HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • GABOR2: @valis47: Ami ajánlatot Izrael most visszautasít igazából az is Izraelnek nagyon kedvező. Tűzszünet korlátozott ideig, utánna folytathatják, de cserébe MINDEN TÚSZT visszaad a Hamasz. És amúgy a Ha... (2024.03.29. 15:04) Nem valós veszély
  • Mme.Brioche: @Deansdale: Kissinger egyszer asszem valamikor 2012 körül azt mondta, hogy "in 10 years, Israel will be no more". Ahhoz képest már kicsit késésben vannak a dolgok. Meg arra is emlékszem, hogy Willi... (2024.03.29. 10:35) Nem valós veszély
  • Deansdale: @valis47: @GABOR2: Arra jó ez az egész, hogy az átlagember talán felfigyel, hogy Izrael milyen is valójában. De engem még mindig az a kérdés foglalkoztat, hogy mi a célja ezzel az egésszel a háttér... (2024.03.29. 08:37) Nem valós veszély
  • GABOR2: @valis47: A miniszer is mondja, hogy pária állam lettek... de lesz@rják, az USA-t ők irányítják. (2024.03.28. 23:01) Nem valós veszély
  • valis47: @GABOR2: Az Economist szerint Izrael "egyedül maradt" (mint Orbán) www.economist.com/weeklyedition/2024-03-23 (2024.03.28. 22:51) Nem valós veszély
  • Utolsó 20

Kiderült kik Orbán gazdái

2014.10.06. 14:43 Deansdale

Október 3-tól 5-ig került volna megrendezésre Budapesten egy nemzetközi konferencia, amit Orbán apánk végülis betiltatott, egyúttal elintézve, hogy a rendőrség zaklassa a konferencia résztvevőit, látogatóit. Párat - köztük az egyik szervezőt - le is tartóztattak, mert nem volt nála az útlevele.

Na persze érthető is az intézkedés, ha az ellenzők propagandáját nézzük, hiszen ezek az emberek újfasiszta neonácik, skinheadek, rasszisták, ésatöbbi. Nyilván azért akartak összegyűlni, hogy meglincselhessenek pár barna bőrű egyént a fővárosunkban. Íme két kép ezekről a közveszélyes gazemberekről meg a korábbi "konferenciáikról" (pfff):

NPI1.jpg

NPI2.jpg

Szóval a pánikkeltők nyomorult rizsája agyalágyult baromság, az igazsághoz semmi köze nincs. A korrektebb hangok annyival vádolják ezeket az embereket, hogy "nacionalisták". Nade mit érdekli Orbánt, hogy (többségében amerikai) nacionalisták pesten konferálnak? Az amerikaiak nacionalizmusa mióta olyan bűn, ami a magyar államfő által kezdeményezett jogellenes rendőrségi zaklatást ér? Ezek az emberek a saját hazájukban elvannak mint a befőtt, az ottani hatóságoknak esze ágában sincs vegzálni őket, hiszen az NPI bejegyzett, működő szervezet, aminek tagjai tanult és művelt kultúremberek, politikusok, tanárok és kutatók, akik nem követtek el semmi törvényelleneset. A tavalyi konferenciájukat a washingtoni Ronald Reagan emléképületben tartották bármiféle atrocitás nélkül. Olyan témákról beszéltek, mint az olajcsúcs, a modern kultúra és a gazdaságtan - meg a nacionalizmus. Na bumm.

De amint belépnek Magyarország területére, Orbán parancsára lesittelik őket. Milyen alapon??? Még csak beszélni sem engedték őket, vagyis ha valamiről beszélgetni bűn lenne, még azt sem követhették el.

Ja, a hotelben hagyták az útlevelüket, bocs.

Ha valaki beássa magát a "szemét fasiszták" munkásságába, a legdurvább dolog amit találhat, az az, hogy beszélgetnek arról: kellene nekik is valami olyasmi mint Izrael. Egy ország, ahol meglehetnek békében, nem zaklatja őket senki. Ha a zsidóknak szabad, miért ne lehetne másoknak is?

Miért, miért, mert a mazsihisz ellenzi. Ami a zsidóknál normális, az a fehér embereknek szigorúan tilos! És senkinek nem szakad le a pofája azt látván, hogy a zsidók tiltakoznak ellene...

Ezek a konferenciázók senki ellen nem szervezkednek, senkinek nem akarnak ártani, senkitől semmit nem akarnak elvenni (legyen az jog, kultúra vagy vagyon). Nem akarnak haláltáborokat építeni, másokat deportálni, idegeneket diszkriminálni. Épp ellenkezőleg: el akarnak menekülni, egy odút keresnek ahová elbújhatnának. Ezen emberek legnagyobb bűne, hogy szeretnének egy helyet a világban, ahol nyugodtan, békében élhetnek.

FASIZMUS!!! BETILTANI!!!

Orbán pofázhat amennyit akar, hogy a fidesz konzervatív/jobboldali/keresztény/stb. párt, az teljesen egyértelmű, hogy a liberális háttérhatalom csicskása. Az ország miniszterelnökeként pattanhat, ahogy a gazdái fütyülnek, és elmeszelheti azokat akikkel elméletileg szimpatizálnia kellene. Nézzük csak kikkel került most egy szekértáborba:

(...) létrejött a Fidesz-MSZP nagykoalíció az ilyen jellegű problémák kezelésére. Plusz üdvözölte a jogellenes lépést a Mazsihisz, a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ), az Ellenállók Nemzetközi Szövetsége (FIR), a Tett és védelem Alapitvány, az MSZP Baloldali Tömörülés Platformja pedig egyenesen "saját sikereként is értékeli, hogy Orbán Viktor miniszterelnök utasítást adott a Budapestre tervezett fajvédő konferencia betiltására."

Kell ennél egyértelműbb bizonyíték, hogy Orbán hatalma gyökér illúzió csupán, és ha a valódi nácik (tudod, akik szerint normális dolog a más véleményen levőket bebörtönözni) akarnak valamit, akkor átverik rajta, és még csak köpni-nyelni se tud? Orbán politikájában és retorikájában nincsen semmi, ami indokolná a fenti képeken látható amerikai állampolgárok zaklatását, bebörtönzését. Kib*szott szégyen, hogy idáig süllyedtünk. Éghet az ország pofájáról a bőr, hogy ilyen szinten segget nyalunk a liberális/zsidó diktátoroknak.

Ha valaki megkérdezné, hogy mit értek én ehhez, közlöm, majdnem megnéztem a konferenciát. A belépés ára riasztott el végülis, ami egyébként hülye skinheadekhez képest meglehetősen meredek volt - többtízezer forintos összeg. Gondoljunk csak bele: egy hónapokkal előre szervezett, többcsillagos szállodákban lefoglalt, húzós belépőt és szállást kifizető vendégeket fogadó, nemzetközi szinten jegyzett konferenciát a talpnyaló magyar kormány betiltat, mert a "toleránsok" ágálnak ellene. Semmilyen bűncselekményt el nem követő, ilyesmit nem is tervező külföldi állampolgárokat letartóztatunk és zaklatunk. Meg lehet nézni a videót: teljesen jogos a csalódottságuk.

Micsoda szégyen. Ezzel sikerült leiratkoznunk a harmadik világba, azt hiszem.

Adalék:

André Goodfriend, az amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivője a Hír TV-nek nyilatkozva szerdán üdvözölte, hogy a magyar kormány nem támogatja azokat, akik faji vagy etnikai intoleranciát hirdetnek. Hozzátette ugyanakkor, ezek a csoportok az Egyesült Államokban kifejthetik a nézeteiket, az ehhez való jogukat ugyanis biztosítja az amerikai alkotmány első kiegészítése.

Érdekesség, hogy korábban Barack Obama amerikai elnök a globális problémákkal foglalkozó Clinton Alapítvány New York-i tanácskozásán mások mellett Magyarországot is a civileket korlátozó országok között említette.

45 komment

Címkék: szép új világ piros és kék pirula

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Go Jóska 2014.10.06. 22:22:19

Azért az is szép, ahogy a Jobbik sietett elhatárolódni.

Barbaarb 2014.10.07. 10:21:21

Én nem gondolom, hogy ez azt jelentené, hogy Orbán úgy ugrálna, ahogy a zsidók fütyülnek. Az USA-ban eleve sokkal jobban engednek minden ilyesmit, ott még tán horogkeresztekkel is lehet felvonulást tartani, mert bár az USA sok dologban szemét, legalább nem köpik magukat szemen azzal, hogy a szólásszabadság hirdetése mellett korlátoznák azt. Európában ez teljesen más.
Orbánnak mindössze érdeke a hatalom, és mint azt az utóbbi 5-8 év mutatja nagyon jó politikus lett, vagy nagyon jó tanácsadókat szerzett maga mellé. A betiltással csak meg akarta előzni azt, hogy az ellenfelei ráhúzzák, hogy ideengedte a fasisztákat, sőt azokat ismerve még tán azt is ráhúzták volna, hogy ő hívta ide őket. Így is megtalálták Orbánt, és azért tették felelőssé, hogy miért akarja egyáltalán épp Magyarországon tartani ezt a konferenciát az NPI.

Szóval szerintem ez csak a szokásos politikai húzás tőle, ami persze nem szimpatikus, de ugyanakkor érthető.

Deansdale 2014.10.07. 13:44:21

@Barbaarb: Nade ezek az emberek semmit nem követtek el, őket békén hagyni nem jelentett volna semmit. Talán tüntetett volna pár jelentéktelen senki, aminek semmi hatása nem lett volna. Orbán a legrosszabb esetben is hivatkozhatott volna arra, hogy bűncselekmény hiányában nem tehet semmit - ez egyébként sokkal korrektebb lett volna, mint amit csinált. Nade továbbra is fennáll a kérdés, hogy miért akarta Orbán kiszolgálni a liberális oldalt? Nemzetközi botrányt okozott és rontotta az ország megítélését csak azért, hogy a mazsihisz elégedett legyen? WTF?!

Aurelius Respectus 2014.10.08. 03:12:50

Jó irás. A vicces az, hogy előtte pont Orbán beszélt a polotikai korrektség ellen :)) Hamar lebuktatta magát, milyen nagy kamuzó :)) Különben az USA kormányai is ez tennék legszívesebben, csak ott az alkotmányban rögzített legfontosabb alapjogok egyike a szólásszabadság, a másik a szabad fegyverviselés és bármennyire szeretnék a lakosság várható ellenállása miatt nem tudják ezeket felszámolni.

Barbaarb 2014.10.08. 07:40:03

@Deansdale:

Félreértés ne essék, szerintem sem ez volt a korrekt lépés, viszont politikai okból én indokoltnak tartom. Az ellenzéke rárepül a legkisebb szeplőjére is, ezzel pedig újra elővehették volna a fasiszta kártyát, nem kell ehhez bűnözőket ideengedni. Ami persze téged, meg engem nem zavar, de Orbánt nyilván igen.
Orbán tehát nem a liberális oldalt akarta kiszolgálni, hanem úgy gondolta, hogy a szavazóbázisát így tarthatja meg legjobban. Persze ez csak az én véleményem, de szerintem mindössze ennyi oka volt erre.

Deansdale 2014.10.09. 08:17:29

@Ahasverus: A cikk elején ezt linkeltem :)

2014.10.09. 08:43:49

@Deansdale: Amúgy szerintem a következők miatt tiltatta be Orbán:

1, Dugin, Putyin "tanácsadója" is előadást tartott volna ezen a rendezvényen. Ami lehet, hogy Putyinra csúnyán visszaütött volna. Árukapcsolás: náci konferencia - Dugin náci konferencián, vagyis Dugin náci - Dugin Putyin tanácsadója, vagyis Putyin náci. Ezért lehet benne oroszországi megrendelés is (leszóltak Moszkvából).

2, Orbán nem akarta, hogy megint úgy írjon rólunk Nyugat-Európa (köztük a Die Welt), hogy ez egy fasiszta ország. Árukapcsolás: náci rendezvény - Orbán engedélyez egy náci rendezvényt, ezért Orbán náci - Orbán Magyarország miniszterelnöke, ezért Magyarország náci. Ezért lehet benne németországi megrendelés is (leszóltak Berlinből).

Hiába, itt ismétlődik a történelem. Magyarország még mindig Németország és Oroszország árnyékában vonaglik. Így lesz még ez jó ideje...

Deansdale 2014.10.09. 08:49:44

@Ahasverus: Félretéve, hogy az egész csak szemfényvesztés, és semmi "náci" nem volt ezen a konferencián, Dugin neve már így is összekötődött a rendezvénnyel. Akik Putyint akarják sározni úgyis megteszik, nem ezen múlik.

2. Így is fog rólunk írni Nyugat-Európa, csak a másik fele: azt, hogy itt nincs szólásszabadság, és külföldi állampolgárokat zaklatnak miniszterelnöki parancsra. Persze a konzervatív sajtótól kevésbé kell félni, mint a liberálistól, de végülis pont erről szól a cikkem, hogy Orbán választása a két tábor között immár egyértelmű.

Az érveid persze működnek, csak elfogadni nem tudom őket :)

2014.10.09. 08:52:14

@Deansdale: Csak találgatok én is. :)

2014.10.09. 09:12:51

@Deansdale: Seres a végére behozta a képbe az Ökotársat is. Hmmm...

"A Clock Caféban ugyanúgy a Készenléti Rendőrség emberei csaptak szét, mint nem sokkal korábban az Ökotárs irodájában."

Ha van olyan politikai téma, amibe nem kívánok belefolyni, akkor az a KEHI és az Ökotárs közötti béka-egér harc. Túlságosan is szennyezett ez a terület, és az igazság az, hogy egyik oldal sem jobb, mint a másik.

A baloldalon az Ökotárs, amely a norvég pénzalapból kizárólag baloldali, feminista és zöld irányultságú szervezeteknek oszt pénzt, köztük olyan társadalmilag kártékony szerveződéseknek, mint a PATENT, a LABRISZ, a NANE, a Nőkért Egyesület.

A jobboldalon a KEHI, amely érdekes módon a kormányhoz közel álló civil szervezeteket, mint a CÖF, nem veszi bele a vizsgálatba, ellenben a kormányellenes civil szerveződéseknek kioszt egy-egy pofont.

Felőlem belefolyhatnak civil arcok,... felőlem beleavatkozhat az LMP és a JOBBIK, odaállva egyik vagy másik oldal mellé...

...én mindenesetre távol tartom magam ettől a szennyestől. Nem, nem kívánok belefolyni ebbe a szekértábor-küzdelembe. Ezt meghagyom azoknak, akiknek még nem fordult fel ettől a gyomra.

Deansdale 2014.10.09. 09:31:44

@Ahasverus: Ilyen az amikor a holló kivájja a másik holló szemét, vagyis egyik tolvaj féltékeny a másikra. Ebben a rendszerben sehol nincs helye előremutató, konstruktív elemeknek, itt a pénzéhség uralkodik és egymás zsigeri gyűlölete. Még szerencse, hogy sehogy nem kötődöm ehhez a szemétdombhoz - illetve csak az adóforintjaimmal, de azzal meg nincs mit tenni, leírtam elkerülhetetlen veszteségként :)

Micimackó, a csekély értelmű medvebocs 2014.10.09. 10:22:49

@Ahasverus:
"a NANE, a Nőkért Egyesület"

Ezek miért is kártékonyak társadalmilag ?!

Deansdale 2014.10.09. 10:54:53

@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Aki az utcán hazugságokkal telerótt táblákkal tüntetve mocskolja az emberiség felét, az mi lehetne más, mint kártékony?

Go Jóska 2014.10.09. 11:25:16

Szerintem túlbonyolítjátok, én kizártnak tartom, hogy ennek bármiféle belpolitikai motivációja lenne. Orbán magasról tesz az ellenzék véleményére, és teheti is, akkora előnyben van velük szemben. Ugyanezek a bal/lib/zsid társaságok sokkal hevesbben tiltakoztak/-nak a német megszállás emlékműve ellen - láthatjuk mekkora eredményességgel. Még a közelgő választás szempontjából sincs a dolognak semmi jelentősége, Budapesten a baloldal sikeresen kiherélte önmagát, vidéken meg nem ezen fog múlni, hogy kire szavaznak az emberek.
(Az is teljességgel valószínűtlen, hogy Putyin megijedne, hogy lenácizzák nyugaton Dugin miatt: egyrészt, erre így is megvan a lehetőség, hiszen mindenki tudja, hogy Dugin el akart menni; másrészt, ez csak egy volna a milliónyi nyugati vádaskodás közül, nem befolyásolna semmit. Harmadrészt meg ott van Ukrajna, nagyságrendekkel fontosabb kérdés, mint, hogy Putyin egyik embere megjelent-e egy "náci" konferencián - és ezt Keleten-Nyugaton egyaránt tudják.)

@TrollEdomer: Kb. minden egyes cikkben, ami ezzel foglalkozik, többek közt abban is, amit Deansdale linkelt. Vagy mondjuk az egyik szervező blogján: www.amren.com/news/2014/10/report-from-budapest/

Deansdale 2014.10.09. 12:04:57

@Go Jóska: "Orbán magasról tesz az ellenzék véleményére"

Ha nem az ellenzékért tiltotta be a konferenciát, akkor mi oka volt rá??? Az biztos, hogy ezzel legföljebb a liberálisoknak tetszeleghetett, és még azok közül se mindnek. Merő sportból csinálta, vagy erőfitogtatásból?

Go Jóska 2014.10.09. 15:50:07

@Deansdale:
Nehezen tudom elképzelni, hogy ez a szétzilált, erőtlen ellenzék önmagában el tudott volna érni ilyesmit. Mondom, ott az emlékmű, mint ellenpélda, ugyanazok tiltakoznak ellene, mint akik a konferencia ellen. Ja és olyan hatalmas tiltakozás nem is lehetett, mert az emberek nagyrésze nem is tudott az egészről.

"Merő sportból csinálta, vagy erőfitogtatásból?"
Orbán esetében még ez sem zárható ki.
De az is elképzelhető, hogy valamiféle külső nyomás hatására döntött így, jöhetett az az únió, vagy az USA, részéről, esetleg más, nagy befolyású féltől.

Az egyetlen számomra elképzelhető eshetőség, hogy mégis az ellenzéki tiltakozás hatására tiltotta be, hogy maga sem szimpatizált a rendezvénnyel, és úgy gondolta: "na jó, teszek nektek egy szívességet, lássátok kivel van dolgotok!".

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2014.10.12. 00:45:53

Dean, kíváncsi vagyok a véleményedre ezzel a témával kapcsolatban:

mek.niif.hu/06800/06897/html/0501.htm

Drábik nevétől ne ijedj meg, az egész esszé tulajdonképpen innen-onnan összeollózott angol nyelvű cikkek fordítása, csak az ő neve alatt.

bővebben:
vigilantcitizen.com/hidden-knowledge/origins-and-techniques-of-monarch-mind-control/

TrollEdomer 2014.10.12. 08:58:27

Ott kezdtem röhögni rajta, mikor belekeverték Pocahontast meg Stephen Kinget is a képbe.

Deansdale 2014.10.12. 11:44:08

@don Fefinho: Ismerem a témát, de mint minden laikus, legföljebb találgathatok. Szerintem a nagyja alapvetően igaz, de amikor aprólékos részleteket tárgyalnak, az kamu. Meg persze bele van keverve valamennyi direkt dezinformáció, hogy a kívülállók szemében lejárassa az alusapkásokat; pl. a "sátáinsta vérvonal" meg az ilyen hülyeségek totál értelmetlenek. Ami biztos, hogy a nagyobb titkosszolgálatok kísérletezgettek ilyesmivel. Az MK meg a monarch tulajdonképpen "köztudomású", kongresszusi meghallgatások voltak róluk.

A Vigilant Citizent olvasgattam régen elég sokat, neki több cikkét is el tudom fogadni majdnem teljesen. Pl. Britney-vel tuti nincs minden rendben :)

TrollEdomer 2014.10.14. 09:44:26

alfahir.hu/a_legnagyobb_nemet_bestsellerrol_totalis_a_hallgatas

Végre valaki szépen megírta, hogy működik a szabad sajtó.

TrollEdomer 2014.10.14. 09:49:10

http://vs.hu/kozelet/osszes/gyongyosi-nem-veszek-reszt-a-konferencian-elutasitom-a-fajvedelmet-0924#!s0

Itt beszél Gyöngyösi a dologról, kíváncsi lennék, valójában mikről is akartak volna beszélni, bevándorlás korlátozása abszolút szükséges lenne, fehér felsőbbrendűség... azok után amik nyugat európában mennek elég gáz ilyesmiről beszélni.

Deansdale 2014.10.14. 09:59:11

@TrollEdomer: "hogy működik a szabad sajtó"

Ez megfelelő szövegkörnyezetet ad annak is, hogy mennyire kell komolyan venni ezt a "fajvédő" rizsát. A sajtó 90%-a köp meg fúj ezekre az emberekre, nagyjából azért, mert mernek a saját érdekeikről beszélni. Ahogy azt a polkorrekt közegben már megszokhattuk, a progresszív "áldozati" csoportok érdekképviselete mindenkinek kötelező, más csoportok érdekképviselete szigorúan tilos. Ez a progresszív ideológia ugyanolyan elnyomó, mint korábban bármelyik totalitárius elődje.

Aurelius Respectus 2014.10.14. 11:53:43

@TrollEdomer: a bevándorlás teljes leállítására lenne szükség és a már bevándoroltak távozása is jó lenne. Az őshonos népességet pedig rá kellene venni arra, hogy újratermelje magát.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2014.10.14. 12:05:22

@Aurelius Respectus:

Amire majd jönne, hogy az állam maradjon távol az emberek hálószobájából, meg hogy milyen jogon mondják meg a nőknek, hogy mit csináljanak a testükkel.

Az államnak csak akkor van joga firtatni, hogy mi történik a hálószobákban, ha a férfiakat kell valamiért vegzálni.

Aurelius Respectus 2014.10.14. 13:20:22

@don Fefinho: Szerintem lehetne hatékonyabb ösztönzőket találni, ehhez persze drasztikusan megemelt családi támogatásokra lenne szükség. Biztos vagyok benne, sok nő szívesebben nevelne gyerekeket, mint hogy értelmetlen és nehéz munkákat végezzen valahol. A helyüket átvehetnék a munkanélküli férfiak. Persze nekik is béremelést kellene adni.

Aurelius Respectus 2014.10.14. 13:27:44

Az intelligens nőket pedig máshogy lehetne ösztönözni. Be lehetne vezetni, hogy csak az a nő mehet egyetemre, akinek már van egy gyereke.

Deansdale 2014.10.14. 16:05:26

@Aurelius Respectus: "drasztikusan megemelt családi támogatásokra lenne szükség"

Érdekes probléma ez, mert 50 éve ugyanúgy, mint most egyes csoportok, sokan a nyomorba szültek tucatszám - most meg a tehetős rétegenek van a legkevesebb gyereke. Ennek több oka is van, amit most nem fejtegetnék, de szerintem a támogatások emelése igazából nem (vagy nem elegendő) megoldás. Itt a fejekben kellene történnie valaminek, amitől újra divat lenne gyereket szülni. Hogy ezt hogyan lehetne elérni, arra még csak homályos elképzeléseim vannak.

Aurelius Respectus 2014.10.14. 17:01:09

nyilván a mostani rendszerben ez nem megoldható. A lumpeneknek természetesen nem kellene adni semmit. A rosszul fizetett dolgozó nők közül szerintem sokan maradnának otthon, ha mondjuk 200 000 forintot kapnának havonta, inkább ezt választanák és nem a futószalagot vagy a pénztárt / árufeltöltést.

Go Jóska 2014.10.14. 23:58:35

@Aurelius Respectus: Azt a 200 E Ft-ot valakinek meg is kell termelni. Ahhoz, hogy valakinek adj, először valakitől el kell venni.

"A lumpeneknek természetesen nem kellene adni semmit."
És persze biztos remekül ki tudnád válogatni a lumpeneket a rendes emberek közül...

Aurelius Respectus 2014.10.15. 02:50:16

ez csak a mostani gazdasági rendszerben van így. A pénz tulajdonképpen egy fikció, igazából nem szükséges elvenni valakitől ahhoz, hogy másnak jusson belőle. Elég ha a Nemzeti Bank elég pénzt ad a kormánynak ingyen kamat nélkül és államtitok a forgalomban lévő pénz mennyisége. A lumpeneket nem túl nehéz kiszűrni már ránézésre sem és életmód alapján is lehetséges. Megbizható emberekből álló bizottságok hamar megoldanák.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2014.10.15. 19:44:17

@Aurelius Respectus:

Lehet, viszont a fiktív pénzt nagyon is kézzelfogható dolgokra lehet beváltani. És ha az adósságodat nem tudják behajtani semmitérő papírban, akkor szépen behajtják kézzelfogható dolgokban.

Okosan kigondolt csalás ez, főleg úgy, hogy adósság-generálás nélkül eleve nem is kerülhet új pénz a gazdaságba; mint egy kasza, ami behajtási hullám szerűen suhog a lakosság fölött ide-oda, nyomában pedig fejek hullanak MINDENKÉPPEN. Szerencsés az, aki a saját adósságát sikeresen tudja bármilyen formában másokra testálni még azelőtt, hogy záros lenne a törlesztési határidő, és valós értéket vinnének el a papír helyett.
Az abszolút nyertes pedig nyilván a svindler, aki a nála lévő száz forintból kölcsönad ötszázat, majd utána hatszázat bevon.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2014.10.15. 19:52:14

Kurva egyszerű. Ahhoz, hogy egy nő sokat szüljön, olyan feltételek kellenek, ahol csak ez garantálja az emberhez méltó életmód lehetőségét számára.

Pölö azonnal eltörölni mindenféle anyaság ürügyén nővédő törvényt a munkaügyben, munkahelyeken megemelni a teljesítményminimumot és kíméletlenül kiszórni aki nem áll meg (gondolok itt például olyasmikre, hogy a leglerozzantabb férfinak is jobban kell teljesítenie rendvédelmi szerveknél, mint a legjobban toppon lévő nőnek). Semmitérő büfé-ruhatár szakok szétverése, kötelező vagyonjogi szerződés előírása házassághoz valamint annak következetes és szigorú betartatása.

Stb, stb, stb.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2014.10.15. 19:54:36

Ja, és szavazati jog csak adófizetés és sorkatonai szolgálat terhe mellett.
(És értelemszerűen, aki adókból kapja a fizetését, az nem fizet adót.)

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2014.10.19. 10:26:10

@Ahasverus:

Hirtelen az alábbi két, 2006 körüli, de örökérvényű kis szösszenet ugrott be, sajnálatos módon a magazin azóta megszűnt, és a szerzőről sem tudunk semmit.

matula.hu/index.php?section=article&rel=36&id=431

matula.hu/index.php?section=article&rel=45&id=553

Deansdale 2014.10.19. 11:06:32

@Ahasverus: Nem biztos, hogy az én véleményemet szívesen fogod fogadni, mert nekem az LMP mindigis az SZDSZ-szel megbukott liberális vonal átmentésének tűnt. Mikor az SZDSZ-t már nem lehetett fenntartani, átnevezték LMP-re, így még egy pár évet kifacsartak belőle. Annyi volt csak a kettő között a különbség, hogy az LMP begyűjtött egy naív réteget, akik az SZDSZ-t annak látták, ami volt, de még egyszer utoljára szerettek volna bízni valamiféle "civil" politikai megújulásban. Civil megújulásra itt nem lesz lehetőség amíg azt minden egyes alkalommal csírájában magába olvasztja a progresszív liberális oldal. A népnek csordultig elege van a progresszívekből, úgyhogy a politikai megújulás most a Jobbik képében virágzik. Az LMP-nek pont ugyanúgy nincs jövője, ahogy az SZDSZ-nek sem volt.

zriff 2014.10.19. 11:34:08

@Ahasverus: Az lmp jobb is lesz ha elpusztul mintha tovább mérgezné a politikát a progresszív baromságaival. Az elkeseredettségedet megértem, még régen amikor még kicsit idealistább, liberálisabb lelkületű voltam én is bíztam az lmp-ben, azóta már tisztábban látom a rideg valóságot.

2014.10.19. 13:17:23

@Deansdale: Azt te sem tagadhatod, hogy gazdaságpolitikai szempontból van köztük különbség. (Nem nagyon belemenve, az LMP mindig is kritizálta az egészségügy, az oktatásügy és a biztonságpolitika privatizációját, mint ahogy a cégekkel szemben sem annyira megengedő, mint Kuncze és köre). Amiben nem tudták meghaladni az SZDSZ-t, és ilyen téren tekinthető folytatásnak, az emberjogi, feminista és kisebbségügyi politika.

Aurelius Respectus 2014.10.19. 16:11:45

@Ahasverus: Érdekes volt amit írtál az LMP belügyeiről. Nem tudtam hogy Puzsér a párt támogatója. Nem gondoltam volna, hogy ilyen rossz a helyzet Siófokon, hiszen az ország egyik leggazdagabb városa, elméletileg.

2014.10.20. 08:20:01

@Aurelius Respectus: Most, hogy Lengyel Róbert megnyerte a polgármesteri választást, és Balázs Árpád érdemelten megbukott rajta, merek reménykedni, hogy jobb lesz a helyzet.

Siófok sanyarú helyzete semmi. Én először el sem akartam hinni azokat az információkat, hogy Kaposváron, Pécsen, Szegeden, Esztergomon munkanélküliség van. Ha belegondolsz, elég kemény, hogy olyan városokban, melyek régen mintavárosok voltak a fejlődésben, most hanyatlanak. Szomorú dolgok ezek... engem elkeserít...

2014.10.20. 12:11:23

@don Fefinho: Köszönöm az ajánlott cikkeket. Jól szórakoztam rajtuk. Érdekes a megközelítési módja Homoki-Szabó Attilának. Idéztem is tőle két sort az írásom elején.
süti beállítások módosítása