HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

Elgondolkodtató

2023.04.07. 13:14 Deansdale

Nézem a videót amiben a srác a venezuelai helyzetről beszél, és megüti a fülemet amit az USA-ról mond: rosszabbul bánnak a szövetségeseikkel mint az ellenségeikkel. És tényleg. Sőt, ez az EU-ra is 100%-ban igaz. Az EU többet tesz ellenünk mint mondjuk Kína ellen, pedig mi tagok vagyunk, őket pedig utálják, legalábbis papíron. Nekik esetleg üzennek valami blődséget a sajtóban, minket viszont minden lehetséges fronton igyekeznek eltörölni; kulturálisan, etnikailag, mezőgazdaságilag, pénzügyileg, oktatásilag, az ukrán cécó óta katonailag - ki tudja felsorolni az összeset...

61 komment

Címkék: politika szép új világ

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2023.04.07. 13:41:37

Két idézet Amerikáról.
Amerikának nincsenek barátai, csak érdekei.
Veszélyes Amerika ellenségének lenni, de Amerika barátjának lenni halálos.
Ha az ukránok ismernék ezeket a mondásokat és megértenék őket, akkor ma lenne egy békés Ukrajna területveszteségek nélkül.

VT 135 2023.04.08. 09:52:05

@megamovieboy:
"Amerikának nincsenek barátai, csak érdekei"

Bocsi, de ezt Henry John Temple Palmerston mondta és így hangzott:

"Angliának nincsenek örök barátai, Angliának nincsenek örök ellenségei, Angliának érdekei vannak."

GABOR2 2023.04.08. 11:00:18

Az hogy az USA Európa ellensége gazdasági területen már 20 évvel ezelőtti elemzésekben is megjelent. Snowdentől is tudjuk, hogy simán lopkodja az ilyen jellegű információkat papiron szövetségesektől. Az EU tragédiája, hogy szuperkönnyen megvehetők a politikusai, akik totál érzéketlenek a lakosság iránt.

De nemcsak a politikusok mondtak csődött. Európa gazdagjai is hatalmasat szívnak ezekkel a szankciókkal... EU teljes lakossága + ők is csődött pontak, nem tudták a saját országuk politikusait maguknak megvenni. Német kancellár volt aki valami gyenge nemtetszését kifejezte, meg Orbán és aztán... kb. ennyi, totális ukrán imádat. Persze hamis, mert magának az ukrán népnek amit csinálnak, hogy mesteségesen kitolják a háborút egyáltalán nem jó.

GABOR2 2023.04.08. 11:06:04

@VT 135: Én is úgy tudom, hogy angol az eredeti. Az USA szereti ezt a megtévesztést, hogy vannak barátai... Egyébként meg Nagy-Britannia azt mondják, hogy az első világháborúval kezdte elásni magát mint birodalom, ahol is tőle teljesen szokatlan módon feltétel nélküli garanciát adott hogy beszáll ő is a háborúba adott esetben. Most az ukránok kapják non-stop a feltétlen garanciákat miközben mondják, hogy a katonai raktárak már üresek + az ukránok az EU összesített utánpótlását ellőnék 3 hónap alatt...

Frederick2 2023.04.08. 14:35:54

@GABOR2: @VT 135: Nem tudom, mennyire igaz, vagy csak konteő:

Állítólag Kína finanszírozza a nyugati kulturmarxizmust, hogy gyengítse ezzel az USA-t és Európát. Az elmélet szerint kínai pénzekből finanszirozzák a nyugat-európai marxizmus, aminek a célja a gyengítés és bomlasztás (másra nem is használható), míg a kínai határokon belül nem enged teret neki, helyette a saját kínai marxizmusát nyomatja otthon. Teljesen más tartalmat nyomat a TikTok-on Kínán belül és Kínán kívül: míg Kínán belül hazafias és ismeretterjesztő tartalmak mennek, a nagyvilágban az ótvar szar.

Nem tudom, mennyire lehet ez igaz. Bár eddig nem találkoztam olyan bizonyítékkal, ami ezt megerősítette volna, ugyanakkor lehet benne valami.

Frederick2 2023.04.08. 14:39:31

@GABOR2: Az amcsi filmgyártás egyre arrogánsabb. Akinek nem tetszik az új Gyűrűk Ura-sorozat, az rasszista.

A Gyűrűk Ura-filmek színészei is kiálltak a rasszista nézők ellen, rengeteg a fenyegetés és a zaklatás
hvg.hu/elet/20220908_A_Gyuruk_Ura_filmek_hatalom_gyurui_rasszista_nezok

Lerasszistázzák a saját nézőiket. Nyomorultak.

Deansdale 2023.04.08. 15:01:35

@Frederick2: Érdekes, hogy az a pár komment amit láttam mind értelmes volt, nem ezt szoktam meg a HVG olvasóitól.

Frederick2 2023.04.08. 18:11:56

@Deansdale: Jaj, már megint egy balos művészfilm a cigányokról meg az őket gyötrő rasszizmusról!

www.youtube.com/watch?v=Y1ggiLfxL2c&t=2s

mozinet.hu/film/haromezer-szamozott-darab/

"Egy színházi rendező öt nehéz sorsú fiatal roma életéről készít előadást. A színdarab kendőzetlen kegyetlenséggel meséli el életük valós történetét, vagyis: a nyomorukkal kereskedik. Amikor az előadást meghívja egy neves német színházi fesztivál, a csoport tagjai kénytelenek szembenézni múltjukkal, és felvenni a küzdelmet a rasszista sztereotípiákkal. A Háromezer számozott darab a társulat szürreális utazása, amely elmossa a határt fikció, abszurd és szociografikus valóság között. Lehet-e a rassz témájáról rasszizmus nélkül beszélni? Vajon szükségszerű-e a kisebbség és a többség kölcsönös gyűlölete?"

Blablabla! Unom!

Szívesebben néznék egy tényfeltáró, oknyomozó dokumentumfilmet, ami azt vizsgálja, az enyingi cigánymaffia miként tette élhetetlen településsé az egykori jövedelmező mezővárost, Enyinget; meg arról, hogy az enyingi cigánymaffia miként igyekszik terjeszkedni a Balatonon. Az is megérne némi játékidőt, hogy bemutassák, a borsodi cigány bűnszervezetek miként élősködnek a több társadalmi problémával (bűnözés, szegénység) terhelt Borsodon. Arról, miként válik szintén a cigányoknak köszönhetővé No-go zónává a VIII. kerület Budapesten. Arról, hogy országosan a cigány maffiák miként bonyolítják le a drog- és prostitúciós bizniszt.

Lehetne itt bátor filmeket készíteni a magyar cigány együttélés témájában. De nem, helyette jön a baloldali értelmiség által félremagyarázott, rendkívül unalmas és fárasztó rasszizmus téma. Sok esetben olyan személyek által, akik immár rendszeresen táplálják a cigányság leszakadó részében a fehérellenes rasszizmust.

Deansdale 2023.04.08. 18:33:59

@Frederick2: ...és persze annyira sekélyesek szellemileg, hogy a cigók borzasztó rasszista elnyomását egy olyan filmmel próbálják szemléltetni ahol meghívják őket egy neves németországi szereplésre csak azért mert cigók. De persze nekik ez sem jó. Ez a projekt azt mutatja meg, hogy a különböző elmeroggyantsági fokon álló liberálisok hogyan köpögetnek egymás leveseibe. Ami az egyik libsinek dicső antirasszista cigánysimogatás, az a másiknak rasszista sztereotipizálás.

Hol vannak a fityisz által szponzorált filmek amik a magyarságot jó színben tüntetik fel?

Frederick2 2023.04.08. 18:38:01

@Deansdale:

"Hol vannak a fityisz által szponzorált filmek amik a magyarságot jó színben tüntetik fel?"

A történelmi film, mint műfaj feltámasztására tesz kísérletet az Orbán-kormány. Amit persze nemes cél. Hadik, Aranybulla, készül a Petőfi-film, a Hunyadi-sorozat, terve van véve egy Rákóczi-sorozat is.

Deansdale 2023.04.08. 20:25:30

@Frederick2: Keveslem a mennyiséget és a minőséget is, ennél szerintem telne többre is, ha nem haversági alapon mennének a dolgok.

Frederick2 2023.04.08. 20:44:51

@Deansdale: Komolyan, ezeket ütni kellene. :P

24.hu/kultura/2023/04/08/haromezer-szamozott-darab-csaszi-adam-magyar-film-kritika/

"Mind rasszisták vagyunk, de nem ez a legnagyobb baj, hanem az, ha még tudatásban sem vagyunk ennek."

"a rendező filmterveit úgy dobta vissza sorra a magyar filmtámogatási rendszer, mintha muszáj lenne. Persze, ezzel nem volt ő egyedül, és eleve nem lepődtünk meg: a Viharsarok meleg szerelemmel ötvözött felnövéstörténete már akkor is meglepőnek és karcosnak számított a magyar mezőnyben, azóta pedig csak súlyosbodott az államilag támogatott homofóbia.'

"Nem nézősimogatóba érkeztünk, itt gondolkodni kell, szembesülni saját gondolati bakugrásainkkal, saját, sokszor magunk elől is elrejtett sztereotípiáinkkal. Hogy ha mond magára egy szereplő valami pejoratív sztereotípiát, akkor első, szinte azonnal eltakart reakciónk esetleg a heves egyetértés – s csak később esik le a tantusz, hogy várjunk csak. Hogy mi is nevetünk azon, ha olyan ambíciójáról beszél egy szereplő, ami nem fér össze a fejünkben azzal, hogy ő roma – miközben egy fehér karakter, ha azt mondja, ő asztronauta, akkor elismerően bólintunk. Eszerint a romáknak a mi fejünkben sem adathat meg az asztronautasors? Nahát, pedig mi nem is vagyunk rasszisták, sőt! Ugye? Ugye nem? A film előre haladtával ez a hitünk magunkról, illetve ezek a kérdések egyre bizonytalanabbakká válnak, a tükör pedig egyre élesebbé: hát már hogyne lennénk, legfeljebb megtanultuk, hogy mit nem illik, de a korlátok, amelyeket a romáknak szánunk, ott húzódnak a fejünkben, csak eddig nem voltunk feltétlen tudatában a létezésüknek."

Hogy rohadnának meg ezek, ott ahol vannak! Még mindig a rasszizmus témán lovagolnak ezek a faszfejek, miközben a Balaton több településén is teritik a drogot a szervezett cigánybűnözés dilerei.

Frederick2 2023.04.08. 20:52:01

@Deansdale: Nekem van egy cigány ismerősöm, aki az építőiparban dolgozik. Nem szakmunkás, hanem segédmunkás. Egyaránt vannak magyar és cigány barátai. Az építőiparban több jobbikos és mihazánkos ismerőse is van. Együtt dolgoznak vele, együtt isznak vele, együtt dumálnak vele. Fel sem emlegetik a cigány származását. Miért tennéK? Dolgozik, nem tarhál, nem lop, teljesen normális. Három héttel ezelőtt kölcsönadtam neki cigire, tegnap fizette vissza a tartozását.

Az a cigány, aki tisztességesen és becsületesen viselkedik a társadalomban, nem teszi ki magát támadásnak. Persze, az sem árt, ha jól válassa meg a közeget, ahol boldogulni akar.

Rasszizmus? Már régóta nem jelent sem veszélyt, sem problémát. A rasszizmust kiáltó woke balliberális gennyládák azok, akik valójában fenntartják ezt a problémát.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2023.04.08. 21:58:53

@VT 135: “America has no permanent friends or enemies, only interests” Feltehetőleg Kissinger is kölcsönözte.

békaapu 2023.04.09. 17:27:01

@Frederick2:
A témában a legfontosabb tény :

A cigányság nem bőrszín.
A cigányság viselkedés.

Aki ezt tudja, azt már nem lehet rasszizmussal vádolni, mert nem a cigány bőrszínét kárhoztatjuk.
Aki ezt tudja, azt nem lehet belehúzni a rothadt érvek mocsarába, hogy a szegénység eredményezi a viselkedésüket - mert fordítva a valóságos.
Aki ezt tudja, az már nem kell hogy kirekesztett vélemény-áldozat legyen.

Ja.. és nem az internetes véleménymocsarakban kell ezt a tényt elkoptatni, hanem értelmes emberek között kell elcsepegtetnünk.

Ahogy most én is.

GABOR2 2023.04.09. 17:34:29

Ma azt hallottam, hogy annak a cégnek a vezetője, vagy tulaja és felesége aki gyártja a HIMARS rakétákat lezuhantak repülővel és meghaltak... Talán majd nagyobb lesz a hajlandóság a békekötésre... Ha már a saját életük lesz a tét.

valis47 2023.04.09. 17:46:40

A linkelt videó már nem elérhető. Felfüggesztették a twitter fiókot.

Frederick2 2023.04.09. 19:04:02

@békaapu: Erről mi a véleményed?

Alkoholizmus: Magyarország világelső
szmsz.press/2023/04/05/alkoholizmus-magyarorszag-vilagelso/

"Világelsők Magyarország az alkoholbetegek lakosságarányos számát illetően: az anyaországban élők közel negyede alkoholista, méghozzá úgy, hogy az adatsorokban a 15 évestől idősebbeket egészen az aggastyánkorig beleszámítják. Ezzel a teljesítménnyel megelőzik a közhiedelemben nagyivónak tartott nemzetek egész sorát, köztük a briteket, az íreket, a németeket, az olaszokat és a franciákat, de egy iccényivel még az ezüstérmes Oroszországot is"

"Nemek szerinti bontásban még látványosabbak a magyar eredmények: a magyar férfiak több mint harmada, 36,9 százaléka alkoholbeteg, szemben a nők 7,2 százalékával."

"A mértéktelen alkoholfogyasztás egyáltalán nem újkeletű Magyarországon. Bár eleinte nem érintett tömegeket, a fenyegetést már a 20. század elején érzékelték, így 1901-ben megalakult az Országos Magyar Alkoholellenes Egyesület. A tömeges fogyasztás első hullámát az I. világháború hozta el, az alkoholbetegek számának a meredek emelkedése pedig az államszocializmus terméke. Az 1980-as évek elején már a reggeli szesztilalmat is bevezették.

Az ezredfordulótól 2016-ig ennek ellenére is csökkent az egy főre jutó éves elfogyasztott alkohol mennyisége. Ugyanakkor az alkoholbetegek száma kiemelkedően magas maradt lakosságarányosan, amiből arra lehet következtetni, hogy valamivel kevesebben isznak, de aki iszik, az többnyire nem áll meg félúton."

Frederick2 2023.04.09. 19:08:24

@békaapu: Én VT135 nézeteit osztom ezügyben is. Hiányzik az igazi közösség megléte. Egy atomizált, szociáldarwinista társadalomban élünk, ahol az emberek egymással harcolnak a túlélésért. Az igazi közösség hiánya pedig hozza magával a defektusokat - így többek között az alkoholizmust. De ott van mellette a drogfüggőség, a techfüggőség különféle formái, a szekták, a virtuális világban való elmenekülés, a munkahelyi kiégés stb.

Szükség lenne egy igazi közösségre. Szolidarításra.

békaapu 2023.04.09. 20:21:22

@Frederick2:
Igazad van Frederick, de nem a teljes valóságot látod.
Mert elkezdődött az összetartás szerveződése is

Az én jómúltkori hamvába holt kísérletem a frissen munkanélkülivé változtatott Deansdale megsegítésére, csak egy szikra volt - de egyre több szikrát látok.
Elismerem hogy ezt is akarom látni, de így kell lennie ha ma egyszercsak minden előzmény nélkül ajándékba kaptam egy tálca süteményt a szembeszomszédoktól. Csak annyival megtoldva, hogy boldog húsvéti ünnepeket.
Hát majd a könnyem jött ki.

Tudod, xar helyzetben egy darabig hátrálunk, aztán elkezdünk összetartani - utána összefogni.

Az alkoholról
Igaz hogy az alkohol eltompítja a kérdőjeleket - de nem egyenesíti ki őket felkiáltójelekké.
Mondjuk az is igaz, hogy én abszolúút nem módosítom a tudatomat.
Tehát az első hozzám szóló kérdésedre csak véleményt tudok mondani, tapasztalatot nem :
Lehet hogy ennyien betegei az alkoholnak Magyarországon, de ez nem veszélyeztet semmilyen érdekünket.
A mieinket, a hatalom szavában kétkedő elmetulajdonosok érdekeit.
..szerintem.

Frederick2 2023.04.09. 20:29:20

@békaapu:

"Mert elkezdődött az összetartás szerveződése is"

"Tudod, xar helyzetben egy darabig hátrálunk, aztán elkezdünk összetartani - utána összefogni."

Úgy vélem, újra meg kell találnia Európa népeinek a közösségi létet. Mert ha nem, elveszett.

Ja, reméljük a legjobbakat!

békaapu 2023.04.09. 21:59:12

@Frederick2:
Egyetértek.

Tegyük mi is hozzá a magunk részét az elinduláshoz.

Frederick2 2023.04.10. 09:58:32

@békaapu: Rajtam ne múljon!

Nekem szükségem van közösségre!

Frederick2 2023.04.12. 13:50:50

@Deansdale: Folytatódik a Marvel feminizálása (és demaszkulinizálása?).
firstclass.hu/life/2023/04/11/marvel-studios-the-marvels-2023-elozetes/

"Nem kérdés, a szuperhősfilmek Thanos legyőzése után lejtőre kerültek, már közel sem vonzanak annyi embert a mozikba, mint korábban. Ez annak is köszönhető, hogy a Disney és a Marvel beállította a futószalagot, közvetlenül a Star Wars gépezete mellé, és sorozatgyártásban tolják ki a szuperhősös filmeket, sorozatokat. Nem csoda tehát, hogy a közönség megcsömörlött, borítékolható volt, hogy a mennyiség a minőség rovására fog menni. Rá is ment, gondoljunk csak A Hangya és a Darázs: Kvantumániára, a Fekete Párduc 2-re vagy az Örökkévalókra. Finoman szólva egyik sem ütötte meg a mércét, amelyet az The Infinity Saga felállított."

Alusapkás konteó, de mintha azok a filmek szándékosan lettek volna szarok. Hiszen mi a végkövetkeztetés?

"Na de itt vannak a lányok, Marvel Kapitány vezényletével, akik a Marvelek című moziban 2023. november 10-én bizonyíthatják, hogy nincs ok az aggodalomra."

Elég volt az unalmas férfiakból! Itt vannak a csajok!

"A főszerepben Brie Larson mint Marvel kapitány, Ms. Marvel (Kamala Khan) szerepében a sorozatból megismert Iman Vellani, valamint a WandaVízióban látható Monica Rambeau, akit Teyonah Parris alakít."

Monica Rambeau-ról nem tudok szinte semmit. De mintha Marvel kapitány és Ms. Marvel nem értek volna el oly nagy sikert a fantábornál. Meg mintha Brie Larson kifejezetten gyűlölt arc lenne a fandomban - érthető okokból! De biztos ők fogják megmenteni a Marvel Univerzumot a hanyatlástól!

Frederick2 2023.04.12. 13:58:52

@Deansdale: Ja, és az egész hír egy "férfimagazin"-ban jelenik meg (First Class). :P

Deansdale 2023.04.12. 14:08:22

@Frederick2: A Marvels is ugyanolyan bukta lesz mint az összes többi trotty. Nincs itt semmi megcsömörlés amúgy, a legutóbbi Pókemberre elmentek annyian hogy rekordokat döntött - csak normális produktum kell a népnek, nem marxi propaganda másodosztályú CGI mögé dugva.

A Rambeau-karakter a Marvel kapitányban volt a főhősnő néger barátnője, aztán csak felmelegítették a Wandavízióra, amit én speciel meg se néztem, mert nem vagyok mazochista.

Azt hallottad már, hogy jön a következő SW film Rey főszereplésével? :)

Frederick2 2023.04.12. 15:03:53

@Deansdale: Az valahogy megnyugtatott, hogy a Terminátornál az 5. és 6. rész buktája után nem terveznek 7. részt. James Cameron viszont gondolkodik, hogy megmenti valahogy a franchise-t.

Az új SW-tervekről itt olvastam:
port.hu/cikk/mozi/rey-lesz-az-uj-star-wars-film-huzoneve-de-nem-a-10-epizod-keszul/article-92406

Őszintén: engem az új woke SW nem érdekel! Nemhogy a filmek, animációs filmek és sorozatok, de még a regények és a képregények sem. Ez nem Star Wars, hanem Woke Wars. Nem kérek belőle! Mindenesetre kár ezért az univerzumért!

Deansdale 2023.04.12. 23:05:22

Minikorrekció: Rambő a barátnő lánya volt.

Frederick2 2023.04.13. 13:54:42

@Deansdale: Megvan a MeToo következő áldozata: Gérard Depardieu
kreativ.hu/cikk/13-no-vadolja-gerard-depardieu-t-helytelen-szexualis-viselkedessel

"A francia hírportál megkereste a színészt képviselő párizsi székhelyű Cabinet Temime ügyvédi irodát, ahol azt mondták, hogy a beszámolók egy része úgy tűnik, hogy "nagyon szubjektív értékeléseken és/vagy erkölcsi ítéleteken" alapul."

"A Médiapart szerint a megállapítások egy több hónapos vizsgálat eredményei, amelyet a Depardieu nőkkel való bánásmódjáról szóló, régóta tartó pletykák és a közösségi médiában megjelent hírek váltottak ki."

"A különböző beszámolókban közös, hogy színésznők, sminkesek és más stábtagok estek áldozatul a zaklatásnak, amely során a színész megérintette a feneküket, a combjukat és a hasukat, illetve lábuk közé nyúlt. A stábtagok obszcén szexuális ajánlatokat is kaptak. Amikor a sértettek panaszkodtak, a forgatáson résztvevők gyakran nevetéssel hárították el ezeket, és azt mondták, hogy "ó, oké, ez csak Gérard!""

"A riport azt is kiemelte, hogy visszatérő elem az asszimmetria a felek között: az áldozatok gyakran fiatal, bizonytalan helyzetben lévő, karrierjüket kezdő nők voltak, szemben egy világhírű színésszel, akinek már a jelenléte elég ahhoz, hogy pénzt hozzon a filmnek. A vádlók közül sokan azért nem álltak elő panaszokkal a zaklatás idején, mert féltek attól, hogy elvesztik a munkájukat."

"A riport nemcsak részletes beszámolókat közölt, hanem a film- és tévéiparban uralkodó kultúrát is elítélte, amely szemet hunyt Depardieu tettei felett."

Csak két hozzáfűzni valóm van:

1, Ha kiderül, hogy puszta rágalom az egész (mint Justin Bieber esetében), akkor remélem, szarrá pereli Depardieu ezeket az embereket.

2, Már megint bemondásra ítélnek el egy embert, úgy hogy nincsenek még bizonyítékok, és meg sem várják a vizsgálat védelmét. Nesze neked az ártatlanság védelme!

3, Depardieu meghurcolása szimbolikus. Ugyanis ő sokáig egy romantikus csajozó volt, egy olyan modern Don Juan. Ezért ez megint egy üzenet a férfiaknak a feminizmustól: srácok, csak óvatosan a csajozással!

Frederick2 2023.04.13. 14:00:18

Minikorrekció:

Már megint bemondásra ítélnek el egy embert, úgy hogy nincsenek még bizonyítékok, és meg sem várják a vizsgálat eredményét.

Deansdale 2023.04.13. 14:12:43

@Frederick2: Törvénybe kell iktatni, hogy ilyen vádakkal kizárólag a rendőrségnél lehet jelentkezni feljelentés szándékával, minden más esetben (pl. ha valaki a sajtóban vádaskodik) járna pár év börtön. Emellett szigorúan kellene venni az elévülési időt is, X év után a vádaskodásért már duplaannyi börtön járna. Az ilyen károkozást büntetni kell, különben sosem lesz vége a hazudozásnak.

Frederick2 2023.04.13. 15:42:14

@békaapu: Még egy kicsit visszatérek a cigány témára.

Az USA-ban van egy videójáték, a "GTA San Andreas" és van egy animációs sorozat, a "Kertvárosi gettó". Ezek az alkotások parodisztikus és szatirisztikus eszközökkel kifigurázzák a nigga gettókulturát. Miután a John Biden-féle woke rezsim megragadta az államhatalmat, a kultúra ott is be lett fenyítve. DE előtte legalább mertek humorosan és kritikusan nyúlni a témához.

www.youtube.com/results?search_query=%22Kertv%C3%A1rosi+gett%C3%B3%22

Magyarországon olyan megközelítést alkalmazni a hazai cigány gettókultúrával kapcsolatban, mint a "Kertvárosi gettó"? Ugyan már! Én azok közé tartozom, akik még nem látták a Nyócker c. magyar animációs filmet. Ismerőseim mondták: iszonyat rossz. Viszont valahol olvastam, hogy a rendező egy kifejezetten fanyar humorú, kellően kritikus alkotást akart készíteni a Budapest 8. kerületről. Nem merte meglépni; helyette rittyentett egy idétlen időutazásos sztorit. Miért? Hogy ki ne átkozza a szakma!

Igaza van Szakács Árpádnak: hiába a FIDESZ van hatalmon, a kultúra még mindig ballibsi kézben van. Itt csak olyan kulturális produktumokat (játékfilmeket, animációs filmeket, regényeket) lehet letenni az asztalra cigány témában, ami megfelel a baloldali kritikai fajelméletnek és a rendszerszintű rasszizmus koncepciójának. Ha valaki ettől eltér, kampec! BOTRÁNY!

Az engem nem vigasztal, hogy Biden alatt ugyanez a kulturális hanyatlás következett be az USA-ban is. Valamiben utolért bennünket a Nyugat! :P

békaapu 2023.04.13. 21:50:40

@Frederick2:
Egyetértünk Frederick, szerintem Budaházyék bírósági eljárása ugyanerre példa : feltűnően nemzet-ellenes kézben van a jogszolgáltatás.

VT 135 2023.04.14. 14:37:15

@Frederick2: Teljesen reális és logikus lépés Kína részéről. Mondhatni, ha Kínai kommunista párt lennék, én is ezt csinálnám. :) Csak ugye itt megint érdemes figyelembe venni a köv. réteget, h miszerint a háttérhatalmi elit Kínát szemelte ki az új világúrnak, illetve azt a totális, technológiákkal megsegített elnyomást franchise-olni az egész világra.

VT 135 2023.04.14. 14:44:00

@Frederick2: Mi az alkoholizmus? Menekülés a valóság elől. Egy mesterséges boldogság-állapot elérése és abban maradás.

Ugyanakkor azt is hallottam spirituális meglátótól (Balogh Béla - ajánlom figyelmetekbe: nem egy spiri-guru, hanem mérnökember, onnan közelíti a kérdéseket), h a magyarok az elsők között ébredő népek között lesznek. Talán, gyógyító, ezért érzékeny nemzetként még nehezebben viseljük az egyre erősödő káoszt és elmebajt, ezért a nagyobb menekülés az alkoholba.

Mia and Me 2023.04.15. 09:40:30

@Frederick2: "a magyar férfiak több mint harmada, 36,9 százaléka alkoholbeteg, szemben a nők 7,2 százalékával."

Az alkohol idegméreg. "Öl butít és nyomorba dönt". Régebben nemhiába fogyasztották mértékkel és csak "alkalmakkor". (pont úgy ahogy a dohányt is.)

Ha ez friss statisztika, akkor azt jelenti hogy ma Magyarországon egyetlen olyan család sincs ahol ne lenne alkoholista valaki, vagy akár több családtag. Elkeserítő.

A másik ilyen idegrendszerre ható méreg szerintem az energiaitalok. (Kedvencem a zéró energiaitalok amiben cukor sincs :D ) A felnőtt lakosság fele ezek szerint alkoholista, a gyerekeket fiatalokat meg látom az energiaitalokkal teszik idegronccsá.

@VT 135: Én ismerek pár alkeszt, semmilyen boldogság állapotról nem tudnak. Nem boldogság, hanem zombi állapot, azaz csupán "kikapcsolt" állapot. Nem jó és nem kellemes és nem boldog, hanem "semmilyen".
Ennyi erővel ki is léphetnének és nem mérgeznének másokat.

Frederick2 2023.04.15. 11:44:46

@VT 135: @Mia and Me: @békaapu: A linkelt írás szerint az I. vh.-tól napjainkig társadalmi válság és rendszerszintű probléma az alkoholizmus. Az I. vh tapasztalata depresszív volt Európa számára, így nem csoda, hogy megjelent az alkoholizmus. Bár a felmérés Magyarországra koncentrál, Európa több országában is jelen van. Ami azt mutatja, hogy az alkoholizmus a modernizmus velejárója.

Van egy konteó, miszerint az alkoholizmus a hatalom által egy mesterségesen elterjesztett mentális betegség. Egy alkoholbeteg társadalom ugyanis gyenge, a gyengesége által pedig könnyen uralható és kontrollálható, irányítható és mozgósítható.

Nem tudom, mennyire igaz ez a konteó.

Viszont én nagyon úgy veszem észre, hogy az új társadalmi járvány, amibe bele lesz ragadva a nyugati civilizáció társadalmainak tagjai, a TECHFÜGGŐSÉG lesz. A techfüggőség fajtái az internet-függősség, a számítógép-függőség, a videojáték-függőség, az okostelefon-függőség, a közösségi oldal-függőség. A pszichológiai kutatások szerint ezek egyre nagyobb térben terjednek az emberek között, és a legnagyobb kockázatnak a fiatalság van kitéve.

Másik észrevételem, hogy a háttérhatalom (a nemzetközi szervezetek, s az azt hűségesen kiszolgáló államok és multicégek) nagy energiát, pénzt és időt fektet a VIRTUÁLIS VALÓSÁG népszerűsítésébe. Itt nem csupán a VR-eszközökre gondolok, hanem az internet, a közösségi oldalak, a videojátékok által kialakított virtuális világra.

A virtuális valóságnak vannak persze pozitív oldalai is. Felesleges és félrevezető démonizálni. Rengeteg szakma alkalmazza a VR-t, mint az egészségügy, az építészet és az űrkutatás. A VR-nak van egy pozitív oldala, ami tényleg hasznos, segítő. (Részben modellezésre alkalmazzák.)

Nekem a probléma nem önmagában a VIRTUÁLIS VALÓSÁGgal van. Hanem a VIRTUÁLIS VALÓSÁG HÍVEIvel. Akik azt népszerűsítik a fiatalok körében, hogy egyre több időt töltsenek a virtuális vaságban. Kinevelődik egy olyan ifjúság, amely a szabadidejét nem kint a szabadban, a VALÓDI KÖZÖSSÉGgel tölti, a kortársaival - hanem otthon a gép előtt, az interneten, a Facebook-on/Youtube-n/TikTok-on/Twitter-en, a videójátékokkal. Ezen fiatalok, ha megérkeznek az iskolából vagy a munkából, a szabadidejüket, vele pedig a szórakozást, a kikapcsolódást, a pihenést, az ismerkedést, a játékot megélik a VIRTUÁLIS VALÓSÁGban. Csak kizárólag ott.

Pár elgondolkodtató tény:

- A tech és gamer cégek nagy része (ha nem az egésze) transzhumanista és neoliberális elveket vall, többek még woke-t is. Ezen tech és gamer cégek pedig terjesztik a fogyasztóik körében, részben a termékeikkel, részben a "felelős társadalmi munkával" (propaganda) a transzhumanista, a neoliberális és a woke trendeket.

- A Youtube-n és a Twitch-en tevékenykedő gamer influencerek többsége techfüggő. Általában számítógép-, internet- és videójáték-függő. Függőségüket nem úgy kezelik, mint gyengeség, hanem mint erény. Ezt a mentalitást pedig, "szórakoztatás" címszóval népszerűsítik a fiatal közönségüknek. Rengeteg időt töltenek a számítógép előtt, a VIRTUÁLIS VALÓSÁGban, és az őket néző és követő fiatalokat is arra bátorítsák, hogy csinálják ugyanezt. Ezen influencerek többsége támogatva van különféle tech és gamer cégek által.

Vagyis szerintem a 21. század slágere lesz a VIRTUÁLIS VALÓSÁG. Amíg az emberek többsége dagonyázik a VIRTUÁLIS VALÓSÁGban, addig sem él a VALÓDI VILÁGban, nem szerveződik VALÓDI KÖZÖSSÉGbe, és nem lázad a rendszer ellen.

Nem véletlen, hogy a közösségépítő Kassai Lajos ellenszenvvel figyeli a VIRTUÁLIS VALÓSÁG térnyerését. Veszélyforrást lát benne.

Frederick2 2023.04.15. 12:03:29

@VT 135: Egyébként én mostanában gondolkodtam azon, hogy megszakítom a kapcsolatot a hazai gamer szubkultúrával. Mert valahol betegesnek, dekadensnek tartom.

Most nem akarok egy olyan primitív gamer-ellenességbe lesüllyedni, mint Puzsér és a Médiavadász.

Ezt inkább úgy mondom neked, mint egykori gamer az egykori gamernek.

Rengeteg negatívumot tapasztalok a hazai gamer "közösség"-ben. Sorolok néhányat.

- Sok gamer ismerősömön látom, hogy betegesen techfüggő. Számítógép-, internet- és videójáték-függő. Frusztráltak, idegesek. Ezek egy részét gamerkedéssel, másik részét fórumon való idegeskedéssel, mások pocskondiázásával vezetik le. Mentális problémáikat pedig egyáltalán nem kezelik.

- Az általam fogyasztott, YT-n nézett gamer youtuberek nagy részénél is tapasztalom a techfüggőséget. Aminek számos negatív megnyilvánulása is tetten érhető a youtubos munkásságukban is.

- A gamer influencerek arra biztatják a nézőiket, hogy 1 évben ne elégedjenek meg 3-4 videojátékkal, hanem halmozzanak fel minél többet. Ugyanezt a "bátorítást" tapasztalom a gamer magazinoknál is (Gamestar, PC Guru, Leet Hungary). Maguk a gamer influencerek is felhalmoznak a követőik szeme láttára egy tucatnyi game-t. Valahol az az érzésem, hogy mind a gamer újságírás, mind a gamer influencerek a VIRTUÁLIS VALÓSÁG dílerei.

- Az előbb fejtettem ki, hogy a nagy tech és gamer cégek neoliberális és transzhumanista, többen woke elveket vallanak. A tevékenységük által több neoliberális, transzhumanista és woke trend terjed a gamerek körében is. Még jobboldali, a woke-t elutasító gamert is hallottam arról hadoválni, milyen jó lesz az emberiségnek, ha majd meghódítja a Marsot!

- És hát valljuk be, a gamer is egy olyan embertípus, amivel nem lehet létrehozni valódi, egészséges közösséget. Eleve nem értem a "gamer életstílus" kifejezést sem. Hogyan lehet életmódot építeni arra, hogy az ember játszik a videojátékokkal. Arról nem is beszélve, hogy az a mentalitás szerintem nem egészséges, ahol a gamerkedés, a videojátékozás előkelőbb szórakozási forma, mint bármilyen, a természetben vagy eleve a kinti környezetben zajló, mozgással járó szabadidős tevékenység. Olyan emberekkel, akiknek minden vágyuk az, hogy a számítógép előtt játszhassanak, nem lehet kiépíteni és fenntartani egy valódi közösséget.

Mondom, nem akarok lesüllyedni a primitív gamer-ellenesség színvonalára. De szerintem számos probléma van ezzel a közösséggel. Többek között az, hogy könnyedén beilleszthető a jelenlegi posztmodern, transzhumanista neoliberális rend(szer)be.

Wildhunt 2023.04.15. 16:43:10

@Frederick2: nem mindegy minek nevezed a szómát?

Wildhunt 2023.04.15. 16:44:55

@Frederick2: megszakítom a kapcsolatot a hazai gamer szubkultúrával.

Csak mostanra? Rég meg kellett volna lépned. Attól még játszani lehet.

békaapu 2023.04.15. 16:47:41

@Frederick2:
Szívesen olvasom az elméleteidet Frederick – de én már idősebb szemekkel nézem ugyanazt a valóságot.
Szerintem az alkoholt nem kéne a háttérhatalom nyakába akasztanunk. Persze hogy van rá igény, hiszen az átlagemberek azzal szabályozni remélhetik a valóságot.
(és persze annak van híre/neve, akinek sikerül)

Az internetfüggőkről annyit hogy a MATRIX -ban is volt aki vissza akart bújni az erőműbe.
Azzal hogy te most a való életet választottad, még nem ébresztetted/ébresztheted a te öntudatodra azokat akik álmodni vágyakoznak.
Igen, az általad sorolt tények valóságos tények.
De mi is ébren vagyunk

Frederick2 2023.04.15. 17:13:24

@Wildhunt:

"Csak mostanra? Rég meg kellett volna lépned. Attól még játszani lehet."

Van a gamer, és van az egyén, aki időnként leül egy videójáték elé. És a kettő nem ugyanaz.

Ez kicsit olyan, mint az alkoholista és az egyén, aki időnként megiszik egy üveg sört vagy egy pohár bort, nem?

Igazából mind az "alkoholista", mind a "gamer" egy olyan fogalom, ami arra utal, hogy bizonyos emberek szenvedélyt táplálnak egy bizonyos kikapcsolódási forma iránt. Plusz hozzárendelnek egy életmódot.

Szerintem az a legjobb, ha az ember nem rendel hozzá sem szenvedélyt, sem életmódot azokhoz a dolgokhoz, amit szeret. Mert az eluralhatja az életét, és egy idő után ki is vonhatja a forgalomból, végleg.

Most csak tovább gondoltam a kommented.

Wildhunt 2023.04.15. 18:44:05

@Frederick2: pont jó irányba gondoltad tovább.

Frederick2 2023.04.16. 12:27:59

@Wildhunt: @Deansdale:

Na, ilyenkor vajon kiken viccelődik a Hírcsárdát működtető Kétfarkú Kutyák?

A, válasz: a CANCEL CULTURE hívein
B, válasz: a CANCEL CULTURE bírálóin

hircsarda.hu/2023/02/28/sulyosan-kirekeszto-a-cancel-culture-elerte-a-mein-kampfot-is/

Na, melyik a helyes válasz? :P

Megjegyzem, aki a gyermekek és kamaszok átműtésén viccelődik, az megérdemelne pár pofont.

Frederick2 2023.04.16. 12:33:14

"Megjegyzem, aki a gyermekek és kamaszok átműtésén viccelődik, az megérdemelne pár pofont."

Korrigálás: kicsit félreolvastam a szöveget. Valójában a felnőttek nemi átműtésén viccelődött. Meg az utána való traumán és öngyilkosságon. Mondjuk azzal sem kellene. De a Kutyáknak mindenen szabad.

Frederick2 2023.04.16. 13:25:15

@Deansdale: Közben ne feledkezzünk meg az ágyútöltelékek felvonulásáról sem! :P
www.youtube.com/watch?v=zAMeeul4YZs

Deansdale 2023.04.16. 17:01:20

@Frederick2: Ebben az az érdekes, hogy akit egyszerűen csak nem érdekel a szex, az ebből nem csinál identitást és eszébe sem jut felvonulgarni, vagyis le sem tagadhatnák hogy ez megint egy haladár gyálöletkampány a társadalom további bomlasztására.

Frederick2 2023.04.16. 18:14:05

@Deansdale: Nekem a “No sex, no romance” skandálás “tetszett”. Ami valami olyasmit jelent a részükről, hogy nincs szükségük sem szexre, sem párkapcsolatra. Valahol hátborzongató egy ilyenféle életellenes mentalitást látni fiataloknál. Japánban volt/van valami hasonló (fűevők), és valahogy ott sem hozott semmi jót a japán társadalomnak.

Amúgy nem értem, hogy egy mozgalom, amelynek tagjai hirdetik a szexmentes életet, miért azon az LMBT-n keresztül kívánnak érvényesülni, amely tocsog a szexualitásban? (Amúgy élek a gyanúval, hogy ők azért akartak egy külön Pride-t, mert zavarta őket a hagyományos Pride túlfűtött szexualitása.)

GABOR2 2023.04.17. 11:18:56

Ismeritek a szélsőbalos Ana Kasparian-t? A szervezet aminek dolgozik dolgozta ki részben a Green New Dealt és imádta, sőt most is szerinte nagyon jó, csak átalakítják... És olyan módon alakították át, hogy nem teljesül amit Biden ígért... magyarán, hogy a lakosságnak nem kerül semmibe. Most Ana K., aki amúgy egy szélsőbalos milliomos kiakadt egyrészről, hogy ha jól értem a környék lakóival fizetteik meg a kiépülő elektromos töltőállomásokat amik több százezer dollárba kerülnek és a lakópark közösségnek köteleően fizetni kell és hogy ezt meg tudják fizetni... rengeteg hitelt kellett felvenniük és ezért nagyon mérges. Plusz mérges gáztűzhelyet is elveszik tőle majd lehet hogy hirtelen, vagy fokozatosan úgy, hogy nem lehet újat venni majd...

Van egy mondás... egy baloldalit a tévedéseiről úgy lehet csak meggyőzni ha megkapja amit akart... ő megkapta... ők voltak az egésznek részben a kidolgozói... ja és azt is bevallota, hogy igazából egy csomó szám csak hasraütésre van a tervbe írva...

GABOR2 2023.04.17. 12:43:26

Ma hallom, hogy mi is tiltani fogjuk az ukrán gabonát... Vajon ettől drágább lesz minden? A raktáraink már most totál teli van velük, úgyhogy nem kéne...

GABOR2 2023.04.17. 13:26:11

Magyarországra is egyre inkább eljut, hogy a Demokraták vezette nagyvárosokban óriási a bűnözés és a vezetők nemhogy nem állítják meg, hanem egyre inkább a bűnözőket védik. Viszont a rendőröknek lesz robotkutyájuk... Mindegy a másik, hogy most egy olyan törvényt terjeszettek elő, hogy ha mondjuk rablás közben egy 25 év alatti meg is öl valakit, akkor nem lehet őt gyilkossággal megvádolni... semmilyen körülmények között. Azt hiszem ez se fogja segíteni a bűnözés csökkenését...

"Maryland bill would prevent anyone under 25 from being charged with felony murder"

katv.com/news/nation-world/maryland-bill-would-prevent-anyone-under-25-from-being-charged-with-felony-murder-democratic-delegate-charlotte-cruchfield-justice-reform-youth-accountability-and-safety-act

Frederick2 2023.04.17. 14:37:47

@Deansdale:

Úgy látszik, mégsem olyan töketlen a kormány LMBT-ügyben
rtl.hu/belfold/2023/04/14/torveny-adta-jog-lesz-a-szivarvanycsaladok-nevtelen-feljelentese

"Mint arra a Bloomberg cikke rámutat, az 50. paragrafus lehetővé teszi az állampolgárok számára, hogy névtelenül feljelentsék a hatóságoknál azokat az azonos nemű párokat, akik gyermeket nevelnek."

"A belső visszaélés-bejelentési rendszerben és az elkülönített visszaélés-bejelentési rendszerben bejelenthető
d) az Alaptörvény L) cikkével és az Alaptörvény XVI. cikk (1) bekezdésével védett
da) házasság és család alkotmányjogilag elismert szerepe,
db) a gyermekek megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges védelem és gondoskodás, valamint születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogának kétségbe vonása."

Mondjuk én továbbra is úgy vagyok vele, hogy "hiszem, ha látom". De azért reménykedem benne, hogy ez egy újabb lépés az LMBT lobbi ellen.

Deansdale 2023.04.17. 15:04:03

@GABOR2: Ebben a szituban azt tartom viccesnek, hogy Cenk Uygur ül a stúdióban, osztja az észt hogy mennyire balosnak kell lenni és a jobbosok mind nácik, vagyis szélbalos marxista komcsi akinek egyetlen aggodalma az életben a társadalom alján élő szegény rétegek sorsa, és amikor Kasparian szóba hozza, hogy az államilag kénysszerített méregzöld átállás milliókba fog kerülni mindenkinek, akkor Cenk csak megrántja a vállát és aszondja "az csak egy kis bukkanó az úton". Na ez a balosság kéremszépen... Akinek nincs pénze elektromos autóra meg elektromos töltőállomások kiépítésére meg a lakásának a teljes elektromos felújítására, az a balosoktól nyugodtan megdögölhet. Vegyen föl hitelt, adósodjon el, lakoltassák ki, és akkor majd Cenk fasza youtube videókat fog készíteni arról hogy bankok milyen g*cik.

Van egyáltalán a balos politikában olyan ember, aki szegénységből érkezett? Minimum felső-közép mindegyik szarcsimbók, sokan kifejezetten multimilliomosok, és közben nyomják a süketelést arról hogy mennyire együttéreznek a csórókkal, akiket amúgy pont a balos intézkedések tesznek tönkre. Ha a tömegek nem lennének annyira hülyék, ezeknek nem lenne tömegbázisa, az biztos.

Deansdale 2023.04.17. 15:11:48

@GABOR2: A gabonaszituban meg az a vicc, hogy szerintem az utóbbi fél évben olcsóbban vettük az ukrán búzát mint azelőtt a magyart, oszt' mégis duplájára ment a kenyér ára. A kenyér sütésében az áramköltség pár százalékot tesz ki, ha az duplájára nő akkor az pár százalék inflációt indokol, de ami történt azt nem.

Deansdale 2023.04.17. 15:18:36

@GABOR2: Az már az SZDSZ idején nyilvánvalóvá vált idehaza, hogy a libsik pártolják és bátorítják és büntetlenné szeretnék tenni a bűnözést, de csak és kizárólag akkor ha általuk preferált "kisebbségi" csoportok követik el a többségi társadalom tagjai ellen. Most ugyanez látszik az USA-ban, Angliában, ésatöbbi. Fehér férfiként börtönbe mész ha egy csúnya szót írsz a twitterre, négerként akkor is szabadon engednek ha megerőszakoltál és megöltél valakit.

A nyugati világ lakói még szerintem nem igazán értik, de egy globális Palesztinában élnek, és ők a palesztinok. Megszállt területeken élünk mint a hatalom ellenségei, akiket lassított felvételen taposnak el, nehogy valami hirtelen intézkedésre tömeges lázadás legyen. Ezt mutatta már a kanadai kamionos-tüntetés is. Azok tisztes emberek voltak akik joggal lázadtak a hatalom túlkapásai ellen, szét is taposták őket erőszakkal, mint a huzat. Előző héten ugyanazok a politikusok még szelfizgettek a BLM-gyújtogatókkal. Hát na, ez van. Fel kell fogni, hogy az illúziónak lőttek, ez a világ nem az aminek hittük.

Deansdale 2023.04.17. 15:27:18

@Frederick2: Csodálkoznék, ha valami foganatja is lenne, amúgy mivel ez 90+ százalékban csak örökbefogadókat érint, ezért kicsit látszatintézkedésnek tűnik. Mennyi ilyen gyereknevelő melegpár lehet Mo-n, pártucat? Sokkal jobban örülnék ha a gyerekek transzneműségére vonatkozó szigorításokat tennének, pl. hogy iskolákban tilos lenne a nemváltás bármilyen mértéke és formája, akár csak az is hogy másik nemhez tartozó néven nevezzenek egy gyereket. Ez sajnos többeket érintene, mint a homokosok örökbefogadása.

Annak örülnék a legjobban, ha újra létrehoznák az elmegyógyintézetek rendszerét amit pár évtizede szétvertek, és mindenkit aki transzneműnek képzeli magát bevarrnának egy-egy ilyen intézménybe. Szerintem abszolút magától értetődik, és minden más tünetnél így is kezeli a szakma, hogy ha valami komoly testképzavar lép fel, akkor nem a testet csonkítják az elmebetegséghez, hanem az elmét próbálják gyógyítani, és így kellene tenni a nemi identitászavarosokkal is.

Frederick2 2023.04.17. 16:11:59

@Deansdale: @GABOR2:

"Az már az SZDSZ idején nyilvánvalóvá vált idehaza, hogy a libsik pártolják és bátorítják és büntetlenné szeretnék tenni a bűnözést, de csak és kizárólag akkor ha általuk preferált "kisebbségi" csoportok követik el a többségi társadalom tagjai ellen."

Ebben azért az is benne van, hogy a hazai politikai elit (mind a "baloldali", mind a "jobboldali") összefonódott a bűnszervezetekkel, többek között a cigány maffiákkal is. Nem véletlen, hogy a Mi Hazánk az egyetlen, ami konfrontálódik a maffiákkal, a bűnszervezetekkel, az alvilággal. Csak nézzétek meg: ott a legerősebb a cigány jogvédelem, ahol maffiatevékenység is van!

Valószínűleg ugyanez a helyzet az USA-ban is. Az amcsi baloldal jó kapcsolatokkal ápol a nigga és a latino bűnszervezetekkel. A BLM is nagyrészt nigga gengszterekből lett feltöltve. Egykori drogdílerekből, stricikből, gengszterekből, hozzácsapódott még hozzá pár egyetemista és értelmiségi.

A politika és a maffia összefonódása nem újkeletű. Oroszországban, Ukrajnában, Mexikóban régen ismert jelenség. Állítólag Olaszországban is a Cosa Nostra azért kiirthatatlan, mert jó kapcsolatai vannak a politikával, sőt a Vatikánban is rendelkezik kapcsolati tőkével.

A politika és a maffia összefonódása modern jelenség. Nem egyszerű a felszámolása.

VT 135 2023.04.18. 11:09:43

@GABOR2:
Az USA-t (Kanadát) mexiókizálják. Tomcat mesélt még anno arról a nem igazán ismert folymatról, mitől vált Mexikó a drogmaffiák háborús országává: úgy, h a bűntetteket egyre kevésbé büntették.

Amit nem látok tisztán, h bár a szándék az, h az USA helyett a háttérhatalmi elit új gazdatestet keresve Kínát választja, akkor mi lesz azzal a fokozatos kínai, gazdasági összeomlással, ami jelenleg zajlik? Persze, h nincs erről nagy hír,mert miért lenne, de vannak csatornák, amelyek ezekről bőségesen beszámolnak.
Konkrétan pár példa: a kínai, dél-amerika irányából (nagyon veszélyes útvonalon) USA-ba menekülő kínaiak száma 900%-kal nőtt. Már több millió kínai jár át Vietnámba dolgozni, mert Kínában tömegesen zárnak be a gyárak - ráadásul egyre inkább más országokba telepítik át a kínai termelőkapacitásokat a nyugati, koreai, japán cégek. Vagy említhetjük a piramisjáték módjára fejlődött kínai ingatlan piac összeomlását is. Miért nincs mindennek még látványos jele? Mert a Blackrock és a többi nagy befektetési cég még mindig orba-szája tolja, h Kína a befektetési eldorádó, így tehát a kínai gazdaságot továbbra is a nyugati befektetési pénzek segítik.

No, persze az is igaz, h ha a kínai gazdaság bedől, akkor aztán már tényleg nem lehet elkerülni a globális pénzügyi összeomlást, ami ugye a great reset részleges célja.
süti beállítások módosítása