HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • GABOR2: @valis47: A miniszer is mondja, hogy pária állam lettek... de lesz@rják, az USA-t ők irányítják. (2024.03.28. 23:01) Nem valós veszély
  • valis47: @GABOR2: Az Economist szerint Izrael "egyedül maradt" (mint Orbán) www.economist.com/weeklyedition/2024-03-23 (2024.03.28. 22:51) Nem valós veszély
  • GABOR2: Nem tudom hallotátok-e, talán 3 napja volt, hogy az ENSZ elfogadott egy határozatot, ami után az izraeli nemzetvédelmi miniszter kijelentette, hogy az egész ENSZ, vagy talán inkább minden állam a vi... (2024.03.28. 17:54) Nem valós veszély
  • Deansdale: @GABOR2: Amikor a ruszkik megvernek pár terroristát, akkor háborog a világ, Izrael meg hamuvá bombázhat 30.000 gyereket hasonló indokkal, és az teljesen rendben van. (2024.03.27. 07:48) Nem valós veszély
  • GABOR2: Most volt ez a moszkvai terror és elkapták az elkövetőket és nem bántak velük kesztyűskézzel a kihallgatásukon. Emiatt aggódott a nyugati sajtó, de nemcsak aggódást láttam, hanem azt, hogy... Egy k... (2024.03.27. 01:00) Nem valós veszély
  • Utolsó 20

Angolul tudóknak kötelező anyag

2020.11.29. 15:44 Deansdale

205 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rgs 2020.11.29. 19:42:24

"Mit adtak nekünk a rómaiak?"

GABOR2 2020.11.30. 15:59:12

Én láttam az eredeti videót. Remekül látszik, hogy a készítői egyre több gyűlöletet akarnak látni a fehér ember felé és erősen dolgoznak rajta, hogy pl. a feketéknek kiosztott segélyeket nem valami megköszönni való dolognak láttassák, meg olyan egyértelmű dolgokat, hogy a fehérek találtak fel rengeteg dolgot átírják olyanra, hogy nem fehérek találtak fel, a fehérek csak ellopták...

Hányingerkeltő volt az egész. De bármennyire is átmosták az agyukat és próbálják átmosni mások agyát ők maguk, azért átvillan pár dolog ha jól emlékszem ami kiss ellentomondás... Visz bár a fehér ember mindent "ellop a kisebbségektől", de mégis felhozzák, hogy sokat dolgoznak és dolgoztatnának, ami stresszt okoz a kisebbségeknek és hogy ne legyen már annyi dolgozás...

GABOR2 2020.11.30. 16:01:07

Érdekel titeket a történet az iráni merényletről, amivel kapcsolatban nem írták meg sokan, hogy igazából a digitális állam segítségével történt?

ujtechkor.blog.hu/2020/11/30/a_digitalis_allam_az_ellenseges_merenylok_szolgalataban_irani_merenylet

GABOR2 2020.11.30. 19:29:46

@GABOR2: A kavarás már megy, mert azóta már mondanak más dolgokat is ezzel kapcsolatban... már robot is részt vett a merényletben meg egyéb verziók:

www.portfolio.hu/global/20201130/60-fos-halalosztag-es-egy-robotfegyver-vegezhetett-a-vilag-egyik-legveszelyesebb-atomtudosaval-459634

GABOR2 2020.12.01. 19:51:24

Mit szóltok a Szájer storyhoz... Ugye ő a magyar keresztény-konzervatívizmust képviselte, de már a kinézete is egyre hagyományosabb zsidó képét mutatta egy ideje... és ő az is... valószínű. Most meg kiderült, hogy micsoda partykban vesz részt.

Viszont szerintem ne legyünk naivak... Ezek a party-k nyilván nem most kezdődtek el, viszont... most Orbánra nagy, nagy nyomást kell helyezni és az eddig nyilván eltürt party-t most lerohanták és Szájer volt az egyedüli politikus.

Ez egy üzenet Orbánnak... szerintem.

GABOR2 2020.12.01. 20:15:39

@GABOR2: Ugye drog is volt a cuccai között, amivel kapcsolatban tagadja, hogy ő tette oda. Lehet, hogy hazudik, de tipikus tönkrevágási mód.

Deansdale 2020.12.01. 20:41:01

@GABOR2: Nekem ez olyan klasszikus dumának tűnik amit az ember az ügyvédjétől tanul meg: igen, találtak a házizsákomban drogot, nem az enyém, nem tudom hogy került oda.

Amúgy én már rég felszámoltam azokat az illúzióimat, hogy a politikusok szentek lennének - a többségük azzal az alig titkolt céllal üldözi a hatalmat és a pénzt, hogy aztán élvezhesse az előnyeit, pl. hogy cicababákkal kefél bedrogozva. Végülis ha ezt nem csinálnák akkor minek a rengeteg munka, stressz, kockáztatás? Azért hogy otthon üljön és nézze a barátok köztöt? Akik nem nyíltan nyomják, min Trump vagy Berlusconi, azok általában suttyomban csinálják. Ha valaki egyáltalán nem csinálja, az általában még rosszabb, mert természetellenes :)

GABOR2 2020.12.01. 22:06:34

@Deansdale: @don Fefinho: Nem tudom, hogy ilyenkor megöröklődik-e a mandátum a párton belül, vagy elveszik-e.

Szerintem amúgy nincsenek véletlenek és ez az egész "lebukás" Orbán ellenállása miatt lehet.

"Minek ment oda." Valóban, ez annyira klasszikus... hiba. Az ilyen szexbulikat a titkosszolgálatok szeretik nyomonkövetni, hogy később zsarolják az illetőt, vagy egyszerűen csak hagyják, hogy csacsogjon.

Majd még kiderülnek dolgok, ez egy "házibuli" volt, simán lehet a többi résztvevő beépített ember volt, ősrégi titkosszolgálati módszer.

A baloldali média pedig egyszere akar bevinni több lövést... egyszer buzi partynak mondják, mert mennyi férfi volt ott, és hogy akkor miért nem támogatja az LGBT-t máskor kiírják, hogy gangbang és, hogy "szinte csak férfi résztvevő volt"... vagyis akkor legalább nem buzulás ment, hisz a gangbangnál egy csajszi van és halom férfi. De a baloldali médiának mindkét story kell egyszerre.

2020.12.01. 22:29:16

@don Fefinho: simán lehet hogy valami titkosszolgálati akció volt a dolog mögött. Igen, nyomják orbánt, ahogy ő meg bezsarolta az EU-t. Csapásokat adunk, csapásokat kapunk.
Egyébként lehet vagánykodni, hogy a német autóipari lobbi majd megvédi orbán seggét. Csak hát az autóiparnak éppen lefele menő ága kezdődik. Semmi perc összepakolni ezeket a könnyűszerkezetes gyárakat és becsukni a bazárt. És abban a másodpercben omlik össze egész Magyar gazdaság. Amit nem kívánok, mert a nép szívná meg de nagyon.

GABOR2 2020.12.01. 22:37:10

@Kóllnájnvánván: Ami most megy, hogy próbálják egy kicsit Szojvetunivá alakítani az EU-t. Egy meghatározhatatlan, ködös kritérium alapján ezután majd lehet zsarolni pénzmegvonással, ha átmegy a dolog. Ezért megéri harcolni, hogy ne történhessen meg. Orbán nyáron megállapodott, hogy enged ő is és cserébe a másik oldal is; ezt a megállapodást megszegték.

Itt most el fog dölni, hogy majd az EU mindig éppen legerősebb erőcsoportja tudja-e majd pénzzel zsarolni a többit. Nem éppen baráti módja a közös szövetségnek.

csi szi 2020.12.01. 23:26:53

@GABOR2: A helyszín egy buziklub volt... ha nem próbál menekülni Szájer, talán nem lesz belőle ekkora ügy. Egy ecstasy tabletta miatt Belgiumban nem hiszem, hogy büntetőügyet indítanak.

2020.12.02. 07:29:52

@GABOR2: Persze, ha súlyosan jobboldali orbánbarát és eu ellenes oldalról kommentelsz, akkor ez egy valid magyarázat tetőled. El is fogadom.
De azért ugye nekem lehet gyökeresen más nézőpontom is? Itt a régi Szovjetúnióban is elég nagy különbség volt a Litván SSZK és a Türkmén SSZK között. Ha még emlékszel erre.

Deansdale 2020.12.02. 07:58:18

@Kóllnájnvánván: "Semmi perc összepakolni ezeket a könnyűszerkezetes gyárakat és becsukni a bazárt."

Erre már régóta készülni kellene a fityisznek, elsősorban a magyar autóipar beindításával. Az alaptőkéjük már meglenne hozzá...

Deansdale 2020.12.02. 08:19:31

@Kóllnájnvánván: Természetesen olyan nézőpontod van amilyet csak szeretnél, és fölösleges úgy tenni mintha bárki is el akarná vitatni az ahhoz való jogodat. Ettől függetlenül azért nem ártana ha legalább azt fel tudnád mérni, hogy ami a te balos álláspontodhoz képest "súlyosan jobboldali" az a valóságban akár középutasnak is nevezhető. Nem kell Orbánbarátnak lenni hogy lássa az ember, az EU a globalista-progresszív ideológiát szó szerint erőszakkal akarja ránk kényszeríteni, és hogy ez nekünk kurvára nem előnyös.

Hadd érzékeltessem ezt számodra is érthető példával: ha idehaza az ellenzék lenne kormányon, viszont az EU-t Orbán vezetné, és a balos értékrend felszámolásához kötné az EU-s pénzek kifizetését (a'la jogállamiság), te is kicsit EU-szkeptikusabb lennél.

Az a helyzet iróniája, hogy a baloldaliaknak általában egy fikarcnyi empátiája sincs, ha kínzópadon förmesztik meg őket sem képesek felfogni hogy miért baj az mindenki másnak, hogy a balosok el akarják pusztítani az értékrendjüket és életmódjukat. Persze ha legalább 10 éve hallgatja valaki a dumát, miszerint a progresszív nézeteken kívül midnen más eleve illegitim, mer' nácizmus, akkor teljesen érthető ha szent meggyőződése hogy a progresszíveknek joga van bármilyen eszközökkel bármit megtenni bárkivel. Ha az EU-nak nem tetszik hogy a lengyel és a magyar nép konzervatív kormányokat szavazott meg, akkor meg lehet változtatni a szabályokat hogy konzervatív kormányoknak ne járjon pénz.

És akkor már csak az a kérdés, hogy mekkora hülyének kell lenni hogy valaki egy ilyen szövetségnek a tagja akarjon lenni, illetve maradni... A britek kiléptek, illetve próbálnak, és az EU szénné szopatja őket, bizonyítva hogy ez részükről nem afféle kultúrnemzeti barátságon alapuló kölcsönösen előnyös gazdasági szövetség, hanem bizonyos érdekcsoportok kőkemény hatalmi játszmája, ahol simán arcon tapossák a korábbi egyik legnagyobb befizetőjüket is ha az épp olyat tesz ami nekik nem tetszik.

Deansdale 2020.12.02. 08:36:04

Egyébként az EU, az ENSZ, a Világgazdasági Fórum pontosan ugyanazt az utat járta be mint a google, youtube, facebook, twitter, reddit, stb. 10-20 évvel ezelőtt még abszolút értéksemlegesnek adták el magukat, az volt a jelszó, hogy gyere csatlakozz mer' frankó a közösség, teljes a szabadság, mi vagyunk a jövő, segítünk hogy utolérd a világ élvonalát. Százmilliók csatlakoztak, olyan szinten hogy az EU éppúgy mint mondjuk a facebook vagy a google gyakorlatilag beleintegrálódott a hétköznapokba, közösségi/társadalmi funkciókat visznek, sokaknak a megélhetése függ tőlük, kommunikációs csatornákat uralnak, stb.

Aztán pár éve váratlanul és egyszerre kezdték el erőszakkal tolni a progresszív ideológiát, illetve erőszakkal pusztítani mindent ami nem az. Közben úgy tesznek, mintha ez nem is létezne, hiszen ők csak valami megkérdőjelezhetetlen pozitívumokat nyomatnak ránk, jogállamiságot meg védelmet a fake news ellen. Különben is, terms of service, magáncég azt csinál amit akar, ha nem tetszik lépj ki, ésatöbbi.

Hogy ez az egész tervezett volt, vagy csak opportunista módon ügyesen bejátszotta magát a háttérhatalom az általuk felismert fontos pozíciókba, az egyelőre nem bizonyítható se így, se úgy. Modnjuk az eredmény szempontjából nem is fontos.

KalmanBlog 2020.12.02. 09:13:00

@Deansdale: > 10-20 évvel ezelőtt még abszolút értéksemlegesnek adták el magukat, az volt a jelszó, hogy gyere csatlakozz mer' frankó a közösség, teljes a szabadság, mi vagyunk a jövő

Éppen ezért tisztelem azokat az embereket, akik már 10-20 éve is kongatták a vészharangot, mert akkor még tényleg nem volt ez ennyire nyilvánvaló.

2020.12.02. 09:45:51

@Deansdale: Nézd, én nem elemzem ilyen mélységekben a politikát, mert nincs rálátásom a valóságra. Te a saját nézeteidet valóságnak éled meg, ez okés.
Nálam a féktelen és korlátlan hatalom és annak arroganciája nyitja ki a zsebemben a bicskát. Hogy orbán bármit kitalál lázálmában azt a parlament birkaként megszavazza. Minden társadalmi csoportnak már érdeksérelmet okoztak.
Nagyon ellenzem a kultúrbalos prograssziv utat, de ez a mucsai döbrögi, aki kurvára leszar minden elvet és a mingráns és sorso vonalat sem elviekből vagy meggyőződésből nyomja, hanem mert ezzel tud politikai tőkét és hatalmat kovácsolni magának.

A magyar autóiper... ezt ugye viccnek szántad. Teljes iparági és piacismereti tudatlanságot árul el ez rólad. Bocs, de ebben a témában szakmámnál fogva otthon vagyok.
Az autóipar most válság ágazat. Részint az EU bürokrácia eszement idiotizmusának eredményeképp, részint világ tendencia.

KalmanBlog 2020.12.02. 10:00:36

@Kóllnájnvánván: > Minden társadalmi csoportnak már érdeksérelmet okoztak.

Ez igaz, de például nekem éppen csak a k. vírusos intézkedések okoztak érdeksérelmet. És ebben a kérdésben az ellenzék csak rosszabb lenne. Semmi jelét nem mutatják, hogy ésszerűbbek lennének hatalmon. Hiába vagyok dühös a Fideszre, jobb nincs a láthatáron sem. Még a Mi Hazánk sem helyezkedett egyértelműen k. szkeptikus álláspontra.

> Teljes iparági és piacismereti tudatlanságot árul el ez rólad.

Mit kell tudni az autóiparról? Én úgy látom, hogy egyáltalán nem triviális egy autógyárat mindenestül elköltöztetni: az épület nem nagy érték, a gépek mozdíthatók, de képzett emberekre szükség van, és ezek nem állnak elő egy pillanat alatt. Nem a robotmunkát végzőkre gondolok, hanem a gyárnak a ezer beszállítójára. Én is csináltam ilyesmit, és mikor mentem, a gyár bejáratánál tömegével jönnek-mennek mindenféle emberek, akik nem a gyár alkalmazottai, de nekik dolgoznak. Ezt a réteget nehéz pillanatok alatt előállítani. Persze ez azt is jelenti, hogy ha megszívjuk és bezárnak a gyárak, akkor ezek a tömegek is munka nélkül maradnak.

Ha leáll vagy visszaesik az autógyártás, akkor az bajt csinálna valóban, és azt el tudom képzelni. De hogy elköltöztetnék máshová egy szempillantás alatt, azt nem.

Az ágazat válságát egyébként nagyrészt a szabályozások okozzák: egyrészt az eszement környezetvédelmi előírások, amik miatt jócskán drágultak az új autók, másrészt a covid lezárásosdi, ami általános gazdasági gondokat fognak okozni várhatóan. De ha hagynánk az embereket normálisan élni, akkor az emberek új autókat akarnának vásárolni, és lenne rá pénzük is, nem lenne semmi probléma. Szóval azért van remény, hogy nem fog ez bedőlni.

KalmanBlog 2020.12.02. 10:10:34

A Szájer ügyben ami szerintem vérlázító az az, hogy egy politikustól elvárnám, hogy ha maga hülyeségnek tartja a kijárás és összejárás korlátozását, akkor kötelessége lett volna ennek hangot adni. Neki ugyanis lehetősége volna rá. Márpedig ha valakinek lehetősége van tenni a jó érdekében és nem tesz, akkor az mulasztás.

Még utólagosan is nem bocsánatot kellene kérnie, hanem kőkeményen megmondani kerek-perec, hogy a kijárás korlátozása emberellenes faszság. Ezzel valamennyire helyreüthette volna a csorbát, mert ugyan elég gusztustalan dolog egy gang-bang parti, de végsősoron senkinek semmi köze hozzá. Viszont a kijárás korlátozása olyan bűn, ami mindenkit érint, és a bocsánatkéréssel ezt tovább legitimálta az eddigi hallgatásán túl is.

Ha meg nem tartja hülyeségnek a korlátozósdit, akkor tökmindegy, mert úgyis hülye.

Ja, az extasy meg aztán tényleg teljesen súlytalan dolog. Jómagam nem próbálnám ki, mert faszom se akar pörögni, de semmi bajom vele, ha mások pörögni akarnak. Csak ne vezessenek úgy autót aztán, meg ne hozzanak kijárási korlátozást bespurizva! Azontúl senkinek semmi köze hozzá.

2020.12.02. 11:15:49

@KalmanBlog: na de pont ez a keresztény nemzeti kormány démonizálja a könnyű drogokat. És nem lazítja a kriminalizálását.

A kijárási korlátozások szimpla politikai döntés, semmi köze a vírushoz, a buta nyugger szavazóknak való megfelelés a célja. Ők se mászkálnak esténként -> más se tegye.

Az autóipar mindentől függetlenül is válságban van, a fiatalok nem akarnak autókat venni akár jövedelmi, akár környezetvédelmi okokból és a túlbonyolított méregdrágává tett autók egyáltalán nem vonzóak. A villanyautó meg horror áron van még.

Wildhunt 2020.12.02. 12:29:22

@Kóllnájnvánván: Látod, ezért szopik az ellenzék már 10 éve, és fog is még legalább ennyit. A szalonnácik ok, de ha valaki csak egy dologban is nem üvölt együtt a falkával, az patásorbánistarasszistafasisztatrappista. Írnék többet is, de Dean már fentebb leírta és az sem ment át, nem az ő hibájából...

2020.12.02. 12:41:44

@Wildhunt: értem én, hogy te meg akarsz engem nevelni és Dean is azt hiszi hogy intellektuális okoskodással el lehet fedni ennek a rendszernek a súlyos bűneit és kizárólag a balos mocskokra mutogatva és ebben tapicskolva évek óta. Vakon minden másra.
Elég az ha orbán falat épit a határra és kiáll a migráns betelepítés ellen. Ezek után m-i-n-d-e-n meg van bocsátva, szónyegalásöpörve, nemkritizálva. Minden kritikát baloldalinak csúfolva, oda tolva a kritikus embert és ezzel lehet ellenséget csinálni belőle. Eléggé kell démonizálni a baloldalt, hogy a kormány mocska ne látszódjon.
Teljesen érthető viselkedés a kognitiv disszonanciátok ellen. Hogy egy aljas söpredékben /fidesz/ hisztek, rájuk szavaztok, mert a másik mégrosszabb. Mondom, mindent értek.

Wildhunt 2020.12.02. 13:43:48

@Kóllnájnvánván: Van más? A "bárki, még az alkesz hajláktalan is" nem alternatíva, mert nincs rajta a szavazólapon. Legutóbb már bizonyítottad (levélszavazatok) hogy fogalmad sincs a magyar választási rendszer működéséről. Azt is többször, hogy a keresztények gondolkodásmódjáról sem. Szép dolog, hogy mégis ezekkel töltöd ki üres idődet.
De a kedvedért (bár biztos vagyok benne, hogy NEM fogod felfogni): jelenleg Orbán és Gyurcsány között lehet választani.

2020.12.02. 14:08:37

@Wildhunt: földhözragadt vagy, ez a te bajod.

GABOR2 2020.12.02. 15:25:28

@Kóllnájnvánván: "Persze, ha súlyosan jobboldali orbánbarát és eu ellenes oldalról kommentelsz, akkor ez egy valid magyarázat tetőled."

Látogass már el a blogomra... Teli van Orbán gazdasági intézkedéseinek bírálatával.

ujtechkor.blog.hu/2020/11/30/egy_ujabb_uzenet_egy_alternativ_vilagbol_a_kormanytol_kamu_k_f_beruhazas

ujtechkor.blog.hu/2020/11/25/a_koronavirus_es_a_gazdasag_es_orban_209

A digitális állam mániáját meg még jobban utálom.

Viszont való igaz, mert ez az igazság... A baloldal még szarabbb lenne... sokkal. Tudás és tapasztalatból mondom.

"Nagyon ellenzem a kultúrbalos prograssziv utat, de ez a mucsai döbrögi, aki kurvára leszar minden elvet és a mingráns és sorso vonalat sem elviekből vagy meggyőződésből nyomja, hanem mert ezzel tud politikai tőkét és hatalmat kovácsolni magának."

És most kéne annak a résznek jönnie, hogy mindezek ellenére képes vagy mérlegelni és belátni... a másik oldal nem megoldás a problémára. Orbán lehet nem segít a gazdasági válságban, de nagyon nem is rak rád terhet, a baloldal viszont olyan lenne mintha még a meglevő katasztofa mellé lenne még egy. Átalában is ilyenek, de átéltem a 2004-2010 tartó részt is semmi jóra nem lehet tűlök számítani. Katasztrófa lenne ha visszatérnének, úgyhogy ajánlom probálj hideg fejjel gondolkodni a témáról, mert a mindenáron Orbánnak odavágás óriási katasztrofa lenne most ennek az országnak.

GABOR2 2020.12.02. 15:29:10

@Deansdale: Ó igen az régi szép idők... összekötnek mindenkit, mindenki hallasa a hangját... a világot egy faluvá tesszük. Az is egy ideológia nyomatása volt, a full liberalizmusé.

Ami mostmár totalitárizmusba csapott át, pont azoktól kiindulva akik a legnagyobb hírdetőjük volt az ellenkezőjének.

Végső soron igazában a tulajdonosok döntik el mi legyen; amikor korábban valaki nem tetszett nekik mert pénzt veszített miatt kirúgták, most a kultúrháború oltárán áldozva nyugodtan csinálhatnak ezek a cégek súlyosan veszteséges projekteket... végül úgyis jön a jegybanki mentőpénz.

GABOR2 2020.12.02. 15:31:41

@GABOR2: Ó bocsi, van, hogy a multitaskolás miatt többször neki futok egy szövegnek és akkor fura dolgok jöhetnek ki... a lényeg azért átjött.

Deansdale 2020.12.02. 16:33:52

@Kóllnájnvánván: "Te a saját nézeteidet valóságnak éled meg, ez okés."

Ez borzasztóan lekezelő duma. Egyrészt mindigis nagy hangsúlyt fektettem arra, hogy konkrétumokról beszélek és tényekre alapozok, szemben a balos megmondóemberekkel, akik legtöbbször csak általánosságokat puffogtatnak és érzelmi alapon próbálnak manipulálni. Másrészt elég régóta a szakmában vagyok, és amit 10 éve mondtam azt ma meg lehet nézni, szerintem 99%-ban megállja a helyét, a jóslataim is beváltak. Ezt egy vállrándítással elintézni annyival, hogy ez csak valami hülyeség amit én valóságnak képzelek, hát, inkább nem is részletezem a véleményem.

"A magyar autóiper... ezt ugye viccnek szántad."

Nem. Gyakorlatilag az autógyártás minden eleme itt van már Mo-n, nem lenne nagy ördöngősség a meglévő beszállítói hálózatot arra használni, hogy ellássanak egy új autógyárat. Azt nem képzelem, hogy a semmiből ripsz-ropsz világverő autóipart fogunk építeni, különösen ha kilépünk az EU-ból (hiszen erről szól ez az egész kérdéskör), de ha össze tudnánk rakni valamit ami a külföldi autóipar kivonulásakor a munkahelyek egy részét megtartja, illetve megüti az alsó + közép kategóriák minőségi elvárásait, akkor abból lehetne valami. Ha a tömegek nem is vinnék mint a cukrot, az EU-ból kilépve simán meg lehetne oldani hogy az állami és önkormányzati cégek, illetve minden hasonló beszerzés során favorizálva legyenek a magyar cég termékei. Ismétlem, nem az az elképzelés hogy majd lenyomjuk a mercit meg a ferrárit, hanem hogy a németek és a suzuki kivonulásakor megmentsünk pár munkahelyet jó helyzetfelismeréssel és egy kis ügyeskedéssel.

GABOR2 2020.12.02. 16:41:15

@Deansdale: Én emlékszem arra, hogy amikor beengedték a multikat ide, pont ez volt amúgy a duma, hogy azért adunk nagy kedvezményeket nekik, mert nekünk most még el kell tanulnunk a modern technológiákat, meg módszereket, hogy aztán legyen saját magyar... ez a rész még mindig nem igazán következett be.

Deansdale 2020.12.02. 16:45:19

@KalmanBlog:

> Minden társadalmi csoportnak már érdeksérelmet okoztak.

Érdekes ez az érvelés, mert feltételezi egyfelől hogy az érvelő nem tudja, a hosszútávú politizálásban ez abszolút elkerülhetetlen dolog, másfelől hogy az érvelő nem képes mérlegelni a pozitívumokat a negatívumokkal, hanem kizárólag a negatívumokat látja, mint minden kisszerű köpködő. A fidesz amellett hogy rálépett pár tyúkszemre azért millióknak az életkörülményein javított drasztikusan, és ezt nem fogja mindenki hipp-hopp elfelejteni. Ha semmi mást nem nézek, csak a rezsicsökkentést, már az családok tízezreit mentette meg attól a csődhelyzettől amibe a maszop alatt kerültek.

Ahhoz, hogy a dolgok tényleg rendbejöjjenek még sok további tyúkszemre is rá kell lépni, van amire izomból, de ez nem bug hanem feature. Aki annyira beszűkült és kicsinyes, hogy amit kap azt elfelejti, de amit elvesznek tőle azt a sírig számontartja, plusz képtelen megérteni hogy nem csak ő létezik a világon az ő saját érdekeivel, az felőlem nyugodtan bekaphatja. A politika össztársadalmi játék ahol illene felfogni hogy bizonyos intézkedések nem nekem hanem másoknak kedveznek, és hogy ez teljesen rendben van amíg az összkép jó irányba változik. Említhetném itt mondjuk a családpolitikát, ahol a cigók keltetése helyett rámentek a magyar családok támogatására, ez például kibaszottul kurvajó, és nemcsak hogy senki más nem merte volna így meglépni, hanem a balosok tudatosan csinálták az ellenkezőjét. És bár én nem részesülök ezekből a támogatásokból, azért látom hogy jók az intézkedések, nem verem az asztalt hogy dögöljön meg O1G mert én magam már nem tudom a kedvezményeket kihasználni.

Deansdale 2020.12.02. 16:56:25

@KalmanBlog: Autógyártás ügyében: szerintem teljesen racionális elképzelés, hogy létrehozzunk egy bizonyos szegmensekben versenyképes autógyárat, főleg ha eleve az EU utáni időkre készülünk, amikoris a most meglévő teljes beszállítói hálózat hirtelen felszabadul az összes felhalmozott tudással, tapasztalattal, és persze sokan a gépsoraikkal együtt, amit jelenleg sem a vevőik birtokolnak, hanem ők maguk. Ha holnap kilépünk az EU-ból és holnapután lelép minden autógyár, akkor egy óriási kapacitás marad itt, amit hülyénk lennénk nem megpróbálni kihasználni. Igazából csak attól kellene megvédeni az egész projektet, hogy fostalicska selejtet gyártson azzal a címszóval hogy úgyis rákényszerülnek a vevők, mert ha képesek megütni egy vállalható minőségi színvonalat akkor nyugodt lelkiismerettel lehet akár a közbeszerzési törvények részévé tenni, hogy a magyar céget előnyben kell részesíteni a külföldiekkel szemben. Onnantól meg már csak állami akarat kérdése, hogy a rendőrség, mentők, tűzoltól, stb. járműparkjait onnan újítsák meg, garantálva némi biztos bevételt a gyárnak, amivel már vélhetően a felszínen tudnának maradni.

Amúgy szerintem jelenleg még elég nagy fantázia lenne a hibrid ill. tisztán elektromos autók, plusz a kiszolgálói rendszerük tervezésében és fejlesztésében, amit a magyar állam akár az állami finanszírozású egyetemeknek is kioszthatna mint feladatot. Példának okáért ha sikerülne kialakítani egy cserélhető moduláris akkumulátoros rendszert, amivel áthidalható lenne a töltés problémája, szerintem akár a világpiacot is letarolhatnánk. Persze biztos nem mi lennénk egyedül akik ilyesmit próbálnának fejleszteni, de amíg valaki más elő nem áll egy nemzetközileg szabványosítható verzióval addig bőven lenne keresnivalónk. Csak a kishitűséggel kellene leszámolnunk, azzal a mentalitással hogy mi úgyis szarok vagyunk úgyhogy jobb ha nem is próbálkozunk semmivel, éljünk csak kussban abból az alamizsnából amit a nyugat lök nekünk.

Deansdale 2020.12.02. 17:17:35

@Kóllnájnvánván: "Dean is azt hiszi hogy intellektuális okoskodással el lehet fedni ennek a rendszernek a súlyos bűneit"

Amikor rákérdezek, hogy mik ennek a rendszernek a súlyos bűnei, az esetek 90%-ában egyszerű maszatolás a válasz, a maradék 10%-ban pedig olyasmi amit én is elismerek problémának, de nem tartom annyira súlyosnak mint az ellenzékiek, akik szerint pedig a világvége. Hagyjuk már a dumát, hogy bárki is falazni akar a sátáni fityisznek, mert se falazás nincs, se sátáni fityisz, csak ti látjátok a helyzetet sokkal durvábbnak annál amilyen.

Orbán hetente kétszer felszámolja a független bíróságokat, aztán mégis születnek olyan ítéletek amik egyértelműsítik, hogy tele vannak a bíróságok libsi kreténekkel. (Pl. a bűnözőknek kártérítés a börtönkörülményekért.)

Orbán naponta nyolcszor tapossa szét az ellenzéki sajtót, és minden újságíró rettegésben él, olyannyira hogy jelenleg is népszerű platformok tucatjairól ontják a fityiszre a mocskot a legkisebb retorzió lehetőségének a legapróbb árnyéka nélkül, milliós fizetésekért.

Orbán önkezével nyiszálja a liberális demokrácia torkát, direkt életlen késsel hogy jobban fájjon, miközben egyébként a nyugat szinte minden országában hónapok óta tartó százezres tüntések vannak amiket a liberáldemokrata nyugati kormányok rendőrei gumibottal vernek véresre és vízágyúval oszlatnak a fagypont közeli hidegben, Mo-n viszont megöl minket az unalom b+, mert még tüntetni sincs miért, és amikor pár hülye szerint mégis van, a gonosz orbánista SS-gárdisták akkor is eckler fánkkal és habzóborral kínálják a megfáradt SZFE-s kreténeket és hasonlókat a barikádokon. Tudod mikor volt itt utoljára tömeges erőszakos rendőri intézkedés? Igen, 2006-ban. Mert a fidesz náci, azért.

Folytathatnám napestig, de értelmetlen, mert aki homályos érzelemvezérelt mocskolódásokra építi a véleményét, annak a valóság nem számít, annak Orbán akkor is a sátán és mindenki aki nem úgy látja nyilván elvakult Orbán-fan. Az eszetekbe sem jut, hogy esetleg ti vagytok elvakult Orbángyűlölők, neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem, ti kurvára objektívek vagytok, mindenki más hülye.

Amikor véletlenül jogos kritikát hoztok, az az esetek 99%-ban az, hogy a fityisz lop, amire ezerszer megmondtuk már, hogy igen, tisztában vagyunk ezzel, ahogy azzal is hogy az összes elődjük is ugyanúgy lopott, tehát nem látunk okot őket visszaszavazni a hatalomba, főleg mivel a libsi oldal a lopás MELLETT még szánédkosan szanaszét is baszta az országot, a fidesz a lopás MELLETT meg azért megpróbál jó dolgokat is csinálni. Nincs olyan tényező amiben a fidesz rosszabb lenne mint a libsik, de ezer olyan van amiben jobb. Szavazni pedig csak arra lehet aki szerepel a cédulán, és épelméjű ember soha nem fogja a libsiket hatalomba juttatni csak azért hogy a fidesszel jól kibasszon. Persze nem mindenki épelméjű, van akinek megéri az országot moslékba fojtani csak azért hogy O1G megszopja, hát ez van. Reméljük a hasonló szellemi szinten tobzódók sosem kerülnek többségbe.

Borathan 2020.12.02. 17:19:29

@Deansdale: autót nem csak gyártani kell, hanem eladni is
A nagy autógyárak, bejáratott márkanevekkel is bukdácsolnak, mit gondolsz, ki venne egy teljesen ismeretlen autót? Aminek nincs márkaképviselete, márkaszervize, alkatrész-ellátottsága?
Annyit nem tudnál eladni, hogy nyereséges legyen

Deansdale 2020.12.02. 17:23:51

@GABOR2: "Én emlékszem arra, hogy amikor beengedték a multikat ide, pont ez volt amúgy a duma, hogy azért adunk nagy kedvezményeket nekik, mert nekünk most még el kell tanulnunk a modern technológiákat, meg módszereket, hogy aztán legyen saját magyar... ez a rész még mindig nem igazán következett be."

Na ja, anno az volt a duma hogy fel kell zárkóznunk, most meg amikor szóba kerül hogy végre tehetnénk ezért valamit konkrétan, akkor az a válasz hogy szarok vagyunk, kár erőlködni. És ez a tömény magyarellenes duma mindig ugyanazoktól az emberektől jön, akik aztán kikérik maguknak hogy a nemzeti érzelmű oldal "megbélyegzi őket", mert ezek a mucsai gonoszg*ci magyarok még "ellenségképzők" is... Hát, ha sokáig folytatják ezt előbb-utóbb biztos belopják magukat a nemzeti oldal szívébe :)

Deansdale 2020.12.02. 17:35:32

@Borathan: Ahogy írtam, alapvetően közbeszekre építenék, elvégre ha kilépünk az EU-ból akkor megszabadulunk attól a szabályozástól is, hogy az ilyesmi tilos. Sőt, a fidesz nagycsaládos autóvásárlási programját is lehetne úgy alakítani hogy magyar gyárátsú autókra legyen érvényes, stb.

Igen, tisztában vagyok vele hogy ennek egyrészt vannak kockázatai, másrészt a civilizált világban az ilyesmit lenézik, mer' olyan "belterjes", korrupciószerű dolog, ha egy nemzet előnyben részesíti saját magát más nemzetekkel szemben.

Leszarom.

A civilizált világ a rendszerváltás óta a kapcarongyának használ minket és jelenleg kb. olyan hidegháborúban állunk a németek vezette EU-val mint anno az USA a Szovjetekkel. Elmehetnek a kurva anyjukba. Trump bebizonyította, hogy van létjogosultsága a nacionalista gazdaságpolitikának, amit ha ésszel csinálnánk akkor nekünk is beválhatna, úgy is hogy nincs akkora gazdasági erőnk mint az USA-nak. A jövő úgyis úgy néz ki jelenleg, hogy hatalmas nemzetközi válságok sora elé nézünk, ha lenne egy csepp eszünk akkor elkezdenénk ezekre felkészülni, aminek a legjobb módszere függetleníteni magunkat a sérülékeny nemzetközi ellátórendszerektől, azok helyett robosztus belső gazdaságot építeni ami alapvetően önellátó jellegű. Van rá egy jó esély, hogy 30 év múlva a német, angol, francia ipar közel sem fog úgy tündökölni mint most, egy kis szemfülességgel kihasználhatnánk a másokat érintő negatív tendenciákat is - kb. mint Soros mikor a tőzsdén szopatta a fél világot. Csak nekünk nem kell ehhez rosszindulat vagy másoknak ártás, elég ha nem ugrunk fejest a szakadékba a nyugat többi részével együtt, hanem értelmesen készülünk egy olyan jövőre ahol úgyis rá leszünk kényszerülve az önellátás maximalizálására - és akkor már miért ne csinálnánk jól?

Kurvára sajnálom, hogy a modern, négyévenkénti ciklusokban gondolkodó demokrácia korában nem szokás a politikusoknak ennél a 4 évnél távolabbra tervezni, mert a jövő amúgy elég világosan látható, és lehetne profitálni abból hogy ügyesebben készülünk rá mint mások, csakhát a fidesz ebből semmit nem valósít meg. (Ebből a szempontból az ellenzék sem jobb, sőt, ők tudatosan tennék tönkre mindazt amit nyugaton már szintén ők szintén tudatosan tönkretettek.)

Borathan 2020.12.02. 18:37:30

kiszamolo.hu/elmult-tiz-ev-es-a-szamok/
Nem, gazdasági szempontból az Orbán-kormány nem teljesít jobban, mint az azt megelőző nyolc év, ami javulás volt, az tőle függetlenül történt, a környező országokkal együtt mozgó tendenciák jelentek meg nálunk is. LEginkább az országot elhagyó tömegek miatt nőtt itthon az életszínvonal, az ő hazaküldött pénzük, és a munkaerőhiány miatti fizetésemelések miatt.
Eközben az egészségügy és az oktatás leromlott.
Az államadósság ugyanott van, mint 10 éve (pedig a szocik abból növelték a gazdaságot, vagyis tolták fölfelé ezerrel), miközben a magánnyugdíjpénztári pénzeket ellopták Orbánék.Igen, ellopták, azt mondták, az államadósságot fogják vele csökkenteni, de az nem csökkent érdemben. Akkor is, azóta is, nálunk a legmagasabb az államadósság a környéken, csak most éppen alacsonyak a kamatok, és ezért nem fáj annyira.

Nacionalista gazdaságpolitikát lehet folytatni USA-méretű gazdaságokban, de már a németek sem erőltetik. Nálunk ez egyértelműen öntökönlövés lenne

Deansdale 2020.12.02. 19:28:10

@Borathan: Ez az "ami jó volt az nem a fidesz érdeme, csak ami szar az az ő hibájuk" mentalitás számomra annyira fals, hogy fikarcnyit sem tudom komolyan venni. Amit belinkeltél az meg egy nagy rakás szám, ami vagy valós vagy nem, aztán ha valós akkor meg vagy jelent valamit, vagy nem. Kezdem egyre inkább úgy érezni, hogy a GDP és társai lófaszt sem jelentenek, elvont fikciók amik nem tükrözik az életszínvonalat. Amúgy a legtöbb grafikonon még így is feltűnő, hogy a fityisz jobb mint a maszop volt, szóval nem igazán vágom a problémádat.

A forintban felvett államadósság mondjuk nőtt, az igaz, de azzal kevesebb a bajom mint a deviza alapúval, ami viszont csökkent.

A GDP a covid-tól eltekintve általában nőtt, legalább annyira mint az előző kormány alatt, ami természetesen felhozta mentségnek a 2008-as világválságot mikor ők is szopóágra kerültek, úgyhogy ez legföljebb döntetlen.

A nettó fizetés a fityisz alatt egyértelműen jobban nőtt (bár a grafikon elég szarul van összerakva, valami gyökér grafikus önthette ebbe a formátumba), és ez a legfontosabb mutató, mert ez az egyetlen aminek közvetlen köze van ahhoz ahogyan élünk. Ez nem absztrakció mint a GDP, ez húsba vág.

A többi gazdasági táblázat szart sem ér, ignore.

Gyermekáldás tekintetében 2010-ben tükutolsól voltunk, most a középmezőnyben vagyunk. Nem is magyarázom.

Az adózásról... Baszod... Lehet grafikonokat gyártani amikből mindenki azt hoz ki amit akar, én még emlékszem hogy a fityisz egykulcsosított, amivel a többség eléggé jól járt. A "GDP arányos fiszfasz adóbevételének költségvetési aránymutatószámainak reciproka" és az összes hasonló szándékosan értelmetlen gumifogalom abszolút nem tükrözik, hogy te mennyit viszel haza a fizetésedből, vagy hogy mennyit fizetsz ÁFA-ban, stb.

Nevezhetsz egyszerű embernek ezért, de ilyen téren a faék egyszerűségű statisztikákat szeretem, pl. a minimálbér alakulását, amit a linkelt cikk érdekes módon valamiért nem emleget. Persze biztos nem azért mert abban nem tudnák eltakarni a fidesz előnyét a maszoppal szemben :)

Legközelebb ha ilyesmit linkelsz akkor légyszi ne olyat ami nyíltan ellenzéki anyag, amiben a szerző beleírja a cikkbe hogy a mocskos fidesz lop, mert ezzel alapjaiban lenullázza az objektivitásnak még a látszatát is, és azzal együtt a saját hitelességét. Nem kell, hogy kormánypárti anyagot linkelj, ha találsz valóban függetlent nekem az teljesen megfelel, csakhát a nyíltan ellenzéki propagandában az utóbbi időben nem nagyon bízom...

"pedig a szocik abból növelték a gazdaságot, vagyis tolták fölfelé ezerrel"

A szocik tolták fölfelé a gazdaságot ezerrel? Ezt most hallom először az életben. Ja, persze, a GDP-t növelték egy darabig évente 4% körül - kár, hogy ez a fizetésekben kurvára nem mutatkozott meg, pl. a legnagyobb gazdasági szárnyalás közben, 2006-ról 2007-re a minimálbért kerek 3000 (HÁROMEZER) forinttal emelték, 62.500-ról 65.500-ra. Kurvajó volt ez a minimálbéres tömegeknek, emlékszem is anno micsoda népünnepélyek voltak, pl. a tüntetések a kilakoltatások meg a svájcihiteles svindli ellen :) Az áldott jó maszop csak úgy tolta a proletárokat fölfelé, sokan rosszul is lettek a turbulenciától. Most a minimálbér 161.000Ft, a rohadt fidesz láthatóan kifacsarja a csóró melósokból az utolsó filléreket is.
www.logsped.hu/minimalber.htm

Na jó, hagyom a gúnyolódást. Úgy tűnik teljesen más világokban élünk. Vannak akik keresik az elvont számadatokat amivel lehet ekézni a fideszt, én egyszerűen csak emlékszem milyen volt az élet a maszop alatt, és látom milyen most. Ez egy 2011-es cikk ami azokat az állapotokat tükrözi amit a fityisz a maszoptól vett át:
hvg.hu/gazdasag/20111216_rezsi_magyar_haztartas
Azután jött ugye a fentebb emlegetett rezsicsökkentés meg a minimálbér ugrásszerű emelgetése, és manapság már nincs a magyar háztartások ötödének rezsihátraléka. Milyen érdekes. És sokadjára is elmondom, ez nem elvont, közgázszakosoknak buherálni való grafikon, ez az emberek életét közvetlenül befolyásoló dolog.

"Nacionalista gazdaságpolitikát lehet folytatni USA-méretű gazdaságokban, de már a németek sem erőltetik."

A németeknek nincs rá szükségük, egy ideje egész jól megélnek az EU révén a többi tagállam (pl. Mo) szopatásából.

"Nálunk ez egyértelműen öntökönlövés lenne"

Szerintem meg nem :) Jelenleg abszolút ki vagyunk szolgáltatva mások kényének-kedvének, köztudott hogy ha lelépnek az autógyárak akkor szopóágra jutunk, ennél gyakorlatilag bármi más csak jobb lehet.

2020.12.02. 21:10:24

@Deansdale: Hmmm, tulajdonképpen én vagyok a barom, hogy olvaslak. Ez a kommented alapján még csak halvány fogalmad sincs hogyan működik a modern világ, mik a gazdaság főbb mutatói és folyamatai. Viszont szilárd véleményed van róla.

Szerintem már milliószor leírtam, hogy mi a baj az önmagát tökéletesnek hívő egyszemélyes autokrata kormányzással.
Neked ez a világ tetszik. Ízlések és pofonok.

Deansdale 2020.12.02. 21:54:56

@Kóllnájnvánván: Jaj, hagyjuk már a fellengzős dumát, főleg úgy hogy mióta itt vagy még sosem csináltál mást, mint szalmabábokat csépeltél. Például:
"Neked ez a világ tetszik."
Ezerszer elmagyaráztam, hogy nem vagyok fidesz-hívő, többször explicite kritizáltam is őket a párbeszédeinkben, és konkrétan írtam dolgokról amik nem tetszenek, de úgy tűnik neked ez túl komplex. Azért valahol elég vicces az, hogy bár magadat kívülállónak tekinted ezügyben, de mégis képtelen vagy felfogni hogy a világ nem csak Orbángyűlölőkből és Orbánseggnyalókból áll. Egy élő paradoxon vagy, barátom.

Amúgy tudnál valami KONKRÉTAT mondani amit szerinted nem értek jól a világ működésével kapcsolatban? A jól megszokott szubsztanciamentes vagdalkozás ezúttal nem lesz elég. Az a gond, hogy nem esek hasra olyan gazdasági mutatóktól, amik amúgy nincsenek közvetlen kapcsolatban az emberek életszínvonalával? Oké, oké, értem én hogy a GDP mindenható, bár ha úgy nézzük a nemzeti össztermékből nem részesül mindenki arányosan, vándorolhat az egész néhány zsebbe - mondjuk mészároslőrincébe -, szóval talán mégsem annyira megbízható adat ez arra, hogy az istenadta nép életszínvonalát ezen keresztül ítéld meg, nem? Ha a fityisz mindent ellop, akkor te kitörölheted a GDP-vel, vagy tévednék? A te béred, meg még egymillió másik emberé stagnálhat évekig annak ellenére hogy a GDP nő.

De lehet hogy valami más böki a csőrödet. Nosza, ki vele. Az a bajod hogy szerintem jobb a magyar államnak forintban eladósodni mint valutában? Vagy az hogy szerintem jó ötlet lenne a jelenlegi kétes globális helyzetben az országnak felkészülni az esetleges krízisekre, esetleg kicsit önelláttóbnak lenni? Mondjad, ne kímélj, tűkön ülök bazmeg. Miből vontad le a következtetést, hogy nincs fogalmam a gazdaságról? Abból, hogy nem ugyanaz a véleményem róla mint neked? A hülye Orbán csak tökéletesnek hiszi magát, de te bezzeg az is vagy :) Magyarázd el ahogy te gondolod, aztán ha jobb mint az enyém akkor igazat fogok adni neked. Viszont eddig még semmit nem mondtál el, csak kötözködsz mint valami részeg fasz egy olcsó kocsmában. Neked mindenki földhözragadt, mindenki egybites, mindenki hülye - GABORnak mondtad hogy fideszes, aki amúgy 10-ből 9 kommentjében a fideszt kritizálja. Csodálatos.

Voltaképp csak azt nem értem, hogy tényleg minek fárasztod itt magad, itt úgyis mindenki menthetetlen...

Ja, még autógyártás ügyében:

"a fiatalok nem akarnak autókat venni akár jövedelmi, akár környezetvédelmi okokból és a túlbonyolított méregdrágává tett autók egyáltalán nem vonzóak. A villanyautó meg horror áron van még."

Akkor ha jól értem egy nem horror árú, nem túlbonyolított villanyautóval le lehetne tarolni a piacot, főleg ha úgy marketingelik hogy ez aztán környezetbarát. Csakhát gondolom ehhez a magyarság túl hülye, hogy ilyet kitaláljon, szóval ezért vagy szkeptikus a magyar autógyártás lehetőségével kapcsolatban. Mondjuk Orbán túl zsarnok ahhoz hogy kiadja a magyar egyetemeknek feladatként, hogy próbáljanak olcsó villanyautókat tervezni, valami verseny formájában ahol nyerhetnek két gombóc fagyit. Lehetne még egy millió kreatív ötletet mondani, amiből elég ha EGY beválik, és nyertünk, de végülis tényleg egyszerűbb nem csinálni semmit, csak szidni a kurva kormányt. A rohadt fidesz miatt vége a világnak, de hogy tegyünk valamit? Na azt már nem.

Tényleg, szerinted mi lenne a megoldás a fidesz leváltására? Ez is egy olyan kérdés amiben sokan hőbörögnek, de még egy félig értelmes gondolatnak a harmadát sem tudták összeköpülni 10 év munkával, hogy ha a fityisz nem akkor mi igen. Csak olyan tróger válaszok jönnek, hogy "földhözragadt vagy, ez a te bajod".

zriff 2020.12.02. 22:10:05

@Kóllnájnvánván: A modern világról, meg ha zavar az autokrata kormányzás, nézz rá ezekre: klaus schwab/covid 19 the great reset/fourth industrial revolution

Deansdale 2020.12.02. 22:46:07

@zriff: Erre nem is gondoltam, pedig oltári poén :) Aki be van tojva a fidesztől, hogy mennyire zsarnoki, annak folyamatos orgazmusa lesz a szép új világrendtől :D

2020.12.03. 08:21:08

@Deansdale: Ezt hívják relativizálásnak.

Ezt már leírtam feljebb, hogy mindig lehet még szarabbat mutatni és annak fényében csudajó az itthoni helyzet. Lefele nivellálás, önbecsapás.

Wildhunt 2020.12.03. 09:04:06

@Kóllnájnvánván: a magas lóról pofázás érdemi válasz nélkül persze sokkal jobb...

2020.12.03. 09:46:10

@Wildhunt: én azt látom hogy Dean kerüli az érdemi választ és én erre mutatok rá. Szerintem ez nem magas ló.
A jelenségeket más más fajsúllyal értékeljük és ezért nem lehet konszenzus. De szerintem ezzel semmi baj.

Wildhunt 2020.12.03. 10:04:17

@Kóllnájnvánván: DK, Jobbik, momentum vagy MSZP?

Wildhunt 2020.12.03. 12:07:37

@Kóllnájnvánván: Vagyis nem válaszolsz. Szeretnéd magad idealistának beállítani, pedig csak egy fanyalgó mindentszarozó vagy. Elárulok egy titkot: kormányozni KELL. A viccpártokból 20-25 év felett illik kinőni.

Deansdale 2020.12.03. 16:11:35

@Kóllnájnvánván: "Ezt hívják relativizálásnak."

Vagy pragmatizmusnak. Minek olyasmiről álmodozni ami fizikailag lehetetlen?

Deansdale 2020.12.03. 16:13:24

@Kóllnájnvánván: "Igen, ezen a fórumon ez a pc beszédmód amit te is követsz. Jó helyen vagy, egyet fognak érteni veled a többiek"

A PC-nek jól behatárolt definíciója van amit szemmel láthatóan leszarsz, így gyakorlatilag fölösleges kommunikálni, mert mákos pite.

Wildhunt 2020.12.03. 17:28:07

@Kóllnájnvánván: utoljára. Egy pártnak kell legyen tömegbázisa és értékrendje. A kutyákoknak ebből egyik sincs. Még egyszer: fogalmad sincs a magyar választási és kormányzati rendszerről, de nagy pofával osztod az észt hogy O1G. Mert mákosrétes.

csi szi 2020.12.03. 17:49:18

@Kóllnájnvánván: Az lenne az, ha azt írta volna valaki, hogy hát mit diktatúrázol, Fehéroroszországhoz vagy Oroszországhoz képest nálunk fasza a helyzet, hiszen nem verik össze és nem mérgezik meg az ellenzékieket.
A félelmetes viszont az, hogy a szent nyugat merre halad, és hogy megfordulhat-e ez a folyamat, vagy jön egy Bolsevizmus 2.0, techno-kollektivista disztópia magánélet nélkül, szólásszabadság nélkül (Skóciában már magánlakásban is be akarják tiltani a "gyűlöletbeszédet"). Sajnálatos módon a fiatalok többsége vevő erre, kész sutba dobni a mmagánélethez sőt a tulajdonhoz való jogot, ha cserébe zöldkommunista utópiát és identitáspolitikát (=térdepeljünk a szent négerek előtt, lásd Baranyi Krisztina már Bp-en is felállítaná a "BLM szobrát") kínálnak nekik (alapjövedelmet mindenkinek, "együk meg a gazdagokat" - persze valójában a középosztályt, a kisvállalkozókat, nem Zuckerbergéket) a globalista méregkeverők.

rgs 2020.12.03. 17:58:33

@csi szi: ' "együk meg a gazdagokat" - persze valójában a középosztályt, a kisvállalkozókat, nem Zuckerbergéket '
Ott a nagy piros pont. Nincs szükség erős középosztályra, helyette a nagyongazdag 2 százalék, a nagyonlecsúszott mob, a maradékból meg az éppen lecsúszó okoskodó-mobilozó fiatal kell. Az ideális társadalom.

Nahoten 2020.12.04. 08:29:02

@Deansdale:

A Fidesz leváltására az az ötlet, hogy le kell váltani őket. Majd akkor megtanulják, hogy nem volt olyan jó a kormányzásuk, mint hitték.
A választóknak nem feladata, de nem is tudnák megcsinálni (mert hol?) jobb alternatívák felállítása és annak megválasztása. Erre nem adottak a lehetőségek.
Egyet lehet tenni: leváltani. Azután ha a következő sem csinálja jól, azt is leváltani. Egészen addig, amíg a politikusok, akik elvtelenül alakalmazkodóak, rá nem jönnek, hogy mit lehet megtenni és mit nem.
Sajnos a választási rendszer csak pofonokat tud osztogatni, alkotni nem tud.

Autógyártás szempmntjából meg nincs igazad: Mo-nak egész egyszerűen nincs elegendő tőkéje egy autógyár felállításához.
Nincs és kész. Semmilyenre nincs.

Neki lehetne látni azért egy autógyár létrehozásának, de azt szorgos, alázatos munkával lehetne létrehozni.
Először beszállítóként kellene egyre többet beszállítani más gyáraknak, majd megvenni egy pénzügyileg éppen rossz helyzetben levő gyárat (mint a TESLA is tette). Ezt feltőkésíteni és termékeit fejleszteni.

Őszintén. Kinézed ezt Lölőből vagy Tiborczból vagy bármelyik fideszes tőkésből, hogy képes rá és akarna is egy ilyen eszementül kemény munkát igénylő hosszútávú projektet végig vinni? Kockáztatná saját tőkéjét?
Nem hiszem. ők jól elvannak a túlárazott állami megrendelésbő származó profit külföldre menekítésével.

A nemzeti mobilszolgáltatót sem tudták megcsinálni, ami nagyságrendekkel kisebb feladat. Csak ráköltöttek 3 milliárdot, feladták és vettek részt a Telenorban.

csi szi 2020.12.04. 11:23:46

@Nahoten: Azt kb. lehet tudni, hogy mire lehet számítani a moslékkoalíció kormányra kerülése esetén, ugyanazoktól vagy azoktól, akik kb. ugyanazt a szöveget nyomják nem tudom miért vár bárki mást, mint legutóbb. Persze kiegészítve az aktuális nyugati baloldali trendekkel (szóval igen, pl. akarnak majd migránsokat behozni, bármennyire is tagadnák most és gúnyolódnak rajta, hogy fideszpropaganda, meg a többi is nagyjából be fog igazolódni, amivel riogat a kormányoldal velük kapcsolatban - el fogják venni a családtámogatásokat, adókat fognak emelni, mert a világképük szerint az "őslakos" középosztály az ellenség alapvetően, még ha annak egy jókora agymosott része rájuk is szavaz erényvillogtatásből, ahogy nyugaton is így van).
Szóval ha kormányra kerülnek, akkor szépen módszeresen lerombolnak mindent abból is, amit a fidesz jól csinált, cserébe kapunk majd sötétzöld hülyeséget, LMBTQ-érzékenyítést, 150 ezres alapjövedelmet és tripla családit a "mélyszegényeknek" persze a dolgozók adójából stb. Persze a közmunka is gyakorlatilag egyfajta segély, de legalább munkához kötött.

csi szi 2020.12.04. 11:41:05

@Nahoten: Másrészt a Fidesz (pontosabban Orbán) 2002-ből nem azt tanulta meg, hogy rosszul kormányzott (nem is volt annyira rossz azért a kormányzásuk objektíve sem), hanem hogy gyenge volt, nem volt elég médiája, lagymatagon kampányolt, míg az MSZP-SZDSZ Werber módszereivel fellázította ellene a "roncstársadalmat", és hogy kétharmaddal kell győzniük, amikor itt az ideje ("egyszer kell győzni, de akkor nagyon").
Lejátszódott az, ami az USA-ban csak most Trump elnökségével és most a vereségével lett nyilvánvaló. Nincs déja vu érzésed, amikor Biden (az amerikai Medgyessy) az árkok betemetéséről papol? Közben már készenlétben áll Kamala (az amerikai Gyurcsány), hogy átvegye a kormányrudat. A politika végletes polarizációja elkerülhetetlen, amikor az egyik oldal végcélja a globalista világállam, a másik meg szuverenista (akár csak a vezetői önös érdekéből, akik nem bármikor lecserélhető egyen-rezsimszolgák akarnak lenni, mint a legtöbb üres öltöny vagy kiskosztüm, akik a nyugati államok élén váltogatják egymást.. Orbán nyilván önzésből is ment arra, amerre, ő akart itt a kiskirály lenni, gazdaságilag is a legerősebb szereplővé válni, nyilván), akkor nem kerülhető el a végletes törzsi kettéválás, nincs mindenki összeborul és szereti egymást hippikommuna a politikában. Max. a moslékoldalon amíg egyesíti őket az Orbán-gyűlölet (vagy az USA-ban a Trump-gyűlölet)

Wildhunt 2020.12.04. 12:28:01

@Nahoten: vagyis hülye Fidesz hogy kísérletezik és elb.. ssza, de mi kísérletezzünk, hátha sikerül és nem lesz rosszabb? Ennyire?

Nahoten 2020.12.04. 13:05:17

@csi szi:
Ha következő csapat nem válik be, azokat is le kell váltani.

Most úgy látom kiadták a szimpatizánsoknak a moslékkoalíció sulykolását, hogy hiteltelenítsék az ellenzéket.
Valószínűleg minden ellenzéki pártnak össze kell fognia, ha győzni akar a Fidesz ellen és koalícióra kell lépniük. Ez nem olyan nagy baj. Mi jöhet utána. Vagy folyamatos egyeztető tárgyalásokra kényszerülnek minden kérdésben ami kifejezetten jó lenne, vagy pár hónap után kormányválság után új választás és jöhet egy stabilabb kormány.

Egy új kormány nem valószínű, hogy minden baromságot meglépne azonnal. Ha meg meglépi, le lehet váltani.

Nahoten 2020.12.04. 13:11:23

@csi szi:

Ez az Orbán-gyűlölet is a híveknek kiadott kommunikációs panel, hogy hiteltelenítse, ha valaki nem ért egyet Orbán politikájával.
Természetesen nem a személye ellen van kifogás, hanem a politikája ellen: Egyre inkább központosított vezetést akar, ami nem hatékony. A lopás művészi szintre emelése, pedig szintén szimpatikus. Ennyit még egy kormány sem lopott mint ők.

Ha a lopott pénzt legalább jól befektetnék! De nem, tehetségük annyiban merül ki, hogy a pénzt kimenekítik külföldre. Tehetségük semmi.

Most itt Dean felvetette egy magyar autógyár létrehozásának ötletét. Most komolyan, el tudsz képzelni olyan fideszes oligarchát, aki képes lenne megvalósítani?
Kontraszelektált hülyékből áll a csapat. Ja meg álszentekből, ahogy Szájernél ez kiderült.

Nahoten 2020.12.04. 13:15:29

@Wildhunt:

Orbán nem kísérletezik. Folyamatosan központosított hatalmát erősíti politikailag és hmm. fogalmazzunk úgy, pénzügyileg.
Ha valaki ennek a személyes érdekének keresztbe tesz, vagy már csak a lehetősége megvan rá, azonnal rátámad.

Ezzel a z a probléma, hogy az ország számára tevékenysége káros.

Túl sokat láttok ebbe az emberbe. Nincsenek elvei, hogy ő majd jól szembeszáll az itt emlegetett és általunk jól ismert problémákkal és erőkkel. Simán átáll ő a másik oldalra csak jól meg fogja kérni az árát.

Wildhunt 2020.12.04. 13:35:38

@Nahoten: ki beszél itt orbánról? Te bele vagy betegedve.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.12.04. 14:01:32

@Wildhunt: Ő az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég, vele kelünk és vele fekszünk, mármint nem mi demokraták nyilván, hanem a buta gonosz szélsőfóbisták.

Nahoten 2020.12.04. 16:12:13

@Wildhunt:

Szépen hozod a fideszes kommunikációs panelt, amit kiadtak a szimpatizánsoknak.

Hogy miért hozom Orbánt amikor te a Fidesz-t emlegetted.
Mert:

Fidesz = Orbán

Nahoten 2020.12.04. 16:16:10

@Nahoten:

Vagy pontosabban:

class Orbán : IFidesz

Deansdale 2020.12.04. 16:47:20

@Nahoten: "A Fidesz leváltására az az ötlet, hogy le kell váltani őket. Majd akkor megtanulják, hogy nem volt olyan jó a kormányzásuk, mint hitték."

Nade könyörgöm, te azért hogy őket megleckéztesd inkább tönkreb*sznád az országot? Nem érzed ezt rövidlátásnak? Orbán majd jól megtanulja hogy nem jó amit csinál, és nekünk magyaroknek ezért "csak" azt árat kell kifizetni, hogy visszajön Gyurcsány és az ország kínok között pusztul el. Én vagyok hülye hogy ez nekem nem tűnik jó üzletnek?

"Egészen addig, amíg a politikusok, akik elvtelenül alakalmazkodóak, rá nem jönnek, hogy mit lehet megtenni és mit nem."

Tekintve, hogy idővel mindenhol beáll(t) a kétpárti adok-kapok, amiből még egyetlen ország sem tudott kimászni, meglehetősen naívnak tűnik az az álláspont, hogy idővel majd megváltozik a politika. A helyzet mindenhol romlik, a legnagyobb múltú legcivilizáltabb demokráciákban is, úgyhogy nem fűzök nagy reményt a politikusok móresre tanításához.

"Autógyártás szempmntjából meg nincs igazad: Mo-nak egész egyszerűen nincs elegendő tőkéje egy autógyár felállításához."

Ez több okból is érdekes gondolat, például mert minimális tőkével is jönnek létre autógyárak manapság, meg mert ott az Ikarus, meg mert már eleve adott a beszállítói hálózat, stb. Merjünk már végre egyszer NEM kicsik lenni, ne legyen már a gondolkodásunk ennyire kishitű. Te akarod megleckéztetni a politikusokat, aki Mo-ból még egy koszos autógyárat sem nézel ki? Ember...

"Kinézed ezt Lölőből vagy Tiborczból vagy bármelyik fideszes tőkésből"

Nincs arra szükség hogy nekik legyen ehhez elég eszük, elég ha Orbán utasítja őket hogy fizessenek meg valakit akinek van.

Deansdale 2020.12.04. 16:56:29

@Nahoten: "Ennyit még egy kormány sem lopott mint ők."

Ez egész egyszerűen hazugság, hülye ellenzéki propaganda. A privatizációkor zsebrevágott cégek, tönkretett iparágak EZERSZER többet ártottak az országnak mint az hogy Mészáros gazdag. Ne az ellenzéki sajtóból tájékozódj arról hogy mit csinál a fidesz, mert akkor garantáltan ostobaságokkal lesz tele a fejed. Közben meg úgy tűnik arról nem sokat tudsz, hogy az ellenzék mit akar, mintha egy olyan kép élne a fejedben hogy ha az ellenzék visszakerül a hatalomba akkor itt normális kormányzás lesz. LOL Kérlek, nézd már meg mit cisnál az egész világon az a globalista-progresszív blokk ami a magyar ellenzéket is uralja, nekik elég lenne 4 év hogy péppé basszák az országot migrációval, LMBTP-lobbival, az EU elé térdeléssel, stb. Ha egyszer a kezükbe kerül a kormánybot onnan nincs visszaút, ez nem úgy működik hogy ha ők sem jók akkor majd 4 év múlva őket is leszavazzuk... Aki eléggé szorgalmas az az országnak maradandó károkat tud okozni, és hidd el, ők alig várják hogy megkezdhessék ezt. És nem azért mert a fidesz-propaganda ezt mondja, hanem mert ŐK MAGUK mondják ezt nap mint nap. Elég meghallgatni a terveiket az ország jövőjére nézve, hogy tudd, ezeket nem szabad a kormányzás közelébe engedni, különben nekünk reszeltek.

Deansdale 2020.12.04. 17:03:00

@Nahoten: Egyébként az azért egy kicsit kevés, ha mindenféle ellenérvre az a reakció, hogy "fideszes kommunikációs panel", például azért mert egyes fideszes kommunikációs panelek akár még igazak is lehetnek...

zriff 2020.12.04. 20:27:03

@Nahoten: Ha ilyen lazán kezeled a helyzetet a leszavazással nézz rá ezekre(klaus schwab/covid-19 the great reset/the fourth industrial revolution)itt már rohadtul nem babra megy a játék, egy orwelli rémálom küszöbén áll az egész világ, amihez a balosok örömmel asszisztálnak.

KalmanBlog 2020.12.04. 20:54:49

@zriff: A baj az, hogy nem csak a balosok asszisztálnak hozzá.

Nahoten 2020.12.05. 07:16:15

@Deansdale:

Nem én tenném tönkre az országot, hanem Orbán teszi tönkre.
Nem jön vissza Gyurcsány. Gyurcsány vélhetően rajta a Fidesz fizetési listáján.
Majd jön valami olyan kormány, akinek nem lesz elsöprő többsége, ezért állandóan egyeztetni kényszerül a többiekkel és kialakul egyfajta konszenzus, ahol minden résztvevő hallathatná a hangját.

A kétpártiságról:
Ez tényleg egy rossz irány, vagyis nem nevezném kifejezetten rossznak, csak szuboptimálisnak.
Valamit erre is ki kell találni.

Autógyárakról:
Dolgoztam még a szoci időkben autógyárban. Jelenleg az egyik legnevesebb, autógyártóknak beszállító robotgyárban dolgozom.
Látom, hogy mi nem sikerült annak idején az Ikarusnak, és látom, hogy a csak európai autógyártók milyen iszonyatos tőkével rendelkeznek. pl.: év végén jön egy plusz rendelés, Bayerekhez köthető autógyár kér még _plusz_ 600(!) robotot, az éves mennyiség fölé.
Mo-on az éves eladott robotszám: 35. Gyáram éves termelése 20 ezer(!) robot. Ebből, ahogy írtam, 35 kerül hazai felhasználásra.
Nos, a tőkehelyzetet innen szemléld kérlek!

Orbán utasíthat bárkit, de a környezetében nincs olyan ember, aki képes lenne azt megvalósítani. Kontraszelektált bármokból áll a csapata. Mint minden diktátornak.
Utasította ő az embereit a nemzeti mobilhálózat létrehozására is, de pár milliár elköltésénél többet nem értek el.

Egyébként egyformán látjuk a világ egyéb folyamatait, a túltolt liberalizmusnak nevezett agymenést, a feminizmust, stb.
Véleményünk annyiban különbözik, hogy ti reményt láttok Orbánban, én meg úgy vélem, hogy ő a másik rossz lehetőség.

Nahoten 2020.12.05. 07:17:44

@zriff:
Őket is le kell nyomni.

Nahoten 2020.12.05. 07:36:05

@Deansdale:

Természetesen lehet igaz is a panel, de mivel a Fidesz nyomja ezért az kevéssé valószínű.

Itt van ez az érv, hogy Orbán személye miatt van az ellenérzés.
Most mi ez? Orbánt nem ismerem, soha nem találkoztam vele és nem is fogok találkozni vele. Személyiségére nincs rálátásom.
Mindössze a politikáját látom, és politikája nem tetszik, amihez semmi köze személyének.

Nahoten 2020.12.05. 07:40:37

@zriff:
"egy orwelli rémálom küszöbén áll az egész világ, amihez a balosok örömmel asszisztálnak."

Nem csak a balosok. Minden nagytőkés is. Egyáltalán akinek hatalma van, az mindn határon túl ki akarja terjeszteni és ezt meg kell akadályozni. Nem lesz egyszerű.

Magam részéről amit tudok, megteszek ellene. Mivel ebben a világban egyetlen figylemen kívül hagyhatalan szavazat van: mie költjük a pénzt.
Minden költésemnél mérlegelem, hogy kinek hoz hasznot. Olyanra költöm pénzem, ami ellene megy a centralizálási törékvéseknek.
Pl. Saját felhőm van, saját chat programom a családomnak, stb.

Nahoten 2020.12.05. 07:52:30

@Deansdale:
A privatizációkor zsebrevágott cégek, tönkretett iparágak EZERSZER többet ártottak az országnak mint az hogy Mészáros gazdag.

A rendszerváltásko olyan cégnél dolgoztam, ami miatt a nyugati COCOM listáról le kellett venni egy termékcsoportot, mert először mi tudtuk előállítani.
Ennek ellenére azt mondom, hogy kóceráj volt, nem ért semmit.
A rendszerváltáskori fényes cégek legendája egy hazugság. A magyar ipar akkorra végletesen leszakadt a nyugattól.

Mészáros gazdagodása nagyon káros. Anyagilag azért, mert olyanhoz kerül a pénz aki nem tudja értelmesen felhasználni.
Erkölcsileg pedig azért, mert azt sugallja, hogy nem a tanulás és kemény munka a siker kulcsa, hanem törleszkedés.
Egy társdalom mindig kitermeli azokat az embereket akikat akar.
Mi most ilyen Mészáros-féléket termelünk.

"Közben meg úgy tűnik arról nem sokat tudsz, hogy az ellenzék mit akar, mintha egy olyan kép élne a fejedben hogy ha az ellenzék visszakerül a hatalomba akkor itt normális kormányzás lesz."

Nem, nem hiszem azt.
Nem olyan nagy dolog egy ország kormányzása. A költsévetési törvény elfogadása után talán jobb is lenne, ha az országgyűlés nem csinálna semmit. Nem rángatná a gazdságot 23:59-kor kihirdetett, másnaptól érvényes szabályokkal.
Elég, ha a következő kormányzat nem annyira rossz, de leváltható.

" Elég meghallgatni a terveiket az ország jövőjére nézve, hogy tudd, ezeket nem szabad a kormányzás közelébe engedni, különben nekünk reszeltek."

Más dolog terveket szövögetni és megint más végrahajtani azokat.
Legalább az ellenzéknak van valamilyen programja. A Fidesznek legalább az utolsó két választáson programja sem volt. Így nem számonkérhetőek. Most ez jobb?
A holnap problémájával meg holnap foglalkozzunk.

Deansdale 2020.12.05. 08:59:03

@Nahoten: "Nem jön vissza Gyurcsány. Gyurcsány vélhetően rajta a Fidesz fizetési listáján."

Azért ez így elég kemény konteó, még én sem vagyok ennyire alusapkás :) Amúgy miért ne jöhetne vissza, az egyik komolyan vehető ellenzéki párt vezetője. De amúgy nem is ez a lényeg, Gyurcsány ezen a ponton már fogalom, olyasmi mint az SZDSZ. Ahogy ma a Munkáspárt és a Mi Hazánk kivételével MINDEN EGYES ellenzéki párt azt a globalista-progresszív programot tolja erőszakkal amit anno az SZDSZ, olyan értelemben minden szóban forgó pártvezető Gyurcsány. Ugyanazt akarják, ugyanazt csinálják, a köztük levő különbségek merőben fiktívek. Mind egy szálig az EU helyi helytartói akarnak lenni akik végrehajtják az országon azt a programot amit az EU azokon az országokon amik hagyják: migráció, LMBTP-őrület, kisebbségek felemelése a többség lenyomásával, fehérgyűlölet, antinacionalizmus, open borders, open society, klímahiszti, ésatöbbi. A momentum, mszp, dk, kétfarkúak, párbeszéd, lmp, és akit kifelejtettem programjai között egyetlen fikarcnyi különbség sincs, mindannyian ugyanezt akarják csinálni. Ebben egyedül a fityisz akadályozza őket, ezért is mocskolják őket vadul és kitartóan, de mellesleg pontosan ugyanúgy ahogy a világ összes progresszíve mocskolja a világ összes nem-progresszívét, mert hát azért a vak is láthatja, hogy Trumpra, Bolsonarora, Salvinire, Putyinra, Dutertére, meg a V4-ek összes vezetőjére PONTOSAN UGYANAZT mondja az összes progresszív mint Orbánra, fénymásolt dumával ekézik az összeset, mintha amúgy Orbán meg Salvini ugyanolyanok lennének. Nem tűnik fel, hogy mennyire fals ez a balos mocsokáradat, mennyire mesterséges és hazug? Nem tűnik fel, hogy a nácizás, fasisztázás, rasszistázás, xenofóbozás, meleggyűlölős, meg az összes többi atomkretén baromság mennyire hamis?

Amúgy Orbán egész pontosan hogyan teszi tönkre az országot? Erre sem hallottam még semmit érdemit. Hatalmat akar koncentrálni a kezébe? Mi a fasz ez, mit jelent KONKRÉTAN, milyen példák vannak rá és ez miért kellene hogy engem érdekeljen? Még jelenleg is attól szenved az ország, hogy túl sok hatalom van progresszív kezekben, az MTA, az SZFE, a CEU, az ELTE, a bíróságok, és még sorolhatnám, mind tele van megbízható libsi káderekkel akik folyamatosan szabotálják a fidesz kormányzását, támadják a magyarságot, agymossák a következő generációkat a libsi igékkel, stb. Ez milliószor nagyobb probléma, mint az olyan beteg fantáziálgatások, hogy Orbán királlyá akarja koronáztatni magát, aminek amúgy semmi jele, 2002-ben is egyetlen pisszenés nélkül felállt a miniszterelnöki székből, és ha bármikor veszít a választásokon megint fel fog.

Vagy az a gond hogy lopnak? Na ezzel az országot nem teszik tönkre, mert az emberek 99,9%-ának kurvára mindegy hogy az aktuális oligarchát Csányinak, Bajnainak, Mészárosnak vagy kutyafaszának hívják. Csókosok mindigis voltak és lesznek, és sosem te leszel az, úgyhogy tök fölösleges az egyik oldal csókosaira köpni, a másikra meg nem. Arról nem is beszélve, hogy ez a "lopás" mennyire félre van értelmezve - az esetek 90%-ában az EU-s pályázatok megnyerését érti ez alatt az ellenzék, és ahhoz hál'istennek nincs elég IQ-juk hogy megértsék, az nem lopás, csak a projektből alapból kivehető hasznot veszik ki ők, és nem valaki más. Ez az országtól kvázi egy fillért sem von el.

Beszántják a médiát, a demokráciát, a liberalizmust, a jogállamiságot? Na erre a végtelen ostobaságra sajnálnék sok időt pazarolni. A nagy EU-s nemzetek ezerszer mélyebben járnak ebben a gödörben, pl. a németekkel összehasonlítva fényévekkel jobb itt a sajtószabadság, a liberalizmus, a jogállamiság és a demokrácia. Egyszerű hazudozás ez a progresszívek részéről, semmi több.

Deansdale 2020.12.05. 09:09:32

@Nahoten: "A holnap problémájával meg holnap foglalkozzunk."

Ez végtelen rövidlátás barátom, ebből sürgősen ki kell gyógyulnod. Az ország sorsa annál sokkal komolyabb dolog, mint hogy ilyen mentalitással hagyjuk ebek harmincadjára jutni. Az egy nagyon szürreális álom, hogy ha valaki valamit elbasz akkor azt kiszavazzuk és a következő majd helyrehozza - aláírt nemzetközi egyezményekből, EU-s megállapodásokból nem lehet így kimászni, letelepített migránsokat nem lehet deportálni, megszületett vagy nem született gyerekeket nem lehet eltüntetni vagy a varázskalapból előhúzni, ésatöbbi. A dolgoknak kőkemény következményei vannak. Ezt mondjuk láthatnád is ha megnéznéd Párizst vagy Londont. Szerinted ha ott a következő választásokon másra szavaznak, akkor helyreállhat a rend? Akkor a demográfiai problémák elpárolognak, az iszlám megszelidül, a migránsok pikk-pakk asszimilálódnak, stb? Csak a megfelelő párt kell kormányra?

"Legalább az ellenzéknak van valamilyen programja."

Na ja, egyfelől a végtelen pénzosztás, "európai bérek" mindenkinek azonnal, világelső oktatásegészségügy, meg istenfasza csokimázzal. Aki ezt komolyan veszi az meg is érdemli. Másfelől az a "programjuk" (ami sokkal reálisabb mint az első fele), hogy a parlamentet az EU helyi irodájává teszik, automatikusan lepecsételnek bármit ami fentről jön, és cserébe ők lopják ki a szemünket az EU hallgatólagos jóváhagyása mellett, mert persze ha Fegyőrék cserélnék le a teljes bírói kamarát a saját embereikre, abban az EU semmilyen kivetnivalót nem találna jogállamiság szempontjából.

Nahoten 2020.12.05. 09:39:50

@Deansdale:

"Azért ez így elég kemény konteó, még én sem vagyok ennyire alusapkás :)"

Pedig elég nyilvánvaló. Semelyik ellenzékit nem hagynak annyira békén, mint Gyurcsányt. Tudják, hogy Gyurcsány vállalhatalan sokaknak, ezért hagyják élni. Talán még fizetik is.

Hogy ne tűntek volna fel az említett jelenségek!
Mint már írtam, Orbán kérdésétől eltekintve egy oldalon állunk.

"Vagy az a gond hogy lopnak? Na ezzel az országot nem teszik tönkre, mert az emberek 99,9%-ának kurvára mindegy hogy az aktuális oligarchát Csányinak, Bajnainak, Mészárosnak vagy kutyafaszának hívják. "

Itt a mérték számít. Lopás mindig volt, csak annak a mértéke és az elbírálása számít igazán.
A szocik közül még csak megközelítőleg sem tudsz olyan embert mutatni mint Lölő. Ezek fullba nyomják.
Egyszer megkérdeztem egy volt pannonhalmi diákot, hogy volt-e náluk drogozás. Mondta, hogy előfordult, de azonnal kitették azt a diákot. Nos, a Fidesz meg nemhogy kiteszi a tolvajt, de rendszerszinten műveli.

"csak a projektből alapból kivehető hasznot veszik ki ők, és nem valaki más. Ez az országtól kvázi egy fillért sem von el."

Ezt nem gondolhatod komolyan.
Jóval többet vesznek ők ki, mint az iparági haszon. Az iparági hasznot a tényleges kivitelezők kapják, a többletet meg simán lefölözik. A tálárazottságból adódó többletet.
Ha csak arról lenne szö, hogy az iparági hasznot tennék el, akkor megélnének a piacon is. De sem Lölő, sem Tiborcz sem a többi kivételezett nem rúg labdába tényleges piacon. Csak és kizárólag állami megrendelésekből élnek. Majd bebizonoysodik, ha elvaszti Orbán a hatalmat, hogy a tényleges piacon mire mennek. Pár hónap múlva becsukják a boltot.

"Beszántják a médiát, a demokráciát, a liberalizmust, a jogállamiságot?"

Igen, beszántják.

" pl. a németekkel összehasonlítva fényévekkel jobb itt a sajtószabadság, a liberalizmus, a jogállamiság és a demokrácia. Egyszerű hazudozás ez a progresszívek részéről, semmi több."

A németeknél a PC beszéd erőltetése nem tetszik, nem tetszenek azok a jelenségek sem, melyeket itt leírsz.
De a demokráciájuk sokkal jobb.

Nahoten 2020.12.05. 09:49:29

"Ez végtelen rövidlátás barátom, ebből sürgősen ki kell gyógyulnod."

A holnap problémájával holnap mondatot olyan problémákra értem, melyek ma még nincsenek és nem is láthatóak most még. Ahhoz a folyóhoz majd később érünk, akkor kelünk át rajta.

Hogyan látnám a távlati problémákat! Kifejezetten jó érzékem van hozzá. Orbánt is ezért látom veszélyesnek.

"Az egy nagyon szürreális álom, hogy ha valaki valamit elbasz akkor azt kiszavazzuk és a következő majd helyrehozza"

Miért? Mire képes a jelenlegi választási rendszer?
Egyszerűen többre nem képes.
Vagy akkor mondd el kérlek, hogyan képzeled egy jobb alternatíva kialakítását.

"A dolgoknak kőkemény következményei vannak. Ezt mondjuk láthatnád is ha megnéznéd Párizst vagy Londont. Szerinted ha ott a következő választásokon másra szavaznak, akkor helyreállhat a rend?"

Ne melegesd már kérlek, ezeket állandóan! Ezeket a kérdéseket pont úgy isemerem és látom mint te.
És igen, helyreállítható. Csak a törvényeket kell betartatni az érintettekel. Ahol pl. a Csador viselést határozottan betiltották, fogcsikorgatva ugyan, de nem hordnak csadort. Így a többivel is apránként meg lehet oldani mindent.

"Na ja, egyfelől a végtelen pénzosztás, "európai bérek" mindenkinek azonnal, világelső oktatásegészségügy, meg istenfasza csokimázzal. "

A választási program más, mint ait ténylegesen megcsinálnak. Ellenzékből bármit lehet mondani, amit aztán nem akarnak, vagy nem tudnak megcsinálni. Ebben Orbán is nagyon jeleskedett.
Példa: Minden oldalról felmerül, hog a törvények szigorításával majd jól visszaszorítják a bűnözést, megy hogy, a pedofilokat majd karóba húzzák.
Mikor meg hatlomba kerülnek, nem lesz szigorítás, a pedofilok büntetési tételei meg maradnak ott, ahová a súlyossági sorrendban elfoglalt helyükből adódóan tartoznak.

Wildhunt 2020.12.05. 10:50:18

@Nahoten: vagyis azért szavazzunk rájuk mert úgysem azt csinálnák ami a programjukban van?

Nahoten 2020.12.05. 11:30:37

@Wildhunt:

Tulajdonképpen nem igaszán lehet tudni, hogy mit fog csinálni egy párt hatalmon, ha a választási programjából indulunk ki. Ez a jelen helyzet.
Ezen lehet változtani, hogy a hatalmon levőkön számonkérjük a választási programjuka és ha nem váltották be, akkor leváltjuk őket. Erre rá kellene szoktatni őket, mert jelenleg tényleg nincs kötelező ereje a programnak.
A Fidesz féléket, meg buksi simogatás után elküldeni, hogy ha programod sincs, akkor fuss még egy kört, mert így végképp nem tudni szándékaidat.

Madarász Henrik 2020.12.05. 11:53:44

@Nahoten: A demográfia nem vicc. Elég megnézned a magyar történelmet, a törököknek hála a 18.századra kisebbségbe kerültek a magyarok az országukban és ebből lett Trianon, az ország 70 %-nak elvesztése. Pedig a románok, szerbek, szlovákok, ukránok európai emberek, sokkal közelebb állnak egy magyarhoz mint egy arab vagy egy néger bevándorló. Épp elég baj hogy itt vannak a gyors ütemben szaporodó cigányok.

Deansdale 2020.12.05. 16:02:34

@Nahoten: "De a demokráciájuk sokkal jobb."

Úgy érted az a demokrácia ahol a kormánypárt nyíltan szervezkedik az AfD ellen azzal a dumával, hogy nácik? Ezerszer durvábbak mint itt a fityisz, pl. egy képviselőt úgy választottak meg hogy az AfD-sek rá szavaztak, és már csak ennyiért azonnal lemondatták az illetőt, holott ő maga nem is volt AfD-s. Nevetséges. Egy időben törvényt akartak hozni, hogy amit az AfD támogat az kvázi váljon illegálissá, aztán rájöttek hogy ez mekkora hülyeség lenne. Most meg nem is tudom hánymillió eurót költenek a "széljobb elleni védekezésre". Ja, és ne felejtsük el, hogy miközben Orbánt ekézik a COVID-vészhelyzeti törvények miatt, Merkel rendeletileg a saját kezébe helyezte a hatalmat, pont mint Hitler. Ez neked demokrácia, basszus? Kutyakomédia inkább.

Ja, hogy ezekről a balos magyar médiából nem hallottál? Hát, van ilyen.

www.youtube.com/watch?v=NqPUhVl_5Ws

Nahoten 2020.12.05. 17:25:04

@Deansdale:
Ne mondtam, hogy németek hibátlanok. Ott is vannak problémák, amiket meg kell oldani.

Balos magyar médiát nem nézek, de Fidesz tévét sem, mert az meg kibírhatatlan.
Valódi jobboldali vagy független forrásokból tájékozódom, ahogy Te is.

Nahoten 2020.12.05. 17:26:32

@Madarász Henrik:

Gondolod, hogy a demodráfiát majd Orbán hozza helyre?
Maimum annyiból érdekli a demográfia, hogy legyen elég szolgája a jövőben.

Wildhunt 2020.12.05. 19:06:20

@Nahoten: már jobb mint a momentum.

Madarász Henrik 2020.12.05. 19:17:33

@Nahoten: Nem, de nem rontja tovább a helyzetet, mint a balosok tennék hatalomra kerülve. Én nem mondtam hogy fideszes vagyok, a Mi Hazánkra fogok szavazni.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.12.05. 19:17:57

@Nahoten: @Wildhunt: De azt még mindig nem tudjuk, hogy azon túl, higy le kell váltani, mégis kikre kell leváltani. Ki a messiás, kik az élcsapat, és miben áll az utópia? Ez nem bír valahogy kiderülni sehogy sem.

Wildhunt 2020.12.05. 20:03:29

@don Fefinho: A kolléga szerint fentebb a kétfarkúakra.

Wildhunt 2020.12.05. 21:39:32

@don Fefinho: inkább mint a zorbány!
Azt nem bírják felfogni, hogy ha indul egy párt, ami:
1. Kitagadja Gyurcsányt meg az egész ballibet
2. Folytatja a Fidesz adópolitikáját
3. családpolitikáját
4. Külügyet (merjünk kicsik lenni elfelejtve)
5. Menekült/migráns/bevándorlási politikát
6. Határontúliak képviseletét
7. Legalább nevében keresztény
8. A belpolitikát itthon akarja megoldani, nem külső segítséggel

Ezek mellett olyan arcokat szed össze, akiket nem lehet az elmúlt 30 év nagyobb lopásaival/a pártállam prominens személyeive összekapcsolni (nem azok fia, lánya, unokája), akkor az dönti a kétharmadot. A jobbik ugye így indult, a szalonnácizmusukkal együtt is elértek 20%-ot valódi tömegbázissal.
DE - mivel a felsorolt pontok a Nagykörúton belül csak mérsékelten divatosak, ilyen párt sosem lesz. Vagyis marad a fidesz. Ez persze lehetetlen és érthetetlen, vagyis CSAKIS a zukránok, románokokm, meg zsákkrumpli miatt nyerhettek, mert az LEHETETLEN hogy az ország 70%-a a nemes balEU-s értékek ellen szavazzon, és jöjjön Biden vagy az EU, és váltsa le nekünk a zorbáncot.

Wildhunt 2020.12.05. 21:41:30

@don Fefinho: És persze a divatos (vagyis szalonnáci, kommunista, stb) lózungokat szépen elfelejti. Vagyis semmi cigányozás, fizessenek a gazdagok meg alapjövedelem, mert ettől igencsak komolytalanná válnak.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.12.05. 21:50:43

hvg.hu/pszichologiamagazin/20170702_Ezert_oltek_a_tiszazugi_nok_a_noi_gyilkosok_pszichologiaja

Szerintem én is elmehetnek ezek után pszichológusnak ugyanis már a cikk elolvasása előtt fogadni mertem volna rá, hogy az "új kutatás" azt fogja kihozni hogy ezek az asszonyok azért váltak sorozatgyilkossá mert "el voltak nyomva és családon belüli erőszak".

Deansdale 2020.12.05. 22:21:04

@Sipi81: Inkább ne degradáld magad egy ilyen pszichológusi diplomával :\ Tömény szánalom a cikk, kilométerekről látszik hogy eleve mentegetni akarták azokat a gyilkosokat, és akkoz kerestek megfelelő anyagot, ötleteket.

Nahoten 2020.12.05. 23:50:54

@don Fefinho:

Már többször megmondtam: teljesen mindegy kikre váltjuk le Orbánt. (Csak olyan legyen, akit szintén le lehet váltani.)

Ebben a rendszerben a választó nem tud alternatívát megfogalmazni, a lehetősége mindössze annyi, hogy eltávolítja a hatalomból aki nem tetszik.
Mondju nem ártana ha leváltónak lenne programja, mert ugye a Fidesznek már régóta nincs.

csi szi 2020.12.06. 00:15:27

@Sipi81: Mindenki "el van nyomva", aki nem csinálhatja, amit akar. Mi, az, hogy dolgozni kell a megélhetésért?
Persze a háttérhatalom (és az általa futtatott politikai erők) erre is kínál megoldást: alapjövedelmet, arra hivatkozva, hogy túl sok munkahely fog feleslegessé válni.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.12.06. 00:22:36

@Wildhunt: Én ezt értem, de pont ez a baj, hogy ez a fajta alternatíva (számottevő, tehát statisztikailag is kimutatható) pártformáció alakjában nem létezik, mint önálló entitás, mert az erre fogékony választótábort már a FiDeSz elnyelte, vagy ha nem a szavazótábor közvetlenül, akkor közvetve a pártformáció sorol be - minden megtartott kritikájával együtt - a FiDeSz mellé és az 01g moslékkoalícióval szembe.

@Nahoten: Ez a hozzáállás viszont a gyakorlatban azt jelenti, hogy teljesen mindegy, ki nem váltja le a FiDeSzt.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.12.06. 00:45:01

@Sipi81: Én el vagyok nyomva, és mint ilyen, ártatlan áldozat vagyok, de ahol van elnyomott, ott kell legyen gonosz elnyomó is, akivel szemben viszont az én szűzi lelkiismeretem, mely oly szeplőtelen, mint a frissen hullott hó, vagy mint a patyolat, a bosszú jogán bármit megenged.

Éljen a XX. századból levont függetlenobjektív tanulság!

Wildhunt 2020.12.06. 08:34:34

@don Fefinho: nem is akar létezni. Az fárasztó. Carte Blanche felhatalmazás kell csak. A sok hülye meg ezt is elfogadja, csak bukjon a zorbány bármi áron. Siralmas.

Deansdale 2020.12.06. 10:45:17

@Nahoten: Benned olyan szinten nincs egy hajszálnyi pragmatizmus sem, hogy egy egyszerű tolvajt lecserélnél akár egy hóhérra is, csak le legyen cserélve, mert a lopás csúnya dolog? Ha keresztre feszítenek sem fogom ezt megérteni, hogy miért akarnak emberek SZÁNDÉKOSAN ROSSZABBAT maguknak, csak azért hogy valaki mást megszivathassanak.

Persze, a rendszer nem úgy működik ahogy kellene, ez eddig tiszta, nem segíti elő hogy valóban jó kormányokat választhassunk, de egyrészt a fidesz kiszavazásával a rendszer nem változik meg, vagyis adnál a szarnak egy pofont, másrészt tényleg vaknak kell lenni ahhoz hogy az ember ne lássa már most is tisztán, hogy az ellenzéki pártok még rosszabbak. Oké, hogy ami nem jó, azt le akarod cserélni, de MIÉRT EGY MÉG ROSSZABBRA? Ez olyan mintha kevesellnéd a béred és ezért felmondanál, elmennél közmunkásnak. Hát ja, kurvajól megmutattad a munkáltatódnak hogy valamit nem jól csinált, de az közben nem zavar hogy magadat százszor jobban tökön szúrtad?

Wildhunt 2020.12.06. 11:28:11

@don Fefinho: Ez minimum nevetséges érv, látva hogy ahol a tisztakezű összefogás kerül hatalomra, ott a lopás eddig turbófokozatba kapcsolt, hiszen be kell hozni a kiesett 10 évet. Persze tudom, ez demokratikus-jogállami, nem pedig náci-rákosista lopás.

csi szi 2020.12.06. 15:31:04

@Wildhunt: Túl sokat nem tudnak most ellopni, mert a kormány csökkentette a bevételeiket. Ahol lehetne, ott a kormány felajánlja, hogy átveszi a beruházást, így nem tudják a kiszemelt haveri céget szerződtetni. Szóval eddig maradtak a havi egy-két milliós fizetéssel foglalkoztatott tanácsadók és a felduzzasztott számú polgármester-helyettesek és ilyenek. Az elég soványka, max. "tisztességes" megélhetést biztosít 2022-ig pár száz emberüknek országosan.

Wildhunt 2020.12.06. 15:58:40

@csi szi: azt nem mondtam hogy nem tolták el ezt Is...

yotta 2020.12.06. 16:35:17

@Nahoten: "Már többször megmondtam: teljesen mindegy kikre váltjuk le Orbánt. (Csak olyan legyen, akit szintén le lehet váltani.)"

Ok, de én is(mi is) megmondtam már sokszor, hogy eszünk ágában sincs leváltani Orbánt.

"Ebben a rendszerben a választó nem tud alternatívát megfogalmazni, a lehetősége mindössze annyi, hogy eltávolítja a hatalomból aki nem tetszik."

Előszöris, ha mutatnál a földön bármely olyan rendszert, amely megfelelne neked, kivele, megköszönném! Másodszor ebben a rendszerben is kiváló lehetősége van a választónak alternatívát megfogalmazni, például összebeszél tizedmagával, bevonul a cégbíróságra és seperc alatt megalapítja az új pártot és máris kész az alternatíva!

"nem ártana ha leváltónak lenne programja, mert ugye a Fidesznek már régóta nincs."

Hát ez meg szemen szedett hazugság! A program az, hogy: FOLYTATJÁK! Kell-e ennél több 10 év sikeres kormányzás után?????

(Tudom, kapásból rávágnád, hogy igen, de minek ennél sokatmondóbb program? Téged nyilván nem akar ez a kormány a támogatóik között tudni, te a "leváltóké" vagy! Ám, mivel demokrácia van, ha többen akarjuk, hogy maradjanak, maradni fognak! Egyébiránt, nemsokára megmérkőzünk...)

yotta 2020.12.06. 16:43:03

@Nahoten: "Tulajdonképpen nem igaszán lehet tudni, hogy mit fog csinálni egy párt hatalmon, ha a választási programjából indulunk ki. Ez a jelen helyzet."

De, igen! A Fideszről, illetve a mostani kormányról hajszál pontosan tudni lehet, mit csinálnának az újabb 4 év alatt!!!

Deansdale 2020.12.06. 17:09:55

Miután a 92 éves Ursula Haverbeck letöltötte legutóbbi 2,5 éves börtönbüntetését Németországban hollókoszt-tagadásért, most újra elítélték és visszaküldik ugyanazért. Frankó német liberális demokrácia, szólásszabadság meg minden. De bezzeg a kurvaorbán!!! Itt elnyomásban kell élnünk!

newamericangovernment.org/germany-political-dissident-ursula-haverbeck-sent-back-to-prison-may-become-oldest-female-inmate-in-the-world/

Deansdale 2020.12.06. 18:04:58

Az amcsi elnökválasztást bonyolító egyik számtech cég vezetőjét Soros kinevezte az Open Society alapítvány elnökének:
twitter.com/RaheemKassam/status/1335352751811915778

Az előző elnök önként távozott Biden személyes csapatába:
sputniknews.com/amp/us/202012061081372429-soros-open-society-president-gaspard-resigns-amid-reports-joining-biden-team/

Nincs itt semmi látnivaló, oszoljanak kérem :)

Nahoten 2020.12.06. 19:13:08

@Deansdale:

Egyáltalán nem a rosszabbat választanám. Honnan veszed.

Ha bármelyik ellenzéki kerül hatalomra, szembetelálja majd magát a bebetonozott Polttal, aki megakadályozza Orbán számonkérését.
Lefogják váltani, mert nem kétséges, de ez időbe kerül.

Közben jönnek a hugyosforradalmárok, traktorok, CÖF, kopaszok, néhány autó felrobbantása, stb. Ekkor a Fidesz igazi ellnezéként nézni fogja a kezét a hatalomnak, aminek így már nem lesz lehetősége lopni, legalábbis megközelítőleg sem, mint ahogy Fidesz teszi.

Mikor Potl elváltádra kerül, elő kell bányászni távoli szigetekről az eredeti fideszeseket, szintén idő.
Ezalatt a koalíció szétesik új kormány alakul, akit meg régiek néznek. Így szépen, amíg ki nem alakul az új egyensúly.

Nem lenne ez olyan rossz.

"Oké, hogy ami nem jó, azt le akarod cserélni, de MIÉRT EGY MÉG ROSSZABBRA? Ez olyan mintha kevesellnéd a béred és ezért felmondanál, elmennél közmunkásnak."

Nem lennének azok olyan rosszak.
Egész egyszerűen nem tudnának olyan rosszak lenni, még ha akarnák sem.
Polt pl. elkezdene ügyészként vislkedni, ha lopni akarnának.
Mire kiépítik saját oligarcha hálózataikat, kitalálnak második kínai gyorsvasutat, Paks 3-et, addig sok idő telne el.
Addig bármennyire is akarnák nem tudnának olyan rosszak lenni mint Orbán és a Fidesz ahol ezek a védett pénz útvonalak már szépen kiépítésre kerültek.

Deansdale 2020.12.06. 20:50:26

Influenza-19 ügyben: a világon a legkeményebb lezárási szabályok Peruban vannak, csakúgy mint a legrosszabb halálozási arány...
www.telegraph.co.uk/news/2020/10/18/peru-has-toughest-lockdown-world-still-ended-worst-fatality/

csi szi 2020.12.06. 20:54:35

@Deansdale: Szerintem Vuhanban szigorúbbak voltak (egyébként Belgium azért megelőzi Perut a világelsőségben, nem is kicsit, Peru a 3., nem sokkal maradnak el mögöttük az olaszok és a spanyolok, de az USA is csak kb. 10%-kal). Látom lassan 2 hónapos cikk, akkor lehet hogy elsők voltak.

csi szi 2020.12.06. 21:01:35

@Nahoten: Igen, csak hát épp ezek miatt az ellenzék már régóta hallat olyan hangokat, hogy ők majd újjáalapítják a Magyar Köztársaságot, és mindent semmissé nyilvánítanak, ami Orbánék alatt történt stb. Persze szerintem is kérdéses, hogy ez reális forgatókönyv-e, de a külföld nem emelne holmi jogállamisági és hasonló kifogásokat, abban biztosak lehetünk szerintem... ami miatt nem mennének el eddig, az egyedül az, hogy végletesen oszthatják meg az országot, esetleg tettleges ellenállásba is ütközhetnek az ilyen lépést illegitimnek tekintők részéről.
Ahogy az USA-ban is megvan az a vonal, egészen magas helyekről is helyeselnek nekik, hogy Trump támogatóit B-listázni kell meg hasonlók...
Ha meg az lesz, ahogy írod, az elhúzódó politikai válságot fog eredményezni, minden velejárójával. Mi nem szoktunk eddig hozzá az ilyesmihez, vannak olyan országok, ahol már megszokottak az ilyen periódusok, persze.

Wildhunt 2020.12.06. 21:04:43

@Nahoten: És mindeközben csak a te kedvedért nem írnák alá az isztambuli egyezményt, a menekültkvótákat, nem árusítanák újra ki az infrastruktúrát valamint nem vernék szét rohamrendőrökkel a "hugyosok" tüntetését, ahogy a Fidesz sem veri szét a "drogosokét"?

KalmanBlog 2020.12.06. 22:38:12

@Deansdale: Paywallos :-(. Én azon sem lepődnék meg ha a lockdown sőt még a maszk is szignifikánsan rontaná még az influenza halálozást is (a hosszútávú gazdasági és pszichés hatásokról nem is beszélve).

Például ma gyönyörű idő volt, még póló nélkül napozni is tudtam a ház egyik beugró sarkában, ami minden irányból visszaveri a napot. Tök kellemes volt.

Az átlagember pedig sálban és kesztyűben tolta megszokásból ma is. A másfél tenyérnyi látszó bőrfelülete kétharmadát pedig eltakarja a maszk. De a hardcore rettegő nyugdíjasok behúzzák a homlokukba a sapkát, alsó szempillákig fel a maszkot, és egy lőrésen látnak csak ki. Ott aztán szintetizálhatják a D-vitamint, hajrá! Beteg világ ez!

yotta 2020.12.07. 00:29:11

@Nahoten: "Nem lennének azok olyan rosszak.
Egész egyszerűen nem tudnának olyan rosszak lenni, még ha akarnák sem."

Te hülyének nézel bennünket! Legalább a napi eseményekben legyél tisztában: megcsípte a budapesti hatalmat a szerinted nem "rosszabb" banda, vagyis még szinte meg sem száradt a pecsét a hatalomváltáson, mikor semmilyen ellenérzés nélkül belevetették magukat a lopásba: Draskovics/Szabó Zoltán/Gáál J./Tüttő/busztender...

Tényleg, komolyan kérdem: mindenkit hülyének nézel, te meg vagy a helikopter... ja...

Nahoten 2020.12.07. 08:58:17

@yotta:

Miért néznélek hülyének benneteket?
Gondolom az új vezetés helyzetbe akarja hozni a sajátjait és mellőzni a fideszes oligarchákat.

Biztos vagyok benne, hogy nem sértik meg a törvényeket, mert ha megtennék Polt azonnal ügyészként kezdene viselkedni és lebuktatná őket, a fideszes média meg ezzel lenne tele. De mivel ezeket nem látom így biztos vagyok benne, hogy nincs tövénysértés.

Ez szép példa arra, hogy ha két ellentétes érdekcsoport képes ellenőrizni egymást, akkor kevesebb a lopás.
Nem is lenne olyan rossz egy koalíció ahol mindenki a mási kezét nézné árgus szemekkle

Nahoten 2020.12.07. 09:00:18

@Wildhunt:

Mint már itt sokszor leírtam, egyebekben egyetértünk mindössze úgy gondolom, hogy ti sokat láttok bele Orbánba. Orbánt a személyes érdekein kívül nem érdekli semmi. Ő a másik rossz.

yotta 2020.12.07. 09:27:21

@Nahoten: "Miért néznélek hülyének benneteket?"

Azért fordul ez meg a fejemben, mert a valós helyzet, valamint a belátható jövő, köszönő viszonyban sincs avval, amit írsz/sugallsz/előre vetítsz!

Például: az a gondolkodói kör, amelynek nézeteit/meglátásait itt hangoztatod azt harsogja, hogy bizony az állítólagos két pólus egymással szövetkezve lop. Emlékezz a David Ibolya féle 70:30-ra, a Shiffer féle 60:40-re, a Jobbikosok szerinti fifty-fifty kijelentésekre, stb.

Ezek után meg leírod: "ha két ellentétes érdekcsoport képes ellenőrizni egymást, akkor kevesebb a lopás."

Most akkor komolyan vehető érvelés ez? Nadon vicces kedvedben vagy.

A másik dolog a Polt kérdés. (Most többes számot fogok rátok használni, mert szinte szószerint nyomod a DK-s mantrát)
Polt demokratikus folyamatok mentén jogszerűen birtokolja hivatalát. Tehát ismétlem: jogszerűen, legitim módon! Aki mást mond, lesajnálja a többségi demokráciát, a parlamenti többség törvényhozási legitimációját és egyáltalán: ugatja a jogállami szabályokat!
Tehát Polt a tételes jog szerint működteti hivatalát függetlenül a kormánytól és ezt mindaddig, amíg nem tudsz egyetlen, érted?: egyetlen egy ügyet levezetni a feljelentéstől a bírósági szakaszba jutásig, (vagy nem jutásig) amelyben eltértek az írott jogtól, akkor vagy hazudsz vagy ha jóhiszemű maradok: felültél mindenféle fidesz ellenes propaganda szövegeknek.

Előre bocsátom: nem fogsz ilyet találni, ami azért siralmas, mert bizony kell lennie olyan fideszes mutyiknak, amellyel szemben megállna egy bírósági procedúra, de ez a fasz agyatlan semmirekellő szar ellenzék Majtényistül, Helsinkistül, Amenestystül képtelen magából kiizzadni egy olyan ótvar feljelentést, amelyet már egy első éves joghallgató ne dobna sikítva a kukába ilyen-olyan hibákra hivatkozva!!!

És ezek a szerinted jobbak? Vagy szerinted ezek bármit is képesek lennének jobban csinálni? Egy lószart mama!

Akkor már lopjon Orbán amennyit akar még száz évig!

Wildhunt 2020.12.07. 10:51:38

@Nahoten: én értem, hogy szerinted Orbán csak azért nem rabolja el nőinket és erőszakolja meg nemesfémmeinket mert még nem teheti, de inkább kezeltesd magad. Engem nem érdekel mit szeretne szomorú magányában, engem az érdekel mit csinál. Pld. elhiszem neked hogy a ballenzék tiszta szemű hősei csak jót akarnak nekem tisztességben, csak eddig nem azt csinálják. Tetszik érteni? Az meg hogy a törvényes keretekbe csomagolt lopásaikat mentegeted míg a Fideszt ugyanezért keresztre feszítenéd eléggé aláássa a hitelességed.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.12.07. 11:21:48

@Wildhunt: Pedig megdönthetetlen teJhatalma van, igazán nem is értem, még mire vár.

KalmanBlog 2020.12.07. 12:10:14

Ez szembe jött, szerintem szintén kötelező anyag lehet: www.youtube.com/watch?v=acZXridt7wM

Egy kínai ürge beszél Biden vs. Trump témában.

(Persze simán lehet, hogy a felirat csal, és nem is erről beszél, nem tudok kínaiul. És az is lehet, hogy eleve nem őszinte, hanem valami céljuk van ezzel. De azért érdemes meghallgatni - illetve végigolvasni a szöveget angolul - szerintem.)

Wildhunt 2020.12.07. 12:37:39

@don Fefinho: Szerintem a gyíkemberek még nem adtak neki ZÖLD utat.

Nahoten 2020.12.07. 13:00:15

Minek heveskedsz.

Nem mentegetek én senkit.
Azt mondtam, hogy azért vagyok biztos benne, hogy az ellenzékiek nem lopnak ott, ahol említetted, mert ha megtették volna a Fidesz feljelentette volna őket, a fideszes média meg ezt harsogná.
Ez biztos, tehát ha volt is lopás, az alatta maradt a bűnügyi szintnek.

Az ellenzék is emberekből áll. Ők is megtévedhetnek.
A Fidesz viszont bólogató jánosokból áll és kontrollálatlan rendszerülk már elfajzott.

Nahoten 2020.12.07. 13:02:32

@yotta:

Gondolod, hogy Polt a Tiborcz ügyet megfelelően kezelte? Vagyis azt, hogy az egészet elsüllyesztette az rendben volt?
És ez csak egy ügy a sok között.

KalmanBlog 2020.12.07. 13:19:00

@Nahoten: > tehát ha volt is lopás, az alatta maradt a bűnügyi szintnek.

Úgy érted, hogy 15000 Ft alatt, vagy mennyi most az a szint? Hazavitték az A4-es papírt meg a tollakat az irodából, vagy mi? :-)

csi szi 2020.12.07. 13:44:38

@Deansdale: Mint tudjuk a "nácik" kívül esnek azok körén, akiknek liberális demokráciában jogaik meg szólásszabadságuk van.
Hová is juthatnának a dolgok, ha ezt a 92 éves asszonyt hagynák holokausztot tagadni? A zsidóknak, migráns hátterűeknek, buziknak stb. állandó félelemben kellene élniük emiatt, és nemsokára már lovaglócsizmás nácik menetelnének a német városok utcáin...
(igen kb. ez az ún. "gyűlöletbeszéd" tiltása elleni érv a baloldal részéről, az ő orwelli logikájuk szerint minél jobban korlátozzák a "nem elfogadható" nézetek kifejezését, annál nagyobb a szólásszabadság is, hiszen egyébként meg sem mernének szólalni, vagy legalábbis állandóan rettegnének azok a "marginalizált csoportok", akiket a gyűlöletbeszéd-törvények "védenek")

csi szi 2020.12.07. 13:45:33

Javítás: nem elleni, hanem melletti érv, bocs.

Wildhunt 2020.12.07. 16:46:25

@Nahoten: igen. Ha nem így lenne, már az eus tankokat követelnétek minimum. Erkölcstelen? Igen. Szabálytalan? Nem. A politika így működik mióta kitalálták.

yotta 2020.12.07. 18:27:06

@Nahoten: "Polt a Tiborcz ügyet megfelelően kezelte? Vagyis azt, hogy az egészet elsüllyesztette az rendben volt?"

Miről beszélsz? Hogyan süllyesztette el a Tiborcz ügyet? Mesélj már! Különösen érdekelne a feljelentés!!! Ki indított ilyen feljelentést? Kinek nyújtották be, hol, mikor, mi volt a szöveg? Aztán, hol léphetett be Polt a folyamatba? Ki kapta a határozatot, melyszerint elsüllyesztették az ügyet?

Ezek mind többé-kevésbé nyilvános adatok! Na, dalolj, hadd lám, a nagy dumán kívül van-e valami a kobakban?

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.12.07. 23:51:29

Szerintem néha már túlzás kissé az a hangnem ahogy itt ellenvéleményeket megfogalmazó emberekkel szemben felléptek pláne ha az "adjon Isten" nem ilyen hangnemben jött. Értem hogy lassan fogy a türelem sokadszorra leírni ugyanazt, stb csak ennek az lesz az eredménye hosszú távon hogy egyáltalán nem lesznek olyanok akik majd itt más véleményt megfogalmaznak mint az itt régóta kommentelők.

Na és akkor csak egy-két politikai dolog ami eszembe jutott.
Hogy Gyurcsány és Orbán között van valami kapcsolat az szerintem is eléggé nyilvánvaló. Én is irreálisnak tartom a ki van kinek a zsebében gondolatmenetet, viszont a kéz kezet mos elvet nem. Tuti hogy mindkettőnek vannak olyan dolgok a tarsolyában amivel meg lehetne fogni a másikat. Legnyilvánvalóbb volt ez az eset 2010-ben amikor a fideszes "elszámoltatás lesz" választási ígéretből abszolút semmi sem teljesült. Erre azért is emlékszek ennyire mert anno mi is vártuk hogy na jön a fidesz és majd jön az elszámoltatás amit ígértek Gyurcsányékra. Hát jött a nagy büdös semmi.

Az ellenzéki összefogásból viszont szerintem egyértelműen a Gyurcsány-féle vonal jönne vissza, naivitás ezt nem látni. BP-en is szépen visszajöttek a szocik a polgármester-választások után, sőt Gyurcsány maga is ott sertepertélt az eseményen mikor Karácsony Gergely elfoglalta a székét. Persze most Dobrev Klára van előtérbe tolva, de a DK a legerősebb ellenzéki párt, egyértelmű hogy ellenzéki összefogás nyerése esetén ők határoznák meg a kulcspozíciókat. A XXI. századi modern fiatalos Momentum meg kapna valami olyan vicc pozíciót mint Kerpel-Fronius BP-en (okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettes. Szerintem aki ezt kitalálta még az se bírta ki röhögés nélkül.).

Egyébként meg mostanában ahogy nézem Toroczkai videóit, még azt is el tudom képzelni hogy egy esetleges patthelyzetben 2022-ben ha az összefogás olyan sikeres lenne hogy döntetlen helyzetbe hozná a fideszt, akkor a Mi Hazánk akarna a mérleg nyelve lenni.

Nahoten 2020.12.08. 08:28:11

@yotta:

Az EU küldte meg a gyakorlatilag vádiratot.
Vajon miért kellett azonnal kivenni az EU támogatott körből a Tiborcz által végzett munkákat?
Polt meg szokás szerint nem látott benne több kivetnivalót.

Most egy Tiborcz ellen belülről teljesen értelmetlen feljelentést indítani. Majd Orbán leváltása után.
Nem véletlenül mentik külföldre a pénzeket Orbán belős köreiből. Utána me teli szájjal mondják, hogy a külföldi multik kiviszik a hasznot az országból.
Lölő pl. elégy sokat keres évente. Hol van az a pénz? Állampapírban tartja? Ugyan már. Külföldre menekíti megbízójának.,

Nahoten 2020.12.08. 08:37:10

@KalmanBlog:

Nem kell komolytalankodnod.
A Orbán jelenleg minden kulcspozíciót ural. Kivétel nélkül mindenhol saját emberei vannak. A KE, az ügysézség, a számvevőszék, stb. mind.mind Lekötelezettje Orbánnak.

Ha bármi gyanús lenne Fidesznek, bármi amit rá tudna bizonyítani az ellenzékre, akkor nagyon látványosan minimum a TEK-el vonulna ki, hogy megmutassa, amikor éppen nem meleg orgián vesznek részt, mekkora hazafiak.
Emlékszel talán arra rendőri felvonzulásra, amikor Móra Veronikát rohanták le komikusan sok rendőrrel. Egy alapítványt, ahol két nő dolgozott.
Erről is feltételeztek, hogy szabálytalanságokat követtek el, és látványosan lerohanták Móráékat. Amikor kiderült, hogy minden rendben volt, akkor Lázár valamelyik sajtótájékoztatón egy mondatban duzzogva elismerte, hogy nem volt semmiféle szabálytalanság.
Nos, a fentiekre alapozom, hogy ha valóban lenne szabálytalanság, akkor Orbán biztosan kihasználná a ziccert.
Mivel semmi ilyesmi nem történik, megalapozottan állíthatom ,hogy nincs is.

Egyébként a Móra-Norvég alap ügy elég kellett volna legyen egy miniszter lemondásához. De, nem, mert csak. Ez Orbán.

Deansdale 2020.12.08. 08:55:03

@Sipi81: "Szerintem néha már túlzás kissé az a hangnem ahogy itt ellenvéleményeket megfogalmazó emberekkel szemben felléptek pláne ha az "adjon Isten" nem ilyen hangnemben jött. Értem hogy lassan fogy a türelem sokadszorra leírni ugyanazt, stb csak ennek az lesz az eredménye hosszú távon hogy egyáltalán nem lesznek olyanok akik majd itt más véleményt megfogalmaznak mint az itt régóta kommentelők."

Ez így igaz. Valójában az ellenzékiek többsége sem ostoba, csak hibás ill. hiányos információkból dolgozik, aztán meg szentül meg van győződve a hibás következtetéseiben, hiszen a logikája helyes... Csakhogy a másik oldalról nézve úgy látszik, hogy ezek az emberek teljesen irracionálisak, azt állítják hogy az ég zöld és a tenger sivatag. Nahoten pl. meg van győződve hogy Orbán megalomániás zsarnok. Honnan veszi ezt? Ismeri személyesen és neki titokban elárulta, esetleg ez egy olyan következtetés ami adja magát az ismert tényekből? Frászkarikát, ez egy gyökér ellenzéki rágalom, amit kizárólag valamilyen ellenzéki forrásból hallhatott (lehet ez akár egy személyes ismerős is, nem feltétlenül a média), és kritika nélkül benyelt, aztán csodálkozik hogy nem értünk egyet semmivel amit ő erre a hibás alapra felépített mint következtetést. Mikor szembesül ezzel a különbséggel akkor elintézi magának annyival, hogy mi vagyunk vakok amiért nem látjuk hogy Orbán egy hataloméhes szuperzsarnok. (A valóságban semmivel sem rosszabb mint bármelyik "nagy" politikus, oda már eleve csak az jut el aki eléggé hataloméhes ahhoz hogy bevállalja a rengeteg munkát, küszködést, csalódást és kockázatot. Átlagember a felénél kibukna. De ez most mellékes.)

A gáz az, hogy - ha szabad fellengzősen így mondanom - mi racionálisan gondolkodó emberek azt hisszük, ha felvilágosítjuk az ellenzékieket a tévedéseikről akkor majd el fogják azokat ismerni. Ez sajnos nem így megy :) Az emberek többsége érzelmeket fűz a véleményéhez, vagy legalábbis ahhoz hogy az ő véleménye helyes, úgyhogy amikor be akarják bizonyítani hogy téved akkor érzelmileg begubózik és onnantól a színtiszta egójával vitázol, aminek az egyetlen célja bebizonyítani hogy ő okos és te hülye vagy. A tények, adatok, az igazság fikarcnyit sem érdekli, sőt, ha elég kitartó a vita akkor odáig is elmegy, hogy inkább dögöljön meg az egész világ de neki akkor is igaza van.

Én egy ideje már nem is nagyon veszek részt ezekben a vitákban, illetve elkezdem, mert hátha..., de aztán viszonylag hamar kifarolok belőle ha úgy érzem nincs értelme. Nahotent sem piszkálom már egy ideje, leírja amit gondol, a hibás adatokból helyes logikával levont téves következtetéseit, amit egy ideje (töredelmesen bevallom) már nem is olvasok végig, mert kín számomra átrágni magam a rengeteg féligazságon. Mások jelenleg szenvedélyesebbek mint én, ők reagálnak is :)

"Legnyilvánvalóbb volt ez az eset 2010-ben amikor a fideszes "elszámoltatás lesz" választási ígéretből abszolút semmi sem teljesült."

Ez szinte mindig mindenhol így van, a politikai kaszt általában nem szarik a saját fészkébe. Trump is mondogatta, hogy Hillary majd börtönbe megy, aztán végül ennek még a lehetőségét sem vizsgálták meg, holott... Pffff. Általában csak a háttérhatalom, a deep state baszakodik a politikai kaszt csatlósaival, ha valaki már nagyon böki a szemét.

"egy esetleges patthelyzetben 2022-ben ha az összefogás olyan sikeres lenne hogy döntetlen helyzetbe hozná a fideszt, akkor a Mi Hazánk akarna a mérleg nyelve lenni."

Jelenleg úgy gondolom, hogy nem lenne rossz ha a fityisz legközelebb nem abszolút többséggel nyerne, és muszáj lenne a Mi Hazánkkal összefognia a kormányalapításhoz. Persze ez csak addig jó amíg azért mégiscsak ők kapják a legtöbb szabvazatot, mert b*szhatjuk hogy erősödik a Mi Hazánk ha ennek eredményeként az ellenzék nyer...

Nahoten 2020.12.08. 09:45:08

@Deansdale:

"Nahoten pl. meg van győződve hogy Orbán megalomániás zsarnok. Honnan veszi ezt? Ismeri személyesen és neki titokban elárulta, esetleg ez egy olyan következtetés ami adja magát az ismert tényekből? Frászkarikát, ez egy gyökér ellenzéki rágalom, amit kizárólag valamilyen ellenzéki forrásból hallhatott (lehet ez akár egy személyes ismerős is, nem feltétlenül a média), és kritika nélkül benyelt, aztán csodálkozik hogy nem értünk egyet semmivel amit ő erre a hibás alapra felépített mint következtetést."

Pusztán a tetteiből jöttem rá erre. Mint említettem Orbánnal soha nem találkoztam, soha nem is fogok. Egy valamit tudok személyéről, hogy nyilvánvalóan rossz házasságban él. Ez kívülről is látszik.
Már megint ez baloldali média befolyásolás. Számodra elképzelhetetlen az, hogy magamtól, ismereteim összegzéseként alkottam véleményt Orbánról. Meg hogy kritika nélkül benyelek minden véleményt? Honnan veszed?

Folyamatosan igyekszem objektív forrásokból tájékozódni, vagy kihámozni a torzítatlan tartalmat egy-egy forrásból. Még saját személyemből adódó torzításokat is kiszűröm
A fentiek miatt nem tájékozódom Orbán-médiából, mert objektivitás szempontjából teljesen használhatatlan hírforrások. Ez nem gyanús például számodra? Hogy az általad preferált Orbán nyilvánvalóan torzított médiát tart fent?

Hibás alapok?
Lölő pl.? Hogyan emelkedhetett ez az ember ilyen magasra?
Csak egy irányítottan korrumpált Orbán rendszer által.

"A gáz az, hogy - ha szabad fellengzősen így mondanom - mi racionálisan gondolkodó emberek azt hisszük, ha felvilágosítjuk az ellenzékieket a tévedéseikről akkor majd el fogják azokat ismerni. Ez sajnos nem így megy :) Az emberek többsége érzelmeket fűz a véleményéhez, vagy legalábbis ahhoz hogy az ő véleménye helyes, úgyhogy amikor be akarják bizonyítani hogy téved akkor érzelmileg begubózik és onnantól a színtiszta egójával vitázol, aminek az egyetlen célja bebizonyítani hogy ő okos és te hülye vagy. A tények, adatok, az igazság fikarcnyit sem érdekli, sőt, ha elég kitartó a vita akkor odáig is elmegy, hogy inkább dögöljön meg az egész világ de neki akkor is igaza van."

Nem, nem szabad így mondanod.
Magam is racionálisan gondolkodom, mindig elmondom miért jutottam arra a következtetésre, amire.
Az meg, hogy erőltetném véleményemet nem igaz. Most is itt volt egy eredeti hozzászólásom, utána már csak reagáltam olyanokra, hogy nagyon hülye vagyok.
Egóm meg lényegtelen.
Mindössze arra akoarom felhívni figyelmeteket, hogy a mostani elnevezés szerinti baloldalról jövő káros jelenségek ellen nem Orbán a megoldás, mert ő meg másképp rossz. Mivel a hogy említed, a politikusok nem grál lovagok, ezért szerintem a legjobb felállás, ha ezek versenyezni, együttműködni kénytelenek egymással és úgy kormányoznak. Másképp, verseny nélkül mint Orbán, a rendszer elfajzik.

Deansdale 2020.12.08. 10:32:38

@Nahoten: Rossz házasságban él, tehát megalomán? Amúgy mitől lenne az rossz házasság, és mi a tökömért foglalkozik bárki egy politikus magánéletével? Gyurcsány ellen azért annál több érv is van, mint hogy egyszer elvált, aztán meg a hóhércsalád legkisebb (és legcsúnyább) lányát vette el. Engem Orbán politikája érdekel, az pedig a jelenlegi palettán a lehető legjobb. Esetleg a Mi Hazánk lehetne jobb, de a fidesz HELYETT rájuk szavazni jelenleg felelőtlenség lenne. A balos szavazókat bátorítanám, hogy erősítsék meg inkább az MH-t :)

Lölő abszolút irreleváns. Nem is lehetne érdektelenebb ha megfeszülne sem. Anno Bajnai volt milliárdos, meg Gyurcsány is, meg Csányi, meg száz másik. Egyszer fent, egyszer lent. A tízmillió magyar ember szempontjából kurvára lényegtelen hogy épp ki a milliárdos, az meg adott, hogy úgyis az aktuális politikai hatalom csókosai híznak, nem az ellenzék. Ezt szerintem már az óvodások is tudják. Az, hogy Mészáros gazdagabb mint mások nagyjából csak azt mutatja, hogy több ideje volt megszedni magát, plusz hogy a fidesz egy bizonyos fajta lopási ágat nagyobb előszeretettel művel mint elődei (más ágakat meg kevésbé). Igazából ennek a dolgok nagy rendjében semmi jelentősége. Ha 100 év múlva Magyarország helyén valami számunkra élhetetlennek tűnő disztópia lesz, az nem azért lesz mert Mészáros Lőrinc gazdag.

"Magam is racionálisan gondolkodom, mindig elmondom miért jutottam arra a következtetésre, amire."

Na ja, a hibás információidtól eltekintve a logikád hibátlan :) Pl. hibásak az alapjaid ott, hogy nem érted a nemzetközi globalista-progresszív politikai erő szándékait, valószínűleg még a létezésüket is kétségesnek gondolod, biztos csak a fityisz Sorosozik, ugyebár. Nem vetted a fáradságot elemezni a nyugati világ országainak változását az utóbbi 30-40 évben, hogy hogyan kerültek a tönk szélére egy tervezett-szervezett aknamunka eredményeképp: migrációval, identitáspolitikával, a konzervativizmus befeketítésével, stb. Azt hiszed ha itt az ellenzék nyer akkor elkezdenek valami kormányzást aztán majd lesz valahogy, holott erről eleve tudhatnád hogy marhára nem igaz, ha vetted volna a fáradságot informálni magad arról hogy mit csinál szerte a nyugati világban ugyanaz a politikai vonulat ha hatalomra jut. Megnézheted a németeket, franciákat, angolokat, az USA-t, ausztráliát, stb. - ahol "ezek" hatalomra jutottak mindenütt azonnal gőzerővel kezdtek neki a társadalom szétverésének. Persze ők ezt "egyenlőségnek" nevezik meg social justice-nek, de aki nem hülye és képes önálló gondolkodásra az átlát az ilyen paravánokon. A magyar ellenzék sem csinál jóformán semmi mást, csak majmolja a nyugati elődeit: megpróbálják behozni a BLM mozgalmat, az LMBTP propagandát erőltetik, migrációpártiak, feministák, fehérellenesek, stb. Ezek 4 év alatt úgy tönkrebasznák az országot hogy utána rá sem ismernél, te meg végtelen naivitásodban inkább a szőnyeg alá söpröd az ilyen irányú potenciális kételyeidet, remélve hogy nem lesznek ANNYIRA rosszak, és hát legalább leváltják Orbánt, akit utálsz. Az álláspontod alapvetően érzelmi, és ahhoz gyártod hozzá a racionalizációt. Persze, a Polt majd megakadályozza hogy aláírják az Isztamubli egyezményt, meg hogy ajánlott iskolai anyaggá tegyék a Meseországot, meg azt is hogy lefeküdjenek az EU-nak és elfogadjanak egy migránskvótát, stb. Hát én ennyire nem vagyok hurráoptimista Polt képességeivel kapcsolatban.

Az meg hogy többet vagy kevesebbet lopnának mint a fidesz, abszolút nem érdekel, bár ha a jelenlegi trendek mérvadóak legalább kétszer annyit fognak lopni.

"Az meg, hogy erőltetném véleményemet nem igaz."

Azt sehol nem írtam, hogy másokra erőltetnéd a véleményed.

"baloldalról jövő káros jelenségek ellen nem Orbán a megoldás, mert ő meg másképp rossz"

Ez tökéletesen igaz, csakhogy mindent egybevetve, AZ ORSZÁG HOSSZÚTÁVÚ SORSÁT NÉZVE Orbán kisebb rossz mint a baloldal, és hülyeség lenne őt a baloldalra cserélni. Ha garantálni tudnád, hogy valami jobb jön helyette akkor azonnal arra szavaznék, de jelenleg kizárólag roszabb jöhet, és ne mondd hogy a jelenlegi felhozatalból bárki is jobb, a Momentum, DK, LMP, ésatöbbi mind egy rakás globalista fos. A Munkáspárt és az MH a két normális alternatív párt, nekik jelenleg semmi esélyük semmire, így a fidesz helyett rájuk szavazni rosszabb mintha fölösleges lenne, káros.

Ebben az Orbán elfajzása dologban nem hiszek, szerintem most egy fikarcnyival sem führerebb mint 1998-ban, az első megválasztása utáni napon. Persze, sok helyre betette az embereit, és? Ez teljesen normális. Nézd meg Turmpot, ő nem cserélte le Obama embereit egy rakás helyen, meg is próbálták megpuccsolni, az intézkedéseit szabotálták, plusz megszerveztek ellene egy príma kis választási csalást amivel végül úgy tűnik sikerül is megbuktatniuk. Orbán szerintem 2002-ben megtanulta, hogy a baloldal ellen nem lehet fair módon játszani, ezek kicsinálják mint a huzat ha csak egy kis rést is hagy valahol, és a mostani "hatalommániája" erről szól, semmi másról.

Deansdale 2020.12.08. 10:40:55

@Nahoten: Rövidebben és frappánsabban azt is mondhattam volna, hogy nem feltétlenül orbáncékkal, hanem az ellenzékkel kapcsolatos információid hibásak. Nem azt látod rosszul, hogy a fidesz szuboptimális, "csak" mindaz téves amit az ellenzékről gondolsz.

yotta 2020.12.08. 21:02:05

@Nahoten:

Nahoten 2020.12.08. 08:28:11

Íme a hozzászólás, amely bizonyítja azt, hogy azoknak, akik a "Nahoten" érvrendszert használják (ők a DK, a PM, a Jobbik - helyesebben a moslékkoalíció) soha, de soha egyetlen percet sem szabad hatalmat kapniuk, tilos őket a hatalom közelébe engedni!

Az ilyen szétesett buta, következetlen gondolatvilág, az elemi logikai szabályok felrúgása hogyan eredményezhet egy egész ország számára elfogadható vezetőket/vezetést, ha sokkal kisebb léptékben sem sikerül megugrani azt a minimumot, hogy például a te szöveged a veled ellentétes politikai oldalon állókat legalább egy yottányit megingassa a saját eddigi tudásában, s legalább a kétely csíráit elültesse bennünk a gondolataid hatására.

De, nem! Te (ti), még arra is képtelenek/tehetségtelenek/buták vagytok, hogy ott, ahol lenne keresni valótok, mert igen van stikli, talán fellelhető törvénytelenség is - még ilyen esetekben is legfeljebb a jelzett hozzászólásodban bemutatott retorikára vagytok képesek!

Ennek alapján pedig, Orbán lopjon, ameddig bírja!

"Az EU küldte meg a gyakorlatilag vádiratot."

Mióta ügyészség az EU sóhivatal?

"Vajon miért kellett azonnal kivenni az EU támogatott körből a Tiborcz által végzett munkákat?"

Ki állítja, hogy "azonnal" kivették, hogy benne volt, ki tudja, hogy egyáltalán mi történt?

"Polt meg szokás szerint nem látott benne több kivetnivalót."

Mi az, hogy "szokás" szerint? Sorold a "szokás" szerintieket, indoklással, érveléssel, forrásokkal, tudod, úgy, mintha a homokozón kívül valakit meg kellene győznöd az igazadról.

"Most egy Tiborcz ellen belülről teljesen értelmetlen feljelentést indítani."

Oszt má mé lenne értelmetlen? És miért kell azt a feljelentést "belülről" indítani? Nem azért vagytok ti a fenébe is, hogy ellenőrizzétek a hatalmat? Miért vagytok képtelenek egy olyan tényeken alapuló feljelentést tenni, amit nem tud a rendőrség formai hibára hivatkozva elutasítani???? (Mert ugye, Magyarországon a rendőrség nyomoz, nem az ügyészség - legalábbis alapesetben, a korábbi beszólásaidból világosan látszik, hogy erről sincsen fingod)

"Nem véletlenül mentik külföldre a pénzeket Orbán belős köreiből."

Miféle pénzeket mentenek külföldre? Tán csak nem neked nyújtják be az átutalási megbízásokat?

"Lölő pl. elégy sokat keres évente. Hol van az a pénz?"

Ha azt tudod pontosan, hogy sokat keres, azt miért nem, hogy hol a pénz?

"Állampapírban tartja?"

Honnan tudod azt, hogy mit csinál vele, illetve mit nem? Miért nem jutnak el hozzád például nyilvános adatok a befektetéseiről?

"Külföldre menekíti megbízójának.,"

Fúúú, na ebből nekem elegem van...

yotta 2020.12.08. 21:15:15

@Sipi81:
" Legnyilvánvalóbb volt ez az eset 2010-ben amikor a fideszes "elszámoltatás lesz" választási ígéretből abszolút semmi sem teljesült."

Ilyen ígéret 2010-ben - és már jóval előtte sem, hangzott el felelős politikai tényező szájából célzottan, illetve, ha volt is sejtetés, azt előre lehetett tudni, hogy eredménytelen lesz, tekintettel arra, hogy maga a korrupció, olyan kifinomult eszközökkel zajlik, hogy "tégla" nélkül szinte lehetetlen elkapni a bűnöst, nem mindenki olyan hülye, mint Wiest János vagy Simon Gábor...

yotta 2020.12.08. 21:18:34

@Nahoten: "Amikor kiderült, hogy minden rendben volt, akkor Lázár valamelyik sajtótájékoztatón egy mondatban duzzogva elismerte, hogy nem volt semmiféle szabálytalanság.2

Most akkor kötelező hazudni? Nem volt semmi sem rendben, Lázár semmit sem ismert el!

yotta 2020.12.08. 21:27:14

@Sipi81: "Szerintem néha már túlzás kissé az a hangnem ahogy itt ellenvéleményeket megfogalmazó emberekkel szemben felléptek"

Már ne is haragudj, de az nem ellenvélemény, amikor valaki olyan retorikai elemeket használ, amelyet opponálni lehetetlen, hiszen nem igaz, vagy nincs bizonyítva!

Példa: hazudik egy méreteset - azért hazudja, mert tudja, hogy nincs rá bizonyítéka -, amely állításnak nem létezhet tagadása, hiszen pontosan ugyanannyira nem tudom az igazat, mint ő! És az említett nick hozzászólásonként vagy negyven ilyet okád ide, tudva, hogy lehetetlen a korrekt ellenérvelés...

Ebből űznek sportot: csak hallgass Szabó Tímeát, Geczi Zsoltot, Szél Bernadettet... stb.

yotta 2020.12.08. 21:32:36

@Nahoten:
" Meg hogy kritika nélkül benyelek minden véleményt? Honnan veszed?"

Ezt ugyanaz a tapasztalat igazolja, amelyre hivatkozva te kijelented, hogy a te tapasztalatod szerint Orbán házassága nem lehet más csak szar...

yotta 2020.12.08. 21:33:45

@Nahoten:

"Folyamatosan igyekszem objektív forrásokból tájékozódni, vagy kihámozni a torzítatlan tartalmat egy-egy forrásból. Még saját személyemből adódó torzításokat is kiszűröm"

Jézus Máriám!!!!!! Mi lenne, ha nem így tennél, úristen!!!!

yotta 2020.12.08. 21:38:06

@Nahoten: "Magam is racionálisan gondolkodom, mindig elmondom miért jutottam arra a következtetésre, amire."

Egy még elviselhető mélységig rákeresve a nickedre, te soha egyetlen racionálisan követhető érvet kijelentést nem tettél, nem is tehettél ilyet - már, ha lehet logikusan érvelni: mert hazugok/nem igazak az alapok!

Mondd, hogyan lehet egy következtetés igaz, ha a premisszák hamisak?

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.12.08. 21:43:07

@Deansdale: "Az emberek többsége érzelmeket fűz a véleményéhez, vagy legalábbis ahhoz hogy az ő véleménye helyes, úgyhogy amikor be akarják bizonyítani hogy téved akkor érzelmileg begubózik és onnantól a színtiszta egójával vitázol, aminek az egyetlen célja bebizonyítani hogy ő okos és te hülye vagy."
Ez így van, bár szerintem a következtetésed itt nem pontos. Biztos van akinek ez a célja, de szerintem inkább az a cél, hogy a véleményét ne kelljen megváltoztatni mert az komoly érzelmi megrázkódtatást jelentene. Egyébként meg érzelmi töltet nélkül már nincs is nagyon értelme vitázni, azok már nem emberek hanem robotok.

De igazából én itt a vitákban nem feltétlenül azt látom amit írtál. Az ellenzéki embereknek (már aki tényleg vitaképes) mások a tények, más szempontok szerint súlyoznak. Ez itt is kiderült nekem a vitákat olvasva.

"Jelenleg úgy gondolom, hogy nem lenne rossz ha a fityisz legközelebb nem abszolút többséggel nyerne"
Ezt pontosan ugyanígy gondolom, le is akartam írni csak aztán kimaradt. :-)

Mattka85 2020.12.08. 21:43:10

Eléggé off, de ide rakom ezt a videó linket, hogy ti is sírva röhöghessetek: www.youtube.com/watch?v=vJ_b0iBRhgA

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.12.08. 21:50:57

@yotta: Pedig még a programjukban is benne volt, sőt Orbán még elszámoltatási kormánybiztost is kinevezett.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.12.08. 21:58:49

@yotta: Hát éntőlem aztán mindenki úgy vitázik ahogy jólesik neki, csak nekem szemet szúrt, hogy szinte bárki jön ide vitatkozni az hamar olyan leoltást kap aminek én nem látom az alapját. (Na jó néha azért igen de az ritka. :-)

yotta 2020.12.08. 21:59:53

@Sipi81: Igen, miután hatalomra kerültek, volt egy Budai vagy hogy hívták, de a választások előttről nem emlékszem, hogy nagy súlyt fektettek volna erre, okulva a szociálisták hasonló próbálkozásainak kudarcából.

Deansdale 2020.12.08. 22:02:21

@Sipi81: "mások a tények"

Ingoványos talaj ez, mert a tények valójában egyfélék és ugyanazok :) Szerintem a legtöbb ember nem tájékozódik eléggé széleskörűen, megvannak a saját kis körei, de ami információ oda nem kerül be magától az számára nem is létezik. Ahogy Nahoten is, rengeteg hiszik hogy az ellenzék csak a fideszellenes retorikában durva, amúgy olyasmik mint az MDF volt nem sokkal a rendszerváltás után. Mivel nincs tapasztalatuk a nyugati világ hanyatlásáról, vagy ha van is nem kötik össze a globalista-progresszív hódítással, így nem nagyon értik hogy miről hadoválunk itt. Hát csak le kell váltani a fityiszt, oszt' majd lesz valahogy... Ez színtiszta információhiány.

Deansdale 2020.12.08. 22:02:38

@Mattka85: Kösz :) Úgy érzem ez a videó nem lesz hosszú életű...

yotta 2020.12.08. 22:05:39

@Sipi81: "olyan leoltást kap aminek én nem látom az alapját."

Na, neeee! Ne mondd azt, hogy nem ordít egy érvelésről az üresség, ha nincs alátámasztva az ok-okozat? Nézd ezt:

-Orbán rossz házasságban él.
-Ezt honnan veszed?
-Egy valamit tudok személyéről, hogy nyilvánvalóan rossz házasságban él. Ez kívülről is látszik.

Könyörgöm, ez borzalmas!

Mattka85 2020.12.08. 22:08:15

@Deansdale: A zene 2018-as, úgyhogy ki tudja? :P

Deansdale 2020.12.08. 22:10:19

@Mattka85: Nahát, ezt nem is néztem, azt hittem a google alapból ugrik pl. a faggot szóra... Milyen meglepően toleránsak :]

Deansdale 2020.12.08. 22:11:52

@yotta: Na jó, jó, azért egy kis higgadtság nem jön rosszul. Ne ijesszük el az ellenzékieket...

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.12.08. 22:25:56

@Deansdale: "Ingoványos talaj ez, mert a tények valójában egyfélék és ugyanazok :)"
Az tuti csakhogy amint valami összetettebb fogalomról van szó, már nagyon nehéz meghatározni hogy mi a tény és mi nem az. Másrészt amit az emberek ténynek gondolnak az legtöbbször nem más mint hiedelem amit szinte mindig valamilyen közvetítő csatorna juttat el hozzánk. Nagyon kevesen nézik/nézhetik meg saját szemükkel azt amit a médiában/neten látnak és a vége mindig az lesz hogy az én álláspontom azért érvényes mert én megbízható forrásból tájékozódom. Na de mi bizonyítja, hogy az a forrás tényleg megbízható és nem szelektál vagy túloz el valamit?

"Mivel nincs tapasztalatuk a nyugati világ hanyatlásáról, "
Szerintem az itt kommentelők nagy többségének nincs első kézből származó tapasztalata erről, mindegy melyik oldalon áll. Sőt sokan meg akik kint vannak, nem is hanyatlásnak hanem jólétnek élik meg és nekik az a tény.

Itt van például az elnökválasztás is, aminél én mikor elkezdtem tájékozódni elsőre tök logikusnak tűntek a csalásra vonatkozó érvek aztán valahogy majdnem mindegyikre volt logikus ellenérv is meg kiderült, hogy a republikánusok közül is sokan túloztak, ráadásul a bemutatott bizonyítékok meg tények több esetben nekem egyáltalán nem voltak meggyőzőek.
Szerintem leginkább következtetések meg logikailag többé-kevésbé helytálló gondolatmentek vannak, meg jóslások (100 év múlva itt ez lesz ha ez történik) de sziklaszilárd tények azok nagyon ritkán.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.12.08. 22:26:52

@Deansdale: "Na jó, jó, azért egy kis higgadtság nem jön rosszul. Ne ijesszük el az ellenzékieket..."
Na tök jó, én is csak ennyit szerettem volna mondani! :-)

Wildhunt 2020.12.08. 22:31:36

@Deansdale: A videót nézve beugrott mit kellene csinálni, hogy újra jogállam legyünk, és a környék mértékadó középhatalma, akinek szavára hallgat az EU: adjunk ifjabb Bidennek a MOL-ban egy állást....havi...60000$-ért.

Wildhunt 2020.12.08. 22:39:28

@Sipi81: Ami itt az én véleményemet formálja:
Éltem az USA-ban a 90-es évek végén, mostanra az már egy másik ország. A választásról: a csalások mértéke valóban vitatható, függ attól, melyik oldalt olvasod, de az valahogy mindig a legkisebb közös többszörös lesz, hogy valahogy minden kis hiba a demokraták javára történt.
A nyugatból ahogy mindig, most is a legtöbben a jólétet látják. A Kádár-rendszerben is a sikeres Joe bácsi volt a mérték, nem pedig éhenkórász Joe aki elvesztette fél karját az erdőirtáson, majd mehetett hajléktalannak, bár ezek voltak többen. A kivándorlók legnagyobb részének akkor sem volt, most sincs pld. egészség- vagy nyugdíjbiztosítása. Csak ez az ajndékba hozott XBOX mellett nem látszik.
Nyugat-Európát elég a 90-es évek sorozataival összevetni, ha semmi mást nem veszel észre, ott van a golyóálló üveg az Eiffel-torony előtt, meg a betonöntvények a karácsonyi vásárokon, ami akkor nem volt. És ez csak a felszín. Sajnálom azt, aki ezt nem veszi-nem akarja észrevenni, mert ott (másik blog hasonlatával) a kolbászkerítés alatt folyik össze a tej a mézzel.

rgs 2020.12.09. 05:53:23

@Mattka85: megtörtént a röhögés, köszi :-) A "white unicorn wielding a large battle axe" résznél leestem a székről.

csi szi 2020.12.09. 09:33:46

@Mattka85: Lehet röhögni, csak úgy tűnik ezek nyertek.

Mattka85 2020.12.09. 14:20:18

@csi szi: Csalással, de lehet... Attól még röhejesek;D

Deansdale 2020.12.09. 16:49:37

@Sipi81: Na ez teljesen korrekt hsz, nem tudok belekötni, lehet hogy bannolnom kell téged :D

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.12.09. 17:12:25

@Deansdale: "Na ez teljesen korrekt hsz, nem tudok belekötni"
Megtiszteltetés ez számomra! :-)

"lehet hogy bannolnom kell téged :D"
Azért ha lehet inkább maradnék. :-)

rgs 2020.12.09. 18:12:36

@csi szi: Francokat, bocs. A dem mass első emberei uaz az idősebb korosztály, nem véletlen a belharc az aoc-féle újhullámos progresszívekkel. (Mondjuk azok rosszabbak náluk, nem szocialisták hanem szaros anarchisták.)

Nahoten 2020.12.10. 11:45:37

@yotta:

Nem olvasol értően.
Azt, hogy Orbán nyilvánvalóan rossz házasságban él arra mondtam, hogy ennyit tudok róla személyesen, ez még a TV-ből is átjön.
Nem utaltam rá, hogy ez érintené részemről megítélését, vagy politikáját e szerint ítélném meg.

Ugyan azt csinálod, mint az általad bírált baloldaliak teszik. Kiragadsz valami félreérthetőt, azt jól félreérted és azzal kezdesz harcolni. Szalmabáb.

Orbánnak annyira rossz a házassága, hogy az még TV-n is átjön. Nézd meg Áder beiktatási ünnepségét. Áder és felesége egy pár. Testbeszédük tökéletesen egyértelművé teszi.
Orbán és felesége testbeszéde viszont súlyos problémákra utal kettejük viszonyában. De megnézhetsz tetszőleges más felvételt is, mindig kiüt a rossz viszony kettőjük között.

De most újra megismétlem, mert neked kell: Orbán akármilyen viszonyban van a feleségével, az teljesen lényegtelen politikája szempontjából. Kapcsolati problémáit csak azért hoztam fel, mert ennyit tudok magánéletéről, azt is TV-ből, tehát nem személyével, hanem politikájávaL vagyok elégedetlen.

Nahoten 2020.12.10. 11:48:43

@yotta:

Indokolj!

Most csak annyit mondtam, hogy Orbán egyszemélyi diktatúrája helyett jobb lenne egy bármilyen hatalom megosztott vezetés, akik egymás körmére néznének.

Látom, Orbán hívő vagy, mert erre a vállalható véleményre egyből személyeskedéssel jössz.

Nahoten 2020.12.10. 11:50:04

@Sipi81:

Igen, tipikus fidesze viselkedés.

Még Dean is, pedig tőle többet vártam volna.

A többiek meg egyértelműen elvakult fideszesek.

Nahoten 2020.12.10. 11:52:39

@yotta:

Esetleg valami érv? Bármi, amivel álláspontod a szokásos ködösítésen kívül kiderülne? Érv, amivel vitába lehetne szállni?

Ja, az nincs. Így marad a személyeskedés.

Csináld csak. Így egyrészről kiderülnek vitakultúrád mélységei, és az hogy elvakult fideszes vagy.

Nahoten 2020.12.10. 11:55:40

@Deansdale:

Dean ezt nem vártam volna tőled.

Belekapaszkodsz ebbe a rossz házasságba, és azzal akarsz vitába szállni Orbánról alkotott politikai véleményemről?
A házasságot csak azért említettem, hogy nagyjából ennyit tudok Orbánról mint magánszemélyről, de soha nem hoztam kapcsolatba politikai megítélésével.

Ez nem méltó hozzád. Csalódtam.

rgs 2020.12.10. 14:59:39

@Nahoten: Ez a rossz házasság téma tényleg unalmas. Megszabadalhatunk tőle ha nem beszélünk róla, egyszerű. Köszönöm.

F. Szabó 2020.12.10. 15:00:08

@Mattka85: Egyfelől tényleg röhejesek, és az egész videó is az, másfelől viszont van 1:20-1:30 között egy sokatmondó jelenet. Ezek a feketébe öltözött, takart arcú antifák ott vannak tüntetéseken mindenütt a világon kicsi, profin képzett, gátlástalanul agresszív csoportokban. Pont olyanok, mint Hitler barnaingesei. De azok nem takarták az arcukat. Ez pedig azt jelenti, hogy olyan erőnek dolgoznak, akik titkolják a valódi arcukat, a valódi szándékukat és tudatosan készülnek törvénysértésre. De sosem hallottam, hogy elfogtak, megbüntettek volna egyetlen ilyen antifa csoportot is, tehát valszeg a deep state megbízásából dolgoznak.

Emlékszem egy latin-amerikai tüntetésről készült videóra sok éve. Ilyen feketébe öltözött, takartarcúak, a kis hátizsákjaikkal ballagtak a tüntetők között, nem is pont egymás mellett. Az egyik egy kővel betört egy kirakatot, néhány emberrel mögötte egy társa behajított egy üveget, pár lépéssel később meg egy harmadik társa megint bedobott valamit, amitől lángba borult a kirakat. Mindegyikük alig látható mozdulatot tett, és csak a videó miatt lehetett tudni, hogy profi bűnözés történt. Úgy ballagtak tovább a tüntetőkkel, mint akiknek semmi közük semmihez.

Mattka85 2020.12.10. 16:23:47

@F. Szabó: Agitátorok, beépített emberek... Nihil novi sub sole.

yotta 2020.12.10. 16:28:02

@Nahoten: "Nem olvasol értően."

Én tökéletesen tudom értelmezni a mondatokat!

"Azt, hogy Orbán nyilvánvalóan rossz házasságban él arra mondtam, hogy ennyit tudok róla személyesen, ez még a TV-ből is átjön."

Például itt van ez a mondat, melyszerint Orbán "nyilvánvalóan"... Honnan a francból veszed a bátorságot, hogy "nyilvánvalóvá" tedd azt, ami a TV-ből is átjön. Ja, neked, aki korábban azt fejtegeti, hogy Orbánnal soha nem találkozott és nem is fog, de azért ennyit tudsz "személyesen". Hát, aki "személyesen" tud valamit, az általában azt szokta jelenteni, hogy van személyes tapasztalata, de a korábbiakat tekintve nincs is és van is... értem... Majd: ez még a TV_ből is átjön... Oszt mi van akkor, ha csak szeretnéd hogy átjöjjön... Bírom a Joshi Baratokat… És mondd, gyógyítani is tudsz a TV-n keresztül vagy csak diagnosztizálni?

yotta 2020.12.10. 16:33:08

@Nahoten: "Ugyan azt csinálod, mint az általad bírált baloldaliak teszik. Kiragadsz valami félreérthetőt, azt jól félreérted és azzal kezdesz harcolni. Szalmabáb."

A te szövegedből csak az egyértelműt ragadtam ki, az utólag félremagyarázhatatlan lényeget: "Orbánnak annyira rossz a házassága, hogy az még a TV-n is átjön..." Na ja... átjön... átjött, oszt megvacsoráztattad...

yotta 2020.12.10. 16:38:10

@Nahoten: "Most csak annyit mondtam, hogy Orbán egyszemélyi diktatúrája helyett jobb lenne egy bármilyen hatalom megosztott vezetés, akik egymás körmére néznének."

Előszöris, nincsen Orbán féle egyszemélyi diktatúra, még, ha majd megőrülsz is érte. Másodszor, a megosztott hatalom, nem jelent soha "egymás" körmére nézést; egymás körmére legfeljebb az érdekellentéttel rendelkezők néznek. Viszont ez sem garancia az ellenőrzésre, erre hoztam fel a 70:30, 60:40 és a fifty-fifty példákat.

yotta 2020.12.10. 16:38:47

@Nahoten: "Indokolj!"

Minden hozzászólásom egy indoklás!

Deansdale 2020.12.10. 16:45:09

@Nahoten: "Dean ezt nem vártam volna tőled. Belekapaszkodsz ebbe a rossz házasságba, és azzal akarsz vitába szállni Orbánról alkotott politikai véleményemről?"

Amit írtam annak a 99%-a nem ezzel foglalkozott, ezzel kapcsolatban kb. annyit írtam hogy nem érdekel a politikusok magánélete. A "maradék" 99%-ra miért nem reagálsz? :)

yotta 2020.12.10. 16:49:21

@Nahoten: "Látom, Orbán hívő vagy, mert erre a vállalható véleményre egyből személyeskedéssel jössz. "

Nem vagyok "hívő" - találhattál volna a közel milliós nagyságrendű magyar szókincsből megfelelőbbet! Például: én fideszpárti, fidesz szavazó vagyok és voltam. ÉN, nem sunnyogok és bujkálok az objektivitás vagy a középen állás hazug paravánja mögé, nem a TV-ből átjövő benyomásaimat vélelmezem nyilvánvalónak, hanem egy vagyok abból a hatalmas többségből amely többség jelenleg a mostani kormányt támogatja és egyvalamira ugrok: ha valaki hazudik, majd a hazug premisszára tákolt várat adja el nyilvánvalónak...

És az olyan szövegeket olvasva, amelyeket te is felvillantasz itt, minden szavaddal szorosabbra fűzöd a kapcsolatomat a mostani hatalommal!

F. Szabó 2020.12.10. 16:53:25

@Mattka85: Végül is tényleg, ezek a fekete inges fekete kapucnis antifák is agitátorok. De talán mégis inkább idomárok, mert nem szavakkal dolgoznak, hanem ocsmány, sunyi, mocskosan agresszív tettekkel, ahogy ezen a videón is látható volt. Mondom, az egykori barnaingesek ellenkező előjelű, alattomos utódai. (Ha Deutsch Tamás lennék vagy Demeter Szilárd, most felzúdulnának a progresszívok a hasonlat miatt, mert ilyet csak ők engedhetnek meg maguknak)

yotta 2020.12.10. 16:56:35

@Nahoten: " Kapcsolati problémáit csak azért hoztam fel, mert ennyit tudok magánéletéről, azt is TV-ből, tehát nem személyével, hanem politikájávaL vagyok elégedetlen. "

Na, de ha Orbán politikájával vagy elégedetlen, miért kezdesz bele ebbe az undorító és hazug házasságosdiba, tán csak nem azért, hogy valamivel eltereld a szánalmas, érvek nélküli, üres DK-s szlogenek ismételgetésről a figyelmet?

Mattka85 2020.12.10. 18:11:23

@F. Szabó: Kicsit közhely, de:
"The fascists of the future will call themselves anti-fascists" Talán Churchill, bár a fact-checker-ek szerint nem, de akkor is találó! :P

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.12.10. 21:11:42

@Nahoten: "A többiek meg egyértelműen elvakult fideszesek."
Én senkit nem szeretek minősítgetni, azzal egy vitában nem lehet a saját álláspontomat alátámasztani.

csi szi 2020.12.10. 22:19:05

@yotta: Hát ja, ebbe belekötni, amikor lehetne sok másba is. Gyurcsányék meg biztos nem érdekházasságban élnek, amikor Fletó láthatóan igencsak össze volt melegedve Vadaival egy időben, aztán egy másik ellenzéki politikusnővel is elég édes párocskaként pózoltak pár hónapja. Klára asszony meg közben külföldi kiküldetésben nagyrészt, gondolom. :)

csi szi 2020.12.10. 22:40:25

Na akkor "elvakult fideszesként" sorolhatom mibe lehetne belekötni Orbán rossz házasságáról pletykálás helyett (az ellenzék már 20 éve ezen csámcsog, meg azon, hogy Orbán cigány, verte az apja és hasonlók, lásd Kende Péter: A Viktor c. a 2002-es kampányra időzített karaktergyilkossági könyvkísérlete, amit az akkori ellenzéki vezérek és értelmiségiek jelenlétében mutattak be). Korrupció, feudalisztikus urambátyám hagyományokat követve, persze a szocik ugyanezt csinálták, csak kevésbé felülről vezérelt és ellenőrzött, koncentrált módon. Az össz elfolyt pénz akkor sem biztos, hogy kevesebb volt, ha egy-egy kiderült esetben nagyságrenddel kevesebb összegekről is volt szó. De tény, hogy decentralizáltabban loptak, az egyes érdekkörök egymást is nyírták, persze most ugyanúgy, mert a "NER" sem egy monolit dolog, számos egymást utáló csoport tesz keresztbe egymásnak, ahol tud, többnyire a színfalak mögött. Érthető, ha ez kényes gyomrúaknak, azoknak, akik valamiért útjába kerültek egy-egy NER-érdekcsoportnak és lesöpörték őket, vagy csak egyszerűen megsértődtek valami miatt, vagy irigyek, nem tetszik. A nem hivatalos megideologizálása Fideszes belső körökben, hogy fel kellett építeni a "nemzeti tőkésosztályt". Csak hát kérdés mire megy ez a tőkésosztály, ha egyszer a politika változik. Simicska tehetséges volt amellett, hogy persze a Fidesz nélkül nem gazdagodhatott volna meg annyira, de tanulságos, ahogy miután összeveszett Orbánnal, illetve az túl veszélyesnek tartotta már magára, simán kicsinálták, átvették a cégeit, most pedig (más) strómanok viszik azokat. Ez a "nemzeti tőkésosztály" most persze visz mindent amit akar, az állammal a háta mögött, ha meg akarnak venni egy céget, kapnak egy visszautasíthatatlan ajánlatot. Ha mégis visszautasítják, akkor arra rászáll a NAV és az összes hatóság, amíg meg nem gondolja magát. Vagy ha állami megrendelésekből élő cég, csak szerződést bontanak vele. Földbe, telkekbe, ingatlanokba, szállodaépítésekbe fektetik a felhalmozott pénzt. A földmutyival szerzett föld utáni EU-s mezőgazdasági támogatás felvételéhez nem kell sok ész, sem ahhoz hogy apartmanházakat húzzanak fel a Balaton partján vagy kikötőket vegyenek meg és azokból húzzanak pénzt. Persze ha a baloldal lenne hatalmon akkor izraeli befektetők csinálnák ugyanezt, vagy hasonlót.
De tény, hogy Orbán Viktor világszerte ismert vezető lett, bár persze főleg negatív színben emelgetik, még hollywoodi bájgúnárok és színésznőcskék is ismerik a nevét, mint az egyik gonosz diktátorét, akit most Bidenéknek le kell nyomnia, mint a gombot. Viszont persze jobbos körökben világszerte csodálják.
Az is tény, hogy korszakos tehetségű politikus magyar szinten mindenképp. Simán lehet, hogy még hatalmon marad 10-20 évig, bár az is, hogy megbukik 1,5 éven belül és a börtön elől emigrál, de az is hogy ez esetben is visszatér majd a hatalomba, vagy ha nem, akkor akár valamelyik gyereke. A harmadik világban számos példa van ilyenekre.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.12.11. 05:03:47

@csi szi: 0rbánnal az a legnagyobb baj, hogy dögöljön meg lehetőleg máma még.

Deansdale 2020.12.11. 08:01:07

@csi szi: "Orbán Viktor világszerte ismert vezető lett, bár persze főleg negatív színben emelgetik"

Csak a balosok fikázzák nemzetközi szinten is, a jobbos világban sokan minket irigyelnek még az USA-ból is. Érdekes, hogy radikálisan konzervatív és nacionalista vezetőnek tartják, illetve persze az ő szemszögükből, az ő vezetőjükhöz hasonlítva az is, holott valójában az az igazi baj vele, hogy messze nem eléggé konzervatív és nacionalista. És ezzel egyben leírtam azt is amit a fidesz legégetőbb hibájának gondolok. Nem elég erős kezűek a progresszióval szemben. A retorika megvan, a tettek azonban sokszor elmaszatoltak vagy el is maradnak. (Csak egy példa: a CEU-val is hosszú évek óta babrálnak és még mindig nincs fix végeredmény. "Elköltöztek", de azért még itt is vannak.) Emellett nem foglalkoznak a pár évnél távolabbi jövővel, ez mondjuk a 4 éves ciklusok rendszerében megérthető, de azért mégiscsak fájó pont.

Deansdale 2020.12.11. 08:06:26

@Wildhunt: Biztos kurvanagy szüksége volt arra a pártízezer forint haszonra amit egy ilyen körrel bezsebelhetett... A legendásan alacosny politikusi fizetések átka.

zriff 2020.12.11. 09:24:25

Érdemes megnézni a vakcinán kívül van más is:

www.youtube.com/watch?v=YgOAaLmoa68

Még így is lehet keresni, pierre kory, m.d covid ivermectin.

KalmanBlog 2020.12.11. 10:24:11

@zriff: Vicces amúgy, hogy mekkora orvostekintélynek állítja be magát, aztán meg a saját egészségével is annyit törődik, hogy még az arca is el van hízva. (A tartalomra egyelőre nem fókuszáltam rá :-)

KalmanBlog 2020.12.11. 10:44:43

@Deansdale: Az a pártízezer, az körönként is inkább párszázezer, és ki tudja mióta és mennyit járt a korsó a kútra...

Na meg már nem is képviselő, gondolom megszokta az életszínvonalat, és valamiből fenn kellett tartani, dolgozni meg nem tanult meg soha sem. Mondhatni megélhetési bűnözés volt ez, nem is volna szabad elmarasztalni érte! :-)

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.12.11. 16:43:21

Gődényt elvitték a rendőrök...
Most tényleg testközelből lehet megfigyelni a média működését, mert bár többször leszögezte, hogy nem vírustagadó, mégis a legtöbb portál vírustagadónak meg vírusszkeptikusnak jellemzi. Egyedül a HVG-nél láttam "járványszkeptikus"-t.

Deansdale 2020.12.11. 16:59:52

@Sipi81: Pont írtam a cikket erről miközben kommenteltél. Szégyen, b+. És egy ellenzéki politikus követelte, hogy lépjenek fel ellenük. Rohadjanak meg. A sajtó meg... Pffffff.

KalmanBlog 2020.12.11. 17:10:46

@Sipi81: Azt írják, hogy: "Gődény György ellen Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd országgyűlési képviselőnek írásbeli kérdése után indult nyomozás." Végre valami hasznosat is csinált az ellenzék.

Forrás: index.hu/belfold/2020/12/11/letartoztattak_godeny_gyorgyot/

Kiváncsi leszek, hogy mi lesz vele.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.12.11. 17:15:09

@KalmanBlog: Szerintem egy kis puhítás után hazaengedik. Max kap valami pénzbüntetést.

"Kocsis-Cake szerint Gődény ténykedése felveti a rémhírterjesztés alapos gyanúját. "
Na ezt azért megkérdezném hogy miféle "rémhírt" terjesztett... Ki van fordulva magából a világ. Tényleg megérett a pusztulásra.

Deansdale 2020.12.11. 18:48:25

@Sipi81: Na ja, amit Gődényék cisnálnak az pontosan a rémhírterjesztés ellentéte. Próbálnak nyugalmat sugározni az állami média által túlparáztatott lakosságba.

csi szi 2020.12.11. 23:19:29

@Deansdale: Mindenesetre alighanem már többen ismerik, mint Puskás Öcsit. Soros "Györgyöt" leszámítva talán a legismertebb élő magyar (vagy ezt is tegyem idézőjelbe?:))
süti beállítások módosítása