-responds/

"Our understanding, having talked to numerous individuals within the industry with direct knowledge, is that PPP loans kept multiple publishers afloat during COVID and now the publishers haven’t adjusted to a new economic reality and the market isn’t where it “needs to be” causing money flow issues that are compounded by recent distribution/shipping issues and the increase cost of materials/business."

GABOR2 2023.02.18. 00:21:23

Vagyis a kultúrháborút adófizetői pénzből finanszírozzák...

GABOR2 2023.02.18. 01:12:23

Wow, megy a Google vezérigazgatója is és a CNN legtenyérbemászobb alakjának is úgy tűnik vége, miután rátámadtak a sajátjai egy kommentje miatt.

Frederick2 2023.02.18. 07:01:28

@Deansdale: Konok Péter továbbra is bagatellizálja az Antifák terrorját.
mandiner.hu/cikk/20230217_ot_atv_konok_peter_hont_andras_rez_andras_cegledi_zoltan_belfold

"Konok Péter kijelentette, a kitörés napi parádé unikális dolog – Európa más országaiban ilyet nem rendeznek –, amelynek van turizmusa, minden évben megrendezik. S érdekesnek tartja, hogy a magyar rendőrség szerint ez az eset példátlan, mert a Pride-on látott olyat, hogy a nácik vadásznak a felvonulókra, s olyat is, hogy szélsőjobboldaliak cigány kisgyerekekre."

"Konok azonban kijelentette, van egy nagy különbség a két dolog között: a rendőrség az antifasisztának titulált támadásoknál közösség elleni erőszak ügyében nyomoz, a Betyársereg esetében pedig csak garázdaság miatt."

Deansdale 2023.02.18. 09:04:40

@Frederick2: Konok tipikus haladár, torzít, hazudik, gyűlöletet kelt, de neki szabad, mert ő áll a történelem jó oldalán, ugyebár. Az ilyeneket mind egy szálig ki kellene picsázni a politikából és a közéletből, csakhát akkor a modern baloldal gyakorlatilag megszűnne. Nincs köztük összesen féltucat tisztességes ember.

Frederick2 2023.02.18. 10:02:40

@GABOR2: Na, mi az? Nem vették a népek a Doctor Aphra és a Ms Marvel kalandjait taglaló képregényeket? :P :D Vajon miért? Az előbb nevezett két képregény amúgy rendkivül gyermeteg, infantilis, kamaszos. Nem felnőttes tartalmak. És valahogy még a kamaszok nagy része is kerüli. Nahát!

Vagy itt van a "zseniális" Monstress!
moly.hu/sorozatok/monstress-fenevad
Annak nem néztem utána, az USA-ban meg a nyugat-európai piacon mennyire pörgött (vagy sem), de itthon csak egy szűk (politikailag behatárolható) értelmiségi kör fogyasztotta. A progresszív elit eledele!

Amire még kíváncsi leszek, a Last of Us franchise. A videójátékot még a jó gameplay révén képesek voltak lenyomni mind a nemzetközi, mind a hazai gamer közösség torkán - a szar sztoru ellenére. (Most itt a 2. részre gondolok.) Sajnos ha szar a sztori, de jó a gameplay, akkor eladható a termék. De állitólag a sorozat nem csupán túltolta a woke-t, de még a minősége is alacsony volt. Höbörögnek is a fogyasztók, a népek!

Az a gond ezzel a visszaeső fogyasztással és a kevés eladással, hogy ez nem öntudatos polgári ellenállás. Vagyis azért bukók ezek a termékek, mert a minőségük alacsony. Ha viszont jó a minőség (a Last of Us 2 esetében a gameplay), sajnos tarolnak ezek a toxikus szarok.

Itt inkább egy tudatos polgári ellenállás kellene a kultúrában. Az a döntés, hogy ha minőségi filmet, sorozatot, regényt, zenét vagy játékot is raknak elém, a toxikus tartalom miatt visszautasítom. Nem fogyasztom.

Én például látom, hogy a Last of Us 2 gameplay szempontjából jó - de nem szánok rá egy percet sem, mert a tartalma káros, toxikus, destruktív.

Valljuk be, erre a döntésre sok fogyasztó képtelen!

Eddig kutyaütök nyúltak a kultúrához. De mi lesz akkor, ha majd jönnek a profik, és gyártják a minőségi termékeket filmek, sorozatok, regények, zenék és játékok terén? Tudatosság kellene, józan önvédelem! Sajnos még túlságosan is fogyasztók a modern társadalmak emberei!

Csak hogy legyen itt egy példa, amikor a tehetségtelenség miatt bukik meg egy woke game, nem a tartalom miatt!
www.youtube.com/watch?v=61oabgQaZXk

GABOR2 2023.02.18. 15:17:24

@Frederick2: Magyarországon nem beszélünk róla, de valóságos horror amit műveltek a képregényiparban. Mármint az amerikaikban, mert a manga állítólag szárnyal, és pont úgy védekeznek, hogy beleveszik a számokba a mangát, hogy milyen jól megy a képregényeknek, csaképpen manga nélkül katasztrofális a kép és most borul ki a bili, mert nem jön az állami pénz, a sz&rjaikat meg nem veszik. Most olyan dolgokat csinálnak ezek a ... alkotók, hogy gyűjtést indítanak, hogy fizessék mások az albérletüket. Az egyik szentelen akinek bejött, mert valakik adtak neki ( vajon kik ), kissé elszentelenedett, mert olyat csinált, hogy szülinapi ajándékát kirakta, hogy vegyék meg neki mások... ezt még megtették, de valami olyasmi volt tán, hogy tíz hónappal a szülinapja után is kérte "szülinap utáni ajándék" címen a pénzt és akkor ezt megunták, és nem adtak neki többé és ott is hagyták.

GABOR2 2023.02.18. 19:35:36

@Frederick2: Elég szarul választottak ellenséget... A világ egyik legnépszerűbb regényét író, hatalmas fanatikus rajongótáborral bíró, dúsgazdag... nő.

valis47 2023.02.18. 23:07:16

@GABOR2: A néger buzinak? Őt már korábban "lefokozták" a főműsoridőből a reggeli adásba, amiről előadta, hogy ez neki előrelépés :) De most már a kirúgását követelik, mert sértegetett egy republikánus politikust, de az illető nő és hivatalosan "színesbőrű" is, no meg nagy háborús héja is, így a demeknek nem igazán ellenség.

GABOR2 2023.02.19. 00:28:55

@valis47: Azt mondta két CNN-es nő között, hogy a nők mire elérik negyvenet túl vannak a csúcsukon úgyhogy nem kéne indulnia... A CNN-es műsorvezetőnők azonnal halálra sértve érezték magukat, mert ők is ugye már nem 20-asok és kialakult az a szituáció amikor menekülne az illető vissza az időben, hogy ne mondja amit mondott, de már késő... Másnap már nem volt a műsorában. De az illető néger, meleg és szimbolikusan utált alak... lehet nem lesz teljesen cancelve.

GABOR2 2023.02.19. 02:52:59

A fickó akiből az első zsidó amerikai elnök lehetett volna... benne látták ezt sokan,tavaly novemberben választották be most kórházba megy depresszió miatt. Ugyanis, volt két agyvérzése és a második óta nem képes megérteni más emberek beszédét... de nem mondott le.

"US Senator John Fetterman checks into hospital with severe depression"

www.bbc.com/news/world-us-canada-64670748

GABOR2 2023.02.19. 02:58:13

@GABOR2: Már az első agyvérzése után is az volt, hogy olvasta mit mondanak neki az emberek, most tán még sokkal rosszabb a helyzet, de mondták, hogy a lemondása fel se merült... Egy ember aki nem képes érteni, hogy mit mond egy másik ember, legyen ilyen pozicióban... hmmm. Elég felelőtlen.

Deansdale 2023.02.19. 09:46:37

@GABOR2: Már a 2022-es képviselői kampány idején is szó szerint debil volt, de ez persze nem akadályozta meg a haladárokat (illetve a választási csalókat), hogy őt juttassák szenátori székhez. Keringtek a neten videók, hogy beszélni sem tud rendesen, még inkább mint Biden, pedig...

Ennél viccesebb már csak az volt, hogy a demokrata párt 3 (HÁROM) halottat is indított, és ha jól emlékszem nyertek is. Amerikai politika? LOL, bazmeg.
www.newsweek.com/list-dead-people-who-won-2022-midterm-elections-1758448

GABOR2 2023.02.20. 13:51:09

@Deansdale: Azért ez elmond dolgokat a szavazókról is...

GABOR2 2023.02.20. 14:03:20

Nem tudom ismeritek-e az Ultrahang nevű Youtube csatornát. Én ismerem már egy ideje. Lényegében ilyen külföldi biztonságpolitikai porno. Nógrádi, Georg Spöttle és mások lényegében, non-stop meg vannak hívva, akár indokulatlanul is és önmagukat sokat ismételve. Összességében én szerettem a csatornát, de most nagyon elkezdett furán megváltozni.

Nemrég elérte a százezret a nézettségük és mintha ez egy varázsszám lenne Magyarországon, a dolgok elkezdtek... kicsit nagyon más irányba menni mint eddig.

Százezer alatt igazából mondhatni ilyen jobboldali és külföldi viszonylatban orosz oldal mellé kezdett menni... egyszerűen ide jutottak abból amit a vendégekkel beszéltek.

Most viszont... először is az látszott, hogy szeretik a pénzt mert én sehol máshol se látok ennyi reklámot egy műsorba zsúfolva...

Másrészről jönnek a vendégek mostmár akik mondhatni gyermeteg gondolatnak tartják azt amit eddig a műsorban a többi szakértő mondott.

Meg valamiért a műsorvezetőtől Georg Spöttlen át, Robert C. Castel-ig valamiért szinte mind egyszerre "spontán" oda nem illő módon elkezdett arról beszélni, hogy mennyire szereti Izraelt, Izrael a kedvenc országa ( nem Magyarország ), Izrael a legjobb ilyen-olyan szempontból a világon. Most kiment a műsorvezető, hogy Izraelből készítse a műsort... Én, meg... WTF. Mostnában valahogy mindig találnak egy okot, hiába nem illik oda, hogy elmondják mennyire szeretik Izraelt. Fura...

Plusz eddig nem foglalkoztak belpolitikával, de aztán tettek egy kivételt és meghívták... Szanyi Tibort. Másnap mondta a műsorvezető, hogy rengetegen kifejezték nem tetszésüket és hogy az Ultrahang ezután sohase fog belpolitikával foglalkozni, amúgy se akarták... Aztán meghívták tán másodjára is, persze, hogy külpolitikáról beszéljen, de vajon meddig tart, hogy ugyanoda jutunk el...

Még mindig inkább a régi, de úgy tűnik Magyarországon 100 ezer néző az a határ, hogy meg kell változnia, elég népszerű már valami, hogy átvegyék az irányítást, vagy totál mást kezdjenek el nyomatni mint eddig.

GABOR2 2023.02.20. 14:13:11

@GABOR2: 100 ezer feliratkozó...

Deansdale 2023.02.20. 14:15:59

@GABOR2: "szinte mind egyszerre "spontán" oda nem illő módon elkezdett arról beszélni, hogy mennyire szereti Izraelt, Izrael a kedvenc országa"

Nincs ebben semmi különös, a szponozorok a pénzért cserébe elvárják a reklámozást :)

GABOR2 2023.02.20. 14:21:17

@Deansdale: A mai adag, derült égből Izrael dícséret... "itt valahogy más a Föld atmosztférája"

www.youtube.com/watch?v=Xac6RYFZ6rE&t=20s

De a Spöttle is ilyen... valamiért százezer fölött hirtelen mindenki fontosnak tartja elmondani, hogy mennyire szereti Izraelt, mennyire legjobb... Egyszerűen annyira átlátszó.

És nemcsak a kezdésnél, mert jó, most ott vannak kint és a műsor eleje, de akár totál a közepében jön a derült égből Izrael.

Deansdale 2023.02.20. 14:22:39

@GABOR2: Kicsit komolyabban: biztosan nem ez lenne a világon az első olyan a jobbos tömegekhez beszélő formáció amit a háttérből balosok mozgatnak irányított ellenzék (controlled opposition) céllal... A modern magyar jobboldalnak kb. ez a teljes története Orbánostól meg jobbikostul.

GABOR2 2023.02.20. 14:23:51

@Deansdale: Érdekes kérdés, mindig is ez volt a háttér, vagy megüzenték-e nekik, hogy ha még nagyobbak akarnak lenni, akkor nincs más út, mint a sok jobboldali üzenet mellett elkezdeni, fokozatosan csepektetni a baloldalit, plusz nagyon hirtelen szeretni Izraelt.

A sok reklámból a pénzéhség már ott volt mint alap...

GABOR2 2023.02.20. 14:26:07

@Deansdale: Igen, amikor elkezdik felépíteni a dolgot még totál olyan szövegek amik semlegesek, vagy jobboldaliaknak mondjuk... tetsző, vagy inkább, hogy abban hisznek; aztán ha elég nagyok először fokozatosan, majd hirtelen átállás a totál ellentetjébe.

vodkasprite 2023.02.20. 16:35:35

@GABOR2: Eddig is Fidesz párti műsor volt a sorok között, Fidesznek meg a testvérpártja Izraeli + sok a seggnyalás Izrael irányába.

GABOR2 2023.02.20. 17:17:16

@vodkasprite: Hónapok óta nézem, 100 ezer alatt nem voltak ilyen furcsa dolgok nyomatása. Fidesz barát volt igen, mert a szakértők is azok, jobboldaliak. De az egésznek a műsorvezetése semleges volt és a szakértők mondandója miatt érezted, hogy megy egy irányba, akik viszont érveltek... meg ez eddig legalábbis külpolitikával foglalkozott szigorúan, úgyhogy a Fidesz nyomatása se ment igazán.

De 100 ezer felett... csak az az egy műsor amit fent beraktam... micsoda benyalás.

Meg valósággal ilyen vallási, irracionális imádat Izrael iránt. Ez 100 ezer után kezdődött el. Először csak egy kis említés szintén, mostmár percekig erről beszélnek.

GABOR2 2023.02.20. 17:18:50

@GABOR2: Meg mostmár olyan emberek is megvannak hívva mint Szanyi Tibor, és szakértők akik százszázalékban igyekeznek cáfolni az eddigi mondandókat...

Frederick2 2023.02.22. 12:35:16

@Deansdale: Lemondott a YouTube vezérigazgatója
iotmagazin.hu/gazdasag/2023/02/21/youtube-vezerigazgato-lemondas/

"A YouTube vezetői pozícióját 2014 óta, 9 éven át betöltő Wojcicki közleménye szerint a jövőben magánéletére, családi teendőire, egészségére és személyes projektjeire szeretne összpontosítani"

Magánéletére, családjára, egészségére - ezek mind háttérbe szorultak a munka miatt? Na szép! :P

"Wojcicki távozásával még rövidebbé válik a nagy technológiai cégek női vezetőinek listája: Sheryl Sandberg, a Meta operatív vezetője tavaly mondott le, de az elmúlt években távozott Meg Whitman a Hewlett-Packardtól, Ginni Rometty az IBM-től, valamint Marissa Mayer is a Yahoo-tól."

Hát jah, a céges világot (mind az alkalmazotti, mind a menedzsmenti részt) hiába baszták tele nőkkel, ez alapvetően férfias terület! Férfias energiákat megkövetelő terület. Itt egy nő hamarább kiég, mint egy férfi. Nagy valószínűség szerint azért mondtak le a vezetői posztról, mert nem bírták tovább. Nem nőnek való vidék!

GABOR2 2023.02.22. 17:52:20

@Frederick2: Új-Zeeland miniszterelnök nője mondott le nemrég, mert "nincs több energiája".

Wojcicki azt hiszem simán elmondta, hogy nem érte el a célját, hogy mennyi profitot termeljen a Youtube. Nemcsoda, ideje alatt folyton arról szólt a történet kiket kell kitiltani...

vodkasprite 2023.02.22. 21:31:53

WEF-esek arról okoskodnak, hogy a "változás" nem lehet fokozatos, hanem kell egy sokk esemény, ami kiváltja azt.
twitter.com/TheChiefNerd/status/1626024751922642945

valis47 2023.02.23. 21:38:18

@vodkasprite: Lehet találgatni, mi lesz az. Szerintem "a"-val kezdődik és "tomháború"-ra végződik. :/

Frederick2 2023.02.24. 11:10:13

@GABOR2: A mai napig hányingerem van az "erős nő" kifejezéstől és jelenségtől. Az "erős nő" valójában férfi puncival. Egyedül a leszbikus nők és a BDSM-es csicskaférfiak vágyálma. Normális férfi szexuális vágyálmaiban nem is szerepel.

A munkaerő-piacon güriző nő - miért olyan nagy ideál ez? Ne tudd meg, mennyi kiégett melós nőt ismerek!

Van egy hölgyismerősöm, aki 28 évesen égett ki. 28 évesen!!! Az még fiatal lány!

Frederick2 2023.02.24. 11:11:19

Hova tűnt Huffnágel Pista? Aki kíváncsi, itt megtalálja:
www.facebook.com/huffnagelpista/

GABOR2 2023.02.24. 16:14:45

@vodkasprite: @valis47: Ami nyilatkozatok voltak most Oroszországgal szemben... mint hogy le kell sz@rni nyugodtan miket tart piros vonalnak, mert az egész EU teljes lőszerkészletét söpörje ki és adja át Ukrajnának... jó pár okból baromira aggaszt és felsejlik egy gyors változás rémképe is.

GABOR2 2023.02.24. 16:18:13

Amúgy milyen szánalmas ez, elvileg úgy mondják egyrészről, hogy kb. a teljes Nyugat kisöpörte a készleteit, kiderült hogy az eleve szánalmas számoknál is jóval kisebb a ténylegesen bevethető cuccok száma, Ukrajna több lőszert ellöl 5 nap alatt mint amit a Nyugat összesen megtermel, de Oroszország meg megtízszerezte a termelését... de azért még évekig tartana a háború, ha elfogy az ukrán a lengyelek szívesen mennének oda, ja és közben elvileg Kínát is fel kéne tartoztatni ha megindulna, de már most üres majdenm minden katonai raktár... Mintha az illetőknek elment volna az eszük. Nem kicsit...

GABOR2 2023.02.24. 16:19:45

Az IMF megmondta, hogy szerintük miért rekord magas a magyar infláció, de valahogy nem tartom kielégítőnek:

ujtechkor.blog.hu/2023/02/24/imf_szerint_ezert_ilyen_magas_a_magyar_inflacio

Frederick2 2023.02.24. 19:31:22

@GABOR2: Ha a marxista Kína egyáltalán ellenfele/ellensége a marxista Nyugatnak. Én nem tudom...

GABOR2 2023.02.25. 15:02:36

@Frederick2: Soros nem kedveli őket.

Opus P. 2023.02.25. 20:02:45

@Mme.Brioche:
Egy hosszabb aramkimaradas eseten azonnal osszeomlana az elemiszer logisztika. Azokban a raktarakban, ahol az elelmiszer elosztasa tortenik az osszes munkagep elektromos. Elektromosak a targoncak meg az osszes olyan anyagmozgato berendezes, ami lehetove teszi, hogy az aru bekeruljon a kamionokba es ezaltal ki a boltokba. Ha a hardver tul is eli, aram nelkul az egesz logisztika leall.

békaapu 2023.02.27. 10:39:14

@Opus P.:
..és a mélyhűtőkben is kiolvadna minden.

vodkasprite 2023.03.01. 19:25:41

Lassan mindenről elismeri szép csendben a mainstream média is, hogy kamu vagy értelmetlen volt:
nypost.com/2023/02/27/10-myths-told-by-covid-experts-now-debunked/

Persze ha te vagy én a "járvány" alatt ilyeneket mondtál, akkor letiltott a facebook vagy esetleg kopogtatott a rendőrség.

Deansdale 2023.03.01. 21:07:46

@GABOR2: Az a céljuk, hogy lenyomják az emberek életszínvonalát. Semmilyen energia nem jó, tehát az a jó ha nincs semmilyen energia - kivéve a felső tízezernek ugyebár. A pórnép meg éljen középkori körülmények között.

GABOR2 2023.03.01. 21:35:19

@Deansdale:

Ez az ok:

"Greta Thunberg hétfőn csatlakozott azokhoz a tüntetőkhöz, akik 151 szélturbina eltávolítását követelték a közép-norvégiai szamojéd pásztorok által használt rénszarvas legelőkről. A tüntetők szerint a zöld energiára való áttérés nem mehet az őslakosok jogainak rovására."

Eddig azt mondták, hogy Greta autisztikus és ezért ő nem játsza meg magát, és tényleg non-stop halálfélelme van a környezetváltozás miatt. Ehhez képest néhány... pásztor miatt tüntet a környezetbarátnak mondott megoldás ellen. Pár helyi kisebbség miatt.

Ugye a különböző dolgoknak kötelező összefüggnie, muszlimok-környezetbarátság-feminizmus-gender sz@arságok és még ki tudja mik...

És Gretának is megmondták hogy be kell állnia ebbe a sorba és úgy tűnik nem annyira autisztikus, hogy ennek ellenálljon és ellene menjen az ügynek amiért állítólag él és hal.

Amúgy azért hallottunk róla kevesebbet az utóbbi pár évben, mert amikor volt Indiában egy hatalmas tüntetés továbbadott anyagokat amik bizonyították, hogy megszervezett akció megy... vagyis ő is a hálózat része.

www.aljazeera.com/opinions/2021/2/23/greta-thunbergs-toolkit-exposes-indias-failing-institutions

vodkasprite 2023.03.01. 21:58:52

@GABOR2: "vagyis ő is a hálózat része." hát ez az igazi alusipkásoknak eddig se volt kérdés :)

GABOR2 2023.03.02. 17:17:58

Zelensky már arról beszél, hogy az USA-nak el kell küldenie a "fiait és lányait" harcolni és meghalni a háborúba... Egyre inkább szó esik, hogy helyettesíteni kell az ukránokat mert már nagyon nincsenek.

Ez nekem amúgy baromi fura. Mindig mondják, hogy sok ember hal meg, de összehasonlítva a második világháború veszteségeivel, meg az ország lakosságszámával még bőven kell legyen ukrán és veszteségek amikről beszélnek nem annyira durvák még. Bár sokan elmenekültek saját kormányuk elöl Ukrajnában, de még akkor is kell legyen bőven ember.

Plusz elhangzik, hogy sok a zsoldos aki nem is ukrán.

Az afgánok elleni műveleteknél is ez volt. Olvastam több könyvet az Afganisztáni békefentartásszerűségről és írtak, hogy az amerikai csapatok száma nagyon megtévesztő.

Mert az igazi nyugati erő az a hivatalos szám + az amerikaik folyton lefizetnek különböző törzseket, hogy harcoljanak az ő oldalukon + külföldi zsoldosok amik mondjuk hivatalosan csak biztonsági őrök.

Csak ezekkel a "biztonsági őrökkel" megduplázodik a nyugati erő Afganisztánban. Plusz ezek nem kövér öreg emberkék voltak, hanem Dél-Amerikában volt egy jobboldali rendszer ami nagyon keményen fellépett a drogkereskedelem ellen és túlkapásai is voltak, de megdöntötték azt a rendszert és hoztak egy törvényt tán, hogy minden rendőr ki van rúgva aki részt vett abban a rendszerben és ezeket a volt, mondjuk kommandós rendőröket fogadták fel tömegével mint zsoldosokat Afganisztánba... "biztonsági őrökként" és állítólag vérprofik voltak. Aztán valami másik dél-amerikai ország 10-szer olcsóbb, de sokkal rosszabb embereit kezdték felfogadni, mert azok olcsóbbak.

Szóval szerintem igazából a zsoldosok kezdenek elfogyni a normál emberek meg... nem akarnak harcolni, meg amúgy se érnek sokat, ha nem kapnak normális kiképzést.

gigabursch 2023.03.02. 17:35:47

@GABOR2:
Akkor hallgasd meg Grexa Liliána hozzászólását:
videa.hu/videok/hirtv/hirek-politika/napi-aktualis-grexa-liliana-2023-hirtv-politika-mHchgQf5vE8AI7uk

Magyarán: Tipliztek Ukrájnából sokan, majd visszatérnek, majd ismét tipliznek.
1.) Tehát vagy nincs annyi menekült, vagy
2.) Szipolyozzák ezen a fronton is az EU-s pénzcsapokat.

GABOR2 2023.03.02. 18:49:07

Nem tudom hallotátok-e ezt a pár napos stroyt. Amerikában van egy ilye show amiben felkutatják az őseidet, meg végeznek rajtad DNS tesztet és nemrég egy ilyen "kisebbségi elnyomott", kommunista vad-aktivista nő volt a vendég, aki azt gondolta magáról, hogy az őseit mind elnyomták itt amerikában, előtte meg valami afrikai királynő lehetett az őse...

Kiderült, hogy az ősei híres rabszolgatartók voltak és egyike az egyik legendás rabszolgatartó ősöknek.

Nem bírta elfogadni a tényeket a műsorban mikor közölték vele, hogy végig rabszolgatartók közé tartoztak az ősei, nagyon mérges, hogy ez kiderült, nem hitte volna:

"Angela Davis 'can't believe' ancestry revelations going back to the 1600s"

www.today.com/popculture/tv/angela-davis-finding-your-roots-mayflower-ancestors-rcna71700

twitter.com/i/status/1628210213236142080

GABOR2 2023.03.03. 02:01:03

San Fransico minden feketének adna egyenként 5 millió dollárt...

"San Francisco debates reparations: $5 million each for Black residents?"

www.washingtonpost.com/nation/2023/02/27/san-francisco-reparations-black-5-million/

GABOR2 2023.03.03. 15:45:53

Most olyan híreket hallok, hogy John Fetterman a zsidó képviselő akiről nemrég írtunk itt egymásnak Deansdale-lel, agyhalott lett, a családja másik államba is költözött közben, de ettől függetlenül nincs lemondás, sőt most a nevében irogatnak beadványokat...

GABOR2 2023.03.03. 18:57:55

El Salvador volt a gyilkosságok világfővárosa. Most az új vezetés elérte, hogy 300 napja nem öltek meg ott senkit.

Az USA-ban emberjogi aktivisták aggódnak, hogy sérülnek az emberi jogok és hogy nagyon rosszul teszi amit tesz az El Salvadori vezetés.

"El Salvador Hails 300 Homicide-Free Days, Plans to Export Its Security Strategy"

www.bloomberglinea.com/english/el-salvador-hails-300-homicide-free-days-plans-to-export-its-security-strategy/

"El Salvador crackdown breaks the gangs – at huge cost to human rights"

www.theguardian.com/world/2023/feb/20/bukele-el-salvador-gangs-crackdown

Deansdale 2023.03.03. 19:07:20

@GABOR2: Az SZDSZ óta tudjuk, hogy a haladárok mindig a rossz oldalra állnak a jóval szemben, ez általános igazság, nem csak Mo-ra érvényes. Szegény tömeggyilkosokat szabadon kellene engedni, mert az hogy börtönben vannak olyan embertelen...

vodkasprite 2023.03.03. 21:03:33

Soros Gyuribá fia már évek óta Dél-Afrikai Köztársaságban tevékenykedik, meg is lett az eredménye:
www.pokolafoldon.com/politika/del-afrika-osszeomlott

Összeesküvéselméletes körök azt mondták korábban, hogy itt tesztelik ki a technikáját egy ország összeomlasztásának. Úgy látszik pár év alatt össze is jött.

Deansdale 2023.03.03. 21:53:43

@vodkasprite: "tesztelik ki a technikáját egy ország összeomlasztásának"

Nem nagy titok, az intelligens embereket ki zárni a felsőoktatásból és a munkaerőpiacról, aztán hipp-hopp összeomlik az infrastruktúra. Már nyugaton is elindították ezt a folyamatot - hál'istennek itt Magyarországon nem ilyen egyszerű a dolguk. Kell még 1-2 generáció ahhoz hogy legyen elég cigány és migráns, hogy elkezdhessék a magyarokat diszkriminálni. Az amcsi egyetemeken már kisebbségben vannak a fehérek, és az arányok folyamatosan romlanak. Idehaza is vicces lesz majd, mikor 80-as IQ-jú cigókkal lesz tele minden egyetem, mert annyi pluszpontot kapnak felvételin a magyarokhoz képest. Azok fogják majd csak igazán jól irányítani Paksot :)

GABOR2 2023.03.03. 22:30:06

@Deansdale: Én ha azt hallom itthon a rádióban, hogy egy cigány valahogy diplomát kapott és aztán megkérdezik, hogy eztán mit fog csinálni mindig valami olyasmi a válasz, hogy ő is beáll a csapatba, ami segíti, hogy még több cigány jusson felsőoktatáshoz. Vagyis nem az van, hogy ezután elhelyezkedik valahova és termel vagy valami, hanem végzett valami szociológiával kapcsolatos felsőoktatási intézményben és ő is csatlakozik ehhez a szociológus csapathoz... Magyarul az igazi, elsődleges munkaerőpiacon a végzettsége semmit se könnyen lehet.

Esetleg valami emberjogi alapítványhoz még felveszik...

Frederick2 2023.03.05. 07:56:22

@Deansdale: Nézd csak, kielemeztek minket! Minket, antifeministákat! :P

moly.hu/konyvek/kovats-eszter-genderoruletek-nemetorszagban-es-magyarorszagon

"Magyarországon ​Kövér László házelnök 2015-ös beszéde révén került be a genderőrület kifejezés a köztudatba. Németországban ez akkor már bevett fordulat volt, az Alternative für Deutschland – Alternatíva Németországnak (AfD) párt és az új jobboldali Junge Freiheit folyóirat kampányai, valamint Birgit Kelle publicista-aktivista írásai révén. De mi is az a genderőrület? Ha hihetünk a jobboldalnak, egy totalitárius ideológiáról van szó, amely felszámolná a nemek különbözőségét, lerombolná a férfi és nő házasságán és gyerekvállalásán alapuló családformát, terjesztené a homoszexualitást és a transzneműséget, és elbizonytalanítaná a gyerekeket szexuális orientációjukban és nemi identitásukban. Ez az aggodalom a 2010-es évek közepe óta számos országban, köztük Németországban és Magyarországon is, áthatja a radikális jobboldal beszédmódját a „gender” fogalmával kapcsolatban. De miért került napirendre ez a téma? És van-e ennek az aggodalomnak bármi alapja? A kötet ezekre a kérdésekre keresi a választ. Arra kíváncsi, hogy a németországi és magyarországi radikális jobboldal – az AfD, illetve a Fidesz-KDNP és értelmiségi holdudvaruk – miért és hogyan használják a „gender”-t a politikájukban. De arra is, hogy a „gender” válságnarratívába helyezése a jobboldal részéről hogyan függ össze a nyugat-európai és észak-amerikai ún. progresszív szereplőknek a gender fogalmára hivatkozó politikai követeléseivel: legyen szó férfiak és nők, különnemű és azonos nemű párok egyenlőségéről, vagy éppen a 2010-es évek dereka óta szakpolitikai szinten egyre inkább testet öltő transz- és queer-követelésekről. Vajon ezek hogyan viszonyulnak ahhoz, hogy a jobboldal „genderőrületet” kiált? A kötet ezt a jelenséget igyekszik feltárni, a genderőrületet különféle jelentésekben – vádként, ellenségképző diskurzusként és létező gyakorlatként."

Frederick2 2023.03.05. 08:05:19

@Deansdale: Részlet egy értékelésből:
moly.hu/ertekelesek/5899801

"1. Ellenségkép alkotás
Ennek célja ellentétek szítása a társadalmon belül, a világot barátokra és ellenségekre osztva. Alkalmas figyelemelterelésre, a politikai ellenfél lejáratására és veszélyesként való bemutatására (akikkel szemben a jobboldal védelmet ígér).

2. Hegemóniára törekvés: a jobboldal egy olyan „korszakot” szeretne megalapozni, melyet értékrendje alapján a társadalom többsége önként támogat. Ennek eléréséhez egyrészt megpróbálják birtokba venni a médiát, az oktatást és a kultúrát, másrészt szükségük van szimbolikus kötőanyagokra, olyan ügyekre melyek összekötik a táborukba tartozó sokféle embert. A „gender” jelentésének homályban hagyása tehát teljesen tudatos taktika: minél több jelentés keveredik benne, annál inkább alkalmas különböző értékrendű emberek megszólítására és a „másik oldal” homogén tömbként való bemutatására. A hegemónia fogalmát Antonio Gramsci olasz filozófus alkotta meg, a politikai táborokat egyben tartó „üres jelölő” pedig Ernesto Laclau nevéhez fűzödik.

3. Reflexió
A „gender” több mint egy kitalált és felnagyított ellenség vagy egy üres populista jelszó. Azért lehet sikeres a genderellenesség, mert valós folyamatokra reagál. A „backlash” vagy visszacsapás elmélet szerint pusztán a „patriarchális” és heteronormatív, homofób csoportok ellenállásáról van szó, de a szerző szerint ez nem kielégítő magyarázat, hiszen az aktuális progresszív politikai követelések már túllépnek a férfi-női egyenlőség kérdésein vagy a jogkiterjesztésen: már a két nem létezését kérdőjelezik meg, a nő és férfi kategóriák átdefiniálását tűzik ki célul."

"A genderellenség lehet kritika vagy lejáratás. Chantal Mouffe belga filozófus alkotta meg az agonizmus és az antagonizmus fogalompárját. Az agonizmus lényege, hogy a politikai szereplők ellenfélként tekintenek egymásra, elismerik a másik létjogosultságát. Az antagonizmus viszont a másik ellenségként, fenyegető veszélyként való láttatását jelenti. A genderellenesség mindkét formája megjelenik mindkét vizsgált országban, ám az antagonizmus nem kizárólag a jobboldal felelőssége, és nem is csak rájuk jellemző. Kifejezetten a progresszív oldal módszere, hogy követeléseiket megkérdőjelezhetetlen „emberi jogoknak”, ellenzőit antidemokratikusnak deklarálják, így elzárják azokat a csatornákat melyeken ezek a kérdések megvitathatóak lennének. Ez felháboríthat, frusztrálhat és a genderellenes táborba terelhet olyanokat is, akiknek véleménye és kérdési illegitimmé lettek nyilvánítva – valójában politikai célokat szolgálva."

Frederick2 2023.03.05. 08:05:37

@Deansdale:

1. Azonos neműek házasságának legalizálása (2017)
A német társadalom 72%-a támogatta, SPD, Linke és Zöldek megszavazták, a CDU-CSU lelkiismereti szavazást tartott (végül a CDU negyede támogatta). Az AfD csak később került be a parlamentbe, kritikájukban ők a „család végét” vizionálták, másrészt összekapcsolták a migrációval (mondván hogy ugyanazok terjesztik ki a meleg/leszbikus jogokat akik az országot iszlamizálják).

2. Harmadik nem bevezetése (2019)
A nem anyakönyvi megadásánál a férfi és a nő mellett engedélyezve lett egy új kategória, a „divers”, miután az alkotmánybíróság kötelezte a parlamentet hogy vessen véget az interszexek kötelező nemi besorolásának (interszexek: biológiai nem jellegeik alapján nem sorolhatóan be női vagy férfi kategóriába, átlag kb 10.000-ből 2 eset). Születéskor a szülők kérésére, vagy orvosi igazolással később is lehet valaki divers. A CDU-CSU és az SPD szavazta meg, az FDP és a Zöldek tartózkodtak, mert ők nem akartak orvosi igazolást és a transzokra is kiterjesztették volna. Az AfD elismeri az interszexek jogait, de elutasítja az új nemi kategóriákat, ezért ellene szavaz.

3. Önmeghatározási törvény tervezete (2022)
A várhatóan 2023-ban elfogadásra kerülő törvény szerint 18 év felett önbevallás alapján bárki megváltoztathatja az anyakönyvi nemét és keresztnevét, bármilyen igazolás nélkül. 14-18 év között szülői beleegyezés szükséges, konfliktus esetén családjogi bíróság dönt, 14 év alatt pedig szülői hozzájárulás kell. Ezzel megszűnik a „divers” kategória kizárólag interszexekre történő alkalmazása, a nem pedig bemondás alapúvá válik. A jogi nemváltás után 1 éven belül nem lehet újra változtatni, valamint szankcionálnák más emberek „outolását”, azaz korábbi nemének felfedését (jelenlegi szabályozás: 1981 óta létezik egy transzszexualitásról szóló tv, mely 2 független szakértői véleményt kér a transzneműség megállapításához, valamint hogy az illető legalább 3 éve ennek megfelelően éljen).

4. A nemileg igazságos nyelvhasználat kérdése
Német nyelvben az igéből képzett főneveknél létezik az „általános hímnem” (pl. der Arzt bárki lehet, die Ärztin csak nő). Először célként fogalmazódott meg hogy a nők is legyenek láthatóak a nyelvben, így többesszám esetén elkezdték mindkét nemet megnevezni (Politiker und Politikerinnen) , majd megjelent a szóbelsejei „I” (PolitikerInnen), ill. a perjel (Politiker/innen) is, esetleg a körülírás. A queer-mozgalom továbbmenne, hiszen ezek a megoldások csak két nemet fejeznek ki. Új írásmódok kezdenek terjedni a nemek sokszínűségének megjelenítésére: alulvonás (Politiker_innen), gendercsillag (Politiker*innen), genderkettőspont (Politiker:innen). A csillag (Genderstern) a legelterjedtebb, de még egyik sem része hivatalos a német helyesírásnak. Egy 2021-es kutatás szerint a társadalom 26%-a támogatta és 65%-a ellenezte ezt az „újbeszélt”. A kritikák sokfélék, az ellenzők köre túlnyúlik a jobboldali szavazóbázison (eltorzítja a nyelvet, összekeveri a biológiai és nyelvi nemet (sok főnévnél eleve nem egyezik), a problémák amúgy sem kezelhetők nyelvpolitikával, illetve a több mint két nem létezését is sokan tagadják *).

Frederick2 2023.03.05. 08:14:07

@Deansdale: Idézetek vége. :)

Igazán nem értem, mit kell itt csűrni-csavarni a szavakat. A Gender Studies mind filozófiai, mind tudományos szempontból gagyi. Hasonló szofisztikált agyrém, mint a Scientológia. És az is tisztán látható, mennyire veszélyes a társadalomra és a benne élő emberekre.

Nem tudomány és nem filozófia. Egy beteges nemzetközi szekta emberekre veszélyes tevékenysége.

Genderellenesség. Jé, mi ez? Vizsgáljuk meg! Írjunk róla könyvet! Aha! Marhára lényegtelen, hogy most az amerikai, a német és a magyar jobboldal felhasználja a genderellenességet a céljaira. (Az engem jobban zavar, hogy ezek a jobboldalak minden genderellenességük dacára hagyják szabadon burjánzani ezt a toxikus szart.) Ami a lényeg: a normális emberek miért utasítják vissza a gendert? Aki nem buta vagy gazember, az úgyis tudja a választ.

Hogy a jobboldal úgy állítja be a Gender Studiest, mint ellenséget? Kicsit nehéz úgy beállítani, mint nem ellenséget. A Gender Studies láthatóan nem haver, nem barát. Elvárja az engedelmességet, és ha nem engedelmeskedsz, nem hajolsz meg, máris egy vagy a legyőzendő ellenségek közül! Meg hogy a jobboldal úgy állítja be a Gender Studiest, mint totalitarizmust! A Gender és követői számos totalotarista vonást felmutatnak.

Jé, de furán viselkedik a jobboldal! Valahol nevetséges és szánalmas az ilyen mellébeszélés!

Frederick2 2023.03.05. 09:12:17

@GABOR2: @Deansdale: @vodkasprite: A Telex-nek nem tetszik, hogy a könyvesboltokban megjelent egy rakás jobboldali, Gender Studiest kritizáló könyv. Felelősségre vonják a Librit.

telex.hu/kult/2022/06/27/libri-bookline-mcc-press-tarsadalomtudomanyos-konyvek-gender-feminizmus-kritika-jobboldalisag

"A témával kapcsolatban küldtünk kérdéseket a Librinek. Ezekre voltunk kíváncsiak:

- Mi alapján kerülnek könyvek a Libri által ajánlott szekcióba?
- Figyelnek-e rá, hogy nagyjából kiegyensúlyozott legyen ideológiai, szakmai szempontból a kínálat társadalomtudományos témákban?
- Van-e valami szakmai vagy népszerűségi oka, hogy ennyire sok könyvet árulnak a boltokban, amelyek a társadalmi nem témájával, illetve más jelenségek jobboldali nézőpontú kritikájával foglalkoznak?
- Az MCC és a Libri-Bookline közötti tulajdonviszony befolyásolja-e valamilyen módon, hogy az MCC Pressnek hány könyvét forgalmazza a Libri, és hogy ezek kikerülnek-e a boltokba?"

Mekkora egy féreg társaság ez a Telex! Nem csodálom, hogy a jobboldalon olyan sokan utálják őket.

Deansdale 2023.03.05. 10:17:10

@Frederick2: Ez a könyv már ott megbukik, hogy a fityiszt radikális jobbnak nevezi, innentől tudni lehet hogy ideológiailag torz majomkodás az egész. Emellett elég 10 percet eltölteni Libs of TikTok twitterén ahhoz, hogy bárki előtt bizonyossá váljon, az LMBTP mozgalommal kapcsolatos minden aggodalom abszolút indokolt.
twitter.com/libsoftiktok
Pedagógusok ezreiről közölt anyagot azzal kapcsolatban, hogy kőkemény politikai LMBTP agymosást nyomatnak a gyerekekre az iskolákban, sőt, már az óvodákban is, ráadásul az ezzel nem szimpatizáló szülőket minden lehetséges eszközzel fenyegetik és sanyargatják, egészen odáig hogy feljelentik őket. Mert ugye ha nem akarod, hogy az 5 éves gyerekednek az óvó néni azt magyarázza, hogy milyen csodás dolog a nemváltás, az gyűlöletbeszéd.

Ennek tükrében fölöslegessé válik minden "genderező" könyv, a valóság olyan fényesen világít a pofánkba hogy ahhoz képest minden magyarázkodás értelmét veszti. Persze ez a libbantakat nem akadályozza abban, hogy tovább nyomják a süket dumát, miszerint aki a saját szemének hisz és nem az ő propagandájuknak, az kivétel nélkül mind náci. Amúgy fölösleges lenne ezt a témát ilyen jobb-bal kontextusba helyezni, mert minden épelméjű embernél alap, hogy a gyerekeket a szexuális és az aktuálpolitikai mocsokból egyaránt kihagyjuk, amibe az is beletartozik, hogy a nemi érettségük elérése előtt nem bombázzuk őket a nemiséggel és a nemi identitással kapcsolatos politikai üzenetekkel. Aki ezt olyan kontextusba helyezi, hogy a gyermekeket megrontó haladár oldal a "jó", és azzal szemben a gyermekeket védő tömeg széljobbos nácik, az egyfelől bizonyságot tesz a saját lelki-szellemi megnyomorodásáról, másrészt nagy szolgálatot tesz a jobboldalnak azzal, hogy a semlegeseket a retorikájával jobbra tolja. Aki tudja magáról, hogy normális ember, de a balosok (pont a normalitása miatt!) lenácizzák, az általában egy életre eltávolodik a baloldaltól.

Sajnos az is nyilvánvaló, hogy amíg a haladárokat el nem tapossuk addig a helyzet nem fog normalizálódni, ugyanis nyilvánvalóan nem hátrálnak egy milimétert sem soha semmiben, sőt, egyre erőszakosabbá válnak. Ez nem az a szitu amiben kompromisszumra kellene vagy lehetne törekedni, és a politikai megoldások sem működnek, ahogy a mellékelt ábra mutatja. Ebből a szarból még soha semmilyen nemzetnek nem sikerült szavazással kimásznia.

GABOR2 2023.03.05. 13:52:19

@Deansdale: Ha jól látom ennél ott vannak a... szülők is. Gondolom "élcsapat" szülők.

GABOR2 2023.03.05. 14:01:26

Különben érdekes ez, mert Magyarországon láttam olyat, hogy az anya totál szájoncsókolta a mondjuk három éves kisfiát...

Volt ugye a hatvanas években a nagy szexuális felszabadítás, de az nem hozta el amit vártak tőle.

A net teli van tönkrement életű szingli nőkkel akik rombolnának. Akik - bár ugye már semmi vallás vagy ilyesmi nem állítja meg őket közvetlenül semmiben - bár mindenki korábbinál nagyobb szabadságot élvesztek és azt tették amit akartak, mégis az életük egy sz@r.

A gyerekek, sőt akkor már a csecsemők becélzása gondolom valami újabb elméleteskedésből ered.

Viszont igazából alighanem megteremtik a saját maguk legádázabb ellenségét. Azok akiket erőszakkal akarnak megfosztani a nemi identitásuktól gyűlölni fogják a szüleiket és a libsi tanáraikat.

Frederick2 2023.03.05. 21:25:14

"Végre valami értelmes vita az Echo tv-n :D Nagyon jó volt hallgatni ahogy Lölö tvjében fideszt szidják és a műsorvezető próbálja menteni a menthetetlent. Gyönyörű!"

www.youtube.com/watch?v=lPSDNEhpijk

GABOR2 2023.03.07. 00:15:56

Egy kaliforniai iskolában észrevették, hogy a fekete és latino "honor" osztályoknak nem megy olyan jól és amúgy is alig jelentkeznek rájuk a kisebbségek. Az angol, egyébként jól menő osztályt felszámolták, az egyenlőség jegyében. Vagyis az egyenlőség nevében a jobbakat visszafogják...

"To Increase 'Equity,' This California High School Is Eliminating Honors Courses"

reason.com/2023/02/21/to-increase-equity-this-california-high-school-is-eliminating-honors-courses/

GABOR2 2023.03.07. 00:20:37

Az hogy eszünk... eszünk... megváltoztatja a klimát, ez nem mehet tovább...

"Változtatni kell, a mostani táplálkozási szokásokkal tovább fűtjük a klímaváltozást"

www.portfolio.hu/global/20230306/valtoztatni-kell-a-mostani-taplalkozasi-szokasokkal-tovabb-futjuk-a-klimavaltozast-601202

Deansdale 2023.03.07. 07:29:52

@GABOR2: Agyon kell verni az elitet, akkor az ő karbonlábnyomuk kiesik, ami duplán hasznos mivel az övék a legnagyobb...

GABOR2 2023.03.07. 13:26:21

@Deansdale: Övéké a gyár ami direkt olyan termékeket ad ki, hogy hamar tönkremenjen, hogy gyorsan vegyél újat.

Ja most felajálják, hogy legyen tartós termék, de sohase legyen a tied, hanem csak bérelheted, vagyis fizess ugyanazért örökké, és sohase legyen a tied.

valis47 2023.03.07. 18:28:08

Kb. 15 éve Sólyom közt. elnök nem ment el az USA-ba, mert a belépéshez ujjlenyomatot akartak venni tőle, ezért elvi alapon itthon maradt. A 90-es, 2000-es években a személyes adatok védelme még mindig felkapott téma volt, és abban egyetértés alakult ki, hogy ne engedjük meg egyetlen állami (vagy magán) szervezetnek sem hozzáférni az összes adatunkhoz (ezért a külön cím, társadalombiztosítási szám és adókártya stb.)
Nos, ma már Magyarországon is nem csak az útlevélhez, hanem a személyi megújításához is kötelező ujjlenyomatot adni. Orbánozni is lehet nyugodtan, de az igazság az, hogy ez uniós direktíva.

GABOR2 2023.03.07. 20:48:30

@valis47: Most meg még mindig kéne neki kötelezően vakcina is ha USA-ba menne.

A személyinél tán kötelező megadni, de külön kell kérned, hogy aktiválják...

Mia and Me 2023.03.07. 22:05:39

@valis47: "a személyi megújításához is kötelező ujjlenyomatot adni"

..amit az engedélyed nélkül nem tárolhatnak sehol, csak a chipben.
Természetesen amikor személyit csináltatsz, akkor minden sz.rt aláíratnak veled, tehát azt kell külön jelezned ha NEM járulsz hozzá, hogy külön tárolhassák. (és megpróbálnak rábeszélni hogy akkor legközelebb milyen könnyű lesz, meg lehet netről is igényelni ha elveszik, blabla..tehát még neked kell erősködni hogy köszi de nem akarod hogy tárolják)

Mia and Me 2023.03.07. 22:09:10

@GABOR2: na csak eljutunk odáig hogy a levegővételt is megadóztatják (azaz a kilégzést), mindenkinek tüdőkapacitás függvényében....

Frederick2 2023.03.09. 15:31:02

@Deansdale: Találtam megint egy fasza feminista szerzőt. Farkas E. Lina, bulvárlapnál dolgozik.

Egy Antifa-mosdató cikk:
nlc.hu/ezvan/20230214/antifa-attrocitas/

"Az antifa tagjai az általuk tekintélyelvűnek, homofóbnak, rasszistának vagy idegengyűlölőnek tartott cselekedetek ellen kampányolnak. Fő céljuk a szélsőjobboldal és a fehér felsőbbrendűség elleni közvetlen küzdelem. Bár az nem kötődnek más baloldali mozgalmakhoz, tagjai néha együttműködnek egyéb, helyi aktivista hálózatokkal, amelyek ugyanazon témák mellett állnak ki, mint például az Occupy mozgalom vagy a Black Lives Matter. Fő törekvésük megakadályozni, hogy a fasiszta, rasszista és szélsőjobboldali csoportok platformot kapjanak nézeteik népszerűsítésére. Azt vallják, hogy ezen eszmék nyilvános demonstrálása a marginalizált emberek, köztük a kisebbségek, a nők és az L.G.B.T.Q. közösség tagjai ellen irányulnak. Általában bekiabálással, élőlánccal, énekléssel zavarnak meg egy-egy ilyen eseményt, ezt tették itthon a becsületnapi megemlékezésen is.

Sok antifa-szervező a közösségszervezés békésebb formáiban is részt vesz, de nézeteik szerint az erőszak indokolt, szerintük ugyanis, ha a rasszista vagy fasiszta csoportok szabadon szerveződhetnek, az elkerülhetetlenül a marginalizált közösségek elleni erőszakba torkollik. Az utcai összecsapásokra sokszor felszerelkezve érkeznek: gázspray-t, késeket, láncokat tartanak maguknál, és, ahogy azt a mostani esetnél is láttuk, olykor használják is ezeket az eszközöket. Az erőszakos cselekedeteik miatt Donald Trump például az elnöksége alatt azt mondta, hogy az Egyesült Államok terrorista szervezetnek minősítené az antifát. Az elnök kritikusai azonban megjegyezték, hogy az Egyesült Államokban nincs belföldi terrorizmustörvény, és az antifa, amely az „antifasiszta” kifejezés rövidítése, nem olyan szervezet, amelynek van vezetője, meghatározott struktúrája vagy tagsági szerepe lenne."

Cseppet sem védőbeszéd. :P Mondjuk érdekes egy ilyet egy bulvárlapban olvasni. Ha a Hungarista Mozgalomról írt volna valami hasonlót, rég karaktergyilkolták volna az elvtársak. Az mindenesetre kiderül abból a cikkből, hogy az Antifa ugyanazt tekinti "fasizmus"-nak és "szélsőjobb"-nak, mint a woke. Biztos ez is véletlen.

"Ez is csak egy a sok aktivista mozgalom közül, amelyek az elmúlt években a szélsőjobboldallal szemben jöttek létre."

A lényeg: az Antifa nem létezne, ha nem lenne szélsőjobboldal. Az Antifa-erőszakért is a szélsőjobb a felelős. Az, hogy az Antifa simán megver mérsékelt jobbereket, konzikat és keresztényeket is, mint "fasisztákat". Meg hát az Antifa erőszakossága jogos, hiszen itt a csúnya és gonosz szélsőjobb!

"A mozgalmat széles körben kritizálták és kritizálják a mai napig a mainstream bal- és jobboldalon egyaránt az erőszakosságuk miatt, az antifákat károsnak, módszereiket kontraproduktívnak tartják azok, akik éppen az erőszak ellen akarnak tüntetni békés módon. Ám amikor az erőszakosságukról beszélünk, azt is fontos megjegyezni, hogy az antifák akciói egyelőre nem követeltek halálos áldozatot, ugyanezt a szélsőjobboldali, náci vagy faji felsőbbrendűséget hirdető szerveződésekről nem lehet elmondani."

Idióta! A Gazdagréten fejre vittek be több csapást viperával - ami könnyedén lehetett volna halálos. Egy másikuk meg késsel szúrta oldalba - szerencsére kisebb sebet ejtett rajta. Máshol egy párt támadtak be; egy hölgyet szintén megkéseltek - túlélte. Vagyis a "jóember" antifák törekedtek arra, hogy megöljék ezeket az embereket. Még az a jó, hogy nem sikerült nekik.

A múltban létezett olyan, hogy RAF. Vörös Hadsereg Frakció. Szintén kommunista antifákból alakult. Elég sokat embert megöltek.

Az Antifát a Közel-Keleten a Kurd Munkáspárt képezte ki. Amely szintén több török civil életéért felelős.

Nem követeltek halálos áldozatot? Micsoda mellébeszélés! Ez a csaj vagy hülye, mint a segg! Vagy csak egy szarházi gazember!

Nem kedvelem a Betyársereget és a Légió Hungáriát, de ők még fizikailag nem bántottak senkit. Na jó, a betyárok elkaptak valakit az utcán - de ha Antifa volt, nem fogok érte sírni. Ha nem, az gáz... Mindenesetre a hazai szélsőjobb a rendszerváltás óta nem bántott sok embert.

A csaj úgy mentegeti az Antifát, hogy közben érződik, semmi sajnálatot nem érez a mostani áldozataik iránt. Féreg!

Ebben a cikkében meg azt bizonygatja, a régi paraszti élet micsoda pokol volt a nők számára!
nlc.hu/csalad/20230204/paraszti-tarsadalom-asszonysorsok/

Deansdale 2023.03.09. 15:40:24

@Frederick2: Te tényleg mazochista vagy :) Kereshetnél inkább valami jó sci-fit.

Frederick2 2023.03.09. 16:42:26

@Deansdale: Triggerelem magam, asszondod! :D

Amúgy tök véletlenül akadtam rá az irományokra. Keresgéltem a Nők Lapja Cafe-n egy hölgy ismerősömnek egy cikket, mikor elém került ez a picsa. A cikkeit csak átfutottam.

Keresek egy sci-fit? Most nem vagyok sci-fis hangulatomban. A jövőben a GTA San Andreas-szal tervezem játszani. (Kálmán kedvenc GTA-ja.) Úgy vélem, sokáig le fog kötni.

Frederick2 2023.03.11. 12:32:00

@Deansdale:

"Kereshetnél inkább valami jó sci-fit."

Komolyra fordítva a szót: az a baj, hogy ha tényleg politikamentesen keresek valamit, akkor is a pofámba nyomhatnak ilyen woke agyfaszságokat.

Múltkor Audrey Hepburn-ról kerestem képeket a Google-n. Rengeteg jó képet találtam róla. Viszont kakukktojásnak behozta ezt a nyomorult férget is, igazi Reddit-találat:
www.reddit.com/r/lgbt/comments/11b7k3k/i_am_finally_the_pretty_girl_ive_always_wanted_to/

A kis nyomi se nem nő, se nem Audrey Hepburn a képen. Csak egy fiatal fiú női ruhában. De oly mindegy; nem voltam kíváncsi rá, de a Google ezt is behozta Audrey Hepburn-találatnak. Elég aljas.

Deansdale 2023.03.11. 13:05:30

@Frederick2: Évek óta nem használom a guglit, csak ha muszáj. (Más keresők a magyar tartalmakban kicsit gyengébbek.) Ezért is hülyének néztek/néznek páran, de számomra egyértelmű hogy szándékosan barmítják el a népet, amiből én nem kérek. Aki szerint én vagyok az alusapkás, az meg nézegesse csak a transzvesztitákat és egyebeket amiket a gugli az orcájába tol...

Frederick2 2023.03.11. 14:35:32

@Deansdale: Ha van egy kis időd, nézd majd meg, kiket talált a Forbes Magyarország legértékesebb influencerjeinek! Csupa olyan figura, akik beékelődtek a fogyasztói társadalomba, és akikkel el lehet adni a legújabb trendeket!

A legértékesebb magyar influenszerek 2023
leet.hu/2023/02/08/ok-a-legertekesebb-magyar-influenszerek-2023-ban-tippelj-hanyadik-a-thevr/

Nekem amúgy unszimpatikus a Forbes szellemisége: náluk az a személy számít sikeresnek, akinek rengeteg bevétele van. A Forbes-nek az számít sikeres youtubernek, akinek 1, rengeteg a bevétele és 2, rengeteg a követője. Felszínes szemlélet, ami áthatja az egész magazint. A Forbes olyan, mint régen volt a Playboy: színvonalasnak akar látszani, de igazából felszínes. Persze időnként jelenik meg rajta néhány jó cikk – de nem egy igényes magazin! Számomra nem bír sok jelentőséggel – nagyobb a füstje, mint a lángja.

Mindenesetre előállított egy listát, amelyen olyan nevek szerepelnek, akik ma népszerűek a Z-generáció számára. Remekül kirajzolja, mik hazánkban a fiatal generáció mai értékei a 21. században. Amit régen a 20. század elején képviselt mainstream és trendi értékként a kereskedelmi média (nálunk az RTL Klub és a TV2), azt ma 21. századként a "menő" és "trendi" influencerek. Szomorú.

békaapu 2023.03.11. 18:12:55

@Frederick2:
Bocs hogy belejavítok, de nem a 20. század "végén" szót akartad írni az utolsó bekezdésedben?

Frederick2 2023.03.12. 09:42:53

@békaapu: Ja, de. Félreírtam. Sok minden volt a tegnapi napon.

Frederick2 2023.03.12. 11:05:15

@Mia and Me: @Mme.Brioche: Még soha nem linkeltem egyetértően egy női bulvármagazin cikkjét. Hát ez a nap is eljött.

Miért imádja már megint a divatvilág a nullás méretet és a szexmunkás stílust?
marieclaire.hu/riporter/2023/03/07/nullas-meret-modell/

"A divathetek kifutóin rég láttunk annyi nullás méretű, kiálló medencecsontú és beesett arcú modellt. Kate Moss volt a heroinfüggőnek kinéző modellek archetípusa, és ez a stílus sosem tűnt el teljesen, ám az elmúlt években egy picit egészségesebb külsejű modelleket láthattunk a divatbemutatókon. Idén azonban mintha időutazáson lennénk a kilencvenes évekbe."

"Sokkolta a nemzetközi divatsajtót, idén mennyi éhezőnek kinéző, csont és bőr modell vonult a divathetek kifutóin. A milánói Gucci show volt az, ami talán a legdurvább kilencvenes életérzést hozta vissza a drogfüggőnek kinéző modellekkel. Hiába az elmúlt évek törekvései, hogy ne lehessen nullás méretű modelleknek a kifutón vonulni, idén mintha minden eddigi eredmény szertefoszlott volna."

"A Gucci milánói divatbemutatója után Lisa Armstrong, a brit Telegraph divatrovatának vezetője egyenesen azt mondta, hogy „a márka a sovány, mindenre kapható szexmunkás kinézetet fetisizálja a kortárs fogyasztók körében”. A New York Times kritikusa, Vanessa Friedman a New York-i divathét után írta Twitterén: „teljesen elvonta a figyelmet a modellek extrém soványsága a ruhákról Jason Wu show-ján”..."

"A 2020-as Black Lives Matter-tüntetések után több dizájner is kinyilvánította, hogy tudatosan ügyelnek majd a többféle bőrszínű modell szerepeltetésére a divatshow-kon."

Egy rasszista szervezet kellett ahhoz, hogy a divatipar többféle bőrszín modellt alkalmazzon a kifutókon? Az igen! :P Bár nem tudom, hogy a "rohadjon meg minden fehér!" színvonalú üzeneteket megfogalmazó rasszista BLM-nek mi köze van a témához. Meg hogy egyáltalán miért kell meghallgatni ezeket a rasszista férgeket a divatipar szakembereinek. Legközelebb ajánlom bevonni a diskurzusba a bőrfejű neonácikat is, biztos vannak jó észrevételeik a témáról. :P

"Az étkezési zavarokkal foglalkozó civil szervezetek a koronavírus-járvány kitörése óta kongatják a vészharangot. A járvány előtti állapotokhoz képest mintegy 300 százalékkal nőtt meg az étkezési zavarokkal küzdők száma 2021 és 2022 között."

"A közösségi oldalakon elérhetetlen testideálokkal biztatják fogyásra egymást az emberek. Részletes tippeket adnak az étkezési zavarokhoz vagy előtte-utána képekkel ültetik el az anorexia, bulimia gondolatát a fiatalok fejében. Különösen a TikTok veszélyes ebből a szempontból. Több mint 9,5 millió olyan videó van a TikTok-on, amit a nullás méret (size zero) hashtaggel láttak el. A bukkális zsírleszívással kapcsolatos tartalmakat több mint 260 millióan nézték meg eddig."

Borzasztó rondák a cikkbeli fotókon szereplő lányok. Az oroszlán megijedne tőlük. Hogyan lehetnek ezek a rondaságok modellek?

Mondjuk én mindig is egy dekadens területnek tartottam a divatvilágot. A bulémia és az anorexia piedesztálra emelése mellett sok más bűnük is van.

KalmanBlog 2023.03.12. 21:27:10

@Frederick2: Szerintem azért szeretik az anorexiás modelleket, mert ők hasonlítanak legjobban a transzokra.

Frederick2 2023.03.13. 05:28:36

@KalmanBlog: Most játszom a San Andreast. Azt hiszem, erre írtad, hogy a kedvenc GTA-d. Mit ne mondjak, nem egy polkorrekt játék; remekül kiparódizálja a nigga gettókultúrát. Nem egy esetben szakadok a röhögéstől. :D

Én nagyon kíváncsi leszek, milyen lesz az új GTA, a hatodik. Vajon lesz annyi kurázsi a Rockstar-ban, hogy szembemenjenek a mostani woke korszellemmel. Ha azt nézem, az új Postal játék is mennyire kevés poént merészelt megengedni a mostani woke őrülettel szemben, kicsit félek tőle.

És ha már GTA… kis elszomorító hír!
pcforum.hu/hirek/25780/kiszivargott-hogy-mikor-adjak-ki-a-gta-6-ot-de-van-egy-rossz-hir-is

“Ugyanakkor az informátor rossz híreket is közölt az új játékra vonatkozóan. Ezek szerint – részben a pandémia miatt – nem egészen úgy haladt a Grand Theft Auto 6 fejlesztés, mint ahogyan a Rockstar szerette volna, aminek súlyos következményei lesznek a kiadásra vonatkozóan. A GTA 6 ugyanis állítólag nem lesz teljesen kész a 2024 végi időpontra, ami azt jelenti, hogy a stúdiónak valószínűleg hiányosan kell majd kiadnia azt, és később, frissítések, illetve DLC-k formájában fogja csak teljessé tenni.”

Bírom, ahogy a pandémiára fogják a kapzsi menedzsmentnek azt a hülyeségét, hogy sürgeti a fejlesztőket.

KalmanBlog 2023.03.13. 12:43:56

@Frederick2: Azt mondtam volna, hogy a kedvencem? Hmm. Szerintem a Vice City talán a legjobb GTA. De a San Andreas is nagyon jó, a ganxsta feelinget nagyon jól hozza, szórakoztató többnyire.

Újrajátszottam az 1-et mostanában, térképeket és leírásokat használva 1-2 este alatt végig lehet nyomni. A VirtualBox képes arra, hogy egy állapotban snapshotolja a gépet, és így utólag lett mentés funkció a játékhoz... Így már egész jól végig lehet tolni, enélkül régen sosem sikerült az utolsó két pálya, szerintem baromi nehéz volt.

A San Andreassal is elkezdtem valamikor újra játszani, de nem volt türelmem hozzá, hamar elúntam. Emlékszem folyton harcolni kellett az utcán, meg volt jópár idegesítő küldetés is. Azt hiszem a tűzoltóval végig kellett csinálni 50-100 tűzoltást, anélkül nem lehetett befejezni. Ehhez sem lenne már türelmem még egyszer.

Az V. is óriási volt, a Trevor karakter egészen elképesztően brutális és vicces egyben.

Frederick2 2023.03.14. 07:34:33

@KalmanBlog: @Deansdale: Itt egy kis videó arról, milyen irányba indult el a Blizzard, és vele együtt a World of Warcraft.

MeggoArt brings LGBTQ WoW Characters to Life
www.youtube.com/watch?v=9ED7SH7zEUM

Mme.Brioche 2023.03.16. 16:48:14

Kiváncsi voltam mi lesz a soronkövetkező balhé, a bankbedőlős, a világháborús vagy az UFÓs, de az index mostani címlapjából ítélve mindhárom lehetőséget aktívan a porondon tartják.

Deansdale 2023.03.16. 16:57:29

@Mme.Brioche: Az UFO-témát szerintem nyugodtan ignorálhatjuk, VH pedig vagy lesz vagy nem lesz, igazából nem tudunk mit kezdeni vele, úgyhogy egyedül a banki téma releváns. Szerintem a dolog nem fog Mo-ra begyűrűzni, de mérget nem vennék rá, úgyhogy rám ne hivatkozzon aki mindenét a bankban tartja és ráfarag :) Én úgy látom ez a digitális világpénz előkészítésének egy korai fázisa, ennek kell még pár év hogy beérjen, úgyhogy egyelőre kár pánikolni miatta. Viszont lassan el lehet kezdeni készülni az eljövendő kalamajkára - nagy vagyonokat egy bank egy számláján tartani egyre kockázatosabb. Igazából a kp sem tökéletes megoldás, most talán az a legjobb ha az ember olyan dolgokba teszi a pénzt amik megőrzik az értéküket (hiper)infláció vagy háborús helyzet esetén is. Hogy ez kinek mit jelent, azt döntse el maga.

Deansdale 2023.03.16. 17:06:21

@Mme.Brioche: ...ha ez igaz:
i.redd.it/hwe01k53w3oa1.jpg
akkor ez csak a 2008-as parasztvakító "bankmentéses" pénzmosás második felvonása, nincs nagy ok a betéteink miatt aggódnunk. (Annál inkább nyugtalankodhatunk az infláció és a gyermekeink eladósított jövője miatt.)

GABOR2 2023.03.16. 19:25:01

Egy újabb szivárogtatás szerint, a brit politikai elit úgy volt, vele hogy inkább fertőződjenek meg a brit fehér munkások, minthogy engedjék elszigetelni a fehér embereket a kisebbségeiktől:

ujtechkor.blog.hu/2023/03/16/a_politika_csodott_mondott

Mme.Brioche 2023.03.16. 20:14:30

@Deansdale: nekem már igazán ötletem sincs, mibe lehetne fektetni, ami hasznos is és értékes is, és közben lehet is rá számítani, hogy nem veszik el. Régebben mindenki az ingatlant meg az aranyat emlegette, de az arany állami kisajátítására volt már példa, az ingatlan se egy jó üzlet már pont amiatt, amiről te is írtál, hogy kötelezni fogják a tulajdonosokat az átalakításokra (nálunk is ez van már, asszem 2025től nem lehet majd kiadni se eladásra kínálni az alacsony besorolású házakat-lakásokat, és volt is belőle botrány nemrég, hogy az ingatlanfelmérők direkt alacsonyabb besorolást adtak neki, mint amit érdemelt, mert ezt kiadták nekik hivatalból).
Túl sok kaját sem érdemes felhalmozni, befektetni egy jól felszerelt önellátó vidéki kis tanyába is rizikós, mert az agenda szerint inkább városba akarják majd terelni a népet.

majd az lesz, mint a börtönben, cigivel kell seftelni :-D

Eszközökbe meg jó kis hagyományos mesterségek kitanulásába biztos érdemes fektetni.

valis47 2023.03.16. 20:33:00

Bedő mostanában sokat szerepel, a kormánymédiában is. Pedig kb. ugyanazokat szokta mondani, mint a bloggazda...

youtu.be/rEL52QI7zCI

Frederick2 2023.03.21. 15:33:53

@Deansdale: Én egyre inkább hiszek abban, hogy a földönkívüliek köztünk élnek. Épp most terveznek vonulást.

refresher.hu/1309-Budapesten-rendezik-meg-a-vilag-elso-aszexualis-felvonulasat

„Nemcsak azokat várjuk, akik rajta vannak az aszexuális spektrumon, hanem a szövetségeseinket is, akik szerint fontos az aszex láthatóság növelése“

„Aszexként meg akarjuk mutatni, hogy létezünk, és semmi szégyellnivaló nincs abban, ha valaki nem (vagy csak ritkán, bizonyos körülmények között) érez szexuális vonzalmat. Egyrészt meg akarjuk szólítani a nem aszexuális embereket, másrészt meg akarjuk mutatni a rejtőzködő aszexeknek, hogy nincsenek egyedül. Bárcsak az én kamaszkoromban lett volna ilyesmire lehetőség!“

Szexmentes élet. Aha. Szerintem emberi lény nem gondolkodik így. Ezek nem emberek, hanem valami idegen bolygóról származó lények. Mondjuk azt a mai napig nem értem, hogy ezek a szexualitástól undorodó félkegyelműek miért a szexualitásban tobzódó LMBT-n belül verik a nyálukat - kilógnak a szivárványszínű mozgalomból, mint szarcsimbók a kutya seggéből.

valis47 2023.03.21. 17:18:19

@Frederick2: a "nem (vagy csak ritkán, bizonyos körülmények között) " a nők jelentős részére igaz, gondolom Viktóriára is.
süti beállítások módosítása