HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • F.M.J.: @Deansdale: Komposztkazán+üvegház. Egyelőre nagyon elméleti a dolog, még előtte van fontosabb dolgom is, csak azért agyalok rajta, mert tervezem, hogy egyszer majd nekiállok. Nálam ez erőnléti edzés... (2024.04.19. 20:46) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • valis47: @Deansdale: Trumpra azt is mondták, hogy rasszista. Arra sem kellett bizonyíték. Meg azt is, hogy orosz ügynök. Gondolom orosz ügynökként akart III. világháborút kirobbantani vagy mi. (2024.04.19. 14:12) Vallásismereti kisokos
  • Deansdale: @Hartrigel: "miért hülyeség a tudat számítógépre való feltöltése, ami szerintem eleve egy paradoxon" Ebben egyetértünk, többek között azért, mert a tudomány azt sem tudja mi az a tudat, nemhogy lem... (2024.04.19. 10:12) Vallásismereti kisokos
  • Hartrigel: @Deansdale: "Na igen, ez kissé tudathasadt elképzelés". Szerintem a legtudathasadtabb elképzelés azok, amikor mai vulgár-ateistákat hallgatom ekte keresztény toposzokkal vagdalkozni. Ugye a Woke ... (2024.04.18. 19:04) Vallásismereti kisokos
  • Mia and Me: Egyébként a szabálykövetés kijátszása lehet túlélést segítő "okosság" is. Kérdés, hogy miért változtathatatlanok a szabályok ? ( a merevség, a változtathatatlanság = halál) Filozófiailag - ha "iste... (2024.04.18. 15:43) Vallásismereti kisokos
  • Utolsó 20

A nők meghülyülnek a szerelmes regényektől

2011.07.21. 15:54 Deansdale

Ezt sem én találtam ki, hanem angol tudósok :)

Egyébként a hír igaz, még akkor is, ha az illető nő nem veszi észre magán. Hogyan is vehetné észre miként változnak az elvárásai évek hosszú sora alatt? De nem kis részben a romantikus regényeknek köszönhető (amit értő körökben női pornónak is szoktak nevezni, mivel ugyanazt az igényt elégíti ki a nőkben, mint a férfiakban a pornó), hogy a mai nők nagy részét egy stabil kapcsolat nem elégíti ki. A flört, a kaland, az oké, abban van az izgalom. Együtt élni valakivel 30 évig, na az viszont dögunalom. Legalábbis azok szerint, akiknek az elvárásai mesterségesen vannak tuningolva. Nem véletlen, hogy a válások háromnegyedét nők kezdeményezik.

"Köztudomású", hogy a férfiak irtóznak az elköteleződéstől. Ehhez csak azt felejti el hozzátenni a köztudomás, hogy bár a nők könnyebben hajlanak a kapcsolat mélyítésére, ugyanakkor azok is ők, akik előbb szeretnének kiszállni. Magyarul a nők könnyen házasodnak, de könnyen is válnak, míg a férfiak fordítva. Nincs oka tehát a pasiknak szégyenkezni a nőkkel szemben ezen a téren. Sőt. Mintha azt mutatná ez a felállás, hogy a férfiak pontosabban fel tudják mérni, hogy mit jelent a hagyomány szerint az a bizonyos "igen", és utána tartják is a szavukat, míg a nők beugranak bármibe, aztán könnyen megfeledkeznek az ígéreteikről. A modern nők jó részét nem a házas élet érdekli, csak az esküvő, mint ceremónia, amihez a pasi csak egy kellék.

És hogy hogy jön ez a romantikus regényekhez? A könyvek férfi főhőse mindig a szuper-alfa. A nagyon gazdag, nagyon jóképű, izgalmas és tehetséges pasi, aki persze rejtélyes is, meg még sorolhatnám. És az a nő, aki éveken keresztül ilyenekről olvas - és ilyenekről álmodozik - az nehezen tud utána tartalmas életet élni Kis József gépészmérnök mellett, aki egy irodában ül reggeltől estig, és se nem olajmágnás, se az alpokba nem jár síelni, de még csak a bőre sem barna és a haja is korpásodik olykor. Nem is csoda, ha a nő elválik, hiszen az igényei nincsenek kielégítve! De hogy ez a romantikus regények miatt lenne? Ugyan...

Az persze egy ilyen váláskor fel sem merül, hogy a kedves hölgy sem egy hamvas bőrű, bimbózó szépség, hanem egy megereszkedett mellű tehén, akinek semmi esélye nincs rá, hogy álmai következő hercege őt válassza a szexpiacon. A legtöbb ilyen elvált nő egyedül keseredik meg, miután a gyereknevelés küszködéssé válik és a macskáján kívül a kutya sem kíváncsi rá. (Ez képzavar volt vagy poén?)

Hogy ne csak általánosságokban beszéljek: a férfiak ösztöne poligám, vagyis annyi nőt akarnak, amennyit a szarka farka bír; a nők ösztöne hipergám, vagyis egyszerre csak egy pasi kell nekik, de az legyen az elérhető legjobb. Oscar Wild szavait adoptálva: a nők ízlése rém egyszerű, mindig beérik a legjobbal. Namármost nyilván a társadalom szabályozza ezeket az ösztönöket, ezért nem dug meg minden férfi minden nőt, illetve ezért nem veti magát minden nő a miniszterelnök, a futballsztár vagy a rocklegenda lábai elé. De az ösztön azért ott bújkál a mélyben, és ez okozza a válások egy nagy szeletét. Ezt a hipergám ösztönt elégíti ki a nőkben (irodalmi értelemben) a romantikus regény, ahol a főhős pasi a csúcsok csúcsa. Csakhogy nem csak kielégíti, hanem meg is erősíti. Egyszóval nem véletlen az angol kutatók felfedezése, miszerint "a romantikus regények torzítják a nők szerelemről és szexualitásról alkotott elképzeléseit".

És ez figyelmeztetés kell hogy legyen a párkapcsolatban élő férfiaknak: igyekezz a státuszodat, vagy legalább a látszatát megőrizni, mert ha a nő úgy érzi, lehetősége van téged egy "jobb modellre" lecserélni, valószínűleg le is fog. (Egy férfi nem lecserélni akar, hanem bővíteni.) De hogy a nőt megtartsd, nem kell feltétlenül pénz és hatalom. (Vagy ha a te nődnél igen, akkor részvétem.) A legtöbb esetben elég, ha tudsz bánni a nőkkel, és ez a képesség - mint majd' minden más - tanulható. Persze mint az étrendeknél, itt is vannak szkeptikusok, dehát na. Vannak akik szerint a föld lapos - de ez nem akadályozza meg az okosabb embereket abban, hogy felismerjék az igazságot, és fel is használják azt életük jobbítására.

3 komment

Címkék: romantika poligámia nőzés angol tudósok hipergámia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

k.z.m. 2019.01.13. 07:50:02

Szó szerint így van. Már az esküvőn kitört a balhé amikor nem akartam nagy-, és templomi esküvőt. Anyós az egyik sarokban sírt, az asszony meg a másikban. De győztek (sajnos). És megindult a magamutogatás! Csak egy kellék, semmi több a férfi, akivel ezt a baromságot eljátszatják.

Frederick2 2019.01.13. 09:03:26

@k.z.m.: @-JzK-:

"A modern nők jó részét nem a házas élet érdekli, csak az esküvő, mint ceremónia, amihez a pasi csak egy kellék."

Ezt tökéletesen bemutatja a Muriel esküvője c. film. A csajt csak az esküvő ceremóniája, a szép ruha és a rengeteg ember csodálata érdekli. A végén aztán jön a fekete leves.

"És hogy hogy jön ez a romantikus regényekhez? A könyvek férfi főhőse mindig a szuper-alfa. A nagyon gazdag, nagyon jóképű, izgalmas és tehetséges pasi, aki persze rejtélyes is, meg még sorolhatnám."

Ismertem fiatal hölgyeket, akik Nora Roberts-regények alapján alakították ki a férfiideáljukat. Mondanom sem kell: egy csomó férfi meg sem állt ezen mérce előtt. Mostanában nyugdíjas öregasszonyok (nem vicc!!!) ajánlották nekem, hogy olvassak Nora Roberts-et (az írónő a szerelmes regények mellett kísérletezik a krimivel és a fantasy-vel is, beleolvasva azok is pocsékak). Szoktam trash-t olvasni (pl. Aliens-regények), de szerintem ez kimarad az életemből. :P

"A legtöbb ilyen elvált nő egyedül keseredik meg, miután a gyereknevelés küszködéssé válik és a macskáján kívül a kutya sem kíváncsi rá. (Ez képzavar volt vagy poén?)"

Ez sem feltétlenül lenne így. Mivel, köztudomású, a férfiak többsége kevésbé válogatós, mint a nők többsége. Rengeteg átlagos magányos férfi van a 40-es korosztályban, aki megelégedne még egy ilyen 40-es átlagos magányos nővel is. Csak a hipergámia miatt annyira magasra lőtték a 40-es nők az igényüket, hogy ezek a férfiak szóba sem jöhetnek náluk.

"Egyszóval nem véletlen az angol kutatók felfedezése, miszerint "a romantikus regények torzítják a nők szerelemről és szexualitásról alkotott elképzeléseit".

Azóta a feminista "társadalomtudósok" is hozzászóltak a témához. Szerintük a romantikus regények megerősítik a nőkben az alárendelő, szubmisszív attitűdöket, a férfiakban a fölérendelő, domináns attitűdöket, és népszerűsítik a nőkkel szembeni erőszakot. (Pl. "A romantikus regények káros kövületei" c. cikk-sorozat)

Amúgy nem sokat segített a helyzet javulásán a "Szürke 50 árnyalata sem". E. L. James életművéből kinőtt egy teljes BDSM-lektűr irányzat, más nők is beszálltak a franchise-ba. És bár tény, hogy megerősít olyan dolgokat, mint a nők szubmisszív, a férfiak domináns attitűdjeit, s a feminista picsák ezáltal okkal haragudnak rá (sok MGTOW-nak ezért is tetszett a Szürke), de az a franchise is a magasba lövi a nők elvárásait; ezek a nők azt várják el, hogy őket egy GAZDAG, ERŐS, INTELLIGENS, SZÉP férfi alázza meg, vagyis egy alfahím, az átlagjóska nem elég ehhez.
süti beállítások módosítása