HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

Fogalomzavar

2023.07.26. 11:24 Deansdale

A mainstream nyugati sajtó azon kesereg, hogy Nayib Bukele salvadori elnök bűnözőellenes fellépése "lerombolja a demokráciát", miközben az ország polgárai között 90% fölötti népszerűségnek örvend. Namost akkor kéremszépen mi is a demokrácia, ha nem a nép akarata? Biden elfogadottsága valahol 30% körül tántorog, az ő országából ezügyben beszólni Salvadornak egy kicsit fura, hogy finoman fogalmazzak. 90% fölötti népszerűséggel Bukele a szó legszorosabb értelmében a legnépszerűbb politikus a világon a démosz köreiben, tehát a demokrácia királyának lehetne koronázni, ha élhetek ezzel a képzavarral.

Nehezen lehetne tagadni, hogy a haladár szótár szerint a "demokratikus" szó jelentése valójában "progresszív", és bármi ami nem progresszív az szerintük antidemokratikus. Ugyanakkor az is egyértelművé lett téve a saját szavaik által, hogy az ő értékrendjükbe a tömeges szervezett bűnözés tökéletesen belefér, a felszámolása viszont nem.

Kedves balosok, magyarázzátok el hol tévedek.

Nem mellesleg érdemes odafigyelni, hogy mi történik, ha egy politikus fel akar számolni egy problémát:

Felszámolja.

A világ egyik legdurvább bűnözőhadát, amivel papíron már évtizedek óta küszködtek, Bukele kevesebb mint 1 év (EGY ÉV) alatt egyszerűen összegyűjtette és lesittelte. Ennyi volt a mágikus recept, hogy bakker ki kell küldeni a fegyveres erőket és el kell fogni a bűnözőket. A gyilkosságok száma Salvadorban 1 év alatt 92%-al esett, pedig becsszó az előző kormányzatok is mindent megpróbáltak ám.

A gond az, hogy a politikusok a problémákból élnek, tehát eszük ágában sincs bármit is megoldani, csak iszapbirkóznak mindennel a végtelenségig miközben soha semmi nem javul. Bukele a kivétel, meg Duterte is az volt, és persze őt is ezerrel támadta ezért a nyugati sajtó. Rossz példát mutatnak a jó példával, lebuktatják a nyugati vezetőket.

Ja, hogy Bukele kemény kézzel bánik a bűnözőkkel, szegényeknek rossz a soruk a börtönben? Jellemző, hogy a libbant értékrend szerint ez fontosabb, mint a közbiztonság. Ha szegény kábszerkartell-tömeggyilkosoknak sanyarú a börtön, akkor engedjük ki mindet és állítsuk vissza a helyzetet oda ahol Bukele átvette az irányítást. Humánusan kell bánni a bűnözőkkel, nekik jogaik vannak.

21 komment

Címkék: politika piros és kék pirula

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2023.07.26. 12:19:13

Politikusoknál a problémafenntartó problémakezelés a módi.
Azok is sittet érdemelnek.

békaapu 2023.07.26. 14:06:30

Azt írja a linkelt telex-cikk, hogy egy jogtalan fogvatartás nagyobb baj, mint a mindenképpen mélyre visszaromló közbiztonság lenne.

Induljunk ki ebből az alaptételből - vagyis ennek a vitatásából.

Ahogy a saját módszereiknek minden területen követelik a jóindulatú segítőkészséget, úgy meg is adhatnák ugyanezt..

..a demokrácia nevében.

Madarász Henrik 2023.07.26. 14:14:42

Kevesen tudják de Mussolini idején felszámolták a maffiát Olaszországban, persze nem épp a libsiknek tetsző módszerekkel, például azokat is sittre vágták, akik segítettek nekik. Aztán 1943-ban bevonult az USA hadsereg Szicíliába és szövetségre lépett a maffiával az olasz hadsereg ellen, azóta is virágzik a maffia arra.

Frederick2 2023.07.27. 09:49:58

Kedves Deansdale!

Duterte rendpártisága akkor is szimpatikus neked (jujdemenő!), ha a koronavírusról,a vakcinákról és a karanténról van szó?

hvg.hu/vilag/20220106_Letartoztatassal_fenyegeti_Rodrigo_Duterte_az_oltatlanokat

"Beszédében arra kérte a közösségi vezetőket, hogy kutassák fel az oltatlanokat és győződjenek meg róla, hogy nem hagyják el otthonaikat. A beszédről tudósító Reuters szerint ha az oltatlanok nem vállalják önként az izolációt, akkor letartóztathatják őket."

"Dutertének nem ez az első harcias kijelentése az oltatlanokkal szemben, tavaly például börtönnel és ivermectin injekcióval fenyegette őket arra az esetre, ha nem vennék fel a vakcinát."

Frederick2 2023.07.27. 09:52:18

@Madarász Henrik: Tudod, miért nem buktatta meg az USA Franco Spanyolországát? Mert nem támogatta Hitlert a II. világháborúban, hanem megmaradt semlegesnek.

Mussolini fasiszta rendszere is érintetlen maradt volna az amerikaiak részéről, ha követi Franco példáját. De nem követte. Ezért megbaszta a száját!

Frederick2 2023.07.27. 09:53:37

Duterte, Mussolini - milyen jó lenne ilyen emberek uralma alatt élni! Ahol agyonlőnek anyukámmal, ha csúnyát mondok az aktuális Führerre! Juj de jó lehet! :P

Remélem, Észak-Koreába azért nem vágtok! :P

Deansdale 2023.07.27. 11:30:07

@Frederick2: Senki sem hibátlan. Amúgy már leváltották, ha jól tudom.

békaapu 2023.07.27. 11:40:36

@Frederick2:
Szia Frederick, én nem "vágom" Koreába.
DE
De hidd el hogy a nyugati bérrettegők se tapasztalatból írnak a megszűnt magyar véleményszabadságról - akármilyen olvasmányosan is írják.

Tényleg, anno úgy fogalmaztunk, hogy a diktatúrához képest a demokrácia rendetlenség.
Nekem jobban tetszik ha rend lehet körülöttem.

Amit a diktatúrák oltáskötelezettségéről írsz, az a lehető legjobb kérdés a rendre vágyókhoz, megdícsérlek hogy eszedbe jutott.

Azt hiszem hogy az erősek ellenálltak volna ott is a kényszernek. Lehet hogy elbuktak volna a hatalommal szemben, de a példájuk többet jelentene ma.
Szerintem még erjesztőbben hatnának mint most.. mondjuk bloggazdaként.

Mia and Me 2023.07.28. 06:55:06

@békaapu: " az erősek ellenálltak volna ott is a kényszernek. Lehet hogy elbuktak volna a hatalommal szemben, de a példájuk többet jelentene ma."

Nem mindenki vágya az hogy ismeretlen hősként bekerüljön a töri könyvekbe. A többség élni jobban szeret.

békaapu 2023.07.28. 21:06:36

@Mia and Me:
SziaMia..

Egyetértek veled : nem kell mindenkinek vágynia a hősiességet - de nem szabad mindenkinek meghátrálnia sem előle.

Lényeg hogy az erős államrendekkel is szembe lehet fordulni - és van az a határ ahonnan az erős lelkűeknek ez a kötelessége is.

Madarász Henrik 2023.07.30. 16:47:13

Most dobott fel a facebook oldalam egy Amnesty hirdetést, ahol tiltakoznak a bűnözők jogai megsértése miatt és aláírást gyűjtenek a védelmükben :)

Bayaz 2023.08.15. 01:26:24

Azért ez tényleg nevetséges.
Olvasom, hogy 80-90% közötti támogatottsága van ennek az elnöknek a lakosság körében és csomó helyi akit korábban nem érdekelt a politika most rá szavazna, és mégis diktátornak nevezik?

gigabursch 2023.08.15. 08:03:24

@Madarász Henrik:
Ezért kell ezeket az aljadékokat bűnpártolással eljárás alá vonni és felszámolni.

Deansdale 2023.08.15. 08:22:57

A németeknél be akarják tiltani a második legnagyobb parlamenti pártot, természetesen a demokrácia nevében ill. védelmében.
en-volve.com/2023/08/14/german-govt-threatens-to-ban-surging-afd-party-to-defend-democracy/

VT 135 2023.08.31. 21:33:07

Ez megint csak a kés két féle felhasználása.

Mert egyfelől valóban nagyon hatékony fellépésnek tűnik a bandákkal, kartellekkel szemben. Másfelől tömeges volta miatt sok ártatlan embert is bedarál a rendszer, akik elég nehézkesen, jobb esetben évek múlva tudnak kikerülni...

...és itt jön a kés másik felhasználása, mert ez is lehet a háttérhatalmi elit egyik érzékenyítése az állampolgárok tömeges bebörtönzésére, koncentrációs táborba hurcolására. Ez a módszer remekül működik technikailag Kínában, nyugaton még látszólag demokráciásdit játszunk, tehát itt nem illik ilyet csinálni. De ha finom érzékenítéssel elhitetjük az emberekkel, h a tömeges bebörtönzéssel megoldódnak a dolgok, akkor máris lehet építeni a táborokat - aztán, h ki kerül majd bele, az addig még kiderül...

VT 135 2023.08.31. 21:36:06

A másik az, h egy fecske nem csinál nyarat. Ha ez nem a háttérhatalmi elit egy oldalági akciója - tudjuk, h sok irányban szervezkednek - akkor belátható időn belül ki fogják iktatni Bukelet.

Mindig érdemes fókuszban tartani, h nem egyes embereken, pártokon, mozgalmakon, eszméken múlnak a dolgok, hanem az adott rendszeren, világrendszeren: Az adott probléma mindig a rendszer nem jó működéséből fakad.

Deansdale 2023.09.01. 07:41:08

@VT 135: Hát, ha érzékenyíteni akarják az embereket akkor rosszul csinálják mert a nyugati sajtó hevesen tiltakozik Bukele tevékenysége ellen. Nekem inkább úgy tűnik a hazánkban anno az SZDSZ által képviselt hülyeséget erőltetik, hogy a bűnözést pártolják a törvénytisztelettel szemben, mert ez is egy frankó módszer a társadalom lerombolására. Az USA-ban e téren eszement módon elengedték a gyeplőt, olyan tömeges bűnözési hullám van ami ép ésszel elképzelhetetlen, és az állam szándékosan bátorítja.
www.youtube.com/watch?v=wepmrX9n1uw
Abszolút napi rutin, hogy emberek, vagyis pardon, niggerek zsákokkal mennek boltokba és egyszerűen kisétálnak az összeszedett holmival, és a megkárosított cégek kirúgják azt a munkavállalót aki tenni próbál ez ellen.
www.thegatewaypundit.com/2023/07/elderly-lowes-worker-fired-after-getting-repeatedly-punched/

gigabursch 2023.09.01. 11:27:37

@VT 135:
Mindenképpen érdekes és elgondolkodtató.

Nem azért, mert egy normális rendet igénylő embert zavar az, hogy termékenyen bekasztliztaj egy halom embert, hanem azért, mert rámutattál arra, hogy a kifordult gondolkodásúak szemszögéből is végig kell nézni a dolgot.

Köszönöm a hozzászólásodat!

GABOR2 2023.09.01. 21:22:00

@Deansdale: @VT 135: Volt már hasonló elnök arrafelé. Rendett tett, de az USA végül megbuktatta és utánna csak baloldali elnökök jöhettek.

A szuperhatékony rendőri állományt meg kirúgták és hoztak egy törvényt, hogy soha többé nem lehetnek rendőrök vagy hasonlók.

Ezek a szuperhatékony rendőrök lettek később az USA zsoldosai Afganisztánban és emlékszem ódákat zengtek az USA katonai beszámolók arról, hogy mennyire vérprofik.

De aztán az USA-nak olcsóbb zsoldosok kellettek és abból lett tán a hirhedt Blackwater story Irakban.

www.theguardian.com/world/2004/mar/05/iraq.chile

"We scour the ends of the earth to find professionals - the Chilean commandos are very, very professional and they fit within the Blackwater system," he said.

Szóval ki tudja... talán gyártják a jövő USA szuperzsoldosait.
süti beállítások módosítása