HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Deansdale: @Frederick2: "Van ennek valami értelme?" Páran pénzt keresnek vele, legalább addig se munkanélküliek, amúgy semmi. Alapvetően nem lenne baj az ilyesmi, egy normális világban libertárius szemszögbő... (2024.04.24. 11:19) Nem valós veszély
  • Frederick2: @Deansdale: Mondjuk ez elég nyekenyóka téma a fűtés témához képest, de azért mégis megemlítem, mint kis színest. Már csak azért is, mert ez is azt jelzi, mennyire elanyagiasodott mára a férfi-női ka... (2024.04.24. 10:37) Nem valós veszély
  • F.M.J.: @Deansdale: Kár, közben eszembe jutott még néhány szemléletes példa, de majd legközelebb. :) (2024.04.24. 07:30) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • Deansdale: @F.M.J.: Jól van, meggyőztél :) (2024.04.23. 20:35) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • F.M.J.: @Deansdale: 12/230V: Mivel én sem vagyok villamosmérnök, természetesen lehet, hogy rosszul tudok bármit a dologról, de azért felületes ismereteim alapján volna néhány ide vágó észrevételem. Szerén... (2024.04.23. 19:53) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • Utolsó 20

Feminizmusról írok, elönt a nosztalgia

2021.12.22. 21:13 Deansdale

Susánszky Iván jobb sorsra érdemes twitterén találtam a linket az 1bit, illetve qubit cikkére, ami olyannyira extratudományos, hogy már a felvezető szövegben ilyen poénokat puffogtat:

Miért van az, hogy a férfiak inkább szavaznak a radikális jobboldali pártokra, míg a nők a balközép és baloldali pártokat támogatják? Vannak, akik ezt azzal magyarázzák, hogy a nők nyitottak és progresszívek, a férfiak pedig privilégiumaik elvesztése felett érzett sérelmeik miatt vonzódnak a szélsőséges pártokhoz.

Kezdjük azzal, hogy épelméjű ember eleve nem beszél "radikális jobboldali pártokról", mert ilyenek gyakorlatilag nem léteznek - illetve amelyik igen, az legföljebb a parlamenti küszöb alatt senyvedő mikropárt, és ez mindenhol igaz a nyugati világban, hazánkat is beleértve. A fidesz egy populista katyvasz aminek a programjában legalább annyi ó- és újbalos elem van, mint jobbos, a jobbik pedig rég megtért a marxisták kebelére, úgyhogy az egyedüli valamennyire is jobboldali párt jelenleg a Mi Hazánk, ami amellett, hogy a parlamenti küszöb alatt senyvedő mikropárt, igazából fikarcnyit sem radikális. Bár persze ha szélsőségesnek tituláljuk, hogy ők a magyar nemzet érdekében szeretnének politizálni és nem támogatják a tömeges, kontrollálatlan migrációt, akkor nevezhetők radikálisnak, de ilyet csak borzasztóan hülye, agymosott libbantak gondolnak, akiknek Sztálintól jobbra mindenki Hitler.

2_political_positions.jpg

Aztán ott van a hipertudományos feminista világkép, a mindent elsöprő nő jó, férfi rossz, illetve ugyanennek egy másikfajta marxista iterációja, a balos jó, jobbos rossz. Az üde és csodás nők a helyes és igaz baloldalt támogatják, a hülye és gonosz férfiak bezzeg a sátáni jobbot. Így megy ez. Már csak egy helyre kis indoklást kell rittyenteni ehhez, ugyanis egyes megátalkodottak szerint az nem elég jó magyarázat, hogy a nők alapból jobbak és szebbek mint a férfiak (bár a feministák nyilván tudják, hogy ez a helyes megoldás).

A nemek közötti egyenlőtlenségről szóló vitákban – tegyük hozzá, teljesen érthető okokból – sokkal inkább a nőket érintő egyenlőtlenségekről van szó

Jaja, teljesen érthető okokból szupertudományos a marxista hablaty az elnyomott női proletárokról és az elnyomó burzsoá férfiakról, ezt mind vágjuk. Szegény, szegény nők.

Gulczyński szerint a férfiaknak is vannak problémáik, csak azok senkit nem érdekelnek

Máglyára az eretnekkel :)

[Az oktatás terén a] legkisebb a szakadék Németországban: ez az egyetlen olyan uniós ország, ahol a nők előnye 10 százalékpont alatt marad a férfiakkal szemben.

Ebből látszik, hogy a nők mennyire borzalmasan el vannak nyomva: létezik 1 EU-s ország, ahol az előnyük a férfiakhoz képest kisebb mint 10%. Szegény, szegény nők. Hát miért nem enyhül a rohadt nőelnyomó patriarchák szíve?!

Mi lehet az oka annak, hogy a nők gyakrabban járnak egyetemre, mint a férfiak, és menet közben sem hagyják ott az iskolát?

Várj, kitalálom: ez csak valami ádáz trükk amivel a gonosz férfiak továbbra is elnyomják a nőket. Az nyilván nem lehet, hogy évtizedek óta mennek női kvóták, pluszpontok, programok, ösztöndíjak, bátorítás és segítség - miközben a férfiaknak deklaráltan semmi nincs és nem is lehet, legföljebb a lónak a bájdorongja.

Míg az olyan, elsősorban nők által betöltött, Magyarországon kifejezetten alulfizetett szakmák, mint például az iskolai tanár vagy a szakápoló, mind felsőfokú végzettséget igényelnek, a jól fizetett és kifejezetten „férfias” szakmák, mint mondjuk a víz-és gázszerelő, nem igényelnek diplomát. Magyarán a férfiak a nőkhöz képest még mindig elég jól el tudnak boldogulni egyetemi végzettség nélkül is a munkaerőpiacon, amíg van kereslet a munkájuk iránt.

Megpóbálnak valamiféle ködös képzetet ébreszteni az olvasóban, hogy a rohadt patriarchátus direkt szexista kitolásból szervezte úgy a rendszert, hogy a magas presztízsű szakmákhoz diploma kelljen, ezért az ambíciózus nők rákényszerülnek plusz 4-6 év sanyarú bulizásra, amíg a szerencsésebb férfiak ehelyett már degeszre kereshetik magukat, mint karosszérialakatosok. Arról mély a csend, hogy egy műkörmös vagy fodrász is megkeres annyit, mint egy villanyszerelő... És az sem kerül szóba, hogy ha valóban nőgyűlölő rendszerben élnének, akkor pl. a férfi pedagógusoknak nem lenne szüksége diplomára, csak a nőknek, mer' nőelnyomás. Most ilyen téren nemi egyenlőség van, és mindenkire ugyanazok a feltételek vonatkoznak, illetve mindenki olyan szakmát választ amilyet akar (nő is mehet csőszerelőnek, baromarcok, arról nem mi tehetünk, hogy nem akarnak), ettől függetlenül a feministák megpróbálják az egészet úgy beállítani, hogy a nők gigászi előnye a felsőoktatásban valójában az elnyomásuk jele. A démoni férfiak merő szívtelenségből intézték úgy, hogy kétszer annyi nő tanuljon az egyetemeken, mint férfi...

Ez olyan mélyen embertelen és megalázó, hogy a gyomrom forog tőle, de ha már belefogtam az elemzésbe, nem adom fel ilyen könnyen. Hol kezdjük a részleteket kibogozni? Mondjuk ott, hogy az extratudományos hurkaagyú szerencsétlenjeink nem képesek különbséget tenni a közszféra ill. a versenyszféra között, esetleg szándékosan nem akarnak? Vagy ott, hogy a heti 60-80 órában szarban gebedő, negatív presztízsű csőszerelőt akarják úgy feltüntetni, mintha a pedagógusnők elnyomója lenne, mert akár még ugyanannyit is kereshet, mint ők? Esetleg ott, hogy megpróbálják azt sugallni, bármely szakma fizetése kizárólag azon múlik, hogy a titkos patriarcha gyűlés mit szavaz meg, és azok természetesen a férfiaknak adnak nagyobb bért, mert szexista köcsögök? Tényleg nagyon sajnálom, hogy cirka 20 éve a feminizmussal kezdtem foglalkozni, mert így ilyen szellemi szinten mozgó 'ellenfelekre' kell pocsékolnom a drága időmet. A laposföldes körökben több az értelem, bárcsak őket kezdtem volna cseszegetni anno... Ezzel a rövid bekezdéssel amúgy még azt a lyukat is megpróbálják a hasunkba beszélni, hogy a fiatal férfiak nem is szeretnének diplomát, szívesebben mennek lakatosnak mint orvosnak, és így a szegény elnyomott nőkre maradnak a szar diplomás melók. Mindez persze úgy idegtépő aljas kamuduma ahogyan van, és nyilvánvalóan szándékosan megy el a lényeg mellett, hogy fenntarthassa a marxista nő jó, férfi rossz narratívát.

Az európai fiúk már a közoktatásban lemaradnak a lányoktól

Szegény, szegény nők.

Két kérdést nem tesz fel se az übertudományos qubit, se senki akit hiteles forrásnak tekintenek: miért vannak lemaradva a fiúk, és mit lehetne tenni ez ellen? A fiúk hátrányát egész egyszerűen elkönyvelik normálisnak és természetesnek, és ezzel a lendülettel túl is teszik magukat a témán. Előre a marxi egyenlőség útján!

ismertek azok az összefüggések, melyek szerint a magasabb iskolai végzettség hatással van a magasabb társadalmi státuszra, a földrajzi mobilitásra, a jobb egészségi állapotra, a magasabb várható élettartamra és a szocializációra, ezek a tényezők pedig végső soron az emberek politikai nézeteit is befolyásolhatják

Nah, ez megint többszörösen is érdekes. A végén kezdve: milyen fura, hogy a sokkal menőbb nagyvárosi libsi csajok - látszólag a tapasztalataik és körülményeik ellenére - a marxista ideológiák mögé sorakoznak fel, míg a csóró, lepukkant falusi férfiak nem, pedig papíron épp nekik lenne okuk erre. Egészen olyan, mintha az újmarxista agyfasszal pont a felsőoktatásban agymosnák az áldozatokat... A cikk emellett felsorolt egy rakás fontos életminőségbeli tényezőt, amelyek terén a nők előnye csak egy EU-s országban kevesebb mint 10%, egy olyan cikkben, amiben burkoltan a nők elnyomásáról zagyválnak. A nőknek magasabb a státusza, jobb a mobilitása, egészsége, várható élettartama, szocializációja, tehát dögöljenek meg a gonosz csőszerelők.

Ja, és persze folyamatos a maszatolás, hogy a férfiak az oktatásbeli hátrányuk ellenére nagyon hasítanak, mint hegesztők és vájárok, vasvillával szórják otthon a pénzt meg minden, miközben a szegény diplomás nők éheznek - ugyanakkor a cikkíróknak nem volt elég magas IQ-ja észrevenni, hogy a következő paragrafusokkal lendületből rúgják farháton a saját debil hazudozásukat:

Az alacsonyabb iskolai végzettség egyik járulékos következménye, hogy az európai vidéki települések tele vannak egyedülálló férfiakkal, akik nem elég mobilak ahhoz, hogy elköltözzenek a lehetőségeket már alig nyújtó településekről. Egyes görög szigeteken, mint például Szamoszon és Ikárián az Eurostat 2019-es adatai szerint a 25 és 34 év közötti korcsoportban két férfira jut egy nő (...) Krakkóban 9 százalékkal, Párizsban pedig 8 százalékkal több a fiatal nő, mint a férfi

Vagyis az a hadseregnyi rettentő sokat kereső csőszerelő túl szegény ahhoz, hogy a rommá öregedő zsákfalvakból felköltözzön a megyeszékhelyekre és fővárosokba, amik tele vannak elnyomottságukban is meglepően jólszituált egyedülálló nőkkel.

(...) a vidék és a város között így kialakuló szakadék és a vidéki területek elnéptelenedése nagyobb eséllyel tolja a szélsőjobb felé az egyedülálló falusi férfiakat, mint a jóval mobilabb és emiatt a világból is többet látó és értő nőket

Ez már nem is arcpirító, és arcpirítóan ostoba egyben, hanem hányingerlően aljas és retardált. Egyfelől semmilyen érvet vagy elméletet nem adtak elő arról, hogy mi köze lenne a falusi életmódnak a széljobbhoz - egyszerűen úgy veszik, az az alap, hogy a falusiak ostobák és nácik. Ezt mindenki tudja, hiszen magától értetődik, nem? Másrészt az önmagában is leírhatatlanul nyomorult és gőgtől széteső tyúkeszűség, hogy a balosságot alapból intelligensebbnek tekintik a jobbosságnál - ráadásul képesek erre még a tudományosság álruháját is ráölteni, mintha valamiféle mérhető tény lenne, hogy a marxizmus "igazabb" a konzervativizmusnál. És ennek a dupla gyengeelméjűségnek a tetejére csorgatják rá a feminista mentálhígfosást, hogy a "világból többet látó és értő" nők nyilván lepipálják az ostoba mucsai férfiakat. ÉS VAN POFÁJUK EKÖZBEN A NŐK ELNYOMÁSÁRÓL ENYELEGNI.

A férfiak korán halnak

Fogadni mernék, hogy ennek az okait maximum elhadarás szintjén fogják érinteni, és egy büdös mukknyi szó nem esik arról, hogy esetleg tenni kellene az ügyben valamit... Ahogy az sem fog szóba kerülni, hogy miféle elnyomás az, ahol az elnyomók átlagosan fél évtizeddel kevesebbet élnek az elnyomottaknál, mert...

Jellemzőbb rájuk az alkoholizmus, a hajléktalanság és az öngyilkosság

Ehhez már inkább nem is fűznék semmit.

a nemek közötti szakadék (...) Litvániában 9,6 év

Kishíján egy évtizeddel élnek tovább ott a nők, és szinte kézzelfoghatóan érzem az ingert a hazai feministákban, hogy a Világgazdasági Fórumhoz hasonlóan a magyar nők elnyomásaként aposztrofálják, hogy az előnyük itt kisebb, "csak" 6,6 év. Nekik jár az a 10 év, és itt valami rohadt patriarchális susmus van, ami kiforgatja őket a jogos jussukból!

Bár Gulczyński nem megy bele a mélyebb összefüggések magyarázatába, szerinte rendszerszintű problémák vezetnek a férfiak establishment-ellenes érzelmeihez

Nahát, bakker, mik vannak, a hülye falusi parasztjainak nem tetszik, hogy a felsőoktatási részvételtől a földrajzi és társadalmi mobilitáson át a hajléktalanságig minden létező téren rosszabbul állnak a nőknél??? Vajon miért lesz rendszerellenes, akivel a rendszer ezt teszi? Biztos azért, mert beszűkült vidéki bunkó, aki nem érti a világot. És miféle széljobb konteó egyáltalán, hogy vannak ilyen rendszerszintű problémák? Illetve hátizé, az úgy van az, hogy tényleg léteznek rendszerszintű problémák, de ezek nem azok, hiszen a valódi rendszerszintű gondok mind a szegény, szegény nőket sújtják, csak láthatatlanok, ezért nem tudunk egyet sem mutatni. A nyámnyila férfiak pedig csak a privilégiumaik elvesztése miatt sírnak, a puhapöcsű elnyomók! És mi ez a piszlicsáré jelentéktelen hülyeség, említésre sem érdemes huszadrangú részletfiszfasz, hogy az élet minden területén mérhető, objektív hátrányban vannak a nőkhöz képest?! Elég a férfiak nyavalygásából, mindenki tudja, hogy az igazi elnyomás a nőket éri!

231 komment

Címkék: feminizmus

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

amjamayna 2021.12.23. 10:14:48

>>[Az oktatás terén a] legkisebb a szakadék Németországban: ez az egyetlen olyan uniós ország, ahol a nők előnye 10 százalékpont alatt marad a férfiakkal szemben.

Nem lehet ennek az az oka, hogy a (sok) muszlim háttér a Wilkommenskultur országában nem "kedvez" a (muszlim) nők oktatásásnak?

>> évtizedek óta mennek női kvóták, pluszpontok, programok, ösztöndíjak, bátorítás és segítség - miközben a férfiaknak deklaráltan semmi nincs és nem is lehet, legföljebb a lónak a bájdorongja.

A kvótázás önmagában faszság, de a férfi kvóta is ugyanekkora baromság lenne, egyiknek nem-et sem szabad "kvótázni".

>>Az európai fiúk már a közoktatásban lemaradnak a lányoktól

Ez viszont nem a feminizmus bűne.

>> miért vannak lemaradva a fiúk,

Valószínű, hogy ez is egy evolúciós sajátosság, talán a nők korábban érnek, a hormonális változások másként csapódnak le

>> és mit lehetne tenni ez ellen?

Valószínűleg semmit, vagy lehet korlátozni kellene a nőket, a "Szent Egyenlőség Esélyének " jegyében?

>>A fiúk hátrányát egész egyszerűen elkönyvelik normálisnak és természetesnek, és ezzel a lendülettel túl is teszik magukat a témán.

A mondanivalódtól függetlenül ez szerintem tényleg egy természetes "adottság", tetszik vagy sem.

>> A végén kezdve: milyen fura, hogy a sokkal menőbb nagyvárosi libsi csajok - látszólag a tapasztalataik és körülményeik ellenére - a marxista ideológiák mögé sorakoznak fel, míg a csóró, lepukkant falusi férfiak nem, pedig papíron épp nekik lenne okuk erre. Egészen olyan, mintha az újmarxista agyfasszal pont a felsőoktatásban agymosnák az áldozatokat...

Olyan, de maximum "amplifikációs hatása" van, szerintem ez inkább nemi sajátosság.

>> A nőknek magasabb a státusza, jobb a mobilitása, egészsége, várható élettartama, szocializációja, tehát dögöljenek meg a gonosz csőszerelők.

Tudom, hogy ez nem vigasztal, de ezek a "bónuszok" egyben hátrányt és korlátot is jelentenek ezeknek a nőknek.

>>Az alacsonyabb iskolai végzettség egyik járulékos következménye, hogy az európai vidéki települések tele vannak egyedülálló férfiakkal, akik nem elég mobilak ahhoz, hogy elköltözzenek a lehetőségeket már alig nyújtó településekről.

Azért mert két dolog adott esetben együtt jár, még nem biztos, hogy ok-okozati összefüggés van a kettő közt.

A férfiak "egyedülállósága" mindig is attól függött és a későbbiekben sem lesz ezzel kapcsolatban nagy változás, hogy a társadalmi (nőkorlátozó?:)"keretek" mennyire "szigorúak", vagyis, hogy a nő létfeltétele egy férfitől függ-e, ha (időben) nem társul (valamely ) férfi mellé, akkor gyakorlatilag éhenhalhat. Minél nagyobb egy nő "választási szabadsága", nincs rászorulva senkire, a társadalom nem hogy tolerálja, de támogatja és már ott tartunk, hogy el is várja,=nem szükséges megalkudnia, annál biztosabb, hogy a hipergámiája következtében olyan magasra kerülnek a "lécek", amelyet a férfiak 70-80% -a képtelen "megugrani"

>>Vagyis az a hadseregnyi rettentő sokat kereső csőszerelő túl szegény ahhoz, hogy a rommá öregedő zsákfalvakból felköltözzön a megyeszékhelyekre és fővárosokba, amik tele vannak elnyomottságukban is meglepően jólszituált egyedülálló nőkkel.

Hamis következtetés, ugyanis, még ha igaz is lenne, hogy a szegény(?!) csőszerelő mobilitása a probléma forrása(!?), a státuszhiánya miatt nem kell a nőknek, sem a falusi, sem a városiaknak, költözzön bárhová is.

amjamayna 2021.12.23. 10:14:55

>>(...) a vidék és a város között így kialakuló szakadék és a vidéki területek elnéptelenedése nagyobb eséllyel tolja a szélsőjobb felé az egyedülálló falusi férfiakat, mint a jóval mobilabb és emiatt a világból is többet látó és értő nőket

Ne haragudj, de ez baromság, pontosan úgy mint a pina nélkül maradók, "kényszerből erényt kovácsolva", kijelentik, hogy ők mostantól MGTOW-nak fogják magukat hívni és ezzel aztán jól kibasztak a nőkkel.

Az is egy tévhit, hogy valakit bármely politikai irányvonal felé lehetne "tolni". A "bizonytalan=elvnélküli"-eket kivéve ez egyrészt szocializációs, másrészt nemi sajátosság.
(Csak úgy mellékesen, a "hardcore" Karc FM/Hír TV és a Klubrádió/ATV szimpatizánsok közt gyakorlatilag semmi különbség sincs, ha nem mondanak oldalt, amit meg szeretnének semmisíteni, akkor nem tudnád az egyik szektást a másiktól megkülönböztetni, gyakorlatilag csak a szektás imádatuk tárgyában különböznek)

>> mi köze lenne a falusi életmódnak a széljobbhoz -

Talán az, hogy ott még talán felsejlik a valamikori keretek halvány körvonala, míg a (nagy) városiak nagyrészt elvesztenek bizonyos "gyökereket", először "politákká", majd a progresszívek "kozmopolitákká" válnak.
(Mint a muszlim diák, aki simán megteheti itt, hogy igyon, disznóhúst egyen büntetlenül, ha nincsenek mások, akik "ellenőrizhetnék".)

>>egyszerűen úgy veszik, az az alap, hogy a falusiak ostobák és nácik.

Mert ezzel két dolgot is megtehet egy csapásra: a "gyökereinek a megtagadása" így egyrészt igazolást nyer, másrészt így tudja "legalizálni" a progresszivitásból eredő fensőbbségi tudatának a kognitív disszonanciális feloldását.

>> önmagában is leírhatatlanul nyomorult és gőgtől széteső tyúkeszűség, hogy a balosságot alapból intelligensebbnek tekintik a jobbosságnál, mert ez is magától értetődik, ugye.

Valamivel pótolni/helyettesíteni kell a megtagadott/elvesztett/eldobott gyökereket.

>>És ennek a dupla gyengeelméjűségnek a tetejére csorgatják rá a feminista mentálhígfosást, hogy a "világból többet látó és értő" nők nyilván lepipálják az ostoba mucsai férfiakat. ÉS VAN POFÁJUK EKÖZBEN A NŐK ELNYOMÁSÁRÓL ENYELEGNI.

Ez már csak következmény, amikor már nincs hová tovább "fejlődni"....

>>A férfiak korán halnak

>>Fogadni mernék, hogy ennek az okait maximum elhadarás szinten fogják érinteni, és egy büdös mukknyi szó nem esik arról, hogy esetleg tenni kellene az ügyben valamit...

Mi az, amit tenni lehetne ez ügyben?
Tényleg komolyan kérdezem.

>>Ahogy az sem fog szóba kerülni, hogy miféle elnyomás az, ahol az elnyomók átlagosan fél évtizeddel kevesebbet élnek az elnyomottaknál, mert...

Ennek a kettőnek mi köze egymáshoz? Tényleg kíváncsi lennék.

>>Jellemzőbb rájuk az alkoholizmus, a hajléktalanság és az öngyilkosság

Ne haragudj, de az viszont a saját egyéni felelősségük.

>> Nekik jár az a 10 év, és itt valami rohadt patriarchális susmus van, ami kiforgatja őket a jogos jussukból!

Értem én a felháborodásodat, viszont mivel minden egyén a "saját maga legnagyobb ellensége" és akarata ellenére nem lehet jót (!) tenni vele, csak úgy lehet a halálozási különbségeket per pillanat "egalizálni", ha "időben kinyírunk(!?) pont annyi és olyan korú nőt, hogy ne állhasson elő ez a "diszkriminatív" állapot?

>>Nahát, bakker, mik vannak, a hülye falusi parasztjainak nem tetszik, hogy a felsőoktatási részvételtől a földrajzi és társadalmi mobilitáson át a hajléktalanságig minden létező téren rosszabbul állnak a nőknél???

Ez azért paradoxon, mert senki és semmi nem akadályozza meg a "falusi parasztot", hogy egyrészt részt vegyen a felsőoktatásba, hogy mobil legyen, hogy ne legyen hajléktalan stb. csak épp a saját képességeinek a határai, no meg a ha azok nem korlátozzák, akkor a saját egyéni és szubjektív hozzáállása.

Ez kb az az érvelés, hogy "Apu azért iszik, mert te sírsz".

>>A nyámnyila férfiak pedig csak a privilégiumaik elvesztése miatt sírnak, a puhapöcsű elnyomók! És mi ez a piszlicsáré jelentéktelen hülyeség, említésre sem érdemes huszadrangú részletfiszfasz, hogy az élet minden területén mérhető, objektív hátrányban vannak a nőkhöz képest?!

Szar ügy arra rádöbbenni, hogy ha Pandóra szelencéjét "kinyitottuk", akkor ezek bizony természetes következmények.

Az feminizmus ellen nem lehet feminista eszközökkel küzdeni, mert az szó szerint azt jelenti, hogy a gyerek/nők kiszolgáltatott/áldozati szerepébe próbál bújni a "FÉRFI", ami egyrész oximoron, másrészt csak megvetést és undort vált ki zsigerileg, nemtől, kortól és felekezettől függően.

>> Elég a férfiak nyavalygásából, mindenki tudja, hogy az igazi elnyomás a nőket éri!

Egy életerős, döntésképes és döntéshozó nem veheti fel ezt panaszkodó, siránkozó, jogkövetelő a szerepet, mert ha felveszi, akkor elveszett, örökre, nincs az a (külső) hatalom, amely vissza tudná őt emelni oda, ahonnan lebukott.

békaapu 2021.12.23. 10:47:12

Szevasz cikkíró, én is olvastam véletlenül a cikket, de csak egy tizede ellenérzés jutott csak eszembe hozzád képest.

Nagyon jól látod, és szerintem leginkább az ilyenféléknek való az írásod mint én akik ennek csak a tizedét veszik észre a saját szemükkel.

Mindenki más elvenni akar majd a gondolataidból.

békaapu 2021.12.23. 10:47:55

@békaapu:
kieg : ..én is olvastam véletlenül azt a qubit-cikket..

Deansdale 2021.12.23. 11:18:53

@FUCKSZFE: Amire nem reagálok azzal nagyrészt egyetértek.

>>Az európai fiúk már a közoktatásban lemaradnak a lányoktól
"Ez viszont nem a feminizmus bűne."

Tekintve, hogy cirka 20-30 évvel ezelőtt még nem voltak lemaradva, sőt, előnyben voltak, de, a feminizmus bűne. Abszolút feminizálva lett az oktatás mindenféle értelemben, ami azt IS eredményezte hogy elszaporodtak a feminista pedagógusnők. Az oktatás "liberalizációja" azzal járt, hogy mindent olyanra formáltak ami a lányoknak kedvez, a fiúkat meg természetesen leszarták, és ez eredményezte a jelenlegi helyzetet. Pl. régen kitűnő osztályzatot sokkal nagyobb szigorral adtak, csak a tényleg kiválóknak, és ezért a sok középszerű lány középszerű jegyeket kapott, a tehetséges srácok meg ötösöket; mostanában a középszerre már ötöst adnak, így rengeteg lány mesterségesen felemelkedett a kitűnők közé, annak ellenére hogy a teljesítményük nem éri el a fiúkét. Ez csak egy kis részlet, van ilyen ezer.

>> és mit lehetne tenni ez ellen?
"Valószínűleg semmit, vagy lehet korlátozni kellene a nőket, a "Szent Egyenlőség Esélyének" jegyében?"

Nem kellene korlátozni senkit, csak egy épelméjű meritokratikus rendszert kellene alkotni ami nem a lányokra van hangolva és ezért nem kezeli a fiúkat "meghibásodott" lányokként.

"Olyan, de maximum "amplifikációs hatása" van, szerintem ez inkább nemi sajátosság."

Persze, hogy nemi sajátosság, a nők kollektivistábbak míg a férfiak individualistábbak, ez az evolúciós pszichológiában óvodás szintű tananyag. Ettől függetlenül tény, hogy a felsőoktatásban durván agymossák a hallgatókat a marxista maszlaggal.

"Tudom, hogy ez nem vigasztal, de ezek a "bónuszok" egyben hátrányt és korlátot is jelentenek ezeknek a nőknek."

Nem igazán látom át, hogy a jobb életkörülmények miféle korlátot jelentenek.

"Hamis következtetés, ugyanis, még ha igaz is lenne, hogy a szegény(?!) csőszerelő mobilitása a probléma forrása(!?), a státuszhiánya miatt nem kell a nőknek, sem a falusi, sem a városiaknak, költözzön bárhová is."

Viszont ennek semmi köze ahhoz, hogy a falvak tele vannak csóró férfiakkal, a nagyvárosok meg gazdag nőkkel :) Te a randizásra gondolsz, ez a cikk nem arról szól.

"Ne haragudj, de ez baromság"

Nem haragszom, mivel azt nem én írtam, hanem a cikkből idézet :D

""kényszerből erényt kovácsolva", kijelentik, hogy ők mostantól MGTOW-nak fogják magukat hívni"

Na, te sem érted a MGTOW mozgalmat. Sebaj, a többség így van ezzel, még a hívek is.

>> mi köze lenne a falusi életmódnak a széljobbhoz?
"Talán az, hogy..."

Egyfelől amit leírtál az nem széljobb, másfelől ezt a qubiten kellett volna kifejteniük. A cikk nagyvonalúan köztudott alapténynek veszi, hogy a falusi életmód nácizmusra hajlamosít, ami ordító baromság.

>>A férfiak korán halnak
"Mi az, amit tenni lehetne ez ügyben?"

Mondjuk ha a specifikusan női EÜ-problémákra nem költenének cirka ötszörannyit, mint a férfiakéra, az talán jó kezdet lenne :) Lehetne kevesebb stressz is rajtunk, mondjuk betilthatnák a feminizmust, de legalábbis az állami pénzelését el kellene felejteni. Amúgy az egész társadalom mentálhigiénéjét kellene valahogy rendbetenni, ami sziszifuszi meló, de el kell kezdeni, mert anélkül sose lesz meg.

"Ennek a kettőnek mi köze egymáshoz?"

A jobb életkörülmények korrelálnak a hosszabb élettel, azt meg azért feltételezhetjük, hogy az elnyomók és elnyomottak közül az előbbiek élnek jobb körülmények között, nem?

"Ne haragudj, de az viszont a saját egyéni felelősségük."

Részben igen, de nem is ez a lényeg, hanem hogy mekkora gerinctelen féregnek kell lenni ahhoz, hogy valaki társadalomtudósi köntösbe öltözve a nők porblémáit társadalmi szintre emelje és dolgozzon a megoldásukon, a férfiak problémáit viszont abszolút ignorálja, sőt, sok esetben a nők győzelmének könyvelje el? A nők gondjai is tekinthetők az egyéni felelősségüknek, aztán mégis a fél társadalom az ő seggük nyalására van felépítve.

Amúgy lehetne tenni sokmindent, ami a férfiak hajléktalansági vagy öngyilkossági mutatóin javítana, nem lehet a nyomort és halált elintézni annyival, hogy "így jártak", ez pszichopata gondolkodás.

"senki és semmi nem akadályozza meg a "falusi parasztot", hogy egyrészt részt vegyen a felsőoktatásba, hogy mobil legyen, hogy ne legyen hajléktalan stb. csak épp a saját képességeinek a határai"

Ez többek között azért sem igaz, mert az oktatási rendszer a nőket favorizálja minden szinten, akkor is ha ennek te nem tudsz az összes formájáról, csak olyasmikről, mint a kvóták és pluszpontok. Ugyanaz a szitu mint itt:
www.foxnews.com/politics/ibram-x-kendi-tweets-then-deletes-tweet-study-undermining-white-privilege-narrative
Egy ilyen világban baromira nem csak az egyénen múlik, hogy mit tud kihozni az életéből.

"A feminizmus ellen nem lehet feminista eszközökkel küzdeni, mert az szó szerint azt jelenti, hogy a gyerek/nők kiszolgáltatott/áldozati szerepébe próbál bújni a "FÉRFI""

Na mi van, MGTOW vagy? Ez a filozófiájuk egyik központi eleme :)

Mme.Brioche 2021.12.23. 11:42:29

Dean, neked pedagógusként mi a véleményed a nem koedukált oktatásról? Szerinted nem oldaná meg ezt a problémát, - mármint hogy a fiúk lemaradnak a lányoktól a közoktatásban - az, ha mondjuk általános iskola felső tagozattól a középiskola végéig nemileg szeparált osztályokban tanulnának a gyerekek?

Deansdale 2021.12.23. 11:43:09

@FUCKSZFE: "a férfi kvóta is ugyanekkora baromság lenne"

Aha, és miért? Alapvetően én sem vagyok a férfiak előnyhöz juttatása mellett, mert nem tűnik fairnek, és a cikkemben sem volt arra semmi utalás, hogy ilyesmi kellene. Ugyanakkor ha eleget gondolkodsz a dolgon - aminek egy részét már láthatóan megtetted -, akkor rájössz, hogy míg a nők mesterséges felemelése destabilizálja a társadalmat, addig a férfiak mesterséges felemelése stabilizálná... Tehát kurvára NEM ugyanakkora baromság, akkor sem ha pusztán elvi síkon az egyik diszkrimináció ugyanolyan mint a másik. Az eredményük teljesen más lenne.

Érdekes elképzelés, hogy a férfiak boldoguljanak önerőből, különben puhapöcsök, ugyanakkor fogadjuk el hogy az állam nyíltan diszkriminál ellenünk, és ne akarjunk tenni ellene. Bennem ugyanaz az igazságérzet, ami nem tartaná helyesnek a nők elleni diszkriminációt a férfiak érdekében, azt sem tartja helyesnek, hogy szopatva vagyunk a nők érdekében, és örülnék ha ezek az áldatlan állapotok korrigálva lennének. Persze semmilyen reményt nem fűzök ehhez, a háttérhatalomnak nem érdeke rendet tenni, vagy bármi olyat ami az embereknek jó, szóval nem lesz soha semmi pozitív változás. Végső soron rá vagyunk kényszerülve, hogy saját erőből úgy boldoguljunk ahogyan sikerül, és ezt mindenkinek el is kell fogadnia, mert lázadozni értelmetlen - ugyanakkor ettől ez még nem válik erkölcsileg igazolttá vagy igazságossá.

Deansdale 2021.12.23. 11:45:55

@Mme.Brioche: Talán egy hajszálnyit javíthatna, de a fő gondot nem ez jelenti. Ha más körülmények nem változnak, akkor ezzel az egy változtatással nem érnénk semmit.

amjamayna 2021.12.23. 12:37:28

>>Tekintve, hogy cirka 20-30 évvel ezelőtt még nem voltak lemaradva, sőt, előnyben voltak,

Azért azt is tegyük hozzá, hogy a „minőségük” (is) romlott, genetikai, szociológiai, „nevelési” szempontból is.
>>régen kitűnő osztályzatot sokkal nagyobb szigorral adtak, csak a tényleg kiválóknak, és ezért a sok középszerű lány középszerű jegyeket kapott, a tehetséges srácok meg ötösöket; mostanában a középszerre már ötöst adnak, így rengeteg lány mesterségesen felemelkedett a kitűnők közé, annak ellenére hogy a teljesítményük nem éri el a fiúkét. Ez csak egy kis részlet, van ilyen ezer.

Abszolút egyetértek, de ennek vajmi kevés köze van a „feminizmushoz”, ezt nem azért csinálták, hogy kedvezzenek a lányoknak, vagy, hogy jobb helyzetbe hozzák a fiúkkal szemben, hanem ez a „nagy, liberális szabadság, a mindenki egyenlő (eséllyel indul?:)”, a nők után a gyereket „magunk fölé” emelve, a „boldog legyen más nem számít”, a valódi nevelés hiánya ezek mind a az elbaszott szülők elbaszott „nevelésének” eredménye.
A szülő az, aki reklamál, és felelősségre von, akár el is lehetetlenítve egy adott tanárt, de akár iskolát is, ha elég vagyonnal, státusszal rendelkezik, a tanárok gerince meg ezzel párhuzamosan hajlékonnyá vált, egymást kiegészítve. A tanárok jogainak, jogosultságainak , eszközeinek teljes megvonása és a gyerekek föléjük helyezésének semmi köze sincs a feminizmushoz.

>>Nem kellene korlátozni senkit, csak egy épelméjű meritokratikus rendszert kellene alkotni ami nem a lányokra van hangolva és ezért nem kezeli a fiúkat "meghibásodott" lányokként.

Mind szép és jó, csakhogy (nemtől függetlenül!) nincsenek hozzá meg azok az „emberek” , akikkel ezt lehetne működtetni, és ha netán azok rendelkezésre állnának is, az eszközeik teljes hiánya biztosan megakadályozná.
>>Ettől függetlenül tény, hogy a felsőoktatásban durván agymossák a hallgatókat a marxista maszlaggal.
Ez már sokat nem változtat azon, amit „otthonról hoztak”.

>>Nem igazán látom át, hogy a jobb életkörülmények miféle korlátot jelentenek.

Mert magadból indulsz ki:)
A nőnek minél nagyobb a látszólagos/valóságos státusza, annál biztosabb, hogy nem lesz ( vagy max 1) utódja, hogy alfaözvegy lesz, hogy megsütheti a jólétét és az önálóságát egyedül.
Ha jól emlékszem, akkor a KSH alapján, a 40 év alatti nők talán 46%-nak van gyereke, és ebbe a cigányok is bőven benne vannak, és ez párosul azzal a ténnyel, hogy a 40 alatti férfiak 30%-nak(!) van csak utódja(!).
Nem azt mondom, hogy a nők sajnálatra méltóak, hanem azt, hogy ettől még nekik nem lesz jobb:)

>> Te a randizásra gondolsz, ez a cikk nem arról szól.
Arra, de mivel egy férfinek a prioritási rangsorában jóval előbb van a „randizás”, sőt, elég sokat, adott esetben mindenét képes „feláldozni” érte, sokadik lesz a sorba a pártpreferenciája.

""kényszerből erényt kovácsolva", kijelentik, hogy ők mostantól MGTOW-nak fogják magukat hívni"

>>Na, te sem érted a MGTOW mozgalmat. Sebaj, a többség így van ezzel, még a hívek is.

Ne légy olyan biztos benne:)
Én úgy vélem, hogy egy „férfi” az alapból MGTOW, hisz azért férfi, míg a többi, 90%-nyi („sikertelen”) hím az meg „jobb híján, kényszerből sorolja be saját magát ebbe”, valahogy oldva a sikertelenségéből fakadó kognitív disszonanciáit.

amjamayna 2021.12.23. 12:37:40

@FUCKSZFE:

>> A cikk nagyvonalúan köztudott alapténynek veszi, hogy a falusi életmód nácizmusra hajlamosít, ami ordító baromság.

Az:)

>>Mondjuk ha a specifikusan női EÜ-problémákra nem költenének cirka ötszörannyit, mint a férfiakéra, az talán jó kezdet lenne :)
Ejnye, bántani akarod a nőket, megint „elvenni tőlük”?:), Hát nem szenvedtek eddig is eleget, amit még az unokáink sem fognak tudni kompenzálni velük szemben?:)DDD
Viccet félretéve, hiába költenek a nőkre ötszörannyit, nem sok hatása van, nem ettől élnek hosszabb ideig, másrészt meg ha ötszörannyit költenének a férfiakra, az még mindig nem változtatná meg a nemi specifikációjukból adódó viselkedésmódjukat/hozzáállásukat.

>> Lehetne kevesebb stressz is rajtunk, mondjuk betilthatnák a feminizmust, de legalábbis az állami pénzelését el kellene felejteni.
Nem tudsz egy ösztönkésztetést betiltani, egyrészt a tiltás csak „nehéz”, vagy „nagyon nehéz” társadalmi körülmények közt lehetséges, a mai elpuhult jóléti társadalmi rendszerünkben a tiltó az feketeseggű, és olyan hamar törli el a őket a ez az elpuhult társadalom, hogy csuda.

>>Amúgy az egész társadalom mentálhigiénéjét kellene valahogy rendbetenni, ami sziszifuszi meló, de el kell kezdeni, mert anélkül sose lesz meg.
Sajnos a társadalom-mérnökösködés csak egy irányba működik, éspedig az expanzió irányába, mint a hipergámia, pontosan ugyanaz a scenárió, az éhség soha nem csitul és soha nem elég az ami van.
A külső, kényszerítő keretek hiányában nem megvalósítható az, amiről álmodozol.

>>A jobb életkörülmények korrelálnak a hosszabb élettel,
Nem biztos, pl a cigányok esetében ez nem igaz.

>>azt meg azért feltételezhetjük, hogy az elnyomók és elnyomottak közül az előbbiek élnek jobb körülmények között, nem?

Értem én a viccet, de ugye ezt az „elnyomó/elnyomottak” baromságot te sem vesezd komolyan?

"Ne haragudj, de az viszont a saját egyéni felelősségük."

>> mekkora gerinctelen féregnek kell lenni ahhoz, hogy valaki társadalomtudósi köntösbe öltözve a nők porblémáit társadalmi szintre emelje és dolgozzon a megoldásukon, a férfiak problémáit viszont abszolút ignorálja, sőt, sok esetben a nők győzelmének könyvelje el?

Több gond is van ezzel, egyrészt ő ezt így látja természetesnek, jogosnak, nemtől függetlenül, és nem azért, mert (tudatosan:) gonosz, hanem mert ez számára a természetes.
A férfit atavisztikusan nem a problémával, áldozattal, kiszolgáltatottal, gyengével”, „erőtlennel”, „felelőtlen”, segítségre szorulóval stb. „azonosítjuk”, vagyis nem a gyerek/nő „szintjén” látjuk, hanem a megoldó, erős, felelős, „hatalommal bíró”, követésre „méltó”, segítő -vel azonosítjuk.
Így, ha lehúzzuk a gyerek/nő szintjére, kiheréljük, és ez független attól, hogy a gyereket/nőt „felemeltük” a valós szintje fölé, kontraproduktív módon.

A kettő egymástól függetlenül is létező dolog, kapcsolat nélkül, hiába szeretnénk mi kapcsolatot teremteni köztük, csak hamis, áldilemmát kreálunk ezzel.
>>A nők gondjai is tekinthetők az egyéni felelősségüknek, aztán mégis a fél társadalom az ő seggük nyalására van felépítve.

Nem, azért de aki a RedPill alapokkal tisztában van, az azért tudja, hogy Schopenhauer után:), hogy a nők, csak nagyranőtt gyerekek, akik igazán soha nem fognak „felnőni”, ezért egy bizonyos szint fölött nem lehet sem ráruházni, sem elvárni felelősséget. Sajnos vagy sem, de „üveggyöngyökkel” mindig „megvásárolhatóak”, akár csak a gyerekek. Bármit és bármikor képesek elárulni racionális érdekeik fényében. Ez nem jó, vagy rossz, ez egy adottság.

>>Amúgy lehetne tenni sokmindent, ami a férfiak hajléktalansági vagy öngyilkossági mutatóin javítana, nem lehet a nyomort és halált elintézni annyival, hogy "így jártak", ez pszichopata gondolkodás.

Akkor én lehet, hogy pszichopata vagyok, mert épp a jelen korban még szó szerint éhen halni sem lehet, mert tuti, hogy bevisznek egy korházba és akár kényszerrel, de megetetnek.

>>Ez többek között azért sem igaz, mert az oktatási rendszer a nőket favorizálja minden szinten,
Az, hogy favorizálja, nem azt jelenti, hogy megakadályozza, vagy kizárná az arra „érdemeseket”.
Itt is az az egyik gond, hogy kevés az arra „érdemes” férfi, a büfészakos szarok „női” szakmák, a „férfias szakok”-ra meg vagy kevés az arra érdemes, vagy annyira felhígult az is, hogy már annak sincs értéke.
Önmagában hamis az az állítás, hogy azért nem tanulnak tovább férfiak, mert favorizálják a nőket.
>>Egy ilyen világban baromira nem csak az egyénen múlik, hogy mit tud kihozni az életéből.

Azért itt még nem tartunk, bár arrafele haladunk, az kétségtelen.

>>Na mi van, MGTOW vagy? Ez a filozófiájuk egyik központi eleme :)

Ki állította azt, hogy nem vagyok?:) Én azokról beszéltem, akik oda „sorolják magukat”, de közel sem azok:)

promo921 2021.12.23. 12:47:18

A jelenlegi történések (great reset) tükrében, úgy tűnik a feminizmus továbbá nem lesz probléma.

A kedvencem az volt, amikor egy keresztény femcsi okoskodott és én meg rákérdeztem, hogy is van a bibliában?

Isten->Férfi->Nő

kicsit ledobta az agya az ékszíjat :D

valis47 2021.12.23. 13:00:41

Na végre nem újabb antivaxxer cikk. :)
"A férfiak inkább szavaznak a radikális jobboldali pártokra, míg a nők a balközép és baloldali pártokat támogatják" azért van, mert a nőknek nincs becsülete (honor). Evolúciósan ez a férfiaknál, férfiak között kialakult dolog, a nőket mássá formálta az evolúció, fizikai gyengébb voltuk, más társadalmi szerepük miatt. Mert ugyan régóta nyomják a harcos, férfiakat leverő nőket a tömegkultúrában, a valóságban az amazonok sem biztos, hogy egyáltalán léteztek, és nem a görögök fantáziájának terméke (valami csekély alapja lehetett, egyes szkíta törzseknél a nőket is engedhették lovagolni meg íjjal lődözni az ellenre). A törzs fenntartása, megvédése a férfiakra hárult. Ha a férfiakat legyőzte az ellenséges törzs, a nők azok prédái lettek, legalábbis a fiatal, szülőképes nők. Őket arra programozta az evolúció, hogy ahogy eleve a legéletképesebb hímével kombinálva adják tovább lehetőleg a génjeiket, ilyenkor a hódítónak szüljenek gyerekeket és maradjon fenn a vérvonaluk.
Idősebb, már felnőtt fiúgyerekkel rendelkező nőknél ez persze már másképp volt. A nő az erősebbnek vélt mellé csatlakozik ösztönösen, ha ez a globohomo jelenleg, legalábbis látszólag, akkor ahhoz. A 30-as évek Németországában a nemzetiszocializmus volt az. Az iszlám erejét mutatja, hogy fehér überwoke nők veszik fel a fejkendőt és a muszlim hitet, ha még nem is tömegesen, de vannak példák, igaz inkább a mentálisan különösen kiegyensúlyozatlan fajtából.

amjamayna 2021.12.23. 13:03:01

@Deansdale:
>"a férfi kvóta is ugyanekkora baromság lenne"

>>Aha, és miért?

Amiért minden kvóta baromság, senki, még a kvótázás "felkent papjai" sem szeretnék, ha pl. egy olyan "kvótasebész" végezne rajta el, nemhogy szívműtétet, hanem egy vakbélműtétet:), hacsak nem teljesen hülye az illető.

>> hogy míg a nők mesterséges felemelése destabilizálja a társadalmat,

Pont fordítva van, a destabilizált társadalom emeli fel a nőket, lehet, hogy ez tyúk-tojás problémának tűnhet, d"e a tojás mindig hamarabb volt".

>>addig a férfiak mesterséges felemelése stabilizálná...

Nem lehet egy gyávának bátorságot, egy érzéketlennek szívet, egy eunuchnak/manginának tököt adni és még sorolhatnánk....
Nem véletlen a Pareto elv, most is zajlik "kiválasztódás" , hiába vagyunk tömegével és megtehetjük, hogy a degeneráltakat életben tartjuk, sőt, adott esetben még a szaporodásukat is támogatjuk, azért a következő "tabula rasaval" megint csak az "érdemesek" maradónak majd fenn.

>>Tehát kurvára NEM ugyanakkora baromság,

De, kidobott pénz és energia.

A sántát csak akkor tudod "helyzetbe hozni" egy futóversenyen, ha az összes többi ép résztvevőnek ez egyik lábát levágod.....

>>Érdekes elképzelés, hogy a férfiak boldoguljanak önerőből, különben puhapöcsök,

Ez nem elképzelés, hanem a való világ, a lány, ha megszületik, az már érték, idővel nő lesz belőle, ha akarja, ha nem.
Míg egy fiú a megszületése pillanatában csak "ígéret"/"potenciális" lehetőség, "ágyutöltelék", belőle 12 egy tucat, ha férfivá képes vállnia, akkor nyer, ha nem akkor elbukott, lehet reklamálni a Teremtőnél, evolúciónál, kinek hite/nemhite szerint.

>>ugyanakkor fogadjuk el hogy az állam nyíltan diszkriminál ellenünk, és ne akarjunk tenni ellene.

Lehet ugrálni, hisztizni, tüntizni, lábacskákkal toppantgatni, nincs olyan, hogy "ellenünk".

>>Bennem ugyanaz az igazságérzet, ami nem tartaná helyesnek a nők elleni diszkriminációt a férfiak érdekében, azt sem tartja helyesnek, hogy szopatva vagyunk a nők érdekében, és örülnék ha ezek az áldatlan állapotok korrigálva lennének.

A rossz hír az, hogy nem lehet "korrigálni", a porrá zúzott tányért nem lehet összedrótozni, az már sitt.

>> Persze semmilyen reményt nem fűzök ehhez, a háttérhatalomnak nem érdeke rendet tenni, vagy bármi olyat ami az embereknek jó, szóval nem lesz soha semmi pozitív változás.

Ezzel kapcsolatosan én úgy vélem, hogy a háttérhatalom csak "meglovagolja" az emberi hülyeségből származó anomáliákat, adott esetben felerősíti, és minden esetben keres rajta, de már rég nem alakítja, vagy épp előidézi, nincs is rá szüksége, mert e jelen kor embere olyan ütemben termeli ki a baromságokat, hogy a háttérhatalom csak késve képes már csak "lekövetni".

>>Végső soron rá vagyunk kényszerülve, hogy saját erőből úgy boldoguljunk ahogyan sikerül, és ezt mindenkinek el is kell fogadnia, mert lázadozni értelmetlen - ugyanakkor ettől ez még nem válik erkölcsileg igazolttá vagy igazságossá.

Egyetértve, még csak annyit tennék hozzá, hogy ez "egyéni sport", nincsenek "bikacsordák", és hiába várja a "béna gyerek, hogy az apja/állam verje ki a fa..át", az nem fog megtörténni, ítéletidőkig sem.

Mia and Me 2021.12.23. 14:29:33

Nő vs férfi ellentét is pont csak azon alapul mint az oltott/oltatlan egymásnak ugrasztása.

Mesterségesen generált ellentét és egymásnak uszítás, amire nem az a megoldás hogy akkor NE küzdjünk a nők EMBERI jogaiért, mert az a férfiak kárára történhet csak, hanem a megoldás hogy küzdjünk MINDEN EMBER emberi jogaiért mert minden ember ilyenformán egyenlőnek születik (nem egyformának, hanem egyenlőnek).

A társadalom által mesterségesen keltett, illetve a földrajzi-, társadalmi-, kulturális- helyzetből adódó különbségeket pedig igyekezni kell nemtől függetlenül olyan módon kiegyenlíteni, hogy az esélyegyenlőség általánosan meglegyen.

Az esélyegyenlőség nem azt jelenti hogy kvótát nyomok be, hogy márpedig évente 3 fizikus nő kell (meg egy cigány származású jogász), hanem hogy esélyt adok mindenkinek azt tanulni és abban jeleskedni és fejlődni, amihez érzéke van, amiben ő egyénileg jó (és igen, ha lány létére van matematikai meg fizikus érzéke, akkor nyomom előre, ha meg fiú és csodálatos verselemzéseket nyom és szem nem marad szárazon ahogy József Attilát szaval, akkor meg őt abban segítem, hogy humán vagy művészeti területen lehessen előadó)

Az, hogy ki mennyit keres és mivel, egyértelműen egy társadalmi beárazás és nem az adott tevékenység valódi hasznosságát jelöli, tehát munkapiaci értelemben van létjogosultsága a nőies szakmák tárgyalásának, hogy azt miért is értékeli semmire a társadalom. (ez viszont férfiakat is érint, mert a nőies szakmában elhelyezkedett férfi is alul van fizetve, meg még duplán le is van nézve a férfitársak által, hogy egy nőknek "osztott" szar melóban húzza az igát férfi létére, ergo amit itt fentebb valaki írt, lényegében a férfitársadalom "kiheréli" maguk közül... aminek okai nem a nőkben keresendők, hanem a 'férfiak' mint társadalmi csoport gondolkodásában)

Az hogy ki meddig él, nagyban függ a genetikától is, na meg hogy 25-30 éves koráig mennyi sz@rt töm magába, ez sajnos nem-specifikus, hogy a fiúk veszélyesebben élnek fiatal korukban, utána 50 évesen hiába él remete életet és tart heti tisztítókúrát, akkor már cseszheti. Szóval ez nem a feminizmus bűne, hogy most már nem halnak hamar a mosónők :), a gázvezeték-szerelők meg továbbra is igen.

Oktatásban is ami először előny a lányoknál az a természetes kicsit korábbi érésükből adódik, és később megisszák a levét, mert elvárás-rendszerrel és megfelelési kényszerrel együtt kapják meg a természettől a mai oktatási rendszerben használható természet és érés által kapott "előnyüket". És a büfészakon végezve lényegében sokat nem érnek vele :). Akkor érne valamit a tanulásban az előny, ha ez később forintosítva is jelentkezne, de nem jelentkezik, mert vagy nőies szakmában fog elhelyezkedni (ami eleve alulfizetett), vagy ha meg férfias szakmában, akkor meg nagy %-ban tényleg kevesebbért fogják foglalkoztatni mint ugyanolyan qvalitású férfikollégát. (Ebben munkaerőpiaci tényező valószínűleg az hogy feltételezik hogy majd egyszercsak szülni fog, vagy ha már van gyereke, akkor az beteg lesz stb.- tehát kimondatlanul is a beárazásban benne van az, hogy nőt úgy kezelnek hogy rá majd nem mindig lehet számítani) -- ami igaz is, viszont amikor nem lehet rá számítani, akkor az államnak termeli a rabszolga-utódlást, tehát ilyen téren, akkor akár az állam beszállhatna itt valamiféle részfinanszírozásba vagy ilyesmi. (ez csak hirtelen jött ötlet- tudom létezik a családi pótlék meg egyebek, de itt a cég részére is értettem, vagy hogy a női fizetéshez hozzárak az állam, amit ha nem szül akkor visszakéri vagy akármi)

Az elnyomás létezik, a nők elnyomása, de nem úgy ahogyan Te keresed és szeretnéd látni Dean, hanem sokkal bujtatottabb és sunyi módon, pont úgy ahogyan most az oltottak szerint - jól megtanulva a leckét - az oltatlanok jelentenek rájuk nézve veszélyt.

A férfiak jogaira nézve nem a női egyenjogúság vagy a "nők felszabadítása" jelenti a veszélyt, hanem a teljes emberi jogok leépítése mindeközben a háttérben. Ha a férfiakat óhajtod előre tolni vagy megvédeni, attól még az emberi közösség összességében veszíteni fog. A nők jogainak előretolásában pedig hangsúlyozni kellene hogy mindez azért fontos mert ezek alapvető emberi jogok és a (nem alfa)(nem jó helyzetben lévő) férfiakat is megilletik.

Mia and Me 2021.12.23. 14:38:16

@promo921: Mózes első könyve 1 fejezet,

27Megteremtette Isten az embert a maga képmására, Isten képmására teremtette, férfivá és nővé teremtette őket.

Itt nem látok nyilakat :).
ÉS-t látok.
Ugyanazon élőlény kétféle, de egyenértékű megtestesülését.

Mia and Me 2021.12.23. 14:52:03

@Mme.Brioche: Szerintem érdeklődés alapján lehetne kisebb osztályokat csinálni, az szolgálná azt hogy mindenki érdeklődése és akkorra már kialakuló "beállítottsága" szerint tanuljon. Szóval középiskolában átjárhatóbbá és fakultázs-szintűbbé lehetne tenni az oktatást.

Most kb az van hogy 14 évesen el kell dönteni hogy ki lesz autószerelő és ki gyerekorvos. Aki nem tudja mi akar lenni, az vagy valami olyan szakmát tanul, amihez mire végez addigra köze sincs, vagy megtanul "tanulni" (ők a lányok főleg), és akkor bármilyen egyetemre főiskolára megy, el fogja végezni (és a végére szintén köze és kedve nincs ahhoz amilyen diplomát kap).

Szóval ez szerintem nem "nemi" alapon van elcseszve hanem eleve a képzési rendszerünk úgy szar ahogy van. Nem rugalmas, nem életszerű. És nem hasznosítható ismereteket ad.

2021.12.23. 14:58:39

@Mia and Me:

Teremtette a férfit a maga dicsőségére.
A nőt pedig a férfiból a férfi dicsőségére.
A képmás ugyan az lehet, de az elrendelt lét nem.

"Engedelmeskedjetek egymásnak, Krisztus félelmében. Az asszonyok engedelmeskedjenek férjüknek, mint az Úrnak, mert a férfi feje a feleségnek, ahogyan Krisztus is feje az egyháznak, és ő a test üdvözítője. De amint az egyház engedelmeskedik Krisztusnak, úgy engedelmeskedjenek az asszonyok is a férjüknek mindenben. Férfiak! Úgy szeressétek feleségeteket, ahogyan Krisztus is szerette az egyházat, és önmagát adta érte, hogy a víz fürdőjével az ige által megtisztítva megszentelje; így állítja maga elé az egyházat dicsőségben, hogy ne legyen rajta folt vagy ránc vagy bármi hasonló, hanem hogy szent és feddhetetlen legyen. Hasonlóképpen a férfiak is szeressék a feleségüket, mint a saját testüket. Aki szereti a feleségét, az önmagát szereti. Mert a maga testét soha senki nem gyűlölte, hanem táplálja és gondozza, ahogyan Krisztus is az egyházat, minthogy tagjai vagyunk az ő testének."

szentiras.hu/RUF/Ef5
Ez a rend, ami felbomlott, mint minden másban.

Voltak és vannak nők, akik tisztelik a férfit, de nem kapnak szeretetet.
Voltak és vannak férfiak, akik szeretnek, de nem kapnak tiszteletet.
(tisztelet, mint: megbecsülés, figyelem, elismerés, szolgálat, odaadás, áldozat - Szeretet)

De ezt nem az emberi törvények tudják megoldani, sőt, az emberit törvény rosszat tesz.
Ide van leírva minden, hogy hogyan lehet ez jó és hogy tegye az ember.

Majd ha ezek a törvények - ezek is - lesznek az emberben, a lelkében, akkor lesz rend.
De az emberi törvénynek által előírt rendszernek és életnek így - amely Isten elleni, lelketlen és így hazug, mérgező és halálba vivő szavak és törvények - össze kell ugyan úgy törniük, mint minden ilyen emberi dolognak, ami erre épül.

Felesleges bármilyen témát is erőltetni, mert MINDEN menthetetlen, tessék felfognia mindenkinek.
Minden az összeomlás előtt van - ebben is - mert a halálra épül, az ember szavára, aki bűnös és hazug.
Összedől majd, hogy Isten szavára legyen majd újjáépítve ez is.

Mia and Me 2021.12.23. 15:19:09

@icipicicsipa: "Felesleges bármilyen témát is erőltetni, mert MINDEN menthetetlen, tessék felfognia mindenkinek."

tényleg vészmadár vagy :) basszus.

2021.12.23. 15:25:53

Mia.

Nem én vagyok a vészmadár, hanem én vagyok, aki a realitásban él.
(milyen jó képzavar és abszurditás, igaz? :D )

De megadatott annak, aki nem hisz olyan vakon és - mondjuk legyen - fanatikusan, mint én, hogy levezesse puszta emberi logikával azokat, amiket mondtam.

Tessék Dean, számoljál pusztán azzal a matekkal és logikai részeddel, ami ott van benned és írd ide az egyenlet végeredményét, hogy szerinted mi jön ki.
Vagy bárki megteheti, hogy szerinte nem az van, amit írtam, hanem az van, hogy megoldható-e ember által a probléma.

Hogy lázadunk ebben is meg utcára megyünk.
Mint mindenben, igaz-e?
Hanyadik témára ez jön fel megoldásként?
Na ugye....

Mia and Me 2021.12.23. 15:28:10

@icipicicsipa: "Az asszonyok engedelmeskedjenek férjüknek, mint az Úrnak, ...Hasonlóképpen a férfiak is szeressék a feleségüket, mint a saját testüket. Aki szereti a feleségét, az önmagát szereti. Mert a maga testét soha senki nem gyűlölte, hanem táplálja és gondozza,"

Nem mond ellent a női magazinoknak :D, mert ott is az van hogy amelyik férfi szereti a feleségét vagy barátnőjét, ott a nő érzi ezt és elfogadja a női szerepet kettejük viszonylatában. Ahol meg nincs szeretet, ott meg nincs semmi, mert ott nem két ember él együtt, hanem két egymással harcoló félember.

Egyébként szerintem ez mára azért lett nehéz, mert csomó platformon a nőknek "kell " harcolni meg férfiként viselkedni, és nehéz hol ilyen hol olyan szerepben lenni.
Az okok is megérnének egy posztot. Én tökre nem szeretem hogy nekem kell az iskolával meg hivatalos szervekkel veszekedni, de a férfiak nem csinálják :).

Mia and Me 2021.12.23. 15:49:38

@icipicicsipa: még egy gondolat.

"Teremtette a férfit a maga dicsőségére.
A nőt pedig a férfiból a férfi dicsőségére.
A képmás ugyan az lehet, de az elrendelt lét nem."

Amit én a "dicsőségemre" teremtek, annak a jóléte és sikere az én dicséretem.
Ilyenformán, a férfi felelős a nő jólétéért, az isten pedig felelős a férfi(ember) jólétéért.

Körbeértünk.
...hogy akkor most minek is van büntetgetés az egész emberiségre nézve..?

MsIreneAdler 2021.12.23. 16:48:20

Szerintem ennél szomorúbb posztot még nem nagyon olvastam itt nálad. Mintha valami ultrafeminista oldalra tévedtem volna, ahol valaki viccből kicserélte a "nő" szót "férfira". Ugyanaz a szisztéma: féligazságok, kontextusból kiragadott múltbéli történések, no meg egy jó adag elfogultság és önsajnálat. De ne hidd, hogy nem érdekel a téma, csak mondjuk szívesebben olvastam volna valami konkrétumot, hogy pl te vagy akár más férfiak miért érzik elnyomva magukat a nők által, illetve esélytelenebbnek bármiben is. Történetek, személyes tapasztalatok, amik által láthatnám, a problémát és talán a megoldást is. Mert ez így, amit írtál semmi másra nem jó, csak árkot ásni férfi és nő közé, pont, ahogy a feministák teszik. Ez nem visz előre.
(btw, annak a villanyszerelőnek, a számát légyszíves add már meg nekem, amelyik annyiért dolgozik, mint egy műkörmös, óriási segítség lenne...:D)

Deansdale 2021.12.23. 16:52:42

@MsIreneAdler: Hát, ha így szeretnéd (félre)értelmezni, megteheted nyugodtan. Amit felsoroltál, de még amit kérdezel is, semmiből nincsen semmi a cikkben. Tegyél fel jobb kérdéseket, ha az igazság érdekel, mert itt most nagyon eltévedtél.

Boldog Karácsonyt!

2021.12.23. 17:13:30

@Mia and Me:

"Amit én a "dicsőségemre" teremtek, annak a jóléte és sikere az én dicséretem.
Ilyenformán, a férfi felelős a nő jólétéért, az isten pedig felelős a férfi(ember) jólétéért.

Körbeértünk.
...hogy akkor most minek is van büntetgetés az egész emberiségre nézve..? "

Nem.
Isten teremtette az Ő dicsőségére a Férfit.
A Férfiból teremtet a Férfi dicsőségére a Nőt.

A dicsőség jelentése:
dicsőség (főnév)
Nagy hírnév, köztisztelet, amely kiváló tett, teljesítmény, kimagasló érdem eredményeként alakult ki

Tehát amikor valakinek a dicsőségére létezik valami, az annak a valakinek - az ember esetében - a tetteivel szerez dicsőséget annak, aki felé és aki miatt létezik.
Tehát olyan tetteket kell a férfinak végrehajtania ás úgy kell élnie, hogy az életével az Istent dicsőítse, hogy milyen jó alkotott.
És mint ahogy ez így van a nővel aki a férfi dicsőségére lett alkotva, a nőnek pedig a férfinak tetsző életet kell élnie.
És a tettek miatt, hogy a dicsőítést választja a férfi, hogy úgy él, ahogy a szülő - Isten - büszke lesz rá, mert azokat az értékeket éli meg, úgy a szeretetében is él egyben ezáltal a férfi.
És így a nő is a a férfi fele ugyan ez a folyamat.

Tehát nem, mivel nem jól érted ennek a szónak a jelentését és vonatkozását, így nem az van sajnos, amit gondolsz róla.
Annak a dicsőségére van a férfi, aki alá van rendelve. Ez pedig egyedül Isten. A tetteivel dicsőíti Istent - mert úgy él, azokkal a tiszta, nemes és jó eszmékkel és cselekedetekkel amik Isten rendelései és ami Isten is maga - hogy Isten milyen jót alkotott és Istenből milyen jó fakadt: az ember, a Férfi.
És a nő is, mind az Isten, mind a férfi alá van rendelve. És ő is a tetteivel dicsőíti a férfit, de egyben dicsőíti is ezzel Istent.

Remélem érthető. :)

De ez megszakad akkor, ha az egyik fél nem ezt teszi.
És máris szétesik az egység, ha nem így működik.

MsIreneAdler 2021.12.23. 17:15:57

@Deansdale: meg kell hagyni, bravúros mellébeszéléses hárítás volt ez most a részedről. Érzékeltetted szellemi fölényedet, egyben az én tudatlanságomat, mi szerint nem hogy hozzászólni, de még kérdezni sem tudok a témával kapcsolatban. Hiszen mi más is lehetne az oka annak, hogy nem értek egyet veled, minthogy szimplán buta vagyok :). Kész.
Egyébként pontosan leírtam, mi érdekel és nem tettem fel kérdést egyet sem.

Neked is nagyon boldog karácsonyt!

2021.12.23. 17:25:56

@Mia and Me:
"Amit én a "dicsőségemre" teremtek, annak a jóléte és sikere az én dicséretem."

A tett van.
Nem úgy van, hogy szülő alápakol mindent a gyerekének folyamatosan, aki aztán éli az életét gondtalan és halleluja nem csinál semmit, hanem csak élvezi a jót, mert neki jár.
Előbb van a tett.
Vagy pontosabban: csak a tett van. És ez a dolga az embernek, hogy tegye amit Isten elvár.

Felejtsük már el azt, hogy nekünk "jár".
Ugyan az a mantra, ami a világot ide vitte és ami miatt vége lesz, mert mindenben ez jön elő: Nekem jár. Nekem ehhez jogom van.
Ezt egyes egyedül az ember találta ki.

De mindenki visszanézhet az életében, hogy mi nem volt elég.
De nem, ez nem demagógia, hanem ez így van.

Van ruhátok, van mit ennetek-innotok és melegben vagytok.
Van családod, férj/feleség gyerek/unoka, akiket szerettek, akik szeretnek.

Minden más kitalált és mesterséges vágykeltés és az az utáni "nekem jár" mert "én vagyok valaki".
Amire hallgatunk és sodorjuk magunkat - hamisan és veszélyesen - boldogtalanságba és a rosszba, hazugságokba és bűnbe.

Nem neked szól személyesen, hanem csak úgy "kifelé"... :)

Deansdale 2021.12.23. 18:33:25

@MsIreneAdler: Akkor részletesen... A cikkben nem volt sem szomorúság, sem a feminista eszmék tükrözése, sem féligazságok, sem kontextusból kiragadott múltbéli történések, sem elfogultság, önsajnálat meg aztán kibaszottul kurvára nem. Még a gyanúsítás is sértő. Emellett nem érezzük elnyomva magunkat, ez is szalmabáb, amit vagy félreértettél, vagy rosszindulatú vagy. Az "esélytelenség" még az eredeti qubit cikkben van baromi részletesen kifejtve statisztikákon keresztül, azon mit magyarázzak? Hogy minden EU-s országban LEGALÁBB másfélszer annyi nő tanul egyetemeken, mint férfi, de általánosabb, hogy kétszer annyian vannak? Neked ezt nem kell magyarázni, okos lány vagy te. Ahogy azt sem, hogy ez az egész PONT NEM személyes történetekről szól - semmiféle személyes érintettségre nincs szükség ahhoz hogy bárki megértse, mit jelent a rengeteg adat amit a qubit felsorolt, és amiben a nők mind toronymagasan előzik a férfiakat. A problémát ennyiből tökéletesen láthatod, megoldás viszont nemigen van, mert ahhoz politikai akarat kellene, ami nincs. Mi itt ötletelhetünk 2036 húsvétjáig, attól az Orbán-félék még nem fognak semmi olyat meglépni, amire a rócsildok nem adják áldásukat. (Mellesleg a megoldás egy szimplán csak fair és igazságos rendszer lenne, ami nem tolja az égbe a nőket a férfiak lenyomásával.) Emellett a cikkemben árokásás sincs, csak reagáltam az árokásók aljasságára és ostobaságára. Nekem sosem volt bajom a nőkkel, és a cikkben egyetlen atomnyi utalás sincsen semmi olyanra, hogy a férfiak és nők között konfliktusnak kellene lennie, vagy hogy valami rosszat kellene tenni a nőkkel.

Szóval csak mindent értettél félre és semmit meg - ezért mondtam, hogy inkább tegyél fel kérdést, amire tudok válaszolni és megvilágosodhat számodra a téma. De jobbnak láttad inkább összecsapni az egóinkat, hátha az enyém reped meg :D

Mia and Me 2021.12.23. 19:29:59

@icipicicsipa: "Tehát amikor valakinek a dicsőségére létezik valami, az annak a valakinek - az ember esetében - a tetteivel szerez dicsőséget annak, aki felé és aki miatt létezik."

"És ez a dolga az embernek, hogy tegye amit Isten elvár."

De bizony hogy jól értettem akkor. És itt írod.
Teremtett egy alárendeltet ( a saját képére, tehát lényegében akkor olyanok vagyunk mint Ő- és itt most lelkileg meg mindenben értem, nem csak a képünket), akitől ő elvárja hogy csak úgy nyilvánuljon meg és olyanokat tegyen, amit ő mint "szülő" elvár.
Összevág a tegnapi gondolat-ütköztetéssel, hogy én mint szülő mit "várhatok" a gyerekemtől. (semmit! mert neki majd a saját gyerekének kell mindazt megadnia amit tőlem kapott)

Az isten és most itt Te válaszod: hogy olyan legyen és úgy viselkedjen ahogyan nekem tetszik és amit én kitaláltam neki, mert ha nem akkor irgumburgum elengedem a kezét a 8 sávos úton, függetlenül attól hogy még nem nőtt fel, aztán magára vessen, utána meg még meg is büntetem, hogy ténfergett a gyorsan hajtó autók között.

Nem, a szülő és az Isten sem várhat "visszafelé". Élet és energia szempontjából a teremtés azt jelenti nekem hogy "lefelé" csak adok: azaz igen, ellátom mindennel mert ezzel tudok mintát adni, hogy majd ő is ellássa az "alattalévőket" - de ez hülye szó,- inkább az utánajövőket mindennel.

Ha vissza akarok kanyarodni az összeesküvéselméletekre, akkor ebben azért látok egy elgondolkodtató dolgot: az életet teremtő isten miért vár visszafelé áramló és megnyilvánuló energiát (és dicséretet, dicsőséget)? Akkor ez üzlet, alku. (és Lám az emberi világot is ez szövi át, valamit valamiért, adok- de csak hogy utána akár többet kapjak vissza) - És akkor mégsem vagyunk többek egy általa kiválasztott kedvenc állatnál a kis állatkertjében, amit megbánt hogy saját képességeivel is felruházott és nem hagyott meg állati sorban...mert nem váltottuk be a hozzánk fűzött reményeit. Aztán most kitörli a kísérletet. Vagy leszerződött a kicsi szürkékkel hogy vihetik a lelkeket másik bolygóra valami harcban ágyutölteléknek.

(tudom , sok scifit olvastam és néztem :)

2021.12.23. 20:16:38

@Mia and Me:

"Az isten és most itt Te válaszod: hogy olyan legyen és úgy viselkedjen ahogyan nekem tetszik és amit én kitaláltam neki,"

Mert nem érted meg.
Ami ki van találva: hogy szeress, hogy szeresd a másikat.
Ennyi az, amit tenned kell.
Őt szeretni minden erővel és a másik embert, mint magad.
(azért ilyen "mocsokságot" meg ilyen sok elvárást, hej.... :) )

És ezek nem érte vannak.
Hanem az emberért.
Ezt meg kell látni és érteni.
Nem azért kell úgy élni, mert dafke csak, hanem mert ha nem úgy élsz, akkor veszélyben vagy, hogy olyan szintig mérgezi az ember a szellemét, hogy az lélektelenné válik.
Egy olyan szellemi lénnyé válsz, amiben nem lesz meg Isten lelke, akihez nem kapcsolódik Isten lelke, úgy hiszem.
Egy szeretet nélküli lénnyé válsz és a halálod után azáltal, hogy itt elutasítottad ezeket - amik szólnak benned a lelkiismereteden keresztül - úgy Isten hogy tudna befogadni oda, ahol ez van?

Tehát ez nem Isten egója, vagy hatalmának fitogtatása, vagy uralkodása, sőt, még csak nem is kötelező.
Ez értünk van.

2021.12.23. 20:21:00

@Mia and Me:
"Az isten és most itt Te válaszod: hogy olyan legyen és úgy viselkedjen ahogyan nekem tetszik és amit én kitaláltam neki, mert ha nem akkor irgumburgum elengedem a kezét a 8 sávos úton, függetlenül attól hogy még nem nőtt fel, aztán magára vessen, utána meg még meg is büntetem, hogy ténfergett a gyorsan hajtó autók között."

Te olyan példát hozol és gondolsz, ami a tévedésből és nem szándékosságból, tudatosságból van vélhetőleg.
Én meg olyanra gondolok, hogy az emberek azokat a rosszakat amiket tesznek, azokról tudják, hogy nem helyes és legyintenek rá, hogy "hát ilyen a világ" meg "mindenki ez csinálja", stb-stb, ez a hozzáállás.
Én erről beszélek.

Mikor hibáról beszélünk, akkor válasszuk szét a véletlent és a tévedést a szánt szándékú, tudatos csekelekedtről, ami ideológizál hamisan és teljes tiszta és szabad akaratból van.

Nálam ez a rossz tett kiindulási alapnak, amire gondolok ebben a témában, talán nem tisztáztuk ezt le és ebből megyünk ezen a pontján a beszélgetésünknek kétfele.... ha jól látom... :)

GABOR2 2021.12.23. 20:58:16

Mindnekinek kellemes ünnepeket kívánok. Kevesebb információ mérgezést.

Mia and Me 2021.12.23. 21:16:59

@icipicicsipa: "Mikor hibáról beszélünk, akkor válasszuk szét a véletlent és a tévedést a szánt szándékú, tudatos csekelekedtről, "

OK. Igy már igen.

Bár, én alapvetően hiszek az emberekben, szerintem több a jó ember és kevesebb a szánt szándékkal rosszat tevő. Csak itt is érvényes hogy a kevés rossz elcseszi az egész faj életét és lehetőségeit.

GABOR2 2021.12.23. 21:17:25

Először is... berakom egy évekkel ezelőtti élmény leírását, milyen is volt az egyik HVG állásbörzén szegény nők helyzete:

" Morgan Stanley közös programjában középiskolás lányok tanulhattak programozást"

Voltam korábban egy HVG-s állásbörzén és elmentem a Morgan Stanley mellett, jó sokan álltak ott sorba... ha egy hímnemű végzős jelenkezne hozzájuk, akkor csak angolul állnak vele szóba, és mindenféle dolog, felsőfokú szakmai nyelvvizsga, tapasztalat kell... ha hímnemű vagy. Volt egy srác, aki ott sorolta akkor angolul, hogy milyen felsőfokú cuccai vannak, meg szakmai gyakorlata és ott volt két lány akik mondták is, hogy akkor nekik semmi esélyük, mert semmi ilyenük nincs. De aztán a lányoknak szóltak... magyarul, hogy semmi vész, mert a Morgan Stanley most nagyon akarja őket és nekik semmi ilyesmi nem kell amit a srácoktól elvárnak és őket lányokat egyből beveszik valami vezető képző tanfolyamra és szinte garantáltan vezetők lesznek... Mindenezt úgy, hogy ott volt még a srác hallhatta mindezt.

A pozitív diszkrimináció is diszkrimináció és ha nem a legalkalmasabbakat veszik fel folyamatosan azt meg fogja szenvedni a vállalat... lehet hogy soká, de megfogja.

GABOR2 2021.12.23. 21:23:33

A másik meg, hogy oké, hogy több nő van felsőfokú diplomával, de... milyen diploma az?

Valami SWJ sz@rság amivel kb. sehova se tudsz elhelyezkedni?
Ugyanez van a cigányoknál is nálunk... folyton hallom, hogy valaki végre közülük diplomát kap, de rögtön kiderül, hogy azzal olyan állásra lehet csak pályázni, amivel gyárthatják a papirokat a több cigány helyzetéről... semmi olyan cucc, ami valóban segíti a GDP termelést.

Sok női diploma nemcsak hogy valami szocial cucc, hanem valami modern senkinek se kellő szemét. És bizonyos helyeken, hogy megkapd ezt a szemetet még jól el is adósítanak egy életre.

Sok egyetem nívója zuhant a baloldali elnyomás miatt és ideológiai terror miatt, vannak akik már eleve nem is akarnak odamenni, mert nincs semmi értelme.

Az ilyen diplomásokból lesznek majd a fizetett tüntetők... mársra nem alkalmasak.

amjamayna 2021.12.23. 23:34:09

@Mia and Me:

>>amire nem az a megoldás hogy akkor NE küzdjünk a nők EMBERI jogaiért, mert az a férfiak kárára történhet csak, hanem a megoldás hogy küzdjünk MINDEN EMBER emberi jogaiért mert minden ember ilyenformán egyenlőnek születik (nem egyformának, hanem egyenlőnek).

Persze, persze, és a zebrák az oroszlánokkal együtt legelészik a füvet a szép naplementében:)

>>A társadalom által mesterségesen keltett, illetve a földrajzi-, társadalmi-, kulturális- helyzetből adódó különbségeket pedig igyekezni kell nemtől függetlenül olyan módon kiegyenlíteni, hogy az esélyegyenlőség általánosan meglegyen.

Bizony, no meg „harcoljunk a világbékéért”:)D

>>esélyt adok mindenkinek azt tanulni és abban jeleskedni és fejlődni, amihez érzéke van, amiben ő egyénileg jó (és igen, ha lány létére van matematikai meg fizikus érzéke, akkor nyomom előre, ha meg fiú és csodálatos verselemzéseket nyom és szem nem marad szárazon ahogy József Attilát szaval, akkor meg őt abban segítem, hogy humán vagy művészeti területen lehessen előadó)

Szerintem ez a cél/vágy már réges régen megvalósult……

>>Az, hogy ki mennyit keres és mivel, egyértelműen egy társadalmi beárazás és nem az adott tevékenység valódi hasznosságát jelöli,
Ez elég nagy baj lenne, ha ez így lenne.
>>tehát munkapiaci értelemben van létjogosultsága a nőies szakmák tárgyalásának, hogy azt miért is értékeli semmire a társadalom.
Azért ez sem teljesen így van, de amikor igen, akkor meg azért értékeli annyira, amennyire, mert ténylegesen annyit is ér?
>>mert a nőies szakmában elhelyezkedett férfi is alul van fizetve, meg még duplán le is van nézve a férfitársak által, hogy egy nőknek "osztott" szar melóban húzza az igát férfi létére, ergo amit itt fentebb valaki írt, lényegében a férfitársadalom "kiheréli" maguk közül...
Tévedés, az már önmagát herélte ki, a többi férfinek csak szekunder szégyenérzete van miatta….ban)
>>Szóval ez nem a feminizmus bűne, hogy most már nem halnak hamar a mosónők :), a gázvezeték-szerelők meg továbbra is igen.
Szerintem sem:)
>> Akkor érne valamit a tanulásban az előny, ha ez később forintosítva is jelentkezne,

Akkor még nagyobb szarba lennének ……
>> feltételezik hogy majd egyszercsak szülni fog, vagy ha már van gyereke, akkor az beteg lesz stb.- tehát kimondatlanul is a beárazásban benne van az, hogy nőt úgy kezelnek hogy rá majd nem mindig lehet számítani) –
Azért ehhez hozzákapcsolódik az is, hogy az előbb felsorolt kockázatok mellé még társul az is, hogy ha vezető beosztásra vágyik, akkor fel kell adnia a nőiességéből, a kettő együtt nem megy, vagy nagyok káros, újabb kockázat a munkáltatónak.
>>a női fizetéshez hozzárak az állam, amit ha nem szül akkor visszakéri vagy akármi)
Próbálkoznak ilyesmikkel, de több a kár vele, mint a haszon….

>>Az elnyomás létezik, a nők elnyomása, de nem úgy ahogyan Te keresed és szeretnéd látni Dean,
Mindig az az analógia jut eszembe erről az „elnyomásról”, hogy a 80, vagy az alatti átlag IQ-val rendelkező gyarmatok amint felszabadultak az „elnyomás” alól, az eufória után ott álltak és állnak ma is, mint a fasz a lakodalomban, hogy a gazok kivonultak, ezek meg visszazuhantak arra a „kulturális nívóra” ahol őket először gyarmatosították, gyakorlatilag nem tudják működtetni a gyarmattartók otthagyott technikáját.
>>A nők jogainak előretolásában pedig hangsúlyozni kellene hogy mindez azért fontos mert ezek alapvető emberi jogok és a (nem alfa)(nem jó helyzetben lévő) férfiakat is megilletik.

A nagy jog- „hangsúlyozásban” eltűnnek a „kötelességek”…….aztán nézünk nagyokat, hogy akkor hát ez így hogy?

Deansdale 2021.12.24. 09:33:27

@Deansdale: Mielőtt valaki belekötne, tudom, hogy ez itt a kommentben már túlzás, csak kicsit morcos voltam :)

"minden EU-s országban LEGALÁBB másfélszer annyi nő tanul egyetemeken"

Na ez az a túlzás ami a cikkben nincs, oszt' mégis érkezett ilyen vád, köh-köh.

JusztinaEufrozina 2021.12.24. 12:32:01

@Merész Vlagyimir: egy férfi a nagy-nagy "védelmet" sajnálja a nőktől, a családoktól, a gyermekektől, az idősektől és a fogyatékkal élőktől?

Az a férfi, amelyik fogyatékkal él, vagy élhet bármikor, az a férfi, amelyiknek a szüleit valamiféle védelemben részesítik, az a férfi, amelyik öreg, vagy még nem, de az lesz, az a férfi, amelyik szereti a gyerekeket, amit nő/neje hoz a világra, és jó ideig leginkább foglalkozik velük, és az a férfi, aki valamikor gyerek volt, sajnálja, hogy ezeket az "állapotokat" védi a kormány?

Egy férfi legyen férfi és oldja meg azt, ami a férfikorában adódik, és ne másra, főleg ne egy másik nemre hárítsa, ha valami nem megy, ha sikertelen valamiben, mert egyáltalán nincs rosszabb helyzetben, mint a nő, és nem nyavajogni kéne, mert az inkább női privilégium és nem férfias tulajdonság. ​

Szerintem.

békaapu 2021.12.24. 13:12:22

@JusztinaEufrozina:
Rosszul érted Jusztina.

Vlagyimir nem az állami védelmet sajnálja mindenki mástól.

Vlagyimir csak törvényekkel illusztrálta az egyenjogúságot

Deansdale 2021.12.24. 13:25:11

@JusztinaEufrozina: Azért az kurvára vicces, mikor a törvények különbséget tesznek, és az előnyben lévő azt mondja a hátrányban lévőnek, hogy "legyen férfi és oldja meg" :) A híres női empátia, hölgyeim és uraim :D

Egyrészt egy normális világban a szarul megírt törvényeket kijavítják és nem az a megoldás, hogy a diszkrimináltak éljenek együtt a diszkriminációval, másrészt ez az idióta "nemek harca" eleve onnan indult, hogy az egyenjogúság harcosai a mellüket döngetve követelték az egyenjogúságot, és aztán éjt nappallá téve dolgoztak azon, hogy semmiféle valódi jogi egyenlőség ne létezhessen, ami, valljuk be, elég fura.

Egyébként semmi szükség a lekezelő kioktatásra, úgyis az van, hogy a férfiak zöme megoldja a saját gondjaikat ahogyan tudja, nem számít az államra úgy ahogy a nők teszik. És amikor arról van szó, hogy ez a rendszer így egy kicsit sánta, az sem a férfiak siránkozása, hanem csak cinikus reakció a nőszakszervezet szívfacsaró zokogására, miszerint a geci kizsákmányoló férfiakat még a jelenleginél is sokkal jobban kellene szivatni.

Amúgy az megvan, hogy a qubit cikk voltaképpen azt vitatja, hogy léteznek-e, létezhetnek-e a férfiaknak egyáltalán problémái? Fel vagy képes fogni, hogy ez voltaképp mennyire elmeháborodott, embertelen és degradáló? Mégis ez manapság a mainstream, meg a "tudományos".

JusztinaEufrozina 2021.12.24. 13:33:31

@Deansdale: én amit írtam, egyedül @Merész Vlagyimir: -nak írtam arra, hogy a két mondatot egymás mögé teszi, és az első mögé nem mást, mint olyat idézett, ami arról szól, hogy a férfiak nem kapnak védelmet, csak mindenki más, és jeleztem, hogy a férfi is benne van/volt/lesz, ezekbe a nagy védelmekben.
Egyébként nőként, anyaként, szülőt istápolóként és dolgozóként azt gondolom, hogy van nekünk épp elég feladatunk.

A te írásaidra nem kívántam írni semmit.
Cikkekre sem.

Deansdale 2021.12.24. 13:47:25

@JusztinaEufrozina: Tudom, arra reagltam amit neki írtál, aminek az volt a lényege, hogy nem baj ha az alkotmány másodrangú állampolgárokká degradálja a férfiakat, nyeljük be méltósággal.

JusztinaEufrozina 2021.12.24. 14:01:03

@Deansdale: a férfiak elfelejtik, hogy anyjuk van, nővérük, lány gyerekük, feleségük. És nem látnak mást, csak azt hogy el vannak nyomva, hogy másodrangúak és hirtelen egyedül vannak, fent nevezett hozzátartozók nélkül, akik a termédek támogatásban és védelemben fürödnek (vajon mi az?), miözben ők semmiben.
Fizetéskülönbséget sem ismerve el (általában).

Tudod én azt nem vagyok képes, mondhatnám képtelen vagyok megérteni, hogy hogy lehet egy férfi ennyire önző?
Hiszen, mint írtam, felesége, anyja, lánya van, nővére, huga, akiket elhalmoz az állam a kedvezményekkel.
(egyébként úgy tudom, hogy most már normál nyugdíjba u.a. korban mennek, vagy fognak)
Te tényleg látod, hogy te/ti másodrangú állampolgárok vagytok?

Nekem tényleg kellenének konkrét, ellenőrizhető példák tömege, mert enélkül csak olvasom a szörnyű elnyomást, de nem tapasztalom, ahogy azt sem, hogy én annyira védve lennék.

De Karácsony van, lehet, hogy nincs itt az ideje ennek a vitának, hiszen éppen a szeretetről kéne beszélgetni, vagy legalább megélni, legalább kicsit. :)

JusztinaEufrozina 2021.12.24. 14:30:49

@Deansdale: mivel a nő főz/süt és mosogat Karácsonykor (is), a hússütés közben még gondolkodtam azon, hogy miért ez az ellentét, és hogyan lehetne ezt végre helyretenni, ha nem is a nagyvilágban, de legalább azok között, akik napi szinten beszélgetnek, osztanak meg véleményt egymás között.

Szóval...
Én nem érzem azt, hogy kiváltságos lennék, vagy védett.
Apa nélkül nevelő nőként 1500 Ft-tal támogat az állam. (én egyébként nem kértem soha és nem is kaptam, vagyis felajánlást sem, hogy gyerektartással sanyargassa magát kettőnk gyermeke érdekében az egyik nemző fél, miközben a gyümölcse tervezett, szóval nem beesett gyerek volt!). Szóval, 1500 Ft-tal vagyok gazdagabb, és 16 éves koráig 2 db szabad nappal. Ez azért nem sok, a gyerekek sokszor betegek, vinni kell ide-oda, szóval, jó, hogy van, de egyáltalán nem elég.
Nőként mehetek majd (talán marad, bár már emlegetik, hogy mégsem fog sokáig, remélem mégis) a 40 éves munkaviszony utáni nyugdíjba, amit én ki szeretnék használni, mert nem könnyű az életem. A nyugdíj összege természetesen nem lesz az, amit a rendes nyugdíjnál adnának, így ezt nem tudom, hogy akkor megengedhetem-e magamnak.
Amikor két éves volt (a fiam) és munkát kerestem, akkor az első kérdése a férfi tulajdonosnak az volt, hogy hány éves, most kezd bölcsibe járni? Akkor nem vesz fel, mert a gyerekek sokat betegeskednek. És már be is fejeződött az interjú.
Fizetésben tudom, hogy kevesebbet kaptam más munkahelyeken.
Ma már nem igazán divat felállni a buszon, előre engedni sem nőt.
Amíg én házimunkát végzem és azt sem tudom, hogy hol áll a fejem, addig hímnemű és elnyomott rokonaim tv-t néznek, játszanak, vagy éppen beszélnek hozzám.
Szóval... én állami oldalról nem érzem a védelemet, egyedül a 40 éves kedvezményt, ami viszont abban segíti a férfiakat, hogy a nők teljes egészében ki tudják szolgálni a családot, és abban őt, a férfit. (jó, kivételek vannak).
Tényleg fárasztó nőnek, anyának, szakácsnőnek, takarítónőnek, mosónőnek, dolgozó nőnek lenni.
Ezeket a pozíciókat valahogy a legtöbb férfi nem értékeli, sőt észre sem veszi, csak akkor, ha neki kell nevelni a gyerekét, ha neki kell főzni és mosni és takarítani és mellette napi 8 órát dolgozni.

Én nem álltam még sosem elő azzal, hogy milyen szar a nőnek, de azt, hogy a férfinek mennyire és mennyire elnyomott, azt már nem az első blog ahol olvasom, és mivel már ezt a vitát párszor lejátszottam/tuk, úgy gondoltam, hogy tanultam már annyit erről, hogy nem érdemes, de valahogy mégis izélget úgy látszik.

amjamayna 2021.12.24. 15:03:04

@Deansdale:

>>Azért az kurvára vicces, mikor a törvények különbséget tesznek, és az előnyben lévő azt mondja a hátrányban lévőnek, hogy "legyen férfi és oldja meg" :)

Meg kellene kapargatni, hogy kik és vajon miért hozták ezeket a törvényeket? Kik fogják és hogyan lehetne ezeket "eltörölni"? Miért tennék ezt meg?
Létezik-e szignifikáns "réteg", aka "bikacsordák", amelyek ezt képviselné, úgy, hogy a min 90%-nyi mangina és a nők 100%-a ne kezdene el azonnal hisztizni és az előterjesztők vérét követelni? (Az, hogy a Mihazánk ezredrangú kérdésként ebbe lightosan "beleállt", kissé "sovány".)

>> A híres női empátia, hölgyeim és uraim :D

Szar ügy, de épp ezért sem működik a "szánalomszex" sem, csak nagyon elvétve.

>>Egyrészt egy normális világban a szarul megírt törvényeket kijavítják

Erről eszembe jut a vicc:

A nők feminista kongresszust tartanak, ahol sorban felszólalnak, és megosztják élményeiket. Először az amerikai nő megy fel, és elkezdi:
- Hát az úgy volt, hogy jött haza a férjem, Charles, és követelte, hogy vasaljam ki az ingjeit! Én pedig mondtam neki, kedvesem van kezed, megfogod a vasalót és szépen kivasalsz! Hát első nap nem láttam semmit, második nap sem láttam semmit, de a harmadik nap Charles vasalt, mint a kisangyal.
Nagy taps, nők ujjonganak a teremben. Másodjára a francia nő megy fel, és kezdi:
- Velem ugyanez történt meg, a férjem, Jean követelte, hogy mossak ki azonnal, én pedig mondtam, szépen pakolj be mindent a mosógépbe, és moss ki!! Első nap nem láttam semmit, második nap sem, de harmadik nap Jean mosott!
Újra nagy taps... Utoljára a Manci néni lép fel az emelvényre, és elkezdi:
- Hát az én Pistám egyik nap hazajött, az asztalra csapott, hogy vacsorát kér, de izibe! Én meg mondtam, Fiam, nem vagy béna, megfogod a kést, megpucolod a krumplit, és szépen megfőzöl! Hát első nap nem láttam, semmit, második nap sem láttam semmit, a harmadik nap a bal szememre már láttam...

Kedvenc példám, hogy Törökország és Albánia ratifikálta elsők közt az Isztambuli egyezményt (amiből nemrég Törökország ki is lépett:), de olyan magas ívről szart az egyezményre minden polgáruk, hogy na:)

Elég nagy már akkor a baj, amikor egy férfinak szüksége van törvényekre, hogy férfi lehessen.

>>és nem az a megoldás, hogy a diszkrimináltak éljenek együtt a diszkriminációval,

A törökök, albánok(, no meg a székely is:) magasról szarnak bele a ebbe a "diszkriminációba", kényelmes a puhapöcsű töketlenséget erre fogni, de sajnos még mindig (az önhibájából ) béna gyerek síráma ez, hogy apuci/állam verje ki az ő kis farkacskáját.

>>másrészt ez az idióta "nemek harca" eleve onnan indult, hogy az egyenjogúság harcosai a mellüket döngetve követelték az egyenjogúságot,

Nem igazán, döntéshozó pozícióban férfiak vetették fel törvényi szinten, ők szavazták meg, kezdve a nők szavazati jogával, majd egy generáció múlva ez lett a megszokott "alap", jött a következő "engedmény", szintén férfiak terjesztik be, szavazzák meg etc, aztán megint "megszokják", jön a következő, és mivel az "éhség" határtalan és nem lehet soha kielégíteni, így ez egy véget nem érő folyamat, gender meg hasonló agyament f@szságikkal.

>> és aztán éjt nappallá téve dolgoztak azon, hogy semmiféle valódi jogi egyenlőség ne létezhessen, ami, valljuk be, elég fura.

Gyakorlatilag férfiak tettek és tesznek most is arról, hogy ennyi herélt és áldozatpózba fetrengő siránkozik azon, hogy a feminizmus "áldozata".

>>a férfiak zöme megoldja a saját gondjaikat ahogyan tudja, nem számít az államra úgy ahogy a nők teszik.

Pontosan.

De nagyon egyszerű a megoldás, nyugaton már bevett szokás, hogy ha "nőként" határozza meg magát, akkor gyakorlatilag bármilyen bűncselekmény miatt mentesülhet, vagy sokkal kedvezőbb elbírálásba részesül.

Paradox módon, de a "férfijogi sirámok" komplett "megoldását" nyújtják ezzel:)

>>ez a rendszer így egy kicsit sánta, az sem a férfiak siránkozása, hanem csak cinikus reakció a nőszakszervezet szívfacsaró zokogására, miszerint a geci kizsákmányoló férfiakat még a jelenleginél is sokkal jobban kellene szivatni.

Ebben is az a paradoxon, hogy a férfiak 90%-a nem tud róla, sőt kikéri magának, hogy őket szívatnák:)

Deansdale 2021.12.24. 16:33:53

@JusztinaEufrozina: Nem felejtjük el, hogy vannak rokonaink, és nem gondoljuk - legalábbis úgy semmiképp ahogy ti értitek -, hogy "el vagyunk nyomva". Nem sértésképpen mondom, de elég jól bemutatjátok itt Irénnel, hogy a nők tényleg nem annyira erősek elvont, elvi gondolkodásban, mint a férfiak :) Úgy tűnik számotokra csak a személyes szint létezik, csak a személyes tapasztalat, és nem nagyon vágjátok, hogy lehetséges pusztán elvi síkon ellenezni valamit, ami elvi síkon igazságtalan. Emellett azt is jól bemutatod, hogy a nők kollektívebben gondolkodnak. A saját szemszögedből azt mondod, hogy a kollektívának belefér egy ilyen szabály, akkor is ha technikailag nem biztosít egyenlő jogokat, és bizonyos értelembem igazat is lehetne adni neked, de individualista szemmel egyáltalán nem működik amit mondani akarsz. A törvény biztosítson egyenlő jogokat az embereknek és kész, punktum - nincs olyan, hogy különböző jogokat adunk embereknek de mivel mindenkinek vannak rokonai a másik kategóriában ezért a helyzet "kiegyenlítődik". És abban nincs semmi "önzés", ha valaki azt mondja, hogy a törvény egyenlő jogokat adjon mindenkinek, ne kivételezzen senkivel. A feministák ezzel a dumával lobbiznak a törvényhozóknál 100+ éve, nekik is mondogattad, hogy önzők? :) Ők ráadásul még hazudtak is, amúgy, mert sosem akartak egyenlő jogokat, mindig női felsőbbrendűségért nyomultak, egyre nagyobbért, és még most is az előnyüket akarják tovább növelni.

És tényleg nincs ennek semmi jelentősége, a karácsonyt, vagy a hanukát ne borítsuk árnyékba ilyen vitákkal :D

Deansdale 2021.12.24. 17:04:33

@FUCKSZFE: "Meg kellene kapargatni, hogy kik és vajon miért hozták ezeket a törvényeket?"

A háttérhatalom kultúrmarxista szárnya, társadalomromboló célzattal, és igen, már 100 éve is ők voltak.

"Kik fogják és hogyan lehetne ezeket "eltörölni"?"

Esetleg a következő világháború, amúgy senki, sehogyan.

"A törökök, albánok(, no meg a székely is:) magasról szarnak bele a ebbe a "diszkriminációba", kényelmes a puhapöcsű töketlenséget erre fogni, de sajnos még mindig (az önhibájából ) béna gyerek síráma ez, hogy apuci/állam verje ki az ő kis farkacskáját."

A társadalom rendberakásával kapcsolatos témákhoz se a tudásod nem elég, se az empátiád. Az semmit nem old meg, hogy te itt amogoskodsz és becsmérlően nyilatkozol más férfiakról. Ahhoz, hogy a társadalmat helyretegyük meg kell változtatnunk ahogy a fiúk felnevelkednek, gyakorlatilag a szülőágytól a munkába állásig, és persze a munkaerőpiacot is helyre kellene tenni, ésatöbbi. RÉGEN MŰKÖDTEK A DOLGOK. Régen nem az volt a krédó, hogy ha a társadalom szétesik mert a férfiak fejét kollektíve a víz alá nyomják, akkor meg is érdemli a sok puhapöcs. Régen a társadalmat ugyanis nem pszichopaták szervezték. Elvileg vissza lehetne térni egy működő társadalmi szerkezethez, ahol nem kell minden egyes férfinak egész életében könyörtelen és erőn felüli küzdelmet folytatni csak azért, hogy ne hulljon szarba a családja és az élete. Persze nem fog a szánkba repülni ez a sült galamb, de a macsó pozőrködés nyilván nem megoldás a társadalmi problémákra.

"Nem igazán, döntéshozó pozícióban férfiak vetették fel törvényi szinten"

A feministák lobbiztak érte. Amúgy a férfiak mindigis kezüket-lábukat törték hogy a nőknél bevágódjanak, nincs abban semmi meglepő, hogy a törvényeket is úgy hozzák, ahogy valamelyik nőszakszervezet kívánja - csak a vallások tudtak ebbe ideig-óráig beleszólni. A kereszténység gyeplőt vetett a férfiak általános nőimádatára, de csak párszáz év haladékot nyertünk ezzel, sajnos :)

"ennyi herélt és áldozatpózba fetrengő siránkozik azon, hogy a feminizmus "áldozata""

20 éve foglalkozom a feminizmussal és még soha egyetlen embert nem láttam, aki siránkozott volna, hogy a feminizmus áldozata. Olyat már láttam, hogy egyesek kifogásolták a törvényi és társadalmi igazságtalanságokat, de az teljesen más kategória. (Emellett megint visszautalhatnék az empátia totál hiányára... Egy férfi akiben nincs empátia nem alfa, csak egy barom. No offence.)

"a férfiak 90%-a nem tud róla, sőt kikéri magának, hogy őket szívatnák :)"

Az emberek 90%-a olyan hülye, hogy a saját segglyukát nem találná meg ha nem lenne hozzá részletes térképe. Annyit "tudnak", amennyit a TV vagy a kedvenc hírportáljuk a szájukba rág, így szerzik be a legfrisebb véleményüket és gondolataikat. A szó szoros értelmében NPC-k akiken a sajtó végzi a rendszeres szoftverfrissítést.
old.reddit.com/r/walkaway/comments/rmroz9/imagine_being_an_npc/
Szóval ha ezek nem tudnak arról, hogy a háttérhatalom kultúrmarxista tagozatának hála a törvényeink nőbarátak és férfiellenesek, az nagyjából semmit nem jelent, sőt, szinte elvárható tőlük. Ennek a valóságra és az igazságra semmilyen hatása nincs.

Deansdale 2021.12.24. 17:08:37

@JusztinaEufrozina: "Amikor két éves volt (a fiam) és munkát kerestem, akkor az első kérdése a férfi tulajdonosnak az volt, hogy hány éves, most kezd bölcsibe járni? Akkor nem vesz fel, mert a gyerekek sokat betegeskednek. És már be is fejeződött az interjú."

...és ha te lettél volna az interjú másik végén akkor te is ezt csináltad volna, mert ez a logikus. A normális meg amúgy az lenne, ha a nőknek kisgyerekkel nem kellene "férfimunkát" végeznie, és nem is akarnának. Régen, amíg tényleg patriarchális volt a rendszer, ez normálisan meg volt oldva, csak akkor pergett szét a rendszer, amikor a feministák felrobbantották.

A többire is hasonlókat mondanék, de bocs, erre nincs most időm, már így is rám vár a család a vacsoraasztalnál :D

JusztinaEufrozina 2021.12.24. 17:17:28

@Deansdale: bennem, ha nem piszkálják ezt a nagy kiváltságot, akkor fel sem merül, hogy erről vitát nyissak, mert nem tapasztalom. Amit szeretnék igyekszem elérni, és nem akarok a férfiakra mutogatni, ha nem sikerül. A munkát adó pasi is csak mint érdekesség jelent meg írásomban, hogy ilyen is van, és gondolom nem velem történik csak, nem álltam le nyavajogni, kerestem máshol munkát, nem szaladtam jogorvoslásért sem.

A törvény szavai üres szavak, kevés kivételezés van, illetve ahhoz, hogy legyen, nagyon olyannak kell lenni. Átlagos "kiváltságosként" max. a szája járhat az embernek.

Nem szeretem a feministákat, olyan marhaságokat értek el a feminizmusukkal, ami nekem nem tetszik.

Én akkor szólalok meg, amikor jönnek a férfiak azzal, hogy bezzeganők.

Személyes tapasztalat... Igen, mert az, hogy lehet ilyen, meg olyan, nem vehető ténynek. Külföldön már ez van, meg az, az sem. Majd ha itt is az lesz, akkor lehet ezzel jönni.

A törvény nem csak férfi és nő között nem biztosít egyenjogúságot.

Úgy gondolom, hogy nem egymásnak kéne esni és sérelmeket emlegetni. Ismeretes, hogy a politikusoknak ez jó, ahogy oltott/oltatlan csatározása is.
Miért kell belemenni?

Feministákkal kell megbeszélni, hogy önzőek-e, vagy nem. Bár, ha önző férfiak emlegetik a szerintük igazsgátalan törvényeket, akkor gondolom, hogy feministák is tehetik.
Feminsta meghatározása is férfifüggő. Én így tapasztalom.

Irén egy értelmes és okos nő, szerintem egészen kellemesen szokta megfogalmazni a gondolatait és én egyáltalán nem találom elfogadhatatlannak, vagy eretneknek, amit ír, inkább azt látom, hogy jön a bezzeganők és ha erre jön a másik oldal, ami nem ért ezzel egyet, mert nem ezt tapasztalja, akkor jön a lecseszés és a mutogatás.

Amikor a nejed eléd teszi az ételt munka után, játszott/tanult a gyerekekkel (bár te mint tanár, lehet, hogy megcsinálod, de más nem), berakta a szekrényedbe a tiszta ruhát, és neked a tiszta ágyneműben egy szép hálóingben a vágyadat ébresztgeti, akkor gondolj arra, hogy ez mennyi munkát és időt és energiát jelentett, és tiszteld őt ezért és ismerd el a "munkáját", ahogy más férfiaknak is kéne, és nekem ez már elég.

És ha mindezért 40 év munkaviszony után elmegy nyugdíjba, akkor ne ez legyen a legnagyobb fájdalom, hogy miért teszi.

Persze, ha nem így teszel/tesztek és nem érdekel, hogy ez mennyi energia, és mindezért mennyi neszesemmifogdmegjól "védelmet" kap, akkor lehet tovább "hőbörögni" (bocsánat, nem bántó szóként írom le, csak nincs jobb), ha úgy könnyebb.

A vita egyébként szerintem hasznos és jó, én szeretem, ha másik oldalt is látok, de vannak lerágott csontok, amiket én már kicsit vadabbul rágok újra és újra, mert igazságtalannak találom, de gondolnám, hogy ez nem baj, hiszen írásaim egy-két másik írás olvasása után született. :)

JusztinaEufrozina 2021.12.24. 17:22:28

@Deansdale: ha én férfi munkaadó lennék mit csinálnék egy kétéves gyerek anyjával felvételnél?
Nem vagyok az, így bele sem tudok gondolni.
Ez legyen például a te dolgod, te férfi vagy, gyerekeid vannak, képzeld bele te magad.
A döntésed következménye talán nem csak annyi, hogy kisgyerek anyját nem szabad alkalmazni, mert folyton betegállományban van.
Hogy ki mennyire tud távlatokban, vagy kollektívában gondolkodni, azt nem tudom. Te tudsz?
"A törvény biztosítson egyenlő jogokat az embereknek és kész".
Ezt te írtad.

zriff 2021.12.24. 19:54:55

Nem idevágó, meg őszintén nem is jó karácsonykor ilyeneket megosztani, de a dolgok jelenlegi állása szerint, szerintem inkább jobb képben lenni mindenről, mert ez elég meredek: hvg.hu/tudomany/20211220_epicenter_mikrochip_covid_utlevel_oltott_statusz_igazolasa_vakcina_implantatum

amjamayna 2021.12.24. 20:40:32

@Deansdale:
>>A háttérhatalom kultúrmarxista szárnya, társadalomromboló célzattal, és igen, már 100 éve is ők voltak.

Hú vazze, no offence, de nem hittem volna, hogy ennyire súlyos......

>>Esetleg a következő világháború, amúgy senki, sehogyan.

Akkor meg mi értelme van azokért "küzdeni", akik "érdemtelenek rá"?

>>A társadalom rendberakásával kapcsolatos témákhoz se a tudásod nem elég, se az empátiád.

Én őszintén örülök, hogy benned megvan ez a tudás és az empátia, a vinnyogó siránkozásnak előbb utóbb lesz valami gyümölcse, remélhetőleg.

>>Az semmit nem old meg, hogy te itt amogoskodsz és becsmérlően nyilatkozol más férfiakról.

Talán hímnemű egyedekről, a férfi szónak azért van tartalma és jelentése is, a farokkal születés csak feltétel, de nem elégséges ahhoz hogy valaki férfi legyen. Soha, egyetlen korban sem volt elég.

És én férfiakról eddig sem nyilatkoztam becsmérlően, és ne keverjük őket a hímnemű vinnyogókkal,akik áldozatszerepben fetrengve jogokat követelnek, mert töketlenek.

>>Ahhoz, hogy a társadalmat helyretegyük

Ugyanaz az arrogancia:), amit a (hited szerint) a "háttérhatalom" tartalommal képes feltölteni, a te hatásod erre annyi, mint tavaszi szellőben a lepkefing.

>> meg kell változtatnunk ahogy a fiúk felnevelkednek,

Aztán hogy? Tököd adsz a töketlennek?
"Kineveled" belőlük a velük született feminizmust?

>>gyakorlatilag a szülőágytól a munkába állásig, és persze a munkaerőpiacot is helyre kellene tenni, ésatöbbi.

Mi a baj a mukaerőpiaccal, amit "helyre kéne tenni"?

>>RÉGEN MŰKÖDTEK A DOLGOK.

Persze, persze, viszont a valóságban akkor is a keretek "Bíztosították , és akkor is elég kevés férfinak a "Kánaánt", ha jól tudom, akkor is csak a férfiak 30%-nak volt utódja, pont mint manapság.

>>Régen nem az volt a krédó, hogy ha a társadalom szétesik mert a férfiak fejét kollektíve a víz alá nyomják, akkor meg is érdemli a sok puhapöcs.

Egyrészt ha a társadalom szétesik az épp a puhapöcs-ség "elszaporodásának" a következménye:
"A nehéz idők erős embereket formálnak. Az erős emberek jó időket hoznak el. A jó idők gyenge embereket formálnak. A gyenge emberek nehéz időket hoznak el."

>>Régen a társadalmat ugyanis nem pszichopaták szervezték.

Tanultál te történelmet?:)

>>Elvileg vissza lehetne térni egy működő társadalmi szerkezethez, ahol nem kell minden egyes férfinak egész életében könyörtelen és erőn felüli küzdelmet folytatni csak azért, hogy ne hulljon szarba a családja és az élete.

A gyakorlatban viszont ennek csak akkor van esélye, ha "megnyírbálnák" szinte teljesen a nők jogait, és a férfiaktól függenének.
Amíg van a nőnek (ilyen tág és büntetlen) választási lehetősége, addig baszhatod az összes követelt férfijogot, mert még mindig "a nő a szűk keresztmetszet".
Te már abból az "ideális alapról" indulsz, hogy egy férfinak van családja, míg a jelen valósága, hogy a 40 alatti férfiak 30%-nak van csak utódja, kb fele azon siránkozik, hogy egyáltalán (elfogadható) "pinához" jusson, nemhogy családról álmodozzon!

>>Persze nem fog a szánkba repülni ez a sült galamb, de a macsó pozőrködés nyilván nem megoldás a társadalmi problémákra.

Ha a valóság nem tetszik, hiába szidod a tükröt.

>>A feministák lobbiztak érte.

Kik, a nők? Vagy a feminista férfiak?

>>Amúgy a férfiak mindigis kezüket-lábukat törték hogy a nőknél bevágódjanak, nincs abban semmi meglepő, hogy a törvényeket is úgy hozzák, ahogy valamelyik nőszakszervezet kívánja - csak a vallások tudtak ebbe ideig-óráig beleszólni.

Jó reggelt kívánok! A férfi így született, a férfinél nagyobb feminista ritkán van. Ösztönszinten kódolt, "idomított férfi"-t lehet belőle "nevelni", de nem is kell nagyon nevelni, mert alapból az.

>>A kereszténység gyeplőt vetett a férfiak általános nőimádatára, de csak párszáz év haladékot nyertünk ezzel, sajnos :)

Az iszlám nagyobb gyeplőt vetett, be is ragadtak olyan szinten, amit nem tudnak meghaladni.

>>20 éve foglalkozom a feminizmussal és még soha egyetlen embert nem láttam, aki siránkozott volna, hogy a feminizmus áldozata.

Én 10 éve "találtam rá" és kezdett érdekelni, többek közt a te cikkeid kapcsán, és rengeteg balfasz siránkozót találsz, elég ha megnézed a kommenteket, de újabban a cikkek nagyrészét is lassan csak a balfasz BluePill-esek jegyzik.

>>Olyat már láttam, hogy egyesek kifogásolták a törvényi és társadalmi igazságtalanságokat, de az teljesen más kategória.

Kétféle ember kifogásolja, paradox módon a két "szélsőség":):

- az aki esélytelen és
- az, akit ez igazán nem érint.

amjamayna 2021.12.24. 20:40:48

@FUCKSZFE:

>>Azt én is kifogásolom, de
(Emellett megint visszautalhatnék az empátia totál hiányára... Egy férfi akiben nincs empátia nem alfa, csak egy barom. No offence.)

Egyrészt nem igazán izgat, hogy te mit gondolsz rólam, másrészt soha nem állítottam, hogy alfa lennék.
Ha az lennék, nem írnék ide, ilyen témában:), mert pont a "látókörömön kívül esne" bármilyen hasonló probléma:)

>>Az emberek 90%-a olyan hülye, hogy a saját segglyukát nem találná meg ha nem lenne hozzá részletes térképe.

Egyetértünk.
És nem lehet őket sem megnevelni, sem átnevelni.

>> Annyit "tudnak", amennyit a TV vagy a kedvenc hírportáljuk a szájukba rág, így szerzik be a legfrisebb véleményüket és gondolataikat.

Ugyanúgy "lenézed" őket, mint ahogy az egyszeri ballibsi "vidéki bunkózik/birkázik".
A valóság inkább az, hogy jó esetben "elkötelezett"(bármely oldal, irányzat, világlátás etc. iránt) és a világban rendelkező információkból azokat mazsolázza ki magának, ami a buborékjával koherens és tények nem ingatják meg soh a "hitét"-
Ennél rosszabbak csak az "elvtelenek"/"bizonytalanok",kb.10%, akik mindig arra hajolnak amerre fúj az aktuális szél, rosszabbak, mit az elkötelezett szektások, mert kiszámíthatatlanok és bármikor bárkit és bármit képesek elárulni, "kozmopoliták".

>>A szó szoros értelmében NPC-k akiken a sajtó végzi a rendszeres szoftverfrissítést.

Túlságosan lebecsülöd őket, ebben nem értek egyet veled, pont annyira igaz, hogy "a köztévé agymossa a vidéki, elmaradt birkákat", semennyire.

>>Szóval ha ezek nem tudnak arról, hogy a háttérhatalom kultúrmarxista tagozatának hála a törvényeink nőbarátak és férfiellenesek, az nagyjából semmit nem jelent, sőt, szinte elvárható tőlük.

Ebben a mondatban irreleváns az, hogy kik és milyen tagozatnak hála,(amivel én nem értek egyet,de ettől még a világ forog tovább:)

>>Ennek a valóságra és az igazságra semmilyen hatása nincs.

A valóság az valóság, az "igazság" meg szubjektív "állás és álláspont".

Mia and Me 2021.12.24. 21:36:13

@FUCKSZFE: "Persze, persze, és a zebrák az oroszlánokkal együtt legelészik a füvet a szép naplementében:)"

nem értem mi bajod a képpel, az év nagy részében ez a helyzet, oroszlánék csak akkor mozdulnak amikor éhesek, és zebráék pont leszarják őket amikor nem éhesek.

">>munkapiaci értelemben van létjogosultsága a nőies szakmák tárgyalásának, hogy azt miért is értékeli semmire a társadalom.
Azért ez sem teljesen így van, de amikor igen, akkor meg azért értékeli annyira, amennyire, mert ténylegesen annyit is ér?"

nővér, ápoló, szociális munkás, bolti eladó, idősgondozó, tanár, óvodapedagógus... és sorolhatnám.
A társadalom és a társadalmi jólét és jövő építés (vagy múlt - öregek- méltó ellátása) ezek szerint semmit nem ér.
Akkor gondolom vakcina-fan is vagy mert annak még nem elárult egyetlen célja hogy 60 fölött add be a kulcsot, ha a természet nem tenné meg akkor a társadalom elvárja. Meg a gyerekeinket is nevelheti akár robotok is. (A jelenlegi rendszer sem jó, de ezt javítani kellene, nem rontani rajta).

">> lényegében a férfitársadalom "kiheréli" maguk közül...
Tévedés, az már önmagát herélte ki, a többi férfinek csak szekunder szégyenérzete van miatta….ban)

Miért is? Azért mert férfi létére ápoló? (bocs, erőnlét kell hozzá. ezek szerint csak 40 kilós nők ápolhatják a 120 kilós sanyi bácsit?)

"Azért ehhez hozzákapcsolódik az is, hogy az előbb felsorolt kockázatok mellé még társul az is, hogy ha vezető beosztásra vágyik, akkor fel kell adnia a nőiességéből, a kettő együtt nem megy,"

ezt fejtsd ki légyszi, nem értem. milyen nőiességből kell feladni vezető beosztásban?
"Mindig az az analógia jut eszembe erről az „elnyomásról”, hogy a 80, vagy az alatti átlag IQ-val rendelkező gyarmatok amint felszabadultak az „elnyomás” alól, az eufória után ott álltak és állnak ma is, mint a fasz a lakodalomban, hogy a gazok kivonultak, ezek meg visszazuhantak arra a „kulturális nívóra” ahol őket először gyarmatosították, gyakorlatilag nem tudják működtetni a gyarmattartók otthagyott technikáját."

Itt összemosol dolgokat. Az iq egy másfajta kulturában k.rvára nem releváns. Túléltek, szaporodnak, ennél fogva ott pont elég az az iq ami van. (én kétlem a számot is, de legyen most ebben igazad).
Viszont egy másfajta kulturába bevitt technika, onnan idegen technológia persze hogy nem fog működni a "működtetők" nélkül. Erőszakkal nem lehet átalakitani emgváltoztatni egyetlen másik kulturát sem. Az lenne a csoda ha működne, nem az a hűha, hogy nem.

"A nagy jog- „hangsúlyozásban” eltűnnek a „kötelességek”…….aztán nézünk nagyokat, hogy akkor hát ez így hogy?"

Ezt megint nem értem, kifejtenéd. Milyen "kötelességekre" gondolsz és kiknek?

Mia and Me 2021.12.24. 21:52:25

@JusztinaEufrozina: "mivel a nő főz/süt és mosogat Karácsonykor (is),"

Az egyenlőség azt jelentené hogy karácsonykor (is) mindenki azt csinálja amiben jó. Nálunk pl. a pasi főz, a nő süt, a mosogatógép mosogat, a gyerekek fát diszitenek meg szemetet hurcoltak le. Koedukáltan, a fiú is díszített meg a lány is vitt le szemetet.
De minket a közvetlen család is űrlénynek néz. Viszont én máshogy nem lennék képes egyetlen ember mellett sem élni, csak így egyenlőségben. Ami azt jelenti hogy egyikünk se él vissza a másik szabad idejével. Mert ez máshogy nem működik.

"Én nem érzem azt, hogy kiváltságos lennék, vagy védett."

Mert nem is vagy az. A női "többletjogok" meg védelem pont úgy nyilvánul meg a rendszerben mint az ország világ előtt mutogatott egyetlen cigány jogász (a kvóta). Akinek valóban szüksége van a védelemre, az nagy valószínűséggel nem kapja meg. Pár kivételezett kapja meg, akinek erre nicns is szüksége és lehet mutogatni hogy lámlám.

"Amikor két éves volt (a fiam) és munkát kerestem, akkor az első kérdése a férfi tulajdonosnak az volt, hogy hány éves, most kezd bölcsibe járni? Akkor nem vesz fel, mert a gyerekek sokat betegeskednek."

Mnden állásinterjún elhangzott. Amig nem volt gyerekem addig meg az hogy van e pasi, és akarok e tőle gyereket. Hányás... Most legutóbb nem volt csak ilyen jellegű kérdés, mert a koromból adódóan (40 felett kicsivel) feltételezték hogy már nem Óvodások a gyerekeim.

"Szóval... én állami oldalról nem érzem a védelemet, egyedül a 40 éves kedvezményt, ami viszont abban segíti a férfiakat, hogy a nők teljes egészében ki tudják szolgálni a családot, és abban őt, a férfit."

A korkedvezményes nyugdíj egyetlen célja hogy akit lehet kirakni a munkaerőpiacról, és befogni az ingyenmunkába (összes leromlott családtagot lehet tutujgatni, unokát nevelni, stb.)
Ettől függetlenül az egyetlen kedvezmény arra, hogy a nők végre egy fix éd biztos fizetés mellett azt csinálják , vagy azt is csinálják, amihez kedvük van. (pl. az unokázás, család ellátás sok nőt kielégít) De nem mindenkit.

Mia and Me 2021.12.24. 22:00:25

@Deansdale: "RÉGEN MŰKÖDTEK A DOLGOK."

Nem. csak bele voltak passzirozva egy erőszakosan rendezett és megmásíthatatlan keretbe.

Nem vissza kell menni, hanem mindenhonnan beemelni ami jó.

Ehhez mondjuk nem fújni kellene egymásra, ahogy oltott/oltatlan, hanem felismerni hogy mindenki ember elsősorban és csak másodsorban nő vagy férfi. Adott családban, párkapcsolatban egy saját és sajátos rendet kialakítani mert minden ember más. Ehhez tisztelni és szeretni kell a másikat. Nem úgy, hogy az én viszonylatomban mit jelent az a másik ember, én mire tudom "használni", nekem mihez "kell" ..(mert akkor már megette a fene), hanem önnön értékén.

Mia and Me 2021.12.24. 22:06:06

@FUCKSZFE: " kb fele azon siránkozik, hogy egyáltalán (elfogadható) "pinához" jusson"

ez valószínűleg elég nagy probléma, ha nem a legnagyobb. Ugyanis ha "p.nát" keresnek, akkor társat, embert valószínűleg nem találnak. Amig nem az embert keresik (és jönnek rá, hogy bytheway mellékesen neki p.nája van :)) ) , addig csak a p.nával üzletelő ribancokat fognak találni. Utána meg 30 ilyen ribancpina után megbosszulják a 31-dik normális nőn aki az útjukba akad. Az aztán összetöri a következő pasi szívét, aki emberként nézett rá.... Körbeértünk :).

MsIreneAdler 2021.12.24. 22:15:45

@Deansdale: Vedd úgy, hogy a tegnapi kommentem nem kizárólag neked és a posztodnak szólt, az már csak hab volt egy rémes tortán... :)

Diplomások tekintetében egyébként nem állunk valami fényesen, tehát a fiúk arányának növelése érdekében nem korlátozhatjuk a nőket, mert akkor csak még méllyebbre csúszunk. Meg ez amúgy sem kivitelezhető vagy bölcs húzás. Tehát a másik oldalon kell megfogni a dolgot: a fiúkat kell jobban motiválni, segíteni, hogy részt vegyenek a felsőoktatásban. Na de, itt jön a képbe, amit írtam. Ahhoz hogy a problémára megoldást találjunk, fel kell tárni a probléma forrását. Ahhoz pedig a ksh adatai baromi kevesek. Mert ugyan láttatnak egy problémát, de ennek   nemhogy a megoldásáról, de még az okáról vagy a súllyosságáról sem tudunk meg semmit. Itt bizony "sztorik" kellenek, meg kell vizsgálni, ki, miért és hogyan csúszik le a diplomáról? Meg kell kérdezni az érintetteket, ők hogyan látják a helyzetüket. Persze én most csak okoskodok, ezt olyan emberekre kell bízni, akik értenek is hozzá.
Gondolhatnánk azt hogy azért van több nő a felsőoktatásban, mert az ezer éve változatlan ( illetve ez így nem igaz, mert egyre pocsékabb) oktatás a nőkre van szabva. Olvastam ám ilyet is. De akkor, eddig amíg valamennyire kiegyenlített volt a nemek aránya, miben volt más az oktatás? A szüleim, de még a nagyszüleim is ugyanilyen típusú oktatásban részesültek: tanár kiáll, anyag lead, gyerek megtanulja, tanár számonkéri, 1-5-ig osztályoz. Nulla kreatívitás, nulla tehetséggondozás, nulla felzárkóztatás. Illetve ha a tanár a szabadidejéből áldozott/áldoz erre, akkor valósulnak meg ezek.
Említed, a többletpontokat, ösztöndíjakat, amiket kizárólag nőknek osztogatnak vélhetőleg tömegesen, mivel elvileg ennek befolyásolnia kell a nemek arányát. Sajnos ilyen "puncipontot" nem találtam. Ezért arra jutottam, hogy a gyermekgondozásért járó pluszpontra gondolsz, ám ezek feltételeit férfiak is teljesíthetik. Mint ahogy a katonai szolgálatért járó pluszpontokat sem csak a pasik zsebelhetik be. Kifejezetten nőknek szóló ösztöndíj kiírást nem láttam, sem olyan egyetemet nem találtam, ami csak a női jelentkezőknek lejjebb viszik a ponthatárt, illetve meghatározta hogy a jelentkezők közül x nő nyer majd felvételt.
Hozzám közelebb áll az a lehetséges magyarázat, hogy diploma nélkül egy nő kevesebb eséllyel talál olyan normális fizetésű állást, ahol nem kell megszakadnia, és netán a családi életet is jobban tudja menedzselni mellette. Nem arra gondolok  amit az eredeti cikkben magyaráznak  hogy a nőiesebb szakmákhoz diploma kell, ez azért szerintem nem teljesen igaz, és valóban úgy van vele az ember, hogy bizony kelljen is felsőfokú végzettség bizonyos területeken. Egyébként a nő amúgy is egy amolyan fekete bárány a munkaerőpiacon, mert ugye vagy szülni fog, vagy éppen szül, esetleg kis gyereke van aztán meg már "öreg" (ezt mintha már fentebb is olvastam volna :). Ezt még megfejelni azzal, hogy képzetlen...az merész dolog.
Én egyszerűen azt látom, hogy pl a képzettség nélküli nehéz fizikai munkát a férfiak esetében jobban megfizetik, pl egy építkezésen dolgozó férfi többet keres, mint mondjuk egy konyhai kisegítő nő. De ebben semmi gonoszság, fortély nincsen. Én még hiszek abban,  hogy a nő és a férfi különbözik fizikailag is egymástól, egyszerűen vannak munkák, amikre a férfiak alkalmasabbak, és fizessék is meg azt, aki fiatalon ilyen munkával hajlandó megterhelni a szervezetét. Tehát,  ha nem nagy baj, spec én nem mennék csőszerelőnek, nem azért mert derogál (sokkalta alantasabb munkákat is végeztem) hanem mert nem vagyok alkalmas rá, és ezt a nők többsége is valószínűleg így gondolja. Vicces, de lassan már azon kapom magam, hogy itt  magyarázkodom, miért tanultam tovább, miért nem elégedtem meg egy középfokú képzéssel... Sajnálom,  szerettem tanulni, mellette dolgozni. Soha nem éreztem, hogy ezzel valaki elől elhappolom a lehetőséget,  vagy hogy nekem könnyebb lett volna bekerülnöm, és elvégeznem a sulit, mint egy férfinek.
Egyébként annak is utánanéztem, hogy keres-e egy műkörmös annyit, mint egy villanyszerelő, mert ez nagyon érdekelt (bár nem állok pályaválasztás előtt :) Hát sajnos egyik béreket összehasonlító portál szerint sem keresnek annyit, de lendüljünk ezen túl...

MsIreneAdler 2021.12.24. 22:16:30

@Deansdale: még ami eszembe jut az előnyről. Azért azt is érdemes megnézni  ki, miért kap diplomát és azt hogyan tudja a későbbiekben hasznosítani. Nem akarok senkit megbántani, de egy mérnöki diplomát ne hasonlítsunk már össze mondjuk egy művelődésszervezőivel. Tehát az, hogy van egy bármilyen diplomád még nem feltétlenül előny,  csak, ha azt tudod is használni. Az, hogy a férfiak átlagkeresete magasabb, nekem azt jelenti,  hogy ők jobban érvényesülnek a munkaerőpiacon, diploma ide vagy oda. Szerintem ez jó dolog, abszolút nem érzem ettől magam elnyomva vagy kevesebbnek, aki ezt szűri le ebből, az idióta. Mindenki a saját szerencséjének kovácsa. Persze sokkal könnyebb a saját lustaságunk, tehetségtelenségünk miatt mást hibáztatni, Sorost, Orbánt, a rendszert (hogy csak a mostanság divatosakat említsem)
Végül pedig eljutottál oda, hogy a nőknek az élet MINDEN területén sokkalta több lehetősége van, mint egy férfinek. Erre tényleg nem tudok mit mondani, akkora bődületes túlzás.
Hát így ennyi jutott most hirtelen eszembe így a bejglikóma következtében.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.12.24. 22:20:26

@Mia and Me: "Nem vissza kell menni, hanem mindenhonnan beemelni ami jó."
Csak az a baj, hogy mindenki csak azt akarja beemelni ami NEKI jó. :-)

Deansdale 2021.12.24. 23:07:04

@Mia and Me: "Nem vissza kell menni, hanem mindenhonnan beemelni ami jó."

Az jó, mert senki nem mondta, hogy vissza kellene menni :)

"Ehhez mondjuk nem fújni kellene egymásra"

Fújásról sem volt szó, legalábbis a plebsznek egymás között fölösleges és ártalmas, kizárólag a háttérhatalomra kell "fújni".

Mme.Brioche 2021.12.24. 23:27:03

@JusztinaEufrozina: nem kell ehhez férfinek lenni. Női munkaadóként egyáltalán nem vennéd figyelembe egy potenciális női alkalmazott anyasági státuszát?

amjamayna 2021.12.24. 23:32:13

@Mia and Me:

A zebrásoroszlánosnaplemetésjehovás "kép" helyett beidézném at eredeti szövegedet:
>>a megoldás hogy küzdjünk MINDEN EMBER emberi jogaiért mert minden ember ilyenformán egyenlőnek születik (nem egyformának, hanem egyenlőnek).

Ez úgy ahogy van egy olyan nettó baromság.
Nem, nem születik minden ember egyenlőnek.
Még jogilag sem.

>>nővér, ápoló, szociális munkás, bolti eladó, idősgondozó, tanár, óvodapedagógus... és sorolhatnám.

Sorolhatnád, csak az vele a gond, hogy ezek nem terézanyai szívjóságból és hivatástudatból csinálják, hanem ennyire képesek és annyiért is megcsinálják, amennyit kapnak érte!
Nesze neked, meritokrácia:)

>>A társadalom és a társadalmi jólét és jövő építés (vagy múlt - öregek- méltó ellátása) ezek szerint semmit nem ér.

Bullshit. Újra, ez a maximum, amire képesek ( a pedagógusok ezen belül még külön állatfajta), és azért a pénzért is hajlandó megtenni.

>>Akkor gondolom vakcina-fan is vagy mert annak még nem elárult egyetlen célja hogy 60 fölött add be a kulcsot,
ha a természet nem tenné meg akkor a társadalom elvárja.

Úgy érted, hogy mindenki érje meg legalább a 60 évet, hogy mindenki fölötte adja csak be a kulcsot?:)

De jól informált vagy:) Csaknem a gyíkemberek személyesen?:)

>> Meg a gyerekeinket is nevelheti akár robotok is. (A jelenlegi rendszer sem jó, de ezt javítani kellene, nem rontani rajta).

???

>>Miért is? Azért mert férfi létére ápoló? (bocs, erőnlét kell hozzá. ezek szerint csak 40 kilós nők ápolhatják a 120 kilós sanyi bácsit?)

Mert egyrészt "női munka" másrészt mert szar meló, harmadrészt mert keveset fizetnek érte, igen, ezek mind "státusznövelő" faktorok.

(A "120 kilós Sanyi bácsi"-s hamis dilemmára hadd ne reagáljak.)

>>ezt fejtsd ki légyszi, nem értem. milyen nőiességből kell feladni vezető beosztásban?

Minden nőiességből.
Bármelyiket választhatod közülük, telitalálat lesz.

>>Itt összemosol dolgokat. Az iq egy másfajta kulturában k.rvára nem releváns.

Nem a kultúra volt a lényeg, hanem az inkompetenciára való példamutatás, azt hiszem a legplasztikusabban és a legrealistábban valami holland survivor széria mutatta ezt be a legjobban.

>>Viszont egy másfajta kulturába bevitt technika, onnan idegen technológia persze hogy nem fog működni a "működtetők" nélkül.

Épp ez az analógia a női vezetéssel kapcsolatosan is:)

>>Erőszakkal nem lehet átalakitani emgváltoztatni egyetlen másik kulturát sem. Az lenne a csoda ha működne, nem az a hűha, hogy nem.

Bizony, erőszakkal (sem) lehet átalakítani (bár azért a genderfaszság eléggé ráfeküdt erre:), megváltoztatni egyetlen nőt sem, csak természetellenes módon, aminek viszont ára van, és igen, az lenne a csoda, ha működne.

>>Ezt megint nem értem, kifejtenéd. Milyen "kötelességekre" gondolsz és kiknek?

"Évák" helyett ma csupa "Lilith"-eket találunk, akik Ádámabbak szeretnének lenni Ádámnál.

amjamayna 2021.12.24. 23:39:08

@Mia and Me:
>> Ugyanis ha "p.nát" keresnek, akkor társat, embert valószínűleg nem találnak.

:) Nő vagy, ezért az ez irányú hiányosságod "megbocsátható":)
Kb. mintha azt mondanád amit Maria Antoanett (nek tulajdonított mondás szerint:): "miért esznek kenyeret/puliszkát ezek a szegények, hát nem tudják , hogy kalács finomabb?"
DDDD

>>Amig nem az embert keresik (és jönnek rá, hogy bytheway mellékesen neki p.nája van :)) ) , addig csak a p.nával üzletelő ribancokat fognak találni.

Húbazmeg, olyan szintű hiányosságaid vannak, hogy gyakorlatilag leszartad a sakktáblát és még a bábukat is leverted:)

>> Utána meg 30 ilyen ribancpina után megbosszulják a 31-dik normális nőn aki az útjukba akad. Az aztán összetöri a következő pasi szívét, aki emberként nézett rá.... Körbeértünk :).

Mégy egy "Disney-árva".

Édes jó istenem:)

Deansdale 2021.12.24. 23:43:59

@MsIreneAdler: "a fiúk arányának növelése érdekében nem korlátozhatjuk a nőket"

Úgy érzem ott folytatom ahol Miánál elkezdtem itt eggyel fentebb: korlátozásról sem volt semmi szó. Ha valaki arról beszél, hogy igen, a statisztika igaz, jóval több nő tanul mint férfi, akkor ti miért reagáltok egyből tévesen azzal, hogy itt a nők piszkálásáról van szó?

"fel kell tárni a probléma forrását"

Fel van, csak a kutya sem törődik vele.

"nemhogy a megoldásáról, de még az okáról vagy a súlyosságáról sem tudunk meg semmit"

Elég jó képünk van minderről, csak sajnos mivel pl. nem én vagyok az oktatási miniszter így nem történik az ügyben semmilyen előrelépés :) A politika a megrendelők óhajait teljesíti, azok pedig azért fizetnek hogy a pórnépnek szar legyen, tehát ez van.

"mert az ezer éve változatlan oktatás a nőkre van szabva"

Az oktatás kb. 30-40 éve van folyamatosan a női igények irányába alakítgatva, de persze nem nyíltan, vagyis a szakma nem jelentette be hivatalosan a TV-ben, hogy ez zajlik, de aki ért hozzá az le tudja kottázni neked.

"tanár kiáll, anyag lead, gyerek megtanulja, tanár számonkéri, 1-5-ig osztályoz"

Ezeken belül igen nagy a mozgástér, pl. a tanár neme, maga az anyag (gondolkodósabb vagy magolósabb), a tanulási módszerek, a számonkérési és osztályozási módszerek, de hogy ne csak azt echózzam amit írtál, pl. a fegyelmezési módszerek, a pedagógusi hozzáállás a különböző nemű diákokhoz és még sok egyéb tényező is rengeteget jelent. Pl. a valódi fegyelmezés hiánya a "liberalizált" iskolarendszerben a fiúknál sokkal több problémát okoz, mivel alapból fegyelmezetlenebbek, de kellő fegyelem mellett még vihetnék valamire, ehelyett a lecsóba mennek. Én távol állok attól hogy igazi szakértője legyek az oktatásnak mint témának, de szerintem egy órán keresztül azért én is tudnék sorolni ilyen részleteket.

"Sajnos ilyen "puncipontot" nem találtam."

Hál'istennek Mo-n annyira még nem dívik a dolog, de azért itt sem teljesen ismeretlen. Kereshettél volna viszont nőknek szóló ösztöndíjakat, van ezer.
vjhr.sk/hu/post/a-legjobb-10-nemzetkozi-osztondij-noknek
A férfiaknak szólókat nem találtam sehol :D

"Vicces, de lassan már azon kapom magam, hogy itt magyarázkodom, miért tanultam tovább"

Nem kell magyaráznod sem ezt, sem azt hogy vannak biológiai különbségek a nemek közt. Ha egy nő továbbtanul, az ő dolga, ettől nekem semmi bajom nem lesz vele. A bajom azzal van, amikor feministák az oktatásbeli női előny ellenére is folytatják a férfiak szapulását + még további előnyöket követelnek maguknak, ilyenkor szoktam felhívni arra a figyelmet, hogy talán ne hazudozzunk mindenféle patriarchális fantomelnyomásról, ha már évtizedek óta a nők vannak előnyben. Ebbe fölösleges neked, nektek azt beleképzelni, hogy valaki a nőktől el akarja venni a továbbtanulás lehetőségét.

...amúgy a társadalomnak elég szar a rengeteg egyetemista nő, ezer drasztikus problémát okoznak amit egyelőre semmilyen formában nem tudunk kezelni vagy orvosolni, de mivel a 21. század jelszava az individualista önzés, nem várom el tőletek, hogy a társadalom problémái miatt áldozatot vállaljatok :D

"keres-e egy műkörmös annyit, mint egy villanyszerelő"

Nem kerestem rá a neten, de szerintem ha utánajársz, hogy anyagköltség, ledolgozott munkaórák, kutyafüle, akkor szerintem nettó bér / órában elég közel lehetnek egymáshoz. Amúgy ha rosszmájú lettem volna akkor nem műkörmöst írok hanem prostit, azok helyből kb. százszor akkora órabérrel dolgoznak, mint a legtutibb villanyász, és az anyagköltségük is jóval kisebb :]

"Végül pedig eljutottál oda, hogy a nőknek az élet MINDEN területén sokkalta több lehetősége van, mint egy férfinek. Erre tényleg nem tudok mit mondani, akkora bődületes túlzás."

Az még mindig elsősorban a qubit cikkben leírtakra vonatkozott, hogy az élet minden területén előnyben vagytok - ők soroltak fel minden szart a menő helyen lakástól a világlátottságig, és nem tűnt fel az istenbarmainak, hogy ezzel a feminista narratívát ássák alá. Ezzel amúgy nincsenek egyedül, számtalan feminista felmérés kimutatta már, hogy gyakorlatilag az életminőség minden mutatójában jobban álltok, aztán mégis mindig azt hozták ki belőle, hogy mi nyomunk el titeket :)

amjamayna 2021.12.24. 23:49:08

@MsIreneAdler:
>>a fiúkat kell jobban motiválni, segíteni, hogy részt vegyenek a felsőoktatásban.

Senkit sem lehet kívülről motiválni. Fából vaskarika.

>>Hozzám közelebb áll az a lehetséges magyarázat, hogy diploma nélkül egy nő kevesebb eséllyel talál olyan normális fizetésű állást, ahol nem kell megszakadnia, és netán a családi életet is jobban tudja menedzselni mellette.

Jó helyen tapogatózol. A választás szabadságát adja ez a nőnek, azzal hamis képpel, hogy ezzel az értéke is növekszik, miközben valójába épp ellenkezőleg, csökken és kontraproduktívvá válik, hamis szintre lövi be magát ezzel, és nagyrésze erre rá is baszik.

>>Egyébként a nő amúgy is egy amolyan fekete bárány a munkaerőpiacon, mert ugye vagy szülni fog, vagy éppen szül, esetleg kis gyereke van aztán meg már "öreg" (ezt mintha már fentebb is olvastam volna :).

Merthogy ez a legfontosabb feladata, értéke, lényege.
A többi e mellé hab azon a bizonyos tortán, e nélkül meg semmi, mert nincs torta és annak a hiányát nem lehet pótolni semmivel.

Deansdale 2021.12.25. 00:12:54

@FUCKSZFE: Minden témában úgy írsz, mint egy 20 éves suhanc aki baromira hiszi, hogy megtalálta a mindentudás szent grálját, és mindenkit pofán akar verni vele, pedig az csak a csajozás alapjai voltak. Így mintha az egész világot a faszodon keresztül látnád, ami nem vall túl érett gondolkodásra. Egy bölcs ember olykor megfontol, belát, átértékel dolgokat, ilyet tőled még nem nagyon láttam. Amúgy viszonylag rendszeresen találkozom csőlátókkal akiknél az alfa és az omega a szexpiaci érték - az egyik legfárasztóbb embertípus és nem tudom valaha is láttam-e közülük egyet is boldognak. A nagy pinahajkurászás abszolút fanatizálja és kiégeti őket, képtelenek megérteni, hogy másokat esetleg más dolgok is érdekelnek.

JusztinaEufrozina 2021.12.25. 01:38:13

@Mme.Brioche: Én bármelyik férfinél megbízhatóbb vagyok, mert a gyerekemet el kell tartamom. Éppen ezért minden esetben igyekezzem megoldani, hogy a lehető legkevesebbet legyek betegállománybann, ha beteg volt. És más nőnél is láttam hasonlót. Szóval nem, nem az a válaszom, amit várnál.

MsIreneAdler 2021.12.25. 01:48:40

@Deansdale: "ti miért reagáltok egyből tévesen azzal, hogy itt a nők piszkálásáról van szó?"

Miért érzem piszkálásnak, ha azt látom leírva, hogy a diplomámat nagy valósznűséggel a rámszabott oktatási rendszernek, a nekem írt ösztöndíjaknak és a csak nőknek járó pluszpontoknak  köszönhetem? Hogy nekem csak megszületni volt nehéz,  a többi már mágikusan magától megoldódott attól a csodafegyvertől, ami a lábam között van...? Hogy önző vagyok, amiért lediplomáztam akkor is, ha már így is túl sok a diplomás nő, akik léte felbecsülhetetlen károkat okoz a társadalomnak? Nem tudom :)

Én egyébként egy percig sem félek attól,  hogy a lányok továbbtanulási lehetőségét korlátoznák. Egyrészt azt a szellemet már nem dughatják vissza a palackba csak iszonyú népszerűségvesztés árán, amit nincs olyan politikai erő  ami bevállal. Másrészt korántsem biztos, hogy a fiúk ettől beindulnának és egymást taposva feltöltenék azokat a helyeket a tanári, szociális munkás, diplomás ápoló szakokon, ahol a nők tényleg többen voltak jelen. Szóval a kockázat nagy, a siker esélye kevés.

Ja egyébként tényleg kár, hogy nem prostit írtál a posztban, szépen mutatott volna a diploma alternatívájaként ;). Szinte már bánom is  hogy nem gondoltam jobban ezt át anno, pedig lehettem volna műkörmös vagy kurva is. Akár. A hülye továbbtanulás  helyett. Most meg már késő.

@FUCKSZFE: soha de soha még egy férfi nem dicsérte meg a diplomámat :). Párválasztási szempontból ennek nulla értéke van. Ezt minden valamire való nő tudja.
Egyébként én is ugyanezt gondolom a család fontosságáról, hogy ennél nagyobb érték, öröm nincs a világon. Viszont nem erőltetném ezt rá mindenkire. Aki nem érzi magáénak a feladatot  az ne vállaljon gyereket.

Mme.Brioche 2021.12.25. 02:44:24

@JusztinaEufrozina: csakhogy munkaadóként nem engedheted meg magadnak, hogy magadból indulj ki, mert akkor pillanatok alatt tönkremész. Mi van, ha ő nem olyan mint te? Miért magától értetődő, hogy neki kell eltartania a gyerekét? Olyan kisgyerekes nők is szoktak munkát vállalni akiknek van férjük, csak elegük van már a gügyögésből, úgyhogy nem olyan nagy érvágás nekik kicsit kimaradni a melóból, amikor a gyerek összeszed valamit a bölcsiben, és nem is éreznek felelősséget a munkaadójuk iránt. Honnan tudnád, hogy van nagymama, akinél parkoltathatja a csemetét? Egy munkaadónak sokmindent figyelembe kell vennie, mert egy alkalmazott nem két fillér, és a munkavállaló elkötelezettsége nem utolsó szempont.
És itt egyáltalán nem abból indulok ki, hogy munkaadóként egy kisgyerekes nő vagy egy férfi között kell választanom (ámbátor egy családos férfi semmivel sem megbízhatatlanabb mint egy egyedülálló anya, csak mondom), de két nő közül is azt venném fel, aki valószínűbb, hogy nem fog minden hónapban egy hetet otthon beteg gyerekezni, vagy nem megy el szülési szabadságra 5 perccel a munkába állása után, mert nekem az nem üzlet, hogy fizetem hónapokig a járulékokat utána, miközben minden meló ugyanúgy rámmarad, mint mielőtt alkalmazottat vettem volna fel.

JusztinaEufrozina 2021.12.25. 06:57:06

@Mme.Brioche: "Női munkaadóként egyáltalán nem vennéd figyelembe egy potenciális női alkalmazott anyasági státuszát?"

Válaszoltam, most meg jössz mással.
Ha egyetlen gyermekét nevelő nőt sem vennének fel, akkor a kedves férjeknek nagyon vacak lenne, mert dupla annyit kéne dolgozniuk, hogy az éhes szájakat megetessék.

Miért kell innen, meg onnan kiindulni?
Mert valahonnan ki kell indulni. Én magamból és azokból, akik hatással vannak az életemre.

Nekem nem volt kérdés, hogy nekem kell dolgozni. A saját "élményemről" írtam, ahogy te is szoktál.

Örülök, hogy férfiként viselkednél munkaadóként.
Te ilyen vagy, én meg más.
Szerencsére nem te lettél a főnököm.
Ha jól emlékszem arról írtál, hogy neked nincs és nem is lesz gyereked.
Gyerektelen nővel gyerekről vitázni értelmetlen, így ha erről írsz ismét, akkor azt ignorálni fogom, én így tudok véleményt nyilvánítani erről neked.

JusztinaEufrozina 2021.12.25. 06:59:11

@Mia and Me: nálunk ez nincs. Max. megkérhetem, hogy segítsenek. :)
Minden mondatoddal egyetértek. :)

amjamayna 2021.12.25. 08:09:11

@Deansdale:

>>Minden témában úgy írsz, mint egy 20 éves suhanc....

Egészséged

amjamayna 2021.12.25. 08:48:08

@MsIreneAdler:
>>Hogy nekem csak megszületni volt nehéz, a többi már mágikusan magától megoldódott attól a csodafegyvertől, ami a lábam között van...?

Nem teljesen, de majdnem:) Megszületned sem volt nehéz, mert pl. egy koraszülött lánynak többszörösek a túlélési esélyei mint egy fiúnak. Amúgy tényleg minden megoldódik tőle, így, vagy úgy, hacsak nem vagy nagyon rusnya, de még azoknak se annyira rossz a kilátásaik, a másik nem hasonló "kvalitású" egyedeihez képest. Nem véletlen, hogy kevés köztetek a hajléktalan.
Az, hogy még (vissza:)élsz is a felkínált lehetőségeiddel, annak is megvannak az eredményei/következményei.

>>Hogy önző vagyok, amiért lediplomáztam akkor is, ha már így is túl sok a diplomás nő, akik léte felbecsülhetetlen károkat okoz a társadalomnak? Nem tudom :)

Igen, ez ebben a formában egy baromság:)

>>Én egyébként egy percig sem félek attól, hogy a lányok továbbtanulási lehetőségét korlátoznák. Egyrészt azt a szellemet már nem dughatják vissza a palackba csak iszonyú népszerűségvesztés árán, amit nincs olyan politikai erő ami bevállal.

Pontosan.

>>Másrészt korántsem biztos, hogy a fiúk ettől beindulnának és egymást taposva feltöltenék azokat a helyeket a tanári, szociális munkás, diplomás ápoló szakokon, ahol a nők tényleg többen voltak jelen. Szóval a kockázat nagy, a siker esélye kevés.

Biztos, hogy nem, sőt.

>>Ja egyébként tényleg kár, hogy nem prostit írtál a posztban, szépen mutatott volna a diploma alternatívájaként ;).

Mi is a péniszirígység ellentéte?:) Prostiirígység?:)

>>Szinte már bánom is hogy nem gondoltam jobban ezt át anno, pedig lehettem volna műkörmös vagy kurva is. Akár. A hülye továbbtanulás helyett. Most meg már késő.

Ne add fel, soha nem késő:)

>> soha de soha még egy férfi nem dicsérte meg a diplomámat :). Párválasztási szempontból ennek nulla értéke van.

Sőt, inkább hátrány.

>>Ezt minden valamire való nő tudja.

max 10-a és akkor nagyon sokat mondtam.
De, aki fel is fogja/tudja azt sem befolyásolja, mert az ösztönei erősebbek.

>>Egyébként én is ugyanezt gondolom a család fontosságáról, hogy ennél nagyobb érték, öröm nincs a világon. Viszont nem erőltetném ezt rá mindenkire. Aki nem érzi magáénak a feladatot az ne vállaljon gyereket.

Ez egyrészt igaz, másrészt nem ennyire egyszerű.

X évvel ezelőtt ez nem volt járható út egy nő részére, még ha nagyon gazdag volt/örökölt, akkor sem, a többi meg éhenhalt,vagy apáca/prosti lett, de ez is csak egy városi környezetben lehetett alternatíva, egy bizonyos méreten aluli településeken még ez sem játszott.

Nagyrészt férfiak kis része élhetett ezzel az opcióval.

Deansdale 2021.12.25. 10:22:22

@MsIreneAdler: "Miért érzem piszkálásnak, ha azt látom leírva, hogy a diplomámat nagy valósznűséggel a rámszabott oktatási rendszernek, a nekem írt ösztöndíjaknak és a csak nőknek járó pluszpontoknak köszönhetem?"

Valaki ilyet írt? Menten bannolom :)

Mme.Brioche 2021.12.25. 12:42:47

@JusztinaEufrozina: Hát ez vicces, akkor most jön a nembeszélek veled játék, mert ha nincs gyerekem, akkor nem is vagyok nő?
Igenis tudhatom, méghozzá tapasztalatból. Egyszer mi ezt nagyon megszívtuk, felvettünk egy nőt, mert nagyon nagy szükség volt segítségre, aranyos volt, szimpi, és megvoltak a kvalitásai a munkához. Két héttel később kiderült, hogy terhes, az is kiderült, hogy ezt már akkor tudta, amikor jelentkezett az állásra, csak még nem döntötte el, hogy megtartja-e, mert elhagyta a barátja.
Másfél hónappal a munkábaállása után kiderült, hogy veszélyeztetett terhes, szülésig nem dolgozhat. Rendben meglett a baba, utána itt még jár két hónap szülési szabadság, vártuk, hogy akkor jön vissza, mire a két hónap letelte után bejelentette, hogy a szülés után kibékült a gyerek apjával, összeházasodnak, a pasas jól keres, ő marad otthon babázni.
Az ő szempontjából mi tök jó feminista munkaadó balekok voltunk, egész terhessége meg a gyerekágy alatt el volt látva pénzzel, mi eközben annyit érzékeltünk, hogy becsapott minket az alkalmazottunk, másfél hónapnyi munka után egyszerűen megszűnt létezni a számunkra, viszont fizethettük utána a járulékokat meg minden anyámkínnyát még több mint fél évig, emiatt nem engedhettünk meg magunknak egy másik alkalmazottat, és ugyanúgy megszakadtunk a munkában.

Lehet hogy egy férfilelkű köcsögláda vagyok, de ha én lennék esetleg egy egyedülálló anya, egy saját vállalkozással, amivel el kell tartanom a saját gyerekemet, és egy édes kismama alkalmazottam velem játszaná el ezt a cirkuszt, elvonva a kenyeret az én gyerekem szájától és még több terhet rakva rám és munkaidőt, amit én tölthetnék a kisgyerekemmel, akkor én bizony aktívan keresném a módját hogy valahogy kirúghassam a fenébe, mert ez nem női szolidaritás, hanem röhej.

JusztinaEufrozina 2021.12.25. 12:50:37

@Mme.Brioche: félreérted, éppen, hogy nem akarok vitázni erről veled. Ha ez vicces, hát akkor vicces.
Gyerek nélkül nem tudsz gyerekes anyaként gondolkodni, ezért tartom feleslegesnek.
Olyanról aztán egyáltalán nem írtam, hogy akkor nem vagy nő, gondolom, hogy neked estek néhányan azért, mert nem vállalsz gyereket, én azt mondom, hogy aki nem akar, az ne akarjon, mert a gyereknek is jobb és a nőnek is.
Az egyik legjobb barátnőmnek nincs gyereke, engem nem zavar, de gyerekes témákban nincs "otthon" és nem tudja bele sem képzelni magát.
A többi mondatodat nem olvastam el, mert az első is elég volt ahhoz, hogy lássam, nem érted, amit írtam és tombolsz.

Mme.Brioche 2021.12.25. 13:03:41

@JusztinaEufrozina: "A többi mondatodat nem olvastam el, mert az első is elég volt ahhoz, hogy lássam, nem érted, amit írtam és tombolsz. "

Ez nagyon érett hozzáállás :-D Pedig én is csak a saját élményemről írtam ám.

JusztinaEufrozina 2021.12.25. 13:07:23

@Mme.Brioche: győztél. Remélem megnyugszol majd.

Deansdale 2021.12.25. 13:17:08

@JusztinaEufrozina: Na ez az abszolút önzés, meg az empátia teljes hiánya. Ha neked valami kell, akkor mindenki más bekaphatja, az ő érdekeik nem számítanak.

Ezért nem szabad, hogy a nők irányítsanak, mert a többségüket az érzelmeik vezérlik és nem a józan megfontolás vagy az igazságosság.

Briósnak abszolút igaza van, és azzal hogy lekezelően kihátrálsz a vitából egy olyan kamuval, hogy ő nem értheti amit te értesz, legföljebb saját magad verheted át.

JusztinaEufrozina 2021.12.25. 14:13:39

@Deansdale: empátia hiánya? Benned van? Briósban van? A munkaadóban volt? Miről beszélsz?
Nekem legyen, másnak nem?

Azért lépek ki a vele folytatott vitából, mert nem látom értelmét. Mert idegesen és rondán ír, ezért nem látom értelmét.
Mert gyerektelen nőkkel gyerekkel való vitának semmi értelme nincs, mert a két fél mást él át és míg a gyerekes anya valamikor volt gyerektelen nő, így tudja, hogy milyen, addig a gyerektelen nő nem anya.

Én egyáltalán nem gondolom, hogy nőknek kéne irányítani.
Az érzelmeik vezetik, ha meg az nincs, akkor ők semmivel sem különbek a férfitől, mint vezető, így akkor minek.

Lekezelően hátrálok ki?
Nem. Csak nem hagyja, hogy még időben fejezzük be, ezért valahol és valahogy nekem kell határt szabnom. Ha már eldönthetem, márpedig igen, hogy kivel meddig beszélgetek.
Te is, hiszen harmadszor is kitilthatsz, én ezt nem tehetem itt, hát írok, hogy ennyi.
Azért mert úgy gondolom, hogy míg engem nem tántorít el a véleményemtől, addig én sem az övétől, viszont személyeskedésbe megy át, és két nő egymásnak esésétől nincs rondább, ezért gondoltam, hogy még akkor, amikor ő még csak kicsit tombol és beszél olyanokat, amiket én nem írtam, addig hagyjuk abba.
De úgy látom, hogy nem lehet, és még belépsz te is.

Én megtanultam egy WR nevű nicknél, hogy van az az állapot, amikor nem válaszolok neki, üreset kap, vagy leírom, hogy nekem ennyi volt benne, nem több. Hogy ő ebből mit szűr le, hogy mennyire futamodtam meg, vagy hátráltam ki, már nem érdekelt.

Ha folytatni akarod te is, akkor az sem.

Mia and Me 2021.12.25. 14:17:09

@Deansdale: "kizárólag a háttérhatalomra kell "fújni"."

Igen, ezzel egyetértünk. Viszont a vita látod itt is megvan, pedig szerintem teljesen értelmes, széles látókörű, jobbik fajta emberanyag van a kommentszekcióban.

Ezt a kérdést mindenki másképp fogja látni, nincs még csak egységes női és egységes férfi nézőpont sem (bár a férfiak ebben a harcban jobban "összezárnak" - bárcsak ilyen egységesen tudnának- tudnátok fellépni az élet többi területén is a család és az emberi közösségek védelmében).

Mindenki helyzete és tapasztalata más a másik nemmel, az együttműködéssel vagy nem együttműködéssel. Azt gondolom mindannyian voltunk már "hülye picsák" és "hülye faszok" is (nemtől függetlenül is akár), mert senki nem születik párkapcsolatra és családra "alkalmas" állapotban.

Aki eljut oda, hogy emberi közösségben él a párjával, ott felismerik azt is hogy a rendszer mindenkivel kib@szik a maga szintjén. Maximum csak fokozatok vannak, hogy adott esetben kivel jobban.

Ennek legyőzésére meg csak egységesen emberi jogokért és minden embert megillető dolgokért küzdve lehet csak. Nincs nő vagy férfi. Ember van.

JusztinaEufrozina 2021.12.25. 14:24:32

@Deansdale: még csak annyit, hogy éppen az iránta érzett empátiám miatt szóltam Gizellának, amikor neki esett, hogy túl sokat foglalkozik a vírus rá irányuló hatásáról, amit te aztán töröltél.

Mia and Me 2021.12.25. 14:36:58

@FUCKSZFE: "Nem, nem születik minden ember egyenlőnek.
Még jogilag sem."

"CSAK" jogilag nem születik egyenlőnek.
Egyébként meg de.
Egyformának nem születünk. De egyenlőnek igen. Hogy aztán nem marad meg "egyenlőnek", az a társadalmi, kulturális, földrajzi, politikai, és ezer másik emberi körülmény függvénye.

"ezek nem terézanyai szívjóságból és hivatástudatból csinálják, hanem ennyire képesek és annyiért is megcsinálják, amennyit kapnak érte!"

Vannk igen ilyenek is. Meg van aki hivatástudatból. Hogy nem 50szer ennyien dobták fel a tappancsot az elmúlt 2 évben, az azon keveseken múlt akik hivatástudatból IS dolgoznak, és nem csak a pénzért.

"Úgy érted, hogy mindenki érje meg legalább a 60 évet, hogy mindenki fölötte adja csak be a kulcsot?:)'

Tudod, hogy nem úgy értem :), Évek óta beszélik a kormányok hogy 60-65 után már nagyon kínos hogy élnek ezek az öregek, csak a baj van velük, na meg k@rva sokba kerülnek.

De jól informált vagy:) Csaknem a gyíkemberek személyesen?:)

"Mert egyrészt "női munka" másrészt mert szar meló,"

Kukásnak lenni is szar meló, mégis megfizetik és férfiak mennek...
Időst gondozni külföldön teljes lelki nyugalommal vállalják el a faszik is. (ja ott nem annyit fizetnek mint itt)

">>ezt fejtsd ki légyszi, nem értem. milyen nőiességből kell feladni vezető beosztásban?

Minden nőiességből."

Félreértjük egymást. Nem férfias vezetőnek kell lennie egy női vezetőnek hanem női vezetőnek. Egyetlen nőies tulajdonságot sem kell feladnia. Többször volt női vezetőm, és volt egy aki minden férfit "legyőzött", valamint az osztálya jó munkavégzés mellett jól is érezte magát. Egy jó női vezető csapattá és "családdá" tudja szervezni a munkatársait.
És ahogy vannak szar női vezetők, úgy vannak férfi vezetők is rosszak. Férfi vezetők közül is egy volt aki szerintem sikeres és jó vezető volt. Persze ez csak az én tapasztalatom. Ebből nem tudok statisztikát csinálni.

"Nem a kultúra volt a lényeg, hanem az inkompetenciára való példamutatás,"

Gondolom ha kiraknak egy repcsiből Tumbuktuban egy fűszoknyában és egy vadászkéssel, akkor hasonló inkompetenciára fogsz példát mutatni az ottani életkörülményekbe történő beillesztési programban.

">>Viszont egy másfajta kulturába bevitt technika, onnan idegen technológia persze hogy nem fog működni a "működtetők" nélkül.

Épp ez az analógia a női vezetéssel kapcsolatosan is:)"

Pontosan. EGy nő más technikával, más képességekkel és más módszerekkel lesz JÓ női vezető mint egy férfi.

"Bizony, erőszakkal (sem) lehet átalakítani (bár azért a genderfaszság eléggé ráfeküdt erre:), megváltoztatni egyetlen nőt sem, csak természetellenes módon,"

Nem kell átalakítani. Ki mondta hogy át kell?

""Évák" helyett ma csupa "Lilith"-eket találunk, akik Ádámabbak szeretnének lenni Ádámnál."

Ez a rendszer bűne, csak "Ádám-versenypálya" van. Abban meg az Ádámok is kudarcot vallottak. Különben nem lenne világszerte kisemmizett tömeg mindenfelé (férfiak is).

Mia and Me 2021.12.25. 14:43:31

@MsIreneAdler: "Én egyszerűen azt látom, hogy pl a képzettség nélküli nehéz fizikai munkát a férfiak esetében jobban megfizetik, pl egy építkezésen dolgozó férfi többet keres, mint mondjuk egy konyhai kisegítő nő."

AMiben pénz van, ami profitot termel, ami kézzel fogható hasznot hoz, azt megfizetik. És abban férfiak helyezkednek el.
Az hogy enni kell meg gyerek kell stb. az nem fontos a rendszernek, robotokkal is megoldható.

Mia and Me 2021.12.25. 14:52:14

@FUCKSZFE: " Megszületned sem volt nehéz, mert pl. egy koraszülött lánynak többszörösek a túlélési esélyei mint egy fiúnak."

Medveállatkákat esetleg ne kezdjük el irtani?
Azok basszus az űrben is kibirják a kis rohadédok :) :).

A természet szempontjából a nő többet ér. A faj fennmaradása szempontjából ha 500 nőre jut egy fiú, az is jó még. Fordítva már gáz.

">> soha de soha még egy férfi nem dicsérte meg a diplomámat :). Párválasztási szempontból ennek nulla értéke van.

Sőt, inkább hátrány."

EZ mondjuk sajnos akkor a hozzád hasonlóan gondolkodó férfiakat minősíti. Szerencsére ismerek olyan férfiakat akik kimondottan szeretik az okos nőket. (tudom, nem minden diplomás az, de van egy jó rész átfedés azért).

Mia and Me 2021.12.25. 15:00:14

@Mme.Brioche: A sztoriban sajnos sok a kiszolgáltatottság. Itt nem a feminizmus miatt szivtatok hanem a rendszer így működik hogy senki nem lehet őszinte.
Simán lehetett volna alternativ megoldás, távmunka, munkaidő csökkentés, akármi, kompromisszum ami mindenkinek egy kicsit jó kicsit rossz, de átsegít az átmeneti időszakon.
Persze nem ismerem a teljes történetet és én nem vagyok munkaadó. Viszont nekem az akkori munkaadóim, amikor a gyerekeim születtek, aránylag jó fejek voltak, volt kis távmunkám, volt saját magam osztom be, de a projektnek kész kellett lennie, határidőket tartani, stb. nyilván ezt nem minden szektorban lehet megtenni.

2021.12.25. 15:06:47

@Mia and Me:

"Én egyszerűen azt látom, hogy pl a képzettség nélküli nehéz fizikai munkát a férfiak esetében jobban megfizetik, pl egy építkezésen dolgozó férfi többet keres, mint mondjuk egy konyhai kisegítő nő."

Ilyen logikai vonalon lévő hibákkal problémás lesz megbeszélni egy dolgot.

Nincs olyan, hogy azért mert valami azonos jellegű dolog alá tartozik, de azon belül szétválasztódik ágakra, azokat egyformának lehet ezért tekinteni és így is mérlegelni egyenlőségben.
Ez konkrétan tehát már ott bukik, hogy egyes egyedül a "fizikai munka" címszó alatt találkoznak, de aztán belép a többi változó, ami miatt ez a hasonlat téves, a gondolkodás hibás logikai vonalon van ebben.

(semmi másba nem szándékozom beleszólni, csak ez számomra nagyon szemet szúrt.... :) )

Mia and Me 2021.12.25. 15:11:33

@icipicicsipa: ezt IreneAdler irta, tőle idéztem. Én is ilyesmire utaltam a válaszomban hogy nem ez mentén válik ketté, hanem a profittermelés, és az ágazat fontossága mentén a jelenlegi rendszerben

éptikezés: sok pénz van benne
konyhai dolgozó: az etetés csak a pénzt viszi, ráfizetéses a rendszerben

2021.12.25. 15:21:40

@Mia and Me:

Igen, tudom, csak "közelebb" volt Tőled hozni az idézetet. :D

amjamayna 2021.12.25. 18:49:06

@Mia and Me:
>> Azt gondolom mindannyian voltunk már "hülye picsák" és "hülye faszok" is (nemtől függetlenül is akár), mert senki nem születik párkapcsolatra és családra "alkalmas" állapotban.

Igen és ez a probléma a ha "nőkkel vitatkozik az ember", mert előbb utóbb relativizálni kezdenek, élen a "TE IS" című örökbecsűvel.

Az esetek nagy részében nincs olyan, hogy "neked is igazad van , meg nekem is", te is hibáztál meg én is stb., és akkor egyezünk ki középen, mert ha a szakadék két szélén állunk, akkor nincs kompromisszum, egyiknek ugrani kell, vagy marad mindkettő a saját oldalán, ugyanis "középen találkozni" fizikai képtelenség.

>>Aki eljut oda, hogy emberi közösségben él a párjával,

Igen, aki eljut oda, de mindkét nem alapvető kínja a 0. lépés, miközben te már az azt követő 1.-ről szeretnéd indítani. Azokról meg nem is beszélve, akik "visszaesnek " a 0-ra.

>>ott felismerik azt is hogy a rendszer mindenkivel kib@szik a maga szintjén. Maximum csak fokozatok vannak, hogy adott esetben kivel jobban.

Miért és kivel b@szna ki a "rendszer"?
Ilyen választható reális lehetőségek tárháza soha nem volt eddig a történelemben, milyen kib@szásról beszélsz?

>>Ennek legyőzésére meg csak egységesen emberi jogokért és minden embert megillető dolgokért küzdve lehet csak.

Nincsenek "egységes emberei jogok", már csak azért sem, mert ez kimondva, kimondatlanul azt jelenti, hogy mindenkinek legyen "egyenlő esélye", csakhogy ennek a csapdája épp a valamely "magasabb rendű cél érdekében", diszkriminatív módon előnybe hozása az arra érdemteleneknek.

>> Nincs nő vagy férfi. Ember van.

Pontosan ez a jelszava a nyugati genderszarságnak is. ennyi erővel nincsenek buzik, LMBTQ meg a többi szarság, és már a pedofilok is lassan közéjük tartoznak.

DE, van, nő is meg férfi is, meg buzik/leszbik is, a többi meg vagy (elme)beteg, vagy kiiktatásra, ártalmatlanításra szoruló deviáns.

amjamayna 2021.12.25. 19:21:07

@Mia and Me:
>>Hogy aztán nem marad meg "egyenlőnek", az a társadalmi, kulturális, földrajzi, politikai, és ezer másik emberi körülmény függvénye.

Akkor meg ugye b@szhatod az "egyenlőnek született mantrádat", hiszen a valóságban ez nem igaz, vagy nem értelmezhető.

>> Meg van aki hivatástudatból.

Annak meg ugye nem a pénz számít, mert anélkül is/kevesebbért is csinálná, annak meg miért fizetnének többet a "Kapitalizmusban", ennyire azért nem hülyültek meg az emberek.

>>Hogy nem 50szer ennyien dobták fel a tappancsot az elmúlt 2 évben, az azon keveseken múlt akik hivatástudatból IS dolgoznak, és nem csak a pénzért.

Majd ezt nekik jóváírják a mennyben/nirvánában etc.

>>Tudod, hogy nem úgy értem :)

Persze, hogy tudom, de gondoltam lecsapom:)

>>Évek óta beszélik a kormányok hogy 60-65 után már nagyon kínos hogy élnek ezek az öregek, csak a baj van velük, na meg k@rva sokba kerülnek.

És a lényeg: "KURVA SOKBA KERÜLNEK"

És ennek 90%-ban az életmódjuk a ludas, senki nem kényszerítette őket arra, hogy egészségtelenül éljenek.

>>Kukásnak lenni is szar meló, mégis megfizetik és férfiak mennek...

A nők valahogy nem nagyon állnak sorba érte, "ki érti ezt?, ki érti ezt?, én nem:)"

>>Időst gondozni külföldön teljes lelki nyugalommal vállalják el a faszik is. (ja ott nem annyit fizetnek mint itt)

De egyrészt nem nagyon dicsekednek itthon azzal, hogy a szart takarítják, másrészt meg "van az a pénz, amiért korpásodik az ember haja"

>>Félreértjük egymást. Nem férfias vezetőnek kell lennie egy női vezetőnek hanem női vezetőnek.

Csakhogy ez oximoron, mert ilyen nincs:)

>> Egyetlen nőies tulajdonságot sem kell feladnia.

Gyakorlatilag nem tudsz olyat mondani, amit nem.

>>Többször volt női vezetőm, és volt egy aki minden férfit "legyőzött", valamint az osztálya jó munkavégzés mellett jól is érezte magát.

Aztán hogyan "győzte le" a férfiakat?
Tangában? :)

>>Egy jó női vezető csapattá és "családdá" tudja szervezni a munkatársait.

Nem létezik ez a hármas, hogy "jó női vezető", alapvető törvényszerűség, hogy (ahogyan a "jót, olcsón, gyorsan" hármasból is:) maximum egyszerre 2-t lehet választani, nagyon optimális esetben, de a gyakorlat 90%-ban azt mutatja, hogy igazán csak egyet:)

>>És ahogy vannak szar női vezetők, úgy vannak férfi vezetők is rosszak.

Szakadj már le a relativizálásról, 100 férfi és 100 női vezetőből random módon, min 10:1-hez az arány a szar vezetők szempontjából és nem a nők javára, nem véletlen.

Mert a vezetéshez tetszik, vagy sem, de "férfi skill"-ek szükségesek, akkor is ha megfeszülsz:)

>>Férfi vezetők közül is egy volt aki szerintem sikeres és jó vezető volt. Persze ez csak az én tapasztalatom. Ebből nem tudok statisztikát csinálni.

Hagyjuk az anekdotikus érvelést, ha lehet.

>>Gondolom ha kiraknak egy repcsiből Tumbuktuban egy fűszoknyában és egy vadászkéssel, akkor hasonló inkompetenciára fogsz példát mutatni az ottani életkörülményekbe történő beillesztési programban.

Kissé kényszeredett és elég izzadságszagú, no meg eléggé messze áll attól, amit érzékeltetni próbáltam, de nő vagy, így csak mosolygok rajta:)

>>Pontosan. EGy nő más technikával, más képességekkel és más módszerekkel lesz JÓ női vezető mint egy férfi.

Oximoron, a vezetéshez férfias skill-ek szükségesek, "nem nőnek való vidék", nem véletlenül.

>>Nem kell átalakítani. Ki mondta hogy át kell?

Kényszer, ha vezető akar lenni, ha még jó vezető is, akkor meg véglegesen .

>>Ez a rendszer bűne, csak "Ádám-versenypálya" van.

Végre, leesett:), a rossz hír az, hogy minden rendszer "Ádám-versenypálya", ez egy biológiai/evolúciós, vagy ha úgy tetszik, akkor "teremtett adottság", lehet sivalkodni, de minden rendszernek ez az "alapköve".

>> Abban meg az Ádámok is kudarcot vallottak.

Bizony, mint mindig is, Pareto elv alapján ott indig csak 20%-nak "van hely", no persze, a 80%-nyiból mindig akad 10% aki képes ide "felküzdeni" magát, de ez a maximum.

>>Különben nem lenne világszerte kisemmizett tömeg mindenfelé (férfiak is).

Mindig is kb ennyi volt a "kisemmizett tömeg" aránya, kortól, rendszertől, nemtől függetlenül, mivel ezeket nem, vagy nagyon rövid ideig képesek csak áthágni, de a mederbe való visszarendeződés mindig megtörténik, vagy így, vagy úgy.

amjamayna 2021.12.25. 19:40:55

@Mia and Me:
>>" Megszületned sem volt nehéz, mert pl. egy koraszülött lánynak többszörösek a túlélési esélyei mint egy fiúnak."

>>Medveállatkákat esetleg ne kezdjük el irtani?
>>Azok basszus az űrben is kibirják a kis rohadédok :) :).

Miért kéne írtani? az én állításom is tény, a tied is, csak épp a kettőnek semmi köze sincs egymáshoz, ok-okozati összefüggés pláne nem, miért hoztad ide?

>>A természet szempontjából a nő többet ér. A faj fennmaradása szempontjából ha 500 nőre jut egy fiú, az is jó még. Fordítva már gáz.

Alapjában véve egyetértek, azért az 500-ra egy férfi az eléggé belterjes és degeneratív kihalást eredményezne, az az arány azért valamivel kedvezőbb, de amúgy tökéletesen igazad van.
Ennyit az "egyenlőségről", hiszen épp most mondtad,helyesen, hogy az egyik TÖBBET ÉR, mindig, minden körülmények közt, bármilyen jogi rendszerben:)

>>EZ mondjuk sajnos akkor a hozzád hasonlóan gondolkodó férfiakat minősíti.

Ja, g@ci hímsoviniszta, 20 éves vagyok, akit a farka irányít, tanult kollégád jellemzését is hozzáadva:)
De ha így is lenne, az "ad hominem" érvelés igazán lófaszt sem ér.

>>Szerencsére ismerek olyan férfiakat akik kimondottan szeretik az okos nőket.

Irreleváns, mert a "van olyan/ismersz olyant(vagy csak azt hiszed, hogy ismered)", az nem negligálja a masszív többséget, de itt nem is ez a lényeg, hogy milyen férfiaknak tetszenek az okos nők, mert ha ez az okos nő átnéz ezeken a férfiakon, akkor megsüthetik az okos nőkkel kapcsolatos preferenciáikat:)

A lényeg, hogy azok a férfiak(ha vannak:), akik az okos nő számára szóba jöhetnek, mennyire díjazzák ezt?
Másrészt az okosságán kívül elég testi adottságokkal rendelkezik-e az adott nő, hogy legyen legalább egy olyan jelentkező, aki neki is megfelel?
És, esetleg nem rakta-e olyan magasra a lécet, hogy aki(k)neki megfelelne(k), azoknak a férfiaknak ő viszont nem pálya, egyiknek sem?
És nem azért, mert okos, hanem a "lényeg" hiányában ez a tulajdonság se nem oszt, se nem szoroz?

Túl sok a paraméter, és leszűkíthetjük, de egyrészt hamis lesz az ebből levont következtetés, másrészt a "túl okos" már masszívan taszító "fícsör".

MsIreneAdler 2021.12.26. 10:39:10

@FUCKSZFE: az, hogy a nőknél a diploma a párválasztásnál nem előny, én úgy értem  hogy egyszerűen nem tényező. Legalább is nem kellene, hogy az legyen. Akkor hátrány,  ha a párt kereső nő azt hiszi, hogy előny, illetve akkor is, ha a diploma létével a kiszemelt férfi nem tud megbírkózni.
Nem nekem való a szajhaság, de azért köszi a bátorítást, azért még nem rohanok a sarokra (nagy a hó amúgy is) :D
Egyébként felkínált lehetőséggel hogyan lehet visszaélni? Ezt nem értem mire írtad.

@Mia and Me: köszönöm a kiegészítést, valóban nem fejtettem ki, az okokat, hogy miért keres többet az egyik, mint a másik. Csak a szakképzetség nélküli munka lehetőségeket próbáltam leírni.

@Deansdale: ez a minimum! Tudtam én, hogy a szíved mélyén egy igazi fehér lovag vagy :)

valis47 2021.12.26. 11:57:31

@Mia and Me: Ugyan mi akadályozza meg a nőket, hogy elmenjenek építkezésre a konyhai kisegítő munka helyett? (Utóbbit végzik férfiak is, építkezésen is dolgoztak nők, amikor nem volt elég férfi, pl. a II. vh. után) Csak nem az általánosságban gyengébb fizikum? Hát ez van, a biológiai tényeket nem lehet megerőszakolni, lehet papolni egyenlőségről, de nem véletlenül alakult ki a nemek közötti munkamegosztás. Nem azért, mert a patriarchátus gonoszul kizárta a nőket a vájár, gályaevezős stb. munkákból. A feministák sirámai a férfiak állítólagos fizetéselőnyéről is ezt hagyják figyelmen kívül többek között.

@FUCKSZFE: Hasonlítasz valakire, aki a férfihangon írogat hasonló hosszú hozzászólásokat, párszor össze is kapott az oldal működtetőivel... :)
Nem mondom, hogy nincs igazad sok mindenben, csak hogy ha a "fekete pirulás" hozzáállásodat teszi magáévá valaki, az nem biztos, hogy segít rajta. A piros pirula segíthet, hogy kimássz a szarból, de ezek a szövegek csak azt üzenik azoknak, akik nem fognak a büdös életben sem a 20% (inkább kevesebb) "alfa" közé felvergődni, hogy hagyj fel minden reménnyel. Pedig inkább csak arra kellene rávezetni, hogy ne azokkal akarjon egy pályán indulni a versenyben. Ne a Ferrari kupán akarjon indulni, van Suzuki Swift kupa is. Az emberi társasalom bizonyos állatfajokkal ellentétben még nem olyan, hogy az összes nőstény a top hímek háremjében van, a többi hím pedig verekedhet, hogy esetleg bekerüljön közéjük. Bár tény, hogy a hipergámiát a legutóbbi évtizedek fejleményei a nyugati társadalomban igencsak elszabadították, és ennek sok nő is "áldozata". Mert hiába vár az általa megütött szintet megütő csillogó páncélos lovagra, nem tudja reálisan értékelni magát, amíg nem késő.

valis47 2021.12.26. 12:02:00

@FUCKSZFE: "Az esetek nagy részében nincs olyan, hogy "neked is igazad van , meg nekem is", te is hibáztál meg én is stb., és akkor egyezünk ki középen, mert ha a szakadék két szélén állunk, akkor nincs kompromisszum, egyiknek ugrani kell, vagy marad mindkettő a saját oldalán, ugyanis "középen találkozni" fizikai képtelenség."

Persze, tisztán logikai alapon így igaz, de a nőkkel mégis csak így lehet valamiféle kompromisszumra jutni, de nem csak velük, ez alap szociális skill. Aki mereven ragaszkodik az igazához, meg akar nyerni minden vitát és nyíltan el akarja ismertetni a győzelmét a másikkal minden esetben, az egy kibírhatatlan alaknak fog számítani. Igen, a nőknek ezért jobbak a szociális skilljeik. Viszont az egyetértés érdekében készek elfogadni kegyes hazugságokat, és el is várják ezt másoktól.

Mia and Me 2021.12.26. 12:40:16

@FUCKSZFE: "Az esetek nagy részében nincs olyan, hogy "neked is igazad van , meg nekem is", te is hibáztál meg én is stb"

Nincs hát. Hol olvastad hogy ilyet írtam? Különböző kapcsolatokról irtam, nem egy kapcsolaton belül.Egyik kapcsolatban téged szivatnak, másikban te szivatsz- erről irtam. Olyan meg nincs hogy valaki 70 éven keresztül csak tündérvirágaranybogár a másik nem minden képviselőjével.

"Igen, aki eljut oda, de mindkét nem alapvető kínja a 0. lépés,"

Jah. akkor értem, a fő bajod hogy odáig nem jutnak el az emberek hogy normálisan közeledjenek egymáshoz? Az meg megint emberi probléma, nem nemek közti. Nem akarom önmagam ismételni, de ha emberként közelednének, és nem a másik embertől VALAMIT AKARÓ nőként meg férfiként, akkor hamar átlendülhetne mindenki a 0. lépésen. De mindenki "p.nát" meg faszit akar, ami így ledegradálódik az olyan fajta keresésre, amikor tusfürdőt próbálgat az ember.

"Miért és kivel b@szna ki a "rendszer"?"

Mindenkivel. Párválasztás szempontjából a végtelen és korlátlan lehetőségek tárháza illúzióval. Majdnem úgyenezen illúziót felkínálva az élet minden más területén is.
Emberjogilag meg lényegében kevesebb szabadságod, jogod és lehetőséged van mint egy középkori kisnemesnek (miközben a középosztály családi vagyona lényegében közelít ahhoz.).

"Nincsenek "egységes emberei jogok","

Nincsenek hát. Ez a probléma. Csak papíron van.

"DE, van, nő is meg férfi is, meg buzik/leszbik is,"

Attól még egy faj vagyunk. Nem tagadtam hogy van nő meg férfi, csak ez az alapvető jogok szempontjából mindegy kellene legyen.
Bár most már eltértünk teljesen a gondolatfolyamtól, mert nem ez volt benne a lényeg.

"Akkor meg ugye b@szhatod az "egyenlőnek született mantrádat","

ez nem mantra. ez tény. Utána rakodik rá mindaz, amitől és ami alapján egyiket jobban másikat kevésbé értékeli a társadalom, és ez nagyon sokszor nem az életben és a természetben történő megmérettetés valós értékelése, hanem egy emberi "értékelés".

"És ennek 90%-ban az életmódjuk a ludas, senki nem kényszerítette őket arra, hogy egészségtelenül éljenek"

EGyrészt, de. a jelenlegi társadalmi berendezkedés sokaknak nem adja meg a lehetőségét sem hogy egészségesen éljenek. Másrészt akkor nem fizetek semmit aztán majd 65 felett megoldom magam. Az nem opció bármilyen "ludas" öreg esetében se, hogy egy életen át fizet egy biztosítást, aztán mikor oda kerül akkor meg beintenek neki, hogy tessék fáradni az önkéntes öngyire, túl sokáig tetszik élni.

"Aztán hogyan "győzte le" a férfiakat?
Tangában? :)"

Ez miért mosolyognivaló? Ádám-versenyistállóban nőként nőiesen lehet győzni. Birodalmakat lehet leigázni vele (lásd történelem).
És valóba erre nem minden nő alkalmas. Mert nem csak a tanga a lényeg hanem az időzítés, az arányok, kivel mikor mit lehet és mit kell.

"Végre, leesett:), a rossz hír az, hogy minden rendszer "Ádám-versenypálya", ez egy biológiai/evolúciós, vagy ha úgy tetszik, akkor "teremtett adottság","

Tévedés. Lentebb egyetértettél vele hogy a nő biológiailag többet ér a természetnek. És ha jól sejtem a férfiak nagy%-a azon kesereg hogy nem jut neki elfogadható nő (te irtad korábban), és hogy a szűk keresztmetszet a nő (te irtad korábban). Attól hogy Ádám versenypályák vannak, ez lesz. Nem működik az se ha beosztjátok (régi rendszer, a nő gyerek a férfi tulajdona), az se ha versenyeztek érte (mai rendszer, hgoy aránylag nagy választási lehetősége van a nőnek is).

"medveállatka"
"Miért kéne írtani? az én állításom is tény, a tied is, csak épp a kettőnek semmi köze sincs egymáshoz, ok-okozati összefüggés pláne nem, miért hoztad ide?"

:D sok köze van egymáshoz.
Persze hogy nem kell írtani. Nem az volt a mondandóm lényege.
Logikailag nem egyenes soron fűztem fel, elnézést, nem mindenki tud így kapcsolni.

"Ennyit az "egyenlőségről", hiszen épp most mondtad,helyesen, hogy az egyik TÖBBET ÉR, mindig, minden körülmények közt, bármilyen jogi rendszerben:)"

Én azt állítottam hogy a természetben ér többet. A jogrendszer ezt nagyon kevés társadalomban követte vagy követi.

"A lényeg, hogy azok a férfiak(ha vannak:), akik az okos nő számára szóba jöhetnek, mennyire díjazzák ezt?
Másrészt az okosságán kívül elég testi adottságokkal rendelkezik-e az adott nő, hogy legyen legalább egy olyan jelentkező, aki neki is megfelel?
És, esetleg nem rakta-e olyan magasra a lécet, hogy aki(k)neki megfelelne(k), azoknak a férfiaknak ő viszont nem pálya, egyiknek sem?
És nem azért, mert okos, hanem a "lényeg" hiányában ez a tulajdonság se nem oszt, se nem szoroz?"

Igen ez az a blabla ami miatt többnyire nem emberként keresik egymást az okos férfiak és nők, vagy a buta férfiak és okos nők, vagy az okos férfiak és buta nők :)... És azt hiszem az egyetlen csoport: a buta férfiak és buta nők tudnak csak egymásra találni :D , ami jól látszik a szaporodási rátán is :D.
(aki nem érti, ez vicc volt, bár minden vicc félig komoly)

Mia and Me 2021.12.26. 12:50:45

@valis47: "Ugyan mi akadályozza meg a nőket, hogy elmenjenek építkezésre a konyhai kisegítő munka helyett?"

Ez jó felvetés. Nyáron dolgoztam építkezésen, ugyan csak családin. De tudom a választ: a gyengébb fizikum igaz. De nem csak az. Hanem a hangulat és a férfiak privilégiuma hogy azt ők jobban tudják. A gyengébb fizikum miatt a nő, amikor látja hogy tök feleslegesen erőlködnek ezek a jó emberek meg még engem is erőltetnek - ha már ott vagyok dolgozzak, ugye - több praktikus és könnyebbé tevő ötlet születik egy nőben, amit a faszik nem fogadnak meg, mert "az f.sság". Aztán mikor 2 hete b@szódnak valamin a hagyományos férfi módon, és az egyik férfi elkiáltja magát, hogy na jó akkor csináljuk úgy ahogy Mia mondta, csak itt meg itt ezzel meg ezzel a minimális változtatással (hogy tartósabb legyen, mert az anyagokhoz stb. nem értek), - és befejezik 2 nap alatt a dolgot, akkor ugye általánosan kellemetlen tud lenni :) a helyzet.

2021.12.26. 12:56:51

Azt hiszem, egyikünknek sincs igaza.
Általánosságban.
Részenként van meg bennünk az igazság.
A részek meg tolódhatnak arányában, de a teljeset nem ismerhetjük semmiben.
És mivel nem ismerjük, így abban az önhittségben, ostobaságunkban, önteltségünkben, tudatlanságunkban az gondoljuk és hisszük, hogy nekünk a teljes és egyelten létező igazunk van,
És ezért, mert azt hisszük - mert el lett hitetve velünk, hogy mi mondjuk és tudjuk az igazat, az igazságot - védjük azt foggal-körömmel egy idő múlva akkor, ha nem engedjük el úgy, hogy nem haraggal gondolunk a másik személyére.
Mert akkor az elkezd mérgezni minket és ez rakódik, rakódik ránk és elkezd az életünk megromlani egyre jobban és jobban.....

Elnézést, ez csak most így kijött, ha mér beleolvastam mi megy most errefelé.... :)

Mia and Me 2021.12.26. 12:57:10

@valis47: "Nem azért, mert a patriarchátus gonoszul kizárta a nőket a vájár, gályaevezős stb. munkákból"

Azért azt tudod, hogy a kapitalizmus hőskorában voltak bányákban is női meg gyerekmunkások is csak túl gyorsan "elkoptak" -meghaltak. És de bizony kizárta őket onnan a rendszer, mert rájöttek, hogy akkor nem termeli magát újra az olcsó munkaerő, ezért apjukat jobban megfizették, és kevesebb bérért se vettek fel nőket gyerekeket (törvény a gyerekmunka szabályozásáról nem szívjóságból született hanem a kapitalizmus érdekében), hogy a nője valahol máshol kapjon negyed fizetést, de szülje le a 6-8 újabb munkásgyereket.

2021.12.26. 13:02:45

@Mia and Me:

Én nekem semmi bajom nincs azzal, hogy ha egy emberen látom, hogy mondjuk amit csinálunk és nincs benne ismerete - konkrétan zéró ismerete van - és még fizikuma sincs hozzá, hogy tenni szeretné azt, amit, őszintén.
Sőt.
Én értékelem, nekem szimpatikus, tetszetős.
Igyekszem ebben segíteni és tanítani - már ami nekem van tudás, ami ilyen-olyan :) - és azt vettem észre, azt tapasztaltam, hogy ez jó.
Ha aki segít, az alázattal fogadja azt, hogy ő keveset tud és ha keveset bíznak rá, az is jó és akinek pedig segítenek és fel akarja emelni magához azt, aki keveset tud, de akar, abból rossz nem lehet a két ember közötti kapcsolatból és egymáshoz viszonyulásból.

2021.12.26. 13:11:51

@Mia and Me:

És látod, itt kijön az, hogy nincs bennünk a teljes igazság.
Ahogy meséled a történeted:
Az építkezésen lévő férfiak biztosan - illetve vélhetőleg - több építéshez szükséges információval, tudással - igazsággal - rendelkeztek, hogy mit és hogyan kell csinálni.
És erre jöttél te, akiben volt egy olyan, hogy annak az egynek a kis részét lehet, hogy így kellene csinálni.
És az lett a jó.

Mia and Me 2021.12.26. 13:41:22

@icipicicsipa: "Azt hiszem, egyikünknek sincs igaza.
Általánosságban.
Részenként van meg bennünk az igazság."

Persze.
és nem csak azért mert részek vagyunk, hanem azért is mert FUCKSZFE nem csak nemileg más mint én :), hanem valószínűleg élethelyzetben is másban van, másak a körülményei, és más az életkora is.

Én hiszek az egyenlőségben és igyekszünk gyakorolni is magunk körül abban kis univerzumban amire hatással vagyunk.

Éppen ezért szokott furcsának tűnni az ilyen is mint ugye a tágabb családban az építkezéses sztori, hogy csak azért szív mindenki több ideig mert "nő ahhoz nem érthet...". Vagy gyerek ahhoz nem érthet... Az is sokszor jön elő manapság, hogy mert a mai gyerekek mennyire silányak... Miben is? Én csodálom őket, hihetetlen találékonyak a maguk szintjén. Amiben meg nem olyan edzettek mint mi, azt mi és a mi általunk felépített kor és rendszer tette velük.

Itthon igyekszünk meghallgatni mindenkit mindenben (szerencsére csak 4-en vagyunk:)), és nem a nemek szerinti klasszikus felosztásban működnek a mindennapok. Nekünk ez vált be, másnak más.

De általánosságban azt gondolom hogy egyenlő félként kell tekinteni a másikra bármilyen kapcsolatban, mert csak úgy sül ki belőle mindkét félnek hasznos vagy pozitiv bármi.

amjamayna 2021.12.26. 15:16:34

@MsIreneAdler:
>>az, hogy a nőknél a diploma a párválasztásnál nem előny, én úgy értem hogy egyszerűen nem tényező.
Legalább is nem kellene, hogy az legyen.

De, az, negatív értelemben és nem a férfi, hanem a nő számára, ugyanis ösztönszinten magánál magasabb státusszal rendelkező "indítja" csak be, és mivel azt hiszi (tévesen:), hogy a diplomával emelkedett a státusza (miközben a valóságban csökkent), így saját magának egyre inkább "szűkíti" a lehetőségeit.

>>Akkor hátrány, ha a párt kereső nő azt hiszi, hogy előny, illetve akkor is, ha a diploma létével a kiszemelt férfi nem tud megbírkózni.

A férfiak igazán magas ívből szarnak a nő bármilyen diplomájára, a gond a nő fejében leledzik.

>>Egyébként felkínált lehetőséggel hogyan lehet visszaélni? Ezt nem értem mire írtad.

Minden lehetőséggel vissza lehet élni, már nem emlékszem milyen kontextusban írtam ezt speciel.

amjamayna 2021.12.26. 15:31:36

@valis47:

>>Nem mondom, hogy nincs igazad sok mindenben, csak hogy ha a "fekete pirulás" hozzáállásodat teszi magáévá valaki, az nem biztos, hogy segít rajta.

Szerintem a realitás és valóság kereteinek semmi köze a pirulákhoz, és a "hozzáállásomhoz" még kevésbé, a tények attól nem változnak, hogy valaki Blue/Red/Fekete álláspontból nézi, a szubjektív hozzáállásunk nem módosít rajtuk.

>> A piros pirula segíthet, hogy kimássz a szarból, de ezek a szövegek csak azt üzenik azoknak, akik nem fognak a büdös életben sem a 20% (inkább kevesebb) "alfa" közé felvergődni, hogy hagyj fel minden reménnyel.

Az már egyéni, "vevő" probléma, ha még a fogadó lelkét is nekem kéne simogatnom, az azért nem nekem való.

>>Pedig inkább csak arra kellene rávezetni, hogy ne azokkal akarjon egy pályán indulni a versenyben.

Erre már rég rájött, ha nem teljesen hülye, ha meg az, akkor igazán mindegy.

>>Ne a Ferrari kupán akarjon indulni, van Suzuki Swift kupa is.

Szép, de nagy része ott is elvérzik, és azért ennél lejjebb már nem akar menni, inkább bevágja a durcit.

>>Az emberi társasalom bizonyos állatfajokkal ellentétben még nem olyan, hogy az összes nőstény a top hímek háremjében van, a többi hím pedig verekedhet, hogy esetleg bekerüljön közéjük.

Persze hogy nem olyan, itt a nőstények 50%-a a fellazult keretek és a választási lehetőségei miatt esze ágában sincs "hárembe" vonulni, max ideig, óráig, de mivel nincs kényszerítő körülmény, így "szabadon" élhet.

>>Bár tény, hogy a hipergámiát a legutóbbi évtizedek fejleményei a nyugati társadalomban igencsak elszabadították, és ennek sok nő is "áldozata".

Azért ne kezdjük e miatt sajnálni:)

>>Mert hiába vár az általa megütött szintet megütő csillogó páncélos lovagra, nem tudja reálisan értékelni magát, amíg nem késő.

Igen, ezért egy része megalkudni kénytelen és ennek "árát" biztosan leveri a "szerencsésen":)

amjamayna 2021.12.26. 15:45:50

@valis47:
>> a nőkkel mégis csak így lehet valamiféle kompromisszumra jutni,

Akkor már baj van, mert "a szakadék közepén nem lehet találkozni."

>> de nem csak velük, ez alap szociális skill.

Ne keverjük a diplomáciával:)

>>Aki mereven ragaszkodik az igazához, meg akar nyerni minden vitát és nyíltan el akarja ismertetni a győzelmét a másikkal minden esetben, az egy kibírhatatlan alaknak fog számítani.

Épp itt vannak a lényegek:
- vita akkor van, amikor vélemények ütköznek, és a lényeg mindig a másik "megsemmisítése", bármi áron, egész tárháza van az ezt támogató "érvelési" hibáknak.
- ha az egyik oldalon tények állnak, azzal nem lehet vitatkozni, akkor sem, ha a másik a tényeket "csak" véleményként szeretné figyelembe venni, vagy megkérdőjelezi stb.

>>Igen, a nőknek ezért jobbak a szociális skilljeik.
:)Igen és ezek épp arra alkalmasak, amire, bizonyos szintig.

>> Viszont az egyetértés érdekében készek elfogadni kegyes hazugságokat, és el is várják ezt másoktól.

Az meg az ő dolguk:)

amjamayna 2021.12.26. 16:49:21

@Mia and Me:
>>Egyik kapcsolatban téged szivatnak, másikban te szivatsz- erről irtam.

:) Irigylem az egyszerű világodat:)

>>Jah. akkor értem, a fő bajod hogy odáig nem jutnak el az emberek hogy normálisan közeledjenek egymáshoz?

Én meghagynálak ebben a hitben.

>> Nem akarom önmagam ismételni, de ha emberként közelednének, és nem a másik embertől VALAMIT AKARÓ nőként meg férfiként, akkor hamar átlendülhetne mindenki a 0. lépésen.

Megint nyertél.

>>Párválasztás szempontjából a végtelen és korlátlan lehetőségek tárháza illúzióval.

Bizony, erről regéltem:), csak míg az egyik alól kirúgták a lajtorját, míg a másik állandóan a tetejére hág, még egy lépcsőfok, semmi nem elég és vinnyog, amikor (szinte mindig és biztosan) leesik:)

>>"Nincsenek "egységes emberei jogok","

>>Nincsenek hát. Ez a probléma. Csak papíron van.

Erről regéltem, hogy lényegtelen, hogy mi van a papíron:)

>>Attól még egy faj vagyunk. Nem tagadtam hogy van nő meg férfi, csak ez az alapvető jogok szempontjából mindegy kellene legyen.

Nem:), fából szeretnél vaskarikát.

>> Utána rakodik rá mindaz, amitől és ami alapján egyiket jobban másikat kevésbé értékeli a társadalom, és ez nagyon sokszor nem az életben és a természetben történő megmérettetés valós értékelése, hanem egy emberi "értékelés".

Persze, persze, a nem csak egy társadalmi konstrukció:)D

>>a jelenlegi társadalmi berendezkedés sokaknak nem adja meg a lehetőségét sem hogy egészségesen éljenek.

Nem a fenét, senkit nem kényszerít semmilyen számára káros szenvedély művelésére, és senkit nem akadályoz semmi, hogy egészségesen éljen.

>>Másrészt akkor nem fizetek semmit aztán majd 65 felett megoldom magam.

Senki nem tiltja az öngondoskodást, én is támogatom.

>>Az nem opció bármilyen "ludas" öreg esetében se, hogy egy életen át fizet egy biztosítást, aztán mikor oda kerül akkor meg beintenek neki, hogy tessék fáradni az önkéntes öngyire, túl sokáig tetszik élni.

Bizony, ha beteg és ráadásul önhibájából, akkor így járt.

>>Ez miért mosolyognivaló? Ádám-versenyistállóban nőként nőiesen lehet győzni. Birodalmakat lehet leigázni vele (lásd történelem).

:)DDDDD

>>És valóba erre nem minden nő alkalmas. Mert nem csak a tanga a lényeg hanem az időzítés, az arányok, kivel mikor mit lehet és mit kell.

Igen, ez a "tyúkudvarban" működőképes modell lehet, a csípésrangsorral egyetemben, a való világban addig, amíg "világbéke van":)

amjamayna 2021.12.26. 16:49:49

Folyt.

>>Lentebb egyetértettél vele hogy a nő biológiailag többet ér a természetnek.

Ez ténykérdés, nem vélemény.

>>És ha jól sejtem a férfiak nagy%-a azon kesereg hogy nem jut neki elfogadható nő

Ami ennél gázabb, hogy lassan "elfogadhatatlan" sem....

>>és hogy a szűk keresztmetszet a nő

Pontosan. Ma már az(zá vált).

>> Nem működik az se ha beosztjátok (régi rendszer, a nő gyerek a férfi tulajdona),

Ez "ál lehetőség", ugyanis ennek jelenleg nincs realitása

>> az se ha versenyeztek érte (mai rendszer, hgoy aránylag nagy választási lehetősége van a nőnek is).

Bizony. Mi a kérdés?

>>Logikailag nem egyenes soron fűztem fel, elnézést, nem mindenki tud így kapcsolni.

Bocsásd meg csekély értelmezési képességeimet és a logikai hiányosságaimat:)

>>Én azt állítottam hogy a természetben ér többet.

És ez a lényeg, hiába próbáljuk megerőszakolni, mindig visszaüt és fájdalmasan:)

Viszont ha kibontjuk a valóság szövetét, akkor ez az értéktöbblet nem párosul rátermettséggel, sőt.
Védelemre szorul és kiszolgáltatott. Hiábavaló az erőlködés, a gorlpower meg hasonló próbálkozások, a valóságot valójában nem lehet megerőszakolni, még ha "közmegegyezéssel " úgy is teszünk.

>>A jogrendszer ezt nagyon kevés társadalomban követte vagy követi.

Épp ez a lényeg, hogy a mindenkori jogrendszer a körülmények és a szigorú, egyed és fajfenntartás-túlélés szempontjából épp a nő "helyén való kezelését" és az ösztöneiből fakadó késztetéseit próbálta egyensúlyba tartani. Ha úgy tetszik, akkor "Éva üzemmódra kényszeríteni Lilith-et".

A jólét, és az egyészségügyi "biztonság", a túlélés ilyen magas rátája "eltűri" azt, hogy Pandóra szelencéjét kinyitották, és egyre csak feszegetik az ajtaját.

>>Igen ez az a blabla ami miatt többnyire nem emberként keresik egymást az okos férfiak és nők, vagy a buta férfiak és okos nők, vagy az okos férfiak és buta nők :)...

Ha a fejed tetejére állsz, akkor is ha egy férfi rádnéz, akkor a milliszekundum törtrésze alatt, automatikusan "beáraz" mint nőt, és elhelyez a "bottal sem piszkálnám-éjjel/nappal dugnám skálán"

Karinthy ezt elég frappánsan megfogalmazta:

“Ha egyedül vagyok egy szobában, akkor ember vagyok. Ha bejön egy nő, akkor férfi lettem. És annyira vagyok férfi, amennyire nő az, aki bejött a szobába.”

Hülyítheted te is akár magadat, akár másokat, azért mert "civilizációs" máz van rajtunk, attól még az ösztöneink vezérelnek, mindig:), csak képesek vagyunk takargatni, transzformálni és adott esetben "visszafogni" magunkat.

>> És azt hiszem az egyetlen csoport: a buta férfiak és buta nők tudnak csak egymásra találni :D , ami jól látszik a szaporodási rátán is :D.

Én tiszteletben tartom a hitedet.

>>(aki nem érti, ez vicc volt, bár minden vicc félig komoly)

Szar vicc.

amjamayna 2021.12.26. 17:07:00

@Mia and Me:
>>Éppen ezért szokott furcsának tűnni az ilyen is mint ugye a tágabb családban az építkezéses sztori, hogy csak azért szív mindenki több ideig mert "nő ahhoz nem érthet...".

Ez egy érdekes kérdés.
Én úgy vélem, hogy nem a "nőn" van a hangsúly, hanem a "kívülállón", ami meg még "nő" is, ráadásul:)

Elég sok ilyen anekdota van, mint pl. a híd alá szoruló busz esete, ahol egy kisfiú "oldotta" meg a feladatot, dacára a tűzoltók, felnőtt hozzáértők tapasztalata és tudása ellenére.

Ritka kivételek, a "van olyan"-ra nem lehet hosszabb távon építeni.

>> Az is sokszor jön elő manapság, hogy mert a mai gyerekek mennyire silányak... Miben is?

Azok, sok mindenben, ugyanis elbaszott szülők elbaszott, puhány gyerekei.

>> Én csodálom őket, hihetetlen találékonyak a maguk szintjén.

Persze, mert attól hogy elbaszottak, még lehetnek intelligensek.

>>Amiben meg nem olyan edzettek mint mi, azt mi és a mi általunk felépített kor és rendszer tette velük.

Jó esetben meg is szívják e miatt, rosszabb esetben egy még elbaszottabb generációt fognak "felnevelni".

>>De általánosságban azt gondolom hogy egyenlő félként kell tekinteni a másikra bármilyen kapcsolatban, mert csak úgy sül ki belőle mindkét félnek hasznos vagy pozitiv bármi.

A hajón nem lehet 4 kapitány, még kettő sem, maximum egy, amelyiknek van egy másodtisztje.

MsIreneAdler 2021.12.26. 22:47:27

@FUCKSZFE: kicsit leegyszerűsítve: az számít előnynek párkeresésnél, amit a másik nem vonzónak tart. Hátránynak pedig az, ami taszítja a másikat. Ha a férfiakat nem érdekli a diploma, nem kellene, hogy alapból ez hátrány legyen az ismerkedésnél. Nem minden nő nyit ezzel az első randin, aki meg igen... az meg így járt.
Komolyan már úgy kezdünk beszélni az egyetemet végzett nőkről, mintha valami külön homogén csoportja lennének a női társadalomnak, méghozzá valami legalja. Én úgy gondolom, hogy, aki suttyó vagy kiskirálylány, az diploma nélkül is az...

Azt gondoltam, arra írtad, hogy felkínált lehetőség, hogy nőnek születtem. Na hát elárulom, rohadtul nem volt választásom, nem kínálták, ezt dobta a gép :)

amjamayna 2021.12.26. 23:39:46

@MsIreneAdler:
>>kicsit leegyszerűsítve: az számít előnynek párkeresésnél, amit a másik nem vonzónak tart.

Elvileg és gyakorlatban is igaz, csak nem így , ennyire "sterilen" és nem ennyire "elnagyoltan".

Mindkét oldal részéről megvannak a "standardok", evolúciós örökségek és ösztönök keveréke.

>>Hátránynak pedig az, ami taszítja a másikat.

Aztán hogy a standardok teljesülése esetén, hogy még milyen hab kerül arra a bizonyos tortára, az már nem sokat nyom a latba.

>>Ha a férfiakat nem érdekli a diploma, nem kellene, hogy alapból ez hátrány legyen az ismerkedésnél.

A férfi magasról tesz a nő diplomájára, nem oszt és nem szoroz, kb a 10. a 2-3-ig terjedő rangsorban:) nem fog attól jobban kívánni egy lányt, míg fordítva számít, sőt:)

>>Nem minden nő nyit ezzel az első randin, aki meg igen... az meg így járt.

Lényegtelen és még indig nem érted a lényeget:)

>>Komolyan már úgy kezdünk beszélni az egyetemet végzett nőkről, mintha valami külön homogén csoportja lennének a női társadalomnak, méghozzá valami legalja.

Fenét.

>>Én úgy gondolom, hogy, aki suttyó vagy kiskirálylány, az diploma nélkül is az...

Ez sem főszempont.

>>Azt gondoltam, arra írtad, hogy felkínált lehetőség, hogy nőnek születtem.

Nem, arra írtam, hogy a női létre "lightosabban" vonatkoznak még a szigorú szabályok is, általában mindig "felezik"/"harmadolják", és döntő esetben meg sem büntetik ugyanazért a tettért egy nőt, míg egy férfinél nincs pardon.

Aki tudatosan visszaél ezzel a "joggal", vagyis tudja hogy büntetlenül kért okozhat, nincs retorzió, na, az a visszaélés a "hatalommal"

>>Na hát elárulom, rohadtul nem volt választásom, nem kínálták, ezt dobta a gép :)

Ez nem bűn, vagy erény, hanem adottság, amiről nem tehettek:)
Hogy ezzel hogy sáfárkodtok, az már megkapargatható, de az is csak mértékkel, a jelen kort figyelembe véve, X száz évvel ezelőtt kevésbé voltak "elnézőek":)

Deansdale 2021.12.27. 08:05:52

@MsIreneAdler: Fuck barátunk a csajozási tankönyvek első 2-3 fejezetét ismétli ad nauseam, így nem túl gyümölcsöző a vele való, erhm, "vita". A világképe arra zsugorodott, hogy az evolúciós kódoltság szerint általában mire áll a cerka ill. mire nedvesedik a bugyi, és a teljes univerzumot ezen keresztül magyarázza. Amit meg nem lehet ezzel magyarázni, az irreleváns ostobaság amivel csak hülyék foglalkoznak.

Deansdale 2021.12.27. 08:11:11

@Deansdale: Ezt amúgy onnan tudom, hogy 10-15 évvel ezelőtt magam is írtam ilyen tankönyveket :D

...csak én nem ragadtam le ott, illetve eleve sem képzeltem, hogy a dugás az élet alfája és omegája lenne. Nem fényezni akarom magam, csak kifejezni, hogy abszurdnak tartom amikor valaki ennyire fanatikusan a szexen át nézi az egész világot. A párkapcsolatok terén nyilván hasznos a csajozási tudás, és ez nyilván fontos is, de minden mást háttérbe szorítani emiatt nem túl értelmes dolog.

Mia and Me 2021.12.27. 08:21:24

@FUCKSZFE:
Senki nem tiltja az öngondoskodást, én is támogatom"

Azt hiszem mindenki támogatja, csak nem úgy hogy közben egy eleten át kötelezően befizeti a fizetése harmadát egy olyan biztosításba, amiért cserébe évi két "örökélet" oltást kap, de pl egy fertőzésre gyógyszert nem.

A többire nem írok mert két kulön univerzumban elünk, nem nagyon fedi egymást a világunk. :)

Mia and Me 2021.12.27. 08:24:30

@FUCKSZFE:
A férfi magasról tesz a nő diplomájára, nem oszt és nem szoroz, kb a 10. a 2-3-ig terjedő rangsorban:) nem fog attól jobban kívánni egy lányt, míg fordítva számít, sőt:)"

Igyigy. Nalunk is az okosabb mint zukkenberg nyerte el az ügyeletes bálkirálynő szívét :D
Bocsanat, ezt nem hagyhattam ki.:)

amjamayna 2021.12.27. 09:11:09

@Mia and Me:

>>közben egy eleten át kötelezően befizeti a fizetése harmadát egy olyan biztosításba,

18,5% az egyharmad????

>>amiért cserébe évi két "örökélet" oltást kap, de pl egy fertőzésre gyógyszert nem.

Látom kiterjed ismereteid vannak a magyar egészségbiztosítási rendszerről:)
Ha már itt tartunk, akkor tudnál követendő példát mutatni, hogy ugyanennyi vagy esetleg kevesebb befizetés/elvonásból ennél mennyivel jobbat/többet nyújt egy más ország egészségügye, úgy, hogy mindenki megkapja közben az alapellátásokat?.
Hogy hova kéne nekünk igazodni?

>>A többire nem írok mert két kulön univerzumban elünk, nem nagyon fedi egymást a világunk. :)

Az univerzum ugyanaz, csak nem biztos, hogy a saját bőrödön érzékeled a valóságot.

>>Nalunk is az okosabb mint zukkenberg nyerte el az ügyeletes bálkirálynő szívét :D

Ne túlozzunk, egyrészt már a fonnyadó testét "nyerte el", másrészt meg ez a "bálkirálynőt" (és azon belül a női nemet:) minősíti:)

>>Bocsanat, ezt nem hagyhattam ki.:)

Örülök neki, mert legalább ezt is lehetett pontosítani:)

Bankvezér_ 2021.12.27. 10:11:44

@FUCKSZFE: Azt ugye tudod, hogy NEM CSAK a bruttódnak, az általad látott 18%-át kell fizetni?

Nézz utána jobban, hogy a munkaadót is mekkora és milyen járulék fizetési kötelezettség terheli és akkor már meg is van az egy harmad.

MsIreneAdler 2021.12.27. 12:43:17

@FUCKSZFE: de, értem a lényeget. Ami az, hogy egy diplomás nő magasabb polcra teszi magát, mint amit "megérdemel", és erről a hamisan megállapított magasabb szintről nézelődik felfelé, hogy párra leljen. Mivel pedig azok a "feljebb" elhelyezkedő pasik rá sem hederítenek, ezért bánatosan egyedül hal majd meg macskái körében. Vége.
Viszont, ha követjük ezt roppant egyszerű gondolatmenetet, akkor azt kellene feltételeznünk, hogyha nem lenne ez a fránya papír, szépreményű nőnk simán szóbaállna Segédmunkás Sanyival is, ám így csak Diplomás Dani érdekli. De vajon így van ez? Ha Tanulatlan Timi választhat a kettő közül, kit választ vajon?

@Deansdale: szerintem érekes, ahogy gondolkodik, fura lehet így nézni a világot de neki is meg van a maga igazsága valahol. Gyümölcsöt szedni, meg nem itt fogok a blogokon... úgy vélem :)

valis47 2021.12.27. 14:58:44

Gondolom mindenki olvasott már Calhoun egérutópia-kísérletéről (25. univerzum), a fejlett társadalom is valami ilyesmit él át, vagy, ha konteózni akarunk, talán éppen a háttérhatalom alakítja szándékosan úgy a paramétereket, hogy egy emberi verzióját valósítsa meg.

Bankvezér_ 2021.12.27. 16:35:51

@valis47: A "háttérhatalom" fogalma azt a biztonság érzetet adja számodra, hogy nincs vakvéletlen; a világ okosan, vagy gonoszul, de megtervezett úton halad. Csupán ezen okokat és tényezőket kell megtalálni és máris kezünkbe vehetjük a sorsunk irányítását.
Hamis illúzió ez.
Nincs semmiféle végtelen bölcsesség ami számolni tudna a világ összes tényezőjével és a maga szolgálatába tudná állítani.
Vannak hatások, összegzett eredő mozgások, amik valamilyen utakat kacskaringóznak be.
A gazdagok persze sokkal többször nyernek ezeken a változásokon, mint a köznép. Ennyi összesen.

amjamayna 2021.12.27. 16:41:18

@Murometz köztársasági elnök:
>>Nézz utána jobban, hogy a munkaadót is mekkora és milyen járulék fizetési kötelezettség terheli és akkor már meg is van az egy harmad.

Azt nem én fizetem, lángész.

Bankvezér_ 2021.12.27. 16:41:44

@valis47: Elolvastam most ezt a kísérletet. Nagyon ostoba kísérlet, semmi tanulsága ennek. Egy zárt térben az agyonpátyolgatott és túlszaporodó populáció lehanyatlik. Hol itt a meglepetés?
Ja, hogy olyan csábító az emberek és az egerek közé egyenlőségjelet tenni?

Bankvezér_ 2021.12.27. 16:43:04

@FUCKSZFE: Állami bevétel, amit az állam a szociális szféra számára kellene felhasználnia. Mi az hogy "te" fizeted???
Semmit nem te fizetsz, hanem mindent a munkáltatód.
Te csak a nettő béred felett rendelkezel. Lángész.

Deansdale 2021.12.27. 16:56:05

@Murometz köztársasági elnök: Sosem volt szó arról, hogy a háttérhatalom évtizedekre előre percre pontosan kiszámol mindent, ez egy elég gyenge szalmabáb. Ettől függetlenül a napnál is világosabb, hogy az olyanok mint Soros vagy Gates többen is vannak, és a háttérből mozgatják a szálakat. Aztán ha nem május 7-én dől be a tőzsde, hanem május 23-án, az nekik kurvára mindegy. Nagy vonalakban terveznek és egyszerre sok vasat tartanak a tűzben, nem valami kacifántos spéci szupertervre tettek fel mindent. Ők tolják a nyakadba a transzpropagandát éppúgy mint a covidhisztit, és még estig sorolhatnám, hogy mennyi mindent. Micsoda véletlen, épp írtam erről egy cikket :)

amjamayna 2021.12.27. 16:57:06

@MsIreneAdler:
>>de, értem a lényeget. Ami az, hogy egy diplomás nő magasabb polcra teszi magát, mint amit "megérdemel", és erről a hamisan megállapított magasabb szintről nézelődik felfelé, hogy párra leljen.

Nem "érdem", hanem húspiaci realitás kérdése, az adott lehetőségeit és az iránta valós keresletet figyelembe véve. Objektív és nem szubjektív kategória.

>>Mivel pedig azok a "feljebb" elhelyezkedő pasik rá sem hederítenek, ezért bánatosan egyedül hal majd meg macskái körében. Vége.

Ez sem igaz, annál valószínűbb, hogy alfaözvegy lesz, és/vagy kénytelen megalkudni, ha gyereket szeretne.

>>Viszont, ha követjük ezt roppant egyszerű gondolatmenetet, akkor azt kellene feltételeznünk, hogyha nem lenne ez a fránya papír, szépreményű nőnk simán szóbaállna Segédmunkás Sanyival is, ám így csak Diplomás Dani érdekli.

Ez, így, önmagában, a többi összetevőt nem tekintve, hamis állítás.

Sok baj van az "általánosításokkal", még nagyobb a katyvasz, ha ebből az egyénre/egyedre konkrétan megállapítás(oka)t szeretnénk levonni, olyan "egyszerűsítésekkel", amivel pl. te is, ebben a konkrét esetbe operálsz.

Tudni kéne, hogy milyen szinten van az a "szépreményű nő" a húspiacon, milyenek a konkrét, elérhető lehetőségei, mennyi és milyen minőségű az a "kosárból", amiből "válogathat".

Csak ez, önmagában kevés információ, az viszont biztos, hogy egy "szint alatti egyed", mondjuk 5, vagy az alatti értékét nemhogy nem emeli, hanem biztosan csökkenti, még attól függetlenül is, hogy ő hogy viszonyul ehhez.

>>De vajon így van ez? Ha Tanulatlan Timi választhat a kettő közül, kit választ vajon?

Lehet ilyen játékot játszani, de értelmetlen, mert túl sok az egymást nagyban befolyásoló paraméter, és nem lehet leszűkíteni erre az egy összetevőre, de a sokaságot és tapasztalatot tekintve, tény az, amit ezzel kapcsolatban állítottam.

amjamayna 2021.12.27. 17:01:17

@Murometz köztársasági elnök:

A háttérhatalommal kapcsolatos összefoglalóddal tökéletesen egyetértek, szerintem csak "meglovagolják" az emberi butaságot, amikor meg megpróbálnak "alakítani", akkor meg sokszor rábasznak, lásd "arab tavasz" és a "demokráciaexportot", de egy konteósnak ez csak olaj a tűzre:)

amjamayna 2021.12.27. 17:20:41

@Murometz köztársasági elnök:

Olvasd el az eredeti hozzászólást, amire reagáltam:
"Azt hiszem mindenki támogatja, csak nem úgy hogy közben egy eleten át kötelezően befizeti a fizetése harmadát egy olyan biztosításba, amiért cserébe évi két "örökélet" oltást kap, de pl egy fertőzésre gyógyszert nem."

Nem állami bevételről, hanem (egészség)biztosításról volt szó, az egyéntől elvont/általa (kényszerűen) "befizetett" összegről!

Az még külön adalék, hogy van egy felső határa, ha jól tudom, addig kell megfizetni, amíg a természetes személy jövedelme a tárgyévben eléri a (mindenkori) minimálbér összegének huszonnégyszeresét, a fölötti bármilyen bérjövedelem fölött nincs már szochó fizetési kötelezettség.

>>Állami bevétel, amit az állam a szociális szféra számára kellene felhasználnia.

Azon már túllendültünk, hogy te másról beszélsz, de ez sem igaz, nem kötelezi semmi az "államot", hogy milyen adót mire fordítson.

>>Mi az hogy "te" fizeted???
Semmit nem te fizetsz, hanem mindent a munkáltatód.

Kivéve, ha egyben te is vagy a saját munkáltatód, lángész.

>>Te csak a nettő béred felett rendelkezel. Lángész.

Kicsit visszavehetnél az arcból, mert nem, pl. ha 2 vagy több gyereked van és a jövedelmed annyira kevés, hogy az utánuk járó adókedvezményeket nem tudnád teljes egészében visszaigényelni, akkor akár 0 összegű szochót fizethetsz, mert annak a "terhére" fogod a visszatérítést kapni.

De, mint korábban is mondtam, nem ez volt az eredeti felvetés. Lángész.

Deansdale 2021.12.27. 17:22:44

@FUCKSZFE: Tök jó, hogy te tökéletesen átlátod hogy ki mit tervezett és abból mi vált valóra, te többet tudsz a világról mint azok akik napi 8-10 órában kutatják ezt évtizedek óta. Pedig egyszerűen eldönthették volna zéró információ birtokában, hogy ez az egész hülyeség, mint ahogy te tetted.

amjamayna 2021.12.27. 18:00:44

@Deansdale:
>>Tök jó, hogy te tökéletesen átlátod hogy ki mit tervezett és abból mi vált valóra, te többet tudsz a világról mint azok akik napi 8-10 órában kutatják ezt évtizedek óta.

Tök jó lenne, ha ez így lenne, mármint hogy tökéletesen átlátnám, de azért örülök, hogy sikerült egy bábot állítanod.

>> Pedig egyszerűen eldönthették volna zéró információ birtokában, hogy ez az egész hülyeség, mint ahogy te tetted.

Kellemes püfölést.

Deansdale 2021.12.27. 18:16:42

@FUCKSZFE: Tudod amit csináltam azt gúnynak hívják, csak nem ismerted fel, és igen, pontosan arra vonatkozott, hogy bár szinte semmit nem tudsz a témáról, azért lekezelően osztod az észt. Persze a társalgáshoz nem tettél hozzá semmit.

Ritka tenyérbemászó stílusod van, úgyhogy kérlek, ha nem tudsz valami érdemit hozzászólni akkor ne szennyezd a blogomat az öncélú faszveréseddel.

Mia and Me 2021.12.27. 19:33:11

@FUCKSZFE: "18,5% az egyharmad????"

MKE megválaszolta, fizet a munkáltató is abba a kalapba (meg elő lehet venni hogy az elmúlt 20 évben mennyiket fizettünk munkavállaló és munkáltató), de nem ez a lényeg. Havi 1%-ot sem fizetnék a semmiért. A maffiában is a védelmi pénzért is járt valami :)
Az úgy elég durva, hogy 20-30-40-50 évig fizetsz valamit amit nem teheted meg hogy nem fizetsz, aztán mikor 65 leszel akkor közlik hogy tessék már meghalni a p.csába. Miközben mondjuk 50 év alatt voltál kétszer 1 hétig táppénzen...

Deansdale 2021.12.27. 19:54:26

@FUCKSZFE: Kicsit elegem lett a trolletetésből...

Frederick2 2021.12.28. 13:34:04

Jé, tudok! :)

Jó kis cikk. Legutóbb én is átrágtam magam egy feminista szakirodalmon, méghozzá egy KÖNYVön. Pont ide illik ennek a recenziója is.

grafomanpali.blog.hu/2021/11/30/a_munkaero-piac_gyermekei

valis47 2021.12.28. 14:13:58

@Murometz köztársasági elnök: És a hangyákhoz mit szólsz?

www.hangyamania.hu/2020/09/szocialparazita-hangyafajok.html

Ebből is lehet az emberi társadalmakra vonatkozó következtetéseket levonni... csak lehet, hogy kimerítené a gyűlöletbeszéd fogalmát egyesek számára.

Frederick2 2021.12.28. 14:31:10

@Deansdale:

"munkaerőpiacot is helyre kellene tenni"

Na, ez érdekelne! Szerinted miként és hogyan lehetne kialakítani egy élhetőbb és egészségesebb munkaerő-piacot?

Deansdale 2021.12.28. 16:41:13

@Frederick2: A covid-helyzet miatt úgy érzem most sajnos nincs sok értelme energiát fektetni konstruktív munkaerőpiaci reformötletekbe... Talán ha rendeződik a helyzet. Amúgy eléggé átfogó változtatásokra lenne szükség, mert jelenleg a sátán játszótere a munkaerőpiac :\

Frederick2 2021.12.28. 17:32:13

@Deansdale: Maradva a cikk tartalmánál...

"Miért van az, hogy a férfiak inkább szavaznak a radikális jobboldali pártokra, míg a nők a balközép és baloldali pártokat támogatják?"

Ma a baloldalt teljesen beuralta a feminizmus. Feminista baloldalak vannak. Nőközpontú baloldal, amerre a szem ellát. Dominák a "mérsékelt" baloldalon, dominák a "radikális" baloldalon. A férfi jobb esetben szereti megélni a férfiasságát a politikában is. A baloldalon szinte lehetetlen.

Igazából ma baloldalinak egyet jelent feministának lenni. Ez sok férfinak nem megy. Sok férfi nem akar feminista lenni.

Én nem hibáztatom a férfiakat, hogy nem hajlandóak önként és dalolva belépni egy feminista baloldali pártba vagy mozgalomba sem.

Milyen lehet napi szinten hallgatni egy mozgalomban, hogy "minden bajért a férfiak a felelősek", "rohadt férfiak", "patriarchátus" és "férfiuralom". Egy ilyen közegben a férfi megutálja a saját férfiasságát. Kasztrálódik egy ilyen férfigyűlölő légkörben.

Tényleg csodálkozik a cikkíró? Tényleg ennyire naiv, vagy csak tetteti?

Néhány évvel ezelőtt a feministák Magyarországon is felvetették, hogy a házimunka legyen fizetett, járjon érte bér! Őszintén megmondom: én ezt támogattam. Szerintem szörnyű, hogy minden nőt igyekszünk bekényszeríteni a munkaerő-piacra. Nem elég, hogy a férfi húzza az igát, robotoljon a nő is! Számos nő van, aki nem vágyik a munkaerő-piacon való létre, hanem szeretne megmaradni háztartásbelinek. Mégis kénytelenek jelen lenni a munkaerő-piacon, mert csak a bejelentett munka által lehet később nyugdíjuk. Ha rendes munkaként lenne elfogadva a házimunka, és az állam fizetne érte bért, akkor meg lenne oldva a nyugdíj-probléma is. Mégis félrement az egész ügy, mivel a feministák itt sem voltak képesek mellőzni a férfiellenes nemi sovinizmust. Nyomatták, hogy „pfújj, patriarchátus”, meg „pfújj, férfiuralom”, és „rohadt férfiak”. Ezek után pedig ők voltak megsértődve, hogy alig állt az ügyük mellé férfi. Miért állt volna? Ki kíváncsi arra, hogy gyűlölik, mint az utcán felejtett kutyaszart? A feministák persze itt sem gyakoroltak önkritikát, hanem a férfiakat tették meg hibásnak, hogy nem győzedelmeskedett az ügy. Agyhalott idióták!

Egyre inkább csodálkozom azon, hogy egy férfi feminista. Nem csupán azért, mert ez a 21. századra egy meghaladott és elavult ideológia lett. De a feminista világnézet avíttságán és retrográdságán kívül van még egy indok: a férfiak elleni gyűlöletbeszéd, ami immár nem a feminizmus egy rosszízű mellékterméke, hanem a feminizmus motorja. A feminista nők többsége ugyanúgy alázza és mocskolja a feminista férfiakat, mint az antifeminista kollégáikat; de a fröcsögő gyűlöletből még azon férfinak is kijut, aki apolitikus módon nem szándékozik véleményt mondani feminizmus és antifeminizmus kérdésében. A leszbikus és aszexuális feministák férfiakkal szembeni gyűlölete közismert – mégsem esik róla szó a szexizmusról folytatott értelmiségi diskurzusban. Valahol a feminista férfi valójában egy idióta hím, aki valami homályos, számomra érthetetlen okból kifolyólag hátba támadja az összes többi férfit. „Macsó társadalom vagyunk” – jelentette ki megvetően Vekerdy Tamás. Az a Vekerdy, aki miközben kollektívan ostorozta a magyar férfiakat a macsóbűnökért, lelkesen asszisztált a kis hazai macsó feminizmus hülyeségeihez. A feminista férfi kasztrálja önmagát és a társait. A feminista férfi egy tökkelütött. Egy balfasz.

Egy valódi férfi nem feminista. Sőt, meg merészelem kockáztatni, nem baloldali. A férfi a baloldalon puhapöcs lehet, még rosszabb esetben egy eunuch.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.12.28. 21:35:52

@Frederick2: "Néhány évvel ezelőtt a feministák Magyarországon is felvetették, hogy a házimunka legyen fizetett, járjon érte bér!"
Na még csak az kéne... Már így is van elég, adóból történő szociális szétosztogatás, nem hiányzik még egy, ráadásul teljesen ellenőrizhetetlenül.
Amúgy én a környeztemben azt tapasztalom, hogy a nők sok esetben csak a saját házimunkájukat veszik észre és amiatt panaszkodnak (pedig azokat nagyrészt gépek megcsinálják), a férfiak által elvégzett férfias házi-ház körüli munka számukra olyan mintha nem is létezne, vagy alapból természetesnek veszik vagy semmi értéket nem tulajdonítanak neki ha el van végezve. Tisztelet a kivételnek. Teljesen elmebeteg elképzelés az egész "láthatatlan munka" dolog, még csak az kéne hogy az én adómból ilyeneket fizessenek!

HypocritSlayer 2021.12.28. 21:45:22

@Frederick2:
A baloldal most ennek ellenére nagyon ekézi Novák Katalint, mindenféle fronton, ezek első sorban balliberálisok és ha az már megvan, akkor feministák.

Még nagyobb baj lenne, ha a nők "ingyen" kapnának jövedelmet, ennél feministább intézkedés a világon nincs.

Frederick2 2021.12.28. 22:06:11

@HypocritSlayer: @Sipi81: Hát akkor a nők tömegeinek robotolni kell a munkaerő-piacon, hogy meglegyen a kis nyugdíjuk!

2021.12.29. 00:50:48

@Frederick2: ”Mégis kénytelenek jelen lenni a munkaerő-piacon, mert csak a bejelentett munka által lehet később nyugdíjuk.”

Milyen jó, hogy ez az én nemzedékemet már aligha érinti. Mármint, hogy olyan nyugdíja lesz (ha lesz egyáltalán), amiért cserébe érdemes nem htb-nek lenni.

KalmanBlog 2021.12.29. 01:14:58

@Gazella1116: Még az is lehet, hogy annak a kevésnek, aki túléli a Covid járványt, jutni fog rendes nyugdíj. Mondjuk kapunk "bérbe" egy "pod"-ot, amiben alhatunk és naponta egy marék ízeltlábút táplálékként, cserébe csak meg kell nézni napi 7 óra propagandát.

2021.12.29. 01:16:04

@Sipi81: Nem egészséges, hogy rengeteg nő frusztrált valami miatt, amit pedig minden nap csinálnia kell. Pedig ha belegondolunk, nemigen van jobb foglalkozás ennél... Csak nehéz meglátni, mikor kisgyerek korunktól kezdve azt halljuk, hogy a házimunka mennyire rettenetes tevékenység. De nyilván a feministák célja, hogy a nőket örök elégedetlenségben tartsák, különben hogy lennének hasznos hülyék, akikkel szét lehet romboltatni a családokat meg a társadalmat.

2021.12.29. 01:17:08

@KalmanBlog: Csak 7? Mi ez az optimizmus? :-D

KalmanBlog 2021.12.29. 01:37:30

@Gazella1116: A maradék időben oltásokat fogunk felvenni. Kerékpárral szépen elmegyünk az oltópontra és az aznapra előírt vakcinákat felvesszük a nátha, az influenza és gyomorrontás ellen. Mivel egy sokaknak 1-2 órába is tellhet, az ellátó rendszer túlterheltsége függvényében, ezért kegyesen elengednek egy órát a kvótából.

Frederick2 2021.12.29. 06:36:54

@Gazella1116: A női kollégáim nagy része iszonyat frusztrált, hogy egyszerre kell megállniuk a helyüket a munkahelyükön és a házimunkában.

Én: "Itt a hétvége, jöhet a pihenés!"
Kolléganő: "Neked. Hétvégén állok neki a házimunkának, amire nem volt időm hétköznap."

Sok kolléganőm hazamegy a munkából, és áll is neki főzni. Vagyis dolgozik tovább pihenés helyett.

Rengeteg a kiégett kolléganőm. A legszomorúbb, amikor 20-as és 30-as éveiben járó nőkön látom a kiégés jeleit. A 20-as és 30-as női korosztályt kellene a legkevésbé érintenie a munkahelyi kiégésnek.

Van olyan fiatal 20-as éveiben járó lány munkatársam, aki napi szinten szedi a fejfájás csillapítót.

A munkaerő-piacon sajnálatosan rengeteg nő kiég és megfárad, mire eléri egyáltalán a nyugdíjas kort. Ez nem jó, nagyon nem jó!

Frederick2 2021.12.29. 06:45:47

@KalmanBlog: @Sipi81: Kicsit olvasgattam feminista szakirodalmat, miként is látják ők a munkaerő-piacon való kiégést. Nagy meglepetés nem ért!

A feministák szerint a nők jobban kiégnek a munkaerő-piacon, mint a férfiak. Miért? A házimunka miatt. A feminista értelmezés alapján ugyanis a nők nem csupán a munkaerő-piacon, hanem a háztartásban is kiégnek. Kétszeres a nők kiégése – a feminista horrorfilmben. A feministák kizárólag feminista szakirodalmat hoz elő a bizonyításra, sok esetben a legsovénebbeket.

„A férfiak olyan lehetetlenül tudnak viselkedni, hogy nem is érdemes kínlódni velük.” – mondá Lisa Wade, szociológus.

Értitek? Nem bizonyos férfiak… hanem a férfiak. Mintha a férfi egy külön korlátolt faj lenne, ami megrekedt a fejlődésben, ezért nem érdemes velük a kínlódás. Ha valaki a nőkkel szemben fogalmaz meg ilyet, az sovinizmus, de ha férfiakkal szemben, akkor az „tudományos állítás”.

A feministák, ha becsületesek lennének, elemezhetné külön-külön a háztartásban a férj és a feleség, az apa és az anya kiégését. De mivel a feministák szerint a nő jobban kiég a háztartásban, mint a férfi, ezért kizárólag a feleség és az anya kiégésével foglalkozik. A férfi, a férj, az apa úgy jelenik meg a háztartásban a feminista narratívában, mint egy a feleségét szolgának tekintő török basa. Az ember ugyanis azt hinné, hogy itt a gyerek apja és anyja egyaránt szenvedő félként jelenik meg az elemzésekben. Ehelyett kapunk „gonosz apa versus jóságos anya” képet. Amit általánosít minden egyes családi háztartásra – hiszen a nők elleni sovinizmus rendszerszintű.

A nőknek meg kell felelnie a jó munkás, a jó feleség és a jó anya idealizált képének. A nők, miközben igyekeznek elérni ezt az ideált, elfáradnak és kiégnek. A feminizmus szerint ezért a férfiak a felelősek. Úgy vélik, a férfiak kényszerítik rá a nőkre ezt az idealizált képet. Tudtommal a feminizmus volt az, ami idealizálta a munkaerő-piacra belépő nő, a munkás nő alakját. A feminizmus hirdette azt, hogy egy nő lehet egyszerre jó munkás, jó feleség és jó anya (pl. nálunk Szél Bernadett és Szabó Tímea). Számos nő próbált megfelelni a feminista ikonképnek, és kiégett az igyekezet közben. Bizony, ez a feminizmus kudarca! De mint tudjuk, az önkritika ismeretlen fogalom a feminizmus esetében, ezért a felelősek itt is a rohadt férfiak! Ki más?

Tucatnyi nő döntött úgy, hogy megmutatja, mire képes a munkaerő-piacon, itt pedig tetten érhető a feminizmus hatása. Időközben a női dolgozók nagy része kiégett a munkában. Fel lehet tenni a kérdést: ebben mennyi a feminizmus felelőssége? Ugye, ott kezdődik az önkritika, hogy felteszünk magunknak kényelmetlen kérdéseket! A feminizmus mindenesetre nem teszi fel magának ezeket a kérdéseket. Mivel egy politikai vallás, megkérdőjelezhetetlen doktrinűákkal, ezért sutba dobja az objektivitást.

Mia and Me 2021.12.29. 07:10:18

@Sipi81: pedig nemikepp hasznosabb lenne a láthatatlan munkát fizetni belőle mint a kepviselők szolgálati lakását vagy ingyen utazását. És ott van az az opció is hogy ahol ferfi vegzi a htb munkát, ott ő kapná a láthatatlan munka fizetest.

Mia and Me 2021.12.29. 07:16:45

@Gazella1116: "nemigen van jobb foglalkozás ennél... Csak nehéz meglátni, mikor kisgyerek korunktól kezdve azt halljuk, hogy a házimunka mennyire rettenetes tevékenység."

En nem hallottam hanem lattam.
Egyebkent ha olyan jó tevékenység lenne akkor a fiúk versenyeznének érte, de en úgy latom nemtől függetlenül 14 eves korukban tudják hogy mosogatni szar dolog ;)
Aztan mindenki kivalaszt egy kevesbe neki szart és akkor azt mondja hogy na ezt szereti csinalnii. Ha egyik főz, masik mosogat, az már életképes romantikus kapcsolat lehet :).

Mia and Me 2021.12.29. 07:31:55

@Frederick2: "ember ugyanis azt hinné, hogy itt a gyerek apja és anyja egyaránt szenvedő félként jelenik meg az elemzésekben"

Gondolom azert mert magyar viszonylatban a háztartás a nők "dolga". Kevés pasi nem gondolja így.
Meg gondolom a nők kevesbé bírják nezni a koszt, Stb. Es inkább megcsinálják.
Ezt en is kipróbáltam már, hogy szólás nelkül meddig nincs porszívózva :D
Az eredmény beszedes :)
Viszont en nem vagyok szivbajos, amikor olyan van szólok hogy nem oké a rendszer. A külvilág hatasara neha egy demokratikus családban is azt gondolják hogy nekik ez vagy az jár. Ez nemtől és korosztálytól függetlenül.

Deansdale 2021.12.29. 07:55:23

@Mia and Me: Persze, a házimunka zöme unalmas és fárasztó, viszont egyfelől ha magadban élnél is csinálnod kellene, másrészt évezredek óta csinálták a nők és semmi bajuk nem volt vele egészen addig, amíg a feminizmus be nem erőszakolta őket - a házimunka mellett - a klasszikus férfimunkahelyekre is. Abszolút nem a patriarchátusnak köszönhetitek, hogy immár két fronton kell helytállni, sőt. Van harmad- és negyedrészt is, de most készülnöm kellene munkába :)

Mia and Me 2021.12.29. 08:04:42

@Sipi81: "a férfiak által elvégzett férfias házi-ház körüli munka számukra olyan mintha nem is létezne, vagy alapból természetesnek veszik vagy semmi értéket nem tulajdonítanak neki ha el van végezve"

Erre szerintem az a magyarázat hogy nem minden nap kell mondjuk villanyt szerelni. Es amikor kell, akkor is sok helyen 2 hétig kell könyörögni, hogy csinalja már meg. Ahol pénz van, ott meg inkább fizetnek egy mestert. De szerintem ahol pénz van ott takarítót is fizetnek meg kertészt. És ebből látszik hogy a legtöbb háztartásban ezt senki nem csinálná, ha lenne penzuk mással csinaltatni.

Mia and Me 2021.12.29. 08:26:31

@Deansdale:" abszolút nem a patriarchátusnak köszönhetitek, hogy immár két fronton kell helytállni"

En nem mondtam hogy kinek köszönhető. :)

Frederick2 2021.12.29. 08:56:26

@Mia and Me: Magadból indulsz ki, miközben magyarázod a világot. Nem foglalkozva azzal, hogy nem minden nő úgy működik a munkahelyén és a háztartásban, mint te. Ez individualizmus, sőt szolipszizmus.

Mia and Me 2021.12.29. 10:22:48

@Deansdale: "másrészt évezredek óta csinálták a nők és semmi bajuk nem volt vele egészen addig, amíg a feminizmus be nem erőszakolta őket - a házimunka mellett - a klasszikus férfimunkahelyekre is"

Ez tovább gondolkodásra érdemes. Mik azok az evezredek óta klasszikus ferfi munkahelyek ahova be lettek eroszakolva a nők?
És mit csináltak nők evezredeken át? ( A gyerek szulésen es nevelesen kívűl)
A "női munkák" jó reszet fizetett cseled végezte, vagy a paraszti retegben meg a nagy csalad azon női tagjai akik nem mentek kukoricát törni a férfiakkal. De amelyik nő bírta a megterhelő munkát az a paraszti csaladban is "ferfi munkát" végzett.

Nem inkább csak az tortent hogy tömegek kellettek bérmunkára és a csaladi, lenyegeben önellátó munkacsoport szét lett robbantva? Mondhatni a tarsadalmi kapitalista valtozassal először elszívták a férfit a csaladtól, aztan elszívták a nőket is.
Ja meg közben a földek és házak helyett kis lyukakba költöztették a népet ahonnan hamarabb odaér dolgozni, így ma már egy lakasban nem kell fát vágni, viszont a por ott is megül a polcokon ;)

Bankvezér_ 2021.12.29. 11:21:05

@Mia and Me: Így van! Igazából a "hagyományos" férfi munkák eltűntek: nem kell a földeken dolgozni, nem kell a lovat lecsutakolni, a bikát befogni: a háztartásból a veszélyes és erőt igénylő munkák a városi környezetben már eltűntek. A mosás, takarítás, vasalás... tehát a hagyományos nmői munkák pedig megmaradtak.

MsIreneAdler 2021.12.29. 11:25:11

@Frederick2: ez a házimunka egy darázsfészek :) Én már annak is örülök, hogy egyáltalán a létét elismeri valaki, meg azt, hogy bizony ez munka, időt vesz el a pihenéstől és fárasztó. Ez sem egyértelmű ám sokaknak, ahogy itt olvasom a hozzászólásokat. Ennek oka az, hogy a házimunka meglétét nem vesszük észre,
magától értetődő a szép környezet, az illatos ruha, ami valami mágikus módon vasalva a szekrénybe kerül. A hiánya tűnik csak fel, kinek előbb, kinek később. Egyébként én is a munkamegosztásban hiszek. Felnőtt emberek vagyunk, mindenki kiválasztja mit szeret, vagy mit utál kevésbé, esetleg miben jó, és csinálja azt. A gyerekeket sem kell kímélni ám, korulnak megfelelően lehet nekik feladatot adni.

@Sipi81: egyébként engem is érdekelne, hogy melyik az a tipikusan férfimunka a ház körül, amit olyan rendszerességgel kell csinálni, mint a főzés-mosás-mosogatás és hasonló időt vesznek igénybe. Mert mindig ez a válasz a nőiesebb házimunkára, és mikor visszakérdezek, valahogy mindig elhal a beszélgetés... :)

Bankvezér_ 2021.12.29. 11:26:48

@valis47: szerintem nem lehet levonni szoros párhuzamot az emberi és hangya társadalmakból. A hangya egy fajta viselkedésmódot tud.
Az ember meg ezerszer jobban tud alkalmazkodni gyökeresen eltérő körülményekhez.
De értem ám, hogy a cigányokra célzol.
Persze, hogy paraziták, ha olyan ostoba a többségi társadalom, hogy hagyja ezt.
Más részt viszont egy olyan fellázadó tömeggé válhatnak ami destabilizálná a társadalmat, ha hagynák őket totálisan a nyomorba belesüllyedni.
Nehéz megtalálni az egyensúlyt ám!

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.12.29. 11:41:16

@Frederick2: Mert mi az összefüggés a nyugdíj és a házimunka között?

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.12.29. 11:44:51

@Gazella1116: Hát nekem már ott fura az egész, hogy a saját környezete tisztán és rendben tartása az embereknek (akár nőknek) nem természetes hanem valamiféle olyan munka amiért fizetést várnának.

Mme.Brioche 2021.12.29. 11:47:07

Na, azért legyünk igazságosak, a hagyományos női munkák sem olyanok már mint régen. Nem kell kézzel kimosni mindent egy dézsában, nem egy forró szenes öntöttvas vasalót lengetve kell vasalni, nem kell térden súrolni a padlót, nem kell mosogatás előtt egy vödör vizet forralni, nem kell levágni a csirkét főzés előtt, megtisztítani, feldolgozni, nem kell maga megvarrnia a ruháit, nem kell minden hajnalban begyújtani a kandallót/sparheltet/kályhákat, és felügyelni a tüzet, hogy lehessen főzni, nem kizárólag akkor jut zöldséghez, ha az általa gondozott kiskertből összeszedi.

Azt aláírom, hogy házimunkát is végezni munkahely és gyerekek mellett embertelenül kimerítő, de más esetben azért bőven kibírható.

valis47 2021.12.29. 11:47:48

@Murometz köztársasági elnök: Azért tegyük hozzá lényegesen könnyebbek lettek, mint a mosógép, mosogatógép előtti időkben, főzni meg sok nő sem főz ma már minden nap, vagy ha igen, ma már van rengeteg félkész, mirelit étel, konzerv és egyebek. Nem kell levágni az élő csirkét az ebédhez.

valis47 2021.12.29. 11:49:17

Na, ezt egyszerre írtuk, bocs.

Frederick2 2021.12.29. 11:49:59

@Sipi81: Csak az kap nyugdíjat, aki végigdolgozta az éveit, volt bejelentett munkahelye. Magyarán: az élete nagy részét végigrobotolja a munkaerő-piacon.

Kérdezd meg Gazellát, hogyan lesz neki nyugdíja úgy, hogy nem hajlandó elmenni dolgozni, bérmunkát végezni, robotolni a munkaerő-piacon, hanem megmarad háztartásbelinek.

Ma a nők többsége számára nem opció, hogy megmarad háztartásbelinek, mert ha ezt választja, akkor soha az életben nem lesz nyugdíja.

Oké, ne ismerjük el a láthatatlan munkát, csak akkor marad alternatívának a bérmunka. Máshogy nem lesz nyugdíjuk!

De nyugodtan írd le: szerinted mi lenne az alternatíva?

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.12.29. 11:52:55

@Frederick2: "A feminista értelmezés alapján ugyanis a nők nem csupán a munkaerő-piacon, hanem a háztartásban is kiégnek."
Akkor nem mindegy, hogy a "házimunkáért" kapnak-e pénzt? Úgyis kiégnének, hiszen a munkaerőpiacon is kiégnek. :-)

"de ha férfiakkal szemben, akkor az „tudományos állítás”."
A szociológia mióta tudomány? :-)

"A feministák, ha becsületesek lennének, elemezhetné"
A feministák jobb, ha nem elemeznek semmit. Ez a "kiégés" dolog is "first world problem"...

"A nőknek meg kell felelnie a jó munkás, a jó feleség és a jó anya idealizált képének."
Ők akartak jó munkások lenni, most már akkor ne sírjon a szájuk.

Mme.Brioche 2021.12.29. 11:54:30

@Sipi81: nem a házimunka és a nyugdíj viszonyán van a hangsúly, hanem a háztartásbeli állapot és a nyugdíj viszonyán. Vagyis ha egy nő nem munkahelyen dolgozik, hanem szül 3-4 gyereket, és otthon van velük, akkor nem lesz nyugdíja, ennyi. És ez azért tényleg gáz.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.12.29. 11:56:57

@Mia and Me: "Ha egyik főz, masik mosogat, az már életképes romantikus kapcsolat lehet :)."
Már akinek a főzés meg a mosogatás romantikus, de hát nem vagyunk egyformák. :-)

"pedig nemikepp hasznosabb lenne a láthatatlan munkát fizetni belőle mint a kepviselők szolgálati lakását vagy ingyen utazását."
Sajnos azóta letiltott FUCKSZFE kommentelő kollégától tanultam, hogy a nők mennyire szeretnek relativizálni. :-)

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.12.29. 11:57:48

@Mme.Brioche: Ebben egyetértek, viszont erre szerintem abszolút nem a házimunka fizetése lenne a megoldás.

Mme.Brioche 2021.12.29. 11:58:29

@Sipi81: én meg ezzel értek egyet :-)

Frederick2 2021.12.29. 12:03:21

@Sipi81: Még egyszer, mert megzavartak közben.

Piri szeretne háztartásbeli lenni.
Piri szeretne nyugdíjat.
Piri nem szeretne jelen lenni a munkaerő-piacon.

Piri 3 dolgot akar. Ez a 3 dolog egyszerre nem fog menni.

Ahhoz, hogy Pirinek legyen nyugdíja, jelen kell lennie a munkaerő-piacon. Így viszont nem lesz háztartásbeli. Csak dolgozó nő lehet, akit a bérmunka után vár a házimunka.

Piri persze kimaradhat a munkaerő-piacról, és lehet szigorúan háztartásbeli. De akkor nem lesz nyugdíja.

Erre próbált valami megoldást adni az az ötlet, hogy legyen államilag elismert (bér)munka a háztartásbeli munka.

Elképzelhető, hogy ez nem jó ötlet. De akkor mi lenne helyette az alternatíva? Vagy igazából jó ez a módi, miszerint a nők többségét bekényszerítjük a (bér)munka világába, a munkaerő-piacra? Dolgoznak a munkahelyen, elvégzik a házimunkát, nevelik a gyermekeket, frusztrálódnak, elfáradnak, kiégnek. Egészen addig őrlődnek a taposómalomban, míg el nem érik a nyugdíjat. Jó ez? Szerintem nem.

Valami megoldás kellene a problémára.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.12.29. 12:12:15

@Mia and Me: "Erre szerintem az a magyarázat hogy nem minden nap kell mondjuk villanyt szerelni."
Ez a példa nem kapcsolódik ahhoz a problémához amit én írtam. Vagy ha valamit nem kell minden nap csinálni, akkor azt már nyugodtan semmibe lehet venni? Kertes családi házban pedig azért a villanyszerelésnél összetettebb munkák is akadnak bőven.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.12.29. 12:14:16

@MsIreneAdler: "egyébként engem is érdekelne, hogy melyik az a tipikusan férfimunka a ház körül, amit olyan rendszerességgel kell csinálni, mint a főzés-mosás-mosogatás és hasonló időt vesznek igénybe."
Tehát az időtől és a rendszerességtől függ az, hogy egy munkát nyugodtan semmibe lehet nézni vagy pedig pénzt kell érte követelni?

Frederick2 2021.12.29. 12:15:47

@Mme.Brioche: Igazából nem az a lényeg, hogy a házimunka elismert bérmunka legyen, fizetéssel.

A lényeg az, hogy egy nő, ha úgy dönt, hogy nem kíván belépni a munkaerő-piacra, hanem meg akar maradni háztartásbelinek, aki becsületesen elvégzi az otthoni feladatokat, beleértve a gyermeknevelést is, akkor hadd legyen számára választható opció. Ehhez pedig az kellene, hogy ne a munkaerő-piacon lévő robot legyen a feltétele annak, hogy mikor eléri az idős kort, akkor kap-e nyugdíjat vagy sem!

Szomorú, hogy egyesek (Sipi úr) itt is eljutottak a nőkön való gúnyolódásig. Miközben olyan probléma ez is, ami érinti mindkét nemet, a férfit és a nőt, úgy an block a házasságok és a család minőségét!

Még csak nem is Európa és az USA a legproblémásabb ezen a téren. Japánban már társadalmi probléma, hogy az anya és az apa annyira kiég a melóban, hogy nem képes minőségi időt szánni a gyermekeire, és radikálisan elidegenednek egymástól.

A feminizmus meg, értelemszerűen élősködik a problémán, persze. Inkább segíti az atomizálódási folyamatokat.

Mme.Brioche 2021.12.29. 12:24:11

@Frederick2: @Frederick2: szerintem valójában nincs köztetek vita, csak fogalmi félreértés.
A háztartásbeli státusz munkaként való elismerésre az egy dolog, és az jó lenne, még akár úgy is, ha nem feltétlenül állami fizetéssel járna együtt, de nyugdíjjal mindenképp.

Te viszont ezt írtad:
"Néhány évvel ezelőtt a feministák Magyarországon is felvetették, hogy a házimunka legyen fizetett, járjon érte bér!"

namost ismerve a feministákat, akik szerint a háztartásbeli nők a világ leghaszontalanabb véglényei, a patriachátus utolsó életbenmaradt dinoszauruszai, önkéntes rabszolgák stb (meg még hallottam pár ennél is cifrább jelzőt tőlük), egészen biztos vagyok benne, hogy ők a szó szerinti értelemben vett házimunkaért követelnének fizetést, és szó sincs olyan kikötésről, hogy nem lehet más munkahelye, egyszerűen a főzés-mosásért kérnének extra pénzt, mert azt egy "második" munkahelynek számítják.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.12.29. 12:28:55

@Frederick2: Ehh, ezért nem szeretek kommentelni mert akkor csomó időt elveszi a válaszok olvasgatása meg az írogatás, pedig jobb dolgom is lenne. :-) Például csinálni kéne már valami ebédet. :-D

"Piri persze kimaradhat a munkaerő-piacról, és lehet szigorúan háztartásbeli. De akkor nem lesz nyugdíja."
Én nem tudok erre tuti megoldást csak azt látom hogy amit felvetettél az elfogadhatatlanul súlyos problémákat okozna.
Amúgy szerintem ketté kellene választani a dolgot, hogy valaki azért háztartásbeli-e mert gyereket nevel vagy azért "mert megteheti". Mert az előbbi esetben előbb-utóbb muszáj lesz munkát vállalnia ha a gyerekek nagyobbak lesznek, egy keresetből ma általában nem nagyon lehet nagy családot fenntartani. Persze van szerencsésebb kivétel.

MsIreneAdler 2021.12.29. 12:35:37

@Sipi81: nem értek egyet azzal, hogy fizessenek a házimunkáért. Mégis hogyan? Menjenek ki revizorok, hogy Marika kitakarított-e vagy Icuka elsózta-e a kaját? Ennek nincs értelme, ez kivitelezhetetlen. Ezért lesz rohadt nehéz arra megoldást találni, hogy valaki mondjuk vállalt 5 gyermeket, otthon maradt velük, ahogyan lesz nyugdíja.
Én simán beérném annyival ha egyesek nem éreznék magától értetődőnek az egészet, mint te is.
Fentebb írtad, hogy egy nőnek TEMÉSZETESNEK kellene, hogy legyen, hogy rendet tart, egy férfinek pedig ÉRTÉKELNI kell, ha elvégzi az ő részét. Márha az ilyen klasszikusan konzervatívan gondolkodunk.
Egyébként még mindig várom azt a "férfi " házimunkát, aminek a gyakorisága, és a vele eltöltött idő legalább összehasonlítható lenne a "női" házimunkákkal. Természetesen nem csak ebben áll a munka minősége, hasznossága, hogy milyen gyakran és mennyi ideig csinálja valaki, de ez egy jó kiindulási alap lehetne. Nos :)?

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.12.29. 12:38:43

@MsIreneAdler: "Fentebb írtad, hogy egy nőnek TEMÉSZETESNEK kellene, hogy legyen, hogy rendet tart, egy férfinek pedig ÉRTÉKELNI kell, ha elvégzi az ő részét. "
Nem ezt írtam. :-)

"de ez egy jó kiindulási alap lehetne. "
Szerintem meg nem jó kiindulási alap úgyhogy én ebbe az utcába nem megyek be veled. :-)

Frederick2 2021.12.29. 12:43:29

@MsIreneAdler:

"Egyébként még mindig várom azt a "férfi " házimunkát, aminek a gyakorisága, és a vele eltöltött idő legalább összehasonlítható lenne a "női" házimunkákkal.'

Szerintem teljesen felesleges kettéválasztani "női" és "férfi" házimunkára. Házimunka van, amit meg kellene osztania egymással a két félnek. Ha már a férfi és a nő ketten nyomja a bérmunkát (általában más-más munkahelyen), akkor miért ne nyomhatnák ketten a házimunkát is? Munka-megosztás.

KalmanBlog 2021.12.29. 12:48:45

@MsIreneAdler: Nyilván azért akarják hogy fizetni kelljen a házimunkáért, mert akkor meg is lehet adóztatni.

Gondold el, az asszony kitakarít, az állam meg csöngethet a neki "járó" háromezer forintér.

A következő meg az lesz, hogy a szexér is fizetni kell otthon is, és azt is megadóztatják. Veszélyes is meg minden, úgyhogy a TB-be is kelljen fizetni!

MsIreneAdler 2021.12.29. 12:59:28

@Sipi81: valóban, igazad van, azt írtad, hogy az embereknek, akár a nőnek természetesnek kell lennie, hogy a saját környezetét rendben tartja. Az a baj, hogy sokaknak csak a rend, tisztaság megléte a természetes, annak előállítása már nem. Valamint azt gondolják, hogy mert ők ügyesen elmossák maguk után a kávéscsészét, az azt jelenti, pontosan tudják mi munka van egy családos háztartásban. Ja de miket is beszélek, ez nem munka. Csupa természetesség :D.
Ok, nem is várom, ezt az utcát senki sem szereti, mert ide csak befelé vezetnek a lábnyomok :)

MsIreneAdler 2021.12.29. 13:09:37

@Frederick2: ezt írtam én is pontosan. Így van értelme együttélni.

@KalmanBlog: na ja. Kell akkor viszont egy sztenderd, hogy milyen is legyen az a tisztaság. Mert nem ér ám, ha Marika csak éppen összehúzza a port középröl, Icuka meg a szekrény tetejét is lesúrolja...
Ugyanez a szex. Mondjuk ott még azt is el kell dönteni, ki kapja a pénzt, egyik, másik, esetleg mindkettő? Aki hamarabb végez, vagy aki minőségibb munkát ad ki a kezeiből? :)

Mia and Me 2021.12.29. 13:09:59

Látom azon mindenki nagyvonalúan tovább siklott hogy amióta világ a világ, a tehetősebb csaladban fizetett cseled es szolga vegezte a most " női" munkat, a rabszolga-paraszt-munkás csaladban meg minden munkat az arra alkalmasabb dolgos kéz.
Ha jelen korban minden nőnek kellene ingyen hazi munkat vegezni, akkor rosszabb a tarsadalmi szerkezet mint az ókorban vagy kozepkorban ;), hisz ha csak a teendőket nézzük akkor még egy atlagos szegeny csaladban sem egy db nő vegezte az összes teendőt.
Tehát Frederick felvetése az is lehetne hogy mióta varja a tarsadalom el azt hogy barmilyen munka ingyen legyen vegezve, es kikkel vegeztettek a tortenelem során ingyen munkát? ( Nemektől függetlenül)

Mia and Me 2021.12.29. 13:13:08

@Sipi81: nem ugyanaz egy ember kosza mint 5-6-é ;)

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.12.29. 13:16:39

@Mia and Me: Hát az több munkát ad a mosógépnek, mosogatógépnek meg az automata porszívónak, ez kétségtelen. :-)

Mia and Me 2021.12.29. 13:18:20

@KalmanBlog: :D azert a sok konteo olvasás meglátszik :D
De igen, nekem is ez lenne a következő gondolatom hogy akkor 1. Ellenőriznék 2. Adót vagy valamit tuti szednének :D
Úgyhogy jobb ha mindenki a munkamegosztásos masik felét találja meg, vagy fizetnek vkinek a nem szeretem munkakra.

Wildhunt 2021.12.29. 13:43:18

@Frederick2: ha tippelni kellene akkor szerintem Gazella gyerekei sokkal stabilabb nyugellátást jelentenek, mint tetszőleges managerliba nyugdíjbefizetései.

Wildhunt 2021.12.29. 13:46:02

@Frederick2: régebben volt olyan hogy az özvegy választhatott hogy a saját, vagy a házastársa nyugdíját kapja. Ilyen már nincs?

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.12.29. 13:50:42

@MsIreneAdler: "Az a baj, hogy sokaknak csak a rend, tisztaság megléte a természetes, annak előállítása már nem."
Éppen erre írtam még a legelső hozzászólásomban, hogy többször tapasztaltam azt, hogy házasságban, együttélés során a nők csak azt tekintették értéknek amit ők csinálnak, amit a férfi, azt már nem (még akkor sem ha amúgy ők várták el). Persze ez előfordulhat fordítva is csak pont a feministák kezdtek el az államtól pénzt követelni a nők által elvégzett otthoni munkáért. És itt tök lényegtelen az idő meg a gyakoriság mert nem erről volt szó a hozzászólásomban, ez csak terelés olyan irányba, amikor összehasonlíthatatlan dolgokat szeretnék úgy összehasonlítani hogy az jöjjön ki ami nekem kedvező. :-) (Bár faluhelyen tudnék napi rendszerességgel végzett férfi munkát is de ez most lényegtelen.)

"Ja de miket is beszélek, ez nem munka. Csupa természetesség "
De munka.
Csak az zavaró amikor azt tapasztalom, hogy valakinek csak az a lényeges amit ő csinál (akár munka, de akár hobbi is), amit a másik az hülyeség vagy lényegtelen. Én sok mindent tolerálok amikor az oda-vissza működik de amikor csak az egyik irányba elvárás ez, azt már nem. Persze ez már nem konkrétan az eredeti nyugdíjas felvetéshez kapcsolódik, csak arról jutott eszembe.

Mia and Me 2021.12.29. 13:52:39

@Sipi81: "
Tehát az időtől és a rendszerességtől függ az, hogy egy munkát nyugodtan semmibe lehet nézni vagy pedig pénzt kell érte követelni?"

Egyik munkat sem kell semmibe venni. Viszont egy csaladban vagy egy ket fős kapcsolatban is, mindenkinek jár sajat idő. Sőt a legtöbb bérmunkaszerződés is azt tartalmazza hogy milyen munkát mennyi időre fizet a munkaltato. Tehát igen fontos az is hogy mennyi időt foglal le akarmelyik munka egy ember idejéből. Es mivel majdnem mindenki bérmunkás is, fontos mindegyik ember szabad ideje is, amikor azzal foglalkozhat amivel szeretne.
Szerencsésebbeknek ez a hivatásuk és penzt kapnak erte, de manapság szerintem a többség nem azt dolgozza oénzzért amit szeret.

Frederick2 2021.12.29. 13:57:22

@Wildhunt: Te most az özvegyi nyugdíjat mondod? Van egy idős hölgy ismerősöm, aki egy ideig (asszem, 1 évig) kapta az özvegyi nyugdíjat. Azt mondta, hogy az nagyon kevés volt.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.12.29. 13:58:20

@Wildhunt: Na ez jó felvetés kár hogy nekem nem jutott eszembe pedig pont családi példa is van. Van özvegyi nyugdíj, most pontos részleteket meg arányokat nem tudok, egy évig ha jól emlékszem egy nagyobb arányt kapott az elhunyt után az özvegy a sajátja nyugdíja mellé kiegészítésként, utána pedig egy kisebbet kap élete végéig. Persze ebből még önállóan nem lehetne megélni, ha ő is nem dolgozott volna, de tény, hogy van ilyen.

Frederick2 2021.12.29. 14:01:01

"2021.12.29. 13:58:20" özvegyi nyugdíj

Én is valami ilyesmire emlékszem.

2021.12.29. 14:29:17

@Frederick2: Kell? Miért kell? Mert azt mondta az anyjuk vagy a tv? Tudom, vannak nők, akiknek anyagi okokból muszáj dolgozniuk, de rengeteg nőnek viszont nem kéne, simán megélnének úgy is. Persze ha htb vagy, akkor meg kell tanulnod tenni magasról a nyomásra és a lenézésre, ez nem mindenkinek megy.

2021.12.29. 14:31:54

@Mia and Me: Ma nem szolgáink vannak, hanem háztartási gépek. És nem is csak a polgári és arisztokrata rétegnek, hanem a putrin kívül mindenkinek.

Mia and Me 2021.12.29. 14:37:47

@Gazella1116: :) nekem még nem működik egyik gép se úgy hogy megmondom neki hogy mit hova teregessen :) és pakoljon be :)

2021.12.29. 14:39:29

@Wildhunt: Ezt gondolom én is. Persze sokaknak ez ellenszenves. Egyrészt az egójuk miatt, hogy rászorulnak öreg korukban a gyerekeikre, másrészt meg, hogy a gyerekeket kell terhelni.

Erre azt szoktam mondani: aki nyugdíjat kap, az az államtól függ, az mennyivel jobb? Illetve, hogy ha sok gyereke van az embernek, akik megosztják az idős szülők eltartásának/segítésének a terhét, máris nem lesz olyan súlyos. Aki ma 1-2 gyereket szül és dolgozik, amúgy a demográfiai adatok miatt szintén rá lesz szorulva a gyerekeire anyagilag, olyan kevés lesz a nyugdíj (már ha lesz), csak sokkal neccesebb lesz 1-2 gyerektől várni a segítséget, mint mondjuk 8-tól...

2021.12.29. 14:42:10

@Mia and Me: Nem mondtam, hogy mindent gépek csinálnak. De nehogy belehaljunk már abba, hogy be kell hajtogatni a ruhákat a szekrénybe, miután a mosógép kimosta helyettünk és a nap/szárítógép megszárította, vagy el kell rakni az edényeket a szekrénybe, miután a mosogatógép elmosogatta helyeztünk a 90%-át...

Frederick2 2021.12.29. 14:43:42

@Mia and Me:

":) nekem még nem működik egyik gép se úgy, hogy megmondom neki, hogy mit hova teregessen :) és pakoljon be :)"

2077-ben a robotika fejlődésével ez is megvalósítható lesz. :)

Frederick2 2021.12.29. 14:53:31

@Gazella1116:

"ha sok gyereke van az embernek, akik megosztják az idős szülők eltartásának/segítésének a terhét, máris nem lesz olyan súlyos."

Persze, ez lenne az ideális. Egyéni családok (mint a tied) rá tudnak állni egy ilyen életstratégiára. Sajnálatosan, szomorúan a társadalom/a nemzet már nem.

Wildhunt 2021.12.29. 15:01:40

@Frederick2: nem. Olyan volt, hogy az özvegy választhatott hogy továbbra is a saját nyugdíját kapja, vagy a volt házastársáét. A nagyszüleimnél volt ez, nagyanyám mikor megözvegyült az addigi nyugdíja helyett a továbbiakban a nagyapámét kapta.

MsIreneAdler 2021.12.29. 16:28:36

@Sipi81: ezzel nálam nyitott kapukat döngetsz. Pont ezt szeretném én is, hogy értékeljük a másik munkáját. Ezt nem én találtam ki, hogy több olyan napi szinten elvégzendő munka van, amit nőiesnek mondanak és ennek elvégzését is nagy általánosságban a nőktől várják még akkor is, ha az asszony ugyanannyit tesz le az asztalra. Ez nem mártírkodás, sajnáltatás ez van és kész.
Éltem olyan háztartásban, ahol szinte egyvalakire hárult minden házimunka egy rendes, teljes állás után, éltem/élek olyanban, ahol meg nem, ahol munkamegosztás van. Ez utóbbiban jobban érzem magam. Ettől függetlenül én nem mondhatom meg, ki hogyan csinálja a dolgait, én elég hamar tudtam, hogy nem szeretném ha a jövendőbelim a kanapéról nézné végig, ahogy nyomok otthon egy második műszakot. Ezért igyekeztem úgy alakítani az életem, hogy ne így legyen.

@Frederick2: én attól félek, hogy a végén majd ő szól rám, hogy nem hajtogatok szépen :D.

Mia and Me 2021.12.29. 17:47:47

@Gazella1116: szerintem akárhány gyerektől elvárni a segítséget pont ugyanolyan necces mint 1-2től. Talán más kapcsán már írtam (Isten - férfi-nő) hogy lefelé elvárni szerintem életellenes energia.
Az államtól nyugdíjként csak azt várod vissza amit befizettél. Tehát az hogy az egész éves befizetéseidért ad valamit mikor a hamut mamunak mondod, az nem egy kegy, hanem ezért szed be pénzt amikor aktivan dolgozol.

Az egész megint nem itt válik ketté, hanem hogy bérmunkás vagy vagy saját tulajdonodat működteted. Nyilván ahol egy vállalkozás vagy egy családi gazdaság van, tehát ahol "magadnak" dolgozol, ott nem vársz a nyugdíjra, pont leszarod mert a tőkejövedelmedből röhögve tudsz wellnesezni 70 évesen is. Ott a gyerek ha átveszi a "birodalmat", akkor nyilván nem fog éhenhalni hagyni.
De ahol bérmunkásként (és nekem bérmunkás az öltönyös 800 nettót kereső menedzsercsávó is) dolgozol, ott a bérmunka "átörökítéséért" igencsak necces akárhány gyerektől is elvárni, hogy majd ők eltartják anyut meg aput ha öreg lesz.

Mia and Me 2021.12.29. 17:48:36

@Frederick2: az soká van.

Nem is értem miért szewxrobotokat csináltak előbb, miért nem inast ;-)

Mia and Me 2021.12.29. 17:59:37

@Gazella1116: "De nehogy belehaljunk már abba,"

Nem tudom, ha én nem halok bele, akkor az sem aki férfinak született.

Nyilván mivel én azt az oldalt mondom, ahol nő is férfi is dolgozik a csúnya kapitalistáknak is, így nekem az hogy az otthont is együtt tartjuk egybe, alapvető.
Vannak kisebb csörték időről időre mert kamaszgyerek módjára mindenki néha kicsit szeret elkényelmesedni és lelazsálni a saját feladatát, de még nem rohadtunk el élve :D, úgyhogy valaki mindig megcsinál valamit :).

De belegondolva, ha a férjem elképzelhetetlen sokat keresne, akkor se szeretnék vasalni, és akkor megfizetnénk hogy valaki vasaljon. Ahogy a minden olyan "férfimunkát" is megfizetünk, amit az adott mellénkrendelt hím :) nem tud vagy nem szeret megcsinálni.

2021.12.31. 00:32:28

@Mia and Me: Tehát az emberiség az elmúlt fél évszázadot leszámítva életellenesen működött? Hiszen csak azóta van általános nyugdíj, legalábbis Magyarországon. Szerintem az a normális, hogy az ember visszaadja a szüleinek a gondoskodást, amit kapott, ahogy és amikor azok rászorulnak, legyen az érzelmi vagy anyagi támogatás.

De amúgy az általános nyugdíj is arról szól, hogy a fiatalok tartják el az időseket, hiszen most, amit te nyugdíjjárulékként befizetsz, az a mostani öregek nyugdíjára megy, nem pedig neked rakják el öregkorodra. Ha nyugdíjas leszel, attól fogg függeni a nyugdíjad összege, hogy akkor majd mennyi aktív dolgozó fiatal lesz. Tehát ugyanúgy a gyerekeid fognak eltartani, csak közvetetten, az államon keresztül.

Én ha választanom kell, hogy miben bízok jobban, abban, hogy az állam beszedi a gyerekeimtől meg másokétól az adót, és majd abból ad nekem valamennyit, vagy hogy én közvetlenül mit kapok majd a gyerekeimtől, egyértelmű, hogy ez utóbbi mellett teszem le a voksomat.

Még egy gondolat: tegyük fel, hogy valami csoda folytán nem szorulnak rá a mai fiatalok majd anyagilag a gyerekeik, unokáik segítségére, mert lesz elegendő adózó a normális nyugdíjhoz. Más módon mindenképp rászorulnak. Minimum érzelmileg, de lehet, hogy fizikailag is, eü. okokból. Úgyhogy az mindenképp illúzió, hogy a gyerekeinket nem fogjuk terhelni öregen, és egy kicsit se fogunk rászorulni a segítségükre.

2021.12.31. 00:40:23

@Mia and Me: Persze, lehet azt mondani, hogy ha a férfi meg a nő is főállásban dolgozik és kb. ugyanolyan megterhelő a munkakörük, akkor osszák el a házimunkát, csak hát szerintem nem normális, ha a fenti helyzet áll fenn. Nem a házimunkát kéne elosztani, hogy igazságos legyen a nemek viszonya, hanem egyszerűen egy asszonynak nem kéne főállásban házon kívül dolgozni.

És ha már felhoztam ezt is, akkor vegyük számításba, hogy az, hogy a férfi meg a nő is ugyanannyit dolgozik munkaidő szerint, korántsem biztos, hogy ugyanannyira megterhelő a munkájuk. Lehetséges, hogy a férfi mondjuk tűzoltó, a feleség meg valami facebookozgatós irodai munkát végez. Vajon egy feministának megfordul-e a fejében ilyenkor, hogy nem igazságos ezek után a férfit azzal nyaggatni, hogy végezzen (több) házimunkát?

békaapu 2021.12.31. 15:22:55

@Gazella1116:
Ez a két utóbbi hozzászólásodban annyira szép gondolatokat fogalmaztál meg..

Megérdemled a dícséretet.

Mia and Me 2021.12.31. 18:30:17

@Gazella1116: "Tehát az emberiség az elmúlt fél évszázadot leszámítva életellenesen működött?"

Az elmúlt fél évszázadot leszámítva az öregek élete (ahogyan mindenkié) attól függött hogy milyen tulajdonviszonyú családban élt.
Na meg együtt élt 3-4 generáció.
nem kell misztifikálni, az emberek nem "visszaadták a szüleiknek nagyszüleiknek a gondoskodást" hanem mindaddig amíg nem kerültek plusz energiába, ott voltak és jutott nekik is étel, de pl. vigyáztak a legkisebbekre vagy a libára, és ennyi. (gazdagéknál, uralkodóéknál meg ha jól emlékszem kevés halt meg természetes halállal mert kellett a vagyon meg a hatalom a fiatalnak)
A nyugdíjrendszer ezt is hivatott egyenlővé tenni, hogy minden tisztes végigdolgozott élet után jár egy alapellátás. Az egy dolog hgoy ez sem így valósult meg. De a koncepció ez lenne.

Deansdale 2021.12.31. 18:42:29

@Mia and Me: "nem kell misztifikálni, az emberek nem "visszaadták a szüleiknek nagyszüleiknek a gondoskodást" hanem mindaddig amíg nem kerültek plusz energiába, ott voltak és jutott nekik is étel"

Anti-misztifikálni sem érdemes. A te elmondásod alapján úgy hangzik, mintha régen mindenki pszichopata lett volna. Igazi modern vívmány, hogy az emberek a saját rokonaikra úgy tekintenek mint vérszívókra, ez már a modern propaganda eredménye.

Mia and Me 2021.12.31. 18:45:41

@Gazella1116: "hanem egyszerűen egy asszonynak nem kéne főállásban házon kívül dolgozni."

Igen, ez tök jó, de én pl. szeretek és akarok is házon kívül is dolgozni. És sok más nő is szeretne.Nem mellesleg meg lehet hogy a nő tud többet keresni a házon kívül.
A család a legkisebb egység (vagy a pár), tehát az egység érdekeit és az egységen belüli "mindenkinek jó" legyent érdemes megvalósítani.
Ez egyik családban a klasszikus felállás lesz, másikban meg a nő dolgozik házon kívül többet, a férfi meg támogatja, a harmadikban meg egyenlő elosztás.

"Lehetséges, hogy a férfi mondjuk tűzoltó, a feleség meg valami facebookozgatós irodai munkát végez"

Lehetséges. De az is lehetséges hogy a férfi mondjuk az állami szférában irodai munkás, a feleség meg valami egészségügyben nővér.
Akkor gondolom minden ilyen felállásban azt látjuk, hogy köztisztviselő pasink vásárol, mos, főz, ugye? :)

A szabadság és az egyenlőség azt jelenti, hogy minden eset más, és minden közösségnek ki kell kisérletezni, hogy hogyan működnek ők, az ő egységük jobban.
És ha változnak a körülmények (több gyerek lesz, feleség keres többet, férj kap valami terhelőbb de jobban fizetőt, stb.), akkor a teljes család ennek fényében újra-munkaeloszt. Élő rendszer, élő szervezet, élő család sosem kövül be. A megmerevedett viszonyrendszerben előbb utóbb mindenki rosszul fogja érezni magát, mert a körülmények mindig változnak az élet során.

Mia and Me 2021.12.31. 18:55:42

@Deansdale: Igazad van. Ahogyan az is téves hogy "régen minden jobb volt" úgy az is hogy "régen minden jobb volt".

Más volt.

A gyerekeimet azért nem akarnám terhelni ha egy mód van rá, mert látom mibe megyünk. Cél, hogy ők is inkább tovább adjanak mindent, ne visszafelé.
Tehát a jelenlegi körülmények nekem azt mondják, hogy az én befizetéseimet kb ellopták már, ezért igyekszem öngondoskodni, azaz valami olyanban gondolkodni, ami mellett nem a lányomnak és a majdani családjának lennénk terhére öregen.

Mia and Me 2021.12.31. 18:56:49

@Mia and Me: rosszabb-jobb :D, nem ugyanazt akartam írni.

Gyerekpezsgő is buborékos :D

BUÉK

Deansdale 2021.12.31. 19:01:55

@Mia and Me: "én pl. szeretek és akarok is házon kívül is dolgozni. És sok más nő is szeretne."

Na igen, és panaszkodni is szerettek, hogy a munka mellett még házimunka is van :)

BÚÉK :D

2021.12.31. 22:27:13

@Mia and Me: Jó, hogy említetted. Szomorú, hogy ma a nők dolgoznak a nyugdíjért 65 éves korukig, és ennek hála szinte teljesen kiesnek mint segítség.

Nekem az egyik álmom, hogy milyen jó lesz majd 40-es, 50-es nagymamaként segíteni egy csomót majd az unokákkal vagy a háztartásban a gyerekeimnek és a házastársaiknak. Mert első kézből tapasztalom azt a faramuci helyzetet, hogy vagy dolgozik egy fiatal, egészséges nagyszülő, azért nem tud segíteni, vagy azért, mert nyugdíjas és nem dolgozik, de már öreg ahhoz, hogy a "nagyon muszáj" alkalmakon (pl. el kell ugranom orvoshoz) kívül rá lehessen bízni több kicsi gyereket.

Azt gondolom, hogy egy kisgyerekes szülő, főleg a nagycsaládosok, inkább választanák azt, hogy terhelje őket a nagymama anyagilag, de ott tudjon lenni mint segítség akkor is, amikor még viszonylag fiatal és egészséges.

Amúgy meg, mint írtam, úgyis a terhére leszel a gyerekednek, de valamiért ez nem ment át.

2021.12.31. 22:37:07

@Mia and Me: A férfi és a női természetből következik, hogy az a normális, hogy a férfi a fő családfenntartó. Nem hiszek abban a fajta egyediségben, hogy van, akinél működik a férfi otthon, nő dolgozik felállás, és egyéb alternatív családi képletek. Bizonyos szinten igen, minden pár és család egyedi, meg sok kényszerhelyzet is előfordulhat, de attól még van egy norma, ami a férfi és női természetből fakad, semmi szükség kísérletezgetésre. A hagyományos családmodell köszöni, jól működött évezredeken át (a sérült, bűnre hajló emberi természetből fakadó hibákkal együtt, nyilvánvalóan).

Én is szeretnék sok mindent, de nem lehet. Ezt úgy értem, hogy nyilván mindenkinek vanak vágyai, kedve ehhez-ahhoz, de aztán belátja, hogy nem fér bele minden 24 órába, úgyhogy fel kell mérni, mi a prioritás, és elengedni időlegesen/véglegesen, ami akadályoz abban, hogy a legfontosabb területeken helyt álljak.

Sajnos ma a legtöbb nő elhiszi, hogy egyszerre lehet remek feleség, anya, háziasszony és emellett még lehet teljes állása is, sőt karriere.

Az eredmény: 60%-os válási arány, rengeteg meg nem születő gyermek, de aki megszületik, az is repül a bölcsibe 1,5-2 évesen, a napjai nagy részét intézményben tölti, a maradékot meg képernyő előtt. Mindezt főként a dolgozó anyáknak köszönhetjük, akik szeretnének egyszerre mindent.

Wildhunt 2022.01.01. 01:53:15

@Mia and Me: Sokan vannak így, a gyereküket nem akarják terhelni. Azt remélem érted, hogy ha nem a szülők személyesen terhelik őket az ellátásukkal, akkor az állam kényszeríti őket, hogy gondoskodjanak válogatás nélkül mindenkiről? (ez van most). Ez mivel jobb?

Deansdale 2022.01.01. 09:45:44

@Gazella1116: "Sajnos ma a legtöbb nő elhiszi, hogy egyszerre lehet remek feleség, anya, háziasszony és emellett még lehet teljes állása is, sőt karriere. Az eredmény: 60%-os válási arány, rengeteg meg nem születő gyermek, de aki megszületik, az is repül a bölcsibe 1,5-2 évesen, a napjai nagy részét intézményben tölti, a maradékot meg képernyő előtt. Mindezt főként a dolgozó anyáknak köszönhetjük, akik szeretnének egyszerre mindent."

Tökéletesen leírtad, bár sokan azzal mentegetőznének - néhányan még jogosan is -, hogy rákényszerülnek a pénzkeresésre egy alacsony keresetű pasi mellett. A többiekre: ha egyszer kiengedik a palackból az énközpontúság szellemét, szinte lehetetlen visszagyömöszölni. Aki úgy megy neki az életnek, hogy nekem ez is kell meg az is jár, az általában csak akkor veszi észre, hogy nem ez lett volna a helyes hozzáállás, amikor már késő. A társadalmaink tragédiája, hogy nem ennek a szellemében neveljük a gyerekeinket, mert a háttérhatalmi nyomás abszolút ez ellen hat, minden fronton támadják a normális életelvek követését és továbbadását. És még beszélni sem szabad arról, hogy voltaképp mi ez a támadás ellenünk és miért van.

valis47 2022.01.01. 10:51:42

@Mia and Me: Hm, valami jóképű, sokoldalú robot inasra vágysz, akire szükség esetén ki is lehet teregetni? :)
Ember formájú "szexrobot" nagy nyereségű piaci réskitöltő (khm) termékként létezik asszem, gazdag, de nagyon gátlásos és félénk férfiaknak, akik pénzért sem tudnak/mernek nőt szerezni. Állítólag már nálunk is van olyan vállalkozás, ahol bérelni lehet ilyet egy alkalomra, legalábbis pár éve mintha olvastam volna. Talán 15-20 éve olvastam először, hogy vannak ezek az élethű babák, kb. új autó árban, a "goumineau" szuperfejlett verziója. Gondolom okkal nem terjedtek el széles körben. A "lényeg" utánzata sziikonból formázva elérhető ugyebár mindkét nemnek, ha rá van szorulva.

Frederick2 2022.01.01. 11:10:23

@Gazella1116: @Mia and Me:

"És ha már felhoztam ezt is, akkor vegyük számításba, hogy az, hogy a férfi meg a nő is ugyanannyit dolgozik munkaidő szerint, korántsem biztos, hogy ugyanannyira megterhelő a munkájuk. Lehetséges, hogy a férfi mondjuk tűzoltó, a feleség meg valami facebookozgatós irodai munkát végez. "

Hacsak nem mindketten egy gyárban robotolnak, mint operátor. Mia-nak az egészségügyi példája is jó, nekem is van ápolónő ismerősöm. És akkor ott van a tanári végzettség, ami teljes embert kíván - még a tanító nénitől is. Meg azért még lehet olyan területeket találni a munkaerő-piacon, ami kiszívja teljesen a dolgozó nő energiáját.

@Deansdale:

"Igazi modern vívmány, hogy az emberek a saját rokonaikra úgy tekintenek mint vérszívókra, ez már a modern propaganda eredménye."

Akkor ahhoz mit szólsz, hogy már úgy kezelik a közbeszédben az otthon maradó, bérmunkát egyáltalán nem végző, ki zárólag háziasszonyok szerepben maradó nőket, mint ÉLÖSKÖDŐ és ELTARTOTT? Nekem a kezem ökölbe szorul ettől. Mondjuk az is elgondolkodtató, hogy nekem ismerősi körben pontosan a dolgozó nők voltak azok, akik a legvehemensebben mocskolták azokat a nőket, akik kizárólag háztartásbeliek voltak. Valószínűleg belejátszott ebbe az irigység is.

Undorító az az előítélet, amivel a háztartásbeli nőket sújtja ez a bunkó korszellem. Érdekes módon ez ellen nem lép fel a feminizmus, a Momentum és az LMP, a TGM és a Gulyás Marci. Mikor itt is céltáblának van használva egy női réteg. Érdekes módon itt nincs küzdelem a káros, destruktív előítéletek ellen.

.Delin. 2022.01.02. 13:49:18

Mostanàban az ugrik be femi/antifemi èrvelèseket olvasva, hogy az egèsz keretrendszer elavult ès a problèma/szituàciò tùlmutat a nemeken. Azt szerintem kijelenthetjük, hogy màra a fehèr nyugativilàgban megvalòsult a jogegyegyenlősèg a nemek közt, ki mire viszi független a nemètől. A nem igazàn az egyèni preferenciàkat befolyàsolja, de ma màr nem akadàlya tkp semminek. Vannak alapvető biològiai különbsègek a kèt nem közt, de egyèni szinten nagy a szòràs. A fèrfiak nem egy homogèn halmaz, ugyanùgy ahogy a nők sem. Tàrsadalmi stàtusz, èletkor, alapvető lifestyle vàlasztàsok, egyèni kèpessègek, szemèlyes attitűd sokkal inkàbb meghatàrozòak. Nem mindegy milyen "alcsoportròl" beszèlünk nemeken belül, mert teljesen màs a tàrgy. Règen a nagy àtlag ugyanazt az utat jàrta be, ma az induvidualizmus, a technikai fejlődès, a globalizàciò ès a fogyasztòi tàrsadalom felrùgta a règi kereteket. Nincs egysèges keretrendszer, ìgy nincs egysèges "jò megoldàs" sem. Ma egyèni vàlasztàs van, egyèni felelősèggel, ez az ùj keret, mindenki a sajàt bőrèn èrzi milyen jòl èrvenyesül a "nagy szabadsàgban". Az hogy sok a zaj, ès egyes csoportok (pl 3. hullàmos femik, gender lobbi) èppen hangosak, igazàbòl nem szàmìt. Csak zajok, ami igazàn szàmìt azaz egyèn ès annak mikrovilàga.

Frederick2 2022.01.06. 17:24:23

@Mia and Me: A borítóról és a címről valamiért te jutottál eszembe. Meg nem mondom, miért. :)

www.libri.hu/konyv/carla_naumburg.a-nevem-anya-vagy-ahogy-a-gyerekeim-hivnak-anya-anyaa-anyaaa.html

Téged is hívtak már így a gyerekeid?
ANYA ANYAA ANYAAA

Mia and Me 2022.01.06. 18:13:44

@Frederick2: nekem más a nevem nem a klasszikus "anya" vagy "anyu", hanem ahogy a lányom először hívott minket - ez ragadt ránk apa és anya viszonylatban.
Viszont a rajzolt borítókép erősen emlékeztet azokra az időkre amikor kicsik voltak :D - szóval félig jól képzeltél el :D

Frederick2 2022.05.08. 15:01:30

@Deansdale:

Feminizmus és MTA. Gondolom, ezen már meg sem lepödsz! Mondjuk én sem.

Nők az Akadémián: több évtized versenyhátránya nem hozható be néhány év alatt
mta.hu/mta_hirei/nok-az-akademian-tobb-evtized-versenyhatranya-nem-hozhato-be-nehany-ev-alatt-112135

"A kutatói életpálya „piramisának” csúcsán levők között csak akkor lesz több nő, ha az érvényesülésüket a teljes kutatói életpályán, és különösen annak kritikus periódusaiban határozott lépésekkel segítik. Mint ahogyan azt a Magyar Tudományos Akadémia is teszi immár több elnöki ciklus óta."

"Nagy nyilvánosságot kapott, hogy az Akadémia 195. közgyűlésének akadémikusválasztásán az MTA 26 új rendes tagja közé egyetlen nő sem került. (...) Az tehát, hogy a rendes tagságra jelöltek között most még nem volt nő, egy 6 évvel ezelőtti állapot lenyomata – egy olyan állapoté, amelyben az Akadémia még nem támogatta olyan intenzitással a női kutatók érvényesülését, mint teszi azt az utóbbi években."

"Amikor tehát arról beszélünk, hogy nincs nő az MTA újonnan megválasztott rendes tagjai között, a háttérben női kutatók ezreinek évtizedek alatt felhalmozódott versenyhátránya, és az elmúlt évtizedek jellemző viszonyai állnak."

"Az egyetemi mesterképzésben ma már többségben vannak a nők, és az utóbbi évtizedben a PhD-képzésben is alig maradnak le, de az adjunktusok, docensek és professzorok közt egyre nagyobb a férfiak aránya."

"Ezért hát nem véletlen, hogy a Nők a Kutatói Életpályán Elnöki Bizottság – melyet jelenleg Bollobás Enikő akadémikus vezet – fontos célként tűzte ki azt is, hogy az alapoknál kezdje a munkát, és segítsen abban, hogy a posztdoktorok és az MTA doktorai között is emelkedjen a kutatónők aránya, a közoktatásban pedig minél több diáklány érdeklődését sikerüljön felkelteni a matematika, a fizika és más természettudományos tárgyak iránt. Az e tudományterületeket képviselő MTA doktorok és akadémikusok között ugyanis arányában még kevesebb a nő."

---

Vagyis ha jól értem, az MTA-n belül nyomatják a női kvótát. Mesterségesen igyekeznek még több nőt kitermelni a tudományos életben. Nem számít a tudományos életben való verseny, miszerint győzzön a jobbik, a tehetségesebb. Nem, mesterségesen belenyúlva, nemi identitáspolitikát folytatva igyekeznek még több nőt benyomni az egyetemekre, az akadémiákra, meg úgy a tudományos életbe. Mindezt egy "jobboldali" kormányzás alatt. Hát szép!

Egyébként a társadalomtudományban Dunát lehetne rekeszteni a nőkből. Ha az összes társadalomtudományban dolgozó magyar nőt beraknánk a Balatonba, nem lehetne elférni tölük. :P A pedagógia és a pszichológia már sokkal inkább női szakma, mint férfi. Hadd ne soroljam tovább!

Kíváncsi vagyok, ebből a tengernyi nőből mennyi fog olyat letenni a tudományos élet asztalára, ami tényleg hasznos tudás az emberiség, vagy úgy önmagában a magyarság számára.
süti beállítások módosítása