HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

Mi baja a magyar sajtónak???

2011.12.16. 09:24 Deansdale

Bár a HVG-vel kapcsolatos írásom miatt szó érte a ház elejét, most mégis egy hasonló hangvételű cikket kell összeeszkábálnom. És Isten látja lelkem, nem szívesen teszem, mert közelg a karácsony, és jó lenne nyugodtan az ünnepre készülődni, dehát egyszerűen nem lehet szó nélkül elmenni a magyar sajtó idiótaságai mellett.

Kezdjük a Népszabival: "Tinik szexuális élménybeszámolói a neten". A cikkíró az UNICEF kutatásaira hivatkozva közli, hogy a neten minden gyerekre egy tucat "cukrosbácsi" jut - és mintegy mellesleg nemzetközi szintű napiszart gyárt, amin egy fél világ röhög. "Erőszak a számítógépen – majd a való világban is" képaláírással riogatja az olvasóit, mintha általánosan elterjedt gyakorlat lenne, hogy a kölök feltápászkodik a COD elől és análisan inzultálja valamelyik haverját.

Aztán az index kerül sorra: "Minden ötödik amerikai nőt megerőszakolnak". Broáf. Ki az az állat, aki ezt a hülyeséget elhiszi? És ki az az idióta, aki szalagcímet gyárt belőle? Oké, oké, hogy a sajtó egyik alaptrükkje a pánikkeltés, de azért mégiscsak mindennek van határa, nem?
Ezt a feminista hülyeséget is cáfolták már sokan, sokszor. De nem kell tudósnak sem lenni, hogy tudjuk, égbekiáltó baromság, hiszen egy paraszti józan ésszel is át lehet látni, hogy ha ez igaz lenne, akkor már a hadsereget is kivezényelték volna a nők védelmére, rendőrkordon zárná el a lánykollégiumokat a világtól és lánygyerekes családok százezrei menekülnének az országból fejvesztve.
Egyébként a hamisított statisztikák megértéshez a kulcs még az index cikkében is benne van: "Amerikában nincsen egységes jogszabály, de még egységes meghatározás sincs arra, hogy mi minősül szexális erőszaknak: minden állam egyedileg szabályozza. A szexuális agresszió fogalmát azonban a legtöbb állam meglehetősen szélesen értelmezi."
Ebbe a "meglehetősen széles értelmezésbe" bele kell érteni mindent, a másnap reggeli megbánástól kezdve az utcán a csajok után fütyülő munkásokon át az olyan esetekig, amikor a statisztika olyan nőkről állapítja meg, hogy "megerőszakolták őket", akik maguk soha nem állítanának ilyet. (Például olyan kérdésekkel, hogy "közeledett-e már önhöz valaki szexuális szándékkal az ön akarata ellenére?". Erre sokan válaszolnak igennel olyanok is, akik olyan sztorikra emlékeznek vissza, hogy egy házibulin egy csávó részegen akarta lesmárolni őket, de egy rászólásra lelécelt. Ez lehet kellemetlen élmény, de nem nemi erőszak. Viszont a statisztikában annak veszik.)
[Ezt az idióta trendet figurázza ki - szerintem fantörpikusan viccesen - a Men-Factor blog szerzője ebben a két cikkében. Aki tud angolul, ugorjon be egy jó röhögésre.]

Aztán a Zindexes leányvállalat Velvet is csatlakozik a banzájhoz: "A nemi erőszak népszerűsítésével vádolják a H&M tetovált lányait". Ez már annyira unalmas, hogy ha egy kicsit is komolyan venném bevérezne tőle a szemem. Igazán vége lehetne már ennek a neoliberális polkorrekt szájhabzásnak, ami mindent és mindenkit aki él és mozog a nemi erőszak "népszerűsítésével" vádol. Egyáltalán mi a penészt jelent az, hogy a nemi erőszak népszerűsítése? Valaki röplapokat terjeszt azzal a szöveggel, hogy "erőszakolj!"? Valaki szerint az erőszak jó buli? Ugyan már.
Miről van szó ez esetben? Egy ruhakollekcióról, ami hasonlít egy filmszereplő ruháira, akit a történet szerint megerőszakoltak. Magyarul most azon feszeng a nemzetközi feminista közösség, hogy ha bőrdzsekit hordasz, akkor népszerűsíted a nemi erőszakot. Ha léteznek hülyék a világon, akkor ezek a tiltakozók azok.
Már csak azért is, mert a "kollekciót" (lásd a linkelt cikkben) egy normális ember - aki nem tölti minden éber percét a divat tanulmányozásával - halálos fenyegetések hatására sem tudná megkülönböztetni egy bármely más hasonló kollekciótól. Bőrdzseki meg feszes nadrág? Komolyan?

A HVG ezúttal csak némi szösszel nevez erre a versenyre, semmi kirívó, csak egy kis hab a tortán. Egy valamirevaló patriarchális társadalomban ugye elvárható, hogy a "nagy karácsonyi könyvajánló" tartalmazzon női szekciót és feminista ajánlást, de férfi szekciót már természetesen nem. (Antifeminista könyvajánlóról ne is beszéljünk.) Alapvetően nem is lenne ezzel túl sok baj, mert ki a túró foglalkozik a HVG könyvajánlójával - de szerintem az ilyen apróságok tudják igazán jól megmutatni a feminista hazugságokat: a nőket nemhogy elnyomnák a férfiak, inkább tenyéren hordozzák őket. Majd akkor hiszem el, hogy patriarchális világban élünk, ha megfordul a HVG-ben az arány, és a feminista témák totál elhallgatása mellett heti rendszerességgel fognak antifeminista témában publikálni.

És csak hogy valami izgalmas extra is legyen a cikk végén: megvan a "pesti darabolós gyilkos". Egy nő. Nyilván ő is csak valami patriarchális pszichológiai kényszer hatására kezdett fojtogatásba és darabolásba, mert hát azt mindannyian tudjuk a feministáktól, hogy nők sosem követnek el fizikai erőszakot.

Szólj hozzá!

Címkék: sajtó feminizmus feminista antifeminista antifeminizmus

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása