HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Hartrigel: @Deansdale: "Na igen, ez kissé tudathasadt elképzelés". Szerintem a legtudathasadtabb elképzelés azok, amikor mai vulgár-ateistákat hallgatom ekte keresztény toposzokkal vagdalkozni. Ugye a Woke ... (2024.04.18. 19:04) Vallásismereti kisokos
  • Mia and Me: Egyébként a szabálykövetés kijátszása lehet túlélést segítő "okosság" is. Kérdés, hogy miért változtathatatlanok a szabályok ? ( a merevség, a változtathatatlanság = halál) Filozófiailag - ha "iste... (2024.04.18. 15:43) Vallásismereti kisokos
  • Deansdale: @Mia and Me: "mondjuk az adakozásnak nincs sok köze az erkölcshöz..." Ha olyan értelemben nézed, hogy ki mennyire jó ember, elég sok köze van hozzá, mert mondani ugye akármit lehet, de konkrét áldo... (2024.04.18. 15:36) Vallásismereti kisokos
  • Mia and Me: @Opus P.: "Nem kell semmiféle mikulás meg fogtündér történet ahhoz, hogy az embereket a jóságvirányába tereljék. Egy mondat elég lenne: ne légy p×cs." ezzel egyetértek. Szerintem egy jó éve tán pon... (2024.04.18. 15:36) Vallásismereti kisokos
  • Mia and Me: @Deansdale: "a legtöbbet még mindig a keresztények adakoznak az egész világon, pedig mindenki lenézi őket és mindenkinek nagy a pofája, hogy ők mennyire jóerkölcsűek a keresztény hit nélkül is." mo... (2024.04.18. 15:28) Vallásismereti kisokos
  • Utolsó 20

Bünti lesz

2017.06.17. 07:58 Deansdale

84 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.06.17. 09:53:26

Van egy nem titkoltan frusztrált gondolatom a manchesteri merénylettel kapcsolatban. Frusztrál, két okból is: egyrészt a gyerekgyilkosság egy olyan határ, aminek az átlépése nálam is kibaszta a biztosítékot, másrészt elhűlve látom, hogy az európai immunvédelem ugyanúgy több sebből vérző, mint eddig. Manchester, úgy gondolom, egy fordulópont, ahol szerintem ideje lenne értelmes válaszokat adni a migrációra.

Gyereklányokat és kamaszlányokat gyilkolt meg az iszlám dzsihád nevében egy iszlamista barbár. Gyerekeket. A legfiatalabb 8 éves. Kifejezetten gyermekáldozatokra utazott az elkövető. Az ISIS magára vállalta, és büszkén kihúzta magát, hogy igen, a gyerekgyilkosság az ő bűne.

Úgy gondolom, ezek után illő lenne Európának felhúznia a kerítést; kitessékelni azokat a muszlimokat, akik eddig is problémásak voltak; feloszlatnia azokat a muszlim vallási szervezeteket, és letartóztatnia azokat a muszlim imámokat, akik Európában belül üdvözlik a dzsihádot; felszámolni a létező no-go zónákat; megakasztani a migrációs hullámot.

Erre mit látok?
Merkel sürgeti a migráns kvótát; Macron figyelmeztet, ne engedjünk teret az idegengyűlöletnek; Juncker arról hadovál, hogy a migránsáradat majd betömi a munkanélküliség okozta vákuumot, és jót tesz a gazdaságnak.

A legjobban a magyar értelmiség soraiban felhangzó hülyeségektől szorul ökölbe a kezem.

Mert mit mondanak a gyermekgyilkosságok után?

Gulyás Márton szerint keresztény kötelessége Magyarországnak befogadnia a migránsokat. Tamás Gáspár Miklós szerint csak úgy bizonyíthatjuk emberségünket, ha meleg szívvel fogadjuk a migránsokat. Wahorn András a manchesteri terrortámadás apropóján Breivik-et emlegeti. Konok Péter figyelmeztet, hogy a machesteri terrortámadás nem növelheti meg az idegenellenességet, és gúnyosan beszél arról, hogy csak a szélütöttek hisznek abban, hogy léteznek no-go zónák. A feministák pedig beillesztik az örült képletükbe a tragédiát, és azt mondják, a manchesteri tragédia férfierőszak nők ellen.

A manchesteri gyermekgyilkosságok után is ez a retorika! Ezek után is! Elképedek. Milyen emberek ezek?

Ha Magyarország beengedné az összes bekéredzkedni akarók migránst (ahogy azt TGM és Gulyás szeretné), akkor megkockáztatná az állam, hogy az ország területén belül ISIS és Al-Kaida ügynökök, és az iszlám radikalizmus hívei szervezkedjenek… és akár itt is elkövessenek mondjuk gyermekgyilkosságokat. Magyarán: a manchesteri gyermekgyilkosságokra nem az a válasz ezen emberek szerint, hogy meggyászoljuk őket, és tesszünk róla, hogy több ilyen ne legyen! Nem, náluk a válasz az, hogy engedjük be az összes migránst Magyarországra, és kockáztassuk meg, hogy majd itt is lesznek a manchesteri esethez hasonló gyermekgyilkosságok.

Kérdem még egyszer: milyen emberek ezek?

Aurelius Respectus 2017.06.17. 13:39:23

@Pash Cutter: A válasz egyszerű, fehérgyűlőlő kultúrmarxisták, akárcsak nyugati elvbarátaik, Merkel, Macron, Juncker.

2017.06.17. 14:08:20

@Aurelius Respectus: A válasz szerintem egyáltalán nem egyszerű. Nem mindenki korrupt ebben az országban, sok esetben a gondolkodásban van a probléma. Emellett úgy látom, túlságosan infantilis lett a nyugati civilizáció, aminek következtében annak éretlen vezetői nem felelős, felnőtt férfihoz méltó döntést hoznak, hanem gyermekien reagálnak a körülöttük lévő dolgokra. Most hadd ne mondjak példákat...

Deansdale 2017.06.17. 15:12:36

@Pash Cutter: Az igazság nem írható le egy félmondatban, az igaz, de azért annyira nem is bonyolult. A civilizációellenesek túlnyomó többsége ezen csoportok valamelyikébe tartozik:

1. A nagy szavakkal elhülyítettek - ezek azok akiknek a romantikus lelkületét palira veszik azzal, hogy mindenkit szeretni kell, kivéve azokat akik nem szeretnek mindenkit, mert azokat gyűlölni kell, és azok ellen minden eszköz megengedett, jogszerű és erkölcsös, még az agyonverés is. Ez tipikusan az egyetemisták, nyuggerek és haladó entellektüellek csoportja, akik beleélik magukat az orbitális baromságba, hogy a világ legnagyobb problémája a nácik. (Meg a globális felmelegedés.)

2. Akik fizetést kapnak a hülyeségért - újságírók, civilszervezetek szószólói, egyetemi előadók, pártkatonák, esélyegyenlőségi szaktudorok, ésatöbbi. Ezek nagyjából tisztában vannak azzal hogy a nyugati civilizáció sírját ássák, de eleget fizetnek azért hogy megtegyék, szóval ez van. (Lásd Tóta W.) Nem igazán hisznek a saját propagandájukban, csak annyira amennyire a kognitív disszonancia rájuk kényszeríti. Nem "gonoszak" a szó archetipikus értelmében, csak úgy vannak vele, hogy valamiből kenyeret kell tenni a család asztalára, és nem az ő hibájuk hogy éppen hóhért kerestek magas fizetéssel, frankó juttatásokkal.

3. Keményvonalas hívők - kivénhedt marxista faszkópék, mint TGM, illetve az utánpótlásuk, vagyis a nem félreértett szívjóságból, hanem gyűlöletből anarchisták és antikapitlisták. Ők szintén tudják, hogy a nyugati civilizáció lerombolásáért güriznek, de az előző csoporttal ellentétben ők ezt élvezetből teszik, nekik ugyanis erre áll fel. Valamilyen lelki vagy szellemi trauma okán gyűlölnek mindent ami szép vagy jó, értékes vagy előremutató, ezért addig nem nyugszanak míg szarba nem fullad a világ.

4. Nagyon magas politikai szinten van még egy igen szűk csoport, akiket a háttérből manipulálnak - nem folyamatosan, épp csak bizonyos döntéseket meghoznak helyettük. Ez kb. Orbán szintje és afölött. Azt kívülállóként lehetetlen eldönteni, hogy a Merkelek és Macronok közül ki melyik kategóriába tartozik, de biztosan vannak páran akik egyébként normálisak, csak bizonyos kérdésekben meg van kötve a kezük.

Aurelius Respectus 2017.06.17. 15:29:42

@Pash Cutter: Pedig a helyzet egyszerű, aki a háború idején az ellenséget támogatja, mindegy miért, az hazaáruló, aki azt érdemli, amit Hegedüs hadnagy kapott az Egri csillagokban.

2017.06.17. 16:08:14

@Pash Cutter: @Aurelius Respectus: @Deansdale:
Sajnos a média népbutítása elérte azt a szintet, hogy a tömegek képtelenek észrevenni a nyilvánvalót.

Gondoljunk Koszovóra! Szerbia szétbombázása után Koszovó az amcsik kliensállama lett. Hemzsegtek az amerikai katonai tanácsadók és CIA emberei. Hogy-hogynem, az utóbbi években Koszovó vált Európa legnagyobb dzsihadista-exportőrévé. Mivel Koszovó lakossága jóval kisebb, mint ahányan pl. a franciaországi mohamedánok vannak, mindez döbbenetes mértékű militarizálódásra vall.

Kérdés: hogyan történhetett meg egy amerikai kliensállamban, hogy többezer koszovói utazzon az ISIS területére, majd térjen vissza Európába? Mindennek szomorú aktualitást ad, hogy a Soros-hálózat és a CIA a mohamedán albánokat hozta nyerő helyzetbe immár Macedóniában is. Kérdés, mi következik ebből?

2017.06.17. 17:44:27

Jaj, és még egy hír: napvilágra kerültek a Simicska-Vona együttműködés piszkos részletei:
nepszava.hu/cikk/1132390-plakatbotrany---simicska-nevetsegesen-olcson-adott-feluletet-a-jobbiknak

Az az érdekes az egészben, hogy a Népszava (!) már ma délben lehozta a hírt, ellenben az olyan szélsőliberális portálok, mint az Index, a Mandiner vagy a 444 említést sem tettek az ügyről...

2017.06.17. 18:20:31

@Pash Cutter:
A 2014-es kijevi puccsot az vezette sikerre, hogy az ukrán libsik és soviniszták összefogtak. Erre nálunk nem kerülhet sor, mondták. Azonban Gulág Marci és Zagyva Gyula közös konferenciázgatása után nálunk sem zárható ki ugyanaz a forgatókönyv.

A Jobbikkal kapcsolatban nem árt tudni, hogy a metafizikai tradicionalisták durván ellenzik a modern nacionalizmust. Vona Gábor mindvégig antinacionalista volt, csak nem válalta nyíltan. Viszont ugyanez az antinacionalizmus teszi a balliberális erők szövetségesévé.

Deansdale 2017.06.17. 18:24:11

@Pash Cutter: Hagyjuk már az ilyen piszkálódást... Érvekkel vitázzunk inkább.

Aurelius Respectus 2017.06.17. 21:15:21

@Dart Veder: Nevetséges ez az egész ügy, mindenki annak ad kedvezményt akinek akar, semmi köze ehhez az államnak. A rendőrség például a letelepedési kötvények ügyében vizsgálódhatna, ha nem lenne törvénybe beírva ez a korrupt lopás.

Aurelius Respectus 2017.06.17. 21:18:53

@Dart Veder: Nem lesz ilyen, soha nem mennének jobbikos tömegek a balosokkal együtt az utcára, nehogy már a hazaáruló gyurcsányistákkal együtt harcoljanak. Ez nem Ukrajna, hogy oroszgyűlőlő ukrán soviniszták a zsidók zsoldjában harcoljanak a kormány ellen.

2017.06.18. 06:35:30

@Deansdale:

"Azonban Gulág Marci és Zagyva Gyula közös konferenciázgatása után nálunk sem zárható ki ugyanaz a forgatókönyv."

Hogy értsd, miről beszél a kollega.
www.youtube.com/watch?v=PHWec9h58b0

Ugye, aranyos? :)

2017.06.18. 06:55:00

@Dart Veder: Szerintem csak akkor tisztul meg a magyar közélet a rárakodott szennytől, ha kirekesztjük a hazaárulókat a diskurzusból. Sajnálatosan ez egyre nehezebb. A jobbikos politikusok nyíltan hazaárulókkal haverkodnak, sőt, nem egyszer együtt dolgoznak. Mindegy, hogy az a 1848-as hagyományokat mocskoló Baranyi Tibor Imre és haverjai, vagy a migránsok tömegeit az országba engedő Gulyás Márton. Ha hazaárulókkal és nemzetgyalázókkal kell összeállni, hogy leváltsák a FIDESZ-t a hatalomból, akkor ez sem ár nekik. A JOBBIK kizárólag a hatalomért küzd, nem az ország javáért.

Ha engem kérdezel, Simicska két dolgot vásárolt meg magának. Egyrészt a JOBBIK-ot. Másrészt felvásárolt egy csomó olyan értelmiségit, akiknek lassan lejár a szavatossága. Akiket a Szabadfogásban látsz, az mind Simicska embere (kivéve talán a fideszes gój motorost). Sőt, már az ő embere a "függetlenségére büszke" Puzsér Róbert és a "karakán kiállásáról híres" Kálmán Olga is. A Simicska médiabirodalomnak megvan az értelmiségi holdudvara. Olyan, amilyen. Szerintem siralmas.

Az pedig külön feltűnő, hogy Simicska a teljes hadseregével bevédi a CEU-t. Vagyis látjuk, ki a szövetségese és ki az ellenfele.

Deansdale 2017.06.18. 09:44:35

@Pash Cutter: Aki ezt a videót csinálta síkhülye, de a szereplők sem túl intelligensek, hogy hagyták magukat bepalizni. Illetve lehet, hogy ezért is fizettek eleget...

Ez a szervezkedés igen durva dolog, az amcsi forrongás szikráját látom ebben, vagyis a külföldön már előrehaladt rendszert próbálják Mo-n is meghonosítani. Korábban a baloldal tevékenysége arra koncentrálódott, hogy nyerjen a választásokon - ezzel szemben manapság arra gyúrnak, hogy mindenféle nem-balos kormányzást eleve illegitimnek, demokráciaellenesnek bélyegezzenek, és erre hivatkozva lázadást szítsanak. Ez az USA-ban teljesen egyértelmű Trumppal kapcsolatban, de ez a tetű kis videó már nálunk is ezt készíti elő. Radikalizálják a balosokat azzal a szöveggel, hogy a jobboldal csaló, szemét nácik gyülekezete akiket muszáj eltávolítani a hatalomból. Az abszurdumok csúcsa, hogy a demokrácia nevében akarnak egy demokratikusan megválasztott kormányt gerilla-eszközökkel megbuktatni a saját hatalomra juttatásuk érdekében...

Amúgymeg nem vagyok hajlandó elhinni, hogy a balosok ennyire hülyék - biztos vagyok benne hogy tisztában vannak a ténnyel, miszerint a fideszt csak egy hasonlóan nagy gyűjtőpárt tudná legyőzni, egy szétforgácsolódott baloldal szart sem ér ellene. Amíg a DK, az Együtt, az MSZP, az LMP, meg még ki tudja hány bagázs egymásnak tesznek keresztbe addig a fidesz mindig röhögve lesz kétharmadon. Továbbra is úgy sejtem, hogy jelenleg szándékosan maradnak ellenzékben, és ha majd akarnak valamit akkor hirtelen egyesülnek.

2017.06.18. 10:08:08

@Aurelius Respectus: @Pash Cutter: @Deansdale:

A Jobbik és a balliberális tábor között annyi a különbség, hogy előbbiek nem kedvelik az EU-t, a Nyugatot és a zsidókat (bár a vezetőségből gondosan kipurgálják, aki hű az elveihez).

A Jobbik az utóbbi években a populista baloldal felé kezdett kacsingatni, nincs semmi mondanivalójuk, csak a korrupció-oktatás-egészségügy szentháromsága. Tegyük hozzá, a Jobbik olykor kifejezetten baloldali-szocialista hangot üt meg:
index.hu/belfold/2009/06/15/jobbik/

Érdekes jelenség, hogy Vona Gábor baloldali populizmusa egybeesik az MSZP baloldali populizmusával ("Fizessenek a gazdagok!") vagy a Sziriza-jelenséggel:
hvg.hu/itthon/20161115_BBC_Vona_Gabor_Jobbik_onkritika_Sziriza

Könnyen lehet, hogy a tanulatlan rétegek mobilizálásával és a folyamatos demagógiával Botka lesz a szegedi Corbyn.

2017.06.18. 11:54:25

@Deansdale: @Dart Veder: Nálam egyre jobban körvonalazódik, hogy Simicska az egyik legnagyobb sakkjátékos abban a játszmában, ami a magyarországi közegben zajlik. Gyanúm szerint Simicska mozgatja az általa megvásárolt JOBBIK-ot, másrészt az egyre inkább ügynökként tevékenykedő értelmiséget, Puzsér Róbit, Gulyás Marcit, Csintalan Sanyit, Kálmán Olgit, Konok Petit, Kardos Gabit, Wahorn Bandit stb. Simicska célja: bosszút venni Orbánon az árulásért, aminek realizálása a FIDESZ megbuktatása. A kérdés csak az: milyen a viszony Simicska és Soros között? Ha a CEU bevédését nézzük, szerintem erre is megvan a válasz.

2017.06.18. 11:59:14

@Deansdale: @Dart Veder: Szomorú amúgy, merre alakult a magyarországi politikai tér. Ha én az Orbán-rendszer ellen akarok lázadni valamilyen okokból, úgy, hogy az anyagilag is megérje nekem, és legyen is valami súlya, el kell szegődnöm zsoldosnak Soroshoz és/vagy Simicskához. Ha pedig a Soros elleni világrend ellen akarom felemelni a fegyvert, akkor el kell gondolkodnom, hogy Orbán és Habony nem is rossz arcok, és őket kell támogatnom a harcban. Harmadik tábor, ami mindkét hatalmi tömbbel eséllyel szembeszállnia, nincs, marad ez a kettő.

Én csak mosolygok azokon, akik szerint egyre színesebb a politikai paletta. Szerintem egyre szürkébb.

2017.06.18. 12:38:12

"Én csak mosolygok azokon, akik szerint egyre színesebb a politikai paletta. Szerintem egyre szürkébb."

Az történt, amire számítani lehetett: végbement az IDEOLÓGIAI HOMOGENIZÁLÁS. Máér önmagában megdöbbentő, hogy Antoni Rita a Magyar Nemzet munkatársa lett. Mi történik néhány hónap múlva? Az alfahir.hu-n is jelen van a gender-propaganda.

Még valami. Szerinted hol publikál ez a szivárnyványszín-háttérképes, lila hátteres, bicikliemelgetős rondaság?
s15.postimg.org/jqswzycez/szl_ny.png
Elárulom: ő a Mandiner egyik szerkesztője. Ismétlem: szerkesztője.

A folyamat afféle mutat, mint Nyugaton: a sajtó egésze uniformizálódik. Lasan olyen konzervatív sajtónk lesz, mint a németeknek. Tűkön ülve várom, hogy a 888-ba beépült kultúrmarxista téglá(ka)t mikor fogják aktiválni.

2017.06.18. 14:42:03

@Dart Veder:

"Elárulom: ő a Mandiner egyik szerkesztője. Ismétlem: szerkesztője."

Ahol a metroszexuális Rajcsányi Gellért a főszerkesztő...

"Tűkön ülve várom, hogy a 888-ba beépült kultúrmarxista téglá(ka)t mikor fogják aktiválni."

Szerintem a 444! és a 888! ugyanannak a neoliberális világrendnek a két arca. Egy baloldali pofa és egy jobboldali pofa - olyan emberek közreműködésével, akik nem képviselnek valójában semmilyen baloldali és jobboldali értékrendet. Méghozzá ugyanabban a szarul használt gonzó stílusban.

2017.06.18. 17:34:28

@KalmanBlog: Mármint az a Médiavadász, amely "jó" véleménnyel van a hazai MRA-ról, rólunk, "herélt Férfihang bloggerek"-ről.

mediavadasz.blog.hu/2016/01/10/megjegyzesek_a_modern_ferfiszervezetekrol

Amúgy a Médiavadász (és a mögöttük álló Metafizikai Tradició nevezetű szekta) ugyanannak a dekadens Nyugatnak a terméke, mint Ariana Grande. Csak szólok...

Dart Veder (törölt) 2017.06.19. 11:00:59

Ahogy Nyugaton az SJW-k és kampusz-fasiszták uralják a közbeszédet, egyesek nálunk is mindent elkövetnek, hogy radikálizálják az ifjúságot. Például Puzsér szerint "sokkal több népszavazásra van szükségünk, arra van szükségünk, hogy a választópolgárok már tizennégy éves koruktól szavazhassanak."
hirtv.hu/ahirtvhirei/nehany-tucatnyian-tuntettek-trump-dontese-ellen-1396630

Puzsér a legsérülékenyebb és legbefolyásolhatónn korosztályt akarja militarizálni. Puszér feltett szándéka, hogy az elbuzult tinédzserek és síkhülye tiniribancok formálják a politikát. Mintha a huszonéves egyetemisták nem lennének elég hülyék - Puzsér akarata az, hogy lobotomizált Loliták ítéljenek a nemzet felett.

MédiaVadász 2017.06.19. 12:20:14

@Pash Cutter: Azért a dolog nem ilyen egyszerű. Az általad linkelt cikkben persze finomabban is fogalmazhattunk volna, ezt mai fejjel már elismerem. Nem célravezető fölösleges ellentéteket szítani olyanok közt, akiknek vannak közös elveik, nézeteik.

Abban viszont nincs igazad, hogy a Médiavadász mögött egy szekta állna. Önállóan gondolkozó emberek vagyunk, akik olykor a tradicionális iskola meglátásaiból is merítenek. És abban sincs igazad, hogy a dekadens Nyugat végtermékei lennénk, hiszen éppen a Nyugat dekadenciái ellen szólalunk fel. Egy normális világban valóban nem lenne szükség ránk. De mivel ez egy nem normális világ, mi is ténykedünk. Bizonyos értelemben ugyan tényleg a deviáns modern világ hívott minket életre, de ez nem jelenti azt, hogy a deviáns modern világ szolgálatában állnánk, ahogy például ez az arianagrande.

Deansdale 2017.06.19. 12:42:37

@MédiaVadász: Ez egy meglepően civilizált válasz a modern internet-kultúrát tekintve, önmagában megérne némi tapsot.

Ugyanakkor a cikk a férfiszféráról totál csőd volt, egyfelől mert egybemosott 3 gyökeresen eltérő célú és hátterű kezdeményezést, másfelől meg mindegyikről hamis képet festett. Abból a cikkből annyi jött le, hogy a cikkíró a konkurencia mocskolásával akarja saját magát alfahímnek láttatni: "Én vagyok a faszagyerek és mindenki más köcsög" - ezen felül egyetlen szikrányi mondanivalója sem volt az egésznek. Aki a szellemi felsőbbrendűség szemszögéből akar másokat kritizálni az ennél többet tegyen le az asztalra.

MédiaVadász 2017.06.19. 15:00:40

@Deansdale: A cikk arra próbált rámutatni, hogy spirituális irányultság nélkül, puszta biológiai-lelki alapon még nem nevezhetjük magunkat igazán férfinak. A cikk agresszív stílusa miatt viszont nem meglepő, hogy ez nem jött át.

Nem mentség, de azóta már finomítottunk az oldalon egyébként tudatosan vállalt szókimondóbb stíluson.

KalmanBlog 2017.06.19. 15:35:59

@MédiaVadász: Szerintem ha leveszitek a cikket, és írtok egy bocsánatkérést, akkor még lehet valami. Amíg fenn van, addig nem elfogadható a válasz, hogy most már tompítotok a stíluson. Pláne, hogy nem a stílussal volt a baj, hanem azzal, hogy a szövegből kiderült, hogy amit fikáztok, azt a legkevésbé sem ismertetek meg előtte.

Én egyébként szoktam nézegetni a vadászt, hogy miket írtok, 1-2-vel egyet is értek.

A férfiszféra primitív lehúzása nagyon nem volt szép. Pláne, hogy én is úgy látom, hogy vannak közös elvei a két platformnak. Mondjuk kiváncsi lennék mi lenne, ha lenne kommentelés az oldalatokon.

Nahoten 2017.06.19. 16:07:32

@MédiaVadász:

Nem az agresszív stílussal van a gond, hanem hogy szándékoltan értetlenkedtek, torzítjátok a képet. Tendenciózusan próbáljátok lejáratni a férfiakat, ezzel együtt apátokat, fiaitokat.

Miféle spiritualitást vársz el? Mi ez a marhaság?
Majd te határozod, meg hogy minek kellene megfelelni?

Összehoztatok egy újabb férfiakat ekéző cikket. Büszkék lehettek rá.

Deansdale 2017.06.19. 17:47:55

@MédiaVadász: Az emberek többsége - már aki egyáltalán foglalkozik ilyesmivel - spiritualitás alatt elsősorban valami békéset és szeretettelit ért, amivel elég nehéz összeegyezttetni azt a kirohanást :) Egyébként nem is ez a baj, hanem hogy úgysem lesz soha mindenki vevő a spiritualitásra, de azokkal is kezdeni kell valami pozitívat akik immunisak rá. Az FK meg a Férfihang olyan kezdeményezések, amik ugyan nem spirituálisak, de jók, segítenek az embereknek rendbetenni az életüket, így valami "még nagyobb jó" nevében aláaknázni őket eléggé különös elképzelés. Olyan, mintha Jézus nevében felgyújtanád a vöröskeresztet, mert az nem eléggé spirituális, ha érted mire gondolok. Nagyon sokan tartanak olyan szinten, ahol azok az életvezetési és párkapcsolati tanácsok még komoly segítséget jelentenek nekik. A politikai témába meg kár belekötni, szerintem egyetértünk, hogy a feminizmus destruktív ideológia, a társadalom agymosásának és fellázításának eszköze.

MédiaVadász 2017.06.19. 19:42:08

Meggyőztek az urak. A cikket levettem a honlapról és a blogról is. Továbbra sem gondolom teljesen irrelevánsnak a benne foglaltakat, de ilyen formában valóban nem előremutató.

Aurelius Respectus 2017.06.19. 20:50:04

2009-ben készült ez a videó, kezdenek bejönni amiket megjósolt.

www.youtube.com/watch?v=ZE8rGXEP73s

Nahoten 2017.06.20. 02:12:03

@MédiaVadász:

Értékelem a gesztust.

Nem is kellett volna levenni. Talán érdemes lett volna valamivel kiegészíteni, magyarázni, hogy a pozitív szándék látszódjon.

De azért ez egy gyönyörű barátság kezdete.

2017.06.20. 06:43:12

@MédiaVadász: A kommunikáció az, aminek révén közelednek egymáshoz az álláspontok. Vagyis, szerintem, kommunikáljunk. :)

Még egy jó tanács. Én kifejezetten rossznak tartom azokat a posztokat, amelyben kirohanásokat indítasz különféle geek szubkultúrák és kulturális brandek ellen. Gondolok azokra a cikkekre, ahol a Trónok Harca, a STAR WARS, a képregény-filmek, a számítógépes játékok ellen indítasz kifejezetten vad kirohanásokat. Már csak azért is, mert (összefüggésben egy picit az alt right megjelenésével is), rengeteg jobboldali ember van, akinek a kulturális fogyasztásában fontos szerepet tölt be a Marvel/DC, a STAR WARS, a PC-játékok, a Warcraft, a Trónok Harca. Megbélyegezni őket nem túl szerencsés. Elárulom neked, pont a jobboldalról szedted be a legtöbb kritizálót (pl. Peter's Blog).

Szerintem légy egy kicsit empatikusabb. Pl. én sem szeretem a DC/Marvel-univerzumot, de ezért soha nem fogom basztatni a DC/Marvel-filmeket néző Deansdale-t.

Persze, a kritika, a negatív tendenciák kimutatás a művészetben és az esztétikában fontos, de valahogy úgy kéne művelned, hogy ne sérts meg vele másokat.

2017.06.20. 06:54:34

@Deansdale: Neked mi a véleményed arról, hogy Londonnak a polgármestere muszlim?

www.origo.hu/nagyvilag/20160506-sadiq-khan-london-polgarmester.html

Szerinted ez tartható negatív tendenciának?

Deansdale 2017.06.20. 07:45:01

@Pash Cutter: Speciel a Trónok harca bőven megérdemli a rárohanást, újabban félig-meddig már a SW is... Az, hogy vannak jobbos fanok még nem jelenti, hogy a termék nem erkölcsi-szellemi mocsok.

Deansdale 2017.06.20. 07:50:02

@Pash Cutter: Ez nem is kérdés. Egyfelől azt jelzi, hogy van Londonban egy olyan muzulmán szavazóbázisa akikre számíthat, másfelől az egyéb nemzetiségek rá szavaznak csak azért mert nem fehér, harmadrészt az agymosott libsi kretének is rá szavaznak mert az olyan "felvilágosult dolog".

Nem tudom az origo mit írt a fasziról tavaly tavasszal, azóta kiderült hogy Sadiq barátunk az egyik szept. 11-es terrorista védőügyvédje volt, vannak róla felvételek amiken arról beszél hogy a középutas, "enyhe" muzulmánok a vallás elárulói, meg van még pár hasonló szösz. Pont ilyen polgármesterre van szüksége Londonnak...

A lengyeleknek van esze, ők már az iszlám betiltásával kísérleteznek. Ha a kultúrmarxizmust is visszaszorítják lehet oda költözök :)

2017.06.20. 08:00:49

@Dart Veder:

Púzsér Róbert és D. Tóth Kriszta összecsapása.
www.youtube.com/watch?v=DRhu5BJSqMs
(40 perc - csak hang!)

MédiaVadász 2017.06.20. 13:24:01

@Pash Cutter: Mindenben lehet valamiféle értéket találni. De fel kell tenni a kérdést: helyes-e, hogy ennyire nagy szerepet kapnak az említett dolgok az emberek "kulturális" életében? Helyes-e, hogy képregényhősökért és virtuális karakterekért rajonganak valós tekintélyek követése helyett? Vajon nem-e ők is Hollywood agymosó gépezetének szerencsétlen áldozatai? És ha így van, vajon nem kell-e felhívni a figyelmet ezek esetleges veszélyeire?

Nekem egyébként nincs bajom azzal, ha valaki szereti a Star Warst, vagy egy számítógépes játékot. Azzal van bajom, ha valaki egy képzeletbeli skálán előrébb helyezi ezeket a dolgokat, mint amilyen rang megilletné ezeket egy normális emberi életben. Ilyet pedig lehet látni bőven.

2017.06.20. 14:27:43

@MédiaVadász: Ha a saját szavaimmal kellene kifejeznem a modernkorni dekadenciát, akkor az a következő lenne:

A munkaerő-piac ledominálja szinte a teljes emberi létezést. Az emberek többsége az idejük többségét a munkaerő-piacon töltik.

Nyíltan kimondható: mára a kapitalizmus emberképe a maga módján anti-humánus, a lényegét tekintve barbár. Mert az ember értéke hozzá lett kapcsolva a munkaerő-piachoz (azon keresztül meg a pénzhez, mint fizetőeszközhöz). A tőkés rendszerben az rendelkezik (relatív) értékkel, aki eladja a munkaerejét, bérmunkát végez, és ott van a munkaerő-piacon. Az, aki kiesik a munkaerő-piacról, pária lesz, s egész addig megvetett és számkivetett, míg vissza nem kaparja magát a bérmunka világába. A bérmunka pedig ledominálja a sorsát, betölti az élete nagy részét. Több időt tölt a munkahelyén, mint a szeretteivel. Az élete nagy része nem pihenéssel, nem szórakozással, nem művelődéssel, nem játékkal, nem utazással, nem ismerkedéssel, nem szerelemmel, nem politizálással telik el, hanem bérmunkával. Ami az iskolakötelezettség és a nyugdíjas évek között van, az a munkaerő-piacon való lét. A bérmunkát végző ember nem szabad és nem boldog, hanem a munka foglya, egy bérrabszolga. Ha jön ideológia, mely megkérdőjelezi ezt az emberképet – jelzi, hogy a munkaerő-piacon kívül is van élet, azt a neoliberalizmus gépezete veszélyesség nyilvánítja, és eltapossa, mint egy bogarat.

A munkaerő-piacon lét sivár, ezért kell, ami értelmet ad a létnek. És itt jön a képbe a virtuális valóság. A fantasy, a sci-fi, az űroperák, a szerepjáték, a PC-játékok, a filmek és a sorozatok stb. által működtetett virtuális valóság. Meg a közösségi oldalak (pl. Facebook, Tinder) langymeleg birodalma. Az emberek nagy része virtuális valóságba menekül az IGAZI VALÓSÁG elől. Elidegenedik környezetétől és önmagától. A munkaerő-piac fokozza az elidegenedést, melynek vegytiszta formája a virtuális valóság.

Őszintén szólva, van egy jelenség, amit már régóta megfigyeltem. Magamon. A korombeli férfiakon és nőkön. A környezetemen. A társadalmon. Ez az INFANTILIZÁLÓDÁS. Vagyis az, hogy férfiak és nők visszamenekülnek a gyerekkorba. Totálisan vagy részlegesen. Bizonyos termékek (bizonyos sorozatok, bizonyos filmek, bizonyos könyvek, PC-gamek) fogyasztása révén. Amiért nem hibáztathatóak (én sem), mert ma a „felnőttnek lenni” összekapcsolódott a munkaerő-piacon való helytállással, a munkaerő-piac (vagyis a nagybetűs MUNKAHELY) elég kiábrándító egy idő után. Az identitás nem szűkülhet le a munkahelyre, mert kell, hogy valami több legyen. És persze itt jönne be a családalapítás, mint olyan, de hát ez a jelenlegi sivár helyzetben egyre nehezebb elérni súlyos kockázatok nélkül. Így érthető, ha az 20-as és 30-as emberek nagy része, miután megjött a munkából, már veti is be magát a rajzfilmek, sorozatok, filmek, képregények, fantasy és sci-fi, szerepjátékok és PC-játékok által biztosított álomvilágba. Még én is így kapcsolom ki magam sok esetben.

De ennek egy súlyos velejárója, szerintem, egyfajta infantilizálódás. Gyermeki létbe való totális vagy részleges visszamenekülés. A mi generációnk nagyobb részt infantilis. Az sem véletlen, hogy a mai fiatal generációnak az ikonikus hősei olyan felnőni nem akaró „sohaországi kalandorok”, mint Dancsó, Szirmai, Puzsér, Gulyás. A mi őseink, vagyis szüleink olyanokon nőttek fel, mint a Pál utcai fiúk, a Tüskevár (sőt, nem keveseknél a teljes Fekete István-életmű), Az utánam, srácok!, Egri csillagok, Koppányi aga testamentuma. Mi meg olyanokon szocializálódunk, mint a Game of Thrones, Walking Dead, My Little Pony, Marvel- és DC-cuccok. Azok, akik még a rendszerváltás előtt elmélyülten olvasták a Fekete István-regényeket, kimentek a természetbe, hogy ott is lássák azokat a „csodákat”, amiket Fekete Istvánnál olvastak a szövegkörnyezetben – mi meg, a „modern sorozatainkkal” ki sem mozdulunk a betondzsungelből. Természetesen szüleink generációja is rendelkezett nem kevés hibával, de jóval életre valóbbnak tűntek, így visszanézve, mint a mi generációnk.

Nem, nem igazán szeretem ezt az infantilizálodó társadalmat. Vagyis azt a folyamatot, hogy felnőtt férfiak és nők tömegesen infantilizálódnak el. És azt sem, hogy ez egyes ismerőseimet is megfertőzi. Meg persze engem is. Lassan már az lesz a menő férfikörökben, ha Barby-babázunk, sör helyett pedig kakaót kérünk a kocsmában! A mostani pápa is egy gügyögő kisgyerek! A politikusaink már nem államférfiak, hanem féküket vesztett hülyegyerekek! Gyerekes a korszellem! A férfias iszlám meg felfal minket reggelire, ebédre, vacsorára!

Szerintem, ami a megoldás egyik lépése lehetne, az a munkaerő-piac humanizálása lenne. Hogy hogyan, az egy külön kommentet érdemel.

Reszet Elek 2017.06.20. 21:05:26

@MédiaVadász: A férfiszfárával foglalkozó cikk szövege hozzáférhető valahol? Kíváncsi lennék rá.

Deansdale 2017.06.20. 21:13:53

@Reszet Elek: Ne szivasd már, miután törölte. Szerintem nem vesztettél vele sokat; egy mondatban összefoglalva az volt az egész, hogy a Férfiak lapja, klubja és hangja pénzéhes kóklerek gyülekezete akik érdemtelenül merészelik férfinak nevezni magukat. Nem viccelek, ennyi volt az egész, mindenféle konstruktív mondanivaló nélkül.

Gazellla (törölt) 2017.06.20. 21:52:41

@Reszet Elek: Elküldöm mailben, a tárolt változat még elérhető.

Szergej Csagajev 2017.06.20. 22:20:24

@Pash Cutter: Ami az egészben tényleg szomorú, hogy már az iszlám is férfiasnak tűnik, annyira legatyásodott ez a szerencsétlen hülye, liberális elmebajjal fertőzött társadalom. Azok is több eréllyel bírnak az európai kultúrkörnél, akik az asszonyaikat és gyerekeiket maguk előtt tolva eszközként kezelik, és akik a (sokszor nem is létező) háború elől férfiként ideszaladnak segítségért és ingyen ebédért, akik szent könyve a nőies hazudozást is megengedi, ha hitetlenekkel tárgyalnak, meg akik cigány módra csak ötszörös túlerőben szájhősök, akármilyen szituációról legyen szó.

Reszet Elek 2017.06.20. 22:40:58

@Gazellla: @Deansdale: Köszönöm. Kíváncsi vagyok a Férfihangot illető megjegyzésre, másrészt a tradicionális oldal mibenlétére. Utóbbi dologban meg nem tudok kérdezősködni a cikk ismerete nélkül. Szóval nem szivatás a dolog.

Reszet Elek 2017.06.21. 00:11:25

@MédiaVadász: E két idézet kifejtését szívesen olvasnám: "Harcias attitűd, szilárd politikai meggyőződés, a modernitás radikális elutasítása" ill. "Pszichologizálás, statisztika analizálás, múltmajmolás, legjobb esetben életre nevelés. Semmi extra, semmi igazán megmozdító, semmi igazán lényegre törő. Mindez túlságosan is világi. És mint tudjuk, mindaz, ami világi, a női princípiumhoz tartozik. A férfi lényege ezen túl keresendő."

MédiaVadász 2017.06.22. 19:05:58

@Reszet Elek: Szerintem a férfi jelzőre nem igazán méltó az, aki például a feminizmus térnyerését és még egy-két szemet szúró jelenkori anomáliát leszámítva alapvetően meg van elégedve a modernitás jelenségével. Ugyanis az azt jelenti, hogy illúziók foglya, márpedig férfit - sok egyéb mellett - a tisztánlátás kell, hogy jellemezzen. Továbbá szerintem, ha egy férfinak nincs istentudata és ha nem erősíti ezt az istentudatot magában, szintén nem igazán nevezhető férfinak. Ha egy férfinak nincs metafizikai irányulása, az azt jelenti, hogy elégedett azzal a többé-kevésbé lehatárolt feltételrendszerrel, amit az emberi élet foglal magában. Ezt más szóval megalkuvásnak is nevezhetjük, ami szintén nem egy igazán férfias attitűd.

Ez csak néhány gondolat azon meggyőződésemből, aminek az említett cikkben a jelek alapján nem sikerült megfelelően hangot adnom. Noha az én meglátásom egy jobban artikulált cikk esetén is nagy ellenkezésre találna, mivel első ránézésre túlságosan elrugaszkodott a valóságtól.

Deansdale 2017.06.22. 19:54:13

@MédiaVadász: Ezzel csak annyi a gond, hogy az emberek többsége - hogy úgy mondjam - szervileg alkalmatlan a metafizikában való elmerülésre, és te nem csak leírod őket mint menthetetleneket, de egyúttal le is nézed őket. A szellemi elit pedig nem tehet ilyet, nem fikázhatja azokat akik kvázi önhibájukon kívül nem vevők a tömény igazságokra és igehirdetésre. Neked, ha az vagy akinek gondolod magad, vezetned és segítened kellene őket, nem kioktatni és lehülyézni. Azzal, hogy a férfi mivoltukat vonod kétségbe csak szakadékot versz közétek. Amúgyis, ha megbocsátasz, tök hülyeség olyan abszolút férfiképet felállítani aminek maximum 1-2% tud megfelelni, de az is lehet hogy generációnként csak maroknyian. Kb. olyan mintha mindenkit lefikáznál aki nem tud kijutni az olimpiára - ennek mi az értelme?

Van egy olyan gondolatom is, hogy valójában nem kell mindenkinek Szokratésznak lennie (képletesen), nincs arra semmi szükség hogy az emberek mind egy szálig metafizikai világítótornyok legyenek. Egyszerűen nem ez a világunk természete, és amikor ez ellen nyilatkozol akkor voltaképpen a megváltoztathatatlan (metafizikai) valóság ellen lázadozol egy utópia nevében. Talán először el kellene fogadni a valóságot olyannak amilyen, aztán az adott kereteken belül megpróbálni segíteni annak, aki azt igényli, aki a megfelelő szinten van ehhez.

Emellett azt mondom, ha változtatni akarsz az embereken akkor szükség van bizonyos fokozatosságra - a tévébe hülyült szerencsétleneknek hiába magyarázol a metafizikáról, ennyi erővel a kanáriddal is próbálkozhatnál. A durva végletekkel dolgozó térítés csak nagyon kevesekre hatásos, így jóformán csak a kórusnak prédikálsz. Talán nagyobb sikered lenne ha nem csak a végkövetkeztetéseidet tárnád a világ elé, amit az jobbára nem ért, hanem kicsit türelmesebben végigvezetnéd őket a folyamaton, figyelembe véve hogy legtöbbüknek minden lépéshez bizonyítékokra és időre van szüksége.

MédiaVadász 2017.06.22. 20:49:26

@Deansdale: Egyetértünk. Éppen ezt belátva vettem le az írást, és kezdtem el eszmecserét folytatni itt. De azért ezeket a meglátásokat, főleg ha rákérdeznek, mint ahogy Reszet Elek tette, szerintem nem kell eltitkolni (ha nem is kell mindenki számára feltárni). Na persze lenézés nélkül. A gőgösség nagy ellenség. Ismerem, számtalan gondom akadt már belőle.

@Pash Cutter: Az infantilizmust illetően hasonlóan vélekedem.

Deansdale 2017.06.22. 20:58:53

@MédiaVadász: Semmi gond, a megjegyzésem csak egy általános észrevétel volt arról hogy talán egy kicsit túl sokat vársz az emberektől. Nyugodtan dumálhattok felőlem bármiről, és még csak nem is kell mindenben egyetérteni velem :D

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2017.06.23. 06:49:28

@Deansdale:

A lakosság java a fizikát sem érti, nemhogy a metafizikát. Egy picit mindkettőtöknek igazatok van. Spirituális értelemben valóban nyugodtan leírhatjuk bármely tetszőleges lakosság túlnyomó többségét bárhol bármikor (sajnos). No de, tedd a szívedre a kezed, azért mégiscsak biztos jóban vagy olyan emberekkel is, akikkel egyébként pl. nem biztos, hogy tudnál metafizikáról beszélgetni. A metafizika szerintem nem része az általános férfiképnek. Persze nyilván azokig a mélységekig, ameddig az egyiptomi-babiloni misztériumoktól kezdve Arisztotelészen keresztül Kantig bezárólag és tovább ki lett már gondolva (a kinyilatkoztatott vallások meg megint egy másik tészta), csak férfiak bírtak ennyire ráérni. A metafizika iránti érdeklődés mindenképpen jele lehet átlag feletti mentális és érzelmi intelligenciának (a divatmagazinok női ezotériáját szigorúan kivéve), de ettől még az igazi élet nem fejben meg nem az ötdimenziós hipertér három+idő dimenziós fekete lyukjában (illetve de) folyik, hanem itt és most, és össze vagy zárva laikusok tömegeivel kilencven évre. Ez ilyen.

De egy szónak is száz a vége:

"Egy bölcs ember úgy éli az életét, hogy cselekszik, nem pedig a cselekvésről gondolkodik." (Carlos Casteneda)

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2017.06.23. 06:53:08

@don Fefinho:

Részben MédiaVadász által mondottakra is reagálva.

2017.06.23. 09:08:46

@Deansdale: Sok útja van az öngyilkos migrációs politika népszerűsítésének, de ez már beteges. Már várom a migrációs MMORPG-t. Ez valahol már nevetséges, bár nevetni nem tudok rajta.

immigropoly.ittvagyunk.eu/

Deansdale 2017.06.23. 09:21:33

@Pash Cutter: Félek megtippelni, hogy hánymilliót b*sztak el erre az adóforintjainkból.

Reszet Elek 2017.06.23. 09:28:04

@MédiaVadász: Ezeket a dolgokat jóval bővebben, külön cikkben ki kellene fejtened mert láthatóan minden mondatod mögött van vagy húsz le nem írt, amelyek viszont a logikai átkapcsolások és a fogalmi definíciók miatt szükségesek lennének a megértéshez.

2017.06.23. 11:02:51

@Deansdale: Szerintem uniós pénzből készült el ez a marhaság. De kifejezetten abszurd egy szerepjátékot építeni erre az egész migráns témára.

Persze a migrációs témában készült és készülő művészfilmek szintén gyomorforgatóak (Mundroczó Kornél és társai).

Deansdale 2017.06.23. 11:22:14

@Pash Cutter: Az uniós pénzek is a tagországok adófizetőitől vannak. És a játékra regisztráltak 5000-en... Pfff.

2017.06.23. 15:09:29

@Deansdale: Tudnád, mennyi ilyen vagy!

Íme, roma közösségi oldal szintén pályázati, avagy állami pénzekből:
kaskosan.org/

Jó tudni, hogy jó helyre mennek az adóforintok! :P

2017.06.25. 10:41:11

@MédiaVadász: Az ilyenfajta kritika mennyire jön be?
www.youtube.com/watch?v=rAWNYrwXhHk

(Antifaces / RetroShock - Az Összeomlás Napja)

KalmanBlog 2017.06.25. 23:43:05

@MédiaVadász: Köszi, hogy levetted a cikket, jólesik személy szerint is a gesztus!

Egyelőre nem volt időm végigolvasni a kommenteket, úgyhogy érdemben talán később szólok hozzá.

KalmanBlog 2017.06.27. 14:10:26

Külföldről támogatott polgári engedetlenség :-)

"Újabb civil szervezet csatlakozott a polgári engedetlenséghez

Az Amnesty International Magyarország nem fog eleget tenni "a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról elnevezésű törvény", vagyis a civiltörvény előírásainak, és megtagadja a külföldről támogatott szervezetként való regisztrációt - közölte a szervezet." Lásd index, belfold/2017/06/27/ujabb_civil_szervezet_csatlakozott_a_polgari_engedetlenseghez/

MédiaVadász 2017.06.27. 15:04:29

@Pash Cutter: Bejön.

Az a fajta kevésbé, amivel Péter blogján hozakodtál elő nem olyan régen. De annyi baj legyen.

KalmanBlog 2017.06.27. 15:13:12

@MédiaVadász:
Na, a férfiasság témájához én is visszatérnék egy kicsit:

"Ha egy férfinak nincs metafizikai irányulása, az azt jelenti, hogy elégedett azzal a többé-kevésbé lehatárolt feltételrendszerrel, amit az emberi élet foglal magában. Ezt más szóval megalkuvásnak is nevezhetjük, ami szintén nem egy igazán férfias attitűd."

Van az a bölcs gondolat, hogy az embernek egyensúlyban kell tartania a testet szellemet és lelket. Egyszerűbben fogalmazva edzenünk és szeretnünk kell a testünket, folyamatosan tanulnunk kell és emellett a lelki egyensúlyunkat rendben kell tartani - például vallás segítségével, meditálással, ilyesmivel. Ki hogy.

Ha bármely területen hiányosságunk van, az probléma. Tehát mondhatnánk, hogy az igazi férfinek minden területen tökéletesnek kell lennie. Ez tehát az idea.

De mutasson már nekem valaki olyat, aki ezt az ideát eléri! Akinél tökéletes az egyensúly! Ha azzal jövök, hogy aki nem szellemi ember, az nem lehet férfi, akkor mindjárt odajöhet egy kicsit sem szellemi kétajtós szekrény és azt mondhatja, hogy ha nem tudok 150 kilóval fekvenyomni, akkor nem vagyok férfi. De ha esetleg tudok, akkor azt mondhatja, hogy ha nem tudok a vadonban heteket egy késsel túlélni, akkor nem vagyok férfi. Vagy ha nem tudok szórakozóhelyeken napi egy nőt simán felszedni, akkor nem vagyok férfi. Vagy ha nem tudom, hogy milyen műszaki megoldásokkal jutottunk el a Holdra, akkor nem vagyok férfi. Vagy ha nem adok a külsőmre, akkor nem vagyok férfi. És sorolhatnám, mindenki jöhetne a saját férfiasság definíciójával, és kicsit mindenkinek igaza is lenne.

Egyet is értek azzal, hogy a szellemi-lelki kérdésekkel mélyen foglalkozni férfias és mindenkinek hasznára válik. De azzal nem értek egyet, hogy aki egyáltalán nem foglalkozik ilyesmivel, az ne lehetne rendes férfi.

Még azzal is egyetértek, hogy főleg korunkban erős szellemi sík nélkül nagyon könnyen rossz útra terelődhet az ember. De nem teljesen reménytelen úgy sem az élet, jó neveléssel és jól működő hülyeség-elkerülő ösztönökkel az ember élhet így is.

Én például ismerek olyat, aki évi egy könyvet olvas el - az is krimi - mégis tökéletesen funkcionális családapa, jólnevelt okos, szép gyerekekkel, saját művelésű földdel, értelmes elfoglaltságokkal.

(Az ilyen ember számára a metafizikai irányultság hiánya nem megalkuvás, hanem egy tökéletes alapállás. Egyszerűen van akit az ilyesmi nem érdekel. Ettől még - sőt lehet, hogy épp ezért - tökéletesen boldog életet élhet. Sőt, elképzelhető, hogy az erkölcsi iránytűnk akár tudattalanul is működik - amennyiben valóban létezik egy magasabb tudat, amivel összeköttetésben állunk.)

Hiába jövök én azzal, hogy de én mennyire bölcs vagyok, hogy egy tradícionális családot építek, mennyire fontosak nekem a tradícionális értékek, mikor ő ezt ösztönből, zsigerből csinálja már évek óta. Végső soron csakis a tettei ítélik meg az embert. Az ösztönből, nevelésből de akár tudattalanul helyesen cselekvő ember pedig megbecsülést érdemel és semmiképpen sem lenézést.

Deansdale 2017.06.27. 15:26:28

@KalmanBlog: "Az Amnesty International Magyarország nem fog eleget tenni "a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról" elnevezésű törvény, vagyis a civiltörvény előírásainak"

Be kell tiltani a mo-i működését. Nem tudom kinek-minek képzelik magukat ezek, hogy a törvények felett állnak. Na nehogymár valaki erkölcsileg kifogásoljon egy olyan törvényt ami arról szól, hogy egy ország kíváncsi arra hogy külföldi pénzekkel hogyan akarják a belügyeit befolyásolni... Ezzel a lépéssel az Amnesty kvázi beismerte, hogy külföldről támogatott politikai szereplő ami be akar avatkozni a magyar demokráciába.

KalmanBlog 2017.06.27. 15:45:19

@Deansdale: Igen, és még ezt is pofátlanul "polgári" engedetlenségnek nevezik :-).

KalmanBlog 2017.06.27. 15:52:20

@Pash Cutter: Megnéztem én is. Ötletes, ügyes a kivitelezés. Egy dolog van, ami ellentmondásos számomra. Az, hogy pontosan azokkal az eszközökkel operál, amik a kritizált a világnak a termékei.

Hogy baromi gyorsak a vágások, a képek jelentős részét képtelenség ésszel felfogni. Hogy a feliratokon nem pontosan az van, mint a szövegben. Hogy folyamatosan ömlik a vizuális mérgezés megállás nélkül.

Értem én, hogy a célközönséget ezzel próbálják megszólítani. De kicsit mégis olyan mint a drogfüggést egy másik droggal próbálni gyógyítani.

MédiaVadász 2017.06.27. 15:58:09

@KalmanBlog: Én nem vitatkozni jöttem ide, és nem is azért, hogy megmondjam a tutit. Mint ahogy itt mindnyájunknak, van egy elképzelésem a férfiasságról. Nem fogom másra erőltetni. Viszont ha mástól nem is, magamtól igyekszem megkövetelni ezeket az elveket.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2017.06.27. 16:12:11

@KalmanBlog: "Az ilyen ember számára a metafizikai irányultság hiánya nem megalkuvás, hanem egy tökéletes alapállás. Egyszerűen van akit az ilyesmi nem érdekel. Ettől még - sőt lehet, hogy épp ezért - tökéletesen boldog életet élhet. Sőt, elképzelhető, hogy az erkölcsi iránytűnk akár tudattalanul is működik - amennyiben valóban létezik egy magasabb tudat, amivel összeköttetésben állunk."

Épp ezt akartam írni, mikor idáig értem a hozzászólásodban. Lehet, hogy ő könyv nélkül is tudja, amit tudnia kell, mások meg 100 könyvben se találják meg amit nekik tudniuk kellene. Persze ezzel nem azt mondom, hogy ne olvasson senki.

Deansdale 2017.06.27. 16:26:55

@MédiaVadász: Itt senki nem vitatkozik. Eszmét cserélünk :)

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2017.06.27. 16:36:36

@Pash Cutter: Szerintem kissé végletesen gondolkodsz ebben.

"Szomorú amúgy, merre alakult a magyarországi politikai tér. Ha én az Orbán-rendszer ellen akarok lázadni valamilyen okokból, úgy, hogy az anyagilag is megérje nekem, és legyen is valami súlya, el kell szegődnöm zsoldosnak Soroshoz és/vagy Simicskához. Ha pedig a Soros elleni világrend ellen akarom felemelni a fegyvert, akkor el kell gondolkodnom, hogy Orbán és Habony nem is rossz arcok, és őket kell támogatnom a harcban. Harmadik tábor, ami mindkét hatalmi tömbbel eséllyel szembeszállnia, nincs, marad ez a kettő."

Persze alakulhatott volna jobban is a politika, de hát ez van, ezzel kell valamit kezdeni. És nem gondolom, hogy ez rosszabb lenne mint ami mondjuk máshol van (ahol például Schulz és Merkel között lehet választani). Nem kell elgondolkodni arról, hogy Habony milyen arc. Egyszerűen én azt nézem, hogy a jelenlegi felhozatalból kik azok, akiknek a tevékenysége legjobban egybe vág azzal, amit én magyar érdeknek tartok (vagyis kikkel a legnagyobb a közös halmaz). Tehát hogy úgy mondjam, ki a legkisebb rossz. És ami van, abból kell főzni sajna (vagy lehet új mozgalmat alapítani). Nem kell szeretni vagy utálni őket, ha jön olyan, amit jobbnak tartok, akkor szívfájdalom nélkül majd azt választom.

2017.06.27. 16:51:18

@Sipi81: @Deansdale: Én már a pártpolitikában egy valamit nézek csupán: melyik az a párt, amelyik egyaránt elveti a Migráns Kvótát és az Isztambuli Egyezményt. A JOBBIK, mint kiderül, kész támogatni az Isztambuli Egyezményt (csesszék meg!). Bár tartok, nagyon tartok, hogy a FIDESZ is köpönyegforgató ebben a kérdésben.

Bár nem vagyok Putyin-fan, de nála legalább három dolog elutasítása adott és biztos: a Gender-feminizmus, a Soros-civilek és a migránsáramlás.

S bár gyűlölöm, de Duterte is tökösebb államférfi Orbánnál. Valamilyen téren azt mondom: fasza világ lenne, ha Orbán hasonló keménységgel lépne fel a drogmaffiával (beleértve, a roma bűnszervezetekkel is) és az iszlamista bajkeverőkkel szemben. Milyen az, hogy az araboknak van bejegyzett egyháza Magyarországon? Meg hogy működhet az országban olyan migráns- és iszlámbarát szervezet, mint a Menedék- Migránsokat Segítő Egyesület?

Az Orbán-kabinet a legfontosabb kérdésben túl képlékeny, legyen az bűnszervezetek, migráció, Gender-feministák, Soros-civilek. Putyin és Duterte - Orbán miért nem lép rá? Mitől fél ez az ember? Hogy nem hoz uniós támogatást a Mikulás és a Nyuszi? Vagy mi?

Nagyon szar a magyar politika. Elkeserítően szar.

2017.06.27. 16:52:59

"Putyin és Duterte - Orbán miért nem lép rá?"

Jav.

Putyin és Duterte - Orbán miért nem lép rá ugyanerre a kemény- és erőskezű politikára?

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2017.06.27. 17:04:14

@Pash Cutter: Oroszországnak geopolitikai és gazdasági súlya is összehasonlíthatatlanul nagyobb, mint Magyarországé. Amit Putyin megtehet, azt Orbán nem biztos, hogy megteheti. Duerte meg a harmadik világban más jellegű problémákkal küzd, megintcsak mások a lehetőségei szerintem, bár nem ismerem az ottani helyzetet.
Ha pedig megnézem, hogy ezekhez az enyhe törvényekhez is milyen uszítás meg tüntetés tartozott errefelé, vajon milyen lenne a helyzet, ha keményebb kézzel lépnének fel ebben a tekintetben?

Deansdale 2017.06.27. 17:16:28

@Sipi81: Azzal egyetértek, hogy más helyzetben vagyunk, de szerintem pontosan a keményebb fellépés lenne a kiút, a puhapöcsűsködés csak a libsiknek kedvez. Ha Orbán most átnyomna a parlamenten/minisztériumokon egy olyan csomagot amiben pl. beszüntetné a libsiképző egyetemi szakok állami támogatását, akkor lehet hogy Soros megint pénzelne pár tüntetést, de azon felül nem csinálhat semmit. A tüntetés meg kit érdekel... Esetleg a tőzsdén megpróbálhatja bedönteni a forintot, dehát az ellen fel lehet készülni, meghát talán van fontosabb dolga is a vén sátánnak.

Pash Cutter (törölt) 2017.06.27. 18:03:15

@Sipi81:

Roma bűnszervezetek. Soros-civilek. Migránsbarát szervezetek (nem kevés arab aktivistával). Gender-feminsták.

Zavartalanul működhetnek. A működés alatt pedig értsd azt, hogy olyan tevékenységet végeznek, ami árt a magyar társadalomnak.

Az államhatalom nem lép fel komolyan ezekkel a szarkavarókkal szemben.

Ez nem normális.

Dart Veder (törölt) 2017.06.27. 19:27:20

@Sipi81: @Pash Cutter:

Hiszitek vagy sem, az orosz kormány ugyanúgy korlátozza a nacionalista megnyilvánulásokat, mint a mienk.

mno.hu/kulfold/a-hivatasos-nacionalista-2403512

Putyin patriótának vallja magát, de kemény kézzel szorítja vissza a szélsőjobboldalt (az MNA helyi megfelelőit). Oroszországban is vannak gyűlöletbeszéd-törvények, mint a fenti cikkben olvasható.

Aurelius Respectus 2017.06.27. 19:30:17

@Dart Veder: Sajnos tényleg így van, ezenkívül afrikai szintű a muzulmánok szaporodása Oroszországban, ez a terület sem lesz a fehér emberek végső menedéke :(

Dart Veder (törölt) 2017.06.27. 19:37:39

@Pash Cutter:

"Soros-civilek. Migránsbarát szervezetek. Gender-feminsták. Zavartalanul működhetnek"

A fenti szervezetek meghatározó nyugati erőkkel vannak napi szinten kapcsolatban. Nem csupán Sorossal, hanem a neokon héjákkal és a marxizálódott republikánosokkal is. Nem sokan vállalnák fel utóbbiakkal a konfliktust.

Szerintem Orbánt zsarolják az amcsik. Hisz Amerika két maffiaállamot támogat a környékünkön, Romániát és Ukrajnát. Amennyiben Törökország elhagyja a NATO kötelékét, Románia geopolitikai jelentősége még jobban felértékelődik. Talán még a Tiszántúlt is megkapja.

Tehát Orbán nem léphet fel az ügynökszervezetekkel szemben, amíg román invázió várható.

KalmanBlog 2017.06.27. 22:00:58

@Pash Cutter: Ma leszótlítottak valami unicef-szerű pólóba öltözött lányok, hogy a gyermekek védelméről akarnak valami eszmecserét. Sajnos nem volt időm kiábrándítani őket, de egyből ez a cikk jutott eszembe: www.returnofkings.com/122884/canadian-government-passes-law-that-defines-abuse-as-not-encouraging-a-childs-transsexualism

Ezek is remélem, hogy lehúzzák a rolót, vagy legalább magukra írják, hogy külföldről támogatott társadalomromboló szervezet.

Mondom mindezt úgy, hogy a jelszavukon túl fogalmam sincs mit akartak :-)

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2017.06.29. 10:30:20

@Dart Veder: @Pash Cutter:
Emellett pedig az EU se biztos, hogy engedne ennél keményebb fellépést. Én mondjuk nem vagyok valami nagy EU-párti, de Orbán igen, még úgy is, hogy neki is vannak kifogásai a jelenlegi rendszerrel.

Pash Cutter (törölt) 2017.06.29. 11:43:46

@Sipi81:

"Orbán igen, még úgy is, hogy neki is vannak kifogásai a jelenlegi rendszerrel."

Magyarán: Orbán nem akarja kiléptetni Magyarországot az EU-ból.

De most komolyan: ahhoz, hogy nálunk is legyen egy Brexit, ahhoz csak az kell, hogy a FIDESZ-kormány hivatalból meghirdesse az egészet a megfelelő fórumok felé.

Nálunk ilyen nem lesz. Maradunk szépen a ránk veszélyt jelentő EU-ban.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2017.06.29. 11:47:47

@Pash Cutter: Szerintem ez részéről egyébként részben politikai stratégia is, hiszen a közvéleménykutatások szerint a magyar társadalom nagy része még mindig EU-párti, így aztán nem lenne túl bölcs dolog egyelőre ezt erőltetni. Így viszont egyszerre lehet eljátszani a szabadságharcos narratívát és az EU-pártiságot is.

Pash Cutter (törölt) 2017.06.29. 11:52:13

@Sipi81:

"Így viszont egyszerre lehet eljátszani a szabadságharcos narratívát és az EU-pártiságot is."

Kiszolgálni az EU-szkeptikusokat és az EU-pártiakat is. Lebontva ezt személyi szintre is. Lázár János azért akar kilépni az EU-ból, hogy ezzel megfogja az EU-szkeptikusokat; Szijjártó Péter azért akar tagja maradni az EU-nak, hogy ezzel megfogja az EU-pártiakat. Ugye, milyen ügyes?

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2017.06.29. 11:57:20

@Pash Cutter: Szíjjártó nekem mondjuk rokonszenves politikus, de ha EU-párti, akkor ebben nem értek vele egyet. :-)
Egyébként meg végülis mit kéne tenniük a politikusoknak? Ez még mindig jobb stratégia, mint az agyhalott ellenzéké, akik olyan dolgokba állnak bele, ami a társadalom nagy részét teljesen hidegen hagyja vagy az emberek nagy része kifejezetten ellenzi (migráció, melegjogok, ilyesmi).
süti beállítások módosítása