HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • F.M.J.: @Deansdale: Komposztkazán+üvegház. Egyelőre nagyon elméleti a dolog, még előtte van fontosabb dolgom is, csak azért agyalok rajta, mert tervezem, hogy egyszer majd nekiállok. Nálam ez erőnléti edzés... (2024.04.19. 20:46) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • valis47: @Deansdale: Trumpra azt is mondták, hogy rasszista. Arra sem kellett bizonyíték. Meg azt is, hogy orosz ügynök. Gondolom orosz ügynökként akart III. világháborút kirobbantani vagy mi. (2024.04.19. 14:12) Vallásismereti kisokos
  • Deansdale: @Hartrigel: "miért hülyeség a tudat számítógépre való feltöltése, ami szerintem eleve egy paradoxon" Ebben egyetértünk, többek között azért, mert a tudomány azt sem tudja mi az a tudat, nemhogy lem... (2024.04.19. 10:12) Vallásismereti kisokos
  • Hartrigel: @Deansdale: "Na igen, ez kissé tudathasadt elképzelés". Szerintem a legtudathasadtabb elképzelés azok, amikor mai vulgár-ateistákat hallgatom ekte keresztény toposzokkal vagdalkozni. Ugye a Woke ... (2024.04.18. 19:04) Vallásismereti kisokos
  • Mia and Me: Egyébként a szabálykövetés kijátszása lehet túlélést segítő "okosság" is. Kérdés, hogy miért változtathatatlanok a szabályok ? ( a merevség, a változtathatatlanság = halál) Filozófiailag - ha "iste... (2024.04.18. 15:43) Vallásismereti kisokos
  • Utolsó 20

Tömörítsünk

2014.05.10. 09:16 Deansdale

Jó hosszú cikket írtam arról, hogy a progresszívok miért gondolják a saját felsőbbrendűségi komplexusukat okénak - Szirmai Gergely barátunk sokkal rövidebben foglalta össze a lényeget:

"...másrészt pedig az az ember, aki nem tanulja meg, hogy nem mások kárára kell definiálnia önmagát, nos, az a későbbiekben legalább olyan torzult lélekkel fog rendelkezni, mint az, akit cseszegettek. És ezt tapasztalatból mondom, találkoztam pár olyan emberrel már, akikben volt egy ilyen görcsös igény arra, hogy másokat lenézzenek, mert valahogy így igazolták a saját képességeiket."

Képességek helyett én értéket vagy erkölcsösséget mondanék, de sebaj - ez gyakorlatilag így is tökéletes leírása a modern liberális életszemléletnek. A progresszív mindig a nem progresszívhez mérten definiálja önmagát; számára az az érték, amiben külöbözik azoktól, akiket lenéz.

A videó az iskolai zaklatásról szól (bullying), az idézett részlet pedig a másokat cseszegető hülyegyerekekről - ami azért tanulságos, mert a liberálisok felnőttként pontosan úgy viselkednek, mint a sulik agresszív idiótái. Járnak-kelnek és közben folyamatosan azt keresik, hogy kibe lehetne belekötni. (Ez nem csak rájuk jellemző, de rájuk nagyon.)

Persze nem akarnak magukra agresszorként tekinteni, ezért a kötekedésüket valahogy álcázni kell. A megoldás: ők az áldozatok! Ők csak azért kötnek bele az élő fába is, mert az élő fa csúnya gonosz elnyomó. A liberális mindig áldozat, és ebből kiindulva nyugodtan kötekedhet. Vagyis ha békésen dumálgatsz a blogodon a kommentelőiddel, és egy arra tévedő liberális neked ront mindenféle alaptalan vádakkal, akkor nem ő a bully, a zaklató, hanem te. Zaklatod a léteddel, amiről két perccel azelőttig semmit nem tudott. Zaklatod a nézeteiddel, amikről ő mindent tud, bár csak két sort olvasott tőled a nádi poszáták párzási daláról. (Tamás Gáspár Miklós például áldozata a gyulai bírónőnek, akit az országos médiában mocskol, és akiről kész jellemrajza van egyetlen bírósági ítéletéből kiragadott pár részlet alapján.)

Ezek a progresszív hülyegyerekek pont ugyanúgy működnek, mint Hofi viccében a farkas és a róka: ha van rajta sapka, ha nincs - mindegy, csak verni lehessen. Így lesz egy zsidó multimilliárdost védő cikkből előbb antiszemitizmus, majd "zsidózás" meg rasszizmus. És természetesen a nyuszika a hibás, ő vonta magára a farkas és a róka jogos haragját a hülye sapkájával.

ui. Na jó, ezt a témát már halálra kalapáltam a napokban, igyekszem leállni vele egy időre :)

6 komment

Címkék: politika szép új világ

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.05.25. 07:38:09

"Képességek helyett én értéket vagy erkölcsösséget mondanék, de sebaj - ez gyakorlatilag így is tökéletes leírása a modern liberális életszemléletnek. A progresszív mindig a nem progresszívhez mérten definiálja önmagát; számára az az érték, amiben külöbözik azoktól, akiket lenéz."

"A videó az iskolai zaklatásról szól (bullying), az idézett részlet pedig a másokat cseszegető hülyegyerekekről - ami azért tanulságos, mert a liberálisok felnőttként pontosan úgy viselkednek, mint a sulik agresszív idiótái. Járnak-kelnek és közben folyamatosan azt keresik, hogy kibe lehetne belekötni. (Ez nem csak rájuk jellemző, de rájuk nagyon.)"

Sajnos ifjú konzervatívként azt kell tapasztalnom, hogy az ifjú konzervatívok között is sok az olyan személy, akire illik mind Deansdale, mind Szirmai fenti sorai.

Még arra is volt példa, hogy a saját kezemre is rá kellett csapnom... A sznobizmusnál, modoroskodásnál és arroganciánál gusztustalanabb dolog kevés létezik a világon.

Deansdale 2014.05.25. 10:43:46

@Ahasverus: Eeegen, az ember egyik legbelső lelki igénye értékesnek látni saját magát, és ezt az ego sokszor arra fordítja le, hogy értékesebbnek kell látni magunkat másoknál. Ez univerzális emberi vonás, aki az hiszi benne nincs ilyen, az csak magát hülyíti :) Időnként nekem is a saját kezemre kell csapni, ahogy találón megfogalmaztad, de az ember legyen képes önvizsgálatra és fejlődésre...

Szerintem azért van egy olyan különbség a politikai oldalak hozzáállásában - most szigorúan elméleti síkon, nem fidesz-mszp viszonylatban gondolkodva -, hogy míg a "kereszténybaráti" jobboldalon igyekeznek letörni ezt a méricskélős, ítélkezős, másokba belekötős mentalitást ("ne ítélj"), addig a baloldal kifejezetten tobzódik benne, erre alapozza az önértékelését. Ők azért "jók", mert különböznek tőlünk, a "rosszaktól". Erről szól a tolerancia istenítése (miközben persze 100% intoleránsak), meg az egész SJW jelenség, amit nem tudom hogyan lehetne frappánsan magyarítani :)

Go Jóska 2014.05.26. 17:50:26

@Deansdale: Amikor a keresztényt az erkölcsössel, meg egyéb jó emberi tulajdonságokkal azonosítják, ami igen gyakori, az szerintem pontosan ugyanez a kategória. És ugyanúgy nagyon irritáló egy nem kereszténynek.

Deansdale 2014.05.26. 18:11:58

@Go Jóska: Persze, ezek a címkék önmagukban semmit nem jelentenek. Én sem gondolom, hogy valaki jobb ember lesz attól ha havonta kétszer benéz a templomba. Csak azért említettem a keresztényeket most, mert a Bibliában benne van, hogy "ne ítélj".

[ ] 2014.05.27. 09:43:41

@Go Jóska: "Amikor a keresztényt az erkölcsössel, meg egyéb jó emberi tulajdonságokkal azonosítják"

Ha valaki keresztény, törekednie kell az emberszeretetre, másképp fogalmilag kizárja, hogy keresztény legyen. Aki annyiban keresztény, hogy beül a templomba, az nem keresztény. Ez nem jelenti, hogy a nem-keresztények ne lehetnének jó emberek. Tehát lehetsz jó ember nem-keresztényként, keresztény nem lehet nem-jó emberként.
Vagyis anélkül, hogy még csak törekedni se próbálsz erre. :)

2014.05.29. 12:19:09

@Deansdale: Jó lett ez a kommented a Férfihangon:

"@Brandon
Az ember nem csak az ösztöneiből áll. A nők sem. Olyat írni, hogy a nők haszonelvűk és élősködők rosszindulatú hülyeség. Úgy érzem a lemezed elakadt a dal első versszakának felénél, és képtelen vagy átlátni a dolgok rendszerét – csak egyetlen sort ismételgetsz reggeltől estig. Igen, a nők hipergámok, de ez csak egy tényező a millióból, nem az alfa és omega aminek te látod.

Egyébként a poligámia miért is lenne jobb, mint a hipergámia? A gonosz nők a menő férfiakra hajtanak, minő borzalom – ezzel szemben a férfiak mindent megdugnak ami él és mozog, micsoda fantasztikus felvilágosultság! Talán pármillió év alatt ezek az erkölcsi korcs nők is felérnek odáig, hogy válogatás nélkül akarjanak megbaszni mindent és mindenkit. Addig viszont dörgöljük az orruk alá minden nap, hogy milyen messze járnak a férfiaktól, ezektől a két lábon járó erkölcsi világítótornyoktól.

Visszatérve a lényegre, az ember több az ösztöneinél – lelkiismerete van és sorsa, gyengeségei és erősségei, saját jelleme és személyisége. Képzeld, a nőknek is, bazmeg. Nem mindegyik egy kaptafára készült – az, hogy puncija van, nem mond el róla mindent.

Ha ismernéd a yint és yangot, amiről beszélsz, akkor tudnád, hogy az ember nem tisztán egyik vagy másik, hanem a kettő mindenkiben keveredik. Benned is vannak nőies vonások, meg a nőkben is férfiasak, mindenkiben más-más arányban. Ráadásul a férfias és nőies tulajdonságoknak egytől egyig megvannak a maguk pozitív és negatív verziói. Te a nőiből csak a negatívat látod, a férfiból meg csak a pozitívat, ami az egyik legrosszhiszeműbb vakság a témában. A szőnyeg alá söpröd a Péntek Lászlókat és Bándy Katákat, mert a felsőbbrendűségi komplexusodba nem fér bele, hogy vannak nők, akik aktívan tesznek a társadalomért, aminek hasznos tagjai, és vannak mocskos férgek, akik ezeket a szerencsétleneket megerőszakolják és megölik. A te világodban minden férfi nemeslelkű tragikus hős és minden nő aranyásó ribanc, ami egy igen beteg leképezése jobb sorsa érdemes elméleteknek. Ha csak annyit felfognál, hogy mindenkinek egyéni sorsa van, amiben az ő erkölcsi minőségét a nemi hovatartozása nem determinálja, máris előreléphetnél egy hatalmasat.

Férfi és nő a történelem kezdete óta frankón együtt tudott működni, csak azzal kerül homokszem a gépezetbe, hogy a női felsőbbrendűség hívei (a feministák), meg a férfi felsőbbrendűség hívei (te, Visuo meg Slasher) egymás alacsonyabbrendűségéről papoltok, és az isten büdös faszának sem tudtok leszállni végre a témáról. Gratulálok hozzá, hogy szerinted a nappal felsőbbrendű mint az éjszaka, de most már tényleg mindenki untig ismeri a kétbites elméleteiteket, így ezúton kérek meg mindenkit, hogy a nők pocskondiázását rekessze be. Tudom, most én vagyok a gonosz meg az értetlen, aki nem hagyja terjedni az “igazságot”, de sebaj. A Férfihang nem azért született, és nem az a célja, hogy néhány nőzni képtelen egóhuszár megkeseredett nőgyűlölő sirámait sokszorosítsa a végtelenségig. Mi nem leszünk PUAhate és nem fogunk Elliot Rodger-eket termelni futószalagon. Nagyon sokáig görgettük magunk előtt ezt a problémát, ezért most már radikális eszközökhöz kell nyúlni… De a jövőben nem akarok itt olyat olvasni, hogy a nők így szarok meg úgy szarok. Elmondtátok fejenként száz-százötven alkalommal, aki akarta magáévá tette az üzenetet, de most már elég."

Bemásoltam egy ismerősöm face-oldalára...
www.facebook.com/martin.ethelwolf/posts/574675102649988?notif_t=like

... mivel egy femcsi-téma kapcsán előjött a Férfihang, a szokásos körítéssel ("hímsoviniszta"):
www.facebook.com/martin.ethelwolf/posts/574367582680740?notif_t=close_friend_activity
süti beállítások módosítása