HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Hartrigel: @Deansdale: "Na igen, ez kissé tudathasadt elképzelés". Szerintem a legtudathasadtabb elképzelés azok, amikor mai vulgár-ateistákat hallgatom ekte keresztény toposzokkal vagdalkozni. Ugye a Woke ... (2024.04.18. 19:04) Vallásismereti kisokos
  • Mia and Me: Egyébként a szabálykövetés kijátszása lehet túlélést segítő "okosság" is. Kérdés, hogy miért változtathatatlanok a szabályok ? ( a merevség, a változtathatatlanság = halál) Filozófiailag - ha "iste... (2024.04.18. 15:43) Vallásismereti kisokos
  • Deansdale: @Mia and Me: "mondjuk az adakozásnak nincs sok köze az erkölcshöz..." Ha olyan értelemben nézed, hogy ki mennyire jó ember, elég sok köze van hozzá, mert mondani ugye akármit lehet, de konkrét áldo... (2024.04.18. 15:36) Vallásismereti kisokos
  • Mia and Me: @Opus P.: "Nem kell semmiféle mikulás meg fogtündér történet ahhoz, hogy az embereket a jóságvirányába tereljék. Egy mondat elég lenne: ne légy p×cs." ezzel egyetértek. Szerintem egy jó éve tán pon... (2024.04.18. 15:36) Vallásismereti kisokos
  • Mia and Me: @Deansdale: "a legtöbbet még mindig a keresztények adakoznak az egész világon, pedig mindenki lenézi őket és mindenkinek nagy a pofája, hogy ők mennyire jóerkölcsűek a keresztény hit nélkül is." mo... (2024.04.18. 15:28) Vallásismereti kisokos
  • Utolsó 20

Válasz a Kettős Mérce hülyeségeire

2017.04.05. 14:11 Deansdale

Kell-e nekünk identitáspolitika? - kérdi a KM, és aztán megmagyarázza, hogy természetesen, hiszen a létező legjobb társadalmi modell a végtelenül apró részekre szétvert, egymással harcban álló mikroközösségeké. A legjobb egyenesen az, ha egészen az egyénig szétverünk mindent, akkor eljön a "mindenki mindenki ellen" kánaánja, ahol az egyik szomszédodat azért utálod mert férfi, a másikat mert fehér, a harmadikat mert hetero, a negyediket mert cisz, az ötödiket mert keresztény, a hatodikat pedig azért mert bár pontosan ugyanazokba a csoportokba tartozik mint te, de nem ugyanúgy gondolkodik az identitáspolitikáról. Neadj'isten még az sem kizárt, hogy jobbos!

Nade nézzük a cikket kicsit bővebben - a megszokott fisking módszerrel csak ott szólok közbe, ahol érdemes.

Sok identitáscsoport (...)

Identitáscsoport nem létezik, mivel nincs olyan csoport amiben mindenkinek azonos az identitása. Győzikének nem ugyanaz az identitása mint Lakatos Mikelandzselónak drávafütykösről, ezért "cigány identitás" nem létezik. A libsik úgy képzelik el a társadalmat, mintha hangyabolyszerű kollektívák egymással hadban álló közössége lenne, ami iszonyatos baromság. Mindannyian egyének vagyunk egyéni identitással, és az államnak így is kell kezelnie minket.

Sok identitáscsoport fokozottan ki van téve a társadalmi elnyomásnak

Ez több okból is baromság. Egyrészt a "társadalmi elnyomás" üres fogalom, ugyanis csak akkor lenne értelme, ha bármiféle elnyomás társadalmi konszenzussal működne, amire garantáltan nincs egyetlen példája sem az identitáspolitikusoknak. Társadalmi elnyomás az, ami törvénybe van foglalva, vagy legalábbis az emberek nyíltan és kollektíve csinálják, megbeszélték, tudnak róla. Társadalmi elnyomás az, amikor Iránban a keresztények kussban vannak tartva, mert ha valaki szólni mer azt kivégzik. A magyar társadalom nem nyom el csoportokat, legföljebb vannak benne egyének, akiknek ellenérzései vannak másokkal szemben - ami közel sem ugyanaz.

Másfelől össze-vissza megy a hazudozás arról, hogy ki miben és mennyire van elnyomva, így az egész téma teljesen átláthatatlan és érdemi vitában hasznavehetetlen. Egyesek szerint nőelnyomás, hogy a nők kevesebbet keresnek mint a férfiak, amiről ugye már ezerszer kiderült hogy hazugság, mellébeszélés, propaganda. Amíg senki nem fárad azzal, hogy egyáltalán megpróbálkozzon objektív képet festeni a különböző csoportok helyzetéről, addig inkább ne akarjon senki ilyesmire hivatkozva törvényi változásokat szorgalmazni.

Harmadrészt pedig nincs olyan csoport amiben mindenkinek egyforma a helyzete. A már említett Győzike még illúzió-szinten sincs kitéve olyan társadalmi elnyomásnak, mint a mezei rokonai, így teljesen értelmetlen és félrevezető egy csoportként kezelni őket. Ha valakinek kellemetlen a helyzete, azt egyénileg kell megoldani, nem a csoportjával együtt, ahhoz kötve, mert az óhatatlanul is azt eredményezi, hogy olyanokra pazarlunk erőforrásokat akikre nem kéne, miközben a valóban rászorulók nem megfelelő színű-szagú csoportjait ignoráljuk. Hogy világos legyen: Győzikét támogatni azért mert cigány, miközben egy magyar nemzetiségű hajléktalan éhen hal vagy halálra fagy, a tetűség legalja, emberiség elleni bűncselekmény. Még ha valaki azt is képzeli, hogy bizonyos csoportok jobban el vannak nyomva, mint más csoportok, az egyetlen értelmes megoldás akkor is egyénekként kezelni az elesetteket, és egyénileg segíteni rajtuk. Csoportokon segíteni nem hatékony, igazságtalan, ráadásul melegágya a visszaéléseknek.

bizonyos emberek, akiket a társadalom nõként azonosít – és akik maguk is így azonosítják magukat

Hagyjuk már ezt a "társadalom ekként vagy akként azonosít" dumát, ami nem több mint a párbeszéd megölésére és egyre újabb ellenségeskedések szítására szolgáló szofizmus. Mindenki úgy azonosít mindenki mást, ahogy neki tetszik, ezzel az alanynak semmilyen kárt vagy sérülést nem okoz. Kontraproduktív azon feszengeni, hogy a cirka 5 millió magyar nőből talán van egy tucat, aki férfiként vagy benzinmotoros fűkaszaként szeretné azonosítani magát, és a gonosz társadalom elnyomja őket azzal hogy ezt az utcán velük szembe sétáló emberek nem vágják le első pillantásra.

[a nők] nem csak azért élnek szegénységben, mert a régióban nincs elég munkahely, hanem mert a házimunka és a gyereknevelés nagy részét is õk végzik, és emellett nem tudnak munkát vállalni.

Meglehetősen faramuci elképzelés a munkanélküliséget a nemek harcára rávetíteni. Mintha azt próbálnák mondani, hogy a gonosz férfiak és a szegény nők egymás legyűrésével juthatnak a húsosfazék közelébe, és ebben a harcban a nőket kell segíteni a férfiak rovására, mert az az "egyenlő" és az igazságos. Ennél nagyobb hülyeséget ritkán hallok, illetve ez az egyik legjobb példa az identitáspolitika totális logikátlanságára és csődjére. Nem azt nézik, hogy mi a társadalom érdeke, mi előremutató vagy valóban igazságos - egyszerűen csak szétosztják a társadalmat identitásokra, majd azt mondják hogy az egyiknek kedvezni kell a másik rovására, mert csak. Mert szerintük az "elnyomás", hogy a nők több házimunkát végeznek.

Namármost kérdem én, ha egy nő egyedül él, vagy szingli anya, akkor kinek kellene helyette házimunkát végezni? Ha viszont családban él, és háztartásbeli, akkor ezek szerint egy férfi dolgozik rá és eltartja őt, nem? Most akkor hol is van a probléma? Nem logikus, hogy a munkanélküli feleség (akinek a férje dolgozik és hazaadja a pénzt) elvégzi a házimunkát? Ráadásul, jó esetben, egy családon belül olyanok élnek akik önként választották ezt az életmódot, mivel szeretik egymást, tehát a nő a saját szeretteire végez némi plusz házimunkát ahhoz képest, amit önmagára mindenképpen el kellene végeznie, ha egyedül élne. Ez lenne az a borzalmas elnyomás, ahol a nő a semminél alig valamivel nagyobb extra erőfeszítését egy dolgozó férfi azzal honorálja, hogy ételt-italt és fedelet biztosít neki?

Szegény, szegény elnyomott nők, akiknek muszáj a saját gyerekeik nevelésére pocsékolni a drága időt és energiát, ahelyett, hogy valami áldott jó munkahelyen kereshetnék a pénzt...

Gondolkodjunk tovább. Mivel a szingli anyák ebből a kérdésből eleve kiesnek, mi a libsi megoldás a műproblémára? Segítsük a nőket munkába állni. Mivel a munkahelyek száma véges, ez ugye a férfiak munkapiaci helyzetének a romlásával jár, tehát technikailag oda jutunk, hogy az addig kereső férj mellett háztartásbeliként élő feleség munkába áll, és helyette a férj lesz munkanélküli, illetve háztartásbeli. Mi az az objektív javulás, amit ezzel elértünk, kinek lett jobb a helyzete és miért? Jobb a közös gyereknek, hogy nem anyu van vele, hanem apu? Jobb a nőnek, hogy nem a házimunkát végzi, hanem idegen főnökök irányítása alatt robotol, és nem lehet a családjával, csak este, mikor fáradt és nyűgös? Jobb a férfinak, aki elvesztette a munkáját, így szembesülnie kell azzal, hogy a társadalom ingyenélőnek és értéktelennek tartja, attól függetlenül, hogy legalább ugyanannyit teljesít a házimunkában, mint anno a felesége? Ki nyert ezzel az egésszel?

Ja igen, azok a nők akik el akarnak válni. Fantasztikus.

Ez pedig nem azért van, mert mindegyikük különösen jó lenne a házimunkában vagy égetõ vágyat érezne rá, hanem, mert a társadalom õket egy olyan csoport tagjaként azonosítja – és általában õk is magukat – akiknek ez a dolga.

És mi ebben a probléma??? Amíg senki nem kényszerít senkire semmit, addig miért baj, hogy egyesek (többek között a nők többsége) szerint praktikus és hatékony, ha a nők végzik a házimunkát? Miért kell ezt problémának feltüntetni és megtámadni? Ha egy nő nem akar házimunkát végezni, ne végezzen. Ennyi a nagy titok, a megoldás kulcsa, és ezzel még az átfogó és szükségtelen társadalmi reformot is megspóroltuk.

[a cigányoknak] a munkahelyeket nincs annyi esélyük megkapni, mint a nem cigányoknak, a környékbeli munkaadók előítéletei miatt

...pontosan úgy, ahogy egy nem-fehér közösségben a fehéreket nézik ki előítéletesen, ami (tetszik vagy sem) az emberi élet szerves része. Akinek nem tetszik, hogy egy idegen közösségből kinézik, az ne éljen idegen közösségben, az isten büdös szerelmére. Ez egy szabad világ, amelyik cigányt zavarja a magyarok teljesen érthető és normális magyar-preferenciája, az szegregálja magát önkéntesen olyan cigány közösségekbe, ahol nem tapasztal ilyesmit - ne azt követelje, hogy a magyarok változzanak meg az ő kedvéért. Én sem várom el, hogy ha egy cigány közösségbe megyek akkor engem jobban szeressenek mint saját magukat, ők se várják ezt tőlem - nameg olyan kretén társadalomromboló szerveződések se akarjanak rám kényszeríteni ilyesmit, amik a cigányság nevében megosztást keltenek és ellenségeskedést szítanak.

Minden cigánynak törvényadta lehetősége van vállalkozni, céget alapítani, őstermelőnek állni, kereskedni vagy szolgáltatni, és ezzel nyugodtan élhetnének a saját cigány közösségeikben. Senki nem akadályozza őket. Arról már nem a magyarság tehet, hogy a vállalkozó kedvű cigányok túlnyomó többsége az uzsorás karriert választja, vagy a fémkereskedőit. Nem rajtunk múlik, csinálják ők jobban. Legyenek köztük élelmiszerboltosok, építőipari vállalkozók, ésatöbbi, s máris megoldódik a gondjuk, mert adhatnak munkát egymásnak. Elhihetik, hogy ha egy ilyen rendszer beindulna, senki nem panaszkodna náluk, hogy diszkriminálják a magyar nemzetiségű munkanélkülieket a cigók javára.

Ez a csoport megint csak önazonossága, identitása miatt kerül a társadalmi hatalmi hierarchia aljára

Az identitás senkit nem juttat sehová. Nincs a világon egyetlen fehér ember sem, aki azért gazdag, mert fehér. Ahová az ember került, azért valaki megdolgozott - vagy a szülei, nagyszülei, vagy ő maga. Ha a társadalom tetejére jutott, azért is megdolgozott valaki, ha az aljára, azért is. Győzikét a cigány identitása nem vitte a hierarchia aljára, ahogy ezer más társát sem, mivel ők vették a fáradságot és tettek valamit a saját érdekükben. Ezzel szemben másik ezernyi magyar nemzetiségű hajléktalan él az utcákon, akit az identitása nem mentett meg ettől. Egyszóval hagyjuk a kamu rizsát, hogy az egyén helyzetét a bőrszíne vagy a nemi szerve definiálná, ez prosztó kis hazugság, semmi több. Az a nagy nem-polkorrekt igazság, hogy a cigányságot a saját kultúrája, természete és tevékenysége juttatta oda ahol van. Nem okolhatnak ezért senki mást.

Az identitáspolitika elsõ fontos állítása, hogy a társadalmi elnyomás ilyen, identitásalapú formáit fel kell ismernünk

Rögvest bukta, már itt össze lehet csomagolni az elméletet és kihajítani a fészkes fenébe. Semmilyen érvet vagy bizonyítékot nem láttam a KM cikkben arra, hogy jobb lenne közösségileg megítélni dolgokat, mint egyénileg, hogy egyáltalán bármiféle szükség lenne az identitáspolitikára. Ha egy cigány embert diszkrimináció ér, az nem az egész közösségét éri farkasflóriánostól és osztolykánágnesestől, hanem kizárólag őt magát, és ezt ezen a szinten kell orvosolni is. Mi baja lehet a libsiknek azzal, hogy ha egy cigányt diszkrimináció ér, akkor ez rendezésre kerül az ő egyéni szintjén?

Így például a nagy-britanniai Nők egyenlősége párt ebben az értelemben identitáspolitikát művel, politikai céljait kizárólag a nőknek mint sajátos identitáscsoportnak az elnyomása határozza meg.

Igen, és pont ez vele a baj. Hazugságokra épül és hazug célokért dolgozik, megosztja a társadalmat és nyíltan diszkriminálja azokat akiket nem képvisel.

az identitáspolitika központi állítása, hogy e problémák megoldása az identitások átformálásában rejlik.

Na igen. Mit lehet erre mondani? Vigyétek a megalomán, hatalmaskodó mancsotokat az identitásom közeléből, ti szerencsétlen nácik. Miféle mérhetetlen gőg kell ahhoz, hogy valaki azt képzelje, neki joga és kötelessége egész néprétegek identitását átformálni nemcsak azok megkérdezése nélkül, de egyenesen az akaratuk ellenére? A te identitásod hibás, de semmi gond, mi majd kijavítjuk... Kibújik a szög a zsákból, hogy miért is kell már az óvodában elkezdeni az agymosást: mert a kultúrmarxisták szerint ŐK akkor nyernek, ha a gyerekeid identitását ŐK formálhatják. Szebb világot teremtenek, ha belegebedsz is, és a jelen politikai helyzet tanúsága szerint igenis milliók fognak (újra) belegebedni. A marxista utópia nem jöhet el máshogy, csak ha mindenki agyát a regresszívek távirányítják.

Bizonyos feministák szerint például a probléma a nők helyzetével elsősorban az, hogy a társadalom őket és ők magukat úgy képzelik el, mint akiknek a konyhában és a gyerek mellett a helyük, ez pedig kiszolgáltatottá, alárendeltté teszi õket.

Magyarra fordítva: egyes feministák szerint az nyomja el őket, amit ők arról feltételeznek hogy mások mit képzelnek róluk. Hát ha elsősorban ez a probléma a nők helyzetével, akkor nincs is olyan nagy gond, nem igaz?

Hogy ezen segítsünk, meg kell változtatnunk azt, ahogy a társadalom – nők és férfiak egyaránt – a nőkről gondolkodunk, ahogyan ezeket a csoportokat azonosítjuk, reprezentáljuk.

A klasszikus elnyomó gondolkodásmód: nekik nem elég, hogy ők szabadon azt csinálnak amit akarnak, nekik az kell, hogy neked tilthassanak és téged kényszeríthessenek. Az ő paradicsomuk akkor jön el, ha te úgy fogsz gondolkodni és cselekedni, ahogy ők elvárják tőled. A te szabadságod az ő elnyomásuk, tehát teljes joggal vitatják el tőled...

Ha ugyanis a nőket is a férfiakkal egyenrangú partnerként, a társadalom teljes jogú tagjaként ismernénk el, akkor ugyanúgy nem várnánk el tőlük, hogy a házimunka nagy részét elvégezzék, ahogy a férfiaktól sem várjuk el.

Különös ez a dolog, én például még sosem éltem párkapcsolatban a társadalommal, kizárólag egyénekkel, ezért marhára nem érdekel, és nem is igazán tudom, hogy a társadalom mit várna el tőlem. Akikkel párkapcsolatban éltem, azokkal mindig meg tudtam beszélni, hogy ki mit csinál, egyéni ízlés szerint. Vagy én vagyok valamilyen csodalény, vagy a feministák életképtelenek.

Az is különös ugyanakkor, hogy kettősjérce barátaink elfelejtik megemlíteni, a férfiakon sokkal súlyosabb társadalmi elvárások vannak, mint a nőkön, hiszen míg a nőkön a főzést és mosogatást kéri számon az a szemét társadalom, addig a férfiakon az élethosszig tartó robotolást a családért. Jaj, szegény nők, akik úgy szenvednek a tizedakkora társadalmi elvárások alatt, mint a férfiak...

Végül pedig azt kell hogy mondjam, ha a férfiakat és nőket nem kezeli egyenrangúként a társadalom, akkor a nők vannak fentebb, ahogy az már az alkotmányunkban is rögzítve van. A médiában és a közéletben a férfiak többnyire elnyomó, veszélyes, agresszív, soviniszta szerepekben vannak feltüntetve - ahogy azt a KM példája is mutatja. Ezzel szemben a nőket kritizálni tilos, őket ünnepelni kell, a kívánságaikat lesni, a problémáikon enyhíteni, ésatöbbi. Namostakkor ki egyenlőbb az egyenlőeknél?

Ha a melegek kapcsolatait teljes értékűként fogadnánk el és nem tekintenénk szégyellnivalónak

Mi a csudáért kellene bárkinek bárki más kapcsolatait "elfogadni"? Nem az én tisztem elfogadni vagy nem elfogadni bárki más párkapcsolatait, és az sem érdekel hogy ő mit gondol az enyémekről. Egyáltalán miféle "értéke" van a kapcsolatoknak, amihez képest "teljes értékű" a meleg verzió? Mitől van elnyomva két ember, akik boldog párkapcsolatban élnek, amiről vadidegenek azt gondolnak amit akarnak? A legmodernebb SJW vonulat szerint két fehér embernek tilos egymással kapcsolatra lépni, mert az undorító és rasszizmus - most akkor én el vagyok nyomva?

Az ilyen értelemben vett identitáspolitika központi fogalma tehát az elfogadás (...), amit az identitáscsoportok társadalmi reprezentációinak, a róluk való gondolkodásnak a megváltoztatása által érünk el.

Vagyis hangszereljük át az egész társadalmat annak megfelelően, hogy a regresszívek mit tartanak elfogadhatónak, mert az a helyes, szemben azzal amit a többség tart elfogadhatónak, mert az téves. Ők tudják, hogy mi a jó, mi meg bunkó parasztok vagyunk akiknek erkölcsi kötelessége csendben tűrni megköszönni az ő irányításukat és a haladó szellemű kényszer-átnevelést.

Ki dönti el, hogy milyen az a pozitív töltetű meleg identitás, aminek a mentén gondolkodnunk kéne róluk?

Engem sokkal inkább az a kérdés izgat, hogy kinek mi köze ahhoz, amit gondolok, és miféle elképesztően aberrált jogon képzeli, hogy neki azt ellenőrizni vagy módosítani kellene? Azt gondolok a melegekről amit akarok, és ha az dugig van negatív sztereotípiákkal, akkor a Kettős Mérce tehet egy szívességet. Pontosan ugyanannyi joguk van az én gondolataimban turkálni, mint nekem az övékben, úgyhogy mielőtt társadalommérnöki jószándékkal nekem esnének, talán előbb rendezzük egy személyes vitában a kérdést, hogy ki fog a másik fölött uralkodni. Oké, számukra egyértelmű, hogy ők uralkodnak fölöttem, mert erre feljogosítja őket az erkölcsi tökéletességük, de azért hadd legyen ehhez nekem is pár szavam.

nőnek lenni Dél-Szudánban és Párizsban, vagy akár egy elszegényedő magyar faluban és egy belvárosi bérlakásban gyökeresen különböző élethelyzetek.

Szudán és Párizs már nem is különbözik annyira, hála a diverzitásnak. Ha elég sok lesz a diverzitás, az egész világ úgy fog kinézni, mint Szudán.

Egyenlőség, szolidaritás, demokrácia – baloldali értékek

A demokrácia baloldali, hát nem aranyos? A nagy balos nevek Marxtól Leninen és Hitleren át Maóig és Castróig mind igen nagy hívei voltak a demokráciának, szemben a gonosz jobbosokkal, akik... Hm.

Az identitáspolitika eszerint azzal fenyeget, hogy maga is az elnyomás eszközévé válik

Az identitáspolitika legnagyobb hátránya, hogy létrehozza, illetve konzerválja a társadalmi törésvonalakat, ezzel megoldhatatlanná téve minden egyes olyan konfliktust, ami (látszólag) csoportok között zajlik. Például a cigánykérdés megoldása az lenne, hogy a konfliktus csitítása és a cigók folyamatos lenyugtatása közben megoldjuk az integrációt ill. szeparációt. Ezzel szemben az identitáspolitika folymatosan arról harsog, hogy a tetű fehérek elnyomják a szegény cigókat, ezzel hergelve a kisebbséget a többség ellen, terelve a szituációt az erőszak irányába. Hogy a fenébe képzeli a KM a faji alapú erőszak megszüntetését úgy, hogy közben folyamatosan szítja azt? Most vagy nagyon hülyék, és nem látják a saját tetteik következményeit, vagy épp ellenkezőleg: nagyon is tisztán látják azokat, és éppen az felel meg a burkolt céljaiknak.

az ő identitása továbbra sincs elismerve

Senkinek az identitását nem kell senki másnak, s főleg nem politikailag, "elismerni". Az identitás személyes dolog: az vagyok, aki, ezen senkinek a véleménye nem változtat. Nincs szükségem külön társadalmi engedélyre, megerősítésre vagy elfogadásra ahhoz, hogy az lehessek, aki vagyok. Éppen ezért nem is akarom a társadalmat arra kényszeríteni, hogy törődjön az identitásommal - ami egyébként amúgyis fából vaskarika, mert a társadalom csak egy fogalom, valójában emberek alkotják, tehát aki a társadalmat akarja megváltoztatni, az valójában az emberekre akarja kényszeríteni az akaratát. Magyarul az identitáspolitikával fertőzött melegek minden egyes emberre rá akarják kényszeríteni, hogy foglalkozzanak az ő identitásukkal, nyilatkozzanak nyilvánosan hogy elfogadják azt, illetve kényszerűen tartsák azt "pozitívnak". Persze ha ezt logikusan végigvinnénk minden identitásra, akkor mindenkit kötelező pozitívnak elfogadni a náciktól a pedofilokon át a hasfelmetszőkig. Mi az, hogy neked ezek az identitások nem tetszenek, talán gonosz kirekesztő vagy? A gonosz kirekesztő identitás nem elfogadható, nem tudtad? A kirekesztőket kirekesztjük.

az is egy legitim válfaja legyen a meleg identitásnak

Ebből látszik, hogy ez a dedós identitásosdi jobbára az egoisták és kisebbrendűségi komplexusosok elvetélt kísérlete arra, hogy rávegyék az embereket: foglalkozzanak velük, nyugtassák meg őket hogy minden rendben van velük, és simogassák meg a kis buksijukat.

Felróhatjuk azonban az identitáspolitikának, hogy kihagy olyan csoportokat, amelyeket nem az identitásuk határoz meg. A nõkön, melegeken, cigányokon kívül vannak még a társadalomban szegények, munkások, öregek. De nemigen beszélhetünk „szegény identitásról" vagy „idős identitásról", ezek az emberek nem azért tartoznak össze társadalmilag, mert bizonyos dolgokat gondolnak magukról vagy mások róluk, hanem, mert a társadalom bizonyos módon bánik velük, mert a társadalmi struktúrákban ugyanazt a helyet foglalják el.

Ezzel itt szétrombolták az egész elméletet, gyökeresen, porig. Aki azt a hülyeséget le tudja írni, hogy szerinte két szegény ember nem képez egy csoportot, de két nő vagy két cigány igen, az talán inkább ne próbálkozzon többet politizálással vagy közéleti szerepléssel. Itt köpi szembe a kultúrmarxizmus az eredeti marxizmust, hiszen itt a szegények és a gazdagok már nem osztályok, viszont a nők és a melegek igen. És itt derül ki az is, hogy a "haladók" nem azzal törődnek aki rászoruló (értsd: szegény), hanem azokkal akiket szeretnének másokra ráuszítani a társadalomban. Nem a szegénység felszámolása a cél, hanem a férfiak és nők, cigányok és magyarok, fehérek és színesek örök háborúja. Hajmeresztő.

Egyébként elmagyarázhatná a szerző, hogy mi a lényegi különbség a "bizonyos dolgokat gondolnak mások róluk", illetve a "a társadalom bizonyos módon bánik velük" között. Az egyik miért csoportképző tényező, a másik miért nem? Hogyan lehet máshogy bánni egy bizonyos réteggel, ha nem gondolkodunk róluk máshogyan, mint más rétegekről?

Tovább menve mondhatjuk, hogy az identitás, az, hogy miként gondolkodunk magunkról vagy egymásról, egyáltalán nem számít: ami lényeges, azok a társadalmi struktúrák.

Hűha, itt másodjára is sikerült az eddig leírt összes sületlenséget egy tollvonással áthúzni.

Így például a nők nem azért vannak elnyomva, mert az emberek bizonyos módon gondolkodnak róluk, hanem mert a társadalmat olyan gyakorlatok és hatalmi struktúrák hatják át, amelyek szisztematikusan elzárják őket azoktól az előjogoktól, amelyeket a férfiak élveznek.

Ez aztán a mellébeszéd, kérem szépen. Ami a társadalmat "áthatja", vagyis szisztematikus, az a törvények és szabályok, illetve a társadalom képviselőjének, az államnak az intézményei. A magyar törvények kifejezetten a nőknek kedveznek, Mo-n azért nincs egyenjogúság, mert a nőknek több és szebb joga van, mint a férfiaknak. Az állami intézményekben pedig, mint a hivatalok, iskolák, minisztériumok, stb., a nők kifejezetten előnyben vannak a férfiakhoz képest. Aki szerint a nőket az állami intézmények elnyomják, mutasson csak egyetlen egyet, ahová nem vesznek fel nőt, mert nő, vagy éppen az intézmény szabályrendszerében rögzítve van, hogy a nőknek kevesebb fizetés, juttatás és jog, vagy több kötelesség jár, mint a férfiaknak. Ennek hiányában aki szisztematikus nőelnyomásról beszél az húzzon el melegebb éghajlatra a kisded hazudozásával. Hatalmi struktúrák meg férfi előjogok, atyám. Konkrét példát, vagy GTFO.

A legtöbb állásban, üzleti vagy politikai karrierben sokkal jobban lehet érvényesülni, ha az embernek nem kell munka előtt és után a házimunka nagyobb részét elvégeznie

Minden egyes magyar nőnek 100%-ig a jogában áll annyi házimunkát végezni, amennyit az úri kedve szerint éppen akar. Nincs olyan törvény, szabály vagy szokás ami akár egyetlen magyar nőt is kényszerítene bármire, úgyhogy ezt a témát talán lezárhatnánk végre. Aki azon sír, hogy őt a társadalom nyomja, és ennek képtelen ellenállni, az meg is érdemli.

a munka, a hatalom a társadalmi szerkezetek egész rendszerének kell változniuk ahhoz, hogy ezeket a problémákat kezelni tudjuk

Újra és újra visszatérünk a központi kérdéshez: az egész társadalmat a legutolsó szögig, beleértve minden egyes embert, át kell formálni az identitáspolitikusok kedvéért, mert... Mert... Izé. Mert ahogy ők gondolják az hibátlan és tökéletes és csodálatos, és mindenki másnak legyen tilos máshogyan gondolkodni, mert azok vaskalapos maradiak, akiknek nem szabad hogy legyen emberi joga a szabad szólásra, önrendelkezésre, lelkiismeretre. Mindenféle láthatatlan hókuszpókuszokra hivatkozva, mint a sehol tetten nem érhető és semmilyen formában nem bizonyítható "szisztematikus elnyomás", át kell alakítani az egész társadalmat egyes csoportok előnyére és más csoportok kárára, mert egyes csoportok eddig láthatatlan előnyöket élveztek, míg mások láthatatlan hátrányoktól szenvedtek, és ezt csak úgy lehet igazságosan megszüntetni, ha emezeket mesterségesen lenyomja az állam erőszakkal, amazokat meg felemeli. Vagyis az egyenlő törvények a libsik szerint egyenlőtlenséget teremtenek, ezért kifejezetten egyenlőtlen törvényekre van szükség az egyenlőség elérésére.

Emellett persze rettenetes előítéletek is élnek a nőkkel vagy cigányokkal kapcsolatban

Ja, persze, LoL. Mondj már egy rettenetes előítéletet a nőkről :)

Nem kell választanunk identitás és struktúrák között, az identitások és reprezentációk ugyanis a társadalmi struktúrák részei.

Elértünk a célegyenesbe, ahol az egyik üres és hazug hókuszpókuszt a másik üres és hazug hókuszpókusszal magyarázzák. Innentől már csak az ostobák tettetik, hogy ennek még valódi értelme van, akik félnek attól hogy mások hülyének nézik őket ha értetlenkedni kezdenek. Az identitása mindenkinek egyedi, és a társadalom számára érdektelen, a "struktúrákban" pedig semmi elnyomó nincs. De hogy az én, vagy akár a KM cikkíró identitása hogyan része a társadalmi struktúráknak (amiket egyébként még senki sem tudott épkézláb módon leírni, hogy végülis micsodák), totális rejtély.

(...) a különféle csoportok hamis ábrázolása a nyilvánosságban – ezek mind eszközök arra, hogy e csoportokat elzárják bizonyos lehetőségektől és privilégiumoktól

Mármint a magyarok, fehérek, férfiak, heterók "elnyomóként" való hamis ábrázolására gondolsz? Mert egyébként a média, legalábbis a fősodratú, szerinted kit és hogyan ábrázol hamisan? Mikor láttál utoljára a mainstream médiában lealacsonyító nőábrázolást, esetleg hamis képet a cigányokról? Példát, vagy eridj a sarokba kukoricára térdepelni.

A nőket, cigányokat, melegeket, transzneműeket nem csak előítéletek révén nyomják el, hanem gazdasági kirekesztés és egyenlőtlen hatalmi hierarchiák révén is.

Nahát itt már csak nevetni tudok, mintha például a transzneműeket egyáltalán fel lehetne ismerni amíg önként fel nem hívják magukra a figyelmet, vagy mintha a nőket bárki is kirekesztené gazdaságilag akár a versenypiacról, ahol a munkáltatót kizárólag az elvégzett munka érdekli, akár a közszférában, ahol cirka tízszer annyi nőt alkalmaznak, mint férfit, kényelmes, biztonságos és jól fizető irodai munkákra. Na és persze megint a kamu mumus, az "egyenlőtlen hatalmi hierarchia", amiről senki nem tudná elmagyarázni, hogy konkrétan mi is az és hogyan árt a nőknek, de azért jól hangzik.

A vagyoni egyenlőtlenségek elleni küzdelem becserélése identitáspolitikára, az osztálypolitika helyettesítése identitáspolitkával kétségtelenül nem járható utak egy baloldali számára sem.

Nocsak, ezek szerint a kétféle marxizmust mégiscsak egyszerre kell futtatni. Miért nem lehet mindkettőt megspórolni és egyszerűen csak segíteni annak aki elesett? Miért nem lehet egyszerűen csak szolidárisnak lenni a nehéz sorsúakkal, miért kell ehhez egy hazug, beteg, elnyomó ideológiát kovácsolni?

porblémáit

ROTFL

A társadalmi igazságtalanság szerkezetei rétegzettek

És strukturáltak meg láthatatlanok...

Na, ez jó hosszú lett, anyjuk, hol a söröm???

90 komment

Címkék: politika szép új világ

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.04.05. 17:45:20

Phúha... Nem gondoltam volna, hogy írsz egy válaszcikket az általam figyelmedbe ajánlott ökörségre. De sebaj, mert ez jó lett! :)

"anyjuk, hol a söröm???"

Én most indulok a Steffl felé. Te milyet iszol? Remélem, Csíki Sör és nem Heineken. :D

Aurelius Respectus 2017.04.05. 20:17:09

Hát elismerésem, ennyi baromságot elolvasni és még elemezni is szép teljesítmény :)

Paranoid Android2 2017.04.05. 20:36:18

Én is le vagyok nyűgözve.:)
Tiszteletreméltó küzdelem ez.
Attól tartok azonban, hogy ezek a szövegek amelyek a KM-én megjelennek, gyakorlatilag szósaláták. Az ízekre szedésük minket ugyan szórakoztat, de attól tartok kevés társadalmi haszonnal bír.
Várom a választ: Mit kezdjünk ezekkel az elmebetegekkel?
Nekem csak rossz ötleteim vannak.:))))

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2017.04.05. 22:04:35

Atyavilág, elolvastam az eredeti szöveget is... És ilyeneket tanítanak például a CEU-n? Hát erre szokták mondani, hogy ez a világ megérett a pusztulásra...

"Így például a nagy-britanniai Nők egyenlősége párt ebben az értelemben identitáspolitikát művel, politikai céljait kizárólag a nőknek mint sajátos identitáscsoportnak az elnyomása határozza meg."
Hát nem tudom, nekem ez a mondat sokadik olvasásra is azt jelenti, hogy a Nők egyenlősége párt politikai célja a nők elnyomása. :-)

Na és most jutott eszembe egyébként egy szembeállítás két szerencsétlenség példáján.
A Titanic katasztrófája még a gonosz elnyomó patriarchátus idején történt. A süllyedés során a nőket és gyerekeket ültették elsőként a csónakokba, amelyik férfinek ez esetleg nem tetszett, azt a matrózok lepuffantották. A kapitány számára pedig egyértelmű volt, hogy ő a süllyedő hajón marad.
Aztán a Costa Concordia katasztrófája már a modern felvilágosult társadalomban történt. Itt mindenki egymást letiporva menekült, senki senkivel nem törődve, sőt épp a kapitány volt az első, aki lelépett a hajóról. Hát úgy látszik ez a szép új világ...

Aurelius Respectus 2017.04.05. 23:06:27

@Sipi81: Én most jó szórakozom a CEU ügyön, nem hittem hogy meg meri ezt tenni Orbán. Elképesztő ez a sivalkodás :)

KalmanBlog 2017.04.05. 23:59:18

Csatlakozom a többiekhez, riszpekt! Ennyi hülyeséget feldolgozni emberfeletti teljesítmény!

A kedvenc részem az, hogy teljesen nyíltan elismerik, át akarnak nevelni mindenkit, aki másképp goldolkodik. Természetesen mindezt az elfogadás és tolerancia jegyében :-)!

2017.04.06. 06:51:04

„a cigányoknak a munkahelyeket nincs annyi esélyük megkapni, mint a nem cigányoknak, a környékbeli munkaadók előítéletei miatt”

Akkor miért látok több cigányt az építőiparban, az élelmiszeriparban és a vendéglátásban? A jó képességű, szorgalmas és tenni akaró cigányember előtt bármikor nyitva áll a munkaerő-piac. Kapelner Zsolt csak azért nem veszi észre maga körül a valóságot, mert uszít.

„Győzikét a cigány identitása nem vitte a hierarchia aljára, ahogy ezer más társát sem, mivel ők vették a fáradságot és tettek valamit a saját érdekükben.”

Győzikét az apja kétes üzletei vitték a hierarchia csúcsára. Az egész Győző-család egyébként életképtelen; ha saját maguknak kellene helyt állni a piacon, ők is visszasüllyednének a putriba.

„Az is különös ugyanakkor, hogy kettősjérce barátaink elfelejtik megemlíteni, a férfiakon sokkal súlyosabb társadalmi elvárások vannak, mint a nőkön, hiszen míg a nőkön a főzést és mosogatást kéri számon az a szemét társadalom, addig a férfiakon az élethosszig tartó robotolást a családért.”

Azért az is furcsa, hogy a baloldal és a liberálisok szerint akkor van egy nő nem-elnyomva, ha helyet szorítunk nekik a munkaerő-piacon. A Kettős Mércénél különösen érdekes, hogy ennyire fetisizálják a munkaerő-piacot, hiszen ők elvileg antikapitalisták. Miért jó az a nemek egyensúlyának, ha minél több nő van a munkaerő-piacon? Már eddig is benyomtunk egy csomó magyar nőt a munka világába, és szinte mozogni nem lehet a sok frusztrált nőtől.

„Egyenlőség, szolidaritás, demokrácia – baloldali értékek”

Mármint a baloldal által kisajátított értékek.

„Aki szerint a nőket az állami intézmények elnyomják, mutasson csak egyetlen egyet, ahová nem vesznek fel nőt, mert nő, vagy éppen az intézmény szabályrendszerében rögzítve van, hogy a nőknek kevesebb fizetés, juttatás és jog, vagy több kötelesség jár, mint a férfiaknak.”

Aki szerint a nők társadalmilag el vannak nyomva, tegye be a lábát az Állattudományi Egyetemre, és csodálkozzon rá a tömegnyi karrierista picsára, akik ott téblábolnak az egyetem falai között. :P

„Mikor láttál utoljára a mainstream médiában lealacsonyító nőábrázolást, esetleg hamis képet a cigányokról?”

Itt valószínűleg az RTL Klubra és a TV2-re mutatnának a regresszívek: a nők kedvezőtlen ábrázolása a pornószínésznők és a valóságshowok, a cigányokéra a Mónika Show cigányai és a Győzike Show. (Ezek egyébként tényleg szar képet festenek mind a nőkről, mind a cigányokról. Az Éjjel-nappal Budapest nőidoljai szerintem botrányosak.)

„a munkáltatót kizárólag az elvégzett munka érdekli”

Egy fideszes vállalkozó ismerősöm, aki egyébként idegenkedik a homoszexualitástól, egy buzit dolgoztat a szezonális vállalkozásában nyaranta, mert jó munkaerő.

„Miért nem lehet mindkettőt megspórolni és egyszerűen csak segíteni annak aki elesett? Miért nem lehet egyszerűen csak szolidárisnak lenni a nehéz sorsúakkal, miért kell ehhez egy hazug, beteg, elnyomó ideológiát kovácsolni?”

A válasz egyszerű: mert nekik a hatalom kell!

TrollEdomer 2017.04.06. 07:48:45

Most annyiból vitatkoznék, lehet, hogy Iránban konkrétan nincs rá törvény, hogy megkeresztelkedetteket lecsukjuk, de bírók tudják, hogy saria szellemében kell eljárni. Lehet egy nő ott is autóversenyző de azért rendszeresen szivatják, van engedélyed tesztpálya használatára, férfitól miért nem kérded ezt?
Szóval annyiból igazuk van, hogy írt törvények nélkül is szivathatnak embereket ezerrel.

Másrészről persze ha iszlám, deklaráltan hímsoviniszta törvényeket elfogadó országokban nem lehetetlen nőnek pilótának állni, akkor röhejes, hogy itt mit szűkölnek azon, de elvárják nőtől hogy háziasszony legyen.

Deansdale 2017.04.06. 08:01:32

@Ahasverus: "Itt valószínűleg az RTL Klubra és a TV2-re mutatnának a regresszívek: a nők kedvezőtlen ábrázolása a pornószínésznők és a valóságshowok, a cigányokéra a Mónika Show cigányai és a Győzike Show."

Az eredeti cikkben hamis ábrázolást emlegettek, amit csak én fűztem tovább olyasmire, ami szándékosan lealacsonyító. Hamis ábrázolással sehol nem találkoztam, ugyanis még a szennyműsorokban megforduló szereplők ábrázolása sem "hamis", ők abban a formában teljesen autentikusak. Nem a média alacsonyítja le őket, maguktól igénytelenek. Arról nem is beszélve, hogy ha a valóság- és kibeszélősókat félretesszük, a média nő- és cigányképe kifejezetten pozitívabb, mint amit az ember odakint tapasztalhat (ami sokszor pont a valóságsókra emlékeztet), tehát ha a média torzít, az inkább a nők és cigók javára történik. Mutasson valaki nekem egy TV-műsort ami hazudik a cigányokról azért, hogy rosszabb színben tüntesse fel őket mint amilyenek... Soha senki nem fog ilyet találni.

aldum · http://aldum.pw 2017.04.06. 19:51:45

@Ahasverus: „Egyenlőség, szolidaritás, demokrácia – baloldali értékek”
Ezek kozul kizarolag a szolidaritas ertek, es a KM-nel meg azt is rosszul csinaljak. Lassan 30 ev utan ideje lenne a fejukhoz kapni, es eszrevenni, hogy sem a kollektivizmus, sem a segelyezes nem segit a raszorulokon, kizarolag arra jo, hogy ok jobb embernek erezhessek magukat, az "elnyomottak" buszhodt lenezese (angolosoknak: soft bigotry of low/no expectations) es ennek a fejukbe szuggeralasa meg plane csak a helyzet fenntartasat szolgalja. Jahogy igazabol ez a cel, akkor nem szoltam.

2017.04.06. 19:59:14

@Deansdale: @aldum: Puzsér ki kell (többek között) a vagyonadó ötlete ellen. Rengeteget beszélnek az adózásról, a végén pedig a cenzusos szavazásról.
www.youtube.com/watch?v=1l0jYwQ9-wU

A videó minősége sajnos nem a legjobb!

Mindenesetre Puzsér eléggé bírálja a vagyonadó gondolatát...

Aldum helyeslően fog bólogatni, "igen, úgy van", Deansdale pedig helytelenítően a fejét csóválja, hogy "nem értik". :D

Én továbbra is híve vagyok a vagyonadónak. :)

Deansdale 2017.04.06. 20:15:58

@Ahasverus: Részemről ez a kérdés merőben pragmatikus: valakinek muszáj adózni, arra hogy mi az "igazságos" aóztatási forma van ezer különböző elmélet, de olyan rendszer ami szavatolja, hogy 1. az illegális tevékenységből származó vagyon is adóztatva legyen, ill. 2. biztosan az adózzon akinek sok van és ne az akinek kevés, az csak a vagyonadó. Az SZJA pont a középosztályt és alsó rétegeket szopatja halálra, miközben a Soros-féle gennyládákat érintetlenül hagyja, az ÁFA jellegű adók meg visszafogják a kereskedelmet, egyértelműen ártanak a gazdaságnak.

aldum · http://aldum.pw 2017.04.06. 20:29:31

@Ahasverus: En mar Puzser hulyesegeire is a fejemet csovaltam, cserebe kejes elvezetet leltem abban, ahogy a masik csavo triggerelodott, amikor Puzsi egy lapon merte emlegetni Marxot Hitlerrel. Hogy kepzeli, vegulis csak sokszorannyi aldozata volt az o elmebetegsegenek!

Viszont az o fejet is kedvem lett volna leuvolteni, amikor arrol papolt, hogy igazsagosabb, ha a gazdagok tobbet fizetnek. Egyreszt nem az, masreszt _egykulcsos adoval is_ tobbet fizetnek.

En tovabbra sem vagyok hive. Meg ha fel is tesszuk, hogy a leggazdagabbakat sarcolni jo es helyes dolog (szerintem nem, de most fogadjuk el a vita kedveert), akkor is, a gyakorlat azt mutatja, hogy ebbol kivetel nelkul mindig az jon ki, hogy a hatalomhoz kozeliek hatekonyan adoelkerulnek, a becsuletesen meggazdagottak egy resze szinten adot optimalizal, mas reszuk inkabb lelep, a maradek meg csendben turi, hogy az o veret szivjak masok javara.

Aurelius Respectus 2017.04.06. 20:30:24

@Deansdale: Elvileg igazad lehet, ha te lennél a miniszterelnök támogatnám. Sajnos Magyarországon a végeredmény az ingatlanadónál egy minden ingatlantulajdonos által fizetendő magas összegű adó lenne és tömeges elárverezések a nem fizetés miatt, elég lenne hozzá egy szocialista kormány, egy Gyurcsányhoz hasonló elmebeteg vezetésével.

2017.04.06. 20:50:26

@Deansdale: @aldum: @Aurelius Respectus:

Én ellenzem az egykulcsos adót. Az, hogy a minimálbért kereső Ahasverus, Deansdale, Aurelius Respectus és a hatalmas vagyonok felett rendelkező Mészáros Lőrinc ugyanannyi adót fizet, az év (rossz) vicce. Ennél a két- vagy háromkulcsos adó is jobb lenne. De magam a vagyonadó ötletét sem vetném el.

Deansdale 2017.04.06. 21:20:39

@aldum: "egy lapon merte emlegetni Marxot Hitlerrel"

Végülis mindketten balosok voltak, mi a probléma az együtt emlegetésükkel?

"Egyreszt nem az"

Életünk végéig vitatkozhatunk azon, hogy mi igazságos, sosem fogunk megegyezni. Mindenki azonos összeget fizessen? Azonos százalékot? A hajléktalanok is? És miből, csak a fizetésből, vagy bármiből ami "bevétel", házeladásból, netán örökségből, kábszereladásból is? Ezekre nincs objektív válasz, csak sok olyan ami egyes emberek logikájának vagy elveinek megfelel, másokénak meg nem. Ezért húzok én inkább a pragmatizmus felé: ha már úgyis adóztatunk, próbáljunk meg több problémát megoldani vele mint amennyit kreálunk.

"egykulcsos adoval is tobbet fizetnek."

Ez akkor lenne igaz, ha a gazdagok bérből és fizetésből élnének.

"a hatalomhoz kozeliek hatekonyan adoelkerulnek"

Ez minden rendszerre igaz, így valójában nem túl erős érv.

"mas reszuk inkabb lelep"

Menjenek. Éljenek boldogan valami adóparadicsomban és ne is nézzenek vissza, adják át a stafétát valaki másnak aki nem fog beszarni ha a százmilliós vagyona után évente párszázer forintot adózni kell. Pontosan ez az a tetűség ami miatt _joggal_ lehet haragudni a gazdagok azon rétegére, ami ennyire fösvény, hogy bár arany budiba szarnak, az anyjukat is eladnák két fillérért, és ha adózni kellene valami (számukra) jelképes összeget, akkor máris a kiutat keresik. Nyilván nem minden gazdag ilyen, de vannak elegen. Egy évi másfél misit kereső, egyébként tök csóró munkavállalóról az állam simán legombol 500E-t évente, de bezzeg egy százmilliós vagyonú embernek ha UGYANENNYIT ki kellene fizetni vagyonadóba, az micsoda szemétség, ugyebár.

TrollEdomer 2017.04.07. 07:45:33

Szerintem növekvő automatizálás mindenképp meg fogja követelni, hogy emberi munka alkalmazása helyett inkább tulajdont adóztassák.

Reszet Elek 2017.04.07. 08:47:45

Mindenkinek ezernyi "identitása" van. Ezekből csemegézni és valamiféle értékalapú ítéletet mondani a debilitás biztos jele.
Az egyén aktuális, éppen domináns "identitása" akár pillanatról pillanatra változhat. A társadalmi és egyéni szerepeink változékonysága miatt az ilyen ideológia éppen a szerepek mögötti egyént veszíti szem elől.
Ezen ismérvek alapján valamiféle mesterséges kategóriákat, társadalmi osztályokat, rétegeket kreálni meglehetősen buta dolog. (Biztos hogy meghalt Marx?)
Jellemző módon az egész ideológia a különbségekre és ellenérdekekre összpontosít és sosem a jóval jellemzőbb, gyakoribb és fontosabb közös érdekekre illetve célokra.

Cisgendered shitlord 2017.04.07. 11:15:40

@Deansdale:
"Mindenki azonos összeget fizessen? Azonos százalékot?"

Amikor szavazásra kerül a sor, mindenkinek azonos súlyú szavazata van, tehát logikus és igazságos elvárás, hogy a másik, a befizetési oldalon is legyen mindenki egyenlő.
Vagy felőlem meg is fordíthatjuk, aki amennyivel beszáll az állam működésébe, annak arányában szólhat bele az állam döntéseibe.

A hatalmas vagyonok épp az állami túlszabályozás miatt alakulnak ki. Mészáros ma is gázt szerelne, ha nem lenne egy hatalmasra nőtt állami vízfej, ahonnan neki is csurran-cseppen. Nem megoldás azon vitatkozni, hogy ki merjen bele többet a nagy, lyukas tartályba, hanem az, hogy hogyan tudnánk kialakítani egy sokkal kisebb és hatékonyabb államot.

Deansdale 2017.04.07. 11:29:06

@Cisgendered shitlord: Érdekes logika, hogy a hajléktalantól ugyanannyi pénzt akarsz beszedni, mint a milliárdostól, miközben az utóbbi jóval több előnyét élvezi az állam működésének, dehát na :) Az sem kevésbé fura, ha egy lottónyertesnek több szavazatot adunk mint egy óvónőnek, mert vagyon.

Pontosan arra próbáltam rámutatni a kérdéseimmel, hogy csak az egyéntől függ, ki mit tart igazságosnak adóztatás terén, erre nincs fix és objektív megoldás. Szerinted ez az igazságos, más szerint meg más, és nem tudod megmérni vagy bizonyítani, hogy neked van igazad. A saját érveid saját magad számára nagyon meggyőzőek, mint ahogy nekem is a sajátjaim, meg mindenki másnak is, de ettől - e témában! - még egyik sem lesz objektív.

A túlszabályozás nekem is böki a csőröm, nem is lobbizok semmiféle további bonyolításért. Ha rajtam múlna jóval egyszerűbb lenne a rendszer. Szimpatikus például Trump kezdeményezése, hogy minden egyes új szabály bevezetésével két korábbit meg kell szüntetni.

Cisgendered shitlord 2017.04.07. 12:01:58

@Deansdale:
"a hajléktalantól ugyanannyi pénzt akarsz beszedni, mint a milliárdostól, miközben az utóbbi jóval több előnyét élvezi az állam működésének"
Szavazati jogról van szó a másik oldalon. A milliárdosé is 1-et ér, meg a hajléktalané is. Ez lenne a jogok és kötelességek egyensúlya. Mennyire is igazságos azt mondani, hogy "mivel te egy lusta lúzer vagy, ezért neked nem kell pénzt adnod ugyanazért, amiért a szorgalmas-szerencsés százmilliókat fizet".
Hogy ki mennyit élvez az állam nyújtotta előnyökből, az más kérdés. Ezzel egy lapon említhető, hogy a gyermektelen miért fizessen adót óvodára-iskolára, a nyíregyházi miért fizessen adót a székesfehérvári vasútvonal fejlesztésére, stb. A megoldás - mint már írtam - a kicsi állam. Ha az állam nem tenyerel bele mindenbe (a példáimban oktatásba, közlekedésbe), akkor ezek a kérdések fel sem merülhetnek.

"Az sem kevésbé fura, ha egy lottónyertesnek több szavazatot adunk mint egy óvónőnek, mert vagyon."
Nem vagyon, adófizetés. A lottónyertes pl befizette a nyeremény után az adóját, amit azért fizet... mert csak. Az állami erőszakszervezet beszedi védelmi pénzként. Az egyetlen oka a beszedésre, hogy ott van a pénzt, tehát attól lehet. Cserébe mi az a plusz, amit ad a lottónyertesnek? (Nem, a lottónyereményt nem az állam adja, azt a többi lottózó dobja össze az adózott jövedelméből, a nyeremény reményében.)

KalmanBlog 2017.04.07. 12:40:54

@Cisgendered shitlord: "A hatalmas vagyonok épp az állami túlszabályozás miatt alakulnak ki." Szerintem szabályozás nélkül is ugyanígy, vagy méginkább kialakulnak a hatalmas vagyonok. Látjuk is, és a modellekből is az derül ki, hogy a pénz hatalom, és a legnagyobb szereplő fékek híján a teljes piacot megszerzi. Ezt azért ne tagadd el lécci!

Deansdale 2017.04.07. 12:49:52

@Cisgendered shitlord: "Szavazati jogról van szó a másik oldalon. A milliárdosé is 1-et ér, meg a hajléktalané is."

Érveltem már ennek a vitának mindkét oldalán, ez sem egy egyszerűen eldönthető kérdés. Nem minden munkanélküli lusta, és vannak sokan akik joggal mondhatják, hogy az ő jogaik sárba tiprása ha nem szavazhatnak csak azért, mert nemrég létszámleépítés volt valahol. Ugyanakkor az is igaz, hogy van sok ingyenélő aki automatikusan arra szavaz aki az ingyenélését segíti. Ezt egy királysággal lehetne feloldani, ahol senki nem szavazhat semmire - demokratikus keretek közt jó megoldást találni lehetetlen :)

"A megoldás - mint már írtam - a kicsi állam."

Az sok dologra megoldás, de nem mindenre. Egy kisebb államszervezet mellett is jobb lenne a vagyonadó, mint az SZJA/ÁFA. Egyébként a kis államon nem fogunk összeveszni, sokszor írtam már, hogy én is abban látom az előrelépést.

"A lottónyertes pl befizette a nyeremény után az adóját"

Nade akkor abban az évben teszem azt 200 szavazati jog járna neki, a következő évben meg nulla, nem? És milyen alapon is, mármint miért feltételezzük hogy ő okosabban szól az ország vezetésébe, mint bárki más?

Ha van kedved kötekedhetünk ezen jókedvvel napestig - nincs egyetlen olyan elképzelés sem amire azt lehetne mondani, hogy OBJEKTÍVE igazságos és fair. Voltaképpen persze abszolút nem kötekedni akarok, csak minden érvet és ellenérvet hallottam már ezerszer, tudom hogy ez egy végtelen körtánc. A balos gondolkodású embereknek az a rendszer fair ami az elesettekkel is törődik és nekik is beleszólást ad, a jobbos gondolkodás szerint meg az pofázzon aki letesz valamit az asztalra. És hiába ágál bárki, hogy az egyik felfogás "téves", nem téves az, csak a több különböző erkölcsi alapvetés közül egy másikra épül.

Jaja, az adó lopás, én is libertárius vagyok, csak épp nem hiszek abban hogy az emberek önként ELEGET adakoznának a bíróságok, rendőrség, tűzoltóság, mentők, a törvényhozó testület, és egyéb létfontosságú fiszfaszok fenntartására. Tűzoltani meg nem lehet úgy, hogy ha februárban egy kicsit kevesebb az adomány akkor 2 embert elküldünk, és majd visszavesszük őket ha a márciusi tűz után újra jönnek az adományok. Én egy minimalista államot tartok ideálisnak, amit sajnos muszáj adókból fenntartani, és akinek ez nem tetszik az költözzön más országba, ahol nincs adózás. Ez egy szabad világ, senki nem fogja kényszerrel itt tartani. Tudom, hogy ez a vérlibertáriusok szerint szentségtörés, de szerintem az állam, és azzal együtt az adók, olyan szükséges rossz amivel a modern embernek együtt kell élnie. Csináljon valaki működő ellenpéldát, egy olyan stabil államot amiben nincsenek adók, és meg fogom változtatni a véleményem...

Cisgendered shitlord 2017.04.07. 12:52:02

@KalmanBlog: Válasszuk ketté a dolgokat. Nem látok semmi kivetnivalót abban, hogy valaki az innovációjával és belefektetett munkájával sok pénzt keres a piacon. A probléma nem az, hogy a garázscégként indult Microsoft, Google vagy Apple hatalmasra nőtt, hanem az, hogy a mai túlszabályozás miatt egy ma induló garázscégnek nincs esélye ekkorára nőni, és versenyezni velük, így a régi nagyok kvázi monopolhelyzetben uralhatják a piacot.

A másik probléma meg közvetlenül magára az állami szférára épülő, valódi értéket nem termelő, haveri alapon "közbenszerzett" cégek környékén keresendő.

Mindkettő megoldása a hatalmas, túlszabályozott állam leépítése, a valódi verseny lehetőségének megteremtése.

Deansdale 2017.04.07. 13:16:35

@Cisgendered shitlord: A Microsoft mindenféle állami szabályozás nélkül is kicsinál bárkit, ilyen óriások mellett egyszerűen senkinek nincs esélye semmire. Hiába csinálnál te a sufnidban olyan OPrendszert ami feleolyan hardveren kétszer annyit tud, és még kávét is főz, a MS egy egyhónapos leárazási akcióval röhögve eltüntetné még a nyomaidat is a piacról - isteni szerencséd lenne ha úgy döntenének hogy valami jelképes összegért kivásárolnak a saját cégedből.

A gugliról meg ne is beszéljünk, a facebookkal, twitterrel és reddittel együtt épp egy szélsőbalos, totalitáriánius világcenzúrát építenek ki, és még csak állami segítségre sincs szükségük hozzá. Elég a monopolhelyzetükkel visszaélni. Ezt sem tudná kivédeni semmilyen libertárius állam, csak szólok.

A kapitalizmus addig pozitív rendszer, amíg helyi szinten mozog. Amint egy cég kilép egy város határain, és megyéket, országokat, kontinenseket kezd elfoglalni, kivédhetetlenül beszart az egész. Amíg egy termékhez hozzá tudsz kötni egy helyi arcot, amivel egy másik helyi arc terméke versenyez, addig van értelme piaci versenyről beszélni. Amint valakinek elég pénze lesz marketinggel és pénzügyi módszerekkel (tehát a termékéhez nem kötődő metódusokkal) kiszorítani a versenytársakat, onnantól az nem szabadkapitalizmus, hanem korporatokrácia, és kitörölhetjük vele a seggünket. A vagyonadó például azért is érdekes lenne, mert ha céges tulajdonra (pl. ingatlanokra) is kivetik, akkor némileg ellentartana a monopolizálódásnak, a kisebb cégeket támogatná a nagyobbakkal szemben. Gyakorlatias szemmel nézve a világnak ÉGETŐ SZÜKSÉGE van egy olyan rendszerre, ami a gazdagok gazdagodását és a szegények szegényedését egyaránt lassítja. Ennek hiányában megyünk a következő nagy októberi felé, mert az egyre több nyomorgó szemét egyre jobban böki az egyre több Matolcsi, aki a pofájukba röhög, mert megteheti. És mindenki vegye észre, ez nem arról szól, hogy a csóróknak erkölcsi joga lenne meglincselni a gazdagokat, hanem egyszerű felismerése annak a ténynek, hogy egy bizonyos határ után elkerülhetetlenül megteszik. Én meg jobbszeretnék egy olyan országban élni, ahol vagyonadó van, mint egy olyanban, amit letarolt a következő kommunista forradalom.

Cisgendered shitlord 2017.04.07. 13:17:17

@Deansdale: "Egy kisebb államszervezet mellett is jobb lenne a vagyonadó, mint az SZJA/ÁFA."
Igen, a vagyonadót tudnám támogatni. A probléma azonban gyakorlati jellegű. Azért nem a vagyont, hanem a munkabért adóztatjuk, mert azt könnyebben kontrollálhatja az állam. A vagyon tetszés szerint eltüntethető, elrejthető. Ki mondja meg, hogy ebben az évben épp mennyit ér a házad? Remélem nem a központi ár- és tervhivatal :) Ha a környéken épp felmentek az ingatlanárak, akkor többet kellene adóznod, még akkor is, ha a nyereségedet nem kívánod realizálni. Tehát papíron gazdagabb lettél, miközben ugyanott laksz, ugyanúgy élsz.

"abban az évben teszem azt 200 szavazati jog járna neki, a következő évben meg nulla"
Ezen logika mentén, így van. Persze nyilván nem lehetne közvetlenül, évente számolni, miközben választást 4 évente tartunk, de ez csak technikai kérdés. De mint írtam, én inkább a másikat támogatnám: ha minden ember egyenlő, akkor legyen minden ember egyenlő.

"miért feltételezzük hogy ő okosabban szól az ország vezetésébe"
Az sem ördögtől való gondolat, hogy a cenzust iskolázottsághoz, műveltséghez és IQ-hoz kötjük.

"tudom hogy ez egy végtelen körtánc"
Így van.

"A balos gondolkodású embereknek az a rendszer fair ami az elesettekkel is törődik és nekik is beleszólást ad, a jobbos gondolkodás szerint meg az pofázzon aki letesz valamit az asztalra."
Nem teljesen. Jobb oldaliként úgy gondolom, hogy az elesettek támogatása nem az állam, hanem egy kisebb társadalmi egység, a család feladata lenne. A balosok meg mindent átpakolnának a családtól az államhoz, ezzel kiüresítve, effektíve szétverve a családot. Nézd meg a népesedési mutatókat.

" nem hiszek abban hogy az emberek önként ELEGET adakoznának a bíróságok, rendőrség, tűzoltóság, mentők, a törvényhozó testület, és egyéb létfontosságú fiszfaszok fenntartására."
Én sem hiszek ebben, adófizetésre nyilván szükség van, csak nem a jelenlegi módon és mértékben. Pl erről a listáról helyből lehúznám a tűzoltóságot meg a mentőket. Ha fizeted őket, jönnek, ha nem fizeted, nem jönnek.

Az örökös vita az állam feladatainak definiálásán megy, arról, hogy ki hol húzza meg a határokat, de szerintem nincs olyan épeszű ember, aki szerint egyáltalán nincsen szükség államokra, és így nincs szükség adófizetésre sem.

Aurelius Respectus 2017.04.07. 13:34:35

@Cisgendered shitlord: Ezt nem gondoltad végig, nem jön ki a tűzoltó, mert nem fizetsz, leég az a egész utca. Nem jön ki mentő, te mint pestises megfertőzöd az egész falut.

Deansdale 2017.04.07. 13:36:13

@Cisgendered shitlord: Úgy érzem nincs nagy szakadék az elképzeléseink között, csak máshogy fogalmazunk meg dolgokat.

Na igen, a bérekből elvenni könnyű, vagyont felbecsülni nehéz, de ez nem ok arra, hogy egy szar rendszert üzemeltessünk, mert egy jobbat nehéz lenne. A középosztály minden állam és minden gazdaság gerince, épp ezért azt kellene szélesíteni és erősíteni minden lehetséges fair módszerrel. Az a legnagyobb hülyeség, hogy tőlük vesszük el az előrejutásra való lehetőséget azért, hogy a gazdagok közben a jólfizetett szakértőikkel adóelkerülhessenek. Nem azt mondom, hogy a gazdagokat ki kellene fosztani, de azért volna mit beszedni tőlük anélkül hogy tönkremennének. Az ingatlanok és ilyesmik értékbecslésére meg kell alkotni egy rugalmas rendszert, aki pedig nem akar utánuk fizetni az adja el őket másnak, oszt' viszlát.

"Jobb oldaliként úgy gondolom, hogy az elesettek támogatása nem az állam, hanem egy kisebb társadalmi egység, a család feladata lenne. A balosok meg mindent átpakolnának a családtól az államhoz, ezzel kiüresítve, effektíve szétverve a családot. Nézd meg a népesedési mutatókat."

Ez jobb oldali fejjel nézve teljesen szép és igaz, csak a baloldaliak kötnek bele egyfolytában :) Mi van azzal akinek nincs családja, mi van ha nem adakoznak eleget, ésatöbbi. Szentül hiszem, hogy többmillió balos érzelmű ember van az országban, aki puszta jóindulatból szeretné, hogy az állam segítse a csórókat. Ezeket fel kellene világosítani, hogy ennek milyen kockázatai és mellékhatásai vannak, addig nem jutunk előre a kérdésben, mivel erőszakkal nem csavarhatjuk ki a kezükből a szavazójogot.

"a listáról helyből lehúznám a tűzoltóságot meg a mentőket. Ha fizeted őket, jönnek, ha nem fizeted, nem jönnek"

És gondolom ha te fizetsz, a szomszédod meg nem, akkor megvárják míg átterjed a tűz a te házadra, addig nem csinálnak semmit :) És a mentős is helyben kéri a húszezrest, ha épp nincs nálad, hát istenem, elvérzel. Az egészségügynek túl kellene mutatni az individualista elképzeléseken, abban például szerintem humanitárius alapokra kellene építeni - egy ember életét és egészségét nem tehetjük függővé attól, hogy képes-e fizetni, és ha igen mennyit. Aki nem szociopata annak szerintem erkölcsi kötelessége felismerni, hogy az egészségügyet muszáj kollektivizálni. A legutolsó toprongyos hajléktalanhoz is menjen ki a legjobban felszerelt mentő és izzadjanak vért a megmentése érdekében, mert emberek vagyunk, bammeg. Aztán hogy 1. az állami rendszert hogyan tartjuk kordában, ill. 2. az állami mellett lehet külön fizetős rendszer azoknak akik igénylik, már más kérdés.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2017.04.07. 14:05:14

@Deansdale: Ezt írod:
"Végülis mindketten balosok voltak, mi a probléma az együtt emlegetésükkel?"

Mitől volt Hitler balos? Ezt már máshol is olvastam, de eddig még mindig csak hivatkoztak rá.

Deansdale 2017.04.07. 14:21:01

@Sipi81: Úgy érted a német szocialista munkáspárt vezetőjeként mitől volt balos? Hát... Pár napja láttam ezt a vicces sztorit, egy amcsi antifasisztát megkérdeztek, hogy a következő idézet jól írja-e le az antifa mozgalom ideológiáját:

"Szocialisták vagyunk, a kapitalista gazdasági rendszer ellenségei, ami kihasználja a gazdaságilag gyengéket, igazságtalanul oszt fizetést, a gazdagságuk és tulajdonuk szerint értékeli az embereket a felelősségteljességük és teljesítményük helyett, így eltökéltek vagyunk ennek a rendnek az elpusztítására minden körülmények között."

Az antifa azt mondta igen, az jó leírása az antifasiszta mozgalomnak, aztán közölték vele hogy ezt Hitler mondta.

www.fireandreamitchell.com/2013/06/20/does-this-hitler-quote-we-are-socialists-sound-familar/

Korunk egyik legnagyobb hazugsága, hogy Hitler jobbos volt, amit egyébként arra építenek, hogy az elvtársaival nacionalista színt vittek a német szocialista munkáspártba. Ez persze hülyeség, hiszen a nacionalizmus nem jobbos elképzelés, létezik egy rakás nacionalista balos párt ugyanúgy mint nem-nacionalista jobbos (pl. globalista). Ha valaki a magyar szocialista munkáspártra (MSZMP a rendszerváltás előtt) azt mondaná, hogy jobbos, mert volt benne egy nacionalista vonulat, azt körberöhögnék. A nácikkal valahogy mégis bevált a dolog, elég volt minden létező iskolában azt tanítani, hogy jobbosok voltak, és elhitte mindenki.

Deansdale 2017.04.07. 14:23:46

@Sipi81: ...az előző kommentben simán csak az idézetre linkeltem, itt van a sztori amiről beszéltem:

unitedstates.com/topic/10166971/1/

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2017.04.07. 14:37:30

@Deansdale: Jó tudom, hogy a párt neve ez volt. Egy jóbarátom mondta egyszer, hogy a náci kifejezést épp a szovjetek terjesztették a szovjet katonák között, nehogy még valamelyiknek eszébe jusson, hogy de hát mi is szocialisták vagyunk meg ők is, akkor hol az ellentét?

Deansdale 2017.04.07. 14:59:15

@Sipi81: "de hát mi is szocialisták vagyunk meg ők is, akkor hol az ellentét?"

És ez neked nem volt elég bizonyíték? :)

Hitlertől van még egy rakás más idézet is, amiből egyértelmű, hogy balos gondolkodású volt, csak az internacionalista részt rühellte, ez volt a baja Marx-al meg a balos országok politikusaival. Ő az antikapitalista forradalmát nemzetileg képzelte, nem pedig nemzetközileg. Olyanokat találtak ki, mint a népautó (volkswagen), ócsó üdülés dolgozóknak, meg ilyesmi. Ezzel szemben mi is a bizonyíték arra, hogy jobbos volt, azon kívül, hogy sokan azt hiszik?

Nézd meg a wikipédián Hitler és a náci párt 25 pontos programját - ha a fajelméleti árja hülyeségeket kiveszed belőle, totál kommunizmus az egész. Iparágak államosítását követelik, nyugdíjat, ingyenes közoktatást, földelkobzást a gazdagoktól, meg ilyesmi.

en.wikipedia.org/wiki/National_Socialist_Program#The_25-point_Program_of_the_NSDAP

Az a nagy trükk, hogy a fajelméletre ráfogják hogy jobbos, holott a lófaszt. Ez egyszerű hazugság és a jobboldal elleni rágalmazás. A jobboldal alapvetően individualista és kapitalista, illetve némileg libertárius, amiknek egyaránt semmi köze sincs semmilyen fajelméleti hülyeségekhez. Jó lenne, ha mindenki elgondolkodna és rájönne, hogy a következő állításnak semmi értelme vagy logikája:

"Hitler utálta a zsidókat, tehát jobbos volt."

Színtiszta parasztvakítás. Hitler maga ezt mondta:

"How, as a socialist, can you not be an anti-semite?", vagyis "Hogyan lehet bárki szocialistaként nem antiszemita?"

www.independent.co.uk/arts-entertainment/hitler-and-the-socialist-dream-1186455.html

Eleve hülye gondolat, hogy a népirtás jobbos valami lenne, tekintve, hogy a nagy népirtásokat következetesen a balosok csinálták.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2017.04.07. 16:58:27

@Deansdale: "És ez neked nem volt elég bizonyíték? :)"
Nekem elég, de ha valami vitában esetleg előhozom, azért nem árt, ha van a tarsolyomban még muníció ezen kívül is. :-)

"Eleve hülye gondolat, hogy a népirtás jobbos valami lenne, tekintve, hogy a nagy népirtásokat következetesen a balosok csinálták."
Mondjuk azért nem népirtás, de mostanában látható volt például Trump esetén, hogy az úgynevezett demokraták nem bírták elviselni a vereséget és folyamatosan randalíroztak ennek apropóján. Meg a németeknél is ha van egy PEGIDA vagy AFD gyűlés, akkor egyből ott teremnek a baloldaliak és provokálnak meg randalíroznak.

Cisgendered shitlord 2017.04.07. 17:13:42

@Sipi81: Tudniillik a jobb és a baloldal között az a különbség, hogy a szocialista nemzeti, avagy nemzetközi-e.

Cisgendered shitlord 2017.04.07. 17:29:36

@Deansdale: Nagyon egyszerűen lehet klasszifikálni: Ha az embereket elnyomókra és elnyomottakra osztja fel valami szerint, lehet az vagyoni helyzet, faj, gender, divatos szóval - és az írásra visszakanyarodva - "identitás" mentén, akkor az baloldali. A baloldal mindig elnyomottakat és elnyomókat keres, az épp a kurzustól függ, hogy azt hol találják meg. Mind tudjuk, manapság pl a fehér heteroszexuális férfi a mumus.

2017.04.07. 18:32:22

@Deansdale: Na, ezt megkaptad! :P

"Deansdale “gazdasági” (LOL) értekezéseire meg nem adnék, az összes postjáról süt a témában, hogy életében nem volt kezében közgáz-könyv, vállalkozáshoz, gazdasági témákhoz köze nem volt. A linkelt posja is nettó bolsevik csujjogatás." (Surci)

Itt a teljes komment:
peter1989.wordpress.com/2017/04/04/boldogok-a-lelki-szegenyek/#comment-23134

A vagyonadóval nagyon kihúztad a gyufát a libertariánus körben. :)

Deansdale 2017.04.07. 18:49:33

@Ahasverus: Nem hiszem, hogy ez érdemes lenne reakcióra.

2017.04.07. 19:14:40

@Deansdale: Az egykulcsos adó, a többkulcsos adó és a vagyonadó mellett egyaránt vannak jól levezetett “racionális” érvek. Ezért olyan az egész, mint egy hitvita.

KalmanBlog 2017.04.07. 21:37:51

@Ahasverus: Én csak a közgáz könyvre reagálnék: közgázos ismerőseim alapján az az érzésem, hogy a makróökonómiát szándékosan úgy tanítják, hogy ne értsék a felnövekvő közgazdászpalánták, hogy mi hajtja a világot. Úgyhogy aki ezeket a könyveket nem vette soha a kezébe, az csak tisztábban lát annál, aki igen.

2017.04.07. 22:01:08

@Deansdale: @KalmanBlog: @Aurelius Respectus: Ha már szóba jött a cigányság, ezt találtam. Gulyás Márton, liberális troll elment közmunkásnak Tiszavasváriba, közben beugrott Érpatakra, s elbeszélgetett Zagyva György Gyulával és Orosz Mihály Zoltánnal.

www.youtube.com/playlist?list=PLiQ1IThs1NNOp0qtsQOzsBqYx2J7_Wkde

Deansdale 2017.04.08. 16:48:34

@Ahasverus: @MungoJerry: Ez az egész téma abszolút bolhából elefánt, és a többségnek érdektelen, legyetek szivesek nem itt hadakozni.

aldum · http://aldum.pw 2017.04.09. 01:20:44

@Ahasverus:
Itt egy video, angol, de osszefoglalom:
www.youtube.com/watch?v=S6HEH23W_bM

Nem az szamit, hogy ki mennyit keres, hanem hogy ki mennyit kap abbol, amiert fizetunk. A kisfilmben egy nagyon egyszeru pelda van arrol, hogy harom kulonbozo keresetu csalad osszedob egy szolgaltatasra (kerites a szomszedsag korul, meg aszfaltozas a bejarora), amibol nyilvan mind egyenloen fognak reszesedni. Ebbol ugye az lenne az evidens, hogy mindenki egyenloen adjon bele, de mit ad isten, a legcsorobb kitalalja, hogy ugyan legyen mar a hozzajarulas jovedelemaranyos, hiszen a gazdagabbak tobbet tudnak nelkulozni. Errol szol a progressziv adoztatas: az irigyseg politikaja. Es ez akkor most meg nem is szazalekos hozzajarulas volt, hanem fix osszegu, ehhez kepest, mint emlitettem, a gazdagabbak _amugy is_ tobbet tesznek bele, akkor is, ha egy kulcs van.

2017.04.09. 07:34:33

@aldum:

"Errol szol a progressziv adoztatas: az irigyseg politikaja."

Deansdale azért híve a vagyonadónak, mert irigy. Értem.

Szerintem a köztünk lévő kommunikáció során mellőzd a lapos moralizálást. Mert nagyon rossz képletek jönnek ki belőle. Köszönöm.

Deansdale 2017.04.09. 10:32:29

@aldum: A példa teljesen oké, fizessen mindenki egyformán a kerítésbe és járdába, amit a legcsóróbbak egyszerűen meg fognak vétózni, mert hülyék lennének a kajapénzt a járdába ölni, tehát soha a fránya életben nem lesz se kerítés, se járda. Persze ha nincs vétójoguk akkor minden rendben, ami kell azt elveszik tőlük erőszakkal - hadd szopjanak a csórói, ők a hibásak, miért nem keresnek többet. Jelenleg ez a rendszer működik, és sokak szerint marhára igazságos, bár talán még jobb lenne ha a még csóróbbaktól is még többet vennénk el. Fizessen a hajléktalan is ugyanannyit a járdába, elvégre azon alszik.

Ebben a vitában mindig elmegyünk egymás mellett, mert a legtöbb ember nem hajlandó végiggondolni, hogy a világon nem csak egyféle moralitás létezik, ami tökéletes és abszolút, hanem a sokféle morális elképzelés között van több egyformán legitim. Például az egyik rendszer szerint fizessen mindenki egyenlően, mert egyenlőek vagyunk - oké, ez egy védhető morális elképzelés. Ugyanakkor az is tökéletesen védhető, hogy ha már a közösség sérelmet okoz a tagjainak, akkor ezt a sérelmet minimalizáljuk, vagyis egyenlően osszuk szét. Ez egy hajszálnyival sem kevésbé igazságos vagy fair elv, mint a libertárius. Túl kellene lépni azon, hogy létezik az egyetlen igaz út, és aki máshogy látja az téved, az hülye, az irigy, stb. És ne értsd félre, ez nem ellened szól - aki ehhez a vitához bármilyen fórumon hozzászól azoknak a 99%-a szentül hiszi, hogy aki mást gondol az hülye.

Szerintem az adózás tekintetében a libertárius mozgalom túlságosan ragaszkodik az individulista filozófiához, már teljesen rögeszmeszerűen, és ezzel többet árt magának mint használ. A kívülállók szemében ez jobbára úgy csapódik le, hogy a libertáriusok a rócsildokat, a clintonokat, a matolcsikat védik az alsó osztályokkal szemben, ezzel tanúbizonyságot téve arról, hogy a kevés kivételezett, a felső tízezer agyzsibbasztó luxusa jobban érdekli őket, mint EMBERMILLIÁRDOK szenvedése. Fel kellene ismerni, hogy ez öngól. Van úgy hogy az ember túlságosan ragaszkodik valamilyen elvhez, amivel már magának árt. Persze vissza lehet vonulni az elefántcsont toronyba, és onnan mondogatni, hogy az ostoba kívülállók nem értik a helyzetet, csakhát ezzel még jobban elszigeteli magát a libertárius közösség a nagyvilágtól, és saját maga garantálja, hogy soha semmilyen beleszólása ne legyen a politikába és a gazdaságba. Mondjam megint, hogy öngól? Ha a libertárius mozgalom valaha is akar valamit az élettől, akkor szép lassan el kell kezdenie kompromisszumokat keresni, beengedni némi pragmatizmust az elvek közé, és felismerni, hogy ami valaki szerint "igazságos", az nem feltétlenül az egyetlen helyes út - sőt, még az sem biztos, hogy egyáltalán jó út. Abszolút lehetséges, hogy amit valaki igazságosnak gondol azzal szakadékba viszi a társadalmat.

som tam 2017.04.09. 16:55:40

@Cisgendered shitlord: "amennyivel beszáll az állam működésébe, annak arányában szólhat bele az állam döntéseibe"
aztan szepen eldontenek, hogy megse fizessenek annyi adot... :-D

egyebkent az egesz tulajdonrendszert az alapjaitol at lehetne ertelmezni. peldaul hogy van az, hogy a foldet, vagyis a bolygo egy darabjat valaki sajat tulajdonanak tartja? milyen alapon teszi ezt? mert elobb ert oda, elobb szuletett vagy mert erosebb? mert ugye annak a letrejottehez semmivel nem jarult hozza sem o, sem az osei. vagy peldaul egy gyar nem kornyezetszennyezi a hajlektalan levegojet? mert a levego meg mindenkie... ezt hogyan oldanad meg igazsagosan? :-D

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2017.04.09. 19:58:41

@Deansdale: "A kapitalizmus addig pozitív rendszer, amíg helyi szinten mozog. Amint egy cég kilép egy város határain, és megyéket, országokat, kontinenseket kezd elfoglalni, kivédhetetlenül beszart az egész. Amíg egy termékhez hozzá tudsz kötni egy helyi arcot, amivel egy másik helyi arc terméke versenyez, addig van értelme piaci versenyről beszélni. Amint valakinek elég pénze lesz marketinggel és pénzügyi módszerekkel (tehát a termékéhez nem kötődő metódusokkal) kiszorítani a versenytársakat, onnantól az nem szabadkapitalizmus, hanem korporatokrácia, és kitörölhetjük vele a seggünket."

Ezzel nem értek egyet. Vannak olyan termékek, amiket régen se lehetett csak egy város határain belül értékesíteni, elég volt ha egy mester több településre is jutot (például orgonaépítés). Amiről te írsz az inkább valamiféle manufakturális rendszer. Ha egy cég kilép a település határaiból, de azon kívül hasonló cégekkel találkozik, akkor szerintem nem sérül a piaci verseny. És a tisztességtelen verseny szintén lehetséges akkor is, ha helyi arcok versenyeznek csak.

Deansdale 2017.04.09. 21:10:35

@Sipi81: Nehéz pontosan definiálni, hogy a kapitalizmus pontosan hol megy át egészséges piaci versenyből társadalomrombolásba - a városi szint csak egy tipp, egy elképzelés arra hogy ezt a határt hol praktikus meghúzni. A gáz az, hogy erről a témáról még beszélgetni is nehézkes, mert ezek a gondolatok annyira szokatlanok és újszerűek. Mindenesetre a lényeg dióhéjban az, hogy van a gazdagságnak egy határa, ami fölött veszélyessé válik a társadalomra; ha valakinek milliárdjai vannak akkor bevásárolhatja magát a politikába, oktatásba, akárhová. A világ, amit látsz ha kinézel az ablakon, akkor baszódott el, mikor a rócsildok, rokkefellerek, jpmorganek és egyéb famíliák átlépték ezt a határt, és elkezdték a háttérből irányítani a dolgokat. Tudom, ez gagyi összeesküvési szövegnek hangzik - sajnos nem az. Soros ezeknek a famíliáknak a kirakata, az arc amit a beteg terveik végrehajtásához hozzárendeltek.

Kicsit elkalandoztam, de azért ez mégis szorosan a témához tartozik. A kapitalizmus addig jó rendszer amíg tisztességes, és egy bizonyos méret fölött elkerülhetetlenül megszűnik tisztességesnek lenni. Ennek számtalan formája van. Amikor egy alkalmazott véletlenül a hipós edénybe önti a tejet, azt ki lehet borítani és nem történt baj, de ha ugyanez egy 10 hektós tartállyal történik akkor te másnap hipós tejet kapsz a boltban, mert többmillió forintot már nem fognak a csatornába engedni. És nem fognak emiatt nyugtalanul aludni, mert a vevők számára névtelenek és arctalanok, ha panaszkodik is majd valaki amiért kicsit fura a tej, a cég ügyfélszolgálatán adnak neki egy nyalókát oszt' viszlát. De ez csak egy kis szösz, az sokkal viccesebb mikor gyógyszercégek csinálják ugyanezt, emberek ezreit ölve meg, amiért aztán kapnak egy ejnye-bejnyét a nemzeközi bíróságoktól.

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2006/08/05/bayer-sells-aids-infected-drug-banned-in-us-in-europe-asia.aspx#!

Ez az a kapitalizmus ami kinőtte azt a szintet ahol még egészséges.

Persze ez csak egy része a problémáknak - egy másik amiről beszéltem korábban, hogy ha egy vagyon elér egy szintet akkor magánemberek kvázi királyi hatalomra tehetnek szert. A bank of england-et, vagyis az angol nemzeti bankot a rócsildok alapították, akik kölcsönadtak egy rahedli pénzt az angol kormányak még 300 éve, és azóta szedik erről a kamatokat. A mai adófizetők erről mit sem tudnak, csak morognak mert sok az adó. Az ilyesmit egy szabadkapitalista vagy libertárius rend nem tudja kivédeni, ha nincsenek korlátok a vagyonosodáson akkor a rócsildok létrejötte elkerülhetetlen.

A vagyonadó lassítaná a folyamatot, meg a cégek terjeszkedésének akadályozása is. Egyéb ötlet? Hogyan érjük el, hogy a jövő társadalma egyfelől szabad legyen, lehessen vállalkozni és céget alapítani, másfelől viszont ne termelje ki a saját Soros Györgyeit, akik már nem is országok, de kontinensek sorsát befolyásolják a jacuzzijukból telefonálgatva? Lehet azt képzelni, hogy egy totál szabad rendben majd a csilliárdosok jóindulata fog megmenteni minket a saját megalomániájuktól, de a világ sorsának ismeretében hadd ne kelljen taglalnom, hogy ez mennyire gyermeteg elképzelés. Egyértelmű, hogy vannak olyan pszichopaták, akik ha megtehetik, akkor simán eljátszogatnak akár milliók, milliárdok sorsával is. Hogyan állítsuk le őket, ha a vagyonosodás korlátlan? Azt se mondd, hogy majd felismerjük az ilyesmit és teszünk ellene, mert nyakig állunk a rócsildok szarában és az emberek 99%-a még azt sem hajlandó felismerni, hogy léteznek. A birkákat a farkasoktól semmi más nem tudja megvédeni, csak a bilincs a farkasok nyakán, ezért minden olyan rendszer automatikusan életképtelen, ami ezzel nem számol.

2017.04.10. 08:27:28

@Deansdale:

„A gáz az, hogy erről a témáról még beszélgetni is nehézkes, mert ezek a gondolatok annyira szokatlanok és újszerűek.”

Vagy mert tabusítva van a libertariánus közbeszédben.

„És nem fognak emiatt nyugtalanul aludni, mert a vevők számára névtelenek és arctalanok, ha panaszkodik is majd valaki amiért kicsit fura a tej, a cég ügyfélszolgálatán adnak neki egy nyalókát oszt' viszlát.”

Esetleg beáldoznak egy parasztáldozatot.

„A birkákat a farkasoktól semmi más nem tudja megvédeni, csak a bilincs a farkasok nyakán, ezért minden olyan rendszer automatikusan életképtelen, ami ezzel nem számol.”

És akkor máris ott vagyunk a klasszikus dilemmánál. Az emberi természet alapvetően jó vagy rossz, esetleg erkölcsileg semleges?

Deansdale 2017.04.10. 09:10:26

@Ahasverus: "Vagy mert tabusítva van a libertariánus közbeszédben."

Nem csak a libertárius közegre gondoltam itt - senki nem foglalkozik azzal a témával, hogy a hatalmas vagyonoknak van egy rakás "mellékhatása" amit a közgázkönyvek nem tárgyalnak. Esetleg a szocik érintik a témát, de ők meg általában nem érvekkel hanem zsigerből, aminek semmi értelme.

"Az emberi természet alapvetően jó vagy rossz, esetleg erkölcsileg semleges?"

Az emberi természet a teljes palettát felöleli, és ezen semmi nem fog változtatni soha. Aki abban hisz, hogy alapvetően minden ember X-nek vagy Y-nak születik, és csak később válik ilyenné vagy olyanná, annak fogalma sincs a témáról. Garantált, hogy mindig lesznek hatalomvágyó emberek, akiknek nem lesznek erkölcsi aggályai a mások érdeksérelmeivel kapcsolatban, ezért ha élhető társadalmat akarunk akkor ezekre valamiféle gyeplőt kell vetni. A kérdés csak annyi, hogy hol húzzuk meg a határt a közösség érdeke és az ő jogaik között.

A libertáriusok szeretnek nem foglalkozni olyan témákkal, mint az ír krumplivész, ahol a földtulajdonosok eladták külföldre az élelmiszert és egy rakás ír éhenhalt. Erre kapitalista-libertárius értelemben a tulajoknak minden joga megvolt, elvégre annak adják el a terméküket akinek akarják. Aki éhenhalt, az meg úgy járt, kapufa. Ez az eset mutatja tökéletesen, hogy néha igenis szükség van az állam közbeavatkozására és mennyire értelmetlen arra hivatkozni hogy önkéntes adakozással mindent meg lehet oldani.

virgo 2017.04.16. 12:12:41

Csoportokon segíteni nem hatékony, igazságtalan, ráadásul melegágya a visszaéléseknek.

Tedd hozzá, ennek elkerülhetetlen hozadéka az, hogy egyes csoportok privilegizált helyzetbe kerülnek más csoportok rovására, a pozitív diszkrimináció szellemében. Két láb rossz, négy láb jó.

Aurelius Respectus 2017.04.16. 13:48:36

@virgo: Én azért támogatnám egy csoport állami támogatását, a testi fogyatékosokét, de csak anyagilag, aki rászorul. A pozitív diszkrimináció minden fajtáját ellenzem.

Gazellla (törölt) 2017.05.04. 22:36:41

Ehhez mit szóltok? www.slayerment.com/mbti-gender
Egy kis pszichológiai alátámasztás a férfi-nő különbségek terén.
Az az érdekes benne, hogy elvileg ez velünk született, tehát nem lehet a társadalom ("gonosz patriarchátus") személyiségformáló hatása, hogy mondjuk a nők inkább F-ek, a férfiak meg T-k.
(Amúgy érdekes lenne minden antifeminista nőnek megcsinálni egy MBTI tesztet. Persze férfinak is, de mivel a nők ritkábbak, ezért az piszkálja a fantáziámat, van-e köze a személyiségtípushoz a "felébredésnek" :-) )

KalmanBlog 2017.05.04. 22:53:10

@Gazellla: Én 5 éve csináltam ilyen tesztet, akkor INTP jött ki. Szerintem tuti, hogy erős korreláció jönne ki, csak nem tudom hogy lehetne adatokhoz jutni. Ha beírnád a Férfihangra, hogy írják meg a nők a típusukat, akkor lenne max 5 adatpontod :-)

Gazellla (törölt) 2017.05.05. 07:26:23

@KalmanBlog: Hm, akkor ezek szerint tényleg hasonlítunk!
Jó ötlet, meg is kérdeztem. :-)

Deansdale 2017.07.01. 16:20:18

@don Fefinho: Na igen, a gonosz patriarchális társadalom csúnyán elnyomta a nőket.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2017.07.01. 17:33:14

@Deansdale: Mindig mondom, hogy nemhogy a harmadik- és a második-, de már az elsőhullámos feminizmus és féligazságokra és csúsztatásokra épült.

Deansdale 2017.07.01. 17:51:57

@don Fefinho: Ez teljesen magától értetődik. Még van olyan aki máshogy gondolja? :)

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2017.07.03. 23:16:25

@Deansdale: Nem olyan sokan kapisgálják ám ezt, nagyon mélyen el van hintve a por a lakosság szemében, belenőnek a faszságba, és 20-30-40 év után már képtelenek változtatni a bevésett sémákon, még ha az arcukba üvölt is a kognitív disszonancia. A kommunisták alapos munkát végeztek, az újkommunisták már eleve félig készen kaptak mindent.

Aurelius Respectus 2017.07.03. 23:24:58

@don Fefinho: Szerintem a kommunista agymosás nyomába sem érhet a liberálisnak. Itt is sok hülye van, de meg sem közelíti az átlag német vagy amerikai hülyeségét. Most zajlott le egy brutális idegen invázió Németországban, tombol a bűnözés, terrortámadások, segélyekből élnek a paraziták, ennek ellenére a felelős Merkel pártja a legnagyobb párt, az egyetlen épelméjű párt az AfD 15 %-ról 7 %-ra esett mostanra az év eleje óta.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2017.07.03. 23:31:40

@Aurelius Respectus: Tudom, újkommunisták alatt én is a liberálisokat értettem. Lukácsista megélthetési hasznosidióták. Ami bárhol máshol is katasztrofális, na de amikor egy nő beültetett hisztijén keresztül már a hálószobába is befurakszik? Tudom én mi megy tőlünk nyugatra, a baj, hogy egyébként nem sokan látjuk (még, de Magyarország talán mintha ébredezne).

Deansdale 2017.07.04. 07:35:04

@don Fefinho: @Aurelius Respectus: Oktatás, média. A jelenlegi német kormány olyan szorosan kontrollálja az oktatást és a médiát hogy azt a nácik is megirigyelhetnék. El kell kezdeni terjeszteni a mémeket, hogy a modern németek hamarosan harmadjára is nekilátnak Európa leigázásának, ezúttal nem vaskeresztes vagy horogkeresztes, hanem csillagos lobogó alatt... Már készül az EU-s hadsereg, amit, mit ad isten, elsősorban a németek fognak irányítani. Vicces lenne a következő világháborúban megint a németek szövetségesének lenni, de azért inkább mégis kihagynám :)

Aurelius Respectus 2017.07.04. 12:11:02

@Deansdale: Velem nem sokat érnének, nem vonulnák be, ha mégis besoroznának kényszerrel, első alkalommal megadnám magam az oroszoknak, ezért a tetves szövetségéért nem áldoznám fel az életem.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2017.07.04. 15:03:33

@Aurelius Respectus: Én úgy tudom, az afdnél vezetőváltás volt, Frauke Petry távozott és valami másik nő jött a helyébe, akinek az első nyilatkozata a migránssimogatás volt. De lehet, rosszul emlékszem.

Aurelius Respectus 2017.07.04. 15:21:33

@Sipi81: Én nem olvastam migránssimogató nyilatkozatot, elég fura is lenne egy olyan párt részéről, amelyre a migránsellenesek szavaznak. Persze semmi nem elképzelhetetlen, Vona is feladta a Jobbik eredeti arculatát 2013-ban, hogy megnyerje a mocsár szavazóit.

Aurelius Respectus 2017.07.04. 16:31:07

@Sipi81: Kétségtelen liberálisabb mint az elődje, Petry szimpatikusabb volt.

Aurelius Respectus 2017.07.04. 16:33:08

@Aurelius Respectus: de még mindig az AfD a legjobb a választékból, a többiek nyíltan hazaárulók ( persze felvethető, ha valaki nem érzi magát németnek, lehet e hazaáruló ).

KalmanBlog 2017.07.04. 17:19:01

@Aurelius Respectus: Ha valaki a magyar parlamentben szándékosan a nemzet ellen tesz, és emellett magyar, akkor hazaáruló. Ha nem magyar, akkor kém. Lehet választani. A lényeg, hogy mindkettőnek az adekvát büntetése a lenyilazás.

Aurelius Respectus 2017.07.04. 17:50:17

@KalmanBlog: Megtaláltad a tökéletes megoldást a problémára :)

2017.07.04. 18:27:57

@Aurelius Respectus: @KalmanBlog: Kémek és hazaárulók a politikában. Fasza a buli! :P

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2017.07.04. 18:57:20

@Pash Cutter: A hazaáruló a kém hasznosidiótája, de (((kik))) pénzelik a kémet?

2017.07.04. 23:27:56

Nézzétek, mit alkotott Buzér! Jaj, gyengül a fiú.

szelsokozep.com/cikk/1066-melegek-csicskaja-orban

KalmanBlog 2017.07.05. 10:36:19

@Dart Veder: Nemtom, én a végére elmosolyodtam :-). Szeretem az otromba vicceket.

2017.07.05. 12:27:47

@Dart Veder:

"Jaj, gyengül a fiú."

Ezek a beszólások... :P :(

Egyébként kifejezetten rossz cikket választottál ki a sok közül Puzsér lejáratására. Mert amit felvet, az tényleg elgondolkodtató. Mert itt nem csupán arról van szó, hogy Orbán nem tiltja be a Pride-t, hanem teljesen szabad kezet ad neki. Még azt is megengedi keresztény államférfiként, hogy ezek a buzeránsok gyalázzák a kereszténységet (pl. Biblia-kúrások, egyebek). Még annyit sem mer megtenni, mint a japán állam. Ugye, a japcsi állam kötött egy olyan egyezséget az ottani Pride szervezőivel, hogy csak akkor szervezhetik meg, ha az nem torkollik buddhista- és keresztény-, hetero- és férfi-ellenes uszításokba. Orbán még feltételeket sem mer szabni a Pride-nek.

Itt Orbán engedélyével működhet a Gender szak, a Pride, a CEU, a Soros pénzelte civil szervezetek.

Inkább a cikk tartalmán gondolkodj el, ne Puzsér személyén!

"Keresztény és konzervatív magyarok, tegyük fel magunknak a kérdést: miért engedi Orbán Viktor, hogy ellepjék Budapestet a repedtseggűek?"

Igen, ez engem is érdekelne. Miért engedi?

Dart Veder (törölt) 2017.07.05. 12:48:58

@Pash Cutter: A probléma az, hogy Puzsér teljesen Papp Réka Kinga szintjére süllyedt a renddszeres "punci" és "fasz" beszólásokkal.

A fenti cikk (szigorúan esztétikai szempontból) Puzsér izzadtságszagú kísérlete a polgárpukkasztására.

Dart Veder (törölt) 2017.07.05. 12:59:10

@Pash Cutter:
Ne feledd, hogy a Buzér a Soros-egyetem állítólagos bezárása miatt kezdett üvöltözni, vernyákolni és kislányosan hisztizni. Mi történne a sérülékeny, androgün lelkével, ha a kormány valóban feloszlatná Pride-ot?

Ha több Buzér-cikket olvasol, láthatod, milyen gyakorisággal alkalmazza a balos vitamódszereket:
www.ferfihang.hu/2014/05/07/a-vitakultura-halala-2-resz/

2017.07.05. 13:02:38

@Dart Veder: @KalmanBlog: @Aurelius Respectus: @Deansdale:

Ha már gáz cikkekre vadászunk, akkor itt van ez:
szelsokozep.com/cikk/1062-haduzenet-a-civil-demokracianak

A Puzsér által életre hívott brand (mozgalom?) nyíltan betámogatja a Soros Alapítványt. Érdemes letekinteni a kommentmezőre: Kardos Gábor, a cikk szerzője vitázik egy CEU-ellenes kommentelővel. A CEU-ellenes kommentelő kommentjeit törlik, miközben Kardos G. kommentjeit meghagyják. Ez mi?

Komolyan, olyan mélyre süllyedtek ezek a szélsőközepes emberek, hogy az már szinte fájdalmas.

(A buzis cikk alatt hagytam egy kommentet. Kíváncsi vagyok, kint hagyják-e.)

Pash Cutter (törölt) 2017.07.05. 13:12:47

@Dart Veder:

"Ha több Buzér-cikket olvasol"

Elárulom neked, amióta Puzsér leplezetlenül Simicska zsoldosa lett, és beállt a CEU-várvédők mögé, kevés Puzsér-anyagot fogyasztok. Havonta talán elolvasok tőle egy cikket, meg meghallgatok egy rádiós adását. Ha csak esztétikai szempontból, élvezeti faktor alapján tekintem, akkor is egyre szarabb, amit csinál; látszik, hogy kiégett és kifáradt, mondjuk ilyen életmóddal nem is csoda!

Mondjuk a logikáját nem értem. Ellenzi a Gender Studiest és a migrációt, de közben bevéd egy olyan intézményt, a CEU-t, ami (többek között) eme két káros jelenség motorja. Az Orbán-fóbia meg a Simicska-pénzek teljesen összezavarta a gondolkodását.

A liberalizmus válságban van, ez tény. És erre liberális értelmiségiek igyekeznek adni valami normális választ. Erre szerintem Deansdale adta a legkövethetőbb, legkorrektebb választ: libertariánusból alt right-es lett. Puzsér is jobban tette volna, ha végleg ott hagyja a leszerepelt baloldalt, elempéstül-négykástul-momentumostul-négyfarkúkutyapártustól, és átmegy jobboldalra. Még JOBBIK-os értelmiségként se veszített volna annyit a renoméjából, mint a mostani őrjöngésével.

"Mi történne a sérülékeny, androgün lelkével, ha a kormány valóban feloszlatná Pride-ot?"

Jó, hát illúzióim nincsenek.

Dart Veder (törölt) 2017.07.05. 13:31:47

@Pash Cutter:

Az eddigi működése libsi szemmel nézve nagyon is logikus. Az a szokásuk, hogy egy népszerű ügy mellett kiállva tömegbázist építenek (mint az új-SZDSZ tette az olimpia-ellenes hisztivel), s csak aztán mutatják ki a méregfogukat. Mivel Buzár facebook-oldalán összegyűlt százezer sötétagyú fanboy, megkezdheti a következő fázist.

Hogy a taktika emnnyire elterjedt.. A német ADF pl. annyit tett eddig, hogy szavazatokat vont el a "szélsőjobboldali" erőktől, a korábbi nemzeti ellenzéket gyakorlatilag kiszoította a belpolitikából, s cserébe a németek nyertek egy leszbikus vezette törpepártot. Nem csak a Jobbikkal van baj.

Aurelius Respectus 2017.07.05. 13:43:49

@Dart Veder: Az a baj, hogy a németek olyan agymosottak, hogy még az AfD is egy rettenetes szélsőséges pártnak számít a szemükben, akire nem szavaznak, mert ők olyan toleránsak, közben nagyjából olyan mint itt a Fidesz, rajta kívül a németeknél csak a ultraliberális és szélbalos pártok léteznek. Az NPD amúgy már szét lett verve, telerakták titkosügynökökkel hivatalosan, elvették az állami támogatását, nem kap pénzt és ezt a jogtiprást az ottani Alkotmánybíróság jóváhagyta. Németország egy liberális diktatúra.

KalmanBlog 2017.07.05. 14:21:26

@Pash Cutter: Arra a kérdésre, hogy miért engedi szerintem az a válasz, hogy még éppen csak elkezdett a Fidesz eltérülni a szokásos európai útról. Én éppen ezért kezdtem haragudni a Fideszre, mert eddig csak pofáztak, de aztán mindent nagyjából konform módon csináltak. (Lehet, hogy rosszul emlékszem, nem néztem most végig az idővonalat, csak érzésből mondom.)

Kábé az extraadók voltak az első "Európában vállalhatatlan" lépések, aztán a migránsosdiban csúcsosodott ki. Egyszerűen még nem jutott el idáig a gép. Azért nem megy minden egyből. Akármilyen kapkodásnak is látszik amit csinálnak, azért valamennyire végiggondolják a lépéseiket. Úgy meg azért nem könnyű ennél gyorsabban haladni.

Ha eleve tiltva lenne, az más lenne, de már elszabadult folyamatokat nehéz visszafordítani. Az első buzivonulást (Ne engedjük a szavak jelentését eltorzítani, nevezzük a dolgokat a saját nevén!) még be lehetett volna tiltani, most már baromi veszélyes.

A másik pedig az, hogy a buzivonulással baszakodni igencsak kockázatos, talán úgy ítélik meg, hogy nem éri meg. Én magam sem vagyok biztos benne, hogy a betiltás a legjobb módszer. Inkább pozitív propagandát kellene csinálni a maszkulinitásnak - férfias viselkedésnek, családfőként való helytállásnak. Annak több haszna lenne. A legutóbbi szóhasználatát - miszerint Macronnal férfiasan kezdődött az ismeretségük - én pozitív jelnek tekintem, mintha Orbán elkezdett volna a férfiszféra vonalán is gondolkodni. Persze lehet, hogy csak képzelődöm és véletlen volt. De nekem úgy tűnik szinte minden szava meg van komponálva, nem nagyon mond véletlenül dolgokat.

Deansdale 2017.07.05. 14:33:43

@KalmanBlog: @Pash Cutter: Ha felteszem az alusapkám azt mondom, Orbánt is ugyanúgy távirányítják mint Merkelt és Macront, csak a irányítók Mo-nak kicsit más sorsot szánnak mint Németo-nak és Fro-nak. Számtalan jele van annak hogy Orbán csak szóban konzervatív, az egyetemek ideológiai elkurvulásával szemben tanúsított puhapöcsűségtől a pride-on és a betiltott amcsi konferencián át a bank- és pénzügyek nem bizergetéséig. Orbán semmihez nem nyúl ami a progresszívek szívügye, illetve ha úgy tesz mintha hozzányúlna a végén abból sincsen semmi konkrét eredmény (lásd CEU). Ha így nézi az ember, akkor adódik a következtetés, hogy a migránsügyben tanúsított ellenállást sem magától találta ki, hanem felülről utasították rá valamilyen okból. Csak az a kérdés mi az az ok - ez csak valami átmeneti politikai manőverezés és végül ide is beküldik majd a migréneseket, vagy kelet-európát valamiért meg akarják tartani? (Netán ide koncentrálódnak majd az európai zsidók?) Vagy tőlünk nem tartanak a fejesek, úgy vélik a mi gazdasági/katonai erőnk úgyis elhanyagolható, tehát fontosabb ha a fejlettebb országokba mennek az iszlamista rendbontók, ide kár őket pazarolni?

Aurelius Respectus 2017.07.05. 14:40:22

@Deansdale: Talán a zsidókra vonatkozó ötleted a helyes, feltűnően csendben vannak a kérdéssel kapcsolatban, csak a nyugati liberális vezetők és újságírók támadják a magyarokat. Nyugaton meg a helyi zsidók követelik a migránsok befogadását.

Pash Cutter (törölt) 2017.07.05. 15:13:29

@Dart Veder: Nem hiszem, hogy Puzsér a kezdetektől fogva egy stratégia része lett volna. Szerintem ő az elején egy mentálisan sérült (szülei válását fel nem dolgozó), útkereső ember volt. Inkább az lehet a helyzet, hogy Simicska, a Nagy Játékosok egyike beemelte ezt a szerencsétlent a saját stratégiájába.

Simicska nagy szarkavaró. Sértett, haragszik Orbánra, és most bosszúja eléréséhez bármire képes. Részben a médiafelületével (Simicska Nemzet, Simicska TV), részben az irányítása alá vett simicskafogásos értelmiséggel, Puzsérral és Vonával felkavarja az Orbán-fóbiát. Az Orbán-fóbia mesterségesen gerjesztett szarhullám, részben az ellenzéki pártok, részben a Simicska által. A cél, hogy összezúzza Orbánt. A gátlástalansága pedig elviszi odáig, hogy Sorossal is szövetségre lép.

Én így látom...

@Deansdale:

"Orbánt is ugyanúgy távirányítják mint Merkelt és Macront"

Ez a "B" forgatókönyv. Ha ez így van, akkor a távirányítás eszköze egy a FIDESZ-be beépült ügynök: Habony.

Deansdale 2017.07.05. 16:31:26

@Pash Cutter: Nem hiszem, hogy szükség lenne beépített emberekre, az elit ezt megoldja néhány egyszerű telefonhívással :)

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2017.07.06. 17:22:43

@Pash Cutter:

A (((balliberalizmusnak))) sosem önmagában az arisztokrácia volt a baja. Miután megsemmisítették a benszülött arisztokráciát, a néhai forradalmárok viharos sebességgel bírták átvenni annak helyét mindenhol.

Gazellla (törölt) 2017.08.09. 13:58:45

Az ugye megvan, hogy nem akarják a gyerekeinket buzinak nevelni, mer' az genetikai adottság:
www.jozan-katolikus.hu/2017/08/08/rovidfilm-hogyan-neveljuk-ovodasainkat-buzikka/
süti beállítások módosítása