HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

Világvége után

2021.10.11. 17:28 Deansdale

Figyelem: ez csak laza ötletelés, fantáziálás egy olyan kritikus vészhelyzetről, amikor hetekig szünetel egy vagy több közműszolgáltatás. Ennek az életmódváltós témához semmilyen közvetlen köze nincs, kéretik nem keverni. Garantáltan becsúszik majd pár elvadult gondolat, ezt mindenki kezelje a helyén.

Alapfeltevés, hogy egy-egy közmű megy ki tartósan, és annak hiányát másokkal esetleg lehet pótolni, áthidalni. Ha több közmű is kiesik, akkor nyilván szűkülnek a lehetőségek. Lakóteleppel számolunk, bár családi házban is hasonló a helyzet, de ott sokminden könnyebb.

A cikkben található linkek csak példák, nem ajánlok sem márkát, sem terméket. Hacsaknem valaki szeretne szponzorálni :)

Víz: 99% valószínűséggel a kormányzat az ivóvizet biztosítaná az embereknek fejadagos formában, így „csak” a tisztálkodás és mosás lenne problémás. Ha valaki nem akarja a kormányzatra bízni a sorsát, akkor raktározzon otthon némi palackozott vizet, esetleg a probléma első jelére azonnal vásároljon be - bár ilyenkor már kicsit más szájízt ad a dolognak, ha a többiek elől happolja el a vizet, amire mindenkinek szüksége van, és a boltnál másokkal verekedni sem feltétlenül szórakoztató. Ilyen esetekben, ha az ember később kap észbe mint mások, esetleg a ballonos vízforgalmazóknál még lehet szerencséje, vagy a maszek szódásoknál, esetleg a pi-vizeseknél, bár ezek valószínűleg inkább megtartanák a készletüket maguknak, úgyhogy a fene tudja. Ügyesebbek a munkahelyről hazavihetik a ballont, ha ott van – erre természetesen kérjenek engedélyt, mert nem csinálunk semmi illegálisat :D De a legjobb előre felkészülni. Ha minden kötél szakad, vagy nagyon prepper valaki, akkor kereshet alternatív vízforrásokat; feltérképezheti a környékbeli forrásokat és kutakat, gyűjthet esővizet, használhat elektromos párátlanítót, és ha vannak még egyéb ötletek azokat várom a kommentek között :) A társasházak belső esőcsatornáit megcsapolni valószínűleg nem lenne egyszerű, de talán nem is lehetetlen, ha közvetlenül a lakás fala mellett futnak. Ha már van precedens vízkimaradásra, vagy nagyon várható, akkor a garázzsal/pincével rendelkezők odatehetnek egy-egy nagyobb tartályt is. Köbméteres IBC műanyagkockák viszonylag olcsón beszerezhetők, de bármi más is megteszi. A természetes forrásoknál valószínűleg kilópéteres sorok lesznek majd, de ha muszáj, akkor ez is szóba jöhet. Lehetnek kevésbé ismert források az ember lakóhelye környékén, ezekről nem árt tudni. Mosáshoz, tisztálkodáshoz gyengébb minőségű víz is jó, ezt vehetjük akár patakból is, bár a lakott területeken futó vizekben én nem bíznék még ilyen felhasználásra sem. Ha arra kerül a sor, nézzünk utána a házi víztisztítás lehetőségeinek, ebbe én itt nem megyek bele. Illetve annyiban mégis, hogy ha rendelkezünk otthon reverz ozmózisos víztisztítóval, akkor a mindenféle használt vizet esetleg újrahasznosíthatjuk, bár ehhez kellhet némi technikai tudás és kreativitás, mert az csak megfelelő víznyomás esetén működik rendesen.

Gáz: A gázt legtöbbünk csak főzéshez használja, azt marhakönnyen lehet pótolni egy hordozható elektromos rezsóval, amit fillérekért vesztegetnek a nagyobb boltokban. Akinek a bojler is arról megy, az szívhatja a fogát, de egy elektromos rezsóval fürdővizet is melegíthet, csak macerás. Ha a fűtés is gáz, akkor elektromos radiátort vagy hordozható klímát is szerezni kell, ezek sem kerülnek feltétlenül vagyonokba. Alternatív megoldásként szóba jöhet a gázpalack, ez akkor nagyon baromi jó, ha az áram is kimarad. Gázpalackkal főzni és fűteni is lehet, csak takarékoskodjunk, vagy szerezzünk be jóelőre tartalékot. Persze a legtöbb gázvezetékes megoldás nem működik palackról, úgyhogy ehhez gázkonvektort és/vagy hordozható gázrózsát, gázzsámolyt is venni kellhet, vagy pedig a megfelelő nyomáscsökkentőt/átalakítót, amikről én laikusként egyelőre csak annyit tudok, hogy létezik ilyesmi. Akinek csak a főzés kérdéses, az próbálkozhat kemping gázfőzővel is, kicsi és praktikus, de nem húzza örökké. (Esetleg érdemes lehet lecsapni rá a boltokban amíg másoknak ez nem jut eszébe.)

Áram: Tartós áramkimaradásnál a legfontosabb azonnal hozzászokni a gondolathoz, hogy a szórakozási lehetőségeink száma megcsappant, mert sokaknál valószínűleg ez lenne a leghúsbavágóbb probléma. Ha nincs TV, számítógép, zene, wifi, mobiltöltő, stb., akkor kénytelenek leszünk valami mással elfoglalni magunkat. Napelemes/szivargyújtós/kézitekerős mobiltöltő mobilnettel esetleg áthidalhatja ezt a problémát, ha a mobilhálózatok működnek, ami országrésznyi áramkimaradások esetén finoman szólva nem garantált. A komolyabb kérdésekre térve, az első automatikus probléma a hűtőgép kiesése. Minden romlandót együnk meg az első napokban, a fagyasztott holmikat is beleértve. Télen mondjuk lehet hűteni az ablakban, de ha nem lehet tudni, hogy mikor fagy és mennyire, az megbonyolítja a kérdést. Világvége esetén pedig problémás lehet bármit is az ablakba tenni :) Világítani lehet mécsessel, vagy egyszerűen kelhetünk-fekhetünk a nappal, mint a régiek. A gond akkor kezdődik, ha árammal fűtünk - ez esetben alapként használhatjuk fűtésre a gáztűzhelyt, vagy szerezhetünk gázkonvektort, amit üzemeltethetünk hálózatról vagy palackról. Áramkimaradás esetére elvileg jó lehet egy generátor, de egyrészt lakótelepi körülmények közé nem való, másrészt az üzemeltetése meglehetősen feltűnő, harmadrészt világvége után még dízelért is kajtatni extra probléma lehet. Ja, és relatíve drága is. Viszont ha tényleg világvége van, akkor egy generátor tekinthető univerzális eszköznek is, mert fűteni is lehet vele... Aki ilyesmiben gondolkodik, az kezdje el gyűjteni a konyhai használt étolajat.

Távfűtés: ez többé-kevésbé már ki lett tárgyalva, és az alapok szinte maguktól értetődnek: elektromos fűtőtest és/vagy gázkonvektor, utóbbi lehetőleg tartalék gázpalackokkal. Ha ezek is kiesnek és palackunk sincs, az első alternatíva egy hordozható kályha, aminek persze a kéményét dugni kell valahová. Társasházakban olykor van kémény a gázbojlerek miatt, arra jó lehet rákötni. (A szóban forgó körülmények között szerintem az lesz az ember legkisebb baja, ha viszonylag gyorsan eltömődik a gázhoz tervezett kémény...) Ahol nincs beépített kémény, ott lehet valamit fabrikálni ami kitömi az ablakrést a kályhacső körül, mondjuk habszivacsból, csak arra figyeljünk, hogy ne olvadjon szét vagy gyulladjon fel. Világvége esetén csak éjszaka tüzeljünk, hogy a füstöt ne lássák, különben sorbaállás lesz az ajtónk előtt tüzelőért :) Kályhában égethetünk szemetet, elsősorban papírhulladékot, szórólapot – könyvet, ruhát, bútort és ajtókeretet csak végszükség esetén. Ha lehet diszkréten fát gyűjteni a környéken, annál jobb. Ha szorul a hurok, szét lehet nézni otthon, hogy mi éghető: étolaj, pia, sebbenzin, tudja az ördög kinél mi kallódik. Aki nem akar utazni a járművével, az abból is kiszedheti az üzemanyagot, de a szomszédéból ne, mert mint már említettük, csak semmi illegális. Aki készül a világvégére, az kannába tankolhat benzint vagy dízelt fűtési céllal, amíg még van ilyesmi a kutakon - dízel esetén praktikus lehet egy olajradiátor. Ha ilyenünk nincs, és már az utolsó szalmaszálakkal fűtünk, nem árt eszkábálni egy mini fűtőtestet a csenevész fűtőérték maximalizálására, ami azért jobb mint a semmi, mert nem hagyja a mini tüzünk hőjét gyorsan felszállni a plafonra, ahol az rögvest távozna is. Emellett nem árt hőszigetelést improvizálni belülről a falakra és az ablakokra.

Multi hit kombó: ha nagyszabású áramkimaradás van és ezért leállnak más szolgáltatások is, akkor van igazi ünnep :) Sok újdonságot itt már nem lehet mondani, csak annyit, hogy a gázpalack ez esetben életmentő és aranyat ér. A szomszéd ne tudjon róla, ha nekünk van ilyen… Nem teljesen lehetetlen fűtés és főzés mellett még áramot is termelni vele, de ahhoz már bele kell mélyedni a témába, amatőröknek nem való. Pl. egy sterling-motor beszerzése az egyszeri emberek számára fölösleges túlzásnak tűnhet, csak megveszekedett preppereknek ajánlható. Mondjuk elméletileg használható hőkülönbségből áramtermelésre éppúgy, mint árammal fűtésre/hűtésre, de a hatásfoka gyenge és a használata körülményes.

Egyebek: ez itt a deja vu, akarom mondani az elvadult fantáziálás és szabad asszociáció tere. Aki nagyon vicces, beszerezhet vagy kreálhat egy lakóautót/lakókocsit a megfelelő kemping-felszerelésekkel, amik akksiról prímán elüzemelnek egy darabig. Egy garázsban állva elektromosan kifűthető, jól elrejtett, és persze a mobilitás is jól jöhet adott esetben. Ha nem lesz világvége, akkor meg lehet benne olcsón nyaralni :) Napelemet szerezzünk hozzá, és ügyeljünk hogy a krízishelyzet előtt minden részegység legyen megfelelően feltöltve, karbantartva… Áramtermelésre esetleg használható valamilyen jármű beépített generátora, de ezen filózni kell egy kört, ami most nálam nem aktuális. Jó technikai érzékkel rendelkezők eltöprenghetnek, hogy álló helyzetű járművel járó motorral hogyan lehet praktikusan akksit tölteni, és egyáltalán érdemes-e.

Lapzárta után: gázpalackhoz nem csak mobil hősugárzót, de spéci lámpát is lehet venni!

927 komment

Címkék: világvége

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mme.Brioche 2021.11.26. 20:03:01

@promo921: de nem kell aggódni, mert hat hét alatt ki is fejlesztik majd, aztán már szúrkálhatják is a népekbe. Úgylátszik olyan szinten sikerül átmosni az emberek agyát, hogy a biztonságosság látszatát se kell fenntartani ezentúl... az elsőt hat hónap alatt fejlesztették ki, ezt hat hét alatt elsikálják. Még egy-két szupervariáns, és hat naponta kaphatunk új mérget, klafa.

index.hu/techtud/2021/11/26/pfizer-biontech-vakcina-uj-varians-del-afrika-koronavirus-jarvany-pandemia-egeszsegugy/

Deansdale 2021.11.26. 20:44:13

@Mme.Brioche: ...és a birkák nem jönnek rá, hogy az összes kamu 'variáns' csak üres ürügy arra hogy minél több oltást beléjük verjenek. Elképesztő. Az n+1-edik oltás ill. booster pont mindig nem elég az n+2-edik variáns ellen, nyílegyenesen az örökkévalóságig. Aztán hogy egész konkrétan ki látta azt a 'variánst', és hogyan különböztetik meg a többitől, arról senki nem tud semmit, és nincs is senkinek igénye ilyen tudásra. Egyszerűen benyelik, hogy a BBC azt mondta, és kész, hiszen az tudományos... És nem tűnik fel mennyire kényelmes ez a narratíva a hatalomnak, mert amikor az oltásoknak bizonyítani kellene, és nem sikerül nekik, akkor mindig az az indok, hogy ja, közben keletkezett egy új mystery variáns, és az ellen nem véd. De ha 7 helyett 8-at szúratsz, akkor már igen!!!!

Agyhalál.

KalmanBlog 2021.11.27. 00:21:52

@Mme.Brioche: > a biztonságosság látszatát se kell fenntartani ezentúl

Ez olyannyira így van, hogy amikor a hosszútávú hatások kerültek szóba a Rusvai vs Pócs Alfréd vitában, akkor Rusvai "elegánsan" annyit mondott, hogy majd meglátjuk mik lesznek a hosszú távú hatások. Hihetetlen, hogy ilyeneket mondanak, és nem szólal meg a vészcsengő a fejükben. Mintha tényleg nem számítana a jövő, csak az hogy ma ne legyünk Covid tünetesek.

valis47 2021.11.27. 09:04:06

@Deansdale: Aha, mert a világon sok ezer kutató stb. mind semmit sem tudnak, csak mindent elhisznek a BBC-nek. Gondolod, nem kapták meg az infókat, hogy pontosan hogyan módosult a tüskefehérje? Mert meg van állapítva, de egyesek még ott tartanak, hogy "nem létező vírust nem tudnak izolálni, az egész kamu".

@Mme.Brioche: A módszer megvolt, már ki is próbálták sok milliós számban. Mondjuk állítólag az eredeti 6 nap alatt kész volt, csak át kellett tolni a bár gyorsított, előbb csak rendkívüli engedélyezésen. Megmondták előre, hogy módosítani lehet bármikor, az eddigi variánsokra is csináltak ilyet, csak nem forgalmazták. Szóval áprilisban már nyomhatják, ha kell, a gyárakat is át kell állítani.

Az más kérdés, hogy természetesen jött-e létre újabb variáns, de eddig is volt jó pár, a többségről sosem számolt be a média, legfeljebb apró hírben. Ettől most azért fosnak, mert ez ellen az oltás úgy tűnik semmit sem érhet, mert annyi helyen változott a spike protein. Talán az elölt vírusos, kínai elvben jobban működne ellene.

Szóval az a konteó, hogy az egész mögött a háttérhatalom áll, és a nagy reset agendája, az lehet akár igaz is. Ez esetben nem magától jött létre az új variáns sem, az eredeti sem, és nem véletlenül került ki a laborból sem, ez mind lehetséges. De nem lehetne teljesen ártalmatlan cuccal ekkora pánikot kelteni hosszú távon. Miért zárta le az országát hermetikusan a dagi Kim, növelve a nyomort és az éhezést, még ha emiatt helyi felkelések is kitörtek már egyes hírek szerint?

Deansdale 2021.11.27. 10:07:09

@valis47: Közel sem vagyok biztos benne, hogy bármilyen fizikailag létező anyagot szétküldenek sokezer kutatónak, a szóbeli elmondás hogy ilyen meg olyan módosulások vannak a tüskefehérjén meg eléggé esetleges. Ez ugyanaz pepitában, mintha a BBC-nek hinnék el. Amúgy mivel már az eredeti covid is mesterségesen lett létrehozva, végülis igazad van, végtelen mennyiségben gyárthatják hozzá a variánsokat is.

"A módszer megvolt"? Amennyire én tudom az mRNA vakcinákat csak állatokon tesztelték és minden teszt kudarcba fulladt. Valaki linkelhetne sikeres mRNA oltásos emberkísérleteket - persze ha úgy vesszük akkor épp zajlik egy globálisan, aztán majd kiderül mennyire lesz sikeres. Egyelőre csak a fasizmus kiszolgálásában értek el vele kiemelkedő eredményeket, a náthát nem sikerült meggyógyítaniuk vele, sőt.

Az sem gyanús ugye, hogy az első oltás 6 nap alatt kész volt - egészen olyan, mintha előre tudtak volna a dologról és készültek volna rá. Ha annyira fejlett lett volna a technológia, hogy az mRNA oltásban csak egy cserélhető részbe be kell illeszteni a vírus egy darabját, akkor oké hogy 6 nap alatt megvan, de ilyesmiről szó sem volt. Ha ott tartanának akkor már ezerféle betegségre létezne mRNA oltás, érdekes módon mégsincs egy sem, úgy sem hogy a politika és az EÜ kommunikációjában a covid ellen tökéletes az mRNA sikere. (Bár minden olyan országban - legújabban Portugáliában - ahol közel kerültek a teljes oltottsághoz ugyanúgy terjed a vírus, de ezt ne piszkáljuk...)

"újabb variáns, de eddig is volt jó pár, a többségről sosem számolt be a média"

Aha, nekem ez is nagyon szimpatikus volt, hogy amikor elkezdtek oltani akkor hirtelen megjelent több variáns is (lol), aztán mikor a "delta" megragadt a köztudatban, akkor hirtelen megszűnt a tájékoztatás minden más variánsról, és onnantól a sajtóban csak a delta létezett, sőt, náluk a csapból is folyt a delta, bár amúgy nyilvánvalóan nem vizsgálják rutinszerűen, hogy miféle (influenza-)variáns támadta meg a pácienseket, szóval semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy pl. Magyarországon a delta terjed. A többi variáns eltűnt, és nem keletkeztek újak sem egészen addig, amíg a 3. adag ismétlő el nem terjedt tömegesen, és most megint látni kellene a statisztikákon a javulást, de nem látszik.

"Szóval az a konteó, hogy az egész mögött a háttérhatalom áll, és a nagy reset agendája, az lehet akár igaz is."

Erre nyugodtan mérget vehetsz, annyi jele van hogy gyakorlatilag tagadhatatlan, épp csak be nem mondta a TV.

"De nem lehetne teljesen ártalmatlan cuccal ekkora pánikot kelteni hosszú távon."

A pánikot nem a betegség kelti, hanem a média és a politika. Példaképp mondom, hogy a svédeknél eleinte nem volt lezárás és nem történt semmi tragédia - ha náluk a média egyetlen szót sem ejt a covid létezéséről, és egyetlen lakosuk sem szerez tudomást róla, akkor teljes lelki nyugalomban élik tovább a normális életüket - az hogy egy-egy influenzaszezonban párezer ember meghal influenza jellegű tünetek mellett semmiféle pánikra nem adott volna okot, teljesen megszokott dolog. Meggyőződésem, hogy ha a média egy szót sem szól a covidról akkor ez lett volna szerte a világon, az emberek észre sem veszik, hogy ebben a szezonban az influenza-jellegű halálozás X százalékáért egy új korona-variáns a felelős. A koronavírusok ezelőtt is részét képezték az influenzaszerű betegségeknek. A legdurvább ami történt volna az az, hogy a sajtó esetleg ráharap a hírre, hogy az idei influenzaszezon a szokásosnál kicsit erősebb, de nem egetverően. Nálunk is volt már 30.000 áldozatos influenzaszezon, a covid a szénné csalt statisztikák szerint másfél év alatt vitt el ennyi embert, szóval ha nem tudsz a covid létéről, akkor magadtól nem gondolnád, hogy valami nem stimmel. És most hagyjuk az ostobaságot, hogy ha nem viselünk maszkot néha, néhol, akkor aztán milliók förmedtek volna meg - ez a sületlenség is szerves része a pániknarratívának, a hiszékenyeket jól lehet vele hülyíteni, hogy mind meghalunk ha nem engedelmeskedünk a politika önellentmondó és folyamatosan változó parancsainak.

A pánik 100%-ban mesterséges és szándékosan generált.

Deansdale 2021.11.27. 10:19:04

Kalifornia egyik "megyéjében", Santa Cruzban kihirdették, hogy az embereknek a saját otthonukban is kötelező maszkot viselni.
www.washingtonexaminer.com/news/santa-cruz-county-orders-indoor-mask-mandate-for-families-in-their-own-homes

Deansdale 2021.11.27. 10:40:58

A dél-afrikai variánstól már retteg a nyugat, miközben a dél-afrikai EÜ vezetés csodálkozik, hogy mitől szart be a világ, hiszen az új variáns náluk eddig csak nagyon enyhe lefolyású megbetegedéseket okozott...
www.youtube.com/watch?v=Yp4ncch9b1M

valis47 2021.11.27. 11:12:46

@Deansdale: Csakhogy ez nem influenza, hanem SARS. Egy náthavírus, csak arányaiban nem, de számszerűen sokszor nem csak taknyos lesz tőle a megfertőzött, működő tüdő nélkül meg kicsit nehéz meglenni. Amiből 2002-ben már volt 1.0-s verzió, csak az nem volt ilyen fertőző, viszont jóval halálosabb. Az, hogy a SARS minek a rövidítése azt gondolom nem kell már leírni. Influenza csak felülfertőzésként okoz tüdőgyulladást. Nem kétoldali atipikus szövetközi tüdőgyulladást, nem kell lélegeztetni egyetlen influenzaszezonban sem százakat, és halnak meg így is az oda kerültek akár 90%-ban. Az igaz, hogy ez a gazdag ember betegsége, ahogy Afrikában mondják, a csóró az otthon csendben lassan megfullad, ahol nincs ICU 1000 km-es körzetben. Bár valószínűleg nem éri meg azt a kort és krónikus beteg állapotot, amelyiknél túl veszélyes lenne rá, úgysem.

Tudtommal rák elleni kezelés céljából kutatták az mRNS-oltásokat már jó pár éve. Állatkísérletek lehet, hogy voltak korábban teljesen sikertelenek (mikor, 10 éve? 20 éve? gyors a fejlődés ezen a területen is)

Igen Herr Schwab nem kertelt, sose hagyj kihasználatlanul egy válságot sem, ahogy mondják a köreikben. De ha azt gondoljuk, hogy minden egyes válságot előre ők is szerveztek meg, az messzire vezetne, ahhoz a konteós gondolkodáshoz, hogy az ókorig visszamenő folytonosságú háttérhatalom létezik. Persze ezt cáfolni sem lehet, de elég bizonyíték sem lesz rá soha.

KalmanBlog 2021.11.27. 11:43:31

@valis47: Én mondjuk próbáltam utánakeresni, hogy pontosan hogyan is mutatják ki ezeket a variánsokat, de nem találtam semmi biztosat. Ha esetleg elmagyaráznád, azzal előbbre volnánk.

Ha csak annyi az érv, hogy valakik biztos tudják mit csinálnak - miközben évek óta minden arra mutat, hogy bizony fogalmuk sincsen -, akkor az nekem nem meggyőző.

promo921 2021.11.27. 12:13:28

"Erre nyugodtan mérget vehetsz, annyi jele van hogy gyakorlatilag tagadhatatlan, épp csak be nem mondta a TV."

Még..... Ha holnap bemondja, sokan akkor is tagadni fogják :D

2021.11.27. 12:49:36

@valis47: Igazából én ennek a fényében nem pontosan értem, hogy mit jelent, hogy pár hónap alatt dobták össze az mrns-vakcinát. Persze én nem értek a biológiához.

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/f1/Ijms-21-06582-g001.webp/1280px-Ijms-21-06582-g001.webp.png

Ebbe tegnap futottam bele
:-D

„Elképzelem mikor majd felkapcsolják az 5g-t, és ezek a rácsszerkezetek kialakulnak, felveszik az itt látott formájukat a testben-agyban, és úgy irányítják a közös mesterséges MI tudattal az embereket ahogy akarják. Akit akarnak azt meg megölik, belülről megsütik, a levett Dns minta rezgésszáma alapján.”

Deansdale 2021.11.27. 14:04:30

@valis47: Ezt már mind átbeszéltük ezerszer, tisztában vagyok azzal, hogy ez a tüdőgyilkos SARS a feltupírozott statisztikák szerint az emberek egy ezrelékét megöli, csakhogy én nem vagyok hajlandó beszarni ennyitől. Hajócsavarok belégzésétől is hal meg ennyi ember évente, úgyhogy nem érdekelnek az irreleváns tudományos specifitások, hogy ez mennyire nem influenza, bár influenzaszerű tüneteket okoz, és a köznyelvben az "influenza" mindigis az influenzaszerű tüneteket okozó kórok gyűjtőneveként élt.

Az a probléma, hogy a rengeteg tudományos részletcsépléssel a hozzáértőket is elhülyítik, hosszan ecsetelik hogy ez a leprapestis a 21. századi ebolakolera, miközben a statisztikák szerint nagyjából annyira veszélyes, mint hosszan bámulni a teliholdat. Különösen úgy, hogy TÖBB nyugati EÜ-fejes is elismerte, a statisztikákban egyrészt minden pozitív tesztes covid-hullaként szerepel, akkor is ha nem az volt a halálok, ami szándékos csalás, másrészt még a pozitív teszttel nem rendelkezőeknél is megengedték, hogy "ha okkal feltételezni lehet" akkor a covidot tüntessék fel haláloknak, ami szintén szándékos csalás, harmadrészt a világ legtöbb országában extra pénzt adtak a kórházaknak a covidos hullákért, ami szintén szándékos csalás, ismerve az emberi természetet. Miért nem kérdezte meg a sajtó soha és sehol, hogy a politika miért csak szándékosan? Biztos nem érdekelt senkit. Ha korrigáljuk a statisztikákat akkor a covid nagyjából a lakosság 1 tízezredét öli meg évente, aminél az is veszélyesebb ahogy a gép előtt ülsz és ezt a kommentet olvasod.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.11.27. 14:18:17

Hát végigolvasva az elmaradásomat a hozzászólások terén, én részben inkább a kevésbé konteós párthoz csatlakozom. :-)
Egyrészt számomra egyértelmű, hogy nem egy egyszerű "nátháról" van szó. Saját környezetemben is vannak rokonok, ismerősök, kórházi dolgozók akik azt mondták, hogy valóban tele a kórház betegekkel és akadozik az ellátás. És én inkább az ő szavuknak hiszek mint egy valaki által valahol tőlem több ezer km-re a youtube-ra feltöltött videójában ahol üres kórházakat mutogatnak. Ilyen eddig még nem volt, ez marhára nem nátha. Nálunk a környezetben rokonok, idősebb hozzátartozók többnyire beoltatták magukat (van aki már a harmadikkal is) és senki nem változott gyíkemberré tőle. :-) Bár jelentkeztek néhányuknál keményebb tüneteket (láz, stb) okozó mellékhatások (nyugati vakcináknál) de azok pár nap alatt elmúltak. Ismerősi körben volt olyan huszonéves illető akit a kovid nagyon levert a lábáról de kórházba szerencsére senki nem került. Én apámat rábeszéltem (60+ éves) a két kínaira még az év elején, mondom abból baj nem lehet, ha nem használ, hát talán nem is árt, az semmi mellékhatást nem okozott. Aki nem oltatta be magát családta és átesett a betegségen, normál tünetekkel megúszták. Én kb másfél hónapja eshettem át bár tesztem nincs róla. Egy napig volt 39 fokos lázam, egy hétvégén az ágyat nyomtam, meg napokig levert voltam, amiből gondolom hogy kovid volt, az az, hogy elment a szaglásom, az 2-3 hétig tartott. Apám is elkapta tőlem, rajta is kb ilyen tünetekkel ment át. (Egyébként valószínűleg az Eucharisztikus kongresszuson kaptam el, utána négy napra jött a láz :-)
Én az oltással a kivárók táborába tartozok. Szerencsére home office van úgyhogy nagy hátrányt nekem nem okoz az oltatlanságom most még, félni kevéssé félek a vírustól, de nem mondom hogy soha nem oltatok, amúgy nekem a legyengített vírusos oltás lenne a legszimpatikusabb.
Én nem gondolom, hogy ez tökéletesen megtervezett és levezényelt dolog lenne, inkább önjáró hisztériának látom nagyrészt amit persze mindenki megpróbál kihasználni. A hatalomra törők kapva kaptak az alkalmon, a big pharma jóhogy kavarja a szart, nekik jó a profit, a politikusok meg össze-vissza kapkodnak, aztán meg mindenki védi a seggét a végsőkig, minthogy valaki elismerje hogy tévedett vagy hülyeséget mondott fél éve. A média hisztériakeltése se gondolom hogy teljesen kézivezrelt lenne, hiszen eddig is ezt csinálták, most is teljes erővel nyomják a hisztériát, de sajnos ez a természetükben van. Akárcsak a hatalomnak az hogy a hatalomból sose elég. Az 5g meg chipes baromságokban nem hiszek, sokkal egyszerűbb és olcsóbb a médián meg a facebookon keresztül befolyásolni az embereket mint mindenféle high tech dolgot kísérletezni.
Valamelyik nap hallottam fél füllel egy vitát az afrikai helyzetről és nekem ott elfogadható volt az az érv, hogy Afrikában egyrészt az átlagéletkor 30 év, másrészt az ebola meg a malária szomszédságában kisebb gondjuk is nagyobb mint a koviddal foglalkozni. Ez "first world problem" ahogy az angol mondja. A lezárásokat és intézkedéseket viszont már én is túlreagálásnak és nagyrészt hatástalannak tartom.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.11.27. 14:23:05

@Sipi81: Ja és még egy tünet az én kovid történetemhez. :-) Kb egy hétig úgy köhögtem, hogy egy mondatot se tudtam kimondani köhögés nélkül. De aztán szerencsére elmúlt. Sem a szaglásvesztés sem ilyen mértékű köhögés nálam még nem volt soha megfázás során, viszont az orrom mindig egyből folyik bármilyen apró megfázástól, most viszont ilyen nem volt (szerencsére).

Deansdale 2021.11.27. 14:54:37

@Sipi81: Mondjuk azt nem értem miért nem esik le szinte senkinek, hogy amikor valami más betegséggel hasonlítjuk össze a covidot, vagy gúnyneveken illetjük, akkor az nem arról szól, hogy úgy gondoljuk szó szerint azonos azzal a másik betegséggel...

Emellett már csak az a kérdésem lenne, hogy szerintetek amikor 2017-ben a natúr influenza 30.000 embert vitt el ősztől tavaszig, akkor üresek voltak a kórházak, vagy mi? Jól betanultátok a sajtóból ezt az egysorost, hogy tele vannak a covidos kórtermek, de ez nem jelent nagyjából lóf*szt se ahhoz képest, hogy influenzásokkal is tele voltak, csak most jobban rákoncentrálnak, így feltűnőbb. Mellesleg ha annyira tele vannak a kórházak a fityisz miért építi le őket? Erre sem válaszolt senki semmit. A borzalmas ragályapokalipszis közben Orbánék már a harmadik elbocsátási hullámot generálják az EÜ-ben ok nélkül, és a médiahívő tömegeknek a szeme se rebben, mintha ez logikus és értelmes dolog lenne. Ha a covid csak feleolyan veszélyes lenne mint amilyennek a pánikmédia hazudja, a politikusok a fél országot odaadnák párszáz extra ápolóért és orvosért - ehelyett ezreket küldenek el.

Mia and Me 2021.11.27. 15:13:57

@Deansdale: nem akarnak olyanra költeni amiben nekik nincs legalább dupla hasznuk.
Amit fizetünk tb, nyugdíj az nincs, üres a kassza. Mi felesleges kiadás az allamnak? Nyugdíj, "ingyenes" egeszségühyi ellatas, köz oktatás, kultúra. Ezeket leépítik.
Emberek vannak, ha mi meghalunk, majd hoznak buszokkal mashonnan.
Olyanok vagyunk mint bármelyik áru. Es amint nincs rajtunk haszon, kikukáznak.
Most ez folyik csak lazadas lett volna ha azt mondjak hogy minden 60 folotti menjen obkentes eutanáziára. Így jobb hogy azt hiszik eletmentés a cel.

2021.11.27. 15:49:15

@Deansdale:

"úgyhogy nem érdekelnek az irreleváns tudományos specifitások, hogy ez mennyire nem influenza, bár influenzaszerű tüneteket okoz, és a köznyelvben az "influenza" mindigis az influenzaszerű tüneteket okozó kórok gyűjtőneveként élt."

Keress már rá légy oly kedves - már, ha nem dereng emlékezetből - hogy nyáron mi volt az "új" tünet.
Orrfolyás, szemkivörösödés, tüsszögés.
Véletlen pont az, ami már évtizedek óta a parlagfű meg mit tudom én milyen allergiaszezonban.

Mint a mesében.
A Kőleves.

2021.11.27. 15:55:17

Amire mentek most az események az embernél egyik részében:
Rátrenírozták őket arra, hogy ha lesz egy véleményed, az, ha arról meggyőződhetsz majd később magad is, hogy hibás és/vagy nem igaz: akkor sem vallhatod be.

Mert minden ami a tiéd, az foggal-körömmel védd.
Ha az a kimondott szavad, ami legyen is bármekkora hazugság: azt is!

Mert ez te vagy, akinek minden jár illetve ez te vagy: az önmagától eltelt, önmagát a legmagasabb piedesztálra emelet - és így hibátlan, tökéletes és hibáktól mentes - önmaga előtt istenként tetszelgő ember.
Imádd önmagad és ezzel imádd a hamisságod és a hazugságod is, mert neked ez jár, ezt te megteheted, mert te feljebb vagy, mint a másik akkor is. Mindenkor.

Hát majd jön az emiatt, aminek jönnie kell.

VT 135 2021.11.27. 18:52:36

@Deansdale:
Nagyon érdekes és jogos a felvetésed a leépített egészségügyről és alacsony ágyszámról. Ha ehhez hozzávesszük, hogy az egész mai világ pattanásig van feszítve, gyakorlatilag szinte minden iparágban úgy állítják be a dolgokat, hogy a dolgozók teljesítménye éppen csak ellássa a szükséges igényeket - ezért minden dolgozó a végsőkig ki van zsigerelve -, átlagos körülmények között. Tehát semmi pufferzóna, tartalék nincsen. Ha jól értem, ezért van az ellátási válság is.
Tegyük ehhez, hozzá, hogy mivel az állam egyre inkább csak erőszakos pénzbehajtó és oligarcha gazdái törvényeinek az erőszakos, társadalomra erőltetésével foglalkozik, így az állami szolgáltatások még inkább ebbe a körbe tartoznak.

Normál esetben érdemes lenne egy összehasonlítás, miszerint
- A társadalom hány százaléka fekszik coviddal kórházban
- Más betegségeknél ez hány százalék
- Hány ágy van összesen ilyen célra

A gond itt csak az, hogy valós, hitelt érdemlő számokat már nem lehet sehonnan beszerezni, ha csak valaki személyen nem tudja összeszedni, hiszen mind a mainstream média, mind a politika, mind a politikához és a gyógyszeriparhoz törleszkedő tudomány (nagy része) elvesztette teljesen a hitelességét.

valis47 2021.11.27. 19:45:25

@Deansdale: A natúr influenzáról is volt jó párszor már szó, természetesen semelyik évben nem volt 30 ezer halottja. 2017-ben volt talán 5 ezer. De nyugodtan meg lehet nézni a ksh oldalát, aki nem hiszi el, heti lebontásban 2014 óta legalábbis ott vannak a halálozási adatok, korosztályonként és összesen.
Kórházi ágy, most nem egy vaságyról van szó amit oda betesznek, hanem intenzív osztályos ágy, mármint ami most számít. Stb.. Igen, ha osztrák szintű lenne a magyar eü. és az emberek eü. állapota akkor nem 30+ ezer hanem 12 ezer kovidos halott lenne, legalábbis ha ugyanúgy is számolnánk.

Mia and Me 2021.11.27. 20:19:33

@Sipi81: a leírásod alapján nekem is az volt, de mivel nekem munka miatt végig kellett tesztelnem, és végig negatív voltam így megdőlni látszik még az is amit olyan nagyon állítanak.

Lényegében mindenki akinek bármilyen felsőlégúti vagy hörgőkre húzódó bármilyen virusa van tekinthető ezek szerint kovidosnak, csak hivatalosan azt veszik annak amit kimutat a pcr.

na az meg kimutatja azt is ha előtte hideget ittál vagy főleg kólát.

Érdekesség még hogy oltott ismerősök hasonló tünetekkel, vagy épp tünetmentesen, az első hapci vagy valakinél kontaktként felmerülésnél rendre pozitívak.

2021.11.27. 21:00:47

Egy kis színes:

Határozati javasolatot nyújtott be Székely Sándor független képviselő, hogy Magyarországon tegyék kötelezôvé a SARS-COV-2 vakcinákat. 2022. február. 28-tól.

www.facebook.com/100050621357915/posts/406984864332222/

valis47 2021.11.27. 21:11:56

@promo921: Végig lehet nézni a KSH adatsorait, 6 hétig volt 3 ezer felett, 3616 volt a legtöbb, ami 1000-rel volt több az előző év azonos hetéhez képest, de ez volt a csúcs.

www.ksh.hu/stadat_files/nep/hu/nep0065.html

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.11.27. 21:16:52

@Deansdale: "Mondjuk azt nem értem miért nem esik le szinte senkinek,"
Ha mindenki szembejön veled az autópályán akkor lehet hogy nem ők mennek rossz irányba.

"Jól betanultátok a sajtóból ezt az egysorost, hogy tele vannak a covidos kórtermek, de ez nem jelent nagyjából lóf*szt se ahhoz képest, hogy influenzásokkal is tele voltak, csak most jobban rákoncentrálnak,"
Ha olvastad amit írtam (vagy mások is írtak) akkor láthatod hogy nem a sajtóból vesszük ezeket hanem saját környezetünkből vagy van aki saját tapasztalatból. Simán lehet hogy szelektív a memóriám de én ilyenre nem emlékszem hogy lett volna influenzajárvány idején.

"Mellesleg ha annyira tele vannak a kórházak a fityisz miért építi le őket? "
Én speciel pont járványkórházak építésére emlékszem amiben Orbán filmeztette magát, nem pedig leépítésre. Ha a szigorú szabályokra meg kötelező oltásra célzol, szerintem ez egy pont olyan intézkedés amibe belelovagolták magukat és bár nincs értelme és kontraproduktív, egyszerűen olyan helyzetbe lavírozták magukat hogy nincs visszaút mert akkor be kellene ismerni hogy az oltási őrület közel se olyan hatásos mint szeretnék beállítani. Ez pedig óriási arcvesztés lenne amit nem mernének megengedni maguknak.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.11.27. 21:19:36

@Mia and Me: Mivel pont a nyugdíjas réteg az egyik nagy szavazótáboruk (mint az látható is a nagy választás előtti osztogatásból) meg Orbánéknak nyilvánvaló hogy az idegen bevándorló hordák nem fognak soha rájuk szavazni, szerintem nekik pont nem érdekük az amit írtál.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.11.27. 21:26:55

@Mia and Me: Hát a tesztelésről is ezerféle egymásnak ellentmondó dolgot lehetett már olvasni, nem tudok ebben állást foglalni. Nekem attól a leverten fekvéssel teli hétvégétől kb 2,5 hét telt el amikor mennem kellett munka miatt megbeszélésre és ott előtte kértem tesztelést de az már negatív volt pedig jó alaposan, még a számon keresztül is vettek mintákat.

JusztinaEufrozina 2021.11.27. 21:52:20

@icipicicsipa: www.parlament.hu/irom41/17701/17701.pdf

Iromány száma: H/17701.
Benyújtás dátuma: 2021-11-25 10:36
Parlex azonosító: 1KTA0L3N0001

Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke
Tárgy: Határozati javaslat benyújtása
Benyújtó: Székely Sándor (független)
Határozati javaslat címe: "javaslat a kötelező védőoltások körének bővítésére, illetve a kötelező
védőoltás visszautasítása esetén fizetendő térítési díjakra"

Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény 28. § (4) bekezdése alapján „„javaslat a
kötelező védőoltások körének bővítésére, illetve a kötelező védőoltás visszautasítása esetén
fizetendő térítési díjakra”” címmel a mellékelt határozati javaslatot kívánom benyújtani

...../2021. (.....) OGY határozat
„javaslat a kötelező védőoltások körének bővítésére, illetve a kötelező védőoltás
visszautasítása esetén fizetendő térítési díjakra”
Az Országgyűlés,
annak érdekében, hogy a SARS-CoV-2 vírus elleni védőoltás kötelező legyen,
és . felismerve, hogy a kötelező oltásokat visszautasítók jelentős többletköltséget indukálnak az
állami egészségbiztosításban,
illetve abban a meggyőződésben, hogy a módosítások bevezetése jelentősen javítaná az oltási
hajlandóságot Magyarországon, a következő határozatot hozza:
1. Az Országgyűlés megállapítja, hogy
a) átfogóan felül kell vizsgálni a fertőző betegségek és a járványok megelőzése érdekében
szükséges járványügyi intézkedésekről szóló jogszabályokat
b) a kötelező védőoltások körének bővítése indokolt.
2. Az Országgyűlés felhívja a Kormányt, hogy az alábbi intézkedéseket haladéktalanul hajtsa
végre:
a) a fertőző betegségek és a járványok megelőzése érdekében szükséges járványügyi
intézkedésekről szóló 18/1998. (VI. 3.) NM rendelet 7/A §-ában a SARS-CoV-2 vírus
elleni védőoltást térítésmentes igénybevételének szabályozásáról szóló mondatba a
„kötelező” szót iktassa be, a jogszabályt és a kapcsolódó rendelkezéseket ennek
megfelelően módosítsa
b) a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi LXXXIII. törvény 18. § (6)
bekezdésében - az E. Alap terhére igénybe nem vehető egészségbiztosítási ellátásokról –
a t) pontot akként módosítsa, hogy „t) a biztosított nem kötelező védőoltással történő
immunizálása, illetve a kötelező védőoltás visszautasítása esetén annak a betegségnek a
gyógyításához szükséges egészségbiztosítási ellátás, amelytől az oltás megvédte volna a
beteget”.
c) az a) pont akkor lépjen hatályba, ha a a SARS-CoV-2 vírus elleni védőoltások végleges
engedélyt kapnak Magyarországon
d) a b) pont a jelen határozat kihirdetését követően azonnal hatályba lépjen
e) a Kormány dolgozza ki annak a jogszabályi hátterét, hogy milyen felelősséget vállal a
kötelező védőoltások esetleges mellékhatásai következtében fellépő egészségkárosodás
esetére.
Felelős: miniszterelnök Határidő: azonnal
3. Az Országgyűlés felhívja a Kormányt, hogy haladéktalanul folytasson egyeztetést az érintett
szakmai szervezetekkel annak érdekében, hogy az 1. és 2. pontban foglaltak érdekében a
hatályos jogszabályok részletes átdolgozása , és hatályba léptetése legkésőbb 2022. február
28-ig megtörténjen.

Felelős: miniszterelnök Határidő: azonnal
4. Ez a határozat a közzététele napján lép hatályba.
5. Ez a határozat a közzétételét követő napon lép hatályba.

Deansdale 2021.11.27. 21:56:24

@Sipi81: "Ha mindenki szembejön veled az autópályán akkor lehet hogy nem ők mennek rossz irányba."

Egyrészt itt a senki/mindenki eleve csak az oltáshívőkre vonatkozott, másrészt ez nem az a szitu amire ez a hasonlat passzolna, de azért értékelem a poént :)

"nem a sajtóból vesszük ezeket hanem saját környezetünkből vagy van aki saját tapasztalatból"

Azt értem, hogy van tapasztalat ami szerint tele vannak a kórházak, de ez nem válasz arra, hogy akkor szerintetek az influenza idején nem voltak tele? Tökmindegy hogy most tele vannak a kórházak ha amúgy is tele szoktak, illetve amennyivel most rosszabb a helyzet azt indokolja az EÜ szándékos tönkretétele a fityisz által. Amúgy én soha nem mondtam, hogy ez a covidnak nevezett valami ártalmatlan lenne - visszakeresheted itt a blogon, legalább ötször explicite leírtam, szerintem 10%-al veszélyesebb a mezei influenzánál, és ezt a véleményemet tartom azóta is. Plusz idevág, hogy személyes tapasztalatai mindenkinek vannak, egyeseknek pl. olyan, hogy az intenzív osztályokon oltottak vannak többségben, másoknak meg - pl. nekem - olyan, hogy a környezetükben gyakorlatilag csak oltottak betegek, oltatlanok nem.

"Én speciel pont járványkórházak építésére emlékszem amiben Orbán filmeztette magát, nem pedig leépítésre."

Aha, de azért arra is emlékszel mikor idén márciusban "megreformálták" az EÜ dolgozók jogviszonyát, ami miatt lelépett egy rakás ember és a maradó ápolók közül sokaknak csökkent a bére
444.hu/2021/04/08/sok-apolonak-tobb-tizezer-forinttal-csokkent-a-bere-miutan-alairtak-a-szolgalati-jogviszony-szerzodest
, aztán kötelezővé tették az oltást, ami miatt megint lelépett egy rakás ember, és most kötelező a 3. dózis, és megint lelép egy rakás ember. Úgy, hogy az EÜ-ben kifejezetten kontraproduktív oltatni, mivel az csak a tüneteket csökkenti, tehát csak annyit érnek el vele, hogy a tünetmentes de fertőzött orvos/ápoló több pácienst fog továbbfertőzni.
Nálunk a városi kórház gyakorlatilag kiürült, más városokból járnak át orvosok, hogy legyen rendelés, úgyhogy Orbán kitörölheti a mobil covidkórházaival.

Mme.Brioche 2021.11.27. 22:02:23

@Deansdale: ráadásul épp a minap olvastam, hogy a kiskunhalasi járványkórház speciel pont személyzethiány miatt nem tudja megnyitni kapuit.

Deansdale 2021.11.27. 22:24:39

@valis47: Tök jó ez a halálozási adattábla amit linkeltél, ami azt mutatja hogy az oltások bevezetése után volt a legnagyobb a halálozás :) 2020 októberig viszont kifejezetten kevesen haltak meg, beleértve a 2020 tavaszi influenzaszezont is, amikor pedig már itt volt a covid, de az oltás még nem. A 2020 tavaszi szezonban kevesebben haltak meg, mint az előző 5 évből 4-ben. Hogy mik vannak...

Amúgy azt hiszem azt is érintettük már, hogy pl. a többszázezer elmaradt orvosi kezelés bőven indokolhatja a plusz halálozást.

Visszatérve a táblához, azért elgondolkodtató, hogy az utóbbi évek legdurvább halálozási statisztikái az oltások bevezetése után voltak, 2021 március végén/április elején, amikor az influenza jellegű betegségek szezonja már véget szokott érni, amely mintázatot a covid is követ.

De ha az oltáshívők kedvéért úgy vesszük, hogy a többlet az mind színtiszta legitim covidhalálozás, akkor levonható a következtetés, hogy a covid évente elviszi a lakosság 1-2 ezrelékét - többségében a beteg időseket. Indokol ez bármit amit a média és a politika csinált az utóbbi 2 évben? Ugyan, ne legyünk nevetségesek.

promo921 2021.11.27. 22:58:09

A korábban linkelt eustatoson pont ugyan ez látszik, hogy 0-50 éves korig semmi difi 2015 óta. Idősek meg az oltás után és vagy elmaradt kezelés miatt kampó...

2021.11.27. 23:54:51

@JusztinaEufrozina:

Szép hosszú, köszönöm, majd átolvasom, most nem vagyok olyan állapotban így éjfélkor, hogy befogadjam és értelmezzen.

Annyit már a héten jeleztem a munkahelyemen a kollégáknak, hogy ha jön a kötelező oltásosdi, akkor szomorúan elbúcsúzunk, úgy néz ki...
:)

Wildhunt 2021.11.28. 08:07:04

@valis47: azzal nem lehet kialakítani. Azzal vizsgálni lehet. Máskor írjál CRISPR-t.

Wildhunt 2021.11.28. 08:16:11

@KalmanBlog: íme. Elnézést a forrásért, máshol nem találtam meg. m.kuruc.info/r/9/225881/

békaapu 2021.11.28. 08:45:40

@Wildhunt:
Ez a linkelt írás valami szenzációs..

Tanulságos, érthető és szórakoztató

2021.11.28. 09:54:29

@Deansdale: Kisgé leírta, hogy influenza alatt egyáltalán nem szoktak tele lenni a kórházak.

békaapu 2021.11.28. 10:48:10

@Gazella1116:
Jó írás ez is.

Kíváncsi leszek hogy lesz-e cikke az oltáserőszakról és az oltatlanok kiközösítéséről.

-JzK- 2021.11.28. 11:05:39

sputniknews.com/20211127/south-african-medical-association-says-omicron-variant-causes-mild-disease-1091062923.html

www.telegraph.co.uk/global-health/science-and-disease/south-african-doctor-raised-alarm-omicron-variant-says-symptoms/

Na, azért nem a világvége jött el szerencsére az omikronnal, ettől függetlenül az Afrikából való beutazási tilalmat ettől függetlenül fenntarthatnánk örökre :D

---

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) állítólag mérlegeli, hogy az új variáns esetleg kezeletlen AIDS beteg (HIV fertőzött) szervezetében alakult ki. Most még nem tudunk semmi pontosat.

De mindenesetre már június 4-én megjelent a Medrxiv portálon egy esettanulmány Dél-Afrikából, amiben egy kezeletlen HIV-fertőzöttről számoltak be. Ő 216 napig hordozta a koronavírust és a szervezetében több, mint 10 féle mutáns alakult ki. A károsodott immunrendszerű, és a vírust tartósan hordozó betegek lényegében élő mutánsgyárakként működhetnek.

Ugyanis a mutációk annál gyakoribbak, minél jobban és tarzósabban képes szaporodni a vírus.

Tekintettel arra, hogy ezeknél a betegeknél az oltások hatásossága is csekély lehet, nem érdemes az oltásokat vádolni. Sőt, amennyiben az oltások esetleg csökkentik a fertőzés terjedését, továbbá a korlátozó intézkedések (maszk, távmunka, stb) is működnek, a vírusnak kevesebb lehetősége van szaporodni, és így mutálódni.

---

Mutánsgyár :D Hát köszönjük meg ettől függetlenül ezt is egy aidses niggernek :D

---

"On Wednesday, Francois Balloux, professor of computational systems biology and director at UCL Genetics Institute, said that the variant likely evolved during chronic infection of an immunocompromised person, given the large number of mutations it has accumulated apparently in a single burst. In a press release by Science Media Centre, Balloux said the immunocompromised person was possibly an untreated HIV/AIDS patient.
“It is difficult to know what to make of the carriage of both P681H and N679K. It is a combination we see only exceptionally rarely. I suspect it is generally not ‘stable’, but it might be so, in combination with other mutations/deletions,” the expert said."

---

Boldogkői Zsolt, molekuláris biológus pedig arról beszélt, hogy „a vektorvakcinákkal kapcsolatban azt lehet mondani, hogy ennek az előállítása hosszabb, mint az MRNS alapú vakcináké, 2-3 hónap alatt megcsinálják. De hogyha egy olyan mutáció történik, ami elsősorban a tüskefehérjére korlátozódik, akkor ezeket az inaktivált vakcinákat kevésbé érinti, tehát valószínűleg hogy a relatív hatásossága a Sinopharm vakcinának jobb lesz, mint a Pfizeré.”

---

Nahát, a végén a sokat szidott kínai vakcina lesz a nyerő? A májusi Pfizer-láz idején elhangzott egy jól hangzó kritika, hogy a Pfizer üzleti modellje olyan, mint az Apple-é: vedd meg idén, aztán jövőre vedd meg a következőt is.
A Pfizer arra jó, hogy fél évre létrehozzon egy nagyon erős védelmet az aktuális vírusvariáns tüskefehérjéje ellen.
Persze ezt az oltásellenesek kiforgatják, és azt olvassák ki, hogy akkor teljesen felesleges az oltás.

békaapu 2021.11.28. 11:16:21

@-JzK-:
..szép végszó.
de :

Csak egyféle megfejtést lehet ebből kiolvasni?
És hányfélét szabad?
És ki tiltja meg?

valis47 2021.11.28. 12:48:40

@Deansdale: Valószínűleg azért, mert tudták, hogy ilyen változtatást csak vészhelyzetben lehet átnyomni ennél is nagyobb balhé nélkül. Amúgy bár 5% mondta, hogy nem írja alá az új szerződést, végül azok többsége is aláírt, ha a határidőig nem, akkor később... A kötelező oltással ugyanez lesz.

békaapu 2021.11.28. 13:22:24

@valis47:
..szalámitaktika.

Volt már a magyar politikában ilyen megoldás.

Deansdale 2021.11.28. 14:00:06

@valis47: És téged nem aggaszt, hogy a politika terrorista módszereket használ a lakosság ellen, zsarol és kényszerít, egy olyan betegségre hivatkozva ami még a hamisított statisztikáik szerint is gyakorlatilag ártalmatlan? Az első évben, amikor a legkevesebb tudásunk volt a dologról, az emberek 1 ezrelékét vitte el, és azóta van oltás, gyógyszerek, kezelési protokollok, több info és szaktudás, kiépített és felkészült EÜ rendszerek, lélegeztetőgép, mobil járványkórház és karanténtábor, minden ami a hatékonyabb védekezéshez kell - de mindezt leszarva ugyanúgy nyomják tovább a jogaink eltiprását, a zsarolást és kényszerítést, a fasiszta diktatúrát.

Közben mindennek a hátterében ott harsog, hogy a 100% beoltottságú helyeken is ugyanúgy terjed a kór mint bárhol máshol, vagyis az oltás, AMIRE KÉNYSZERÍTENEK, nem éri el azt a hatást amire hivatkozva kényszerítenek rá.

Magyarul hazudnak, és tudják hogy hazudnak, és ettől függetlenül tovább nyomják a fasiszta erőszakot.

Te ebből nem vonsz le semmilyen következtetést azon kívül, hogy Orbánék kizárólag a javunkat akarják és mindenki menjen oltakozni?

békaapu 2021.11.28. 15:20:31

@Deansdale:
Nem von le.
Őt már egyszer meggyőzték, és most az ő hitét próbálja terjeszteni.
Ahogy te is a tiédet.

Csak leírjuk a meggyőződésünket.
Még nem fordultunk el a másképp gondolkodóktól - még beszélünk hozzájuk.
De ők már nem a mieink.

Mia and Me 2021.11.28. 15:39:10

@békaapu: mindenki a mieink. Egy faj vagyunk. Mindig viszolygással figyelem a facebookon amikor oltott kárörvend, hogy dejó lesz ha kifizettetik a kórházi számlát az oltatlanokkal (elsikkadva a tény fölött hogy a tb-t mindenki ugyanúgy fizeti), majd egy oltatlan meg rátrompfol hogy 5 év múlva meg az oltott lesz magatehetetlen zombi (elsikkadva a tény fölött hogy akkor a zombik ellátását az oltatlanoknak kell ellátni).

Tehát itt az a gáz, hogy nem hagynak mindenkit békén.
Ma is, -pedig már minden koronavirusos hírt tiltok blokkolok, de csak sikerült az omikronnak betörnie a gépembe, 1 cikkben arról dumálnak hogy lényegében egy sima megfázásnál is enyhébbek a tünetek, 4 másikban meg hogy a véháó figyelmeztet mert hűdeterjed és nem jók ellene az oltások (nyilván majd egy újabb kell), minek... Tényleg a szegénység meg éhezés ellen is lehetne oltani, kicsit nagyobb haszna lenne mint ennek az egésznek.

békaapu 2021.11.28. 15:54:22

@Mia and Me:
Helyes a bőgés, Oroszlán.

Mindenki a mieink.

Deansdale 2021.11.28. 16:53:33

@békaapu: Semmi bajom nem lenne a másként gondolkodókkal, ha nem a 21. századi fasizmus előkészítésében lennének hasznos hülyék... Má' bocs srácok, na, de ez van. A "vakcinaútlevél" egyértelműen a kínai stílusú totális társadalomkontroll importja nyugatra, az értelmetlen és indokolatlan oltásra kényszerítés pedig a szemenköpése minden szellemi és erkölcsi tradíciónknak. Minden irányból ömlenek ránk a baljós jelek, hogy kőkemény zsarnokság épül ki Ausztriától Ausztráliáig, ezek meg nem csak leszarják de egyenesen mentegetik, mert a politikusi kaszt és a média ugye sosem hazudna, és mert megijedtek a legújabb egzotikus influenzavariánstól, amiből párévente van egy-egy, és mindegyiket ugyanezzel a dumával harangozzák be, mint a covidot. Ugye emlékszünk a H1N1-re és H5N1-re? Úgy tűnik sajnos nem.

Amúgy meg teljesen nyitott vagyok az érveikre, de elég keveset látok tőlük, és azok is soványak - viszont sok az érzelemre apellálás, a megszégyenítési kísérletek, a szalmabábok, meg az egyéb érvelési hibák. A halálozási adatok egy potenciális érv a részükről, de többféleképp is értelmezhetőek ill. magyarázhatóak, szóval önmagukban nem elegendőek semmire. Ezen kívül nem tudom hogy hallottam-e egyetlen legitim érvet. A mondandójuk tetemes része olyan fikciókra épül, hogy "ha X lett volna / nem lett volna akkor a dolgok máshogy alakultak volna", ami nem érv, hanem egy borzasztóan gyenge vicc. Egy kamu járványra erőszakolnak kamu oltásokat, és semmivel nem tudják megtámogatni, hogy ennek mi haszna vagy értelme.

És én tökre megértem, hogy JzK-t elkapta a dolog és földhöz vágta, meg azt is hogy aki belát a kórházakba azt elborzasztja a beteg emberek látványa, meg azt is hogy vannak akik engednek a zsarolásnak és bármire képesek egy papírért amivel mehetnek fesztiválokra és nyaralni, és még azt is hogy egyesek a szándékos pánikkeltés hatására félteni kezdték magukat vagy a családjukat,

DE EZEK EGYIKE SEM ÉRV,

ez mind érzelem.

Az összes ilyen szotty együtt nem ér fel egy olyan statisztikával, hogy a föld 7,5 milliárdos lakosságából eddig (állítólag) 5 millióan haltak meg majdnem 2 év alatt, vagyis kevesebb mint FÉL EZRELÉK ÉVENTE, vagyis lófasz. És erre oltassak én olyan vakcinával, ami a közel 100% oltottságú országokban csontig leszerepelt? TÉNYLEG?

Eh :)

2021.11.28. 19:17:08

@Deansdale:

" Semmi bajom nem lenne a másként gondolkodókkal, ha nem a 21. századi fasizmus előkészítésében lennének hasznos hülyék... Má' bocs srácok, na, de ez van"

Teljesen megértelek Dean.
Teljesen megértelek abban, hogy haragszol, dühös vagy mindazokért a dolgokért, ami ilyenkor az emberbe megmozdul: düh a logikus érveléssel szemben. Düh magával a ténnyel, hogy eszmei dolgokkal szembe mennek ezek az emberek.
Düh azzal szemben, hogy néhányan látják a nyilvánvalót, mégis dafke valami okból szembe mennek.
Szóval értem azt, ami a gondolatmeneted és ezáltal az érzésed illetve gondolatod a következtetésre, hogy ezek az emberek mit tesznek és, hogy ez ellen küzdeni akarsz.

De itt jön ez: "Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek!"

Ők azt hiszik, hogy ők cselekszenek jót. (persze néhányan teljesen tisztában vannak a gonoszságaikkal és azzal, hogy ők ezt az oldalt választják, de azt gondolom, hogy a többsége nem)
Azt hiszik, hogy az, amit ők hallanak és tudnak, az úgy van, az a valóság.
Meg vannak vezetve.
És mit látnak egy erőszakos ellenállás során?
Amit a média mond - majd - hogy "ne látják, ezek még fel is vannak háborodva és rombolnak"
Olaj a tűzre csak.
Vagy mondjuk leveri a lázadó tömeg a másikat.
És akkor mi lesz?
Semmi, mert a hírt nem te mondod meg, az igazság felé vezető dolgot akkor sem te mondod, nem hallják.
Tőled csak az erőszakot kaphatják csak.

Én nem hiszem éppen ezért, hogy ez járható út lenne.

Másik dolog:
Minden lépésed ki van számolva.
Például az is, hogy majd fellépnek tömegek sztrájkkal, ilyen-olyan erőszakkal.
Így a cél az emberi viselkedési válaszra akkor is meg fog valósulni, mert az emberi válaszokra fel vannak készülve, fel van készülve az az erő, ami a dolgok mögött áll.

Ebből ilyen módon nincs és nem is lesz már "menekülés", tévedés ez az irány.
Ami egyébként meg már elrendelt, ezt is el kell könyvelni.

És még egy újra, amit már szintén talán itt is említettem:
Amiért nem lehet már semmi sem olyan, mint volt, mert ahhoz az emberi szellemiséghez, ami 2019 végén kialakult az emberiségben, az tette lehetővé azt, ami megvalósulhatott utána.
És mivel ezt az emberiség nem látja be és nem látja át - hiszen ma is ugyan úgy él szinte mindenki, ugyan úgy tesz - És amint Nóé napjaiban történt, úgy lesz az Emberfia napjaiban is: ettek, ittak, házasodtak, férjhez mentek, egészen addig a napig, amíg Nóé be nem ment a bárkába. Azután jött az özönvíz, és elpusztított mindenkit. Éppen úgy lesz, mint ahogy Lót napjaiban történt: ettek, ittak, adtak, vettek, ültettek, építettek; de amely napon Lót kiment Sodomából, tűz és kénkő esett az égből, és elpusztított mindenkit. Ugyanígy lesz azon a napon is, amelyen az Emberfia megjelenik - semmi nem változik, változott az emberben.

Visszamennénk tehát ahhoz a kezdethez, ami lehetővé tette azt, hogy meglegyen az a világban, ami ma megvan.
Sehova nem lépnénk.

Most azt mondjátok: az volt a normális élet.
Dehogy volt az.
Egy istentelen, mocskos, szennyes világ mindenében, az önimádat, a pénz- és hatalomimádat, a hazugság(!) imádat egészében.
És még egyszer/sokadszor: amiatt lehetett meg az, ami most van.

És ez is matek:ha egy egyenlet végén lévő eredményt nem akarsz, akkor nem mehetsz vissza az egyenletbe, hogy akkor felírom újra ugyan azokat a számokat, és másnak kell majd kijönnie, mert ilyen nincs.

Kész, vége.
Ezt fel kell dolgozni, ezt be kell látni, ezt fel kell ismerni, hogy nincs visszaút.

A megtisztulás fog jönni az emberiségre.
De csak egy részére.
Egy olyan részére, aki belátja ezt, aki belátja azt, hogy neki is része volt ebben és nem lázad és lép fel erőszakkal, mert az csak ugyan az az én, ugyan az a szellemiség, aki ide terelte az egészet.
Hanem elfogadja azt, ami most jön és bármilyen értelmetlennek és abszurdnak hangzik, megpróbálja azt, hogy megérti azt, aki ellene van.

Ez nem öngyilkosság.
Ellenkezőleg: az Élet.
Ami bekövetkezik azzal, hogy az ember átengedi magát az erőszakosságnak, akkor idővel önmaga is az erőszakká válik, a Gonoszság eszközévé.
És ez a halál a szellemi halálba visz.
Amivel azt választja az ember, hogy a test halála után a szelleme is meghal Isten számára.

Ne higgyük azt - illetve gondoljuk át - hogy az emberi életünk, az a pár évtized az az Élet és a lényeg és, hogy nincs utána semmi és itt foggal-körömmel "harcolni" kell.
Ez egy szempillantás csak, amit nem cserélhetünk be a múló vágyakért és dolgokért olyanra, ami örökké tart és az igazi szeretetet és boldogságot és az igazi Életet adja nekünk.

"Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, ahol a moly és a rozsda megemészti, és ahol a tolvajok betörnek, és ellopják, hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben, ahol sem a moly, sem a rozsda nem emészti meg, és ahol a tolvajok sem törnek be, és nem lopják el. Mert ahol a te kincsed van, ott lesz a te szíved is. "
szentiras.hu/RUF/Mt6

Wildhunt 2021.11.28. 19:47:13

@Gazella1116: influenzával 40 fokos láz alatt kb mindenkit hazaküldtek, coviddal meg nem.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.11.29. 00:06:51

@Deansdale: "Egyrészt itt a senki/mindenki eleve csak az oltáshívőkre vonatkozott"
Én ott arra akartam utalni, hogy ha folyamatosan náthának meg influenzának nevezed a kovidot akkor abból nagy eséllyel következni fog, hogy előbb-utóbb az olvasók nagy része véleményezi, hogy ezt komolyan is gondolod. :-)

"Azt értem, hogy van tapasztalat ami szerint tele vannak a kórházak, de ez nem válasz arra, hogy akkor szerintetek az influenza idején nem voltak tele? Tökmindegy hogy most tele vannak a kórházak ha amúgy is tele szoktak, illetve amennyivel most rosszabb a helyzet azt indokolja az EÜ szándékos tönkretétele a fityisz által."
Igen de ott van az a "ha". Nem, influenza idején én nem hallottam ilyenekről a környezetemből, hogy tele lennének a kórházak. Lehet, hogy így volt, de én erről nem tudok. És a belinkelt statisztika sem támasztja alá azt a nagy influenza-halálozást. Egyébként a kórházi problémák már tavaly elkezdődtek ha jól emlékszem, nem csak pedig miután bejöttek a kórházi változtatások.

"Aha, de azért arra is emlékszel mikor idén márciusban "megreformálták" az EÜ dolgozók jogviszonyát, ami miatt lelépett egy rakás ember és a maradó ápolók közül sokaknak csökkent a bére"
Persze csak itt az egyik álláspont szerint ez arra bizonyíték, hogy Orbán a háttérhatalom utasítására cselekszik, a másik álláspont meg azt mondja hogy ennek a kimondásához azért közvetlenebb bizonyíték is kellene.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.11.29. 00:26:22

@-JzK-: Pár napja beszélgettem egyik jóbarátommal aki azon az állásponton volt, hogy az mRNS technológia jó csak nem arra amire most használni szeretnék. Ez szerinte - ha jól emlékszem - arra jó, hogy például egy trópusi országba utazáskor fertőzések ellen beoltsanak vele, mert gyorsan megnyomja az ellenanyagszintet, az kitart addig míg ott vagy, aztán kész. Erre jó de arra, hogy hosszú távú védelmet nyújtson a kovid ellen, nem alkalmas.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.11.29. 00:34:44

@Deansdale: Én sokáig nem is akartam kommentelni a kovidőrülethez meg amúgyse olvasom rendszeresen a hozzászólásokat (na nem mintha nem lennének jók, csak másra szánom az időmet). De nekem így "érzésre" :-) az jött le, hogy a törzskommentelők között igen kevés az aki a világkormány meg a diktatúra bevezetését támogatja. Nekem személy szerint ugyanúgy nem tetszik ami folyik és a hisztit abszolút túlméretezettnek tartom de attól még a háttérhatalom mesterkedésére meg a koviddal/oltás hatékonyságával kapcsolatos érveid között lehetnek problémásak és szerintem többen erre szerettek volna rámutatni. Nem pedig arra, hogy itt mindenki aki nem teljesen oltásellenes az tapsol a diktatúrának.

vuhani batman 2021.11.29. 09:19:49

@Jzk: Remélem nem fogod jelenti ezt az oldalt a YT cenzoroknak.

youtu.be/Sl9taUj10y0

Azért vannak még normális polgármesterek is, mint ez a szigetszentmiklósi.

www.facebook.com/100063481279426/videos/1509921056056661/

békaapu 2021.11.29. 14:47:36

@Deansdale:
Azért járok ide, mert itt elolvashatom azt amit érzek.. csak nem tudom ilyen jól megfogalmazni.

Mi a méltóságunkat és az önrendelkezésünket érezzük csorbulni, és leltározzuk írásban nyilvánosan hogy mit ér meg nekünk.

Az oltáshatalom alattvalói pedig az őket közösséggé alakító élményt érzik csorbulni, ha ezeket a tiltakozásokat olvassák.

Mindegy, én nem akarok részt venni a kísérletben. Amit megtehetek ellene, azt meg is fogom tenni.

Deansdale 2021.11.29. 16:56:48

@icipicicsipa: "Teljesen megértelek abban, hogy haragszol, dühös vagy"

Egyik sem vagyok, és az erőszak sem érdekel, csak a felszínen egy kicsit elkeserít hogy a Jóisten ilyennek alkotta meg az emberi sorsot. Bírtam volna még pár évet élni a következő lélekzsibbasztó mesterséges világkrízis nélkül :) De összességében így sem rossz a helyzet, pl. egymilliószor jobb életünk van mint a világháborúk idején élt generációknak. De végső soron ha a Jóisten olyan sztorit akar, ami tele van nyomorral, erőszakkal és minden egyéb förtelemmel, hát na, a szíve joga. Ahogy most a helyzet kinéz, remélem nem születek újjá túl hamar, vagy ha mégis, akkor ne erre a bolygóra :D

Visszatérve a témára, abszolút érzelemmentes ténymegállapítás, hogy az aktívan oltáspárti megmondóemberek (tehát NEM minden oltott) a háttérhatalom hasznos hülyéi, pont mint a feministák vagy a buzilobbisták. Nincs ebben semmi düh vagy harag, egyszerű mintafelismerés. Pl. a feministák elhittek egy alapvető féligazságra (nemi különbségek) ráfacsart hazugsághalmazt (nemi elnyomás), és ezért támadnak az "ellenségre" (patriarchátus) - ugyanez a minta érvényes az oltásaktivistákra is. Itt az alapvető féligazság maga a járvány, ami bár létezik, amúgy nevetséges, a ráfacsart haztugsághalmaz a médiapánik, a generált ellenségkép meg az oltatlanok, értelemszerűen. Klasszikus háttérhatalmi játszma.

Amúgy meg, hogy is mondjam, nem fogom törölni a keresztényi világvégehirdetést, de nekem ne címezd, mert én nem vagyok vevő rá. Szimpatizálok a kereszténységgel, de képtelen lennék arra, hogy a világmindeséget a Biblián keresztül lássam vagy értelmezzem.

Deansdale 2021.11.29. 17:17:39

@Sipi81: "a háttérhatalom mesterkedésére meg a koviddal/oltás hatékonyságával kapcsolatos érveid között lehetnek problémásak és szerintem többen erre szerettek volna rámutatni"

Kifejezetten hálás vagyok mindenkinek, aki kijavít valamit amit rosszul gondolok, de ehhez azért több kell, mint azt ismételgetni, hogy tele vannak a kórtermek... És ezt kéretik úgy érteni, ahogyan gondolom :) Bizonyítsa már be valaki, hogy valójában a magyarság 10%-a meghalt covidban, és rögvest elhiszem, hogy ez egy baromi veszélyes járvány ami ellen teljesen jogos kényszeroltatni... Vagy valami ilyesmi, no, nem kell ezt sem teljesen szó szerint venni. Bizonyítsa be valaki, hogy valamelyik ország oltásokkal elérte a nyájimmunitást és megszűnt náluk a covid. Ilyesmivel azonnal le lehetne lőni az én érveimet, és kezdem kutyára sajnálni, hogy senki nem tud ilyenekkel előállni.

Egyelőre azt látom, hogy az aktívan oltáspárti megmondóemberek nagyjából ugyanazt a vitatechnikai készletcsomagot használják mint mindenki más aki érvek nélkül akar vitát nyerni, a paleó-ellenesektől a finnugoristákon és feministákon át a már korábban is létező oltáserőszakolókig: megszégyenítési kísérletek, szalmabábok, hazudozás, autoritásra hivatkozás, és "lényegi vitaként" néhány részinformáció részértelmezésének halálra cséplése a másik oldal ellenérveinek abszolút ignorálása mellett. A kérdéseimre releváns válaszokat nem kapok, pl. nézzünk csak a legelemibbet:

Egy rövid kezdeti időszak után, lassan másfél éve az a hivatalos protokoll a pozitív tesztet produkálóknak, hogy otthonmaradnak karanténban 10 napig, aztán mennek vissza dolgozni és kész. ORVOS NEM LÁTJA ŐKET, EGY TABLETTÁNYI GYÓGYSZERT NEM ÍRNAK FEL NEKIK, MÉG EGY JÓTANÁCSOT SEM KAPNAK, HOGY SZEDJ C-VITAMINT TE ÖKÖR. Eleinte a karantén végén a munkába álláshoz kellett negatív teszt, de egy ideje már az sem. Így maradtak, és a mai napig is így vannak otthon SZÁZEZREK. Na most hogy a f*szomba lehet ezt összeegyeztetni azzal, hogy ez egy baromira veszélyes járvány, amibe mind meghalunk, de minimum vastüdő, ha nincs állami kényszeroltás?

Válaszoljon már valaki erre valamit, könyörgöm, a fél országom azé aki ennek a logikáját el tudja magyarázni.

Mme.Brioche 2021.11.29. 18:45:28

@Deansdale: Már elmagyarázták ezerszer, Dean. "Az oltás életet ment, és _CSAK_ az oltás ment életet." Ezzel nem lehet vitatkozni, ez a hitük sziklaszilárd alapja, és egész egyszerűen meg sem értik a kérdésedet. Nem értik miért utasítod vissza, hogy meggyógyítsanak. Mi a fenéért nem akarsz elfogadni valamit ami megmenti az életedet? Nem érted, hogy az é-l-e-t-e-d-r-ő-l van szó???!!!

Olyan mérhetetlenül mély a nemértés szakadéka, hogy el se látni a fenekéig.

Alapból nem érdekelne mit gondolnak, a femik se érdekelnek, meg az elembétékúk se, mert nem igazán érinti a mindennapi életemet, csak sajnos ezúttal a helyzet állt elő, hogy azzal hogy ezek az emberek fel sem képesek fogni az aggályainkat, gyakorlatilag ők maguk löknek be minket abba feneketlen mély szakadékba, hogy halálra zúzzuk magunkat, miközben azt kiabálják mellettünk zuhanva, hogy ne aggódjunk, ők mostan éppen megmentenek minket saját magunktól, és amint mind leérünk majd az aljára, akkor minden újra a régi lesz. Az sem érdekli őket, hogy a szakadék alja már tele van hullákkal. Nem látják, mert nem akarják látni.

Boldogkői is megmondta, ha szép szóval nem megy, akkor majd megy erőszakkal. Nincsenek már észérvek, kényszer van.

Ők csak azt látják, hogy te egy megborult öngyilkos-jelölt vagy, aki egy százemeletes háztorony csúcsán ténfereg, és valami zavaros fantazmagória miatt juszt se akar a mentőhálóba ugrani. Ha nem, hát nem, akkor majd megmentenek ők erővel, ha beledöglesz is.

Mia and Me 2021.11.29. 20:02:37

Nem tudom mennyi igaz, de erdekes felvetés, magyarázat arra hogy miért hat mindenkire mashogy, vagy jó összeesküvés elméletnek is :)
www.napitema.com/2021/11/oasi-botrany-szloveniaban-palackokon.html?m=1

Deansdale 2021.11.29. 22:20:28

@Gazella1116: A saját szemszögéből tényleg kiváló, kár hogy a nézőpontja fenntartásához hülyének kell tettetnie magát és szándékosan csakazértsem érteni, hogy mi baja a szkeptikusoknak. Amúgy tisztelem Pozsonyit, ez az első téma amiben nem értünk egyet - ő úgy tűnik itt pártállás alapján köteleződött el, én meg nem. Nem teljesen világos számomra, hogy pl. miféle "közösségi felelősségvállalásról" beszél egy olyan járvány kapcsán ami Mo-n évente kb. ezer embert öl meg, legalábbis ha hihetünk Müller Cecíliának. Számomra a közösségi felelősségvállalás inkább azt jelenti, hogy megpróbálom észhez téríteni a pánikmédia által agymosottakat, akiknek a fejében olyasmi tévképek élnek, hogy az oltatlanok nem csak mind meghalnak, de még az oltottakra is veszélyesek... Anyám, Jézusom.

2021.11.30. 05:08:35

"A ma kiszivárgott osztrák kényszeroltatási törvény szövege szerint február 1-től minden olyan covidra oltatlan személy, aki életvitelszerűen Ausztriában él, postai úton hivatalos felszólítást fog kapni a többkörös oltási ciklusa haladéktalan megkezdésére.
Aki ezt figyelmen kívül hagyja, 4 héten belül újabb hivatalos felszólítást kap. Amennyiben erre sem reagál, úgy következő lépésként 3.600 euróról szóló kp-fizetési felszólítást kézbesítenek a lakcímére. Amennyiben nem fizeti be adott határidőre, másodszor is érkezik egy újabb 3.600 eurós büntetési felszólítás... (az már 7.200 euro).
Ha továbbra is vonakodik fizetni, akkor jogi eljárás keretében meghatározott idejű büntetőintézeti elzárásra válthatja a 7.200 eurós "tartozás"-át... egyelőre ennyit lehet tudni. "

forum.portfolio.hu/topics/coronavirus/38715

Deansdale 2021.11.30. 08:20:59

@Gazella1116: De kedvesem, ha a TÉNYEKET nézed és nem a háttérhatalmi média propagandáját, akkor végtelenül nyilvánvaló, hogy ez a szitu sokkal inkább egy tervezett háttérhatalmi akció, mint egy valódi és váratlan világjárvány ami ellen "őszintén" védekezni akarnak. Kevés dolog létezik ami ennél nyilvánvalóbb lehetne egy kritikus gondolkodásra képes ember számára, kezdve onnan, hogy szó szerint elpróbálták az egészet már többször is, folytatva azzal hogy a média és a politika BEISMERTE!!! hogy SZÁNDÉKOSAN!!! HAZUDNAK a pánikkeltés kedvéért, ugyanakkor szándékosan elnyomják a vakcinákkal kapcsolatos JOGOS aggályokat, aztán azzal hogy a világ országaiban a teljesen össze-vissza adott reakciók NEM vezettek arra az eredményre, hogy a drasztikusabb védekezés kevesebb vagy enyhébb fertőzést jelentett volna, majd azzal hogy az oltások sem vezettek látványos statisztikai változáshoz semmilyen értelemben, vagyis semmi hasznuk, és ezt a felsorolást órákig lehetne folyatatni. SEMMILYEN jele nincs annak hogy ez valóban veszélyes világjárvány lenne azon kívül, hogy páran megbetegedtek és meghaltak, ami miatt egyesek - mint JzK - bepánikoltak. Ennyi. Az a kevesebb mint fél ezrelék halott globális szinten lópikula, kérlek ne akard már nekem bemagyarázni, hogy egy ilyen halálozási rátájú vírus indokolja a globális fasizmust, a világkormányt meg a kötelező oltási útleveleket, mert menten lepetézek.

Többször is mondtam, senki nem reagált rá, de bakker ez a covidapokalipszis még arra sem képes, hogy a túlnépesedésen csökkentsen egy kicsit - a szó legszorosabb értelmében meg sem látszik a föld népesedési görbéjén a covid hatása. Százmilliókkal élünk TÖBBEN a földön mióta ez a járvány tizedel minket, szóval mi az Isten szerelméről beszélünk egyáltalán?

Mme.Brioche 2021.11.30. 08:30:21

@icipicicsipa: én arra lennék kiváncsi, hogy egyszeri 3600 euróért hány nap oltatlanságot lehet vásárolni.

Mia and Me 2021.11.30. 17:47:57

@icipicicsipa: ez nem olyan rossz, akkor mindenki börtönbe megy. Ezért építettek táborokat, számítottak rá, hogy egy adag ember majd inkább leüli a büntetést.

Én már azon filózok, hogy van ez a google aszisztens, ami egy avatar, de valahol olvastam hogy ezt a funkciót élő ember is betöltheti, intéz midnedfélét a neten.. , és hogy pl. akkor az elintézi nekem az oltást (de úgy hogy fel is veszi helyettem) :D

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.12.02. 20:50:05

@Deansdale: A kórházas érv annak alátámasztására szolgált, hogy az oltás az egészségügy összeomlása ellen is szükséges. És a sima influenza esetén ilyen helyzet nem volt. Mint ahogy a statisztikai adatokból sem látszott, hogy az influenza lényegében ugyanolyan dolgokat okozott mint a kovid de akkor mégse kellett lezárás. Merthogy te ezt állítottad.

Ahogy a Gibraltáros közkeletű példálózásra is ott lett egy cikk linkelve, ami azt mondja, hogy a Gibraltárral való oltásszkeptikus érvelés minden eleme vagy hamis vagy tévedés. (Attól persze még a cikkben vannak nagy hibák is.)

"MÉG EGY JÓTANÁCSOT SEM KAPNAK, HOGY SZEDJ C-VITAMINT TE ÖKÖR"
Ez szerintem lényegtelen mellékszál de ez a dolog abszolút orvostól/háziorvostól függ. Attól még persze kormányzati kommunikációs szinten fontos lenne a megelőzés hangoztatása de a megelőzés eddig még szinte soha semmiben nem volt fontos úgyhogy ez nem nagy meglepetés.

"Na most hogy a f*szomba lehet ezt összeegyeztetni azzal, hogy ez egy baromira veszélyes járvány, amibe mind meghalunk, de minimum vastüdő, ha nincs állami kényszeroltás?"
Mint írtam abszolút túlzásnak és veszélyesnek tartom az állami reakciókat (nem csak itt hanem más országokban is), de én még a legelején eredetileg csak annyit szerettem volna elmondani hogy szerintem a kovid nem ugyanolyan mint a nátha, ennyi.

Amúgy elkezdtem nézni a Toroczkai-Boldogkői (meg még mások..) vitát a youtube-on és bár nekem Boldogkői soha nem volt rokonszenves, azért itt szerintem van olyan amiben neki van igaza. A vitában a momentumos srác hát nem a legélesebb kés a fiókban, de azért szerintem amilyen arroganciát Toroczkai megenged vele szemben magának, az nekem nagyon ellenszenves volt, nem biztos, hogy én ilyen embert szeretnék látni az ország élén.

AlabamaLapa 2021.12.03. 00:28:09

@Mme.Brioche: Amúgy az a vicc, hogy ilyen kemény büntetés még akkor sem jár, ha az amúgy gyerekkori kötelező oltásokat esetleg kihagyod...

Deansdale 2021.12.03. 08:40:56

@Sipi81: "a legelején eredetileg csak annyit szerettem volna elmondani hogy szerintem a kovid nem ugyanolyan mint a nátha"

A kezdetektől azt mondom, hogy kb. 10%-al veszélyesebb mint a mezei influenza, és semmilyen okot nem látok, hogy ezen a véleményemen változtatni kellene. A náthát azért emlegetem, mert a politika és a média fasizmusba hajlóan túlzó hozzáállásához képest a covid valóban csak egy nátha.

A részletekre, ha érdekel:

Az EÜ összeomlását kizárólag a fityisz szándékos rombolása okozhatja, amúgy az év 90%-ában üresen tátongott minden kórház és a legdurvább időszakokban is csak a kifejezetten covidra felállított kórtermek vannak tele, ami lófasz. Mellesleg nem vagyok hajlandó bemondásra elhinni, hogy amikor ugyanennyien förmedtek meg influenzától, az az EÜ-re semmilyen terhet nem rótt - bár ahogy épp tárgyaljuk, akkoriban még sokezerrel több orvos és ápoló volt, az okozhatott némi különbséget. A lezárások meg szart sem értek, ezt ezer szakértő és egymillió cikk bemutatta. A maszkviselés meg a távolságtartás annyit ért mint éjfélkor hátraköpni a bal vállad fölött. Sőt, garantálom, hogy a maszkviselés többet ártott mint használt, FŐLEG mivel össze-vissza és értelmetlenül csinálta mindenki. Csak hogy egy példát mondjak, most az oktatásban kötelező a maszkviselés, de a tantermekben és a tanáriban nem, csak a folyosókon meg az udvaron... Érzed a zavart az erőben, padavan?

A Gibraltáros cikkre azért nem reagáltam, mert akkora rakás szar, hogy derogált volna bemocskolni magam vele. Elképeszt, hogy ugyanannak a debil fact checker szarnak bedőltök ha covidról van szó, amit kiröhögtök ha bármi más a téma. Kurvára megcáfolta például, hogy 100+%-ban oltottak, ami eleve ostobaság és aminek a dolog lényegéhez semmi köze nem volt... Hányinger. Gibraltár, mint Anglia, Portugália, Izrael, Németország, ésatöbbi, azért lényeges, mert ugyanúgy terjed náluk a vírus mint mondjuk Szomáliában, holott az oltottságuk már közel teljes. Hogy 87% vagy 92% vagy 1650% az teljesen mindegy, ha Szomáliában minusz gyökkettő % oltottságnál is ugyanolyanok a mutatók, vagy jobbak, az bármilyen ép elmével rendelkező ember számára arra utaló jel, hogy az oltások szart sem érnek, vagy nagyjából annyit, mint szenteltvízzel fitymát mosni. Ehhez hozzáadódik az omikron, amit oltottak hurcolnak szerte a világon, ami megintcsak arra utaló jel, hogy az oltás tényleg nem akadályozza sem a megfertőződést, sem a továbbfertőzést. Ebben pedig az az igazán érdekes, hogy a kormánypropaganda arról, hogy napi nyóccsillió aktív fertőzött van, sosem fog megállni, mert az oltás ezt nem csökkenti, tehát örök időkre folytathatják a pánikagymosást. Sosem fog sikerülni legyőzni a covidot, akkor sem ha mindenki megkapja a végtelenedik boosterét, mert akkor is lesz ugyanennyi fertőzés. A dolognak akkor lesz vége, ha a háttérhatalomnak majd az áll érdekében, addig pedig szopni fogunk, részben azért mert az emberek kikapcsolták a kritikus gondolkodásra való képességüket.

Abszolút nem lényegtelen mellékszál, hogy kényszerítik az embereket egy olyan oltás felvételére, ami semmi másra nem jó, csak (állítólag) enyhíti a tüneteket, egy olyan betegségnél, ahol a páciensek 98%-ánál azzal elintézhető a dolog, hogy "maradj otthon pár napot", még egy aszpirint se írnak fel nekik. Hát kurvára megéri ezért bevezetni a fasizmust és eltaposni az emberi jogokat.

Toroczkai egy primadonna. Erősen úgy voltam, hogy rájuk szavazok, de felvettük a kapcsolatot a Mi Hazánkkal a sztrájk ügyében (lásd a vonatkozó cikkemet), és csak mismásoltak meg időt húztak, nem is történt semmi. Viszont Toroczkai közben küldözgette a nyílt leveleket, tüncikézett meg pózolt a médiának, ami mind nagyszerű fényt vetett rá, csak szart sem ért. Hollandiában utcai harcok vannak, nálunk annyira telik, hogy T. elbűvölően mosolyog a kamerába miközben győz a fasizmus. Mindigis szívből rühelltem amikor a magyarságot szapulta valaki, de lassan rákeseredek a felismerésre, hogy tényleg birkák vagyunk b+. Száz más nép forrong, Ausztráliában másfél millióan voltak az utcán, mi meg a kezünket tördeljük, hogy hát na, nincs mit tenni, ha le kell térdelni szopópózba a választott kormányunk elé, akkor így jártunk. Megtörték ennek a népnek a gerincét. De sebaj, az enyém még megvan.

Bankvezér_ 2021.12.03. 10:05:57

@Deansdale: Megtörték bizony! Mohács, Segesvár, 1867, holokauszt, fasizmus, 56 leverése. Hol a csodálkoznivaló?

Mme.Brioche 2021.12.03. 10:07:15

@Deansdale: "Sőt, garantálom, hogy a maszkviselés többet ártott mint használt,"

Na hát erről tudnék mesélni! :-D Jópár betegünk úgy jött be rendelésre, hogy látszott a maszkja szélén, hogy ki van már rojtosodva, és fekete a kosztól körbe az a fehér varrás-rész, szerintem még ugyanazt a maszkot használják, amit 2020 tavaszán vettek, aztán ott a szemem előtt elkezdi buzgerálni az arcán a maszkot, mert kényelmetlen neki, és folyton piszkálni kell, aztán ugyanazt a kezét nyújtja, hogy kezet fogjunk. A rosszullét kerülgetett olyankor mindig, ha attól a koszos cucctól nem kapok el valami kolerát, akkor semmitől.
Kész csoda, hogy még így sem lettünk betegek a két év alatt egy tüsszentés erejéig se.

Deansdale 2021.12.03. 12:03:59

No authoritarian ever said "thank you for your obedience, but it is no longer required."

Deansdale 2021.12.03. 12:38:01

@Sipi81: Amúgy szerinted miért van az, hogy bár mindenhol az EÜ túlterhelésére hivatkoznak, igazából egyetlen nyugati ország sem bővítette drasztikusan az EÜ kapacitását, sőt, a legtöbb helyen (mint nálunk is) inkább leépítés volt tapasztalható? (Épült egy mobil járványkórház és mellette elbocsátottak többezer embert, pfff.) Ezzel szemben több nyugati országban is milliárdokat sikerült költeni haláltáborok, pardon, karanténtáborok építésére, ahol amúgy tökegészséges embereket tartanak majd fogva akaratuk ellenére...

Teljsen logikus minden, semmivel semmi probléma.

Hol van pl. a gyorsított ápolói OKJ tanfolyam, ami kifejezetten a covidos szitura gyártja az ápolókat futószalagon? Hol a béremelés, hogy legyen is rá elég jelentkező? Miért nem racionalizálják az EÜ felsőoktatást? Ha korábban nem is tették meg, most épp időszerű lenne. Mi lenne, ha a nehézkes és idióta 6+ éves orvosképzés helyett évente bővülő hatáskörű végzettségeket osztogatnának az egyetemen, pl. az első év végi vizsgákkal ápolói vagy asszisztensi végzettség járna, és így tovább? Mi lenne ha a specifikus szakorvosi képzéseket függetlenítenék az általános orvosi képzéstől, mivel mondjuk egy covidügyben praktizáló szakorvosnak igazából fölösleges tudni a lábfej összes csontjának a latin neveit... Bevezethetnének egy gyorsított szakorvosképzést, hogy a rengeteg betöltetlen álláshelyre kerüljön ember, akkor is ha történetesen azok a szó hagyományos értelmében nem teljes értékű orvosok - de mondjuk arra jók lennének, hogy a 12-egy-tucat ügyeket megoldják és csak azokat küldik "valódi" orvosokhoz akikkel nem boldogulnak. Még ez is jobb lenne mint ami most van, az elutasított betegek, a többhónapos várólisták, meg a más városokból rendelni átjáró orvosok.

Az EÜ-vel kapcsolatos problémák felét ilyen lépésekkel meg lehetne, illetve lehetett volna oldani, és ezek a dolgok még csak nem is kerülnének milliárdokba. Sőt, némelyikkel egyenesen spórolni lehetne.

Ehelyett a nagy lófasz van, látszatintézkedések között csak rombolás, pusztítás.

És rettegjünk a covidtól, mert túlterheli az EÜ-t! lol

Deansdale 2021.12.03. 12:43:13

A szívizomgyulladást és egyéb szívproblémákat pedig nem az mRNA oltás okozza, hanem a "járvány utáni stressz szindróma" :)
www.standard.co.uk/news/health/post-pandemic-stress-disorder-heart-conditions-covid-london-physicians-b969436.html

2021.12.03. 13:56:16

@Deansdale:

". Mindigis szívből rühelltem amikor a magyarságot szapulta valaki, de lassan rákeseredek a felismerésre, hogy tényleg birkák vagyunk b+. Száz más nép forrong, Ausztráliában másfél millióan voltak az utcán, mi meg a kezünket tördeljük, hogy hát na, nincs mit tenni, ha le kell térdelni szopópózba a választott kormányunk elé, akkor így jártunk."

Dean.

Most pedig kicsit állj meg és gondolkodj el.
Hol is vannak a több évtizedes - szerinted sokkal jobban önmagukért kiálló - cselekedeteikkel azon népek, amikre hivatkozol?
Hol vannak kedves Dean azokkal az önmagukért kiálló tetteikkel azok, akikre hivatkozol?

Hát nem ugyan úgy maszkolnak meg távolságtartanak?
Hát nem ugyan úgy hoztak náluk is ugyan olyan intézkedéseket? (sőt, van, ahol szigorúbbakat)
Hát nem ugyan úgy jönnek hírek ilyen meg olyan megszorító törtvényekről?

Hát kérdem én, mit mond akkor most neked a matek, hol is vannak az általad így látott "önmagunkért kiálló tetteinkkel" úgy, hogy ezt szerinted illetve a látszat szerint sokkal sokkal aktívabban és már több évtizede teszik?
Hol vannak hozzánk képest, akikhez viszonyítod?

Hát ugyan oda érkeztek meg, kedves barátom.
Na?
Leesik?
Leesik az, hogy semmivel nem lettek előrébb a te logikáddal, mert ugyan azt teszik meg, pedig ők aztán sokkalta jobb rendszert építettek elvben ki "maguk alá", a társadalmukból így a sok "harccal".
Hát hol annak az eredménye?

NINCS!
Ugyan azzá lett minden, mert HAZUGSÁG, csak ILLÚZIÓ, mert nem lehetne az az eredmény most - el sem juthattak volna ide akkor ezen országok, ahol "nagyobb a kiállás önmagunkért meg a küzdelem - mert UGYAN AZT szolgálta illetve szolgálta jobban a harc meg az erőszak.

Nem juthattak volna ide, értsük meg, ha igaz lenne, hogy ők jobbat tettek maguk alá.

És nem is fognak, mert emberben bízott az ember és emberben hitt és hisz.

Itt a matek a szemed előtt.
Megmondtam itt, hogy nincs két oldal.
Megmondtad te is, hogy mindenki úgy fütyül, ahogy mondják.
Te magad jelented ki ezt, te magad jelented ki a felismerésed, hogy egy a fej mindenütt és mégis utána azt gondolod, hogy küzdeni kell.
Te magad jelented ki, hogy ezt a mi hazánk izé is milyen semmi.
Mert UGYAN AZ a fej itt is, csak azoknak van oda dobva, akik még mindig kitartóan azt hiszik, hogy valami olyan van ott emberként, aki igaz és az ő érdekeit akarja.

Minden országban, minden ilyen nyilatkozó meg létező párt direkt oda van téve annak a rétegnek, akit így le kell foglalni és vezetni és ámítani és megtéveszteni, hogy ugyan oda legyen majd terelve, ahova az emberbe vetett hite tereli.

2021.12.03. 15:01:24

Dean.

Utólag így szeretném megjegyezni, hogy nem minősítelek vagy degradállak vagy bármi negatív, illetve persze túl kinyilatkoztatva fogalmaztam - pedig tévedhetek - elnézést.

Amúgy meg Neked meg van az a képességed, hogy - olvastam már pár napja, mikor meg akartam ezt jegyezni - hatalmas összeszedettséggel tudsz egybefüggően, egymásból következtethetőn jó láncolatban írni és érvelni higgadtan és ez belőlem nagyon-nagyon hiányzik, sokkalta impulzívabb és érzelmibb vagyok ilyen téren és ez tud hátrányként megjelenni nálam, viszont ezen mindig csodálkozom, hogy Neked hogy van erőd a higgadt érvelésre összeszedetten. :)

Na csak ennyi, ez így megfogalmazódott bennem egy jó pár napja egy válaszod olvasva valaki felé, hogy ez azért egy jó dolog meg jó minta az embernek, hogy így is lehet....

(És ennek hiányában én fogok még néha ilyen utólagos elnézést tenni, mert nem a személy ellen van bármi - és ez nem akarom, hogy úgy tűnjön - hanem a helyzet milyenség az, ami ezt kihozza belőlem - lehet - rossz irányban....és ezért kis off-ért is akkor szintén elnézést ..)

JusztinaEufrozina 2021.12.03. 15:06:39

@icipicicsipa: nem tudom Mia mit hogy van vele, de én várom a válaszodat, a másikon. :)

2021.12.03. 15:17:50

@JusztinaEufrozina:

Most fárasztottam ki az agyamat azzal, hogy olyan szép hosszú monológot írtam Dean-nek, pihennem kell.
:)

Most megyek munkába 4-re, hajnalban írok.

Mia and Me 2021.12.03. 16:06:09

@Deansdale: passzív ellenállás. Nem kell letérdelni de lazadni se. A harmadik negyedik ötödik adagot nem fogják akarni a birkább honfitársaink sem. A most oltottak fele is kenyszerbol ment. Hacsak nincs valami hozzaszoktato komponens a cuccban, ez maximum még egy évig jatszható.
Nalunk az a baj hogy Viktor kapzsi. Tuti hogy oltas számhoz kototték a penzeket. Közben meg ki kellene lepni ebből .

Mia and Me 2021.12.03. 16:07:36

@JusztinaEufrozina: türelmes vagyok :). Netmentes jövőt építeni megyek. Úgyhogy a tiedet előre veheti ;)

AlabamaLapa 2021.12.03. 17:22:57

@Mia and Me: és már itt is van a 4.oltás "belengetése":

www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/gulyas-most-tetozik-a-jarvany-negyedik-hullama-karacsonykor-mar-leszallo-agahoz-er/

Bizom benne hogy úgy lesz ahogy irod, hogy ezt már a birkábbak se nyelik be...

Mia and Me 2021.12.04. 22:47:22

@JusztinaEufrozina: Az ehhez hasonló felvetésekre az a válasz, hogy ha tb-t fizet ,akkor el kell. Ha meg nem látják el, akkor nem kell fizetnie tb-t. Igazából egy sokak által finanszírozott szolgáltatás ha csak ebből keveseknek érhető el, akkor aki potyára fizet, az fel fogja mondani a szerződést.

A másik féle megközelítés meg az, hogy akkor ezek szerint a láncdohányosok se kell hogy kapjanak tüdővel összefüggő ellátásokat, az alkoholisták májjal kapcsolatos kezelést, a dagadrta zabálók meg minden kövérséggel összefüggő kezelésről gondolom le kell mondjanak, ugye?

Mia and Me 2021.12.04. 22:50:55

@AlabamaLapa: Most olvastam hireket, mindenkit megkeresnek 3. oltás ügyben :D

Ezek szerint ilyen házaló ügynök szintre fejlődött az üzlet. :)

Mme.Brioche 2021.12.08. 19:13:11

nahát minő csavar! Az enyhe torokkaparással járó omicron elleni vakcina 3 fordulós oltás lesz! Én meg még azt számolgattam, hogy a 6.oltásig olyan 2023 vége felé jutunk el, de ezzel a huszárvágással elintézték, hogy legkésőbb már jövő nyáron nyélbeüthessék a 4-5-6.-at is. Csudára hatékonyak ezek, elismerésem.

t.me/uncutnewshungary/6253

promo921 2021.12.08. 19:34:57

@Mme.Brioche: És mindez "Ingyen", persze aki nem kap napi 3 ismétlő oltást az nem is ember.

Glokta 2021.12.16. 11:40:10

@Deansdale: Amúgy megjegyzem, az hogy a 'járvány utáni stressz' szívproblémákat okoz, az egyáltalán nem kizárt.

Csakhogy azt is látni kell, hogy ezt a stressznek elsősorban NEM maga a járvány, hanem a covidtól való pánik és a járványkezelés, a lezárások stb. a forrása.

valis47 2021.12.16. 11:54:30

@Merész Vlagyimir: A magyar tömegek viszont mindig is mélyen bizalmatlanok voltak a felsőbb hatalommal szemben, bár valóban attól várták a gondoskodást is. Ez kelet-európai mentalitás, persze még erősebb ez a balkánon és a posztszovjet térségben. Ezekben az országokban mind magas a vírusszkeptikusok, oltástól ódzkodók aránya. A magas bizalmi szintű társadalmakban (Ausztrália, Kanada) meg jóval alacsonyabb (ezért is mernek a kormányok drákói szigort alkalmazni, mert a nagy többség támogatja azt, ne tévesszen meg akár pár tízezer tüntető, azokat a többség alusapkásoknak tartja), meg ott is, ahol az engedelmesség a kultúra része, azaz Kelet-Ázsiában.

KalmanBlog 2021.12.16. 12:01:59

@valis47: Érdekes viszont, hogy náluk eddig egyáltalán nem voltak kötelező oltások (Kanadában USA-ban és Németországban tudtommal nem voltak eddig a gyerekeknek sem). Azt gondolná az ember, hogy ha már úgyis voltak kötelező oltások, akkor ahhoz képest már kisebb lépés plusz egyet bevezetni, de úgy néz ki ez nincsen így egészen.

Mme.Brioche 2021.12.22. 16:45:02

index.hu/kulfold/2021/12/22/koronavirus-a-vilagban-jarvany-pandemia-covid-19-oltas-vakcina-omikron-varians-hirosszefoglalo-percrol-percre/a-franciak-nem-kernek-a-merck-koronavirus-elleni-gyogyszerebol/

"úgy készülnek, hogy a Merck készítménye helyett a Pfizer hasonló gyógyszerét, a Paxlovidot vethetik majd be január végétől kezdve. "

Nem tehetek róla, de erről a paxlovidról egyből a paxilon jutott eszembe, avagy a Pax, a békepirula, amivel a Fireflyban merő véletlenségből létrehozták a fosztókat :-DD

Mme.Brioche 2021.12.26. 18:29:05

Ehhez mit szóltok? (nem femi szempontból, hanem mondjuk 3.vh szempontból) Készül vmi konkrét?

index.hu/kulfold/2021/12/26/hadkotelesse-valnak-a-nok-ukrajnaban-karpatalja/
süti beállítások módosítása