HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • GABOR2: Nem tudom hallotátok-e, talán 3 napja volt, hogy az ENSZ elfogadott egy határozatot, ami után az izraeli nemzetvédelmi miniszter kijelentette, hogy az egész ENSZ, vagy talán inkább minden állam a vi... (2024.03.28. 17:54) Nem valós veszély
  • Deansdale: @GABOR2: Amikor a ruszkik megvernek pár terroristát, akkor háborog a világ, Izrael meg hamuvá bombázhat 30.000 gyereket hasonló indokkal, és az teljesen rendben van. (2024.03.27. 07:48) Nem valós veszély
  • GABOR2: Most volt ez a moszkvai terror és elkapták az elkövetőket és nem bántak velük kesztyűskézzel a kihallgatásukon. Emiatt aggódott a nyugati sajtó, de nemcsak aggódást láttam, hanem azt, hogy... Egy k... (2024.03.27. 01:00) Nem valós veszély
  • GABOR2: @Deansdale: És ráadásul a kommunisták elvileg mindennek ellene voltak. Ilyen dinasztiáknak a kialakulásást elvileg tilosnak tartották, de Sztálin állandó írtóhadjáraitai után rögtön az lett az egész... (2024.03.25. 20:36) Nem valós veszély
  • Deansdale: @valis47: Kevéssé ismert dolog, de elég szűk kör a politikusi szinte mindenütt a világon. Az USA elnökei is 1 kivételével állítólag egy angol király távoli leszármazottai, Obamát is beleértve. www.d... (2024.03.25. 18:06) Nem valós veszély
  • Utolsó 20

Egészség ellen védő oltás

2013.01.15. 14:37 Deansdale

Egy 8.000 oltatlan gyermeket az általános népességhez (vagyis az oltottakhoz) hasonlító német tanulmány szerint az oltott gyermekek szinte minden létező betegséget és rendellenességet nagyjából kétszer gyakrabban kapnak el, mint az oltatlanok. Az adatok szerint az oltott gyerekeknek 2,5-szer nagyobb esélyük van migrénre, allergiákra és autizmusra, 5-szörös asztmára, és 8-szoros esélyük hiperaktivitásra.

Más források arról beszélnek, hogy bár az USA világelső az oltásokban (26 adagnyit osztanak ki fejenként még az első szülinap előtt), az 1 éves kor előtt bekövetkező gyermekhalálozások tekintetében egy 34 országból álló lista utolsó (=legrosszabb) helyén áll, többek között Kubát is udvariasan maga elé engedve.

...ami egyébként nem is csoda, tekintve, hogy az oltások rendszerint a következő hozzáadott anyagokat tartalmazzák az amerikai egészségügyi minisztérium szerint: alumínium, higany, formaldehid, ésatöbbi.

10 komment

Címkék: egészségügy szép új világ

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Homokdűne 2013.01.15. 17:31:20

Nem fog elég gyógyszer fogyni, ha mindenki egészséges marad ;-)

Erre fogják amúgy az oltáspártiak azt mondani, hogy "véletlen" (a tanulmányban szereplő elég egyértelmű adatok).

daphne foglalt 2013.01.24. 10:44:12

És akkor mi a megoldás? Ne legyen senki beoltva?

Deansdale 2013.01.24. 13:17:57

Nem egyszerű erre rávágni a választ, mert a többség úgy hiszi, az oltások tartják távol tőlünk a gonosz vírusokat. Vannak persze olyan hangok, amik szerint ez inkább a higiénia javulásának köszönhető.
A magánvéleményem az, hogy az oltások 1-2 kivétellel legalább annyit ártanak mint használnak, vagyis vissza kéne szorítani a számukat a tényleg szükségesekre. Azoknál pedig sokkal szigorúbb előírásokat kell alkalmazni a tartalmukat tekintve: semmi higany, semmi alumínium, stb.

Bobemara 2013.01.27. 21:15:59

Azért ennek van egy olyan aspektusa is, hogy a komolyabb járványok megelőzősében nagy szerepe van annak, hogy a népesség túlnyomó (oltott) többsége ellenálló a kórokozókkal szemben. Tehát az a pár % oltatlan nem is találkozik a betegséget hordozó személyekkel.

Felteszem a kérdést: amennyiben a trópusokra utaznál, elmennél kolera, tífusz, meg mittoménmi oltás nélkül?

Abban egyet értünk, hogy az oltóanyag egyéb összetevőit gondosabban kell megválogatni.

Deansdale 2013.01.28. 08:03:42

Én személy szerint biztosan oltás nélkül mennék a trópusokra, aztán ha gebasz van akkor vállalom a következményeket :) Dehát én már csak ilyen csökönyös vagyok :|

Láttam valahol régebben egy olyan kimutatást, ami szerint a járványos betegségek visszaszorulása a higiénia javulásával volt egyenesen arányos, és ebben az összefüggésben az oltások elterjedése csak egy apró kilengést okozott. A franc se tudja hol láttam, szívesen előkeresném, eh.
Mindenesetre egy egészséges kompromisszumban benne lennék: oltsák az embereket a 2-3 legveszélyesebb _még létező_ és valódi veszélyt jelentő járvánnyal szemben, a többit meg felejtsük el.

Inaara 2013.01.28. 19:17:09

Én sem oltatnám be magam. Mikor malária szempontjából veszélyeztetett országba utaztam, akkor sem szedtem a profilaxisként felírt (ám egyáltalán nem 100 %-osan hatékony) Lariam-ot (malária ellen nincs oltás). Van egy csomó mellékhatása, és még csak nem is megbízható a védelem...
Az a baj, hogy a nyugati orvoslásban túlságosan a kórokozóra összpontosítanak, nem pedig az immunrendszerre. Pasteur indította el a kórokozó-elméletet, mely szerint a betegségeket a kórokozó mikroorganizmusok okozzák. Sokat vitázott egy másik tudóssal, Bernard-dal, aki erősen hitt abban, hogy a beteg állapota sokkal meghatározóbb a betegség kialakulásában, s arra kellene törekedni, hogy a szervezet belső "felségterületét" (ezt a szót használta) tegyék alkalmatlanná a kórokozók számára. Halálos ágyán Pasteur ezt mondta: "Bernardnak igaza volt.A kórokozó semmi. A szervezet belső védekezőrendszere minden."
Van egy olyan elmélet is, mely szerint a vírusok és baktériumok nem "okozzák" a betegségeket. Amit a tudomány bizonyítéknak tart, azok csupán megfigyelések, korrelációk: egy bizonyos fertőző betegség megléte esetén mindig jelen van egy bizonyos vírus/baktérium. A tudomány kauzalitásként interpretálja a korrelációt.

Bobemara 2013.01.29. 00:53:33

Persze, fontos a szervezet ellenálló képessége. Csak hát ehhez szerencsés géneket is kell örökölni, attól tartok.
Meg kell találni a megfelelő életmódot (mozgás, táplálkozás, lelki feltöltődés, stb.), aminek a mai kultúrkörnyezet sem igazán kedvez (ld. élelmiszer"ipar", stressz), higiénia ide vagy oda.

Való igaz, a higiénia is fontos, abban mindenképpen, hogy legyek, patkányok, csótányok, egyebek minél messzebb kerüljenek az ember környezetétől. Viszont ez jelenleg nincs mindenütt biztosítva.

Amúgy én se vagyok gyógyszerzabáló, inkább az alternatív megoldásokat preferálom :-))

Viszont nekem még volt iskolatársam, akinek járógépben volt a lába, mert belecsúszott az utolsó gyermekbénulás-járványba. Emlékszem a vastüdőben élőkre is, szóval, ha lehet, ilyesmit többet ne kelljen látnom, tudnom.

Igaz, emlékszem a Contergan-bébikre is. Ennek egyenes következménye volt, hogy a várandósságom alatt semmiféle gyógyszert nem voltam hajlandó a számba venni, még amikor meghűltem és nagyon köhögtem, lázas voltam, akkor sem.

Deansdale 2013.01.29. 11:04:29

Sokféle módon lehetne jó kompromisszumokat kötni, akár egyénileg, akár társadalmilag - a jelenlegi rendszer az egyik lehető legrosszabb.

Homokdűne 2013.02.06. 14:23:06

@Bobemara: Én is elmentem és élve visszajöttem :-)

Sokszor olyan érzésem van, amikor védőoltás kapcsán az 50-60-70 évvel ezelőtti betegségeket említik érvként a pártiak, mintha azt az 50-60-70 évet "átugranának" és nem akarnak tudomást venni arról, hogy a világ és az életkörülményeink azóta változtak (és ezt messze nem csak a higiéniára értem).
Egy rakás betegség magával az oltással is terjedt anno - ezen érdemes elgondolkodni, a mostani bárányhimlő oltás pl. egyik lehetséges mellékhatása övsömör - akkor miről is beszélünk? :-)

Homokdűne 2013.02.06. 14:24:22

@Inaara: Nekem megvan a Pasteur féle könyv, angolul. Hát mit mondjak, elég érdekes.
süti beállítások módosítása