HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • GABOR2: @valis47: A miniszer is mondja, hogy pária állam lettek... de lesz@rják, az USA-t ők irányítják. (2024.03.28. 23:01) Nem valós veszély
  • valis47: @GABOR2: Az Economist szerint Izrael "egyedül maradt" (mint Orbán) www.economist.com/weeklyedition/2024-03-23 (2024.03.28. 22:51) Nem valós veszély
  • GABOR2: Nem tudom hallotátok-e, talán 3 napja volt, hogy az ENSZ elfogadott egy határozatot, ami után az izraeli nemzetvédelmi miniszter kijelentette, hogy az egész ENSZ, vagy talán inkább minden állam a vi... (2024.03.28. 17:54) Nem valós veszély
  • Deansdale: @GABOR2: Amikor a ruszkik megvernek pár terroristát, akkor háborog a világ, Izrael meg hamuvá bombázhat 30.000 gyereket hasonló indokkal, és az teljesen rendben van. (2024.03.27. 07:48) Nem valós veszély
  • GABOR2: Most volt ez a moszkvai terror és elkapták az elkövetőket és nem bántak velük kesztyűskézzel a kihallgatásukon. Emiatt aggódott a nyugati sajtó, de nemcsak aggódást láttam, hanem azt, hogy... Egy k... (2024.03.27. 01:00) Nem valós veszély
  • Utolsó 20

Bohócvilág, hatezredik fejezet - klímavédelem vályogtiltással

2021.08.04. 15:19 Deansdale

"A kormány halálos ítéletet mondott a vályogházakra", olvasom a hírt, és nem tudom hogy sírjak vagy nevessek.

Az intézkedés eleget kíván tenni az EU-s klímatervnek, amelyben 55 százalékos üvegházgázkibocsátás-csökkentés a cél 2030-ra

Aha. És melyik az az építőanyag aminek garantáltan messze a legkisebb a pánikgáz-kibocsátása? Természetesen a vályognak, amit nem kell valahol messze kitermelni, üzemekben gépekkel feldolgozni, formázni, szárítani, égetni, bálázni, csomagolni, ezer kilométereket szállítgatni, építéskor malterozni (amit szintén bányászni, feldolgozni, szállítani kell), és ki tudja még mit ki nem felejtettem. Agyagos sár meg egy kis szalma, és készen vannak a falak - na ezt mostantól a széndioxid miatt tilos, mi meg vegyük komolyan ezt a baromságot, mert a bürokraták azt szeretnék.

A stratégia egyik fő célja, hogy „a magán- és köztulajdonban lévő lakó- és nem lakáscélú épületek nemzeti állománya, felújítás révén, 2050-re nagy energiahatékonyságú és dekarbonizált épületállománnyá válhasson”.

"Dekarbonizált". Az ég szerelmére... Mindegy, erről leírtam a véleményem fentebb. "Energiahatékonyság". Tudomásom szerint a vályog baromira jó hőszigetelő, tehát az energiahatékonysága még úgy is tökéletesen versenyképes, ha a más építőanyagok előállításával kapcsolatos energiafelhasználást nem számoljuk, pedig kellene. S mivel ez az egész melléképületekre is vonatkozik, ki merne ellenem fogadni azügyben, hogy sok melléképület ezután bádogból lesz? ...ami persze, mint tudjuk, elképesztően energiahatékony. Felmerül azonnal, hogy sok melléképületet úgysem kell fűteni/hűteni, tehát a bádog is megfelel, de akkor a vályog miért is nem? Mitől válik a vályog a klímára nézve veszélyesebbé, mint bármilyen más építőanyag? Broáf.

Ez azt jelenti, hogy a jelenlegi épületállomány nagy részének teljes körű megújulása szükséges, úgy, hogy energiaigényük minimális legyen (...)

Tehát a klímavédelem ill. az energiával való spórolás nevében készülünk lebontani és szennyezőbb anyagokból újjáépíteni egy rakás épületet, aminek amúgy semmi baja nincs, vagy relatíve könnyen javítható lenne? Hatszázmilló munkagép felvonulása, ötvenezermilliárd munkaórányi dízelpöfögtetés, gigacsillió ablakon kidobott forint azért, hogy a házaink ne karbonsemleges és semmilyen káros anyagot nem tartalmazó földből, hanem téglából legyenek, mert annak "kisebb az energiaigénye"... Bohócvilág, trallala.

(...) amit szén-dioxid-semleges, megújuló forrásokból kellene fedezni.

Mint a vályog? Ellentétben a téglával, ami nem megújuló, és a modern értelemben vett újrahasznosítása egyáltalán nem megoldott. Persze, bontott téglával még lehet építeni, de amiből már nem, az hulladékká válik és (jobb esetben) szemétlerakókban végzi. A vályogot ha kidobják az árokpartra pár kiadós eső visszaváltoztatja sárrá...

A kormány szerint a vályogházakat „nem javasolt felújítani, mert az értékük (gyakran az elhelyezkedésükből is adódóan) olyan alacsony, hogy a felújítás piaci értéken nem térül meg”.

Ennek mi köze a klímához? Keverjük a szezont a fazonnal? És ha a lebontott vályogház helyére téglából épül új, annak az elhelyezkedése is megváltozik? Vagy értsük úgy, hogy ezzel a rendelettel egyben költözködésre is kényszeríti a kormány a vályogházban élők nagy részét?

Továbbá „a nagy energiafelhasználás mellé gyakran társulnak szerkezeti problémák, és alacsonyabb lakókomfort".

Nem vagyok építőipari szakember, de a fentebb is leírtak alapján egyáltalán nem hiszem, hogy a vályog összességében nagyobb energiafelhasználást jelentene, mint más téglafajták. Oké, tuti van valami szuperblokk, ami olyan hőszigetelő hogy besz*rsz, csakhát az ára az egekben, az előállítása környezetszennyező és sok energiát igényel, plusz a teherautókon hurcolása is szennyezi a légkört... Vissza a startmezőre. Emellett aki jelenleg vályogban él, az általában nem túl gazdag, tehát ha új házat muszáj építenie akkor vagy bontott téglából teszi, vagy a legolcsóbb mezei vacakból, aminek a hőszigetelése fikarcnyival sem jobb a vályogénál. Még visszább a startmezőre.

Arra pedig megkérhetném a kormányt, hogy bízza az emberek lakókomfortját saját magukra, ne akarjon ilyen álarc mögül hazug módon tyúkanyóskodni? És még inkább ne kötelezze az embereket kellemetlenségekre és pénzkidobásra a saját lakókomfortjuk nevében... Irgum-burgum.

A Rosenheimi Épületbiológiai Intézet szerint a vályog gyakorolja a legnagyobb pozitív hatást a lakóklímára: a természetes páraszabályozásnak köszönhetően megelőzi a penészedést, mentes egészségkárosító kemikáliáktól, minimalizálja az elektroszmogot így biztosít nyugodt pihenést lakóinak.

Rögtön nyilvánvalóvá vált, hogy miért kell betiltani.

364 komment

Címkék: szép új világ piros és kék pirula

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

promo921 2021.08.04. 17:53:01

Ezt a sok idiótát kéne környezetszennyezés cimén elásni jó mélyre.

www.youtube.com/watch?v=zXMl1C9XXAg

Nahoten 2021.08.04. 18:25:35

Szüleim által épített, rám hagyott vályogházban lakom.
A vályogházat is lehetséges szépre, erősre megcsinálni. Az enyémről kívülről nem mondják meg, hogy vályog. Mivel megfelelő alapra építették vízszigeteléssel a nedvesedést hírből sem ismeri.
Hátránya csak néha van, nem lehet nehéz tárgyakat egyszerűen a falra felakasztani, bár a legutóbbi időkben megjelentek kifejezetten vályog tiplik is. Máskülönben meg kijezeten kényelmes mást csinálni vele. Egy lyukat pl. saját anyagával lehet tökéletesen betömni.

Igaz, hogy nagyon sok vályogházat rosszul építettek meg, mert aki építette az nem értet hozzá, vagy nem volt pénze. De a jól megépítettek tökéletesen vállalhatóak ma is.

Egyik barátom, bár téglajázban nőtt fel, vályogházat épített, pedig megtehette volna, hogy téglából építkezik.

Kiegészítenélek annyival, hogy amikor a vályogház elég idős lesz és tönkremegy, nem kell kidobni az anyagát, mert némi tisztítással újabb agyag, esetleg homok hozzákeverésével és a szalma cseréjével újra használható építőanyagot lehet készíteni belőle.
Ennek megfelelően az egyik legkörnyezetbarátabb építőanyag. Nem kell égetni és korlátlanul újra felhasználható.
Környezetvédelemre hibatkozva betiltani öngól.

VT 135 2021.08.04. 20:38:44

Erről beszéltem: h "szuper", h nem 160-nal megyünk a busszal a szakadékba, mint mondjuk a nyugat nagy része, hanem csak 80-nal... H kicsit lassabban telik meg a Titanic azon része, ahol a Magyarország részleg van.

De nyugodtan cseverésszetek/dühöngjetek tovább egymással az értelmiségi elefántcsonttornyaitokban, várva, h önámítással ("dehát én jóra nevelem a gyerekemet/diákjaimat, ennyi pont elég") majd megoldódnak a dolgok.

Deansdale 2021.08.04. 20:54:53

@VT 135: Negyedévente egyszer elmondod ezt, én meg negyedévente egyszer megkérdezem hogy akkor szerinted mi a megoldás, és legföljebb annyival válaszolsz, hogy közösséget kell építeni... Vagy volt már jobb ötlet is? Nem emlékszem. Kérlek győzz már meg, hogy tudsz valamit tenni a háttérhatalom ellen, vevő vagyok bármire ami reális és racionális megoldásnak tűnik.

VT 135 2021.08.04. 21:45:47

@Deansdale:

:)

Tudom Deansdale, ebben igazad van, ígértem, h megírom - még nem volt energiám hozzá. De rajta van a listámon és előkelő helyen szerepel a megírandók között.

...Meg persze azt is látom, h ilyen hangvétellel kevés ember képes ezt az üzenetemet elfogadni, megemészteni... Engem viszont elkeserít, mikor ennyi értelmes, intelligens, jólelkű ember megragad ezen a szinten. (Egyelőre még én is, ezt vállalom, de úgy érzem, én legalább látom, mi az, ami nem visz előre és mi a megoldás.)

Nem is terveztem addig itt "beszólni", amíg nem prezentáltam a cikkemet - eddig sikerült. :) De ez a téma, amit írtál, annyira erősíti azt, amiről beszélni szoktam, h nem tudtam csendben maradni.

A másik ok talán az, h lent nyaralok a Velencei-tónál, sőt most innen is dolgozom távmunkában. És bár igyekszem mindig a HÁLA érzését erősíteni magamban, h erre lehetőségem van, h itt lehetek, h munka mellett félig nyaralhatok is, idővel újra, meg újra elkezdek dühöngeni azon a hatalmas szarkupacon, amit a rendszer (jelen esetben a fideszes seggfej polgármester és a vízügy és a miniszteri megbízott és a.......) itt "alkotott". Gondolom annyi a különbség, h míg az emberek többsége azt hiszi, h majd ha a másik oldal jön, jobb lesz, én meg tudom, h nem lesz jobb, mert egy fenntarthatatlan, működésképtelen (világ)rendszer néhány fogaskerekét lecseréljük más színű fogaskerekekre, attól az még nem fog hozni változást.
Csak ez ugye megint azt a szint, h nem valami távoli ország, vagy távoli, engem, minket nem érintő problémájáról van szó, hanem a mindennapi életemet, életünket befolyásolja negatívan.

Frederick2 2021.08.05. 04:01:13

@Deansdale: Szívesen válaszolok VT helyett, a saját nevemben, de talán még ő is egyetértene a válaszommal.

Kisközösségeket kell létrehozni. Nem a virtualitásban, hanem a realitásban. Nem az internet világában, hanem a valóságban. Erre pedig azért vannak példák.

Kassai Lajos közössége. Ajánlott film a Lovasíjász.

Böjte Csaba közössége. Ajánlott film a Csillagösvény 1-2.

Amúgy én egyre inkább úgy vélem, hogy szükséges a kisközösségek létrehozása. A kisközösségek képesek úgy működni, mint egyfajta menedék. Menedék, ahol az ember védve van a sok szartól. Igen, kisközösségek, egyfajta menedékek létrehozása. Ahol az ember megélheti a szolidaritást. Erre pedig azért vannak jól példák, minták (Kassai, Böjte).

2021.08.05. 16:52:28

Pár hónapja szóbakerült itt a fórumon, hogy Klaus Schwab hogy tervezi elérni, hogy mindent csak béreljük. Itt van egy friss cikk fordítása az ingatlanpiaci mozgásokkal kapcsolatban:
www.alternativhirek.com/2021/08/valojaban-ez-all-lakastulajdon-elleni.html

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.08.05. 20:44:13

Akkor a nádtrtős szupervályog hétvégitanyát felejtsem el?

valis47 2021.08.05. 22:22:42

@vodkasprite: A kilakoltatási moratóriumot Biden meghosszabbítja a szélsőbal követelésére, a republikánusok őrjöngenek is miatta, alkotmánysértést emlegetnek. Szóval ez nem jött be.

Bankvezér_ 2021.08.06. 11:11:27

@Frederick2: Az ilyen mikro kozossegekhez rengeteg karizmatikus vezeto kellene. Ilyenekben hiany van mert a magyar egy vegtelenul passziv es becsapott nép amelyik nem bizik mar senkiben.

Deansdale 2021.08.06. 11:59:19

@Murometz köztársasági elnök: Közösségekről nagyon könnyű beszélni, egy sikereset létrehozni meg szinte lehetetlen. A MAG-os Géczy Gábor panaszolta, míg élt, hogy mikor a birtokot vette több családdal is számolt akik majd odaköltöznek, és nem ment senki. Pedig ő aztán építette a közösségét, arra nem lehetett panasz.

Nem a magyar nép passzív, hanem egyfelől a meglévő életmódot, munkahelyet, baráti kört, a gyerek iskoláját, stb. feladni túl nagy falat a többségnek, másfelől a rendszerből való kicsatlakozás többnyire komfortcsökkenéssel jár, amit szintén nem sokan vállalnak önként. Az meg, hogy a meglévő (városi) környezetében, a meglévő ismerősi körrel építsen valaki "rendszerfüggetlen" közösséget szinte lehetetlen. Aki városban él az így vagy úgy de a háttérhatalom csöcsén lóg, nincs kivétel.

_Bubba4400 2021.08.06. 14:24:12

Az megvan, hogy a CNN botrány (ami végül nem kapott nagy nyilvánosságot) pont erről szólt? Hogy jó oké, lement a Covid, a következő mumus legyen ez a klímás történet.

Erre tessék, megnyitod a híroldalakat és ez megy. Hogy micsoda olvadások mennek a sarkvidékeken, meg sorolhatnám.

2021.08.06. 16:53:22

@_Bubba4400: "Hogy micsoda olvadások mennek a sarkvidékeken, meg sorolhatnám." Kicsit pihentetni kell a kovid témát, hogy a 4. hullám nagyobbat tudjon robbanni, ha lesz egyáltalán. Bár a korlátozó intézkedéseket egy ideje már a kovid halálozások számától függetlenül hozzák.

Azért van itt pár dolog, ami szeptemberben egyszerre következik be:
- megkapják a végleges engedélyt a vakcinák állítólag (egy évvel korábban) -> így akár már kötelezővé lehet tenni, nyilván ez a cél
- WHO szerint csak szeptembertől lehet beadni a 3. vakcinát, tehát egyszerre indul be a világon a 3. oltás
- kezdik elterjeszteni a mainstreamben, hogy az oltás nem jó a delta variáns ellen, ezért új kell
- kezdik elterjeszteni a mainstreamben, hogy virológusok szerint nemsokára jön egy csudaszupererős variáns
- északi féltekén indul az influenza szezon
- kiderül, hogy igaz-e a próféciája az független orvosoknak (akiket manapság összeesküvés elmélet hívőnek neveznek), akik azt jósolják, hogy a következő influenza szezonban az oltottakat fogja ledönteni a vírus (amit majd lehet új variánsnak hívni)

Szóval ismétlődik a tavalyi ciklus, csak épp azt nem lehet tudni, hogy nagyobbat, vagy kisebbet fog szólni.

valis47 2021.08.06. 21:40:29

@Murometz köztársasági elnök: Ki akar egy karizmatikus vezető kis szektájában élni 0-24-ben, 7/7 nap? A hippikorban voltak ilyen kommunák, általában egy alfahím, aki dugta az összes csajt, volt, hogy csak ő és fiatal nők alkották a kommunát, Charles Mansoné is ilyen volt.
Persze a nagy közösségeknek (szektáknak) is van sokszor karizmatikus vezetője (khm, khm, OV), de azok távolabb vannak a szektatagok mindennapi életétől.

Bankvezér_ 2021.08.07. 09:56:27

@valis47: mondjuk én nem szexualis közösségre gondoktam. De valoban, egy kisközösségben élés bizonyos saját ego lemondással jár. Ez az ára.

valis47 2021.08.07. 12:03:12

@Murometz köztársasági elnök: Persze, én sem, csak hát tudjuk, hogy ez is gyakran a velejárója volt, mármint a vezető szexuális közössége a női tagokkal, amit a többi hímnek el kell viselnie (ha vannak), a mormonoktól az Osho-szektáig, stb. De ilyenek lehettek az ősi törzsi közösségek is.
Persze az amisoknál meg nem megy ez, legalábbis hivatalosan dúl a monogámia, igaz ott karizmatikus vezető is kevésbé van.

Wildhunt 2021.08.07. 12:38:32

@valis47: Szerintem kevesebb pornót kéne nézned, vagy legalább nem onnan venni az információkat. A közösségek elenyésző része a te gruppen-álmod megtestesülése, még teljes cölibátusban is több működik.

valis47 2021.08.07. 13:12:10

@Wildhunt: Nem gruppenpornóról beszéltem, csak arról, ami a mormonoknál is volt (Joseph Smith Jr. élettörténete pl.), de akár a csimpánzoknál is van... Egy vadászó-gyűjtögető törzsben is bizony a csajok a legjobb harcosnál állnak sorba, még ha nem is akarná, "kénytelen" megdugni őket.

Wildhunt 2021.08.07. 15:10:14

@valis47: "hippikorban voltak ilyen kommunák, általában egy alfahím, aki dugta az összes csajt, volt, hogy csak ő és fiatal nők alkották a kommunát, Charles Mansoné is ilyen volt."

GABOR2 2021.08.07. 21:05:17

Sziasztok! Nálam is megjelent pár új cikk. Matolcsy vs Varga, nagyon fura külföldi elemzésekkel:

ujtechkor.blog.hu/2021/08/07/matolcsy_vs_varga_aftermath

A Microsoft ezután örökké szeretné a fizetnél:

ujtechkor.blog.hu/2021/08/07/a_microsoft_dolgai_az_elmult_idoben_felhos_windows_hiba_hegyek_atdesignolas_es_korlatozas_mint_fejle

És a koronavírus oltáskényszerítéseiről; hogy a lakosság felét semminek nézik:

ujtechkor.blog.hu/2021/08/07/koronavirus_hogyan_nezzuk_levegonek_a_lakossag_felet

F. Szabó 2021.08.08. 23:58:39

@Deansdale: @GABOR2: Már téma volt itt, hogy a (többek szerint elit által tudatosan is kreált) terror-, pénzügyi-, Covid-, és klímaválságot egy globális internetes válság követheti. Egy Jean Noel nevű pasas videóját találtam erről az internetes témáról. Ez egy 8 perces videó, de utóbb találtam egy júniusi, sok helyen szó szerint ugyanolyan videót, ami kicsit részletezőbb de sokkal hosszabb)
Nolan szerint az utóbbi hónapokban világszerte érnek kormányzati és céges platformokat komoly leállásokat okozó internetes támadások, olyan növekvő gyakorisággal, ami arra utal, mintha egy globális internetleállási esemény előkészítése folyna. Egy ilyenben aztán semmi sem fog rendesen működni, nem férsz hozzá a pénzedhez, akadozik közlekedés, áruszállítás, áram, víz... Szóval nagyobb leállást fog okozni, mint a Covid. Hogy jöhessen a nagy reset.
Nolan szerint a cél, hogy a súlyos károkra és veszélyekre hivatkozva digitális útlevélhez kössék az internet használatát, egyfajta digitális világ-állampolgárságba kényszerítve az embereket, hogy attól kezdve egy globális központi hatalom követhesse nyomon mindenki minden lépését (a la Kína).
A jelenlegi internet apja, Tim Berners-Lee ennek elkerülésére egy új interneten dolgozik, ami garantáltan(?) titkosítottan használja mindenki privát adatait, biztosítva mindenki személyes internetes szabadságát. (Vagy éppen hogy nem a nagy reset elkerülésére, hanem annak érdekében dolgozik az új interneten? Az általa elképzelt 100 fős felügyelő testület gazdasági-politikai-társadalmi pártatlansága vajon hogyan lenne biztosítva? Ez nem éppen a nem kívánt globális központi kormányzás egy fajtája lenne?)
KI ÜZEMELTETI AZ INTERNETET? Kik határozzák meg a működési kereteket, az alkalmazandó szabványokat...? Valamiféle nonprofit szervezetek, de ezeket ki működteti, ki finanszírozza, ki dönt lényeges kérdésekben?
Ugyanazok a kérdések merülnek fel, mint a világunkat szabályozó pénzrendszer esetében. (Nolan el is süti, hogy az interneten forgó adattömeg ma a legfontosabb pénznem – és tök igaza van). Még az átlagnál tájékozottabb ember is csak hiszi, hogy érti a pénzrendszer működését, valójában sok minden bizonytalan, ködös, átláthatatlan, direkt csinálják így.
Kétségtelen elég nagymértékben decentralizált még mindig az internet, de az utóbbi 10-15 évben egyre látványosabban koncentrálódott (Google, Face, Amazon, MS, Apple, kicsit odébb meg: Tencent, Alibaba), és került egy jól körülhatárolható kör társadalmi-politikai-gazdasági irányítása alá. Ezeknek a gigacégeknek az algoritmusait (szerzői jogok címén) senki sem ellenőrizheti, ezért azt csinálnak a mi révünkön szerzett adatokkal, és úgy manipulálnak minket, ahogy az érdekeik (az érdemi cégtulajdonosok érdekei) diktálják. Gondoljunk arra, mit engedtek meg maguknak a világ legerősebb államának hivatalban lévő elnökével szemben is!
Leállítják, lerombolják tehát a jelenlegi internetet, hogy bebizonyítsák, ez ilyen nyitott formában túl sebezhető, és fenyegeti az egész világ biztonságát. Jöhet a nagy reset. Szóval az egész videó egy figyelmeztetés, jobb, ha próbálunk valahogyan felkészülni a leállásra, ne érjen minket akkora meglepetés.
www.youtube.com/watch?v=HKoQhXRSNNU

Deansdale 2021.08.09. 08:43:59

@F. Szabó: Minden hasonló esemény (mint pl. a covidpánik), és minden jövőre vonatkozó terv ellen úgy tűnik csak egy megoldás létezik jelenleg: minél jobban függetlenedni a rendszertől. És itt a rendszer nem csak a politikát jelenti meg a bankokat, de az internetet és a multicégek világát is. Lassan úgyis kiszorítanak mindenkit aki nem viselkedik rendesen, úgyhogy szerintem jobban jár aki erre készülve önként csökkenti fokozatosan pl. a netfüggőségét, és fordul más, egészésgesebb hobbik irányába, mint pl. a túrázás, kiskert, ésatöbbi.

S persze a legfontosabb az lenne ami mostanában megint szóba került, a kisközösségek. Csakhát persze míg az ember a saját életével azt kezd amit akar, egy közösséghez mások is kellenek, és ez jelentősen megbonyolítja a dolgot.

Anno foglalkoztam a prepping gondolatával, és már akkor rájöttem hogy egyáltalán nem gond kísérletezni vele, mert amit belefektetsz azt nem veszíted el akkor sem ha a "nagy krízis" nem jön el. Ugyanezen az elven ki lehetne alakítani egy új, a rendszertől független életmódot is, ha az ember képes úgy átértkelni magában a dolgokat, hogy a magánélet, a nyugalom, a szabadság, az egészség ér annyit, vagy többet, mint a rendszer által biztosított szórakozás és kényelem. (Itt kifejezetten nem az alapvető összkomfortra gondolok, mert annak maradnia kell, hanem olyasmikre mint bizonyos banki szolgáltatások kényelme.)

Nem arról van szó, hogy aki most valami pesti multinál jól keres, az adjon fel mindent és menjen tanyára kapálni, mert annak semmi értelme. Illetve ha valakinek az a szíve vágya... Még akkor is óva inteném. Az ilyesmi szinte sosem válik be, jobbára csak belerokkanni lehet. Viszont lehet társasházból kertesbe költözni, ahol nem kell rögvest kertészkedni is, de legalább a lehetőség megvan rá. A covid-lezárások idején is milyen frankó volt azoknak, akik legalább a saját kertjükben "szabadok" voltak, míg a panelból ki sem lehetett lépni. Ilyen lezárások jöhetnek bármikor, bármilyen ürüggyel - különösen azután hogy kiderült, a birkák szó nélkül tűrik.

Na mindegy, nem akarok most regényeket írni erről, a lényeg, hogy nem árt készülni egy olyan új életmódra, ahol az ember inkább önként csatlakozik ki a rendszer bizonyos részeiből, mint hogy megvárná amíg kitiltják, illetve kacérkodik az önellátás bizonyos formáinak gondolatával is, mert bár 99% hogy nem fog a szó szoros értelmében rászorulni a túléléshez, azért adhat egy bizonyos egzisztenciális stabilitást és szabadságérzetet. Plusz többféle értelemben is egészséges.

@VT 135: Készül már a cikked a témában? :)

GABOR2 2021.08.09. 13:05:19

@Deansdale: "Minden hasonló esemény (mint pl. a covidpánik), és minden jövőre vonatkozó terv ellen úgy tűnik csak egy megoldás létezik jelenleg: minél jobban függetlenedni a rendszertől. És itt a rendszer nem csak a politikát jelenti meg a bankokat, de az internetet és a multicégek világát is. Lassan úgyis kiszorítanak mindenkit aki nem viselkedik rendesen, úgyhogy szerintem jobban jár aki erre készülve önként csökkenti fokozatosan pl. a netfüggőségét, és fordul más, egészésgesebb hobbik irányába, mint pl. a túrázás, kiskert, ésatöbbi."

Csakhogy ez egy vesztes stratégia. A ellenség szépen megszerez mindent és max. utoljára hagy téged.

Igazából amire szükség lenne az egy nagy megszervezett többség, ami olyan szinten összetart amit még nem láttunk eddig. Nagy vezérek párszor már elérték ezt a törtélem során. Csak ez vezet győzelemre...

Illetve még az is, ha az ellenség felszámolja önmagát.

GABOR2 2021.08.09. 13:06:12

@GABOR2: És persze egy országban nem elég az ha ezt eléred. Rád eresztik a többit...

Deansdale 2021.08.09. 14:53:29

@GABOR2: "Csakhogy ez egy vesztes stratégia. A ellenség szépen megszerez mindent és max. utoljára hagy téged."

Minden valamirevaló ellenállási forma illegális, és ott még nem tartunk hogy tömegek kockáztassák a szabadságukat, családjukat vagy megélhetésüket azért, hogy ellentartsanak a háttérhatalomnak. Sajnos valószínű, hogy mire eljön az a fázis, addigra már késő lesz bármit is tenni, főleg mivel úgy tűnik MÁRIS késő bármit is tenni. Nincs "nagy megszervezett többség", elkényelmesedett és gyáva többség van, ami az lustaságát azzal takargatja saját maga elől, hogy valamiféle mágikus megoldásban reménykedik.

Ilyen körülmények között érvényes az amit mondtam.

GABOR2 2021.08.09. 18:37:20

Matolcsy nem tud leállni, újra szidta a kormány teljesítményét... vagyis Varga Mihály teljesítményét, és hibának mondta, hogy annó leváltották... és amikor ezt mondta, harmadik személyként beszélt magáról:

"Matolcsy nem tud leállni"

ujtechkor.blog.hu/2021/08/09/matolcsy_nem_tud_leallni

GABOR2 2021.08.09. 18:39:52

Ha valaki már unná a delta variánst így egy újabb... valószínű új nevet kell majd neki kitalálni, mert ezzel nem lenne "menő":

www.portfolio.hu/gazdasag/20210809/keveset-tudunk-a-koronavirus-lamdba-variansarol-de-aggaszok-a-legfrissebb-tanulmanyok-495846

GABOR2 2021.08.09. 18:58:13

@F. Szabó: Sajna sok logikus magyarázata nincs, hogy miért nem akarják észrevenni a kormányok, hogy a digitális államuk amit annyira ki akarnak építani ( köztük Orbánék is ) egy sebezhető állam lenne, aminek hatalmas károkat tudnának okozni, könnyen.

Lehet, hogy valami nagy terv része, valami összeomlasztásé? Lehet.

Mindenesetre ezen rendszer embereinek többsége azért lojális, mert kap lovét; ha mindent összeomlasztanak, hogy fizetik őket? Jó egy darabig tárgyakkal, arannyal mondjuk, de azokból nem tudnak végtelent nyomtatni...

Saját létüket tennék kockára, az ilyen igazán lojális emberek hozzájuk egy marék ha van...

GABOR2 2021.08.09. 19:01:12

@GABOR2: Amúgy ajánlom a blogom, mert rengeteget foglalkoztam a témával.

GABOR2 2021.08.09. 19:05:02

@Deansdale: Arra készülnek, hogy a lakosságnak kb. a felét dehumanizálják, kizárják mindenhonnan, a külföldi elemzések, mind durva gazdasági teljesítménycsökkenést jósolnak a hazai "minden normális lesz"-ekhez képest. A talaj elő lesz készítve, kérdés, hogy lesz-e akit felemel a tömeg és hogy nem már egy előre odarakott ügynök lesz-e...

GABOR2 2021.08.09. 19:05:25

Egyébként meg ha lesznek itthon tüntetések, szóljatok... megyek.

Mme.Brioche 2021.08.09. 19:25:26

@F. Szabó: @GABOR2: "Lehet, hogy valami nagy terv része, valami összeomlasztásé? Lehet."

Szerintem ez nem csak egy lehet, hanem egy biztos. A nagy Reset része, talán egy szó szoros értelemben vett újraindítása a hálózatnak. Ha abból indulok ki, hogy 2019 novemberében megrendezték a 201-es eseményt ugye, a járványszimulációt, és voilá, ki is tört a járvány hónapokon belül, akkor én úgy számolom, hogy Cyber Polygon esemény után (ami egy internetleállásos kibertámadás szimulációja volt a World Economic Forumnak most július 9-én) kb most ősszel számíthatunk egy ilyen valós "támadásra" is. Szerintem érdemes kicsit bevásárolni rá. Azt nem hiszem, hogy sokáig fog tartani, mert áram és hálózat nélkül nem lehet működtetni a totális kontrollt, de ahhoz elég lesz, hogy tönkremenjen sok közép és kisvállakozás, azok közül, akik még talpon vannak, és arra is hogy komoly gondok keletkezzenek az ellátási láncban, élelmiszer, energia stb, és ez kellően halálra rémissze az embereket (tán némi emberi veszteség árán főleg a nagyvárosokban), és beleegyezzenek minden újításba, amivel megelőzhetik az ilyen tragédiákat.
Klaus Schwab mondogatta ezt, hogy kész tények elé kell állítani az embereket, és annyi.

VT 135 2021.08.09. 23:24:37

@Deansdale:
"@VT 135: Készül már a cikked a témában? :) "

Nem annyira, mert a szabadidőmben a családi nyaralóban - felfedezve a teremtő-építő férfi oldalamat - fejlesztek, a maradék 2 órában meg lemegyek a Velencei-tóra (már, ami maradt belőle) és úszom.
Szóval a "világmegváltást" most időlegesen áthelyeztem a magam fejlesztésére.
De ami késik, meg is érkezik.

Addig is két dolgot tudok ajánlani:
1., Keressetek rá arra, hogy Kék zóna. Ezek példát mutatnak arra, h miképpen is lehet élni, sikeresen, harmóniában önmagunkkal és a világgal.
2., Érdemes az alábbiakon elmerengeni. A mérhetetlen mohóság, pénz-, és hatalom hajhászás annak a téves világszemléletnek az eredménye, miszerint "akkor leszek boldog, ha még több kütyüm, cipőm, pénzem, hatalmam lesz". Ha innen eljutunk - nem egyből, de fokozatosan - oda, h "akkor vagyok boldog, ha azt csinálom, amit szeretnék és amiben jó vagyok és olyan emberek vesznek körül, akikkel együtt tudunk működni és szeretjük egymást", akkor máris kiesnek azok a boldogság-pótszerek, amelyek a szakadékba rohanó civilizáció-buszunk üzemanyagát alkotják. Fent és lent.

VT 135 2021.08.09. 23:27:12

@valis47:
Igen, az elmúló világ mintái, mintázata nem működik. Felesleges ezért felhoznod őket. :) Nem működnek. De legalábbis nem annyira hatékonyan, ahogyan működhetnének.

VT 135 2021.08.09. 23:31:59

Ja és fogok egy táborba is menni, ahol olyan szervezet-közösségfejlesztő szakemberekkel fogjuk együtt megélni, megtapasztalni és megfejlődni önmagunkat és a régi mintákat, akiket már régóta ismerek és szaktekintélyeknek tartok. Szóval, ahogy Tolle mondja: "A világot csak belülről változtathatod meg." - ezért magamon keresztül tudok csak a magam rádiuszában "világmegváltást" (változást) elérni. Hát ezt igyekszem tanulni és aztán alkalmazni. Másként nem megy.

valis47 2021.08.10. 13:04:46

@Deansdale:

youtu.be/kySDKESt3_M

Persze a faszi 13 éve, az akkori válság idején beszél, és a volt Szovjetuniót hozza fel példának, de érdekes, amiket mond.
Vidékre elvonulni és önfenntartásra berendezkedni nem pálya szerintem sem, a prepperkedésnek az USA-ban talán van értelme, ha egy csoport tagja vagy, amelyik rendelkezik fegyverekkel, katonaviselt, jó kondiban lévő férfiakkal stb.

VT 135 2021.08.10. 13:22:06

@valis47: Az biztos, h ha beüt a ménkű, akkor a városban élők fognak először elhullani, hiszen ők a legkiszolgáltatottabbak - mind az élelmiszer ellátásban, mind a közművek terén, mind egymás felé. Ez mindig is így volt. Ettől függetlenül városban is el lehet kezdeni tanulni a valódi, új típusú (!) közösségi együttműködést, ennek megvannak már a csírái, mint a bevásárlóközösségek, vagy közösségi kertek.

Teljesen egyetértek, h *egyedül*, vagy családi léptékben lemenni vidékre semmi értelme. Olvastam sok történetet ilyen tematikus fb csoportokban: a legtöbb esetben pár év múlva belebuknak és visszamenekülnek a városba. A B opció, h sikerül kiépíteni egy olyan vállalkozást, amely éppen csak eltartja őket, de emiatt éjjel-nappal robotolnak. Persze még ez is emberibb létezés, mint a városi, természettől, őselemektől teljesen elidegenedett vegetálás, de távol van egy harmonikus emberi társadalomtól.

Ugyanis a házi feladat, amit adott a Teremtő / Univerzum az, h újratanuljuk az önmagunkkal kapcsolódást (önismeret) és az egymáshoz való kapcsolódást. Ugyanitt az érett férfi-, és női szerepeket. Szóval ezt nem lehet megspórolni azzal, h továbbvíve a totális individualista világ megbukott mintáit egyedül/családi léptékben (mindenki mást és a világot leszarva) próbálok túlélni.

Ezzel szemben egy erős, belső önbizalommal rendelkező közösség még egy mad max-i világban is képes megvédeni magát. Miért? Mert a gazemberek a saját, jól felfogott érdekükben a kisebb ellenállás felé mennek, nem pedig oda, ahol esetleg otthagyhatják a fogukat. Más kérdés, h nem lesz mad max-i világ, hanem amennyiben nem tudunk idővel egyre többen szellemi szintet lépni, akkor a jelenlegi civilizációnk teljesen logikus működése szerint ("még többet!!!") létrejön a világdiktatúra, majd pár évtizeden belül a kihalásunk.

Kisgé 2021.08.10. 14:49:54

@VT 135: szerintem az emberi természet nem megváltoztatható, tömeges szellemi szintlépés utópia. Mad max-i világ jön, a túlélés záloga ugyanaz, mint minden összeomláskor: erős, bevállalós, hozzáértő, csoporthoz lojális férfiak klánjai, törzsei. "The way of men is the way of the gang."

VT 135 2021.08.10. 17:31:50

@Kisgé: Úgy érzed, semmit nem változott a személyiséged, tudatosságod 6 éves korod óta? :)
Mindannyiuknak ott a lehetősége a fejlődésre. Az egy más kérdés, h emberek tömegei rekednek meg a kisgyerekkori, vagy kamaszkori szellemi szinten. Nekünk nem velük kell foglalkoznunk. Ők is ugyanazon az úton járnak, csak még máshol tartanak. Alszanak és teljesen jogosan mérgesek, ha legszebb álmukból szeretnénk felébreszteni őket.
Ajánlom Ken Wilbert írásaira, elméleteire rákeresni.

A lényeg az, h az emberi tudatosság a történelem során folyamatosan nő (jó, a 2. vh kivétel, akkor az emberiség nagy része megtébolyodott). Ma már emberek tömegei állnak egy sokkal magasabb tudatossági szinten. Nekik, nekünk egymást kell megtalálnunk és az együttműködés új mintákra épülő kereteit. Jelenleg az van, h kb. 3 ember találkozásából is előbb-utóbb összeveszés lesz (nem csak nálunk, Magyaroknál, bár tény, h az individualizmusunk nagyobb kihívást ad az együttműködés megtanulásához).

Mad max-i világ maximum addig jön, amíg kellő alapot nem ad ahhoz, h tömegek akarják a rendet, amely a világdiktatúra képében jön el. Amennyiben a félelem-hazugság alapú, mai civilizációs mintákat visszük tovább. Én megértem, h nehéz elképzelni, h van más is, lehet másképp is. Hiszen ebben, amelynek az utolsó napjait éljük, éltünk le mondjuk 10.000 évet. A totális szabályozás korából eljutottunk a totális individualizmusig. De van tovább: felismerni, h a korlátokban meg is lehet kapaszkodni, h az egész Univerzum szabályok mentén működik. A különbség az, h a jövőben az adott, kisebb közösség határozza meg a saját szabályait és nem pedig egy felsőbb hatalom erőszakolja rájuk. Ugyanez igaz a férfi-női kapcsolatok átalakulására is.

Ettől még ugyanúgy van vezetés, vezetők, követők. Csak új típusúak, nem az általunk ismert, saját egójukba szorult faszkalapok. A vezetés már nem szerep, hanem funkció - főszervező, mediátor, felelősség-alapú. Ezek az új minták, új minták mentén szerveződő közösségek és cégek már ma is megvannak, csak nyilván nem fogsz hallani róluk a mainstream médiában, hiszen a (világ)rendszer alapvető működése mindig az, h fenntartsa a status quo-t, ezért minden változást önmagára veszélyesnek tart és ezért igyekszik elfojtani.

Kisgé 2021.08.10. 18:25:36

@VT 135: a spirituális álom egy dolgot hagy ki a számításból: a kőkemény biológiai törvényekre és evolúciós nyomásra alapuló emberi pszichét. Az emberiség-mint faj-idejének 99,9%-át az általam felvázolt körülmények között élte: max 100 fős kisközösségekben egyszerre PvE és PvP game-et játszva más csoportokal;). A sok civilizációs nyavaja és pszichés megborulás pont ennek elhagyásából ered: túl nagy népsűrűségű városok, a valódi klánok teljes hiánya.

Deansdale 2021.08.10. 18:34:38

@valis47: "Vidékre elvonulni és önfenntartásra berendezkedni nem pálya szerintem sem, a prepperkedésnek az USA-ban talán van értelme, ha egy csoport tagja vagy, amelyik rendelkezik fegyverekkel, katonaviselt, jó kondiban lévő férfiakkal stb."

Nézd, én ezt nem úgy gondoltam, hogy valami apokalipszisre készülve kell elbújni, és vasvillával védeni a spájzot a zombiktól, inkább úgy, hogy élvezzük ki amit még lehet mielőtt az új világrend megcsinálja a nagy reszetjét. "Ellenállás" szempontjából tökmindegy hol élünk, úgysem tudunk tenni semmit a világban zajló folyamatok ellen, az viszont kurvára nem mindegy, hogy mi magunk hogyan éljük végig az egészet. A libsizmus hatását úgy tudod minimalizálni az életeden, ha függetleníted magad azoktól a szféráktól amiket a leginkább uralnak, illetve nem adsz nekik támadási felületet. Ez a már létező ill. várható jövőbeli krízisekre is igaz, mint a covid, a klímakamu, a cyberbaromságok, ésatöbbi. Ha a fővárosban élsz minden szarság a teljes hatását ki fogja fejteni rád. Egy faluban, ahol jó barátságban vagy a szomszédaiddal, tőből leszarhatod a covidot éppúgy mint a klímát vagy a hackereket, de még a mindezekre adott politikai válaszokat is(!). Ha úgy alakul, hogy Pesten már a katonaság fog járőrözni a maszkviselést meg az oltásigazolványokat ellenőrizendő, akkor Bivalybasznádon a fű sem fog rezdülni, mert még helyi rendőrörs sincsen. Ezt csak mint példát mondom, nem állítom hogy ez lesz a jövő, de ahogy a dolgok most kinéznek, ilyesmik várhatóak. Gondolhatsz arra is, hogy jönnek a végtelen covid-variánsok, meg a havonta hatszori kötelező oltás, amikkel szemben meg kell erősíteni a családod egészségét, immunrendszerét, és ez megintcsak arra mutat hogy ki kell költözni a betondzsungelből valami élhetőbb környezetbe, és a képernyőbe zombulást lecserélni valami sportosabb hobbira. Ha iskolás korú gyerekeid vannak, egy falusi iskolában jóval kevésbé kell tartanod a tanerő elbarmulásától, mint a fővárosban. Tiszafütykösön még egy darabig nem lesznek transznemű gyerekek... És ha nem is foglalkozol önellátással, meg semmi prepper okossággal, akkor is nagyobb a mozgástered és többféle lehetőséged van reagálni a világ változásaira, mint egy nagyváros közepén. Pl. ahogy emlegettem már, a covid lezárások idején a többmillió panellakó gyakorlatilag meg volt lőve, miközben a kertesek legalább a saját talpalatnyi földjükön szabadok voltak.

...és ezekhez képest tényleg csak +1 bónusz érv, hogy ha véletlenül úgy alakul, akkor akár prepperkedhetsz meg önelláthatsz is.

Mme.Brioche 2021.08.10. 18:51:20

Úgy tűnik ott tartunk már, hogy az oltáskárosultak és elhunytak történeteinek leírása ellenkezik a Paypal közösségi irányelveivel, és simán kidobhat, mint egy rühes macskát. Igen, a Paypal.

thecovidblog.com/2021/08/09/breaking-the-covid-blog-and-covid-legal-usa-banned-from-paypal/

Deansdale 2021.08.10. 18:52:58

@VT 135: "Olvastam sok történetet ilyen tematikus fb csoportokban: a legtöbb esetben pár év múlva belebuknak és visszamenekülnek a városba"

Aha, csakhogy én annak a stratégiának az ellenkezőjéről beszélek. Volt rokonom aki ezt meglépte, és nem akarok tiszteletlen lenni az emlékével, de ezzel együtt is azt kell mondanom: az a városi ember aki felad mindent és lemegy falura "gazdálkodni", az hülye, és csak a sorsot hívja ki maga ellen. 100-ból 99 belebukik. Amiről én beszélek, az az, hogy tartsd meg a városi munkahelyed, csak vegyél egy kertes házat valami nem túl távoli faluban, akár a meglévő városi lakásod mellé afféle hétvégi háznak(!), és kezdj el építeni egy egészségesebb egzisztenciát. Grillezz a kertben, építs egy kis medencét, ültess pár barackfát, stb. Helyezz át súlypontokat az életedben, és amennyiben van rá kedv, idő és keret, egy kicsit prepperkedhetsz vagy önelláthatsz is. Ha csak annyit teszel, hogy a kerítés alját végigb*szod mindenféle bogyótermő bokrokkal, és ősszel kézműves boróka- meg csipkelekvárt főzöl, a default városiakhoz képest máris egy fényévvel közelebb kerültél úgy a normális életmódhoz, mint az önellátáshoz/túléléshez. És ami a legfontosabb: több öröm lesz az életedben.

GABOR2 2021.08.10. 22:02:03

Tegnap hallgattam az esti Krónikát a Kossuth Rádiót... fél füllel.

Volt ez a kommunizmusra emlékeztető lépés, hogy pl. diákokat küldtek idősek otthonába, hogy "meggyőzzék" az időseket, hogy oltsák be magukat.

Na beszámolt az eredményről, amitől felforr a...

Szóval azt mondta, hogy csak minden 5. ember állt rá legalább látszólag az oltásra, a többi nem akarta és mondta is, hogy kifejezetten nem kér belőle.

DE!!!!!!!

Állítólag ugyanezen emberek tömegesen olyat fűztek ehhez a kommentjükhöz, hogy ők ebből kifejezetten nem kérnek, hogy de ha kötelezővé teszik, akkor mennek beoltatni magukat...

Tehát megszületett a következtetés... kötelezővé kéne tenni.

Hát b@sszák meg. Egyrészről nem hiszem el, hogy "szinte mindenki hozzáfűzte ezt", másrészről mondták, hogy igazából az emberek nem kérnek belőle, akkor meg minek náciskodnak?

GABOR2 2021.08.10. 22:06:35

@GABOR2: Ja nemcsak idősotthonokba, hanem felkeresték az embereket a házukba. Na és ennek az egésznek a kinevezett főnöknője beszélt tegnap az eredményekről...

GABOR2 2021.08.10. 22:16:15

@VT 135: Ha egy ilyen csoportból kinőne valami többség az lenne a legjobb az emberiségnek...

bomberhopper 2021.08.10. 23:30:45

@Deansdale: ez egy léleképítő gondolat, 60-80 négyzetméter hihetetlen mennyiségű terményt tud adni.
Persze esténként, hétvégén kell gyomlálni, csigaszedni, locsolni, kötözni, palántázni (nem ebben a sorrendben). Ismétlem, 60-80 négyzetméter. Vagy lehet sorozatozni a netflixen, vagy sudokuzni a teraszon. Vagy bármi más.

bomberhopper 2021.08.10. 23:36:19

@bomberhopper: egyértelműsítek. Biciklizve a családdal látom, hogy HIHETETLEN mennyiségű föld hever parlagon. Csak ehhez már tényleg el kéne dobni az állást. Ami van.

Túl nagy a jólét, lesz ez még máshogy is. Viszont akkor nekem nem lesz gond a zöldség. Mondom, 80 négyzetméter. Persze nem lesz bőség. De sehol sem.

Deansdale 2021.08.11. 07:43:08

@bomberhopper: A kertészkedés ambivalens téma, én úgy vagyok vele ahogy leírtam fentebb a drasztikus életmódváltással kapcsolatban is: aki hirtelen fejest ugrik bele és erőből akarja csinálni, az általában pofára esik. Ebben is a fokozatosságot látom a legjobb útnak - nem baj az, ha a kert zöme meg van hagyva gyepnek, és az ember csak annyival kezdi, hogy van 1-2 gyümölcsfa, pár bokor a kerítés mentén, esetleg néhány emelt ágyás fűszernövényeknek vagy valami könnyen termeszthető leveles zöldnek. Aztán ha van kedv továbblépésre, annál jobb.

Arról írtam már régebben, hogy a kertészkedés nem feltétlenül azt jelenti amit a dédszüleink csináltak - van a világban számtalan ötlet és technika amivel jelentősen csökkenteni lehet a befektetett idő és energia mennyiségét. Pl. mulccsal ki lehet váltani az általad felsorolt munkák felét.

Valakinek vennie kéne a fáradságot és legalább egy könyvet megírni egy olyan új életmódról, ami a modern civilizáció összes komfortját összeadja egy természetközelibb életmód előnyeivel, mert szerintem egy rakás ember csak arra vár (még ha nem is tudja ezt tudatosan), hogy kapjon egy ilyesfajta útmutatót.

Deansdale 2021.08.11. 07:45:43

@bomberhopper: Amiket itt írok mind városi emberekre vonatkozik, akik nem értenek a gazdálkodáshoz, de kacérkodnak a gondolattal. Aki gyerekkorából hozza a szaktudást és jól elboldogul, az lehet sokkal bátrabb is :)

GABOR2 2021.08.11. 18:54:14

Ti hallgattátok olykor Stefan Crowdert?

Ő volt a leghallgatottabb politikát kommmentelő Youtube-ere és konzervatív oldalt erősítette...

Most olyanokat látok, hogy összeomlik a tüdeje és a vejé és hogy kapnia kell új szívet is...

Dehogy mitől van azt senkitől se láttam. Nem csodálkoznák, ha likvidálni akarnák...

GABOR2 2021.08.11. 18:55:26

vejé= veséje.

Azt se tudom, hogy még él-e, mert napok óta nincs update.

valis47 2021.08.11. 19:44:21

@GABOR2: Durva. Augusztus 7-én még azt tweetelte, hogy túl van a műtéten, titán rudakat ültettek be neki. Ezek a hírek azóta vannak?

VT 135 2021.08.11. 21:43:07

Azért ez gyönyörű: ha el akarok menni (magán) fogorvoshoz, akkor csináltatnom kell kb. 20 ezerért egy tesztet?

GABOR2 2021.08.11. 22:41:52

@valis47: A legutolsó tán az, hogy ezekután nem nagyon kapott levegőt és sűrgősen bevitték a kórházba. A szerv leállások még ezelőttiek.

GABOR2 2021.08.11. 22:44:27

@VT 135: Micsoda, "csak" műtét előtt kell majd tesztet fizetni nem?

Aúgy undorító ez, a "nem kötelező" csak pokollá tesszük az életed, kizárunk mindenből dolog. Orvosoknál tán non-stop saját költségre kéne fizetni tesztelést...

De csak annál inkább veszélyt érzek minél erőszakosabbak.

Wildhunt 2021.08.12. 10:01:17

@GABOR2: én úgy tudtam (még egy valamikori interjúból Molyneux-vel) hogy sportot ajánlottak neki valami alapbetegségére, ő meg az mma-t választotta. Akkor még elviccelték hogy a gyógymód veszélyesebb mint a betegség...

GABOR2 2021.08.12. 17:10:50

Most, hogy már százmilliókat beoltattak vele... beszéljünk kicsit lassan az újabb és újabb mellékhatásokról:

"Pfizer- és Moderna-vakcinák: három új lehetséges mellékhatást vizsgál az EU"

www.portfolio.hu/gazdasag/20210812/pfizer-es-moderna-vakcinak-harom-uj-lehetseges-mellekhatast-vizsgal-az-eu-496280

GABOR2 2021.08.12. 17:34:18

@Mme.Brioche: Vannak akik szerint létezik az a dolog, hogy előre megmutatják filmekben a "jövőt", hogy ne tünjön furcsának amikor megtörténik... pl. a rengeteg film vírusokról, hogy írtják az embereket.

Nos, nem film, de a Battlefield játék új részében a klimaváltozás mellett az az alapszituáció, hogy az egész világon kiütik az áramellátást:

www.youtube.com/watch?v=FJVCfhLEYdo

valis47 2021.08.12. 23:41:03

@GABOR2: 2012 előtt meg volt világvége film is, meg egy időben olyan filmek voltak, hogy aszteroida ütközik a Földnek... ezek is akkor prediktív programozás voltak? Meg a zombis sorozatok is?
A Kingsman is, ahol az elit ki akarja irtani a népet azzal, hogy a beléjük ültetett chippel egymás kiirtására ad nekik parancsot? (ha jól emlékszem valami ilyen volt a sztori, a második részben vírus is volt)

Mme.Brioche 2021.08.13. 00:18:29

@valis47: a zombis sorozatok igen... Írd be a CDC (tudod, az amerikai járványügyi központ) weboldalán a keresőbe azt hogy zombie, és ott szép szabatosan el is magyarázzák, hogy a zombis-sorozatokat pont azért csinálták, hogy felkészítsék a népeket lelkiekben és lényegében gyakorlati tanácsokkal is valamilyen lehetséges katasztrófahelyzetre vagy természeti csapásra (nyilván nem igazi zombikra).

www.cdc.gov/cpr/zombie/

GABOR2 2021.08.13. 00:47:51

@valis47: "2012 előtt meg volt világvége film is, meg egy időben olyan filmek voltak, hogy aszteroida ütközik a Földnek"

Nézd, Mme.Brioche válasza mellett mondanám, hogy az "aszteroida a Földbe csapódik" dolognál nem is az a lényeg, hogy becsapódik az aszteroida, hanem, hogy a földön a népeknek egyesülnie kell egy vezetés alá.

www.youtube.com/watch?v=fB_ZlORvD4c

Deansdale 2021.08.13. 07:35:07

@valis47: Attól, hogy valami prediktív programozás még nem minden az.

GABOR2 2021.08.13. 17:08:49

Jaj ne, újabb vakcina kell.

"Ébresztőt fújna az amerikai kormány: a Pfizer alig véd a delta variáns ellen egy kutatás szerint"

www.portfolio.hu/uzlet/20210813/ebresztot-fujna-az-amerikai-kormany-a-pfizer-alig-ved-a-delta-varians-ellen-egy-kutatas-szerint-496442

Csak nem az lesz mint az influenzánál, hogy nem lehet kifejleszteni egy mindent megoldó oltást?

SAAAAAJNOS úgy tűnik non-stop várásrolni kell az újabb vakcinákat... forever.

GABOR2 2021.08.13. 19:37:27

Az olimpiát olyan kevesen nézték, hogy pánikolást okoz a reklámozóknál. A korábbi számnak csak a felét hozta.

"OLYMPICS RATINGS TANK, CAUSING ‘ADVERTISER ANXIETY"

www.outkick.com/olympics-ratings-tank/

Ráadásul az NBC szerint a legrosszabb forgatókönyv valósult meg, a legtöbb ember akkor lépett le amikor elkezdték a kis "woke" műsorukat egyes sportolók. Ez "rossz üzenetet" hordoz később talán erre hivatkozva nem fogják engedni, hogy ilyet tegyenek sportolók.

"NBC sees 'worst case scenario' as Olympics ratings plunge amid 'woke' protests"

GABOR2 2021.08.13. 19:38:09

@GABOR2: www.foxnews.com/media/nbc-olympics-ratings-plunge-woke-protests

"Experts have pointed to woke, anti-U.S. protests from American athletes as part of the lack of interest"

F. Szabó 2021.08.13. 19:54:19

Ehhez az íráshoz ugyan nincs köze, de az európai élet és a világ várható összeomlásához annál inkább (egy Facebookról másolt komment): "Csak megemlítem 2001 Egyesült Államok hadjárata kezdetén Afganisztán népessége 21 millió volt,

GABOR2 2021.08.13. 22:04:18

Kezdem értelmetlennek érezni a Kossouth Rádió hallgatását... Mindig ugyanaz a "hír" valaki ajánlja, hogy oltasd be magad... Ha ezerszer elismétlik azt hiszik majd megteszik akik eddig nem tették?

Bankvezér_ 2021.08.14. 13:18:59

@GABOR2: ja ez pont olyan mint amikor a felcsuti valasztasok elött az egyetlen ellenzeki jelöltet, a juhaszt ejjel elgazolja egy auto. Aztan meszaroslörinc nyeri 100%kal.

Bankvezér_ 2021.08.14. 14:06:24

@Deansdale: Teljesen egyetértek a posztoddal és akkor ezen a példán plasztikusan be tudom neked mutatni mennyire rossz is az autokrata cinikus önkényuralom amit most művol orbán.
Mert ugye nyilvánvaló, hogy a vályog tiltása mögött valami sunyi lopás ügy húzódik meg.
És ha egy kormány és annak tisztségviselői nem elszámoltathatóak, nem állnak ki mondjuk egy tévé vitában, ahol te felteheted a fenti kérdéseidet és érvelhetsz, akkor az egy cinikus önkényuralom. Nem demokrácia.

_Bubba4400 2021.08.14. 16:56:16

A 444 meglepetten konstatálja, hogy nahát, Kaliforniában már a latinóké a terep:

444.hu/2021/08/13/csokken-a-feher-nepesseg-aranya-az-egyesult-allamokban

Wildhunt 2021.08.14. 18:15:11

@Murometz köztársasági elnök: te minden példán be tudod mutatni hogy Orbán a halálcsillag.

Deansdale 2021.08.14. 18:47:33

@Murometz köztársasági elnök: 99%, hogy ebben semmiféle fideszmutyi nincs, hanem a háttérhatalom utasítására csinálják (és ugyanezért EU direktíva). A great reset egyik aspektusaként a lakhatást ki akarják rúgni az emberek alól, az USA-ban már meg is kezdődött a szőnyegbombázás ezügyben, nálunk is erre készülhetnek. A lakhatás gyorsan és drasztikusan drágul világszerte, miközben homályos hátterű pénzcégek felvásárolnak mindent amit bírnak (lásd blackrock), ebben legföljebb a fityisz is eljátssza a szerepet amit kiosztottak rá.
strangesounds.org/2021/07/blackrock-is-buying-up-us-homes-like-no-tomorrow-real-estate-market-housing.html
www.lewrockwell.com/2021/04/bill-sardi/who-runs-the-world-blackrock-and-vanguard/

Mme.Brioche 2021.08.14. 18:57:07

@Deansdale: nekem az nem világos, hogy hova akarják majd beterelni a népeket, mert hát valahol azért lakni kell. Vagy lerombolnak majd minden kertesházat, és hatalmas panelrengetegeket építenek, amiben kis lyukakat lehet majd bérelni olcsón?

Deansdale 2021.08.14. 19:22:11

@Mme.Brioche: Amit felvásárolnak azt kiadják bérbe. A végcél az, hogy mindenki bérlő legyen, mert akkor a háttérhatalom bárkit azonnal hajléktalanná tehet aki nem tetszik nekik. Sejtésem szerint erőszak ezügyben nem lesz, "csak" megvesznek mindent amit bírnak és közben folyamatosan nehezítik a magántulajok életét. Az USA-ban pl. van ingatlanadó, amit évente fizetni kell, ha azt időnként megemelik, akkor a covid-lezárásokban elszegényedőknek előbb-utóbb el kell adni a házaikat.

Mme.Brioche 2021.08.14. 19:26:17

@Deansdale: na de miből fogják fizetni a bérleti díjakat? azok horribilisen magasak. Vagy ez része lesz az alapjövedelemnek?

GABOR2 2021.08.14. 19:43:35

Negyedik oltás szükséges:

"Bajban a Szputnyikkal és Sinopharmmal oltottak: csak negyedik adag után utazhatnak szabadon"

www.portfolio.hu/gazdasag/20210814/bajban-a-szputnyikkal-es-sinopharmmal-oltottak-csak-negyedik-adag-utan-utazhatnak-szabadon-496568

GABOR2 2021.08.14. 19:45:30

@Mme.Brioche: Sok helyen már most is ez van.

Deansdale 2021.08.14. 20:01:13

@Mme.Brioche: Látod ez igazán jó ötlet, mert ha nem tetszel a háttérhatalomnak akkor az alapjövedelmed is megvonhatják, és akkor nem nem csak hajléktalan leszel és munkanélküli, de instant földönfutó is :)

GABOR2 2021.08.15. 15:07:14

Hallottam tegnap a rádióban, hogy az új fertőzöttek 80%-a nem oltatta be magát. Na, csak így tovább, legalább ők is túl lesznek rajta és ahogy látom továbbra se kell úgy átmennem a városorn, hogy hullahegyeken gázololok át. Így pikk-pakk mindenki védett lesz hamar... vagy sohase fognak elfogyni az "áldozatok"?

A mi statisztikáinkból nem tünnek el soha azt tudom, ami non-szensz:

"Ez a legértelmetlenebb magyar koronavírus-adat, ami teljesen félrevezeti az embereket"

www.portfolio.hu/gazdasag/20210708/ez-a-legertelmetlenebb-magyar-koronavirus-adat-ami-teljesen-felrevezeti-az-embereket-491758

GABOR2 2021.08.15. 15:10:18

Most három napig nem lesz oltás és néhány politikailag fizetett idi@ta orvos úgy adja elő, hogy ezzel itt van a világvége és hogy itt a bizonyíték rá, hogy Orbán oltásellenes... Ennyire alacsony legyen a színvonal...

"Három napig szünetelnek az oltások Magyarországon"

www.portfolio.hu/gazdasag/20210815/harom-napig-szunetelnek-az-oltasok-magyarorszagon-496620

GABOR2 2021.08.15. 15:11:43

Amerika leghosszabb háborúja és számolatlan millárdok micsoda "remek" végeredményt okoztak.

Hát senki se akar küzdeni a "nyugati értékekért"?

"Már a békés hatalomátadás a kormány és a tálibok célja Afganisztánban"

www.portfolio.hu/global/20210815/mar-a-bekes-hatalomatadas-a-kormany-es-a-talibok-celja-afganisztanban-496616

GABOR2 2021.08.15. 15:15:11

Azért az már durva, hogy az amerikaik még azokat se akarják kimenteni, akik nekik dolgoztak, pl. tolmácsok. Oké, nem akar senki több tízezer menekültet, de akik neked dolgoztak így... azokon azért szerintem illene segíteni.

"Edi Rama albán miniszterelnök bejelentette vasárnap, hogy országa ideiglenesen befogad több száz olyan afgánt, aki a nemzetközi erőknek dolgozott - főleg tolmácsolt - a megszállás idején, és félve a táliboktól el akarja hagyni hazáját."

De az albánok segítenek.

GABOR2 2021.08.15. 15:16:15

@GABOR2: Ja bocs, ez csak ideiglenes, aztán mennek az USA-ba... meg "civilszervezetesek is".

GABOR2 2021.08.15. 15:46:27

Amúgy ez egy 20 éves háború és emlékszem talán úgy félúton olvastam két könyvet is róla, amiből az egyik nagyon jó volt és magyar szemszögből nézte az egész háborút. Az címe az a "Maximum nulla áldozattal", ami cím arra utal, hogy tán a baloldali kormány azt mondta, hogy ennyi veszteséget tolerálnak a katonai vezetéstől akik irányítják a műveleteket...

Na de, most arról a részről mesélnék, hogy volt benne egy interjú ( vagy a másik könyvben ) a magyar csapat azon vezetőjével - egyébként egy női illető - aki az "újjáépítésért" felelt.

Ugye miközben nálunk mentek a megszorítások tán, Afganisztánban felépítettünk fullos, iskolákat, kórházakat... és mesélte ez a női vezető, hogy nagyon fel voltak pörögve, hogy bevezetik Afganisztánt a civilizált népek közé.

De nem ment, se a magyaroknak, se a sokkal több pénzt rászánoknak. Gyakorlatilag a fullos felépített épületeket napok olyanné tették, hogy nem tudta ellátni célját és hiába hozták rendbe újra és újra.

Az afgán népesség ellenállt minden változtatásnak.

Az interjú végén végül megkérdezték, hogy végülis mi a legnagyobb eredménye a magyar újjáépítési csapatnak azt válaszolta a vezető, hogy egy hegyi pataknál építettek egy hidat, amit nem romboltak le és használják azóta is... Mondta is, hogy ez szánalmasnak tünhet mint legnagyobb eredmény, de az afgánok mértéke szerint ez is hatalmas fejlődés, mert így nem kell tán kilómétereket kerülniük... de ennyi.

GABOR2 2021.08.15. 15:49:22

@GABOR2: Aztán később egyébként a tálibok egyre inkább visszajöttek és a "békefenntartó és újjáépítő" csapat egyre jobban beszorult a bázisa területére... és nem is nagyon erölködtek, mert látták semmi értelme. Kiderült, hogy sokszor helyi "fontos emberek" embereknek a kegyeit kellett megszerezni, hogy nyugodt legyen az életük, de ahogy jöttek vissza a tálibok már ez se nagyon használt.

GABOR2 2021.08.15. 21:50:51

Hoppá, mégse úgy van! Több az oltott aki kórházba kerül. De ne vonjunk le ebből semiféle következetést ám!!!!

"Kemenesi: ne tévesszen meg senkit, hogy több oltott kerül kórházba, mint oltatlan!"

www.portfolio.hu/gazdasag/20210815/kemenesi-ne-tevesszen-meg-senkit-hogy-tobb-oltott-kerul-korhazba-mint-oltatlan-496630

GABOR2 2021.08.18. 17:31:36

Megpróbáltam az "otlásellenesek" nevében betelefonálni a Kossuth Rádió beszélgetős műsorába.

És megtudtam egy elég súlyos dolgot:

ujtechkor.blog.hu/2021/08/18/a_kossuth_radio_eloszuri_a_velemenyedet

2021.08.18. 22:32:30

@GABOR2: Ez várható volt, sőt, ha véletlenül tudsz beszélni a műsorvezetővel, szerintem azt se adják le élőben, hanem csak pár perc múlva, hátha valami "hülyeséget" mondasz, ami rontja a businesst.

GABOR2 2021.08.19. 00:11:06

@vodkasprite: Azt gondoltam, hogy nem fogják engedni elmondani amit akarok, de azt nem hogy ennyire nyiltan simán a műsor előtt kérik, hogy miket fogok majd mondani. És nem volt elég ám az, hogy csak úgy kb. mondom, hanem mondták, hogy óké ezt mondom hogy mondom, de akkor mondjam, hogy még miket akarok... mindent. Őszintén ez meglepett. Teszteljétek le, nem kell félni lámpaláztól úgyse engedik, hogy elmond.

F. Szabó 2021.08.19. 07:57:48

Visszatérve Afganisztánhoz, egy érdekes cikk az összeomlásról. Ha jobban belegondolunk, nemcsak Afganisztánról szól, mert ugyanezekkel a módszerekkel csapják be nemcsak az amerikai közvéleményt, hanem az egész világot:

www.msn.com/hu-hu/hirek/other/mi-vezetett-az-afg%C3%A1n-%C3%B6sszeoml%C3%A1shoz-kipakol-az-amerikai-tan%C3%A1csad%C3%B3/ar-AANs8c8?ocid=msedgdhp&pc=U531

Most látom, hogy a pár nappal ezelőtti hozzászólásom lényege valahogy lemaradt. Arról szólt volna, hogy Afganisztán népessége az elmúlt 20 évben megduplázódott. Nem kell nekik háborúskodás az elvándorláshoz, a túlnépesedés miatt keresnek új életteret. És ez folyik, ugyanilyen ütemben, minden iszlám országban. Az EU meg hülyéskedik a széndioxid kibocsátásunkkal. Ha Ázsia és Afrika így szaporodik, és ideküldik a felesleges népességet, akkor nem csökkenni, hanem növekedni fog a CO2 kibocsátás. Ahogy minden megállapodás ellenére növekszik is folyamatosan.

Deansdale 2021.08.19. 08:42:48

@F. Szabó: ...és én még mindig azon tűnődöm, hogy miért ilyen könnyű agymosni a tömegeket, miért nem képesek meglátni az elit valódi prioritásait. A massza mindent elhisz amit a TV mond és nem tűnik fel nekik, hogy ami a valóságban történik az gyökeresen ellentmond a politikai propagandának. Hogy a túróba lehetne pl. a covid ellen küzdeni, ha közben nyitva tartják a határokat a tömeges migráció előtt? Miért a bolygón egyedüliként önmagától is fogyatkozó nyugatot baszogatják a túlnépesedéssel? Mi az a hülyeség, hogy te ne egyél húst a CO2 miatt miközben Kínában naponta nyitnak egy-egy új szénerőművet?

Most valamiért ez jutott eszembe:
1.bp.blogspot.com/-dqYqjpxKVy0/UU8ZISVJ_RI/AAAAAAAAIGs/AxUIk73wIg0/s1600/3Monkeys.gif

2021.08.19. 11:00:43

@F. Szabó: Nyilvánvalóan a klímahiszti nem a klímáról szól, csak a profitszerzésre van kihegyezve.
Nem kell rakétasebésznek lenni, hogy megértsük az összefüggést: a nyugati országokban magasabb az egy főre jutó CO2, tehát ha valóban a klímáról szólna a történet, akkor ezek minden lehetséges eszközzel akadályoznák a migrációt.
A CO2 kvóta bizniszben viszont rengeteg pénz van, és a féktelen migrációval még többet lehet belőle kiszivattyúzni.

Ha a klímáról lenne szó, talán a vízpára üvegházhatásáról is lenne szó, de arra ugye nehéz kvótákat felépíteni, így maradtak a jól bevált CO2-nél.

Frederick2 2021.08.19. 11:21:33

@Deansdale:

„önként csökkenti fokozatosan pl. a netfüggőségét, és fordul más, egészségesebb hobbik irányába, mint pl. a túrázás, kiskert, ésatöbbi”

Akkor, ha jól értem, te lassan búcsút mondasz az internetnek, és befejezed a blogolást. És mész túrázni, kiskertet ápolni, állatokat tenyészteni stb. Mondjuk, ha azt nézem, hogy lassan kifogysz a témákból, és képtelen vagy megújulni tematikailag, akkor ez nem is rossz ötlet. :D

Internet-függőség. Most, hogy iszonyat lassan és nehezen kijöttem az alkoholizmusból, veszem észre, hogy kompenzációként megjelent az életemben az internet. Rengeteget vagyok a neten. Videójátékok, Youtube-videók. Egy keveset fórumozók, meg egy kevés időt szánok a blogomra. A Moly.hu-t szakmai okokból használom. De igen, az internet-függőségről le kell jönnöm valamikor. Tartok tőle, hogy az is lassú és nehéz folyamat lesz.

Egyébként nehogy azt hidd, hogy egy függőségről olyan egyszerű lejönni. Nálam hosszadalmas és fáradtságos munka volt önmagamon, míg lejöttem az alkoholizmusról, ÖNERŐBŐL. Van olyan ismerősöm, akinek még önerőből sem megy, hanem kellene a szakemberi segítség.

Ugyanez a helyzet az internet-függőséggel kapcsolatban is. Minden függőséggel kapcsolatban.

„Nincs "nagy megszervezett többség", elkényelmesedett és gyáva többség van, ami az lustaságát azzal takargatja saját maga elől, hogy valamiféle mágikus megoldásban reménykedik.”

Meg, hadd tegyem hozzá, a jobboldalon belül is micsoda röhejes ellentétek vannak, amik eleve akadályozzák az összefogást. „Én nem állok vele szóba, mert nem híve a teokratikus királyságnak”, meg „olyannal nem fogok össze, aki oltásellenes” stb. A baloldal elég hamar megtalálta az egységes célt, amivel nekieshet a jobboldalnak - meg úgy az egész társadalomnak. Pl. A Kétfarkú Kutyák és az MSZP közös célokért küzd, hiába vannak felfogás-beli és identitás-beli különbségek a két párt között. Míg a jobboldalon meg, ahelyett, hogy összefognának az ellenség ellen a pártok és a mozgalmak, egymást marják, mint a homokozóban a hülye gyerekek!

Frederick2 2021.08.19. 11:25:05

@VT 135:

„emberek tömegei rekednek meg a kisgyerekkori, vagy kamaszkori szellemi szinten.”

Te most a Pan Péter-szindrómáról beszélsz? Amúgy észrevételem, hogy a nyugati civilizáció eléggé infantilissá vált az elmúlt évtizedekben. Részben a felülről nyomatott kulturális hatásoknak köszönhetően. Vagyis a társadalmak infantilizálása tudatos projekt a hatalmi elitek részéről. Sajnos ennek jeleit magamon is érzékelem.

Deansdale 2021.08.19. 12:45:02

@Frederick2: "Akkor, ha jól értem, te lassan búcsút mondasz az internetnek"

Félig. Érzem magamon, hogy túl sok a gépezés, és el is kezdtem aktívabb életformára váltani, de amish egyelőre még nem leszek.

"képtelen vagy megújulni tematikailag"

Hova és minek kellene "megújulnom"? Arról beszélek ami érdekel, azoknak akiket érdekel. Mivel nem célom a figyelem középpontjában lenni, így eszem ágában sincs csak azért változni.

Frederick2 2021.08.19. 12:51:41

@Deansdale: Mindig ugyanazok a témák. Migráció, cigányok, LMBT, baloldal és liberalizmus hülyeségei, politikai korrektség, feminizmus. (Kihagytam valamit?) Új témaként bejött a COVID - oké, hosszú ideig sláger téma lesz (sajnos), de így is túl lett tárgyalva, szerintem.

Régen voltak filmkritikák, spirituális és pszichológiai témák.

Tök jó, hogy VT behozta a közösségépítés témáját. Ebből ki lehetne hozni jó posztokat és diskurzusokat.

Frederick2 2021.08.19. 12:52:27

Kihagytam valamit?

Ja, az ősmagyar téma. :D

GABOR2 2021.08.19. 13:31:06

Elesett a feminista első női afgán kormányzónő ellenállása:

"Tálib-ellenes milíciát szervezett a kormányzónő, de elfogták az iszlamisták"

www.portfolio.hu/global/20210819/talib-ellenes-miliciat-szervezett-a-kormanyzono-de-elfogtak-az-iszlamistak-497086

GABOR2 2021.08.19. 16:10:19

Tegnap írtam a cikket a rádióról és hogy valamelyik balti államban korlátozzák a legjobban az "oltáselleneseket" és kérdezték a hallgatókat, hogy jó ölet lenne az ami ott folyik.

Most látok egy cikket, hogy több ezer ember tüntet és meg akarja érte dönteni a kormányt...:

"Rigában ezrek tüntettek az oltás ellen"

mandiner.hu/cikk/20210819_rigaban_a_lett_fovarosban_ezrek_tuntettek_az_oltas_ellen

KalmanBlog 2021.08.19. 17:28:55

@GABOR2: Mi ez a kötelező oltás odaát? Náluk már most kötelezővé tették mindenkinek, vagy "csak" az egészségügyben ott is? Erről sajna nem ír a cikk, és link sincsen rá.

Ez a "több ezer ember" elég vérszegénynek hangzik sajnos.

Mme.Brioche 2021.08.19. 17:43:14

@KalmanBlog: "Ez a "több ezer ember" elég vérszegénynek hangzik sajnos."

Á, azt nem kell feltétlenül komolyan venni, ha azt írják hogy többezer, akkor az akár lehet százezer is. A franciák hetek óta minden szombaton tüntetnek 160-190 városban országszerte (néhány nagyvárosban nem is csak egy helyen jönnek össze), összesen minimum 2 millió ember, de a világsajtóban (sőt még a francia sajtóban is) következetesen 200ezer embert írnak, pedig csak pl. Párizsban meg Nizzában meg Marseillesben szoktak ennyien lenni külön-külön.
itt szervezik már az ehetit, a hatodikat:
twitter.com/AnonymeCitoyen/status/1427995048940122113

GABOR2 2021.08.19. 18:21:09

Nem tudom, hogy hallottatok-e róla, hogy a Fehérorosz digitális államot meghackelték és vittek mindent... Mindent. Szóval az egész ország lakosságának adatait, köztük a legtitkosabb emberkéknek is minden adatát és más egyebeket.

Mi pedig továbbra is úgy teszünk mintha minden csak szép és jó lenne a digitális állam koncepciójával és építenénk még gyorsabban:

ujtechkor.blog.hu/2021/08/19/ne_csak_a_masikra_mutogassunk_hogy_butak_voltak_digitalis_allam_feherorosz_hack

GABOR2 2021.08.19. 18:23:06

@KalmanBlog: Az egy miniország, egyébként pont a tegnapi beszélgetős műsorban volt az, hogy az egyik balti államban a legdurvább a beoltatlanok tiltása, egy csomó mindent nem tehetnek meg és ez volt a rádió téma, hogy mit szólnak hozzá a hallgatók, hogy nálunk jó ötlet lenne-e ezt bevezetni.

A többit meg megírtam a saját oldalamon.

KalmanBlog 2021.08.19. 19:54:16

@GABOR2: Olvastam a bologodon is. De még mindig nem mindegy, hogy "szétkorlátozzák az embereket", vagy frankón kötelező a cucc?

Nem szeretem a pontatlan fogalmazást, mert mindent érteni akarok :-)

GABOR2 2021.08.19. 23:53:15

@KalmanBlog: "Több ezren tüntettek a lett főváros, Riga központjában szerdán a koronavírus elleni korlátozások és a kötelező védőoltás ellen."

Mindkettő. A másik balti országnál pedig "nem kötelező" csak kizárnak alapvető helyekből, ha jól emlékszem még boltba se mehetsz sehogy se.

KalmanBlog 2021.08.20. 01:24:47

@GABOR2: Ez jó gyorsan eszkalálódott... Azt hittem, hogy előbb meg lesz a rendes engedély, és csak akkor lesz kötelező.

GABOR2 2021.08.20. 02:53:34

@KalmanBlog: Amiről a beszélgetős műsorba beszéltek az ez:

„a nem oltottak szeptember 13-tól nem látogathatnak meghatározott kategóriájú üzleteket, sem tömegrendezvényeket, és nem vehetnek igénybe személyes kapcsolattartást igénylő szolgáltatásokat”.

"A hatóságok eredetileg azt tervezték, hogy a be nem oltottak számára megtiltják a közösségi közlekedés igénybevételét és azt, hogy bemehessenek egészségügyi intézményekbe rutinellenőrzés céljából, ám ezeket az intézkedéseket végül elvetették.

A kormány jelezte, hogy a gazdasági egységek szeptember 13-át megelőzően is bevezethetnek ilyen korlátozásokat, amennyiben felkészültek rájuk.

Döntését a kormány azzal indokolta, hogy az ösztönzi az oltási kampányt."

Ó milyen kedves zárómondat... Azt is ösztönzi, hogy ki akarják őket vágni mindörökre a hatalomból.

Erről volt szó, hogy nálunk is nem kéne ilyeneket bevezetni és attól ment fel az agyvizem, hogy sorozatosan jött a "Hogy hát persze rendbe van az erőszakkal beoltás, hát persze rendben van a oltatlanok széttiltása.

"A litván kormány jelentősen korlátozza a be nem oltottak jogait"

444.hu/2021/08/11/a-litvan-kormany-jelentosen-korlatozza-a-be-nem-oltottak-jogait

GABOR2 2021.08.20. 02:55:56

A talibánok már büntettek a "női test mutotagása" miatt, meg oszlattak már tüntetőket is és a CNN riporternője is egyre inkább aggódik...

KalmanBlog 2021.08.20. 03:19:22

@GABOR2: Azt hittem, hogy a nyarat kibekkeljük, és az őszi szezonban lesznek ezek bevezetve. Persze logikus, hogy addig csinálták, ameddig az emberek nyaralnak, nem, figyeltek igazán a politikára. Gyorsabban haladnak, mint gondoltam. Úgy vagyok ezzel, mint Biden a tálibokkal, azok is gyorsabban haladtak, mint Biden gondolta volna :-)

Wildhunt 2021.08.20. 10:15:36

@KalmanBlog: János tévedett. Nem jobb kéz vagy homlok, hanem bal kéz vagy arc.

Bankvezér_ 2021.08.20. 10:50:06

@GABOR2: ez az egész hisztéria azért gáz, mert az oltás arra való, hogy ellenanyag legyen a szervezetben és emiatt védett legyen az illető. Ilyen ellenanyag és védettség akkor is kiíalakul, ha valaki átesett a betegségen és ilyenkor felesleges/káros az oltás.
Látható, hogy az emberek elkülönítése sokkal szofisztikáltabban kellene történjen, hogy valós, epidemiológiai célt szolgáljon.
De nyilván, csak a társadalom megtörése a cél és a birka nép elviseli ezt.

Bankvezér_ 2021.08.20. 12:26:50

Nagyon értelmes beszélgetés a partizán csatornán a lovas íjásszal:

www.youtube.com/watch?v=ILc_OY_VVIo

Deansdale 2021.08.20. 17:56:03

@Murometz köztársasági elnök: Akár értelmes beszélgetés is lehetett volna, ha a riporter nem arra akarja kihegyezni az egészet, hogy O1G, meg esetleg ha érdekli a Kassai által nyújtott békejobb, és nem csak a lehetőséget látja benne a saját propagandája megtámogatására. SEMMILYEN jelét nem láttam annak, hogy Gulyást egy körömpiszoknyit is érdekelné a közös munka konzervatív emberekkel az ország érdekében, pedig Kassai végig erről akart beszélni. De nem, mert O1G.

Egy idő után belefáradtam, az utolsó X percet nem néztem meg, de kétlem hogy ott változott volna a helyzet.

Bayaz 2021.08.20. 18:45:11

@Deansdale: Szerintem sok 'középen álló' ember (pl. Murometz) nem érti, hogy miért olyan a magyar jobboldal amilyen, miért nem próbál békejobbot nyújtani.

Az ehhez hasonló interjúk ezt tökéletesen megmagyarázzák.
Mert amikor megpróbálták, akkor általában lenézéssel találkoztak és az 'együttműködés' azt jelenti a progresszívek számára, hogy a konzervatív embernek át kell vennie a progresszív értékek nagy részét, cserébe a progresszív sajtó ezentúl 'jókonzervatívként' mutatja be őt.

Jó példa, hogy amikor Kassai megemlíti, hogy Nyugaton hiába van 'jogegyenlőség', még mindig van Pride és sok szülőt retorzió él, mert nem viszi be a gyerekét 'érzékenyítő' órákra az iskolába, Gulyás semmit nem reagál. Pedig valamiféle együttműködéshez az kéne, hogy a másik oldal sérelmeiről is tudomást vegyen, nem csak a sajátjáról.

Ráadásul - tegyük hozzá - Gulyás Márton egyértelműen a jobbak közé tartozik, ő azért a tiszteletet megadta Kassainak és figyelt arra, amit mondott. Az átlag baloldali riporterre ez nem jellemző.

Ez a folyamat ahhoz vezet, hogy a konzervatívok egyre többet és többet vesznek át a kulturális baloldal értékeiből és az Overton-ablak balra tolódik.
A nyugati országokban még mindig ugyanez zajlik a mainstreamben.
Magyarországon a progresszívek problémája abból fakad, hogy 20 ilyen év után (1990-2010), hatalomra kerülve a magyar jobboldal úgy reagált, hogy ők is pontosan ugyanezt teszik, csak nyíltan (nem nevezik magukat 'toleránsnak').
Az USA-ban is valami hasonló történik (pl. critical race theory betiltása), csak lehet, már túl későn.

Bayaz 2021.08.20. 19:02:21

@Deansdale: @Murometz köztársasági elnök: hogy aktuális példát hozzak, mire gondolok lenézés alatt: nézzétek meg, hogyan reagálnak a progresszívek az augusztus 20.-i megemlékezésre, hogyan űznek gúnyt az ottani felvonulásból vagy a 'rózsaszín turulból'.

Ezt egyébként úgy mondom, hogy engem sem érdekel különösebben ez a megemlékezés.
Azonban látom, hogy rengeteg magyar embernek fontos, számukra ez a múlt felidézését és hagyományaink megőrzését jelenti. Ezekkel kapcsolatban nem lehet elsütni a szokásos progresszív érveket (mert egyértelmű, hogy a nézeteik nem veszélyesek senkire, nem gerjesztenek semmiféle 'nacionalizmust'), de mivel 'elmaradottak' meg 'giccsesek', ezért ki kell röhögni őket.

Bayaz 2021.08.20. 19:15:10

@Murometz köztársasági elnök: @Deansdale: egyébként érdemes Kassai másik interjúját is elolvasni, abban is vannak jó gondolatok:
mandiner.hu/cikk/20210717_meg_kell_nezni_mit_mentsunk_at_a_maba

Talán (politikai szempontból) a legjobb észrevétele ez:
"Ráadásul a jobboldalnál történt egyfajta identitásvesztés, ami azt jelenti, hogy elvesztette a kulturális alappilléreit. Kikoptak az altalaj emberei. Éppen nemrég temettünk egy ilyen embert Jankovics Marcell személyében. Tipikusan ennek a megjelenítője volt: kulturálisan kötődött a jobboldalhoz. Jankovics egész élete és munkássága a hagyományunk és kultúránk felszínen tartásáról és a 20–21. századba való beemeléséről szólt. Sajnos mára ezek az emberek eltűnőfélben vannak. A jobboldal baloldali és liberális sémákkal esetlenkedik, nem a saját területén mozog, a felszínen bukdácsol."

Ebben alapvetően igaza van. Azonban a jobboldalnak a sikerre csak akkor van esélye, ha a 'baloldali-liberális' sémákat is használja, egész egyszerűen azért, mert a kulturális élet (még Magyarországon is) alapvetően progresszív irányítás alatt áll, így ezek a sémák, amelyek minden ember agyába belevésődtek.

Például tipikus jobboldali séma lenne az előző hozzászólásban felhozott Szt. István-napi megemlékezés, azonban ezt az emberek nagy része kiröhögi vagy hidegen hagyja (az utóbbi alapvetően rám is igaz), mert ez nem tartozik a domináns kulturális sémák közé.

Deansdale 2021.08.20. 19:31:26

@Bayaz: Kassai szerintem nem tudja ezt, mert kb. 200 éves paradigmák mentén él és gondolkodik, de a kísérlete rávilágít, hogy a modern baloldal funkcionális elmebetegek gyülekezete. Nem érdekli őket semmiféle kibékülés vagy együttműködés, ők be lettek idomítva egy embercsoport gyűlöletére és ez betölti a szellemi horizontjukat alfától omegáig. Három betűben össze lehet foglalni: O1G. Ez a libsik spiritualitása, politikája, gazdaságtana, filozófiája, szociológiája, jövőképe, meg úgy általában minden funkciót betölt az életükben.

Ez egyértelműen a háttérhatalom tudatos manipulációjának következménye, amit mi közemberek egyszerű jószándékkal nem tudunk semlegesíteni. Szóval bár tisztelem Kassait, és becsülendő hogy konkrétan meglépi ami szerinte kivezetné a magyarságot a lecsóból, de afféle Don Quixote-harcot folytat, lóhátról lövi a nyilait egy amorf ködfelhőbe. Amíg a háttérhatalom, illetve a csahos kutyáik, a kultúrmarxisták nincsenek kipicsázva minimum a nyugati kultúrkörből, addig borzalmasan fölösleges békejobbokat nyújtogatni a péppé agymosott hasznos hülyéknek.

Bankvezér_ 2021.08.21. 11:07:20

@Deansdale: én is ezt vettem sajnos észre, hogy Gulyás egyre csak azon lovagolt, hogy Kassai elment a mihazánkos majálisra és akkor a dobrevklára bulijára is elmenne-e. És ez olyna primitiv buta propaganda szöveg volt, hogy sztem is Kassai lemosta a pályáról a srácot.

@Bayaz: azért az aug.20-i felvonulásról közvetetten Kassainak is rossz véleménye volt, hogy ez a magyarkodós giccses marhaság ez káros. De ő meg is magyarázta, hogy suttyók, kultúra nélküli a most felkapaszkodó elit. És ez sajnos így is van, ez a nulladik generáció, és talán majd az unokáik elérnek egy intelligencia nívóra.
Ha megnézed a képriportokat sehol nem áll (jobbos) tömeg hogy nézze a felvonulást. Akkor ők miért nem mentek ki ha annyira csodás a tükrös turulmadár?

Bankvezér_ 2021.08.21. 11:11:48

@Deansdale: Kassai mondja is a riportban, hogy ő egy honfoglaláskori ember, nem a mostani világban él. És hogy fogalma sincs hogy a mai városi létben hogy kell/lehet férfinak, nőnek lenni.

2021.08.21. 11:22:24

Itt egy érdekes magyar videó:

Dr. Bíró Szabolcs: Jó és rossz vitaminok, avagy a vitaminpótlás rejtett buktatói
www.youtube.com/watch?v=KMh2sa9CrTg

2021.08.21. 12:12:05

Itt egy másik lightos videó, ami a bevezetés után sok érdekes tényre felhívja a figyelmet, pl. hogy mennyi pénzt kap egy doki, ha elvégez egy PCR tesztet:
www.facebook.com/livia.lillyana/posts/895641991277303

2021.08.21. 12:17:38

"DR. SEAN BROOKS, OXFORDI EGYETEM: MINDENKI BELE FOG HALNI A COVID OLTÁSOKBA!"
www.bitchute.com/video/vRWSD3BBIjth/

Bayaz 2021.08.21. 13:53:07

@vodkasprite: Baromság. Ez a Sean Brooks nem doktor, csak doktorált és az oktatás területén dolgozik.

2021.08.21. 14:44:06

@Bayaz: Ettől persze még lehet igaz. Én úgy látom, hogy összefoglalta, amit mások mondtak a témáról. Mindenesetre, ahogy írtad, nem egy hiteles szakember a témában, úgyhogy jobb lenne törölni a fenti posztomat.

2021.08.21. 16:11:57

Nagyon jó videó arról, hogyan működik manapság a média és a "tényellenőrzők"
www.bitchute.com/video/FZBCAEX3A9kg/

GABOR2 2021.08.21. 16:25:24

Ez vicces:

"Oszama bin Laden 2010-ben arra számított, hogy Joe Biden elnöksége krízisbe viszi Amerikát"

www.portfolio.hu/short/20210821/oszama-bin-laden-2010-ben-arra-szamitott-hogy-joe-biden-elnoksege-krizisbe-viszi-amerikat-497294

", az Al-Kaida korábbi vezetője arra utasítja terrorhálózatának tagjait, hogy ne öljék meg Joe Biden akkori alelnököt, helyette inkább Barack Obama elnököt vegyék célba, akinek halála esetén az új elnök, Joe Biden, krízisbe vezeti Amerikát."

GABOR2 2021.08.21. 16:53:02

Na a vezetés b@romi konziztens.

Tegnap hallom, hogy hatalamas tömeg volt egymás hegyén-hátán; holnaptól tuti jönnek a delta variánsos félős cikkek. Viszont tegnap még oké volt.

Viszont mentem volna erre a repülőshow és haditechnikai kiállításra Kecskeméten, a gyerekek is hogy élvezték volna, de látom az online jegyvásárlásnál, hogy csak oltási igazolással lehet bemenni... mégcsak negatív teszt se elég.

Hogy van, hogy Pesten egymás hegyén hátán lehetünk, de Kecskeméten a hatalmas nyílt repülőteren meg csak oltottak lehetnek?

GABOR2 2021.08.21. 18:39:52

Imádnivaló videó arról, hogy a fiatal csajszikák elmondják milyen abszolút szörnyű nőnek lenni az USA-ban, aztán mind egy önellenmondásba ütközik és félnek kimondani, hogy mindaz amit előbb elmondtak az elnyomásukról nem igaz:

www.youtube.com/watch?v=MELT6WNIKyo

Frederick2 2021.08.27. 09:22:25

@Murometz köztársasági elnök: @Bayaz: @GABOR2: @Deansdale: @KalmanBlog: A dánok boldogabbak, mint a magyarok.

hvg.hu/elet/20210825_Hogyan_eljunk_dan_modra

"Először is helyezzük biztos alapokra a projektet: a rekordokra. Dániában a legkisebb a szakadék a nagyon gazdagok és a nagyon szegények között, a dán a legoptimistább nemzet, itt tolerálják a legkevésbé a hierarchiát, és a koppenhágai Noma a világ legjobb étterme. És amennyire mérni tudjuk a boldogságot, Dánia hivatalosan is a világ legboldogabb országa. Az ENSZ boldogságjelentése ezt
- a magas bruttó GDP-vel
- a hosszú várható élettartammal
- a korrupció hiányával
- a magas szociális érzékenységgel
- a szabadsággal és a nagylelkűséggel
magyarázza."

"Ami magyar munkavállalói szempontból az első komolyabb sokkot váltja ki a könyvben, az a dánok munkához való viszonya. Induljunk ki itt is a számokból, az OECD szerint ugyanis a dánok élen járnak a munka és a magánélet egyensúlyának a megteremtésében, amit órára is le lehet bontani. Dániában hivatalosan 37 órás a munkahét, de a statisztikai hivatal szerint valójában átlagosan alig 34 órát dolgoznak egy héten. Az alkalmazottak évi öt hét fizetett szabadságra jogosultak, és évente van 13 munkaszüneti nap, vagyis a valóságban alig 18,5 napot dolgoznak havonta – végzi el irigykedve a számítást a szerző. És hogy tovább fokozzuk: lehet, hogy a dánok nevetségesen kevés időt töltenek a munkahelyükön, de azt élvezik is, sőt a dán dolgozók a legelégedettebbek az EU-ban."

"A sok rituálé mellett ugyanis a dánok sajátosan viszonyulnak az egyházhoz: miközben az 5,5 milliós népességből 4,4 millióan tagjai az egyháznak, a hitükkel nem igazán foglalkoznak. A dánoknak mindössze 28 százaléka hisz bármiféle halál utáni létformában, a mennyországnak pedig mindössze 16 százalékos az elismertsége a körükben. És akkor még egy csavar: minden ötödik dán ateistának tartja magát. Közben pedig tombol a vallásszabadság, a feszülettől a hidzsábig mindenki viselhet mindent mindenhol."

"A gyűlöletre és ellenségeskedésre kampányokat, sőt politikai programot felhúzó miniszterelnök feltehetően érez majd némi meghasonulást, amikor azt olvassa, hogy a dán híresen toleráns nép, és a megélt tolerancia a nemzeti büszkeség fontos forrása – miközben a legkisebb ürügy is elég nekik, hogy előjöjjön belőlük a hazafi. Vagyis a tolerancia is boldoggá tesz."

"Megrázó fejezet lehet az is, amelyből kiderül, hogy Dániának fontosak a nőügyek. Ennek van némi történelmi hátszele is, hiszen Dániában a nők már 1875 óta járhatnak egyetemre, 1915 óta szavazhatnak, a könyv megírásakor (a Rasmussen-kormány idején) a dán parlament 40 százaléka nőkből állt, nem mellesleg az országnak jelenleg női miniszterelnöke van, Mette Frederiksen személyében. Genderügyben aztán fokozódik a helyzet. A szerző azzal szembesül, hogy olyan gyerekeket lát, akik nem viselnek „a nemüknek megfelelő” ruhát, így nem lehet megállapítani, hogy fiúk vagy lányok. A játékkatalógusok címlapján fiúk barbie-znak és lányok vonatoznak – a nemüktől függetlenül, szabadon választhatnak."

Micsoda hülye propagandaszöveg! Ami sajnos működik, mert Orbán-fóbiás ismerőseim még fel is olvastak belőle nekem. Régen a Szovjetunióról írtak ilyen "élménybeszámolókat! :P

2021.08.27. 16:35:52

Egy tartalmas videó, ami rávilágít néhány dologra, továbbá néhány puzzle darabot is a helyére tesz:
www.alternativhirek.com/2021/08/robert-kennedy-jr-uzenete-magyaroknak.html

Frederick2 2021.08.28. 09:43:12

@Deansdale: Sajnos egyre inkább azt látom, hogy a népszerű hazai youtuberek többsége balliberális, aki nem átall egy-egy feltöltött videóban ballib propagandát nyomatni.

www.youtube.com/watch?v=Yer8w30uAyY

Zshowtime, Bennszülött Bálna és The Raven Croaks 15.45 és 51:16 között, meg 2:02:22 és 2:24:21 között nem csupán fullba nyomják az LMBT és feminista propagandát, de arrogáns módon mindenkit elmaradottnak állítanak be, aki nem ért egyet az újbalos politikai célokkal, többek között az LMBT-vel. Az LMBT-vel és a Gender Studies-szal kapcsolatban vannak liberális problémák is (lásd Warren Farrell, Jordan Peterson). Ha én liberálisként nem tudok azonosulni sem az LMBT, sem a Gender Studies céljaival, akkor én náczi, fideszes, elmaradott vagyok! :P

Az a szomorú, hogy ez a három influenszer is olyan, akiket fiatalok tömege fogyaszt. Ilyenkor pedig kapnak egy kis újbalos dózist.

Több hazai jobber influencer kellene a közéletben!

2021.08.28. 11:55:52

Ausztrália mellett már UK-ben is elkezdtek üzemeltetni karantén tábort. Aki piros országból érkezik repülőn a Heathrow repülőtérre, annak kötelező 2 hetet eltöltenie a karantén hotelben, akkor is, ha negatív tesztet produkált. Ráadásul ki kell fizetnie ennek a díját is. Napi 1 órát sétálhatnak a szabad levegőn, és fegyveresek őrzik a létesítményt.
www.bitchute.com/video/MmnnMfqEm64M/

Továbbá láttam egy videót arról (ébredés telegram csoportban), hogy Ausztráliában egy férfit a az otthonából vittek el (önkéntesen) egy ilyen táborba. Szóval az látszik számomra hosszútávon, hogyha pozitív tesztet produkáltál, akkor irány a lakóhelyedhez legközelebbi tábor, ugyanúgy, mint ahogy Kínában is van már több mint 1 éve.
Másik videóban pedig: "Sydneyben őrizetbe vettek egy "szökevény kovidost", akit az ausztrál rendőrség "első számú közegészségügyi ellenségnek" nevezett. Azzal vádolják, hogy egy pozitív teszt után nem vonult vissza, és hamis címet adott meg a rendőrségnek. Mindezt a 7 News csatorna közvetítette."
Valószínű mindkettő megrendezett videó volt, hogy szokja a nép.

Ausztráliában fullban ezt tolják már, megy a masszív agymosás a táborokkal kapcsolatban, hogy milyen jó hely (Zöld zónának hívják), meg sok új munkahelyet teremt, stb. :)

Ha jön még 1-2 hullám, akkor a kínai módszerhez hasonlóan nálunk is tutti kötelező lesz magunkkal vinni a telefonunkat, és a háttérben futtatni a kontakt követő appot, ami akármikor jelezheti, hogy elhaladtál egy pozitív tesztet produkáló mellett, ezért te is potenciálisan fertőzött vagy, irány a tábor két hétre. Ez azt is jelenti, hogy akármikor kivonhatnak a forgalomból, ha nekik úgy tetszik. Mondjuk az agymosott kínaiak erre úgy tekintenek, hogy ez egy jó dolog, mert ők ebben nőttek fel. Meglátjuk mennyire tudják rávenni a nyugat népeit erre. Szerintem csak egy erős 4. hullám kell, és átmegy.

KalmanBlog 2021.08.28. 12:05:03

Ez is érdekes hír: Ha jól értem egy elvált pár nő tagjától elvették a gyerekük látásának jogát, mert nem vakcinált.

"Cook County judge strips mother of parental rights over vaccination status"

www.fox32chicago.com/news/cook-county-judge-strips-mother-of-parental-rights-over-vaccination-status

A bírót James A. Shapiro-nak hívják.

2021.08.28. 12:22:25

@KalmanBlog: Már nem is nagyon kell titkolózniuk, és egyre több hír a mainstream médiában is megjelenik. Már nincs mitől tartania a háttérhatalomnak. A teljes lánc kiépült, és jól működik a gyakorlatban is. Már csak a népet kell hozzászoktatni a hetente megjelenő új "apró" korlátozásokhoz. Szerintem a befolyás már meg lenne bármilyen új korlátozás bevezetéséhez, de szépen fel kell készíteni rá a lakosságot is.

KalmanBlog 2021.08.28. 12:36:12

@vodkasprite: > Már nem is nagyon kell titkolózniuk, és egyre több hír a mainstream médiában is megjelenik.

Ez a kemény, hogy erre sem ébred már fel senki. Kötelező karantén napi 1 óra a szabad levegőn a Covid gyanúsaknak? És? Így van rendben.

Te is lehetsz Covid gyanús bármikor! Én? Hiszen be vagyok oltva! És ha mégis? Két hetet kibírok, ennyit igazán megtehetek a többiek egészségéért!

GABOR2 2021.08.28. 14:28:27

"Ketten is meghaltak Japánban, miután szennyezett vakcinával olthatták be őket"

hvg.hu/tudomany/20210828_moderna_vakcina_szennyezes_japan_oltas

"Az NHK közszolgálati televízió értesülése szerint feltehetően fémrészecskék okozták a szennyeződést."

GABOR2 2021.08.28. 15:18:57

Itt van két példa rá, hogy az SJW-k mindenhova be akarnak férkőzni, de aztán sokkódnak, hogy elegük van a fiatal játékosoknak belőlük.

Most a Fortniteról beszélek, ami az egyik legnépszerűbb lövölde a legfiatalabbak közül.

Az SJW-k elkezdték telirakni a propagandájukkal a játékot ahova azért mennek gyerekek, hogy lövöldözzenek egymásra.

Már nyár közepén is volt egy sokkolódás, akkor a játékba elhelyett BLM propaganda videót dobálták meg paradicsommal... a játékban és az SJW-k kiakadtak, hogy mi a f@nét tudnának kezdeni a gyerekkel, nekik nincs munkahelyük ahonnan kirúghatnák őket.

"Fortnite Players Throw Tomatoes at In Game Anti-Racism Video"

www.sportskeeda.com/esports/news-fortnite-players-throw-tomatoes-in-game-anti-racism-video

Aztán most egy egész városrésznyi cuccot préseltek bele az SJW-k a játékba és megint sokkolódtak, hogy pl. Martin Luther Kinget nem tisztelik a gyerekek, ezért... minden olyan emojit és egyebet megszüntettek a játékban ami tiszteletlenséget fejeznhet ki, csak az egyetértő emojik stb.. maradhattak meg.

"Epic Disables Disrespectful Fortnite Emotes In The Martin Luther King Event"

kotaku.com/epic-disables-disrespectful-fortnite-emotes-in-the-mart-1847575018

Wildhunt 2021.08.28. 22:24:50

@Frederick2: Prolipropaganda. Parafrazálás és fordítás lent:

Bemutatom a Kánaánt ahol egész nap zabálhatsz meg dughatsz (Van egy ország ahol fán terem a pénz, örökké lehet élni, mindenki az olyan csórókat ugrálja körül mint te)

A te fajtád boldog. (A munka könnyű, kevés, és mindengy mit is csinálsz, a mocskos főnök se fog többet kapni mint te)

A vallás olyan, ahogy te szereted (a pap nem pofázhat hogy másképp kéne élni, te viszont azt pofázol amit akarsz akár a templomban is)

A politika olyan, ahogy te szereted (O1G, ott csak a csicskád lehetne. Ha a kocsmában a turulról ugatsz már hazafi vagy, azt a hülyeséget hogy áldozatot hozz a hazádért nem tolják a képedbe)

Mindenki szabad, a gyerekek önmaguk lehetnek (azt csinálsz amit akarsz, felelősség nuku. A kölyök úgy nő fel mint a dudva, de neked semmi közöd hozzá)

Jól értettem?

valis47 2021.08.28. 22:54:51

@Wildhunt: Mi a dán jólét gazdasági alapja? Tényleg nem nagyon tudom. Nem híresek sem az iparukról, sem a világcégekről.
Na, utánanéztem, ha jól értem, a tengeri kereskedelem és tengeri olaj- és fölgázbányászat, bár utóbbi csak a '80-as évektől.
Kevésbé ismert, de ők is kivették a hasznukat a gyarmatosításból anno. A mezőgazdaság nem jelentős a GDP-ben, de a földterület mezőgazdasági hasznosításában első helyen állnak. Bár gondolom ez az uniós földalapú támogatások miatt is lehet...

valis47 2021.08.28. 22:56:57

Illetve a szolgáltatásokban dolgozik a 80%, de ebbe a hajózás is beletartozik. Van fejlett ipar is, a Grundfos, Danfoss márkanevek pl. ismerősek lehetnek egyeseknek.

valis47 2021.08.28. 23:09:58

@Wildhunt: A skandináv modell sok évtizedig jól működött, a világ legélhetőbbnek tartott országait produkálta, ezt kár vitatni. Más kérdés, hogy saját maguk rombolják le lassan, a túlzásba vitt jóemberkedéssel az alapjait. Az alapja ugyanis tetszik vagy nem, a "nordikus árja fajon" alapult, amely képes volt egy meglehetősen homogén, magas bizalmi szintű társadalmat alkotni, magas volt a munkaerkölcs, a bevándorlók elszaporodásáig alig volt bűnözés stb. Bár átlag IQ-ban a kelet-ázsiaiakkal nem veszik fel a versenyt, már lehet, hogy a migráns hátterűek rontják le a statisztikát, mivel a skandináv országok közül Izland az első, ahol viszonylag kevés van, bár egyre több lesz ott is sajna.

Frederick2 2021.08.29. 06:58:06

@Wildhunt: @valis47:

"A skandináv modell sok évtizedig jól működött, a világ legélhetőbbnek tartott országait produkálta, ezt kár vitatni."

Én is úgy gondolom, a skandináv modellnek vannak pozitívumai, amikből néhány dolgot át lehetne venni. Az oktatási és a szociális rendszerük ténylegesen jó.

Azt is el tudom képzelni, hogy a dán munkaerő-piac is élhetőbb. A magyar munkaerő-piac iszonyatosan merev; itt meg kell szakadni a munkában. Én a szakmámban (könyvtáros) renge6eg anomáliával találkozom: olyan idős kollégák, akik ki vannak égve; olyan fiatal kollégák, akik napi szinten szedik a fejfájás csillapítót; munkahelyi intrikák és játszmák, amik gyengítik a közösséget stb. Ha beszélek ismerősökkel, akik az építőiparban, a vendéglátásban vagy az oktatási rendszerben dolgoznak, ugyancsak ugyanezen élményekről beszélnek.

A cikk ettől függetlenül propaganda. A szerző azt is belefűzi, hogy azért élhetőbb a dán társadalom, mert alkalmazzák az LMBT- és a Gender-reformokat. Aha, persze! Kilóg a lóláb!

Egyébként az a szomorú, hogy lassan az ilyesfajta propaganda megjelenik az átlagos youtuberek munkásságában is. Az előbb linkelt Youtube-videóban is arról beszél 3 népszerű youtuber, hogy a magyar társadalom mennyire elmaradott a nyugati társadalmakhoz képest (értelemszerűen elhangzik Svédország neve), mert nem enged teret az LMBT-nek, nincs itt melegházasság. Meg hogy azok a nők, akik nem a feminizmust válasszák, azok szervilis, szolgai módon alárendelik magukat a férfiaknak, és nem boldogok (és itt bedobják Budaházy Edda és Dúró Dóra nevét). Ja, és persze le lett kádáristázva a magyar társadalom.

deansdale.blog.hu/2021/08/04/bohocvilag_hatezredik_fejezet_klimavedelem_valyogtiltassal/full_commentlist/1#c40873194

Mind a HVG-cikknek, mind a podcast-nek a lényege: ha te nem vallod magadnak az LMBT és a Gender Studies politikai ideológiáját, akkor egyrészt elmaradott vagy, másrészt boldogtalan. Undorító és visszataszító retorika.

Amúgy az újságíró elkövet egy hibát a cikkben:

"A világ leboldogabb országának is vannak a sok pozitívum mellett nehezen értelmezhető árnyoldalai, dehát az élet már csak ilyen összetett. Sok a válás, és sok az öngyilkosság. A dánok sokat isznak."

Sokat isznak - magyarán a dán társadalomban az alkoholizmus népbetegség. Szociálpszichológiai közhely, hogy azok a társadalmak, amelyekben népbetegség az alkoholizmus, azzal súlyos problémák vannak. Egy alkoholista ember nem boldog - ha a dán társadalomban sok az alkoholista, akkor sok a boldogtalan ember. A sok öngyilkosság - szintén kimutatta már a szociálpszichológia, hogy az a társadalom, ahol sok az öngyilkosság, problematikus. Sok válás - ami pedig arra utal, hogy probléma van a férfi-női kapcsolatokkal.

Sok az alkoholista, sok az öngyilkos, sok a válás. Három olyan anomália, ami nem jó, ha jelen van egy társadalomban. Magyarán: a dán társadalom nem boldog. A dán társadalom problematikus.

Wildhunt 2021.08.29. 11:00:22

@Frederick2: a skandináv modell a következő: nélkülözéshez szokott, szigorúan erkölcsös társadalomra rászabadítasz 5-10x annyi erőforrást mint amihez szokva van. Amíg az eredeti erények legalább nyomokban kitartanak, a fejlődés robbanásszerű.

2021.08.29. 12:38:37

Judge Orders Unvaccinated women Dont Get To see Her Child.
www.youtube.com/watch?v=1fgV9n8uZ-A

GABOR2 2021.08.29. 13:50:13

Két napja este hallgattam a híreket a Kossuth Rádióban és két olyan hír közé amiben azt magyarázzák, hogy a beoltottak ha el is kapják a vírust nem lesz kb. semmi bajuk beraktak egy olyat, hogy Romániában meg máshol is tán jópáran nagyon rosszul vannak és kórházba kerültek, pedig megkapták az oltást. Az orvosok - bármiféle bizonyíték nélkül, sőt az oltási igazolványuk ellenére - azt mondják, hogy biztos ez a sok ember mind csak megvette az oltáspapírt és nem oltatta be magát igazából. Az, hogy esetleg akkor az oltás nem olyan hatékony... hát az nem, az nem is lehet.

GABOR2 2021.08.29. 14:18:20

Biden úgy tűnik elaludt az izraeli miniszterelnökkel tartott közös sajtótájékoztatón miközben az izraeli beszélt:

www.youtube.com/watch?v=9rX3ZPoIKcE

2021.08.29. 14:54:47

Japánok fémes részecskéket találtak az oltásban, nahát.
m.jpost.com/breaking-news/metallic-powder-suspected-in-japans-moderna-vaccines-677865

@GABOR2: Közben egy korábbi téma kapcsán egy videó rávilágított arra, hogy az a tény, hogy egyik héten ezt, másik héten pedig annak az ellenkezőjét mondják egy szándékos tudatmódosító technika része. Hozzájárul ahhoz, hogy az emberek minél inkább elbizonytalanodjanak, és ne tudjanak előre tervezni.

Pl. ha egy taxis megtudná, hogy mostantól évente jó eséllyel 6 hónap lezárás lesz, és továbbra is visszaszorul a külföldiek száma, akkor nem reménykedne abban, hogy valaha is beindul újra az üzlet, hanem rögtön újratervezné az életét. Amiatt, hogy összevissza beszélnek a politikusok, az ember nem mer egyik irányba se lépni, helyette szép lassan elszegényedik, aminek következtében függő helyzetbe kerül, és megtörik.

GABOR2 2021.08.29. 16:03:59

@vodkasprite: Japánban meg is haltak többen az oltástól, én is beraktam a hírt, de azt mondják lehet nem is a szennyezés az oka, hanem amúgyis meghaltak volna az oltástól.

Alighanem szeretnének egy csomó csődött, míg az óriás cégek kapják a jegybank pénzt mégha nincs is rá szükségük. Plusz a kicsiknek mennek a tiltások a nagyok meg működhetnek.

valis47 2021.08.29. 19:16:16

@GABOR2: Romániáról van szó, valószínűleg ezek tényleg lefizették az orvost, volt amelyik állítólag be is vallotta, mielőtt rátették a lélegeztetőgépre. A nyugati Romániában (franciák) is sokan tették ugyanezt, simán lehet venni hamis igazolást, a hírek szerint.

GABOR2 2021.08.29. 20:25:51

@valis47: A kormányok akkor összerakhatják, hogy amit csinálnak azt nem szeretné a lakosságnak bőven több minta a fele.

GABOR2 2021.08.29. 20:26:54

A szocialista újság kirúgta maguktól a szervezkedni kívánó munkatársakat...

"Socialist Magazine Current Affairs Fires Staff for Trying to Organize Worker's Co-op"

www.newsweek.com/current-affairs-fired-workers-coop-nathan-robinson-1620999

Deansdale 2021.08.30. 14:02:30

@icipicicsipa: A nyugat teljesen megzakkant, és most nem is elsősorban a vírushelyzetre, vagy a propagandára gondolok, hanem hogy emberek annyira elvesztették a szégyenérzetüket, hogy képesek ilyen szarokban részt venni. Engem tetőtől talpig ökölbe szorítana a szégyenérzet már akkor is ha csak véletlenül arra járnék és meglátnám hogy ilyen retardáltak...

KalmanBlog 2021.08.30. 14:02:40

@icipicicsipa: Ebben az a szép, hogy elvileg ez reklámnak van szánva. Na most kit győz meg egy csapat buzi a betonpályán énekelve arról, hogy őket kellene követni?

Nagyon laza bulvár, de én ezen a cikken nevettem ma jót: "Hét számjegyű összeget költhettek Majkáék az álomesküvőre" index.hu/fomo/2021/08/30/hetszamjegyu-osszeget-kolthettek-majkaek-az-alomeskuvojukre/
Nem érdemes elolvasni, mindössze annyi volt a vicces benne, hogy a hétszámjegyű összeg az ugye 1-10M tartomány, és éppen ennyit szokott költeni mindenki aki tart lagzit. Ez a normális. És a dolgok amiket leírtak, hogy voltak a lagzin, azok is mind normálisak. Semmi különös, semmi kivetnivaló, de írt belőle egy cikket valaki, és szinte biztos vagyok benne, hogy ő is poénnak vette.

Vicces még a japán ügy a két halálesettel, az újságírók dilemmában vannak, hogy mi legyen a narratíva? imgflip.com/i/5l9xi1

GABOR2 2021.08.30. 14:54:06

@icipicicsipa: Várjunk csak... ez az a meleg kórus ami a "meleg agenda" eljöveteléről énekelt, meg hogy eljönnek a gyerekedért és meleggé teszik?

Mme.Brioche 2021.08.30. 15:55:07

Ez aztán a krisztusi magatartás egy keresztény vezetőtől, mi?

nepszava.us/nemeth-sandor-vezeto-lelkesz-az-oltatlanokat-nem-kell-megsiratni-ha-meghalnak/

Eszerint akkor az oltottakat se kell megsiratni, mert azt is ők választották? Vagy ha rákényszerítenek az oltásra, és akkor halok meg, akkor már szabad megsiratni?

valis47 2021.08.30. 16:54:56

@GABOR2: Nem, ezek valami kigyúrt csávók.

KalmanBlog 2021.08.30. 21:53:22

@Mme.Brioche: Mondjuk én bevállalnám ezt a kompromisszumot, hogy békén hagynak életemben, cserébe aztán nem siratnak meg amikor meghalok. LOL

2021.08.31. 13:43:42

@KalmanBlog: Egyre jobb hely lesz ez a Magyarország.. szomorú, hogy csak amiatt, hogy a nyugat gyorsabban hanyatlik, mint mi. :D

Deansdale 2021.08.31. 14:19:11

@vodkasprite: Mikor jópár éve mondogattam, hogy ez a folyamat beindult, a többség hülyének nézett :P
Pedig a jelek már jóideje egyértelműek.

GABOR2 2021.08.31. 16:38:07

Azt hallottátok, hogy a Microsoft felhőjét már megint feltörték fullosan... tehát mindent lehetett... megtekinteni bárki cuccait, azt törölni, vagy módosítani.

És azt akarják, hogy cégek tömegei legyenek ilyenekben... Aztán egy hackeléssel mindnek el elhet lopni a szellemi tulajdonát, vagy háború estén tönkrevágni az egészet.

ujtechkor.blog.hu/2021/08/31/mar_megint_megtortent_az_elkepzelhetetlen_totalis_felho_feltores

GABOR2 2021.08.31. 16:47:24

@KalmanBlog: HA eltűnik az berlini egyetemekről a hús és tiltásokkal jönnek elő az egyetemistáknál az jó... ugyanis hamar ki fog derülni, hogy képmutatók és ha magukról van szó, akkor nem akarnak korlátozást már.

Egy hasonló teszt az USA-ban:

www.youtube.com/watch?v=21znU65TFz0

2021.08.31. 17:39:25

@GABOR2: Ha szar lesz a kaja a menzán, akkor elmennek olyan helyre, ahol adnak rendes kaját, a fogyatékosok meg eszik azt, amit adnak nekik.

Más: Ausztráliában és Kanadában a kamionosok sztrájkolnak a korlátozások eltörléséért. Nekem van egy olyan érzésem, hogy ezt Klaus Schwab egyik embere rendelte meg tőlük, hisz így teljesül minden álma: ellátási nehézség, infláció, készlethiány, minden ami kell a great resethez.

GABOR2 2021.08.31. 21:39:36

@vodkasprite: A great resethez egy teljes digitális összeomlás is tán jól jönne. A mostani felhős hiba azt is lehetővé tette, hogy több ezer cég minden felhős adatát simán kitöröljék. Egy akcióval egy kontinensnyi céget tönkre lehet vágni.

Frederick2 2021.09.01. 05:28:43

@Deansdale: @Wildhunt: @KalmanBlog: @vodkasprite: Jó látni, hogy legalább Tibi atyának helyén van az esze. A múlt héten megnéztem néhány, a fiatalok körében népszerű videóst, és sajnálattal látom, hogy a többsége kritikátlanul felszopja az LMBT-lobbit. Legalább a Tibisek nem fekszenek le nekik.

tibiatya.blogstar.hu/2021/06/13/a-pride-tobbszor-kiallt-a-gyermekszexualizalasert-ez-ellen-a-homoszexualisok-nem-szolaltak-fel/109880/

tibiatya.blogstar.hu/2021/06/15/szegyelljetek-magatokat-el-a-gyerekektol-/109929/

tibiatya.blogstar.hu/2021/06/16/15-1-szalmababerv-a-homoszexualitasrol-es-az-uj-torvenyrol/109964/

VT 135 2021.09.02. 08:55:00

@KalmanBlog: nem érdekel a cikk, de a témára: ha adnak választási lehetőséget, akkor teljesen rendben van. Ha szokásos "liberális" megoldással eltörlik a hús lehetőségét, az meg...

Önmagában semmi ok nincs elutasítani a rovarok étrendbe vételét. Miért lenne? Károsak? Nem. Csak nem szoktunk hozzá. Tehát simán szokás kérdése.

Az, amit ma a legtöbb ember csinál, h reggeltől-estig zabálja a húsnak látszó tárgyakat, az egészen biztosan káros. Őseink heti egyszer, vagy még ritkábban ettek húst. Másrészt akkor a hús valóban húsból volt, nem agyonkínzott, boldogtalan életet élő állatok agyonvegyszerezett, adalékanyagozott részeiből. :(

VT 135 2021.09.02. 08:56:36

@Frederick2: Tibi atya legtöbbször értelmeseket ír, de azért időnként kezd már ő is elpuzsérosodni (: önmaga nagyságába és tévedhetetlenségébe belehülyülni). Pl. emlékeim szerint oltás témában már mondott ökörségeket.

Frederick2 2021.09.02. 09:29:14

@VT 135:

"önmaga nagyságába és tévedhetetlenségébe belehülyülni"

Ez szerintem a legtöbb influenszert, youtubert, véleményvezért jellemzi. Nárcisztikus társadalomban élünk, sajnos. Tibi atyát ritkán olvasom, de az LMBT-ről vannak jó kritikái.

"elpuzsérosodni"

Ha már szóba jött: emlékszem, Puzsér előszerettel mondogatta azt, hogy belőle fog megképződni a centrum. Eddig semmi nem képződött meg belőle. Ellenben Puzsér még mindig ott szerencsétlenkedik a Balliberális Network-ben. Amitől már rég el kellett volna szakadnia. Nem tudom, mi van vele, de már jó ideje érzem nála, hogy zsákutcába jutott. Amikor azt hallom vagy olvasom, hogy buzdítja az embereket, szavazzanak Márky-Zay Péterre, csak a fejemet csóválom... :(

VT 135 2021.09.02. 11:09:07

@Frederick2:
Lehet, tudat alatt már érzi, h amit ő csinál, az nem vezet tényleges fejlődéshez, változáshoz (megint csak a rendszer működtetőitől várni egy új rendszer létrehozását, vagy a rendszer legnagyobb kurvájává vállva - értsd. választást nyerni).
Innen kb. 3 út van tovább:
- Stratégiát váltani és élni a jelent, carpe diemet, minél több pénzt és hatalmat megszerezni. Ez lett a pl. a Jobbik útja.
- Nyitott lenni új megoldások felé, azokkal az emberekkel együttműködni, nyilván először újonc szintről, ami persze a korábbi "nagyember" indentitás elengedését követeli meg.
- Belehülyülni az egészbe és egyre nagyobb, összefüggéstelen zagyvaságot összehordani, "mert hiszen én tévedhetetlen nagyember vagyok".

Puzsér szerintem sajnos a 3. utat választotta, vagy sodródott rá.

GABOR2 2021.09.02. 12:13:29

A saját szervezeted sokkal jobban véd, de jaj ki ne merd próbálni:

"NE PRÓBÁLD KI OTTHON, DE SOKKAL ERŐSEBB IMMUNITÁST VÁLT KI A KORONAVÍRUS-FERTŐZÉS, MINT AZ MRNS VAKCINÁK KÉT ADAGJA"

qubit.hu/2021/08/31/ne-probald-ki-otthon-de-sokkal-erosebb-immunitast-valt-ki-a-koronavirus-fertozes-mint-az-mrns-vakcinak-ket-adagja

GABOR2 2021.09.02. 12:16:08

Úgy tűnik sok magyar egészségügyis még a megélhetését is kockáztatja, akkor se oltja be magát. És a kormány rántotta félre az utolsó pillanatban... a kormányt... hmmm.

Ez az összetartás ereje.

"Kötelező oltás a magyar egészségügyben: az utolsó pillanatban döntött a kormány"

www.portfolio.hu/gazdasag/20210831/kotelezo-oltas-a-magyar-egeszsegugyben-az-utolso-pillanatban-dontott-a-kormany-498628

Deansdale 2021.09.02. 16:53:07

@VT 135: "Őseink heti egyszer, vagy még ritkábban ettek húst."

Kíváncsi lennék ezt ki kezdte el mondogatni és milyen alapon. A földműves életmód feltalálásig ez szó szerint lehetetlen volt, és még utána is aki csak tehette elsősorban húst evett meg tojást és tejterméket - amik egyébként sokkal egészségesebbek is, mint a gabonák és hüvelyesek. Történelmi tény, hogy a földműves életmódra áttéréssel csúnyán leromlott az emberek egészsége. Csak a legcsóróbbak kényszerültek rá a húsmentes életmódra, mint pl. az 50-es, 60-as évek vidéki szerencsétlenjei, akik ha úgy hozta a helyzet egy hétig üres tésztát ettek, de nem azért mert annyira felvilágosultak voltak. Szerintem posztmodern vega téveszme, hogy régen az emberek alig ettek húst.

Mme.Brioche 2021.09.02. 17:02:05

@Deansdale: Szerintem is részben egy vega téveszme, másrészt meg - és ezt az egyik középkorra specializálódott történészprof mondta nekem az egyetemen - hogy sok forrásban "hús" alatt a vöröshúst értették meg a disznót pl. amiből a szegényebb jobbágyoknak valóban kevesebb jutott, egy évben egyszer vágtak disznót, és az kitartott abban a nagy családban, amíg kitartott, utána nem volt, marhához ritkán jutottak csak, mert volt ugyan pár tehénkéjük, de azt a tejért tartották főleg, nagyobb vadhúshoz akkor, ha volt vadászati engedély a földesúr részéről, de csirkét, és egyéb szárnyasokat, halat, nyulat rengeteget ettek, meg tojást, tejterméket, meg idényzöldséget persze, meg némi gabonát, de annak meg attól függött a mennyisége, hogy milyen termés volt előző évben.

Deansdale 2021.09.02. 17:19:28

@VT 135: "Innen kb. 3 út van tovább"

Ezeket nagyjából jól leírtad, zömében egyetértek, de én személy szerint nem igazán bírom azokat akik arrogáns módon osztják ki a máshogy gondolkodókat. Abból sosem lesz paradigmaváltás, hogy "ti hülyék vagytok mert nem azt csináljátok mint én". Persze ebben magam is ludas vagyok olykor, ezzel tisztában vagyok :)

Szerintem az általános helyzet abszolút reménytelen, a háttérhatalom évekkel ezelőtt megnyerte a láthatatlan háborút, és jelenleg teljesen ki vagyunk szolgáltatva nekik. Politikai változásra - ahogy te is írtad - semmi remény, és az egyetlen FÉLIG-MEDDIG kiút a helyzetből az - amit szintén írtál -, ha az ember a közvetlen környezete felé fordul és "befelé él", nem a közélettel foglalkozik hanem a családja boldogságával, aminek persze közvetetten része a közösségépítés is.

CSAKHOGY.

Ez így elmondva, leírva, hányásig ismételgetve annyit sem ér, mintha fejenállva tarkónszarnánk magunkat. És sajnálatos módon az is nagyjából ugyanannyit ér, ha az ember elkezd szervezkedni és épít valami kisközösséget, amit aztán az első arra járó farkas elfúj, mint a szalmaházat. A lényeg a tömegekben rejlik, őket kell valahogy, illetve valamivel megszólítani. Olyat kell nekik mondani, ami eléggé csábító ahhoz hogy kapásból százezrek gondolkodjanak el a paradigmaváltáson. Évek óta érik bennem, hogy egy MINTÁT kellene alkotni a jövőhöz, csak nincs hozzá elég erőforrásom ill. időm, energiám, de lehet hamarosan abbahagyom a mentegetőzést és nekilátok valaminek :P És itt nem olyan mintára gondolok, mint általában a többiek, pl. a MAG és a hasonló körök, akik mind a múltba néznek - a tömegek számára ez értelmezhetetlen és érdektelen. 100-ból 99 embernek esze ágában sincs feladni a városi összkomfortot meg a pizzaházhozszállítást, tehát ha új paradigmákat akarunk létrehozni akkor ezt MUSZÁJ BELEKALKULÁLNI. "Ébredés" itt akkor lesz, ha valaki többet és jobbat kínál, mint a jelenlegi életmód - nagyobb kényelmet és luxust kevesebb munkával, ráadásul úgy, hogy még az ember látszólagos státusza se csökkenjen, hanem lehetőleg nőjön. Ez a lehetetlenséggel határos, de az emberek csak erre harapnának, semmi másra. Tök szép dolog, ha valaki ennél magasabb tudatossági szinten él, és önként bevállalja a többletmunkát vagy a kényelemcsökkenést, de ez mindigis csak a kiváltságos kevesek játéka volt, tömeges áttörés létrehozására abszolút alkalmatlan.

Valójában arra a remény, hogy eljő a paradigmaváltás és "győzünk" abszolút mikroszkopikus. Ha pénzt kellene tenni a dologra én magunk ellen fogadnék. A legvalószínűbb jövőkép az, hogy a háttérhatalom addig feszíti a húrt amíg vérbe nem fullad a hülyeségük, és majd aztán a túlélőknek lesz valami lehetősége újra próbálkozni a romokon. Éppenséggel erre is lehet már készülni, erre sem rossz a közösségépítés, csakhát ha erről beszélünk akkor előbb tegyük tisztába, hogy erről van szó.

Egyébként vicces érzés, hogy elég lenne egyetlen gazdag ember aki egy kicsit megtámogatná az ilyesmikben gondolkodó reformereket, és fényévekkel jutnánk közelebb az áttöréshez, de ilyen mecénásai csak a gennyláda háttérhatalmi oldalnak vannak, akik a pénzükkel a tömeges lelki és szellemi nyomort támogatják.

Az élet szép.

GABOR2 2021.09.02. 17:29:27

Elmebetegek...:

"San Francisco fizetni fog az embereknek, hogy ne lőjék le egymást"

mandiner.hu/cikk/20210902_san_francisco_fizetni_fog_az_embereknek_hogy_ne_lojek_le_egymast

"San Francisco városa elindít egy kísérleti programot, amelynek lényege, hogy bizonyos – „magas kockázatú” – embereknek fizetnek azért, hogy ne lőjenek le senkit, mivel megsokasodtak a fegyveres bűncselekmények a városban. „Ez a kis beruházás megváltoztathatja az egyének életét, de a közösségekét is” – mondta Sheryl Davis, az Emberi Jogi Bizottság ügyvezető igazgatója a Newsweeknek."

Mme.Brioche 2021.09.02. 17:31:42

@GABOR2: pfff... én meg azt hittem, hogy az ingyenes boltilopásnál (x összeghatárig) már nem találnak ki szürreálisabbat ebben a témában...

Deansdale 2021.09.02. 17:33:02

@Mme.Brioche: A haladók nem állhatnak meg, mert az már konzervativizmus lenne...

valis47 2021.09.02. 18:32:54

youtu.be/JhRb5hnTseU

Fontos bejelentés:

- mindenki meg fogja kapni ezt a vírust, semmi sem állítja meg
- az oltottak is megfertőződnek
- nincs nyájimmunitás
- lesz újabb variáns, ami ellen még kevesebbet ér a vakcina

F. Szabó 2021.09.02. 20:49:03

@Deansdale: Visszatérve a cikked témájára: A legkorszerűbb 3D nyomtatóval készülő házak, klíma- és környezetvédelmi megfontolásokból hangsúlyosan a helyben fellelhető anyagokra, leginkább a talajra, mezőgazdasági hulladékokra, azaz vályogra koncentrálva.
www.youtube.com/watch?v=b7pPQr6ULGs

Frederick2 2021.09.03. 07:40:15

@GABOR2: @Mme.Brioche: @Deansdale: Azt, gondolom, tudjátok, hogy Magyarországon a bolti lopás 40 000 Ft alatt nem bűntett. Simán megússza az illető. Ki is használja a sok cigó.

Sheryl Davis ennyit tud. :P Gondolom, puszta materializmus áll az egész mögött. Az a gondolat, hogy ezek az emberek kizárólag a pénzért ölnek - és ha az van, akkor nem bántanak senkit. Ők lesznek a jóemberek. A gond csak az, hogy az erőszakos bűnelkövetők egy nagy része nem azért gyakorol erőszakot, mert létfenntartási gondjaik vannak, hanem mert vonzódnak az erőszakhoz. Az erőszakhoz való vonzódás oka pedig lélektani. Aki nem tiszteli az életet, az akkor sem fogja, ha pénzt adnak a kezébe. Amúgy is gyorsan elkölti alkoholra, cigire, drogra, szerencsejátékra, nőkre, miegymásra. Ugyanott vagyunk.

Tudomásul kell venni, hogy a civilizált társadalmakban léteznek barbárok, akik szeretik az erőszakot, és nem tisztelik az életet. A barbárokat ki kell szűrni a társadalomból, és elzárni az emberektől.

Konzultáltak ezek egyáltalán szakemberekkel? Kriminológusokkal? Valószínűleg nem. Idióták. Látszik, hogy annak ellenére, hogy ezek az emberek az egyetemen tanulták a társadalomtudományt, szart sem tudnak a társadalomról.

Frederick2 2021.09.03. 07:41:12

@VT 135: Annyiban korrigálnálak, hogy a Tibi atya nem egy ember, hanem egy csoport. Amelynek tagjai időnként egymással sem értenek egyet. Ez picit árnyalja az ott megjelenő véleményeket. Egy picit.

GABOR2 2021.09.03. 23:07:16

@Frederick2: Magyarországon 3 dobásod van, a haramadik után durván büntetnek az első háromnál elnézőbbek.

Az új barbárok inkubátorai a demokraták vezette nagyvárosok.

Az erőszak meg azért is mehet részben, mert a baloldal előadja, hogy teljesen rendben van hisz mi történt a történelem során... csak visszafizetik... még akkor is ha mondjuk az ő őseik is ugyanazt csinálták, mert pl. volt muszlim rabszolgatartás meg terület foglalás meg minden, de nekik ez el van felejtve.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.09.04. 00:00:25

Azoknak, akik hiányolták, hogy a konzervatívok nem szerveződnek:
www.youtube.com/watch?v=_oHrVZhH4Cg

2021.09.04. 02:45:57

@Deansdale:
Üdv Deandsdale.

Ezután kutakodj érdekességképpen, illetve olvasd a kommenteket:
www.youtube.com/watch?v=1y5VTRGc4es

Itt van egy:

What I'm about to write is just facts. Here in North Las Vegas, the Walmart on Craig and Nellis was shut down right by the Nellis Air Force Base. The empty building has a 24 security car circling day and night or parked in the distance. There is also a live camera feed. Recently they tore apart for miles Craig Rd. Installing what looked to be a railing and tunnel system everyday for months. (I live off of Craig) Another key note is this particular Walmart is in a very strategic impoverished side of town. They are definitely preparing for something big. OPEN YOUR EYES PEOPLE.

Ez a történet úgy két hetes, mikor elkezdődött kb arrafele...

Frederick2 2021.09.04. 06:09:49

@GABOR2:

"Magyarországon 3 dobásod van, a harmadik után durván büntetnek az első háromnál elnézőbbek."

Ja, ez mondjuk egy értelmes törvény volt az Orbánéktól. Persze erre is ment a sutyerák balliberális felzúdulás.

Az erőszak mindig jelen volt a társadalmakban. Mint ahogy a barbárság, a barbárok is (lásd itthon móri gyilkosok, az USA-ban Ted Bundy). Az ilyen embereket ki kell szűrni, és el kell zárni a társadalomtól. (A legjobb az lenne, ha a tett elkövetése előtt. De ez már nagyon a sci-fi területe - Minority Report).

A baloldal csak eszkalálja az erőszakot. Részben azzal, hogy régi eszköze az erőszak; csak arra kell vigyáznia, hogy a megfelelő időben alkalmazza. Részben azzal, hogy bevédi az erőszakot alkalmazó csőcselékelemeket. A barbárok pedig védelmet élveznek a baloldaltól. Ez sem önzetlen tett. A barbárok nagy része a baloldal hűséges katonája lesz. Olyan valakik, akikkel el lehet végeztetni a piszkos munkát.

Erősen gondolkodok azon amúgy, hogy Bogdán László "öngyilkossága" valójában nem volt-e egy hasonló piszkos munka!

Frederick2 2021.09.04. 06:33:06

@Sipi81:

"Azoknak, akik hiányolták, hogy a konzervatívok nem szerveződnek"

Már megbocsáss, de te elég naiv vagy! Az, hogy a FIDESZ régóta szervez Magyarországon hálózatot, az köztudott. A hálózattal szemben csak hálózattal lehet fellépni. Ez lenne a Nersevik Network. A gond csak az, hogy mint ahogy a FIDESZ is, úgy ez a hálózat is csak nevében lesz "konzervatív". A fideszes és nersevik politikai és értelmiségi elit ellen-baloldali, de nem valódi jobboldali és konzervatív.

Ez a hálózat nem csupán a baloldal ellen fog működni, hanem minden olyasmi ellen, ami nem fideszes és nem nersevik. Így esetleg a Mi Hazánk ellen. Vagy az olyan emberek ellen, akik nem akarnak beoltakozni, szkeptikusak a vakcinapolitikával szemben, és még hangot is adnak a véleményüknek.

A fideszes és nersevik politikai és értelmiségi elit lejáratja a jobboldaliságot és a konzervativizmust. A legnagyobb bűne a FIDESZ-nek az, hogy nem engedett kinőni maga mellett más jobboldali pártokat és mozgalmakat. Beuralta a jobboldali teret, és elnyomott minden más alternatív jobboldali hangot.

Egyedül a Mi Hazánknak engedett teret, de azt is azzal a céllal, hogy egy vele szövetséges, neki engedelmeskedő "nemzeti radikális" bábszervezet lesz. A számítása nem jött össze - a karanténos időszak alatt Toroczkai kurucai eléggé szembementek Orbánék koronavírus-kezelési és vakcina politikájával. Teszik ezt mindmáig.

Aztán... Tudvalevő, hogy az enyingi és az érdi cigány maffiák azért nincsenek felszámolva a rendőrség által, mert Pintér úr jó kapcsolatokat ápol velük. Magyarán: a NER. Tudvalevő az is, hogy a polgármesteri választások során egyes vidéki településeken azért nyert választásokat a FIDESZ, mert aktivizálva voltak a cigányok. Szerinted ki aktivizálta őket? Valószínűleg a cigány alvilági nagykutyák valamelyike. Ezzel azt akarom mondani: ennek a "konzervatív" hálózatnak a cigányság is része. Csak ez nincs kimondva. Amúgy milyen érdekes, hogy a cigány bűnszervezetek mindkét hálózatnak a részei! Hmmm!

Nem igazán beszélnek arról sem, hogy a budapesti parkolási korrupciós ügyletekben és a balatoni ingatlanos korrupciós ügyletekben egyaránt benne van az MSZP és a FIDESZ keze. Vagyis vannak területek, ahol a Balliberális és a Nersevik Network találkozik egymással. Sokat tudnak egymásról, ami rájuk is visszaüthet.

Ez a komment is azt mutatja, hogy egyesek még mindig Orbán királytól várják a társadalmi problémák megoldását. Kicsit vicces, hogy pont azután írtad "megnyugtatólag" ezt a kommentet, hogy VT kifejtette, magunknak kellene megszerveződnünk, közösségeket alkotva, nem a politikától várva a megoldást. És most megint visszajutunk oda, hogy egyesek szerint majd a FIDESZ megoldja helyettünk. Miközben a legnagyobb probléma az, hogy a FIDESZ eddig egy csomó társadalmi problémát nem oldott meg, hanem besöpört a szőnyeg alá.

Visszajutottunk ugyanoda! :P

Frederick2 2021.09.04. 06:47:59

@zriff:

"Az extrém idők szélsőséges ideológiákat kívánnak, szerintem oka van annak, hogy a Z generáció képviselői balra tolódnak"

Ezt már próbáltam felvetni az előző héten is. A Z generáció erőteljesen hülyítve van a baloldal által. Nem csupán ilyen tanárok által. Magyarországon ezt az agymosó munkát a hazai youtuberek végzik el. Partizán, Zshowtime, Fókuszcsoport, The Raven Croaks, Bennszülött Bálna, Potyondi Edina - csak hogy a legismertebb influencereket említsem, akik hatnak a fiatalokra. A politikai blokk a jobboldal kigúnyolása és a baloldali célok piedesztálása.

Sajnos van abban igazság, hogy a fiatalok többsége a baloldalra húz. A Momentum, az LMP és a Kérfarkú Kutyák vonzzák be magukhoz az Y- és Z-generáció tagjait. Ennek oroszlánmunkáját a balliberális influenszerek végezték el.

A FIDESZ egy X-generációs jobboldali párt. A főbb pozíciókban az 50 felettiek (Orbán Viktor, Kövér László, Áder János, Schmidt Mária stb.). Azok az Y- és Z-generációs arcok, akik a FIDESZ-ben végeznek valamilyen tevékenységet, azok alárendelődnek ennek az X-generációnak. Domináns X-generáció, meg a nekik alárendelődő Z- és Y-generáció - ezt mutatja a FIDESZ. Egy Y- és Z-generációs csak egy csicska lehet a FIDESZ-ben.

A Balliberális Network nagyobb teret adott a fiataloknak. Lehet belőled egy fiatal pártvezető - Fekete-Győr András! Lehet belőled autonóm véleményvezér - Gulyás Márton, Nagy Ádám! És sorolhatnám...

Ezért tartom problémának, hogy a FIDESZ beuralta a jobboldali térfelet. Mert ha engedett volna önmagán kívül más jobboldali pártokat is kinőni, akkor talán kialakult volna egy erősebb fiatal jobboldali értelmiség. Ami nyújthatott volna alternatívát a baloldali moslékkal szemben. Iszonyat gyenge a magyar jobboldal - és ez a FIDESZ felelőssége.

Frederick2 2021.09.04. 06:51:42

@Sipi81: Ja, a hálózatisággal kapcsolatban még. Én a belföldi helyzetet írtam le. De tény, hogy állítólag a Nersevik Network bele fog illeszkedni egy állítólag nemzetközi jobber hálózatba. Arról nem tudok véleményt mondani, mivel kevés róla az ismeretem. De ami nálunk zajlik, hazai színtéren, jobboldali hálózat címén, arról igen.

Deansdale 2021.09.04. 09:44:33

@icipicicsipa: Az a gond, hogy ilyen FEMA-táboros pletykák évtizedek óta keringenek, és eddig nem történt semmi. Persze az is lehet, hogy "csak" a boltokat erősítik meg, készülve a szép új világra, nehogy véletlenül a nemkívánatos emberek is tudjanak vásárolni, urambocsá' betörni. Ezen a ponton szerintem még fölösleges találgatni, túl sok az ismeretlen tényező, plusz semmilyen infóról nem lehet tudni hogy mennyire megbízható. Az az egy biztos, hogy jobb nekünk itt Mo-n, mint szinte bárhol nyugaton lenne.

2021.09.04. 14:04:41

A józanságod teljesen korrekt.
Viszont ez:
" Az az egy biztos, hogy jobb nekünk itt Mo-n, mint szinte bárhol nyugaton lenne."

Amit látsz és ami eljön, az mindenhol egy lesz.
Mint ahogy egy dolog van mindenhol a világban és egy szólam van a vezetőktől mindenhol a világban erre, úgy lesz minden egy, amit valahol máshol látsz.

A világ több, mint aminek látszik:
" Ezen a ponton szerintem még fölösleges találgatni, túl sok az ismeretlen tényező,"

Semmilyen ismeretlen tényező nincs, csak nem fogja be az egós emberi agyunk, hogy nem az van, ami ebből a könyvből van és ami ott van, az az élet valójában:

". És megadatott neki, hogy mindenkit, kicsiket és nagyokat, gazdagokat és szegényeket, szabadokat és szolgákat jobb kezükön vagy homlokukon bélyeggel jelöltessen meg, és hogy senki se vehessen vagy adhasson el semmit, csak az, akin bélyegként rajta van a fenevad neve vagy nevének a száma."
szentiras.hu/RUF/Jel13

2021.09.04. 14:32:08

@Deansdale:

Visszatérve, mert tisztáznom kell:
Valóban igazságod van abban, hogy felesleges mindenben és azonnal bármiféle abnormalitást látni.
Jó tényleg az, ha az ember józan marad és nem ítél hirtelen.

2021.09.04. 16:13:44

@Deansdale: Mindenesetre elég szépen megépültek a karantén táborok Ausztráliában, 4-5 különböző lokációban, ránézésre több ezres befogadószámmal. Szobáról is láttam képet, kb ilyen konténer szoba berendezve, szóval azért nem börtön feeling, de most jobb helyen lakok :)

2021.09.04. 16:39:24

@vodkasprite:
Igen, erről is olvastam kommentekben.

Ausztráliáról egyébként úgy beszélnek, mint egy "teszt-helyszín"
Tökéletes egyébként, mert elszigetelhető teljesen és könnyen és le lehet szűrni a tapasztalatot, hogy mi és hogyan.

Illetve:
Valami törvény jött Ausztriában - videóban hallottam, nem cikkben találtam, hogy a face, twitter, stb platformokon a rendőrök beléphetnek a felhasználó oldalára és ott nyugodtan ügyködhetnek, törölhetnek posztot, stb-stb...

www.youtube.com/watch?v=mXo9irGoUjQ&t=319s

valis47 2021.09.04. 17:55:22

@icipicicsipa: Van egy ilyen konteó hogy alagutakkal kötik össze a Walmart-okat, a stormer is írt róla. Elég nagy baromságnak hangzik.

2021.09.05. 02:02:26

THE UNVACCINATED WILL BE LOCKED OUT OF THE AUSTRALIAN ECONOMY.

www.youtube.com/watch?v=Zug_r9VMKbI

Újra mondom:
" És megadatott neki, hogy mindenkit, kicsiket és nagyokat, gazdagokat és szegényeket, szabadokat és szolgákat jobb kezükön vagy homlokukon bélyeggel jelöltessen meg, és hogy senki se vehessen vagy adhasson el semmit, csak az, akin bélyegként rajta van a fenevad neve vagy nevének a száma."
Jelenések könyve 13. fejezet.

Még nem az, csak az előképe.
De ez jön.

Mert ami ebben van írva, az a valóság és az az Igaz:
Biblia

2021.09.05. 12:40:26

@icipicicsipa: Durva, hogy ilyen lazán bejelentik ezeket. Az elmúlt időszakban kiderült, hogy a háttérhatalomnak már nincs mitől tartania. Hiába tüntetnek az emberek, hiába van csak 30%-uk beoltva, hiába a napi max COVID halálozási szám 7 náluk (ami fals pozitív teszteket is jelenthet), ez már senkit sem érdekel. Már nincs is szükség járványra, csak simán tolják a szigorításokat.

Amúgy kijött a kínai COVID mobil app alternatívája Olaszországban: Testhőmérséklet figyelő drónnal 20-30 méterről megállapítják, hogy szükséges-e megvizsgálni az egyént. Azért az fasza lesz, amikor sétálok hazafelé, és egyszercsak szkafanderes emberek kocogtatják meg a vállam, hogy szeretnék azonnal feldugni az agyamig a PCR tesztet.

Szóval a narratíva úgy változott meg szép lassan fél év alatt, hogy vannak a potenciálisan beteg emberek, akiknek:
- nem kell, hogy tüneteik legyenek
- PCR teszt is lehet negatív
- tökmindegy, hogy be vannak oltva, vagy nem
de valamilyen gyanú alapján mégis potenciális veszélyforrások, hisz:
- vagy piros jelzésű országból érkeztek
- vagy elhaladtak egy fertőzött mellett
- megemelkedett a testhőmérsékletük

Na az ilyen embereket tervezik elszállítani karantén hotelekbe 2 hétre, és azt sem engedik, hogy otthon gyógyulj meg. Tehát bemondásra bárkit elvihetnek.

2021.09.05. 12:43:01

@vodkasprite: Azt hittem, hogy évekkel előztem meg a koromat azzal, hogy távmunkában, saját cégen keresztül kezdtem el dolgozni azért, hogy ne kelljen oltani, erre kiderül, hogy az "oroszok már a spájzban vannak".

2021.09.05. 15:10:34

@vodkasprite: Ha ez az un. liberális demokrácia, akkor én inkább illiberális antidemokrata lennék, köszönöm szépen.

2021.09.05. 15:10:40

Mindenkinek:
Ami most van: csak a kezdet.
A legmélyebb időszakába fog majd belemenni nem sok idő múlva az emberiség, az egész világon...

2021.09.05. 23:58:25

Kicsit régi, Kanada, az Emberi Jogok Múzeuma kinyitott, de csak oltottaknak.

Canadian Museum for Human Rights
@CMHR_News
We're excited to welcome fully immunized visitors back to the Museum beginning July 27! Children under 12 may enter with fully immunized members of their household

twitter.com/cmhr_news/status/1415660505398644746

Opus P. 2021.09.06. 00:56:32

@icipicicsipa:
Ez egyenesen a groteszk kategória.
Idáig viccekben voltak ilyesmik.

2021.09.06. 09:30:28

@icipicicsipa: Csodás, ráadásul a kvázi kötelező ratyisztáni zászlóval kombinálva. Egyből az egyik tárlóba helyezhetnék ki a belépést korlátozó intézkedésüket, mint az emberi jogok leépítésének kordokumentumát.

.Delin. 2021.09.12. 15:09:58

Ausztràlia èrdekes, mert az ottaniak a vilàg egyik legszerencsèsebbjènek èrzik magukat, hogy eddig szinte elkerülte őket a covid. A többsèg örül a korlàtozàsoknak, ōszintèn hisz benne, hogy ez megvèdi őket, ez èrtük van. Az emberek többsège, azèrt szidja a kormànyt, mert nem zàrta le koràbban a hatàrokat, nem èpìtett ki nagyobb volumenű karantènrendszert ès nem rendelt koràbban elèg vakcinàt, ìgy nem jutott mèg mindenkinek Pfeizer. Az oltàsi aràny hamarosan àtlèpi a 70+%-ot ès csak azèrt nem magasabb, mert a vidèki területeken 2-3 hònapra előre lehet csak oltàsi idōpontot kapni. Ùjabban azèrt folyik a lobbi a szülők körèbeb, hogy mièrt nem teszik kötelezővè az oltàst a gyerekeknek is. Ezt az össztàrsadalmi hozzààllàst mivel magyaràzzàtok?

valis47 2021.09.12. 22:24:51

@.Delin.: Délkelet-Ázsia közelebb van hozzájuk, mint Európa vagy Amerika. Délkelet-Ázsia meg általánosságban azt mutatta, hogy működött a szigor.

Mme.Brioche 2021.09.12. 22:51:16

@.Delin.: Én nem vagyok meggyőződve róla, hogy tényleg annyira odavannak a lezárásokért az ausztrálok. Ha úgy lenne, akkor nem lennének olyan hatalmas tüntetések.
Másrészt meg közel sincs 70%-os átoltottság, 33%-van teljesen átoltva, 20%-pedig csak egyet kapott.
ourworldindata.org/covid-vaccinations

Harmadrészt meg ha annyira lelkesen mennének oltakozni, mint ahogy mondod, és "csak azért" nem lenne még magasabb az átoltottság, mert nincs elég oltás, akkor nem érezné szükségét az ausztrál kormány hogy folyamatosan a legaljasabb módon fenyegetőzzön a sajtóban, sértegesse az oltatlanokat, és kilátásba helyezzen mindenféle gazadsági hátrányokat meg kiközösítést az oltatlanok számára. Ez elég jól van dokumentálva szerte a neten, nehéz letagadni, hogy milyen szavakat merészelnek az ottani politikusok megengedni maguknak a tévé képernyőin az állampolgáraikkal szemben (nem mintha máshol nem lenne elszállva a politikusok agya, de Ausztráliában minden határon túlmennek).

2021.09.12. 22:53:05

@.Delin.: Ezeket hol olvastad? Az én forrásaim szöges ellentétben állnak a te forrásaiddal. Jelenleg hivatalosan 33%-os az oltottak aránya, ez nem lesz egyik pillanatról a másikra 70%+.

valis47 2021.09.12. 23:09:00

@vodkasprite: Itt az szerepel, hogy 68% már egy adaggal beoltott, 42% két adaggal:
covidlive.com.au/vaccinations

Mme.Brioche 2021.09.12. 23:12:47

@valis47: szerintem a két adat ugyanaz lehet, a te linkeden csak a 16+ korosztályt számolják, a másikon meg a teljes lakosságot.

.Delin. 2021.09.12. 23:48:44

Kormànyoldalakon ott vannak a napi oltàsi arànyok. Orszàgosan 60% körül van, de pl NSW-ben màr 70% felett az egy oltàssal rendelkezők arànya. A kèt oltàssal rendelkezőkè màr 40% felett van, de az oktòber közepère felugrik 70% felè, amikor a többsègnèl letelik a kèt oltàs közti vàrakozàsi period. Ott nincs oltàshezitencia az első oltàs utàn.

www.health.gov.au/initiatives-and-programs/covid-19-vaccines/australias-covid-19-vaccine-rollout

A Sydney tüntetèsen pàr ezren voltak, a Melbournin se sokkal többen. Az kb semmi Euròpàhoz, vagy US-hez kèpest, a többsègi tàrsadalom el is ìtèlte.

Menjetek fel hìrportalok FB oldalàla, pl abc.net.au. Okè, hogy szűrik a kommenteket, de elèg nagy a tàmogatottsàga a megszorìtàsoknak. Sőt, sokak szerint tùl enyhèk.

Deansdale 2021.09.13. 16:55:22

@valis47: "Délkelet-Ázsia meg általánosságban azt mutatta, hogy működött a szigor."

Minden hozzáállás "működött" a legszigorúbbtól a legenyhébbig, hiszen igazi járványos tömeghalálozás sehol nem történt. Nincs ország a földön ahol a lakosság 1%-a meghalt volna covidban. Állítólag Peruban volt a legszarabb a helyzet, ahol minden 1000 emberből 6 (hat) meghalt. MI A FASZRÓL BESZÉLÜNK?

Ja, vicces, mi vagyunk a másodikak 1000 lakosból 3 (három) halálozással. A világ többi részén velünk riogatják a gyerekeket :) A valóságban meg lófasz van itt, nem járvány.

GABOR2 2021.09.13. 22:53:07

Megerősítették, hogy a migriknek, akár illegálisak, akár legálisak nem kötelező beoltatniuk maguknak... a kérdésre, hogy miközben gyakorlatilag mindenkinek kötelezővétették az oltást a migrignek miért nem... nos, erre nem adnak választ.

"Psaki Refuses To Explain Why American Workers Are Required To Be Vaccinated But Migrants Are Not"

dailycaller.com/2021/09/10/jen-psaki-refuses-explain-american-workers-required-vaccinated-migrants/

És tudjátok még kik a kivételek a kötelező oltás felvételétől... hát a legmagasabb pozicióban levő politikusok akik mindenki másnak előírják, hogy oltsák be magukat. Szóval a Kongresszusi tagok és csapatuk stb:

"Members of Congress and Their Staff Are Exempt From Biden's Vaccine Mandate"

www.newsweek.com/members-congress-staff-exempt-biden-covid-vaccine-mandate-1627859

Saját maguknak miért is nem kötelező? Ja meg persze a sok-sok migriknek?

GABOR2 2021.09.13. 22:54:56

@GABOR2: A másik meg elve... ez azt jelenti, hogy a Kongresszusi tagok eddig nem oltották be mind magukat? Miért?

KalmanBlog 2021.09.14. 00:51:55

@GABOR2: Gondolom laposföld hívő lunatikusok :-)

GABOR2 2021.09.14. 04:21:14

Mostmár a CNN-en is elhangozhatott fél perc erejéig, hogy épp az ellentetje történik annak amit vártak a vackináktól és hogy az új esetek 74%-a teljesen oltottaktól van és hogy a vakcinával beolottak teljesen ugyanúgy terjesztik a vírust... két hete még tán valami 500-szoros eltérésről beszéltek. Változik a világ...

www.youtube.com/watch?v=Fu30lOKT-cg

GABOR2 2021.09.14. 04:34:44

Orvosok mondanak fel az USA-ban olyan számban, hogy a bizonyos dolgok ezért leállnak.

www.theguardian.com/us-news/2021/sep/13/new-york-hospital-babies-staff-quit-vaccine-mandate-covid

GABOR2 2021.09.14. 05:02:43

Rengeteg rendőr belengette, hogy felmond a kötelező oltás miatt:

"LA officers sue over vaccine mandate as police across California threaten to resign"

www.theguardian.com/us-news/2021/sep/13/los-angeles-police-covid-vaccine-mandate-lawsuit

Mme.Brioche 2021.09.14. 08:03:00

@GABOR2: nálunk is nagy hacacéré lesz nemsokára. Holnap van az oltási határidő az egészségügyiseknek, ki fognak rúgni 300ezer embert. Érdekes lesz ezek után az ellátás.

Mme.Brioche 2021.09.14. 08:43:51

Itt egy tweet egy német levéllel, amit egy orvosi szervezet igazgatója írt, hogy felhívja a figyelmet a harmadik oltás veszélyeire. Csak kicsit tudok németül, de a francia szöveg szerint azt írja, hogy 90 oltásból egy meghalt, kettőt újra kellett éleszteni, és 9-nek lett súlyos szövődménye, szív- és tüdőproblémák:

twitter.com/rendezmomotchi/status/1437535622454030336

Mme.Brioche 2021.09.14. 08:54:01

Itt egy videó arról, hogy egy rendőrségi alkalmazott megmutatja hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkező rendőrök nem étkezhetnek a rendes ebédlőben, hanem ki kell menniük az utcára és a padkán ülve kell enniük, vagy ahol sierül. Aztán persze ebédidő után már szabad beszállniuk a szűk autókba oltott kollégáikkal, és megkezdeni a műszakot, csak együtt étkezniük nem szabad. Bizarr. Nem értem a rendőröket. Hát ők a rendőrök, mégis mi történne ha egyszerűen leülnének az ebédlőbe, mint eddig bármikor? lelőnék őket a kollégáik?
kaffkai világot élünk...

www.bitchute.com/video/yWP4DMjviAYs/

.Delin. 2021.09.14. 13:28:36

Èpp gondolkoztam mivel rukkol majd elő következőnek az ozi kormàny, nem kellett sokàig vàrni, itt a digital passport. Termèsztesen az oltàsi igazolvàny kivàltàsàra kell, de ha màr ùgy is ott van, mièrt ne lehessen elèrni màs fontos infot is az adott emberről.

www.theguardian.com/australia-news/2021/sep/13/australia-takes-major-step-towards-reopening-international-travel-with-new-digital-passenger-declarations

2021.09.14. 14:31:22

@.Delin.: Szerintem mindig is ez volt a cél. Népességcsökkentés, és szabadságjogok korlátozása. Digitális pénz, ha elhagyod a számodra kijelölt zónát, akkor nem fogsz tudni fizetni.

.Delin. 2021.09.14. 15:01:40

@vodkasprite: Ha ez a cèl, akkor mièrt most? Az elmùlt èvtizedekben kvàzi minden arròl szòlt, hogy mindenki azt csinàl, amit akar. Utazhatunk, dolgozhatunk, èlhetünk kis tùlzàssal bàrhol a vilàgon. Mi vàltozott?

valis47 2021.09.14. 15:32:15

@Mme.Brioche: Akkor hullanának rendesen az emberek Izraelben, de már Magyarországon is a 3. oltástól...

2021.09.14. 17:41:14

@.Delin.: Komolyabb korlátozást csak akkor tudsz könnyen bevezetni a nép felett, ha megteremted rá az igényét.

Ilyen "igényteremtő hatás" lehet pl:
- világjárvány, ami pánikot és bizonytalanságot szül
- ilyenkor nem tehetünk mást, minthogy átadjuk a kontrollt a szakértőknek és politikusoknak, hiszen ők azok, akik a megfelelő információval rendelkezzenek, ezért bízunk bennük
- elveszítjük a munkánkat, a megélhetésünket, még inkább kiszolgáltatott helyzetbe kerülünk

Na de itt a megoldás: a digitális útlevél

valis47 2021.09.14. 19:51:29

@Mme.Brioche: Állítólag már 90% felett van a beoltottak aránya köztük.

kuruc.info/r/64/233635/

Egészségügyi katasztrófáról annyit, hogy nálunk is azzal riogattak a szolgálati jogviszony miatt, de végül csak ötezren nem írták alá, és közülük is sokan végül aláírtak a határidő után.

Mme.Brioche 2021.09.14. 20:05:15

@valis47: hát majd meglátjuk ;-)

300ezer ember hiányát nagyon meg fogja érezni ez az ország (akkor is, ha az csak a 10%-a az összesnek), ami eddig is emberhiánynal küzdött nagyon régóta az egészségügyben. Arányaiban sokkal inkább mint Magyarország.
Azt tudom, hogy már eddig is zártak be egész kórházi osztályok, meg két kórház is, mert már a kötelező oltás hírére kiléptek sokan, most meg ami tuti infóm van, az hogy egy hozzánk közeli közepes városban (kb mint Veszprém) ma rendelt utoljára az utolsó szemész, mert a klinika annak ellenére szerződést bontott vele, hogy tudták, hogy ő maradt az utolsó szemész az egész városban (egy magánszemész már bezárt, egy meg gyorsan nyugdíjba ment még a határidő lejárta előtt), mi is bezárunk holnaptól a mi városunkban (a műtétekkel már hetekkel ezelőtt leálltunk), és még van egy orvosházaspár, akik szintén bezárnak, és az itteni klinikán is marad egyetlen szemész, szóval a megyében alig marad valaki.

Vannak orvosok, akik ma éjfélig meghosszabbítják a napi rendelésüket, mert holnapról kényszerszabadság van, egész nővércsoportok lépnek ki kórházakból, akikről tudok. Elég zabosak a népek ideát.

Mme.Brioche 2021.09.14. 20:25:58

@Mme.Brioche: ráadásul itt nagyon számít a kieső eü-sök eloszlása is. Furcsán hangzik, de itt még mindig vannak olyan világvégi falvak, ahol egytantermes általános iskolák vannak, egy teremben tanul az összes korosztály (egy ismerősünk ilyen iskolában tanít), és ezeknek általában jó ha van egy orvosuk, vagy több falunak van egy orvosa, és ha az most kiesik, akkor több ezer embernek nem marad egy sem. És nem egy ilyen hely van, pl Charmois-l'Orgueilleux-ben is be kell zárnia a háziorvosnak, aki 37 éve praktizál már ott.

.Delin. 2021.09.15. 02:30:43

@vodkasprite: Ez logikus, amit ìrsz. Az időzìtèst mèg mindig nem èrtem. A nyugati demokràciàkban, mint pl USA, Ausztràlia, a II. vh òta ilyen mèrtèkben nem korlàtoztàk az emberek szabadsàgjogàt, mint az elmùlt màsfèl èvben. Ha ez felülrōl irànyìtott, minek vàrtak ezzel 70 èvet? Erre irànyult a kèrdèsem, hogy mièrt most? Mièrt nem koràbban, mièrt nem kèsőbb? Egyàltalàn minek engedtek teret a II.vh utàn a "nagy szabadsàgnak". A globalizàciòt mèg èrteni vèlem, hogy jön be a kèpbe, de a megnövekedett egyèni szabadsàgjogok nekem nem igazàn passzol ide.

Deansdale 2021.09.15. 08:04:39

@.Delin.: A háttérhatalom folyamatosan működik, állandóan tervezgetnek és variálnak, mindig van pár vasuk a tűzben. Eddig sem voltak inaktívak, csak pl. a közel-keletet basztatták, most meg áttették a hangsúlyt a nyugati világra. Ezt a covid-témát már harmadjára játszák le majdnem teljesen egyformán - az előző kettőt sertésinfluenzának és madárinfluenzának hívták, ez meg denevérinfluenza lett volna, ha közben rá nem jönnek hogy "influenza" néven nem veszi komolyan a nép. Most annyi változott, hogy rátettek egy lapáttal a szervezésben, nem csak a médiában és az EÜ-ben nyomatták a pánikpropagandát, meg nem csak néhány országban, hanem a politikát is rászervezték, és globálissá tették a dolgot. Valószínűleg mostanára érett be a "hálózat" annyira, hogy ezt meg tudták tenni globálisan. Most már a kezükben a WHO, meg a legtöbb politikussal is le tudták zsírozni a dolgot (Orbánnal is), akivel meg nem az hirtelen jobblétre szenderült.
www.thenigerianvoice.com/news/297907/covid-19-murder-of-tanzanian-burundian-presidents-nigeria.html
De amúgy ha azonnal és gyökeresen elutasítja a világ népe a covid-hülyeséget, akkor garantálom hogy a háttérhatalom simán visszakozik, majd pár évvel később újrapróbálják ugyanezt valami más néven. Ez csak afféle "véletlen", hogy most bejött a dolog, sikerült beugrasztani majdnem az egész világot.

Mondjuk annyi "időtényező" mégis van a dologban, hogy a technológiai feltételek folyamatos fejlődésükben mostanában érték el azt a pontot, hogy a háttérhatalom szemszögéből racionális lehetőséggé vált egy globális technológiai rendőrállam kiépítése. Végülis pont erről beszélünk Ausztrália kapcsán, de Kína is tekinthető afféle tesztüzemnek. Ez 10 éve még nem lett volna lehetséges, az emberek megfigyeléséhez, a kontaktkövetéshez, a digitális útlevelek műszaki megvalósításához, stb., nem volt meg a megfelelő technológiai háttér. Nem véletlen, hogy a great reset-tel is most álltak elő - gyakorlatilag valós időben látjuk ahogyan éppen átformálják a világot olyanra, hogy az emberek totálisan függjenek a háttérhatalom jóindulatától, ezzel engedelmességre kényszerítve minket.

Egy további részmagyarázat az időzítésre, hogy nemrég szerezték meg a totális kontrollt a webes óriások felett is, és a globális információs kontrollban + véleményformálásban óriási szerepe van a google, facebook, twitter, reddit, apple által alkalmazott cenzúrának ill. dezinformációs kampányoknak. Ha 5 éve próbálkoznak ugyanezzel a covidhülyeséggel, akkor a netes információs tömegcsatornákon még simán felül lehetett volna írni a hagyományos médián keresztül tolt dezinformációt. Most már a netes média is ugyanazokban a kezekben van, mint a hagyományos...

2021.09.15. 10:38:46

@Deansdale: Ez szép összefoglaló, köszi.
Még annyival egészíteném ki, hogyha esetleg nehéz elhinni, hogy létezhet olyan hálózat, akinek van elég pénze, és hatalma, hogy globális tervet hajtson végre, akkor az alábbi cikk rámutat arra, hogy van:

liked.hu/erdekes/eletunk-es-vilag-folott-uralkodo-csaladok/

Ha csak a Rothschildcsaládot nézzük, akkor 2000 milliárd dolláros vagyonnal rendelkeznek a becslések szerint.

2000 milliárd USD / 8 milliárd fő = 73 750 Ft / fő.

Ha belevesszük, hogy a vezető családok szövetkeztek egymással, akkor jóval több pénz áll rendelkezésükre az egyének tereléséhez szerte a világon.

Szerintem logikus lenne az ő szemszögükből: ha már tiéd az összes pénz, akkor szeretnéd, ha a hatalom is a te kezedben összpontosulna.

F. Szabó 2021.09.16. 09:36:34

Kellemetlenül hosszú, mégis élvezhető előadás covidról és háttérhatalomról – orvosi szemmel. Valójában nem mond újat azoknak, akik nemcsak a mainstream tömegtájékoztatásra hagyatkoznak. Mégis érdemes megnézni szerintem, mert szakembertől halljuk a dolgokat, méghozzá egy nagyon világosan, érthető, egyszerű egyenességgel fogalmazó szakembertől:
www.youtube.com/watch?v=IbiculUgzsk&t=1046s

.Delin. 2021.09.17. 11:36:28

@Deansdale: Szèp ùj vilàg. Köszi az összefoglalòt. Azt nem làtom mèg tisztàn, hogy a dolgok inkàbb a globàlis rendőràllam felè hajaznak-e, vagy inkàbb a nemzetivè. A technològia adott arra, hogy globàlissà vàlljon, de a covid elèggè ràerősìtett a nemzeti nacionalizmusra. Az emberek mozgàstere màr most elèggè leszűkült, egyènileg nem igazàn lehet ugràlni. Ha bevàlik Ausztràliàban a vaccine/digital passport ès tàrsai, az lesz a nemzetközi etalon.

KalmanBlog 2021.09.17. 13:40:09

@.Delin.: Szerintem papíron megmaradnak a nemzetállamok, de gyakorlatilag mindenhol ugyanazok lesznek a szábályok (lényegében, minimális helyi eltérésekkel). A lényeg, hogy a leggonoszabb szivatások nem lesznek elkerülhetőek sehogy.

A nemzetállam direkt jó lesz nekik, hogy kifogás lesz arra, hogy ne lehessen utazni. Másra meg nem lesz jó.

Frederick2 2021.09.17. 15:39:22

OFF!

Szerintem a kutyát sem fogja érdekelni, de azért belinkelem. Írtam egy aprócska cikket a Twitch-ről.

(Ha már Gábor promóra - IS - használja az oldalt, én miért ne? :D)

grafomanpali.blog.hu/2021/09/17/twitch_509

A Twitch, az állítólagos alternatíva a Youtube-ra
www.twitch.tv/

GABOR2 2021.09.17. 20:44:38

Egy kanadai etika professzor utolsó nyilatkozata a kötelező oltás miatt:

www.youtube.com/watch?v=fqHfx5SGaWE&t=6s

Amúgy nagy számban állnak ellent. Az USA-ban tán olyan sok gyerekszállító sofför nem hajlandó oltani magát, hogy az iskolák tán havi ezer dollárt adnak, hogy a gyerekek Uberrel menjenek be az suliba... akiket viszont nem tesztelnek.

Aztán a rendőrök hatalmas ellenállást tanusítanak, százezrek hagynák ott a munkát, hogyha nem állítják vissza nem kötelelővé a dolgot. Van olyan hely, ahol olyan sok rendőr nem hajlandó beadatni magának, hogy megállapodtak velük, hogy nem lesz nekik kötelező.

GABOR2 2021.09.17. 20:47:38

Amúgy Biden ezzel ellentétesen megszüntette annak a lehetőségét, hogy heti teszteléssel megüsszák a szövetségi dolgozók a dolgot. Csak az oltás a jó, semmi más:

www.cnet.com/health/new-vaccine-mandates-for-100-million-americans-what-to-know-about-bidens-plan/

Mme.Brioche 2021.09.17. 21:54:10

@GABOR2: "hogy a gyerekek Uberrel menjenek be az suliba..."

Szerintem teljesen igazuk van, ha kirúgják a közveszélyes leprás-oltatlan iskolabuszvezetőket, és inkább vadidegen ubersofőrök autójába ültetik be a gyerekeket, abban a reményben, hogy tényleg az iskolába viszik őket. Persze lehet hogy pedofil gyerekrablók, de(!) legalább oltottak.

VT 135 2021.09.18. 13:54:57

@.Delin.: Deansdale-t csak annyival egészíteném ki, h nem "most", hanem "folyamatosan". A vírus cucc csak egy eszköz, számos másik is volt eddig, illetve ettől talán felgyorsítani remélik a világdiktatúra építést.
Ennek oka a civilizációnk zsákutcája, amely a "még többet, még többet" elvére épül: kütyü, cipő, pénz, hatalom...
De meg merem kockáztatni, h vannak szép számmal olyan tévedésben lévők is, akik bár látják a világrendszerünk fenntarthatatlanságát, ezért úgy gondolják, h szokás szerint a cél szentesíti az eszközt. Csak mivel ők inkább csak annak felszíni tüneteit érzékelik, ezért jó újmarxista, totalitárius módon szándékoznak megjavítani a zembereket, a társadalmat.

Ahogy Dean írta, Kína a tesztlabor. Ami ott működik, bárhol bevezethető, csak kellett egy kis érzékenyítés.

A "folyamatosan"-on pedig azt értem, h a nyugati világban már ma sem beszélhetünk a demokrácia látszatáról sem, hiszen a szólásszabadság és a szabad sajtó már rég megszűnt. Mondjuk itthon is gyors ütemben igyekszik a hatalom utolérni őket... Másrészt a társadalom szétverése, nemek egymás ellen fordítása már régóta zajlik a feminizmus, ma pedig a genderizmus agymosásával.

Hozzáteszem: ha képes lennénk egymással organikusan együttműködni, akkor az összes intézkedés lepattanna, hiszen ma még nem rendelkezik a demokratikusnak látszó hatalom sehol olyan erőkkel, amely komolyabb, szervezett, más mintát mutató csoportokkal szemben fel tudna lépni. De mivel képtelenek vagyunk ma még erre, ezért az egy-egy ember fél, megfélemlíthető, eltaposható és ezért nem lép. Ugyanúgy, ahogy egy munkahelyen is inkább eltűri az igazságtalanságokat, vagy maximum felmond. Holott sok esetben már 3-4 ember összefogása is elég lenne.

2021.09.18. 14:11:39

@VT 135: "Ennek oka a civilizációnk zsákutcája, amely a "még többet, még többet" elvére épül: kütyü, cipő, pénz, hatalom..."
Pont ugyanez a háttérhatalom manipulálta olyan irányba a gazdaságot, marketing szakmát, kultúrát, szórakoztató ipart, médiát, hogy az emberek minél jobban eltávolodjanak a természettől és önző, egoista materialistává váljanak.

Persze, ha ezt valaki képes felismerni saját magán (nem könnyű, sok munkát kell belefektetni), addigra már jó eséllyel 30 éves elmúlt, és hiába látja a negatív mintákat maga körül, amivel 30 éven keresztül mosták az agyát, nem könnyű kiszakadni a szociális kondicionálás hálójából. Szóval hiába jön rá az ember, hogy mik az igazán fontos értékek, 30 évesen már nem könnyű újrahuzalozni az ember agyát (negatív mintáktól megszabadulni, újakat pedig beépíteni). Nem könnyű, de ez is egy út, ami az első lépéssel kezdődik. :)

Nahoten 2021.09.18. 16:11:07

Nem tudom volt-e már de beírom:

A Pinteresten újabban már nem lehet rákeresni a MGTOW rövidítésre, mert nem ad eredményt, tiltott lett.

.Delin. 2021.09.19. 03:39:11

@VT 135: Hirtelen nem ugrik be, hogy "organikus együttműködèsre" az ember bàrmikor is kèpes lett volna közèp/hosszù tàvon. Kènyszer hatàsàra, vèszhelyzet esetèn kèpesek vagyunk rà rövid tàvon, de amint a kènyszerìtő erő megszünik, rövid időn borul az egysèg is. Ez lenne az ideàlis, azzal egyetèrtek, csak kètelkedem benne, hogy ez kivitelizhető.

Arròl sem vagyok meggyőződve, hogy a demokracia lenne az ideàlis àllamforma, legalàbbis az eddig megvalòsult formài semmikèpp. Sok szempontbòl itt is egy kisebb elit kezèben összpontosul minden, akik mint koràbban ìrtàtok kedvükre manipulàljàk a tömegeket. A demokràcia làtszatànak a fenntartàsa tkp csak erőforràspazarlàs, lètrehozunk egy mamut adminisztratìv rendszert, ami lassù ès hatèkonytalan. Az egyènek èrdekèrvenyesìtèsèről tovàbbra sem beszèlhetünk. Akkor miben màs egy demokràcia, mint màs politikai rendszerek?

Deansdale 2021.09.19. 10:30:05

@.Delin.: Homogén közösségekben létezik organikus együttműködés. Ezért zseniális gondolat a diverzitás + identitáspolitika kombó, mert külön-külön is szétb*sznak mindent, de együtt abszolút katasztrofálisak. Ha ezt megfűszerezed a közösségépítő ill. "homogenizáló" erők (közös vallás, nacionalizmus, kötelező asszimiláció, stb.) tönkretételével is, a teljes nyugati civilizációt térdre kényszerítheted.

Milyen érdekes, hogy minden amit a modern baloldal képvisel a civilizációnk elpusztítására irányul...

2021.09.19. 12:21:44

@Deansdale:
Hello Deansdale!

Azért remélem az leesett a világnézetetekben és a valóság érzékelésében, hogy a világban az összes - kb 99% - hatalmon lévő politikai réteg ugyan azt teszi ezzel a helyzettel kapcsolatban, remélem felfogjátok, hogy miért van az, hogy lehet jobb vagy balololdalinak mondott, mégis egy kaptafa mind.
Szóval remélem leesik, hogy nincs olyan, ami után úgy csaholt és csahol mindenki, hogy fúj feri meg fúj viki, hanem egy alom, ami az oszd meg és uralkodj alapján szembefordította a társadalmakat?

Remélem ez tudatosult már mindenkiben, hogy mi a realitás....

2021.09.19. 12:26:08

@vodkasprite:

Amit leírtál a második bekezdésben: bűnbánat.
Bánbánatot kell az embernek tartania, meg kell vallania majd azt, hogy egy vétkes és bűnös ember és meg kell térnie majd.

És sokan fogják ezt majd a jövőben megtenni azok miatt az események miatt, amit Isten meg fog majd nemsokára engedni a világban.

Mikor majd egy nap egy hatalmas nagy esemény bekövetkezik - milliók fognak egy csapásra meghalni - és megrémültök a hírtől - akkor kezdődnek majd el komolyabban azok az események, amik erre terelik azokat, akik eddig nem vették észre, hogy ami ma megtörténhet, az miért van: mert az ember ilyen szinten Istentelenné vált, hogy ennyire elszakadt a teremtő Istentől.

2021.09.19. 16:59:03

Adalék a jövőhöz, amelynek alapjai készülődnek, a "magyar ember nyomra nem veszi be a kötelező oltást" szlogen után majd idővel egy "sajnos ez van, de én nem ezt akartam" mantrával, mint lehetséges opció:

index.hu/belfold/2021/09/19/az-egeszsegugyi-allamtitkar-bevedi-a-kotelezo-vedooltast/

KalmanBlog 2021.09.19. 17:04:50

@icipicicsipa: Nem tudom feltűnt-e nektek, de ennek a Horváth Ildikónak és Merkelynek is tök asszimmetrikus az arca. Egy organikus közösségben biztos, hogy egyiktől sem kérnének egészség-tanácsokat az emberek :-)

valis47 2021.09.19. 17:42:42

@KalmanBlog: A sámánok sokszor voltak különböző rendellenességekkel született egyének. :)

KalmanBlog 2021.09.19. 17:56:16

@valis47:
Najó, igaz. Merkely esetén a legutóbbi reklámban tűnt fel, hogy egészen messzire került a két szemének pislogása időben. Eddig is ilyen volt, vagy ez új?

Nem mintha kívánnám neki, de jót röhögnék azért, ha kapna egy jó is Guillan Barrét a következő boostertől.

Deansdale 2021.09.19. 19:54:01

@icipicicsipa: Mi ez a zsigeri rosszindulat? Lazíts, ember, szívj el egy vicces cigit vagy valami.

2021.09.19. 20:44:02

@Deansdale:
Semmi zsigeri rosszindulat nincs bennem, csak némely düh.

Hogy nem vagytok képesek látni valami oknál fogva - többnyire az önmagunknak való hazugság okán illetve a hazugságnak imádása végett - az Igazságot.

És, hogy emiatt kell majd azoknak a dolgoknak megtörténniük, amik a legszörnyűbb időszakok lesznek az emberiség életében.
Mert a szép szó nem használ, csak a "verés"...

De természetesen így utólag elnézést, ha úgy jött volna le, hogy valakinek itt rosszat akarnék vagy rossz érzésem lenne felé, ez nincs így.

Deansdale 2021.09.19. 20:58:03

@icipicicsipa: "És, hogy emiatt kell majd azoknak a dolgoknak megtörténniük, amik a legszörnyűbb időszakok lesznek az emberiség életében."

Teljesen nyugodt lehetsz, hogy a világban tapasztalható ill. várható csúnyaságok nem e blog olvasói miatt vannak :D

Mia and Me 2021.09.20. 19:36:19

@icipicicsipa: A te írásaid és VT135 gondolatai miatt olvasom ezt a blogot ismét egy jó ideje.

Köszönet a finom láttatásért és a csendes figyelemfelhívásért.

Kérdés: olyan összeesküvés elméletet is láttam már, hogy valójában ez még nem a végső idők, hanem a jelenlegi pénzemberek és gonoszt szolgálók "eljátszák" a végítélet állomásait, hogy aztán egy megjátszott megmérettetésben szétválogassák az embereket rendszerhűekre és rendszerből kiesettekre.
Vagy az "eljátszás" lelki- spirituális síkon úgyanúgy minden ember kezébe-lelkébe beleteszi a végső választást?

2021.09.21. 04:16:30

@Mia and Me:

"Kérdés: olyan összeesküvés elméletet is láttam már, hogy valójában ez még nem a végső idők,"

Először is, amit én személy szerint mondok - meg más ilyen "őrültek" is - azt azért mondjuk valahol, mert "kell" mondanunk. Mert ez az Igazság.

És, hogy nem a végidők lenne?
Én - illetve a többi "őrült" :) is -azt gondoljuk és érezzük, hogy de, az.

Illetve most csak gyorsan annyit még, hogy ha érzéseid vannak ezzel kapcsolatban és érzed azt, hogy valami errefelé van, akkor fordulj Te is Istenhez és kezd el olvasni a Bibliát. (ha még nem tetted volna.)

(Templom meg pap meg ilyenekkel ne foglalkozz, mert azok nincsenek, ezek félrevezető dolgok sajnos, de megértheted ezt, ha elkezdesz Isten szavával foglalkozni, mert le van ez írva mind.)

Na, de visszakanyarodva: ez már az utolsó idők, semmi játék nincs. És hívja a népét Isten, lehet, hogy Téged is ugyan úgy szólongat, azért érzed azt, hogy ezek felé a dolgok felé kell fordulnod.
Kezd el olvasni az Evangéliumokat az Újszövetségben.

Ha tényleg hallod őt, ahogy olvasod, majd meghallod azt, hogy szól hozzád ott, az írásokon keresztül.

A többi majd holnap....izé....délután... :)

2021.09.21. 14:58:33

@Mia and Me:

"hogy aztán egy megjátszott megmérettetésben szétválogassák az embereket rendszerhűekre és rendszerből kiesettekre"

Én úgy gondolom, hogy amit a Gonosz által így végrehajtanak emberek, az Isten által van - szintén - megengedve, mert Ő akarja azt, hogy az övéi elkülönüljenek.

"32 Összegyűjtenek elé minden népet, ő pedig elválasztja őket egymástól, ahogyan a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől. 33 A juhokat jobb keze felől, a kecskéket pedig bal keze felől állítja."

szentiras.hu/RUF/Mt25

És amit hal az, akinek füle van. (És szíve hozzá, úgy hiszem)

11 Mert így szól az én Uram, az ÚR: Majd én magam keresem meg juhaimat, és én viselem gondjukat. 12 Ahogyan a pásztor gondját viseli a nyájnak, amikor ott áll juhai között, amelyek szét voltak szóródva, úgy viselem gondját juhaimnak. Kiszabadítom őket mindenünnen, ahová csak szétszóródtak egy felhős, borús napon. 13 Kivezetem őket a népek közül, és összegyűjtöm az országokból, azután beviszem őket a saját földjükre; Izráel hegyein, a völgyekben és az ország minden lakóhelyén fogom legeltetni őket. 14 Jó legelőn fogom legeltetni őket, és Izráel magas hegyein fognak majd tanyázni. Jó tanyájuk lesz, ott heverésznek, és kövér legelőn legelésznek Izráel hegyein. 15 Én legeltetem juhaimat, és én keresek nekik pihenőhelyet – így szól az én Uram, az ÚR. 16 Az elveszettet megkeresem, az eltévedtet visszaterelem, a sérültet bekötözöm, a gyengét erősítem, a kövérre és az erősre vigyázok; úgy legeltetem őket, ahogy kell.

szentiras.hu/RUF/Ez34

Minden ember kezébe teszi a végső választást, hiszen emiatt kaptuk a szabad akaratot Istentől.
Nem bábokat teremtett, hanem szabad lelkeket, akiknek meg van adva a döntés szabadsága, hogy Őt válasszák-e vagy a Gonoszt.
Más nem is lehetséges, hiszen akkor az nem "Te" lennél, hanem egy gép.

Sok minden van, amit lehet és lehetne mondani arról, hogy mi és hogyan van, de ennek van egy olyan része, hogy minden emberben más és más meglátás van.
A fő Igazság Isten természetesen, de a sok kis apró "miért"-ben úgy vettem észre és úgy találom, hogy különbözőek vagyunk, meglátásban és megértésben.

Szóval nagyon sok minden van és nagyon sok dolog, amiről beszélgethet az ember és ezért mondom - és mondják sokan ezt - hogy személyesen, Neked kell megtalálnod és kapcsolatban lenned Istennel, hogy közelebb kerülhess hozzá, hogy megadja a válaszokat például a világról is, amit látsz magad körül.

Ne embertől várd azt, amit te keresel, mert csak aprókat adhat, azt nem tudja megadni az ember. Csak kis segítségeket, mert részenként van meg mindenkiben az Igazság.

Na így most csak ennyi, elnézést, ha kicsit katyvaszos lett meg elnézést Deansdale-től, hogy itt használtam ezt a felületet, ha írni szeretnél ezzel kapcsolatban, kérlek a gyujtas@freemail.hu-ra írj kérlek és megosztom szívesen, ami nekem van ebben a dologban... :)
Köszönöm!

2021.09.21. 15:06:34

@Deansdale:
Üdv Deansdale!

A sok kis apró hazugságból lesz egyre nagyobb és nagyobb, amihez mindenki(!) hozzá tesz és tett.
Amíg az van egy választás során, hogy az ember azt mondja például, hogy: igaz, hogy mindkettő lop, de ez kevesebbet, tehát őt választom majd védem foggal-körömmel.

De nem csak ebben a szegmensben vagy dologban, hanem mindenben.
Mindenben sok kis hazugságot engedtünk meg magunknak és sok ideológizálást a hazugságra addig, amíg az meg nem történt, ami ma zajlik és mehet a világban.

Mindenki bűnös.
De van megoldás:
Ezzel szembenézni, ezt bevallani, ezt megtagadni és ettől elfordulni és így élni.
És ha meg is botlik az ember - mert megbotlik, mert gyarló - akkor újra és újra magunkba szállni és megalázni magunkat és újra és újra megbocsátást kérni Istentől.

Semmi más út nincs, mint az, ha az ember alázattal jár és él.
Semmi más út nincs.

Deansdale 2021.09.21. 16:34:46

@icipicicsipa: Hát, a legtöbben azt az életet éljük ami adatik, még a legjobbak is. Csak igen kevesekből lesz valódi szent vagy mártír, akik mindent beáldoznak egy ideálért. A többség nem kívánja a konfliktust és a szenvedést, főleg ha már családja van, mert a gyereknek enni kell adni és ideálokkal nem lakik jól, szóval a legjobb amire általánosságban számíthatunk az egy intelligens, utilitárius pragmatizmus. Ez az ami beláttatja az emberrel, hogy ha nem szavaz a kisebbik rosszra akkor a nagyobb rossz jön, és attól senkinek nem lesz jobb. Ha az elveidnek hála a sátánt juttatod a hatalomba akkor végülis mit értél el?

Az én Istenem amúgy megbocsátó természet, így elnézi nekem ha nem indulok keresztesháborúba a világ ellen.

2021.09.21. 17:13:24

@Deansdale:
Az az életet éljük, amit választunk ás választottunk.

"Ez az ami beláttatja az emberrel, hogy ha nem szavaz a kisebbik rosszra akkor a nagyobb rossz jön, "

Levezetnéd?
Ha van két rossz párt - mondjuk, legyen ez - akkor ha mindkettő lop, csak az egyik "kisebbet" és már arra sem szavaz senki - mert nem akar olyat sem már, aki "csak a kicsit" lopja - akkor hogyan lesz abból a nagyobb lopós megszavazása?
Mi a logikai vonulata annak, amit te ide írtál, hogyan is tud bekövetkezni ez?

És akkor elmondom még egyszer: minden országban minden hatalom legyen az ilyen vagy olyan "oldalú" ugyan azt teszi. Tehát kit is szavaztál magadra?

És megint ahhoz is visszajutunk, hogy ideológiagyártás van a hazugság imádásának megmagyarázása végett, ráadásul olyan - már ne haragudj - buta és ostoba kijelentéssel, ami szerint ha valaki a legkisebb rosszat sem fogadja el a két választás között, akkor a Sátán jön majd el, azon ember választásából következően, hogy nem akar a kisebb rosszra sem szavazni.
De nagyon várom ennek a vonalnak tényleg a logikai levezetését, hogyan valósul meg a fejedben, kíváncsi vagyok ennek a matematikai képletére.

Mia and Me 2021.09.21. 18:11:48

@icipicicsipa: Rendben. Köszönöm. Összeszedem a gondolataimat és írok majd.

"Ne embertől várd azt, amit te keresel, mert csak aprókat adhat, azt nem tudja megadni az ember. Csak kis segítségeket, mert részenként van meg mindenkiben az Igazság."

Igen az elmúlt 3 évben volt némi útkeresés, és lecsendesülés bizonyos történések miatt. És a legváratlanabb helyekről és emberektől kaptam "segítséget", még ha esetleg ők nem is kimondottan annak szánták.

Viszont mindig van bennem némi kétkedés, hogy még ami már teljesen nyilvánvaló (mondjuk az ember lelkében vagy érzéseiben), az is esetleg nem átb.szás-e és a rossz lidérclángja..

Bibliát lassan 30 éve :D kisebb nagyobb kihagyásokkal olvasok, de inkább szótár-jellegűen és nem folyamatosan.

"A sok kis apró hazugságból lesz egyre nagyobb és nagyobb, amihez mindenki(!) hozzá tesz és tett."

ez egy nagyon jó kép. És most már fullasztó.
(talán épp ezért a fedősztori egy légúti, fulladást okozó betegség)

@Deansdale: csak egyre reagálok:

"Ez az ami beláttatja az emberrel, hogy ha nem szavaz a kisebbik rosszra akkor a nagyobb rossz jön"

Azt hiszem, ha látod hogy a "kisebb rossz" is rossz, akkor nem lehet arra (sem) szavazni, hanem keresni kell a jót. Vagy tenni/csinálni.

Deansdale 2021.09.21. 18:59:00

@icipicicsipa: "Levezetnéd?"

Szívesen. Amiről te beszélsz az egy idealista eszmefuttatás arról, hogy ha a rossz pártokra hosszú távon nem szavazna senki, akkor megbuknának. Ez tök frankó! Csak három baj van vele: 1. Egy ideális szavazóbázist feltételez amit észérvekkel rá tudsz beszélni arra, hogy ne szavazzanak lopósokra, és ennél semmi nem áll távolabb a valóságtól. 2. Nem foglalkozik a rövidtávval, vagyis hogy mi történne az országgal amíg minden lopós meg nem bukna. 3. Mivel mindegyik párt lop, technikailag semmilyen más kiutad nincs, mint ha szó szerint senki nem nyer, ami fizikailag lehetetlen. Jövőre valaki nyerni fog akkor is ha cigánygyerekek potyognak az égből, és ha nem a kisebbik rossz, akkor a nagyobbik. Olyan opció nincs az asztalon, hogy te meg én távol maradunk a szavazástól és ezért váratlanul egy ismeretlen új párt kap minden szavazatot és mindenki más kiesik.

Amúgy szerinted melyik az a párt, amelyik nem lopott, vagy lopna? Én egy ilyennek a létezéséről sem tudok.

"És megint ahhoz is visszajutunk, hogy ideológiagyártás van a hazugság imádásának megmagyarázása végett, ráadásul olyan - már ne haragudj - buta és ostoba kijelentéssel, ami szerint ha valaki a legkisebb rosszat sem fogadja el a két választás között, akkor a Sátán jön majd el, azon ember választásából következően, hogy nem akar a kisebb rosszra sem szavazni."

Bontsuk le ezt elemeire :) A gyakorlatiasság nem ideológiagyártás, és kurvára senki nem imádja a hazugságot, főleg mivel teljesen nyíltan beszélünk mindenről, még a lopásról is, tehát ilyen formán nincs a képben semmilyen hazugság. Se a hazugságot, se a lopást nem imádja a kutya sem, csak a lehetséges opciók közül választjuk a lehető legjobbat. Aki nem választ, az csak másokra bízza a választást, és sajnos nem a jóistenre, hanem a barmaira. Amúgy senki nem AKAR a kisebb rosszra szavazni, csak aki elég józan az megteszi kényszerből, mert tudja hogy az ország sorsa fontosabb mint a saját átvert és becsapott lelkiismerete, ami azt mondja hogy ha a szavazatod hiányában nem a kisebb rossz nyer, hanem a nagyobb, az nem a te felelősséged. Holott de, legalábbis részben. Erre vonatkozott a sátános kiszólás is: ha választani kell Orbán meg a Sátán között, és te nem szavazol mert nem akarod magad Orbánnal bepiszkítani, és ennek köszönhetően a Sátán nyer, akkor mit értél el? Tiszta maradt a lelkiismereted, hogy nem szavaztál a kisebbik rosszra, de ezért cserébe a Sátán uralma alatt szopsz, gratulálok :) És ha meg nem bántom a keresztényi elkötelezettséged, a kultúrmarxi újbaloldalhoz képest Lucifer pajkos kölyökkutya, bakker, ezek ugyanis éppen derékig állnak a 3. VH előkészítésében, ami a nyugati kultúrkör, a kereszténység és a fehér faj totális kiirtására fog irányulni. Ezt képviseli hazánkban a Fegyőr-Dobrev-stb. vonulat, akik simán nyerhetnek ha elég embert meggyőzöl arról, hogy a fideszre ne szavazzanak, mer' lop.

Én értem a te idealizmusod, de te nem érted az én pragmatizmusom, úgy tűnik.

Deansdale 2021.09.21. 19:27:20

@Mia and Me: "Azt hiszem, ha látod hogy a "kisebb rossz" is rossz, akkor nem lehet arra (sem) szavazni, hanem keresni kell a jót. Vagy tenni/csinálni."

Idealisták vagytok, nem foglalkoztok a realitásokkal. Mit jelent a gyakorlatban a "jó keresése"? Keresel egy olyan pártot, ami nem lop? Oké, ez papíron jól hangzik, csakhogy jövőre az a párt garantáltan nem fog nyerni. Jövőre olyan fog nyerni aki már most nagy tömegbázissal rendelkezik, vagyis gyakorlatilag vagy a fityisz, vagy az ellenzéki összefosás. Hiába szavazol bárki másra, annyi erővel a kukába is dobhatod a szavazatod, illetve talán hosszútávon befolyásolhatsz valamit
*** AZON AZ ÁRON ***
hogy feladod a rövidtávot. Ez pedig a jelen helyzetben eléggé halálos szórakozás lenne. Ha visszajön a szadesz-szellemiség 4 évre, akkor nekünk annyi, lehúzhatjuk a reszelőt a kapufán, sóval hinthetjük a hűlt helyünket. Dobrevék már 2009-ben be akarták vezetni a genderfaszságot meg az LMBTP-érzékenyítést az óvodákba és iskolákba, mit gondolsz mi lenne ha most nyernének? Ugyanaz ami mindenhol máshol ahol ők nyertek, vagyis ez:
thepostmillennial.com/canada-has-become-the-church-burning-centre-of-the-western-world/
www.newyorkfamilies.org/public-libraries-books-not-drag-shows/
terrornewsnetwork.com/uk-family-rotherham-girl-fled-spain-britain-escape-abuse-muslim-rape-gangs-court-told/
www.youtube.com/watch?v=tYmsmWoQ1NI
www.thecollegefix.com/white-males-need-not-apply-universities-continue-hire-faculty-meet-diversity-quotas/
www.independentsentinel.com/nc-schools-teach-hate-against-whites-and-our-society-tell-kids-to-ignore-parents/
nypost.com/2021/05/23/the-woke-takeover-of-the-us-military-endangers-us-all/

Soroljam még?

Vágom, hogy te ezt nem érzékeled, mert ha kinézel az ablakon még nem látod, illetve hogy úgy hiszed nálunk nem lenne ez, ha mi is átadnánk az irányítást azoknak, akik ezt a nyugat számára elhozták - de sajnos tévedsz. Ez az egyik választható alternatíva, a másik meg a fidesz. Harmadik út egyelőre nincs, és bármennyire szar is a helyzet, hogy be vagyunk szorítva ebbe a csapdába, ez van. Az idealizmus sajnos nem segít, de rontani ronthat...

2021.09.22. 13:55:24

@Deansdale:

Üdv Dean.
Köszönöm, hogy ilyen hosszan kifejtetted.
Én most csak hirtelen egy rövidet tudok írni, mert dolog van idehaza:
Amit írsz az én idealizmusomról, azzal a helyzet az, hogy az az út a normális és az Élet, hogy az Igazságot vágyjuk.
Mert ha nem azt vágyjuk, az a bűn és a halál lesz.

És ami ma történik, annak a vége bizony lehet, hogy a III. háború lesz - de valami nagy és globális szörnyűség - aminek a megélése után meg idővel az emberiség ebbe az idealizmusban fog megérkezni és ez fog uralkodni könyörtelenül és szigorral.
És most itt a könyörtelent és a szigort ne úgy értsd, hogy valami diktatúra lesz, ami kitalálja, hogy szerinte mi az Igazság és mi a bűn, hanem a valódi, a tiszta és egyetlen Igazság lesz, az isteni Igazság lesz az ember életében és a Földön és az nem fogja eltűrni a bűnt.

Ennek a történését és bekövetkezését éli most át az emberiség, ennek az időszakába lépett most bele és fogjuk megélni úgy vélem, olyan 10-12 éven belül.

És nagyon mélyre fogunk süllyedni és hirtelen majd, egy rövid idő alatt, vélhetőleg egy nap alatt, mikor az igazán komoly történések elkezdődnek ebbe az időszakba, úgy vélem, úgy hiszem.

Szóval: az idealizmusnak nevezett világ nem a lehetetlen és nem olyan, ami csak beszés témája. Hanem az Élet útja. Ami pedig szükségszerű és Isten által eltervezett, hogy bekövetkezzen, mert ezt szánta az Embernek a megteremtésekor és ez az akarata, hogy így legyen.

2021.09.22. 13:58:22

@Deansdale:
"Harmadik út egyelőre nincs"

Dehogy nincs.
Csak még nem érzed, nem érted és nem tudod.
Ré fogsz jönni, rá fog mindenki jönni arra, hogy csak az a "harmadik út" van csak, ami van és amibe kapaszkodhat az ember és akihez fordulnia kell és aki szerint élni kell, mert különben elveszik.

Meg fogod látni, meg fogja látni a világ ezt.

KalmanBlog 2021.09.22. 14:20:41

@icipicicsipa: Azt sejtem, hogy az életünkben mi a harmadik út amiről beszélsz. Nem is akarok vitatkozni vele.

De konkrétan a választások szempontjából: van nagyjából öt utad:

* szavazol a baloldali összefogásra
* szavazol a Fideszre
* szavazol a Mi Hazánkra
* szavazol valami másra, ami lehetőség még van (ha lesz egyáltalán)
* nem szavazol (érvénytelen szavazat, fasszal szavazás, TÁLIB felirat - amit a mai sztormeren olvastam, mind ide számít)

Ha jól értem azt mondod, hogy ne vegyek részt a játékban, ne szavazzak. Ha így teszek mitől lesz jobb nekünk annál mintha a szerintem kevésbé rosszra szavazok inkább?

Én idáig nem érek fel, ezt nem fogom fel.

Deansdale 2021.09.22. 16:28:28

@icipicicsipa: Te egy fix képet látsz magad előtt és azt akarod megvalósítani, ami a maga módján tiszteletreméltó dolog. Csakhogy nem vagy tekintettel a következményekre, nem érdekel ha a helyzet romlik mielőtt javulna, ha egyáltalán képes javulni - téged az érdekel, hogy a te kezed tiszta maradjon. Követed az idealizmusodat akkor is ha ennek a közvetlen eredménye ártalmat hoz a világra, mert a te lelkiismereted tiszta, hiszen te jót akartál. A te Istened tiszta lelkiismeretet követel akár azon az áron is, hogy amit teszel az a világot a tönkremenetel felé taszítja, mert az hogy te nem piszkítod be a kezed mentesít a felelősség alól.

Én ennél gyengébb jellem vagyok - én nem akarok világégést, sőt, szebb világot akarok a gyerekeimre hagyni mint amilyenbe én belenőttem, és ezért hajlandó vagyok beáldozni valamennyit az idealizmusomból. Az én Istenem azt szeretné, hogy jó kertésze legyek a világnak, vállaljak be akár nehéz és piszkos döntéseket is, hogy azáltal jobbá tegyem a világot. Én úgy érzem fontosabb a világ jobbá tétele, mint az hogy az én kezem tiszta maradjon.

De semmi szükség arra, hogy nekünk emiatt konfliktusunk legyen, szerintem a jóakaratú embereknek tök fölösleges egymással veszekedni, van elég rossz a világban amire fókuszálhatnánk.

Deansdale 2021.09.22. 16:29:38

@icipicicsipa: "Dehogy nincs.
Csak még nem érzed, nem érted és nem tudod."

Nem ugyanarról beszélünk :)

2021.09.23. 02:45:44

@Deansdale:

Üdv Deansdale!
Csak röviden most: abszolúte nincs olyan szerintem, hogy veszekednénk.
Én belátom, "kissé" hevesen bizonygatom az igazam, nézd el kérlek, van bennem néha kicsi düh, vélhetőleg a tehetetlenségem miatt a világ miatti helyzet okán, elnézést azért, hogy ez az indulat a megfogalmazásaimban előjön.

Igyekszem majd egy higgadtabb pillanatomban leírni a dolgokat, amit majd szeretnék reagálni, szóval majd válaszolni fogok pár nap múlva illetve pár napon belül. :)

Deansdale 2021.09.23. 07:41:26

@icipicicsipa: Én szeretem a kereszténységet úgy is, hogy nem vagyok az. Számomra a szigorú, félelmes, túlszabályozó/korlátozó oldala idegen, sosem tudtam magamévá tenni.
Tragédia, amit a sátáni hatalmak művelnek a keresztény egyházakkal az utóbbi időben. Most már tényleg az van amit írtál, hogy befelé kell keresni az utat, az egyház nem biztos hogy Istenhez visz... Ha már a pápa is a rócsildokkal szövetkezik és a marxista propagandát tolja, akkor tényleg közeledhetnek a végidők, bár én ezt elsősorban világi értelemben gondolom, nem a bibliaiban, de ez már csak lényegtelen értelmezésbeli különbség :)

Wildhunt 2021.09.23. 11:12:56

@Deansdale: "szigorú, félelmes, túlszabályozó/korlátozó oldala" - csak kíváncsiságból, itt mire gondolsz?

VT 135 2021.09.23. 12:10:18

@KalmanBlog:
Amíg szavazol, addig támogatsz egy fenntarthatatlan világrendszert, a régi mintázatot, amelyen, ha nem változtatunk, pár évtizeden belül kiírt minket a Földről.

Tény, h annyira káosz a helyzet, h elképzelhető, h bármekkora disznó a Fidesz, mivel ha ők ülnek a kormánynál, addig a buszunk csak 80 km-rel száguld a szakadék felé, míg ha a balosok, akkor 160-nal. Tehát nyerünk addig egy kis időt, h valódi közösségeket szervezzünk, legalább esélyt adjunk magunknak a változásra, a túlélésre, egy új világra, egy magasabb szellemi osztályba lépésre. A gond ezzel csak az, h akaratlanul is fenntart egy naív reményt, h "hátha mégis csak letérnek a szakadék felé tartó útról" - ez az, amit nem fognak, nem tudnak, mert a rendszer így működik.

De az is lehet, h jobb, ha a balosok segítségével gyorsabban épülünk le, mert látványosabb lesz az még több ember számára, amiről itt beszélünk, értve, h teljesen mindegy, milyen cserélhető előlap, párt, politikus, ember van a reflektorfényben, a látszólagos irányításnál, ez mind nem számít, mert egy fenntarthatatlan rendszer keretein belül, annak eszközeit használva nincs a pozitív változásra semmilyen esély.

2021.09.23. 12:32:06

@Deansdale:
Tudod az, amit a kereszténységről belevertek az emberbe dogmákat és rendszert és mindet a médián keresztül, az egy hazugság.
Én is ebben voltam egy évvel ezelőtt, amíg kiderültek számomra a dolgok.
Nincs olyan, hogy Isten és ember között bármilyen "közvetítő" egyén, mint pap, püspök, pápa stb-stb.
Nincs olyan, hogy emberi hierarchiára épülő emberi rendszer, mint egyház, Jézusban hívők, egyének csoportja az Egyház.
Nincs kőből épült épület, mint templom kőből és nincsen olyan, hogy atya, mint pap.

" 24 Az Isten, aki teremtette a világot és mindazt, ami benne van, aki mennynek és földnek Ura, nem lakik emberkéz alkotta templomokban"
szentiras.hu/RUF/ApCsel17

"16 Nem tudjátok, hogy ti Isten temploma vagytok, és az Isten Lelke bennetek lakik? 17 Ha valaki az Isten templomát megrontja, azt megrontja Isten, mert az Isten temploma szent, és ez a templom ti vagytok."
szentiras.hu/UF/1Kor3,16-23

" 9 Atyának se szólítsatok senkit a földön, mert egy a ti Atyátok, a mennyei. "
szentiras.hu/SZIT/Mt23,1-12

Stb-stb...

A lényeg az, hogy az egyén van és annak személyes kapcsolata Istennel.
ÉS nincs olyan még egyszer, hogy emberi hierarchikus rendszer meg ilyen-olyan földi helytartó.
A pápa egy senki ilyen téren, csak egy ugyan olyan ember, mint te meg én vagy bárki más.
Szóval én nem erről beszélek ebben a témában és nem ebben a rendszerben vagyok úgymond érdekelt... :)

A többit meg később majd, de ez legyen akkor egy tisztázott alap arról, hogy én miben vagyok és, hogy kezdjünk azzal, hogy mi a világban az igazság ebben a kérdésben, amivel indítanunk kell és amire épülni fog egy kis idő múlva majd a világ...

2021.09.23. 15:12:10

@Gazella1116:
A "pápa" kifejezés merre van a Bibliában?

Az, amit linkeltél, az nem megy szembe azzal, amit mondtam, miszerint nincs ember és Isten között senki, és senki nem közvetítő vagy felettes az ember fölött, mint ember.

Az, hogy mi a püspök, úgy vélem, hogy talán a pásztor, aki prédikál gyülekezetben és vezet egy gyülekezetet, de hangsúlyozom újra: nincs ember és Isten között senki.
És senki nem adhat semmiféle feloldozást emberként a bűn alól sem.

Mindegy, kibe mit neveltek hazugságot, ezek mind nincsenek.
Isten van és az ember, és az emberi test, mint templom.

KalmanBlog 2021.09.23. 16:13:02

@Gazella1116: Szia Gazella! Örülök, hogy jól vagy, szoktam gondolni rád (mármint az online avatárodra, amit ismerek), gondoltam, hogy szándékosan tűntél el. A legjobbakat kívánom neked!

Szerintem van igazság abban amit mondasz, mások is felhívták már a figyelmemet erre, hogy nem szabad tulságosan rápörögni erre a témára sem. Tartottam is némi digitális detoxikációt, persze sajnos már régen volt utoljára. Illetve IRL most már kerülöm ezt a témát az olyan ismerőseimmel, akikkel tudom, hogy felesleges vitába bonyolódnánk csak, inkább igyekszem jól érezni magam. Hasonlóan azokkal is csak minimálisan vesszük elő, akikkel egy platformon vagyunk, inkább beszéljünk pozitív dolgokról, ha mód van rá. Azért többnyire van rá mód.

Részemről az akadályozza teljes lekattanást, hogy most utólag igazolva érzem az utóbbi tíz év elvesztegetett idejét is, amit "összeesküvés-elméletekkel" töltöttem az Interneten. Akkor felesleges időpocsékolásnak tűnt, mostanra pedig azt gondolom, ha ebbe az időpocsékolásba bele sem kezdtem volna, akkor most simán normiként belegyalogolnék életveszélyes hibákba. Ha eddig hasznos volt elpocsékolni az időmet a neten, akkor talán most is az lesz.

Ezen kívül el tudom képzelni, hogy nem csak az oltás a veszélyes, hanem pl a shedding, a mindenütt jelen lévő grafén vagy az elektroszmog is. Nem árt képben lenni, hogy tudjuk ezeket kezelni.

Mivel másokért is felelek, pláne úgy érzem, hogy nem tehetem meg, hogy tájkozatlan maradjak ebben a veszélyes időszakban. Ezzel szemben a feleségem például egyáltalán nem foglalkozik semmi politikával, közélettel, és teljesen jó neki. Megteheti, mert én minden veszélytől megóvom.

Na, de ezekkel együtt is érzem az igazságot abban amit mondasz, és igyekszem az optimizmusomat és a lelki egészségemet megtartani ebben a nehéz időszakban is. Illetve valamennyire korlátozom is magam, hogy mennyi időt töltök ezzel a hülyeséggel.

Minden jót kívánok a legközelebbi bejelentkezésedig!

KalmanBlog 2021.09.23. 16:34:24

@Mme.Brioche: Nem akarok olajat önteni a kialakult helyzetre, csak annyit jegyzek meg, hogy én megértem a ti helyzeteteket is, és együttérzek veletek. Neked is igazad van, hogy ha már egyszer a bőrödön érzed, akkor már nem lehet ignorálni a helyzetet.

A saját helyemben is nehéz, pedig én még konkrétan szinte semmiben nem vagyok korlátozva. Csak szinte biztos vagyok benne, hogy leszek és ez elég ahhoz hogy ne tudjak lekattanni a témáról...

Én Gazella írását nem vettem támadásnak, és a pozitív reakcióm az írására egyáltalán nem irányul ellened.

Deansdale 2021.09.23. 17:16:45

@Gazella1116: Sosem értettem, hogy miért képtelenek olyan sokan úgy beszélgetni témákról, hogy érzelmileg nem vonódnak bele. Én tökéletesen el tudok beszélgetni akár a covidról, akár az oltásról, akár az új világrendről, akár szinte bármi másról anélkül, hogy egy fikarcnyit is ideges lennék. Számomra ezek olyan dolgok amiket szellemileg közelítek meg, egyszerűen képbe sem kerül hogy bármiféle érzelmeim legyenek párbeszéd közben. Sőt, amellett hogy a párbeszéddel így vagyok, magát a covidot és az oltást is lesz*rom, egyáltalán nem töröm magam a témán, és szerintem a többség így van ezzel - még akik dumálnak róla, azoknak is csak pusztán intellektuális hobbi a dolog.

ui. sajnálom, hogy Mme félreértette a szándékodat, az írott kommunikáció átka... Szerintem gyere nyugodtan gyakrabban, attól hogy itt olvasgatsz vagy írsz még nem kell fel is idegesítened magad rajta :)

2021.09.23. 18:43:14

@Gazella1116: Értem, hogy mire gondolsz, de sajnos eléggé bántóan, lesajnálóan fogalmaztad meg ránk nézve.

Nekem az utóbbi időben sok tekintetben felnyílt a szemem, és szerintem alapvetően hasznos dolog jobban képbe kerülni a valóság természetével kapcsolatban. Persze megértem, hogy sokan inkább próbálják óvni a lelküket, és inkább a kék pirulát választják. Évekig én is ezt tettem, nincs ezzel baj, azzal sem, ha valaki élete végéig ezt teszi.

Amúgy nem emlékszem olyan elméletre az elmúlt 1-2 évből, amiről kiderült volna, hogy hamis. Sőt, inkább számos eset, amit az elején alig mertem betenni, meg lett támogatva 2-3-4 különböző hiteles forrásból (orvosok, laborok által).

Persze ezzel együtt sem haltak meg hálisten túl sokan... Ha nem vesszük túl soknak, hogy már a hivatalos álláspont is az, hogy többen haltak meg az oltástól, mint a kovidtól (attól, hogy a sajtó nem hozza le, még ez hangzott el az FDA ülésen, ami nem alusapkások gyülekezete).

Na és akkor térjünk rá a mainstream médiára, amit persze normális dolog fogyasztani, sőt, trendi képben lenni az ott átadott "ismeretekkel". Csak épp az a baj, hogy a napnál is világosabb, hogy minden cikk megrendelésre készül. Információkat undorító módon elhallgatnak, csak akkor hoznak le, amikor már elkerülhetetlen, de akkor is igyekeznek teljesen más köntösbe öltöztetni, és nevetségessé tenni. Számomra a mainstream sajtó hiteltelenebb, mint az alternatív média.
Az emberek nem is tudják, hogy hány százezren tüntetnek a kovid lezárások és a védettségi igazolvány ellen. Hülyeséget beszélek? Lehet, de nekem hitelesebbek a húsvér emberek kommentjei a vakcina mellékhatások csoportban vagy a videók a lezárások elleni tüntetőkről, akikről az index.hu nem is hallott.

Persze tenni nem tudunk ellene semmit. Ez sem igaz. Azzal, hogy néhány hír kimozdított a komfort zónámból, és olyan lépéseket tettem, amikkel jó irányba változott az életem. Ezeket nem akarom részletezni, mert felvágós lenne. :).

Amúgy tekintve, hogy a vak is látja, hogy mit próbálnak ránk erőltetni, én is próbálom redukálni az ezzel töltött időt. Összeállt a kép, meglátjuk mit hoz a 4. hullám. Szóval nézzétek el nekem, én profi kommentelő vagyok, nagyrészt akkor kommentelek, ha a munkaadóm kifizeti a rá szánt időt. :)

GABOR2 2021.09.23. 19:14:54

Sziasztok, írtam arról, hogy vajon a gigahitelfelvételünknek vajon köze lehet-e a Matolcsy vs Vargának:

ujtechkor.blog.hu/2021/09/23/a_giga_hitelfelvetel_mogott_is_a_matolcsy_vs_varga_allhat

GABOR2 2021.09.23. 19:30:43

@Gazella1116: Nézd ha van itt frusztráltág, akkor azért van, mert 1. Bár lehet kristálytiszta az álláspontja valakinek arról hogy miért nem akarja az oltást, rá kell jönnie, hogy azzal, hogy logikusan elmagyarázza az álláspontját sokan, akár még a családtagja is, szinte felfoghatatlanul nem fogják fel, amit mondani akarunk nekik; magasabb hatalmi szinten pedig eleve nem érdekli őket az igazság, hanem az amit akarnak; azt akarják keresztülverni mindenáron. És ez sokminden mással is így van.

Olyan aranyos... mostanában néztem több, csak pár hónapos videókat arról hogy ugyanazok, akik most véresszájjal követelik, hogy oltassanak be mindenkit kötelezően pár hónapja még arról beszéltek, hogy erkölcstelen elvárni, hogy valakit akarata ellenére beoltsanak stb.. Nemrég, még ők is nagyon jól tudták. Plusz már egyáltalán nem követik még a mainstream szervezetek tudományát se, mert pl. Biden már azelőtt rendelte el a kötelező harmadik oltást, hogy az ottani tudományos hatóság ezt hasznosnak és biztonságosnak mondta volna, sőt több tag is felmondott emiatt. És 16-2 arányban leszavazták, hogy legyen harmadik oltás... tehát a "tudományt követő" Biden kormány már a saját tudósait se követi. Plusz elmondták, hogy hatalmas nyomást helyeztek rájuk, hogy monjdák azt, hogy kell a harmadik oltás, pedig erről nincs semmilyen tudományos bizonyíték.

"FDA Vaccine Advisory Committee Rejects Biden’s Booster Shot Plan for General Population"

www.usnews.com/news/health-news/articles/2021-09-17/fda-vaccine-advisory-committee-rejects-bidens-booster-shot-plan-for-general-population

"FDA panel votes against broad rollout of Pfizer booster shot, endorses narrower use"

www.politico.com/news/2021/09/17/tensions-rise-as-fda-advisory-panel-weighs-evidence-on-pfizer-booster-512543

A második ok a frusztáltságra, hogy bár hatalmas tömegekben vagyunk, nem tudjuk összeszervezni ezt tán valami egységes akarattá, ami olyan veszélyt mutatna fel amivel nem tudna szembeszállni a másik oldal. Bár ez nem teljesen igaz, mert már többen elértek maguk számára könnyítést, de globálisan hiába vagyunk kb. a lakosság fele semmibenéznek minket. Ha ki tudnánk használni a valódi potenciálját a számunknak elérhetnénk bármit.

Deansdale 2021.09.23. 19:52:48

@Mme.Brioche: Úgy érzem itt mindenki félreértette... Abban igaza van, hogy sokan már túlságosan befordultak és stresszesek, alig élnek meg bármiféle örömet vagy boldogságot, mert teljesen magukba szippantotta őket a világvégehiszti. Hogy ez rád mennyire érvényes, az más kérdés.

Szerintem semmi rendreutasító nem volt abban, hogy szeret téged.

Mme.Brioche 2021.09.23. 22:09:20

@Deansdale: nem egészen értem mi a szarnak tudnék örülgetni manapság. nehéz boldogan elmerülni a madárcsicsergésben, amikor már árufeltöltőnek se vesznek fel vakcinaigazolvány nélkül a helyi élelmiszerboltba.

Arról meg, hogy szeret... hát, én ugyanezt ezt a vacak dumát hallgatom nap mint nap, és elegem van belőle. Minden rohadt nap felhív valamelyik rokonunk, és csupa szeretetből elmond minket mindeféle paranoiás bolondnak, és próbál meggyőzni, hogy ne hallgassunk az álhírek terjesztőire, sőt ne is foglalkozzunk az egész témával, mert bibis lesz tőle a kis lelkivilágunk, úgysem tudunk semmit tenni ellene, ideje a kisebbik rosszat választani avagy engedni a zsarolásnak, és van ebből kiút, értelemszerűen az oltás, és akkor majd minden heppi lesz megint meg virágillatú. Meg gyümölcsöző.

Bocs ha túl sokat kommenteltem a témáról, ezentúl majd magammal diskurálok róla.

KalmanBlog 2021.09.24. 00:40:40

@Mme.Brioche: > Bocs ha túl sokat kommenteltem a témáról, ezentúl majd magammal diskurálok róla.

Én bánnám, ha elhallgatnál.

> Minden rohadt nap felhív valamelyik rokonunk, és csupa szeretetből elmond minket mindeféle paranoiás bolondnak...

Ez érdekes, nem csodálom hogy nehezen bírod. Ilyet én nem tapasztaltam. A legközelebbi rokonaim egyetértrenek velünk, a többi viszont kerüli a témát. Konkrétan már régebb óta kerülnek minden politikai témát velem, mert mindig triggerelem őket :-)

Egyedül apósomék szokták állítólag a feleségemnek mondani, hogy "egyedül az oltás a megoldás", de hála a jó égnek ők sem sokszor.

> már árufeltöltőnek se vesznek fel vakcinaigazolvány nélkül a helyi élelmiszerboltba.

Félek is megkérdezni, meg persze közünk sincsen semmi hozzá, de azért rákérdezek, maximum nem válaszolsz, hogy tartalékotok van? Tehát akut bajban vagytok, vagy kibírtok egy időt munka nélkül?

Például ezért is áldom az eget, hogy 10 éve elkezdtem összeesküvés-elméletekkel foglalkozni: "A pénz mint adósság" vidó óta takarékos lettem. Ha ez nem lett volna, akkor most pláne stresszben lennék.

Van egyébként esélyetek eljönni Franciaországból? Gondoltatok rá? Mondjuk Magyarország is necces. Nehéz megsejteni, hogy hol volna jobb, mert egy dolog, hogy pont most hol mik a szabályok, de inkább az a kérdés, hogy mik lesznek hosszabb távon.

.Delin. 2021.09.24. 02:47:05

@Deansdale:

" Sosem értettem, hogy miért képtelenek olyan sokan úgy beszélgetni témákról, hogy érzelmileg nem vonódnak bele. "

Azèrt vannak èrzelmileg bevonòdva, mert jelenleg nem tudjàk szüksègleteiket kielègìteni Maslow 1-3 szinten. A Maslow 1-2 szintet ùgy vèlik erősen függ a covidtòl, vakcinàtòl ès a hàttèrhatalamtòl, akivel szemben ők tehetetlenek. Ez pedig fusztràciòt ès indulatot vàlt ki.

Tapasztalatom szerint èrzelemmentesen eszmètcserèlni csak az tud, aki minimum Maslow 4-en van ès rendelkezik azzal a kèpessèggel, hogy elvonatkoztassa magàtòl a dolgokat. Ez nem tùl gyakori, ès ezeknèl az embereknèl is akadhat egy-egy tabu tèma, amitől nem tud èrzelmileg elvonatloztatni.

GABOR2 2021.09.24. 14:12:29

A frusztráltság abból jön, hogy tudunk a dolgokról, de nem tudunk megfelelően tenni ellene úgy érezzük és csak újra és újra mondjuk a dolgokat, de hatékony tett nem következik utánna. Ettől ki lehet készülni. Viszont most nem biztos hogy azoknak lesz igaza akik szerint keresztűl fogják tudni verni a kötelező oltást. Orbán is érzi, hogy választás előtt az ország felét feldühíteni nem lenne bölcs dolog.

Másrészről a kikészülés személyiségi okokra lehet levezetni. Vannak emberek akiknek kín, nem beállni a sorba, nem megfelelni a környezetüknek és azt látják, hogy sokan vannak itt, de közben a másik oldalon is sokan vannak, ettől kikészülnek és valószínű beállnak a könnyebb helyre, ahol több erőt látnak és teljes erővel le akarják talán törni az egyéb gondolkozást.

Aztán vannak akik imádnák ha ilyen juhászkutyák lehetnének, hogy megmondják az embereknek mit tegyenek, őket valószínű igazán csak az érdekli, hogy kiéljék ezt a késztetésüket, amit egy normális, szabad világban csak nehezen tudnak. Ők imádják, hogy rádszólhatnak, hogy tett fel a maszkot... nem szeretnék ha ez valaha elmúlna.

GABOR2 2021.09.24. 14:35:12

Szimpátiám mindazoknak akik kitartanak. Személy szerint nekem már alapból elég volt annyi ok, hogy emlékeztem rá, hogy korábban mindig azt mondták, hogy az új gyógymódokat sok éven át kell tesztelni mielőtt forgalomba kerülhetnek, mert lehetnek közép és hosszútávú mellékhatások amik rosszabbak lehetnek mint a betegség. Pár kivétel lehet, ha mondjuk valaki mindenképpen meghalna hamarosan. Ez a vírus viszont nem rendelkezik olyan statisztikákkal ami miatt ez indokolható lenne, főleg ami a fiatalokat és időseket illeti. Ha valami igazán durva halálozási számai lennének, akkor én is beadatnám a vakcinát valószínű, de így nem.

De aztán másodlagos hatásként mostmár kökeményen rárakódik az az indok is, hogy világszerte a kormányok, szakértők ( pontosabban akik megszólalhatnak a mainstreamban ) egyértelműen nem normálisan viselkednek, amit mondanak az bullshit. Plusz pár hónapja még az ellenkezője volt, pont ők mondták el, hogy mennyire erkölcstelen lenne a kötelező oltás.

Szóval azt látom, hogy van valami normálisan nem indokolható ok, hogy rengeteg hazugságot kapunk a nyakunkban minden nap, minden egyes hírmondásnál.

Ez persze lehet azért, mert tudják, hogy igazából ez valami biológiai fegyver ami eldurvul automatikusan idővel... hisz tudjuk, és ez már nem összeesküvés, hogy ez a USA-beli megmondó ember Fauci projektje volt, ő szervezte ki Wuhanba a koronavírus kísérleteit, és pár napja mondta egy kínai szivárogtató, hogy direkt engedték ki a laborból a vírust.

Azért, hogy rendőr állam legyen miatta mindenhol, azért, hogy beoltsanak valamivel ami ki tudja mit csinál, vagy azért akarnak csak beoltani, mert tudják, hogy ebből valami sokkal rosszabb lesz idővel, hisz ők alkották... nem tudni. Lehet azért nem mondják meg nyiltan, hogy biológiai fegyver, mert a hatalmom levők maradni akarnak, mert ők lennének a felelősek, vagy nem akarják, hogy Kínával nyiltan konfrontálódni kelljen, hisz ez háborús tettnek is felfogható.

Mindenesetre az is kiderült, hogy az a 27 szakértő aki tavaly egy nyílt levelet írt arról, hogy a vírus biztos nem laborból származik, hanem természetes eredetű.... nem valami megbízható forrás, mert pár napja kiderült, hogy 27-ből akik írták ezt a nyílt levelet 26 kötődik a wuhani projekthez, többen közvetlenül benne dolgoztak.

"COVID-19: '26 out of 27 scientists, who dismissed Wuhan lab leak theory, had connections to Chinese lab'"

www.timesnownews.com/international/article/covid-19-26-out-of-27-scientists-who-dismissed-wuhan-lab-leak-theory-had-connections-with-chinese-lab/812150

Szóval a hivatalos indokok bullshitek, innentől pedig mindenki döntse el mit akar maga, de hagyja a másikat békén miután elmondta az indokait...

GABOR2 2021.09.24. 14:36:09

@GABOR2: *Főleg ami a fiatalokat és egészségeseket illeti...

GABOR2 2021.09.24. 17:59:35

Ha esetleg valakinek hiányzott a nyugati baloldalról szóló cikkeim, most itt van egy új. Köztük:

- celebek akiknek nem kell hordani maszkot, de a kiszolgálóiknak igen.

- egy újabb digitális szavazás ahol fura dolgok történtek, de nem nagyon érdekelt ez senkit, hisz a "megfelelő jelölt" nyert

- feketék, köztük maga a BLM tiltakozott a fehérekkel teli éttermi teraszok miatt, ahova őket nem engedik be, de ezúttal a faji kártyától nem hatódott meg senki más

- Újabb szélsőbalos szervezet szerint Joe Biden alatt nem illik szélsőségesnek lenni, ezért inkább bejelentették, hogy nem küzdenek tovább azokért a célokért amiért létrejött a szervezetük, de remélik, hogy azért még valamit kapnak. Valamint menőnek gondolják magukat mert már előre megmondják, nem teljesítik amit szeretnének azok akiket képviselnek elvileg.

Itt a link:

ujtechkor.blog.hu/2021/09/24/miujsag_a_baloldallal_nyugaton

Deansdale 2021.09.25. 18:17:12

@-JzK-: Miért kedvelik a férfiak a vonzó nőket? Mert mindegyik perverz patriachális nőverő macsóerőszakpénisz. Milyen más válasz lehetséges? :)

Mattka85 2021.09.26. 21:01:26

@Deansdale: Egy normális. XD Szeretek álmodozni, na....

Mia and Me 2021.09.26. 21:33:56

@KalmanBlog: "A legközelebbi rokonaim egyetértrenek velünk, a többi viszont kerüli a témát."

Akkor szerencsés vagy. Sok családot ismerek ahol minden egyes találkozásnál vagy telefonbeszélgetésnél előjön ez a kérdés, és nyomják a reklámszöveget, egyre ellenségesebben :/.

"Nehéz megsejteni, hogy hol volna jobb, mert egy dolog, hogy pont most hol mik a szabályok, de inkább az a kérdés, hogy mik lesznek hosszabb távon."

Külföldre szakadt ismerőseim is ezen dilemmáznak. Igazából egyik percről a másikra kitalálnak valamit és onnantól az az ország más besorolás lesz, vagy épp ami eddig jó volt(igazolás), az már nem jó a boltba se.

Mia and Me 2021.09.26. 21:51:23

@GABOR2: :) kicsit humornak, de azért figyeljétek majd meg, hogy Magyarországon az összes szakértő egyre rosszabbul néz ki :), engem ez is visszatart attól hogy higgyek a reklámjuknak.

valis47 2021.09.26. 23:02:59

@Mia and Me: Te is oltásellenes vagy? Nem gondoltam volna, bár van ilyen típus is, az oltásellenes balliberális (na jó, feminizmussal rokonszenvező, a kormánnyal meg nagyon nem) nő, találkoztam már vele élőben, de azt hittem egyedi eset.

Deansdale 2021.09.27. 08:39:14

@valis47: A politikai irányultság és a vakcina viszonya annyiban érdekes, hogy túlnyomó többségben mindenhol a kormánypártiak vannak mellette és az ellenzékiek ellene, amiből levonható a következtetés, hogy a világon majdnem mindenki retardált. Az USA-ban Trump alatt a demokraták utasították el az oltást, Biden óta inkább a republikánusok. Mo-n is poltikai kérdést csinál ebből sok ember, mert rengeteg a birka akit a média és/vagy a pletyka könnyen befolyásol. Intelligens ember ilyen kérdésekben soha nem dönt politikai alapon, se olyan értelemben, hogy melyik oldalnak van igaza tudományosan, se úgy, hogy mit engedjek benyomni a testembe.

Hja, amúgy az érdekes részlet a témában pont az, ahogy Biden a megválasztásával hirtelen 180 fokos véleményfarolást mutatott be. Ez afféle közvetett bizonyítéknak tekinthető arra, hogy a háttérhatalom irányítja a játszmát, és kormányon kötelező az oltást erőszakolni, legföljebb ellenzékben lehet kicsit ugrálni, azt is csak azért, mert oszd-meg-és-uralkodj. Idehaza is ez látszik, és a teljes vagyonomat fel merném tenni arra, hogy ha a legoltásellenesebb ellenzéki nyerne a kövi választáson, az is egyből oltáspártivá változna kormányon.

Amúgy az oltáspárti és az oltásellenes kategóriák mellé kellene egy harmadik: az értelmesek, akik kivárnak. Mindkét választási lehetőséghez adottak érvek és ellenérvek, egyedül a kapkodva döntés mellett nem szól semmi, legalábbis ~50 éves kor alatt, amikor a covid halálossága 1 ezrelék alatt van. Főleg mivel az oltottak is fertőzhetnek, tehát az idős/beteg rokonaidat nem véded meg azzal, ha oltatod magad.

A fő gond ezzel a vitával pedig az emberi psziché, ugyanis mindenki önigazolást keres a döntéséhez, bár az oltottak talán kicsit jobban, mert náluk - minimum pszichológiai értelemben - nagyobb a tét. Nagyon kevés ember fogja beismerni, hogy tévedett, inkább a végtelenségig racionalizálja, hogy miért ő döntött helyesen, és ilyen embereknek egymással vitázni nem csak fölösleges, egyenesen káros.

KalmanBlog 2021.09.27. 09:08:36

@Mia and Me: > figyeljétek majd meg, hogy Magyarországon az összes szakértő egyre rosszabbul néz ki :)

Neked is feltűnt? Volt egy nemrég _reklám_ Merkely-vel, amin már teljesen aszinkronban pislogott a két szeme. Sajnos nem sikerült linkelhető változatot találnom belőle, tegye fel a kezét, aki látta és akinek feltűnt! :-)

KalmanBlog 2021.09.27. 09:19:14

@Deansdale: > Amúgy az oltáspárti és az oltásellenes kategóriák mellé kellene egy harmadik: az értelmesek, akik kivárnak.

Igen, ha nem lennék oltásellenes, akkor is kivárnék inkább :-) Ha valaki semmi rossz szándékot nem feltételez, mert nem hisz összeesküvés-elméletekben, még akkor is a normi logika szerint is a kivárás a legbölcsebb döntés. De ugye ez rám nem vonatkozik, mert én simán hiszek egy rakás összeesküvésben :-)

> A fő gond ezzel a vitával pedig az emberi psziché, ugyanis mindenki önigazolást keres a döntéséhez

Ez is jellemző rám is. Egyértelmű, hogy mindkét oldal információs buborékban van, hogy csak azt hajlandó meglátni, ami alátámasztja a saját döntését. A vicc az, hogy a dolog jellegéből adódóan, mivel közvetlen tapasztalatunk nagyon kevés van, ezért valid módon megtehetjük, hogy ignorálunk tényeket azzal, hogy "az kamu". Én megtehetem, hogy a fertőzés számokat ignorálom, mert szerintem a PCR teszt megbízhatatlan.

A másik oldal pedig ignorálhatja a tudósokat, akik mikroszkóp alatt nézték az oltottak vérét, vagy akik grafént találtak a vakcinában, mert az is ugyanannyira lehet kamu is.

(Bár oltott vért sima mikroszkóppal megnézni még nem lehetetlen küldetés, azért nem is egyszerű megszervezni. Bevallom én nem tettem meg eddig. Még a mágnes challenge-re sem találtam jelentkezőt.)

Végső soron nagyon kevés dolgot tudunk saját magunknak ellenőrizni, és a kamutengerben muszáj lenne abból kiindulnunk, ami biztos, de az meg szinte semmi. Ezért a világnézetünk alapján választunk oldalt, aztán reménykedünk, hogy nem hibázunk nagyot. Mármint én örülnék legjobban, ha tévednék, de sajnos valószínűtlennek tartom.

Mme.Brioche 2021.09.27. 09:25:31

@KalmanBlog: pont ugyanezt mondta tegnap a férjem is :-D meg is mutatta (a Hetek oldalán mindig meg lehet találni valamelyik reklámját), és tényleg olyan furán pislog (tisztára, mint az AUS miniszterelnök), de sajnos sose néztem meg korábban a mimikáját, úgyhogy nem tudom, hogy megváltozott-e vagy gyárilag ilyen kacsintgatós :-D

KalmanBlog 2021.09.27. 10:52:14

@Mme.Brioche: Megnéztem pár videóját. A szóban forgó reklámot továbbra sem találtam meg. Amit láttam, azokban normálisan pislog (ilyen kóros szemszárazságos erőltetett és gyakori pislogása van, nem látszik teljesen egészségesnek, de legalább nem aszimmetrikus) annak ellenére, hogy nagyon régi és nagyon új felvétel is van közötte:

www.youtube.com/watch?v=-O0qnM_rrFo - 2013 május 10.

Itt is normális: 24.hu/kozelet/2021/08/05/merkely-bela-harmadik-oltas/ - 2021. 08. 05.

Itt is: www.facebook.com/semmelweisegyetem/videos/1325831941109693/ - körülbelül 10 hónapja

Ez a legújabb, amit találtam: www.youtube.com/watch?v=L82B53evuhI - Merkely Béla mindent elmondott, amit a negyedik hullámról tudnunk kell Sep 22, 2021

Jó lenne megtalálni a szóban forgú reklámot, ahol tényleg aszimmetrikus volt.

KalmanBlog 2021.09.27. 10:57:20

@Mme.Brioche: Találtam linket, ezen van hogy a szűkebb szemével pislog, a másikkal pedig nem vagy alig:

www.youtube.com/watch?v=n6lvXbO5gho

Most már nem tűnik annyira drasztikusnak mint elsőre, de lehet, hogy az egy másik felvétel volt, pontosan nem emlékszem.

Itt találtam meg egyébként, az alján ott vannak az állam által megrendelt videók sorban: koronavirus.gov.hu/letoltheto-tajekoztatok

F. Szabó 2021.09.27. 16:16:20

@Deansdale: Egy svéd pszichiáter beszélt a félrenevelt svédekről (és nyugatiakról) a Mandineren. Ebből egy pár mondat:

"Nézze meg a koronavírus-járványt és annak globális reakcióját: a vírusnak 0,2 százalékos halálozási aránya van, mégis az egész világ a feje tetejére állt. Nem vagyok covid-szkeptikus, de ez egy totális túlreagálás... ezzel a vírussal mi történt volna a XX. század elején? Semmi."

Deansdale 2021.09.27. 16:20:37

@F. Szabó: Teljesen igaza van abban, hogy a világ túlreagálta a dolgot - az érdekes kérdés hogy miért...

2021.09.27. 18:21:38

@Deansdale:
Európa energiaválsága az egész világot magával ránthatja
index.hu/kulfold/2021/09/27/energiaiigeny-foldgaz-futes-tel-oroszorszag-kina-europai-unio/

El se kell olvasni a cikket, ezeket miért nem csukták le miért rémhírterjesztésért? Klaus Schwab megint nem bír magával.

KalmanBlog 2021.09.27. 19:16:07

@vodkasprite: Nem tudom, hogy valóban valós-e ez a félelem. De ha igen, akkor az sokat elmond arról is, hogy mennyire volt jó ötlet kivezetni az atomot és a szenet az áramtermelésből...

Persze ezzel kezdi a cikk is, de azért mégsem fejti ki ezt az irányt, hogy mennyivel kevesebb gáz elegendő volna akkor.

A cikk vége felé viszont szó van az LNG-ről. Mennyivel gazdaságosabb hajón hozni az LNG-t. Úgy talán még több az összes CO2 kibocsátás, mintha simán szenet égetnénk, LOL.

2021.09.27. 19:23:45

@KalmanBlog: Mióta az öreg Klaus elmondta, hogy ellátási nehézségek lesznek, azóta nagyon megszaporodtak ezek a cikkek, legalább 5 ilyet láttam már az indexen. Csak a címet szoktam elolvasni.

KalmanBlog 2021.09.27. 19:52:56

@vodkasprite: Azt felejti el hozzátenni, hogy ők maguk direkt csinálták ezeket a problémákat :-)

Én egyébként azt gondolom, hogy ha már beszélnek róla, akkor valóban lesz is baj, legalábbis mostanában ez van: először az összeesküvésekben hívők beszélnek róla (ez már megvolt), aztán lehülyézik őket (a szén és az atom kivonása szépen halad, CO2 semlegesek leszünk hamarosan minden gond nélkül), aztán megjelenik a MSM cikk, és aztán megjelenik a jelenség is.

Na meg ezt tényleg nem nehéz elképzelni. Én mindenesetre tüzifával és kannás gázolajjal készülök. Tőlem leállíthatnak mindent, majd a sparhelt mellett teázgatunk tavaszig.

Akár amiatt is lehet ilyen probléma, hogy az oroszok direkt beszopatnak minket, hogy egy kicsit rendre utasítsák a "nyugatot".

Ezt a mostani világot már nem lehet meggyógyítani, olyan ez most, mint Róma végnapjai voltak. Azt is sokan túlélték, majd túléljük ezt is.

Mia and Me 2021.09.27. 20:28:54

@valis47: tudom, nem társkereső oldal, de majd akkor szólj ha férfit találsz ilyet :).

Viccen kívül meg, szerintem ebben a kérdésben teljesen mindegy hogy az élet egyéb területén mit vall valaki, vagy mi felé tendál, megfigyeléseim szerint teljesen független a politikai és bármilyen irányultságtól az, hogy valaki melyik hireknek hisz és az alapján hogyan alakítja ki a saját véleményét.

@Deansdale: Akik "kivárnak", azokat jelenleg az oltásellenesekhez sorolja a média, mivel még nincsenek beoltva. Semmilyen ésszerű magyarázatot nem fogadnak el az oltáshívők a kivárásra se. Sajnos, ahogy külföldön már megvolt ez a retorika, úgy itthon is kezdik mantrázni: hogy akik vállalták az oltást azok vállalták a társadalom által elvárt "felelősséget" ebben a kérdésben és mindent megtettek hogy ismét "szabadok" legyünk, akik meg nem oltattak, azok felelőtlenek...
Tehát megint ott tartunk, hogy anno a maszk volt az amivel a másikat véded magadtól, de most már saját védelmedre hordhatod, illetve a vakcina meg az volt ami az oltottat védi, de most már az a mondás hogy ha nem fogadod el a szurit, akkor mások irányába vagy felelőtlen. Szóval hogy minden a józan ész és az "általuk" korábban mondott ellenkezője...

@KalmanBlog: nem csak rá gondoltam :), hanem mindegyikre_- szlávik, a pécsi fiatal ürge, cilinéni, boldogkői, meg az állatorvos is, bár ez utóbbi tartja a legjobban magát :)

@vodkasprite: Jönnek szépen sorban: mi az amivel zsarolni lehet a népet? Egészség, élelmiszer, fűtés, lakhatás, víz, munka. A főbb területeken kell hiányt, vagy mesterséges káoszt, betarthatatlan szabályokat kreálni és kinyírják egymást az emberek majd :/.

KalmanBlog 2021.09.27. 21:59:33

@Mia and Me: >nem csak rá gondoltam :), hanem mindegyikre

Igen, értettem, de én csak Merkely-n vettem észre. Ha nem csak fizikai síkon nézzük, hogy az oltás megviseli őket, hanem úgy is, hogy mennyire eladták a lelküket konkrétan az ördögnek (véleményem szerint, nincs felvételem az üzlet létrejöttéről :-), akkor nem csoda, hogy most hipersebességgel öregednek.

Egyébként rémlik, hogy mennyi mindenben nem értettünk egyet régebben, meglepődtem és egyben örülök is, hogy most egyezik a világlátásunk :-)

valis47 2021.09.27. 22:03:10

@Mia and Me: Nem ismerkedek férfiakkal, én meg sajnos nem vagyok sem oltás-, sem kormányellenes. :)
Nem akarok semmit sugallni, csak látni, hogy az alacsony átoltottságú Romániában, ahol a lakosság jelentős része 100-200 évvel ezelőtti mentalitású, ismét durvul a járvány.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.09.28. 04:05:51

Nem tudom, ki követte, ki nem, én is csak félszemmel:
a miniszterelnök-jelölt-jelölti vitát toronymagasan Klára asszony nyerte,

de

MÁRKI-ZAY ELCSALTA! FÚDEIDEGESVAGYOK!

valis47 2021.09.28. 09:55:55

@don Fefinho: Hogy érted, hogy elcsalta?

2021.09.28. 11:13:41

@valis47: "Nem akarok semmit sugallni, csak látni, hogy az alacsony átoltottságú Romániában, ahol a lakosság jelentős része 100-200 évvel ezelőtti mentalitású, ismét durvul a járvány." Köszi az infót, elég durván emelkednek a számok arrafelé.

2021.09.28. 14:36:24

@KalmanBlog:
"Végső soron nagyon kevés dolgot tudunk saját magunknak ellenőrizni,"

Mondjuk egy állítás meg amit tapasztalsz.
Hírek arról a kezdetekkor, hogy mi mindenen marad meg napokig ez a fránya dolog és fertőz ezerrel, és gumikesztyű meg kézmosás, meg fertőtlenítővel törölgetés meg takarítás.

Közben.
Adott a világban több tízmillió élelmiszer- és zöldség-gyümölcs kereskedés és bolt.
Azokban napi szinten több százmillió tonna pékárú és zöldség-gyümölcs, ami szabadon van.
Szóval az árúházakban a bevásárlókocsi foganytúját meg a mindet ezerrel takarítsunk, de az, hogy ezen élelmiszereket meg megeszed ahogy vannak - ugye a kenyeret/zsömlét/kiflit/kakaóscsigatúróstáska nem áztatjuk domesztosba - azzal nincs gond azóta, amióta ez el lett mondva - kb 2 éve - hogy mi mindenen napokig megmarad és fertőz ez a dolog.
De ez úgy ki is esett a köztudatból meg a hírekből, mert "elmúlt"

Az ember egyet nem tud ellenőrizni: a józan eszét, ami elment a szomszédba, hogy ilyenkor mi van.

És én nem mondom, hogy nincs valami, mert valami az van.
Hogy pontosan mi, azt nem tudom, mert nem keresem, csak azt tudom önmagam számára, hogy ami van, az ilyen okoknál fogva nem az, aminek állították az én nézetem és saját magam számára.
És ez elég nekem abban, hogy úgy gondoljak dolgokra és dolgokról azt, amit....

F. Szabó 2021.09.28. 20:34:10

Azzal akartam kezdeni, hogy elnézést, most offolni fogok, de rájöttem, hogy amikor világjárványról beszélgettek, klíma- és energiaválságról, Klaus Schwabról, és egy jövőbeni szuperválságot átvészelő közösségépítési lehetőségről, akkor talán nem is annyira off, amit ökofalvakról, ökögazdálkodásról találtam (1 hektáros öröklét címmel) amikor egy régi vincseszteren tallóztam. Érdekes videók.

Én kertes házban lakom. Mondtam is az asszonynak a második videó láttán, hogy a jövőben nem ások, nem permetezek, és neki sem kell kapálni. Nem lelkesedett. Én se gondoltam komolyan, de a kert egy részében talán kipróbálom. Az viszont meglepett, hogy Oroszország zöldség-gyümölcs termelésének 70 %-a dácsákról származik (első videó). Talán ezért nincsenek olyan betegesen elhízva, mint az amcsik

"... Az ÖKOKLIKK portálnak nem feladata világpolitikával ... foglalkozni, de az ökológiai agrikultúra terén kétségkívül furcsa helyzetben van Magyarország, ami Európa, de akár az egész Földgolyó tekintetében is kiváló minőségű termőfölddel rendelkezik. Tudjuk-e például, hogy OROSZORSZÁGBAN ALANYI JOGON JÁR 1 HEKTÁR MINDENKINEK, aki vállalja, hogy ökológiai módon megműveli?!
Lehetséges-e mindössze 1 hektárból teljesen megélni az élelmezés tekintetében? Természetesen! Ennek gyakorlata Petró Tibor előadásából világosan kiderül:
youtu.be/bEa29Aczj6M
És vajon mit szól mindehhez Ruth Stout, a hivatalosan is permakultúrás „léhűtő"? Azt mondja: „Nem ások, nem művelem a talajt, nem gyomlálok, nem kapálok, nem használok műtrágyát, nem permetezek, nem csinálok komposztot, nem öntözök, csak vetek és aratok" :
youtu.be/GNU8IJzRHZk
Vajon vannak-e hasonlóan forradalmi hazai példák? A közösség által támogatott mezőgazdaság pont ennyire forradalmi kiút! Vukovics Daniella a Tahitótfaluban működő zöldségközösség egyik alapítója:
youtu.be/_a0aaaWdI3U
Van működő alternatívája a vadkapitalizmusnak: a közösség által fenntartott gazdaság virágzó példáit mutatja be a Zöld Pók videója:
youtu.be/tAKC5KEFwh4
Az Ökológiai Intézet által készített videóban pedig Gyulai Iván bemutatja mindezen irányzatokat összességét, az „Agrárgazdaság és fenntarthatóság" című előadásában:
youtu.be/cmFtk9UJdsc

2021.09.28. 23:32:51

@F. Szabó: Ez jó felvetés. Én a magam részéről egyelőre egy hibrid megoldásban gondolkodok. Jelenleg nagyvárosban lakok egy lakásban. Távmunkában dolgozok, ezért nem vagyok idekötve, és ha úgy adódik, akkor le tudok költözni vidékre. Akár haza is, ahol veteményes és gyümölcsös kialakítására alkalmas telkes házunk van (persze azért nem 1 hektár :)).

Tegyük fel, hogy leköltözünk. Amíg nem jön el a világvége, továbbra is ebből a távmunkából szeretnék élni, mert ez így kényelmes, és jól fizet. Tehát nem tervezem, hogy a költözéssel azonnal átváltanék földművelő és állattenyésztő életmódra. Minimális veteményest és egy nagyobb gyümölcsöst szeretnék fenntartani, hogy tudjak enni valamennyi bio zöldséget is, gyümölcsöt, de ennyi. Ha "közeleg a világvége", de lesz továbbra is lehetőség végezni ezt a távmunkát, amit most, akkor inkább felfogadnék valakit magam helyett, hogy a házi gazdaságot nagyobb volumenben végezze.
Ha pedig komolyabb szituáció áll elő, akkor meg úgyis bármit megcsinálok, hogy legyen mit enni, de addig csak a felkészülni akarok a helyzetre, és biztosítani a lehetőségeket. :)

2021.09.28. 23:34:30

@F. Szabó: Holnap belenézek a videókba, hátha megjön a kedvem :)

Deansdale 2021.09.29. 07:51:18

@vodkasprite: Régóta érik már bennem, hogy megírom a cikket a saját hibrid elképzeléseimről (amiket már elkezdtem megvalósítani, bár az elején tartok), és úgy érzem ez mostanában napról napra égetőbb lesz.

2021.09.29. 10:16:58

@Deansdale: Kíváncsi vagyok az elképzeléseidre. A cikk alatt pedig folytatódhat az ötletelés :). Onnan fogjuk tudni, hogy jó úton járunk, ha az index.hu-n megjelenik egy cikk: "Az informatikusok a kapát ragadtak, hogy tiltakozzanak az új világrend ellen."

Deansdale 2021.09.29. 16:22:24

@vodkasprite: :)

A könnyebbik fele már elkészült a cikknek, bár igazán forradalmi dolgot talán nem érdemes várni tőlem ezügyben, végülis csak abból az infóból építkezek ami mindenkinek elérhető, legföljebb más összefüggések mentén rakom össze, mint mások. Arra keresem a választ (amivel mintha nem nagyon foglalkozna senki), hogy hogyan lehet kevés munkával és kevés pénzből összkomfortosabb, emberibb, és mégis "zöldebb" életet teremteni, amivel nem mellesleg a jövőbeli problémákra is felkészülhet az ember. Ebben a témában a jelentkezők 99%-a vagy a múltba réved, vagy valami elvarázsolt ökohülyeségre esküszik, ami az emberek zömének nem való, ráadásul azonnali, gyökeres és (szinte) visszavonhatatlan életmódváltást sürgetnek, ami szintén nem pálya. Én inkább egy olajozott, biztonsági opciókkal megpakolt lassú átmenetet tartok egészségesnek. Erről kellene még befejeznem a cikket, aztán meglátjuk kinek miért nem tetszik :D

KalmanBlog 2021.09.30. 10:52:19

@icipicicsipa: Ki ez az ember, ugye ez csak egy vicc? (Ha valaki nem nézne videókat, vagy nem értene angolul: azt mondja egy ember egy kb 1 perces videóban, hogy az oltatlanokat a társadalomból kiemelve táborokba kell zárni, ahogy a japánokat az USA-ban a Második Világháború alatt.)

Már az is durva, hogy eszébe jut ez. A japánok koncentrációs táborokba zárását pozitív példaként emlegeti fel. Eddig azt hittem az valami olyasmi volt, amiről nem is illik beszélni.

2021.09.30. 13:47:58

@KalmanBlog:
Nem tudom ki ez, nem találok róla semmit, lehet, hogy, csak egy manipulátor, nem tudom.
Most nézegetek utána, de nem találtam infót, hozzászólok - más videófeltöltő - között sem egyenlőre.

Mia and Me 2021.09.30. 17:04:02

Szerintem csak vicc, tiktok önjelölt sztár az ürge, úgy látom ez az egyetlen tényleg jelentősebb nézettséget elért videója.
Vagy úgy vicc, hogy komolyan gondolja, de ez a tiktokon nem nagy ügy. Tele van 12 éves gyerekkel és 76 éves magamutogató dilisekkel.
Amióta beszállt a tiktok bizniszbe Amerika is azóta telenyomták marhaságokkal, meg csomó propaganda jellegű dolgokat nyomó felhasználó van, lehet ez is olyan.

F. Szabó 2021.10.05. 20:11:45

@Deansdale: @vodkasprite: @KalmanBlog: @Mme.Brioche:
Tiszteletben tartom Deansdale kérését, hogy a 21.századi életmód kommentfalán ne offoljunk, ezért ide teszem ezt a linket. (Azért megjegyzem, hogy amiről ez a német újságíró beszél, az éppen a mi 21. századi életmódunk, és ebben az értelemben akár passzol is Dean utolsó írásához, de kétségtelenül más a nézőpont)
odysee.com/@vilaghelyzete:2/Ernst-Wolff---%C3%BAjs%C3%A1g%C3%ADr%C3%B3---szak%C3%A9rt%C5%91:1

2021.10.05. 21:16:11

#ellátásinehézségek
"A német és az osztrák média legalább felhívja a figyelmet az esetleges hosszabb ideig tartóáram kimaradásra! Mind a német, mind az osztrák katasztrófa védelem tájékoztatja a lakosságot, hogyan készüljenek, hogyan tudják könnyebben átvészelni ezt az időszakot!"

2021.10.05. 22:08:50

www.hwsw.hu/hirek/63833/tsmc-chip-hiany-ellatas-gyartas-felvezeto-piac-keszlet.html
"Az elnök szerint több esetben a közvetítők és/vagy a disztribútorok tartják vissza a szállítmányokat, hogy magasabbra srófolhassák az árakat."

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.10.08. 10:04:21

@F. Szabó: Azért a végén vicces a kiszólás. :-)
Vagyis hogy a világtörténelem legnagyobb válságát kihasználva valakik egy új korszakot akarnak bevezetni, de ne aggódjanak mert van remény és ha jók vagyunk akkor a világtörténelem legnagyobb válságát kihasználva bevezethetünk egy új korszakot. :-)

Kommentcsárdás 2021.10.08. 10:46:47

@Sipi81: nem sok ertelme van remenykedni a csodaban, minten utokartya a valakiknel van

2021.10.08. 12:04:07

Tudunk valamit Márky ZP "háttérbe" ágyazottságáról?

Mia and Me 2021.10.08. 16:09:52

@Sipi81: én is pont az néztem, hogy végig olyan mintha bari lenne, aztán összegzi hgoy végülis akkor valami újnak kell eljönnie és akkor ezért harcoljunk, stb.

Deansdale 2021.10.12. 16:22:01

@Frederick2: Ki kellene rúgni mindenkit, akinek ehhez a szarhoz köze volt.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.10.12. 22:18:44

@Mia and Me: Meg az is fura volt, hogy semmiféle új korszakról nem beszélt a WEF-félén kívül, hát akkor milyen új korszakot akar ő bevezetni?

Mme.Brioche 2021.10.12. 22:49:01

@Sipi81: van egy banda, az a bizonyos 12-ek, akiket az amerikai sajtó úgy nevez, hogy ettől a 12-embertől származik az álhírek... nem tudom... talán 80%-a? már nem emlékszem, benne van a Carrie Madej, meg a Kennedy meg még egy páran, és ezek össze vannak fonódva egy new ages szektával, van valami gurujuk, aki úgy néz ki mint egy sámán, na és ezek szoktak emlegetni egy új korszakot, amit szerintük majd mi szkeptikusok fogunk létrehozni ha leverjük az elnyomókat, mert hogy ezek már csak utolsó vergődésükben diktátoroskodnak, mert teljesen nyilvánvalóan vesztésre állnak (fogalmam sincs, hogy ezt honnan veszik), és abban az új világban majd nem lesz más csak szeretet és fény és harmónia, és még törvényekre se lesz szükség, mert mindenki majd a szeretet és a fény szavát követve nyilván hirtelen leveti emberi természetét és csak jófejkedik egymással fényruhába öltözve. Engem őszintén szólva kiráz tőlük a hideg, és pont olyan baljósnak hangzik az ő eljövendő törvénynélküli fényviláguk, mint ami most van.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.10.15. 21:29:59

@Mme.Brioche: Hát én sose értettem az anarchistákat. Talán hasznos hülyék.

Frederick2 2021.10.16. 09:04:08

@vodkasprite: Toroczkai-cucc

Márki-Zay Péter: Messiás vagy trójai faló?
www.youtube.com/watch?v=-4-lHOyAPB0

2021.10.20. 17:36:57

Itt egy érdekes videó, amitől eldobjátok az agyatok, legalábbis én így tettem. Ez most nem összeesküvés elmélet, csak mutatja, hogy hol tart jelenleg a tudomány:
www.youtube.com/watch?v=cTtIPBPSv0U

kivonat:
2:34: Contents
2:46: Mind, Body and Beyond. Connecting brain to robots, as early as 2008. Implanting electrodes on brain tissue, and then take a biological signal (thinking about moving upwards) and convert it into an electrical signal. 2013: Already in humans.
12:28: Further developments of this interface: The possession experiment. Sending one human function to another; controlling another persons muscle/body movement. You can attach a brain to a device or another brain (Brain2brain communication). Taking over somebody elses body with your mind. Goal: To use this for an example a brain surgeoun to remotely control someone else while operating a victim on the battlefield. You can both control motor activity or send information via this protocol. Thought reading?
21:47: Biohacking. Putting motherboards into people, rfid chips. Enhanced night vision. Biohacking community out of control. 2013: adding the possibility for rats to detect infared light.
24:33: Adding an device to get more functions to the human brain. Ability to see through walls, detect heartbeats. Can also be used to intercect signals.
25:44: Transferring knowledge/control from one human to another human/animal. Usages: Covertly or via drones. Humans can control other animals, e.g. cockroaches or rats. Even swarms of animals, tech already here. No need for surgeon, only need to wear a cap.
27:46: Gene Slicing - the new atom bomb. 2010: Creation of life in a cell. Combined with CRISPR.
28:37: Vaccines: "if we can design a cell to go into your body" "you can engineer ANYTHING, a unique thing that would only kill one person in the whole world". Modified DNA injected. The future of medicine. With CRISPR they can basically make whatever they want.
32:02: DREADS - Remotely controlled cells, that can alter thoughts and actions.
34:37: Timed release of information on demand.
35:04: DNA Steganography/encryption. (Steganography is the practice of concealing a file, message, image, or video within another object). Hiding information in DNA: Records, photos. Hiding movies within bacteria. A race is on in this technology.
38:02: Memory modification: Erasing/deleting memories completely and/or modifying/changing the memory. This happens by programming a cell to go to the hippocampus. They can for ex. delete a memory of you meeting someone by release PKMzeta in the hippocampus(?) after you've meet them.
40:50: Hypermemory: Enhancing memory with a nasal spray. Creating a "videocamera-memory" in humans, especially helpful for security and intelligence operations.
42:46: Memory. Transferring memory from one brain to another. Memory is also stored in the body. Light can activate hippocampus, creating false memories.
48:58: You can change anyones behaviour by changing everyones memories/past. This has tremendous defensive/offensive capabilities. No longer having to persuade people, just alter peoples memories. Using false memories to control people, which is not possible to detect. "Particularly effective". Chemical implanting of memories should come out in within the year 2020.
52:37: Training and sampling of knowledge of people while they are sleeping. Scanning people's brains for information while the person was sleeping. Future: Brain2brain linking. Linking someones brain to anothers while they are sleeping - probably within 2023. Next step: a HIVE brain, over many brains.

2021.10.20. 19:44:35

"Japán - a bejelentett esetek 98 százalékkal csökkentek az elmúlt nyolc hétben. A tokiói orvosi szövetség előmozdította az Ivermektin használatát..
Dr. Nagao, a Nagao klinika igazgatója tudósított a japán televízióban: Mivel az Ivermektin a korai kezelés több mint 500 betegnél majdnem 100 % sikeres volt, pozitív teszt után mindenkinek meg kell adni."

KalmanBlog 2021.10.20. 20:28:01

@vodkasprite: Erre hol van forrás? Nagyon izgalmas ez az Ivermektin kérdés, hogy mennyire be van feketítve, közben meg ilyen hír jött ugye Indiából is hogy valamelyik tartományban használták és lényegében meg is állították vele a pándémiát. De hát messziről jött ember bármit mondhat és nagyon nehéz ezeket a híreket ellenőrizni.

Érdekesség, hogy a papagájoknak való Ivermektinben egy csomagban 100mg van, ami nagyjából a fele egy felnőtt Covid protokolljának. Érdekes, hogy milyen kicsi egy papagáj és mégis milyen sok ivermektin van az ő gyógyszerükben arányaiban egy emberhez képest.

2021.10.20. 21:57:25

@KalmanBlog: ébredés telegram csatornában ott a videó is, amit ide nem tudok linkelni

2021.10.21. 14:48:45

@vodkasprite:

Ami lényegében és vélhetőleg alakul a tudomány által, a materializmus által és a végkifejlet lesz és aminek a küszöbét léptük át az ember Istentől szinte teljes mértékben elszakadt létében az által, hogy megtagadtuk őt és a teremtett dolgokat - materializmus - kezdtük imádni és hajszolni, az az, ami:

Isten bennünk van. Benne élünk és Ő bennünk, mi vagyunk Isten temploma, az emberi test Isten temploma.
(ez le is van írva a Bibliában illetve az is, hogy nincs kőépület, ott nem lakik Isten, de ez most nem ide tartozik)

Szóval.
Isten teljes felügyelete és kontrollja - figyel és szól, de a szabad akarat az a tied - alatt van az ember mint egyén. Az Ő szava van benned, ott van beleírva az emberbe a lelkiismeretébe. Hallgathatsz rá vagy nem: szabad akarat. Ő kontrollálja a fiziológiád, vélhetőleg a csodáknak számító gyógyulások - amik a tudomány által nem magyarázhatóak - is az Ő kegyelme.,,
És a Sátán, aki több akar nála, ezt a szerepet akarja - és fogja - átvenni majd nemsokára, ami mellé valószínűleg beígéri a földi paradicsomot illetve az isteni létet az ember számára mint fiziológiailag - szuper egészség, minden szuper testi előrelépés és képesség illetve/esetleg örök élet - mind materializmusban - megkapsz mindent a rendszer által, amit csak akarsz - de ennek ára a teremtett lényedről való lemondás lesz, ami szabad akarat által történő beleegyezés - erre szüksége van úgy vélem, hogy megmutassa Istennek, hogy őt Sátánt szabad akaratból imádja az ember - által lesz majd, tudatos döntéssel.

És amit látunk mind a távközlésben, mind az orvostudományban előrelépést - gyorsabb adatáramlás és feldolgozás, DNS-es orvostudomány fejlődés - az ennek előjele.

Úgy hiszem, hogy ezeknek kell megvalósulniuk Sátán végső tervének, hogy Isten helyébe léphessen.

És ez lesz az az időszak, ami jön - az utolsó idők - amik a legszörnyűbb időszakok lesznek az emberiség életében: a teljes Istentelenség ideje.

2021.10.21. 17:00:22

index.hu cikk címe:
Akinek harmadik oltása van, gyakorlatilag nincs kórházban

www.facebook.com/Indexhu/posts/5046688215364443

FB hozzászólás:
"Ezt csáfolnám nálunk több 3x oltott van az osztályon. Covid osztályon dolgozok!"

Bizonyára akkor kelleni fog a 4. oltás is :).

KalmanBlog 2021.10.21. 18:34:46

@vodkasprite: Az Index cikkből: > mondta el Gulyás Gergely, de hivatalos statisztika nélkül, csak az orvosok és a kórházvezetők álláspontjára hivatkozva.

Gulyás Gergely anekdotákból tájékozódik és tájékoztat :-)

Ilyenformán azt mondhat amit csak akar, senki nem tudja számon kérni rajta.

Komolyan mondom, legalább a látszatra ügyelhetnének, összerittyenthetnének valami statisztikának látszót, nem?

2021.10.21. 19:27:01

én rákérdeztem egészségügyis embernél, és masszívan megerősített abban, hogy jó lesz nekem úgy, ahogy most vagyok.
süti beállítások módosítása