HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Deansdale: @Frederick2: "Van ennek valami értelme?" Páran pénzt keresnek vele, legalább addig se munkanélküliek, amúgy semmi. Alapvetően nem lenne baj az ilyesmi, egy normális világban libertárius szemszögbő... (2024.04.24. 11:19) Nem valós veszély
  • Frederick2: @Deansdale: Mondjuk ez elég nyekenyóka téma a fűtés témához képest, de azért mégis megemlítem, mint kis színest. Már csak azért is, mert ez is azt jelzi, mennyire elanyagiasodott mára a férfi-női ka... (2024.04.24. 10:37) Nem valós veszély
  • F.M.J.: @Deansdale: Kár, közben eszembe jutott még néhány szemléletes példa, de majd legközelebb. :) (2024.04.24. 07:30) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • Deansdale: @F.M.J.: Jól van, meggyőztél :) (2024.04.23. 20:35) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • F.M.J.: @Deansdale: 12/230V: Mivel én sem vagyok villamosmérnök, természetesen lehet, hogy rosszul tudok bármit a dologról, de azért felületes ismereteim alapján volna néhány ide vágó észrevételem. Szerén... (2024.04.23. 19:53) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • Utolsó 20

A fehérellenes propaganda hatásai a hétköznapokban

2021.06.08. 08:11 Deansdale

Biztos vagyok abban, hogy sokan túlzónak tartanak, vagy egyenesen hülyének néznek amikor a nyugati országokban zajló fehérellenes gyűlöletkeltésről beszélek. Ugyan már... Az oktatási rendszerből, politikából, szórakoztatóiparból, a médiából és közösségi médiából ömlő rengeteg fehérellenes elmélet, sztereotípia és mém csak "véletlen", nem tudják mit cselekszenek, ilyen a korszellem, na - és amúgyis, nincs konkrét hatása semmire.

Na igen.

Amiről mindjárt beszélni fogok, csak egy apróság, nem a világvége, de talán mégis felébreszt pár kétkedőt pontosan azért, mert annyira hétköznapi. Ránézésre tudhatod, hogy ilyesmiből naponta történik ezer, bár talán nem ennyire durvák, de az is lehet hogy csak épp nincs ott kamera ami felvenné őket. Vagy ha van is, akkor a sajtót nem érdekli az eset. Mint pl. Tony Timpa halála, ami durvább volt mint George Floydé, a média mégsem csinált belőle egy éven át tartó mindennapos hisztériát. Rossz bőrszínnel született, hát ez van.

67 éves fehér öregasszony amazonos csomagját várja, látja hogy ott a furgon, de a futár a sofőrrel trécsel. Rákérdez, hogy mi a helyzet, erre a latin-amerikai futár a fehér privilégiumait kezdi emlegetni és türelemre inti, mondván hogy attól hogy fehér még nem kapja meg hamarabb a csomagját. A nő negyed órán keresztül tovább szemléli, hogy amazok egymással dumcsiznak, végül kissé türelmetlenebbül kérdezi, hogy mi van már, amire a latin-amerikai futár néhányszor jól fejbeveri hátulról. Teljesen jogosan, elvégre a retkes fehér ember nem értette meg, hogy ez már egy antirasszista világ, ahol a fehéreknek kuss a neve.

Az eset amúgy eléggé semmitmondó lenne, csak egy mezei hajbakapás, ha nem kerülnek szóba a fehér privilégiumok. Ebből lehet tudni, hogy a 21 éves latin-amerikai futár a felsőoktatásból a mainstreambe tolt fehérellenes propagandán nőtt fel, használja a nyelvezetét, hisz a critical race theory maszlagban, ami szerint a fehér faj megmásíthatatlanul gonosz és elnyomó, mindenki más meg ártatlan áldozat. Ő már nem egyszerű rasszista, aki csak azért utálja a fehéreket mert ezt örökölte a szüleitől. Őt a szórakoztatóipar, a média, az oktatás, a politika szándékosan tette erőszakosan rasszistává az összehangolt és kitartó fehérgyűlölő CRT propagandával.

Be less white, vagyis "légy kevésbé fehér" - ez az amit a nyugati fehér embereknek tanítanak a felsőoktatásban csakúgy, mint az államigazgatásban és a cégvilágban. Csakhogy ez a színesek pidgin angolságával teljesen mást is jelenthet: legyen kevesebb fehér ember. Vannak akik ezt szó szerint értik.

460 komment

Címkék: szép új világ piros és kék pirula

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2021.07.03. 20:57:11

@Murometz köztársasági elnök: Köszi az "oltást". Betudom annak, hogy bár bevetted a piros pirulát, csak félrenyelted. :)

2021.07.03. 21:10:19

Na egyébként most találtam egy videót, amiben ugyenezen a témán végigmegy egy ember, csak jóval több infóval, forrással.

Valamelyik laborban megvizsgálták a pfizert oltást, és azt találták, hogy grafén oxidot tartalmaz jelentős mennyiségben. Erről az anyagról annyit tudunk, hogy állatkísérletekben lenyugtatta az állatokat ideiglenesen.

www.bitchute.com/video/CD77EJrCNJRm/

Bankvezér_ 2021.07.03. 21:18:02

@vodkasprite: Én múlt héten beraktam a sinopharm vakcinából egy adagot és lézerspektrométerbe itt a cégnél és megfuttattam béta bomlás szimulációra és egész elképesztő eredmény jött ki. Ez csak úgy lehetséges a tudomány mai állása szerint, ha nanocsöves dilattációval gerjesztik még a tachion kiválás előtt.
Ez az anyag a szervezetbe jutva (mert odajut az oltás) információkat tud transzformálni a 24 GHz-es hullámhosszon.
Na és hol működik az 5G? Pont a 24 GHz-es tartományban! Véletlen? aligha....
Holnapra lesz kész a butchute videom erről.

@Deansdale: dehogy vagyok dühös! Jól szórakozom, ahogy látod :-)

2021.07.03. 21:44:00

@Murometz köztársasági elnök: Miután felköhögted a piros pirulát, nem szabadott volna szétrágcsálni :)

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.07.03. 23:08:32

@Mme.Brioche: Szerintem is így van, hogy ennek meg kell történnie.

"mármint úgy egészében a világ jövőjével kapcsolatban vagyok fatalista, amikor épp nem felejtek el annak lenni"
Én viszont nagyon sajnálnám, ha a mi kultúránk értékei eltűnnének, mégpedig olyan becstelen módon, hogy eltörlik a múltat.

Wildhunt 2021.07.04. 09:17:13

@vodkasprite: ezzel megint az a bajom, hogy alap fizikát nem vesz figyelembe. Ahhoz hogy valami antennaként tudjon viselkedni a mérete meg kell feleljen az őt gerjesztő hullám hullámhossza fele egész számú többszörösének. Tehát a nanokristályt legfeljebb infravörös sugárzással gerjesztheted, ami annál nagyobb hullámhosszú arra nem tud reagálni.

Wildhunt 2021.07.04. 09:19:21

@vodkasprite: mert szénmonoxidra bomlik.

2021.07.04. 18:39:15

@Wildhunt: köszi az infót, és a korrekt hozzászólást is

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.07.04. 22:44:49

@Wildhunt: Igen, ez így valószínűleg igaz is. Egyébként az Utazás a Holdba még durvább, már ami a természettudományos alapokat illeti, nekem az már több helyen túl száraz volt amikor belement a konkrét számítgatásokba.
Mondjuk most hogy belegondolok, nem nagyon tudnék olyan meghatározó szépirodalmat mondani ami top 3, de én nem vagyok egy nagy irodalmi ember, inkább ismeretterjesztő meg életrajzi könyveket olvasok. Mondjuk Asimov azért nálam is eléggé a csúcson van. Meg Rejtő. :-) Amikor jópár éve elolvastam Jókai meg más hazai klasszikusok regényeit (amik anno kötelező olvasmányként nem mentek. :-) most már tetszettek.
Esetleg scifiből még a kortárs magyar Markovics Botondot érdemes figyelembe venni, bár az újabb könyveit már nem olvastam, de nekem a régebbi könyvei tényleg világszínvonalúaknak számítanak.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.07.04. 22:46:15

Bréking!
Megjelent a 99 mozgalom programja!
kilencvenkilenc.hu/gazdasagpolitika/

Már az is vicces, hogy egy 1 százalékos párt 99-nek hívja magát.

Deansdale 2021.07.05. 13:07:12

@Sipi81: Úgy érezték szükség van még egy SZDSZ-re? Mi értelme van ennek?

csi szi 2021.07.05. 14:16:58

@Deansdale: Az SZDSZ programja neoliberális volt, ez meg egy erősen újbalos ízű szöveg, persze nem fognak szocializmust csinálni, csak kifosztják majd azokat, akik szerintük a Fidesz által igazságtalanul kedvezményezettek voltak (pl. gyerekes középosztálybeliek), és növelik majd az improduktív rétegek pl. a cigányok, a nyugdíjasok) állami támogatását, a mélyszegény gyerekgyártás állami támogatását stb. (utóbbi a régi SZDSZ programja is volt mondjuk).
De az SZDSZ 2002-ben pl. 18%-os egykulcsos SZJA-val kampányolt.

Deansdale 2021.07.05. 14:46:35

@csi szi: Túl sok kultúrmarxi jelszót puffogtatnak az én ízlésemhez, pl.:

"Itt az ideje tehát, hogy Magyarországon is hozzákezdjünk az igazságtalanság felszámolásához és az igazságosság, az emberség, a szolidaritás megvalósításához a gazdaságpolitikában is!"

Persze ez értelmezhető klasszikus marxista dumának is, de a szolidaritás meg a (társadalmi) igazságosság emlegetése manapság egyértelmű libsi jellemző.

Amúgy egy populista rakás szarnak tűnik az egész, ugyanazt írták le pepitában amivel 150 éve hülyíti a forradalmár közösség a potenciális kaszakiegyenesítőket (akik majd hatalomra juttatják őket, ugye) az egész világon.

Szomorú az, ha azon kell töprengeni, a legújabb magyar politikai erő klasszikus marxista, vagy kultúr :D

glinolid 2021.07.05. 16:28:11

@Sipi81: A 2009-es bérkalkulátor nem merték berakni a végére.
A "zöld-adóval" bármit meg lehet, majd adóztatni: költségvetési jolly joker.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.07.05. 23:24:15

@Deansdale: Nekem ez tetszett legjobban, azt hittem kiköpöm a vacsorát mikor olvastam:
"Az IMF, a Világbank, a Világgazdasági Fórum új szellemű, az igazságosság elveit szem előtt tartó javaslatokkal bombázza a döntéshozókat."
Tehát az IMF, a Világbank meg a WEF mint az emberbaráti igazságosság élharcosai. :-)
De az is jó, hogy lejjebb a fenntarthatóság jegyében hosszú használati idejű fogyasztási cikkek érdekében kampányolnak, majd két bekezdéssel alatta gépjárműcsereprogramot hirdetnek. :-)

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.07.05. 23:27:19

@glinolid: De egyébként szépen virágnyelven fogalmazzák meg: "Progresszív jövedelemadóra van szükség: az alacsonyabb jövedelműek helyzetét javítjuk, és nagyobb hozzájárulást kérünk azoktól, akik havi 1 millió forintnál jobban keresnek."
De aranyosak, ők csak "kérnek"...

_Bubba4400 2021.07.06. 09:48:34

A múlt héten lebetegedtem, klasszik influenzás-arcüreggyulladásos tünetek, orrdugulás, hőemelkedés, fejfájás, aztán ez átment köhögésbe, az az igazi felszakadozós. Mivel azt mind tudjuk már, hogy a PCR-tesztek egy árva náthára is pozitívat jeleznek, gondoltam elmegyek a háziorvoshoz (nem akarok kifizetni 15ezret ezért a hülyeségét), elmesélem a bajom és akkor megcsinálják. Ha pozitív, akkor jöhet a védettségi kártya (tudom, hogy dobták a korlátozásokat, de ősztől ki tudja mi lesz, oltást változatlanul nem akarok, így ezt az idióta rendszert a haszontalan PCR teszttel és egy náthával meg kellene úszni).

A pénteki látogatáskor háziorvos azonnal elzárkózott a teszttől, mondván hogy ez nem COVID, ez valami megfázás, ugyan már. Számomra ez amiatt volt furcsa mert február-március körül a "harmadik" hullámban ugyebár boldogot-boldogtalant teszteltek, egy árva fejfájással is koronagyanús voltál és mondjuk nem kaptál ellátást a kórházban a negatív tesztedig, az aktív esetszámok pedig az egekben voltak (az influenza meg eltűnt a maszkok miatt, megmondta Rusvai is, LOL). Ráfeküdtem a dologra, mondtam a háziorvosnak hogy márpedig ragaszkodom a teszthez, mire azt mondta hogy hétfőn lesz bent az asszisztens, jöjjek vissza ha rosszul leszek és akkor nagy kegyesen megcsinálják. Hétfőn már kutya bajom nem volt, de mondtam hogy akkor jövök, csináljuk, mire el lettem hajtva. "A protokoll az, hogy súlyos köhögés, vagy láz esetén csinálunk tesztet, magának egyik sincsen. Menjen el a vérvételes antigén-vizsgálatra." BUMM.

Nyár van, nincs vírus, csak súlyos esetben mennek utána. Ha szeptember és május között estem volna bele ugyanebbe, valószínűleg házhoz jönnek a szkafanderes emberek, aztán a köhögős náthámra kijön hogy ez bizony az indiai-delta-brit-délafrikai-brazil mutánsok valamelyike.

valis47 2021.07.06. 10:54:21

@_Bubba4400: A háziorvosnál február-márciusban is ez volt. Szó sem volt arról, hogy boldog-boldogtalant teszteltek volna csak bemondásra. Ha betelefonáltál azt mondták, ha nagyon szarul vagy, hívd a mentőket stb. Exemen kétszer is átment a kovid feltehetően, tavaly év végén és februárban (köhögött, ment a hasa, de mivel láza sem volt szó sem volt róla, hogy tesztet küld hozzá a háziorvos, csak annyi utasítást kapott, hogy telefonáljon minden nap, hogy nem romlott-e az állapota esetleg).

KalmanBlog 2021.07.06. 11:35:25

@_Bubba4400: Én csak annyit mondok, hogy szerintem szerencséd volt, PCR-t az orbba agyig felnyúlós mintavétel miatt ne csináltasson senki, akinek kedves az élete!

A vérvétel sokkal biztonságosabb megoldás ami az antigén teszthez kell.

2021.07.06. 11:59:14

@KalmanBlog: Nekem a torkomat masszírozták addig, míg kétszer nem öklendeztem (lehet ezért nem szabad előtte enni, hogy ne hányjuk le a jóembert :D). Nem csak az én torkom ilyen érzékeny, mindenki így reagált.

2021.07.06. 12:11:32

"Állítólag egymillió vállalatot támadtak meg orosz hekkerek, Bidennek fogalma sincs, mi történik"
kuruc.info/r/4/230652/

Klaus Schwab dörzsöli a tenyerét, de szerintem mé gelégedetlen a volumennel, ezért legközelebb már legalább 1 milliárd céget kell megtámadni :D.

valis47 2021.07.06. 12:53:35

@vodkasprite: A CIA pedig nemsokára előáll a jelentéssel, hogy Putyin személyesen hagyta jóvá stb.

2021.07.06. 12:55:15

@valis47:
Itt az alsó videót érdemes megnézni, már zavaróan sokan dumálnak arról, hogy jön a nagy kibertámadás.
ujvilagtudat.blogspot.com/2021/06/cyber-polygon-kiberjarvany-szimulacio.html

2021.07.06. 13:08:23

A fenti videóban elég durva dolgokat mondanak, könnyen lehet, h a fele sem igaz, úgyhogy megtekintését csak saját felelősségre ajánlom.

Mme.Brioche 2021.07.06. 13:34:30

@vodkasprite: milyen különös fényjelenségeket említ a cikk? erről én teljesen lemaradtam :-O

2021.07.06. 14:09:25

@Mme.Brioche: Valószínű nem maradtál le semmiről, egy létező vagy nem létező fényjelenségtől nem kell beszarni. Kb. az egész videóból ami megfontolandó, hogy továbbra is keményen tolják a kibertámadás sztorit, mivel a kovid nem jött be. Vagy lesz érzékelhető hatása, vagy nem. Én egyelőre nem szartam be, de azon elgondolkozom, hogy miben tartsam a pénzem, ha esetleg masszív infláció lesz. Ti mit ajánlanátok?

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.07.06. 22:26:27

@vodkasprite: Ahogy most elnézem a helyzetet, építőanyagot. :-)

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.07.06. 22:28:20

@_Bubba4400: Nálunk a családban volt betegség tavasszal, a háziorvos egy telefonra simán kiküldte a szkafandereseket tesztelni. (Én máshol lakom, nem voltam ott.)

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.07.06. 22:29:30

@KalmanBlog: Nekem a munkám miatt kellett csinálni. Nem kellemes de azért nem a világ vége egy PCR teszt.

2021.07.07. 11:28:32

@Wildhunt: eléggé rápörögtek kutatók a grafén oxid témára
www.bitchute.com/video/AAADozL2SAlU/
Neked mi a véleményed?

Wildhunt 2021.07.07. 19:43:11

@vodkasprite: először is nem vagyok orvos. Ami biztos hogy előnye, főleg oltásokban, hogy a makromolekulákat úgy lehet tölteni mint a derelyét. Ezzel kB. Bármilyen anyagot el lehet juttatni a szervezeten belül bárhova. A grafén (meg úgy általában a szén) a májnak azt hiszem semleges, maximum a vese dobja ki, de akkorra megtesz egy teljes kört a szervezetben. Ami engem zavar benne az a menet közben eldobált, félig oxidált maradékok, más néven szabad gyökök. Az is csak azért, mert régebben azok igazi ősellenségnek voltak kikiáltva. De erről akár Dean többet tud mondani, ő ért valamit az ilyesmihez.

Deansdale 2021.07.07. 21:21:04

@Wildhunt: Szerintem elmondtad amennyit én konkrétan erről a részterületről tudok :)

Ha véletlenül van az olvasóim között, aki elég penge szabad gyökök ill. antioxidánsok témájában, az jelentkezhetne, mert lenne pár (nem covidra vonatkozó) kérdésem...

2021.07.07. 21:22:52

@Wildhunt: én poénból rákerestem a "graphene oxide radio frequency" szavakra (ugye ez akadt be most nálam, hogy elektromágneses hullámmal vajon lehetséges-e gerjeszteni a beszúrt részecskéket), és elég sok kutatást kidob a témában.
Azt viszont sajnos nem tudom, hogy a szervezetben található többi anyag mennyire gerjeszthető ugyanígy. Simán lehet a szervezetben sokkal nagyobb mennyiségben olyan anyag, ami alapból jobban gerjeszthető, ezért a grafénoxid gerjeszthetősége lehet hogy eltörpül ezek mellett, ezért irreleváns ettől tartani. Továbbá az a frekvencia tartomány, amivel a grafénoxidot lehet gerjeszteni, egyáltalán át tud-e hatolni a bőrön. Ezeket jó lenne tudni.

Wildhunt 2021.07.07. 22:42:43

@vodkasprite: a gerjeszthetőség itt szerintem vakvágány. Maxwell/Faraday óta tudjuk a feltételét (lásd fent). Mindent lehet gerjeszteni ami polarizálható, a kérdés a hullámhossz. A grafénmolekuláké eléggé a mikrohullámú tartományba esik, amihez egyrészt eszement mennyiségű energia kell, másrészt előbb ég le a bőröd mint hogy a grafén molekulái érdemleges hálózatba rendeződhetnének (rezonálhatnának). Az a tény hogy valamit laborban sikerült megmutatni nagyon nem jelenti azt, hogy IRL is ugyanúgy fog működni.

Wildhunt 2021.07.07. 22:50:22

@vodkasprite: egy példa: valamikor nagy divatja volt a mágneses karkötőknek. A laborban csináltunk egy kísérletet amivel lemértük egy ilyen kölcsönhatását az emberi test mágneses terével. Az eredmény az lett hogy kölcsönhatás van, de hogy az milyen élettani hatással van ahhoz 160-240 évig kellene egy ilyet hordani hogy kiderüljön.

Wildhunt 2021.07.07. 22:56:17

@vodkasprite: amúgy (de belejöttem...) a hullámhosszot egyszerű kideríteni: fogod a molekula legnagyobb méretét és
megszorzod kettővel. Ennél csak rövidebb lehet. Az infravörös fény ami még viszonylag átlát a bőrön 800nm-ig tart. Tehát ha a molekula legnagyobb mérete kevesebb mint 400nm akkor legalábbis nehézkes börön át gerjeszteni.

Frederick2 2021.07.08. 13:06:49

@Sipi81: @Deansdale: Máig használt, népszerű szakirodalom a szociológiában.

moly.hu/konyvek/kende-anna-vajda-roza-szerk-rasszizmus-a-tudomanyban

Alant egy "szokásos" értékelés:
moly.hu/konyvek/kende-anna-vajda-roza-szerk-rasszizmus-a-tudomanyban

Egy tipikus idézet:

" Az pedig, hogy Magyarországon ez az egész iskola teljességgel ismeretlen, lehetővé teszi, hogy a gendert valami áltudományos, félezoterikus elméletként interpretálják azok, akik amúgy egy komoly szaktudományos munkát sokszor nem is tudnak megkülönböztetni a saját himbilimbijüktől. (Mellesleg ezek az urak érdekes módon gyakran mutatnak hajlamot olyan veretes marhaságok kinyilatkoztatására, mint amilyen a rák Tízparancsolattal való gyógyítása.)"

Frederick2 2021.07.08. 13:09:02

Javítás:

Alant egy "szokásos" értékelés:
moly.hu/ertekelesek/2877951

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.07.08. 13:11:50

@Frederick2: Azt gondolod, nagyon le van ülve a blog, hogy ilyeneket dobsz az állóvízbe? :-)

Frederick2 2021.07.08. 13:24:07

@Sipi81: Szerinted mikor bukik meg az Orbán-kormány? 2022 vagy 2026?

Előre tartok attól a sok szartól, ami majd a kormányváltás után a társadalom nyakába zúdul. Munkahelyi kirúgások, rendőri feljelentések, bírósági tárgyalások tömkelege - vagyis terror.

Semmi esélyünk az elkerülésére, sajnos.

Deansdale 2021.07.08. 13:30:41

@Frederick2: Érdekes módon a "haladók" sosem fejlődnek, 15 évvel ezelőtt is pontosan ugyanezeket a ostobaságokat és hazugságokat sütögették el.

Frederick2 2021.07.08. 13:41:31

@valis47: @Deansdale: @csi szi: Akkor én most megkísérlem rekonstruálni a saját szavaimmal, amit ti gondoltok a modern kultúráról.

A nyugati civilizációra a legnagyobb csapást a kultúrán keresztül lehet mérni. Ezért a szabadkőművesek, akik egytől-egyig zsidók, és a háttérhatalom, ami maga a zsidóság, vagyis a ZSIDÓK különféle kulturális termékeket gyártanak és terjesztenek, amivel megfertőzik a nyugati civilizációt, elsősorban Európát és az USA-t. A ZSIDÓK kezükben tartják a filmgyártást, a könyvkiadást, a videójáték-ipart… úgy a teljes szórakoztatóipart. Igen, a ZSIDÓK uralják a szórakoztatóipart, és a termékeikkel fertőzik a nyugati civilizációt. A ZSIDÓ TERMÉK alá behelyettesíthető sok minden: Esterházy Péter, a STAR WARS, a STAR TREK, a WITCHER, a MY LITTLE PONY, a WORLD OF WARTCRAFT, a hollywoodi filmek és a videójátékok többsége, a DC és a MARVEL stb. A lista tetszés szerint tágítható. A cél, hogy a kultúrán keresztül morális alászállást, egyfajta dekadenciát érjenek el a társadalmakban.

Vagyis, amikor valaki MARVEL-t és WOW-t fogyaszt, akkor ZSIDÓ TERMÉK-et fogyaszt, áldozatul esik a ZSIDÓK manipulációs technikáinak, sőt, talán maguk is ZSIDÓKKÁ válnak.

Az amúgy megvan nektek, hogy az újbaloldalnak dettó ugyanez az elmélete. Csak ott a "zsidó" helyett "fehér férfi" van. Az újbaloldal szerint a FEHÉR FÉRFI uralja a kultúrát és a tudományt, a társadalmat és a gazdaságot, az újjobboldal szerint a ZSIDÓ.

Nem vagyunk különbek, mint az ellenség. Remek! Megnyugtató ezt tudni! :P

Frederick2 2021.07.08. 13:44:01

2021.07.08. 13:41:31 komment

Azt még a korrektség kedvéért hozzáteszem: nekem ez jött le!!!

Akkor én azért ne játsszak egy WOW-val, és azért ne olvasgassak Pókember képregényt, mert így áldozatul esek a zsidó szellemi kútmérgezésnek.

2021.07.08. 14:33:49

@Frederick2: uhh, sajnos, ha az eddig olvasottak alapján ez jött le neked, akkor rendben van, úgysem akar itt senki meggyőzni semmiről

Deansdale 2021.07.08. 14:39:17

@Frederick2: Haver, oké, beszéljük át hetvenedjére is, végülis miért ne. Már talán 5 nap is eltelt mióta legutoljára írtam le, hogy soha senki nem beszél "a" zsidókról, egyedül te. Mi egyszerűen csak nem vagyunk hajlandóak úgy csinálni, mintha a nyugati civilizáció ellenségei között pont ugyanolyan arányban lennének koreaiak és eszkimók, bantuk és polákok, filippínók és tatárok, és a sor végén kullogva még a létszámarányuknak megfelelő 2% zsidó is. Aki nem egészen értelmi fogyatékos, az tisztában van azzal, hogy a zsidók bizonyos területeken erősen felülreprezentáltak, és ezen területek egyike a nyugati civilizációt elpusztítani vágyók tábora is. Arról nem mi tehetünk, hogy te ezt a tényt képtelen vagy feldolgozni.

A kultúráról: az csak az egyik front a nyugati civilizáció megerőszakolásában, és teljesen rajtad áll hogy ebből mennyit látsz át, illetve mennyire tudod élvezni azt amiben van még bármi élvezhető. Ha téged a modern kultúrszenny szórakoztat, az a te dolgod, nem fogja rádtörni az ajtót a konzervkommandó hogy kiüsse a kezedből a távirányítót. Ha szerinted nincs semmi baj a fehér-, férfi- ill. keresztényellenes szeméttel, vagy az ordenáré LMBTP propagandával, az a te dolgod, de mi a fasznak támadsz nekünk azért, mert megtesszük azt a 100%-ban tényszerű észrevételt, hogy ezt a szartengert túlnyomó többségében zsidó "alkotóknak" köszönhetjük?

Ezt az "ugyanolyanok vagytok" hülyeséget meg felejtsük már el egy életre, főleg ha egy olyan dologra akarod felépíteni amit immár hetvenegyszer magyaráztam el, hogy csak a te fejedben létezik, azon kívül sehol. Egyedül te beszélsz "a" zsidókról, senki más még csak meg sem említette őket. Szóba sem kerültek. Ha itt valaki náci, az egyedül te lehetsz. Hetvenkettedjére: amikor mi a háttérhatalmi zsidókról beszélünk, az a háttérhatalmi zsidókra vonatkozik, ami nem egyenlő "a" zsidókkal. Ha szeretnéd elmagyarázom még 10-12 alkalommal ugyanezt, bár nem garantálom hogy nem lesz közte pár ctrl+c/ctrl-v.

Frederick2 2021.07.08. 15:04:05

@Deansdale:

"Haver, oké, beszéljük át hetvenedjére is, végül is miért ne."

Itt a legújabb téma a COVID - az is jelentősen túlbeszélve. Az összes többi hetvenszer megbeszélt téma. Belefér. :)

"te ezt a tényt képtelen vagy feldolgozni."

Nem. Tisztában vagyok azzal, hogy van egy masszív zsidó réteg, ami destruktív a nyugati civilizációban. Amit nem tudok elviselni, az, hogy a hazai alt-right egyre lejjebb kerül a béka segge alá. Aminek egyik okozója a borzasztóan szar retorikája.

(Meg az sem tesz jót neki, hogy az egészhez nem tartozik semmiféle cselekvés, akció. Az egész hazai alt-right kimerül az internetes jelenlétben, azon belül pedig a pofázásban. Sok beszéd, 0 cselekedet. Folyamatos idegeskedés, de semmi erőfeszítés a veszély elhárítására.)

"Ha téged a modern kultúrszenny szórakoztat, az a te dolgod"

Ketté választom a dolgot.
1, Amit a saját szórakoztatásomra és okulásomra szánok, az mentes az újbalos dekadenciától. Igyekszem törekedni a minőségi kultúra élvezetére - az meg az esetek többségében kizárja az újbalos szemetet.
2, Fontosnak tartom, hogy időnként szülessenek ellenanyagok az újbalos mérgezésre. Leginkább, hogy sajnos sok újbalos kultúrtermékre és szakirodalomra nem születnek a magyar jobboldalról megfelelő válaszok, kritikák. Így aztán néhányat időnként elfogyasztok, majd kiírom magamból kritikaként. Mások okulására.

(A Moskát-regényeknek még mindig nem estem neki.)

"Ha szerinted nincs semmi baj a fehér-, férfi- ill. keresztényellenes szeméttel, vagy az ordenáré LMBTP propagandával, az a te dolgod"

Sosem mondtam ilyet. Rosszindulatú geciség, hogy ilyet adsz a számba. Szerintem igenis probléma ez a sok méreg a társadalomban.

Ugyanakkor én is mondhatnám neked, hogy szarsz bele az egészbe. Hiszen már jó ideje nem írsz kritikákat az újbalos művekről, nem készítesz ellen-anyagokat a mérgekre. Ezt a múltkor AlterEgo is a szemedre vetette, jogosan.

"Ha itt valaki náci, az egyedül te lehetsz."

Na, még náczi is vagyok! Jól nyomod, Dean! Ehhez mennyi pálinka kell? :P

"Ha szeretnéd elmagyarázom még 10-12 alkalommal ugyanezt"

Felőlem hagyhatjuk. Igazából amíg az alt-right megmarad a virtuális térben való szócséplésnél, oly mindegy, miről is vitázunk itt sokadjára. Nincs se tüntetés, se lobbizás, se kritikagyártás, semmiféle szervezkedés, de még egy közös grillezés sem. Csak a virtuális térben való trécselés és idegeskedés.

2021.07.08. 17:06:18

@Frederick2: Olyan dolgokat kérsz számon rajtunk, ami nincs összhangban a lehetőségeinkkel, és te is tudod ezt. Minket nem finanszíroz senki, ezért örülünk annak, hogy valamennyire képben vagyunk, néhány dologra rávilágítunk, és a tudás birtokában jobban boldogulunk (pl nálam ez csajozás, és pénz keresés szempontjából jelentkezett). Lehet, hogy valaki korábban minőségi munkát végzett, de nem várhatjuk el senkitől, hogy személyes meggyőződésből évekig űzze azt, amiért nem kap pénzt. Bakker valamiből kenyeret kell venni, ha meg van szabadideje az embernek, akkor meg jobb, ha nem politikával foglalkozik.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.07.08. 22:14:12

@Frederick2: Én jövőre bizakodó vagyok, bár kétharmad szerintem már kizárt, de talán a nyerés még esélyes lehet.
2026... olyan messzire szerintem senki se lát.

Frederick2 2021.07.09. 12:46:20

@Sipi81:

"2026... olyan messzire szerintem senki se lát."

Valahol elkeserítő, hogy minden szavazási évben azon kell izgulni és rettegni, vajon sikerül-e elkerülni a baloldal jelentette fenyegetést.

2014-ben elkerültük a baloldali veszélyt.

2018-ban elkerültük a baloldali veszélyt.

Vajon 2022-ben elkerüljük? És 2026-ban? És 2030-ban? És utána?

Ez a gond a demokráciával. Lehetőséget ad az ellenségnek, hogy megszerezze a hatalmas. Lásd USA.

Egyszer és mindenkorra le kellene számolni a baloldallal. Ehelyett a permanens csatározás helyett.

Frederick2 2021.07.09. 12:47:14

@Deansdale: Ha már kultúra, milyen lett "A fekete özvegy"?

Deansdale 2021.07.09. 13:42:51

@Frederick2: Még nem láttam, de eddig nem sok jót hallottam róla.

A baloldallal való leszámolásról... Alapvetően demokrata jellem vagyok, meg kissé libertárius, ezért zsigerből ellenszenves egy ilyen "leszámolásos" gondolat, de a világ helyzete sajnos bizonyítja, hogy valami nem stimmel. Az igazság kurvára nehezen tetten érhető és megérthető, mert az egész rendszer legfontosabb központi eleme a félrevezetés, a terelés, sumákolás. A háttérhatalom nyilván nem jelenti ki nyíltan hogy mit akar és hogyan fogja azt végrehatjani, sőt, a világon létező összes technikát beveti hogy leplezze a dolgait, és már több mint egy évszázada pénzelnek pszichológusokat, szociológusokat, médiaszakértőket és egyebeket, hogy mindig ők legyenek a piacvezetők manipulációban. Náluk az Alinsky-féle taktikázás alap, hát természetes hogy mindennel amit csinálnak az ellenfeleiket vádolják meg, hogy az ellenfeleiken számon kérik a szabályokat amiket magukra nézve nem tartanak kötelezőnek, ésatöbbi, ésatöbbi. Ha ki akarnánk elemezni a stratégiáikat itt lennénk holnap reggelig.

A lényeg annyi, hogy a demokrácia nem alkalmas egy ilyen típusú ártó szándékú beszivárgás kezelésére. És ez amúgy nem is része semmilyen hagyományos politikának, ez egy 20. századi mesterséges fejlesztés ami kifejezetten a demokratikus rendszerek tönkretételére lett kidolgozva. Csak persze mivel az első dolguk az volt, hogy befoglalták a "hagyományos" baloldalt, és beszálltak a politikai ringbe mint melldöngető demokraták, így az emberek előtt gyakorlatilag lehetetlen rájuk bizonyítani, hogy csak szabotálni szeretnék a nyugati világot. Ugyan már, miféle konteó ez, hát ők a legliberálisabb legdemokratábbak, és pont az ellenfeleik a demokrácia ellenségei, vágod... Pfffffffffffff. Közben tönkretesznek mindent amihez hozzáférnek, lehetőleg örökre, hogy soha ne lehessen visszaépíteni.

Na és igen, ezt a rákos daganatot ki kell vágni a nyugat testéből, különben nekónk annyi. Nekem személy szerint semmilyen "valódi" politikai irányzattal nincs bajom, a Thürmer-féle őskomcsikkal is megférek békében, szóval a szó hagyományos értelmében értett "baloldal" maradhat. Aminek mennie kell, az a civilizációromboló erő ami a politizálást álcának használva kizárólag abban utazik, hogy tönkretegyen mindent ami a nyugati kultúrákban érték vagy összetartó erő. Ezzel viszont tényleg örökre le kell számolni, nem lehet őket kis bünti után visszaengedni, vagy hagyni csökkentett üzemmódban károkozni. Persze mivel jelenleg náluk van a globális hatalom, kurvanehéz fellépni ellenük, de más választásunk nem nagyon van.

Frederick2 2021.07.09. 15:26:11

@Sipi81: @Deansdale: @vodkasprite: Olvasgatom a Szilvay cikket.

"Így szorulnak ki a konzervatívok a társadalomtudományokból"

„Az első interjúalanyunkkal találkozunk egy levelekkel teli parkban, egy mérföldre a tekintélyes kutatóegyetemtől, ahol dolgozik. Ugyan találtunk egy félreeső helyet, interjúalanyunk ideges volt és halkan beszélt. Mikor lépések hallatszottak a közelből, elhallgatott, szemei kutatve kerestek. Amint a lépések hangja eltávolodott, folytatódott a beszélgetés. Tekintve a helyzetet, valaki azt hihetné, hogy az illető valami botrányos dologról beszélt. Valójában az illető professzor csak azt nem akarja, hogy kitudódjon, hogy republikánus. E titkát gondosan óvja”

"Az említett professzor szociológiát tanított és kutatott, és ekkor már sok éve, hogy rejtegette politikai meggyőződését a munkahelyén. Mint mondta: egy 2004-es vacsorán George W. Bush újraválasztását kollégái a felvilágosodás elleni szavazásként értékelték. „Mosolyogtam és bólontottam. Hét éve ezt csinálom.”"

"Számára a helyzet, hogy ő titkos konzervatív, nem frusztráló, hanem vicces, és inkább általában azt kell megállnia, hogy elröhögje magát egyes, politikailag kényes helyzetekben.
Így aztán óvatos és rafinált technikák alakulnak ki arra, hogy az egymást felismerő konzervatív egyetemi tanárok politikai barátokat találjanak. Egyikük például elmeséli, hogy egy kollégája megtudta, hogy egyszer Ayn Rand orosz emigráns libertárius szerző egyik regényét említette, amiből már sejtett valamit. Elmentek kávézni egyet, s hosszú beszélgetés után megkérdezte tőle: milyenek a politikai nézetei? Ő azt válaszolta: sokkal inkább középen áll, mint a legtöbb akadémikus. Aztán visszakérdezett, végül bevallották egymásnak, hogy konzervatívok. A beszélgetés végén mindketten leszögezték, hogy a magánbeszélgetés titokban marad, és erről soha sem beszélnek az egyetemükön."

"A Passing the Right című kötetben nyilatkozó professzorok szerint már a tanszéki állásokra való felvételinél is figyelik a politikai nézeteket, melyek kikövetkeztethetőek az illető közösségi médián tett kommentjeiből, fotóiból, az öltözékéből, a kutatási témáiból és akár a folyóiratokból is, amelyekben publikál."

"Az egyetemi élet, akadémiai világ, professzora munka fontos velejárója a publikálás. Bizonyos gyakorisággal publikálni illik minél magasabb presztízsű folyóiratokba, lehetőleg lektorált folyóiratokba. Egyes közegekben kizárólag az olyan folyóiratok számítanak tudományosnak, amelyekben két szaklektor nézi át a szövegeket anélkül, hogy tudnák, ki a szerző, és a szerző tudná, hogy kik ők (double blind peer review). Számos tudományszociológiai tanulmány szól arról ugyanakkor, hogy a fent leírt jellemzők miatt a legkörültekintőbb lektorálási folyamat is könnyen politikai elfogultságok áldozatául eshet.

Inbar és Lammers szerint a pszichológusok különösen is hajlamosak diszkriminálni a konzervatívokkal szemben. Lammers azt írja: „tekintve, hogy az akadémikusok nagyban függnek kollégáik véleményétől – ki lektorálja a tanulmányaikat, ösztöndíjak, munkainterjúk –, és tekintve, hogy az ilyesfajta döntést több bíráló hoz (akiknek túlnyomó többsége liberális), a nyíltan konzervatívok nagyon súlyos problémákkal nézhetnek szembe.” Azok a kutatók például, akik a nemek közti különbségeket kutatják, nehezebben kapnak támogatást, és nehezebben fogják tudni publikálni eredményeiket."

Frederick2 2021.07.09. 15:43:41

@Deansdale:

"ez egy 20. századi mesterséges fejlesztés, ami kifejezetten a demokratikus rendszerek tönkretételére lett kidolgozva"

A 20. századi gyakorlat az a sztálini, hitleri és maoi totalitarizmus. A 21. században más politikai gyakorlatot követnek. A szabadság illúzióját adják el a társadalom tagjainak, miközben elszívják előle a szabadságot. A MeToo és a Gender Studies, az Isztambuli Egyezmény, a Pride és az LMBT stb. - ezek nem a hagyományos sztálini, hitleri és maoi eszközök. Szerintem alattomosabb a 21. századi jakobinizmus, mint a 20. századi.

A 20. században a szélsőbaloldal meg sem próbálta liberálisnak álcázni magát. A 20. században a szélsőbaloldal nyíltan felvállalta, hogy anti-liberális. A 21. században az újbaloldal liberalizmusnak álcázza magát, miközben felszámolja a valódi liberalizmust. Lásd a Jordan Peterson elleni boszorkányüldözést.

Deansdale 2021.07.09. 15:55:50

@Frederick2: A 20. században más is volt, nem csak az a 3 totalitárius rendszer :) Amiről én beszélek, a - nevezzük most így az egyszerűség kedvéért: - libsizmus kifejlesztése egyfelől olyan helyeken ment mint a Frankfurti iskola, másfelől szociológiai, pszichológiai és egyéb hasonszőrű (pl. reklámipari) műhelyekben, olyanok pénzén mint a Rockefeller alapítvány. Sokkal csendesebb dolog volt ez mint mondjuk Mao uralma, de az ostor még csak most csattan rajtunk.

Deansdale 2021.07.09. 18:51:38

@Frederick2: Megnéztem, erős közepes. Mondjuk a Marvel átlaghoz képest inkább gyenge közepes. A férfiellenes vonal elég hangsúlyos, de erre valahol számítottunk. Ami meglepőbb, hogy túl sok az akció, fölösleges és helyenként szürreális. Viszont érdekes látni ahogy Pesten mászkálnak :) Rachel Weisz meg kétszer szexibb mint a két "lánya" együtt... Nem értem miért sztárolják annyira ScarJo-t, végülis nem mondom hogy csúnya, de a klasszikus hollywoodi szépségektől szerintem messze van.

Egyszer nézhető átlagos Marvel-akció, elsősorban csak rajongóknak.

A végén belengettek egy folytatási lehetőséget immár Black Widow nélkül, hát nem igazán keltette fel az érdeklődésem.

Frederick2 2021.07.10. 08:36:50

@Deansdale: Köszi az értékelést! Nem tudom, hogy megnézem-e. Engem sosem érdekelt különösen a Fekete Özvegy, mint karakter. Ilyen szokásos kemény picsa karakterként jött le számomra a Vasember és a Bosszúálló filmekben is. Ami engem ásításra késztet. Lehet, hogy egyszer időt szánok rá, talán.

Itt egy kis bemutató a női Thorról.
www.youtube.com/watch?v=x2n50tolt7c
Ugye, milyen kreatív?

Női Deadpool, női Supermen, női Spiderman, női Thor, női Hulk, női Han Solo. Ha jól tudom, régen még női Batman-nel is volt egy kísérlet, a képregény-világban.

Én már jó ideje gondolkodok egy női Kinizsi Pálban és egy női Toldi Miklósban.

Meg az Egri csillagok feminista változatában, ahol a várat ostromló törökök is nők, meg a várat védő magyarok is nők. Szerintem nagyon nem is lenne benne férfi. A romantikus részek leszbikus nők között zajlana. Kicsit olyasmi stílusban készülne el a film, mint a "Főnix, az amazon".

Deansdale 2021.07.10. 08:55:53

@Frederick2: Nem az a fő baj, hogy a feministák a férfiakkal zsembeni kisebbrendűségi komplexusuk miatt el akarnak tüntetni minden pozitív férfiábrázolást a világból, hanem hogy hozzájuk került a hatalom és meg is tehetik.

Frederick2 2021.07.11. 08:17:47

@Deansdale: Otherworld-nek nagyon tetszett a Fekete Özvegy. Amivel semmi baj, hiszen ízlések és pofonok különböznek.

De Zoly valamiért fontosnak érezte, hogy a kritika közben megszólítsa az antifeministákat is. Mondhatni: üzent nekik!(6.20)

www.youtube.com/watch?v=TL3TwBwvNUM

Nagyon vicces. Leginkább annak tükrében, hogy én hazai szinten semmi háborgást nem tapasztaltam a jobboldali sajtótól.

Bankvezér_ 2021.07.11. 11:50:39

@Frederick2: Lefogadom hogy neked is csak addig tetszik az orbáni autokratikus önkényuralom amig te vagy a nyerő oldalon. A polgárháborus retorikád meg undoritó jellemre vall.

Frederick2 2021.07.11. 12:14:03

@Murometz köztársasági elnök: Hát ezzel nagyon mellélőttél, elvtárs!

Sosem rajongtam a FIDESZ-ért. Azzal, hogy a FIDESZ Fudani Egyetemet emel Budapesten annak a kínai államnak, akinek a COVID-ot és az amúgy több szempontból problémás Xenofarm vakcinákat köszönheti a Földbolygó (beleértve, a magyarság), azzal végképp leírta magát nálam. A fideszes értelmiség úgy játssza meg az antimarxistát, hogy közben kínai marxistákat telepít az országba. Mert hát a marxista állatfajból amúgy is kevés van idehaza!

Szomorú belegondolni, hogy mind a Balliberális Network, mind a Nersevik Network fertőzött a marxizmussal, valamilyen formában. Nem véletlen, hogy a Rotschild család egyaránt jó "üzleti" kapcsolatokat ápol mindkét hazai politikai törzzsel. MINDKETTŐVEL! A Rotschildok emellett nagyon jó diplomáciai kapcsolatokat ápol a kínai állammal.

Oly mindegy, hogy a balliberálisok vagy a nersevikek uralják a magyar társadalmat. Így is, úgy is ugyanoda jutunk ki.

kuruc.info/r/2/224141/

promo921 2021.07.11. 12:17:14

@Murometz köztársasági elnök: Hallod te tényleg álomvilágban élsz, szerintem 25x lett elmondva, hogy nem tetszik, de a kisebbik rossz. Ha választahtsz, hogy le kell vágni a kisujjad és az egész karod között, akkor a kisebb rosszat váalsztod, hiába volna a referencia a nem-levágás.

Deansdale 2021.07.11. 13:54:03

@Murometz köztársasági elnök: Nekem tetszene az orbáni autokratikus önkényuralom, csak sajnos semmi jele hogy valaha is megvalósulna ilyesmi, hiába minden remény. A balos sajtó agymosottjai persze már az előző, a '98-as Orbán-kormány idején is tobzódó nácizmust vízionáltak, meg most is arról süketelnek 2010 óta, bár semmi objektív jelet vagy bizonyítékot nem tudnak felmutatni semmiről. Ugyanezt csinálták/csinálják amúgy Boris Johnsontól Trumpon és Salvinin át Bolsonaroig - ahol egy kicsit is nem teljesen szélbalos a kormány, ott rögvest "autokratikus önkényuralom" van. Arról meg nagy a csönd, hogy a Merkel- vagy Biden-féle felvilágosult liberális demokráciákban amúgy sokkal könnyebb megtalálni a diktatúra és az elnyomás jeleit, mint mondjuk hazánkban.

Deansdale 2021.07.11. 14:14:48

@Frederick2: Az Otherworld csapat jó nevet választott, tényleg egy másik világban élnek. 2 percet bírtam megnézni a kritikából, annyira tré hogy többre nem volt türelmem. Nem tudom fizetnek-e Zolinak ezért, nem tartom valószínűnek, de annak hiányában viszont nem értem miért esett ennyire hasra ettől a közepes akciófilmtől. Az meg külön gyomorforgató, hogy a kritikába beleszövi, akinek nem tetszett annyira mint neki az nyilván hülye. B+.

Amúgy a filmben nem volt semmiféle nagy "üzenet" amire ő folyton utalgat, nem volt semmi bátor felvállalás, semmi szellemi, spirituális vagy a szó teljesebb értelmében emberi téma. Mondjuk az X-Men-féle Logannek a seggét nem nyalhatná ki ilyen téren. Annyi volt az akció mellett a "tartalom", hogy a gonosz férfi gonosz volt, ezért jól megölték, plusz nagyon halványan pedzegették, hogy a család fontos és jó dolog, de ezzel kapcsolatban is inkább több volt a cinizmus, mint az őszinte igenlés. Abból meg szerintem már rég kinőttünk, hogy leesett állal bámuljuk ha egy filmnek az az üzenete, hogy a szegény elnyomott nőket felszabadítják a gonosz férfiak igájából. Broáf. Az ilyesmi 30 évvel ezelőtt volt újszerű (bár már akkor sem volt teljesen őszinte), az utóbbi 10 évben meg dögunalmas lett ahogy a csapból is ez folyik, sőt, a politikai hátteret ismerve kifejezetten undorító.

valis47 2021.07.11. 23:05:52

@Murometz köztársasági elnök:

Szíved joga a másik oldalra szavazni, de akkor ne panaszkodj majd az adóemelések meg a háromszoros energiaárak miatt. Főleg a zöld áram lesz vicces Paks2 nélkül, benzines autók nélkül.
Meg orosz gáz nélkül, mert ugye majd azzal leckéztetjük az orosz autokráciát, hogy nem veszünk tőlük több gázt.
De lehet 1918-ban is ez volt, mint most. Bár akkor nem csak holmi pandémia, hanem 4 év háború, amit vesztesként fejeztünk be, volt az előzmény. A népnek elege volt a földbirtokosokból, gyárosokból, a háborúskodásból. Lelkesedtek azokért, akik nem akartak több katonát látni, üdvözölték a Vörös Istent. Az értelmiség nagy része részt vett mindenféle bolsevik vircsaftban (nem csak a zsidó skriblerek és lumpenértelmiségiek), tagja volt valamilyen direktóriumnak, olyanok is szép számmal, akik később persze elhazudták ezt, meg beálltak a komcsikat szidni utólag, lásd Kosztolányi. Vagy Márai Sándor is 18 évesen.

Bankvezér_ 2021.07.12. 10:59:28

@valis47: nem volt szó szavazásról, ne csúsztass és ne menj bele abba a hamis dilemmába,
@promo921: hogy "a kisebbik rosszra kell szavazni". Ez pont a fidesz (aktuális hatalom) agymosásának eredménye.

A gáz vétel egy csere üzlet, minek hozol vele érzelmi szálakat?

@Deansdale: igen, a balosok is szélsőséges véleményterroristák, én ezzel egyetértek. Viszont ha Magyarországot nézed, akkor kb a lakosság fele szavaz a fideszre, a másik fele ellene. Te akkor az önkényuralmaddal leszarnád az országod lakosainak felét. Rossz vezető lennél. Szerencse hogy egy noname blogon szájkaratézol csak súlytalanul.

Frederick2 2021.07.12. 11:37:51

@valis47: Te is szépen leegyszerűsíted az egész magyar történelmet.

grafomanpali.blog.hu/2019/10/13/az_oszirozsas_forradalom

Márai kigyógyult, és később elvetett minden jakobinus faszságot (fasizmus, kommunizmus). És ez így van jól.

Kosztolányi később Bangha Béla irányzatával is próbálkozott. Majd lépett tovább. Sok dolgot kipróbált a politikában.

Deansdale 2021.07.12. 13:05:12

@valis47: "olyanok is szép számmal, akik később persze elhazudták ezt, meg beálltak a komcsikat szidni utólag, lásd Kosztolányi. Vagy Márai Sándor is 18 évesen."

Fiatalon bocsánatos bűn hülyének lenni, ha később benő az ember feje lágya. Annál fontosabb lenne viszont a romboló erőket kizárni a fiatalok neveléséből, oktatásából, aminek a fityiszes pedo-törvény egy jó kezdete.

Deansdale 2021.07.12. 13:10:31

@Murometz köztársasági elnök: Úgy tűnik nem ment át, hogy a komment lényege az önkényuralom hiánya volt - az hogy én szeretnék ilyesmit csak egy csipetnyi gúny volt.

A szavazásról meg, na ja, Hitlerre is szavaztak jó sokan, úgyhogy a demokrácia kétélű fegyver. Most Mo-n is kapna Mao 10-20% szavazatot ha a sokak által gyűlölt O1G ellen indulna, de bocs, ebből én nem tudom azt a következtetést levonni hogy a fidesz rossz. Vannak akik ellen az "önkényuralom" is indokolt lenne, csak mint mondtam, sajnos nincs az, ezért ők is hatalomra juthatnak. És akkor ne félj, lesz majd igazi önkényuralom, csak persze ők azt liberális demokráciának fogják hívni. Ahhoz képest Orbán a kismiska lópikulája lesz, visszasírod majd félrészegen, önostorozva.

promo921 2021.07.12. 13:17:21

@Murometz köztársasági elnök:
1. Gázról én semmit nem írtam
2. Igen agymostak, O1G személyesen
3. Common sense

Bankvezér_ 2021.07.12. 13:48:40

@promo921:
1. nem te írtál a gázról, összevontam a kommenteket.
2. Már nincs szükség hogy személyesen csinálja, olyan hűbéresi rendszert alakított ki, hogy elég a szemöldökét felvonni. De már azt se kell, mert az alattvalói a médiában már túl is teljesítik a pártvonalat.
3. igen, erre szükség lenne nagyon.

Bankvezér_ 2021.07.12. 13:52:52

@Deansdale: autokrácia azt jelenti hogy egyetlen - magát tévedhetetlennek gondoló ember - elborult agya irányít egy teljes országot. Olyan hogy fidesz vagy kdnp vagy párt vagy párttagság nem létezik, mindent orbán irányít közvetve vagy közvetlenül egyszemélyben.
Ez a rendszer most épp tetszik neked, mert baloldal ellenes.
De ha ebből származna haszna akkor magasról szarna az elvekre és vérbalos is tudna lenni. Egy másodperc alatt.
Te ott veszted el a valóság érzékelésedet, hogy orbánt egyáltalán nem érdekel semmiféle elv, vagy értékrend. De nem fárasztom magam ezzel, neked csak a barikád a lényeg.

Deansdale 2021.07.12. 15:18:35

@Murometz köztársasági elnök: Nyugodtan helyettesítsd be a helyemre a saját szalmabábjaidat, és intézz hozzájuk lekezelő monológokat, nem sértődöm meg :) Talán csak vagy hetvenmilliószor magyaráztam el itt a blogon, hogy nem vagyok fideszes, dehát elkerülte a figyelmed, ez van.

Bankvezér_ 2021.07.12. 15:35:21

@Deansdale: tudom, hogy milliószor leírtad. De az én szememben meg te a jelenlegi rendszer ideológiai támasza vagy.
Tudod: úgy jár mint egy kacsa, úszik a vizen, hápog == kacsa.

Deansdale 2021.07.12. 15:53:24

@Murometz köztársasági elnök: Igen, létezik ilyen egybites gondolkodás is, ami nem képes különbséget tenni az "elvakult hívő" és a "kisebbik rosszként rájuk fanyalodtam, bár szerintem ezt meg ezt meg ezt szarul csinálják" között.

Bankvezér_ 2021.07.12. 16:18:59

@Deansdale: a "szarul csinálja" nálad azt jelenti hogy nem tapossa le még jobban azt akit ellenségnek kiáltott ki.
Pont NEM én vagyok az egybites, hanem az, aki nem látja, hogy ez a jobb meg baloldal meg kultúrharc meg agymosás ebbe pont orbán is beletartozik meg trump és angel amerkel is. meg biden is. mindenki akinek a saját népe felett hatalma van.
Ez egy látszat megosztás és a buta népnek szóló torzsi alapon szervezett figyelem elterelő baromság.
Mindenki aki belemegy az utcájukba és az életét egyik vagy másik oldal szerinti acsarkodásnak szenteli, az mind részese a rendszernek. Pont azzal, hogy azt hiszi ő mindenkinél okosabban átlátja. Pont ezzel válik a részévé, mert az életét, energiáit ez köti le. És máris rabságban van.

Deansdale 2021.07.12. 17:48:12

@Murometz köztársasági elnök: Sokan sokszor kérdezték, hogy akkor szerinted, meg a hozzád hasonlóan gondolkodók szerint mit kellene csinálni, és a válasz eddig mindig mély kussolás volt. Hát persze hogy a fityisz is része a színjátéknak, de a legalitás keretein belül te akkor is csak szavazni tudsz, a rendszert lerombolni nem, tehát hiába lenne jobb lerombolni a rendszert, az kvázi lehetetlen. Illetve vannak persze Anders Breivik-ek, akik kilépnek a rendszer keretein kívülre, csakhát én nem kívánok börtönben megrohadni. Úgyhogy igen, igazad van, maradok inkább a noname blogon szájkaratézásnál. (Bárcsak tudnám, hogy a szájkaratéval vádaskodók amúgy mit csinálnak ami túlmutat a szájkaratén... Pfff.)

Amit a megosztásról írtál az alapszinten tök igaz, csak sajnos a sztori van tovább is, amit te úgy tűnik még nem olvastál. Hiába akarsz te a megosztáson kívül maradni - ha valakiket ráduszítanak, akik aktívan ártani akarnak neked, akkor védekezned kell, mert ők leszarják a te semlegességed. A háttérhatalom, ami az oszd meg és uralkodj játékot játssza az emberiséggel, létrehozott egy betanított hülyecsordát amit ráuszított az emberiség másik felére, és ha te ettől a kreténseregtől nem véded meg magad (mert nem akarsz beszállni a megoszottságba), ATTÓL MÉG SZÉTBASSZÁK A VILÁGOT ALATTAD, MEG TÉGED IS BENNE. Ezt kellene felfogni. Sürgősen. Attól, hogy amúgy a jobboldalon is vannak politikai vezetők akik a háttérhatalom szekerét tolják, rád és rám a kultúrmarxisták jelentik a legnagyobb közvetlen veszélyt, nem a Zorbánok. Magyarázhatsz napestig arról, hogy Orbán opportunista, attól még valamit csinálni kell az észveszejtett libsikkel.

A következő félreértésed az, hogy itt bárki is ennek szentelné az életét, vagy akár hogy bárki is acsarog. Ez gyermeteg hülyeség. Én speciel talán havi átlag egy cikket írok mostanában, meg átlag napi 10 perc megy el kommentelésre a szabadidőmből. Ez fényévekre van attól amit te képzelsz, hogy napi 8-10 órában az orbános oltár előtt imádkoznék :)

Az erre következő félreértésed pedig az, hogy ha a homokba dugod a fejed, az megvéd. Képzeld, attól hogy te nem foglalkozol azzal amivel mi, attól még téged vagy a családodat simán elérheti a hülyeség. Nem ismerem a körülményeidet, nem is akarom, úgyhogy csak általános értelemben mondom: K*U*R*V*Á*R*A nem mindegy, hogy a gyereked azzal jön haza a suliból, hogy töriórán valami nacionalista szentbeszédet hallott arról hogy a középkori magyarok mekkora faszagyerekek voltak, vagy hogy a tanárja tanácsára nemváltó műtétet tervez, és ha ez neked nem tetszik akkor az ügy megy a családvédelemhez. Ez a különbség a fityisz meg az ellenzék világai között, és aki szerint ezek a dolgok egyformák, az nem egészen épelméjű.

Az elit által nyomatott oszd meg és uralkodj játékban az egyik oldal 10-es skálán 3-as szinten szar, a másik meg 9-esen, és mivel fizikai képtelenség a rendszeren kívül maradni, szerintem minden noremális ember leszavaz a 3-asra, akkor is ha be kell fognia az orrát hozzá. És aki ezt összemossa a rajongással, hát...

Frederick2 2021.07.12. 18:59:38

@Deansdale: Én nagyon remélem, Deansdale, hogy helyén van a szíved és az eszed. Reménykedem benne, hogy felismered a köztünk élő Szálasi Ferenceket. És nem csupán felismered őket, hanem harcolsz is ellenük, az utolsó leheleteddel. Nem szeretnék benned csalódni.

forditott-tukor.blog.hu/2021/07/12/a_koztunk_elo_szalasi_ferenc

Frederick2 2021.07.12. 19:10:33

@Deansdale: Itt most nem vitázni akarok veled, de...

"Bárcsak tudnám, hogy a szájkaratéval vádaskodók amúgy mit csinálnak ami túlmutat a szájkaratén... Pfff."

AlterEgo társasága, a Férfihang Civil Társaság. Lobbiznak, időnként tüntetnek, felveszik a kapcsolatot újságírókkal és politikusokkal. Tudom, nem óriási erő, de legalább próbálkoznak. Ez a próbálkozás pedig, még annak ellenére, hogy nem hibátlan, tiszteletre méltóbb, mint a virtuális szájkarate.

Deansdale 2021.07.12. 21:53:18

Fekete Özvegy ügyében egy kis humorvideó, amit kritikának is lehet értelmezni, angolul:
www.youtube.com/watch?v=VVxocz5bCms

Bankvezér_ 2021.07.12. 22:25:51

@Deansdale: "létrehozott egy betanított hülyecsordát amit ráuszított az emberiség másik felére"
Ez sajnos helyes megállapítás. De még csak létre se kellett hozni, hülyék azok maguktól is.

Én nem szájkaratézok, véleményem szerint a világ pont a pusztulásba tart és ezt semmi nem térítheti el.

Nem érdekel már az ifjúság nevelése, gyerekeim felnőttek és ők meg pont nem akarnak már gyereket erre a világra. A most gyerekek zöme már nem fogja megérni a nyugdíjas korát... Nem viccelek.

Bankvezér_ 2021.07.13. 08:24:09

@Wildhunt: nem, és még csak azt sem tudom, hogy ez mi. Néztem a google-n, látom, hogy a magyar kormány felkarolta ezt és önmagát mint a kereszténység megmentőjeként élteti a könyv kapcsán. Nem tudom mióta keresztény erény a cinikus lopás, mások legázolása a pénzért, nyers erőszak a társadalmi csoportok ellen - amit a kormány művel.

vasarnap.hu/2021/06/28/szent-benedek-valaszutjan/

Wildhunt 2021.07.13. 09:54:01

@Murometz köztársasági elnök: szerintem húzd ki a fejed a kormány seggéből. Én a könyvről beszéltem.

Bankvezér_ 2021.07.13. 11:07:59

@Wildhunt: Pont nem beszéltél a könyvről csak kérdezted, hogy olvastam-e. Nem olvastam.
Mesélj a könyvről!

Deansdale 2021.07.13. 12:35:53

@Murometz köztársasági elnök: "nyers erőszak a társadalmi csoportok ellen - amit a kormány művel"

Mint például...? Mo-n utoljára állami erőszak 2006-ban volt. Remélem nem azt akarod mondani, hogy az óvodai buzipropaganda betiltása a melegekkel szembeni "nyers erőszak".

Wildhunt 2021.07.13. 14:48:03

@Murometz köztársasági elnök: nagyjából arról szól amit az egyén is megtehet a kulturális összeomlás mérséklésére. Őrizd meg a családodban az európai/keresztény értékeket, gyűjts lehetőleg papír könyveket, hagyd a gyarmekeidre a gondolkodás szeretetét.

Wildhunt 2021.07.13. 14:51:21

@Deansdale: ez is egy ballenzéki toposz. Hazudnak valamit két szóban, aminek a cáfolata elviszi a figyelmet az érdemi beszélgetésről. Lásd a kolléga fent még orbánozott egy öblöset, de két sor után nemminkvótunk.

Frederick2 2021.07.16. 07:36:32

@don Fefinho: Kis gamer téma.

Ez volt az a Final Fantasy VII, amitől a rosszullét kerülgetett?

www.youtube.com/watch?v=yD2NkxnbbYs&t=210s

Belenéztem ebbe a gameplay-be. Érződik a játékon, hogy promózza ezt a metroszexuális férfiideált. Oké, ez játék, virtuális valóság - de ha a valóságban egy férfi már ennyire babásan nőies, az szerintem pszichés szempontból nem normális.

VT 135 2021.09.02. 08:30:44

@Frederick2: A Férfihang már nem több mint egy gittegylet. Nem véletlenül. AlterEgo egy despotaként kezeli az oldalt, ami neki nem tetszik, azt törli, kitiltja. Kíváncsi lennék, mennyien olvassák még (bár a régi, elsősorban Deansdale-es red pill írások aranyat érnek). Szóval ez a fajta vezetés, vezető kőkeményen a régi világ, nem fenntartható, nem működő, nem hatékony mintázata. Tisztelet a kivételnek, de az ottani hozzászólók szellemi-lelki színvonala is érzékelteti, miért tart ott az oldal, ahol.

A férfijogi harc meg látszólag szép feladat, de igazából önámítás. Ugyanaz, mint a környezetvédelem: vizet merni a Titanic egyik kajütjéből. Másrészt a rendszer működtetőitől várni, h majd létrehoznak egy új rendszert. Nem ez az út.

Frederick2 2021.09.02. 09:19:46

@VT 135: Azt azért én is érzem, hogy megakadt egy szinten, és nem képes továbblépni a megkezdett úton. Bár ez szerintem nem csupán a Férfihangot jellemzi, hanem az egész MRA-t és alt right-ot.

A Férfihangra ritkán nézek rá. A cikkek tematikája folyamatosan ugyanaz, ismétlődő. A cikkek alatti diskurzus szintjén.

Mondjuk az ismétlődő tematika és diskurzus, meg a panaszkultúrában való megrekedés a Deansdale blogot is jellemzi, sajnos.

A Férfihangra visszatérve, feltűnő ez a semmirekellő nőszidó attitűd. Nem értem, miért kellett ezen megrekedni.

AlterEgo-ra meg jellemző, hogy míg Puzsérnak kirakta a " Tíz ostobaság, amivel hülyítik magukat a nők" videóját kirakta, a férfiakra vonatkozó külön adást már nem. Gondolom, nehogy megsértődjenek az odajáró nőszidók.

"az ottani hozzászólók szellemi-lelki színvonala is érzékelteti, miért tart ott az oldal, ahol."

Hunn a kedvencem. Az "akasszuk fel a feministákat" meg a "nőknek neveléséhez jó eszköz a stricipofon" féle kommentek. Akinek AlterEgo felajánlotta, hogy legyen szerző az oldalon. Az se értem, hogy olyan emberek miképpen kaphattak szerzőségi jogot, mint az egykori valóvilágos Nagy Alekosz és az egykori paxhungaricás Domonkos Endre János. Komolyan, már csak a Berki Krisztián hiányzik oda... :P

"a rendszer működtetőitől várni, h majd létrehoznak egy új rendszert. Nem ez az út."

Továbbra is amondó vagyok: kisközösségeket kell létrehozni. De nem a virtualitásban, hanem a valóságban.

Agyfaszt kapok, amikor élő közösségként reklámozzák az influenszerek körül kialakult twitch gamer közösségeket. Oké, ezeknek is megvan a maga haszna, de azok nem igazi élő közösségek. Szórakozás köré épített közösség a virtualitásban - nem több.

Élő, reális közösségekre van szükség, amik a szolidaritásra épülnek. Jó példák Kassai Lajos közössége, Böjte Csaba közössége és a hazai krisnás közösség.

Ha összeomlik az állam és a társadalom, ezek az IGAZI és ÉLŐ közösségek szilárdan megmaradnak a viharban.

VT 135 2021.09.02. 11:02:45

@Frederick2:
"Mondjuk az ismétlődő tematika és diskurzus, meg a panaszkultúrában való megrekedés a Deansdale blogot is jellemzi, sajnos."

Abszolút egyetértek. A reakció pedig női energia - az akció a férfi. De teljesen érteni is vélem ennek az okát: a legtöbb ember nem látja, merre van a kivezető út, ezért gyakorlatilag megreked ebben a tehetetlen, egyre dühösebb állapotban.

...de majd ha megírom a tanulmányomat, akkor minden jóra fordul! ;)

Amúgy most voltam egy hetes táborban/nyári egyetemen. Volt egy kevés előadás is, de a lényeg a napi sok órás, kis csoportban, közösségalkotási "szimuláció" volt. Mármint azért szimuláció, pontosabban gyakorlás, mert nem valódi, közös célért dolgoztunk, hanem a közösséggé formálódás gyakorlása, tanulása volt a cél.

Nos...

Elképesztő tapasztalatokat szereztem! Önmagamról is. Mert ez egyben egy masszív önismereti szembesülés is.
Nyolc emberből állt a mi csapatunk (volt még egy 8 fős csapat is). Mindenki már elérte a tudatosság egy bizonyos fokát. Önismeretet. Felismerte az irányt, h csak új típusú, valódi közösségek mentén van esélyünk a továbbhaladásra, túlélésre. Folyamatosan mentorált minket egy szakember (nagyrészt csak háttérből, csak az egyes faladatok végén mondta el a megfigyeléseit, javaslatait - és ez így volt jó).

És...!

Mégis mekkora feladat, kihívás volt, egy nem valós téttel rendelkező helyzetben, megtalálni egymással a közös hangot, létrehozni a kereteket, egymás meghallgatására, a javaslatok elfogadására, szavazásra, moderátor/facilitátor kijelölésére! A feladatot ezek után viszont már legtöbbször igen olajozottan tudtuk megcsinálni és öröm-sikerérzéssel járt.

És nagyon érdekes volt a helyi kiköltözős-öko-közösség egyik csomóponti tagjának (szándékosan nem írok vezetőt, h ezzel jelezzem - ez nem a régi típusú vezető)az elmondott felismerése: h persze lehet azt csinálni, h nem beszélünk, nem "lelkizünk", hanem csak csináljuk a dolgokat, haladjunk. Csak akkor ne csodálkozzunk, h ugyan kifut a hajó, de hamarosan elsüllyed, mert tele van lyukakkal...

Mit akartam mindezzel mondani? H ez egy nagyon komoly feladat, valódi közösségeket létrehozni! Kell hozzá tudás, szakember és elkötelezett, tudatos résztvevők. És még ez is csak lehetővé teszi a sikert, nem pedig garantálja! De ez már csak így megy, minden korszakváltásnál. :) És most, ha sikerül lassan elhagyni 10.000+ ezer év mintázatait, akkor tényleg nagyot lépünk!

Amúgy nagyon tetszett az egyik szakember mondása, amit a régebbi korok mintázatairól mondott: "A régi tűzből vigyük tovább a parazsat, de a hamut hagyjuk ott."

Még tudnék és talán majd még fogok is írni többet, most ennyire tellett..

VT 135 2021.09.02. 11:14:51

@Frederick2:
"A Férfihangra visszatérve, feltűnő ez a semmirekellő nőszidó attitűd. Nem értem, miért kellett ezen megrekedni."

A hasonló a hasonlót vonzza. Hasonló energiaszinten vannak. És mennyivel kényelmesebb, más hasonszőrű társaságában, magunkat szegény, tehetetlen áldozatnak beállítva, másokat hibáztatni és másoktól várni a saját boldogságunkat. Jó kis meleg, barna fürdő ez, kicsit büdös, de sokkal biztonságosabb és kényelmesebb, mint kimászni belőle és megnézni a félelmetes ismeretlent, hátha lenne ennél jobb is...

Ma még a népesség nagyobb része ezen a szinten vegetál (ezért tud még mindig működni ez a demokráciának nevezett bohózat is). Csak ebből nem lesz változás, se náluk, sem másoknál. Annyi a különbség, h az MRA jelenleg a fasz rosszabbik végén van. De a mintázat majdnem ugyanaz, mint a feministáké. De a lényeg, h sehová sem vezet, mert érdemi változás, új rendszer építése helyett, a régi, fenntarthatatlantól várja a változást.

VT 135 2021.09.02. 11:27:06

@Frederick2:

Örülök ezeknek a felismeréseidnek! :)

Igen, "közösség" és valódi, élő közösség között ég és föld a különbség. No persze, amiből hiány van, arról beszélnek a legtöbbet... :)

Van a valódi közösségnek nagyon pontos meghatározása, majd igyekszem előbányászni, bemásolni. Amúgy nem kell mindenkinek letakarodnia vidékre, városokban is éppen olyan fontos, h kialakuljanak (mondjuk a megapoliszok szerintem zsákutca, rák, de a kisebb méretű élhető városoknak van létjogosultsága.

A Krisnavölgy érdekes kérdés. Én voltam velük kapcsolatban, anno tartottak az akkori ökofalus érdeklődésű csoportunknak elméleti-munkacsoportos képzést, h miképpen lehet elindítani egy ilyen kezdeményezést. Amit látni kell:

- Volt egy főszervező, aki üzleti szemlélettel kezdte építeni, szervezni az egészet. Ilyen önkéntes-hippi-aki bújt, aki nem szemlélettel nem lehet építkezni...

- volt 4 olyan elkötelezett alapító, aki a vállán vitte a létrehozást.

- Nagyon pontosan meg van határozva, h valaki h kerülhet be és h kerülhet ki egy közösségből. Teljes jogú tag a völgyben azt hiszem 7 év után lehet valaki. Ennek rengeteg előnye van, mind az egyén (család), mind a közösség részére.

- Nagyon pontosan szabályozva vannak az emberi együttélés keretei. És most nem a "furcsa", szektás szabályokra gondolok, hanem a normális, hétköznapi dolgokra.

- A konfliktusokat megoldják, foglalkoznak vele, ha kell, mediátorral. Attól, h valaki Krisnás, ugyanúgy ember, nem lesz belőle szent. :)

- Bár van bio termelés, azért (ezt egy önkéntéstől tudom) még így is előfordul időnként, h Krisnának a Tesco-ból vett paradicsom jut áldozatra. Ez van.

- A völgy elsősorban szerzetesi közösség, nem dedikált ökofalu. De ettől még azon kevés magyarországi, vidéki (nagyrészt) öko-közösség egyike, amelyik valóban működik.

Tanulság számomra: a szektás részeket félretéve, amit közösségi tapasztalatot, tudást már létrehoztak, azt nem szégyen megtanulni tőlük!

"Továbbra is amondó vagyok: kisközösségeket kell létrehozni. De nem a virtualitásban, hanem a valóságban.

Agyfaszt kapok, amikor élő közösségként reklámozzák az influenszerek körül kialakult twitch gamer közösségeket. Oké, ezeknek is megvan a maga haszna, de azok nem igazi élő közösségek. Szórakozás köré épített közösség a virtualitásban - nem több.

Élő, reális közösségekre van szükség, amik a szolidaritásra épülnek. Jó példák Kassai Lajos közössége, Böjte Csaba közössége és a hazai krisnás közösség."

VT 135 2021.09.02. 12:51:05

@VT 135: Elég jó összefoglaló a rendszer szintű változás lehetőségéről (ez persze csak a rendszerszintű, a gyakorlati külön téma):

www.youtube.com/watch?v=zxBQl4jWix0

GABOR2 2021.09.02. 13:39:03

@VT 135: A nagy rendszereket nem azért nem tudják újjászervezni, mert "élnek", hanem mert akik újra akarják szervezni, nem tudják hogyan kapcsoljanak össze elég különböző és megfelelő embert úgy hogy együtt cselekedjenek ennek érdekében és bevállaljanak kemény harcokat is akár.

A rendszer megtartóit összeköti, hogy kapnak jó sok lóvét, hogy ne akarják, hogy eltünjön a rendszer. Ennek ellenére, párszor megtörtént több dolog együtteseként.
süti beállítások módosítása