HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Hartrigel: @Deansdale: "Na igen, ez kissé tudathasadt elképzelés". Szerintem a legtudathasadtabb elképzelés azok, amikor mai vulgár-ateistákat hallgatom ekte keresztény toposzokkal vagdalkozni. Ugye a Woke ... (2024.04.18. 19:04) Vallásismereti kisokos
  • Mia and Me: Egyébként a szabálykövetés kijátszása lehet túlélést segítő "okosság" is. Kérdés, hogy miért változtathatatlanok a szabályok ? ( a merevség, a változtathatatlanság = halál) Filozófiailag - ha "iste... (2024.04.18. 15:43) Vallásismereti kisokos
  • Deansdale: @Mia and Me: "mondjuk az adakozásnak nincs sok köze az erkölcshöz..." Ha olyan értelemben nézed, hogy ki mennyire jó ember, elég sok köze van hozzá, mert mondani ugye akármit lehet, de konkrét áldo... (2024.04.18. 15:36) Vallásismereti kisokos
  • Mia and Me: @Opus P.: "Nem kell semmiféle mikulás meg fogtündér történet ahhoz, hogy az embereket a jóságvirányába tereljék. Egy mondat elég lenne: ne légy p×cs." ezzel egyetértek. Szerintem egy jó éve tán pon... (2024.04.18. 15:36) Vallásismereti kisokos
  • Mia and Me: @Deansdale: "a legtöbbet még mindig a keresztények adakoznak az egész világon, pedig mindenki lenézi őket és mindenkinek nagy a pofája, hogy ők mennyire jóerkölcsűek a keresztény hit nélkül is." mo... (2024.04.18. 15:28) Vallásismereti kisokos
  • Utolsó 20

A csalódott apák meg a nőmentegetés

2016.07.03. 23:47 Deansdale

Bosszant a HVG, ahogy a szokásos majomságokat adják elő, mint egy rakás éretlen és értetlen hülyegyerek. Ezúttal az apák sorsát magyarázzák (félre) gyermekeik születése után, amikoris az asszony nem akarja a szexet.

Na előszöris: a vágyhiányra nem kell semmiféle magyarázat, ugyanis önmagát magyarázza. A nő azért nem akarja a szexet a férjével, mert nem kívánja a férjét. Nem azért, mert szült, mert szoptat, vagy mert kimerült, hanem mert nem kívánja a férjét. Teljesen fölösleges egy ilyen szituban barkóbázni, megértőset vagy sértődőset játszani, netán várni türelmesen mikulásig. Vonzónak kell lenni, akkor lesz szex.

Másodszor: akivel az asszony nem szexel, az teljes joggal tart szeretőt, és akinek ez nem tetszik, az elhúzhat a sunyiba. A monogám kapcsolat egyik legfontosabb alapvetése, hogy a másik testi igényeit mindkét fél tekintetbe veszi - különben milyen jogon lehetne hűséget várni? Mással nem szexelhetsz, csak velem, de igazából velem sem, mert hónapokig-évekig nincs kedvem... Miféle hülyeség ez? Aki elvárja, hogy a partnere soha senki mással, az fizesse meg ennek az árát azzal, hogy ő rendelkezésre áll. Bizonyos időközönként még akkor is, ha fáradt, ha nyűgös, ha nincs kedve. Ha erre nem képes, akkor bontsák fel a kapcsolatot, vagy fogadja el, hogy a másik szeretőt tart - abszolút irracionális, hogy akaratlan cölibátusra kényszeríti azt az embert, akit elméletileg a legjobban szeret a világon.

Legutóbb, amikor szóvá tettem, hogy nekem bizony lennének igényeim, neki meg asszonyi kötelességei, annyira fölháborodott, hogy még a hálószobából is ki akart tiltani.

Az ilyen nőtől azonnal el kell válni, nem éri meg azt a szenvedést amit el kellene viselni mellette. Ember aki a partnerét szereti ilyesmit soha nem mond, tehát ez is egy jó példája annak amikor a nő valamilyen kretén okból szerelem nélkül ment férjhez, aztán pokollá tette a szerencsétlen flótás életét. Akiben egyáltalán felmerül a gondolat, hogy neki jogában áll a házastársát kitiltani a hálószobából, az egy utolsó tetű, aki még egy macskát sem érdemel ami mellett megöregedhet.

A pszichológiai szakirodalom a jelenséget a legtöbbször erotic silence-ként, magyarul „a vágy csendjeként” emlegeti: hosszabb-rövidebb ideig tartó térnyerése a frissen szülővé vált párok életében majdnem elkerülhetetlen.

Vagyis szakértőnk szerint ez szinte már normális dolog, amit el kell fogadni. Hát a nagy lófaszt. Oké, nem lehet a köldökzsinór elvágását egy oltári dugással ünnepelni, rendben, de nincs specifikus biológiai ok a libidó csökkenése mögött. Ha a szülés előtt kívánta a nő a pasit, a szülés után is fogja. A dolognak legföljebb az szabhat határt, hogy vigyázni kell az alkatrészek épségére. Hogy erre ki mennyi időt szán, az a konkrét szülési körülmények, illetve vérmérséklet dolga, de az esetek zömében 1-2 hétnél többet nem igényel [szerk.: bővebb magyarázatot lásd a kommentek között]. Ha ezután sincs szex, annak már semmi köze a szüléshez vagy a gyerekhez, ott már általánosabb jellegű probléma van, amit fentebb részleteztem.

Persze a szakma jobbára máshogy gondolja, mivel a szakma nőközpontú és mindenekfelett nőpozitív. Vagyis ha egy nőnek mentségre, kifogásra van szüksége bármihez, azt frissen és ropogósan tolják a keze ügyébe. Hormonok, lelkiállapot, fáradtság, ésatöbbi. Arról persze nincs szó, hogy ha a kedvenc színész vagy énekes jelentkezne egy gyors numerára, akkor hirtelen megváltoznának a hormonok, dobpergéssé válna a lelkiállapot és elpárologna a fáradtság.

Egyébként tudom, szentségtörés amit már korábban is említettem, hogy a divatjamúlt szavakkal házastársi kötelességnek aposztrofált erotikus rendelkezésre állás valójában tényleges erkölcsi kötelesség egy monogám kapcsolatban, ahol a felek életreszóló kötelezettséget vállaltak a másik testi-lelki igényeinek kielégítésére. Nem tudom azok a bizonyos szexmentes feleségek mit szólnának, ha a férj valami nagyon hasonló szöveggel állna elő, például: bocsi kedvesem, nincs kedvem ételt tenni az asztalodra, úgyhogy most 4-6 hónapig nem fogsz enni. Ja, munkát persze nem vállalhatsz, mert az hűtlenség lenne, ugye megérted... Éhezz csak, talán egyszer majd újra lesz kedvem rád költeni a pénzemet.

Mindemellett az sem ritka, hogy már önmagában a szoptatás bensőséges élménye kielégíti az anya összes intimitásigényét.

Igen durva perverzió lehet ez... Persze, persze, ők nem úgy értik, csak mellébeszélnek.

Ez korántsem véletlen, hiszen a gyerek születésével a gondoskodó anya gyakran a többi szerepet háttérbe szorítva aktivizálódik.

Akinél ez így történik, az nem jó feleség, nem jó partner, és valószínűleg eleve nem tartotta túlságosan vonzónak a férjét. Egy normális nőnél a gyermekről való gondoskodás nem jár a partner elhanyagolásával - már csak azért sem, mert ezzel például azt kockáztatja, hogy a partner lelép. A férfiúi megértés szép dolog, de vannak határai; az ember nem azért vállal monogám kapcsolatot, mert titokban cölibátusra vágyik.

izgalmas kérdés, hogy a vágy csendjét mennyiben okozhatja [...] az a belső késztetés, miszerint a jó anyának nincsenek vágyai: minden energiájával kizárólag a gyermekét szolgálja

Ez vegytiszta baromság, és fogadja részvétem minden olyan férfi, akinek a gyermekei anyja ilyen tévképzetekben szenved. Egy normális nő sosem adja fel a női mivoltát, akkor sem ha anyává válik. Az anyaság egy plusz szerep, nem pedig az addigiakat leváltó új.

A vágy csendje című hiánypótló kötetében Dalma Heyn amerikai szociológus, a női szexualitást övező tabuk kutatója mindezt arra vezeti vissza, hogy a nők évszázadokon át hagyományosan alárendelt szerepet töltöttek be a keresztény-konzervatív európai társadalmakban.

Na elmegy ez a kretén a tetves picsába. Mekkora húgyagyúnak kell lenni, hogy valaki még ezt is a patriarchális társadalom láthatatlan mumusára kenje? Az asszony azért nem akar szexelni szülés után, mert szegény nőket elnyomták a keresztény-konzervatív európai társadalmak! Az agyam kifolyik egy ilyen hülyeség láttán.

Ennek velejárójaként arra kényszerültek, hogy a házasságon belül is elfojtsák a vágyaikat.

Jaja, a férjek fő problémája mindigis az volt, hogy a feleségeik túl sokat akartak szexelni velük, ezért évszázadokig idomították őket a szexellenességre házasságon belül. Nem?

Így munkálhat a mai napig sokakban a félelem: ha a nők a saját igényeiket követik, és szabadon megélik a szexualitásukat, akkor szétesik a család, és darabjaira hullik a társadalom.

Ennek mi köze a házassághoz? Munkál ezen a világon bárkiben is olyan félelem, hogy ha a feleségek a saját férjeikkel szexelnek attól bekrepál a társadalom? Bammeg, ezek értelmi fogyatékosok.

A valós félelem a társadalom szétesésétől abban gyökerezik, hogy monogám kapcsolatok híján a nők nem az átlagbélákat választják, hanem az izgalmasabb és rejtélyesebb pasikat, így egyfelől garantálva, hogy az átlagbéláknak semmiféle motivációja ne legyen a társadalom építésére, másfelől biztosítva, hogy a következő generációban genetikailag felülreprezentáltak legyenek az agresszívebb, bűnözésre hajlamosabb férfiak.

Ismétlem: ennek semmi köze a házasságokhoz és a szülés utáni szexhez. Aki ide összefüggést képzel az kitörölheti a diplomájával.

Ma már egyre több nő hisz abban, hogy a szexualitását szabadon, a férfiéval egyenrangú módon megélheti.

Ma már egyre több az agymosott szerencsétlen, aki azt képzeli, hogy a férfi és a nő azonos, és egyformán működnek. Egyébként is, miféle búvalbaszott elképzelés a "férfiéval egyenrangú" szexualitás? Milyen értelemben "egyenrangú" két szexualitás? Két különbözőképpen megélt szexualitásnak nem lehet azonos "rangja"? A férfiaké régebben magasabbrangú volt, de ehhez most már a nők is felnőttek azzal, hogy egyéjszakás kalandokba verik magukat? Jézusom, atyám.

Számukra már mind kevésbé tabu, hogy a boldogságot harmadik félnél keresik, főleg miután partnerük a gyermek születése után nem volt elég türelmes és megértő velük

Azt a hihetetlen kurvaúristenit. Ez totális agymenés, az önbecsapás hörcsögének halálfutása, a nőmentegető pszichomaszlag rémuralma. Ugye az mindenkinek megvan, hogy a szexet megtagadó nő mellett félrelépő férfi erkölcsileg elítélendőnek minősül, míg a szexet nem megtagadó, sőt, azt nagyon is akaró férj mellett félrelépő feleségnek erkölcsi felmentést ad pont az, hogy a férje szexelni akar vele? Ha ez nem önellentmondás, akkor nem tudom mi lenne az.

Ha a nő mással akar baszni, mert a férjét unja, az a férj hibája, mégpedig azért, mert ő dugni akar a feleségével. A türelmetlen szemét! A nőknek mindent lehet, a nőktől minden indokolt, a nők még félrelépés közben is ártatlanok és csodásak. A rohadt férfi türelmetlenségből kefél félre, de ha a nő teszi meg, az is a férfi türelmetlensége miatt van. Ragozhatom reggeltől estig, a lényeg annyi, hogy mindegy ki mit csinál, mindenért a férfiak a hibásak, a nők meg értelemszerűen semmiért.

De hogy ez az író oldalakat vés tele a szülés utáni vágyhiány hormonális és pszichológiai magyarázataival, aztán meg egy huszárvágással áttér arra, hogy a nő félrekúrása érthető és indokolt, hát, ez valami új csúcsteljesítménye a mentális gimnasztikának. Ti tapló férfiak, hát nem értitek, hogy a feleségeitek szülés után nem alkalmasak a szexre? Legföljebb valaki mással. A félrekúrás ugyanis mindent gyógyít, hormonokat, lelki nyűgöt, félreértett elvárásokat, még a császármetszés hegeit is.

66 komment

Címkék: feminizmus szép új világ

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Santer 2016.07.04. 08:32:16

Sokan elfelejtik a legkézenfekvőbb magyarázatot: a nő azért nem kívánja szülés után a férjét, mert az evolúció logikája azt parancsolja neki, hogy a következő gyereke már ne ugyanattól a férfitól foganjon. Sakk-matt.

2016.07.04. 08:37:06

Bocsi, hogy ilyen indiszkrét kérdést teszek fel, de van gyereked? Volt már hús-vér tapasztalatod ebben a helyzetben?

Eszmeileg egyetértek veled, hogy a szeretkezés fontos és nem csak testi-lelki igény, de kötelesség is a házasságban, viszont az olyan megállapításaid, hogy szülés után 1-2 hét szünet szükséges csak, vagy hogy semmiféle hormonális oka nincs annak, hogy a nő libidója a szülés után alacsonyabbá válhat, hát az eléggé a hozzá nem értésről tanúskodik. És gondolhatod, hogy ezt nem vérfeminizmusból mondom.

Elég csak annyit megemlítenem, hogy minden orvosi ajánlás szerint (pl. gyermekágyi láz elkerülése) 6 hét szünet szükséges a szülés után. Ha elmúlik az eddig tartó FOLYAMATOS vérzés, akkor az anya visszamegy az orvoshoz, a doki megvizsgálja, minden oké-e, és akkor onnantól tuti lehet biztonságosan nemi életet élni. De még ezek után is lehet, hogy fájdalmas lesz egyszer-kétszer (kevésbé szerencséseknek több ideig is).

A másik meg, hogy a szoptatás és a kialvatlanság kettőse igenis nagy libidócsökkenést okozhat, illetve az az állapot, hogy a nőnek tkp. nincs ciklusa. Hormonálisan egész durva különbséget éltem meg aközött, amíg nem volt ciklusom szülés után meg amikor visszatért. Ez persze nem ok arra, hogy akkor hónapokig-évekig ne legyen egyáltalán vagy csak nagyon ritkán szex. De tényleg nem arról van szó, hogy ne lenne számunkra vonzó a férjünk.

Deansdale 2016.07.04. 09:16:20

@Gazzella: Van, igen, és amit írtam az többek között személyes tapasztalatból táplálkozik. (Szerencsére a pozitív oldalról.) A saját tapasztalataimat másoktól is visszahallom, szóval nem gondolom hogy az enyém teljesen egyedi eset lenne. Tudom, hogy kissé sarkosan fogalmaztam, de akar a fene sótlan és unalmas cikkeket írni :) Akinek a túlzás túlzásnak tűnik az gondolatban hámozza le a költői jellegű szóvirágokat a cikkről - a konkrét tartalom szerintem teljesen vállalható.

Az 1-2 hét arra vonatkozott, hogy annyi idő elég a fizikai regenerációra, ha nem volt se gátszakadás vagy -metszés, se császár. Nem tudom milyen orvos szerint "szükséges" 6 hét, vagy hogy ki vérzik másfél hónapig szülés után (szegény eléggé balszerencsés lehet). Nem akarok kioktatónak tűnni, csak fölöslegesnek tartom azt a mértékű óvatoskodást ami már pánikkeltéshez hasonlít. Elképzelésem sincs, hogy hogyan okozhatna gyermekágyi lázat a modern higiéniás körülmények között egy szeretkezés 2 héttel azután hogy a nő hazajött a kórházból. Ez a 6 hetes ajánlás erős biztonsági ráhagyást tartalmazhat, mondjuk olyan dolgokkal számolva, hogy egy gátszakadás után egy falrengető szex, khm, mosdatlan emberek között tényleg okozhat problémákat... De emiatt mindenkinek 6 hetet felírni fölösleges és értelmetlen.

A hormonokról meg a fáradságról meg mindenmásról annyit, hogy szülés után nyilván nem csak a szex kell hogy a nő eszében járjon, én sem erre akartam utalni. Viszont hetekkel a szülés után azért alkalmanként már el lehet jutni egy együttlétig. Nem csak azért, mert a férfi emberből van és vágyai vannak, hanem mert a nő is emberből van és jó esetben neki is vannak vágyai, még ha kissé fáradt és kialvatlan is :) Nem arról van szó, hogy a nő tegye szét a lábát és gondoljon a hazára, mikor még rendbe se jött teljesen, hanem arról, hogy nem kellene mindenféle elbaltázott elméletekkel riogatni és hülyíteni a nőket, akik így tök fölöslegesen félnek a szextől, esetleg elhidegítve a párjukat. Az meg aztán mindennek a teteje, amikor egyes "szakértők" könyvet írnak a nőknek, amiben azt mondják, hogy csakazértse szexelj a férjeddel, ezt indokold meg mindenféle kétes értékű halandzsával, ha ő ennek ellenére mégis szexelni akar veled akkor egy szemétláda, és nyugodtan csald meg, neked az jár.

Mme.Brioche 2016.07.04. 09:24:50

atyaég, remélem, ezt a szülés utáni 1-2 két hetet nem gondoltad komolyan! Fizikailag lehetetlenség! Hallottál már a gátmetszésről, annak összevarrásáról és hasonló nyalánkságokról? hogy lehetne már oda benyomakodni ilyen hamar?, hát utána még tök sokáig tart a vérzés, és kell idő míg regenerálódnak a dolgok, újra visszaáll a rugalmasság és a többi. És aztán még ott van a baba is, meg a három óránkénti szoptatás, gyakorlatilag alvás nélkül. Nem arról van szó, hogy a férfit ne kívánná már soha többé, hanem arról, hogy saját magát érzi az ember a béka feneke alatt nőiességben, szexiségben és fizikailag is ennyire rövid idővel a szülés után.

Még egy nagyobb vetélésnél is legalább 3-4 hetet tanácsol az orvos a fertőzések elkerülésére, és hidd el, még egy hónap után is fájdogál eleinte az első 1-2 alkalommal, és elég nagy türelemre van szükség a férfi részéről, nem biztos hogy megy elsőre, úgy mint előtte, akármennyire is kívánja a nő.

Deansdale 2016.07.04. 09:26:13

@Mme.Brioche (FR): Remélem a Gazzellának adott válaszom hozzád is eljut :)

Pillanatragasztó (törölt) 2016.07.04. 09:35:43

@Mme.Brioche (FR): A gátmetszés után a kéz és a száj is szokott hetekig vérezni és fájni?

Mme.Brioche 2016.07.04. 09:37:32

@Deansdale: hát tényleg nagyon ritka és szerencsés lehettél az egy-két heteddel, de azért nem minden nő bírja ezt a tempót. Nekem nem volt ilyen könnyű, bármennyire is vágytam a férjemre, pedig nekem nem is egy kifejlett nagy babát kellett megszülnöm, hanem a második trimeszter közepén meghalt kisbabát, és azután is nagyon ki voltam ütve fizikailag, nekem bizony kellett egy hónap mire összeszedtem magam testileg valamennyire, lelkileg meg még tovább tartott.

Mondjuk azt aláírom, hogy lehet megadni addig is a férfinek az intim gyengédséget más módon is, míg nincs lehetőség az igazi szexre, és ezzel könnyebb a nőnek is visszarázódni, nekünk bevált.

-JzK- 2016.07.04. 09:38:20

@Deansdale:
Igen, azon az egy-két hetes részen és is meglepődtem, de nekem aztán ebben semmilyen tapasztalatom nincs, csak én is alapértelmezettnek vettem a minden tankönyvben, szakkönyvben, felvilágosító meg mindenes könyvben vett "hat hetes" aranyszabályt. Gondolom ezt tekinti mindenki alapértelmezettnek, minden körülmények közt, aztán felül még nem vizsgálta soha senki.

És az meg borítékolható volt, hogy abból a részből morgás lesz, csak ez meg egy tipikus női jellemhiba: írhatsz akár egy 200 oldalas disszertációt, amin van egy olyan sor, amin felhúzhatják a szemöldökük, és máris csupán arról lesz szó, a többi elsikkad, mintha ott se lenne. Elég egy olyan állítás, és lekapcsolják náluk a villanyt, és csak azt látják, hogy te vagy az a piszok disznó, aki azt mondja, hogy szegény, gyermekágyi lázban fetrengő, gátsebes nőre ráeresztenéd a kanos disznó urát.

Deansdale 2016.07.04. 09:54:42

@Mme.Brioche (FR): A sarkos fogalmazásmódom könnyen félreérthető, amiért minden felelősséget vállalok :) Viszont most tisztázó jelleggel újra leírom: nem arról van szó, hogy MINDEN nő MINDEN esetben azonnal álljon csatasorba amint hazaengedik a kórházból, ha akarja ha nem - arról van szó, hogy 1-2 héttel a hazaérkezés után el lehet kezdeni visszarázódni a normális kerékvágásba, ha nem volt semmi komplikáció ami ezt késleltetné. Nincs szükség minden esetben másfél hónapra, főleg úgy nem, ha éppen a nő is akarná, csak muszájból tartja be az orvosi ajánlást, mert mi van ha gyermekágyi lázat kap 1 hónappal a szülés után.

Emellett - bár ez az írásomban nincs konkrétan kifejtve - alapvetően az intimitásról beszélek, nem kizárólag a dugásról. Ahogy te is írtad, egy normális házasságban a nő talál módot a férfival való törődésre, nem tagad meg minden érintkezést. Azért bosszant a HVG-cikk, mert a totális elhidegülést mentegeti, sőt, kvázi támogatja.

Mme.Brioche 2016.07.04. 09:55:25

@-JzK-: " és lekapcsolják náluk a villanyt"
igen, ilyen feminista seggfejek vagyunk, tudjuk, köszike. Semmilyen kilengés vagy ellenreakció nem megengedett, amíg egyetértünk, addig okés, ha egyszer nem értünk egyet, akkor máris sötétek vagyunk, mint az éjszaka.

A arra hogy a nőnek joga lenne megcsalni a férjét arra esetleg azért nem reagáltunk, mert akkora emeletes baromság, hogy meg sem érdemli az ésszerű ellenvetést. Csak annyit lehetne rá mondani, hogy ez, kérem, egy emeletes baromság. Annak viszont igenis van súlya, ha Deansdale leír egy ilyet, hogy 1-2 hét múlva már nincs ok rá, hogy ne menjen a menet, és ha nem megy, az vagy a nő hibája, vagy a férfi bétásodott el. Ez egész egyszerűen nem igaz.

Mme.Brioche 2016.07.04. 09:59:26

@Deansdale: köszönöm, így elfogadható, és egyetértek :-)

Deansdale 2016.07.04. 10:13:31

@Mme.Brioche (FR): @-JzK-: Úgy látom errefelé mindenkiben megvan a költői véna, nem csak az én hibám a sarkos fogalmazásmód :)

2016.07.04. 10:14:03

@Deansdale: Köszönöm a választ! Tényleg nagyon szerencsés voltál. :-) A saját meg mások tapasztalata is az, akiket a leginkább ismerek, hogy 5-6 hétig tart a vérzés. Olyannal még nem is találkoztam, akinek ez csak 1-2 hét volt. Ezért mondják az orvosok a 6 hetet, mert az a "sokéves átlag". Nálam még tovább is tartott valamennyivel. De még ha 1-2 hétig is tart, érdemes utána elmenni dokihoz és ha van gátseb, megvizsgáltatni, hogy meggyógyult-e már annyira, hogy lehessen szeretkezni.

Az meg nyilván nem csak eü. kérdés, de ízlésbeli is, hogy amíg vérzik valaki (akár menstruáció, akár a gyermekágyi vérzés miatt), szokott-e szeretkezni vagy sem. Persze említitek a más megoldásokat, de ez egy katolikusnál nem játszik, mert csak az számít erkölcsös szexnek, ha van behatolás. De nyilván ha valaki nem katolikus, akkor ezt nem hozhatja fel indoknak, hogy miért nem oldja meg enélkül az intimitást.

01732895 (törölt) 2016.07.04. 10:24:24

@-JzK-: Szerintem senki se szidta itt Deant, én speciel reagáltam a bejegyzés többi részére, hogy azzal egyetértek, hogy szemétség ilyen indokkal kipenderíteni vagy permanens éhezésre kárhoztatni a férfit, szóval nem igazán értem, miért kell ilyeneket írnod. Azt viszont fontosnak tartottam leírni, hogy az 1-2 hét az elég kevés, az átlag azért ennél hosszabb idő. Szomorú dolog lenne, ha egy férfi olvasva Dean cikkét arra jutna, hogy a felesége biztos azért nem akar vele 1-2 hét után már szeretkezni, mert elfeministult. :-)) Egyszerűen a gyermekágyi vérzés és a gátseb gyógyulása ennél átlagban több héttel tovább tart. Nyilván az is változó, hogy egy kisbaba mennyire macerás, hogy alszik stb. Az nem kérdés, hogy ez az időszak nem csak a férfitól, de a nőtől is áldozatot igényel. Ha szeretik egymást, akkor szépen kialakulnak a dolgok. A férfi hajlandó egy kicsit ritkábban szeretkezni, mint igénye lenne rá, a nő meg hajlandó elfelejteni az álmosságát és a fáradtságát kicsit gyakrabban annál, mint ahogy kedve lenne hozzá. Szerintem a házasság egy ilyen dolog, mindkét(!!) fél áldozatokat hoz a másikért. Nem az áldozattal van a baj, hanem azzal, hogy manapság csak a férfitól várják.

Deansdale 2016.07.04. 10:31:18

@Gazzella: Közben rájöttem, hogy még egy fontos részletet elfelejtettem leírni ezzel az 1-2 héttel kapcsolatban... Nem mindegy, hogy hanyadik szülésről van szó. Az első nyilván döcögősebb, a második-harmadik már rutinból megy és utána a helyrerázódás is könnyebb. Térjünk vissza a kérdésre azután, hogy nálatok is megjött a harmadik csemete :)

01732895 (törölt) 2016.07.04. 10:39:40

@Deansdale: Oké, a másodikig már nincs sok. :-)))

-JzK- 2016.07.04. 11:02:48

@Mme.Brioche (FR):
Nem, csak egy jellemző női jellemvonást emeltem ki: szeretnek felháborodni, egy-egy állításon rugózni, és nem a cikk EGÉSZÉNEK mondanivalójára koncentrálni, ami az lenne, hogy különbséget kéne tenni a valós, objektív okok miatt, és a között, ami csak ürügy. Ha valós és komoly, akkor az érthető, ha 1 hét, ha 50 hét, világos. Senki sem ezt mondta, az 1-2 hét maximum annyiból érdekes, hogy orvosi szempontból érdemes lenne megvizsgálni, hogy ez általános aranyszabály-e, és hogy ez mennyiben kellene-e egyéniesíteni. Szóval nem az 1-2 héten kellett volna rugózni (mert nem az volt a lényeg), és azt, hogy pont azon kezdtetek, az hogy mondjam: tipikus.

És igen, még egyszer: az egy női jellemvonás, hogy nyílt, egyenes, ha kell ökölre menő érdekérvényesítő készség híján, a nők érdekérvényesítési módszere a panaszkodás és az akcionista szervezkedés. Nem véletlen, hogy a nőjogok érdekében aláírásokat gyűjtenek, felvonulnak, nyugtalanul lobbiznak, felháborodnak. A férfiak meg nem.

@Gazzella:
"Nyilván az is változó, hogy egy kisbaba mennyire macerás, hogy alszik stb. Az nem kérdés, hogy ez az időszak nem csak a férfitól, de a nőtől is áldozatot igényel."

Hja, ilyenkor szólal meg a sci-fi-s vénám, és gondolkodok el rajta, hogy milyen szerencsétlen fajta is biológiai szempontból ez a homo sapiens, hogy ilyen macerás a szaporodása. Hogy a szülőpárt teljesen leköti legalább húsz évre, és mennyire megterheli, anyagilag, hormonálisan, érzelmileg stb.
Mennyivel egyszerűbb pl. a madaraké, ahol 1-2 hónap alatt a fióka ugyanakkora lesz, mint a felnőtt és teljesen önálló :)

Koriander 2016.07.04. 12:28:22

@Mme.Brioche (FR):" Nekem nem volt ilyen könnyű, bármennyire is vágytam a férjemre, pedig nekem nem is egy kifejlett nagy babát kellett megszülnöm, hanem a második trimeszter közepén meghalt kisbabát, és azután is nagyon ki voltam ütve fizikailag, nekem bizony kellett egy hónap mire összeszedtem magam testileg valamennyire, lelkileg meg még tovább tartott."
apám mesélte, hogy amikor elvesztették a második magzatukat (a testvéremet) nemcsak anyukámnak nem ment, hanem apunak is egy èv volt feldolgozni mind a baba elvesztèsèt, mind anyukám fizikai szenvedését, szóval a férfiak pont úgy gyászolnak, mint a nôk, csak errôl nagyon ritkán esik szó.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2016.07.04. 12:36:22

@-JzK-:

Á, emberi civilizációkon belül is változó ám az r vagy a k szelekciós kilengés; ez a húsz éves utódgondozás inkább a fehérekre meg az észak-ázsiaiakra jellemző. Nyugodtan mondhatjuk azt is, hogy ez nem a biológia velejárója, hanem a civilizációé; értelemszerűen azokon a helyeken, ahol 8-10 porontyot nevel anyuka egyedül a gettó mélyén, állami pénzen, ott civilizációt se nagyon találni.

Lehet így is, meg úgy is.

Koriander 2016.07.04. 12:43:52

elolvastam a hávégés cikket is.
amit hiányolok belôle, hogy nem lehet végtelenségig elhúzni a párválasztást, mert akkor tényleg a ketyegô óra dönt és nem az ösztön.
és ha a nô nem ahhoz megy hozzá meg szül, akinek a karszôrètôl is bebizsereg, akkor ez lesz. ennyi.

-JzK- 2016.07.04. 14:23:51

@don Fefinho:
Érdemes elolvasni akkor már a teljes könyvet:
psychology.uwo.ca/faculty/rushtonpdfs/Race_Evolution_Behavior.pdf

De ha meg is felezzük a nevelési időt, akkor is borzasztó. Nincs más faj a földön, amelyiknél a reprodukció ennyire körülményes lenne, 10-15 évig gyakorlatilag életképtelen. Ahhoz képest rettentő rövid ideig élünk.

KalmanBlog 2016.07.04. 14:35:26

Én azzal egészíteném ki a cikket, hogy olvasmányaim szerint valóban okoz a kisgyermek libidócsökkenést. Ennek természetes oka van, a szoptatás alatt az anyai hormonháztartás másként működik, mint egyébként. Ugye a ciklus sem indul újra egy darabig, úgyhogy ennek a hatásnak a megléte eléggé nyilvánvaló.

Vannak olyan elémletek is, amelyek szerint a nők preferenciája a ciklusukkal változik (domináns és eltartó/védelmező között). Nem lennék meglepve, ha hasonló hatás a kisgyermekes hormonállapot esetén is jelen lenne.

De lényegtelen ezeket elemezgetni, mert ezen hatások akkor okozhatnak valódi problémát, ha a kapcsolat amúgy is gyenge lábakon áll, és nünaszokon múlnak a dolgok. A nőknek nem lenne szabad olyan férfihoz hozzámenni, akit nem kívánnak zsigerileg. A férfinak meg nem lenne szabad elbétásodni, és ezáltal elveszíteni a vonzalom ösztönös részét. De a mai elfeminizált világban ez csak a felvilágosult és egyben szerencsés keveseknek adatik meg.

Azt viszont a piros pirulát nyelt férfiaknak is tudniuk kell, hogy a gyerekszületés körüli időszak nem könnyű. Addig ismeretlen vizekre kerülünk. A gyerek körüli kérdésekben kell kompetensnek és határozottnak lennünk. Az asszony és anyósa közötti konfliktusokban ütköző szerepbe kerülhetünk. És még vannak hasonló nyalánkságok. Ismert az is, hogy a várandósság idején nem szabad elkezdeni a "dread game" alkalmazását. Szóval a gyerekvállalás és mellette a párkapcsolat minőségének megőrzése a mai világban nehezített pálya. De hát ezért vagyunk férfiak, mert szeretjük a kihívásokat :-)!

Koriander 2016.07.04. 15:41:56

@-JzK-: a húsz évig, az szerintem is túlzás, de amíg keresztben elfér az ágyon (kb10-12 éves koráig) , az nagyon igaz.

@KalmanBlog: az intimitásra való igény az libidó/ hormon fgtln, a cikkben meg konkrétan elhidegülésrôl van szó.
a pszinéni ezt próbálja mindenféle kutyafülével legitimmé tenné, ahelyett hogy kimondaná, hogy az ilyen tipusú elidegenedés az egyenes köv-nye a rossz választásnak, h tkp a 40es sármos közgazdász csórikára sosem nedvesedett a nej, csak egy haszonállat volt a nôi küldetés kiteljesítésében.

KalmanBlog 2016.07.04. 15:50:25

@Koriander: Szerintem simán előfordul az is, hogy eredetileg nedvesedett a nej, csak elmúlt. De ebben a folyamatban a gyerek maximum kifogás lehet, a valódi okot a bétásodás és hasonlók körül kell keresni.

KalmanBlog 2016.07.04. 17:04:39

Végül megnéztem az eredeti cikket is: "Az utóbbi időben már az is megfordult a fejemben, hogy csak donornak, na meg szponzornak kellettem neki." - Csak annyit mondok, hogy még örülhet ha valóban ő volt a donor.

Koriander 2016.07.04. 17:59:34

@KalmanBlog: ez az elbétásodás számomra egy misztikus fogalom. az a faszi, aki elbétul valószínûleg már elôtte is papucs volt, max egy pillanatra elhitte, hogy ô egy snajdig bôrcipô.

A kapcsolat nagyon sokaknál kimerül abban, hogy lett x+1 gyerekünk, házunk, két autónk, meg csop.vezetô vagy igazgató, közben míg mesélik nincs egy humoros történet, nincs semmi testi interakciò (egy tekintet, v apró érintés), semmi, egyszerûen hiányzik az egészbôl, hogy az elôttem ülô két ember mennyire jól érzi magát egymás társaságában. csak to-do listak meg feladatok. blöö.

DennisVT1 2016.07.04. 21:47:20

Kivételesen kötözködnék:)
Egyrészt Santer ráhibázott valamire már a legelején, amit aztán mindenki átugrott: "evolúció logikája azt parancsolja neki, hogy a következő gyereke már ne ugyanattól a férfitól foganjon"
Genetikai sokszínűség.
A másik szintén evolúciós indok a libidócsökkenésre az, hogy a gyors újbóli terhesség a történelem 99%ban elég súlyos veszélyeket rejtegetett magában, konkrétan az anya halálára gondolok, ami után nincs, aki az első gyerekről gondoskodjon.
Mindezek hormonálisan is jelentkezhetnek, és ha jól emlékszem pont Michelle Langley foglalkozott elég behatóan a témával a Women's Infidelity c. könyvben, és ugyanezt írta... mármint a hormonális részt.

KalmanBlog 2016.07.04. 22:05:28

@Koriander: Az elbétásodásnak két oka van:

A nők általában folyamatosan próbálják növelni a kontrolljukat a férfi felett. "Ma ne menj edzeni, mert..." És ha a férfi hallgat ezekre a sirámokra, mert jólnevelt, akkor szépen beszűkül az életének saját kontroll alatt tartott tere. Függetlenül attól, hogy addig mit csinált az ember, a bétásodás kapuja mindig nyitva áll.

És eljutottunk a második pontig, hogy miért sodródik erre a férfi? Azért, mert jellemgyenge, és könnyűnek találtatik? Szerintem nem. Azért, mert gyerekkorától kezdve azt tanítják neki, hogy ez a helyes. Tehát éppen hogy nem jellemtelenségből megy bele, hanem a jósága miatt (mert a helyesnek tanított úton akar járni) visel el akár megalázó szituációkat is. És ha nincs óriási szerencséje, akkor ha már felismeri, hogy bajban van, és segítséget kér, akkor is csak azt fogja kapni, hogy mosogasson többet, és vegyen virágot, mert az romantikus.

Vegyük észre, hogy ez a folyamat évekig tart az együttélés kezdetétől fogva. Simán van olyan, hogy az elején még férfiasan viselkedő férfi csúszik le. A gyerek születése kifejezetten alkalmas erre, mivel a "hagyományos" gondolkodás szerint a gyerek körül mindennek az eldöntése a nő feladata, és a férfinak az egyetlen szerepe hazahozni a pénzt, és hazaérni fürdetésre. De bele nem szólhat semmibe, ráadásul a friss anyukát kritizáni sem szabad, mert az természetesen mindent jól tud.

KalmanBlog 2016.07.04. 22:24:16

@DennisVT1: 1etértek, meg Santerrel is. A sokszínűség ösztönös parancsa lehetséges, hogy jelen van a nőben. Azt gondolom, hogy kellő érték demonstrációval ez felülírható, de ha eleve billeg a rendszer, akkor megadja a végső lökést.

A teherbeesés elkerüléséről, ha belegondolsz az evolúció simán gondoskodhatott volna úgy, hogy a nő egyszerűen nem tud teherbe esni 1-2 évig. Természeti népeknél ez működik is ("magától" 3 év van a gyerekek között), úgyhogy szerintem ez nem lehet a libidócsökkenés oka. Pláne, hogy az embernél a szex ugye nem csak a szaporodásról szól, hanem a kapcsolat fenntartásáról is. Ezért evolúciósan ponthogy a természetes ön-fogamzásgátlás és libidó-emelkedés lenne logikus a segítő férfi jóindulatának elnyerése céljából.

Szerintem a terhesség utáni libidó-esés összefügg a szülés utáni depresszióval is. Még épp nem diagnosztizálható depresszió tünete lehet például a libidó csökkenés. A szülés utáni depresszió pedig egyértelműen civilizációs betegség, az oka pedig hiánybetegségekben, illetve a medikalizált szülésben keresendő.

01732895 (törölt) 2016.07.04. 22:44:56

@KalmanBlog: Nem hiszem el feltétel nélkül az összes evolúciós hipotézist, ez a dolog viszont bizonyított: létezik egy oxitocin nevű hormon, amely a monogámiát erősíti. Főleg, ha valakinek a házastársa az egyetlen, vagy legalább a "kevesedik" partnere. (Merthogy az oxitocin összekötő ereje úgy működik, mint a cellux.) Bővebben: biztosut.blogspot.hu/2012/06/gyorstalpalo-kurzus-szexhormonok.html

kukasmacska 2016.07.05. 01:12:00

Sok fórumon olvastam már férfipanaszt az elhidegülésre a bébi megszületése után. Elsöprő többségük nagyon türelmes volt, szó sem volt arról, hogy a szülés után alig pár nappal-héttel abajgatta volna asszonykáját. Nem.
Hosszú hónapok, vagy akár egy-másfél év (!) után kezdték pedzegetni imádottjuknál, hogy esetleg lehetne néha egy kicsit összebújni. Nem kell rögtön szvingerklub hajnalig, de azért már, naaaa, léccilécci legalább egy kicsit.

Arról nem is beszélve, hogy bizony a férjeknek (különösen az újdonsült apukáknak) is óriási változás és stressz a követelőzőbajnok érkezése. (és ebből következően jó ideig nekik sem a szex körül forognak a gondolataik)

Hová is kell tenni a vitamint? Elég meleg ez a víz? Ha így tartom a fejét, az oké? Úristen, mindjárt itt lesz Juliska néni és Kálmán bácsi azzal a szörnyű törpeuszkárral. Hozom máris drágám, persze. Stb, stb, stb.

KalmanBlog 2016.07.05. 01:17:27

@Gazzella: Igen, van ez a hormon, ami erősíti és van egy rakat másik, ami gyengíti :-). Én is azt gondolom, hogy létezik a monogámia, mint isteni (vagy evolúciósan kialakult) terv az emberben, csak mai körülmények között nehéz végrehajtani. De ha ismerjük ezeket a szabályzókat, és hogy hogyan lehet rájuk hatni, akkor sikerülhet.

KalmanBlog 2016.07.05. 01:19:36

@kukasmacska: Kálmán bácsi a törpeuszkárral: jóóó :-)

Ezek az évekig várakozós történetek mutatják, hogy milyen jólneveltek a férfiak, és mennyire elhiszik ezeket a katasztrófához vezető tanácsokat.

Deansdale 2016.07.05. 08:37:41

@kukasmacska: "Hosszú hónapok, vagy akár egy-másfél év (!) után kezdték pedzegetni"

Ez már egyértelmű hiba a férfi részéről, nagyjából azt jelenti hogy hagyta lerohadni a kapcsolat erotikus oldalát és aztán a veszett fejsze nyele után fut. Sajnos lehet az is probléma, ha az ember _túl_ türelmes és megértő.

Persze az alapvető gond ezekben az esetekben még mindig az, hogy a férfi nem elég vonzó a felesége számára, ugyanis ha az lenne, akkor a nő nem utasítaná vissza a férj közeledését (hónapokkal a szülés után), és a férj nem félne kezdeményezni. Ha két ember kívánja egymást ott lesz szex, ha nem akkor nem. Burkoltan erről szól a HVG nőmentegetése is, hiszen ha a nő félrelép, akkor értelemszerűen kívánja a szexet - csak nem az urával. Tehát az összes duma, hogy nem kívánja a szexet mert X és Y csak vetítés. És ez az igazi gáz, hogy a valódi problémát elkenik, ezzel csak rontva az olvasók helyzetén, akik továbbra sem fogják érteni hogy mi is történik velük.

Deansdale 2016.07.05. 08:57:58

@DennisVT1: "az evolúció logikája azt parancsolja neki, hogy a következő gyereke már ne ugyanattól a férfitól foganjon. Genetikai sokszínűség."

Ez csak egy elmélet, amiben én speciel nem hiszek :) 1. Ha egy nő a lehető legjobb elérhető pasival van, akkor hiba lenne váltani. 2. Erőforrásokkal rendelkező biztos pasit kidobni vagy maga ellen fordítani valami bizonytalanért cserébe szinte öngyilkosság a nő részére (legalábbis a történelmünk folyamán az volt, amíg ki nem találták a gyerektartást). 3. Azonos apától származó gyerekekben is van genetikai változatosság, ha nem ikrekről beszélünk, és ha a testszag + egyéb hasonló jelek alapján a nő egyszer már megállapította, hogy megfelelő apa, akkor ez nem fog megszűnni csak azért mert már van egy közös gyerek.

Amire ti gondoltok, az nem egy direkt hatás, hanem az elbétásítás mellékhatása. Nincs olyan mechanizmus - mármint azon kívül :) - ami arra ösztönözné a nőt, hogy mással csináljon gyereket CSAK AZÉRT, hogy mástól legyen. Ennél viszont sokkal erősebb az az ösztönös késztetés, hogy a nő megtartsa a férfit aki erőforrásokkal látja el, pl. ezért tudnak az embernők bármikor szexelni és ezért rejtett a menstruációjuk, szemben a majmokkal. Ha nem olyan társadalomban élnénk, ami öli a férfiakban a férfiasságot, illetve folyamatosan hülyíti a nőket a feminista jellegű dumával (mint pl. a HVG cikk), akkor közel sem lenne ennyi szexmentes házasság. Ez inkább a korunk betegségének tünete, mint az ösztönök műve. Illetve nyilván a kettő kombinációjáról van szó, de azt hiszem ezt nem kell ragoznom, érted mire gondolok.

Abban 100%-ig biztos vagyok, hogy ha a nő vonzódik a férjéhez akkor a szülés nem fogja ezt megszüntetni, legföljebb egy kicsit tompít a libidón átmenetileg. Van arra is egy huszasom, hogy akinek a szülés után másfél évet kell várni az első szexre, annak már a szülés előtt is hasonlóan mentek a dolgok, és hogy a nő fejében nem a szülés utáni hormonváltozás ülteti el a félrelépés gondolatát.

virgo 2016.07.05. 09:28:22

"Az ilyen nőtől azonnal el kell válni, nem éri meg azt a szenvedést amit el kellene viselni mellette."

Na persze, csak mellette ott vannak a gyerekek, akiket szeretsz, meg egy pár millás lakáshitel.

Innen nézve már másképp gondolnád te is.

Deansdale 2016.07.05. 09:42:23

@virgo: Vinni kell a gyereket és a lakást. De ha az nem megy, akkor is le kell lépni, mert kisebb pokol a gyerektől elszakadni mint egy ilyen családban élni. Az meg ugye magától értetődik, hogy ilyen nővel több gyereket is csinálni már szándékos önsorsrontás.

Mondjuk meg lehet próbálni megváltoztatni a nőt, elsősorban a saját magunk megváltoztatása által, de ez meglehetősen sziszifuszi vállalkozás, csak erős idegzetű örök optimistáknak tudnám ajánlani.

virgo 2016.07.05. 09:48:36

"De ha az nem megy, akkor is le kell lépni, mert kisebb pokol a gyerektől elszakadni mint egy ilyen családban élni."

Ez kizárólag akkor működik, ha elég önző vagy, és csak magadra gondolsz. Viszont ha kis empátia is szorult beléd, ahelyett hogy szociopata módjára viselkednél, nem szivatod a saját gyerekeidet.
Ugyanis itt az is mérlegen van, ők mit éreznek.

Koriander 2016.07.05. 10:29:57

@KalmanBlog:
" gyerekkorától kezdve azt tanítják neki, hogy ez a helyes. Tehát éppen hogy nem jellemtelenségből megy bele, hanem a jósága miatt (mert a helyesnek tanított úton akar járni) visel el akár megalázó szituációkat is."

no offense, de ez alapjàn lebètulni az fog, aki az anyai csecsrôl leszakadni képtelen ès az asszonyban is egy pótcicit keres, szóval nagyon nem kevernèm a jóságot a kóros megfelelèsi kènyszerrel.

Deansdale 2016.07.05. 10:40:26

@virgo: Ez nagyjából igaz, és ezzel a szöveggel zsarolja a társadalom a férfiakat az idők kezdete óta. Mondjuk a szociopátiától azért eléggé messze van, ha valaki pokollá teszi az életed és ezért lelépsz. Ahogy mostanában olyan sokan mondják, az se jobb a gyereknek ha folyamatosan azt látja hogy a szülei rühellik egymást. Bizonyos helyzetekben megéri maradni, máskor meg nem, ezt mindenki döntse el magának, én nem akarok beleszólni senki magánügyébe. Az viszont biztos, hogy évtizedeken keresztül lelki nyomorúságban élni valaki más (vélt vagy valós) érdekeinek kedvéért nem embernek való sors.

KalmanBlog 2016.07.05. 12:12:44

@Koriander: Ez shaming language, amit a feminizmus férfi áldozatai nevében határozottan visszautasítok! Ne hibáztasd te is azokat a férfiakat, akik minta híján nem tudják, hogy hogyan kellene viselkedniük. Erről beszél évek óta a férfiszféra, hogy normális minták híján a férfiak hülyeségeket csinálnak. Mégis honnan kellene megtanulnia helyén kezelnie az asszonyt egy olyan férfinak, akit az anyja egyedül nevel fel, és egész életében az apját szidja neki. Vagy ha vele él is az apja, akkor is 90%, hogy ő maga is alárendelt szerepben van a családban, nem jól működik a kapcsolat. A tanárai mind nők, akik még ha akarnák sem tudnának értelmes férfiszerepet átadni. Az újságok, a filmek, a pszichológus, de még a barátai is mind feminista-fertőzött "logika" szerint magyarázzák a párkapcsolatokat. Egyszerűen nincsen honnan megtanulniuk, hogy mit kellene tenniük. Helyes minta híján azt követik, amit ismernek. Az első komoly csalódásig (ami a pechesebbeknek a gyerekük születése után következik be) többnyire meggyőződéssel hiszik, hogy a helyes úton járnak. Azt hiszik, hogy helyesen rendelik alá magukat a nőjük akaratának. Hiszen még a példaképeik is ezt teszik. Honnan kellene tudniuk, hogy ez férfiatlan?

Persze ott van a férfiszféra, ahol el lehet olvasni. De ha csak megemlíted, hogy ilyeneket olvasol, a femifertőzöttek (manginákkal az élen) nevetségessé próbálnak tenni. Ezért egy eleve tépázott önbecsülésű ember valószínűtlen, hogy segítség nélkül idetalál. Ráadásul a lélek dolgaival foglalkozni eleve nem számít férfiasnak (persze ennek a pszichológia feminizálódása az oka), ezért az átlag férfinak eszébe sem jut ilyesmit olvasni.

A legtöbben úgy találnak rá erre az útra, hogy túlesnek egy komoly válságon (ahol sokat veszítenek), és az ebből fakadó düh, és tehetetlenség érzés hatására nyílik ki a szemük. És még ők is a szerencsésebbek közé tartoznak, mert a legtöbb ember leéli az életét anélkül, hogy használná a szemét.

Szóval hátra az agyarakkal, és ne bántsd a feminista nevelés férfi áldozatait! Ne rúgjunk beléjük még mi is!

Deansdale 2016.07.05. 13:11:48

@KalmanBlog: Ha valaki egyszerűen csak leszögez valami igazságot azt nem lehet félresöpörni azzal, hogy az csak megszégyenítési kísérlet. Valahogyan csak meg kell beszélni ezeket a dolgokat, nem szabad lehetetlenné tenni a párbeszédet ilyen manőverekkel. Nincs abban semmi "hibáztatás", ha látjuk hogy nem minden férfi tökös és gerinces. Az más kérdés, hogy ezeket nem pocskondiázni kell, hanem segíteni, de Koriander részéről nem éreztem semmiféle rosszindulatot.

Koriander 2016.07.05. 14:00:20

@Deansdale: @KalmanBlog: tényleg nem megszégyenítèsnek szántam, hanem pont hogy a fiamra gondolok, amikor ilyesmiket pedzegetek, meg hogy nekem hogyan kéne, hogy felnôttkènt legyen szabad/ szuverén.
van a férjem meg a sógorom:.a faszim egy full domináns valaki, az öccse tipikus papucs (de olyan szinten hogy vèletlenül ráhajtottunk a kocsival a gyepre ès már attól izgult, hogy úristen mit szól a sógornôm). a különbsèget kettôjük között abban látom, hogy a férjem az anyjától fgtlen (ebbôl óriási köztük a feszkó, mert anyós mèg mindig irányítana), míg sógor napi szinten skajpol a mamival és mindent megbeszélnek.
annyiból nem aggódom a fiam miatt mert Schopenhauer után szabadon a fiú öröksège az apa jelleme ès az anya èrtelme, tehát minden adott, hogy férfiasságában kiteljesedjen, nekem ami nehezen fog menni az az elengedès, de ezen dolgozom.
Szóval, ha volt is shaming az pont a matriarchalis családirányításnak szólt.

KalmanBlog 2016.07.05. 14:37:00

@Deansdale: @Koriander: Koriander ezt a mondatot írta: "az anyai csecsrôl leszakadni képtelen ès az asszonyban is egy pótcicit keres" - ennek semmi köze ahhoz, amiért egy férj elbétásodik a kapocslatában.

Ha igaza lenne, akkor nem kötnék bele a megfogalmazás módjába. Az igazság az igazság, még ha fájdalmas is.

De egyszerűen nem ez az ok. Nem azért emeli piedesztálra a nőt a férfi, mert életképtelen lenne a nő nélkül. Azért emeli piedesztálra, mert azt tanulta, hogy neki az a dolga. Óriási és lényegi különbség ez.

Az anyai csecsről való leszakadás képe egyébként azért alattomos, mert részben igaz amit állít. Az a része igaz, hogy a férfiak is szeretetre és kötődésre vágynak. De ezt a vágyat a megfogalmazásoddal patologizálod, ami nem helyes. A szeretetre és kötődésre vágyás a normális emberi lét része. Aki nem vágyik rá, inkább az a problémás eset (talán pszichopatának hívják, de ezekhez te értesz). És aki párkapcsolatban él, de ezt a szeretetet rendszeresen nem kapja meg, az előbb utóbb valóban belebetegszik - ezt elismerem. De tévedés ezt az okozatot az okkal összekeverni. Bárki belebetegedne lelkileg abba, hogy egy éven keresztül minden nap egy ágyban alszik a feleségével, de az minden közeledést elutasít.

A különbség köztem és közte nem az, hogy én simán kibírnám azt, amibe ő belebetegszik. A különbség az, hogy én tudom, hogy nem szabad belemenni ebbe a helyzetbe. Tudom, hogy milyen eszközökkel lehet elkerülni. Őt viszont a femi kondícionálás benne tartja a megalázó helyzetben, és fogalma sincs, hogy hogyan vethetne véget neki. Azt sem tudja, hogy hol rontotta el.

A kép másik része viszont az önállótlanságot sugallja. Azt, hogy alárendelt, kiszolgáltatott csecsemő szerepre vágynának ezek a férfiak. Na, ez az ami viszont egyszerűen nem igaz. A szóbanforgó férfiak általában önállóan megteremtik a családi élet szükséges feltételeit, nem szorulnak senkinek a segítségére. Egyáltalán nem önállótlanok. Az irányításról nem belső indíttatásból mondanak le, hanem mert erre lettek nevelve.

A mai kor ideálja szerint "jól"nevelt, sikeres, önálló férfi egyenesen belesétál ebbe a csapdába. Hogy lehet a jóra való törekvést az anyai csecsről leszakadni való képtelenséggel magyarázni? Micsoda kifordult logika ez?

Baldrick68 2016.07.05. 15:02:14

Az egyik komment:

"Egy fabábuval senki se akar szeretkezni."

Két pasi beszélget.
-Te ! Alighanem meghalt az asszony..
-Miből gondolod?
-Hát az ágyban olyan mint eddig, de egyre csak gyűlik a mosatlan edény...

Baldrick68 2016.07.05. 18:14:07

@KalmanBlog:

Érdemes elolvasni ezt a cikket.
extremesilverblog.com/hu/erdekessegek/gyoenyoeru-levelben-utasitotta-vissza-felesege-szexi-fotoit-egy-ferfi

Főleg a pasi érveit: " De ezek szerint jobban kell valamit csinálnom, a hátralévő napjaimban ünnepelni fogom a tökéletlenségeit. "

Mivan?????

Koriander 2016.07.05. 18:18:41

@don Fefinho: oks. cseréljük ki az "anyai csecset" lelki köldökzsinórra és akkor hátha Kálmánnak se lesz alattomos :/

Koriander 2016.07.05. 19:39:40

@KalmanBlog: én az anyai visszajelzésen, ill. megerôsítésen való csüngésrôl beszéltem és szerintem az a fèrfi hajlamosabb bétásodni, aki "anyásabb".
a hideg kiráz a jólneveltség alatt elôadott lelki terrortól.

virgo 2016.07.05. 22:24:42

@Deansdale: "Ahogy mostanában olyan sokan mondják, az se jobb a gyereknek ha folyamatosan azt látja hogy a szülei rühellik egymást."

Ebben is van igazság, és azért nem lehet jó döntést hozni ilyenkor, mert egy paradoxon kellős közepén csücsülsz.

Baldrick68 2016.07.05. 22:25:45

@-JzK-:
Mi az az étel amely nagymértékben csökkenti a nő libidóját?

Az esküvői torta.

R. Daneel 2016.07.06. 06:12:43

Nos, ez most nem jó poszt.
Nem azért, mert kevésbé érdekes kérdéseket feszeget, hanem a hangneme miatt.
Ez egy eldurrant agyú poszt, no.

Deansdale 2016.07.06. 07:42:06

@R. Daneel: Csak a legvégén van egy kis valódi morcoskodás, a többi szórakoztató célzatú látványelem azoknak akik szeretik az ilyesmit. Az utóbbi hónapokban eltolódott nálam a hangsúly az ilyen cikkek felé, kissé belefáradtam a komolykodásba. Akinek a visszafogottabb hangvételem jobban tetszik az a Férfihangon kutakodjon.

-JzK- 2016.07.06. 10:42:29

@Baldrick68:
Mondjuk érdemes konkrétan utánakutatni, hogy miért pont a házasságkötés ténye az, amely így átrendezi a viszonyokat. Beidézek egy bekezdést Csaó elvtársnő bibliájából, a Hétköznapi hímsovinizmus c. könyvből:

"AZ INTIMITÁS HIÁNYÁNAK MEGTEREMTÉSE

Gyakran hallani, hogy a férfiaknak nehezükre esik az intimitás megteremtése. Ez igaz is, ám ugyanannyira igaz az, hogy az intimitás elkerülése a férfiak által nap mint nap használt uralmi eszköz. „Az intimitás hiányának megteremtése” címszó alatt a távolságtartás manővereit
gyűjtöttük össze. A férfi inkább megakadályozza a kapcsolat elmélyülését, semmint vállalná annak veszélyét, hogy elveszítse hatalmát és ki legyen szolgáltatva a nőnek, aki általában otthonosabban mozog a bensőséges kapcsolatokban (Weingarten, 1991)."

Hoppá, még ilyen überultarkurvára femninista könyv is leírja azt, hogy a szorosra fűzött viszonyok mellett a nők hatalma megnövekszik, a nő "otthonosabban mozog a bensőséges kapcsolatokban", így a férfi folyamatosan ostrom alatt lesz, nem tud visszavonulni, rendezni a sorait, átgondolni a nőtől ért ingereket. Így a nyaggatás "lassú víz partot" mos elven szép lassan bedarálja a személyisége önállóságát.

Mit ír Heartiste? heartiste.wordpress.com/2008/03/27/dread/

"Women respond viscerally in their vagina area to unpredictability, mixed signals, danger, and drama in spite of their best efforts to convince themselves otherwise. Managing your relationship in such a way that she is left with a constant, gnawing feeling of impending doom will do more for your cause than all the Valentine’s Day cards and expertly performed tongue love in the world. Like it or not, the threat of a looming breakup, whether the facts justify it or not, will spin her into a paranoid estrogen-fueled tizzy, and she’ll spend every waking second thinking about you, thinking about the relationship, thinking about how to fix it. Her love for you will blossom under these conditions. Result: she works harder to please you."

Na most ezt a kiszámíthatatlan csiki-csukizást a házasságban fenntartani gyakorlatilag lehetetlen, hiszen arra van kitalálva, hogy stabil legyen. De mivel a jelen jogrendszerben igazából csak a férfi oldalára ró kötelezettségeket, éppen ezért csak őt köti a póráz, éppen ezért a házasság az ő státuszát csökkenti.

A hidegháború kapcsán sokat emlegetett ún. MAD-doktrína (mutual assured destruction) szerint a harmadik világháború azért nem tört ki, mert a két szuperhatalom, az USA és a Szovjetunió egyaránt rendelkezett olyan nukleáris fegyverpotenciállal, hogy bármelyik fél támadása egyúttal a más fél elpusztítását is eredményezte volna. Vagyis a fegyverek egyenlőségének elve biztosította a békét. De mihelyst a fegyveregyensúly megbomlik, akkor kizárólag a lépéselőnybe került fél jóindulatán, szeszélyén, kénye-kedvén múlik, hogy nem pusztítja el a másikat.

A párkapcsolatokban a fegyveregyenlőség elve azt jelentette a régi rendben, hogy a férfi tudta, hogyha megveri az asszonyt, jön a lélekmardosó shaming language, "haragszomrád" duzzogás, érzelmi zsarolás és társai; és fordítva: a nő nem tehette meg, hogy felpaprikázott pulykaként agyongyalázza, szanaszét-shitteszteli/shaminglanguage-eli a férjét, mert tockos lehetett a vége. Puzsér mondta, hogy egy olyan mondat, hogy “te impotens fasz, még egy gyereket sem tudsz csinálni” – EZERSZER fájóbb, mint egy pofon, akkora pofont kb. csak Mike Tyson tud adni, hogy ezzel összemérhető legyen.

A mai világban az állam megbontotta a párkapcsolatokban fegyveregyenlőség elvét, a férfias nyílt konfrontációt büntetőjogilag “megfogta”, így a férfi fegyvertelenül maradt, vagyis a női hatalmi túlsúly érvényesül a párkapcsolatokban. A férfinak nincs eszköze a hepciáskodó, rikácsoló, házsártos nő ellen. (Max az elhagyás, de ne ebből induljunk ki.)

Erről nekem az a Tom & Jerry-s jelenet jut eszembe, mint amikor Tom leméri, hogy meddig ér a kutya lánca, bejelöli egy csíkkal a fűben, és onnan, biztonságos távolságból üti a neki rontani akaró bulldogot, huncut mosollyal csapkodja, ütlegeli.

-JzK- 2016.07.06. 10:54:55

@-JzK-:
Na megvan, ez a jelenet, ez jut eszembe mindig a modern nemek közti helyzetről, amelyet a feminizmus által befolyásolt jogrendszer létrehozott:

www.youtube.com/watch?v=zX5pdLsK5Sc a nő a macska, aki a vonal mögül, biztonságos távolságból szabadon basztathatja a férfit, a férfi pedig a kutyának felel meg, aki ki van kötve, és nincs eszköze, hogy megvédje magát.

Asidotus 2016.07.07. 00:21:18

@-JzK-:
volt folytatása, amikor a kutya eltörölte a vonalat, és egy újat, közelebbit rajzolt, és elkapta Tomot.
Ez vajon mikor jön el?

-JzK- 2016.07.10. 23:58:38

Könyörgök, ezt tedd vissza, ezt látni akarom!!! :D

Deansdale 2016.07.11. 07:53:13

@-JzK-: Nem volt vicces, csak szánalmas.

Deansdale 2017.08.05. 17:41:15

@-JzK-: A férjnek nincs joga semmire - aztán ha válni akar mert nem tetszik neki hogy kuss a neve, akkor nyilván ő a szemétláda. Így megy ez. A férfiaknak nem lehet semmiféle igénye vagy elvárása, hiszen az nőgyűlölet.
süti beállítások módosítása