HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

Európa kizsigerelése folytatódik

2023.06.05. 08:47 Deansdale

A 3000 holland farm bezáratása nem volt elegendő áldozat a klímaistenek oltárain, ezért Írországban felvetették, hogy le kellene mészárolni 200.000 fejős tehenet. Mert azt ugye mindenki vágja, hogy ha ugyanazt a tejterméket egy másik országban állítják elő, akkor nincs tehénfing, széndioxid meg nitrogén, és megmenekül a klíma. Duplán igaz ez, ha a termelés az EU-ból a második vagy harmadik világba költözik, hiszen nyugaton fejlett a technológia és szigorúak a szabályok, tehát itt eleve kisebb szotty-kibocsátással állítják elő ugyanazt a terméket. Az igazi királyság persze az lenne, ha Írországba ezután importálni kellene a tejterméket, hiszen a szállításnál nincs klímabarátabb dolog a világon. Vegyenek kávétejszínt Szudánból, vigyék óceánjáró hajókkal meg kamionok ezreivel, és a bolygó fellélegzik.

(Mondjuk ez a "kibocsátás" alapvetően is vitatott téma. Sok agymosott él abban a hitben, hogy a széndioxid valami szörnyű világvégegáz, illetve a talajba kerülő nitrogén az apokalipszis ötödik lovasa, de a valóságban mindkét tényező hasznos a növényvilágnak, olyannyira, hogy a mezőgazdaság évente dollármilliárdokat költ nitrogén talajba juttatására, és CO2-vel dúsított üvegházak is léteznek már, ahol a növények gyorsabban növekszenek.)

Szögezzük le most faék egyszerűségű nyelvezettel a tényeket, a gyengébbek kedvéért: a holland farmok bezárása és az ír tehenek lemészárlása a globális károsanyag-kibocsátáson egy molekulányit sem fog csökkenteni, sőt, kifejezetten növelni fogják azt. Az érintett politikusok között pedig nincs olyan retardált aki ezzel ne lenne tisztában. Tudják, hogy ez az egész orbitális kamu, de ennek ellenére megpróbálják átnyomni a törvényhozáson, mert őket jelenleg azért fizetik, hogy a nyugati civilizációt tönkretegyék. A Hollandia és Írország helyett Ukrajnában vagy Bolíviában termesztett növény ill. ott tartott haszonállat csak több és rosszabb szennyezéssel járhat, és akkor a szállítást még nem is számoltuk bele.

Ezek a sátánista férgek úgy gondolják Európa lakossága elég hülye elhinni azt az égbekiáltó sületlenséget, hogy 200.000 élő teremtmény lemészárlása, és ezzel a termelésből való kiesése nem arról szól, hogy az EU élelmiszer-önellátását akarják bedönteni, hanem a klímát fogja megmenteni. Neeem, nem az a céljuk, hogy (mint az iparral már megtörtént az elmúlt 50 évben) a termelést áthelyezzék a fejlett nyugaton kívülre, ezáltal Európában inflációt és hiányokat és munkanélküliséget és növekvő állami kontrollt okozva, ők ilyesmire egyáltalán nem gondoltak. Ezek a szentek és zsenik tudják, hogy a bolygót csak ez a mészárlás mentheti meg, semmi más. A magánrepülőgépeik, luxusvilláik és extravagáns nyaralásaik konferenciáik természetesen maradnak, azoknak a kibocsátásával nincs baj, de a teheneknek menni kell.

És az írek erre el is különítenének évi 75 milliárd forintnak megfelelő összeget, hiszen abból a 3*75 = 225 milliárdból garantáltan semmi mást nem lehetne csinálni ami esetleg a klímát védi, kizárólag szarvasmarhák lemészárlásával érhető el az eredmény.

Azt meg már ki sem fejtem részletesen, mennyire elkeserít, hogy amíg a klímaroggyantsággal húzzuk az időt és pocsékoljuk a pénzt, addig a valódi környezetünk, a körülöttünk élő természet folyamatosan szenved. A bankárdinasztiák zsebében élő politikusaink a tehénfinggal foglalkoznak miközben a vadvilág pusztul, az erdők eltűnnek, az invazív fajok kiszorítják az őslakosokat, az ivóvízkészletek fogynak, a termőföldeket elviszi a szél - bár ez utóbbi lehet szándékos is. Csak a szeméthegyek nőnek, meg a leaszfaltozott terület. A széndioxid és a nitrogén a legkisebb problémánk a környezetvédelemben, de a politikusainknak az van leosztva, hogy ezzel az agyalágyult illúzióval kell kiszúrni a szemünket miközben a világunk folyamatosan rohad a pusztulásba. Ráadásul ettől a pszichoterrortól a fiatalok szenvednek a leginkább, akikkel az iskolában elhitetik, hogy nyakunkon a világvége, és ezért ők a hibásak, ráadásul nem tehetnek közvetlenül semmit, maximum festményeket önthetnek le festékkel múzeumokban, mert a klíma attól gyógyul.

55 komment

Címkék: politika szép új világ piros és kék pirula

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2023.06.05. 15:56:32

Láttam nemrég egy olyan videót, hogy Kínában is nagy szárazság van és természeti katasztrófák, olyanok amire azt mondják, hogy még sohase láttak hasonlót életükben; mégis... fura a mód a kormány úgy tesz be a termelőknek ahogy tud. Pl. azt csinálja állítólag, hogy olyan szabályokat hoznak, hogy a gazdág ezután csak bizonyos pár ponton mehetnek fel a földjeikre és ha valaki megszegné a rendőrök azonnal ott vannak büntetni, plusz a rendőrök hamis mérőeszközöket hazsnálnak amik azt mutatják, hogy túltöltötték a gazdák a teherautójukat és azért is megy a büntetés folyton, szóval megy a szétverésük valamiért ott is...

GABOR2 2023.06.05. 15:57:23

Itt pedig picit a hazai árakról és a kormány lépésről, hogy letörje kötelező akciókkal:

ujtechkor.blog.hu/2023/06/05/a_piacnak_ugy_tunik_csak_egy_lathatatlan_keze_van

vodkasprite 2023.06.06. 09:40:29

..és azt se feledjük, ez csak egyre rosszabb lesz, mert most nő fel az első olyan "klímatudatos" generáció, akinek ha a cikk tartalmát idézed, akkor sziklaszilárd magabiztosággal néz egy gonosz, Föld pusztító idiótának téged. Mert hogy ő az iskolába' tanulta azt (klíma válság), amihez a mi korunkban az oktatás még túlságosan elmaradott volt.

A valóságban pedig végtelen bizonyítékot lehet találni arra, hogy az ember által okozott klímaválság kamu, de ahhoz nem elég a mainstream médiát megnyitni...

De ebbe az új generációba már beoltották ezt a vallást, ők boldogok, hogy megvédhetik a Földet az ilyen kártékony alakoktól, mint mi. Szóval eddig csak a tudósok voltak megvéve, de mostmár egy egész hadsereggel állunk szemben, akik egy szektába tartoznak.

vodkasprite 2023.06.06. 10:13:48

@GABOR2: "Láttam nemrég egy olyan videót, hogy Kínában is nagy szárazság van és természeti katasztrófák, olyanok amire azt mondják, hogy még sohase láttak hasonlót életükben;"
Hát az ilyenekre nem ülök fel kapásból.. A kovid is úgy indult, hogy emberek estek össze holtan, aztán kiderült, hogy azok a videók is csak propaganda célt szolgáltak.

valis47 2023.06.06. 10:58:52

Ember által okozott vagy nem, az tény, hogy klímaváltozás zajlik.

békaapu 2023.06.06. 11:45:26

@valis47:
Teljesen jól látod, tényleg változik a klíma.

Ha még a papírról is olvasásképes korosztályhoz tartozol, ajánlanék figyelmedbe egy kimagaslóan jó könyvet :
Frank Schatzing - Híradás egy ismeretlen univerzumból

Négy éves korom óta olvasok, de talán ha három ilyen könyvvel találkoztam - és ez a klímaváltozást is helyes nézőpontból mutatja be az olvasóknak.
Engedelmeddel súgnék annyit a mondandójából, hogy a klíma sose volt stabil.
Az élet pedig túlélt meteorbecsapódások és vulkáni tevékenység által okozott hirtelen klímaváltozásokat, és kéreglemezek (meg tengeráramlások) elvándorlásából következő lassú klímaváltozásokat egyaránt.

Szóval attól hogy változik a klíma, még nincsen akkora baj mint amekkorát el akar hitetni velünk az agymosógép.

Wildhunt 2023.06.06. 12:01:34

@valis47: környezetpusztítás zajlik (ember általi) amire a klíma reagál. A németeknél például elég jó kiváltó oka a szárazságnak hogy lassan minden erdőt legyalulnak a barnaszén meg a szélkerekek kedvéért.

gigabursch 2023.06.06. 12:45:00

Na, most meg "kihúzták a dugót" a hohol gyártású GMO gabonaföldek öntözőkádjából.
Lesz itten még izgalom...

valis47 2023.06.06. 12:45:05

A mediterráneumban az ókorban kiirtották már az erdőket (hogy felszánthassák a helyüket, illetve mert kellett a faanyag, hajóépítéshez, építkezéshez), meg is lett az eredménye. Az erdők kiirtása valóban elindít egy pozitív visszacsatolást, aminek az eredménye a sivatagosodás.

GABOR2 2023.06.06. 14:54:37

Érdekes piaci jelenség:

"Kétéves mélyponton az élelmiszerek ára"

www.portfolio.hu/gazdasag/20230602/keteves-melyponton-az-elelmiszerek-ara-619066

"májusban két éves mélypontra esett, a növényi olajok, a gabonafélék és a tejtermékek árának jelentős csökkenése meghaladta a cukor és a hús árának emelkedését, írja a Reuters."

Magyarországon ebből nem látni semmit... A kényér árán tuti nem.

GABOR2 2023.06.06. 14:57:18

Van akiknek mindig jól megy:

"Példátlan adóteher után rekordszintű nyereség: mit műveltek a magyar bankok?"

www.portfolio.hu/bank/20230606/peldatlan-adoteher-utan-rekordszintu-nyereseg-mit-muveltek-a-magyar-bankok-619732

"Minden idők legnagyobb, 327 milliárd forintos (egész évre elszámolt) különadóterhe ellenére rekordszintű, 229 milliárd forintos adózott nyereséget ért el a magyar bankszektor az év első három hónapjában."

GABOR2 2023.06.08. 17:16:21

Sziasztok! Találtam egy nagyon érdekes cikket ami azt írja le nagyon részletesen, hogy hogyan használják fel az amerikaik nyugdijra adott pénzét, arra hogy cégeket zsaroljanak meg, hogy legyenek woke-ok.

Vagyis megint egy módszer, ahol az áldozattal finanszírozzák meg saját elpusztítását.

Ugye az amerikaiknál a nyugdíjra adott összegeket befektetik, elvileg a minél nagyobb megtérülés érdekében, csakhogy egy ideje anélkül, hogy ezt bejelentették volna, már nem a megtérülés a cél, hanem a társadalom átformálása:

ujtechkor.blog.hu/2023/06/08/a_kulturhaboru_draga_hat_fizessenek_azok_akik_ellen_vivjuk

Huszonhármas 2023.06.08. 22:31:11

kb mindenki összekeveri a SZÁLLÍTÁS és a SZÁLLÍTMÁNYOZÁS fogalmakat. Pedig nagyon mást jelentenek.
Az egyik a valódi áru mozgást, a másik meg a papírozást, szervezést, bürokráciát.

Huszonhármas 2023.06.08. 22:33:14

A poszttal meg 100% egyetértek, tényleg égbekiáltó ocsmányságot művel európa.

Deansdale 2023.06.09. 07:55:04

@Huszonhármas: Igazad van, javítottam, köszi.

valis47 2023.06.11. 18:54:20

Ha valaki a "napi progresszióra" kíváncsi, szörnyűlködhet:

www.youtube.com/@noxiousyt2801/videos

GABOR2 2023.06.12. 19:13:04

@vodkasprite: Ez is így egyszerre minden fronton elindult. Ugye fentebb beraktam az egyik legismertebb Call of Duty Youtubert cancelt a cég, mert azt merte kommentelni, hogy szerninte a kisgyerekeket hagyják békén és hogy a szülők dolga ez a szexuális nevelés. Ma már ez is gyűlölöletbeszéd úgy tűnik Nyugaton.

Hogy dícsérték annó Gates-t, hogy mennyit jótékonykodik, alapítványba teszi a pénzét... ilyenekbe, meg oltásokba. Meg persze az alpítványokodás valójában inkább adóelkerülésről szól.

Most valahol a háttérhatalmi agytört összeült, hogy egyszerre, mindenki szálljon rá a gyerekekre... de ez nagyon sokba fog nekik kerülni.

Deansdale 2023.06.27. 11:58:42

New York megoldotta a globális felmelegedés problémáját! Betiltják a fatüzeléses pizzériákat...
www.dailymail.co.uk/news/article-12233959/New-York-Citys-pizzerias-blast-unfunded-mandate-wood-coal-fired-ovens-ditched.html

Deansdale 2023.07.31. 09:57:11

Ha már a környezetvédelemnél tartunk, teljesen frankók az elektromos járművek, különösen ha dízel generátorról kell tölteni a kukásautókat
www.telegraph.co.uk/news/2023/07/27/labour-cardiff-council-diesel-generators-electric-lorries/
vagy a buszokat:
www.indiatimes.com/auto/current/pmpml-electric-bus-being-charged-through-diesel-generator-377755.html

Ez amúgy azért duplán vicces, mert az energiafajták átalakításakor (illetve áramnál a tároláskor is) mindig van veszteség, tehát minél többet variálunk annál több üzemanyagot pöfögtetünk el fölöslegesen.

Dízelmotor -> mozgási energia

vagy

Dízelmotor -> mozgási energia -> generátor -> áram -> (áram tárolása) -> villanymotor -> mozgási energia

Csalódnék a sejtéseimben ha ezzel nem pocsékolnának el legalább 20% extra gázolajat.

GABOR2 2023.07.31. 13:35:53

@Deansdale: Környezetvédelem, globális felmelegedés...

Nemrég már nem felmelegédésről beszéltek, hanem globális felforrásról.

Viszont volt valaki aki utólag leellenőrizte, hogy a BBC 9 órával előre + pár nappal előre megjósolt felforrásról szóló előrejelzése igaz volt-e... spoiler: Nem...

www.youtube.com/watch?v=EYSLttmmbjE

Deansdale 2023.08.08. 09:42:36

A holland farmok és az ír tehenek után a legújabb klímavédelmi hír, hogy a skótok 16 millió fát vágtak ki szélfarmok létesítésére:
www.msn.com/en-gb/news/uknews/snp-admits-to-felling-16-million-trees-to-develop-wind-farms/ar-AA1e4Tno
Ki kellene végezni az összes olyan politikust aki tevékenyen részt vesz a világunk elpusztításában a klímamaszlag ürügyén.

Deansdale 2023.08.21. 07:58:11

A méregzöldek legújabb videója arról, hogy a szkafanderben kutyát sütő migráns szerint meleg van - bizonyított a klímaváltozás!!!
moonbattery.com/greens-find-global-warming-in-vienna/

Deansdale 2023.08.31. 07:35:39

A klímakultista szakértő nyilatkozik, hogy az időjárás változása miatt "veszélyben az élelmiszerellátás" - és ennek a megakadályozására kell bezáratni a farmokat és lemészárolni az állatállományt, érted...
index.hu/belfold/2023/08/29/meteorologia-fagy-hoseg-klimavaltozas/
Ha nem lesz tehénfing akkor megmenekül a klíma és lesz mit enni, csak hát az majd nem marhahús lesz hanem csótány, de ere az áldozatra a reszetelők hajlandóak a mi nevünkben. Ők persze továbbra is marhát esznek majd, de csak azért mert a hős vezérek megérdemlik az ilyesmit.

Amúgy nyilván baromság amit a "szakértő" mond, nem lesznek itt 48 fokos nyarak, elmehet a k. anyjába a hülyeségeivel, csak bájosnak tartom hogy a saját maguk által szándékosan előidézett élelmiszerválságot ráfogják a klímakamura, mintha nem látnánk hogy mi folyik a szemeink előtt.

Deansdale 2023.09.06. 07:32:42

Most az USA-abn fognak kivágni 30 millió hektár erdőt a klíma megmentésére:
moonbattery.com/bill-gates-schemes-to-chop-down-and-bury-millions-of-trees/

valis47 2023.09.06. 12:50:10

@Deansdale: Van benne logika, a fák is CO2 termelők (a növénylégzés éjjel CO2-t bocsát ki), bár többet kötnek le, mint amennyit kibocsátanak, az elrohadó vagy elégetett fákból meg visszakerül a légkörbe a "gyilkos" CO2. Ha eltemetik a földbe, akkor viszont "csapdába ejtik".

Deansdale 2023.09.06. 13:36:13

@valis47: Nem is lenne baj, ha elhalt fákat elásnának, bár az is csak lassítja a megkötött szén újra kiszabadulását, de erdőt kivágni, bakker?! A felszíni hőmérséklet drasztikusan emelkedni fog minden ilyen helyen mert ugye a fák rengeteg hőenergiát elnyelnek úgy a fotoszintézissel mint a párologtatással és árnyékadással. Ha nem elég intelligensen telepítenek új erdőket a kivágottak helyére még a talaj is erodálódik és elsivatagosodhat, nem is beszélve az ott élők fajok elpusztításáról, az elhasznált üzemanyagról, ésatöbbi. Ez az egész valójában egy irtóztató környezetmészárlás ami a bolygó klímáján egy fikarcnyit sem fog változtatni, csak az adófizetők milliárdjait nyúlja le. Ha egyet hátralépsz és nem a CO2-hisztéria szűrőjén át nézed a témát, 30 MILLIÓ HEKTÁR erdőt kivágni csak azért hogy elássák valami félelmetesen aberrált inhumán elképzelés.

GABOR2 2023.09.06. 14:55:12

Most a mandineren "Breking News", hogy orosz "drón törmelék" zuhant át Románia területére és hújjújjujj erre választ kell adni.

"BRÉKING: Orosz dróntörmelék zuhant Románia területére"

mandiner.hu/kulfold/2023/09/breking-drontormelek-zuhant-romania-teruletere

Romániát lelkileg tán tréningezik...

GABOR2 2023.09.06. 16:03:46

Az ukránok már megint olyan kedvesek, hogy azt mondják, hogy igazából már harmadik világháború van, csak még kell egy kis idő a többi ország berántásra.

"Az ukránok bejelentették: elkezdődött a harmadik világháború"

www.origo.hu/nagyvilag/20230906-elkezdodott-a-harmadik-vilaghaboru.html#google_vignette

Totál arra játszanak, hogy másokat berántsanak, kérdés, az USA-ban erről mit gondolnak.

2023.09.06. 18:12:46

@GABOR2:

Én azt gondolom, hogy ez egy "csinált" - terv szerinti - háború oly módon, hogy le vannak osztva a szerepek.

Ennek adok nagy valószínűséget, hogy a cél egyetlen: a sakkbábukból a parasztokat kell arra kondícionálni, hogy nekik mindenképpen illetve majd ezért meg azért kell háborúzgatni a másikkal.
(Persze vannak mindenütt olyanok, akik vérgőzösen mennek ölni a másikat, aki ellen fel lettek hergelve, úgy hiszem. És van, aki önként ugrik az imádott királyának parancsszavára. )

De én akkor is azt tartom, hogy ez ugyan olyan mesemondós dolog, mint a világvége vírus volt.
Valami kis igazság van benne, de a nagy része töltelék mese, hazugság.

És, hogy mi a cél, kitől vagy mitől illetve mi által?
Passzolom.

És azt is gondolom ezek mellé, hogy baromira össze van kuszálva az igazság, a korrektség, a valóság, a tényszerűség a világban szinte mindenről már.

Legalábbis nem nagyon hiszem azt, hogy valami nagyobb, nemesebb felé szeretnénk menni, legfőképpen a vezetőink által illetve irányítása alatt.

Persze ezeket a mondatokat valamelyest egy enyhe depresszió is mondatja bennem, elnézést érte.

De szóljon bárki legyen oly kedves, aki ebből az egészből, amit élünk, meg tud látni valami pislákoló fényt az alagút végén...
:)

GABOR2 2023.09.06. 19:07:27

@keresemazigazat: Igazából abba kéne hagyniuk hamarosan ha tényleg csak az ukránokra építenek, mert úgy tűnik azok közül akik az országban maradtak kezdenek kifogyni az emberekből akiket harcolni küldhetnek.

Viszont olyan dolgokat csinálnak, hogy pl. az ukrán pilóta kiképzési program ahol 4 hónap gyakorlat van, viszont tán kb. másfél év angol nyelvtanulás. Vagyis összesen olyan két év kiképzés... Számítanak rá, hogy két év múlva is még tart ez a háború?

Ha igen, azt már nemcsak ukránok fogják vívni. Más országok be lesznek vonva.

GABOR2 2023.09.08. 00:04:54

Így bízzál a tudományban...:

"Pusztítóbbá teheti a rákot a legismertebb vitamin"

www.origo.hu/tudomany/20230907-rakot-okozhat-a-cvitamin.html

Deansdale 2023.09.08. 08:26:37

@GABOR2: Szerintem ez a tipikus emberiségellenes propaganda, hogy elfordítsanak attól ami egészséges, mert akkor több profitot termelsz a gyógyszergyáraknak. Ha neadj'isten rákod van, akkor C-vitamin helyett inkább járj kemóra meg sugárkezelésre, az sokkal jobb...

GABOR2 2023.09.08. 16:55:38

@Deansdale: A nyugati orvoslásban sok mismásolás lehet, de az elv amire épül az jó. Ez az elv pedig, hogy akkor jelentünk ki valamiéről valamit biztosan, pl. hogy valami gyógyít, ha megismételjük a kezelést és újra és újra az az eredmény, hogy gyógyító hatású és persze kizárjuk az egyéb lehetséges magyarázatokat.

Ha erről is azt mondják majd sok egyéb kísérlet után, hogy valóban nem a C-vitamin, akkor talán hinné kéne neki. Egyenlőre csak ők mondják.

GABOR2 2023.09.08. 17:03:45

@GABOR2: Bocsi a hibákért, kissé kimerült vagyok...

Más: Romániában a román elnök nagy hangon kijelentette, hogy ha kiderül, hogy orosz drón darabkák repültek át hozzájuk az a szuverenitásuk nagyon durva megsértése és... és majd valami lesz. Arról nem beszélt mi lesz ha kiderül, hogy ukrán drón volt...

"Romanian President: If Russian drone fragments fell on our territory, it is violation of sovereignty"

www.pravda.com.ua/eng/news/2023/09/6/7418709/

Plusz tán valami határmenti falut is tán kitelepítenek majd... Megfontolják.

GABOR2 2023.09.09. 14:39:27

@keresemazigazat: : - ) Le a sült krumplival!

bomberhopper 2023.09.30. 20:55:54

www.agrarszektor.hu/allat/20230929/1500-illegalisan-tartott-csirkeket-talalt-a-nebih-hihetetlen-hol-bukkantak-rajuk-45379

A kattintásvadász megfogalmazástól eltekintve a lényeg nekem, hogy semmi karantén, semmi megfigyelés, hanem felszámolás.

"A vírus veszélye folyamatos készenlétet igényel valamennyi baromfitartótól, ugyanis egy újabb járvány megelőzése kizárólag a járványvédelmi előírások maradéktalan, kitartó és kollektív betartásával lehetséges."

Nyilván van egy szabályozás a telep mérete miatt, de a kórházak látogatási tilalmából (influenza) is pillanatok alatt kijárási tilalom lett (covid). Vagyis ha van tíz tyúkod (személyes érintettség) akkor két rendelet és felszámolják, vagy illegálban élsz.

Deansdale 2023.10.01. 09:39:12

@bomberhopper: Ha jól sejtem az állítólagos madárinfluenza emberre nem veszélyes, tehát a terjedésének az egyetlen kockázata az állatok elhullása, vagyis teljesen logikus állatokat tömegesen lemészárolni egy esetleges fertőzés lehetősége miatt.

És igen, szemmel láthatóan haladunk afelé hogy az emberek önellátását megnehezítsék, és közben az élelmiszerellátási láncokat is verik szét. Dehát semmi ok az aggodalomra, ne terjesszünk konteókat, biztosan van rá jó indokuk, pl. a klímaistenek kiengesztelése :)

2023.10.01. 11:13:00

@Deansdale:

"az egyetlen kockázata az állatok elhullása, vagyis teljesen logikus állatokat tömegesen lemészárolni egy esetleges fertőzés lehetősége miatt."

Ahogy a South Park egyik régebbi részében volt az "öngyilkos buli" amikor is a rendőrök kivonultak az esemény megfékezésére és az ott lévő rendőr nyilatkozta a tévének, hogy minden eszközzel megakadályozzák az öngyilkosságokat, még ha ezért mindenkit le is kell lőniük.

2023.10.02. 18:37:17

@Deansdale:

"az egyetlen kockázata az állatok elhullása, vagyis teljesen logikus állatokat tömegesen lemészárolni egy esetleges fertőzés lehetősége miatt."

És itt is van, friss, meleg:

Súlyos járvány terjedésétől tartanak Szlovéniában
index.hu/kulfold/2023/10/02/jarvany-szlovenia-virus-afrikai-sertespestis-intezkedesek-horvatorszag/

......

Horvátországban eddig 20 ezer sertést pusztítottak el. Továbbra is a kelet-horvátországi Vukovár-Szerémség megyében a legrosszabb a helyzet, ahol 20 járásra terjed ki a betegség. A járvány eddig 900 gazdaságot érint az ország Szerbiával és Bosznia-Hercegovinával határos megyéiben.

A bezárt telepeken legkorábban 2025-ben lesz lehetséges az újbóli tenyésztés, emiatt sok gazdálkodó döntött úgy, hogy felhagy a sertéstartással. A horvát kormány 7,5 millió euró értékben nyújt támogatást azoknak a gazdálkodóknak, akiknek a járvány továbbterjedésének megakadályozása érdekében el kellett pusztítaniuk a sertésállományukat.

Deansdale 2023.10.02. 19:54:45

@keresemazigazat: "Az jutott az eszembe, hogy mi van akkor, hogy kitalálták ugyan úgy a mindenféle állatos betegségeket, ahogy a kovidot is?"

Én biztos vagyok benne, hogy a haszonállat-járványok nagy része kamu. Mostanában már a centralizált szöcskefarmoknak készíthetik elő ezzel a terepet. Valami azt súgja azokat nem fogja fenyegetni szöcskeinfluenza.

bomberhopper 2023.12.11. 22:07:53

Megkavarom az állóvizet :)

m.hvg.hu/gazdasag/20231211_Betiltja_az_Europai_Unio_a_gazkazanokat#:~:text=Betiltja%20az%20Eur%C3%B3pai%20Uni%C3%B3%20a%20g%C3%A1zkaz%C3%A1nokat%2C%20az%20Eur%C3%B3pai%20Tan%C3%A1cs%20%C3%A9s,fosszilis%20t%C3%BCzel%C5%91anyagokat%20az%20%C3%A9p%C3%BCletek%20f%C5%B1t%C3%A9s%C3%A9b%C5%91l.

Irónia ON. Idő van még addig, EU sem biztos, hogy lesz még, alternatívákban már lehet gondolkozni. Az áramellátás stabil, atom nem kell hozzá, az áram ára kiszámítható. Az ingyenáram könnyen szállítható és könnyen elérhető télen nyáron és nem időjárás/napszak/évszakfüggő. Irónia OFF.

Nincs az az akkukapacitás, amivel eltároljuk a nyári napelem általi termelést a téli fűtésre. Tehát majd az energiaellátási lánc és az energiapiac diktál, egyszeri ingatlantulajdonos meg táncol.

Deansdale 2023.12.12. 13:46:56

@bomberhopper: Nem aggódnék annyira amiatt, hogy mindent át akarnak állítani áramra, ha közben nem csökkentenék az áramtermelő kapacitásokat is. Ez így roppant gyanús, hogy finoman fogalmazzak.

Szerencsére én több lábon állok, fűtünk már itthon mindennel amivel csak lehetséges :) Bár ha valakinek vannak praktikus avagy egzotikus ötletei fűtésre, azokat szívesen fogadom.

békaapu 2023.12.12. 14:33:48

@Deansdale:
Ha elfogadod : nem csak az elégethető anyagok bővítése a fejlődés iránya, hanem az élettér fölfelé bővítése is.
A plafon közelében aludni melegebb. (galéria, vagy csak emelt padlószint a fele szobában)
A fönt gyülekező meleg levegőt egy ventillátorral összekevertetni az alsó légrétegekkel, szintén nem rossz ötlet.

A fakoronák egészen vékony ágai felhasználhatóságáról azt hiszem már írtam neked..

Deansdale 2023.12.12. 14:45:45

@békaapu: Ez a vékonyágas dolog nem rémlik, de mivel szenilis vagyok ez lehet 100% az én hibám :)

békaapu 2023.12.12. 17:14:31

@Deansdale:
Vékony ágakkal is lehet nagy tűztereket fűteni, csak sűrűn kell utánpótolni és sokkal több a hamuja másnap.

A kályhaajtó fele méretűre kell esőcsatornából alakítani egy "U" -profilú vályút, azt kell megrakni azokkal a vékony ágakkal, és egy ajtónyitással egyszerre lehet nagyobb mennyiségű ilyen szecskát betolni róla.

Se a láng, se a parázs sugárzó hője nem égeti meg a kezed, mert alulról a csatornabádog védi.
Én még a tárolóhelyiség alján összegyülekező fatörmeléket is így hasznosítom

bomberhopper 2023.12.12. 22:44:07

@békaapu: Igen. Optimális esetben vidéken semmi se megy veszendőbe. Csak ugye a vidék is kis város lett, ha beüt egy több napos áramszünet, akkor minden első háztartásban nem lesz delej a gázkazánnak. Még nekünk is csak gázkazánunk van, így alternatívakat kell csatasorba állítani, már csak a több lábon állás miatt is. Az a tény meg, hogy egy félmilliós gázkazán négy év alatt csapágyas és egyéb hibás lesz, és nem tervezhetsz vele tíz évet, finoman szólva is felháborító. Négy gyerekkel négy-öt évente cseréljük a mosó-, mosogató- és szárítógépet. Ez is véleményes.

békaapu 2023.12.13. 09:30:42

@bomberhopper:
Köszönöm a dicséretet, csak Deansdale -nak akartam legalább egy újdonságot mondani.

A gázzal az a baj hogy nem nálunk terem – sőt : a miénket kiadjuk másnak. (lásd a Szigetvár- Barcs közti mező helyzetét)
És ha nem a miénk a gáz forrása, akkor nem a miénk az elzárócsapja sem.
A fatüzelésről meg azt nem szokták emlegetni, hogy az állatból az csinált embert.
És ha megpróbálják kivenni a kezemből mert környezetszennyező, akkor visszaalakulok állattá.

A félmilliós gázkazán pedig nagyon hasonló mint a légkondis fűtés : amíg új, addíg nagyon jó.
Amikor már nem új, akkor már csak a drágaságába vetett bizalom teszi olyan nagyon jóvá.
És ha valami részlet kiesik a rendszerből.. :-(

Mindegy hogy az erőműben a villanykapcsoló, vagy Putyinnál a gázelzáró, vagy benn a kazánban akármilyen visszáramdióda.
süti beállítások módosítása