HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Mme.Brioche: @Deansdale: Kissinger egyszer asszem valamikor 2012 körül azt mondta, hogy "in 10 years, Israel will be no more". Ahhoz képest már kicsit késésben vannak a dolgok. Meg arra is emlékszem, hogy Willi... (2024.03.29. 10:35) Nem valós veszély
  • Deansdale: @valis47: @GABOR2: Arra jó ez az egész, hogy az átlagember talán felfigyel, hogy Izrael milyen is valójában. De engem még mindig az a kérdés foglalkoztat, hogy mi a célja ezzel az egésszel a háttér... (2024.03.29. 08:37) Nem valós veszély
  • GABOR2: @valis47: A miniszer is mondja, hogy pária állam lettek... de lesz@rják, az USA-t ők irányítják. (2024.03.28. 23:01) Nem valós veszély
  • valis47: @GABOR2: Az Economist szerint Izrael "egyedül maradt" (mint Orbán) www.economist.com/weeklyedition/2024-03-23 (2024.03.28. 22:51) Nem valós veszély
  • GABOR2: Nem tudom hallotátok-e, talán 3 napja volt, hogy az ENSZ elfogadott egy határozatot, ami után az izraeli nemzetvédelmi miniszter kijelentette, hogy az egész ENSZ, vagy talán inkább minden állam a vi... (2024.03.28. 17:54) Nem valós veszély
  • Utolsó 20

Rondák lázadása

2011.09.11. 14:18 Deansdale

A női lélek egyik legszembetűnőbb achilles-sarka a hiúság. A legtöbb nő képtelen feldolgozni, hogy (már) nem vonzza úgy a férfiak tekintetét, mint más csajok. Ha egy férfi kövér vagy bibircsókos, akkor mit csinál? Lefogy, vagy vállat von: ez van. Egy nő viszont mozgalmat alapít saját "szépségének" bizonygatására.

Mert az nem lehet, hogy gyenge lapjárással született, vagy hogy már megfakult a régi szépség. Neeem, a valóság az, hogy azok a "média-agymosott" emberek diszkriminálnak ellene. Mert ő kövéren és megvénülve is szép, csak a hülyék nem látják.

De egy nő szépségének megállapítása a férfiak előjoga. Ez van, csajok; vitatkozni fölösleges. Vizslathatjátok egymást féltékeny vagy kárörvendő tekintetekkel, a férfiak úgyis a saját ízlésük szerint fognak tetszést (vagy nemtetszést) nyilvánítani. És valljuk be, az egész cécó úgyis erre megy ki: a nők egójának kell a férfiak figyelme. Az önbecsapás tehát felesleges, hiszen a "gyönyörű vagyok" mantrázása egyáltalán nem növeli a flörtölni kívánó pasik számát, anélkül pedig semmit nem ér az egész.

Értelmetlen dolog tehát mozgalmakba tömörülni, amik azt hirdetik, a csúnyák, öregek és kövérek is ugyanolyan emberek, mint a karcsú fiatal bombázók. Össze lehet járni jó kis közös gyűlölködésekre, de a világ pont leszarja az idióták szervezkedését. Kis utánagondolásra ugyanis mindenkinek egyből világossá válik: ezen mozgalmak üzenete nagyjából annyi, hogy mindenki ugyanolyan szép - ez pedig lehet hogy "humánusan" hangzik, de oltári nagy baromság.
És ha már itt tartunk: mibe fogadunk, hogy a dagadt, öreg csúnyaságok mind egy szálig szívesebben randiznának George Clooneyval, mint Vincent Schiavellivel?

Szerencsére eddig nyugton lehettünk ezektől a hülyéktől; szerény kis hazánkba nem nagyon akart begyűrűzni a vadnyugati neoliberális polkorrekt retardáció eme burjánzása. De sajnos nálunk is vannak csúnya és öreg nők, akik elkerülhetetelenül felfigyeltek a trendre. Meg is jelent hirtelen két cikk az indexen hasonló témában.

"A ronda magyaroknak is okoz anyagi kárt a lookizmus" - büfögi az első, meggyalázva nyelvújítóink emlékét. Ebben a cikkben azon siránkoznak, hogy a szép embereknek jobb az élete. (Nem nehéz rájönni, hogy azért, mert a többség szimpatikusabbnak tartja őket, mint a bányarémeket.)
Előre a rondákért! Kötelezzünk minden embert, hogy ezentúl egyformán szimpatikusnak tartson mindenkit. Neked a barnák jobban tetszenek mint a vörösek? Szemét rasszista vagy, börtönben a helyed!

A másik cikk már a címével dugába dől: "Nem az a szép, akit a reklámokban látunk". Amikor valaki magyarázni akarja nekem, hogy mit lássak szépnek, az már régen rossz.
De igen, báránykáim, a médiában pontosan azért válogatnak úgy, ahogy, mert az a szép. Azzal lehet eladni a sampont meg a mosóport. Persze árnyalatokon lehet vitázni, de aki szerint az ötvenes Margó a szomszédból szebb, mint a fele annyi idős és fele olyan kövér csaj a tévében, az egy idióta.
Egyébként csak én tartom bizarrnak, hogy divatbemutatót rendez valaki azzal a szöveggel, hogy nem a kinézet teszi széppé a nőt? Akkor minek az új ruha meg az ékszer? Ha nagyanyám ugyanolyan szép, mint egy húszéves Monica Bellucci, akkor nem mindegy, hogy otthonkában van vagy kisestélyiben? És mégis kit remélnek átverni, így, hogy egyértelmű, az új ruci és cipő mégiscsak a férfifejek elforgatására kell - tehát igenis vannak a szépségnek fokozatai. Lehet jobban és rosszabbul kinézni, aminek a végső fokmérője a történelem előtti időktől egészen a mai napig a férfi tekintet.

Az ilyen hamvába holt kezdeményezések helyett sokkal konstruktívabb lenne a fiatal csajokkal leülni és megbeszélni, hogy a női szépség átmeneti állapot. Nagyanyáink idejében még divatban volt ez a fajta "fejmosás", amikoris a család köztiszteletnek örvendő nagyija megmagyarázta unokájának, hogy a virágot nem akkor szokták letépni, mikor már elszáradt, hanem amikor a bimbó kinyílik - tehát ha a létező legjobb férjet akarja megfogni magának, akkor 18-21 éves kora között próbálkozzon. Egy negyvenhez közelítő nő sem feltétlenül ronda, de az viszont kétségtelen tény, hogy már nem tud magának olyan "partit" fogni, mint fénykorában.

A mai nők életéből hiányzik ez a kiporciózott bölcsesség, és ezért azt képzelik, a férfiak nyálcsorgatása örökké tart. Aztán hangosan csattannak fejjel a falnak, és értetlenkednek, hogy vége a vidámparknak, helyette marad a szürke valóság. Vagy a "lookism" parádék.


Eddig 15 komment érkezett

  • 1.  balin1 (Válasz erre)
    2011. 09. 11. 18:12

    "Egyébként csak én tartom bizarrnak, hogy divatbemutatót rendez valaki azzal a szöveggel, hogy nem a kinézet teszi széppé a nőt?"

    dehogyis, csak senki nem mer szólni, mert rögtön, ha valaki csak elkezdi mondani, hogy 'véleményem szerint ez a kérdés...', máris nőellenes, erőszakos bunkó hírébe keveredik és még a felesége is tarkón vágja, csak úgy puffan, úgyhogy jobb ezt a témát hanyagolni.
    persze itt, a szabad, igaz és jogos gondolatok lapjain nincsen olyan nőkérdés, amiről ne beszélhetnénk.

  • 2.  Vasgerinc (Válasz erre)
    2011. 09. 12. 9:17

    Azt kellene felismerni, hogy nem azért a TV-szereplők a szépek, mert azokat látjuk és azt fogjuk szépnek tartani, hanem hogy azért (is) TV-szereplők, mert szépek. Széppé nem az teszi az embereket, hogy a TV-ben szerepelnek.

    Másik megfogalmazódott véleményem viszont az, hogy te elég egysíkúan nézed - vagy csak fogalmazod - a dolgokat, mert például a párválasztáskor nem csak a szépség a gond idősebb korban, hanem szerintem leginkább az, hogy eddigre ezek az emberek (férfiak, nők egyaránt) már merevek, kevésbé hajlandóak az alkalmazkodásra, ami amúgy egy párkapcsolatban azért nem kicsit fontos.

  • 3.  Deansdale (Válasz erre)
    2011. 09. 12. 10:12

    Kétféle válaszom is van :)
    1. A linkelt indexes cikkek miatt ragadtam tollat, az általánosabb körítés csak úgy hozzácsapódott, ezért lehet kissé "sarkos" a fogalmazásmód.
    2. Amúgyis hajlamos vagyok "egyértelműen" fogalmazni, mert "langyos" szavakkal nem lehet elérni semmit. A kutya sem olvasná az írásaimat ha semmitmondóak lennének. Így lehet hogy egyeseknek egyoldalú, de legalább van határozott véleményem :) Úgysem lehet mindenkinek a kedvében járni. Gondoltam kipróbálom milyen az, amikor *meg sem próbálok* mindenki kedvében járni, ehelyett bocsánatkérések nélkül vállalom a véleményem.

    Egyébként tele a hócipőm a rengeteg vérző szívű mozgalommal. Mindenki "áldozat", és mindenki ezzel az áldozat státusszal tartja a markát, meg követel helyet magának a politikában. Először volt a rabszolgaság, de azokat felszabadították. Abból hátramaradt a rasszizmus, de mára már azt is annyira túlpörgették, hogy még a tölgyerdőben ásítozó szürke mókusok is a seggük partjára kívánják az egészet.
    Aztán jöttek az "elnyomott" nők, akiknek ugyanolyan sorsa volt, mint a rabszolgáknak (hja), meg persze a zsidók, akiket mindenki üldöz. Aztán a melegek, a transzvesztiták, a fogyatékosok, és most már az idősek, a kövérek meg a csúnyák is. Mára már mindenki arra hajt, hogy be tudja nyomni magát valamelyik "áldozat" csoportba, mert mindenkinek nyilvánvaló, melyik oldal van szopóágon, és melyik akar a másik kínján nyaralni.
    Ideje lenne az asztalra csapni.
    Egy kövér vagy csúnya ember tényleg "áldozat", akit a szemét társadalom elnyom, és akinek állami segítségre van szüksége, meg "antidiszkriminációs" törvényekre? Na menjenek már a...

  • 4.  Vasgerinc (Válasz erre)
    2011. 09. 13. 9:07

    @Deansdale:

    Az az igazság, hogy szerintem azzal a stílussal, hogy ilyen sarkosan fogalmazol, és nem foglalkozol a finomítással, akkor csak olyanokat fogsz meg, akiknek nem sok a sütnivalója. Ha egy értelmes ember olvas egy ilyet, felmerül benne egy-két ilyen dolog, amiben nem ért egyet, máris azt mondja, hogy ez az egész hülyeség és nem foglalkozik vele.

    Igen, mindenki állami pénzekre hajt, mindenki sajnáltatja magát, csak épp a társadalomnak tényleg hasznos tagjait sz@rja le mindenki, akik azt az állami pénzt előteremtik. Aki dolgozik és keres, annak a megkeresett pénzének a 60%-a az államnál köt ki, hogy az ilyenek között szétosszák. Undorító.

  • 5.  Deansdale (Válasz erre)
    2011. 09. 13. 13:06

    Ennek nem sok köze van a sütnivalóhoz, sőt. Akinek van elég esze, az a stílus mögött (helyett) a tartalomra figyel. Én magam is így tanultam, arrogáns lángelméktől :)

    Ez a blog számomra elsősorban önszórakoztatás. Nem hiszem, hogy emberek tömegeit tudnám felébreszteni a kék pirulás illúzióikból, akkor sem, ha tapintatosan fogalmaznék. Azon kevesek, akik tudják miről beszélek, azt is értik, hogy miért fogalmazok indulatosan. Azért, mert amíg mi itt ezt tárgyaljuk, a feminácik "odakint" vannak és azon munkálkodnak, hogy lerombolják a világot. Én meg nem érzek rá késztetést, hogy a nácikról körültekintően fogalmazzak.

    Ha meg egy "kívülállónak" ez nem tetszik, hát bocs. Amíg fel nem ébred a mainstream média maszatolásából, addig édesmindegy, hogy mit mondok neki.
    Talán a szókimondás kizökkent egyeseket annyira, hogy veszik a fáradságot utánanézni ezeknek a témáknak, és rájönnek, nekem van igazam.

  • 6.  Vasgerinc (Válasz erre)
    2011. 09. 13. 13:52

    @Deansdale:

    Jó, hát ezek szerint ebben nem egyezik a véleményünk, én viszont a magam erényének tartom azt, hogy tudok más fejével gondolkodni, tudom hogy kinek mi a fontos, ismerem az embereket. Tehát szerintem a pontatlan fogalmazás hátrányos, mert csak fröcsögésnek tűnik, de biztosan vannak olyanok is, akik erre vevők, végül is a te dolgod.

    Ennek a blognak mindenképpen van szerepe legalább Magyarországon, mert úgy tűnik ugye, hogy olyanok is olvassák, akik a nőkért.hu-t is, lehet hogy feministák is, és lehet hogy lesznek köztük olyanok, akik nem annyira elvakultak, és jobb belátásra térnek.
    Tudom, hogy vannak olyanok, akiket sosem lehet észérvekkel meggyőzni, sajnálatos hogy ők el is hiszik azt, amit mondanak, de nem mindenki ilyen.

  • 7.  Deansdale (Válasz erre)
    2011. 09. 13. 15:25

    Azért az ész nélküli fröcsögéstől fényévekre állok, remélem ezt nem kell neked bizonygatnom :) Bármilyen stílusban is adjam elő, a mondandómnak mindig van magva, mégpedig ellenőrizhető tények formájában.

  • 8.  Abszolút Igazság (Válasz erre)
    2011. 09. 13. 15:42

    Igaza van a gerincnek. Mivel fontos felvilágosítást végzel, a higgadt hang csak erősíti a hitelességedet. A feminista írásoknál éppen az a hazugság első jele (még a tartalmi ellenőrzés előtt), hogy heves indulatokkal törnek ki és hogy kerülik az érvelést meg a vitát. Neked nyilvánvalóan igazad van, megengedheted magadnak a tárgyilagos hangvétel luxusát.

  • 9.  Deansdale (Válasz erre)
    2011. 09. 13. 16:46

    Neked is igazad van, de a tárgyilagos hangvétel nem elégíti ki az irodalmi igényeimet :D
    Egyébként meg jóvanna, majd meglátom mit tehetek :)

  • 10.  Vasgerinc (Válasz erre)
    2011. 09. 14. 13:13

    @Deansdale:

    Nem észnélküli fröcsögés, sőt lehet, hogy a fröcsögést is rosszul fogalmaztam meg, de talán helyt áll az, hogy habzó szájú stílus. Már erre a posztra.

  • 11.  Abszolút Igazság (Válasz erre)
    2011. 09. 14. 15:30

    Szerintem az a jó stílus, amikor te jókedvűen vigyorogva írsz, az átlag olvasók is vigyorogva olvassák - csak akinek a kritika szól, annak habzik a szája, mikor olvassa! :-)))

  • 12.  Heidel Dan (Válasz erre)
    2011. 09. 17. 11:54

    Én nem tudom, mennyire számíthatok átlag olvasónak, de időnként vigyorogva olvastam a levezetésed (és nem először, megjegyzem - András interjúja nyomán találtam ide, és lám, nem ez az első eset, hogy úgy látom, megérte). A támadási felület szerintem nem feltétlenül a stílusodból adódik, hanem azért, mert kőkeményen ott van mögötte a tartalom is. Sőt, mivel ez nem egy dupla y kromoszómás szélsőség, inkáb csak némiképp konzervatív, de a mai feminim mocsárban kellőképpen egészséges férfias nézőpont, a szókimondás szellemében szerintem még korrekt is. Üde színfolt ebben az emós gizda világban.
    A stílus és a tartalom egységekor mindig nehéz fogást találni egy véleményen - és ha a tartalommal szemben elvásik a veres csillag, ilyenkor szokott az következni, hogy a stílust próbálják megkapirgálni. Már ha sikerül.

    Vasgerincnek természetesen igaza lehet abban, hogy a tárgyilagos hangvétellel csökkenhetne a támadási felület, de azzal nem számol, hogy a nők (és a mai világban sajnos már a női jelleggel működő férfiak) egy jelentős része is sokkal inkább el tudja viselni a szélsőséges érzelmeket, mint a ranagoli vaslogikát. Mert azon már tényleg semmilyen fogást nem lehetne találni.

    Szóval ha így vesszük, valahol mindenképpen humánusabb eljárás egy kicsit ösztönből is írni, néha a határig elmenni, netán egy kicsit fröcsögni, mert így legalább megmarad az emberi szubjektum látszata, és nem lesz belőled egy legyőzhetetlen mentálterminátor. :)

  • 13.  Heidel Dan (Válasz erre)
    2011. 09. 17. 11:55

    Elnézést, nem jelentkeztem át: Raon voltam.
    11 pedig hű a nevéhez, ezzel a véleménnyel abszolút igaza van.

  • 14.  Deansdale (Válasz erre)
    2011. 09. 17. 16:47

    Isten hozott :) Hogy átlag olvasó vagy-e, azt nem tudom, de hogy átlagon felüli kommenter, az biztos :D

  • 15.  Mortuborg (Válasz erre)
    2011. 09. 17. 18:55

    @Deansdale: "...de a tárgyilagos hangvétel nem elégíti ki az irodalmi igényeimet :D
    Egyébként meg jóvanna, majd meglátom mit tehetek :)"

    azt hiszem fogalmazhatok úgy, hogy azon szerencsések közé tartozok, akik nemegyszer, szinte a bőrükön érezhették a ranagoli vaslogikás monológjaid jéghideg pengéjének szelét...és istenemre mondom, ez az egyik legfelemelőbb érzés ebben a hajbókolós és nyálas világban. ilyenkor az ember érzi emberi mivoltát, azt a semmihez nem hasonlítható fenséges, bizsergető érzést...számomra ez megtiszteltetés, köszönöm!

    egyébként meg tehetsz bármit, de bízom benne, hogy a jövőben sem fogod kielégületlenül hagyni az irodalmi igényeidet, mert linkekkel teli tényközlő hírportálokkal már tele van az internet. másrészt meg úgy sejtem, a stílusodnak igen nagy szerepe van abban, hogy visszatérő - sőt rendszeresen kommentelő - olvasóid vannak.

    harmadrészt meg imádom a humorodat, úgyhogy hajráf :D

1 komment

Címkék: szépség öreg csúnya kövér ageism fat acceptance lookism

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása