HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • F.M.J.: @Deansdale: Komposztkazán+üvegház. Egyelőre nagyon elméleti a dolog, még előtte van fontosabb dolgom is, csak azért agyalok rajta, mert tervezem, hogy egyszer majd nekiállok. Nálam ez erőnléti edzés... (2024.04.19. 20:46) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • valis47: @Deansdale: Trumpra azt is mondták, hogy rasszista. Arra sem kellett bizonyíték. Meg azt is, hogy orosz ügynök. Gondolom orosz ügynökként akart III. világháborút kirobbantani vagy mi. (2024.04.19. 14:12) Vallásismereti kisokos
  • Deansdale: @Hartrigel: "miért hülyeség a tudat számítógépre való feltöltése, ami szerintem eleve egy paradoxon" Ebben egyetértünk, többek között azért, mert a tudomány azt sem tudja mi az a tudat, nemhogy lem... (2024.04.19. 10:12) Vallásismereti kisokos
  • Hartrigel: @Deansdale: "Na igen, ez kissé tudathasadt elképzelés". Szerintem a legtudathasadtabb elképzelés azok, amikor mai vulgár-ateistákat hallgatom ekte keresztény toposzokkal vagdalkozni. Ugye a Woke ... (2024.04.18. 19:04) Vallásismereti kisokos
  • Mia and Me: Egyébként a szabálykövetés kijátszása lehet túlélést segítő "okosság" is. Kérdés, hogy miért változtathatatlanok a szabályok ? ( a merevség, a változtathatatlanság = halál) Filozófiailag - ha "iste... (2024.04.18. 15:43) Vallásismereti kisokos
  • Utolsó 20

Hemingway

2014.09.30. 10:47 Deansdale

Azt tudod, hogyan halt meg Ernest Hemingway?

Repülőbalesetben elvesztette a vesefunkcióját, minek következtében gondok lettek a vérnyomásával, az arra kapott gyógyszertől meg depressziós lett. (Kockázatok és mellékhatások tekintetében...) A felesége elküldte elektrosokk-terápiára, amitől memória-zavarai lettek - sokszor a saját nevét sem tudta megmondani -, és ez íróként nagyon érzékenyen érintette. Térden állva könyörgött a feleségének, hogy ne kényszerítse rá a sokkterápiát, de nem talált megértő fülekre. A 36. elektrosokk-kezelés utáni napon öngyilkos lett.

(Ilyen ez a patriarchális elnyomás, ahol a férfi uralkodik a családban.)

Ami még érdekesebb - ha lehet ezt a kifejezést ilyen esetekben használni -, hogy a Hemingway családban 7 öngyilkosság is történt pár generáción belül.

10 komment

Címkék: ismeretterjesztés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.09.30. 13:09:18

Deansdale:

Az a gond, hogy Mister Hemingway és Misis Hemingway egyaránt marta egymást, ment a játszmázás ide-oda.

Ha van lehetőséged, szerezd be Paul Johnson Értelmiségiek c. könyvét, és olvasd el belőle a "Hemingway" fejezetet.

Egyébként melyik tőle a kedvenc könyved és miért?

Deansdale 2014.09.30. 13:41:58

@Ahasverus: Szégyellem bevallani, de keveset olvastam tőle és azt is régen. Az meg túl sablonos lenne, ha az öreg halászt mondanám :) Talán ideje lenne felfrissíteni a világirodalmi imsereteimet... Ha egy napom 40-50 órából állna, már ma szánnék rá egy kis időt :\

[ ] 2014.09.30. 14:19:15

@Deansdale: Lassítsuk le a vitánkat, mert a végén még emiatt fordul majd elő, hogy csak arra tudsz válaszolni, melyik a kedvenc kommented tőlem és arra is legföljebb azt, hogy egyik sem. :)

Érdekességek. Mindenkinek megvannak a maga személyiségbeli mozgatói.

www.nlcafe.hu/sztarok/20140523/az-oreg-halasz-es-a-nok--hemingway-szerelmei/

www.borsonline.hu/20100425_hemingway_lenezte_a_noket

Itt a végén írnak róla. Ezzel nem mondok semmit, de mindegyik elgondolkoztató. Az asszonytól nem volt szép, hogy így rákényszerítette az akaratát. Akkor sem lett volna az, ha előtte "el lett volna nyomva".

"Utolsó felesége ugyan mindenhová követte, nehogy valami butaságot tegyen, ám azon a bizonyos borzalmas reggelen túl későn ébredt az asszony: már csak a végzetes puskalövést hallotta. Hemingway – ahogyan a felmenői, apja és nagyapja is – saját kezével vetett véget kiábrándult életének."

Talán a felesége is közrejátszott, de inkább a saját családjában lehettek defektek generációkra visszamenőleg.

Deansdale 2014.09.30. 14:35:22

@: Tudod mit, engem idegesít, hogy ilyen tetű módon fogalmazzák meg ezeket a dolgokat. Gábor Zsazsa elfogyasztott 8 férjet, az amolyan hihi meg haha téma. Hemingway-nek volt 4 felesége: a rohadt szemét, használta és kihasználta a nőket! Büdös lóf*szt. Aki hozzáment feleségül, az tudatában volt a következményeknek, nem vádolhat senkit semmivel. Ha meg Hemingway egyfolytában nőzött, hát istenem - sokan szeretnek dugni, és akik híresek vagy gazdagok azok meg is teszik. Ettől még nem lesz az az utolsó szemét, akinek megpróbálják beállítani, és főleg nem lesz "jogos" az akarata ellenére sokkterápiára küldeni, 36-szor.

Visszatérve a fő motívumhoz; ezredik szög a feminista baromságok koporsójában ez a két linkelt cikk is, mert megmutatják, hogy a társadalom hogyan áll a nőkhöz és a férfiakhoz. Ennyi az igazság abban, hogy a ledér nőket elítélik, a csajozós pasikat meg istenítik. Pfff. Hemingway részéről állatias, gonosz dolognak fogják fel már azt is, hogy szerette a nőket. És az NL-es cikkben még van pofájuk azt írni, hogy a 4. feleség hősies küzdelme ellenére Hemingway a saját rossz természete áldozata lett. Baszki.

[ ] 2014.09.30. 14:42:23

@Deansdale: Ezzel így elsőre kénytelen vagyok egyetérteni. De én nem is ezt találtam érdekesnek a cikkben. Inkább a gyerekkorát, azt, hogy lánynak nevelték, a "vallásos" anyai szigort. Vallásos nőknél gyakran figyelhető meg az ilyesmi, JELZEM nem beszólni akarok ezzel senkinek, de általában katolikusoknál. Hemingway nőkhöz való viszonya ettől függetlenül ÉRDEKES. De én sem gondolom, hogy ártott volna (önmagán kívül) bármelyik feleségének is azzal, hogy szerette a nőket, vagy, hogy kissé "furán" szerette a női nemet. Ezzel ő kínlódott leginkább. Játszmázhatott is, de nem látom problémásnak.

"és akik híresek vagy gazdagok azok meg is teszik"

Persze, de az se mindegy, hogy híres, meg gazdag. Az öreg Vajna mellett az ifjú feleség már nem tom hanyadik fiatal férfival megy nyaralgatni meg bulizni.

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/bb/Ernest_Hemingway_1923_passport_photo.jpg/220px-Ernest_Hemingway_1923_passport_photo.jpg

Fiatalon se volt ronda, korához képest később sem.

"Ettől még nem lesz az az utolsó szemét, akinek megpróbálják beállítani, és főleg nem lesz "jogos" az akarata ellenére sokkterápiára küldeni, 36-szor."

Ki mondta, hogy jogos? Pont azt írtam, hogy nem jogos. Főleg ezért nem! Senki nem kényszerítette azokat a nőket, hogy menjenek hozzá.

[ ] 2014.09.30. 14:45:15

@Deansdale: "Aki hozzáment feleségül, az tudatában volt a következményeknek, nem vádolhat senkit semmivel."

Ez mondjuk azért egyik oldalon SEM mindig egyértelmű. Nő és férfi oldaláról sem. Mondjuk a 2. - 3. elfogyasztott feleség / tönkretett férj után a következő már kezdhet gyanakodni, hogy jobb ha ilyen üzletbe ő már nem szál be. :)

Deansdale 2014.09.30. 17:04:13

@: "Ki mondta, hogy jogos? Pont azt írtam, hogy nem jogos."

Az nem a te kommented cáfolata akart lenni, csak a véleményem a témában :)

zriff 2014.09.30. 17:28:04

@: A leszbikusoknál érdekességképp a férfihangon már volt megemlítve, hogy felmérésekben sokkal több a leszbikus párkapcsolatban az erőszakoskodás, a lelki terror, mint a meleg férfiak között, ezen az oldalon meg az is volt, hogy sokkal több közöttük a válás is mint a meleg férfiaknál, csak ezeket nem verik nagy dobra, nehogy sérüljön a csak a férfiak a szemetek propaganda.

[ ] 2014.09.30. 20:25:17

@zriff: Ha tudsz ilyen kutatást, érdekelne. Egyébként nem lep meg. A leszbikusok nagy részénél már eleve van valami a háttérben. Én igazság szerint nem tartom "létező" dolognak a nőknél a leszbikusságot, inkább látom úgy, hogy valaminek a pótléka, vagy valami ferdülés okozza. Természetesen nem vitatom, attól még létezhet, hogy én nem értem, a véleményem szigorúan "magán". De azért van egy elképzelésem a dologról. :)

A helyzet az, hogy egy csomó dolog, ami a férfiaknál "kódolt" lehet, a nőknél inkább mintha szocializációfüggő lenne. A cikkben is volt erről szó, amit linkeltem.

"Virginia Woolf (született Virginia Stephen) nemcsak zsarnoki édesapjától szenvedett, de kislány korától egészen 22 éves koráig kénytelen volt eltűrni mostohatestvére rendszeres molesztálását is. Mindennek következtében számára a férfiakkal való együttlét egybeforrt a pánikkal, az ürességgel és a rémülettel."

Ő se született leszbikusnak. Ne azzal foglalkozzunk, hogy mit tettek vele a férfiak. Andrea Dworkin azért lett leszbikus, mert már fiatalkorában sem kaphatott meg egyetlen olyan fiút sem, aki tetszett neki, ezért inkább a barátnőjével játszadozott el, és azt képzelték a másikról, hogy fiú. Egyszer arról is linkeltem itt. Ha ezek a igazak, nincs abban semmi meglepő, hogy nem férnek meg egymással.

Amikor egypetéjű ikreket vizsgáltak, hogy bemérjék a homoszexualitás genetikai tényezőit, úgy emlékszem akkor is a férfiakkal boldogultak, mert náluk nem a nevelés számított jobban. Mintha a nőknél, ha minden jól megy, kizárólag csak a következetes, heteroszexuális "vonal" alakulna ki, mindenféle "ferdülés" vagy perverzió nélkül. Férfiaknál viszont különösebb okok nélkül is sokféle "variáció" lehet. Ezt a férfiagy kialakulásával magyarázzák, aminek jobban el kell térnie az "eredeti" iránytól, ezért több lehet a menet közben előforduló hiba.

A meleg férfiakon csodálkozom kicsit, elgondolkoztató.

zriff 2014.10.01. 16:00:57

@: A férfihangos cikk ami megemlíti a leszbikus erőszakot itt van:
www.ferfihang.hu/2012/07/01/minden-otodik/

Ezen az oldalon meg Érdekfeszítő cím alatt van a válásokról szó.
süti beállítások módosítása