HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

Mi is az a fasizmus

2024.02.19. 11:26 Deansdale

Általában nem jellemző rám, hogy definíciókon lovagoljak, elvégre minden normális ember tisztában van a legtöbb alapfogalommal, de a Csillagközi Invázión kirobbant sokadik vita után úgy éreztem kénytelen vagyok kicsit jobban elmélyedni a témában, hátha a ballerek tudnak valamit, amit én nem. Már itt lespoilerezem, hogy nem erről volt szó :)

A sok lehetséges forrás közül a legbehatóbban az Encyclopedia Britannica-t néztem át, remélve hogy az talán egy kicsit kevésbé lesz debil woke agymosás, mint a többi hasonló, és valóban, egy kicsit kevésbé volt debil woke agymosás.

A lényeg ultratömören: senkinek halvány fogalma sincs, hogy mi az a fasizmus.

Illetve állítólag vannak vagy hárman, akik annyiban egyetértenek, hogy a Mussolini által fasizmusnak nevezett ideológiának talán volt valami köze hozzá, de még ez sem teljesen biztos. A helyzet ugyanis az, hogy papíron a fasizmus egyik fő tulajdonsága, hogy ellenfélnek tekinti a marxizmust, amit az utóbbi ~90 évben a balos "szakértők" úgy értelmeztek át, hogy minden fasizmus ami nem marxizmus. Ennek köszönhetően a világ minden országában találtak legalább 20-25 fasiszta pártot és mozgalmat (mármint országonként), holott nem képesek mutatni összesen kettőt sem, ami bármiben is egyetértett volna a marxizmus ellenzésén kívül.

A Britannica hősiesen megpróbál pár általános jellemvonást összeszedni, ezekből azért mégiscsak kibontakozik valamiféle kép, bár homályos és ellentmondásos, dehát na. Szegény ember vízzel főz.

A rengeteg rizsát értelmezve a lényeg annyi, hogy a fasizmus egy olyan diktatúra, aminek egyszemélyi uralkodója nem valami istentől vagy vallástól vagy bármi hasonlótól eredezteti a hatalmát, hanem az államtól, aholis az állam jelképezi és egyben képviseli a közérdeket és közjót. Az állam az Isten, és a diktátor az ő prófétája. Az állam határoz meg mindent, a gazdaságtól a kultúrán át egészen a sachertortáig, és aki másként gondolkodik, az eretnek.

Namost ebben az érdekes az, hogy 100% ráillik Sztálin Szovjetuniójára. Miben különbözik akkor a fasizmus a kommunizmustól? Abban, hogy a fasizmus polgárháború nélkül vezet ugyanahhoz a végeredményhez. Mussolini pont ugyanolyan diktátor volt mint Sztálin, csak Olaszországban az ő hatalomba kerüléséhez nem kellett a proletároknak lemészárolni a burzsoákat. Nem volt általános lázongás, népirtás, fosztogatás és káosz, nem verték agyon a kulákokat, nem gyújtották fel a palotákat és loptak el mindent ami mozdítható, egyszerűen csak demokratikusan megszavazták, hogy Mussolini a legszimpibb.

Elvileg vannak a fasizmusnak más ismérvei is, mint pl. a militarizmus, de ezekben az az érdekes, hogy sok más politikai ideológiára éppúgy jellemzőek. Már az ókori Spárta is militarista volt, meg a jelenkori Izrael is az, és mégsem tekintik őket fasisztának, így kissé álságosnak tartom, hogy ha valamire rá akarják kenni a fasizmus sarát, akkor előveszik ezt a militarista baromságot. A 2. VH-ban az olasz fasisztákat legyőző USA militaristább volt mint bárki más, szóval ez önmagában nem jelent semmit.

Hasonló ismérvek, hasonlóan hülye módon, a demokrácia és a liberalizmus elutasítása, az imperializmus, a fiatalság agymosása, a propaganda, ésatöbbi. Ezek ezernyi más rendszerre is elmondhatóak, vagyis bár fel lehet sorolni, hogy a fasizmus ilyen, de nem lehet azt mondani, hogy ami ilyen az szükségszerűen fasiszta, tehát az egész felsorolás értéke kérdéses. Ha pl. sorra vesszük, hogy mi az ami jellemző volt a Szovjetunióra is, gyakorlatilag a marxizmus ellenzése az egyetlen tétel ami kibukik, vagyis talán mégis igaza lehet azoknak a hülyéknek akik szerint minden fasizmus ami nem marxizmus.

Na jó, a Britannica leírásában van pár kakukktojás, vegyük sorra ezeket. (Amit nem említek, arra az előző bekezdés vonatkozik.)

A "konzervatív közgazdasági programon" halálra röhögtem magam. Igencsak nyakatekert elképzelés, hogy egy olyan program, ami Mussolini kezébe helyezte az olasz gazdaság irányítását, "könzervatív" lenne. Bár végülis megértem, hogy a témát komcsiként nézve minden ami nem államosítás az konzervatív, csakhát b*zmeg, ez azért a valóságban nem így működik. Mussolini nem államosította az ipart, egyszerűen csak megmondta, hogy ki mit fog kezdeni a saját gyáraival, és kész. Ez pontosan ugyanolyan közvetlen állami irányítás, mint a legordenárébb komcsi rendszerben, csak az esetleges profitot nem a pártvezetés nyelte be, hanem Mussolini meghagyta a tulajdonosoknál. Ez fényévekre van a konzervatív szemlélettől. A magántulajdon állami szolgálatba állítása, és a renitensek eltávolítása sokkal inkább balos, mint jobbos elképzelés.

A korporatizmus elég homályos téma, itt gyakorlatilag csak egy alternatív megfogalmazás arra, hogy a diktátor az állam nevében eljárva átveszi az irányítást a gazdaság fölött, és a korábbi hatalmi struktúrákat (mint pl. a szakszervezetek) lecseréli a sajátjaira. Az, hogy a cégvilág "egyesül" a politikával jó sci-fi alapanyag, de a valóságban ez az egyesülés úgy történt, hogy Mussolini hátulról, vazelin nélkül... Ennyit a korporatizmusról. Ma már mást jelent, mint ahogy a fasizmussal kapcsolatban értik. Az, hogy anno nem a cégek irányították a politikát, azt hiszem vitán felül egyértelmű.

Az osztály-előítéletek felszámolását már említettem; a fasiszták nem akartak osztályharcot az országaikon belül, inkább a társadalmi rétegek közötti békét és együttműködést preferálták, bár azt nem igazán vágom, hogy ezt a libsik hogyan képesek úgy előadni, mint negatívumot.

Az "extrém nacionalizmushoz" annyit lehet hozzáfűzni, hogy modern globalista szemmel talán extrém, valójában akkoriban teljesen normális volt, és csak a bolsevik internacionalizmus állt vele szemben. Így érthető, hogy miért találnak a szakértők minden országban legalább kéttucat "extrém nacionalista" mozgalmat a 20. század idusán. Nem mellesleg a tengelyhatalmakkal szembenálló szövetségesek zöme is ultranacionalista volt, a franciáktól az angolokon át az amcsikig. Tök érdekes, hogy a fasizmus paraméterei között gyakorlatilag nincs egyetlen egy sem, ami ne jellemezné a fasizmus ellen harcoló országok közül vagy a Szovjetúniót, vagy a nyugati szövetségeseit, esetleg mindkettőt.

A szexizmuson megint röhögtem - ilyenkor visít az, hogy a szuper 21. századi szakértők a saját elborult hülyeségeiket vetítik vissza a múltba, de persze szomorú, hogy ezzel a modern emberek zömét el is tudják hülyíteni. Atyaszentég, a fasizmus alatt a nőket extra tisztelet és megbecsülés érte amiért gyereket szültek és háztartást vezettek, micsoda nőgyűlölet...

Naszóval, végigolvastam az egyik legnagyobb megbecsülésnek örvendő forrást a fasizmusról, de a kép nem lett sokkal tisztább. Azt eddig is tudtuk, hogy a Mussolini-féle ideológia a fasizmus, és nacionalista volt meg komcsiellenes, de hogy igazából mi az amitől elítélendőbb mint mondjuk a Sztálin-féle kommunizmus, az továbbra is rejtély. Persze adja magát a válasz, hogy a fasizmus (és a nácizmus) azért ultragonosz és vállalhatatlan, mert a történelmet a győztesek írják - amúgy objektíve semmivel sem rosszabbak néhány más ideológiától, amik tökéletesen elfogadottak.

58 komment

Címkék: politika

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madarász Henrik 2024.02.19. 13:38:28

A fasizmus és mácizmus egyszerűen egy megbélyegzésre szolgáló szó a fősodor pártjai közt, azokra a jobboldaliakra használják akik nem támogatják a nyugati társadalmak felbomlasztását, bevándorlás, buzik erőszakos nyomulása, stb. még a belső vitáikban is alkalmazzák végső érvként. Az értelmesebb emberek tudják hogy 1945 óta nincs sem fasizmus, sem nemzetiszocializmus.

Madarász Henrik 2024.02.19. 13:42:20

A filmre rátérve, a rendező egy militarizmust lejárató filmet akart készíteni, de olyan jól sikerült hogy simán lehet ezzel ellentétesen is értelmezni.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2024.02.19. 14:05:33

A szovjeteknek és a nyugatnak azért szitokszó a fasiszta, mert ellenük harcoltak a második világháborúban. Ami voltaképpen a nyugat hibája, mert az elsőben az olaszok hatalmas áldozattokat hoztak, hogy ne kapjanak érte semmit. A nyugatnak a Doberdo, vagy Isonzo szavak nem jelentenek semmit. (Ugyanígy tagadják meg az angolok távolkeleti harcait is amúgy)
Másrészt a kapitalista irányítású világ rémképe egy koorporatív állam, ahol nem a multik diktálnának.
A nagy bűnük, hogy későn akartak gyarmatosítani. No, meg a fekete ing.

valis47 2024.02.19. 15:18:17

@Madarász Henrik: Sok ilyen eset van. Torrente-t a balos spanyol filmes egy karikatúrának szánta, aztán legalábbis nálunk sokan egy szimpatikus vicces nem-PC arcnak vették.
Az Amerikai História X is egy "antináci", "antirasszista" filmnek lett szánva, aztán Nortonnak sikerült a főszereplőt túl szimpatikussá alakítania.

valis47 2024.02.19. 15:19:26

@Madarász Henrik: + a főszereplő megtérése nem igazán meggyőző, azért is terjedt el a legenda, hogy az eredeti befejezésben ismét leborotválja a fejét, csak kivágták.

Madarász Henrik 2024.02.19. 15:32:02

@valis47: Igen, vannak egy pár ilyen eset, a Megtorló-Punisher sorozatnál is ez történt, népszerű lett a jobboldaliak közt, aztán a balos filmesek rémülten tiltakoztak hogy teljesen félreértelmezik a szereplőt :)

Madarász Henrik 2024.02.19. 15:39:00

@valis47: Nortonról jut eszembe hogy van egy kultikus filmje, a Harcosok klubja, ami alapján simán lehet szimpatizálni a végső lezárással, az épületek robbantásával, persze nyilván nem ezt akarta rendező.

Deansdale 2024.02.19. 15:47:43

@Madarász Henrik: A Harcosok klubjával olyan fan-teóriák vannak, hogy csuda :)
www.youtube.com/watch?v=wHE7oBvOk9U
persze angol...

Madarász Henrik 2024.02.19. 15:58:15

@Deansdale: A kultikus filmek rajongói érdekes dolgokat tudnak belelátni a filmekbe, a Csillagok háborúja a legjobb példa, ami eszébe sem jutott a rendezőnek. Ez csak a rajongásról jutott az eszembe.

GABOR2 2024.02.19. 16:29:37

Hi! Látom rákapott Deansdale a cikkek írására. Helyes, örölök neki. Én is írtam párat. Egyet berakok ide, az első önvezető autó "nép" általi felgyújtásával kapcsolatos:

"Jaj csak nehogy mérnökök és informatikusok döntsék el a jövőnket..."

ujtechkor.blog.hu/2024/02/19/jaj_csak_nehogy_mernokok_es_informatikusok_dontsek_el_a_jovonket

GABOR2 2024.02.19. 16:47:17

A cikkhez meg azt, hogy itt Európában ezt a Mussolinis definiciót adják, de amikor amerikai szakmai anyagokban felvetik a dolgot mindig valami olyasmit írnak, hogy az a lényege, hogy az állam és vállalatok összejátszanak és hogy pl. a vállalaltok részt vesznek a népnevelésben... pont mint a mostani woke vállalaltok egyébként.

GABOR2 2024.02.19. 16:49:36

Egyébként meg a balosok egyik kedvenc szokása, hogy új jelentéseket adnak a szavaknak... hivatalosan is. Fajgyűlölő is más mint aki volt monjduk 10 éve.

Madarász Henrik 2024.02.19. 17:03:25

@GABOR2: Különben ha egyszer lenne egy sikeres jobboldali párt, vissza kellene szereznie a szavak eredeti jelentését, mert a baloldal győzelmeinek gyökere az hogy rákényszerítette a saját szóhasználatát a normális emberekre, tehát a meleg egy fizikai jelenség és nem egy buzi, a szivárvány egy természeti képződmény, nincs olyan hogy homofóbia, mert senki nem fél a homokosoktól és lehetne sorolni.

GABOR2 2024.02.19. 17:07:14

@Madarász Henrik: Így van, de a mostaniak sohase tennének ilyet...

Huszonhármas 2024.02.20. 18:12:28

Az hogyan lehet, hogy mindenki megfeledkezik a fasizmus legnagyobb ocsmányságáról, a fajelméletről, az alacsonyabb rendű fajok: zsidók, cigányok kiirtásáról?
Ez a leginkább ismérve.

Ja persze a mai baloldal tényleg lecsépelt szitokszóként használja a fasizmust, de ettől még nem kéne relativizálni, hogy micsoda jó kis rendszer volt ahol megbecsülték a nőket.
Az árja nőket igen.
Ha nagyapád zsidó volt akkor megöltek. Ez a vonatkozás senkit nem zavar az ittlevő t. közönségből?

Huszonhármas 2024.02.20. 18:14:53

@Madarász Henrik: Orbán is rákényszeríti a saját szóhasználatát: gyerekvédelminek nevez olyan rendszert ahol pedofilokat mentegetnek fel: kaletagábor, kónyaendre
Minden totalitárius hatalom átszabja a nyelvet: így tud uralkodni.
Duplagondol, igazság minisztérium, stb stb.

Madarász Henrik 2024.02.20. 19:25:46

@Huszonhármas: Nem lehet összehasonlítani a kettőt, a Fidesz simán nyom egy pártpropagandát a sajtóján keresztül, hasonló mint a reklám. A balosok viszont sokkal aljasabb módszert alkalmaznak nyugaton, mindenhol ők vannak vezető pozícióban az embereket befolyásolni tudó területeken, mint a sajtó, az oktatási rendszer, közösségi média, filmipar, nagyvállalatok, aki kilóg a sorból kíméletlenül elintézik, a kisembereket simán kirúgják, ha mondjuk nem akar buzivonulásra menni, a nevesebb emberek ellen pedig szellemi lincselést folytatnak a kínai kulturális forradalomhoz hasonlóan, mondjuk ha nem akar egy buzit nőnek nevezni.

Wildhunt 2024.02.20. 19:41:52

@Huszonhármas: hazudsz. Egyik sem volt aktív pedofil.

Huszonhármas 2024.02.20. 20:04:09

@Wildhunt: mennyire aranyos kis naiv sztrovacsek vagy, hogy ha valaki diplomata (tehát védett, érinthetetlen tekintély személy) és 19.000 pedo fotót tárol, akkor az nem próbálja ki a valóságban is.
De igen! Csak nem tudódott ki.

Nézd meg ezt a riportot és a pedot az egész társadalom védte, mert kivülről kedves emberek álarcát öltik:
www.youtube.com/watch?v=GVgk3Bvldeo

Szóval te, aki nyakig benne vagy a leleplezésekben, meg világ összeesküvésben, akkor pont egy pedóról nem képzeled el, hogy a valóságban is megtette. Mennyire hiteles a naivitásod?
Semennyire.

Huszonhármas 2024.02.20. 20:05:55

@Madarász Henrik: nem megyek bele a mai nyugati idióta társadalmakba.
A témám a fasizmus és a fajelmélet és népcsoportok szisztematikus kiirtása, amiről megfeledkeztetek itt a posztban.

Deansdale 2024.02.20. 21:04:12

@Huszonhármas: Összekevered a nácizmussal, de nagyobbrészt abba is csak belehazudták. A fasizmusnak semmi köze ehhez.

Deansdale 2024.02.20. 21:07:00

@Huszonhármas: Amúgy senki se mondta, hogy jó kis rendszer - talán nem zsigerből kellene érzelmi alapon reagálnod, az a kritikus gondolkodásra képes emberekre általában nem jellemző.

Wildhunt 2024.02.20. 22:07:39

@Huszonhármas: te meg akkor buzi rablógyilkos vagy, csak még nem tudódott ki?

Bayaz 2024.02.21. 00:26:09

Mi a fasizmus?

Általában véve minden konzervativ, hagyományos értékeket és hierarchiát fenntartó diktatúrát fasizmusnak bélyegeznek, még akkor is, ha Mussolini futurista volt.

Bayaz 2024.02.21. 00:34:09

@Huszonhármas: a fajelméletet nem a fasiszták találták ki, hanem az amerikaiak.

Mussolini maga nem is nagyon hitt benne: számára csak az volt fontos hogy minden olasz, származásától függetlenül, hű legyen hozzá és csak Hitlerhez való benyalás miatt kezdett el zsidóellenes törvényeket bevezetni.

Népcsoportok szisztematikus kiirtása se volt része a fasiszta programnak, szerintem kevered őket a nácikkal.
Eredetileg még a náciknak sem népirtás volt a terve, hanem áttelepitések (pl. a zsidókat Madagaszkárra vagy Szibériába), de persze a gyakorlatban népirtás lett a vége (és ha sikerül a Lebensraumot megvalósitani, az még sokkal nagyobb népirtás lett volna)

Bayaz 2024.02.21. 00:45:43

@Deansdale: honnan jön ez a 'fasiszták népirtók voltak'?

Nekem nem rémlik hogy annakidején történelemórán ilyen baromságokat tanitottak volna és nem hallottam róla hogy ma ilyesmit tanitanának.

A valóságban a fajelméletet az amerikaiak találták ki és a Lebensraum helyi megfelelőjét (Manifest Destiny) is ők hajtották végre a XIX. században, kiirtva több millió indiánt (persze ha a nácik valószinüleg százmilliós nagyságrendű embert öltek volna meg, ha a sokkal sűrűbben lakott Kelet-Európában sikeresen végigvitték volna ugyanezt).
Még 1970-ben is hoztak olyan törvényt, aminek az eredményeképpen a szülőkorú indián nők 25%-át sterilizálták: en.wikipedia.org/wiki/Title_X#Sterilization
de ennek ellenére a feketékkel való 'rossz bánásmód' az, amiért bocsánatot kérnek.

Deansdale 2024.02.21. 08:00:10

@Bayaz: "a gyakorlatban népirtás lett a vége"

Ha feltételezzük, hogy a 6 millió erős túlzás, és úgy tűnik az, akkor a népirtás-elképzelés értelmetlenné válik, egyszerűen a háborúban meghaltak egy csomóan, a legtöbben fehér emberek. Érdekes módon ez utóbbival tilos foglalkozni, kizárólag a zsidókat (és nálunk a cigókat) szabad számolgatni vagy emlegetni.

"ha sikerül a Lebensraumot megvalósitani, az még sokkal nagyobb népirtás lett volna"

Amennyire én a hiteles történelmet látom Hitler csak a saját trianonjukat akarta visszafordítani, a háború többi részébe csak belesodródott ill. kényszerült. Eredetileg nem voltak világhódító tervei, az fix, pl. a háború előtti években messze nem pörgette fel a haditermelést annyira, amennyit egy VH indokolt volna. A háború közben emelték fel a haditermelést, de ez a győzelemhez már kevés volt. Szóval szerintem ez az élettér-dolog némileg túlzás, jobbára fikció amivel Hitlernek világuralmi terveket próbálták odakamuzni. Nem azt mondom, hogy teljesen légbőlkapott, mert nyilván beszédtéma volt, de magához a háborúhoz vajmi kevés köze volt az elcsatolt német területek visszaszerzésén kívül.

"kiirtva több millió indiánt"

Azért ez sem volt ennyire egyszerű, már ebbe is beépült a fehérgyűlölő narratíva. Az indiánok zöme éppúgy betegségben halt meg mint a foglyok a VH-s táborokban, arról meg erkölcsi értelemben nem tehetnek a fehérek, hogy a tudtukon kívül olyan betegségeket vittek oda amikre az indiánoknak nem volt immunitása. A "maradék" zöme a fehérekkel való csatározásokban halt meg, a valóságban nem voltak olyan szelídek és békepártiak ahogy a modern fehér ember idealizálja őket. Borzasztó kegyetlenséggel mészárolták a fehéreket, ha lehetőségük adódott rá. Háborús viszonyok között ez valamilyen szinten megérthető, de ők békeidőben is csinálták, egymással is, a fehérekkel is, plusz ha háborús viszonyokról beszélünk akkor az azt jelenti, hogy kard-ki-kard becsületes csatában elfoglaltuk a területüket, nem "loptuk", és nem népirtottunk. Az a fajta történelemkép, hogy éltek a rezervátumokban a békés indiánok milliói, a fehérek meg néha gondoltak egyet és bementek népirtani, idióta hazugság és fehérellenes propaganda.

A linkelt sterilizációs témával érdekes, hogy a kontextus teljesen hiányzik a wiki leírásából, még csak azt az összefüggést sem írják le hogy a Title X-nek igazából mi köze volt a sterilizációkhoz és miért, így értelemszerűen arról végképp nem írnak semmit, hogy nem kifejezetten az indiánok ellen szólt és nem volt kényszerű sem. Ha kicsit belemélyedsz a témába, egy általános érvényű és minden fajra vonatkozó eugenikai program része volt a dolog (a fehér nők 15%-át is sterilizálták), és az indiánok "célzott irtása" annyit tesz, hogy volt néhány klinika ahol szabálytalanságokat találtak a hozzájárulási papírok kitöltésével kapcsolatban. NEM volt, ismétlem, NEM volt kormányzati terv az indiánok célzott irtása - a legrosszabb esetben annyit lehet mondani, hogy néhány orvos önhatalmúlag túlbuzgóskodott. Az meg már a modern propaganda g*cisége (pont úgy mint a feminista propagandában a fizetési különbségeké), hogy külön mondatokban beszélnek a "kényszerített" sterilizációról, ill. a számadatokról, és azt már nem teszik hozzá, hogy amikor a számadatokról beszélnek akkor az összes sterilizációt értik, NEM a kényszerítetteket. Becslések szerint 70E indián nőt sterilizáltak, ebből mennyi lehetett a kényszerített? Talán ezer? Az is bűn(!), csak azért helyezzük kontextusba, hogy ez messze nem a népirtás kategória, különösen ha hozzávesszük, hogy fajtól független eugenikáról volt szó.

Deansdale 2024.02.21. 08:09:05

@Bayaz: "honnan jön ez a 'fasiszták népirtók voltak'?"

A modern emberek fejében egyetlen összemosódott katyvasz az egész 2.VH-s propaganda, volt ugye a nácifasiszta mindengyűlölő hidra ami meg akarta enni a világot, meg a hős ally-k akik megállították őket. A tengelyhatalmak ki akartak irtani mindent és mindenkit, csak a szőkeszemű árjákat hagyták volna életben, annak ellenére hogy a németek zöme sem ilyen volt, élükön az osztrák Hitlerrel. A fő célpont persze a zsidók voltak, őket aztán extra ki akarták irtani, ezért is nem lőtték őket árkokba ahol megtalálták őket, hanem utaztatták őket össze-vissza egész Európában és évekig tartogatták meg etették őket munkatáborokban, ahol szülőszobák voltak meg színháztermek.

Popper Péter egyik videójában van egy vicces rész, ahol pont erről beszél, hogy ha a németek csak úgy ki akarják irtani a zsidókat, akkor simán lelövik őket, tehát az, hogy nem lőtték le őket bizonyítja hogy NAGYON GONOSZ MÓDON akarták kiirtani a zsidókat, úgy, hogy előtte évekig kínozzák őket táborokban tartással :) Az öreg Popper nem volt képes felismerni a saját logikájában a nyilvánvaló bukfencet, vagy csak érintett lévén muszáj volt neki a hazug narratívát tolni, ezt nem tudom, de mivel amúgy tisztelem akkor sem haragudnék rá ha az utóbbiról lenne szó.
www.youtube.com/watch?v=UQghSK1onfI&t=220s

Huszonhármas 2024.02.21. 08:49:14

@Deansdale: csak gratulálni tudok hozzá. hogy ennyire dicséretesen jéghideg logikával lehasítasz magadról minden érzelmet, empátiát és a ló másik oldalára esve egy szociopata elmebeteg képét rajzolod fel önmagadról a történelem relativizálásoddal, hazugságaiddal, szó jelentések csűrés csavarásával.
Mindenből csak a jelenlegi nyugati narratíva tagadás fétised szolgálatában. Már odáig mész, hogy a koncentrációs táborok hullahegyei sima háborús veszteségek.
Elképesztő vagy.
Letilthatod ezt a nickemet is.

Deansdale 2024.02.21. 09:26:12

@Huszonhármas: Ember, alapvető tárgyi tévedéseket adtál itt elő, kevered a szezont a fazonnal, aztán még te erősködsz, hogy mindenki más hülye? Én a fejemhez kapnék, ha valaki felvilágosítana, hogy olyat mondtam ami 100% tényszerűen nem igaz. Persze bennem vagy egy belső szellemi igény arra, hogy ne higgyek hazugságokban, úgy tűnik ez belőled hiányzik.

Köszönöm és elfogadom a gratulációt ahhoz, hogy nem zsigerből fröcsögök, hanem próbálom a tényeket kideríteni és azok alapján meglátni az igazságot. Sosem szerettem volna senkinek a mocskolódó hasznos hülyéje lenni, akinek a dolgok nagy rendjében csak annyi a szerepe, hogy okádja az epét másokra, mint pl. te itt. De nehogy tájékozódj vagy elgondolkodj, az istenért, maradj meg annak a tudatlan gyűlölködőnek aki vagy, téged így szeretünk.

Deansdale 2024.02.21. 09:34:23

@Huszonhármas: Amúgy tényleg van annak valami bája, amikor egy ember aszondja', hogy inkább empatikus egy hazugság alapján a hazudozóval, mint hogy objektív legyen az igazság ismeretében, mert az utóbbi az empátia hiányát jelenti, és az empátia fontosabb mint az igazság. Én megértem, ha valaki a saját önértékelését arra építi, hogy ő attól jóember hogy empatikus, de amikor ez odáig megy, hogy ha valakivel empatizál akkor nem hajlandó ezzel kapcsolatban korrigálni a nyilvánvaló tévedéseit sem, akkor az már erősen kóros.

Mellesleg a boszorkányégetők és a négerlincselők nem higgadt értékelők voltak, hanem érzelemvezérelt empaták, csak szólok.

Huszonhármas 2024.02.21. 09:49:51

@Deansdale: mi alapján vindikálod magadnak a jogot hogy az irásaidat ténynek minősíted? Te egy történelem kutató vagy akadémiai tagsággal és forrásjegyzékkel?
Nem az van, hogy hasonló altright oldalakról egymást idézgetitek és nektek az a tény?
Írod: "Ha feltételezzük, hogy a 6 millió erős túlzás, és úgy tűnik az, akkor a népirtás-elképzelés értelmetlenné válik, egyszerűen a háborúban meghaltak egy csomóan..."

Ez neked tény?
Hogy te szerinted a koncentrációs táborokban kivégzettek az ugyanaz mint a fronton akit kilőnek egy tankban?

Még egyszer nagy gratulációm a higgadt tényszerű érveléshez, amiben a "feltételezzük" adja a szilárd alapot. Ilynekor nem neveted el magad olyna hamiskásan? :-)

Deansdale 2024.02.21. 12:51:53

@Huszonhármas: Én arról beszéltem, hogy konkrétan összetéveszted a fasizmust a nácizmussal, mint általában mindenki aki semmit nem tud egyikről sem. Amit "tudsz" az pontosan az és annyi, amennyit a politikusok szeretnének hogy tudj, mert így szolgálod az érdekeiket a legjobban.

A történelmi tényekről meg annyit, hogy a cikkben minden linkelve van.

A 6 milliót nem lehet kétségbe vonni, mert a zsidók mindenütt törvénybe iktatták, hogy ne lehessen, szóval szerintem is teljesen biztos, hogy egészen pontosan 6 millió volt, egyetlen makulányi fővel sem több vagy kevesebb. A háborút ők nyerték és most ők hozzák a törvényeket hazánktól az USA-ig, hogy merném azt állítani, hogy hazudnak? Akkor sem hazudtak soha egyszer sem, mikor ugyanazt a 6 milliós számot elsütötték más zsidóellenes témákban többtucatszor már a 2. VH előtt is. A világ már csak ilyen, valamiért mindig egész pontosan 6 millió zsidó hal meg vagy forog veszélyben, és ennek nyilván semmi köze ahhoz, hogy a vallásukban ez a szám misztikus jelentőséggel bír. Undorító az ilyen náci propaganda, ami kétségbe vonja a kiválasztott nép szavait:
6millionfairytale.wordpress.com/more-proof-six-million-is-a-lie/
Tiszta hányinger, baszki.
whatreallyhappened.com/WRHARTICLES/6mil.php

Bayaz 2024.02.21. 15:02:57

@Deansdale: A hatmilliós becslés nem kitaláció, a holokauszt témája talán a legjobban kutatott része a világháborúnak (miközben a kevésbé kutatott területek a szövetségesek által elkövetett gazemberségek).

Raul Hilberg volt az első aki alaposan utánanézett és irt a témáról és az ő becslése 5.1 millió volt, nem pedig valami mitikus (?) 6 milliós számnak való megfelelés.
Magyarországról is nagyjából félmillió zsidót vittek el 44'-ben és a többségük (köztük zsidó rokonom is) soha nem tért vissza, ezt elég nehéz lenne megmagyarázni azzal hogy csak 'buszoztatni' vitték őket.
Abban igazad van, hogy az 'eredeti' terv nem ez volt, hanem áttelepités (eredetileg Palesztinába, később Madagaszkárra), de amikor ez kudarcba fulladt (a blokád és egyéb nehézségek miatt) és elbizonytalanodtak a háború megnyerését illetően akkor fordultak a 'végső megoldáshoz'.

Hitler világhóditó tervei sem tűnnek légbőlkapottnak, elvégre a Mein Kampfban épp arról irt, hogy a hagyományos nacionalizmus (aminek célja a versaillesi béke visszaforditása volt) nem elég, hanem a német fajnak kötelessége a Kelet felé terjeszkedni, és már a Szovjetunió megtámadása előtt (1940-től kezdve) is tervek készültek erre (Generalplan Ost).
A háború előtti években sokkal gyorsabban pörgették fel a nácik hadiköltekezést és a felfegyverkezést, mint bármelyik más ország a világon és az ebből származó eladósodást csak egy trükkel sikerült fedezni (en.wikipedia.org/wiki/Mefo_bills), szóval nehéz látni, hogyan ne készült volna Hitler háborúra (még akkor is, ha valószinüleg inkább 1-2 évvel később inditotta volna és a britekkel nem volt elszámolnivalója).

Általában véve a II. világháború kapcsán nem a tengelyhatalmak bűntettei a hazugságok, hanem a szövetségesek gaztettei és a Weimari Köztársaság működése az, amiről ritkán esik szó.
Mennyien tudják például, hogy több mint egy millió német halt meg a világháború utáni etnikai tisztogatásokban vagy hogy FDR be akarta vonni az USA-t a háborúba 1939-től kezdve és ezért szankcionálta Japánt (persze az amerikaiak érdekeit nézve ez lehet hogy jó döntés volt)?
Hasonlóan, mennyire ismert, hogy Hitlerék hatalomra kerülése előtt a német szaporodási ráta 1,7 alatt volt és Weimari Németország a 'legprogresszivebb' ország volt a világon?
Ezek egyébként mind könnyen elérhető információk (ahogy pl. az amerikai bűnözési statisztikák is), de az emberek jó része arról tud, amire a mainsteam média narrativája fókuszál (pl. hogy 'mennyire gyakran' ölnek rasszista fehér rendőrök feketéket).

Bayaz 2024.02.21. 15:26:39

@Deansdale: "Popper Péter egyik videójában van egy vicces rész, ahol pont erről beszél, hogy ha a németek csak úgy ki akarják irtani a zsidókat, akkor simán lelövik őket, tehát az, hogy nem lőtték le őket bizonyítja hogy NAGYON GONOSZ MÓDON akarták kiirtani a zsidókat, úgy, hogy előtte évekig kínozzák őket táborokban tartással :) Az öreg Popper nem volt képes felismerni a saját logikájában a nyilvánvaló bukfencet, vagy csak érintett lévén muszáj volt neki a hazug narratívát tolni, ezt nem tudom, de mivel amúgy tisztelem akkor sem haragudnék rá ha az utóbbiról lenne szó."

Ebben nem tudom mi a 'bukfenc', egyszerűen a dehumanizáció különböző szintjeiről van szó.
Az átlag Wermacht katona aki tiz éve szolgált a német hadseregben nem hiszem hogy kivétel nélkül le akarta volna gyilkolászni a zsidókat, mig egy tiz éve indoktrinált SS tiszt erre simán képes volt.
A helyiek jó része valószinüleg nem kedvelte a zsidókat és örült ha 'végre eltűnnek' és rátehetik a kezüket a házukra meg vagyonukra, de ha falhoz állitották és lelőtték volna az összes zsidót azt barbarizmusnak gondolná.

Ráadásul nem olyan könnyű összegyűjteni a zsidókat ha nyiltan kihirdeted hogy népirtás a cél, mig ha csak 'ideiglenes táborokba' viszed őket akkor talán még a helyi zsidó közösség vezetői is hajlandóak lesznek kooperálni veled (mint ahogy az Magyarországon is több helyütt történt).

Bayaz 2024.02.21. 15:28:41

@Huszonhármas: szerintem is durván átesett Deansdale a ló túloldalára.

Viszont abban az egyben igaza van, hogy a fasizmusnak nincs köze a fajelmélethez és a népirtáshoz, az a nácizmushoz kötődik.

Deansdale 2024.02.21. 15:46:35

@Bayaz: Ha ki akarsz irtani valakit, akkor egy háború közepén nem pazarlod arra a fantasztikusan szűkös erőforrásaidat, hogy évekig etesd-itasd és táboroztasd. Ha irtani akartak volna irtottak volna. Kitelepítésről volt szó, amihez Hitler segítséget remélt másoktól, amit nem kapott meg.

Amúgy sose bírtam Hitlert, szerintem hülye volt, és ezt többször ki is fejtettem már. Aki engem vádol nácipártisággal, az alapvetően érti félre amiről beszélek. Engem csak az bosszant, hogy majd' mindenki a debileknek szóló propagandát fújja, az igazság meg nem érdekel senkit. Engem viszont csak az érdekel, én ilyen fura szerzet vagyok.

Esetleg te is megnézheted amiket 23asnak linkeltem, undorító propaganda az egész, pl. a rohadt náci vöröskereszt jelentése a haláltáborokban végzett felméréseikről. Volt pofájuk azt hazudni, hogy nem volt 6 millió, de még 5,1 millió sem. Az a kurva vöröskereszt...

Az SS-t alapító emberről meséltem már, aki azelőtt Hitler sofőrje és testőre volt? Emil Maurice-nak hívták. Hát most mondd, nem zsidó volt az illető, baszki, hát se a zsidógyűlölő nácikban, se a zsidókban nem lehet bízni?!
en.wikipedia.org/wiki/Emil_Maurice

Érdekes dolog a történelem, legalábbis azoknak akik ismerik.

Mia and Me 2024.02.21. 18:42:08

@Deansdale: "Ha ki akarsz irtani valakit, akkor egy háború közepén nem pazarlod"

Dehogynem.
Ha csak úgy "kiírtod" az feltűnő, és a lakosság ellenállt fellázadt volna- mert általában a sarki közértest nem akarták hogy "kiírtsák" - előbb el kellett tüntetni őket :(

valis47 2024.02.21. 23:18:20

@Bayaz: Az SS-ben sem csak vérgőzös állatok szolgáltak. Volt olyan SS-tiszt is, aki az SS-en belüli korrupció után nyomozva bukkant olyan jelekre, hogy zsidókat lemészároltak egyes táborokban, de leállították persze gyorsan. Himmler irányította ezeket, nem mindenki tudott róla.

Nyilván nem fogom tagadni a holokausztot, mert nem akarok kellemetlenséget magamnak, és azt készséggel elhiszem, hogy voltak tömeggyilkosságok, nem is egy, nem is kettő. Csak a propaganda annyi túlzást terjesztett el, olyan képtelenségeket kell elhinnünk, amik a fizikai törvényeknek is ellentmondanak. De mivel már "szent szövegek" a "Holokauszt-vallásban" (rosszabb nyelvek szerint -bizniszben) nem tehetünk mást, mint hogy nem vonjuk nyilvánosan kétségbe ezeket sem.

Érdekes, hogy amíg a háborút megélt nemzedék volt a porondon, nem volt akkora "holokausztozás", mint később. Van egy angol kifejezés, "the gift that keeps on giving". Na, ez lett a zsidók számára a Holokauszt. Most is meg lehet indokolni vele Gáza földig rombolását: egy újabb holokausztot kísérelt meg a Hamász a zsidók ellen, volt "teljesen elégő áldozat" is
persze, méghozzá csecsemők. Aki nem hiszi el ezt bemondásra nekik, az gonosz ember, és kész.

Hitler a háború előtt egy beszédében megígérte a zsidóknak, hogy ha újabb háborút indítanak a németek ellen, akkor az a zsidók pusztulásával fog végződni (értse mindenki úgy, ahogy akarja).

Bayaz 2024.02.22. 00:11:49

@valis47: "Érdekes, hogy amíg a háborút megélt nemzedék volt a porondon, nem volt akkora "holokausztozás", mint később. "

Hát szerintem eléggé jól ismert volt nagyjából mi történt a zsidókkal, különösen itt Magyarországon és Kelet-Európában.
Bibó irta 48'-ban:
"1941-től 1945-ig munkaszolgálatban, karhatalmi atrocitások folytán, deportálásban, megsemmisítő táborokban és a nyilas rémuralom alatt elpusztult több mint félmillió magyar zsidó"

Csakhogy - mégha arányaiban több zsidó halt meg mint valószinüleg bármely másik etnikai csoport - szinte minden más népnek megvoltak a maga tragédiája a világháborúban.
Ráadásul (és ez a kulcsa szerintem annak miért nem volt a Holokauszt téma az 50'-es években) nemsokára beállt a hidegháború és az azt elősegitő propagandát állitották a középpontba a vasfüggöny mindkét oldalán.

A posztszocialista országokban a Szovjetunió elleni német agresszió és az orosz honvédő háború került a középpontba (érthető okokból, a szovjetek nagyobb áldozatokat hoztak mint bármelyik hadban álló ország).
Az NSZK pedig az USA szövetségesévé vált, szóval a németek által elkövetett atrocitások témáját próbálták kerülni és a Wehrmachot patyolattisztának beállitani. A holokausztot központi beszédtémává emelni ezért a szovjetek kezére játszott volna.
Amikor Hilberg irni akart róla nem volt könnyű kiadót találnia és még a zsidók akikkel beszélt is többnyire elutasitották mert az akkori zsidó self-image-be nem fért bele az, hogy a zsidó vezetés gyakran kooperált a nácikkal*, se az hogy sokan kvázi 'önként vonultak a vágóhidra'.

*abban a hitben, hogy csak nem gyilkolják le őket, az irracionális - mert ugye azelőtt nagyjából ez volt a zsidó történelmi tapasztalat, a hatóságok vagy a középkori hercegek általában valamilyen szinten védték a zsidókat a tömegek haragjától mert nehéz volt őket 'helyettesiteni'.

valis47 2024.02.22. 02:18:36

@Bayaz: Lehet, hogy ezek is belejátszottak igen. Nyugaton a hatnapos háború után lett téma, majd 1991, a SZU bukása után még inkább (a minden holokausztfilmek őse, a Schindler listája 1993-as, a Lipstadt-Irving per - meg volt egy másik nagy felhajtást kiváltott "holokauszttagadó" történésznek is pere akkoriban - is a 90-es évek).

Deansdale 2024.02.22. 08:58:23

@Bayaz: Én csak azt nem értem miért képtelen az emberek 99%-a felismerni, hogy az igazság nem valamelyik szélsőség, hanem a középút. Persze hogy elvittek zsidókat, baszod, nincs vérgőzös neonáci a földkerekségen aki azt állítaná, hogy senkit nem vittek el. Ugyanakkor ha a New York Times nagyjából az 1300-as évektől 1950-ig kb. 4-5 évente lehoz egy-egy cikket arról, hogy HATMILLIÓ zsidó itt meg ott így meg úgy, eközben a népességi világstatisztikák szerint a zsidók lélekszáma a 2.VH-val Európában alig csökkent, és a (nyilván náci) vöröskereszt jelentése szerint a táborokban meghalt összesen vagy 300E zsidó, akkor bazmeg magyarázza már meg nekem valaki, hogy miért erős átesés a ló túloldalára megengedni azt a feltételezést, hogy a HATMILLIÓ talán túlzás.

Eh, mindegy, van annyi eszem hogy tudjam, egy életen át tartó agymosásból nem az én blogom fog kirángatni embereket, a nácik a világ főgonoszai, a sátán látványpék hozzájuk képest, és bárki aki próbál tények alapján racionálisan ítélni kizárólag radikálfasiszta kriptonáci lehet. Ez egy olyan téma ahol az a helyes ha zsigerből, érzelmileg ítélünk, úgy ahogy a nagyreszetelők elvárják tőlünk.

Deansdale 2024.02.22. 09:01:38

@valis47: Most hirtelen csak ezt a forrást találtam de amúgy régebben láttam már több képet is ami mutatja, hogy a holokauszt-túlélők száma évről évre emelkedik.
vaticancatholic.com/the-number-of-holocaust-survivors-has-increased-from-100000-in-2016-to-245000-in-2024/
Ilyen ez a popszakma :)

rrh19 2024.02.25. 03:23:09

@Deansdale: Finkelstein írta a Holokauszt-iparban, hogy az amerikai kárpótlásvadász zsidó szervezetek évtizedek óta trükköznek a "túlélők" definíciójával. Ahogy kezdetben valóban csak az számított túlélőnek, akit a táborokból vagy a gettókból szabadítottak fel, ma már a trauma "öröklődik", így kb. egy a Holokauszt előtti Németországból elmenekült zsidónak a már a Holokauszt utáni Amerikában született gyereke is lehet túlélő.

rrh19 2024.02.25. 03:24:45

Elfogyni pedig értelemszerűen sohasem fognak.

Ahogy Orwell írta az 1984-ben: Nagy Testvér sosem hal meg és máris igen bizonytalan, hogy mikor született.

Deansdale 2024.02.25. 07:39:35

@rrh19: Na igen, amúgy a kutyát sem érdekelné, hogy ők a saját berkeiken belül mit hogyan tartanak számon, ha ezért nem tartanák a markukat a nyugati országok kormányai felé. A zsidóság maga egy biznisz, egyszerűen azért fizetik őket mert zsidók. Érdekes népség.

Opus P. 2024.02.26. 22:37:35

@Deansdale:
De igen, lelottek oket. Mikor elfoglaltak egy uj teruletet, a varosok zsido lakosait kitereltek a varos melle es kulonfele godrokbe lottek oket.
Viszont annyi volt beloluk, hogy az egyenkent valo lelovesuk komoly pszichikai terhet jelentett meg az einsatzgruppe embereinek is, igy probaltak egyszerubbe tenni a dolgot.

(ez szerintem nem feltetlen csak a pszichikai teher miatt van, ha mondjuk az a feladat, hogy hajtogass papirrepulot, kell belole mondjuk 6 millio darab, akkor az otezredik papirrepulo hajtogatasa utan elkezdesz egy hajtogatogepen dolgozni az 5001. papirrepulo helyett)

Eleinte olyan teherautokat hasznaltak, ahol a kipufogogaz be volt vezetve a rakterbe. Stb. Tehat volt a dolognak egz fejlodesi uteme. Az is fontos, hogy foleg a haboru kesoi szakaszaban kemenyen ra voltak szorulva a kenyszermunkasokra, akiket nyilvan nem colt celszeru elgazositani. A haboru vegen a lebombazott utvonalak miatti logisztikai osszeomlasban semmi ellatmany nem jutott mar el a taborokba, ezert talaltak a felszabadito amerikaiak meg oroszok 30 kilos embereket.

GABOR2 2024.02.26. 22:50:40

Egy újabb lépés afelé, hogy bevonjanak minél több európai országot a háborúba. A fegyverekkel is így volt, már igazából rég megvolt a döntés, de a közvéleményt még meg kellet dolgozni.

Állítólag NATO országok fontolgatják, hogy csapatokat küldjenek Ukrajnába:

"Russia-Ukraine war: several Nato and EU members considering sending soldiers to Ukraine, Slovak PM claims – as it happened"

www.theguardian.com/world/live/2024/feb/26/russia-ukraine-war-live-missiles-drones-kharkiv-dnipropetrovsk-eu-leaders-summit-elysee-zelenskiy

valis47 2024.02.27. 09:00:45

@Opus P.: Érdekes, a kommunistáknak nem voltak ilyen problémáik. Kambodzsában sem.
Egyébként meg az előretörő németek szovjet területeken találtak mindenféle tömegsírokat, vagy éppen csak szanaszét heverő frissen agyonlőtt embereket.

en.wikipedia.org/wiki/NKVD_prisoner_massacres

A zsidókat, mint a bolsevizmus elemeit tekintették megsemmisítendőnek, mivel a hivatalos propaganda is azt hangsúlyozta, hogy a szovjet rendszer egyenlő a zsidókkal.
Ja és a helyi lakosság körében találtak bőven lelkes közreműködőt, volt ahol be sem várták a németeket, hogy elkezdjék.

en.wikipedia.org/wiki/Lviv_pogroms_(1941)

Deansdale 2024.02.27. 09:10:38

@Opus P.: Elég nehéz meghúzni a határvonalat, hogy ezen sztorik közül melyik igaz és melyik hamis, mivel rengeteg dologról kiderült, hogy hazugság. A Dunában is kutattak a belelőtt zsidók után, és nem találtak semmit. Talán pont ezért szerette volna a mazsihisz, hogy ne is legyen kutatás.
twitter.com/Mark___Taylor/status/1761864878875144696
És ebben nem is az a legérdekesebb, hogy hol mi történt konkrétan, hanem hogy minek a hazudozás, és mi az amiről még hazudnak, és balek módon elhittük.

A zsidók amúgy elég menők ebben, a 2023-as gázai támadás sztorija is tele van izraeli hazugságokkal a 40 lefejezett csecsemőtől a többtucat megerőszakolt nőig. Színes a fantáziájuk, na. A holokauszttal kapcsolatban is kitaláltak maszturbációs kivégzőeszközöket meg hullámvasutat a halálba, hogy csak a viccesebbeket említsem. Persze én vagyok a gonosz amiért ezeket felhánytorgatom :)

Ezért itt is elismétlem, én nem azt mondom, hogy nem nyírtak ki zsidókat, csak hogy az ezzel kapcsolatos propaganda van messze túltolva. Elszomorít, hogy az emberek többségébe olyan zsigeri reakciót programoztak bele, hogy ökölbe szorul a talpuk ha valaki beszélgetni akar a holokausztról, mert az már eleve náciság. Nincs még egy ilyen narratíva a történelemben amit ennyire belekódoltak az európai emberekbe, hogy még gondolkodni is tilos róla.

Deansdale 2024.02.27. 09:26:00

@valis47: Jó ez a wikipédia :)

"Lwów (modern: Lviv) was a multicultural city just before World War II"

Amúgy kicsit jobban átrágva a Lviv-es témát, a ruszki megszállás alatt a bolsevikok, vagyis magyarul a zsidók, irtották elsősorban az ukránokat, de azért a lengyeleket is - aztán az orosz megszállás alól felszabadulva a helyiek valami érthetetlen oknál fogva a zsidók ellen fordultak. Megmagyarázhatatlan dolgok ezek, az antiszemitizmus mindig irracionális.

Ez amúgy sokmindent megmagyaráz a jelenkori azov-hülyeségből is, a zsidók rendesen irtották az ukránokat több körben is, szóval a legkevésbé sem érthetetlen ha néhányan felmentő seregként tekintenek a nácikra. Ehhez képest maró gúny, hogy a háttérhatalom megint egy zsidót tett a nyakukra aki megint irtja őket... Hanyadik zsidó ukránirtás is ez, harmadik vagy negyedik? Mi magyarok megúsztuk kettővel, szerencsések vagyunk.

Wildhunt 2024.02.27. 10:41:00

@Deansdale: a nácik jó baloldaliként mindenkit igyekeztek kinyírni, akit ellenségnek tekintettek. Mivel a zsidókat mindenestül a nagytőke és a kommunizmus ügynökeinek tekintették, tehát a kiirtandó listára kerültek. Mint pol pontnál a szemüvegesek, katolikusok, stb.
Felesleges ebbe többet belelátni. Az egész leginkább ugyanaz a parttalan vita, amit Frederickkel folytatsz, hogy mit értesz zsidók alatt.

Deansdale 2024.02.27. 11:47:01

@Wildhunt: Van némi igazság abban amit mondasz, csak nekem a racionális elmémet tüzes vassal böködi a hülyeség, hogy a világtörténelemben minden csoport aki ki akart irtani valaki mást az simán kiirtotta és kész, kivéve a nácikat, akik EXTRA GONOSZAK voltak mert úgy irtották ki a zsidókat hogy nem irtották ki őket, hanem évekig utaztatták meg táboroztatták meg etették őket. Rühellem a hazugságot, nekem ez a szenvedélybetegségem, nem tudok ellene mit tenni.

A másik vetülete ugyanennek a témának, hogy a zsidók maguk is beismerik, évezredek óta egy folyamatos vérbosszúban élnek a fehér faj ellen, aminek - szintén beismerik, hogy - szerves része a fehér emberek kizsákmányolása, tönkretétele, megrontása, ésatöbbi. Száz videót tudnék linkelni amikben különböző zsidó rabbik erről beszélnek, sőt, régebben volt is már belinkelve néhány. Erről szólt Weimar is. Ennek fényében nehéz benyelnem a hazugságot, hogy a híresen hidegfejű németek egyszercsak arra ébredtek egy random reggelen, hogy minden ok nélkül irracionálisan gyűlölik a tökéletesen ártatlan zsidókat, és ezügyben szigorúan elhatározták hogy inkább elveszítik a 2. VH-t de akkor sem hajlandóak a haláltáborokra szánt erőforrásokat átcsoportosítani a hadsereg ellátására. A zsidókat árokba lőni túl humánus lett volna, ők ennél gonoszabb módon akartak végezni velük, ezért alakult úgy végülis, hogy a szövetséges haderők százezreket találtak életben és szabadítottak fel, mert a németek annyira, de ANNYIRA meg akarták ölni őket... A holokauszt a történelem egyetlen népirtása amiben a kiirtottak tömegeit sikerült élve megtalálni és kiszabadítani. A holodomor pl. nem ilyen volt.

És persze ezeknek az önellentmondó narratíváknak nyilván semmi köze ahhoz, hogy a 2.VH-t végülis a zsidók nyerték és azt hordtak össze amit akartak, tilos volt kétségbe vonni, mert a kétkedés nácizmus.

Wildhunt 2024.02.27. 19:25:15

@Deansdale: az a baj, hogy nem sikerült? A szovjeteknek sem sikerült mindenkit kiirtani akit ki akartak, pedig közben nem is álltak háborúban a fél világgal.

Wildhunt 2024.02.27. 19:25:57

@Deansdale: a narratíva meg pont az. A győztesek írják.

Deansdale 2024.02.27. 19:34:48

@Wildhunt: Nem gond, hogy nem sikerült, ugyanis eleve elhibázott gondolat volt. Ezért sem szimpatizálok a nácikkal.

Madarász Henrik 2024.02.29. 01:14:09

@GABOR2: Remélem azért erre nem kerül sor, mert a vége az atomháború lenne. Sajnos a lengyelek, litvánok, észtek, lettek annyira gyűlölik az oroszokat hogy simán mennének oda önként harcolni az oroszok ellen.
süti beállítások módosítása