HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

Az ismerkedés tudományának helyzete Magyarországon

2011.07.22. 11:28 Deansdale

Aki esetleg nem tudná: a nőkkel való ismerkedésnek - jó egy évtizede - létezik afféle tudományos megközelítése. No nem arról van szó, hogy fehér köpenyes muksók számolgatnak valamit egy laborban, hanem arról, hogy néhányan rájöttek, az evolúciós pszichológiának (mint szigorúan vett tudományágnak) van hasznos mondanivalója azok számára, akik több sikert akarnak elérni romantika terén.

Persze mivel ez a téma elsősorban a 16-26 közötti férfiakat érdekli, ők csaptak le rá leginkább, és ez "kissé" rányomta a bélyegét a nőzés-tudomány szakirodalmára. Túlzás is lenne ezt valódi szakirodalomnak nevezni, hiszen 90%-ban blogokról és néhány "nagymenő" által személyesen összedobott anyagokról van szó, ami kifejezetten a célközönség (16-26, férfiak) számára készül, annak megfelelő tartalommal és nyelvezettel.

Itt és most, ez a cikk nem a nőzésről szól, hanem arról, hogy aki nem tud angolul, az mit talál ilyen témában, ha szétnéz a magyar weben. Sajnos nagyon keveset. A nemzetközi tábor - hogyismondjam - gyermeki lelkesedése a magyar határon átérve igazi infantilizmussá erősödik, és a magyar anyagok négyötöde kimerül abban, hogy arról beszél, menj be egy kocsmába, menj oda egy csajhoz és mondd neki azt hogy "kő kóla, g*ci?". Na nem szó szerint, de ezen a színvonalon. Ezzel két alapvető probléma van: az egyik, hogy az érdeklődők többségét azonnal elijeszti, sőt, "immunizálja" a nőzési tanácsokkal szemben, másrészt pedig a férfiaknak csak egy igen szűk rétegénél működhet egyáltalán. Aki nem tud angolul, az meg van lőve, mert magyar nyelven még jó esetben is legfeljebb az angol eredetik gagyi fordításait találhatja meg, nem ritkán pénzért. (Ez persze jellemzi a nőzés-tudomány szinte teljes spektrumát, hogy aki "szakértő", az szeretne vele pénzt keresni.)

Első szándékom az volt, hogy linkeket adok a magyar oldalakra, de elment tőle a kedvem. Az az érzésem, ha igényes anyagot akarok az érdeklődők elé tárni, kénytelen leszek magam megírni. Érdekes téma ez, ami igen nagy érdeklődésre tarthatna számot, és igen hasznos tudnivalókat tartalmaz férfiaknak, de sajnálatos módon hazánkban még nincs meg az a netes bázisa, ami túllépett volna a "vicces csajozós dumák" színvonalon, de mégsem kérnek érte tíz- vagy százezreket egy-egy 3 napos tréningért. (Sajnos inkább pont az ellenkezője jellemző: még a gyökér kocsmai csajozós dumákért is vagyonokat kérnek.)

Aki tud angolul, csak nem tudja merre keressen, annak némi segítség:

Akiket konkrétan az ismerkedés érdekel:

Roosh, Roissy, Assanova

Azoknak, akik szeretnék hosszú távú kapcsolataikat, netán házasságukat meg- vagy feljavítani:

Hawaiian LibertarianMarried Man Sex Life

És hát persze a saját angol nyelvű blogom, amit mindenkinek ajánlok :D

Deansdale

Szólj hozzá!

Címkék: ismerkedés csajozás randizás nőzés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása